oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. március 07. 06:49,  Bezzeg az írek 221 komment

2015. március 07. 06:49 Határátkelő

Bezzeg az írek

Az ír kormány úgy döntött, megpróbálja hazahívni a határátkelőit, de nem csak a szavak és a Túró Rudi szintjén, hanem konkrét programot kidolgozva. Az elképzelést már be is mutatta a kormány. Szerintetek a magyar kormánynak mit kellene tennie?

egyesult_allamok_new_york_little_ireland.jpgNew Yorkban hagyományosan nagy az ír közösség. Hazacsábíthatók?

A 2000-es évek elején komoly erőre kapott ír gazdaságot a 2008-as válság roppantotta meg, aminek egyenes következményeként az azt megelőző években lassan hazaszállingózó határátkelők ismét nekivágtak. Olyannyira, hogy 2010 óta 160 ezer 24 év alatti ír fiatal vándorolt el.

Az ír kormány most úgy érezte, itt az ideje hazacsábítani a külföldre költözötteket, ám Dublinban azt is gondolták, nem csak szövegelnének, hanem tennének is azért, hogy a diaszpórában élők és a jól képzett fiatalok hazatérjenek.

Global Irish

Az új program része egy tanácsadó oldal (a Global Irish), valamint egy olyan médiaalap, amely a külföldön élők bemutatását segítené a sajtóban. Szó van arról is, hogy adókedvezményeket adnának a hazatérőknek, és az is benne van a pakliban, hogy szavazati jogot kapnának a külföldön élők is (közülük ugye sokan második generációsok).

Az írek a nagypolitika szintjén is léptek, például tavaly létrehozták a diaszpórával foglalkozó miniszter posztját. Ennek vezetője, Jimmy Deenihan szerint körülbelül egymillió aktív munkakorú ír él külföldön, azaz a lakosság több mint egyötöde vándorolt ki.

Az Írország és diaszpórája közötti kapcsolatot „a bizalomra, megbecsülésre és kölcsönösségre” kell építeni – fogalmaz a dokumentum, amely egyúttal meghatározza azokat a kulcsfontosságú pontokat is, melyekkel a kormány össze kívánja kötni az ír határátkelőket, elismeri, mekkora értéket jelentenek Írország számára és támogatja azokat, akik külföldön segítségre szorulnak. Hasonló kezdeményezés egyébként volt már 2002-ben is.

Pusztító hatás

A program bemutatóján Enda Kenny miniszterelnök azt mondta, a kormány diaszpóra-politikájának egyik központi eleme a határátkelők hazatérésének bátorítása.

„Az emigráció pusztító hatással van a gazdaságunkra, hiszen tehetséget és energiát veszítünk. Szükségünk van itthon ezekre az emberekre, és szeretettel várjuk őket” – jelentette ki a Taoiseach, hozzátéve, hogy reményei szerint 2016-ban már többen térnek haza, mint amennyien elmennek (ilyenre egyébként az elmúlt hét évben nem volt példa).

Az ír kormány egyébként nem csak a hazatérést próbálja meg ösztönözni, hanem (figyelembe véve a realitásokat) megpróbálja összekapcsolni a különböző országokban szétszóródott ír közösségeket is. Ennek érdekében olyan sport, kulturális, irodalmi és nyelvi eseményeket rendeznek majd, melyek segítik a kapcsolattartást.

Emellett a gazdasági életben is próbálnak kapcsolatokat építeni az ír szakemberek és vállalatok között. Hogy ez ne csak duma maradjon, novemberben immár negyedik alkalommal rendezik majd meg Global Irish Economic Forum nevű gazdasági tanácskozást.

Ehhez valami hasonlót szerveznek a nem gazdasági területen dolgozó ír határátkelőknek és közösségi vezetőknek is. Júniusban tartják meg az első átfogó civil konferenciát (a program nevével fémjelzett Global Irish Civic Forum lesz ez), ahová bárki elmehet, és elmondhatja véleményét a határátkelésről és a kihívásokról.

Támogatások és kérdések

A kormány már eddig sem tétlenkedett, a külföldön élőkkel foglalkozó 470 szervezetet összesen 126 millió euróval támogatta az elmúlt 10 évben, ők összesen 30 országgal tartják a kapcsolatot.

A program részeként összesen 11,6 millió eurót különítenek el csak idén, ehhez jöhet még egymillió euró, mellyel a diaszpórával kapcsolatot felvevő településeket segítenék – írja az Irish Times.

Kérdéseim is akadnak, méghozzá a következők: szerintetek mit kellene tennie a magyar kormánynak, hogy valahogyan összekapcsolja a határátkelőket, mire lenne szükség ahhoz, hogy ti visszatérjetek Magyarországra, illetve (és ez már a harmadik kérdés), mit tehetne egy olyan civil kezdeményezés, mint a Határátkelő, hogy összekapcsolja a külföldön élő magyarokat?

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Írország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr167245225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.03.07. 07:03:41

Weboldalunk nekünk is van.
:D

Mit kellene tenni?
El kéne takarodni mindenkinek a politikából, aki '89-ben ott volt/van.
Haza kellene vinni szakértőket, akikre lehetne építeni.
Máshol ez működött.
Amíg ez nem történik meg, addig a HÁ, vagy bármely civil kezdeményezés baromi keveset tehet (bocs).

2015.03.07. 07:28:46

"Szerintetek a magyar kormánynak mit kellene tennie?"

Hm, lássuk. Első körben elszámoltatás kellene 89-től, de nemcsak a politikusoknak kellene börtönbe (kőfejtőbe) mennie, hanem annak a sok "üzletembernek" is, akik a privatizáció vérzivataros idejében szedték meg magukat. Az teljesen nyilvánvaló, hogy jelenleg egyik párt sem alkalmas arra, hogy normálisan vezessék az országot. Importálni kellene pár német v. svéd politikust, vagy előszedni valahonnan magyar szakmabelieket, hogy érdemi előrelépés történjen gazdaságilag. Mert amit ezek csináltak eddig, az minden volt, csak gazdaságpolitika nem. Nem csodálom, hogy üres ígéretekkel nyernek választásokat. Erre van szükségük a magyar választóknak.

Az a baj, hogy amíg a magyar társadalom szemlélete nem változik, addig mindig ugyanilyen politikusaink lesznek...

Link elek 2015.03.07. 07:31:50

A vilagban ~40 millio ember tartja magát irnek, de nagyreszuk leszarja Irországot.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.07. 07:50:36

off jol elvoltunk ...most mar le kellene fekudni

houseofjazz.ca/montreal/

Der echte Weihnachtsmann 2015.03.07. 08:25:39

A külföldön elök összekapcsolasa erdekeben te mar megtettel mindent amit lehet. Azt hiszem. A többi mar a kommentelökön all vagy bukik.
A kormany meg csinalhat akarmit, a legtöbben a büdös eletbe nem fogunk vissza menni. Plane, akinek "külföldön" elve gyarapszik a csaladja, ami mostanra sokaknal fenall.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.07. 08:47:43

Mivel a magyar kitántorgók fő motivációja a pénz, nem lehetséges a visszacsalogatásuk, hiszen a magyar gazdaság képtelen versenyezi bérben a gazdagabb országokkal. Azaz ez értelmetlen terv lenne magyar verzióban.

Aki haza akar menni, az meg úgyis megy, hiszen ott eleve nem a pénz volt a fő ismérv.

Ami helyes: az állampolgárokkal való jobb kapcsolattartás.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.07. 08:47:57

@svájci sapka (ch):

BG-ban pont ez csinálták és NEM működött.

Nemigen szokott működni az, hogy a helyi körülményeket nem jól ismerők hirtelen megjönnek és megoldják a dolgokat.

Eleve nincs olyan, hogy "szakértő". A politikához politikusok kellenek, nem "szakértők":

E téveszme magyar verziója a "civil". Ami ugyanolyan butaság.

fasor6 2015.03.07. 08:48:14

Az osszes politikust, aki eddig szerepet vallalt a politikaban 1989 ota attelepiteni Irorszagba, mint a magyar nep ajandekat.Ugyanezt kellene tenni a kozigazgatas osszes jelenlegi vezetobeosztasban levo emberevel foosztalyvezetoig bezarolag.
Utana pedig Philosoraptor fenti kommentje alapjan kellene felepiteni az orszag vezeteset.

macamuca [IHUN] 2015.03.07. 09:01:38

Mit kellene tenni a kormánynak? Hmmmm.......
Pld működőképes országot"létrehozni". De ehhez keves a kormány, a zemberek nelkul nem megy. A zemberek zömének (!!=nem mindenki!!) azonban megfelel az, ami van. Hiszen ha bem felelne meg, akkor valtoztatnanak, nem?? De....
Szoval, amig a zomnek megfelel /mindegy, addig marad a mostani állapot. Es amig marad, addig elfele megy az, akinek nem felel meg.

Az emberek fejében kellene "atkapcsolni" a gondolkodásmódot. Ehhez meg szükség van a pofonokra. Pld az elvandorlo fiatalra/idosre=munkaero+tudás. Ha a maradók zöme majd ugy érzi, hogy nagyon nem jo ez, nékik sem es az országnak sem, na akkor majd másként döntő/irányító kormányt választanak. Es az ehhez szükséges mas/másféle politikust is "kitermelik" majd.

Addig meg marad az, ami most van.
Ez a kormány nem fog megváltozni. Miert is tenne??...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.07. 09:19:55

@macamuca [IHUN]:

Pont a mostani kormány az, mely megpróbál korrigálni és lelépni a rendszerváltozás óta a nyugat által kijelölt kényszerpályáról.

tanato 2015.03.07. 09:57:55

Szerintem a külföldön élő magyarok közül akik neteznek nagyon jól összekapcsolja a HÁ.Hiszen a kommentelni merők sokszorosa olvassa a blogot.Persze lehet tovább bővíteni a bloggazdának, a kinti magyar szervezeteknél is kopogtatni kéne Argentínától Dél-Koreáig és reklámoznia magát.És én tágabb értelemben bevonnám a határontúli nem kivándorló hanem kintre szakadt magyarok szervezeteit is a HÁ munkájába,függetlenül azok jelenlegi magyar kormánypártiságától vagy ellenzékiségétől,Burgenlandtól Kárpát.aljáig.

tanato 2015.03.07. 10:01:11

@maxval bircaman szerkesztő: Birca attól hogy a jelenlegi vezetés hintapolitkát folytat apénzt nyugatról várja és költi nagyvonalúan az onnan kapott összegeket,de összekapva a régi barátokkal,lengyelekkel,baltiakkal,Oroszország,Kína ,Saudi,Irán felé "nyit",nem fognak nagyobb arányban hazatérni a kintre szakadt képzett fiatalok.

tanato 2015.03.07. 10:03:49

Off.Írország,ki tudja hazajött már Mo.-ra a problémás posztírónk és kommentelőnk akinek nem szabad leírnia nevét?Márciusra mondta a repatriálását anno.

SzZoole 2015.03.07. 10:06:47

"mit kellene tennie a magyar kormánynak, hogy valahogyan összekapcsolja a határátkelőket, "
Semmit,a kormany pont azt erte el,hogy a magyarok nagyresze miattuk lepet le.
A kitantorgottak osszekapcsolasara.meg ott vannak a kulombozo forumok,mint pl.a HA oldala.
" mire lenne szükség ahhoz, hogy ti visszatérjetek Magyarországra,"
Ez kerdes?Azok akik itt vannak mar evek ota es ujra kezdtek epiteni a jovojuket es el ertek mar egy szintre,komoly munka komoly fizetesert,ingatlan vasarlas,stb.stb.azok soha nem fognak vissza menni,csak legfeljebb latogatni.Es most ne abbol a gagyi,nezhetetlen indasvideoban szereplo emberkekbol induljunk ki.
" mit tehetne egy olyan civil kezdeményezés, mint a Határátkelő, hogy összekapcsolja a külföldön élő magyarokat?"
Mar megtetted HA,mit tudnal meg tobbet tenni?
Es koszonjuk,hogy vagy nekunk:)))

Din Serpahis 2015.03.07. 10:07:31

Első körben fel kéne számolni a szocializmust... vagyis azt a rendszert ahol gazdaságpolitika = nyugdíj és adóemelés. Az újraelosztást drasztikusan le kellene vinni legalább a felére, hogy a dolgozó emberek és a vállalatok tényleg magukért dolgozhassanak.

A munkabérekre rakódó elvonás jelenleg a szuperbruttó cca 50 százaléka, ebből kéne csinálni mondjuk úgy 20at...

Mr Long 2015.03.07. 10:12:41

Azert kapna valaki adokedvezmenyt, mert korabban kivandorolt? Ez populizmus a javabol.
A magyar fejekben meg azt kellene rendbetenni, hogy NEM kepes az orszag annyit fizetni, mint No, vagy UK a munkaert es ezt elfogadni.

tanato 2015.03.07. 10:20:16

@svájci sapka (ch): Minden volt kelet európai volt szovjet blockbéli állam jobban teljesít már nálunk.Már BUlgáriába is nagyobb a visszaáramlás Nyugatról mint itt.Miként Birca is mondta.

puhacica 2015.03.07. 10:24:04

csak arra az egyre lennek kivancsi, hogy ha valamilyen csoda folytan mondjuk 30 ev mulva Magyarorszag eljutna egy normalis, elheto, mukodo orszag szintjere, termeszetesen a mostani mindentlegjobbantudoescsinalo kiralyok es kiskiralyok lecserelesevel, akik persze megernek es latnak azt, hogy a folyamatos szabadsagharcok szart se ertek, de egy masfajta politikaval mive valhatott Magyarorszag, mit szolnanak. (ez most egy olyan tobbszorosen osszetett mondat lett, amit meg egyszer en magam se tudnek megismetelni, nezzetek el nekem. :))

qkuc 2015.03.07. 10:35:56

@maxval bircaman szerkesztő: Pont ez a kormány az, ami visszafordul az utált komenizmus felé. Soha nem térünkt rá a nyugati útra ... Itt módszerváltás volt és nem rendszerváltás, ahol a technokraták szépen átmentegették magukat mindenféle elszámolás, felelőségre vonás nélkül.

Kutya kontra szalonna esete.

Ez a kormány az itt élők többségéért semmit nem csinál, csak még több adót ver a nyakunkba, cserébe viszont kapjuk a lyukas fenekű pénznyelő lábost, a szétrohadó infrastruktúrával, állami "szolgáltatásokkal".

adg 2015.03.07. 10:55:00

Mit csinaljon a magyar kormany?

Nekem mindegy, kiiratkoztam.
Mondjuk azert nem mindegy az otthoniak miatt, de a hazacsalogatasom erdekeben akar fejre is allhat, nem izgat.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.07. 10:55:12

@fasor6: Erről az jutott eszembe, hogy annak idején mikor az albán ex-miniszterelnök Mo-on járt, öreg albán barátunk mondta, ne adjátok vissza, tartsátok ott! Mi meg mondtuk neki, hogy jó, de akkor Ti meg vigyétek/hozzátok Viktort, de akkor mi megyünk tovább Uruguay-ba. Talán nem lenne rossz ötlet az országok "politikai elitjét" olyan rotáció-szerűen cserélgetni, érdekes lenne látni, ki mihez kezdene az új országában. :))))

fhdgy 2015.03.07. 10:55:18

@Mr Long (UK): Figyisz! A pénz ugyan fontos, de csak egy aspektusa a dolognak. Nem vagyok hibbant, hogy annyi fizetést és olyan életszinvonalat vizionáljak ma Mo.-ra, mint Lajtától nyugatra. Van viszont "pár" olyan dolog, ami pénzbe sem kerülne, de hatalmasat lendítene a komfortérzetemen. Erősen valószínűsíthető, hogy kb. egy év múlva menekülőre fogom a dolgot, mert nap mint nap úgy érzem, hogy ebben az országban únos-untalan olyan dolgok történnek, amik békében erősen megkérdőjelezhetők. Soroljam őket, vagy mindenki könyökén jön ki az a sok baromság, amiktől nagyon-nagyon sokunknak televan a hócipője???

Mondok egy példát: tegnap a félbevágott führer arról elmélkedett, hogy mennyivel hatékonyabb lenne az (i)gazságszolgáltatás, ha kormány ( értsd jól, magára gondolt ) irányítása alatt állna. Tegnap ez még elmélkedés volt, de borsózik a bőröm, hogy hétfőn már kettőharmaddal meg is szavazzák! Nem vagyok báró Csekonics, de nem anyagi megfontolásból akarok elmenekülni. Most még itt jut "kalács" is az asztalomra, de inkább eszem kenyeret valahol másutt.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.07. 11:05:20

@VPBA: +1

egyébként szerintem az biztos, hogy egy független, kevésbé érintett gárda (értsd külföldi) objektivebben tudná kezelni a dolgokat

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.03.07. 11:14:31

@tanato: Nem vonom kétségbe.
Amire utaltam a kezdetektől működött/működik.
Az észtek a rendszerváltáskor elzavartak mindenkit, akinek bármilyen érintettsége volt a cucilizmussal kapcsolatban, és hazavitték/hívták a régebbi disszidenseket. (Jó, nem Jóskapista kőművest.) Létrehoztak egy szakértő kormányt, és elkezdtek dolgozni.
Lett/van eredmény.

drnapene 2015.03.07. 11:23:15

Nos, én éppen aktívan dolgozom a kijutáson, tervezem a kinnti életünk, ami családdal nem lesz gyalog-galopp. Mi kellene ahhoz, hogy itthon maradjak?
1. Mivel orvos vagyok, az eü. - ben szeretnék valódi szemlélet váltást látni. Számomra ez a személyzeti feltételek biztosítását jelenti. Mert a se pénz se ember már tarthatatlan.
2. Második az oktatás, hisz a gyerekeim jövője legalább olyan fontos mint a napi betevő. Az hogy anyagi centralizálás van, még megértem, de a szakmai, elméleti terület befolyásolását nem tudom elfogadni. A tehetséggondozás és a felzárkóztatás nálunk (nem általában) nem működik.
3. Vállalkozás barátabb gazdaságpolitika, a férjem webgrafikusként vidéken csak így tudna boldogulni, sajnos egy céget már elbuktunk.
Lehet hogy nem kevés ez, de enélkül számunkra nincs igazi perspektiva.

Sanz 2015.03.07. 11:23:50

Mit csinaljon a magyar kormany? Semmit. Ha csinalna, akkor elvesztene a hatalmat. Eszre kellene venni, hogy egy orszagban, ahol a Fidesz es a Jobbik osszeadva 65% folott all evek ota, ott az emberek nem egy nyugati tipusu tarsadalmi berendezkedest szeretnenek.
Ennyi...
Nem a kormannyal van baj, hanem a magyar tarsadalommal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.07. 11:35:57

Az írekről...
Volt egyszer Eddinek egy íreket erősen lehúzó posztja.
Egy nagy igazságot mondott amit minden nap tapasztalok.
Abban a pillanatban hogy egy ír kihúzta a lábát arról a zöld szigetről az, azonnal a nirvánává változik és az írből a világ legnagyobb hazafia és szabadságharcosa válik.
Ha az egész életét külföldön éli le akkor is.
Az emigráns többség angol nyelvi környezetben él de a világon senki nem utálja úgy az angolokat mint az írek.
Szerdán reggel mentem vissza Mill Hillbe dolgozni Wimbledonból.
Garry kérdi hogy milyen volt a művezető,
Mondom good men.
Azt mondja english men no good men.
Nem ismeri, soha nem találkozott az ottani művezetővel csak annyit tud róla hogy angol.

A visszatérésről.
A dohányzásról nem leszokni kell hanem rá se szokni.
Nem visszacsábítani kell a magyarokat hanem megtartani.
Ami ráadásul nagyon könnyű lévén a magyar nehezen mozduló nép.
Persze. Lehet visszacsábítani, de mit találnak?
Rosszabb körülményeket mint ami miatt elmentek.
A rendszerváltás utáni évek legnegatívabb következménye hogy a magyar hitevesztett nép lett.
Elvették a jövőbe vetett hitét.
Harminc éve mást sem hall minthogy szenvedj tűrj és majd jobb lesz.
Nem lett jobb.
Itt van Max óriási tévedése hogy azért nem mentek szavazni mert a pártok...
Lófaszt.
Azért nem mentek mert nem hisznek a változásban.
Elmegy a magyar külföldre szenvedni és tűrni a jobb jövő érdekében.
A sok ostoba meg felteszi a kérdést hogy miért megy rosszabb körülmények közé?
Azért bazmeg mert itt LEHETŐSÉGE van. Szorgalmas munkával hamburgerforgatóból bármi lehet.
Otthon szorgalmas munkával fiatal hamburgerforgatóból nyugdíjas hamburgerforgató lehet.
Ilyen egyszerű a történet.

Hari Seldon 2 2015.03.07. 11:43:26

@Sanz:
Pontosan. Mentálisan nem nyugatiak. Ennyi. Nem is lenne baj ezzel, ha tudnák, hogy ezzel a személettel nem jutnak egyről a kettőre. - De nem tudják. Azt hiszik, hogy milyen király, hogy kitaláltunk valamit, ami a "nagy nyugatnak" nem jutott eszébe.
- Pedig eszébe jutott, csak miután ott van visszacsatolás mindenre, a baromságokat még korai stádiumban befejezik. (általában)

Hari Seldon 2 2015.03.07. 11:45:10

@drnapene:
Gyertek. Nem bánjátok meg. Mi sem bántuk meg.
Nálunk Mme Seldon az orvos, és mi is gyerekekkel élünk itt.

tanato 2015.03.07. 11:47:34

@drnapene: Milyen nyelvterületre készülsz?Milyen szakvizsgával:?

tanato 2015.03.07. 11:49:53

@diggerdriver: Tudsz valamit róla?itthon van már,?

szöüke koula 2015.03.07. 11:50:56

@puhacica: engem nagyon nem erdekel, mit szolnanak a bunozok a kulonbozo szcenariokhoz.
de meggyozodesem, hogy nem erdekelne oket. egy dolog fontos nekik: hogy ok legyenek a baromfiudvarukban a kakasok, nekik jusson a legtobb. amugy kukorekolnak a szemetdombra (-rol).

szöüke koula 2015.03.07. 11:51:04

@DavidT: bingo! a politikusok utan mar csak az allampolgarokat kene lecserelni magyarorszagon, igy egesz jo hely lehetne...

szöüke koula 2015.03.07. 11:51:11

@adg [Au, Darwin]: tiszteleted jeleul igazan irhatnad nagybetuvel a Kormanyt is. sot, a Magyart is, mindegy, hogy melleknev, s mit mond a helyesirasi szabalyzat!
vagy mar nem akarsz bevagodni a nemet autoknal??

tanato 2015.03.07. 11:51:12

@svájci sapka (ch): Igen így kellett volna itt is,a lendület megvolt 90-ben.Csak az ANtall kormány visszafogta.

szöüke koula 2015.03.07. 11:51:22

@Sanz: halalpontos diagnozis. ezert irtam fent, amit.

strucc007 2015.03.07. 11:51:39

Magyarország már elkésett, h tegyen valamit. Akkor kellett volna tennie, amikor még ott éltem. Most, hogy jópár éve külföldön élek, berendezkedtem itt teljesen, már ez az otthonom, eszemben sincs visszaköltözni. Óriási a különbség, olyan, mintha egy másik bolygón élnék, pedig csak párszáz kilométerre vagyok Budapesttől. És ez most nem csak a pénzről szól, Magyaroszágon is nagyon jól kerestem, de hiába, ha a többiek mellettem nyomorogtak, minden csak pusztult gazdátlanul, az utcákon idegbeteg, zombi emberekkel találkoztam, akik épp hogy csak túlélnek egy-egy napot, törvényeket megkerülő kiskapukkal, rendőrverő lúzer turistákkal, és még sorolhatnám.

2015.03.07. 11:51:45

@fasor6: A politikusok áttelepítésének helyszínéül én inkább Szibériát ajánlanám. Írország túl jó hely nekik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 11:56:23

@svájci sapka (ch): +218
Nem csak hogy el kéne távolítani őket, hanem vagyonelkobzás három generációra visszamenőleg és kőfejtő életfogytig.
Lenne neki politikusnevelő hatása.

Muscari 2015.03.07. 11:57:14

@diggerdriver: Digger, nagyon jól szóltál. Azt még hozzátenném, hogy ha valaki egész életében hamburger forgató marad, akkor is meg tud élni. Itt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 11:57:56

@Philosoraptor: Svéd helyett inkább norvégot... Kell ez a sok kokeró otthonra is?Dehogy kell... :D

tanato 2015.03.07. 11:58:43

@diggerdriver: Hát Eddie természetesen,ha már kimondtad a nevét,én is.Márciusra ígérte a repatriálását anno még a blogjába 5 év külföldi ,írországi élet után.

drnapene 2015.03.07. 11:58:58

@tanato: németország, belgyógyászat szakvizsga, tüdőgyógyászati helyre pályázok

P.Elliot 2015.03.07. 12:01:15

@Philosoraptor:
Ezt az importaljunk szakembereket es azokkal vezettessuk az orszagot amig fel nem no egy uj vezeto generacio akik atveszik a mar jol kidolgozott, jol mukodo szerepet, egyszer mar egy forumban kifejtettem a vitatkozo emberek kozott akik a valtozason vitatkoztak hogy hogy kene megcsinalni, / evekkel ezelott volt/.
Meg ne tudd hogy mit kaptam erte, az egymassal vitatkozo es egymas velemenyet leszolo topik egytol egyig nekem esett, leuvoltottek a fejemrol a hajamat szinte, a legenyhebb szo meg a hazaarulo volt amit a fejemhez vagtak, ki is uldoztek a topikbol, hehehe, nem mintha szivesen maradtam volna annyi idiota kozott amennyi ott koptatta a szajat.
Egeszen udito hogy itt lehet beszelni mindenrol, egyeterteni nem kell persze, igaz hogy az nem kulfoldon elo magyarok topikja volt hanem hazai.
Kozoltem veluk hogy ezert nem megy elore Magyarorszag sorsa mert a szajtepesen kivul senki nem tesz semmit es nem hiszi el hogy itt mar hazai vezetoket nem talalni aki rendet rak, illetve ha talalnanak sem fogja hagyni egy volt vezeto reteg hogy megtegye....

drnapene 2015.03.07. 12:02:32

@Hari Seldon 2: az első időszak nagyon keménynek tűnik, a férjemre sok feladat hárul majd, mondjuk most is csak rá számíthatok. Ügyelet, túlórák, nyelvi akadályok az elején.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 12:03:56

@tanato: Nem tudom, de engem is érdekelne.Asszem az összes régi blogját becsukta.

adg 2015.03.07. 12:05:17

@szöüke koula: Nekem eleg annyi nemet auto, amit itt van, plusz a mi egyszem polonk, hogy legyen, aki segit eldonteni, hogy magyarok vagyunk-e meg.

tanato 2015.03.07. 12:07:42

@geegee: @diggerdriver: Igen ,kilépett a blogtérből,nem tudjuk mi van vele.

tanato 2015.03.07. 12:09:40

@drnapene: A siker biztos mint a bomba,nagyon meg vannak szorulva a németek/is/ orvosilag. MIkor indultok?

Golf2 2015.03.07. 12:11:10

mit tehetne a kormány? A legjobb lenne ha lemondana

drnapene 2015.03.07. 12:22:10

@tanato: a németországi orvoshiány komoly, ezért odakint is kevés emberre sok munka jut, túlórák, ügyeletek. Családosként ez nem olyan egyszerű ( 3 csimota) de pár év tapasztalattal már válogathat az ember. Nem akarom 50évesen is ugyanezt csinálni. Több perspektíva van idekinnt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 12:22:41

@tanato: Érdekes, volt egy dániai csávó, Venátor, az is állítólag hazaköltözött és rögtön regisztrációhoz kötötte a blogját.Kár, pedig jól írt, de annyira azért nem érdekel a dolog, hogy jelszóért biciklizzek.

tanato 2015.03.07. 12:27:56

@drnapene: Ja,már kint is vagy féllábbal?Egyébként a 3 gyerkőc azok fognak igazán profitálni ebből,ők már belenőnek a kinti életbe.

drnapene 2015.03.07. 12:30:41

@tanato: a pályázás van folyamatban, meg az agyalás ;-)

Sanyi9 2015.03.07. 12:30:43

@tanato: szerintem a nemet allam hozzaallasa az orvoskerdeshez nagyon cinikus. Tobb nemet fiatal szeretne orvos lenni, de nekik nincs itt hely az egyetemen. Egy reszuk mas orszagokban probalkozik (Lettorszag, Romania, Magyarorszag). Az allam (szerintem) ezt ugy latja, hogy az orvoskepzes draga, de itt van penz, ugyhogy jonnek az orvosok mas orszagokbol, ezert nincs szukseg tobb helyre az orvosi egyetemeken. Hmmm, ez nem tul kosher (szerintem).

Sanyi9 2015.03.07. 12:31:40

Amugy a mai temahoz hozzaszolva: nem probalhatna meg Magyarorszag is ezeket az ir kivandorlokat az orszagba csabitani? :D

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.07. 12:53:05

@svájci sapka (ch):

Nézd meg az észt fizetéseket. S azt hányan vándorolnak ki onnan nyugatra.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.03.07. 13:10:00

A párom ír, egy kicsit hasonlít a lelkületük a magyarokéhoz. Az unokatesója börtönben ül rendszerellenes tevékenységért és ő büsze erre. Van egy vaskos "kisebbségi" öntudatuk. Az előző generáció egy 40 évig tartó polgárháborúban élte le az életét.

Az utóbbi 30 év azonban szárnyaló fejlődés és igazi tudástársadalom sikersztori.

A magyar EU csatlakozáskor rengeteget hallottunk arról, hogy a déli államokkal összehasonlítva náluk látványos fejlődést finanszírozott meg a csatlakozási források tudatos felhasználása.

Nem betonba és aszfaltba fektettek, hanem főként humán fejlesztésekbe.

A japán vagy a skandináv társadalmakhoz hasonlóan tudatosan foglalkoztak azzal, hogy az angolszász piacokkal való kereskedésre alapozva felzárkózzanak.

A magyarok ezzel szemben leporolták annak a középkori ideológiáról a port, hogy az üzletelés az zsidó vajákolás. Nálunk nincsen olyan stratégia, hogy mi hogyan akarunk munkahelyteremtésileg vagy akármilyen piacilag csatlakozni a világpiac fősodrához.

Korábban pl a Csizmár Gábor munkaügyi minisztersége idején odahaza rengetegszer elmondták politikusok, hogy követni szeretnék az ír példát és nem szeretnék hülye beruházásokra elkölteni ezt az óriási lehetőséget.

Csakhogy ennek az ellenkezője következett be. Nem sikerült a 70%- humánszolgáltatás 30% beruházás arányt kialakítani. Eleve úgy írták ki a pályázatokat, hogy 70% betonra 30% humán infrastuktúra. Ebből a 30%-ból a nonprofit humánszolgáltató szektor leölését finanszírozták meg és nem épült ki az ég világon semmi!

A maradék 70%-nak elvileg legalább az építőipari piac térnyerésen látszania kellene. Nem látszik. Az építőipart is leöltük. Maga az EU CAP /Közös Agrár Politika/ eleve élelmiszer ipar ellenes és mezőgazdaság ellnes stratégia volt. A mezőgazdasági termelési kapacitásainkat leölte az EU fejlesztések világa még 2004 előtt.

A KÖZGÉP milliárdokból finanszírozott politikai szocialációs marketing gépezet olyan hihetetlen károkat okozott a magyar kultúrában és közbeszédben, hogy gyakorlatilag rosszabb a jelenlegi helyzet akárhány hétig történő tovább finanszírozása, mintha leállne az EU-ból érkező pénzfolyam.

A tudástársadalom helyett Magyarország rálátás intéményességek elleni háborút finanszíroz önmaga ellen. Ez olyan, mintha egy király nem az ellenség serege útjából égetne fel minden porció takarmányt, mérgezne meg minden kutat, hanem a saját népe ellen vetné be ezeket a hadviselési technikákat.

Az írek a 40 éves polgárháború után nagyon határozottan és tudatosan fordítottak hátat az önpusztító örjöngésnek!

A Magyarok az erőszak eszkalálódását és a kommunikáció berekesztésének "fórumait" építgetik!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.03.07. 13:18:09

@maxval bircaman szerkesztő: Én nem vitatkozom a statisztikáiddal.
:)
Ellenben van pár ismerősöm, aki ott él.
Nekik jobban hiszek.

Herr Géza 2015.03.07. 13:27:48

@drnapene: Halihó, megvolt a túra? Eredmény? Beszámoló? Legalább priviben, pls. :D

tanato 2015.03.07. 13:29:14

@Sanyi9: igazad van,spórólósak, mint úgy általában a németek.

tanato 2015.03.07. 13:30:41

@drnapene: Akkor már nemsokára az indulás is megkezdődik.

Fekete Pestis 2015.03.07. 13:34:04

@Mr Long (UK):
"Azert kapna valaki adokedvezmenyt, mert korabban kivandorolt? Ez populizmus a javabol."

ez nem populizmus, ez kereslet-kínálat. ha akarnak valamit, fizessenek érte.
Hollandia és Dánia p.l. ad hasonló adókedvezményt.

Ahogy a magyarokat ismerem, ök ezt is elkummognák: adókedvezményt azt még csak-csak adnának, de TBJ és nyugdíjjárulék kedvezményt nem, úgyhogy az egész smafu lenne. És még ök lennének megsértödve, hogy adókedvezménnyel sem lehet az embereket hazacsalogatni. ;)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.03.07. 13:38:09

Nekünk határátkelőknek nagyon fontos tudatosítani magunkban, hogy ránk nem kell, hogy hasson az otthoni wo-doo vajákolás. Hiába próbálnak megfélemlítéssel hatni ránk. Hiába vannak acsarkodó kirekesztő gesztusaik, mint pl. a kettős adóztatás bevezetése vagy a szavazati jog körüli gusztustalan aljasság.

MI POLGÁROK VAGYUNK! Egyenes gerinccel tudunk beszélni, mert nem függünk TÖBBÉ!

Ránézésre látszik az otthoniak feudális sülyedésén, hogy AZ ÉRINTETTEK ÉS A KULCSFONTOSSÁGÚ SZAKÉRTŐK totális ignorálása a döntés előkészítési és értékelési foalymatokból, a civil szektor démonizálása, a szabad média elleni fogaknak vicsorgása miként készíti elő a gazdaság további szétesését.

A szociális munkában ha azt vesszük észre, hogy valamin tipusproblémából rengeteg eset van, akkor csoportba, önsegítő csoportba vagy fórum keretekbe megpróbáljuk kezelni a dolgokat az egyéni esetekkel való szuszakolás helyett.

Magyarországon ez nem divat. Kezdjük a tetején. Ha sehol nincsen párbeszéd az érintetekkel, akkor miért pont itt lenne?

Ha mindenütt falrahányt borsó akármit mondani a büdös paraszt politikusainknak akkor miért pont ezen a területen lenne értelme beszélni hozzájuk?

Erre semm mi nem nagyon vagyunk alkalmasak sem pedig ők. Ők azzal a világképpel élnek, hogy mindenki csak abból a célból reinkarnálódott erre a földre, hogy őket támadja.

A héten megjelent egy kanadai magyar egyesület rendezvényén egy kormány mókuska és előadta, hogy ők itt úgy üldözik és hazudoznak a kormányról és még a lehetőséget sem adják meg arra, hogy védje magát szegény kormány az aljas hazugságokkal szemben.

Erre azt kérdezték tőle: Aron drága Buborka! Megmutassuk a levelet, amit aron drága cukorka nagyvövetednek írtunk arról, hogy dugja már el a képét és halgassa meg hogy mi a bajunk Veletek? - Na ezen a ponton stílust váltott Mr orbánkormány és azt mondta: - Majd jóhogy nem már egy akármilyen rendezvényecskére eljönne a nagykövet!

Na erre az "integrációs teljesítményre" épülhetne a magyar megfelelője annak, amit itt az írekkel kapcsolatosan látunk!

Kizárt dolog, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe kigyógyulna a matolcsyzmus által elmélyített kisebbrendűségi komplexusaiból, így ha tevékenység mintaként ki akarnánk találni walamit, akkor annak civil alapokon nyugvó párbeszédnek kellene lennie.

Tételezzük fel, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe nem alkot jövőképet a magyaroknak, amely területeken keretalkotó módosító javaslatokat hoznak nyilvánosságra törvényekbe foglalva azok a területek elpusztulnak. Óva intenék bárkit is attól, hogy abban gondolkodjon, hogy Tőlük kellene kérni olyasmit, amit az írek, vagy amit a lengyelek csinálnak. Jobban járunk ha mi magunk akarunk egyről a kettőre jutni célkitűzés kérdésben.

szöüke koula 2015.03.07. 13:54:08

@Saman:
"Magyarország rálátás intéményességek elleni háborút finanszíroz"

aha. "rálátás intéményességek." éppen mondani mondani akartam.

2015.03.07. 14:09:31

Nem tudom, van-e ertelme ireket (meg olaszokat meg kinaiakat) hazacsabitani? Az irek mindig is vandoroltak, hagyomanyosnak szamit a diaszpora az egesz vilagon, az eszaki sarkon is van irish pub, meg kinai gyorsetterem, es olasz pizzeria, vannak ilyen nepcsoportok akik mindenhol megtalalhatoak, ez mindig is igy volt es igy is marad szerintem, tokre mindegy, hogy micsinal az aktualis kormany.

A magyarok talan nem ilyenek, de nem tudom mit tehetne a kormany, hogy hazacsabitsa az embereket, es, hogy ez miert a kormany feladata lenne egyaltalan, nem ertek hozza. Szerintem egy csomo ember sertettsegbol lepett le, ehhez eleg megnezni a csomo indulatos irast meg kommentet, es akik Magyarorszagon maradtak ettol meg ok sertodtek, es akkor az otthonmaradtak reszerol van egy ilyen "Ezek nekem ne mondjak meg!", a kimentek reszerol meg ez, hogy "Hazamenni, ezekert, ezeknek???!!" szoval ez nem konnyu, ha mindenki vallan van egy iszonyu nagy "chip" :D Ezen meg nem tudom melyik kormany fog tudni segiteni, talan egy lathatatlan, amelyikrol nem is tudjak az emberek, hogy leteznek, csak kussban vegzik a dolgukat, nem hoznak semmi olyan uj torvenyt, ami beleavatkozna az emberek eletebe es nem kerulnek az ujsagok cimlapjara a mindenfele botranyaikkal, talan akkor az embereknek eggyel kevesebb frusztracioforrasuk lesz, es akkor talan, TALAN csokkenhet az az erzelmi godor ami kibirhatatlanna teszi a magyarorszagi levegot.

Ja igen, az irekrol meg annyit, hogy a fium szerint a Daniel nem csak zsido, hanem a katolikusok koreben is nagyon nepszeru nev, vagyis o inkabb rajuk asszocial ha ezt a nevet hallja mert az ir travellerek koreben van egy csomo "Danny Boy", ehhez vajon mit szol szegeny @charlieharper? :D

drnapene 2015.03.07. 14:23:08

@tanato: ezen a nyáron már szeretném

GERI87 2015.03.07. 14:59:11

Hát..
-Aki politikai okokból, vagy a jobb (karrier) lehetőségek miatt ment el, annak nem sokat tud ígérni a kormány...plán 'ez' a kormány. Ami teljesen hiteltelen bármit is mond ilyen ügyben.
-Aki meg a pénz miatt ment el, annak a magyar bérek és munkakörülmények nem vonzóak továbbra sem.

Mindkét esetben évtizedekre van szükség hogy bármi változzon, de addigra meg már a többség még kevésbé akar visszajönni.

Az ír gazdaság sokkal jobb helyzetben van.

@Philosoraptor:

"Az a baj, hogy amíg a magyar társadalom szemlélete nem változik, addig mindig ugyanilyen politikusaink lesznek... "

Igen, a magyar társadalomnak kell kitermelnie azokat akik változtatni akarnak, felülről (kívülről) ez nem megy.
Külföldi példa, vagy szakértői segítség, tanácsadás az lehet, de a politikusi gárdának magyarnak kell lennie..és az akaratnak is meg kell lennie a társadalomban.

@Link elek:

Mert a többségük csak "számon tartja" ír származását, nincs a mindennapokban is megélt ír identitásuk!
Ezek többsége az USA-ban él, ahol van ilyen jellegű felmérés, bár ott a többség "német származású", ez nem jelenti hogy valóban németek is lennének bármiben!

Olyan mintha MO-on a többség számon tartaná az ősei származását: ilyen alapon itt is milliós német és több százezres számban szlovák (szláv) származású ember él, valós kötődés nélkül.

GERI87 2015.03.07. 14:59:31

@maxval bircaman szerkesztő:

A mostani kormány abban korrigál hogy már a látszatot sem adja meg: teljesen kiszolgálják a választók ösztönös "kisemberi" beidegződéseit, alantas vágyait, irigységét....miközben nagyüzemben lopnak és rátelepednek az államra.

Orbán rájött hogy semmi értelme az emberek előtt a nyugatos elveket hangoztatni (szóban szabadság, demokrácia, egyetértés, jólét ígérete) és adoptálni azokat a magyar valóságba (a gyakorlatban továbbra is szociális állam, atyáskodás, uniós pályázatok, Széchenyi terv), mert egyrészt ő sem hisz bennük, másrészt az emberek is elég fásultak már ehhez, meg a politikához.
Egyszerűen le kell szívni az uniós pénzeket, amik "így is-úgy is jönnek" , államosítani kell, monopolizálni...a "magyar külön úttal" meg "lemennek azok közé" (kocsmai szint) akik "nem akarnak már várni " és áldozatot hozni (így hitegetik magukat hogy "semmiből is lehet")...a többiek (inaktív szavazók) meg le vannak szarva (arrogáns kommunikáció, lenézés stb)...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.07. 15:08:54

@Mr Long (UK): "Azert kapna valaki adokedvezmenyt, mert korabban kivandorolt? Ez populizmus a javabol."

Populizmus-e vagy sem, Mo.-n 2006 óta létezik az adóamnesztia intézménye, vagyis ha valaki külföldről vagy különféle offshore számlákról hazahozza a pénzt és állampapírt vesz belőle, akkor mindezt megteheti adómentesen és senki nem kér rajta semmilyen visszamenőleges adózást, járulékfizetést. 2006 előtt pedig egy kedvezményes, 10%-os járulékfizetéssel lehetett bármilyen külföldi (akár feketén szerzett) pénzt tisztára mosni.
Amiről itt szó van, az ettől nem tér el sokban.

Mme Seldon 2015.03.07. 15:16:48

@drnapene:
Üdv a határátkelő(azt tervező) orvosok táborában. Melyik országot céloztátok meg?

drnapene 2015.03.07. 15:27:50

@Mme Seldon: Szia, Németország, Baden Württemberg, déli részén voltam interjún. Nemsokára válaszolnak.

Mme Seldon 2015.03.07. 15:29:18

@Mme Seldon:
@drnapene:
Közben látom, hogy Németország. Az eleje nem könnyű, de menni fog. Sok sikert!
Engem is érdekelne, hogy állsz, volt-e már interjúd, van-e fix helyed, nem csak HerrGézát!

drnapene 2015.03.07. 15:32:47

@Mme Seldon: Szerdán jöttem haza az interjúról. Nagyon érdekes és tanulságos, hasznos vol. Más elk épzelni és más látni az előnyöket ésa nehézségeket. Irok mailt ha gondolod, este.

Mme Seldon 2015.03.07. 15:42:12

@drnapene:
Mi Franciao-ban vagyunk, tőlünk 2,5-3 órányira lehet a várható helyed.

Mme Seldon 2015.03.07. 15:46:35

@drnapene:
Oké, várom. Ha tudok valamit segíteni...

M. Péter 2015.03.07. 15:50:00

@Mr Long (UK): Nemcsak kivándorolt hollandoknak, hanem bármilyen külföldről Hollandiába költöző munkavállalönak adható az adókedvezmény, és vannak egyéb feltételek is, pl. hiányszakmában kell dolgoznia.

GERI87 2015.03.07. 15:50:22

@Saman:

"Az írek a 40 éves polgárháború után nagyon határozottan és tudatosan fordítottak hátat az önpusztító örjöngésnek!"

Az a baj talán az hogy a magyar "gulyáskommunizmus" generáció viszonylag jól és békében éltek, a társadalom többsége elfogadta ezt, nem akart ellene tenni!
így a rendszerváltás csak akkor lehetett volna magyar viszonylatba is siker, ha még jennél is jobbat hoz, de nem hozott, mivel a háború után, ahhoz képest, könnyebb volt jobbat nyújtani és erőforrás is volt rá. Már rövid alatt látszott az életszínvonalbeli emelkedés...90 után is ezt várták.
Nem sikerült, akarat sincs már hogy megteremtődjön az alap, így a válasz az hogy akkor csináljuk vissza...

A magyar, miközben nemet mond az elmúlt 20-25 évre, egyben az egész piacgazdaság/demokrácia alapra nemet mond, mert azt hiszi ami előtte volt az jobb és fenntartható, ez meg egyáltalán nem az.
Ennek az "unortodox vonalnak" kell pusztító módon bedőlnie ahhoz hogy rájöjjenek, nem működik.
Sajnos ha lassú romlás lesz, akkor az a "lassan megfőtt béka" esete...

GERI87 2015.03.07. 15:50:22

@mojyo:

"Az irek mindig is vandoroltak, hagyomanyosnak szamit a diaszpora az egesz vilagon,"

Azért nem önként, "kalandvágyból" mentek el, hanem kényszer, éhínség miatt.

"Nem tudom, van-e ertelme ireket (meg olaszokat meg kinaiakat) hazacsabitani? "

A mostani generáció persze más és van értelme foglalkozni ezzel.
Írország már nem az a reménytelen angol gyarmati burgonyaföld mint anno...

GERI87 2015.03.07. 15:50:22

@svájci sapka (ch):

Azért azt is nézni kell hogy az észteknek (meg úgy általában a baltiaknak) egyáltalán nem volt szimpatikus a SZU és a kommunizmus, nemcsak elvi okokból (orosz megszállás, elnyomás), de az alacsony életszínvonal miatt sem...így evidens volt 90 után hogy valami gyökeresen mást akarnak mint addig, még ha rövidtávon nem is lesz azonnal jobb, mert "ennél bármi jobb".
Az észtek egyáltalán nem "integrálták" a szocializmust, a szovjet rendszert maguk közé. Ők "fejben" is máshonnan indultak mint mi.
Meg ne feledjük hogy a balti térség egy gazdag régió volt mindig is, erős polgársággal, kereskedő múlttal...
Inkább megbíztak egy nyugatra emigrált észtben, mint egy hazai oroszban...
ilyen össztársadalmi konszenzus egy új rendszerre magyar viszonylatban nem volt....csak pillanatnyi felvillanásként, 89-90-ben.
A Kelet-Európai szocializmus igazi "haszonélvezője" volt MO-ág..a többség szerette, érezte az előnyeit.
Persze hogy nem érezték úgy hogy bármi áldozatot kéne hozniuk!
Úgy voltak vele hogy: "ha annyira jó a piacgazdaság akkor miért nem azonnal jó? miért van tömeges munkanélküliség?"

Rotoxis 2015.03.07. 15:50:22

@drnapene: Miert nem Ausztria? Jobbak a juttatasok, magasabb a ber, nyugodtabbak a körülmenyek es (ugyan helye valogatja, de) baratsagosabbak az emberek. Mentalitasban is közelebb allnak hozzank. H gondolod, irj privit.

2015.03.07. 16:07:27

@GERI87: Hat, lehet, hogy az "elsok" az ehinseg es az elnyomas elol mentek el, vagy legalabbis ezekben az idokben valt tomegesse az elvandorlas, de ez a jelenseg azert a szerencsesebb idokre is jellemzo volt. Raadasul ha az oseiktol ezt tanultak, hogy ez a megoldas, akkor szerintem nem sokat tud ez ellen tenni egyik kormany sem.

2015.03.07. 16:28:17

@Saman:
"Az írek a 40 éves polgárháború után nagyon határozottan és tudatosan fordítottak hátat az önpusztító örjöngésnek!"
A polgarhaboru csak egy evig tartott.

tsabus UAE 2015.03.07. 16:33:08

Üdvözlendő és reményt keltő gesztusnak tartanám, ha egy kormányhatározat alapján, egy néhány tonnás bombát telepítenének a parlamentbe és ünnepélyes keretek között, a képviselők/közjogi méltóságok 100%-os részvétele mellett detonálnák.
Ezek után el kellene csábítani egy jól menő multicég vezetőségét, hogy ködös ideológiák helyett, a fenntartható fejlődést szem előtt tartva, menedzseljék az országot. Ennyi...

Muscari 2015.03.07. 16:44:04

@tanato: irtam neked emailt, nezd majd meg.

Taxomükke (UK) 2015.03.07. 17:00:13

@Wendriner Piroska sakál és balerina: Igy van mindezt a keleti nyitas jegyeben. Mehetnek mind.

Muscari 2015.03.07. 17:13:51

@tanato: az emailemet ketszer is visszadobta a freemail. Mi a csoda tortenik?

szöüke koula 2015.03.07. 18:00:10

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

nem csak populizmus, de ötletnek is nevetséges. mit számítana egy darab konc (adókedvezmény)? tegye fel a kezét, akinek befolyásolná a hazaköltözési döntését, hogy kap-e x Ft adókedvezményt. elképzelni sem tudok ilyen embert.

az adóamnesztia egy másik vicc. ott vált teljesen nyilvánvalóvá, hogy köztörvényes bűnözők hozzák a törvényeket. akiknek meglepő módon maguk felé hajlik a keze.
milyen erkölcsi alap az, amikor azt mondjuk, hogy az adócsalásból, sikkasztásból, fegyver- és emberkereskedelemből származó pénzeid megtarthatod, ha tejelsz belőle nekünk?

szerintem ez az a szint, aminél már nincs lejjebb...
ez már a drogbárók irányította ország színvonala. innen nézve egészen magától értetődő, hogy a kormány irányítása alá kéne vonni az igazságszolgáltatást is.

KanáriHajni 2015.03.07. 18:03:49

Ha tudnának egy viszonylag meleg vizű tengert telepíteni valahova nem túl messze a belvárostól, lehet, hogy elgondolkoznék... :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.07. 18:07:37

ööö, én részemről inkább nem szeretném, hogy a kormány tegyen valamit értem, illetve, identitászavarom lett, a határátkelőkért. valahogy mindig kiráz a hideg, amikor "csinálnak valamit".

Shanarey 2015.03.07. 18:41:56

A mai Magyar kormánynál erre várni esélytelen, és ha meg is kapnánk, abban sem lenne köszönet.
Az összekapcsolás című részt a HÁ megoldja, de ez igazából a XXI. században az Internet korában igen egyszerű.
A kormányról csak annyit hogy nekik is van egy csapatuk arra hogy blogokat olvassanak, többek között ezt is.
Kell ennél több ?
:-)))

Volt egyszer egy mondás:- Reszkess a Görögöktől, ha olajággal közelednek.
Na én így vagyok a Magyar kormánnyal.
Lassan de biztosan Európa nagyobbik része is így lesz vele.

@Philosoraptor:
Philosoraptor for president.

Amúgy ez a téma, felesleges, az Íreknél. Ha mind hazamennének, hogy a francba panaszkodnának ezután hogy ők haza akarnak menni.
:-)

@maxval bircaman szerkesztő:

Lózung, és megint csak lózung.

Tegnap valahogy nem sikerült válaszolnod a kérdésemre.
Tán mert kiderült volna hogy ismét olyasmiről beszélsz, amiről valójában fogalmad sincs.
Na és akkor a mai témához, mikor is éltél utoljára üzemszerűen Magyarországon?

2015.03.07. 18:44:17

@szöüke koula:
"ez már a drogbárók irányította ország színvonala"
A drogbarok sokkal tobbet tesznek az orszagukert, mint azok a magyarorszagi bunozok, akik politikusnak adjak ki magukat:(

Herr Géza 2015.03.07. 18:53:31

@Mme Seldon: A kis kíváncsi....:))))))

tanato 2015.03.07. 18:56:26

@Muscari: Nem kaptam meg sajnos,próbáld meg a facebookomra.

Palladrin 2015.03.07. 18:56:29

A kormány inkább hagyja békén azokat, akik inkább nem kérnek belőle. Nehogy már külföldön, ahol végre nyugtod lehetne a kormánytól is ezeknek a törődését kelljen éreznem ...

Muscari 2015.03.07. 19:03:05

@tanato: folyton visszadobta az emaileket. Most elkuldtem FB-n.

blackhairlady 2015.03.07. 19:08:10

@Shanarey(England) ISTP: A valasza az lenne: "nezz a dolgok melyere, es rajossz, hogy igazam van. Nekem mint melyelemzonek elhiheted":)))

Shanarey 2015.03.07. 19:11:19

@blackhair-lady:

Az ő "mélyelemzése" az röviden csak vakság.

Quercus a favágó 2015.03.07. 19:19:14

@Sanyi9:

Minden EU-s centrum ország ezt csinálja, és nem csak az orvosokkal. Sokkal olcsóbb a magasan kvalifikált munkaerőt elszipkázni a periféria országaiból, mint képezni.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.07. 19:25:47

Hat en meg azt kerdezem, ugyanilyen intezkedesek hatasara hazajonnetek?
ugye, hogy nem.

polkupyörä 2015.03.07. 19:41:44

Az alapbeállításaim a következők: Londonban kb. hét éve, szuper munkahely, nemmagyar barátok itt, akikre mindig számíthatok (otthoniak nem kicsit lemorzsolódva), pezsgő társasági élet. Viszont a nyelvi-kultúrális gyökereim plusz családom miatt simán hazamennék, akkor is, ha kevesebbet keresnék mint itt, ha azt látnám, hogy
- az otthoni gazdaság versenyképes (nem az állam a legfőbb munkaadó/megrendelő), az innovációt nem fojtja el csírájában;
- a fékek és ellensúlyok rendszere legalább úgy működik mint a naccerű Viktor-kormányok előtt (alkotmánybíróság, ombudsman, ügyészség, bíróságok),
- végre van egy kiszámítható, igazságos a fogyasztást szabályozni nem agresszívan akaró progresszív (!) adórendszer (nem lenne ellenemre magas adókulcssávba tartozni, sőt),
- az egyébként egyáltalán nem importigényes viszont stratégiailag szuperfontos oktatás/kutatás ágazatokba tolják a pénzt pl. stadionépítés és értelmetlen látványberuházások helyett;
- működik az egészségügy tisztességesen fizetett dolgozókkal (semmi hálapénzezés)
- kiszámítható az élet és az állam nem szól bele a mindennapjaimba.
Uff

polkupyörä 2015.03.07. 19:42:00

Lényeg: nem arra várok, hogy hazahívjon az országom, hanem hogy az otthon élőket ne akarja elüldözni.

Sir Galahad 2015.03.07. 19:42:04

Az ír átlagbér 1400 euró körül van, a magyar 500 sincs. Az íreknél működhet mindaz, amit itt felsoroltak, nálunk mindez mellébeszélés volna. Semmi más nem működne, mint a radikális, legalább két- de inkább háromszoros béremelkedés. Erre viszont nincs forrás, tehát ez a poszt is felesleges volt.

Sanyi9 2015.03.07. 19:43:03

@QUERCUS: ezen sokat lehet filozofalni. Szerintem a tobbi kategoriaval inkabb az a helyzet, hogy nyugaton nincs tul sok jelentkezo ra. Peldaul szakmunkasnak/mernoknek/programozonak nem megy annyi fiatal, mint ahanyra szukseg lenne, ezert johetnek kulfoldiek. Az orvosi szakmaval viszont ez nincs igy, arra boven lennenek jelentkezok nyugaton is.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.07. 19:53:33

@Sanyi9: jaja,vegulis csinalt mar nagyobb hulyesegeket is.
majd elszallasolja oket az ujabb felcsuti stadionokba.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.07. 20:24:25

@P.Elliot: amig fel nem no egy uj vezeto generacio akik atveszik a mar jol kidolgozott, jol mukodo szerepet, egyszer mar

fel fog noni egy masik generecio!! ... a mostaniak, gyerekei, vejei baratok gyerekei .. Nem lesz maskepp ! mint ahogy a mostaniak is valahol politikai v gazdasagi elodok leszarmazottjai ...

elszamoltatas soha nem lesz, ez abszolut be van biztositva, védve ... ha lenne valami , par hazat kocsit tudnanak elvenni az sok sok milliard biztonsagba lesz soha vissza nem szall Mo-ra

de ha barki jonne utanuk , olyan szart venne at ,hogy nem tudna mit kezdeni vele , nem tudna a semmibol jobbletet varazsolni .. tehat maradna csak a megszoritasok aremelesek szegenyseg elegedetlenseg .. es akkor meg a FIDESZt is visszasirnak ..

vagyis a lopasokkal azt is biztositjak hogy nelkuluk egy mas kormany legyen igazan szarba ..

nincs mas alternativa beallni a sorba mint annak idejen a partba .. vagy HA

GERI87 2015.03.07. 20:32:59

@mojyo:

"de ez a jelenseg azert a szerencsesebb idokre is jellemzo volt."

Persze, de ahhoz képest már jelentéktelenebb.

"Raadasul ha az oseiktol ezt tanultak, hogy ez a megoldas, akkor szerintem nem sokat tud ez ellen tenni egyik kormany sem. "

Az ír gazdaság 20 év óta inkább nő mint csökken..
A 70-es évek óta nő a népesség, a bevándorlás jelentős, visszavándorlás is van, és a nyugati országok közül itt az egyik legjelentősebb a természetes népességnövekedés, a népesség 21%-a 14 éven aluli (nálunk 14%)stb.
Ez inkább biztató.

qkuc 2015.03.07. 20:41:45

@polkupyörä: :( olyan messze vagyunk ettől ...

P.Elliot 2015.03.07. 20:56:27

@montroyal ( CAN qc): Ez olyan dolog mintha azt mondanak hogy egy csalad haztartasa osszeomlott, tele vannak adossaggal, rendbe kell hozni mert csusznak lefele. Be kell osztani ami van, visszavagni dolgokat amig rendbe nem jon vagy kulon jovedelemre szert tesznek, de majd eljon az ido de addig szigoruan tartani kell a csaladnak magat a koltsegveteshez, tilos hozzanyulni, ellopni belole, masra hasznalni fel. Az allamhaztartas ugyanezen az alapon mukodik. Bevetel, beosztas! Ha megis kolcson is kell, azt is torleszteni, uj utakat keresni osszefogassal hogy minel elobb lemenjen az adossag es utana jobb lesz az elet, lehet felfejlodni.
Egyszeruen nem igaz hogy az orszag ;lakosaibol nem lehet talalni olyan tisztakezu, vezetoket, nem mindenki gazember, akikre nem lehet rabizni ezt a feladatot de kulfoldi jol megfizetett szakertokkel akik kidolgozzak hogy hogy es megszuntetik a husos fazek letet, a zsebeket is levarrjak. Es kikepeznek egy uj magyarokbol allo jovendo, szinten tisztakezu bandat akiknek celjuk hogy fenttartsak a helyzetet, az allampolgarokkal nem lesz baj mert mindenki orulni fog ha jobban mennek a dolgok, ebben biztos vagyok.
Nem igaz hogy nem lehet megcsinalni!

Lovely jubbly 2015.03.07. 21:05:40

Pont most jutottunk a férjemmel arra az elhatározásra, hogy visszaköltözünk Írországba, ha minden jól alakul, akkor talán nyáron már ott leszün! Remélem találunk munkát, fogalmam sincs a mmunkalehetőségekről egyelőre... Főleg hogy rural Ireland a cél :-) 2006-ban amikor még ott éltem, minden szép és jó volt, pont a válság előtt jöttünk át a UK-be. (A kommenteket még nem olvastam.)

Taxomükke (UK) 2015.03.07. 21:10:02

@Shanarey(England) ISTP: " Volt egyszer egy mondás:- Reszkess a Görögöktől, ha olajággal közelednek."
Ajándékkal közelednek, nem olajággal: "Timeo danaos et dona ferentes", mint az köztudomású.
Max mindjárt igazolja.
;)

Taxomükke (UK) 2015.03.07. 21:15:27

@Taxomükke: Ja, az kimaradt: nem "reszkess", hanem "félek" a görögöktől.
Minden más stimmel.
:)

Shanarey 2015.03.07. 21:17:47

@Taxomükke:

Több helyen olvastam, és mindig másképp, nekem épp ez tetszett

Max, nem teszi, mert ő ignorálja a kérdéseimet.
Mivel a válasz kényelmetlen, hazudni nem akar így ignorál.

:-))

2015.03.07. 21:19:50

@maxval bircaman szerkesztő: Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy Mo. nem tudna másokkal versenyezni pl. a gépjárműgyártásban? Vagy a turizmusban? Vagy IT-ben? És még lehetne sorolni nagyon sok mindent. Van egy országunk, aminek jók az adottságai, és van biztosan egy csomó okos magyar is, aki tudná, hogy mit kellene kezdeni, merre kellene elindulni. Mert ez az egy helyben toporgás azt fogja eredményezni, hogy még többen fognak elhúzni, aztán szépen összedől az egész, mint egy kártyavár. És akkor majd a sok szektás birka meg politikus megtapsolhatja magát.

Köcsög EU, 2004 előtt is szabotálták már, hogy a magyarok nehogy jól éljenek, mert akkor aztán eljönne az apokalipszis. Csak megelőztelek, mert tudom, hogy ez a standard válasz. Csak arról elfelejtkezel, hogy az eu-t az emberek szavazták meg, és 1989 és 2004 között eltelt pár év. Amit lehetett volna arra is használni, hogy megerősítsék a magyar kkv-t, meg a meghalt ipart újraélesszék, és akkor lehet, hogy nem kellett volna annyi multit Mo.-ra engedni. Kétségkívül sok adót fizetnek be, de vitatható, hogy hány vállalkozást tesznek tönkre az üzletpolitikájukkal.

2015.03.07. 21:27:38

@geegee: Mondhattam volna azt is, mindegy. Minap olvastam, hogy Svédországnak 0,3 % a költségvetési hiánya. Most erre egy magyar mit tud mondani? :) Max. tátogni tud.

2015.03.07. 21:32:31

@P.Elliot: Nyilván. A mostani politikusok nem hagynák ám annyiban, hogy bárki is kitúrja őket. :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.07. 21:32:48

@Taxomükke:

Valami trojai falovas a tortenet,
ott mondja a ......(nemtommostki), h felek a gorogoktol, megha ajandekkal jonnek is.

2015.03.07. 21:34:49

@maxval bircaman szerkesztő: Viszont fejlődik a gazdaságuk. És nemcsak papíron (mint Mo.-nak), hanem ténylegesen. Ha esetleg még nem is élnek jobban, de bízhatnak a jövőben. Mo.-n nincsen értelme bízni a jövőben, mert nincsen jövőd...

P.Elliot 2015.03.07. 21:36:14

@Philosoraptor: Arra valo egy oket elsopro nepharag!

2015.03.07. 21:36:20

@GERI87: Hat egyreszt nem neveznem jelentektelennek, masreszt nekem nem kell magyaraznod, hogy Irorszag jobban teljesit, en nem vagyok ir, nem engem kell visszacsabitani, de amugy tokre hiszek neked :D Csakhat erted, ha egyszer az ir problemamegoldas inkabb az, hogy inkabb hataratkelnek a jobb lehetosegekert, akkor ez nem fog azert megvaltozni szerintem, azert, mert a kormany kedvezo lepeseket tesz. Lehet, hogy most majd nehanyan hazaternek, majd megint jon egy valsag es megint lelepnek, ez mar csak ilyen, masoknak az insegben az jutott, hogy osszeszoritott fogakkal turtek es maradnak inkabb, nekik viszont megadatott a lehetoseg, hogy mobilisak legyenek es ez szerintem nem annyira valtoztathato. Szerintem. Ahogyan a magyarokon se a kormany fog segiteni, vagy legalabbis nem attol kellene varni.

LyukasBogrács 2015.03.07. 21:38:20

”szerintetek mit kellene tennie a magyar kormánynak, hogy ti visszatérjetek Magyarországra,”

Azonnal le kell mondania, de elotte vissza kell allitania az Alkotmanybirosag jogkoret, visszafizetni az elzabralt nyugvagyont, megszuntetni a kulonadokat, utdijat, tranzakcios illeteket...

2015.03.07. 21:40:08

@tsabus [UK]: Ezt elképzeltem, és jót is röhögtem rajta. :D

2015.03.07. 21:44:12

@Cascabel: Ühüm. És tudjuk ennek az okát is. Pablo Escobar önzetlenül cselekedett, és nem azért, hogy az emberek "szeressék". :)))

Taxomükke (UK) 2015.03.07. 21:45:28

@Shanarey(England) ISTP: @~~Babette~~: Vergilius: Aeneis.
Biztosan lehet más változatokat olvasni, de ez a helyes (szó szerinti) fordítás.
Laokoon mondta a mű szerint Trója falai előtt.
Az olajág a béke jele, nem ajándék.

2015.03.07. 21:50:16

@P.Elliot: Ahhoz a társadalom tagjainak nem szektákba kellene tömörülni, hanem rájönni, hogy széthúzással nem érthető el semmi tartós változás, és nem fog eljönni egy jobb ország.

P.Elliot 2015.03.07. 21:57:39

@Philosoraptor: De nem fog, ugye? Akkor mi lesz megis a jovo?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 22:14:04

@polkupyörä: Na kérem, itt ez volt a kulcsmondat, be is lehet zárni az egész blogot...

Plusz százezer.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 22:16:59

@montroyal ( CAN qc): Így van, ez is igaz.Ezért mondjuk mi, határátkeltek, hogy nincs jövő odahaza...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.03.07. 22:18:00

@svájci sapka (ch): + nem tudom häny ezer! :-)
@Philosoraptor: Szerinted mäshol nem azok nyernek, akik a "legjobban" hazudnak? :-))) Amugy egyetértek.
@macamuca [IHUN]: Férjem szerint el kéne törölni a jövedelemadot, és följebb (B+ hovä? kérdeztem) kéne vinni az ÁFÁ-t. Az alapvetö (föleg az egészséges) élelmiszereknél meg lejebb. Kezdetnek az orvosoknak normälis bérezést, hogy ne legyenek "räkényszerülve" a hälapénzre. És igy toväbb, hogy beinduljon a fogyasztäs. Kolléganömmel pär napja megoldottuk az egészségügyet is. :-) Az ö megoldäsa brutäl drasztikus lett volna, én enyhitettem rajta, és igy összehoztuk a végsö megoldäst. Kb fél ora utän közöltük, hogy akkor ezt is megoldottuk, mi legyen a következö? :-))) Ha ilyen egyszerü lenne...
Az a baj, hogy a "megoldäs" -minél inkäbb halasztodik- annäl inkäbb olyan drasztikusnak kéne lennie, hogy azt semmilyen formäban nem lehetne az emberek torkän "lenyomni"... :-(
@VPBA:
:-))))))
@DavidT: Én csak attol félek(nék), hogy ök is függnének idövel... mert azért az szerintem egy hiu rozsaszin länyregényäbränd, hogy a politikusok, a politika bärmitöl is független (lenne)...$@tsabus [UK]: "...egy néhány tonnás bombát telepítenének a parlamentbe és ünnepélyes keretek között, a képviselők/közjogi méltóságok 100%-os részvétele mellett detonálnák." - A kolléganömnek is (többek között) kb ez volt az ötlete. :-)))
@~~Babette~~: :-)))))
@P.Elliot: Itt van egy hasonlo müsor az egyik adon. (Raus aus den Schulden) Csak tudod, ez nehéz folyamat. Mert ehhez aztän tényleg le kell csupaszitani a seggedet...és ez az, amit az emberek nem akarnak, és a végsökig elmennek, hogy ne kelljen beismerni a hülyeségüket. :-(
Mi probältunk csalädon belül, és nem ment. Addig OK, amig tolom a lét haza, de még véletlenül se kérdezzem meg, hogy miért, és hogy hogyan is lehetne jobbä tenni. Kicsiben kb ugyanaz megy, mint nagyban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 22:18:18

@diggerdriver:
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.03.07. 22:19:01

@Cascabel: " A polgárháború csak 1 évig tartott".

A párom jót röhögött ezen.

Becopizom a Wikipédiát magyarul:

"Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Az IRA (1922-1969) szervezetet az Egyesült Királyságban illegális terrorszervezetként tartották számon[3] Írországban ezzel szemben legális szervezetként tekintettek rájuk.[4] Az Amerikai Egyesült Államokban sem tartották terrorszervezetnek az IRA-t.

Az IRA (Irish Republican Army) az Ír függetlenségi háborúban (1919-1921) harcolt. Az Ideiglenes Ír Köztársasági Hadsereg (Provisional Irish Republican Army) az Ír Köztársasági Hadsereg (1922-1969) folytatásának tartja magát, nevében a provisional szó ideiglenest jelent, utalva arra, hogy addig marad fenn a szervezet, míg a „két Írország” nem egyesül az általuk elképzelt formában.

2005. július 28-án az IRA vezetőtanácsa (nemzetközi meglepetésre) bejelentette, hogy felhagy fegyveres akcióival, feloszlatja katonai szárnyát és ezentúl „kizárólag békés módszerekkel, tisztán politikai úton és demokratikus programok révén akar küzdeni politikai célkitűzéseik megvalósításáért.”[5]"

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 22:24:59

@P.Elliot: Hát pedig látod, lassan idestova 30 éve nem sikerült találni senkit.Én sem értem, de úgy látszik ez van.Én arra gondolok, hogy ha valaki az elején "tisztakezű" is, mire felemelkedik középszintre már vagy belefásul, vagy a többiek elkorrumpálják, megfenyegetik, megzsarolják, hogy ne legyen rájuk nézve veszélyes.Esetleg csak szimplán elteszik láb alól.Mint a mostani moszkvai eset.Vagy valami ilyesmi.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.07. 22:26:51

@P.Elliot: Nem igaz hogy nem lehet megcsinalni!

nem lehet... de en kicsi vagyok, de akik a nagyok azok tesznek rola hogy ne lehessen .. es naluk lesz a penz es a hatalom ... jo az elkepzelesed hasonlatod .. de ott a hires magyar mentalitas .. a csalad peldanak ?lesznek akik nem birjak ,vagy akarjak a kozos aldozatot( 25+ éve arrol papolnak , majd jobb lesz x ev mulva )
pl a nemzeti adossag 2-3x szerese amit mar kiloptak potlhatatlan visszafordthatatlan ..

es kik lesznek a jovo generacio kepzett szakemberei ... mint Rachelka es a ferje , Rogan Lazar gyerekek ...es a mas husosfazekhoz kozeliek gyermekei mert ok mennek a draga legjobb egyetemekre es nekik lesz lehetoseguk vegzettseguk csaladi ,barati tehetseguk alapjan a legjobb helyekre bekerulni .. a komcsik is azert tudtak ilyen jol atmenteni a hatalmukat mert ugye ok voltak az egyetemeken ok voltak a kepzettek stb
ha olyan forradalom lenne mint Romaniaban es felhuznanak parat a lampavasakra akkor se tudnak a kart visszaforditani, amit csinaltak ,visszaszerezni a bebetonozott, ellopott ertekeket es az o soraibol barataikbol ,csaladjaikbol, kerulnenek ki a jovo emberei... ugye mindig kiderul ,hogy a veresszaju antikomcsik csaladjaban buzlik valami ... ugyanugy az mszp-fideszes gazemberek magjai is menthetetlenul el vannak vetve tobb generacioval elore ...

na ebbe semmi jogom, erdekem belefolyni ,kritizalni ,velemenyt nyilvanitani .... nem is tudom miert foglalkozok ezzel ...

inkabb lazulunk ma este

www.facebook.com/photo.php?fbid=10200197217250276&set=gm.1546532858941681&type=1&theater

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 22:28:32

@Lovely jubbly: Haha, ez aranyos, de szerintem nem pont rátok gondolt az ír kormány.. :-)))))))))

Természetesen ha született ír állampolgár vagy, akkor mindent visszavonok, de aki így ír magyarul... :-)))

Nehogy megharagudj, csak vicc vót... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 22:31:57

@Philosoraptor: Na ezt nem tudtam.De a határátkelési politikájuk az rettenetes.Bár inkább a túl jóhiszemű, naiv lenne a jó kifejezés...
Valaki fel kéne rázza őket egy kicsikét.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.07. 22:39:30

@Saman: "2005. július 28-án az IRA vezetőtanácsa (nemzetközi meglepetésre) bejelentette, hogy felhagy fegyveres akcióival, feloszlatja katonai szárnyát és ezentúl „kizárólag békés módszerekkel, tisztán politikai úton és demokratikus programok révén akar küzdeni politikai célkitűzéseik megvalósításáért.”[5]"

Szerintem az is a háttérben állhatott, hogy a Videotonnál befejezték a Super Color televíziók gyártását...
:-)))))))))))))))))))))))))

Shanarey 2015.03.07. 22:55:05

Na és hogy hová is kellene telepíteni azt a sok léhűtő harácsoló majmot a parlamentből?

Ide:

444.hu/2015/03/07/szo-bennszakad-hang-fennakad-akadalymentesitett-jurtatabort-adtak-at-cserkeszolon/

GERI87 2015.03.07. 23:00:05

@mojyo:

Nekem is mindegy. Csak felvázoltam hogy a lehetőségeik jobbak az anyaországnak mint nálunk. Van mit felmutatniuk, mert az utóbbi 20 év sikeres volt, nálunk meg nem.

"egyreszt nem neveznem jelentektelennek"

Persze az igaz, hogy egy írnek a kiterjedt diaszpóra és a nyelv miatt sokkal könnyebb eleve is dobbantani...
Azért nem mindegy hogy a lakosság 1-2%-a lép le, ideiglenesen vagy tartósan, vagy 20-25%-a mint régen:)

GERI87 2015.03.07. 23:00:05

@Philosoraptor:

Persze, MO-ág az olcsó munkaerővel tudna versenyezni, de nem a nyugattal, hanem a környező országokkal. Viszont ha így folytatjuk, hozzájuk képest is tovább nő a szakadék...
Amúgy meg igaza van Bircanak, aki elmegy azt nem hatja meg hogy van X új gépsori összeszerelő állás, X adókedvezmény, meg uniós pénzből felújított történelmi negyed...
A potenciális visszatelepülőknek is az kell mint egy cégnek, hosszú távú tervezési lehetőség, kölcsönös bizalom, stabilitás stb.
A jelenlegi garnitúra akármit is mond: hiteltelen.

2015.03.07. 23:01:43

@Saman:
Osszetevesztessz fogalmakat, kevered a polgarhaborut a fuggetlensegi haboruval. Az elso (Irish Civil War) 1922 juniusatol 1923 majusaig tartott, amikor irek harcoltak egymas ellen. Te 40 evig tarto polgarhaborut emlitettel, erre valasztoltam azt, hogy az csak 1 evig tartott. Az IRA a brit megszallas ellen harcolt, ami inkabb a fuggetlensegi haboru fogalmaba tartozik, nem pedig a polgarhaborueba.

Éirinn go Brách! :)))))

M. Péter 2015.03.07. 23:06:53

@Saman: "Írországban ezzel szemben legális szervezetként tekintettek rájuk.[4] " A hivatkozásban meg az van, hogy "McDowell insists IRA will remain illegal".

montroyal ( CAN qc) 2015.03.08. 00:01:48

Boldog Nonapot kivanok minden holgy ismerosomnek ... es akiket nem ismerek azoknak is.. egesz evben ..:-)

www.youtube.com/watch?v=aMPHO-jyNmU&fb_action_ids=817637338317929&fb_action_types=og.shares

2015.03.08. 00:14:51

@P.Elliot: Mi lenne? Egyre rosszabb lesz a helyzet. Ezt elsősorban majd azok fogják megérezni, akik dolgoznak. Aztán amikor már nem lesz annyi dolgozó, hogy eltartsa ezt az állami vízfejet és a felosztó-kirovó rendszert, akkor már azok is érezni fogják, akik nyugdíjra és segélyre jogosultak. Merthogy valószínűleg egyik sem lesz, vagy csak annyi, hogy vehetsz belőle kötelet és kereshetsz egy szimpatikus diófát. Azt mondja itt mindenki, hogy nagyon jó dolog, hogy a magyarok kimennek dolgozni és világot látni, de abba nem gondolnak bele, hogy az a sok lóvé, amit leszívott volna tőlük az állam adóban, hiányozni fog x éven belül a költségvetésből. És akkor majd jönnek az újabb adók, hogy a felszínen tartsák a jelenlegi rendszert. És természetesen az adózó meg a vállalkozások fogják állni a számlát. Azt nem tudom, hogy az egészségügy előbb omlik-e össze, mint amit felvázoltam, de valószínűleg előbb-utóbb az is be fog majd következni. Nagyon egyszerű a helyzet, sok idős orvosnak nem lesz utánpótlása, ha majd meghalnak. Mert akinek van egy kis esze, az nyelvet tanul, és elmegy egy olyan országba, ahol nemcsak hogy jobban fizetik, de a munkakörülmények is sokkal emberibbek, mint itthon. Az ápolónővéreknél pedig ugyanez a helyzet. Ők is a tartópillérei az egészségügynek, nélkülük nem működne semmi sem. És valószínűleg azok fognak csak maradni, akiknek nincsen lehetőségük kimenni. De ők sem élnek örökké, és nem terhelhetőek a végtelenségig. Anyám csak 47 éves, de már majdnem lehúzott 30 évet az eü.-ben, és már most el van használva. Valamikor neki is el kellene menni nyugdíjba, és nagyon kétséges, hogy lesz-e utánpótlás. A fiatalok nem olyan hülyék, mint amilyennek sokan beállítják. Látják, hogy nincsen értelme kitanulni eü.-s szakmát itthon. Annyi pénzt megtudnak keresni máshol is, és nem kell embereket kimosdatni a saját ürülékükből.

Arra leszek kíváncsi, hogy lesz-e egyáltalán állami ellátás mondjuk 15 év múlva, vagy csak azok fognak ellátásban részesülni, akik pénzesek (magánkórházak).

montroyal ( CAN qc) 2015.03.08. 00:15:28

@Zoole[uk]: na arra is iszunk .. boldog nevnapot Zoliknak !!!

2015.03.08. 00:16:57

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ha ez így van, akkor más (akár környező) országok miért is tartanak előrébb, mint mi?

2015.03.08. 00:18:36

@geegee: Az más kérdés, hogy tönkreteszik az országukat.

SzZoole 2015.03.08. 00:22:51

@montroyal ( CAN qc): igyál helyetem is:)))
En meg dolgozok:(

2015.03.08. 00:24:23

@GERI87: Miért az olcsó munkaerővel kell versenyeznünk? Kína nem mutatja meg, hogy mi az ára annak a fajta gazdasági iránynak? Miért nem adjuk el az eszünket, mint az észtek például? Jah, hiányzik hozzá a színvonalas oktatás, meg az akarat. Meg kell nézni Dél-Koreát, hogy honnan indultak és hova jutottak pár évtized alatt. Elképesztő. Oktatás és szélessávú internet.

Mo. számára is lehetett volna lehetőséget csinálni, ha van akarat a politikusok és a társadalom részéről is. De már késő. Jó pár generáció kell ahhoz, hogy beérjen egy jó oktatási reform. Abban meg eddig nem volt köszönet, bármit is barkácsoltak rajta.

2015.03.08. 00:25:52

@Shanarey(England) ISTP: Kommunisták, mégis mit vársz? :)))

polkupyörä 2015.03.08. 00:59:11

@GERI87 tökéletesen egyetértek.
Amit megtanul az ember egy többé-kevésbé tisztességesen működő liberális demokráciában éléstől, hogy ad1: semmi nincs ingyen viszont a kemény munka kifizetődő; ad2: mindent előre meg kell tervezni a nyaralástól a nyugdíjig, viszont utána egészen simán mennek a dolgok.
Hogy a bánatba bírja ezek után az ember elviselni, hogy abba is beleszól a vezetés, hogy mikor végzem a heti bevásárlást nem beszélve az összes egyenlőtlenségről (közbeszerzés, anyámkínja).
Még valami: nem az a baj, hogy félmillió magyar dolgozik külföldön, hanem hogy sokan közülünk hosszú évek óta, nem egy-két éves a rotálódás. Pl. nekem egyelőre nincs családom, akármikor összepakolok és bye bye London, de ha lenne, akkor kétszer is meggondolnám, milyen oktatási rendszert választok stb. Nem tudom, képesek vagyunk-e (igen, én is, ti is) változtatni a rendszeren mielőtt végleg kintragadunk. Erre szerintem már rég nem elég elmenni szavazni négyévente viszont ki akarja aktivistáskodással tölteni az életét, amikor annyi sokkal értelmesebb dolgot lehet csinálni.

P.Elliot 2015.03.08. 01:42:03

@Philosoraptor: Hidegrazo amit leirtal es nem hiszem hogy rosszul latnad!
De mi lesz a jovo? Kihalnak a nyugdijasok, ehenhalnak a mar segelyt sem kapo emberek, a java elhuz valamerre, maradnak akiknek jobban megy, es ennyi az egesz? Vagy jonnek lepusztult orszagokbol akiknek meg ez is jovo, ott elni?
Elkepzelni sem tudom a jovot!

adg 2015.03.08. 01:50:19

@tanato: komoly csusztatas, hogy a legtobben igy jonnek, a kommentek eleje meg egy kabare. Letelepedesi kotveny 3 millioert??? Baromsag. Mendemonrak, marhasagok es legendak. Blikk szinvonal.

Az a baj, hogy van egy csomo ugynokseg, akik diakvizumokra vannak szakosodva, es jutalekot kapnak az iskolaktol. Igy aztan egy csomo mindenkinek telebeszelik a fejet hulyesegekkel, beallitva a diakvizumot, mint egy jo es egyszeru modjat a letelepedesnek.
De a diakvizum diakoknak valo, es nagyon nagy szivas lehet belole, ha valaki letelepedni akar vele.

Ezert is irtam a multkor egy kis kiegeszitest az itt megjelent irashoz, ami szinten diakvizumon keresztuli kijutast mutatta be.

Csaladdal meg egyenesen ongyilkossag, ha nincs tobb tiz millio forint a zzebben. Normalis munkat nem kapsz diakkent, es semmire sem vagy jogosult. Raadasul amig diak vagy, az esetleges szakmai gyakorlatiod is elolvad, mert az ugy van meghatarozva, hogy az utobbi y evben x evet dolgoztal a szakmadban full time. Diakkent meg csak fel idot dolgozhatsz.
A cikkben emlitett fizetes epp tobb a minimalbernel, kb meki meg arufeltolto szint. Sydneyben semmire sem eleg.

Nagyon veszelyes a diakvizum, ha maradni akarsz. Mi sosem vagtunk volna bele. Vagy rendes vizum, vagy usa.

blackhairlady 2015.03.08. 02:19:37

@Naschkatze (Mostindien / CH): Egys szar nap utan felviditottal:)) Eszmeletlen jo kepek, es a cimek is nagyon talaloak:DDD

Shanarey 2015.03.08. 02:46:02

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Az 5. 6. és a 9. kép ha nem is pontosan így de nálam is játszott, mindkét gyerek okán.
:-)
Erről, sokat tudnék mesélni, de ez nem az az oldal.
Ahol pedig lehetne, na olyan helyre nem megyek.
:-)

rezsöatya 2015.03.08. 04:46:53

@Shanarey(England) ISTP: nyugodtan meselj... figyelmeeen hallgatjuk e hajnali oran... :-)
TE IS OFFOLHATSZ!!! :-)))

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.08. 08:12:56

@Philosoraptor:

E versenyzés alapja az alacsonyabb bérek. Ezt akarod?

Ez az a modell, mely nem jött be.

Váltani kellene. De nem lehet a nyugat miatt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.08. 08:13:04

@Philosoraptor:

Ezt mondták évekig Szlovéniáról is. Mára kiderült: nem igaz.

Ha annyira jó lenne Észtországban, miért sokkal nagyobb az elvándorlás, mint Mo-ról?

Quercus a favágó 2015.03.08. 08:25:15

@maxval bircaman szerkesztő:

Az EU bedobta a gumicsontot a periféria országainak: ki hány százalékban tudja megelőzni a másikat, különböző mutatókban. Így legalább nem foglalkoznak azzal az emberek, hogy közben a centrumországokhoz képest tovább nőtt a szakadék.
Észtország nem a centrumországokat érte utol, hanem a cseheket, a szlovéneket, meg bennünket. És itt meg is fog állni.
Az EU szerkezete, működési mechanizmusa a rossz. És ez így is marad, mert a centrumnak ez az érdeke.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.08. 08:44:10

@QUERCUS:

Igen, én is így látom.

S tegyük hozzá: Észtország eleve a leggazdagabb volt a SZU-n belül is már.

Szóval akik szerint Észtország a helyes példa, majd akkor szóljanak, ha megközeleti Észtország a finn szintet ezzel a módszerrel.

Quercus a favágó 2015.03.08. 08:49:36

@P.Elliot:

Amit itt "összefoglalt" neked a liberális mag, az jó esetben is az okozat. Az okokról meg nem beszélnek. Egyrészt azért, mert arról fogalmuk nincs, másrészt azért, mert ha van, akkor meg a magyarázat nem kedvükre való.

tanato 2015.03.08. 08:57:54

@adg [Au, Darwin]: Köszi az infót.Sajnos így terjednek a hamis hírek.Aztán meg bedőlnek neki,mint itt NOrbinak anno.

2015.03.08. 09:15:37

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ennél azért többről van szó. :)

2015.03.08. 09:18:38

@P.Elliot: Valahogy úgy. Vagy valami hasonló fog lejátszódni. Banánköztársaság is lehet akár az ország, ki tudja. Nem tudom, hogy akik pl. bevándorolnak a harmadik világból, azok letelepednek-e, vagy csak ugródeszkának használják Mo.-t.

2015.03.08. 09:21:04

@maxval bircaman szerkesztő: Most mondom, hogy kivel akarunk versenyezni. Ha nem tudunk eladni semmit a világpiacon, mert nem termelünk, akkor marad az olcsó munkaerő. Pont arról beszéltem, hogy nem ezzel kellett volna versenyezni, mert vannak nagyobb halak is nálunk ilyen tekintetben.

2015.03.08. 09:21:49

@maxval bircaman szerkesztő: Nem tudom. Esetleg azért, mert a magyar nehezebb vándorol el, mint az észt?

2015.03.08. 09:30:47

@QUERCUS: Azért, mert végtelenül egybites gondolkodás, hogy mindenről a köcsögeu meg a zsidók tehetnek. Természetesen a magyarok sohasem tehetnek semmiről, mindig egyszerűbb másokat hibáztatni a saját elrontott dolgainkért. A magyar társadalom elhitte, hogy 89 után majd más lesz, és nem tette lapátra az összes akkori politikust. Ez egy nagy hiba volt, aminek most már lehet látni az eredményét. 2004-ben léptünk be az eu-ba, gondolom, már előtte is a nyugat ármánykodásai miatt nem tudtunk egyről a kettőre lépni..

De ha ti ilyen nagy szakértők vagytok birkaemberrel együtt, akkor leírhatnátok, hogy szerintetek mit kellett volna tenni, hogy jussunk valahova. Mert az valahogy mindig lemarad. :(

Fajankó 2015.03.08. 09:42:14

Kedves HA!

Tegnap volt egy link egy határátkelős filmről, most meg nem találom.
Tudnál segíteni?

Határátkelő 2015.03.08. 09:44:55

@Fajankó: Melyikre gondolsz? A Menjek / Maradjak: London-ra?

Quercus a favágó 2015.03.08. 10:04:41

@maxval bircaman szerkesztő:

Mondjuk a finnek nem a legjobb példa. A finn gazdaság mai napig jelentősen függ Oroszországtól. Ha az oroszok fölszisszennek, a finnek jajgatnak. Persze az is igaz, hogy a finn "gazdasági csoda" jelentős mértékben a Szovjetunióhoz/Oroszországhoz fűződő "különleges viszonyra épült.
Na meg az északi országok közül a finnek azok, akik elkövették az a hibát, hogy bevezették az eurót. Igaz a skandinávok a mai napig a balti államokhoz sorolják Finnországot.
Ami a balti államokat illeti, érthető a nagyfokú orosz ellenesség. Az persze egy más kérdés, rosszul gondolják, hogy majd az EU, meg az USA "megvédi" őket Oroszországtól. Egy lófaszt mama. Ahhoz ők nagyon kicsik. Ha a geopolitikai érdekek úgy kívánják, simán be fogják őket áldozni. Mint 1940-ben.

kopaszállat 2015.03.08. 11:05:56

Ahhoz, hogy igazán szeretettel várjunk vissza Benneteket, először használjatok ékezetes, magyar billentyűzetet.

adg 2015.03.08. 11:22:55

@kopaszállat: Oke, legyen ez a jel. Majd ha ekezetes billentyut hasznalunk, azt jeleti, hogy szeretnenk, hogy kopasz allatok szeretettel varjanak bennunket. Igy jo?
Amugy csodalom, hogy ezen mulik a szereteted, eleg megalapozottnak tunik.

Addig is olvasd el a kommenteket, es szamold meg, hanyan is akarnak hazamenni jelen korulmenyek mellett.

Beszelj audi80 haveroddal is, jol kijonnetek egymassal.

Szia

Herr Géza 2015.03.08. 11:32:53

@kopaszállat: Köszi barátom a hasznos tanácsaidat. Tudod mit kicsifiú: Te engem ne várjál vissza se szívesen, se sehogy.. Ha vissza akarnék menni, akkor meg pont nem fog érdekelni, hogy mit szólsz hozzá.
Kösz, Te Nagy Magyar Hazaffy és Nyelvtanár.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.08. 12:17:55

muhaha, majd ekezeteket fogok keresgelni a telefonomon.

P.Elliot 2015.03.08. 12:21:52

@kopaszállat: Nem hiszem hogy a szeretedre tartanank igenyt ha az ekezet a kikotes!

M. Péter 2015.03.08. 13:27:25

@Dragonlady (Bp, Hun): Telefonon, legalábbis androidos telefonon, pont egyszerűbb magyarul ékezetes betűkkel írni, mint számítógépen nem magyar nyelvű billentyűzettel.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.08. 13:36:54

@M. Péter: nekem thai laptop billentyűzetem van, de én akár full kínaival is tudok magyarul gépelni magyar billentyűzetkiosztással, semmi gond. a telefonon (androidos, de persze angolul fut) viszont az alap kiosztáson nincsenek ott az ékezetes betűk, csak akkor, ha átkapcsolom a szimbólumos oldalra. se a telefonomat, se a laptopomat nem vagyok hajlandó magyarra átállítani (mármint a windowst, vagy a menüt), mert nem tudom elviselni, ahogyan csikorognak magyarul nekem ezek a tech szavak. így szoktam már meg. lehet, hogy angol telefonra is lehet magyar kiosztást tenni, ahogy a laptopra sikerült, de nem érdekel, a telefon csak kutyafuttában kommunikálásra van, nem regényt írni. akinek nem tetszik, hogy nincs ékezet, ugorjon.

M. Péter 2015.03.08. 14:23:14

@Dragonlady (Bp, Hun): Simán lehet több billentyűzet között váltani.

polkupyörä 2015.03.08. 14:27:22

@Philosoraptor: naná, hogy a szembenézés lenne az első (és legfontosabb) lépés a társadalom önismerete felé, de amikor a különböző oldalakra felsorakozott emberek abban sem képesek egyetérteni, hogy milyen színű a narancs (szigorúan a gyümölcs) akkor ez azért elég reménytelen.
Nekem az a kérdésem, hogy személy szerint én mit tudok változtatni, és nem sokra jutottam. Pláne partvonalon túlról.
Pedig nem ártana végre kitalálni, mitől magyar a magyar (rém különlegesnek hisszük magunkat, holott kívülről nézve pont nem azok az erényeink - szalámi, paprika, Nobel díjasok...- mint amit folyton lobogtatnánk), mitől lehet vonzó Magyarországon élni bárkinek, akinek úri kedve ezt diktálja, és aki szeretné a saját tehetségét/kultúráját hozzáadni az országéhoz.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2015.03.08. 14:55:52

@Cascabel: Én nem ragaszkodom a polgárháború titulushoz. Legyen úgy ahogy a történészek állítják és 21-ben polgárháború volt az azóta eltelt időszakban pedig függetlenségi harc megy.

Az én hozzáadásom annyi volt a történethez, hogy a 1984-es tűzszünet előtti időszakot beutaltam a "veszett fejsze nyele" kategóriába. Nem örülnek annak az általam 40 évnek titulált, valójában az első világháborúig visszanyúló időszaknak. Gyakorlatilag a II. világháború után ugye kiépül 10-20 év alatt a jóléti társadalom /magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra épülő/ rendszere. De náluk nem.

Azért nem mert ölik egymást. egy JOBBIk MIÉP szerű ideológus érdekcsoport meghatározza azt a 40 évet és ez az ami 84 után megfordul. Leszállnak arról a döglött hintalóról, hogy na akkor mi lösz az anyafölddel. Konstatálják, hogy már minden család tele van menekülő emigránsokkal, szétszakadt családokkal. Elegük lett a káosz generálásból.

A 84 utáni EU pénzekre masszívan támaszkodó folyamat a leglátványosabb gazdasági társadalmi integrációs sikereket tudja felmutatni!

Azt már kifejtettem korábban, hogy mitől "tudás társadalom" irányú az ő modernizációs pályájuk. És mitől jó tükör nekünk.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe pontosan tudta, hogy a betonba öntött pénzeknek nincsen vagy alig van gazdasági felzárkózás hozadéka. Könnyű pénz volt nekik a KÖZGÉP / Stabag bendőiben eltüntteni a magyar modernizációt.

Ennek ugye most láttuk a médiabirodalaom összeomlása című fejezetét, amikor Simicska úr kifejtette, hogy esetleg ő lesz az első "baszk típusú terrorizmus" áldozat, ha azok, akiknek a fogantatásánál női kromoszómák bevonódása nem feltételezhető, esetleg annyira haragszank rá, mint ő rájuk.

Muscari 2015.03.08. 16:27:18

@M. Péter: igy van. En most a nagy szamitogeprol vagyok (mi igy hivjuk az asztali gepet) A telefonomon viszont fent van a Swift key, ami magyarul is tok jol "tud", nem nehez vele irni.

Igy hat a telefonrol ekezettel kommentelek, a rendes szamitogeprol meg igy.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.08. 16:39:03

@M. Péter: túl macerás, nem érdekel, hogy a telefonomon megszakértsem a témát. anélkül is utálatos dolog pötyögni rajta. a laptopról meg leszedtem a többféle billentyűzetkiosztást, mert idegesített, hogy automatikusan váltogatja magát.

Muscari 2015.03.08. 16:44:13

@Dragonlady (Bp, Hun): a swiftkey azert jo, mert egyszerre tudod hasznalni a nyelveket, nem kell valtogatni. En mar nagyon megkedveltem,

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.08. 17:54:43

@kopaszállat: es masodszor?

Amugy a magyar helyesiras szabalyai szerint a benneteket kis bè.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.08. 17:57:12

@M. Péter: hat te, a telefonom WP, a ta let android, de mindketton magyar billent uzet van, de ez csak az y es a z helyet hatarozza meg, az ekezeteket hosszas gombnyomassal lehet elovarazsolni.

Akinek nem tetszik az ekezetnelkuliseg, nem olvassa:-)

blackhairlady 2015.03.08. 18:45:19

@Muscari: Es nem kevered ossze a betuket? Marmint emlekszel pontosan, hogy hova nyuljal amikor ekezetes betut akarsz? es utana konnyen visszavaltasz az angol billentyuzetre? En azert nem hasznalom a magyart, mert sokkal tobbet hibazok gepelesnel, vagy figeylem a billentyuzetet, es haromszor annyi idobe kerul megirni.
Vagy egyszeruen csak lusta vagyok:)

GERI87 2015.03.08. 19:26:24

@Philosoraptor:

Hát meg is válaszoltad magadnak:)
Senki nem akarta hogy másképp legyen.

@polkupyörä:

"viszont ki akarja aktivistáskodással tölteni az életét, amikor annyi sokkal értelmesebb dolgot lehet csinálni. "

Ez így van.
Amúgy sem jó mindenki politikusnak, hiába látja jól a helyzetet...

Először el kell jönnie egy mélypontnak ami után már nem akarnak az emberek "kikerülő manővert" és rászánják magukat arra hogy ne magukra gondoljanak hanem a jövőre.
Akkor fognak az ilyen politikára egyáltalán figyelni, addig veszett fejsze nyele...

@maxval bircaman szerkesztő:

"Ez az a modell, mely nem jött be.
Váltani kellene. De nem lehet a nyugat miatt. "

És mire kéne váltani?
SEMMI nincs itt amit tudás és szakértelem HELYETT "pénzre, jólétre" lehetne váltani mint az oroszoknál az energiahódozók...

Észtország (meg a 3 visegrádi ország és a további 2 balti állam) megelőzött már minket és ők alacsonyabb szintről jöttek.
Szlovénia meg mindig is jobb volt.

2015.03.08. 19:31:48

@polkupyörä: Sokat tudnának segíteni magukon az emberek, ha rájönnének, hogy bizonyos szintű összefogás nélkül semmi sem fog változni. De ehelyett inkább acsarkodnak, a magyar politikusok meg jót röhögnek a sok hülyén. :)

2015.03.08. 19:33:30

@GERI87: Nem "baj", ennek is lesz majd következménye...

GERI87 2015.03.08. 20:00:40

@maxval bircaman szerkesztő:

"Szóval akik szerint Észtország a helyes példa, majd akkor szóljanak, ha megközeleti Észtország a finn szintet ezzel a módszerrel. "

És szerinted a finnek mivel érték el a jelenlegi szintjüket?
Nem a "különutaskodással".
Egy a XIX.sz-ban még elmaradott, nem túl jó adottságokkal rendelkező északi országból a jó oktatási rendszer, a változó feltételekhez való állandó és gyors alkalmazkodás, a folyamatosan intenzív külkereskedelem, a helyi adottságokból kiinduló szakosodás csinált fejlett, tudásalapú gazdaságot, amit évtizedeken átívelően végigvittek.
Észtország inkább e felé tart mint MO-ág.

nemor 2015.03.09. 10:56:27

@P.Elliot: Itt van leírva (vérfagyasztóan): Spiró György: Feleségverseny.

Mr Long 2015.03.09. 13:05:01

@adg [Au, Darwin]: Ahhoz kepest, hogy kiiratkoztal eleg nagy "gravitacioval" birsz a nem kiiratkozottak szamara :DDDDD

adg 2015.03.09. 13:13:51

@Mr Long (UK): Teged sem var vissza szeretettel a kopasz allat, nincsenek ekezeteid.
En azota is ezen pityergek, hogy ilyen kopasz allatok nem szeretnek... :(( hupp-hupp

Meg polo sem szeret. Szar az elet. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása