oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. október 26. 06:45,  Neked könnyű! Mennyit keresel? 642 komment

2014. október 26. 06:45 Határátkelő

Neked könnyű! Mennyit keresel?

A Magyarországon maradottak közül akad, aki önigazolásra vágyik (azaz hogy ostobaságot követ el, aki elmegy), aztán akad, aki némi biztatást vár a saját határátkeléséhez, és még sorolhatnánk, mi mindent kérdeznek (rosszabb esetben: vágnak a határátkelők fejéhez) azok, akik Magyarországon maradtak. Emellett megnézzük, milyen egy olasz sztrájk, és meglátogatjuk Indonézia második legmagasabb vulkánját.

fekete bárány.jpg

A Hóvarjú blog szerzője csak „fekete bárány hatásnak” nevezi azt, amikor az ember kiválik a tömegből, és a maga útját kezdi járni. Ennek aztán több következménye is van, például a „nyáj” többi tagja részéről felmerülő kérdések és megjegyzések formájában. Ezekből szedett össze egy csokorra valót.

1. Megéri kint lenni? Megérte? Osz' jó kint?

Erre mit tudsz mondani komolyan? Nem! Nem jó kint! Csak szeretem megnehezíteni az életem! Az élet nevű játékot csak is extra hard módban vagyok hajlandó játszani. Nincs is jobb mikor az ember szívatja magát. (…) Igazából, ha megkérdezik, akkor válaszolok, azt utálom csak, amikor egy valaki már negyedjére teszi fel a kérdést. (...)

2. Mennyit keresel (szabad megkérdezni)?

Egy igazi WTF kérdés! Utálom, de értékelem a kérdező őszinteségét, hogy nem terel, egyből bekérdez. Akit olyannak ismerek, hogy megtudhatja az összeget, annak elmondom. (...)

3. Neked könnyű!

Mert? Főleg akkor borulok el, amikor ezt olyan ember mondja, aki szintén onnan indult, mint én és azok a lehetőségek voltak előtt is, mint előttem. Nem! Nem könnyebb! Senkinek sem könnyebb a másiknál. (...)

4. Jól itt hagytál mindent (a hátad mögött)! Jól itt hagytál bennünket!

Igen, igen! Bár szerencsés voltam, hogy a város polgármesterével aláírhattam egy titkos paktumot, hogy én elhagyhatom a várost és az országot, de sajnálom, hogy az volt ennek a feltétele, hogy a többi 30 ezer embernek a városban kell maradnia minden körülmények között. :D Kérem szépen, fel kell emelni a seggünket és tenni a saját sorsunk érdekében. (...)

5. Hazajöttök? Mikor költöztök haza? Haza akartok költözni?

A kérdés, ami nem bosszant. A válasz pontosan az, hogy: Nem akarunk hazajönni. Utána viszont sokat gondolkodok, hogy milyen rossz, hogy ez a válasz. Hogy az országomban és a városomban olyan viszonyok uralkodnak, hogy nem akarok haza jönni-menni. (...)

6. Mit szól a család, hogy kint vagytok?

(…) Mit szólnának? Elfogadták, beletörődtek és amióta meglátogattak, szerintem örülnek is, hogy így döntöttem, ill. döntöttünk. Vissza nem akartak tartani, de persze, hogy aggódtak az elején.

7. Mi a munkád? Takarítasz!? Hát jobb, mint a semmi nem?

(…) Ilyenkor egy ázott veréb fejét felvéve halkan kinyögök egy: Ja! Hát ez van! mondatpárost és egy gyors búcsúzás után az autóba ülve röhögök magamban, hogy ennek az embernek sincs fogalma arról, hogy miket beszél. Nem értik meg, hogy nem azért takarítok, mert nincs más meló, hanem azért mert szeretem és „megéri”.”

Természetesen a válaszok ennél hosszabbak, szóval aki az egész posztot elolvasná, az kattintson ide, a kommentekben pedig várom, titeket milyen kérdésekkel és megjegyzésekkel szoktak bombázni…

Útmutató sztrájkhoz

Az embernek az a benyomása, hogy az olaszok előszeretettel sztrájkolnak, az Olaszmamma blog szerint ez Itáliában amolyan nemzetin sport. Lássuk, miként is zajlik ez a hétköznapokban!

„A jól szervezett sztrájk ismérve, hogy hétfőre vagy péntekre esik, hogy jól össze lehessen hangolni a hétvégével, és ne okozzon túl nagy traumát az átállás. (…) Rutinos sztrájkolók a sztrájk kezdete előtt negyedórával a biztonság kedvéért tartanak még egy cigarettaszünetet, majd amikor üt a sztrájk órája, tömegek özönlik el a kávéautomatát. (…)

A mi esetünkben ma a sztrájkolók a cég előtt napoztak, bagóztak és kávéztak kiélvezve az októberi vénasszonyok nyara valamennyi napsugarát. Hasznos azért egy-egy ilyen összeröffenés, legalább olyan munkatársakkal is találkozik az ember, akik másik emeleten dolgoznak, és lehet egymás nyakába borulni, hogy de rég is találkoztunk.

Tiltakozás végeztével a megfáradt sztrájkolók a mi esetünkben ebédszünettel zárták a jó hangulatú találkozót, amelynek akkor sikere volt, hogy jövő hétre megint összeszerveztek egyet.”

Sajnos a poszt nem túl hosszú (én szívesen olvastam volna sokkal részletesebben…), de akit érdekel a teljes írás, kattintson ide!

Ki a Jani a Rinjanin?

Szerencsére pár hónapos hallgatás után újjáéledt a Zol-Indonézia blog, és ha már így történt, rögtön született is rajta egy nagyon érdekes és jópofa írás a Gunung Rinjani (nem mellesleg: a maga 3726 méterével az ország második legmagasabb vulkánja) megmászásáról.

indonéz hegy.jpg

„A Rinjani tűzhányó (vagy tűzhányó-csoport?) a Balitól keletre lévő Lombokon található – konkrétan a sziget területének bő felét a hegy uralja. A lombok indonézül nem dús levélkoronát jelent, hanem erős paprikát – a helyi sasak törzs tagjai ugyanis szerfelett szeretik az embertelenül csípős ételeket. (...)

Lombok iszonyú gyors ütemben fejlődik. Erre a szigeten nemrég átadott nemzetközi reptér is rátesz vagy ezer lapáttal. Hogy Lombokból pár év múlva Bali/Thaiföld 2.0 lesz-e vagy megmarad Mindenki Különbejáratú Paradicsomának, még nem tudni. (...)

Hátizsákjaink nem éppen profi túrafelszereléssel voltak tele, sokkal inkább pálmaboros flakonokkal, ezért úgy határoztunk, profi szakemberekre bízzuk magunkat, ergo hordárt béreltünk.

A Rinjaniról tudni kell, hogy egy ravasz turistacsapda, igen nehezen mászható „egyénileg”. Indonézeknek még csak-csak, de fehérként szinte lehetetlen csak úgy odasétálni és nekivágni anélkül, hogy valami helyi guide-ot meg hordárt bérelne az ember, ezek ugyanis kartellszerűen összedolgoznak a parkőrökkel, akik egyszerűen nem engednek be turistákat a parkba „csak úgy”.

Szerencsére kaptunk egy fülest egy jó túraszervezőről, Suma bácsiról, akivel fél nap alatt letelefonáltunk meg leesemeseztünk mindent. Ez alatt a fél nap alatt a kiiundulási ár is lement kevesebb, mint a felére: nem, nem kell túravezető, csóró diákok vagyunk, elég két hordár 4 emberre, akiknél lesz nekünk sátor, hálózsák, matrac, kávé, keksz, meg némi meleg kaja és jókedv.

Az alkudozást és a kedvező árképzést némileg megkönnyítette, hogy Suma bá végig azt hitte, indonézekkel van dolga, nézett is egy nagyot, mikor személyesen találkoztunk, de nyelte a békát becsülettel. (...)

Vidám kis csapatunk kora délelőtt útnak is indult Sembalun-ból a Crater Rim felé. A két hordár iszonyú cuki pofa volt, és tényleg volt náluk sátor, hálózsák, matrac, kávé, keksz, meg némi meleg kaja. És jókedv is kerekedett, miután kaptak a pálmaborunkból.

A túra első másfél órája relatíve eseménytelen, erdőben, kisebb vízmosásokon át, termőföldek mentén kell gyalogolni, a terep itt még lapos, a Rinjani egyelőre csak a távolban tornyosul. Aztán csodálatos magasfüves pusztaság következik, és a hegy lassan éreztetni kezdi magát. Kb. itt van az első pihenőhely, még a civilizáció jeleivel – ideiglenes kocsmaszerűség is van, egy sátorponyva alól sört árulnak és törött gitárokon játszanak helyiek. Ja, és gépfegyveres zsaruk, akik a jegyet ellenőrzik. (...)

A második pihenőhelyig is elég könnyű a túra még, a harmadik felé azért már érezhető, hogy egy hegyen vagyunk. Aztán hirtelen meredek felfelé-menet lesz a program egész, míg el nem érjük a kráterperemet, ami a harmadik pihi hely „után” jön – pár óra keserves felfelé kúszás után.

A természet szép, de a Sembalun és a Crater Rim közt 1700 méteres szintkülönbséget lezúzni egy délután alatt az nem kis feladat, ha az ember nem elég harcedzett.

Persze a hordárok két kosarat a vállukon cipelve lazán nyargalásznak le-fel, mint a hegyi kecske, és közben mind cigizik meg széttaposott flip-flopban van. Röhögve előztek meg minket folyton, miközben mi sírtunk. (...)

indonéz hegy cikkbe.jpg

Dizájnos kis sátrakat vertünk hordáraink segítségével, majd a sötétség beálltával, mivel fáradtak voltunk, meg amúgy se volt túl sok mindent csinálni csillagbámuláson kívül, jó korán aludni tértünk. Nem véletlen, hiszen másnap hajnali 3 tájt neki kellett vágnunk a csúcsnak, hogy felérjünk napfelkeltére. (...)

Én ezen a ponton már igencsak erőm fogytán voltam, megvallom, az utolsó pár száz méteren olyan is volt, hogy összerogytam a fáradtságtól. Rendre ki kellett tűzzek magam elé kisebb célokat amolyan „checkpoint” gyanánt. (...)

Végül aztán elcsigázva bár, de csak felértünk a csúcsra napfelkelte környékére. A látvány és a teljesítmény okozta sikerélmény persze minden „szarért” kárpótolt. Találtunk egy eldobált indiai és indonéz zászlót, amiből pont össze tudtunk szerkeszteni egy magyar lobogót a történelmi pillanat megörökítéséhez.”

A poszt ennél természetesen sokkal bővebb, jó sok képpel, mindenképpen ajánlom, hogy olvassátok el (ide kattintva tehetitek meg), mert nagyon szórakoztató!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan lépünk át egy újabb határt közösen veletek, akkor kattints ide és olvasd el a posztot!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Olaszország Magyarország Anglia Nagy-Britannia Indonézia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr596833033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscari 2014.10.26. 07:51:36

Az indonéz beszámoló nagyon jó! A többi is érdekes, de hát egzotikus helyekről mindig jobban szeretek olvasni.

Muscari 2014.10.26. 07:53:16

Jé, én voltam az első, pedig már 207 ember olvasta a posztot a számláló szerint.

Quercus a favágó 2014.10.26. 07:54:57

@Muscari:

Én nem voltam közöttük. 10 posztból egyet ha elolvasok.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.26. 07:59:54

Aki kilép egy közösségből, melynek születésétől tagja volt, az mindig egyfajta hűtlenséget követ el. Ez így van ősidők óta.

Din Serpahis 2014.10.26. 08:07:15

A mennyit keresel kerdes, hat az nagyon erdekes... Amikor meg Ausztriaban dolgoztam, siman megmondtam, ha kerdeztek, mindig bologattak, hogy hu az de jo.

Amiota Svajcban vagyok, inkabb nem beszelek ilyesmirol, egyszeruen akkora a szakadek, hogy van aki el se hinne, a tobbieknek meg goze se lenne arrol, hogy emogott itt milyen koltsegek vannak.

DieNanny CH 2014.10.26. 08:13:23

Az első poszt tartalma szerintem mindenkinek ismerős.
A második, a sztrájkos jópofa, de ez ugyebár irodai - nem tudom, milyen iroda -, ha vonat, vagy busz, vagy repülő-sztrájk lenne - amit szintén megértenék! - akkor az utazóközönség reakcióját nem várnám meg...
A harmadik, a vulkán-kirándulás, nagyon jó! Két zászlóból összejött a magyar! Ez aztán a találékonyság! :-)

Mindhárom jó, majd alaposabban elolvasom őket.

NIKI LAURA 2014.10.26. 08:15:34

Tegnap este- munka utan- mondom a fonoknek,ideje lenni fizetest emelni egy kicsit,heti 50£- tot.
Nem azert,mert potolhatatlan vagyok,nem is azert,mert professionalis,megbizhato,minden hibat megalalo szakember vgyok,hanem azert,mert jovo hettol egyedul leszek.( amit szeretek magamban:az a szerenyseg,sosem ontomjenezem magam)

Na szoval,mondom neki: ne fizessen utanam taxot,hivatalosan utaljon 1000£ a szamlamra,ennyi utan fizesse a taxot,meg a healt insuranc- t,a tobbit meg Zsebbe!

Epp volt- a kozelben- egy masik szerelo,egy beugros.

Erre a fonok elkezd velem orditani: hogy kepzelem,ez itt Anglia,itt ezert borton jar( sic),es egyebbkent is,ez lelkiismeret kerdes is,O szereti Angliat,itt nincs kezpenz,O ezt meg se hallotta!

Szegyenkezve,fejlehajtva,pironkodva elkoszonok.
Erre mondja,varjak mar...a kozelben levo sracot kikuldi,majd kacsint egyet...

A dolog veget,mi magyarok ugye ertjuk?

2014.10.26. 08:29:58

Mindegyik poszt nagyon jó! Elolvasom az eredeti helyükön is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 08:33:11

Nem ertem mi a fura az elso kerdesben, persze ha Hovarju csak magabol kepes kiindulni...Eppenseggel siman lehet hogy megeri kimenni megis szar kint. Talan gyakrabban is, mint azt hinnenk. Es hogy hogy nem, lehet hogy neked tenyleg konnyebb. Mert a latszat ellenere sincs ket egyforma elethelyzet, plane nincs ket egyforma lelki alkat, latasmod. A mit szol hozza a csalad kerdes sem bagatell, az hogy neked ez fontos vagy sem az tenyleg csak a te erzelmeiden mulik. Es ugye ebben sem vagyunk egyformak. Szoval talan kicsit magas az a paci, amirol lepillantasz, posztolo (?).

DieNanny CH 2014.10.26. 08:48:21

@zöldeketbeszélek:

Szerintem ő az elmúlt pár év miatt reagál már így. Ha még csak háromszor kérdezték volna, mert mondjuk fél éve van kint, más a reakciója. De, ha minden egyes hazautazása alkalmával - mondjuk 3-4szer évente megkérdezik, ráadásul ugyanazok! - akkor már nagyon felmehet a pumpa.
Persze, ez csak az én gondolatom...

HardPötty 2014.10.26. 09:06:22

@DieNanny [SZ,CH]: én vagyok a blog elkövetője és jól látod. Igazából a blog maga is azért készült hogy a kérdezősködők első kézből és teljes körűen kapjanak választ. Fárasztó magam ismételi és lehet igazságtalan is a 20. kérdezőnek fásult pofával válaszolni. De ott a blog ott olvasgathatnak most már. Bár volt aki ezután is bekérdezett: Mikor veszel már Land Rovert? Stb stb. Ezért készült el a bárányos poszt. :)

DieNanny CH 2014.10.26. 09:12:22

@HardPötty:

Szia! Végigolvastam a blogodat, a legjobban az "Egy munkanapom 3 részletben" tetszettek. Lehet, nekem is egyszer le kellene írni az enyémet, hogy senki ne gondolhassa, én csak meseolvasással töltöm az időt.
Az nem derült ki a blogodból: pontosan mennyi ideje vagy kint?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 09:14:33

@DieNanny [SZ,CH]: @HardPötty: nyilvan ha valiban mindig ugyanaz a par ember teszi fel ugyanazokat a kerdeseket, egy ido utan eleg idegesito lehet. De alapbol egyik sem gaz, kiveve talan a keresetre vonatkozo, az szerintem szimpla bunkosag.

max gondolkodó val birca 2014.10.26. 09:15:01

@zöldeketbeszélek:

Latin-amerikai kapcsolataim miatt tudom: az USA-be kimenő latinok nagy többségének a véleménye, hogy nagyon szar élni az USA-ban, de a pénz miatt az ember kénytelen. Még a kubaiak is így gondolják!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 09:16:06

@DieNanny [SZ,CH]: Engem elegge erdekelne :-). Multkor irtam neked kommentben hogy itthon hogy pelusozzak a nagy bolcsiseket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 09:24:04

@max gondolkodó val birca: Nagyon mas lehet az eletminoseg meg az emberek egymashoz valo viszonya, nem csodalkozom a dolgon.

DieNanny CH 2014.10.26. 09:24:27

@zöldeketbeszélek:

Ja, igen, az állva peluscserét ha sietni kell, akkor alkalmazom, csak van belül az a nagyon vékony gumis pánt-szerűség, ami könnyen begyűrődik az altestbe, és ha a gyerek áll, nehéz oda benyúlni, és az ujjammal "kihajtani". (Laikusok nem megijedni, pelenkázók értik!) Ha meg nincs kihajtva, és jön a nagyvécé, akkor simán kifolyik...

Lehet, nekidurálom magam egy napom jegyzőkönyvezésére...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 09:27:34

Olaszmamma Napilyi betlehem posztja is jo igy Advent kozeledtevel :-).

2014.10.26. 09:31:53

@zöldeketbeszélek: Akinek itthon szar, annak kint már csak jobb lehet. Nem feltétlen anyagiakra gondolok, hanem arra, hogy megszabadul ettől a mérgező környezettől, ami Mo.-n van. Ami miatt rossz a kinti lét, az az, hogy az ember nem láthatja olyan sűrűn a családját és az ismerőseit. Ez is emberfüggő, hogy kit mennyire visel meg lelkileg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 09:32:11

@maxval a bircaman:
Ezzel nem értek egyet teljesen.
Kilépni egy olyan közösségből, aminek NEM szabad akaratunkból lettünk a tagjai, semmit sem jelent. Hűtlenséget pedig pláne nem.

A határátkelés és hazaárulózás pont ilyen félreértelmezés. Akartam én magyarnak születni? Akartam én Európába születni? Nem. Akkor miért hazaárulás szedni a sátorfámat és elköltözni olyan helyre, ami közelebb áll hozzám? És ami lehet akár Dél-Amerika vagy Thaiföld is, nem feltétlenül a Nyugat.

2014.10.26. 09:39:29

@zöldeketbeszélek: Nekem mar alig van ismerodom Mo.on es aki van az nem kerdez ilyeneket, de masoktol mar annyiszor hallottam ugyanezeket a kerdeseket hogy tenyleg idegesitenek. Szinte mindig taxisoforoktol hallom oket, ugyanis az egyetlen helyzet amikor egy idegennel talalkozom aki tudja hogy kulfoldon elek az az amikor a taxis visz vagy hoz a repuloterrol. Szamomra ugyanannyira ertelmezhetetlen kerdes hogy nekem 'megeri-e' Angliaban elnem mint neked az hogy 'megeri-e' Mo.on elni. En Angliat erzem hazamnak. Mindenkinek mas a helyzete, egy csomoan nem azert elnek kulfoldon mert 'megeri' nekik, hanem egy csomo kulonbozo okbol, pl. csalad, stb. Ugyanigy ertelmetlen a 'mit szol hozza a csalad'; van akinek nincs csaladja, van akinek a csaladja is kulfoldon van. A 'mi a munkad'-tol meg kiraz a hideg; egyreszt mi koze hozza, masreszt ha valaszolok, vagy hitetlenkednek, vagy belekotnek, stb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 09:41:31

@Philosoraptor:
Most veled sem értek 100%-osan egyet. :)
Persze, sokszor előfordul, amit leírsz, ez igaz.
De azt vettem észre, hogy sokkal inkább múlik a szamélyiségen a dolog sikere (boldogságtartalma), mint a kinti $-okon. Ha valaki alapvetően örök elégedetlen, pesszimista, mindenen folyton aggódó beállítottságú, akkor kint is szenvedni fog. Ezen a környezet nem sokat változtat.

Sokszor éreztem már, hogy emberek (leginkább a mostanában kivándorlók közül) mindenféle terv és elképzelés nélkül mennek ki külföldre. Nincsenek hosszú távú elképzeléseik, vágyaik, céljuk, semmi. Kimennek, dolgoznak, elvannak, de nem élnek közben. Kivétel, amikor valaki tőkétfelhalmozni megy ki, akkor evidens, hogy nem akarja szórni a pénzt, de ez már egy hosszabb távú célt feltételez, amiért érdemes harcolni.

Morsels szavaival élve, "nem olyan egyszerű ez".

2014.10.26. 09:42:13

@Mirjam2: utobbival kapcsolatban (munka) mar annyi kinos helyzetem volt hogy megfogadtam, legkozelebb azt mondom hogy bolti elado a Tescoban csak hogy ne kezdjenek el ertetlenkedni.

max gondolkodó val birca 2014.10.26. 09:42:20

@zöldeketbeszélek:

Ők őszinték. A kelet-európai ember meg nem az. A kelet-európai inkább fabrikál magának egy hamis ideológiát, miszerint ő nem a pénz miatt van ott, ahol van, hanem mert "diktatúra" van otthon, korrupció van, nincsenek esélyek, a gyerek miatt, stb., ez persze mind csúnya hazugság, de a kelet-európai így szeret élni, önmagának is hazudva.

max gondolkodó val birca 2014.10.26. 09:42:20

@Kövérmadár [swe]:

Semmi gond. Ez olyan, mint a feleségcsere. Nem jött be az egyik, lecseréled egy másikra. De ez akkor is hűtlenség.

A közösséghez tartozás pedig szinte minden esetben adottság. Hiába döntöm el, hogy én új-zélandi vagyok, ha ezt senki sem fogadja el, ráadásul az új-zélandiak közössége sem.

Szabad identitásválasztás csak akkor van, ha pl. az ember különböző nemzetiségű szülők gyereke, vagy más országban nő fel, mint ahonnan származik ő vagy a szülei. De az emberek 99 %-ánál nincs szabad identitásválasztás, mert egyszerűen beleszületik egy adott közösségbe, s kész.

Ez enm olyan, mint a vallás, hogy beleszülettem szüleim vallásába, s aztán felnőttként mást döntök. Az identitásnál, melynek jellemzően levakarhatatlan eleme az anyanyelv, ez nem működik.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 09:43:00

hóvarjútól szívesen olvasnék egy önálló posztot...

2014.10.26. 09:48:49

@maxval a bircaman: Az osidokben igy VOLT, de a civilizacio soran egyre inkabb eltavolodtunk a torzsi haboruk idoszakatol, legalabbis a vilag szerencsesebb felen... Mar nem a szuleink mondjak meg kivel hazasodjunk ossze, nem feltetlenul kozositenek ki ha a kozossegen kivulalloval hazasodunk, nem itelnek halalra ha megvaltoztatjuk a vallasunkat stb. En inkabb ezt szeretnem hogy ebbe az iranyba valtozzanak a dolgok mindenhol. Most eppen egy olyan orszagban elek ahol a legtobb ember nem hazasodik vagy baratkozik olyanokkal akik nem az o torzsebe tartoznak, ahol lefejezik azokat akik mas vallast akarnak kovetni stb. En orulok annak hogy nem ilyen helyen szulettem.

Mrs. Clayton 2014.10.26. 09:49:49

@NIKI LAURA: az ordibalos es kacsingatos reszt nem hiszem el, mar kb 100x elmondtam, h a gumisnal szamla nelkul itt is olcsobb, hogy nalunk is vannak akik zsebbe kapnak ezt-azt mert kulonben bukjak a tax creditet
azon tul mult heten sikerult nagy nehezen behajtanom az egyik ugyfelemtol a penzunket, ugyanis marcius ota egyszeruen nem fizetett, viszont mindennek tetejebe oktoberben minden nap reklamalt
a te sztoridnal sokkal nagyobb turpissagok tortennek nap mint nap, 50 font ki a tokomnek tetel szted?

DieNanny CH 2014.10.26. 09:52:04

@max gondolkodó val birca:

Ma te kezded az általánosítást??? Hogy a "kelet-európai ezt meg ezt gondolja, de mást mond"?
Én igenis a pénz miatt vagyok kint. Ezt sohasem ferdítettem. És az én ismeretségi körömben is több ilyennel találkozom, mármint, aki pénz miatt van kint.
Persze, elhiszem, hogy te találkozol hazudozókkal, de nem kellene általánosítani!

DieNanny CH 2014.10.26. 09:53:23

@max gondolkodó val birca:

A feleségét az ember maga választja. Direkt nem akarod érteni Madarat?

max gondolkodó val birca 2014.10.26. 09:55:24

@Mirjam2:

Havannában 1984-1986-ban jó kapcsolataim voltak az ottani konzervatív askenázi zsinagógával. Ott volt egy-két emberke, akik látványosan döngették a mellüket, hogy ők bizony nem tartanak be mindenféle, ókori, sivatagi, buta, elavult étkezési szabályokat, ők kubaiak, nem zsidók, meg hülyeség a szombat tartása, s egyébként is, ők nem is hisznek Istenben, csak úgy családi hagyományból térnek be egy-egy egyházközségi gyűlésre, mert annak idején a szüleik vitték őket ilyenekre, így "kényszerből" megszokták mindezt. A vicces az volt, hogy ők voltak a zsinagóga leggyakrabban megjelenő látogatói,nem hagytak ki semmilyen alkalmat.

Szóval ez jutott eszembe a magyar bloggerekről, akik magukat angolnak, norvégnek, amerikainak, szenegálinak vallják, de mindezt mindig magyarul teszik, magyar blogokban, ráadásul napi rendszerességgel... :-)

max gondolkodó val birca 2014.10.26. 09:55:24

@DieNanny [SZ,CH]:

Az általános helyzetről beszéltem. Nem állítottam, hogy ez 100 %-ban igaz.

Mrs. Clayton 2014.10.26. 09:55:52

@max gondolkodó val birca: allaspontom szerint lecserelni egy hazastarsat kizarolag akkor hutlenseg, ha meg sem probalta az illeto helyrehozni a dolgokat, de mivel egy jo hazassaghoz ket jo ember kell egy rosszhoz meg eleg ha mar az egyik rossz, igy senki sem kenyszeritheto arra, hogy egesz eleteben szenvedjen csak mert a masik, onzo, alkoholista, szerencsejatekos mittomen mi
ha minden megtettel, hogy a helyzeten javits, de nem talalsz tarsra a problema kezeleseben, ugyan mitol lenne mar hutlenseg, ha ezek utan elhagyod az illetot?

2014.10.26. 09:56:21

@max gondolkodó val birca: Dehogynem mukodik, pl. ha sokaig elsz egy orszagban akkor egy ido utan az ottani nyelv lesz a 'fo nyelved', azon a nyelven kezdesz el gondolkodni, es az ottani gondolkodasmod, ottani szokasok lesznek termeszetesek szamodra. Pl. a fenti peldaban, engem halalra idegesitenek a magyar taxisoforok szamomra szemelyeskedo kerdesei. Viszont az nagyon jo erzes mikor vegre hazaerek Szaudibol Londonba, es mikor mondom a londoni taxisnak hogy honnan erkeztem, nem azt kerdezik hogy 'megeri-e', 'mit dolgozol', 'mennyi a fizetesed', 'mit gondol a csalad', hanem pl. az idojarasrol kerdeznek, meselnek valakirol akit ismernek aki szinten ott dolgozik, arrol beszelnek hogy mi tortent mostanaban UK-ben stb. Termeszetesen nem lesz angol aki nem annak szuletett, de nagyon is erezheti valaki magat otthon Angliaban es az angolok tobbsege sem fogja orokke idegennek tartani csak azert mert nem ott szuletett.

DieNanny CH 2014.10.26. 09:58:36

@max gondolkodó val birca:

És ráadásul nem közösséghez, meg identitáshoz való tartozásról beszélt. Hanem, hogy hol érzi otthon magát.

Mondjuk, beleszületek egy pesti bérházba. (Sosem éltem pesti bérházban!) 18 évesen, amint lehetőségem van, elköltözöm onnan, mert nem szeretem a sötét udvart, meg a szűk körfolyosót. Füves előkertet, és csendes utcát szeretnék. Ennek ellenére a szüleimet látogatom. Ez, kicsiben, szintén hűtlenség szerinted?

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 09:59:23

@Kövérmadár [swe]:
"emberek (leginkább a mostanában kivándorlók közül) mindenféle terv és elképzelés nélkül mennek ki külföldre. Nincsenek hosszú távú elképzeléseik"

ez azért van, mert a legtöbb kínjában megy ki, hogy legalább munkája legyen. akkor, amikor már nincs vesztenivalója.
nézegetek több fb csoportot, hát merném mondani, hogy szinte mind ilyen.
és ilyenkor már semmi nem érdekli őket, a nyelvtudás hiánya sem, semmi.

2014.10.26. 10:03:50

@max gondolkodó val birca: Nem hiszem el hogy egyetlen magyar blogger is 'angolnak vallja magat', vagy norvegnak stb. Ennyire hulye senki nem lehet. Aki nem szuletett norvegnak az nem az, ennek ellenere lehet Norvegia a hazaja, gondolkodhat norvegul, stb. Ami az ortodox zsidokat illeti: aki kenyszerbol koveti a vallasi eloirasokat, az ne tegye. Aki onkent koveti oket, annak a szamara pedig az a helyes. Ugyanigy van az orszagokkal is: miert lenne Mo. a 'hazam', mikor semmit nem jelent nekem. Az a hely a hazam amit a hazamnak erzek, ahol otthon erzem magam, ami hianyzik amikor nem vagyok ott. Ezt nem lehet valakire kenyszeriteni.

2014.10.26. 10:07:15

@DieNanny [SZ,CH]: 'A feleségét az ember maga választja.'

Na ez az, hogy az igazan tradicionalis tarsadalmakban ez nem igy van, hanem a szulok vagy a csalad valasztja a hazastarsat; es megis hatalmas bunnek tekintik a hazassagon kivuli kapcsolatot. Tenyleg ez a kovetendo pelda? En nem szeretnek egy ilyen vilagban elni.

pasztasuta 2014.10.26. 10:10:55

Hát ez a Határátkelő nagyon naprakész, le a kalappal! :D pont tegnap volt több százezres szakszervezeti nagygyűlés Rómában, be is jelentették, hogy általános sztrájk lesz ha a kormány nem áll le a munka tvk-nek megváltoztatásával. Alig várom...

max gondolkodó val birca 2014.10.26. 10:10:55

@Mirjam2:

Magyarországon sem tekinti senki magyarnak a 40 éve ott élő idegent, akkor sem ha az tökéletesen ismeri a magyar dolgokat. Azaz nem lesz a közösség része, csak elfogadott kívülállóvá válik.

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 10:11:49

"50 font ki a tokomnek tetel szted?"
Mondjuk annak, aki heti 300 fontot keres.

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 10:13:15

Visszaolvastam egy-két dolgot, és úgy döntöttem, tegnaptól én is vigyázok a befőttjeimre, mint a szemem fényére.
If you know what I mean...

tanato 2014.10.26. 10:15:12

@Mirjam2: Sztem az is számít,mennyit éltél a születési országodban arányaiban.ha jól számolok,te már kevesebbet éltél itthon mint kint,nyilván már szinte angol vagy jobban mint magyar.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 10:15:59

@max gondolkodó val birca:
Óriási különbség van a feleségcsere és eközött.
Feleséget önszántából választ az ember. Hazát nem. Ennyi.

Az identitás kérdéssel nem nagyon tudok mit kezdeni. Olyan az identitásom, amilyen. Nincs két egyforma ember, nem tudnám ráhúzni senkire, hogy ez magyar, ez meg szlovák. Mindkettő ember, bár nyilván hozzák magukkal a viselkedésmintáikat, amiket meghatároz a környezetük.

Hűtlen voltam Magyarországhoz? Ez mégis kinek fáj? Kit csaptam be ezzel? Most Svédországban élek, de nem valószínű, hogy ez lesz a végállomás. Vannak terveim. Most akkor hűtlen leszek Svédországhoz is? És az kinek fog fájni? Kit csapok be vele?

Az identitásom nyilván nem változik. Sem 3 éve nem változott, sem 15 év múlva nem fog. Ember vagyok és az is akarok maradni. Sem jobb, sem rosszabb a többieknél. Nem magyar, nem svéd és adott esetben nem jamaicai. Ember!
A többi csak mese habbal.

De az is lehet, hogy eljutottam a törzsfejlődés azon szintjére, ahol már nincs jelentősége a nemzetiségnek, országnak és határoknak. Bárhová elmehetek, bárhol élhetek. Akkor mit számítanak ezek a dolgok?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 10:19:01

@max gondolkodó val birca:
ÉS... AKKOR... MI... VAN?

Úgy beszélsz erről, mintha katasztrófa lenne, pedig teljesen jelentéktelen dolog :)
Ha Svédországban nem fogadnak be a svédek, összedől a világ? Vagy keresek hasonló, bevándorló barátokat, akikkel hasonló problémáink vannak. Majd nem svéd társaságba járok, hanem vegyes, nepáli-német-iráni-jugoszláv-magyar-akármilyenbe. Gond egy szál sem :)

Túlragozod a semmit, barátom!

tanato 2014.10.26. 10:19:34

@max gondolkodó val birca: Ez csak akkor igaz,ha az illetőn látszik is hogy nem magyar/azaz nem az európai rasszhoz tartozik/.Jópár 30 -40 éve ide férjhez ment pl. Ndk-s.lengyel,vagy orosz nőt/illetve fordítva is,ide nősült férfit/ismerek akit abszolute magyarnak tart a kisvárosom környezete,legfeljebb megkérdik tőle milyen eretetű a családneve.

Imre apó 2014.10.26. 10:20:30

Gondoltam visszajövök, de mikor megláttam Maxi írásait, elment a kedvem.

Max semmit se változtál b@mmeg, sőt.

Imre apó 2014.10.26. 10:23:29

Különben Üdv a többieknek :):)
olyan ideges lettem, hogy még köszönni is elfelejtettem, bocs :)

NIKI LAURA 2014.10.26. 10:23:34

Off

Figyelem,egy honapja vgyok ma Farnboroughba,egy gyors tenyszeru szamadas:

- kiutazas sajat ks fogyasztasu diesel autoval( munkabajaras miatt)

- Munka kereses,ill meghirdetes az itteni "gumtree.co uk "oldalon.

- tobb ajanlat,de a tolem kb 6 km levo Fleet varosba volt a legjobb.
- NI szam igenyles,tegnap megjott,Wookingba igenyeltem.
- GP ( orvos) kereses,illetve szam igenyles,ezt kuldtek az orvosi ellatashoz.
- Bankszamla igenyles,rogton ment.

Kb 450-500£ heti ber netto,fugg par dologtol,korabban irtam rola.Egy hetig kevesebb volt,60h/het

Ebbol heti 30£ ment el a
Kajara,sokat lehetnene sporolni ha tobb ember foz.
Kb 20£ gazolaj .( 4l/100km)
Kb 400 £ a szoba.

Egy hetveget Wizzel otthon voltam,a repjegy ara kijott az eladott cigibol,short time parking 21£( galad Wizz kedvezmenyesen 60£ irt,de a Luton airport oldalan sokkal olcsobb)
Liszt Feco - Lmizse autoval odavissza kb 10e ft.
Visszafele cigi,hurka,kolbasz,szalonna a nagymeretu kezibe.

Egy honap ittlet hazautazassal kijott kb 500£,
Megmaradt tisztan 1000-1500£!( az itteni koltsegekre kb 10% ra kell hagyni.
Igaz,nem volt etterem,Londoni varosnezes,Beatles,Fredy Mercury koncert.

ES nem vagyok hokuszpokusz IT szaki,agysebesz awi heggeszto ,CNC esztergalyos csak egyszeru car mechanic.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 10:23:58

@Imre apó:
Ugye?
Nem csoda, hogy a világképe is ennyire bebetonozódott :)

De majd mi megmutatjuk, hogy 10 évente költözve a világ különböző részeire is adhat boldog életet. A többi pedig csak rizsa és mese habbal :)

2014.10.26. 10:27:01

@Kövérmadár [swe]: Pont azt írtam, hogy nem a dollár jelen múlik. Olvasd el újra...

tanato 2014.10.26. 10:27:19

@Mirjam2: Viszont a másodgenerációs magyar fiatalokat,mégha itthon születtek is,de gyermekkorukban távoztak szüleikkel,befogadja az illető ország környezete,ők már angolok,németek,franciák,stb lesznek.Éppen tegnap volt nálunk egy jó ismerősöm,Angliában él 25 éve/orvos,anatómiát,élettant tanít Oxfordban az orvosin/a felesége francia svájci aki olasz bevándorlók gyermeke.Itt volt a 17 éves fiuk is,vele beszélgettem pont erről,hogy minek tartja magát./Anyukájával franciául és néha olaszul beszél,apjával magyarul,de saját magát már angolnak tartja és nem nézik ki vegyes származása miatt a gimiből sem/

Imre apó 2014.10.26. 10:27:58

@Kövérmadár [swe]: Ezt mondom én is, de ez a próféta megkövesedett darabja itt nekem nem jön be. Birka az, de mennyire, majd szűröm.

Határátkelő 2014.10.26. 10:30:42

@Imre apó: Mindenekelőtt üdv, másodsorban pedig éppen ezt akartam javasolni. Aki nem tetszik, szűrd. :)

2014.10.26. 10:32:10

@Imre apó: Ne már, mindig lesz olyan aki nem fog tetszeni. Engem senki nem zavar itt, na jó egy (de ő nagyon DD)

Imre apó 2014.10.26. 10:32:16

@Határátkelő: Üdv neked is:) világos ennyivel legalább megkímélem magam:)

tanato 2014.10.26. 10:33:48

@tanato: Viszont Mo.-on is befogadják a második generációs külföldieket még akkor is ha /az egyik házastárs/ nem az európai rasszhoz tartozik.Sok ilyen fiatalt ismerek,ide járnak nyilván gimibe,egyetemre,látszik is rajtuk hogy apu vagy anyu afrikai vagy arab,de egyáltalán nem veti ki őket a társadalom.

NIKI LAURA 2014.10.26. 10:35:36

@Határátkelő: a szuressel kapcsolatban: aki nem mubalhet csinal,az nem jelenti be sose hogy szur,hanem bejelentes nelkul megteszi.
Aki nyilvanosan bejelenti,az mubalhe,tovabbra is olvassa a masikat,csak igy akarja tudatni,hogy O mar nem is tudja- akarja olvasni....pedig dehogynem:)

Birca van,volt es lesz.Pont.

2014.10.26. 10:36:35

@max gondolkodó val birca: Teljesen hülyeség általánosítani. Elképzelhető, hogy vannak olyanok, akik a pénzen kívül is megtudják látni azokat a dolgokat, amiket Mo.-n nem találtak meg. Ha kőgazdag lennék, akkor elképzelhető, hogy nem érdekelne, hogy milyen Mo.-n élni, élnék a saját kis világomban. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy attól még, hogy van pénzed, nem biztos, hogy jól fogod magad érezni a bőrödben. Embere válogatja. Mert hiába van pénzed, alapvetően Mo. ettől nem fog megváltozni, csak szimplán nem lesznek anyagi problémáid. De a társadalom és a rendszer ugyanolyan marad.

Az meg külön poén, hogy kifigurázod a korrupciót, meg a jövőkép nélküliséget, mert ezek is hozzájárulnak ahhoz, amiért ilyen élhetetlen ez az ország. Te is pontosan tisztában vagy a miértekkel, csak szereted izgatni a közönséget.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 10:38:28

@Philosoraptor:
Igen, írtad. És ez igaz.
A mérgező környezet relatív. Van, aki jól érzi magát Magyarországon, számukra nem mérgező a környezet, így általánosságban sem merném (már) kijelenteni, hogy mérgező lenne. Vannak problémák, igen. Itt is vannak, másmilyenek.

A kérdés az, szerintem, hogy milyen az egyén mentalitása. Van, akinek sehol sem lesz jó. Van, akinek mindenhol jó. Van, akinek csak itt vagy ott nem jó.

Csak arra akartam utalni, hogy a külföldre költözés nem hozza automatikusan magával azt, hogy jobb lesz az adott embernek. Lehet ugyanolyan rossz, még akár rosszabb is, amikor realizálja, hogy mégsem azt kapta, amit hitt, hogy kapni fog.

Ezért tartom fontosnak, hogy tudjuk miért megyünk külföldre; tudjuk mit várunk el (reálisan); tudjuk értékelni a mást, amit kapunk; próbáljuk meg otthon hagyni a berögzüléseink egy részét és legyünk nyitottak (elfogadóak) az újra.
Ezek nélkül kínszenvedés lesz, bármit is csinálunk.

NIKI LAURA 2014.10.26. 10:40:08

@Philosoraptor: amnyit tennek hozza,hogy - szinte- barhol jo elni a vilagban( nehany haborus,ebolas,stb helyet leszamitva) ha van sok penzed!

En sosem ertettem,Birca mi a fenet csinal a Bolgaroknal?

Mrs. Clayton 2014.10.26. 10:41:00

@Taxomükke: en az adocsalo vallalkozorol beszelek nem a nyomi 1200-t kereso melosrol
en biztosan kirohognem a heti 50 font feketen zsebbe mehet-e piti dumajaval aztan elhajtanam

NIKI LAURA 2014.10.26. 10:45:45

@Kövérmadár [swe]: sose felejtem el,mikor Torontoba belefutottam Kolomparekba!
Kipakoltak a welferes keco ele a butorokat,es sutottek a hust tuzon.( allitolag volt mokus hus is)
A csaladfo GMC Van- ja teli volt vas hulladekkal.
Nem ertettem napokig,mi az a " Valentin" munka,amiol beszeltek...utana esett le,hat a Volunteer:)

Hat ok nyitottak voltak mindenre!

NIKI LAURA 2014.10.26. 10:49:42

@Jess G: persze,a heti 50 £ az havi 80e ft...ennyi a minimal otthon,persze hogy szamit,sokan ennyit tudnak pont felreteni,ebbol fizetik az otthoni hitelt...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 10:50:47

@Kövérmadár [swe]: Nagyon sarkitasz, itt nem errol van szo, az'elhagyast', hutlenseget ne a hazaarulassal azonositsd. Ha szo szerint veszed valoban elhagyod a kozosseged. Valahol hutlen leszel. Ez nem arulas es ha megprobalod a sajat szemelyedtol elvonatkoztatva ertelmezni amit Max irt, te sem kapod fel ra a vizet.

Imre apó 2014.10.26. 10:51:53

Szerintem az óra állítás a zoka mindennek :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 10:54:57

@Mirjam2: Az az igazsag hogy az ' es mivel foglalkozol? kerdes magyar korben egy teljesen normalis tarsasagi tema. Ha nem akarsz ra valaszolni, nem muszaj de felesleges bosszankodni rajta. Nem (csak) azert kerdezik, mert kulfoldon elsz.

Imre apó 2014.10.26. 10:55:18

@NIKI LAURA: A kuncsorgásod is tipikus és a kivitelezése is, le se mertem volna ide írni a helyedben. Nem is tudom...??

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 10:58:32

@Philosoraptor: Na meg van akinek itthin nem szar csak a penze keves...az ugye nem kerdes hogy nem csak a penzen mulik szar-e valahol vagy sem. Ebben az esetben kulfoldre menni es ott dolgozni nem biztos, hogy faklyasmenet.

tanato 2014.10.26. 11:00:01

@zöldeketbeszélek: Így van,itthon ez egy első kérdés,pl. rég nem látott ismerős esetében,:Mivel foglalkozol mostanában?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 11:00:22

@DieNanny [SZ,CH]: En is csak a penz miatt mentem ki annak idejen. Ezert nem is birtam sokaig.

Imre apó 2014.10.26. 11:00:37

@zöldeketbeszélek: Szerintem igyunk kávét :) korán van még :D:D

Giddy Lamb 2014.10.26. 11:07:08

@Kövérmadár [swe]: "De az is lehet, hogy eljutottam a törzsfejlődés azon szintjére, ahol már nincs jelentősége a nemzetiségnek, országnak és határoknak."

Nem törzsfejlődési szintről van itt szó, a mentálisan egészséges ember önmagáról alkotott képe prioritási sorrendben a következő:
ember (homo sapiens)
férfi/nő
apa/anya/gyerek
foglalkozás/szakmai/hobbi (önkifejezés szempontjából fontos ismérvek)
vallás/vagy annak elutasítása (eszme rendszer, értékrend)
nemzeti

Ha az első négyre az egyén nem tud saját magáról (önmaga által is hihető képet festeni) akkor jön a bullshit bingo (isten, haza, stb.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 11:12:06

@HardPötty: Azon ne csodálkozz, ha a takarításról az jut mások eszébe, hogy jobb híján csinálod, itthon nem egy elismert szakma. Amikor a háziasszony gürizik a lakásban, az ráadásul 'láthatatlan', 'értéktelen' tevékenység is...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 11:14:25

@tanato: Az jutott az eszembe, hogy nálunk ez kb. olyan kardinális kérdés (van-e munkád), mint az ángliusoknál az időjárás :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 11:23:13

@Babette.: Van egy szint, amikor már tényleg mindegy. És még csak elítélni sem lehet miatta a végsőkig elkeseredett embert.

Radír von Makka 2014.10.26. 11:27:32

@Din Serpahis:
"inkabb nem beszelek ilyesmirol"

Nincs is hozzá senkinek semmi köze. Max a párodnak, ha van és együtt éltek.

NIKI LAURA 2014.10.26. 11:40:10

@Imre apó: mit jelent a " kuncsorgas"? Esetleg ez felvidek vagy erdelyi magyar szo?!

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 11:48:46

@NIKI LAURA: azt allitja, oda nem er el az apeh keze

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.26. 11:51:42

@Philosoraptor:

Érdekes dolgot figyeltem meg. Csak az nyilatkozik ilyeneket hogy :"akinek itthon szar kint már csak jobb lehet" aki otthon él, és sose élt még nyugati országban. Na meg persze az is érdekes hogy egy olyan valaki mondja meg milyen a külföldi élet aki sose élt még huzamosabb ideig külföldön. Egyébként milyen mérgező környezet? Ezt meg tudod pontosan magyarázni? Mert ez csak mantra így. A nyugati társadalmak szerintem sokkal betegebbek mint a magyar. Már csak az összetétel miatt is. Mi mérgező otthon? Azt ne mondd hogy a politika bemászik a kéményeden át a házadba..

Még Madár szerint sem kijelenthető a mérgező környezet és belátja hogy kint is ugyanúgy megvannak a gondok! Minden kint élő hasonlóan nyilatkozik. Vagy mikor én előjöttem a multikultival, ami szerintem alapvetően egy beteges berendezkedés, te meg leszóltál hogy az tök jó, meg otthon is efelé kéne tartani.

"nem a nyomi 1200-t kereso melosrol"

A lényeg hogy te már magasabbra értél és onnan lehet lefelé taposni...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.26. 11:51:42

@Radír von Makka:

A mennyit keresel általában így szokott zajlani mikor hazamegy kirándulni a külföldre szakadt hazánkfia :

". A fizetésedről csakis forintosítva szabad beszélni! Az ördögi metódus a következő : aktuális középárfolyamon átváltod forintra és kürtöltöd hazafele az otthonrekedt “szegényeknek”. Különösen magasabb bérszínvonalú országoknál döbbenetes a hatása! “Takarító vagyok Svájcban,több mint 600 ezret keresek!” Az otthon rekedt szerencsétlenek meg majd megpukkadnak az irigységtől hogy millimos vagy!"

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 11:52:50

@Giddy Lamb: Az első 3 oké, de a negyedik miért is fontosabb, mint a vallás vagy a nemzeti hovatartozás? Nem kötözködni akarok, csak nem értem. Ugye az, hogy ember vagy és van nemed valamint valamilyen helyed a családban, érthetően a legfontosabb. Na de a foglalkozásod? Ami néhány évente változhat, amit lehet, hogy kényszerből csinálsz? Miért meghatározóbb az önképedben, mint a vallási, világnézeti rendszered, amit normális esetben nem váltogatsz azért, mert egy fejvadász jobbat ajánl neked? A nemzeti hovatartozást meg szeretik sokan lekicsinyelni, na de ha tetszik, ha nem, kikerülhetetlen kérdés. Ha csak arra gondolsz, hogy adót fizetsz, amivel az országod (most mindegy, hogy melyik az) államapparátusát tartják fenn...
Vagy ha tényleg annyira mindegy, hogy mondjuk magyarnak születtél, akkor minek használod az anyanyelvedet? Az ugye nem kérdés, hogy a nemzeti/nemzetiségi hovatartozáshoz szervesen hozzátartozik az anyanyelv. Vagy kérdés?

DieNanny CH 2014.10.26. 11:53:25

@NIKI LAURA:

Sima magyar szó. Én gyerekeknél használom, mikor könyörög, rimánkodik, de olyan dörgölőzős módon. Tehát nem hisztérikusan.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 11:54:08

@NIKI LAURA: Nem tőlem kérdezted, de ez a kunyerálás, koldulás, lejmolás megfelelője...

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:01:15

@házelőtthinta: OROK,OROK,OROK klasszikus'

Kint keresni,itthon elkolteni,a jo elet alapja.

Az ideal: Sopron,Velem,Koszeg lakasberles,Nickelsdorfba.vagy Kismartonba dolgozni,napi par km ingazas.

Otthoni arakon etkezni,lakni,autot fenntartani,( ruha kint sokszor olcsobb) de ausztriaba keresni.
Ertelem szeruen,ahogy tavolodsz a magyar hatartol,egyre nehezedik ezt az idealt megvalositani.

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:03:09

@zöldeketbeszélek: hat akkor vegkepp nem tudom hovatenni,miert erta ram Imre ezt...koldulni,lejmolni,stb...engem szoktak lejmolni;)

2014.10.26. 12:11:40

@max gondolkodó val birca: ebben a tortenetben tobb dolog santit. Erosen ki van szinezve.
@NIKI LAURA: en is szurok 1-2 embert, de pont a Hintat nem. O nem idegesit. Akit idegesit, majd szuri.

2014.10.26. 12:12:53

@NIKI LAURA: heti £30 kajara? Megtanultal fotoszintetizalni?

2014.10.26. 12:14:32

@tanato: ez a rothado nyugaton sincs maskeppen

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 12:16:53

@NIKI LAURA: Valószínűleg az ügyeskedésre gondolt - zsebbe fizetés. ?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 12:21:01

@charlieharper: Csomagolt toastkenyér, margarin, konzerv csili vagy paradicsomos húsgombóc, lehet, hogy még kevesebből is kijön :).

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 12:24:07

@NIKI LAURA: "short time parking 21£"
Lent Lutonban meg lehet állni, ha nem parkolsz be valakinek a háza elé, akkor senkit nem zavar. 6-8 perc séta Luton Airport Parkway, onnan a retúr buszjegy a reptérre valami 2,50.
Ha már spórolunk. :)

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:24:16

@charlieharper: egyszer felvetettem Hagymanak- aki koztudottan amerikaimado patriota lett,es minden hozzaszolasa az allampolgarsagrol szolt- hogy miert nem ottani oldalakra ir,angolul.

A valasz egyszeru: Egy pl Sved kozossegben bevandorlokent sose tudjuk magunkat fenyezni,jaszkarizni...ott max megbecsult,de nem befogadott kulfoldi leszunk,az esetleges Sved utlevelunk ellenere sem,semmi extra plusz...

Viszont egy magyar oldalon mar kitununk Sved utlevelunkkel,ottani visszaellenorizhetetlen eletunkkel.Varjuk a pozitiv hozadekot," de jo neked ott,irigylunk,szabad vagy,van munkad,milliomos lettel( forintba persze)es ez kell az emberi leleknek.Az Onigazolas,persze masok altal.

Hinta es Birca tukrot tart elenk,ami persze neha kicsit gorbe,v homoru ...de ketsegtelen,Mi vgyunk...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 12:24:48

@DieNanny [SZ,CH]: Milyen érdekes, nekem az anyai nagymamám lakott egy igazi, gangos pesti bérházban. Én sose szerettem volna ilyen házban élni, még a Belvárosban sem. Mégis, ha egy ilyen bérházba bemegyek és megérzem a jellegzetes szagokat (nem bűzre gondolok itt, hanem az évszázados épület atmoszférájára), mindig a nagymamám jut az eszembe és bizony jó érzéssel szimatolok :). Ez is egy kötődés egy bizonyos környezethez.

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:25:25

@Taxomükke: elnezest......nem,nem...persze hogy nem lehet 3 napra....Long way park,tudod ami hatul van!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.26. 12:25:31

@charlieharper:

Engem is leszóltak már itt charlie, mikor írtam hogy kajára eldurran simán 200 euró havonta. Mondták hogy 100-150 bőven elég. Nem tudom miket esznek, kutyatápot?

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 12:26:26

@Jess G: Na, látod, abban igazad van.

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:30:41

@zöldeketbeszélek: pontosan igy van.A fejunkben aszagok,ilatok osszeallnak az emlekekkel,az erzesekkel....sok sok mozaik,es akkor szoktuk erezni: haza ertunk!

Muscari 2014.10.26. 12:31:58

@Taxomükke: én is rájöttem, hogy többet érnek a befőttjeim.

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 12:32:54

@NIKI LAURA: Ja, én nem a short termbe kötöttem bele (illetve semmibe nem akartam belekötni), hanem csak egy tippet adtam a spórolásra.

Elvileg egy hétig lehet otthagyni az autódat, ha más (felfestés, tábla stb.) nem tiltja, de láttam Lutonban kerékbilicses autót... Bár szerintem valakinek a háza elé parkolt be az illető, az meg kihívta az illetékeseket.

Mi odébb álltunk meg, ahol már nincsenek házak, hat napig parkoltunk ott gond nélkül.

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:33:12

@házelőtthinta: en 30£ irtam,hetente....havi 120£....az 150€!

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 12:35:07

@Imre apó: "Szerintem igyunk kávét :)"
Na, végre egy értelmes komment! :))))))))))
Meg is fogadom a jó tanácsot.

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:36:09

@Taxomükke: nem,nem,sajnos nem lehet otthagyni,foleg magyar frsz autot,plane nem Lutonba.

De hogy mi atvagas....a Wizz ugy hirdeti,"the best price,great value"...60 valahany font 3 napra...a Airport oldalan meg 21£....ezek mindenen fognak,nem is a repjegy a biznisz:)

DieNanny CH 2014.10.26. 12:37:53

@zöldeketbeszélek:

Én a puszpánggal vagyok így. Nagynénéméknél volt ilyen a sövény, sokat nyaraltunk náluk. Ha megérzem az illatát, rögtön ők jutnak az eszembe.
Vagy, ha alkonyatkor egy falusi utcán pléhvödröt tolnak a földön.
Nagypapám mindig úgy 6 körül keverte a moslékot a disznóknak, ekkor már az állatok is türelmetlenek voltak, és lökdösték a vályújukat.
Na, erre a hangra meg a náluk töltött idő jut eszembe...

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 12:52:16

@charlieharper: Nem, szerintem kikérdezte Diggert, hol lehet 40 pennys húsgombócot venni.
;)

NIKI LAURA 2014.10.26. 12:57:27

Olvastatok Hinta blogjat?

Ime:

"Tegnap végigolvastam megint a határátkelőt és a kommenteket, hazugság hazugság hátán már megint.

A posztoló gyerek el van szállva, hogy milyen sokat lehet majd keresni, igen ám, de bevándorlók kurvára nem kapják meg kezdőként a nettó 1700 eurókat, tudom, itt vagyok kint mint diplomás. Annyit csak az kap, aki évekig gyakornokoskodott nagy osztrák multiknál és rettenetesen keresett szakja van (mérnök, informatikus, de csak a keresett ágak ezekből!), ezek persze csak fehér osztrákok szoktak lenni teljesen véletlenül, mert nagy verseny van az ilyenekért.

Ezen kívül vidéken kevesebbet lehet keresni, mint Bécsben, de vidéken alacsonyabbak is a megélhetési költségek és sokkal kevesebb álláshely is van, valamint sokszor kocsit is fent kell tartani, aminek már ugye írtad a költségeit, nem két fillér.

Egy percig ne higgye senki, hogy friss diplomásként nettó 1700 eurót visz haza valaki és nettó 800-ból jól megél majd Ausztriában, Grazban, mert ez egy hazugság!

Ahogy szoktad írni, a mosogató állásokra is már csak ismerőssel lehet bejutni (ismerős van itt kint keresett képzettség nélkül, ugyanúgy küzd, mint amiket te írogattál a kulimunkákra), de szakmaiakra is óriási a verseny! Ja igen, ismerősöm is mondja, hogy teljes állásban helyi osztrákok is szoktak ám mosogatni!

De amiért még írok: a Miriam2 nevű elvileg diplomás kommentelő megint leordította a fejedet, amikor leírtad az igazságot, hogy 800 euróból nem lehet dőzsölni és büszkélkedett, hogy most vett lakást Londonban.

A lakásvétele Londonban úgy állt elő, hogy évekre elment természetesen a született ANGOL férjével az arab térségbe, hogy spóroljanak és így KETTEN tudnak venni egy lakást sok-sok év spórolás után a született ANGOL FÉRJÉVEL EGYÜTT.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy effektíve mennyit rakott bele az egy lakás 50%-val büszkélkedő Miriam a lakás árába és mennyi a született angol férj.

Ennél már csak az tartom szánalmasabbnak, hogy egy született angol férj mellett elmondása szerint tökéletes angol tudással, 10+ év kint éléssel azt hazudja, hogy ő beilleszkedett és nem hiányzik neki Magyarország. Akkor miért jár magyar fórumokra ennyi év után is?

Vagy megint arról van szó, mint már annyiszor, hogy szegény magyar lányként sikerült kijutni Angliába és sikerült megfogni egy helyi, legalább középosztálybeli palimadarat, akin aztán lehet egész életében élősködni, de titokban azért hiányzik minden, ami magyar.

Na ezt sosem tudjuk meg, ha rákérdeznél, akkor úgyis kitalálna valamit, hogy leplezze magát.

De írhatnék még Kövérmadárról is, akinek annyira sikerült beilleszkednie 3+év Svédország után, hogy az interneten, a HA fórumon szerzett MAGYAR fórumozótársakhoz utazgat külföldi országokba, akiket még csak nem is látott, ezen kívül meg hazautazik a rokonokhoz Magyarországra.

fettfagel.blogspot.se/2014/10/gyors-helyzetjelentes.html

Kérdezem: és a svéd ismerősök hol vannak?

Na meg még korábban még láttam, hogy a Londonban lévő HA kommentelők is összejárnak néha a napi magyar fórumozás mellett. Beilleszkedés nuku már megint? Külföldi barátok, nyitottság, multikulti, elfogadás az mind csak képmutatás?

Más: A Határátkelő, mint ember még a kezdet kezdetén elárulta, hogy Angliába vándorolnak ki családdal, gyerekekkel.

Szerintem a képlet a következő a blog körül: a HA család férfi tagja húzza az igát valamilyen keresett szakkal Angliában, az anya meg otthon van a gyerekekkel, mert Angliában rohadt sokba kerül óvodába/bölcsibe küldeni a gyereket, annyira, hogy sokszor a nőnek nem éri meg elmenni dolgozni (erről nem szoktak írni a londoni magyarok, ugye, csak az alacsony adókról).

HA Anya ugye otthon van éveken át, lehet, hogy keresett állása sincsen, de angolul tuti nem tanult meg a magyar családjában, valamint nem éri meg ugye elmenni kulimunkába aztán végképp sem a gyerekek miatt, lehet, hogy annál magasabbra tartja magát (“én, a sok arab és nigger közé annyiért menjek mosogatni” – mondja HA feleség HA férjnek), ezért otthon üldögél és moderálja a kommenteket.

Azt még véletlenül se gondold, hogy HA férj moderálja 2 céges meeting között meg ebédszünetben pl. Hinta kommentjeit.

Most összegyűjtenek kb. 1000 dollárt a tagoktól, ebből majd megcsináltatják egy magyar céggel a HA honlapot (mert ugye az angol kurva drága) VAGY sablonokból megtanulja HA feleség a honlapkészítést (WordPressel, Drupallal, stb, azaz CMS-ekkel, amit csak össze kell kattintgatni laikusoknak) és a pénzből szervert bérelnek és megpróbálnak majd a hirdetésekből valamilyen bevételt kicsikarni.

Persze ezért is kell, hogy naponta megjelenjenek a történetek, különben a sok, magányos külföldre szakadt magyar hova írogatna? És mit olvasna a még több magányos, külföldre szakadt magyar? A lényeg a nézettség, kattintásszám, ezért kell minden nap egy poszt.

Szép kis történet, ugye?"

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 12:58:16

@NIKI LAURA: Figyelj, én ezt egy itteni (nem magyar) ismerősömtől hallottam, ők valahányszor nyaralni mennek, elautóznak a reptér közelébe (Heathrow/Gatwick/Luton stb.), és már kitapasztalta, hol van ingyenes parkolási lehetőség a közelben (lakóövezet, tiltás nélkül).
Mondjuk mi angol rendszámú autót hagytunk Lutonban 6 napra, és ahogy írtam, nem valakinek a háza előtt, nem volt semmi gond.
De nem beszéllek rá. Csak leírtam a tapasztalatomat. Egy hétig bárhol otthagyhatod a kocsit, ez viszon tény (ha egyéb nem tiltja).
A múltkor tudjukkinek is konkrét, saját ismerősömről írtam, hogy ő annyiért bérli a kelet-londoni garzonját. Nem az ujjamból szoptam az infót. Ezt sem.

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 13:01:54

@NIKI LAURA: Fucking hell, Niki, elkezdtem szűrni ezt az idiótát, erre beidézel tőle egy hosszú írást?
Ez nem volt fair.
:)))))

Giddy Lamb 2014.10.26. 13:03:53

@zöldeketbeszélek: "Ugye az, hogy ember vagy és van nemed valamint valamilyen helyed a családban, érthetően a legfontosabb. Na de a foglalkozásod?"

Nem azt írtam, hogy foglalkozás, hanem: "foglalkozás/szakma/hobbi (önkifejezés szempontjából fontos ismérvek)"
Van akinek a foglalkozása a hivatása(szociális munkás, greenpeace aktivista stb.) vagy a szakmája a hobbija (lásd. digger), vagy a hobbijának él (ezt talán nem kell megmagyarázni ugye?), de a lényeg, hogy valamelyik fenti tevékenységét az egyén az önkifejezés szempontjából (ami szükséges az egészséges identitástudathoz) meghatározó ismérvnek tartja.
"Az ugye nem kérdés, hogy a nemzeti/nemzetiségi hovatartozáshoz szervesen hozzátartozik az anyanyelv. Vagy kérdés?" Az identitás fontos része, hogy hatékonyan tudj a környezeteddel kommunikálni. Ha valamilyen oknál fogva nem az anyanyelved az a nyelv amin a leghatékonyabban tudod magad megértetni a környezeteddel, akkor az egyén számára nem feltétlenül az anyanyelv az identitástudatához szükséges nyelv (lásd Mirjam).

i got my (törölt) 2014.10.26. 13:06:03

@NIKI LAURA: örülök, hogy elégedett vagy. korábban mintha azt mondtad volna, hogy az eperfarm a nyerő. mi változott, hogy eltávolodtál az anyaföldtől? mégsem alsólajoson a legjobb?

2014.10.26. 13:09:24

@zöldeketbeszélek: @NIKI LAURA: akkor ez nem elet. Nagyszuleim kb krumplihejakon voltak a halaltaborokban es tuleltek. Ma mar nem az Arbeit macht frei korszak can. Nem kell szenvedni.
Hintat es Bircat nem szurom. Mast igen.

Hinta blogja meg a Walk of Fame (vagy Shame?). Meg vagyok sertodve, hogy engem nem tett bele a szosszenetebe!

i got my (törölt) 2014.10.26. 13:09:30

@NIKI LAURA: kedves, tapintatos úriember a blog házi trollja. most már nemcsak azt tudjuk róla, hogy intelligens...

2014.10.26. 13:09:59

@i got my: gondolom volt asszony kapta a valoperben

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:14:06

@i got my: tudom,hihetelen.
En mindehol- itthon,Israel,Kanada es Del Afrika- megralaltam a szamitasom.
Jo szakmam van,nemetul jol( nagypapa svab), angolul "soso"beszelek.
Meghirdettem a tanyat egy Belga- Holland oldalon,es jott ra vevo.
Jelenleg- az uj foldtorveny miatt- ket honapig ki van fuggesztve a polg.m hivatalba a szomszedok miatt,ha akarjak vegyek meg ok!( akarjak,kb tized arert,de az arhoz kotottek)

Tobbek kozott- Digger hatasara- fogtam magam,es kijottem Farnboroughba,es hirdettem magam a gumtree-n,jott is egy csomo ajanlat,es most Fleet- be dolgozom heti 60h egy MOT garazsba.

Persze,korabban szidtam En a Londoni posztokat,de most itt vagyok.Lanyom kozbe egyetemsta lett Szegeden,ott el.

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:14:53

@i got my: hey,
EZT NEM HINTA IRTA,CSAK NALA JELENT MEG!

Imre apó 2014.10.26. 13:15:12

@NIKI LAURA: Nikike??? ...beteg lettél, sajnálom nagyon. Te is igyál meg 2 kávét.

Ezzel mit szerettél volna közölni és kinek????

i got my (törölt) 2014.10.26. 13:20:27

@NIKI LAURA: abszolút nem hihetetlen, nekem te teljesen életszerű arc vagy, ha nem is átlagos. komolyan kérdeztem, miért választottad londont alsólajos helyett.
(mondjuk én nagyon nem szívesen dolgoznék heti 60 órát, de hát nem vagyunk egyformák. gondolom, te is csak átmenetileg akarod ezt csinálni, amíg összegyűjtesz egy saját garázsra valót.)

tableno 2014.10.26. 13:21:38

@zöldeketbeszélek: "Az ugye nem kérdés, hogy a nemzeti/nemzetiségi hovatartozáshoz szervesen hozzátartozik az anyanyelv. Vagy kérdés?" - attól függ. Dél-Amerikában például a perui és a chilei is úgyanúgy spanyolul beszél, mégis sok köztük a nemzeti ellentét...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 13:24:33

@charlieharper:
Mi hárman vagyunk és a heti bevásárlás 60-70font körüli plusz a napi kenyér meg esetleg tej.
Amúgy a Zolika tanúsíthatja hogy nem úgy néz ki a család egyik tagja sem mintha csöcsvesztett lenne. Sőt...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 13:25:26

egyáltalán nem a kérdezők védelmében, hiszen tudom, nem általános igazság,a mit most mondok,
de szeretném hozzátenni, hogy én is szoktam kérdezni a fizetést.
itthon azért, mert információként érdekel, mi a gyakorlati valóság
külföldön élőktől azért, mert ott sem a hivatalos átlag érdekel, hanem amit valójában meg lehet keresni, hogy milyen lehetőségek vannak. amikor elsőnek barátom kiment, a második kérdésem volt hozzá. és ez független az ő személyétől. mostanában azért is kérdezgetek, hogy elgondolkodjak, hogy nekem annyiért menne-e.
nekünk itthon nem minimálbér van, viszont -mint már említettem- vannak pakkjaink az előző életünkből, tehát egy olyan kimutatás, hogy 800 font elég lakásra meg kajára, nekünk csak iránymutatás, másra is kell a büdzséből fordítani.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 13:25:45

@Babette.:
Ez így nagyon szomorúan hangzik :(

@házelőtthinta:
Örülnék, ha levennéd a blogodról a rólam szóló részt, linket, mindent.
Köszönöm!

Válaszolván a kérdésedre: a svédekhez nem kell utazni, helyben vannak. Munkaidő alatt / után foglalkoztak ők is eleget velem, hidd el (de bevallom, nem annyit, mint a többi - nem csak magyar ismerősöm).
4-5 olyan kollégám van, akik rendszeresen odajöttek beszélgetni és érdeklődni, hogy hogy vagyok. Nekem untig elég ennyi helyivel tartani a szorosabb kapcsolatot.

Ne várd el, hogy mindenki ugyanolyan értékrenddel és hozzáállással rendelkezzen, mint te. Csalódni fogsz.

@Giddy Lamb:
:)
Rossz lehet azoknak, akiknek csak a "bullshit bingo" maradt.

i got my (törölt) 2014.10.26. 13:26:43

@NIKI LAURA: aha. pedig a jóindulattal átitatott hangnem megtévesztésig hasonlít a trolléra. a toposzok nemkülönben: mindenki hazudik, a nők csak a férfi pénzére hajtanak, mi mennyibe kerül, meg a szokásos anyagi kérdések.

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:27:54

@Imre apó: jo kerdes.
Mindig kell a motivacio.

Hinta folyamatosan indisponalt,folyton morog.
Nem is ertem.
Csalad,bno nem kell neki,mert az gond.
Mintha mindennap kuzdes lenne neki.
En szeretek dolgozni,elvezem,azert persze ingyen nem csinalnam,mint Digger:)
De ugy felkelni hogy " jajj Istenem,megint munka" ..igy nem szabad elni.
De hat akkor miert dolgozik kint?.. A penz? ..mit er,ha nincs egy baratno,akit elvihetsz nyaralni,neha tancolni,vagy neha egy Wienersnitzelt enni...vagy egy rossz kolyok,egy gyerek.

tableno 2014.10.26. 13:29:24

@NIKI LAURA: Na ettől most konkrétan hányingerem lett. Csöpög a rosszindulatú irígységtől...

qkuc 2014.10.26. 13:32:19

@i got my: Nahát, mindig szoktam mondani, hogy bizonyos neveltetési félresiklásokat diplomával sem lehet kúrálni. Báááár eddig nem az volt, hogy diploma nélküli + szakma nélküli kétkezi betanított gyapotszedő, pardon burger forgató? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 13:34:25

@NIKI LAURA:
Azt hiszem nagyon hasonló a munkáról való fogalmunk.
El nem tudom képzelni hogy hogy lehet úgy munkába menni hogy
"a picsába már megint dolgozni kell"
Ráadásul egy életet így leélni.

DieNanny CH 2014.10.26. 13:35:26

@NIKI LAURA:

Jujj! Az 5. sorig jutottam. Hiszen nem is diplomás! Van egy érettségije, oszt' jónapot! Ki is vetít itt állandóan...?

morsels (törölt) 2014.10.26. 13:35:32

@Kövérmadár [swe]:
Magyar vagy madar, az osszes tobbi csak duma :-)
Es persze nem vagy hazaarulo, csak nem kene annyit kopkodni hazafele :-).

De ez tenyleg olyan hulyeseg. A vilagon vannak nemzetek es orszagok (sokszor a ketto nem fedi egymast) es vannak allampolgarok. Ami azert valahol jo, mert legalabb tudjak, hogy honnan jottek.

Nem ertem, hogy mi ezzel a baj.
Ugy ertem, hogy neked, meg mirjamnak probelma az, hogy 'magyar', de az abszolut nem problema, hogy 'angol', vagy 'sved'. Nadehat o mitol lenne 'angol'? Vagy te mitol leszel sved?

Vagy en kanadai. Ja, magyar vagyok. Es kanadai. Most mar.

Moldovanak volt egy tortenete, ha jol emlekszem, valahogy ugy szolt, hogy a hatarmenti falubol a fiu atment ausztriaba 56-ban, aztan mikor megnyitottak a hatart, akkor ment haza latogatoba es volt nagy unnepseg, riporter, meg minden, aki kerdezi a sracot, hog akkor o most magyar, vagy osztrak es a srac mondja, hogy o osztrak.
Az apja lehajtja a fejet, amit persze idovel a fia eszrevesz es kerdi, hogy mi a baj edesapam.
Az meg kerdezi tole, hogy ha egy tehen egy loistalloban ellik meg, akkor tehene lesz, vagy lova?
A gyerek meg mondja, hogy dehat ezt mindenki tudjak apam, hat tehene lesz.

Az apja meg mondja neki, hogy dehat latod, te sem tudtad.

qkuc 2014.10.26. 13:37:38

@NIKI LAURA: Ő az a típus, aki imád rinyálni és várni a a csodát. Itthon is ugyanezt csinálná, csak akkor fordított irányból/ba fújolna, :D.

tableno 2014.10.26. 13:38:44

@DieNanny [SZ,CH]: Ezt nem Hinta írta, hanem egy kommentelő a blogján. Ha nem tévedek, Lukas Meier, a baszatlan statisztikus...

morsels (törölt) 2014.10.26. 13:40:17

@Kövérmadár [swe]:
Madar.... te magyarnak szulettel, ha tetszik, ha nem.
Tok mindegy, hogy a vilag melyik reszen erzed jol magad es hova fogsz meg menni, ahol teged is elfogadnak.

Ha megkerdezik, hogy honnan jottel, akkor az bizony Magyarorszag lesz. Persze letagadhatod, de nem ertem, hogy miert tenned.

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:40:33

@DieNanny [SZ,CH]: Nem vedve Hintat,DE NEM TOLE LETT IDEZVE,CSAK AZ O OLDALAN JELENT MEG!!

Imre apó 2014.10.26. 13:40:51

@NIKI LAURA: Ez... "De úgy felkelni hogy " jajj Istenem,megint munka" ..igy nem szabad elni." nagyon tetszett.

Hintát már rég elismertem, hogy beteg, démotivált, lehet még most is a konyhában szundizik. Továbblépés mindig kell, attól élet az élet. Vannak néha zsákutcák, na onnan néha nehéz kitántorogni.

drigger ingyért dolgozik, nahát :D:D

tableno 2014.10.26. 13:41:13

@morsels: Ez csak ott sántít, hogy a magyarok, osztrákok, angolok stb mind egyformán EMBEREK.

DieNanny CH 2014.10.26. 13:41:42

@NIKI LAURA:

Jaaa! Így mindjárt más...

qkuc 2014.10.26. 13:43:06

@tableno: Akkor mégis igaz a tézis, hogy a dilpoma nem segít az elcseszett jellemvonások csiszolásán, :))). Bájos ember, meg kell hagyni.

Hinta téged megkövetlek, kivételesen, :D.

DieNanny CH 2014.10.26. 13:46:37

@tableno: @NIKI LAURA: Oké, közben továbbolvastam... Bocsi! :-)

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:47:07

@NIKI LAURA: HA,kerlek torold ki az altalam bekopizott reszt,mert igy,kiragadva a szovegkornyezetbol felrevezeto!

Ugyanis az idezet NEM A BLOG GAZDATOL,AZAZ HINTATOL SZARMAZOTT,hanem egy kulso hozzaszolas volt!

Epp ugy,mintha a HA oldalan hozzaszolok pl En,es valaki hivatkozik ra,ami nem feltetlen tukrozi a blog gazdajanak velemenyet!

DieNanny CH 2014.10.26. 13:48:37

@morsels:

Ez fura, mert ha már 3 éve nem volt Mo-on (nem tudom, csak egy példa!), és elmegy nyaralni Madeira-ra, és megkérdezik, honnan jött - miért mondaná, hogy Mo-ról? Esetleg, ha azt kérdezik, hol született. Nem?

morsels (törölt) 2014.10.26. 13:48:53

@charlieharper:
En imadom a marhafarok levest.
Mostanaban neztem ujra, majd 26 dollar kiloja a marhafaroknak.
Fel eve meg csak 14 dollar volt, regebben meg fillerekert arultak.

26 dollarert mar sirloin steaket lehet kapni, de az nem jo levesbe.

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:48:55

@Imre apó: nem Dri,hanem Di...O irta korabban,hogy annyira szereti a foldmunkagepes melot,hogy ingyen is csinalna.

DieNanny CH 2014.10.26. 13:51:17

... Mi lenne, ha beszélnénk a posztban szereplő a 3 blogról...?

Szóval, ki élt már át külföldön sztrájkot? (Itt én még nem.) Azt jópofának tartom, hogy vagy hétfőre, vagy péntekre esik...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.26. 13:52:27

basszameg, ma is hintázás van? komolyan nincsen a világon más téma? lassan nemigen van értelme benézni és átfutni a kommenteket....

azt meg külön nem értem, hogy számon van kérve rajtunk a magyarságunk, ragaszkodásunk, hűségünk, stb, de ha mégis idejárunk, hogy az anyanyelvünkön beszélgessünk másokkal, akikkel sok szemponból félszavakból is, akkor azért meg belénkrúgás jár, hogy csak vetítünk a külföldi életünkről.
van sapka, nincs sapka.
én speciel senki mással nem beszélek/kommunikálok hónapokig olykor magyarul. és olykor hiányzik az anyanyelvem. annak ellenére, hogy soksok éve az angol az elsődleges nyelvem. de aki ebből nekem ideológiát csinál, az elmehet a jó büdös francba. abban sincs ideológia, hogy azt eszem, amit szeretek, azt csinálok, amit szeretek, és oda megyek nyaralni vagy lakni, ahol jól érzem magam.

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:52:30

@DieNanny [SZ,CH]: ez csak mondatszerkezet dilemma.

Ugyanis," honnan jottel" kerdes sosem arra kiv
ancsi hogy " U know,I come from Aberdeen, Main str 20 " hanem honnan szarmazol.

morsels (törölt) 2014.10.26. 13:52:31

@DieNanny [SZ,CH]:
Es milyen igazad van. Tenyleg.

San Franciscoban kerdeztek tolem, hogy honnan jottel. Mondtam, hogy Kanadabol. Ramnezett a faszi es mondta, hogy 'de tenyleg'.

Persze, elhetsz te barhol, de valahonnan jottel. Van egy alapod, van egy 'gyokered'.

Ismerek egy hazaspart. A ferj roman, a feleseg mexicoi es ket del-koreai gyereket fogadtak orokbe.

Namost ha azok a gyerekek felnonek, mondhatjak, hogy ok kanadabol jottek, dehat... erted.

En azt nem ertem, hogy mi a baj azzal, hogy honnan jottunk? Hogy a szuleink hol eltek es kik a szuleink? Ezek tenyek, nem kell megmagyarazni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 13:52:41

@morsels:
Félreértettél... sokadszor is.
Igen, magyar vagyok. De ennek itt meg is szűnt a jelentősége. Mintha azon lovagolnék, hogy kék a szemem. Az? Az! És akkor mi van?
Vagy annak, hogy milyen magas vagyok. Vagy hányas a lábam.

Érted, hogy mi a bajom ezzel a felfogással? Nem az a döntő, hogy hol születtem, sem az, hogy hol nőttem fel, sem a szemem színe. Számomra az fontos, hogy milyen ember vagyok és hogy boldog tudok-e lenni az életben.

Olvass vissza, hogy mióta nem köpködök haza...

NIKI LAURA 2014.10.26. 13:56:13

@morsels: csak a sl steak tiszta hus,vagy a T-bone ba csak a T csont,addig a marhafarok( okoruszaly) szinte csont.
Kedvencem nekem is!

X0Y0ZQ3 2014.10.26. 13:58:13

@DieNanny [SZ,CH]:
Van itt egy kis képzavar :-)
Ezt nem Hinta írta, hanem egy kommentelő az ő blogján.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.26. 13:58:13

@Kövérmadár [swe]:

Az komment! Ha zavar a tartalom akkor Lukasnak írj, hogy törölje a kommentjét vagy szerkessze! Én nem fogom kitörölni mivel az én blogomon NINCS moderáció, mindenki azt ír amit akar. Úgyhogy én elvből nem fogom kitörölni. Amúgy nem hiszem hogy olyan tragédia hogy szerepelsz benne. Ha nagyon zavar Lukas biztos szívesen átszerkeszti és kitöröl belőle.

@NIKI LAURA:

Kényszerélet,kényszerországban.Ide sodródtam, most meg már belekényelmesedtem a langyos dagonyába. Egyébként én sose írtam hogy utálnám a munkámat. KIfejezetten szeretek bejárni oda. Azt nem szeretem mikor kiselőadást tartanak nekem arról hogy én annyit érek amennyim van (tehát semmit), hogy ez a társadalmi berendezkedés a lehető legjobb, hogy minden jó úgy ahogy van, csak tanulni kéne. Véletlenül sem azt követelni hogy ne kizsákmányolt melósok legyünk..komolyan nem tudom megérteni hogy ki képes rajongani ezért. egy olyan rendszerért ami az alapján jutalmaz hogy hány emberen léptél át.

@DieNanny [SZ,CH]:

Ez egy komment, nem én írtam, hanem Lukas Meier.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:00:39

@Giddy Lamb: Oké, akkor lássuk az elejétől.

Ezt írtad abban a kommentben, amire eredetileg reagáltam.

"a mentálisan egészséges ember önmagáról alkotott képe prioritási sorrendben a következő:
ember (homo sapiens)
férfi/nő
apa/anya/gyerek
foglalkozás/szakmai/hobbi (önkifejezés szempontjából fontos ismérvek)
vallás/vagy annak elutasítása (eszme rendszer, értékrend)
nemzeti

Ha az első négyre az egyén nem tud saját magáról (önmaga által is hihető képet festeni) akkor jön a bullshit bingo (isten, haza, stb.)"

Elfogadom, hogy számodra a foglalkozás, szakmai, hobbi az identitásod szempontjából fontosabb ismérv, mint a vallásod, vagy a nemzeti hovatartozásod, holott tartom magam ahhoz a véleményhez, hogy még ha Teréz anya vagy, akkor sem egyenrangú egy hivatás a vallásoddal vagy a hazáddal, mert nagy eséllyel az elsőt életedben többször is megváltoztatod, mivel ilyen világban élünk, a hazádat meg talán nem, vagy ha igen, a szülőfölded akkor is egy adott ország marad, ha már a 10. útleveled telik meg pecsétekkel.

A hobbit meg nem is tudom ebben a rendszerben érdemben elhelyezni, mert az meg az életkor előrehaladtával is majdnem biztosan változik és fejlődik. Az engem nem határoz meg, hogy 6 évesen Donald kacsás rágógumipapírt gyűjtök, 12 évesen bélyeget, 16 évesen plakátokat, 25 évesen meg designer cipőket...

A nyelv kérdése is érdekes. Az anyanyelved akkor is magyar marad, ha kivándorolsz a világ végére. Azt hogy mi a hatékonyabb kommunikációs szempontból, nem keverném össze azzal, hogy melyik nyelv tartozik az identitásomhoz. Mirjam érdekes példa erre, de hogy ő milyen identitású, tőle kellene megkérdezni, nekem az jön le a kommentjeiből, hogy már nagyon régen inkább Angliában van otthon, nem itt. És mégis itt van és mégis velünk beszélget. Magyarul.

És akkor még eszembe jutnak az USA-ban népszerű magyar klubok, ahová eljárnak az 50-60 éve kivándoroltak, akik még mindig fontosnak tartják a magyar identitásukat és nyelvüket.

Meg eszembe jutnak olyan történetek, hogy betegen vagy a halálos ágyán az ember kit hív magához, és milyen nyelven.

Utoljára pedig, elég durva ex cathedra kijelenteni, hogy az 'isten, haza bullshit bingó'...talán neked az.

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 14:02:00

@diggerdriver: Ezt cáfolom, amikor találkoztunk Zolikáéknál, nekem te kifejezetten alultápláltnak tűntél.
:)))))))))))))))))))))))

NIKI LAURA 2014.10.26. 14:03:13

@X0 Y0 ZQ3: ezt irtam 3x,nagybetukkel!

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:05:10

@Kövérmadár [swe]:
Te is felreertesz engem :-)
En csak annyit mondtam, hogy magyar vagy. Lehetsz persze sved majd idovel, bar indozes valoszinuleg sosem leszel, elhetsz akar 30 evet ott.

Amit en probalok neked mondani az az, hogy nem ertem, hogy mi a bajod ezzel a 'felfogassal'. Ez nem felfogas kerdese, hanem teny. Magyar vagy. Nem leszel soha vietnami, vagy osztrak, vagy indiai. Ez nem felfogas kerdese, hanem teny. Neked ez problemat okoz, en meg azt nem ertem, hogy miert.

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:07:36

@NIKI LAURA:
Ez igaz, de ez hogy jon ahhoz, hogy a marhafarok tobbe kerul, mint a sirloin?

Vagy csak jelezni akartad, hogy ismered a sirloin, meg T-Bone steaket?
Mert akkor jo.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:08:09

@Kövérmadár [swe]: Én tudom, hogy már nagyon régóta sikerült megbékélnek a hazai trágyadombbal, amit magad mögött hagytál (nem ironizálok, ez irigylésre méltó). De ha komolyan gondolod, hogy nem számít abban, hogy milyen ember vagy, hogy honnan származol, milyen közösségben szocializálódtál, mi az anyanyelved, akkor magadat csapod be. Valamikor azt olvastam, hogy az anyanyelvünk még a gondolkodásunkat is befolyásolja...

**mimi** 2014.10.26. 14:10:22

@NIKI LAURA:
ez teljesen hülye.....még sose bántottam, de ennyire sarkítani, szándékosan elferdíteni a dolgokat....eszement...

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:10:28

@tableno:
Hol irtam azt, hogy nem emberek?

NIKI LAURA 2014.10.26. 14:10:56

@morsels: itthon is nagyon draga lett.
Kecskemet mellett,Balloszogon van egy vagohid,onnan szoktam hozni marhafarkat,na meg fustolt marhanyelvet.

NIKI LAURA 2014.10.26. 14:13:12

@**mimi**leirom 5x is,ezt nem HINTA irta ,csak nala jelent meg....kertem mar a HA-t torolje!

DieNanny CH 2014.10.26. 14:13:12

@morsels:

Kicsit off:
Erről eszembe jut egy sorozatban egy pár. Az egyik akar esküvőt, a másik szerint nem fontos, mivel az csak egy papír. Nadehát, ha az csak egy papír, akkor meg pláne összeházasodhatnának, mert az egyik elégedett lesz, a másiknak meg úgyis mindegy...

Te azt várod Madártól, fogadja el, hogy ő magyar. Számára azonban ez nem fontos, az embersége fontosabb.
Nadehát - mondod te -, ha nem fontos, akkor pláne nem mindegy, hogy azt mondja magáról, hogy magyar??? Érted! ?
:-)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:13:13

@Dragonlady (now in Indonesia): Igazad van, sem abból nem kellene ideológiát gyártani, hogy magyarnak vallja magát valaki, sem abból, hogy már nem. Abból sem, hogy Magyarországról származik, abból sem, hogy nem onnan. De miért kell hisztizni teljesen egyszerű, alap tényeken, hogy mindenki származik valahonnan és az identitásának része ez a származás, még ha már más nyelven beszél is? Komolyan mondom, az egyetlen, ami miatt az amcsikat irigylem, az a természetes hozzáállás a származáshoz. Nem ügy, nem jó, vagy nem rossz, hanem letagadhatatlan tény.

DieNanny CH 2014.10.26. 14:14:36

@NIKI LAURA:

:-DDD
Látod, ez jó lecke arra, hogy legközelebb prológust írsz hozzá, és mindent idézőjelbe teszel...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:16:09

@NIKI LAURA: Én tegnap olvastam ezt a kommentet, nem véletlenül nem hívtam fel rá itt a figyelmet, hogy a gyerekjáték játszótársai a HÁ közösségét beszélik ki a hátunk mögött...felesleges volt ezt a virtuális könnyítést idemásolni...

**mimi** 2014.10.26. 14:16:16

@NIKI LAURA:
oks, közben én is tovább olvastam..

DieNanny CH 2014.10.26. 14:17:22

@zöldeketbeszélek:

"Nem ügy, nem jó, vagy nem rossz, hanem letagadhatatlan tény."

És aki állampolgár, az mindegy, mióta az, mert senki nem fogja kijavítani, hogy ő márpedig nem az! :-)

DieNanny CH 2014.10.26. 14:19:11

...Szóval! Sztrájkélmények?...
:-)

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:19:16

@DieNanny [SZ,CH]:
Te, en azt ertem, hogy szamara nem fontos, dehat attol meg magyar. Irtam is, hogy ha tetszik neki, ha nem, o magyar.

Vilagos, ne az alapjan iteljek meg.
Nekem van roman, orosz, szerb, kinai, koreai, vietnami, meg persze francia es angol kanadai munkatarsam ki tudja mi mellett.
Es senkinek eszebe nem jut az alapjan megitelni a masikat, hogy honnan jott. Nade attol meg onnan jott. Onnan szarmazik.

Erted, hogy en mire gondolok? Azt hiszem madarnak meg kell ido, hogy eljusson ide.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:20:35

@charlieharper: Csak vicceltem. Bár én voltam párszor ilyen 'fogyókúrán', nem bántam, hogy vége lett.

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:22:28

@charlieharper:
Ne viccelj, te vagy az egyetlen, aki szamara a gazdag kategoriaba tartozik, mindenki mas csak vetit.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 14:23:00

@NIKI LAURA:
"Digger hatasara"
jaj ne mondj ilyet, hát nincs így is elég nagy arca?

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:24:13

@morsels:
Ja, van indiai, holland... ugy ertem mind olyan, akik jottek, nem masod generaciosok.
Azok kozott is vannak mindenfelek :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:24:33

@DieNanny [SZ,CH]: 3 hónap nápolyi tartózkodás alatt sem futottam bele egybe sem :). Pedig vonatoztam elég sokat :).

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:24:53

@Babette.:
Most mar legalabb tudom, hogy miert csinalnak akkora telefonokat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 14:26:10

@NIKI LAURA: tényleg, mit eszel ennyi pénzből?

NIKI LAURA 2014.10.26. 14:26:10

@morsels: Ne felejts el valamit!

"Everybody come from everywhere"...Kanada fiatal allam,mindenki - vagy a felmenoi-jott valahonnan,native-ok szulettek oda.
Ilyen kornyezetben sokkal nagyobb a tolerancia.

Europa mas,sokkal idosebb mint az E amerikai kontinens....tehat ezert befogadobbak az oceanon tul.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:28:36

@tableno: A hovatartozás nem zár ki semmiféle ellentétet, sem pedig egyetértést, nem feltétele sem egyiknek, sem másiknak. A spanyol nyelv éppen úgy része lehet egy chilei identitásának (feltéve, hogy nem bennszülött indián), mint egy peruinak.

De nagyon érdekes átgondolni a kérdést mondjuk a magyarlakta területek kisebbségeivel és azok anyanyelvével valamint vállalt hovatartozásukkal.

tableno 2014.10.26. 14:29:47

@morsels: Félreérted. Tehén vs ló nem ugyanaz, mint magyar vs osztrák. Csak erre akartam utalni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 14:30:46

@morsels: @zöldeketbeszélek:
Feladom, nem érdekel a téma a továbbiakban... elbeszélünk egymás mellett, ennyi.

NIKI LAURA 2014.10.26. 14:31:12

@Babette.: Kizarolag ASDA...Tesco dragabb...leertekelt cuccok,amik nem feltetlen rosszabbak.

Napi etkezes dobozbol- mezogazdasagba dolgozoknak ismeros- elore megfozom vasarnap,huto,kiporciozva.

Lencse,fasirt,rakott krumpli,palacsinta,otthonrol hoztam hurka- kolbasz,stb..neha fisch and chips..I like it!:)

EN sokkal jobb izut eszem igy,mint mikor Del afrikaba ettem a seafood basket-be,vagy steakhouse-ba....

Neha arra ebredek,megyek haza a csaladhoz,aztan rabeszelem magam,meg egy honap...

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:31:23

@tableno:
Ja, azt Moldovan kerd szamon.
Azt hiszem metaforanak hivjak, de nem ertek hozza.

X0Y0ZQ3 2014.10.26. 14:31:40

@NIKI LAURA:
Igen, tudom. És te te tudod, hogy én kb. 13:40kor küldtem el a kommentet?
:-)

Radír von Makka 2014.10.26. 14:31:40

@házelőtthinta:

:) ja, az élet meg csak úgy ingyen van.

Én még ki sem jöttem, de már megkaptam előre, hogy akkor burzsuj leszek :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:32:47

@Kövérmadár [swe]: Nem is kell egymást meggyőzni, van ezer más téma is :).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 14:33:05

@morsels:
Itt még mindig olcsó.
Amúgy ököruszály leves a becsületes neve.

Imre apó 2014.10.26. 14:33:18

Ettől jó itt néha, ...a nap süt, de meleg az nincs. A hangulat viszont forróvá kezd válni:D:D

Nem lehet megunni ezt a blogot :D:D:D

Hari Seldon 2 2014.10.26. 14:34:04

@max gondolkodó val birca:
Mondjam azt, hogy most te hazudsz?
Merthogy nálunk tényleg döntő részben az volt az oka a kivándorlásnak, hogy szégyelltünk egy bűnöző maffia alattvalójának lenni. Továbbá tudni, hogy mennyi butítható ember vesz körül minket. (nem szeretünk sok butítható között élni - persze itt is van, de az arányok mások)
Lehet, hogy neked ezt nem könnyű tudomásul venni, de így van. Természetesen három gyerekkel nem mehettünk olyan helyre, ahol nem jó a kereset. De szerencsére ezt meg tudtuk oldani.
Utólag viszont már belegondolva jó, hogy Orbán ezt csinálta, mert így megkaptuk az utolsó cseppet, ami után indultunk.

2014.10.26. 14:35:39

@morsels: meg az eletben nem ettem marhafarok levest. Miota idejarok, rajottem, hogy a magyar gasztronomiai elmenyem igencsak limitalt.
A penzrol nem merek beszelni, miota Quercus ramszolt, hogy meg soha nem eheztem, igy nem erthetem a penz temat (ez a parhuzam nem zavarja ot az USA velemenyevel kapcsolatban...)

Ez az egyeniseg ize, azt hittem, hogy a boroskolas-tarisznyas nok szomtak ebbol ugyet csinalni. Mast nem erdekel. Latom tevedtem.
Bar nem tudom - persze nem is igazan erdekel - hogy az elmelkedok mit fognak csinalni a 21.szazad gyerekeivel; rengeteg vegyes hazassag, 2-3 evente orszag/kontines valtas szulok munkaja miatt vagy a gyakori USAban oly divatos kinabol adoptalunk gyerekekkel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:36:11

@Imre apó: Éppen arra gondoltam, hogy megkérdezem az angolosokat, hogy mit kell csinálni a mince pie töltelékébe való marhafaggyúval, de az túl békés lenne :).

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:36:26

@diggerdriver:
Natessek.
Niki a T-Bone steakkel jon, te meg azzal, hogy okoruszaly.

Megneztem, a 26 dollar tobb, mint 14 font.
Az okoruszaly kiloja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 14:38:22

@Taxomükke:
Legközelebb találkozunk rálépek a lábadra.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.10.26. 14:38:58

@Babette.: ezt egyszeruen nem ertem.
Mar ott lemaradtam, hogy a lanya Szegeden van egyetemen. Eddig a fiarol volt szo, aki British Columbiaban tanulna tovabb a Cougareknal.

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:39:07

@charlieharper:
Nem egyeniseg, hanem identitas, te :-)

Es latod, masoknak ez komoly problemat okoz es meg en vagyok a rossz, hogy talan nem kene ebbol nagy dolgot csinalni.

Ohh, azt hiszem a marhafarok, vagy okoruszaly levest (persze jol kell tudni elkesziteni, amikor a hus leesik a csontrol), szerintem kedvelned :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:39:51

@Hari Seldon 2: Én akkor szégyenkeztem nagyon, amikor megyó lett a keresztapa. Amikor leváltotta a saját pártja, majdnem hazautaztam Nápolyból, mert azt hittem én balga, hogy ismét választásokat írnak ki. Nem, a másik vállalhatatlan maffiatag lett az elnök. A ti ingerküszöbötöket ez úgy látszik még nem lépte át...mindenkinél máshol húzódik a morális mérce legalja.

2014.10.26. 14:40:04

@zöldeketbeszélek: Pont ez az, hogy vannak akiknek rossz emlekeik vannak arrol a helyrol ahol felnottek. Pl. meglatjak a gangos hazat es elonti oket a depresszio, felelem stb. Csak azert mert emlekeket ebreszt benned valami, nem jelenti azt hogy kotodsz hozza. Vannak jo emlekek meg rossz emlekek, kinek mi jutott.

NIKI LAURA 2014.10.26. 14:40:19

@Babette.: ez az ember kuzdott magaert.Ez tetszett.
.Kulonosen tetszett az a resz,mikor nem vette fel a telefont a kozvetitoknek,csak visszairt hogy text- be( sms ) irjanak,mert ezt erti!:)

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:42:09

@charlieharper:
Ja, a gyerekek adoptalasaval kapcsolatban.
Az leginkabb nem divat kerdese, hanem hogy melyik orszagbol viszonylag konnyu adoptalni gyereket.
Peldaul (a korabban emlitett hazaspartol kerdeztem) del-koreabol konnyebb gyereket adoptalni (mondjuk igy is sulyos penzekbe kerul, kb. 60ezer dollar), mint mondjuk Romaniabol. Onnan gyakorlatilag nem adoptalhatnak, mint ahogy Mexicobol sem.

Persze ezt ok mondtak, nem neztem utana.

NIKI LAURA 2014.10.26. 14:43:32

@morsels: csak egy tanacs.Kicsi,nagyon kicsi langon( v aram) kell kb 3 h hosszan.Epp hogy csak bubb,bubb,lassan,hosszan...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:43:38

@Mirjam2: Ez így igaz, de nagyon ritka kivétellel (háború, bántalmazás) az embereknek a gyerekkorukból sok szép emlék is jut, még ha valami miatt kemény élet is jutott nekik. És azok felidézése egy illat, egy szín, egy íz miatt jó dolog :).

Imre apó 2014.10.26. 14:44:46

@zöldeketbeszélek: Most kérdezted épp, de nem baj :))))))))

a régi vagy :D :P

2014.10.26. 14:45:14

@charlieharper: A heti kaja-budgetet mar tobbszor megtargyaltuk itt, szamomra az derult ki hogy abszolut szubjektiv kinek mi az elfogadhato. Nyilvan ha csak heti 30 fontot koltesz, akkor is tul lehet elni es nem halsz ehen szo szerint, de en ezt egyertelmuen ehezesnek fognam fel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:46:14

@Mirjam2: Egyébként kötődsz hozzá. Gyakran a rossz dolgokhoz jobban, mint a jóhoz. Gyakran a rossz dolgok jobban meghatározzák a világhoz és az emberekhez, sőt saját magadhoz való viszonyodat, mint a jók...
Ez nem vidám dolog.

Imre apó 2014.10.26. 14:47:00

@DieNanny [SZ,CH]: Lenne, de nem írom le, 1 napig tartott csak egy reptéren, hatása az viszont volt.

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:47:21

@Mirjam2:
Namost azert az egeszen mas, hogy te mire emleszel a gyerekkorodbol... attol meg magyar vagy.

En is meselhetnek az en gyerekkoromrol. De attol en szemely szerint szeretek jarni azokon az utcakon, ahol felnottem, latni azokat a grundokat, ahol fociztam az osztalytarsaimmal, vagy a varos kozpontjaban nezni az egyetemistakat, kozepiskolakat, ahova en is jartam annak idejen.

Magyar vagyok. Nem vagyok ra buszke, de nem is szegyellem. Miert kene? Ahogy madar is irta, ez egy allapot. Mint hogy milyen magas vagyok.
De azt sem tagadom le. Nem ertem, hogy ez neki, vagy neked miert okoz problemat.

Csak azert, mert utaltad a gyerekkorod, attol meg magyar vagy.

2014.10.26. 14:47:59

@zöldeketbeszélek: Nem hinnem hogy a rossz emlekek annyira ritka kivetelek lennenek. Ez egy sztereotipia hogy az emberek boldogan emlekeznek vissza a gyerekkorukra; egy egesz csomo ember nem igy van ezzel.

i got my (törölt) 2014.10.26. 14:49:25

@zöldeketbeszélek: mit gondolsz, különbözött magyaro. megítélése külföldön a kétféle rezsim idején?

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:50:16

@NIKI LAURA:
Ne nekem mondd, hanem charlienak :-)
Meg persze le kell szedni az elso habot, masok meg az elso vizet kiontik... szoval vannak trukkok, a lenyeg az, hogy el lehet baszni :-)

i got my (törölt) 2014.10.26. 14:51:16

@Mirjam2: biztos egy egész csomó ember, de összességében egy elenyésző kisebbség. nagyon ritkán hallok olyat, hogy valakinek hűderossz volt gyerekkorában.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:51:50

@Mirjam2: Nem, nem. Csak azt mondom, hogy a rossz emlékek mellett mindig vannak jók is. A gyerekek hihetetlen rugalmasak, a bombatölcsérek között is tudnak maguknak mesevilágot varázsolni, mint azt éppen itt, ezen a blogon tudtam meg. De ha nem is megyünk ilyen messzire, csak 'szimpla' családi problémákra, széteső házasságra, stb. akkor is lesz olyan emlék, ami a rosszak mellett időnként felidéződik. És ez is hozzátartozik a személyiségünkhöz. Az emlékeinket és ezzel együtt az egyéniségünket csak egyvalami veheti el, a szellemi leépülés.

i got my (törölt) 2014.10.26. 14:52:42

@Mirjam2: a freeganism arról tanúskodik, hogy 0 fontból / euróból / forintból is meg lehet élni a gazdag országokban.

Imre apó 2014.10.26. 14:53:19

@zöldeketbeszélek: Nem célzottan, nem célzottan, de ott van:):):):):):)

Nem vagyok angolos, én magyaros és németes vagyok:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 14:55:12

@charlieharper:
Az ököruszályleves az igazából egy kiváló marhahúsleves.
A probléma ott van hogy marhahúsnál nagyon nehéz megállapítani a korát.
Mi már jártunk úgy hogy vendégségbe hívtunk családtagokat és a reggel 8kor főzni feltett ököruszályleves délután 4-re készült el.
Igaz az hogy minél öregebb az állat annál jobb a húsleves csak ott a baj hogy a főzés kezdetén nem tudod milyen öreg.

2014.10.26. 14:55:18

@morsels: Ki mondta hogy nem vagyok magyar? Birca talalta ki ezt a hulyeseget hogy vannak olyanok akik 'nem tartjak magukat magyarnak'. Ha valakinek mind a ket szuloje magyar, foleg ha az illeto Mo.on nott fel es magyar az anyanyelve, akkor termeszetesen o is magyar. Eletemben eszembe nem jutott 'letagadni' hogy magyar vagyok, mint ahogy azt sem tagadom le hogy feher vagyok, no vagyok, europai vagyok.

Azt mondtam hogy nem kotodom Mo.hoz es nem tartom a hazamnak, nem erzem ott 'otthon' magam. Nem fogom magamat attol jobban otthon erezni ott ha ti meg rengetegszer elmondjatok hogy hat pedig ha magyarnak szulettem akkor biztosan vannak rola jo emlekeim stb.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:57:02

@i got my: Nem igazán érdekelt. Meg most sem nagyon. Számomra fontosabb volt, hogy a saját szemünkben milyen az országunk megítélése. Hogy az emberek egy nagy része elfogadhatónak tartja, hogy olyan vezetőket válasszon, amilyeneket választott. Monsieur Sheldonék sem azért húzták el a csíkot, mert Anglia, vagy Franciaország elítélte Mo-t, hanem mert ők maguk ítélték el a saját országukat. És ez a legfontosabb dolog.

2014.10.26. 14:57:13

@i got my: Ne is mondd, en laktam egy Marks & Spencer mogott es minden este jott egy csapat freegan a kukakhoz, a fraszt hoztak ram! :) De igazad van, tenyleg penzt nelkul is el lehet lenni UK-ben, mas kerdes hogy erdemes-e...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 14:58:04

@Imre apó: Hát most csalódást okoztál. Semmi hasznod nem veszem mince pie ügyben :)))!

morsels (törölt) 2014.10.26. 14:59:23

@diggerdriver:
Hat itt is valamikor olyan 5 dollar volt kiloja, aztan kezdett felmenni, mult heten mar 26 dollarert lattam, ami azert mar elkepeszto.

Mondom, egy jo sirloin, vagy akar T-Bone steak is kb. ilyen arban van, de az nem jo levesnek :-)
Azt hiszem a csomo kinai miatt ment fel az ar, de ez mar nevetseges kategoria.

Szerintem Magyarorszagon is sokkal olcsobban lehet marhafarkat kapni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 14:59:54

@NIKI LAURA:
Szinte mindenki hajlandó volt sms-ben tárgyalni.
Nekik szakember kellett nekem meg munka.

2014.10.26. 15:00:29

@morsels: Nem problema, igazabol en voltam a hulye mert ugrottam a Max provokaciojara :). Azt hiszem hanyagolnom kene egy ideig ezt az oldalt - 'Birca is Back', plusz Niki kepes volt bemasolni ide Hinta legujabb blogposztjat. Ne mar...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:00:31

@Mirjam2: Figyelj, Mirjam, ha neked tényleg egy fikarcnyi jó emlék sem jut eszedbe (akár tudat alatt, álmodban) Magyarországról, az itt töltött gyerekkorodról, akár a nagyszülők miatt, akár mert volt egy szívbéli jó barátnőd harmadikban, akivel együtt hallgattatok Depeche Mode-ot, vagy bármi más, akkor bocsánat, megértem hogy ilyen is létezik. Én nem akarok semmit 'beléd magyarázni'.

Imre apó 2014.10.26. 15:03:37

@zöldeketbeszélek: Ez a cucc inkább karácsonyi kaja, ami elég finom, ha gyümölcs (szárított) keverékkel nyomod azt, és persze darált hússal, a muffínra hasonlítanám a formáját, ...ezt szeretted volna hallani?? :):):)

onewayticket 2014.10.26. 15:04:11

@max gondolkodó val birca: "Ez olyan, mint a feleségcsere. Nem jött be az egyik, lecseréled egy másikra. De ez akkor is hűtlenség."

A feleségedet/férjedet magad választod. Azt, hogy hová születsz, azt nem.
Ha a feleségedet/férjedet azért hagyod el, mert egy másik emberbe szerettél bele és azzal akarsz élni, akkor az hűtlenség.
De ha nem szeretsz bele senkibe, nincs másik és mégis elhagyod a feleséged (férjed), mert nem vagy vele boldog, akkor nem hűtlen vagy, hanem őszinte.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 15:04:28

@NIKI LAURA:
Így van. Meg kell találni egy olyan állapotot ahogy mi mondjuk hogy "pöszörög".
A húsleves elkészítése komoly szakértelmet igényel.
A bezöltségelés nagy tudomány.

2014.10.26. 15:05:22

@i got my: 'nagyon ritkán hallok olyat, hogy valakinek hűderossz volt gyerekkorában'

Erdekes embereket ismerhetsz akkor. Persze mindannyian ismerjuk a sztereotipiat hogy a gyermekkor egy boldog idoszak az ember eleteben, ez kb. annyira igaz mint hogy minden hazassag boldog... Termeszetesen egy csomo emberrel tortennek rossz dolgok gyerekkoraban, illetve legalabb annyi vagy tobb rossz dolog mint jo dolog. Persze a reklamokban mindig boldog, mosolygos gyerekek vannak. A valo eletben kevesbe.

morsels (törölt) 2014.10.26. 15:06:30

@Mirjam2:
Azert en meg gondolhatom azt, hogy hey, ezek kozott a panelhazak kozott nottem fel; vagy ezekben a teglahazakban cserepkalyhak voltak, furdoszoba nelkul, egy szoba-konyha.

Es ha most arra jarok, akkor tudom, hogy honnan jottem.

Te ezt nem latod. Te egy 'kopenyben' a Gangeszben akarsz megmartozni, mert neked az ad valamifele spiritualis izet, amit en akar cikizhetnek is, de nem teszem.
Te buszke vagy arra, hogy angol utlevellel messze nem europai ertekeket keresel (kiveve a feminista felhangot, dehat ennek mas gyokere lehet) es elvezed, hogy igy egzotikus valaki lehetsz itt a forumon.

i got my (törölt) 2014.10.26. 15:08:19

@zöldeketbeszélek:
persze, a legfontosabb mindenkinek az, amit ő gondol. :)
csak azért vetettem fel a külföldi megítélést, mert arról feltételezhetjük, hogy objektív. európa európai értékrend szerinti véleményt formál magyaro.-ról.

arra akartam rávilágítani, hogy az mszp időkben nem ment minden európai normával szembe az ország. ennyiben nem tartom pusztán ízlés dolgának, hogy valakinek medgyessy/gyurcsány vagy orbán (un)szimpatikus. a két rezsim között nem csak annyi a különbség, hogy az egyik az mszp-s, a másik meg a fideszes szavazók számára elfogadhatatlan.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.26. 15:08:31

@DieNanny [SZ,CH]: @Turchi: A harmadiknäl ne egyél, ne igyäl olvasäs közben...hacsak nem szeretnél monitort takaritani. :-)))
@HardPötty: Mär rä akartam 1x kérdezni, mert elolvastam az elejétöl a végéig a blogodat, hogy te vagy-e hovarju, mert a fogalmazäsod hasonlo. :-))) Aztän pär napja irtäl valamit, ami még jobban arrafelé terelt... Na akkor téged is "helyre raktalak". :-)))
@Philosoraptor: Ez szeritem emberfüggö...tudod, az a tipus, akinek mindenhol sz@r, annak ott is az...
@Taxomükke: @Muscari: :-)))) Hät tényleg nincs rosszabb annäl, mint amikor megkivänod, de mind fölforrt...
@zöldeketbeszélek: Igen, pont erre gondoltam én is! Egyébként nem tünsz valami boldognak... Minden OK a munkäban?
@NIKI LAURA: Te nem szereted a beföttöt??? :-)))
@diggerdriver: "csöcsvesztett" ? :-)))
@i got my: @Babette.: Lukas nevü volt a mäsik, aki nagyon rä volt/van akadva a témära. ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:08:56

@Imre apó: Nem, nem. Szeretnék csinálni ilyen angol pitetölteléket és úgy látom ezernyi angol recept alapján, hogy darált marhafaggyú kell bele. Na most ez még rendben is van, bár persze elég furának tűnik. De még soha sem vettem marhafaggyút és nem tudom, hogy hogyan kell ezt előkészíteni, hogy a töltelékben jó legyen. Meg kell mosni, le kell hártyázni ?

Ehhez a sütihez kell:

www.bbc.co.uk/food/recipes/mincepies_73207

morsels (törölt) 2014.10.26. 15:11:53

@Mirjam2:
Kontraszt.

Egyebkent en olvasom birca blogjat es szerintem birca egyre... nem is tudom. Ugy ertem, hogy fogalmam nincs, hogy csak provokal es elvezi azt, hogy a blogjara csak elkotelezett netkaratesok irnak (mikozben kritizalja HA-t), vagy tenyleg kene a gyogyszerein valtoztatni, mert mintha kisse kibillent volna a normalisbol.

Szoval nem tudom eldonteni, hogy a faszi meg mindig normalis es csak viccel, vagy mar kezd elhuzni az agya valami zavaros vilagba.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:13:11

@i got my: Az a baj, hogy a külföld megítélése sem objektív, objektivitás nem is létezik, mert az információkat is irányítva csepegtetik. (nem vagyok összeesküvés-elmélet hívő, de hát ez nem csak nálunk megy így). Meg ami a külföldnek mondjuk Magyarországgal kapcsolatban fontos, az nem biztos, hogy nekünk is ugyanolyan súlyos kérdés és fordítva. Meg hát mások a történelmi és kulturális hagyományok és ezért bizonyos kérdések megítélése is különbözik itthon és külföldön. Az emlegetett két úriembernél én nem a pártállásuk miatt szégyenkeztem, hanem a vállalhatatlan múltjuk miatt. És a másik oldal selejtjeit sem menti fel a párthovatartozásuk.

2014.10.26. 15:14:01

@zöldeketbeszélek: Nem arrol van szo hogy ha sokaig gondolkozok akkor egyetlen pozitiv dolog sem jut eszembe, ez nyilvan nem igy van, szinte minden helyzetben mindig vannak pozitiv dolgok is. Azonban szamomra annyira negativ volt az egesz elmeny, tehat a negativ resz annyira eros, hogy ha el lehet kerulni, probalok kozelebe sem menni az orszagnak, mivel bennem negativ erzeseket ebreszt. Miert toltenek egy csomo idot azzal hogy eszembe jussanak pozitiv emlekek - szamomra a legjobb megoldas ha nem gondolok az egeszre, kotodni meg vegkepp nem fogok hozza azert mert volt egy baratnom altalanos iskolaban. Ami esetleg neha elojon az almaimban, az mind teljesen negativ, de ez is biztos attol van mert en egy ilyen hazafiatlan ember vagyok. Viszont rendszeresen almodom a jo dolgokrol amik Angliaban tortentek velem. Van aki Turo Rudirol almodik, en a kedvenc Marks & Spencer kajaimrol. Es a barataim akiket Angliaban ismertem meg kisse fontosabbak nekem, es jobban hianyoznak, mint az altalanos iskolai baratnoim.

puhacica 2014.10.26. 15:14:06

hogy ti milyen faszan tudjatok gyozkodni itt egymast egesz delutan a semmirol! mi nemreg ebredtunk az igazi puhacicaval a delutani szundikalasbol. es most kene enni egy kicsit, igaz, meg az ebedtol feszul kicsit a hasam. ti is ismeritek ezt az erzest?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:14:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): Őszintén szólva nagyon nincs rendben. Valóban nem vagyok túl boldog, úgyhogy a miért jó élni Magyarországon posztot sem maholnap fogom megírni :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:17:02

@Mirjam2: Rendben (vagyis nincs rendben), sajnálom. De az viszont jó, hogy máshol jó emlékeket tudsz gyűjteni és van egy hely (talán több is), ahol igazán otthon vagy. Mindent lehántva a felszínről, nem ez a legfontosabb :)?

i got my (törölt) 2014.10.26. 15:18:10

@Mirjam2: nem szterotípia a boldog gyerekkor. inkább arról van szó, hogy az emlékek idővel megszépülnek. az egészséges emberi psziché így védi magát: elfelejti a rosszat.

2014.10.26. 15:18:58

@morsels: Pontosan ezt latom / kerdezem en is. Regen nagyon birtam, sok erdekes posztja / kommentje volt a sajat blogjan is meg itt is, a muveltsege, intelligenciaja vitathatatlan, nem tudom mi tortent. De uj iranyt vett az biztos.

Imre apó 2014.10.26. 15:19:42

@zöldeketbeszélek: aztán egy edényben whisky társaságában 30 percig főzöd, majd kihűtöd, a többit már tudod. Többet nem tudok róla, vagy keress a googlin, ott is van bőven írás:P

i got my (törölt) 2014.10.26. 15:20:50

@puhacica: könnyű annak, akinek édes álmok jönnek, mert van kiről álmodjon! ;)
én inkább egy könnyű kocogást javaslok a délutáni napsütésben. kulisszaként jöhetnek a havas hegytetők.

2014.10.26. 15:21:25

@morsels: @diggerdriver: megneztem, el hem tudom kepzelni az izet. Ami nem tetszik,hogy a fott paradicsom van benne. Olyat meg nem eszek.
Viszont tetszik, hogy torma is van a levesben.

Digger, azt hittem falun pontosan tudod, hogy az allat honnan jon es mikori. Tegnap reggel meg legelt, csak ramutatsz, hogy ezt itt. Vagy ez csak folklor?

SzZoole 2014.10.26. 15:22:48

@Imre apó: tevedsz,a mince pie-ban nincs daralt hus es formaja veletlenul sem hasonlit a muffin-ra.

2014.10.26. 15:23:11

@zöldeketbeszélek: 'Mindent lehántva a felszínről, nem ez a legfontosabb :)'

De, abszolut. Csak ma reggel szuksegtelenul felhuztam magam ezeken a kommenteken hogy a 'hazat' elhagyni hutlenseg meg minden, de mar rajottem hogy hulyeseg az egesz :). Legkozelebb nem hagyom provokalni magam.

DieNanny CH 2014.10.26. 15:23:39

@morsels:

De miért kellene eljutnia? Miért fontos neked, hogy ő ezt kimondja (leírja)? Szerintem ő azt szeretné, ha nem abajgatnák ezzel a témával... (Bocs, Madár, tudom, te is jelen vagy...) :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:23:52

@Imre apó: Na jól van, akkor megkérdezek egy hentest! A faggyúval mint alapanyaggal van bajom, nem azzal, hogy mennyit és mivel keverjek össze...minek van a Határátkelő, ha még ezt is gugliznom kell :)))?

Imre apó 2014.10.26. 15:24:27

@Zoole[uk]: na a faggyús vacakra gondoltam, de a muffínra hasonlít a formája, nem az íze. A németeknél így csinálják.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:24:42

@Zoole[uk]: Segítség!!! Mince pie tölteléket szeretnék csinálni! :)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:26:09

@Mirjam2: Azt hiszem Madárnak írtam, hogy ezt nem kell szó szerint venni, ez csak metafora.

(Viszont ne tudd meg, hogy mit kaptam anyukámtól, amikor felvetettem, hogy jövő tavasszal veszem a sátorfámat, mert itt még fű sem terem nekem!)

i got my (törölt) 2014.10.26. 15:26:27

@morsels: nekem sosem volt olyan benyomásom, hogy normális lenne. attól, hogy tudja valaki, hogy hány állam van a földön, meg milyenek az azori szigeteken a választási szabályok, nos, ettől még lehet reménytelen agyhalott.
a logikai készségeiről sem alakult ki bennem makulátlan kép.

Imre apó 2014.10.26. 15:26:38

@zöldeketbeszélek: A faggyúhoz nem értek, jobb a hentes.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:28:21

@Imre apó: Milyen sütit szoktatok Karácsonykor csinálni? (Tudom, hogy még csak október vége van, de engem már csak ez tud feldobni :))

morsels (törölt) 2014.10.26. 15:29:12

@i got my:
Minden 'megszepul' idovel. Szerinted a katonasagbol szarmazo tortenetek azt jelentik, hogy minden fasza volt? Csupa humor es nevetes az egesz? A lofaszt.

Nadehat ott, azok kozott a hazak kozott nottem fel. Ott, abban az iskolaban talalkoztam az elso lannyal, akinek zsebkendot adtam 12 evesen ajandekba (ja, milyen hulye dolog volt), ott fociztunk a sracokkal az iskolaban es abban a varosban nottem fel.
Ezek mind emlekek. MInt ahogy ahogy a (legalabbis nekem) a KISZ taborok, a sport taborok, a lanyok... az ELET. Jo, az akkori, az atkos, a hamis, a komcsi, a szar, meg hogy mar akkor is a budai pocsok ugyanugy azt hittek magukrol, hogy ok valamifele intellektualis csoportvezetok, ahogy most sem jobbak...
De en abban nottem fel, azt tapasztaltam. Hogy felejthetem el?
A focizast, az elso baratnot (meg a tobbit), a Domorkaput, meg a Balokany Ligetet, meg a biciklizest, meg ugy altalaban. Akkor az volt a vilag.
Most, egy masik vilagbol is latom azt, ahonnan jottem.

DieNanny CH 2014.10.26. 15:29:15

@charlieharper:

"miota Quercus ramszolt, hogy meg soha nem eheztem, igy nem erthetem a penz temat "

Ó, én már azt is megkaptam valakitől (nem a blogból!), hogy mivel még nem voltak terhességi hormonjaim, ezért nem is érthetek a gyerekneveléshez... :-(

SzZoole 2014.10.26. 15:29:55

@Imre apó: annyibban hasonlit hozza,hogy kerek,masban nem igazan.

SzZoole 2014.10.26. 15:30:42

@zöldeketbeszélek: mindjart kuldi a nejem,varjal.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:32:50

@Zoole[uk]: @morsels: Köszi, a végén csak összejön a dolog :).

A The Great British Bake Off fertőzött meg különben, meg amúgy is szeretem a tartalmas, gazdag sütiket, amiben nem vajpótló margarin van, meg egyéb hamisságok...

SzZoole 2014.10.26. 15:32:52

@Imre apó: @zöldeketbeszélek:
Marha fagyut ki lehet hagyni a vaj tokeletesen helyetesiti.

Imre apó 2014.10.26. 15:33:26

@zöldeketbeszélek: Bejglit veszünk, nem tökökölök a sütéssel.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.10.26. 15:34:08

@puhacica: Óh, hát hogyne! Nekünk ugyan cicánk nincs, de ágyunk van. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:34:34

@morsels: Jaj, nem az a gond, hogy nem tudom megkeresni, hanem hogy nem tudom, hogyan kell feldolgozni a marhafaggyút, amit a hentesnél veszek, már ha itthon egyáltalán kapok ilyesmit. Félek tőle, hogy nem jól csinálom és elrontom a finom aszalt gyümiket.

DieNanny CH 2014.10.26. 15:35:34

@zöldeketbeszélek:

Nem tudom, ezt a filmet ismered-e. Ha egyszer lesz egy szabad órád, nézd meg! Lehet, még a kislányod is szívesen nézné...
vimeo.com/30328533

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:35:42

@Zoole[uk]: És akkor is elmarad 6 hétig, ameddig érlelni kell? Tisztított vajat kell csinálni (aminek a víztartalma sokkal alacsonyabb), vagy jó a hazai 80-82 % zsírtartalmú :)?

Imre apó 2014.10.26. 15:36:42

@morsels: nem akar googlizni :D:D

@Zoole[uk]: szerintem is, az jó télen a madaraknak maggal :)) a whisky meg másra :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 15:37:04

@morsels: Nem vagyok normális, hogy ilyeneket akarok csinálni, de hát tetszik, ez van :). Pénteken torta della nonna-t sütöttem és vérszemet kaptam :).

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 15:37:17

@diggerdriver: naji de te elesz husgombocon.

nekem mindennap hust kell az emberem ele tennem

megeszi a zdseget is, de felora utan ehes.
ejjel felkel enni. mert nem tud aludni az ehsegtol.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.26. 15:38:46

@puhacica: nem! Hétvégi délutáni szundi után mindig farkaséhesen ébredek, akármilyen bőséges ebéd után (és nem vagyok az a 2 salátalevélben finnyásan turkáló nőci fajta). Szinte harcos tekintettel cammogok ki a konyhába és vizslatom, nem-e maradt egy kis sültkrumpli az ebédről :D
(ezért is aztán nem szoktam ejtőzni. Hizlal. :D)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 15:39:52

@zöldeketbeszélek: hasznalhatsz helyette zsirt. ugyanaz, csak nincsenek benne rostok.

puhacica 2014.10.26. 15:40:26

@i got my: :D kineztem mar gyorsan az ablakon, de a Szentendre kornyeki dombokon meg nincs ho. valami zavar lehet a matrixban. :)

@VPBA: nem baj, a delutani szundikalashoz ugyis nagyobb szukseg van agyra mint macskara. :)

SzZoole 2014.10.26. 15:40:42

@zöldeketbeszélek: igen el,de mindjart irja a nejem,varj.

NIKI LAURA 2014.10.26. 15:45:43

@charlieharper: nem:)
Lehetoseg volt,hogy Vancouverbe meHET egyetemre,a lanyom.
Szallas,tandij rendezve.( lett volna),volt kapcsolatom.

Nemetet tanult mindig,egy evet kapott az angolra.
O, a SZTE-re akart menni,nemet szakra.

Mondtam,menjen el 1-2 evre Austriaba,inteztem neki melot Salzburg mellett,egy panzioba.Kaja- szallas ingyen.
Ez kell neki,mert onalotlan.

Nem kellett neki.Vettem egy ket szobas panelt,es kezdte a sulit.

Ui: tobbe kerul most,mint elotte..Szegeny anyja hetvegken kis muanyag dobozba( mint en itt)csomagol,kis gurulos borondbe.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 15:48:40

@charlieharper:
Nem tudom hol nézted de mi nem teszünk bele se paradicsomot se tormát.
Tudod vannak mindenféle legendák hogy hogyan kell jó húslevest csinálni.
Például hogy 11féle zöldség kell bele amiből a sárgarépát holdtöltekor temető mellett békakuruttyolást hallva kell kiásni vagy olyan hogy paradicsomot meg tormát kell beletenni.

Falun ez úgy megy hogy ha nagyobb vendégséget várunk akkor rámutatunk három marhára hogy azoknak a farka kell(a nők is így szokták) aztán megy mind a vágóhídra(a nők is így szokták) majd a farkat felhasználjuk a többi eldobandó(a nők is így szokták).
:))))))))))))))))))))))))))))))

Lunacica 2014.10.26. 15:49:00

@zöldeketbeszélek: szia!
csak a toltelekre van szukseged? vagy a tesztara is?

puhacica 2014.10.26. 15:49:08

@Réka ‎: most, hogy mondod, mintha en is kezdenek megehezni... pedig a tegnapi ebed utan meg ma is ugy ereztem, hogy kipukkanok. :D rettenetesen bezabaltam tegnap, pedig az ebedem felet vissza kellett vinniuk, mert nem birtam vele.
kepfeltoltes.hu/view/141026/20141025_132504_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ma meg itthon foztunk es torta is van. szornyu... :)

2014.10.26. 15:50:49

@zöldeketbeszélek: Latom tenyleg beleveted magad az angol kajakba! Mince pie ugyben nem tudok segiteni, en keszen szoktam venni: www.sainsburys.co.uk/shop/gb/groceries/sainsburys-freefrom-deep-filled-mince-pies-x4

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.26. 15:52:04

@DieNanny [SZ,CH]: Nem H volt. Szerintem Lukas.
@tableno: "baszatlan statisztikus" :-))))
@morsels: "En azt nem ertem, hogy mi a baj azzal, hogy honnan jottunk? Hogy a szuleink hol eltek es kik a szuleink? Ezek tenyek, nem kell megmagyarazni. " +1
Ez amugy olyan, hogy sokan nem értik a rugozäst azon, hogy felvidéki / erdélyi stb magyar. Mert szerintük ök nem magyarok, hanem szloväkok / romänok stb-k. Mert olyan utlevelük van. Nem nagyon tudtam / tudom elmagyaräzni, hogy van ällampolgärsäg meg nemzetiség szerintünk. Magyarul meg lehet ugy is kérdezni, hogy hovä valosi vagy? És erre szoktäk azt mondani, hogy erdélyi magyar.
Ez az egész honnan jöttél kérdésre adando välasz hiszti egy vicc...
@zöldeketbeszélek: És miért kell azon "hisztizni", hogy mäsokat ez nem érdekel...?
@Imre apó: Na de a kérdés még mindig az: Volt-e mär szträjkos élményed? :-)))
@i got my:
Én sem szoktam reklämozni, meg igazsäg szerint emlékezni sem szeretnék rä...

NIKI LAURA 2014.10.26. 15:52:07

@diggerdriver: no,no...a hust bizony tormaval is esszuk.
A leves zoldsegeken kivul meg rakok bele hagymat egeszbe,illetve kulon tesztat is lehet csinalni izles szerint.

Megvarom mig kihul,majd berakom a hutobe,es egy hetig eszem:)

DieNanny CH 2014.10.26. 15:53:18

@zöldeketbeszélek:

Nekem ez a nagymamám által sokszor készített "hájas-tésztára" emlékeztet. Csak abban sertésháj van, amit le kellett darálni húsdarálón, és aztán tésztába gyúrni. és hasonlóra formázni, mint a pirog, csak édestöltelékkel, és sütőben sütni. Nyami! Régen ettem, mert hájhoz disznóvágáskor jutottunk. És régen vágtunk disznót... :-(

DieNanny CH 2014.10.26. 15:55:40

@puhacica:

:-)
Én igen! Egy kávé segít rajta!

morsels (törölt) 2014.10.26. 15:56:25

@charlieharper:
Az ize olyan, mint egy marhahus levesnek.
Amit en ismerek, abban nincs sem paradicsom, sem torma :-)

A tormat altalaban a megfott marhahus melle szoktak adni, nem a levesbe fozik.

Charlie, you are clueless :-)

DieNanny CH 2014.10.26. 15:56:47

@morsels:

Látom, nagyon egy hullámhosszon vagytok... :-DDD

2014.10.26. 15:58:24

@NIKI LAURA: @diggerdriver: @morsels: mik a trukkok ezzel a levessel? 3 ora kis langon. Elso hab leontod es meg? A tobbi, mint egy sima leves.
Niki, nekem a hagymatol minden leves edesnek tunik.
Es milyen zoldsegeket rakjak bele? Lehet, hogy valamikor kiprobaljuk.

2014.10.26. 15:59:52

@morsels: ok, tehat a tormat nyersen rakod a husleves melle.

Viszont nagyszeruen eligazodom az afghani gasztronomiaban. Az valamit csak szamit

DieNanny CH 2014.10.26. 16:00:52

@zöldeketbeszélek:

Hát, lehet, hogy október vége van, de itt a Manor, meg a Migros - 2 nagy üzlet - DUGIG! van karácsonyfa-díszekkel és dekorációval! Hál' istennek, még nem a Csendes éj szólt a hangszórókból! Október 24-én!!!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:01:35

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ha senkit sem érdekelne, nem lenne ekkora vita belőle. Az a jó szerintem, ha mint tényt az ember tudomásul veszi, mert hisz mit is kezdjen egy ténnyel? Onnantól már személyes ügye, hogy milyen súlyt ad az életében ennek a ténynek, egyáltalán foglalkozik-e vele a mindennapokban.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:03:22

@DieNanny [SZ,CH]: Hú, ez azért nagyon korai, nem? Valahogy olyan kiábrándító, hogy még a levelek sem hullottak le a fáról (oké, tudom hogy Ausztráliában meg le sem fognak :)), de már karácsonyfaizzókkal vannak tele a boltok...Mondjuk szerintem még 1 hét, és itthon is ez lesz. :(

Lunacica 2014.10.26. 16:03:26

@zöldeketbeszélek: amit en mar sokszor csinaltam az ramsay chef receptje. a suet helyett egyszeruen vajat hasznalok aminek eleg jo magas a zsirtartalma. valamikor azert hasznaltak a faggyut,mert hosszu ideig kellett tarolni a tolteleket.
egy nagyobb almat megpucolsz es lereszeled,hozza adsz egy citrom es egy narancs reszelt hejat es levet, es:
-110g vajat
-240g mazsolat
-110g kockakra vagott aszalt barackot
-175g barna cukrot
-50g szeletelt mandulat
-1.5 teaskanal mezesfuszer kevereket/ eredetileg igy irja: allspice/
-1 teaskanal fahejat
-3/4 teaskanal szerecsendio reszeleket
-50ml konyak
-50ml sotet rum/ en ezt is konyakal helyettesitettem :)
az egeszet felforralni en kb 10-15 percig tettem, mert a cukornak el kell olvadni. kevergetni kell ,mert az aszalt gyumolcsok odaragadhatnak az elejen. ezutan kb fel ora hutod, addig megcsinalod a tesztat. ez kb 24-25 kis pitere elegendo

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:06:12

@Mirjam2: Az első lökést az a poszt adta, ami néhány hete volt itt a home baker csajsziról. Azóta is azon irigykedek, hogy ezt itthon miért nem lehet megcsinálni (már rég ontanám a sütiket :)). Aztán hónap közepén elindult itthon a The Great British Bake Off első évada szinkronizálva, plusz elkezdtem egy angol nyelvtanfolyamot (szarul megy, mielőtt megkérdeznéd), és megfertőződtem teljesen :).

Quercus a favágó 2014.10.26. 16:07:05

@NIKI LAURA:

Hagyma kb.az a szint volt, mint most hinta.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:07:10

@Lunacica: Köszi, mentve! És ez meddig marad el? Nem kell érlelni, mint a karácsonyi pudingot?

morsels (törölt) 2014.10.26. 16:07:10

@DieNanny [SZ,CH]:
Hat, nekem vegulis mindegy.
De ne tegy ugy, mintha en baszogatnam madart allandoan :-)

En csak azt tettem szova, hogy miert kell allandoan tiltakoznia? En nem tiltatkozok.

Es szeretem a fustolt sonkat, kolbaszt, a stifoldert, a toportyut, a rantott velot, meg egy csomo magyar kajat, de szeretem a fustolt lazacot, meg a Gravlaxot is, meg a rantott bekacombot, a vietnami levest, a laksat, meg egy csomo mas dolgot is.
Erdekes, hogy a souvlakit, kebabot nem szeretem, mint ahogy a Turi Rudi nelkul is meg tudok elni, vagy ha soha tobbet nem eszek gulyast, nem leszek depresszios.

En nem ezek alapjan hatarozom meg, hogy ki vagyok en. Mint ahogy azt sem fogadom el, hogy ha valami magyar, akkor nem ehet csigat vagy hogy imadnia kell a halaszlevet.

En csak azt probalom neki mondani, hogy en hogy latom. Attol persze o meg izmozhat azon, hogy mennyire nem magyar.

wuaaa 2014.10.26. 16:08:07

@DieNanny [SZ,CH]: "a nagymamám által sokszor készített "hájas-tésztára" emlékeztet. Csak abban sertésháj van, amit ...... ...Nyami!"

Én már a moslékos vödörnél a hurkára asszociáltam, meg a kolbászra, meg a...... most meg ez ! Áááááá, abbahagyhatnád mára ! :))
(csak vicc)

puhacica 2014.10.26. 16:08:38

@DieNanny [SZ,CH]: az uram is azt mondja. de en nem kavezom. tul keseru nekem.

puhacica 2014.10.26. 16:12:34

@DieNanny [SZ,CH]: @zöldeketbeszélek: mult heten voltunk az ikeaban, tele van karacsonyfadisszel. az aldiban meg a szaloncukrot raktak mar ki. rosszul vagyok tole, azon filozok, hogy nagyon kicsi penzbol hova lehetne elvonulni arra a 3 napra decemberben, hogy csak a csend legyen korulottunk.

2014.10.26. 16:12:51

Valaki kerdezte fentebb hogy volt-e sztrajkos elmenyunk - persze hogy volt, eloszor is egyszer mikor Amszterdambol probaltam visszamenni Londonba es a repteren derult ki hogy a jaratomat toroltek mert kitort a Heathrow-n a csomagrakodok spontan, bejelentetlen sztrajkja! Mar kezdtem orulni hogy nem tudok masnap dolgozni menni, erre talaltak nekem egy helyet egy eppen indulo gepen (koran erkeztem a repterre), semmi biztonsagi ellenorzes, egyenesen felraktak a gepre es bepreseltek ket amerikai koze egy kozepso ulesre - traumatikus elmeny... Mikor megerkeztem, olyan volt Heathrow mint egy haborus zona. Komolyan. A foldon emberek ultek, fekudtek minden talpalatnyi helyen; gyerekek sirtak, felnottek uvoltoztek; emberek vizet, kajat kertek egymastol stb. Szornyu volt, alig tudtam elhagyni az epuletet.

Aztan persze a minden londoninak ismeros rendszeres tube-sztrajk; pl. mikor reggel otkor kell kelned hogy kilencre beerj az irodaba busszal, mivel valakinek mar megint nem tetszik az hogy csak evi negyvenezer fontert tologat egy kart elore- meg hatrafele es neha este meg unnepnapon is dolgozni kell, igaz hogy tripla penzert, na de akkor is hogy kepzelik mar.

En magam is majdnem reszt vettem egy sztrajkban Londonban, mikor a gazdasagi valsag idejen csodbe ment a cegunk es kozoltek hogy sajnos nincs modjukban vegkielegitest fizetni a dolgozoknak. Erre mondta a szakszervezet (igen, volt) hogy akkor mi holnaptol sajnos nem fogunk tudni a meg meglevo megrendeleseinken dolgozni... Erre erdekes modon mindannyian kaptunk vegkielegitest, volt aki annyit hogy azonnal nyugdijba vonult Malayziaban, sajnos en nem dolgoztam ott annyira regen de en sem jartam rosszul - foleg hogy egy honapon belul talaltam jobb allast.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:13:49

@Imre apó: Nálunk a nagyik voltak a nagy beiglisütők, azután én vettem át a stafétabotot. Mindig rájuk gondolok, amikor a karácsonyi beiglit csinálom :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:17:00

@puhacica: Hű, hogy én erre milyen sokszor gondoltam már! Azt hiszem, tavaly felvetettem, hogy menjünk el mindannyian Nógrádba vagy Somogyba egy kulcsos házba, szánkózzunk, építsünk hóembert, süssünk szalonnát nyárson és túrázzunk nagyokat :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:18:27

@Mirjam2: Hát ahol van erő és kitartás, ott megy ez...

2014.10.26. 16:19:59

@zöldeketbeszélek: Ez szuper, es sok sikert a nyelvtanulashoz! Az alapjaid megvannak, innen mar konnyu lesz szerintem, az biztosan segit ha angol programokat nezel amik erdekelnek. Nagyon sokat lehet a tevebol, radiobol tanulni.

Lunacica 2014.10.26. 16:21:44

@zöldeketbeszélek: szivesen! 3-4 hetig siman elmarad a vaj es a bennelevo alkohol mennyiseg miatt :) gyerek ehet belole nem lesz semmi problemaja.
erlelni nem kell, a puding egeszen mas tema.
remelem sikerul,ha elakadsz csak irj e-mailt :)
sok sikert!

Quercus a favágó 2014.10.26. 16:21:59

@morsels:

Ez a madár már nem az a madár.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.26. 16:22:13

@puhacica: küldhettétek volna pl ide... :)
Nahát, én meg imádom. Pont ma voltam a hiperben és párás szemmel néztem a karácsonyi kacatokat.

morsels (törölt) 2014.10.26. 16:24:27

@charlieharper:
Najo, megkerdeztem az asszonyt es o a kovetkezot mondta (persze biztos, hogy valami elveszik a forditasban (marmint no-ferfi kozti kommunikacios resek)), de probalom huen visszaadni :-)

Szoval felteszed a marhafarkat vizbe foni.
Fontos, hogy olyan marhafarkat (pontosabban farkakat) valassz, amin nincs sok zsir, vagy azt le kell faragni.
Hideg vizbe teszed fel a husokat, es magas homersekletre kapcsolsz, hogy felforrjon a viz. Ez kb. 20-25 perc. Ekkor feljon a hab, amit le kell szedni (lemerni merokanallal) es levenni a gazt/villanyt, hogy ne forrjon a le, hanem 'bugyogjon'.
Namost erre a bugyogasra tobbszor rakerdeztem, de nem tudtam meg tobbet rola. Szoval csak bugyog, nem forr, viszont nem is sima a leves teteje.
Ekkor teszel bele sot, 10 szem egesz borsot (pesze ez a marhafaroktol fugg, de mondjuk kb. 1 kg) harom gerezd foghagymat, meg egy kisebb voroshagymat, vagy ha nagy, akkor annak a felet es ezt fozod fel orat.

A fel ora alatt, megpucolsz 2-3 feherrepat, kb ugyanannyi sargarepat (merettol fugg persze), felvagod a zoldsegzoldjet es felreteszed.

A fel ora utan beledobod a megpucolt cuccot es hagyod foni.
A lenyeg az, hogy bugyogjon.

Es kostolgatni kell allitolag. Ha sotlan (mert a zoldsegek elveszik) akkor potolni, ilyenek.

Utana orankent ellenorizni, hogy mennyire puha a hus, meg persze ellenorizni, hogy a le ne foljon el, potolni kell a vizet (ezzel valoszinuleg a sot is).
A lenyeg, hogy bugyogjon (ezt nem tudom elegge hangsulyozni).

Ez lehet 3 ora, vagy akar 5 ora is :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:27:13

@morsels: Ez a gyöngyözve forrás. Egyébként a sót nem kell pótolni, mert amikor elforr a vízből, a sós oldat (a leves az) töményedik és csak ezt higítod vissza eredeti koncentrációra. Ha minden alkalommal sózod, csak növeled a végső sókoncentrációt. Persze az utolsó szót mindig a kóstoló mondja ki :).

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.26. 16:28:07

@diggerdriver: Häät én jol el vagyok vele lätva, ugyhogy nem. :-))) A pöszörög szot sem hallottam még, pedig a sok ö miatt még szögedi is lehetne. ;-)
@zöldeketbeszélek: Sajnälom! Remélem, nem tart sokäig!
@DieNanny [SZ,CH]: Pedig 16.90-ért vehetsz a gyogyszertärban. :-)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:29:16

@Mirjam2: A kiejtésem siralmas, nem azért mondom, de tényleg :)! Igazi magyaros angol :))).

morsels (törölt) 2014.10.26. 16:31:14

@zöldeketbeszélek:
Jaja.. gyongyozo :-)

Meg persze en sem azt mondtam, hogy mindig sozni kell, hanem meg kell kostolni, aztan ha valakinek kell akkor tesz meg hozza sot.

Mi (marmint az asszony) nagyon keves sot hasznal. a levesekben o a szakerto es kurva jo az okoruszaly levese :-)

puhacica 2014.10.26. 16:31:59

@zöldeketbeszélek: en is valami ilyesmire gondolok. :)

@Réka ‎: ezt most elkepzeltem. :D nekunk annyi melonk van a teli leallas elott, hogy a lakas dekoracioja eszembe se jut. pedig neha jo lenne kielni az ilyen iranyu hajlamaimat. ajandek? az urammal par napja kb. 2 perc alatt eldontottuk, hogy nincs ajandekozgatas. inkabb valami kozos elmenyre koltunk. a csaladnak meg iden eloszor otletem sincs, mit adjunk. pedig mindjart ITT A KARACSOOONY! :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:32:13

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ezen az ügyön már hónapok óta vergődök, sokszor már feladnám. Még adok magamnak tavaszig időt, ilyenkor már úgysem tudok váltani. Aztán meglátjuk.

Quercus a favágó 2014.10.26. 16:33:29

@zöldeketbeszélek:

Fogalmazzunk úgy: ugyan az az emelet, csak másik ajtó.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:34:58

@morsels: Én a lányom miatt csökkentettem a sózást otthon, akinek nagyon kell, megtalálja a sótartót :).

@puhacica: Adventi naptár? Egyébként annyira jó lenne, ha tényleg teljes odaadással készülődhetne az ember, de a hétköznapok egyszerűen bedarálnak. Hogy csinálják azok, akik még lakásdíszítést is csinálnak, meg saját készítésű ajándékokat, meg 5 fogásos karácsonyi lakomát??? És mindezt ki is posztolják :)))!

puhacica 2014.10.26. 16:35:22

@Naschkatze (Mostindien / CH): nalunk a Del-Alfoldon is pöszörög a leves. :)

morsels (törölt) 2014.10.26. 16:36:05

@charlieharper:
A lenyeg az, hogy a levesbe nem megy sem paradicsom, sem torma :-)

Namost marhahus leveshez szoktak csinalni paradicsom, vagy torma martast, amit ugy tesznek fel a teritesnel, hogy a tanyerban tiszta leves van es kulon tanyerban a fott hus, zoldseg.

A fott hust lehet a leves utan (UTAN! NEM EGYUTT) enni torma, vagy paradicsom martassal. Amolyan masodik fogas a leves utan.

morsels (törölt) 2014.10.26. 16:37:28

@zöldeketbeszélek:
Eloszor furcsa volt, de mar en is megszoktam. Mindennek jobban lehet az izet erezni so nelkul.
Persze egy nagyon keves kell, de tenyleg csak keves.

Viszont ez izles, szokas kerdese :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.26. 16:37:59

@DieNanny [SZ,CH]: Huuu, azt hogy imädtam!!!
@wuaaa [nor]: Persze, mert te is mindig "csak azt" lätod! :-))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:41:46

@morsels: A fene egye meg, de éhes lettem, pedig nem is rég volt az ebéd! Ez a te bűnöd :)!

Megyek is kávét főzni...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.26. 16:44:44

@puhacica: Hät Újszögedön nem pöszörög.;-)

2014.10.26. 16:46:27

@zöldeketbeszélek: Ezen a teren nem sok joval tudlak biztatni, az enyem meg mindig katasztrofalis :(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 16:48:28

@Mirjam2: Ezt nem mondod komolyan!!! Akkor számomra tényleg nincs remény :).

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.26. 16:48:35

@zöldeketbeszélek: Én csak annyit tudok mondani, hogy ne halogasd sokäig, mert abba bele fogsz zizzenni... :-(

DieNanny CH 2014.10.26. 16:50:04

@puhacica:

Mi 1992 karácsonyán Vasszécsenyben voltunk. Pár éve meg Kiskőrösön. Érdemes valami kis szállodát kifogni. Vagy 3 család volt ekkor, úgyhogy nyugis volt.

Quercus a favágó 2014.10.26. 16:54:13

@zöldeketbeszélek:

Lépni kell, az nem vitás. Nincs mire várni. Lehet, hogy nem idő tavaszig gondolkodni.

TilosazA (UK) 2014.10.26. 16:56:04

@zöldeketbeszélek: Ettél ár mince pie-t? :) Szerintem rettenetes íze van, tömény cukor az egész... Egyszer ettem, először és utoljára... Én biztos nem állnék neki csinálni.

Sütemény1975 2014.10.26. 16:56:39

@Hari Seldon 2: 2002 es 2010 kozott nem volt gaz az igazi maffiozok alatt?

DieNanny CH 2014.10.26. 16:56:40

@Mirjam2:

Ez jó! - én kérdeztem amúgy... A repülőtérieket nem irigylem.
Én emlékszem a taxis-sztrájkra - A Gellért-hegy mellől, a Ménesi útról (kolesz) kellett átevickélnem a pesti Ludovika-térre. Fogalmam sem volt, hogy sztrájk van, azt hittem, dugó, mikor a Móricz Zs körtérnél azt mondta a hetes busz sofőrje, hogy nem tud továbbmenni, és kinyitotta nekünk az ajtót. Gyalog mentem át a hídon, és direkt a közepén, mert úgy voltam vele, ez egyszeri alkalom, hogy megtehetem...
Kb a fél osztály volt bent, egy tanár járkált körbe, és felírta, ki nem ért be.
Azon a hétvégén fent is kellett maradnom Pesten, anyukám telefonált a koleszba, hogy inkább ne induljak haza...

DieNanny CH 2014.10.26. 16:59:12

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Öö... Mit vehetek a gyógyszertárban?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.26. 17:01:10

@puhacica: nekem szerencsére adott egy munkahely, ahol négykor kieshet a kezemből a munka és még meg is dicsérnek. Ez nagy dolog ám, no meg nincs gyerek, van viszont egy maximálisan segítőkész társ... de nekünk muszáj is idejekorán elkezdeni, decemberben egy hétvégét a pároméknál leszünk a dalarnai mesevilágban (350km kocsival), a karácsonyt pedig szüleimnél töltjük (650km kocsival) szóval decemberben kevés idő marad, ha mindent arra a 2-3 hétbe sürítenék, én is megutálnám az egészet.
Egyébként rég dédelgetett álmom nem a karácsony, hanem a szilveszter egy eldugott havasi házikóban, ahol a kandalló előtt pezsgőzve néznénk a hóesést... célozgatok is szorgalmasan, egyik évben csak összejön :))

Sütemény1975 2014.10.26. 17:02:04

@Mirjam2: mar kb 5-szor be lett irva, hogy nem Hinta irta....

Quercus a favágó 2014.10.26. 17:03:04

@Sütemény1975:

Vannak jó maffiózók,meg vannak rossz maffiózók. Ennyi.
2010-ig Magyarország Albánia volt. 2010-től megint Magyarország.
Ilyen egyszerű ez. Csak mi nem értjük.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 17:04:37

@TilosazA (UK): Ne vedd el a kedvem :). Házi készítésűt vettél, vagy boltit?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 17:06:09

@Naschkatze (Mostindien / CH): Írtam neked privit, előre szólok, hogy nyüszörgök benne, ha nem bírod az ilyesmit, inkább ne olvasd el :))!

@QUERCUS: Télen nincs hová lépni, hacsak nem váltok teljesen más területre. Neked nem kell mondanom :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 17:10:07

@DieNanny [SZ,CH]: Mi otthon voltunk a taxis sztrárk alatt. Viszont az izgalmakról nem maradtunk le. Húgom lement kenyérért és egy óra múlva sem jött. Aztán még egy fél óra eltelt és jól betojtunk, hogy mi történt. Mentünk, kerestük, már nem is tudom, melyik közértnél volt. Hát a kenyérszállítókra vártak az emberek századmagukkal...Már teljesen kivoltunk, gondolhatod...

Sütemény1975 2014.10.26. 17:11:33

@QUERCUS: igen , 2010 ig toretlenul fejlodott az orszag! :)))

puhacica 2014.10.26. 17:12:50

@Naschkatze (Mostindien / CH): :D

@DieNanny [SZ,CH]: Vasszécsenyben tesóm is járt anno, osztálykiránduláson voltak ott. nem tudom még, mi lesz, tényleg nagyon szűk a keret, ugye most másra gyűjtünk. meg a puhacicát is bele kell kalkulálni, szóval nem árt, ha közel van a cél. :)

@Réka ‎: tavaly egy héttel 24-e előtt szabadultunk. úgy örültünk neki, mint majom a farkának. volt idő kaját venni, tervezni, ajándékot csomagolni. az ajándékvásárlást már korábban szoktam kezdeni, mert nálunk szinte mindenkinek télen van minden ünnepelnivalója, Katalinnal kezdődik és tart december végéig. a többnapos utazások meg a macska miatt bonyolultak, tavaly előtt vittük magunkkal anyuhoz, de végigsiránkozta a 180 km-t, kész öröm volt macskazenére autózni. :) meg az az igazság, hogy mire tényleg eljutunk karácsonyig, csak azt várjuk, hogy otthon lehessünk, csendben, nyugalomban. nekünk ez az igazi ajándék. :)

NIKI LAURA 2014.10.26. 17:13:16

@Réka ‎: menjetek Finnorszagba,gyonyoru loghouse( ronkhaz),szaunaval es hideg furdovel....olcso,es lazac minden mennyisegben,plusz renszarvas ver...ajanlom szilveszterre

SzZoole 2014.10.26. 17:14:18

@zöldeketbeszélek: ez ne vegye el a kedved.A hazi pite meroben mas,mint a bolti,a cukormennyisegen meg tudsz valtoztani,ha mar az egeszsegnel tartunk.

Ilyen alapon a szex is egeszsegtelen,mert meg noveli a vernyomasod,sot a ferfiakra nezve meg veszelyesebb,mert a fejbol ki szalad a ver,valamilyen teljesen mas testreszbe.

2014.10.26. 17:15:58

@Sütemény1975: Oke, nem tudom hogy a helyemben teged erdekelne-e hogy pontosan ki irta. Bar jot rohogtem rajta hogy ennek a negy szanalmas pasinak - Hinta, Lukas, Eddie meg Birca - kell egy kulon online forum arra hogy a Hataratkelo blogot es annak kommenteloit kibeszeljek. Guys, get a life :). Es ennek a Lukasnak meg volt pofaja itt kedvesen valaszolgatni nekem a HA-n, kozben meg ir egy masik blogon egy hosszu esszet az elettortenetemrol. Figyelj, Lukas, ha olvasod - talalj mar magadnak egy baratnot, vagy legalabb baratokat, ahelyett hogy azon agyalsz hogy a 'Mirjam' hany szazalekat fizette a londoni lakasnak (mellesleg nem is Londonban vettunk lakast, nem tudom honnan szedted ezeket a hulyesegeket).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 17:19:49

@zöldeketbeszélek: Távol álljon tőlem, hogy lebeszéljelek a sütögetős angliai tervekről, de nem jól emlékszem hogy te amúgy kertészmérnök vagy?

Csak azért kérdem mert én itt a "nagyon vidéki" Angliában azt látom, hogy sehol nem lehet úgy eldobni egy kavicsot, hogy az ne egy szépen ápolt parkba/kertbe essen. Nálunk is hatalmas, gyönyörűen rendezett parkok vannak. Minden körforgalom be van telepítve virágokkal... pedig körforgalomból aztán bőven van errefelé. :D

Nem ismerem a te tapasztalataidat es azt sem tudom, hogy miket szokta elvárni errefelé, de ha indeed.co.uk-n rákeresek a "gardener" kulcsszóra, akkor azért jó 1000 találatot kidob. Amúgy is úgy képzelem, hogy ez nem egy csacsogós meló, alapszintű angollal is felvesznek, ha cserébe értesz a növények nyelvén. :)

TilosazA (UK) 2014.10.26. 17:20:19

@zöldeketbeszélek: Oké, bevallom boltit vettem, és christmas puddingból is boltit. Igaz, hogy az valami DeLux vagy mi a manó volt. Soha többet, én mondom, két napig pörögtem a cukortól....

DieNanny CH 2014.10.26. 17:20:53

@puhacica:

Én mióta külföldön vagyok - 14 éve - "bevezettem" azt a szokást otthon, hogy semmi ajándék! - mert nekünk az az ajándék, hogy együtt vagyunk...
Mondjuk, még ennek ellenére is, előfordul, hogy kapok egy könyvet, vagy Apukámnak vettem egy cd-t - de szerencsére nem volt nehéz megértetnem a szüleimmel. Főleg, hogy tesóm is külföldön volt. Mondjuk anyagilag sem voltunk a csúcson, tehát ez is közrejátszott.

(Most jut eszembe: ez a "kanapécserés-dolog" vajon karácsonykor mennyire megvalósítható? Gondoltál már erre? Couchsurfing- vagy hogy hívják...)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.10.26. 17:21:21

@DieNanny [SZ,CH]: Terhességi hormont. :-)))
@zöldeketbeszélek: Most nem tudom elolvasni, mert megyek a hugomhoz Stuttgartba, de pär napon belül sort keritek rä. ;-)

DieNanny CH 2014.10.26. 17:23:37

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Ez komoly??? Mire való a terhességi hormon? (Mert eddig úgy tudtam, az terhességkor képződik.)

2014.10.26. 17:24:15

@zöldeketbeszélek: Dehogynem, ez egyeni, van akinek jobb kiejtese lesz, bar felnottkent szinte senkinek nem lesz tokeletes. Minel jobb enekhangod van, annal valoszinubb hogy jo lesz a kiejtesed. Valahogy osszefugg a ketto, hangkepzes vagy mi. Egyebkent ne aggodj a kiejtes miatt, az a lenyeg hogy megertsenek. Azt ugyis tudni fogjak angol anyanyelvuek hogy kulfoldi vagy.

puhacica 2014.10.26. 17:31:25

@DieNanny [SZ,CH]: ó, ezt a szokást már mi is bevezettük párszor! :) aztán mégis mindig vesz mindenki mindenkinek valami kis meglepetést. de tény, hogy nekünk is az a legnagyobb ajándék, ha együtt lehetünk. nálunk egyébként se voltak soha nagy ajándékok, gyerekkoromban örültünk, ha fára jutott.
a kanapécsere nagyon sokszor eszembe jutott már, de mivel albérletben lakunk, nem merünk belevágni. mert ha mondjuk valami ciki van, a saját lakásnál az csak szimplán kellemetlen, de egy albérlet esetében ultragáz.
ezt néztem ki még korábban:
www.gajavolgy.hu/component/jshopping/szallas/margareta-vendeghaz

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.26. 17:32:03

@NIKI LAURA: nem szeretek szaunázni, a többi meg itt is megtalálható. Tavaly ettem rénszarvasszívet, finom volt, de nem futottam tőle gyorsabban.@puhacica: az biztos, hogy az egészben a pláne leülni egy forralt borral és megnézni a Diótörőt vagy elmenni sétálni a havas estébe... nem a pörgés meg a húszfős vacsorák. Nekem szerencsére (ilyen szempontból) nagyon kicsi családom van, ezért megúszom a nagy banzájokat.

2014.10.26. 17:34:50

@morsels: Igazad van...

Kepzeljuk el hogy egy no a jatszoteren tologatja a babakocsiban a gyereket es amikor beszelget a tobbiekkel akkor kijelenti hogy o nem is anya, nem tartja magat annak. :) Vagy pl. en felhaborodnek azon hogy valaki nonek nevezett. :)) Szoval ezek alapveto identitasok, olyan mint a szarmazas, nem lehet azt mondani hogy az anya identitasa "gyermektelen", hogy a no identitasa "ferfi" (hacsaknem transgender). Es persze ettol az illeto meg azt gondol magarol amit akar, az identitasa ettol nem valtozik, legfeljebb a gondolkodasat velik korosnak (identitas zavar).

A BSW programban kb. egy fel ev telik el a diakok kulonbozo identitasainak az elemzesevel -esszeket kell irni rola, stb. es ez nem veletlen. Aki nem kepes a sajat identitasaival megbekelni, a pozitivumokat latni benne, az nem lesz kepes se megertesre, se egyutterzesre mas identitasuakkal szemben es hajlamos lesz masokat negativan megitelni. A szarmazas, etnikai hovatartozas, hogy hol szocializalodtal gyerekkorodban, az egyik legalapvetobb identitas ami kihat gondolkodas mintakra, szemelyisegfejlodesre. Es ezt nem tartjak negativ dolognak, nem hiaba hivjuk itt "oroksegnek" (heritage).

Szoval az identitas ketoldalu dolog - hogyan latod magad es hogyan latnak masok. Ha tul nagy a kulonbseg a ketto kozott akkor abbol feszultseg van. Sokkal jobb elfogadni, megerteni, perspektivaba tenni.

puhacica 2014.10.26. 17:36:58

@Réka ‎: mi összesen 15-en vagyunk. és ebben már mindkettőnk családja benne van tartozékokkal együtt. :D milyen furcsa, hogy mennyire vágyunk a nyugalomra. nagyon durván pörög a világ és mi is, és ezt tényleg csak akkor vesszük észre, ha megállunk kicsit.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 17:48:15

@Zoole[uk]: :D, ez nagyon jó! Nem tágítok, ha már elhatároztam, meg is sütöm :)!
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: sütögetni csak itthon szeretnék egyelőre, angol sütiket :). De nagyon kedves tőled, nem mondom, hogy biztosan nem próbálnám ki magam kertészként angol nyelvterületen (sőt, kedvem lenne hozzá). Még kivárok, mert muszáj.
@TilosazA (UK): Az egyik kedvencem Eric Lanlard cukrászmester francia gyümölcskenyere. 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg aszalt gyümölcs, 1 narancs héja, leve, 35 dkg liszt :)))! Ettől lehet ám pörögni :).
@Naschkatze (Mostindien / CH): Óh, egyáltalán nem sürgős :)!
@Mirjam2: Kórusban énekeltem tizenévesként és zeneiskolába is jártam. Akkor még sincs minden veszve :).

i got my (törölt) 2014.10.26. 17:49:47

@Naschkatze (Mostindien / CH): sajnálom. az mindenesetre örömteli, hogy mindketten ügyesen túllendültetek rajta, egyikőtök sem lett megkeseredett ember.

Muscari 2014.10.26. 17:50:38

Lattatok, hogy van uj poszt? Megint az osszefogasrol.
Meg nem olvastam, mert eloszor be akartam linkelni ezt a kvizt:

velvet.hu/budapestma/2014/10/26/honnan_ered_a_budapesti_varosresz_neve/

Nekem 7 pontom lett.

wuaaa 2014.10.26. 17:52:29

offolni szabad? :)

"Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők kedden kezdhetik tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót." (hir24.hu)

www.topviccek.hu/vicc/Sok-penz-beszallni-az-internetbe-

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 17:59:36

@Muscari: Nekem 8, a Törökőrt és Tabánt rontottam el :).

Muscari 2014.10.26. 18:03:43

@cougarcat: szia, kepzeld, a lanykam harom napja dolgozik mint idosgondozo. Most mondja, hogy az oregek milyen edesek, volt, aki megolelte, megpuszilta es hogy mennyire halasak neki, hogy torodik veluk :-)

SzZoole 2014.10.26. 18:10:01

Nekem is 8 lett,pedig nyiregyhazi vagyok.

i got my (törölt) 2014.10.26. 18:16:29

@Mirjam2: rosszabb nem lehet, mint a briteké. :)

Muscari 2014.10.26. 18:16:33

@zöldeketbeszélek: gratula, de te tosgyokeres pesti vagy, neked biztos konnyebb volt :-)

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 18:17:43

@zöldeketbeszélek:
"Es hogy hogy nem, lehet hogy neked tenyleg konnyebb. Mert a latszat ellenere sincs ket egyforma elethelyzet, plane nincs ket egyforma lelki alkat, latasmod."

Hát persze.
Aki más élethelyzetben van (mint te, vagy általánosságban mint aki itthonmarad), az csakis és kizárólag azt jelentheti, hogy könnyebb élethelyzetben van.
Olya még véletlenül sem fordul elő, hogy nálad nehezebb helyzetben van, vagy pont olyan nehézben, mint te, csak éppen több a mersze, nagyobb benne a merészség. Mer kockáztatni (hiszen semmi sem tuti, kiköltözésnél sem).

Ha valaki tehát veled azonos helyzetből indulva nekivág külföldiának, akkor az tuti könnyebb helyzetben van=nem is igaz, hogy veled azonos élethelyzetben van (hogy nehezbben lenne, az meg végképp kizárt).

Mármint szerinted.
Objektíven tekintve a lehetőségeket, egy csöppnyi elfogultság nélkül.
Ja, hát hogyne.

És még te emlegetsz magas lovat????
Amikor te aki vagy az, tudni véli, hogy a másiknak könnyebb???
Így, messziről, ismeretlenül???
Azt is tudod netán, hogy pont én pont milyen helyzetben vagyok?? Elárulnád nekem, hogy miért is könnyebb nekem, mint neked?? Hiszen ha megyek (külföldre), akkor könnyebb, szerinted. És megyek, tehát könnyebb a helyzetem, mint a tied.
Miért is??????

Ki is ül magas lovon???

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 18:18:49

Eldurrant az agyam, de nagyon.

Hard, igazad van, egy csipet túlzás sincs a soraidban.

2014.10.26. 18:19:16

@zöldeketbeszélek: Jo neked. Nekem borzalmas enekhangom van, viszont kimondottan jo zenei hallasom. Az angol kiejtesem szornyu, es ezzel parhuzamosan pontosan hallom hogy milyen szornyu, hallom az osszes hibat, de nem tudom maskepp ejteni a szavakat, a hangszalaim nem mukodnek egyutt velem :(. Jartam egy par alkalommal egy specialistanal aki a kiejtesemet probalta finomitani, o egy kepzett enekes es szinesz volt. Mar nehany gyakorlat utan is fejlodtem valamennyit, de sajnos felbe kellett szakitanom a tanulast, azt tervezem hogy meg egyszer megprobalom ha tobb idom lesz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 18:23:20

@macamuca [IHUN]: Te olvasol is vagy csak írsz? A LEHET szó jelent neked valamit? Azt is elolvastad, amit már utána írtam, vagy csak valakibe bele akarsz hirtelen rúgni és útban vagyok? Tudom, hogy most szar helyzetben vagy, de talán nem kellene magadra venni, amit nem neked írtam. És félreértelmezni sem kellene.

Imre apó 2014.10.26. 18:23:53

Most megy Pesten élőben az internet elleni tüntetés, a 444 honlapján lehet nézni, ha valakit érdekel

DieNanny CH 2014.10.26. 18:27:39

@Imre apó:

Ja, és ez is nekem nyolc! :-)

Imre apó 2014.10.26. 18:33:23

@DieNanny [SZ,CH]: :D:D elhiszem:):)

a baj nem csak ez idehaza, van más is.

Muscari 2014.10.26. 18:34:37

@Mirjam2: sajnos igazat kell adnom neked. Most komolyan kutattam az agyamban boldog gyerekkori emlekek utan, de nincs konnyu dolgom. Erdei kirandulasok, Duna parti csavargasok jutnak eszembe, meg eletem elso koncertje 15 evesen: Lord. Na, az nagyon jo volt! De ez inkabb mar tinikor, mint gyerekkor.

2014.10.26. 18:37:09

@i got my: Ja, mondjuk a ferjem manchesteri, es meg o probalja kijavitani az en kiejtesemet, gondolhatod :). Kulonben vicces, most hogy angolt tanitok, tobbszor mondtak mar a diakok hogy en milyen szepen erthetoen beszelek :))), a tobbi (brit) tanart nem ertik. Persze, mert szegenyek nem tudnak szeeepen artikulalva beszelni...

2014.10.26. 18:39:59

@Muscari: Sebaj, az a lenyeg hogy a jelenunk kiraly! :) Komolyan, en soha nem ragodok azon hogy hogy volt regen. Nagyon orulok hogy a lanyodnak jo tapasztalatai vannak eddig a munkahelyen, nagyon buszke lehetsz ra.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 18:40:49

@Mirjam2: Most már nincs jó énekhangom, a lányok is tudnak mutálni és akkoriban nem is gondolt senki a hangképzés fejlesztésére. Úgyhogy mezzoszopránból átmentem altba, majd abbahagytam az éneklést :(.

Muscari 2014.10.26. 18:42:00

@macamuca [IHUN]: Mucus, nyugi! Miert vetted ezt magadra, nem rolad szolt.
Szerintem most tulerzekeny vagy, mert nagyon stresszelsz a koltozes miatt. Minden rendben lesz, meglatod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 18:48:51

@NIKI LAURA:
Jó de azt nem a levesbe tesszük.
Hagyma is kell bele persze.
A leglényegesebb a zellergumó.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 18:50:51

@DieNanny [SZ,CH]:
A hájastészta levelestészta.
Ezt a mincebánatot mindenhol lehet itt kapni de a legfinomabb ami csak almás töltelékkel van csinálva.

Muscari 2014.10.26. 18:52:39

@Mirjam2: koszi, az is vagyok :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 18:53:22

@charlieharper:
Nem a hagymától hanem a zellergumótól édes.
Itt Londonban vigyázni kell vele mert túl édes a zellergumó és az már elrontja a levest.

2014.10.26. 18:53:46

@i got my: Koszi. Pont ma rohogott rajtam a ferjem mert azt mondtam hogy 'bomBing', ahelyett hogy 'bomming' :)

DieNanny CH 2014.10.26. 18:59:28

@diggerdriver:

Úgy tudom, a levelestésztában vaj van. Oké, zsír-zsír, de a háj mégis más. Az íze főleg.

i got my (törölt) 2014.10.26. 19:00:28

@Mirjam2: én egyszer egy hangfelismerő programmal játszottam, és beletelt darab időbe, míg rájöttem, miért nem érti meg, amikor azt mondom, hogy lincoln. (azóta már tudom, hogy az "lincon". :) )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 19:06:39

@morsels:
Ezt egész jó leírtad csak dupla mennyiségű répát tennék bele meg egy fél zellergumót.
Amúgy rendben van.

2014.10.26. 19:08:02

@i got my: Hangfelismero program? :) Ha nem lattad meg ezt, nezd meg (Voice Recognition Elevator in Scotland): www.youtube.com/watch?v=sAz_UvnUeuU

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 19:10:46

@Naschkatze (Mostindien / CH):
A mondás nem a csöcs nagyságára utal hanem az olyan újszülött malacokra vagy kutyakölykökre akik a többitől nem férnek hozzá a csöcshöz vagy egyszerűen nem jut nekik mert nincs annyi.
Ezek a kölykök sovány csökött egyedek maradna és ezeket mondja a népnyelv csöcsvesztettnek.

morsels (törölt) 2014.10.26. 19:11:34

@Babette.:
Az asszony azt mondta, hogy neki bugyorog.
En meg nem vitatkozok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 19:12:38

@macamuca [IHUN]: Elolvastam még egyszer, amit még a nap kezdetén írtam. Na hát tényleg érthetetlen, hogy hogy tudtad ezt a fröcsögést és betámadást kihozni belőle. De nem haragszom, képzelem, hogy sík ideg vagy. Ha érdekel, megírom priviben, hogy mire is gondoltam, személyes példával alátámasztva.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 19:14:15

@morsels:
Teljesen igazad van és elkezdtem keresni a neten recepteket de a huszadik után ami paradicsomot ír abbahagytam.
Elképesztő hogy mi minden szart rakatnának bele.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 19:15:54

@TilosazA (UK):
Igazad van. Kúrva édes. Azért írtam hogy egyedül az almás elviselhető.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 19:17:11

@Sütemény1975:
Nyissunk vitát arról hogy kik a nagyobb maffiózók?

i got my (törölt) 2014.10.26. 19:22:38

@Mirjam2: a múltkor láttam. lehet, hogy skót kiejtéssel beszélek??? ;)

erről a videóról jut eszembe:

-Kérem, adja meg a jelszavát!
alma
-Sajnálom, a jelszónak legalább 8 karakterből kell állnia.
-reszeltalma
-Sajnálom, a jelszónak tartalmaznia kell legalább egy számot.
-50reszeltalma
-Sajnálom, a jelszónak legalább egy nagybetűt kell tartalmaznia.
-50KIBASZOTTreszeItaIma
-Sajnálom, a jelszóban nem követhetik egymást a nagybetűk.
-50Kibaszott,ReszeltAlma,FeldugvaAseggedbe!
-Sajnálom, a jelszó nem tartalmazhat írásjeleket.
-50KibaszottReszeltAlmaRohaggymegHaNemFogadodElEztSe
-Sajnálom, de a jelszó már foglalt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 19:22:54

@morsels: De, csak némi átalakító műtét és egy kis hormonkezelés kell hozzá :).

Muscari 2014.10.26. 19:25:01

@DieNanny [SZ,CH]: az en nagymamam is csinalt hajast, szegenykem. Azota sem ettem...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.26. 19:30:21

@morsels: ertem. asszonyoddal nem vitazok:D

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 19:32:12

@puhacica: "mindjart ITT A KARACSOOONY! :D"
Az biztos. Alig két hónap múlva.
Ne mááááár.
Nyugtass meg, hogy a :D azért van ott, mert te sem gondolod komolyan...

Quercus a favágó 2014.10.26. 19:36:00

www.youtube.com/watch?v=HydCOeQhJUc

Az utókor fogja eldönteni, jobb lett volna-é az országnak,ha Viktor inkább tanerő lesz.

puhacica 2014.10.26. 19:40:11

@Taxomükke: igen, humorizálni próbáltam. ezek szerint nem volt átütő erejű a poén. :D

@i got my: ismerem, de mindig elkap a röhögés, ha meglátom. főleg, hogy személyes tapasztalatom is van e téren. de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 19:43:05

@zöldeketbeszélek: Okés, persze. :) Te tudod mik a tervek. Csak azért említettem mert errefelé a kertészkedés elég nagy divat. Abban az értelemben is, hogy közterületen is presztizskérdést csinálnak belőle a települések (nagyon sok kertész a helyi önkormányzatok alkalmazásában áll), hogy melyiknek vannak a legszebb parkjai. És abban az értelemben is, hogy ilyen amerikai mintára a családi házas szomszédok is szeretnek nagy hangsúlyt fektetni a kertjeikre, kvázi versengeni. Pedig le merem fogadni, hogy közülük jópárnak kertésze van és nem pedig saját maga csinálja. :)

És akkor nem is említettem még a kastélyokat, várakat, amikből elég sok van és nem ritkán ilyesmi jellegű kertekkel bírnak:

1.bp.blogspot.com/-kFj7Zc2YJWQ/Tz_qPaD1h9I/AAAAAAAABz0/ltu5uU7qOfQ/s1600/SSD_275.JPG
www.virginballoonflights.co.uk/blog/wp-content/uploads/2013/05/Hotel-view.jpg
static.laterooms.com/hotelphotos/laterooms/75821/gallery/coombe-abbey-hotel-coventry_050820101432158739.jpg

Ez például 3db kép ugyanarról a helyi viszonylatban "noname"-nek számító hotel parkról. Nem értek hozzá, de szerintem ez heti többszöri, elég komoly szintű kertészeti munkát igénylő park lehet. Nah, ilyenből rengeteg van errefelé. :)

Muscari 2014.10.26. 19:45:19

@DieNanny [SZ,CH]: a bolti leveles tesztaban nem tudom, mi van, de valami olcso zsiradek, az biztos

pasztasuta 2014.10.26. 19:45:48

@DieNanny [SZ,CH]: Csak elszenvedője voltam eddig, nem résztvevője, az is számít..? ;) A munkahelyemen kapunk róla rendszeresen e-mailt, hogy milyen közlekedési sztrájkokra kell számítani az elkövetkezendő időszakban, mostanában minden héten van legalább egy vonatos/buszos/repülős, csak hogy ne legyen már olyan unalmas az élet..

pasztasuta 2014.10.26. 19:45:48

@zöldeketbeszélek: Oh akkor ketten vagyunk. :) (én még kis zöldfülű újonc vagyok ezen a blogon, de veled máris barátkoznék! :) )

Giddy Lamb 2014.10.26. 19:46:28

@puhacica: "rettenetesen bezabaltam tegnap, pedig az ebedem felet vissza kellett vinniuk, mert nem birtam vele.
kepfeltoltes.hu/view/141026/20141025_132504_http://www.kepfeltoltes.hu_.jpg"

Erről a képről egy régi élmény jutott eszembe:

Az IFOR erők között anno mikor még Taszáron állomásoztak, nagy népszerűségnek örvendett a "FuckAnal" nevű belvárosi étterem, oda járt a fél amerikai haderő. Egyszer gondoltam megnézem, mitől ilyen népszerű, hiszen Taszáron elég jó volt a koszt, nem egyszer volt homár ebédre. Az étterem olyan zsúfolt volt, hogy az asztalok között alig lehetett elférni, simán rá tudtál könyökölni a melletted lévő asztalra, ha nem vigyáztál. A legnépszerűbb kaja a mirelit sültburgonya+mirelit rántott tintahalkarikák voltak, még nagyobb adagban, mint a belinkelt képeden. Köszönöm, hogy megmutattad, hogy létezik még ez a kulináris csoda, azt hittem, hogy az amerikaiak kivonulásával ennek is nyoma veszett!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 19:49:22

@DieNanny [SZ,CH]:
Igazad van de a hájastészta is levelestészta.

DieNanny CH 2014.10.26. 19:51:19

@pasztasuta:

Az jó, ha előre szólnak! :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 19:51:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hűűűű, ez igen...ebből a szempontból nagyon irigylem az angolokat, hogy a kertkultúra ilyen szépen, igényesen ki tudott alakulni. Bár itthon is ez lenne az általános. Egyébként én nem kertépítő mérnök vagyok, hanem kertészmérnök, tehát termesztési karon végeztem, egészen pontosan biokertész. Azon belül mindegy, hogy zöldség, gyümölcs, gyógynövény a 'célpont'. A dísznövénykertészetben is kipróbáltam már magam. Ha valahová szívesen mennék mint kertész, az Anglia vagy Olaszország lenne.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 19:52:17

@pasztasuta: Pedig jobb velem vigyázni, képes vagyok bárkiből kihozni a legrosszabbat :))!

2014.10.26. 19:55:50

@diggerdriver: Igen, ez az, ugyanezt szoktam venni a Sainsbury'sben 1 fontert! Siman megeszem mind a hatot egyszerre ha ehes vagyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 20:02:07

@Mirjam2:
A lányomnak is kedvence. Ha megyünk haza mindig vinni kell.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 20:02:27

@zöldeketbeszélek: "Egyébként én nem kertépítő mérnök vagyok, hanem kertészmérnök, tehát termesztési karon végeztem, egészen pontosan biokertész."

Nah igen, ennyire értek én ehhez. Azt sem tudtam, hogy ezek így külön vannak. :) Mindig tanulok valamit. :)

wuaaa 2014.10.26. 20:03:54

@zöldeketbeszélek: Biokertész ! Jól hangzik, érdekes lehet. Csak puszta kíváncsiságból hadd kérdezzem meg, talán már számolgattad, hogy mekkora saját földterüreltre lenne szükséged hogy megélj belőle és mivel kéne ehhez ott foglalkoznod?

wuaaa 2014.10.26. 20:06:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Csak nem megtetszett ez az irányzat és inkább áttérsz a repcére vagy a napraforgóra? Olaj - olaj, nem? :))

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 20:11:13

@zöldeketbeszélek:
Igen, olvasok, kösz (és az értő olvasás is megy, még mielőtt esetleg...).
És igen, nem nekem írtad. Hanem Hard-nak. Tele általánosítással, ami (mint általánosság) tán rám is vonatkozhat.
És igen, azért durrant el az agyam, mert pont tipegek ebben a cipedliben. De ha nem tervezném perpill a kiutazást, akkor is hibásnak tartanám a leírtakat.
Észreveszed, vagy sem, de alátámasztod azt, amit Hard írt: hogy a Mo.-on élők sokasága vélekedik úgy, hogy a kiköltözőnek könnyű volt. Hogy a vélekedőhöz képest könnyebb helyzetben volt, hogy hozzá képest könnyű volt döntenie, mennie, stb.
És ez általánosságban (!!) nem igaz.
Elhiszem, hogy van olyan, akinek könnyű volt.
Elhiszem, hogy te is tudsz ilyen példát.

Az meg, hogy a végén a magas lovat emlegeted.... nos, az hab a tortán.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 20:11:49

@wuaaa [nor]: Amúgy most röhögni fogsz, de a BSc gépészmérnök diplomám szakiránya mezőgazdasági tervezőmérnök volt. Szóval egy kompakt tárcsás boronát vagy egy gabona vágóasztalt simán megtervezek ha kell, de nem hiszem, hogy a növények jól járnának vele ha feléjük fordítom a figyelmem. :D

Maradok a rothadt dinoszauroszból készült olajoknál inkább. Nekik már úgysem tudok ártani. :)

i got my (törölt) 2014.10.26. 20:14:15

@diggerdriver: nálam működik. többiek?
amúgy erős középfok alatt nem ajánlanám a kiejtésjavító programokat, addig többet hoz a nyelvtan és a szókincs. amúgy az oldalon számos készség javítására alkalmas tananyag is található, pl. graded reader (csökkentett szókinccsel elmesélt történetek).

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 20:17:04

@Muscari:
"Minden rendben lesz, meglatod."
Ok, stresszelek, ez igaz. Bár inkább izgatott vagyok, várom is, de a zabszem próba pozitív.
Egyre jobb hírek érkeznek kintről munka- és szállásügyben = egyre kevesebb aggódnivalóm van.
Szóval inkább csak izgalom, izgatottság.
:))

wuaaa 2014.10.26. 20:20:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Látom te is jó úton haladsz afelé, hogy két lábon járó natgeo channel legyen belőled.. :))

pasztasuta 2014.10.26. 20:21:08

@zöldeketbeszélek: Aki bájglit süt (főleg nagyi receptje alapján) rossz ember nem lehet! Azt hallottam... :))

i got my (törölt) 2014.10.26. 20:22:14

@diggerdriver: furcsa. sajnos nincs ötletem, mi lehet nálad a gond, nálam betölti az oldalt gond nélkül.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 20:23:48

@macamuca [IHUN]: Ugye az fel sem tűnt, hogy feltételes módban írtam amit írtam?

És igen, úgy éreztem, talán egy kicsit magas lóról beszél a posztoló, azzal együtt pláne, hogy elolvastam az előző posztját is és beleolvastam a blogjába. De még ezt is kérdés formájában fogalmaztam meg, te meg olyan stílusban támadtál rám, hogy azt igazán nem is tudom hová tenni.

Egyáltalán nem gondolom, hogy úgy általában a kiköltözőnek könnyű, de lehet, van úgy, hogy könnyebb menni, mint maradni. Vagy könnyebb lenne menni, mégis marad, mert személyes okoknál fogva nem a saját érdekeit helyezi előtérbe. És a sértő feltételezéseddel ellentétben nem feltétlenül a mersz hiányzik. Ezt szerintem számtalanszor kitárgyaltuk már itt.

Fogalmam sincs, hogy most éppen mi van veled, azon kívül, hogy Angliába készülsz, egyedül mész-e vagy itthon hagysz-e valakit. A posztolónak írtam a véleményemet, aki szerencsés módon a feleségével együtt tudott kimenni és nem kellett a párját, netalán kisgyerekét itt hagyni.

És persze vedd úgy, hogy egy szót sem szóltam, felesleges is lenne leírnom, hogy mire gondolok, te már ezt eldöntötted helyettem, úgy, hogy gyönyörűen belemagyarázod a saját frusztrációdat a kommentembe és nekem ugrasz.

wuaaa 2014.10.26. 20:24:54

@Babette.: A tankot már sikerült beindítani? :)

Más.
Az oroszok ma éjjel állították téli időszámításra az óráikat 2011 óta, amikor is az akkori elnök Medvedev kitalálta, hogy csak stabil nyári lesz egész évben. Most Putin kitalálta, hogy inkább stabil téli lesz mindig, mert az jobb. Jó, nem?

puhacica 2014.10.26. 20:25:08

@Giddy Lamb: jó sztori, kár, hogy én nem az általad említett "kulináris csodát" ettem. az én tányéromon mozzarellarudak, hagymakarikák és csirkefalatkák voltak, a hasáb stimmel. de a tintahalat is szeretem, igaz, azt inkább akkor rendelek, ha olyan helyen járok, ahol jó eséllyel nem mirelit a cucc.

@Réka ‎: Dalarna. azért nem semmi lehet, már csak látvány szempontjából is. :) tavaly láttam a képeidet, félelmetesen gyönyörű vidék.

pasztasuta 2014.10.26. 20:25:59

@DieNanny [SZ,CH]: Igen, igen, olyankor legalább tudjuk, hogy miért nem jön a busz. A többi napokon csak találgatunk (és imádkozunk).. :))

Muscari 2014.10.26. 20:26:42

@pasztasuta: mit jelent a neved? Olyan, mint az ozsuta?

2014.10.26. 20:26:51

@diggerdriver: figyelj, ezt talaltam:
www.nosalty.hu/recept/okoruszaly-leves
A kep alapjan hem tul bizalomgerjeszto. Az altalam ismert zeller meg nem gumos, hanem a szaras zold.

Az angol oxtail soupnak meg ezt talatam:
www.bbc.co.uk/food/recipes/oxtail_soup_with_mini_37306
Ez elvagta magat a paradicsompurevel, az elesztovel, na meg a sherryvel a levesbe.

2014.10.26. 20:27:54

@Giddy Lamb: ez a nevu etterem komolyan letezett?

Muscari 2014.10.26. 20:28:17

444.hu/2014/10/26/tuntetes-az-internetado-ellen-elo/

Mar tornek-zuznak a Fidesz szekhaznal, kozben bejelentettek a 700 Ft-os felso hatart, es hogy a szolgaltatok fizetik, nem az emberek

i got my (törölt) 2014.10.26. 20:28:34

@Zoole[uk]: lehet, hogy az angol internetet lekorlátozták?

i got my (törölt) 2014.10.26. 20:29:32

@charlieharper: ne viccelj már! :) nyilván fakanál volt.

SzZoole 2014.10.26. 20:30:48

@i got my: lehet:)))
iPad-rol nem tudom meg nyitni.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 20:32:27

@macamuca [IHUN]: na ezt mar reggel tudtam, hogy pötyi posztja ki fogja verni a biztositekot, ezert is nem szalltam be a "liftbe". Pedig jo volt.
Mostanra mar kicsit oldodott a hangulat

Hari Seldon 2 2014.10.26. 20:32:28

@zöldeketbeszélek:
"Az a baj, hogy a külföld megítélése sem objektív, objektivitás nem is létezik, mert az információkat is irányítva csepegtetik."
Valószínű, hogy igazad van. - De mindenesetre NAGYSÁGRENDEKKEL (sajnálom, hogy nincs itt vastagbetű, vagy dőlt, nem szeretek nagybetűvel írni) objektívebb mint annak aki benne él, a "drukkerpolitizálásban".

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.26. 20:34:26

@puhacica: meglátjuk... a tavalyi után elég rossz véleménnyel vagyok a svéd télről. Ha idén is olyan enyhe-latyakos lesz, menekültstátuszért fogok folyamodni Grönlandon :)

**mimi** 2014.10.26. 20:35:14

@Muscari:
én egy olasz tésztás kaját ismerek ilyen néven...de az nagyon finom :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 20:36:55

@Muscari: naja, mert biztos nem lesz atharitva!? Pont tegnap este beszeltünk a legjobb baratommal Errol Skype-on.

SzZoole 2014.10.26. 20:36:56

@Der echte Weihnachtsmann: en sem akartam belefojni a reggeli vitaba,de most annyival kiegeszitenem,hogy most nyaron a fentebb emlitett kerdeseken kivul meg azt is kerdeztek,hogy tudok e mar angolul beszelni:)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 20:39:33

@Zoole[uk]: hany eve elsz ott? Es meg nem tudsz angolul? Ejj ejj. Valami gyorstalpalot elvegezhettel volna mar

morsels (törölt) 2014.10.26. 20:39:39

@charlieharper:
Annak a zold szarnak a gumoja (gyokere) az, amirol digger ir :-)
Csak azt a nyugati vilagban nemigen hasznaljak.

Az a foto tenyleg nem valami jo, pedig hidd el, a vilag legjobb levese :-)
Angol nyelvu oldalakon ne nezd ennek a levesnek a receptjet, mert talaltam olyat is, ahol az oxtail soup receptjehez marhalabszarat tettek fel, vagy osso buccot csinaltak, vagy inkabb porkoltet.
Peldaul van egy hires kanadai szakacs, Michael Smith, aki tenyleg jo, de ha megnezed a gulyas receptjet, akkor gyakorlatilag marhaporkoltet kapsz galuskaval, nem gulyast :-)

Probald ugy csinalni, ahogy en irtam. Tehetsz bele zellergumot is, ha akarsz, a receptek nem vallasos, kobe faragott dolgok, lehet alakitnai oket. De paradicsom vagy torma biztos nem kell bele :-)

Hari Seldon 2 2014.10.26. 20:39:47

@Sütemény1975:
Volt ,de ekkora nem, hogy Amerikáig ér.

Tudom, ők még meg tudták "vesztegetni" még a konzervatív Bush adminisztrációt, akkora maffia volt, a bazi nagy Nokiás dobozzal.

Bezzeg most hogy teljes iparágakat nyúlnak le, nincs elég pénzük annyira megvesztegetni az amcsikat, hogy ne szóljanak, hogy baj van. - Igen, ez tényleg életszerű.

A "főmaffiózó" Gyurcsányt fogadják Amerikában a konzervatívok(!), bezzeg Orbánt nem. - Talán mégsem volt akkora "maffia" a másik...

SzZoole 2014.10.26. 20:42:22

@Der echte Weihnachtsmann: november 23.-an lesz 5 eve,hogy eletvitelszeruen itt elek,azert egy keveset csak gagyogok mar:)))

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 20:43:32

@zöldeketbeszélek:
Tehát frusztrált is vagyok.
Mert te ezt tudod, és tényként kezeled, ezért fogalmazol úgy, hogy "... belemagyarázod a saját frusztrációdat ...".
Ok, te vagy a helikopter, én meg frusztrált, meg belemagyarázó, meg stb.
Tényleg könnyű nekem, kösz, hogy tőled megtudhattam mindezeket.

Áhh, hagyjuk...

@Der echte Weihnachtsmann:
Skócia.
Úgy néz ki, minden rendben, sokkal jobb a helyzet, mint amit remélni mertem = eddig még pozitív a mérleg.
Aztán majd kint kiderül (vagy beborul :) )

Muscari 2014.10.26. 20:44:50

@morsels: nem eppen, az ket kulonbozo noveny. A Charlie altal emlegetettet halvanyito zellernek is mondjak magyarul es sokkal enyhebb ize van. Azt inkabb nyersen erdemes enni, salataba, nem belefozni valamibe.

pasztasuta 2014.10.26. 20:45:15

@Muscari: ozsuta..? ehm..? Szerintem ez nekem kimaradt. :) Nálunk a nagyi mindig így hívta ha paradicsomos tésztát csinált, aszittem ez ilyen ismert olaszból átmagyarosított kulináris fogalom (pastasciutta), de akkor lehet, hogy csak mi használtuk. Viszont akkor most te jössz! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 20:45:29

@charlieharper:
Valahogy így kéne kinézni.
Még a hozzávalók is elfogadhatóak a vajat kivéve.
Az elkészítési mód hülyeség.
Lényeg hogy ez a recept jó(vaj nélkül) de simán húslevesként kell megfözni minden tepsis pörzsanyagos bűvészkedés nélkül.

aledakonyhaja.blogspot.co.uk/2014/03/okoruszaly-leves.html

nyuszigonosz 2014.10.26. 20:46:24

@Zoole[uk]: Most vigyorogtam. Mert tölem legutóbb olyan 4-5 éve ( akkor 15 év németországi élet) után kérdezték, hogy : Na, és töröd már a németet? :-)

Hari Seldon 2 2014.10.26. 20:48:07

@maxval birca hozzászóló:
Mint mondtam, természetesen nem mindegy, hogy milyen körülményeket tudtunk kialakítani, de hogy miért jöttünk ide az nem. Még sokáig el lehettünk volna. Mérnökként dolgoztam. Aztán meg láttuk, hogy mennyi sötét vesz körül. Lenyúlnak bármit, aztán még örülnek is neki. OK. Ha így van, azt mondtuk minket ne alázzak meg azzal, hogy a népet hülyének nézik (a többséget joggal), és a maradékot lenézik, hogy el kell ezt viselni. Akkor mondtuk, hogy ezt játszák akivel akarják. Mi ebből kilépünk. Eltelt pár év, amíg ezt meg tudtuk szervezni.

nyuszigonosz 2014.10.26. 20:49:43

@Zoole[uk]: És még hozzáteszem, hogy már akkor, mikor idejöttem beszéltem németül. Szóval, már akkor sem "törtem" ...

Quercus a favágó 2014.10.26. 20:51:11

@Hari Seldon 2:

Hidd el ércsük mi Sütivel. Csak ennek a hülye, birka magyar népnek nem akar kelleni ez a Gyurcsány nevű szép, állásos fiatalember, az Istennek se. De ha az amcsik annyira szeretik, vihetik. Térítésmentesen.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 20:52:06

@wuaaa [nor]: Igyekszik az ember. Asszony szerint ha az állatvilágról van szó, akkor már most olyan vagyok mint egy bekapcsolva felejtett Discovery Channel. :)

SzZoole 2014.10.26. 20:54:23

@nyuszigonosz(D): nagy az Isten allat kertje:)))
Ezert nem is jarok sehova,ha haza megyek,csak a helyi kocsmaba,ott mar ismernek gyerekkorom ota es mindig jokat beszelgetunk:)))

i got my (törölt) 2014.10.26. 20:57:21

@macamuca [IHUN]: skócia? akkor tanuld meg az elevent, kelleni fog a liftezéshez... ;)
(ha nem érted, akkor ld. a mai youtube videot a skot akcentusrol)

Muscari 2014.10.26. 21:02:28

@pasztasuta: Hadd mutatkozzam be: furtos gyongyike vagyok, ahogy az avataromon is lathato. Kora tavaszi hagymas disz es erdei noveny.

Az ozsuta meg őzsuta akart lenni :-)

@diggerdriver: basszus, ugy felcsigaztatok, holnap veszek a torokoknel es fozok belole levest. Mar csorog a nyalam.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:09:18

@macamuca [IHUN]: Holnap olvasd vissza magadat. Azt, ahogy nekem ugrottál egy általad félremagyarázott mondat miatt. Hogy nem vagy képes túllépni a saját lelkiállapotodon és felismerni, hogy nem azt mondtam, hogy neked könnyebb. Ugyanis NEM RÓLAD SZÓL A POSZT. Bocs az ordításért, talán így átjön. Sőt, azt sem mondtam, hogy bárki kivándorlónak könnyebb. Azt mondtam, hogy könnyebb LEHET.

Hogy frusztrált vagy-e, nem tudhatom. A kommentedből (az első hozzám intézettből) számomra mindenesetre ez üvölt, meg a kurva nagy félelem. Remélem, tudod mit jelent a frusztrált. Nem sértő szó, ha még nem tűnt volna fel. Ha nem lettél volna frusztrált, vajon kimennél-e külföldre? Ha nem ezt érzed, akkor jó. (Egyébként érthető lenne ez is) A pitbull viselkedés nekem ezt mutatta.

Mindenesetre sok szerencsét kívánok neked és remélem minden reményed teljesül. Komolyan.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:10:21

@Hari Seldon 2: Nem politizálok kb 4 éve, amit most már kezdek sajnálni, mert fogalmam sincs, hogy éppen most mi baja van az EU-nak meg a mindenbe belepofázó USA-nak Orbánnal.

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:11:26

@Zoole[uk]:
Te mar gyerekkorodban kocsmaba jartal?

Azt ismered, hogy mit jelent az, hogy HELP?
"Hozz Egy Liter Palinkat"

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:12:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ne aggódj, azok sem tudják, akik az állásokat kiírják, aztán kertészmérnököt keresnek kerttervezéshez kertépítő mérnök helyett. Más jogosultsága van ennek, annak.

Taxomükke (UK) 2014.10.26. 21:14:23

@Muscari: Még ezt sem tudod? A Ferrari Pastaciutta nevű gépjármű a kedvence, csak nem tudta, hogy kell leírni, így lett pasztasuta.
:)))))
Vian, ugye.

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:15:02

@zöldeketbeszélek:
Ezt felejtsd el, hogy ki mire jogosult :-)
Ertesz a novenyekhez? Nem lesznek barnak, ha elsetalsz melletuk? Jol nez ki, ahogy leteszed oket?

Akkor fasza amit csinalsz :-)

SzZoole 2014.10.26. 21:17:24

@morsels: a bátyám es en köztem 11 év a korkülönbség igy aktív látogatója voltam a helyi "pub"-nak,volt lövöldözős videó játék flipper,rex asztal stb.

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 21:18:23

@nyuszigonosz(D): na most itt latszik, hogy sokszor csak ilyen felületkerdesekkel jönnek. Tölem pont most augusztusban kerezte egy regi ismerösöm, hogy eligazodok-e mar a nyelvben. (Ismeri az elöeletem! Az anyanyelvem a nemet!) Erre most mit lehet mondani?
Leri rola, hogy tul.keppen qrvara nem erdekli mivan velünk, csak hat kerdezni akart valamit.

i got my (törölt) 2014.10.26. 21:19:36

@zöldeketbeszélek:
"fogalmam sincs, hogy éppen most mi baja van az EU-nak meg a mindenbe belepofázó USA-nak Orbánnal. "

látod, ez a rövid mondat az oka annak, hogy sokan hagyják el magyaro.-t. mert olyan népek lakják, akikkel bármit meg lehet csinálni. mert aki minimálisan sem tájékozódik, azzal bármit meg lehet csinálni.
nem bántásból, inkább kicsit szomorúan írom.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.10.26. 21:20:20

@zöldeketbeszélek: a latin-amerikai tarsadalom teljesen mas felepitesu, mint az amerikai.Az utobbi individualista, az elobbi ennek az ellenkezoje.igy teljesen ertheto, ha nem erzik jol magukat.Ebbol azonban nem kovetkezik, hogy egyik jobb v.rosszabb, egyszeruen mas.

SzZoole 2014.10.26. 21:24:33

@morsels: a bátyám kb. veled egykorú '63-as születésű

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 21:26:21

@Zoole[uk]: zooleka, te is 74_es vagy? Legjobb evjarat nem?

SzZoole 2014.10.26. 21:28:18

@Der echte Weihnachtsmann: Ja,74 augusztus:)))
A nejem is '74-es,szerintem is jo évjárat;)))

nyuszigonosz 2014.10.26. 21:29:13

@Der echte Weihnachtsmann: Szerintem is sokan csak kérdeznek , hogy kérdezzenek. A válasz nem érdekli öket, én sem, de hát akkor is ugye szóltak hozzám. :-)

Amúgy már régóta nem csinálok problémát az ilyenekböl.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:29:57

@morsels: Ha csak rájuk nézek, megsárgulnak és összezsugorodnak...:).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:30:30

@Zsuzsi65: Az biztos, mindenesetre érdekes lehet vica-versa a beilleszkedés!

pasztasuta 2014.10.26. 21:30:37

@Muscari: Jaj most röhögök, bocsánat, mert mielőtt megkérdeztelek volna beraktam gugliba, és ki is dobta a megfejtést, de rögtön valami madárra asszociáltam, hogy ez is biztos olyan mint mondjuk a csilpcsalp füzike, de gondoltam azért rákérdezek, biztos ami tuti. :)

pasztasuta 2014.10.26. 21:30:37

@Taxomükke: Nemár, én meg rili elhittem neked, hogy van ilyen és csak én aki itt él nem tud róla, erre a zinternet mondja, hogy nem is... :))

33621 2014.10.26. 21:31:42

@Zoole[uk]: Erre Digger meg én azt mondanánk hogy , az 1964 a jobb.!!!!

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 21:31:42

@Zoole[uk]: mi detto, januar , holle anyo meg maga a Satan

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:31:56

@i got my: Mentségemül szolgáljon, hogy a gyerekszülésig kifejezetten aktívan politizáltam, utána meg elért a kismamák beszűkülése...de most már tervezem, hogy ismét felveszem a fonalat mert engem is idegesít, hogy nem vagyok képben.

SzZoole 2014.10.26. 21:34:58

@33621: mar vén trottyosok vagytok:)))
(Csak vicc volt)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 21:36:31

@33621: Miért? Utána még születtek emberek?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:36:37

@i got my:
Namost en tenyleg nem akarok ebbe nagyon belefolyni, de szerintem a 60-as evekben is nagyon sokan hagytak volna el az orszagot, ha olyan egyszeru lett volna, mint most.

Masreszt meg... valahol azert abban van igazsag, hogy egy orszag mar hadd legyen autonom, hozhassa meg a sajat donteseit. Persze a masik resze a dolognak meg az, hogy ha tartozik egy taborhoz es azok a dontesek, iranyvonalak, amiket hoznak, ellentetesek az adott tabor iranyvonalaval, akkor az gondot fog okozni.
Teljesen fuggetlenul Magyarorszagtol.

Az, amit most Orban csinal, az joval nagyobb hullamokat vet Magyarorszagon, mint a vilag tobbi reszen. Talan Europaban kicsit izgalmasabb, de szerintem az USA-t abszolut nem izgatja az, hogy mi lesz ebbol. Maximum geopolitkia ertelemben lehet erdekes, de annyira jelentektelen az egesz, hogy maximum politikai kommentatorok peldajakent hozzak fel.
(amit azert a nepesseg nagy resze ugyanugy nem nez, mint Magyarorszagon)

Persze az igazi kerdes az az, hogy a vilagban mindig is cserelodtek az erovonalak, leginkabb ugy, hogy haboruztak egymassal azok, akik a konfliktust nem tudtak feloldani.
Marpedig konfliktus az van most is, ez teny kerdese. Lehet ragozni azt, hogy miert, meg hogy az USA a rossz, meg a karvalytoke, de a lenyeg az akkor is az, hogy amig ez mehet, addig menni is fog. Ahogy ez volt az emberiseg tortenete soran sokszor.

Senki nem adja fel onmagatol a hatalmat. Ez van.

Ami nekem felnyomja a vernyomasom (igazabol nem, nem nyomja fel :-)) az az, amikor egy nepet elkezdenek birkazni, hogy miert nem csinal valamit, ami 'szerintuk' jo.

Es mi a lofaszt csinaljanak? Es ha tankok mennel a parlament ele, elzavarjak a mostani kormanyt, akkor szerinted mi lesz? A mostani problemak akkor sem fognak megoldodni.

bxf 2014.10.26. 21:38:00

Az elsohoz csak annyit, hogy en is mindig megkapom ezeket a kerdeseket. Es meg cifrabbakat is... egyszeruen kezelem: legkozelebb nem latogatom meg az ismeroseim... es azota sem.

Es meg egy a listad: altalaban 3 hetre utazom haza. Egy alkalommal hosszabb ideig maradtam. Kerdes: Mi van, nem volt jo Amerika?

Az indonez posztot irotol csak annyit szeretnek kerdezni, hogy hogyan sikerult a legszomjjal megbirkozni (nincs idom a blogot olvasni). Hany napig maradtatok fent, stb.

Koszi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.10.26. 21:38:40

@Zoole[uk]:
Csak hogy tudd...
A legszebb férfikorban vagyunk.
Egy tisztes őszes halánték...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:39:19

@zöldeketbeszélek:
Hat, az nem jo ajanlolevel :-)

De tenyleg. Itt nem szamit az, hogy te mire szakosodtal, hogy mi a teruleted.
A novenyek mosolyognak? Tudsz tervezni kertet? Akkor ne azzal foglalkozz, hogy a vegzettseged nem szo szerint ez, mert angliaban sem fogja erdekelni oket. Szerintem nem is fogjak erteni, hogy mi a kulonbseg.

2014.10.26. 21:39:22

@NIKI LAURA: Relatív, hogy kinek mit jelent a jól élni. Van, akinek a csillagok is kevesek lennének...

Hari Seldon 2 2014.10.26. 21:41:09

@zöldeketbeszélek:
Természetesen ok nélkül bántják szegényt. Nem is kell foglalkozni a politikával. Igazad is van. Főleg, ha nem a kedvenc csapat a legnépszerűbb nyugaton. (Természetesen Azerbajdzsánban akiknek kiadta a baltást, lehet hogy népszerű. Igaz, neki ez is csak egy "üzlet" volt, de ilyen aprósággal ne foglalkozzunk)
Egyébként most innen nézve most már "örülök" is hogy nyert 2010-ben, mert még viszonylag fiatalok vagyunk/voltunk, hogy ezt a kiköltözést megoldjuk.
Hiszen a népet többségét nézve, megszavazták volna máskor, ha nem 2010-ben akkor 2014-ben vagy 2018-ban, akkor meg már mi is nehezebben mozdultunk volna. Szóval még jó is hogy így alakult.

2014.10.26. 21:41:38

@diggerdriver: lassan szerepelhetsz a Jurassic parkban

SzZoole 2014.10.26. 21:43:02

@diggerdriver: de neked mar az egész fejed ősz ;)))

2014.10.26. 21:44:10

@zöldeketbeszélek: Nem hiszem, hogy találnánk olyan embert, aki mosolyogva mesélné el, hogy hány havi tartozás van a közművek felé. Igenis számít a pénz, csak nem úgy, ahogyan próbálják az emberek negatív színben feltüntetni az anyagias viselkedést. Pénzből élünk mindannyian, és ha nem lenne fontos, nem menne el innen ennyi ember. Azonban ezt nem szerencsés azzal összemosni, hogy csak a pénz számít ezeknek az embereknek.

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:44:41

@Zoole[uk]:
Ja, en 61-es vagyok.
De amikor en jartam kocsmaba, meg nem voltak video jatekok, bar lehet, hogy koran nosultem :-)

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 21:45:14

@Zoole[uk]: nem, ö a magyar. Gondolom ezert sokszor a heves vermerseklet.

2014.10.26. 21:45:58

@zöldeketbeszélek: "Ebben az esetben kulfoldre menni es ott dolgozni nem biztos, hogy faklyasmenet."

Így van. Nagyon kemény. Akkor is, ha hazavágysz, és akkor is, ha végre úgy érzed, hogy megszabadultál a magyar rögvalóságtól.

i got my (törölt) 2014.10.26. 21:46:11

@zöldeketbeszélek: hát, nem is tudom. lehet, hogy akkor nehezebb lesz a dolgod, ha látod, mi történik.
egy olyan országban, ahol az emberek többsége nem tudja, mi történik körülötte, vele, elviselhetőbb a nyájjal együtt boldog tudatlanságban leledzeni, mint látni, hogy az út a vágóhíd felé vezet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:47:01

@morsels: Ugy tudom, hogy nem mindegy. Arra gondolok, hogy a kepzesunk az alapok utan eleg erosen elvalik egymastol. En pld tervezhetek kertet amig szimplan a novenyekrol van szo, de mondjuk tamfalat mar nem, mert nem tanultunk statikat. A kerttervezok meg mondjuk nem csinaljsk meg egy szoloultetbeny komplett telepitesi es ultetvenyfenntsrtasi tervet mert nem tanultak. Persze van atjaras erosen.

SzZoole 2014.10.26. 21:47:54

@macamuca [IHUN]: jobb ha fel kötöd a gatyad/bugyit.Skotokal beszélgetni kb. olyan mint,ha Donald kacsaval beszelgetnel:)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 21:48:52

@wuaaa [nor]: Amúgy nem, de a Statoil-os és LBO-s overálokból már látom, hogy a jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy megtanuljak horgászni. :)

pasztasuta 2014.10.26. 21:49:35

@Taxomükke: Amúgy kezdem átérezni az elhamarkodott névválasztás súlyát.. Most bezzeg egy rakat menő név eszembe jut, úgy mint Hanyatló Nyugat, a Kapitalizmus Alkonya, stb..Na most már mindegy, ez van. :)))

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:52:19

@zöldeketbeszélek:
Namost en abszolut nem ertek hozza.... de nagyon meglepodnek, ha itt, vagy angliaban a kerteket gondozok kozott van olyan, akinek van olyan diplomaja, aminek koze van a novenyekhez.

Persze vannak kertet tervezok, de azok mellet osszezsugorodnak a falevelek, meg a technikusok nagy resze tudja, hogy hogyan kell fuvet vagni, vagy a papirjara az van irva, hogy ezen a telken ezt szord le ezzel a geppel, ebbol a zsakbol, ennyit.

Hidd el, nem azt akarom kicsive tenni, amit te vegeztel, hanem azt mondom, hogy ha ertesz a novenyekhez, akkor a kutyat nem fogja erteni, hogy neked mi a szakteruleted.

i got my (törölt) 2014.10.26. 21:52:43

@morsels:
"Es ha tankok mennel a parlament ele, elzavarjak a mostani kormanyt, akkor szerinted mi lesz? A mostani problemak akkor sem fognak megoldodni. "

szerintem sokan maradtak volna az országban, ha azt látják, hogy a dolgok jó irányba mennek. hogy van remény rá. most szerintem remény sincs. szerintem évről évre rosszabb a magyar demokrácia állapota, ez az igazán kétségbeejtő, nem az, hogy az ipari termelés, a gdp meg a bérek hogy alakulnak.

ha a probléma annyi lenne, hogy rosszul megy az országnak gazdaságilag (és külföldön sokkal többet lehet keresni), én szinte biztosan nem jöttem volna el, vagy legfeljebb azzal a szándékkal, hogy amit külföldön megtanulok, azt majd otthon kamatoztatom.

wuaaa 2014.10.26. 21:53:09

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Épp ezt akartam ajánlani ! Ha szeretnél egy bónuszpontot az életrajzodban, akkor vagy azt kell írnod, hogy horgászol, vagy az, hogy istenien készítesz halas-kajákat.. :))

SzZoole 2014.10.26. 21:55:51

@morsels: felénk volt,űrhajós lövöldözős

eagles 2014.10.26. 21:57:53

@zöldeketbeszélek:

A kérdés eldöntése folyamatban van.
Vagy az a baj vele, hogy van rajza sapka.
Vagy az,hogy nincs.
Vagy az, hogy volt, csak levette.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 21:58:28

@diggerdriver: "Csak hogy tudd...
A legszebb férfikorban vagyunk.
Egy tisztes őszes halánték...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))"

Ez nem feltétlen korfüggő. Én kb. 16 éves korom óta őszülök a halántékomon (genetikai hagyaték). Harmincas éveimre már egészen George Clooney-s leszek... sajnos ez csak a hajamra fog vonatkozni, másra nem. :D

De amúgy egyet értünk, a legszebb férfikorban vagyunk. Bár mindketten másik "legszebben". :D

wuaaa 2014.10.26. 21:58:29

Tudjátok mi volt műsoron a birodalmi m1-en amíg az utcán ezrek tüntettek?
Magyarország, szeretlek!

i got my (törölt) 2014.10.26. 21:59:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: sokan azt mondják, hogy a csend és a nyugalom miatt járnak ki pecázni. ehhez képest a videoban szereplő jóembereken mintha fülvédő lenne. ilyen hangosak a sirályok meg a nagy fregattmadarak? ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 21:59:31

@wuaaa [nor]: Hallod, ha ezen múlik akkor beöltözök akár sellőnek. Nekem mindegy, csak vegyenek fel. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 22:00:44

@i got my: Nem hiszem. :) A környezet, a ruhák és a logók alapján az egy offshore platform, szóval csak simán alap munkavédelmi felszerelés. :)

SzZoole 2014.10.26. 22:02:04

@Der echte Weihnachtsmann: semmi az égvilágon gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt:)
Egy született skót kb.ugy beszél mint Donald kacsa,nem lehet erteni őket:)))

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 22:03:09

@Zoole[uk]:
Hózentráger+gatyamadzag beszerezve :DDD
(pihenésképpen meg kiruccanok Londóniába, beszélgetni+sütizni... :D)

i got my (törölt) 2014.10.26. 22:04:37

@Zoole[uk]: na, most elárultad magad, innentől minden világos. szóval te már a donald kacsát se értetted nyolcévesen! ;) elmagyarázzuk?

TilosazA (UK) 2014.10.26. 22:06:43

@macamuca [IHUN]: Esőkabátot se hagyd otthon. :) Ernyővel nem sokat érsz ilyenkor. Te is jókor költözöl Skóciába, most kezd elég cudar idő lenni.... :)
Jövő nyáron már tényleg szeretnék ellátogatni oda.

SzZoole 2014.10.26. 22:06:48

@i got my: amennyire vissza emlékszem nem igazán:)))

i got my (törölt) 2014.10.26. 22:10:49

@Der echte Weihnachtsmann:
nekem meg ez:
hanyas vagy, '47-es?
www.youtube.com/watch?v=BXqFpf7Ngy4

de ezt ma mar alig erti valaki.

2014.10.26. 22:10:54

@Muscari: "es hogy a szolgaltatok fizetik, nem az emberek"

A birkákon kívül ki hiszi el ezt? De komolyan. :D

Shanarey 2014.10.26. 22:11:14

Hmmm

Mit kérdeznek tőlünk ha haza megyünk?
Ez örökzöld téma.
Én is utálom a hülye kérdéseket, és mivel december végét Magyarországon töltöm lesz nekem is lehetőségem ezt elviselni.

Sztrájk.
Amikor kitalálták, és amire kitalálták, jó ötlet volt, de ma már ez nem mindig jó ötlet. Régen azok sztrájkoltak akik a kizsákmányolás ellen akartak tenni, avagy az életkörülményeik javítása érdekében. ma már főleg azok sztrájkolnak akik a leginkább megszivathatják a lakosságot, repülésirányító vagy pilóta sztrájk, vasutas sztrájk, és a csúcs a Londoni metrósok akik úgy zsarolják ezzel a várost ahogy csak bírják.

A hegymászás, nem az én világom.

Muscari 2014.10.26. 22:12:13

@Taxomükke: ja tenyleg, most hogy mondod :-)

2014.10.26. 22:13:38

@QUERCUS: Épp ez a gond. A birka magyar népnek csak populista, demagóg politikus kell.

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 22:17:45

@Zoole[uk]:
Skóciába 5.-én, sütizni, na azt még nem tudom :)))

@TilosazA (UK):
igen, erre felhívtam a figyelmemet barátnőm is :))
Esernyő felejtős, esőkabátot kell venni.

2014.10.26. 22:18:55

@morsels: "Ami nekem felnyomja a vernyomasom (igazabol nem, nem nyomja fel :-)) az az, amikor egy nepet elkezdenek birkazni, hogy miert nem csinal valamit, ami 'szerintuk' jo.

Es mi a lofaszt csinaljanak? Es ha tankok mennel a parlament ele, elzavarjak a mostani kormanyt, akkor szerinted mi lesz? A mostani problemak akkor sem fognak megoldodni."

A szarjunk bele mindenbe, majd lesz valahogy hozzáállástól mi fog változni? Ugye ugye... :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 22:23:36

@i got my: kiraly!!! Imadtam Nagy Bando-t. Köszi a linket.
Hat a Mai igen fiatalok valoban nem ertik mar ezeket a poenokat. De a mi korunk egyik meghatarozo humoristaja volt, szerintem.
Hat a Koltai fele "illetekes elvtars"-ra emlekszel-e?

SzZoole 2014.10.26. 22:26:59

@Babette.: tan csak nem Te is?:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:28:52

@morsels: ok, hat tudod en csak az itthoni helyzetet ismerem. De amit irtal az nekem csak pozitiv lehet :-).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:30:36

@i got my: Azert most sem vagyok teljesen vak. Es nagyon sok mindent a sajat boromin is megerzek.

SzZoole 2014.10.26. 22:34:35

@Babette.: azert,mert a profil keped alapjan joval fiatalabbnak latszol:)))

Herr Géza 2014.10.26. 22:44:19

@Naschkatze (Mostindien / CH): Nocsak, Stuttgart? Mit csinál húgod errefelé????

i got my (törölt) 2014.10.26. 22:44:22

@Der echte Weihnachtsmann:
persze!
a másik kedvencem sándor györgy. itt pl. egy burda szabásmintát próbál térképnek használni:
www.youtube.com/watch?v=5ta5woeeQEE

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:47:00

@pasztasuta: es aki angol karacsonyi pudingot vagy panettonet ;-)?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:52:12

@wuaaa [nor]: azert van erzekuk az abszurd humorhoz, ezt meg kell hagyni XD!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 23:12:21

@zöldeketbeszélek:
Akkor beszéljünk a marhafaroklevesről vagy micsodáról. Elképzelni nem tudom mi lehet az és nem is vagyok benne biztos, hogy szeretném kipróbálni :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 23:13:24

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Szakállas nő után szakállas sellő?
Picit aggódom érted ;)

wuaaa 2014.10.26. 23:24:53

@Kövérmadár [swe]: Felül George Clooney, alul sellő. Most mi ezzel a bajod? Conchita Wurst karrierje inspirálta őt, na.

2014.10.26. 23:25:30

@zöldeketbeszélek: Lesd meg OV fb oldalát. :D

pasztasuta 2014.10.26. 23:30:52

@zöldeketbeszélek: Hú most tiszta karácsonyi hangulatom lett! De ha már így sütünk-főzünk: pandorora szavazok, nálam üti a panettonet (jó, a mákos bejglit azért nem..) ! ;)

Muscari 2014.10.26. 23:40:58

@macamuca [IHUN]: miért nem jó az ernyő? Én utálom az esőkabátot.
Mondjuk az ernyőt meg folyton elhagyjuk...

SzZoole 2014.10.26. 23:41:00

@Kövérmadár [swe]: hidd el,ha kostolnad,szeretned,nem beszelnek melle az oreg rajak:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 23:44:03

@Kövérmadár [swe]: pedig valojaban egy 'szimpla' marhahusleves...semmi halfele nincs benne ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 23:46:21

@pasztasuta: azt nem probaltam meg, de nem hagyom ki :). Csak persze meg kell sutni mert ezek a delikateszekben meregdragak. Na meg a hazi a tuti.

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 23:49:33

@Muscari:
A szél miatt (mármint barátnőm javallata, kintre, emiatt).
Van esernyőm, de nagyon ritkán használom, mert az egyik kezemet lefoglalja (ugye, tartani kell :D), inkább kapucnis átmeneti dzseki és kapucnis télikabát. Van egy gáláncsos télikabátom, annak nincs kapucnija, illetve amikor még nem kell dzseki, de esik az eső, na, olyankor kerül használatba vételre az ernyő.
Bónusz, hogy az esőkabátot sem szeretem, utoljára gyerekkoromban volt :)))))

Tudom-tudom, miért nem megyek inkább a Maldív-szigetekre....
(hmmm.... tényleg, inkább oda kéne mennem.... :DD)

2014.10.26. 23:57:33

@zöldeketbeszélek: Nem is azért. Amikor jöttek az első hírek az új adóról, voltak páran, akik örültek neki. Akkor tudatosult bennem igazából, hogy tényleg reménytelen ez az ország.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.27. 00:01:39

@Philosoraptor: Par hulyebol kovetkeztetted ki, hogy remenytelen az orszag? Akkor most mit gondolsz, hogy tele a Hosok tere tuntetokkel?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.27. 01:28:26

@morsels: gyerekkoromban pont így volt mindig a vasárnapi ebéd :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.27. 02:05:14

@i got my: na ezért nem emlékszem én már kb soha a jelszavaimra, mert egyre többször kell bele nagybetű meg szám meg anyámtyúkja. halál idegesítő. sikerült nemrég még az internetbankból is valahogy kicsukni magam :-(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.27. 02:55:53

@i got my: Áháháhááá, és mennyire így van... :D
Ilyenkor jönnek az olyan nicknevek (azokra is igaz ez) hogy minemfoglaltmég, meg hasonlovak... :-))))

2014.10.27. 03:07:09

@Muscari: Jol hangzik, es geriatriara is szakosodhat kesobb ha idosekkel szeret dolgozni! :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.27. 04:35:00

@Philosoraptor:

Költözzenek ki Nyugatra távol a családjuktól. Utána járassák tovább a szájukat hogy Nyugaton minden csodálatos. Te mikor indulsz?

2014.10.27. 05:08:45

@Naschkatze (Mostindien / CH): Tegnap nem volt netem este, nem értem, mi van a harmadiknál és miért fogom leköpni a monitort? DD

Sütemény1975 2014.10.27. 06:07:45

@Hari Seldon 2: szerinted erdekel barkit is, hogy usa mit csinal? Mist, hogy nem a libsi babjaik vannak hatalmon, probalkoznak. A te draga fletokad anno kiszes, komcsi volt, azota mar masik popsit talalt maganak mashogy amugy se ertenek, csak kulfoldi elvbarataikkal egyutt keresztbe tenni az orszagnak.
Nokias doboz csepp a tengerben. Senkit sem izgat. Az orszag tonkre tetele penzben nem kifejezheto.

Sütemény1975 2014.10.27. 06:12:24

@QUERCUS: vagy feladjuk franciaba is akar :))

Sütemény1975 2014.10.27. 06:16:22

@Zoole[uk]: a 74-es mar majdnem jo volt, de 75-re erett be igazan :))))))

Hari Seldon 2 2014.10.27. 06:31:18

@Sütemény1975:
Van egy olyan vicc, hogy
egy ember megy az autópályán és jönnek szemben.
Egyszer bemondja a rádió, hogy egy őrült szembe megy a forgalommal.
Megszólala:
Mit egy. Mind.

Egyébként meg ez régen nem a politikusokról szól, hanem egyszerű köztörvényes bűnözésről, amivel az egész világ előtt járatják le a népet. A például a jobbik szélsőségesebb, de azok legalább komolyan hiszik is amit mondanak. Ezek meg csak rablás miatt nyomatják a demagógiát.

Hari Seldon 2 2014.10.27. 06:33:28

@Sütemény1975:
Nem kell már ide.
Tartsátok csak meg.
Itt is vannak mindenfélék.
(Több ember, több politikus, nagyobb a választék.)

Hari Seldon 2 2014.10.27. 06:46:43

@Sütemény1975:
Ugyan, ki foglakozik Fletóval? Már politikai hulla.
Az hogy Orbán most Putyin hátsójában van, azt inkább nevezzük az ő esetében széles-látókörűségnek? - Jó nevezzük annak, hogy "zsebpénzért" gyorsan lezongorázta Paks2-t, meg a dél áramlatot.

(ami ellen úgy ágált. - akkor. - de persze az még nem volt neki jó biznisz akkor)

Sütemény1975 2014.10.27. 06:48:58

@Hari Seldon 2: hagyjuk.... majd a szemellenzod levetele utan folytatjuk.

FutureFry 2014.10.27. 06:50:39

@Mirjam2: Ha túl kíváncsi vagy beszédes a taxis tégy úgy mint Elane a Seinfeld-ben:
m.youtube.com/watch?v=w3kbfZ5_868

Egyébként a foglalkozás felől való érdeklődés tapasztalatom szerint elég elfogadott angolszász országokban (pl.: "So, what do you do?"), bár el tudom képzelni, hogy Magyarországon az ilyen jellegű kérdés kicsit más mögöttes tartalommal bír...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.27. 06:55:23

mondjuk én csak azt a logikát nem értem, hogy ha valaki rühelli Orbánt, az miért automatikusan Fletó-fan? az nem lehet, hogy a politikusok nagy többségétől azonnal masszív hányingert kap az ember?

Sütemény1975 2014.10.27. 07:01:48

@Dragonlady (now in Indonesia): automatikusan nem az. csak ha ervel melette. meg hat egyertelmuen sut HS2 szavaibol, hogy szimpatizal veluk. A becsulet bajnokaival.

2014.10.27. 07:30:15

@FutureFry: Persze hogy kerdezik 'what do you do', de csak bizonyos helyzetekben, pl. tolem taxisofor meg nem kerdezte UK-ben az biztos. Az meg a masik hogy nincsenek dobbent reakciok ha kiderul hogy valami elvont munkad van ami nem bolti elado peldaul. Illetve nem tudom azt vartak-e konkretan hogy bolti elado vagyok, de egyertelmuen fura, ertetlenkedo kommenteket kaptam ha valaszoltam a kerdesre. Kb. igy szokott kinezni:
-Taxis: Es hol dolgozol?
-En: Irodaban.
-T: Es mit csinalsz?
-En: (??? WTF?) Politikai kutato vagyok (peldaul, stb.).
-T: dobbent arc, meg ezer ertetlen kerdes, pl. 'magyar politika?', 'hol szerezted ezt az allast?' stb.

A legutobbi elmenyem meg az volt mikor cseh turistakkal talalkoztam Thaifoldon, mondom nekik magyar vagyok, kerdezik mit dolgozom, mondom angoltanar vagyok. Erre szabalyosan szemberohogott a pasi (komolyan!) es azt mondta hogy 'a Hungarian English teacher, that's funny!" :) Most erre mit mondjak? Mondjuk azert ramutattam hogy az angoltanarok nagy resze vilagszerte (igy valoszinuleg Csehorszagban is) nem angol.

FutureFry 2014.10.27. 07:48:36

@Mirjam2: A legjobb "dumpster diving" sztori amit hallottam:
cdn.themoth.org/wp-content/uploads/2014/01/130401_EliseHunter_OneWomansTrash.mp3

Bocs, de úgy tűnik nincs írásos változat. De csak öt perc. Ja és a Trader Joes's egy (nagyon jó!) amerikai élelmiszer áruházlánc.

FutureFry 2014.10.27. 08:08:15

@Réka ‎: @puhacica:
/off
Köszönöm a múltkori HDR-es fotópályázati háttérinfót!
/on

2014.10.27. 08:48:59

@zöldeketbeszélek: Ez a "pár" hülye fogja évről évre megszavazni majd a fideszt. Van egy 2 milliós táboruk.

Messze menő következtetést én nem vonnék le ebből a hatalmas megmozdulásból. Ha komolyan gondolták, akkor be lesz vezetve úgyis. Már pedig kurvára nem értenek semmihez, aminek köze lenne a gazdasághoz, szóval várható, hogy lesznek majd még új adók az elkövetkező években.

Amikor el kellett volna menni szavazni, akkor a többség otthon maradt. A magyar társadalom reménytelen, és ezért az ország is az. Szubjektív vélemény. :)

2014.10.27. 08:49:54

@házelőtthinta: Eldöntöttem, maradok. 80 ezerért jobb itthon dolgozni, a hazaszeretetből meg majd jól lakom. :D

2014.10.27. 08:50:59

@Sütemény1975: OV is kiszes volt, és most ők is megint kommunistát játszanak. Sajnos ilyen gané a magyar politikusi elit.

Taxomükke (UK) 2014.10.27. 08:51:18

@macamuca [IHUN]: Miért nem jösz inkább Dél-Angliába? Itt jóval kevesebb az eső.

pasztasuta 2014.10.27. 09:45:58

@zöldeketbeszélek: Elegge adja, majd meglatod, mondjuk hazit meg nem kostoltam, mert itt a supermercatoban nincs olyan aranyarban mint Magyarorszagon. Btw, multkor amikor megint eldobtam az agyam azon, hogy az olasz rendszer mennyire eletkeptelen, irtam is egy ilyen kis listat magamnak, hogy miert jo es miert nem annyira jo itt elni. Na, a kaja az elso helyen volt a pro erveknel, of korsz! :))

2014.10.27. 09:52:58

@morsels: @zöldeketbeszélek: En sem ertek a kertekhez, de meglepne ha az angolokat erdekelne milyen papirod van - barmirol. Inkabb az szokta erdekelni oket milyen tapasztalatod van, mihez ertesz; illetve mennyire tudod meggyozni oket hogy kepes vagy a munkara. Papirok szerintem max. olyan szinten erdeklik oket hogy sebeszorvos, vagy esetleg villanyszerelo; olyan dolgok ahol engedelyek kellenek, vagy potencialisan meghal valaki ha a dolgozo hibat kovet el. Egyebkent tapasztalat, egyeniseg, ami inkabb szamit.

SzZoole 2014.10.27. 11:46:58

@Babette.: ne szerenykedj,Te is tudod,hogy jol nezel ki:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.27. 11:56:29

@Zoole[uk]: én ezt csak remélni merem:) nőknél amúgy is eljön a kor, amikor jól néznek ki ugyan, de csak magukhoz képest:D

SzZoole 2014.10.27. 12:03:31

@Babette.: ne legy ennyire kritikus magadal szembe:)))
Ha a parod(embered)meg van veled elegedve es az O szemeben szep vagy es jol nezel ki,akkor mit szamit a masok velemenye,de ha mas ferfiak is dicsernek akkor az csak plusz bonusz.Epiti az onbizalmad:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.27. 12:07:33

@Zoole[uk]: ebben tökéletesen igazad van,
:)

Giddy Lamb 2014.10.27. 22:22:26

@charlieharper:
www.fakanaletterem.hu/

@puhacica:

A hagymakarikák és a mozarella rudacskák is mirelit, ha a csirkefalatkák is panírozott volt akkor az is mirelit.

markets.aviko.com/eu/en/product-range/snacks-and-appetizers/mozzarella-fingers/

Badeni_lakos 2014.10.31. 12:31:28

""
7. Mi a munkád? Takarítasz!?

(…) és egy gyors búcsúzás után az autóba ülve röhögök magamban, hogy ennek az embernek sincs fogalma ...
nem azért takarítok, mert nincs más meló, hanem azért mert szeretem és „megéri”.”
""
Gyors búcsú után Téged röhögnek ki kispajtás, mert kimész és a "legalja" munkát is elvállalod Egy olyan kamu szöveg mögé bújva, hogy:
"Lenne más meló is, de szereted" Miközben nem, mert ha lenne elismertebb munkakör is amibe dolgozhatnál, akkor már régen váltottál volna!
Ahhoz h rendes életszínvonalon tudj élni, az egész világon mindenhol ugyanazokat a magasabb hozzáadott értékű munkákat kellene tudnod ellátni / elvégezni.
(ami mind tudományos alapokon, felsőf. tanulmányokon nyugszik)
más munka (ilyen kétkezi kulimunka) nem éri meg, csak talán annak akinek abszolút nincs semmi más idehaza Magyarországon.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása