oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. október 26. 06:45,  Neked könnyű! Mennyit keresel? 642 komment

2014. október 26. 06:45 Határátkelő

Neked könnyű! Mennyit keresel?

A Magyarországon maradottak közül akad, aki önigazolásra vágyik (azaz hogy ostobaságot követ el, aki elmegy), aztán akad, aki némi biztatást vár a saját határátkeléséhez, és még sorolhatnánk, mi mindent kérdeznek (rosszabb esetben: vágnak a határátkelők fejéhez) azok, akik Magyarországon maradtak. Emellett megnézzük, milyen egy olasz sztrájk, és meglátogatjuk Indonézia második legmagasabb vulkánját.

fekete bárány.jpg

A Hóvarjú blog szerzője csak „fekete bárány hatásnak” nevezi azt, amikor az ember kiválik a tömegből, és a maga útját kezdi járni. Ennek aztán több következménye is van, például a „nyáj” többi tagja részéről felmerülő kérdések és megjegyzések formájában. Ezekből szedett össze egy csokorra valót.

1. Megéri kint lenni? Megérte? Osz' jó kint?

Erre mit tudsz mondani komolyan? Nem! Nem jó kint! Csak szeretem megnehezíteni az életem! Az élet nevű játékot csak is extra hard módban vagyok hajlandó játszani. Nincs is jobb mikor az ember szívatja magát. (…) Igazából, ha megkérdezik, akkor válaszolok, azt utálom csak, amikor egy valaki már negyedjére teszi fel a kérdést. (...)

2. Mennyit keresel (szabad megkérdezni)?

Egy igazi WTF kérdés! Utálom, de értékelem a kérdező őszinteségét, hogy nem terel, egyből bekérdez. Akit olyannak ismerek, hogy megtudhatja az összeget, annak elmondom. (...)

3. Neked könnyű!

Mert? Főleg akkor borulok el, amikor ezt olyan ember mondja, aki szintén onnan indult, mint én és azok a lehetőségek voltak előtt is, mint előttem. Nem! Nem könnyebb! Senkinek sem könnyebb a másiknál. (...)

4. Jól itt hagytál mindent (a hátad mögött)! Jól itt hagytál bennünket!

Igen, igen! Bár szerencsés voltam, hogy a város polgármesterével aláírhattam egy titkos paktumot, hogy én elhagyhatom a várost és az országot, de sajnálom, hogy az volt ennek a feltétele, hogy a többi 30 ezer embernek a városban kell maradnia minden körülmények között. :D Kérem szépen, fel kell emelni a seggünket és tenni a saját sorsunk érdekében. (...)

5. Hazajöttök? Mikor költöztök haza? Haza akartok költözni?

A kérdés, ami nem bosszant. A válasz pontosan az, hogy: Nem akarunk hazajönni. Utána viszont sokat gondolkodok, hogy milyen rossz, hogy ez a válasz. Hogy az országomban és a városomban olyan viszonyok uralkodnak, hogy nem akarok haza jönni-menni. (...)

6. Mit szól a család, hogy kint vagytok?

(…) Mit szólnának? Elfogadták, beletörődtek és amióta meglátogattak, szerintem örülnek is, hogy így döntöttem, ill. döntöttünk. Vissza nem akartak tartani, de persze, hogy aggódtak az elején.

7. Mi a munkád? Takarítasz!? Hát jobb, mint a semmi nem?

(…) Ilyenkor egy ázott veréb fejét felvéve halkan kinyögök egy: Ja! Hát ez van! mondatpárost és egy gyors búcsúzás után az autóba ülve röhögök magamban, hogy ennek az embernek sincs fogalma arról, hogy miket beszél. Nem értik meg, hogy nem azért takarítok, mert nincs más meló, hanem azért mert szeretem és „megéri”.”

Természetesen a válaszok ennél hosszabbak, szóval aki az egész posztot elolvasná, az kattintson ide, a kommentekben pedig várom, titeket milyen kérdésekkel és megjegyzésekkel szoktak bombázni…

Útmutató sztrájkhoz

Az embernek az a benyomása, hogy az olaszok előszeretettel sztrájkolnak, az Olaszmamma blog szerint ez Itáliában amolyan nemzetin sport. Lássuk, miként is zajlik ez a hétköznapokban!

„A jól szervezett sztrájk ismérve, hogy hétfőre vagy péntekre esik, hogy jól össze lehessen hangolni a hétvégével, és ne okozzon túl nagy traumát az átállás. (…) Rutinos sztrájkolók a sztrájk kezdete előtt negyedórával a biztonság kedvéért tartanak még egy cigarettaszünetet, majd amikor üt a sztrájk órája, tömegek özönlik el a kávéautomatát. (…)

A mi esetünkben ma a sztrájkolók a cég előtt napoztak, bagóztak és kávéztak kiélvezve az októberi vénasszonyok nyara valamennyi napsugarát. Hasznos azért egy-egy ilyen összeröffenés, legalább olyan munkatársakkal is találkozik az ember, akik másik emeleten dolgoznak, és lehet egymás nyakába borulni, hogy de rég is találkoztunk.

Tiltakozás végeztével a megfáradt sztrájkolók a mi esetünkben ebédszünettel zárták a jó hangulatú találkozót, amelynek akkor sikere volt, hogy jövő hétre megint összeszerveztek egyet.”

Sajnos a poszt nem túl hosszú (én szívesen olvastam volna sokkal részletesebben…), de akit érdekel a teljes írás, kattintson ide!

Ki a Jani a Rinjanin?

Szerencsére pár hónapos hallgatás után újjáéledt a Zol-Indonézia blog, és ha már így történt, rögtön született is rajta egy nagyon érdekes és jópofa írás a Gunung Rinjani (nem mellesleg: a maga 3726 méterével az ország második legmagasabb vulkánja) megmászásáról.

indonéz hegy.jpg

„A Rinjani tűzhányó (vagy tűzhányó-csoport?) a Balitól keletre lévő Lombokon található – konkrétan a sziget területének bő felét a hegy uralja. A lombok indonézül nem dús levélkoronát jelent, hanem erős paprikát – a helyi sasak törzs tagjai ugyanis szerfelett szeretik az embertelenül csípős ételeket. (...)

Lombok iszonyú gyors ütemben fejlődik. Erre a szigeten nemrég átadott nemzetközi reptér is rátesz vagy ezer lapáttal. Hogy Lombokból pár év múlva Bali/Thaiföld 2.0 lesz-e vagy megmarad Mindenki Különbejáratú Paradicsomának, még nem tudni. (...)

Hátizsákjaink nem éppen profi túrafelszereléssel voltak tele, sokkal inkább pálmaboros flakonokkal, ezért úgy határoztunk, profi szakemberekre bízzuk magunkat, ergo hordárt béreltünk.

A Rinjaniról tudni kell, hogy egy ravasz turistacsapda, igen nehezen mászható „egyénileg”. Indonézeknek még csak-csak, de fehérként szinte lehetetlen csak úgy odasétálni és nekivágni anélkül, hogy valami helyi guide-ot meg hordárt bérelne az ember, ezek ugyanis kartellszerűen összedolgoznak a parkőrökkel, akik egyszerűen nem engednek be turistákat a parkba „csak úgy”.

Szerencsére kaptunk egy fülest egy jó túraszervezőről, Suma bácsiról, akivel fél nap alatt letelefonáltunk meg leesemeseztünk mindent. Ez alatt a fél nap alatt a kiiundulási ár is lement kevesebb, mint a felére: nem, nem kell túravezető, csóró diákok vagyunk, elég két hordár 4 emberre, akiknél lesz nekünk sátor, hálózsák, matrac, kávé, keksz, meg némi meleg kaja és jókedv.

Az alkudozást és a kedvező árképzést némileg megkönnyítette, hogy Suma bá végig azt hitte, indonézekkel van dolga, nézett is egy nagyot, mikor személyesen találkoztunk, de nyelte a békát becsülettel. (...)

Vidám kis csapatunk kora délelőtt útnak is indult Sembalun-ból a Crater Rim felé. A két hordár iszonyú cuki pofa volt, és tényleg volt náluk sátor, hálózsák, matrac, kávé, keksz, meg némi meleg kaja. És jókedv is kerekedett, miután kaptak a pálmaborunkból.

A túra első másfél órája relatíve eseménytelen, erdőben, kisebb vízmosásokon át, termőföldek mentén kell gyalogolni, a terep itt még lapos, a Rinjani egyelőre csak a távolban tornyosul. Aztán csodálatos magasfüves pusztaság következik, és a hegy lassan éreztetni kezdi magát. Kb. itt van az első pihenőhely, még a civilizáció jeleivel – ideiglenes kocsmaszerűség is van, egy sátorponyva alól sört árulnak és törött gitárokon játszanak helyiek. Ja, és gépfegyveres zsaruk, akik a jegyet ellenőrzik. (...)

A második pihenőhelyig is elég könnyű a túra még, a harmadik felé azért már érezhető, hogy egy hegyen vagyunk. Aztán hirtelen meredek felfelé-menet lesz a program egész, míg el nem érjük a kráterperemet, ami a harmadik pihi hely „után” jön – pár óra keserves felfelé kúszás után.

A természet szép, de a Sembalun és a Crater Rim közt 1700 méteres szintkülönbséget lezúzni egy délután alatt az nem kis feladat, ha az ember nem elég harcedzett.

Persze a hordárok két kosarat a vállukon cipelve lazán nyargalásznak le-fel, mint a hegyi kecske, és közben mind cigizik meg széttaposott flip-flopban van. Röhögve előztek meg minket folyton, miközben mi sírtunk. (...)

indonéz hegy cikkbe.jpg

Dizájnos kis sátrakat vertünk hordáraink segítségével, majd a sötétség beálltával, mivel fáradtak voltunk, meg amúgy se volt túl sok mindent csinálni csillagbámuláson kívül, jó korán aludni tértünk. Nem véletlen, hiszen másnap hajnali 3 tájt neki kellett vágnunk a csúcsnak, hogy felérjünk napfelkeltére. (...)

Én ezen a ponton már igencsak erőm fogytán voltam, megvallom, az utolsó pár száz méteren olyan is volt, hogy összerogytam a fáradtságtól. Rendre ki kellett tűzzek magam elé kisebb célokat amolyan „checkpoint” gyanánt. (...)

Végül aztán elcsigázva bár, de csak felértünk a csúcsra napfelkelte környékére. A látvány és a teljesítmény okozta sikerélmény persze minden „szarért” kárpótolt. Találtunk egy eldobált indiai és indonéz zászlót, amiből pont össze tudtunk szerkeszteni egy magyar lobogót a történelmi pillanat megörökítéséhez.”

A poszt ennél természetesen sokkal bővebb, jó sok képpel, mindenképpen ajánlom, hogy olvassátok el (ide kattintva tehetitek meg), mert nagyon szórakoztató!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan lépünk át egy újabb határt közösen veletek, akkor kattints ide és olvasd el a posztot!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Olaszország Magyarország Anglia Nagy-Britannia Indonézia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr806833033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2014.10.26. 21:43:02

@diggerdriver: de neked mar az egész fejed ősz ;)))

2014.10.26. 21:44:10

@zöldeketbeszélek: Nem hiszem, hogy találnánk olyan embert, aki mosolyogva mesélné el, hogy hány havi tartozás van a közművek felé. Igenis számít a pénz, csak nem úgy, ahogyan próbálják az emberek negatív színben feltüntetni az anyagias viselkedést. Pénzből élünk mindannyian, és ha nem lenne fontos, nem menne el innen ennyi ember. Azonban ezt nem szerencsés azzal összemosni, hogy csak a pénz számít ezeknek az embereknek.

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:44:41

@Zoole[uk]:
Ja, en 61-es vagyok.
De amikor en jartam kocsmaba, meg nem voltak video jatekok, bar lehet, hogy koran nosultem :-)

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 21:45:14

@Zoole[uk]: nem, ö a magyar. Gondolom ezert sokszor a heves vermerseklet.

2014.10.26. 21:45:58

@zöldeketbeszélek: "Ebben az esetben kulfoldre menni es ott dolgozni nem biztos, hogy faklyasmenet."

Így van. Nagyon kemény. Akkor is, ha hazavágysz, és akkor is, ha végre úgy érzed, hogy megszabadultál a magyar rögvalóságtól.

i got my (törölt) 2014.10.26. 21:46:11

@zöldeketbeszélek: hát, nem is tudom. lehet, hogy akkor nehezebb lesz a dolgod, ha látod, mi történik.
egy olyan országban, ahol az emberek többsége nem tudja, mi történik körülötte, vele, elviselhetőbb a nyájjal együtt boldog tudatlanságban leledzeni, mint látni, hogy az út a vágóhíd felé vezet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 21:47:01

@morsels: Ugy tudom, hogy nem mindegy. Arra gondolok, hogy a kepzesunk az alapok utan eleg erosen elvalik egymastol. En pld tervezhetek kertet amig szimplan a novenyekrol van szo, de mondjuk tamfalat mar nem, mert nem tanultunk statikat. A kerttervezok meg mondjuk nem csinaljsk meg egy szoloultetbeny komplett telepitesi es ultetvenyfenntsrtasi tervet mert nem tanultak. Persze van atjaras erosen.

SzZoole 2014.10.26. 21:47:54

@macamuca [IHUN]: jobb ha fel kötöd a gatyad/bugyit.Skotokal beszélgetni kb. olyan mint,ha Donald kacsaval beszelgetnel:)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 21:48:52

@wuaaa [nor]: Amúgy nem, de a Statoil-os és LBO-s overálokból már látom, hogy a jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy megtanuljak horgászni. :)

pasztasuta 2014.10.26. 21:49:35

@Taxomükke: Amúgy kezdem átérezni az elhamarkodott névválasztás súlyát.. Most bezzeg egy rakat menő név eszembe jut, úgy mint Hanyatló Nyugat, a Kapitalizmus Alkonya, stb..Na most már mindegy, ez van. :)))

morsels (törölt) 2014.10.26. 21:52:19

@zöldeketbeszélek:
Namost en abszolut nem ertek hozza.... de nagyon meglepodnek, ha itt, vagy angliaban a kerteket gondozok kozott van olyan, akinek van olyan diplomaja, aminek koze van a novenyekhez.

Persze vannak kertet tervezok, de azok mellet osszezsugorodnak a falevelek, meg a technikusok nagy resze tudja, hogy hogyan kell fuvet vagni, vagy a papirjara az van irva, hogy ezen a telken ezt szord le ezzel a geppel, ebbol a zsakbol, ennyit.

Hidd el, nem azt akarom kicsive tenni, amit te vegeztel, hanem azt mondom, hogy ha ertesz a novenyekhez, akkor a kutyat nem fogja erteni, hogy neked mi a szakteruleted.

i got my (törölt) 2014.10.26. 21:52:43

@morsels:
"Es ha tankok mennel a parlament ele, elzavarjak a mostani kormanyt, akkor szerinted mi lesz? A mostani problemak akkor sem fognak megoldodni. "

szerintem sokan maradtak volna az országban, ha azt látják, hogy a dolgok jó irányba mennek. hogy van remény rá. most szerintem remény sincs. szerintem évről évre rosszabb a magyar demokrácia állapota, ez az igazán kétségbeejtő, nem az, hogy az ipari termelés, a gdp meg a bérek hogy alakulnak.

ha a probléma annyi lenne, hogy rosszul megy az országnak gazdaságilag (és külföldön sokkal többet lehet keresni), én szinte biztosan nem jöttem volna el, vagy legfeljebb azzal a szándékkal, hogy amit külföldön megtanulok, azt majd otthon kamatoztatom.

wuaaa 2014.10.26. 21:53:09

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Épp ezt akartam ajánlani ! Ha szeretnél egy bónuszpontot az életrajzodban, akkor vagy azt kell írnod, hogy horgászol, vagy az, hogy istenien készítesz halas-kajákat.. :))

SzZoole 2014.10.26. 21:55:51

@morsels: felénk volt,űrhajós lövöldözős

eagles 2014.10.26. 21:57:53

@zöldeketbeszélek:

A kérdés eldöntése folyamatban van.
Vagy az a baj vele, hogy van rajza sapka.
Vagy az,hogy nincs.
Vagy az, hogy volt, csak levette.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 21:58:28

@diggerdriver: "Csak hogy tudd...
A legszebb férfikorban vagyunk.
Egy tisztes őszes halánték...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))"

Ez nem feltétlen korfüggő. Én kb. 16 éves korom óta őszülök a halántékomon (genetikai hagyaték). Harmincas éveimre már egészen George Clooney-s leszek... sajnos ez csak a hajamra fog vonatkozni, másra nem. :D

De amúgy egyet értünk, a legszebb férfikorban vagyunk. Bár mindketten másik "legszebben". :D

wuaaa 2014.10.26. 21:58:29

Tudjátok mi volt műsoron a birodalmi m1-en amíg az utcán ezrek tüntettek?
Magyarország, szeretlek!

i got my (törölt) 2014.10.26. 21:59:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: sokan azt mondják, hogy a csend és a nyugalom miatt járnak ki pecázni. ehhez képest a videoban szereplő jóembereken mintha fülvédő lenne. ilyen hangosak a sirályok meg a nagy fregattmadarak? ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 21:59:31

@wuaaa [nor]: Hallod, ha ezen múlik akkor beöltözök akár sellőnek. Nekem mindegy, csak vegyenek fel. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.10.26. 22:00:44

@i got my: Nem hiszem. :) A környezet, a ruhák és a logók alapján az egy offshore platform, szóval csak simán alap munkavédelmi felszerelés. :)

SzZoole 2014.10.26. 22:02:04

@Der echte Weihnachtsmann: semmi az égvilágon gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt:)
Egy született skót kb.ugy beszél mint Donald kacsa,nem lehet erteni őket:)))

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 22:03:09

@Zoole[uk]:
Hózentráger+gatyamadzag beszerezve :DDD
(pihenésképpen meg kiruccanok Londóniába, beszélgetni+sütizni... :D)

i got my (törölt) 2014.10.26. 22:04:37

@Zoole[uk]: na, most elárultad magad, innentől minden világos. szóval te már a donald kacsát se értetted nyolcévesen! ;) elmagyarázzuk?

TilosazA (UK) 2014.10.26. 22:06:43

@macamuca [IHUN]: Esőkabátot se hagyd otthon. :) Ernyővel nem sokat érsz ilyenkor. Te is jókor költözöl Skóciába, most kezd elég cudar idő lenni.... :)
Jövő nyáron már tényleg szeretnék ellátogatni oda.

SzZoole 2014.10.26. 22:06:48

@i got my: amennyire vissza emlékszem nem igazán:)))

i got my (törölt) 2014.10.26. 22:10:49

@Der echte Weihnachtsmann:
nekem meg ez:
hanyas vagy, '47-es?
www.youtube.com/watch?v=BXqFpf7Ngy4

de ezt ma mar alig erti valaki.

2014.10.26. 22:10:54

@Muscari: "es hogy a szolgaltatok fizetik, nem az emberek"

A birkákon kívül ki hiszi el ezt? De komolyan. :D

Shanarey 2014.10.26. 22:11:14

Hmmm

Mit kérdeznek tőlünk ha haza megyünk?
Ez örökzöld téma.
Én is utálom a hülye kérdéseket, és mivel december végét Magyarországon töltöm lesz nekem is lehetőségem ezt elviselni.

Sztrájk.
Amikor kitalálták, és amire kitalálták, jó ötlet volt, de ma már ez nem mindig jó ötlet. Régen azok sztrájkoltak akik a kizsákmányolás ellen akartak tenni, avagy az életkörülményeik javítása érdekében. ma már főleg azok sztrájkolnak akik a leginkább megszivathatják a lakosságot, repülésirányító vagy pilóta sztrájk, vasutas sztrájk, és a csúcs a Londoni metrósok akik úgy zsarolják ezzel a várost ahogy csak bírják.

A hegymászás, nem az én világom.

Muscari 2014.10.26. 22:12:13

@Taxomükke: ja tenyleg, most hogy mondod :-)

2014.10.26. 22:13:38

@QUERCUS: Épp ez a gond. A birka magyar népnek csak populista, demagóg politikus kell.

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 22:17:45

@Zoole[uk]:
Skóciába 5.-én, sütizni, na azt még nem tudom :)))

@TilosazA (UK):
igen, erre felhívtam a figyelmemet barátnőm is :))
Esernyő felejtős, esőkabátot kell venni.

2014.10.26. 22:18:55

@morsels: "Ami nekem felnyomja a vernyomasom (igazabol nem, nem nyomja fel :-)) az az, amikor egy nepet elkezdenek birkazni, hogy miert nem csinal valamit, ami 'szerintuk' jo.

Es mi a lofaszt csinaljanak? Es ha tankok mennel a parlament ele, elzavarjak a mostani kormanyt, akkor szerinted mi lesz? A mostani problemak akkor sem fognak megoldodni."

A szarjunk bele mindenbe, majd lesz valahogy hozzáállástól mi fog változni? Ugye ugye... :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.10.26. 22:23:36

@i got my: kiraly!!! Imadtam Nagy Bando-t. Köszi a linket.
Hat a Mai igen fiatalok valoban nem ertik mar ezeket a poenokat. De a mi korunk egyik meghatarozo humoristaja volt, szerintem.
Hat a Koltai fele "illetekes elvtars"-ra emlekszel-e?

SzZoole 2014.10.26. 22:26:59

@Babette.: tan csak nem Te is?:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:28:52

@morsels: ok, hat tudod en csak az itthoni helyzetet ismerem. De amit irtal az nekem csak pozitiv lehet :-).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:30:36

@i got my: Azert most sem vagyok teljesen vak. Es nagyon sok mindent a sajat boromin is megerzek.

SzZoole 2014.10.26. 22:34:35

@Babette.: azert,mert a profil keped alapjan joval fiatalabbnak latszol:)))

Herr Géza 2014.10.26. 22:44:19

@Naschkatze (Mostindien / CH): Nocsak, Stuttgart? Mit csinál húgod errefelé????

i got my (törölt) 2014.10.26. 22:44:22

@Der echte Weihnachtsmann:
persze!
a másik kedvencem sándor györgy. itt pl. egy burda szabásmintát próbál térképnek használni:
www.youtube.com/watch?v=5ta5woeeQEE

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:47:00

@pasztasuta: es aki angol karacsonyi pudingot vagy panettonet ;-)?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 22:52:12

@wuaaa [nor]: azert van erzekuk az abszurd humorhoz, ezt meg kell hagyni XD!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 23:12:21

@zöldeketbeszélek:
Akkor beszéljünk a marhafaroklevesről vagy micsodáról. Elképzelni nem tudom mi lehet az és nem is vagyok benne biztos, hogy szeretném kipróbálni :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.10.26. 23:13:24

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Szakállas nő után szakállas sellő?
Picit aggódom érted ;)

wuaaa 2014.10.26. 23:24:53

@Kövérmadár [swe]: Felül George Clooney, alul sellő. Most mi ezzel a bajod? Conchita Wurst karrierje inspirálta őt, na.

2014.10.26. 23:25:30

@zöldeketbeszélek: Lesd meg OV fb oldalát. :D

pasztasuta 2014.10.26. 23:30:52

@zöldeketbeszélek: Hú most tiszta karácsonyi hangulatom lett! De ha már így sütünk-főzünk: pandorora szavazok, nálam üti a panettonet (jó, a mákos bejglit azért nem..) ! ;)

Muscari 2014.10.26. 23:40:58

@macamuca [IHUN]: miért nem jó az ernyő? Én utálom az esőkabátot.
Mondjuk az ernyőt meg folyton elhagyjuk...

SzZoole 2014.10.26. 23:41:00

@Kövérmadár [swe]: hidd el,ha kostolnad,szeretned,nem beszelnek melle az oreg rajak:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 23:44:03

@Kövérmadár [swe]: pedig valojaban egy 'szimpla' marhahusleves...semmi halfele nincs benne ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.26. 23:46:21

@pasztasuta: azt nem probaltam meg, de nem hagyom ki :). Csak persze meg kell sutni mert ezek a delikateszekben meregdragak. Na meg a hazi a tuti.

macamuca [IHUN] 2014.10.26. 23:49:33

@Muscari:
A szél miatt (mármint barátnőm javallata, kintre, emiatt).
Van esernyőm, de nagyon ritkán használom, mert az egyik kezemet lefoglalja (ugye, tartani kell :D), inkább kapucnis átmeneti dzseki és kapucnis télikabát. Van egy gáláncsos télikabátom, annak nincs kapucnija, illetve amikor még nem kell dzseki, de esik az eső, na, olyankor kerül használatba vételre az ernyő.
Bónusz, hogy az esőkabátot sem szeretem, utoljára gyerekkoromban volt :)))))

Tudom-tudom, miért nem megyek inkább a Maldív-szigetekre....
(hmmm.... tényleg, inkább oda kéne mennem.... :DD)

2014.10.26. 23:57:33

@zöldeketbeszélek: Nem is azért. Amikor jöttek az első hírek az új adóról, voltak páran, akik örültek neki. Akkor tudatosult bennem igazából, hogy tényleg reménytelen ez az ország.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.10.27. 00:01:39

@Philosoraptor: Par hulyebol kovetkeztetted ki, hogy remenytelen az orszag? Akkor most mit gondolsz, hogy tele a Hosok tere tuntetokkel?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.27. 01:28:26

@morsels: gyerekkoromban pont így volt mindig a vasárnapi ebéd :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.27. 02:05:14

@i got my: na ezért nem emlékszem én már kb soha a jelszavaimra, mert egyre többször kell bele nagybetű meg szám meg anyámtyúkja. halál idegesítő. sikerült nemrég még az internetbankból is valahogy kicsukni magam :-(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.10.27. 02:55:53

@i got my: Áháháhááá, és mennyire így van... :D
Ilyenkor jönnek az olyan nicknevek (azokra is igaz ez) hogy minemfoglaltmég, meg hasonlovak... :-))))

2014.10.27. 03:07:09

@Muscari: Jol hangzik, es geriatriara is szakosodhat kesobb ha idosekkel szeret dolgozni! :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.10.27. 04:35:00

@Philosoraptor:

Költözzenek ki Nyugatra távol a családjuktól. Utána járassák tovább a szájukat hogy Nyugaton minden csodálatos. Te mikor indulsz?

2014.10.27. 05:08:45

@Naschkatze (Mostindien / CH): Tegnap nem volt netem este, nem értem, mi van a harmadiknál és miért fogom leköpni a monitort? DD

Sütemény1975 2014.10.27. 06:07:45

@Hari Seldon 2: szerinted erdekel barkit is, hogy usa mit csinal? Mist, hogy nem a libsi babjaik vannak hatalmon, probalkoznak. A te draga fletokad anno kiszes, komcsi volt, azota mar masik popsit talalt maganak mashogy amugy se ertenek, csak kulfoldi elvbarataikkal egyutt keresztbe tenni az orszagnak.
Nokias doboz csepp a tengerben. Senkit sem izgat. Az orszag tonkre tetele penzben nem kifejezheto.

Sütemény1975 2014.10.27. 06:12:24

@QUERCUS: vagy feladjuk franciaba is akar :))

Sütemény1975 2014.10.27. 06:16:22

@Zoole[uk]: a 74-es mar majdnem jo volt, de 75-re erett be igazan :))))))

Hari Seldon 2 2014.10.27. 06:31:18

@Sütemény1975:
Van egy olyan vicc, hogy
egy ember megy az autópályán és jönnek szemben.
Egyszer bemondja a rádió, hogy egy őrült szembe megy a forgalommal.
Megszólala:
Mit egy. Mind.

Egyébként meg ez régen nem a politikusokról szól, hanem egyszerű köztörvényes bűnözésről, amivel az egész világ előtt járatják le a népet. A például a jobbik szélsőségesebb, de azok legalább komolyan hiszik is amit mondanak. Ezek meg csak rablás miatt nyomatják a demagógiát.

Hari Seldon 2 2014.10.27. 06:33:28

@Sütemény1975:
Nem kell már ide.
Tartsátok csak meg.
Itt is vannak mindenfélék.
(Több ember, több politikus, nagyobb a választék.)

Hari Seldon 2 2014.10.27. 06:46:43

@Sütemény1975:
Ugyan, ki foglakozik Fletóval? Már politikai hulla.
Az hogy Orbán most Putyin hátsójában van, azt inkább nevezzük az ő esetében széles-látókörűségnek? - Jó nevezzük annak, hogy "zsebpénzért" gyorsan lezongorázta Paks2-t, meg a dél áramlatot.

(ami ellen úgy ágált. - akkor. - de persze az még nem volt neki jó biznisz akkor)

Sütemény1975 2014.10.27. 06:48:58

@Hari Seldon 2: hagyjuk.... majd a szemellenzod levetele utan folytatjuk.

FutureFry 2014.10.27. 06:50:39

@Mirjam2: Ha túl kíváncsi vagy beszédes a taxis tégy úgy mint Elane a Seinfeld-ben:
m.youtube.com/watch?v=w3kbfZ5_868

Egyébként a foglalkozás felől való érdeklődés tapasztalatom szerint elég elfogadott angolszász országokban (pl.: "So, what do you do?"), bár el tudom képzelni, hogy Magyarországon az ilyen jellegű kérdés kicsit más mögöttes tartalommal bír...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.10.27. 06:55:23

mondjuk én csak azt a logikát nem értem, hogy ha valaki rühelli Orbánt, az miért automatikusan Fletó-fan? az nem lehet, hogy a politikusok nagy többségétől azonnal masszív hányingert kap az ember?

Sütemény1975 2014.10.27. 07:01:48

@Dragonlady (now in Indonesia): automatikusan nem az. csak ha ervel melette. meg hat egyertelmuen sut HS2 szavaibol, hogy szimpatizal veluk. A becsulet bajnokaival.

2014.10.27. 07:30:15

@FutureFry: Persze hogy kerdezik 'what do you do', de csak bizonyos helyzetekben, pl. tolem taxisofor meg nem kerdezte UK-ben az biztos. Az meg a masik hogy nincsenek dobbent reakciok ha kiderul hogy valami elvont munkad van ami nem bolti elado peldaul. Illetve nem tudom azt vartak-e konkretan hogy bolti elado vagyok, de egyertelmuen fura, ertetlenkedo kommenteket kaptam ha valaszoltam a kerdesre. Kb. igy szokott kinezni:
-Taxis: Es hol dolgozol?
-En: Irodaban.
-T: Es mit csinalsz?
-En: (??? WTF?) Politikai kutato vagyok (peldaul, stb.).
-T: dobbent arc, meg ezer ertetlen kerdes, pl. 'magyar politika?', 'hol szerezted ezt az allast?' stb.

A legutobbi elmenyem meg az volt mikor cseh turistakkal talalkoztam Thaifoldon, mondom nekik magyar vagyok, kerdezik mit dolgozom, mondom angoltanar vagyok. Erre szabalyosan szemberohogott a pasi (komolyan!) es azt mondta hogy 'a Hungarian English teacher, that's funny!" :) Most erre mit mondjak? Mondjuk azert ramutattam hogy az angoltanarok nagy resze vilagszerte (igy valoszinuleg Csehorszagban is) nem angol.

FutureFry 2014.10.27. 07:48:36

@Mirjam2: A legjobb "dumpster diving" sztori amit hallottam:
cdn.themoth.org/wp-content/uploads/2014/01/130401_EliseHunter_OneWomansTrash.mp3

Bocs, de úgy tűnik nincs írásos változat. De csak öt perc. Ja és a Trader Joes's egy (nagyon jó!) amerikai élelmiszer áruházlánc.

FutureFry 2014.10.27. 08:08:15

@Réka ‎: @puhacica:
/off
Köszönöm a múltkori HDR-es fotópályázati háttérinfót!
/on

2014.10.27. 08:48:59

@zöldeketbeszélek: Ez a "pár" hülye fogja évről évre megszavazni majd a fideszt. Van egy 2 milliós táboruk.

Messze menő következtetést én nem vonnék le ebből a hatalmas megmozdulásból. Ha komolyan gondolták, akkor be lesz vezetve úgyis. Már pedig kurvára nem értenek semmihez, aminek köze lenne a gazdasághoz, szóval várható, hogy lesznek majd még új adók az elkövetkező években.

Amikor el kellett volna menni szavazni, akkor a többség otthon maradt. A magyar társadalom reménytelen, és ezért az ország is az. Szubjektív vélemény. :)

2014.10.27. 08:49:54

@házelőtthinta: Eldöntöttem, maradok. 80 ezerért jobb itthon dolgozni, a hazaszeretetből meg majd jól lakom. :D

2014.10.27. 08:50:59

@Sütemény1975: OV is kiszes volt, és most ők is megint kommunistát játszanak. Sajnos ilyen gané a magyar politikusi elit.

Taxomükke (UK) 2014.10.27. 08:51:18

@macamuca [IHUN]: Miért nem jösz inkább Dél-Angliába? Itt jóval kevesebb az eső.

pasztasuta 2014.10.27. 09:45:58

@zöldeketbeszélek: Elegge adja, majd meglatod, mondjuk hazit meg nem kostoltam, mert itt a supermercatoban nincs olyan aranyarban mint Magyarorszagon. Btw, multkor amikor megint eldobtam az agyam azon, hogy az olasz rendszer mennyire eletkeptelen, irtam is egy ilyen kis listat magamnak, hogy miert jo es miert nem annyira jo itt elni. Na, a kaja az elso helyen volt a pro erveknel, of korsz! :))

2014.10.27. 09:52:58

@morsels: @zöldeketbeszélek: En sem ertek a kertekhez, de meglepne ha az angolokat erdekelne milyen papirod van - barmirol. Inkabb az szokta erdekelni oket milyen tapasztalatod van, mihez ertesz; illetve mennyire tudod meggyozni oket hogy kepes vagy a munkara. Papirok szerintem max. olyan szinten erdeklik oket hogy sebeszorvos, vagy esetleg villanyszerelo; olyan dolgok ahol engedelyek kellenek, vagy potencialisan meghal valaki ha a dolgozo hibat kovet el. Egyebkent tapasztalat, egyeniseg, ami inkabb szamit.

SzZoole 2014.10.27. 11:46:58

@Babette.: ne szerenykedj,Te is tudod,hogy jol nezel ki:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.27. 11:56:29

@Zoole[uk]: én ezt csak remélni merem:) nőknél amúgy is eljön a kor, amikor jól néznek ki ugyan, de csak magukhoz képest:D

SzZoole 2014.10.27. 12:03:31

@Babette.: ne legy ennyire kritikus magadal szembe:)))
Ha a parod(embered)meg van veled elegedve es az O szemeben szep vagy es jol nezel ki,akkor mit szamit a masok velemenye,de ha mas ferfiak is dicsernek akkor az csak plusz bonusz.Epiti az onbizalmad:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.27. 12:07:33

@Zoole[uk]: ebben tökéletesen igazad van,
:)

Giddy Lamb 2014.10.27. 22:22:26

@charlieharper:
www.fakanaletterem.hu/

@puhacica:

A hagymakarikák és a mozarella rudacskák is mirelit, ha a csirkefalatkák is panírozott volt akkor az is mirelit.

markets.aviko.com/eu/en/product-range/snacks-and-appetizers/mozzarella-fingers/

Badeni_lakos 2014.10.31. 12:31:28

""
7. Mi a munkád? Takarítasz!?

(…) és egy gyors búcsúzás után az autóba ülve röhögök magamban, hogy ennek az embernek sincs fogalma ...
nem azért takarítok, mert nincs más meló, hanem azért mert szeretem és „megéri”.”
""
Gyors búcsú után Téged röhögnek ki kispajtás, mert kimész és a "legalja" munkát is elvállalod Egy olyan kamu szöveg mögé bújva, hogy:
"Lenne más meló is, de szereted" Miközben nem, mert ha lenne elismertebb munkakör is amibe dolgozhatnál, akkor már régen váltottál volna!
Ahhoz h rendes életszínvonalon tudj élni, az egész világon mindenhol ugyanazokat a magasabb hozzáadott értékű munkákat kellene tudnod ellátni / elvégezni.
(ami mind tudományos alapokon, felsőf. tanulmányokon nyugszik)
más munka (ilyen kétkezi kulimunka) nem éri meg, csak talán annak akinek abszolút nincs semmi más idehaza Magyarországon.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása