oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 17. 06:49,  Itt csak összefogás van 282 komment

2014. június 17. 06:49 Határátkelő

Itt csak összefogás van

Mostanában több fórumon is olvashattatok a London Angels HC – női kézilabda csapatról. Lehet, hogy a Londonban élők közül vannak, akiknek személyes élményeik is vannak az Angyalokkal kapcsolatban. A csapat különlegessége, hogy szánt szándékkal csupa magyar tagja van, magyarul zajlanak az edzések is, viszont a meccseket az angol csapatok között nyerik, méghozzá egyre többet. Olyannyira, hogy ősztől már az angol bajnokság első osztályában játszanak. Én most egy kicsit személyesebb oldalról szeretném megközelíteni az angliai magyar kézilabdásokat, ha minden jól megy, akár sorozatban, ha a lányok is vállalkoznak rá. A sort pedig az egyetlen nem női taggal, a csapat létrehozójával, vezetőedzőjével, Kondor Gáborral készült interjúval kezdem.

harc.jpg

(Fotó: Krányik Attila)

„- Hogy kerültél ki Angliába? Hogy jött a kézilabdacsapat ötlete?

2011 augusztusában érkeztem Londonba, egy személyes csalódásom volt Magyarországon és úgy gondoltam, új életet kezdek. Meg is történt, de közel sem volt egyszerű, aki élt már külföldön, tudja, miről beszélek. De sikerült, és mostanra szép kerek életem alakult ki, amelyben ugyan még van egy kicsi űr, de remélem ez is hamarosan betöltődik.

A csapat ötlete 2012 októberében fogalmazódott meg bennem, a London Angels HC csapata 3 hónap kemény munka eredményeképpen született meg. Rengeteg segítőtársam volt ebben: gondolok itt a kezdetek óta velem együtt dolgozó Szántó Andreára, és a csapat serényebb tagjaira, akik a megszületés óta folyamatosan szinte nap mint nap dolgoznak a klub fejlődésén és előrelépésén.

- Hogyan sikerült verbuválni a csapatot, hogyan fér bele az életükbe a kézi, a meccsek, mit jelent a közösség, gondolom, mindenki munka mellett csinálja?

A csapatot elsőként a Facebook-ról toboroztam, utána a Londonfalva megosztotta a kérőlevelemet és már özönlöttek is a játékosok. Volt olyan nap hogy 50 emailt kaptam. 2013 januárjában jöttek a legtöbben, de az első edzésünk 2013 február 5.-én volt, hiszen a csapatnak biztosítani kellett a felszerelést, a csarnokot.

A lányok mindezt munka mellett hobbiból, a kézilabda szeretetéért csinálják, és ami a legfontosabb, most már egymásért küzdenek, és szívüket-lelküket beleteszik abba, hogy győztesen vonuljanak le a pályáról.

- Kifejezetten magyar közösség, szurkolótábor gyűlt köré, vagy vannak köztük angolok, esetleg más nemzetek tagjai is?

A szurkolótábort főként kollégák, barátok, rokonok, ismerősök alkotják, ők értelemszerűen többségükben magyarok, de vannak, akiknek a helyi kollégái is eljönnek megnézni a csapatot.

- Mennyire sikerül a keretet állandónak megtartani?

A csapat állandó, hiszen mindenki itt él kint, főként Londonban. Ugyanakkor akadnak változások is, hiszen az edzések és a meccsek munka mellett elég nagy terhet jelentenek a lányoknak. Némelyikük vendéglátásban dolgozik és elég nehéz az estéket vagy a hétvégéket szabaddá tenni, de a többség meg tudja oldani.

(Fotók: Krányik Attila)

- Hogyan fogadták az Angels-t az angol csapatok, mennyire nehéz klubot vinni Angliában?

A csapatot nagyon jól fogadták. Az első két edzőmérkőzésen, amikor a nyilvánosság elé léptünk, az ellenfél vezetői is csak pozitívan nyilatkoztak. Hogy mennyire nehéz klubot vezetni Angliában? Hát, nem mondanám könnyűnek. Amikor megalakultunk, akkor azért volt nehéz, most pedig, mióta jönnek az eredmények, és fejlődik a csapat, bővül a klub, az egyre több feladat nem könnyíti meg az életünket. A feladatok ellátásában nagyon nagy segítségemre vannak a klub tisztviselői, akik precízen, pontosan és lelkesen támogatják a csapatot munkájukkal, szabadidőt és energiát nem kímélve.

- Mekkora jelentősége van annak, hogy teljesen magyar a csapat?

Szerintem nagyon nagy. Hiszen kuriózum, hungarikum az, hogy kis hazánktól távol nem csak lelkes, de sikeres csapat alakulhatott. Ráadásul egyre nagyobb céljaink vannak, amelyeknek elérése másfél évvel ezelőtt még igen távolinak tűnt. De hiszünk abban, amit csinálunk, és kitartunk az álmaink mellett.

- Hová szeretnéd eljuttatni a csapatot? Gondoltad volna az elején, hogy idáig jutnak?

Büszke vagyok a csapatra és jogos az idei sorozat ünneplése, de én még nem vagyok elégedett, mármint magammal. Elégedett majd akkor leszek, ha ezt a csapatot nemzetközi kupába tudom vezetni, ahhoz pedig nem kisebb feladat áll előttünk mint hogy bezsebeljük az angol bajnoki címet. Már ez önmagában nagy szó, de a bajnok automatikusan indulhat az EHF kupában, és nekem ez az álmom. Ezért küzdök és hajtok, addig csinálom, míg egyszer el nem érem. Az elején még nem gondoltam volna, de most már tudom, sokkal több van ebben a csapatban, mint ami idén kijött, csak elő kell csalogatni és a jövő évi bajnokság erre nagyon is inspiráló lehet.

bögre.jpg

(Kép forrása: Gábor Szilvia)

- Összehozza-e a határátkelőket egy ilyen csapat, akik köré büszkén oda lehet gyűlni? Sokszor nálunk, a blogon is elég kritikus hangokat lehet hallani a magyar közösségekről.

Mindenféleképpen összehozza, elég csak megnézni a mérkőzéseinket, hogyan buzdítják a lelkes szurkolók a csapatunkat. A magyar nagykövetségen tartott fogadáson is minden egyes cég odajött és gratulált a kezdeményezéshez és a sikerekhez. Mindenki felnéz ránk, és sok embertől hallom, hogy igen, ebben látnak fantáziát, érdemes és kell is foglalkozni ezzel. Itt nincs érdekellentét, itt csak összefogás létezik.

- Ha lesz vegyes csapat, azzal nem veszít az identitásából?

Szerintem mindenképp veszítene, de ettől még távol állunk. Jó, mondjuk ha az idén a játéktól visszavonult Raphaelle Tervel odajönne hozzánk és megkérdezné, hogy csatlakozhat-e a csapathoz levezetésként, biztos nem mondanék neki nemet.

- Milyen körülmények között működik a csapat? Hogyan kell elképzelni egy felkészülést, a felszerelés beszerzését, az utazásokat a meccsekre?

A klub működtetése egész embert kívánó feladat lenne. Sokszor éjszakákon keresztül fent vagyok, hogy elkészüljek mindennel időben. Szeretem a pontosságot és nem szeretek késni. Rend a lelke mindennek. De a mérkőzések és az edzések csak egy részét teszik ki a klub feladatainak. A feladatok közel háromnegyede háttérmunka és szervezés.

Ezek azok a dolgok, amikről sokan nem tudnak, hogy mennyi energiát fektetünk bele a dolgokba, hogy idáig jutottunk. Az edzéskörülmények jelenleg jók, hiszen egy szép csarnokban edzhetünk, ahol a csapatnak a labdák biztosítottak, a mezeket saját maguknak veszik a játékosok, és a nevezések, regisztrációk is jelenleg még így működnek.

A szponzori pénzek csupán a klub költségvetésének a 10-15%-át fedezik. A terembérlet nagyon drága, a mérkőzések költségei nem kevésbé, és jövőre még az utazással is számolnunk kell.

Ha ez a csapat azon feltételek mellett készülhetne, mint az otthoni profi klubok, mi is esélyesként indulhatnánk az EHF-kupában. Nem kell sok hozzá, hiszen minden feltétel megvan: a játékosok és a személyzet adott, a klub elkészült, a lehetőség is előttünk, hiszen ott állunk az első osztály kapujában, már csak arra várunk, hogy valaki felfedezze a nagy lehetőséget ebben a csapatban és ki tudjunk bontakozni.

 A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London London Angels Kondor Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr406307575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.17. 19:46:24

@Mirjam2: Nekem semmi bajom, köszönöm, néha kicsit egyedül érzem magam váltani tudnék, versenyképes szakmám van (IT).

Úgy tudom, hogy neked külföldi férjed van (ír asszem), így tényleg nagyon könnyű beilleszkedni, mert a nyelvet tökéletesen tudod és az angolszász kultúrát is megismered, felveszed a szokásokat, satöbbi. Tudom, hogy most valahol a közel-keleten vagy, nem arról szól az, amit mondani akarok.

Arról van szó, hogy az átlagos magyar kivándorló nem illeszkedik be sehogyan sem a helyiek közé. Te különleges vagy több szempontból is, a férjed és amiatt, h nem Angliában vagytok.

Kérlek nézd meg az Angliában maradt és megismert magyar ismerőseidet, hogy mennyien járnak össze angolokkal (angol férj -magyar feleség nem ér!).

@Herr Géza: gratulálok, ha neked sikerült, szerintem egyedi eset vagy. Bár a sok, akár 10+ éves német tartózkodásoddal és ottani egyetemmel te sem számítasz átlagos kivándorlónak.

@Whave: ez a legfontosabb: " leszamitva, hogy hianyzik a barati kor es/vagy a csalad,".

Ez hiányzik nekem is plusz a kultúra a politika nélkül. Vagy kívülállóként tervezed leélni az életed a köv. ca. 40 évben (munka-alvás-magyar blogok és barátok kombinációja), mint sok más magyar külföldön, mert Angliában nagyon nehéz új, tartós és igényes kapcsolatokat kialakítani.

@Th's child: én szeretnék osztrák barátokat, de lehetetlen velük vegyülni és ezt eddig az összes magyar és külföldi itteni megerősítette. Kivétel a beházasodás nőként.
Éppen azért, mert nem akarok egy burokban élni a következő 40-50 évben pár magyar kényszerbaráttal, akiket éppen itt találtam.

Amúgy akik olyan rettenetesen jól érzik magukat külföldön, nem magányosak, mint én vagy Hinta, illetve van családjuk, baráti körük és minden szuper, azok miért jönnek a határátkelő blogra kommentelni a saját népük, a magyarok közé?

Tudom, hogy soha senki nem fogja elismerni, hogy igazam van, mert magáról senki nem ismeri el, hogy rossz neki valami külföldön vagy hiányzik valami. Azt ugye nem illik.

Ez a poén az egészben, hogy éppen azzal, hogy itt vagytok és nap mint nap egymás lelkét ápoljátok/poénkodtok/visszautaltok fórumtársatokra/megbeszéltek ezt-azt, pont ezzel van bizonyítva, amit ismétlek, hogy hiányzik nektek a magyar társaság, a nyelv, a kultúra.

Én otthon soha nem fórumoztam, ki volt elégítve a társas kapcsolatigényem teljes mértékben. Mivel itt ez leszűkült, így maradnak a blogok. Fáj az igazság, de kíváncsi lennék, hogy ki az, aki a kimenése után kezdett keményen fórumozni/blogolni (azaz pótolni a valós emberi kapcsolatait).

Ezek a virtuális terek a valós emberi viszonyok pótlói, nem igaziak, de mégis megadják az érzést, mintha. Pont, mint a facebook (ott még jobbnak is tüntethetjük fel magunkat).

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.17. 19:57:18

@Kövérmadár [swe]: letiltottál volna facebookon? :-))))) elküldtem oda a linket.
@Lukas Meier: én spec azért is jövök ide kommentelni, mert ennyire azért hiányzik a magyar nyelv / közösség. nem kell ám választani, hogy csak külföldiek vagy csak magyarok. belefér mindkettő.
hogy mi rossz és mi hiányzik? pl nagyon hiányoznak a hosszú nyári nappalok (az egyenljtőhöz közel lemegy a nap este 7-kor legkésőbb). néha nagyon rossz ennyire távol lenni a családtól, igen. rossz, hogy mekkora macera új útlevelet igényelni, ha nincs konzulátus abba az országban, ahol vagyok. rossz volt nagyon a családom nélkül kórházba kerülni, nagyon betegnek lenni (ott voltak a barátaim, de abban az állapotban az anyukám kellett volna). rossz olykor,hogy nincsenek igazi papír könyveim magyarul, néha talán jó lenne olvasni. nincs kakaóscsiga. néha nagyon elegem van a melegből, de a hideg se hiányzik, nekem a szubtróusi éghajlat lenne ideális. nemtom, nekem tényleg nem hiányzik sokminden.
én Mo-n még többet fórumoztam :-) ott se voltak már emberi kapcsolataim ezekszerint :-))))
elhiszem, hohy nem érzed jól magad, tényleg. de olyat nem lehetne, hogy legalább megpróbálod elhinni, amiket mások mesélnek, hogy ők hogy érzik magukat? légyszi....
mostmár tényleg elhúztam.

2014.06.17. 20:11:16

@Lukas Meier: "én szeretnék osztrák barátokat, de lehetetlen velük vegyülni és ezt eddig az összes magyar és külföldi itteni megerősítette. Kivétel a beházasodás nőként."

NEM, EZT EGYÁLTALÁN NEM ERŐSÍTETTE MEG AZ ÖSSZES MAGYAR!! CSAK ITT, A BLOGON IS TÖBBEN JELEZTÜK, HOGY EZ EGY NETTÓ F@SZSÁG!!

Azért írom nagybetűkkel, hátha így végre eljüt a beszűkült tudatodik. Nekem is van osztrák barátom, akit azóta szereztem, amióta kint vagyok, pedig én nem is élek kint. A kint élő ismerőseimnek is mind sikerült beilleszkednie és barátokat szereznie. Ha neked és az ismerőseidnek ez nem sikerült, akkor lehet hogy veletek van a gond, és nem az osztrákokkal...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 20:16:32

@Chang Yai:
Nem hinném, hogy letiltottalak volna... szándékosan biztosan nem :)

(megnéztem, nem vagy letiltva :) ).

@Lukas Meier:
Még egyet árulj el. Ha valaki Magyarországon sem járt össze igazán senkivel, majd az új otthonában sem teszi, akkor változott-e valami?

Nem tudok statisztikát mutatni, de itt lényegesen több emberrel tartom a kapcsolatot (helyiekkel), mint Magyarországon tartottam. Az is igaz, hogy ez a kapcsolattartás általában kimerül annyiban, hogy néha beszélgetünk családról, utazásról, munkáról, akármiről. De ez nem volt másképp Magyarországon sem.

Elfogadom, hogy egy szociális lénynek lehet csapás és lelki törés a kivándorlás, de ha valaki alapvetően nem ilyen, akkor egészen másképpen néz ki minden általatok hajtogatott belső folyamat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 20:20:49

@Chang Yai:
Elnézve a képeket, teljesen érthető, hogy honnan ez az embermennyiség :)

Hogy látod, ez a hedonista hozzáállás mennyire jellemző úgy általában? A szobrokon úgy tűnik, mintha férfiak és nők (és állatok) egységesen benne lennének a mókában.

Mr Long 2014.06.17. 20:22:03

@Lukas Meier: "gratulálok, ha neked sikerült, szerintem egyedi eset vagy. Bár a sok, akár 10+ éves német tartózkodásoddal és ottani egyetemmel te sem számítasz átlagos kivándorlónak."
Most akkor allitsuk fel a peremfelteteleket, hogy mi alapjan nem er a beilleszkedest allitani.
Ha ide hazasodik valaki, ha itt vegez egyetemet, ha 10+ eve itt el, ha... Kerlek folytassad. Eleve a 10+ ev mitol tesz valakit nem atlagos kivandorlonak?

Mr Long 2014.06.17. 20:25:06

@Kövérmadár [swe]: "Még egyet árulj el. Ha valaki Magyarországon sem járt össze igazán senkivel, majd az új otthonában sem teszi, akkor változott-e valami?"
Ne maaaaaa! Kifogasokat keresel mar megint!!! :DDDDDDD
Magas, szoke vekony, kekszemu es nagymellu lany vagy? Ha barmelyik reszre nem a valasz, akkor ugysem lehetsz SOHA sved!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 20:40:23

@Mr Long (UK):
Hát...
Te sem sok svéd lányt/nőt láttál eddig :D

Ha 10+ éve él kint, akkor még az "elmúltnyó'cév" alatt vagy előtt ment ki, tehát nem nevezhető klasszikus értelemben vett kivándorlónak.
Hiszen tudjuk, kivándorlás először Magyarországról 2010-ben kezdődött. Soha előtte nem volt ilyen :D

2014.06.17. 20:41:14

@Ödenburger Wiener Schnitzel (ex Nyulz): Na en is kb. ilyen vagyok (nem pont ugyanez a kombinacio, de hasonlo) mint a haverod akit leirsz; el tudod kepzelni, mennyire vagyom arra hogy Mo.on eljek... Kitalaltad, semennyire. Ez nem azt jelenti hogy valami gond van az orszaggal, csak nem mindenkinek valo. Ez minden orszagra igaz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.17. 20:42:56

@tanato:
Olyan lehet hogy valaki szereti a nyugatot és egyben Putyin hívő?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 20:47:16

@diggerdriver:
Persze, Észak-Korea tipikusan ilyen. Oroszország onnan nyugat, szeretik is, Putyinostul.

Mr Long 2014.06.17. 20:48:19

Most neztem meg par expat blogot. Se az angolok, se a az amcsik nem anyazzak egymast rajta. Bar nekik nincs a verukben a magyar virtus! (Nem beszelem a nyelvet, igy lehet az arnyalt fogalmazasok nem jonnek at! Csak hogy elkeruljuk a kiokositasomat!)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 20:51:23

@Mr Long (UK):
Ez azért van, mert ősatyáink még nem voltak jók helyesírásból. Egymás szapulása nem a magyar virtus, hanem a magyar vírus! :)

Mr Long 2014.06.17. 20:51:49

@Kövérmadár [swe]: Aha! Szoval ezert importaltal magyar asszonyt! :)))) Pedig mennyi kendot vehetnel neki ajandekba, hogy valtozatosan oltozkodjon!

2014.06.17. 20:52:49

@Lukas Meier: A ferjemet kb. 5 eve ismerem, tehat volt tiz ev amig nem ismertem, addig is voltak barataim, angolok es masok is. Kozeli barataim nagy resze illetve az elozo volegenyem pl. azsiai. Egyik legjobb baratnom eredetileg brazil, stb. Nem nemzetiseg alapjan baratkozom emberekkel. 15 ev alatt 2 magyar lannyal baratkoztam ossze.

- huha, most felbe kellett szakitanom ennek a kommentnek az irasat mivel egy baratnom hivott Skypeon Londonbol. O 3/4 reszben angol, egynegyed reszben valamilyen arab, mar nem emlekszem hova valosi a nagymamaja... -

Tehat nem ertek egyet ezzel az elmeleteddel hogy csak hazastarson keresztul lehet baratkozni, legalabbis nalam nem igy tortent. Nincsenek igazan kozos barataink a ferjemmel, kiveve azokat akikkel azota talalkoztunk hogy egyutt vagyunk, de egyebkent mindkettonknek megvan a sajat kialakult barati kore.

2014.06.17. 20:54:14

@Mirjam2: Ugy ertem tiz evem volt Londonban kb. mikor nem ismertem a ferjemet...

Papagály (törölt) 2014.06.17. 20:55:38

@Mr Long (UK):
"Most akkor allitsuk fel a peremfelteteleket, hogy mi alapjan nem er a beilleszkedest allitani."

egyszerű. ha beilleszkedett, akkor nem minősül átlagos kivándorlónak.
találós kérdés: na ugye, hogy az átlagos kivándorló nem tud beilleszkedni?! :)

érdekes, hogy vannak egydimenziós megszólalók, akik számára egyetlen téma létezik, és mindenről AZ jut eszükbe...

Mr Long 2014.06.17. 20:58:18

@Papagály: Van benne valami. Max a nyugatban a meleg ferfiakat latta. Na most a nem meleg es meleg ferkiak kozt foleg a szex a kulonbseg. Hinta folyamatosan not akar maganak. Valoszinu a szex miatt is. Szoval, ha szexelsz akkor beilleszkedsz?

2014.06.17. 20:59:04

@Lukas Meier: Ja egyebkent a 2 magyar baratnom kozul az egyik kozepiskolai tanar es nagyreszt angolok a baratai (nincs ferjnel, szoval nem angol ferj), a masiknak pedig azsiai a ferje es mindenfele nemzetisegu barataik vannak, termeszetesen angolok is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 20:59:52

@Mirjam2:
Hmm...
5 éve ismered a férjedet.
10 évig éltél nélküle Angliában.
18 évesen mentél ki.

Jól számolok? :)

@Papagály:
Akkor én is egybites vagyok. Mindenről AZ jut eszembe, de azt nem szoktam annyit hangoztatni :) Vagy ez már két bit?
Igen / Nem ... Mondom / Nem mondom (bár ha nem jut eszembe, akkor nyilván nem is mondom, tehát csak 3 kimenet lehetséges).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.17. 21:02:19

@Kövérmadár [swe]:
Na de én Nyugat Európát szeretem és minden tiszteletem Putyiné.
Most akkor ez hogy van?
Van ilyen állatfajta?

Mr Long 2014.06.17. 21:02:46

@Mirjam2: Plusz ha nem csak AZ tartja ossze a kapcsolatot akkor meg kellett ismerni, beszelgetni, stb, szoval lehet, hogy megiscsak meg lehet baratkozni az angolokkal is? Gondolom az ismeretseg volt elobb es nem a hazassag, szoval kerlek ne ostromold tovabb az elmeletet, igy is leket kapott mar!

2014.06.17. 21:06:58

@Lukas Meier: Ja es mellesleg ha uj helyen vagyunk, en vagyok az aki azonnal felkutatja a varost Heinz Beans-ert mert ha nincs beans on toast reggelire, rosszul indul a napom... Nem emlekszem mikor kezdtem kezdtem el ezt enni, mint ahogy egy csomo mas hasonlo szokas kezdetere sem emlekszem, de biztosan a ferjem elott tortent ugyanis o nem is eszik beans on toast-ot egyaltalan, csak muzlit. Szerintem normalis hogy ha valaki egyedul, csalad nelkul telepszik le egy uj orszagban, ahogy velem tortent, akkor fokozatosan felveszi a helyi szokasokat. Nyilvan nem mindenkinel van ez igy es nem minden szokast vesz fel az ember, de ez alapvetoen akkor is normalis folyamat, nem leszel orok kivulallo. Vannak olyan szokasok amiket pedig itt vettem fel, pedig meg alig egy eve lakunk itt. Ez normalis emberi dolog, nem kell hozza egy kulfoldi hazastars.

Papagály (törölt) 2014.06.17. 21:10:31

@Kövérmadár [swe]:
úriember nem tud számolni! legfeljebb visszafelé.

azt hiszem, ha mindig annyit beszélnél a fajfenntartási ösztönödről, mint az egyik alkalommal, amikor ez volt a téma, akkor már szűrnélek. :)
olvasóként hidegen hagy, hogy mi jut eszedbe. szerencsére azonban nem állandóan ezt hajtogatod. azért megy az agyadra hinta, mert neki - bár nem biztos, hogy mindig ugyanaz jut eszébe, - mégis állandóan kizárólag egy dologról beszél, mint egy felhúzhatós nyuszi. ez valóban károsíthatja a környezetet. (mondjuk én a környezetkárosítást kisebb bajnak tartom, mint a véleményszabadság hiányát. :) minden füvet a nyulaknak!)

Papagály (törölt) 2014.06.17. 21:11:39

@diggerdriver:
van. ő az, aki teljesen össze van zavarodva. ;)

2014.06.17. 21:13:30

@Mr Long (UK): Oke, igazad van. Csak tenyleg fura mikor ezzel jonnek hogy biztosan pl. az angol pasimtol tanultam meg angolul, ami enyhen szolva vicces mivel rendszeresen en segitek neki hivatalos leveleket, esszeket irni (tud o angolul, csak az iras nem erossege :)). Tenyleg nem tudom hogy kepzelik el egyesek, hogy ott vagyok, nem tudok angolul meg nem tudok semmit az angol kulturarol, egy angolt sem ismerek, es akkor hirtelen lesz egy angol pasim aki mindenre megtanit meg bemutat egy csomo angolnak? Ne mar...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.17. 21:14:59

Na szóval...

kepkezelo.com/images/c38x46jji6tltkfnhcz.jpg

Gratulálok a csapatnak de többet nem tudok hozzáfűzni.
A fanyalgóknak tudnék de akkor kitiltanának innen.
A sport kérdésében a jó öreg Churchill-el értek egyet aki az mondta hogy a hosszú élet titka "no sport".
Bevallom hogy a legsportosabb tevékenységem a térdig érő szélben távolbanézés és ez ki is elégíti minden mozgásigényem.
A fiam az nagy kézilabdás volt és hasznára vált mert azon kívül hogy csupa izom valami hihetetlenül laza vállizületei vannak.
A poszt jó volt és itt a helye.
További sok sikert.
Hajrá magyarok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.17. 21:16:19

@Papagály:
Úgy érzed hogy én teljesen össze vagyok zavarodva?
Úgy tűnik?

Mr Long 2014.06.17. 21:18:46

@Mirjam2: Mondjuk, ha elmentel az angol pasi boltba es ott vettel magadnak egyet, akkor lehet tole tanultad. De ha a hagyomanyos utat jartad be (biztos vagyok benne, hogy igy tortent), akkor meg beleszocializalodtal es utana a kozos erdeklodesnek hala lett o.
Tenyleg nem ertem ezeket az embereket. Plusz egy csomo mindent meg lehet tanulni a helyiektol anelkul, hogy baratok lennetek. Csak kerdezni kell. Furcsa nekem beszelnek szokasok okarol, tortenelmi dolgokrol, stb. Mondjuk en vagyok a fasz, mert kerdezek toluk, nem azt varom, hogy egyszer csak kiszakadjon beloluk a beszelgetesi vagy.

Mr Long 2014.06.17. 21:19:36

@Papagály: A tegnapi bejegyzesnel irtam neked az utolso kerdesedre.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.17. 21:19:46

@Kövérmadár [swe]:
"Még egyet árulj el. Ha valaki Magyarországon sem járt össze igazán senkivel, majd az új otthonában sem teszi, akkor változott-e valami?
"

Nem, ilyenkor mindegy az egész. Amiről beszélek, akkor érdekes, ha valaki összejárt otthon sokakkal, de itt csak magyarokkal teszi. Én ezt látom.

@Mr Long (UK): vannak egyedi esetek, de a többség nem ilyen. Egyetem: fiatalon került ki nagyon. Nyilván Soros György is tizenévesen került ki, nem hinném, hogy azóta nem illeszkedett be (kb 80 lehet már). Minél fiatalabban kerül ki és minél több időt tölt ott, annál nagyobb esélye van, de még így is kicsi.

@Ödenburger Wiener Schnitzel (ex Nyulz): tök komolyan le vagyok döbbenve!
Én, ha végignézem az összes bécsi magyar ismerősöm facebook lapját, csak és kizárólag magyar lájkolókat és magyar hozzászólókat olvasok mindenkinek a lapján és magyarokkal van mindenki fényképezve az összes fényképükön. Beszélve is megerősítenek abban, amit mondok, hogy csak egymással járnak össze. Ez hogy lehet akkor?

"A kint élő ismerőseimnek is mind sikerült beilleszkednie és barátokat szereznie. Ha neked és az ismerőseidnek ez nem sikerült, akkor lehet hogy veletek van a gond, és nem az osztrákokkal... "
Pont az ellentétét látom mindenkin, mondom, 1-1 magyar feleség vagy magyar barátnő virít osztrák oldalon.

De ha bizonyítékot akarsz:
Wenn Ausländer Ausländer hassen - amikor külföldi a külföldit utálja című cikk, olvasgassatok a kommenteket is:
fm4.orf.at/stories/1601094/

még több komment: www.balkanforum.info/f26/auslaender-auslaender-hassen-36960/

senki nem mondja azt, hogy ez hülyeség, hanem azt írják a legtöbben, h "de hát ezt mindenki tudta"

legkedvencebb hozzászólóm:
"In Ottakring hauen sich die ethnischen Gruppen gegenseitig regelmäßig den Schädel ein. Zwischen Österreichern und Ausländern tut sich da recht wenig, in positiver als auch negativer Hinsicht; also es gibt so gut wir gar keinen Kontakt. Es gibt halt leider viele Lokale, die du mit einer bestimmten Volksgruppenzugehörigkeit nicht betreten kannst. Wer das nicht glaubt oder für ein Vorurteil hält, den nehm ich gern mal durch eine Ottakring-Tour mit und er sieht den ganzen Irrsinn. Da gibts innerhalb von 300 M ein Lokal, in das nur schwarze gehen, ein Serbenlokal, ein Türkenlokal und einen Wirtn, wo die Österreicher hocken. Ein bisserl weiter unten hast dann die Kroaten sitzen. Das traurige ist, keiner will auf den anderen zugehen und die Vorurteile wachsen beständig."
Röviden: osztrákok és külföldiek között NINCSEN egyáltalán semmilyen kapcsolat, Orrakringben sok olyan lokál van, ahova csak helyiek léphetnek be: van szerblokál, töröklokál, és vannak az osztrákok külön, arrébb a horvátok lokálja. Senki nem akar a másikhoz átmenni, nőnek az előítéletek.

Ezt egy eredeti osztrák írja, akkor itt lakik.

vagy miért írnak a standard-re olyan nevű cikket, hogy
Ist es cool, "Ausländer" zu hassen? - menő a külföldit utálni
dastandard.at/1326503258021/Fremdenfeindliche-Jugend-Ist-es-cool-Auslaender-zu-hassen

írnak nyíltan, h a fiatalok között 20 éves kor alatt menő utálni a külföldieket

másik cikk:
"Bodensatz für Ausländerfeindlichkeit in Österreich ist groß"
nagy táptalaja van a külföldiellenességnek Ausztriában

derstandard.at/1226396646356/Bodensatz-fuer-Auslaenderfeindlichkeit-in-Oesterreich-ist-gross

másik cikk:
Hainz Fischer:Bundespräsident: In Österreich vor allem "Skepsis gegenüber Europa und Xenophobie" beunruhigend
osztrák Bundespräsident: Ausztriában mindenekelőtt az Európával való szkepticizmus és a xenofóbia nyugtalanító
derstandard.at/1381371768855/Fischer-Auslaenderfeindlichkeit-beunruhigt

még egy:
"In Österreich ist Rassismus salonfähig" - Ausztriában a rasszizmus szalonképes
derstandard.at/1392685972647/In-Oesterreich-ist-Rassismus-salonfaehig

Ez a valóság, nem tudom hányszor kell még bizonyítanom. Ezeket nem tudod megcáfolni, le van írva.

Olyan még viszont sosem láttam sem olvastam sem hallottam, hogy az ellenkezőjéről cikkeznek, néha jön 1-1 cikk, hogy Abdul milyen jól beilleszkedett vmi minimálbéres melóba, ez ahhoz hasonló, amit otthon a kisebbségről szoktak írni.

2014.06.17. 21:24:50

@Mr Long (UK): 'Mondjuk en vagyok a fasz, mert kerdezek toluk, nem azt varom, hogy egyszer csak kiszakadjon beloluk a beszelgetesi vagy.'

Ez a lenyege az egesznek, a masik ember mar a testbeszededbol, a gesztusaidbol erezni fogja hogy nyitott vagy fele, erdekel a kulturaja stb. Innentol kezdve nem tudom mi lehet a gond, kiveve ha tenyleg kizarolag osbunko rasszista helyiekkel vagy korulveve, ami azert ritkan fordul elo barmilyen orszagban.

2014.06.17. 21:28:38

@Kövérmadár [swe]: Igen, de tovabb ne szamolj, mert volt meg egy-egy ev mas orszagokban, sajnos nem vagyok mar mai csirke :(

tanato 2014.06.17. 21:29:05

@diggerdriver: Fából vaskarika,mert Putyin meg le akar számolni a Nyugattal,illetve versenytársnak tekinti nem partnernek,mint pl. Gorbacsov vagy Jelcin.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 21:30:20

@Lukas Meier:
"Én, ha végignézem az összes bécsi magyar ismerősöm facebook lapját, csak és kizárólag magyar lájkolókat és magyar hozzászólókat olvasok mindenkinek a lapján és magyarokkal van mindenki fényképezve az összes fényképükön."

Én, mikor elkezdtem "gyűjteni" a svéd ismerősöket, eleinte 3 nyelven írtam ki minden "posztomat". Magyarul, svédül és ha a svéd nem sikerült volna olyan jól :), akkor angolul.
Idővel váltottam és már nem írok ki jóformán semmit sem az üzenőfalra :) Ha mégis, akkor jellemzően angolul vagy svédül (magyar ismerősök magyar posztjaira nyilván magyarul reagálok, a svédekére meg svédül).

Mr Long 2014.06.17. 21:34:50

@Mirjam2: Apro pelda. Bringas kollegamat kerdezte, hogy Liverpoolba ha elmegyek bringazni (o ott lakik), akkor ott a parton el tudok-e tekerni egy bizonyos iranyba. Erre nem azt mondta, hogy igen/nem, hanem megmutogatta pontosan a terkepen, hogy merre, meg javasolt sokkal jobb utvonalakat is. Es az igen/nem kerdesbol lett egy negyed oras terkepes mutogatas es beszelgetes. Ja es ma mondta, hogy jovo heten szabin lesz, de meg nem tudja, hogy merre megy, nincsen cel. Aztan kibokte, hogy lehet elrepul megnezni Magyarorszagot. Gondolom nem rolam jutott eszebe (ezt most nem buzisan kepzeld el :)

Mr Long 2014.06.17. 21:36:15

@Kövérmadár [swe]: Jah, mert a facse mutatja csak az emberi kapcsolataidat...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.17. 21:37:10

@tanato:
Figyu, ha a növényevők közül kedvelek egy állatot az kizárja hogy a ragadozókat is kedveljem?

Mr Long 2014.06.17. 21:39:51

@Kövérmadár [swe]: BTW asszony elvbol nem lajkolja a posztjaimat. Ez azt jelenti, hogy nem szeret a facse logika szerint?

2014.06.17. 21:39:58

@Lukas Meier: na jó, most utóljára megpróbálom az esélytelent. Igen, Ausztriában vannak töppedtagyú radikálisok, akárcsak a bolygónk többi országában. És mint mindenhol, itt is ők a hangosabbak. De ettől még a többség nem az. És igen, a rasszizmus valóban egy létező probléma, színes bőrüként vagy ázsiaiként valóban nehezebb az élet, pont a már korábban említett töppedtagyú kissebség miatt. Erről a kollégám is mesélt a felesége kapcsán. De ettől még be lehet illeszkedni és lehet barátokat szerezni, mivel az osztrákok legalább 80%-a nem ilyen. Nekem sikerült, ismerőseimnek sikerült. Bécs 40%-egyébként nem is tősgyökeres osztrák. De gondolom téged úgysem lehet a kis zárt mantráidból kimozdítani, úgyhogy hagyom is. Egyetlen dologra azért kiváncsi lennék: ha tényleg ennyire rossz neked Ausztriában, mi a pacipéniszért nem méssz el máshová???

Muscari 2014.06.17. 21:41:19

@Chang Yai: nem semmi melo, az biztos. Ugy latom, jol turod ezeket a beszolasokat, en nem tudom, mit csinalnek, bar biztos hozza lehet szokni.
Halaliak azok az erotikus faragasok :-)

Muscari 2014.06.17. 21:47:03

@Chang Yai: nem semmi melo, az biztos. Ugy latom, jol turod ezeket a beszolasokat, en nem tudom, mit csinalnek, bar biztos hozza lehet szokni.
Halaliak azok az erotikus faragasok :-)

puhacica 2014.06.17. 21:49:27

@házelőtthinta: @Lukas Meier: igazatok van ezzel a beilleszkedessel kapcsolatban. mi fel eve koltoztunk ide es egyetlen ismerosunk sincs, nemhogy baratunk. a csaladjaink messze elnek tolunk, szoval meg azert is fizetnunk kell egy idegennek, hogy puhacicaval foglalkozzon, etesse, itassa, amig pl. nyaralunk. mert erre azert jut. jol keresunk es hat szerencsenk is van, mert parban koltoztunk, szoval konnyebben ki tudjuk fizetni az alberletet. de sajnos rengeteget dolgozunk. igaz, a baratainkkal kb. fel evente talalkozunk csak, dehat ennyi melo mellett ez nem is csoda. szoval nekunk nem megy ez a beilleszkedes. kedves szomszedaink vannak, akikkel ha talalkozunk, egymasra mosolygunk es koszonunk. de ennyi. es hogy hol tortenik mindez? Szentendren kisbarataim! szoval eleg ahhoz ez az aldottszep Magyarorszag, hogy egyedul erezzetek magatokat, nem kell hozza az a hanyatlo nyugat. (mondjuk, minket a fentebb leirt korulmenyek nem zavarnak, onallo felnottek vagyunk, nem fuggunk csaladtol, baratoktol. mindannyian tudjuk, hogy egymastol tavol is szeretjuk es fontosnak tartjuk a masikat. a szomszedokbol meg pont eleg annyi. na jo, ha kevesebb melo lenne, azt azert nem bannam. :P )

Pernilla 2014.06.17. 21:54:40

@Lukas Meier: folyton ezt hajtogatod, hogy az osztrák férj/barát nem számít, ha arról van szó, hogy vannak-e helyi ismerőseid, barátaid.
Miért, szerinted hogy a búbánatos fenébe jut el egy magyar nő addig, hogy férjhez megy egy osztrákhoz? Mert remélem nem csak az a kép él a fejedben, hogy a 60 éves Jürgenek vesznek maguknak egy csinos kis huszonéves feleséget...

tanato 2014.06.17. 21:54:57

@diggerdriver: Kedvelheted Putyint,sokan szeretik,de ő egyértelműen nyugat ellenes.

morsels (törölt) 2014.06.17. 22:04:01

@Mr Long (UK):
Azt hiszem hogy ez azert meg nem baratsag :-)

Azt hiszem hogy az nem tulzas reszemrol, hogy minel fatalabban jut ki valaki, annal konnyebb a 'beilleszkedes' (bar mintha itt mindenki mast ertene alatta), az egyetemi kornyezet is egyertelmuen pozitivan hathat az ilyesmire, meg azt hiszem az is ertheto, hogy fiatal, egyedulallo lanynak, nonek is egyszerubb ismerkednie, mint egy fiunak. 25 ev felett, plane ha valaki dolgozni megy ki rogton, maga a lehetosege is joval korlatozottabb, tobb ido kell kialakitani valami ismeretsegi kort, amit az is korlatozhat, hogy mit es kikkel dolgozik (ertem ez alatt azt, hogy mondjuk magyar, horvat kollegakkal dolgozik egy horvat vagy magyar vallakozonak), meg azon is sok mulhat, hogy hol es kikkel lakik.

Aztan ott van az is, amit madar irt, hogy o jol elvan igy, hogy csak beszelgetnek, de o Norival meg a nyullal tokeletesen elvan, legfeljebb neha csinalnak raketapartyt, gondolom nem az aposaek mennek at :-)

Aztan puhacicanak is igaza van, ha az ember uj kornyezetbe kerul, akkor is sok mindenen mulik az, hogy mennyi ideig erzi magat kivulallonak, vagy hogy ez mennyire zavarja es igy tovabb.

Es meg lehetne arnyalni sok mindennel. Abban is igaza volt a Lukasnak, hogy az is mas, amikor ugy kerul kulfoldre, hogy kulfoldi lesz a parja (ami nem ugyanaz, mint mondjuk mirjam, aki nem igy kerult ki). De az is igaz, hogy vannak emberek, akiknek a hozzaallasa, termeszete egeszen mas. Konnyebben ismerkedik, barhol feltalalja magat, az uj erdekli es konnyen alkalmazkodik, mig masok allandoan csak arra tudnak gondolni, hogy mi hianyzik nekik es ezert nem erzik jol magukat.

Naszoval, csak igy roviden :-)

2014.06.17. 22:04:59

@tanato:

"Kedvelheted Putyint,sokan szeretik,de ő egyértelműen nyugat ellenes."

És az ,miért baj?

2014.06.17. 22:07:25

@Mr Long (UK): Ez egy jo pelda, es latom epited a nemzetkozi kapcsolatokat :)

morsels (törölt) 2014.06.17. 22:07:47

@tanato:
Ami azert valahol ertheto.
Ugy ertem, hogy nagy valoszinuseggel sosem lesz az EU resze, viszont igy meg az USA es az EU komoly kihivast jelent neki. Nem veletlenul probalja osszeszedegetni a volt SZU allamokat, ha maskepp nem, hat valamifele gazdasagi tarsulasba, ami erosen hajaz az EU-ra, csak orosz kozponttal. Merthogy ha az EU-val szemben valami sulyt akar elerni (marpedig azt akar, ami ertheto, az EU is azert jott letre, hogy gazdasagi tenyezo legyen; olyan, ami amit a tagallamok kulon-kulon nem tudtak volna elerni), gazdasagi tenyezove akar valni.

Termeszetesen vannak az orosz torekveseknek sajatossagai is, dehat azok sem kifejezetten Putyinnal kezdodtek, vannak ott hagyomanyok nelkule is :-).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 22:09:47

@Mr Long (UK):
Varj, megnezem a Nagy Facebook hatarozoban...

...

... azt irja, "ez annak a jele, hogy valojabsn nem tisztel, nem all melletted, nem tekint egyenrangu felnek."

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 22:16:46

@morsels:
Ez nem baratsag?
Basszus, akkor nekem eddig csak egy baratom volt... :)

Valoban mi megyunk aposhoz, mert a hazban kevesbe lehet kornyezetterhelo a dolog, mint a lakasban.
De raketaztunk mar Nemetorszagban is kollegakkal.

Egyebkent teljesen jo gondolat, vegre egyetertunk :))))

tanato 2014.06.17. 22:23:11

@lexrex: Nyugatot is meg Putyint is egyszerre szeretni faramuci dolog.

morsels (törölt) 2014.06.17. 22:23:32

@Kövérmadár [swe]:
Hat, azt hiszem ez tenyleg azon mulik, hogy ki mit ert barat alatt.
Szerintem azert a haveri kor, az ismerosok meg nem szuksegszeruen baratok.
Igy azt is el tudom kepzelni, hogy Lukas is volt mar ebedelni az osztrak munkatarsaikkal, esetleg megittek egy sort is munka utan (ez is nagyban mulik azon, hogy az ember hol dolgozik, ott mulyen a kozosseg, tapasztalataim alapjan van mindenfele ebbol a szempontbol is), de a barat az azt hiszem kicsit mas kategoria.

Mint irtam, talan az lehet a legnagyobb kulonbseg, hogy mindenki mast ert ezalatt.

Egyebkent baratbol szerintem sem sok szokott lenni az embernek. Valoszinuleg azok sem mind a barataid, akik a facebookon bjeleloltek es meg like-olnak is :-)

Mr Long 2014.06.17. 22:27:19

@morsels: Tudom, de a legjobb baratom sem ugy lett az, hogy odamentem egy emberhez, izombol beleboktem a mutatoujjam a mellkasaba es azt mondta, hogy te vagy a legjobb baratom matol. :) De nekem kell mennem es kezdemenyezni, nem azt varni, hogy ok nezegessenek, mint az allatkertben a kiallitott joszagot.

@Mirjam2: Egybol elmutogattam neki en is, hogy merre vigye a bringajat, miutam mondtam neki, hogy vigye a vasparipat, mert vannak jo helyek hozza es visszakerdezett, hogy merre. ;)

Papagály (törölt) 2014.06.17. 22:31:24

@33621:
szerintem kérdezd meg tőle a blogján, biztos szívesen válaszol. ott megtalálod, ahogy mondta is legutóbb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 22:31:34

@morsels:
Ez a stigma honnan jött az FBvel? :)

@Mr Long (UK):
"kiállított jószág"
Ez aranyos! :D

morsels (törölt) 2014.06.17. 22:32:12

@tanato:
Ohh, most meccset nezek, nem errek ra Putyint nezni :-)

Egyebkent meg csak arrol volt szo, hogy Putyin az orosz erdekekert teszi azt, amit.
Az USA meg a demokraciat terjeszti, ami a vilagbeke erdekeben fontos, nem a sajat erdeket nezi :-)

morsels (törölt) 2014.06.17. 22:34:02

@Mr Long (UK):
Ez nyilvanvalo :-)
Az is egyertelmu, hogy akinak van valami hobbija, mint mondjuk neked, az mar eleve egyfajta lehetoseg az ismerkedesre.
Ugyanigy mukodik az is, ha valaki kutyat setaltat, vagy kisgyereket.
A nyul ebbol a szempontbol talan nem olyan hatekony :-)

2014.06.17. 22:36:17

@Lukas Meier:

Nézd, szerintem minden általad felvetett probléma valós, és tök jó egy ilyen hang ezen a blogon.
De amikor ezt írod: "ezt eddig az összes magyar és külföldi itteni megerősítette", ez fals. Én láttam már, és itt a legtöbben láttunk már sikeres beilleszkedést (ami alatt azt értem, hogy sem a delikvens, sem a delikvens bennszülött környezete nem stresszel már azon, hogy kívülálló). Ezt eltagadni pont annyira hamis, mint azt mondani, hogy a bevándorlás fáklyásmenet fűszoknyás lányokkal.

Ezt is írod:
"Tudom, hogy soha senki nem fogja elismerni, hogy igazam van, mert magáról senki nem ismeri el, hogy rossz neki valami külföldön vagy hiányzik valami."

Persze, az ember óvatos, amikor magát kell szidnia. De vigyázzunk, mert rajtad sem látom, hogy szidnád magad. A szociális képességek olyan, mint az izomzat: lehet rá gyúrni, de alapvetően adottság. _Rengeteg_ olyan pofa van, aki különösebb stressz nélkül vált környezetet. Te nem vagy ilyen (egyébként én sem). Olyan a szociális képességünk, mintha csak 160 centi magasak lennénk. Ez kinek a hibája? Az osztrákoké? (És félre ne érts, nem személyeskedni akarok, de mindig mindenben kettőn áll a vásár.)

Ami a mindennapi blogolást illeti: "pont ezzel van bizonyítva, amit ismétlek, hogy hiányzik nektek a magyar társaság, a nyelv, a kultúra".

Hát már hogy a tökömbe ne hiányozna? Nem is értem.
Én csak pár évet töltöttem thaiföldön, de az is hiányzik, és megnézem a megszokott is weblapjaimat. Plusz ne gondold, hogy teljesen nemzetközi fórumon nem vagyok (vagyunk) jelen. Miért ütné egymást ez a kettő?

Még valami, lehet, hogy már írtad, de mióta vagy külföldön?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 22:41:38

@morsels:
Jah, mert a konditerembe beszélgetni jár az ember, mi? :))))

Nem vagyok én FB bubus, ezt bárki megmondhatja, aki innen az ismerősöm. :) Arra viszont ideális, hogy egy helyen ott legyen mindenki és egyszerre elmondhassam mindenkinekinek, hogy beszakadt a lábkörmöm... mert ez fontos :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.17. 22:42:05

@tanato:
Ugye nem baj ha nem dőlök be egy propaganda videónak?

Mr Long 2014.06.17. 22:49:12

@diggerdriver: Lengyel kollegat idegeltem ki multkor. Total ki van akadva egy orosz sracra, aki tamogatja az oroszokat a konfliktusban. En csak annyit kerdeztem tole, hogy a nyugat nem ugyan olyan alszent, mint az oroszok es valojaban csak hatalom fitoktatas? Na itt annyira kiakadt, hogy majdnem veget ert a lengyel-magyar baratsag. :D

tanato 2014.06.17. 22:51:16

@morsels: @diggerdriver: Ne dőlj be neki,nézd inkább Putyin munkásságát.Krím,Európai szélsőjobb támogatása,erőpolitika,halálig tartó elnökösködés stb.

morsels (törölt) 2014.06.17. 22:51:48

@Kövérmadár [swe]:
Draga jo nyulam. Akarom mondani madaram :-)
A konditermet nem soroltam fel (oda nem jartam), de uszni peldaul jartam es bizony szobaelegyedtem jopar emberrel. Attol fuggetlenul, hogy nem beszelgetni mentunk oda :-)

tanato 2014.06.17. 22:52:47

@Mr Long (UK): Így van a lengyelek történelmi okok miatt alapból orosz ellenesek.Kibékíthetetlen,mint a palesztin-zsidó vagy görög-török ellentét.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 22:56:11

@Mr Long (UK):
Hááát... azért szerintem más lenne a szájunk íze, ha 50 évig az amerikaiak állomásoztak volna Magyarországon.

Kicsit (nagyon) úgy vagyok az oroszokkal, mint a Fiat-tal... nem fog összejönni ez a dolog, zsigeri ellenérzésem van az irányukba.

Ebből a nézőpontból lényegtelen, hogy Putyin kinek akar jót, erőt fitogtat vagy ő a jóságos királyfi. Orosz. Ez alól nincs felmentés :)

morsels (törölt) 2014.06.17. 22:58:21

@tanato:
Mint irtam, azt tokeletesen megertem, hogy Europa es USA eroteljesen kritizalja, meg azt sem vitatom, hogy a mi ertekeink szerint jogosan.

De nezd meg, hogy peldaul USA-nak milyen gazdasagi kapcsolatai vannak Szaudi-Arabiaval.
Vagy hogy az USA allamadossag 8%-a Kina kezeben van, akiket szinten eleg erosen kritizalnak az emberi jogok kerdesevel.
Es Kina teljesen semleges maradt a Krimi felszigetet illetoen.

Szoval persze, nyugati, liberalis szemleletmoddal nem lehet elfogadni azt, amit kialakitott, de az oroszok nagy resze szerint nepszeru. Mert ugy erzik, hogy az orszag erdeket nezi.

Csak ennyit irtam :-)

Határátkelő 2014.06.17. 22:59:35

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!!

Ma, azaz 2014. június 17-én, 23:00-tól teljesen leáll a blog.hu, a szolgáltatás várhatóan csak holnap (2014. június 18.) reggel 6:00-kor indul újra. A leállás alatt se kommentelni, se olvasni nem lehet sajnos... :(((

A blog.hu karbantart, reméljük, ezután még szebb és még jobb lesz. A türelmet és a megértést kösz szépen a blog.hu nevében is!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.17. 22:59:56

@morsels:
Kezdem azt érezni, hogy én csinálok valamit rosszul :)))

Hogy egy örök klasszikust idézzek, némi módosítással: velem beszélgetni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni... ;)

morsels (törölt) 2014.06.17. 23:01:34

@Mr Long (UK):
Latod? Nem is olyan konnyu ez a beilleszkedes :-)

Muscari 2014.06.17. 23:08:51

@lexrex: erdekesek a kommentek. Te ezekkel azonosulsz?

Papagály (törölt) 2014.06.17. 23:10:53

@morsels:
"Az is egyertelmu, hogy akinak van valami hobbija, mint mondjuk neked, az mar eleve egyfajta lehetoseg az ismerkedesre.
Ugyanigy mukodik az is, ha valaki kutyat setaltat, vagy kisgyereket.
A nyul ebbol a szempontbol talan nem olyan hatekony :-) "

méghogy! látszik, hogy még sose volt nyulad! kommersz kutyája bárkinek lehet... na de egy angóra! vagy akár egy házinyúl. tuti, hogy mindenki veled akar majd ismerkedni.

Muscari 2014.06.17. 23:12:55

@lexrex: BTW ahhoz mit szolsz, hogy partunk es kormanyunk szoros kapcsolatokat apol Turkmenisztannal, aminel nagyobb diktatura csak Eszak-Koreaban van? Szerinted ez teljesen helyenvalo?

Egyebkent tanatoval ertek egyet ugy is, hogy nekunk egy csomo orosz ismerosunk van.

tanato 2014.06.18. 07:18:25

@morsels: Na visszajött a blog.Szóval az elnök tényleg nagyon népszerű az oroszoknál,mert épít az orosz birodalmi eszmére és nacionalizmusra.Viszont az hogy nem partnernek hanem vetélytársnak,legyőzendőnek tartja a Nyugatot nem partnernek az nem járható út,az nem vezet jóra.Én sajnos nem tudom elfogadni az irányát.Rengeteg híve van Mo.-on is ráadásul olyanok is sokan akik átélték a szovjet megszállást is mint jómagam,.Szoktam is velük vitatkozni,mit gondolnak egy a Brezsnyev érában szocializálódott KGB tisztből lett elnöktől ők mit várnak?Változott e szerintük a gondolkodásmódja meg a céljai,módszerei?Nagyon felejtős nép a a magyar. Így volt ez már Ferenc Józseffel és Kádárral is.

tanato 2014.06.18. 07:25:18

@diggerdriver: Az előző komment neked is szólt.valamint még hozzátenném hogy jó kapcsolatai vannak a még dühödtebben nyugat ellenes Iránnal is,meg eltűri a szomszédja a vele határos Észak-Korea népirtó politikáját is.Szóval szeretheted a putyini politikát,de gondolj azért a múltra a miénkere meg Putyinéra is.
Szerintem hosszú távon egy demokratikusabb ,együtt működőbb típusú elnök magának az orosz lakosságnak is jobb lenne.

tanato 2014.06.18. 07:26:54

@Muscari: Igazad van,nem jó a külpolitikai irány,Putyin,Kína,Türkmenisztán,,Irán,ebből bombaüzlet nem lesz.

tanato 2014.06.18. 07:27:30

@lexrex: Köszi még nem néztem végig,de majd ma.

2014.06.18. 07:29:27

@Muscari:

Nem olvastam(nem is szoktam) kommenteket. Nincs rá időm.

Most nem sorolom fől, a nyugati országok vezető politikusa milyen hétmérföldes gazembereket ölelgettek mondjuk az elmúlt 10 évben. Az sem érdekel, milyen diktatúra van Türkmenisztánban. Ezt a problémát oldják meg ők. Ami érdekel, van-e haszna az országnak egy ilyen kapcsolatból. Ha igen, tőlem Lucifer is jöhet.

tanato 2014.06.18. 07:32:26

@lexrex: Így voltak a nyugatiak pl. Japánnal 1940-ig.Azután jött Pearl Harbor egy év múlva.A nyugati vezetők is bűnösek pl. sok diktatúRA /é-kOREA Burma ,Zimbabwe stb/életben tartásában.

tanato 2014.06.18. 07:38:57

Szóval véleményem szerit a lényeg az hogy jelenleg az orosz milliomosok vesznek házat Floridában és a Riviérán meg Párizsban,ha majd fordul a trend és a nyugati gazdagok,fognak Moszkvában meg Krímben akkor lesz sikeres az orosz politika,addig csak szöveg,meg erőfitogtatás.Ezt már anno a Putyin hívő Bircának is megírtam itt.
Anno már Brezsnyev alatt is a dühödt nyugat ellenes retorika szószólinak,vezető politikusainak feleségei is Párizsba jártak ruházkodni,egész kelet-Európából.Ez mint láttuk tartósan nem megy,ha a szavak és a tettek eltérnek egymástól az előbb utóbb kibukik.

2014.06.18. 08:48:40

@Muscari: Eszak-Koreaval is kapcsolatokat apol a magyar kormany (nepszava.com/2014/04/magyarorszag/orban-kuldottsege-eszak-koreaban.html), Szaudiban is volt O.V. mar vagy haromszor... Mindenki vonja le a sajat kovetkezteteset.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.18. 17:59:49

@Kövérmadár [swe]: fogalmam sincs....
azóta látom a statisztikában, hgy megtaláltál :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.18. 18:01:35

@Mirjam2: Burma még kimaradt, vagy már túl progresszívek? Irán?
egyébként meg :-(

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.18. 18:14:18

@Muscari: az a helyzet, hogy a durva beszólásokkal lehet mit kezdeni, rövid úton (ez itt más volt, mert annyire erről szól az egész hely, lehet rá poénosan reagálni, és ennyi). nekem az a halálom, amikor valaki odajön, és nagyon udvariasan beszél, hogy low season van, unatkozik, nincs mit csinálni, szeretne angolul beszélgetni, és nem, nem kér pénzt meg semmit blabla. ok, néha tényleg nem kér, nincs is mindig "ja és itt a boltom, gyere nézd meg", vagy akármi. de akkor is halálosan fárasztó, nem akarok én mindig mindenkivel beszélgetni, órákig, olykor hagyjanak már békén. de hogy hajtasz el a vérbe valakit, aki teljesen civilizált és normális?

Morgo1229 2014.06.19. 05:05:22

Visszaolvastam az egeszet. Mekkora faszok vagytok! Megjelent a blogon az edzo de senki le se szarta. Folytattatok a mantrat. Maxot hianyolva Putyinoztatok meg hintaztatok egesz allo nap.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása