oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 13. 06:47,  Mindig talpra állni 493 komment

2014. május 13. 06:47 Határátkelő

Mindig talpra állni

A mai poszt három országban (Írországban, Hollandiában és Csehországban) játszódik, mégis, László története számomra leginkább arról szól, hogy minden helyzetben menni kell előre és felállni. Előfordul, hogy becsapják az embert, vagy nem tartják be a neki tett ígéretet, de nem szabad túl sokáig megállni.

hentes_1.jpg

„A '80-as években nevelkedtem, Erdélyben és Ausztriában sokszor jártam, heteket nyaraltam Csehszlovákiában, szüleim messzebbre is eljutottak. Apunak lehetősége volt '87-ben meglátogatni a keresztapját Sydneyben. A holland nagynéni és az ausztrál nagybácsi látogatásai mindig nagy hatással voltak rám.

Ezekre a helyekre én is el akartam jutni. 2002-ben az ausztrálok elutasították a turista vízum kérelmemet, nagyon megviselt, hogy még látogatóba sem mehetek el a kenguruk földjére, gyermekkori álmaim helyszínére, nem ismerhetem meg az unokatestvéreimet, akikkel csak leveleztem addig. Úgy látszott akkor erről le kell mondanom.

Nem Magyarországon képzeltem el az életem, így új tervre volt szükségem. Még 2 év volt hátra az uniós csatlakozásig, Nagy-Britannia és Írország már bejelentette, hogy korlátozás nélkül vállalhatnak munkát a magyarok. Az útikönyv áttanulmányozása után Írországra helyeztem a célkeresztet.

A várva várt telefon

Unokabátyám időközben ott telepedett le és kezdett dolgozni a húsiparban. 2006 januárjában életem első repülőútja oda vezetett. Egy hónapot töltöttem kint, igazából nem voltam még felkészülve erre, így hazatértem.

Két hónap után tudtam újra elhelyezkedni otthon, ahol a harmadik munkanapomon, ebéd után befutott a várva várt telefonhívás unokabátyámtól. "Most van felvétel a gyárban, reggelre legyél itt." A felmondást három perc alatt elintéztem, csomagoltam és este 7-kor már a repülőn ültem.

Reggel már ott ültem az irodában és felvettek. Ez ilyen gyorsan történt, nem volt min gondolkodni, én menni akartam újra. A húsiparban mindig van munka, meg is fizetik a henteseket, de sajnos én csak lóti-futi voltam ott.

Egyelőre a nappaliban lettem elszállásolva, beilleszkedéssel nem volt gond, a lakókat / munkatársakat már ismertem. Gyorsan pörögtek a napok, minden új volt, minden tetszett, határozottan jól éreztem magam az új környezetben. Szerencsés vagyok, hogy már egy jól működő háztartásba érkeztem, kezdőtőke nélkül egy hónapon belül visszafizettem mindent unokabátyámnak.

Elkerült a honvágy

A család miatt sosem aggódtam, ők megvárnak otthon, a hátra maradt barátaim hiányoztak kicsit, velük sem szakadt meg a kapcsolat, de új barátokra is szert tettem itt, az unalom és a honvágy messze elkerültek. Akkoriban még Dublinba jártunk magyar boltba, de nálam a ropinál és a majonéznél megállt a vásárlás, a magyaros konyha sosem vonzott igazán.

Már akkor kevés ír dolgozott a gyárban, nem a bevándorlók túrták ki őket, ott sem akar mindenki dolgozni. Nem azért, mert lusták vagy iszákosak lennének. Benne kell élni, hogy lássa az ember, hogy a szülőnek nem éri meg elmenni dolgozni bármennyiért, mert elveszíthet minden támogatást. Hibás a rendszer, itt is és Angliában is.

A csúcson teljesítő ír gazdaságban folyamatos munkaerőhiány volt, nemre, korra, családi állapotra való tekintet nélkül alkalmaztak bárkit. Minden magyar teljes munkaidős foglalkoztatott volt, jó körülmények között lakott, semmiben nem szenvedtek hiányt. Miközben 10% alatt volt az angolul értők aránya. Szemben azzal, amit angliai barátaimtól láttam, hallottam, itt nem voltak tömegszállások, lakattal zárt konyhaszekrények. Ez volt az ír csoda közelről.

Az elmúlt évek legszebb tavaszát éltem meg Írországban, már áprilistól napoztam az udvaron, a társaság fiatal volt és lendületes. Három hónap munka után rohantam haza szabadságra, és még aznap éjjel eltörtem a kezem a nagy mulatozásba.

Így a nyaralás 8 hétre nyúlt, elfaxoltam az orvosi papírokat, telefonáltam többször a gyárba és ígérték, hogy megvárnak. Az első munkanapomon közölték nem vártak már vissza, a pozícióm betöltötték.

Az amszterdami kudarc

Innen egy elegáns mozdulattal átrepültem Amszterdamba egy frissen megismert holland-magyar barátomhoz, azt ígérte munka azonnal lesz, minden jó lesz, segít majd. Amszterdam belvárosa lenyűgöző a mindent elárasztó turistákkal együtt is. A coffe shopokon, piroslámpás-negyeden és a mindenhez hozzáláncolt kerékpárokon kívül is elragadó.

Jómagam Haarlem munkásnegyedében laktam, az fényévekre volt a déli városrészek tip-top házaitól a csatornaparton, a gondozott parkoktól, és a jómódú középosztálytól.

Rengeteget sétáltam a belvárosban, turistákkal beszélgettem, már akkor lépten-nyomom magyarokba botlottam. Engem, mint "rutinos" amszterdamit többször kértek, hogy csatlakozzak, mutassam körbe a belvárost. Nehéz volt, nagyon nehéz, lelkileg és anyagilag nagyon megviselt a kudarc, hiába volt anyanyelvi segítségem, nem tudtam állást vállalni.

2006-ban még szigorú feltételekhez kötötték a munkavállalást, nem sikerült munkát vállalnom sehol sem. Be kellett látnom, semmi értelme nem volt tovább várnom a csodára, két hónap után felültem a buszra, és hazatértem a családomhoz, akik mindig is aggódva figyelték utamat az életben.

Újra talpra kellett állnom

A barátok és a család biztos hátteret nyújtottak ismét. Lassan újra összeszedtem magam, a közeli gyárban könnyű és jól fizető munkát találtam, de a szezon végén szélnek eresztettek minket.

Féléves pályafutásom alatt felfelé buktam folyamatosan, pedig nem volt ismeretségem. Egyre magasabb fizetési kategóriába helyeztek, az okát máig sem tudom, csak nevetek rajta.

Kezdődött a munkakeresés elölről, pár hetet egy ács mellett dolgoztam, majd Csehországban bukkantam fel újra, mint gyári munkás a Foxconn-nál. A magyar közvetítő kiküldött minket egy busszal, ott már az angol közvetítő fogadott minket, és körbejárva a környéket kiosztotta a szállásokat.

Olyan szörnyű állapotban lévő helyeket mutogattak, mint szállás, hogy úgy szálltunk vissza a buszra, hogy mehetünk is haza, ez nem játék. Ilyen körülmények közé semmiképp nem költözünk be, pedig sokan utolsó forintjukból indultak el a csehországi munkára. A határozott tiltakozás hatására mégis találtak elfogadható szállásokat. (Az előző magyar csoport történetét itt találjátok.)

Messze Közép-Európától

Érdekes kis olvasmány, tudtam róla, olvastam, láttam is a tv-ben, de nem hittem el. Ott hirtelen nagyon messze kerültünk Közép-Európától. Többünket végül egy hotelben helyezték el.

Én először egy falusi fogadóban laktam két magyar sráccal, kocsmából kilép, lépcsőn fel, és ott a szobánk. Utána már egy városi lakásba kerültünk. Sokat dolgoztunk, de rendesen fizettek és csak a saját kajára kellett költenünk, lakásra és rezsire nem.

A munkával nem volt gond, nem a szalagra kerültem, hanem tesztelni, onnan hamar átvittek javítósnak, ott már sétálgattunk, zenét hallgattunk, végigbeszélgettük a napot az asztalon ücsörögve, amennyiben a szalagon hibátlanul dolgoztak a többiek.

Egy 12 órás műszak után rögtönzött gyűlést tartottak az angolok és többek között rám esett a választás, hogy tolmácsoljak nekik. Ez egy röpke 3 órát tartott, ami elég felkészületlenül ért, ezúton is köszönöm annak, aki egy palack üdítőt odanyújtott, pont szükségem volt rá. Ezt a végén ezer koronával köszönték meg az angolok.

Ez a munka nem tartott 3 hónapig se, az utolsó fizetéssel és benzinpénzzel leléptek az angol közvetítők. Erről mi nem szereztünk azonnal tudomást, csak azt tűnt fel, hogy az 50 magyaron kívül a többi 1.500 ember dolgozott tovább a gyárban az újévben is.

Csehország igazán tetszett

Otthonosnak éreztem, ismerős épületek, barátságos emberek, hasonló kultúra, olcsó sör, olcsó minden. Feltűnően sok a fiatal és beszélnek is angolul elég sokan.

Sajnálom, hogy már nem jutottam el Prágába, Lengyelországba vagy legalább egy jó jégkorong-mérkőzésre. Már nem maradt ezekre idő. A magyar munkatársak között sok igazán jó embert ismertem meg, a szlovákokkal nagyon jól kijöttünk a gyárban, a fiatalok már nem is értették a kérdést, ha a magyar-szlovák ellentétről kérdeztük őket.

Egy hete ültünk munkára várva a lakásban, mikor újra, a legjobbkor csörgött a telefonom. Unokabátyám hívott Írországból ismét, másik gyárból. Ezúttal egy hetem volt kiérkezni és betölteni az állást. Másnap reggel autóba ültem és hazavezettem Magyarországra. Otthon vettem egy repülőjegyet, és 2008 januárjában ismét Írország felé vettem az irányt.”

A történet folytatása hamarosan következik.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Csehország Hollandia Írország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr506157598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2014.05.13. 07:03:40

Jo reggelt!
Az volt mar, hogy milyen rossz Londonban? :-)))

klappol 2014.05.13. 07:15:28

Jó reggelt!

Napsütés, de még csak 10 fok. Nem baj ennek is kell örülni :)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.13. 07:18:22

Nekem tetszett a poszt, szeretem, amikor pozitivan allnak a hataratkeleshez az emberek es nem ugy elik meg, hogy rokonok/csalad/baratok/turorudi... :)

Ugy tunik, a posztolo akarta es csinalta, kozben nem nyukungott.

Varom a kovetkezo reszt!

adg 2014.05.13. 07:20:25

Miert utasitottak el a vizumot az ausztralok?

@rezsöatya: London otvar, az angolok hulyek, a noik meg slampos tehenek. Kaja ehetetlen, kavet nem ismerik.

Most mar jobb lett a reggeled kicsit, ugye? :-)))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 07:33:13

Nekem bejött.
Én csípem a Kelj fel Jancsikat!
:)

Off: az idő továbbra is trágya.
:(
7 fok, eső.

2014.05.13. 07:53:08

Nagyon tetszett! A kudarcok es megprobaltasok ellenere megmaradt pozitiv embernek. Raadasul joindulatu a kornyezetevel szemben, nem ragad le negativ erzelmekben. Sok sikert, remelem elered a celjaidat! En is olvasnek meg tobbet toled...

Chamroe 2014.05.13. 07:55:28

Tök jó a poszt. Az külön tetszik, hogy nem cirmog az írekre, hollandokra, csehekre, ha valani nem jól alakul, hanem kitűz egy új irányt és belevág.
Várom a folytatást!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 07:57:45

@klappol: Kösz, de először - hirtelen felindulásból - átrendezem az egyik szobát... :D

Chamroe 2014.05.13. 07:58:18

@klappol: jó vasalást?! Meg vagy Te őrülve?!?! :-D
Szerintem a legborzalmasabb dolog a világon.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 07:58:22

mint a nikkelbolha, úgy pattog...
nem rossz, határozottan nem rossz

bár egy kis sodródást érzek benne...

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 07:58:57

@Chamroe: én nem vasalok. kidobott idő. felveszed a ruhát és öt perc múlva gyűrött.

mayree 2014.05.13. 07:59:27

Ahogy a mondás tartja:
Néha nyersz, néha tanulsz...

mayree 2014.05.13. 08:00:42

@rezsöatya:
Kurva drága a cseresznye a Temze parton. Micsoda egy város... :))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.13. 08:03:51

Eleg kompakt poszt, a mondatok nekem kisse tul tömörek, pl. a csehorszagi visszafordulast, majd megis elszallasolas, meg az angol kozvetitok lelepeset nem igazan ertettem. De szimpatikus a posztolo hozzaallasa, en is varom a folytatast. Szeretem a talpraesett, ajvekolasmentes embereket.
Amit soha nem fogok megerteni, hogy hogy lehet boltban majonezt venni? Az egy kenyes osszetevokbol allo emulzio, 1-2 napot all hutoben is, a konzerv majonezben ergo nem sok valodi alapanyag lehet. Altalaban nem vagyok mukaja ellenes, E-anyagokra fintorgo gasztrosznob, de egy tojasbol es olajbol allo etelt, amely egy db filleres eszkozzel 5 perc alatt tokeletesen elkeszitheto, soha nem vennek a boltban.

klappol 2014.05.13. 08:04:00

@svájci sapka (ch): Lakberendezéssel kezdeni a napot, ajajaj, de nem azért mert a vasalást említettem? :))))))))))))))

@Chamroe: Szerintem is, ezért a teregetés már sok vasalástól megkímél. Szerintem ne is menjünk tovább ebbe a témában:D:D:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 08:04:30

@mayree:
....és milyen ehetetlen kaja van.
Visszavonom a szombati posztom.
:)))))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 08:05:36

@klappol: Tegnap találtam ki, ma a végrehajtás. Már egy éve nem nyúltam hozzá semmihez. :) Itt az ideje.

2014.05.13. 08:07:31

@diggerdriver: Nem gondoltad volna hogy a paradicsomos husgomboc konzervvel egyutt is sznobnak szamitasz, mi?

**mimi** 2014.05.13. 08:09:09

nekem is tetszik...:)
A jég hátán is megél János:)

Chamroe 2014.05.13. 08:10:26

@Babette_: Na nyugi, én sem vagyok mazochista ;-)
Anyós célozgatott rá anno, hogy a babaruhákat azért kellene...
He?! Pont amiből napi 2-3 garnitúra ment a mosásba. Sejtheted, hogy nem vasaltam.

mayree 2014.05.13. 08:11:35

Nekem egyszerűbb volt:
17 év magyar szeizmika után egy angol nyelvű hirdetést mutatott a barátom a népszabadságban: geodétát kerestek Szíriába.
Elküldtem a cv-m, másnap válasz érkezett pár kérdéssel, válasz ment, szerződés, repülőjegy jött, London, intejú, komplett orvosi. A doki tök jó fej volt, semmit nem talált, azt mondja, mit csináljon? Végül kitalálta hogy kimossa a fülem. Na ilyenben még nem volt részem, be is szartam rendesen, de tök jó volt :))
Oltások, aztán egy nap pihi, majd irány Szíria.
Azóta kint, rendszerint hat hét munka 3-4 szabad, változatos helyeken.

Én azt hiszem mindenki járja a maga útját, csak sokan nem értik ezt... Nem értik hogy másnak miért "jó", nekik pedig miért "nem"...

Ha megérted: a dolgok úgy vannak ahogy vannak.
Ha nem érted : a dolgok akkor is úgy vannak, ahogy vannak.
Egyszerű, nem? :))))

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.05.13. 08:12:06

@Réka ‎: jajaj, vigyázz, én egyszer említettem ilyet, hogy túl tört és tömör a poszt, netuddmeg mi volt utána. De legalább kiderült, hogy nincs életem és irigykedek. :)

**mimi** 2014.05.13. 08:12:33

@diggerdriver:
neked fényképeztem szombaton...

kepfeltoltes.hu/view/140513/IMG_20140510_191429_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kaja hegyek Pécs belvárosában, mindenki evett :))))

Mr Long 2014.05.13. 08:13:14

Ma melyik varos sokkal jobb, mint Budapest?

Mr Long 2014.05.13. 08:17:11

@Chamroe: Egyik ismerosom pont a babaruhak miatt vett szaritogepet. Aztan otthon kiderult, hogy a babaruhaik 98 szazaleka nem szaritogepezheto. Ellenben koderult, hogy az o es a ferje ruhainak 98 szazaleka igen. Szoval megsem lett kidobott penz es nagyon hasznos.

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.05.13. 08:19:18

Zeneajánló még nem volt, úgyhogy:
Tegnap jelent meg a Sabaton új lemeze, tessék hallgatni!
open.spotify.com/album/1pb4p8R36HbFNezTq7o2eG

2014.05.13. 08:22:40

A poszthoz:
A Foxconn mintha ismeros lenne a hirekbol:) Nem kinai eredetileg? Valami almas ceg osszeszerelo uzeme, ugy tudom. 268 orara 565 Euro azert huzos, talan meg Kinaban is tobbet fizetnek. Raadasul a kedves angol munkakozvetitok leleptek az utolso havi fizetessel, illetve alamizsnaval. Asse semmi. A gyarat ezek utan nem gyujtottak fel? Akkor meg is erdemeltek!! Meg az indiai Suzuki melosokban is tobb guts van!!!

mayree 2014.05.13. 08:23:15

@maxval a gondolkodó birca:
Az orgazmus kispolgári csökevény :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.13. 08:26:25

@mayree:
Jol mondod, en is ezt vallom altalaban. A dolgok olyanok, amilyenek, az esemenyek is, az egesz elet.

A hozzaallas sokat tud segiteni / rontani a sajat, belso bekenken.

**mimi** 2014.05.13. 08:28:40

@diggerdriver:
a jó kajálásokról most már mindig te jutsz eszembe :)))

mayree 2014.05.13. 08:28:44

@Kövérmadár [swe]:
Bizony, a világ olyan, amilyennek látjuk. Van aki érti, van aki majd a következő életében fogja megérteni (vagy szúnyog lesz belőle :)).

mayree 2014.05.13. 08:31:39

@diggerdriver:
Azt már nem lehet!!! Kész, vége!:)))

Hanem tudod, mióta olvastam a blogod technikai részét, azóta lesem az út mentén a gépeket, itt pedig elég sok akad, minden épül, utak, épületek, gátak, hidak...

Sajna lejárt pár napja a vízumom úgyhogy most egy ideig az iroda, konyha, étkező, háló és a tető a világom :)

Shebelle 2014.05.13. 08:42:19

Ismerek több ilyen embert. Hol itt bukkannak fel, hol ott. Ahol munka van. Mert kenyeret kell tenni az asztalra...
Nem értem miért gondolják páran, h. valami égbekiáltóan rendkívüli a dolog. Persze emelem kalapom János felett, és sok sikert kívánok az életben neki, de sok ilyen jánosokat és jánosnékat ismerek, akik szintén felállnak, ha padlóra küldik őket, szerencsére :)

adg 2014.05.13. 08:47:03

Vegigolvastam. Tok jo, kalandos elete volt/van a posztolonak.

Azonban. Hogy lesz ebbol csalad meg megallapodas? Meg jovo. Ez olyan 21-22 eves korig jo talan, szerintem. Bar en nem csinaltam volna akkor sem, nem vezet sehova.

Kivanom, hogy sikeruljon a szerzonek talalni valami allandobb helyet, megerdemli, kuzdott eleget.

adg 2014.05.13. 08:48:39

@maxval a gondolkodó birca: "Igen, a fülmosás jobb mint az orgazmus."
Azert probald ki azt is, hatha megsem. :)

Sütemény1975 2014.05.13. 08:53:55

@Réka ‎: ennyi erovel ketchupot, turot, vajat, stb sem kene boltban venni. nem egyszerubb levenni a polcrol a heinz majonezt, mint otthon pepecselni vele?

2014.05.13. 08:57:37

@adg [Au, Darwin]: Hmmm... Ez jo kerdes. Talan nincs csalad a tervei kozott, masfajta eletet akar elni. Vagy pedig, ha talal valakit es csaladot akar alapitani, akkor valtoztat a strategian, megallapodik. Eleg rugalmasnak tunik... A masik, hogy ma mar a fiatalok nem vallalnak gyereket koran - itt legalabbis egy ferfinak gyakran 35 ev alatt nincs meg gyereke, sot gyakran fix baratnoje sincs, nemhogy felesege, elettarsa.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.13. 09:03:10

@mayree:
Az emberiseg fejlodesi iranyat es jovojet elnezve a szunyog szamit a tovabblepesnek ;)

Evain 2014.05.13. 09:03:28

@adg [Au, Darwin]: kösz, filóztam, hogy mi a gondom a poszttal, és nem tudtam megmondani.
Lehet nekem is ez a bajom vele? :)

Mr Long 2014.05.13. 09:04:32

@Zka: Ne hulyeskedj! Magyar varos hogy lehetne jobb!?

Hari Seldon 2 2014.05.13. 09:06:20

@rezsöatya:
:-)
Még nem, de ha jön Panda, akkor majd megmondja ő is, hogy úgy van. :-)

Hari Seldon 2 2014.05.13. 09:07:34

@Babette_:
Diggernek biztos nagyon tetszik a spontaneitás. :-)

Mrs. Clayton 2014.05.13. 09:11:51

@adg [Au, Darwin]: szted? kb 2 mondat utan nyilvanvalo, hogy ott akart maradni, ezt meg az ausztralok annyira nem szerettek volna, igy finoman kozoltek, hogy kenguruk vannak allatkertben is, nezegesse ott oket

mayree 2014.05.13. 09:13:16

@Kövérmadár [swe]:
Megérett a kipusztulásra...
Közel 3 és fél millió dollár vodkáért? Normális? (még akkor is ha ennyiért 5 üveggel kapsz :))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.13. 09:15:38

@Sütemény1975: ugyan eloszor is erthetoen leirtam, de akkor fussunk neki a gyengebbek kedveert is:
- vajjal nem eri meg pepecselni, mert a bolti vaj is vaj, adalekanyagok nelkul (bar valoban nem nehez hazi vajat kesziteni).
- ketchupot is megeri otthon kesziteni,bar nem lesz olyan iparian sima, mint a bolti, de legalabb nem kell hatalmas cukormennyisegekkel teletomni, am ez hogy jön ide?
- a majonezt azert nem egyszerubb leemelni a polcrol, mert az az 5 perc tobbletido, amig elkeszul, siman megeri, hogy ne huszoniksz osszetevos majonezt egyek (persze agyoncukrozva az is), mint a 2 osszetevos hazit
remelem, igy mar te is megertetted.

heinz majonez osszetevoi:
növényi olaj (70%), borecet, tojássárgája (5,4%), víz, cukor, só, mustár (víz, mustármag, borecet, só, fűszerek, természetes aroma), sűrítő anyag (guar
gumi, xantán-gumi), antioxidáns (tokoferol, EDTA), színezék (béta-karotin).
Tojást, kukoricát, mustárt tartalmaz
Az 5. legnagyobb osszetevoje a cukor, de van benne kukorica meg mustar is,a ketfele gumirol nem is beszelve - a tojassargaja pedig csak 5,4%. En nem ennem meg.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 09:16:47

@Cascabel: "A Foxconn mintha ismeros lenne a hirekbol:) Nem kinai eredetileg? Valami almas ceg osszeszerelo uzeme, ugy tudom."

Yes and no.
A Foxconn egy gyarto-osszeszerelo ceg. Az apple termekek mellett kismillio mas markanak is gyartanak full ugyanolyan korulmenyek kozott (dell, hp, banat-tudja-meg-mi), csak azokat nem annyira trendi fikazni manapsag ezert mindenki almas osszeszerelokent ismeri. De azert ez nem teljesen igaz. ;)

Shebelle 2014.05.13. 09:20:02

@Shebelle: na jó mellélőttem rendesen, természetesen László, elnézést a posztolótól!

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 09:31:08

@Réka ‎: azért veszünk boltban majonézt, mert ugyan sokkal jobbat csinálunk otthon, de egy kávéskanálnyiért minek fél litert csinálni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 09:34:13

@Shebelle: ez a felállás úgy harminc éves korig megy könnyedén. fölötte már mindig kicsit ropog a derekad közben.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.13. 09:34:57

@Babette_: ez. Plusz az hogy én pl az Univer Extra fűszerezését nem tudnám reprodukálni és ami nem ilyen az csak habos takony a fogalmaim szerint, szóval ezért sem :)

rezsöatya 2014.05.13. 09:35:21

@Réka ‎: itt a Tescoban lattam olyan tescos majonezt, aminek a lejarati datuma 2040(!)!. Na, az mibol lehet? :-)))

Herr Géza 2014.05.13. 09:35:27

@mayree: +1...

"Ha megérted: a dolgok úgy vannak ahogy vannak.
Ha nem érted : a dolgok akkor is úgy vannak, ahogy vannak.
Egyszerű, nem? "

Azért ez egy nagyon "slágergyanús" filozófiai aranyköpés.... :))
Copyright by mayree ???

mayree 2014.05.13. 09:37:01

@Herr Géza:
Ááá dehogy, egyszerűbb ez annál: zen mondás :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.13. 09:37:35

@Babette_: te mihez hasznalsz 1kk majonezt? 1 tojassargajabol 1,5 dl majonez lesz :)
@Zka: fuzerezes: par csepp citromle, feherbors, so, esetleg 1/2kk mez, de mezet mar csak akkor teszek bele, ha tartar keszul, es akkor mar teszem is bele a tejfelt es a mustart is.

rezsöatya 2014.05.13. 09:38:00

@adg [Au, Darwin]: az megvan, amikor Moricka olvassa a torvenyt: szombaton 40 lepesnel tobbet megtenni halalos vetek! Majd kesobb: mas feleseget megkivanni halalos vetek!

Moricka szeljegyzete: "mindketto kiprobalva, mecsoda kulonbseg!"

:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 09:42:57

@Réka ‎: kenyérre a parizer alá vaj helyett.

rezsöatya 2014.05.13. 09:47:00

@**mimi**: nem csodalom! :-)

Aki igy kezd egy posztot: "Az étkezés az egyik központi kérdés az ember életében..."

;-)))))

Mr Long 2014.05.13. 09:47:25

@Babette_: Oszt hazi a parizer?
/Most nagyon nem kedvellek, mert megeheztem.egy parizered sajtos zsomlere!/

mayree 2014.05.13. 09:48:56

@Réka ‎:
Bírom ezeket a mértékegységeket... csak egy nő tudja pontosan mennyi egy kk :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 09:50:26

@Mr Long: Persze, a pajtában áll a prágdép.
Hüle.

rezsöatya 2014.05.13. 09:50:48

@klappol: "Lakberendezéssel kezdeni a napot?"

azert, mert nem talalja a vasalodeszkat!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.13. 09:52:21

@mayree: nem kell pontosan merni, ez a plane a fozesben. Pasim is nagyon finomat csinal.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.13. 09:54:07

@Babette_: fordítást is mellékelsz majd ehhez a szóhoz? :)

mayree 2014.05.13. 09:55:02

@Réka ‎:
Igen, úgy az igazi, individualista módon :)
Csak engem zavarni szokott az, amikor először esek neki valaminek és akkor legalább valami hasonló jöjjön ki. Csésze, bögre, kanál, csipet, satöbbi; ezek mind misztikus dolgok :)

mayree 2014.05.13. 09:55:59

@Babette_:
Azzal készül a parizer?

klappol 2014.05.13. 09:58:05

Mint a mai cím

"Mindig talpra állni"

én egy más képet tettem volna oda, mint az a sok lógó, nyúzott marha:)))))))))))

Ők már nem fognak talpra állni.

Ez most ciki volt????

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.13. 09:58:22

@mayree: csak a sutesnel kell pontosnak lenni, az nekem sem sikerul, nem is szoktam sutemenyt meg tortat sutni, nem lenne jo vege :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.13. 09:58:51

@adg [Au, Darwin]:

Most egy szelfit próbáltam csinálni, hódolva a divatnak. De sehogy se sikerül. Túl nagy az arcom hozzá.

:-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 09:59:04

@Zka:

"a tiszta húst ujjjnyi vastag szeletekre vágjuk, jól átsózzuk és a finomdaráló finomkorongján ledaráljuk. Ha ez megtörtént, megfelelő sót és salétromot adunk hozzá, vízzel jól átdagasztjuk és folytonos dagasztás közben annyi vizet öntünk hozzá, míg a pép a folyékonyságig híg lesz. Ezt a híg pépet tartályokba helyezzük, másnapig hűvös helyen tartjuk"

buvosszakacs.blog.hu/2009/12/29/virsliteszt

@mayree: igen

klappol 2014.05.13. 09:59:47

@rezsöatya: Te,

Svájcisapek megtalálta, mert nincs itt, biztos nekilátott a hegynyi vasalnivalójának. :)))))))))))

mayree 2014.05.13. 10:00:52

@Réka ‎:
Nekem a palacsintasütés megy! (ha valaki megkeveri :))

klappol 2014.05.13. 10:02:01

@svájci sapka (ch): Amir az Atya írt :))))))))))))))

mi az nem vasalsz?? :D:D:D

mayree 2014.05.13. 10:02:39

@Babette_:
Salétrom: káliumnitrát - puskapor, nátriumnitrát - husi? (káliumnitrát is jó hús tartósításhoz, de ha sokat használnak belőle akkor keserű lesz)

Ééééés:
www.youtube.com/watch?v=wHx9VoVPLNg
:)))))

rezsöatya 2014.05.13. 10:02:42

@mayree: ok, felveszem a listara a sztrapacska melle, ha jossz...! :-)))

adg 2014.05.13. 10:03:10

@rezsöatya: Nem, de jó. :)

@Jess G: Belőle akartam kihúzni. :) Elég bénának kell lenni egy turistavízum igénylésnél, hogy rögtön kiderüljön belőle az ittmaradás szándéka. Amúgy húzós következményei vannak, ha elfelejt hazamenni. Ha nem bújik el a bushban, mindenképp lebukik, ha más nem, akkor amikor haza akar menni, vagy bármilyen ügyet akar intézni. Csak idő kérdése. A hagymaféle út itt nem megy. Többet kell varázsolni...

rezsöatya 2014.05.13. 10:03:38

@klappol: a mosono mindig vasal, akkor mikor mos?

klappol 2014.05.13. 10:05:07

@mayree: A múlt héten kicsit elmértem az anyagot palacsinta ügyben:D:D,.........így kénytelen voltam a majd 50 palacsintát megcsinálni :)))))))))))))

Persze a családnak teccet :))))))))))))))))))))))))

rezsöatya 2014.05.13. 10:05:14

@Babette_: a saletromot en is nagyon szeretem! :D
(ketchuppal a legjobb!)

adg 2014.05.13. 10:05:19

@mayree: "Csésze, bögre, kanál, csipet, satöbbi; ezek mind misztikus dolgok "
Jotta, fikarc, nüansz... :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 10:05:24

@klappol: @rezsöatya: Végeztem, sőt már a majomméz (akarom mondani majonéz) is kész.
:D
;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 10:05:40

@mayree: salétromsó, megőrzi tőle a hús a színét. kémiai oldalt nem tudom.
a puskapor nem glicerin és kovaföld? (már csak a mondókából, amiben nóbelalfrédsvéd kémikuss szerepel)

rezsöatya 2014.05.13. 10:06:27

@klappol: akkor nem egy kk-al adagoltad az osszetevoket, ugye?

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 10:06:36

@adg [Au, Darwin]: a jotta skandináv lesz, úgyhogy majd madár elmesélni.

mayree 2014.05.13. 10:07:11

@rezsöatya:
Óóóóó!!! :)
Akkor mondom a kedvenc palacsintám:
Rumos gesztenyemassza, vastagon, magozott cigánymeggy, sok, összetekerni, forró csokiöntetet rá :)

Mr Long 2014.05.13. 10:09:13

@Zka: :) Akkor nem csak en nem beszelek idegen nyelven .

klappol 2014.05.13. 10:09:24

@svájci sapka (ch): Korán 1 gyors lakásátrendezés, vasalás, majonéz, ...........én meg még csak a gyereket engedtem a suliba, reggelivel,

hinnye de lusta vagyok.

mayree 2014.05.13. 10:10:20

@Babette_:
Az a nobel-féle dinamit (ma már nem így készül, mivel a nitroglicerinnek pozitív az oxigén egyensúlya, hát miért ne használjuk ki?)

A puskapor az káliumnitrát, faszén és kén megfelelő arányú keveréke. Na ahhoz sem kell recept hogy megkavarjam :)

radirpok123 2014.05.13. 10:10:41

@mayree: magyarra forditva: ugy akarom, ahogy lesz.

rezsöatya 2014.05.13. 10:10:41

@svájci sapka (ch): ez valami uj svajci technologia? Vasaloval keszited a majonezt "kk" helyett?

klappol 2014.05.13. 10:11:29

@rezsöatya: nem bizony:)))))))))) nem vagyok jó szakács, de mindennek van jó és roszz oldala. A rossz oldalt én nyertem :)))))))))))))))))))))))))))), de a jóból is kaptam.............. pár palacsintát :D:D:D

Mr Long 2014.05.13. 10:12:14

@Réka ‎: Merleg kell hozza. En hulye mernok grammra pontosn merek. :DDDD

adg 2014.05.13. 10:12:35

@Babette_: Na ezt nem is gondoltam volna. Már megérte erre járni. De most jobbra el, mert jottányit sem haladok a dolgommal. :)

@maxval a gondolkodó birca: Halszemoptika? :D

rezsöatya 2014.05.13. 10:12:53

@mayree: akkor jo. A cseresznye draga a Temze partjan, de a ciganymeggy az olcsobb, mint Budapesten!!!

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 10:14:15

@adg [Au, Darwin]: én se gondoltam volna, de hát nem úgy néz ki, mint egy skandináv szó?

mayree 2014.05.13. 10:14:19

@radirpok123:
Bizony! :)

Lehet ragozni is:
Ha esik az eső, mosolyogj.
Ha nem mosolyogsz, akkor is esik :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 10:16:47

@klappol: Nem lakás, csak szoba... :D
Egyébként fél 5-kor van ébresztő. Ahhoz képest...
@rezsöatya: :D
A jó Isten mentsen meg a svájci technológiától..
:D

mayree 2014.05.13. 10:18:32

@rezsöatya:
Viszek hozzávalót :)

Különben tudod hogyan tájékozódtam először Londonban? A Hellgate: London-nal játszottam rengeteget, és ott ugye az apokalipszis után a földalattiban húzzák meg magukat azok, akik megmaradtak. Az állomások között lehetett teleportálni.
Utazunk, azt mondja a hang: Enbankment. Hopp mondom, az a Temze parti megálló, ugorjunk csak ki! És tényleg :)
De az összes hely bele lett modellezve a játékba (full 3D grafika ugye :))

www.youtube.com/watch?v=_T4lzDUxNlk

peacefroggg 2014.05.13. 10:22:40

@mayree: azok még egész jó mértékegységek, de amikor arra a kérdésre, hogy mennyit rak bele ebből meg abból,a nagymama csak annyit mond:
-Hát nem tudom kincsem, úgy egy marokkal / úgy gondolomformán...
Na ilyenkor az embernek elmegy minden kedve a konyhai varázslatoktól. Na ja, aki már 15 évesen 40 napszámosra főzőtt, az nem receptkönyvet használ, minden a fejében (meg a markában) van...

rezsöatya 2014.05.13. 10:23:43

@mayree: ja, ha te tudod magad csak ugy teleportalni a foldalattin... ugy konnyu...!

mayree 2014.05.13. 10:25:22

@peacefroggg:
Így van... első anyósom alföldi volt, juhászfeleség. Olyan birkapörit rittyentett oda sem figyelve, amit senki más nem tudna elkészíteni.

mayree 2014.05.13. 10:26:38

@rezsöatya:
Meg kell ám harcolni azért :)))

mayree 2014.05.13. 10:32:07

@adg [Au, Darwin]:
A jottányi az milyen mértékegység? :)

Evain 2014.05.13. 10:33:22

@peacefroggg: azért a fixnek hitt mértékegységek se sokkal jobbak. Tegnap beszélgettem valakivel a lovak marmagasságáról, és kíváncsiság kedvéért megnéztem, hogy a származási országban mekkora a quarter átlagmagassága. Hogyaszongya 14-16 tenyér. Nem láb, nem incs, neeeeem, ez tenyér.
Hát b+, kié? :D

Muscari 2014.05.13. 10:38:41

@Babette_: natrium-nitrit. Szinte minden huskeszitmenyben van sajnos. Ugyhogy ne felejts el a parizsidba is tenni :-)

adg 2014.05.13. 10:39:04

@mayree: Most mondja Babettem hogy skandináv. Majd jön Madár, és elmondja, mittodomén.

UPDATE,
Közben nem hafyott a kíváncsiság, és megkérdeztem a barátomat:
"Jottányi (görög) Ma csak tagadó formákban használjuk: "jottányit sem enged, jottányit sem ért belőle", azaz: "egy szemernyit sem, semmit sem". Azért lett a kicsiség, jelentéktelenség jelképe a jota (görög i), mert a betű csupán vonalnyi, ráadásul sokszor csak más magánhangzók alá írták kis vesszőként, és a kiejtésben egyáltalán nem is hangzott."
Mostmár csak azt kellene kitalálni, hogy mennyi egy "szemerny".
Sose fogjuk megtudni...

adg 2014.05.13. 10:41:12

@adg [Au, Darwin]: Hopsz, a vesszőből egy félreérthető m betű lett. Hiába, sötétedik, nem látok már. :)

Muscari 2014.05.13. 10:42:40

Velem van a baj, ha annyira nem tetszett a poszt? Oke, hogy mindig felallt, de nekem olyan sodrodosnak tunik. Most itt van ismeros, akkor ide jovok, most ott van, ugyhogy oda megyek aztan majd csak lesz valahogy.

Persze nyilvan meg eleg fiatal Laszlo, majd csak sikerul elobb-utobb megallapodni valahol.

mayree 2014.05.13. 10:42:57

@adg [Au, Darwin]:
Köszi! Ismét tanultunk valamit! :)

Szemernyi az lehet hogy búzaszemnyi, mákszemnyi, bolhaszemnyi?

Muscari 2014.05.13. 10:47:18

@Mr Long: en valaha vegyesznek tanultam. A ferjem a mai napig kirohog, hogy milyen pontosan kimerek mindent a recept szerint.
De hat a 125 g az 125 g, nem 130, mi van, ha amiatt nem lesz jo a suti?
Volt kemia tanarom adta elo nagyon jol a regi recepteket: vegy halomnyi lisztet, tegy bele csipetnyi sot es gondolomnyi cukrot.
Na, en igy nem tudok fozni.

mayree 2014.05.13. 10:49:57

@peacefroggg:
Yepp! Én is rákerestem :)

Evain 2014.05.13. 10:49:58

@Muscari: Ha veled, akkor velem is. Közben rájöttem, hogy mi a gondom vele.
Eeeeennyire peches nem lehet valaki. :D:D:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 10:55:14

@mayree: anti.
mert mindig csak: jottányit.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 10:57:55

@mayree: egyébként van több elmélet, nekem ez szimpatikus:
i mint a görög abc ióta betűje.
és van az a példabeszéd a gazság/igazság (homousios/homoiusios), amiben egy i-t (iótányit-joitányit) sem engednek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 10:59:16

@adg [Au, Darwin]: te amúgy nem érted a humort szmájli nélkül sose, vagy csak most?

a szemerny szinte biztosan a szem-ből ered...

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:01:37

@Réka ‎: Hát akkor ne edd meg. :-)
Mindenki azzal mérgezi magát, amivel akarja.
Speciel én bolti majonézzel. Mert jobban szeretem, mint a legjobb házit. Ez van.
Úgy egyébként a házi majonéz sem két összetevős.

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 11:04:05

@Réka ‎: mi azért veszünk bolti majonézt, mert ha én csinálom szar lesz. Tudom, ez a legegyszerűbb dolog a világon, stb., stb., de nekem nem sikerült soha ehetőt készíteni. Úgyhogy vesszük a japánt (QP, kewpie)ami viszont finom. heinzet meg ezeket a bigyókat nem esszük, mert itt más az ízlés és az itteni boltiakak nem szeretjük. ecetízük van. de a japáni az jó.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.13. 11:07:10

@peacefroggg: en attol megyek a falnak, hogyaszongya, "amennyit felvesz".... es sajnos a regi, igazan finom csaladi sutireceptek mind hasonloak.

mayree 2014.05.13. 11:11:35

@Egylabu Esernyomadar:
Hát ez az! Itt nespresso van az irodában, hozzá műanyag kanál. Aztán multkor találtam az egyik falu mellett a dombon egy icipicit (ja, minden szart összeszedek :)), azt használtam a műanyag helyett. Utljára pedig hoztam egyet otthonról, na most van 3 méretű is :)

Nagyobb mennyiség esetén szerintem nem számottevő, de ha kis adagot készítesz valamiből akkor jottányival kisebb hiba is legalább 22 szemernyit változtat az ízek harmóniáján, amelyet ha felharmónikusokra bontunk akkor már igencsak érezhető lesz a változás, még ha az csak akkora is mint bolha pöcsén a pattanás. :)

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:11:53

@adg [Au, Darwin]: Ha jól értettem a posztot, nem nagyon van szakmája a delikvensnek. Talán ez lehetett a fő probléma, megtűzdelve a zsenge korával, ami szinte predesztinálja, hogy ott maradt volna, ha véletlenül beengedik.
Egyébként ő maga is úgy fogalmaz, hogy miután nem engedték be, másik tervet kellett felállítani.
Úgy tűnik, az osszik is voltak annyira fifikásak, hogy elsőre levágják, mi a szitu.

mayree 2014.05.13. 11:12:28

@Réka ‎:
Az olyan mint a "gondolom formán rakok bele" :)

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:14:11

@mayree: Igen, mert van teáskanál, kávéskanál és mokkáskanál. És ezek mérete a fenti sorrendben csökken. A legutolsó elég jelképes nagyságú. :-)
(No meg leveses-, szedő- és merőkanál, de azokat hagyjuk.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:14:14

Tetszett a poszt, én is ilyen keljfeljancsi voltam a huszas éveim végéig, csak hangyányit óvatosabb :). Ezt azért nem értem:

"Féléves pályafutásom alatt felfelé buktam folyamatosan, pedig nem volt ismeretségem. Egyre magasabb fizetési kategóriába helyeztek, az okát máig sem tudom, csak nevetek rajta."

Mármint, hogy nem tudod az okát, csak örülsz neki? Vagy nem tudod az okát és kiröhögöd a marhákat, akik folyamatosan felfelé juttattak, holott nem érdemelted meg? Vagy hogy?

mayree 2014.05.13. 11:16:13

@Egylabu Esernyomadar:
A teáskanalat ismerem, azt direkt nem említettem, itt mindhárom pici volt. De az a mokkáskanál zavarba hoz :)

Aztán van a csapott kanál és a púpozott kanál, na azokat kb. be lehet azonosítani. A fél evőkanálnyit is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:16:25

@Evain: a 'lómértékegységekben' a marok is ilyen :).

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:16:37

Úgy tűnik, ma megint "enni" fogunk. :-D

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 11:19:02

@adg [Au, Darwin]: a szemer az kivételesen értelmezhető mértékegység (grain angolul) kicsit több, mint fél gramm (64.7 milligramm). ma is használják pl. lövedékek esetében (lövedék tömeg és puskaportöltet ebben szokott megadva lenni).

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:19:18

@Mr Long: Én hülye mérnök, sacc/kb-ra. :)))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:20:05

@Muscari: Én is grammos mérlegen mérek :). Egyébként lehet, hogy nem jól gondolom, de szerintem a régi gazdasszonyok, akik szemre, marékra mérték a hozzávalókat, meg bekötött szemmel is tucatnyi embernek rittyentettek ebédet, alig pár recepttel variáltak, nem válogathattak több ezer közül, mint mi. Azt a néhányat meg persze úgy megtanulták már kislány koruktól, hogy félálomban is megfőzték-megsütötték volna.

Nemrég láttam Antonio Carluccio-val egy sorozatot, valami ricottás tortát sütött. Ő is a nagy lapátkezébe öntötte a cukrot, lisztet, úgy mért :).

mayree 2014.05.13. 11:21:07

@Egylabu Esernyomadar:
oké, de ha porcukrot mersz rászórni... kigúnyollak! :D

Evain 2014.05.13. 11:22:56

@zöldeketbeszélek: Ja, de azé' mi elég rég áttértünk a centire, még a lovaknál is. :D
Recepteknél megszoktam már a mértékegység váltást, de ez azért így egy viharos hétfői napon enyhe meglepetésként ért. :)

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:23:33

@mayree: pooorcukrooot? Távozz tőlem sántán! :)))

mayree 2014.05.13. 11:23:42

@zöldeketbeszélek:
Nekem kedvencem a sugár, mint mértékegységm mert univerzális:
- mennyit tegyek bele? két sugárnyit
- milyen messze van? öt sugárnyira
- ésatöbbi :)

(Das Boot :))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:25:31

@Evain: Mér a láb meg a hüvelyk kié? :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:26:25

@mayree: A leguniverzálisabb az arasz, az mindenkinek 'kéznél van' :).

mayree 2014.05.13. 11:26:34

@pappito:
Heinz ketchupnak csak én érzek klór szagát/ízét?

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:26:54

@adg [Au, Darwin]: Hát a szemerkélő eső alapján szintén nem sok!

mayree 2014.05.13. 11:27:57

@zöldeketbeszélek:
De ha súlyt mérsz vele, megkavarod a népeket :)

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:28:26

@Muscari: Nem, nekem sem tetszett. Inkább kalandor, mint munkavállaló. De értem, hogy van, akinek ez bejön.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:29:16

@Evain: Igen, ha viszont centiben adod meg, akkor máris ott a kérdés, hogy szalaggal vagy bottal (pálcával) mért marmagasságról van szó, mert az sem mindegy :). Különben mindig imádtam a lovas szakkifejezéseket, a lószíneket különösen :).

klappol 2014.05.13. 11:29:46

@maxval a gondolkodó birca: Te Max a tükör nem elég?? :))))))))))))))))))))))))))))

Evain 2014.05.13. 11:29:49

@Egylabu Esernyomadar: az amcsiké. :) Ott furán fognak rádnézni, ha a magasságodat centiben adod meg, és nem lábban. :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 11:30:01

@mayree: hát... lehet, hogy csak te :)
Egyébként a ketchup (tomato sauce!) nem rossz hejncéktől, én nem érzek rajta semmit különöset. De valószínűleg nem egy helyen gyártják azt ami te eszel és amit én.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:30:05

@mayree: Na az biztos, ráadásul a süti is mehet a kukába :).

Evain 2014.05.13. 11:30:40

@zöldeketbeszélek: a marmagasságot csak pálcával. :)

Jaj, a lószín az nagyon durva. Márpedig fehér ló nincs! :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:31:41

@pappito: Mi nem olyan rég próbáltuk ki, mondtam a páromnak, hogy ez egy jó márka...komolyan mondom, csak a cukrot lehetett érezni, az édes íz minden mást elnyomott. Brrr, még talán a Félix-nél is pocsékabb volt.

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 11:33:48

@zöldeketbeszélek: nem tudom ki az a félix, de a heinz tényleg édes. de errefelé nem nagyon meglepő, itt valami vagy édes vagy ecetes vagy sör :)

mayree 2014.05.13. 11:34:35

@pappito:
A klórra (hypó) nekem nagyon kifinmult receptoraim vannak. És igazad lehet, bár otthon nem próbáltam, de itt arábiában szinte mindenütt. azt éreztem.

Na most meglestem a hűtőt, de csak ZER márkájú akadt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:34:40

@Evain: Na én úgy emlékeztem, hogy mindkét módon mértek, még hirdetésben is láttam ilyen szövegeket (egy időben mániákusan olvastam a Kistermelők Lapját és folyton kikerestem belőle a Shagya arab hirdetéseket...). Találtam is erről valamit:

"Marmagasság (A)

A marmagasságot kétféle eszközzel mérik, szalaggal és bottal. A botmérték a hitelesebb, mert azt nem befolyásolja a kondíció, az izmoltság, a mellkas dongássága. Ugyanakkor a szalagmérce egyszerűbb, mert a zsebben elfér, és olcsóbb, mint a mérőrúd. Ha csak egy méretet tüntetnek fel a marmagasságra, akkor az szalagméret, mert régen csak azt mérték.

Ha mind a szalag, mind a botmérték ismert, akkor a bot / szalagmérték szerepel. Az első: a kisebb, a botmérték, a második: a nagyobb, a szalagmérték. A két méret között - egyede válogatja - 6-14 cm a különbség.

A szalagmérce speciálisan impregnált, nem nyúló anyag, amelyen fél cm-es a beosztás és a "0" pontnál fémrész van. A marmagasságot a mar legmagasabb pontjának a talajig mért függélyes távolsága adja (lásd az ábrát). A botmértéket ugyanígy vesszük fel fél cm-nyi pontossággal."

lovam.hu/lovas-magazin/lotartas-es-tenyesztes/lo-testmerete-merese-marmagassag-szarkormeret

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:34:42

@Evain: Angliában is hülyén néznek. Mármint az idősebb korosztály.

mayree 2014.05.13. 11:36:04

@zöldeketbeszélek:
Legyél kreatív, szórj rá csilit mert az mindent feljavít, aztán elővezetheted mint egzotikus pizza :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 11:36:17

@pappito: Az is egy ketchupmárka. Igazából tényleg be kell főzni magunknak, jó kis napérlelte paradicsomból - már ha kapunk egyáltalán - és akkor megspórolhatjuk a csalódásokat.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 11:36:59

@mayree: Nem lehet, hogy a klotyón éjszakázás elkerülésére klóroznak? Persze a homokdűnék nagyobb szabadságot adnak az emésztésnek is... ;-)

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 11:38:04

@zöldeketbeszélek: sokmindenre hajlandó vagyok, de azért a házi ketchupfőzikélés ezekben nincs benne :) annyira sokat úgysem eszünk

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.13. 11:41:14

@Babette_:

Tegyük hozzá: a homousziosz és homoiusziosz között valóban óriási a különbség.

mayree 2014.05.13. 11:43:00

@Egylabu Esernyomadar:
Itt nem, klóroznak, még a villában vagyunk, Erbilben.
Az első nap próbált felmosni a takarítónő hipós vizzel... :)

mayree 2014.05.13. 11:44:31

@pappito:
Ismerősünk vegyész a kecskeméti konzervgyárban, otthon csak onnan származó cuccokat veszünk, ok miatt :)

Evain 2014.05.13. 11:51:43

@zöldeketbeszélek: a gyakorlati okok miatt mondtam, hogy csak pálcával, mert az állandó. :)

Miért pont sagyát néztél? :) Nekem sagya hidegvérű keverék heréltem volt. Na az még egy jó ló volt, a sagya idegbetegsége nélkül. :D

@Egylabu Esernyomadar: jó, de ott egy generáció, és megtörténik a váltás. Az amcsiknak igényük se nagyon van rá ugye. :)

klappol 2014.05.13. 12:00:01

Ma itt a blogon, kicsit másképp:):):):):)

A keljfeljancsi, akit nikkelbolhának is tituláltak, nem evett Heinz kechupot, mert drága volt, mint a Temzeparton a cseresznye. Igaz vasalatlan gúnyában ment, mert a vasalódeszka úgy el tűnt a szobában, hogy azt korán reggel át kellet lakberendezni. Talán igaza van, ha úgy tartja, hogy a vasalás csak időpocsékolás, helyette inkább puskaport szerkeszt, de dinamit lett a vége ami akkorát szólt, hogy az Atya gatyája is beleremegett. Erre a hangrobbanásra a palacsintakirály túlmérte az adagot. Igaz nem Rumos gesztenyemasszás, vastagon, magozott cigánymeggyel, sok, forró csokiöntetettel, de elfogytak majd három nap alatt. Ezután gondolta csinál egy Selfit, de akkor jött rá, hogy nem fér bele az arca a képbe. Bosszankodott. Valaki a szemerkélő esőben megveregette a vállát és azt mondta, ne az arasszal mérd a kilót, inkább végy centit vagy a 'lómértékegységekben' a marok is ilyen, ez talán jó lesz. Ha pedig az sem segít, akkor menj fényképészhez, ha nem akarod, hogy angliában is hülyének nézzenek. Na erre nagyon begurult, de nem tartott sokáig mérges állapota, mert tudta, hogy az orgazmus kispolgári csökevény, és

"Ha megérted: a dolgok úgy vannak ahogy vannak.
Ha nem érted : a dolgok akkor is úgy vannak, ahogy vannak.
Egyszerű, nem? :))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 12:00:58

@Evain: Nagyon tetszik a fajta. Miért mondod, hogy idegbeteg?

klappol 2014.05.13. 12:04:43

Remélem sikerül néha kicsit derűsebb dolgokat összerakni, hogy a vidámság legyen köztünk. :))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.13. 12:27:54

@klappol:
"A vidamsag legyen veled!"

Mondta Joint van Kenobi, majd elszivta a midibizbaszokat...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 12:30:27

Jó poszt.
Volt róla szó vagy két kommentben.

Evain 2014.05.13. 12:31:27

@zöldeketbeszélek: mert az. A fajta sajátossága. Eszméletlen ijedős fajta. Okos, de cserébe a saját árnyékától is megijed. Ha körkarámban dolgozol vele, akkor minden, értsd MINDEN alkalommal meg fog ugrani. Gyönyörű (szerintem), nagyon ruganyos, puha léptei vannak, tehát egy jól belovalog sagya álomian kényelmes tud lenni. De. Tudj lovagolni, mert letesz. Ha szerencséd van, csak négytalpazik. Ha peched, akkor kiszalad a világból. Ültem olyan lovon, aminek a hátán nem lehetett öltözni (pl meleged volt, nem tudtad a kabátot levenni), mert a suhogástól elrongyolt a határ végébe.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 12:32:56

@Evain: És a gidránról mi a véleményed? A másik gyönyörűség.

Evain 2014.05.13. 12:44:47

@zöldeketbeszélek: Az nem rossz. Árát tekintve jobb, mint a favorit fajták. Meg finom feje van. Nekem nagyon nem jönnek be sem a drabál fejű sem a kosfejű lovak.

Nekem spec az andalúz tetszik. Finom fej, iiiiiiizmos nyak, formás test, nem túl magas, és mesébe illő sörény :D
De egy quartert se dobnék ki az ablakon.

Evain 2014.05.13. 12:45:24

@zöldeketbeszélek: de a lóválasztás pont olyan, mint az autó kiválasztása. Annyira személyes preferencián múlik. :)

Muscari 2014.05.13. 12:50:55

@zöldeketbeszélek: akkor estem eloszor gondolkodoba, mikor amerikai receptek a cup-ot hasznaltak, mint mertekegyseget. Jo-jo, hogy cseszenyi, de vannak kulonfele cseszek.
Aztan rajottem, hogy ez tul. keppen egy "rendes" mertekegyseg, lisztbol pl. 128g.

Kenyersutesnel meg meg egyszerubb a helyzet, mert a gephez adtak mindenfele mercet. Cup, fel cup, teaskanal, evokanal, meg fel teaskanal es fel evokanal is van. Nagyon konnyu hasznalni, nem is kell merleg.

adg 2014.05.13. 12:57:12

@Babette_: Úgy látszik. A másodikon átsiklottam, az elég egyértelmű volt.

@pappito: Na, végre valami konkrét szám. Bár a 60 mg az kicsit több, mint fél tizedgramm, nem fél gramm. Egy másik helyen 44 mg-ot találtam. De ez már azonos nagyságrend...

@Evain: Pont múlthéten hallottam egy telivér ausztráltól, hogy ő 5 láb 4 magas, vagy valami ilyesmi. Ausztrália a 70-es években váltott SI-re, akkor még az említett hölgy részben gyerek volt, részben még az sem. Aztán elmondta, hogy ezt nagyon sokan így használják ma is. Mindent méterben, meg miliméterben, de az ember magasságát láb/hüvelykben. ~

@Egylabu Esernyomadar: Ez még magában kevés. Ha nincs szakmád és fiatal vagy, attól még meglátogathatod a rokonaidat. Ha gyanúsnak találnak, akkor tesznek fel keresztkérdéseket, azokba lehet jobban belebukni. Pl van-e valami, ami hazaköt. Pl, ház, rokonok, vagy a legfontosabb, a munkahely. Most nincs kedvem visszaolvasni, de ez lehetett a hiba. Meg kellett hozzá a szokásos pech is, mert jóideje teljesen elektronikus az egész rendszer, csak a gyanús esetek, meg a szúrópróbán kiválasztottak kerülnek élő ügyintézőhöz. Húgom két perc alatt megkapta, semmi fogós kérdés nem volt. Pedig egyedülálló, tanul még, és nincs semmije.
A határon pedig olyan vicces dolgokkal szoktak lebukni a túristák, hogy pl van nála egy rakás önéletrajz, vagy szerszámok. :) Mehet is haza a következő géppel.

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 12:58:54

@Muscari: na ja, csak cupból is van imperial meg US cup meg metric cup...

Mr Long 2014.05.13. 13:01:45

@Muscari: Ha minden cupban van megadva annak az is az elonye, hogy mindig aranyos marad a recept. Hasznalhatsz kavescseszet, vagy hordot, az osszetevok aranya mindig azonos marad.
Anyumnak van egy jo teszta receptje, az is olyan, hogy bogrevel mer mindent. Ket bogre ebbol, fel abbol, stb.

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 13:02:04

@adg [Au, Darwin]: ehh persze, neked van igazad, 64.7 milligramm az .06 gramm. a 150 graines skuló a vadászlőszerben 9.7 grammos lövedéket jelent.

Mr Long 2014.05.13. 13:03:05

" na ja, csak cupból is van imperial meg US cup meg metric cup..."
Meg a two girls one cup is. :DDDDDDD

Mr Long 2014.05.13. 13:06:13

@adg [Au, Darwin]: " A határon pedig olyan vicces dolgokkal szoktak lebukni a túristák, hogy pl van nála egy rakás önéletrajz"
WTF!
Az oke, hogy feltetelezik angliaban nincs ertelmes kaja, de feltetelezni, hogy ausztraliaban nincs nyomtato az para.

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 13:06:50

@adg [Au, Darwin]: "Mindent méterben, meg miliméterben, de az ember magasságát láb/hüvelykben."

az újszülöttet meg fontokban mérik. amikor a gyerek született 3800 gramm volt, a kolégáim meg kérdezgették mekkora, mondom majdnem négy kiló, és láttam az arcokon, hogy őrült mód próbálják a metrikust lbs-be váltani

klappol 2014.05.13. 13:08:43

@Mr Long: :D:D:D :)))))))))))))))9

**mimi** 2014.05.13. 13:08:53

@rezsöatya:
és milyen igaza van :)))

rezsöatya 2014.05.13. 13:11:19

@Egylabu Esernyomadar: azert Digger markolokanalat se felejtsd ki! :D

Sütemény1975 2014.05.13. 13:14:07

@Réka ‎: ertettem en elsore is, nem hulye vagyok,csak lusta :))) bar, amennyi szart megeszunk, a majonez mar nem oszt, nem szoroz...

peacefroggg 2014.05.13. 13:14:39

@svájci sapka (ch): nálunk sütött a nap délelőtt, most meg jégeső van, ti megúsztátok?

Mr Long 2014.05.13. 13:14:59

@rezsöatya: Adj neki pontos listat trola, mert diggi kanalaz ossze-vissza, azt sem nezi mekkora :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 13:15:36

@adg [Au, Darwin]: Nem tudom, igaz-e, de nem az történik ilyenkor, hogy a nőket eleve pozitívan különböztetik meg? Valami ilyesmi rémlik, mert a nemi arányok nem kiegyenlítettek, több a férfi mint a nő. (?)

adg 2014.05.13. 13:16:53

@Mr Long: A bevándorlók mindenhol ugyanolyan sügérek. Nyomorognak a tömegszálláson mosogatás után, hogy lenne már ott nyomtató. Otthon, amikor még jól élnek, akkor kinyomtatják, aztán csak be kell adni mindenhová a szépen személyreszabott műveket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 13:17:36

@Evain: Igazad van :). A sodrott lovak egyébként nekem is bejönnek, mint gazdasági állatok. Nemrég láttam egy pasit egy elég nagy telken, amint lóval szánt. Oké tudom, középkor, stb. De vannak helyek, ahol még mindig nagyon jó szolgálatot tehetnének a gazdasági lovak...

rezsöatya 2014.05.13. 13:17:57

@pappito: a felix az ez: 》. Vagy ez: 《.

:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 13:19:41

@Muscari: Nekem is tetszenek a bögrés receptek, de azért jobban szeretem a bonyolultabb sütiket...gyakorlatilag csak kevert tésztákat találtam még bögrés sütik között.

**mimi** 2014.05.13. 13:20:45

@klappol:
denagyondenagyon hölle :))))))))))))))))

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 13:21:04

@adg [Au, Darwin]: az okosak, (tudván, hogy nyomortanyán fognak élni ahol nem lesz nyomtató), még indulás előtt kinyomtatják az önéletrajzot soksok példányban és elküldik levélben maguk elé...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 13:25:00

En mar evek ota mondogatom, hogy ha egyszer kifognam az aranyhalat es kivanhatnek 3-at, akkor olyan jofej lennek, hogy felretennem az onos erdekeim es az egesz emberiseg erdekeben kivannek:

- A vilag minden pontjan SI mertekegysegrendszert hasznaljanak es csak azt!
- A vilag minden pontjan ugyanolyan legyen az elektromos halozat es a dugaszolo aljzatok is!
- A vilag minden pontjan az ut jobb oldalan kozlekedjenek az autok!

Mennyire jofej vagyok, ugye? :)

**mimi** 2014.05.13. 13:25:20

@zöldeketbeszélek:
én nem vagyok egy nagy sütő,de a bögrés sütit még én is megcsinálom, nem lehet elrontani :)))))

Mr Long 2014.05.13. 13:25:55

@pappito: Ott nincs olyan hely, ahova besetalsz egy pendrive-val es nyomtatsz x cent/ oldalert?

adg 2014.05.13. 13:26:04

@zöldeketbeszélek: Nem, dehogyis. 1000 éves legenda, a nők hajszálnyival valóban kevesebben vannak:
At birth: 1.06 male(s)/female
Under 15 years: 1.05 male(s)/female
15–64 years: 1.03 male(s)/female
65 years and over: 0.84 male(s)/female
(Nem tudom, mikori adat, nem én számoltam össze.)

Túristavízumnál pláne nem lenne semmi értelme, de nincs ilyen megküönböztetés amúgy sem.
Ausztrália azoknak ad vízumot, akiknek olyan szakmája van, amiből hiány van. +család, +egyéb "értékes" emberek, mint nagy koponyák, vagy sportolók, +menekültek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 13:28:06

@adg [Au, Darwin]: Na köszi, egy tévhittel kevesebb :). Egy régebbi posztban volt is szó róla, hogy a hiányszakmákkal rendelkezőknek könnyű dolga van, csak éppen a lista változik.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 13:30:28

@**mimi**: pont ez a bajom velük, túl egyszerűek :)! Persze időhiánnyal küzdve mindenképpen jó választás.

**mimi** 2014.05.13. 13:31:51

@zöldeketbeszélek:
meg annak is jó választás, aki nem tud sütni :))))

Mr Long 2014.05.13. 13:32:06

@adg [Au, Darwin]: Ket hianyszakmas, 30 koruli, gyerekvallalas elott allo parnak jo eselyei vannak, vagy ez olyan, mint a lotto?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 13:32:22

@**mimi**: Olyan nincs, csak akinek nincs hozzá önbizalma :)!

Mr Long 2014.05.13. 13:32:55

@pappito: Akkor nem en vagyok a helikopter :DDDDDDDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 13:34:01

@zöldeketbeszélek: " Ejj és hol marad a világbéke ;)?"

Ugyanmar, az utana mar jon magatol, ha mindez megvan. :)

@Mr Long: Nocsak, meguntad a fish & chips-et? Hianyoznak a kenguruk? :)

rezsöatya 2014.05.13. 13:34:06

@Mr Long: a posztjabol itelve, neki mindegy, csak sok legyen a kanalazni valo...!

adg 2014.05.13. 13:34:59

@zöldeketbeszélek: Ja, emlékszem. Hát könnyű dolguk azért ritkán van. A lista meg elvieg az igények szerint változik. (meg a különböző érdekelt szervezetek lobbierejének függvényében)

Mr Long 2014.05.13. 13:35:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Mar felmerult korabban, csak nem birjuk a meleget (na nem ugy, mint MAx!) :DDDDDDDDDDDDD

Mr Long 2014.05.13. 13:38:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Bar egy kicsit modositani kellene a mostani karrieremen erte, mert 2-3 eve volt egy nagy bumm, amikro eloszor nezegettem kulfoldi allasokat, de azota nagyon nagy csend van az allasportalokon.

rezsöatya 2014.05.13. 13:38:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: na, pont itt, ahol elsz, itt emlegetnek a felmenoidet! (Meg az aranyhalet is!)

A rendor az aranyhallal megvan?
3-at kivanhat, mondja az aranyhal.
Rendor: - jogositvanyt, forgalmit, szemelyi igazolvanyt...!

adg 2014.05.13. 13:39:42

@Mr Long: Nem, nem lottó. Család nem számít. A vízumkérvényező szakmája, szakmai tapasztalata, kora, és (hoppá!) nyelvtudása számít. Ha megfelel a feltételeknek ÉS van szabad keret a szakmájában, akkor megkapja a vízumot. Aztán hozhatja a pereputtyát. (Párja + eltartott gyerekek).

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 13:40:33

@peacefroggg: itt jég nincs, de hol kiderül és süt a nap 10 percet, aztán beborul és esik 10 percet. :(

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 13:40:35

@Mr Long: nem.

de azért vannak papírok amik jól jönnek a munkavállalásnál, de kérdéseket vetnek fel, ha az ember "turista"

Pl. születési- vagy házassági anyakönyi kivonat, bizonyítványok, police certificate, stb. ezeket azért érdemes előre elküldeni biztos helyre, és átszükdécselni a határon, mint ártatlan őzikék a réten :) a cv a legkisebb gond

Mr Long 2014.05.13. 13:43:56

@adg [Au, Darwin]: "hoppá!" A budos ausztralok meg valogatnak is???? Nagyon fent hordjak az orrukat, pedig, ha tudnak milyen jo a magyar munkaero. Meg szep a magyar nyelv, igazan megtanulhatnak, hogy rendesen kitudjak fejezni magukat...

Mr Long 2014.05.13. 13:44:54

@svájci sapka (ch): reggeli idojaras jelentes a tvebn: " ha ez a nap elmulik sokkal jobb lesz."

Mr Long 2014.05.13. 13:46:17

@pappito: "de azért vannak papírok amik jól jönnek a munkavállalásnál, de kérdéseket vetnek fel, ha az ember "turista""
Na ezeket be kell tenni az asszony kistaskajaba es sosem talaljak meg a vamosok! En sem talalok abban semmit :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 13:47:59

@Mr Long: én az hallottam az otthoniban, hogy ez a nap nem lesz olyan rossz, mint a csütörtöki...
kíváncsi vagyok mi lesz holnapután.
Holnapután?
;)

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 13:48:25

@Mr Long: ezért vannak kutyáik amelyek ki vannak képezve az országos fordítóiroda pecsétjeinek megtalálására :))))

Mr Long 2014.05.13. 13:53:17

@pappito: Nekem mar minden papirom ketnyelvu, en fiatal vagyok :)
Asszony diplomamellekletet neztem minap es nem ertetttem benne egy szot. Megneztem szotarban, ott nincs benne, a neten nem talaltam. Hat nem rosszul irtak?! Jah persze a hitelesito alairas alatt a titulus volt rosszul irva. Most ezek utan higy magyarazzuk el, hogy nem kamu, hanem tenyleg balfekek akik forditottak????

adg 2014.05.13. 13:56:02

@Mr Long: Ja, kis mocskok. Amúgy nem olyan vészes az a nyelvi követelmény, itt vagyok én is pl. :)
Meg vannak esetek amikor nem kell.
Általában mindenből van egy minimum, amit el kell érni, meg van egy összpontszám. Ha nagyon jó angolod van, kompenzálhatja a rövidebb szakmai gyakorlatott. Nekem fordítva volt.
De rengeteg feltétel meg variáció van, elég összetett a rendszer.

Shanarey 2014.05.13. 13:57:45

Hát ez a fickó sem adja fel.
Bár néha jobb lenne picit gondolkozni, mielőtt másnap elindul a vakvilágba.

Az az angolok leléptek dolog Csehországban azért jobban érdekelne hogy is volt ez?

Mértékegység: arasz.
Az egy arasz az nálam 25 centi.
Nagy a mancsom.
:-)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 13:58:36

@rezsöatya: Martir leszek, bevallalom! :)

@Mr Long: Igen, amugy nekem is a hoseg az egyik legnagyobb negativum OZ-val kapcsolatban. Valahogy nem all ossze a fejemben, hogy flip-flop papucsban diszitjuk a karacsonyfat es szilveszter este a kertben BBQ-zik mindenki egy szal boardshortban... :)
Uj-Zelandot viszont imadom. A klima is idealis, a taj is alomszep! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 14:00:16

@peacefroggg: Aaaa, dehogy, az a kultura resze. Azt soha nem bantanam. :)

Persze lehet vele vitatkozni, hogy az imperial standard is valahol a kultura resze, de szerintem azzal csak a fejfajas van az atvaltogatas miatt. :)

Mr Long 2014.05.13. 14:03:05

@Shanarey(SCO): Ez kisarasz, vagy nagyarasz? Mert ugy e abbol is ketto van az egyszeruseg vegett. :D

Mr Long 2014.05.13. 14:03:39

@adg [Au, Darwin]: Van valami kalkulator, ahol lehet kiserletezni?

Mr Long 2014.05.13. 14:06:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Mondjuk amilyen telek voltak mostanaban tokmindegy.

Shanarey 2014.05.13. 14:07:01

@Mr Long:

Nekem csak nagy van.
:-)

adg 2014.05.13. 14:18:34

@Mr Long: www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/pre-july2011-booklet-6.pdf
Ez az általános leírása a szakmai alapú bevándorlásnak.
Maga az immi.gov.au meg a bev. minisztérium lapja, minden rajta van. Ami nincs, azt tudják az ügynökök, speciális esetek, problémás ügyek, ilyesmik.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ááá, NZ klímája nem ideális. Kell pulóver, hosszúnadrág, stb. A táj utolérhetetlen, az tény, de szar az idő. Mondjuk AU délebbi részein is ez a gond, borzasztó hidegek tudnak lenni. Itt szörnyűlködünk néha az időjárásjelentésen, nézd meg ez a képet: i.ytimg.com/vi/29kiZBKCZDc/0.jpg
Canberra? Nem embernek való. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.13. 14:18:55

@adg [Au, Darwin]:
Letezik meg a teruleti szponzoracio?
Ha igen, konnyu megszerezni?

Evain 2014.05.13. 14:21:44

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: mint mocskos kapitalista, megkérdezem, hogy a pénznemet nem akarnád? Pedig mennyit ártanál vele a bankoknak! :D

mayree 2014.05.13. 14:24:03

@Shanarey(SCO):
" A nők azért nem tudnak tolatva parkolni, mert az ő 25 centijük nem egyezik meg a férfiak 25 centijével" :))

adg 2014.05.13. 14:25:53

@Kövérmadár [swe]: Igen, sőt, az a legjobb módszer. Akkor teljesíteni kell az állam feltételeit is pluszban (magasabb nyelv/szakmai gyakorlat, vagy anyagi fedezet bizonyítása), és/vagy vállalnod kell, hogy pár évig világvége területen élsz. Cserébe, ha megkapod a szponzorációt, akkor nagyon gyorsan megkapod a vízumot is, nem kell kivárni a sort, előre vesznek. Ilyen az enyém is.
A világvége azt jelenti, hogy nem nagyváros, szóval Sydney, Bne, perth, melb, gold coast, canberra, talán new castle is kiesik, de Adelaide, Darwin, Cairnes, meg egy csomó minden alkalmas.

peacefroggg 2014.05.13. 14:32:12

@svájci sapka (ch): de legalább nem nagy szemű, nem kell fedezékbe vinni a kocsit :)
már süt a nap, úgyhogy megy az is

Mr Long 2014.05.13. 14:33:05

@Gilda66: Ezt en is hasznalom :) A legjobb, hogy itt mile + chain formatumot hasznalnak szelvenyezesnel. Es mondjuk ebben adjak meg, hogy egy hid hol keresztez egy utat.
1 chain az 20.12 m. Szoval ilyen pontossaggal adjak meg a 6 meter szeles hid tengelyet...

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.13. 14:38:29

@Mr Long: Igen, közben rájöttem, hogy nem ezt kérdezted :-) Az előtte lévő kommentben az araszokról írtál, ezért gondolhattam, csak utána néztem meg, hogy mire válaszoltál, de hát itt törölni nem lehet...

Sütemény1975 2014.05.13. 14:51:34

Battice, esik az eso, megyek aludni.
De legalabb szep tisztak lettunk :)
postimg.org/image/eksz733xn

klappol 2014.05.13. 14:54:33

@Sütemény1975: Szép álmokat :):)

Szép az a kaminyom :))))))))

blackhairlady 2014.05.13. 14:56:10

@svájci sapka (ch): Az eso jo:)))
Itt konkretan elontotte a varost az ejszaka az eso, vizalatti varos lettunk:)))))))

blackhairlady 2014.05.13. 14:58:16

@svájci sapka (ch): "Kösz, de először - hirtelen felindulásból - átrendezem az egyik szobát."
Akkor valami lelki bajod van:))))))
Nekem volt maniam, hogy idonkent ide-oda tologattam a butorokat, mert csak. Aztan valaki tudomanyosan megmagyarazta, hogy a nok akkor tesznek ilyet hadepisek, lelki bajuk van:D

blackhairlady 2014.05.13. 15:02:05

@Chamroe: Mert regen az a tortenet jarta, hogy a vasalas fertotlenit, igy a baba holmikat vasalni KELL:))) Na en is hamar leszoktam rola, csak azokat vasaltam amik kimenos ruhak voltak.

Mr Long 2014.05.13. 15:02:46

@blackhair-lady: "a nok akkor tesznek ilyet hadepisek, lelki bajuk van:D" Draga! Mondj egy idopontot, amikor egy nonek nincs semmi baja!!! :DDDDDDD

blackhairlady 2014.05.13. 15:05:16

@mayree: Azt hiszem ez a komment foglalja legjobban ossze, hogy miert is nem kene minden posztot atomjaira szedni. Ezt bemagoltatnam sok emberrel, hogy elete vegeig emlekezzen ra.

Off: Megcsinaltam vasarnap a jacket potatot ahogy te irtad a mult heten, a gyermekeim szerint a legjobb koret ever:))) Koszi a tippet!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 15:06:40

@adg [Au, Darwin]: "Ááá, NZ klímája nem ideális. Kell pulóver, hosszúnadrág, stb."

Hat en pont forditva latom. Nekem az a nem idealis, ahol telen sem kell pulover. :) De ezen nem veszunk ossze.
NZ-ba mar az elso Gyuruk Ura film ota szerelmes vagyok. :)

@Evain: "mint mocskos kapitalista, megkérdezem, hogy a pénznemet nem akarnád?"

Erre nem is gondoltam. Nem tudom, akarjam? :D Unod mar az eurot? Vagy pont forditva, mindenhol legyen inkabb az? :D

Mr Long 2014.05.13. 15:08:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Szerintem akadalyozzad meg, hogy spekulansok tamadhassak a forintot es vezettessed be mindenhol.

blackhairlady 2014.05.13. 15:10:18

@Mr Long: Most, nekem:) Happy vagyok, mert hamarosan indulunk haza es lathatom anyukamat es a fiamat:)

Muscari 2014.05.13. 15:12:35

@zöldeketbeszélek: en nem a bogres sutikrol beszeltem, azokat en nem igazan szeretem. Az amcsik szeretik igy megadni az alapnyagokat a receptekben. Kulonosen a kenyer recepteknel, de ez nem gond, mert mint fentebb irtam, a gephez adtak mindenfele meroedenyt.

Amit meg megfigyeltem, hogy itt nem nagyon van olyan sutirecept, ahol a tojasfeherjet kulon kell felverni. En azokat a tesztakat szeretem, mert jo konnyuek lesznek, itt viszont mindenbe egeszben teszik bele a tojast. Erdekes.

Evain 2014.05.13. 15:13:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nekem mindegy hogy hívják, felőlem peták is lehet mindehol. :D szerinted hány bank zuhanna össze, ha hirtelen megfosztanák globálisan az árfolyamnyereség nevű bevételtől? :D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 15:18:39

@blackhair-lady: Az eső jó, de ez már elég. Napot AKAROK!!!!
Ellenben itt annyi nem esett, ezért jó, ha hegyen lakik az ember.
:D
Persze, ez vicc, remélem nem nagy a baj... :(

A szoba/lakásátrendezés egy mánia. :(
Egyszerűen unalmassá válnak a dolgok, ha egy évig nem nyúlok hozzájuk. Ezért szeretek költözni is (a lelkemmel -most- nincs gond).
:D

blackhairlady 2014.05.13. 15:20:18

@rezsöatya: Arra mar nincs idejuk, mert koran halnak:)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 15:22:56

@Evain: Hat a FOREX-esek kozott nem lennek nepszeru az egyszer biztos, de azt hiszem az ilyen Madarsson fele hobbi-numizmatikusoknak is lenne par keresetlen szava. :)

@Mr Long: Nem vagyok egy Wall Streeti farkas... inkabb csak amolyan Arany Janos utcai komondor... de szerintem a spekulansok ha akarjak, ugyis megtalaljak az ujabb modjait a spekulacios tamadasoknak. :)

blackhairlady 2014.05.13. 15:23:08

@rezsöatya: De legalabb van ott ciganymeggy, itt az sincs:(

klappol 2014.05.13. 15:25:48

@blackhair-lady: Ha hazajössz akkor már meggyezhetsz :)))

Izgi egy hazaút??

blackhairlady 2014.05.13. 15:26:13

@Muscari: De legalabb megy valahova, nem otthon ul varva a sult parizerre.

Evain 2014.05.13. 15:26:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: hát mindenkinek nem lehet jó ugye :D:D:D

Evain 2014.05.13. 15:28:08

Itt remek idő van, legalább nem ázok szarrá hazafelé. :)
Ráadásként a mai menü lazac steak kókusztejes krumplipürével és tengeri hínár salátával. Már megint. Mert nem bírok betelni vele. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.13. 15:36:14

@adg [Au, Darwin]:
Ha szo lenne a menesrol, akkor mindegy lenne, hogy merre. Kerdes, hogy a vilagvege helyeken talal-e munkat az ember?

Evain 2014.05.13. 15:36:56

@svájci sapka (ch): mi is. Van pár tuti lazacos receptünk, csak még nem mindet tudtam tejmentesre adaptálni. :)

blackhairlady 2014.05.13. 15:39:08

@klappol: Igen, meggyezhetek, rengeteg gyumolcsfam van az udvarban, az arokpart meg tele megyyfakkal:)
Izgi? Milyen ertelemben? Orulok, mert pont egy eve nem lattam a csaldtagjaimat, ismeroseimet es a Balatont!
Az ut maga hosszu, 9.5-12 ora kozott mozog a Houston-Europai repter, es kb 2 ora meg Budapest, illetve a koztuk levo varakozasok, ezernyi biztonsagi csekkolas, es meg kb 2.5 ora Budapestrol haza. Szoval nem egy szanatoriumi pihenes. De en szeretek repulni, altalaban a szelen ulok es gyakran felkelek es setalok, filmet nezek, es hat ott a Kindle, tele konyvekkel.

blackhairlady 2014.05.13. 15:41:40

@svájci sapka (ch): A hetvegen leegtem annyi nap volt. Viszont az ejjel istentelen mennyisegu eso esett, es meg mindig. Nehany utszakaszon megallt a viz, az autok bentragadtak, a reggeli hirekben lattam.
A jo oldala, hogy sporolunk a vizzel, ki lehet kapcsolni az ontozoberendezest egy jo idore:)

mayree 2014.05.13. 15:41:48

@blackhair-lady:
Örülök! :)
Kicsit tökölős kikapargatni a belsejét (jó vékonyra :)), de tényleg isteni :)
Héjában sült krumplit vajjal... ecetes hagymasalátával... jahajj! :)

mayree 2014.05.13. 15:43:58

@svájci sapka (ch):
Én is, de inkább a füstölt lazacot, a sültből nem bírok megenni annyit amennyit szeretnék, mert hamarabb jön a telt érzés :). Viszont a vörös tonhalból sosem elég :D

Egylabu Esernyomadar 2014.05.13. 15:45:18

@Mr Long: Öööö, ez azt jelenti, hogy az asszony meg hát nem olly fiatal? :-)
Nekem tükörfordították a barmok. Szerinted mennyi értelme lett?

blackhairlady 2014.05.13. 15:45:33

@Muscari: A bogre, vagyis a cup egy mertekegyseg itt, pontosan 2.5 dl. Tehat nem akarmilyen bogre, hanem egy hiteles mertekegyseg amire meroeszkoz is keszul:

www.google.com/search?q=cup&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=uCFyU4iFBZSzyATa5IFY&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=687#q=cup+measurements&tbm=isch

mayree 2014.05.13. 15:48:59

@blackhair-lady:
Ó... rántott parizer+sajt+parizer, kirántva... nem is tudom hol adtak ilyet... lehet hogy előző életemben?

Néha rámjön és akkor megyek pocsék kajára vadászni: többnyire lepukkant önkiszolgáló éttermek papírrá kloffolt és cipőtalp szárazra sütött rántotthús, főttkrumpli, mosogatórónggyá ázutt ubisali a kedvencem olyankor :)
Hogy ez is hova gyökeredzik? Ki tudja? Én nem :)

blackhairlady 2014.05.13. 15:52:20

@mayree: En eddig csak foliaba belecsomagolva sutottem sutoben, aztan kettevagni, es mehet a tetejere ami csak van a hutoben, de igy kikaparva, osszekeverve es ugy vissza sokkal de sokkal finomabb:)
Mi tudod hogy szoktuk a hagymat enni ehhez? A nagy fej hagymat bevagdostuk fentrol lefele, es a bevagasok koze sot tettunk ugy, hogy a kest a soba martottuk amire raragadt, es azt a bevagasokba. Majd hagytuk allni egy jo ideig amig elolvadt a so es puhult a hagyma, es abbol szakitottunk mindig a krumplihoz, szalonnahoz.

blackhairlady 2014.05.13. 15:54:39

@mayree: Nagyon nagyon regen etterm rantott parizert, pedig finom. A masik a parizer egyik oldala atsutni olajon, megfordit, raut egy tojas, lefed, es folyosra vagy kemenyre sutni a tojast. Igencsak jo kaja:)

mayree 2014.05.13. 15:54:41

@blackhair-lady:
Nyeltem akkorát, mint ide Jeruzsálem :D
(és még egy óra vacsiig...)

Mr Long 2014.05.13. 15:57:47

@Egylabu Esernyomadar: De, fiatalabb nalam. A kedves iskolaja, akik csinaltak, azok nem ertenek hozza. Pedig meg hirhedt nyelvi tanszekuk is van...
De a tantargyak forditasa se kutya benne. Magyarul szepen roviditettek, mert volt egy csomo rohadt hosszu nevu targya, mig angolul addig forditottak, amig belefert a karakterszamba...

mayree 2014.05.13. 16:07:44

@svájci sapka (ch):
Mindenhol jó, de legjobb enni :)

Evain 2014.05.13. 16:07:48

@svájci sapka (ch): mert enni jó!
Pl milyen jó, hogy rájöttem, hogyan lehet bazsalikomos pesztót csinálni sajt helyett tofuval. :D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.13. 16:09:42

@mayree: Ez így igaz. :)
@Evain: sok mindenre rájön az ember. én pl. arra, hogy a gulyásleves cukorral is jó. :D

klappol 2014.05.13. 16:18:21

@blackhair-lady: Akkor maradj Happy:)))))))))))

Jó kis út, de biztos jót fog tenni. Én a gép hátsó részét választanám, ha csak nem az első osztályra vettél jegyet.

Ahogy kivettem az írásodból, akkor Balaton is lesz, vagy ott laksz?

klappol 2014.05.13. 16:20:11

@mayree: A mini rakott burgonyát ismered?

mayree 2014.05.13. 16:22:06

@klappol:
Semmit nem ismerek, ami mini :)

klappol 2014.05.13. 16:27:57

@mayree:Te nagyétkű :))))))))))))))))))))

A sorrend:krumplit-főtt tojást-kolbit-krumpli karikára, egymásra tenni fogvályóval átszúrni és így állítva sorba a süttőbe, amennyit gondolsz Lilahagymás karikákkal is oksa. Aztán vagy sajtot, vagy tejfelt rá. A sorrendet lehet változtatni ember kedvére.

Nagyon tökölős, tehát én még nem csináltam, de eccer kipróbálom.

mayree 2014.05.13. 16:40:05

@klappol:
Jaaaaaa.... az én rakottkrumplim így készül (még nincsen rajta a fűszeres tejfül, amire kis reszeltsajt is... esetleg :)
dl.dropboxusercontent.com/u/59397155/rakottkrumpli.jpg

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 17:03:07

@Muscari: Óh, én rögtön ugrottam egyet gondolatban a sütikre :). Az én kenyérsütőgépemhez egy mérőpoharat adtak (ml, oz, cup), meg egy mérőkanalat, de elég is. Viszont pár éve eltörött az egyik keverője és azóta sem kaptam másikat, úgyhogy csak porosodik a konyha sarkában :(. Pedig már kikísérleteztem benne egy nagyon jó állagú és ízű tönkölykenyeret.

2014.05.13. 17:03:51

Nem volt itt valamikor egy HA-s blog? Nem talalom....

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 17:08:30

@cougarcat: A tegnapi után mindenki lazít egy kicsit :)))!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.13. 17:12:08

@cougarcat:
Nem igazan hiszem. Ez a Nok Lapja Cafe...
De ha talalsz linket kulfoldon elo magyarokat tomorito blogrol, akkor kuldd at PUben, legyszives.

En egyebkent Svedorszagban elek, csak veletlen kerultem a "Kotenyek es mintas asztalteritok" blogra.

Te is kulfoldon elsz?

2014.05.13. 17:18:10

@zöldeketbeszélek: En inkabb visszamegyek oda, de csak addig amig ki nem tor az ujabb panda monium! :)))

@Kövérmadár [swe]: Basszus, ereztem hogy rossz helyen jarok, de nagyon orulok hogy sorstarsa akadtam! En is kulfoldon vagyok, es olyan blogot keresek ahol a hataratkelessel kapcsolatos dolgokrol beszelhetnenk! :)))) De nem akarok tobbet itt offolni, szerintem mar igy is megzavartam a Café-t (aminek ma egy maszkulin szubvariansaval talalkoztam). :))))))

blackhairlady 2014.05.13. 17:23:28

@klappol: En mar megtanultam majdnem mindig happynek lenni:)))
Nem utazunk elso osztalyon, sajnos nem a mienk a nemzeti bank, es ceg sincs aki fizesse. Altalaban a hatso reszen utazom, ha tehetem mar a neten kivalasztom es lefoglalom a helyunket.
A Balaton a masdik otthonom, van ott egy kis fahazuk amit imadok, pedig eleg lepukkant, de 5 perc a part:)

blackhairlady 2014.05.13. 17:24:33

@klappol: Ez mekkora otlet, ki fogom probalni ezt is.

adg 2014.05.13. 17:26:23

@Kövérmadár [swe]: Ez két dolog. Van a sima állami szponzorálás, ami államon belül mindenhová érvényes. Meg van a távoli területekre érvényes szponzorálás, ami a rural vidékekre érvényes csak.

Na most az állam olyan szakmákat támogat, amelyekből hiánya van, ergo jó eséllyel kapsz munkát. A távoli területekre szóló vízumok esetén több pontot adnak, ezzel próbálnak embert keríteni ilyen nem túl népszerű helyekre. Meg a horror fizetésekkel esetenként. Ha pl elmész a bushba orvosnak valami isten háta mögötti benszülött kolóniába, akkor kaja-szállás meg 3x annyi pénz kb, mint rendes helyen, és azt mind félreteheted, mert nincs mire elkölteni. De azt garantáltan nem bírja sokáig senki, családdal meg 10 percig sem. De ez az extrém példa. (Aki az ilyen-olyan fóbiámra/izmusomra gondol a benszülött szó láttán, az előbb nézzen utána a témának.) Mint mondtam, fura módon távoli területnek számit teljes Dél-Ausztrália, (a 1,2 milliós Adelaide-del együtt) az egész Északi Terület (Darwin is), Meg a legnagyobb városokat kivéve minden. Ezzel akarják ellensúlyozni a nagyvárosok elszívó hatását.

Minden államnak van saját honlapja, ott fel van sorolva, hogy milyen szakmákat támogatnak, milyen feltételekkel, és milyen vízumokra.

Nem néztem utána, de nagyon meg lennék lepve, ha egy gyakorlott CNC-s nem lenne nagyon is hiányszakember.

Kicsit késő van, remélem, nem lett túl zavaros.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ezen biztos nem fogunk összeveszni, abszolút megértelek. Szerintem az egyik legszebb része a világnak, hihetetlen természeti adottságokkal. Remélem lesz szerencsém legalább egy hónapot ellenni ott hamarosan. De csakis nyáron. :)

blackhairlady 2014.05.13. 17:26:46

@zöldeketbeszélek: Koszonom! eddig nem volt gond egyszer sem, remelem ez igy is marad:) Milyen idot josolnak junius elso 3 hetere?

blackhairlady 2014.05.13. 17:27:55

@cougarcat: Beszelhetunk a parkokrol es novenyekrol, esetleg a macsekokrol is:)))))))))

klappol 2014.05.13. 17:36:36

@mayree: öregem, ezt kirakni, részvétem:))))))))))))))))))))
Nagyon jól néz ki.

@blackhair-lady: Kis krumpli és kicsi tojás kell hozzá :))))))))))))))

mayree 2014.05.13. 17:39:11

@klappol:
Anyám mindig így készítette, így nőttem föl, nekem ez a rakottkrumpli. Csak néztem amikor egymásra dobálva láttam másik helyeken... gondoltam siettek vagy valami ilyesmi :)
(Az biztos hogy tökölős :))

rezsöatya 2014.05.13. 17:39:27

@mayree: te Mayree! Nem keves egy kicsit ebben a kolbasz??? :DDD

rezsöatya 2014.05.13. 17:41:15

@mayree: "siettek, vagy valami ilyesmi"
Ez mekkora szoveg!

(amugy koszi a tegnapi filmajanlot! Great!!!)

2014.05.13. 17:41:33

@blackhair-lady: Vasarnap nem volt poszt, de mindegy... es en ahhoz is hozzaszoltam, csak nem folytatodott arrol a beszelgetes...

2014.05.13. 17:43:10

@blackhair-lady: Es meg annyit, hogy a park az legalabb bemutatja, hogy itt milyen a kornyek, de elismerem hogy masoknak ez erdektelen.....

mayree 2014.05.13. 17:46:11

@rezsöatya:
Hát... az ízek harmóniájához ez így épp megfelelő, de lehetne variálni a sorokat, ha mondjuk A- krumpli, B-kóbi, C-tojgli:
Alap: ABCABCABCABC...
Gazdagon: ABCBABCBABCBA...
Naggyongazdagon: ACBBBBBBBBBBBBBBBBBBBCA
I tak dálse, ahogy a művelt arab mondaná, ha tudna oroszul :)

mayree 2014.05.13. 17:46:57

@rezsöatya:
Örülök ha megérintett :)

klappol 2014.05.13. 17:49:25

@mayree: Én meg a másikváltozatot ismerem, azt a rádobálóst :D:D:D, a tied nem láttam még sehol, nem baj még élek és nekiülök eccer. :))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.13. 17:50:24

@cougarcat: Nekem nem unalmas, en mindenrol szivesen beszelgetek:)))
Csak viccesnek akartam tunni egy picit, mivel most en offoltam szet kajakkal a topikot, bocsika:)

adg 2014.05.13. 17:54:21

@mayree: Te, ez a rakottkrumpli, hát, te, ez. De?
Hát ez, te, na....

Beszarás, nagyon jól néz ki. Be is mutatom majd az élelmezési részlegvezetőmnek, csak már alszik.

Hát, hogy fogok aludni

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 17:55:34

@blackhair-lady: Ennyire előre nem készítenek előrejelzést, mert minden egyes nappal csökken a bekövetkezés valószínűsége. A Köpönyegnek van 15 napos előrejelzése, eszerint országszerte változóan felhős, esős, de egyre melegedő idő lesz május végéig, 27-29 fokig fog emelkedni a nappali hőmérséklet. Fázni biztos nem fogsz :).

klappol 2014.05.13. 17:56:52

@rezsöatya: A filmet ma megint megnéztem, nehéz és egyszer nem elég.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.13. 17:57:39

@cougarcat: Ahogy olvastam, az abuzált pandamaci legalább jól felszította a kedélyeket. Egy kicsit túl komolyan vették sokan azt a fake posztot.

Shanarey 2014.05.13. 18:02:20

@mayree:

Na akkor neked itt a helyed.

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/pleh_csarda_badog_gundel

Ez az a hely ahová én először mikor eljutottam, kértem két szelet rántott húst. Rögtön visszakérdeztek:
-Nem lesz az egy kicsit sok?

Utána megmutatták az egy szelet rántott húst, amely egy normál tányérra nem fért fel.

rezsöatya 2014.05.13. 18:04:01

@blackhair-lady: "en mindenrol szivesen beszelgetek..."

A linearis reszecske-gyorsitokrol esetleg?

(tudod abban az a jo, hogy kevesebben dumalnak bele...! :-))))))) )

mayree 2014.05.13. 18:04:47

@Shanarey(SCO):
Húúúúúú, ez nem tréfa, diggerdriver ismeri? :)

rezsöatya 2014.05.13. 18:05:04

@Shanarey(SCO): sztem Diggertol nem kerdeztek volna meg.... :-))))))))

rezsöatya 2014.05.13. 18:06:04

@mayree: egy rugora jar az agyunk??? Na vajon miert? :-))))

2014.05.13. 18:07:11

@zöldeketbeszélek: Sajnos sokszor csak reggelre jonnek at a legvelosebb, legerdekesebb, legnyugodtabb hangvetelu hozzaszolasok. De ilyenkor legtobbszor mar nem alakul ki korulottuk beszelgetes - ezert ezek az emberek nem is maradnak itt, es maradunk mi, akik erzelmileg kotodunk bizonyos temakhoz es annak megfeleloen gombnyomasra reagalunk. :)

mayree 2014.05.13. 18:09:10

@rezsöatya:
Csak találgatni tudok: régóta ismerjük egymást? :)))))

blackhairlady 2014.05.13. 18:17:48

@zöldeketbeszélek: Csak a viz nem fog kelloen felmelegedi a Balcsiban:( na mindegy nem is az a lenyeg, hanem a csalad:)

blackhairlady 2014.05.13. 18:18:56

@rezsöatya: Na varjal, mindjart nezek valamit a googlen es bekopizom ide, kicsi a sajat szajamizere formalva:)))

mayree 2014.05.13. 18:26:42

No, itt megvolt az etetés, csirkecombcurry, aztán sült natúr csirkemell filé, hozzá párolt zöldségköret, rózsaszín torta.
Közben fölmentem a tetőre leállítani az ITRF mérést és mit látok: gyönyörű a telihold....

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 18:27:31

@mayree: gondolom, legora nem volt pénzük.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 18:29:12

@zöldeketbeszélek: az időképnek van 30 napos, de nyilván meglehetősen pontatlan.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.13. 18:30:30

@cougarcat: az hagyján, de milyen sokan hiányzonak a régiek közül.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.13. 18:38:41

OFF

www.erdekesvilag.hu/egy-napi-eteladag-a-vilag-kulonbozo-orszagaiban/

Egy napi koszt kulonbozo orszagokban.
Kar hogy Europa, Ausztralia nincs a listan, de azert igy is erdekes. :)

ON

mayree 2014.05.13. 18:41:07

Áááá, ráért, 21 éves kora óta htb volt, a szíve miatt.

mayree 2014.05.13. 18:51:39

@rezsöatya:
Hogy Ford Fairlane-t idézzem:
- ..........................!!!

:)

SzZoole 2014.05.13. 18:57:10

@rezsöatya: atyam,Te ma nevetos cigit szivtal?:)))
Ennyi hulyeseget nem szoktal egy nap osszehordani:)))
@mayree: eszem,faszom megall,neked is?:)))

klappol 2014.05.13. 18:59:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ez jó, szép színek, érdekes kis gyűjtemény, csak kevés.

mayree 2014.05.13. 18:59:42

@Zoole[uk]:
Hát ha ettől nem akkor semmitől :)))

klappol 2014.05.13. 19:02:30

@rezsöatya: aztabaromságát, egybeírva :)

Zoolénak igaza lehet, hogy ma valahogy örömösebb vagy:)))))))))))))))))))))))))))))

Hogy nevezik azt a cuccot, amit ettél, vagy szívtál, mesélj:D:D:D

SzZoole 2014.05.13. 19:02:49

@mayree: no comment.
Ne szolj szam nem faj fejem:)))

SzZoole 2014.05.13. 19:04:50

@klappol: biztos a kovermadaral talalkozott:)))
Marihonaalja:)))

Chamroe 2014.05.13. 19:07:14

@mayree: na, legutóbb, mikor ezt elsütöttem egy hülye céges újítás kapcsán, mögöttem állt a fél vezetőség :-D

mayree 2014.05.13. 19:09:11

@Chamroe:
Jóvan, látom azért kultúrális programokat is néznek az itt jelenlevők, nem csak grafikonokat, táblázatokat és görbéket :)

És köztük volt az újító? :)
És hogyan vágtad ki magad? :D

Chamroe 2014.05.13. 19:14:54

@mayree: a Fable-féle:
"Most megetettem az aranyfácánokat, vagy most sem?" kérdést elsütve elegánsan kisétáltam a konténerből.. :-D

klappol 2014.05.13. 19:15:56

Csodálkozom, hogy Max ma nem volt sokszor, lehet még mindig a szelfijét próbálja megvalósítani? :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.05.13. 19:35:34

@Babette_: találtam ma egy vicces állásajánlatot. ugye tudod, hogy miért te jutottál róla eszembe? :)
www.cvonline.hu/idegen-vezeto/811100/j.html

nyuszigonosz 2014.05.13. 19:39:53

Nagyon érdekes poszt. Jó lett volna sok mindenröl részletesebben is olvasni, de hát majd jön folytatás is remélhetöleg.

Chamroe 2014.05.13. 19:45:40

@mayree: hasonló szitu 2003-ból, az első melóhelyemről:
Sétálunk befelé a portától a csarnokig pár kollégával, odaérünk az ajtóhoz (ami mindíg és minden körülmények között szigorúan zárva volt, csak kártyával nyithattuk), tárva-nyitva, én meg jó hangosan:
-Na mivan? Nyitva van a zárt osztály?!
Mögöttünk ballagott a termelési igazgató, a régióvezetó, meg néhány szupervigyor... De szerencsére szakadtak a röhögéstől :)

klappol 2014.05.13. 19:46:53

@rezsöatya: Így ez azért már egészen más, egészségedre, látom jót tett:))))))))))))))

Küldhetnél 1 palackkal :D:D:D, a lisztet ott mellette megtarthatod :))))))))))))))))))

mayree 2014.05.13. 19:48:16

@Chamroe:
Akkor szerencsére nem azt mondták hogy értjük mi a humort, csak nem szeretjük :)

Chamroe 2014.05.13. 19:52:00

@mayree: mivel gyakran futok bele hasonló szituációkba, már megvannak a kész menekülési megoldásaim :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 19:54:10

Na szóval...

kepkezelo.com/images/izdxghz70frlzl5fwx.jpg

Mit írjak erről a posztról?
Egy kiváló poszt egy remek stílusú írás egy jég hátán is megélő fiatalembertől.
Alig esett róla szó a kommentekben és bizony ez itt a legnagyobb dicséret.
Mindenki elmondta az elején hogy jó aztán indult a beszélgetés mindenről.
Ez így van jól, ez így van rendjén.
Ha szar úgyis szétszedtük volna.
Dicsérni viszont talán mégsem dicsérnénk 600kommenten keresztül.
Várjuk a folytatást.

mayree 2014.05.13. 20:02:48

@Chamroe:
Így valahogy? :)))

Egy nagy áruházban egy pasas egy fél fej salátát akar venni. Az eladó mondja neki, hogy nem lehet, de a pasi addig erősködik, míg az eladó
rááll, hogy megkérdezze a főnökét a dologról. Hátramegy a főnök irodájába és azt mondja neki:
- Ne haragudjon uram, hogy zavarom, de egy faszfej egy fél fej salátát
akar venn... - ekkor meglátja, hogy ott áll mögötte a vevő, és így
folytatja: -... és ez az úr itt mögöttem megvenné a másik felét!
A főnök persze érti, hogy miről van szó, lerendezik a vevőt, majd
magához hívatja az eladót:
- Na fiam, maga igen szépen kivágta magát a kutyaszorítóból! Honnan jött?
- Minnesotából.
- Igen? És miért jött el onnan?
- Nincs ott semmi uram, csak kurvák meg hokijátékosok...
- Tényleg? Érdekes...a feleségem is minnesotai...
Kis csend, majd megszólal az eladó:
- Nem mondja uram!!! És melyik csapatban játszott?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 20:03:44

@Mr Long:
Ezért a mondatért engem itt kiherélnének:)))))))))))))))))))))))))))))))
Még egyetérteni sem merek.
ELHATÁROLÓDÓÓÓÓM!!!!!!

mayree 2014.05.13. 20:04:45

@diggerdriver:
Ahogy a párom mondaná: minek cifrázni? :)

(Igaz, amikor néha megkérdezem valami kajára hogy most ez miért ilyen, miért nincs rajta ez vagy az, akkor pedig az jön hogy: úgy cifrázod ahogy akarod :)))

2014.05.13. 20:06:08

@maxval a gondolkodó birca:

Olvastad már,mit üzen a szakállas nő az őt kritizálóknak?

M. Péter 2014.05.13. 20:09:36

@Evain: Az eurozónán belül kibírták, nem ettől lett a krízis.

2014.05.13. 20:11:55

@lexrex: milyen szakallas no?
Long-eknal, ott fenn lattam szakallas noket (igen, tobbet is), gondolom valami hormon betegseg.
Az rendben van, amig ott fenn maradnak. Nezze oket a Long

klappol 2014.05.13. 20:14:15

@mayree: :D:D:D, jó az amikor van 1 B-terv:))))))))))))))))

Chamroe 2014.05.13. 20:17:12

@mayree: :)))

Na megyek készülődni, vár a munka. Remélem épp csak annyi, mint tegnap.
(Ez esetben később még benézek)

Pááá

mayree 2014.05.13. 20:18:45

@Chamroe:
Hajrá! :)
Én ma már csak filmet nézek, "A nő illata" a cél :)

mayree 2014.05.13. 20:19:23

@klappol:
Bizony! Ha kapásból nem megy, jó előre betanulni :)

Mr Long 2014.05.13. 20:21:31

@charlieharper: Orulok neki, hogy teged csak jo elmenyek ernek itt eszakon. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 20:24:26

@mayree:
Igen Digger ismeri.
A Kolozsvár utat keresztező Körvasút soron dolgoztam sokáig.
Meg egyébként is sokat dolgoztam a XVI kerben.

nyuszigonosz 2014.05.13. 20:37:19

@charlieharper: Nem szakállas nö. Férfi elöadó, akinek így nöi ruhában, de szakállal sikerült a show-bizniszbe rendesen bejutnia.
És megnyernie az Eurovisiós Dalfesztivált szombaton.

www.youtube.com/watch?v=SaolVEJEjV4&hd=1

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 20:38:32

@mayree:
Na ezt beszéljük meg.
A Nő Illata a legjobb filmek listáján nálam az első tízben van.
Vittorio Gassman olyan hitelesen alakítja a vak embert hogy az utolérhetetlen.
Vak embert nehéz eljátszani. Nagyon nehéz.
Aztán az amcsik megcsinálták a koppintását az Asszony Illata címmel Pacinoval.
Élete legrosszabb alakítása és valami elképesztően hiteltelen vak emberként.
Ember még nem kapott Oscart olyan érdemtelenül mint Pacino.
A legszarabb filmek között van amit valaha láttam.

SzZoole 2014.05.13. 20:39:58

@diggerdriver: ma a Juditeknal volt egy oreg rabbi,aki azt kerdezte tole,hogy mi Lengyelorszag fovarosa?
Judit azt kerdezi,hogy Te tudod e?

Shanarey 2014.05.13. 20:43:17

@diggerdriver:

Majdnem minden rendes melós ismeri ugye?
:-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 20:44:24

@Zoole[uk]:
Én Varsót tudonm de sokan Krakkót tartják annak.

mayree 2014.05.13. 20:47:31

@diggerdriver:
Szupi, legközelebb felkeressük :)

:)) Belenéztem az Al Pachino félébe, csak a tangó jelenetet láttam, de abban is feltűnt hogy mennyire nem jól játssza a a vakot...

Ráadásul ez a fajta koppintás nem először fordult elő, pl. ott van a Solaris. Ez eredeti örök szerelmem, a hollywoodit nem is bírtam végignézni pedig megvettem.
Aztán itt van velem Kurosawa 7 szamurája, na jó gyerekként a hét mesterlövész elment, de közelébe nem ér ennek...
Ellenség a kapuknál, az egy baromi jó könyv, a film meg? Nem sok köze van hozzá... és sorolhatnánk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 20:48:45

@Shanarey(SCO):
Ez tény.
Amúgy a piac mögött a Körvasút sor utcában van egy másik kajálda is.
Az szintén nagyon jó.

https://www.google.com/maps/@47.53579,19.114296,3a,60y,1.7h,91.38t/data=!3m4!1e1!3m2!1sP5LoRbBPkqN6Tw2N2RSQGQ!2e0

SzZoole 2014.05.13. 20:49:58

@diggerdriver: Judit is ezt valaszolte,de az oreg rabbi szerint Golders Green:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.13. 20:52:59

@mayree: Nézd meg a youtube-on a Szalontüdő című7perces filmet.
Az ott játszódik abban a kajáldában ahol a nagy adagokat adják.
Az utóbbi évek legjobb kisfilmje még ha egy angol anekdotán alapszik akkor is.

Igen, a vak embereknek nem mozog a szemük és van egy jellegzetes fejtartásuk amiből messziről látszik hogy vakok.
Színészileg nagy kihívás a szerep.
Gassman zseniális.

2014.05.13. 20:54:23

@rezsöatya: @mayree:
" (amugy koszi a tegnapi filmajanlot! Great!!!) "
" Örülök ha megérintett :) "
Beleneztem en is, 30 percnel tovabb nem birtam, betegesen szkeptikus vagyok:) Ez a "pozitiv thinking" dolog embertelenul ki tud akasztani:) Ilyenkor mindig eloveszem Barbara Ehrenreih Bright-sided: How the Relentless Promotion of Positive Thinking Has Undermined America c. konyvet vagy elolvasom az errol szolo hasonlo cikket:
www.alternet.org/story/100396/how_positive_thinking_wrecked_the_economy
Utana egybol jobban erzem magam:)))) Varom a virtualis megkovezest!:)

A T. Hozzaszoloktol elnezest az off-ert.

2014.05.13. 20:54:48

@nyuszigonosz(D): ooohh. Akkor nem nezem meg Maxval commenteit a hetvegerol .

Igaz Barát 2014.05.13. 20:56:33

@mayree:
Én is zalai vagyok, (feleségem meg göcseji :)), de ilyent még nem láttunk. Rábeszélés az elkészítésére folyamatban...

2014.05.13. 21:00:07

@charlieharper:

Úgy látom, már nyuszi elmondta.

2014.05.13. 21:01:14

@nyuszigonosz(D):

Akkor most férfi, vagy nő?

mayree 2014.05.13. 21:01:54

@Cascabel:
Nincs ezzel semmi gond, nem mindenki kész rá :D

Velem megtörtént, jóval korábban mint láttam a filmet, de a magyarázatot hogy akkor mi történt ebben kaptam meg :D

mayree 2014.05.13. 21:03:12

@diggerdriver:
Ponotsan azt szúrtam ki én is, pedig nem vagyok vak :D

Oké, köszi a tippet!!!

nyuszigonosz 2014.05.13. 21:05:17

@lexrex: Férfi. Thomas Neuwirth. Láttam vele egy interjút, ahol férfiruhában van, és a saját rövid hajával, smink és festett körmök nélkül.
A Conchita Wurst müvésznevet valamikor 2 éve találta ki, addig énekelt itt meg ott, csak senki nem figyelt fel rá.

2014.05.13. 21:12:40

@mayree:
" Nincs ezzel semmi gond, nem mindenki kész rá :D
"
Ezt a valaszt tanitani lehetne!! :)) De nincs harag, ugye?:)
Most pedig megprobalom megnezni a hatralevo masfel orat a filmbol.
BTW: Gyoman nem jartal a Wega-D - vel? Egyszer meglatogattam oket, 89-91 kozott.

mayree 2014.05.13. 21:15:08

@Cascabel:
De ha egyszer tényleg így van! :)

Debizony, a geodéziát mi vittük, a kábelesek, észlelő az elektromosoktól voltak, Patkó úr pl. :D
Én rajzoltam mindenkinek Wega-3D sapkát :))))

mayree 2014.05.13. 21:16:42

@Cascabel:
Ja várjál, én az első Wega méréssel voltam, '82-ben Kiskunhalason.

2014.05.13. 21:18:13

@nyuszigonosz(D):

Ja, hogy egy nőnek öltözött férfi! Nem új dolog. Latabár már 1943-ban bedobta. Igaz, rá nem csak emiatt figyeltek.

nyuszigonosz 2014.05.13. 21:22:26

@lexrex: Tényleg nem új dolog egy nöne öltözött férfi.
És ezért kellett meghagyni a szakállat. Így lett új a dolog.

2014.05.13. 21:28:29

@mayree:
Ott is jartam, Kiskunhalason, 82-ben, egy kis baratnommel jartuk epp az orszagot:) Az ex-sogorom is ott volt, akkor meg sogorom. Ittam is egy jot a Patkoekkal. Akkor mar szabaduszo voltam. Amugy 7 evig laktam Halason is:)

2014.05.13. 21:38:04

@Babette_: Megunjak... meg tudom erteni.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.13. 21:38:41

@Cascabel: az Amcsik lehet h túlzásbaviszik az optimizmust, de a Magyarok meg a pesszimizmust. Az eredményeket tekintve még mindig az előbbi tűnik ésszerűbbnek.

rezsöatya 2014.05.13. 21:38:51

@Cascabel: "... a T. Hozzaszoloktol elnezest az off-ert"

Ha nem tunt volna fel, itt akkor offol valaki, ha a posztrol kommentel...!
:-)))))))))

rezsöatya 2014.05.13. 21:40:45

@Zka: akkor itt, feluton, jo helyen vagyok... megnyugtato... :D

2014.05.13. 21:41:47

@Zka:
Szerintem egyik sem esszeru, bar a pesszimistat nem erheti csalodas:)

2014.05.13. 21:43:05

@rezsöatya:
Akkor megnyugodtam:) Thx.

mayree 2014.05.13. 21:44:28

@Cascabel:
Volt ott még egy kábeles sofőr, ha jól tévedek Kéthelyről, ő vitt haza bennünket hétvégén UAZ-zal. Nem tudtam hogy utálja a kagylót és kibontottam egy konzervet, hátul. Azonnal ugrott ki a kocsiból, még meg sem állt aztán az árokparton görnyedezett :)

mayree 2014.05.13. 21:45:15

@Cascabel:
Szükség van mindkettőre: az optimista feltalálja a repülőt, a pesszimista az ejtőernyőt :)

nyuszigonosz 2014.05.13. 21:46:08

@Cascabel: Szerintem a pesszimistát is érheti csalódás: valami jól alakul az elképzelt és elöre várt rossztól eltéröen és akkor még esetleg örülnie is kellene.
Az örök pesszimista nem szeret örülni.

klappol 2014.05.13. 21:52:00

@nyuszigonosz(D): Nem örülne, hanem morogna, mert nem az jött be amire ő várt, azért, hogy továbbra is élvezhesse pesszimista életvitelét.:)))))))))))))))))))))

Még nem látta Mayree belinkelt filmjét :)))))))))))))))))))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.13. 21:52:12

@Cascabel: dehogynem, nézz csak végig ezen a népen, az egész életük csalódások folyamatos láncolata :)

2014.05.13. 22:00:45

@Zka: Nem beszelve arrol, hogy mennyivel kellemesebb pozitiv szemlelettel elni.

@nyuszigonosz(D): Az optimista ember is tudataban van a problemaknak, de bizik magaban es abban hogy le fogja tudni kuzdeni az akadalyokat. A pesszimista ember gatakat szab onmaganak.

nyuszigonosz 2014.05.13. 22:02:09

@cougarcat: Tudom.
(meg hát, ezt tanultam is :-) )

2014.05.13. 22:09:09

@Zka:
" dehogynem, nézz csak végig ezen a népen, az egész életük csalódások folyamatos láncolata :) "
A pesszimista a nagy tulelo:)
@mayree:
Emlitsd meg az ejtoernyot egy zuhano polgari gep utasanak:) Egyszer leszallas utan vettem eszre, hogy elfelejtettem az ejtoernyomet begumizni:( Szerencsere nem lettem pilota.

mayree 2014.05.13. 22:19:00

@Cascabel:
Hát, azoknak inább azt mondanám hogy most akkor mindenki előrehajol, úgy... mélyebben..., még mélyebben..., na és amikor már mindenkinek a feje eléri a seggét, akkor jöhet a kiss your ass and say good bye :)

2014.05.13. 22:19:44

@mayree:
Emekszem arra a sracra, D..icsnak hivtak. Az ex-sogorom is sofor volt, Kalbol. Visszamentem kesobb a cehez, vizessofor voltam Kalban, 2 hetig birtam:(

2014.05.13. 22:20:27

@cougarcat:

Az optimisták bekötött szemű pesszimisták.
Én inkább realista vagyok, vagy ahogyan Turgenyev mondta:

"Az optimista mindent fehérben lát, a pesszimista mindent feketében. Az okos ember színvak."

2014.05.13. 22:25:41

@lexrex: En mashogy latom, en tenyleg abban hiszek, hogy az optimistak biznak a sajat kepessegeikben es abban hogy a problemaikat kepesek lesznek megoldani. Amirol te irsz, az szamomra inkabb a naivitasra ertendo. Es persze vannak emberek, akik nem hajlandok felfogni a valosagot - en ezt nem optimizmusnak hivom, hanem hulyesegnek. :) Az en optimistam az egy pozitiv szemleletu realista.

TilosazA (UK) 2014.05.13. 22:32:39

Szerintem realistának lenni a legnagyobb gáz. :) Én az vagyok sajnos:
imgur.com/ula3w

2014.05.13. 22:35:07

@cougarcat:

Talán Churchill mondta: egy pesszimista minden lehetőségben meglátja a nehézséget, az optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget.

2014.05.13. 22:37:34

@diggerdriver:
Csak nem 250 ccm-is Csepel?:)

2014.05.13. 22:40:12

@TilosazA (En/Mum):

:)))))) Ez jo! :))) Sajnos en sem az a szuletett optimista tipus vagyok, de erre torekszem. Az en koromban mar tudod nagyon jol, hogy az "piss", de probalod annak is a pozitiv oldalat nezni! :)))

TilosazA (UK) 2014.05.13. 22:42:42

@cougarcat: :) Pozitívat? Oké, legalább sós, és szép sárga? :D

2014.05.13. 22:43:57

@lexrex: Ez nagyon jo mondas.... es ebbol kiderul hogy tulajdonkeppen mind a ket tipusnak megvan a szerepe. Csak szemely szerint tenyleg kellemesebb az elet, ha nem mindig a nehezsegeken ragodik az ember. Ezt az itteniektol tanultam, mert ok nagyon tudjak hogy hogy kell ezen elegansan tullepni. Persze az ignorans bubble-head-ek mas kategoria, az mar extrem...

2014.05.13. 22:49:11

@TilosazA (En/Mum): Ez nehez dio, elismerem. :)

2014.05.13. 22:52:06

@diggerdriver:
Nem tudom:) Egyaltalan nem ertek a motorok, 40 eve nem ultem meg utaskent sem motoron:) Nem is tudom, miert valaszoltam:)

NorthPier 2014.05.13. 23:14:21

@mayree: Tényleg furcsa dolog ez a párizsi. Ha taccsra kerülök fizikailag+lelkileg, két párizsis zsemle paprikával paradicsommal mindig javít az állapotomon. Ha még vaj és sajt is van benne, akkor meg pláne :-)

NorthPier 2014.05.13. 23:19:41

@blackhair-lady: Azt nem tudom, én most a következő két hétre koncentrálok, itthon eső, szél, lehűlés, napközben akár 7 fokok is. Megyek is valami melegebb helyre. * (Hiányzik már egy kis megszokhatatlan, kibírhatatlan időjárás...)
Közép-Angliában (mert olyan is van, nem Londonország az) 18 fokokat jósolnak ezalatt, eső elvétve, és semmi windy.

Papagály (törölt) 2014.05.13. 23:27:10

@rezsöatya: 2040? nem rossz! de úgy látom, a blogközönség átlagához képest ti deviáns gasztrosznobok vagytok. hiába, úgy látszik a sok bevitt kőolaj megtette a hatását a többségnél.
similis simili gaudet. :)

mayree 2014.05.13. 23:30:45

@cougarcat:
hova sorolod a buddhistákat? mondjuk a zen buddhistákat?

M. Péter 2014.05.13. 23:34:01

@rezsöatya: 4 nanogram/liter. A londoniak elhasználnak naponta kb.1 milliárd liter vizet, ebben van 4g kokainmetabolit. Szerintem sok más anyagból van ennél sokkal több is.

pappito · http://pappito.com 2014.05.13. 23:35:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Valahogy nem all ossze a fejemben, hogy flip-flop papucsban diszitjuk a karacsonyfat es szilveszter este a kertben BBQ-zik mindenki egy szal boardshortban... :)
Uj-Zelandot viszont imadom. A klima is idealis, a taj is alomszep! :)"

izé, itt is flipflopban (nálunk úgy hívják jandals) díszítjük a fát és a kertben barbizunk boardshortban. Nyáron van december, ezzel nem tudunk mit csinálni. Csak az ozzikkal ellentétben mi fadíszítés után bemegyünk a tengerbe és élve kijövünk onnan :)

a klíma ideális? nem jártál még itt, ugye? :) egyébként nem rossz.

mayree 2014.05.13. 23:35:58

@NorthPier:
Azám! :)
Füstölt pulyka, marha párizsi....

Bár újabban házikóbin élünk amit a piacon lehet beszerezni egy mangalica tenyésztőtől (jaj és a véreshurkájaaaaa :)), és Rákóczin, legfeljebb virsli kerül néha. Nem járunk igazán boltba, csak nagybevásárlás a Metroban oszt annyi.

Sütemény1975 2014.05.13. 23:42:51

@mayree: rip! Svajban kb. az egyetlen jo dolog a muzeuma volt :)

Sütemény1975 2014.05.13. 23:48:51

Szep estet mindenkinek! Ejszakas muszak indul. Irany Northampton.

montroyal ( CAN qc) 2014.05.13. 23:49:24

@cougarcat: hat ha hianyzok... 38 nap mulva Vancouverbe leszek .. mar szamolok vissza ...

Sütemény1975 2014.05.13. 23:50:16

@klappol: koszi! Foleg igy tisztan! :)

montroyal ( CAN qc) 2014.05.13. 23:53:07

@mayree: ez jo félcipovel ismertem de a vege tetszett ... loptam..

M. Péter 2014.05.13. 23:56:05

@Cascabel: Tajvani. Van gyára sokfelé, és az Apple-n kívül még 100 más cég termékeit is szerelik össze.

2014.05.13. 23:57:55

@mayree: Egy altalam nem gyakorolt vallas kategoriajaba ;)

@montroyal ( CAN qc): Ket embernek meg biztos van hely. :) Most csodalotasan szep ido van errefele, viragzik minden. A Habs miatt meg ne aggodj, mi is nekik szurkolunk, a Canucks be se jutott ...

montroyal ( CAN qc) 2014.05.13. 23:58:24

@Babette_: nem hianyzunk ... talan csak dolgozunk, kimozdulunk setalgatunk kirandulunk .. télen jobban beszorulunk a gép elé .. nem mindenki unatkozik munkaidoben sem ...

2014.05.14. 00:00:28

@M. Péter: Blackberry is veluk kotott szerzodest...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.14. 00:06:09

@mayree:
Szerintem ilyet bármely nép el tud követni.
Nem támogatom, sőt, ellenzem az ilyesmit :)

montroyal ( CAN qc) 2014.05.14. 00:06:14

@cougarcat: koszi a felajanlott helyet ..kedves .. de egy asztalnal kavézni dumcsizni egyet .. annak is orulnenk ... jun 20-an 3 napot leszunk hetvegen mielott hajora szallunk majd priviben ird meg ha gondolod a szamodat ...

nincs mas lehetoseg egyedul kepviseljuk canada szineit a kupaban ...

2014.05.14. 00:11:58

@montroyal ( CAN qc): O most esik le..... nagyon aranyos vagy, nagyon szivesen taliznek veletek, de azt tudod hogy mi nem Vancouverben lakunk, hanem Nanaimo-ban? Vagy ide is atjottok, mert akkor termeszetesen...

Egyetertek, ilyen helyzetben ossze kell fogni, felretenni a rivalitast. Go Habs! :)

montroyal ( CAN qc) 2014.05.14. 00:12:20

@mayree: itt par eve eliteltek egy bandat Ontariaban lehet ok tettek at a szekhelyuket ... vegul is a magyar politukosok ugyanezt csinaljak csak nagyba es legalisan finomabb modszerekkel ,torvenyhozas, kozmunka stb ,

mayree 2014.05.14. 00:18:30

@Kövérmadár [swe]: @montroyal ( CAN qc):
Tuti ki is használják csak nem derül ki...

Jaj azt ne is mondd! Ehh... :)

montroyal ( CAN qc) 2014.05.14. 00:20:43

@cougarcat: tavaly jartunk arra jot setaltunk az uzletsoron es a kikotoben ... mar 2x voltam a varosotokba ... meg igazan nem tudjuk hogy ussuk el a 3 napot az alaskai ut elott majd meglatjuk

ma este kiderul ki lesz a canadiens ellenfele .. rangers jobb lenne ... de elotte holnap nyerni kellene...

mayree 2014.05.14. 00:21:41

@cougarcat:
"Jó válasz, helyes válasz, magyar válasz" :)

2014.05.14. 00:27:51

@montroyal ( CAN qc): Jo, ha tudjatok a programot, akkor kuld uzenetet es lebeszeljuk.

@mayree: Mit ertesz konkretan azon hogy "magyar valasz"? Miert kene ezeket a vallasokat nekem barmilyen kategoriaba besorolnom?

M. Péter 2014.05.14. 00:53:38

@adg [Au, Darwin]: Elég az elutasításhoz az, ha a konzuli tisztviselő nem bizonyos abban, hogy a kérelmező vissza akar térni Mo.-ra. Ha fiatal, nincs ingatlana, se egyéb vagyona, nincs munkahelye, nincs házastársa, akkor nehéz meggyőzni az ügyintézőt arról, hogy nagyon kötődik Mo.-hoz.. Az is lehet, hogy csak peche volt, és aznap bal lábbal kelt fel az ügyintéző.

pappito · http://pappito.com 2014.05.14. 02:01:38

@Sütemény1975: mindent vezettem már aminek csillag van az orrán, A-classtól Actrosig. Csak unimogot nem. Tetszett, amúgy kényelmes, nagy, de a Freightliner Coronado ámerikásabb vaddisznó. Mondjuk azt csak versenypályán vezettem (csak a vontatót üresen) millió műszer, jól nézett ki. Ha ebből énék, inkább tölteném a napom egy Actrosban.

Chamroe 2014.05.14. 04:03:46

@blackhair-lady: hogy készül ez a jacket potato? Nagyon érdekelne, mert a szokásos köreteink már olyan unalmasak.
Átdobnád nekem priviben /mielőtt megszólnának, hogy már megint főzünk/eszünk :)) /?
Kösziiii

Papagály (törölt) 2014.05.14. 05:45:58

@montroyal ( CAN qc): repüljetek ezzel a szigetre: www.harbourair.com/
nem drága és állítólag nagyon szép.

mayree 2014.05.14. 06:08:17

@cougarcat:
Nem láttad a Liliomfit, vagy láttad de nem emlékszel arra a részre amikor az öregúr ha helyes választ kapott, akkor ilyen formán kiáltott föl. Ennyi :)))))))

mayree 2014.05.14. 06:12:56

@M. Péter:
Haverom -nagy motoros és emellett air-brush művész- meghívták amerikába dolgozni. Itthon család, 25 éve, bankszámlakivonat, anyámkínja, minden rendben, a kis csokornyakkendős konzul nem mondta ugyan, de a lófarokba kötött haja miatt nem adta meg a vízumot. Egyszerűen unszimpátia volt részéről...
.
Eltelt pár év s simán kimehetett. Dolgozott 3 hónapot kint valami műhelyben aztán hazajött.
( Utána tudta meg hogy egyik munkája díjat nyert valami show-n.)

2014.05.14. 06:16:27

@mayree: Oh, OK, A Liliomfi az egyik kedvenc regi filmem - majd jobban odafigyelek ha legkozelebb nezem. :)

mayree 2014.05.14. 06:25:13

@cougarcat:
Hát én is baromirégen láttam, de úgy rémlik a kis pocakos szálloda tulajdonos -akinek eladó lánya van- mondogatja ezt mindig :)

Sütemény1975 2014.05.14. 06:30:17

@pappito: igy 240 ezer km utan nyugodtan elmondhatom, hogy a Merci sajnos kamionban nem kepviseli azt a minoseget mint szemelyautoban :(

pappito · http://pappito.com 2014.05.14. 06:58:49

@Sütemény1975: hát én ezt neked elhiszem, én nem értek hozzá, jogsim sincs ilyesmire :)

klappol 2014.05.14. 07:01:17

@diggerdriver: A Rákosi Mátyás művek terméke 1953 Csepel 250:D:D:D

125 csepellel mentem 1974-ben, élmény volt a komár után :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.14. 07:06:31

@klappol:
Nézelödjél még egy kicsit azon a motoron.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.14. 07:21:15

@lexrex:

Nem. De nem is érdekel. Ő csak Sátán szerencsétlen ügynöke, mondja a beleprogramozott szöveget. S Sátán szövegét meg ismerjük.

mayree 2014.05.14. 08:34:54

@maxval a gondolkodó birca:
Az még csak hagyján, de ronda mint a bűn!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.14. 09:19:49

@mayree:

Legközelebb Sátán majd szebb emberét küldi.

mayree 2014.05.14. 09:30:52

@maxval a gondolkodó birca:
Csak az emberekben él egy olyan ostoba sztereotípia hogy a "csúnya" az gonosz. Tele van az összes tököm azzal hogy a filmekben a szép a jó, a csúnya a gonosz (tudom, van kivétel :)).

Miért patás pl. az ördög? Elvégre ő is ugyanolyan angyal volt mint a többi, nem? (Nagyon régen bérmálkoztam :))

De ez pl. sokmindent megvilágít:
www.youtube.com/watch?v=hyS9zxB55Qg

Ja, és a maszturbáció hónapja van, ugye senki nem hagyja ki? :))

NorthPier 2014.05.14. 12:49:04

@blackhair-lady: Ó, de figyelmetlen voltam az este! És fáradt is.
Szóval azt akarom mondani, érezzétek jól magatokat otthon!
Biztosan jó lesz az időjárás -)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása