oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 18. 06:43,  Határátlépés egy nagymama szemével 431 komment

2014. március 18. 06:43 Határátkelő

Határátlépés egy nagymama szemével

Nemrégiben olvashattátok egy nagymama ausztráliai kalandjait. A családját, unokáit meglátogató Klári akkor elsősorban az ország szépségeiről írt, én mégis arra kértem, írjon egy kicsit arról is, milyen úgy nagymamának lenni, hogy két unokája szó szerint a világ másik felén él. Megírta, én pedig ma közreadom.

játszótér_2.jpg

„Az Itt élnek és nem félnek az emberek című posztom után (aki nem olvasta, ide kattintva megteheti – Határátkelő) jöjjön egy kevésbé pozitív írás, hogy lássátok, nem fenékig tejföl a szülőknek, nagyszülőknek, amikor el kell (muszáj) engedniük a gyermeküket egy távoli országba.

Pár kommentben olvastam, hogy „a nagyi rózsaszín szemüvegen át látja a világot, illetve Ausztráliát”. Bátran mondhatom, hogy ma már megtehetem, de nem volt ez mindig így!

Ezért szeretném kiegyensúlyozni a mérleg nyelvét, és inkább arról írnék, hogyan éltem át a kezdeti szomorúságot, depressziót, ami az elmenetelük után tört rám.

Sírás és kétségbeesés

Amikor 8 évvel ezelőtt odaállt elém a nagyobbik lányom azzal a bejelentéssel, hogy átlépik a határt, elmennek „szerencsét próbálni”, és meg sem állnak Ausztráliáig, igencsak sokkolt a hír.

Hiszen nem ám csak „ide”, Európába, hanem egyből a Föld másik felére indultak. Soha nem felejtem el, az első reakcióm a sírás és a kétségbeesés volt, na meg a döbbenet, hogy ezt tényleg komolyan gondolják?!

Kavarogtak a fejemben a gondolatok, felváltva az aggódás, a szomorúság és a szeretetteli féltés. Ezt csak azok a szülők érthetik meg 100 százalékosan, akik át- és megélték, hogy gyermekük hosszabb időre, vagy végleg elhagyta hazáját, otthonát, szeretteit. Mindent és mindenkit, aki és ami addig odakötötte őket.

Ne lássák, mennyire fáj

Nagyon vegyes érzelmekkel küzdöttem, éjszakákat átvirrasztva, amíg jobb belátásra nem tértem. Napokig, hetekig kellett harcolnom magammal, hogy hagyjam őket a saját útjukat járni, hogy ne legyek olyan anya, aki önzésével, zsarolásával megakadályozza a már eltervezett jövőjüket, életüket.

Semmi mást nem tudtam nekik adni, csak az áldásomat, miközben befelé sírtam, vigyázva, meg ne lássák, mennyire fáj ott legbelül. Újra és újra nyugtatgattam magam, hogy jó lesz ott nekik, aztán később majd az unokáimnak is.

Lesz jövőképük, munkájuk, nem kell félniük a létbizonytalanságtól, a munkanélküliségtől. Jólétben fognak élni és tudnak előre tervezni. Azt kívántam, legyenek boldogok.

Ezekkel a gondolatokkal álltam a repülőtéren, és szorongattam a kislányom kezét, miközben potyogtak a könnyeim.

Higgyétek el, iszonyú nehéz volt elengednem őt!

Aki átélte már ezt az érzést, tudja, miről beszélek.

Jöttek, láttak, visszamentek

A honvágy őket sem kímélte, mert egy év elteltével hazajöttek látogatóba „feltöltődni”. Finom „hazait” enni, meghemperegni a Mátrában a náluk ismeretlen és nélkülözött téli hóban (emlékszem, úgy örültek a frissen leesett hónak, mint a gyerekek).

Találkoztak barátokkal, ismerősökkel, akik mind-mind bíztatták őket, hogy nehogy meggondolják magukat és visszajöjjenek Magyarországra. Így aztán jöttek, láttak és visszamentek – immár megnyugodva.

Szinte egyik napról a másikra munkába álltak. Lányom mindhárom szakmájában dolgozott (kozmetikus, kereskedelem, mérlegképes könyvelő). Végül is a Bankwestnél sikerült elhelyezkednie heti 3 x 6 órában.

A humánus, családcentrikus részmunkaidő főleg az első kisfiúk születésénél volt nagyon kedvező a számára.

Nagyszülők nélkül

Azóta eltelt 8 kemény év. Nem csak nekünk, nekik is kemény volt, hiszen nem voltak nagyszülők a közelben, akik segítettek volna bármiben is. Bármilyen nehézség, betegség, probléma, bármi más adódott, nekik kellett megoldani, elintézni.

Azóta látom, tudom, hogy jól döntöttek, hiszen megalapozták saját és gyermekeik életét, jövőjét.

Kapcsolattartás Skype-on

Két fiúunokám már első generációs „ozzi". A nagyobbiknak Benedek Elek meséit olvasom és magyar népmeséket néz a DVD-n. Kifogástalanul beszéli a magyar és az angol nyelvet.

Hetente tartjuk a kapcsolatot Skype-on. Főleg hétvégén szoktunk beszélni a 7 órás időeltolódás miatt. (Amikor Magyarországon délután van, náluk már késő éjszaka.)

Az egyik szemem (még most is) sír… és a másik is csak mosolyog. Hogy miért? Mert a gyermekünk mindig hiányozni fog, akárhová is viszi őket a Sors! A személyes találkozás, gondoskodás, ölelés, sok-sok puszi egy évben csak egyszer adatik meg a számunkra.

Jelenleg itt vagyok velük, segítek, amiben csak tudok. Finomakat sütök-főzök (a palacsinta minden héten nyerő). Az unokáim ölelése, szeretete pedig mindennél többet jelent a számomra. Mert ilyenek vagyunk mi: ÉDESANYÁK.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztrália

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr675860968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2014.03.18. 20:19:57

@skylla: csak csendben megjegyezném, ami nem sablonos, az attól még nem biztos, hogy jó. Bár ezt Matolcsynak is hiába magyarázzák... ;P

2014.03.18. 20:20:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Igaz, viszont nagyobb azoknak az aránya, akik viszont de, és ők anyuci-pici-majmai, ki-bejárkálnak a mamahotelban, vagy éppen tartósan oda rendezkedtek be. Épeszű nő az ilyet nagy ívben, ha jót akar magának.

SzZoole 2014.03.18. 20:22:45

@Pink Petsch: hat nekem akkor nem volt annyira vigjatek es tudod mi volt az erdekes,hogy egyatalan nem volt ra oka.
Nem baj a masodik felesegem mindenert karpotol,junius elsejen lesz 18 eve,hogy osszehazasodtunk es egyut vagyunk joban rosszban:)))

2014.03.18. 20:29:37

@Zoole[uk]: Azt képzelem, illetve csak elképzelni tudom. Jaaa, a féltékenységhez nem kell konkrét ok. Én a legkisebb jelére is visítva menekülök ...
Mna, de kialakult végül :).

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.18. 20:30:41

@Pink Petsch: Hazamész nagy ritkán a nyugati rabságból, és képes vagy kivenni egy hotelszobát csak ne otthon aludj? És engem szóltok le? :D meg milyen majom szeretet? túlgondoljátok az egészet. a szüleimmel élek. ennyi. Az hogy pár nőnek ebből az jön le hogy én egy életképtelen lúzer vagyok az már az ő dolguk. szerintem semmivel se vagyok életképtelenebb mint pl ez a pinki peccs. Kényelmesebb mint egyedül, kijöttek szerencsét próbálni a gyerekeik után. ennyi a sztori. Nem fogok azért külön vonulni tőlük egyedül mert a felvilágosult suta huszonéves lányok szerint nem igazi férfi az aki 23 évesen a szüleivel mer élni

Abraka Dabra (törölt) 2014.03.18. 20:30:42

@tableno: a szarkazmus tablat nem mutattam fel, de eleg nyilvanvalo.

ugy velem az ezust, arany meg egyeb lakodalmakon a tortaval egyutt a csaladi szennyes csendes emesztgetese is megtortenik, mindamellett nagyrabecsulesem azoknak akik joban rosszban egyutt, de hiszem hogy nem keves aldozat aran.

Abraka Dabra (törölt) 2014.03.18. 20:30:42

@tanato: @tableno: a felrelepes az emberiseggel egyidos, nem kell a 21. szazadra kenni :) joerzesu es/vagy szemermesebb szulok nem avattak be sosem a gyerekeiket a legbensobb maganugyeikbe, en ketelkedem, mindezt a mitoszrombolas szandeka nelkul irom.

skylla 2014.03.18. 20:32:33

@tableno: ez is altalanositas :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 20:40:08

@tableno: és a sikerhez csak és csakis egy út vezet, amit csak az itteni kommentelők tudnak?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 20:40:44

@Jess G: és akkor csak úgy felvette a nevét?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 20:43:04

@bpetya75:
Jól van, jól van :)
Biztosan bennem van, sok-sok tüskével együtt. De mégsem szeretnék benne élni és raktározni őket. Inkább felejtenék, az a legjobb.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 20:44:35

@bpetya75: akkor általában fura avgyok. nem szeretem, ha egy emberként támadnak valakit, akit nem ismernek, és megmondóembert játszanak.
lehet, nem figyeltél, a múltkor valamék idióta kiszavazósdit játszott hintával szemben.
gusztustalan.

Quercus a favágó 2014.03.18. 20:46:04

@házelőtthinta:

Ma nem 23 éves, hanem 33 éves srácok is együtt élnek a szüleikkel. És van csajuk. Nem kicsit, nagyon túlliheged ezt a dolgot. Szerintem ez számodra csak kibúvó.
Jut eszembe, keresel te egyáltalán barátnőt magadnak?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 20:46:05

@Chang Yai:
"vagy lehet, hogy holnap kioktatom én is Tanatót, hogy mit írjon fel a Józsi bácsinak legközelebb, Blackhairladyt, hogy hogyan nevelje a gyerekeit, Mirjamot meg a legújabb nikábtrendekről természetesen :-)"

most pontosan ezt csináljátok hintával.

lehet azt mondani, hogy de ő is, de ugye lássuk be, akkor nem avgytok különbek nála, hiába hiszitek azt.

tableno 2014.03.18. 20:50:40

@Babette_: direkt forgatod ki a szavaimat?

2014.03.18. 20:51:13

@Babette_: Persze, hogy az. Állítottam én mást? De hát az emberek már csak ilyenek, az általánosból indulnak ki, aztán veszik csak figyelembe az egyéni eltéréseket. Már, ha eljutnak egyáltalán odáig ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 20:52:36

@Babette_:
Ameddig olyan hülyeségeket írkál, hogy "nyugati rabság" addig egy teljesen gyerekes és komolytalan emberről beszélünk.

De magyarázatként finomítok rajta: ha nyugaton élni rabság, akkor Magyarországon élni számomra "auschwitzi terror" volt. Ott semmim sem volt, itt mindenem megvan, ami számomra fontos (lehet, hogy hiányoznak dolgok; lehet, hogy nem tökéletes minden, de azok a dolgok nekem nem fontosak - ez miért elfogadhatatlan?). A többi csak rizsa és mese habbal... és ebbe tenyerel bele naponta 12* ez a világlátott úriember.

Ez mitől van jobban rendjén?

2014.03.18. 20:55:42

@Babette_: Tudod, amilyen az 'Adjon Isten' ... bár nem tudom, miből gondolod, hogy itt csupa szent kommentel.
Egyébként Hinta önként teregette itt ki a magánéleti nyomorát. Kérte rá valaki? Kíváncsi volt rá valaki? Nem. Hát, így járt. Lehet, tanul belőle, mert őszintén szólva, nem voltunk vele nagyon szemetek, de belefuthat simán máshol egy hardcore troll-társaságba, és akkor szétszedik a pici lelkét.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 20:57:09

@Kövérmadár [swe]: akkor vitatkozzatok vele. a véleményével.
de erre válaszként azt mantrázni, hogy lúzer, mert az anyjával él, OVIS szint.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 20:57:53

@Pink Petsch: ti mindannyian kiteregetitek az életeteket. anélkül, hogy bárki kérné.

tableno 2014.03.18. 20:59:52

@Babette_: ja jó. Azért próbáld meg a betűket is...

Quercus a favágó 2014.03.18. 20:59:59

@Kövérmadár [swe]:

Hát..... érdekes ízlése van.(remélem Tildy nem olvassa!!!)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.18. 21:00:53

@Babette_: én speciel az elmúlt napokban nem szólaltam meg a témában, ezt általában írtam, úgyhogy aztán most pont jó helyen keresel. :-/
ööö, és ja mintha ezzel azt írtam volna, hogy mivel H. kezdte, ő csinálja ezt mindenkivel, megfellebbezhetetlenül, akkor ne csodálkozzon, ha visszakapja.
izé? ennyire nehéz?

2014.03.18. 21:02:01

@Babette_: Khm, a magánéleti tépelődéseinket, vagy egyszerűbben fogalmazva, a lelki nyomorunkat (mert mindenkinek van, neked is, nekem is), nem igazán.
És most tekintsünk el attól, hogy egyébként Hinta hajlamos hatalmas magabiztossággal teljesen idiótát csinálni magából más témákban.

Latcho Rom 2014.03.18. 21:03:59

@tableno: Hagyd.
Rutinos forumozó, blogoló ő, érzi hogy a hinta rendszeresen elbacca a napi posztokat, s az is látható hogy milyen más stilusokat, szókincseket vonultat fel, tehát nagy valószinüséggel kamu a nikk, szerintem 70%-ra...

Babszi unatkozik, s ennyi. Imádlak Babette :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 21:03:59

@Chang Yai: márminthogy személyeskedve mindenkit lelúzerez és erőszakoskodik, hogy hogyan kéne élnie az életét?

akkor minden bizonnyal elkerülte a figyelmemet.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 21:05:52

@Pink Petsch: és? ő baja. ettől még nem kell sakálhordaként rárontani.

Egylabu Esernyomadar 2014.03.18. 21:06:52

@nosuti: Remélem, válaszol egy "svájci" a kérdésedre, mert én is kiváncsi lennék máshol hogy megy ez. Előre is sok sikert hozzá!

Az angoloknak minden innen/általuk kell, tehát a M.o.-i papírok/igazolások nem jók. Pl. az "erkölcsösségemet" az itteni rendőrség vizsgálja, s ezt magánember nem is igényelheti, csak cég. - Ergo nem tudtam előre megcsináltatni, most kell várni rá. A többi is hasonló róka-fogta-csuka-fogta-róka...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 21:07:57

@shakti_rom: hú, unatkozni nem unatkozom. ma elhordtam 50 vödör földet kézzel, tegnap vettem egy konyhát, amire nincs pénzem, és amit egyelőre nem lehet beszerelni, és most nyomozom a manualokat a gépekhez.
csak én mindig a gyengébb pártján vagyok, ha érted, mire gondolok, akkor is, ha nincs igaza, de speciel most van neki.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.18. 21:09:46

MÁS:
kanadai illetőségűekhez lenne kérdésem letelepedés témával kapcsolatban, melyitek van a leginkább benne a folyamatban?
(nem a mit kell csinálni meg hogyan téma..)

2014.03.18. 21:10:10

@Babette_: Senki sem rontott rá. Leírt valamit, amivel többen nem értettek egyet, így vitába szálltak vele. Ilyen ez a dumálós műfaj. A rárontás nem ez. Ha rárontást akarsz látni, akkor szeretettel ajánlom 4chan meglátogatását.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 21:13:35

@Pink Petsch:
"És most tekintsünk el attól, hogy egyébként Hinta hajlamos hatalmas magabiztossággal teljesen idiótát csinálni magából más témákban."

Ne már! Komolyan? Mikor volt ilyen? :D

Latcho Rom 2014.03.18. 21:32:10

@Babette_: Azt hiszem a cougar az, irj neki.

2014.03.18. 21:39:39

@házelőtthinta: Nem, édesapa, az "otthon" nekem már nem a lányszobám. Én nem szeretek más emberek életébe beleköltözni, akkor sem, ha a szüleimről van szó. Eléggé önző dolog lenne, őszintén szólva, bár ez neked nem okoz problémát. Így mindig van egy kifogásod arra, hogy miért ne kezdj el egy önálló életet, amelyben felelősséget s kell vállalnod, ne adj'isten. Értem én, hogy kényelmes, csak akkor ne nyígj, hogy nincs barátnőd. Nem is nagyon lesz.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.18. 21:41:02

@Pink Petsch: milyen témában csináltam magamból hülyét? Vagy csak úgy reflexből írtad ezt most, tekintve hogy ígyis úgyis butaságokat szoktam írogatni? Persze erre nem kapok választ, mert az nem merülhetne ki annyiban hogy anyuval élsz, hallgass.

nosuti 2014.03.18. 21:44:19

@Egylabu Esernyomadar: köszi szépen a választ. :)
azt hiszem rákérdezek újra a cégnél, hogy honnan is kell ez a cucc nekik

tanato 2014.03.18. 21:44:57

@Abraka Dabra: Olyan is van,de azért azt a gyermekek megérzik,ha difi van a szülők közt.Meg a tilosban járók döntő többsége azért lebukik előbb utóbb főleg egy kis országban.

Latcho Rom 2014.03.18. 21:45:53

@Babette_: Gratula. Nem IRL unalomra gondoltam.
A dolog amiről beszélgettünk beindult?

De olvass kis hintát, úgy kétheti darabokban, s látni fogod miről beszélek...
Persze, vannak olyan beteg emberek akiknél a stilus, s kommunikációs eszközök változnak állandóan, azoknak nem HA kell, hanem orvosi segitség.

2014.03.18. 21:46:32

@házelőtthinta: Te, most tényleg azt akarod, hogy linkeljem be a teljes komment-archívumodat erről a blogról? Különben, imádom a hozzád hasonló "forradalmárokat", akik a nyugati jólétből papolnak a Kelet nagyszerűségéről, meg a rothadó nyugat civilizációról, miközben a Pályaudvar volt a legkeletibb élményük. (Hogy csak egyvalamit említsek, így hirtelen...)

Latcho Rom 2014.03.18. 21:50:20

@Pink Petsch: Irtad itt korábban hogy fujj "majomszeretet".
Minket elég poroszosan neveltek a két nővéremmel, jól emlékszem hogy sokszor néztem irigykedve azokat a családokat ahol sok puszi, ölelés volt, a kirakatban is. Meleg, finom akolmeleg...
Érted?

2014.03.18. 21:52:47

@shakti_rom: A majomszeretet és a katonás szigor között van azért van néhány átmenet. A végletek nem szoktak jól elsülni ...

Latcho Rom 2014.03.18. 21:55:34

@Pink Petsch: Define majomszeretet, please

2014.03.18. 22:02:02

@shakti_rom: A túlzott, megengedő, elkényeztető szeretet, amikor nincsenek szabályok, nincsenek következmények, nincsenek kötelességek, gyakorlatilag minden megengedett. Szülő-gyerek kapcsolatban kifejezetten kicseszik a kedves mama a kölökkel, amikor a rajongásig imádott csimotát egyszer csak pofán kapja a való élet.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.18. 22:11:08

@Pink Petsch: Na most megint elkezdtél teljesen dőreségeket írni. Arról papoltam hogy a kelet veszi át az uralmat és ez a tendencia van. sose írtam hogy jobban élnének vagy valami. Kiragadsz dolgokat,szavakat, fogalmakat és az arcomba pirítod hogy ez milyen butaság. Persze ha így ragadod ki akkor teljesen, csak hogy én sose írtam hogy egy keleti munkás jobban élne vagy hasonlóakat. Tehát mondj egy konkrét butaságot, mert ez hogy kelet nagyszerűsége meg a rothadó nyugat önmagában semmi. Képes leszel rá? Állok elébe! a rothadó nyugatnak rengeteg vetülete van de a rothadás egyébként jól látható : demográfia rothadás, morális, gazdasági. kifejthetem egyenként ha szeretnéd.

Abraka Dabra (törölt) 2014.03.18. 22:11:08

@tanato: nem feltetlenul okoz latvanyos konfliktusokat az ilyesmi, hiszen igyekszik titkolni a tobbseg, es a tarsak szemhunyasa is az elkendozest segiti.

kisse groteszk, de idevago tortenetek birtokaban vagyok(forumok, szemelyes beszelgetesek) amikor betegseg, temetes vagy egyeb dramai esemeny kapcsan tobb aggodo "feleseg" is feltunik ugyanazon ferj kapcsan.

2014.03.18. 22:18:41

@házelőtthinta: Nem, kösz, egyszer már elég volt végigszenvedni az igen magvas gondolataidat, amelyekben eltemetted a nyugati civilizációt, mert te a szakértő elemzőknél is jobban tudod. Kösz, nem kérek repetát.
Ki a paszuly beszélt az átlag-melósról? Mert én nem.
Never go full retard, my dear.

tableno 2014.03.18. 22:20:25

@Babette_: hát eléggé nehéz máshogy reagálni arra, amikor az ember szájába olyasmiket adnak, amit soha nem mondott. De igazad van, jóhiszeműnek kell lenni:

Tehát én nem ítélem el Hintát azért, mert nem úgy él ahogyan én. Nem is tartom lúzernek emiatt. Illetve nem emiatt tartom lúzernek.

Hanem azért, mert:

1. Mindenben a legkisebb erőfeszítéssel elérhető, legkönnyebb utat keresi.

2. Ez nem teszi boldoggá, mert olyasmikre vágyik, amiket általában csak hosszabb idő alatt és sokkal keményebb erőfeszítéssel lehet elérni.

3. Viszont ezt nem hajlandó elismerni, ezért inkább folyton nyavajog, hogy milyen szar a világ, milyen önzőek az emberek (rajta kívül persze), és hogy micsoda csicskák azok, akik az adott keretek között keresik (és találják meg) a boldogulásukat.

Mondjuk a fenti hozzáállás nem bűn és nem is ritka, kamaszokra jellemző általában. Ő ehhez már egy kicsit túlkoros, de 23 évesen még nem késett le semmiről. Ezért adunk neki tanácsot, mert bevallottan nem boldog ebben a helyzetben. Ha azt írná, hogy jó neki így ahogy van, akkor nem próbálnák rábeszélni, hogy csinálja másképp.

Konkrétan: az a szívfájdalma, hogy nem tud barátnőt szerezni, de kényelemből az anyjánál lakik. Erre mondták sokan, hogy a kettő között van összefüggés, és talán könnyebben találna barátnőt, ha nem mindig csak a saját kényelmével törődne, hanem megpróbálna egy kicsit "tökösebben" élni, mert a lányok többsége azt szereti. Erről viszont ő hallani sem akar, inkább szídja az "önző és felszínes" nőket, akik nem látják meg benne a békában a királyfit.

Ugyanúgy sír a szája, hogy ő csak egy minimálbéres hambisütő, de azért tanuláshoz vagy karrierhez nincs kedve, inkább kommunizmusra vágyik, ahol ő is annyit keres, mint egy Nobel-díjas.

Hát erre mondom én azt, hogy lúzerség!

Mrs. Clayton 2014.03.18. 22:35:03

@Babette_: sztem igen, a médiában mindenki olyan nevet visel amilyet akar, a személyijét még nem publikálta, legalábbis én nem láttam
annyit folyt a csapból az utóbbi időben a sztorijuk, h egyszer beleolvastam, ott mesélte az "esküvőt" sztem totál fake, magyarul csak egy party volt pár hírességgel meg fehér ruhával, de hivatalos anyakönyvvezető nem volt
amit a férj szempontjait figyelembe véve nem is csodálok

tanato 2014.03.18. 22:43:43

@Abraka Dabra: Persze ilyen is van,színes a világ.Kifelé nagy szenteskedő erkölcs-csősz közeli rokonom is bukott le véletlenül,egy véletlenül elcsípett SMS miatt.

Latcho Rom 2014.03.18. 23:06:11

Se jobb se bal, de Biszku Béla dögöljön meg a börtönben.

tableno 2014.03.18. 23:12:47

@tableno: Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Hinta rossz ember lenne. Rendes srácnak tűnik, inkább csak sajnálom, hogy saját magával tol ki. De persze joga van hozzá, nem kell elhinnie (sem bárki másnak), hogy én jobban tudom a dolgokat. Az enyém is csak egy vélemény, abból meg köztudomásúlag annyi van, mint segglyukból...

bpetya75 2014.03.18. 23:19:45

@Kövérmadár [swe]:

www.youtube.com/watch?v=TB9BOEceakU&feature=kp

Asszem a stílus nem a tiéd, de a szöveg eléggé passzolós szerintem ;-)

@Babette_:

Az nekem se tetszett, de hamar ki is fulladt a dolog. Egyébként emlékeim szerint hinta ötlete volt. Miért véded ilyen elszántan a többiektől, mint egyszeri erdőmérnök az akácot az Eu-tól?

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:45:22

@Zoole[uk]: a lényegben igaza van shaktinak. irigy vagy, az a problémád. mi közöd hozzá, ha viagrával meg kokainnal hozza hangulatba magát a legnagyobb magyar filmminiszter? és mi közöd hozzá, ha a felesége vajna millióira izgul, és cserébe vállal olyasmit, amit te esetleg még egy kategóriával jobb autóért se vállalnál?
szerintem hagyni kell őket, hadd kapják meg, amit akarnak, amíg másnak nem ártanak vele. (megjegyzem, szerintem megérdemlik egymást, összeillenek.)
max. az irigy bulvárhírolvasó vércukrát lövik az egekbe. ezt még nem nevezném társadalomra káros viselkedésnek.
nekem inkább a sok fanyalgó a gusztustalan, aki úgy véli, hogy bármi köze van hozzá, hogy ki, kivel, miért, mikor, hányszor és mit. mindaddig, amíg nem a te kocsidban csinálják: anything goes. oder?

Latcho Rom 2014.03.18. 23:52:25

@sorsolo: még mindig jobb mint a hintaló vernyogása...

______________ (törölt) 2014.03.19. 00:10:48

@bpetya75: esetleg lehetne gonoszabban: "megélhetési erdőmérnök az akácot..."
bár, tudom, hogy ez nem lenne jogos és igaz. az egyszeri erdőszöknél ugyanis a vallási hittel vetekszik a pro-akácság. az akác nem ökonómiai vagy ökológiai, hanem hitbéli kérdés, kérem! (tisztességes magyar ember születésétől fogva tudja, mi az egyetlen helyes álláspont e kérdésben. :) )

vajon mikor alakul meg a "Pro Robinia Hungaria"? vagy már ma is létezik és ott helyből tag mindenki? annak kell jelentkezni, aki az automatikus taggá válást nem kívánja? (mint a magyar magánnyugdíjpénztáraknál, ahol nem annak kellett bemenni és intézkedni, aki ki akart lépni, hanem annak, aki változatlanul tag akart maradni.) jó magyar módra ezen se csodálkoznék.

Sütemény1975 2014.03.19. 01:30:14

@Pink Petsch: ez is erdekes. ha hosszu ido utan hazajonnek, nalunk teljesen termeszetes lenne, hogy arra az egy hetre a szuleimhez megyek. jol esik nekik is es nekem is. es meg hotelt se kell fizetni. ehhez persze hely is kell a szuloi hazban, meg olyan kapcsolat veluk.

SzZoole 2014.03.19. 08:21:21

@sorsolo: sehol nem irtam,hogy kozom lenne hozza es nem izgulok az Andy hajas fejere sem sem a gilisztas felesegere,csak a gondolataim irtam le azt meg lehet nem ?
Az elozmeny:Shakti hozta fel a temat,elotte azt sem tudtam hogy ki a Andy felesege,sot azt sem tudtam hogy megnosult(nem olvasok el bulvarszarokat)irtam is a Shaktinak,hogy nem tudom ki az Andy felesege,akkor O kuldot egy cimet,hogy nezzem meg es utanna irtam azt a par sort amit Te kritizalsz,de mindegy is hisz Te jobban tudod.....

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 09:22:15

@bpetya75: már mondtam,
egyrészt mert mindig a gyengébb oldalán vagyok,
másrészt szerintem nincs igazatok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:27:44

@Babette_: Hinta egy manipulátor. Lehet, hogy közben segítségre is szorul, de szeret másokba belerugdosni, majd csodálkozni, ha visszakapja. A kiszavazósdi miattam indult el, amikor a védenced durván megsértett és csodálkozott rajta, hogy kiakadtam. Ő maga ajánlotta fel, hogy ritkítja a látogatásait, ha legalább tízen kérjük. Aztán nem lett a dologból semmi, amúgy is elég gyerekes felvetés volt. Akkor döntöttem el, hogy 'pihenek' egy hetet - amúgy is vizsgára készültem - mert ha egy ilyen ember így ki tud hozni a sodromból, valószínűleg túl sokat vagyok már a blogon. Ha a legelejétől olvasod Hinta hozzászólásaid, nem fogsz azon csodálkozni, hogy a legtöbben inkább szűrjük. Azért még mindig van, aki megeteti.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 09:40:15

@zöldeketbeszélek: kevesellem az elfogadást.
neki is helye van a világban.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.03.19. 09:40:33

@nosuti: szia, a férjemnek is kellett erkölcsi bizonyítvány Magyarországról, csak magyarul adják ki, az Offi pár nap alatt leforditja, egységára van, nem olyan drága asszem olyan 7000 Ft mindennel együtt. Külföldre nem küldik ki.

bpetya75 2014.03.19. 09:50:20

@sorsolo:

Én nem gonosz vagyok, hanem csalódott, amiért ennyire becsicskul a szakma. Nem ismered véletlenül az egyetemről ezt az Ifj. Pályi Zoltánt? Vagy annyira azért nem fiatal?

@Babette_:

Szerintem hinta nem gyenge. Másrészt én szándékosan nem folytam bele a magánéletével kapcsolatos diskurzusba, mert egyetértek Zöldi ezen mondatával: "Hinta egy manipulátor"

**mimi** 2014.03.19. 09:59:24

Ez nagyon érdekes, tanulságos volt....mármint a kommentek :)

Csatlakozom az "öregekhez" , én is arra biztatom a lányomat, hogy külföldben gondolkodjon, pedig nagyon szeretem, büszke vagyok rá, de az a fontos, hogy neki legyen jó!

Max. én is költözöm...:))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:06:34

@Babette_: Igen. De az elfogadásnak kölcsönösnek kell lennie. És nem az.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:26:07

@Klára Turóczi: Biztos vagyok benne, hogy nagy segítség vagy...nekem és a kislányomnak is az volt édesanyám az alatt a négy hónap alatt, amíg a lakásunk felújítása miatt nála laktunk. Most pedig a húgomnak segít az új családtag mellett :). Egy szó mint száz, egy igazi anya és nagyi valódi kincs a családnak :).

nosuti 2014.03.19. 11:06:08

@petrasp: köszi szépen :)
Itt ülök az okmanyirodában, csak 30-an vannak előttem
Akkor utána irány az Office
szuper

DieNanny CH 2014.03.19. 11:16:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

A nagymamám 90! évesen kapta első tabletjét (a körzeti újság hűséges előfizetőjeként nyerte), ne tudd meg, milyen szakavatottan alkalmazta a menüt. Képeket mutatott, meg a mappákat... Csak lestem. Pedig még a tv távkapcsolóját se szerette úgy 10 éve, mikor új tv-je lett.

DieNanny CH 2014.03.19. 11:35:32

@házelőtthinta:

Nálad miért egyértelmű, hogy aki egyedül él, az palotában lakik?
("nem egyedül uraskodok valami palotában? persze tudom ezt szeretik a lányok, odaköltözi a palotába.")
Olyan emberről még nem hallottál, aki egyedül él 30-50 m2 közötti lakásban? Csak mert már egy ideje zavar ez a dolog. Bár lehet, rossz körökben forgolódom, de nekem egyik egyedülálló ismerősöm sem él palotában... Vagy akár csak sokszobás lakásban.

DieNanny CH 2014.03.19. 11:46:36

@Szandys08:

Tudom, nem nekem, de:
Én meg Schwyz. Néztem, légvonalban nem sok, amúgy meg 3x annyi.
(Bocs a belekotty!)

DieNanny CH 2014.03.19. 11:53:47

@svájci sapka (ch):

Na, én is pont ezért még nem tettem meg.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 12:06:30

@DieNanny [SZ,CH]: Egyszer már kéne egy svájci HÁ találkozó, ahogy diggerék csinálták... :)

DieNanny CH 2014.03.19. 12:24:29

@shakti_rom:

Bár nem nekem, de friss élmény:

Unokatesóm egyke fiacskája 19 éves, felvették Pestre egyetemre. Unokatesóm: - Tomikának vettünk egy 3 szobás lakást, naggyon jó helyen van, nyugodtan tud tanulni.
Egyéb rokon: - Milyen praktikus, majd kiad 1-2 szobát, és megvan a rezsire való.
U: - Még mit nem!!! Tomikához én fel fogok költözni több hónapra, hogy Tomikának minden nap tudjak főzni, mosni, takarítani!
(Tomika amúgy egy hihetetlenül jóképű gyerek, kitűnő tanuló és még nagyon okos is. Nagyon felsőbbrendűnek érzi magát, normálisan nem tudok vele beszélni. A munkásosztályt - köztük nagyszüleit - magasról megveti...)
Hát, számomra ez a majomszeretet.

Ja, és nem Tomikának hívják, de a kicsinyítőképzőt az anyukája minden alkalommal használja.

Latcho Rom 2014.03.19. 12:38:09

@DieNanny [SZ,CH]: Fene a jodolgába a Tomikának :-)

net tv egy nap fent, masik lent..:( ma epp hulla)

blackhairlady 2014.03.19. 14:03:02

@DieNanny [SZ,CH]: En is hasznalom a kicsinyito kepzot a gyerekeimnel, minden alkalommal:) Es legszivesebben en is odakoltoztem volna a fiamhoz amikor Budapestre felcuccolt az egyetemre:DDD Azert valahogy sikerult visszaognom magam, de kb hasonlo anyuka vagyok en is, sok faradsagomba kerul, hogy ne csungjek rajtuk. En azert is ertettem meg azt az anyukat akit itt szetszedtek egyszer, legszivesebben en is vilagga kurtolnem naponta, hogy mennyire buszke vagyok rajuk:) Persze nem teszem (csak masnaponta:D).

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.19. 14:21:45

@svájci sapka (ch): egy ilyen külföldi magyar összejövetel nem csak arról szokott szólni hogy ki mennyit keres? mert én eddig csak ilyenen voltam. nem is nagyon érdekel már az ilyesmi.

tableno 2014.03.19. 15:03:21

@házelőtthinta: de igen, meg arról is hogy kinek hosszabb a farka vagy kerekebb a melle. Mi már csak ilyen felszínes emberek vagyunk.

Ginix 2014.03.19. 15:09:24

a majomszeretet és az elkényeztetés nem feltétlenül fedi egymást. van a családban majomszerető, de valahogy nekem mindig az jött le, h úgy szeret, ahogy neki jó és nem a szeretett alanynak illetve eszébe sem jut az alany személyiségének megismerése, csak szorít, szorít magához, mindegy mi van, ki vagy, mi vagy, csak a keblén legyél (nem a tündér anyukámról van szó, hálaég).

2014.03.19. 15:17:20

@Sütemény1975: Hm, nem a hellyel vagy a kapcsolattal van a baj, de a szüleim még aktívak, középkorúak, nem nyugdíjasok, és megvan a kialakult életritmusuk, aminek ugye én már nem vagyok része. Ha beleköltözök az életükbe, az senkinek sem jó.( A hotelszoba ára meg a legkevesebb, tényleg, mert nagyon olcsóak. Innen nézve, persze.). Így meg az együtt töltött idő tényleg arról szól, hogy együtt töltjük, és örülünk, hogy látjuk egymást, és nem például a reggeli fürdőszoba előtti toporgásról ;).

______________ (törölt) 2014.03.19. 19:26:22

@bpetya75: nem ismerem. teljesen kimaradtam a mostani akácos vitából, csak itt olvastam róla, amikor valaki említette.
de persze az egyetemen lépten-nyomon ez volt a téma, szinte minden tantárgynál előjött. számomra érdekes módon még ott is eléggé a hitvita szintjén zajlott a "vita" (vagy inkább: handabandázás? :) ). az egyetemnek azért nem erről, nem ilyen színvonalon kéne szólnia.
a másik érdekesség a hallgatóság megszállott és egyoldalú ökonómiai érzékenysége, ökológiai érzéketlensége volt.

bpetya75 2014.03.19. 20:24:04

@sorsolo:

Arra gondolko, hogy egy évszázaddal ezelőtt még képesek voltak az erdészek a hosszútávú, tartamos gondolkodásra és az erdőművelés nem egy kolonc volt, hanem a szakma alapja.

Mostanra sajnos jelentős mértékben elharapózott az a tendencia, amiről írsz. Nem az erdőt látják, de mégh csak nem is a fát, hanem azt, hogy "Ebből futja majd az új gumikra!"...

bpetya75 2014.03.19. 20:28:40

@sorsolo:

Ja, és hogy ezt miért nevezem becsicskulásnak: Egy olyan területen, ahol muszáj lenne minimum évtizedekben gondolkodni, a többség behódolt a korszellemnek, amely szerint csak a most, azonnal elérhető érték számít. Nincs olyan, hogy lemondunk a jelen hasznáról a jövő eredményéért, hiszen akkor már ki tudja, ki fog aratni. Mint a kicsi gyerekeknél, minden szinten csak a most létezik.

DieNanny CH 2014.03.19. 20:36:09

@bpetya75:

Ez a "tendencia" nálam is jelentkezik ilyenformán: "Na, most voltam bébicsőszködni pár órát, tudok venni télre egy új kabátot!
(Bébicsőszködés az esti program, nem a Nanny-zés. Amit úgy egyeztünk meg a családdal, hogy az én nettómat fizetik. Ők a bölcsinek adnak 25-öt, én onnan kapok 21 bruttót, az nettó 20. Na, ezt kapom kézbe csőszködéskor....)

DieNanny CH 2014.03.19. 20:38:40

@svájci sapka (ch):

Hm... Jó ötlet, csak körülményes megvalósítani.

Igaz is! Csak, hogy ott másról is tudjunk beszélni: mennyit is keresel?
:-)))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 21:10:48

@DieNanny [SZ,CH]: Dehogyis!!!! :)

Hát, épp eleget.
:D
De azért biztos, ami biztos adok fel lottót...
:)

______________ (törölt) 2014.03.20. 00:33:31

@bpetya75: ahogy látom, neked se sok illúziód maradt az erdésztársadalomról. :) :(

nekem van egy olyan gyanúm, hogy nem ők fújják a passzátszelet, egyszerűen csak "haladnak a korral". :( amivel azt akarom mondani, hogy nem tudom elítélni az új gumira gyűjtő erdészt se. aligha lehet széllel (szakmával, politikával, társadalommal) szembemenve jó erdésszé válni. az ilyen vállalkozások nem csak galileában szoktak csúnyán végződni. amiből legtöbbünket még egy húsvét se húzza ki.

jól értettem, hogy kiegészítő tevékenység nálad az erdészet?

bpetya75 2014.03.20. 07:51:09

@DieNanny [SZ,CH]:

Ez azért más. Itt nem arról van szó, hogy a becsületes munkáért járó pénzt sajnálom bárkitől is. A favágó nyilván favágással keresi a kenyerét, az idősgondozó vagy a bébicsősz meg idősgondozással vagy bébicsőszködéssel. A Te szakmádnak is meg vannak a szakmai normái, amiket nem szabadna áthágni, és így van ez az erdészetnél is. Ezeknek a normáknak a figyelmen kívül hagyásával van gondom. Nem kicsi...

@sorsolo:

Illúzióim már egy ideje nincsenek, de azért még bízom valamiben. Talán a Jóistenben?
Jogos a felvetésed, nem török pálcát a fejük fölött, nem ők akarták, hogy bankárokat ültessenek a nyakukba.
Erdőtervező vagyok, de szeretnék saját erdőt is, ezért (hogy megtanuljam azt is, meg persze a plusz zséért) foglalkozom erdőértékeléssel, fatömegbecsléssel, meg újabban gyérítéssel is.

Tücsök4 2015.03.19. 19:20:41

Nagyon szép és megható volt! Konkrétan könnyekig meghatódtam! Jó annak,akinek (ilyen) anyukája van!! :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása