oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 17. 06:42,  Az álszent írek ünnepe 684 komment

2014. március 17. 06:42 Határátkelő

Az álszent írek ünnepe

Ugyan Szent Patrik napján talán lehetnénk ünnepibbek is, de ma mégis inkább Írország picit sötétebb oldaláról lesz szó. A szerzővel, Eddie-vel lehet vitatkozni, és ti majd nyilván meg is teszitek, de ez az Írország is létezik.

Szt. Patrik nap.jpg

„Ma van Szent Patrik napja, az írek egyik védőszentjének ünnepe. Az ír emberek világszerte felvonulásokat tartanak… Itt meg is állok egy picit. Miért világszerte?

A Szent Patrik napot reklámozó videó szerint azért, mert ugyan nagyjából 5 millió ír él az anyaországban, de ennél tizennégyszer többen, azaz 70 millióan szerte a világban. Az írek által kedvelt célpontok között ott van az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és persze a rengeteget szidott UK, azaz az Egyesült Királyság is.

Akik maradtak, azok vagy beletenyereltek a jóba [értsd: napi átlag 6 órai munkával felmarkolnak évi 35-60 ezer eurót], vagy segélyen élnek.
Ez utóbbiak száma magasabb.

Utcán felnövő gyerekek

A lányok között nem ritka, hogy már 13-15 éves korban szülnek, gyakran a segély kedvéért. Iszonyú nagy a „beltenyészetből” születő beteg gyermekek száma, akik megsegítéséért aztán hatalmas plakátokon kérik az átlagember segítségét.

Ezt a jelenséget vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről. Adott egy ír „család”. Apának és anyának esze ágában sincs munkát vállalni. Az államtól gyakran közel 100%-os lakhatási támogatást és rezsi-hozzájárulást kapnak, és ezen felül pedig szociális segélyt is, amely a gyermekek számával arányosan növekszik.

A rendszer magában hordozza a hibát: ezek a „szülők” megélhetési gyermekvállalók lesznek, akik – erkölcsileg és szellemileg egyaránt – képtelenek ellátni a szülői feladatokat.

Nem is nagyon foglalkoznak a kötelezettségeikkel, hiszen az államtól kapott pénz minden egyes centjét piára és drogra költik. A gyermekek sorsa ezzel megpecsételődött, majd ezután az állam az együttérző emberek jóindulatára számítva adománygyűjtésbe kezd. Gratulálok!

Az így született gyerekek közül rengetegen az utcán nőnek fel, unalmukban kocsikat gyújtogatnak, és akár a rendőrnek is szó nélkül nekimennek. A szülők – ahogy már említettem – még életükben nem dolgoztak egy percet sem, és nem is fognak soha. Hogy miért nem?

Mert itt van a sok [figyelem, hosszú felsorolás jön] indiai, pakisztáni, afgán, iráni, arab, fekete, román, magyar, litván, lett, lengyel, szlovák, cseh, ukrán, észt, orosz, albán, bolgár, szlovén, horvát, szerb és egyéb nemzetiségű bevándorló, akik elvégzik a piszkos munkát.

Én ezeket az embereket csak jól tartott kutyáknak hívom, akik egy olyan térségből érkeztek, amelyet szándékosan döntenek nyomorba a pénzügyi spekulánsok.

Ha nem tetszik, leléphetsz

Sokan közülük hétről hétre azon imádkoznak, hogy megfelelő óraszámot kapjanak a munkáltatótól.

Itt érdemes megjegyezni, hogy Írországban csak „minimál órabér” van, ami 8,65 euró, de a legtöbb cég kizárólag részmunkaidős szerződést kínál [part time contract], az pedig nem tartalmaz minimum óraszámot. Ha csak egy napot, azaz körülbelül 7-8 órát biztosítanak egy héten, azt is be kell nyelni. A munkavállalói jog roppant egyszerű: ha nem tetszik, leléphetsz.

Ha valami bajod van, kinyithatod a szádat, hiszen tombol a demokrácia. Elmondhatod a véleményed, és azt meg is fogják hallgatni. Behívnak az irodába, udvariasak lesznek, leülnek veled beszélgetni. Ott lesz az Area Manager [területi képviselő], aki jegyzeteket fog készíteni, és látszólag elmélyül a probléma megoldásában. Ha kell, még elnézést is kérnek tőled a vélt vagy valós sérelmekért.

Aztán a következő héttől kezdve azt veszed észre, hogy fogynak az óráid. Lesz rá magyarázat: válság van. A végén te magad fogsz úgy dönteni, hogy inkább kilépsz, mert alamizsnából itt sem lehet a kiadásokat fedezni.

Ha az órák száma eléri a heti 30-at, akkor a bevándorló már boldog, miközben negyed-hatodmagával él egy lakásban, hiszen az ingatlanárak az egekben vannak. Sokan úgy élnek itt, mint mondjuk Szabolcs megyében a legszegényebbek, és ebben nincs semmi túlzás, legfeljebb ezzel senki nem dicsekszik.

Gyakran mégsem kapnak a bevándorlók annyi fizetést a munkájukért, mint a egyes lusta, lábat lógató, főzni és háztartást vezetni képtelen, egész nap pizzát zabáló, piás és drogos írek segély címszó alatt.

Természetesen vannak rafinált bevándorlók is, akik az ír szociális hálón lógnak, de ez egy másik történet.

Ez olyan probléma, ami nagyon piszkálja az emberek csőrét, de senki nem mer beszélni róla.

Nem bánnak egyenrangúként a bevándorlókkal

Egyre több olyan történet üti fel a fejét, hogy most már a munkahelyeken sem bánnak egyenrangú munkatársként az idegenekkel, pedig gyakorlatilag ők tartják életben az országot.

Ez minden bizonnyal a többi nyugati országra is igaz, mármint az, hogy a bevándorlókra igenis szükség van, de az írek képesek még ezt is megfejelni. A felháborító helyzetet, amely az országukat jellemzi, szőnyeg alá söprik, majd egy hihetetlenül szemtelen képmutatásba kezdenek.

Szent Patrik napján milliónyi – határon túl élő – írnek lábad könnybe a szeme. Előadják a megható műsort arról, hogy nekik mennyire hiányzik az „otthonuk”, de ha azt mondanánk nekik, hogy ebben az esetben haza lehet cuccolni, mert talán ideje lenne a vért izzadó bevándorlók kezéből kivenni a munkát, a 70 millió hazaszerető ír ember elég mélyen kussolna.

Régen sokat szidtam a magyarokat az állandó irigykedés miatt, de ha jobban belegondolok, akkor a hipokrita viselkedés talán még az irigységnél is vérlázítóbb.”

UPDATE: Pár órával és rengeteg - sok esetben jogos - kritikával később hadd tegyem hozzá a következőket: nem állt szándékomban a poszt közreadásával senkit megbántani, ha ez történt volna, akkor ezért elnézést kérek. A szerző, Eddie sok esetben erősen fogalmaz, a nézőpontja nyilván csak egy szeletét mutatja meg Írországnak, a leírtak nyilván nem vonatkozhatnak több millió írre, ez szerintem nem is volt szándék. Az időzítés viszont valóban nem volt szerencsés részemről.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Írország Szt. Patrik Nap

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr355860962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Long 2014.03.18. 09:50:31

@eddie1977: Most akkor a rabszolga es a nem rabszolga kozt az a kulonbseg, hogy az elso pozol es fotoz, a masodik meg feszeget?

gergius 2014.03.18. 10:07:28

@xxylon: Koszonom a hozzaszolasodat, es orulok hogy mosolyt csalhattam vele az arcodra.

Sajnos az ervelesed nem gyozott meg, es tovabbra is kitartok a kocsmaban tanultak mellett. Egy ropke google kutatas utan "thatcher benefit culture" keresoszoval kismillio cikket talaltam ami alatamasztja hogy igenis o a/is felelos hogy napjainkra tobbgeneracios benefites csaladok elnek Angliaban.

Teljesen ertheto, ha egy gyerek elott az a csaladi modell hogy anya ontja a gyerekeket, mig apu cidertol es olcso kokaintol bodultan hever a pamlagon ugy hogy egy napot nem dolgozott az eleteben.

Amugy a cikkiro tenyleg kicsit tullott a celon...

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.03.18. 11:03:51

@Herr Géza: [Büton], ugyanis az u-t általában [ü]-nek ejtik :-)

2014.03.18. 12:02:02

@Kövérmadár [swe]:
" when a man is placed in a position where he is compelled to give the benefit of his labor to another, he is in a condition of slavery, whether the slave is held in chattel bondage or in wages bondage, he is equally a slave."

tableno 2014.03.18. 12:47:13

@Cascabel: Ez baromság, már elnézést. Ilyen alapon a rabszolgaság egyenlő az egész emberi civilizációval, ami a munkamegosztáson alapu ( to give the benefit of his labor to another). Akkor viszont kár volt lejönni a fáról.

2014.03.18. 13:11:46

@tableno:
Alapjaban veve tenyleg kar volt lejonni a farol:( Ott lett elrontva minden.
Ha egy ember megelhetese a munkajaval fugg a masik embertol, akitol utasitasokat is kell elfogadni ennek erdekeben, az szolgasag.

tableno 2014.03.18. 13:23:24

@Cascabel: hát így is lehet gondolkodni, de csak depressziós lesz tőle az ember, megoldás ugyanis nincsen rá. Akkor meg mire jó ez?

Latcho Rom 2014.03.18. 13:26:23

@tableno: Dehogynincs, visszamehet a depis delikvens a fára :P

tableno 2014.03.18. 13:34:17

@shakti_rom: igen, csak akkor meg az a kérdés, hogy mennyivel jobb, ha a természet szeszélyétől és a szerencsétől függ az életbenmaradás, mintha a fizetésedtől? Az vajon szabadság, ha egész nap a fán lógva keresed az ehető gyümölcsöt, aztán ha találsz eleget, akkor holnap kezdheted előlről, ha nem, akkor meg éhen döglesz?

SilentDreams 2014.03.18. 13:53:57

Csak most olvastam a posztot, hozzászólásokat alig.

Ha jól gondolom, hogy melyik Eddie-röl van szó :), akkor érdekes volt látni, hogy pár év alatt hogyan változott át a lelkesedése szinte undorrá az országgal kapcsolatban, ahova költözött....

eddie1977 2014.03.18. 14:17:59

@SilentDreams: Jó reggelt!

De azért ez tanulságos is, nem?
Határátkelő megemlítette, hogy most már összehozhatnék valami pozitív írást is, úgyhogy talán majd megpróbálom pro és kontra leírni azokat a tapasztalatokat, amiket az elmúlt több mint négy évben szereztem.
Amúgy nem undorodom én Írországtól, csak egy kicsit összetettebb képet kapok róla most, mint mondjuk két éve.

Az tény, hogy számomra a pénz az isten, innentől kezdve kár bármilyen elvről beszélni. Üzenem ezt azoknak, akik az anti-alkoholizmusom ellenére megszólnak a tevékenységem miatt.

Drogot csak azért nem árulok, mert az illegális. Ha nem lenne az, azt is nyomatnám. Nem érdekelne, hány ember döglik bele.

Ladislav 2014.03.18. 18:34:06

Tetszett a poszt!
A sok polkorrekt bejegyzés után érdemes egy kicsit a dolgok háta mögé nézni. Itthon is ez megy. Nem merik politikusaink felvállalni az igazságot, még ha baj van, akkor sem. Legfeljebb mindenki a bőrén érzi.
@eddie1977: Várom a teljes összkép-összevetést is!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.18. 18:40:22

@eddie1977: Ez remélem csak a tőled nem szokatlan túlzás, mintegy nyomatékosítva a mondanivalód lényegét (?)...

______________ (törölt) 2014.03.18. 18:51:33

@bpetya75: ó! nem tudtam, hogy baranyában ügyködsz. :)

eddie1977 2014.03.18. 19:43:05

@zöldeketbeszélek: Nem annyira. Aki ismer, az tudja, hogy nem kedvelem túlságosan az embereket, így az emberélet számomra jóval kevesebbet ér, mint egy olyan ember számára, akit "tisztességes és erkölcsös" tanítás szerint neveltek.

Ha van valami, amit az elmúlt négy évben [tehát az írországi életem alatt] megtanultam, akkor az az, hogy az emberek keresztben-hosszában leszarják egymást.
Megy a nagy "How are you?", de az arcokon a közönyön kívül legfeljebb a képmutató vigyor látható.

Ha a melóhelyeden felfordulsz, a munkáltató maximum kirakja a testedet az utcára, hogy ne legyél útban.
Itt nem ember vagy, mindössze egy szám a rendszerben.

Szóval ne csodálkozz azon, ha egy kicsit cinikusabban látom ezt az egész kibaszott színházat, mint más, mondhatni "anya és apa jól nevelt kisfia".
Ha nekem nem tetszik valami, én nem azon töröm a fejem, hogy hogyan hazudjam el az igazat, saját magamat is átverve, hanem kiadom magamból, legyen bármilyen következménye.

Szóval az állításom nem volt túlzás. Ha legális pénzt szerezhetnék a drogbiznisszel, és ezzel még hozzá is járulhatnék ahhoz, hogy hulljon a férgese, talán még annál is boldogabb ember lennék, mint amilyen most vagyok.

eddie1977 2014.03.18. 19:43:59

@Ladislav: Köszönöm!
Azért én a saját blogomon igyekszem kiadni magamból azt, ami nyomja a szívem, de azért majd ide is publikálok valamit. :)

tableno 2014.03.18. 19:59:59

@eddie1977: ha ennyire nem tetszik a rendszer, mit érdekel téged, mi legális és mi nem?

MagyarJoe 2014.03.18. 20:02:53

@eddie1977: ertem az erzeseidet... ugyanazon a szigeten elunk csak mas orszagban :)
A kerdesem csak annyi... higy mi tart vissza... ha mar az ir alom nem jott ossze?
Nem gondoltal valami melegebb/szarazabb videkre menni?

Engem a horgaszat es egy rosszkor vasarolt ingatlan tart vissza jelenleg :(

eddie1977 2014.03.18. 20:09:13

@tableno: Tőled egy kicsit intelligensebb kérdést vártam.
Attól, hogy a legszívesebben megölnék néhány tucat embert, még nem fogom megtenni.
Az egyik legfontosabb szempont az, hogy felelőséggel tartozom valaki iránt, aki kitart mellettem.
Ha másért nem is, de őmiatta biztosan féken tartom az indulataimat. De ez még nem jelenti azt, hogy szó nélkül behódolok a rendszernek.

eddie1977 2014.03.18. 20:13:32

@MagyarJoe: A szervezés.
Közel 37 évesen már nem szeretnék elhamarkodott döntéseket hozni, hiszen egyre kevesebb időm van arra, hogy a tévedéseimet korrigáljam.
Sokan a fejemhez vágták, hogy "ha nem tetszik, el lehet húzni", amivel valamelyest egyet is értek, de azért ez nem megy egyik napról a másikra.
Úgy is mondhatnám, hogy a sok szar közül igyekszünk a legkisebb kupacba belelépni. De az előkészületek már megkezdődtek, javában folyik az adatgyűjtés.
Már csak az a kérdés, mi az a "java"? :)

tableno 2014.03.18. 20:15:15

@eddie1977: hát pedig így csak hangember vagy, szájkaratés. Mint az óvodás, aki nagy hangon fogadkozik, hogy ő meg tudná verni a nagyfiúkat, csak most épp nincs kedve.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:24:37

Evben nem jarunk tavol :)
A keseruseg komoly problema... nalam az segitett hogy sikerult melot valtoztatni ... hidd el azert vannak muvelt jofej irek is :)

eddie1977 2014.03.18. 20:28:06

@tableno: Jó. Akkor legyek szájkaratés. Már régen leszoktam arról, hogy felesleges vitákra pazaroljam az időmet.
Ha te annak akarsz látni, az a te dolgod. Nem zavar.
De azért azt hozzáteszem, hogy a partvonalról könnyű ugatni, mert ugye te sem tartanád a hátadat értem, ha jól sejtem.
Neked is csak azt tudom mondani, mint bárki másnak: nem hordod a cipőmet.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:33:59

@eddie1977: Falling Down ..... Michael Douglass ajanlom :)

eddie1977 2014.03.18. 20:37:16

@MagyarJoe: Én ezt nem értem. Állítottam én valaha, hogy az összes ír paraszt? Leírtam, hogy az elmúlt években mit tapasztaltam. Ebben sajnos az is benne van, hogy rengeteg ír úgy él ebben az országban, amit otthon még a cigányok is szégyellnének.
Nem azt mondtam, hogy mindegyikük ilyen.

Sokaknak nem tetszik, hogy én ki merem nyitni a pofámat, mert ők inkább a küszöb alatt sunnyognak a szaros 8,65-ös órabérükért, de ez nem az én bajom, hanem az övék.

Írország [és ezen belül is legfőképpen a főváros] úgy néz ki, mint egy putri. Aki ezt tagadja, az hazudik.
Vannak természeti szépségek, ez vitathatatlan, de már ezt is elmondtam sokszor.
Az ír vidék szép, Dublin egy rakás fos.
Úgy az épületek, mint a tömegközlekedés vagy éppen a lakosok. Tisztelet annak a néhány kivételnek.

Azonkívül elkeseredve sem vagyok. Nem szoktam sokáig a negatív érzelmekben fürdeni, mert az csak meggátol abban, hogy észrevegyem a megoldást.

eddie1977 2014.03.18. 20:39:09

@MagyarJoe: Ha már itt tartunk, én még soha sehol nem kaptam olyan hambit, mint amilyeneket a fotókon látok. :)
De a kajabiznisz multijairól is tudnék írni egy keveset. Abban egy szó nem sok, annyi szép kifejezés nem lenne.

tableno 2014.03.18. 20:43:05

@eddie1977: én nem ugatok a partvonalról, csak felhívom a figyelmedet, hogy ez a szöveg arról, hogy "dögöljön meg mindenki, leszarom a világot, lázadok a rendszer ellen, de azért továbbra is szállítom a pizzát, mert kell a pénz" mennyire gyerekes. Hinta ilyen még, de őt a fiatal kora még menti valamennyire.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:46:30

@eddie1977: en sem mondtam hogy azt mondtad :)

Milyen hambikrol irsz?

eddie1977 2014.03.18. 20:49:44

@tableno: Talán már írtam [de lehet, hogy nem], hogy nem vagyok már pizzafutár.
Már csak a biznisz megy, pontosabban döcög, de ha így megy tovább, abból is kiszedem a pénzemet.
Nem dolgozom többé egyetlen írországi cégnek sem.
Ennek az oka többek között az úgynevezett USC [Universal Social Charge].
Az én lóvémból ne etessék ezt a sok szájbabaszott ír drogos köcsögöt, akik kétszer olyan gyorsan szaporodnak, mint a magyar cigányok, mert a segély kedvéért képesek a saját testvérükkel is összefeküdni.
Szóval a helyzet sokat változott az elmúlt időben, legfeljebb te egy kicsit lemaradtál. Mondjuk ez nem a te hibád, lehet, hogy én voltam túl gyors.

eddie1977 2014.03.18. 20:50:55

@MagyarJoe: Hát most akkor láttad az ajánlott filmet, vagy nem?
Hambi = Hamburger
Gyorsétterem, kiborulás és a többi.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:54:51

@eddie1977: most eszembe jutott :)
Reg lattam... az utepito resze sem rossz ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 21:05:07

@Cascabel:
"Sajnos" én nem vagyok filozófikus alkat... ha a bevételeim nagyobbak a kiadásimnál, akkor onnantól jól érzem magam (nem csak ettől függ, a párkapcsoltom legalább ennyire fontos) és az ég világon semmi sem érdekel. Felőlem lerohanhatja Oroszország Ukrajnát, csatolhatják a Krími félszigetet Burmához, magasról tojok rá (feltéve, hogy nem érinti nagyon hátrányosan Svédország gazdaságát).

Már kinőttem a filozofálásból (jobbára), a családom jóléte érdekel csak.

Ha rabszolga vagyok, ami évente 2* utazhat, szép helyen lakhat, létbiztonágban élhet, akkor nem érdekel, hogy az vagyok. Ez is csak egy elnevezés, mint az, hogy proli vagy értelmiség... who cares?

______________ (törölt) 2014.03.18. 21:07:29

@Cascabel: @tableno: azért van még remény, hogy nem a fajjal, hanem az agresszív, a jelek szerint mindent maga alá temető "kultúránkkal" van baj:
www.inspireseattle.org/StoryOfB.html

kutya vacsorája 2014.03.18. 21:17:15

nem náci a szerző egy nüansznyit? csak úgy kérdem.

______________ (törölt) 2014.03.18. 21:33:11

@házelőtthinta:
ennek a könyvnek a 24-26. oldalán van leírva a történet, hogy miért is nem napi kétórát dolgozunk, mint a régi szép időkben:
cfahs-jonhubbard.wikispaces.com/file/view/7829413-Daniel-Quinn-My-Ishmael.pdf/203217062/7829413-Daniel-Quinn-My-Ishmael.pdf
(nem másolom be, de szerintem revelatív.)

______________ (törölt) 2014.03.18. 21:36:30

@Kövérmadár [swe]: ez az erkölcsi csúcsteljesítmény lenne az élet többmilliárd éves eredménye? ha volt isten, szerintem bennünket látva már rég főbe lőtte magát.

eddie1977 2014.03.18. 21:39:38

@kutya vacsorája: A kérdés nekem szólt, vagy csak a falhoz beszéltél?

Mert ha én megemlítem, hogy a rohadt gyökerek, akikkel te sem szeretnél egy sötét utcában találkozni, segélyért szarják a gyerekeket, hogy még több drogot vehessenek maguknak, és ez talán nem a legjobb irány, akkor én már náci vagyok, ugye?

Eközben egy másik kerületben élő, a vadiúj Range Rovert éppen leparkoló, a gyereknevelést a babysitterre bízó anyuka kinéz a hitellel terhelt házikóból, és büszkén tekint a házi kedvenc csemetéjére, aki Szent Patrik napon azt harsogja, hogy milyen szupi dolog írnek lenni. Aztán a csöppség befejezi a sulit, és olyan gyorsan húz el ebből az országból, mint a villám.

Hogy eközben százezernyi rabszolga érkezik az országba, hogy az elkényeztetett szarháziaknak ne kelljen egy gyufaszálat se odébb rakniuk, az természetesen rendben van.

Tudod mit, igazad van. Náci vagyok. Bár ez a sok csöves paraszt még a gázt sem érdemelné meg a gázkamrában.

tableno 2014.03.18. 21:52:47

@eddie1977: Na, ezt örömmel hallom. Én is azt vallom, hogy ha az embernek nem tetszik a helyzet, amiben van, változtasson rajta. A panaszkodásnak általában nincs sok hozadéka.

eddie1977 2014.03.18. 22:16:31

@tableno: Tudod, ebben csak az a vicces, hogy neked teljesen mindegy, hogy én éhen döglök-e vagy sem. Innentől kezdve pont leszarom, hogy te mit hallasz örömmel. Már bocs!
Erre mondtam, hogy nem hordod a cipőmet.
Néhány hozzászólással ezelőtt én még egy szájkaratés voltam, most pedig már a vállamat veregeted.
A bajban a hozzád hasonló emberek szoktak a leghamarabb hátat fordítani az embernek.
De persze nem ismerlek. Lehet, hogy te csak egy troll vagy, akire kár szót pazarolni.

______________ (törölt) 2014.03.18. 22:33:40

@Kövérmadár [swe]: sőt: három a magyar igazság, nem? ja, meg gondolom kolbászból van a kerítés.

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:21:25

@Kövérmadár [swe]: igaz! ez volt ma az első releváns hozzászólásod. ;)))

tableno 2014.03.18. 23:22:49

@eddie1977: Nos, alapvetően tényleg mindegy, mivel nem is ismerlek személyesen. Viszont van egy olyan heppem, hogy szeretem, ha az emberek körülöttem boldogak. Nem tudom miért, egyszerűen csak jobban érzem magam attól, ha mások sikeréről hallok, mintha mások kudarcáról. Úgyhogy tényleg őszintén örülök neki, ha elmozdultál a holtpontról. Remélem, tovább javul majd a helyzeted, és nem leszel mindig ilyen negatív. Nekem mondjuk abból se származna semmi hasznom, se károm, de mint mondtam, alapvetően jót akarok az embereknek (például ezért sem árulnék drogot, ha legális lenne, akkor sem).

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:23:24

@bpetya75: eh? ott nincs is EH! :) vagy már arra se emlékszem, hol van somogy....

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:26:21

@tableno: alkoholt se? hát transzzsír-tartalmú ételeket? lottószelvényt?
mi a baj a droggal? szerintem sokkal kevésbé káros a fajra, mint a volkswagen, a tesco vagy a kiss és társa kft.

tableno 2014.03.18. 23:30:28

@sorsolo: ööööö... Hát te tudod, szerintem a teszkós kifli talán kevésbé öl, butít és dönt nyomorba, mint a heroin...

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:37:22

@tableno: a fajra nem káros, ha néhány példány önkéntesen kilép a táplálékláncból. semennyire. sőt, tesznek egy szívességet neki. nem hallottál még a darwin díjasokról? a haladó heroinisták mind egy-egy kici kisz darwindíjas, aranyéremmel.

tableno 2014.03.18. 23:39:28

@sorsolo: nem vagyok szociáldarwinista.

eddie1977 2014.03.18. 23:42:11

@tableno: Ez olyan furcsa.
Sokan azt hiszik, hogy én egy boldogtalan ember vagyok. Pedig nem.
Elmondom a véleményem [pontosabban kiírom magamból, mert számomra az írás terápia a szomorkásabb gondolatok ellen], aztán továbblépek.
Kikáromkodom magam, szidom az egész világot, de közben eszméletlenül jól érzem magam a bőrömben. Pláne azóta, amióta Gingerrel élek.
Szóval az én boldogságindexem miatt kár aggódni. :)
Amúgy pedig ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi videót.
Remélem, hogy YouTube linkeket be lehet tenni.
Szerencsesüti és a "valódi" Eddie. Ritkán vagyok az életben ennél komolyabb.
youtu.be/B32knp4EtEQ

bpetya75 2014.03.18. 23:46:03

@sorsolo:

Asszem utóbbi lesz ;-)

Kaposvártól nem messze, Bőszénfa községhatárban egyenesen ezüsthárs génrezervátum van.

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:49:49

@tableno: elhiszem. sőt, a jelek szerint azt sem tudod, mi a szociáldarwinizmus. ;)

tableno 2014.03.18. 23:51:09

@eddie1977: nézd, én csak annyit látok belőled, amit megírsz. Abból pedig nem a boldogság és az optimizmus árad. Úgyhogy akkor vedd úgy, hogy a megjegyzéseim nem neked szólnak, hanem az "alteregódnak".

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:51:21

@bpetya75: megjegyzem. bár a következő hónapokban nem fenyeget, hogy újra vizsgáznom kelljen belőle. azt hittem, csak a mecsekben vannak komolyabb EH állományok.

tableno 2014.03.18. 23:53:52

@sorsolo: de tudom: "hulljon a férgese a faj/társadalom érdekében" - leegyszerűsítve persze.

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:54:36

@bpetya75: most esik le. remélem, nem a génrezervátumot termelitek!
bár, a mai magyar erdészvalóságot ismerve, abszolút nem lennék meglepve már ezen se...

eddie1977 2014.03.18. 23:58:16

@tableno: Ezért tettem be a videó linkjét, hogy ne csak az írásaimat lásd, hanem engem is.
Gingerrel pont ezért találtuk ki, hogy vállaljuk az ilyen típusú nyilvánosságot is.
A leírt szöveg mögött nincs arc, hangsúly, mosoly, kacsintás, legfeljebb idétlen szmájlik.
Egyébként tök skizofrén vagyok, ha még nem tűnt volna fel. :)

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:59:25

@tableno: akkor én nem tudom, mi a szociáldarwinizmus. :)

Latcho Rom 2014.03.19. 00:07:43

@eddie1977: Öröm látni hogy valaki kopaszabb mint én :))

Ugyszintén öröm látni ahogy örültök a gagyi, papirtányéros mall kajának :) Mennyi MSG volt benne?

bpetya75 2014.03.19. 00:10:11

@sorsolo:

A Zselicben a somogyi részeken is komoly ezüsthársasok vannak. Amennyire én tudom, a Zselic a legészakibb természetes előfordulása a fajnak.

Honnan ismered az erdészvalóságot? A génrezervátum valóban tiltott zóna, a hárs meg nem annyira keresett, hogy kockáztasson érte bárki. Egyébként a Balaton környékén dolgozunk.

eddie1977 2014.03.19. 00:12:50

@shakti_rom: Most őszintén, nem mindegy? Jólesett, és ez a lényeg. :)
Egyébként tényleg finom volt. Csípem a kínait [ez nem igazi kínai, de most ez nem fontos], és a mekivel sincs semmi bajom.
Láttam a kampányfilmeket, amik arról szólnak, hogy "minden hamburgerben van egy kis szar", de ez sem zavar.

______________ (törölt) 2014.03.19. 00:14:30

@bpetya75: retorikai fordulat volt, hogy ismerem. de egy éve végeztem sopronban.

tableno 2014.03.19. 00:18:52

@eddie1977: ok, látom hogy jól éreztétek magatokat. De ez most miben cáfolja, hogy nagyon negatívak az írásaid? Mindenesetre jó, hogy nem csak arról szól az életed,hogy dühöngsz és keseregsz, bár ezt nem is feltételeztem.

eddie1977 2014.03.19. 00:24:11

@tableno: Helyesbítek. Nem múltidő. Mi most is jól érezzük magunkat, annak ellenére is, hogy dugig vagyunk gondokkal.
Azért, mert leírom, ami aggaszt, nem jelenti rögtön azt, hogy felvágom az ereimet.
Amúgy pedig az íráshoz elég jól értek. Nem én mondtam, de én is mondhattam volna. Pontosan tudom, hogy hogyan lehet a szavakkal manipulálni az emberi érzelmeket.
Tök jó szövegíró lenne belőlem, amennyiben egy radikális politikai párt felkérne erre.

morsels (törölt) 2014.03.19. 00:26:47

@eddie1977:
A mai Magyarorszagon gyakorlatilag az osszes part radikalis :-)

______________ (törölt) 2014.03.19. 00:42:10

@bpetya75: ausztria, de az erdészeti tanulmányaimtól függetlenül. pedig én vállaltam volna a nemzeti parkolást közmunkásként is havi 57 ezerért (persze, nem euróban ajánlották :) ), de amikor megtudták, hogy nem helybeli vagyok, akkor onnan is eltanácsoltak, hogy "talán majd jövőre".
a másik lehetőség "irodista" lett volna (eu-s pályázatkezelő az mgszh-nál, vagy mi is az "új" neve? nav? nébih!), közel kétszer ennyiért, sőt, ott még szállást is kínáltak - az irodában. :)
de úgy döntöttem, hogy ha már iroda, akkor rosszul fizetett aktatologatás helyett inkább valami jól fizetett és szellemi kihívást jelentő tevékenységet választok - egy politikailag vállalhatóbb országban.

elborzasztónak találom, hogy nem egy jól képzett, jól teljesítő csoporttársamat az új "divatnak" (értsd: állami, tulajdonosi kényszernek) megfelelően okleveles erdőmérnökként is KÖZMUNKÁS státuszba (ennek megfelelő "fizetéssel") vették fel az erdészetek. sajnos nem egy ilyen példát tudnék mondani. :(((( )

eddie1977 2014.03.19. 00:43:10

@morsels: Akkor ott a helyem.
Magyarország, én így szeretlek! :)

______________ (törölt) 2014.03.19. 00:44:53

@eddie1977: nem az érzelmek felkorbácsolásához kell tehetség, hanem a lehűtésükhöz. az is menne? akkor esetleg ukrajnába már most is jelentkezhetnél. igény lenne rá.

eddie1977 2014.03.19. 00:51:54

@sorsolo: Húzd meg, ereszd meg.
Bármikor leírok valamit, beleadva a teljes hitemet, néhány perccel később pedig annak ellenkezőjét is, ha az érdekem úgy kívánja.
Hiteltelen lennék? Ez szó szerint nézőpont kérdése.
Ma magam mellé édesgetlek, holnap pedig kibelezlek. De mosolyogni nem fogok hozzá. Az nem lenne őszinte.

Még nem néztem Dublin-Kiev jegyeket, de feltételezem, hogy mostanában egész jó áron vannak.

Latcho Rom 2014.03.19. 01:07:03

@eddie1977: Nagyn tele vagy magaddal pizzaman.

jo éjt

eddie1977 2014.03.19. 01:56:23

@shakti_rom: Mindig is imádtam magam, és ez az érzés napról napra csak erősödik. :)

Jó éjt neked is!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 07:25:56

@sorsolo:
Ez egy ilyen mufaj ;)
Szolj batran, ha zavarlak ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:15:34

@bpetya75: Remekül lehet faragni, arra nagyon jó. Faműves-tanonc koromban sokat dolgoztam vele.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:18:48

@eddie1977: "Szóval az állításom nem volt túlzás. Ha legális pénzt szerezhetnék a drogbiznisszel, és ezzel még hozzá is járulhatnék ahhoz, hogy hulljon a férgese, talán még annál is boldogabb ember lennék, mint amilyen most vagyok. "

Ezzel nagyon nem tudok egyetérteni. Értem én, hogy az nagykorú populáció önsorsrontása miatt nem hullatsz könnyeket, de azt ugye tudod, hogy a gyerekek milyen sérülékenyek, milyen könnyű őket a hülyeségbe belevinni, főleg ott, ahol szeretet-deficit van a családban...Én azokat, akik lehetővé teszik, hogy gyerekek droghasználóvá-terjesztővé váljanak, helyben ütném agyon, csak okulásként, hogy hulljon a férgese...

bpetya75 2014.03.19. 08:40:22

@zöldeketbeszélek:

Én is így tudom, viszont nem hiszem, hogy annyi fafaragó lenne az országban, hogy komoly keresletet támasszanak ;-)

@sorsolo:

"elborzasztónak találom, hogy nem egy jól képzett, jól teljesítő csoporttársamat az új "divatnak" (értsd: állami, tulajdonosi kényszernek) megfelelően okleveles erdőmérnökként is KÖZMUNKÁS státuszba (ennek megfelelő "fizetéssel") vették fel az erdészetek. sajnos nem egy ilyen példát tudnék mondani. :(((( ) "

Mesélték nemrég, hogy sok erdőgazdaság azt csinálja, hogy felvesz 5-6 frissen végzett erdőmérnököt és a próbaidő után a leginkább beváltat tartja meg. Nem értettem a fizetés dolgát, de most már világos. Ezek szerint az első három hónapban a közmunka programban alkalmazzák őket. Ez nagyon szánalmas...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:42:41

@bpetya75: A hársak szempontjából ez tiszta szerencse :)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:18:03

@bpetya75: Az is szánalmas, hogy kitalálnak valami pozitív kezdeményezést 'fenn', a végrehajtók meg kicsavarva, eltorzítva, saját érdekeik szerint alkalmazzák. Hihetetlen, hogy máshol még a szarból is aranyat lehet csinálni, itt meg még az aranyból is szart.

Latcho Rom 2014.03.19. 09:25:20

@eddie1977: Bennem meg az az érzés erősödik napról napra hogy te egy pöcs vagy, to put it simple :)

Jóreggelt :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 09:39:01

@sorsolo: természetes kiválasztódás.
van egy bája annak, hogy hagyjuk az embereket beleesni, és nem akarjuk őket megmenteni,
csak sokan az elméletet együtt emlegetik a fajelmélettel,
és ez sokakat elriaszt tőle.

pedig hát nem kell mindenkit megmenteni a saját sorsától.

tableno 2014.03.19. 09:46:22

@Babette_: "csak sokan az elméletet együtt emlegetik a fajelmélettel, és ez sokakat elriaszt tőle." - mondjuk úgy, hogy ez nem teljesen véletlen. Van egyébként a szociáldarwinizmussal még egy baj, nevezetesen hogy az igazi darwini evoluciós elmélet és a "természetes kiválasztódás" fogalmának alapvető félreértésén alapszik.

uluk4i 2014.03.19. 09:53:41

Nagyon érdekes írás és feltehetően teljesen igaz Eddie szemszögéből - ő így látja a dolgokat. Persze attól azok még nem így vannak, és talán majd rájön valamikor, hogy az élet nem fehér-fekete, és nem lehet összesen két vagy három kategóriába besorolni az embereket.

eddie1977 2014.03.19. 12:37:24

@shakti_rom: Nem te vagy az egyetlen, aki így érzi. Azért azt hozzáteszem, hogy én személy szerint téged nem sértegettelek. Amúgy fosom le a fejedet, tehát ha belém akarsz kötni, nem muszáj ennyire "simple"-nek lenned.

Latcho Rom 2014.03.19. 12:40:23

@eddie1977: Fossad :-)
Na, nem akartalak megbántani, elnézést.

eddie1977 2014.03.19. 12:44:17

@zöldeketbeszélek: Ha valaki tudja, hogy a gyerekek milyen sérülékenyek, akkor az én vagyok.
De ebben az esetben te milyen gyerekekről beszélsz? Azokról a nyolcévesekről, akik Drimnagh közepén [Dublin egyik elég érdekes városrésze] simán megszúrják a pizzafutárt? Nem anyagra kell nekik a pénz. Unalomból teszik.
Ezeket már az anyjuk méhéből ki kellett volna irtani.
Nem tudnak érdekelni a "rendszer áldozatai".
És tudod, miért nem? Mert őket sem érdekli, hogy velem/veled/másokkal mi van.
Én nem vagyok érzékeny lelkű szociális munkás.
Ha mentőautót vezetnék, egy módon segítenék ezeknek: halálra gázolnám őket.

eddie1977 2014.03.19. 12:46:05

@shakti_rom: Nem szoktam megbántódni. Tényleg nem érdekel, mit gondolsz rólam. Majd ha hordod a cipőmet, akkor megítélhetsz objektíven, addig mindössze csak felszínesen.

Jó reggelt, anyway! :)

Latcho Rom 2014.03.19. 12:56:10

@eddie1977: Hagyjá már a cipőddel! :-)

______________ (törölt) 2014.03.19. 19:19:21

@bpetya75:
"közmunka programban alkalmazzák őket. Ez nagyon szánalmas... "

nem szánalmas, hanem gyalázatos és undorító.
erről a gyakorlatról (felvenni ötöt, aztán kirúgni négyet a próbaidő végén) eddig nem hallottam. azért lep meg, mert azért ekkora túlképzés messze nincs a szakmában. még akkor se nagyon, ha tovább borotválják az államigazgatásban dolgozókat.

de hát ezek végülis ugyanazok a tendenciák, amik szinte minden területen jellemzők az országban. egy jövőkép-nélküli társadalom agóniája, tipikusan önsorsrontó magatartás. rúgunk egyet azokon, akikről úgy hisszük, hogy semmi más választásuk, s kénytelenek tűrni. :(

Kaksi Kapitány 2014.03.21. 08:38:24

@eddie1977: Szia nem lehetne dobni ezt az Irorszagos temat kezd rohadt unalmas lenni?

Latcho Rom 2014.03.21. 10:39:49

@Kaksi Kapitány: milyen csinos nikked van hallod, hol vetted? :)

yooli 2014.03.23. 19:16:46

Ugyanez van Angliában is,erkölcsileg nulla emberek éhbérért csicskáztatnak külföldieket!!!

yooli 2014.03.23. 19:16:46

Ugyanez van Angliában is,erkölcsileg nulla emberek csicskáztatnak külföldieket!!!

b bogi 2014.03.24. 22:59:37

Teljesen elképedtem ezen a poszton. Te is Írországban élsz? Olyan mintha teljesen más bolygón lennénk.

Pár dolgot hozzáfűznék, nekem eddig senkivel nem volt gondom, pedig laktam 1-2 húzósabbnak nevezett helyen. Persze vannak olyanok akikkel nem szívesen kötözködnék, de ilyenek vannak otthon is, teszem hozzá nagyobb számban. A képlet nem annyira egyszerű, mint írtad ugyanúgy megvannak a társadalmi rétegek, mint mindenhol máshol. Eddig egyszer sem érzékeltem, hogy alsóbbrendűként tekintenének rám, lehet ez is olyan dolog, ami fejben dől el.

Az igaz, hogy aki kijön, eleinte csak szobát tud bérelni, nem épp a legjobb helyen, de pár év után már simán lehet váltani jobb lakásra, jobb környéken. Most egy kétszobásat bérlek D4-ben párommal, és nem lakunk rakaton, mint annak idején. (Persze el tudok képzelni szebbet és jobbat, de Magyarországon még ennyi sem sikerült.) Itt látom már a lehetőségét annak is, hogy pár éven belül házat veszünk, és végleg letelepszünk, lévén itt senki nem frusztrált, ideges vagy depressziós, mint otthon.

Azért még sosem kellett könyörögnöm, hogy órát kapjak, sőt volt, hogy heti 7 napot dolgoztam, mint egy "barom", ami persze nem teljesen törvényes. Emlékszem, volt olyan, hogy inkább nem vettem fel a manager-em telefonját, nehogy rámsózzon még több órát. Persze még nem abban a munkakörben dolgozom, amiben szeretnék, de ennek is eljön majd az ideje, tudom. Az órabérem pedig 9,5 euro, vasárnap 13. :)

szép napot

eddie1977 2014.03.27. 00:42:21

@b bogi: Nem vitatkozom. Mindenki élje a saját életét!

A "házvásárláshoz" fűznék csak hozzá három szösszenetet, de azt is csak azért, mert elsőkézből kaptam az infókat.

Gorey, 2008-ban okos magyarok vettek egy négyszobás házat 320 ezer euróért, ma nagyjából 180-at ér.

Ashbourne, 2011-ben okos magyarok vettek egy "one bedroom" apartmant 160 ezer euróért, ma 80-at ér.

Dublin 8, 2010-ben okos magyarok vettek egy kétszobás apartmant 260 ezer euróért, ma 170-et ér.

És mindezt meg lehet köszönni a mackónadrágos, drogos ír cigányoknak, akik úgy terjednek, mint egy vírus.

A három pár közül az egyikben a csajszi lerakta a petéit és segélyen él, közben a srác elvesztette a melóját.

Mind a három párocska letelepedési szándékkal ugrott bele a 25 éves hitelbe, ketten közülük már kérték a magáncsőd-eljárást.
Az egyikük szó szerint azt mondta, hogy inkább a kezét kellett volna eltörni, mielőtt aláírta volna a papírokat.

Hajrá!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása