oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 17. 06:42,  Az álszent írek ünnepe 684 komment

2014. március 17. 06:42 Határátkelő

Az álszent írek ünnepe

Ugyan Szent Patrik napján talán lehetnénk ünnepibbek is, de ma mégis inkább Írország picit sötétebb oldaláról lesz szó. A szerzővel, Eddie-vel lehet vitatkozni, és ti majd nyilván meg is teszitek, de ez az Írország is létezik.

Szt. Patrik nap.jpg

„Ma van Szent Patrik napja, az írek egyik védőszentjének ünnepe. Az ír emberek világszerte felvonulásokat tartanak… Itt meg is állok egy picit. Miért világszerte?

A Szent Patrik napot reklámozó videó szerint azért, mert ugyan nagyjából 5 millió ír él az anyaországban, de ennél tizennégyszer többen, azaz 70 millióan szerte a világban. Az írek által kedvelt célpontok között ott van az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és persze a rengeteget szidott UK, azaz az Egyesült Királyság is.

Akik maradtak, azok vagy beletenyereltek a jóba [értsd: napi átlag 6 órai munkával felmarkolnak évi 35-60 ezer eurót], vagy segélyen élnek.
Ez utóbbiak száma magasabb.

Utcán felnövő gyerekek

A lányok között nem ritka, hogy már 13-15 éves korban szülnek, gyakran a segély kedvéért. Iszonyú nagy a „beltenyészetből” születő beteg gyermekek száma, akik megsegítéséért aztán hatalmas plakátokon kérik az átlagember segítségét.

Ezt a jelenséget vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről. Adott egy ír „család”. Apának és anyának esze ágában sincs munkát vállalni. Az államtól gyakran közel 100%-os lakhatási támogatást és rezsi-hozzájárulást kapnak, és ezen felül pedig szociális segélyt is, amely a gyermekek számával arányosan növekszik.

A rendszer magában hordozza a hibát: ezek a „szülők” megélhetési gyermekvállalók lesznek, akik – erkölcsileg és szellemileg egyaránt – képtelenek ellátni a szülői feladatokat.

Nem is nagyon foglalkoznak a kötelezettségeikkel, hiszen az államtól kapott pénz minden egyes centjét piára és drogra költik. A gyermekek sorsa ezzel megpecsételődött, majd ezután az állam az együttérző emberek jóindulatára számítva adománygyűjtésbe kezd. Gratulálok!

Az így született gyerekek közül rengetegen az utcán nőnek fel, unalmukban kocsikat gyújtogatnak, és akár a rendőrnek is szó nélkül nekimennek. A szülők – ahogy már említettem – még életükben nem dolgoztak egy percet sem, és nem is fognak soha. Hogy miért nem?

Mert itt van a sok [figyelem, hosszú felsorolás jön] indiai, pakisztáni, afgán, iráni, arab, fekete, román, magyar, litván, lett, lengyel, szlovák, cseh, ukrán, észt, orosz, albán, bolgár, szlovén, horvát, szerb és egyéb nemzetiségű bevándorló, akik elvégzik a piszkos munkát.

Én ezeket az embereket csak jól tartott kutyáknak hívom, akik egy olyan térségből érkeztek, amelyet szándékosan döntenek nyomorba a pénzügyi spekulánsok.

Ha nem tetszik, leléphetsz

Sokan közülük hétről hétre azon imádkoznak, hogy megfelelő óraszámot kapjanak a munkáltatótól.

Itt érdemes megjegyezni, hogy Írországban csak „minimál órabér” van, ami 8,65 euró, de a legtöbb cég kizárólag részmunkaidős szerződést kínál [part time contract], az pedig nem tartalmaz minimum óraszámot. Ha csak egy napot, azaz körülbelül 7-8 órát biztosítanak egy héten, azt is be kell nyelni. A munkavállalói jog roppant egyszerű: ha nem tetszik, leléphetsz.

Ha valami bajod van, kinyithatod a szádat, hiszen tombol a demokrácia. Elmondhatod a véleményed, és azt meg is fogják hallgatni. Behívnak az irodába, udvariasak lesznek, leülnek veled beszélgetni. Ott lesz az Area Manager [területi képviselő], aki jegyzeteket fog készíteni, és látszólag elmélyül a probléma megoldásában. Ha kell, még elnézést is kérnek tőled a vélt vagy valós sérelmekért.

Aztán a következő héttől kezdve azt veszed észre, hogy fogynak az óráid. Lesz rá magyarázat: válság van. A végén te magad fogsz úgy dönteni, hogy inkább kilépsz, mert alamizsnából itt sem lehet a kiadásokat fedezni.

Ha az órák száma eléri a heti 30-at, akkor a bevándorló már boldog, miközben negyed-hatodmagával él egy lakásban, hiszen az ingatlanárak az egekben vannak. Sokan úgy élnek itt, mint mondjuk Szabolcs megyében a legszegényebbek, és ebben nincs semmi túlzás, legfeljebb ezzel senki nem dicsekszik.

Gyakran mégsem kapnak a bevándorlók annyi fizetést a munkájukért, mint a egyes lusta, lábat lógató, főzni és háztartást vezetni képtelen, egész nap pizzát zabáló, piás és drogos írek segély címszó alatt.

Természetesen vannak rafinált bevándorlók is, akik az ír szociális hálón lógnak, de ez egy másik történet.

Ez olyan probléma, ami nagyon piszkálja az emberek csőrét, de senki nem mer beszélni róla.

Nem bánnak egyenrangúként a bevándorlókkal

Egyre több olyan történet üti fel a fejét, hogy most már a munkahelyeken sem bánnak egyenrangú munkatársként az idegenekkel, pedig gyakorlatilag ők tartják életben az országot.

Ez minden bizonnyal a többi nyugati országra is igaz, mármint az, hogy a bevándorlókra igenis szükség van, de az írek képesek még ezt is megfejelni. A felháborító helyzetet, amely az országukat jellemzi, szőnyeg alá söprik, majd egy hihetetlenül szemtelen képmutatásba kezdenek.

Szent Patrik napján milliónyi – határon túl élő – írnek lábad könnybe a szeme. Előadják a megható műsort arról, hogy nekik mennyire hiányzik az „otthonuk”, de ha azt mondanánk nekik, hogy ebben az esetben haza lehet cuccolni, mert talán ideje lenne a vért izzadó bevándorlók kezéből kivenni a munkát, a 70 millió hazaszerető ír ember elég mélyen kussolna.

Régen sokat szidtam a magyarokat az állandó irigykedés miatt, de ha jobban belegondolok, akkor a hipokrita viselkedés talán még az irigységnél is vérlázítóbb.”

UPDATE: Pár órával és rengeteg - sok esetben jogos - kritikával később hadd tegyem hozzá a következőket: nem állt szándékomban a poszt közreadásával senkit megbántani, ha ez történt volna, akkor ezért elnézést kérek. A szerző, Eddie sok esetben erősen fogalmaz, a nézőpontja nyilván csak egy szeletét mutatja meg Írországnak, a leírtak nyilván nem vonatkozhatnak több millió írre, ez szerintem nem is volt szándék. Az időzítés viszont valóban nem volt szerencsés részemről.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Írország Szt. Patrik Nap

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr35860962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 07:14:24

Ami a gyerekszülést illeti, szinte teljesen azonos a helyzet a bulgáriai cigányokéval.

Mr Long 2014.03.17. 07:23:03

Mi az a melo, amit csak napi 6 oraban kell csinalni es fial 45-60e eurot evente?

VHB 2014.03.17. 07:26:04

Gyere hinta, ünnepelj!
Eddie, az általánosításról mi a véleményed?

2014.03.17. 07:37:23

@maxval a gondolkodó birca: Igen, erdekes ez az ir / cigany vonulat. Meg nem voltam Irorszagban, kivancsi lennek mennyire elesek vagy elmosodottak a hatarok a travellerek es a nem-travellerek kozott.

2014.03.17. 07:41:02

@Mr Long: 'Mi az a melo, amit csak napi 6 oraban kell csinalni es fial 45-60e eurot evente?'

Angoltanitas a Kozel-Keleten :) - bocs, de nem tudtam megallni. Hogy Irorszagban mi, azt nem tudom. (Nem is erdekel, hogy oszinte legyek, nem birom az esot meg a hideget. Akkor inkabb a sivatag. Alszent / lusta embereket itt sem kell nagyitoval keresni, de legalabb sut a nap.)

Mr Long 2014.03.17. 07:42:43

@Mirjam2: Na azt nem vallalnam be :) Az en angolomat ne akarjak megtanulni, nem jarnak jol vele :DDDDDDDDD

2014.03.17. 07:46:26

@VHB: 'Eddie, az általánosításról mi a véleményed?'

:))) Ez annyira angolos :)))

En nagyon szerencses ember lehetek (luck of the Irish, pedig nem is vagyok ir!), az egyetlen ir akit kozelebbrol ismertem, raadasul a fonokom volt, nagyon jo fej volt. Paddy-nek hivtak (komolyan!). Mikor eloszor kezdtem azon a munkahelyen, es bemutattak neki, majdnem sirva fakadtam mert egyetlen szavat sem ertettem. De aztan megszoktam, azota mas ireket is konnyebben megertek. Tenyleg nagyon jo fej volt, mint ember es mint munkatars - csak jo emlekeim vannak rola. De konnyen lehet hogy csak nekem volt mazlim es o az egyetlen normalis ir ember a vilagon.

VHB 2014.03.17. 07:50:47

@Mirjam2: Érdekes, hogy amikor indiai/arab relációban merült fel általánosítás, azt rasszizmusnak értékelted.

Tényleg HÁ, hogy ment át ez az írás a néhol meglehetősen érzékeny szűrődön?

Valaki magyarázza meg:

"nagyjából 5 millió ír él az anyaországban"
->
"...vagy beletenyereltek a jóba... vagy segélyen élnek."
->
"Ez utóbbiak száma magasabb."

Ez azt jelenti, hogy van _minimum_ 2.5M+1 ír segélyes.

2014.03.17. 07:51:47

@Mr Long: Ha meggondolod magad, tart karokkal varunk. Izgalmas munka. Most pl. itt ulok egy hatalmas teremben egyedul es egy 8 oldalas jelentest kell irnom. 3 oldal mar megvan. Most szunetet tartok. Meg 2 oram van 5 oldalra. Jajj de izgalmas... Ok, jobb ha visszaterek a jelenteshez.

2014.03.17. 07:56:58

@VHB: Figyelj. Engem itt rendszeresen anti-rasszizmussal vadolnak, meg hogy bomlasztom a blogot. Hat mit tehettem mikor meglattam a mai posztot? Eloszor direkt nem reagaltam magara a posztra. Aztan lattam a kommentedet ami elegansan fogalmazta meg a lenyeget, erre reagaltam, az 'ironia' eszkozet hasznalva. Ugy latszik ez nem mukodik. Most mit irjak? Ha megirom amit tenyleg gondolok, tutira kitiltanak vehemens anti-rasszizmus / anti-intolerancia miatt. Akkor meg tenyleg halalra fogom unni magam, csak en meg a 8 oldalas jelentes... Na megyek is tenyleg dolgozni.

2014.03.17. 08:04:16

@VHB: No problem, Happy St. Patrick's Day, ha esetleg unnepled...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 08:10:17

Nem mondom, jo sokat megtudtam az irekrol :)

Ez a "szulunk 'oszt majd leszen valahogy" nem hiszem, hogy ir specialitas. Mara a gyerekvallalas sok helyen a segelyeneles szinonimaja lett.
Dehat az allam hibaja, hogy nyaklo nelkul tamogat mindent.

Van egy utopisztikus almom: egy munka alapu tarsadalom, ahol a tamogatas azoknak jar, akik becsulettel kiveszik a reszuket a kozosbol. Mondjuk az szja minden 5 ledolgozott ev utan csokken 2%-t. Igy az, aki ledolgozta a 40 evet -16%-kal megy nyugdijba (legyen maximum -10%).
30 ledolgozott ev utan kaphatna az allamtol egy kis bonuszt, mert tobbet tett az orszagert, mint az, aki csak a markat tartja.

Na? ;)

@Mirjam2:
60 ezert euroert en irok neked jelentest, 10 oldalasat is ;)

2014.03.17. 08:18:23

@Kövérmadár [swe]: Ez Angliaban mar nagyjabol megvalosult, abban az ertelemben hogy akkor vagy jogosult az allami nyugdij maximum osszegere ha minimum 30 evig fizettel adot / nyugdij-hozzajarulast. Mas: ertem hogy a jelentes nem nehez munka, de annyira unalmas, mindenfele szamok meg ilyenek. Kezdem erteni a helyiek gondolkodasat, mennyivel jobb mikor minden munkat valaki mas csinal meg helyetted, te meg kozben a barataiddal teazgatsz. Van ebben valami.

VHB 2014.03.17. 08:18:35

@Kövérmadár [swe]:
"Hitler első tömeggyilkosságát nem a gyűlölt zsidók, vagy a kommunisták ellen követte el. Az első halálra ítélt nagyobb társadalmi csoport tagjai német állampolgárok voltak. Közülük is talán a leginkább kiszolgáltatottak: beteg, fogyatékos, sérült emberek, köztük sok ezer gyermek. A náci ideológia szerint az ún. örökletes betegségekben szenvedő szellemi és testi fogyatékosok veszélyt jelentettek a felsőbbrendű árja társadalomra, hiszen hasonló utódokat nemzhettek. Egyenesen attól rettegtek, hogy néhány évtizeden belül a lakosság negyede belőlük fog állni. Ráadásul ápolásukat is túl költségesnek tartották. Az iskolákban a német gyerekeknek olyan szöveges számtani feladatokat adtak, melyekben kiszámoltatták, hogy egy fogyatékos intézeti ellátására, gyógykezelésére költött állami forrásból hány, „tisztafajú” egészséges német juthatna otthonhoz. Az életre nem méltó életeknek (lebensunwerten Lebens) titulált fogyatékosok elleni több éves, aljas propagandakampányt folytattak. Az egyik plakát felhívta a figyelmet, hogy egy fogyatékos évi 60 ezer márkába kerül. „Néptárs, ez a te pénzed is!” – szólt az üzenet."

konfliktuskutato.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=203:1-az-eutanaziaprogram-a-fogyatekosok-lemeszarlasa&catid=21

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 08:26:54

Eros a gyanum hogy ezt a posztot hinta lektoralta. :)

Mr Long 2014.03.17. 08:28:20

@VHB: Ez nem volt szep tole.

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.03.17. 08:36:48

1. Ha olyan szar, ugye lehet elcuccolni onnan. Pl. vissza Magyarisztánba, ahol minden jó, nincsenek megélhetési szülők, sem a pereputtyukból kikerülő drogos csemeték.
2. Igen, Írországban sok az ingyenélő. Mint a legtöbb olyan országban, ahol a szociális rendszer védőhálóként funkcionál. Szar? Esélyes. Ja, hogy a te adódból tartják fenn? Nyilván, mert ugye nem dolgozik, aki nem dolgozik. Nem tetszik? Lásd 1-es pont.
3. Biztos vagyok benne, hogy a lakosság x%-ra igazak a leírtak. Még azt is megszavazom, hogy egyes területeken jellemzőbb, mint máshol. Mégsem hinném, hogy Írországban a helyiek 75%-a naplopó lenne.
4. Én rohadtul utálom az olyan, még nálunk is szarabb helyekről jötteket, akik utána verik magukat hogy így nem jó meg úgy nem. Még annak sem kötelező itt élni, aki ide születik, hát még annak, aki választotta. És a saját tapasztalatom is az, hogy ha elmégy, akkor adott ideig egy másik ország cigánya leszel. Semmi okuk szeretni a külföldieket. Mert sok naplopónak azért (is) nincs munkája, mert te elvégzed 6EUR -ért, mert átszámolod magyar dollárba, és akkor húúúúdeórabér volt. Ő meg nem, mert annyiból akár otthon is maradhat, mert még a segéllyel is jobban jár. Meg nem szeretik a külföldieket, amiért én se szeretek végigmenni a város egyes utcáin, mert már nem maradt benne fehér ember. És jah, az emberek többsége valójában ezt nem szereti. Se itt, se máshol.
End of story. Tessék elfogadni a vendéglátót, vagy másikat keresni.

Herr Géza 2014.03.17. 08:36:57

Eddie, nincs neked egy túl sokat hintáztatott fiad/testvéred ????

tanato 2014.03.17. 08:39:32

@VHB: A belinkelt könyv egy szenzációs olvasmány,pont ilyenekről /is/szól,mint amit te írtál.A körzeti orvosoknak börtönbüntetés mellett jelenteniük kellett melyik családban van fogyatékos gyermek.És azokat is elszakították a családjuktól, orvosi kísérletezgetés és utána kiírtás céljából akiknek csak enyhe már akkor is jól kezelhető fogyatékosságuk volt.Pl.nyúlszájú gyerek.A szülőknek gyógykezelést mondtak és utána jött a levél hogy elhunytak a "kórházban".Az elmebetegeket meg egyszerűen először halomra lőtték,de a környékbeli lakosság erős tiltakozása és ellenérzései miatt/a betegek ellenálltak és messzire hallatszott a halálsikolyuk és ordításuk,másrészt meg a környékbeli falusiak megkérdezték,ha már nem leszünk munkaképesek mi is ezt fogjuk kapni?/később finomodtak a módszerek elszállították és gázkamrában végezték ki őket.Néhány katolikus/és kisebb részben protestáns/ lelkész tiltakozott is,de őket meg egy alapos verés után fölrakták egy Dachauba tartó vonatra azon nyomban.Első haragjában Hitler az összes délnémet katolikus papot deportálni akarta,de a tanácsadói lebeszélték,mondván azért a déli országrészben nagyon vallásosak a katolikusok és ellene fordulnának ha a papjaikat elintézné.Szóval ha érdekel a téma amit a nácik Eugenikának hívtak/fajtisztítás/olvasd el a könyvet.

Bebbi 2014.03.17. 08:40:45

@Mirjam2: Ha tenyleg unatkozol (vagy mondjuk ugy, van elegendo szabadidod), akkor esetleg leforditanad nekem ezt a posztot angolra? :-) Van egy ir jobaratom es nagyon szivesen elkuldenem neki, hogy O is irjon egy valaszposztot, mert szerintem ez igy nagyon egyoldalu. Amit idaig rajta keresztul Irorszagbol megismertem az elegge mas, mint amit Eddie leirt es szerintem mindig tisztessegesebb az erem mindket oldalat bemutatni.

@all: Mit szolnatok, ha megkerdeznenk kulfodieket, hogy ok hogyan latjak a sajat orszagukat illetve azon belul is a bevandorlokat (vagyis a mi szemszogunkbol hataratkeloket)? Szerintem eleg erdekes lenne a masik oldalt is bemutatni. Jo, nyilvan a helyiek velemenye sem egyhangu, de talan erdemes lenne ezt is megnezni. En peldaul szivesen bevallalnek egy ilyen posztot az egyik svajci baratom kozremukodesevel.

Herr Géza 2014.03.17. 08:41:37

"Iszonyú nagy a „beltenyészetből” születő beteg gyermekek száma, akik megsegítéséért aztán hatalmas plakátokon kérik az átlagember segítségét."

Ezzel kvázi azt állítod Eddie, hogy a sokmillió ír munkanélküli, két joint között levezetésképpen végigkeféli a saját gyerekeit? Azért ez egy "kicsit" erös, vazze....

tanato 2014.03.17. 08:45:18

@VHB: A könyvet egy amerikai/zsidó/ orvos írta akinek mint orvoskollégának megnyíltak a náci,koncentrációs táborbeli múltjuk miatt hosszú éves börtönbüntetésből szabadult német orvosok,akik egyébként hallgattak a múltjukról mint a sír.

VHB 2014.03.17. 08:48:10

@tanato: dottore vettem a lapot. A könyvhoz volt szerencsém. Nem akarom/tam eltéríteni a blogot, mindössze madárnak reagáltam annyiban, hogy vékony a jég, amikor ilyeneket ír, hogy

"egy munka alapu tarsadalom, ahol a tamogatas azoknak jar, akik becsulettel kiveszik a reszuket a kozosbol."

"mint az, aki csak a markat tartja."

Inenntől kezdve csak definíció kérdése, hogy ki a biciklista....

2014.03.17. 09:03:07

@Bebbi: Eloszor is tenyleg unatkozom, es meg csak a jelentes felenel tartok, most 5 perc szunet... Ettol fuggetlenul ezt a posztot nem forditanam le angolra, mert nem szeretnem hogy nemzetkozileg elerheto legyen, foleg ma, St. P. napjan ne idegesitsuk mar jobb sorsra erdemes ir baratainkat :). Inkabb kivanj neki boldog St. P. napot, emlekszem en mindig kivantam Paddy nevu fonokomnek aki nagyra ertekelte - meg zold bigyokkal diszitett tacky ajandektargyakat is adtam neki.

Határátkelő 2014.03.17. 09:08:59

@VHB: Nem minden írással értek feltétlenül egyet, amelyik megjelenik a blogon, ez is egy nézőpont, valakitől, aki ott él, és ahogy a poszt elején is írtam, lehet cáfolni és vitatkozni.

Bebbi 2014.03.17. 09:10:31

@Mirjam2: Ertem es el is fogadom! :-)

Határátkelő 2014.03.17. 09:12:17

@Bebbi: Ez egy nagyon jó ötlet, már bennem is felmerült, de a megvalósítás ugye nem olyan egyszerű. Ha lenne kedved beszélgetni erről egy svájci barátoddal és azt megírni, azt nagyon szívesen kitenném, a többieket is biztatnám hasonlóra.

LyukasBogrács 2014.03.17. 09:12:43

@holdkoros: .
“Ha olyan szar, ugye lehet elcuccolni onnan. “

Ez a tehetetlenseg, a valtozasra keptelenseg burkolt bevallasa.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 09:20:04

@VHB:
Nem egeszen ezt mondtam...

Voltam en mar liberalis zsidoberenc, penzehes kapitalista, ruhes kommunista es mostmar naci is vagyok, kiralysag! Ennyi kulonfele ideologia nem tudom hogyan fer el egyetlen fejben, ugyhogy kizarasos alapon meg skizofren is vagyok. Semmi baj, tulelem es fizetek, mint a katonatiszt!

Kicsit sajnalom, hogy nem vagyok alkoholista fogyatekos, mert rajuk mindig van penz, oket mindenki sajnalja. Ezzel szemben en elveszithetem a megelhetesemet, ami senkit sem erdekel. Ha szeretnek egy rendes autot, akkor megvetnek ertek, uri flancolas... de az adom az kell, a segely, amit fizetek kell.

Mar regen elveszitettem a szocialis erzekenysegemet, baromira unok labtorloje lenni az allamnak es a segelyeseknek. Persze a kenyeret tolem kapjak, azt elfogadjak.

Ugyhogy befizetem, amit kell, a tobbi hidegen hagy.

tanato 2014.03.17. 09:27:25

@VHB: Olvastad a könyvet?Jó hosszú,de nagyon izgalmas.

tanato 2014.03.17. 09:28:26

@VHB: Ja és nem mindegy ki nem tud ,vagy ki nem akar munkát végezni.

Bebbi 2014.03.17. 09:28:47

@Határátkelő: Persze, szerintem eleg egyszeruen megvalosithato. Akkor majd hamarosan jelentkezem Nalad.

tanato 2014.03.17. 09:30:42

@Határátkelő: Szeretném felhozni egyszer már leírt ötletemet újra,hogy meg kellene szólaltatni a 3 évvel ezelőtti post-írókat,hogyan alakult az életük 2011 óta.

Kriszta D 2014.03.17. 09:31:57

Ejnye.
1. Mindenütt van ún. 'benefit class', jóléti államokban nyilván jobban élnek. Nálunk ez etnikailag nagyjából elkülönül, az íreknél nem - régóta hallható városi legenda ugyan hogy ezek a 'knacker'-nek nevezett lények etnikai kisebbségnek szeretnék nyílváníttatni magukat. És nem, ők nem ugyanazok, mint a traveller-ek (ők már most is etnikai kisebbség).
2. Én mindig több normális, dolgozó írrel találkoztam, mint knackerrel.
3. 5-6 ember egy lakásban?Tényleg...? Az inkább Anglia, szerintem max 2-3... és a lakások se rosszak éppen, minden szobához külön fürdőszoba jár áltlában... Én 5 helyen laktam 5.5 év alatt, egyik se volt gáz. ÉS sehol nem volt egyszerre 2 lakótársnál több...

Kriszta D 2014.03.17. 09:32:41

@tanato: én kb. 2 évvel ezelőtt írtam, de megint tervezek egyet :)

VHB 2014.03.17. 09:36:36

@Kövérmadár [swe]: Madár, nyugi! Tudom, hogy nem vagy náci, de meg kell értened, hogy mindig lesznek potyautasok is. Ha nem lennének, akkor eljönne a szovjet borotválógép időszaka. A fűnyíróelv nem vezet sehova, Illetve amihez vezet, azt jó lenne elfelejteni.

"Kicsit sajnalom, hogy nem vagyok alkoholista fogyatekos, mert rajuk mindig van penz, oket mindenki sajnalja. "
Sajnálatra vágysz? Ha gondolod, naponta foglak biztosítani együttérzésemről. :))))

Én azt szoktam mondani, hogy inkább irigyeljenek, mintsem sajnáljanak.

Abendsen 2014.03.17. 09:37:16

Azért roppant szórakoztató mikor valaki ír egy kritikus cikket egy országról mint bevándorló, erre egy másik bevándorló ugyan abból az országból kezdi el szidni és védeni az adott országot. Megható egyes rabszolgák hűsége kenyéradó gazdáik felé. :D

Herr Géza 2014.03.17. 09:40:00

Mellesleg valahogy nem passzol a kép a poszthoz, hiszen Eddie "statisztikája" alapján a képen jól felismerhetö 6 arcból legalább háromnak iszonyatosan drogos/alkoholista és/vagy debil kinézetünek kellene lennie....

tanato 2014.03.17. 09:44:56

@Kriszta D: Nagyon helyes,ez is egy módja a blog életben tartásának sőt fejlődésének.

VHB 2014.03.17. 09:46:37

@tanato: A gimiben volt egy amerikai program, gazdasági és társadalmi ismereteket hoztak be, afféle szakkörként vagy fakultációként. Junior Achievements volt a neve. Többek között, adott (előre meghatározott) illetve szabadon választott témában kellett prezit készíteni , vitatkozni és érvelni. Nekem a nagy világválság volt a témám, és az eugenika is felmerült érintőlegesen.

Herr Géza 2014.03.17. 09:48:39

@Abendsen: Neked is jó "derékszögü" a nézeted a világról. Szerinted az nem lehet életszerü, hogy Eddie (vagy bárki más) enyhén szólva is "kritikusan" látja az adott országot (szíve joga), majd mások, akik nem ezt tapasztalták (nekik is szívük joga) vitatkoznak vele ?? Miért is lesz ettöl valaki hüséges rabszolga ? Ugyan már...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 09:48:40

@Mirjam2:

Egyszerűbb a Google Translate... :-)

Itt az eleje:

The self-righteous celebration of Irish

Although St. Patrick's day we could be more festive , but today it is more about Ireland slightly darker side . The author , Eddie can not argue , and you then obviously you can do that, but it exists in Ireland .

" Today is St. Patrick's Day , one of the patron saint of the Irish celebration. The Irish people worldwide processions are held at ... well I'm standing here a minute. Why the world ?

The advertiser is St. Patrick's day video under because the same roughly 5 million Irish living in the mother country , but there is fourteen times more , ie 70 million people around the world. There is between the Irish destinations favored by the United States, Canada, Australia and of course a lot maligned UK , namely the United Kingdom .

Those who remained behind , or they jumped into to the good [ ie, average daily hours of work six grabs for 35 to 60 thousand euros per year ] , or live on welfare .
The latter number is higher.

nosuti 2014.03.17. 09:52:35

@Kövérmadár [swe]: én csak annyit fűznék ehhez, hogy sok "segélyes" megérdemli és jár neki. Nekem van egy rokkant szülőm, aki sosem tudott volna teljes értékű munkát végezni, mert gyerekkorában megsérült. Nem tudott hozzájárulni a közösbe...érted? nem csak ingyenélők vannak, sőt nem nevezném úgy anblokk őket ingyenélőnek és segélyesnek
szóval az elméleted, szerintem kivitelezhetetlen, azaz erre célzott VHB az idézett könyvével, hogy volt aki megpróbálta ezt a "problémát" kiküszöbölni

Herr Géza 2014.03.17. 09:55:27

@maxval a gondolkodó birca: Mellesleg a fenemód nagy árja náciknak sikerült a két plakáton összesen 3 komoly helyesírási hibát produkálniuk... Nem nagyon figyelhettek a suliban. :XD

gergius 2014.03.17. 09:55:35

Szerintem ez - a munkakorulmenyek kivetelevel - UK-ra is teljesmertekben igaz. Ha kocsmakban es egyeb helyeken szerzett ismereteim valosak Tatcher honositotta meg a benefit-kulturat mert egyszerubb volt segelyen tartani az embereket mint munkahelyeket teremteni. Beltenyesztettseggel teljesen egyetertek, mert szerintem leteznek az ilyen keruleti arctipusok. Pl. Mintha Kobanyan hasonlitananak egymasra az emberek.

De en nagyon birom az ireket tok vidamak, leisznak barkit az asztal ala (meg a csajok is), a zoldszemu alabastromboru langvoros haju szepsegekrol meg ne is beszeljunk ^^

nosuti 2014.03.17. 09:57:27

amúgy ez a mai poszt olyan jó időzítésű mint mikor Tóta w húsvétkor ír egy katolikus fikázó cikket :)

Határátkelő 2014.03.17. 09:58:37

@tanato: Írj esetleg ötletet emilben, hogy ki érdekelne. Az országfelelősökkel próbáljuk fenntartani ezt a folyamatosságot, több-kevesebb sikerrel, de valóban ki lehetne tágítani a kört, ebben bárki segít, azt megköszönöm.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 10:03:55

@Abendsen: "Azért roppant szórakoztató mikor valaki ír egy kritikus cikket egy országról mint bevándorló, erre egy másik bevándorló ugyan abból az országból kezdi el szidni és védeni az adott országot. Megható egyes rabszolgák hűsége kenyéradó gazdáik felé. :D"

Akkor most engedelmeddel ugyanez hangyanyit atfogalmazva:

"Azert eleg duhito tud lenni amikor egy bevandorlo agyba-fobe szidja az orszagot, amely befogadta ot es kenyeret es munkat biztosit neki. Majd amikor jon egy masik bevandorlo, aki felemeli ez ellen a hangjat akkor masok leugatjak mert szerintuk teljesen rendben van a "bite the hand that feeds you" mentalitas."

Teljesen ugyanazt irtam en is picit mashogy megfogalmazva es hirtelen maris mennyire mas a mondanivaloja, ugye? Maganak belul ugyis mindenki el tudja donteni hogy elegedett-e az eletevel vagy sem, de ha utobbi akkor a mellekhatasok elkerulese vegett en valtoztatasokat javasolnek. ;)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 10:05:02

@Herr Géza:

Nem tudok németül, szóval ehhez nem tudok hozzászólni. De nem lehet, hogy az régi helyesírás? Úgy tudom, változott a német helyesírás többször is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 10:07:22

@holdkoros: "Mert sok naplopónak azért (is) nincs munkája, mert te elvégzed 6EUR -ért, mert átszámolod magyar dollárba, és akkor húúúúdeórabér volt. Ő meg nem, mert annyiból akár otthon is maradhat, mert még a segéllyel is jobban jár."

Részben egyetértek veled, a fentire vonatkozóan viszont mást tapasztaltam. Igaz, a tapasztalatom egy farmra és egy szezonra vonatkozik. Mi a minimum óradíjat kaptuk - valamivel több mint 8 eurót - (vasárnapra pótlékkal), rendesen bejelentve, pps, adószám, fűtött, tiszta szállás, bankszámla biztosítva. A mezőgazdasági idénymunkáért szerintem sehol a világon nem kínálnak a minimumnál többet, hiszen betanított fizikai munka, ennyit is ér.

Tudod hány ír dolgozott azon a farmon? Összesen vagy 6, ebből 2 munkavezető az ültetvényben, 2 munkavezető a csomagolóban meg 2 tulajdonos. Minden munkát külföldiek végeztek, nagyrészt lengyel egyetemisták, 5-6 ukrán pasi, akik télen is ott maradtak valamint ketten magyarok, szintén egyetemen keresztül.

Próbálkoztak ír munkaerőt felvenni, voltak is jelentkezők de fél napot nem bírtak...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 10:10:46

@VHB:
Nem, arra vagyom, hogy az, aki segelyen el is tegyen le valamit az asztalra. Nyilvan nem az ertelmi fogyatekosrol van szo.

Mondok egy peldat: Sven Svensson munkanelkuli lett. A segelyert cserebe semmit sem kell csinalnia egy evig. Ez tehat netto pazarlas.
De mi lenne akkor, ha Sven a segelyert cserebe napi 4 oraban szorgoskodna? Mondjuk telen hajnalban letakaritana a lakok autoirol a havat, hogy amikor azok dolgozni mennek, ne kelljen ezzel vacakolniuk. Cserebe a dolgozo az adojabol tamogatja Svent.
De Sven ultethet viragot, soporhet levelet, iskola mellett forgalmas uton segitheti az atkelest, segithet idoseknek, akarmi...
Napi 4 ora nem sok, mellette kereshet munkat.

Igy ot tamogatja a tarsadalom, amikor gond van, cserebe megprobal segiteni. Ez igy adok-kapok elven mukodik es nem ugy, hogy csinalok 5 gyereket aztan Hawaii, dizsi, napszemuveg.

Biztos en vagyok a hulye...

tanato 2014.03.17. 10:13:37

@Határátkelő: Oké majd gondolkozom,átnézem a 2011-es "termést"

nosuti 2014.03.17. 10:14:58

@Kövérmadár [swe]: nem vagy hülye (bár nem ismerlek igazán ;))
de szerintem ez nem ennyire egyszerű, sokkal összetettebb.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 10:15:13

@Kövérmadár [swe]: Na ebből a szempontból Magyarország tényleg jobban teljesít :))!

nosuti 2014.03.17. 10:18:21

@Kövérmadár [swe]: tényleg, most ismerem fel, hogy ez az otthoni közmunka rendszer :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 10:20:08

@zöldeketbeszélek:
"hiszen betanított fizikai munka, ennyit is ér. "

Ezt hinta meg ne lassa, mert magaala piszkit es koszos lesz a hambija ;)

@nosuti:
Meg mindig kulonbseget kellene tenni a betegek es a mihasznak kozott... ehhez egy orvosi vizsgalat eleg.
De nem hiszem, hogy ott, ahol 20% a munkanelkuliseg, mindenki rokkant lenne vagy beteg.

Hamarosan en is meg fogom kapni a hatarozatot arrol, hogy a baleset miatt hany %-ban lettem rokkant. De ez nem fog feljogositani arra, hogy ne dolgozzak.
Megtehetnem, hogy eloadom a nagyhalalt es azt mondom, hogy pszichikailag tonkretett a dolog es mar csak vegetalni tudok. Biztos vagyok benne, hogy ezt van, aki meg is teszi.
Korrekt lenne? Nem.
Hivatalosan jogom lenne segelyen elni? Igen.

Oriasi a kulonbseg az "akar, de nem tud" es a "tudna, de nem akar" kozott. Utobbinak egy filler sem jar!

VHB 2014.03.17. 10:24:39

@Kövérmadár [swe]: Magyarországon van hasonló, közmunkaprogramnak hívják. Kár volt költözni:)))

nosuti 2014.03.17. 10:26:54

@Kövérmadár [swe]: így már árnyaltad kicsit a dolgot, de az "utópisztikus álmodban" nem említettél kivételeket. Ezért lehetett számomra elfogadhatatlan az az álom

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 10:27:12

@zöldeketbeszélek: @nosuti:
A kozmunka nem pont errol szok szerintem, de alapvetoen jo dolog. Csinaljanak valamit a segelyert az emberek (aki tud).

@nosuti:
Tudom, a dolgok sosem egyszeruek. Mert van valasztasi lehetoseg es mert a donteshozok gyengek es felnek a nepszerutlensegtol.
Pedig nagyon sok helyen lehetne egyszerusiteni csak tisztazni kell, hogy minek mi az ara.

VHB 2014.03.17. 10:27:33

@Kövérmadár [swe]: "Oriasi a kulonbseg az "akar, de nem tud" es a "tudna, de nem akar" kozott. Utobbinak egy filler sem jar!"

Itt van az eb elhantolva. Ezt nem tudod műszerrel mérni.

GyongyiL 2014.03.17. 10:28:28

Jó reggelt! Nem szoktam sűrűn hozzászólni, de ez a mai poszt kissé feldühített. Nem azért, mert valaki leírja, miként látja a dolgokat , hanem azért, mert rengeteg ember a poszt elolvasása után elkönyvel valamit. Hibásan... Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ez az írás a travelerekről szól, kb. olyan mintha Magyarországról írna valaki és csak a kisebbség hozzáállásáról szólna. Joggal háborodna fel mindenki, akit egy kalap alá vettek. Nem mondom, hogy minden jó és szép, vannak problémák, mint minden egyes országban, ez alól nincs kivétel. ( bocsánat, nem szeretnék senkit befolyásolni, ez csak szubjektív vélemény, mert Ugandában sem jártam még sőt a Fidzsi-szigeteken sem :-) Szóval lehet, hogy valahol minden kolbászból van, de ha abból is van, tuti nem Gyulai DDD Szép napot mindenkinek!

Herr Géza 2014.03.17. 10:30:32

@maxval a gondolkodó birca: Ebben igazad van, én fogalmaztam rosszul: nyelvtani hibák vannak benne, ami (ragozás pl.) sztem nem változott - de javítson ki valaki, ha tévedek. Ilyesmi természetesen mai is gyakran elöfordul, hétköznapi, beszélt nyelvben, kevésbé iskolázottaknál méginkább, de egy x-tíz/százezer példányban kinyomtatott plakátot azért általában lektorálnak így nyomtatásban ritkán látsz ilyet.

adg 2014.03.17. 10:31:27

@maxval a gondolkodó birca: hehe, ez nagyon jo. Most akkor lehet vitatkozni eddievel vagy o nem tud? :)

Poszt: kellemes, egyutterzest kelto cikk. Csodalatos.
Nekunk negy irunk van az irodaban, mind a negy nagyon jo fej srac, egyken sem latom beltenyesztes nyomait, majd megkerdezem oket, hogy veletlenul nem a nagyapjuk-e a apjuk. Bar kepesek, es letagadjak, de az eleg egyertelmu lenne.
Ami nekem inkabb furcsa veluk, hogy mind a negyen tok maskepp beszelnek, es teljesen maskepp mint a tobbiek. Egyesevel meg kell szokni oket. Az egyikuk az mondta ma, hogy a st patrick day csak egy urugy az ivasra.

Meg idevag, tegnap a fonokom, o ausztral, poenbol azt mondta nekem, hogy az ujsagiroknal es a politikusoknal csak az irek hazudnak tobbet. Mire a mellette allo ir gyerek annyit felelt, hogy "igy igaz, az irek mindig hazudnak".
Regi paradoxon, csak mintha spartaiakkal lett volna... :)

2014.03.17. 10:31:46

ez a poszt ugy baromsag ahogy van,eloszor is nem elnek 70 millioan kulhonban,kb 4,2 millio ir ember el irorszagban,eszakon kb 1,8 millioan ami angliahoz tartozik ,az 1,8 milliobol kb 300 ezer katolikus el aki irnek valja magat,de eszak irorszagban lakik,,,4-5 millio ember el kulhonban akinek ir gyokerei vannak de ez az utolso 30 -40 evben emigraltak es szulettek kulhonban,,,a masik, az, hogy ki hol el es szuletik vagy letelepedik egy eletre az nem jelenti hogy elveszti a nemzeti identitasat,az ausztral ,kanadai,amerikai,magyarok akik kint elnek 40 50 eve sot altaluk ott szuletett generacio mar nem is beszeli az anyanyelvet megis mind szeretne tudni ismerni a gyokereit,irorszag eseteben a kulhonban szuletettek meg csak az elso generacion van tul,,ahoz 2-3 generaci kulhonban szuletett kell hogy ne erdekelje sajat gyokere honnan jott,,,, a tobbivel is tudnek vitatkozni vagy parhuzamot vonni mas orszagokkal akar magyarorszaggal is de ez a poszt egy kishitu ,irigy ember irasa mellesleg vannak benne reszinformaciok amik igazak,,,,,

nosuti 2014.03.17. 10:32:27

@Kövérmadár [swe]: otthon is van mindenféle bizottság s ellenőrzés x évente, hogy az adott rokkant milyen állapotban van. Mivel korrupt ország lévén, ezzel a rendszerrel is sokan visszaéltek (orvosoktól kezdve az "betegekig"). Biztos van olyan ország, ahol ez korrektebb, passz

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 10:33:22

@Kövérmadár [swe]: Pláne ha félreérti és úgy értelmezi, hogy az ember ér annyit, nem pedig a munkája...

nosuti 2014.03.17. 10:34:04

@Gyongyi79: Magyarországon melyik kisebbségre célzol? csak mert sokféle van

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 10:35:25

@VHB: Azért a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatánál csak megpróbálták...

2014.03.17. 10:39:32

@Határátkelő: Azért kíváncsi vagyok, ha egy arab, muzulmán, fekete közösségről lett volna szó, nem egy fehérről, akkor megjelentetted volna? Kétlem, ugyanis engem épp azért vágtál ki anno a blogról, mert egy muszlim viselkedésmintáról, a mai poszttól sokkal enyhébben fogalmaztam meg a nemtetszésemet. Persze, tudom csak a fehérek lehetnek rasszisták és szegregálók, más nem. Így van ez, ebben a túlspilázott PC-ségben.

bpetya75 2014.03.17. 10:41:05

@VHB:

Nem is kell hozzá műszer. Ha vannak munkahelyek, és van a munkanélküliek munkába állását támogató működő rendszer, akkor elég könnyen kideríthető, hogy ki az, aki "akar, de nem tud", és ki a potyautas.

VHB 2014.03.17. 10:48:56

@bpetya75: Mester! Madár írta, hogy 9 ujjal felmentethetné magát, valamint nyilatkozhatna, hogy sokk érte és képtelen melózni.
Rákötöd a hazugságvizsgálóra? Vallatod? Titkos megfigyelést végzel? És mindezt akár több 10k emberen?
Kissé drága lenne a spórolás. Sajnos el kell fogadni, hogy nincs 100%-os rendszer.

Herr Géza 2014.03.17. 10:49:01

Erröl az "akarna, de nem tud" kontra "tudna, de nem akar" vitáról jut eszembe különösebb tanulság nélkül (?) egy régi sztori:
Középiskolai testnevelés tanárunk osztályzási gyakorlata igen rendbontó volt. Úszás órán például mi - akik egyesületben, részben versenyszerüen búvárúsztunk, így a 33 m-es medencét egy-két levegövétellel akár a víz alatt is semmi perc alatt átúsztuk - nem kaptunk 3-asnál jobb jegyet, mivel "túl flegmán" úsztunk, hiányzott belölünk a "sport iránti alázat". Volt egy osztálytársunk, aki viszont abszolút nem tudott úszni. Na öt meg belökte a mélyvízbe, a szerencsétlen meg fuldokolva kapálózott vissza a medence falához. Ö viszont négyest kapott, mert "mekkora akarás van benne" .... :DDD

Hari Seldon 2 2014.03.17. 10:49:09

@Herr Géza:
"Hűséges rabszolgák" a mordori maffiaállamában vannak.

2014.03.17. 10:49:30

6 orai munkaval nem lehet 35 -60 ezret hazavinni,,esetleg a felso kategorias munkakban,,13 -15 evesen szulnek,igen mint minden mas orszagban itt is megesik csak mas orszagban letezik abortusz addig itt ilyen nincs torveny tiltja, a jobb moduak athordjak gyermeket angliaba abortuszra,,a ir ciganyokrol nem erdemes sok szot ejteni mert ugyanaz mint a magyar cigany itt jobban elnek talan ennyi kulonbseg mas nem nagyon,,,,, ,,a poszt iroja ha jol ertelmeztem csak szotykos ugynoksegi munkat csinal mert alkalmatlan elhelyezkedni egy komolyabb allasra vagy nincs meg hozza a tudasa,,ezt a sertetseget veltem felfedezi irasaban ,termeszetesen nem semmi baj azon emberekkel akik igy elnek es dolgoznak csak hat vannak szar ugynoksegek ugy latszik emberunk beszorult oda,,,,

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 10:50:32

@adg [AU]:

Latin-Amerikában ez az argentínekkel kapcsolatban hangzik el.

A vicc:

Az ENSZ kérdőíveket küld ki a világ különböző részeibe a következő kérdéssel: “Legyen szíves, mondja el véleményét őszintén azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet az élelmiszerhiánnyal az Ön országában és a világ többi részén!”.

Sajnos az akció kudarcot szenved, sehonnan sem jönnek vissza kitöltött kérdőívek:

- az Európai Unióban nem tudják értelmezni mit jelenthet a “hiány” szó,

- Afrikában nem értik az “élelmiszer” szót,

- az USÁ-ban a “világ többi részen” kifejezést nem érti senki,

- Kubában mindenki tanácstalan mit jelenthet az, hogy “mondja el véleményét”,

- Argentínában meg nem értik az "őszintén" szót.

tanato 2014.03.17. 10:51:36

@nosuti: Álrokkantakkal kiválóan el vagyunk látva.pedig egyszerű volna az ellenőrzés de az senkinek nem érdeke.Csak annyit kéne tenni hogy megnézni az illetőt néhány hónappal a bizottsági döntés után/ahová esetleg többen támogatták be,annyira rosszul volt./Nagyon sok esetben az illető napi 10 órában nehéz fizikai munkát végez feketén vagy a földeken vagy házépítésnél vagy szerelőműhelyekben stb.De mondom ez nem érdeke senkinek,legfőképp az államnak nem ,mert ha kiderülne a turpisság csak a munkanélküliségi ráta nőne tőle.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 10:52:16

@Pink Petsch:

Ez jó kérdés valóban.

Én "fordított zsidózásnak" hívom ezt a jelenséget Mo-n, mert a magyar viszonyok között ez a találó szó rá.

nosuti 2014.03.17. 10:53:59

@tanato: pont ezt akartam írni korábban, hogy a nagy ellenőrzés eredménye az lett, hogy többen lettek munkanélküliek, akik addig "rokkantak" voltak. Most meg mehetnek közmunkára

Mrs. Clayton 2014.03.17. 10:54:27

Eddy egyszerűen csalódott, nem ezt várta, amikor xéve Írországba ment
azt hitte 5 év alatt lesz egy kényelmes munkahelye, rendes fizetéssel, azonban még mindig minimálbér felett 1-2 fonttal keres és nincs permanent szerződése a mai napig
szar környéken bérel egy szar szobát/lakást
kb 3-4 éve eldöntötte, hogy az íreknél ennél többre sose jut, s így annyit spórol amennyit lehet, de azért 3 havonta hazarepül, hogy feltöltődjön
gondolom már kinézték vagy meg is vettek valamelyik magyar zsákfaluban egy kis parasztházat, ahova mondjuk őszre szépen haza is költöznek

Hari Seldon 2 2014.03.17. 10:55:11

@Kövérmadár [swe]:
Azért akinek öt gyereke van, hiába kap annyi segélyt, attól még öt gyerekkel nem fog előre jutni az életben. Azért az már rohadt sok, ahhoz, hogy meg tudja szervezni az életét. Ki hogy dolgozzon, mikor kell babysitter, mikor áll munkába mindkét szülő. (egy év, kettő, több?) Addig a család napi ügyeit hogy intézi? Szóval akinek öt van már annak azért a pénz kell(hetne) mondjuk segítő személyre is a gyerekek körül.
(Mondom én, három gyerekkel. Szerintem már ez is éppen határeset)

Latcho Rom 2014.03.17. 10:55:14

@Határátkelő: miért pont ma tetted be ezt az undormányt? nem értelek...

La Pantera 2014.03.17. 10:55:53

@tanato: igen, és milyen felháborodás volt, amikor az Orbán-kormány felvetette, hogy újra fogják bírálni a rokkantsági segélyeket. Nem tudom, ez megvalósult-e és milyen eredménnyel.

Taxomükke (UK) 2014.03.17. 10:56:13

@Mirjam2: Ez komoly, 30 évig kell Angliában dolgozni, hogy nyugdíjt kapjak? Basszus, 47 vagyok, másfél éve dolgozom itt... akkor ideje most azonnal abbahagyni? Komolyan, nem hallottam még erről, most kicsit ideges lettem.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 10:56:33

@tanato:

Mo. EU-rekorder a rokkantságot illetően. Erre két magyarázat lehet:
- a Kárpát-medencében olyan káros viszonyok vannak, melyek miatt átlag 10-szer annyi ember rokkan meg, mint másutt,
- tömeges csalás van.

Mindenki tudja, hogy utóbbi az igaz. De senki sem merte eddig a kérdést feszegetni, mert az ellenzék azonnal támadna. Most a Fidesz ehhez hozzányúlt (jól tette), persze az ellenzék azonnal támadott, de mivel az ellenzék harmatgyenge, mindegy. Így most esély van rá, hogy a téma elfelejtődik 2018-ig, a következő kampányig.

bpetya75 2014.03.17. 10:56:44

@VHB:

Kifranc várja egy emberek által üzemeltetett rendszertől, hogy 100%-os legyen? ;-P

De azért nem mindegy, hogy mennyire tudja, akarja közelíteni a 100-at. Ott van Zöldi kommentje. Elvállalta az ír a melót, aztán fél nap után dobbantott. Nem jó az a rendszer, ami a láblógatást akár csak közel olyan szinten dotálja, mint a betanított munkát. Persze felőlem lehet ilyen az íreknél, nem hat meg különösebben, csak nálunk ne ez lenne...

Hari Seldon 2 2014.03.17. 10:57:21

@Jess G:
Szerintem is, ráadásul Eddinél is bejött ehhez még a "pénzügyi körök" legenda...
Igen mélyen lehet most.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 11:00:23

@stef55:

Az íreknél ez más. Az ír identitásnak - ellentétben a magyarral - NEM része az ír nyelv ismerete, így nem gond, ha valaki, akinek az ősei a XVI. században mentek el Írországból ma írnek vallja magát. Míg egy magyarul nem tudót körberöhögnek, ha magát magyarnak mondja. Így tényleg hatalmas az ír diaszpóra. Csak az USÁ-ban 40 millió ember vallja magát írnek.

nosuti 2014.03.17. 11:01:11

@La Pantera: hát a rokkantsági igazolványokat még nem sikerült felülbírálni. Pesten nézd meg a parkoló autókat, minden harmadik szélvédője alatt ott figyel a parkolási engedély. Rengeteg Liptai Klaudia féle ember él vissza ezzel. Az akinek meg jár, az sokszor magyarázkodhat és bizonygathatja, hogy ő jogosult.
Ez a kormány valóban újra megvizsgálta a segélyeseket, és sokaktól megvonta. Nem hiszem, hogy ők kerestek vagy találtak aztán munkát, így aztán most másfajta segélyt kapnak tuti.

Tucanus 2014.03.17. 11:02:10

@maxval a gondolkodó birca: azt a mindenit, kiráz a hideg ezektől

GyongyiL 2014.03.17. 11:03:36

@nosuti: Direkt nem említettem, szerintem minden kisebbségben vannak olyanok, akiknek a hozzáállásával van a gond, némelyikben több, némelyikben kevesebb. Olyanokra értem akik a posztoló által említett stílusban élnek, pl. gyermekvállalás a pénz miatt. Hangsúlyozom, erre példa minden nációban van, a kisebbséget itt inkább nem konkrét népcsoportra értettem, hanem gondolkodásmódra.

Hari Seldon 2 2014.03.17. 11:05:35

@shakti_rom:
Ő jelentkezett Írországból.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 11:05:41

@Tucanus:

Igen, a nácik ebben nagyon jók voltak, sokkal jobbak a komcsiknál. A komcsi plakátok többnyire dögunalmasak, így hatástalanok.

De pl. a zenében meg fordítva van ez. A komcsik mindig igényes zenéket csináltak propagandadalokhoz, a náciknál meg ment a monoton katonai menetelésdallam.

andaluzkutya 2014.03.17. 11:07:09

Érdekes lenne tudni, hogy a szerző mit dolgozik odakint, vagy hogy merrefelé lakik, hogy ilyen élményei születtek. Nem vonom kétségbe, hogy főleg ilyen íreket lát, de én több embert ismerek, akik ott élnek és viszonylag nagy igényeik ellenére nagyon jól érzik ott magukat.
Bennem is joggal vetődhetett volna fel, hogy a norvégok nagyrésze szenvedélybeteg, segélyen élő, ápolatlan egyén, mivel munkámból kifolyólag az itt élő velem kapcsolatba kerülő emberek 90%-a ilyen. Na persze ha elhagyom a munkahelyem és szétnézek másféle, akkor egészen mást látok...
A véleményem értelmezésénél vegyétek figyelembe, hogy én a nyugat láncon tartott rabszolgája vagyok, ezt is a főnököm írta, akit meg a háttérhatalmak kényszerítettek erre :)

Tucanus 2014.03.17. 11:07:58

Vannak azért jó szovjet plakátok, a Lemilen a háborús plakátjaik egyszerűen csodálatosak. MEg ugye csak a kelet-európai kommer művészek voltak ilyen csontosak. Spanyolországban vagy Latin-Amerikában, ahol megmaradtak a komcsik lázadónak, születtek komoly művek.

bpetya75 2014.03.17. 11:08:10

@adg [AU]:

Komám! Nem tűnt el neked innen egy gyerekekkel kapcsolatos kommented véletlenül? Mintha írtál volna Madárnak valamit az 5 gyerekről, de nem találom. Én vagyok hülye vagy a tükör görbe?

Hari Seldon 2 2014.03.17. 11:08:53

@Taxomükke:
Miért te nem teszel félre magadnak havonta xxxx összeget?
Azt hittem ez nyilvánvaló. Kapsz egy kicsi magyar nyugdíjat, ami itt kint pipafüst, és a többit neked kell hozzáraknod.
Mi például már a gyerekeknek is elkezdtük.
Remélem digger ezt a bejegyzést átugorja...

2014.03.17. 11:09:03

@maxval a gondolkodó birca: Mondjuk, én nem igazán értem a teljes magyar zsidóellenességet, mivel a legtöbb híve életében nem találkozott élő zsidóval. Igaz, én nem abban a kultúrkörben nőttem fel, oszt lehet azért ;). De akkor is, nekem felesleges feszkó-keltésnek tűnik.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 11:09:03

@Taxomükke: tudtommal, akkor is kapsz vmennyit ls a tax credithez hasonlo pension creditet igényelhetsz, de most szólok, h az állami nyugdíj 140 font hetente v 150 szóval messzire nem kell vele menni
egyébként májustól jön az új pension scheme és a kisvállalkozásoknál dolgozók is amennyiben kb 5500 fontnál többet kerestek akkor részt vehetnek az 1+1 rendszerben, magyarul ha te egy fontot befizetsz a munkáltató hozzátesz még egyet
de mindenképp kell valami magánynugdíj befizetés mert különben nyugdíjasként éhen halsz
@Hari Seldon 2: meg van sértődve ez egyértelmű, nekem van rá 100 fontom, hogy rövid úton Mo-ra költöznek

andaluzkutya 2014.03.17. 11:10:10

@bpetya75: "Én vagyok hülye vagy a tükör görbe? "

A kettő nem zárja ki egymást :)

bpetya75 2014.03.17. 11:10:44

@andaluzkutya:

És ki lektorálta az írást? Mert a google translateből nem jön ki ilyen színvonalon!

bpetya75 2014.03.17. 11:11:20

@andaluzkutya:

Fogadjunk, hogy erre már nem a főnököd kényszerített :-P

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:11:42

@Hari Seldon 2: Nagyon szereted Mordornak nevezni Magyarországot. Ez elég visszatetsző számomra, tekintve Mordor céljait és felépítését.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 11:12:00

@Tucanus:

Persze, van minden. De úgy átlagban a nácik ehhez jobbat értettek.

Az átlag komcsi plakáton röhögni lehet, a nácin nemigen.

bpetya75 2014.03.17. 11:12:57

Egyébként ez az Eddie véletlenül nem az az Eddie(77?), aki még a postr-en bukkant fel, de akkoriban még inkább a magyar viszonyokkal szemben volt ennyire kritikus?

Hari Seldon 2 2014.03.17. 11:13:42

@andaluzkutya:
Amennyire tudjuk régről Eddie pizzafutár volt pár éve. Akkori írása is elég sarkos volt, de az jobban tetszett. Itt nagyon levitték a pénzügyi körök. (A többi meg egyéni vélemény.)

bpetya75 2014.03.17. 11:13:43

@zöldeketbeszélek:

Szia Zöldi! Küldtem egy mélt.

andaluzkutya 2014.03.17. 11:13:49

@bpetya75: olyan szinten vagyok megfélelmlítve, hogy bármit lefordítok neki, amit diktál :)
Az utóbbi hozzászólásomat meg a frusztrációm szülte, mivel nekem itt szar, ezért igyekszem belerúgni abba, aki Mo.-n próbál boldogulni :)

2014.03.17. 11:14:04

@maxval a gondolkodó birca: ok ha igy ertelmezuk igazad van de akkor barkinek a csaladfajat ,gyokereit vissza lehet vezetni adamig es evaig,,de igazat adok mert valoban nem kell tudni a geal nyelvet sot nem is tudjak meg itt sem, mitegy 1.5 millio ember beszeli csak irorszagban,,,

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 11:14:57

@nosuti: ez valami genetikába hosszú évek alatt beépült valami lehet. itthon nem bűn az adócsalás, az ügyeskedés, hanem egyenesen feltétele annak, hogy valakire felnézzenek.

Herr Géza 2014.03.17. 11:15:24

@nosuti: "..(orvosoktól kezdve az "betegekig"). " Naná. A korrupcióhoz logikus módon mindig (legalább) két fél kell!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:15:35

@bpetya75: Még nem látom, mert egy másodlagos e-mail címet irányítottam át a fő levelezésemre és egy kicsit mindig késik. A válaszkommenteket is több óra csúszással látom csak.

Hari Seldon 2 2014.03.17. 11:17:04

@zöldeketbeszélek:
Nekem hasonló. Egy Sauron itt is ott is.
Ork hadak - "békemenet" értelmes arcai. Tisztára mint amikor ostromolják a Vasudvardot.
Kommunisták (tök mindegy ki, csak nem szeretjük) - "nem lesz napja az embereknek"

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 11:17:06

@Pink Petsch: pont azért. én állandóan zsidókkal futok össze, bírom is őket:) mondjuk kehet, szerencsém volt és csak jófejekkel találkoztam.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 11:17:09

@Tucanus:

S ez a mai náci plakátokra is igaz.

A jelenlegi - illegitím - ukrán kormányzat egyik pártjának a plakátja: gatesofvienna.net/wp-content/uploads/2013/12/europhileukraine.jpg - német világháborús Waffen SS egyenruhában EU-zászlóval a vitéz megöli a komcsi-ortodox orosz férget, a szöveg ukránul "Dicsőség a német katonának, Európa felszabadítójának!".

Tucanus 2014.03.17. 11:18:09

@zöldeketbeszélek: Szerintem inkább Orthanc, mert az ősgonoszság (Mordor) helyett mi inkább az elfertőződött jó szándék helyének tűnünk, ahol titokban orkokat tenyésztenek, hogy megtámadjuk a szövetségeseinket :D

@maxval a gondolkodó birca: igazad van

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:18:23

@bpetya75: De az az érdekes, hogy nem azért dobbantottak, mert nem akartak dolgozni. Egyszerűen nem bírták tartani a tempót, meg sem közelítették a normát és kifáradtak már 4-5 óra munkától. Ráadaásul lövésük sem volt arról, hogy pld. mibe öltözzenek egy ilyen típusú melóhoz...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 11:18:47

@Taxomükke: "Ez komoly, 30 évig kell Angliában dolgozni, hogy nyugdíjt kapjak? Basszus, 47 vagyok, másfél éve dolgozom itt... akkor ideje most azonnal abbahagyni? Komolyan, nem hallottam még erről, most kicsit ideges lettem."

Sztem az allami nyugdijak Europa minden orszagaban mar most is csak arra eleg hogy epp ne tudj ehen halni. Bar 10-20 ev mulva lehet mar arra sem lesz eleg. A kormanyok belattak (mar ahol...) hogy a feloszto-kirovo rendszer nem mukodikhet tovabb a jelenlegi demografiai trendek mellett, igy buzditjak a lakossagot az ongondoskodasra (szemelyes velemeny: ennek a tajekoztatasnak Mo.-n a teljes mellozese fogja vegleg elkaszalni a magyar gazdasagot jo 15 ev mulva amikor a Ratko korszak nyugdijba megy...)

Szerintem koncentralj egy jo pension scheme-re inkabb (legtobb ceg ugyis tamogatja, kerdezd a munkaltatot), abbol kicsit tobb penzt lehet osszekaparni mint amennyit az allami nyugdij tud majd biztositani. ;)

Hari Seldon 2 2014.03.17. 11:19:57

@maxval a gondolkodó birca:
Ez komoly? Mekkora támogatottsága van ennek a pártnak?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:21:35

@Hari Seldon 2: És persze világuralomra törünk, igaz? Azzal a 2 sérves Grippennel, vagy micsudával. Egyébiránt meg Mordorban csupa elfajzott szörnyeteg, vérgőzös korcs élt, megtisztelő, hogy Mo lakóit ebbe a kategóriába sorolod.

2014.03.17. 11:21:35

@maxval a gondolkodó birca: A lenyeg, a kelta tigris lufi jo nagyott pukkant, nem is fog visszajonni egyhamar.
Mostani munkanelkuliseg 11.9%, tartos munkanelkuliseg 7% felett, fiatalkoru munkanelkuliseg 26% korul van.
Irorszag Europaban a masodik legkevesebbet (!) kolti oktatasra, Szlovakia az elso, aki a legkevesebbet kolti oktatasra a bevetelhez kepest.
A kelta tigris 10 eves idoszaka alatt az edukalatlan reteget lehetett az epitkezeseken foglalkoztatni. Most nincs mivel foglalkoztatni oket es mivel az orszagnak nincs semmilyen strategiaja, atkepzes vagy valamire valo oktataspolitika, igy nem varhato semmi + arra, hogy a mostani 35 eves korosztalyt ujra munkahoz juttassak.

Semmi asvanyanyaga gyakorlatilag nincs.
Meg van service sector, de igyanazt iagazabo, Kelet-Europaban/Indiaban/Philippeans sokkal olcsobban megkapod, egy max 10 even belul le fog ulni az ir service sector is, mert nem versenykepes.

Latcho Rom 2014.03.17. 11:21:54

@zöldeketbeszélek: Igaza van, s nem az orszagot nevezi annak hanem a rezsimet...
nagy difi

Janneke nl 2014.03.17. 11:22:35

Még nem kommenteltem soha, de ez a poszt most nagyon inspirál... Csak úgy süt belőle a rosszindulat. Ez a "minden ír ilyen meg olyan" amúgy is kivágta a biztosítékot, nagyon egyszerű így elintézni egy egész csoportot, országot, legalább nem kell bajlódni a mélyebb megismerésével. Eddie, neked milyen érzés, mikor a kelet-európai bevándorlókról mint egységes csoportról alkot valaki negatív véleményt? Nem éreznék igazságtalannak, nem kérnéd ki a magad nevében?

2014.03.17. 11:22:35

@andaluzkutya: Hm, gondolom, egy fél fokkal fentebb lehet az általa "jól tartott kutyák"ként aposztrofált réteg felett. Azért csak fél fokkal, mert azért a posztja alapján napi kapcsolatban van velük, de annyira nincs magasan a társadalmi létrán, hogy teljes egészében lesz.rja őket.

Latcho Rom 2014.03.17. 11:22:35

@zöldeketbeszélek: Unokám félig ir, rajtam zold triko..mit mondjak erre?
csak ennyit :-)

www.youtube.com/watch?v=CXY1HIdsmf8

2014.03.17. 11:22:35

@Jess G: Haza? Nem, ez a fajta nem költözik haza, mert az a teljes vereség beismerése lenne a szemében. Legfeljebb majd, ha nyugdíjas lesz, és akkor neki lesz a legnagyobb pofája a 100 km-s körzetben.
Szóval, tartom a 100 fontot! ;).

2014.03.17. 11:22:51

@Babette_: Képzelt ellenség, azt mondod? Hát ja, ha ugyanilyen intenzitással és nagy hangon utálja a cigány kisebbséget, amellyel lehet is némi tapasztalata, akkor még egy halefba is beleszaladhat akár ;). Gyávaságnak szokta hívni az ilyet a népnyelv.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 11:22:59

Ez még:
02varvara.files.wordpress.com/2014/03/00-ukrainian-racist-poster-28-02-14.jpg - ukrán kormányközeli plakát. A szöveg ukránul: "Ruszkik - nem csak leittasodva degradálódnak, hanem már sötétednek is".

* szó szerint "muszkák", de magyarul ez ma már nem eléggé negatív

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:25:59

@shakti_rom: A poszt egy bizonyos nézőpontból íródott, se magadra, se unokádra ne vedd. Egyébként az egyik kedvenc lazítós íróm is ír egy ír hölgy ;). Na, igen érdekes képet fest ő is az írekről, minden bántó szándék nélkül.

Hari Seldon 2 2014.03.17. 11:26:18

@zöldeketbeszélek:
Csak azután miután Sauron megszállta.
De azért mert Mordort ellepték az Okrok, még nem feltétlenül kell, hogy csak ők legyenek ott, illetve még Sauron előtt nem voltak többségben, és ki tudja utána milyen lesz az a vidék. A torony leomlik, megszűnik az Orkokat irányító szem hatalma is.

2014.03.17. 11:27:43

@Taxomükke: a30 evbe beleszamitjak azokat az orszagokat, amelyekkel megegyezes van, pl Magyarorszag. Tehat az otthoni eveidet beszamoljak a 30-ba. Ahogy Jess mondta a UK nyugdijjal nem fogsz sokra menni, marmint a state pension-nel, valami het £114.

2014.03.17. 11:28:51

@Hari Seldon 2: "Mi például már a gyerekeknek is elkezdtük."
Szinten. Van "college fund" is.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 11:29:23

@Hari Seldon 2:

Óriási. Gyakorlatilag az ő embereik voltak kint Kijevben a téren, s a fegyveresek meg mind tőlük voltak. A jelenlegi puccsista kijevi kormányban 4 miniszterük van, az egyik a hadügyet vezeti, a másik meg a miniszterelnök helyettese!

Meg is kérdezte a múlt héten a berlini parlamentben Gregor Gysi (zsidó képviselő, a posztkomcsi pártból) Merkelt, hogy komolyan gondolja-e, hogy Németországnak ilyen alakokat kellene támogatnia. Merkel erre zavartan lehajtotta a fejét.

bpetya75 2014.03.17. 11:29:42

@zöldeketbeszélek:

Ebben az a fura, hogy Öcskös is hasonlót mesélt Walesről, ahol fél évig volt egy farmon. Pedig ő aztán nem egy komoly fizikumú srác, inkább csak szívós.

Egyébként arra akartam utalni, hogy ha muszáj lett volna megtartani a melót, hogy jusson kenyér az asztalra, akkor csak össze tudták volna kapni magukat. Az ember sokkal többet kibír, mint saját maga sejtené. Egyik kedvenc Jack London sztorim, amikor a fiatal újságíró srácot meggyőzi a nagybátyja, hogy menjen el aranyásónak Alaszkába. Majd beledöglik az elején, de nem fordulhatott vissza, így inkább kibírta. Én is megéltem már ezt az erdőn. Mondjuk inkább közelítek kézzel 60-80 kilós akác méterfát, mint hogy kapáljak vagy gyomláljak ;-)

Hari Seldon 2 2014.03.17. 11:30:05

@Tucanus:
Tényleg, lehet, hogy "Sarumán és társasága" pontosabb.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:33:24

@Hari Seldon 2: Látom, egy hardcore rajongóval akasztottam össze a bajuszomat :)))! A torony nem fog ledőlni.

bpetya75 2014.03.17. 11:33:45

@andaluzkutya:

Na majd mindjárt megsajnállak! Egyébként meg csak óvatosan a rugdosással. Elég mozgékony gyerek vagyok. Elugrok, azt keresheted a lábad a virtuális végtelenben.

@Herr Géza:

Háááát ;-)

@zöldeketbeszélek:

Oké.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 11:33:48

@stef55:

1,5 millió beszéli? Nem inkább 150 ezer?

M. Péter 2014.03.17. 11:34:20

@maxval a gondolkodó birca: Valamikor jó régen, talán a 90-es években olvastam, hogy Hollandiában volt a legnagyobb a rokkantnyugdíjasok aránya, a lakosság 10%-a, mert a kormány így kozmetikázta a munkanélküliségi statisztikákat. Nem tudom, hogy azóta javult-e a helyzet. Érdekes módon, a hollandokról nem szoktak írni hogy mennyire lusták és nem akarnak dolgozni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:37:20

@bpetya75: Amíg meg nem próbáltam, én sem tudtam, hogy ez milyen kemény meló. Olyan hátfájdalmaim voltak egy hónapon keresztül, hogy aludni nem tudtam tőle. Igaz, ha nem dolgoztatnak egy hónapig heti hét napon keresztül, lett volna mód regenerálódni. Én nem hibáztatom, aki ezt nem bírja ki.

bpetya75 2014.03.17. 11:37:48

@Herr Géza:

Azt hiszem, ezt a hátot egy kicsit jobban kifejtem ;-)

Szóval, tényleg mintha nagyon mélyre zuhant volna a srác. Újabb bizonyítéka annak, hogy az ember viszi magával a poklát vagy a mennyországát....

Latcho Rom 2014.03.17. 11:38:10

@zöldeketbeszélek:

Menjen haza a poszter ha nem tetszenek neki a shifty irek - ennyi az egesz. Vagy menjen mashova ahol jobban fogjak szeretni a vendegmunkasokat..Neverland?

2014.03.17. 11:38:10

@charlieharper: Épp ezt akartam írni, hogy az EU-tagországok esetében beleszámítják a nyugdíjra jogosultság esetében a tagországokban ledolgozott időt is. Persze, nemcsak a szociális hálóra kell alapozni, ha biztosra akar menni az ember, jó, ha van egyéni megtakarítása, befektetése is.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 11:38:10

@Pink Petsch: ok, nekem van pár ilyen ismerősöm, ők jellemzően a sikertelenségüket Anglia egyre erősebb elutasításával kompenzálták, sztük azért buktak meg kresz vizsgán mert magyarok, a hivatalos papírjukat a hivatal direkt vesztette el, és direkt nem segített megoldani ügyeket, sőt direkt szivatták, becsapták, félretájékoztatták stb
és ez nem az ő kudarcuk, mármint h haza mennek, hanem Angliáé, mert ez egy köcsög ország
én meg mindennek az ellenkezőjét tapasztalom
de azért látom, hogy mi a gáz, meg azt is amikor angolok dolgoznak minimálbérért és kuncsorogank az órákért

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:38:20

@Babette_: Mostanában állandóan az eszembe jutsz, mert a Spektrumon megy a Jimmy és a nagy verseny...volt kecskés rész is :).

M. Péter 2014.03.17. 11:39:08

@maxval a gondolkodó birca: Valamilyen szinten, nem feltétlenül anyanyelvként.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.17. 11:39:35

@Kövérmadár [swe]: És akkor az, aki ezeket a munkákat eddig végezte, szintén munkanélküli lesz, hiszen Sven megcsinálta helyette...és így tovább.

2014.03.17. 11:40:46

@M. Péter: mit szolsz a mai FT cikkhez Belgiumrol, hogy ki akarjak paterolni a mar 6 honapja segelyen elo EU migransokat?

Free flow of labour stemmed as Belgium cracks down on migrants

Three years ago, 28-year-old Fatima Donaire thought she was living the European dream. Born and raised in the Andalucían town of Jaén, Ms Donaire took advantage of the EU’s promise of a borderless European labour market in 2011 to leave crisis-stricken Spain and move to Liège in Belgium, where she got her first break as an intern in a graphic-design company.

But not only did she fail to get a job after her internship ended, after six months scraping by on temporary jobs and unemployment benefits, she received an even bigger shock: a letter from the Belgian government notifying her that she had 30 days to leave the country voluntarily or risk “being returned”.

“Being a European, I could not understand how they could make me leave like this,” said Ms Donaire, who with the help of a pro bono lawyer and a contract as a teaching assistant was eventually allowed to stay. “I felt devastated, destroyed.”

On a continent still struggling to recover from a four-year-old economic crisis and with anti-immigrant populist parties on the rise from Britain to Greece, the free flow of workers within the bloc’s common market has come under unprecedented attack.

Even mainstream leaders such as David Cameron, UK prime minister, and Angela Merkel, the German chancellor, have called for a rethink of how workers from other EU countries access their national welfare systems.

Belgium has not only talked about a rethink – it has acted. Last year, the government sent 2,712 letters to out-of-work EU immigrants, including Ms Donaire, informing them they had no right to stay because they had become an “unreasonable burden” on the country’s generous welfare system.

Workers from Romania, Bulgaria, Italy and Spain were the most common recipients, according to interior ministry statistics. Although Belgium has been sending such letters to small numbers of EU migrants since 2008, authorities ramped up their efforts last year, with letters reaching an all-time high.

“The free movement of citizens of the EU is not an absolute right,” said Dominique Ernould, a spokeswoman for Belgium’s immigration office. “These citizens have the right to move freely within the EU, but they also have responsibilities.”
De Block is really playing on the populist side of politics and using immigration issues to win support for herself and the Liberal party
- Marc Swyngedouw, professor of politics, University of Leuven
Even in a country that has traditionally welcomed foreign workers – today, more than 10 per cent of Belgian residents are foreign nationals and Elio Di Rupo, Belgium’s Socialist prime minister, is the son of Italian immigrants who arrived to work in Wallonia’s coal mines in the 1940s – the initiative has proved popular.

“Since the early 1990s, immigration and integration have been major issues in Belgian politics,” said Marc Swyngedouw, a professor of politics at the University of Leuven. “They are trying to restrict the rules on freedom of movement in the EU as much as possible and they are making a lot of noise to show they are doing something about it.”
Indeed, the letter-writing programme has been so politically successful that is has begun to attract notice outside Belgium. Els Cleemput, a spokesperson for Maggie De Block, Belgium’s immigration minister, said her office had begun fielding calls from other European governments.
“There are several other EU countries that are very interested in learning from what we have been doing,” said Ms Cleemput.
With its bustling port in Antwerp, a once-booming mining industry and its history of rapid industrialisation, Belgium has long attracted workers from all over Europe. And, like other countries in Europe’s “core”, until recently anti-immigration sentiment was the exclusive province of the political fringe.
A decade ago, the far-right Vlaams Belang, a Flemish nationalist party with a virulent anti-immigrant streak, broke into double digits in national elections, winning 18 seats in the federal parliament.
But more recently, such anti-immigrant sentiment has moved into the mainstream, particularly in Flanders, the country’s prosperous northern half. A poll taken in November by the Flemish regional government found 47 per cent of respondents believed foreigners come to Belgium to exploit its welfare system.
The largest party in the Belgian parliament, the more moderate separatist New Flemish Alliance, has made getting unemployed immigrants off benefits and speaking Dutch a key policy platform.
Even Flanders’ traditional mainstream parties have jumped on the bandwagon: Ms De Block is a Flemish Liberal, the party of such notables as Guy Verhofstadt, the European Liberals’ candidate for European Commission president, and Karel De Gucht, the EU trade commissioner.

5000 a karater limit!! Csak eddig tudom masolni

adg 2014.03.17. 11:41:07

@bpetya75: Nem irtam semmit errol. Meg nekem csak 4 van, mit tudok en nyilatkozni 5-rol. Azonkivul szerintem nem fogjuk madarral meggyozni egymast, igy kar a gozert. Engem nem zavar, ha valaki mast gondol, az zavar, ha en nem gondolhatok maskent valamit. :)

bpetya75 2014.03.17. 11:42:14

@zöldeketbeszélek:

Azért az más, amikor néhány hét után bedobja az ember a törölközőt. Nekem is jó kis tanulság ez az erdei meló. Örülök neki, hogy van, lesz belőle egy kis plusz pénz, ráadásul kipróbáltuk magunkat és jól tudunk csapatban dolgozni, de azért hálás vagyok a Jóistennek, hogy nem ebből kell megélnem, és maximális a respektem Quercus kolléga irányába, hogy 50+-osan még nyomja (biztos jobban felgépesítve, mint mi, de úgy is piszok kemény meló ez)

nosuti 2014.03.17. 11:43:17

@Herr Géza: vannak ott még hivatali dolgozók is :)
itt minimum 3 résztvevős

bpetya75 2014.03.17. 11:46:05

@adg [AU]:

Dokinak van igaza. Összekevertelek Seldonnal...

@Hari Seldon 2:

Mindenki magából indul ki! Nemrég döbbentem rá, hogy ez a gyerekkorunkban szajkózott mondat mennyire igaz. Te törődsz a gyerekeiddel, jó életet próbálsz nekik biztosítani. Van egy olyan embertípus, amelyik nem törődik ilyesmivel. Ezek a megélhetési gyerekgyártók. Azt a pénzt, amit a kölkök után kapnak, jobbára magukra költik. Ebben teljesen egyetértek Madárral.

Herr Géza 2014.03.17. 11:46:25

@charlieharper: "...5000 a karater limit!! Csak eddig tudom masolni"
Kuncogok itt magamban.... Neked még nem mesélték, hogy elég a linket idemásolni ? :DDDDDDDDDDD

2014.03.17. 11:47:36

@Herr Géza: az FT elofizeteses, nem ingyenes hirportal. Tobben panaszkodtak, hkgy nem latjak, mert csak a comet engedi az FT, ha nem fizetsz.

Herr Géza 2014.03.17. 11:48:49

@nosuti: Egyetértünk. Ezért szúrtam be utólag a "legalább"-ot...:DD

nosuti 2014.03.17. 11:50:52

@Pink Petsch: örülök, hogy visszajöttél :)
nem is tudom, akkor még volt e alkalmam megkérdezni, hogy milyen volt Párizs...jó volt?

2014.03.17. 11:51:49

@shakti_rom: Az a Moszkva tér, oder? ;)

Mrs. Clayton 2014.03.17. 11:51:49

@Pink Petsch: sőt azt hiszem úgy van, mint a családi pótléknál, ha Angliában több a nyugdíj mint a magyar akkor azt megkapod, ha kevesebb mint a magyar akkor választhatod, h kapod az angliai összeget+a magyar kiegészítést
de javítsatok ki ha rosszul tudom

Mrs. Clayton 2014.03.17. 11:51:50

@charlieharper: rákerestem, még annyi se 110.15 de ha házas vagy meg egyéb kritériumnak megfelelsz+66. Azért 2 embernek 176 font hetente durva, de azt hiszem még e mellé is lehet valami pension creditet igényelni, szóval nem totál reménytelen, de nem is rózsás.
de pl nekem van egy bácsika, aki nem hazudok 82 évesen takarít, mert annyira kevés a pénzük, az illető természetesen angol

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 11:56:31

@charlieharper: Csak erdekessegkeppen mert felmerult most a tanulmanyaim soran.

A ti szferatokban felsobb szinteken letezik olyan rendszer hogy managerek nem kapnak havi fix fizut, hanem reszvenycsomagot kapnak es kvazi shareholderkent kuzdenek a cegert, csak belulrol? Mert a fizetesuk az maga az osztalek. Szoval ilyen van nalatok felsobb szinteken (hanem szigoruan titkos az informacio :) )?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.17. 11:56:32

@Jess G: Van még ingyen gyógyszer, buszbérlet, winter fuel allowance. meg még pár kedvezmény itt-ott, de úgy se sok.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.17. 12:02:24

@charlieharper: Az nyilvánvaló, hogy csinálni kell valamit, a baj csak az, hogy senkit nem érdekel, mi az, ami működne. A közbeszédet kizárólag az überliberális narratíva és a rasszizmusukat a racionalitás cukormázába csomagoló populisták uralják.

Ez jól lemérhető Angliában pl. a bolgár-román határnyitás körüli hisztivel: az egyik oldalról jött a huszonhárommilliórománozás, a másik oldalon meg azon röhögtek, hogy a rettegve várt január elsején 1, azaz egy darab román érkezett munkavállalási céllal.

Az egyik farkast kiált, a másik meg tagadja, hogy a probléma egyáltalán létezik.

Határátkelő 2014.03.17. 12:04:32

Kedves Mindenki!

Pár órával és rengeteg - sok esetben jogos - kritikával később hadd tegyem a poszthoz a következőket: nem állt szándékomban a poszt közreadásával senkit megbántani, ha ez történt volna, akkor ezért elnézést kérek. A szerző, Eddie sok esetben erősen fogalmaz, a nézőpontja nyilván csak egy szeletét mutatja meg Írországnak, a leírtak nem vonatkozhatnak több millió írre, ez szerintem nem is volt szándék. Az időzítés viszont valóban nem volt szerencsés részemről.

Határátkelő

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 12:05:04

@shakti_rom: Ez nem mindig ilyen egyszerű. Most a posztolótól elvonatkoztatva, simán lehet, hogy itthon mindenét pénzzé téve indul el az egyszeri szegény legény/leány 'szerencsét próbálni'. Van, amikor ki kell kalkulálni, mikor léphetsz ki egy nemszeretem helyzetből a lehető legkisebb veszteséggel, de inkább nyereséggel.

2014.03.17. 12:12:33

@Jess G: Hm, hát ezért izgalmas a fogadás ;) Mert igaz, ez a fajta is létező, de ez jellemzően 2-3 éven belül feladja, és hazahúz. Ha nem korábban. Én arra tippelek, hogy a posztoló, mivel (már?) nem a "jól tartott kutya" kategória, nem fog hazacuccolni. Talán az írektől sem el, mert a saját értékrendje szerint már elért valamit ott. Nem fogja elölről kezdeni a "csicska-létet", szerintem, egy másik országban. Bár, ez azért még fordulhat elő. Viszont haza, azt nem, mert lejjebb kellene adnia. Legfeljebb nyugdíjas korában, mivel ott sosem lehet megmondóember vagy véleményformáló, viszont otthon nagyon is egy olyan mikroközösségben, mint egy falu vagy kisváros. Végre elégtételt vehet a sok évtizedes, általa szívásnak gondolt élete miatt. Otthon ő lesz a világlátott Jani, aki tudja a tutit. Míg, ha most hazacuccol, csak egy szerencsétlen, akinek nem sikerült. Gondolja ő.

2014.03.17. 12:12:33

@nosuti: Húh, de rég volt! De fasza volt :). Igaz, végül a most már ex-em nélkül mentem (Töki megpukkadna, hogy lehettem ilyen hülye, hogy dobok egy jó partit ;). Tényleg, mi van Tökivel?). Az airbnb-en keresztül találtam végül szállást, olcsóbban mint a hotelok, és közel a turista-cuccokhoz. Viszont a franciák többsége tényleg nem tud, vagy nem akar angolul tudni, még a turista-negyedekben sem. Én meg franciául nem tudok ;). Ettől eltekintve tényleg élmény volt.

2014.03.17. 12:12:33

@Jess G: Igen, én is így tudtam. Egyszer utánanéztem, hogy a három féle nyugdíjjogosultság közül, melyikkel járnék majd -ha megérem- jobban.

Latcho Rom 2014.03.17. 12:12:33

@maxval a gondolkodó birca: Kavar a KGB ezerrel. Hallom hogy orosz provokatorok verik a zsidokat ukrajnaban, aztan lehet menni "védeni" az emberi jogokat. Muhaha.

Nem fárassz már max, unalmas ez..

Józsi01 2014.03.17. 12:12:43

NAGYON JÓ EZ AZ ÍRÁS!!!!!!!!!!

nekem is hasonlókat meséltek unokatestvéremék. Csak azzal a különbséggel, hogy ők is élvezik a 2 gyerkőc után a segélyt. Persze azért van annyi különbség, hogy raktárban teljes munkaidőben dolgozik, de tényleg nagyon bőkezű az állam.
Való igaz, hogy túl sok ír kollégája nincs. Egyedül a telehelyvezető ír.

Latcho Rom 2014.03.17. 12:14:05

@zöldeketbeszélek:
Nekem az "ahol én ott a szar" jott le a posztbol, biztos vagyok benne hogy a poszter itt kanadaban is undorkodna...

2014.03.17. 12:14:14

@Határátkelő: Hm, jobb később, mint ... Különben, bár az időzítés valóban nem volt szerencsés, van az ír társadalomnak is egy ilyen rétege, ahogy bármely másnak, amely néven nevezhető szociális hálóval rendelkezik. Igaz, csak ez a réteg lett kiemelve a posztban, de üsse kő!
Viszont, ha már ilyen aktív vagy, reagálhatnál valamilyen módon a kommentelési szekcióhoz, napokkal ezelőtt fűzött két, azaz kettő darab kommentemre is. Nem másért, csak az illem okán.

Határátkelő 2014.03.17. 12:17:27

@Pink Petsch: Ha most kommentelsz, érzékelni fogod a reakciót a kommentjeidre.

2014.03.17. 12:19:31

@shakti_rom: Mna, az nem ártana, már a sunshine, ha már tavasz van, ugye ... ;).
Te, én ezt a Széll Kálmán térezést a büdös életben nem fogom megszokni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 12:19:32

@Püspök utcai gombaszedő:
A parkolo autokat senki sem takaritja.
Keresztezodesnel senki sem all ott vigyazni (nem is nagyon kell, ez is igaz).

Lehetne olyan munkat talalni, amit eddig senki sem csinalt...

De latom, kifogas az boseggel akad, csak dolgozni ne kelljen. De akkor en miert ne csaljam el az adomat?

2014.03.17. 12:20:59

@Határátkelő: Igen, már érzékeltem az előbb. Köszi.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.17. 12:25:16

@Határátkelő: Én egyébként simán azt hittem, hogy a poszt a St. Patrick's Day világméretű kereskedelmi cirkusszá válásáról fog szólni. Merthogy az is megérne egyet, meg a "plastic paddy" jelenségről, hogy ma már mindenki írnek vallja magát, mert az most épp menő.

Témára rávezető bónuszkérdés, mi Szent Patrik színe? (Segítek: ugyanaz, mint az ír címeré.)

Hari Seldon 2 2014.03.17. 12:29:07

@zöldeketbeszélek:
Minden torony ledől egyszer, csak nem tudni mikor.
Nem szerencsés alatta lenni akkor. Amíg áll addig veszélyes. Mi is ezért vagyunk távol tőle. :-)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.17. 12:29:14

@Kövérmadár [swe]: Nem kifogásról van szó, hanem hogy a legtöbb ilyen terv jó esetben gyermekien naív, rossz esetben cinikus, de az biztos, hogy még alapszinten sincs átgondolva.

Ha valaki átgondolná és kiszámolná a várható következményeket, önbecsapás nélkül számolva a költségeket, lehet, hogy találna jobb megoldást. De az is könnyen elképzelhető, hogy egyszerűen ez az ára a jólétnek és a kiadások semmilyen módon nem csökkenthetők anélkül, hogy mindenkinek szarabb lenne.

Nem állítom, hogy tudom, melyik eset forog fenn, mert nem számoltam ki. De abban biztos vagyok, hogy te se és egyetlen politikus se, aki ezzel kampányol.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 12:30:39

@shakti_rom: Lehet, hogy igazad van. Ha jön a poszter, talán többet is megtudunk a motivációjáról, távolabbi terveiről.

2014.03.17. 12:31:02

@zöldeketbeszélek: Ja, meg Corvin-negyed. Mivan?????? ;)

2014.03.17. 12:32:42

@Püspök utcai gombaszedő: A mentás sör viszont nagyon jó, főleg a nyári +30 fokokban ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 12:34:52

@Pink Petsch: Generációs szakadék, nem más :). Anyámék még Felszabnak hívták a Ferenciek terét - bár aránylag gyorsan átálltak az új elnevezésre. Mi Moszkvának mondjuk a Széll Kálmán teret és Ferenc körútnak a Corvin-negyedet. Meglátjuk, a gyerekeink mekkorát mosolyognak majd az őskori elnevezéseinken :)).

rumitom 2014.03.17. 12:35:33

ez a cikk egy biglol. en dublinban egy masik irorszagban elek. a posztban szereplo reteg termszetesen letezik, de korantsem ez a tobbseg, meg csak nem is az atlag. egy igen szuk, ambar novekvo kisebbsegrol van szo.
ez kb olyan mint magyarorszagot a ciganysaggal azonositani… mint ahogyan azt sokan teszik romaniaval kapcsolatban nyugaton.

@Eddie, neked vannak ir barataid?

megyek a parade-ra es megnezem ahogy a sok szocialis segelyen elo bevandorlot lenezo ir ossznepileg berug a turistakkal es a bevandorlokkal

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 12:35:49

@Hari Seldon 2: Lehet, hogy nem látszik, de ikertornyokról beszélünk...

bpetya75 2014.03.17. 12:37:17

@zöldeketbeszélek:

Sok sikert a kereséshez! Ha még valamibe belebotlok, szólok majd.

Latcho Rom 2014.03.17. 12:38:23

@Pink Petsch: Apám, anyám, nagyanyám sose hivta moszkva térnek, mindig Széll Kálmán tér volt, nekunk meg Kalef :-)

-21 volt ma reggel, ne sirj! :-) Johet a tavasz, kész vagyunk rá :-)

Hari Seldon 2 2014.03.17. 12:38:44

@zöldeketbeszélek:
Azok is ledőlnek egyszer.
Emléxem volt az átkosban egy versféle:
"ne vigyorogj Iljics, semmi sem tart örökké,
mi 150 év alatt sem lettünk törökké"

Hari Seldon 2 2014.03.17. 12:41:57

@zöldeketbeszélek:
Meg hát hiába hasonlóak, ha az egyik a Sears Tower, a másik a pécsi magasház.
Egyik alatt sem jó állni, ha dől le.

bpetya75 2014.03.17. 12:42:24

@Pink Petsch:

Drágám! Ha az a nagyszájú vagy, akinek gondollak, akkor Isten hozott! :-D

Ha nem, akkor is, csak akkor semmis a megszólítás ;-)

2014.03.17. 12:43:20

@zöldeketbeszélek: Mondjuk, pont a Ferenc körúttal nem tudom, mi a franc bajuk volt. Persze, tudom, a pénz .... Vagy a Baross utcával, ami a 4-6-oson Harminckettesek tere. Mert azt megértem, hogy miért nem Marx tér már a Nyugati, de ez az erőltetett Eiffel-terezés is inkább megmosolyogtató.
Különben, meg a kölykeinknek meg ugyanolyan ura lesz, mint nekünk a Hitler-tér most ;).

adg 2014.03.17. 12:46:01

@shakti_rom: akkor csak egy picit tobb, mint 50 fokkal volt nalunk melegebb, max 55.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 12:48:11

@Püspök utcai gombaszedő:
Ebben lehet, hogy igazad van. Akkor is aranytalannak tartom azt, hogy a dolgozo reteg van a legkevesbe megbecsulve.
Tolunk vesznek el legeloszor es mi kapunk a legkevesebbet (legutoljara).

Nem ismerem az amerikai rendszert teljesen, de tetszik, hogy azt kapod, amiert fizetsz. Ha valami fontos, akkor kolthetek ra tobbet. Ha valami nem, akkor nem koltok ra.
Porul lehet vele jarni, de talan jobban optimalizalhato is. Nem tudom, nem biztos...

Herr Géza 2014.03.17. 12:48:32

@bpetya75: Aludtál (téli (?) álom) az elmúlt jónéhány napban? A Drágám hamar "lebukott", úgymond azonosíttatott... :DD

bpetya75 2014.03.17. 12:52:25

@Pink Petsch:

Unatkozol mostanában, vagy hiányoztunk, hogy sutba dobtad az elveidet? :-P

@Herr Géza:

Sok volt a meló az elmúlt két hétben ;-)

Latcho Rom 2014.03.17. 12:54:42

@adg [AU]: Ma reggel lattuk azt a nyulat aki az utcankban lakozik, hogy veszeli at a telet..gozom sincs, de ez a kozelgo tavasz jele :-)

Kuldhetsz par fokot, csak bátran :-)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.17. 12:54:51

@Kövérmadár [swe]: Igen, ebben egyetértünk. Én még azt is hozzátenném, hogy nekem az érem másik oldala se tetszik, hogy egyes, valójában nem túl fontos és nem is igazán mérhető munkákért (középvezetősködés, tanácsadás...) sokkal többet fizetnek, mint az olyan (gyakran fizikai) munkáért, ami nélkül igen nagy trutyiban lennénk.

De előfordulhat, hogy ahhoz, hogy egy ország a már beágyazódott szociális rendszerét igazságosabbá és gazdaságosabbá tegye, először pénzt kell befektetni (ami később megtérül), és nem elég csak vágni és vágni.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 12:56:37

@Pink Petsch: reméljük Eddy nyilatkozik ez ügyben és kiderül
én azt javaslom, hogy iratkozzon be egy suliba m1 milyenbe, végezze el és 10x-re fognak nőni az esélyei arra, hogy ne pizzafutár legyen

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.17. 12:56:37

Nem rossz írás, végre egy kis őszinteség és nem csak azt kell olvasni hogy nem löknek fel a buszon meg mindenki mosolyog Nyugat-Európában. Nekem tetszett ez a poszt.

Igazából nálam is aktuális a segélyezés mivel ugye kiraktak a mekiből, bár elvileg visszavesznek később ha jobban leszek. Addig viszont én vidáman forgolódom a szociális hálóban remélem :D félelmetes ~850 eurt osztogatnak a semmire. a tv nézésért és netezésért. és én egy mekiben voltam csak.csak felvetődik a kérdés hogy miért dolgozzak kerek 200 euróval többért? na? megéri? Persze dolgozni nem rossz dolog, ad egy rendszert az életedbe,csak éppen zavaró hogy semmittevéssel is nagyjából ugyanott van az ember.

Herr Géza 2014.03.17. 13:01:20

Juhééé, úgy látom Hinta is beveri a maga szögét a rothadó kapitalizmus koporsójába.... Lehet vágni a centit. :DD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 13:01:29

@Pink Petsch: Igazából ez nem akkora változtatás, mint mondjuk a Ferenciek tere vagy a Nagykörűt, vagy az Oktogon esetében, amelyeket ugye teljesen át-és vissza neveztek. Ez a Harminckettesek tere és a Corvin negyed csak megálló elnevezés. A Harminckettesek tere abszolút érthetetlen, a Corvin negyed meg persze reklám. Nehogy elfelejtsenek az emberek leszállni az új, pezsgő üzleti és szórakoztató központnál :).

Az Eiffel tér meg nem egyenlő a Nyugati térrel, csak egy kis, hangulatos tér a pályaudvar mellett.

urbanista.blog.hu/2010/05/15/ilyen_lett_az_eiffel_ter

bpetya75 2014.03.17. 13:03:05

@Herr Géza:

Abba a posztba épp csak belenéztem. Köszi az infót! :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 13:03:58

@shakti_rom: Itt már virágzik a nácint, jácint, mandula, aranyvessző :). Küldjek én is pár fokot?

Herr Géza 2014.03.17. 13:06:12

@zöldeketbeszélek: Már nem azért, de mi az a "nácint" ?? Esetleg nárcisz ?? :DD

2014.03.17. 13:07:45

@bpetya75: Hát főként te hiányoztál, bíbor rozmaringszálam! Érted meg mindent és bármit! ;)

Evain 2014.03.17. 13:07:57

@charlieharper: Tudod, nekem most eszembe jutott pont a hétvégén a családon belüli lájtos politikai eszmecsere. Eggggész véletlenül szóba került Geert Wilders a szélsőséges bevándorlóellenes nézetei miatt. Ami érthetően azért cinkes téma, mivel én sem holland lennék ugye. A sógornőm 13 éves kiskamasz fia megjegyezte, hogy ő rá fog szavazni, erre a férjem érdeklődve kérdezte, hogy miért? Válaszolni nem tudott rá persze. :)

Később megjegyeztem a férjemnek, hogy ha egyszer is eldurvulna a téma, halkan meg fogom kérdezni, hogy én amióta itt élek, cirka 85 ezer eurót fizettem be csak adó formájában. Menjünk csak végig a jelenlévőkön, és nézzük meg, hogy ki mennyit? (tudni kell, a férjem tágabb családi körében nem dolgoznak a nők. Egyik sem).

Well well well. :)

2014.03.17. 13:09:32

@VHB: @tanato:
Kanada, ezen belul is Alberta tortenelmenek egy sotet fejezete 1972-ben ert veget, akkor szunt meg a sterilizacios program. Ennek kereteben a tarsadalom szamara kevesbe hasznos szemelyeket - alkoholistakat, szellemi fogyatekosokat, prostikat, stb - sterilizaltak. Szamszerint kozel 3 ezret.
en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_sterilization_in_Canada
en.wikipedia.org/wiki/Alberta_Eugenics_Board
en.wikipedia.org/wiki/Sexual_Sterilization_Act_of_Alberta
Sajnos nincs idom, varnak a gyapotfoldek:(

2014.03.17. 13:11:31

@Jess G: Hm, de azért a 100 font áll még? ;)
Én nem javaslok, már nem nagyon. Nem igazán fogadják meg,mert jobban tudják. Szerintük. Akkor meg?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 13:12:44

@Evain: Vigyázz, nehogy az legyen a válasz, hogy dolgoznának ők, de te elveszed előlük a munkát :)!

2014.03.17. 13:14:34

@zöldeketbeszélek: Hát, csak amikor hirtelen átnevezték a Baross utcát, én meg jó régen voltam otthon azt megelőzően, hirtelen majdnem elfelejtettem ott leszállni. Szerencsére megláttam a templomot ;).
Ja, tudom, hogy az Eiffel-tér nem egyenlő a Nyugatival, de nekem átkozottul nem hangzik természetesnek. Kötni sem lehet az elnevezéshez a teret.

Hari Seldon 2 2014.03.17. 13:15:31

@Evain:
Lehet, hogy én érzem rosszul, de nem-e ott is inkább az "Európán kívüli" (értsd: döntően muzulmán) bevándorlók ellen beszél a Geert Wilders? (Itt Franciaországban legalábbis leginkább ez a jellemző, ezért kérdezem.)

2014.03.17. 13:16:17

@33621: Köszi :) A Poianan is de rég voltam! :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 13:16:56

@házelőtthinta:
2.200 eur a nettom.
Ha munkanelkuli leszek, akkor csak 1.600 (de ehhez fizetek kiegeszito biztositast).
Inkabb dolgozom es kapjak 600-zal tobbet...

Latcho Rom 2014.03.17. 13:18:58

@zöldeketbeszélek: Gyuhet, meg kepek is a viragokrol :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 13:20:42

@Püspök utcai gombaszedő:
A cegnel, ahol dolgozom a munkasok keresnek 25 es 28e brutto kozott. Az irodai dolgozok, akik nem igazgato 30-32e korul. A vezetoseg 35e korul.
Az ugyvezeto ca 40%-kal kap tobbet, felelossege ennel sokkal tobb van. Nekem ugyanis semennyi sincs :)

Sok helyen aranytalan a rendszer, kivaltkepp a Karpat-medenceben.

Latcho Rom 2014.03.17. 13:20:43

@bpetya75: Uzeneteket sose nezel? :-)

andaluzkutya 2014.03.17. 13:21:01

@Kövérmadár [swe]: rosszul emlékszem, hogy nem annyira régen (kb. egy év) még a skandináv-modell (magas adók, cserébe vastag szociális háló, ami a vonatkozik azokra is, akik betegség miatt kiesnek a munkából) mellett kardoskodtál?

2014.03.17. 13:21:20

@shakti_rom:
-21C ????? Nem unjatok meg? Itt most csak 0 fok van, szinte nyarias az ido:) De - 10C nem lesz, at least 2 hetig:)
www.theweathernetwork.com/14-day-weather-trend/canada/alberta/calgary

2014.03.17. 13:22:28

@házelőtthinta: Azt valahogy elfelejted megemlíteni, hogy meddig is kapod azt a 850 eurót, mert nem életed végéig. És hogy az mire is elég? Különben ez idő alatt be is iratkozhatnál egy volkschuléba, hogy megtanulj legalább alapszinten kommunikálni németül, és találj, egy normális felszolgálói állást, ahol havi 1800-2000 is összejön borravalóstól. Ja, a mekis múltad azért nem árt, ha letagadod, mert a "mit cola?" vagy a "zum hier essen oder mitnehmen?"-nél több kell azért....

Evain 2014.03.17. 13:22:48

@zöldeketbeszélek: Dehogy, ők soha nem is akartak. :)

@Hari Seldon 2: Dehogynem, az eredeti elv nyilván az lenne, hogy a szociális hálón élősködő, és a beilleszkedésre képtelen, és illegális bevándorlók számának szabjanak gátat, származási országtól függetlenül. De saját tapasztalatból tudom, milyen könnyű ezt a szálat rossz irányba továbbvinni. Azt hozzáteszem, hogy Wildersnek magyar a neje, szóval saját maga alatt csak nem vágja már a fát. :)

2014.03.17. 13:27:42

@Kövérmadár [swe]: leirjam, hogy ez hogy nez ki a banki szektorban? :) segitek, nem 40% a kulonbozet

2014.03.17. 13:29:40

@Jess G: de o az elvei miatt pizzafutar, ugy, mint Hinta az elvei miatt forgatja a burgereket. Hinta egyebkent egyetemre jart, azt nem arulta el, hogy melyikre. Lehet, hogy ugyanarra, mint a Toki (Marx Karoly)!!!!

adg 2014.03.17. 13:32:23

@shakti_rom: Nyakunkon a szaraz evszak, jonnek a zimankok, sajnos nem tudok sok fokot kuldeni. Meg egy bo honap, aztan lehet, hogy be kell csukni az ajtot ejszakara, juliusban meg neha meg az ablakot is. Brrrr :)
Most hogy igy mondod, nyulat kene enni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 13:34:37

@Pink Petsch: Mondjuk úgy köthető hozzá, hogy a pályaudvar mai épületét Eiffel cége tervezte és az Eiffel-tér a pályaudvar mellett van közvetlenül. A Baross utcánál én is megjártam, a Sote I.-re akartam menni, de amikor a megállót bemondták, teljesen elbizonytalanodtam. Na most akkor itt van a Baross utca, vagy sem?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.17. 13:38:46

@Kövérmadár [swe]: Na, ez jól hangzik. Angliában borzalmas a helyzet ebből a szempontból.

Latcho Rom 2014.03.17. 13:39:48

@Cascabel: Nagyon unjuk bro.

net tv mux fájintosan, itt kereste egy nikk, ha olvassa ezt - uzenjen neked s kuldjed neki a csomagot, please.

@adg [AU]: Paprikás nyuszi? hmmm :-)

2014.03.17. 13:44:19

@zöldeketbeszélek: Ja, ez ilyenformán rendben van, megvallom, én sem tudtam, igaz, nem is jártam utána. De azért nyilvános terek elnevezésénél, szerintem nem ártana, ha a köznép is tudná valamihez kötni a dolgot. Persze, utána lehet gúglizni, de ezt azért kevesen teszik meg.

2014.03.17. 13:51:37

@Taxomükke: Nem akarok itt teves informaciot adni, meg messze vagyunk a nyugdijtol ugyhogy nem tudok minden reszletet, jobb ha utananezel. A state pensionnel ugy mukodik (persze van ezen kivul meg personal pension stb.) hogy akkor kapod meg a maximalis osszeget a basic state pension-nek ha 30 evig fizettel be, ha kevesebb ideig fizettel, kevesebbet kapsz. De ez csak a basic, ezen felul van additional state pension stb. szoval attol is fugg nyilvan a nyugdijad osszege hogy mennyit fizettel be, nem csak attol hogy meddig. Lasd meg www.gov.uk/state-pension/overview, www.gov.uk/additional-state-pension

bpetya75 2014.03.17. 13:52:32

@shakti_rom:

I'm a very busy man you know and I ain't got too much time for chit-chat :-P

@Pink Petsch:

Nnna! Majdnem elpirultam :-D

xxylon 2014.03.17. 13:54:28

@gergius: wow, na ilyet se hallottam meg. Thatcher meg a benefit kultura... lol.

Benefit culture egyertelmuen Labour. Pont azert is volt olyan eros a tamogatottsaguk mert a konzik borzasztoan kemenyen bantak a munkasosztallyal (illetve azzal a reszevel aki munkanelkuli lett).

De itt is es a posztnal is erdemes makro statisztikakat nezni, es akkor nem hisz el az ember ilyen ostoba cikkeket a Daily Mailbol. Mind az irek mind az angolok nagyon jo foglalkoztatasi mutatokkal rendelkeznek es a valodi segelyes tarsadalom sokkal kisebb mint pl Magyarorszagon. Valamint a reprodukcios rata is "normalis".

A gazdasagi problemaik egyertelmuen a hibas lakaspolitikabol szarmazik (es fog meg sokaig szarmazni mert megoldani nem sikerult). Na mindegy meglatjuk majd.

Latcho Rom 2014.03.17. 13:54:44

@Pink Petsch: Azt hiszem az egyetlen orszag aki szobrot allitott Colombonak az Orbanisztán, nekem rohejes..tudom..tudom..Falk Miksa rokona volt, szerettem is ot, jo szinesz volt, de szobor??
S a kutya? :-)

www.euronews.com/2014/03/14/budapest-statue-to-columbo-honours-actor-peter-falk/

2014.03.17. 13:56:37

@bpetya75: Csak majdnem???? Shit! :(

Herr Géza 2014.03.17. 13:57:45

@bpetya75: Hát bizony: ez a "bíbor rozmaringszálam" nem piskóta.!! Ha nekem (?) írna ilyeneket @Pink Petsch, biztos nem mutogatnám az asszonynak.... :DDD Nem gyözném magyarázni, hogy csak cyberileg gondolhatta.....

bpetya75 2014.03.17. 13:58:54

@Pink Petsch:

Hatásvadász volt a megfogalmazás. "Bíbor rozmaringszál"!? Jobban össze kell szedned magad :-P

Latcho Rom 2014.03.17. 14:00:06

@bpetya75: When you have time my little purple rosemary stem :P

xxylon 2014.03.17. 14:00:37

Ja, kb 0.1 masodperc kigooglizni hogy a teenage pregnancy rate az ireknel kb 2.5%, USA es UK is nagyobb valamint osszemerheto Magyarorszageval.

2014.03.17. 14:00:39

@shakti_rom: Hát tudod, Reagen szobra óta én már semmin sem lepődök meg igazán, ezen a téren ;). Talán majd legközelebb azon, ha Vitya is bronzba öntet magát ... :P

bpetya75 2014.03.17. 14:00:52

@Herr Géza:

Uppsz! Asszony ugyan nem jár erre, de anyósom időnként benéz...

Na, majd meglátjuk mi lesz ;-)

xxylon 2014.03.17. 14:02:21

@Taxomükke: szerintem ez egyertelmuen marhasag. Ami viszont nem hogy egy nyugdij megtakaritasi tanacsado egyertelmuen mondta hogy a jovoben raszorultsag alapu lesz a nyugdij.

Amugy megnezted hogy mik a nyugdij szabalyok az UKban? Vagy a ceged ad, vagy megtakaritasz magadnak az erre szolgalo penzugyi eszkozokon keresztul vagy allami nyugdijat kapsz. Ez utobbi kb arra jo hogy ehenhalj belole ha pl mar van sajat lakasod (nyugdijasoknal ez nem annyira ritka) ha nincs akkor biztos hogy ehenhalsz.

Erdemes ennek utananezni es foglalkozni vele. Ketsegtelen hogy sokan nyugdij utan elkoltoznek egy olcsobb orszagba (spanyolo. pl).

bpetya75 2014.03.17. 14:03:22

@shakti_rom:

Nem is vagyok kicsi :-P

Lépek gyereket ápolni.

2014.03.17. 14:04:01

@Herr Géza: Miből gondolod, hogy ő mutogatja, aranyos csillagvirágom? ;)

@bpetya75: Hatásvadász, he? Miközben hízott a májad ... :P

@shakti_rom: Dög vagy! :DDD

tanato 2014.03.17. 14:11:07

@La Pantera: Nem valósult meg,csak papíron,alig csökkent a segélyezettek száma.

tanato 2014.03.17. 14:12:06

@tanato: Soha nem fogják ellenőrizni az álrokkantakat utólag,hogy milyen életvitelt folytatnak.

blackhairlady 2014.03.17. 14:15:01

@Kövérmadár [swe]: Te most leirtad az otthoni kozmunka programot:.

Latcho Rom 2014.03.17. 14:15:44

@Pink Petsch: Mais bien sure mon ptit tabarnac :P

2014.03.17. 14:22:52

@shakti_rom: Mi a jóég az a "tabarnac", he?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 14:24:55

@shakti_rom: ezt hogy csináljátok, amikor pár fokkal délebbre vagytok? itt 20 fok van

VHB 2014.03.17. 14:29:29

@Pink Petsch:
tabarnaK - csak shakter mester nem szereti az ilyen apróságokat

Used as swear word (common in french Canadian slang) 'Tabarnak' has a variety of uses. It has nearly become an equivalent to "fuck" and its derivatives in how it is used. It can be used as an insult (when adressing someone),or to overstate/amplify an emotion/state of mind, or to express surprise-disgust, etc.

Latcho Rom 2014.03.17. 14:29:59

@Pink Petsch: oltár, frencs canadian szolás :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 14:32:47

@Pink Petsch: Hát ebben igazad van. Én régebben tanultam művészettörténetet és csak ezért tudom, biztosan nem néznék utána egyébként. Van ennél nagyobb problémám is :).

Latcho Rom 2014.03.17. 14:34:02

@VHB: Uj epuletbe koltoztunk a mult heten, egesz nap ezt hallgatom, tobb itt a francia..

VHB 2014.03.17. 14:34:05

@Babette_: hu.wikipedia.org/wiki/Kontinent%C3%A1lis_%C3%A9ghajlat

(Magyarország három éghajlati terület határán helyezkedik el; időjárását a keleti nedves kontinentális, a nyugati óceáni, az északi sarkvidéki légtömegek és a déli-délnyugati mediterrán hatás alakítja.)

Hát így valahogy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 14:45:56

@charlieharper:
Nyilvan nem.
De ott azert tobb penz fordul meg es a felelosseg is nagyobb, mint nalunk.

@andaluzkutya:
Ez rendben van akkor, amikor nem arra megy el a magas ado, hogy jottmenteket tamogassanak belole.
Jo ez a modell is, csak esszel.

Pl. a szomik segelyenek a felet egeszsegugyre / oktatasra / munkanelkulire kolteni, ok meg hajozzanak haza szepen ha nem akarnak dolgozni.

Jo dolog a sokat elvesz, sokat ad, de adja elsosorban annak, akitol elvette.

Ugyan olyan jo az is, hogy alig vesz el, de oldd meg. Szerintem meg lehet, csak esszel kell csinalni.

Az nem jo, amikor sokat vesz el, aztan latom a fekat segelybol MBt venni. Na az nem megy.

Herr Géza 2014.03.17. 14:46:01

@Pink Petsch: Na így már rendben van. Csak kiprovokáltam.. :DDD

2014.03.17. 14:50:25

@VHB: Ahham, köszi, a google fordító elvérzett,. Én meg a francia nyelvet sose nem is szerettem.
(Nem, a román nem a franciához hasonlít, inkább az olaszhoz).

Herr Géza 2014.03.17. 14:53:01

Wo zum Teufel ist mein Kommentar ??
Na még egyszer:

@Pink Petsch: Így már mindjárt más. Csak kiprovokáltam... :DDD

Herr Géza 2014.03.17. 14:53:49

@Herr Géza: Nem,nem vagyok hülye. Az elöbb még nem volt meg...

VHB 2014.03.17. 14:54:27

off:
IT-s népek, pontosabban webfejlesztők

Ha szeretnék egy webshopot, ami nézzen ki úgy, mint mondjuk ez az oldal:
larafabian.com/
(egérrel görgethető, színes szagos)
az nagyságrendileg mennyibe fájna?

blackhairlady 2014.03.17. 14:55:23

@Kövérmadár [swe]: Arra azert gondolj ha ide koltozol, hogy annak az iskolai korzetnek ahol laksz akkor is kell adot fizetned ha nincs gyereked.

Latcho Rom 2014.03.17. 14:57:35

@VHB: Megkérdezek valakit..hold yer horses..

Latcho Rom 2014.03.17. 14:59:07

@VHB: Hany oldalat akarsz, hany arucikk lesz, milyen nyelven akarod kodoltatni, milyen database backend?

Herr Géza 2014.03.17. 15:06:34

@Pink Petsch: A francia nyelv nekem sem barátom, bár hallgatni általában szeretem. De: a hétvégén ideiglenes jelleggel Genfben állomásozva, a szálloda széles TV-csatornaválasztékának jóvoltából volt szeretném francia speakerrel látni/hallgatni a Forma 1-es futam összefoglalóját. Minden alkalommal halálra röhögtem magam, amikor Button-t emlegette, ugyanis permanensen "Büttön"-röl mesélt....A többi névnél nemigen volt eltérés, vajon milyen logika alapján lett szegény fiú "Büttön" ??? :DDD

andaluzkutya 2014.03.17. 15:14:35

@Kövérmadár [swe]: "Az nem jo, amikor sokat vesz el, aztan latom a fekat segelybol MBt venni. Na az nem megy."

Miért baj az, ha a segélyből Mountain Bike-ot vesznek? Legalább edzik testüket a munkába járás során :))

Amúgy én is tudom mind a két modelt támogatni, de én itt alapvetően jobban érzem magam, mint egy gyenge hálós, cserébe minimáladós társadalomban. Még úgy is, hogy piszok sok adót fizetek, viszont látom, hogy mi mindent kap az ember cserébe, és nem csak menekülteket.

eddie1977 2014.03.17. 15:15:44

Azzal kezdem, hogy a legtöbb külföldre vándorolt magyar úgy hazudik, mint a vízfolyás. Engem azért szoktak utálni, mert kimondom azt is, amit mások nem mernek.
Ha valaki azt mondja, hogy Dublinban nem az általam leírt élet a jellemző, akkor azt szívesen körbefuvarozom a városban. A 24 kerületből legalább 18-ban [akár az északi, akár a déli oldalon] olyan putrilakók élnek, amelyek közé egy jóérzésű ember be sem tenné a lábát. Tudom, mert köztük dolgoztam.
Hogy mit? Kukásként kezdtem [még Wicklow megyében], aztán több évig pizzafutárkodtam.
Hogy ma mit csinálok? Indítottam egy vállalkozást, és azt építgetem. A nehézségek ellenére nem mondanám magam csalódottnak, de az biztos, hogy az elmúlt több mint négy évben igencsak átértékelődtek bennem a dolgok. Kizárólag a biznisz miatt maradok Írországban. Ha ez nem lenne, már húznék is el innen. Igen, akár haza is! Ha valaki ismer, az tudja, hogy ez az én számból elég nagy szentségtörés, de még mindig inkább a búval bélelt magyarok, mint az elképesztően sötét és képmutató írek.
Természetesen vannak kivételek. Nem csak ír barátaim, hanem ír üzlettársaim is vannak. Ezek az emberek [az itteni kisebbség] szégyellik a fentebb említett dolgokat, de nem beszélnek róla. Még akkor sem, ha kérdezik őket.
10 írből legalább 7 el akarja hagyni az országot. Tudom, mert mondták. A elmúlt évben rekordott döntött az Írországból elvándorlók száma. Nem én találtam ki, az összes újság megírta.
www.independent.ie/irish-news/emigration-at-record-high-as-240-people-move-abroad-every-day-29538453.html
Ha valaki az általam leírtak igazságtartalmát megkérdőjelezi, akkor nézzen utána az adatoknak. A 70 millió külhonban élő ír embert nem a kisujjamból szoptam. A YouTube linket nem illesztem be, de az erről szóló videó bárki számára elérhető.
Szóval Írországtól sokat kaptam [kedvességet és barátságos fogadtatást], rengeteg tapasztalatot szereztem, de nekem ennyi elég volt. A tonnányi „olcsó jános” bevándorló haza fogja vágni ezt az országot is, ez kristálytisztán látszik.
Ne legyen igazam.

Evain 2014.03.17. 15:18:19

@VHB: ha ez még nem merült volna fel, bérelheted is az engine-t. Csaxólok. Nem tom mennyire vagy otthon a témában, lehet jobb lenne ez a verzió, mint neked összerakni-karbantartani. Figyelj oda a kódolásra, manapság hajlamosak eladni olyan felületet, ami nem megy mobil eszközökön, ami pláne webshop forgalmat illetően öléggé fontos tényező.
Az ár meg függ az adatbázis nagyságától, a webhosting ártól, hogy az application bérelt-e vagy egyedi fejlesztés, milyen CMS-t, milyen adatbázist használsz hozzá, stb.

2014.03.17. 15:19:16

Saintpaddysday... Did Eddie think this was the day when we commemorate the tatty famine with a massive chip on the shoulder? Hahahaaaa bocsanat blehhhh... :D

bpetya75 2014.03.17. 15:21:58

@VHB:

Azt a privit ellőhetnéd felém is. Lehet, itthon is adnak rá jó ajánlatot ;-)

bpetya75 2014.03.17. 15:24:41

@eddie1977:

"Ha ez nem lenne, már húznék is el innen. Igen, akár haza is! Ha valaki ismer, az tudja, hogy ez az én számból elég nagy szentségtörés, de még mindig inkább a búval bélelt magyarok, mint az elképesztően sötét és képmutató írek."

Ezt éreztem ebben a posztban. Megleptél vele. 2 éve még nem úgy írtál, mint aki ekkorát fog fordulni. Egyébként ha nem a búval bélelteket keresed, akár még másféléket is találhatsz itthon :-P

VHB 2014.03.17. 15:27:24

@Evain:
www.1and1.co.uk/
www.tigercommerce.co.uk/
www.onestop-webshop.co.uk/
etc

Ezeket néztem, bár olcsó (20-40gbp/hó), de csak mérsékelten testreszabható és csúnya.

Köszi a tippeket, nem vagyok benne a témában - valószínűleg nem is itt kérdezősködnék, ha úgy lenne.

@bpetya75: Privát ment.

andaluzkutya 2014.03.17. 15:27:45

@bpetya75: ezzel az erővel gondolom Írországban is találhatna nem sötét és képmutató Íreket :)

Latcho Rom 2014.03.17. 15:29:45

@VHB: Kuldtem tovabb az illetékeshez, gracias.

andaluzkutya 2014.03.17. 15:35:39

@Kövérmadár [swe]: Azt se feledd, hogy lehet, hogy a mountain bike-kal éppen siet, hogy lesöpörje a havat a kocsidról, hogy majdan te kipihenten mehess munkába :)

Evain 2014.03.17. 15:35:56

Érdemes UK-n kívül is körülnézni. De látom van már jelentkező segíteni. :)

Ha összeraktak egy ajánlatot neked, érdemes átnézetni egy harmadik féllel. Főleg, ha privát bizniszhez kell.

eddie1977 2014.03.17. 15:36:17

A saját blogomon is kikerült ma egy érdekes írás.
De biztos velem van a baj.
nemhordodacipomet.wordpress.com/2014/03/17/ketyos-irek/

Latcho Rom 2014.03.17. 15:37:04

@mojyo: Szencségtoro!! mutatom neked a kelta keresztet :D

négyzet 2014.03.17. 15:39:17

@Kövérmadár [swe]: miről maradtam le... de azért talán még nem késő.

Az a helyzet, hogy Magyarországon, ahol munkaerő túlkínálat van, már tizenévvel ezelőtt sem kellett a akárhányszázalékkal rokkantosított munkaerő. Apám belebetegedett, hogy nem vették fel többé sehova dolgozni. Az anyám pedig évek óta nem talál munkát magának, az egész megyében. Idén lesz 60 éves. Még a járulékkedvezményekkel együtt sem kell sehova. Pedig nagy munkabírású ember, csinálja, amit kell. Hasonló a helyzet amúgy a kisgyerekes anyukákkal. Ezért aztán az első után sokszor azért jön a második és harmadik, hogy még "bele tudjanak szülni" a gyedbe, mert munka, az nincs. Senkinek nem kell egy anyuka, akinek kisgyereke van. A probléma ott van a munkáltatók fejében. Ez nem az a toleráns és egyenlőségmániás Svédország, amihez már évek óta hozzászoktál. Nyilván vannak, akik nem is akarnak dolgozni. De ma ilyet egyre kevésbé találsz. Érdekes módon a segélyek megszüntetésével mégsem csökkent le a munkanélküliség. Ezért inkább kozmetikáznak (=közmunka)

Latcho Rom 2014.03.17. 15:41:29

@VHB: s vissza - kell még pár info..

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.17. 15:51:30

@Pink Petsch: Nem írtam olyat hogy ezen akarok élni éveken át, csak most pont ideális lenne pár hónapig.mire elég? Mamahotel van, ezért kb mindenre. Egyedül is el lehetne lenni belőle, fele ugrana albira, másik fele maradna megélni. Nagyjából nullán lennél egy alap életvitellel. Szerintem ez nem rossz ahhoz képest hogy semmit nem csinálsz érte. Tesóm egyedül él és kevesebbet keres. Meg tud élni. egyébként nagyon bájos hogy azt feltételezed hogy alapszinten se tudok németül. Mert aki a mekiben dolgozik /dolgozott az meg se tud szólalni németül ugye? Pincér meg hasonlók pedig sose lennék, antiszociális vagyok, utálok az emberekkel érintkezni, hát még meg ott..nyalakodni is kéne nekik..inkább izzadok egy konyhában mint nyalakodnék. Nem minden a pénz. Engem sose érdekelt, most se érdekel jobban. Én örülnék neki ha megint mekizhetnék majd...vagy ha nincs más megpróbálok bekerülni a burger kingbe :D

@Kövérmadár [swe]: oké madár, de ez csak ausztria. rosszabb az életszínvonal mint északon ahol mindenki milliomos. örülök hogy te is ilyen gazdag vagy :D +600 ért megéri dolgozni. +200 ért már azért necces. Bár az is igaz hogy 14 szer osztanak fizetést, szóval azért mégiscsak dolgozni éri meg inkább. Ja meg te szakmunkás vagy, gondolom a svéd mekikben nem 2 ezreket kapnak. de ez mindegy is.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 15:51:30

@charlieharper: a., akkor meg mit nyavajog itt, az irek is elvbol szulnek akkor amikor akarnak, meg drogoznak annyit amennyit akarnak

hozzateszem, laktam 1 honapig en is olyan kornyeken, ahol hetente jott a rendor es vitte be a szembe szomszedot, hol autolopasert, hol drog dealerkedesert
ha ebbol vontam volna le kovetkeztetest, akkor lehet most en is azt mondanam, h ezek az angolok mind bunozo bugris bunkok, de miota a kertvarosban lakom, egy bunkoval sem talalkozom, es senkit sem visznek el ejjel a rendorok
viszont a szembe csajszi magan edzovel edz a kozos kocsiudvarban, ami azert elegge zavaro, es rohejes is, mert szombatonkent arra kelek, h ez az Helen meg tudod csinalni, na meg 2, na meg egy :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 15:56:21

@eddie1977: "Azzal kezdem, hogy a legtöbb külföldre vándorolt magyar úgy hazudik, mint a vízfolyás"

Ezt eros csusztatasnak erzem.

Bar Irorszagban meg soha nem jartam, ezert nem akarlak megcafolni, de attol fuggetlenul hogy neked negativ tapasztalataid vannak tobbsegeben Irorszaggal kapcsolatban, masnak meg lehet pozitiv benyomasa nem? Mert neki esetleg tobbsegeben pozitiv tapasztalatai vannak vagy mert esetleg adott esetben egy optimista ember, aki probal a jora koncentralni. Ettol meg az illeto nem lesz hazug.

Hiaba elunk mindannyian ugyanazon a golyon, mindannyiunk vilagkepe es felfogasa kicsit mas. Ugyanazokat a dolgokat latjuk az utcan, de mindannyiunkon egy picit mas szemuveg van, ha igy jobban tetszik.

Barmilyen furcsanak is tunhet, de engem peldaul abszolut nem erdekel hogy az adombol mennyit koltenek benefitre. Leszarom. Ugy erzem hogy a fizetesemhez merten egy realisan alacsony osszeget adozom, tehat nem zavarnak semmifele magas adok. Hogy utana azt mire koltik, engem nem erdekel. Ha mas benefiten akar elni a minimum celtalanul tengodve, hat tegye. En belehalnek az unalomba, de ha o igy akar elni, banom is en.

En elhiszem hogy kiabrandultal Irorszagbol es oszinten sajnalom, de az volt az erzesem a mondandod alapjan, hogy aki elvezni meri Irorszagot az minimum egy akasztanivalo barom. Hangsulyozom, nem voltam meg soha Irorszagban, de azert ezt igy latatlanban is eros altalanositasnak erzem.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.17. 15:58:52

na most mik a hirek ? jonnek az irek ?

eleg negativ de biztos a commentek leirnak mindent majd este elolvasom .. szerencsere nem erek ra , gyapotfold meg ilyesmi ...

eddie1977 2014.03.17. 16:02:27

@the Static: Jelenleg nagyjából €25000 értékű importárut kezelek [értsd: disztribúció], amellyel egy világhírű magyar céget képviselek Írországban, azon belül is elsősorban Dublinban. Tényleg egy senkiházi lúzer vagyok. Ja, és az angolom is ramaty. Már kukásnak se vennének vissza.
De ha már itt tartunk, a magyar helyesírásodon lenne mit csiszolni.

Latcho Rom 2014.03.17. 16:05:24

@montroyal ( CAN qc): Jonnek vissza sokan - vege az ir gazdasagi csodának.

eddie1977 2014.03.17. 16:11:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Azt hiszem, hogy a többség nem értette meg a poszt mondanivalóját, mindössze kiragadnak belőle bizonyos részeket, és azokon lovagolnak.
Én nem azt írtam, hogy minden ír ilyen, hanem azt mondom, hogy olyan problémák vannak ebben az országban [is], amelyekről nem árt tudomást venni.
Hidd el, hogy amikor egy üzleti megbeszélés után kezet rázok egy írrel, nem vágom a fejéhez, hogy mekkora suttyók az írek. Tudják ők azt anélkül is, hogy én szóba hoznám.
Velük együtt röhögök azon, hogy némelyiküknek annyi esze nincs, hogy egy gyufaszálat segítség nélkül odébb rakjon.
Mivel én konzekvensen elzárkóztam a helyi magyar közösségtől, így javarészt "idegen" ismerőseim vannak, köztük sok ír, akik itt is "nehéz" körülmények között élnek. Nem mondanám barátoknak, hiszen nem azok.
Sokan látják azt, amit én is látok. Az más kérdés, hogy eltérő a mentalitásuk, és nem fújják fel akkorára a bolhát, mint én.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.17. 16:14:25

meg a volt premierunk is ki lett ebrudalva Charest,,
viszont nekem az elso het talan hogy folyamatosan dolgozok 5 napot eddig sohersag volt ... alig tudtam kifizetni a cubai meg az alaszkai nyari utamat .. hagy panaszkodjak en is ...

négyzet 2014.03.17. 16:15:02

"Én ezeket az embereket csak jól tartott kutyáknak hívom, akik egy olyan térségből érkeztek, amelyet szándékosan döntenek nyomorba a pénzügyi spekulánsok."

igen, a felsoroltakat BIZTOS NEM a szocialista blokk, a diktatúra és elnyomás tette tönkre.

Latcho Rom 2014.03.17. 16:24:50

@eddie1977: Timing is everything Ed.

Don't be a frikken fecker on st paddy's :-)

Cheers!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 16:24:54

@montroyal ( CAN qc): az összes ír csapatokban vándorol ki.
pont ahogy a magyarok.
meg a lemmingek.

eddie1977 2014.03.17. 16:26:20

@négyzethálós: Remélem, hogy nem kezdünk itt is jobboldali/baloldali propagandába. Az általam felsorolt népek nem csak a kelet-európai blokkból származnak.

bpetya75 2014.03.17. 16:28:25

@VHB:

Megjött. Möglássuk.

@andaluzkutya:

Én Magyarországot promózom, nem Írországot :-P

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.17. 16:30:23

@négyzethálós: de ma már nincs szocializmus. hol van akkor az életszínvonal? rendszerváltáskor lemaradt? helyette érkezett a sok nyugati kacat a fejünkre. banánostul, boltostul, gennyestül. nem szeretem.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 16:30:24

@eddie1977: nézd Eddie, lehet nem jött át tényleg, ugyanakkor ha nem a nyomik országáról írtál, akkor miről?
én pl nézek 1db magyar magyar műsort a legalja kategóriában tegnap egy honfitárs betelefonált, h az egyik szereplőhöz szeretne beszélni, mondja a műs.vez, hogy ok persze, mire megszólal a másik, h akkor nyomja meg a 2-es gombot
erre a betelefonáló megnyomta
pár perccel később eljátszották vele ugyanezt
és képzeld megnyomta megint
ilyen gyökkettő emberekkel tele a világ
mi a fenének húzod ezen fel magad?

eddie1977 2014.03.17. 16:31:43

@shakti_rom: I know and I think the timing is perfect. That's why I asked HA to publish this post today. Sometimes we have to see the world through a different glasses.

eddie1977 2014.03.17. 16:36:04

@Jess G: Ezen is sokat gondolkodtam. Az a baj, hogy van egy értelmi szint, amit nem szeretnék alulmúlni, így egyre nehezebben találom a helyem.
Sok országban jártam már [igaz, hogy életvitelszerűen eddig csak kettőt ismerhettem meg], és azt vettem észre, hogy a butulás sajnos általános jelenség lett.
Lehet, hogy jógáznom kéne. :)

Nigro notanda lapillo 2014.03.17. 16:38:55

@Határátkelő: mennyire felhàborodànak sokan, ha màrcius 15-én vagy augusztus 20-àn jelenne meg egy màsik orszàg nagy làtogatottsàgnak örvendô blogjàban egy bejegyzés csaló, korrupt, prostituàlt stb.(egyéb sztereotípiàk) magyarokról?

Határátkelő 2014.03.17. 16:40:21

@Nigro notanda lapillo: Láthattad, hogy fent (a poszt végén) illetve kommentben is jeleztem már az időzítés valóban szerencsétlen voltát, illetve reagálásomat a kritikákra.

2014.03.17. 16:44:28

@Herr Géza: Hát megkaptad ;). Hm, a francia nyelvnek biztos van egy olyan logikája is, ami szerint az úgy helyes ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 16:46:03

@blackhair-lady:
Ez szomoru, de meg mindig tobbet er, mint a menekultek etetese.

@andaluzkutya:
Persze, sokat kapunk, ez nem vitas.
Sejtheted, hogy igazan a menekulteket utalom, akik dolgozni sem akarnak.

@házelőtthinta:
Gondolom :)

GERI87 2014.03.17. 16:46:39

"ugyan nagyjából 5 millió ír él az anyaországban, de ennél tizennégyszer többen, azaz 70 millióan szerte a világban."

Hm....teügyük hozzá hogy "Ír származású"...az a sok USA meg Kanada, stb beli "ír" valójában csak ír felmenőkkel bír.

Ennyi erővel az USA-ban a németek a legnagyobb fehér nemzetiség.

Tudomásom szerint a Szent Patrik nap Észak-Amerikában már kb olyan "összenép buli" csak, származástól függetenül mint a valentín nap világszerte, meg akoreai japán karácsony....

A szociális segélyezésről meg annyit hogyha ennyi esze van az államnak hogy eltartja őket akkor meg is érdemlik az ezzel járó problémákat.....

"Ez utóbbiak száma magasabb."

Nem hinném, csak nagyon szem előtt van.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 16:46:45

@eddie1977: Bocsanat, akkor lehet magam is felreertettem picit a posztod mondandojat.

Ahogy a kommentek soran arnyaltad az osszkepet, az peldaul mar hatorozottan pozitivabb kontosbe bujtatta a mundanivalod.

Ha nem vagyok tulsagosan indiszkret, akkor megkerdezhetem hogy milyen magyar termekeket forgalmazol Irorszagban? (Akar privatban is erdekelne, ha nem akarod nagy dobra verni).

2014.03.17. 16:50:22

@házelőtthinta: Nem azt állítottam, hogy úgy akarsz élni, hanem hogy ha akarnál sem élhetnél úgy. Kicsi különbség, aber nur ein bisschen... :P
Azért a külországi mekis (és hasonló) dolgozók nem a perfekt német tudásukról híresek, ezt beláthatod. Ha te Goethét is eredetben, akkor megkövetlek. Bár ezt kétlem ...
Ha utálod az embereket, akkor meg menj könyvelőnek, de a szolgáltatóipart kerüld el a fenébe, mert mindenkinek jobb lesz. Neked is, de főleg a vendégeidnek. Mert még mekis konyhás szinten sem öröm olyan kaját enni, amit valaki csak úgy összegányol, mélységes emberutálatában.

Latcho Rom 2014.03.17. 16:54:27

@eddie1977:

" through a different glasses."

through different glasses.

or

through a different glass

négyzet 2014.03.17. 16:54:57

@eddie1977: ja nem, mert vannak közte irániak és feketék! :) vagy azok a fekete svédek és a hindu svájciak? ;)

Hari Seldon 2 2014.03.17. 16:55:28

@GERI87:
Koreában olyan 30% a keresztények aránya... Szóval elég jelentős az arányuk.
Azt gondolom, hogy a Japán és kínai elnyomás után kaptak a nyugati felszabadítók vallása után a második világháború és a Koreai háború után. (de ezt csak tippeltem, hogy ez lehet az oka)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 16:56:04

@shakti_rom:

Idegek harca folyik, ez tény. Dehát ez egy háború, akkor is, ha nincsenek lövések.

2014.03.17. 16:57:44

@eddie1977: Azzal kezdem, hogy az általánosítás sosem nyújt reális képet. Hogy te kikkel találkozol, és ők miket mondanak neked, és azt te mennyre veszed készpénzek, az egy dolog. Ha erről képes vagy általános "örök-igazságokat" levonni, a te bajod. Viszont a "külföld" hatalmas, már Magyarországhoz viszonyítva, és jelenti a földgolyó összes többi országát. Szóval, így áperté kijelenteni valamit, részedről meglehetős idiotizmusra vall.
A többi mondanivalód, ennek fényében mellékes.

VHB 2014.03.17. 16:58:46

@eddie1977:
I know and I think -> I know and I believe
through a different glasses -> through different eyes

Legalábbis arrafelé, amerre mi lakunk.

eddie1977 2014.03.17. 16:58:47

Szeretnék elnézést kérni Határátkelőtől! Távol álljon tőlem, hogy kellemetlenséget okozzak neki.
A jelek szerint sokak számára felháborító az időzítés, noha én úgy gondolom, hogy ennél a napnál nincs alkalmasabb arra, hogy az írek valódi arcára is vessünk egy pillantást. Ezért kértem meg Határátkelőt, hogy ez a poszt ma jelenjen meg. Ha úgy érzitek, hogy haragudni kell valakire, akkor az én legyek, és ne ő!
Véleményem szerint az az ír [vagy ír származású] ember, aki az első adandó alkalommal összeszedi a családját, és elmenekül a szigetről, majd Szent Patrik napon szinte minden fórumon azt ordítja, hogy "I'm missing home so much!", az képmutató. Erre nincs szebb kifejezés.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 16:59:50

@Hari Seldon 2: Az orkok azok a bkv-ellenőrök.Azok is hogy válnának bkvá...

eddie1977 2014.03.17. 17:00:45

All right, my English is pretty shit. :)

Taxomükke (UK) 2014.03.17. 17:01:30

@Hari Seldon 2: Mi ez a rettegés Diggertől?
Nem azt kérdeztem, hogy kell-e félretenni, és mennyit. Ha nem tudod a választ a kérdésre, miért kell egyet odaszúrni? Hogy "mellékesen" elmondhasd, te milyen ügyesen takarékoskodsz?

VHB 2014.03.17. 17:01:53

@eddie1977: Eddie. Légyszíves definiáld az írek, magyarok, cigányok stb. _valódi_ arcát.
Ha ez megvan, mehetünk tovább.

Taxomükke (UK) 2014.03.17. 17:03:03

@Mirjam2: Köszi. Mert kapásból sejtettem, hogy az információ téves.
Köszi a linket.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 17:04:12

@zöldeketbeszélek: Nana, óvatosan szidjuk a Gripeneket.Ma olvastam, hogy Szlovénia után Horvátország légterét is a magyar Gripenek fogják őrizni.Mert hogy ilyen modern, 4. generációs gépek sehol sincsenek máshol Közép -Európában...Érdekes.
Úgy látszik a trianoni területek elkezdtek visszaszivárogni, legalább is a légterük.... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 17:07:20

@Hari Seldon 2: Az egy szem volt?Én mindig egy vulvának láttam...

eddie1977 2014.03.17. 17:08:18

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem vagy indiszkrét.
Az elmúlt hónapokban többen is megkérdezték tőlem, hogy pontosan milyen üzletbe vágtam bele.
Soha nem fogok konkrétumot elárulni, aminek több oka is van.
Egyrészt nem szeretném, ha az ötletemet lenyúlná valaki, másrészt – és ez sokkal nyomósabb indok – köt az üzleti titoktartás.
Elég az hozzá, hogy egy világhírű magyar szeszesital írországi forgalmazója vagyok. Ennél többet nem mondhatok.

Latcho Rom 2014.03.17. 17:09:10

@eddie1977:

"All right, my English is pretty shit. :) "

Probably that is why you think about the irish this way, no clue what the f@uck they're sayin' to you :-)

"All right, my English is pretty shit. :)"

All right, my English is shit. :)

or

All right, my English is pretty shitty. :)

Mr Long 2014.03.17. 17:10:26

@Nigro notanda lapillo: Olvass indexet! Ott pont olyankor jelennek meg az emlitett cikkek...

2014.03.17. 17:11:33

@eddie1977:

OOhh atyuskam.... Vissza is vonom az elozot, mostmar ertem: the massive chip on your shoulder is just there to balance your big head :PPP

2014.03.17. 17:12:36

@eddie1977: Elozot erre irtam, most nezem elszallt az a linkes idezes.

Hari Seldon 2 2014.03.17. 17:12:59

@Taxomükke:
1. csak viccelődtem digger-rel (egyébként ő szerintem érti a poént). A múltkor a posztomnál szóvá tette, hogy túl tervszerűen élünk.
2. semmi odaszúrási célzat nem volt.

Hari Seldon 2 2014.03.17. 17:15:01

@geegee: igen, az egy lángoló szem.

2014.03.17. 17:16:36

@shakti_rom: You are confusing the guy, right now ...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.17. 17:17:52

(azért ez már mindennek a teteje - vagy alja! - jól felmarkolni egy másik ország segélyét, és utána lefikázni őket, hogy mekkora barmok.)

eddie1977 2014.03.17. 17:18:37

Az általánosításról: nem szép dolog, beismerem.
Ugyanakkor nincs pro kontra nélkül. Ha ezt veszem alapul, akkor az összes blog és fórum lehúzhatná a rolót, hiszen azokon mindig egy adott ember életszemlélete látható, ami mindenképpen "egyfajta" általánosítás lesz.
Ha egy Porsche volánja mögött ülök, akkor nem úgy fogom látni a világot, mint egy Nissan Micra sofőrje.
Többek között ezért lett az új blogom címe "Nem hordod a cipőmet".
Százezernyi hasonló beszélgetés zajlik a neten, ahol az egymással szemben álló felek egymást győzködik a saját igazukról.
Én leírtam, amit én látok. Ha valaki másképp látja, lelke rajta.
Nincs kedvem egész nap arról vitázni, hogy vajon én helyesen ítélem-e meg az íreket.
Szerintem az ír nép nem ér egy kalap szamócát se [brit hátszél nélkül ez az ország talán már a térképen se lenne rajta], de ez az én véleményem. Nem várok egyetértést.
S ha már itt tartunk: az északi helyzet miatt kifütyülik a brit királynőt, ugyanakkor a saját anyanyelvüket simán odadobták az angolért cserébe. A közlekedési- és egyéb szokásokról nem is beszélve. No more comment.

eddie1977 2014.03.17. 17:19:27

@Zoole[uk]: Hiszed vagy sem, régen azon is elgondolkodtam. Nagy üzletnek tartottam, de van már Fornetti Dublinban, és a kutyának nem kell.

2014.03.17. 17:25:19

@eddie1977: Ja, csakhogy te ott vendég vagy. Érted? Vendég, akkor s, ha te tartasz el az adódból "x" született ír családot. Nem tetszik? Frusztrál? Elmehetsz. Szabad vagy. Mehetsz haza, ahol te vagy otthon, és te használhatod ki a bevándorlókat. Ja, hogy otthon még szarabb lenne neked? Akkor viselkedj vendéghez méltón. Nem, ez nem azt jelenti, hogy nem veheted észre vagy nem teheted szóvá a vendéglátók hiányosságait, de csak erre kihegyezni a dolgokat, eléggé visszatetsző. Ha érted, hogy mondom.

eddie1977 2014.03.17. 17:27:21

@shakti_rom: You see? That's what I told you.
Maybe you wouldn't believe it, but I've learned English more than 20 years and I still don't understand what some Irish people say.
It's so sad. I've tried to figure what's the problem with me, but a couple of days later an other Irish man says: no worries, I don't understand them either. :)
What can I do? Learning more.

Mr Long 2014.03.17. 17:27:26

@VHB: Coming outolhatok?
Szerintem az angliai magyarok MIND jo arcok, nem lehuzosak, atverosok. A minta az en regi, de ma itt elo ismeroseim :D
Ha mar altalanositunk.

VHB 2014.03.17. 17:27:27

@eddie1977: Azért nyugtass meg, hogy ezt a dilettáns oldalt nem te menedzseled.
oldandspirit.wordpress.com/

SzZoole 2014.03.17. 17:28:29

@eddie1977: akkor a Tokaji termekek.azt nem hiszem,hogy a Unicum-al uzletelnel.Mas hires magyar szeszes termeket nem ismerek.
A Tokaji borokal,torkolypalinkaval en is el kezdtem egy folyamatot,otthon megvan a forrasom,de az angolokal nem egyszeru,ha szeszesitalt akarsz itt arulni.

bpetya75 2014.03.17. 17:32:35

@shakti_rom:

Szégyellheted magad! Direkt provokállak némi hunglish bénázással, de csak eddie angoljával foglalkozol! Pedig szerintem az ain't got-ot sem jól használtam, meg a for chit-chat is kicsit furának tűnik :-P

eddie1977 2014.03.17. 17:33:03

@Pink Petsch: Természetesen értem, ahogy érted. Nem vagyok tahó.
De azért ezt a dolgot érdemes a fonákjáról is megvizsgálni.
Nekik pont ugyanakkora szükségük van a "vendégekre", mint a "vendégeknek" rájuk.
Abban teljesen egyetértünk, hogy ha valami nem tetszik, akkor odébb lehet tolni a szekeret. Abban is egyetértünk, hogy "otthon" csak otthon leszek.
Egy dologban nem értünk egyet: attól, hogy "vendég" vagyok, még nem tettem kussolási fogadalmat. Mert ha így lenne, akkor én nem az ír állam hasznos tagja lennék, hanem egy keletről nyugatra áthelyezett rabszolga, aki az egész életét az új gazdája parancsai szerint éli.
Na, ez nem én vagyok.

Mr Long 2014.03.17. 17:33:09

@Zoole[uk]: Turorudi b@szod! Vilaghiru magyar termek :DDDDDD

2014.03.17. 17:35:14

@eddie1977: Khm, "figure out", ha már erőlteted a british englisht.
Különben meg sajátítsd el a helyi nyelvjárást, és megérted majd, mit akar közölni a koma.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 17:37:35

@Herr Géza: Na, ezen nagyot röhögtem, köszönöm... :D

2014.03.17. 17:37:40

@Chang Yai: Hintara gondolsz?
@Jess G: tv musor neve?
A kozertek elott levo embereket nezni szociologiai tanulmany. Nem tudjak a kulonbozo meretu bevasarlokocsit visszavinni, hogy visszakapjak az £1-t. Rangatja a total mas meretu es formaju bevasarlokocsit es ertetlenul nez, hogy miert is nem megy bele.

@eddie1977: ha mar angolul akarsz irni, legalabb ne igy... Ezt most csak azert, mert olyan nagy hangsulyt fektetsz a helyesirasra... Konstruktiv kritika.
Egyebkent, ha belterjesseget akarsz latni, a) ez letezik Irorszagban, de mashol is, b) menj at az angliai Norfolkba, az hires a beltenyeszetrol. Gondold vegig logikusan, pici izolalt sziget Europa peremen, gyakorlatilag nulla asvanyi anyaggal, nem strategiai helyzettel. Megis mikor es hogyan lett volna verfrissites a tortenelem folyaman?

Mr Long 2014.03.17. 17:38:14

"Mert itt van a sok [figyelem, hosszú felsorolás jön] indiai, pakisztáni, afgán, iráni, arab, fekete, román, magyar, litván, lett, lengyel, szlovák, cseh, ukrán, észt, orosz, albán, bolgár, szlovén, horvát, szerb és egyéb nemzetiségű bevándorló, akik elvégzik a piszkos munkát.

Én ezeket az embereket csak jól tartott kutyáknak hívom, akik egy olyan térségből érkeztek, amelyet szándékosan döntenek nyomorba a pénzügyi spekulánsok."
vs
"Mert ha így lenne, akkor én nem az ír állam hasznos tagja lennék, hanem egy keletről nyugatra áthelyezett rabszolga, aki az egész életét az új gazdája parancsai szerint éli."
Akkor most melyik kategoria vagy?
Jol tartott kutya, vagy hasznos tagja a tarsadalomnak?

Bar lehetek felolem csak jol tartott kutya, mert egymagam munkajaval eltartom magunkat, meg is takaritunk es nem csak en csinalom ezt szerintem a blog tarsasagabol. Es mindenki vidam :)

2014.03.17. 17:39:58

@Pink Petsch: Vaj mi, szerintem te nagyobb erteku magyar "arut" mendzselsz napi szinten, mint az Eddie (o €25,000 ertekben oszt el).

Mr Long 2014.03.17. 17:40:18

@charlieharper: A multkori Izlandi poszt kapcsan rakerestem az applikaciora. Azert vicces volot, amikor egy angol srac irta a kommentek koze, hogy jo lenne egy ilyen Swindonban is, mert most az eskuvokon a templomban minden vendeg egy oldalon ul :DDDDDDDDDDDDDDD

eddie1977 2014.03.17. 17:40:32

@VHB: Nem. De jó, hogy rátaláltál.

eddie1977 2014.03.17. 17:41:22

@Zoole[uk]: Ahogy fentebb is írtam, ennél többet nem árulhatok el.

2014.03.17. 17:41:59

@eddie1977: Nem a "kussolási fogadalomról" van szó. Miért, szerinted én Németországot rózsaszínben látom? És engem nem zavar, amikor Fatime az ötödik kölykével is vígan megél a segélyekből? És még csak nem is német állampolgár. De zavar. Néha szóvá is teszem, ugyanakkor elismerem, hogy egy szociális hálónak mindig lesznek pofátlan kihasználói, és még mindig jobb, ha egy országnak van olyanja, mint ha hagyja megdögleni a polgárait, mint az USA például.
De mindenben csak a negatívumot látni meg, mint te tetted a posztodban, hát tudod ... Menj onnan akkor, ha annyira szar neked.

eddie1977 2014.03.17. 17:42:59

@charlieharper: Mi a baj az angolommal? Én már annak is örülök, hogy ennyit tudok. :)
[Ott van a mondat végén egy szmájli!]

Taxomükke (UK) 2014.03.17. 17:44:06

@Pink Petsch: Na, azon lepődnék meg a legkevésbé...

eddie1977 2014.03.17. 17:46:14

@Pink Petsch: Hol olvastál te olyat, hogy nekem szar?
Én leírtam azt, ami ezek szerint neked sem tetszik. Ennyi.

2014.03.17. 17:46:28

@eddie1977: siman ertheto az angolod. Es ez a lenyeg.
Sajnos befejeztem az ebedet es nem lesz ma tobb idom ranezni. Pedig ez erdekes.

2014.03.17. 17:46:34

@eddie1977: No csak attól vagyok ilyen okos, mert anno, a nem túl erős "hoch-deutsch"-ommal egy büdös szót nem értettem a német-svábból. Ok, nagyon alig azért értettem. De megtanultam, bár a helyesírásom még most sem az igazi.

2014.03.17. 17:47:13

@Pink Petsch: "mindig jobb, ha egy országnak van olyanja, mint ha hagyja megdögleni a polgárait, mint az USA például." - ez mar reg nem igaz

SzZoole 2014.03.17. 17:47:50

@Mr Long: ja a turos rudi az a vilaghiru:)))

2014.03.17. 17:49:15

@Taxomükke: Az azért lenne valami, ha Vitya benne felejtené magát a bronzöntvényben ;) Évente megkoszorúznám, eskü! :D

2014.03.17. 17:52:04

@eddie1977: Tudod mi a különbség? Hogy én nem csak azt veszem észre, ami szar. Pláne nem vendégként egy országban. Te meg csak azt. Mintha a Szomszédok 13 évnyi sűrített panaszlistáját olvastam volna a posztod kapcsán ...

Latcho Rom 2014.03.17. 17:52:13

@eddie1977:

Ezt az irasod korrigalja valaki mas, nem vagyok en TIT :-)

Vilaghiru magyar alkohol? Ki kell hogy abranditsalak, unikomot nem ismerik kint - jagermeistert isznak s ismernek, csak nagyon kevesek ismerik a Tokay-t.

Egy magyar vilaghiru alkohol van, a Szekszardi veres, 6-7 dollar egy uveg, fiatalok SzexonSaturdaynek becézik, party pia :-))

Elnezest az ekezetek hianya miatt, otthonrol azokkal irok.

Latcho Rom 2014.03.17. 17:52:52

@bpetya75:
Ehhh, az en angolom is olyan shitty mint az eddié , ramragadt egy kicsi ennyi ev alatt s annyi. Az alapok viszont ropognak.
A franciam sokkal jobb@eddie1977: .

SzZoole 2014.03.17. 17:53:14

@eddie1977: csak azert felteleztem a Tokajit,mert a posztodban Szabolcs megyet hoztad fel peldanak,bar szerintem Borsodra jobban ra illik,Tokaj pedig eleg kozel van Szabolcshoz.

2014.03.17. 17:54:02

@eddie1977: Tudod mi a különbség? Hogy én nem csak azt veszem észre, ami szar. Pláne nem vendégként egy országban. Te meg csak azt. Mintha a Szomszédok 13 évnyi sűrített panaszlistáját olvastam volna a posztod kapcsán ...

Taxomükke (UK) 2014.03.17. 17:54:12

@Hari Seldon 2: OK
Digger hova tűnt amúgy? Néhány napi nem olvastam a HÁ-t.

SzZoole 2014.03.17. 17:54:43

@Pink Petsch: azert meg en is surun haza latogatnek:))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 17:56:41

@Herr Géza: Mikor még Kiprichék játszottak a Feyenoordban (vagy 20 éve) és adta az Ojrósport a gólösszefoglalót, hát ott is volt minden, Kiprics, Kiprix, meg amit el lehet képzelni...

2014.03.17. 17:57:37

@charlieharper: Én azért nem merném rábízni a lábtörésemet az ER-re (baleseti ugye, amit, még Magyarországon is ingyen ellát a sürgősségi egy zulunak is) csak úgy, biztosítás nélkül. (Ja, persze, a számlát majd megkapnám... Kösziii ;) )

Latcho Rom 2014.03.17. 17:58:03

@Zoole[uk]: lehet hogy vilaghiru Kohn koser szilvat nyomatja szalkárol :DD

2014.03.17. 17:59:17

@Zoole[uk]: Hm, és még mondják, hogy nincs magyar összefogás ;)

Taxomükke (UK) 2014.03.17. 17:59:41

@shakti_rom: Vagy a kiskunpiszkosi guggolósat, esetleg a bivalybasznádi háromemberest. :)

eddie1977 2014.03.17. 18:00:55

@shakti_rom: Ahogyan már írtam, nem árulok el részleteket. Az viszont igaz, hogy az írek [s talán az angolok is, bár őket nem ismerem] egyáltalán nem nyitottak az új dolgokra. Ha megfordítom a dolgot, és azt mondom, hogy egy ír elutazik Budapestre, nem a Hungaricumokat fogja keresni, hanem a legközelebbi Irish Pubot.
Ez a hozzáállás elég gáz, ami megnehezíti az itteni érvényesülést is, de ezzel aztán tényleg nem tudok mit kezdeni.
Nem lehet őket megerőszakolni.

Az angolomért elnézést kérek! Ritkábban írok, mint beszélek, utóbbi ráadásul elég "lebutított" formában létezik itt, így könnyű a rosszhoz hozzászokni. Persze ez nem lehet mentség.

eddie1977 2014.03.17. 18:01:54

@Pink Petsch: A Szomszédok egy halál jó kis sorozat volt. A Barátok közthöz képest high-tech.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 18:03:20

@VHB: Nagyon szép ez a beste...Persze világos, fodrász, sminkes, styilist...de akkor is.

SzZoole 2014.03.17. 18:03:31

@shakti_rom: na,abban nagyon egyet ertek veled,hogy a szekszardi bor ubereli a Tokajit a szatmari szilvanak meg nincs parja:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 18:04:49

@VHB: miért kell ilyen lenézően mondani ezt?

SzZoole 2014.03.17. 18:04:58

@Pink Petsch: hat a cel szentesiti az eszkozt:)))

2014.03.17. 18:06:51

@eddie1977: Ja, a világvége-fíling utánozhatatlan volt, valóban. A "jó kis sorozat" meg a nosztalgiának szól. Néha én is újranézem, de a helyén kezelve. Kétségtelen tud szórakoztató lenni, mivel olyan idealisztikusan "normális", a panaszáradat ellenére. A BK-t meg utoljára talán akkor láttam, amikor indult.

Herr Géza 2014.03.17. 18:07:20

@geegee: Na azért valljuk be, "Kipricsék"-et a kutya nem ismerte M.o.-n meg max. Rotterdamon kívül, de a Button nevet elég gáz lenne, ha most hallaná elöször a francia szak(?)kommentátor... Azért a hollandok is (de még a németek is) megtanulták még a Dzsudzsák nevet is helyesen kiejteni, ami, valljuk be nem kis teljesítmény a "krahácsoló" hollandoktól.. :)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 18:09:15

Érdekes, hogy azt mondjátok, vendégek vagytok egy idegen országban, így illik tisztelni a vendéglátóitokat. De hát nem vagytok vendégek! Tudtommal a vendéget sehol sem dolgoztatják és fizetést sem adnak neki...

2014.03.17. 18:11:28

@Zoole[uk]: "Vitya, a nemzetegyesítő!" Huhh, te, ez viccnek is durva ... ;)

bpetya75 2014.03.17. 18:11:37

@geegee:

Igazából a sarkvidék csak néha kavar be. Azt jobbára keleti kanyarból kontinentálisként kapjuk, legfeljebb január-februárban csókol be a Kárpátok gyűrűjén belülre némi sarkvidéki légtömeg. Szóval tényleg inkább három, csak egy kicsit négy ;-)

2014.03.17. 18:12:37

@zöldeketbeszélek: Ok, bentlakó vendégek ;)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 18:12:59

@VHB: Szerintem ő is egy határátkelt magyar: Fábián (K)lára... :-)

VHB 2014.03.17. 18:13:55

@Babette_: Lássuk csak:

Official Distributor vs. wordpress.com
Ireland's New Favourite Spirits vs. kőkemény valóság
try and buy vs. 2 sarki bolt címe Dublinban

Ennyi elég magyarázatnak?

morsels (törölt) 2014.03.17. 18:15:05

@bpetya75:
Mi meg teljesen nyitottak vagyunk eszakra.
Meg nyugatra is :-)

bpetya75 2014.03.17. 18:18:12

@geegee:

Dejszen még el is mondták, hogy az Szauron szeme! Annyira ki voltál éhezve akkoriban? :-P

Latcho Rom 2014.03.17. 18:19:17

@Zoole[uk]: Azt nem tudom, en csak arra a kilincsmoso Szekszardira gondoltam amit itt fillerekert arulnak.

VHB 2014.03.17. 18:22:42

@geegee: Belga apuci, szicíliai mamma.
en.wikipedia.org/wiki/Lara_Fabian
De azért tegyük hozzá, hogy Verne Gyula óta, bárki lehet magyar. :)

SzZoole 2014.03.17. 18:23:53

@shakti_rom: meg 2002-ben voltam egyszer a szekszardi Fritz borhazban borkostolon,azota nekem jobban bejon mint a Tokaji.

GERI87 2014.03.17. 18:24:45

@Hari Seldon 2:

"Koreában olyan 30% a keresztények aránya... Szóval elég jelentős az arányuk."

Igazad van, de csak példát hoztam valami ázsiai országra....nem a legjobbat, tény.

"Megközelítőleg a 18. század végén a kereszténység m
megjelent a félsziget területén, s adott a
lakóknak egy új lehetőséget a régi problémáik
orvoslására..."

birtalan.innerasia.hu/download/dolgozatok/koreai-vallasok/2011-1/Nemeth-Nikoletta.pdf

Japánban is voltak már elég korán keresztények, őket aztán szépen le is mészárolták miután Japán bezárkózott.

bpetya75 2014.03.17. 18:25:50

@morsels:

Keletre nem? ;-)

@shakti_rom:

Világhírű szerintem sosem lesz magyar ital, mert nem tudunk mennyiséget termelni. De nívós borok meg pálinkák már vannak. És van piacuk is, csak nem worldwide.

VHB 2014.03.17. 18:26:03

@shakti_rom: Ha mész legközelebb, készíts egy fotót a címkéről. Kíváncsi lennék, hogy melyik borászat termékéről van szó.
szekszardibor.com/

SzZoole 2014.03.17. 18:26:58

@Pink Petsch: tudod mi a vicc?Az ember az maga egy vicc(Ali baba es a negyven rabblo):))))))

Latcho Rom 2014.03.17. 18:28:11

@Zoole[uk]: Csak nagy szemekkel nézem a Duna tv-ben neha hogy mennyi jo magyar bor lett, sajnos nem vagyok kepben..egyszer voltam szentistvankor...5 eve, a varban borkostolon, finom borokat ittunk..

2014.03.17. 18:29:13

@Zoole[uk]: Oké, én vagyok a dzsinn ;)

SzZoole 2014.03.17. 18:30:52

@Pink Petsch: es hol talalom azt a palackot amibol kiszabadithatlak:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 18:33:53

@eddie1977: Elolvastam a blogod bejegyzéseit, sok minden így érthetőbb a stílusodban. De azért amikor kritizálsz, a saját jelmondatodat ne felejtsd el másokra is vonatkoztatni...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.17. 18:34:03

@charlieharper: igen, remélem, így is világos volt.
nem Madárral van a bajom, hogy levágatta az ujját, aztán kifizettetett a svéd állammal egy tucat műtétet :-) biztos direkt csinálta, hogy romba döntse a kapitalizmust, és utána még jól fikázhassa is őket a lúzer pénzszóró rendszerük miatt, hog yminek segítenek mindenféle jöttmenten.

SzZoole 2014.03.17. 18:34:16

@shakti_rom: tudod miota van jo bor Mo-on?
Miota rajottek,hogy szolobol is lehet bort csinalni:)))

morsels (törölt) 2014.03.17. 18:36:49

@bpetya75:
De, keletre is :-)
Egyebkent tenyleg vannak nivos palinkak. Ha erlelnek 10-15 evig, akkor bizony veresenykepesek lennenek a single malttal, calvadossal, siman.

Quercus a favágó 2014.03.17. 18:38:40

@bpetya75:

Az a jobban fölgépesítve, egy motorfűrész. Most már általában egyedül dolgozom. Örülök, ha nekem van munka. A korrupció az erdei munkába is tarol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 18:42:16

@geegee:
$$$$ :D

@Pink Petsch:
:)

@Chang Yai:
;)
De legalább munka közben történt... ilyenre egy szomáliainak nem sok esélye enne, félnek a munkától :)
Btw nem kapok segélyt, soha nem is kaptam. Táppénzt igen és a biztosítótól kártérítést.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 18:42:34

@eddie1977: Koszonom a valaszt!

Amugy amikor irtad hogy magyar termek disztributora akkor mar a zsigereimben ereztem hogy az ireknel piaval a legkonnyebb betorni a piacra. :)

(egy privatot fogok neked irni meg ma ezzel kapcsolatban)

Latcho Rom 2014.03.17. 18:43:30

@VHB: Nem hiszem hogy ugyanaz a palackozás mint amit a morsels kenyt oda, jopár éve ennek - regi duma a SZekszOnSzaturdéj. Lehet hogy ez már nivosabb.

Gizi06 2014.03.17. 18:47:07

@Pink Petsch: Nagyon igazad van, tökeletesen egyetertek veled ...

SzZoole 2014.03.17. 18:47:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: az angol piacrol mi a velemenyed itt is lehetne probalkozni?

eddie1977 2014.03.17. 18:48:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Várom szeretettel! De most mennem kell. Este még jövök, és megnézem, hányan akartak még darabokra szedni. :)

eddie1977 2014.03.17. 18:50:02

@zöldeketbeszélek: Igyekszem, de nem egyszerű. Hirdetni az igét sokkal könnyebb, mint aszerint élni. :)

morsels (törölt) 2014.03.17. 18:51:47

@VHB:
www.lcbo.com/lcbo-ear/lcbo/product/searchResults.do?ITEM_NAME=szekszardi+voros&ITEM_NUMBER=&language=EN

Hat, ez van csak az LCBO oldalan (egyedul ok forgalmazhatnak alkoholt) jelenleg, de azt irja, hogy "This product has been discontinued"

Nem tudom, a borokhoz nem ertek egyaltalan.

Hari Seldon 2 2014.03.17. 18:51:55

@Taxomükke:
Nem tudom hol van, de szerintem inkább esténként szokott megjelenni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 18:52:02

@Mr Long:
Nem vagyunk vidámak!
Önmarcangolunk és szomorúak vagyunk!
Hát te semmit sem tanultál? ;)

bpetya75 2014.03.17. 18:52:05

@QUERCUS(a favágó):

Azt hittem, hogy legalább egy traktor még van, ha már nem LKT. Akkor hogy bírod? Csak tisztítást meg TKGY-t vállalsz? Most egy kb 70 éves tölgyesben csináltuk az NFGY-t, de a hársak között már nagyon nagyok is voltak. A rönköt adó tölgyekről nem is beszélve...

@morsels:

Idővel lesznek olyanok is szerintem.

Latcho Rom 2014.03.17. 18:53:12

@bpetya75: Rendben van ez, az en fulemnek :-)

bpetya75 2014.03.17. 18:55:47

@shakti_rom:

Akkor jól van. Ha néha bepróbálok 1-1 ilyet, az nem azért van, mert fellengzősködni akarok, hanem azért, hogy jól megmondhassátok, ha valami nem frankót írok ;-)

2014.03.17. 18:55:58

@Zoole[uk]: Vigyázz, mit kívánsz! Még a végén teljesül ... ;)

2014.03.17. 18:57:03

@Gizi06: Hát választás lehetőség az van, ha az ember egyszer már nekiindult ...

SzZoole 2014.03.17. 19:02:28

@Pink Petsch: huha,probalok nem szemtelen lenni:)))

2014.03.17. 19:03:38

@Zoole[uk]: Fogadjunk, hogy nem fog sikerülni ... ;)

SzZoole 2014.03.17. 19:07:09

@Pink Petsch: fodadhatunk,bar Te tudod,pedig azt kivantam volna,hogy legy szabad:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 19:09:05

@Herr Géza: Jó, persze, igaz. :-)

Igen, a holland egy hörgős, köpködős nyelv... :D

@bpetya75: Oké, csak jól esett trollkodni... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 19:12:24

@bpetya75: Baxxxa meg, lebuktam... :-))))))

@VHB: Mindig az ilyen keverék csajok a lexebbek...

Quercus a favágó 2014.03.17. 19:17:50

@bpetya75:

Már annak is örülni kell, ha tisztítást kapok.
Ráadásul harcolok egy volt erdőgazdálkodómmal.aki helyi kiskirály. Büntető, és polgári perek. Tudod ez Magyarország. Ha pénzed nincs, jogod sincs.

Latcho Rom 2014.03.17. 19:18:21

@bpetya75: nem tudom hogy mennyire szamit a mennyiseg, nezd meg mennyit termel a jager, kivancsi vagyok..a junájkum Hungaricumhoz képest..

Quercus a favágó 2014.03.17. 19:22:09

Érdekes poszt. Eléggé elítélő véleményem volt eddie-ről de most megkövetem. Tetszett. Meg a reagálásai is.
Miután egy polcon vagyok hintával, így nem fűzök hozzá kommentet. Hinta már megtette. Csak annyit jegyzek meg, az írek az USA-nak köszönhetik a fellendülést, nem az UK-nak.

M. Péter 2014.03.17. 19:37:49

@eddie1977: Nincs egy Epimenidész nevű krétai rokonod?

M. Péter 2014.03.17. 19:38:43

@QUERCUS(a favágó): Ebben akkor már utolértük Amerikát.

Quercus a favágó 2014.03.17. 19:42:08

@Kövérmadár [swe]:

"Ki mondta ezt neked?"

Mind egy. Aki favágó, az ne okoskodjon politikába, és főleg ne ártsa magát a közgazdaság rejtelmeibe.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 19:44:23

@VHB: és ez elég lenézéshez? egyáltalán, mennyire gáz már bárkit is lenézni?

Latcho Rom 2014.03.17. 19:45:54

@shakti_rom: Ne nézd meg, itt van - azt hiszem Unicum a tizedét se termeli..s ami $ezzel$ jar, reklamok, promok hianyoznak..maga a Hungarikum cégér a kutyát se érdekli a vityán kivul..

Mast-Jägermeister SE produced 76.5 million 0.7 liter bottles in the financial year 2006 and grew by 15 percent in 2005. Most of the production (56.6 million) was exported to over 70 countries world-wide.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 19:47:16

@VHB: meg úgy egyáltalán: inkább kérjen segélyt, ne kezdjen vállalkozásba?
vagy vállalkozni csak hatalmas tőkével lehet? meg csilivili csillámfaszlámás honlappal?

Quercus a favágó 2014.03.17. 19:47:28

@M. Péter:

Ha valaki pár éve elmondja nekem azt, amit én az elmúlt 2 évben tapasztaltam az úgynevezett "igazságszolgáltatással" kapcsolatban, kiröhögöm. Ma már nincs kedvem röhögni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 19:48:52

@bpetya75: nagyon szépen kérlek, tegyél bele még több hárombetús rövidítést, olyan szépek.

bpetya75 2014.03.17. 19:52:14

@geegee:

De azóta megoldódott a probléma, ugye? ;-P

@QUERCUS(a favágó):

:-(

@Babette_:

Kicsit későn megpróbálkozom vele ;-)

VHB 2014.03.17. 19:59:26

@Babette_: kérdezd Eddie-t az írekkel kapcsolatban. :-)
Mennyire gáz? Nagyon!

morsels (törölt) 2014.03.17. 20:00:50

@bpetya75:
Ugyanezt mondtam a magyarorszagi barataimnak (marmint hogy ha erlelnek 10-15 evig), de kirohogtek.
Azt mondtak, hogy az is valoszinutlen, hogy 1 honapig erlelodjon valami :-).

eddie1977 2014.03.17. 20:01:10

@VHB: "Official Distributor vs. wordpress.com
Ireland's New Favourite Spirits vs. kőkemény valóság
try and buy vs. 2 sarki bolt címe Dublinban"

Kicsit jobban megnéztem az oldalt.
Egyrészt szerintem tök dizájnos. Nekem nincs honlapom, de ha lenne, akkor se csinálnék ennél jobbat. Nem kell.
Az írek leszarják a honlapokat. Egy csomó nagy cégnek nincs hivatalos weboldala. Az e-mailekre sem válaszolnak.
Itt a személyes találkozásban hisznek. Furcsa szokás, de ez van.

A termék megnevezésével mi a baj? Valahogy el kell adni, vagy nem?

A "2 sarki bolt" közül pedig az egyikkel én is kapcsolatban állok.
Abban a városrészben [Dundrum] a legnagyobb független Off Licence [szeszesital-kereskedő] shop, és nagyon hatékony eladásokat produkálnak.
Olyan "kalmár", aki még ért ahhoz, hogyan kell értékesíteni. Apa és két lánya, nagyon jól együtt lehet velük működni.

Szóval mielőtt csípőből ledegradálsz valamit, előbb tájékozódj! Ellenkező esetben csak a sötétséget fogjuk észrevenni, ami a fejedből sugárzik.

VHB 2014.03.17. 20:02:08

@Babette_: azt csinál, amit és ahogy akar. Ha ő megengedheti magának azt a luxust, hogy más embereket pusztán a helyesírásuk alapján skatulyázzon be, akkor ez édeskevés. Szvsz szigorúan.

2014.03.17. 20:07:04

@Zoole[uk]: Hm, szabad? Meinst du was genau? ;)

2014.03.17. 20:08:49

@eddie1977: 'through a different glasses'

Juhuuu! Hiba! Hiba! Eddie, szar az angol nyelvtanod. Meg az itt kommentelok osszesitett magyar helyesirasanal is rosszabb. Asd el magad.

SzZoole 2014.03.17. 20:09:52

@Pink Petsch: "Meinst du was genau?"ezt nem ertem

eddie1977 2014.03.17. 20:10:41

@Mirjam2: Ezen már túl vagyunk. Még valami?

Mr Long 2014.03.17. 20:13:12

@Zoole[uk]: Turorudi, Balaton szelet, pirosarany... soroljam meg? :DDDDDDDDDDDDD

Mr Long 2014.03.17. 20:14:11

@Kövérmadár [swe]: Bocs Fonok! Megyek es szomorkodva vacsizok. :'(((((((((

2014.03.17. 20:15:46

@Taxomükke: Nem tudom miert mondod hogy 'teves' az informacio. Nem teves. 30 ev befizetes utan lehet full basic state pension-t kapni. Az mas kerdes, hogy a legtobben tobb penzt probalnak osszeszedni mas forrasokbol.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 20:16:27

@charlieharper: hol a bánatban vásárolsz te? nálunk se a waitroseban, se a coopban se a tescoban nincs érmés kocsi
persze bent a városban ott van, el is lopják, sokszor a fél város tele van elhajigált bevásárló kocsival, de nem egyszer, ahol először laktam a lakosok nem szatyorral jártak boltba, hanem simán a bevásárlókocsit tolták haza

Való Világ kb Big Brother csak magyar gyártás, félelmetes emberek telefonálnak be
tegnap pl élő műsorban ahol együtt szerepelt 2 műsorvezető meg a kiesett játékos, a betelefonáló megnyomta 2x is a 2-es gombot a telefonján mert az egyik műsorvezető azt mondta neki, h ha a játékoshoz akar beszélni tegye ezt

eddie1977 2014.03.17. 20:16:33

Ha valakinek kedve támadna még az angolommal foglalkozni, akkor az tegye meg privátban.
eddie1977@windowslive.com
Hozzáteszem, az angol nem az anyanyelvem. Folyamatosan tanulom, de még közel sem tökéletes. Mindenesetre annyira azért jó, hogy üzleteket tudok kötni az írekkel.
Viszont az én hiányosságomat egy napon említeni azzal a sok sutyerák magyarral, akik a SAJÁT ANYANYELVÜKÖN nem tudnak helyesen írni, kissé merész.

2014.03.17. 20:18:32

@Zoole[uk]: "Mire gondolsz, pontosan?" ... ;)

SzZoole 2014.03.17. 20:19:17

@Mr Long: ezekbol hiany?
Nekem nem hianyoznak:)))

SzZoole 2014.03.17. 20:23:41

@Pink Petsch: Meinst du was genau
Erre a mondatra,ugyanis nem tudok nemetul:(

2014.03.17. 20:25:53

@Zoole[uk]: Azt jelenti ... már a mondat :D
Was meinst du, genau? = Mire gondolsz, pontosan?

SzZoole 2014.03.17. 20:30:17

@Mr Long: ez jo:))))ez az uzlet 20 percre van tolunk,nezd meg
www.magyarboltlondon.co.uk

xxylon 2014.03.17. 20:31:14

Unicummal az a baj hogy a neve negativ asszociaciokat gerjeszt az angolokban: cum=sperma

Jagermeister meg van a legtobb helyen.

Mr Long 2014.03.17. 20:34:57

@Zoole[uk]: Are you fucking kidding me? Mi a tokomnek vegyek magyar lisztet? Milka szaloncukor £11/350g?????? Ekkora maffia bandat...

2014.03.17. 20:35:07

@eddie1977: Hat te eleg nyilvanosan kritizalsz itt mindenkit akit csak ersz - ireket, magyarul kisebb helyesirasi hibakat vetoket, stb. - hadd dontsuk mar el hogy mi miert kritizalunk teged.

SzZoole 2014.03.17. 20:37:00

@Pink Petsch: arra gondoltam pontosan,mielot felre ertened,hogy ha Te dzsin lennel akkor egy kenyelmetlen palack lenne az otthonod es ha en megtalalnalak akkor lehetne 3 kivansagom,de en azt kivanam,hogy legy szabad:)))

2014.03.17. 20:43:48

@Zoole[uk]: Köszi, az very nice lenne ;)

@házelőtthinta: Én egy szóval sem mondtam, hogy perfekt német vagyok, de ha tovább olvasol kicsit, láthatod, hogy tudom én azt helyes szórendben is. Viszont nem engem rúgtak ki még egy mekiből is. Vicces, mi? :P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 20:43:58

Na szóval...

kepkezelo.com/images/7ydvysf9wdq6oaz33xxn.jpg

Most értem a kommentáradat végére.
Egész nap nem tudtam olvasni mert ebben a rothadó kapitalizmusban eléggé el nem ítélhető módon elvárják hogy dolgozzak a pénzemért. Mocsok banda:)))))))))))))))))
Lényeg a lényeg hogy jó poszt volt.
Az egész poszt egy általánosító poszt.
Az általánosításról már megírtam a véleményem betettem ide többször most nem fogom aki kíváncsi az megnézi a blogomon.
Az égadta világon semmi baj nincs az általánosítással FELTÉVE ha tapasztalati alapokon nyugszik.
Az írek egy megosztó nemzet, sokaknak negatív sokaknak pozitív tapasztalatuk van velük kapcsolatban.
A tapasztalati alapon nyugvó általánosítás segíti életünket. Segít döntéseket hozni, egyáltalán segít dönteni.
Az én rasszizmusom is tapasztalati alapú.
Ha meglátok a közelemben egy cigányt megmarkolom a pénztárcám.
Általános tapasztalatom hogy jól teszem.
Volt már hogy nem ez alapján döntöttem.
Egyszer kiadtam a lakásunk egy cigány családnak.
Hittünk nekik. Ők a kivétel ők a rendes cigányok stb...
A számla végösszege 300ezer forint lett.
Ennyibe került hogy egyszer nem hallgattam a tapasztalatomra.
Eddinek azok a tapasztalatai amit leírt.
Mit vártok tőle? Hazudjon egy posztot?
Legyen PC mert az a divat manapság?
Lófaszt.
Elmondta a véleményét.
Voltak itten többen akik homlokegyenest ellenkező véleményt mondtak.
Az is igaz és ez így van jól.
A vélemény szabad.
Nem kell egyetérteni vele.
Én is írtam anno egy posztot a zsidókról.
Mai napig vezeti a blogomon a kommentelési listát.
Majdnem 200 hozzászólással.
Voltam én ott minden.
Szóval nincs ezzel a poszttal baj.
Az időzítés valóban nem szerencsés de HA már elnézést kért érte így a dolog a lovagiasság szabályai szerint el van intézve.
Most átnézek a tegnapi posztra mert ott is le kell osztani az észt autóügyben.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 20:44:54

@xxylon:
Uniszex sperma? :)

Akkor legkozelebb ne rohangasszak reszegen egy uveg Unicummal, mikozben azt kiabalom, hogy "I'm coming!" ?

@Mr Long:
Mert a magyar liszt szittyabuzabol keszult, azert!

Zokogj tele egy poharat es aruld, mint Jezus konnye. Csak, hogy legyen nemi bevetel a banatbol is ;)

SzZoole 2014.03.17. 20:46:55

@Mr Long: en is mondtam nekik,de nem vettek komolyan en csak olyan dolgokat veszek toluk,amit mashol nem tudok meg venni pl. csiga teszta a hus levesbe,tarhonya.

Mr Long 2014.03.17. 20:47:58

@Kövérmadár [swe]: Nabaszki! Hogy a semem konnyevel kellene telerakni? Most mar tudom miert jottek vissza a lanyok, hogy szuzfogantatas tortent, miutan hasznaltak a poharat ;) Rossz helyen konnyeztem! :DDDDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 20:49:57

@Zoole[uk]:
"pl. csiga teszta "
Gyúrjál vaze ;)

@diggerdriver:
Láttam egyszer egy írekről szóló soroztot "The Black Donnellys". Az pl. jó volt! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 20:51:44

@Mr Long:
Szem, szem, nem? :)

De a lányok sem voltak komplettek, hogy a micsodájukat kenegették a könnyeiddel.

Volt már kisJézus, négerJézus, te leszel a hosszúJézus :)

Quercus a favágó 2014.03.17. 20:53:57

@Babette_:

"Egy csók és más semmi, a vágyam csak ennyi
És csendben elmenni tovább.
Csak egy perc, csak álom,
de én azt sem bánom,
Ha itt ég a számon a szád.
Hisz' máma nincs dráma, nem kell a nagy regény,
Szívünk ma már oly szerény...
Egy csók és más semmi, a vágyam csak ennyi,
És csöndben elmenni tovább."

SzZoole 2014.03.17. 20:54:29

@Kövérmadár [swe]: "Gyúrjál vaze ;)"
Nem lehet,tudod,nekem hivatalosan is pecsetes papirom van rola:)))

Mr Long 2014.03.17. 20:54:41

@Zoole[uk]: Mondjuk feltetelezem kemenyen lehuzos banda uzemelteti. Es siman megveszik naluk az egyszeru "Irany Angliaba Dolgozni" magyarok. Anno kikoltozes elott probaltam sok infot osszeszedni forumokrol es azert akadtam el kerdesekben. A kedvencem a "Lehet Angliaban tampont kapni?" kiverte a biztositekot. Utana meg csodalkoznak, hogy nem szolalok meg magyarul, csak miutan alaposan merlegeltem...

Mr Long 2014.03.17. 20:56:06

@Zoole[uk]: Van rokikartya az MB-ben?

Mr Long 2014.03.17. 20:58:50

@Kövérmadár [swe]: Nem lennek az anyja helyeben, amikor megszuletik 1.60-nal es ez nem a sullya lesz! :DDDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 21:01:17

@Zoole[uk]:
Pecsétes papír arról, hogy nem gyúrhatsz tésztát? Az komoly!

@Mr Long:
Én sem :)
De ez már befelé sem ehetett kicsi...

eddie1977 2014.03.17. 21:01:23

@diggerdriver: Erre csak azt tudom mondani, hogy köszönöm!

És még annyit, hogy van itt egy nagyon kedves magyar ismerősöm, aki az IT szektorban dolgozik. Hazavisz havi €3200 körül, éli világát.
Soha nem találkozik azzal a réteggel, akikről írtam.

Ha egy budapesti lakosnak kéne leszinkronizálnom ezt a történetet, akkor azt mondnám, hogy lehet ugyan a Várnegyedben élni, de attól még a "nyócker" az nyócker marad.
A két valóság egymás mellett létezik, nem egymástól elkülönülve. Hatással vannak egymásra.

Gyakran emlegetem a túlnépesedést is. Nem kell rasszistának lenni ahhoz, hogy lássuk, mit jelent a szegény országokból áramló egyre nagyobb számú bevándorló.
Ők is csak emberek, és én nem bántom őket, mindössze rávilágítok egy globális problémára.
Persze nem képzelem magam überokosnak, nyilván közületek is sokan tisztában vannak ezzel. A gond máshol van.
Amíg az egyén csak a saját érdekét nézi, talán észre sem fogja venni, hogy a világ közben szétrohad, egészen addig, amíg személy szerint őt nem érinti.

A segélyen élő írekkel sem az a baj, hogy segélyen élnek, hanem az, hogy ez az állapot hosszú távon biztosan lerántja az országot. Egyelőre még minden fasza, hiszen van bőven kizsákmányolható munkaerő, de én ezt semmiképp sem nevezném normális folyamatnak. Mint ahogy azt sem, hogy az írek ünnepelnek, miközben más emberek [igen: emberek, nem pedig haszonállatok] tartják mozgásban az ő szeretett szülőföldjüket.

Hát nagyjából erről szólt a mai poszt.

SzZoole 2014.03.17. 21:14:45

@Mr Long: rokikartya,minek?nem vagyok en bena!!!
Egyebkent lehetett volna,ketszer voltam orvosi bizotsag elott,meg az angol baratok is azt javasoltak,hogy jatszak ra es jo kiss tamogatast kaptam volna,de en nem kertem belole.

Latcho Rom 2014.03.17. 21:19:43

@eddie1977: Írezz kicsit, válogass, ne kuksolj a pc előtt, rúgj be velük istenesen. Minek vagy Dublinban??

www.fretboardjournal.com/blog/traditional-irish-music-st-patricks-day

SzZoole 2014.03.17. 21:19:57

@Kövérmadár [swe]: sok mindent nem csinalhatok,evekig orvostol orvoshoz,kezelesrol kezelesre jartam,olyan vastag paksametam van orvosi papirokrol,hogy nem birnad atfogni.

eddie1977 2014.03.17. 21:22:25

@shakti_rom: Én csak eladom a szeszt, de sosem fogyasztom.
Lehet, hogy ez az én nagy bajom. :)
És még rímel is. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:23:19

@Kövérmadár [swe]:
Az van hogy mostanában hogy kicsit jobban makogok angolul kiderül néhány érdekes dolog.
Eddig azt hittem hogy az építőiparban kb 20% angol dolgozik.
Aztán kiderült hogy ezek nagy része ír.
Kiderült az is hogy a londoni nagy építőipari cégek zöme ír cég.
Sőt most is egy ír cégnél dolgozok és egy ír a művezetőm. Meg a korábbi cégeim többsége ahol dolgoztam azok is írek voltak.
Aztán mikor egy svéd cégnél dolgoztam (SKANSKA) ott a menedzsment volt ír.
A melósok között feltűnően sok az ír ács például.
Az az igazság hogy már szégyellem magam hogy minden nációról akivel dolgozok azt kell mondanom hogy kivétel nélkül problémamentesek de az írekre is azt kell mondanom.
Valószínűleg bennem van a hiba, bár még nem dolgoztam szomáliaival.
:)))))))))))))))))))))))))))))
Mindettől függetlenül elfogadom Charli és Eddi véleményét is.
Őnekik mások a tapasztalataik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:24:22

@QUERCUS(a favágó):
Vén hülye:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

______________ (törölt) 2014.03.17. 21:24:59

@bpetya75:
Azt hittem, hogy legalább egy MTZ még van, ha már nem LKT. Akkor hogy bírod? Csak tisztítást meg TKGY-t vállalsz? Most egy kb 70 éves GY-KTT állományban csináltuk az NFGY-t, de a NH meg a KH között már nagyon nagyok is voltak. A rönköt adó KTT-ről nem is beszélve...

csak mert valaki reklamált, hogy nincs benne elég rövidítés. ;)

Latcho Rom 2014.03.17. 21:26:09

@Cascabel:

ez a moslék, motherbugger, fecking net tv megint kifingott :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:30:14

@Mr Long:
Húú erről jut eszembe.
Anno az egyik fönökünk felesége gyereket várt.
Eljött a nagy nap megtörtént a szülés, másnap jön a büszke apa mi gratuláltunk kérdezgettük mekkora.
Mondja hogy 3kiló 60deka és 52centi hosszú.
Erre a nagyonhülye darusunk felüvölt hogy pont akkora mint a Szabó Jani fasza.
Illető úriembernek tényleg rekordméretű volt de ez az összehasonlítás kiverte a biztit a kispapánál. Vörös fejjel otthagyott bennünket:)))))))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.03.17. 21:33:22

@diggerdriver:

Illett volna megkérdezni: És? Meghagyjátok?

eddie1977 2014.03.17. 21:35:57

@diggerdriver: Az a baj, hogy egy élet is kevés lenne, hogy meséljek.
Pont most írok egy posztot a saját blogomon [nagyjából 20 percen belül kint is lesz], amiben éppen arról mesélek, hogy milyen jó fejek voltak az írek.
Ez teljesen ellent fog mondani annak, mint ami ebben a posztban elhangzott, de a két téma között igazából nem lehet párhuzamot vonni.
Nekem is voltak tök normális ír kollégáim, tehát valótlanság azt állítani, hogy én általánosítok.
Én mindig egy adott helyzetet vázolok fel általánosságban, de azt azért mégsem írhatom oda minden mondat végére, hogy "tisztelet a kivételnek", hiszen ez evidens.
Mint ahogy már arra is rájöttem, hogy nem minden magyar tapló. Csak egy részük. Egy elég jelentős részük. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:36:23

@QUERCUS(a favágó):
Az is elhangzott de az mindig elhangzik.
Egy gigafaszhoz hasonlítani az újszülöttet az mindenképp formabontó
:))))))))))))))

VHB 2014.03.17. 21:36:32

@sorsolo: nem bonyolult pedig:

* Fakitermelés módja: TKGY - Törzskiválasztó gyérítés, NFGY - Növedékfokozó gyérítés, KH - Készletgondozó
használat, SZ – Szálaló vágás, EÜ - Egészségügyi termelés, FVB - Felújító vágás bontó vágása, FVV - Felújító
vágás végvágása

** Fakitermelés és anyagmozgatás eszköze: KP - Kötélpálya, V - Vasló, E - erdészeti csúszda, F - Állati erővel vont
fogat, KK - közelítő kerékpár, SZ - Szán, Ö - Önjáró kerekes eszköz

Mr Long 2014.03.17. 21:38:31

@Zoole[uk]: Melyik kezevel nem birna? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 21:38:46

@Zoole[uk]:
Az enyém sem piskóta azért :)

@diggerdriver:
Szomáliaival nem is nagyon fogsz :)
Előbb lesz magyar kollégád az Antarktiszon, mint szomáliai :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:40:43

@eddie1977:
Bazmeg, nekem 30éven keresztül voltak kiváló cigányember kollégáim.
Na de attól még általánosítok.
Mert a cigányokkal való ÁLTALÁNOS tapasztalatom az ellentmond a munkahelyemen tapasztaltaknak az nem zárja ki az általánosítást.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 21:42:18

szertném megkérni az Angliában lakókat, h ha valaki tudna javasolni egy gépkocsi biztosítót friss jogsis 17 és fél éves lánygyermeknek, akkor ne habozzon
emlékszem fél éve már találtam egy biztosítót, náluk ha én kötöttem és a gyerek additional driver volt, akkor kb 100 font volt havonta, de most nem találok évi 6000 fontnál olcsóbbat
köszönöm

Quercus a favágó 2014.03.17. 21:44:50

@Kövérmadár [swe]:

Te madár. Azért valamilyen szinten legyél jóban a szomalikkal. Ha esetleg menekülnöd kell, ők tudnak segíteni. Tudod, ebben profik.

morsels (törölt) 2014.03.17. 21:45:40

@VHB:
"közelítő kerékpár"

Ez micsoda egeszen pontosan? :-)

Latcho Rom 2014.03.17. 21:47:42

@eddie1977: Ki lehet azért menni piálás nelkül is, utcák teli, jó zene minden sarkon...go! :)

Latcho Rom 2014.03.17. 21:48:52

@QUERCUS(a favágó): Remélem túszul ejtik nyulastól :)

SzZoole 2014.03.17. 21:49:41

@Jess G: tesco bank,ok a legolcsobbak.

Mr Long 2014.03.17. 21:50:40

Kulonben a belterjes irekhez nem jo kep a nyito a poszt elejen, mert ott a kozepso harmast... nem irom le, de sejtitek.

Mr Long 2014.03.17. 21:52:05

@shakti_rom: De most oszinten! Tuszul ejtik es? Mi a turot csinalnak vele? Etetik? Ketlem, hogy a magyar allam valtsagdijat fizetne erte a kommentjei utan! :DDD

Latcho Rom 2014.03.17. 21:54:32

@Mr Long: majd a vikingek felszabaditják őt :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:55:39

@Zoole[uk]:
Sőt ha clubkártyád van igen jelentős kedvezményt adnak.

SzZoole 2014.03.17. 21:57:13

@diggerdriver: sot,ha meg zarhato garazsod is van akkor meg tobbet,ez nem vicc.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 22:05:14

@Zoole[uk]: Sőt ha autód sincs akkor a legolcsóbb:)))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.03.17. 22:05:41

@QUERCUS(a favágó):
:-)

Najo, de a tobbi szakmai kifejezesnek tunt nekem, ez a kerekpar meg nem megy sehova :-)

______________ (törölt) 2014.03.17. 22:06:33

@Mirjam2: látom kezded érteni a lényeget. vagy csak próbálod a gyakorlatba átültetni a mai napi szent evangyéliom tanításait (hogyan legyünk jó írek)?

SzZoole 2014.03.17. 22:22:52

@diggerdriver: ez nem minden eseteben igaz a tomegkozlekedes is lehet draga es idoigenyes,sok esetben az auto olcsobb es gyorsabb,de ez forditva is igaz.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 22:29:37

@Zoole[uk]: egy fenét, ők kb 6000 fontért biztosítanák a kocsit ha a gyerek named driver
az előbb találtam a Diamondnál 1538-ért, de ha havonta akarom fizetni akkor 2200

Mrs. Clayton 2014.03.17. 22:29:37

@Zoole[uk]: figyi, most 36 fontot fizetek havonta 0 voluntary excessel, garázsban van a kocsi, külváros blablabla
de azért hogy a gyerek bejárjon suliba meg vissza kicsit sokallok évi 1500 fontot

eddie1977 2014.03.17. 22:36:04

Amennyiben valakit érdekel a részletes sztori, úgy sok szeretettel ajánlom...
nemhordodacipomet.wordpress.com/2014/03/17/excise-duty/

SzZoole 2014.03.17. 22:49:15

@Jess G: az en lanyom is 17 mult,decemberben lesz 18,Hemel Hempsteadbol hordom minden reggel Londonba(Edgware London Academy)iskolaba,szerencsere neki meg nincs eszebe a jogsi,de szerintem ami kesik nem mulik.
Nekunk bejon a tesco biztosito,mindkettonknek az van eleg rugalmasak,egyszer en kaptam egy kavicsot az M1-en egy teherautorol,felirtuk a rendszamat es az idopontot,du.-tan hivtam oket ket nappal kesobb mar jottek is es megoldottak a szelvedo problemat.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.17. 22:50:36

@eddie1977: Irtam neked a blog.hu-s privatot. Nem surgos. :)

Latcho Rom 2014.03.17. 22:52:07

@eddie1977: Nem akarlak bizgetni, de ha okulni akarsz, akkor nézz be a facebookos HA-ra is, ha azt gondolod hogy itt komoly flémet kaptál...hát meg fogsz lepődni.

eddie1977 2014.03.17. 23:08:25

@shakti_rom: Ez tök jó.
A kommentelők közül két embert is ismerek, az egyiket csak látásból, a másikat kicsit közelebbről.
Az a fasza, hogy nem tudják, ki írta a posztot. :)

Gyakran gondoltam arra, hogy felrakok egy GoPro kamerát a fejemre, és bemutatom, milyen lakásokba szállítottam pizzát. Azt hiszem, hogy sok embernek leesne az álla, ha meglátná, hogy az "átlag" ír milyen mocsokban él. Nem csak a putri kerületekben, hanem az elegáns Dalkey-ban is.
De a valóság mindig fáj azoknak, akik csak a szépet akarják látni.
Arra is biztos azt mondanák, hogy kamu felvétel, és ilyen nincs is. :)

Latcho Rom 2014.03.17. 23:10:18

@eddie1977: Talán olvass is, de nekem tényleg mindegy...

eddie1977 2014.03.17. 23:12:08

@shakti_rom: Láttam, hogy sokan igazat adtak, ha erre gondoltál, de szerintem ez mindegy is.
Senki nem hordja a másik cipőjét. :)

Mrs. Clayton 2014.03.17. 23:14:02

@Zoole[uk]: nekem is Tescom van most, de ha berakom a gyereket, akkor brutális árat kérnek
hát az én lányom most megkapja a Jazzt, hogy bejárjon a suliba, meg ahová akar, de már nézegeti, hogy mit vegyünk, ha ezt 1-2 évig nem töri össze, természetesen a Mini nagyon bejön neki

eddie1977 2014.03.17. 23:31:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Válaszoltam.
Ott is írtam, hogy az eddie1977@windowslive.com címen keress, mert a másikat csak a regisztrációhoz használtam.

______________ (törölt) 2014.03.17. 23:46:06

@Kövérmadár [swe]: nem is értem, miért hagytad el a nagyszerű országot, ahol a nagyszerű vezető és nagyszerű segítői már meg is valósították a nagyszerű álmot, amit nagyszerűen megálmodtál. :)
a legközelebbi nyaralás esedékességekor ellátogathatnál álomföldre, napjainkban - ha jól emlékszem a legutóbbi statisztikákra - már több mint 200.000 boldog CNC-s, földrajztanár, sofőr és egyéb szakmákkal rendelkező kaszálja az út szélén a csalánt a megélhetéshez igencsak karcsú havi 50 rugóért, napi 8 órában. ők biztosan szívesen elmagyaráznák neked, mennyire nagyszerű lehetőséget kaptak az országtól és a kedves vezetőtől.

______________ (törölt) 2014.03.17. 23:58:42

@Herr Géza: igen, jól illusztrál egy tipikus tanarattitűdöt. sajnos nekem sem ritkán volt hozzá szerencsém. nálunk az volt a duma, hogy a "képességeihez viszonyított teljesítmény".

______________ (törölt) 2014.03.18. 00:25:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
"ennek a tajekoztatasnak Mo.-n a teljes mellozese fogja vegleg elkaszalni a magyar gazdasagot jo 15 ev mulva amikor a Ratko korszak nyugdijba megy...)"

komolyan úgy gondolod, hogy csak szólni kéne az embereknek, és azonnal rohannának nyugdíjmegtakarítani havonként néhány tízezer tallért?

2014.03.18. 00:32:49

@eddie1977:
" ugyanakkor a saját anyanyelvüket simán odadobták az angolért cserébe. "
Irorszagban a britek 500 evig tiltottak a gealic hasznalatat. Tehat nem csak " siman odadobtak az angolert cserebe ", hanem kenyszeritve voltak azt hasznalni.
Ha kritizalunk egy nepet vagy orszagot, illene azert a tortenelmi hatterrret is ismerni. Irorszagnak bizony eleg " kemeny " tortenelme van. Mar az is csodalatra melto, hogy eddig fennmaradt az a nep, az az orszag!!!!

2014.03.18. 00:43:17

@sorsolo:
A Ratko-korszak 1950 es 1956 kozott volt, tagabb ertelemben. Az akkor szuletettek nem 15 ev mulva mennek nyugdijba, hanem legkesobb 7 ev mulva. Szerintem mar 50 % - uk most nyugdijas.

2014.03.18. 00:46:09

@Cascabel:
Meg annyit, hogy nagy reszuk alig fog kapni nyugdijat, hiszen oket tettek leginkabb lapatra a rendszervaltas ota.

2014.03.18. 01:06:05

Beleolvastam eddie1977 blogjaba es elgondolkoztam valamin:
alszenteknek irja az ireket, kozben o, aki nem iszik, sot gyuloli az alkoholistakat, alkoholt probal eladni nekik.
"Bagoly mondja" szindroma:(

M. Péter 2014.03.18. 01:09:20

@charlieharper: Jó ötlet, de ha valaki elkezd fellebezni, és az ügy eljut az az Európai Bíróságig, ott majd hoznak egy ítéletet, hogy nem lehet a segélyen élő külföldieket kitoloncolni, hanem tovább kell fizetni nekik a segélyt.

M. Péter 2014.03.18. 01:11:58

@Taxomükke: A teljes állami nyugdíjhoz most 35 év kell, de ha jól emlékszem, már 5 év után is jár az arányos része.

eddie1977 2014.03.18. 01:12:04

@Cascabel: Ha már ír nyelvi előadást tartasz, akkor említsd meg azt is, hogy azoknak a büszke íreknek, akik március 17-én zöldbe öltöztek, nem egészen 3%-a beszéli folyékonyan az ír nyelvet. Se több, se kevesebb. Pedig az iskolákban a mai napig oktatják ezt a nyelvet. Igen, azt írtam, hogy a mai napig, tehát ha ez a nép valóban szeretné megmenteni a saját anyanyelvét, de stratégiai okokból inkább a britek felé húznak, és a „piacképes” angolnál maradnak, akkor az általad említett ködösítés már nem is állja meg a helyét.
Ahogyan fentebb fogalmaztam…
írek = mérhetetlen képmutatás

Arról nem is beszélve, hogy szerinted a mackónadrágos, kapucnis drogosokat, akik még annyira sem tudnak angolul, mint én, mennyire érdekli, hogy mi marad meg ebből a "csodálatra méltó" országból? És kik támogatják őket? Az ír kormány, melynek politikusai szintén nem – vagy csak nagyon gyengén – beszélnek írül.

Tehát akkor még egyszer...
írek = mérhetetlen képmutatás

eddie1977 2014.03.18. 01:15:17

@Cascabel: Lehet, hogy nem fog tetszeni a párhuzam, de Andy Vajna nem hord parókát, pedig annak idején parókakészítőként kereste a kenyerét.

skye8 2014.03.18. 02:08:04

ilyen posztot kitenni az irek nemzeti unnepen...enyhen szolva is banto. kedves Hataratkelo, te aki allandoan figyelmezteted a kommenteloket mikor ''atlepik a hatart'', ma nagy csalodast okoztal nekem.
az iromannyal kapcsolatban - ha en ennyire utalnek egy adott orszagban elni, mar regesreg elhordtam volna onnan az irhamat. nem megalkuvaskent, de a lelki bekem sokkal fontosabb az allando frusztralodasnal.
poszternek sok turelmet kivanok, es esetleg meglatogathatna egy shrink-et....

eddie1977 2014.03.18. 02:59:06

Nagyjából egy órával ezelőtt találkoztam a kedvesem ír kolléganőjével. Zárták a boltot, így tudtam vele beszélni pár szót.
Megpróbálom szó szerint idézni, amit mondott.
„Az év 364 napján utáljuk az ír rendszert, de 1 napig büszke írek vagyunk.”
A cinkos mosolyt tessék hozzáképzelni.
Az írek nem hülyék. Tisztában vannak azzal, hogy milyen gyökérkedés ez az egész hisztéria, amit önmaguk körül csapnak. Saját bevallásuk szerint is tré az egész ország.
A baj szerintem azzal van [és ez a legfőbb oka annak is, hogy ebben az esetben néhányan teljesen igazságtalanul Határátkelőt szapulják a poszt megjelenéséért], hogy a legtöbb ideszakadt csúszómászó bevándorló behúzza fülét-farkát, örül az alamizsnának, szó nélkül letérdel az íreknek, és eszük ágában sincs olyan provokatív kérdéseket feltenni, amilyeneket én simán hozzájuk vágok.
Ehelyett elmennek az Enniskerry vízeséshez, és tolják a fészre a pózolós fotókat, miközben önmagukkal is elhitetik, hogy milyen kurva fasza egy idegen országban rabszolgának lenni.

paraszthajszal 2014.03.18. 04:44:11

@eddie1977: "-Jó napot kívánok! Szeretnék ajánlani Önnek egy új terméket, amivel az összes vevőjét levehetné a lábáról! Messze földön híres magyar italkülönlegesség, nálunk azt mondják róla, hogy "a királyok bora, a borok királya"! Nem fogja megbánni, ha ad egy esélyt neki!
-Érdekesen hangzik! És mégis, milyen ennek az italnak az állaga és az íze?
-(Gyorsan elolvassa a címkén található termékleírást.) Édeskés, zamatos, gyümölcsös, lágy, kissé citrusos…
-Aha, szóval olyasmi mint a Hennessy konyak?
-Ööö, hát izé… tulajdonképpen nem tudom az milyen, én magam absztinens vagyok; de az ismerőseim mind azt mondják, hogy ennek a magyar italnak nincs párja a világon!
-Á, értem. Köszönjük, majd értesítjük! Viszontlátásra!"

2014.03.18. 04:58:22

@eddie1977:
A hasonlat irreleváns. Parókát alkoholhoz hasonlitani:) Alszentseg alkoholt arulni, kozben lenezni az alkoholistat. Szerintem erkolcstelenseg is, bar a mai vilagban az erkolcs szonak nincs jelentosege. Sot, semminek nincs jelentosege, csak a penznek. Valahol olvastam a siker definiciojat: kihasznalni masok gyengeseget.
Mas: nem tartottam nyelvi eloadast, csak probaltam tortenelmi okot keresni arra, hogy az irek miert hasznaljak az angolt.
Ha melyebben belemennenk, akkor minden neprol be lehetne bizonyitani, hogy alszent. De nem csak nepekrol, emberekrol is, beleertve magamat is.
" milyen kurva fasza egy idegen országban rabszolgának lenni."
Ezzel a kijelenteseddel egyetertek, gyakran fejezem be a reggeli hozzaszolasaimat azzal, hogy " irany a gyapotfoldek" :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 06:10:21

@QUERCUS(a favágó):
Azt mondod? :)
Ha majd sved allampolgar leszek, poenbol beadhatok menekultkerelmet Szomaliaba... :>

@sorsolo: @morsels:
Miert van olyan erzesem, hogy ti nem ertitek? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 06:17:07

@Cascabel:
De valamiert megis Kanadaban elsz... ha vissza szeretnel koltozni Magyarorszagra, de nincs ra penzed, szerintem osszedobjuk a jegy arat. Ennyit minimum megtehetunk.

Kulfoldon az ember a hekyiek rabszolgaja? OK. Es Magyarorszagon kie? Mert ugyanazt lof@szpenzert elvegezni inkabb hasonlit rabszolgasaghoz.

Emlekeim szerint a rabszolgakat elnyomtak es kb. etelert dolgoztattak. Ram spec. egyik sem igaz es az itt elo ismeroseimre sem.

Akkor viszont nem ertem a dolgot...

2014.03.18. 07:06:31

Hat ezen jot nevettem ma reggel - szokasom szerint 'kinyitom' online a London Metro-t, es ezzel a St Patrick-napi cikkel talalkozom szembe: '10 reasons why St Patrick’s Day is the worst day of the year' (10 ok amiert St Patrick Nap az ev legrosszabb napja). Kritizalnak itt mindent, a kioltoztetett kutyaktol a kornyezetszennyezesig... Persze nem komoly, inkabb a 'banter' kategoriaba tartozik, de akkor is.

metro.co.uk/2014/03/17/10-reasons-why-st-patricks-day-is-the-worst-day-of-the-year-4557264/

bpetya75 2014.03.18. 07:50:53

@Babette_:

@sorsolo: segített. :-P

Annyi javítás, hogy nem NH mg KH volt az, hanem EH. ;-)

Sütemény1975 2014.03.18. 08:03:41

huh, latom kommentaradat volt itt tegnap :) mivel kb 12 orat toltottem eddig osszesen Irorszagban, a temahoz nem tudok hozzaszolni. az viszont erdekes volt, hogy fout mellett tobb kisboltnal is megalltunk, es nem lehetett alkoholt kapni.

Mr Long 2014.03.18. 09:50:31

@eddie1977: Most akkor a rabszolga es a nem rabszolga kozt az a kulonbseg, hogy az elso pozol es fotoz, a masodik meg feszeget?

gergius 2014.03.18. 10:07:28

@xxylon: Koszonom a hozzaszolasodat, es orulok hogy mosolyt csalhattam vele az arcodra.

Sajnos az ervelesed nem gyozott meg, es tovabbra is kitartok a kocsmaban tanultak mellett. Egy ropke google kutatas utan "thatcher benefit culture" keresoszoval kismillio cikket talaltam ami alatamasztja hogy igenis o a/is felelos hogy napjainkra tobbgeneracios benefites csaladok elnek Angliaban.

Teljesen ertheto, ha egy gyerek elott az a csaladi modell hogy anya ontja a gyerekeket, mig apu cidertol es olcso kokaintol bodultan hever a pamlagon ugy hogy egy napot nem dolgozott az eleteben.

Amugy a cikkiro tenyleg kicsit tullott a celon...

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.03.18. 11:03:51

@Herr Géza: [Büton], ugyanis az u-t általában [ü]-nek ejtik :-)

2014.03.18. 12:02:02

@Kövérmadár [swe]:
" when a man is placed in a position where he is compelled to give the benefit of his labor to another, he is in a condition of slavery, whether the slave is held in chattel bondage or in wages bondage, he is equally a slave."

tableno 2014.03.18. 12:47:13

@Cascabel: Ez baromság, már elnézést. Ilyen alapon a rabszolgaság egyenlő az egész emberi civilizációval, ami a munkamegosztáson alapu ( to give the benefit of his labor to another). Akkor viszont kár volt lejönni a fáról.

2014.03.18. 13:11:46

@tableno:
Alapjaban veve tenyleg kar volt lejonni a farol:( Ott lett elrontva minden.
Ha egy ember megelhetese a munkajaval fugg a masik embertol, akitol utasitasokat is kell elfogadni ennek erdekeben, az szolgasag.

tableno 2014.03.18. 13:23:24

@Cascabel: hát így is lehet gondolkodni, de csak depressziós lesz tőle az ember, megoldás ugyanis nincsen rá. Akkor meg mire jó ez?

Latcho Rom 2014.03.18. 13:26:23

@tableno: Dehogynincs, visszamehet a depis delikvens a fára :P

tableno 2014.03.18. 13:34:17

@shakti_rom: igen, csak akkor meg az a kérdés, hogy mennyivel jobb, ha a természet szeszélyétől és a szerencsétől függ az életbenmaradás, mintha a fizetésedtől? Az vajon szabadság, ha egész nap a fán lógva keresed az ehető gyümölcsöt, aztán ha találsz eleget, akkor holnap kezdheted előlről, ha nem, akkor meg éhen döglesz?

SilentDreams 2014.03.18. 13:53:57

Csak most olvastam a posztot, hozzászólásokat alig.

Ha jól gondolom, hogy melyik Eddie-röl van szó :), akkor érdekes volt látni, hogy pár év alatt hogyan változott át a lelkesedése szinte undorrá az országgal kapcsolatban, ahova költözött....

eddie1977 2014.03.18. 14:17:59

@SilentDreams: Jó reggelt!

De azért ez tanulságos is, nem?
Határátkelő megemlítette, hogy most már összehozhatnék valami pozitív írást is, úgyhogy talán majd megpróbálom pro és kontra leírni azokat a tapasztalatokat, amiket az elmúlt több mint négy évben szereztem.
Amúgy nem undorodom én Írországtól, csak egy kicsit összetettebb képet kapok róla most, mint mondjuk két éve.

Az tény, hogy számomra a pénz az isten, innentől kezdve kár bármilyen elvről beszélni. Üzenem ezt azoknak, akik az anti-alkoholizmusom ellenére megszólnak a tevékenységem miatt.

Drogot csak azért nem árulok, mert az illegális. Ha nem lenne az, azt is nyomatnám. Nem érdekelne, hány ember döglik bele.

Ladislav 2014.03.18. 18:34:06

Tetszett a poszt!
A sok polkorrekt bejegyzés után érdemes egy kicsit a dolgok háta mögé nézni. Itthon is ez megy. Nem merik politikusaink felvállalni az igazságot, még ha baj van, akkor sem. Legfeljebb mindenki a bőrén érzi.
@eddie1977: Várom a teljes összkép-összevetést is!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.18. 18:40:22

@eddie1977: Ez remélem csak a tőled nem szokatlan túlzás, mintegy nyomatékosítva a mondanivalód lényegét (?)...

______________ (törölt) 2014.03.18. 18:51:33

@bpetya75: ó! nem tudtam, hogy baranyában ügyködsz. :)

eddie1977 2014.03.18. 19:43:05

@zöldeketbeszélek: Nem annyira. Aki ismer, az tudja, hogy nem kedvelem túlságosan az embereket, így az emberélet számomra jóval kevesebbet ér, mint egy olyan ember számára, akit "tisztességes és erkölcsös" tanítás szerint neveltek.

Ha van valami, amit az elmúlt négy évben [tehát az írországi életem alatt] megtanultam, akkor az az, hogy az emberek keresztben-hosszában leszarják egymást.
Megy a nagy "How are you?", de az arcokon a közönyön kívül legfeljebb a képmutató vigyor látható.

Ha a melóhelyeden felfordulsz, a munkáltató maximum kirakja a testedet az utcára, hogy ne legyél útban.
Itt nem ember vagy, mindössze egy szám a rendszerben.

Szóval ne csodálkozz azon, ha egy kicsit cinikusabban látom ezt az egész kibaszott színházat, mint más, mondhatni "anya és apa jól nevelt kisfia".
Ha nekem nem tetszik valami, én nem azon töröm a fejem, hogy hogyan hazudjam el az igazat, saját magamat is átverve, hanem kiadom magamból, legyen bármilyen következménye.

Szóval az állításom nem volt túlzás. Ha legális pénzt szerezhetnék a drogbiznisszel, és ezzel még hozzá is járulhatnék ahhoz, hogy hulljon a férgese, talán még annál is boldogabb ember lennék, mint amilyen most vagyok.

eddie1977 2014.03.18. 19:43:59

@Ladislav: Köszönöm!
Azért én a saját blogomon igyekszem kiadni magamból azt, ami nyomja a szívem, de azért majd ide is publikálok valamit. :)

tableno 2014.03.18. 19:59:59

@eddie1977: ha ennyire nem tetszik a rendszer, mit érdekel téged, mi legális és mi nem?

MagyarJoe 2014.03.18. 20:02:53

@eddie1977: ertem az erzeseidet... ugyanazon a szigeten elunk csak mas orszagban :)
A kerdesem csak annyi... higy mi tart vissza... ha mar az ir alom nem jott ossze?
Nem gondoltal valami melegebb/szarazabb videkre menni?

Engem a horgaszat es egy rosszkor vasarolt ingatlan tart vissza jelenleg :(

eddie1977 2014.03.18. 20:09:13

@tableno: Tőled egy kicsit intelligensebb kérdést vártam.
Attól, hogy a legszívesebben megölnék néhány tucat embert, még nem fogom megtenni.
Az egyik legfontosabb szempont az, hogy felelőséggel tartozom valaki iránt, aki kitart mellettem.
Ha másért nem is, de őmiatta biztosan féken tartom az indulataimat. De ez még nem jelenti azt, hogy szó nélkül behódolok a rendszernek.

eddie1977 2014.03.18. 20:13:32

@MagyarJoe: A szervezés.
Közel 37 évesen már nem szeretnék elhamarkodott döntéseket hozni, hiszen egyre kevesebb időm van arra, hogy a tévedéseimet korrigáljam.
Sokan a fejemhez vágták, hogy "ha nem tetszik, el lehet húzni", amivel valamelyest egyet is értek, de azért ez nem megy egyik napról a másikra.
Úgy is mondhatnám, hogy a sok szar közül igyekszünk a legkisebb kupacba belelépni. De az előkészületek már megkezdődtek, javában folyik az adatgyűjtés.
Már csak az a kérdés, mi az a "java"? :)

tableno 2014.03.18. 20:15:15

@eddie1977: hát pedig így csak hangember vagy, szájkaratés. Mint az óvodás, aki nagy hangon fogadkozik, hogy ő meg tudná verni a nagyfiúkat, csak most épp nincs kedve.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:24:37

Evben nem jarunk tavol :)
A keseruseg komoly problema... nalam az segitett hogy sikerult melot valtoztatni ... hidd el azert vannak muvelt jofej irek is :)

eddie1977 2014.03.18. 20:28:06

@tableno: Jó. Akkor legyek szájkaratés. Már régen leszoktam arról, hogy felesleges vitákra pazaroljam az időmet.
Ha te annak akarsz látni, az a te dolgod. Nem zavar.
De azért azt hozzáteszem, hogy a partvonalról könnyű ugatni, mert ugye te sem tartanád a hátadat értem, ha jól sejtem.
Neked is csak azt tudom mondani, mint bárki másnak: nem hordod a cipőmet.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:33:59

@eddie1977: Falling Down ..... Michael Douglass ajanlom :)

eddie1977 2014.03.18. 20:37:16

@MagyarJoe: Én ezt nem értem. Állítottam én valaha, hogy az összes ír paraszt? Leírtam, hogy az elmúlt években mit tapasztaltam. Ebben sajnos az is benne van, hogy rengeteg ír úgy él ebben az országban, amit otthon még a cigányok is szégyellnének.
Nem azt mondtam, hogy mindegyikük ilyen.

Sokaknak nem tetszik, hogy én ki merem nyitni a pofámat, mert ők inkább a küszöb alatt sunnyognak a szaros 8,65-ös órabérükért, de ez nem az én bajom, hanem az övék.

Írország [és ezen belül is legfőképpen a főváros] úgy néz ki, mint egy putri. Aki ezt tagadja, az hazudik.
Vannak természeti szépségek, ez vitathatatlan, de már ezt is elmondtam sokszor.
Az ír vidék szép, Dublin egy rakás fos.
Úgy az épületek, mint a tömegközlekedés vagy éppen a lakosok. Tisztelet annak a néhány kivételnek.

Azonkívül elkeseredve sem vagyok. Nem szoktam sokáig a negatív érzelmekben fürdeni, mert az csak meggátol abban, hogy észrevegyem a megoldást.

eddie1977 2014.03.18. 20:39:09

@MagyarJoe: Ha már itt tartunk, én még soha sehol nem kaptam olyan hambit, mint amilyeneket a fotókon látok. :)
De a kajabiznisz multijairól is tudnék írni egy keveset. Abban egy szó nem sok, annyi szép kifejezés nem lenne.

tableno 2014.03.18. 20:43:05

@eddie1977: én nem ugatok a partvonalról, csak felhívom a figyelmedet, hogy ez a szöveg arról, hogy "dögöljön meg mindenki, leszarom a világot, lázadok a rendszer ellen, de azért továbbra is szállítom a pizzát, mert kell a pénz" mennyire gyerekes. Hinta ilyen még, de őt a fiatal kora még menti valamennyire.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:46:30

@eddie1977: en sem mondtam hogy azt mondtad :)

Milyen hambikrol irsz?

eddie1977 2014.03.18. 20:49:44

@tableno: Talán már írtam [de lehet, hogy nem], hogy nem vagyok már pizzafutár.
Már csak a biznisz megy, pontosabban döcög, de ha így megy tovább, abból is kiszedem a pénzemet.
Nem dolgozom többé egyetlen írországi cégnek sem.
Ennek az oka többek között az úgynevezett USC [Universal Social Charge].
Az én lóvémból ne etessék ezt a sok szájbabaszott ír drogos köcsögöt, akik kétszer olyan gyorsan szaporodnak, mint a magyar cigányok, mert a segély kedvéért képesek a saját testvérükkel is összefeküdni.
Szóval a helyzet sokat változott az elmúlt időben, legfeljebb te egy kicsit lemaradtál. Mondjuk ez nem a te hibád, lehet, hogy én voltam túl gyors.

eddie1977 2014.03.18. 20:50:55

@MagyarJoe: Hát most akkor láttad az ajánlott filmet, vagy nem?
Hambi = Hamburger
Gyorsétterem, kiborulás és a többi.

MagyarJoe 2014.03.18. 20:54:51

@eddie1977: most eszembe jutott :)
Reg lattam... az utepito resze sem rossz ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 21:05:07

@Cascabel:
"Sajnos" én nem vagyok filozófikus alkat... ha a bevételeim nagyobbak a kiadásimnál, akkor onnantól jól érzem magam (nem csak ettől függ, a párkapcsoltom legalább ennyire fontos) és az ég világon semmi sem érdekel. Felőlem lerohanhatja Oroszország Ukrajnát, csatolhatják a Krími félszigetet Burmához, magasról tojok rá (feltéve, hogy nem érinti nagyon hátrányosan Svédország gazdaságát).

Már kinőttem a filozofálásból (jobbára), a családom jóléte érdekel csak.

Ha rabszolga vagyok, ami évente 2* utazhat, szép helyen lakhat, létbiztonágban élhet, akkor nem érdekel, hogy az vagyok. Ez is csak egy elnevezés, mint az, hogy proli vagy értelmiség... who cares?

______________ (törölt) 2014.03.18. 21:07:29

@Cascabel: @tableno: azért van még remény, hogy nem a fajjal, hanem az agresszív, a jelek szerint mindent maga alá temető "kultúránkkal" van baj:
www.inspireseattle.org/StoryOfB.html

kutya vacsorája 2014.03.18. 21:17:15

nem náci a szerző egy nüansznyit? csak úgy kérdem.

______________ (törölt) 2014.03.18. 21:33:11

@házelőtthinta:
ennek a könyvnek a 24-26. oldalán van leírva a történet, hogy miért is nem napi kétórát dolgozunk, mint a régi szép időkben:
cfahs-jonhubbard.wikispaces.com/file/view/7829413-Daniel-Quinn-My-Ishmael.pdf/203217062/7829413-Daniel-Quinn-My-Ishmael.pdf
(nem másolom be, de szerintem revelatív.)

______________ (törölt) 2014.03.18. 21:36:30

@Kövérmadár [swe]: ez az erkölcsi csúcsteljesítmény lenne az élet többmilliárd éves eredménye? ha volt isten, szerintem bennünket látva már rég főbe lőtte magát.

eddie1977 2014.03.18. 21:39:38

@kutya vacsorája: A kérdés nekem szólt, vagy csak a falhoz beszéltél?

Mert ha én megemlítem, hogy a rohadt gyökerek, akikkel te sem szeretnél egy sötét utcában találkozni, segélyért szarják a gyerekeket, hogy még több drogot vehessenek maguknak, és ez talán nem a legjobb irány, akkor én már náci vagyok, ugye?

Eközben egy másik kerületben élő, a vadiúj Range Rovert éppen leparkoló, a gyereknevelést a babysitterre bízó anyuka kinéz a hitellel terhelt házikóból, és büszkén tekint a házi kedvenc csemetéjére, aki Szent Patrik napon azt harsogja, hogy milyen szupi dolog írnek lenni. Aztán a csöppség befejezi a sulit, és olyan gyorsan húz el ebből az országból, mint a villám.

Hogy eközben százezernyi rabszolga érkezik az országba, hogy az elkényeztetett szarháziaknak ne kelljen egy gyufaszálat se odébb rakniuk, az természetesen rendben van.

Tudod mit, igazad van. Náci vagyok. Bár ez a sok csöves paraszt még a gázt sem érdemelné meg a gázkamrában.

tableno 2014.03.18. 21:52:47

@eddie1977: Na, ezt örömmel hallom. Én is azt vallom, hogy ha az embernek nem tetszik a helyzet, amiben van, változtasson rajta. A panaszkodásnak általában nincs sok hozadéka.

eddie1977 2014.03.18. 22:16:31

@tableno: Tudod, ebben csak az a vicces, hogy neked teljesen mindegy, hogy én éhen döglök-e vagy sem. Innentől kezdve pont leszarom, hogy te mit hallasz örömmel. Már bocs!
Erre mondtam, hogy nem hordod a cipőmet.
Néhány hozzászólással ezelőtt én még egy szájkaratés voltam, most pedig már a vállamat veregeted.
A bajban a hozzád hasonló emberek szoktak a leghamarabb hátat fordítani az embernek.
De persze nem ismerlek. Lehet, hogy te csak egy troll vagy, akire kár szót pazarolni.

______________ (törölt) 2014.03.18. 22:33:40

@Kövérmadár [swe]: sőt: három a magyar igazság, nem? ja, meg gondolom kolbászból van a kerítés.

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:21:25

@Kövérmadár [swe]: igaz! ez volt ma az első releváns hozzászólásod. ;)))

tableno 2014.03.18. 23:22:49

@eddie1977: Nos, alapvetően tényleg mindegy, mivel nem is ismerlek személyesen. Viszont van egy olyan heppem, hogy szeretem, ha az emberek körülöttem boldogak. Nem tudom miért, egyszerűen csak jobban érzem magam attól, ha mások sikeréről hallok, mintha mások kudarcáról. Úgyhogy tényleg őszintén örülök neki, ha elmozdultál a holtpontról. Remélem, tovább javul majd a helyzeted, és nem leszel mindig ilyen negatív. Nekem mondjuk abból se származna semmi hasznom, se károm, de mint mondtam, alapvetően jót akarok az embereknek (például ezért sem árulnék drogot, ha legális lenne, akkor sem).

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:23:24

@bpetya75: eh? ott nincs is EH! :) vagy már arra se emlékszem, hol van somogy....

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:26:21

@tableno: alkoholt se? hát transzzsír-tartalmú ételeket? lottószelvényt?
mi a baj a droggal? szerintem sokkal kevésbé káros a fajra, mint a volkswagen, a tesco vagy a kiss és társa kft.

tableno 2014.03.18. 23:30:28

@sorsolo: ööööö... Hát te tudod, szerintem a teszkós kifli talán kevésbé öl, butít és dönt nyomorba, mint a heroin...

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:37:22

@tableno: a fajra nem káros, ha néhány példány önkéntesen kilép a táplálékláncból. semennyire. sőt, tesznek egy szívességet neki. nem hallottál még a darwin díjasokról? a haladó heroinisták mind egy-egy kici kisz darwindíjas, aranyéremmel.

tableno 2014.03.18. 23:39:28

@sorsolo: nem vagyok szociáldarwinista.

eddie1977 2014.03.18. 23:42:11

@tableno: Ez olyan furcsa.
Sokan azt hiszik, hogy én egy boldogtalan ember vagyok. Pedig nem.
Elmondom a véleményem [pontosabban kiírom magamból, mert számomra az írás terápia a szomorkásabb gondolatok ellen], aztán továbblépek.
Kikáromkodom magam, szidom az egész világot, de közben eszméletlenül jól érzem magam a bőrömben. Pláne azóta, amióta Gingerrel élek.
Szóval az én boldogságindexem miatt kár aggódni. :)
Amúgy pedig ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi videót.
Remélem, hogy YouTube linkeket be lehet tenni.
Szerencsesüti és a "valódi" Eddie. Ritkán vagyok az életben ennél komolyabb.
youtu.be/B32knp4EtEQ

bpetya75 2014.03.18. 23:46:03

@sorsolo:

Asszem utóbbi lesz ;-)

Kaposvártól nem messze, Bőszénfa községhatárban egyenesen ezüsthárs génrezervátum van.

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:49:49

@tableno: elhiszem. sőt, a jelek szerint azt sem tudod, mi a szociáldarwinizmus. ;)

tableno 2014.03.18. 23:51:09

@eddie1977: nézd, én csak annyit látok belőled, amit megírsz. Abból pedig nem a boldogság és az optimizmus árad. Úgyhogy akkor vedd úgy, hogy a megjegyzéseim nem neked szólnak, hanem az "alteregódnak".

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:51:21

@bpetya75: megjegyzem. bár a következő hónapokban nem fenyeget, hogy újra vizsgáznom kelljen belőle. azt hittem, csak a mecsekben vannak komolyabb EH állományok.

tableno 2014.03.18. 23:53:52

@sorsolo: de tudom: "hulljon a férgese a faj/társadalom érdekében" - leegyszerűsítve persze.

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:54:36

@bpetya75: most esik le. remélem, nem a génrezervátumot termelitek!
bár, a mai magyar erdészvalóságot ismerve, abszolút nem lennék meglepve már ezen se...

eddie1977 2014.03.18. 23:58:16

@tableno: Ezért tettem be a videó linkjét, hogy ne csak az írásaimat lásd, hanem engem is.
Gingerrel pont ezért találtuk ki, hogy vállaljuk az ilyen típusú nyilvánosságot is.
A leírt szöveg mögött nincs arc, hangsúly, mosoly, kacsintás, legfeljebb idétlen szmájlik.
Egyébként tök skizofrén vagyok, ha még nem tűnt volna fel. :)

______________ (törölt) 2014.03.18. 23:59:25

@tableno: akkor én nem tudom, mi a szociáldarwinizmus. :)

Latcho Rom 2014.03.19. 00:07:43

@eddie1977: Öröm látni hogy valaki kopaszabb mint én :))

Ugyszintén öröm látni ahogy örültök a gagyi, papirtányéros mall kajának :) Mennyi MSG volt benne?

bpetya75 2014.03.19. 00:10:11

@sorsolo:

A Zselicben a somogyi részeken is komoly ezüsthársasok vannak. Amennyire én tudom, a Zselic a legészakibb természetes előfordulása a fajnak.

Honnan ismered az erdészvalóságot? A génrezervátum valóban tiltott zóna, a hárs meg nem annyira keresett, hogy kockáztasson érte bárki. Egyébként a Balaton környékén dolgozunk.

eddie1977 2014.03.19. 00:12:50

@shakti_rom: Most őszintén, nem mindegy? Jólesett, és ez a lényeg. :)
Egyébként tényleg finom volt. Csípem a kínait [ez nem igazi kínai, de most ez nem fontos], és a mekivel sincs semmi bajom.
Láttam a kampányfilmeket, amik arról szólnak, hogy "minden hamburgerben van egy kis szar", de ez sem zavar.

______________ (törölt) 2014.03.19. 00:14:30

@bpetya75: retorikai fordulat volt, hogy ismerem. de egy éve végeztem sopronban.

tableno 2014.03.19. 00:18:52

@eddie1977: ok, látom hogy jól éreztétek magatokat. De ez most miben cáfolja, hogy nagyon negatívak az írásaid? Mindenesetre jó, hogy nem csak arról szól az életed,hogy dühöngsz és keseregsz, bár ezt nem is feltételeztem.

eddie1977 2014.03.19. 00:24:11

@tableno: Helyesbítek. Nem múltidő. Mi most is jól érezzük magunkat, annak ellenére is, hogy dugig vagyunk gondokkal.
Azért, mert leírom, ami aggaszt, nem jelenti rögtön azt, hogy felvágom az ereimet.
Amúgy pedig az íráshoz elég jól értek. Nem én mondtam, de én is mondhattam volna. Pontosan tudom, hogy hogyan lehet a szavakkal manipulálni az emberi érzelmeket.
Tök jó szövegíró lenne belőlem, amennyiben egy radikális politikai párt felkérne erre.

morsels (törölt) 2014.03.19. 00:26:47

@eddie1977:
A mai Magyarorszagon gyakorlatilag az osszes part radikalis :-)

______________ (törölt) 2014.03.19. 00:42:10

@bpetya75: ausztria, de az erdészeti tanulmányaimtól függetlenül. pedig én vállaltam volna a nemzeti parkolást közmunkásként is havi 57 ezerért (persze, nem euróban ajánlották :) ), de amikor megtudták, hogy nem helybeli vagyok, akkor onnan is eltanácsoltak, hogy "talán majd jövőre".
a másik lehetőség "irodista" lett volna (eu-s pályázatkezelő az mgszh-nál, vagy mi is az "új" neve? nav? nébih!), közel kétszer ennyiért, sőt, ott még szállást is kínáltak - az irodában. :)
de úgy döntöttem, hogy ha már iroda, akkor rosszul fizetett aktatologatás helyett inkább valami jól fizetett és szellemi kihívást jelentő tevékenységet választok - egy politikailag vállalhatóbb országban.

elborzasztónak találom, hogy nem egy jól képzett, jól teljesítő csoporttársamat az új "divatnak" (értsd: állami, tulajdonosi kényszernek) megfelelően okleveles erdőmérnökként is KÖZMUNKÁS státuszba (ennek megfelelő "fizetéssel") vették fel az erdészetek. sajnos nem egy ilyen példát tudnék mondani. :(((( )

eddie1977 2014.03.19. 00:43:10

@morsels: Akkor ott a helyem.
Magyarország, én így szeretlek! :)

______________ (törölt) 2014.03.19. 00:44:53

@eddie1977: nem az érzelmek felkorbácsolásához kell tehetség, hanem a lehűtésükhöz. az is menne? akkor esetleg ukrajnába már most is jelentkezhetnél. igény lenne rá.

eddie1977 2014.03.19. 00:51:54

@sorsolo: Húzd meg, ereszd meg.
Bármikor leírok valamit, beleadva a teljes hitemet, néhány perccel később pedig annak ellenkezőjét is, ha az érdekem úgy kívánja.
Hiteltelen lennék? Ez szó szerint nézőpont kérdése.
Ma magam mellé édesgetlek, holnap pedig kibelezlek. De mosolyogni nem fogok hozzá. Az nem lenne őszinte.

Még nem néztem Dublin-Kiev jegyeket, de feltételezem, hogy mostanában egész jó áron vannak.

Latcho Rom 2014.03.19. 01:07:03

@eddie1977: Nagyn tele vagy magaddal pizzaman.

jo éjt

eddie1977 2014.03.19. 01:56:23

@shakti_rom: Mindig is imádtam magam, és ez az érzés napról napra csak erősödik. :)

Jó éjt neked is!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 07:25:56

@sorsolo:
Ez egy ilyen mufaj ;)
Szolj batran, ha zavarlak ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:15:34

@bpetya75: Remekül lehet faragni, arra nagyon jó. Faműves-tanonc koromban sokat dolgoztam vele.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:18:48

@eddie1977: "Szóval az állításom nem volt túlzás. Ha legális pénzt szerezhetnék a drogbiznisszel, és ezzel még hozzá is járulhatnék ahhoz, hogy hulljon a férgese, talán még annál is boldogabb ember lennék, mint amilyen most vagyok. "

Ezzel nagyon nem tudok egyetérteni. Értem én, hogy az nagykorú populáció önsorsrontása miatt nem hullatsz könnyeket, de azt ugye tudod, hogy a gyerekek milyen sérülékenyek, milyen könnyű őket a hülyeségbe belevinni, főleg ott, ahol szeretet-deficit van a családban...Én azokat, akik lehetővé teszik, hogy gyerekek droghasználóvá-terjesztővé váljanak, helyben ütném agyon, csak okulásként, hogy hulljon a férgese...

bpetya75 2014.03.19. 08:40:22

@zöldeketbeszélek:

Én is így tudom, viszont nem hiszem, hogy annyi fafaragó lenne az országban, hogy komoly keresletet támasszanak ;-)

@sorsolo:

"elborzasztónak találom, hogy nem egy jól képzett, jól teljesítő csoporttársamat az új "divatnak" (értsd: állami, tulajdonosi kényszernek) megfelelően okleveles erdőmérnökként is KÖZMUNKÁS státuszba (ennek megfelelő "fizetéssel") vették fel az erdészetek. sajnos nem egy ilyen példát tudnék mondani. :(((( ) "

Mesélték nemrég, hogy sok erdőgazdaság azt csinálja, hogy felvesz 5-6 frissen végzett erdőmérnököt és a próbaidő után a leginkább beváltat tartja meg. Nem értettem a fizetés dolgát, de most már világos. Ezek szerint az első három hónapban a közmunka programban alkalmazzák őket. Ez nagyon szánalmas...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:42:41

@bpetya75: A hársak szempontjából ez tiszta szerencse :)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:18:03

@bpetya75: Az is szánalmas, hogy kitalálnak valami pozitív kezdeményezést 'fenn', a végrehajtók meg kicsavarva, eltorzítva, saját érdekeik szerint alkalmazzák. Hihetetlen, hogy máshol még a szarból is aranyat lehet csinálni, itt meg még az aranyból is szart.

Latcho Rom 2014.03.19. 09:25:20

@eddie1977: Bennem meg az az érzés erősödik napról napra hogy te egy pöcs vagy, to put it simple :)

Jóreggelt :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 09:39:01

@sorsolo: természetes kiválasztódás.
van egy bája annak, hogy hagyjuk az embereket beleesni, és nem akarjuk őket megmenteni,
csak sokan az elméletet együtt emlegetik a fajelmélettel,
és ez sokakat elriaszt tőle.

pedig hát nem kell mindenkit megmenteni a saját sorsától.

tableno 2014.03.19. 09:46:22

@Babette_: "csak sokan az elméletet együtt emlegetik a fajelmélettel, és ez sokakat elriaszt tőle." - mondjuk úgy, hogy ez nem teljesen véletlen. Van egyébként a szociáldarwinizmussal még egy baj, nevezetesen hogy az igazi darwini evoluciós elmélet és a "természetes kiválasztódás" fogalmának alapvető félreértésén alapszik.

uluk4i 2014.03.19. 09:53:41

Nagyon érdekes írás és feltehetően teljesen igaz Eddie szemszögéből - ő így látja a dolgokat. Persze attól azok még nem így vannak, és talán majd rájön valamikor, hogy az élet nem fehér-fekete, és nem lehet összesen két vagy három kategóriába besorolni az embereket.

eddie1977 2014.03.19. 12:37:24

@shakti_rom: Nem te vagy az egyetlen, aki így érzi. Azért azt hozzáteszem, hogy én személy szerint téged nem sértegettelek. Amúgy fosom le a fejedet, tehát ha belém akarsz kötni, nem muszáj ennyire "simple"-nek lenned.

Latcho Rom 2014.03.19. 12:40:23

@eddie1977: Fossad :-)
Na, nem akartalak megbántani, elnézést.

eddie1977 2014.03.19. 12:44:17

@zöldeketbeszélek: Ha valaki tudja, hogy a gyerekek milyen sérülékenyek, akkor az én vagyok.
De ebben az esetben te milyen gyerekekről beszélsz? Azokról a nyolcévesekről, akik Drimnagh közepén [Dublin egyik elég érdekes városrésze] simán megszúrják a pizzafutárt? Nem anyagra kell nekik a pénz. Unalomból teszik.
Ezeket már az anyjuk méhéből ki kellett volna irtani.
Nem tudnak érdekelni a "rendszer áldozatai".
És tudod, miért nem? Mert őket sem érdekli, hogy velem/veled/másokkal mi van.
Én nem vagyok érzékeny lelkű szociális munkás.
Ha mentőautót vezetnék, egy módon segítenék ezeknek: halálra gázolnám őket.

eddie1977 2014.03.19. 12:46:05

@shakti_rom: Nem szoktam megbántódni. Tényleg nem érdekel, mit gondolsz rólam. Majd ha hordod a cipőmet, akkor megítélhetsz objektíven, addig mindössze csak felszínesen.

Jó reggelt, anyway! :)

Latcho Rom 2014.03.19. 12:56:10

@eddie1977: Hagyjá már a cipőddel! :-)

______________ (törölt) 2014.03.19. 19:19:21

@bpetya75:
"közmunka programban alkalmazzák őket. Ez nagyon szánalmas... "

nem szánalmas, hanem gyalázatos és undorító.
erről a gyakorlatról (felvenni ötöt, aztán kirúgni négyet a próbaidő végén) eddig nem hallottam. azért lep meg, mert azért ekkora túlképzés messze nincs a szakmában. még akkor se nagyon, ha tovább borotválják az államigazgatásban dolgozókat.

de hát ezek végülis ugyanazok a tendenciák, amik szinte minden területen jellemzők az országban. egy jövőkép-nélküli társadalom agóniája, tipikusan önsorsrontó magatartás. rúgunk egyet azokon, akikről úgy hisszük, hogy semmi más választásuk, s kénytelenek tűrni. :(

Kaksi Kapitány 2014.03.21. 08:38:24

@eddie1977: Szia nem lehetne dobni ezt az Irorszagos temat kezd rohadt unalmas lenni?

Latcho Rom 2014.03.21. 10:39:49

@Kaksi Kapitány: milyen csinos nikked van hallod, hol vetted? :)

yooli 2014.03.23. 19:16:46

Ugyanez van Angliában is,erkölcsileg nulla emberek éhbérért csicskáztatnak külföldieket!!!

yooli 2014.03.23. 19:16:46

Ugyanez van Angliában is,erkölcsileg nulla emberek csicskáztatnak külföldieket!!!

b bogi 2014.03.24. 22:59:37

Teljesen elképedtem ezen a poszton. Te is Írországban élsz? Olyan mintha teljesen más bolygón lennénk.

Pár dolgot hozzáfűznék, nekem eddig senkivel nem volt gondom, pedig laktam 1-2 húzósabbnak nevezett helyen. Persze vannak olyanok akikkel nem szívesen kötözködnék, de ilyenek vannak otthon is, teszem hozzá nagyobb számban. A képlet nem annyira egyszerű, mint írtad ugyanúgy megvannak a társadalmi rétegek, mint mindenhol máshol. Eddig egyszer sem érzékeltem, hogy alsóbbrendűként tekintenének rám, lehet ez is olyan dolog, ami fejben dől el.

Az igaz, hogy aki kijön, eleinte csak szobát tud bérelni, nem épp a legjobb helyen, de pár év után már simán lehet váltani jobb lakásra, jobb környéken. Most egy kétszobásat bérlek D4-ben párommal, és nem lakunk rakaton, mint annak idején. (Persze el tudok képzelni szebbet és jobbat, de Magyarországon még ennyi sem sikerült.) Itt látom már a lehetőségét annak is, hogy pár éven belül házat veszünk, és végleg letelepszünk, lévén itt senki nem frusztrált, ideges vagy depressziós, mint otthon.

Azért még sosem kellett könyörögnöm, hogy órát kapjak, sőt volt, hogy heti 7 napot dolgoztam, mint egy "barom", ami persze nem teljesen törvényes. Emlékszem, volt olyan, hogy inkább nem vettem fel a manager-em telefonját, nehogy rámsózzon még több órát. Persze még nem abban a munkakörben dolgozom, amiben szeretnék, de ennek is eljön majd az ideje, tudom. Az órabérem pedig 9,5 euro, vasárnap 13. :)

szép napot

eddie1977 2014.03.27. 00:42:21

@b bogi: Nem vitatkozom. Mindenki élje a saját életét!

A "házvásárláshoz" fűznék csak hozzá három szösszenetet, de azt is csak azért, mert elsőkézből kaptam az infókat.

Gorey, 2008-ban okos magyarok vettek egy négyszobás házat 320 ezer euróért, ma nagyjából 180-at ér.

Ashbourne, 2011-ben okos magyarok vettek egy "one bedroom" apartmant 160 ezer euróért, ma 80-at ér.

Dublin 8, 2010-ben okos magyarok vettek egy kétszobás apartmant 260 ezer euróért, ma 170-et ér.

És mindezt meg lehet köszönni a mackónadrágos, drogos ír cigányoknak, akik úgy terjednek, mint egy vírus.

A három pár közül az egyikben a csajszi lerakta a petéit és segélyen él, közben a srác elvesztette a melóját.

Mind a három párocska letelepedési szándékkal ugrott bele a 25 éves hitelbe, ketten közülük már kérték a magáncsőd-eljárást.
Az egyikük szó szerint azt mondta, hogy inkább a kezét kellett volna eltörni, mielőtt aláírta volna a papírokat.

Hajrá!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása