oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 10. 06:46,  Milyen Magyarország lesz a fejünkben? 446 komment

2013. november 10. 06:46 Határátkelő

Milyen Magyarország lesz a fejünkben?

Ismét vasárnap, amikor ismét idegen tollakkal ékeskedem, de most is szívesen teszem, mert rátaláltam új blogokra, amiket szívesen ajánlok a figyelmetekbe. Eredetileg arra gondoltam, hogy ma tematikus napot tartva végig Törökországban maradunk, de aztán mégis úgy döntöttem, férjen be egy poszt(részlet) Tokió talán kevéssé ismert oldaláról is. Lássuk hát!

Törökország.jpg

Rögtön először az isztambul.info oldalt ajánlanám a figyelmetekbe. Szerzői immár öt éve élnek Törökországban, így aztán tapasztalat akad bőven. Ráadásul érdekes kérdéseket is feszegetnek, például azt, hogy amikor valaki külföldre költözik, óhatatlanul az a Magyarország marad meg a fejében, amilyen az a távozáskor volt. Innen átadom a szót.

„Én 2008-ban költöztem át Törökországba. Vajon az én fejemben is egy 2008-as Magyarország lesz mindig? Ami az állandó politikai csatározásokat, bankokkal és szolgáltatókkal való küzdelmet, és a munkahelyi problémákat jelenti majd? De még inkább kérdés, hogy vajon 10-20-30 (40-60) év múlva tényleg más lesz otthon. Vagy ezek akkor is megmaradnak?

Szerencsére ma már van internet, így (előre/erősen szelektálva) lehet értesülni az otthon történtekről. Így talán nem járok úgy, mint az a bácsi, aki még 1960-ban egy világvégi faluból költözött Berlinbe. Bár elég sok türelem kell a hírek elolvasásához. És biztos nem segít a magyar nyelv helyes használatának gyakorlásában (arra a célra jobbak a könyvek). Ráadásul a mennyiség is egyre csak nő. Egy év végi rövid összegzés azért jól jönne. Főleg, ha azokban már az eredmény és a tanulság is benne van, nem pedig a sok talán ezt mondja majd, talán ezt csinálja majd.

És már itt is vagyunk a nyelvkérdésnél. Én gyakorlom a magyar, amennyire csak lehet. A számítógépnek is naponta többször elragozom az anyukád birtokos esetét.

Törökországban nagyon sokan vannak, akiknek a szülei, nagyszülei kimentek Németországba, ahonnan az unoka tér vissza. Nagyon sok esetben magas iskolai végzettséggel. Ők azok, akik az anyanyelvet az anyaországtól távol tanulták. Náluk fordul elő gyakran, hogy nagyon szépen, kulturáltan és magas fokon beszélnek németül, angolul és még ki tudja hány nyelven. De ha megszólalnak törökül! Te jó ég! Hol tanultál törökül?? Természetesen otthon, a nagypapától, aki a legnagyobb csibész volt a faluban, és olyat tudott káromkodni, hogy három völggyel odébb elapadt a teje a kecskének. És a legnagyobb története, miként dobáltak át rohadt tököket katapulttal a török-szovjet határon..."

Ez persze szokás szerint csak egy ízelítő a posztból, amit ide kattintva olvashattok el teljes terjedelmében (és érdemes is), képeket pedig itt nézegethettek (én is innen vettem kölcsön a nyitóképet).

Fejet hajtani a családfő akarata előtt

Maradva Törökországban, az isztambul.infón keresztül találtam rá egy másikra, a tedeinturkey blogra, melynek szerzője a családmodellek különbségeiről elmélkedett legutóbb – szintén érdekes téma, érdekes kulturális környezetben.

kávézó törökök.jpg

„Ami nekem rögtön szembetűnt az az, hogy az itteni konzervatív családmodell egészen más, mint amit én megszoktam. Nem véletlen használom a konzervatív jelzőt, mert a modernül gondolkodó családok többé-kevésbé hasonlóan működnek, mint nálunk, de közel sem ez az általános.

A hagyományos társadalmi értékrend nem kifejezetten az egyént helyezi előtérbe, hanem a közösséget, az egyénnek fejet kell hajtania a közösség akarata előtt, időnként le kell mondania egyéni elképzelésekről, tervekről, vágyakról. Mit jelenthet ez egy család esetében? Azt, hogy a családfő vagy a család öregjei rendelkeznek a döntő szóval a családtagok életének döntő momentumai felett, amit a család többi tagja tiszteletteljesen elfogad, el kell fogadnia. A mi szemünkben egy ilyen felállás ódivatúnak és igazságtalannak tűnhet, hiszen szerencsés esetben mi döntünk arról, hogy hol tanulunk tovább, kivel járunk, a párkapcsolatunk komoly-e vagy csak kaland, kivel kötjük össze az életünket, akarunk-e esküvőt vagy sem, hol dolgozunk, mit dolgozunk...

Mivel az itteniek életét sokkal szűkebb korlátok közé szorítják a társadalmi elvárások (a szülők engedélye szükséges a párkapcsolathoz, esküvőhöz, továbbtanuláshoz, stb.), az, ami nekünk természetes, számukra túlságosan szabad(os). Ebből következik, hogy a szabadság ilyen foka sokak szemében abszolút negatív előjelű és elítélendő, rosszalló tekintettel figyelik a „nyugatias" megmozdulásokat és azokat, akik onnan jönnek. Nem így a fiatalabb generáció, akik folyamatos konfrontációban élnek: vágyakozva tekintenek a „nyugati" életmódra, bizonyos kereteken belül próbálják átvenni az ottani dolgokat (pl. öltözködés, divat), de a határokon túl nem merészkednek, mert visszafogja őket a társadalmi normák iránti (kényszeres) tisztelet vagy éppen a félelem a "nagy erkölcscsősztől", aki azonnal az orrukra koppint."

Továbbiakat ide kattintva olvashattok a témáról, a tedeinturkey blogon.

Shitamachi hőse, Tora-san

No és akkor jöjjön a bevezetőben ígért tokiói látogatás a tokyoreloaded blog segítségével. Egészen pontosan Tokió kevésbé menő keleti felébe látogathatunk el, ami nem más, mint Shitamachi...

Shitamachi.jpg

„...vagyis alsóváros, a városnak az a fele, amelyiket nem az arisztokraták, yuppik és az újgazdagok, hanem állítólag az úgynevezett igazi emberek népesítenek be. Megfigyelésem szerint legtöbb városban ez valamiért a keleti oldalon van, gondoljunk csak bele: Budapest, Berlin, London és tsai, ez alól a szabály alól Tokió sem kivétel.

Ma a shitamachi inkább csak rezidenciális környék, a kevésbé tehetősek számára.

(...)

Ez persze azért nem jelenti, hogy ne lenne érdemes itt körülnézni. A kaja például, mint az alsóvárosokban mindenütt, remekjó, hiszen attól, hogy valaki szegény, jókat enni még szerethet. Persze nyilván nem a flancos olasz és francia éttermeket kell itt keresni, sőt, még sushit sem annyira, hanem sobát, yakitorit, vagy dangót és az ehhez hasonló tenyeres-talpas, de mindazonáltal igen finom, ételeket."

A poszt persze folytatódik, jó sok képpel, és még az is kiderül, kicsoda az a Tora-san – persze csak annak, aki hisz nekem, hogy jól jár, ha kattint egyet és ellátogat a tokyoreloaded blogra.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr25622600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 23:19:21

@Barátusz:
Kitartást hozzá, mert nem könnyű "olvasmány".
A második évad jelentős minőségbeli változást hozott :)

@tanato:
Nem tudom megnyitni (karbantartás).
Már a múltkor is bedobták, hogy utálják a magyarokat én mégis fizetésemelést kaptam... :)

BTBTBT 2013.11.10. 23:43:07

@puhacica:
Érdemes fizetni azért, hogy nagy vásznon lásd. És nemcsak azért, mert ilyesmire találták ki a 3D mozit.

@Muscari:
Egy élménnyel gazdagabb lettél.
Nézd meg az "A separation"-t vagy a "White material"-t. DVD vagy letöltés. Moziban ezek nem mennek.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
De, minőségi már az eleje is, és könnyű, legalábbis nekem, mert ismerem az alkotó (V. Gilligan) korábbi x-aktás remekeit.
Most néztem meg az 1/5. epizódot. Hát ennyit még nem röhögtem, mint ezen! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 23:44:53

@puhacica: "most a phillips kapitany van tervbe veve, remelem, nem csalodom!"

Nem fogsz! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 23:48:02

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Tudod, nincs mindig igazam. Sőt, sokaszor tévedek... de ha azt mondja Don Kartasch, hogy az XOMX 1204... lapka nem lesz jó az aluminiumhoz, akkor elhiszem neki, mert a szakítószilárdság egy érv."

WOW, hivatkozasi pont lettem a blogon! :) Ma elegedetten hajtom alomra a fejem. :)

Shanarey 2013.11.10. 23:56:25

@Don Kartasch:

Lenin is így kezdte, és később megmérgezték.
:-)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 00:03:41

@Barátusz:
Engem iszonyuan irritalt Skyler benne. Akarhanyszor megszolalt, inkabb attekertem, mert a picsogast nem tudom elviselni.
Jesse viszont oriasi benne, ez igaz.
Walt pedig... idovel o is ferfiva erik :)

@Don Kartasch:
Nahallod :)

@Shanarey:
Pszt! ;)

BTBTBT 2013.11.11. 00:10:42

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Ezek szerint Skyler jól meg van írva és jól el van játszva - kiváltja a nézőben a hatást, amit el akartak érni vele. :)
Akik ajánlották ezt a sorozatot, éppen Jesse-t nem állhatták.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.11. 00:18:31

@Shanarey: Marmint hogy egy blogban hivatkoztak ra? :DDD
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Keblemre!!! :DDD

En dobbantok mara.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 00:23:16

@Barátusz:
A 2. evad vegere o is elpicsasodik.

Igazabol az osszes no idiota benne :) A pasik meg toketlenek, bar eleg jol jatszak az amator "maffiozot".

Skylernel az volt a benyomasom, hogy inkabb elnek egyedul vagy, hogy aktualis legyek, inkabb lennek meleg, mint egy ilyen vertyogo noszemellyel eljek :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 01:40:23

Komolyan mondom, el sem hiszem, hogy ez még a Határátkelő blog...

Amikor tegnap (smink) és ma (pedo, homo, asszonyverés) elkezdtem olvasni Max kommentjeit, még azt hittem, hogy ez egy világraszóló blöff, értelmes, saját nickje szerint is gondolkodni igyekvő ember ennyire nem keverheti a szezont a fazonnal, nem lehet, hogy ennyire nem látja a fától az erdőt.

A sminkhez. Írtatok mindenfélét, de ha jól láttam, azt azért senki sem írta, hogy egy valamirevaló ember, egy kozmetikai állatkísérletekről szóló film megtekintése után nem ken magára soha a büdös életben olyan kozmetikumot, amire nem írják ki öles betűkkel, hogy nyuszit soha nem látott...ilyen meg nem sok van, ami igen, az aranyárban. (És nem kell jönni a gyógyszerrel, a szempillaspirál nem életmentő.)

A pedofil nem áldozat. Az áldozat az, akit megront. Abban a pillanatban, ahogy a beteg vágyálmait valóra váltja, bűnös és egy nem ennyire szemforgató pc világban csúnya véget érne.

Azoknak, akik az ókorral jönnek, mint valaha természetesen kezelt pedofil korszakkal. Amennyiben jól emlékszem, a rómaiaknál a felnőtté válás kora a 15 év volt, ekkor kaptak a fiúk tógát, ekkor számított egy lány nőnek. Ugyebár az emberek átlagéletkora is jóval alacsonyabb volt, mint ma. A gyerekekkel folytatott szex, az bizony a rabszolgák gyerekeivel folyt, a szüzesség a szabad római polgároknak is értéknek számított (már persze lányok esetén). A rabszolgagyerek meg nem gyerek volt, csak gyerekkorú vagyontárgy, semmi erkölcsi problémát nem jelentett sem az eladása, sem a bányában halálra dolgoztatása, sem a megrontása. Talán ezt inkább nem kellene a mai világban bármiféle viszonyítási alapnak használni.

Családon belüli erőszak. Ez meg fából vaskarika, ugye a szemérmes elnevezés - és az elmaszatolása a hasonló bűnöknek - még abból az időből eredhet, amikor a nő jogai finoman szólva is csekélyebbek voltak a mainál. Választójog, saját vagyonhoz való jog, a válás szabad felvállalása, anélkül, hogy kurvának bélyegeznék az esetleg vétlen nőt, a saját testével való rendelkezés joga és még sorolhatnám. A nő, a feleség nem tulajdona a férjének, ha az megüti, egy vele egyenragú, ugyanolyan jogokkal rendelkező embert üt meg és ez akkor is bűn, ha az áldozat nem kér, nem mer kérni, nem tud kérni segítséget, jogorvoslatot.

Diggerdriver. Azért áldozat a megvert nő, mert nem tud elszabadulni a kínzójától. Ha már elszabadult, túlélő. Rendes, nyitott szellemű ember vagy, kérlek (nem az én kedvemért) de olvass egy kicsit utána a témának, nézz meg egy-két esetet - sajnos a közelmúltból is van több példa, mint itthon, mind a nagyvilágban - hidd el, ez nagyon nem fekete-fehér téma.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.11. 02:46:54

@blackhair-lady: Szerintem az lehet a megoldás, hogy egyszerre csak az egyik tábla van kinyitva, illetve becsukva.Ilyenkor beállva középre simán lehet pucolni a becsukottat kívülről is, meg belülről is...De én még sose voltam Angliában, szóval lehet, hogy totál hülyeségeket beszélek... :D

De amúgy én is csak röhögök ezeken a dolgokon, hülye angolok, angol hülyék!...Mocskos használtautó-nepperek! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.11. 02:50:26

És nagyon sajnálom, hogy ez a jó kis velvetes téma nem lett felkapva jobban:

(tudom, volt már, de legyen csak mégeccer...)

velvet.hu/trend/2013/11/10/meg_10_orszag_ami_egy_magyarnak_megszokhatatlan/

illetve

velvet.hu/trend/2013/11/03/25_dolog_amit_nem_lehet_megszokni_kulfoldon/

Szerintem itt mi is csinálhatnánk egy ilyen listát, simán jobbat dobnánk össze.
Én mondjuk innen Svédisztánból nem tudnék olyat mondani, amit nem lehet mexokni.Persze vannak ostoba, sőt akár szemét dolgok is, de nem mexokhatatlanok.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.11. 03:39:15

Nahát, közben látom, hogy vannak "megszokhatatlan" svéd példák is, akkor ezekre reagálnék is, hol mellette, hol ellene.

Stockholmi naptárélet : hát ha így alakult ki, istenem, ez van.Azért ez nem megszokhatatlan.
A hetekben való gondolkodást én se értem, kicsit ostobaságnak tűnik, de el tudom fogadni.Csak nem tudom, ilyenkor mindenki elkezd számolni, hogy legalább a hónapot beazonosítsa? :D

No feelings: semmi extrémet nem látok benne, ha ők inkább félrevonulva turbékolnak, vagy nevetnek, teljes joguk hozzá, az ő országuk...

Praktika: igen és imádom is, én is egy praktikus ember vagyok, azt szeretem, ha valami használható valamire.Hátha éppen pont a céljára.Nekünk is kombi autónk van...Nincs szánalmasabb, mint a magyar felfogás, miszerint a limuzinnak van presztízse.Nem baj, hogy nem fér át a csomagtér nyílásán egy egészségesebb méretű bőrönd sem, de akkor is az kell családi autónak...

Süti-kávé: különösebben nem foglalkoztat, ami nem ízlik, azt nem kell fogyasztani.Odahaza sem ettem meg pl a pacalt, vagy a körömpörköltet.Na és?

Okostelefon- és divatmánia: igen, ezt elismerem, szinte mindenki a telefonját szekszualizálja.El nem tudom képzelni, mi a rák lehet olyan fontos, hogy állandóan azt nézze az ember.Főleg akkor röhejes, ha a munkahelyi géptől felállva és az otthoni géphez leülve nem telik el a kettő közt egy óra sem...

Kutyatartás: nagyon helyes, hogy nem ugatnak a kutyák.Konkrétan rühelletes, mikor odahaza vagyunk, ugye általában nyáron, 48 fok még holdfényben is, minden nyitva és akkor valami vadbarom kutyát sétáltat az éjszaka közepén.Lehet hogy az övé nem ugat, de az összes többi rákezdi.Legalább is ahonnan én származom, ennek valami fura divatja volt.Ááááááá...De a kerti flexelés, állandó fűnyírás is hasonló kategória.
Az meg, hogy itt a svédeknél egy volt szembeszomszéd a két kisgyereke mellett két nagytestű malamut szánhúzót is tartott a 60 négyzetméteren (a belváros közepén), na az meg télleg több kérdést is felvet...

Nincs mutyi: kövezzetek meg, de inkább örülök neki, nagyon nem hiányzik ez a magyarosch mentalitás

Nincs autó : érdekes, én éppen fordítva látom.Stockholm környékén olyan autók vannak, hogy az ember esze megáll.8-10 millió forintos BMW-k hármasával egymás mellett (többszöri tapasztalat), parkolóhely még a fákon sincs, hiába fizetős mindenhol.Szóval szerintem inkább költenek kocsikra és laknak ugyanakkor bérlakásokban.Mert hogy ha változik a munka, könnyebb utánaköltözni.Nem pedig ingázni, ugye.

Nincs hierarchia: ez sem hiányzik a francnak se.Nagyon könnyű a jót megszokni

Na hát ez az én meglátásom, biztos kapok majd hideget-meleget, mintha posztot írtam volna... :D Feltéve, hogy lesz még aki idetéved.
Viszont lehetne a témából akár külön poszt is, ha olvassa a gazda...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 06:24:03

@geegee:
Jol osszefoglaltat!

Annyit hozza, hogy en is allandoan a telefont szexualizalom :) de nem itt vettem fel a szokast, hanem miota telefonon van csinalom.

Nekem pont a "megszokhatatlan" dolgok tetszettek meg ebben az orszagban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 07:38:46

Londonban egyetlen dolgot nem lehet megszokni, a London Travelt.
Ezen kívül minden ok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:48:38

@tanato: Azért kiváncsi lennék a megkérdezett ellenzéki művészek nevére...meg milyen hülye kifogás, hogy a kormányt nem akarták megkérdezni? Kérdeztek volna meg közismerten jobboldali, köztiszteletben álló művészeket, tudósokat, akkor nem kell a kormánnyal szóbaállni, a pártatlanság és alaposság meg legalább megvan. Így ez csak egy fröcsögés, amit egyébként a baloldali ellenzéki mainstreamtól már megszokhattunk (lásd zámolyi romák ügyének nagy hangú kiteregetése -aztán kussolás a témában).

Az is vicces, hogy utána meg megy a híradó és jól leleplezi a svéd rasszizmust. A rettegő zsidók közül meg egyet sem sikerül mikrofonvégre kapni, mert ugye félnek. Amit akkor miért is higgyünk el?
Most akkor ez az adok-kapok lesz a kampányidőszakban, ráadásul nemzetközi hadszíntérre hurcolva a helyi konfliktust. Ez is szép bizonyítvány hazánkról.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:12:10

@tanato:
Erdekes cikk.
Az arnyoldalakbol semmit sem erzek / latok. A ciganylista pedig... tegyuk a szivunkre a kezunket: Mo-n semmi baj nincs veluk, ugye?

Ha holnaptol en is rajta lennek egy listan, nem erdekelne. Nincs mit takargatnom, nincs mitol felnem, fizetem az adot, nem vagyok bunozo...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:16:06

@zöldeketbeszélek:
Semmifele attrocitasrol nem tudok, ami a zsidokat erne itt. Ha akkora lenne a retteges, mar feltettek volna a repulore a muszlimokat, szerintem.

Problemak vannak, de nem ekkorak.

Raadasul az MTV magyar ugyekben sem elfogulatlan, majd pont nemzetkozi tekintetben fogok nekik hinni :)

bpetya75 2013.11.11. 09:23:02

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Számos esemény történt szerte a fejlett országokban, amik azt mutatják, hogy baj van velük (is). Majd mindenhol a kemény kéz technikáját alkalmazták ellenük, messziről úgy tűnik, sikerrel. Valamiért nálunk nem lehet ezt csinálni, mert nemzetközi hiszti lesz belőle. Miért van ez?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:27:50

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Én meg senkinek, semmit nem hiszek el, ha politikus mondja. Amit utálok, az a konfliktusok kiteregetése, ahelyett, hogy házon belül - együtt - állatira ráállnának a megoldások kidolgozására. Nem is az a cél, hogy segítséget kapjunk, hanem, hogy az ellenoldalra minél több sár fröccsenjen. Hogy közben 10 millió vétlen, csupán normálisan élni, megélni kívánó emberre is rendesen jut a sárból, az kit érdekel...

bpetya75 2013.11.11. 09:31:02

@zöldeketbeszélek:

Én már most piszkosul haragszom erre a baloldalnak nevezett fostengerre. A szánalmas marakodásukkal csak annyit fognak elérni, hogy nem tudják elvenni a 2/3-ot a fidesztől. Ennél többet nem várok tőlük, de ilyen hozzáállással még ennyi sem fog összejönni.

Pedig fontos lenne, hogy 2014-től csak többsége legyen a vityáéknak, de tudjanak tovább hengerelni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:31:17

@bpetya75: Azért, mert itt minden, de minden politikai eszköz az ellenoldal kezében. Nem az számít, hogy hogyan lehet segíteni, hanem, hogy a konfliktust felhasználva, nemzetközi hadszíntérre kihurcolva, hogyan lehet minél több politikai tőkét kovácsolni. Meg van egy furcsa magyar betegség, hogy az elit mindenáron eminens tanuló akar lenni. Fro-ban is ugyanilyen problémák vannak, mégsem sunnyog mindenki hamuval a fején, ruháját megtépve, hogy micsoda rasszista ország vagyunk, óvónéni brühühü...

bpetya75 2013.11.11. 09:32:11

@bpetya75:

"de tudjanak" helyett "ne tudjanak"

Nem is vagyok megfázva.

bpetya75 2013.11.11. 09:35:24

@zöldeketbeszélek:

Pont ezt a kormányt baromira nem hatja meg a nyavalygás se bankadó, se rezsicsökentés, se alkotmánymódosítás ügyben, Pont a cigányok dolgában vannak megszeppenve? Ugyan már! Csak azt nem értem, hogy miért olyan értékes az a pár tízezer szavazat. Mert azt kétlem, hogy nagyobb szavazatkülönbséget tudnának hozni rajtuk...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:37:17

@bpetya75: Én akkor, amikor Ángyánt ellehetetlenítették a kormányban, tudtam, hogy semmivel sem jobbak, mint az ellenoldal, aztán jöttek olyan döntések, amelyekkel normális ember nem tud együttélni. Egyetlen dolog van, ami engem nem fog soha balra állítani, az, hogy ezek sajnos egyenes ági örökösei a Kádár érának, nem csak eszmeileg, de anyagilag is. Ugye azt mindenki tudja, hogy az mszp az mszmp örököse, a vezetés, a pártvagyon, minden változatlan maradt, csak egy m betű pottyant ki a nevükből. Nálam meg megszálló hadsereggel kokettáló, együttműködő, azt a saját hatalmának megtartására felhasználó ember - embercsoport a hazaáruló kategória, előbb leszek határátkelő, mintsem hogy egyetlen szavazatomat is rájuk pazaroljam.

Éppen elnézést akartam kérni az offolásért, de rájöttem, hogy a tegnapihoz képest ez kismiska.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:40:38

@bpetya75: A cigányok dolgát a rendszerváltás óta minden formáció felhasználja. Azért lehetnek ebben az ügyben megszeppenve, mert ez tényleg, húsbavágóan emberi jogokat érintő dolog. Nem hiszem, hogy a cigányok szavazata számít - bár biztosan nem pár tízezerről van szó - inkább azoknak a szavazata, akik becuppantották a húsz éve nyomott liberális rizsát és már egy szimpla népnév - cigány - leírásában is rasszizmust látnak. Egyébként ezek szerintem csak a Száztagú cigányzenekarban meg a tévében látnak igazi, élő cigányembert :).

bpetya75 2013.11.11. 09:47:05

@zöldeketbeszélek:

A másik oldal annyiban tér el ettől, hogy nem tudtak annyit átmenteni, ezért az elmúlt 20 évben szerezték meg, és most igyekeznek megsokszorozni. Az eszmei háttér meg azonos. Nem vagyunk beljebb velük sem.

Én permanens offoló vagyok. Már rég nem kérek elnézést miatta. ;-)

bpetya75 2013.11.11. 09:49:56

@zöldeketbeszélek:

Pár tízezer szavazatkülönbségre gondoltam. Legyen mondjuk 500e szavazati joggal rendelkező cigány. A felénél több kétlem, hogy elmenne szavazni, és azt is kétlem, hogy mind egy oldalra szavazna. Nincs itt szó hű de jelentős számú szavazatról.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:53:38

@bpetya75: Az nem megoldás, hogy legyintünk rá és homokba dugjuk a fejünket (bár én az utóbbi három évben ezt csinálom, hiába, a módosult tudatállapot sok mindenre mentség :)). Tényleg kellene egy párt, amiben az emberek közös pontja a hazaszeretet lenne, az fajta, ami azt nézi, hogyan tud adni a hazájának, nem azt, hogy mit tud elvenni tőle, a cél pedig a problémák megoldása, a tabu pedig az összes korlátozó ideológia és álhumánus, pc hozzáállás.

Meddig jutna egy ilyen párt vajon?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:01:56

@bpetya75: Ja, és legyenek visszahívhatók a képviselők!!! Na, ezért már érdemes lenne civil mozgalmat indítani. - persze ki az a hülye, aki ezt megszavazza...

bpetya75 2013.11.11. 10:10:43

@zöldeketbeszélek:

Azt nem tudom, hogyan lehetne ezt átvinni, de szerintem is alapvető fontosságú dolog lenne. Ezek most minimum 4 évre beleülnek a jóba. Csinálhatnak bármit, maradnak a helyükön.

Tényleg! Ez ellen a vak komondoros barom ellen tettek feljelentést, vagy szerecsenmosdatás van?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:23:51

@bpetya75: Erről most nem találtam semmit, de ezt igen:

hvg.hu/itthon/20130916_balogh_jozsef_mentelmi_felfuggesztes

Azért roppant tanulságos volt az ezzel kapcsolatos vitát végigolvasni - függetlenül BJ személyétől.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:36:45

@bpetya75: És tessék:

hvg.hu/itthon/20130919_Vak_Komondordijat_fog_osztani_a_taho_job

Szánalmas, szánalmas, szánalmas. A rohadt mindenit, közben egeket veri a munkanélküliség - ugye rengetegről nem is tudnak a munkaügyi központok - olyan munkahelyi visszaélések vannak, hogy máshol már gyújtogatnának, csak azt hallani, hogy aki teheti, eltűnik innen, még mindig nem kezelik a helyén a családon belüli erőszakot, de vak komondor díjat alapítani, egy bűncselekményből politikai tőkét kovácsolni, az megy így kampányidőszakban. Hányinger.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 10:51:24

@bpetya75: ha könnyű testi sértés bcs, akkor az magánvádas..:(

bpetya75 2013.11.11. 11:04:30

@Babette_:

8 napon túl gyógyuló már súlyos testi sértés, ha jól tudom. Ha már ügy lett belőle, akkor kétlem, hogy egy letört körömről lenne szó, de nem mélyedtem el az ügyben, mert hányingerem van tőle.

@zöldeketbeszélek:

Pfff. Ez tényleg szánalmas. Bohócnak is siralmasan gyengék.

bpetya75 2013.11.11. 11:13:04

@zöldeketbeszélek:

Már egy ideje ezen gondolkozom. Hanyagolom is a politikai fórumokat, mert értelmetlen foglalkozni velük. Inkább kicsiben kell igyekezni jót, jól csinálni, a többi meg majd lesz valahogy.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 11:19:18

@bpetya75: Igazad van, de...Macamucával - meg veled - beszélgettünk nem olyan rég arról, hogy érdemes-e pld. vállalkozni itthon. Szóba került a földbérlés meg sok minden más is. A baj az, hogy igen, csináljuk amihez értünk, de nem hagyják.

Na jó, le is szállok a politizálásról, egyrészt tehetetlen vagyok, másrészt meg tanulnom kell. Az legalább tényleg előre visz :)!

bpetya75 2013.11.11. 11:27:18

@zöldeketbeszélek:

Akkor jó tanulást! Azzal tényleg többre mész, mint a politizálással ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 11:30:26

@bpetya75: Ki is lépek a blogról, mert különben képtelen vagyok abbahagyni a válaszok olvasgatását, ha meg már látom, nem tudok nem válaszolni...

BTBTBT 2013.11.11. 11:54:32

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):
"ööö, tudtam, hogy nem lesz szép, de a Bircával való tisztánlátás miatt iderángattam a dolgot egy másik blogból."
Az egy dolog, hogy jo sok faszsagot osszehordott tegnap birca ezekkel a temakkal kapcsolatban.
Az meg egy masik, hogy nem kicsit erdekes, hogy te, aki kimondottan utalod, ha basztatnak, nekialltal ilyesminek. Mast lehet basztatni, ugye?

"azért elég szánalmas, hogy feminácizni meg politizálni kell"
Nem kellett volna, ha nem hozod ide a vasarnapi HA-ra.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 12:32:00

@bpetya75: azzal meg orvoshoz kell menni, azt az orvosnak jelentenie kell a rendőrségen, tehát már meglenne a feljelentés.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.11. 13:12:08

@Barátusz: alighanem úgy tudnám megmagyarázn, hogy van különbség az ok nélkül és a némi okkal basztatás között.
persze kicsit nehéz meghúzni a vonalat....
de tényleg nem kellett volna, nem láttam előre, mennyire el fog fajulni. mondjuk legalább történt valami a hétvégén :-(
sajnálom, ha ez neked vagy bárkinek elrontotta a hétvégi szórakozását.

BTBTBT 2013.11.11. 14:20:00

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):
Az enyemet nem rontottad el. Volt jobb dolgom napkozben.
Csak tobb mint furcsa, hogy miutan athoztad a temat, a vegen meg meltatlankodtal is, hogy merre ment el az egesz.
Eppen ezert nem ertem, hogy jon ide a "nemi okkal" basztatas - az onigazolason kivul persze -, ha nem gondolsz elore a lehetseges kovetkezmennyel.
Csak velemeny.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.11.11. 14:32:50

Elolvastam az eredeti bejegyzést is!

Nagyon jó témákat fogsz meg TéDé!

Egy kis töri lecke.

A török kor előtt, közben, után vélhetően évszázadokig óriási türk nyelvű kisebbség élt közöttünk, akik vélhetően úgy veszítették el a nyelvüket, hogy politikai nyomásra ciki volt ezeket a kulturális gyökereket ápolni.

Kun nyelvű Miatyánk még Petőfi korában sem lehetetlen olvasmány az Alföldön, de pár évvel később minden eddiginél erősebb politikai nyomás alá helyezi a rendszer a kettős identitású személyiséget.

Ha csak a honfoglalás utáni betelepült türk nyelvű törzsek területeit összeadjuk, nevezetesen a palócok /kabar/ és a kunok területeit, akkor lényegében az a kérdés, hogy mitől a magyar a többségi nyelv és miért nem a türk.

A Wikipédia is azt mondja a 7 törzsről, hogy 2-nek van magyar neve és 6-nak türk. Nyelvileg persze kérdés, hogy a magyarok vettek át türk törzsi / életmódbeli ügyeket vagy világ életünkben, azaz a törzsi korban mindig is keveredve éltünk türkökkel. Ez magyarázhatja azt hogy miként tudtak betelepülni később a kabarok, a besenyők, a kunok.

7 éve pár egyesületi önkéntesünk segített egy konferenicán. Egy expedíció indult az ujgurokhoz néprajzi kutatásokat végezni. Aki a nyelvi eredet csoportba belépett, az nehezen viselte, hogy 20 éves lány létére egy 70 feletti férfiakból álló csoportot kellene facilitálnia, akik láthatóan azzal töltötték egész elétüket, hogy egy kanál vízben megfojtsák a másik 17 eredetmítosz főpapját. A nyelvészek elképesztő vitát folytatnak erről.

Az ujguroktól visszajött kutatás megerősítette, hogy néprajzilag a legközelebbi rokonainkról van szó. Sebestyén Márta az ujguroknál összegyűjtött dalok nagyrészét élből leénekelte magyarul.
Annak politikai szocializációs oka van, hogy a mi nemzeti elfojtókánk miként tekint a türk gyökereinkre.

Őseink rengeteget dolgozhattak azon, hogy a mai magyar identitásunk akkora nagy kerek szemekkel nézzen a mai törökök történelmi emlékezetére mint ahogy ezt megéled. A testvériség valós. Én itt Londonban sosem mulasztom el hogy meghajoljak az ő emlékezetük tisztasága előtt.

Nekem apai ágon hajdú gyökereim vannak. Nagymamám még tulipános ládában őrizte a manyasszonyi fátylát.

A néprajz vagy az ételek tisztán mutathatják a közös gyökereket! Van egy üzbég kolegám az étteremben, ahol dolgozom. Amikor megnéztem az országimázs videojukat a youtube-bon találtam egy sor gyökeret / kapcsot a nagyanyám konyhája megértéséhez.

mirx 2013.11.11. 15:57:33

@Barátusz: Érdekes, nekem is Jesse volt a legkevésbé kedvenc. Illetve konkrétan az nem tetsztett, ahogy meg van rendezve a karakter (tehát nem a színész hibája): túlzó és sokszor már hiteltelen volt némelyik reakciója. Egyébként pont jókor lett vége, már kezdett sok lenni a drámából. És ügyesen fejezték be. Tetszett a kontroverz téma, meg amit az írója is kiemelt, hogy a protagonista az antagonista, ez mindig hálás dolog, ha jól csinálják. Ellentétben a Twin Peaks-szel, már a futása alatt kult lett, ami nagy dolog.

Mostanában amúgy a The Good Wife-ot nézem, ez más tészta, de bejön, agypihentető ügyvédes-családos-politikusos, de mégis inkább csajos sorozat, teljesen jó kikapcsolódás, ajánlom.

BTBTBT 2013.11.11. 16:18:14

@mirx:
Nem tudok nagyon velemenyezni BB-vel kapcsolatban, mert meg csak az 1. evad 5 reszet lattam. Nekem egyenlore minden oke benne. A brother is law is.

"Ellentétben a Twin Peaks-szel, már a futása alatt kult lett, ami nagy dolog."
A TP is kult lett meg mialatt futott.

mirx 2013.11.11. 16:48:57

@Barátusz: Az utólagos kultusza sokkal nagyobb lett, mint a futása alatti, most huszonhárom évvel később aktívan árulják a merchandise-t (és megél belőle több shop), valamint a The Killing is egy Twin Peaks-hommage. Aztán lehet, hogy a Breaking Bad is ilyen lesz... bár meglepődnék.
Amúgy Hank baromi jó karakter, bejövős :) És az én kedvencem Saul, a minden hájjal megkent népi prókátor; állítólag lesz is spinoff, ami az ő figurája köré épül, de a bemutatási dátumról egyelőre nincs hír. Kíváncsi leszek.

BTBTBT 2013.11.11. 17:02:48

@mirx:
Tobb mint egy evtizedig elerhetetlen volt DVD-n a TP. Nem csoda, hogy utolag novekedett a kultusza. Mindenki ki volt ehezve az egesz sorozatra.
92-ben a "Fire walk with me" is boven ratett a kultusz-statuszra.

A Killing-et nem ismerem.
A "The Wire"-t ugysem tudjak felulmulni.

Magacskanak sok ideje van sorozatokra. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:14:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: És akkor a tegnapi kommentem:

"Komolyan mondom, el sem hiszem, hogy ez még a Határátkelő blog...

Amikor tegnap (smink) és ma (pedo, homo, asszonyverés) elkezdtem olvasni Max kommentjeit, még azt hittem, hogy ez egy világraszóló blöff, értelmes, saját nickje szerint is gondolkodni igyekvő ember ennyire nem keverheti a szezont a fazonnal, nem lehet, hogy ennyire nem látja a fától az erdőt.

A sminkhez. Írtatok mindenfélét, de ha jól láttam, azt azért senki sem írta, hogy egy valamirevaló ember, egy kozmetikai állatkísérletekről szóló film megtekintése után nem ken magára soha a büdös életben olyan kozmetikumot, amire nem írják ki öles betűkkel, hogy nyuszit soha nem látott...ilyen meg nem sok van, ami igen, az aranyárban. (És nem kell jönni a gyógyszerrel, a szempillaspirál nem életmentő.)

A pedofil nem áldozat. Az áldozat az, akit megront. Abban a pillanatban, ahogy a beteg vágyálmait valóra váltja, bűnös és egy nem ennyire szemforgató pc világban csúnya véget érne.

Azoknak, akik az ókorral jönnek, mint valaha természetesen kezelt pedofil korszakkal. Amennyiben jól emlékszem, a rómaiaknál a felnőtté válás kora a 15 év volt, ekkor kaptak a fiúk tógát, ekkor számított egy lány nőnek. Ugyebár az emberek átlagéletkora is jóval alacsonyabb volt, mint ma. A gyerekekkel folytatott szex, az bizony a rabszolgák gyerekeivel folyt, a szüzesség a szabad római polgároknak is értéknek számított (már persze lányok esetén). A rabszolgagyerek meg nem gyerek volt, csak gyerekkorú vagyontárgy, semmi erkölcsi problémát nem jelentett sem az eladása, sem a bányában halálra dolgoztatása, sem a megrontása. Talán ezt inkább nem kellene a mai világban bármiféle viszonyítási alapnak használni.

Családon belüli erőszak. Ez meg fából vaskarika, ugye a szemérmes elnevezés - és az elmaszatolása a hasonló bűnöknek - még abból az időből eredhet, amikor a nő jogai finoman szólva is csekélyebbek voltak a mainál. Választójog, saját vagyonhoz való jog, a válás szabad felvállalása, anélkül, hogy kurvának bélyegeznék az esetleg vétlen nőt, a saját testével való rendelkezés joga és még sorolhatnám. A nő, a feleség nem tulajdona a férjének, ha az megüti, egy vele egyenragú, ugyanolyan jogokkal rendelkező embert üt meg és ez akkor is bűn, ha az áldozat nem kér, nem mer kérni, nem tud kérni segítséget, jogorvoslatot.

Diggerdriver. Azért áldozat a megvert nő, mert nem tud elszabadulni a kínzójától. Ha már elszabadult, túlélő. Rendes, nyitott szellemű ember vagy, kérlek (nem az én kedvemért) de olvass egy kicsit utána a témának, nézz meg egy-két esetet - sajnos a közelmúltból is van több példa, mint itthon, mind a nagyvilágban - hidd el, ez nagyon nem fekete-fehér téma. "

Hozzáteszem, hogy lehet tőlem betegség a pedofília, attól kezdve, hogy megront vagy csak megkörnyékez egy gyereket, bűnöző. Elhiszem, hogy előfordulhat, hogy ez benne is kemény lelki tusát eredményez, de a szociopatáknál még ez sem játszik.

A homoszexuális felnőtt homoszexuális felnőttel létesít testi kapcsolatot, nincs kiszolgáltatottság, korlátozott döntésképesség. Ha gyerekkel kezd, akkor nem az lesz a legfontosabb ismérve, hogy homoszexuális, hanem hogy pedofil, innentől lásd feljebb.

A családon belüli erőszak. Gondolj csak bele, ha azt mondjuk, hogy a feleséget terrorizálni az csak a két érintett félre tartozik és milyen dolog emiatt meghurcolni egy egyébként társadalmi szempontból megbecsült polgárt, akkor ebből az jön le nekem, hogy a férjezett nő jogai azzal, hogy kimondta az igent, visszazuhantak a kétszáz évvel ezelőtti szintre. Ha egy random pasi az utcán beleveri a fejem a korlátba az bűncselekmény, azonnal elvihetik, vád alá helyezhetik az erőszakoskodót, ha a férjem teszi ugyanazt, az már csak ránk tartozik és a 'szépítő' családon belüli erőszak címkét kapja a cselekmény, amit ugye a társadalom elég nagy (főleg férfi) része amolyan elnéző rosszallással kezel?

Félreértés ne essék, a férfiak ellen irányuló erőszakot ugyanúgy elítélem, a nők helyzete azonban még ma is bonyolultabb, sok nő van még mindig anyagilag, érzelmileg kiszolgáltatott helyzetben, és kiszolgáltatott embert bántani - legyen bár nő, férfi vagy gyerek - a szememben abszolút megbocsáthatatlan és kimagyarázhatatlan dolog.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:20:55

@zöldeketbeszélek:

" Írtatok mindenfélét, de ha jól láttam, azt azért senki sem írta, hogy egy valamirevaló ember, egy kozmetikai állatkísérletekről szóló film megtekintése után nem ken magára soha a büdös életben olyan kozmetikumot, amire nem írják ki öles betűkkel, hogy nyuszit soha nem látott...ilyen meg nem sok van, ami igen, az aranyárban."

Olcsó cégek semmilyen kísérleteket nem folytatnak, azaz nincs náluk ilyen veszély. Pl. - témába vág! - a török kozmetikai cégek, ahol egy egész doboz festék ára annyi mint egy nyugati cég egyetlen kis termékének az ára.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:24:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Dolgoztam kozmetikai cégnél. Jó ha tudod, hogy a világon nagyon kevés kozmetikai alapanyagot gyártó cég van - krémalapok, zselék, szintetikus zsírok, olajok - és minden kozmetikumot gyártó cég ezekkel az alapanyagokkal dolgozik, még a natúrkozmetikumosak is, csak ők nem használnak bizonyos plusz összetevőket. Tehát tök mindegy, folytat-e kísérletet az adott cég, azt már régen megcsinálták előtte.

Azért férfiként könnyű mondani, hogy anyukám fesd már ki a szemed, hoztam neked egy noname török szemfestéket, ja, fogalmam nincs, mitől olyan olcsó, mit tettek bele vagy mit hagytak ki belőle, milyen hatással lesz a szemedre, de hát szerintem így vagy ápolt és szexi.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:25:26

@zöldeketbeszélek:

"A pedofil nem áldozat. Az áldozat az, akit megront. Abban a pillanatban, ahogy a beteg vágyálmait valóra váltja, bűnös és egy nem ennyire szemforgató pc világban csúnya véget érne."

Pedig ő is bizony áldozat, hiszen van egy természetellenes vonzalma, amit nehezen bír legyőzni. Gondold el: mondjuk a sárgaborsófőzelék evése betegesnek számít, s neked az a kedvenced.

"Azoknak, akik az ókorral jönnek, mint valaha természetesen kezelt pedofil korszakkal. Amennyiben jól emlékszem, a rómaiaknál a felnőtté válás kora a 15 év volt, ekkor kaptak a fiúk tógát, ekkor számított egy lány nőnek. Ugyebár az emberek átlagéletkora is jóval alacsonyabb volt, mint ma."

Ez téves. Az emberek hasonló korig éltek mint ma. Csak a betegségek miatt a korai halandóság volt magas. Szóval ahogy vesszök, de nem ez az ok.

"A gyerekekkel folytatott szex, az bizony a rabszolgák gyerekeivel folyt, a szüzesség a szabad római polgároknak is értéknek számított (már persze lányok esetén)."

A pedofília elsősorban görög szokás volt, nem római, s ott bizony a szabadok is művelték, főleg a homoszexuális pedofíliát.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:27:22

@zöldeketbeszélek:

"Hozzáteszem, hogy lehet tőlem betegség a pedofília, attól kezdve, hogy megront vagy csak megkörnyékez egy gyereket, bűnöző. Elhiszem, hogy előfordulhat, hogy ez benne is kemény lelki tusát eredményez, de a szociopatáknál még ez sem játszik.
A homoszexuális felnőtt homoszexuális felnőttel létesít testi kapcsolatot, nincs kiszolgáltatottság, korlátozott döntésképesség. Ha gyerekkel kezd, akkor nem az lesz a legfontosabb ismérve, hogy homoszexuális, hanem hogy pedofil, innentől lásd feljebb."

Csak konvenció kérdése, hogy az egyikre rábólintasz, a másikra meg szörnyű bűnként tekintesz. Természetjogilag mind a kettő természetellenes.

mirx 2013.11.11. 17:29:59

@Barátusz: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás :)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:37:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Magyarul: kevés cég folytat állatkísérletet. "

Magyarul, az a kevés cég, aki a tömeges alapanyaggyártást végzi, akik ezt terítik szerte Európában (az USA-ban nem tudom, hogy mi van), azok végeznek, végeztek állatkísérleteket.

Tömeges alapanyaggyártás ----- kozmetikai végterméket előállító cégek ------ fogyasztók.

Része vagy a láncnak, ha tudsz róla, ha nem. Mert minden kozmetikai termék - a bio shea meg kókuszvaj stb. kivételével - ezeken az alapanyagokon alapul, tök mindegy, hogy azt kevés cég állítja elő. Kevés, de nagy mennyiségben.

És akkor még nem is írtam, hogy az egyéb hozzáadott anyagokat sokszor a kis cégek tényleg nem tesztelik, legfeljebb a saját, önként jelentkező munkatársaikon. Szerintem 15-20 ember bekenegetése nem egyenlő a kipróbálással, de lelkük rajta.

Egyébként tőlem az festi magát, aki akarja, de vannak olyan okok, melyek miatt valaki ódzkodik a dekorkozmetikumoktól, amit talán tiszteletben lehetne tartani.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:40:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Pedofílián, homokosokon nem vitatkozom, mint mondtam. Annyit mondok csak, hogy nem érv, hogy de nem ők csinálták, hanem ők. Mindkettő csinálta, mindkettőt elítélem, azt utálom, amikor valaki hivatkozási alapnak használja az ókori rómaiak-görögök tudomisén milyen nációk kedvteléseit.

BTBTBT 2013.11.11. 17:42:41

@mirx:
Igy ertheto. Nalam is ugyanigy van a legelso, a masik kettonel akad nemi elteres.

Csak jo? Szuperjokat szoktam nezni.
Ez a "Killing" - most lusta vagyok megnezni a neten - mutat valami hasonlosagot Stanley Kubrick "The Killing" cimu nagyszeru korai muvevel?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:44:26

@zöldeketbeszélek:

Feleség megoldja. Megveszi, kipróbálja, s ha szar, kidobja.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:46:26

@zöldeketbeszélek:

"de vannak olyan okok, melyek miatt valaki ódzkodik a dekorkozmetikumoktól, amit talán tiszteletben lehetne tartani"

Minden lehet. Aki el van hízva mint egy malac ("plusz szájz"), azok között is van 1 % aki orvosi okból néz így ki. De 99 % egyszerűen csak igénytelen.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:47:57

@zöldeketbeszélek:

Én elítélem a homoszexualizmust és a pedofíiliát is, azaz ezt ne nekem mondd.

Viszont ha agresszív támadás éri a homokosokat vagy a pedókat, akkor megvédem őket.

BTBTBT 2013.11.11. 17:48:15

szuper jokat, mielott kijavitasz :)

bpetya75 2013.11.11. 17:48:45

@zöldeketbeszélek:

El kéne menned futni egyet ebben a szép időben. Kiszellőzött fejjel talán megállod, hogy ilyen gyorsan visszaülj a gép elé ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:50:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Csak konvenció kérdése, hogy az egyikre rábólintasz, a másikra meg szörnyű bűnként tekintesz. Természetjogilag mind a kettő természetellenes. "

Na ezt azért...Maxval, arról beszélünk, hogy egy serdületlen, korlátozott döntési helyzetben lévő, fizikailag és élettapasztalatát is tekintve hátrányos helyzetben lévő gyerekkel szexel egy felnőtt - pedofil - vagy két felnőtt, jogilag és minden más tekintetben is egyenrangú, bár azonos nemű ember szexel egymással.

Kb. mintha azt mondanád, hogy egy 50 kilós nőt bedobni az arénába egy 110 kilós csupa izom terminátorral ugyanúgy helytelen, vagy éppen helyes, mint két 110 kilós terminátort összeengedni a porondon. Egyszerűen nem egyenlő felek.

Ha gyerek és felnőtt esetéről van szó, akkor még jogilag sem egyenlő felek.

Ez nem konvenció kérdése, ezt egy nevezőre hozni lehetetlen.

Természetjogilag???? Sejtésem szerint te találtad ki ezt a fogalmat - ha nem, akkor tanultam egy új szót - a homoszexualitás az állatvilágban sem idegen, de azt hiszem, ezt már kiveséztétek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:51:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Minden lehet. Aki el van hízva mint egy malac ("plusz szájz"), azok között is van 1 % aki orvosi okból néz így ki. De 99 % egyszerűen csak igénytelen. "

Oké, Maxval, én egy igénytelen, szétmászott, ronda nő vagyok. Nem sminkelek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:53:02

@bpetya75: Másfél órát sétáltam, állati hideg van, sötét és lóg az eső lába. :(

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:56:01

@zöldeketbeszélek:

Küldd el a képedet, s nyilatkozom. Így nem tudok érdemi véleményt mondani.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:57:39

@zöldeketbeszélek:

A természetjog nem azt jelenti, hogy valami van a természetben.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:58:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Én elítélem a homoszexualizmust és a pedofíiliát is, azaz ezt ne nekem mondd.

Viszont ha agresszív támadás éri a homokosokat vagy a pedókat, akkor megvédem őket. "

Én nem ítélem el a homoszexualitást, viszont mélyen elítélem a pedofíliát a két kapcsolatban résztvevő felek egyenlőtlen viszonya és esélye miatt, nem magyarázom tovább.

Az agresszív támadást a homokosok ellen elítélem, a pedofilok ellen addig elítélem, amíg a beteg kategóriában van, tehát szeretné megkóstolni az ovisokat, de csak az agyában követi el a bűnt, ha azonban lép és megteszi amit addig csak akart, nem érdemel sem kíméletet, sem kegyelmet. Sajnos, halálbüntetés nincs már, de a börtönökben - állítólag - megkapják a gyerekmolesztálók a magukét.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:59:06

@zöldeketbeszélek:

Eleve prekoncepciód van: feltételezed, hogy egy kisgyerek nem képes szexre és nem képes ebben maga dönteni. Azt gondolod, hogy van egy korhatár. A helyzet az, hogy NINCS, ez csupán konvenció kérdése.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:00:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "A természetjog nem azt jelenti, hogy valami van a természetben."

Ezzel az ég egy adta világon semmit sem mondtál.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:01:13

@zöldeketbeszélek:

Érveléseddel nem értek egyet. Ez a zsidóüldözés logikája... vagy PC-nyelven boszorkányüldözés logikája. Hát nem, ez így nem megoldás.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:02:03

@zöldeketbeszélek:

A természetben vannak rossz dolgok is. Az, hogy van valami, még nem jelenti, hogy az jó is.

bpetya75 2013.11.11. 18:03:19

@zöldeketbeszélek:

Akkor mikor tanultál? El fogod lébecolni az egész napot? Nem szégyelled magad?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:07:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Max. A kisgyermek nem aszexuális, nem állítottam ezt. Serdületlen. Fizikailag és lelkileg sem alkalmas a szexuális együttlétre.

Apa vagy. Képzeld már magad elé a meztelen lányodat, fiadat (mondjuk 5 évesen), ahogy egy 60 kilóval nehezebb férfi vagy nő kedvére tesznek...

Bocsánat, egyszerűen nem tudom kevésbé brutálisan rávilágítani a gondolat képtelenségére, hogy egy kisgyerek képes lenne a szexre és tudna erről dönteni...

Mindennek megvan a maga ideje. A szexnek, a munkának, a gyerekszülésnek, gyereknemzésnek, a fészekből kirepülésnek, az első sörnek, az első vicces vagy kevésbé vicces ciginek. Ez mindenkinél eltérő, de alapvetően egy élettani határt nem árt ahhoz átlépni, hogy szexeljen az illető. Ez az embereknél a pubertás.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:08:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Küldd el a képedet, s nyilatkozom. Így nem tudok érdemi véleményt mondani. "

Minek, neked vannak prekoncepcióid a festetlen nőkkel kapcsolatban. Nem festem magam, a te szemedben - nézhetek ki egyébként akárhogyan - csakis igénytelen lehetek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:09:17

@zöldeketbeszélek:

Én egyetértek ezzel, rossznak tartom a pedofíliát, csak az érveddel nem értek egyet, amiért te rossznak tartod.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:10:00

@zöldeketbeszélek:

A festés, legalább egy kicsi, minden nőnek jót tesz. Próbáld ki, meglátod.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:11:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az érvelésem gerince ez:

"Maxval, arról beszélünk, hogy egy serdületlen, korlátozott döntési helyzetben lévő, fizikailag és élettapasztalatát is tekintve hátrányos helyzetben lévő gyerekkel szexel egy felnőtt - pedofil - vagy két felnőtt, jogilag és minden más tekintetben is egyenrangú, bár azonos nemű ember szexel egymással. "

Innentől kezdve miről beszélsz, milyen zsidó-meg boszorkányüldözésről?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:14:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egyszer hallottam valakitől, hogy az igazán szép nő festék nélkül is gyönyörű. A festés persze kiemelheti a szépségét, de ha este letörli magáról a sminket, nem dob egy hátast a párja, hogy teúristen, ezzel a banyával járok?

Köszi, mondom dolgoztam kozmetikai cégnél, ha ott nem fertőztek meg a kenceficézéssel, már nem is fognak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:16:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Oké. Örülök, hogy ebben - te is rossznak tartod a pedofíliát - egyetértünk. Ha az én érveim nem elfogadhatóak számodra (egyenlőtlen felek között létesülő egyenlőtlen kapcsolat), akkor neked mi a gondod ezzel?

A homokosokat hagyjuk, arról ismerem a véleményed.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:28:08

@zöldeketbeszélek:

Az a gond, hogy beteges és természetellenes. Betegség szexuális vonzalmat érezni serdületlenek felé.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:37:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ebben nincs vita közöttünk. Nem mondtam, hogy nem beteges. Azt mondtam, hogy ott a gond, amikor a betegség átlép a gondolati síkról a cselekvésbe. Onnantól nem érdekel, hogy az illető beteg-e, mert nem az erőszaktevőt védem, hanem az áldozatot. Ja , és a pedofília nem cselekvőképességet befolyásoló betegség, ha egyáltalán az. A pedofil a következmények tudatával dönt, marad az ábrándozásnál, ami visszataszító ugyan, de nem bűncselekmény, vagy az álmait valóra váltva megtámad (mert támadás, ha cukorkával történik, ha bunkósbottal) egy gyereket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:46:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem olvasok bulvárt. Egyébként egy tetten ért pedót én bizony nem kímélnék. Okokat lásd fentebb. Nem cselekvőképtelen, ismeri a tettei következményeit, képes ennek tudatában döntést hozni. Akkor ennek szellemében talán nem a lelkét kellene pátyolgatni miután megrontotta az áldozatát, hanem egy jó hosszú időre kivonni a forgalomból, hogy addig se tudjon másnak ártani.

Na de körbejártuk a témát, szerintem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:52:12

@zöldeketbeszélek:

Nem mondtam, hogy nem kell megbüntetni, de ez nem azonos az elevenen megnyúzással és más hasonlókkal.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:52:50

@zöldeketbeszélek:

"talán nem a lelkét kellene pátyolgatni"

Pedig csak ez az igazi megoldás.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 19:03:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Előtte. Nem közben, nem utána. Közben és utána csak egyvalaki számít, egyvalaki fontos: az áldozat. A pedofil átlépte az a határt, amikor még apellálhat mások együttérzésére. Oké. A tiedre apellálhat. Az enyémre nem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 20:18:56

@bpetya75: A másfél órás séta nem kedvtelés volt, elmentem a kislányomért a bölcsibe, mivel nem vezetek, gyalog. Kocsival kb. 10 perc, piros lámpástul, gyalog egyedül 20 perc, a lányommal 35-120 időjárástól függően :).

bpetya75 2013.11.11. 23:50:50

@zöldeketbeszélek:

Erről eszembe jutott egy történet egy apukáról, aki nagyon büszke volt rá, hogy milyen menő céges autót kapott. Mindig azzal ment a fiáért az óvodába, és úgy gondolta, hogy a srác is büszke rá, hogy ilyen autóval járhat. Aztán egy nap behalt a járgány, szervízbe kellett vinni. Tömegközlekedniük kellett hazafelé. Másnapra elkészült az autó, de amikor megérkezett a gyerekért az óvodába, ő azzal fogadta: "Ugye ma is gyalog megyünk?!"

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 00:13:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Természetjogilag" Ez kb olyan erv, mint hogy a satan fricskaja valojaban a homoszexualitas isten fele...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 00:39:34

@bpetya75: Meggyőződésem, hogy a gyerekeket mi, csakis mi a felnőttek rontjuk el......még akkor is ha elfogadom, hogy mindenki imádja a gyermekét .........és bármit megtenne és meg is tesz azért, hogy a gyereknek sokkal több mindene meglegyen és /tévesen / arra gondol, hogy ettől majd az élete is boldog lesz....
Egy ismerősöm kisfia, kétségbeesve kérdezte az apukáját szeptember 1. előtt, hogy mit hazudjon majd az első osztályfőnöki órán, hogy merre voltak nyaralni, mert épp akkor, azon a nyáron sajnos nem tudtak elmenni sehova , de ez a gyereknek "égő" volt.....erre én csak annyit mondtam, "jesszusom, szegény szerencsétlenek"

Amúgy ez a maim>>>>>>
kep.psharing.com/769267.jpg

bpetya75 2013.11.12. 07:48:17

@sodalisO:

Az a szép az egészben, hogy a kissrác nem csupán annak örült, hogy sétáltak, meg buszoztak, hanem annak is, hogy menet közben meg tudta mutatni az apjának mit rajzolt az oviban, ha látott az utcán valami érdekeset, azt meg tudták beszélni. Szóval meg volt az apukában a képesség arra, hogy szép élménnyé tegye a hazautat, csak ez nem tűnt fel neki, amíg a gyerek a másnapi reakciójával fel nem hívta rá a figyelmét.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása