oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 10. 06:46,  Milyen Magyarország lesz a fejünkben? 446 komment

2013. november 10. 06:46 Határátkelő

Milyen Magyarország lesz a fejünkben?

Ismét vasárnap, amikor ismét idegen tollakkal ékeskedem, de most is szívesen teszem, mert rátaláltam új blogokra, amiket szívesen ajánlok a figyelmetekbe. Eredetileg arra gondoltam, hogy ma tematikus napot tartva végig Törökországban maradunk, de aztán mégis úgy döntöttem, férjen be egy poszt(részlet) Tokió talán kevéssé ismert oldaláról is. Lássuk hát!

Törökország.jpg

Rögtön először az isztambul.info oldalt ajánlanám a figyelmetekbe. Szerzői immár öt éve élnek Törökországban, így aztán tapasztalat akad bőven. Ráadásul érdekes kérdéseket is feszegetnek, például azt, hogy amikor valaki külföldre költözik, óhatatlanul az a Magyarország marad meg a fejében, amilyen az a távozáskor volt. Innen átadom a szót.

„Én 2008-ban költöztem át Törökországba. Vajon az én fejemben is egy 2008-as Magyarország lesz mindig? Ami az állandó politikai csatározásokat, bankokkal és szolgáltatókkal való küzdelmet, és a munkahelyi problémákat jelenti majd? De még inkább kérdés, hogy vajon 10-20-30 (40-60) év múlva tényleg más lesz otthon. Vagy ezek akkor is megmaradnak?

Szerencsére ma már van internet, így (előre/erősen szelektálva) lehet értesülni az otthon történtekről. Így talán nem járok úgy, mint az a bácsi, aki még 1960-ban egy világvégi faluból költözött Berlinbe. Bár elég sok türelem kell a hírek elolvasásához. És biztos nem segít a magyar nyelv helyes használatának gyakorlásában (arra a célra jobbak a könyvek). Ráadásul a mennyiség is egyre csak nő. Egy év végi rövid összegzés azért jól jönne. Főleg, ha azokban már az eredmény és a tanulság is benne van, nem pedig a sok talán ezt mondja majd, talán ezt csinálja majd.

És már itt is vagyunk a nyelvkérdésnél. Én gyakorlom a magyar, amennyire csak lehet. A számítógépnek is naponta többször elragozom az anyukád birtokos esetét.

Törökországban nagyon sokan vannak, akiknek a szülei, nagyszülei kimentek Németországba, ahonnan az unoka tér vissza. Nagyon sok esetben magas iskolai végzettséggel. Ők azok, akik az anyanyelvet az anyaországtól távol tanulták. Náluk fordul elő gyakran, hogy nagyon szépen, kulturáltan és magas fokon beszélnek németül, angolul és még ki tudja hány nyelven. De ha megszólalnak törökül! Te jó ég! Hol tanultál törökül?? Természetesen otthon, a nagypapától, aki a legnagyobb csibész volt a faluban, és olyat tudott káromkodni, hogy három völggyel odébb elapadt a teje a kecskének. És a legnagyobb története, miként dobáltak át rohadt tököket katapulttal a török-szovjet határon..."

Ez persze szokás szerint csak egy ízelítő a posztból, amit ide kattintva olvashattok el teljes terjedelmében (és érdemes is), képeket pedig itt nézegethettek (én is innen vettem kölcsön a nyitóképet).

Fejet hajtani a családfő akarata előtt

Maradva Törökországban, az isztambul.infón keresztül találtam rá egy másikra, a tedeinturkey blogra, melynek szerzője a családmodellek különbségeiről elmélkedett legutóbb – szintén érdekes téma, érdekes kulturális környezetben.

kávézó törökök.jpg

„Ami nekem rögtön szembetűnt az az, hogy az itteni konzervatív családmodell egészen más, mint amit én megszoktam. Nem véletlen használom a konzervatív jelzőt, mert a modernül gondolkodó családok többé-kevésbé hasonlóan működnek, mint nálunk, de közel sem ez az általános.

A hagyományos társadalmi értékrend nem kifejezetten az egyént helyezi előtérbe, hanem a közösséget, az egyénnek fejet kell hajtania a közösség akarata előtt, időnként le kell mondania egyéni elképzelésekről, tervekről, vágyakról. Mit jelenthet ez egy család esetében? Azt, hogy a családfő vagy a család öregjei rendelkeznek a döntő szóval a családtagok életének döntő momentumai felett, amit a család többi tagja tiszteletteljesen elfogad, el kell fogadnia. A mi szemünkben egy ilyen felállás ódivatúnak és igazságtalannak tűnhet, hiszen szerencsés esetben mi döntünk arról, hogy hol tanulunk tovább, kivel járunk, a párkapcsolatunk komoly-e vagy csak kaland, kivel kötjük össze az életünket, akarunk-e esküvőt vagy sem, hol dolgozunk, mit dolgozunk...

Mivel az itteniek életét sokkal szűkebb korlátok közé szorítják a társadalmi elvárások (a szülők engedélye szükséges a párkapcsolathoz, esküvőhöz, továbbtanuláshoz, stb.), az, ami nekünk természetes, számukra túlságosan szabad(os). Ebből következik, hogy a szabadság ilyen foka sokak szemében abszolút negatív előjelű és elítélendő, rosszalló tekintettel figyelik a „nyugatias" megmozdulásokat és azokat, akik onnan jönnek. Nem így a fiatalabb generáció, akik folyamatos konfrontációban élnek: vágyakozva tekintenek a „nyugati" életmódra, bizonyos kereteken belül próbálják átvenni az ottani dolgokat (pl. öltözködés, divat), de a határokon túl nem merészkednek, mert visszafogja őket a társadalmi normák iránti (kényszeres) tisztelet vagy éppen a félelem a "nagy erkölcscsősztől", aki azonnal az orrukra koppint."

Továbbiakat ide kattintva olvashattok a témáról, a tedeinturkey blogon.

Shitamachi hőse, Tora-san

No és akkor jöjjön a bevezetőben ígért tokiói látogatás a tokyoreloaded blog segítségével. Egészen pontosan Tokió kevésbé menő keleti felébe látogathatunk el, ami nem más, mint Shitamachi...

Shitamachi.jpg

„...vagyis alsóváros, a városnak az a fele, amelyiket nem az arisztokraták, yuppik és az újgazdagok, hanem állítólag az úgynevezett igazi emberek népesítenek be. Megfigyelésem szerint legtöbb városban ez valamiért a keleti oldalon van, gondoljunk csak bele: Budapest, Berlin, London és tsai, ez alól a szabály alól Tokió sem kivétel.

Ma a shitamachi inkább csak rezidenciális környék, a kevésbé tehetősek számára.

(...)

Ez persze azért nem jelenti, hogy ne lenne érdemes itt körülnézni. A kaja például, mint az alsóvárosokban mindenütt, remekjó, hiszen attól, hogy valaki szegény, jókat enni még szerethet. Persze nyilván nem a flancos olasz és francia éttermeket kell itt keresni, sőt, még sushit sem annyira, hanem sobát, yakitorit, vagy dangót és az ehhez hasonló tenyeres-talpas, de mindazonáltal igen finom, ételeket."

A poszt persze folytatódik, jó sok képpel, és még az is kiderül, kicsoda az a Tora-san – persze csak annak, aki hisz nekem, hogy jól jár, ha kattint egyet és ellátogat a tokyoreloaded blogra.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr425622600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2013.11.10. 08:15:41

Mind a két blog nagyon jó, érdemes megnézni!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 08:57:02

"Szerencsére ma már van internet, így (előre/erősen szelektálva) lehet értesülni az otthon történtekről."

Erősen szelektálva?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 09:05:24

"amikor valaki külföldre költözik, óhatatlanul az a Magyarország marad meg a fejében, amilyen az a távozáskor volt"

Ma már nem ez a jellemző. Persze nyilván, amikor az ember visszatér, rácsodálkozik az egyes változásokra, de ez természetes.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 09:42:24

"Megfigyelésem szerint legtöbb városban ez valamiért a keleti oldalon van, gondoljunk csak bele: Budapest, Berlin, London és tsai, ez alól a szabály alól Tokió sem kivétel."

Biztos sok varosnal igy van, de azert ez nem egy orok ervenyu szabaly. :) Hogy mast ne mondjak, Miskolcnak pl. a nyugati reszen van az Avas. :D Es akkor ezzel azt hiszem mindent el is mondtam, amit tudni kell rola. :D

lisandra 2013.11.10. 09:57:57

Én 1990 ben hagytam el Erdélyt.Az első években sokat jártam haza mert honvágyam volt.Aztán rá jöttem hogy nem szabad hagyni hogy igy legyen.Ma is hiányzik de már 2005-óta nem voltam otthon.Az én szivemben mindig olyan marad mint mikor el hagytam.Tudom hogy ez nem igaz,de egy másik országbol könnyű ugy elképzelni a hazádat ahogy akarod.Azért nem akarok most vissza menni mert tudom hogy csak az almaimban van azaz otthon amit el hagytam és fájna lerombolni az álmot amit őrzök. :)

LyukasBogrács 2013.11.10. 10:12:07

@Don Kartasch:
Manhattan East Side negyede is a puccosabbak koze tartozik.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 10:24:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szelektálás, mert idáig nem jut el, csak amit az ember akar, amiért megküzd. ott akkor is elér hozzád a legújabb celeb baromság meg botrány, ha nem akarod, nem tudod megvédeni magad tőle (kollégák eszélgetnek, buszon beszélgetnek, rádió háttérzaj, óriásplakát, újságok főcímei).
az én hírfogyasztásom angol forrásokból van, magyarul csak annyi, amiket belinkelnek mások facebookon, blogokon, plusz egy napilap feedje, illetve az oktatással kapcsolatos dolgoknak utánamegyek jobban, ha valami előjön, mert az érdekel.

milyen kép marad meg, eggyel lejjeb, de nem hajlandó belinkelni: akármit is olvasol, a mindennapi dolgok, a város hangulata, a legújabb divathepp, az nem fog átjönni a neten. szerintem Mo. esetében jobb is, ha az ember a régi dolgokra emlékezik... amennyi lejön a közhangulatból.

tanato 2013.11.10. 10:31:10

@lisandra: Erdély melyik részét?

tableno 2013.11.10. 11:25:24

Én mindig azt érzem, ha hazalátogatok, hogy ez már nem az az ország, amit elhagytam.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 11:31:04

juheeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! A tegnapi legutolso kommentem ota nem tudtam irni!

CyberMacs 2013.11.10. 11:47:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Chang Yai már leírta a lényeget:
Csak azokat a híreket olvasom el (egyáltalán kapom meg), amelyek érdekelnek. A napi politikai csatározások, a Való Világ x. része nem érdekel, így az kimarad.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy RSS csatornákon kapom a híreket, és nem a híroldalra megyek fel (pl. origo, vagy index). De előtte még átmegy a Yahoo szűrőjén (pipes.yahoo.com/), ami a kulcsszavak alapján válogat, osztályoz és szűr. Így elérhet olyan politikai hír is, ami érdekes lehet (pl. lesz-e közvetlen repülőjárat Budapest és Isztambul között a mostaniakon kívül).

A másik kérdésedre a válasz:
Most még csak 5 év telt el. Ez nem olyan sok, hogy komoly változásra kelljen számítani (szerencsére). De 10-20 év múlva már akkor is jelentős különbségek lesznek (legalábbis reméljük) a 2008-as állapotokhoz képest, ha nem történik drasztikus szemléletváltás, vagy más, ami alapjaiban változtatná meg a mindennapokat.

rumitom 2013.11.10. 11:49:51

@tableno: detto, viszont nem erzem azt, hogy rosszabb lenne, igaz jobb sem. inkabb csak maskepp nem jo mint regen :)
mar nincs meg a hazajottem erzes. csak egy visszatero turista vagyok budapesten

@LyukasBogrács: valamilyen termeszeti akadaly (tenger, folyo, hegy) mellett elterulo telepulesnek eleve mas a szerkezete, hiszen az alkalmazkodik a kornyezethez.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 12:09:40

most olvastam egyébként ezt az "idefigyeljetek seggfejek!" kezdetű levelet a külfödi újságíróknak címezve, eddig elérte már az ingerküszöbömet, de nem mentem utána.
namost onnan lehet tudni, hogy még érdekel valamennyire a magyarságom, hogy kicsikét ki vagyok akadva, hogy egy ilyen Lófasz (vagy hogyhívják) ilyen szinten aláássa Magyarország megítélését és érdekeit.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 12:12:44

(a másik amit találtam, az az hogy egy random vak komondoros blogban birca mentegetni próbálja a pasast. na innen kezdve túlvagyok azon, legalábbis mára, hogy van az a sötétség, amivel muszáj szembeszállni, mert egyszerűen hányingerem lett.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 12:31:10

Tudunk esetleg valamit a fulopkes blog szerzojerol?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 12:51:41

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Mert könnyű figyelemmel kísérni a híreket. Korábban nem így volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 12:54:49

@CyberMacs:

Nálam nem így van. Ami érdekel, arról tájékozott vagyok most is. Ami meg nem érdekel, arról Mo-n élve sem voltam tájékozott.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 12:58:02

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):

Világosom leírtam ott is álláspontomat. A sárba tiporni egy embert nem normális dolog. Most pedig ez megy. Politikai okokból a Fidesz és az ellenzék abban vetélkedik, hogy ki tud nagyobbat ütni a szerencsétlenre. Ilyenkor kénytelen vagyok szavamat felemelni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 13:03:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Az jutott eszembe, hogy azok, akik regebben diszidaltak ('56 vagy akar a vilaghaboruk) lehet, hogy jobban ki voltak ehezve a hazai hirekre. Nekik lehet az ij ujsag volt, hogy Juli neni megint terhes a szomszed utcabol.

Ma mar arrol es annyit olvasunk, amennyit csak akarunk, igy joval konnyebb a szelektalas. Ahogy elottem is mondtak: VV 264, politika, foci nem erdekel. De mig ott elt az ember, szembejottek ezek az utcan, tvben, ujsagban. Nehezebb volt kikerulni.

Vicces eset, hogy Magyarorszagon nem ismertem az instant kavet. Nem is tudtam a letezeserol. Itt ismertem meg es ha vendegek jottek, megkerdeztem, tudjak-e hogyan mukodik... :)
Pedig semmi "gonoszsag" nem volt bennem, csak igy maradt meg az orszag bennem: ott nincs instant kave. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 13:07:59

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Ugyanez megesik gyakran márkanevekkel. Külföldön megismersz egy márkanevet, megszokod, hogy az adott országbn hogy ejtik, majd Mo-n nem érted meg, mert ott másképp terjedt el a kiejtése. Nagyon gyakori ez.

A butább ember még el is csodálkozik: miért ejtik rosszul Mo-n. Persze ugyanez fordítva: a magyarországi meg a te rossz ejtéseden csodálkozik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 13:08:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Kellett volna elobb gondolkozni.

Nehogy mar sajnalni kelljen a fickot. Inkabb egy eletre bezarni!

Nem tudom, hogy hallottad-e mar, de a cselekedeteinkert mi vagyunk a felelosek es bizony buntetes jar a bunok elkoveteseert. Ellenkezo esetben mi jelenti a feket?
Kenyelmes azt hinni, hogy az ember tobb egy allatnal, pedig nem. Okosabbnak okosabb, de nem tobb.

Bezzeg, ha no vert volna ferfit, tuti a bantalmazott oldalara allsz ;)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 13:13:57

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Családi viszály volt, melyet időközben megoldottak egymás között. Éppen esküvőre készülnek.

Ezek után beleavatkozni gusztustalan.

Nem támogatom az erőszakot, bárki is az erőszaktevő.

Kezdetben a femininácik igyekezték az egészet tematizálni mocskos céljaik érdekében. Ez már gusztustalan. De amikor a politikai is rászállt, akkor lett igazán undorító.

2013.11.10. 13:25:37

juhe, Tokios blogvalogatos :) Ez az egyik kedvenc hataratlepos blogom. Az oroszosak a masik, ahonnan a Miszterberri volt multheten. Akkor akartam irni, hogy az a "Vidam Tortenetek Barja" lehetne egy tok jo alcime lehetne ennek a vasarnapi vilagjaros klubnak :D (Vegul nem irtam oda mert elfajultak a kommentek es nem voltak tul vidamak a tortenek O.o...... de remelem a maira all meg :D)

"Te jó ég! Hol tanultál törökül?? Természetesen otthon, a nagypapától, aki a legnagyobb csibész volt a faluban, és olyat tudott káromkodni, hogy három völggyel odébb elapadt a teje a kecskének." Ez vicces ^^

33621 2013.11.10. 13:52:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Te is a korlátba szoktad verni az asszony fejét? Mert itt az történt! A politikus pedig közszereplő és a nyilvánosság előtt él, így a viselkedésével és mindenféle megnyilvánulásával példát kellene mutatnia az embereknek. Jó példát nem pedig rosszat! Megérdemli a kritikát és a büntetést még magánemberként is nemhogy közszereplőként!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 13:55:09

@33621:

Nem tudjuk pontosan mi történt. De azt tudjuk: a viszály rendeződött.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 14:07:49

@33621:

"Megérdemli a kritikát és a büntetést még magánemberként is nemhogy közszereplőként!"

Kritikát megérdemel, ez tény.

tableno 2013.11.10. 14:27:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: arccsonttöréssel járó "viszályt" büntetőjogilag szokás rendezni. Kritika a lófaszt!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 14:46:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Szent tehén... te komolyan sötétebb vagy még a svéd éjszakánál is.

Attól, hogy rendeződik valami még nem lesz bocsánatos dolog. Testisértést követett el, ez tény. Ennek következménye kell, hogy legyen, mert soha, senkinek nincsen joga, akár egyetlen ujjal is hozzáérni a másikhoz, annak engedélye nélkül. Nem megütni... megbökni sem.

Szerencsére az a utóbbi pár nap kommentei egyértelműen meggyőztek arról, hogy egyrészt komolytalan ember vagy, másrészt a betegség a te fejedben (gondolataiban) lakozik és nem a melegekben... ezért hálás vagyok!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 14:54:55

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Valószínűleg nem ilyen egyértelmű volt az eset a valóságban. Eléggé sokatmondó tény, hogy a nő eddig csak a barátnője volt és most össze is fognak házasodni. Azaz még az a feminista érv sem áll meg, hogy "persze, szegény feleségnek nincs hová mennie, ezért tűr". Szóval a nő NEM a felesége, csak lesz. Elvált ember a képviselő, ez a nő a második kapcsolata, s csak most tervezik a házasságot.

Ki az a nő, aki hozzámegy valakihez, aki veri őt?

Igen, komolytalan vagyok. Aki nem ért egyet a homoklobbival meg a feminináci és az ateista lobbival, az per definitionem komolytalan, ezt írja a nagykönyv.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 15:05:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"De amikor a politikai is rászállt, akkor lett igazán undorító."

Ezert gyorsan raszalltal te is, hogy kevesbe legyen undorito? :DDD

Idezlek: "Ezek után beleavatkozni gusztustalan." De akkor te miert avatkoztal bele? :)

Es hogy bibliai is legyek (hatha plusz pontot er nalad):

"Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? (Mt. 7,3)"

Ha mar mas ezen lovagol es ez neked nem tetszik, akkor nem lenne bolcsebb csondben tovabb allni? Ha felszitod a tuzet (vitat), azzal pont nem az ugyon segitesz a te meglatasod szerint.

tableno 2013.11.10. 15:05:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: tudod eddig inkább csak furcsának tartottalak, de most kifejezetten ellenszenves lettél.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 15:08:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Milyen feminináci?

Férfiakat sem kell verni. Egyáltalán miért kell bárkit megverni? A világ legszánalmasabb dolgának tartom az erőszakot, legyen szó iskolai kakaskodásról, részegek verekedéséről vagy családon belüli erőszakról.
A képviselő egy szánalmas ember, akinek ezek után semmiféle helye nincsen sem a politikában, sem a társadalomban.

Azt én sem tudom, hogy ezek után minek megy hozzá... nem kellene.

Mint azt korábban már leírtam, a lobbival én sem. Az békés egymásmellettélést viszont támogatom. Az embereket a teljesítményük alapján kell megítélni és nem az alapján, hogy kivel szexelnek, hogyan szexelnek, miben hisznek vagy nem hisznek... ameddig ez más kárára nincsen. Márpedig a melegség még mindig senkinek sem okoz kárt, bármennyire is szeretik ezt hangsúlyozni.

Van egy meleg ismerősöm. Angliában él, kórházban dolgozik (szülészeten). Soha, a légynek sem ártott. Most akkor utáljam, csak mert meleg? Rúgják ki a munkahelyéről, csak mert meleg? Okozott ő kárt? Nem...

De szegény kis képviselő... jajj, a meg nem értett szituáció... a helyzet, amikor már ész érvek nem elegek, amikor már nem lehet elmenni a dolgok mellett, amikor már az egyetlen megoldás az, hogy jól megverjük az asszonyt. Ez rendben van... :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:11:18

@Don Kartasch:

Itt egy jelenség ellen léptem fel. Jézus példáját követtem, aki segített az egyébként JOGOSAN elítélt parázna nőnek. Egyébként nem értek egyet Balogh módszereivel, nem jó a fizikai erőszak családban sosem. Viszont Balogh kollektív megkövezésével még kevésbé értek egyet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:11:55

@tableno:

Nagyon meg lennék rémülve, ha a nagy többség rokonszenvesnek találna...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 15:12:33

@Don Kartasch:
Ebbe a bibliázásba ne menj bele, mert az is csak annyira következetes, hogy 2 oldalanként mást állít...

Egyszer leírja, hogy az apák bűnéért nem felelős a gyerek; aztán pedig az, hogy lakolni kell a bűnökért, több generáción át.

Tipikus bullshit! Arra jó csak, hogy mögé lehessen bújni és takarózni vele, bármit is tettünk. Ennyit is ér :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 15:12:45

Ez amugy megvan? :)

velvet.hu/trend/2013/11/10/meg_10_orszag_ami_egy_magyarnak_megszokhatatlan/

Anyam borogass, az ilyenek minek lepik at a hatart? Ezeknek allitom hogy meg a szar is budos! :DDD

Kedvencem:
9. helyezett a toplistaban: "Kifelé nyíló ablakok".
Jezus ereje, ki nem szarja le merre nyilnak az ablakok? Itt eltem mar vagy 5 honapja amikor realizaltam hogy jeee, tenyleg itt minden ablak kifele nyilik (pedig naponta nyitogatom oket, szelloztetek). Nem marha mindegy merre nyilik? :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:13:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: De ha nem kiseri figyelemmel az ember a hireket, akkor olyan most is, mint regen.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:13:28

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Miért kellene kirúgni egy homokos kórházi alkalmazottat a munkahelyéről???

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 15:13:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem kell megkövezni... 4-6 év letöltendőt neki és kész, valamit eltiltani örökre a közügyektől.

nosuti 2013.11.10. 15:14:12

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: valószínűleg nem sokkal okosabb a nő a képviselő úrnál, így biztos rá lett beszélve, hogy neki miért jó hozzámenni.
vagy kimatekolta, hogy anyagilag még mindig jobb mint egyedül
vagy nem tud hova menni, tartozása van képviselő úr felé, közös a biznisz....ilyeneket tudok elképzelni.
a feltétel nélküli szeretetet nem tudom ebben és az ehhez hasonló szitukban elképzelni

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:15:16

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Én a magyar politikai híreket ugyanúgy követem, mint amikor Mo-n éltem. Végülis a blog.hu-n is ezért vagyok, különben hetente egyszer szólnék hozzá átlagban.

Azt hiszem, hogy most is jobban ismerem a magyar politikát, mint a Mo-n élők 90 %-a.

nosuti 2013.11.10. 15:16:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: mi köze az erőszakhoz a 'femininácizmusnak"?
itt valaki nagyon el lett verve, az a baj...majd egy példamutató életet élő képviselő (állítólag azoknak kéne lenniük), össze vissza hazudozott, majd bevallotta a bíróságon vagy hol, aztán meg újságíróknak megint hazudozik, hogy az nem is úgy volt ahogy a vallomásában.

továbbra sem értem, hogy itt hogy jön ide a feminizmus

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:17:13

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Ha az ügy bíróságra kerül, akkor dönt a bíró. Ez akkor fog bekövetkezni, ha a Fidesz az egészet fel akarja majd használni a választási kampányában.

Egyébként az ügyészség ejtené az ügyet, hiszen gyakorlatilag nincs bizonyíték.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:19:50

@nosuti:

A feministák igyekezték az ügyet tematizálni kampányuk érdekében.

nosuti 2013.11.10. 15:25:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: konkrétan kik?
és csak ők?

és tegyük fel így van, hogy felhasználták, de attól ő még szarrá verte a nő fejét, és hazudozott stb.

nehogy már az súlyosabb probléma ebben az ügyben, hogy bizonyos csoportok felhasználják ezt az esetet a saját kampányuk érdekében (nem tudom mit nyernek vele amúgy), mint hogy valaki erszakoskodott, nem is kicsit a nőjével

a honlap belinkelésést nem értem.
Azt a karod mondani, hogy emellett rengeteg szép és hasznos dolgot cselekedett?
a pedofil papokat se ítéljük el már, mert azon kívül, hogy fajtalankodnak gyerekekkel még sok szép dolgot tanítanak nekik istenről és jézusról, nem?

nosuti 2013.11.10. 15:27:32

@Don Kartasch: nekem a német időjárás fikázása tetszik. mintha az olyan egységes lenne abban a miniállamban :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:29:57

@Don Kartasch: nembaszod, mert a tizediken nem tudsz kitenni muskatlit miatta! :D

Utolag is elnezest kerek a tegnap miatt, hogy felszitottam a sminkeles melletti-elleni tuzet! De legalabb nem unatkozott senki :D

A sminkeles nem erdekel engem, nem zavar, ha nincs, ha tulzott az viszont igen. Lasd angol csajok, nem kicsit tulzasba vitt sminkje.
Maxot meg ne bantsatok ezert, bulgariaban gondolom meg az aranynyaklancon levo merci jel is meno, igy gondolom kotelezo a tulzasba vitt smink...

A melegek nem zavarnak (miert zavarnanak?), de a felvonulasuk nem tetszik, vagyis a parades vonulasuk, amikor nalam tullepik a joizlesem kuszobet.

Borotvabol nem jo a villany szamomra. Violt ketfajta Phillips, meg Braun, korkeses es a masik egysoros (?). Az utobbi egy kicsit jobb, de nem sokkal. Ehgyiket sem szokta meg a borom 4-5 honap alatt sem. A sokpenges rendes borotvat sem birja, foleg a nyakamon. Ellenben kiprobaltam a hagyomanyos penges borotvat, szappannal es pamaccsal valami isteni eredmenyt ad, egyszer sem pattogzott ki a borom, akar minden nap hasznalhatom. Plusz amim van kb 1200 Ft volt ket eve es teljesen jo, nem hiszem, hogy a sokkal dragabbak jobb eredmenyt ernenek el, mert tok sima az arcom utana es nem lehet mar mast levagni, max a borom.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:31:12

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Lehet fertozo!

Magyar politikarol meg annyit tudok, amennyot itt megosztatok velem, meg amit mutat a BBC.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 15:31:30

@nosuti:
Pedig sajnos elképzelhető... anyám is képtelen volt elválni apámtól, pedig nem sok gerinctelenebb embert ismerek apámnál :(

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Szerinted mindenki feminista, aki szerint a nőknek vannak jogaik?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:31:51

@nosuti:

Alapvetően ez családi ügy, erre utaltam.

Hogy jön ide a pedofília?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:32:57

@Mr. Long [wannabe Briton]:

A smink alapvető fontosságú. de ezt tegnap már tisztáztuk.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:34:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ok, ezt elmondom asszonynak, de kikaparja a szemed kilakkozott korom nelkul, az boztos!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:34:48

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Szerinted mindenki feminista, aki szerint a nőknek vannak jogaik?" Me' nem? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:35:42

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Én most Trockij elvtárs szőrzetét tűztem ki célul, de valahogy nem jön össze. Folyton spanyol nemesi szőrzetem alakul ki. Nem értek hozzá.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:38:15

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Sokat mosogat és lekopik a körömlakk? Oké, de ez nem akadály az arc sminkelésében?

Én otthon felvállalom a mosogatás 95 %-át, hogy ne kopjon le feleség körömlakkja. Ilyen az igazi önzetlenség!

Mondtam már, hogy mélyen vallom, hogy az ember legjobb barátja a nő? :-)

nosuti 2013.11.10. 15:41:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: úgy, hogy jön ide, hogy akkor azt sem kell büntetni, mert az meg egyházi ügy ennyi erővel.
mondjuk eléggé el is vannak tusolva azok az ügyek is.

nem családi ügy.
ha meghalt volna a nő akkor lenne csak bűnügy, közügy? ráadásul ez egy közképviselő, nem a joska pista az lakótelepről.
és ha a gyerekét bántja, akkor is családi ügy?
egy másik ember megverése az hol családi ügy?
ott ahol a férfi saját jogának érzi, hogy ezt megteheti a feleségével, gyerekével. de nincs ilyen joga

amúgy meg nem is voltak összeházasodva, sokak szerint az még nem is család ugye

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:42:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem b@szod, igenytelen azert! Hogy lehetsz ennyire hulye? Egy ferfinek milyennek kell lennie a te olvasatodban, ha mar A Norol ilyen jo definiciod van? Kopaszodo, kis sorhassal?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:44:55

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Alapvető különbség van férfi és nő között. A nőnek természetes igénye a szépség, a férfinek nem.

Shanarey 2013.11.10. 15:45:56

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Mit vársz tőle, tegnap már kiderült róla hogy mi a véleménye a nőkről.

A fickó nem először ütötte meg a párját, amikor rendőrségi ügy lett belőle, és vélhetőleg nem is utoljára.

A fickó először lehazudta a csillagos eget is, ez persze nem probléma egy bigott kereszténynek, később bevallotta hogy a nő fejét a korláthoz csapkodta, ez szintén nem gond egy bigott kereszténynél. Persze az sem gond hogy hogy nem akar lemondani a posztjáról, hiszen neki is élni kell valamiből, csak éppen azt a valamit a szavazók állítják elő, és nem ő.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:48:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "A nőnek természetes igénye a szépség" Most erre mit mondjak? Ez eszerv? Definialnad a noi szepseget?

Nekem tetszik a szeplo es a fogszabalyzo is bejott regebben, akkor en nem szeretem a szepseget?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:48:42

@nosuti:

A kereszténység tiltja a házasságon kívüli szexet. Egy papra pedig mindez fokozottan érvényes: egy pap számára megengedhetetlen, hogy a feleségén kívül mással legyen szexuális jellegű kapcsolata. Azaz egy aktív pedofil pap súlyos szabálysértést követ el. Nyilván megkövezni nem kell, hiszen mindenki követhet el hibát, de ha a bűnbocsánatot ismételt bűnbeesés követi, a papot el kell távolítani a közösség, az Egyház érdekében.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 15:48:52

@Mr. Long [wannabe Briton]:
A parádéjuk engem is zavar. De nem csak az övék, hanem minden más parádé is, ami a város megbénításával jár.

Ha tombolni akarnak, menjenek a Városligetbe vagy a Hyde parkba és csinálják, amihez kedvük van. De ne a körúton, mert ott én szeretnék (vala) közlekedni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:50:07

BTW a faszi megverte a nojet, ez nem csaladi ugy. Az Alaptorveny szerint tudtommal a csalad az egymassal hazas ferfit es not plusz a gyerekeiket tekinti csaladnak. Nem hazasok, nem csaladon beluli eroszak, a Fityesz kicseszett vele...

nosuti 2013.11.10. 15:52:14

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: holland kollégától tudom, hogy náluk ez az év legnagyobb bulija. heterók homók együtt parádéznak és bulinak fogják fel. ott már az
de biztos ott már győzedelmeskedett a "homoklobbi" :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:52:26

@nosuti: Gondolom, ha a fia kipufogojat kikormozna egy masik faszi az sem zavarna, csak megkerne hagyja el a kozosseget...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:52:58

@Mr. Long [wannabe Briton]:

A nők 10 %-a csúnya, 10 %-a szép, 80 % átlagos. Egy igényes nő mindig tud javítani magán: a csúnyából átlagos lesz, az átlagosból szép, a szépből még szebb. Nyilván vannak csúnyák, ahol nem lehet mit tenni, beteges elváltozások pl., de ez ritkaság. A női lélek belső igénye a szép külső. S a nők követik lelkük szavát. Csak a skandináv eredetű feminináci lobbi igyekszik e természetes belső hangot agyoncsapni és téveszméket terjeszteni. E téveszmék egyike az úgynevezett "természetes szépség", azaz a sminkelés szükségének tagadása.

Shanarey 2013.11.10. 15:54:19

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Aztán tudod e hogy kik voltak az első melegjogi aktivisták?
Akik szorgalmazták a cölibátus bevezetését, és később be is vezették.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 15:54:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Te nem akarsz konkret valaszt adni? Ez kicsit tereles szagu! Politikus vagy?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 15:55:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @Mr. Long [wannabe Briton]:
Úgy gondolom, hogy a nőknek mindenben és mindenhez ugyanannyi és csakis annyi joga kell legyen, mint egy férfinak. Ami a férfinak, mint állampolgárnak kötelessége, az kötelessége kell legyen a nőnek is (pl. sorkatonai szolgálat).
"Vagy csináljuk ugyanúgy, vagy nem csináljuk sehogy"

Shanarey 2013.11.10. 15:56:06

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Főleg ha rokon, hiszen az családi ügy.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:56:13

@nosuti:

Degeneráltság, ez rá a legjobb szó.

A homokbüszkeség meneteket maga Sátán vezeti. S mögötte jönnek ezrével magukból kifordult emberek, megvett és önkéntes sátánisták, valami megtévesztett emberek.

Kelet-Európában még szolídak a menetelők, taktikáznak, de nyugaton az ilyen meneteken ütemesen tombol a gonosz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:57:17

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Mi a kérdés?

Nem igazán akar engem egyik párt sem, túl független a gondolkozásom.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 15:58:59

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Nem, mert vannak nemspecifikus dolgok is. Pl. az átlag férfi jobban tud orientálódni az utcán, míg az átlag nő meg jobban tud berendezni egy lakást. Ezek természetes különbségek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 15:59:45

@nosuti:
Egyszer voltam egy melegek számára rendezett születésnapi bulin (pontosabban egy meleg ismerős születésnapi buliján). Majdhogynem egyetlen hetero voltam, nagyon jól éreztem magam.

Ez is a lobbi hatása, vagy csak kihúztam a fejem a seggemből? :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mert ezt hallottad, igaz? Attól a rengeteg skandinávtól, akiket ismersz...
Pedig már majdnem komolyan vettem, hogy tényeket közölsz :D

nosuti 2013.11.10. 16:01:04

@nosuti: ja bocs, nagybetűvel: a Sátán

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 16:01:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Jogokról beszélek, nem adottságokról :)
A jogban nincsenek adottságok... ott tehetem / nem tehetem van.

Félrebeszélsz :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 16:02:34

@Shanarey:

Ez tény. A legtöbb aktív pedofil esetben a gyerekkel rokon szexel. Volt pár éve egy katolikus statisztika Németországból, az antikatolikus hisztéria idején, mely kimutatta: a pedofil cselekmények elkövetője az esetek 90 %-ában rokon, 5 %-ban szomszéd, ismerős, 5 %-ban iskolai tanár. A papok aránya a 0,1%-ot sem érte el.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 16:02:38

@nosuti:
Számára ez nem hitkérdés... ő tudja, hogy van!

Ahogy én is tudom istenről, hogy nem létezik, csak egy fantasy kreálmány.

nosuti 2013.11.10. 16:03:16

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: jobb ha nekiállsz aggódni, mert Skandináviában már csak buzik lesznek lassan :)
annyira megy a lobbi, észre sem veszed

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 16:04:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egy lakas berendezese esztetika. Ez alapjan egy ferfi nem erthet hozza. Az esztetika alapjan dontod el, hogy valammi szep, vagy nem. Vagyis ez szerint egy ferfi nem tudja eldonteni mi a szep. Akkor hogy a fenebe tudod, te ferfikent eldonteni melyik no a szep? Amelyik legkihivobban van kifestve?

nosuti 2013.11.10. 16:05:23

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: nekem ilyen gonoszok csak a supernatural sorozatban vannak.
igaz ott az angyalok sem a legjobbak :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 16:06:00

@nosuti:

Sok skandináv férfia titkos ellenállást folytat. Nyíltan nem meri kimondani, mert lecsap rá a feminista-ateista állam, de valójában NORMÁLIS férfi, aki a lelke mélyén minden pontosan ugyanúgy érez, ahogy azt kell, azaz undorodik a homokosoktól és szereti a szép nőket.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 16:07:24

@Mr. Long [wannabe Briton]:

A lakás és a nő az 2 külön dolog. Tudod mi áll jól egy nőn, de nem tudod milyen függöny kell az ablakra. Illetve ha homokos vagy, akkor értesz a függönyhöz is, de ez más kérdés.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 16:09:05

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Lehet, hogy ő a bohócokra gerjed :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
És abban, hogy megilleti-e a nőt azonos munkáért azonos bér?
Ha egy férfi lealjasodhat egy kocsmában, akkor egy nő is?

@nosuti:
Ne is mondd, mióta visszamentem dolgozni, mindeni úgy néz rám, hogy szinte felfal a szemeivel... most akkor aggódjak? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 16:11:10

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Azonos bér van.

A kocsmai botránykeltés még férfitől sem szép látvány, egy nőtől meg eleve gusztustalan. A nő nem olyan.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 16:11:19

@nosuti:
Akinek annyi pénze van, mint neki, annak biztosan igaza van. Márpedig birca hihetetlenül gazdag! Spanyolviasz nagyhatalom, minden mondatával csak úgy fossa a spanyolviaszt ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 16:13:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ezt az azonos bér dumát is attól a rengeteg skandinávtól hallottad, akiket ismersz és tudod, hogy ők mennyire ellenzik a... mit is? ;)

(hagyom, hogy megint leírd, nehogy a benntmarad feszültségnek a feleséged lássa kárát, amikor úgy istenesen elvered ;) )

nosuti 2013.11.10. 16:17:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: gondolom sok meleget ismersz...attól még, hogy a férfiakat szereti, nem feltétlenül viselkedik úgy mint egy nő, nem jár női ruhában, és nem ért jobban a lakberendezéshez sem feltétlenül.
de olyan is van, hogy valaki hetero, de szeret női ruhát hordani. te vagy a nagy fetisizmus szakértő, tudnod kéne.
bár nekem az is bizarr, ha valaki ennyire érdeklődik a fetisizmusok iránt.

nosuti 2013.11.10. 16:19:01

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: hát kezd el olvasni a bibliát, hátha az segít :) vagy seggit :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 16:24:13

@nosuti:
Birca egy fétis-fetisiszta :)

Olvastam már, mondom... fantasy-nek nem rossz, de hogy komolyanvegyem, az már viccnek is sok :)

Shanarey 2013.11.10. 16:26:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Vagyis tény hogy téged nem zavarna a dolog, hiszen rokon az elkövető.

Szép.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 16:28:11

@Shanarey:

Engem zavarna. Amikor 15 éve a nagyobbik fiam egy fotómodell-táborban vett részt, figyelmeztettük, hogy legyen óvatos, mert ilyen helyeken sok homokos ólálkodik.

nosuti 2013.11.10. 16:29:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az a szado-mazo ahol verésért engedélyt kérnek, adnak

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 16:29:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Koszike szepfiu! Eleg sok textiliat en valasztottam a lakasunkba es utana lezavartam az asszonyt is ;) Igaz nem ugy, mint a politikus peldakeped, hanem ugy, mint egy ferfi!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 16:31:53

@nosuti: Olvastam is valahol, hogy az allampolgarsaghoz minden ferfinak le kell zavarnia egy menetet a bizottsag elott egy ferfival! Gyakorolj! :DDDDDDDDD

nosuti 2013.11.10. 16:32:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Feleség szerinted engedné, hogy valaki megverje?"

szerinted ha azt mondja a feleség, ne üss, akkor nem üti meg?

tök életszerű

nosuti 2013.11.10. 16:34:24

@Mr. Long [wannabe Briton]: milyen állampolgársághoz?
nekem nem sikerülne, mert nem tudnék férfi lenni ebben a menetben :))

nosuti 2013.11.10. 16:36:13

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: neki az a fétise, hogy hülyét csinál magából, mert hát láthatóan élvezi

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 16:37:23

@nosuti:

Az én feleségemről volt szó, nem általában mindenkiről. Az én feleségem kívülről egy pici pandamaci, de belülről hatalmas grizli.

tableno 2013.11.10. 16:54:13

@nosuti: birca egyszerűen provokál, imád másokat megbotránkoztatni. ha lenne elég vér a pucájában, legszívesebben minden évben ott vonaglana a Gay Pride első sorában egy szál leggingsben, rózsaszínű bibliával a hóna alatt. Trockij-szakállal.

NorthPier 2013.11.10. 16:54:35

Elolvastam a mai termést.
Drágáim, úgy látom, birca előre kitervelten szívat benneteket :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 16:56:51

@tableno:

Nem, már nem szervezek ellentüntetést. Ez hiba, mert a homoklobbit segíti.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 17:05:24

@nosuti: A svedhez! A homolobbi ebbe is belemaszott! De csak a ferfiaknak kell ezt megtenniuk, hisz szemmel lathatoan az nem zavarja a hangemberunket, ha ket csaj paraznalkodik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 17:07:58

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Én is jártam meghallgatáson, azt mondták majd szólnak, ha szükség lesz csúnya, kövér, szakállas karakterre.

eagles 2013.11.10. 17:08:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Nem igazán akar engem egyik párt sem, túl független a gondolkozásom."

Tegnap elbasztad a kalapácsnyelet jó messzire a sminkel a csajoknál.
Ma elbasztad a kalapácsnyelet jó messzire a homokosokkal,meg a vak komondorossal a hapsiknál.
Tudod, hogy hínák azt a pártot, aki Téged a soraiba hívna?
Politikai Öngyilkosok Pártja.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.10. 17:11:21

Egyre kevésbe szívesen jövök ide az ilyen szarhabositasok miatt. Most masodik napja egyaltalan nem jo itt.
Max konkretan egy troll, ez most kiderult.

DieNanny CH 2013.11.10. 17:13:05

@nosuti:

Pont most tartok az 5x14-nél... :-DDD

DieNanny CH 2013.11.10. 17:14:22

@Mr. Long [wannabe Briton]:

:-))) Ez jó! Folytasd, csinálok popcornt.

eagles 2013.11.10. 17:18:06

@Babette_:

A trollok lélekrajza:

"Beteg a szívem, beteg a lelkem, nincs nyugalmam, hitem, nem érez a szívem. Hazug a mosoly az ajkamon, nem őszinte egy kacagásom, feledni tudnék, s nem tudok... beteg vagyok, nagyon beteg, talán a szívem fáj, talán a szívem halt meg."

Ady Endre

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 17:22:08

@Babette_:

Troll? A troll az mindig anoním.

Tegnap alig 10 hozzászólásom volt. Ugyanis feleségem rám parancsolt, hogy kapcsoljam ki a régi tévét és vegyek újat, így ezzel foglalkoztam.

Aztán meg másfél órán keresztül a Microsoft ügyfélszolgálatával cseteltem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 17:27:05

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Ezek itt makeup.blog.hu/ neszeszer.blog.hu/ jó blogok, én is rendszeres olvasójuk vagyok. Többet tudnak a témáról, mint én.

NorthPier 2013.11.10. 17:29:19

@nosuti:
A gyereket nem bánthatja senki:
New York-i Egyezmény a gyerekek jogairól, 1989. Ennek elfogadása Mo. által és megerősítése önmagára nézve: 1991. évi LXIV. tv.
Valamint 1997. évi XXXI.tv. a gyermekek védelméről.

Az asszonyverés az más tészta. A BTK-ban van erről egy nyúlfarknyi fejezet, "Kapcsolati erőszak" címen.
Erről nagy vita volt annak idején, hát olyan is lett. Kicsit ilyen, kicsit olyan, ha akarom, kint vagyok vele, ha akarom, bent, de a mi törvényünk, és büntethető az erőszak. Nem csak a testi sértés, hanem egyebek is: 2012. évi C. tv. 212/A §.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 17:40:37

@Babette_: "esőben nem"

Angliaban elek. Kifele nyilik az ablakom. Neha esni is szokott.
Ezidaig meg nem hogy torest nem okozott az eletemben, de meg kisebb bosszusagot sem. :)

@Mr. Long [wannabe Briton]: "nembaszod, mert a tizediken nem tudsz kitenni muskatlit miatta! :D"

Meehhh, a parkanyra akkor sem mernek viragot tenni ha befele nyilna. Ahhoz minimum egy kis viraglada-tarto kene, az meg mar lehet olyan "sullyesztett", ami kifele a haz falara logatja a viragosladat es a muskatli feje az ablak vonala alatt van.
Bar nincsenek ilyen muskatlis ambicioim. :)

Angliaban van amugy 10 emeletes tarsashaz? :DDDD
(vicc volt, nyilvan van valahol, de ebben a town-ban 3 szint a rekord. :) )

Bebbi 2013.11.10. 17:44:51

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Total nem tartozik a temahoz, de ha mar azonos munka, azonos ber... Ugye azt Te is tudod, hogy ez azonos nemuek eseten sincsen igy. Ha allast valtasz, akkor altalaban magasabb lesz a fizetesed, mintha maradnal a korabbi munkahelyeden. Holott (tetelezzuk fel az egyszeruseg kedveert) ugyanazt a munkat csinalod. Sajnos, legalabbis azokon a helyeken, ahol idaig dolgoztam, ott nagyon nem teljesult ezt. Mondjuk egyik helyrol ezert is jottem el, mert rohadtul atvertek. :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 17:45:28

@Don Kartasch: Itt a nappalibol most latok kettot. De meg nyar elejen zuztak le ket masikat nem messze innen. Szerinetm abban azbeszt volt es azert (okleveles azbeszt szakerto lettem a mult heten, azert ertek ennyire hozza :D).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 17:45:34

Van egy konstruktiv javaslatom a Hataratkelonek!

Hogy a blog elharapodzasat megallitsuk, be kene programozni a blogmotort hogy azokat a kommenteket, amiben szerepelnek a "varazsszavak" automatikusan torli es nem jeleniti meg.

A varazsszavak listaja: homok, buzi, meleg, ballipsi, vallas, Jezus, biblia, asszonyveres, porkoltszaftos atleta, vak komondor, skandinav, norveg, dan, alkoholizmus, szesz, pia, smink, leggings, make-up, stb.

:DDDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 17:47:32

@Mr. Long [wannabe Briton]: Jaaa, nagyon ra vannak feszulve az azbeszt tartalmu targyakra. Mintha nuklearis hulladek lenne. :DDD

De varj, a tarsashazban volt azbeszt vagy a muskatliban? Nem mindegy mit zuztak le.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 17:48:33

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131110/2011-03-24_143153_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hé emberek. Nehogymár keresztre feszítsétek Bircát mert más a véleménye dolgokról.
Ebben a verekedős történetben a nő felelősségét miért nem említitek?
A világ nem fekete és fehér. Nem úgy van hogy vannak a brutális férfiak és a szűzies csendes nők.
Perszeén egyetértek. Egy utolsó szemétláda gazember aki megüt egy nőt. Ez a képviselő is egy brutális barom. Mindannyian tudjuk.
Na de akkor ne menjünk el szó nélkül a nő elképesztő ostobasága mellet se.
Mindenki gondolja bele magát egy pillanatra a nő helyébe. Agyonvert benneteket egy barom de hozzámentek feleségül?
Haggyuk már ezt az ócska kényszerítős dumát.
Én egy hangyányit nem sajnálom azt a nőt. Fog még kapni számtalan verést.
Mindannyian tudjuk.
Megérdemelten.
Miért érdemli meg?
Mert pontosan tudta mibe megy bele.
Pontosan tudta mi vár rá.
Hej ha nekem annyi pénzem lenne ahány nőt ismerek akik MINDIG hittek a férjüknek hogy ez volt az utolsó eset hogy soha többé meg kezdjük elölről meg dehátakkormileszagyerekekkel.
Mindenki, minden nő pontosan tudja hogy akit egyszer megüt a férje az többször is meg fogja.
Ez a nő megérdemli a sorsát.

Még valamit.
Max elmondja dolgokról a saját álláspontját.
Egyetlen esetre sem emlékszem mikor személyeskedő ledegradáló véleményt tett volna közzé itt.
Ő pedig kapott már hideget meleget mindenféle hülyének el lett mondva.
Na de most őszintén...
Ki a bánatos lószerszámot érdekli hogy ő a sminkelt nőket szereti és az a véleménye hogy aki nem sminkeli magát az igénytelen.
Ez a véleménye? Jó. És?
Megrendült a világ? Olcsóbb lett a benzin vagy drágább a kenyér?
Homofób nézetei vannak? Nekem nincsenek de ezért nem fogom őt kevesebbnek tartani.
Nekem is van olyan véleményem a világ egyes dolgairól ami eltér az itt jelenlévők véleményétől.
Ettől még nem lesznek álmatlan éjszakáim.

Muscari 2013.11.10. 17:57:52

Szegeny Hataratkelo, kb. minden masodik posztnal elojon a meleg tema, ma meg raadaskent a csaladon beluli eroszak is.
Nem tudom, mit gondolhat, mikozben olvassa...

Nekem volt regen egy baratnom, akinek eltorte az orrat a baratja. Birosagi ugy lett belole. Azt meselte aztan a baratnom, hogy szerinte tobbszor nem fog az az ember bantani senkit, eleg volt ranezni az arcara, mikor a biro szolt az itelethirdeteskor, hogy vadlott, alljon fol.
Egyebkent egyaltalan nem volt eroszakos ember, pontosabban nem tunt annak, en is ismertem. A veres oka kulonben feltekenyseg volt, megpedig nem is alaptalan, de meg az sem jogosit fel senkit az eroszakra.

Szerencsere a baratnomnek volt esze es azonnal szakitottak pedig mar ket gyerekuk is volt.

A tortenethez meg annyi hozzatartozik, hogy evek mulva az illeto allitolag megverte az akkori feleseget is, de abbol nem lett ugy. Szoval a baratnom vegsosoron tevedett, erre mondjak szerintem, hogy kutyabol nem lesz szalonna.

Hogy a Terike meg miert akar most hozzamenni az ot eltangalo kepviselo urhoz? bizonyara konyvtarnyi irodalma van a viktimologianak, Dr. Kutya biztosan sokat tudna meselni. Meg az is lehet, szegeny no elhiszi magarol, hogy megerdemelte a verest. Mert bizony ilyen is van. Nagyon eros fugges tud kialakulni a masik emberol mind erzelmileg, mind anyagilag, nem tudhatjuk az okokat. Az biztos, hogy segitsegre szorulna szegeny.

Bebbi 2013.11.10. 17:59:53

@diggerdriver: "Ettől még nem lesznek álmatlan éjszakáim."

Persze, persze... :-))) es a "koran koran"? :-))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 18:00:04

@Don Kartasch: MOst a statisztikak szerint evi negyezren halnak meg az UKban az azbeszttel osszefuggesben. Ezert vannak raindulva. Sok helyen nem okoz karosodast a hasznalata, pl betonelembe keverve, amit nem er kulso behatas, amitol megserul a szerkezete. Ellenben tettek ezek mindenbe! Meg ruhaba is hasznaltak :) Volt az oktatason egy peldahaz, kb allatorvosi lo :) Ott latszott, hogy egy hazat fel lehet epiteni kb csak azbeszt tartalmi anyagokbol. A legjobban a veszelynek a karbantartok, szakmunkasok (viz-, gaz-, villanyszerelok, stb) vannak kiteve, pl megbontjak a kazannal a csovek hoszigeteleset, vagy pakolgatjak az almennyezetet.

érthetetlen chris 2013.11.10. 18:00:23

@Don Kartasch: Miért kellene törölnie a blognak az olyan kommenteket ahol szerepelnek bizonyos szavak?

Hová lészen akkor a szólásszabadság eszméje?

Ki dönti el, hogy milyen szavak szerepelhetnek?

Ez már maga lenne a diktatúra, te meg ha komolyan gondolod a javaslatodat egyenlő, vagy a magyar szigeten baromkodó kopaszokkal, csak te az ellentétes irányba haladva jutottál el ugyanoda, mint ők!

2013.11.10. 18:01:32

Ennek a mai retard shownak ertelme nem volt. Majd par nap mulva idenezek, hatha akkor lesz valami normalis tema

@diggerdriver: arra nincs excuse, ha valaki asszonyt/baratnot ver, akkor sem, ha a no gyenge jellem vagy felkegyelmu. De nem akarok errol vitazni, csak elmondtam a velemenyem.

Muscari 2013.11.10. 18:02:52

@Don Kartasch: te nem szoktal ablakot pucolni?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 18:08:07

@Muscari: Mi ugy csinaljuk egyik szarny kinyit, masik megpucol, utana csere.

Shanarey 2013.11.10. 18:08:16

@shakti_rom:

Vannak emberek akik a való életben senkik, itt viszont talán lehetnek valakik.

puhacica 2013.11.10. 18:09:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "egy aktív pedofil pap súlyos szabálysértést követ el. Nyilván megkövezni nem kell, hiszen mindenki követhet el hibát" - ember, te latod, amit leirsz?
nem ertem, hogy egy ilyen tajekozott es muvelt ferfi hogy lehet ugyanakkor ennyire beszukult es torz?

es azt se ertem, miert kell minden nap elvinni a temat "melegebb eghajlatra".

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.10. 18:13:08

@diggerdriver: Egyetértek valahol! Az a nő aki az első pofon után még a párjával marad az várja a következőt!....

Amúgy meg.......én nem nagyon tudok ma megfelelően reagálni , vagy értelmes kommentet gyártani. :-DDDDDDD

Shanarey 2013.11.10. 18:13:27

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Én úgy csinálom, az ablakot leakasztom megpucolom, vissza teszem.

érthetetlen chris 2013.11.10. 18:15:04

@puhacica: Te ezek szerint támogatod a bestiális közösségi önbíráskodást?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 18:18:48

@Babette_:
Oda se neki. Majd HÁ kigyomlálja a kommenteket :)
Az lenne a legjobb, ha mi nem vennénk tudomást maxvalról és akkor nem lenne kinek csinálja a hisztit.
Csak nehéz megállni, mert akkor egy... homofób ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 18:20:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Nyilván megkövezni nem kell, hiszen mindenki követhet el hibát"
Tegyuk fel megolsz valakit, szandekosan. Akkor ez csak egy hiba, vagy bun?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 18:22:26

@Mr. Long [wannabe Briton]:

A hiba és a bűn nem zárja ki egymást. Ez nem vagy-vagy kérdés.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 18:25:58

@diggerdriver:
Segítek neked:
"az a nő igénytelen, aki nem sminkeli magát" - ez mi, ha nem degradáló?
"a homokosok undorítóak" - ez mi, ha nem degradáló?

Ha ő lehet, akkor mi, többiek is lehetünk, nem?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 18:27:54

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nem látod jól... ha maxval csinálja, akkor egy apróbb hiba, bocsánatos dolog.
Ha egy meleg vagy egy nő, akkor bűn és büntetni kell érte.

Mindent én magyarázzak el? :)

De legalább lecseréltem a kerekeket... 40 perc volt a 4 kerék, ez házi rekord :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 18:36:51

@Mr. Long [wannabe Briton]: Szerintem ezek a nagy London tuz ota ugy ra vannak indulva a tuzveszelyessegre hogy az nekem mar sokszor faj. :DDD Lassan gyufat sem lehet mar venni. :)
(Nyilvan emiatt hasznaltak azt a gusztustalanul sok azbesztet is).

@érthetetlen chris: Jaj, ugyanmar kerlek. :) Ott volt a vegen egy talicskanyi smiley, nem jott at hogy ez vicc volt? :)

@Muscari: Nah most hozzatartozik az igazszaghoz, hogy nalunk havonta 1X lepucoljak kivulrol. Ez nem egy kerem-nem kerem szolgaltatas. Van. Cserebe a council tax-ert. Pont.

DE! Ha nem igy lenne is konnyen le tudnam pucolni, mert az ablak ugy nyilik kifele (a csuklos ablakszerkezet miatt) hogy kinyitott allapotban az ablak meroleges az ablaktablra es majdnem teljesen kozepen van. Az ablak forgaspontja folyamatosan mozog befele nyitas kozben. Igy kinyitott allapotban siman kifer a karom az ablak mindket oldalan. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 18:38:44

ööö, tudtam, hogy nem lesz szép, de a Bircával való tisztánlátás miatt iderángattam a dolgot egy másik blogból. bocs, akinek megfeküdte a gyomrát :-(

azért elég szánalmas, hogy feminácizni meg politizálni kell, amikor egyszerűen arról van szó, hogy egy ember szétverte egy másik ember fejét, aztán meg hazudozott mint egy kis takony a hetedik cében.

puhacica 2013.11.10. 18:41:55

@érthetetlen chris: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nem tamogatom. arra ertettem, hogy hibanak nevezte(d) a pedofiliat. namost, hibat en kovetek el, amikor tulvezerlem a hangot vagy planra plant vagok. ez hiba. az, hogy egy felnott megcsinal egy kisgyereket, bun. erre nem lehet azt mondani, hogy mindenki kovethet el hibat!!! de ha valaki ezt nem erzi/erti/tudja magatol, azzal en nem vitatkozom, mert az szamomra nem ember.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 18:42:51

@charlieharper:
Természetesen ez így van.
Csak itt valaki önként és dalolva tette be a fejét a hurokba.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 18:44:00

@sodalisO:
Szegény te:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 18:47:12

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Igen, csakhogy Max ezt egy csoportra értette. Nem azt mondta hogy te vagy igénytelen mert nem sminkeled magad.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 18:48:22

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Majd akkor szóljál ha 4perc alatt 40kereket cserélsz le:))))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 18:49:11

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):

Egyszerűen csúsztatsz és ferdítva állítod be a véleményemet. Persze ehhez jogod van, de szólok: ez tisztességtelen vitamódszer mindenképpen. Én már elég idős vagyok ahhoz, hogy ne érdekeljen, ha az ellenfél tisztességtelen, azaz sosem folytatok vitát arról, hogy a másik vitamódszerei tisztességtelenek, nem bizonygatok, érvelek, csak megállapítom, hogy azok. Eddigi hosszú vitatapasztalatom azt bizonyította, hogy ez az ideális módszer. Ugyanis aki tisztességtelen módszereket alkalmaz, az úgyse fogja akarni megérteni, a többi olvasó meg úgyis vagy saját maga dönt szubjektív alapon vagy nem is érdekli az egész.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 18:51:23

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):
Utána pedig az akinek szétverte a fejét hozzámegy feleségül lefekszik vele és várja a következő alkalmat mikor szét lesz verve a feje.
Gratulálok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 18:54:19

@puhacica:

Nincs megbocsáthatatlan bűn, ez az alap.

A bulvármédiák uszító-gyűlölködő csordaszellemének felülni hülyeség, gondolkodni kell.

Nyilvánvaló, hogy súlyos bűn, ha egy pap - akinek példaképnek kellene lennie - megsért egy szabályt. Egy szexuális jellegű szabály megsértése pedig méginkább súlyos. Még nagyobb baj, ha társadalmilag tabujellegű szabályt sért meg.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az illetőt meg kellene lincselni vagy öngyilkosságba taszítani.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 18:54:47

@Quercus58: nem ez a blog volt, mert nem látom az előzményekben, a nol oldaláról kerültem oda, jobbra volt a blogok között felsorolva, emlékeim szerint.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szerintem nem csúsztattam, nincs is erre szükség, s.k. elintézted magad. azt sajnálom, hogy kicsit aljas voltam, hogy idehoztam a témát.

érthetetlen chris 2013.11.10. 18:56:50

@Don Kartasch: Kirekesztéssel és embertársaim véleményék a korlátozásával én sohasem viccelnék! :)

@puhacica: Pedig a pedofília lényegében ugyanaz, mint a homoszexualitás.
Valamilyen okból az "elfogadottól/normálistól" eltérő nemi vonzalom.

Kb ugyanúgy nem tehet valaki arról, hogy pedofilnak születek, mint hogy melegnek.
Szóval igen a pedofília hiba, születési hiba.......

érthetetlen chris 2013.11.10. 18:57:55

@érthetetlen chris: születek, helyett születik mielőtt valaki felháborodna.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 18:58:29

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):

Semmi gond, hogy idehoztad a témát. Amit leírok egy blogban, az nyilvános adat, ráadásul nem vagyok anoním, így nyilván azt írom le, amit gondolok, azt meg vállalom is. A gond az, hogy kivetted hozzászólásomat a szövegkörnyezetéből, mintha én tapsoltam volna egy ember megütésének, pedig ilyet sosem állítottam.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 19:05:29

@érthetetlen chris:

Ez így van. Mindkettő betegség, genetikai hiba.

Egy pap esetében a gond az, hogy aktív homokos vagy aktív pedó NEM LEHET pap, erre fogadalmat tesz, hiszen mindkettő ellenkezik a keresztény elvekkel. Hozzáteszem: nem tilos homokosnak/lenni, hiszen ezek veleszületett vonzalmak (ő ugyanúgy azért szereti az azonos neműeket vagy a gyerekeket, mint amiért én meg az ellenkező nemű felnőtteket - mert így születtünk, nem akartuk, hogy így legyen, egyszerűen így lett), viszont egy pap fogadalmat tesz az önmegtartóztatásra. Hiszen lehetnek bűnös vágyaink, sőt mindenkinek vannak, de a lényeg: ezeket ne éljük meg. Az sem bűn, ha a szomszéd bank kirablásáról álmodozom, amíg nem kezdek ténylegesen hozzá. Szóval egy homokos vagy egy pedó pap a PAPI FOGADALMÁT sérti meg, ez pedig súlyos bűn, ráadásul ezzel az egész Egyháznak rossz hírét kelti, amit aztán maximálisan ki is használ az ateista-keresztényellenes lobbi. Tehát ha XY pap érzi, hogy képtelen leküzdeni bűnös indíttatását, le kell mondania, ez az egyetlen megoldás.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 19:20:01

@diggerdriver: az is szánalmas.

ablakmosás? én olyat szerintem még soha nem. majd valamikor áprilisban úgyis esik az eső és lemossa.

NorthPier 2013.11.10. 19:21:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az a helyzet, hogy maszatolsz, tegyed, ha jól esik.

De a fősodor az, hogy valaki kiskorú germeket megront, az bűncslekemény, nem szexuális jellegű szabály megsértése, börtönbe vele, ebben nem játszik hivbatásbeli fogadalma.

érthetetlen chris 2013.11.10. 19:23:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen genetikai hiba.

Annyiban egészíteném ki, hogy ahhoz, hogy felszínre törjön jelentős mértékben szükség van a társadalom hozzá állására is, mert kb megoszlanak a vélemények, hogy mennyire de a társadalom egy része látens homoszexuális, akiben nem törne fel ez a "genetikai hiba" ha nem lenne már már divatos elfogadott életvitel.

Például az antik görög társadalomban "egyébként gazdasági okok miatt főleg" teljesen elfogadott volt a homoszexualitás, így kb a társadalom jelentős része aktív homo volt.
(Egyébként nagy tévedés sokaknál, hogy Rómában is ez volt a helyzet.)

A középkorban ennek az ellentettje volt a helyzet.

Ma is tehát ha nem lenne társadalmilag főleg nyugaton elfogadott a homoszexualitás, sok látens buzi teljesen normális nemi életet élne.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 19:27:58

@érthetetlen chris:

Így van, pont ezért káros a homoklobbi propagandájának állami szintre emelése.

Nekem norvégiai oroszok mesélték: rettegnek, mint a kommunizmus alatt a SZU-ban. A gyereknek megmondták: az iskolában fogja be a pofáját és nem mondjon semmit, de ne higgyen egy szót se abból, amit a tanárok mondanak. Pont mint a szovjet rendszerben. Ugyanis volt példa rá, hogy egy gyerek a homoklobbista álláspont ellen beszélt az iskolában, mire faggatni kezdték "ki mondta ezeket neked?" és a végén a gyermekvédelem eljárást kezdett a szülők ellen a gyerek elvételére azon az alapon, hogy a szülők "károsan nevelik" a gyereket.

érthetetlen chris 2013.11.10. 19:28:45

@érthetetlen chris: Kiegészítve a témát volt tehát olyan idő, mikor a pedofília teljesen elfogadott volt, mint az antik Görögországban a homoszexualitás.
A melegeket pedig elégették eleven, ha kimutatták a társadalom felé az orientációjukat.

Ma épp a pedofílokat égetné a társadalom, de ez változhat még mindig minden változik a társadalomtörténet során.
Aki azt mondja, hogy tudja hogy fog gondolkodni az emberiség 100 év múlva hazudik.

(Én személy szerint orvosilag gyógyítanám valahogy mind2 felet, de már látom, hogy kapok majd hideget meleget.)

érthetetlen chris 2013.11.10. 19:31:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Na ez a másik erőszakosan megmondják a gyereknek, hogy mit gondoljon és tartson helyesnek.
Semmi pro és kontra csak az egy igazság.

Technikailag a diktatúrák agymosó módszerei ezek.

puhacica 2013.11.10. 19:32:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @érthetetlen chris: mivel nem ertitek (esetleg nem akarjatok erteni), amit magyarazok, nem erolkodok tovabb. nem azert, mert nincsenek erveim, hanem mert felesleges.

érthetetlen chris 2013.11.10. 19:34:31

@puhacica: Pedig hidd el értem.
Akkor ha mást mondana a TV és a szomszéd néni meg ki tudja ki teljesen ellentétesen gondolkodnál te is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 19:36:07

@NorthPier:

Nem maszatoltam, leírtam mi a helyzet feketén-fehéren.

A pedofília egy betegség.

A társadalomnak joga van természetesen nemkívánatos magatartásokat bűncselekménynek minősíteni, akkor is, ha ezeknek az alapja veleszületett genetikai hiba. Ezzel eddig semmi gond.

Viszont a pedofilellenes hisztéria elítélendő. S én mindig el fogom ítélni, akkor is, ha emiatt többször már pedofilnek lettem minősítve. Kiállok az üldözöttekért, ez kötelességem.

Balogh esetében - aki egyébként alapból ellenszenves alak számomra - pont ugyanez volt a motivációm. Akkor szólaltam meg, amikor láttam a gyűlölködő, vért akaró, tobzódó hordát, aki a sárba akarja őt taposni, mocskos indítékokkal. Itt is meg lettem vádolva: előszöris én is állítólag feleségverő vagyok aztán meg mocskos fideszes vagyok. A fideszezés aztán elmaradt, amikor a Fidesz is elkezdte mocskolni Baloghot, nyilvánvalóvá vált, hogy nem a Fidesz fizetett bloggere vagyok. ekkor elmebeteggé lettem minősítve. De nem baj, el kell ezt szenvedni, amikor az ember igaz ügyért küzd.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 19:37:59

@érthetetlen chris:

Nem csak ez. Hanem az ellenfél ellenségnek és betegnek minősítése! Ilyen a SZU-ban volt Brezsnyev idejében, amikor a rendszer ellenfeleit elmebetegekként kezelték. Most ez megy a homoklobbi által uralt országokban és egyre szemtelenebbek már.

tableno 2013.11.10. 19:38:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: azt valahogy mindig kifelejted, hogy a pedofil borzasztó szenvedést és tartós kárt okoz az áldozatának, aki a dolog természeténél fogva - gyerek. Neked csak a szabálysértéssel, meg az egyház hírnevének rontásával van bajod. Ilyen egy igazi keresztény? Jó tudni.

eagles 2013.11.10. 19:40:24

@sodalisO:

Én tuggyam? Nem tartottam a lámpát!!!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 19:45:05

@tableno:

A mai mainstream vélemény szerint a pedó súlyos szenvedést okoz, míg a homokosság az valami ünneplendő jópofaság. A valóságban: mindkettő súlyos bűn. s szenvedést okoz mind a 2 félnek! A pedó maga is áldozat, nem csak a gyerek, sőt bizonyos szempontból ő az igazi áldozat, mert nem tud szabadulni a sátáni vonzalomból. A gyerek esetleg túléli lelkileg, elmúlik a trauma, de a felnőtt örökre ebben él.

Sajnos nincs biztos megoldás erre. Vannak különféle lelki terápiák, de a pedók nem is mernek elmenni ilyenekre, mert manapság boszorkányüldözés van. Számtalanszor olvastam: már magát a vonzalmat büntetni kell, hiszen akinek vonzalma van, az előbb-utóbb megvalósítja. S a bulvármédiák felheccelték teljesen a közvéleményt: egyébként normális emberek követelik a pedók megkínzását és felakasztását.

érthetetlen chris 2013.11.10. 19:47:26

@tableno: Nem tisztem, hogy megvédjem Bircát, de elmondta, hogy a pedofília szerinte betegség szóval bőven nem csak szabálysértés.

Az egyház hírnevét, pedig igenis tudatosan rontja a média a pedofil ügyekkel, mert semmivel nincs több pedofil a papok között, mint mondjuk az ácsok, vagy a bankigazgatók között, mégis egyes emberek médiumok már szinte egyenlőnek sejtetik a pedofíliát és az egyházat.

Mondom ezt ateistaként.

Muscari 2013.11.10. 19:49:08

@Don Kartasch: na most mar tokeletes kikepzest kaptam ablakpucolasbol. Ha majd olyan helyre koltozom, ahol kifele nyilik az ablak, jol fog jonni ez a tudas, ugyhogy nem aggodok. Koszike :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 19:49:49

@puhacica:

Velem valóban felesleges. Nekem Isten álláspontja az alap, s nem tudnak emberi érvek meggyőzni. Nekem akkor is bűn lesz a pedoflií és a homokosság, ha törvény lesz, hogy ezek ellen nem szabad beszélni. Majd ha súlyos következmények lesznek emiatt, kiépül lassan az ateista diktatúra, nem fogom nyilvánosan mondani a véleményemet, mint ahogy a kommunizmusban tettem, de engem a rendszer nem tud megtörni. A végén mi nyerünk úgyis, mint eddig mindig... Elmúlt Lenin, elmúlt Hitler, elmúlik a homokoslobbi is - megy a szemétdombra...

érthetetlen chris 2013.11.10. 19:52:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Annyiban vitatkozok, hogy nem isten hanem a természet álláspontja az ami alapján igazad van.

33621 2013.11.10. 19:52:45

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Ez a kerék csere nekem is megvolt ma. Jöhet a hó!

eagles 2013.11.10. 20:02:42

Miben mások a 40 feletti nők, mint fiatalabb társaik?
2013, november 9 - 20:10 — jblank

Egy férfi tollából...

Ahogy öregszem, egyre inkább a 40 feletti nőket értékelem.
Csak néhány példa, hogy miért:

* Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel az éjszaka közepén, hogy megkérdezze:
"Mire gondolsz, drágám?" Fütyül rá, mire gondolsz.

* Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van.
Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.

* Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mi ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit teszel.

* A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendeznének az operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén. Na persze ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt látnak arra, hogy megúszhatják.

* Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor az ember nem kap elismerést.

* 40 felett egy nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek.
Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha partnere van, mert nem bízik meg a fickóban.

* Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák el őt.

* A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40 feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudja.

* Egy 40 feletti nőnek jól áll a tűzpiros rúzs. Ugyanez már nem mondható el a fiatal lányokról vagy a transzvesztitákról.

* Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól, egy 40 feletti nő sokkal szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.

* Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed, hányadán is állsz velük.

* Igen, számtalan okból dicsőíthetjük a negyvenen túli nőket. Sajnos ezt fordítva már nem lehet elmondani. Minden ragyogó, okos, ápolt, szexis 40 feletti nőre jut egy kopaszodó, pocakos őskövület sárga nadrágban, aki bolondot csinál magából valami 22 éves kis pincérlánnyal az oldalán.
Hölgyeim, elnézést kérek érte.

* És minden olyan férfinak, aki azt mondja:

"Miért vegyek meg egy egész tehenet, amikor csak tejet akarok inni",

üzenem, hogy változnak az idők. Manapság a nők 80%-a ellenzi a házasságot. Miért? Mert a nők is rájöttek, hogy nem érdemes megvenni egy egész disznót azért a kis kolbászért...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:03:28

@Don Kartasch: 1999 ota tiltva van a hasznalata. Elotte folyamatosan tiltottak be a kulonfele azbesztek, tobb fele volt forgalomban. Most kifele bontjak az epuletekbol. Ha egy atalakitas, bontas, stb soran azbesztet talalnak, akkor elvileg lezarjak azt a reszt, hivnak szakerto ceget, aki elbontja, megtisztitja azt a reszt, illetve megvizgaljak a kapcsolodo teruletet. Attol tartanak, hogy az azbesztnak hosszu ido kell a karosodas kifejtesere, vagyis ez nem egybol tesz tonkre, mint mondjuk ahogy a radioaktiv sugarzas tud, hanem 30-50 ev kb. A nagy beepitesi hullam az otvenes evek utan volt, kell ido a beepitett anyag szerkezetenek megoregedesere es utana kezd el karositani. 2020 kornyekere varjak kb a nagy hullamot indulasat a halalozasnak (persze szerintem a 4000 fo/ev is marha sok!). A nagy baj az, hogy amikor orvosi tuneteket produkal, akkor mar eleg nagy baj van altalaban.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:05:51

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Akkor nem mostanaban latunk teged a forma1-ben a pit stop alatt :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 20:12:49

@Muscari: alapvetoen Chang Yai osszefoglalta a lenyeget, vagyis hogy tokmindegy merrefele nyilik az ablak, az eso ugyis lemossa 2 hetente :D

Legalabbis nekem minden ablakom del-kelet fele nez es jellemzoen arrol jon az eso es a szel itt a West-Midlands-en, szoval tisztitja szepen magatol. :)

puhacica 2013.11.10. 20:15:37

ma lesz egy "na szoval 2.0" is, ime:
felelmetes, milyen velemenyekkel talalkoztam itt a napokban. irto konnyu azt allitani pl., hogy akit vernek, az meg is erdemli, mert hagyja magat. ezt az gondol(hat)ja igy, aki egeszseges, nem fizikailag, hanem lelkileg es mentalisan. de nem mindenki ilyen. kirekeszto es igazsagtalan a velemenyetek. mint ahogy igazsagtalan parhuzamot vonni a sminkeletlenseg es az igenytelenseg koze, ramondani valakire, hogy beteg, mert mas, azt kepzelni, hogy egy pedofil "kapcsolatban" a gyereknek kevesbe rossz, mert a trauma majd elmulik, stb. nem vagyok en senki, hogy megmondjam nektek a tutit. (nem vertek es meleg sem vagyok, meg mielott..., bar igaz ami igaz, nem sminkelek.) viszont nagyon nehezen viselem az igazsagtalansagot, bar tudom, hogy a vilag ilyen. de egy kicsivel tobb erzekenyseg es nyitottsag nem artana neki. (bocs diggerdriver, tobbet nem lopom el a talalmanyod!)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:16:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "A valóságban: mindkettő súlyos bűn. s szenvedést okoz mind a 2 félnek! A pedó maga is áldozat, nem csak a gyerek, sőt bizonyos szempontból ő az igazi áldozat, mert nem tud szabadulni a sátáni vonzalomból. A gyerek esetleg túléli lelkileg, elmúlik a trauma, de a felnőtt örökre ebben él. " Szoval ha Kovats Peter 34 eves ferfi kamatyol egyet Horvath Janos 29 eves ferfival, akkor maradando lelki karosodast szenved, mert jol erezte magat a SZERELMEVEL? Nem vagyok lobbista, csak annyira nyitott szellemu, hogy nem zavar, ha ket ember jol erzi magat es ezzel nem zavarja az en bekemet es a tarsadalmet sem.

tableno 2013.11.10. 20:17:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Magát a vonzalmat nem kell büntetni, de a cselekedetet nagyon is keményen. Dettó bármiféle nemi erőszakot (szerintem valahol a feleségverés is az). A homokosokat is büntetni kéne akkor, ha valakinek kárt okoznának (nem képzelt, hanem valódi kárt!). Ha két homokos szereti egymást, azzal viszont senkinek nem okoznak kárt. Ezért ez magánügy, és nem elítélendő. A liberalizmus alaptétele (ugye te többször is azt állítottad magadról, hogy liberális vagy): "a szabadságod ott végződik, ahol a másik ember szabadsága kezdődik". Ilyen egyszerű ez.

Persze van olyan is, hogy túlzásba vitt PC meg őrült, férfigyűlölő feministák. De ez nem indok arra, hogy dacból és polgárpukkasztásból sutba dobjuk az alapvető emberi jóérzést és erkölcsöt (ami NEM egyenlő az egyházi előírásokkal, ellenben a krisztusi tanítással nagyon is - csak te úgy látszik nem értetted meg a saját vallásod lényegét sem).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:20:37

@Don Kartasch: harom hete mindig rakeszulok, hogy hetvegen lemosom a teraszajtokat es a szobaablakot. Rohadjon meg, minden hetvegen esik...

puhacica 2013.11.10. 20:21:17

@Quercus58: ha szerencsed van, mar a 30-asok kozott is talalsz ilyet. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:22:48

@tableno: O nem Krisztus koveto, csak anti-Satanista...

tableno 2013.11.10. 20:24:52

@tableno: Na mindegy, valahol én szégyenlem magam, hogy egyáltalán belementem egy ilyen értelmetlen és színvonaltalan vitába. Ezentúl azt hiszem maxval a birca is a szűrőlistámon lesz.

eagles 2013.11.10. 20:25:20

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Vedd le, tedd ki az esőre. Le van mosva.

eagles 2013.11.10. 20:30:46

@puhacica:

A 30-as korosztály nekem már túl fiatal. Az én koromban egy férfinak 3 alapvető dologgal illik tisztába lenni.
A teljesítő képességével, a külsejével, és a hülye, sokszor kibírhatatlan szokásaival. Ezeket önzetlenül, csak a korban hozzáillő nők tudják tolerálni.

érthetetlen chris 2013.11.10. 20:31:31

@tableno: De 2 homokos kárt okoz a következő generációnak, mert a természetellenes kapcsolatukból nem születhetnek, így elveszik az élethez való jogukat.

Abba meg ne is menjünk bele, hogy mekkora bűn, ha egy homoszexuális pár gyereket fogad örökbe.........
Ne válaszolj, mert neked ez úgy is színvonaltalan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 20:34:31

@érthetetlen chris:
Ez pedig nagyon messze van a józan véleménytől.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 20:35:47

@Quercus58:
A 40 feletti nőkkel egyetlen probléma van csak.
Ők már nem hiszik el hogy azért kicsi hogy ne fájjon:))))))))))))))))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 20:36:38

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Bizony. Sokkal könnyebb sérülést okozni és elszenvedni, ha azt hisszük, hogy jót teszünk!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:36:43

@érthetetlen chris: "De 2 homokos kárt okoz a következő generációnak, mert a természetellenes kapcsolatukból nem születhetnek, így elveszik az élethez való jogukat." Madar is kifejtette, hogy nem terveznek/nem akarnak gyereket. Akkor ok is kart okoznak?
Bocs Madar, hogy teged hoztalak fel peldanak, de itt kozismert ez a "terved"!

MOst nezem a BBC-n a Remembrance Day-i hivatalos megemlekezest. Mennyivel kulturalt, hogy Cameron es Miliband kepes egy esemenyen megjelenni es koszoroznu... Kicsit elszomorito...

tableno 2013.11.10. 20:36:44

@érthetetlen chris: téged is szűrtelek. Nincs ehhez már hangulatom...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:37:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Miben szenvednek serulest? Irjad le kerlek, mert csak kozhelyeket puffogtatsz!

puhacica 2013.11.10. 20:39:09

@Quercus58: mondasz valamit. a hugom 30 evvel fiatalabb a valasztottjanal. nem biztos, hogy emiatt, de egyaltalan nem harmonikus a kapcsolatuk.

BTBTBT 2013.11.10. 20:39:09

Ismét beugrottatok neki, és birca szopatott benneteket egész nap? Ráadásul úgy, hogy nem is ő hozta a témát?
Ez a trolletetés lesz itt a színvonal? :(

érthetetlen chris 2013.11.10. 20:39:46

@diggerdriver: Akkor ha te mondod úgy is van.......

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:39:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: vagy a sikosito elmaradasara gondolsz? Tenyleg nem ertelek, de biztos nem vagyok megfelelo a beszelgeteshez.

eagles 2013.11.10. 20:39:55

@diggerdriver:

Viszont meg lehet velük egyezni a döntetlenbe.

érthetetlen chris 2013.11.10. 20:43:38

@Mr. Long [wannabe Briton]: Nagy % akarnak gyereket.

A másik témához meg, Gyurcsány meg Basescu is koszorúzott együtt amúgy, meg Orbán is koszorúzott együtt az aktuális Szlovák miniszterelnökkel.
Nem tudom mi benne az extra.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 20:44:50

@tableno:

Nehéz ügy ez.

Alapvetően ez jogfilozófiai kérdés: szabad-e másnak vagy saját magadnak rosszat tenni. Ha a válasz "nem", akkor ez egy diktatúra megalapozása. Ha meg "igen", akkor az a totális anarchia és a társadalom szétesése.

Azaz a határ meghúzása nagyon nehéz.

A kereszténység nem foglalkozik ezzel a kérdéssel: az államra hagyja ezt, s az államnak joga van rosszul döntenie, ezt persze egy keresztény nem fogja betartani. A keresztény szemléletban az alap az egyéni felelősség és nem az emberi törvény.

Az állam meg jellemzően időtól és kortól függően dönt, húz meg határvonalakat. Alapvetően a kor és a hely korszellemének az általános hozzáállása az alap.

Ezért is veszélyes, amikor rossz dolgokat jónak állítanak be egyes szervezetek, s ezt sikerrel terjesztik el a társadalomban, ez de facto a társadalom tudatos megrontása.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:46:22

@érthetetlen chris: "Nagy % akarnak gyereket." ez mit takar?

En a tancoslabura es a gonosz torpere gondoltam, hogy egyutt nem koszoruznak...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 20:46:49

@Mr. Long [wannabe Briton]:

A test és a lélek megrontása - ez a lényeg, s ez nagyobb gond annál, hogy mondjuk az ánusza tönkremegy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 20:49:11

@érthetetlen chris:
Hetero vagyok és nem kell gyerek... na erre varrjál gombot. Akár kettőt is ;)

puhacica 2013.11.10. 20:49:16

@Mr. Long [wannabe Briton]: az, de o ezt valasztotta. most kezdi mar latni, hogy nem lehet ezt hosszu tavon csinalni, de meg kitart. nehez, mert o spanyolorszagban el, hazajonni nem akar, viszont nincs kint senkije, meg baratai se nagyon, pont a kapcsolata miatt. :(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:49:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A lelek mikepp romlik meg?
Ha szeretem a sult csirket megeszem. Ha nem nem eszem meg. Ha valakinek hapsi letere hapsi a szerelme, akkor mi a baj? O valasztotta, nem raeroszakolta a tarsadalom!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:51:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Te az emberiseg elsoszamu ellensege! :D Vigyazz, mert meg melegnek is kikialtanak erte! :DD

@puhacica: Huhh, az nem egyszeru. :(

érthetetlen chris 2013.11.10. 20:52:24

@Mr. Long [wannabe Briton]: A homoszexuális párok nagy % egy idő után akar gyereket ezt jelenti.

Az meg, hogy Gyurcsány és Basescu, vagy Orbán és az aktuális Szlovák miniszterelnök együtt koszorúzik olyan mintha, Cameroon és az Argentin miniszterelnök együtt koszorúzni a Falkland-szigeteken ez gondolom smafu.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 20:53:07

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nem láttam, de semmi baj.
Megpróbálok együtt élni majd a dologgal :)

@Barátusz:
Holnap új nap, új téma.
Na most ha még ez sem lett volna, megállunk 12 kommentnél :)

érthetetlen chris 2013.11.10. 20:53:21

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Ilyen létezik most kifordultam a világomból................

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 20:55:11

@érthetetlen chris: Ez konkretan smafu, mert sulyosabb, ha az ellentet az orszagon belul van. Az en meglatasomban. Attol nem lesz rosszabb a lakossagnak, hogy roisszban vannak a szomszed orszaggal. Csak igy a sajat orszaguk lakossagat vagjak kette!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 20:55:29

@puhacica:
Csúsztatsz és kiforgatod a szavaimat miközben kúrvára nem vagy hajlandó megérteni miről van szó.
Senki sem mondta hogy "hagyja magát"
Amikor már ütik sok választása nincs is.
A lényeg nem ez.
Hanem hogy FELKÍNÁLJA MAGÁT A BŰNISMÉTLÉSHEZ.
Ez nagyon nem a "hagyja magát" kategória.
Agyonverték és odadobja magát hogy akkor itt vagyok gyere verj agyon mégegyszer. Meg többször.
Ez a felfoghatatlan és védhetetlen.
Mond meg nekem hogy ezen a nőn mit sajnáljak?
Szegény nőt ütik.
Bazmeg ne menj oda oszt nem ütnek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 20:57:09

@Quercus58:
23 éves, most nem akar. Szerinte nem is fog akarni, de ez változhat.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
OK, túltettem magam rajta... nem volt könnyű, beletellett vagy 3 másodpercbe, de sikerült :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 20:58:50

@érthetetlen chris:
A világért se tedd... a gombvarrás mindig jobb és levezeti a feszültséget :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 21:01:24

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Az nagyon fontos... holnap dolgozni mész, ha feszült vagy és aggódsz, nagyobb eséllyel csinálasz hibát. Az meg nem jó sem neked, sem a cégnek, sem a megrendelőknek.

" No Problem! :) "

// Most fejeztük be a Breaking Bad 2. évadát... nagyságrendekkel jobb, mint az első volt, főleg ha még a csak is lelép! Már várjuk a 3. évadot :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 21:01:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Nekem norvégiai oroszok mesélték: rettegnek, mint a kommunizmus alatt a SZU-ban. A gyereknek megmondták: az iskolában fogja be a pofáját és nem mondjon semmit, de ne higgyen egy szót se abból, amit a tanárok mondanak. Pont mint a szovjet rendszerben. Ugyanis volt példa rá, hogy egy gyerek a homoklobbista álláspont ellen beszélt az iskolában, mire faggatni kezdték "ki mondta ezeket neked?" és a végén a gyermekvédelem eljárást kezdett a szülők ellen a gyerek elvételére azon az alapon, hogy a szülők "károsan nevelik" a gyereket."

De basszus, ez mennyire durva mar. Megmondani a gyereknek hogy semmit ne higyjen el, amit a tanar mond... istenem, tipikus orosz/szovjet gondolkodas...
Es mi lenne ha egyszer a gyerek teljesen veletlenul vegre onkent kialakithatna a sajat vilagkepet, a sajat felfogasat es elmeletet a dolgokrol? Persze, ami kialakul 14 evesen az nem egy kobe vesett valami, alakul folyamatosan, ez igy termeszetes. De ezt az utan neki kell vegigjarni, nem pedig megmondani neki hogy indulj el ezen az uton es soha ne terj le rola... Megmondani neki hogy a suliban baromsagokat mondanak, hidd azt amit mi mondunk itthon (barmi is legyen a tema) az borzasztoan szuklatokoru szuloket feltetelez. :(

érthetetlen chris 2013.11.10. 21:02:26

@Mr. Long [wannabe Briton]: Vannak tudod olyan dolgok, mint a történelmi háttér ami országonként eltérő.

Akkor ha Angliában is kommunista diktatúra lett volna pár évtizedig és az egyik hősöd a kommunista párt utódpártjának egykori elnöke lenne, a másik hős pedig a jobboldal "bálvány" Angliában sem koszorúznának együtt.

Sajnos a jelenünket meghatározza a múltunk amiről legkevésbé sem tehetünk.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 21:03:57

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: De mi legyen ha hibazok? Engedjek ki a bortonbol egy pedofilt, vagy egessek el egy meleget? :D

érthetetlen chris 2013.11.10. 21:04:02

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Tényleg könnyebb gombot varrni, mint átgondolnod mit akarok valójában mondani. :D

DieNanny CH 2013.11.10. 21:04:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"A gyerek esetleg túléli lelkileg, elmúlik a trauma, de a felnőtt örökre ebben él. "

Az ilyen gyerekek kivétel nélkül lelkileg rokkantak lettek. Alkoholisták, drogosok, bűnözők, bántalmazók, tele fóbiákkal. A társadalom számára nem értékes, csupán eltartott egyedek. Még egy felnőttnek is nehéz túllépni egy erőszaktevésen, hát még egy gyereknek. Ha a pedofil szenved, mert megerőszakolt egy gyereket, akkor végezzen önmagával. Egy gyereknek még nincs olyan tág ismerete, hogy a megoldás ilyetén módjával tisztában lenne.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 21:05:45

@Don Kartasch: "Megmondani a gyereknek hogy semmit ne higyjen el, amit a tanar mond... istenem, tipikus orosz/szovjet gondolkodas..." Az hagyjan, de hogy beleneveltek a magyarokba is az oroszok, pedig mennyire ellenallt a nep mindennek ami toluk jott!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 21:05:55

@Mr. Long [wannabe Briton]: "harom hete mindig rakeszulok, hogy hetvegen lemosom a teraszajtokat es a szobaablakot. Rohadjon meg, minden hetvegen esik..."

Haaat, ilyen a pop-szakma... azert nem baj ha nem sajnallak hogy a tetoteri penthouse-odban a 140 nm-es teraszt fel kell neha surolni? :D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:06:12

@Don Kartasch:

"Megmondani a gyereknek hogy semmit ne higyjen el, amit a tanar mond... istenem, tipikus orosz/szovjet gondolkodas..."

S szerinted mi a megoldás, ha az iskolában rosszra tanítják a gyereket? Az orosz mentalitás a passzív ellenállás, s működik ilyenkor.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 21:08:29

@Don Kartasch: Na az pont nincs! Meg nem tudja a ceg mennyire ertekes vagyok valojaban :DDDD
BTW en is olyan varosba koltoznek szivesen, ahol a harmadik emelet mar a maximalisan elerheto szint :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:09:01

@Don Kartasch:

"Es mi lenne ha egyszer a gyerek teljesen veletlenul vegre onkent kialakithatna a sajat vilagkepet, a sajat felfogasat es elmeletet a dolgokrol?"

Ezzel semmi gond. De ez nem úgy kezdődik, hogy az iskolában tanítanak valami ostobaságot mint egyetemes igazságot. Ilyenkor a szülő is el kell, hogy mondja, hogy azt amit az iskolában tanítanak, az hülyeség. De ezt csak egy szabad társadalomban teheti meg nyíltan. Ha a társadalom nem szabad, akkor nincs más út, mint azt mondani a gyereknek "ne szabad ellentmondanod a tanárnak, de ne higgy neki".

Te mit javasolsz?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:12:29

@DieNanny:

Igen, ez gyakori következmény, bár mégsem általános. Itt egy katolikus blogból egy érdekes eset például: apologetika.blog.hu/2013/11/03/a_sztarok_papja_aki_szexrabszolga_volt

S én is ismerek személyesen nőt, akit 6 éves kislányként a saját nagybátyja szépen elintézett - nem lett se drogos, se alkoholista, se erőszaktevő.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:15:23

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Én utálom. Számomra a kommunizmus és a szegénység étele.

puhacica 2013.11.10. 21:20:28

@diggerdriver: nem fogalmaztam pontosan, de nem volt szandekomban kiforgatni a szavaidat. viszont: te meg en nem mennenk oda masodszor, mert mint irtam, nekunk rendben van az onertekelesunk. ezeknek a noknek viszont nincs. olvastam egy interjukotetet, egy rendorno gyujtotte, akinek a csaladon beluli eroszak volt a terulete, mielott kilepett a testuletbol. ebbol pontosan kiderul, miert hagyjak ok magukat. nem latnak tisztan, nem latnak kiutat. van kozottuk iskolazatlan es diplomas, szegeny es gazdag. egy a kozos bennuk, szo szerint nem tudjak, hogyan lepjenek ki a kapcsolatukbol. aztan van, akinek segitenek, aki kilep, menekul, de feldobjak 500 ft-ert vagy 2 doboz cigiert. apu meg a hajanal fogva viszi haza. nem kell sajnalni, de elitelni sem kell oket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 21:22:10

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Tetszőlegesen mindkettőt :)

@érthetetlen chris:
Ma nem érzed át igazán a humort... :)
Átgondolva sem értem, hogy mire gondolsz... ha a meg-nem-született élet ekkora probléma, akkor elítélendő a fogamzásgátlás is? Vagy minden olyan aktus, aminek a végén nem jön létre másik élet?

Ha valami ilyenre gondolsz, akkor mégis értem... mégcsak azt sem mondanám, hogy hülyeséget gondolsz, de az biztos, hogy engem ez a dolog hidegen hagy.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.10. 21:27:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szep kis csaladi viszaly, ahol az egyik fel nyolc napon tul gyogyulo sebeket szerez. Ok tudjak, bar jobb helyeken ezt kemenyen buntwtik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 21:29:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: de ha a tanar azt mondana, hogy a sargaborso egy jo etel es a gazdagsag jele, akkor a gyerekedet gondolom kiiratnad az iskolabol, hisz a tanar a satan szolgaja ezek alapjan.

eagles 2013.11.10. 21:31:42

Nem akarok belefolyni ebbe a vitába, de megjegyzem. A pedofília bűn. Nincs rá mentség.
De kérdezem. Miért van az, hogy amikor erről van szó, gyakorlatilag minden jó érzésű ember fölháborodik. Viszont amikor azt lehet látni, hogy tíz éves palesztin, kolumbiai, etióp, stb gyerek kezébe fegyvert adnak, mondván felnőtt vagy, tiéd a világ, hát vedd el, sokan csak mosolyognak. Pedig itt ugyan úgy a gyermekek megrontásáról van szó. Testileg, lelkileg.

érthetetlen chris 2013.11.10. 21:31:51

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: A fogamzásgátlás nem egy életre szól, kivéve a sterilizáció.
Ugyanígy a homoszexualitás útján nem jöhet létre élet a természet jelenlegi állása szerint.
Azt meg hagy ne tartsam már természetesnek, ha az egyneműek örökbe fogadnak.

Tényleg amúgy te elkötteted már magad. Tudod jó biztosra menni meg nehogy elgyengülj.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.10. 21:32:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: elvileg colibatust is fogad a romai katoliks pap,a ztan megis sorra derulnek ki, hogy itt meg ott is volt egy bepottyant gyerek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:32:54

@tildy:):

Az eset körülményei azt mutatják nem minden úgy volt, ahogy azt a bulvármédiák szétkürtölték.

Az események azt mutatják azóta: az eset a két embert közelebb hozta egymáshoz, hiszen házasodni készülnek azóta.

Ha nem lenne Balogh ismert ember, az ügyészség már régóta ejtette volna az egészet egyébként. Az, hogy az egészet még vizsgálják csak annak köszönhető, hogy Orbán az ügyből választási kampányfogást akar csinálni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:34:01

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Nem, mert ez ízlés kérdése. De ha azt mondaná "tudományos tény, hogy a sárgaborsó finom", akkor azt mondanám a gyereknek: hülye a tanár.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 21:34:44

@Quercus58: En azt is elitelem. Epp mintha a napokban lett volna tobbszor is a tvben errol itt nalunk hir, hogy 16 eves kortol mehetnek katonanak az emberek es vihetik oket eles bevetesre. Ellenben meg piat sem vehetnek a boltban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:35:08

@Quercus58:

A lelket sokféle módon lehet megrontani, ez tény. S a szexuális betegségek csak az egyik utat képezik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 21:35:49

@puhacica:
Nem mondtam hogy elítélem. Pontosan ismerem a szituációt.
Régen nehezebb volt kilépni. Pláne a vidéki paraszti világban.
Manapság már nem olyan nehéz. Ha emberek közel az 50hez kisgyerekkel országot tudnak váltani ahhoz képest egy brutális barmot kirúgni nem olyan nehéz.
Viszont semmiképp sem nevezném áldozatnak hiszen vállalja a sorsát.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.10. 21:36:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hahaha.
Ne haragudj, de nagyon vicces vagy. Ok tudjak, o eletuk, de voltam mar hasonlo helyzetben. Gyerekkent is, felnottkent is. Stockholm-szindromanak is mondjak nemely esetben.

Az is sokat elmond, hogy volt aki azt mondta, csak rajuk tartozik. Nem, az eroszak nemcsak arra a ket emberre tartozik.

blackhairlady 2013.11.10. 21:39:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Emlekszem milyen nagy port vert fel annak idejen amikor az Albert Gyorgyi kozvetitette az Oscar dijatadot, es minden nevet termeszetesen angolosan ejtett, mivel kulfoldon elt elete tulnyomo reszeben. Az emberek nagy resze nagykepunek titulalta, hogy "erthetetlenul" ejtette ki a szineszek neveit, o pedig eloszor nem is ertette, hogy mi van, mi a baj az o kiejtesevel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 21:39:22

@érthetetlen chris:
Szíved joga nem természetesnek tartani bármit, amit csak szeretnél (illetve ez esetben nem szeretnél).

Nem köttettem el magam, de foglalkoztat a dolog, olvastam már róla sokat. Egyébként ott is megeshetnek balesetek...

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nem állítanám magamról, hogy hívő vagyok :) Ilyenformán értelmezhetetlen az isten ellen való cselekedet a számomra.

Benne van a BTK-ban, hogy tilos? Jár érte elzárás vagy pénzbírság? Akkor?

De tudom, hogy csak viccölsz :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 21:39:34

@Quercus58:
Ez azért van mert vannak az ember tudatában ösztönösen vezérelt dolgok.
Ösztönösen taszít minket a homoszexualitás és a pedofília.
Ha egy gyerek kezébe fegyvert adnak az nem vált ki ösztönös indulatokat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.10. 21:40:13

@diggerdriver: konnyu "kivulrol" beszelni. Mint irtam, eletem egy nehezebb fazisaban en is belefutottam hasonloba. MEgutott, fenyegetett, azt mondta nekimegy a csaladomnak is stb... Piszok nehez volt kilepni es felismerni, hogy valami nagysz.rba keveredtem, es a legjobb ha tavol tartom magamtol. Szerinte csak hulyeskedett, meg viccelt, de maig szegyellem azt az idoszakot.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 21:41:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Szerintem meg a gyereket nem kell befolyasolni egyik oldalrol sem. Majd kivalasztja szepen hogy miben hisz, mit gondol es kinek ad igazat.

Egyhazi 8 osztalyos gimnaziumban tanultam. Kotelezo hittannal, hetfoi misekkel, vallasos szuloi haterrel, megis ateista vagyok.
Minden szabidomet az utcan es a grundon toltottem a haverokkal, akik mind skinheadek es neonacik lettek mara (ritkan telt el ugy het hogy ne balheztunk volna ossze a ciganyokkal, egy eleg nagy putri mellett nottem fel Miskolcon) en megis oszinten nevetve dolgozom egyutt indiai, pakisztani, skot, angol, wales es barmilyen nacioval. Es abszolut nem zavar ha valaki fekete vagy zsido vagy barmilyen mas.

Az embernek ismernie kell az erem mindket oldalat, ahhoz hogy objektiv dontest hozzon.

Ha azt a gyereket ott zavarni fogja a melegeket elfogado kultura, akkor majd tovabb all az elso adando alkalommal (vagy panaszkodva tur), de az is lehet hogy nem fogja soha zavarni. Akkor viszont teljesen foloslegesen ugatnak bele a szulok a kepbe.

Ez az en nevelesi velemenyem. Nincs meg gyerekem igy ez csak elmelet, de en ugy gondolom hogy az alapveto teljesen termeszetes alapszabalyokra kell egy szulonek a gyereket megtanitani (vedd a termeszetet, mindig probalj masokkal harmoniaban elni mert nem egyedul vagy, ne bants masokat, higyj magadban, vallalj felelosseget a tetteidert, legyenek celjaid az eletben, stb.) es a gyerek meg majd szepen maganak eldonti hogy epp milyen vallasban hisz, milyen politikai nezeteket vall, hogy gondolkodik azonoas nemuek kozti parkapcsolatrol stb.

Attol meg hogy az en gyerekem lesz, attol o meg egy teljesen fuggetlen onallo leny szabad akarattal. Miert kene azt hinnie es tennie mint nekem?

De mondom, ez privat velemeny, elfogadom ha nem ertesz vele egyet (en ilyen mindent elfogados gyerek vagyok :) ). Csak kerdezted a velemenyem, hat az ez. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.10. 21:41:46

@tildy:):

Nem igaz az egész katolikus egyházra ez, csak a latin rítusra. A többi rítusban a papok 90 %-a házas. Nézz meg egy görögkatolikus magyar honlapot, szinte minden papnak felesége és gyereke van.

Persze, mivel a katolikusok 95 %-a latin rítusú, így a köztudatban ez van, pedig ez téves. Valójában a cölibátus a katolikusoknál nem dogma, hanem emberi törvény, ezért is lehetséges, hogy a nem-latin rítusokban nincs kötelező cölibátus.

Sőt, még a latin rítusban is lehet kivétel a római pápa engedélyével. Az utóbbi időben, az anglikánok furcsa reformjai miatt (pl. női papság, homokos papok, stb.) sok anglikán pap átlép a kereszténységhez jobban ragaszkodó felekezetekhez,, az egyik cél a katolikus egyház. Nos, szinte minden anglikán pap házas, s a legtöbb katolikusként is szeretne pap maradni, így a legtöbb esetben a római pápa engedélyt ad ki neki, mentesítve őket a cölibátus alól, azaz így latin rítusú házas katolikus pap is előfordul ritkán.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 21:42:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Én azt mondom Max hogy a sárgaborsó undorító.
Azon kevés ételek közé tartozik amit mindig is utáltam.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 21:43:13

OFF elvileg a dubai-s poszthoz kéne, de azt a kutya se olvassa, na én ezért nem mennék a Közel-Keletre, plusz a "pakik" státuszára is rávilágít:
www.huffingtonpost.co.uk/alastair-sloan/uae-death-sentence_b_4233116.html
egy International School Review nevű levlistáról kaptam, és nagyon nem ez az első eset, hogy igazságtalanul megvádolnak valakit ilyen gyalázatos szinten.
(és mennyire nem szerettük, hogy be van kamerázva az iskolánk, de ha olyan főnök van, aki nem él vissza vele, akkor tényleg nem téma, és segít bármi zűrös esetben.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 21:44:45

@blackhair-lady:
Emlékszek arra a díjátadóra.
Azóta sem tudott senki jobbat csinálni.

2013.11.10. 21:48:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
" Én utálom. Számomra a kommunizmus és a szegénység étele "
Azert en szivesen elcserelnem a mindennapi fustolt lazacomat egy tanyer sargaborso fozelekert!!! Komolyan!!!

érthetetlen chris 2013.11.10. 21:48:41

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Szíved joga nem természetesnek tartani bármit, amit csak szeretnél (illetve ez esetben nem szeretnél).

Ugyanezt mondom én is neked. :)

A sterilizációt meg végezd el nyugodtan 99,9 % a legbiztosabb és leghatékonyabb megoldás.
Huszonévesen a legbiztonságosabb azt is vedd figyelembe.

blackhairlady 2013.11.10. 21:52:10

@Don Kartasch: "Nem marha mindegy merre nyilik?"

Lehet, hogy mar irtak, en meg nem olvastam viszta.
2 ok miatt is nem mindegy, hogy merre nyilik az ablak. Az elso a praktikussag, foleg a noknek, mivel ok pucolnak ablakot. Probald meg megtisztitani a kulsejet ha kifele nyilik. Gyanitom, nem lesz egyszeru.
A masik a veszelyessege. ha foldszinti hazrol van szo akkor konnyen pofan verheted az eppen arra setalo emberket.
Persze ez miatt meg nem utasitanek el egy orszagot ha eppen oda keszulnek, ez valoban hulyeseg.
A legjobb egyebkent a felfele huzhato ablak:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 21:52:16

@Cascabel:
Akkor te vagy az én emberem mert én mindennap füstölt halat ennék és utálom a sárgaborsót:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 21:56:25

@érthetetlen chris: De akkor megszunik a szaft is a kolbaszbol, azt meg gondolom nem akarja.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 21:58:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A roami katolikusok koze becsusznak a hazas papok es romboljak az elveket! Ennel rosszabb mar csak a homo es noi papok lennenek!

puhacica 2013.11.10. 22:00:30

@Quercus58: lattad a veres gyemant cimu filmet? ebben van egy (nem is annyira) mellekszal, ami a gyerekkatonakrol szol. brutalis, kegyetlen es melyen megrazo.
@diggerdriver: szerintem bizonyos szituaciokban ma is nagyon nehez lehet. en sem igy gondolkodtam, amig nem olvastam jobban utana a temanak. egy orszagvaltast egy eroszakos kapcsolatbol valo kilepeshez hasonlitani meg olyan, mint egy repat egy majomkenyerfahoz. lehet, csak nem erdemes. de nem kell mindenben egyetertenunk! beke van! :)

tableno 2013.11.10. 22:02:07

@Quercus58: "Viszont amikor azt lehet látni, hogy tíz éves palesztin, kolumbiai, etióp, stb gyerek kezébe fegyvert adnak, mondván felnőtt vagy, tiéd a világ, hát vedd el, sokan csak mosolyognak." - ki mosolyog ezen?! Mert én legfeljebb sírnék...

érthetetlen chris 2013.11.10. 22:02:14

@Mr. Long [wannabe Briton]: Nem szűnik meg a szaft ez hülyeség. Teljes nemi életet élhet majd, nehogy lebeszéld!

2013.11.10. 22:05:07

Egy erdekes tortenet a " nyugati " vilag dolgairol:
Jo par eve vezettem le egyedul eszakrol - 2 napos ut - es kozben hallgattam a CBC - t (kanadai allami radio) Abban volt, hogy egy europai (horvat) csaladhoz atugrott a szomszed beszelgetni. Du. volt, jottek haza a gyerekek iskolabol es a 12 eves kislany az apuka olebe ult es megcsokolta a papat. A szomszed hazament es jelentette a gyermekvedelemnek, hogy az apa pedofil. Elvettek a gyereket a csaladtol, csak hosszas ugyvedi pereskedes ( es sok penz elkoltese ) utan kaptak vissza. Nagyon kell vigyazni, hogy mit csinal es mit mond az ember.
Egy idoben meg az is eroszaknak szamitott, amikor a no azt mondta a ferfinak, hogy " yes " agybamenetel elott:) Utana beperelte, mert felelmeben mondott igent:( Azota nem jarok fel idegen nok lakasara:)

tableno 2013.11.10. 22:08:52

@Cascabel: Hát igen, sajnos könnyű átesni a ló másik oldalára. Viszont maxval meg teljes lendülettel csókolta meg a betont az innenső oldalon. Egyik sem az üdvözítő megoldás...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 22:09:50

@érthetetlen chris:
Mindenképpen, bár a 20-as éveimből már csak 235 nap van vissza, úgyhogy ez már biztosan a 3. X-re marad.

Látom már te is rájöttél, hogy jobb a világnak is, ha nem mennek tovább a génjeim :)

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nincs igazad.
A szaft megmarad, csak nem lesz benne sperma. :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Remélem nem veszed tolakodásnak, de pl. Svédországban a "homoklobbi" azt tanítja az iskolában, hogy van ilyen is és olyan is. Nem szabad elítélni az embereket a nemi hovatartozásuk miatt, mert ők is ugyan olyan tagjai a társadalomnak, mint a nem melegek.

Ezt onnan tudom, hogy anyósom tanított általános iskolában itt kint és volt szó róla...

puhacica 2013.11.10. 22:12:05

@Mr. Long [wannabe Briton]: nem ismerem, de letoltes indul, kivancsi lettem ra. koszi!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 22:13:07

@puhacica: na annyira nem nagy szam. engem kifejezetten idegesitett a film.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 22:14:35

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: mondjuk en ezt a semleges nemu hulyeeget nem tudom hova tenni. vagyis nem tartom normalisnak :) majd, ha felno eldonti, hogy fiu vagy lany akar lenni... mintha ez pont a svedektol indult volna!

tableno 2013.11.10. 22:14:44

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: ha a tények mást mondanak, mint maxval - annál rosszabb a tényeknek...

érthetetlen chris 2013.11.10. 22:15:01

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Persze nem csak a meleg pároknak nem szabad gyereket nevelni.

Latcho Rom 2013.11.10. 22:16:22

@diggerdriver: nem koser ez koma, a satan beszel beloled, birka satanja :)

nem minositjuk az aldozatot, NEVER, az szittya szokas, s te mar laza, stiff upper lipped angol ur vagy, nemde?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.10. 22:16:58

@érthetetlen chris: meg sem a komcsiknak, sem az ateistaknak, sem azoknak akik nem felelnek meg az ertekrendemnek :)

puhacica 2013.11.10. 22:18:31

@Mr. Long [wannabe Briton]: puff neki. pedig vagyom mar egy jo filmre. na mindegy, max letoroljuk. most a phillips kapitany van tervbe veve, remelem, nem csalodom!

2013.11.10. 22:21:04

@tableno:
Bezzeg 56- ban ezek a fegyveres gyerekek hosok voltak!! A " pesti sracok ".

eagles 2013.11.10. 22:21:14

Az egyházakkal az az alapvető problémám, hogy több ezer éve nagyszerű dolgokat hirdetnek. A szeretetet, az egymás elfogadását, segítését, megértést, stb. Ezt hirdetik a hinduk, a buddhisták, a zsidók, a keresztények.
És mire jutottak. Semmire.
Valamit nagyon rosszul csinálnak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 22:22:23

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Én sem... de sok jelentősége nincsen.
Annyira minimális az ilyesmivel "visszaélő" emberek száma az össznépességhez képest, hogy semmi jelentősége. Több, mint 7mrd ember, pillanatokon belül már 8. Most komolyan számít néhány 10 vagy 100e ember, aki másként gondolkozik?
Szerintem nem fog kihalni az emberiség, akkor pedig hova ez a nagy aggodalom?

@tableno:
Ezt sejtettem, de biztos a skandináv agymosoda áldozatai lettünk :)

@érthetetlen chris:
Ez így van, én is így gondolom. Nagyon meg kellene válogatni, hogy ki nevelhet gyereket, mert nem mindenki alkalmas rá. Dehát ehhez nincsen jogunk, én viszont önként jelentkezem :)

érthetetlen chris 2013.11.10. 22:24:28

@Mr. Long [wannabe Briton]: Ateistaként és hagyományos értelemben és nem mai értelemben vett szociáldemokrataként nem értek egyet ezzel a kifordított érveléssel.

Na mind1 léptem aludni.

Latcho Rom 2013.11.10. 22:25:02

@Quercus58: Hat dehogynem. Itt ulsz, ismeretlen emberek oldjak a maganyod..gondolod hogy a vallasok csirize nelkul eljutottunk volna ide? Ugye hogy nem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 22:29:25

@puhacica:
Akkor röviden.
Ha valami nem tetszik akkor változtatok.
Béke van:))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.10. 22:30:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: romai katolikust irtam, melyik szo nem volt konnyeden ertheto?

BTBTBT 2013.11.10. 22:32:38

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Micsoda véletlen! A napokban kezdtem el nézni a BB 1. évadját.

Délelőtt valóban döcögött a kommentelés.
Ezen a ragyogó napon volt jobb dolgom is, mint a gép előtt ülni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 22:33:47

@shakti_rom:
Ebben a történetben hol van az áldozat?
Áldozat az akit az akarata ellenére sérelem ér.
Na de aki visszamegy...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.10. 22:36:40

@Cascabel:
Igen akkor hősök voltak most ugyanazt látva fúj.
Mint ahogy a fél Európa lerablása megerőszakolása elegánsan "kalandozások"
Ez a kettős látásmód valami magyar sajátosság?

BTBTBT 2013.11.10. 22:39:54

@puhacica:
Valószínűleg pozitívan fogsz csalódni a kapitányban. Meg a Gravitációban is, ha érdekel.

2013.11.10. 22:49:12

@diggerdriver:
Minden nepnek van kettos latasmodja, nem csak a magyarnak. Szoval nem hungaricum:) Az angol sem kulonb. Sot!!!

puhacica 2013.11.10. 22:52:44

@diggerdriver: mostmar nyugodt szivvel hajtom alomra a fejem. :)
@Barátusz: legyen igazad! :) a gravitaciot inkabb megvarom, hogy felkeruljon a videoboltba. nem vagyok benne biztos, hogy erdemes erte fizetni.

Muscari 2013.11.10. 22:53:18

@Quercus58: Senki sem mosolyog ezen szerintem, nekem osszeszorul a szivem, ha a gyetekkatonakra gondolok. Egy artatlan emberkebol gyilkologepet nevelnek. Ez is van akkora bun, mint a pedofil zaklatas.

Muscari 2013.11.10. 23:09:05

@Barátusz: Ma megneztem a Night Train to Lisbon-t.
Hat nem ragtam le a kormom az izgalomtol, de azert nem volt rossz. Meg legalabb tanultam valamit Portugalia tortenelmerol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 23:13:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hát igen, ez aztán az érv... amikor már nincs más, előkapod a mumust a pakliból...
Köszönöm, ezzel váltál végleg hiteltelenné :)

Tudod, nincs mindig igazam. Sőt, sokaszor tévedek... de ha azt mondja Don Kartasch, hogy az XOMX 1204... lapka nem lesz jó az aluminiumhoz, akkor elhiszem neki, mert a szakítószilárdság egy érv.
Ha Mr. Long lehord, amiért nem arannyal futtatott érintkezőt akartam használni, azt is elhiszem, mert az elektromos vezetőképesség egy érv.

Nade a hókuszpókusz, a bohóckodás a nagytestrésszel, a minden gonoszok gonoszának bedobása a játékba nem érv... ez csak bohóckodás.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.10. 23:19:21

@Barátusz:
Kitartást hozzá, mert nem könnyű "olvasmány".
A második évad jelentős minőségbeli változást hozott :)

@tanato:
Nem tudom megnyitni (karbantartás).
Már a múltkor is bedobták, hogy utálják a magyarokat én mégis fizetésemelést kaptam... :)

BTBTBT 2013.11.10. 23:43:07

@puhacica:
Érdemes fizetni azért, hogy nagy vásznon lásd. És nemcsak azért, mert ilyesmire találták ki a 3D mozit.

@Muscari:
Egy élménnyel gazdagabb lettél.
Nézd meg az "A separation"-t vagy a "White material"-t. DVD vagy letöltés. Moziban ezek nem mennek.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
De, minőségi már az eleje is, és könnyű, legalábbis nekem, mert ismerem az alkotó (V. Gilligan) korábbi x-aktás remekeit.
Most néztem meg az 1/5. epizódot. Hát ennyit még nem röhögtem, mint ezen! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 23:44:53

@puhacica: "most a phillips kapitany van tervbe veve, remelem, nem csalodom!"

Nem fogsz! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.10. 23:48:02

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Tudod, nincs mindig igazam. Sőt, sokaszor tévedek... de ha azt mondja Don Kartasch, hogy az XOMX 1204... lapka nem lesz jó az aluminiumhoz, akkor elhiszem neki, mert a szakítószilárdság egy érv."

WOW, hivatkozasi pont lettem a blogon! :) Ma elegedetten hajtom alomra a fejem. :)

Shanarey 2013.11.10. 23:56:25

@Don Kartasch:

Lenin is így kezdte, és később megmérgezték.
:-)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 00:03:41

@Barátusz:
Engem iszonyuan irritalt Skyler benne. Akarhanyszor megszolalt, inkabb attekertem, mert a picsogast nem tudom elviselni.
Jesse viszont oriasi benne, ez igaz.
Walt pedig... idovel o is ferfiva erik :)

@Don Kartasch:
Nahallod :)

@Shanarey:
Pszt! ;)

BTBTBT 2013.11.11. 00:10:42

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Ezek szerint Skyler jól meg van írva és jól el van játszva - kiváltja a nézőben a hatást, amit el akartak érni vele. :)
Akik ajánlották ezt a sorozatot, éppen Jesse-t nem állhatták.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.11. 00:18:31

@Shanarey: Marmint hogy egy blogban hivatkoztak ra? :DDD
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Keblemre!!! :DDD

En dobbantok mara.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 00:23:16

@Barátusz:
A 2. evad vegere o is elpicsasodik.

Igazabol az osszes no idiota benne :) A pasik meg toketlenek, bar eleg jol jatszak az amator "maffiozot".

Skylernel az volt a benyomasom, hogy inkabb elnek egyedul vagy, hogy aktualis legyek, inkabb lennek meleg, mint egy ilyen vertyogo noszemellyel eljek :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 01:40:23

Komolyan mondom, el sem hiszem, hogy ez még a Határátkelő blog...

Amikor tegnap (smink) és ma (pedo, homo, asszonyverés) elkezdtem olvasni Max kommentjeit, még azt hittem, hogy ez egy világraszóló blöff, értelmes, saját nickje szerint is gondolkodni igyekvő ember ennyire nem keverheti a szezont a fazonnal, nem lehet, hogy ennyire nem látja a fától az erdőt.

A sminkhez. Írtatok mindenfélét, de ha jól láttam, azt azért senki sem írta, hogy egy valamirevaló ember, egy kozmetikai állatkísérletekről szóló film megtekintése után nem ken magára soha a büdös életben olyan kozmetikumot, amire nem írják ki öles betűkkel, hogy nyuszit soha nem látott...ilyen meg nem sok van, ami igen, az aranyárban. (És nem kell jönni a gyógyszerrel, a szempillaspirál nem életmentő.)

A pedofil nem áldozat. Az áldozat az, akit megront. Abban a pillanatban, ahogy a beteg vágyálmait valóra váltja, bűnös és egy nem ennyire szemforgató pc világban csúnya véget érne.

Azoknak, akik az ókorral jönnek, mint valaha természetesen kezelt pedofil korszakkal. Amennyiben jól emlékszem, a rómaiaknál a felnőtté válás kora a 15 év volt, ekkor kaptak a fiúk tógát, ekkor számított egy lány nőnek. Ugyebár az emberek átlagéletkora is jóval alacsonyabb volt, mint ma. A gyerekekkel folytatott szex, az bizony a rabszolgák gyerekeivel folyt, a szüzesség a szabad római polgároknak is értéknek számított (már persze lányok esetén). A rabszolgagyerek meg nem gyerek volt, csak gyerekkorú vagyontárgy, semmi erkölcsi problémát nem jelentett sem az eladása, sem a bányában halálra dolgoztatása, sem a megrontása. Talán ezt inkább nem kellene a mai világban bármiféle viszonyítási alapnak használni.

Családon belüli erőszak. Ez meg fából vaskarika, ugye a szemérmes elnevezés - és az elmaszatolása a hasonló bűnöknek - még abból az időből eredhet, amikor a nő jogai finoman szólva is csekélyebbek voltak a mainál. Választójog, saját vagyonhoz való jog, a válás szabad felvállalása, anélkül, hogy kurvának bélyegeznék az esetleg vétlen nőt, a saját testével való rendelkezés joga és még sorolhatnám. A nő, a feleség nem tulajdona a férjének, ha az megüti, egy vele egyenragú, ugyanolyan jogokkal rendelkező embert üt meg és ez akkor is bűn, ha az áldozat nem kér, nem mer kérni, nem tud kérni segítséget, jogorvoslatot.

Diggerdriver. Azért áldozat a megvert nő, mert nem tud elszabadulni a kínzójától. Ha már elszabadult, túlélő. Rendes, nyitott szellemű ember vagy, kérlek (nem az én kedvemért) de olvass egy kicsit utána a témának, nézz meg egy-két esetet - sajnos a közelmúltból is van több példa, mint itthon, mind a nagyvilágban - hidd el, ez nagyon nem fekete-fehér téma.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.11. 02:46:54

@blackhair-lady: Szerintem az lehet a megoldás, hogy egyszerre csak az egyik tábla van kinyitva, illetve becsukva.Ilyenkor beállva középre simán lehet pucolni a becsukottat kívülről is, meg belülről is...De én még sose voltam Angliában, szóval lehet, hogy totál hülyeségeket beszélek... :D

De amúgy én is csak röhögök ezeken a dolgokon, hülye angolok, angol hülyék!...Mocskos használtautó-nepperek! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.11. 02:50:26

És nagyon sajnálom, hogy ez a jó kis velvetes téma nem lett felkapva jobban:

(tudom, volt már, de legyen csak mégeccer...)

velvet.hu/trend/2013/11/10/meg_10_orszag_ami_egy_magyarnak_megszokhatatlan/

illetve

velvet.hu/trend/2013/11/03/25_dolog_amit_nem_lehet_megszokni_kulfoldon/

Szerintem itt mi is csinálhatnánk egy ilyen listát, simán jobbat dobnánk össze.
Én mondjuk innen Svédisztánból nem tudnék olyat mondani, amit nem lehet mexokni.Persze vannak ostoba, sőt akár szemét dolgok is, de nem mexokhatatlanok.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.11. 03:39:15

Nahát, közben látom, hogy vannak "megszokhatatlan" svéd példák is, akkor ezekre reagálnék is, hol mellette, hol ellene.

Stockholmi naptárélet : hát ha így alakult ki, istenem, ez van.Azért ez nem megszokhatatlan.
A hetekben való gondolkodást én se értem, kicsit ostobaságnak tűnik, de el tudom fogadni.Csak nem tudom, ilyenkor mindenki elkezd számolni, hogy legalább a hónapot beazonosítsa? :D

No feelings: semmi extrémet nem látok benne, ha ők inkább félrevonulva turbékolnak, vagy nevetnek, teljes joguk hozzá, az ő országuk...

Praktika: igen és imádom is, én is egy praktikus ember vagyok, azt szeretem, ha valami használható valamire.Hátha éppen pont a céljára.Nekünk is kombi autónk van...Nincs szánalmasabb, mint a magyar felfogás, miszerint a limuzinnak van presztízse.Nem baj, hogy nem fér át a csomagtér nyílásán egy egészségesebb méretű bőrönd sem, de akkor is az kell családi autónak...

Süti-kávé: különösebben nem foglalkoztat, ami nem ízlik, azt nem kell fogyasztani.Odahaza sem ettem meg pl a pacalt, vagy a körömpörköltet.Na és?

Okostelefon- és divatmánia: igen, ezt elismerem, szinte mindenki a telefonját szekszualizálja.El nem tudom képzelni, mi a rák lehet olyan fontos, hogy állandóan azt nézze az ember.Főleg akkor röhejes, ha a munkahelyi géptől felállva és az otthoni géphez leülve nem telik el a kettő közt egy óra sem...

Kutyatartás: nagyon helyes, hogy nem ugatnak a kutyák.Konkrétan rühelletes, mikor odahaza vagyunk, ugye általában nyáron, 48 fok még holdfényben is, minden nyitva és akkor valami vadbarom kutyát sétáltat az éjszaka közepén.Lehet hogy az övé nem ugat, de az összes többi rákezdi.Legalább is ahonnan én származom, ennek valami fura divatja volt.Ááááááá...De a kerti flexelés, állandó fűnyírás is hasonló kategória.
Az meg, hogy itt a svédeknél egy volt szembeszomszéd a két kisgyereke mellett két nagytestű malamut szánhúzót is tartott a 60 négyzetméteren (a belváros közepén), na az meg télleg több kérdést is felvet...

Nincs mutyi: kövezzetek meg, de inkább örülök neki, nagyon nem hiányzik ez a magyarosch mentalitás

Nincs autó : érdekes, én éppen fordítva látom.Stockholm környékén olyan autók vannak, hogy az ember esze megáll.8-10 millió forintos BMW-k hármasával egymás mellett (többszöri tapasztalat), parkolóhely még a fákon sincs, hiába fizetős mindenhol.Szóval szerintem inkább költenek kocsikra és laknak ugyanakkor bérlakásokban.Mert hogy ha változik a munka, könnyebb utánaköltözni.Nem pedig ingázni, ugye.

Nincs hierarchia: ez sem hiányzik a francnak se.Nagyon könnyű a jót megszokni

Na hát ez az én meglátásom, biztos kapok majd hideget-meleget, mintha posztot írtam volna... :D Feltéve, hogy lesz még aki idetéved.
Viszont lehetne a témából akár külön poszt is, ha olvassa a gazda...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 06:24:03

@geegee:
Jol osszefoglaltat!

Annyit hozza, hogy en is allandoan a telefont szexualizalom :) de nem itt vettem fel a szokast, hanem miota telefonon van csinalom.

Nekem pont a "megszokhatatlan" dolgok tetszettek meg ebben az orszagban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.11. 07:38:46

Londonban egyetlen dolgot nem lehet megszokni, a London Travelt.
Ezen kívül minden ok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 08:48:38

@tanato: Azért kiváncsi lennék a megkérdezett ellenzéki művészek nevére...meg milyen hülye kifogás, hogy a kormányt nem akarták megkérdezni? Kérdeztek volna meg közismerten jobboldali, köztiszteletben álló művészeket, tudósokat, akkor nem kell a kormánnyal szóbaállni, a pártatlanság és alaposság meg legalább megvan. Így ez csak egy fröcsögés, amit egyébként a baloldali ellenzéki mainstreamtól már megszokhattunk (lásd zámolyi romák ügyének nagy hangú kiteregetése -aztán kussolás a témában).

Az is vicces, hogy utána meg megy a híradó és jól leleplezi a svéd rasszizmust. A rettegő zsidók közül meg egyet sem sikerül mikrofonvégre kapni, mert ugye félnek. Amit akkor miért is higgyünk el?
Most akkor ez az adok-kapok lesz a kampányidőszakban, ráadásul nemzetközi hadszíntérre hurcolva a helyi konfliktust. Ez is szép bizonyítvány hazánkról.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:12:10

@tanato:
Erdekes cikk.
Az arnyoldalakbol semmit sem erzek / latok. A ciganylista pedig... tegyuk a szivunkre a kezunket: Mo-n semmi baj nincs veluk, ugye?

Ha holnaptol en is rajta lennek egy listan, nem erdekelne. Nincs mit takargatnom, nincs mitol felnem, fizetem az adot, nem vagyok bunozo...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.11. 09:16:06

@zöldeketbeszélek:
Semmifele attrocitasrol nem tudok, ami a zsidokat erne itt. Ha akkora lenne a retteges, mar feltettek volna a repulore a muszlimokat, szerintem.

Problemak vannak, de nem ekkorak.

Raadasul az MTV magyar ugyekben sem elfogulatlan, majd pont nemzetkozi tekintetben fogok nekik hinni :)

bpetya75 2013.11.11. 09:23:02

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Számos esemény történt szerte a fejlett országokban, amik azt mutatják, hogy baj van velük (is). Majd mindenhol a kemény kéz technikáját alkalmazták ellenük, messziről úgy tűnik, sikerrel. Valamiért nálunk nem lehet ezt csinálni, mert nemzetközi hiszti lesz belőle. Miért van ez?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:27:50

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Én meg senkinek, semmit nem hiszek el, ha politikus mondja. Amit utálok, az a konfliktusok kiteregetése, ahelyett, hogy házon belül - együtt - állatira ráállnának a megoldások kidolgozására. Nem is az a cél, hogy segítséget kapjunk, hanem, hogy az ellenoldalra minél több sár fröccsenjen. Hogy közben 10 millió vétlen, csupán normálisan élni, megélni kívánó emberre is rendesen jut a sárból, az kit érdekel...

bpetya75 2013.11.11. 09:31:02

@zöldeketbeszélek:

Én már most piszkosul haragszom erre a baloldalnak nevezett fostengerre. A szánalmas marakodásukkal csak annyit fognak elérni, hogy nem tudják elvenni a 2/3-ot a fidesztől. Ennél többet nem várok tőlük, de ilyen hozzáállással még ennyi sem fog összejönni.

Pedig fontos lenne, hogy 2014-től csak többsége legyen a vityáéknak, de tudjanak tovább hengerelni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:31:17

@bpetya75: Azért, mert itt minden, de minden politikai eszköz az ellenoldal kezében. Nem az számít, hogy hogyan lehet segíteni, hanem, hogy a konfliktust felhasználva, nemzetközi hadszíntérre kihurcolva, hogyan lehet minél több politikai tőkét kovácsolni. Meg van egy furcsa magyar betegség, hogy az elit mindenáron eminens tanuló akar lenni. Fro-ban is ugyanilyen problémák vannak, mégsem sunnyog mindenki hamuval a fején, ruháját megtépve, hogy micsoda rasszista ország vagyunk, óvónéni brühühü...

bpetya75 2013.11.11. 09:32:11

@bpetya75:

"de tudjanak" helyett "ne tudjanak"

Nem is vagyok megfázva.

bpetya75 2013.11.11. 09:35:24

@zöldeketbeszélek:

Pont ezt a kormányt baromira nem hatja meg a nyavalygás se bankadó, se rezsicsökentés, se alkotmánymódosítás ügyben, Pont a cigányok dolgában vannak megszeppenve? Ugyan már! Csak azt nem értem, hogy miért olyan értékes az a pár tízezer szavazat. Mert azt kétlem, hogy nagyobb szavazatkülönbséget tudnának hozni rajtuk...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:37:17

@bpetya75: Én akkor, amikor Ángyánt ellehetetlenítették a kormányban, tudtam, hogy semmivel sem jobbak, mint az ellenoldal, aztán jöttek olyan döntések, amelyekkel normális ember nem tud együttélni. Egyetlen dolog van, ami engem nem fog soha balra állítani, az, hogy ezek sajnos egyenes ági örökösei a Kádár érának, nem csak eszmeileg, de anyagilag is. Ugye azt mindenki tudja, hogy az mszp az mszmp örököse, a vezetés, a pártvagyon, minden változatlan maradt, csak egy m betű pottyant ki a nevükből. Nálam meg megszálló hadsereggel kokettáló, együttműködő, azt a saját hatalmának megtartására felhasználó ember - embercsoport a hazaáruló kategória, előbb leszek határátkelő, mintsem hogy egyetlen szavazatomat is rájuk pazaroljam.

Éppen elnézést akartam kérni az offolásért, de rájöttem, hogy a tegnapihoz képest ez kismiska.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:40:38

@bpetya75: A cigányok dolgát a rendszerváltás óta minden formáció felhasználja. Azért lehetnek ebben az ügyben megszeppenve, mert ez tényleg, húsbavágóan emberi jogokat érintő dolog. Nem hiszem, hogy a cigányok szavazata számít - bár biztosan nem pár tízezerről van szó - inkább azoknak a szavazata, akik becuppantották a húsz éve nyomott liberális rizsát és már egy szimpla népnév - cigány - leírásában is rasszizmust látnak. Egyébként ezek szerintem csak a Száztagú cigányzenekarban meg a tévében látnak igazi, élő cigányembert :).

bpetya75 2013.11.11. 09:47:05

@zöldeketbeszélek:

A másik oldal annyiban tér el ettől, hogy nem tudtak annyit átmenteni, ezért az elmúlt 20 évben szerezték meg, és most igyekeznek megsokszorozni. Az eszmei háttér meg azonos. Nem vagyunk beljebb velük sem.

Én permanens offoló vagyok. Már rég nem kérek elnézést miatta. ;-)

bpetya75 2013.11.11. 09:49:56

@zöldeketbeszélek:

Pár tízezer szavazatkülönbségre gondoltam. Legyen mondjuk 500e szavazati joggal rendelkező cigány. A felénél több kétlem, hogy elmenne szavazni, és azt is kétlem, hogy mind egy oldalra szavazna. Nincs itt szó hű de jelentős számú szavazatról.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 09:53:38

@bpetya75: Az nem megoldás, hogy legyintünk rá és homokba dugjuk a fejünket (bár én az utóbbi három évben ezt csinálom, hiába, a módosult tudatállapot sok mindenre mentség :)). Tényleg kellene egy párt, amiben az emberek közös pontja a hazaszeretet lenne, az fajta, ami azt nézi, hogyan tud adni a hazájának, nem azt, hogy mit tud elvenni tőle, a cél pedig a problémák megoldása, a tabu pedig az összes korlátozó ideológia és álhumánus, pc hozzáállás.

Meddig jutna egy ilyen párt vajon?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:01:56

@bpetya75: Ja, és legyenek visszahívhatók a képviselők!!! Na, ezért már érdemes lenne civil mozgalmat indítani. - persze ki az a hülye, aki ezt megszavazza...

bpetya75 2013.11.11. 10:10:43

@zöldeketbeszélek:

Azt nem tudom, hogyan lehetne ezt átvinni, de szerintem is alapvető fontosságú dolog lenne. Ezek most minimum 4 évre beleülnek a jóba. Csinálhatnak bármit, maradnak a helyükön.

Tényleg! Ez ellen a vak komondoros barom ellen tettek feljelentést, vagy szerecsenmosdatás van?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:23:51

@bpetya75: Erről most nem találtam semmit, de ezt igen:

hvg.hu/itthon/20130916_balogh_jozsef_mentelmi_felfuggesztes

Azért roppant tanulságos volt az ezzel kapcsolatos vitát végigolvasni - függetlenül BJ személyétől.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 10:36:45

@bpetya75: És tessék:

hvg.hu/itthon/20130919_Vak_Komondordijat_fog_osztani_a_taho_job

Szánalmas, szánalmas, szánalmas. A rohadt mindenit, közben egeket veri a munkanélküliség - ugye rengetegről nem is tudnak a munkaügyi központok - olyan munkahelyi visszaélések vannak, hogy máshol már gyújtogatnának, csak azt hallani, hogy aki teheti, eltűnik innen, még mindig nem kezelik a helyén a családon belüli erőszakot, de vak komondor díjat alapítani, egy bűncselekményből politikai tőkét kovácsolni, az megy így kampányidőszakban. Hányinger.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 10:51:24

@bpetya75: ha könnyű testi sértés bcs, akkor az magánvádas..:(

bpetya75 2013.11.11. 11:04:30

@Babette_:

8 napon túl gyógyuló már súlyos testi sértés, ha jól tudom. Ha már ügy lett belőle, akkor kétlem, hogy egy letört körömről lenne szó, de nem mélyedtem el az ügyben, mert hányingerem van tőle.

@zöldeketbeszélek:

Pfff. Ez tényleg szánalmas. Bohócnak is siralmasan gyengék.

bpetya75 2013.11.11. 11:13:04

@zöldeketbeszélek:

Már egy ideje ezen gondolkozom. Hanyagolom is a politikai fórumokat, mert értelmetlen foglalkozni velük. Inkább kicsiben kell igyekezni jót, jól csinálni, a többi meg majd lesz valahogy.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 11:19:18

@bpetya75: Igazad van, de...Macamucával - meg veled - beszélgettünk nem olyan rég arról, hogy érdemes-e pld. vállalkozni itthon. Szóba került a földbérlés meg sok minden más is. A baj az, hogy igen, csináljuk amihez értünk, de nem hagyják.

Na jó, le is szállok a politizálásról, egyrészt tehetetlen vagyok, másrészt meg tanulnom kell. Az legalább tényleg előre visz :)!

bpetya75 2013.11.11. 11:27:18

@zöldeketbeszélek:

Akkor jó tanulást! Azzal tényleg többre mész, mint a politizálással ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 11:30:26

@bpetya75: Ki is lépek a blogról, mert különben képtelen vagyok abbahagyni a válaszok olvasgatását, ha meg már látom, nem tudok nem válaszolni...

BTBTBT 2013.11.11. 11:54:32

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):
"ööö, tudtam, hogy nem lesz szép, de a Bircával való tisztánlátás miatt iderángattam a dolgot egy másik blogból."
Az egy dolog, hogy jo sok faszsagot osszehordott tegnap birca ezekkel a temakkal kapcsolatban.
Az meg egy masik, hogy nem kicsit erdekes, hogy te, aki kimondottan utalod, ha basztatnak, nekialltal ilyesminek. Mast lehet basztatni, ugye?

"azért elég szánalmas, hogy feminácizni meg politizálni kell"
Nem kellett volna, ha nem hozod ide a vasarnapi HA-ra.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.11. 12:32:00

@bpetya75: azzal meg orvoshoz kell menni, azt az orvosnak jelentenie kell a rendőrségen, tehát már meglenne a feljelentés.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.11. 13:12:08

@Barátusz: alighanem úgy tudnám megmagyarázn, hogy van különbség az ok nélkül és a némi okkal basztatás között.
persze kicsit nehéz meghúzni a vonalat....
de tényleg nem kellett volna, nem láttam előre, mennyire el fog fajulni. mondjuk legalább történt valami a hétvégén :-(
sajnálom, ha ez neked vagy bárkinek elrontotta a hétvégi szórakozását.

BTBTBT 2013.11.11. 14:20:00

@Chang Yai (wannabe in a hammock on a beach):
Az enyemet nem rontottad el. Volt jobb dolgom napkozben.
Csak tobb mint furcsa, hogy miutan athoztad a temat, a vegen meg meltatlankodtal is, hogy merre ment el az egesz.
Eppen ezert nem ertem, hogy jon ide a "nemi okkal" basztatas - az onigazolason kivul persze -, ha nem gondolsz elore a lehetseges kovetkezmennyel.
Csak velemeny.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.11.11. 14:32:50

Elolvastam az eredeti bejegyzést is!

Nagyon jó témákat fogsz meg TéDé!

Egy kis töri lecke.

A török kor előtt, közben, után vélhetően évszázadokig óriási türk nyelvű kisebbség élt közöttünk, akik vélhetően úgy veszítették el a nyelvüket, hogy politikai nyomásra ciki volt ezeket a kulturális gyökereket ápolni.

Kun nyelvű Miatyánk még Petőfi korában sem lehetetlen olvasmány az Alföldön, de pár évvel később minden eddiginél erősebb politikai nyomás alá helyezi a rendszer a kettős identitású személyiséget.

Ha csak a honfoglalás utáni betelepült türk nyelvű törzsek területeit összeadjuk, nevezetesen a palócok /kabar/ és a kunok területeit, akkor lényegében az a kérdés, hogy mitől a magyar a többségi nyelv és miért nem a türk.

A Wikipédia is azt mondja a 7 törzsről, hogy 2-nek van magyar neve és 6-nak türk. Nyelvileg persze kérdés, hogy a magyarok vettek át türk törzsi / életmódbeli ügyeket vagy világ életünkben, azaz a törzsi korban mindig is keveredve éltünk türkökkel. Ez magyarázhatja azt hogy miként tudtak betelepülni később a kabarok, a besenyők, a kunok.

7 éve pár egyesületi önkéntesünk segített egy konferenicán. Egy expedíció indult az ujgurokhoz néprajzi kutatásokat végezni. Aki a nyelvi eredet csoportba belépett, az nehezen viselte, hogy 20 éves lány létére egy 70 feletti férfiakból álló csoportot kellene facilitálnia, akik láthatóan azzal töltötték egész elétüket, hogy egy kanál vízben megfojtsák a másik 17 eredetmítosz főpapját. A nyelvészek elképesztő vitát folytatnak erről.

Az ujguroktól visszajött kutatás megerősítette, hogy néprajzilag a legközelebbi rokonainkról van szó. Sebestyén Márta az ujguroknál összegyűjtött dalok nagyrészét élből leénekelte magyarul.
Annak politikai szocializációs oka van, hogy a mi nemzeti elfojtókánk miként tekint a türk gyökereinkre.

Őseink rengeteget dolgozhattak azon, hogy a mai magyar identitásunk akkora nagy kerek szemekkel nézzen a mai törökök történelmi emlékezetére mint ahogy ezt megéled. A testvériség valós. Én itt Londonban sosem mulasztom el hogy meghajoljak az ő emlékezetük tisztasága előtt.

Nekem apai ágon hajdú gyökereim vannak. Nagymamám még tulipános ládában őrizte a manyasszonyi fátylát.

A néprajz vagy az ételek tisztán mutathatják a közös gyökereket! Van egy üzbég kolegám az étteremben, ahol dolgozom. Amikor megnéztem az országimázs videojukat a youtube-bon találtam egy sor gyökeret / kapcsot a nagyanyám konyhája megértéséhez.

mirx 2013.11.11. 15:57:33

@Barátusz: Érdekes, nekem is Jesse volt a legkevésbé kedvenc. Illetve konkrétan az nem tetsztett, ahogy meg van rendezve a karakter (tehát nem a színész hibája): túlzó és sokszor már hiteltelen volt némelyik reakciója. Egyébként pont jókor lett vége, már kezdett sok lenni a drámából. És ügyesen fejezték be. Tetszett a kontroverz téma, meg amit az írója is kiemelt, hogy a protagonista az antagonista, ez mindig hálás dolog, ha jól csinálják. Ellentétben a Twin Peaks-szel, már a futása alatt kult lett, ami nagy dolog.

Mostanában amúgy a The Good Wife-ot nézem, ez más tészta, de bejön, agypihentető ügyvédes-családos-politikusos, de mégis inkább csajos sorozat, teljesen jó kikapcsolódás, ajánlom.

BTBTBT 2013.11.11. 16:18:14

@mirx:
Nem tudok nagyon velemenyezni BB-vel kapcsolatban, mert meg csak az 1. evad 5 reszet lattam. Nekem egyenlore minden oke benne. A brother is law is.

"Ellentétben a Twin Peaks-szel, már a futása alatt kult lett, ami nagy dolog."
A TP is kult lett meg mialatt futott.

mirx 2013.11.11. 16:48:57

@Barátusz: Az utólagos kultusza sokkal nagyobb lett, mint a futása alatti, most huszonhárom évvel később aktívan árulják a merchandise-t (és megél belőle több shop), valamint a The Killing is egy Twin Peaks-hommage. Aztán lehet, hogy a Breaking Bad is ilyen lesz... bár meglepődnék.
Amúgy Hank baromi jó karakter, bejövős :) És az én kedvencem Saul, a minden hájjal megkent népi prókátor; állítólag lesz is spinoff, ami az ő figurája köré épül, de a bemutatási dátumról egyelőre nincs hír. Kíváncsi leszek.

BTBTBT 2013.11.11. 17:02:48

@mirx:
Tobb mint egy evtizedig elerhetetlen volt DVD-n a TP. Nem csoda, hogy utolag novekedett a kultusza. Mindenki ki volt ehezve az egesz sorozatra.
92-ben a "Fire walk with me" is boven ratett a kultusz-statuszra.

A Killing-et nem ismerem.
A "The Wire"-t ugysem tudjak felulmulni.

Magacskanak sok ideje van sorozatokra. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:14:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: És akkor a tegnapi kommentem:

"Komolyan mondom, el sem hiszem, hogy ez még a Határátkelő blog...

Amikor tegnap (smink) és ma (pedo, homo, asszonyverés) elkezdtem olvasni Max kommentjeit, még azt hittem, hogy ez egy világraszóló blöff, értelmes, saját nickje szerint is gondolkodni igyekvő ember ennyire nem keverheti a szezont a fazonnal, nem lehet, hogy ennyire nem látja a fától az erdőt.

A sminkhez. Írtatok mindenfélét, de ha jól láttam, azt azért senki sem írta, hogy egy valamirevaló ember, egy kozmetikai állatkísérletekről szóló film megtekintése után nem ken magára soha a büdös életben olyan kozmetikumot, amire nem írják ki öles betűkkel, hogy nyuszit soha nem látott...ilyen meg nem sok van, ami igen, az aranyárban. (És nem kell jönni a gyógyszerrel, a szempillaspirál nem életmentő.)

A pedofil nem áldozat. Az áldozat az, akit megront. Abban a pillanatban, ahogy a beteg vágyálmait valóra váltja, bűnös és egy nem ennyire szemforgató pc világban csúnya véget érne.

Azoknak, akik az ókorral jönnek, mint valaha természetesen kezelt pedofil korszakkal. Amennyiben jól emlékszem, a rómaiaknál a felnőtté válás kora a 15 év volt, ekkor kaptak a fiúk tógát, ekkor számított egy lány nőnek. Ugyebár az emberek átlagéletkora is jóval alacsonyabb volt, mint ma. A gyerekekkel folytatott szex, az bizony a rabszolgák gyerekeivel folyt, a szüzesség a szabad római polgároknak is értéknek számított (már persze lányok esetén). A rabszolgagyerek meg nem gyerek volt, csak gyerekkorú vagyontárgy, semmi erkölcsi problémát nem jelentett sem az eladása, sem a bányában halálra dolgoztatása, sem a megrontása. Talán ezt inkább nem kellene a mai világban bármiféle viszonyítási alapnak használni.

Családon belüli erőszak. Ez meg fából vaskarika, ugye a szemérmes elnevezés - és az elmaszatolása a hasonló bűnöknek - még abból az időből eredhet, amikor a nő jogai finoman szólva is csekélyebbek voltak a mainál. Választójog, saját vagyonhoz való jog, a válás szabad felvállalása, anélkül, hogy kurvának bélyegeznék az esetleg vétlen nőt, a saját testével való rendelkezés joga és még sorolhatnám. A nő, a feleség nem tulajdona a férjének, ha az megüti, egy vele egyenragú, ugyanolyan jogokkal rendelkező embert üt meg és ez akkor is bűn, ha az áldozat nem kér, nem mer kérni, nem tud kérni segítséget, jogorvoslatot.

Diggerdriver. Azért áldozat a megvert nő, mert nem tud elszabadulni a kínzójától. Ha már elszabadult, túlélő. Rendes, nyitott szellemű ember vagy, kérlek (nem az én kedvemért) de olvass egy kicsit utána a témának, nézz meg egy-két esetet - sajnos a közelmúltból is van több példa, mint itthon, mind a nagyvilágban - hidd el, ez nagyon nem fekete-fehér téma. "

Hozzáteszem, hogy lehet tőlem betegség a pedofília, attól kezdve, hogy megront vagy csak megkörnyékez egy gyereket, bűnöző. Elhiszem, hogy előfordulhat, hogy ez benne is kemény lelki tusát eredményez, de a szociopatáknál még ez sem játszik.

A homoszexuális felnőtt homoszexuális felnőttel létesít testi kapcsolatot, nincs kiszolgáltatottság, korlátozott döntésképesség. Ha gyerekkel kezd, akkor nem az lesz a legfontosabb ismérve, hogy homoszexuális, hanem hogy pedofil, innentől lásd feljebb.

A családon belüli erőszak. Gondolj csak bele, ha azt mondjuk, hogy a feleséget terrorizálni az csak a két érintett félre tartozik és milyen dolog emiatt meghurcolni egy egyébként társadalmi szempontból megbecsült polgárt, akkor ebből az jön le nekem, hogy a férjezett nő jogai azzal, hogy kimondta az igent, visszazuhantak a kétszáz évvel ezelőtti szintre. Ha egy random pasi az utcán beleveri a fejem a korlátba az bűncselekmény, azonnal elvihetik, vád alá helyezhetik az erőszakoskodót, ha a férjem teszi ugyanazt, az már csak ránk tartozik és a 'szépítő' családon belüli erőszak címkét kapja a cselekmény, amit ugye a társadalom elég nagy (főleg férfi) része amolyan elnéző rosszallással kezel?

Félreértés ne essék, a férfiak ellen irányuló erőszakot ugyanúgy elítélem, a nők helyzete azonban még ma is bonyolultabb, sok nő van még mindig anyagilag, érzelmileg kiszolgáltatott helyzetben, és kiszolgáltatott embert bántani - legyen bár nő, férfi vagy gyerek - a szememben abszolút megbocsáthatatlan és kimagyarázhatatlan dolog.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:20:55

@zöldeketbeszélek:

" Írtatok mindenfélét, de ha jól láttam, azt azért senki sem írta, hogy egy valamirevaló ember, egy kozmetikai állatkísérletekről szóló film megtekintése után nem ken magára soha a büdös életben olyan kozmetikumot, amire nem írják ki öles betűkkel, hogy nyuszit soha nem látott...ilyen meg nem sok van, ami igen, az aranyárban."

Olcsó cégek semmilyen kísérleteket nem folytatnak, azaz nincs náluk ilyen veszély. Pl. - témába vág! - a török kozmetikai cégek, ahol egy egész doboz festék ára annyi mint egy nyugati cég egyetlen kis termékének az ára.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:24:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Dolgoztam kozmetikai cégnél. Jó ha tudod, hogy a világon nagyon kevés kozmetikai alapanyagot gyártó cég van - krémalapok, zselék, szintetikus zsírok, olajok - és minden kozmetikumot gyártó cég ezekkel az alapanyagokkal dolgozik, még a natúrkozmetikumosak is, csak ők nem használnak bizonyos plusz összetevőket. Tehát tök mindegy, folytat-e kísérletet az adott cég, azt már régen megcsinálták előtte.

Azért férfiként könnyű mondani, hogy anyukám fesd már ki a szemed, hoztam neked egy noname török szemfestéket, ja, fogalmam nincs, mitől olyan olcsó, mit tettek bele vagy mit hagytak ki belőle, milyen hatással lesz a szemedre, de hát szerintem így vagy ápolt és szexi.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:25:26

@zöldeketbeszélek:

"A pedofil nem áldozat. Az áldozat az, akit megront. Abban a pillanatban, ahogy a beteg vágyálmait valóra váltja, bűnös és egy nem ennyire szemforgató pc világban csúnya véget érne."

Pedig ő is bizony áldozat, hiszen van egy természetellenes vonzalma, amit nehezen bír legyőzni. Gondold el: mondjuk a sárgaborsófőzelék evése betegesnek számít, s neked az a kedvenced.

"Azoknak, akik az ókorral jönnek, mint valaha természetesen kezelt pedofil korszakkal. Amennyiben jól emlékszem, a rómaiaknál a felnőtté válás kora a 15 év volt, ekkor kaptak a fiúk tógát, ekkor számított egy lány nőnek. Ugyebár az emberek átlagéletkora is jóval alacsonyabb volt, mint ma."

Ez téves. Az emberek hasonló korig éltek mint ma. Csak a betegségek miatt a korai halandóság volt magas. Szóval ahogy vesszök, de nem ez az ok.

"A gyerekekkel folytatott szex, az bizony a rabszolgák gyerekeivel folyt, a szüzesség a szabad római polgároknak is értéknek számított (már persze lányok esetén)."

A pedofília elsősorban görög szokás volt, nem római, s ott bizony a szabadok is művelték, főleg a homoszexuális pedofíliát.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:27:22

@zöldeketbeszélek:

"Hozzáteszem, hogy lehet tőlem betegség a pedofília, attól kezdve, hogy megront vagy csak megkörnyékez egy gyereket, bűnöző. Elhiszem, hogy előfordulhat, hogy ez benne is kemény lelki tusát eredményez, de a szociopatáknál még ez sem játszik.
A homoszexuális felnőtt homoszexuális felnőttel létesít testi kapcsolatot, nincs kiszolgáltatottság, korlátozott döntésképesség. Ha gyerekkel kezd, akkor nem az lesz a legfontosabb ismérve, hogy homoszexuális, hanem hogy pedofil, innentől lásd feljebb."

Csak konvenció kérdése, hogy az egyikre rábólintasz, a másikra meg szörnyű bűnként tekintesz. Természetjogilag mind a kettő természetellenes.

mirx 2013.11.11. 17:29:59

@Barátusz: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás :)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:37:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Magyarul: kevés cég folytat állatkísérletet. "

Magyarul, az a kevés cég, aki a tömeges alapanyaggyártást végzi, akik ezt terítik szerte Európában (az USA-ban nem tudom, hogy mi van), azok végeznek, végeztek állatkísérleteket.

Tömeges alapanyaggyártás ----- kozmetikai végterméket előállító cégek ------ fogyasztók.

Része vagy a láncnak, ha tudsz róla, ha nem. Mert minden kozmetikai termék - a bio shea meg kókuszvaj stb. kivételével - ezeken az alapanyagokon alapul, tök mindegy, hogy azt kevés cég állítja elő. Kevés, de nagy mennyiségben.

És akkor még nem is írtam, hogy az egyéb hozzáadott anyagokat sokszor a kis cégek tényleg nem tesztelik, legfeljebb a saját, önként jelentkező munkatársaikon. Szerintem 15-20 ember bekenegetése nem egyenlő a kipróbálással, de lelkük rajta.

Egyébként tőlem az festi magát, aki akarja, de vannak olyan okok, melyek miatt valaki ódzkodik a dekorkozmetikumoktól, amit talán tiszteletben lehetne tartani.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:40:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Pedofílián, homokosokon nem vitatkozom, mint mondtam. Annyit mondok csak, hogy nem érv, hogy de nem ők csinálták, hanem ők. Mindkettő csinálta, mindkettőt elítélem, azt utálom, amikor valaki hivatkozási alapnak használja az ókori rómaiak-görögök tudomisén milyen nációk kedvteléseit.

BTBTBT 2013.11.11. 17:42:41

@mirx:
Igy ertheto. Nalam is ugyanigy van a legelso, a masik kettonel akad nemi elteres.

Csak jo? Szuperjokat szoktam nezni.
Ez a "Killing" - most lusta vagyok megnezni a neten - mutat valami hasonlosagot Stanley Kubrick "The Killing" cimu nagyszeru korai muvevel?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:44:26

@zöldeketbeszélek:

Feleség megoldja. Megveszi, kipróbálja, s ha szar, kidobja.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:46:26

@zöldeketbeszélek:

"de vannak olyan okok, melyek miatt valaki ódzkodik a dekorkozmetikumoktól, amit talán tiszteletben lehetne tartani"

Minden lehet. Aki el van hízva mint egy malac ("plusz szájz"), azok között is van 1 % aki orvosi okból néz így ki. De 99 % egyszerűen csak igénytelen.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:47:57

@zöldeketbeszélek:

Én elítélem a homoszexualizmust és a pedofíiliát is, azaz ezt ne nekem mondd.

Viszont ha agresszív támadás éri a homokosokat vagy a pedókat, akkor megvédem őket.

BTBTBT 2013.11.11. 17:48:15

szuper jokat, mielott kijavitasz :)

bpetya75 2013.11.11. 17:48:45

@zöldeketbeszélek:

El kéne menned futni egyet ebben a szép időben. Kiszellőzött fejjel talán megállod, hogy ilyen gyorsan visszaülj a gép elé ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:50:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Csak konvenció kérdése, hogy az egyikre rábólintasz, a másikra meg szörnyű bűnként tekintesz. Természetjogilag mind a kettő természetellenes. "

Na ezt azért...Maxval, arról beszélünk, hogy egy serdületlen, korlátozott döntési helyzetben lévő, fizikailag és élettapasztalatát is tekintve hátrányos helyzetben lévő gyerekkel szexel egy felnőtt - pedofil - vagy két felnőtt, jogilag és minden más tekintetben is egyenrangú, bár azonos nemű ember szexel egymással.

Kb. mintha azt mondanád, hogy egy 50 kilós nőt bedobni az arénába egy 110 kilós csupa izom terminátorral ugyanúgy helytelen, vagy éppen helyes, mint két 110 kilós terminátort összeengedni a porondon. Egyszerűen nem egyenlő felek.

Ha gyerek és felnőtt esetéről van szó, akkor még jogilag sem egyenlő felek.

Ez nem konvenció kérdése, ezt egy nevezőre hozni lehetetlen.

Természetjogilag???? Sejtésem szerint te találtad ki ezt a fogalmat - ha nem, akkor tanultam egy új szót - a homoszexualitás az állatvilágban sem idegen, de azt hiszem, ezt már kiveséztétek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:51:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Minden lehet. Aki el van hízva mint egy malac ("plusz szájz"), azok között is van 1 % aki orvosi okból néz így ki. De 99 % egyszerűen csak igénytelen. "

Oké, Maxval, én egy igénytelen, szétmászott, ronda nő vagyok. Nem sminkelek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:53:02

@bpetya75: Másfél órát sétáltam, állati hideg van, sötét és lóg az eső lába. :(

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:56:01

@zöldeketbeszélek:

Küldd el a képedet, s nyilatkozom. Így nem tudok érdemi véleményt mondani.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:57:39

@zöldeketbeszélek:

A természetjog nem azt jelenti, hogy valami van a természetben.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 17:58:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Én elítélem a homoszexualizmust és a pedofíiliát is, azaz ezt ne nekem mondd.

Viszont ha agresszív támadás éri a homokosokat vagy a pedókat, akkor megvédem őket. "

Én nem ítélem el a homoszexualitást, viszont mélyen elítélem a pedofíliát a két kapcsolatban résztvevő felek egyenlőtlen viszonya és esélye miatt, nem magyarázom tovább.

Az agresszív támadást a homokosok ellen elítélem, a pedofilok ellen addig elítélem, amíg a beteg kategóriában van, tehát szeretné megkóstolni az ovisokat, de csak az agyában követi el a bűnt, ha azonban lép és megteszi amit addig csak akart, nem érdemel sem kíméletet, sem kegyelmet. Sajnos, halálbüntetés nincs már, de a börtönökben - állítólag - megkapják a gyerekmolesztálók a magukét.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 17:59:06

@zöldeketbeszélek:

Eleve prekoncepciód van: feltételezed, hogy egy kisgyerek nem képes szexre és nem képes ebben maga dönteni. Azt gondolod, hogy van egy korhatár. A helyzet az, hogy NINCS, ez csupán konvenció kérdése.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:00:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "A természetjog nem azt jelenti, hogy valami van a természetben."

Ezzel az ég egy adta világon semmit sem mondtál.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:01:13

@zöldeketbeszélek:

Érveléseddel nem értek egyet. Ez a zsidóüldözés logikája... vagy PC-nyelven boszorkányüldözés logikája. Hát nem, ez így nem megoldás.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:02:03

@zöldeketbeszélek:

A természetben vannak rossz dolgok is. Az, hogy van valami, még nem jelenti, hogy az jó is.

bpetya75 2013.11.11. 18:03:19

@zöldeketbeszélek:

Akkor mikor tanultál? El fogod lébecolni az egész napot? Nem szégyelled magad?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:07:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Max. A kisgyermek nem aszexuális, nem állítottam ezt. Serdületlen. Fizikailag és lelkileg sem alkalmas a szexuális együttlétre.

Apa vagy. Képzeld már magad elé a meztelen lányodat, fiadat (mondjuk 5 évesen), ahogy egy 60 kilóval nehezebb férfi vagy nő kedvére tesznek...

Bocsánat, egyszerűen nem tudom kevésbé brutálisan rávilágítani a gondolat képtelenségére, hogy egy kisgyerek képes lenne a szexre és tudna erről dönteni...

Mindennek megvan a maga ideje. A szexnek, a munkának, a gyerekszülésnek, gyereknemzésnek, a fészekből kirepülésnek, az első sörnek, az első vicces vagy kevésbé vicces ciginek. Ez mindenkinél eltérő, de alapvetően egy élettani határt nem árt ahhoz átlépni, hogy szexeljen az illető. Ez az embereknél a pubertás.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:08:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Küldd el a képedet, s nyilatkozom. Így nem tudok érdemi véleményt mondani. "

Minek, neked vannak prekoncepcióid a festetlen nőkkel kapcsolatban. Nem festem magam, a te szemedben - nézhetek ki egyébként akárhogyan - csakis igénytelen lehetek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:09:17

@zöldeketbeszélek:

Én egyetértek ezzel, rossznak tartom a pedofíliát, csak az érveddel nem értek egyet, amiért te rossznak tartod.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:10:00

@zöldeketbeszélek:

A festés, legalább egy kicsi, minden nőnek jót tesz. Próbáld ki, meglátod.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:11:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az érvelésem gerince ez:

"Maxval, arról beszélünk, hogy egy serdületlen, korlátozott döntési helyzetben lévő, fizikailag és élettapasztalatát is tekintve hátrányos helyzetben lévő gyerekkel szexel egy felnőtt - pedofil - vagy két felnőtt, jogilag és minden más tekintetben is egyenrangú, bár azonos nemű ember szexel egymással. "

Innentől kezdve miről beszélsz, milyen zsidó-meg boszorkányüldözésről?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:14:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egyszer hallottam valakitől, hogy az igazán szép nő festék nélkül is gyönyörű. A festés persze kiemelheti a szépségét, de ha este letörli magáról a sminket, nem dob egy hátast a párja, hogy teúristen, ezzel a banyával járok?

Köszi, mondom dolgoztam kozmetikai cégnél, ha ott nem fertőztek meg a kenceficézéssel, már nem is fognak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:16:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Oké. Örülök, hogy ebben - te is rossznak tartod a pedofíliát - egyetértünk. Ha az én érveim nem elfogadhatóak számodra (egyenlőtlen felek között létesülő egyenlőtlen kapcsolat), akkor neked mi a gondod ezzel?

A homokosokat hagyjuk, arról ismerem a véleményed.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:28:08

@zöldeketbeszélek:

Az a gond, hogy beteges és természetellenes. Betegség szexuális vonzalmat érezni serdületlenek felé.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:37:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ebben nincs vita közöttünk. Nem mondtam, hogy nem beteges. Azt mondtam, hogy ott a gond, amikor a betegség átlép a gondolati síkról a cselekvésbe. Onnantól nem érdekel, hogy az illető beteg-e, mert nem az erőszaktevőt védem, hanem az áldozatot. Ja , és a pedofília nem cselekvőképességet befolyásoló betegség, ha egyáltalán az. A pedofil a következmények tudatával dönt, marad az ábrándozásnál, ami visszataszító ugyan, de nem bűncselekmény, vagy az álmait valóra váltva megtámad (mert támadás, ha cukorkával történik, ha bunkósbottal) egy gyereket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 18:46:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem olvasok bulvárt. Egyébként egy tetten ért pedót én bizony nem kímélnék. Okokat lásd fentebb. Nem cselekvőképtelen, ismeri a tettei következményeit, képes ennek tudatában döntést hozni. Akkor ennek szellemében talán nem a lelkét kellene pátyolgatni miután megrontotta az áldozatát, hanem egy jó hosszú időre kivonni a forgalomból, hogy addig se tudjon másnak ártani.

Na de körbejártuk a témát, szerintem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:52:12

@zöldeketbeszélek:

Nem mondtam, hogy nem kell megbüntetni, de ez nem azonos az elevenen megnyúzással és más hasonlókkal.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.11. 18:52:50

@zöldeketbeszélek:

"talán nem a lelkét kellene pátyolgatni"

Pedig csak ez az igazi megoldás.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 19:03:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Előtte. Nem közben, nem utána. Közben és utána csak egyvalaki számít, egyvalaki fontos: az áldozat. A pedofil átlépte az a határt, amikor még apellálhat mások együttérzésére. Oké. A tiedre apellálhat. Az enyémre nem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.11. 20:18:56

@bpetya75: A másfél órás séta nem kedvtelés volt, elmentem a kislányomért a bölcsibe, mivel nem vezetek, gyalog. Kocsival kb. 10 perc, piros lámpástul, gyalog egyedül 20 perc, a lányommal 35-120 időjárástól függően :).

bpetya75 2013.11.11. 23:50:50

@zöldeketbeszélek:

Erről eszembe jutott egy történet egy apukáról, aki nagyon büszke volt rá, hogy milyen menő céges autót kapott. Mindig azzal ment a fiáért az óvodába, és úgy gondolta, hogy a srác is büszke rá, hogy ilyen autóval járhat. Aztán egy nap behalt a járgány, szervízbe kellett vinni. Tömegközlekedniük kellett hazafelé. Másnapra elkészült az autó, de amikor megérkezett a gyerekért az óvodába, ő azzal fogadta: "Ugye ma is gyalog megyünk?!"

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 00:13:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Természetjogilag" Ez kb olyan erv, mint hogy a satan fricskaja valojaban a homoszexualitas isten fele...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 00:39:34

@bpetya75: Meggyőződésem, hogy a gyerekeket mi, csakis mi a felnőttek rontjuk el......még akkor is ha elfogadom, hogy mindenki imádja a gyermekét .........és bármit megtenne és meg is tesz azért, hogy a gyereknek sokkal több mindene meglegyen és /tévesen / arra gondol, hogy ettől majd az élete is boldog lesz....
Egy ismerősöm kisfia, kétségbeesve kérdezte az apukáját szeptember 1. előtt, hogy mit hazudjon majd az első osztályfőnöki órán, hogy merre voltak nyaralni, mert épp akkor, azon a nyáron sajnos nem tudtak elmenni sehova , de ez a gyereknek "égő" volt.....erre én csak annyit mondtam, "jesszusom, szegény szerencsétlenek"

Amúgy ez a maim>>>>>>
kep.psharing.com/769267.jpg

bpetya75 2013.11.12. 07:48:17

@sodalisO:

Az a szép az egészben, hogy a kissrác nem csupán annak örült, hogy sétáltak, meg buszoztak, hanem annak is, hogy menet közben meg tudta mutatni az apjának mit rajzolt az oviban, ha látott az utcán valami érdekeset, azt meg tudták beszélni. Szóval meg volt az apukában a képesség arra, hogy szép élménnyé tegye a hazautat, csak ez nem tűnt fel neki, amíg a gyerek a másnapi reakciójával fel nem hívta rá a figyelmét.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása