oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2023. január 13. 06:30,  Amerika, ahol nem lepődnek meg semmin 538 komment

2023. január 13. 06:30 Határátkelő

Amerika, ahol nem lepődnek meg semmin

Néha kissé morbid, néha mókás utazásra invitál minket (ismét) P. Elliot, méghozzá az Egyesült Államokba, ahol azért bőven akad furcsaság. Mindjárt az első történetet csak erős idegzetű (gyomrú) olvasóknak ajánljuk

gone_with_the_wind.jpeg

„Tegnap este ágyból néztem a tévében a Furcsa mániák című műsort. Az első szereplő egy 55 év körüli férfi volt, hasas, ijesztő képű alak, olyan sunyi, beteges nézésű, vele a feleség, afféle proli kinézetű, lepusztult típusú fejbólogató nő. Babákat gyűjtöttek. Szexbabákat. Volt belőlük vagy 200, felnőtt méretű, szép alakú, furcsa arcú szilikon bőrű nők, de ha csak nő lett volna!

Ezeknek gyerekféle arcuk volt, a gyerekkorból szinte még ki sem növő lányarcok, nem mosolygósak, volt riadt arcú, volt szenvedő, volt elgondolkodó, szinte valamennyi magába húzódó arc, olyan, mint amikor egy gyereket elkapnak, gyötrik, szexelnek vele, kínozzák!

A babák szépen felöltöztetve ültek a lakásban mindenhol, egy szenvedő vagy kiszenvedett arcút koporsóba fektettek, mondván, csak ott jutott hely (dehogy, dehogy, így akarták). A feleség mondta, a babákkal férjuram szexel is, egy-egy baba 5 ezer dollár körül kezdődik, határ a csillagos ég, attól függően, hogy mit tud.

Mutatták egy vásárlását az Ebayen vagy hol, kérdezte, szűz-e a baba, mondták, hogy nem, néhányszor volt már használva, azt hittem, elhányom magam. A pasas angol akcentussal beszélt, mutatták, hogy baloldalon vezettek az úton, sejtem, hogy Angliában valahol (a műsor elejét sajnos nem néztem), és volt pofája jelentkezni külföldről és ezzel a showra.

Ez a pasas gyerekekkel akart szexelni, sőt, kínozni őket, és mindezt a babákon élte ki, ez világosan látszott. Ha ez itt, Amerikában történik, az FBI azonnal rászáll és titokban rettenetesen átfésüli a házaspár múltját, minden gyereket számba vesznek, aki valaha eltűnt, de még azokat is, akiktől ez az alak vásárolt. Emellett tuti, hogy a filmezés ürügyén viszik be hozzájuk a lehallgatásra használt poloskákat, és napi szinten, éveken át ellenőrzik. Valószínű, hogy az angol kollégákkal is váltottak pár szót.

Nagyon remélem, hogy a pasas valóban csak a babáival foglalkozott. A felesége is micsoda ember lehetett. Nem igaz, milyen emberek vannak a Földön! A tiszta hányinger mellett talán az volt jó a filmben, hogy valami ötletet adott a gyerekmegrontóknak, hogy inkább babákat vegyenek, bár inkább le kellett volna vágni a micsodájukat. Tudom, nem igazán tehetnek róla, mert beteg emberek, bár az a fickó inkább olyan ravasz képű volt. Gondolom, azért jelentkezett a showra, mert a kapott pénzből új babát vesz majd.

Aztán jött a reklám, a következő szereplő egy saját vizeletét rendszeresen ivó nő volt, cuppogva itta, minden cseppjét, még fogat is azzal mosott. Karikás szemű, beteges arcú nő volt ez is. Vajon miért nem áldozunk eleget a mentális betegségek kutatására, itt a példa, miért lenne fontos!

Nem tudom, mit szóltak a szomszédai, munkatársai, a rokonai valószínűleg egy korty vizet sem mertek nála meginni többet. A pszichológus nő mondta neki, hogy tele van a szervezete mereggel.

Elfújta a szél

Az Elfújta a szél egy rendkívül jó könyv volt, nem happy end-es, se a vége, se a közepe, még az eleje sem. Viszonylag reális volt (kivéve a rabszolgák jómódjának bemutatását, bár azért ott sem volt minden rabszolgatartó gazember), bemutatta, mi az, hogy háború, mire vezet, ki az, aki túléli, miért és milyen következményekkel jár, járhat. Ki képes fennmaradni, ki az, aki lesüllyed.

Scarlett a maga önfejűsége, butasága, a környezete véleményének semmibe vétele miatt lett boldogtalan, mint ahogy a könyv írja, a boldogság szépen elment mellette. Én nem voltam meghatva Rhett Butlertől sem, ő is csak kihasználta, magából semmit sem adott. A híres bátor ember, csak kapni akart, őszinte szerelmet, csak tudnám, miért?

Hogyan szerethetne bele bárki egy ilyen fickóba, aki csak gúnyolódik, a nő fejére olvas dolgokat és hangoztatja, hogy nem szereti. Nem szerelemért, mióta jár a szerelem? Mit kell egy ilyen pasiban megszeretni? Maximum a pénzét, de mennyi ilyen szaladgál manapság is!

Scarlettben sok igazán szép tulajdonság volt, a ragaszkodás ahhoz a férfihoz, akit igazán szeretett (na, az volt a másik kihasználó alak), mindent elviselt érte, a családot sem hagyta, összefogta őket, mindent megtett értük, hogy együtt maradhassanak, még szeretőnek is elment volna, hogy megmentse Tarát, ahol éltek. Nem sok negatívumot láttam benne, egy nő volt csupán, és nem is a legrosszabb fajta.

Az olvastam valahol, hogy az írónő a saját egykori ültetvényes őseit vette példának a regényéhez, a modora feltűnően hasonlított a főhőshöz. Tarán voltam, jobban mondva a házban, amiről a regényt mintázta. Írtam is itt valahol róla egy nagyon hosszú hozzászólást.

Pasas az uszodában

Ma az uszodában volt egy 60 körüli pasas, sportos alak, kivéve a jócskán előre álló hasát, leterített a kőre egy törülközőt és gyakorlatozott rajta, mindenféle nehéz feladatot. Valóban úgy tekergette magát, hogy azt vártam, mikor csúszik el és veri be az orrát.

Lefeküdt a törülközőre és úgy is tornázott, térdelve előre-hátra hajladozva, úgy festett, mintha otthon lenne az ágyban bizonyos szituációban. Mellettem egy fekete lány a nevetéstől fulladozva fújta a vizet, a pasas időnként körülnézett, hogy látják-e őt, milyen sportos.

A végén bejött a vízbe, a mellettem lévő sávba, ahol ketten már voltak (volt üres sáv is), a végén az úszónő belefejelt a fenekébe, ahogy nagy karcsapásokkal jött a víz alatt. Nem tudta, hogy áll ott valaki, az az ő sávja volt és szabad. Be is gurult kellőképp, noha itt igen udvariasan szokták egymással közölni a nemtetszésüket. Kioktatta a pasast, hogy amíg szabad a sáv, addig nincs joga bejönni a foglaltba, főleg nem olyanba harmadiknak, ahol már ketten vannak egymás mellett. A pasas tudomásul vette, átment az üresbe, 5 percet vacakolt, aztán eltűnt...

Valami érdekesség mindig akad, hogy ne unja magát az ember. Igazából a nagy edzőterem szórakoztató, illetve a futógépek, mert onnan az üvegfalak miatt mindegyik másik terembe belátni. Az aerobic ott van szemben (ahol én szoktam lenni), mellette a bicikliterem, oldalt a súlyemelők, másik oldalon a talajtornások és a többi mindenféle gép, a kosárlabdások és a squash.

Na, majd lesz valami. Az úszás szép feszessé teszi a bőrt, hátat egyenesít, oldalt karcsúbbra húzódik a derék, egye meg a fene, ha nincs más, akkor ennyi is elég, illetve ez is valami. Ja megöregedtünk, akkor már az étel sem jár, hehehe...

Ezt nem én mondtam, hanem a férjem jött ezzel ma, amikor megpillantotta az ebédjét. Fűszerezett, grillezett portobello gomba, két nagy fej, a teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle kettévágva, kis vajon megpirítva a vágott fele, utána fűszerezett, reszelt sajtos majonézzel megkenve, bele a gomba, vele párolt hagymával, nagyon vékony sovány sajt, rá friss hagymakarikák, paradicsom, aprított saláta, és a sült gomba. Hozzá 2 szép nagy kiwi.

Dacára annak, hogy leszólta (mert nem volt benne hús), jóízűen megette, ízlett neki.

Tél

A decemberi hó gyorsan olvadt, egészen rendesek az utak, el tudtunk menni arra az előadásra is. A férjem már régóta nyekeregte, hogy szeretne látni egy afféle pásztorjáték szerű valamit és csodák csodája rábukkantam egyre, nem túl messze az egyik gimnázium színpadán volt egy előadás. Valami független színészcsoport, aminek a vezetője, egy olasz nő, meg néhány tagja elment Olaszországba felkutatni nagyon régi, az 1500-as évekből származó karácsonyi énekeket, szokásokat, kis színdarabokat. Aztán modern feldolgozásban adták elő, meg úgy is, ahogyan a régit elképzelték.

Először is megint leültem, hogy micsoda modern, szép, kárpitos széksorok, jó nagy színpad volt, túlzásnak tartom egy gimnáziumban, nem színészeket nevelnek, csak szakkör van. Volt egy 5 tagú zenekar, dobos, fuvolás, gitáros, hegedűs, meg még valaki egy furcsa, lapos, sosem látott hangszerrel. Nagyon jól játszottak, nekem egyedül csak ők tetszettek.

Maga a pásztorjáték... a színészegyesület alapítója játszotta Máriát. Az előadás után elmesélte, hogy a 80-as években alapította a csoportot, akkoriban legalább 25 lehetett, és ennek már vagy 35 éve, szóval egy 60 éves, sötéthajú, öregebb nő volt, úgy viselkedett, mint egy kiöregedett k..., kacérkodva, magát kellette (modern elképzelés szerint), vajon ki lehetett az a hibbant rendező?

A ruhája nagyjából megfelelt az elképzelésnek, valami balettiskolát is végezhetett (mind az összes), mert nem lépkedett, hanem lebegett szinte. Volt egy angyal, a rendezési elképzelés gólyalábakat adott rá, amit eltakart a ruhája, angyalszárnyai voltak, de a mellkasán testőrpáncél, fején testőrsisak, hehehe... kardja is volt és az ördöggel verekedett, hahaha...

Egy kis történetet is bemutattak, addig Mária aludt egy székben, József sehol, Jézuska sem, az egész sztoriból szinte nem értettem semmit, egyrészt, mert a fele olaszul volt, ráadásul végigénekelték az egészet. Na, ezek az énekek nagyon szépen voltak, de nem sok mai olasz stílus volt benne.

Őszintén szólva halálosan untatott az egész, a férjemnek tetszett. A zene és az énekek nagyon jók voltak, de a többinél úgy éreztem, mint aki büntetésből ül itt. Már az első szünet után meg akartam lógni, de a férjem nem volt rá hajlandó.

Egyébként a végén Jézuska csak előkerült egy takaróban, de József sehol. Talán a modern elveket valló rendező úgy gondolta, úgysem az ő fia, mit keressen itt, hehehe...

Nyár

Szabadtéri, közelünkben lévő parkban ingyenes előadás.

Kiderült, hogy hazafias indulókat és hasonló „harci” (nem túlságosan közismert) zeneműveket játszó program, mind nagyon régi, főleg az 1700-1800 közötti amerikai időkből.

A műsorvezető minden egyes darabot felkonferált, beszélt arról, ki írta, milyen alkalomból, hol játszották, milyen történetek fűződnek hozzá. Nagyon szeretem, amikor ezeket elmagyarázzák. Mindössze három dobos és öt fuvolás volt, nagyon kevés ahhoz képest, hogy megszoktuk a minimum 20 személyt. Be voltak öltözve a függetlenségi háború egyenruhájába, ami szerintem nagyon szép.

Már elég sokan voltak, amikor odaértünk, rögtön mosolyra húzódott a szám, amikor megpillantottam az előadásra leginkább felkészülteket, két 70-80 közötti idős hölgyet, akik egy fa alatt tanyáztak, közel a színpadhoz.

A székeik közé asztalt hoztak, csavart lábú kovácsoltvas asztalka, üveg lappal, kicsike, rátéve egy kis terítő, de nem takarta be az egészet. Azon egy porcelán tál, rajta egy fürt gyönyörű zöld, nagyszemű szőlő, egymással szemben két teáscsésze, szintén szép porcelán, volt is benne valami teaszerű dolog és egy kis üvegtányéron négy sütemény.

Úgy elkapott a nevetés, hogy ezek mennyire felkészültek, mintha egy előkelő operaház páholyában lennének, ahol ilyen téren is kiszolgálják őket, ha fontos személyek. Nem rosszindulatból nevettem, inkább tetszett, hogy egy park ingyenes, egyszerűbb koncertjét is megrendezik maguknak, átalakítják a maguk ízlése szerint.

Ez itt Amerika, ahol nem lepődnek meg semmin, nem kritizálnak senkit, főleg nem nevetik ki, szeretik a hibbant alakokat is. Mosoly az volt innen-onnan, de inkább álmélkodó, tetsző, nevetgélő, hogy ezek itt hogy’ kipakoltak. A többi nézőnél legfeljebb kempingszék és kóla volt, esetleg poharas kávé (nálam), az asztal a fű volt a talpunk alatt.

A koncert maga egész jó volt, bár a dobosok és a fuvolások inkább akkor mutatnak zeneileg jól indulókban, ha menetelnek, nem csak álldogálnak egy színpadon. A kedvencem közöttük rögtön egy fuvolás lett, jó, ha 140 centi magas, vékony kis körszakállas emberke (35 körüli), aki a kifelé fordított lábfejű cipőjében, szép egyenruhájában, játék utáni állandó széles mosolyával úgy festett, mint egy kis porcelán figura egy polcról. Nemcsak nekem tetszhetett, hanem másoknak is, őt bámulta mindenki.

Számomra abszolút ismeretlen szerzők művei voltak, kivéve egyet. Nem állítom, hogy olyan vérpezsdítőek, illetve harcba hívő szerzemények lettek volna, akadt köztük, ami inkább táncra invitált, de azért jó volt hallani, hogy a washingtoni időkben miféle zenéket szereztek. Volt köztük olyan is, hogy annál még én is jobbat írtam volna...

Próbálták érzékeltetni a szokásokat is, meg felhívni a figyelmet a tényleg szép egyenruhára, illetve annak tartozékaira. Például mindenki oldalán-vállán volt egy-egy hosszú szíjon lógó lapos fém palack, amit minden induló után más-más húzott meg (nyilván a sajátját). Gondolom, ez a bátorság fokozásához kellett, hogy a katona ne hátrafelé szaladjon az első puskalövés után. A végén árultak egy CD-t is az előadásról, elég sokan vették, főleg férfiak, ki más.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3518024954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dikusz. 2023.01.13. 13:34:14

A hátborzongató rész - ezt nem tudtam volna megnézni.

Az "Elfújta a szél" - Nincs kétségem, hogy kiváló könyv, de a szomorú történeteket nem kedvelem. Bizonyára én vesztettem többet azzal, hogy kihagytam az életemből.

Az uszodai rész - két uszoda van a közelemben. Az egyik itt van a kerületben, a másik a XI.ben, hasonlóan közel. Mind a kettő tanuszoda, ami azt jelenti, hogy napközben azért van lezárva három sáv a hatból, mert iskolai úszásóra van, délután pedig azért, mert bérbeadják a pályát, így nem fordul elő, hogy egy ember úszik egy sávban.
A budafoki tanuszoda úszómedencéje 25 m-es, túl van klórozva. Az újbudai 33 m-es, de le van választva egy része a vízilabdásoknak. Zsúfolt mindegyik.
Ha úgy adódik, hogy úszni megyek (általában alkalmanként 2 óra) akkor igyekszem úgy sávot választani, hogy ne zavarjam a nálam gyorsabbakat.
Én viszont attól kapok gutaütést, ha valaki háton úszik akkor, amikor 3-4-5 ember kénytelen egy sávban szorongani. Mondjuk azt szórakoztató nézni, amikor egy háton úszó kupán talál egy gyorsúszót...

P.Elliot 2023.01.13. 14:21:22

@dikusz.:

Az 'Elfujta a szel" konyv nem olyan szomoru mint gondolnad, nem az a fajta amin az olvaso szive megfajdul ha erre gondolsz!

Egyszeruen egy fiatal lany akinek sosem volt kedve alavetni magat a kor illemszabalyainak, illetve csak mimelte, tortenete, elete.
Eletrevalo volt ketsegtelenul ami nem is igazan illett az o korukben.
Nagyon olvasmanyos, erdekes, hozd ki a konyvtarbol es nem igazan fogod tudni letenni.

A konyv sikere nem veletlen. A film jo volt de nem annyira azert, konyvben minden jobb szerintem.

Az uszast itt ha sokan vannak/ reggel, delelott nem, talan este lehet nagyobb forgalom/, azt ugy oldottak meg hogy egy-egy savban ha ketten vannak akkor szepen elfernek egymas mellett, ha viszont annal tobben akkor egymas utan kell uszni, ez a szabaly, a vegen visszakanyarodni, igy sosem utkozik egymasba senki.

Van olyan is hogy az egyik sav extra nagy, ott meg lehet hogy magatol alakult ki az hogy csak felig usszak meg a tavot es fordulnak vissza, / nagyon hosszu tav/, igy megosszak az uszok kozott a savot hogy ki meddig mehet el.

En reggeli uszo vagyok, nekem mindig van rendesen hely, ritka az ha tobben vagyunk.

Eppen most keresek uj helyet, talaltam is 10 percnyire innen, ma megyek el korulnezni.
A regit nagyon szeretem, gyonyoru, kenyelmes minden resze csakhogy reggel orult forgalom van, visszafele ugyszinten, delutan meg nincs kedvem menni.

Ez egy alig forgalmas helyen van, majd meglatom, fogok kerni egy ingyenes belepot hogy lassam hogy mennyire felelne meg, mielott beiratkozok.

SzZoole 2023.01.13. 16:26:27

Én azt furcsállom, hogy egészséges emberek ilyen beteg műsorok nézésével töltik az idejüket, mint a fentebb irt, vagy a túlsúlyos emberek életéről szólót, szerintem nem csak az ebben-abban szereplők perverzek, hanem azok is akik az ilyen szemetet megnézik.

Persze ez csak az én véleményem, ami nem nem igazán számít.

taga20 2023.01.13. 17:14:55

@SzZoole: az egyik haverom mesélte, hogy van a pornhub csatorna, ahol fitneszelnek állítólag. ő aszt szokta nézni;)

én sajnos nem tudom, me nincs tévém:)))

littke 2023.01.13. 17:30:18

Kanadaban elunk 54 eve, Huszonvalahany evesen erkertunk, Kanada nagyon kozel van szokasaiban az US-hoz, ahol persze szamtalanszor jartunk, most is itt vagyunk tortenetesen kis meleget keresendo Kaliforniaban. A TV-n a szorakozas a PBS en kivul nivotlan.

Ugy erzem egy melyebb fokon europai maradtam, a szorakozasuk, stb idegen, es a vilagrol keveset tudnak. Megis a nagy a befolyasuk, es az europaiak latszolag vakon kovetik oket.

SzZoole 2023.01.13. 17:37:14

@taga20: nekem van egy eladó ha érdekel :-)

SzZoole 2023.01.13. 17:45:15

@littke: a mostani híreket olvasván/látván California sem szolgál olyan döglesztő meleggel napjainkban, sőt……

Nem tudom, arrafele nincsenek ismeretterjesztő/úti filmek, pl. Nat Geo, Discovery stb.?

P.Elliot 2023.01.13. 17:49:29

@SzZoole: Mindenbol lehet okulni, mindenbol lehet tanulni.

A koverek musora nagyonis fontos hogy raebresszek a korlatlanul evoket hogy az mivel jar, es otleteket adnak hogy hogy lehet lefogyni illetve megelozni..

Nem, nem felesleges musor ez, eppen eleg kover van ha nem is ennyire elhizott hogy figyelmeztessek vele.
Szamomra nemigazan erdekel a velemenyed ilyen szempontbol mert en szeretem latni hogy hol elek, mik vannak, mit gondolsz bele lehet olvadni egy orszagba anelkul hogy nem tudnad hogy mi van korulotted?
Nem lehet!
Utanozni viszont nem kell ha olyan a dolog de okulni jo.
Nem lehet ugy elni egy orszagban hogy ko ala bujsz mint egy beka es nem tudod hogy mi van fennt, mi van korulotted.
Engem az orszag es emberek dolgai ugyanugy erdekelt otthon is amikor ott laktam!

SzZoole 2023.01.13. 18:04:49

@P.Elliot: sok szerencsét az ilyen műsorokhoz, én a megnézése nélkül is le tudom vonni a következtetést, hogy ezek beteg emberek, népbutitó ez csak….. gyerekarcúbaszhatóbabák, egy röhej…….

littke 2023.01.13. 18:12:59

@SzZoole: De vannak, csak a nezettseguk alacsony.

Az ido esos volt, de most napos es tavaszi. Laguna Beach varoskaban vagyunk, amolyan itteni Siofok, kb hasonlo tavolsagra delre LA tol, mint Siofok Bp tol.

SzZoole 2023.01.13. 18:21:09

@littke: mármint úgy érted, hogy a Nat Geo/Discovery és hasonló műsorok nézetsége alacsony, inkább szemét műsorok nézettebbek?

Ránéztem a helyre ahol vagytok, szép helynek tűnik :-)

P.Elliot 2023.01.13. 18:27:16

@SzZoole: valamit elfelejtettel.

A szexbabak nem amerikai volt hanem Angliabol jelentkezett valaki, angol akcentus, angliai videki hely, baloldali vezetes.

Nem, itt te nem talaltal volna olyat aki jelentkezni mert volna hasonlo musorra/ mindenki megtudja/, azonkivul a rendorseg, az FBI igencsak korulnezett volna a pasas korul.

A musor egy mas hibbantak musoraban volt, nem kulon musor....

littke 2023.01.13. 18:30:43

@SzZoole:
Igen. Peldaul van egy musor sorozat, a neve FBI International, amit a baratom, kanadai, szeret nezni. Felhivta a figyelmemet ra, Budapesten jatszodik...csak akkora baromsag, a magyarokrol semmit sem tudsz meg, tele van lovoldozessel, csinos detektivekkel es auto kergetessel. Egy szemet, de nepszeru.

SzZoole 2023.01.13. 18:34:02

@P.Elliot: nem felejtettem el semmit, olvastam mit írtál, de szerintem ezek nem hely specifikusak, ilyen és ehhez hasonlóak bárhol előfordulnak a világon, sajnos…..

Az a baj, hogy az ilyen beteg műsorok, embereket ültetnek le a tv elé, hogy azok beteges kíváncsiságát is kilelégitsék…….

Golf2 2023.01.13. 18:37:17

Érdekes storyk,az elfújtát még a Filmmúzeumban láttam,a Vivien Leigh szép csaj volt

Csodabogár 2023.01.13. 18:37:20

@dikusz.: Az elfújta a szél könyvtől gutaütést kaptam, már egész fiatal, mondhatnám bakfis koromban. Természetesen titokban olvastam, mert hogy lehet egy nő, ilyen önsorsrontóan hülye. Aztán már Svédországban egyszer megnéztem tv-ben, de filmként se tetszett.
Így aztán lehet, hogy nem vesztettél semmit.:-)

P.Elliot 2023.01.13. 18:38:09

@SzZoole: Szo sincs rola, nem a beteges kivancsisagat elegiti ki a nezonek hanem hogy legyen min elborzadni, hanyingert kapni, figyelmeztetni hogy ilyen is van, ilyen alakok, ovakodni toluk stb....

Nem erzed vagy latod hogy az ilyen musorok azert vannak hogy felvilagositsanak dolgokrol?
Nem raszoktatasra vagy utanzasra, FIGYELMEZTETES!

SzZoole 2023.01.13. 18:39:09

@littke: akkor inkább az amerikai sorozat, aminek a címe; Bones, valóságon alapul és tágítja a tudásod, szerintem.

Golf2 2023.01.13. 18:40:14

@littke: Budapesten jatszodik..persze mert itt olcsó forgatni,állandóan lezárják a fél belvárost a "filmesek".

SzZoole 2023.01.13. 18:47:12

@P.Elliot: jó szórakozást hozzá!

Sorba kellene állítani az ilyen embereket, egy sor perverz, egy sortűz………….

P.Elliot 2023.01.13. 18:57:30

@Csodabogár:
Nem volt onsors rontoan Sharlet hulye, egyszeruen nem turte illetve nehezen a tarsadalom altal ratett illem beklyokat, elni akart.
Szabadon, kotetlenul.
Kicsit hasonlit is rad ha jol meggondolom, hehehe, / ezt nem rosszbol irtam , te se turted, majd delutan elgondolkozom kettotok stilusan hogy miben hasonlitotok bar te ahogy elnezem alkalmazkodobb ,lettel volna egy ilyen szituacioban.
Azonkivul ne felejtsd el hogy vakon szerelmes volt a kis bolond de egy 16 eves lanytol nem lehet mast elvarni, plane akkoriban.

A pasasnak is tetszett holott mar el volt jegyezve de felt a modoratol, stilusatol es tudta hogy buta, az o inteligenciaja egy "tudosabb, tanultabb, erzekenyebb " not kivant hazastarsul, na meg az eljegyzesi megallapodast sem rughatta fel, ahhoz ez a pasas gyava volt.

Valoban Rett lett volna jo hazastarsa ha turelme lett volna Sharletthez es kedvesebb, / a gunyt csak nagyon keves no nyeli le/, ha megmondja oszinten hogy halalosan szeretlek, mindent megteszek erted, a masik ferfi kepet el lehetett volna mosni idovel .....

A film nekem se tetszett, konyvben jobb volt. Csinaltak folytatast, mivel nem lattam nem tudom de az hirlik rola hogy gyalazatosan rossz volt, ugy a konyv mint a film. Mar nem is tudom ki irta meg a folytatast...

Vivien Leigh azert tenyleg olyan Sharlettes volt...

P.Elliot 2023.01.13. 19:03:57

@Csodabogár: Miert nem engedtek a szuleid elolvasni a konyvet?
Nem volt abban semmi olyan rossz dolog amiert ez tiltott lett volna, en is serdulo koromban olvastam, nem tett ram semmi rossz benyomast hiszen ez csak egy konyv!

Engem a Zola konyvektol tiltottak a szuleim de persze olvastam, 14 eves korul voltam, valaki bearult es en letagadtam. Ez volt eletem elso hazugsaga, erre mig elek emlekezni fogok de anyam nagyon komolyan vette az ilyesmit, tiltott konyveket es beijedtem.

Sok evvel kesobb azert megmondtam neki, akkor mar csak mosolygott rajta.

Zulu4321 2023.01.13. 19:18:34

@P.Elliot: Azert tajekozodni nem csak tevebol lehet, sot:) A televizio hianya abszolut nem jelenti, hogy vki ko ala bujik, es nem tudja, mi van korulotte.
Nem tudom, hany eves vagy, de a (ha jol emlekszem) rendszeres uszodalatogatasok elott le a kalappal. Szuper, es tovabbi jo egeszseget kivanok!

SzZoole 2023.01.13. 19:23:46

@Zulu4321: ne rendítsd ki a hitéből, még összezavarod…….

littke 2023.01.13. 19:24:17

@SzZoole: Nem neztuk. De lattuk az angol megfelelojet, ami nagyon jo volt. Leginkabb angol dolgokat nezunk azok hozzank kozelebb vannak, nagyszeruek, pl Masterpiece Theater stb. amiket hal Istennek a PBS felhoz.
De hogy oszinte legyek elegem van az angolszasz produkciokbol. Ehezem egy kis europai kulturara, legyen az dan, szlovak, akarmi. De azok ide sose ernek el...mintha ha nem angolnyelvu az nem szamit. Hat ez a baj szerintem.

SzZoole 2023.01.13. 19:25:03

@Golf2: OV22 :-))

Ez pali hogyhogy tudja még ezt csinálni?

youtu.be/lBoaSJBn3q0

nyuszigonosz 2023.01.13. 19:36:05

@Csodabogár: Jaj már te is mit olvastál ki abból a könyvböl????? :-)
Na nekem nagyon tetszett,a film is, könyvet is filmet is többször olvastam /láttam.

Nem, Scarlett O´Hara dehogy volt önsorsrontó! Ellenkezöleg! Egy igazi gazdag családból származó nagyon elkényeztetett személy, aki még irtó szép is volt, csak hát abba szeretett bele, aki nem öt szerette, és ezt nem igazán tudta/akarta elviselni.
Viszont minden szituációból öntudatosan kimászott, öntudatosan, nagyképüen, akárhogy, de kimászott. Hiszen ö akkor volt fiatal amikor az USA-ban aztán a polgárháború tört ki a déli és északi államok között.

@dikusz.: Ajánlom a könyvet elolvasni, tényleg nagyon jó.

P.Elliot 2023.01.13. 19:38:42

@Zulu4321: Tajekozodni sokmindenbol lehet, nekem a konyvek az elsok, mindig is azok voltak.
A radio manapsag semmit nem er, itt legalabbis illetve azert ott is vannak musorok amik rettento jok, allandoan hallgatom a kerteszeti musort, tanulni, okulni/ kisse magamra is haragitottam a musor irigy noi vezetojet akinel erdeklodtem hogy nem-e lehetne bemondani a hallgatoknak hogy a viragzo kiwimnek porzo agat keresek mert a fiu meg nem viragzik, irtam hogy Hayward tipusu, erre visszairta hogy ilyen eghajlaton ez itt nem no meg, a kiwim teljesen biztos hogy hardy kiwi, az az apro cseresznyeszeru es igy is mondta be a radioba.

Ag nem volt, de azert mikor mar nekem is viragzott kuldtem neki fotot a termo kiwimrol , nem valaszolt vissza pedig azelott nagyon kedves volt, szerintem megsertodott ezen es hivasomra hogy jojjon at/ a radio studio nagyon kozel van/, nezze meg, nem jott holott meg az elejen invitalt a farmjara hogy nezzem meg, neki is van kiwie/ hardy/, a musor utan menjek vele.

Akkor nem tudtam mert el kellett mennem. Utana meg latni se akart a Hayward kiwi miatt hogy megis az volt es megelt, termett/ de milyen sokat termett, hehehe...

A masik kedvenc musorom az ugyvedi tanacsadas, hogy en abbol mennyi mindent tanultam es hasznositottam ugy hogy elmeseltem dolgokat a baratoknak, csaladnak, mit hogy, mire kell ugyelni, meg a vegrendeletnel is hallottam rendkivul hasznos informaciokat.

Kar hogy a radio jobbjara csak zenet es sportot kozvetit mostanaban pedig mas temakorben is el tudnam kepzelni amig a konyhaban fozogetek.

Koszonom a szerencse kivanatokat, viszont kivanom neked is, masnak is. 74 eves leszek marciusban, eros, mozgekony es egeszseges....menjetek uszni, mar heti 2x is eleg fel-fel orara.
Egy csodaszer! Komolyan!

nyuszigonosz 2023.01.13. 19:42:46

@P.Elliot:
Folytatást Alexandra Ripley írat, nemtudom, de azthiszem az a címe Scarlett, olvastam, nem tetszett.
Nem tudta visszaadni az eredeti könyv hangulatát.

P.Elliot 2023.01.13. 19:54:23

@nyuszigonosz:

Koszi, a nevet mar hallottam, Alexandra Ripley, szoval o irta.

Ha 1-5-ig nezzuk a folytatast, mennyire talalta el?

Majd utananezek de ha te mondod hogy nem jo akkor nem igazan erdekel.
Kar hogy az irono meghalt, nem tudta o megirni ha ugyan akarta.
Mintha valahol olvastam volna hogy volt ra terve. Azt hiszem o volt az aki 10 evig irta ezt a konyvet...hat jol megorta, az biztos.

nyuszigonosz 2023.01.13. 20:15:32

@P.Elliot: Margaret Mitchell, mint én is valahol olvastam, 10 évig dolgozott a könyvön, vagyis nekünk otthon kettö könyv volt ez elsö es második rész, mindkettö jó vastag. :-)

Középiskolás voltam, hogy elöször olvastam, nem sokkal utána láttam elöször a filmet is.

Évek teltek el és érdekes módon megmaradt sok minden, ami a könyvben/filmben volt.

A Ripley könyvet jóval késöbb olvastam, örültem neki, de abszolút nem emlékszem mi minden volt benne, nem volt érdekes: mint írtam, nem volt hangulata, az a hangulata, ami az eredetinek volt.

P.Elliot 2023.01.13. 20:44:37

@nyuszigonosz: Akkor ugy tunik hogy nem is erdemes utana neznem a Ripley konyvnek.

nyuszigonosz 2023.01.13. 20:45:39

@P.Elliot: Hát ahogy gondolod, lehet, hogy neked tetszik majd.

P.Elliot 2023.01.13. 20:52:02

@nyuszigonosz: Valoszinutlen hogy tetszene ha azt irtad hogy meg nem is emlekszel a konyvre, nem erdemes keresni.

2023.01.13. 21:13:33

@P.Elliot: “ eppen eleg kover van”

Az első kultursokk az államokban. a reggeli a szállodában. Ami felkínálva van és az emberek magukba tömnek az teljesen elképesztő.

2023.01.13. 21:16:45

@littke: “ tele van lovoldozessel, csinos detektivekkel es auto kergetessel”

Egy közönség filmhez ami megtölti a kasszát pont ez kell, különben nem eladható :-))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.14. 00:27:59

@littke: "most is itt vagyunk tortenetesen kis meleget keresendo Kaliforniaban"

Latod, latod, mi itt csak repkedunk egymashoz, en eszakra, hogy havat lassak, te delre, hogy egy kis meleget (bar ez relativ, nekunk a mostani 55-60F /13-15c nem tul meleg, nektek kanadai szemmel biztosan :) Csak gyartjuk egyre-masra a rengeteg okologiai labnyomot, inkabb a fenekunkon kene maradnunk! :))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.14. 00:37:16

@littke: oh, Laguna Beach az egyik kedvencunk! Legutobb augusztusban jartunk arrafele. Akkor Orange County-ban vagytok :) Most tenyleg "hideg" van, es szombaton megint jon az eso. Januar a leghidegebb honap Del-Kaliforniaban. Vegre esik, tavasszal gyonyoru zold lesz megint minden :)
ibb.co/KqrV72h
ibb.co/dBCyPvS
ibb.co/M1xrD06

P.Elliot 2023.01.14. 00:55:45

@Mr.Tellinghovon:

Nem tudom hanyban voltal itt az Usaban. Az ettermi adagok, illetve a kitett kajak minosege es mennyisege nagyjabol a 90-es evekben erte el a csucsat mindenhol, utana evekig maradt majd lassan ment lefele.

Az elelmiszer nyersanyag mindig olcso volt/ mar nem az de azert most sem olyan veszes ahhoz kepest hogy minden orszagban felemeltek az arakat.

Manapsag azert nem tesznek ki annyi ennivalot, persze igy is tulzas.

A hotelekben a vele jaro reggeli mar igencsak szereny azokhoz kepest ami regen volt de szerintem nincs is szukseg reggel annyit enni senkinek.
Reszemrol egy kave meg hozza egy darab fank vagy valami tobb mint sok de a legtobb ember, ferfiak foleg nem igy gondoljak.
Elvarjak a komplett reggelit.

Utazas kozben szamtalanszor lattam reggel a hotel ettermeben hogy az utazo miutan teletomte magat, hozta a termoszat, teleontotte kaveval, volt hogy meg felszedett hozza valami sutemenyt is es vitte magaval az utra, nem szolt erte senki, termeszetesnek vettek hogy kell neki az utra.

Fizetni nem szoktak erte, nem is kerte senki. Vigyek csak!

Ahogy a koverek musorat neztem, feltunt hogy jobbjara mindegyik primitiv falusi helyekrol jott, a deli allamokbol vagy az elmaradottabb helyekrol, latttam a hazaikat, egyszeru lapos, nem tul rendezett szobak, latszott hogy a kover csak a kajajaval torodik, elhanyagolt udvar meg ilyesmi, a legtobb allami segelyen elt, inkabb csak azt nem ertettem hogy mibol veszi a gyorskajakat mert a McDonald es tarsai nem olcsok mar, honnan veszik ra a penzt hogy mindig csak hozatnak, mibol esznek annyit?

Itt Jerseyben is vannak ilyen lefogyaszto orvosi helyek, a multkor betevedtunk a vejemmel az egyik varoba, mi egy masfajta orvost kerestunk az apjanak es amig vartunk szemugyre vettem a pacienseket. Volt koztuk kover de meg csak veletlenul se olyanok mint amit a tevemusor bemutatott.

Arrol nem is beszelve hogy sosem lattam szemelyesen ennyire kovereket, errefele azert ennyire nem hagyjak el magukat.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.14. 03:11:13

Na, erre a temara biztos ugranak paran :) csak azert, hogy a tarsalgast fenn lehessen tartani, haha :)
Reuters egy eleg neutralis/targyilagos news, ugye?
Itt a cikkuk:
www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/us-says-pfizers-bivalent-covid-shot-may-be-linked-stroke-older-adults-2023-01-13/
Amire New York Times - termeszetesen - rogton cafol, hiszen tudjuk, naluk honnan fuj a szel :)

www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2023/01/13/health/covid-boosters-stroke.amp.html

FutureFry 2023.01.14. 04:53:30

@Zsuzsi65: Talán a hivatalos CDC/FDA közleményt (joint statement [1]) érdemes(ebb) elolvasni (amire mindkét cikk hivatkozik), nem pedig (csak) az az alapján írt híreket. Persze az más kérdés, ha valaki a CDC/FDA-t sem tartja hiteles forrásnak.

[1] www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/safety-availability-biologics/cdc-and-fda-identify-preliminary-covid-19-vaccine-safety-signal-persons-aged-65-years-and-older

FutureFry 2023.01.14. 04:55:52

@P.Elliot: “…. Utazas kozben szamtalanszor lattam reggel a hotel ettermeben hogy az utazo miutan teletomte magat, hozta a termoszat, teleontotte kaveval, volt hogy meg felszedett hozza valami sutemenyt is es vitte magaval az utra, nem szolt erte senki, termeszetesnek vettek hogy kell neki az utra. …”

Manapság már elég elterjedt sok motel/hotel-nél a reggeli “to-go bag” [1], azaz a hotelek ezt nemhogy csak tolerálják hanem támogatják is, hogy a vendégek “útravalót” vigyenek magukkal.

[1] managinghotelstowin.com/2020/03/19/the-rise-of-grab-and-go-at-breakfast/

2023.01.14. 09:39:59

@P.Elliot: :“ Nem tudom hanyban voltal itt az Usaban:“

Utoljara 2017 Florida-t jartuk be, a Miami Beach/ ocean drive.

Itt csak egy sima hot dog-ot kertem, de kérdeztem előtte: ugye nem nagy? A srác mondta: nem, meg fogod tudni enni. és tessék:-))))))

ibb.co/m4my0PJ

Csodabogár 2023.01.14. 10:16:55

@P.Elliot: Hiába dicsekszel. Én az idén 88 éves leszek. Soha nem úsztam, csak nyáron nyaraláskor. Ettől még, azt hiszem egészséges vagyok, meg mozgékony meg minden.
Ne akard mindenkivel elhitetni, hogy az az abszolút jó meg igaz, amit te csinálsz vagy mondasz. Nem vagyunk már gyerekek általában senki se kér a nevelésből.

Zulu4321 2023.01.14. 10:27:17

@P.Elliot: Persze, konyvek jok, de azert nem napiszintu tajekozodasra, ha erted, mire gondolok. Radiora azt irod, nem sokat er, nos szerintem ugyanez vonatkozik a tevere. De ugy erzem, mast ertunk tajekozodason, meg valoszinuleg mas az idobeosztasunk:)
@Zsuzsi65:
Bennem sok a kerdojel. Marmint azokkal kapcsolatban, akikben szinte nincs kerdojel :-/

2023.01.14. 10:52:54

@Csodabogár: „ Soha nem úsztam, csak nyáron nyaraláskor.“

Látod én meg akkor sem, mert nem tanultam meg. Gyerekkoromban úgy tanítottak úszni, hogy bedobtak a vízbe. Két lehetőség volt, a túlélési ösztön alapján kapalozva fent maradtál a víz színen és evvel meg teremtődött az úszni tudás alapja. A másik út, pánikban túl kapálózol és csendesen lemerulsz és megtekinted a víz alatti világot. Igaz kihúznak, de ezentúl csak addig mész nedves közegbe amíg talpad alatt látod és érzed a biztos talajt.
A mai napig létem egy óriási veszteségének ítélem meg ez tudás hiányát. Meg adhatja, mint elliott számára a felszabadultsag és szabadság érzetet, és ettől minden formában jól érzi magát.
Mindenkinek valami más hozza meg ezt az örömet, mert nem vagyunk egyformák. Hogy is írta Zsuzsa? Ez hozza a sokszínűséget.

2023.01.14. 11:08:25

@Zsuzsi65: “ Hat manapsag mar a CDC-ben is megrendult a bizalom, az biztos :)”

Kivancsi leszek mit fognak a hosszútávú vizsgálatok eredményei mutatni.
Mi is Pfizer oltást kaptunk, azóta is időről időre jelentkeznek szimptómák, amit az orvosuk sem tud besorolni, főleg ízületi fájdalmak, teherbiras terén. Ilyenkor töprenghetek, az oltás hosszú távú hatása vagy a szervezet jelei.

2023.01.14. 13:02:34

@Zsuzsi65: “ Laguna Beach az egyik kedvencunk”

Gyönyörűek a képek

Csodabogár 2023.01.14. 13:18:01

Mikor 6 éves lettem, akkor költöztünk Szegedre. Ott rögvest beirattak a szegedi úszó egyesületbe, ahol aztán vizsgáztam úszásból. Akkor kezdetben egy botról lógattak be a vízbe és dirigálták, hogy hogy tempózzak. Van oklevelem is. Muris, hogy a sok költözés következtében rengeteg papírom elveszett, de ez az oklevél megvan.:-))

Természetes mindenki másban leli meg az örömét, de nem kell hírdetni mint az az egyetlen jó út.

P.Elliot 2023.01.14. 14:02:31

Jo reggelt mindenkinek, itt meg csak az van, kozelit a tel a ket-harom hetes szinte tavaszi ido utan, atnezem a hozzaszolasokat, valaszolok aztan kihuzok az ajton ket baratnovel egy kis koszalasra, mielott a tel bezar bennunket a hazba.

P.Elliot 2023.01.14. 14:11:04

@FutureFry: Mar 3-4 eve nem utaztam/ iden azt kis megkezdem ujra/ mert meghalt a ferjem, elotte beteg volt mar annyira hogy nem lett volna tanacsos utrakelni sehova, szoval en nem tudtam hogy mar van olyan hogy kiadjak a reggelit es viheted elobb.

Amikor meg utaztunk ilyet nem lattam sehol pedig milyen nagyszeru megoldas a koran keloknek.

Nalunk is volt olyan hogy elobb indultunk mielott a reggelit kitettek volna mert oda akartunk valahova idoben erni, nehany ora vezetes utan megalltunk valahol es megreggeliztunk.
Na latod, milyen jo lett volna csak elorantani a zacskot es gyorsan megenni hogy mehessunk tovabb.
Egy kave egy muffin nekem eleg is lett volna, illetve egy szem akarmilyen gyumolcs.

Orommel olvasom a lehetoseget hogy lett ilyen es nem kell elvacakolni vele az idot.

P.Elliot 2023.01.14. 14:16:57

@Mr.Tellinghovon:
Jesszusom, mekkora hot dog, ilyet csak fesztivalokon lehet latni/ eddig/ es krumpli az nincs hozza.

Na latod, itt kell keresni a koverek evesi problemajat, megszokjak a nagy adagot es tagul a gyomor, folyton ehesek.

Meg tudtatok enni?
Az a savanyu kaposztas egeszen jol nez ki.

Ti is jol neztek ki a kajaval a kezetekben, jo foto!

P.Elliot 2023.01.14. 14:26:01

@Csodabogár: Latszik hogy idosebb vagy joval es hajlamos vagy felre magyarazni mindent.

Ki a fene mondta hogy ezt nevelesnek hivjak hogy ajanlgattam hogy menjenek uszni az emberek mert mozgekonyak es egeszsegesek lesznek tole.

Annak idejen 12 eve, nekem is tanacsoltak, nem nevelesi celbol, nem is vettem annak hanem magam elott tolva a csaladomat elmentunk egy uszodas gymbe es beiratkoztunk hogy kiprobaljuk.
.
A lanyomek talan egy evig jartak vagy annyit sem, nekik meg voltak a fiatalos programjaik, azert tartottak a tagsagot es idonkent visszamentek de mi a ferjemmel ketten kitartoak voltunk es en amig el tudok menni addig ott nem hagyom az biztos.

Neha olyan furcsakat tudsz irni hogy csak almelkodok es neha azon tunodok hogy ez a korral jar vajon vagy ez az alaptermeszeted .

Valoszinu hogy mindketto....

P.Elliot 2023.01.14. 14:31:20

@Mr.Tellinghovon: En is/ az egesz csalad/ Pfizer oltast kapott, semmi tunetunk nem volt eddig.
En hiszek az orvostudomanyban es ha tanacsoljak a kovetkezot azt is fel fogom venni.

Szegeny baratnom meselte hogy a ferje szo szerint megfulladt egy kohogo roham alatt/ orvosi kezeles alatt is allt mar a vege fele mert o vedooltast nem akart mert nem hitt benne, makacs egy ember volt az biztos. Mas baratok, szomszedok is haltak meg, ennyi nekem eleg is informacionak.

Ha van valami mellekhatas akkor sem olyan rossz mint fuldokolni.

Egyebkent a pasas hosszu korhazi kezeles utan jobban lett, sot ugy tunt hogy meguszta de hirtelenul osszeomlott a szervezete.

P.Elliot 2023.01.14. 14:54:58

@Mr.Tellinghovon:

Jol olvasom? Az uszolecke vizbedobassal kezdodott?
Semmi sem tud ugy megremiteni szerintem barmilyen elolenyt hogy ha uszas tudas nelkul vizbe dobjak.

Ott haltam volna meg rogton.
Egyebkent ertelek hogy ezek utan semmi kedved nem volt az uszasleckekhez, nekem se lett volna.

En egyedul tanultam meg uszni egy folyonal ahol a felnottek usztak persze es mi gyerekek pancsolgattunk a sekely vizben.

Leirom neked es probald utanozni amikor medenceben vagy.

Derekig ero viz, a ket karodat kinyujtod es olyan mozdulatokat csinalsz mintha a melluszast csinalnad de meg allsz, illetve gyalogolsz a vizben.
Szep lassan. Utana a karod meg mozog mintha usznal de az egyik labadat felemeled es magad mogott tartod mintha usznal, lehet lebegtetni is. Igy fellabon, uszo mozdulatokkal az egy labon ugralva haladsz, idonkent felhuzod kicsit azt is es probalkozol csak a karoddal uszni, ha nemigazan megy akkor labat le, ujra kezded.
Irto egyszeru, ra fogsz jonni hogy hogy csinald. Mar az elso normalis tempokat is meg fogod tudni csinalni egy fel ora mulva aztan fejlodsz.

Uszni tudni nagyon fontos szerintem mert varatlan baleset is elofordulhat, vizbe zuhansz, szoval probalgasd.

Az biztos hogy nem szabalyosan fogsz tudni uszni, erre akkor jottem ra mikor Dikusz aki sportuszo volt meselte hogy a pillango uszast milyen nehez volt szabalyosan csinalni. Nekem kedvenc uszasmodom de teljesen biztos hogy nem csinalom helyesen de nem szamit, mi a nem sportolok ugy uszunk ahogy tudunk.

Az uszodaban lattam amikor egy edzo trenelt egy lanyt versenyuszasra, hogy az milyen sok idot toltott azzal; hogy javitgatta hogy a kezet-labat hogy tartsa...
Nekunk ez nem kell, mi csak egyszeruen uszunk.

2023.01.14. 15:15:24

@P.Elliot: “ Meg tudtatok enni?
Az a savanyu kaposztas egeszen jol nez ki.

Ti is jol neztek ki a kajaval a kezetekben, jo foto!”

A dehogy legalábbis én: -)))
A lányunk akkor jött haza majdnem egy év Ausztráliából, ( ott csak fast food és szendvics volt a tápláléka, látszik is az eredmény a képen, hála istennek mára visszanyerte eredeti formáját), neki sikerült az egész káposztát betermelni. A legjobb hot dog-ot eddig a börze előtt ettem.

2023.01.14. 15:24:48

@P.Elliot: “ Irto egyszeru, ra fogsz jonni hogy hogy csinald. Mar az elso normalis tempokat is meg fogod tudni csinalni egy fel ora mulva aztan fejlodsz.”

Koszonom az első leckét, valószínűleg ha ilyen türelmes oktatóm lett volna, ma versenyt úsznék a halakkal. Nyáron mindenképp ki próbálom.

“ Uszni tudni nagyon fontos szerintem mert varatlan baleset is elofordulhat, vizbe zuhansz, szoval probalgasd.”

Nekem az tetszik amikor a repülőn bemutatják a mentő mellényt egy európai vagy transzatlanti úton. Azt hiszem egy mellény lenne a legutolsó amire szugseges lenne a fekete erdő vagy az óceán felett repülési magasságból való lezuhanás közben.

P.Elliot 2023.01.14. 15:43:14

@Mr.Tellinghovon:

Pedig repulonel is elofordul hogy meg tud menteni a mentomelleny.

Pont most volt tegnap 14 eve hogy New Yorkban a La Gardiarol a 150 utassal fellszallt repulo motorja beszivott nehany arra repulo vadlibat, csak percekkel felszallas utan, a gepnek nem sok ereje maradt repulni, a pilotanak semmi mas eshetosege nem maradt mint leszallni a Hudson folyora ha nem akarja hogy a felhokarcolok koze zuhanjon a gep, / kepzeld csak, mekkora tuz lett volna/, azt csak a joisten tudja megmondani hogy hogy nem sullyedtek a viz ala, a szerencsen kivul az a pilota nagyon tudta a dolgat.

A repulobe persze befolyt rogton a jeges viz de rohanvast jottek a hajok kimenteni az utasokat, volt aki vizbe is zuhant de mindenki eletben maradt.

www.youtube.com/watch?v=4v7kASXPQMc

2023.01.14. 16:11:27

@P.Elliot: “ az a pilota nagyon tudta a dolgat”

Tudta????? Történelmet irt:-))))))

P.Elliot 2023.01.14. 16:16:44

@Mr.Tellinghovon:
Nagyon nem szerettem volna atelni!

Egyebkent egy kis egyszeru emberke volt kis csaladdal de a sztori felvitte a magassagba.

Barmi tanacsadas vagy szakertoi velemeny kell a repulesi vonalon mar szedik is elo, mindenhol ott van.

dikusz. 2023.01.14. 16:24:01

@P.Elliot: Javítok, nem voltam sportúszó.:)

Csak annyit említettem, hogy sportegyesületben (BVSC, VASAS) tanultam meg úszni. Az viszont igaz, hogy mindegyik edzőnk olimpiai bajnok volt.

Nem keresem vissza, de nemigen írtam azt, hogy tudok pillangózni, mert nem tudok annak ellenére sem, hogy tanították.
Bár jártam edzésre jó darabig, de abba kellett hagynom, mert többször fel kellett szúrni az arcüregemet, és a fülem is folyamatosan begyulladt. Egy idő után a szüleim jobbnak látták, ha nem úszom.

Egyik unokahúgom viszont úgy tanult meg úszni mindegyik
úszásnemben, hogy sosem járt tanfolyamra.

Egyébként tényleg volt olyan edző, akinek ez volt a módszere. Meg az, hogy felküldtek minket a műugrótoronyba (a legalacsonyabb fokra), hogy onnan ugráljunk be a vízbe. Itt féltem egy kicsit.

P.Elliot 2023.01.14. 16:24:44

@Mr.Tellinghovon: Irto jo filmet csinaltak rola, lattam a teveben, Tom Hanks jatszotta a foszerepet, abszolut tokeletesen.

A sztori utan volt interju az utasokkal is sot ha jol emlekszem csinaltak egy emlekutat 1 ev mulva, Sully vezette a gepet / nem hiszem hogy ugyanaz volt/es meginvitaltak ra minden valahai utast. Nehanyan nem mentek el, egy idos pasas es a felnott fia azt mondtak hogy inkabb legyalogolnak North Carolinaba de gepre ok nem szallnak fel tobbet, hehehe.....nem akartak emlekezni...
Na megyek, megjottek a baratnoim, kimegyunk ebedelni egyutt meg kicsit szetnezni bar ebben az utobbiban nem vagyok biztos m ert rohadt hideg van.

P.Elliot 2023.01.14. 16:26:29

@dikusz.: Majd ha visszajovok valaszolok erre.

fhdgy 2023.01.14. 18:19:34

@P.Elliot: Az indexen címlapos vagy!

dikusz. 2023.01.14. 18:45:48

@P.Elliot: Jó, várom a válaszod.:)

Hogy telt a találkozó a barátnőiddel?

Tegnap én is barátnőimmel. Régi osztálytársak, én két éve találtam meg őket, ők jóval régebb idő óta tartják a kapcsolatot.
Beszéltük, hogy kéthetente fogunk találkozni. Kártyázunk, dumálunk, és ha van lehetőség, színházba megyünk. Sokat jelent nekem, hogy velük tölthetem az időmet.

P.Elliot 2023.01.14. 19:58:30

@fhdgy: Sosem szoktam nezni az index cimlapot, most megneztem, milyen sok cikk, hir, ez-az van rajta, nem is gondolna az ember. Egyszer mar lattam evekkel ezelott de nem emlekszem hogy ennyi minden lett volna rajta.

Baromi hideg van kinnt , igazabol csak nehany fokkal fagypont alatt de nedves, neha szelrohamok jonnek, bekergettek az udvarrol holott kimentem szetnezni hogy mit lehet csinalni de tanacsos idebenntrol nezni inkabb kifele.

Utazos posztot akartam feltenni de nincs most idom valogatni hogy mit, mirol csak ezeket dobtam ossze, majd legkozelebb.

Mindig remeltem hogy masok is raknak fel abbol az orszagbol ahol laknak ilyen kis megfigyeleseket vagy erdekessegeket hogy had lassuk hogy hol mi van de nemigen latom pedig szivesen olvasnam, barmifele temakorben...

Hogy vagytok? Varod te is a tavaszt, mi?

P.Elliot 2023.01.14. 20:09:26

@dikusz.: Na, megjottem, nem sok idot toltottunk egyutt pedig terveztunk egy hosszu parki setat de ilyen idoben szoba se johet, egy japan etteremben voltunk....

Azt hogy sportuszu voltal azert irtam mert valahogy ugy emlekeztem ra hogy a szuleid sportolni kuldtek, direkt es egyszer irtad valahol hogy a pillango uszast nem tudtad rendesen . szabalyosan megtanulni.

En meg azt sem tudom rola hogy milyen a szabalyos, valoszinu hogy nem szeretnem mert igy szoktam meg ahogy csinalom.
A fulbetegsegre is emlekszem halvanyan, a sapka nem tudta volna tavoltartani a vizet tole?
En egyebkent egyaltalan nem hasznalok uszosapkat mert utalom, szoritja a homlokomat, arcomat, olyan suket vagyok benne, felhosszu hajam van, azt felkotom gumival a felem tetejere es kesz. Ha viz eri akkor utana hajat is mosok a zuhanyzoban, ha nem akkor csak odahaza de sapkat nem akarok viselni ha egy mod van ra.

Jol teszed ha tartod az osztalytarsakkal a kapcsolatot, az igazi baratsagok legnagyobb resze meg gyerekkori vagy ifjukori.

Van egy ilyen kedves baratnom akit 23 eves korom ota ismerek, amerikai, felszavakbol is ertjuk egymast, egyutt toltottuk a fiatal es most az oregkorunkat, marmint kozel lakunk egymashoz, egymas minden dolgat ismerjuk, gyerekeink baratok, jo dolog az ilyen, sok sok emlekkel.

Ez a furcsa szeles hideg idojaras jol megfajditotta a fejemet, muszaj lesz bevenni 2 aszpirint....

fhdgy 2023.01.14. 23:00:02

@P.Elliot: Miért kellene várnom a tavaszt? Hisz már itt van!

Új Év napján +16 °C volt. Azóta reggelenként lehet mínusz, de -1,-2-nél nem hidegebb! Napközben max. hőmérséklet jellemzően magasabb mint 10 °C.

Kedden szinte április volt, olyan bolondul fújt a szél. Nem volt hideg, 6-7 °C, de közben esett az eső és 60-70 km/h erős szél fújt. Nem volt kellemes etetnem a kecskéket. Mire odaértem hozzájuk a szénával, már felét elvitte a szél.

Nem azt mondom, hogy hű, ez szélvihar volt, de környékünkön a VONATOK NEM JÁRTAK! Mi lett volna, ha vihar is lett volna?

Az volt a gond, hogy a sínek feletti vezetékeket a rádőlt faágak elszakították. Ennyit a karbantartásról. Magyarország így szeretlek!

Egyébként, ha a szél fejfájást okoz neked, akkor próbáld meg, hogy meleg kalap, sapka, stb.

Nekem szél sem kell, +20 °C fok alatt már sapkát kell hordanom, szélben még akkor is, ha melegebb van, mert megfájdul a fejem.

2023.01.15. 13:15:02

A templom ajtaján tábla a következő szöveggel:

Ha belépsz e templomba, lehetséges, hogy Isten hívó szavát fogod hallani.

Azonban nem valószínű, hogy a mobil telefonodon fog hívni Téged.

Ezért előre is köszönjük, ha kikapcsolod készülékedet.

Ha beszélni szeretnél Istennel, keress egy nyugodt helyet a templomban és szólítsd meg Őt.

Ha látni szeretnéd Őt, küldj Neki autóvezetés közben egy sms-t.

P.Elliot 2023.01.15. 14:09:34

@Mr.Tellinghovon: Ez jo volt, kuldj neki egy sms-et, hehehe...

Tudod hogy hanyan haltak meg, foleg fiatalok meg az elejen amikor ez bejott es hiaba hivtak fel ra a figyelmet hogy vezetes kozben tilos hasznalni, megsem hittek el.

Ma ezert buntetes jar.

Zulu4321 2023.01.15. 15:51:13

- Halló! Sarki Pizza?
- Nem Uram, ez Google Pizza!
- Óh, bocsánat, akkor rossz számot hívtam...
- Nem Uram, jó számot hívott! Csak a Google megvásárolta az üzletet.
- Oké. Akkor szeretnék rendelni...
- Rendben Uram. A szokásosat?
- Hogyhogy a szokásosat? Ön ismer engem?
- Az adatbázisunk szerint a legutóbbi 12 alkalommal Ön vastag tésztájú pizzát rendelt sajttal, kolbásszal és szalonnával.
- Igen, pontosan. Most is azt szeretnék...
- Uram, javasolhatnék most valami mást? Egy finom salátatálat?
Jégsalátát sárgarépával, ruccolával és paradicsommal?
- Micsoda? Utálom a zöldségeket!
- Elnézést Uram, de hadd hívjam fel a figyelmét, hogy túl magas a
koleszterinszintje!
- Micsoda? Ezt meg honnan veszi?
- A telefonszáma alapján be tudtuk azonosítani, és így hozzá tudunk férni az Ön orvosi laboratóriumi eredményeihez az utóbbi 7 évből.
- Oké, de akkor sem akarom a zöldségeket. Egyébként pedig ne féltsenek, mert szedek gyógyszert a koleszterinszintemre!
- Bocsánat Uram, de nem rendszeresen szedi azt a gyógyszert! A
kereskedelmi adatbázisunk szerint az utóbbi 4 hónapban mindössze egyszer vásárolt egy 30 tablettás csomagot az Ön utcája végén található gyógyszertárban.
- Ugyan már, ez semmit sem bizonyít... Egy másik gyógyszertárból vásároltam a többit.
- Ne haragudjon Uram, de ez sem lehet, hiszen nem látjuk ezt a kiadást az Ön bankkártya adatbázisán.
- Készpénzzel vásároltam, nem bankkártyával.
- No de a banki elszámolásán sem látszik, hogy ennyi készpénzt felvett volna!
- Vannak más készpénzes forrásaim is!
- Na de Uram! Az adóbevallásában ez nem szerepel. Reméljük, hogy nem tagadott le valami bevételi forrást az Adóhatóság elől!?
- HAGYJON ENGEM BÉKÉN, MENJEN A FENÉBE!
- Sajnálom Uram, de remélem megérti, hogy ezeket az információkat mi kizárólag az Ön érdekében gyűjtjük és használjuk!
- ELÉG! Elegem van a Google-ból, facebook-ból, twitter-ből,
whatsapp-ból és a többiből. Ki akarok szállni! Elmegyek egy lakatlan szigetre, ahol nincs Internet, kábel TV, és senki aki folyamatosan figyelne és kémkedne utánam!
- Megértem Uram! De fel kell hívjam a figyelmét, hogy ehhez előbb meg kell újítania az útlevelét, mivel az 6 héttel ezelőtt lejárt...!

2023.01.15. 17:03:27

@Zulu4321:

Ez nagyon jó :-))))))))))

SzZoole 2023.01.15. 17:38:59

@Mr.Tellinghovon:

“Tisztelt szerkesztoség!
Mélységesen felhaborodtam az Onök altal készitett keresztrejtvenyben
szerepelt feladvany miatt:
"A szerelem nyilása."
A megoldás 4 betù, most nem inám le.
Ez egyszerüen gusztustalan.
Nyilvanos bocsánatkérést követelek a jo erköles nevében!
A Megyés Püspök.
A szerkesztök válasza:
Tisztelt Püspök Ur!
Elnézését kérjük, ha ez Ont felháboritotta.
Azonban fel szeretnénk hivni a figyelmét egy kis aprósagra.
Az On megoldása a "p*na" volt, melyet sajnos nem tudunk elfogadni.
A feladvány ugyanis nem "A szerelem nyilása" volt, hanem "A szerelem
nyilasa", amelyre a megoldás "AMOR"lett volna.
Összesen 23465 megoldás érkezett be szerkesztoségünkbe.
Ezek között mindössze 2 rossz megfejtés volt. Egyik az Oné, másik az Ersek Uré, igy ezüton üzenjük az Ersek Urnak, hogy az Ö "segg" válaszät sem tudjuk elfogadni.
A szerkesztöség.”

gabors 2023.01.15. 18:13:14

RIP TGM birtam, bar gyuttment roman volt :-)

2023.01.15. 18:57:11

@gabors:

Kacskaringós szabadon választott életútja volt, nem hiszem hogy valaha is tisztában lett avval hogy ki is ő és mi a szándéka e világon.

Nem kedveltem a belvárosi okoskodása miatt. De halottról jót vagy semmit.

gabors 2023.01.15. 19:28:32

Már 2002-ben, a két országgyűlési választási forduló között azt írta A helyzet című pamflettjében: „De ha a jobboldal most megint hatalomra jut, nem megy el többé. Önként biztos nem. ha évtizedekre számíthat biztos gálánsabb lesz egy kicsit. Némelyekkel. Olykor. Ám egy évtized vagy több Orbánnal ki tudja, mennyi időre szívná ki az életerőt ebből a szerencsétlen országból, amely mindannyiunk hazája, a jobboldalé is, Orbáné is. Nem kívánok nekik semmi rosszat. Csak uralmuk meghosszabbítása volna, azt hiszem, fatális, bár semminő illúziót nem táplálok az erőtlen, ötlettelen, bátortalan ellenzék iránt sem.”

gabors 2023.01.15. 19:31:25

@Mr.Tellinghovon: ezt a hulyeseget hogy "De halottról jót vagy semmit." lehetne mar elfelejteni ... attol hogy meghalt attol meg a velemenyed vagy az enyem miert valtozna ???

Ja es hogy mit mondott irt ja es tanitott mert sok helyen tanitott TGM nem valtozik ... az sem hogy kik voltak felmenoi

De nezd meg mit mondott mar 20 eve Orbanrol es mennyire jol latta

Golf2 2023.01.15. 19:43:43

@gabors: És milyen igaza volt! Tönkretette és teszi ezt az országot o. Örülhet a sok gyökér hogy megint 1 ellenzéki ment el.

2023.01.15. 19:54:35

@gabors: “ az sem hogy kik voltak felmenoi ”

Nézd vissza! semmiben sem utaltam a származására.

“ ezt a hulyeseget hogy "De halottról jót vagy semmit." lehetne mar elfelejteni”

Felejtsd el ha akarod, ez szabadon választott.

gabors 2023.01.15. 20:18:38

@Mr.Tellinghovon: "Nézd vissza! semmiben sem utaltam a származására."

Igy van TE nem utaltal ra de EN UTALOK RA mert sokan talan nem tudjak ... de erdemes tudni ... aki nem tudja nezze meg ha kell beirom ide .. kesobb

gabors 2023.01.15. 20:21:03

@Mr.Tellinghovon: "Felejtsd el ha akarod, ez szabadon választott."

en mar ezt 40 eve elfelejtettem ... mert miert ne irjak a halott mondjuk Kadar-rol valamit ami nem jo vagy barkirol aki mar meghalt ... ez akkora kozhej es onmgaban baromsag hogy fasznak terjeszteni tovabb.. ?? csak kerdezem

gabors 2023.01.15. 20:23:58

@Mr.Tellinghovon: csak kerdezem hogy tudod-e mire is utaltam a felmenoivel kapcsolatban .. remelem azert ha emiatt valaszoltal

2023.01.15. 22:01:45

@gabors: “ csak kerdezem hogy tudod-e mire is utaltam a felmenoivel kapcsolatban”

Fogalmam sincs miért jegyezted meg a származását. Te biztosan tudod miért. Nem szokásom mások agyaban vájkálni, a mozgató rugók után.

Nekem személy szerint soha nem a származás, a nemzetiség, vallás vagy a bőrszín számít. Az összes kontinensről megbecsült és kedves barátaim vannak, mert csak a jellem és az ember számít.
Ez az egyetlen ami érdemben értékelhető.

Ismerem TGM családi hátteret, körülményeit, életét és munkásságát. Ezért is írtam, hogy egy kanyargós életút állt mögötte ha bejegyzésemet figyelmesen olvastad. Becsültem mint azt az embert aki hajlandó volt kiállni a vélt vagy valós igazáért. Habár a világ képünkben voltak időnként kereszteződések de rengeteg mindenben nem értettem vele egyet. Halála után ezt egy blogon ki tárgyalni, kegyeleti okokból nem ízléses. A megjegyzésem is erre vonatkozott, nem többre. Ez a mondás egyébként évszakok óta része a magyar kultúrának.

A halál után minden ellenségeskedésnek végződnie kell” – mondta Manfred Rommel polgármester, amikor az erőszakos tiltakozások ellenére megengedte a RAF vezetésének temetését egy Stuttgarti temetőben.

“ mert miert ne irjak a halott mondjuk Kadarrol”

Többeket, itt ezen a blogon a kádári időszak sok lehetőségtől fosztott meg többek között a hazánktól és anyanyelvünktol, és mégsem írunk egyoldalúan róla.

“ aki nem tudja nezze meg ha kell beirom ide .. kesobb”

Miért később, miért nem most?

SzZoole 2023.01.15. 22:27:08

@Mr.Tellinghovon: “ De halottról jót vagy semmit.”

Ezt rólam is el lehet mondani, pedig élek, még :-)))

gabors 2023.01.15. 22:30:13

@Mr.Tellinghovon: "Miért később, miért nem most?"

mert

1. ha mindenki tudja akkor minek (te azt mondod ismered szoval neked nem kell)

2. mert nem akartam akkor eppen meg most sem egy hosszu bejegyezest errol..

De tovabbra is ez a halottrol csak jot az baromsag ... meg kegyelet meg ilyesmi ... vagy egyetertettel tegnap amit appen mondott

de zanzasitva itt van

egy igazhivo kommunista csaladbol szarmazo fel zsido aki a hetevenes evek vegen "hivatalosan szokott" at magyarorszagra es ketszer valasztottak be a parlementbe .. es sokaig volt az ellenzeki (vagy liberalis) oldal meghatarozo szemelyisege de vegul marxistakent halt meg .. (o mondta nem en)

2023.01.15. 22:41:50

Akkor pontosítsunk:
“ egy igazhivo kommunista csaladbol szarmazo”
meghasonlott kommunista szülők Ceausescu börtöne után. Saját bevallása szerint antikommunistanak neveltek.

“ a hetevenes evek vegen "hivatalosan szokott" at magyarorszagra”
Pontososan 1978-ban, egy megegyezés keretében, túl kényelmetlen volt a Románia számára.

“ sokaig volt az ellenzeki (vagy liberalis) oldal meghatarozo szemelyisege de vegul marxistakent halt meg”

Nem ez volt a kacskaringós út amire utaltam?

2023.01.15. 22:47:07

@SzZoole: “ Ezt rólam is el lehet mondani, pedig élek, még :-)))”

Rólad csak jókat lehet mondani most is, és remelem kihasználva az orvos tudomány fejlődésének lehetőségeit, meg legalább 100 évig.
Mennyi gyertya fog is akkor állni a szüli napi tortán? Kérdés csak az lesz-e erőd elfujni? :-)))

gabors 2023.01.15. 23:20:04

@Mr.Tellinghovon: l a szulok a haboriu elott ultek ... sokat bortonben nem utana

gabors 2023.01.15. 23:24:38

@Mr.Tellinghovon: "Nem ez volt a kacskaringós út amire utaltam?"

mit tudom en mire utaltal ...

en sok cikket olvastam talan meg egy konyve is megvan szoval nem minden tiszteletem megvan TGM fele de sokban foleg az utolso par evetizedben mar igen nem ertettem amit mondott (mindig) volt hogy igen ....

ottvan a partizan talan elete utolso iterview-ja az azert eleg ketertelmu

ja ott mar el is mondta hogy halalos beteg bar arra hogy mi is volt mar nem emlekszem ...

DE megegyszer attol hogy valaki meghal nem lesz se jobb se rosszabb csak halott

P.Elliot 2023.01.16. 00:46:49

@gabors:

Mirol, kirol beszelgettek? Ki ez a TGM aki meghalt??

P.Elliot 2023.01.16. 02:06:23

@Shanarey:
Koszonom, mar olvasom is....

2023.01.16. 09:25:50

@gabors:

Gerő András is a napokban adta vissza a lelket a teremtonek, nekem o mindig sokkal szimpatikusabb volt mint TGM.

fhdgy 2023.01.16. 09:29:05

@Mr.Tellinghovon: sorkatonaként egy rajban voltunk.

Golf2 2023.01.16. 09:31:54

@P.Elliot: Az első világháborút lezáró, 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződéssel Magyarország elvesztette területének 71,4 százalékát és népességének 63,5 százalékát...Szentpéterfa lett a leghűségesebb(leghülyébb) magyar maradt.

2023.01.16. 09:50:36

@fhdgy: “ sorkatonaként egy rajban voltunk”

Ertem, o volt az a katona társad akit említettel hogy elhunyt.

2023.01.16. 10:00:09

@fhdgy:

Nem tudom milyen lehetett fiatalnak.
De idős korában élvezettel néztem amikor egy egy műsorban belement vitákba. A tudása lenyűgöző volt és stílusában nyitott és nem dogmatikus. Nyugodjon békében.

fhdgy 2023.01.16. 10:35:33

@Mr.Tellinghovon: Amikor megakadt a szemem a híren, hogy meghalt Gerő András, az első reakcióm az volt, hogy atomvillanás balról! A második pedig, no, soha nem lesz több atomvillanás balról, kész, vége, örökre!

Történt ugyanis, hogy annak idején szakaszharcászkodás címén bóklásztunk Dóc, Sándorfalva környékén a pusztában. Téli idő volt már, de hó nem volt, egy kicsivel lehetett 0 °C alatt.

Bohóckodunk, bohóckodunk, aztán Gerő elkiáltotta magát, hogy atomvillanás balról! Röhögtünk! A szakaszparancsnok viszont nem!

Nem hallottuk? Beöltözni vegyvédelmibe!

Gázálarcban már nincs kedve röhögni az embernek. Nem tudom, hogy mennyi idő volt, de nagyon hosszúnak tűnt. Szegény Gerő húzta a legrövidebbet. Egyszer csak lerogyott az árokpartra és letépte a gázálarcot. A gázálarca szénszűrőjéből ömlött a szénpor, úgy nézett ki mint egy ördög és nem kapott rendesen levegőt.

A szakaszparancsnok mikor meglátta, lefújta az atomvillanást.

A század egyébként nagyon heterogén volt. Bölcsész pesti aszfaltbetyárok ( jó páran Szent István tér környékéről ), leendő kertészmérnökök, vidéki TTK-ásnak készülők, stb.

A pesti aszfaltbetyárok külön klikket képeztek, a többieket lenézték. Komoly fenyítéseket is kapott a század miattuk, mert páran március 15.-re Pestre szöktek.

Gerő nem szimpatizált velük. Normális volt!

2023.01.16. 10:48:30

Mai hír:

Greta Thunberg svéd aktivistát vasárnap a rendőrség más tüntetőkkel együtt eltávolította, amikor a németországi Lützerath falu szénbányabővítése miatt történő lerombolása ellen tüntettek.
A demonstráció szervezőjeként Greta Thunberget szívügye megállíthatatlanná tette: nem tett eleget a rendőrség felszólításának, hogy hagyja el a területet.
A rendőrök kénytelenek voltak fizikai erővel kézen fogni, és eltávolítani a helyszínről.

2023.01.16. 10:52:21

@fhdgy: “ Gerő nem szimpatizált velük. Normális volt!”

Nekem is mindig így jött át.

“Atom villanás balról”

Ez mekkora hülyeség volt, ha látod villanni akkor úgyis véged van, ezen meg a szimat szatyor tartalma sem segít.

fhdgy 2023.01.16. 10:54:23

@Mr.Tellinghovon: Azt tudod-e, hogyha atomvillanást látsz, miért kell befogni a szemed?

Hogy a rohamsisak nehogy a szemedbe folyjon!

2023.01.16. 11:28:14

@fhdgy: “ Hogy a rohamsisak nehogy a szemedbe folyjon!”

De sok szivatás volt, és rengeteg értelmetlen dolog. Egyszer jött a czinege, volt nagy készülődés meg a füvet is festettük zöldre.
De soha nem voltam olyan kondícióban mint akkor. Eltáv-ra menve ha lehúztad a surranot és felvetted a félcipőt, úgy érezted hogy fel méterrel a föld felett lebegsz amíg a busz végállomás fele futottal.
Én azt szerettem amikor ügyeletes voltam, és ébresztettem a katonákat. Halkan nyitva az ajtót, üvöltöttem ahogy a torkomon kifért: jó reggelt elvtársak! A pillanatnyi kedveltségi aranyomat takarja a jótékony homály.

Gázálarcban és vegyvédelmi ruhában három napon keresztül a kiképzés része volt.

fhdgy 2023.01.16. 11:43:39

@Mr.Tellinghovon: Háromnapos vegyvédelmi nálunk közel sem volt, talán max. három óra.

Egyszer ügyesen harcászkodtam, így a szimatszatyros szívatást megúsztam. Pihenőt tartottunk, már több órája, megint valahol Dóc környékén. Jött az ezredtörzsfőnök, hogy mi van itt? Jelentették, hogy 10 perc pihenő, mert előtte harcászkodtunk. Én a pihenő alatt anyagbeszerzésen voltam, a kocsmába sörért. Amikor vissza akartam térni, látom, hogy nem tiszta a levegő. A söröket az erdőben elástam. Behasaltam egy bokor alá, onnét lestem a fejleményeket.

A törzsfőnök megvizsgálta a szimatszatyrokat, tök szárazak voltak, pedig abban kellett volna harcászkodni. No, akkor most!

Kegyetlenül meghajtotta a bandát az erdőn keresztül. Én komótosan, tisztes távolságból követtem őket bokorról bokorra, persze, szimatszatyor nélkül.

Egyszer, persze vége lett. Vissza a sörökért, aztán amikor visszaértem a bandához, volt nagy öröm a söröknek.

2023.01.16. 11:50:24

@fhdgy: “ Háromnapos vegyvédelmi nálunk közel sem volt, talán max. három óra.”
Egyesített hadgyakorlat volt a csehekkel és NDK-s egységekkel Táborfalva környékén. A vegyvédelmi 3 napig, a gázálarc szakaszosan füst sátorban tesztelve a szuroket:-))))
Mondjuk 3 kilométer menet gyakorlat gázálarcban nem volt semmi, állandóan be párásodott és alig kaptam levegőt.

fhdgy 2023.01.16. 11:54:31

@Mr.Tellinghovon: Nem tudom, hogy hol voltál katona, én egy 2. lépcsős bokorugró, előfelvételis bandában.

Bennünket biztos nem mertek volna komolyabb hadgyakorlatra vinni, mert garantált leégés lett volna.

Ráadásul a pesti aszfaltbetyárok kondija is elég halovány volt.

2023.01.16. 12:10:31

@fhdgy: “ Nem tudom, hogy hol voltál katona, én egy 2. lépcsős bokorugró, előfelvételis bandában.”

Csepel sziget Szigethalom és országos légvédelmi parancsnokság

fhdgy 2023.01.16. 12:18:32

@Mr.Tellinghovon: Az OLP nem a Sziklában volt? Én csak ott jártam, de már tisztként.

2023.01.16. 12:21:25

@fhdgy:

Fel ismersz valakit a képen? ibb.co/HP6RKcG

fhdgy 2023.01.16. 12:30:25

@Mr.Tellinghovon: Nem, nem ismerek senkit. Egyik sem tiszt, nincs antantszíja. A Sziklában is csak alkalmanként, talán kettőször voltam, a számítógép miatt. Egyetlen egy tisztre emlékszem, aki ott szolgált egy ideig.

2023.01.16. 12:35:58

@fhdgy:

Pedig rajta van Gerő András és Pető Iván

Egy honap Petőfi majd Szigethalom légvédelem majd visszahívottkent szikla

Egyébként „nem hivatalos állásban" a szolgálatvezető őrmester mellett voltam raktáros (rongyos), ami bizonyos könnyebbséget jelentett.

fhdgy 2023.01.16. 12:38:10

@fhdgy: Segíts légyszí, melyik Gerő András?

Hányban készült a fotó?

2023.01.16. 12:41:37

@fhdgy:

Gerõ András-Petõ Iván: Befejezetlen szocializmus. Képek a Kádár-korszakból Könyv.
Saját bevallása szerint róluk készült, de nem ismerem fel. Pető lehet jobbról második?

fhdgy 2023.01.16. 12:46:28

@Mr.Tellinghovon: Hárman vannak a képen rohamsisakban. Az egyik szemüveges. Az ő arcát nem igazán lehet kivenni.

A többi nekem abszolúte nem Gerő!

P.Elliot 2023.01.16. 13:08:37

Csuda erdekesen es erdekeseket irtok a katonai eletrol, emlekekrol...
Meg!

fhdgy 2023.01.16. 13:18:15

@P.Elliot: Nem teljesen értem, hogy mi az érdekes neked abból, amit írtam. Aki nem volt katona, nem is biztos, hogy értheti.

Én csak apróságokat tudok, "nagy" dolgokban ( szerencsére ) nem vettem részt.

Viszont ajánlok egyet: mult-kor.hu/don-kanyar-80-fejezetek-egy-szemtanu-naplojabol-v-20230116

Ez már az ötödik rész, de onnét vissza tudsz menni az elsőre is. Sorban érdemes olvasni.

Golf2 2023.01.16. 13:37:46

Elhunyt Gina Lollobrigida.

Golf2 2023.01.16. 13:52:38

@Golf2: Hat évtizeddel fiatalabb, jóképű menedzsere, Andrea Piazzola a 2010-es években teljesen a befolyása alá vonta a sztárt – és rátette a kezét a vagyona jelentős részére. A férfi a család gyanúja szerint eurómilliókat csalt ki...Egyetlen unokáját kilakoltatta a villájából Gina...

Golf2 2023.01.16. 14:10:00

@fhdgy: TGM mondta: Orbán a járvány tragédiáját hatalma kiterjesztésére használja
Ezért nemcsak az országát, Európát is hajlandó tönkretenni...pontosan.

Zulu4321 2023.01.16. 14:44:47

@Golf2: Ennyire stupido lett volna? Nem sokra ertekelem a hasonlo koponyegforgato alakokat, de akkora eszkombajnnak volt beallitva...

P.Elliot 2023.01.16. 15:43:46

@fhdgy: Pontosan ezek az aprosagok erdekesek a katonaeletben...
A soros sztori is tetszik.

Minden tetszik addig amig harcrol nem irtok, marmint gyilkolaszasrol...

A katonaelet, a kikepzesek furcsasagai, viccei, sztorik, arrol irtam hogy irjatok meg.
Az az uvolteses ebreszto is igen jo lehetett, hehehe...

Golf2 2023.01.16. 16:02:01

@Zulu4321: Tény hogy a járványra hivatkozik hogy 2 éve tejhatalmat kér és kap.

2023.01.16. 16:03:50

@P.Elliot:
Sírdogál a nyuszi...

Sírdogál a nyuszi az erdőben.

- Miért sírsz, nyulacska? - kérdi a varjú.

- Jaj, kedves varjú, nagy baj van! Mindjárt itt lesz Pestről az egész Központi Bizottság, Kádárral az élen, medvére vadásznak! Jaj, hova bújjak, hová bújjak?

- Bolond vagy, te kisnyuszi - mondja a varjú -, ha medvére vadásznak, akkor miért vagy úgy berezelve?

- Hát csak azért, mert tévedtek ezek már ennél sokkal nagyobbat is!

A munka tízparancsolata

1. A lustaság fél egészség.

2. Amit ma megtehetsz, megteheted holnap is.

3. Az, hogy más dolgozik, még nem ok a munkára.

4. Az elveszett munkakedvet ne keresd!

5. Amelyik akta 30 nap alatt nem intézi el magát, nem érdemes, hogy foglalkozzunk vele.

6. Aki nem dolgozik, annál nem lehet hibát találni, tehát prémiumot érdemel.

7. A munkához úgy kell hozzáállni, hogy más is hozzáférjen!

8. Amíg minket fizetnek, addig nincs dolgunk.

9. A munkahely nem kocsma, hogy az ember egész nap bent legyen.

10. A munka nemesít, de nálunk szocializmus van, tehát nincs szükségünk nemesekre.

Tisztacsere

- Század, vigyázz! Tisztacserére sorakozó!

- Ma Szergej cserél Ivánnal!

Mi mennyi?

Ivánt meghívja Joe Amerikába. Minden papírt megküld neki, tudniillik az Elbánál ismerkedtek meg. Ivánt behívják a partközpontba elbeszélgetni. Megkérdi a titkár.

- Ha Joe kérdezi, hogy mennyit keresel, mit mondasz?

- Azt, hogy száz rubelt - feleli Iván.

- Nagyon jó - mondja a titkár -, de ha megkérdezi, hogy mibe kerül egy ház?

- Ezer rubelbe - felel Iván.

- Ez nem jó, mondd azt, hogy száz rubelbe - válaszolja a párttitkár.

Iván kiér Amerikába. Joe egy hatalmas Cadillac-kel várja. Iván beül és beszélgetni kezdenek.

Joe megkérdezi:

- Mennyit keresel, te Iván?

- Hát, száz rubelt - mondja ő.

- Jó, jó, de például egy ház mennyibe kerül? - kérdezi Joe.

- Száz rubel - mondja Iván -, és egy gépkocsi is annyi.

- Akkor miért nem vettél? - kérdezi Joe.

- Hát, nem vagyok én bolond, ha hozzáteszek még ötven rubelt, vehetek egy pár bakancsot...

Golf2 2023.01.16. 16:06:11

@Zulu4321: Különleges jogrend: a kormány ezentúl azt csinál, amit akar

presshelsinki
JOGÁLLAMISÁG
2022. november 14., hétfő 10:35
415

P.Elliot 2023.01.16. 16:34:42

@Mr.Tellinghovon:

A munka tizparancsolata remek...
tovabb fogom kuldeni egy humort kedvelo ismerosomnek.

2023.01.16. 16:37:45

Lépjenek ki, akik szeretik a zenét! -üvölt az őrmester a felsorakozott katonáknak.
Öten kilépnek a sorból.
- Mit kell énekelni? - kérdi az egyik.
- Semmit. Átviszik a tiszti klubba a zongorát.

Az őrmester kiáll az újoncok elé:
- Na ide figyeljenek! Van maguk között érettségizett?
- Jelen, őrmester elvtárs! - szól valaki.
- Na, ha maga olyan okos, akkor mondja meg, hogy hány fokon forr a víz!
- Jelentem, száz fokon!
- Maga marha! Kilencven!
- De jelentem őrmester elvtárs, hogy száz fokon!
- Ne pofázzon! Azt mondtam hogy kilencven!
- Értettem, őrmester elvtárs!
Másnap ismét eligazítás folyik. Az őrmester így szól:
- Na hol van az az érettségizett?
- Jelen, őrmester elvtárs!
- Na ide figyeljen, magának volt igaza. A kilencven fok az a derékszög.

Éjjel a laktanya kerítésén át próbálnak kiadni ketten egy lopott teherautó féltengelyt. Hirtelen váratlan segítség érkezik, és hárman már boldogulnak.
- Kösz! De hogy kerülsz te ide tulajdonképpen? - kérdezi az egyik tolvaj.
- Az őr vagyok a toronyból. Láttam hogy nem megy.

Golf2 2023.01.16. 16:37:59

@Zulu4321: A magyar kormány először 2020. március 11-én hirdette ki az Alaptörvény különleges jogrendje szerinti veszélyhelyzetet, akkor a COVID-19 világjárvány miatt. Ezzel lehetővé vált, hogy a kormány rendeletekkel felülírja az Országgyűlés által elfogadott törvényeket, amire „rendes” körülmények között nem lett volna lehetősége.

P.Elliot 2023.01.16. 16:38:44

@fhdgy: Majd este megnezem de borzalmakat nincs kedvem olvasni mert nagyonis el tudom kepzelni hogy milyen volt.

Minden haboru egy iszonyat a szememben....

fhdgy 2023.01.16. 16:52:10

@P.Elliot: hogy milyen lesz később, nem tudom. Az első hat rész inkább az emberségről szól nem a háborúról. Jan. 30-ig lesznek a folytatások.

fhdgy 2023.01.16. 16:57:41

@P.Elliot: 13.-án volt a doni áttörés 80. évfordulója. Apám is ott volt, huszárként. Neki onnan, térben és időben Dunapatajig, 1944 október 15.-ig tartott a visszavonulás. Ott és akkor esett hadifogságba.

P.Elliot 2023.01.16. 17:17:46

@fhdgy: Koszi, feltetlenul el fogom olvasni.

Zulu4321 2023.01.16. 18:25:05

@Golf2: Azert ez kicsit szabados (demagog?) interpretalas, nem? Mondjuk, ha a forrast nezzuk, nem meglepo;-)
Egyebkent ez a novemberi modositas nem a haborus helyzet miatt van? Mert hogy pandemiat emlegetsz.

Lehet jobban kene izgulni egy masik novemberi esemeny miatt, G20, Bali...(?)

Zulu4321 2023.01.16. 18:25:11

@Golf2: Nemcsak Mo-on tettek meg, ha esetleg elkerulte volna a figyelmedet. Latod, igy valik demagogga a "magyar kormany teljhatalma" vagy "Orban azt csinal amit akar"...

fhdgy 2023.01.16. 19:26:07

@Zulu4321: Melyik másik országban vezettek be rendeleti kormányzást? Akár migráncsok, akár Covid, akár háború miatt?

gabors 2023.01.16. 20:07:36

hat ha mar ennyit irogattam ... ezt is beteszem

bar sokkal nem ertek egyet de mindenki dontse el

www.youtube.com/watch?v=1iqOP8Ifs2s

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.16. 20:08:27

@Zulu4321: Pontosan! Kaliforniaban 2023 feb.28-an (!) lesz vege az emergency kormanyzasnak, ahogy draga kormanyzonk, Gavin Newsom bejelentette ;) Addig meg gyorsan hoznak par torvenyt, szabalyt fu alatt...:/

www.gov.ca.gov/2022/10/17/governor-newsom-to-end-the-covid-19-state-of-emergency/

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.16. 20:13:00

@Zsuzsi65: az egesz cikk egy JOKE...a tenyek teljes kifacsarasa...a statisztikai szamok sajat politikai erdekek szerinti interpretalasanak iskola peldaja...
Es vannak, akik elhiszik ezt az egeszet :(((
www.gov.ca.gov/2022/10/17/governor-newsom-to-end-the-covid-19-state-of-emergency/

gabors 2023.01.16. 20:15:21

@P.Elliot: bocs nem lattam korabban ..

Te mar elmentel ... de NAGYON ismert valaki es mint latod itt sem teljes az egyetertes ..

Tamas Gaspar Miklos itt az USA-ban is volt vendeg tanar talan Yalen- ...

gabors 2023.01.16. 20:22:57

@Zsuzsi65: figyusz ott megvalasztotak a zemberek ... es meg visszahivni sem sikerult .... Newsom a kormanyzo oszt annyi (mit mondjak meg nix ugri bugri ??)

Nem kotelezo Kaliforniaban elni ha annyira szar .... :-)

fhdgy 2023.01.16. 20:25:24

@gabors: Nem kötelező, nem kötelező, de valahol muszáj, ha már/még nem dobta el az ember a fakanalat!

Sokkal több jött-ment politikus van, mint ahány hely, ahova az ember költözhetne.

2023.01.16. 20:28:31

@gabors:
Vendég tanárként tanított a Columbia, Oxford, Chicago, Georgetown és Yale egyetemein, és kutatói tartózkodása volt Párizsban, Bécsben, Washington DC-ben és Berlinben.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.16. 20:29:37

Ezt muszaj megosztanom :))) (ahogy latjatok, slow news es munkanapom van, haha :))))

Kanada elindult Kina utjan...

www.youtube.com/watch?v=5TxoXWqBCIg

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.16. 20:31:35

@gabors: hat pontosan errol van szo...sokan a labukkal szavaztak itt is, ahogy mondani szoktak, es elkoltoztek mas allamokba...de azt is szoktak mondani, hogy a tobbieknek Kaliornia egy "mission field", es/vagy kalandvagybol maradtak itt...LOL

gabors 2023.01.16. 20:32:38

@fhdgy: "@Zulu4321: Melyik másik országban vezettek be rendeleti kormányzást? Akár migráncsok, akár Covid, akár háború miatt?"

hat van egy csomo ... irjam ????

orosz, feher orosz, kazakhsztan, tadkuk meg az ossze kipcsakok

eszak korea

iran

venezuela

fel afrika ..;

van egy csomo del azsiaban is

Ja ha NORMALIS orszagokra gondolsz akkor keves van valoban

fhdgy 2023.01.16. 20:35:49

@gabors: Fölb.sztad az agyam!

Ha az utolsó sort nem nézem, akkor hova a p.csába mennél?

Nem lehetsz , ugye nem, tényleg nem, annyira abnormális, hogy ne NORMÁLIS országban gondolkozz!

Zulu4321 2023.01.16. 20:40:01

@fhdgy: Olvasgassal itt pl.
States of emergency in response to the coronavirus crisis
www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2020/659385/EPRS_STU(2020)659385_EN.pdf
De UK-ben is volt ilyen, h Coronavirus Act 2020
www.instituteforgovernment.org.uk/article/explainer/government-emergency-powers-and-coronavirus
@Zsuzsi65:
Koszi, Zsuzsi, ezt igy pontosan nem tudtam. Egyszer olvastam, h szinte minden allamban eletbe lepett vmilyen formaban a "state of emergency" a Covid-ra valaszkeppen.

Es amugy is kicsit a konyokomon jon ki, hogy minden ugy van talalva, mint magyar tulkapas. Legutobb pl. az Erasmus ugy kapcsan. Holott...

fhdgy 2023.01.16. 20:52:14

@Zulu4321: Ugye nem nézel ennyire hülyének?!

Rendkívüli állapot és rendkívüli állapot között nagy különbségek vannak, attól függően, hogy miért vezették be és mit akarnak velük megoldani.

Ha pl. Kaliforniában árvizek vannak és a rendkívüli állapottal azt akarják kezelni és KEZELIK is, akkor rendben.

Nálunk miért van rendkívüli állapot? Magyarázd meg, indokold meg!

Egyébként meg hagyjatok a p.csába az állandó angol szövegeitekkel. Fogjátok már fel, hogy vannak normális emberek, akik nem tudnak és nem is akarnak angolul makogni.

Vagyunk itt páran, akik tudnának ( egy kicsit. pl. én is ) németül mekegni. Mit szólnátok hozzá, ha strg+c plusz strg+v-vel televágnánk a hozzászólásokat német szövegekkel?

Tetszene?

Zulu4321 2023.01.16. 21:17:50

@fhdgy: Miert neznelek hulyenek? Bar kicsit furcsakat mondasz... Kalifornia, arviz? Ez hogy jon ide?
"Nálunk miért van rendkívüli állapot? Magyarázd meg, indokold meg!"
Magyarul olvasol ugye? Leirta'k sok helyen.
Nem hinnem, hogy barmit meg kellene amugy indokolnom, magyaraznom neked, plane ilyen hepciaskodo, tragar stilusu komment utan.
Bocs az angol linkekert, de nem minden erheto el magyarul. Ha altalam nem beszelt nyelven idez be vki infot, es erdekel engem, akkor kibogaraszom. Nem vergodom jobbra-balra, hanem hasznalom a lehetosegeket;-)

gabors 2023.01.16. 21:18:07

@fhdgy: en egyelore normalis orszagban elek NEM Kalifornia

gabors 2023.01.16. 21:20:28

@Zulu4321: ez jo nagy baromsag .. ami amerikaben "state of emergenycy" foleg allami szinten az ossze sem hasonlithato a MO-i rendeleti kormanyzassal

ha ezt ne tudod akkor kibaszottul sajnallak... ha meg tudod akkor egy propagnadat nyomsz ...

fhdgy 2023.01.16. 21:26:58

@Zulu4321: Kalifornia, árvíz? Nem hirdettek katasztrófa helyzetet ott? Vagy a marslakókat olvasom?

"használom a lehetőségeket;-)" ( még az ékezeteket is nekem kellett kirakni, de ne gyere azzal, hogy milyen klaviatúrád van, nekem magyar, de négy nyelv van installálva a gépemen, ha becsukom a szemem, akkor pl. magyar klaviatúrán is tudok német billentyűzet kiosztással írni ), ilyen erővel kínait, vietnámít, japánt is ki tudnál bogarászni?

Ha nem érhető el magyarul, akkor fordítsd le!!!

gabors 2023.01.16. 21:27:51

@Zsuzsi65: "sokan a labukkal szavaztak itt is, ahogy mondani szoktak, es elkoltoztek mas allamokba.."

lehet menni sok helyre Idaho a feher republikanusok legujabb celpontja persze ott azert van hogy hideg van ... es nem tudom hogy a kelet europai gyuttmenteket mennyire szeretik a feher redoubt -okban ... (csak szolok ) ...

fhdgy 2023.01.16. 21:28:52

@gabors: Most egy kicsit megnyugtattál, már nem érzem annyira fölb.szottnak az agyam.

Irigyellek. Normális országban élni, jó dolog lehet. Még emlékszem Németországra! -:(

gabors 2023.01.16. 21:29:04

@Zsuzsi65: "okan a labukkal szavaztak itt is," ja kimaradt .. Texas detto bar lehetsz feher de bevándorlókat ott sem szeretik tulsagosan ...

2023.01.16. 21:30:09

@Zulu4321: “ Es amugy is kicsit a konyokomon jon ki, hogy minden ugy van talalva, mint magyar tulkapas. Legutobb pl. az Erasmus ugy kapcsan. Holott...”

Minden azorban hibája, az is ha este lemegy a nap. Ennyire egysíkúan nem is értem hogy lehet gondolkozni.

Segítene ha nem a telex, HVG stb. Lenne a hivatkozási alap. Ki kellene nézni a tányér szele fölé. Sok minden a világgazdasági változások függvénye, az erre való reagálást a kormányoknak felróni, politikai rovidlatosag.

fhdgy 2023.01.16. 21:38:13

@Mr.Tellinghovon: Az Erasmus+-ba hogyan jön a világgazdaság?

Akkor Brüsszel is politikailag rövidlátó, mert felró orbánnak dolgokat?

2023.01.16. 21:52:34

@fhdgy:

Ennél azért okosabb vagy, hogy ne látnád az összefüggéseket.

Keresedre lefordítottam az eidg.technische hochschule honlapján található leírást. “ A tudomány és a politika neves képviselőiből álló kuratórium felelős az alapítvány céljának megvalósításáért,“

Ennyi: Európa sok országában vannak a kuratóriumban aktív politikai szereplők. Ezekben az országokban ez nem jelent problémát, de Magyarországnál igen. Ez nem más mint a nyomásgyakorlás egy újabb példája az európai parlamentnek, mindenáron el akarnak egy belső lázadást érni a kormány ellen. Nem sikerült minden pénzt elvonni Magyarországtól ezért itt az új kísérlet. A hatborzongatoan farizeus magatartás az amikor azt mondjak, hogy ez nem a magyar diákok ellen van. Persze erre meglesz a valasz ahogy ezt már feljebb írtam, egy veto formájában.

Azt reméltem hogy a EU pénzek körüli kompromisszummal végre nyugalom jön, de úgy látszik tovább borogathatja a bilit.

fhdgy 2023.01.16. 21:56:06

@Mr.Tellinghovon: orbanisztán esetén azt, hogy "A tudomány és a politika neves képviselőiből álló kuratórium felelős az alapítvány céljának megvalósításáért“ inkább felejtsük el.

Senkiházik vannak a kuratóriumokban. Senkiházi pártkatonák! Érted?

2023.01.16. 22:05:26

@fhdgy: “ pártkatonák”

Itt is mindegyik politikus tartozik valamelyik parthoz, akkor ok is pártkatonák?

Meg mindenhol a világban?

fhdgy 2023.01.16. 22:09:52

@Mr.Tellinghovon: Tudod, hogy kicsoda Világi Oszkár?

Nézd meg, hogy milyen kuratóriumokban van benne?

Magyarázd meg légszí, hogy miért, azon kívül, hogy focibuziként viktorkánk nagy haverja.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.16. 22:13:25

@gabors: T"exas detto bar lehetsz feher de bevándorlókat ott sem szeretik tulsagosan ..."
Viszont DC, NY es leghangosabb liberalisok mennyire szerettek a bevandorlokat! :))) Rogton tovabb is kuldtek oket :)

2023.01.16. 22:14:25

@fhdgy: “ Senkiházi”

Ki nem alhattam Horn Gyula-t, mindig is egy arrogáns pufajkasnak tartottam. De soha sem illettem ilyen és ehhez hasonló szavakkal, mert Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnöke volt.

A magyar közbeszéd mankoja, hogy ezt az alapvető tisztelet hiányzik. Csak vagdalkozás van minősíthetetlen jelzőkkel.

fhdgy 2023.01.16. 22:15:35

@Mr.Tellinghovon: Nem biztos, hogy érted a pártkatona jelentését.

Cser-Palkovics András pl. fideszes. Szerintem nem sokáig lesz Székesfehérvár polgármestere.

Miért? MERT fideszesként még az ellenzékiek is elismerik, Fehérvárért dolgozik. ( nem sok közöm van Fehérvárhoz, hisz alig 30+ évet éltem ott ).

Aki gondolkozik, azt viktorkánk gyorsan megtanítja repülni. Maradnak a bólogató Jánosok! No, ők az igazi pártkatonák!!!

fhdgy 2023.01.16. 22:18:53

@Mr.Tellinghovon: Szerintem igen is senkiházi, aki elvállal egy egyetemi kuratóriumi tagságot úgy, hogy lövése sincs a dolgokhoz.

Ha én elvállalnék egy olyan feladatot, ráadásul sok pénzért, amihez lövésem sincs, akkor fölköpnék és aláállnék! Érted, hogy mit akarok mondani?

2023.01.16. 22:24:23

@fhdgy: “világi Oszkár “

Nem ismertem, utána kellett néznem.
A HVG szerint, leggazdagabb felvidéki magyarként ismert Világi Oszkár.

Feltételezem, ha ennyire vitte, akkor az nem történt véletlenül, a képzettsége alapján azt is feltételezem hogy egy alapítványnak csak hasznára tud válni.

Ez a foci szeretet, meg az Orbán homárt evett a tengerparton szöveg pedig annyira unalmas. Ez a legfontosabb egy miniszterelnöknél?

Nálunk lehet olyan autója és azt és ott ehet a bundesrat amilyet és ahol akar. A teljesítménye a döntő.

2023.01.16. 22:26:41

@fhdgy: “ hogy lövése sincs a dolgokhoz.”

leggazdagabb felvidéki magyarként azért valamihez csak ért, talán jobban mint te meg én. Nem gondolod?

2023.01.16. 22:28:21

@fhdgy: “ Ha én elvállalnék egy olyan feladatot, ráadásul sok pénzért,”

Istenem, ez az állandó egymás zsebében való turkálás, nem marad soha abba?

fhdgy 2023.01.16. 22:28:30

@Mr.Tellinghovon: Focihoz is, Szlovnafthoz is, színházművészethez is? Ne röhögtess, cserepes a szám!

fhdgy 2023.01.16. 22:30:19

@Mr.Tellinghovon: Nem, az istennek sem értesz dolgokat!

Hogy mit keresett meg valaki becsületes munkával, legyen az ő dolga, de a hétpróbás gazemberek el kellene számoltatni.

gabors 2023.01.16. 22:31:02

@fhdgy: nem errol van szo ... az EU (brusszel) azt mondja hogy a kvk vagy milyen egyetemek NEM kaphatnak EU penzt mert atlathatatlanul koltik el plusz politikai ellenorzes .. van

Az Erasmus+ (meg a sokkal fontosobb Horizon) az csak "colletaral demage"

Az hogy a diakok most jo nagy resze ilyen ellopott egyetemekre jar az egy dolog es veluk tenyleg kibasztak ...

De az nem igaz hogy a magyar diakoktol barmit is elvettek volna ..

fhdgy 2023.01.16. 22:33:23

@gabors: "Az hogy a diakok most jo nagy resze ilyen ellopott egyetemekre jar az egy dolog es veluk tenyleg kibasztak", konkrétan ki volt a tettes? Kit hibáztatsz? Brüsszel a hibás szerinted vagy a magyar kúrmány?

gabors 2023.01.16. 22:41:45

@fhdgy: " konkrétan ki volt a tettes? Kit hibáztatsz? Brüsszel a hibás szerinted vagy a magyar kúrmány?"

Orban-t es koret meg csak nem is a kormanyt bar ezt mar tavaly novemberben megmondta az EU hogy esz lesz csak ugy a fiuk leszartak ....

sajnalom azokat akik ezt a lehetoseget elveszitik de talan nem szavaznak a NER-re legkozelebb

csak ha valaki nem tudna a videki egyetemeken a halgatoi onkormanyzatok is dalolva megszavaztak ezt a magan alapitvanyi lopast .... szoval fogalmam sincs mit mondanak

fhdgy 2023.01.16. 22:47:29

@Mr.Tellinghovon: Napóleon külügyminisztere ( Talleyrand ) is nagy ember volt, de az nem akadályozta meg Napóleont, hogy azt mondja róla, hogy nagy rakás sz.r, selyemharisnyában.

fhdgy 2023.01.16. 22:49:06

@gabors: Nem hiszem, hogy orbán és körét el lehet választani a kormánytól. A kormány tagjai bazári majmok, egy dolguk van: orbánt kiszolgálni.

fhdgy 2023.01.16. 22:53:42

@gabors: E témában vitatkozni nem tudunk, mert egyetértünk.

Ha az "egyemistáknak" kell az Erasmus, akkor mars ki az utcára.

Nem tudom miért, de az egyetemisták szerettek elsők lenni a barikádokon! -:)

Lehet, hogy Brüsszel most aljas? Belefáradtak a félbevágott alcsúti bányásztörpével való vitatkozásba? El kellene kergetni? A piszkos munkát végezzék el az egyetemisták?

2023.01.16. 23:18:53

@fhdgy: “ Talleyrand”

Igaz előtte külügyminisztert csinált belőle
Nagy mestere volt az aforizmáknak

- A sértések a tévedők joga.
- Soha nem hazudok, de senki sem kényszeríthet arra, hogy elmondjam az igazat.
- Milyen kár, uram, hogy egy ilyen nagyszerű embert ilyen rosszul neveltek.

2023.01.16. 23:21:21

@fhdgy: “ Focihoz is, Szlovnafthoz is, színházművészethez is? Ne röhögtess, cserepes a szám!”

Nyomon követve a kommentjeidet, te is sok dologhoz értesz. :-))))

2023.01.16. 23:25:39

@gabors:

Lehet, hogy nem értem?

Azt irod: “ sajnalom azokat akik ezt a lehetoseget elveszitik de talan nem szavaznak a NER-re legkozelebb ”
Meg azt: “ De az nem igaz hogy a magyar diakoktol barmit is elvettek volna ..”

Akkor most elvettek vagy nem?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.16. 23:32:18

OMG, ha akartok szorakozni egy veresszaju ultra feminista/woke vs Jordan Peterson szoparbajan, akkor erdemes megnezni ezt a videot.
eddig 42 millioan (!) lattak, a kommentek magukert beszelnek :))
www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54&t=10s

pl.
"Cathy: What do you like more, hamburgers or pizza?
Jordan: I like hamburgers more.
Cathy: So you're saying you hate Italians?"

"This man needs his own university, his own foundation, his own institution of learning.
He's a light in the darkness. Academia, out of jealousy, out of hate, is trying to snuff out that light, trying to silence him, censure him, even make him illegal to listen to. He's practically the only adult in a room full of children. This reporter, and anyone else who attempts to discredit him, prove it time and time again."

"I love how her demeanor totally changes from serious to disarmed, when she realized her disagreeable nature was masculine. 16:45
She was genuinely amused and couldn't help but smile"

gabors 2023.01.17. 00:07:59

@Mr.Tellinghovon: nem tudom hogy hulye vagy csak megjatszod ezt

"Lehet, hogy nem értem?

Azt irod: “ sajnalom azokat akik ezt a lehetoseget elveszitik de talan nem szavaznak a NER-re legkozelebb ”
Meg azt: “ De az nem igaz hogy a magyar diakoktol barmit is elvettek volna ..”

Akkor most elvettek vagy nem?';

semmit nem vett el brusszel a magyar diakoktol .. csak azt mondja hogy azok a killopott egyetemetk nem kaphatnak EU tamogatast .

eddig erted ???

az hogy ebbol penzbol fizetik az Erasmuz+ gondolom erted ???

Na most akkor erted mar?

brusszel semmit nem vett el a magyar diakotol csak a klipott egytemeknek nem ad peznt ...

meg mindig nem vilagos ?

Az persze igaz hogy mindez (fentebb) tobbek kozott egy csomo magyar diaknak szar lesz ... de ez nem a brusszel miatt van hanem a kilopott egyetemek miatt..

Mint irtam amugy a videki egyetemeken a diak onkormanyzatok tamogattak mindezt ... (barmok)

kék madár 2023.01.17. 01:27:08

@@P.Elliot: jol irsz! De ezt eddig is tudtuk :)

P.Elliot 2023.01.17. 02:39:57

@kék madár:
Kedves vagy, koszi...
Mi ujsag nalatok?

Golf2 2023.01.17. 06:13:34

@fhdgy: Ha ráadásul külföldről támogatja valaki ezt a velejéig romlott rendszert az duplán agymosott.Azokat zavarnám vissza mucsajröcsögére,örökre onnan tapsoljanak a maffiának!

dikusz. 2023.01.17. 06:39:46

Még jó, hogy van előmoderáció...

fhdgy 2023.01.17. 08:25:59

@Mr.Tellinghovon: Nem tudom, hogy mik jöttek le a kommentjeimből, hogy mi mindenhez értek.

A programozás a tanult szakmám, valamennyire tudok is, de csak bizonyos területeken. A programozás ma már az élet teljes területét lefedi, minden területen nem tud egy ember programozni. Pl. nem vállalnék atomerőmű irányítást, űrhajók vezérlését, stb. sem. Még videójátékokat sem, mert olyan távol áll tőlem.

A kecskékről és az áfonyákról szoktam még írni. Azért, mert tudom, hogy melyik a kecske eleje, meg hátulja, meg mekk tudom különböztetni a nőstényt a baktól, nem hiszem, hogy nekem kellene lenni az állatorvosi egyetem kuratóriumi elnökének.

Az áfonyát is tudom, hogy öntözni kell, meg hasonló, akkor már én lehetek a kertészeti egyetem kuratóriumi elnöke?

A sort folytathatnám.

Egy dolgot nagyon nem értetek a magyar "kúratóriumokkal" kapcsolatban.

Ha Bill Gates a saját kis összekuporgatott pénzecskéjéből létrehoz egy alapítványt, akkor az az ő döntése. A kuratóriumi tagok, elnök személyéhez nem sok közük van a kívül állóknak.

Magyarországon az állam hozott létre alapítványokat az adófizetők pénzéből, az állam pénzeli őket folyamatosan. Az alapítvány már nem tartozik az állami felügyelet alá, úgy herdálja, szórja a pénzt, ahogy akarja, mert abba az "államnak már nincs beleszólási joga".

Magyarul, közpénzeket és nem is kevéset, privát pénzekké konvertálnak.

Egy konkrét példa: A nemzeti bank is hozott létre alapítványokat. Az egyik vagy vett vagy bérel luxusingatlant. No, és ki lakik benne? Hát a Matolcsy fia.

Szerinted ez rendben van?

Lóváry Lóránt vállalkozó 2023.01.17. 08:54:55

fhdgy:

Persze hogy rendben van,a lopottpénzett atkell futtatni egy-két számlán,hogy tiszta legyen!

Tanátsadást valalok, igeny esten haszhoz is menyek!

2023.01.17. 09:28:11

@gabors: “ nem tudom hogy hulye”

Ez egyértelmű, minden bizonnyal hülye vagyok.

2023.01.17. 09:40:21

@dikusz.: “ Még jó, hogy van előmoderáció...”

Igen ez megnyugtató:-)))
Lehet különböző meglátás vélemény, ezeknek hangot is kell adni, ez hozzátartozik a szabadságjogokhoz, de mindez egy értelmes kulturált szinten. A vulgáris beszéd és a kiosztott jelzők, sértegetések kontraproduktivak, mert így a hajlandóság a blogon kommunikálni elriasztó lehet minden jelenlegi vagy jövendő kommentelő számára.

Lóváry Lóránt vállalkozó 2023.01.17. 09:55:26

mr.tellinghovon.

Csakhatugye a szolasszabaccsag mek a szabadvileminy nyivanitas ugye asz hol van?

2023.01.17. 10:03:25

@fhdgy: “ Magyarországon az állam hozott létre alapítványokat az adófizetők pénzéből, az állam pénzeli őket folyamatosan. Az alapítvány már nem tartozik az állami felügyelet alá, úgy herdálja, szórja a pénzt, ahogy akarja, mert abba az "államnak már nincs beleszólási joga".”

Lehet hogy tényleg nem értem. Az általános dogma az, hogy a kormány lop. Pont. Lop és lop. Mindent, az adófizetők pénzét, az EU pénzét mindent ami markolhato.
Ha mindent ellopnak akkor nem mindegy hogy az alapítvány állami felügyelet alá tartozik vagy sem?
Állandó ez a lopás vád. Ha egy vállalkozó eredményes és vagyonra tesz szert, rögtön jön a suttogas biztosan lopta. Ez tényleg egy magyar hungarikum, soha nem örülni a mások sikerének.

Látod ezért nem tudnék tartósan otthon élni, ez az állandó örömök nélküli, pesszimista, egymás zsebében turkalo légkör legtöbbet beszívja mint egy örvény. A társadalom hangulata elképesztő.

Látom két oldalról közelítünk meg dolgokat, te a negatívumokat látod az országban történtekben, én pedig a pozitív eredményeket.
Ha reggelente mindig úgy kelnek fel, ma milyen negatívum fog történni, mit loptak el akkor értelmet vesztené életem. Az örülni vágyás a hétköznapi örömök amik mind láthatóak ha nyitott szemmel jársz sokkal fontosabb mindennel.

2023.01.17. 10:06:49

@Lóváry Lóránt vállalkozó: “ Csakhatugye a szolasszabaccsag mek a szabadvileminy nyivanitas ugye asz hol van?”

Pont itt, amíg normális kértek között történik. Ez, tudtommal egy blog kulturált formában történő szemlélet cserére nem pedig a sarkon álló vendéglátó-ipari egység.

Lóváry Lóránt vállalkozó 2023.01.17. 10:11:47

mr.tellinghovon.

Es hoggylehet itten bejutni me nem tud bemeni a szavam etybul?

2023.01.17. 10:40:13

@dikusz.:

ibb.co/9H8FWdq
ibb.co/TwRWsfj

Egy antikváriumban találtam és rögtön megvásároltam. Remelem németül is vissza tudja adni azt az érzést mint amikor először olvastam. Köszönöm, hogy emlékeztettél a könyvre.

Golf2 2023.01.17. 10:55:16

@dikusz.: Konkrétan mi a csúnya szó ami nem tetszik?

Golf2 2023.01.17. 11:01:24

@dikusz.: Az orbáni látszatdemokrácia lényege, hogy minden törvényes keretek között működik. Az már egy másik kérdés, hogy kétharmaddal és zsebre tett államfőkkel bárminek lehet törvényi kerete – az elnyomásnak is. A pedagógusvegzálás apropóján megnéztük, hogyan alakít ki függőségi és félelmi viszonyt a kormány azokban a szakmákban és csoportokban, ahol a szabadságot veszélyesnek érzi.hvg

2023.01.17. 11:12:35

@Zsuzsi65:

Cathy: Mit szeretsz jobban, a hamburgert vagy a pizzát?
Jordan: Jobban szeretem a hamburgert.
Cathy: Szóval azt mondod, hogy utálod az olaszokat?

Igen ez egy klasszikus példa, hogyan lehet akar egy szót is ki forgatni :-)))

Golf2 2023.01.17. 11:15:38

@dikusz.: Kétszer!!! annyiból jön ki a zsíroskenyér Magyarországon, mint egy!!! éve.

fhdgy 2023.01.17. 11:23:02

@Golf2: Buci Gyuri, akik nem emlékeznének, Marosán György, köpése újra aktuális.

Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy, vagyis nem a zsíroskenyér a drága, a pofátok nagy!

2023.01.17. 11:32:55

@Golf2:

A napokban olvastam a következőket, a gyakori kérdések oldalán, mint kommentet. Elnézést is kerek a szerzőtől a plágium miatt, de mivel anonim volt, nem volt hozzájárulását kikérnem

Látszatdemokrácia meg hibrid rezsim

“Szóval elnevezitek azt hogy buktátok a negyedik választást is mert jobban hangzik a védekezéskor, mint hogy nem vagytok képesek olyan politikusokat, pártokat felmutatni amire hajlandóak lennének többen szavazni, mint a fidesz-kdnp-re.
Ez óvodás szokás amúgy, ilyesmivel mentegetőzni, hogy nem is azért tört el a váza, mert nem fogadtam szót és bent fociztam, hanem mert....
12 évetek volt arra hogy összehozzatok olyan politikai csapatot amiről nem tudják bizonyosan a választók hogy sokkal rosszabbak lennének a mostani kormánynál.
Mert nem azért lett most minden idők legnagyobb győzelme a fidesz-kdnp-nek, hogy annyira jól kormányoznának, hanem mert biztosak akartak lenni abban, hogy nem az összefogás fog győzni.
Miféle rendszert akarsz te leváltani? A szavazókat? A magyar embereket? Mert most velük vagy vitában, vagy a szabad döntésükkel? Bármennyire is nehezen fogod fel, az áprilisi választáson pontosan úgy meg volt az esélye minden szereplőnek hogy győzhessen. Hiába sorolod a kitalált fogalmakat, meg jössz a sokszor ismételgetett és sokszor megcáfolt mesékkel a médiatúlsúlyról meg átírt választási törvényről, ahol szabadon lehet sorozatban ellenzéki médiát létrehozni, ahol a legnézettebb és mindenki által ingyenesen nézhető csatorna az rtl klub, ahol az internetes portálok olvasottságában az ellenzéki oldalak vezetnek és ahol simán nyerhetett nem fidesz-kndp-s jelölt 19 körzetben a 106-ból, ott nyerhetett volna 80 is és lehetett volna más a választás nyertese.
Azért nem így lett mert az emberek nem ezt akarták.”

2023.01.17. 11:48:10

@fhdgy:

Buci Gyuri szívesen lett volna Kádár helyében, ez örök szív fájdalma volt.
Igaz amikor ezt mondta, akkor a párt villájában lakott minden előnyével együtt, saját autó sofőrrel pi pa po stb. ami azért sokat levesz a hitelességéből.

2023.01.17. 12:36:47

@Zsuzsi65:

2008-ban pont Amerikában voltam, amikor folyt a választási csata Obama és John McCain között. A lányom Obama-nak korteskedett, én pedig McCain-nek. A mai napig megvan a tábla.

ibb.co/SBKTNNK

gabors 2023.01.17. 14:34:01

@Mr.Tellinghovon: "Akkor most elvettek vagy nem?
"

megint jatszod hulyet .. .de nem gond

NEM VETTEK el semmit a diakoktol az egyetemektol es azokat "fenntarto" alapitvanyoktol vettek vagy fognak elvenni EUs penzeket ez toluk fugg marmint akik adjak ...

az hogy ez a diakokat hogy erinti az mas kerdes ... egyenlore mint diaktol semmit nem vettek el .. ez az Erasmus+ amugy is csak egy opcio volt NEM JOG vagy alapbol jaro barmi is .

gabors 2023.01.17. 14:37:05

@Mr.Tellinghovon: "Igen ez megnyugtató:-)))
Lehet különböző meglátás vélemény, ezeknek hangot is kell adni, ez hozzátartozik a szabadságjogokhoz, de mindez egy értelmes kulturált szinten. A vulgáris beszéd és a kiosztott jelzők, sértegetések kontraproduktivak, mert így a hajlandóság a blogon kommunikálni elriasztó lehet minden jelenlegi vagy jövendő kommentelő számára."

1 ha hulye mint szo vulgaris akkor talan zardaba is vonulhatnal es felejtsd el az internetet..

2. ird a velemenyed ugy mint en ... lehet en vagyok hulye csak ird oda hogy miert is ...

gabors 2023.01.17. 14:39:30

@Mr.Tellinghovon: "Ez egyértelmű, minden bizonnyal hülye vagyok."

lehet ...

2023.01.17. 14:41:16

@gabors: “ ird a velemenyed ugy mint en ..”

Koszonom a megtisztelő ajánlatot, de sajnos nem élhetek vele, mert akkor az onbecslesemmel lenne probléma.

manu ciaó 2023.01.17. 14:41:47

@Mr.Tellinghovon: azt ugye tudod hogy van Horn Gyula strassze németben?

manu ciaó 2023.01.17. 14:41:55

@Mr.Tellinghovon: csápoltál a Palinnak :) ejha!

gabors 2023.01.17. 14:55:24

@Mr.Tellinghovon: "2008-ban pont Amerikában voltam, amikor folyt a választási csata Obama és John McCain között. A lányom Obama-nak korteskedett, én pedig McCain-nek. A mai napig megvan a tábla."

oriasi szerencse hogy a jovo generacio nyert es nem a regi begyoposodottek .... hurra a lanynak

2023.01.17. 15:05:46

@manu ciaó: “ azt ugye tudod hogy van Horn Gyula strassze németben?”

Fogalmam sincs, igaz nem is érdekel.

2023.01.17. 15:07:08

@gabors: “ hurra a lanynak”

Fiatalság bolondság, ma már nem tenné

2023.01.17. 15:07:51

@manu ciaó: “ csápoltál a Palinnak :) ejha!”

Ejha

gabors 2023.01.17. 15:19:42

@Mr.Tellinghovon: "Fiatalság bolondság, ma már nem tenné"

es O vagy a lanya majd megszuli a szomszed srac gyereket aki megeroszakolta ??

NEM a fiatalok egyre jobban latjak nemcsak Californaiaban de Texasban is hogy amit az oreg feher xenophob/paternalistic ferfiak akarnak az nem a jovo ...

Zulu4321 2023.01.17. 16:35:24

Na van meg lejjeb is ezek szerint. Jo szorakozast:)

SzZoole 2023.01.17. 16:51:00

@Zulu4321: mi a baj, te régebben szeretted a konfrontációt, már nem? :-)

SzZoole 2023.01.17. 16:54:56

@Mr.Tellinghovon: látom gyűjtöd a ‘barátokat’ :-))

SzZoole 2023.01.17. 16:55:52

@fhdgy: nemtudom, azért kérdeztem én is tőle.

manu ciaó 2023.01.17. 16:59:57

@Mr.Tellinghovon: Wertheim.

nlc.hu/forum/?fid=441&csatid=&topicid=90361

Te is láttad a putyin fenekét alaszkából?? :)

gabors 2023.01.17. 17:34:30

@Mr.Tellinghovon: "Koszonom a megtisztelő ajánlatot, de sajnos nem élhetek vele, mert akkor az onbecslesemmel lenne probléma."

Na ez egy kurva jo (bent marad) kifogas ..... tipikus...

ird meg ;...de meg sem probalod ...

koszi azert halakakert

SzZoole 2023.01.17. 17:59:08

@gabors: mi van veled Gabors, a ‘megafaszom’ ‘egyfaszert’ ‘egyfaszt’ és különböző variációit hanyagolod mostanában, kezdesz puhulni? :-))

2023.01.17. 18:48:24

@SzZoole: “ látom gyűjtöd a ‘barátokat’ :-))”

Nem ezek páciensek, ha elég összejön nyitok egy intézetet nekik

SzZoole 2023.01.17. 18:52:04

@Mr.Tellinghovon: de alapítványi intézetet nyissál, segítek tisztára mosni az adományokat :-))

2023.01.17. 18:52:26

@SzZoole: “ mi a baj, te régebben szeretted a konfrontációt, már nem? :-”

Megértem @Zulu4321: -et, a konfrontáció az egy dolog de ez született primitivseg.

2023.01.17. 18:54:13

@SzZoole: “ de alapítványi intézetet nyissál, segítek tisztára mosni az adományokat :-))”

Elfogadnád a felügyelő bizottság elnökének posztját?

2023.01.17. 19:09:26

@SzZoole:

Írtam két érdekes utazási posztot, egyiknek new england egy része, a másiknak Lofoten szigetcsoport a témája.

Igazi kétségeim vannak, hogy lenne-e a megjelenésnek meg valami értelme, ebben a megváltozott közegben.

Lassan Kurt urfi vagy brendel Matyi színvonalara zuhanunk le.

SzZoole 2023.01.17. 19:13:01

@Mr.Tellinghovon: a sofőr állás is megfelelne, tudod, mindent lát/hall és tud :-))

2023.01.17. 19:13:43

@SzZoole:

thank you, see you later

SzZoole 2023.01.17. 19:18:37

@Mr.Tellinghovon: szerintem beküldheted, mint érdekességet jó lesz olvasni, de pár komment után úgyis másról lesz szó, mint ahogy mindig :-))

SzZoole 2023.01.17. 19:19:08

@Mr.Tellinghovon: “ thank you, see you later”

Ezt mire írtad?

gabors 2023.01.17. 19:47:06

@SzZoole: igen ... nagyon fugg hogy nany otthoni vagy akar irodai orakon at tarto "faszsag" kozben vagyok vagy eppen nem ...

2023.01.17. 20:01:38

@SzZoole: “ pár komment után úgyis másról lesz szó, mint ahogy mindig :-”

Pont emiatt értelmetlen itt lennem

SzZoole 2023.01.17. 20:15:50

@Mr.Tellinghovon: jaj ne legyél már ilyen érzékeny Vincebá :-))

7-8-10 évvel ezelőtt lettél volna jelen, azok voltak a kutya idők :-)))

kék madár 2023.01.17. 21:49:02

@P.Elliot: itt esik kitartoan, amit en szeretek, de mostmar hagyhatna valamit a nyarra is :)

kék madár 2023.01.17. 21:52:15

@Mr.Tellinghovon: persze ez az idezet azert tele van valotlansagokkal, mi volt a celod azzal, hogy bemasoltad, szorakoztatas?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.17. 22:20:48

@Mr.Tellinghovon: Szerencsere egyre tobb fiatal latja meg a mostani rendszer hibait...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.17. 22:23:19

@gabors: kicsit egyoldaluan latod a vilagot, erdemes tagabbra nyitni a kort ;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.17. 22:58:24

@fhdgy: A "Rendkivuli allapot (ertsd: pl. COVID emergency act) nalunk azert tart ilyen sokaig, mert erre hivatkozva 1. lehet szovetsegi (federal) penzugyi segitseget kerni (minden termeszeti katasztrofa v. egyeb eseten is ezert hirdetnek allami katasztrofa helyzetet sokszor), 2. a szokasos jogi procedurakat megkerulve (leroviditve?) lehet uj jogszabalyt, torvenyt stb. bevezetni.
Na, ez utobbit hasznalta/hasznalja ki nagyon sok regnalo kormany.

P.Elliot 2023.01.17. 23:08:12

@Mr.Tellinghovon:

Mar hogyne lenne ertelme a 2 posztnak, kuld csak be. Elolvassuk, tagitod az ismereteinket, reszemrol szivesen "utazok" a posztoloval, az hogy kozben ugyis atvalt mas temaba ez szinte termeszetes amiota kevesen vagyunk a poszt temajahoz alig van hozzaszolas viszont a posztbol jon ki valami erdekes tema amivel folytatni fogjuk, mondjuk megszivelendo hogy ne a politikaval foglalkozzunk utana mindig mert azon ossze lehet veszni, illetve piszkalodasba fulladhat a tema mint most is, mindenki fujja a magaet.

Kuldjed csak a posztot be, reszemrol szivesen olvaslak.
Az utobbi par napban nem tudtam jonni kulonbozo elfoglaltsagok miatt de majd igyekszem..

P.Elliot 2023.01.17. 23:09:36

@kék madár: Majd esik nyaron is nyugi!

Itt szinte tavasz van egyelore.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.18. 01:25:55

@fhdgy: "Mit szólnátok hozzá, ha strg+c plusz strg+v-vel televágnánk a hozzászólásokat német szövegekkel?
Tetszene?"

Nos, akarmennyire faj, sajnos az angol egyelore meg azert inkabb vilagnyelv, mint a nemet :) statisztikailag tobben beszelnek angolul, mint nemetul...az egy pech, hogy te eppen nem beszelesz angolul...Es ezt most minden negativ e'l vagy ironia nelkul mondom.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.18. 01:33:08

@Mr.Tellinghovon: En is megirtam a winter wonderland posztomat, meglatjuk, melyikunke jelenik meg elobb :))

fhdgy 2023.01.18. 14:35:46

@Zsuzsi65: Yes, You have right! I'm not speaking english. I'm speaking only Hungarian, as mother language and a bit German as learned foreign language. But I can read professional text's, such as text of computer siences, because I'm computer programmer.

I have not used any help, such as spelling checker, dictionary and so on, to answer Your comment!

Please answer me in other language as Hungarian or English.

In this case I would prefer German.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.18. 16:07:37

@fhdgy: a viccet felreteve: ha nagyon zavar, hogy angol nyelvu dolgokkal nezel itt szembe, ket lehetoseg van: 1. Tovabb gorgetsz (ahogy szoktak mondani :), 2. Kepzed magad es rafekszel kicsit az angolra. A nyelvtanulas remek az agy edzesben tartasara!

fhdgy 2023.01.18. 16:07:54

@Zsuzsi65: Van egy könyv, talán Marslakók érkezése.

Talán Tellertől. A lényeg:

Annak idején a Manhatten projektben résztvevő magyarok, lásd, Teller, Neumann, Wiegner, amikor véget ért egy megbeszélés a nagyfőnökséggel, akik elmentek, az egyik feltette a kérdést:

Most már magunk közt maradtunk, akkor beszélhetünk végre magyarul!

Akkor én is felteszem a kérdést, beszélhetünk magyarul?

Azt írtad, hogy lehetsz-e lenyűgözve. Nem kell. Amit írtam, biztos, hogy tele volt hibával. Csak annyit szerettem volna megmutatni, hogy nem nullán állok. Soha nem éltem angol anyanyelvűek között. Max, Indiában nem egészen három hónapig. A kiejtésem a hízelkedők szerint is is rettenetes! Ez van! Javulni már biztos nem fog!

Pedálozhatnék, de minek? A kecskéim tökéletesen értenek magyarul.

fhdgy 2023.01.18. 16:18:31

@Zsuzsi65: Igen, tovább szoktam görgetni, csak mindig marad bennem egy kis tüske.

Igen, szoktam az agyamat ( mi is az ??? ) edzeni ( Minek is??? ), de ha lehet választani, akkor inkább németül.

Van egy kecském! Nőstény, fekete a feje, olyan mint az ördög. Elnevezem Teufelin-nek. Jó, ez egy műszó, azt jelentené, hogy nőstényördög, de ilyen nincs, hisz az ördög nem ...

Aztán, ahogy múlott az idő, ma már Kormikámnak hívom. Gyere ide, kedves, aranyos Kormikám! És jön!

Alpesi kecske, valahonnét a svájci, német, francia határ környékéről származik, de már asszimilálódott.

Igazi magyar kecske lett!

Nem tehetek róla, de én így szeretem!

manu ciaó 2023.01.18. 16:40:36

@fhdgy:

Yes, You Are right! I'm not speaking In english.

I'm only speaking Hungarian, as A mother language and a bit Of German learned As A foreign language.

2023.01.18. 16:54:00

@Zsuzsi65:

Idézet tőled 2020.01021

“ A hataratkeles mint tema kezd kimerulni (ahogy a kommentek szamabol is latszik mostanaban). Mar nincs mit ragni ezen a csonton ;)
Ez valoban csak a kevesbe mobil -barmilyen okbol - nemzeteknel lett nagy tema akkor, mikor megindult a "nepvandorlas".
Muszaj lenne most mar kicsit tullepni ezen, es masra fokuszalni itt a blogon, kulonben nagyon el fog laposodni es elobb-utobb eltunik a sullyesztoben. Kar lenne...”

fhdgy 2023.01.18. 17:16:09

@manu ciaó: there are no more errors?

fhdgy 2023.01.18. 18:10:36

@Mr.Tellinghovon: A Határátkelő mostanság meglehetősen speciális helyzetben van.

Ha jön is egy új téma, meglehetősen speciális. Nem is a közelmúltban, de volt egy bejegyzés a 66-os útról. Páran beszélgettek a 66-os útról ( route ), persze az USÁ-ban, de mit csináljak én, akinek max. a Kaposvár Pécs közötti kettő számjegyű főút jut? Egyet tehettem, hallgattam.

Az, hogy van egy-egy új poszt, csak egyet jelent, lehet új helyre kommentelni. A poszthoz? Igen, egy picit, az elején, aztán szabadon választott.

Egy a lényeg, amíg élünk, kommentelünk, ide a Határátkelőre!!!

P.Elliot 2023.01.18. 18:16:14

@fhdgy: En tudtam hogy tudsz angolul meg gondolkoztam is hogy beirjam-e de aztan gondoltam varok estig hogy mit reagalsz ra.

Ami azt illeti a sok angol beiras, illetve angol linkek valoban minek ide ahol magyarok beszelgetnek, van aki otthon el es nem tud angolul vagy csak mas nyelven.

Ha be akarjuk oket vonni a beszelgetesbe akkor a linket ismertesse a beiro magyarul.
Engem mar lehordtak ilyesmiert, nem emlekszem hogy itt vagy mas topikban mert egyszeruen nem jutott eszembe a szo magyarul, nem tudom mi volt de nem kozhasznalatu, beirtam angolul es megkaptam erte a magamet hogy ne jatszam az eszemet.

Nem kezdtem vitat holott elmagyaraztam hogy nem szandekosan tettem, azota en bizony megkeresem a szotarban ha van valami nem megy, 72-ben leptem le, a magyar szokincsem is fogyatkozott, illetve megallt egy szinten, nem fejlodott, ezert is van ugy hogy neha nem egyszeruen vilagos hogy mit mire ertenek, sok uj szo van amirol nem tudtam sokaig hogy mit jelent/ nyugger, alkesz es tarsai, sok van amit meg most sem tudok, ami azt illeti nem is szeretem hasznalni oket, elkerulom/.

Szoval az en javaslatom is az hogy tegye be magyarul is az illeto ha valamit mutatni akar, utolvegre ez egy magyar blog...

fhdgy 2023.01.18. 18:23:17

@P.Elliot: Sajnos, nem tudok angolul, csak valamennyire pötyögök. Az, hogy szakszövegeket tudok olvasni és értelmezni, még messze van az angol tudástól.

Már nem akarom kipróbálni, már túl öreg vagyok hozzá, de kíváncsi lennék rá, hogy mennyi idő kellene, hogy angol környezetben feltaláljam magam. Csak azt gyanítom, hogy nem lennék hátrányban azokkal szemben, akik nulláról kezdenék. -:)

Az alap nyelvtant talán értem, a pár ezer szó, ami a szókincsem, sem jelentene talán hátrányt.

De ennyi és nem több!

P.Elliot 2023.01.18. 18:23:20

@Mr.Tellinghovon:

Irtad ezt.

"A hataratkeles mint tema kezd kimerulni (ahogy a kommentek szamabol is latszik mostanaban). Mar nincs mit ragni ezen a csonton ;)
Ez valoban csak a kevesbe mobil -barmilyen okbol - nemzeteknel lett nagy tema akkor, mikor megindult a "nepvandorlas".
Muszaj lenne most mar kicsit tullepni ezen, es masra fokuszalni itt a blogon, kulonben nagyon el fog laposodni es elobb-utobb eltunik a sullyesztoben. Kar lenne...”

De ugye nem politikara gondolod? Modjaval oke de odaterelni nagy hiba lenne,. a hataratkeles nem arrol szol....

P.Elliot 2023.01.18. 18:27:19

@fhdgy: Szerintem mar most is feltalalnad magadat.

Nem tartozol a butak koze, okos pasasnak latlak mint itt jopar alakot, had ne irjam le hogy kiket nehogy a tobbi megsertodjon, hehehe.../

Igaz hogy mar le se tudnam irni hiszen alig jonnek mar beszelgetni.

Itt a tavasz folytatodik, nem tudom mikor jon el a bojtje, gyanitom hogy akkor amikor kizoldult a taj es viragok is vannak mar.

fhdgy 2023.01.18. 18:39:05

@P.Elliot: A nyelv egy nagyon érdekes dolog, még az anyanyelv is.

Azt hiszem, hogy hosszú utat jártam be. A Rinyától ( somogyi patakok neve ), eljutottam a Yamunáig ( Delhi folyója ), az Isárig ( München folyója ), az Okerig ( Braunschweig folyója ), Tiszáig, Dunáig, a Vukáig ( apám szülőfalujának kis folyócskája ).

És persze egy erdész házból valahol Somogyországból egypár nagyvárosba, világvárosba. Sok emberrel találkoztam, sok féle emberrel találkoztam.

Egy dolog van, amire kicsit büszke vagyok: Nem feledve, hogy honnét indultam, minden emberrel megtaláltam a szót.

Ha kellett, az egyszerű mivoltomat vettem elő, ha kellett, akkor a kicsit rafináltabbat.

Aki nem kekeckedett velem, annak mindig magamat adtam, minden megjátszás nélkül!!!

Fehérvár mellett volt egy telkem. Egy öreg, odavalósi parasztember volt a szomszédom. Szerettünk egymással beszélgetni. Miért? Mert ő ugyan nem egy iskolázott, de nagyon okos parasztember volt. Ha értetted a szót, akkor csodálatos dolgokról beszélt. Nemcsak a fülét kellett kinyitnia az embernek.

fhdgy 2023.01.18. 18:45:22

@P.Elliot: Tudod, én vagyok a legokosabb, a legszebb, és a legszerényebb. Ez utóbbi miatt nem szoktam dicsekedni az első kettővel! -:)

P.Elliot 2023.01.18. 19:04:28

@fhdgy: En is talalkoztam rendkivul okos emberekkel akik nem sok iskolat jartak de eszuk, termeszetes eszuk tobb volt mint sok tanult embernek, hatalmas erdeklodessel ellatva , megfigyeltek mindent, elgondolkodtak mindenen.

A termeszetes esz, tudas, erdeklodes megvolt itt is egy topik tarsunkban, Diggerben, / kar hogy mosdatlan kifejezesi is boven voltak, mintha ezzel akarta volna dacosan mutatni hogy o egy melos aki ha tanittatjak magasra vihette volna de o maradt aki volt..

Most nem akarok itt vitat provokalni mert sokan utaltak is, tobbfele ok miatt, had ne irjam le oket , en viszont tudtam ertekelni es sajnalkozni rajta hogy nem volt lehetosege magasabbra vinni.

A hitem akkor rendult meg benne, nem a tudasaba, mikor utoljara beneztem a blogjara es szo szerint nyalta a segget Orbannak, holott elozoleg mindig ellene volt, hatalmas palfordulas ami nem volt jellemzo ra, kicsit olyan is mintha diktaltak volna neki hogy mirol irjon, mit irjon.

Mit mondjak, sajnaltam hogy ide jutott de tobbet nem neztem be a blogjara, megrendult benne a hitem pedig hat lehet hogy muszajbol irta.

fhdgy 2023.01.18. 19:30:52

@P.Elliot: Beleolvastam. Lehet, hogy eleve túl fáradt vagyok, a mai nap nem az én napom volt. de nem is bírom követni őket.

kék madár 2023.01.18. 21:53:48

"A hataratkeles mint tema kezd kimerulni "
A hataratkelo halott volt es van! A zabbol latszik, hogy mi nem vagyunk es nem kommentelunk!

A digger blogjara tavaly egyszer beneztem es megtudtam, hogy Putyin korunk zsenije es legnagyszerubb allamferfija.
Errol persze a halott, megeroszakolt ukranok biztos mast gondolnak, de hat az o hibajuk, miert szulettek oda a kis ukran falujukba, a reszeg, mindenre felhatalmazott orosz kiskatota orra ele, aki oket jott felszabaditani

2023.01.19. 00:50:41

@SzZoole: “ jaj ne legyél már ilyen érzékeny Vincebá :-))

7-8-10 évvel ezelőtt lettél volna jelen, azok voltak a kutya idők :-)))”

Ma nem volt semmi dolgom, így neki ültem és végignéztem az összes posztot az első megjelenésétől kezdve. Igazad van nagy csaták voltak a kommentelők között, jobb is, hogy nem voltam itt.

Két felfedezést tettem:

- a mai kommentelők autentikusak, nincs változás, mindenki az akkori önmagát adja. Ki így, ki úgy. Lehetne egy tanulmány alapja, Az elmúlt 10 év változás nélkül címmel.

- nagyon sok olyan jól megírt történetet olvastam, hogy be kell látnom ilyen minőségre nem vagyok képes.
Akkor meg minek, fektessek bele időt és energiát?

P.Elliot 2023.01.19. 02:07:53

@kék madár: Igen, errol beszeltem hogy Digger velemenye a blogjan teljesen seggnyalasnak tunik es az is de meg mindig azt hiszem hogy muszajbol irta, ekkora palfordulast csak ugy tudok rola elkepzelni.

Putinrol valo velemenye meg egyszeruen elkepeszto a regi Diggerhez kepest...

P.Elliot 2023.01.19. 02:13:03

@Mr.Tellinghovon:

Az osszes posztot elolvastad? A hozzaszolasokat is?

Nem tudom hogy hany poszt volt de szerintem nagyon sok, honnan vettel erre idot es energiat?

A sajat posztot ird meg, ne csak igergesd.
Erdekel bennunket, masok neveben is mondom.....

P.Elliot 2023.01.19. 02:18:59

@fhdgy:
"Ha jön is egy új téma, meglehetősen speciális. Nem is a közelmúltban, de volt egy bejegyzés a 66-os útról. Páran beszélgettek a 66-os útról ( route ), persze az USÁ-ban, de mit csináljak én, akinek max. a Kaposvár Pécs közötti kettő számjegyű főút jut? Egyet tehettem, hallgattam."

Nem hallgatni kellett volna hanem a Kaposvar-Pecs utrol beszamolni, barmi erdekesseget amit tudsz es eszedbe jut.

Ne gondold hogy nem lenne erdekes, foleg hogy semmit nem tudunk rola.

Arthamyr 2023.01.19. 06:06:07

@P.Elliot: Igen, nem tudtad, hogy ő gyorsolvasó, simán elolvasott több ezer posztot és több, mint soktízezer hozzászólást. Ráadásul varázsinternete van, ami még a blog.hu-t is úgy meggyorsítja, hogy ezt lehetővé teszi.

2023.01.19. 10:14:06

@P.Elliot: “ Az osszes posztot elolvastad? A hozzaszolasokat is?”

Igen, az első 2012-ben volt. Tulajdonképpen az említett 66 útról készültet kerestem, mert érdekelt. Főleg a régi 100 evvel ezelőtti amerikai szokásokról írott posztod tetszett, mintha egy időutazást tettem volna.

“ A sajat posztot ird meg, ne csak ígérgesd”
Megírtam kettőt, el is küldtem, ahogy jeleztem.

@Arthamyr: Nem kell ehhez varázs internet, meg gyors olvasás képessége. ( habár tényleg nagyon gyorsan olvasok, sokak számára megfoghatatlan módon ).

A sok tízezer hozza szólás enyhe túlzás mert, volt olyan poszt amihez 27 komment tartozott. ( pl. Nicki posztja amikor lakó busszal jártak az országot )
A posztok mindenki számára elérhetők és ellenőrizhetők.
Tessék nekiveselkedni, biztosan érdekes lesz.

Írtam előbb a kommentelők változásáról is. Ebben látod te vagy a nagy kivétel, több éve követem a határátkelőt, először csak olvasva majd más nickek alatt kommentelve is. Mindig nagyra értékeltem a stílusod és hozzászólásaid tartalmat. Tegnap is, olvasva a régi bejegyzéseidet felvetődött a kérdés bennem, mi változott meg benned, körülötted, ami kizokkentett a harmoniadbol.

Az előbbi gunyoros bejegyzésed a legjobb példa erre.

Sok komment tetszett magvas gondolatokkal, de stílusában két tartós kommentelőt szeretnek kiemelni, ( a mostani kemény magon kívül ) : az éjféli kódoló és a fekete hajú hölgy.

Golf2 2023.01.19. 11:20:01

Most dicsekszenek a portfolio.hun a toborzóirodák hogy már 100000 fülöp szigeti,mongol stb munkást hoztak be és olyan jók hogy a magyarokat fogják kirúgni helyettük...a kqrmány 17 világvégi országból engedi özönleni őket ide=EU-ba...

2023.01.19. 12:14:21

@Golf2:

Pont ezt mondjak Ausztriában is, ide özönlik egész kelet Európa és elveszi a bennszülöttek munkahelyeit.

Ja ez nem probléma ?

fhdgy 2023.01.19. 12:24:51

@Mr.Tellinghovon: jól érted a dolgokat? Biztos?

Bizonyos emberek, akik ki nem állhatják a nem fehér, nem keresztény embereket, most ide hoznak jó sokat, szembe köpve saját magukat. Hogy van ez kérem?

Arthamyr 2023.01.19. 13:09:16

@Mr.Tellinghovon: Évekig minden napra volt poszt. Határátkelő 3500+ blogbejegyzést követett el ide, nem tudom, hogy mások mennyit, de önmagában már az sem kevés. Ezt felszorozva csak 20-szal kijön a soktízezer. Vagy jómagam is kommenteltem ide közel tízezret (én pár hozzászólás kivételével csak ide kommenteltem), és könnyen lehet, hogy ezzel nem férnék be a top 10-be sem, ezért tippeltem ennyit. Nem tudom, hogy meg lehet-e valahol nézni, de a százezernél több kommentet sem tartom kizártnak. 5 másodperces oldalbetöltéssel számolva is több órába telik csak a weboldal megnyitása (ha meg valahol száznál több komment van, akkor az nem lesz meg ennyi idő alatt).

Hogy nálam változott valami vagy sem, azt nem tudom (és nem is érdekel), de az biztos, hogy az ide kommentelők jó része lecserélődött/megváltozott, az itteni közösség és hangulat megváltozott (szerintem nagyon jelentősen a rossz irányba), és emiatt nyilvánvalóan másképpen fogok reagálni én is.

SzZoole 2023.01.19. 13:42:06

@Mr.Tellinghovon: 2012 előtt is voltak posztok az Origo oldalán.

2012-ben jött a HA. az Origorol az indexre :-)

SzZoole 2023.01.19. 13:43:24

@Mr.Tellinghovon: ja, én mennyit változtam 10 év alatt, mert szerintem akkor is bunkó voltam, most is az vagyok, és ilyen is maradok :-)))

Latcho Rom 2023.01.19. 13:48:30

@P.Elliot: Jajistenem má. Ugyanilyen tolmácstalan, alulinformált ember volt a régi is.

manu ciaó 2023.01.19. 13:48:47

A demokratikus ellenzék két részből állt, a lukácsista szociológusokból, és az egy generációval idősebb 56-osokból. Az élő történelmet jelentették, megmutatták, hogy mit jelent baloldali, antikommunista, liberális ellenzéknek lenni, amiért el kell menni egészen a falig, ahogy ezt a forradalom alatt is tették. A megtorlások ellenére is vállalták, hogy küzdeni kell a szabadságért. Mécs Imre nyitott, toleráns és bölcs ember volt, akitől sokat tanultam

– idézte fel régi harcostársa emlékét Demszky Gábor lapunknak.

2023.01.19. 15:26:08

@SzZoole: „ ja, én mennyit változtam 10 év alatt, mert szerintem akkor is bunkó voltam, most is az vagyok, és ilyen is maradok :-)))”

Isten ments, Ne is változz, én így kedvellek:-))))))

Visszajött a fiad új zeland-bol?

2023.01.19. 15:29:20

@manu ciaó: “ idézte fel régi harcostársa emlékét Demszky Gábor lapunknak.”

Mondta ezt egy marxista

2023.01.19. 15:33:13

@fhdgy: “ jól érted a dolgokat? Biztos?”

Nem, semmit sem értek

SzZoole 2023.01.19. 15:49:13

@Mr.Tellinghovon: nem is volt a fiam Új-Zélandon, csak working experience ajánlatot kapott az auklandi uni-tol :-)

fhdgy 2023.01.19. 15:52:21

@Mr.Tellinghovon: Nem tudom, hogy mennyire követed a dolgokat Mo.-on.

Az látszik, hogy valamilyen szinten igen.

A probléma valahol ott van, nagyon sok minden nem az, aminek látszik. Ha egy kicsit megvakarja az ember a felszínt, akkor kiderül, hogy a felszín alatt valami, nem egészen odaillő dolog lapul.

Sajnos, sok minden van ebben az országban arra, hogy a törvénytelen, becstelen célokat a felszínen úgy tüntesse fel, mintha minden legális lenne.

Az előbbi hírben sem az a lényeg, hogy hány külföldi dolgozik már, hanem, hogy a hatalom kussol e témában.

Miért? Ha találsz jó választ, megtalálod a lényeget!

SzZoole 2023.01.19. 15:56:10

@Mr.Tellinghovon:

Ez a világ olyan szinten undorítóvá vált, hogy hánynom kell. Ma egy 25 éves nagycsöcsű csaj felajánlotta, hogy szexezne velem cserébe viszont az összes ismerősömnek reklámoznom kellene egy tisztítószert.
Természetesen visszautasítottam mert erkölcsileg stabil lábakon állok és erős akaratom van. Pont olyan erős, mint a Cilit Bang folyékony fürdőszobai tisztítószer, speciális zsíroldó formulával. Most kapható citrom és vanília illatban is! :-))))

Csak vicc volt!!!

Természetesen én csak is a feleségemnek élek, és rajta kívül senkit nem csalok meg :-)))

2023.01.19. 17:02:26

@SzZoole: “ Csak vicc volt!!!”

Erre a kifejezésre évekkel előtt is copyright-ot jegyezhettél volna be.:-)))
“ nem is volt a fiam Új-Zélandon, csak working experience ajánlatot kapott az auklandi uni-tol :-)“

Évekkel ezelőtt attól tartottál, hogy át kell utaznod a fel világot ha látni akarod. Szép ország főleg a nagy sziget. Felvehetned a bakancslistadra. Főleg ha szereted a birkákat.:-)))

@fhdgy: “ Nem tudom, hogy mennyire követed a dolgokat Mo.-on.”

van egy box-ok amivel minden magyar tv adás elérhető, ( naponta is nézem ) négy újságra fizetek elő, ebből kettő napilap, online olvasok ráadásként, évente legalább kettő három hónapot otthon töltök.
Persze evvel együtt fogalmam sincs.

“ Sajnos, sok minden van ebben az országban arra, hogy a törvénytelen, becstelen célokat a felszínen úgy tüntesse fel, mintha minden legális lenne”

És ez sok más országról is elmondható, ahogy zolee is írta, undorító a világ.

Mellesleg megkértem a határátkelőt, hogy tekintsen el az átadott posztok megjelentetésétöl.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.19. 17:08:17

@Mr.Tellinghovon: Blackhair lady szemelyes jobarat, es asztrologiai ikrek vagyunk! :) ugyanabban az evben es napon szulettunk. Hataratkelonek tobb baratsagot is koszonhetek!

2023.01.19. 17:16:44

@Zsuzsi65:
És egyforma kedvesek is vagytok:-)))))

fhdgy 2023.01.19. 17:31:02

@Mr.Tellinghovon: jó, ha ennyi mindent olvasol, akkor már csak egy régi képességet kellene feleleveníteni, a sorok közti olvasást.

SzZoole 2023.01.19. 17:35:53

@Mr.Tellinghovon: most is tartok tőle, mert bármikor mehet, és nem csak Új-Zéland, hanem Fiji és Hawai-ról is kapott. Ahol lesz, oda megyünk majd :-)

A barátnője állatorvosként végzett, neki meg mindegy, hogy melyik ország, mert mindben kapna munkát könnyen.

Meglátjuk mit hoz a jövő :-)

fhdgy 2023.01.19. 17:37:49

@Mr.Tellinghovon: azt a kék ágyat honnét szalasztották? Ennyire leharcolt surcit sem láttam a seregben

2023.01.19. 17:37:54

@fhdgy: “ jó, ha ennyi mindent olvasol, akkor már csak egy régi képességet kellene feleleveníteni, a sorok közti olvasást.”

Az túl komplikált dolog az én egyszerű agyamnak, nem szeretném túl terhelni.

fhdgy 2023.01.19. 17:40:51

@SzZoole: az egyes országokban az állatok inkább vannak egy szabvány szerint? Még azonos nyelvet is beszélnek, mármint egy, úgyanazon faj?

fhdgy 2023.01.19. 17:42:30

@Mr.Tellinghovon: igen, de a mai világ megköveteli, hogy átláss a szitán, nem?

2023.01.19. 17:42:35

@fhdgy:

Elég ha benézek a magyar blogokra, olvasni a bölcseket akik mindent jobban tudva elmagyarázzák a dolgokat meg annak az ellenkezőjét is. :-))))

2023.01.19. 17:46:31

@fhdgy: “ igen, de a mai világ megköveteli, hogy átláss a szitán, nem?”

Hogy is mondta egyszer Churchill? Csak abban a statisztikában hiszek amit magam hamisítók.

Talán ha magad mozgatnad a világ rugoit, lenne erre lehetőséged.

2023.01.19. 17:49:37

@SzZoole: “ @Zsuzsi65: ezt nehéz elhinni :-)”

It was just a joke:-))))

P.Elliot 2023.01.19. 17:50:01

@Mr.Tellinghovon:
Vagyis nem lesz olvashato a posztod?

Nagyon sajnalnam ha igy lenne, ha nincs uj poszt akkor igazan megyunk lejjebb egeszen addig amig semmi hozzaszolas nem lesz.

Ahogy elnezem a maradek embernek esze agaba sincs irni egyet, kiveve Zsuzsi igert aztan kesz is.

Vond vissza a kerelmedet a HA-tol...

SzZoole 2023.01.19. 17:50:15

@fhdgy: ezt nem értem mire írod.

fhdgy 2023.01.19. 17:50:22

@Mr.Tellinghovon: és hol marad a felfedezés öröme?

SzZoole 2023.01.19. 17:51:32

@Mr.Tellinghovon: melyik része volt vicces Vincebá? :-)

fhdgy 2023.01.19. 17:54:51

@SzZoole: egy állatorvosnak egy adott állatfaj az egész világon egyforma. Még a bajaikat is egyformán "mondják" el.

Talán az állatorvos még a programozásnál is univerzálisabb, csereszabatosabb.

SzZoole 2023.01.19. 17:56:35

@fhdgy: eszt nemtom kecskészbácsi, én nem értek a lovakhoz, tudod, vidéki vagyok :-)))

SzZoole 2023.01.19. 17:59:52

@Mr.Tellinghovon: a sziget-csoportokról való poszt megjelenését követelem, különben ráutaló magatartást kellene tanúsítanom irányodba, de te ezt nem szeretnéd gondolom :-)))

Elég szépen kértelek? :-)))

P.Elliot 2023.01.19. 18:04:47

@Mr.Tellinghovon:
Ha valoban elolvastad a posztokat, legalabbis 2012-tol akkor te egy kulonleges alak lehetsz bar ha meggondolom ha orakat ulsz elotte, el is lehet olvasni, ha gyorsan vegigporgeti az ember.

Errol a gyors olvasasrol az jut eszembe hogy egyszer volt errol egy musor, a konyv olvasasrol es bemutattak egy oreg pasast/ valami hiresebb ember az irodalom kritikaban/, kidulledt szemeivel alig latott es nagyon kozel emelte a szemehez a konyvet/ hogy volt-e szemuvegje arra nem emlekszek/, lapozott, az oldal tetejetol az aljaig meg egy percet se toltott vele, masik oldal, ugyanigy, / a hitetleneknek felmondta hogy mit olvasott az oldalakon es tevedes nelkul/ jellemeztye a konyvet hogy milyen kategoria, egy abszolut kulonleges alak volt, mint mondta naponta olvas uj es uj konyveket, szorakoztatja.

Ki tudja, lehetseges hogy te is ez a kategoria vagy csak ennyire azert nem gyors, mindenesetre elhiszem.

Ma este nekilatok es vegiogolvasom/ majd napok alatt szakaszonkent az osszes posztot es hozzaszolast.
Hol talalom meg az elejet? Az indexen vagy hol? Beraknal egy linket a kezdesrol?

Arrol nem is beszelve hogy rendkivul szorakoztatonak tartom mas emberek velemenyeit, el lehet rajta gondolkozni, egyeterteni, netan nevetni rajta vagy huledezni, feler egy konyvvel.

2023.01.19. 18:09:17

@SzZoole: “ vidéki vagyok :-)))”

Mennyire? Egyszerűen vidéki vagy nagyon nagyon vidéki :-))))

Pocsék gyerekkor lehetett ha meg lovak sem voltak a közelben :-)))

2023.01.19. 18:17:18

@P.Elliot: “ Hol talalom meg az elejet? Az indexen vagy hol? Beraknal egy linket a kezdesrol?”

A határátkelőn kezdtem és a legalsó poszt után az előző oldalra lapoztam.

Gyors olvasás: a napokban új folyószámlát nyitottam egy bankban, elém tették a szerződést át olvasásra. Percekkel később visszadtam át olvasva. Az alkalmazott hitetlenkedve visszakérdezett , biztosan át olvasta? Szerintem ez csak gyakorlás kerdese, kis lurkokent éjszaka is a paplan alatt zseb lámpával vagy az ablakon beszurodott fény mellett olvastam. Szerencse, hogy házunk előtt villanyoszlop volt. :-))))

SzZoole 2023.01.19. 18:19:56

@Mr.Tellinghovon: Pocsék gyerekkorok lehetett???

Sok ember csak álmodhatott olyan gyerekkorról, mint amilyen nekem volt. Állat maximum kutya volt. Tehetős értelmiségi család, apai ágról nemesi felmenőkkel, nem szenvedtem semmiben hiányt, tisztességes neveltetést kaptam, csak aztán elkurvultam. Tanulás helyet a könnyebb utat választottam, ha érted mire gondolok :-)))

2023.01.19. 18:24:23

@SzZoole: “ a sziget-csoportokról való poszt megjelenését követelem”

Döntéseimet átgondolva hozom meg, most sem történt másképp. Valahogy nincs kedvem, az ön belátás mellett az irodalmi képességeimről, a nemtelen csatározásokra.

Át küldöm privát üzenetben ha kívánod.:-))))

SzZoole 2023.01.19. 18:28:33

@Mr.Tellinghovon: küldjed, én meg kiposztolom :-)))

P.Elliot 2023.01.19. 18:29:55

@Mr.Tellinghovon: Koszi, igy fogok tenni. Mar elfelejtettem azt az ameriai posztot is hogy mit irtam, erdekes lesz visszaolvasni nekem is mert azokbol mar szinte semmi de semmi nincs.

Mas nevelesu gyerekek, gyakran lehabb felnottek, beszukult vilag, mar nem jarnak kempingezni csak kevesen, akkor sem igazan az egesz csalad, minden olyan mas lett.
Uresek az utcak, azelott szinte minden csaladi haz elott volt kosarlabda halo felszerelve es a kolykok az apjukkal gyakran ott jatszottak egyutt, biciklizo gyereket se latsz, egyaltalan, gyereket se szunidoben az utcan, bennt lapitanak a videojatekok mellett.

Igen, az a regi amerika mas volt, szamomra kedvesebb , kellemesebb es biztonsagosabb volt az elet.

Elbeszelgethettel a postas bacsival vagy a csomaghordoval, most ilyen nincs, futtatjak oket, nehogy egy felesleges perc kimaradjon, ellenorzik.

AFedEx-es ember regi jo ismerosom, azt mondta hogy meg azt is tudjak hogy mikor lepett le a kocsijabol es mikor szallt vissza.

Szep is volt a vilag, sokszinu azelott.
Orulok hogy meg elhettem benne.

P.Elliot 2023.01.19. 18:38:10

@Mr.Tellinghovon: En is olvastam rengeteget de en egyreszt nem vagyok gyors olvaso, masreszt szeretek egy-egy mondaton, dolgon elgondolkozni, kicsit csemegezni rajta, arrol nem is beszelve hogy a szereplok ott vannak elottem hogy hogy neznek ki.

Gyerekkoromban apam tobbszor kerte hogy rajzoljam le/ eleg jol tudok rajzolni de semmikeppen sem muveszi szinten/ a konyv szereploit hogy milyennek latom aztan az anyammal nezegettek, mulattak rajta, volt olyan is hosszu teli esteken/ akkor volt a legtobb idonk erre mert be voltunk szorulva a szobaba/ a testverem, sot a szuleim is lerajzoltak ugyanazt a szemelyt vagy kepet amit leirtak, marmint taj es tortenet, varosok es egyeztettuk hogy ki hogy latrta, hogy kepzelte el..

Irtora elveztuk, mi gyerekek foleg...
Ezert aztan nem volt gyors olvasas mert megszoktam hogy eltunodjek rajta de tehetsegem se lehetett erre szerintem.
Jo volt otthon gyereknek lenni, szerettem, igyekeztem a lanyomnak is atadni bar o mas tipus, ja meg szerettem hogy van egy gyerekem akivel kedvemre szorakozhatok, jatszhatok, meselhetek....

SzZoole 2023.01.19. 18:38:41

@Mr.Tellinghovon: ezt olvastad?

2011. 08. 16.-án jelent meg az első poszt.

hataratkelo.reblog.hu/oldal/34

2023.01.19. 18:46:23

@SzZoole: “ nemesi felmenőkkel”

Valami hasonló az enyém is,
apai nagyapám megjárta Amerikát gazdagon tért haza, 45 után kulák lista államosítás, apám hadifogság 3ev Szibéria, utána mellekvagany, nagy magyar és az örökös rebellis, 56-ban menne de anyánk velünk kisgyerekekkel nem mer. Apám testvérei öten ellenben a lábukkal szavaztak, a világ minden tájára jutott belőlük.
Anyánk nemesi származású, apja főjegyző és katonatiszt ezredes. A kádári konszolidációban elfogadják a helyzetet és a lehetőségekhez képest megadnak mindent nekünk.
Talán ismered a kádári dogmat: aki nincs ellenünk az velünk van alapon gyarapodunk budai kertes ház kutyával, balatoni ház autó IH rendszámú Zsiguli. Jó gyerekkor volt nincs okunk panaszra, de az ennek ellenére mindhárman meg a kádári időben külföldön kerestük a boldogulást..

fhdgy 2023.01.19. 18:48:32

@SzZoole: Elolvastam egyet. Mit mondjak? Ma már megmosolyogtatónak tűnik.

SzZoole 2023.01.19. 18:51:00

Ááááááá, MEGTALÁLTAM NORBIT!!!!!!!

A legjobb kamu poszt :-)))))

hataratkelo.reblog.hu/elet-a-vilag-tetejen

P.Elliot 2023.01.19. 18:52:39

@SzZoole: De jo hogy feltetted, koszi, nem tudtam hogy igy kezdtek, majd szep lassan el fogom olvasni mindet.

2023.01.19. 18:53:34

@SzZoole: “ https://hataratkelo.reblog.hu/oldal/34”

Ez szuper jó, sajnos a kommentek alig olvashatók, az ékezetek helyettesitve vannak mindenféle jelekkel.

A posztnak mai nap is megvan az érvényessége.

SzZoole 2023.01.19. 18:53:39

Magasan ez volt a legjobb poszt, megkönnyeztem, komolyan!

hataratkelo.reblog.hu/osszecsomagoltuk-az-eletunket

Csodabogár 2023.01.19. 18:56:55

@Mr.Tellinghovon: Nekem nincsenek ilyen szép emlékeim a kádári időkről, igaz én idősebb vagyok.
Talán ismered a történetet, mikor Márait kiengedték valamikor, talán 48-ban. Állítólag megígértették vele, hogy nem mond semmi rosszat az itthoni helyzetről. Nos megérkezett Svájcba, ahol már várták és faggatták, hogy mi hogy van. Mondta mindent lehet kapni, senki nem éhezik stb. Na de akkor mégis miért jött el? Mert egy dolog nincs, szabadság és anélkül nem lehet élni.
Szóval valahogy így éreztem én is mindig. 56-ban persze, hogy el akartam menni. Apám is, de Anyám, aki egyetlen gyerek volt, nem akarta itt hagyni az éppen megözvegyült nagyapámat. Engem lebeszéltek, jött a depresszió, meg minden. Rohadt egy élet volt, mert minket se a ház se az autó nem boldogított különösebben.

SzZoole 2023.01.19. 18:57:46

Ezt melegen ajánlom elolvasásra, rólunk szól, a kétéves kis feleségem írta :-)))

hataratkelo.reblog.hu/egy-londoni-zsido-pekseg-titkai

2023.01.19. 19:05:15

@SzZoole: “ A legjobb kamu poszt :-)))))”

Habár helyismerete volt egy kicsit túl tolta a biciklit:-))))

2023.01.19. 19:08:15

@Csodabogár: “ Mert egy dolog nincs, szabadság és anélkül nem lehet élni”

Végül is emiatt hagytuk el akkor az országot. Gyerekként ez meg nem tudatos benned

2023.01.19. 19:12:42

@SzZoole: “ Ezt melegen ajánlom elolvasásra, rólunk szól, a kétéves kis feleségem írta :-)))”

Ma nosztalgia nap lesz? :-))))

2023.01.19. 19:14:29

@SzZoole: “ melyik része volt vicces Vincebá? :-)”

Az, ezt nehéz elhinni

2023.01.19. 19:20:27

@fhdgy: “ és hol marad a felfedezés öröme?”

Nem megy, amint egy új gondolatom van és ezt megosztom, egyből gyereknek érzem magam ahol 10 millió politológus, Covid és futball szakértő elmondja, hogy ez miért nem jó.
Sokkal egyszerűbb csak tátott szájjal nézni a nagyokat, ebből sokat tanulhatók:-)))

2023.01.19. 19:34:52

@SzZoole: “ Magasan ez volt a legjobb poszt, megkönnyeztem, komolyan!”

Le a kalapot, ez a teljesítmény

Golf2 2023.01.19. 20:59:33

@SzZoole: 2011...na akkor kellett volna elmenni,akkor lopták el a nyugdíjpénztár pénzt...

Arthamyr 2023.01.19. 21:26:31

@Golf2: Én kicsivel utána mentem. Miért lett volna jobb ezzel kapcsolatban, ha mondjuk 2009-ben megyek? Pont ugyanúgy megpróbálták volna beolvasztani az enyémet is, és pont ugyanúgy meg lehetett volna akadályozni egy nyilatkozat kitöltésével. Ez "csak" akkor hátrányos, ha a változtatás után számottevő munkáltatói járulék pazarlódik az állami nyugdíjrendszerbe vagy valaki már előtte is oda fizetett (de akkor meg miért szerződne ki belőle és mondana le a nyugdíjáról?).

dikusz. 2023.01.20. 00:17:49

@Mr.Tellinghovon: Ha átgondoltad, és úgy döntöttél, hogy nem küldöd be a megírt posztjaidat, azt hiszem hiába kérem én is, hogy mégis küldd be. Pedig szívesen olvasnám.

Én is megígértem már többször is, hogy az előkészített posztokat beküldöm, de eddig még nem kerítettem sort rá.
Nekem nem az veszi el a kedvemet, ha csúnyán beszélnek (nem szoktam reagálni rá), inkább az, hogy amiről írok, nem érdekel senkit. Mégpedig azért, mert többnyire itthoni utazásokról, sétákról tudok csak beszámolni, és nem tudom úgy elmesélni, mint a többiek. Mint például Zsuzsi, P.Elliot, HariSheldon2 (nem tudom jól írom-e a nevét).

Egyébként megjelent két (három?) posztom, az egyiket ugyan én írtam, de segítséget kértem egy ott élő idegenvezetőtől.

Politikát én igen-igen ritkán viszek bele a kommentjeimbe, a saját káromon (nem blogokon, a magánéletben) tanultam meg, hogy nincs értelme. Barátságok, haveri kapcsolatok mennek rá erre.

dikusz. 2023.01.20. 00:24:30

@Mr.Tellinghovon: Eszembe jutott még valaki, aki kiváló posztokat írt (nekem ő volt a legjobb) pár éve.
Nem tudom a mi volt a nick-neve, de ha jól emlékszem, csillagász a srác.

P.Elliot 2023.01.20. 01:50:20

@dikusz.: Ne is mond, a csillagasz topikjai fantasztikusok voltak, szerintem o irta a legjobb posztokat, kar hogy csak keveset, tatott szajjal bamultuk es olvastuk a leirasait.
Vajon hol lehet most? En szemely szerint nagyon halas vagyok neki hogy felhivta a figyelmemet a virginiai csillagvizsgalora ami mellett mindig elmentunk mert nem is tudtuk hogy van ilyen, plane ez!

A legerdekesebb kirandulasunk volt, nagyon halas vagyok neki erte, emlekszem meg a nagyfogyatkozasos posztjara, az is milyen remek volt.

Ha valahogy olvasna a Hataratkelot, kerjuk hogy jojjon vissza egy-ket poszttal.

P.Elliot 2023.01.20. 02:05:49

@dikusz.: Attol te ne felj hogy nem erezzuk at kelloen hogy hol voltal, hol jartal, nem leiras kerdese ez.

Nekem nagyon tetszenek a turazo leirasok, illetve hogy hol mi van, milyen lehetoseg, mit latni, kuldjed vegre mar be.
Politikaval en sem foglalkozok, hazug csalo banda az egesz, kivalasztom a normalisabbat beloluk es arra szavazok de nem bocsajtkozok megbeszelesbe hogy miert arra.

P.Elliot 2023.01.20. 02:18:03

@SzZoole:

Nagyon jo kis poszt, jol tettetek hogy leptetek, tenyleg aranyos kis no lehet a feleseged.

dikusz. 2023.01.20. 06:58:18

@Arthamyr: A blog.hu-n már nem aktív, de a facebookon igen. Ott aktív.
A hasonló oldalak miatt vagyok fent a fészen.

Arthamyr 2023.01.20. 07:23:08

@dikusz.: Én csak itteni írásait olvastam, azért raktam be a blog.hu-s profilját. Nem igazán használom a facebookot (azon kívül, hogy ritkán ismerősökkel kommunikálok), találok számomra elegendő/megfelelőbb internetes tartalmat rajta kívül is.

Golf2 2023.01.20. 12:56:04

@SzZoole: 2008...minél elöbb annál jobb.
Én is sétálgattam Münchenben 1981ben aztán visszajöttem...

Golf2 2023.01.20. 14:31:07

Az igazi minimálbér Magyarországon havi nettó 77 ezer forint( közmunkásbér)...

Golf2 2023.01.20. 14:47:50

Hazaárulózták a főispánt, lincshangulat a debreceni akkumulátorgyár közmeghallgatásán...

dikusz. 2023.01.20. 16:23:28

@Golf2: Szerintem várjál még kicsit, gyűjts össze még pár hasonló hírt, és egy kommentbe írd meg.:)))

dikusz. 2023.01.20. 16:37:24

@Arthamyr: A saját blogjára már két éve nem posztolt, fészbukon pedig "csak" fotókat posztol. Remekül ír, kiváló humorral, de nyilván nagyon elfoglalt.

Egyébként facebook-profilom csak azért lett, hogy családtagok, barátok, ismerősök könnyebben tudjanak fotókat küldeni.

Kerületi csoportban, néhány engem érdeklő témával foglalkozó csoportban tag vagyok, ennyi. Fotót nem töltök fel, az látható, amit ismerősök küldtek.

SzZoole 2023.01.20. 17:07:52

@Golf2: mert veszélyeztetik a vízkészletet.

Mit gondolsz miért akarjak Magyarországra hozni a akkumulátor gyárat? A vízkészlet miatt, ugyanis az akkumulátor gyártásához sok víz szükséges.

Ha lehetne én nem engedném őket oda, de persze nem tehetem.

Ez is csak valakinek az érdeke ( Lalikirály), üzlet a csinkikkel……….

Golf2 2023.01.20. 17:26:57

@dikusz.: Kérdésre nem válaszolsz.

SzZoole 2023.01.20. 18:18:32

Ez a srác nagyon vakmerő :-)))

youtu.be/YbzSJ3XVcO4

Milyen film ez az Arany Bula?

2023.01.20. 18:33:51

@dikusz.: „ Szerintem várjál még kicsit, gyűjts össze még pár hasonló hírt, és egy kommentbe írd meg.:)))“

+100

2023.01.20. 18:44:22

@SzZoole: „ Ez is csak valakinek az érdeke“

Napokban olvastam: mivel nemsokára a magyarországi nemet autógyáraknak is át kell állni elektromos meghajtásu autókra, így lobbyztak a felelős helyeken a CATL miatt. Természetesen a kínai gyártónak is fontosak a helyi adottságok, mint az általad említett víz, meg a felvevő piac közelsége, egy win-win keretében.
Itt lehet egy olyan érdek összefonódás amibe mi nem látunk bele.

Nem hiszem Lali király ilyen eszes lenne, gondolj csak a Csengeri örökös nőre

SzZoole 2023.01.20. 18:47:43

@Mr.Tellinghovon: Lalikirály/Mr. 20% csak mohó és ne felejtsd el, hogy kihez/mihez áll közel :-)

Golf2 2023.01.20. 18:50:40

@Mr.Tellinghovon: Muszáj mindig velem foglalkoznod? Felejtsük már el egymást!

SzZoole 2023.01.20. 18:50:55

@Mr.Tellinghovon: ja még valami, Orsós és népi zenekara dörgölőzik a csinkikhez, míg az EU azon van, hogy leszakadjanak a csinki piacról!

2023.01.20. 18:51:22

@SzZoole: “ kihez/mihez áll közel :-)”

A korrupció az amiből kihagynak téged

2023.01.20. 18:55:25

@Golf2: “ Muszáj mindig velem foglalkoznod? Felejtsük már el egymást!”

Azért ne értékeld túl magad, én csak dikusz humorát dijaztam

SzZoole 2023.01.20. 18:56:07

@Mr.Tellinghovon: jaja, a korrupció :-))

Ne felejtsd el Vincebá, hogy én nyíregyházi vagyok ( nem szarházi ), míg Lali debreceni, és nyíregyházi leányzót vett nőül. Az én ‘barátom’ jó barátja volt annak az embernek aki Lali háta mögött volt/van, szóval tudom merről fuj a szél :-)))

2023.01.20. 18:57:42

@SzZoole: “ dörgölőzik a csinkikhez”

Ezt teszem én is ők a jövő ,Ha tudnád eddig mi mindent vettem az ali-n :-)))

2023.01.20. 19:00:08

@SzZoole: “ tudom merről fuj a szél :-)))”

Az jó, nekem is a házunkon van egy szélkakas, jó tudni merről fúj :-)))

SzZoole 2023.01.20. 19:00:45

@Mr.Tellinghovon: sok szerencsét hozzájuk :-)

Mijaza ali?

P.Elliot 2023.01.20. 19:01:30

@Golf2:
Nem tevesztetted el? 77.000 az 213 dollar korul van.
Meg hetente is apropenz nem havonta.

Itt irtatok meg masutt is olvastam hogy kulfoldrol hoznak be munkasokat Magyarorszagra.

Nemcsak oda.

Azok mennyi penzbol fognak gazdalkodni, megelni?
Mi van itt vilagszerte?
Ez egy regen kigondolt terv meg abbol az idobol amikor kinyitottak Magyarorszagnal a hatarokat, a magyarok es masok is bezudultak mas orszagokba, a regi jomodot ahol volt, lejjebb vittek.

Itt Usaban ugyanez van. Rengeteg bevandorlo, lehetoleg/ foleg/ a szegeny orszagokbol akiknek majd a keves is sok lesz, szepen atformalodik az orszag itt is.

Akinek meg jo munkaja van igyekezzen megtartani illetve jovot epiteni mielott lecsuszik kozejuk...

2023.01.20. 19:04:48

@SzZoole: “ Mijaza ali?”

Ali baba és a negyven rabló

SzZoole 2023.01.20. 19:09:04

@Mr.Tellinghovon: “ Ezt teszem én is ők a jövő ,Ha tudnád eddig mi mindent vettem az ali-n :-)))”

Szóval a Viktorral állsz üzletben :-)))

2023.01.20. 19:11:43

@P.Elliot: “ Ez egy regen kigondolt terv”

Ez lehetne egy poszt témája is :-)))

2023.01.20. 19:15:02

@SzZoole: “ Szóval a Viktorral állsz üzletben :-)))”

不,他要求高佣金,我更喜欢直接交易

no he asked high commission, i prefer direct business

fhdgy 2023.01.20. 19:25:57

@P.Elliot: Keresgéltem a neten. Egy közmunkás havi bruttó bére 2013-ban 116 ezer forint. Ennek a nettója, tehát, amit kézhez kap, 77,140 forint.

Ja kérem, orbanisztán gazdagisztán!

fhdgy 2023.01.20. 19:26:53

@fhdgy: bocs, nem 2013-ban, hanem napjainkban, 2023-ban.

Arthamyr 2023.01.20. 19:49:22

@fhdgy: Most komolyan azzal kell itt foglalkozni, hogy Magyarországon mennyi a közmunkások bére meg a minimálbér? :/
Na pl. ez változott itt a blogon. Régen szépen elmagyarázták többen is, hogy miért nem érdekli a kutyát sem, hogy mennyi a közmunkások bére. Nem közmunkásként kell élni, főleg nem tartósan, aki így él, örüljön, hogy ennyit kap egyáltalán és van munkája anélkül, hogy a magyar vadkapitalista/feudális "munkaerőpiac" viszontagságaival szembe kellene néznie. Ha nem tetszik neki, akkor keressen munkát, ott már minimálbérrel indulhat (de inkább annyival, amennyiért elegendő számú ember hajlandó elvégezni az adott munkát), ha az sem tetszik neki, akkor keressen olyan munkát, amit "rendesen" megfizetnek vagy ne alkalmazott legyen, hanem csináljon valamit ő maga.

Arthamyr 2023.01.20. 19:52:00

@P.Elliot: Ráadásul veled beszél erről @fhdgy: , amikor te a saját bevallásod szerint nem szeretsz és szoktál politikáról beszélgetni. Pedig ez is az.

P.Elliot 2023.01.20. 20:03:26

@Mr.Tellinghovon:
Egy ilyen posztot a HA szerintem nem is kozolne, nem idevalo hanem a politikai topikokba.

Nem lenne kedvem ilyen posztokra fecserelni az idomet, lesz ami lesz, megallitani ugysem tudjuk legfeljebb kesleltetni.

Egeszen mas vilag fog jonni mint ami volt.

Az is igaz hogy semmi se orok, minden valtozik, majdnem hogy
termeszetes.

Amit viszont nem art atgondolni hogy most a technikai ujdonsagok vilagaban ahol szinte vagy alig kell munkas, minek annyi embert a vilagrahozni?
Hogy minimal beren alul gurcoljek at az eletuket?

Itt kellene inkabb atgondolni hogy egy termeszetes, egeszseges egyensuly kellene...

Sajnos hogy ez van...

P.Elliot 2023.01.20. 20:05:37

@Arthamyr: Valoban nem szeretek es nem is szoktam politizalni, legfeljebb a tulzo alakot szeretem helyrebillenteni ha hagyja magat. Altalaban nem hagyja, bekotott szemmel szavalja a magaet.

Pont ezert nem erdemes foglalkozni a politikaval.

P.Elliot 2023.01.20. 20:13:07

@fhdgy: Meg a 116 ezer levonas nelkul is szegyen es ahelyett hogy felemelnek, olcsobb munkast hoznak be.

Egyszeruen nem hiszem el hogy nem lehet egyensulyba tenni ezt a fizetes-munka dolgot.

Ilyen szempontol kommunista elveket vallok.
Minden elolenynek lakhatas kell, olyan nincs hogy az utcan lakik es egy szereny ennivalo ellatasa se legyen.

Egyszeruen nincs. Ha tobbet akar akkor dolgozzon meg erte vagy vasaljak be rajta munkaban a raforditott penzt de ez a minimum.

Mas!

Odakinnt tavasz van, orakat vacakoltam a kertben es fajo szivvel latom hogy rugyezik minden, a draga feltett afonyaim is hizlalnak holmi voros szinu kis gubokat amirol gyanitom hogy virag lesz majd.

Nem lesz!

El fogja vinnni a februari fagy!

Arthamyr 2023.01.20. 20:17:44

@P.Elliot: Én nem tudom, hogy érdemes-e, de ha te nem szeretsz, meg nem szoktál, akkor miért teszed mégis, nem tökmindegy, hogy érdemes-e?

Írod, hogy minek annyi embert világrahozni, amikor tudtommal unokáid is vannak (de ha nincsenek, gyerekeid biztosan, nekik is azt mondtad, hogy inkább hagyják ki a dolgot?). Amúgy ez is politika, mert normális esetben mindenkinek a saját döntésein és a biológiai adottságain múlik, hogy mennyi gyereket szeretne/csinál, amint ezt szabályozgatni kezdik, meg kívülről előírni, az már politika, és a legocsmányabb fajta.
Amúgy nekem nincs gondom a politikával, szerintem tud érdekes lenni. :)

Arthamyr 2023.01.20. 20:25:38

@Arthamyr: "Ilyen szempontol kommunista elveket vallok." - Na ez a hatalmas nagy baj, meg az még inkább, hogy rajtad kívül még pár milliárd ember így van vele.

"Minden elolenynek lakhatas kell, olyan nincs hogy az utcan lakik es egy szereny ennivalo ellatasa se legyen." - És ez mégis hogy a fenébe lenne fenntartható?
Én is remekül ellennék, ha lenne lakhatásom meg szerény ennivalóm, hol lehet kérni az ingyenlakást és kaját? A franc dolgozott volna évtizedeket keményen a mocsok drága lakhatásért, ha egyszer ingyen is adnak, és még a kaja miatt sem kell aggódni.
Aztán meg jönnek a továbbiak, hogy legyen alanyi jogon járó ingyenes egészségügyi ellátás is, meg minek álljuk meg ott, legyen ingyenes rekreációs tevékenység is stb.

Te ezt egy perc gondolkodás után is működőképesnek és korrektnek tartod?

2023.01.20. 20:43:37

@P.Elliot: “ Itt kellene inkabb atgondolni hogy egy termeszetes, egeszseges egyensuly kellene...”

A kínaiak egyszer megpróbálták, katasztrofalis eredménnyel

P.Elliot 2023.01.20. 21:23:26

@Arthamyr: Na ezt hivjak felesleges vitatkozasnak mert magad is tudod hogy nem ugy ertettem hogy mindenkit egyforma szinten tartani....
Be is fejezem...

P.Elliot 2023.01.20. 21:31:13

@Mr.Tellinghovon: Mert nem fogtak jol hozza, eloszor azt kellett volna hogy minden idosnek jar nyugdij, nincs olyan hogy a gyerekekre varni hogy idos korban eltartsak oket meg a tobbi.

Az indiaiak is szaporak de mennyire de ok is csak odahaza.

Az itt eloknek legfeljebb 2 gyerekuk van, ha harom akkor az becsuszott terhesseg mert annak a kettonek a feljebbjutasa, iskolaztatasa a fontos.

Igazabol a mexicoiak is, otthon volt annyi gyerek mint amennyi szuletett, itt szinten nemigazan van kettonel tobb mert jobb eletet akarnak nekik.
Az itt elo kinaiak se szaporak, annyit szulnek amennyit tisztesseggel el tudnak latni, egy vagy ketto.

Regen az amerikai csaladban volt 3-4-5 gyerek vagy tobb.Most 1, esetleg ketto.

Na, mentem a kompjuter elol mert egy kis pentek esti baratnoi latogatas lesz itt nalam...

Arthamyr 2023.01.20. 21:52:03

@P.Elliot: Nem állítottam, és még csak nem is gondoltam, hogy úgy értetted, hogy "mindenkit egyforma szinten tartani".

Feltételeztem, hogy pontosan úgy értetted, ahogyan leírtad a hozzászólásodban, hogy mindenkinek legyen lakhatása meg élelme (és egyelőre nem is javítottad ki, hogy nem úgy értetted). És arra írtam, amit írtam. Felesleges fokozni azzal, hogy "mindenkit egyforma szinten tartanak", már önmagában is problémás a koncepció (és most finoman fogalmaztam).

fhdgy 2023.01.21. 09:43:58

@taga20: a 2023 január elsejétől a vármegyéket se felejtsd el!

Golf2 2023.01.21. 13:36:24

Agyarországon bizonyos feltételekkel egyes fogvatartottak számára elrendelhető „otthonápolási őrizet” is, így csökkenthető a börtönök/börtönkórházak telítettsége,és a rezsi...Nem normálisak.

2023.01.21. 15:31:21

@P.Elliot: “ Az indiaiak is szaporak de mennyire de ok is csak odahaza. Az itt eloknek legfeljebb 2 gyerekuk van, ha harom akkor az becsuszott terhesseg mert annak a kettonek a feljebbjutasa, iskolaztatasa a fontos.”

Érdekes a főiskolai képzésben részt vevők bevándorlási háttere. Nálunk a távol-keleti indiai, bevándorló szülők magas arányban a minél magasabb képzés fele ösztökélik gyermekeiket. Persze kell az erre való hajlandóság a fiataloknál is.

SzZoole 2023.01.21. 16:55:33

@Arthamyr: ne zavard már össze szegényt mert megriad :-))

Néha egy hosszú kommentjében is önellentmondásba keveredik. A komment elején állít valamit, 15 sorral lejjebb már cáfolja, lehet a korral jár :-)

SzZoole 2023.01.21. 16:58:05

@Mr.Tellinghovon: találtam 5 csillagos Gruyére-t. Eddig csak négy csillagost ettem, az is nagyon finom, de ez az 5 csillagos eszméletlen, hogy milyen finom, meg irdatlan büdös :-)))

Golf2 2023.01.21. 17:33:46

@SzZoole: Itthon csak csillag nélkül van,13-15000 kilója lidl,tesco.

2023.01.21. 17:56:48

@SzZoole: „ találtam 5 csillagos Gruyére-t“

Melyik fajta? A pontos megjelölés?

2023.01.21. 17:58:18

@SzZoole:

Classic,bio alpage, reserve?

2023.01.21. 18:15:06

@SzZoole:

Gruyere ízlés kérdése. A Classic 6 és 9 hónap között lágy és finom ízű, az ínyenceknek, akik szeretik az enyhét.

A Gruyère AOP Réserve legalább 10 hónapos, erősebb és aromásabb ízű. Nekem ez a kedvencem, mert én is szeretem a tartalmas aromás pikáns ízt, itt azt mondjak “rezent”
Sokszor eszünk sajtot, raclette vagy fondue formában, akkor szerintem több kilométeres körzetben csorog minden rágcsáló nyála. Erősíti a közösséget is mert a szomszédok másnap kérdezik, na és milyen volt a gruyere?
A jobb gruyere itt is csak speciális üzletben kapható

2023.01.21. 18:16:06

@SzZoole: “ mennyország :-)))”

Nem egér voltál előző életedben?

2023.01.21. 18:20:36

@SzZoole:

Kosz a képet. Akkor ez egy reserve
Mark&Spencer az ugye olyan mint Lidl?

SzZoole 2023.01.21. 18:26:36

@Mr.Tellinghovon: “ Mark&Spencer az ugye olyan mint Lidl?”

Ugye viccelsz :-)))

A két véglet, a Lidl/Aldi az alja. A M&S és a Waitrose a teteje.

Közte van a felső középkategóriás Sainsbury és Morrison.

Aztán a Tesco. Attól lejjebb az Asda és a legalja a Lidl/Aldi páros.

Ezek azok ahol engem nem látsz vásárolni :-)

Többnyire Sainsbury/M&S, nagyritkán Tesco.

Sajnálom :-))

2023.01.21. 18:26:58

@SzZoole: “ szegény szomszédok :-)))”

Tudod a svájciak csúf neve itt “ sajtosok” mivel van több száz éves előnyük nem döbbenti meg őket. Az a sajt ami meg nem szagos az nem is sajt. A feleségem 32even keresztül élelmiszer áruházat vezetett, hozott néha olyan sajtokat haza, hogy meg én is megkonnyeztem.
Hogy is mondtuk otthon? A görény kiveri a dísz lépést mellette

SzZoole 2023.01.21. 18:29:47

@Mr.Tellinghovon: egyszer tényleg el kell menni felétek :-)))

SzZoole 2023.01.21. 18:31:05

@Mr.Tellinghovon: “ A görény kiveri a dísz lépést mellette”

Vagy; A görény térden állva könyörögne a receptért :-)))

2023.01.21. 18:36:55

@SzZoole: “ Ugye viccelsz :-)))”

Ez a te kopirajtod:-)))

A feleségem változó de felső középkategóriás kategóriában dolgozott illetve onnan látott el bennunket. Azelőtt is mindig a minőséget magasra értékeltem. Itt kint a változatos konyha alapján egy új dimenzióba léptem. Az otthoni nagyreszben taplalekbevitel rendszere után, megtanultam egy igazi ínyenc lenni. Nagyon tudok értékelni egy jól celebrált stílusos étkezést.
A szemnek is jól kell laknia.:-)))

SzZoole 2023.01.21. 18:41:05

@Mr.Tellinghovon: most vacsoráztam beef bourguignon-t :-))

Arthamyr 2023.01.21. 18:51:21

@SzZoole: Ez országfüggő, kint én is legtöbbször Tescoban/M&S-ben vásároltam (ha meg valami ritkaság/nagyon minőségi áru kellett, akkor Fallon&Byrne vagy specializált boltok), és ott tényleg köröket vertek a Lidl-re, Spar-ra. Viszont itt a Lidl simán van a Tesco szintjén (árszintben meg még felette is van).

Golf2 2023.01.21. 18:58:45

@SzZoole: Igen gruyere. Itt a tesco meg a penny a legalja,lidl,aldinál nincs jobb.

SzZoole 2023.01.21. 18:58:54

@Arthamyr: őszinte leszek, én az évét nem tudom mikor voltam otthon utoljára vásárolni, szóval nem tudom mi a helyzet minőség terén otthoni viszonylatban.

Azt tudom, hogy az itteni Tesco messze nem ugyanaz, mint a magyarországi, mármint úgy összehasonlítva, hogy kb. 10+ éve vásároltam utoljára. Nem tudom, hogy azóta felfelé vagy lefelé stagnált.

Aldiba/Lidlben soha nem voltam sem otthon sem itt, nagybevásárolni. 1-2 dolgot vettem, de az nem saját brandjük volt.

SzZoole 2023.01.21. 19:02:05

@Golf2: akkor itt olcsóbb mert az 5-ös erősegű £26.50/kiló, ami átszámolva kb. 12 ezer forint.

Arthamyr 2023.01.21. 19:05:35

@SzZoole: Ha jól emlékszem, nemrég valaki német nyelvterületről (talán nyuszigonosz?) meg azt írta, hogy ott teljesen jó a Lidl/Aldi.

fhdgy 2023.01.21. 19:07:00

@SzZoole: Ez milyen sajt?

ibb.co/MfQLfY0

saját márkás?

SzZoole 2023.01.21. 19:13:33

@Arthamyr: igen ő írta, ahány ország annyi szokás, szoktak volt mondani :-)

Itt húsért a henteshez járunk, pékárúért a pékségbe, minden másért a Sainsbury/M&S.

SzZoole 2023.01.21. 19:14:59

@fhdgy: gondolom kecskészbácsi által készített kecske sajt, imádom, aggyad postára, kűdöm a címet :-)))

Arthamyr 2023.01.21. 19:16:46

@SzZoole: Nálunk hús, hal, bor, whiskey, néha sajt volt leginkább a spéci. Na mindegy, én szombatonként megint nem eszek, így inkább nem is beszélek tovább kajáról.

2023.01.21. 19:17:56

@SzZoole: “ most vacsoráztam beef bourguignon-t :-))”

Szeretem én is! Mibe martogattad?

fhdgy 2023.01.21. 19:23:26

@SzZoole: Csak egy kicsit kell pontosítani!

Valóban kecskesajt, kecskéim által produkált tejből, de nem én csináltam.

Teljesen véletlenül találtam a faluban egy házaspárt, akik szeretnek házilag sajtokat és szappanokat csinálni.

Kb. másfél hónapja megy a kísérletezgetés kecskesajttal és házi szappanokkal is, ezek közül kecsketejből készülttel is.

Egyenlőre "piackutatás" folyik, ami azt jelenti, hogy ismerősöknek osztogatjuk őket, hogy próbálják ki és mondjanak igaz véleményt.

Eddig nem rosszak a visszajelzések.

Azok a sajtok, amik a képen vannak enyhén füstöltek, bükkfával.

SzZoole 2023.01.21. 19:23:34

Ez a Somogyi gyerek hihetetlenül bátor, hogy mi csúfságot rárak Viktorra meg a slepjére :-)))

youtu.be/BuQdtr6Q_10

SzZoole 2023.01.21. 19:28:01

@Arthamyr: igen a hal, abban is szerencsések vagyunk, mivel szigeten élünk, körbe vízzel, így frissen meglehet venni a tengeti herkentyűket.

Miazhogy szombaton nem eszel, Szombatista vagy? :-))

SzZoole 2023.01.21. 19:28:36

@fhdgy: én is az ismerősöd vagyok :-))

Arthamyr 2023.01.21. 19:37:34

@SzZoole: Véget ért a tömegnövelés, és így tudom hozni a kiszámolt kalóriabevitelt. Így a többi nap kényelmesebben kajálhatok, kevésbé van az, hogy még simán ettem volna, de akkor már túllépem.
Meg tavaly ez a módszer bevált, igaz akkor előtte nem tömegeltem fel. Kíváncsi vagyok mennyivel leszek több lefogyasztva, mint tavaly, ha csak 2-3 kg plusz hasznos tömeg jött fel, akkor többször nem játszom ilyet, inkább csak szintentartom, ami van.

SzZoole 2023.01.21. 19:41:51

@Arthamyr: ja hogy gyúrós programon vagy :-)

Én a fehérje diétában hiszek :-)))

ibb.co/y8XvyRn

Wagyu diétában :-)))

fhdgy 2023.01.21. 19:43:47

@SzZoole: Rajtad áll! Mikor van erre felé érkezésed?

Ha már feldobtad ezt a Gruyére sajtot, megvizslattam. Van olyan változata, hogy 15 hónapig érlelik. Kíváncsi lennék, hogy mi lenne a füstölt kecskesajtból 15 hónap után!

SzZoole 2023.01.21. 19:45:08

@Mr.Tellinghovon: “ Mibe martogattad?”

A számba :-))

SzZoole 2023.01.21. 19:47:51

@fhdgy: kérhét múlva ilyenkor már otthon leszek :-)

A Gruyére szakértő Vincebá :-)

fhdgy 2023.01.21. 19:50:53

@SzZoole: Nem teljesen értem! Úgy, hogy én is értsem!

SzZoole 2023.01.21. 19:54:47

@fhdgy: akkor lassabban mondom. K é t h é t m ú l v a l e s z e k m a g y a r o r s z á g o n :-))

A Gruyére és sajt szakértő Vincebá, őt kérdezd sajt úgyben, én csak az élvezője vagyok :-))

Arthamyr 2023.01.21. 19:57:38

@SzZoole: Én is múlt héten vettem 10kg ribeye-t, az teljesen jó. :) Mondjuk az sajnos nem wagyu (bár a tied sem A5-nek tűnik :)), de marblingban hasonló. Elég zsíros, sok benne a kalória, de simán befér az étrendbe. Amúgy sincs tiltólistás kajám (csak amit nem szeretek), csak legyen rendben a kalóriabevitel (meg persze az edzésmunka), a fehérje/szénhidrát/zsír arányra már annyira nem is figyelek, hogy gramra kiszámoljam/mérjem.

SzZoole 2023.01.21. 19:59:54

@Arthamyr: 10 kiló ribeye, az jó sokáig elég, lefagyasztod?

2023.01.21. 20:02:16

@SzZoole: “ A számba :-))”

Azt hittem Fondue Bourguignonne formában töltsd arcod közepébe.:-)))

fhdgy 2023.01.21. 20:03:19

@Arthamyr: L a s s a b b a n m á r é r t e m!

Azt gyanítottam, hogy a kérhét újmagyarul azt jelenti, hogy kettő hét.

Azt nem értettem, hogy Vicebának ( szegénynek ) mi köze ahhoz, hogy Te kérhét múlva ( ugye tanulékony vagyok, lásd tök képben vagyok azzal is, hogy tahi ) orbanisztánban leszel.

Így már kezd összeállni a kép.

Vincebá kecskesajt szakértő is?

Arthamyr 2023.01.21. 20:05:27

@SzZoole: Igen, kiporcióztam, lefagyasztottam (illetve már ettünk belőle 3x). Sajnos itt nem nagyon lehet kapni (a Lidlben néha van, de nagyon vékonyra vágják, drágább és rosszabb is), ezt is a Metroból hoztuk, de oda meg nem fogok lemenni, ha épp steaket szeretnék enni.
Mellesleg szerintem argentinából is fagyasztva hozzák át vagy az is lehet, hogy a hajon dolgozzák fel és érlelik, nem tudom, de az előbbit tartom valószínűnek az ára miatt. Mindenesetre elégedettek voltunk vele, majd remélem kiolvasztás után is jó lesz, de ez a jövő héten, vagy legkésőbb az utána következőn ki fog derülni. Ehetetlenül rossz biztos nem lesz.

Arthamyr 2023.01.21. 20:06:15

@fhdgy: Ez gondolom @SzZoole: -nak ment. Amúgy jól néztek ki a sajtjaid. :)

2023.01.21. 20:08:28

@fhdgy: “” Kíváncsi lennék, hogy mi lenne a füstölt kecskesajtból 15 hónap után!”

Kiszárad és élvezhetetlen lesz.

2023.01.21. 20:10:48

@fhdgy: “ Vincebá kecskesajt szakértő is?”

Nem igazán, Svájcban tehentej alapú sajtok vannak. A kecske sajt inkább Franciaországban van, meg itt francia Svájcban.

fhdgy 2023.01.21. 20:17:06

@Arthamyr: Bocs, tényleg mellé ment!

2023.01.21. 20:17:57

@SzZoole: “ K é t h é t m ú l v a l e s z e k m a g y a r o r s z á g o n :-))”

Nem leszel egyedül, megyünk mi is de Budapestre meg Balatonra.
Mondjuk Nyíregyházán meg nem voltam, csak ujfehertoig jutottam el.

fhdgy 2023.01.21. 20:20:10

@Mr.Tellinghovon: Hogy készül az a sajt, aminek kívülről szinte héja van, belül viszont krém szerű?

fhdgy 2023.01.21. 20:27:42

@SzZoole: @Mr.Tellinghovon: Kecskesajt ügyben most nem sok mindent tudok ígérni.

Az a helyzet, hogy elapasztásai fázisban vannak a kecskék, már csak reggel fejek, meg diétán is vannak, hogy egyre kevesebb tej legyen. Készülni kell a következő ellési szezonra. Így most napi kb. 4 liter tej van összesen. Abból fél liter egy kis kecskéé, marad kb. 3,5 liter, abból kb. 30-35 deka sajt van. És ez egyre kevesebb. Remélem, még pár nap és nem kell már fejni.

Majd, ha újra indul a szezon, akkor várható 30+ liter tej naponta, kb. 3 kg. sajt.

Addig várni kell, hogy valamit is ígérhessek!

2023.01.21. 20:46:42

@fhdgy:

Egyes sajtfajtákat frissen fogyasztják, míg másokat érlelnek.Az érés a sajt finomítási folyamata. Csak ebben a szakaszban alakul ki a sajt jellegzetes aromája és végső állaga. Ebben az utolsó fázisban a sajtokat rácsokra helyezik, és kézzel forgatják. Szárítóhelyiségekben vagy pincékben tartják őket, ahol pontosan kiszámítják a páratartalmat, a hőmérsékletet és a szellőzést. Tudtad, hogy a környező levegő jelentős hatással van a sajtok ízére?

Ebben a lépésben vékony fehér, sárga, barna vagy kékes kéreg képződik a túrón. Fokozatosan jellegzetes állagú, ízű és illatú sajtpéppé válik. Az érlelési idő a recepttől függ, de az biztos, hogy minél tovább tart az érlelés, és minél keményebb, szárazabb lesz a massza, annál hangsúlyosabb lesz a sajt íze, és ennek függvénye a kéreg vastagsága.
De fogalmam sincs a kecske tejből készült sajtokrol.

fhdgy 2023.01.21. 21:01:19

@Mr.Tellinghovon: A friss kecsketúrót kifejezetten szeretem. A friss kecskesajtokat "sírás" nélkül megeszem, de nagyon nem vagyok oda értük.

Nem tudom, emlékszel-e még a Tihany és Bakony camembert sajtra? No, azok ízlenek, bár tudom, hogy tehéntejből vannak. Valami hasonlót tudnék szeretni kecsketejből.

A másik sajt, amit szeretek a mozarella.

Az igazi mozarella bivalytejből van, de hol van ma már olyan ( talán a mesében )?

Mozarella kecsketejből, no, arra kíváncsi lennék!

fhdgy 2023.01.21. 21:06:13

@Mr.Tellinghovon: A levegő sok mindenre hatással van, hisz tudjuk, hogy egy jó levegőváltozás milyen jótékony tud lenni.

A páratartalom, a hőmérséklet, a légmozgás, meg a ... a mit tudom én még mi, minden mindenre hatással van. Sajt, kolbász, sonka érlelés, bor erjesztés, stb., stb. mind a megfelelő levegőtől függ. Csak honnét tudnék én olyat csinálni??? -:)

Ötlet? Tipp?

fhdgy 2023.01.21. 21:21:37

@fhdgy: Nekem most támadt egy ötletem. Elteszem magam holnapra, hátha holnap jobb levegő lesz! -:)

2023.01.21. 22:04:18

@fhdgy:

Olaszországban több helyen készül a mozzarella, Abruzzo, Basilicata, Calabria, Marche, Molise és Apulia tartományban. A legismertebb a Mozzarella di Bufala Campana" - ez az egy amely kizárólag vízibivalytejből készült mozzarella, Campaniábol.
Ez termeszetesen védett brunch, míg a mozzarella nem, emiatt azt mindenhol meg Olaszországon kívül is gyartjak.

Mi sok sajtot eszünk, de szeretjük Burrata-t is paradicsommal es bazsalikommal, rá pár csepp aceto di Modena és olíva olaj.
A burrata hasonló mint a mozzarella csak tehentej alapu és kisebb. Belül nagyon krémes és zamatos.

2023.01.21. 22:11:54

@fhdgy: “ Elteszem magam holnapra, hátha holnap jobb levegő lesz! -:)”

Ezt teszem én is, elfáradtunk, le gyalogoltunk 7.5 kilométert az ismerős paraszt gazdasághoz tojasert és husert. Jött az egyik unokank is de visszafelé feltámadt a szél és a mínusz 4 fokot egyből hidegebbnek éreztük. A kicsi is elkezdett fazni, és emiatt a karomban nyakamban ülve vittem hazáig. Pozitív hozadék az, hogy holnap nem kell mennem treningezni. :-)))

2023.01.21. 22:16:23

Mai hír:

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2022 májusában számolt be arról, hogy a felnőtt lakosság 59 százaléka túlsúlyos vagy elhízott Európában. Szakemberek szerint kijelenthető, hogy Magyarországon is népbetegségnek számít az elhízás, mivel a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékát érinti. A koronavírus-járvány még inkább rontott ezen a statisztikán, a magyarok testsúlya két év alatt átlagosan 4-5 kilóval gyarapodott.

2023.01.21. 23:34:20

@Arthamyr: “ Mindenesetre elégedettek voltunk vele, majd remélem kiolvasztás után is jó lesz, de ez a jövő héten, vagy legkésőbb az utána következőn ki fog derülni. Ehetetlenül rossz biztos nem lesz.”

Ha a kiolvasztas után rögtön sütése kerül nem probléma, ha vársz par napot vele akkor kiszárad és rágós lesz.
a sutesen van a hangsúly kis hőfokon, lassan, forgatva és ne sokáig süsd.

taga20 2023.01.21. 23:41:50

@SzZoole:

haver, te mé puncsolsz permanensen a vincebának?

te régen jobb fej votá:)))

taga20 2023.01.21. 23:42:14

az mekkora, hogy én itt élek, de nem szólhatok csak úgy hozzá a témákhoz, mert én itt élek és!

beszarás, és semmi.

taga20 2023.01.21. 23:42:17

olyan van itt, hogy valaki kívülről jön?

és nem lesz elnyomva?

2023.01.22. 09:10:20

Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince

Január 22e Szent Vince napja, mikor is a szőlőtermelő vidékeken hagyományosan a gazdák megáldják ültetvényeiket, majd pedig megkezdik a metszést.
Szent Vince elsősorban ünnepének dátuma miatt lett népszerű, mint úgynevezett időmeghatározó szent: ebbéli minőségében különösen a szőlősgazdák tisztelik. Máig sok nyelven használatos a mondás: „Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince”. Ebben valószínűleg szerepet játszott nevének népies etimológiája: Vin-Cent annyi, mint százszoros bor.
A szőlőtermesztő falvakban sok helyen volt szokásban az úgynevezett „vincézés”, amelynek során a szőlőskert szélét szentelt borral vagy szenteltvízzel öntözték meg. Ezen a napon a gazdának sok bort kellett innia, hogy bő legyen a termés.

SzZoole 2023.01.22. 09:58:21

@Arthamyr: nem tudom milyen lesz a steak fagyasztás után. Olvastam valahol vagy a tévében láttam, hogy a hús állaga/textúrája megváltozik fagyasztás után, és a sütés alkalmával nem azt a minőséget adja, mintha a friss húst sütnéd.

Ebben az esetben, is, szerencsés vagyok, a falusi hentes 5 perc sétára lakik :-)

Én a steak-et minimum 2-3 cm vastagon szoktam sütni. 2 perc az egyik oldal másfél perc a másik oldal, előre felhevített edényben, közepes erős lángon :-)

SzZoole 2023.01.22. 10:00:40

@Mr.Tellinghovon: Taji egy köpésre van Nyírigyháztúl :-)

SzZoole 2023.01.22. 10:05:54

@taga20: nem puncsolok én senkinek taga. Vincebá egy kellemes/jellemes világot látott intelligens úriember, velem és veled ellentétbe.

Egy aluliskolázott hat elemis suttyónak mint te meg én, egy élvezett beszélgetni ilyen emberekkel, szerintem, nem? :-)))

SzZoole 2023.01.22. 10:14:31

@Mr.Tellinghovon: “ Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince”

Mennyit hallottam én ezt……….

40+ évet töltöttem ezzel tavasztól-őszig :-)

Arthamyr 2023.01.22. 10:17:05

@SzZoole: Én kb. dupláját (magamnak :)), de vágtam vékonyabb szeleteket is, ha valakinek elég az. Nem tudom, mennyi ideig sütöm, hőmérővel mérem, és attól függ a célhőmérséklet, hogy ki milyen készülségi fokon szereti kéri/szereti. Sokszor vettem már fagyasztva steaket, teljesen jó volt, de az szeletelt volt, és nekem nincs itthon eszközöm, amivel jól tudom vágni a fagyasztott húst. Meg így pont akkora szeleteket vágok, olyan adagokat fagyasztok, amire szükségünk van, nincs felesleges csomagolás, és még olcsóbb is.

Itt kipróbálták milyen többször fagyasztani a steaket:
youtu.be/QY2UnV1DKDU?t=395

2023.01.22. 10:28:24

Mennyi a hópehely súlya?

"Tél volt. Havazott mindenhol. Egy vadgalamb ült egy faágon az erdőben.

Ekkor egy vidám széncinege felrepült a galambhoz, és leült mellé. – Helló – mondta a széncinege. – Üdvözlöm – válaszolta a vadgalamb. „Mi újság az erdőben?” „Az egész világon havazik” – mondta a széncinege.

„A legfurcsább gondolatok és kérdések merülnek fel ebben az időben. Mit gondolsz, vadgalamb, mennyit nyom egy hópehely?” A vadgalamb felnézett a levegőbe, és nézte egyik hópelyhet a másik után, ahogy lassan és csendesen a földre zuhannak. – A hópehely olyan könnyű, hogy nem nyom semmit – válaszolta. – Én is így gondoltam – mondta a széncinege. "De ez nem igaz. Hallgassa meg azt a csodálatos történetet, amelyet a minap tapasztaltam:

Egy lucfenyő ágán ültem, közel a törzshöz, amikor elkezdett esni a hó. Nem esett különösebben a hó, ahogy most is. A hópelyhek hangtalanul és minden nehézség nélkül hullottak a földre. Megszámoltam a pelyheket, amelyek az ág gallyaira, tűire hullottak és megakadtak. Több mint hárommillió hópehely volt.

Ahogy a hárommillió-hatszázhetvennyolcezer-négyszázötvenharmadik hópehely lehullott – nem több, mint a semmi –, az ág is letört. Mert a hó teher túl nehéz lett számára.

Ezzel ismét elrepült a széncinege. A vadgalambnak most volt min gondolkodnia. "Ez egy nagyszerű történet" - gondolta. És mivel okos madár volt, olyan állat, akit az emberek a béke madarának nyilvánítottak, azonnal megértette, mit jelent ez a történet. – Talán csak egyetlen ember hangja hiányzik a világ békéjéhez – mondta a vadgalamb. „Minden egyes ember és a hangja fontos, hogy a világon egyetértés és béke legyen.” A vadgalamb pedig örült az üzenetnek, amit a széncinege hozott neki.

2023.01.22. 10:32:56

@SzZoole: “ 40+ évet töltöttem ezzel tavasztól-őszig :-)”

Volt a családnak szőlője?

SzZoole 2023.01.22. 10:37:21

@Arthamyr: a dupláját??? Nem túl vastag az, a tomahawk sincs olyan vastag vagy T-bone (ettem mindkettőt) :-)

Én mindig szobahőmérsékleten készítem, 1 órával az elkészítés előtt a konyha pulton hagyom.

Blue rare vagy rare a preferenciáim :-))

Kb így, T-bone, magamnak sütöttem forró láva kövön egy steak house-ban :-)

ibb.co/8Mg9Dwk
ibb.co/BLPKpvc
ibb.co/d0bXR5Q

SzZoole 2023.01.22. 10:39:15

@Mr.Tellinghovon: vooooltttttt e, még mindig van :-))

Te azt gondoltad, hogy csóró családból származok, neeeeemmmm :-)))

2023.01.22. 10:50:11

@SzZoole: “ vooooltttttt e, még mindig van :-))

Te azt gondoltad, hogy csóró családból származok, neeeeemmmm :-)))”

Akkor ma lent lenne a helyed gondos gazdakent :-)))))

Melyik szőlőfajta?

SzZoole 2023.01.22. 10:57:47

@Mr.Tellinghovon: többféle van, fehér és piros is.

Rizling főleg, de van othello, delaware/delavári, Izabella, zala gyöngye és csemege szőlő is :-)

2023.01.22. 11:00:31

@SzZoole:

Jól néznek ki a húsok.

ha rare -kent kérem a húst egy átlagos balaton környéki ( néha budapesti) étteremben, úgy néznek rám mint a véres rongyra. Amit pedig kihoznak változó, médium rare- well done. Múltkor egy motoros fűrész kellett volna a szeleteleshez.

SzZoole 2023.01.22. 11:04:15

@Mr.Tellinghovon: én vissza küldeném és megkérném, hogy olyant hozzon, mint amit rendeletem :-)

Itt az ellenkezője van, ha well-done steak-t kérsz, a szakács téged rak a grillre :-))

2023.01.22. 11:04:33

@SzZoole: “ többféle van, fehér és piros is.”

Nekünk Balaton déli partja, cabernet és merlot van telepitve, csendes társ vagyok egy családi pincészetben.

SzZoole 2023.01.22. 11:07:32

@Mr.Tellinghovon: én még anno, Tokaj, Tarcal, Mád, Bodrogkeresztúr környéken voltam “érdekelt” :-)))

2023.01.22. 11:08:02

@SzZoole: “ én vissza küldeném és megkérném, hogy olyant hozzon, mint amit rendeletem :-)”

Meggondolandó:-))))
egy Szakács baratom mesélte mi történik a második hússal mielőtt sütésre kerül, ha a kedves vendég reklamált. Tudod egy Szakács nem követ el hibát

2023.01.22. 11:11:44

@SzZoole: “ én még anno, Tokaj, Tarcal, Mád, Bodrogkeresztúr környéken voltam “érdekelt” :-)))”

A “rendszerváltás” idején nekünk is szoba jött, voltunk is többször ott személyesen, de a nagy tőkeerős cégek lesoportek bennunket.
Meg egyébként is vörösbor parti vagyok.

SzZoole 2023.01.22. 11:40:06

@Mr.Tellinghovon: “ Meggondolandó:-))))”

Csak megszokott helyre járok, ahol ismernek, nem okoztak eddig csalódást, évtizedes kapcsolatok :-))

SzZoole 2023.01.22. 11:43:42

@Mr.Tellinghovon: “ A “rendszerváltás” idején nekünk is szoba jött, voltunk is többször ott személyesen, de a nagy tőkeerős cégek lesoportek bennunket.”

Miért nem kerestél meg, jó kapcsolatom van/volt sok emberrel a környéken, sőt, a Degenfeld tulajdonos körével kimondottan jó kapcsolatom volt anno :-)))

Én is száraz vörösbor parti vagyok, már ha iszok :-))

fhdgy 2023.01.22. 11:47:20

@SzZoole: és ha nem iszol, akkor mégis mit iszol?

SzZoole 2023.01.22. 11:50:19

@fhdgy: csapvizet, másra nem telik :-)))

Arthamyr 2023.01.22. 11:58:07

@SzZoole: mindegyik akkora, amekkorát vág(at)sz magadnak (bizonyos határok közt, pl. ha túl vastag T-bone-t vág(at)sz, abban két csont lesz :)). A tiednél jobban meg szoktam pirítani a külsejét, akárhogy is készítem.

2023.01.22. 11:59:15

@SzZoole: “ Én is száraz vörösbor parti vagyok, már ha iszok :-))”

Most az apuliai primitivo ( első szüretelés) bort kedvelem, a Cabernet Sauvignon (Sangiovese) marad az örök szerelem.

Tokaj: ha akkor ismertelek volna:-)))))

SzZoole 2023.01.22. 12:00:03

@Arthamyr: ez igaz :-)

Akkor te magasabb hőfokon kezded.

SzZoole 2023.01.22. 12:04:38

@Mr.Tellinghovon: “ Tokaj: ha akkor ismertelek volna:-)))))”

Nem akartál volna ismerni akkor :-)))

Arthamyr 2023.01.22. 12:09:40

@SzZoole: Attól függ, hogy milyen készültségi fokra kell csinálni. Odaégne, ha medium well olyan hőfokon készülne, mint a rare. Én az enyémet 47-48 fokos maghőmérsékletnél szoktam kivenni pihenni, ebből rare/medium rare jellegű lesz.

fhdgy 2023.01.22. 12:11:03

@SzZoole: oh, szegény, hogy birnálak sajnálni, de most nincs időm.

SzZoole 2023.01.22. 12:14:19

@Arthamyr: én nem használok ilyen modern eszközöket, tapasztalatból készítem :-))

SzZoole 2023.01.22. 12:15:23

@fhdgy: szerinted is sajnálatra szorulok? :-)))

fhdgy 2023.01.22. 12:42:00

@SzZoole: hát, akinek hidegvízre futja csak ...

SzZoole 2023.01.22. 12:45:20

@fhdgy: hát ja, csak arra, de abból is csak két fél pohárral szoktam inni. Tudod miért, mert egy pohárral nem bírok meginni egyszerre :-)))

dikusz. 2023.01.22. 13:50:35

@Mr.Tellinghovon: "A szőlőtermesztő falvakban sok helyen volt szokásban az úgynevezett „vincézés”, amelynek során a szőlőskert szélét szentelt borral vagy szenteltvízzel öntözték meg. Ezen a napon a gazdának sok bort kellett innia, hogy bő legyen a termés."

Nagybátyám szőlőtermesztő faluban lakott (nem messze Tokajtól), ő igencsak vallotta ezt a szokást, de nem csak Vince napján tartotta...

2023.01.22. 14:14:44

@dikusz.: „ ő igencsak vallotta ezt a szokást, de nem csak Vince napján tartotta...“

Gondolom:-)))) Azért is kell inni, hogy ebed ( marha disznó szárnyas) nehogy azt higgye hogy kutya ette meg

2023.01.22. 14:17:17

@SzZoole: “ mert egy pohárral nem bírok meginni egyszerre :-)))”

youtu.be/U2ST6uApZ7k

SzZoole 2023.01.22. 16:31:39

@Mr.Tellinghovon: ez már régi, de jó :-))

Amikor még otthon éltünk, már akkor elsütöttük ezt a viccet.

Rendeltünk pizzát, egy 34 centis átmérőjűt, pizzás kérdezte, hogy hány szeletbe vágja, nyolc vagy tizenkettő, mondtam 8 mert 12 szeletet nem bírok megenni :-)))

taga20 2023.01.22. 19:29:48

@dikusz.: budafokon nem jártál még?

az 50-es busz, 50 éve ott megy el a szőlők mellett;)

taga20 2023.01.22. 19:29:52

@SzZoole: "egy 34 centis átmérőjűt,"

haver, ezt úgy mondtuk magyarban, hogy 32 centi átmérőjű:)))

SzZoole 2023.01.22. 19:59:07

@taga20: nebazmá taga, tényleg úgy mongyák :-)))

2023.01.22. 21:17:06

@SzZoole: “ nebazmá taga, tényleg úgy mongyák :-)))”

Tanulni nem késő:-))))

taga20 2023.01.22. 21:54:02

@fhdgy: evitte a kecske vagy a cica!

látom megragadtad a szarva közt a tőgyét:)))

fhdgy 2023.01.22. 23:03:24

@taga20: A szarva közt a lényeg, hogyha kritizálsz, akkor légy pontos, precíz! Rosszat ne javíts ki egy másik rosszal! Bonyolult?

fhdgy 2023.01.22. 23:05:26

@taga20: Nekem is van egy kismacska, amelyik ugrásnál gyakran elméri vagy a magasságot vagy a távolságot.

SzZoole 2023.01.23. 17:20:56

@taga20: bagoj mongya csurinak, hogy nagyfelyű :-)))

fhdgy 2023.01.23. 19:11:14

Mindenki punnyad???

SzZoole 2023.01.23. 19:28:51

@fhdgy: belefáradtunk a nyelvészkedésbe :-))

fhdgy 2023.01.23. 19:36:39

@SzZoole: Most speciel nem nyelvészkedtem!

Csak szóvá tettem, hogyha valaki kritizál, akkor az legyen teljesen helyénvaló!

2023.01.23. 22:08:41

Kissé mintha beszűkült volna a társalgás:-)))

SzZoole 2023.01.23. 22:14:31

@Mr.Tellinghovon: mert szűklátókörűek vagyunk :-)))

Csak vicc volt

taga20 2023.01.24. 09:21:09

@SzZoole: pedig a madzsarnyelv nagyon szép:)))

coub.com/view/2nwck1

Golf2 2023.01.24. 17:39:51

@fhdgy: Egész jó oldalt találtam: Külföldre költöző-külföldön élő magyarok. ( nyilvános csoport,facebook)

SzZoole 2023.01.24. 19:33:47

@Golf2: tényleg jó oldal, hasznos, szerintem :-))

kék madár 2023.01.24. 20:21:37

itt az ideje a viagras vicceknek, ugratasnak fiuk, az mindig feldob par hozzaszolot :)

2023.01.25. 11:00:09

@kék madár:

Miért, hogy utána újra hím sovinisztanak nevezz bennünket?

SzZoole 2023.01.25. 12:32:01

@kék madár: nagyon csúnya nő sétál a parkban a gyerekeivel, az egyik másfél éves a másik pár hónapos a baba kocsiban.

Arra megy Zoole kicsit kapatosan és mondja; De szép ikreid vannak!

Mire a nagyon csúnya mondja; Uram nem látja, hogy több mint egy év kor különbség van a két gyerek közt?

Mire Zoole; Az ok, hogy egyszer megkufircolták magácskát, na de kétszer? :-)))))))))

Lehet botránkozni Pimpike :-))))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.25. 17:23:11

Ugy tunik, HA szabadsagon, es nem nezi az emailjeit :) ott varnak az ujabb posztok, jo lenne felrakni egyet ;)

SzZoole 2023.01.25. 17:47:22

@Zsuzsi65: mi történik felétek Zsuzsi!

Láttam a híradóban, hogy a csinkik nyírják a saját fajtájukat!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.25. 18:26:24

@SzZoole: haha, a humorod a regi. Igen, ez valami Covid utohatas lehet :))))

SzZoole 2023.01.25. 18:28:39

@Zsuzsi65: nahát, hogy erre a covidra mi mindent rá lehet fogni :-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2023.01.25. 18:48:25

@SzZoole: Ugye? Ki tudja, lehet hogy ezert volt az egesz?? LOL

SzZoole 2023.01.25. 19:05:00

@Mr.Tellinghovon: jaj de fekete humora van a Vincebának :-)))

DieNanny CH 2023.01.25. 19:08:43

@Mr.Tellinghovon:

Nem volt ott egy parancsnokod, akit Csepelszigetinek hívtak?
(Nem viccelek, tényleg volt egy ilyen nevű parancsnok, horvátról magyarította a nevét.)

kék madár 2023.01.25. 20:03:30

@SzZoole: "tragedy + time = comedy"
varhattal volna egy hetet :(

SzZoole 2023.01.25. 20:27:23

@kék madár: miért kellet volna várnom egy hetet?

kék madár 2023.01.25. 20:29:21

@SzZoole: mert meg el se temettek oket, vagy valami ilyesmi, ha nem erted, hagyjuk. En nem rohogtem magam hulyere, megiscsak meghalt 11 artatlan ember.

SzZoole 2023.01.25. 20:37:42

@kék madár: na és melyik kommentemben vélted felfedezni a viccet, mert szerintem egyikben sem vicceskedtem, szerintem.

kék madár 2023.01.26. 04:01:41

@SzZoole:
ja, akkor ezt felreertettem?

"Láttam a híradóban, hogy a csinkik nyírják a saját fajtájukat!"

SzZoole 2023.01.26. 09:42:43

@kék madár: most sem értem, mit láttál abban a kommentben viccnek, nem viccnek szántam, mert ezt láttam a híradóban, hogy az amerikai rendőrök előállítanak egy öreg baseball sapkás kínait, aki gyanúsított a gyilkossággal,hogy ő ölte meg a többi kínait, ennyike.

kék madár 2023.01.26. 19:22:27

@SzZoole:
fedezzuk fel a ket mondat kozott a kulonbseget: ( :-) )

"Láttam a híradóban, hogy a csinkik nyírják a saját fajtájukat!"

"előállítanak egy öreg baseball sapkás kínait, aki gyanúsított a gyilkossággal,hogy ő ölte meg a többi kínait"

SzZoole 2023.01.26. 19:24:13

@kék madár: a második egy sorral hosszabb?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása