oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. augusztus 19. 06:30,  „Ami elérhetetlen, az kell” 174 komment

2021. augusztus 19. 06:30 Határátkelő

„Ami elérhetetlen, az kell”

Azt ígértük, hogy ha érkezik poszt, akkor azt kitesszük - azt azért nem gondoltuk volna, hogy ez ilyen gyorsan meg is történik, pedig így lett. Aki küldte (a képekkel együtt) Virág, aki másfél éve kezdte olvasni a blogot, ha jól értjük, akkor nagyjából az elejétől, ami szép teljesítmény (és persze köszönjük). Most úgy gondolta, ő is megírja a maga történetét.

cim_349.jpg

„Nagyjából másfél éve olvasom a blogot, napi rendszerességgel, ez lett az elalvás előtti utolsófélórás hobbim, mondjuk így. :)

De komolyan... most tartok az 5 évvel ezelőtti posztoknál és örömömre olvastam az egyik alatti HÁ-kommentet, addigra legalább 1500 bejegyzésen túl van a blog. Akkor lesz még mit olvasnom esténként bőven!

Szétröhögöm magam a vitákon is, volt abból is bőven, igazi magyar vagyok, a véremben folyik a balhé. :D

Amúgy nem is, konfliktuskerülő ember vagyok az életben, de azért szórakoztat mások vitája néha, shame on me. Biztos így élem ki magam, elméletben. :))

Én is határátkelő lettem tavaly novemberben, nagy szerelem a muníció, meg még ezer más dolog, őrült jó időszaka ez az életemnek.

34 éves vagyok, hosszú évekig a vendéglátásban dolgoztam Magyarországon és imádtam. Nem vagyok előre tervező/gondolkodó típus, ma van szerda, holnap csütörtök, legyen elég ennyi.

Húsz éve egyszer elütött egy BKV-busz, zöldön mentem át zebrán épp, nem én voltam a hibás! Na, mindegy, rohadt jól megúsztam ahhoz képest, hogy egy 20 tonnás dolog elütött, a lényeg, hogy talán ezután alakult ki végérvényesen nálam, hogy túlságosan előre tervezni felesleges.

Németországgal kapcsolatban mindig is éreztem valamilyen fajta kötődést, miközben tökéletesen elvoltam otthon. Sokszor voltam „kint” (most már itthon) barátaimmal, bejártam sok részét, jó volt, mindig.

folyo_9.jpg

Aztán egyszer csak megismerkedtem a nagy Őmmel, nem szeretném túl romantikusra venni az írásomat, nem is fejtegetném tovább. Ő régóta Németországban élő magyar férfi, német állampolgár, sikeres élettel, sikeres munkával, egy tündéri kislánnyal és barátságos exfeleséggel.

Megismertem, szerelmes lettem, túléltük a Covid okozta utazási nehézségeket és úgy amúgy a távkapcsolatot, azután pedig ideköltöztem és túléltük a tökéletes összezártságot is, azt hiszem, ezután sok gondunk már nem lesz egymással. A két véglet megvolt és jól alakult, az ezutáni dolgok mind gyerekjáték. Vagy majd kiderül. :D

A vendéglátós, néhol rugalmas, néhol rugalmatlan életemet nem volt nehéz feladni ezért az „új életért”. És hát szeretek hirtelen döntéseket hozni, nem félek attól sem, ha nincs épp pillanatnyilag konkrét tervem a jövőre nézve, valahogy mindig volt és valahogy mindig úgy volt jó.

Most integrációs kurzusra járok hétfőtől péntekig mindennap, tanultam németül még otthon sok évig, de van mit feleleveníteni és a gyakorlatba átültetni, az biztos, hogy itthon is jól menjen.

kasse.jpg

Alapítottunk egy közös céget ketten, ami az indulásától fogva bizakodásra ad okot a jövőnkre nézve (IT területen), a kislányával remekül kijövök, a honvágyam három hét után elmúlt, csak a „Túró Rudi” hiányzik, de az is miért...

Régi posztjaitokat olvasgatva megvilágosodtam, azért hiányzik a hegyes erős, a libatepertő és a macisajt, mert míg otthon éltem, egyiket sem szerettem, vagyis egyik sem érdekelt.

Most, hogy itt vagyok és nem elérhetőek, mindet akarom, hát persze. :D Ilyen az ember, ami elérhetetlen, az kell. Meg a TV-paprika. És a gulyáskrém, meg a káposztával töltött csípős almapaprika. Erős Pista van itt, az orosz boltban, hála az égnek.

Ezek ám a nagy problémák az életben!

A családom hiányzik, de a szüleimmel, míg Magyarországon éltem sem találkoztam olyan nagyon gyakran, ők a tősgyökeres pesti létből vidékre költöztek kertes házba, nyugalomba, boldogságba, örülnek, hogy én is megérkeztem ebbe. Ha kicsit távolabb is tőlük, de ott vagyok, otthon vagyok, itthon vagyok. Meg otthon is otthon vagyok és ott is nagy boldogság lenni! :)

folyo_2_2.jpg

Hessen tartományban élek, megkaptam a Covid-oltásom hamarabb, mint ahogy otthon hozzájutottam volna, aztán otthon a védettségi kártyám is meglett pikk-pakk, a távoli ügyintézés persze hihetetlen nehezen ment, de ez olyan megszokott dolog, nem lepett meg. A legutóbbi magyarországi látogatásom utolsó napjára megoldódott minden maradék intézni való. Épp időben.

Igazából azért írtam most, mert annyit olvastam itt, hogy szinte ismerőseim már a törzskommentelők és az itteni közösség és hangulat úgy általában, szerettem volna kicsit én is a részese lenni. :)

Digger, SzZolee, Csodabogar, nyuszigonosz, gabors, London2009, Golf2, fhdgy, Herr Géza, tnt, pappito, DieNannyCH, Narina, A nagy kámpics, puhacica, P.Elliot, Dragonlady, adg - annyi mindenkit tudnék még sorolni, hogy sose hagynám abba, nagyon bírlak titeket és köszönöm, hogy vagytok, sok bizonytalanságomon átsegítettek a megjegyzéseitek, akár nyelvtanulás szempontjából, akár boldogulás szempontjából, akár csak úgy, ha nem tudtam elaludni, köszi, köszi, köszi!

Sok sikert mindannyiótoknak a továbbiakban is!

És köszi a bloggazdának is, szuper platformot alkotott és sajnálom, hogy vége a jelenlegi rendszernek, de izgatottan várom, mi lesz ezután.” 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1016664194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2021.08.19. 09:02:42

SzZoole lesz az a SzZolee :-)

“ nagyon bírlak titeket és köszönöm, hogy vagytok, sok bizonytalanságomon átsegítettek a megjegyzéseitek,”

Ez tuti kamu, kizárt dolog, hogy ilyet írjon valaki rólam is :-)))

Shanarey 2021.08.19. 09:20:01

Üdv itt, ahol csak a "törzskommentelők" kis része kommentel már.
Ez a blog is egy olyan történet. amelynek, nem igazán jó a vége.

Az ügyintézés a védettségi kártyához, nekem 10 perc volt online, azután 3 hét, mire megkaptam.

Shanarey 2021.08.19. 09:22:43

@SzZoole:

Ez valami, liberális huncutság :-)

Folytonutazok 2021.08.19. 09:25:46

Született egy elég gyenge írás, majd a végén benyal azoknak a kommentelőknek felsorolva név szerint őket, akik a hozzászólások 80%-át adják, hogy ne legyen lefikázva? Szerintem nem a legjobb, hogy pont a "nagy bejelentés" után folytatódik egy ilyen bejegyzéssel, így inkább sokan azt modanák, hogy tényleg ne erőltessük a dolgot tovább. Én is szeretném amúgy, hogy nagyon jól összeszedett írások megjelenjenek, de ez nem az volt. Én 5 éve követem a blogot majdnem minden nap. Igaz, talán vagy 5 alkalommal szóltam hozzá bármihez is, de olvastam olyan jó bejegyzéseket, amiket néha még a mai napig nosztalgiázásból újra átfutok. Manapság egyre kevesebb van ilyen, véleményem szerint ez annak is betudható, hogy a blogolás már egyáltalán nem annyira divat (helyette a vlogolás annál inkább), mint 10 éve, így nehezebb is találni egy színvonalasat. 10 év a blog életében az rengeteg idő és elhiszem, hogy rengeteg munka volt így is benne, amiért köszönetet is mondok. Sok sikert kívánok a bloggazdának, a törzsgárdának és mindenkinek a jövőben! Hehe, most én is benyaltam.

dikusz. 2021.08.19. 09:30:13

@SzZoole: Automatikusan ugrik be sokaknak a Zolee az itthoni csudálatos zenész "művészneve" miatt.
Elsőre arra tippeltem, hogy éppen őmiatta írod így az itteni nevedet, de lehet, hogy tévedek.:)

SzZoole 2021.08.19. 09:41:18

@Shanarey: remélem októberre már könnyebb lesz!

SzZoole 2021.08.19. 09:42:47

@dikusz.: Gankszta Zolira gondolsz? Valóban ő ihletett, a példaképem :-)))

Shanarey 2021.08.19. 09:43:56

@SzZoole:

Októberre, itt a 4. hullám. nem kell aggódni. Márciusban meg majd a 6.-ik. :-)

SzZoole 2021.08.19. 09:47:51

@Shanarey: jaja, megrendelésre jön…..:-))

Azt nem értem, hogy minek válaszották új vajdát az országnak, hiszen már van egy …….

Shanarey 2021.08.19. 09:50:40

@SzZoole:

Az új vajdának nincsenek pszichikai problémái. A régi, ez ügyben igen rosszul néz ki.

SzZoole 2021.08.19. 09:56:01

@Shanarey: lehet meg kellene rövidíteni a szenvedéseit, dobjuk össze a pénzt Frei régi tervére :-)))

Shanarey 2021.08.19. 09:58:39

@SzZoole:

Nem azért élek Angliában, hogy ennek a szutyok bagázsnak pénzt adjak :-)

dikusz. 2021.08.19. 09:59:21

@SzZoole: Őrá gondoltam, valóban. A zenéje miatt a példaképed?

Nem kedvelem, se a zenéjét, se őt magát. Viszont ő is egyike azoknak, akik messze nem olyan lököttek, mint ahogy mutatják.

dikusz. 2021.08.19. 10:01:10

@SzZoole: Mi volt Frei régi terve?

London2009 2021.08.19. 10:45:35

@Folytonutazok: miert ne lett volna jo poszt? Ez egy igazi bekebli idokbeli HA-s poszt. Mindent leir, eljott, tetszik, mit csinal, kicsit magarol, kicsit a csaladrol stb. Szerintem meg hihetetlen, hogy pont a vege utan meg is erkezett egy ilyen poszt. Sot van egy erzesem, hogy lesz meg tobb ilyen is. Meg fogom en is irni, hogy mi lett velem. No nem azert mert annyi minden tortent, meg annyi mindenkit erdekelne, de annyi baj legyen. Van kedvem fenntartani a HA hagyatekat, ezen ne muljon! : )

SzZoole 2021.08.19. 10:50:29

@dikusz.: nem a példaképem, csak a nevet loptam és szerkesztettem át :-)

VirágHessen 2021.08.19. 10:53:34

@Folytonutazok: ez a benyalás jól sikerült, lásd az első kommentet, mekkora baki... Van még mit gyakorolnom ezek szerint. :D
Csak kedvem volt irkálni, de gyakorlom még ezt is, hátha egyszer remekművek is születnek majd a tollamból:)
Köszi, hogy elolvastátok, tökre izgatott lettem, mikor láttam, hogy kikerült.

SzZoole 2021.08.19. 10:57:28

@dikusz.: ahogy a diszkriminatív ( svejciniga) nick nevű komment társ írja, Freinek volt egy kamu riportja amiben egy ukrán/orosz mackónadrágos bérgyilkos kérdezett arról, hogy mennyi lenne azaz összeg amiért Magyarország miniszterelnökét elvenné láb alól :-))

youtu.be/C-9LdnXsFxQ

SzZoole 2021.08.19. 11:04:41

@VirágHessen: vicceltem, csak már unom kiírni a komment végére, vagy csak kétértelmű voltam, ki tuggya :-)))

fhdgy 2021.08.19. 11:13:43

@VirágHessen: Ne szívd mellre!

Minden, mindenkinek nem tetszhet.

Ha valakinek nem tetszik, miért kell leszólni? Lehúzta, de arról egy kukk sem, hogy miért. A miértet talán maga sem tudja.

Nekem tetszett. El is mondom pár szóban, hogy miért.

Németország volt és én szeretem Németországot, mint aki élt is ott.

Ha maradok a "gyenge" szónál, akkor én azt írnám, hogy gyengéd volt. Szeretetről, nyugalomról, elégedettségről írtál. És még bizakodásról!

fhdgy 2021.08.19. 11:16:27

@SzZoole: Meg van egy regénye is, amiben a Hegyalja úti felüljárón kinyírnak egy "nagy" embert.

dikusz. 2021.08.19. 11:20:37

@SzZoole: Azt hittem a hozzászólásod alapján, hogy kedveled.
Se őt, az apját pláne nem kedveltem, az édesanyját viszont nagyon is.

SzZoole 2021.08.19. 11:20:50

@fhdgy: nemhiába na, nagy képzelő erővel van/volt megáldva ez a Tomiboy :-))

Viszont a kávézóját szerettem anno, sok és finom kávé különlegességei voltak.

SzZoole 2021.08.19. 11:24:49

@dikusz.: nem utálom, viszont azt sem mondhatnám, hogy kedvenc, jó dumái vannak, amit lehet használni, minthogy; ki a faszagyerek Magdianyus te tudod…….

Meg az is, hogy görbe tükröt tart sok “híres” embernek :-))

youtu.be/sryRHUMPAoI

dikusz. 2021.08.19. 11:27:33

@VirágHessen: Ne vegye el a kedved a posztolástól az, ha valakinek nem tetszik az írás, folytasd tovább, mert úgy látom nem csak nekem tetszett.

Shanarey 2021.08.19. 11:36:14

@VirágHessen:

Nem volt a posztoddal semmi baj, akinek nem tetszik így járt. Akinek tetszik, dettó. :-)

dikusz. 2021.08.19. 11:47:49

@SzZoole: Sejtettem, hogy a kávés Freiről van szó.

Nem kedveltem sosem, és nem a kamu riportjai miatt, azokat meg sem néztem. A link alatti kommentek érdekesebbek voltak. Említést tett az egyik Jusztról, hogy kritizálta, pedig ő sem volt különb, mindenkinél okosabbnak tartotta magát, és nem tűrte a kritikát.

A Frei-kávékból ittam nagyon jót is, de volt olyan, ami borzalmas volt. Kaptam két csomag málnával ízesített kávét. Málnát sosem látott, de a gyenge aromától hetekig bűzlött a kávéfőző, hiába főztem ki ecettel.

nyuszigonosz 2021.08.19. 11:51:28

@VirágHessen:
Nincs a posztoddal a világon semmi baj. Van akinek tetszik, van akinek meg nem. Pont.

dikusz. 2021.08.19. 11:52:03

@SzZoole: Ezt a bejátszást nem néztem meg, de nem Ganxta van rajta.
Az ő zenéje már nem nekem való, de sokan szeretik, akkor biztos bennem van a hiba. Az erőltetett stílusa, a közönségessége pedig irritáló, ahhoz ő már túl öreg.

nyuszigonosz 2021.08.19. 11:52:38

@Folytonutazok:

Az a bajod a poszttal, hogy nem lettél megemlítve :-) Nahát, szörnyü. :-)

Golf2 2021.08.19. 12:03:09

és barátságos exfeleséggel...olyan is van? Meddig?

dikusz. 2021.08.19. 12:08:21

@Golf2: Miért ne lenne? Ahogy bizonyára van barátságos exférj is...

SzZoole 2021.08.19. 12:12:24

@dikusz.: nem zene, vers, Janklovics Péter olvassa fel kicsit színpadiasan :-)

SzZoole 2021.08.19. 12:14:02

@Golf2: már megint hülyeségeket beszélsz…..

Folytonutazok 2021.08.19. 12:21:57

Látom bejött a trükk, a megemlített emberek egyként kel a posztoló védelmére :)
Nem azt mondom, hogy rossz, inkább elkapkodott, "csak legyünk túl rajta, hogy legyen egy poszt" érzés fogott el. Biztos vagyok benne, ha Virág jobban visszagondol az elmúlt közel egy évre, simán tudna rittyenteni egy jó kis írást, ami valamiben kitűnik a többitől. Az írásba is bele kell jönni, megtalálni azt a dolgot, ami érdekessé teszi, lehet akár az egy bekezdés is összesen az egész írásban és akkor máris máshogy áll neki az ember az egészhez. Lehet ez egy "igazi békebeli HA-s poszt", de abból már van kismillió. Nekem a nem hétköznapi posztok tetszenek, például egyet kiemelve nem is olyan régről, amikor Angliából lakókocsival vágtak neki a Magyarországi költözésnek. Tanulságos, kárörvendős, szórakoztó, elgondolkodtató, megbotránkoztató, mindenkinek más jutott róla eszébe.
Amúgy ha Virág belekezdene a blogolásba, akkor hajrá és kreáljon sok remekművet :) ! Mára már kezd kikopni ez a műfaj, de én még a mai napig szeretem olvasgatni a blogokat.

dikusz. 2021.08.19. 12:37:50

@SzZoole: De én azt hittem, Ganxtának vannak(nincsenek) jó dumái, és nem értettem Janklovics hogy jön ide. Vagy a csudálatos verset Ganxta írta?

SzZoole 2021.08.19. 12:52:59

@dikusz.: jaj Magdianyus…….

A szövegíró nagy valószínűséggel Pierot.
A zenét maga Zolee énekelte.
A verset pedig Janklovics mondja el.

Tehát a szöveg ugyanaz, csak külön stílusban van felmondva, így már teccik érteni? :-)))

SzZoole 2021.08.19. 12:54:34

@Folytonutazok: trükk, milyen trükk? Utólag kicsit hónalj szagúra sikeredett :-)))

Shanarey 2021.08.19. 12:59:13

@Golf2:

Nem kötelező gyüölni, az utódot.

Shanarey 2021.08.19. 12:59:55

@Folytonutazok:

Mesélj, hol vagyok megemlítve?

Golf2 2021.08.19. 13:12:05

@SzZoole: Már megint viccelsz?

Golf2 2021.08.19. 13:13:34

@Shanarey: Ki beszélt gyülöletről? De nem jellemző utána a barátság szerintem.

Arthamyr 2021.08.19. 13:26:29

@Golf2: Lehet, hogy nem jellemző a barátság, de az sem ritka (mint ahogy azt a hozzászólásodból ki lehetett olvasni), ha korrekt, normális viszonyban marad a két elvált fél, főleg, ha vannak gyerekek is. Valószínűleg a válások "civilizáltsága" és az utána bekövetkezett helyzet korrelál a résztvevő felek szintjével...

P.Elliot 2021.08.19. 13:27:18

Nekem tetszett a poszt mert vidaman irta, nem az a tipus aki mindenen kesereg vagy a bajokat szedi elo, alkalmazkodik a lehetosegeihez, megkeresi, nem hibaztat senkit es semmit.

Ferjem egy Usaban elo, / nagyon nagy varosban/ oreg baratja szamolt be arrol hogy o mit szenvedett az elejen, / egyebkent az a tipus aki mindent meg tud magyarazni hogy valami miert nem sikerult neki az eletben, miert nem vitte tobbre, a fiatalkori abbahagyott egyetemet is az anyjara sozta hogy azert mert az meghalt es minden mast is..

Azt is elmeselte hogy amikor ide kijott nem volt senki ismerose, 2 evig jart a magyar templom vasarnapon rendezett reggelijere anelkul hogy barki szolt volna hozza.
Vegul valakitol kerte hogy adja oda neki a cukortartot vagy valami ilyesmit, mire az illeto nagyon meg volt lepve hogy te magyar vagy? 2 evig nem tudtak mert az ott bavaton uldogelt es varta hogy szoljanak hozza.

Megall az eszem! Ahelyett hogy mar az elso reggelinel vagy mondjuk nehany utan az asztalnal uloknek bemutatkozott volna hogy hello vagy szerbusztok, ez es ez a nevem, most jottem, adjatok tanacsot hogy hol keressek munkat mert nincs.

Azt ondta hogy munkat is nehezen talalt, neha ugy erezte hogy nem is fog.

Akkoriban volt munka, nagyonis sok. Persze nyelvtudas nelkul csak takaritas, mosogatas, gyarakban szalagmunka. Na es!

Valahol el kell kezdeni.

Nekem azert tetszett a poszt mert mentes a sirankozastol, mindennek a jo oldalat latja, illetve nem csinal nagy ugyet semmibol hanem megragadja a lehetosegeket...

Vagy talan mert magamra ismerek, en is optimista vagyok, illetve ugy fogadom a dolgokat ahogy jonnek es javitani probalom de nem gorcsosen...
Megkeresem a lehetosegeket.

P.Elliot 2021.08.19. 13:30:10

@Folytonutazok: Minden embert megemlitett, illetve azt irta hogy a tobbit is.
Na kepzeld ha felsorol egyenkent minden tagot akkor mekkora a lista.

Ne koss mar bele mindenbe!

P.Elliot 2021.08.19. 13:32:20

@London2009: Nagyon varjuk a posztodat!

Shanarey 2021.08.19. 13:52:11

@Golf2:

Minden alkalommal, amikor Magyarországon vagyok, összefutok az exemmel, a lányom miatt. Többnyire ott van a mostani élettársa is, és nekem ezzel az égvilágon semmi bajom nincs. Ugyan mi a fenéért lenne? Normális kapcsolatban vagyunk, ő a múltam egy része, s ha segítség kell neki, és én megtudom oldani, abba sem halok bele. legutóbb, vagyis a múlt héten voltam náluk, és megkért hogy cseréljek le három lámpát a házban. Ő is segít nekem ha kell. Lévén nekem szakmába vágó dolog, miért ne csinálnám meg. Úgy váltunk el hogy barátok maradunk, és ehhez mindketten tartjuk magunkat. Pedig a válás, 12 éve volt.

SzZoole 2021.08.19. 14:29:11

@Golf2: most nem viccelek! Nekem teljesen normális kapcsolatom van a volt feleségemmel és a lányával is. Akárhányszor ha Mo-ra látogatok mindig leülünk egy kávé mellet beszélgetni. Nincs ebben semmi különös.

puhacica 2021.08.19. 15:36:18

@VirágHessen: haha, koszi :)
lehet, hogy meg azon a kornyeken kellene abbahagynod a kommentek olvasasat, nehogy csalodas legyen a vege. vagy legalabb ne legyenek tul nagy elvarasaid :D

svajcineger 2021.08.19. 17:02:51

Én is normális viszonyban vagyok a volt feleségemmel, de kávézni, sütizni azért nem járunk össze. :)

svajcineger 2021.08.19. 17:03:52

@puhacica:
Valami hasonló jutott nekem is eszembe. :)

dikusz. 2021.08.19. 18:23:02

@SzZoole: Így már igen! A három művész együtt már sok nekem, mondjuk külön-külön sem nézem/hallgatom őket...

dikusz. 2021.08.19. 18:26:14

@P.Elliot: De hiányoztak már a posztjaid!:)))

dikusz. 2021.08.19. 18:31:10

@puhacica: Szerintem nem fogják szekálni, mert csak ez a folyton... kötött bele. Virág pedig jól reagálta le a kötözködést.

puhacica 2021.08.19. 18:51:19

@dikusz.: arra gondoltam, amit a posztban irt, hogy anno milyen jok voltak a kommentek. mara kicsit azert elhalvanyultak, ha azokat az idoket vesszuk alapul.

Csodabogár 2021.08.19. 19:09:39

@fhdgy: Nem a Margit utcában? mert az megtörtént és hivatalosan ma se tudni ki csinálta.

Egyébként csatlakozom, szerintem is egy jó poszt volt. Öröm volt olvasni. Pozitiv beállítottság nem szid senkit semmit, elégedett az életével. Hányan mondhatják ezt el magukról?
Csak további sikeres éveket tudok kívánni a posztolónak.

taga20 2021.08.19. 19:23:43

@SzZoole: végre egy művész lélek, mint amilyen én is vagyok:)))

ja és egy kis zene a művésztől!:)))

www.youtube.com/watch?v=r9orkat3WnY

fhdgy 2021.08.19. 19:53:06

@Csodabogár: Ott a Fenyő gyilkosság volt.

A regény fikció.

SzZoole 2021.08.19. 19:58:20

@taga20: már egyszer küldted :-))

Tudod miért jó a szenilisnek? Mert minden nap új barátokra talál :-)))

SzZoole 2021.08.19. 20:00:12

@dikusz.: hát igen, nem egy Dankó Pista egyik sem :-))

gabors 2021.08.19. 20:18:21

@Golf2: "és barátságos exfeleséggel...olyan is van? Meddig?"

Nekem is ezt tunt fel leginkabb .... de gondolom a gyerek miatt is meg normalis emberek valni is tudnak.

A masik ami kicsit izgis hogy IT vallakozast alaptitottak ketten egyutt holott Virag azt irja hogy eddig a vendeglatasban dolgozott (ha volt IT tapasztalata akkor miert? ha meg nem akkor meg hogy fog IT vallalkozni?) Na de mindegy lehet csak felreertettem ...

gabors 2021.08.19. 20:26:54

@P.Elliot: "Ferjem egy Usaban elo, / nagyon nagy varosban/ " New York Upper East side ott van a magyar templomban minden vasarnap reggeli meg talan ebed is ... en voltam talan ketszer az eppen akkor erkezett Erdelyi ismerosom unszolasara elmentem igaz hogy en akkor mar kozel 10 eve eltem Queensben es mar regen nem jartam a "magyar" negyedbe "magyar" henteshez stb... Nekem nem tetszett a tarsasag .. egyaltalan.

taga20 2021.08.19. 20:44:04

@SzZoole: haver, még az a szerencse, hogy a cavingtonomat mektalálom:)))

zenét szoktál migráncs? így a blog temetésén?:)))

www.youtube.com/watch?v=L0dDnLWuzLg

taga20 2021.08.19. 21:29:53

@SzZoole: ja és mégegy.

szerintem te vagy itt az egyik legjobb arc.

két zenét tolok neked, ha mekbocsájtasz!:)))

íme:

www.youtube.com/watch?v=utcpYkl4L6s

www.youtube.com/watch?v=QCp7-6NQeKo

dikusz. 2021.08.19. 21:33:33

@SzZoole: "Nekem teljesen normális kapcsolatom van a volt feleségemmel és a lányával is" - van különbség aközött, hogy lánya, vagy lányunk.
Mert ha egy házasság úgy bomlik fel, hogy nincs közös gyerek, könnyebb barátnak maradni, mint akkor, amikor már van a párnak közös gyereke.

SzZoole 2021.08.19. 22:27:35

@taga20: mit akarsz taga, hogy nyalod a hangom, ok nélkül nem kedves egy ember a másikkal. Nekem mindig gyanakvásra ad okot, ha valaki kedves velem :-)))

P.Elliot 2021.08.19. 22:28:11

@gabors:
Nem, Chicagoban volt.

Ez a tortenet vagy 40 eves vagy tobb de gondolom hogy most is ugy van. Nem tudom ott csak egy magyar templom van vagy tobb de szerintem az egesz orszagban ahol van, egykapafara megy.

En egyszer voltam ilyen helyen az elejen mert a magyarok elcipeltek azzal hogy jo kozonseg van itt, hat nekem sem tetszett az egesz.
Regen irtam is errol, valahai katonatisztek akik menekultek, meg mas akkori haborus bunosok akik sokat fecsegtek el magukrol amikor berugtak es amirol jobb lett volna ha hallgattak volna, ha ugyan azok voltak, a sztorikat nem is lehetett elhinni, mindenki azt allitotta magarol amit csak akart, egyik jobban hazudott mint a masik, ilyen alakokkal en otthon sem alltam le nemhogy meg itt.

Fogalmam sincs hogy most milyenek, nem is hallottam roluk, remelem a mai generaciok kulonbek....

SzZoole 2021.08.19. 22:28:22

@dikusz.: nem közös a leányzó. Hosszú sztori majd elmondom.

taga20 2021.08.19. 22:30:38

@dikusz.: péterpál utca, törley-mauzóleum, merengő, árpád ucca, usw:)))

budafok jóhely!:)))

Arthamyr 2021.08.20. 05:28:06

@dikusz.: "Mert ha egy házasság úgy bomlik fel, hogy nincs közös gyerek, könnyebb barátnak maradni, mint akkor, amikor már van a párnak közös gyereke. " - Miért?

dikusz. 2021.08.20. 07:07:06

@Arthamyr: Mert nem harcolnak a gyerekért.
Aki mindig megszenvedi a szülei válását, ha "barátok" maradnak (a gyerek kedvéért), ha nem.

Arthamyr 2021.08.20. 07:11:01

@dikusz.: Nem harcolnak, de együttműködniük sem kell a gyerek(ek) miatt.

Csodabogár 2021.08.20. 10:36:46

@gabors: Tampában mi is elmentünk a vasárnapi mise utánra, mert remek frissen sült magyar kenyeret és házilag készült krémest lehetett kapni. MIndig megvettük és haza vittük.

Csodabogár 2021.08.20. 10:45:31

@Arthamyr: Nem csak harcolni lehet, de az egyik így nevelné, a másik úgy, ha együtt vannak is van bő ok a veszekedésre a gyerek miatt.

Arthamyr 2021.08.20. 11:08:51

@Csodabogár: Ez is igaz (meg persze az is, amit @dikusz.: írt, és az is, amit én írtam).

Na mindegy, akkor elégedetten nyugtázom, hogy ezek ellenére is a környezetemben/családomban inkább az ésszerű együttműködés volt többségben, ha volt közös gyerek (meg akkor is, ha nem). És úgy látszik, hogy a poszter esetében is a jobb megoldást választották...

VirágHessen 2021.08.20. 12:13:53

Tegnap próbáltam itt aktívkodni kicsit, de vagy béna vagyok és nem jó gombra nyomtam, vagy csak a moderálásra kell várni, nem tudom. Na mindegy, ha ez kimegy, akkor utána próbálkozom értelmes hozzászólásokkal is újra:)

VirágHessen 2021.08.20. 12:14:35

Én voltam béna, egyértelmű:D

dikusz. 2021.08.20. 12:52:57

@VirágHessen: Csak egy kicsit:)))
Ha tegnap nem sikerült, aktívkodj ma!

VirágHessen 2021.08.20. 13:42:25

Azt szerettem volna leírni nektek tegnap, hogy az írásom kicsit mindenről szól és közben semmiről sem, mert ezer éve tervezgetem, hogy írjak, de mindig halogattam, aztán a napokban betojtam, hogy vége a blognak, így gyorsan leírtam ami a fejemben volt. A következő írásom nem lesz ilyen szedett-vedett, úgy tervezem:)

Ja és hogy nevet elírni óriás égés, akkor is, ha nem veszi a szívére az, akit elírtam, szóval bocsánat bocsánat még egyszer! Őrült béna tudok lenni néha :D

VirágHessen 2021.08.20. 13:44:05

A barátságos ex témában pedig úgy gondolom, hogy nem minden válás viharos feltétlenül, és ha az is, javítható idővel. Ha van közös gyerek, akkor talán muszáj is, hogy normális legyen a viszony. De nem voltam még sem házas, sem pedig anya, úgyhogy nem vagyok szakértője a témának.

Arthamyr 2021.08.20. 14:12:57

@VirágHessen: "nem voltam még sem házas, sem pedig anya, úgyhogy nem vagyok szakértője a témának" - Amikor valaki ilyet vág valaki más fejéhez (ok, itt te magadról írtad, és semlegesen, de sajnos gyakorta előfordul ez rosszabb formában is), mindig valami olyasmi jut eszembe, hogy ez kb. olyan, mint azt mondani, hogy az onkológus is egy kókler kuruzsló, mert nem volt még daganatos betegsége, vagy a nyomozó is hülye a gyilkossági ügyekhez, mert ő maga még nem gyilkolt.

Csodabogár 2021.08.20. 16:35:48

@Arthamyr: Nekem van pozitiv példám, sajnos már egyik se él. De nagyon jó barátnőm elvált, a férje gyorsan összejött egy új nővel, a barátnőm is férjhez ment gyorsan ismét. Mind a négyen jóban voltak egymással, összejártak. A férjnél lettek gyerekek, akik nyáron a barátnőm hatalmas házában és kertjében nyaraltak.
Mindig azt gondoltam, hogy így kell ezt csinálni. Magam persze nem próbáltam, mert engem csak sors választott csak el az Embereimtől.:-(

bízwax 2021.08.20. 16:38:22

“A nemzeti ünnep alkalmából gratulálok Őexcellenciájának, és egyben jókívánságaimat tolmácsolom Magyarország népének. A nehéz év után remélem, hogy sikeresen leküzdjük a globális egészségügyi kihívásokat és jobb idők elé nézhetünk a jövőben.”

Her Majesty The Queen's message to the President of Hungary, János Áder

Úgy legyen.

bízwax 2021.08.20. 16:38:24

@taga20: de fiatal a kispál :)

SzZoole 2021.08.20. 16:55:40

@VirágHessen: drága kisVirág, nincs miért bocsánatot kérned, de ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor nem fogok vonakodni elfogadni :-)))

svajcineger 2021.08.20. 19:41:45

@SzZoole:
Ilyen még úgyse fordult elő veled, mi? :)

SzZoole 2021.08.20. 19:43:25

@svajcineger: az ellenkezője inkább :-)

Golf2 2021.08.20. 21:29:34

Őexcellenciájának=bajuszosszar.

Golf2 2021.08.20. 21:32:08

Most lett vége a nem ingyencikusznak 10 millárdért...közben tele van pest hajléktalannal hála a kurmány inflációgerjesztésének.

bízwax 2021.08.20. 21:36:27

@taga20: nekem ő kimaradt, egy jancsó filmben ért a lelkemhez. Talán az első kapa/pepe filmben?

VirágHessen 2021.08.20. 21:53:21

@SzZoole: köszönöm, akkor ma már nyugodtan alszom :))

SzZoole 2021.08.20. 22:03:57

@VirágHessen: örömömre szolgál ha kielégítve tudlak, az alvás is jobban esik :-)))

fhdgy 2021.08.21. 00:21:49

@VirágHessen: Elég idős vagyok már ( bár itt Csodabogár a rangidős ), így engedj meg egy jótanácsot:

Ne csak azt nézd, hogy mit mondanak, azt is, hogy ki!

Bolond lyukból bolond szél fúj.

Különben is, boka alatti emberekkel ( ,akik a bokáid sem érnek fel ) ne foglalkozz.

Ismétlem önmagam: jó volt posztod! Nekem tetszett.

Ha Németország, akkor eleve nem lehet rossz!

Jól is írtad meg! Akinek nem tetszik, magára vessen!

VirágHessen 2021.08.21. 10:05:23

@fhdgy: nagyon szépen köszönöm!!

Állati jól esik ez a kedves fogadtatás, izgultam eléggé, de legközelebb már nem fogok annyira:)

svajcineger 2021.08.21. 14:16:36

@VirágHessen:
Emlékszem, mikor 10 éve az első, és egyben egyetlen pisztomat írtam, akkor volt néhány igen "kedves" komment. Jólesett. :)
Jó lenne előbányászni valahogy az akkori posztokat, illetve a hozzászólásokat!

dikusz. 2021.08.21. 15:58:11

@svajcineger: Amikor én először beléptem a kommentelők közé, elég komoly "beavatáson" kellett átesnem. Mintha azt próbálták volna, hol a határ. Talán az volt az ok, hogy nem voltam határátkelő, talán nem.
Nem vagyok biztos benne, hogy mégegyszer végigcsinálnám. Az is biztos azonban, hogy megismertem személyesen is embereket, akiket kedvelek, és vannak olyanok is, akikkel a távolság miatt nem fogok tudni találkozni, bár szeretnék.

SzZoole 2021.08.21. 16:34:54

@dikusz.: a te “beavatásod” kuttyafaksza volt ahhoz képest amin Bregypitty Monix átesett, kérdezd csak meg tőle :-)))

dikusz. 2021.08.21. 16:50:20

@SzZoole: Móni jóval előbb kezdett kommentelni mint én, és mintha egy posztja után kapta volna a hideget-meleget, amit meglepően jól viselt.

SzZoole 2021.08.21. 16:54:36

@dikusz.: meglepően jól viselt??? Biztos vagy te benne, kérdezd csak meg Monixot meddig sírt az első posztja megjelenése után.

Én voltam az elsők közt, aki csihátehez küldte :-)))

dikusz. 2021.08.21. 17:00:47

@SzZoole: Azt hittem te voltál a pszichiátere...:)

Nem tudod belinkelni az ominózus posztót?

SzZoole 2021.08.21. 17:06:36

@dikusz.: én én, alulról értékeltem és felülről bíráltam :-)))

2013 vagy 2014-ben volt, kérd meg Monixot, hogy küldje el neked :-)

svajcineger 2021.08.21. 17:39:54

@SzZoole:
Nekem meg keresd meg a posztomra érkezett kommenteket! :)
Maga a poszt megvan, az nem kell! :)

VirágHessen 2021.08.21. 17:41:41

Én időben visszafelé olvasom a posztokat, úgy járok most az 5 évvel ezelőttinél és igen, olvastam, hogy Mónika megkapta a magáét az első posztjánál...azt ugyan még nem olvastam, de pár másik olyat igen, ahol kapott a posztoló hideget-meleget, de legfőképp hideget. Ezért is voltam én annyira beszarva most:D

SzZoole 2021.08.21. 17:44:49

@svajcineger: mikor jelent meg a posztod? Akkor vissza tudom keresni a kommenteket is :-)

VirágHessen 2021.08.21. 17:46:49

@svajcineger: egyszerűen csak megnyitottam ezt az oldalt mikor megtaláltam és azóta se csuktam be, csak olvasok visszafelé az időben, most éppen itt tartok:

hataratkelo.blog.hu/page/219?token=7d019cd666169390e4954f6825b46c58

SzZoole 2021.08.21. 17:48:04

@svajcineger: csak neked :-))

Itt mezgerélhetsz kedvedre :-))

hataratkelo.reblog.hu/oldal/34

SzZoole 2021.08.21. 17:51:00

@VirágHessen: ez a blog.hu határátkelő.

Ez kb. 2012-ig tudsz visszaolvasni. Előtte az Origon volt a határátkelő oldala, azt itt tudod végig olvasni, többek közt azt is amit az édeskisfeleségem is irt :-))

VirágHessen 2021.08.21. 18:21:41

@SzZoole: oooo ez nagy újdonság nekem, megint csak köszi, úgy látszik én csak ezt tudom mondogatni neked folyton:)))))

VirágHessen 2021.08.21. 18:22:33

@VirágHessen: index vagy origo, ma már ugyanaz szinte, de régen nem így volt. Határátkelő témában sem, jó tudni!

SzZoole 2021.08.21. 18:39:26

Megtaláltam Norbit!!!

A legnagyobb kamu poszt a blog történelmében :-)))

hataratkelo.reblog.hu/elet-a-vilag-tetejen

SzZoole 2021.08.21. 18:40:55

És a N.1 poszt a blog történelmében, szerintem :-)

hataratkelo.reblog.hu/osszecsomagoltuk-az-eletunket

SzZoole 2021.08.21. 18:49:20

@VirágHessen: itt a feleségem posztja 2012-ből :-))

svajcineger 2021.08.21. 19:23:22

@SzZoole:
Meg is találtam magam, köszi!
Nem is olyan gorombák a kommentek, mint emlékeztem. :)
Csak a Furgediak...

SzZoole 2021.08.21. 19:25:58

@svajcineger: szivesen, tudok én rendes is lenni, csak az erőltetnem kell :-))

mikori dátummal jelent meg, el szeretném olvasni. :-)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2021.08.21. 19:44:12

@SzZoole: nagybatyam anno olajat keresett/kutakat furt Kinaban, kar hogy nem tudom mar kifaggatni. Meselhetne, ugy hiszem. Maradt utana egy foto a Sarga folyorol, cakkos szelu fekete-feher, apam orzi. A tobbi a csaladjanal. Banom mar, h nem faggattam annak idejen.

SzZoole 2021.08.21. 19:50:02

@svajcineger: olvasom és itt csúfságolok majd :-)))

dikusz. 2021.08.21. 19:56:18

@SzZoole: Miből gondolod, hogy kamu a poszt?

SzZoole 2021.08.21. 20:01:39

@kisrumpf: szia, rémlik a nicked, te vagy Kati Prágából aki sörfözőben dolgozik :-)))

Janemis, Móni (aki nem szereti ha Mónikának szólítják ) Dublin-ból a kis kávézó-cukrászdából, aki nem messze lakik a párjával a tengertől :-))

SzZoole 2021.08.21. 20:02:21

@dikusz.: a Norbis? Nem gondolom, hanem tudom :-))

svajcineger 2021.08.21. 20:03:42

@SzZoole:
Mik ezek a melltartók? :)

svajcineger 2021.08.21. 20:09:32

@SzZoole:
Akko rakja be egy-ket tangat is! :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2021.08.21. 20:11:21

@SzZoole: majdnem, Moni, rovid o-val, s mar nem kavezoban. A tobbi stimmel.

"Parjaval".... :-D

SzZoole 2021.08.21. 20:18:59

@svajcineger: nem is volt olyan durva kommentek :-)

Ha jól emlékszem talán fürge diák volt az első akit kitiltott a HA. Aztán persze másik nickel visszakuszott mint napjainkban más nyálas csúszómászó :-))

‘70-71-es vagy?

SzZoole 2021.08.21. 20:20:16

@svajcineger: miért a tangára gerjedsz, vagy ami benne van :-)))

SzZoole 2021.08.21. 20:23:55

@kisrumpf: elnézést az ékezet miatt, máskor jobban figyelek :-))

Mi a baj a “párja” megszólitással? A zuram jobban hangzik, vagy a farkaló, vagy fuckers? :-)))

dikusz. 2021.08.21. 20:29:17

@SzZoole: Norbit is ismered?:)))
Légyszíves találd meg nekem BredpittMóni posztját, mert nem tudom hogy kell megkeresni.

svajcineger 2021.08.21. 20:31:57

@SzZoole:
O lett kesobb a "hinta", nem?

Egy evvel meg venebb, sajnos.

SzZoole 2021.08.21. 20:44:07

@svajcineger: ezt nem tudom, de szerintem hinta mint “ ház előtt hinta “ nickel debütált ;-)

‘69-es? Old fart :-)))

élhetetlen 2021.08.21. 21:25:27

@SzZoole: „Tudod miért jó a szenilisnek…”. Ez nagyon jó! Mindegy, hogy találtad, vagy saját, de jó szöveg.

élhetetlen 2021.08.21. 22:00:34

@Arthamyr: @dikusz: „de együttműködniük sem kell a gyerek(ek) miatt.’. Viszont, ha együttműködnek, akkor sokkal könnyebb az élet. A gyerekek szülinapi, névnapi bulijai, esküvői, az unokák bulijai, ha nem kell azzal sakkozni, hogy most anyát hívom meg, holnap a apát, mert jól elvannak a családi eseményen. A barátnőmnek a férje „újított”, elváltak, így ment tovább az élet, és mikor a férj nagyon beteg lett, és az új feleségnek nem volt jogsija, a barátnőm hordta orvoshoz, kórházba az exet, ami mindkét közös lányuk értékelt. Szerintem a válás kevésbé viseli meg a gyerekeket, ha nem azt tapasztalják, hogy összedőlt a világ, csak azt hogy megváltozott.

SzZoole 2021.08.21. 22:09:37

@élhetetlen: dehogy, ez nem saját kútfőből származik, csak nem gondod, hogy én magamtól lennék ilyen okos :-))

taga20 2021.08.21. 22:38:08

@SzZoole: szerintem csak viccölt a blogtárs, me olyan fel sem merült, hogy te ilyen okos lennél:)))

gabors 2021.08.22. 01:19:15

@svajcineger: "Jó lenne előbányászni valahogy az akkori posztokat, illetve a hozzászólásokat!"

Nem olyan nehez ramesz az adatplapodra ... nezd meg hogy a URL hogy is "kepzodik" es ha kb tudod honapot akkor (gondolom a cimet azt meg tudod) es viszonylag konnyen megtalalod ...

blog.hu/user/738430/tab/activity/maxdate/2013-01-28T11:24:18+01:00

Nem mondom lehetne valami ertelmes kereso funkcio DE nincs ... :-(

svajcineger 2021.08.22. 01:45:34

@gabors:
Köszi a tippet! Más módon ugyan, de közben megtaláltam.

Arthamyr 2021.08.22. 07:10:20

@élhetetlen: Én az általad idézett mondatot azokra írtam, akiknek nincs közös gyereke...

SzZoole 2021.08.22. 10:13:13

@gabors: itt csak a blog.hu-s dolgokat találod meg.

@svajcineger: a régi origos posztokat/kommenteket kereste, szerintem :-)

Az origon 2011 augusztus 16-tól 2012 július 22-ig voltak posztok. Ezután kezdődött a blog.hu-s határátkelő, szivesen :-)

hataratkelo.reblog.hu/

SzZoole 2021.08.22. 11:36:24

@kisrumpf: tökéletesen egyetértek :-)

dikusz. 2021.08.22. 11:56:25

@SzZoole: Próbáltam a régi blog kommentjeibe beleolvasni...
Egy idő után feladtam, azt kibogarászni, hogy a két kérdőjel éppen melyik ékezetes magánhangzót jelenti, eléggé fárasztó, és csupa ismeretlen nick. Te mióta Határátkelőzől?

Köszi Móni posztját, az már tanulságosabb volt, és nem volt olyan durva, gondolom Határátkelőnek köszönhetően. Engem nem posztért cseszegettek az elején, hanem hozzászólóként, és azért, mert nem vagyok határátkelő, valamint azért, hogy sikerült olyan hamar whitelist-re kerülnöm.

SzZoole 2021.08.22. 13:21:07

@dikusz.: én tudom gond nélkül olvasni a kommenteket.
A kezdetektől itt vagyok a blogon, csak az első időkben mindketten kommenteltünk a Judit nicknevén.

Én csak két év múlva 2013 augusztusban csináltam saját nincket :-)

A whitelist nem a határátkeltek privilégiuma, aki betartotta a HA. által felállított szabályokat és kérte e-mailben a felkerülését, rövid időn belül felkerült :-)

Aki nem tartotta be, az először figyelmeztetve lett. Második szabályszegésnél egy hétre lekerült a whitelistről, aki meg folyamatosan renitens volt az meg ki lett tiltva, volt rá példa.

dikusz. 2021.08.22. 13:50:22

@SzZoole: Én nem kértem e-mailben, azt sem tudtam, mi az, és azon értetlenkedtem, miből gondolták a többiek, hogy rögtön whitelistás lettem, mert semmit nem éreztem, se bizsergést, se rejtélyes üzenetet nem kaptam...:)))
Mondjuk az is igaz, hogy nem volt soha száz nicknevem, és amikor itt elkezdtem a kommentelést, akkor a H.Á.-n kívül még 2 blogon szóltam hozzá rendszeresen, nem volt sehol problémám a bloggazdával.

SzZoole 2021.08.22. 13:52:55

@dikusz.: a HA útjai kifürkészhetetlen :-))

P.Elliot 2021.08.22. 13:53:45

@gabors: Hogy alltok a hurrikannal?

Itt meg csak atok sotet minden, nagyon remelem hogy nem lesz olyan komoly mint ahogy varjak....

dikusz. 2021.08.22. 16:00:03

@SzZoole: Virágnak írtad, hogy:
"itt a feleségem posztja 2012-ből :-)) "

gabors 2021.08.22. 16:26:58

@P.Elliot: Szia,

Egyenlore semmi komoly bar esik egyfolytaban tegnap este 11:00 ora ota.

Ugy tunik hogy meg keletebbre huzodott mint gondoltak ez nekunk jo mert mi igy boven nyugatabbra vagyunk es pont apaly lesz mikor partot er.... Sandy-nel sem a szel vagy eso volt a gond hanem a vihar miatti arhullam, ami eppen dagaly idejen volt erkezett meg (es raadasul teleholdnal ami amugy is magasabb).

Mi New York City hatarahoz kozel lakunk (ugyan a tengerhez elag kozel) JFK-tol 5-6 merfold keletre legvonalban ...

Most par napig nem kell locsolnom paradicsomok uborkak mar kezdtek szomjazni es mivel esovizzel locsolok csak mar fogyoban volt a keszlet... (ja zoldbab is szereti a vizet de azert ez mar tobb mint ami eleg lett volna). Meg lehetnek gondok mikor a viharos szel megerkezik delutan ketto fele... de remelem sem az aram nemgy es se a hazzal nem lesz gond.

Remelem feletek is minden rendben lesz lattam tegnap kepeket Hoboken-rol komoly vizkarok lehettek ott. Nem tudom NJ-ben mennyire problemasak a kisebb folyok patakok ilyen nagy es gyors esozeskor.

gabors 2021.08.22. 16:41:27

@SzZoole: "Az origon 2011 augusztus 16-tól 2012 július 22-ig voltak posztok. Ezután kezdődött a blog.hu-s határátkelő, szivesen :-)"

Koszi ezt nem tudtam en az origot regen sem olvastam amióta meg NER azota plane ... (Index is kilove mar ) az indexes idoben "talaltam" meg. Valszeg valamelyik "cimlapos" cikknel .

dikusz. 2021.08.22. 17:17:45

@SzZoole: Elolvastam, a poszt jó volt, viszont a kommentek olvashatatlanok a kérdőjelek miatt. A feleséged kommentjén kívül mindegyik, az első húszig bírtam.

Aki addig kételkedett benne, hogy milyen nehéz átszerkeszteni egy ékezetek nélküli posztot, az olvasson bele ezeknek a régebbi posztoknak a kommentjeibe. Nekem már az első kettőnél jojózott a szemem...

dikusz. 2021.08.22. 17:19:56

@gabors: Pedig az Origo olvasható volt az elfideszesedéséig.

SzZoole 2021.08.22. 17:27:16

@dikusz.: igen, lehetet volna ékezetek nélkül hagyni, talán úgy könnyebb lett volna olvasni, szerintem :-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.08.22. 18:03:07

Lehet, hogy ez az uj forma (ritkabban megjeleno posztok) egesz jo otlet volt? :) legalabbis a kommentek szamabol itelve.
Az erdektelen posztok helyett most inkabb a kommentek eltetik a blogot :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2021.08.22. 18:57:13

@SzZoole: te még mindig gondolatolvasó vagy.... ezt a posztot kerestem épp a legújabb bejegyzés alatti kérdésemben korábban ma du. szintén úgy élt bennem, mint a valaha írt legemlékezetesebb történet. szóval köszönöm :-)

P.Elliot 2021.08.22. 20:41:16

@gabors:

Itt volt valami eso, nem sok, inkabb csak sotet lassan uszo felhok, valahol masutt csapodhatott le.
Meleg is van.

Borzaszto nyar volt, alig tudtunk kinnt lenni a kertben, grillezni is vagy 3x mindossze, tul meleg volt hozza...
Ezek utan nagyon kivancsi vagyok hogy mifele tel lesz...

svajcineger 2021.08.22. 21:08:19

@SzZoole:
Így van, a régi origos felületen megjelent posztomat kerestem. Neked hála, meg is találtam. :) Mondjuk, tényleg nagyon idegesítő volt a kommentekben megjelenő kérdőjelek bogarászása.

SzZoole 2021.08.22. 22:41:41

@svajcineger: I'm always ready to oblige, the pleasure is mine, I insist :-))

Shanarey 2021.08.22. 23:07:16

@svajcineger:

Fürge diák, egy pszichológiai eset volt, de ahogy írt, az értelmesebb volt, mégha bunkó volt mint a föld, mint Hinta a fénykorában.

Golf2 2021.08.23. 19:12:13

@SzZoole: Szivárványos autókkal röhögteti magát az idióta brit rendőrség
Az Egyesül Királyság rendőrsége színesíti a flottát, hogy ösztönözzék az embereket a "rasszista, homofób és transzfób események" bejelentésére – írja a The Telegraph nyomán a Mandiner. A normálisabbak azonban azt mondják, hogy a rendőröknek inkább olyan valódi kérdésekkel kéne foglalkozniuk, mint a késes támadások, a nemi erőszak és a rossz büntetőeljárási arányok.

dikusz. 2021.08.23. 19:32:19

@Zsuzsi65: Szerintem régebben is úgy volt, hogy reagáltunk a poszt témájára, aztán egymással társalogtunk.:)

A nagyon spéci blogokat kivéve (pl. autós-, motoros blogok) az első húszegynéhány kommentig kitrágyalják a poszt témáját, utána már csak beszélgetnek.

SzZoole 2021.08.23. 20:12:59

@Golf2: a normálisabbaknak igaza van, nagyon igaza! A bűnözőkkel kellene foglalkozniuk és nem a gender cunfused buzogányokkal. Amúgy a legtöbb embernek már kurvára elegük van ebből az egészből!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.08.23. 20:47:15

@dikusz.: igen, igy van! Egyebkent mar "erik" a posztom, amint kiheverem a 9 oras jet lag-et, nekilatok megirni :) csak pozitiv elmenyeink voltak, ezt eloljaroban elmondhatom :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása