oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. július 01. 06:30,  Magyar sminkesként Svájcban 11 komment

2021. július 01. 06:30 Határátkelő

Magyar sminkesként Svájcban

Hortenzia Bécsből indulva Németországot érintve érkezett meg Svájcba, ahol sminkesként dolgozik. Szóval Csilla Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozatának mai vendége a Zürichben élő Hortenzia.

sminkes_2_foto_pixabay_com.jpgA kép illusztráció

Csilla: Hogy kerültél ki Svájcba?

Hortenzia: Én már hétévesen elhatároztam, hogy külföldön szeretnék élni, először Németország volt a cél, el is kezdtem németül tanulni. Aztán 19 évesen, érettségi után kimentem először Bécsbe, ahol bébiszitter voltam egy nagyon jó családnál, öt évig voltam náluk.

Elkezdtem közben egyetemre járni, amit sajnos nem sikerült befejezni, közbejött a szerelem és így költöztem Németországba. Ott is öt évet töltöttem, utána vezetett Svájcba az út.

Csilla: Hogyan lesz valakiből sminkes? Mi volt a motiváció?

Hortenzia: Az volt a motiváció, hogy a férjem elkezdett fényképezni, főként portrékat fotózott, ezért gondoltuk, jó lenne, ha kicsit ki tudnám sminkelni, meg tudnám szépíteni a hölgyeket, így aztán kitanultam a szakmát. Nem volt nehéz egyébként, féléves kurzusok vannak, ahol meg lehet tanulni mindent.

Csilla: Emlékszel még arra, hogy nézett ki a felvételi eljárás a munkahelyedre?

Hortenzia: Emlékszem persze, azt nem is tudnám elfelejteni. Nem volt egyszerű, már a tanfolyam végzése közben elhatároztam, ha lesz rá lehetőségem, elmegyek a MAC Cosmeticsnek dolgozni, mert már a tanfolyamon megismerkedtem a termékeikkel, azokat használtuk ott is és nagyon megszerettem őket.

Aztán úgy alakult, hogy pont kerestek is sminkest, bejelentkeztem az interjúra, húsz sminkes volt ott, mindenkinek kellett vinni egy modellt, ki kellett festeni, ezt ők lefényképezték, aztán valaki tovább került egy körrel, valaki nem. így sikerült bejutnom, aztán pont nyílt a reptéren egy üzletük a duty freeben, és azóta itt dolgozom.

Csilla: Mi a legnagyobb kihívás sminkesként?

Hortenzia: Jelen pillanatban az, amikor valaki eljön egy képpel, amit talált az Instagramon, hogy úgy szeretne kinézni, pedig teljesen más arcvonásai vannak, az elvárásai nagyon magasak és ritkán fordul elő, hogy pont úgy ki tudod sminkelni.

Csilla: Mi az, amit a legjobban szeretsz a szakmádban és mi az, amit esetleg nem?

Hortenzia: Mikor bejön egy hölgy és még sosem volt rajta piros rúzs és tiltakozik ellene, hogy neki az nem áll jól, de mikor kipróbáljuk, utána meg el van ragadtatva, hogy mennyire szép.

Szóval ilyen élmények, amikről nem gondolná a vendég, hogy jól áll neki ez vagy az a szín, azt nagyon szeretem. Meg azt is, hogy ennyire nemzetközi az egész, rengeteg különböző bőrtípussal, bőrszínnel találkozom minden nap, szakmailag mindenképp kihívás.

Amit nem szeretek, hogy vannak néha szemtelen vevők, akik bejönnek és pontosan tudják, hogy a MAC standnál ingyen kisminkelik őket és visszaélnek vele, mert utána nem vesznek semmit és csak elmennek. Inkább azt szeretjük, ha bejön a vevő és megkérdezi, hogy van-e esetleg egy kis időd, kisminkelnél-e, azt szívesen megcsináljuk.

Csilla: Milyen fizetésre számíthat egy kezdő a szakmádban?

Hortenzia: Havonta megvolt nekünk az a 4200 frank, ehhez jött még a bónusz, ha elértük a célt, így megvolt az 5000 frank általában.”

A teljes beszélgetés elérhető itt. 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1516609526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2021.07.01. 15:18:27

Édes drága kis Csillagom, velem nem akarsz interjút készíteni? :-)))

dikusz. 2021.07.01. 17:22:50

@SzZoole: Melyik édeskiscsillagról van szó, Csilláról, vagy Hortenziáról?

SzZoole 2021.07.01. 17:27:11

@dikusz.: a hortenzia az nem egy temetői virág? :-))

Amúgy persze, hogy Csillával :-))

svajcineger 2021.07.01. 20:22:01

@SzZoole:
Aztán, mi érdekeset tudnál mondani neki? :)

SzZoole 2021.07.01. 20:24:12

@svajcineger: hajaj, ha én azt itt most leírnám…….:-)))

Örömhernyó 2021.07.02. 05:15:25

"Amit nem szeretek, hogy vannak néha szemtelen vevők, akik bejönnek és pontosan tudják, hogy a MAC standnál ingyen kisminkelik őket és visszaélnek vele, mert utána nem vesznek semmit"

De hát ez a munkája, a cég így vonzza be a vevőket, a munkaidejében neki sminkelni kell.

CsillaCH 2021.07.02. 07:52:14

@SzZoole: szia! :) ha Svájcban élsz és a szakmádból még nem készült interjú, nagyon szívesen. :)

dikusz. 2021.07.02. 09:40:02

@SzZoole: Hűhaaaa, most aztán tényleg kíváncsi vagyok, mit válaszolsz @CsillaCH: -nak...:))))

Az nem lehet mentség, hogy nem Svájcban élsz!:)))

svajcineger 2021.07.02. 12:33:42

@SzZoole:
Ez nem a Kék Fény! :)))

SzZoole 2021.07.02. 14:58:00

@CsillaCH: szia :-) A terveim szerint hamarosan Svájcban fogok kikötni, ugyanis @svajcineger: “megígérte”, hogy munkát/szállást ad nekem, szóval bármikor megintejúzhatsz ha már ott leszek :-)))

Vicc volt

Jó nekem itt a UK-ban, itt építettem/építettünk karriert mindketten és a gyermekeim is :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása