oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2020. december 07. 06:30,  Koronavírusosként Törökországban 54 komment

2020. december 07. 06:30 Határátkelő

Koronavírusosként Törökországban

A nyomorult Covid-vírust sehol sem jó elkapni, Törökország sem kivétel ez alól. Az ott élő Mercédesz (akinek több írását olvashattátok már itt) is sajnos azok között van, aki pozitív tesztet produkált. Szerencsére a körülményekhez képest jól van, így meg tudta írni tapasztalatait.

maszk_no_foto_pixabay_com.jpgA kép illusztráció

„Mint ahogy teszem azt minden fantasztikus vagy kevésbé fantasztikus tapasztalatommal Törökországban, így gondoltam, arról is írok nektek, hogy mik történnek errefelé Törökországban, pontosabban Adanában, ha az olyan szerencsés kiválasztott nyertesek között lennétek, mint én, akik „sikeresen” elkapták a koronavírust. Allah korusun.

Sajnos nagy eséllyel az iskolából, ahol dolgozom (erről majd írok később részletesen) sikerült magamévá tennem ezt a betegséget, mivel az intézmény olyan kedves üzlet politikát folytat, aminek keretében inkább úgy döntöttek, hogyha az iskolában beteg van, akkor nem szólnak senkinek.

Roppant mód sikeres volt, tényleg. És nagyon okos megoldás. Igazán hátráltatta a járvány terjedését. Ja, nem. De mindegy is, most már nincs mit tenni. Azóta államilag be kellett zárnia amúgy is minden oktatási intézménynek, bár számomra ez már túl késő volt.

Szóval, mi történik errefelé, ha valaki úgy érzi, hogy esetleg fertőzött lett? Állami kórházakba ne menjen. Teljesen felesleges, nálunk Adanában a kórházak kirakták a megtelt táblát, szabad ágy lényegében nincsen, némelyikből már a tesztcsomagok is elfogytak.

Ahol meg van szabad ágy, ott egy kellemes 3-4 órás várakozás vár az emberre a tömött sorokban – csakhogy biztos elkapjál valamilyen betegséget (és akkor ezután még akár napokig is várhatsz a teszt eredményére, ami szerintem egy tök idegőrlő holt időszak), de igény szerint kielégítheted a kellemes decemberi napfényben a napi D-vitamin szükségleteidet is. Ötször.

Az első teszt negatív lett, aztán…

Szóval, mi, amikor felmerült a gyanú tünetek alapján, és nagy nehezen sikerült tudomást szereznem róla, hogy kapcsolatom volt fertőzött emberkével, pár telefon után úgy döntöttünk, hogy egy magánlaboratóriumba megyünk tesztet csináltatni.

Itt fogadtak is minket azonnal, szinte várakozás nélkül. Nem kell hozzá semmi extra, csak elérhetőséget kérnek és egy személyi jellegű iratot. Ezeken a helyeken általában 250-500 líra közötti összegekért végeznek tesztet (általában PCR tesztre van lehetőség, de kérésre csinálnak vértesztet is).

Miután megvolt az agyvelő megpálcikázása, általában 20-24 órán belül értesítenek az eredményről, és angol és török nyelven ki is állítják azt (ha esetleg utazáshoz kellene).

Nekem az első tesztem negatív lett (később kiderült, hogy azért, mert túl korán csináltattuk, de hát, akkor még nem voltam koronavírus szakértő, szóval könnyedén beleestem ebbe a hibába) vasárnap, így utána 2-3 napig nem is nagyon foglalkoztam a gondolattal, elkönyveltem, hogy biztos megfáztam, aztán kész.

Az isteni felismerés akkor tört rám, amikor egyik óráról a másikra teljesen elvesztettem az íz- és szagérzékelésemet pont dönerevés közben (szerintem elég nagy veszteség), és ezért csináltattunk még egy tesztet (ennél szórakoztatóbban nem is költhetnénk a pénzt) még aznap este, kb. három nappal az első után, és ez már egyértelműen pozitív lett sajnos.

Mi történik, ha kiderül, pozitív vagy?

Ezzel a hírrel a kórház hív fel, majd ezt követően itt vagy ők jönnek a helyszínre vagy te mész vissza a kórházba, ugyanis itt Törökországban minden pozitív tesztű embernek jár egy gyógyszercsomag Favimol néven, ingyen (nekem is adtak annak ellenére, hogy nem vagyok török állampolgár), ami elviekben a testben a vírus terjedését akadályozza meg, illetve azt, hogy ráhúzódjon a tüdőre ez a kórság.

De sajnos csak az ilyen korai időszakban kellően hatásos, később már nem igazán (utánanéztem, Magyarországon is berendeltek ebből a pirulából, ott viszont egyelőre nem része az alapellátásnak, csak kórházban adják – amikor már sokszor semmi értelme).

Szóval, itt a legtöbb esetben a pozitívság első napján megkezdhetjük gyógyszeres kezelésünket, amit orvos ellenőriz. A karanténszabályok betartása mellett gyakran hívnak ilyenekkel, válaszolnak az esetleges kérdésekre, szóval teljes mértékben segítőkészek, néha napján pedig jönnek személyesen is ellenőrizni. ilyenkor egy kódot küldenek a megadott telefonszámra, és azt kell felmutatni.

Mi most 14 napos karanténban vagyunk (a férjem nem kapta el, csak én, de így neki is itthon kell lennie ez idő alatt), aminek a végén ismét teszt vár, és ha az már negatív lesz, akkor vége ennek a rendkívül hasznos otthoni időtöltésnek.

Egyelőre teljesen jól vagyok (ha érezném az ízét az ételeknek, azt tudnám értékelni), még négy napig tart a gyógyszeres kezelésem, de jelenleg rendkívül eredményesnek tartom, mert egy nap alatt megszüntette az egyik legfőbb és fájdalmasabb tüneteket, az izomfájdalmakat. Szóval insallah, így is marad.

A török helyzet általában

Sokan kérdezik, szoktam látni, hogy milyen itt alapból a helyzet, mik a korlátozások, érdemes-e jönni, lehet-e bármit is csinálni.

Szerintem most nem igazán éri meg ide látogatni, mert egyrészt tényleg semmit nem lehet csinálni, semmi nincs rendesen nyitva, sehova nem lehet beülni egy jót kávézni, jót enni, maximum az utcán lehet sétálgatni, de azt is maszkban (lakóhelyen kívül mindenhol kötelező).

Ráadásul mostantól már péntek este 9 órától hétfő reggel 5 óráig teljeskörű kijárási tilalom van, úgyhogy abszolút szellemváros jelleg ölt magára az egész ország.

Arról nem is beszélve, hogy napról napra változnak néha ezek a tilalmak, úgyhogy könnyedén nehéz helyzetben találhatja magát az utazó itt most – teljesen feleslegesen.”

Ha szívesen olvasnál még Mercédesz törökországi tapasztalatairól, látogass el az oldalára!

Barangold be a világot a Határátkelővel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

(Fotó: pixabay.com)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Törökország COVID-19

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5216320792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsabus UAE 2020.12.07. 08:27:17

Torok baratunk szuleit otthon, Torokorszagban, elhivtak vendegsegbe. A vendeglatok csak azt a pici reszletet felejtettek el megemliteni, hogy egyikuk pozitiv.
Baratunk apukaja mult heten meghalt, anyukaja lelegezteton, kuzd az eleteert.
Az emberi hulyesegre es aljassagra nincsenek szavak...

Din Serpahis 2020.12.07. 12:14:16

Mi Svájcban kaptuk el, gőzöm nincs hol, merthogy a bolton kyvül nem megyünk sehova. Ráadásul pont meglátogattak minket a szüleim, ők is elkapták. Szerencsére némi torokfájáson és hőemelkedésen kívül senkinek nem lett semmi baja.

És most hogy véget ért a karantén, hosszú idő után visszakapom a régi életemet :) szerdán el is megyek szaunázni.

SzZoole 2020.12.07. 13:40:05

@tsabus UAE: jaj, ezek a törökök igazi vendégszerető emberek, mindenüket megosztják a felebarátjukkal......

SzZoole 2020.12.07. 13:45:52

@Din Serpahis: szaunázni?
De jó neked, én márciusban szunaztam/gőzfürdőztem utoljára, aztán jött a lezárás.

Júliusban kinyitottak újra, de csak jogazni, úszni és gyúrni lehet a szauna, gőzfürdő ez a jakuzi még mindig zárva :-(

dikusz. 2020.12.07. 14:19:05

@Din Serpahis: Szeretném megkérdezni, teszttel igazolták, hogy elkaptátok a vírust? Mondjuk írod, hogy karanténban voltatok, akkor nyilván.
A boltban kaphattátok el egyébként.

dikusz. 2020.12.07. 14:55:12

Nekem a fiam kapta el egy kollégájától a fertőzést. Nagyon enyhe, de jellemző tünetei voltak, ami pár nap alatt elmúlt.
Még aznap telefonált a háziorvosnak, aki berendelte másnapra, egyúttal kérte a mentőktől a tesztelést. Nem jöttek (később kiderült ott voltak, csak rossz volt a telefonszám), ezért egy hét után az orvos elküldte a tesztállomásra. Ott derült ki, hogy pozitív lett a teszt. Az eredményt ügyfélkapun tudta meg (már bőven lejárt a 10 nap a tünetek észlelése óta), két nap múlva újra bement a háziorvoshoz, aki másnapra kiadta az igazolást, hogy mehet dolgozni. Se piros cetlit nem kapott az ajtóra, se ellenőrizni nem volt kint senki, hogy otthon tartózkodik-e. Ellenőrző tesztelést pedig nem írnak elő.

Húgoméknál az egész család valószínű átesett a fertőzésen. A nagyobbik lány óvónő, nála a teszt eredménye pozitív lett, lázas volt, köhögött, nem érzett ízeket. Kb. két hét után már jobban van, holnap mehet dolgozni. Kontaktkutatás nem volt, nem is lesz, így nem tudhatjuk, hogy csak megfáztak, vagy ők is megfertőződtek.

A harmadik eset a legszomorúbb: Barátnőm 43 éves éves öccse halt meg váratlanul a múlt héten. Még nem tudtam a barátnőmmel átbeszélni, mi is történt. csak annyit tudok, a halál okaként a covid-fertőzést jelölték meg.

sci_dev 2020.12.07. 15:38:16

@dikusz.: sajnos teljesen ugy tunik, hogy a virus futotuzkent terjed Magyarorszagon. Ennek oka egyreszt hogy szinte semmilyen korlatozo intezkedesek nincsenek ervenyben, az emberek nem kapnak anyagi segitseget az otthon maradashoz, igy kozossegbe jarnak meg ha tudjak is hogy jo esellyel fertozottek, mert rettegnek attol, hogy nem lesz penzuk, ha betegszabadsagra mennenek. Tovabba teszthez jutni napok, sokszor hetek kerdese, amit egy hettel kovet a kontakt kutatas. Konnyen belathato hogy ez igy teljesen ertelmetlen, ennyi ido alatt annyi embernek adodik tovabb a virus, hogy nincs is ertelme csinalni.
En mar november ota mondom, ha ez igy marad bizony mindenkinek lesz az ismeretsegi koreben minimum egy ember aki a covidba vagy annak szovodmenyebe fog belehalni Magyarorszagon. Csak remelni tudom, hogy nem lesz igazam, de sajnos mar van egy idosebb ismerosunk lelegezteto gepen es mint tudjuk az eselye 50% csak hogy elve le is kerul rola.
Mindezt azert mert egy teljesen inkompetens bagazs vezeti az orszagot.
Ugye tudjuk hogy szeretnek ugy intezkedest hozni hogy elobb felmerik, hogy melyik intezkedes a nepszeru. Csak hogy akik most halnak meg azok kb egy honapja esetleg ket hete fertozodtek meg, igy azok a tomegek akik karacsonyra halnak majd meg, meg csak most eszlelik a tuneteiket, szamukra a virus meg mindig nem tunik veszelyesnek. A csaladjaik meg nem vesztettek el a hozzatartojukat, viszont karacsonyra mar tizezrek es talan szazezrek lesznek erintettek, de addigra mar keso lesz megkerdenzni hogy mit akar a nep... Addigra majd csak a duh marad es a fajdalom.

Csodabogár 2020.12.07. 16:17:19

@sci_dev: Ez az amiért nem felelős a kormány. Máshol se tudják megfogni a vírust. A németek igen komoly erőkkel igyekeztek nyomot követni, de egy bizonyos számú eset felett már ők se bírják. Az, hogy ki hogy, honnan és mennyire betegszik meg teljesen kiszámíthatatlan.
Nem tudom még milyen intézkedéseket várnál. Hónapok óta maszkot kell hordani, egy ideje már kijárási tilalom is van. Akkor még mit kellene csinálni??? Mert ha körülnézel Európában máshol se tudnak mást kitalálni. Majd ha jön az oltás, bár már csak látnám. Igaz ma láttam egy újság címlapot, miszerint a magyarok fele nem akarja beoltatni magát. Erre csak azt tudom mondani, hogy jól van. Aki hülye haljon meg.

SzZoole 2020.12.07. 16:54:22

@Csodabogár: itt már holnap elkezdik az oltást :-)

Nem lesz kötelező itt sem az oltás, csak ajánlott, viszont olyan hírek is keringenek, hogy ha nincs oltásod, akkor nem fognak be engedni bizonyos országokba, de ez csak rumor, nem tudom van e valóság alapja.

sci_dev 2020.12.07. 19:09:02

@Csodabogár: ez egyaltaln nincs igy hogy masok sem tudjak megfogni, dehogynem tudjak. Nem vagyok szakember igy konnyen okoskodom, de Ausztraliaban is meg tobb azsiai orszagban meg mashol is a szigoru teszteles, karanten es lezaras igenis meghozta az eredmenyt, de pl Franciaorszag is jo uton halad, szoval meg az sem igaz, hogy Europaban mindenki szarul csinalja.

www.endcoronavirus.org/countries

Fülig José 2020.12.07. 19:09:09

@SzZoole: ja, nem kötelező de ha nem vagy beoltva nem hagyhatod el a pecódat... van 100Ft om, hogy kötelező lesz, vagy te ÖNKÉNT beoltatod magad.... :-)))

Shanarey 2020.12.07. 20:23:08

@Csodabogár:

A kontakt kutatásnak, az a lényege, kinek adhatták tovább, nem pedig az hogy kitől kapták. Magyarországon a kontaktkutatás úgy működik hogy ők döntik ek ki a kontakt, vagy sem. Vagyis a kontakt kutatás Magyarországon, az olyan mesebeli, hol volt hol nem volt.

Hari Seldon 2 2020.12.07. 20:41:59

@Csodabogár:
Konkréten ma nálunk 3400 eset van majdnem 70 millió lakosra.
Nálatok ma éppen 3800-at hazudtak be 10 millió lakosra.

Ja és úgy hogy ott 200 000 teszt /1 000 000 lakosra,
és nálunk (ami szintén nem magas) 330 000 teszt / 1 000 000 lakos.

Golf2 2020.12.07. 21:19:32

@Csodabogár: Tényleg nem a kormány a felelős.1 ember a felelős,aki egyedül uralja az országot,akinek senki nem mer a kurmányból ellentmondani.Még az is benne van hogy direkt csinálja,bármilyen gazságra képes lásd.vétó.De téged úgyse foglak meggyőzni,kár a gőzért.

Csodabogár 2020.12.07. 21:39:27

@SzZoole: Nekem már semmi se új. Régen is volt, hogy utazás előtt különböző oltások kellettek. Már meg is kellene keresnem a régi oltási igazolványomat.
Amúgy is egy oltáshívő vagyok, ami ellen lehet mindig beoltatom magam.

Csodabogár 2020.12.07. 21:45:19

@Hari Seldon 2: Nekem azt mondasz amit akarsz, miután kizárólag német médiából tájékozódom. Ők most éppen szigorítanak, mert nem tudták eddig megfogni a terjedést, pedig kifejezetten felfejlesztették az u.n. egészség központokat körzetenként, hogy kutassák a kontaktokat, de mikor több mint 5 ezer eset jut 100ezer lakosra naponta, akkor már nem győzik.
Szerintem csak az oltás fogja megoldani a helyzetet, kb. jövő nyárra.

Analóg Telepes 2020.12.07. 21:54:09

@Hari Seldon 2: azért a francia adatoktól nem esnék hasra, inkább negatív példa, ahol meglehetősen rosszul kezelték a járványt, ha a számokból indulunk ki. Egy két hete még napi soktizezres új esetszám volt, a nevetséges francia statisztikákrol ne is beszéljünk, amikor egyik nap 300 halott van, másnap meg 800. Aztán megint 350, majd 780. Vetekszik Müller Cecília komolyan vehetőségével.
Franciaországban az 1 millió főre vetített halottak száma az élbolyban van, jóval meghaladja a magyar számokat.
A franciák ebben az ügyben nekem abszolút negatív példa: hogy ne csináljuk. Egy gazdag ország, tanulhattak volna az olasz példából, de tavasszal is rendkívül rosszul csinálták, ősszel sikerült meg rosszabbul.

Megengedem, lehet, hogy nem is sokat számít a kormányok erőfeszítése, és a terjedést ismeretlen tényezők befolyásolják. Sokszor ez az érzésem, látva és összehasonlítva mondjuk a svájci és a mexikói halálozási számokat.

Hari Seldon 2 2020.12.07. 22:08:31

@Csodabogár:
Jó, akkor tájékozódj ebből, ez nem olyan mint a német, de azért elég elfogadható:

www.worldometers.info/coronavirus/

Hari Seldon 2 2020.12.07. 22:16:02

@Analóg Telepes:
Már legalább egy hónapja csökkenő tendecia van. Teljesen szabályos "sormintát" adnak a napok. mindig hétfőn van egy beesés. Aztán emelkedik felfelé.
A november 7-ei adat valami elgépelés vagy valami hülye összevonás. Az tényelg nevetséges lett. Azóta követi a jól ismert mindtázatot. Ahogy egyébként pontosan lehet követni az USA-ban és a legtöbb helyen is a heti számokat.

Egyébként érdekes ez a vírus: A mostani hullám, jóval magasabb, de kevésbé súlyos. Kevesebb a haláleset, mint tavasszal, pedig akkor 4-6000 -es csúcsok voltak, most meg 30 000 körül, tehát 5-6 x olyan fertőző, de nem annyira végzetes. Valami új mutációt mondtak. Covid osztály is tavasszal három is volt a kórházba teljesen tele, most meg egy is bőven győzi.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.12.07. 22:22:13

@sci_dev: jo kis weboldal ez. nezted ki vedekezik jol a jarvany ellen, ezert gondolom kovetendo pelda lenne, szerintuk? mongolia, szomalia, bhutan, marshall szigetek, laosz es hasonlok :) csupa hasznos pelda, mivel is kezdjuk, mondjuk koltozzunk az ocean kozepere vagy a sivatagba. ez a leghasznosabb projektje ennek a tarsasagnak?

Analóg Telepes 2020.12.07. 22:22:13

@Csodabogár: így van, a kontaktkutatásról lényegében mindenütt le kellett mondani, ahol egy adott szintet elért az esetszám.

De ne reménykedj, hogy jövő nyárra az oltás áttörést hoz. Nem lesz elegendő, se oltóanyagbol, se jelentkezőből.
Esetleg eltűnik a vírus, ahogy Amerika legokosabb embere (trömp) megmondta márciusban: májusra eltűnik. :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.12.07. 23:01:41

@Hari Seldon 2: egy honappal korabban is indult, tegyuk hozza.

Analóg Telepes 2020.12.07. 23:01:47

@Hari Seldon 2: a franciáknál kevesebb a haláleset, mint tavasszal, a magyaroknál vagy világszinten meg pont ellenkezőleg: több.

Csak nagyon óvatosan vehetők egybe különböző országok számai. Ahogy írod is, nálatok már egyértelműen csökkenőben van, Magyarországon meg legjobb esetben is csak elérte a platót. Ebben az értelemben a ciklus azonos pontjait célszerű összehasonlítani, tehát a mostani magyar számokat a francia csúcs pár héttel ezelőtti számaival.

dikusz. 2020.12.07. 23:43:02

@Shanarey: Inkább nem volt...
Nem csak nálunk nem kerestek kontaktot, hanem azoknál az ismerőseinknél sem, akiknek volt kovidos családtagjuk.

A fentebbi kommentemben leírt szomorú esetre rákérdeztem, nem kellett volna...

dikusz. 2020.12.07. 23:46:57

@Csodabogár: Már lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

Montroyal 2020.12.08. 04:01:30

hat ezeket a kommenteket kar volt elolvasnom nem hallgatok rettegteto TV-t radiot .. es most itt nyomjak a kamu szamokat persze a mainstream médiabol valszeg ... OK lehet mar oltast foglalni 2-3 kell utana jovore a covid 21 mar kész ... az oltas is oltasra oltas ..... ja hogy még messze van .. de jon mert a tervben van megcsinaljak ... reszemrol megvarom a kiserletek eredményet a mellek es fo hatasokat .. persze nem a hirekbol tajekozodok mert ott egy szosem lesz semmilyen problémarol .... koszi a majd ha te , ha a te szeretteidet nem kérem ... sajnos az utazasrol mar lemondhatok igaz egyenlore csak egy taktika nyomas ijesztgetes hogy minel tobben beoltsak magukat ...

chrisred 2020.12.08. 08:16:11

@Analóg Telepes: Nyugat-Európában kevesebb, Kelet-Európában és a Balkánon több.

Dammiel 2020.12.08. 08:39:21

@SzZoole: ha lenne a lakásodban 1,3nm szabad hely, vehetnél egy infrakabint a gumtree-n..és akkor otthon wellnesezhetnél párszáz fontért..

SzZoole 2020.12.08. 08:49:04

@Dammiel: “ ha lenne a lakásodban 1,3nm szabad hely,”

Viccelsz, a nappalim 8x4-es és egyedül a kutya alszik ott éjszaka :-))

Szóval van 1.3 nm-em :-))

sci_dev 2020.12.08. 10:39:04

@Montroyal: es miert kellene lemondanod az utazasrol? Szinte az egesz Karibi terseg nyitva van sot az azsiai nyaralohelyek tobbsege is. Akinek ez annyira fontos annak megvan ra a lehetosege, hogy menjen

John Doe3 2020.12.08. 15:34:18

Szégyellem magam, hogy a törökök tudják, mit kell csinálni a Favimollal (leánykori nevén: Avigan), míg nálunk az ellenkezőjét (sem) teszik. Mercédesz laikusként nagyon korrektül leírta, mi a különbség, és mit hoz magával.

Golf2 2020.12.11. 08:00:19

@SzZoole: britek elveszítik az EU-n belüli szabad mozgás jogát is, a koronavírus miatt hozott beutazási szabályok szerint csak elengedhetetlen ügyben utazhatnak az uniós országokba.

SzZoole 2020.12.11. 13:47:28

@Golf2: és?

Az EU próbálja szivatni a uk-t, ennyi :-)

Golf2 2020.12.11. 14:52:20

@SzZoole: Tehát angol útlevéllel nem jöhetnek Magyarországra magyarok,csak magyar papírokkal...És aki leadta a magyar papírjait?

SzZoole 2020.12.11. 14:54:13

@Golf2: az hülyeség......

Honnan szedted ezt a baromságokat?

sci_dev 2020.12.11. 15:14:49

@Golf2: ez mar most is igy van a szeptemberi lezaras ota, de az elso lezaraskor egeszen juliusig kervenyezni kellett, azoknak akik nem hazastarsa vagy kozvetlen csaladtagja egy magyar allampolgarnak. most annyival masabb hogy uzleti ugyben elvileg lehet utazni, es allitolag mar nem rendelik el a karantent a hataron mint korabban, de errol nincs szemelyes tapasztalatom

sci_dev 2020.12.11. 15:14:49

@Golf2: sot, brit allampolgarok a 14 napos karantent nem valthatjak ki egy brit es egy magyar pcr teszttel csak ket magayarral

Golf2 2020.12.11. 16:19:47

@SzZoole: Megkeresem ha ennyire hitetlen vagy.

Golf2 2020.12.11. 16:24:26

@SzZoole: Január elsejével véget ér az az átmeneti időszak, amíg az Európai Unióból kilépő Nagy-Britanniára még a korábbi EU-s szabályok vonatkoznak. Ez azt is jelenti, hogy a britek elveszítik az EU-n belüli szabad mozgás jogát is, a koronavírus miatt hozott beutazási szabályok szerint csak elengedhetetlen ügyben utazhatnak az uniós országokba.444.hu most is ott a cikk.

Golf2 2020.12.11. 17:04:01

@Golf2: Annak a megállapodásnak, amelyet Merkel összehozott Orbánnal, a magyar emberek lesznek az elsődleges áldozatai”

SzZoole 2020.12.11. 17:38:21

@Golf2: ja hogy a COVID szabályok miatt.....

Már azt hittem, hogy a brexit trágyalások kudarca miatt nem utazhatnak az angolok az unió területére szabadon.

Golf2 2020.12.11. 21:23:36

@SzZoole: Már meg is rendelte a boriszotok a vasfüggönyt,idén még disszidálhattok magyarisztánba...

SzZoole 2020.12.12. 14:15:23

@Golf2: ép ezen gondolkodtam, csak kellene egy kis segítség, tudnál egy szobát adni meg munkát szerezni? Bármilyen munka jó :-)))hihihihihihihihihihihihihihjih))))))))))

Golf2 2020.12.12. 15:33:08

@SzZoole: Most súgták,hogy itt a fürdőben jól úszó fürödőmestert keresnek,zsíros jatt,bentlakás 1 fasza fészerben.Nyelvi továbbképzés esténként az emeleten.Jelentkezés: Széles Jucinál.

SzZoole 2020.12.12. 16:55:10

@Golf2: mond meg a súgódnak, hogy még egy ilyen aforizma és száján cuppan a seggem izma :-)))

SzZoole 2020.12.12. 17:37:50

@dikusz.: mister bully spanolja gulfit, az meg felül neki........

Van aki sose tanul :-)

Golf2 2020.12.12. 18:43:48

@dikusz.: Csak állást kerestem szigetről jól úszó nagyszobás menedzserdzsónak.Ő kérte,mert januártól nehezebb lesz tündérországba(Nyírségbe) jutni.

Golf2 2020.12.12. 18:48:16

@Golf2: Az osztrák alkotmánybíróság pénteken alkotmányellenesnek nyilvánította, hogy betiltották az iskolákban a fejkendő viselését...Barmok,aztán majd csodálkoznak.

SzZoole 2020.12.12. 19:04:42

@Golf2: jaj gulfi, ezek nem a te szavaid, még mindig a masztershakterfaszátszopod? :-))))))))))))))))jajteszerencsétlen))))))))))))))))))

Golf2 2020.12.13. 05:55:17

@SzZoole: Ejnye ejnye kultúráltan nem megy a viccelődés? Mire játszod magad? Én normálisan viccelődtem te meg mint 1 nyírségi vadparaszt szállsz bele az emberbe.Faszfej:))

SzZoole 2020.12.13. 08:17:30

@Golf2: majd ha saját kútfőből merítesz gondolatokat....... :-)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása