oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. március 30. 06:30,  Kelet az kelet 42 komment

2019. március 30. 06:30 Határátkelő

Kelet az kelet

Vajon meg lehet ránézésre állapítani valakiről, hogy az adott ország szülötte-e vagy határátkelő? Létezik az a messzeség, ahol már kissé összemosódnak az országok egymással vagy ez csak műveltség kérdése? Elsősorban ezeket a kérdéseket boncolgatják az alábbiak.

london_14.jpg

A „Hi, how are you?”-nál kevés tipikusabb és általánosabb kérdés létezik az angolban. Alighanem részben a magyar nyelvnek, részben az angol nyelv magyarországi oktatásának is köszönhető, hogy sokakban a mai napig úgy él ez a kérdés, mint komolynak szánt érdeklődés. Pedig nem az – miként az kiderült az Életem morzsái írásából is.

„Az egyik csávó, akivel amúgy jóban vagyok és szoktunk is dumálgatni, múltkor hétfő este meglátott: Hi, how are you? Én meg belelkesedve konkrétan elkezdtem magyarázni, mintha tényleg őneki nem lenne mindegy, hogy mi a franc is van velem. 

Láttam rajta, hogy kínosan kezdte érezni magát, miután az I am fine automatikus duma helyett, mesélni kezdtem. Pár mondat után meg angol udvariaskodás közepette már nem tudta hogyan meneküljön. Jó volt látni, megyek táncolnival és see you soon-al gyorsan lerázott. 

Nem véletlen, hogy én nem használom ez a How are you? kérdést. Mert magyar fejjel én tényleg csak akkor érdeklődöm, ha tényleg érdekel az illető. 

Tehát, Hi, how are you? – sosem fogom igazán elfogadni és zavar mai napig.

A kulturális különbségekből kiindulva éreztem, hogy én nem angol, hanem egy bevándorló vagyok. 

Másik gyönyörűség: származásom. Rám néz egy angol és már abból megállapítja, hogy nem angol vagyok. Ki se kell nyitnom a számat, úgy levágják táncon, hogy külföldről jöttem. 

Nem is azt kérdezik, hogy honnan vagy, hanem rögtön tippelnek: lengyel vagy?

Mondom nem, magyar. Erre reakció: á, de eltaláltam, végül is szomszédok vagytok, nem? 

Magamban: hát baromira nem… (...) 

Rendszeresen bolgárnak néznek. Oh, ugye bolgár vagy, múltkor azt mondtad, nem?

Nem vagyok bolgár. Magyar vagyok.

De, ott van mellettetek Bulgária, nem?

Majdnem. Szerintem kb. egy órát kéne repülnöm, hogy odaérjek Budapestről.

Tényleg? – jön a csodálkozás.

Ismét előjött ez a kelet, az kelet, aztán kész. (...) 

Ezzel szemben, táncon van egy férfi. Kiköpött olasz kinézetű, de múltkor megtudtam róla, hogy pakisztáni. Már ide született, ám pakisztániak gyerekeként, vele közvetlenebben tudok beszélgetni érdekes módon. 

Megnyilvánulása alapján, ő aztán nem keveri egybe, hogy lengyel, bulgár, magyar egy kaptafa. Sőt… teljesen máshogy áll ezekhez. 

Ha ebből kéne általánosítanom, akkor a bevándorlók a bevándorlókkal, sokkal jobban megértik egymást, mint egy angollal.” 

A teljes írást itt olvashatjátok el

Repülésből élőállat-szállítás 

A fapados gépek térnyerésével sok minden megváltozott, egyebek mellett a repülés kultúrája is. Eltűnt a dolog ünnep jellege, a hétköznapivá válás pedig kellemetlen dolgokat is magával hozott – írta a London Budapest Metró.

"Az utóbbi három hét alatt volt szerencsém négyszer becsekkolni, átvilágíttatni, megtorpanni mikor már végre beterelnek minket az utolsó lépcsőfordulóba, majd tudomást nem venni a fedélzeti duty free-s parfümökről. 

Tizenöt évesen repültem először, az akkor még „szárnyaló” Malévval. Emlékszem, nagy dologként éltem meg, szépen felöltöztem hozzá, kitágult pupillákkal bámultam végig az utat és roppant úri módon éreztem magam. Egy ideig meg is tartottam azt a márkajelzett csokit, amit az ebédhez kaptunk. 

Mára élőállatszállítás lett a repülés, még a nívósabb légitársaságokkal is, esett az utasközönség színvonala, mint a légnyomás. 

Zavar a földre szétdobált szemét látványa, de egy valamit még jobban hiányolok a régi időkből: mikor az utasok megtapsolták a pilótát landolás után. Pláne mikor hányózacskó megpakoló léglökések közepette raknak le minket épségben. 

Sosem éreztem rá az ízére, hogy mikor kell tapsolni (mikor zöttyenünk? Vagy mikor már lelassulunk?), de valaki rázendített és a többi követte. (...) 

A londoni koldusmaffia 

Mi Angliából hoztuk a Lánchídunk s most London vesz valamit át tőlünk a maga módján. Akit manapság reggelente a Waterloo Bridge-en át visz a dolga, az a hányáspocsolya-szlalom és szemét-gátugrás közben megtekintheti, sőt, apróért még selfie-zhet is, a hídfőknél mindkét oldalon gubbasztó kéregetőkkel; pont úgy négyen dekorálják a szerkezetet, mint a pesti nyelvnélküli oroszlánok. 

Ha már nyelv, az egyikük tuti angol (mindig le-gorgeous-ozza a nőket), a másik három vagy némán tartja maga elé a papírtábláját, vagy ütemesen darálják, hogy plíz-plíz-plíz, csak nem olyan átéléssel, mint James Brown. 

Visszatérő bulvárlap téma, hogy Londonban világát éli a koldusmaffia. Állítólag napi 100-200 fontot is megkereshet a teljes munkaidős, ha nem bedolgozóként nyomja, az azért nem rossz. 

Rengetegen vannak Romániából és bulgároktól, de bőven akad nemzeti álhajléktalan is; őket gyakrabban látni valamilyen pitbull-szerű kutyával kéregetni. 

Nekem úgy tűnik, az utóbbi időben nagyon megszaporodtak és nem csak a belvárosban. A Waterloo környékén minimum három Big Issue (az itteni Fedél Nélkül) áruson kell átverekedni magunk munkába, ezt megspékeli a négy oroszlán majd elszórva az utcán a konkurencia, s ha a Strandről levágunk egy kis utcába a National Gallery felé, rálelünk a londoni vadkemping állományra is: színes sátrak sorakoznak a vizelettől bűzlő utcában, közöttük meg sobozos sört nyakaló fiatalok pihenik ki a kalapozás fáradalmait.” 

A teljes írást (ami jól látjátok, kisebb egységekből áll) itt olvashatjátok el.

Váratlan windsori látogatás 

Ha már az előbb a repülésről esett szó, folytassuk innen tovább, hiszen Veráék nagy útra indultak Luxemburgból, méghozzá Hongkongba. Mivel közvetlen járat nincs, ezért Londonon keresztül, ahol önhibájukon kívül sikerült lekésniük a késve érkező gépük miatt a csatlakozást. Aminek váratlan következménye lett.

windsor.JPG

„A BA javára legyen mondva, hogy hihetetlenül szervezettek: mihelyt beértünk a terminálba a Heathrow-n, készen várt minket az új repülőjegy másnap délutánra, egy shuttle-voucher (amit végül nem használtunk), és egy utalvány a négyes terminálon levő hotelbe. 

Esélyünk se volt megérdeklődni, hogy egyébként a hongkongi gép felszállt-e már egyáltalán, vagy elkezdeni alkudozni, hogy egy korábbi gépre tegyenek át (találtunk egyet szingapúri átszállással még aznap estére, 2000 fontért :D). 

Beletörődtünk, hogy akkor ott éjszakázunk és töltjük a másnapot, de ruhánk, az nem volt egy szál se, úgyhogy a csomagkiadásnál megkérdeztük, hogy megkaphatnánk-e a bőröndöket (amik ugye egyenesen mentek volna tovább HK-ba). 

A nagyon segítőkész nő a csomagoknál hosszan telefonált, és mondta, hogy az a legegyszerűbb, ha átmegyünk értük a másik terminálra, mert odahozatni bonyolultabb és hosszabb lenne, ez így 15-20 perc. Ekkor volt már majdnem tíz óra (ezt megelőzően baromi hosszan álltunk sorba az útlevél-ellenőrzéshez). 

Elmondta, hogy amikor átjutottunk a másik terminálra, hol találjuk meg a csomagokat. És adott egy szeretetcsomagot (én neveztem el így): fehér póló és piperekellékek. Ha esetleg nem jutnánk hozzá mégse a csomagokhoz. Miért ne jutnánk, gondoltam ekkor még nagyon naivan... 

Lelift, vonat, fellift, gyaloglás, itt vagyunk a másik terminálon, hol az a redvás kávézó, amivel szemben keresni kéne, hogy Baggage enquiries? Fél 11. Éhesek vagyunk, pisilni kell, már rég úton kéne lennünk Hongkongba, szóval itt már kezdtünk kijönni a béketűrésből. 

A térképről kiderült, hogy még 300 méterrel arrébb van a csomagos hely, még mindig a terminálon belül, végre odaértünk, benyitok a lengőajtón, és az alkalmazott rögtön rám förmed, hogy zárva vannak („it's shut down Ma'am”), hát csak 10-ig vannak nyitva, mit képzelek. 

Mondom, hogy bocsika, de nekünk kellene a csomag, és 25 perc volt ideérni a másik terminálról ésésésés. De senkit nem érdekel, ők zárva vannak. Hogy a kolléganő a másik terminálon ezt miért nem tudta vagy miért nem mondta, az máig rejtély. De ekkorra már olyan fáradtak és éhesek voltunk, hogy azt mondtuk, tökmindegy, jó lesz másnap is az aznapi ruha, menjünk a hotelbe. (...) 

Mivel másnap 16:50-re kaptuk az új jegyet, arról sajnos nem nagyon lehetett szó, hogy bemenjünk Londonba, mert fél 3-ra legkésőbb vissza akartunk érni a reptérre. 

Így esett a választás Windsorra, ami félórányi autóútra van a Heathrow-tól. De előbb még ki kellett maxolni a fantasztikus svédasztalos reggelit - és milyen jól (t)ettem, pedig akkor még nem is tudtam, hogy utána egy hétig ugyanazt fogom enni reggelire... 

Windsor tipikus angol város vöröstéglás épületekkel, emeletes buszokkal és a királynő arcával minden szuveníren. Szép volt, de annyira nem izgalmas. A kastélyba nem mentünk be, már nyitás előtt Londonig ért a sor. 

Aztán észrevétlenül átsétáltunk Etonba, amiről egyikünk se tudta, hogy ennyire össze van épülve Windsorral. A college-ből csak egy udvart lehetett látni, de az is elég menő volt! 

Innen visszasétáltunk Windsorba, és mivel már nem volt mit néznünk, és eléggé hűvös is volt (milyen szerencse, hogy a kabátomat nem tettem a bőröndbe pénteken!), visszamentünk a reptérre, hogy újból megpróbáljunk eljutni Hongkongba.” 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr114727411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2019.03.30. 06:43:11

"Mára élőállatszállítás lett a repülés"...Pontosan,és nagy kár.

Hari Seldon 2 2019.03.30. 08:12:27

"A „Hi, how are you?”-nál kevés tipikusabb és általánosabb kérdés létezik az angolban. Alighanem részben a magyar nyelvnek, részben az angol nyelv magyarországi oktatásának is köszönhető, hogy sokakban a mai napig úgy él ez a kérdés, mint komolynak szánt érdeklődés. Pedig nem az – miként az kiderült az Életem morzsái írásából is."

Micsoda mondat ez?
Nekem 20 éve is SULYKOLTÁK azt, hogy nem komoly kérdés(ek) ezek. Azóta bárki, aki elkezdett angolt nyelviskolában iskolában mindenkinek mondták. - Szerintem nem lehetne ez olyan nagy meglepetés.

Hari Seldon 2 2019.03.30. 08:50:40

Windsor tényleg szép kisváros. Persze elsősorban a kastély miatt.

Platonica 2019.03.30. 09:19:15

Engem ez a 'bulgar'(=bolgar) jobban zavar, mint a Hi how are you? vagy sokszor 'You alright?' (hangzasra y'rite). Ez tenyleg nem a hogylet felol erdeklodes, hanem kb az udvozles resze itt feluletes ismerosok kozt.
Aki tenyleg erdeklodik arrol, hogy hogy vagyok, arrol tudni fogom rogton, es annak nem csak egy Fine/Yes, thanks, and you?-val fogok valaszolni:-) De sztem ez magyarban is igy van.

Dikusz 2019.03.30. 09:33:39

@Platonica: Az, hogy "hogy vagy"? Egyelőre még nem.

2019.03.30. 09:43:31

HA, Morzsát szándékosan teszed nevetség tárgyává?

7 év ittlét után is egyszerű a lelkem mint az 1x1, bár az neki is kettő......

trabant 2019.03.30. 11:52:01

"a bevándorlók a bevándorlókkal, sokkal jobban megértik egymást,"

Ez a lényeg, amit a külföldön élő, dolgozó magyarok sorozatosan figyelmen kívül hagynak, aztán csodálkoznak, ha nem sikerül.

Külföldiként a magyarok az őslakosokkal akarnak haverkodni,.ami kevésbé silkerül, mert más a mentalitásuk, más az éleformájuk, mások a tapasztalataik,,mint az országukba máshonné betelepülteknek.

Mottó: Hasonló a hasonlóval - hasonló körülmények között -jobban megérti egymást.

Shaktee 2019.03.30. 11:52:12

“Ha ebből kéne általánosítanom, akkor a bevándorlók a bevándorlókkal, sokkal jobban megértik egymást, mint egy angollal.”

Nyugodtan, mert megjátsza a fejét aki mást mond :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2019.03.30. 12:38:12

@Hari Seldon 2: s ez az ami itt Írorszagban egy fejbiccentos "hazgan"-na alakult. S hosszu elemzest itt sem var senki...

2019.03.30. 12:43:52

@Shaktee:

Fisteskocsma, aszittem aluljáróban bezsevalsz :-)

2019.03.30. 12:46:16

@Shaktee:

Amúgy meg nincs jobb dolgod, mint a szemetet olvasni?
Olyan szép idő van, menny ki a kertbe, vagy onokázz vagy menj úszni, bármit :-))

Shaktee 2019.03.30. 12:53:27

@CyberTroll: én is aszittem :) fia aluljáró sincs kis falunkban

Najó, elhúzok friss bégelért, ahogy Thomas Mann mondta: hess dzsuri a bótba
:))

2019.03.30. 12:54:10

@Shaktee:

Józsi???
Akar vele is mehetsz úszni/kávézni, kéz a kézben a reggeli szivárvány alatt :-))

Snedronningen 2019.03.30. 13:03:26

Komolyan vettem az élőállat-szállítást... merthogy engem meg az zavar, hogy egyre több az állat a fedélzeten: kutyuska, cicuska stb. Eléggé irritáló. Persze, hol vagyunk még az US comforting animal hisztitől, ahol akár páva is lehet a cipelt dög... na, mindegy, csak egy vicces félreértés volt :-)

Platonica 2019.03.30. 13:28:38

@Dikusz: Nem tudom, ugyanarra gondolunk-e, mert en ugye fontebb a feluletesebb ismerosok kozti udvozles, koszonesrol irtam, es igazabol ezt is tapasztaltam, pl futo talalkozasnal Mo-on is, Hello, hogy vagytok? O, koszi jol! Vagy mondjuk, 'Lehetnenk jobban is', anelkul hogy igazabol belemennenk a reszletekbe.

@trabant: hat lehet egyedul vagyok, de en ezt egyaltalan nem osztom. Szamomra az, hogy kivel ertem meg magam, abszolut nem azon mulik, hogy bevandorlo v oslakos az illeto. Es nemcsak most, tizenevek utan van igy.

Herr Géza 2019.03.30. 13:55:30

Oh jajj: “...de egy valamit még jobban hiányolok a régi időkből: mikor az utasok megtapsolták a pilótát landolás után.”
Oszt miért is? Ettől mindig herótom volt...
A taxi-/buszsofőrt, vagy a mozdony-/villamos-/trolivezetőt, esetleg a hajókapitányt megtapsoljuk, ha rendben elintézte a dolgát és épségben leszállított a célállomásra. Ez a dolga. Ezért kap (olykor nem is kevés) fizetést.
Persze, pl. a Hudson-ra leszálló, és az utasokat megmentő pilótának érintettként a lábanyomát is csókolnám, ott meg viccesen kevés a taps..

Herr Géza 2019.03.30. 14:00:30

@Herr Géza: “...ha rendben elintézte a dolgát és épségben leszállított a célállomásra ???”
Kimaradt a kérdőjel..

tsabus UAE 2019.03.30. 14:05:47

1. Tudom, hogy kultúra, meg nyelv és és és... de engem akkor is irritál, ha valaki megkérdi, hogy vagyok, de nem érdekli. Ez az én személyes becsípődésem. Ezért szoktam általában azt válaszolni, hogy "almost fine". Aztán jót röhögök a megnyúló ábrázatokon.
2. Igen, valóban állati szinten létező hordák utaznak manapság repülőn. Először csak a turista osztályon volt kosz és rendetlenség, de ma már a "biznisz" is úgy néz ki leszállás után, mintha egy csapat hajléktalan alkoholista költözött volna be a gép azon részébe. (és itt most elnézést kérnék a hajléktalan alkoholistáktól...)
3. Kéregetés. Nem adok és kész. Csak ha ismerős és tudom, hogy tényleg nem üzlet neki, hanem túlélés.
4. OFF: Kíváncsi vagyok a HK-i tapasztalatokra. Az enyémek lesújtóak voltak és többet nem akarom látni. Pedig valamikor a kedvencem volt...

tsabus UAE 2019.03.30. 14:10:30

@Snedronningen: Néha egy állat igazi megváltás lenne - egy-egy kis hisztis debil helyett, aki/ami végigüvöltözik, végigsikítozik egy sokórás utat, míg akik megcsinálták, nyugodtan filmet néznek és vedelnek.

Hari Seldon 2 2019.03.30. 14:13:49

@kisrumpf:
Igen, és ezt szerintem minden nyelviskolában évtizedek óta sulykolják. Középiskolában, későbbi nyelvtanfolyamon, unalomig hangsúlyozták.
- És ezek szerint nektek is meg van saját verziótok.

gabors 2019.03.30. 14:30:10

@Hari Seldon 2: "Nekem 20 éve is SULYKOLTÁK azt, hogy nem komoly kérdés(ek) ezek."

na jo de ez hogyan hangozna egy blogban ott le kell irni a mar 25 eve is sztereotipianak szamito "angolos" meglepetest ... hogy bassszus nem is erdekli oket hogy hogy vagyok ... de ez Mo-on is pont igy van ha valaki megkerdezi hogy vagy ? ABSZOLUT nem erdekli hogy eppen beutotted a jobb nagylabad ujjat ....

itt egyebkent inkabb a "ha ju duing" ami betolti ezt fiatalabbak kozott meg inkab a vatcap ?

2019.03.30. 15:46:07

@tsabus UAE:

" engem akkor is irritál, ha valaki megkérdi, hogy vagyok, de nem érdekli."

Ez azért van, mert _nem_ kérdezte meg, illetve nem azt kérdezte meg. Ez egy idióma, állandósult szókapcsolat, ahogy tetszik, mindenesetre nem azt jelenti, amit a szavak jelentenek benne.

Most nem ellened mondom ezt, de ez tök nagy farkasvakság ezen leakadni, meg ezt nem megérteni.

Minden más nyelven is egy csomó ilyen van, magyarul is, pl hogy mi az ábra, mi a pálya, mi újság stb., ezekre mennyire adunk igazi választ?

Felháborodunk-e, ha valaki kéz- és lábtörést kíván, és amikor egy tálból cseresznyézünk valakivel, akkor tényleg egy tálból cseresznyézünk-e?

Nekem ez teljesen érthetetlen, hogy miért pont a how are you értelmezése veri le a lécet sokaknál, pedig annyira nem is tűnik bonyolultnak. _Nem_ azt jelenti, hogy megkérdezte, hogy hogy vagyunk. Ennyi, haladjunk tovább.

somlobodog 2019.03.30. 16:00:16

@Herr Géza: :)))) a taps a légi közlekedés legalja.

takarék-láng 2019.03.30. 16:00:31

A repules co2 kibocsatasa tobbszorose a kozuti kozlekedesnek , ez nem zavarja a legkor-, es globalis felmelegedesfobiasokat (akik tobbnyire bolcseszek)
Az sem, hogy a mai generacio eleteben gyakorlatilag kizart, hogy az elektromositas a repulesben megvalosuljon.

tsabus UAE 2019.03.30. 16:22:02

@Nagy kámpics: Tudom és értem - de nem szeretem. Ez van...
Személy szerint, csak akkor kérdezem meg magyarul is, hogy mizujs, ha konkrétan tudni akarom hogy mizujs.

Hari Seldon 2 2019.03.30. 16:45:33

@Herr Géza:
Ezt a tapsolásos dolgot nem is vettem észre.
Ez nekem is egy nagyon idegesítő. - Mintha cirkuszban lennénk.

Mondjuk a 90-es években a charter járatokon még elment. Ott sok az olyan turista, akik akkor szálltak fel riadtan először repülőre, és azt hitték, hogy valami nagy attrakció az ami velük történt. De menetrendszerinti járaton elég gáz.

Sorceress777 2019.03.30. 17:39:13

@Herr Géza: Tapasztalatom szerint a charter gépeken tapsoltak. Rendes utasszállító gépeken soha nem tapasztaltam tapsot.

Sorceress777 2019.03.30. 17:44:01

@tsabus UAE: Ez bizony így van.:-(((
Utaztunk már mellettünk ülő idős úrral és a kutyájával. Remekül összebarátkoztunk a kutyával, mert aranyos volt, a hangját nem lehetett hallani az egész hosszú úton.
Bezzeg a sivító, bőgő, rohangászó stb. gyeremekecskék. Persze igazán dühös a szülőkre szoktam lenni, végül is az ő dolguk lenne foglalkozni velük és tekintettel lenni a környezetre.

gabors 2019.03.30. 18:38:53

@takarék-láng: "A repules co2 kibocsatasa tobbszorose a kozuti kozlekedesnek" ez igy tokeltesen butasag ... sem kilometerre sem osszessegeben ..

mar kb 10 eve a modernebb utasszallito repulok teljes kapacitassal (tele van) utaskilometer/CO2-je siman jobb mint egy atlag (foleg Mo-i atlag) szemely auto ket/harom szemelyig

vagyis csak akkor jobb az auto ha az is tele van 4-5 utassal (a legjobb amugy az autobusz de csak ha minimum felig van utassal )
... ja persze autoval nem mennek 6-8 ezer km-ket ket pont kozott ...

csak azert irom mert valaki meg elhiszi neked ( bar ennek lehet nem sok eselye van

amugy a teljes legi kozlekedes a CO2 kibocsajtas kb 3 %-ert felel mig a szemelygepkocsik kb 15%

szoval barmit is akartal mondani teljes hulyeseg !!!

Shaktee 2019.03.30. 19:11:08

@Sorceress777: Tengerentúli járatokon ma is gyakran tapsolnak.

gabors 2019.03.30. 20:10:25

"Kihalás szélére sodródott a kuvasz"

A brexit az semmi .... mikkel nem ijestzgeti az embereket a nepellenseg fake-news :0(

index.hu/belfold/2019/03/29/kihalas_szelere_sodrodott_a_kuvasz/

hadnagy elvtarsnak meghal kecskeje kozben meg a kihalnak a kuvaszok azokkal kellene feletetni :-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.03.30. 20:57:34

Egy kis szombati OFF :) Nalunk nem Saturday Night Live (SNL) van, hanem Friday Night Live (FNL) :))
Tegnap esti "program" LA egyik kulvarosaban (egy pontnal itt voltak az utcank masik vegeben (Mather Ave Sunland)
A FB live alatti kommenteken a hasamat fogtam :)))) jo 1 oran at szorakoztatta az illeto a "kozonseget"...

abc7.com/dramatic-chase-ends-with-dangerous-standoff-on-5-fwy/5225762/

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.03.30. 20:58:19

@Shaktee: mar egyre ritkabban tapasztalom, evekkel ezeleott gyakoribb volt a tapsolas...

gabors 2019.03.30. 21:05:13

@Zsuzsi65: "@Shaktee: mar egyre ritkabban tapasztalom, evekkel ezeleott gyakoribb volt a tapsolas..."

foleg attol fugg hany elso "utas" van a kabinban en mar vagy 25 eve egyszer sem tapsoltam ... pedig volt mar hogy bar nem a folyora szalltunk le de eleg huzos volt Chicagoban ketszer felpattani a betonrol :-(

seigyo_zoufukuki · densha.blog.hu 2019.03.31. 10:51:49

"...de egy valamit még jobban hiányolok a régi időkből: mikor az utasok megtapsolták a pilótát landolás után."

Ajánlott és kapcsolódó olvasnivaló:

modoros.blog.hu/2010/01/15/olvasoi_rovat_a_magyar_turista

London2009 2019.04.01. 11:43:07

@Platonica: az egesz cikk egy zagyvasag, mint ugy altalaban az osszes irasa. A bulgar=bolgar mar tenyleg csak hab a tortan. Nem eleg, hogy ennyire fogalmatlan, meg le is irja. Mindezt raadasul altalanos iskola felso tagozat stilusban. Bar ha jobban belegondolok, inkabb alsotagozat. Nem szeretnem a felsosoket bantani.
Orulet, hogy 7 ev alatt nem esett le neki, hogy nem azt kerdeztek meg tole, hogy hogy van. A hello, mizujsra is az egesz eletet szokta elmeselni?
Nekem is teljesen mindegy, hogy valaki oslakos vagy bevandorlo. Egeszen mas dolgok hatarozzak meg, hogy jol kijovunk e vagy sem. Hasonlo eletkorulmenyek, elethelyzet, humor, erdeklodesi kor stb.

peter3374 2019.04.02. 11:56:01

Ha Magyarorszagon megkerdezed az embereket, hogy ugyan mondjak mar el merre van Bulgaria es mik a szomszedai 90%-uknak fogalma sem lesz....

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása