oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. július 08. 06:30,  A vikinggé válás útján 44 komment

2018. július 08. 06:30 Határátkelő

A vikinggé válás útján

Vannak az ember életében olyan kihívások, melyekre a legkevésbé sem számít, egyszer csak ott vannak, ám utólag sokszor kiderül, hogy az ember éppen ettől érzi úgy, hogy él. Így járt ezzel a mai ajánló egyik szerzője is. Aztán közelebbről is megnézünk egy krakkói esküvőt, végül kiderül, milyen az élet a Himalája kopár hegyei között.

balazs.jpg

A Nordic Race egy verseny, ahol akadályokat kell venni és lefutni egy bizonyos távot. Ami elsőre egyszerűen hangzik, ám mint Balázs beszámolójából kiderül, ennél azért jóval keményebb kihívásról van szó.

"A felkészülés 

No, nagyon boldog is voltam, mert szerettem volna menni, noha nem voltam biztos benne, hogy megérne ez a story 550 DKK-t, ezért nem neveztem volna magamtól. Nagyjából idáig tartott a boldogságérzet. 

Egy héttel a verseny előtt kötöttünk egy fogadást, hogy ha egy hétig nem dohányzom, akkor ő fizet egy ebédet nekem, ha nem bírom, akkor én neki – erről egy péntek esti sörözés közben egyeztünk meg, mentségemre szóljon. 

Botrányos hét volt, egyszerűen nem voltam motivált, hogy abba hagyjam a dolgot, de ennek ellenére egy teljes hétig le is tettem. Egészen a következő péntek estéig, a verseny előtti napig. 

Akkor ugyanis a cégnél egy rendkívüli esemény volt, mégpedig sörkóstolás. 8 db különböző sört kóstoltunk hármas csoportokban, közben pedig a cégünk CTO-ja prezentációt tartott a sörök összetételéről, gyártásáról, eredetéről, a végén pedig volt egy kvíz. 

Valahogy 4 körül pedig hazakerültem és nagyjából 2 liter víz elpusztítása után úgy éreztem, készen vagyok a másnapi megmérettetésre. Egyébként, hogy kerek legyen a story, nem edzettem igazándiból a verseny előtt nagyjából 1-2 hónapja már. 

A verseny 

Az úton odafele, kissé másnaposan elkezdtem nézni a Nordic Race instagramját, ami a lehető legrosszabb ötlet volt. Telis-tele volt képekkel, ahol emberek gyakorlatilag tetőtől talpig sárosak, véreznek, mintha valami háborús filmet néztem volna. 

Gondoltam, már késő. Délután 13.00 körül érkeztünk meg, addigra már javából ment a verseny és ömlött az eső is. Ahogy letáboroztunk, kezdett átragadni ránk is az érzés, hogy „igen, megcsináljuk, kemények vagyunk”. (...) 

A táv 5 km volt, ha jól tudom 20-30 akadállyal. Nagyon komolyan vettük mindhárman a csapat szellemet, folyamatosan bíztattuk egymást és végig együtt haladtunk. 

Nagyjából 200m-ként volt 1-1 akadály, ami bármi lehetett. Hatalmas súlygolyó felpakolása egy asztalra a sárból, farönk cipelés, kötélmászás, kötélen átmászás, autó kerék cipelés dombon felfelé, betondarab cipelés szofisztikált vaslánccal, de volt, hogy nagyjából 8-10 gyűrűn kellett végigmásznod, na ott sokan elvéreztek. 

Aki nem bírta, vagy leesett, azoknak mindig volt egy „bünti” feladat, ami általában egy kis extra futás volt. Gyakorlatilag mindenhol az út folyamán és az – akadályoknál többen is – álltak különböző önkéntesek akik irányt mutattak, segítettek vagy csak felügyeltek. 

Alapvetően jól vettük az akadályokat, nem voltak nehezek, az igazi kihívás az összetettségben volt. Felemelni egy 60 kg-os golyót, majd hegyen felfelé futni 150m-t, majd felmászni egy kötélen, miután végig cipelted a rönköt az utolsó 10 m-en, akkor egy kósza pillanatban elfoghat az érzés, hogy mintha az összes létező oxigén elfogyott volna a levegőből. Ebben lehet némi szerepe a dohányzásnak. 

Ennek ellenére tartottam a tempót a másik két sráccal, akik rendszeresen edzenek és nem dohányoznak, ami pozitív. Ami tanulság a jövőre, hogy többet kell futni és ezekhez hasonló, összetett gyakorlatokat végezni, mint például Crossfiten. De ne rohanjuk előre. 

Az utolsó előtte akadály volt a mocsár, ahol gyakorlatilag, térdig érő sárban kellett különböző drótok alatt átkúszni, ami néhol olyan közel volt a talajhoz, hogy muszáj volt beletenned a fejed a sárba. 

Egyébként indokolatlanul sok sár volt, nem csak azért, mert kora reggeltől szakadt az eső és délután 3 órára már nagyjából több ezer ember végig trappolt azon a 20 méteren, de könyörgöm, még slagból is engedtek oda vizet, hiszen nehogy ne legyen elég sár. 

„Te Géza, nem elég még itt a sár? – Áhh Józsi, a főnök aszondta engedjük bele vizet”. Whatever. Igazából nincs ezen mit ecsetelni (huh) a képek magukért beszélnek. 

Nekem a fejem itt már nem sáros, mert olyan szinten tele ment a szemem a mocsárral, hogy amint beértem a célba, közel 1,5l vízzel sikerült visszanyernem a szemem világát. 

Az aftermath 

Nyakig koszosan és továbbra is kitartóan szakadó esőben ott álltunk a „tiszta” táskánkkal, hogy na, akkor merre az előre? Kiderült, hogy vikinges eleganciával meg van oldva a „fürdés”. 

Sajnálom, hogy erről nem készült kép, de megpróbálom körülírni. Képzeljetek el egy hatalmas rétet, aminek a szélén van egy 1,5 m magas fal, amire a Pista és Géza rálógatott 5 db slagot, majd átbattyogtak a szomszédba és megnyitották a hideg vizet. Na, ez volt a fürdési lehetőség. 

Úgyhogy ott álltunk, közel 80-100-an, nők, férfiak, néhány fiatal és egy csapat katona, mindenki alsóneműben (bár a sártól nehéz volt megmondani, hogy kin milyen ruhanemű volt) és mindenki várta, hogy sorra kerüljön. 

Na nekem ez volt a legszürreálisabb érzés, teljesen back-to-the-basic. Tehát állunk egy réten, még mindig sárban, mert hogy szakad az eső reggel óta és arra várok 100 vadidegen, közel meztelen emberrel, hogy mindenki előtt elkezdjem a jéghideg vízzel lemosni a mocskot magamról. Kurva jó volt, ha hiszitek, ha nem.” 

Én elhiszem, nem akármilyen élmény lehetett, amiről még többet itt olvashattok, de ami legalább ilyen érdekes, egy csomó fotót is találtok még. 

Krakkói esküvő 

Lengyel, magyar – két jó barát, és ez maximálisan igaz a David a'la Nomad blog szerzőjére, aki egy egy jó barátja krakkói esküvőjén szerzett élményeit írta meg - ahová Varsón keresztül jutott el. 

lengyel.jpg

„Elsősorban azért mert eredetileg nem akartam buszozni Budapestről Krakkóba, olcsó fapados járat viszont csak Varsóba van. Az ötlet jónak is tűnt, és így legalább Varsót is megpillanthattam röviden, de hazafelé végül is csak busszal kellett jönnöm. 

Pénteken délelőtt érkeztem Varsóba. A reptérről könnyen elérhető a város a közvetlen vonattal, amire érvényes a például általam is vásárol 24 órás közlekedési jegy. 

Szállást közvetlenül a központban foglaltam, pár száz méterre a reptérről érkező vonatmegállótól, valamint a Kultúra és Tudomány Palotája. A lakástulaj rendes volt, mert a délután 3 órás becsekkolás helyett már 12-kor elfoglalhattam a lakást, bár kicsit nehéz volt kommunikálni vele és a kulcshoz való hozzájutáshoz (maga a tulaj nem jelent meg, hanem sms-ben elküldte a lépcsőház ajtó kódját, valamint az ajtón lévő kis doboznak a kódját, amiben a lakásajtó kulcsa volt). 

Egy kis pihenés után útra keltem, elmetróztam és gyalogoltam a POLIN – Lengyelországi Zsidóság Történeti Múzeumához, de az idő rövidsége miatt sem ide, sem más múzeumba nem tudtam bemenni ez alkalommal. (...) 

A napot a Kultúra és Tudomány Palotájának kilátó teraszán zártam.(...) 

Az esküvő napja nekem is korán indult, mert már 7.50-kor indult a vonatom Krakkóba. 10.44-kor érkeztem meg, kb. 2 órám volt kicsit sétálgatni, ebédelni, sörözni, és fél 2-re már a Szt. Anna templomnál kellett lenni. 

A templomi szertartás után külön busz vitt minket a Dwor Sierakow-hoz (kb. 40 percre Krakkótól), ahol a lagzi volt. Itt én kértem szobát, amit jól is tettem, mert a sok evés-ivástól elég hamar elfáradtam, valamint reggel korán kellett kelnem, hogy elinduljak a 8.45-kor induló budapesti buszomhoz (amit taxival kellett abszolváljak). 

Nagyon rövid hétvége volt ez, de nagyon jó volt látni a friss házaspárt, akiket még Angliából ismerek." 

A teljes posztot szokás szerint rengeteg képpel itt találod

Élet a Himalája hegyein 

Ismét új blog mutatkozik be. A Kalandok a nagyvilágban szerzője fotós, aki a világ sok pontján járt már. Például a Himalájában, ahol a cél az volt, hogy a magasabb vidékeken élő nomád törzsek kultúráját és mindennapi életét fotódokumentálják.

himalaja.jpg

„Chumathangba való érkezésünkkor rögtön szembesültem a szállásunk körülményeivel és hamar rájöttem, hogy ez az út messze nem a kényelemről fog szólni. A település egyetlen vendégháza még csak félig volt kész és a kevésbé esztétikus környezet, bevallom, nem keltett valami jó benyomást. 

Az ebédlő két épületrészből állt: a terem egyik felén volt tető, a másik felén pedig nem. A hiányt csak egy nagy műanyagfóliával pótolták, ami az erős szél ritmusára folyamatosan zörgött. 

A tető nélküli részen volt a főzőpult, ami az egész konyhai felszerelést jelentette. Kukták és egyéb alumínium edények sorakoztak a gázégő mellett. A tulajdonos család foglalkozott mindennel: ők főztek, takarítottak, mostak, mosogattak, ők csináltak mindent. 

A szobám nagyon egyszerű volt, de tiszta és fűtött. Még saját fürdőm is volt, aminek kimondottan örültem. Áram csak 3-4 órát volt naponta, minden este 6 és 10 között, ilyenkor kellett feltölteni mindent: fényképezőgépet, telefont, laptopot, de szerencsére mindig sikerrel jártunk. 

Érkezésünk másnapján hajnalban elindultunk felkeresni a nomádokat. Pontosan senki nem tudta megmondani, hogy hol vertek tábort, csak a magunk és sofőrünk megérzésére hagyatkoztunk. 

Elindultunk az Indus mentén fölfelé. Nehezen és lassan tudtunk csak haladni, mivel az út nagyon poros és köves volt. Sokáig zötykölődtünk, amíg a völgy elkezdett kicsit szélesedni. 

Pár kilométer múlva a völgyben legelésző állatokra lettünk figyelmesek. Tudtuk, ahol pasmina kecskék és jakok vannak, ott lesznek a nomádok is. Megérzésünk nem csalt, a völgyben kissé feljebb megpillantottuk a fehér sátrakat. 

Egy tibeti nomád törzs vert tábort a völgyben ezekre a hideg téli hónapokra. A völgyben még ilyenkor is van némi száraz fű az állatok számára. A Himalája nomádjai időnként vissza-visszatérnek bizonyos helyekre. 

Leginkább sátrakban laknak, viszont egyszerű házakat és karámokat is építenek, amelyeket csak ideiglenesen használnak. A házakat legtöbb esetben kőből építik, vagy vályogtéglából. (...) 

A szűk közösségen belül mindenkinek megvan a feladata. A férfiak és az idősebb fiúgyermekek minden reggel korán kihajtják az állatokat legelni és sötétedéskor térnek csak vissza. 

Az asszonyok reggel megfejik a jakokat és kitakarítják a karámokat, majd napközben a ház körül tevékenykednek. A nagyobb gyerekek feladata a száraz trágya begyűjtése a legelőkről. Az idősek pedig felügyelik a kisebb gyerekeket. (...) 

A gyerekek a hideg ellenére kint játszottak. Egyikük sárkányt eregetett. Az erős szél csak úgy rángatta a házilag készített műanyag sárkányt, a kisfiú meg önfeledtül nevetett. 

Három kisgyerek petangue szerű játékot játszott néhány konzervdoboz tetejével. Egy fehér kő volt a célpont és a konzervtetőkkel igyekeztek eltalálni a követ. Két kislány pedig biciklizett a köves úton. 

A nagyobb fiúk a legelőn egy kistermetű lovat próbáltak betörni. A ló menekülni próbált, de a fiúk túlerőben voltak. A nagy szálló porban a gyerekek nagyon koszosak lettek. A bőrük színe alig volt kivehető, csak a foguk fehérlett amikor nevettek. Igazán boldognak tűntek. (...) 

Mire a nap lemegy a házon kívüli munkákat befejezik. Ilyenkor a családok behúzódnak a sátraikba vagy a házaikba és a gyerekek alvás előtt figyelmesen hallgatják a történeteket, amiket a felnőttek megosztanak. 

Mikor ezek a meghitt családi pillanatok kezdetét vették, mi útra keltünk a szállásunk felé Chumathangba. Ottlétünk alatt minden nap megtettük ezt az utat: hajnalban indultunk a nomádokhoz, sötétedés előtt pedig vissza a szállásra. Napról napra egyre jobban ismertük meg ezeket az egyszerű, de nagyszerű embereket és a kultúrájukat.” 

A teljes posztot itt olvashatjátok el és persze nézhetitek meg a fotókat.

Vajon milyen nyelven beszélnek egymással a futball-világbajnokságon elődöntőbe jutott belga válogatott sztárjai?

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Lengyelország Dánia India

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4414097409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bredpitt Monika 2018.07.08. 08:55:19

A Himalájáról a cikk jut eszembe, amibe belefutottam valamelyik nap az msn-en, most nem találom..de van itt egy másik

americasspotlight.com/entertainment/celebrities-who-were-banned-from-other-countries.html/

Hírességek, akik ki lettek tiltva különböző országokból. A cikk szerint Kína a csúcstartó (a cikk szerint , amit nem találok most), onnan ugyanis elég sokan ki lettek tiltva, a sort kezdem rögtön Brad Pittel a Hét év Tibetben c filmért,
Miley Cyrus a tajvani zászlót borította magára......Selena Gomez a dalai lámát dícsőítette....stb

Jó hely lehet ez a Kína....

Bredpitt Monika 2018.07.08. 08:56:47

látom megint rendetlenkedik a rendszer, ....

Bredpitt Monika 2018.07.08. 09:01:00

Ha már celebek, most nézek egy filmet Natalie Wood életéről, hogy ennek a nőnek micsoda barom anyja volt.

Nem is tudtam, hogy orosz volt a csaj. Natalia Nikolaevna Zakharenko az eredeti neve, azért kíváncsi lennék, hogy egy sztárnak hogy választják azt a nevet, hogy Wood.

Érdekes nagyon a film, szép volt ez a nő, megjósolta az anyjának egy jósnő, hogy nagy sztár lesz, meg azt is, ahogyan meg fog halni......
Jósnőhöz nem szabad menni !!!!

Bredpitt Monika 2018.07.08. 09:04:28

"A szobám nagyon egyszerű volt, de tiszta és fűtött. Még saját fürdőm is volt, aminek kimondottan örültem. Áram csak 3-4 órát volt naponta, minden este 6 és 10 között, ilyenkor kellett feltölteni mindent: fényképezőgépet, telefont, laptopot, de szerencsére mindig sikerrel jártunk. "

Irigylésre méltó a napi 3-4 óra áram. Biztos én is valami értelmesebbet csinálnék......
Na de akkor a filmet sem bírnám nézni

Egy ideig anyukám egy faluban élt Nógrád megyében, mielőtt elváltak a szüleim. Fával kellett tüzelnie, rendszeresen lejártunk hozzá, még a húgom fiúja is vágott fát neki...
Nagyon élveztük az egészet, szerintem én le tudnék mondani az áramról.......legalábbis most gondolati szinten.....persze csak akkor, ha együtt lenne a családom minden nap......

Bredpitt Monika 2018.07.08. 09:08:57

"Nekem a fejem itt már nem sáros, mert olyan szinten tele ment a szemem a mocsárral, hogy amint beértem a célba, közel 1,5l vízzel sikerült visszanyernem a szemem világát. "

Én tegnap elindultam Dunaharasztira gyalogolni gyanútlanul, merthogy olyan kicsit hűvösnek tűnt az idő, aztán a végén már az izzadság a szemembe folyt, na az sem kellemes....de talán jobb, mint a sár.

Amúgy fiúk: jól néztek ki sárosan is (ezt nem mindenki mondhatja el magáról, pl a törpe diktátor sem).

Bredpitt Monika 2018.07.08. 09:19:35

"Az asszonyok reggel megfejik a jakokat és kitakarítják a karámokat, majd napközben a ház körül tevékenykednek. A nagyobb gyerekek feladata a száraz trágya begyűjtése a legelőkről. Az idősek pedig felügyelik a kisebb gyerekeket. (...) "

A képen látható hölgy nem fiatal, sőt. Kíváncsi vagyok mennyi C vitamin tablettát szedett életében.
Irigylem ezeket a nomád népeket.

Bredpitt Monika 2018.07.08. 09:20:52

@Bredpitt Monika: 3-4 óra áram nélkül...javítva

Bredpitt Monika 2018.07.08. 10:02:31

mi az egy hullaszag? sikerült elriasztanom mindenkit?

Ezt a Seldon családnak küldöm, nem árt egy kis magyar a gyerekeknek (és küldöm még mindenkinek akinek kicsi gyereke van)

www.youtube.com/watch?v=impLbwKzrFI

szép napot !!!!!!

Bredpitt Monika 2018.07.08. 10:03:18

@Bredpitt Monika: mi ez a hullaszag? javítva, istenem, pedig a gép előtt ülök és tudok gépelni.......

geeeteee 2018.07.08. 10:16:43

"Nem is tudtam, hogy orosz volt a csaj. Natalia Nikolaevna Zakharenko az eredeti neve, azért kíváncsi lennék, hogy egy sztárnak hogy választják azt a nevet, hogy Wood."
Tán a Bone túl bátor lett volna?

P.Elliot 2018.07.08. 12:32:00

@Bredpitt Monika: En ki nem allhattam Nalalie Wood-ot pusztan egy interjuja miatt amit akkor adott amikor visszajott egy talan sziberiai latogatasabol es azon a Voros nyil vagy mi a nyavaja vonaton utazott egy hetig. Azt az undorito lenezo finnyas szoveget hogy minden milyen mocskos volt es hogy milyen primitivek az oroszok es undorodott toluk, es alig varta hogy leszallhasson, valahogy nagyon visszatetszo volt pedig hallottam mar amerikaitol nemegyszer hogy milyen ott es azon utazni de senki nem szamolt be arrol hogy o szinte azt hitte hogy leprat kap ha hozzaer barmihez, sot, elvezte a masfele dolgot es egyaltalan nem tartotta primitivnek.
Ha az anyja nem hozta volna Amerikaba akkor orult volna ha penze lett volna ra hogy arra a vonatra felszallhasson es nem szep dolog mocskot zuditani az oshazara, sot direkt kipelegerezni, lehet hogy foleg talan azert mert nem ismertek fel es nem vagta magat hasra senki elotte. Nagyon visszatetszo beszamolo volt, a musorvezeto olyan kelletlen kepet vagott/ valoszinu hogy o is ugy erezte hogy ennek itt elment az esze vagy mar megint reszeg es tonkreteszi a musorat ezzel az undortito szoveggel. Nem, nem voltam ettol a notol elragadtatva....Akkor, szerintem mas sem...

P.Elliot 2018.07.08. 12:42:08

@Bredpitt Monika: Lehet hogy a kepen szereplo asszony fiatalos de fogadni mernek hogy sosem szedett vitamin tablettat es pont ezert. Minek a vitamin ha eszel? En sosem szedtem ilyen marhasagot, nem is hiszek benne. ha a szerverzet leromlik akkor majd az orvos szol hogy kell, majd csak akkor.
Nem, en nem szeretnek kozottuk elni, ha muszaj lenne akkor az mas akkor nagyon gyorsan kialakitanek egy megfelelo/ ha jobb nincs/ eletet es azt elnem siramkozas nelkul, mosolygonek, boldog is lennek mert mast nem tehetnek ha nem volt mas valasztasom, ott kell jo erzessel elni ahova vetett a sors. De magamtol, azt nemigazan hiszem. Egyebkent en abban sem hiszek hogy ezek valoban ugy elnek, kell a turistaknak mutogatnivalo mert kell a penz, amikor a turista elment akkor leszedik magukrol a cuccaikat es mai eletet elnek mint a tobbi. Braziliaban elt haboru alatti, utana, menekult magyar csalad aki ott megtalalta az eletformajat, meselte hogy ott is vannak torzsek akik varjak a turistakat de utana egeszen maskeppen elnek, nagy turistabiznisz ez....

P.Elliot 2018.07.08. 12:48:58

Ez a Nordic verseny, hat nem tudom mi benne a boldogsag hogy mocskos vizben uszni a viz alatt, / Katherine Heburne, igy irjak a nevet?/ A Sommertime cimu filmje kozben olyan szembetegseget szedett ossze hogy mig elt kezeltek mert az olaszok figyelmeztetese ellenere beugrott a vizbe a csatornaba/ jatszotta hogy beleesett/, sosem biznek a mocskos, saros vizben. A kepen szereplo harom ferfi igazan jokepu, a sport is jo, minden sport jo az embernek csak ne piszkos viz legyen, a szem a legfontosabb szervunk.
Amugy jo a poszt, jo olvasni....

Shaktee 2018.07.08. 14:00:58

@Bredpitt Monika: te vagy most blogmotor móni.

Pálinkás jóreggelt :)

gabors 2018.07.08. 14:18:58

@Bredpitt Monika: " Irigylem ezeket a nomád népeket. "

mit irigyelsz ?? a szaraz szart ???????

P.Elliot 2018.07.08. 15:08:40

@gabors: Nem tehetek rola de nekem mindig az az erzesem amikor ilyen elmaradott, primitivebb dolgot, nepcsoportot mutogatnak hogy mint az allatkert. Mintha ott jarnek...Azt csinalnak belole...

gabors 2018.07.08. 15:17:23

@P.Elliot: "nepcsoportot mutogatnak hogy mint az allatkert."

igazad lehet de a szaraz szaron kivul nem akarok mast is irni ...

mert megint figyelnek minket mindefele "eloskodok" ...

P.Elliot 2018.07.08. 16:28:19

@tanato: Csak aztan nehogy a magyar orvost is megtalaljak az idegmergezok....

P.Elliot 2018.07.08. 16:36:48

@tanato: De ha nagyon veri a mellet hogy megmentette akkor meg lehet belole cel....

Hari Seldon 2 2018.07.08. 17:37:10

@Bredpitt Monika:
Hét vége van, mindenki mást csinál. Nekünk vendégeink vannak. - Az amnéville-i állatkertben voltunk.
Ezt a video-t már kicsit kinőttük... :-)

Bredpitt Monika 2018.07.08. 18:52:46

@geeeteee: fogsz velem is beszélgetni te drága ????

Bredpitt Monika 2018.07.08. 18:53:23

@gabors: nem a száraz szart, hanem a stressz mentes , apps mentes életüket......

Bredpitt Monika 2018.07.08. 18:54:09

@Hari Seldon 2: én most kezdem megszeretni ezt a videot, ne feledd sni s gyerekek között dolgozom,

Bredpitt Monika 2018.07.08. 18:55:12

@P.Elliot: nagyon depis volt az a nő , nem is bírtam tovább nézni a filmet.....de megértem őt, az anyja egy idióta volt....

Bredpitt Monika 2018.07.08. 18:59:52

@Shaktee: pálinkás reggel nem volt, de ilyen volt (ld a zenét), már rég hallgattam nagyon, csak tedd a fülhallgatót a füledre , csukd be a szemed, és már is előtted van az egész táj

www.youtube.com/watch?v=2YZ_lIpG1XQ

nemhiába a kedvenc bandám, ez szöveg nélkül is beszél hozzád...

Bredpitt Monika 2018.07.08. 19:01:11

@P.Elliot: pont arra gondoltam inkább, hogy nagyon idősnek tűnik, és hogy valószínűleg soha nem szedett vitamint, szerintem az életükből hiányzik a stressz és sokkal több értelem van benne, mint a miénknek......

Bredpitt Monika 2018.07.08. 19:04:55

@Bredpitt Monika: van benne , mint a miénkben......

hát, akkor én kezdtem és úgy tűnik én is zárom ma a sort, vagy mi a túró van??????

Bredpitt Monika 2018.07.08. 19:13:24

Elmentem ma a Szemeretelepre gyalogolni, 18 kerület, nagyon nyugis kis környék, alig van autó, nagyon klassz házak vannak, közel van a reptér és nagyon állat, ahogy hallod a kifutópályán gyorsuló gépeket, amiket aztán látsz is felszállni (én laknék itt szívesen).....

Láttam egy házat, már kiszúrtam messziről, micsoda kerítése van, aztán közelebbre érve láttam, hogy egy táblán figyelmeztetnek, fegyveres őr védi a házat.

Kíváncsi lennék ki lakik ott (ez az idegméregről jutott eszembe).

Hari Seldon 2 2018.07.08. 19:14:45

@Bredpitt Monika:
Meg internet mentes. - Úgyhogy itt sem lehetnél, velünk beszélgetni.

tanato 2018.07.08. 19:18:01

@P.Elliot: Azt írta hogy nem akar nagyon ismert lenni.

Bredpitt Monika 2018.07.08. 19:28:15

@Hari Seldon 2: hát, igen, ha hiszed ha nem, ezt is le akartam írni mint veszteséget,

de hát akkor találnék értelmesebb dolgot , már bocsánat, nyilván ha itt vagyok , akkor találok benne élvezetet, de azért ha belegondolok, hogy milyen szánalmas a mai kor embere,

ahhoz képest , hogy gyerekként, még kőbányában ugráltam az unokatesóimmal.......most meg itt lógok és ismeretlen emberekkel beszélgetek és még azt is meg kell tudnom, hogy valahol egy másik éterben rólunk is pletykálnak.......na ez az igazán szánalmas

Bredpitt Monika 2018.07.08. 19:31:55

AZOKAT IS SZERETEM AKIK RÓLAM PLETYKÁLNAK

There is no such a thing bad publicity, azaz rossz reklám nem létezik..........lol lol lol lol lol lol lol lol

az élet szép, ezt mondta Hadházy Ákos is április 9 én.......................................................................................

Bredpitt Monika 2018.07.08. 19:39:58

Ha már ilyen sok emberrel lehet beszélgetni....

Volt e valaki az ABBA étteremben, ha jól láttam Stockholmban van, milyen, és mennyire nehéz bejutni, barátnőm akarja elvinni a két lányát.....

www.youtube.com/watch?v=tnwDTraHsBk

(most látom, hogy van még egy pár helyen) ha valaki volt már beszámolna, előre is köszi

gabors 2018.07.08. 22:25:05

@P.Elliot: mar a multkor is a hirekben volt hogy magyar orvos is volt aki megmentette a kommunista oroszt ...:-0

gabors 2018.07.08. 22:26:53

@tanato: "@P.Elliot: Ő nem célszemély. "

egyenlore ...

en nem kiabalnek .......

mert jon az UBER es ... ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.07.09. 02:59:00

A nordic race-s illetőnek üzenném, hogy az a sok feleslegesen elpocsékolt erő lehet hogy hiányozni fog majd hetvenéves korában, amikor sz@rni kellene és nem tud...
:-)))))))

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2018.07.09. 07:20:10

"Volt e valaki az ABBA étteremben, ha jól láttam Stockholmban van, milyen, és mennyire nehéz bejutni, barátnőm akarja elvinni a két lányát....."

A stockholmi ABBA múzeumban van étterem is, de amire a barátnő gondol az a "Mamma Mia, the Party" műsor, amit a múzeummal szomszédos Tyrol étteremben rendeznek (minden este).

Tudomásom szerint "Az Utazó Magazin" szervez ősszel háromnapos ABBA témájú kirándulást - múzeumlátogatás, városnézés és a "Party" - Stockholmba.

www.facebook.com/AzUtazoMagazin/

Bredpitt Monika 2018.07.09. 09:56:18

@gabors: @Elhunyt Fanyűvő:

nem tudom miket pletyiznek, mert nem olvasom a pletykákat, csak gabors hozzászólására reagáltam......ennyi, többet nem is érdemel ez a téma szerintemt....

Bredpitt Monika 2018.07.09. 09:59:18

@Hobbiszakács: köszi, már át is küldtem a barátnőmnek, üdv

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása