oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. május 19. 06:30,  Tíz dolog, amiért jó Grazban élni 73 komment

2018. május 19. 06:30 Határátkelő

Tíz dolog, amiért jó Grazban élni

Rendületlenül érkeznek a posztok a Tíz dolog-sorozathoz (eddigi részek itt), ezúttal például Grazból, ahonnan az ott orvosként dolgozó Zozie küldte el a saját listáját. Most szólok, hogy a jövő héten jön az „ellenposzt” is tőle, amiben majd a kevéssé pozitív dolgokról olvashattok. De most pozitívak leszünk, lássuk hát!

Te miért szeretsz abban az országban / városban élni, ahol laksz? Mi tetszik benne és mi nem? Írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

ausztria_graz_foto_pixabay_com_monkjerry.jpg

„Ha már fut ez a sorozat arról, mi az a 10 dolog, amiért szeretsz ott élni, ahol, akkor gondoltam, leírom az én tíz pontomat is. 

#1 Elhelyezkedés

Ausztria közel van Magyarországhoz (Orbanisztán), hamar haza lehet ugrani (na jó, kivéve ha a nyugati részeken dolgozol), ez most inkább a keleti részekre vonatkozik. A Balaton tőlünk 2,5 óra ajtótól ajtóig. :) 

#2 A földrajzi környezet 

Miután szeretek és tudok síelni is, meg boardozni is, baromi kapóra jön, hogy kb. háromnegyed óra vezetésre a várostól már van sípálya télen, nyáron, ha szabadnapos vagyok egy valag strand van mindenfelé. Közel van Olaszország is, ha éppen arra vágynánk éppen, a tengerpart sincs nagyon messzebb, mint a Balaton... 

#3 A város maga 

Ausztria második legnagyobb városa. Vagyis kb. van minden, ami Bécsben (kivéve kevés dolgot, például Starbucks, mert az ide nem jöhet be), de a város emberi léptékű. 

Kevés a izé khm, a bűnözés, van egyfajta kisváros érzése a dolognak, mégis, minden kényelem megvan, amit a nagyváros adhat. Nagy shopping mallok, mozik, billiárdtermek, stb... 

#4 Az ételek 

Az étel jó minőségű, még ha kurva drága is. A németországi cuccnak mindig eszetlen vízíze volt, itt meg majdnem olyan ízes az étel, mint amit az ember Magyarországon vehet. Nem vízízű a paradicsom, stb. 

#5 Az élet lassú 

Az élet Nyugat-Európához képest baromi lassan folyik. A németeknél a másodperceket is nézik, itt meg olyan kényelmesen „passt scho” stílusban zajlik minden. Azért rohanás itt is van sokszor, de nem az az őrült nyugati tempó. 

#6 A kulturális környezet 

Ausztria és Magyarország egy ország voltak vagy 500 évig (ha a török hódítástól nézzük), emiatt a városok designja itt a keleti tartományokban olyan, mint a mienk, rengeteg a magyar nevű ember, és az egésznek olyan K und K íze van, ami nekem valahol mégiscsak az otthont jelenti. Egy új K und K-ért tudnék lelkesedni. 

#7 A munkahelyem 

Imádok ott lenni. Az első nap, amikor beléptem oda, az volt az érzésem valahogy, hogy hazaértem. Szeretem a csapatot, az ottani emberek nagy részét és ők is engem. 

Itt nem számítok lázadónak, megbecsült tagja vagyok a csapatnak, értékelik a lelkesedésemet és támogatnak, amiben kérem őket. Emellett a cuccunk eszetlen jó, van minden és nem kell attól fosni, hogy elfogy a vizsgálókesztyű, stb... 

#8 A munka-pénz-szabadidő egyensúly 

Minél Nyugatabbra mész, annál többet kell dolgozni, annál több pénzért és annál kevesebb szabadidőért. Legalább is az én szakmámban. Ebben az USA jár az élen, ahol az ottani orvosok szerint is az én szakmámnak szar élete van. 

Itt megvan az a tökéletes egyensúly, hogy a fél 4 az fél 4, utána nem baszogatnak, a fél 9 reggel ügyelet után meg fél 9 és nincs maradj tovább, lecsúsztatod stb. 

#9 A normalitás 

Az, hogy ez egy még nagyrészt normális világ, ahol a törvényeket nem azért hozzák, hogy legyen mit kikerülni, hogy a fizetés, ha 5-ére van kiírva, akkor nem 12-én jön meg és csak a fele. Orvosként úgy lehet élni, ahogy az egy orvoshoz méltó. Nincs pénzért kuncsorgás a szülőktől, nincs csekkekkel sakkozás, stb. 

#10 Barátok 

Végül, de nem utolsósorban: a barátok. Az itteni közösségünk nagyon jó. Period. Egyfajta családként funkcionálunk, ahol tudunk, segítünk egymáson és ha együtt ügyelünk, akkor másnap magyar reggeli van. Emellett közös programolunk sokat, szóval van társaság és akció is. :)” 

Veszélybe kerülhet a svéd jóléti állam és még nem is feltétlenül azért, amire elsőként gondolnál.

(Fotó: pixabay.com/Monkjerry)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztria Graz tíz dolog

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6613976742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnt 2018.05.19. 06:57:03

jó ... ami jó ...

Buchhalter 2018.05.19. 08:54:40

Igazi jó hangulatú poszt .Passzol a mai napsütéses időhöz. Remélem a bal lábbal felkelt anti trollok nem véleményeznek ma.
Grazban én is szívesen élnék.Bár csak 1 napot töltöttek ott,de csodás város.

Olliék 2018.05.19. 09:32:02

@Buchhalter: Itt nem süt már 3 napja..
Szép hely Graz, tervezünk ott pár napot,a nyáron.

Dikusz 2018.05.19. 09:32:36

Örülök, hogy a posztíró jól érzi magát Ausztriában. Kíváncsi vagyok, mi az, ami nem tetszik neki. Egyben biztos vagyok: abban a felsorolásban tuti zsuga, lesz olyan hozzászólás -ha százszor is le lesz írva benne, hogy előzőleg volt "miért jó ott élni" poszt is-,amelyik azt reklamálja, ha olyan rossz ott, miért nem jön haza...

Azmiaz, hogy "egy valag strand" ? Ráadásul mindenfelé... :))))

Hari Seldon 2 2018.05.19. 09:33:17

Akkor kezdem én.
"A németországi cuccnak mindig eszetlen vízíze volt, itt meg majdnem olyan ízes az étel, mint amit az ember Magyarországon vehet."

Ezen a nyugati vízíz kifejezéstől mindig felbosszantom magam. Mi az a vízíz? Meg lehet fogalmazni? Mihez képest az? Másrészt, nem védem a németeket, de feltételezem, hogy ott is lehet kapni nem "vízízű" paradicsomot. (bármit is jeletsen ez). Nálunk meg lényegében minden élelmiszer jobb. A "nem vízízűség" (elsősorban) attól függ, hogy a gyümölcs mennyi napfényt kap. -
Abból pedig Spanyolországban van a legtöbb. (meg nálunk a déli országrészben)

Másrészt tavaly a magyarországi médiában azon ment a pörgés, hogy a ("gonosz" - ez nem volt leírva csak sugallmazva) multiktól nem kapnak ugynolyan jó minőségű élelmiszert mint a nyugatiak.

Most akkor nem kapnak, vagy kapnak?

Dikusz 2018.05.19. 09:33:20

@Olliék: Mehettek ti is strandra.:)

Hari Seldon 2 2018.05.19. 09:35:53

Grác egyébként tényelg nagyon szép. Mi is voltunk ott párszor. egyszer ki is villamosoztam az egyik végállomásához, már teljesen az erdőben ment a végén.

Herr Géza 2018.05.19. 10:09:38

Jajjaj, mindjárt jön Hinta, és kiderül az IGAZSÁG. Graz haldoklik, sorra zárnak be az üzletek, szellemváros, csak a húgyagyú tőkések építenek lakóparkokat a sehonnai migriknek, akik az AMS-től soron kívül kapják a lakáskulcsokat. A magyar jómunkásember meg erkély nélküli 40 négyzetméteren nyomorog a segílybűl és a konyhának ajtaja sincs. :DDD

Herr Géza 2018.05.19. 10:29:17

@Hari Seldon 2: Ezen én is csak röhögök. A (német) Aldi osztrák Hofer „leánya“ ugyanúgy holland üvegházi (vízízű...:D) paradicsomot árul óccsóért, mint ahogy ugyanazt kapod Magyarhonban is ebben az árkategóriában. Több pénzért itt/ott/amott is kapsz tisztességes minőséget. Persze nem feltétlenül januárban. Mert ugye tudjuk (?), hogy a tél nem a zöldség/gyümölcs főszezonja. :)))))

savanya jóska 2018.05.19. 11:56:44

Istenbizony nem az “esemény” miatt ébredtem ötkor..:)

De Amal Clooney miatt már megérte!

Long live Harry and Meghan :)

savanya jóska 2018.05.19. 12:07:19

Mi az hogy nem mehet oda a Starbucks?? Benne van a gráci Tákolmányban? :)

Olliék 2018.05.19. 12:09:12

@Dikusz: Jó lenne, én élvezném is a heverészést,napozást, de a drága családom megy. Fut. Mászik. Semmi lazsálás. Egy ideig élveztem is, de basszus öregszem. Már szinte érték este ha nem alszom el két sor olvasása után, mert kipurcantam.
Egyszer megemlítettem egy wellness hétvégét. Nemá mamzi az tök uncsi. Ülni, fürdeni, szaunázni... Én meg rögtön láttam magam előtt a nyugis helyzetet....

Dikusz 2018.05.19. 12:36:58

@Olliék: Hogy őszinte legyek, én arra a strandféleségekre gondoltam, amelyeket a posztoló -mármint a mennyiséget jelezve- egy különleges jelzőt használva említett. :)))

savanya jóska 2018.05.19. 12:53:19

@latcho rom: muris ahogy a kalapos hölgyek s urak nem nyúlhatnak a mobilhoz a templomban :) Fergie szegény csak bejutott a templomba, nagyon hálásnak tűnik..

Yawwwwwn :)

gabors 2018.05.19. 13:46:31

@latcho rom: "De Amal Clooney miatt már megérte!" ja most lattam de at kellett kapcsolnom mert attol a fekete usa paptol hanyingert kaptam .... :-) Harry-t nezve neki is forgott a gyomra pedig a templom gyonyuru

Orochimaru 2018.05.19. 14:12:30

@libslobsi fuszal: Grác egy szellemváros, ahol az éhező munkásfijúk éhségtől kopogó szemekkel lehelik a kirakatokat, miközben a zsírjukon hízó tőkések a szemük láttára dőzsölnek.

savanya jóska 2018.05.19. 14:28:26

@gabors: Vetítesz lecsó, szépen beszélt a vicar.

adg 2018.05.19. 14:30:02

@Herr Géza: “Persze nem feltétlenül januárban.”

Novenbertol januarig teremnek a legjobb gyomolcsok.

P.Elliot 2018.05.19. 15:41:27

@gabors: A fekete paptol engem is kilelt a hideg, ki a francnak jutott eszebe odahivni es elturni hogy Martin Luther Kinget kaparja elo, emlegesse, mit emlegesse, abbol allt az egesz beszede, jobban mondva a fele lehetett mert kozben kimentem megnezni a kertemet, kifejezetten idegesito volt a beszede a szamomra, nem eskuvore valo volt. Meg azt sem lett volna szabad emlegetni hogy a szerelem mindent legyoz, ez a baj a feketekkel hogy nem hogy termeszetesnek vennek hogy ok kitartassal ugyanoda el tudnak jutni mint a feherek es hogy az emberek egyenlok, hagyjuk csak a borszineket, folyton emlegetik, ez a baj, nem hagyjak elfelejteni. Es csodfalkoznak hogy emiatt a feherek sem felejtik el hogy azok masok.
Egyebkent vartam hogy mikor kezd hadonaszni es ugralni, az a korus sem tetszett hogy enekelte a "Stand by me"-t, valahogy nem illett oda az sem. Utana meg fekete zeneszek is voltak, direkt mutatva, most a kiralyi csalad ezzel mit akart?
Kiemelni a jegyespar kozotti kulonbseget, / ami azt illeti a pap jol besegitett ehhez, hehehe/, vagy eppen politikailag jol jott megmutatni a vilagnak hogy ok elfogadok, befogadok, akarki akarmit mond, inkabb ez az utobbi lehetett mert minden beszedet, eloadast, szonoklast be kell mutatni elotte papiron es megbeszelik, olyan nincs hogy spontan nekilatok szovegelni...
Csak felig neztem az egeszet, illetve amig kijottek a templombol aztan mar untam, tul hozzu kozvetites....

savanya jóska 2018.05.19. 16:20:58

@P.Elliot: Meghan hívta meg, s jól tette.

A Stand By Me csudaszép volt...

Hari Seldon 2 2018.05.19. 16:25:28

@latcho rom:
Ezek valami kanadai celebek? - nem vagyok képben

Shanarey 2018.05.19. 16:38:48

Víz ízű paradicsom, persze van az az olcsó pénz amiért itt is lehet olyant kapni. Tán nem az árcédulát, hanem a minőséget kell vizslatni.

Magyarország - MÁV a XXI. században:

24.hu/elet-stilus/2018/05/19/uditos-palackba-pisiltetik-a-gyereket-annyian-vannak-a-balatoni-vonaton/

geeeteee 2018.05.19. 16:40:45

Elnézést, csak átszaladtam, pozitív előítéletekkel, a KundK-nál mosolyogtam is. Ha visszamegyek a golyó tetejére, akkor oda fogok. No nem feltétlen Grazba, Burgenland ist genug.

savanya jóska 2018.05.19. 16:40:47

@Hari Seldon 2: nemign jutsz el moziba? George Clooney? ;)

Hari Seldon 2 2018.05.19. 16:46:52

@latcho rom:
Clooney-t ismerem.
Mostanában, az ocean 11 - 12 - 13 (van még több is?) óta nem nagyon csinált sok jó filmet.

(mondjuk én mint optimista ember nagyon értékeltem a Tomorrowland-ot, de ma a mai közgonolkodás nem vevő a bizakodó világképre. Meg is bukott a mozikban.)

savanya jóska 2018.05.19. 17:06:23

No other University gets more support from civil society than @CEUhungary.

I am very proud to announce my new job at CEU Nationalism Studies and @CEUpolsci. In #Budapest, obviously. #IstandwithCEU t.co/CC3Go9FSzz

savanya jóska 2018.05.19. 17:06:28

@Hari Seldon 2: sok jó filmet csinált, nemcsak oceánokat, ha mást nem is, ezt nagyon érdemes megnézni

www.imdb.com/title/tt0365737/

marianne 2018.05.19. 17:07:08

"baromi kapóra jön"... "Kevés a izé khm... kurva drága is"..."valag strand"..."A németországi cuccnak mindig eszetlen vízíze volt"..."a cuccunk eszetlen jó" ..."nem kell attól fosni "..."az én szakmámnak szar élete van"... "utána nem baszogatnak"..."ha éppen arra vágynánk éppen" ...bravó, doktor úr!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.05.19. 17:32:13

Koszi a koran keloknek a beszamolot a kiralyi eskuvorol!:) hat en meg annak kedveert sem voltam hajlando hajnalban kelni:) vegre hetvege, es lehet kicsit lustalkodni:) majd felvetelrol megnezem:)

nyuszigonosz 2018.05.19. 17:45:39

Én is megállok az eszetlen vízízü németországi cucc - nál ami pl. a paradicsom a poszt írója szerint.

Hát nem a vízízü olcsó holland paradicsomot kell megvenni, hanem azt, amelyiknek már az üzletben paradicsom illata is van. Persze, jóval drágább, de van Németországban igazi paradicsomízü paradicsom is. Meg málna, eper, fekete áfonya, alma, krumpli, paprika, akármi: egyszóval minden, amit az ember akar, söt helyi, itteni, hajnalban szedik le, reggelre az üzletekben van.

Na meg hát ára is van a vízízüvel szemben. :-)

geeeteee 2018.05.19. 18:07:52

@adg: Én erre eddig nem figyeltem, nem tartottam számon, olybá tűnt, itt mindig aratnak meg szüretelnek. Amit észrevettem, az az, hogy eltűnt az egy ujjal hámozható mandarin. Amit a volán mögött bal kéz hüvelykkel lemeztelenítettem.

geeeteee 2018.05.19. 18:07:55

@Zsuzsi65: Kicsit bátrabban, én is lesz@rom.

Shanarey 2018.05.19. 18:13:43

@geeeteee:

Ezzel, nem vagy egyedül. A vicces az hogy az angolokat sem érdekli már annyira.

nyuszigonosz 2018.05.19. 18:24:20

@geeeteee: Na ez nekem is feltünt ezévben: ez a gyorsan lehámozható mandarin. ez eltünt.
Söt, olyan mandarinok voltak, hogy késsel is nehéz volt lehámozni öket, így a ma´ra megvett ilyeneket kipréseltemm csak a leve volt jó, áttértem a narancsra, azt könnyebb volt lehámozni.

Meg a royal-esküvö: nemtudom kik azok, akik ilyet a tévében néznek - ja itt látom kik :-) meg azt is, hogy aki pont nem is nézte, de pontosan tudja és mennyire leszólta :-) .

Herr Géza 2018.05.19. 19:21:25

@nyuszigonosz: Hát én úgy vettem észre, hogy amikor a mandarinnak igazán szezonja van (ősszel), akkor a friss mandarin szuper könnyen hámozható, aztán ilyenkorra valóban már egyre macerásabb. Gondolom a tárolásnak lehet hozzá köze....

nyuszigonosz 2018.05.19. 19:30:12

@Herr Géza: Géza úr, már nem is vettem tél óta. Pont ezért. De télen is ilyen volt. :-( Söt lényegében már összel is.
Pedig minden árkategóriában vettem, még azt a "levél rajta" variációt is, és ezévben sajnos mindig ilyeneket találtam csak.
Viszont ezévben a narancsok voltak édesek, finomak.

gabors 2018.05.19. 20:04:10

@latcho rom: "@gabors: Vetítesz lecsó, szépen beszélt a vicar. " mint mondtam csak az elejet hallgattam de nem oda valo volt (szerintem) de ha neked tetszett akkor az nem zavar .... de ahogy neztem az arcokat ott sem mindenkinek tetszet ... nekem szerencsem volt csak atkapcsoltam .. aki ott volt az megszivta met vegig kellett hallgatni ...

gabors 2018.05.19. 20:11:22

@latcho rom: "@P.Elliot: Meghan hívta meg, s jól tette.

A Stand By Me csudaszép volt... "

orulok hogy volt akinek tetszett nekem nagyon nem semmi ertelme nem volt ez black victim shit politikat egy eskovon nyomni ...(nem mert ugy gondolom nogy nincs rasszizmus az USA-ban mert van) de hogy egy pasztor ne tudja a kulonbseget az azert durva ... vagy pont az volt a cel hogy feher royalty erezze rosszul magat ?? akkor sem volt ertelme ... Elliotnak van szerintem igaza pont a love solves evrything resznel hanytam el magam (virtualisan)

London2009 2018.05.19. 21:05:10

@gabors: borzalom volt a vicar meg az egesz szertartas. Vicc nek persze jo volt. : )

London2009 2018.05.19. 21:10:26

@Shanarey: nem erdekli e? Nalunk most kezdodik az utcabal. A legtobb haz feldiszitve, a pubban elozene, mindenki grillezik, tiszta unnepi hangulat van. Tele van mar most az utca emberekkel, mindenki sutikkel maszkal meg Union flaggal. :D
Ha masnak nem is, orszagimazs epitesnek kivalo volt.

Shanarey 2018.05.19. 21:11:58

@London2009:

Itt a kutyát sem érdekli, voltam a városban, semmi nyoma az ünneplésnek.

London2009 2018.05.19. 21:27:17

@Shanarey: nem tudom hol van az itt. Mi reggel lementunk a faluba, de fordultunk is vissza, annyian voltak a commonon. Ezrek neztek a kivetiton... de biztos kornyek fuggo.

Dikusz 2018.05.19. 21:38:19

@geeeteee: @nyuszigonosz: mandarinügyben nem vagyok jártas, de azon ritka alkalmakkor (mikulás hozta) ettem mandarint, az tényleg ilyen "bal kézzel hámozós" volt. A télapó pedig a madarasteszkóban vásárolta.

Saját tapasztalat: Ismerősnél jártunk látogatóban. Megkért minket, hogy odafele tartva ugorjunk be a szomszédos faluba egy kisebb láda jó magyar eperért. Elhoztuk a frissen szedett (ismerős lányáék gondozzák az eperültetvényt) gyümölcsöt, útközben megkóstoltam pár szemet belőle, mindegyiknek vízíze volt, kivétel nélkül.
A kb 2-3 kg epernek még illata sem volt. A réten szedett maroknyi szamócának finomabb az illata/íze. Holnap olyan helyre megyek, ahol talán tudok szedni belőle pár szemet:)

gabors 2018.05.19. 21:46:04

@London2009: "@gabors: borzalom volt a vicar meg az egesz szertartas. Vicc nek persze jo volt. : ) "

miert a "royal highness" nem egy vicc mar onmagaban ?? persze a kanadai baratunknak gondolom nem sok valasztasa van mint "hail to the queen" mert ott is van FBI meg Pinter elvtars :-)

somlobodog 2018.05.19. 21:55:05

@marianne: milyen szerencse hogy nem a belgyógyász szemlebe írta.. Kit érdekel komolyan? Szted az orvosok öltönyben alszanak és eltartott kisujjal isszák a kávét porcelanbol 0-24? Értékes észrevétel volt. Köszönjük. Üdv a hétköznapi beszélt nyelv világában.

savanya jóska 2018.05.19. 21:55:08

@London2009: Valami ruszki esküvőt néztél? :)

Csodabogár 2018.05.19. 22:24:47

@latcho rom: En azt hittem, hogy holnap lesz, de akkor se néztem volna. Most jobb dolgom van. Egyébként erre Europában pünkösd van, azért ünnepelnek a népek. Itt a némteknél meg valami futbal örület van, el is menekültünk már Berlinböl. Most Drezdáben mulatjuk az idöt. Jelenleg tüzijáték van, ahogy hallom.

nyuszigonosz 2018.05.19. 22:47:55

@Csodabogár: Futbal örület: :-) csak ma volt Berllinben a Német kupa döntö. ( Bayern München - Eintracht Frankfurt 1:3 )

Usenka 2018.05.19. 23:59:38

A legjobban akkor lepődtem meg, amikor kiderült, hogy “orvos” vagy.
Lehet, hogy az osztrák szleng az arrafelé a vulgaritást jelenti?
Mert ha mindenben fejlődtél, és ott jobb, hogyhogy pont a magyar nyelv korcsosodott el egy Borsod-megyei analfabéta szintjére.
Ich verstehe nicht...

adg 2018.05.20. 02:20:45

@geeeteee: itt fent a helyi gyumolcsoknek van szezonja, szezonon kivul hozzak delrol vagy kulfoldrol.
Mango, rambutan, pomelo, sarkanygyumolcs foleg, amikre ra vagyunk izgulva. Sajnos nem teremnek a szaraz evszakban. Mas amugy mindig van.

geeeteee 2018.05.20. 07:11:23

@latcho rom: Ok, le a kalappal. Az apropó viszont olyan kényelmetlen, mint a balesetin a legnehezebb gipsz vagy a legtöbb bevezetett cső rangsor első helyezettsége. A párhuzamos téma meg csak erősíti a kontrasztot. Nekem csak háttérzaj, lekávézták a triatlonjukat?

geeeteee 2018.05.20. 07:11:42

@latcho rom: Furcsa ez a dzsessz. Jajj de furda dzsessz.

geeeteee 2018.05.20. 07:11:55

Egyetértek van minden, csak kicsit skáláznám a többieknek. Isn't in an outer burb or in the bush. Mások itt a távolságok. Utána kell azért menjél, szerintem nálatok sincs a legközelebbi sheepmartban bármi.
6-7 dollár a kaliforniai paprika, a sárga, vagy a miféle lecsó 13, az újhagyma 2 vagy felette, retek meg nincs mindig, fehér, az a jégcsap pláne nincs, karalábéért is utazni kell. És nem, nincsenek furcsa igényeim, de munka közben én nem tudok mangót enni, nem azért mert nem lehet venni, hanem azért mert azt menet közben perverzül lucskos. Ha van jó ötleted, hogy mit lehet tenni a sofőrők tízóraijába olcsón, akkor annak nagyon fogok örülni. Az első kritérium, hogy lehessen félkézzel enni, az emlegetett mandarinom ebben volt jó. Alma-körte-banánon túl. Visszavonom, tényleg furcsa igény, a melóm nem normális.

geeeteee 2018.05.20. 07:12:07

@Usenka: Fel se tűnt, visszatekerve tényleg van kurva, szar, fos és baszakodás is, de lehet épp ezekkel gurult a szöveg. Közvetlen, hétköznapi és így még hitelesebb is. Ilyen ez a műfaj.

geeeteee 2018.05.20. 07:12:21

Húsz évet nemzetköziztem osztrák cégeknél, nálam elfogultabban nehéz hozzászólni. Egy kis nosztalgia, miután átszöktem németen, Suben után már otthon éreztem magam, pár óra után Bécset kötelezően kerülve lefelé a huszonegyesen meg már haza lehetett látni. Olaszból vissza a kettesen Grác után meg már a szagokat is lehetett érezni. Tán éjjel többször megéltem, planetárium a monoton morgással.

geeeteee 2018.05.20. 07:12:29

@Herr Géza: Nem emlékszem, hogy Európában volt-e ilyen, lehet. Túlzás nélkül én arra gondolok, amit kézbe fogva úgy érzed, hogy össze sincs nőve a héjával, csak úgy hömbölyög a belseje. Itt nálunk 2-3 éve, és azelőtt szinte csak ilyen volt és az "easy to peel"-lel nyomatták, könnyű hámozni. Ez teljesen eltűnt.

geeeteee 2018.05.20. 07:12:40

Ne haragudj Dikusz, az a valag strand, az az. Nem pálmafás óceánpartok, hanem seggásztató termálok, Nyugat-Dunántúl dettó, Dél-Burgerland, Stájerország, Szlovénia. Több van, mint benzínkút.

geeeteee 2018.05.20. 07:12:45

Megbotlottam egy mozaikban. A kórházi eligazító tábla legtetején. Lord Walk.

Catwoman1 2018.05.20. 07:14:04

@marianne: Igen, a stílus nem éppen irodalmi, valóban kifogásolható ez egy orvostól.

bluesjam 2018.05.20. 10:16:38

.....szép,stílusos az írás nyelvezete!......büszke vagyok,hogy ilyen "művelt" emberek keltik "jóhírünket" a nagyvilágban.......

aron007 2018.05.20. 10:16:56

Az mit jelent a bejegyzés írója szerint, hogy "orvoshoz méltó" életmód? Ha valaki nem orvos akkor az a saját hibájából nem tud tisztességesen megélni, sőt nem is méltó rá?

szamarhegy 2018.05.20. 11:31:35

@aron007: Mit nem értesz ezen, orvosnak lenni (8+4+6+3-7 év) azaz 21-28 év, pár tízezer óra extra tanulás, csak az orvosi, szakorvosi része (szaktól függően) 9-13 év ( jövedelemszerzés helyett tanulással töltött évek 10 milliós nagyságrendű jövőbe invesztálást jelentenek), nagyon komoly befektetés és az természetes, hogy utána szeretnéd, ha erkölcsileg és anyagilag is elismert életed lenne.

aron007 2018.05.20. 11:59:08

@szamarhegy:Tudom, hogy sok tanulás, több medikus ismerősöm is van. Nekem csak azzal van problémám, hogy mi az az "orvoshoz méltó" életmód és akkor más, aki nem orvos mire méltó? A magyarok nagy része úgy gondolja, hogy aki például csak takarít az ne is álmodjon róla, hogy tisztességesen megéljen. Nem méltó rá, miért nem tanult például orvosnak. Ha már nyugatra költözött a bejegyzés írója vegye át azt a szociális mentalitást, hogy mindenki méltó tisztességes megélhetésre nem csak az aki orvos, jogász, mérnök stb. Remélem, hogy végül is így értette ő is, szerencsésebb lett volna azt írni "emberhez méltó".

odysszeusz 2018.05.20. 23:25:35

...és találkozhacc néha Viktorkával is...sajnos csak néha

szamarhegy 2018.05.21. 08:55:43

@aron007: Értem amit írsz és egyetértek, de a blogoló adott kontextusban leírt megfogalmazása sem zavar, úgy gondolom, hogy a magyar orvosok és még sok más szakma, hivatás (ápolók, tanárok, művészek) képviselőinek a társadalmi, anyagi, erkölcsi elismertsége sincs a megfelelő helyen, de ha valaki a személyes életét, külföldre távozását, az új életét mutatja be és ő momentán orvos akkor, nem érzem problémásnak, ha utal egy orvos osztrák és magyar státuszának, társadalmi, anyagi, munkaszervezési különbségeire.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása