oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. április 08. 06:30,  Elvisz a boeman 204 komment

2018. április 08. 06:30 Határátkelő

Elvisz a boeman

Hogy ki vagy mi ez a ronda boeman, aki/ami elvisz – na, ez egy érdekes kérdés, pillanatokon belül ki is derül. Emellett megtudjuk, mi történik, ha lenyelünk egy rágót, miért tör ki a krimiőrület húsvétkor Norvégiában, illetve hogyan kell japánul gépelni.

gyerek_kislany_sir_foto_pixabay_com_publicdomainpictures.jpg(Fotó: pixabay.com/PublicDomainPictures)

A boeman kb. ugyanaz a holland gyerekeknek, mint a magyaroknál mondjuk a Krampusz, szóval ő az, akivel ijesztgetik őket a felnőttek, ha az szeretnék, hogy olyasmit tegyenek (vagy egyenek…) meg, amit nem szeretnének. További helyi népi bölcsességekkel a Hollandokk oldal szolgál.

„Szegény holland gyerekek sajnos nem tudhatják, hogy a répától jobban tudnak majd fütyülni, nekik egyszerűen azért kell répát rágcsálniuk, hogy jó legyen a szemük. 

„Een kruisje in je muggenbult helpt tegen jeuk” 

Ha a körmöddel egy kis keresztet mélyesztesz a szúnyogcsípésre, elmúlik a viszketés. Nálunk mondjuk bevált, és állítólag elalvás előtt ez a legjobb módszer, mert könnyen eltereli a figyelmet. Hatása nagyon rövid távú ugyanis. 

Más kérdés, hogy Hollandiában még soha nem sikerült szúnyoggal találkoznunk, ezzel szemben a legyekkel már komolyabb csatákat kell vívnunk, ha betévednek hozzánk. 

„Niet de deur uit zonder ontbijt” 

Reggelizzetek, mielőtt útra kelnétek! Az elhízásra 4x kevesebb esélye van a reggelizőknek, már csak azért is, mert nem esnek kísértésbe, ha korgó gyomorra nasizni támadna kedvük. 

Ezt a magyar gyerekek is pontosan így tudják, akiket ráadásul nem feltétlenül etetnek csokis kenyérrel reggelenként. (...) 

„Van tv kijken krijg je vierkante ogen” 

A TV-nézéstől négyszögletes lesz a szemetek. :-) Ez majdnem jobb, mint a puha orr a hazugság leleplezésére. Azonban a TV-nézés elvileg nem rontja a szemet, csak irritálhatja, ezért a felnőtteknek is tanácsos kétóránként 15 perc szünetet tartaniuk, bármilyen monitort is bámulnának éppen. 

„Als je kauwgom doorslikt, krijg je een kauwgomballenboompje in je buik” 

Ha lenyeled a rágót, rágófa nő a pocakodban. Esetleg összetapadnak a beleid, vagy ha mégsem, akkor 7 évig a gyomrodban marad. Bár a kisgyerekek számolatlanul képesek falni a rágót, problémát csak nagyobb mennyiségben tud okozni. (...) 

És hogy mi mindennel szokás még a gyerekeket ijesztgetni? Ami az angoloknál a Boogeyman, az a németeknék a Krampusz, mifelénk a Bákász és a Bumbus a legfélelmetesebb. A holland ijesztgetős szörny a boeman, de őszintén reméljük, hogy a komoly ijesztgetés kiment már a divatból." 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Húsvét Norvégiában 

Nyilván Norvégiában is a húsvét jelzi a tavasz kezdetét, más kérdés, hogy a tavasz északon kissé mást jelent, mint mondjuk Magyarországon. Hogy pontosan mit, az kiderül az immár második húsvétjukat Norvégiában töltő Adri és Györgyi posztjából.

norvegia_2.jpg

„A húsvét a norvégok számára nem csak a tavasz kezdte, hanem az utolsó síelési lehetőség is, így - bár mindenki várja a napsütést és a melegebb időt - sokan felmennek a hegyekbe búcsúsíelésre. 

Norvégiában nagyon elterjedt, hogy a családoknak van egy kis faháza (ún. hytte) a hegyekben, amik nagyon egyszerűek: fafűtés, nincs áram, nincs víz, csak kinti budi, és persze internet sincs. Szóval tényleg minimál. 

Ez a minimalista stílus egyébként is közel áll a norvégokhoz, gondolom azokat a - nem is olyan régi - időket idézi amikor Norvégia még Európa egyik legszegényebb országa volt. 

A családok jómódúsága és a hytte felszereletsége között nincs egyértelmű összefüggés, ez inkább amolyan hagyományőrző, tipikus norvég dolog, de persze akadnak közművesített kisházak is. 

Szóval a norvégok elvonulnak a kisházaikba húsvétozni: síelnek, kirándulnak és krimiket olvasgatnak naphosszat. A húsvéti krimiolvasásnak is nagy hagyománya van az országban. 

Már hetekkel az ünnep előtt elkezdődnek a leárazások a könyvesboltokban és nagy betűkkel hirdetik az aktuális påskekrim listát, vagyis a húsvéti-krimiket. 

Ez a szokás az 1920-as években kezdődött ezzel a figyelemfelkeltő Aftenposten (itteni napilap) főcímmel: "Kirabolták a bergeni vonatot", mely egy épp akkor megjelent kriminek a címe volt, de persze sokan nem olvasták el a cikket, csak a főcímet, akik meg elolvasták a teljes cikket, azok közül sokan el akarták olvasni a könyvet is. (...) 

A felmérések szerint Húsvétkor a norvégok fele elutazik. Sokan mennek külföldre is, az egyik legkedveltebb úticél a Kanári-szigetek, ahol - ha jól sejtem - ilyenkor erősen felülreprezentáltak a norvégok. 

A húsvéti szünet egyébként az egész világon Norvégiában a leghosszabb. Az alapszünet öt nap húsvét csütörtöktől hétfőig, de sok munkahelyen hozzácsapnak még pár ajándékszabadság napot (pl. Adriéknál a szerda), de van olyan munkahely, ahol az egész hetet kiadják (hétfőtől szerdáig), meg persze rengetegen kiveszik szabadságnak a húsvétot megelező három napot, hiszen három nap szabadságkivétellel el tudnak utazni tíz napra.” 

A teljes posztért ide kattintsatok, érdemes elolvasni!

Hogyan kell japánul gépelni? 

A kérdés nyilván viszonylag kevés magyar számára jelent napi szintű kínzó problémát, viszont amikor belefutottam a Tshabee in Japan blog írásába, akkor úgy hirtelen felmerült bennem a kérdés, miszerint: tényleg, hogyan néz ki egy japán billentyűzet. Rögtön kiderül.

japan_billentyuzet.jpg

„Kezdjük ott, hogy a japánok összesen négyféle betűkészletet használnak: hiragana, katakana (ezek a szótagírásaik), kanji (ezek a kínai képírásos karakterek), és romaji (ezek a latin betűk). És mivel vegyesen használják őket, ezért a billentyűzeteket úgy kell kialakítani, hogy kényelmesen lehessen használni az összeset. (...) 

A jól megszokott latin betűk mellett vannak mindenféle kriksz-krakszok a billentyűk jobb alsó sarkában. Meg van pár billentyű (a space két oldalán, meg bal oldalt a tab felett), aminek a feliratát nem feltétlenül tudjátok elolvasni. 

Latin betűkkel viszonylag egyszerű írni, ugyanúgy kell, mint otthon. Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy hogy lehet a többi karakterkészletet elővarázsolni. 

Nos, itt jönnek képbe a különböző billentyűzet-módok, amiket japán Windows-ban kényelmesen lehet váltogatni. Például a tab feletti billentyűvel, vagy (nem csak japán Windows-ban) a lentebb látható helyen klikkelve a tálcán. 

Például ha hiragana módra váltunk, akkor onnantól hiraganákat, meg egy pár plusz ujjmozdulattal kanjikat meg katakanákat fogunk tudni begépelni. Persze ezzel még nem jött el a jobb alsó sarkokban levő kriksz-krakszok ideje (amik amúgy a hiraganák). 

Van ugyanis a japán szótagoknak latin betűs átírása (többféle is, amik közül leginkább a Hepburn-féle terjedt el). Így a latin betűs átírással gépeli be az ember a szöveget, ami a képernyőn szépen hiraganává változik. 

Majd ha végzett a gépeléssel, a space (vagy a tőle jobbra levő billentyű) nyomkodásával tudja kiválasztani a kívánt kanji / hiragana / katakana kombinációt egy listából. 

A space bal oldalán levő billentyűvel amúgy egyből katakanává lehet változtatni az addig begépelt szöveget. Kb. úgy működik, mint az automatikus kódkiegészítés a fejlesztőeszközökben. Programozóként eléggé kézreáll.” 

Na ugye, most már ezt is tudjuk. :) A teljes posztért ide kattintsatok!

HÍRMONDÓ 

3000 kilométert utazik, hogy szavazhasson 

Nóra három éve költözött Dél-Afrikába, azon belül is Fokvárosba. Aminek csak azért van jelentősége, mert így oda-vissza 3000 km-t kell utaznia, hogy leadhassa voksát a vasárnapi parlamenti választáson. De megteszi, mert fontosnak tartja.

„Jó lenne, ha magyarként nem kéne égnie az arcomnak” 

„Nem a rendszer lett rosszabb, hanem több ember előtt lett világos, ami zajlik.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Norvégia Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4013815854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

London2009 2018.04.08. 19:43:55

@Arthamyr: a proseccora irtam, hogy bubis viz. A madarakhoz nem ertek. : )

London2009 2018.04.08. 19:45:08

@gabors: az @Arthamyr: nak szant kommentem neked ment.

Arthamyr 2018.04.08. 19:46:01

@London2009: Most már csak 5 öveggel van? Ha holnap munkanap, nem lesz sok a 6? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 19:47:01

@swing gitan:
Egy kondor? Farktolla volt gondor vagy kunkor?

@gabors:
"Aki fogad az veszit..." ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 19:49:36

@gabors:
Vad madar, vad madar... majd, mikor megerkezik a vad birkank :D

puhacica 2018.04.08. 19:50:48

most van idom olvasni az osszefoglalokat es basszus, nagyon durva, hogy milyen halasak a nepek, szinte hoskent unnepelnek bennunket, rengeteg szulo irta kommentekben, hogy az o gyerekeik is ott allnak a sorban, stb. nagyon meghato am ez, meg ha en nem is latok benne semmi hosiessegetet. elmentunk, vegigvihancoltuk a baratainkkal a sorbanallast, aztan beultunk egy pubba enni-inni egy jot es kesz. :)

gabors 2018.04.08. 19:51:29

@swing gitan: " mert nem értetted a we take manhattan utalást. " most sem ertem de megnezem megegyszer a cohen-re figyelv (al-g??)

Arthamyr 2018.04.08. 19:51:54

@gabors: Méretileg az rendben van. Egyébként nem tudom biztosan, hogy az-e, lehet, hogy karvaly nincs is Amerikában, lehet, hogy valami helyi változata. :)
Európában az néz ki hasonlóan, és viszonylag gyakori lakott területen is. Nekünk néha rájárt a madáretetőnkre, a kisebb madarak ették a kirakott eleséget, a karvaly meg a kismadarakat.

Arthamyr 2018.04.08. 19:53:36

@libslobsi fuszal: Be kéne vezetni, hogy pubban lehet szavazni, és kapsz 20% kedvezményt, egyből megugrana a részvételi ráta.

gabors 2018.04.08. 19:58:21

@swing gitan: joval tobbet kellen most is leolni ... wiithout prejudice !! nem ertem miert van barki meg eletben pl gitmon ... ha nem artatlan akkor regen el kellet volna mar foldelni mndet (szerintem csaladjukkal egyutt) CSAK ez allitja meg (talan) ezeket .. latod megneztem a videot ..

Shanarey 2018.04.08. 19:59:50

Élő bejelentkezés az M1-en Londonból a szavazás miatt, s a háttérben egy hang beleüvölt, a riporternek pedig hebeghetnékje van.

www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=AiXX-6X1IKA

gabors 2018.04.08. 20:09:38

@Arthamyr: koszi ... van itt is hawk-nak nevezett dolog felesegem szerint is hawk

lehet az lesz akkor ha jobb kepet tudok csinalni majd megint felteszem

London2009 2018.04.08. 20:11:08

@libslobsi fuszal: szerintem is nagyon meghato es well done, hogy mentetek.

London2009 2018.04.08. 20:14:46

@Arthamyr: meg varom az eredmenyeket, attol fuggoen bontok vagy nem bontok egy vagy akar hat uveget. Itthonrol dolgozom, ugyhogy meg lehet munka nelkuli munkanap is belole. : )

Shaktee 2018.04.08. 20:16:56

@gabors: inkább itt, de fiatal volt itt a Lenny, asszem ebben az évben láttuk őt először élőben

youtu.be/S4DH49LFfi8

puhacica 2018.04.08. 20:19:17

@Arthamyr: igen, az jo lenne, foleg a 20% miatt :D

@London2009: :)

sörm 2018.04.08. 20:22:46

@Arthamyr: Na ezt támogatom, ilyen a kreatívállampolgár :)

gabors 2018.04.08. 20:28:07

most mi van ??? eddigre itt a hanyatlo nyugaton mar eredemenyt hirdetnek siman ... egy ket helyi bazmeg nellkuk ....

MO jobban teljesit megint ???

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 20:28:31

@Shanarey:
Hebeghetnekje :D Hebegett-habonygott :)))

@swing gitan:
Az a rezfaban lako szu?

gabors 2018.04.08. 20:32:26

@libslobsi fuszal: akkoro en is RESPECT !!! (en is mentem)

Arthamyr 2018.04.08. 20:50:49

@gabors: A hawk sólyom magyarul. Angolul meg sok fajta van, ami "hawkot tartalmaz", de teljesen más méretű meg alakú/színű madár, végülis nehéz vele melléfogni. :D

gabors 2018.04.08. 20:51:03

"Addig biztosan nem kezdünk el eredményeket kapni, ameddig legalább a szavazóhelyiségek épületébe bejutnak az emberek, szóval ameddig az utcán áll a sor, addig nem jönnek eredmények, ezt Patyi András az NVB másik elnöke közölte."

most nem azert de ekkora baromsagot reg olvastam ... ez lenne a torveny ???

gabors 2018.04.08. 20:54:56

@Arthamyr: OK ertem

de itt vannak olyan ragadozo madarak hogy kb 60-70 cm magas es mikor repul szanytavolsag boven meter felett van talan valami sas fele lehet tobbszor lattam mar

de ez ami nalunk ucsorog reggelente nem ez a kategoria

de elhiszem hogy akkor hawk

Mrs. Clayton 2018.04.08. 20:56:10

@gabors: osszessegeben azt gondolom, h nagyon profin volt megszervezve, persze ha kibereltek volna a wembley stadiont nem kellett volna 3 orat varni, viszont ki fizette volna a berleti dijat. Ez a hall kb egy kisebb iskolai tornaterem nagysagu helyiseg volt kb 10-15 szavazofulkovel, lehet volt 20 is. A kaputol az ajtoig ugy varakoztunk mint a repteren, ilyen kigyozo sorban, ott kuvis emberek tajekoztato lapokat osztogattak, h hogyan kell szavazni, melyik megye hanyas szamu asztalhoz tartozik. Aztan az ajtohoz kozelitve ujabb emberek szolitottak azokbol a megyekbol erkezoket akiknek az asztala ures volt. Az asztalhoz erve megkaptad a szavazolapod beixetel es mar mentel is kifele. Egyedul arra kellett figyelni h ket urna volt kihelyezve kozottuk meg egy szemeteskukavolt. Meg is jegyeztem hogy nem am valaki a kukaba dobja a boritekjat, amin az egyik kuvis lany jot nevetett es megjegyezte h most jol lelepleztem oket.

Arthamyr 2018.04.08. 20:59:12

@libslobsi fuszal: Ja, kibékülnél a sima 20% kedvezménnyel is gondolom... :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 21:08:21

@gabors:
Igen.
Addig nincs reszeredmeny, ami egyetlen ember is var a szavazasra. Gondolom, hogy ne legyen befolyasolhato.

gabors 2018.04.08. 21:27:05

@Mrs. Clayton: "@gabors: osszessegeben azt gondolom, h nagyon profin volt megszervezve, persze ha kibereltek volna a wembley stadiont nem kellett volna 3 orat varni, viszont ki fizette volna a berleti dijat"

OK elhiszem te voltal ott DE azert a ketto kozott tutti van olyan hogy nem kellene ennyit varni ..

de ti kivartatok ennek orulok ... ennel azert jobban is meg lehetne csinalni (szerintem)

Arthamyr 2018.04.08. 21:36:21

@gabors: Online szavazás kell (a pubos megoldásra úgysem fog ráharapni egyik magyar kormány sem). :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.08. 21:39:28

Angliában a kutyák nem ugatnak, Hollandiában viszont a szúnyogok még ki se fejlődtek...
Norvég ajándéxabadnapok, hehh, mekkora kábulat!
Ezek az igazi tündérkertek!
:-)))
Japó billentyű: atya isten, nem lennék japán semmi pénzért.
Azokat a gubancokat megtanulni nekem 5 élet se lenne elég, még ha ott születek sem...
:D
Respect annak, aki képes mindet megtanulni és használni.

Fokvárosi 3000 kilométer: biztos hogy valami hiba van a mátrixban, mert nekünk csak Stoki
(a svéd főváros) kerül oda-vissza négyezerbe Pesthez képest...És az még ugye Európa. Afrika meg többszörösen nagyobb...
Saccomra a Fokváros-Budapest távolság még egy irányban is több mint 3000, még toronyiránt is...
Bár ezzel szerintem a HÁ csak azt teszteli, hogy ki olvas figyelmesen...
:-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.04.08. 22:06:18

@Kövérmadár [swe]: Haha, ez jobb, mint az összecsórt fontok...
:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 22:12:30

@geegee:
:D
Meg meg is kellett kapaszkodnia kozben. Oriasi! Kerek en is! :D

London2009 2018.04.08. 22:16:00

@Kövérmadár [swe]: nekem is kuldj legyszi belole. Akarom en is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 22:28:42

@libslobsi fuszal: @London2009:
Nem tudom mi lehet. A kapaszkodas es kepszakadas + nemi kigyos hallucinacio alapjan alkohol + belyeg kombinaciora tippelek :D
De lehet valami uj, designer cucc.
Majd irok neki facebookon, hatha valaszol :)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2018.04.08. 22:30:08

Kövérmadár téged is látni! hű! ezer éve nem.

Arthamyr 2018.04.08. 22:33:27

@Kövérmadár [swe]: LOL, megnéztem én is, ilyen faszt rég hordott a hátán a föld. Lehet, hogy a családi vállalkozásban most herbált gyártanak nagyüzemben, és a főnök is letesztelte.

Shaktee 2018.04.08. 22:38:54

@swing gitan:

All of Canada mourns with Humboldt. As someone who grew up playing hockey myself, this one really hits home.

May we all keep the families of the Humboldt Broncos in our thoughts and prayers. For anyone who wants to help support the families, please click the

GoFundMe link below. #PrayForHumboldt

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 22:41:31

@Dragonlady (Bp, Hun):
Minden reggel latom magam fogmosas kozben a tukorben. Hidd el, nem nagy elmeny :D

Koszonom :)

@London2009:
O a dealer?
Mennyiert hozna ebbol meg ma, helikopterrel?

@Arthamyr:
Ez biztos nem fu (vagy nem csak az).
En kedvelem Gyurcsanyt, tokeletesen reprezentalja azt, ahol a politika tart. A megnyilvanulasai, megjelenese, minden. Keseredes vicc az egesz, kar is komolyan venni. Ha 4 ev mulva meg ott lesz, megigerem, hogy elmegyek es ra szavazok :D

Mrs. Clayton 2018.04.08. 22:56:21

@gabors: sokan morgolodtak a hosszu sor miatt, de persze meg lehetne csinalni, h ne kelljen annyit varni ugy h lenne szaz asztal mittomen varosonkent vagy valami kisebb korzetenkent sorolnak be az embereket egy stadionba, de azt belathatodd, h ez iszonyat sokba kerulne, es szerintem semmi ertelme. Majd ha lesz internetes szavazas, akkor nem kell sorba allni. Arra meg megint fujna mindenki, h meg lehet manipulalni stb

London2009 2018.04.08. 22:57:04

@Kövérmadár [swe]: fizetem! Jojjon!
Itt vannak az elso eredmenyek. Oh well...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2018.04.08. 23:02:31

@London2009:
Ne is mondd, mit fogunk kapni majd bikratol... hjajj...

Arthamyr 2018.04.08. 23:10:42

@Kövérmadár [swe]: Ott lesz, már hegyezheted is a cerkádat. Látszólag jó egészségnek örvend a jó anyag ellenére.

London2009 2018.04.08. 23:18:10

@Kövérmadár [swe]: csak a Fidesz, csak azt szereti...
Ilyen hulye a magyar nep. Hiaba a nagy reszvetel, ennyivel tobb az idiota, mint a kevesbe idiota.
Megnyugodtam, hogy nem az en egy szavazatomon mulott barmi is. Megnyugodtam, hogy ez a cirkusz engem mar nem erint. Na most bontom a proseccot...

Csodabogár 2018.04.08. 23:27:14

@London2009: Erre én nem bontok semmit. Azért érdekes az eredmény, kicsit hasonlít az amerikai szavazásra.

London2009 2018.04.08. 23:33:07

@Csodabogár: azt meg mindig unnepelhetem, hogy nem ott elek... egyebkent le vagyok torve. Szomoru.

Shaktee 2018.04.08. 23:38:37

@London2009: fuck it, hoztam egy sört, cheers.

Arthamyr 2018.04.08. 23:44:30

@London2009: Már rég leadtad a legértékesebb szavazatod, 2009-ben a lábaddal szavaztál, pár hete meg ki is jelentkeztél.

Meglepetésként sem kellett, hogy érjen az eredmény, és azért egy Brexitet is meg fogsz élni, nézd a jó oldalát: az valószínűleg sokkal rosszabb lesz. :D

Kár emiatt magadba roskadni, bár legalább ürügy a prosecco bontására. :)

London2009 2018.04.08. 23:51:05

@Arthamyr: nem roskadok magamba, nem szokasom. Ettol fuggetlenul, de, meglepett az eredmeny. Igen, en mar nyilvan szavaztam, amikor eljottem. De, de, de...nekem ez szegyen. Tudom, hogy hulye vagyok, de akkor is elszomorit. Biztam benne, hogy a magas reszvetel jot jelent.

Arthamyr 2018.04.09. 00:02:41

@London2009: "Biztam benne, hogy a magas reszvetel jot jelent. " - Én is, de ezek szerint a magyar embereknek nem elég jó az ellenzék, vagy nincs bajuk a Fidesszel. Talán legközelebb jobban igyekeznek, azon kívül, hogy le a Fidesszel, mert ez lófasz, nem program. Ha engem meggyőztek, hogy elmenjek szavazni, az jelenti azt, hogy van legalább 1 normális alternatíva, most nem volt egy sem.
Egyszer ment el a nép egy nagy középső ujjat mutatni Gyurcsánynak és az MSZP-nek, abból lett a Fideszes ámokfutás, semmi garancia nincs rá, hogy a következő ilyen tömeges protest szavazás után minőségibb gárda fog hatalomra jutni, ráadásul az összebarmolt választási rendszer miatt nagy a rendszer "volatilitása", ha lehet ilyet mondani. :)

Arthamyr 2018.04.09. 00:05:03

@swing gitan: @London2009: Csak benyújtotta a lemondását, csinált már ilyet más is.

Shaktee 2018.04.09. 00:05:30

@London2009: Regardless.

Romák nem feledékeny népek, pláne ha malacokkal emlékeztetik őket a Jobbik nyilasruhás parádéjukra a falvaikban.

Az hogy Lázár mit mondott róluk pár napja az nem jutott el hozzájuk, de az egyenruhás kopaszokra, a fuckface Volnerre emlékeztek.

London2009 2018.04.09. 00:08:13

@Arthamyr: lehet ilyet mondani persze es nyilvan en sem vagyok hulye es tudom, hogy ez tortenik igazi ellenzek nelkul. De, de, de...
Kiabrandito. A Brexitet jobban viseltem, mint ezt. :D

Shaktee 2018.04.09. 00:12:28

@Arthamyr: Ha kedvelem amit képvisel(t) hanem, karakán csávónak tűnik.

Arthamyr 2018.04.09. 00:17:40

@London2009: Akkor még magyarabbnak érzed magad, mint angolnak.
Tegnap megnéztük a Bridge of spies című filmet, nem tudom láttad-e. A mellékszereplő a iszonyatjó karakter, az ő hozzáállása a követendő példa, ha szomorú lennél. :)

A brexit is a butaság diadala, meg ez is, és simán lehet, hogy mindkettőből jól jönnek ki a delikvensek.
Belegondoltál a B verzióba: nyert volna az ellenzék, mit értek volna el? Kezük-lábuk meg lett volna kötve, MNB, AB stb., mindenki ellenséges lett volna, egy erős gazdasági hátterű, médiát kontrolláló ellenzékkel, úgy, hogy még egymás közt sincsenek leosztva a lapok. Szerintem egy kétharmados Fidesszel összemérhető károkat okoztak volna.
Így tovább rohad a NER, tovább növekszik az elégedetlenség, nagyobbat fog szólni, amikor kipukkad. Ha meg nem, akkor ezek szerint ez a jó, erre van igény, ez kell. Ezek természetes társadalmi folyamatok.

Dikusz 2018.04.09. 00:19:38

@gabors: "csak arra reagaltam hogy atjelenkezes .... vagyis mashol szava mint ahol a bejelentett lakasa van ... AZ NEM azt jelenti hogy az ottani helyi jeloltre is szavazhat (csak ha megvaltoztatta a lakcimet is) ..."

Ebben igazad is van. De ebben a választókerületben rengeteg az egyetemista. 2010-ben, és most is ez van valószinüleg.

puhacica 2018.04.09. 00:20:24

kesz szerencse, hogy megint a fidesz vezetheti az orszagot. most kepzeljetek el, hogy elfaradt volna az a sok derek magyar derek, mikozben elokeszitette volna a tisztaszobat a hoonaptol erkezo migrancsoknak egy ellenzeki gyozelem eseten. :D

pont ezert irtam delutan: semmi hosiesseg nincs a szavazasban. eltem a jogommal, beikszeltem a velemenyem, ettem-ittam egy jot jo tarsasagban, ennyi. nem az en adomat teszik zsebre, nem hat ram itt, hogy mit balfaszkodnak ott.

London2009 2018.04.09. 00:25:53

@Arthamyr: szerinted nekunk ez a bizonytalansag jo? Inkabb kifejtem ezt privatban...
A Brexit pedig nekem non stop fejtores... szerinted?

Arthamyr 2018.04.09. 00:30:04

@libslobsi fuszal: Megkoronázzák Victoriust? :)

London2009 2018.04.09. 00:32:13

@libslobsi fuszal: igazad van. Igy legalabb az osszes tisztaszoba a mienk marad!!! Le a tisztaszobafoglalokkal!

puhacica 2018.04.09. 00:35:55

@Arthamyr: remelem :D

@London2009: nekem nincs tisztaszobam. csak egy tiszta szobam. szegeny magyar misimosi vagyok londonban :D

Shaktee 2018.04.09. 00:38:11

@Arthamyr: nem volt nagy siker a mozikban, de én már kétszer is megnéztem. Kiváló karakterszinész a ruszkit játszó...is.

Shaktee 2018.04.09. 00:38:15

Hajrá Huxit, hajrá birkák. Hol vagy birkusz? :)

London2009 2018.04.09. 00:39:27

@libslobsi fuszal: tudom dear. Kitartas. Lesz ez meg igy se. Bizz Viktorban. :D

London2009 2018.04.09. 00:42:07

@swing gitan: Birkusz alszik kerlek alassan. Gyozott, koccintott, tudomasul vette. Holnap Birka nap lesz megerdemelten!

Shaktee 2018.04.09. 00:52:44

@London2009:

Putyinék kémiai fegyverekkel bombázza a szír civileket, 70 gyerek halt meg.

Chemical Vladimir.

Arthamyr 2018.04.09. 00:53:00

@swing gitan: Ahogy az adózási rendszerrel kapcsolatban, úgy a filmekkel kapcsolatban sem osztom a fősodorbeli véleményeket, így nekem tetszett (simán a jobb filmek közt van, amit mostanában láttam), és az a hozzáállás megfizethetetlen.

Arthamyr 2018.04.09. 00:54:02

@London2009: Megtette kötelességét a dekadens liberalizmus pusztítására.

Shaktee 2018.04.09. 01:10:48

@Arthamyr: Sok sok új misimosi érkezik majd londonba. Tisztul a NER, a szittya rögvalóság.
Bahhhh.

Itt adásszünet lesz egy darabig.

gabors 2018.04.09. 01:23:15

@Arthamyr: online szavazas kellene szerintem is es valszeg de 20 ev mire ezt hasznalni fogjak de egy :captured state eseten ez sem megoldas...

Virago_1000 2018.04.09. 01:24:37

@swing gitan: "Putyinék kémiai fegyverekkel bombázza a szír civileket, 70 gyerek halt meg.
"
- te mindent elhiszel amit olvasol?

Virago_1000 2018.04.09. 01:24:37

Isten aldja Magyarorszagot!

kakuto 2018.04.09. 01:24:37

Ense szavaztam pedig ma is lementunk londonba. Mar nem erdekel nem hiszek a partoskodasban.
Amikor eloszor szavaztam az a Csurka pista partja volt a tobbit had ne mondjam.
Orulok hogy vona megbukott remelem nem valasztjak meg vissza.
A fidesz valoszinuleg lopni fog tovabbra is elfognak menni az ajtoig...
Szerintem nem kell 10 ev hogy sok dolog tarthatatlan legyen mo on. Evek ota mondom hogy olyan 2025re megreccsen az orszag, de ha tevedek is par evet jonni fog partoktol fuggetlenul

Virago_1000 2018.04.09. 01:24:37

@swing gitan: az angolok pedig balhekrealas celjabol megmergeztek egy ruszki ex ugynokot.
Erika 3. vilaghaboru csak ne Hazank teruleten vivjak meg.

gabors 2018.04.09. 01:28:45

most latom hogy mi van ....

sajnos kb erre szamoltam lehet a 2/3 is meglesz nekik

most sajnos cry for me .... .hungary de a magyarorszag a magyaroke igy akik igy dontottek lelkuk

tobb stadiont
tobb Lorincet
tobb rahelt

kivanok nekik

Monikat meg tovabb sajnaljuk ...

gabors 2018.04.09. 01:32:05

@Arthamyr: "@libslobsi fuszal: Megkoronázzák Victoriust? :) "

ezt azt hiszem en irtam eloszor kb 3 napja de Eljen Elso Viktoriusz minden magyarok kiralya .....meg jo hogy van masik utlevelem is :-)

gabors 2018.04.09. 01:56:23

@Arthamyr: "akkor ezek szerint ez a jó, erre van igény, ez kell."

az hogy erre van igeny az sem azt nem jelenti hogy ez jo sem azt hogy ez kell ... nem akarok tul dramatikus peldat hozni a 30-as evekbol

de valoban ez van most es orulhetunk hogy a magyarok legyoztek a migrancsokat, sorost es az EU-t ..

gabors 2018.04.09. 02:54:07

hajra fidesz most ugy tunik a 2/3 is megvan a birkak nagyon orulhetnak ...

ez van 30 eve a kukaba vissza a jo kis kommunizmushoz

szia viktor koszi a halakat ....

blackhairlady 2018.04.09. 03:37:14

@gabors: Szerintem nem te irtad hanem libslobsi fuszal,
" nemreg nyilatkozta victorius, a Haza megmentoje,"
Arthamir meg reagalt is ra, hogy lopja:))

gabors 2018.04.09. 03:48:49

@blackhairlady: lehet ...

de ami most lesz igy is ugy is kuka negy evere bar aki stadionos vagy trafikos az orul gondolom ...

mint irtam van masik .....

montroyal ( CAN qc) 2018.04.09. 04:31:22

érdekes ezt talaltam ... mindenki csalasrol beszél de marad annyiban mert van az a pénz és minden pozicioban fidessesek ulnek a valasztasi bizottsagban is ... amugy tényleg nem érdekel lesz sok uj tag itt hajra HA..

www.kepmegosztas.hu/image/9X

Golf2 2018.04.09. 05:33:52

Ilyen hírre kelni,a rohadt életbe:(

kék madár 2018.04.09. 06:28:46

@Virago_1000: "Isten aldja Magyarorszagot!"
Schwajda Györgytol idezve, nincs az az Isten aki ennyi hulyet ki tudna talalni

Shaktee 2018.04.09. 08:13:47

@Virago_1000: Minek a balhe a briteknek te tök?

Shaktee 2018.04.09. 08:13:52

@Virago_1000: Ha a Breitbart irja akkor nem annyira.

gabors 2018.04.09. 13:21:18

@swing gitan: az ensz meg hatra van :-) arra ott kovetkezo nyoc eve es hirmagja sem marad de lehet Bolton elobb bontja le a felso 10 emeletet... (amugy van nem is kicsi iroda ott pesten nem akaraok otleteket adni pont a migrancsokat segitik UNHCR Central European Center ) nem is ertem miert nem rugtak mar ki oket :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása