oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. december 23. 06:30,  Karácsonyi bulik és látogatások 38 komment

2017. december 23. 06:30 Határátkelő

Karácsonyi bulik és látogatások

Azzal kezdem, hogy gyorsan megnyugtatok mindenkit: szombat van, és 23.-a, tehát nem kell rohanni azonnal a konyhába nekiállni sütni-főzni, vagy fáért rohanni – annyi történt, hogy egy nappal előre került a szokásos blogajánló, hogy holnap kifejezetten karácsonyi poszt kerülhessen ki. Azért a karácsonyt és a látogatásokat ma sem hanyagoljuk.

cim_35.JPG

A december a céges és egyéb karácsonyi rendezvények hava, ennek így, egy nappal Szenteste előtt már vége van. A kérdés az, milyen helyekre jár egy Franciaországban élő, és magánvállalkozóként dolgozó magyar. A Fromázs blog posztjából kiderül.

„Minden adandó alkalmat megragadok a karácsonyozásra. A végeredmény az lett, hogy végül idén megyek a legtöbb karácsonyi rendezvényre az életemben. Igazán jól jártam! Ki gondolta volna… 

Ovis karácsonyi vásár 

Ezen már túlvagyunk. Szombat délelőtt volt a vásár az ovi udvarán. Mint tavaly, készítettem sütit a sütivásárra (idén kókuszgolyót), lehetett könyvet, zöldségeket, teát és forralt bort venni. A szülők beszélgettek míg a gyerekek játszottak.

Karácsonyi batyu-buli a Szenior Klubban 

A rendezvény pont az utolsó angol órám után kezdődik. Meghívtam egy amerikai ismerősömet a klubba, hogy a tanítványaim lássanak-halljanak eredeti angol beszédet és kipróbálhassák magukat. Mindenki hoz valami kis ennivalót és beszélgetünk. (…)

Esti borozás az angolszász anyukákkal 

Előbújt a szervező énem. Miután már egy éve járok havonta a mama-baba találkozókra, amelyek délelőtt vagy kora délután vannak, úgy gondoltam, hogy ideje megvizsgálni, vannak-e bulizós anyukák a csapatban. (…) 

Nagyon szuper kis este volt, mivel felfedeztünk egy jó erős karácsonyi sört és hosszasan nevetgéltünk azon, hogy hogyan boldogulunk franciahonban, miközben egy ősz hajú DJ szolgáltatta a jó kis funky zenét.

Gigantikus karácsonyi házibuli Ivo gyerekkori barátjának a szüleinél  

Ivo gyerekkori jóbarátjának a szülei egy óriási házban laknak, amelyben a szobáknak nincs ajtaja, gerendák lógnak ki a falból és sziklák a földből. Vadromantika a javából. 

Persze a szülők sem hétköznapiak. Az anyuka egy gyönyörű, fiatalos nyugdíjas, az apuka pedig simán elmenne egy magyar rockernek a hosszú, ősz hajával és lendületével. 

Minden decemberben rendeznek egy gigantikus házibulit a nantes-i házukban, ahova meghívják a barátaikat és a fiuk barátait is, így egy szuper vegyes csapat jön össze. Mindenki hoz valami ételt és italt, de azt hiszem, hogy az osztrigás asztal mindenképpen a saját beszerzésük volt. A pezsgő mellette szintén. 

Meghívnak egy zenekart is, idén egy reggae csapat volt, a Roots Ark, és éjféltől egy DJ szórakoztatta a vendégeket. Az emberek áramlottak egyik teremből a másikba, ettek, ittak, táncoltak, beszélgettek. (…) 

Karácsonyi ünnepség a Franciaország-Nagy-Britannia Egyesületnél 

A brit hagyományok szerint Christmas carol éneklés, forraltbor, sherry és ajándék a gyerekeknek a hozzávalók. Mesélték, hogy nem mindig a Mikulás hozza itt az ajándékot, egyik évben például egy rénszarvas volt.” 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Elhavazva 

Szó szerint és átvitt értelemben is igaz ez a Luxemb(o)urgból szeretettel blog szerzőjére, rögtön ki is derül, miért.

ho.JPG

„Hát eléggé el vagyok havazva mostanában, néha szó szerint is, már vagy három-négyszer havazott decemberben, de sajnos nem nagyon maradt meg. 

A tolmácsolás megvolt, elég felemás élmény volt, de összességében nagyon pozitív, és borzasztóan örülök, hogy egyáltalán volt mit (és pláne hol!) tolmácsolnom. 

Szakmai értelemben abszolút siker, nagyon jól ment, meg voltam lepődve, hogy két év kihagyás után ennyire megvannak még a mondatbefejező-hangsúlylevivő-helyzetbőlalegjobbatkihozó reflexeim. 

Szeretnék visszatérni valahogy ebbe a világba, egyelőre nem tudom, ez hogy és mikor lesz lehetséges, de a 2018-as terveim között szerepel, hogy ennek utánanézzek, eldöntsem, és ha akarok a SCIC-vizsgára menni, akkor felkészüljek és menjek. (...) 

Holnap és holnapután karácsonyi koncert, őszintén szólva semmi hangulatom, se a koncerthez, se a karácsonyhoz (utóbbihoz mondjuk valószínűleg Tajvan miatt), de hátha majd a mai főpróba meghozza. 

Ezen kívül voltam otthon a hétvégén, nagyon jól sikerült, bár megint rohanósra, úgyhogy most megint töröm a fejem, hogy hogy lehetne ezt jól csinálni, hogy gyakran is tudjak menni, de ne is kelljen rohanni, és egyelőre arra jutottam, hogy ez lehetetlen. :P De még azért lehet, hogy adok a dolognak egy esélyt. 

Az otthoni hétvégém olyan jól sikerült ezúttal, hogy vasárnap este helyett hétfő délben értem csak vissza Luxiba. :P Ugyanis volt valami hóvihar errefelé vasárnap délelőtt (?), úgyhogy minden gép késett, törölték, stb., és az én, hivatalosan 18:55-kor induló gépem elvileg 21:40-kor szállt végül föl, de ezt nem tudtam meg azóta se, mert leleményesen és meglehetősen asszertíven átkéredzkedtem a (hivatalosan 14:45-kor induló) 19:10-es gépre (ami persze végül kb. 20:15-kor szállt fel), és így 21:45-kor már Frankfurtban is voltam, elrohantam a luxi gép kapujához, 57-re beestem, de már késő volt, befejezték a boardingot, úgyhogy kaptam hotelt meg egy jegyet a másnap reggel 10-es gépre.” 

A teljes poszt itt olvasható.

Jön a család – mintha álmodnék! 

Amikor az ember évek óta külföldön él, de a családja még nem, vagy nagyon régen jutott ki hozzá, akkor annál kevés szebb ajándék van, amikor az első látogatás éppen karácsony idején valósul meg. Ez történik most az Új álom blog szerzőjével. (És hát tényleg, Új-Zéland jó messze van Magyarországtól.)

uj-zeland_auckland_1.jpg

„Jön a családom ide, Új-Zélandra, és itt töltik velünk a karácsonyt és az új év első napjait is. Kicsit még olyan nekem is mintha álmodnék, de ha ma meglátom őket a repülőtéren, akkor bizony valósággá válik. 

Év elején öcsikém elkezdte mondogatni, hogy lehet, hogy meglátogatnak... Mondtam jó, de nem hittem benne, hogy teljesül. 

Aztán mikor május fele felgyorsultak az események, és már az itteni kontaktunkat kérte, akivel mi is szervezni szoktuk a jegyet, akkor már kezdtem elhinni, hogy „na, ebből, tényleg lehet valami”. 

A jegyeket megvették, és most ott tartönk, hogy reggel van, kávét megittuk, Péter elment a repülőtérre, fél óra és repül fel Aucklandbe, hogy átvegye a nekem nagyon is kedves csomagot, a családomat. :) 

Mi meg Lilivel izgatottan várjuk, hogy mikor indulunk ki Welly repülőterére, hogy megölelgessem öcsikémet, a barátnőjét, a barátnő tesóját, és apukámat. 

A legszebb ajándékot idén kapom a nyuszitól, a szülinapomra, a Mikulástól és a Jézuskától egyszerre.

Jön a család fele, és megmutathatjuk, milyen szép helyen lakunk, kik a szomszédaink, a barátaink.” 

Azt hiszem, sok határátkelő hasonló érzésekkel várja ezeket a napokat.

HÍRMONDÓ 

Kik hiányoznak a legjobban az egészségügyből? 

Aki járt mostanában magyar kórházban, az tudja, a címben feltett kérdésre a választási lehetőségek tárháza úgymond végtelen, sorolhatnánk az orvostól az ápolókon át a különböző kisegítő munkaköröket betöltőkig. Mit gondol a kormány? 

A magyarok és az EU: meglepő adat érkezett 

Az Eurobarometer időről időre felméri, hogyan viszonyulnak a különböző országokban az Európai Unióhoz. A legfrissebb felmérés egészen meglepő eredményt hozott Magyarország szempontjából. 

Minden jót ígérnek a britek a brexites ügyintézéshez 

A brit belügyminiszter például azt, hogy az országban élő több mint 3 millió külföldi EU-állampolgár bürokratikus akadályok nélkül juthat majd hozzá állandó tartózkodási engedélyéhez.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Új-Zéland Franciaország Luxembourg

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2513519393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.12.23. 06:55:00

Buli az oviban,aranyos,jó posztok.

adg 2017.12.23. 07:59:57

Hat a mi csaladunkbol meg csak nehany vallalkozo szellem volt, aki eletet kockaztatva eljott megnezni minket a kigyok es pokok kozt, dacolva a krokodilokkal es perzselo 60 fokos hoseggel.

A ceges karacsonyi unnepi rendezvenyunk pedig igy kezdodott:
p.coldline.hu/2017/12/23/2723143-20171223-eTYtSW.jpg

Es igy lett vege:
p.coldline.hu/2017/12/23/2723144-20171223-juWJzS.jpg

SzZoole 2017.12.23. 08:42:26

@adg: irigylésre méltó tuncikert :-))

Küldök neked hóembert :))

p.coldline.hu/2017/12/23/2723162-20171223-RdaPcW.jpg

Dikusz 2017.12.23. 09:36:09

@Zoole Reloaded: :)))
Honnan ástok elő ilyen képeket? Most takaríthatom a monitort:)))

adg 2017.12.23. 09:54:56

@Zoole Reloaded: ez jo. Egy kis havat nem bannek amugy, karacsonyhoz illene. Mondjuk egy fel napra.
Valoszinuleg iden sem lesz feher karacsonyunk, de mindegy.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.23. 11:26:32

@Zoole Reloaded: jajj, rad mindig lehet szamitani.

Itt most valosagos tomegtaposas folyik a piacon, szerencsere biztonsagban vagyok a kavespult mogott.

NorthPier 2017.12.23. 11:59:22

@kisrumpf: Szép dolog is az őszinteség... meg a szeretet, főleg ilyen idő tájt

NorthPier 2017.12.23. 12:02:58

@adg: Don't worry, Mo-on sem, legalábbis ahol én lakom. De legalább nem -20 fok van, mint tavaly, hanem +9.
Khm... Viszont a tengerpart kicsit messzebb van.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.23. 12:17:57

@NorthPier: : ja, tulcsordult igy ahogy lattam a parti fotokat.... de sebaj majd kimaszik a kroki a partra s vege a mulatsagnak :-)

adg 2017.12.23. 12:18:18

@kisrumpf: ne utalj, nem volt olyan egyszeru. Tok koran kellett kelni, az ott a varos felett napkelte.

P.Elliot 2017.12.23. 12:19:09

Regen sok karacsonyi buliba jartam meg hivtam en is vendegeket. Ez iden nagyon lecsokkent, valahogy nem volt akkora kedvem, visszagondolva most sajnalom hogy lejjebb adtam, a jovo evben nem fogom, minden meghivast elfogadok. . Idom lenne ra es eppen most gondoltam arra hogy az a 2 oreg baratnom akiket vegtelenul szerettem es mar regota nem elnek az utolso 10 evjukben soha nem mentek sehova, ugy kellett kihuzni neha oket a hazbol, karacsonyfat nem allitottak mert minek mar, neha vittem nekik egy-egy feldiszitett agat amit meg rossz neven is vettek, hehehe, ultek a seggukon a teve elott es nem is olyan ritkan oltek egymast a szavakkal, az oregkor kelepcejeben eltek amit maguk allitottak fel maguknak.
Hat ezt nem lenne jo elerni, ha az ember bezarkozik, / ferjem hajlamos ra de nem fogom hagyni/ akkor ide jut, vegul sehova sem jar, ul a lakasban es marakodik ha van kivel.

P.Elliot 2017.12.23. 12:25:38

Az idohoz szolva, esik a langyos inkabb tavaszi mint oszi eso, olyan idojarasunk lesz hogy mehetunk ki grillezni karacsonykor ha van kedvunk.
Piszoksag. Legalabb valami dara esne ha mar ho nincs. Gyerekkorom maig is feljovo emleke ha a telre gondolok hogy lehetek vagy 9 eves, megyek az utcan, illetve jovok a boltbol mert egy ketkilos kenyer van velem egy haloban, kihalt az utca es esik a dara. Az arcomra amit felfele nyujtok a levegobe es hallgatom a kis hoszemcsek suhogo kopogasat a jardan, fantasztikus teli hangulata van.
Azota egyszer volt daraesesben reszem, nehany eve itt, rohantam ki az ajton es most is olyan hangulatot hozott.
Legalabb az esne, valami, barmi ami feher es hideg.
Fejjebb kellene koltoznom egy-ket allammal legalabbis telre...

P.Elliot 2017.12.23. 12:29:26

@adg: Ne mond hogy nem rohant mindenki koran kelni egy jo vidam gondolom sorosdobozokkal, jo szajjartatasokkal fuszerezett karacsonyi kirandulasra.
Mi lett a halakkal? Gondolom szet lett osztva, megvolt a jegen a karacsonyi hal varva az unnepet.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.23. 12:31:38

@adg: na de a halak...! A halak...!! Na, majd ha egyszer penzem lesz, kerülök egyet arra is.

P.Elliot 2017.12.23. 12:33:28

@kisrumpf: Piacon vagy? Hogy mennek a sutik?

adg 2017.12.23. 13:02:33

@P.Elliot: sorosdoboz volt egy par, ez igaz. Szajjartatas nem annyira, mert eleg hangos volt a hajo, amikor ment, en meg zajban nem hallom a beszelgetest, amikor meg megalltunk valami zatonynal, akkor mindenki el volt foglalva.

@kisrumpf: a legjobb, ami be van zacskozva a kepen, jewfish, egy olyat sikerult nekem is fogni, kb 80 centis volt, kollegaknak sikerult egy joval nagyobbat is. Raadasul ketten fogtak, mindkettojuk horga benne volt a szajaban, igy feleztek. Ezen kivul en csak olyat fogtam, ami vissza lett dobva, vagy kicsi volt, vagy szemet, meg fogtam egy masfel meter koruli capat is, de az allitolag nem jo, vissza lett engedve az is. Tok jol nezett ki. Aztan egy kollega nekem adta a sajat halait, mert o nem baszkodik veluk, igy azert lett egy par. Van a kepen par snapper, azok eleg jok, meg hatrebb, egy sotet zoldes szinu hal kekes mintaval, az egy bluebone, ami egy papagajhalfele, eleg jo az is. Sajnos spanyol makrelat nem sikerult fogni, az is nagyon klassz, de a jewfish a legjobb szerintem ezek kozul. Azt meg aznap megettuk. Es a legjobb, hogy ott a hajon azonnal kipucoltak oket, a nagyokat ki is fileztek, igy mar alig kellett vele otthon foglalkozni.

P.Elliot 2017.12.23. 14:39:44

@kisrumpf: Nem is csodalkozok. Gondolom jo kis penzt is beszedtel. Szo ami szo, jol kitalaltad ezt a bizniszt. Nem kell nagyot alkotni, minden ezzel valo nyugot a nyakadba venni, eleg csak ha igy egyszemelyes a dolog.
Persze kellett hozza sutogetni szeretes es tudas is, akarki nem tudna csinalni.

P.Elliot 2017.12.23. 15:00:30

@adg: Akkor csak jo muri volt ez a ceges horgaszat, ilyen halaszton eletemben nem voltam de nem is tudnek mert az elso hullamzasra kihanyom a belemet de mindig irigykedve nezem a halaszhajokat.
Hogy van a roskadozo citromfad? Nem tudom elfelejteni a beirast hogy neked van ilyened. Caprin van egy etterem ahol citromfak veszik korul az etkezohelyet, olyan mint egy alom, az agak megnovesztve, muvesziesen de megis termeszetesen, osszekapcsolova, alatta az asztalok. Valami Da Paolinonak hivjak, micsoda otlet volt elcitromositani....

adg 2017.12.23. 15:40:43

@P.Elliot: igy: p.coldline.hu/2017/12/23/2723437-20171223-qECjMk.jpg
p.coldline.hu/2017/12/23/2723436-20171223-0cGlVE.jpg

Sajnos sotet van mar, pont ejfel, nej epp valami zserboval kiserletezik, pedig aludni kene mar. De amig mokol, en se tudok aludni.
Van meg egy hasonlo fa, azon kisebbek a gyumolcsok meg, meg van egy fiatal lime, ami meg csak nehanyat termett, es egy kis mandarin, amin most van az elso termes. 2 darab. :) De van meg rajta par virag.

Ez meg az ananasz, par napja szedtuk le, szepen beerett azota. Ez ilyen kicsi, mezedes fajta. Alig savas.
p.coldline.hu/2017/12/23/2723438-20171223-7IXiBa.jpg
Ebbol van meg egy par to, talan jovore ujra lesz. Az a baj, hogy 3-4 ev, mire terem.

gabors 2017.12.23. 15:43:28

@P.Elliot: "Piszoksag. Legalabb valami dara esne ha mar ho nincs." hetfore lehul es van egy kis hora is esely errefele(nk) de nem biztos !!!

Majd hetfon meglatjuk

SzZoole 2017.12.23. 15:54:26

@Dikusz: “Most takaríthatom a monitort:)))”

Miért, begazolta a gazember? :-))

SzZoole 2017.12.23. 15:57:48

@adg: “Egy kis havat nem bannek ”

Ejnye tudod te, hogy kel behavazni, legalább a zorrod, kurvanenik popolikábúl kell felszíni a kokaint, és beleszel havazva :-))

SzZoole 2017.12.23. 15:58:46

@kisrumpf: most mi rosszat tettem? :-))

Dikusz 2017.12.23. 16:12:41

@Zoole Reloaded: eléggé felnevetgéltem a gazemberen, az tényvalóság:)))

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.23. 16:15:31

@adg: édenkert az,nna. Kár, hogy pókos.

SzZoole 2017.12.23. 17:44:16

@Dikusz: szegény ausztrákoknak csak az jut :-)))

Dikusz 2017.12.23. 18:55:33

@Zoole Reloaded: ne is mondd... Megnéztem újra a gazemberes képet, nagy baj vagyon, így estefelé a "nem esünk pánikba" helyett "nem esünk pálinka"-t olvastam...
Amúgy ki kéne mennünk @adg: -hez hóhányónak:). Nem merem tőle megkérdezni, mert olyan kis félős vagyok, de szerintem azon a céges bulin csak férfiak voltak.

SzZoole 2017.12.23. 20:10:15

@Dikusz: én már kérdeztem tőle, azt mondta menjünk nyugodtan, szívesen lát minket, csak kurvadraga a kávé feléjük :-))

adg 2017.12.24. 00:57:23

@Dikusz: a mienknegy kicsi iroda, es csak egy lanyunk van, o meg tengeribeteg, szoval nem jott. Plane, hogy kicsit szepes volt az ido, es meter koruli hullamokat josoltak.
Viszont volt a hajon egy masik tarsasag is, mert nekunk tul nagy lett volna a hajo, es ott volt 2-3 lany.

@Zoole Reloaded:
Kave ingyen van. Ellehettek a kisszobaban vagy a nappaliban. Indulas!

adg 2017.12.24. 00:58:28

@kisrumpf: ez bizony nagy kar! :)

Dikusz 2017.12.24. 05:32:32

@adg: Azt hittem olyan buli volt, ahol csak férfikollégák voltak, és kicsit iszogattak a sikeres fogás után. Málnaszörpöt, forrócsokit, miegymást.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.24. 09:56:38

@adg: Azokat a halakat meg kellett gugliznom, feljott par meretes a jewfish-bol... hopehelyek meg nem tiltakoztak meg a nev ellen?

@P.Elliot: a szukség hozta, hogy ekkora maradt. Kellene nagyobb hely, hogy masoknak is szallithassak, de ha nagyobb lennek, a minoseg karara menne a dolog mert mindet en akarom dekoralni, ugye... penzt is csak ugy adnak, ha alkalmazol valakit. Meg nem elek belole, de par dolgot betakar a bevetel, s a ferj boldog, hogy nem stresszelek, mint regen. Feletek sok no van, aki ilyet csinál a nagy konyhajabol, kovetem is oket a neten. Hobbi-szint, némi bevetellel.

adg 2017.12.24. 10:21:51

@kisrumpf: eloszor en is neztem, mikor mondtak a nevet. :))
Nagyon jo hal, az lesz most vacsorara is. Es jo nagyra megno, viszont a kicsit is ki lehet fogni, nincs ra semmilyen korlatozas, mert allitolag 90-95% megdoglik, ha visszadobjak, akkor meg jobb megtartani. Eleg bizarr, amikor kiveszed a vizbol, kijon a szajan a holyagja, nagyon hulyen nez ki. :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.12.24. 10:40:13

@adg: s azert doglik meg ha visszadobjak? Mert elbol kiloki a holyagjat vagy hogyan? Ez valami elszurt vedekezesi mechanizmus? Yuck.

Itt kinalnak "melytengeri" horgaszast az Ir tengeren, no es nyugaton is, de a hullamzas eltantorit tole, s a ferj sem ritka rajong a halas kajakert. Megvarom, amig valaki kirakja jegre aztan veszem meg, kozeli varosreszben van molo, ahol lehet kapni friss fogast.

adg 2017.12.24. 13:20:21

@kisrumpf: igazabol nem tudom, miert csinalja, es hogy ettol doglik meg, vagy a serulesbol nem epul fel. Sok visszadobott hal elpusztul, mert a horog tul sulyos serulest okoz, legalabbis ezt mondtak. En meg nem ertek hozza.

Mi sem vagyunk amugy nagy horgaszok, sot. Fiam kezd erdeklodni, meg neha a baratjaval meg ki a tengerre, de engem annyira nem izgat, csak ha valaki megszervezi nekem. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása