oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. szeptember 17. 06:30,  Beilleszkedés, félelem, zöld teás ropi 55 komment

2017. szeptember 17. 06:30 Határátkelő

Beilleszkedés, félelem, zöld teás ropi

Meglehetősen változatos lesz az eheti blogajánló, hiszen egyrészt ellátogatunk egy németországi integrációs tanfolyamra (ezt a részt csak felnőtteknek ajánlanám…), aztán félünk és reszketünk kicsit Amszterdamban (hogy gyorsan kiderüljön, semmi szükség rá), végül az is kiderül, milyen végtelen a japánok zöldtea-imádata.

integracios_kurzus_foto_bundeskanzlerin_de.jpg(Fotó: bundeskanzlerin.de)

Kezdjük Németországgal, annál is inkább, mert az Élet a határon túl blog segítségével ellátogathatunk egy integrációs kurzusra. Nem akármilyen élmény lesz, azt ígérhetem!

„Az integrációs kurzus kicsivel több, mint egy sima nyelvkurzus, mert azon kívül, hogy az ember tanul németül, és tesz egy nyelvvizsgát, el kell végezni egy kis pluszt, ami ahhoz kell, hogy minden gond nélkül levizsgázhasson az ember a „Leben in Deutschland”-ból ez az ún. Einbürgerungstest, és ennek a vizsgának a megléte az egyik feltétele a német állampolgárság megszerzésének. 

A kurzus úgy megy, hogy először felkészítik az embert a B1-es nyelvvizsgára, majd következik még 100 óra plusz, ami az Einbürgerungstest-re készít fel. Nos ez a 100 óra több, mint elegendő. Az első órán azt gondoltam, hogy: basszus, azt sem tudom miről van szó, majd megcsináltam egy online tesztet és egyből sikerült, nem hibátlanul, de sikerült. 

A lényeg, hogy 100 óra sok. A csoportunknak egy tündéraranyosszuper tanárnő jutott, aki nagyon alaposan felkészített bennünket a nyelvvizsgára, és teljesen tisztában volt vele, hogy a 100 óra az viszont sok a „Leben in Deutschland”-ra. 

Nem ma kezdte a tanítást, így bőven van tapasztalata. Elmesélte, hogy először ez mindössze 40 óra volt, nos az kicsit kevésnek bizonyult, ezért felemelték 60-ra, na az pont elég volt, majd valaki kitalálta, hogy legyen 100, így valahogy le kell tudni ezt a 100 órát. (...) 

Egyik nap azonban felvetette a tanárnő, hogy elmehetnénk egy programra, valami egészségügyi rendezvény lesz, az egyik menekülteket segítő intézményben, nem tudja mi lesz ott, de ha van kedvünk, akkor ő megszerzi a szükséges engedélyeket. 

Nagyjából bárhová mentünk volna, csak ne a tesztre kelljen állandóan gyakorolni, eddigre már átvettük az egész anyagot, és tényleg rengetegszer ismételtük át az egészet. (...) 

Elmentünk tehát a programra. Tényleg volt ebéd, spárgakrém leves, meg sütik, gyümölcs, zöldségek feldarabolva és kenyér. Én elég óvatos vagyok az ilyen mindenféle kipakolós kajákkal, inkább nem eszek semmit, soha se nem lehet azt tudni. 

Azért, hogy ne sértsek meg senkit, magamhoz vettem pár répát és elrágcsáltam. Vártunk egy keveset, de nem baj, addig is ettünk, pontosabban a bátrak ettek, én meg rágicsáltam a répát és beszélgettünk. 

Egyszer csak jött egy hölgy, hogy kezdődik a foglalkozás, menjünk vele. Foglalkozás? Azt hittem előadás, de mindegy, foglalkozzunk. A férfiak menjenek azzal az úrral, a hölgyek tartsanak velem – mondta kedvesen. Férfiak, nők külön? Rosszat sejtettem, de legalábbis éreztem, hogy itt kérem ebből még móka is lehet, nem feltétlen kacagással. 

Bementünk egy nagy terembe, ahol is körbe kellett ülnünk, hát mit mondjak, ha a csoportunk nem lett volna ott, elég kevesen vettek volna részt az előadásfoglalkozáson, vagy min. 

Jött egy hölgy, leült ő is a körbe, volt egy nejlonzacskó a kezében. Bemutatkozott, elmondta, hogy ki ő, mivel foglalkozik pontosan, hány nyelven beszél, kérdezzünk bátran stb. Majd belekezdett. 

Először is elővett a tatyójából egy plüss női nemi szervet, illetve hát nem egyet, hanem úgy kompletten kérem. Még petefészek is volt, az egyes részek tépőzárral kapcsolódtak egymáshoz, majd elkezdte magyarázni, hogy mi micsoda. 

Részletesen kitért mindenre, közben prezentált mindent a plüss puncin, esküszöm aggódtam, hogy mindjárt meg fogjuk keresni együtt a G-pontot, de erre szerencsére nem került sor. 

Kicsit óvatosan körbenéztem, hogy ki mit szól ehhez, de nagyjából mindenki ledöbbent. Én főként azon, hogy egy háromgyerekes anyuka olyan kérdést tett fel, hogy hát meglepődtem, mert három gyerek után azt kérem illik tudni, hogy mi mire való. 

Sebaj, az előadást tartó hölgy megdicsérte, hogy milyen jó, hogy kérdez, és itt nincsenek hiábavaló, felesleges, vagy buta kérdések. Én már azt hiábavalónak éreztem, hogy ott ülök és hallgatom a hölgyet, mert amúgy semmi újat nem tudott mondani. 

Arról is biztosított bennünket, hogy tök mindegy, hogy hogy néz ki a nemi szervünk, az úgy jó, ahogy van. Mindenkié szép. Őszintén reméltem, hogy nem fogja az övét megmutatni. 

Megmondom, hogy kíváncsi voltam, hogy hogy fogja bemutatni nekünk a férfi nemi szerveket, jön valami plüss megint? Egyébként hol lehet ezeket kapni, az Ikeában? 

Elképzeltem, ahogy piacra dobnak egy sorozatot, majd bemegyek a gyerekkel a boltba, és azt mondja, hogy jajj anya, olyan aranyos az a plüss petefészek, azt szeretnék karácsonyra. 

Kérem, a Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére című könyv óta én már elég sok mindent el tudok képzelni. Ez utóbbit csak a könyvesboltban lapoztam át, és nem hittem el, amit látok, majd mégis, és én még meg is vettem volna, de a Zuram szerint a gyerekeink már nagyok voltak ehhez, nekem meg eszembe se jusson, őt meg még csak nem is szórakoztatja a vakond problémája, pedig a férfiak úgy általában bírják az altesti poénokat. 

A férfi nemi szervekről azonban nem esett szó. Gondolom a másik teremben, a férfiaknak szóló előadás része lehetett, de mikor a fiúkat kérdeztük erről, csak annyit mondtak, hogy az előadás jó volt, és érdekes, de többet nem voltak hajlandóak erről beszélni.  Tehát nem derült ki, hogy van-e férfi „plüssállat”. 

A német tudásom viszont valóban fejlődött, mert megtudtam, hogy a Scheide szó már elavult, azt ne használjuk, mert nem helyes. Helyette a vulva és a vagina szavak összevonásából keletkezett Vulvina a korrekt. 

Új szó, vagy a szótáram régi, de nem találtam meg egyik szótáramban sem. Viszont erre a szóra rákeresve a YouTube-on számos oktatóvideóval találkozhatunk. 

Az előadás negyedénél az egyik csoporttársam egész egyszerűen felállt és elment, őszintén megmondta, hogy egyrészt ő orvos, szájsebész, másrészt van már két unokája, most jön a harmadik és valahogy ez a téma úgy érzi nem érinti. 

Úgy érzem a többség vele tartott volna. Nem tudom, hogy a szájsebészek miről tanulnak pontosan, pláne nem tudom, hogy miről tanulnak az orosz egyetemeken, de megértettem, sőt. 

Miután tisztáztuk, hogy mink van, mire használjuk, mindenkié szép, hogy hívjuk, ezután az következett, hogy a hölgy elmagyarázta, hogy mi is történik egy ciklus alatt. (…) 

Szerencsére, vagy nem szerencsére, de fel kellett szednem az egyik gyermekemet az iskolánál, így elköszöntem a társaságtól, pedig akkor következett a játék. 

Később a többiek mesélték, hogy szerepjáték volt, és az egyik csoporttársamra konkrétan a menstruációs vér szerepét osztották. Erre nem tudtam mit mondani, és nem is kérdeztem rá, hogy mit és hogyan kellett eljátszania. Sajnos ők sem készítettek fotót. 

Bónusz, hogy többen még aznap rosszul lettek, valószínűleg a levestől, de ez már soha nem fog kiderülni, de egy kis gyomorrontás ide- vagy oda igazán nem számít. 

Másnap a tanárnőnk, aki szintén rosszul lett, mondta, hogy ő is valami teljesen másra számított, de végül is jó volt. Pozitív személyiség. Az újságban is írtak az előadás sikeréről, a kajáról nem esett szó.” 

A teljes posztot itt olvashatjátok el, ezek után szerintem nem kell többet ajánlgatni. :) 

Félelem és reszketés Amszterdamban 

Amszterdam igazi pezsgő nagyváros, számtalan kulturális programmal, nevezetességekkel, különleges, csatornákkal átszőtt városképével. Más kérdés, mi az ember első reakciója, ha sok-sok hónap lakóautózás után megérkezik ide, miként azt tette a Mindenkilaci blog csapata.

amszterdam_1.jpg

„Ez az a város, amelyiktől sokkot kaptam. Fel sem tűnt, hogy micsoda remetévé váltam az utóbbi másfél évben, amióta szinte csak vidéken járunk. Csendes német kisvárosokban, ahol csupán Jürgen fordul utánuk csodálkozó tekintettel, vibrálóan zöld svájci legelők mellett, ahol a tehenek emelik ránk nagy bamba tekintetüket, tiroli árnyas fenyvesekben, ahol reméljük semmiféle tekintet nem szegeződik ránk a sötétben… Aztán egyszer csak Amszterdam belvárosában találtam magam. 

Tömeg, harsány hangok, rikító színek kavalkádja, emberek préselődnek hozzád mindenfelől, mégsem tudsz menekülni, mert csak akkor tudsz előre haladni, ha előtted lépnek a többiek is. 

Stucni kutya behúzott farokkal, hátracsapott fülekkel próbál a lábak között lavírozni, Nipli felé kezek nyúlnak a tömegből. Az emberek kényszeresen meg akarják simogatni. Mi van ezekkel? 

Megérkezünk a híres Dam térre, a történelmi városközpont legnagyobb és leghíresebb terére. A turisták csoportokba tömörülve fotózzák magukat, egymást, vagy bármit, ami éppen a lencséjük útjába akad, előadóművészek adják elő szokásos performanszukat, itt egy bohócruhás alak vág hülye pofákat, ott meg a sátán lengeti a kaszáját. 

Lehajtott fejjel török át a tömegen. Kit érdekel, hogy itt a Királyi palota, az Új-templom vagy a második világháború hősi halottainak emlékműve? Egyetlen cél vezérel: találni végre egy nyugodt pontot. 

Néhány utcányi rohanás után végre ritkulni kezd a tömeg és megpillantunk egy apró, színes kávézót. Az imazászlók barátságosan integetnek felénk. A kávé finom, a felszolgálók barátságosak, még az egyik vendég is szóba elegyedik velünk. Megnyugszom. Most már jöhet az igazi városnézés. 

De hol is kezdjünk neki Amszterdamnak? Van itt minden, amire egy vérbeli turistának szüksége lehet. Rijkmuseum (a holland nemzeti múzeum), Van Gogh múzeum (a festő legnagyobb gyűjteményével), Anna Frank ház (ez volt Anna Frank rejtekhelye a második világháború idején, és itt írta világhírű naplóját), Rembrandt ház (a festő egykori lakóhelye), Heineken és Erotika múzeum, és még sorolhatnám. 

Ha kevés időd van Amszterdamra, és mégis szeretnél valamit elkapni a város hangulatából, akkor a legjobb, ha azzal kezded, hogy leülsz az egyik csatorna partjára és nem csinálsz semmit. Csak szemlélődsz. 

Nézed, ahogy előtted elcsorog egy turistákkal teli sétahajó. Ahogy a szemközti parton elsuhannak a bringások. Hallgatod, ahogy a kávézó teraszán beszélgetnek és nevetgélnek az emberek. 

Itt minden mozgásban van, mindenki nyüzsög, tényleg pezseg körülötted az élet. Ha azonnal bele akarod vetni magad, elszédülsz, ha viszont hagysz időt magadnak, akkor felveszed a ritmusát. 

Hiszen ez az a város, ami magával ragad. A város különleges hangulata, a csatornák fölé magasodó dülöngélő házak, a sétahajók, a korlátnak támasztott bringák tömege. 

Úgy érzed, muszáj magaddal vinned ezt a hangulatot, ha másként nem, hát hűtőmágnes, bögre, képeslap vagy fapapucs formájában. Szerencsére ezeket az ezernyi szuvenír bolt egyikében biztosan be is szerezheted. Mi még egy magyar lángosozót is találtunk, echte magyar személyzettel. (...) 

Ez az a város, ami első pillanatban számomra maga volt a félelem és reszketés, végül mégis úgy távoztam: jöttünk, láttunk, visszamennénk." 

A teljes posztot jó sok képpel itt találjátok, ne hagyjátok ki!

A zöld teás ropi 

A zöld teának, a Matchának évszázados hagyománya van Japánban. De nem csak hagyománya van, hanem jelen is, méghozzá nem akármilyen jelene, hiszen elképesztő dolgokat lehet kapni zöld teás ízesítésben – derül ki a Tshabee in Japan blog posztjából. 

zold_teas_ropi.jpg

„Van külön teaszertartás is, mint az angoloknál, meg ha valahova szállodába megy az ember, ott is szoktak adni zöld teafüvet meg vízforralót a szobához. Most viszont nem erről lesz szó, hanem arról, hogy mi történik, ha a méltán népszerű zöld tea találkozik a fogyasztói társadalommal… 

Ha valaki esetleg még nem jött volna rá, hogy mi lesz itt: összeszedtem pár random dolgot, aminek „zöld teás” íze van. Merthogy igen, létezik olyan, hogy „zöld teás íz”, ami kb. annyira népszerű, mint nálunk a vanília. Kb. mindent árulnak vele, ami ehető / iható. Hogy az eredeti élménytől ne menjünk egyből nagyon messzire: van zöld teás shake. 

És ha már a vaníliát említettem, nem mehetek el a zöld teás fagyi (ami az egyik kedvencem lett), és jégkrém mellett. 

Van természetesen végtelensok édesség is zöld teás ízben, pl. a manju, amit a Manza Onsen-nél kaptunk, az is zöld teás volt, de gyakoriak még a zöld teás kekszek is. 

Meg a zöld teás ropi, aminek egyébként novemberben lesz majd nagy szezonja. 

Aztán, amin egy kicsit lehidaltam első ittjártamkor, az a zöld teás KitKat. Már azon meglepődtem, hogy ismerős márkával találkozom, azon meg pláne, hogy kb. csak Japánban forgalmazott változata is van. Egyébként szoktam mindig vinni belőle haza is, az otthoniak is nagyon szeretik. :) (...) 

A végére hagytam a legdurvábbat, amitől nekem is elakadt a szavam: a zöld teás palacsintát. Ami annyira zöld teás volt, hogy még a palacsintatésztába is belekeverték a zöld teás ízt. Meg a színt. 

A tálalása is egészen más, mint az otthoni, nyilván muszáj volt kipróbálnom. Itt tölcsér formájúra tekerik magát a palacsintát, és raknak bele végtelensok tejszínhabot. 

Meg az én esetemben volt még benne banán, egy darab brownie, meg (természetesen) zöld teás fagyi a közepén. Ránézésre kb. háromszor annyi kalória van benne, mint amennyit egy nap meg szoktam enni." 

Akit érdekelnek további zöld teás különlegességek (és hogy ezek hogyan néznek ki), az ide kattintson

HÍRMONDÓ 

Nincs magyarországi lakcímed? Megkeresnek 

Méghozzá október első hetében számíthat megkeresésre mintegy 650 ezer, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár. 

Kiborultak a brit vendéglátósok 

Az nem kifejezés, hogy dühösen fogadta a brit vendéglátóipar az elképzeléseket, melyek szerint szigorúan korlátoznák az EU-s állampolgárok munkavállalási és letelepedési lehetőségeit. 

Európai Polgár lett Széll Tamás 

A séf persze eddig is az volt, ám most egy ilyen nevet viselő díjjal tüntették ki, azzal az indokkal, hogy a Bocuse d'Or versenyen többször is kiemelkedően szereplő séf munkássága révén az európai polgárság jövőjét is szolgálja. 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Japán Németország Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2612867928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2017.09.17. 07:49:37

Tetszik a válogatás, köszi.

Golf2 2017.09.17. 07:49:51

Plüss petefészek, nem normális tanfolyam.A zöldteás palacsinta fincsi lehet.

Imre apó 2017.09.17. 09:08:31

Tényleg jó válogatások :) kösz.

Hari Seldon 2 2017.09.17. 09:43:17

A plüss p-án megborultam. Hatalmas jelenet lehetett.

Csodabogár 2017.09.17. 09:50:42

Ilyen oktató filmet én már láttam a német tv későesti műsorán. A foglalkozás nyilván nem a német felnőtt szájsebészekre van kidolgozva. Egy harmadik világ beli nőnek, biztos sok hasznos újdonság van egy ilyen előadásban. Német kamasz lányokat is oktatnak ilyesmire. Nyilván szükség van rá.
Amszterdam már csak ilyen, aki nem bírja a tömeget, jobb ha kerüli a helyet.
Zöld teát semmilyen formában nem szeretem.

A válogatás jó és érdekes volt.

gabors 2017.09.17. 12:29:15

basszus mire van penze az eu-nak pluss pina....

gondolom nagyon erdekes lehet egy sziriabol bevandorlonak ...de az meg "basziik " az ilyen "elet nemetorszagban" programokra

svédnyugger 2017.09.17. 13:50:45

Ne felejtsétek el, hogy az utóbbi években több 100ezer bevándorló jött, akik a szebbik nemet még mindig alacsonyabb rendûnek tekintik, azok a nôk ehhez szoktak hozzá, szinte semmit sem tudnak a genitáliákról, sexuális életrôl, fogamzásgátlásról stb… Nem europai bevándorlóknak tervezték, de miután nem lehet különbséget tenni csoportok közt, végig kell hallgatni. Megjegyzem a posztíró reagálása is kissé viháncoló bakfisra, vagy szemérmes apácára emlékeztet, nem egy felnött nôre.

Arthamyr 2017.09.17. 13:54:29

A zöld teás dolgok nagyon jók, az itteni japán étteremben is van mindenféle (eddig jégkrémet, kávépótló italt, illetve szusit próbáltam), eddig nem csalódtam bennük.

SzZoole 2017.09.17. 17:15:06

Fog az átok .......
Just kidding

SzZoole 2017.09.17. 17:27:43

Mire jó az, hogy a dementorok megtanulják, hogy testük másra is való?
Hazamegy, elmondja Abdulnak, hogy a szekszodút és a kis pöcköt felette mire lehet használni és a 2 perc az több is lehetne, nem csak kiveszem, beteszem, elmegyek és kész, Abdul ezen feldühödik, mert liberacicat csináltak az asszonybol, agyba-főbe veri szerencsétlent és Allah akbar felkiáltással kirohan az uccara dzsihádozni mert ez a romlott Németország qurvat akar csinálni a felesegbol :-))
Just kidding, or not.......who knows........

Latcho Rom 2017.09.17. 18:57:34

@Zoole Reloaded: mit érdekel téged hogy a mohamed hogy használja a szerszámát? :)

Latcho Rom 2017.09.17. 20:09:16

@Zoole Reloaded: milyen átok, milyen ahmed, szedd már össze magad pupák, rébuszokat tolsz :))

Taxomükke (UK) 2017.09.17. 20:44:01

@Csodabogár: A zold teat a legtobben azert nem szeretik, mert 70 C fok helyett lobogo forro vizzel forrazzak le. 1-2 percig tanacsos kb. 70 fokos vizben aztatni.

SzZoole 2017.09.17. 20:55:56

@Latcho Drom: "milyen átok, "
Hát te.......:)))

Le Orme 2 2017.09.17. 21:08:20

Nagyon értékelem a beszámoló szerénységét.

Latcho Rom 2017.09.17. 21:08:25

@Taxomükke (UK): steep.

Legjobb dolog, jobban felkurbliz mint egy kávé, ha délfele lemegy az energiám..

Haveravera 2017.09.17. 21:08:31

@Zoole Reloaded: És ez még csak nem is vicc. :( Éppen EZT utálják bennünk, mi pedig tanfolyamot rendezünk belőle. Elég ciki, hogy ennyire nem vesszük észre magunkat.

Haveravera 2017.09.17. 21:08:49

@Taxomükke (UK): 70 fokos vízben sem jó. Próbáltam szépen, fokozatosan hozzászokni (a fogyókúra sikere érdekében), de nem ment.
A másik ilyen kudarcom a sztivia. Gondoltam, majd lassan hozzászokom. De nem. Azonnal hányingerem van tőle és azt nem bírom megszokni.

gabors 2017.09.17. 21:28:26

@svédnyugger: " Ne felejtsétek el, hogy az utóbbi években több 100ezer bevándorló jött,"

nincs ez elfelejtve sehol meg az USA- ban sem pedig ide az egy tizede sem jott megis megszavaztak a Trump-r hogy allitasa meg az elmohamedanosodast (holott max 1% a muzulmanok aranya ) es a legtobb trump hivo jo ha TV-n latott mar syriai muszlimot ... (mert van egy tv show roluk is)

SzZoole 2017.09.17. 21:39:39

@Haveravera: I don't know what are you talking about......

gabors 2017.09.17. 22:00:10

@Zoole Reloaded: " I don't know what are you talking about...... " ez most egy kerdes ? mert akkor illene pontot tenni valahova nem csak a vegere ... nem ???

gabors 2017.09.17. 22:09:08

@Zoole Reloaded: en nem mondom csak kerdezem (az angol nyelvtan mondja csak )

gabors 2017.09.17. 22:27:40

@Zoole Reloaded:
"@gabors: Leave me hang pls... "

ram ne varj, varj inkabb Godot-ra

gabors 2017.09.17. 23:27:38

off

csak a romaniai "fahazaknak" kuldom

index.hu/kulfold/2017/09/17/legalabb_ot_embert_megolt_a_vihar_temesvar_kornyeken/

hogy lehet ilyen szarokat epiteni ???? :-)))))

on

2017.09.18. 07:12:39

A zöldteás Kitkat-től meg a többitől kivan már a tököm. Túl tömények ezek a fehércsokik zöld teával keverve.
Amit még el tudok viselni, az a tengeri alga ízesítés itt, az legalább nem édes.

@Csodabogár: a zöldteás cuccok a legritkább esetben olyan ízűek, mint az igazi zöldtea. Általában fehércsokiba keverik a mocha port és ettől egy hihetetlenül édes, zöld cucc lesz.

@Arthamyr: nem kávépótló ital, hanem mocha por, MOS Bugerben meg mindenhol kapsz Mocha Latte-t is. Kávé helyett forró vízben oldott mocha port öntenek a tejhez. Keserű leginkább, nyilván egy magyarnak ez egzotikus elsőre, de nekem már a könyökömön jön ki.
Mocha torta, mocha ropi, fagylalt, mindet nagyon töményen édesre kell csinálni, hogy ne érződjön a zöldtea keserűsége.

2017.09.18. 07:14:14

@gabors: hogy, mekkora egy tahó vagy te

p_ilonka 2017.09.18. 09:08:51

Könnyű belátni, hogy rengeteg embernek szüksége van ilyen oktatásra. Még ilyenebbekre is. Mire föl ez a nagy értetlenkedés?

fénycsepp 2017.09.18. 09:08:56

A mosolygó magyar történelmi személyiségeket óriásplakátokon mutatnam, ha en lennék abban a bizonyos székben :)

sírjatok 2017.09.18. 09:09:01

@puhacica: @gabors: @Latcho Drom:

Sok értelme van az előmoderának ha válogatás nélkül lehet belinkelni tök off aktuálpolitikát...

sírjatok 2017.09.18. 09:09:06

@gabors: "megszavaztak a Trump-r hogy allitasa meg az elmohamedanosodast (holott max 1% a muzulmanok aranya "

szerintem is meg kéne várni hogy 30% legyen és akkor próbálni megállítani, az biztos sokkal könnyebb lenne

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.18. 10:02:28

"A német tudásom viszont valóban fejlődött, mert megtudtam, hogy a Scheide szó már elavult, azt ne használjuk, mert nem helyes. Helyette a vulva és a vagina szavak összevonásából keletkezett Vulvina a korrekt. "

Az NDK-ban volt szokás ideológiai okokból új szavakat kiizzadni és erőltetni a társadalomra. Kezdek azon aggódni vajon nem az NDK kebelezte-e be az NSZK-t.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.18. 10:02:46

@gabors:

Inkább a szórendet kifogásold: I don't know what you are talking about (nem tudom, miről beszélsz).

Ráérek 2017.09.18. 11:46:39

@gabors: hát ja... A tipikus hülye polkorrektség miatt nem lehet az ilyen sokórás tanfolyamokat csak az eltérő kultúrkörből érkezőknek csinálni..... Mert lenne nagy felháborodás, meg rasszizmus-vád, és a többi "bunkó".

Nevetséges!

Arthamyr 2017.09.18. 12:24:00

@karandash: Engem nem zavar a zöld tea keserűsége, bár én nem is annyira érzem keserűnek, szerintem pl. a fekete tea sokkal keserűbb. Vagy a sör (gyakori fajtái) is. De lehet, hogy nem autentikus zöld teát fogyasztottam?

gabors 2017.09.18. 14:37:04

@The Offended: ja hogy a nicked ... ertem mar ...(feltetlezem nem olvastad hogy mirol volt szo a "fahazak"-rol akkor talan nem kellene a nickedet megelni ujra :-))))

gabors 2017.09.18. 14:41:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Inkább a szórendet kifogásold: I don't know what you are talking about (nem tudom, miről beszélsz). "

pontosan errol van szo .. de ha pontot tesz a megfelelo helyre akor nem kell szorendet valtoztatni sem ...I don't know. What are you talking about ? :-))

amugy tipikus hiba foleg magyaroknal ahol a szorend nem annyire fontos ..ezert is tunt fel

Demi78 2017.09.18. 15:16:53

A nemetes posztironak: koszonom! Jokedvvel indult a hetfo:)

2017.09.18. 16:28:33

@gabors: dehogy nem tudom belenedke, egy komlexusus kis kötekedő faggot vagy, Nothing more, Nothing less &===}

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.18. 16:34:27

@gabors:

Csakhogy akkor nagybetűvel kellene kezdenie az új mondatot. Továbbá ha elolvasod, mire reagált, akkor a te értelmezésed kevésbé valószínű.

Persze ezt leginkább ő tudná megmondani. :D

SzZoole 2017.09.18. 17:03:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tudom én nagyon jól, hogy mit írtam, ő is tudja és érti is, csak már nem tud mibe belekötni :-)

Főgebra 2017.09.18. 18:32:45

@Zoole Reloaded:
Amikor hátrakötik a sarkad, csak nézel majd, mint hal a szatyorban!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása