oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

2017. január 31. 06:41,  Éjszakai műszak 149 komment

2017. január 31. 06:41 Határátkelő

Éjszakai műszak

Van az úgy, hogy az ember sok mindennel próbálkozik, villanyszereléssel Ausztriában, aztán szállodai munkával Svájcban. Egyik sem feltétlenül egyszerű, az éjszakai portás munkának is megvannak a maga hátrányai (és persze előnyei is) – derül ki Ütvefúró írásából.

Mikor érezted először úgy külföldön, hogy otthon vagy? Volt egyetlen ilyen pillanat, vagy egy folyamat része az érzés? Esetleg soha nem fogod magad otthon érezni? Írd meg a tapasztalatod, véleményed a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

hotel_kulcsok_foto_pixabay_com_hans.jpg

„Én az életben nem voltam recepciós. Hogy mennyivel könnyebb fűtött helyen dolgozni, arra akkor jöttem rá, amikor a Keletiben 4 órát kellett várakozni a -16 fokban.

Most éjszakai portásként próbálkozok, egy 4 csillagos Davos melletti szállodában. Közlöm, képesítés nélkül nem számíthatunk nagy fizetésre, a lényeg az, hogy a recepciósok és a portások élete nem egyszerű, de cserébe ingyenes szállást és napi kétszeri étkezés kapnak. 

Képesítés nélkül Svájcban L-gav szerint 3800 bruttó frankot lehet zsebre tenni, meglévő képesítés és gyakorlat szerint 4100-tól 4500-ig bruttó a kereset. Tőlem a szállásra, krankenkasséra és az étkezésre összesen nyolcszáz frankot vonnak le, magyarán 2300 frank marad, cserébe heti 5 munkanapot kell ledolgozni. Ausztriában ezzel szemben 6 napot kell dolgozni, így nem nagyon tudsz hazamenni. Lehetőleg családi vállalkozásban üzemeltetett hotelt keress. 

Megvolt az első nap, kemény nagyon kemény, eleve mivel éjszaka dolgozom, meg kell szokni az összes pincérnek és az összes recepciósnak a készpénzes bevételeit, valamint az összes hitelkártyás terhelést kell koordinálni. 

Ez a legfontosabb, mindegyik külön bukszában hozza az aznapi bevételt és bizonylatokat, ezeket egyénenként össze kell szedni, ellenőrizni, hogy a megfelelő összeggel terhelték-e meg a hitelkártyát, és hogy a megfelelő hitelkártyát választották-e ki. 

Előfordul, hogy az ügyfélnek Visa kártyája van, és közben a pincér MasterCardnak választotta ki, külön rendszerbe fel kell vinni a borravalókat, mert a főnökasszony így adja ki mindennap. 

Így telik egy nap 

A napi rutin a következő: 11 30-kor kezdődne a szolgálat, de én ott vagyok 10 30-kor, mivel el kell menni az első adagot berakni a mosodába. Ugyanis veled mosatják ki a törölközőket, fürdőköpönyeget, asztalterítőket, ágyneműhuzatokat és a konyhai törlőkendőket is. 

Ezt el kell kezdeni minél hamarabb rakni, mert lehet, hogy nem végzel vele így se hat óráig. Összesen öt-hat adag lenne. Három ipari mosógép van, meg két szárító, ezek mind akkorák, mint én, egynyolcvan magasak, a szárítók szűrőjét mindig ki kell takarítani egy kefével, mert tele lesz mocsokkal. Max. 1 óra 20 perc egy mosás. 

Utána menni kell a beauty-ba a medencébe helyezni a takarítórobotot, fitneszterembe kihúzni a gépeket, a pihenő helyiségbe megnézni, hogy van-e ott valaki, szaunákat áramtalanítani, szaunaajtókat nyitva hagyni, hogy megfelelően szellőzzenek. 

Ezután vissza kell menni a beauty-ba ablakot, ajtókat bezárni, majd irány a garázs (a földszinti és a mélygarázs egyaránt), felírni az autók rendszámát, majd irány a konyha, ahol az ajtókat (közte az összes hűtőajtót) zárni kell, tűzhelyeket ellenőrizni, ki vannak-e kapcsolva. 

Ezután a recepción átveszem a szolgálatot. A váltás 11 óra 30-kor megy haza. Ezt követően a vezetékes telefont át kell irányítani a mobilba, mert hogyha nem vagy a Recin, akkor is fel kell tudni venni a telefont. 

Egy óra körül el kell kezdeni a papírmunkát, szortírozni a számlákat. Négy órakor az utolsó bárpincér is odaadja a bevételét, addig nem tudsz lezárni mindent, amíg ő nem hozta a napi zárást, ami legalább egy óra, és ragaszkodnak ahhoz, hogy fél hatkor legkésőbb elküldjük e-mailben. 

A  napi zárás után ki kell nyomtatni különböző listákat, a housekeepingnek, a chef de service-nek, a chef de restaurant-nak, és így tovább. Mindezt legkésőbb fél hétig, mert ebből dolgoznak napközben. 

Le kell cserélni a menüket is, mert mindenki szereti tudni, mit ehet aznap. Miközben foglalkoznom kell a négy lifttel és a reggelizővel is, óránként mennem kell a mosodába, mert ha kész van a mosás, mehet a szárító, az is 50 perc. 

Megtanulod értékelni a kis dolgokat 

Nagyon szoros a napirend, nem lehet lazsálni. A mosást is ki kell tapasztalni, mert mindegyik mosógép más, azaz az egyiket jobban meg lehet pakolni, a másikat kevésbé. 

Ez igaz a szárítógépekre is, ha túl sokat raksz bele nem szárít, a mosógépnél a forgó dob nem forog, ezt onnan tudom, hogy jártam már úgy, hogy duplán kellett foglalkozni vele. 

Szóval vigyázni kell, mennyit töltesz bele, amennyiben ügyesen csinálod, akkor egyszerre indítod el a mosógépet és a szárítót, így egyszerre fognak lejárni, 3-4 mosás az 5-6 helyett. 

A földszinten az éttermet és a lobbyt minden hajnalban felmosatják veled, ez jellemzően hajnali 3-4 óra között történik, ez is 40 perc. A kedves vendégek és a pincérek nyugodt szívvel szét dobálnak mindent a padlóra, így a felmosás előtt össze kell csipegetni a mogyoróhéjtól kezdve a papírzsebkendőig mindent. 

Én ezt annyival hálálom meg, hogy szépen a felmosófejjel betolom a radiátor alá ezeket az apró darabokat, hogy ne lássák, ahol meg nincsen radiátor, ott a padok alá a falhoz. 

Ennyi pénzért ezt kapják. és még egyszer mondom minden nap még 50 perc, mert ráadásul még az étteremben lévő székeket fel is kell rakni az asztalokra, majd mikor megszáradt a padló, akkor vissza le. 

Ezután megtanulja az ember értékelni a kis dolgokat is, nem kell hóban-fagyban szerelni, viszont 9-10-11 órát kell állni egy fűtött teremben. 

Jóba kell lenni a konyhafőnökkel, meg a bárpincérrel. Ezért van az, hogy nekem rögtön kiadják a kaját, ami pedig a bárpincért illeti, ő jön utoljára az elszámolásokkal, és nem mindegy, hogy hajnal 3-kor vagy 4-kor jön. 

A legnagyobb borravalót is, mint otthon, a pincérek, meg a báros kapják, nem ritka a napi 150 Chf sem. 

Éjszaka nem lehet liftezni, mert ki szabadít ki, ha bennragadsz. Ezért mindenhová lépcsőzni kell. A lépcsőház a hotel két szélén található, és 6 emelet van... Fogytam is szolid 9 kg-ot három hét alatt. A meló nem gyengén stresszes. Ez lehetett a másik ok. 

Kemény helyzetek 

Történetesen a szolgálatom kezdete éppen szilveszterre esett, azaz ekkor még csak 8 napja dolgoztam, ebből 6 napot önállóan. Kemény lecke volt, este 11-tól másnap délig. 

Csodálkoztam, hogy már rögtön ennyire megbíznak az emberben, hiszen ekkor 22 000 frank volt nálam, a hitelkártyás forgalom még valami 60 000 volt. És ennek a kezelését egy kezdőre bízták... 

A másik kemény helyzet a Világgazdasági Fórum volt. Kiemelt biztonsági intézkedések, teltházzal párosítva. Sok vendég, sok igény, de legalább tejeltek rendesen. 

Volt olyan pincér, aki ekkor 150 frankot is kapott egy nap, nekem egy százas volt a legtöbb. A 2. emelet egyik szobájában kiment a fűtés. Felrohanok, hogy megnézzem, mi van. Tényleg nem működött. 

Fel gyorsan a negyedikre olajradiátorért, majd beüzemelni. Visszaérve a recire, szólnak, hogy keményebb párna kell a 3. emeletre. Felviszem, lejövök, a recin ismét benyögik, hogy a 6. emeletre hajszárító kell. És ez így megy tovább. Megy az értékes idő mindenféle baromságra. 

A Világgazdasági Fórum hetében minden nap délben végeztem, így 5 nap alatt lett 15 túlórám. Ki is voltam fingva rendesen, éjszakai munkáról lévén szó. 

Mindig szerettem a James Bond filmeket, ahol a jófiú és a rosszfiú öltönyben püfölte egymást egzotikus helyszíneken. Az őrjáratom során a folyosókat róva összefutottam a security-s gyerekekkel, akik biccentve fogadták közeledésemet. Így egy kicsit beleéltem magam a helyzetbe. 

A belső levelezésben nem lehetett elküldeni a vendéglistát meg a napi érkezést-távozást, nehogy külső ember tudomást szerezzen róla. A reggeliztetőknek a vendéglistáját, amin rajta volt, hogy hány fő reggelizik, még arról is le kellett húzgálni a neveket alkoholos filccel. Ugyanígy a konyhafőnök listáján is. Megjegyezném, hogy mellettem lakott az egyik szomszédos ország miniszterelnöke is... 

Luxusautók luxusfuvar 

A mélygarázsban álló autók összetétele is megváltozott egy kicsit: A leggyengébb járgány Audi A8 Lang volt, a legújabb. Q7, S 600 Merga, Bentley, Maybach és még sorolhatnám. A parasztokat a világkiállításra 4x4-es Foswágen Transporterekkel vitték, amelyek 20 percenként jártak. 

A probléma az volt, hogy a csorda már reggel hatkor kitódult a lobbyba, hogy ők mennének a kiállításra, és a marhája a fotocellás ajtótól áll meg 5 centire, így a szerencsétlen ajtó ki-be csukogatta magát, szépen kihűtve az egyébként jól fűtött lobbyt. 

Természetesen amikor valaki hajnal 4 kor kitalálta, hogy elegánsan távozik, és vonattal távozna, akkor rendre nekem kellett kivinnem az állomásra. Egy kanyar 20 perc volt, mire beálltam-kiálltam a mélygarázsból, felvettem a vendégeket, stb. 

Nem is gondolnád, hogy kiket fuvarozol, az egyik maca a Smithsonian (!) Múzeum igazgatója volt, egy másik csóka működő Quantum Computereket árult 55 milkáért dollárban. 

Mikor megkérdeztem, hogy egy legújabb Pentiumos PC-nél mennyivel gyorsabb, akkor csak szolidan annyit mondott, hogy nem férne ki egy kockás füzetlapra a sok nulla, annyival. 

A 51 éves bárpincér haverommal versenyeztünk, hogy ki újít be valami idegen anyagot a vendégek közül, majd végül az egyik konyhás gyerek nyert, versenyen kívül. Három napig nem is köszöntünk neki. 

Segítőkészség mindenek felett 

A legfontosabb dolog, hogy legyél jóba mindenkivel, aki szemen köp, arra is mosolyogjál. A pökhendi, kivagyi, ki-ha-én-nem típusokat itt se szívlelik, olyannyira, hogy 3,5 hét után az egyik pincér csajt el is takarították emiatt. Lenni kell benned szakmai alázatnak, és rengeteg türelemnek, kitartásnak. 

A bajban összekovácsolódik az ember. Szintén a WEF-on ketten voltunk éjszakások egy pincér gyerekkel, aki szerb. Én ugye a Recin voltam, ő meg a reggeliztetésért felelt. 

Kíváncsiságból lejött megnézni, és ott maradt segíteni egy órára, mert annyi telefon, check out, meg wake up call volt hirtelen egyszerre, hogy nem boldogultam volna. 

Másnap pedig késésben voltam a saját melóval, de mégis azonnal mentem neki segíteni, amikor éjfélkor kiderült, hogy a konferenciatermet ki kell takarítani. Eredetileg egy  német csajra bízták (akit meséltem, hogy már el is picsáztak onnan), de ő kijelentette, letelt a munkaidő, csókolom, megyek. 

Másfél órát takarítottunk, mire kész lett. Azóta is röhögünk, amikor találkozunk. Ennek híre ment. Másnap a neje egy tányérral több süteményt hozott, így én is kaptam belőle, mert a pincérek ezekhez a dolgokhoz hozzáférnek. 

Amikor meg én hoztam vissza egy egész gyümölcsös tálat, amihez nem nyúltak, azt szépen elropogtattuk a bárpincér haverral, hajnal 3-kor nagyon jól jött. Ez így megy errefelé. 

Dolgozz és nem lesz gond 

Ne legyél a főnök szeme előtt, ha nem szólnak hozzád az a jó, akkor mindent jól csinálsz. Végezd a dolgod, és nem lesz baj. Amennyiben hibáztál elnézik, csak szóljál, hogy mi van. 

Egy hónap után a közvetlen főnököm, a Front Office Manager odajött az egyik 13 órás műszak alatt és azt mondta: Ne aggódj, teljesen meg vagyok elégedve veled, a legfőbb főnöknek is ezt fogom mondani. Ezután mertem beszélni csak a tulajjal, hogy mi újság. 

Azt mondta, hogy vannak hibák, de egyik se vészes, meg hogy mennyire kitartó vagyok, mert számtalanszor elment este, én meg még másnap is ott voltam, és ezt értékeli, hogy nem hagyok ott valamit, amíg kész nincs. 

Ezután, de csak ezután mertem követelni egy kicsit: ledolgozott 9-10 nap után kapjak 4-5 szabadnapot és bejött, meg is kaptam. Kemény egyben a ledolgozott 9 nap, de így másfél hetente hazajárok.” 

HÍRMONDÓ

A győri romák külföldre mennek dolgozni

Évről évre csökken az újvárosi romák száma, mert egyre többen külföldre mennek dolgozni. A Győr-Moson-Sopron megyei vajda szerint hiába a sok szabad állás a megyében, a munkaadók nem vesznek fel cigányokat.

Tízből három európai borotvaélen táncol 

Tíz európaiból háromnak nincs megtakarított pénze, akiknek pedig van, azok egy részének is nagyon kevés.

Nagyon levennék a briteket a lengyelek 

Terveik szerint már idén 25-30 ezer munkahelyet vinnének el Nagy-Britanniából. Állítólag több tucat pénzügyi szolgáltató áttelepüléséről tárgyalnak.

Melyik nagyvárosban a legdrágább az élet?

Egy felmérésben több mint 400 várost hasonlítottak össze. Csak egyetlen európai került a TOP10-be, Angliából, de eléggé meglepő módon nem London.

(Fotó: pixabay.com/Hans)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.  

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5812169872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Elliot 2017.01.31. 15:12:39

@Nagy kámpics: Parzani,...szigoruan lepcson, hehehe.....nagyon jo humorod van...

SzZoole 2017.01.31. 15:22:52

@LittleG (uk): eretseg kerdese sem:)
Ismerek teenagert es 60 folotti funny expert-et is,söt van olyan aki olvasa is ezt a kommentet,de nem fog megszolalni ez ugyben,most is latom a lelki szemeimel,hogy vigyorog az orra alatt:)))

Shaktee 2017.01.31. 15:25:31

@Zoole[uk]: 60 feletti tinire gondolsz pupák? :P

Shaktee 2017.01.31. 15:28:43

@rebel rebel: Lépcsőn szigorúan csak lefelé fiam, sose felfelé :-))

SzZoole 2017.01.31. 15:28:53

@rebel rebel: hàt azt mondjak,hogy a ven kecske is megnyalja a sot,nem?:)))

Shaktee 2017.01.31. 15:29:31

@Zoole[uk]: Lépcsőn szigorúan csak lefelé fiam, sose felfelé :-))

SzZoole 2017.01.31. 15:30:44

@rebel rebel: nem ertem mirol beszelsz......

Shaktee 2017.01.31. 15:33:49

@Zoole[uk]: Majd a Pinki elmagyarázza neked, nyiregyen ezek a formulák ismeretlenek, ugyebár :-)))

Hari Seldon 2 2017.01.31. 17:03:28

@rebel rebel:
Ez előfizetéses, de a címből nézve logikus lehet. Ha Trump belekezd egy protekcoonista politikába a jóval gyengébb érdekérvényesítő képességű UK-nak az érvágás. Persze ha a reakcióként a világon "körbe ér" a protekcionizmus az meg majd pont az USA-nak lesz rossz. Persze Trumpot se az eszéért szeretik.

Shaktee 2017.01.31. 17:15:14

@Hari Seldon 2: ez free

newsonahand.com/donald-trump-is-a-disaster-for-brexit/

LittleG (uk) 2017.01.31. 18:59:24

@rebel rebel: Igen, koszi, elolvastam. Attol eltekintve, hogy egy csomo betut itt-ott lehagytak, tenyleg erdekes.

Es semmi joval nem kecsegtet, mint, ahogy a legtobb normalis iras sem...

Sokszor eszembe jut ez, ismered?

medium.com/@theonlytoby/history-tells-us-what-will-happen-next-with-brexit-trump-a3fefd154714#.be9nunjnn

Kivancsian varom az olasz es francia valasztasokat. Mielott jonnek a franciaorszagi magyarok, hogy ugyse fog Marie Le Pen nyerni, csak szolok, hogy a Brexitre es Trumpracis ezt mondtak a szavazasok elott.

Mojyo irta valamelyik nap (es el is tett magamnak), hogy valamit tanult 2016-bol, akkor azt, hogy olyan nincs, hogy olyan nincs...

LittleG (uk) 2017.01.31. 19:01:13

@LittleG (uk): Ja es a cikk Brexit utan, de meg Trump elott irodott..

Shaktee 2017.01.31. 19:04:47

@LittleG (uk): olyan nincs, hogy olyan nincs...tedd hozzá
úgy még sohasem volt hogy sehogyse lett volna
:-) régi, de Géza tette népszerűvé, a Hofi (csak azért teszem ide hogy nevezzen el engem senki plagi djurinak)
:D

Majd olvasom, danke.

A Very Seldom dokin kivul nem sok franciánk van..? no?

Shaktee 2017.01.31. 19:06:19

@LittleG (uk): olyan nincs, hogy olyan nincs = never say never

SzZoole 2017.01.31. 19:17:59

@rebel rebel: hari sheldon nem doki,madam sheldon a doki,pontosan gyerek doki:)

Demi78 is flansziaban el:)

Shaktee 2017.01.31. 19:48:19

@gabors: ird le a kepet, nalam ez a site le van tiltva..:-)

gabors 2017.01.31. 19:52:45

@rebel rebel: nem kep egy funny youtube ?? video ...

ha megtalalom az eredetit (mert angol nem magyar) akkor eluldom

Shaktee 2017.01.31. 19:58:41

@Hari Seldon 2:

Csak mint mellékes a quebec city tragédiához, most kávéztam egy quebec city-ben született karrier diplomatával, tanulságos volt..
B. sok országban dolgozott, kelet európában is.

A családjáról van elnevezve a Quebec City egyik főutcája - pure laine quebecois - s mégis, ha hazamegy látogatóba furán néznek rá, még akkor is ha visszavált az ottani dialektusra, érzik hogy valahogy kívülálló. Mozgás, ruha..minden más.

Számára hihetetlen ahogy a helyi rádióban, tv-ben beszélnek az emigránsokról, muszlimokról..minden tolerancia nélkül, gyűlölettel..

Nem lehet erre kenni a gyilkosságokat, trumpra se az egész mocskot, természetesen. de számít..mind.

LittleG (uk) 2017.01.31. 20:06:36

@rebel rebel: Nalunk csaladi orokseg Hofi kedvelese :) es mi is szoktuk ezt a mondast hasznalni.

Csak a ketto nem pont ugyanazt jelenti :)

LittleG (uk) 2017.01.31. 20:07:59

@rebel rebel: A magyar verzio szamomra erosebb :)

macamuca [IHUN] 2017.01.31. 20:39:04

@P.Elliot:
@puhacica:
Az éjszakás recepciós és az éjszakás portás 2 nagyon különböző munkakör.
Night porter. Szó szerint fordítva éjszakás portás, de valójában semmi köze nincs a portás munkához, ahogyan a posztból/leírtakból ki is derül, pontosabb lenne éjszakás mindenesnek fordítani.
Nagy hoteleknél, szállodaláncoknál is megvan ez a munkakör, hasonló feladatokkal, de pld mosás, mosodai feladatok nincsenek, mert nem helyben mossák-stb az ágyneműt-egyebeket, hanem mosodákkal mosatják. Kis/kisebb (=kevés/ kevesebb szoba) helyeken (ahogy a posztban is említve volt, családi kézben levő, tehát nem nagy, és nem hotellánc) a feladatok is vegyesebbek, egy/kevesebb emberrel oldják meg.
Szóval éjszakás mindenes, night porter :)

Mrs. Clayton 2017.01.31. 20:41:27

@LittleG (uk): persze, egy bolti elado eseten kivitelezhetetlen, de az nekem maga lenne a halal es nem egy nagy karrier egyebkent se

Shaktee 2017.01.31. 20:45:45

@gabors: Nem kellene OV-t egy nevezőre hozni Lech-el, hmm?

Amit irtam a minap a Pinkinek, ez egy annyira magyar dolog, a utolagos atertelmezese az embereknek, cselekedeteiknek.

Solidarnosc.

gabors 2017.01.31. 20:49:01

@rebel rebel: listen facts are facts !!! sot atertelmezesrol sincs szo hiszen a titkosszolgalatok jatszottak le a "rendszervaltatst" van ahol jol sikerult lasd Orban, Putyin, Miloszevics (soroljan vagy elehiszed) van ahol nem (NDK ... bar Merkel kit tudaj)

Shaktee 2017.01.31. 21:02:52

@gabors: Nemigen hiszek az összesküvés elméletekben, lett légyen az 9/11, vagy más sztorik.
Orbánt sem hiszem, ha szeretem a g-t ha nem.

Lehet hogy ezek az emberek "csak" katalizátorok voltak a történelemben, én azt gondolom hogy a tudtuk nélkül voltak azok - HA igazak a történetek.

szal...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.31. 21:04:01

@rebel rebel:
Miért nevezne téged bárki plagi Gyurinak? Mindenki tudja hogy Shakti Gyuri vagy akit innen már egyszer minősíthetetlen viselkedés miatt kitiltottak és most a küszöb alatt másik néven visszakúsztál.
A te munkásságod nyilvános és eredeti.
Például itt:

hataronkivul.blog.hu/2017/01/18/rovid_hetvege_devonban#c32242265

és itt:

forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9233175&na_order=

Tegye fel a kezét aki egyenes és becsületes viselkedésnek gondolja hogy valakit kitiltanak egy blogról majd másik név alatt visszatér és ugyanott folytatja ahol abbahagyta.

Az újonnan kommentelőknek egy kis jellemzés, ha nem tudnák kiről van szó.

Shakti nicknéven a mi Gyurink megjelent ezen a blogon. Mindenkivel jó kapcsolatot épített ki és mindenkit kijátszott mindenki ellen.
Facebook és email levelezés az itt kommentelőkkel és a háttérben eme levelezés elküldése annak akiről nem éppen hízelgő képet festett a levélíró. Hozzá képest Lavrentyij Pavlovics Berija ártatlan kiscserkész.
Nekünk volt néhány ütésváltásunk annak idején aminek következtében Shakti Djuri besokallt és kitiltották innen.
Most visszatért "rebel rebel" néven. Gondosan kerülte a velem való kommunikációt de a belinkelt háttéranyag bizonyítja hogy aknamunkában verhetetlen.
Kíváncsi voltam HA észreveszi és tesz ellene de gyakorlatilag semmi nincs a kezében ami alapján léphetett volna. Most sincs.
Meglátjuk mi lesz.

LittleG (uk) 2017.01.31. 21:10:28

@macamuca [IHUN]: Teenyleg, mint ahogy a kitchen porter sem konyhaportas :)

Mrs. Clayton 2017.01.31. 21:23:11

@London2009: pont igy gondolom en is, mint irtam az elobb orvos, tuzolto, meg penztaros vagy elado csak muszakban tud dolgozni, de egy irodista kb a titkarnotol folfele meg akkor amikor akar, akar otthonrol is. Nem sok ertelmet latom ilyen munkakorben egy meghatarozott helyen valo tartozkodasnak meghatarozott idokozben, mert ezek az emberek ugysem csak dolgoznak, hanem neteznek, meg kaveznak, meg beszelgetnek. Akkor meg minek. Mondjuk azert a magam elerhetoseget azert beszukitem 10-6 koze, elotte, utana lehet uzenetet hagyni, de csak vilagvege esetben tudnak tenylegesen beszelni velem.

Mrs. Clayton 2017.01.31. 21:33:48

@rebel rebel: @Csodabogár: azt gondolom, hogy ennyi idosen, ennyi tapasztalattal a hatam mogott ezt biztosan ki merem jelenteni, hogy soha nem dolgoznek, jo egy 10-6-os idobe belemennek, de az a munkaltato, aki megengedi hogy 10-kor kezdjek, az nem fog azon fennakadni, ha az neha nem 10 lesz, vagy aznap be se mentem. Tovabbra is fenntartom, hogy minden kvalifikalt irodai munkas nyugodtan dolgozhatna otthonrol, vagy kotetlen munkaidoben, annyit amennyit akar, mert a 8 orabol min 3-at ugyis elcsesznek valami massal. A lenyeg h a munka legyen meg.

Shaktee 2017.01.31. 21:38:12

@Mrs. Clayton: Sokan viszont kötött munkaidőben dolgoznak, legyen az akár middle class / working class. Gondolj csak orvosokra, ápolónőkre, szolgáltatóiparban dolgozókra..IT-ban mint én is..

2017.01.31. 21:47:24

@Mrs. Clayton: Ez egy erdekes dolog, hogy kell-e tenyleg ilyen munkahely, voltam regebben egy ilyen tipikus kreativszakmas "networking" esemenyen, es osztogattak ott egy olyan szorolapot, hogy lehet fizetni kb 40 ezer forintnak megfelelo osszeget egy honapban egy asztalert, ahova beviheted a laptopodat, es dolgozhatsz ott, mint szabaduszo, vagyis "eljatszhatod", hogy van munkahelyed, ha ugy esetleg konnyebben megy. :D Nem tudom, kik voltak, marmint a helyet felkinalo ceg, de gondolom, hogy nyilvan ha van ilyen szolgaltatas, akkor nyilvan van ra igeny :D

Ezt amugy a sztarszakacsok kapcsan emlitettem pont nemreg a @Nagy Kampicsnak, hogy bizonyos esetekben jo, ha nem a sajat konyhajaban csinal az ember olyan dolgokat, amik utan minden nap takaritani kell, de studiot, munkahelyet, stb otthon is be lehet rendezni azert, ha ki van nevezve munkahelynek es nem kell hasznalhato haloszobava visszaalakitani minden este, akkor azert inkabb az, mint 40 rongy :D

Mrs Rumcajsz CA (törölt) 2017.01.31. 22:06:48

@mojyo: mondjuk pl Pesten vannak olyan helyek, ahova szekhelyet is be lehet jelenteni. az mondjuk egy videki kisvallalkozonak elonyos ha mondjuk pesti klienseket akar, de nem szeretne egy egesz irodat berelni. Lehet, hogy akik teged betalaltak nem ilyenek, ennek pl van ertelme. Mondjuk azt en sem ertettem sosem, hogy miert jo azert fizetni, mikor otthonrol is siman lehet csinalni a melot ingyer' :)

macamuca [IHUN] 2017.01.31. 22:08:25

@gabors:
Mennyiben tartod relevánsnak a grafológiát akármiben?
Nem piszkálódás, tényleg érdekel.

index.hu/tudomany/altudomany/2016/04/15/kivagtak_a_grafologusokat_a_birosagrol/

Mrs. Clayton 2017.01.31. 22:12:21

@mojyo: aztan meg ha vagy annyira szerencses, hogy meg egy ures szobad is van, akkor meg a fonyeremenyt is megutotted
@rebel rebel: hat ha valakinek akkor egy IT-snek tok folosleges minden nap bejarnia egy meghatarozott helyre meghatarozott idointervallumban

Shaktee 2017.01.31. 22:30:15

@Mrs. Clayton: Sok it-s megteheti, én sajnos nem. Ha még él a régi emailed akkor megírom privát hogy mièrt.

Mrs. Clayton 2017.01.31. 22:32:47

@Mrs Rumcajsz CA: egesz ny-europa tele van helyekkel, akik virtualis officet kinalnak kulonbozo csomagban, pl a mi irodahazunkban is, de a varosban van tobb ilyen hely, ahol x fontert kiberled a targyalot, ha egy partnereddel akarsz talalkozni es nem akarod etterembe, meg hasonlo nem hivatalos helyekre vinni, de akar a telephelyedet is bejegyezheted ide, a recepcios fel is veszi a nevedben a telefont, atveszik a leveleidet iroda nem is feltetlen kell viszont nagyon profinak lattathatod magadat

Mrs. Clayton 2017.01.31. 22:35:59

@rebel rebel: elhiszem en, hogy nem minden pozicio eseten megoldhato, meg nem ertek en az information technologyhoz...

mildi 2017.01.31. 22:43:32

the night manager :)

Shaktee 2017.01.31. 23:05:32

@Csodabogár: koncertek, szinház? Kényeztesd már egy kicsit a kiszakadt véreid :)

macamuca [IHUN] 2017.01.31. 23:14:04

@Mrs. Clayton:
Az IT-nek csak egy szegmense az internet/neten keresztül történő adatáramlás (illetve ezek felügyelete, problémák kezelése, stb).
Helyi halozatoknal még szoftver esetén sem megy az otthonról történő beavatkozás, hardver tekintetében pedig még a netes halozatoknal is szükség van a személyes jelenlétre.

Shaktee 2017.01.31. 23:15:23

Nuszóval...;)

Elfeledtem ebben a sok trumpedli gondolatban - tudom, el kellene már ettől vonatkoztatnom, nejem is mondja - Django születésnapját..2 hete volt?

Enjoy, szwing und dance :)

youtu.be/QVAD6VPIPSs

Shaktee 2017.01.31. 23:17:07

@macamuca [IHUN]: Megspóroltál nekem egy levelet muca néni :)

Ahogy tetszik mondani :)

Szegmens Djuri :)

Csodabogár 2017.01.31. 23:22:09

@rebel rebel: Tegnap a leningrádi mit tudom én milyen szinház zenekara volt itt egy zseniális zongoristával. Bombasztikus programot adtak, Csajkovszkij, Bartók, Rachmaninov és Rimski Korsakov. Előtte pénteken Fesztivál zenekar, Beethoven est. Ma csak egy szerény lakás szinház. Nekem ezekért kell Pesten laknom.

Shaktee 2017.01.31. 23:27:57

@Csodabogár:

Hozom a harapófogót :)

Koncert melyik teremben volt, s mi volt a darab címe, melyik szinházban?

Én ezekért laknék Pesten :)

gabors 2017.01.31. 23:42:14

@diggerdriver: WTF ?

ez egy olyan blog ahova NEV NELKUL barki irhat egyedul a moderatornak van joga barkit barmiert kitiltani ... az hogy vannak akik ugy dontenek hogy a sajat nevvel is jegyzett blogukat is linkelik az opcionalis ...

bocs digger de Te honnan/mi alapjan formalsz barmi jogot arra hogy akarki mas jogat megkerdojelezd ...(velemenyt irhat barki de ez mar tobb volt szerintem)

blackhairlady 2017.01.31. 23:45:24

@macamuca [IHUN]: Night manager :)
(Egy jo sorozat volt az HBO-n )

Nagy kámpics · http://akinemlepegyszerre.blog.hu 2017.01.31. 23:49:39

@Mrs. Clayton: @Mrs Rumcajsz CA: @mojyo: @Csodabogár:

Asszem, ez biológiai óra kérdése is, de mrs. claytonhoz hasonlóan én sem tudnám elképzelni, hogy reggel 8-ra járjak dolgozni valahova. Vagy 9-re akár.

diákmunka miatt jártam gyárakba melózni a reggeli műszakba például, és az csakis egy dologra jó: hogy az ember megölje magát vagy alkoholista legyen. vagy legalábbis nekem így tűnt az arcokból a reggeli buszon.

tudom, hogy az ember bele tud keveredni olyan helyzetekbe, hogy egyszer csak hirtelen családja van, és muszáj ilyen melót tolnia, bármi is az ára, de ettől eltekintve én sem fogok soha ilyen állásba kerülni, az biztos.

iskolába is jártam már, az is 8-kor kezdődik, és az is csak lehúzza az embert, és oda sem fogok járni többet.

--

hm, oké, ez megint túl negatív lett, maradjunk annyiban, hogy a hagyományos munkahely nem nekem való.

--

most már elég régóta dolgozom otthonról, asszem, 2008 vagy 2009 körül kezdhettem, és a két nagy csapda, amit látok, és ami miatt a coworking space-eknek van jogosultsága, hogy hamar átfordul az érzés, hogy "otthonról dolgozom", arra, hogy a "munkahelyemen lakom". Vacak érzés, különösen, ha kicsi a lakás, és még egy külön légtér sem különíthető el. eltolódik a munka és a szabadidő közötti választóvonal, és mivel megszűnik az a pszichológia gőzkieresztő, hogy az ember úgymond letegye a lantot aznapra, vagy hogy ne vigye haza a munkát, a stressz csak egyre nő. (más kérdés, hogy cserébe meg nem kell munkába járni, közlekedni, szóval nem feltétlenül több a stressz, csak más jellegű)

A másik, hogy a lakások többsége nincs felkészítve rá, hogy munkahely is legyen. Nincs ergonomikus szék, asztal stb. Nincs rendes lámpa, nincs rendes internet. Albérletben vagy más ideiglenes helyen nem is biztos, hogy ezeket be lehet vagy érdemes szerezni, és bár az utazós blogok ezt nem mondják, de a digitális nomádok például mindenféle mozgásszervi meg más bajokat összeszednek emiatt.

(Csak félig viccből írom, de nagyon megdobja az otthoni költségeket, ha otthon jár budira az ember, meg fűteni/hűteni kell. Elképzelhető, hogy 40k-t kiadni egy légkondicionált helyre rendes internettel meg ingyen budival akár meg is éri.)

Mégis, amennyira én látom, a coworking inkább társasági kérdés. Vagy lakik veled valaki, aki zavar a munkában (a gyereked, a nagymamád, a lakótársaid), vagy - még sokkal inkább - igényled a másoktól származó impulzust. A tervezők, designerek, cikkírók, meg úgy általában a rendes érzelmi beállítottságú emberek baromira igénylik a társas interakciót.

Az emberek szánandó, kiszolgáltatott lények, ha meggondoljuk, ezért van, hogy állati nagy kínzás magánzárkában tartani valakit például, meg hogy a társasházban a gondnoknéni megállít a folyosón, hogy végre emberi hangot halljon, meg hogy a nyugger néni lesi, mikor jön a postás.

Szóval, a coworking tulajdonképpen ez: magány, rettegés és kiszolgáltatottság.

gabors 2017.01.31. 23:50:07

@macamuca [IHUN]: "Mennyiben tartod relevánsnak a grafológiát akármiben?
Nem piszkálódás, tényleg érdekel."

nem vagyok szakerto de en pl hiszek a tudomanyokban es ha szakmailag helyesen csinaljak bizony foleg mai technikakkal az keziras analizis bizoy tudomanyos ugyanugy mint "voice analysis" a cikkel kapcsolatban nekem is vannak ketsegeim hogy 10-20-30 evvel kesobb mennyit valtozik az ember irasa (mert biztos valtozik) foleg manapsag mikor a keziras kezd eltunni a mindennapi eletbol...

Es egyaltalan nem hiszek veletlenben vagy "coincedence" ben

gabors 2017.01.31. 23:57:10

@Mrs. Clayton: ez azert sokkal komplikaltabb ugyanis legtobb munka nem egyszemelyes (vannak olyanok is) pl irod titkarno .. az pont olyan hogy akkor kell hogy dolgozzon altalaban amikor a fonok is ott van meg amikor a fonokot keresik ezt otthonrol ejfel utan nem lehet csinalni...

Az en munkam (IT) kb 50-60%-a abszolult "remote" hiszen fizikailag nem is lattam azokat a szervereket amiket adminisztralok sot a szolgaltato mernokei sem igen ... DE ott van a mi oldalunkon is akik a felhaszanlok meg a "public" is akikert mi dolgozunk ... vagyis altalaban adott idoben elerhetoek kell hogy legyunk ... es nem tudom neked mi a tapaszatalatod de egy 30 perces face-to-face talalkozo 30 orat is meg tud sporolni a jovoben...

2017.02.01. 00:13:01

@Nagy kámpics: Ertem, hat ez egy kimerito, tartalmas komment volt, igazabol meg is valaszoltad az osszes kerdesemet arra, hogy miert akarna valaki ilyen helyre befizetni, es en is kezdem erteni, hogy mi ennek az ertelme.

Akkor ott, amikor lattam ezt a szorolapot, bizarrnak tunt egy kicsit, de en meg sose lattam ilyet, csak akkor azon a szorolapon. Olyan lehetosegek engem is szoktak erdekelni, hogy muhely van, ahogy mar meseltem pont neked, hogy elegge gatolja a munkat, ha az ember minden nap a nullarol kezdi, berendezi a konyhat, aztan mindennek lathatatlanna is kell utana valnia, hogy "otthon" legyen, aztan kezdheti az egeszet elorol. De ha a munkanak nincs ilyen gyakorlati szempontja es digitalis az egesz, akkor egy asztalert ezt egy kicsit soknak talaltam, vagyishat akkor ott nekem soknak tunt es furanak.

Illetve mostmar csak azt nem tudom meg, hogy hatekonyabb-e is az ember egy ilyen helyen, mintha otthonrol a laptoprol nyomja, van-e a 40ezernek annyi ereje, hogy visszatartsa-e az embert a Facebooktol, Pinteresttol meg a Hataratkelotol. :D

Shaktee 2017.02.01. 00:16:21

@gabors: Megnéztem, nem tudom.

De az nagyon gyanús hogy a PIS piszkálja a Leszeket, részemről - ha hitről lehet itt beszélni - Kuronnak s a többi régi demokratának inkább hiszek ebben a dologban, mint lengyel szotyivitézeknek, pisnek.

Szvsz, s távolról sem vagyok objektív ebben a dologban.

gabors 2017.02.01. 00:25:24

@rebel rebel: ha csak ez lenne az egyetlen bizonyitek az azert mas lenne

de ez a kb 10-dik azon tul hogy sajat maga is egyszer mar beismerte amit persze visszavont... en eltem a 80-as evekben ugyhogy szerintem tobb mint hiheto ... mint irtam lasd Orban Putyin Miloszevics, vagy ami tortent a legtobb volt szovjet allamban vagy akar Romaniaban A titkos szolgalatok vezenyeltek le az egeszet, a sajat fedett vagy akar nyilvanos ugynokeikkel Antal Jozsef, Torgyan, sorolhatjuk vagy most a Fidesz ahol szinte ez egesz felso vezetes aki idos elegge mind MSZMP-s volt igy vagy ugy lassan kihalnak persze

macamuca [IHUN] 2017.02.01. 00:35:24

@gabors:
Ez a blog (a Határátkelő) is egy olyan hely, ahova név nélkül (nicknévvel, kitalált névvel, stb) írhat bárki, a moderátor dönti el, hogy kit tilt ki.
A saját, úgy értem valódi név, adat, stb megadása itt is opcionális.
Mi is a különbség?
Semmi.

Ja, és ez a komment is egy vélemény, az enyém.
Éppúgy, mint a tied.
A különbség? Semmi.

gabors 2017.02.01. 00:42:23

@macamuca [IHUN]: most komolyan mivel nem ertettel akkor egyett ... vagy mivel igen ??

(egyedul a WTF okozott problemat ???)

LittleG (uk) 2017.02.01. 00:45:59

@gabors: Apropo Romania: Epp az elobb ertesultem felhaborodott ismeroseim fb posztjaibol, hogy amit az elozo elnok a korrupcio ellen inditott el (akit korrupcion fogtak, pl lefizetett orvost, azt bezartak, megbuntettek), azt az uj kormany egy mai surgossegi rendeletben semmisse tette (konkretan elengedhetove tettek a mar kiszabott bunteteseket is).
Sok tizezren tuntetnek.

Nekem nagyon az az erzesem, hogy a vilag nagy resze egy kozos szakadek fele halad...

gabors 2017.02.01. 00:51:15

@LittleG (uk): erre csak azt lehet mondani "ugyes" ...

Shaktee 2017.02.01. 00:55:58

@gabors: fiatalra saccolsz, én is éltem már a nyolcvanas években :))))
Big thanks

Shaktee 2017.02.01. 00:58:46

@gabors:
szerintem a mai trágyaszórók inditékai sokkal érdekesebbek annál hogy mit csináltak az elvtársak s ellenállók az átkosokban.

gabors 2017.02.01. 00:59:09

@rebel rebel: " fiatalra saccolsz, " tudtam tudom ugyesebben is fogalmazhattam volna ..

gabors 2017.02.01. 01:03:18

@rebel rebel: "mai trágyaszórók inditékai sokkal érdekesebbek" semmivel sem :-) pont ugyan az HATALOM vagy (es penz)

es mindez pont azert tortenik mert az elvtarsak ugy dontottek (NDK-t) kiveve hogy elmaszatoljak ha lehet ... ezert lehet most szinte barkivel szemben ilyeneket felhozni ... (valami van ... szeru dolgok)

Shaktee 2017.02.01. 01:04:51

@rebel rebel: Nobody gives a flying F...:)

Lehet hogy holnap beizzítom a nagysikerű:

Naszóval... Csöcsök hét kontinensen sagát :)

Shaktee 2017.02.01. 01:07:46

@gabors: Túl sokat éltél ott 89 után, azé hiányzik belőled az én naív romantikám ;)

Arrival mozi indít, cakát mindenkinek.

gabors 2017.02.01. 01:12:45

@rebel rebel: " Túl sokat éltél ott 89 után," 9 honap azert nem olyan sok (vagy mihez kepest tul sok) ... a valasztasok csak aprilis kozepen voltak (ha meg emlekszel) azutan azutan mar kevesebb mint fel evet eltem "ott" es azota kb 90 napot ... az elmut 26.5 evben ...

a naivitasodat nem irigylem sot !!! (bocs a magas labdaert) romantikus meg soha nem voltam es most mar talan keso lenne....

gabors 2017.02.01. 01:44:08

@rebel rebel: @LittleG (uk):

Ne aggodj Mo -jobban teljeseit

rogan toni 45 miilioval tartozik (foleg baratoknak) helikopter ide/oda
lezer jani meg 80 millioval bankoknak es maganszemelyeknek !! haz persze szepen nott mint a gyerekek

gabors 2017.02.01. 03:07:41

@rebel rebel: sajnos ez a szint high-school !!!

montroyal ( CAN qc) 2017.02.01. 03:59:15

@Zoole[uk]: csak most tudom olvasni mirol van szo ? mik azok a strigulak es miert korfuggo az vagy miert kellene abbahagyni bizonyos kor utan .. jo hat az igaz oregedve egyre tobbe kerul sot kiegeszul a kék pirula araval is ... :-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.01. 06:05:50

@gabors: Semmit nem kérdőjeleztem meg. Viszont volt itt egy Hinta nicknevű mókus akit kibasztak innen aztán többször visszajött másik nicknévvel. azzal is úgy baszták ki mint macskát szarni pedig ő Shaktihoz képest apácaneveldei szűzleány.
Én most szóltam többet nem teszem. Majd nézd meg hová fajul a dolog.

LittleG (uk) 2017.02.01. 06:36:36

@gabors: Romaniaban is epp csak beindult ez az elmult par evben, az igazi nagyhalakhpz nem mertrk nyulni, de kevesebb lett a korrupt rendor, vamos, orvos - aki pl. Elore kiszabott halapenz tarifakkal dolgozott es addig nem mutott meg, amig nem tejeltel, tole meg is dogolhettel...

puhacica 2017.02.01. 08:52:10

@macamuca [IHUN]: koszi, ez jo, csak o nem ezt irta. en meg ugye abbol indultam ki. :)

lüke 2017.02.01. 09:16:04

Örülhet a davosi szálloda:
"ezt annyival hálálom meg, hogy szépen a felmosófejjel betolom a radiátor alá ezeket az apró darabokat, hogy ne lássák, ahol meg nincsen radiátor, ott a padok alá a falhoz. "
Nálunk ezt szerencsére nem csinálták,igaz a beteg nem fért volna a radiâtor alá....
egy néha éjszakás orvos

Hari Seldon 2 2017.02.01. 10:46:21

@rebel rebel:
Sajnos várható volt. A vallási szésőségeseknél ez az erőszak elfogadott. És minden vallás törvényszerűen kitermeli a maga fanatikus rétegét.
(Ebből a szempontból mindegy melyik vallás, de azért látható, hogy ott termelődik ki több szélsőséges, amelyik rugalamtlanabb és kevésbé képes a 21-ik század kihivásaira reagálni.)

Shaktee 2017.02.01. 10:52:07

@Hari Seldon 2:

Olvastad az elkövető profilját? Úgy tűnik hogy valami egész másról írsz, mint amire próbáltam rávilágitani..

Mint tudod a quebeci franciák nagyon erősek katolikusok, de mosqokba eddig nemigen jártak ölni.

Shaktee 2017.02.01. 11:05:51

@gabors:

Arrival, igen jó film, a quebeci rendező Denis Villenuve megint mesteri volt, épp pesten forgatja a Blade Runner 2-t.

Node nem is ezért írom amit hanem mert a film közepe felé felkaptuk a fejünk mint a sörösló, te is azt hallottad hogy Hungarian expression??? Jaaa, de mi lehet az...google..

Rákosit idézték :)))
dailynewshungary.com/hungarian-expression-mentioned-arrival-sci-fi-movie-year/

Shaktee 2017.02.01. 11:24:11

@gabors: Nemigen marad érzelmi energiám a mutyivitézeken dühöngeni, tökölni a trampli után

www.theatlantic.com/magazine/archive/2017/03/how-to-build-an-autocracy/513872/

A recept mindig ugyanaz. Küldjétek fel hozzánk a Lady Libertit, visszakapjátok amikor a bohóc eltünt, Skóciába pld..ott is imádják
Bocs Shanarey ;)

Shaktee 2017.02.01. 12:15:46

@rebel rebel: Még mindig hihetetlen hogy ennél az embernél lehet a Gomb, s tőle függ milliók sorsa...

mobile.twitter.com/realDonaldTrump/status/826060143825666051

Shaktee 2017.02.01. 17:48:45

@rebel rebel: S itt a megfejtés Rákosi szalámijára, forgatokonyv iro tweetje:

twitter.com/HIGHzurrer/status/798766856169353217

2017.02.01. 19:15:08

Faszkivan .. de komolyan .. nem olvastam el, csak a beveztőt, már fent van a vérnyomásom! A posztolónak van gyakorlatilag 8 általánosa a meló szempontjából. (Nem, ha fizikai Nobel-díjat nyert, de éppen szálloda-menedzsment lenne a feladata, akkor is pont 8 általánosnak felelne meg a képzettsége. Oké, lgeflejebb érettséginek ... legfeljebb ... :) ).Adja elő ezt tthon, hogy Fehérvárról jár be Budapestre ugyanezt a melót végezni, szállással (körberöhögik, alapból! :DDD), plusz napi kétszeri kajával (ennyit hivatalosan még a szakács sem kap Budapesten :DD),.
Idióta barom, pont Orbanisztán-kompatibilis. Remélem, soha nem engedik többé Hegyeshalmon túlra, miután 2 hónap alatt otthon rájön, mekkora marha, úgy egyébként ....
Persze, lófaszt, mert legkésőbb márcusban már rajta lesz valamelyik Railjeten :PPP

Shaddark 2017.02.02. 09:25:08

@Mrs Rumcajsz CA: E inkább az adóellenőrzések miatt van így. Nem mindegy hogy a vidéki ráérő ellenőrök tartanak fel napokig, vagy a pesti túlterhelt és nem mellesleg profi ellenőr végez a dolgával pár óra alatt.
Plusz ugye vidéken ha nincs benne valaki a városi elitben vagy ne adj isten pont konkurenciának számít azoknak, akkor rá fog érni a városi/megyei ellenőr heti 2-3 nap kijárkálni hozzá...

Buchhalter 2017.02.02. 13:29:20

@Csodabogár: @Taxomükke (UK): @LittleG (uk): gratulálok mind annyiotoknak a beszólásokhoz.Bár páran nem célozva rátok név szerint megjegyezték a portás srác iszonyatosan le volt terhelve! A másik : a recepciós munkakörnek mi köze a takarításhoz?Semmi! Külön ember - külön pénz! Mindhárman simán elmehetnétek Magyarországon főnöknek - a mentalitásotok simán meg van hozzá( 3 munkakör balkáni fizetésért és még aláznátok is a szerencsétlent) Néha visszanyal a fagyi : Építőipari cég központjában vagyok ,fizikai melósaink a nagy nyugaton dolgoznak csak ők sem hülyék : nálunk kapnak óránként nettó 5-6 € -t óránként + konténer lakás.Persze jó magyar szokás szerint míg a helyi őslakosok 8 óra után eldobják a lantot a mieinktől elvárt a napi 10-12 óra + szombat mindenféle pótlék nélkül.Persze a helyi kis főnökök is a gány emberfajtából valók.Tavaly óta beindult egy olyan mértékű elvándorlás ami mára kezelhetetlenné vált.Aki beszéli alapszinten a helyi nyelvet és vágja a szakmáját tárt karokkal fogadják a helyi cégek magasabb órabérekkel.Cirka 20-30 melós hiányzik és ha beindul tavasztól a szezon 40-50 fő is kéne.A főnökeink odáig süllyedtek le,hogy kirúgott ex dolgozókat agitáltak a visszavételre egy kis órabér emeléssel (1 € ) . Na ez a nagy helyzet amikor erőből véleményeztek valakit.Talán lassabban és értelmezve kéne olvasni néha a dolgokat.

LittleG (uk) 2017.02.02. 14:56:23

@Buchhalter: Először is nem tudjuk, hogy télnyleg "recepciós"-nak vették fel, vagy ahogy azt hiszem macamuca írta, "night porter"-nek, ami egészen más tészta.

Azt értem, hogy nem értesz velem egyet, de nekem akkor sem az a hozzáállásom, hogy sz*r a munkahely, ergo sz*arul dolgozok.

Nem tetszik a munkahely, lelépek.

Buchhalter 2017.02.02. 15:54:01

@LittleG (uk): Ez a lelépek se olyan egyszerű! Csak pár példa : van hiteled és havi szinten muszáj fizetned,ergo kisgyerekes szülő vagy szintén nem könnyen ugrálhatsz és akkor még ott van egy fix időre kötött szerződés amiből ha te állsz fel előbb simán kemény pénzekbe fájhat neked.

LittleG (uk) 2017.02.02. 23:49:21

@Buchhalter: nem lépek a semmibe, hanem, ahogy az előző munkahelyemen tettem, csak akkor mondok fel, mikor már találtam másikat, ami jobbnak ígérkezik. És jobb is, sokkal.

Cactusbarát 2017.02.03. 10:19:28

Nem semmi story, azonban számomra sok helyen nagyon fura a történet. Először is nem értem hogy hogy dolgozhat valaki 10 napot egy húzamban úgy hogy 10-12 órákat dolgozik, mindezt úgy hogy a szabadnapokat is úgy kellett kikönyörögni?! Nem tudom milyen munkaidőrendszer ez de hosszútávon fenntarthatatlan. Így néz ki a munkarend ha jól értelmezem: 10 nap munka (egyhúzamban) 10-12 órában , majd 2-3 (???) nap szabadnap amit sikerült kikönyörögni 5-re. Persze az is lehet hogy én értettem félre valamit.

A másik dolog hogy a vendégek hajnali 4 órás fuvarozása bőven az éjszakai recepciós hatáskörén kívülre esik és egyben nagy felelőtlenség is még akkor is ha esetleg több recepciós dolgozik a helyen.

Végezetül gratulálok a poszt írójának mert az hogy képesítés nélkül idegen földön kitanulta a szakmát mindenképpen elismerésre méltó. Az emberek sokszor lebecsülik a turizmushoz kötődő szakmákat, holott rengeteg alázatot és stressztűrőképességet igényelnek ahogy az meglett írva. :)

zseketto · http://azeletstmoritzban.blog.hu/ 2017.02.16. 16:10:04

mi a retek van a beallitasokkal, hogy belekot az uzenetembe?

HA mi a mailed?

Mert irtam vagy 1,5 oldalt, kar volna veszni hagyni

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása