oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 10. 20:00,  Rémálom külföldön: mire vigyázzunk? 5 komment

2016. január 10. 20:00 Határátkelő

Rémálom külföldön: mire vigyázzunk?

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az ember mindig készüljön fel a lehető legrosszabb forgatókönyvekre is. Persze még így is érhetik meglepetések, de olyan talán mégsem, mint amilyenek az Egyesült Arab Emirátusokban élő Pádár Gabriellát érték, aki egyszerűen ott ragadt az országban.

egyesult_arab_emiratusok_padar_gabriella_foto_anjana_sankar_xpress.jpgPádár Gabriella (Fotó: Anjana Sankar/XPRESS)

Az 58 éves magyar nő 15 éve él az Egyesült Arab Emirátusokban, legutóbb terapeutaként dolgozott egy spában Abu Dhabiban. A rémálom négy hónapja kezdődött számára, amikor elveszítette munkáját.

A történet megértéséhez tudni kell, hogy amikor a partnere három éve elhagyta, a nő komoly kölcsönt vett fel, hogy fizetni tudja az ingatlana bérleti díját, ám gyakorlatilag a teljes fizetése a részletekre ment el.

Jelenleg összesen 82 ezer dirham (kb. 6,5 millió forint) tartozása van, ráadásul amíg nem fizeti azokat vissza, addig az országot sem hagyhatja el, három hónapja nem fizeti a lakbért, és a mobilját is kikapcsolták.

Arról, hogy mik a tervei, egyáltalán, hogyan látja a jövőt, a Határátkelő oldalon olvashattok többet.

Nyílt hétvége a francia mecsetekben

A testvériség és az egyetértés jegyében több száz mecset várta nyitott kapukkal a látogatókat a hétvégén Franciaországban a helyi mecsetek szövetsége (CFCM) szervezésében.

franciaorszag_parizs_mecset_foto_imamsonline_com.jpg(Fotó: imamsonline.com) 

Az időpont érthető, hiszen a napokban volt egy éve a Charlie Hebdo szatirikus lapot és egy kóser üzletet érő terrortámadásoknak.

„Célunk előtérbe helyezni az iszlám igazi értékeit, és felszámolni azokat a közhelyeket, amelyek a vallást társítják az erőszakkal és a terrorizmussal" – fogalmazott Anouar Kbibech, a szervezet elnöke.

További részleteket itt találtok.

Mire valók a brüsszeli sárga telefonok?

A belga város vezetése érdekes utcai telefonokat helyezett el, amelyek segítségével helyi lakosokkal lehet közvetlen kapcsolatba kerülni. A cél a félelem eloszlatása.

belgium_brusszel_sarga_telefon_foto_brusselslife_be.jpg(Fotó: brusselslife.be) 

A három sárga telefon interneten keresztül, illetve egy arra létrehozott ingyen hívható számon érhető el ­­- írta a Financial Times internetes kiadása. Az utcán csörgő telefont bármely arra járó helyi lakos felveheti és felvilágosítást adhat az érdeklődőnek a városról, a közbiztonságról és szabadon válaszolhat minden feltett kérdésre.

A városvezetés a belga turisztikai hivatallal együtt a helyi lakosok bevonásával kíván üzenni a világnak, hogy Brüsszel biztonságos város. Érthető az igyekezet, hiszen az évente közel 7 millió látogatót fogadó belga fővárosban a turizmus az elmúlt hónapokban jelentősen visszaesett.

További részletek a Határátkelő oldalon találhatók.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Franciaország Brüsszel Egyesült Arab Emirátusok hataratkelo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr818259726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.01.10. 22:04:44

Huha, nagyon remelem hogy Gabriella talal uj allast mielott meg nagyobb lesz a baj - ha jol vettem ki az eredeti cikkbol, igazabol ezt szeretne most elerni, ezert fordult ugymond a nyilvanossaghoz. Neki mar nem segitseg ez a tanacs, de azt tudom mondani hogy a Gulf-orszagokban soha nem szabad semmilyen hitelt felvenni, senkinek nem szabad penzzel tartozni. Ha barmilyen okbol nem tudja fizetni az illeto az adossagot, nem hagyhatja el az orszagot es sajnos konnyen bortonben kothet ki. Az a legrosszabb az egeszben hogy kozben meg folyamatosan ajanlanak hitelt - pl. a bank folyamatosan hitelkartya-ajanlatokkal bombaz, meg az is elofordult hogy ingatlan-hitelt ajanlottak (nem akartunk Szaudiban ingatlant venni...). De nem szabad ezeket elfogadni, semmilyen korulmenyek kozott. Legrosszabb esetben, ha kiderul hogy nem fogja tudni fizetni az ember a hitelt de nincs meg eljaras alatt, el kell hagyni az orszagot ha megoldhato es nem szabad visszamenni. Lehet hogy nem ez a 'tisztesseges' megoldas, de mondjuk en inkabb ezt valasztanam mint a bortont pl. Szaudi Arabiaban vagy akar mas Gulf-orszagban.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2016.01.11. 06:05:22

Lehet én nem értek valamit, de ha valami miatt bem tudom a lakbért fizetni, akkor: 1, elköltözök olcsóbba, 2, lakótársat keresek, 3, másodállást vállalok.... bármi, de tuti nem kölcsönt veszek fel! Ez otthon is igaz, de külföldön meg aztán méginkább...

adg 2016.01.12. 04:16:31

Ha kolcsonbol fizetem a lakbert, akkor minimum lakber+kamat osszeget kell fizetni. Ez mitol lesz jobb. Nem teljesen ertem, de nem tunik nagy orletnek.
Na hatha megoldodik, bar a szamlak halmozasa erost az ellentetes oldalra mutat. Ez sajnos egy spiral. Sok sikert!

gabors 2016.01.12. 07:03:58

f@sznak megy valaki ONKENT dihmmi-nek egy iszlam orszagba !!! Most megtanulja hogy mi is az igazi bekszereti mohamedan dihmmitude !!!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása