oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. november 23. 06:41,  Luxusból a pokolba 173 komment

2015. november 23. 06:41 Határátkelő

Luxusból a pokolba

Spanyolország, Kanári-szigetek, napsütés, és egy jó munkaajánlat - maga a megvalósult álom, ami gyorsan pokoli tortúrává változott. Nem lehet elég gyakran hangsúlyozni, mennyire fontos megfelelően tájékozódni, mielőtt belevágnánk egy külföldi munkavállalásba. Imola története tele van tanulságokkal. A képekért külön köszönet neki.

cim_38.jpg

„Már több mint egy éve, hogy hazatértem. Ez alatt az idő alatt sokszor gondolkoztam azon, hogy el kéne mesélnem a történetem, hogy más ne járjon, úgy ahogy én.

Ez a pillanat most jött el, hiszen már megbékéltem a történtekkel és megbocsájtottam mindenkinek.

A szakmai vizsgáim előtt egy évvel, 18 évesen úgy döntöttem most már ideje lenne külföldön dolgozni. Mivel már 4 éve fotóztam, munka szinten is, úgy gondoltam fotósnak állok. Mindig is szerettem dolgozni, szerettem új embereket megismerni. Hittem magamban.

Jött is egy ajánlat. Kanári-szigetek, egész nyárra. Kapva kaptam a lehetőségen, összepakoltam szinte az összes cuccomat és elindultam egy idegen helyre, ahol senkit sem ismerek, egy idegennek dolgozni, aki amúgy magyar származású.

Még Magyarországon az indulás előtt két nappal kiment a bokám, olyan szinten, hogy sínben kellett volna maradnia egy hónapig. Már az első nap kiderült számomra, hogy ez nem így lesz, és ennek következményei is lehetnek.

Tűrtem, hogy kioktasson

A főnököm beosztott fotózni egy olyan hotelba, ahol a szinteket csak hosszú és meredek lépcsők kötötték össze.  Egy hétig nem maradt fent a sín a lábamon, hiszen úgy nem tudtam dolgozni.

Miután a fájós lábammal nem tudtam mindenkit elérni a szálloda vendégei közül a fotókkal, így nem tudtam eleget eladni, a főnök kioktatott a fényképezőgép beállításairól, mintha ez azért alakult volna így, mert nem tudok jó képeket csinálni.

Előtte modellügynökségeknek fotóztam, és nem volt olyan márkájú fényképezőgép a kezemben, amit ne tudtam volna használni. Mégsem szóltam neki. Tűrtem, hogy kioktasson.

Csak akkor kezdtem el sírni, amikor otthagyott egyedül. Rájöttem, hogy itt senkit sem ismerek, megrémített, hogy teljesen egyedül vagyok.

Ehhez hozzájött egy másodfokú égési sérülés is, mert egész nap a tűző napon dolgoztunk, és a fehér bőröm egy idő után nem bírta, hiába kentem magam naptejjel.

napozoagyak.jpg

Megismerkedtem egy másik magyar nővel, aki már fél éve neki dolgozott. Az első napok nehezen mentek, de végül összebarátkoztunk. Mesélte, hogy volt olyan hónap, hogy késett akár 2-3 hetet is a fizetése. Én akkor vártam az első fizetésemet… Megijedtem.

Mivel a szállás és az étkezés fizetve volt, az internetet illetve a többit magunknak kellett fizetnünk. Ha nem kaptuk meg a fizetésünket időben és nem fizettük az internetet, gyakorlatilag megszűnt a kapcsolatunk a külvilággal és a családunkkal.

Itt kezdődtek el a problémák

Sajnos a statisztika nem volt valami jó. Nem tudtunk eladni elég képet. Eleve a mai világban mindenkinek van olyan készüléke, ami tud fotózni. Akkor minek fizetne egy idegennek, hogy csináljon róla képeket, amiket utána méregdrágán megvehet tőle?

A másik probléma az, hogy eleve drágák voltunk. Megkérdezte tőlem egy apuka, aki két hete nyaralt a szállodában a családjával, hogy ne haragudjak meg, igazán kedves vagyok, de miért fizessen olyanért és méghozzá ilyen sokat, amit ők is meg tudnak csinálni? Nem tudtam rá válaszolni.

Tudtam, hogy a betanult marketingszöveg, hogy „Mert én jobb képeket készítenék, profi géppel készíteném, és profi nyomtatóval nyomtatnám ki a képeket stb.” nem jött volna be.

A fájós lábam és a rossz statisztika miatt átkértem magam egy síkterepen lévő szállodába, egy másik városba. Új lakótársam lett, akivel barátok lettünk. Itt könnyebb volt a terep, sőt itt a vendégek is úgymond „átvághatóbbak” voltak.

Négy óra helyett 14

Már egy hete ott voltam, amikor megkérdeztem a lakótársamtól, hogy mi pontosan hány órát is dolgozunk? Egyszerűen ennyit felelt: nézd meg a szerződésed.

A szerződésemben napi 4 óra munka szerepelt. Ez lett általam és a hatóságok által aláírva. Ehelyett mi napi 12-14 órát dolgoztunk. Az eladással és a nyomtatásokkal együtt. Voltak olyan napok, amikor a szálloda recepcióján adtuk le a képeinket a vevőinknek hajnali 2-3-kor.

A recepciósok sokszor nem tudtak minket hova tenni, és folyton kérdezték, hogy ilyenkor mi még miért dolgozunk? Ekkor lettek a legjobb barátaim az animátorok, a recepciósok illetve a személyzet.

csoportban.jpg

Amikor a főnököm kitalálta, hogy eleve hadilábon álló fotóscsapata, akik az egész szigeten dolgoztak több városban, versengjenek és versenyezzenek, egymással ki tud eladni több képet… az felborított mindent. Ott és akkor mindenkit ellenségnek tekintettek.

A fotós „éhezők viadala”

Mi hajtotta őket? A több pénz… A szabály az volt, hogy aki a legkevesebb képet adja el, annak kettő hete van bizonyítani. Ha nem sikerül, hazaküldik. Az első ilyen „éhezők viadala” kikiáltása után találkoztam először a főnököm magyar édesapjának igazi mentalitásával.

Nap, mint nap lejöttek minket ellenőrizni a szállodákba. Volt olyan nap, hogy be volt borulva, vagy eleve kevesen voltak a szállodában és egyszerűen nem tudtam képet eladni.

Látta, hogy üresek a napágyak, és megkérdezte, hogy miért nem adok el elég képet? Nem akartam hinni a fülemnek. Már egy hónapja voltam ott, július vége volt a nyári szezon zárása előtt egy fél hónappal.

Ilyenkor mindenki, még az is, aki teljesen mást dolgozik, tudja, hogy kevesebb a vendég a szállodákban, illetve akik jönnek last minute utakra, és befizetik az all inclusive ellátást, nem fognak még nekem külön fizetni 25 eurót csak úgy puszira egy pár képért.

Nem értette… Ekkor döbbentem rá igazán, hogy milyen pénzhajhászok. Nem érdekelte hogyan, mikor és miért, csak teremtsem meg neki azt az összeget, amit minden héten le kellett adnunk. Magyarul a testemet is árulhattam volna, legalább akkor nem fogy a nyomtatóból a papír…

beach_egyedul.jpg

Eldöntöttem, hogy lelépek

Ekkor döntöttem el, hogy amint lehet, én lelépek innen. Mindennap meg kellett küzdenem a lakásban a csótányokkal illetve még velük is. Másfél hónap alatt belefáradtam.

Hétvégén nem dolgoztunk, és bárhova mehettünk volna, a pénzünktől és az időnktől függött. A pénzzel nem volt gond. Mivel hétköznap nem tudtuk kialudni magunkat ezért szombaton és vasárnap délelőtt csak aludtunk. Vasárnap délután mentünk bevásárolni, körbe nézni stb. Siralmasan kevés volt így az időnk.

Tudta mindenki, hogy a többi fotós, hogy dolgozott a szigeten. Valaki drogozott, és betépve ment a gyerekeket fotózni a medencékhez… Valaki a munkaruha helyett bikiniben vagy félpucéran árulta a képeit, a német és orosz apukák nagy örömére.

Volt olyan is, aki pénzt adott az animátoroknak, hogy minden potenciális ügyfelet helyette meggyőzzenek a fotózásról, és neki már csak szinte le kelljen nyomnia a gombot.

Ezeket a dolgokat undorítónak találtam. Nekem is segítettek párszor az animátorok, persze de azért mert szerettek, és mert én is segítettem nekik mindenben, nem vártak el ezért pénzt.

Amikor a főnököm bejelentette, hogy majdnem a dupláját kéne teljesítenünk, amit eddig kért, akkor elgondolkoztam. Eddig is alig tudtam megteremteni azt az összeget, amit előírt, hát akkor most?

A recepciós kolléga és a rendszerük szerint, augusztus elején összesen 23 fő volt a szállodában. Ennyi és nem több. Pedig nem egy lepukkant szállodáról beszéltünk. Szóltam a főnökömnek, aki közölte, hogy nem érdekli, oldjam meg.

Beadtam a felmondásomat

Ekkor kezdődtek csak a gondok. Az utolsó két hetem maga volt a pokol. Már nem akartam bizonyítani. Megismerkedtem egy pár középvezetővel, és mondtam nekik, hogy felmondtam, mert nem bírtam ezt a nagy tempót és, hogy mindenáron teremtsünk még több pénzt a semmiből.

Nagy meglepetésemre hiába volt a szálloda szerződésben a főnökömmel, mellettem álltak ki. Felajánlottak nekem egy fotós állást, ha kizárólag csak nekik dolgozom. Elutasítottam, hiszen még volt egy évem az iskolából, haza kellett jönnöm.

A két hetem azzal telt, hogy az elveszett fizetésemet kerestem. A főnök állította, hogy ő feladta itt a bankba, viszont az OTP jelezte, hogy még nem kapta meg. Tizenkilenc nap múltán érkezett be a bankomban, eközben én saját pénzből vettem meg a repülőjegyemet haza, mert tudtam, hogyha a fizetésemre várok, akkor soha sem fogok hazamenni innen.

Szerintem azért érkezett be eleve a bankba a fizetésem, mert erősködtem, hogy menjünk be a bankjába és kérdezzünk rá. Miután bementünk és aláírt pár papírt két nap alatt beérkezett az OTP-be. Hihetetlen ugye? Az utolsó pillanatig állította, hogy biztos a magyar bank hibázott... persze. Már azt sem hittem el, amit kérdezett.

Az utolsó héten sikerült elkapnom egy rosszulléttel, hányingerrel, szédüléssel és fejfájással járó valószínűleg vírust. Tudtam, hogy nem komoly, hiszen indulás előtt beoltattam magam különböző megfelelő oltásokkal… de akkor is rosszul voltam.

Még bementem dolgozni, de ebéd után hazamentem. Mivel a főnök által kapott, nagyjából a legolcsóbb eldobhatós telefon már a szigeten töltött második héten megadta magát, így nem tudtam őket felhívni. Éppen aludtam, amikor arra riadtam fel, mintha be akarnák törni az ajtót. Kinyitottam és a főnököm édesapja állt az ajtóban.

Mit képzelek magamról, hogy nem dolgozom… Teljesen nyugodtan válaszoltam neki, elmondtam, hogy rosszul vagyok, valószínűleg ezen a napon nem tudok már bemenni, de holnap mindenképp megyek.

Azt hittem, az a kisebb vagyon, amit eddig a két hónap alatt összeszedtem nekik alapot ad arra, hogy valamilyen szinten kedves és megértő legyen velem. Túlságosan naiv voltam ezzel kapcsolatban.

Közölte, hogy kirak a szállásról és nem fizeti tovább az étkezéseimet, ha most nem indulok vissza dolgozni.  Még volt egy óra a munkaidőből. Visszamentem.

Nem akartam megbetegíteni senkit, főleg nem a kisgyerekeket, de nem volt más választásom.

Megdöbbentem az emberek szívtelenségén azon, hogy kinek mennyit számít a pénz és az, hogy a pénzből egyeseknek sohasem elég. Nem szóltam neki vissza, hiszen minek? Tudtam, hogy én ezerszer jobb ember vagyok.

Életem egyik legszebb pillanata

Az utolsó estémen nyílt meg a hotelem új színháza. Áthelyezték oda az én kis pultomat is. A megnyitó felénél járhattunk, a színház tele vendégekkel, nagykutyákkal, amikor megszólalt a műsorvezető, amúgy manager hölgy: „Kérjük a színpadra, azt az embert, aki már két hónapja azért van itt, hogy a szállodánk vendégeinek maradandó és kézzelfogható emléket adhasson, hogy boldoggá tegye őket. Sok barátod szeretne tőled elköszönni az utolsó estéden, kedves fotós kisasszony, kérlek, gyere fel hozzánk a színpadra!”

Még gondoltam is magamban, hogy milyen szép gesztus, de jó annak, akit ilyen megtiszteltetés ér. Nem is sejtettem, hogy rám gondolnak. Hiszen csak pár hete ismernek, sőt volt ott fent olyan ember is, a szállodalánc igazgatója, akit csak egyszer láttam.

Mosolyogva és egy kis akcentussal megszólalt a hölgy és rám nézett: „Gyere, rád vár mindenki!” Földbe gyökerezett a lábam, de mégis elindultam a színpad felé. Azok a vendégek, akiket ismertem és a gyerekeik tapsoltak, voltak olyanok, akik felállva.

Az az öt perc az enyém volt. A főnökök kezet fogtak velem, az animátorokkal sírva borultunk egymás karjaiba… az volt életem egyik legszebb és legmeghatározóbb pillanata. Azóta kaptam még felkérést a hoteltől, hogy menjek hozzájuk vissza dolgozni… nemet mondtam.

hulyeskedes.jpg

Ezután fenyegetést kaptam a mohó apukától, hogy nehogy vissza merjek menni a szigetre és kitúrjam onnan a fia cégét, mert akkor megkerestet emberekkel. Itt fejeztem be. Nem is hallgattam végig mit üzent több ezer km távolságból.

Itt volt vége a Kanári-szigeteki álmomnak, ami nagyon nem volt tökéletes.

A tanulságok

Azóta sokat tanultam. Sok animátorral tartom a kapcsolatot, sőt olyan családokkal is, akiknek a nappalijukban az általam készített fotók lógnak a falon, és az előttem ott dolgozó fotósokkal is. Senki sem menne vissza dolgozni. Senki.

Azért írtam le a történetemet, hogy talán mások tanulnak a hibámból, vagy legalább figyelmeztetem őket. Nem néztem kellően utána a főnökömnek még az utazás előtt, túl sok mindent lenyeltem, amit lehet nem kellett volna, túlságosan stresszeltem a pénz miatt és főleg azért, hogy megfeleljek mindenkinek.

Már csak az azóta is be nem gyógyult és deformálódott bokám, az égési sebek által hagyott foltok a sok kép és az ott megismert barátaim emlékeztetnek minderre.

A jó dolgokat megtartottam, a rosszakat pedig végre kiírtam magamból, és nem tartom meg többé. Így, örülök, hogy részt vehettem ebben a kalandban, ami meghatározta az életem további részét.”

tengerpart_1.JPG

A moderálási alapelveket itt találod, Spanyolországról itt olvashatsz további történeteket, híreket, érdekességeket.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Spanyolország Kanári-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr128098194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2015.11.23. 06:47:04

Nem semmi az első kép,kemény történet.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.11.23. 07:04:02

mindig megdobbenek milyen szemet sok ember ... lehet hogy en mar hamarabb otthagytam volna az egeszet

de szerencse hogy a rossz emlekeken mar tullepett a poszterina!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.11.23. 07:10:37

Jó, hogy leírtad. Tanulságos.
Egy jó tanács: nincs az a munka, amely felülírná az egészséget.
Utóbbiból csak egy van.
Minden jót!

2015.11.23. 07:42:22

Basszus, kemény sztori. :( Köszönjük, hogy megosztottad. Kellenek ilyen posztok is.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2015.11.23. 08:27:28

azert torott bokaval ha tudod h nem studioban kell fotozni lehet balgasag volt kimenni... mentel volna par honappal kesobb, szebb emlek lenne!

Muscari 2015.11.23. 08:32:03

Szegény lány, a rossz bokával eleve nem lett volna szabad elindulni, most már lehet, hogy soha nem gyógyul meg rendesen. Én biztos, hogy lebeszéltem volna a saj

Muscari 2015.11.23. 08:34:26

Folyt. Saját gyerekemet. A többi dolgot tanulópénznek kell felfogni és soha többé ilyesmibe nem menni bele.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.11.23. 09:17:05

Helyes hozzáállás: a rossz munka ellen egyetlen megoldás van, a felmondás. A tőke és a bérmunka közti kibékíthetetlen ellentét másképp nem kezelhető.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 09:18:30

@Muscari: én is pont ezt akartam mondani.

egyébként meg állandóan csak nézek ki a fejembol, hogy sokan jodolgukban azt se tudják, mit csináljanak a pénzukkel. Animátorok? Babysitter odáig értem, de felnőtt emberek nem tudnak mit kezdeni magukkal a tengerparton?

Herr Géza 2015.11.23. 09:50:47

@Dragonlady (Bp, Hun): Hát én sem értettem sose, hogy egy nyaralás alatt miért is fizetnék azért, hogy "profi" képek készüljenek rólam. Nekem bőven jó, amit magam meg tudok csinálni, ha meg az egész családot akarom egyszerre a képre, akkor valakinek a kezébe nyomom a gépet...
Részben sajnáltam az ilyen dolgozókat, részben az idegeimre mentek a nyomulásukkal...
Egy valami viszont nem tiszta: a poszterina már 14 évesen divatfotósként dolgozott? Azt meg hogy?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.23. 09:51:25

Fiatal vagy, tapasztalatot szereztél. Lesz még ilyen bőven, ne aggódj. Használd fel, tanulj belőle, aztán lépj tovább.

Mások viszont nem fognak tanulni a te hibádból, abban biztos lehetsz. Mindenkinek szüksége van arra, hogy néhányszor nekimenjen a falnak, mert addig nem hiszi el, hogy ez vele is megtörténhet. Szerintem ezzel nagyjából mindenki így van.

Sok sikert!

gyongy5 2015.11.23. 09:51:31

Szomorú történet, sajnálom. A megaláztatásokat nem kétlem, de azért kicsit színezett a történet, pl. a Kanari szigetek egyikére sem kell oltás....ettől függetlenül szuper hogy leírtad, hátha mások tanulnak belőle.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.11.23. 09:56:48

Én sem értem a szülei hogy engedhették így el a poszt írót. Persze tudom otthon már hivatalosan nagykorú a 18, de tudjuk jól hogy azért a felnőttség nem valami kapcsoló amit felkapcsolnak mikor az illető betöltötte az adott napot. A szülei helyében én mindent elkövettem volna hogy lebeszéljem erről. Jó hogy sikerült hazatérnie végül.

Herr Géza 2015.11.23. 09:57:15

@HÁ: Csak halkan jegyezném meg, hogy a poszt szerkesztése egy kicsit érdekes lett (nyilván nem tudatosan): amikor a "testemet is árulhattam volna" mondat után közvetlenül a fürdőruhás, pózolós-szirénes kép következik, hát... khm, khm, az olyan furcsán adja ki magát.... :))))))))

adg 2015.11.23. 10:25:02

Az animator mit csinal? Nem o az, aki a gyerekekkel foglalkozik amig anyu borrakra vadaszik a medence szelen, apu meg a pultnal lesi a csajokat a sorosuveg mogul?

_Boris_Vian_ 2015.11.23. 10:38:10

@Herr Géza:

De milyen jó hogy bekerült a kép :) Nagyon csinos :)

"Megdöbbentem az emberek szívtelenségén azon, hogy kinek mennyit számít a pénz és az, hogy a pénzből egyeseknek sohasem elég."

Sajnos ez ilyen!

Isten hozott a felnőttek képmutató, undorító, kirakatvilágában, ahol semmi más nem számít csak a della, meg a haszon.

Narina 2015.11.23. 10:40:58

Egyet ertek Nagykekkel! Sajnos az emberek nem tanulnak belole! Viszont, te kedves poszterina figyelj oda az ilyen "jelzesekre" az egiektol, ha valami elott allsz es akkor tortenik egy esemeny(negativ) veled, akkor abba ne vagj bele, mert igy figyelmeztettek, hogy nem kene. Sajnos mindig igazuk van. (ezt mar nagyon sokszor tapasztaltam)

Herr Géza 2015.11.23. 10:43:05

@adg: Igen, például azt, de vannak a felnöttekkel foglalkozó animátorok is. Ugyanúgy marha vicces, ill. leginkább annak hitt programokat szerveznek a börrákot tápláló anyukáknak és apukáknak.... :))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.11.23. 10:46:49

A posztoló elbaszta, vissza kellett volna mennie, hogy kitúrja a faszfej főnököt a piacról. :)

Én és Énke 2015.11.23. 11:06:56

Előítélettől mentes, zsenge kora ellenére aránylag "olcsón" megúszta a poszterina.

Az internet nem felejt, a ”Fotós munka a Kanári szigeteken” kérdésre három, időben egymást követő facebook-os hirdetést dob ki a Google. A ránézésre komolytalan első hirdetés ”lendületes, életvidám fiatalok jelentkezését várja, fotós tapasztalat és felszerelés nem feltétel” jeligével. (Első figyelmeztető jel!) A munkaadóról egy kukk sincs, a kapcsolat egy ”gmail.com” cím. (Jó kis cég lehet.) Félévre rá (2013-ban járunk) újabb hirdetés, ebben már fényképes önéletrajz szükségeltetik, és a – sokak szerint nevetségesen alacsony – fizetésről is említést tesz. Józan kommentelők átverést szimatolnak. Újabb hónap múlva megjelenik az utolsó, szűkszavú hirdetés, mely azonnali kezdéssel csalogat...

Sanz 2015.11.23. 11:27:25

Ilyenkor mindig csodálkozok azon, hogy én majdnem felmondtam azért egy helyen, mert 9:30-10:00 helyett 9:00-ra kellett járni... de hát mindenkinek megvan a maga stressztűrése, a posztolónak sok sikert kívánok, hogy legközelebb jobb munkáltatóra találjon.

TilosazA (UK) 2015.11.23. 11:31:50

@Én és Énke: Amióta itt élek Angliában, a fényképes önéletrajz túlmegy a tűréshatáromon. Melltartóméretet ne írjak bele? Magasságot esetleg? Hajlandóságot "plusz munkára" a főnök irodában?! Egyéb...? Agyam eldobom.

vulgarian · http://vulgarian.blog.hu 2015.11.23. 11:44:54

Tényleg kemény történet, jó hogy már csak emlék...

Herr Géza 2015.11.23. 11:59:41

@Én és Énke: Azért az 550 €/hó teljes ellátás és szállás mellett nem is lenne olyan rossz, már persze ha a valóság nem másképp nézne ki.
Tanulságosak viszont a kommentek: a hirdetés alatt: többen megjegyzik, hogy az biztos elírás és 550/hét lenne, mert hát "annyiért", ugyanmár.
Nagy magyar realitásérzék: havi 2200 € (+szállás, +kaja) egy semmiféle szakképesítést, felszerelést, stb. igénylö munkáért, Fuerteventurán... Már csak azt hiányoltam, hogy "nehogymá' a repjegyet én fizessem..". :)))))))))))))))

puhacica 2015.11.23. 12:17:37

@Herr Géza: ez egyebkent a legnagyobb baj, hogy gyakran a munkaltatok es a celszemelyek is ugy gondolkodnak, hogy a fotozas semmifele szaktudast nem igenyel. a munkaltatoknal ez a fajta felfogas egyertelmuen lehuzos kategoria, a turistaknal meg persze nem feltetlen gond, hogy nem akarnak fizetni, mert ahogy irtad, a kezebe nyomjak vkinek a gepet aztan ott virit a csalad Fuerteventuran. csak azt kellene belatni, hogy az NEM ugyanaz, mint amit egy profi csinal.

puhacica 2015.11.23. 12:25:05

@Herr Géza: az arakrol pedig: egy profinak a 2200 euro tok realis fizetes. mostanaban nezegettem az eskuvoi videos oldalakat, egy olyan munkaert, amit lazan, hatrakotott kezzel is meg lehet csinalni 2-3 nap alatt, 800-1000 fontot kernek. es ez az alap, vannak csomagok 1600 font korul is. amiket mi vagtunk otthon a baratainknak ajandekba, azok jellemzoen ebbe a kategoriaba esnek. ha sajat magad csinalod es nem kell felszerelest berelned, ez a penz a tied. nyilvan vannak koltsegeid, de nem szamottevoek. szoval a fotozas egy eleg jol fizeto szakma, ha tenyleg profi vagy. es ha van uzleti erzeked, hogy el tudd adni magad. :)

P.Elliot 2015.11.23. 12:28:38

Szegeny kislany....
Ezek a fotosok meg tudjak orjiteni az embert amikor keres nelkul odamasznak az ember kepebe es hiaba tiltakozok hogy nem akarom, nem veszem meg, megkeres, eroltetni. Nem tudtam hogy ilyen fonoki nyomas, ketsegbeeses van mogotte.
Ezek utan el tudom kepzelni hogy masfajta munkakorben is lehet ilyesmi.
Meg normalisan itt Usaban egy lapatos hajo turan csinaltak mert mire kiszalltunk kifuggesztettek a kepeket hogy mindenki keresse meg magat es vegyen ha akar. De itt is van nyomulas. hogy aztan ilyen fonoki eroszakossag van mogotte azt nem tudom, nem hiszem mert ennyire nem engedne szivatni magat senki.
Sok szerencset legkozelebb a posztolonak. Fiatal meg, maj talal jobbat.
Az a pozolos furdoruhas foto nagyon csinos, valoszinu hogy abbol tobbet tudott volna eladni, hehehe....Nem rosszbol irtam am....

Herr Géza 2015.11.23. 12:29:54

@puhacica: Jajjaj, én nem állítom, hogy fotósnak lenni bakfitty, isten ments. Csak az ominózus hirdetésben szerepelt az, hogy "fotós tapasztalat és felszerelés nem feltétel” , erre a konkrét esetre vonatkozott az én megjegyzésem, amit ezek szerint egy kicsit rosszul fogalmaztam meg. Bocsi !!

P.Elliot 2015.11.23. 12:31:56

@Zka: Aztan nemcsak a bokaja tort volna el hanem vegig a laba, Isten mentsen kikezdeni a fenyegetozokkel.

Herr Géza 2015.11.23. 12:34:18

@puhacica: Nyilván ezért nem megy egy profi fotós ilyen nyaralóhelyi bohócnak. :D De tényleg, az én "leszólásom" erre a keskenynyomtávú, amatör, lenyúlós verziónak szólt.

Herr Géza 2015.11.23. 12:36:23

@Herr Géza: helyesen: erre = ennek ....
A "keskenynyomtávút" vajon most az aktuális szabványok alapján hogy írják ???? :)))))))))))))))

Herr Géza 2015.11.23. 12:37:58

@puhacica: Csak érdekességképpen: van olyan, hogy egy profi fotós nem saját cuccal dolgozik ??? Komolyan??

P.Elliot 2015.11.23. 12:42:01

@Herr Géza: Ezeket a programokat szerintem a nyaralok abszolut nem igenylik, na, mondjuk nehany gyerek orul ha talalkozik egy Disney figuraval vagy massal, de a felnottet egyaltalan nem erdekli az ilyesmi, a hotelek eroltetik.
Itt New Yorkban a Time Square-en meg masutt is mindenfele beoltozott figurak koszalnak hogy felcsipjek egy dollaraert azt aki veluk akar fotozkodni, mar volt rola szo hogy el kell oket zavarni, rontjak a varoskepet, a biztonsagrol nem is beszelve mert barmi beoltozhet ala.Egyebkent jol keresnek, az egyik azt mondta hogy megvan a 150-200 dollarja naponta.
Igazabol meg arra sem tudtak torvenyt hozni hogy a kipingalt, befestett felmeztelen noket kitiltsak akik szinten ott illegetik magukat, na ennek a turistak nagyon orulnek, valahogy nincs meg a torveny hogy nem tehetik, ujat kell krealni es kirugni oket onnan. Ok a duplajat is megkeresik amit a masikak.
Szoval biznisz a vilag. Kipreselni a turistabol amit csak lehet.

puhacica 2015.11.23. 12:42:27

@Herr Géza: ertem en, csak altalanos "megnevelesbol" irtam, az irasodra hivatkozva. ;)

a mi volt kollegank peldaul 2-300ezer korul vallal egy rendezvenyt, de "ismerek" olyan fotost, aki 600ezer korul vallal eskuvot es nem lehet hozza idopontot szerezni!!! :O igaz, szem nem marad szarazon attol, amit csinal, en meg ilyet nem lattam, nem az embereket fotozza, hanem a hangulatukat, elkepeszto. de ez mar csak az en erdeklodesem a tema irant, elnezest. :)

2015.11.23. 12:42:28

Jezusmaria. Ez tenyleg kemeny sztori, koszonjuk szepen a megirasat es a megjelenteteset, soha eletemben nem nyaraltam ilyen helyen, de eskuszom, ha egyszer lesz ilyen, veszek majd kepet, en az aluljaroban a szorolaposztogatoktol is el szoktam kerni tiz-tizenot darabot :D

Herr Géza 2015.11.23. 12:44:45

@mojyo: Jaja, a szórólapok hátuljára lehet jegyzetelni, nem kell annyi papírt venni.... Ügyes... :D

puhacica 2015.11.23. 12:44:45

@Herr Géza: van. ha a vilag masik felere kell menni, akkor nem minden esetben cuccoljak el a motyot is.

puhacica 2015.11.23. 12:47:02

@Herr Géza: van, a vilag masik felere nem mindig viszik el a sajat motyot, de altalaban ragaszkodnak hozza.

Herr Géza 2015.11.23. 12:47:06

@puhacica: Jó, a statikus dolgoknál, lámpa, állványok, derítök stb. értem is, de magát a gép(ek)et meg az objektíveket is bérli???

Csodabogár 2015.11.23. 12:47:56

@Herr Géza: Szerencsés vagyok, még soha nem futottam bele se animátorba se fotósba. Feltehetően felnőtt hotelekbe járunk.

puhacica 2015.11.23. 12:49:07

@Herr Géza: na most meg jol ketszer van ott, ami az elobb egyszer se. :D a valasz: elofordul. nyilvan mindenki szeret sajat cuccal dolgozni, abban bizik, de van pelda az ellenkezojere is.

Csodabogár 2015.11.23. 12:52:05

@TilosazA (UK): Életrajz mellé normál igazolványfotót illik mellékelni. Ebben nincs semmi rossz. Ezen háborogni?

2015.11.23. 12:52:34

Az animator amugy nem az, aki az animacios filmekben az animacioert felelos? :D Ugy ertem, nem a fo rajzolo, aki kitalalja, hogy nezzen ki a kis Vuk, hanem aki segit neki, hogy hatszazezer kepkockan keresztul ugy nezzen ki es kozben mozogjon. Fogalmam sincs, mit csinalnak ilyenek a szallodakban. :D

TilosazA (UK) 2015.11.23. 12:59:39

@Csodabogár: Hogyhogy nincs benne semmi rossz? Az igazolványfotóm alapján fogja eldönteni behív-e interjúra vagy nem? Így simán ki tudja válgatni az időseket vagy a színesbőrűeket.

adg 2015.11.23. 13:03:24

@Herr Géza: szuper. Gyereknel meg el tudom kepzelni, hasonlo koru gyerekekkel okorkodni valamit. Na de felnotteknek??
Konkretan agyfaszt kapnek tole.

--------------------
Nagyon nem tartozik mondjuk a temahoz, de tegnap pont volt egy ilyen "betegseget" okozo kalandom. Vettunk egy ágyat a gyereknek, a boltban a csaj olyan primitivre egyszerusitett nyelven, kezzel labbal mutogatva kezdte el magyarazni a dolgokat, hogy eszembe jutott a jol ismert magyar utbaigazitas, amikor szotagolva es hangosan mondjuk a kulfoldinek az instrukciokat, termeszetesen magyarul. Szoval ott tartottam, hogy szolok neki, hogy erteni velem a mondokajat, megprobalhatja normalisan is eloadni.
De ekkor odalepett egy kolleganoje, es kerdezett tole valamit, amire ugyanilyen modon felelt. Kesobb igy beszelte meg a kiszallitast egy masik kollegaval, szoval nem nekem musorozott, szimplan hulye volt. :)

adg 2015.11.23. 13:11:07

@Csodabogár: nem mindenhol. Errefele egyertelmuen kukaban landolnak a fenykepes oneletrajok, kiveve, ha mindenkepp kell a megjelenes a munkakorhoz, mondjuk tv bemondo, vagy ilyesmi. Egyeb esetekben a fenykep alapjan lehet diszkriminalni, ennek latszatat is elkerulendo a legtobb munkaltato kapasbol kukazza az ilyet. Ugyanigy nem emlitunk szarmazast, csaladi allapotot, szexualis orientaciot, vallast, stb. Mondjuk a szarmazas eleg jol latszik neha a neveken is. Igy valoszinuleg john smith jobb esellyel indul azonos parameterek eseten, mint abdullah raziz vagy nagybaracskai franciska.

Kicsivagyokszekrealloken 2015.11.23. 13:11:53

@Dragonlady (Bp, Hun): szia, az animator nem mai dolog mar es nem biztos, hogy annyira hulyeseg, foleg, ha pl gyerek animatorrol beszelunk

Kicsivagyokszekrealloken 2015.11.23. 13:12:00

@ChristineK: en meg nem biztos. sokkal talpra esettebb lesz, mint a magyarok nagy atlaga, nem a dzsungelbe ment es hanem is teljesen jot, de tapasztalatot szerzett. ha masrol nem is, de arrol mindenkepp, hogy nem vallalunk el ilyen munkat torott /beteg stb labbal

Muscari 2015.11.23. 13:14:43

@Dragonlady (Bp, Hun): mert nem a megfelelő tengerpartra mennek :-)
Én már a jövő évi nyaralást tervezem, egy hetünk lesz, úgy néz ki, de már legalább két hétre való programot beterveztem. Sosem értettem, hogy mire kellenek az animátorok...

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.11.23. 13:24:08

@Herr Géza: "de magát a gép(ek)et meg az objektíveket is bérli?"

Attól függ, mennyire speciális a téma. Focimeccset például 300mm-es, fényérzékeny (f/2.8) teleobjektívvel ideális fotózni. Nem csekély befektetés, egy ilyen "ágyúcső" ára 4000 Eu, míg a bérlése állvánnyal együtt kb. 40 Eu/nap. (Köztünk legyen mondva, a két kilóval könnyebb, kevésbé impozáns kinézetű, 105mm-es (f/2.0) Nikkor objektív (800Eu) is megteszi. Sőt, azzal nem kell kihátrálni a szögletzászlóig, hogy befogd az egész kaput.)

Mr Long 2015.11.23. 13:30:14

@Csodabogár: Miert kell mellékelni? Sosem tettem hozza.

Mr Long 2015.11.23. 13:30:56

@Mr Long: OK, strippert en sem vaktaban valasztanek, meg escortot, de mashoz minek?

Mr Long 2015.11.23. 13:36:59

@Kicsivagyokszekrealloken: miert nem hagyod a gyereket a nagymaminal es mesz nelkule nyaralni, ha nem tudsz vele foglalkozni. Apu anyut a gyerek lefektetese utan is karoba huzhatja, bar sokkal nagyobb buli nappal a szalloda erkelyen. :)

TilosazA (UK) 2015.11.23. 13:46:44

@Mr Long: Ugh. Ez elég csúnya kép volt. :/ Nekem a karóbahúzásról egész más jut eszembe.

Látszik hogy nincs gyereked. :)) Akkor gondolom lakosztályt kell bérelni, hogy magatokra tudjátok csukni az ajtót, amikor a gyerek már alszik, ugye?

Kicsivagyokszekrealloken 2015.11.23. 13:51:29

@Mr Long: haaaat, nem estem hasra az ervelesedtol :D :D

LittleG (uk) 2015.11.23. 14:06:49

@A nagy kékség: Szerintem meg ez nem teljesen így van, van amit azért kerültem el, mert más figyelmeztetett, hogy ő már megjárta.

Nemrég szbadultunk meg valamitől, amit összvissz 3ezer fontunk bánt, és elkerülhettük volna, de soha sehol nem akadtam bele figyelmeztetésbe. Nevezzük szerencsétlen véletlennek, részben, részben meg betudható annak, hogy az ilyenről senki nem beszél szívesen, én is erősen vacillálok, hogyan beszéljek róla, úgy, hogy mégse tegyem :)

LittleG (uk) 2015.11.23. 14:07:47

@Herr Géza: miért, csak illusztrálja, hogy mit is árulhatott volna :)

Evain 2015.11.23. 14:08:09

@Mr Long: bár igazad vagyon, de az animátornak nem is feladata, hogy a szülők helyett vigyázzon a gyerekre, hanem hogy összehozza az azonos korú gyerekeket pölö egy vizi röplabda meccsre.
Ugyanez a felnőttekkel is. Előhozza a hotel szertárjából (höhö) a hálót meg a labdát, lemegy a bícsre, felállítja a cuccost, és körbejár a vendégek között, hogy kinek van kedve játszani.
Szóval egy jó animátor nem lebecsülendő, mert így lehet, hogy azzal az élménnyel mész haza, hogy bakker, de jót akármicsináltunk a hotelban, amikor épp nem a helyi történelmi nevezetességeket bámultuk meg.
Mondjuk ez főleg ilyen holiday resortokra jellemző, ahová odamegy egy hétre az ember.

©________ 2015.11.23. 14:12:19

@mojyo: zavaros a világ, régen az operátor az adatrögzítő által rögzített adatokat operálta, ma meg futószalagon szereli össze pl a mobiltelefonokat a kicsi kezével 3 műszakban.

az animátor pár éve az nyaralókat animálja, programokat szervez, felnőtteknek is, aerobic, tánc, reggeli torna, vetélkedők, ismerkedési est, szóval hogy a nép ne unatkozzon.

Kicsivagyokszekrealloken 2015.11.23. 14:19:46

@Muscari: en meg sose ertettem azokat az embereket akik nem fogjak fel, hogy nem vagyunk egyformak, es leszoljak a masikat, mert csakis az a jo amilyen en vagyok es ahogy en csinalom....

©________ 2015.11.23. 14:27:40

@Kicsivagyokszekrealloken:
btw. éppen ma reggel közölték velem egy másik blogon, hogy "helytelenül főzök"
:D

Evain 2015.11.23. 14:28:40

@Jekatyerina Belohabadorova: aha, mint az operatőr, aki egyébként nem operát, hanem kamerát tőr. :D
(TM Vavyan Fable)

blackhairlady 2015.11.23. 14:30:11

Mi a nyaralasainkon szivesen reszt vettunk az animatorok altal szervezett programokon. Lehetett ijaszkodni, katamaranozni, falat maszni, ezeket mind ok szerveztek, segedkeztek. Starndroplabdazni nehez ketten, harman, mashoz meg csak enm mesz oda konyorogni, hogy ugyan jojjon mar egy kicsit jatszani, de amikor jott az animator, 3 perc alatt osszejott a 2 csapat, jo buli volt:)
Sok felnott orok gyerek marad (en is), csak egy kis loket kell, hogy ez elojojjon, na erre valok az animatorok. Nem kell mindig megjatszani a komoly felnottet, neha jo elengedni magunkat legalabb a nyaralas alkalmaval.
A gyereknek is szuper programokat tudnak kitalalni, legalabbis az enyemek szivesen mentek mindig a tobbiekkel egyutt.

2015.11.23. 14:31:59

@Evain: nekem az ilyen tomeg resortoktol a hatamonlevo nem keves szor felall (ugye vizualis tipus vagy?)
@Mr Long: normalis vagy? Azert repuljunk tobb ezer merfoldet plusszba, hogy az anyosnal letegyem a gyerekeket? Es a legidosebb teenager, bar az anyos megerdemelne, hogy kapjon kicsit a teenager korbol

@maxval bircaman BircaHang Média: dolgozo nem teljesit a targetet, mindenfele okbol. Mindenkinek jobb, ha felmond.

blackhairlady 2015.11.23. 14:32:13

@P.Elliot: Mi amerre jartunk itt eddig, soha nem voltak agresszivek a fotosok. Ott allnak a bejaratnal, a kulonbozo erdekesebbnek tuno helyszineknel, lefenykepez, aztan ahogy irod is, a bodeban meg lehet nezni a vegeredmenyt, ha tetszik megveszed, ha nem hat ugy is jo.

Herr Géza 2015.11.23. 14:33:16

@Muscari: Hát azért, mert vannak embörök, akik még arra is lusták, hogy kitalálják a nagy semmittevés közepette, hogy mit is kezdjenek magukkal... És hálásak azért, ha valaki kirúgja alóluk a nyugágyat, hogy "hé, te, gyere velünk a gyerekpancsiba aerobikozni, mert az csuda jó lesz..." És megy, és mosolyog és még borravalót is ad az animátornak és mindenki happy...... :)))))

blackhairlady 2015.11.23. 14:35:29

@Muscari: Sokan vannak akik az egesz eves hajtast egy jo kis tengerpartmellettfekszunkvegig nyaralasnak tervezik, olvasassal, lustalkodassal, mert egy kicsit meg kell allni:)
Mi azert mentunk mindig 2 hetre vagy legalabbis 10 napra, hogy mindketto beleferjen, aztan otthon meg mindig kellett 1 het amig kipihentuk a nyaralast:)

Herr Géza 2015.11.23. 14:37:53

@Signora con i capelli neri: Ez a kultúráltabb verziója annak, amit én írtam... :D

blackhairlady 2015.11.23. 14:38:56

@Mr Long: Nem egesz nap van az anomatorral a gyerek. Viszont sokkal jobb moka a tobbi geyrekekl homokvarat epiteni meg minigolfozni neha mint apuval meg anyuval lenni. ettol meg a tobbi idot egyutt tolthetik meg imadhatjak egymast.

blackhairlady 2015.11.23. 14:39:43

@Mr Long: egyebkent ezt a hozzaszolast te irtad? Ez olyan diggeres volt:)))))))))))))

Evain 2015.11.23. 14:42:46

@charlieharper: szerintem helye válogatja. Vagy nem tom. Nekem spec az első ilyen élményem Kubához kötődik, és ott a kollégákkal együtt bazira élveztük, hogy a medencében ücsörögve odahozták a pínya kolládát. :) Ráadásul ott olyan érzésem is volt, mintha félházon futott volna, mert annyira kevés emberrel futottunk össze.

blackhairlady 2015.11.23. 14:46:57

@Herr Géza: En kimondottan szeretek csak ugy fetrengeni a nyugagyon, egy konyvvel vagy csak ugy a parton, szoval en nem szolom le azokat akik enm szerveznek programot maguknak. En a lusta fajta vagyok, ha megszervezik nekem akkor szivesen megeyk barhova, csak nekem ne kelljen, nem vagyok tul jo ebben.
ezert is szerettem az animatorokat es a szalloda altal szervezett programokat. Szerencsere eddig meg nem csalodtam bennuk.

skye8 2015.11.23. 14:59:32

lol en meg nem jartam ilyen animatoros/fotos udulohelyeken, 25 eurot meg biztosan nem fizetnek senkinek hogy lekapja a fotomat, arra jo az ipad :D

Hari Seldon 2 2015.11.23. 15:09:34

Nem lehet rossz egészségi állapotban munkát kezdeni. (De szerintem ezt már mindenki elmondta.)

Csodabogár 2015.11.23. 15:47:10

@Mr Long: Svájcban ez majdnem kötelező volt. Ott nem foglalkoztak, szerintem ma se foglalkoznak, faji megkülönboztetéssel meg ilyesmikkel. Nyiván a konyhára mosogatónak nem kellett fénykép, de egy komolyabb irodai munkához már igen. Head hunterek is kértek. Bankigazgatónak soha nem pályáztam, csak könyvelőnek.

Herr Géza 2015.11.23. 15:52:52

@Csodabogár: Egyébként is olyan komolytalan ez a "mit kell egy CV-ben megadni és mit nem kérhetnek" címü jogi csürcsavarás... OK, nem küldök fényképet, nem adom meg a korom meg a családi állapotom, stb., mert én tudom a jogaimat, jó kemény gyerek voltam, de sose fogom megtudni, hogy pont ezek hiánya miatt már a postabontás után a kukában landolt-e a CV-m, vagy más okok miatt várhatom sohanapjáig a válaszukat.... Ez a "szép lehetsz, de okos nem" klasszikus esete... :)))

TilosazA (UK) 2015.11.23. 15:58:30

@Herr Géza: Ez országonként változik. Itt jobb, ha nem adod meg a korod meg a fényképed, családi állapotod, mert meg sem nézik, dobják a kukába. Nem akarnak később olyan vádakkal szembesülni, hogy azért hívták be az illetőt, mert fiatal/szép/férjezetlen/férjezett stb.

Herr Géza 2015.11.23. 16:06:38

@TilosazA (UK): Hát azért egy HR-es mindent és annak az ellenkezöjét is ki tudja magyarázni.... :D Meg egyáltalán, hogy bizonyítasz...
Jó, ha ott eleve nem szokás, akkor az más eset. Itt azért még mindig az az alap, hogy fényképet meg alapadatokat csatolsz hozzá, bár "jogilag" nem kellene.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.23. 16:16:29

@LittleG (uk): Jó, akkor helyesbítek. Ha nemcsak hallasz valamiről, hanem a saját bőrödön érzed, hogy gebasz van, az hamarabb bevésődik, így a jövőben könnyebben kerülheted el a bajt.

Példa: busznál a kézifék alap. Minden esetben rögzíteni kell a járművet, mert ha csak egy kicsit is elgurul (például akkor, amikor szállnak fel vagy le az utasok), abból komoly gond lehet. Valaki könnyen a kerekek alá kerülhet.

Tanultam, tudom, felfogtam, hogy ez mennyire fontos.

Még kezdő voltam, amikor valamiért félre kellett állnom a busszal. Az egyik utassal volt valami. Kiszálltam a fülkéből, és az oldalsó ablakon kipillantva láttam, hogy gurul a busz.

Szerencsére nem lett baj, de nem rajtam múlt. Akkor egy életre megtanultam, hogy a kézifék az első.

Na, erről beszélek. :)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.23. 16:24:04

@Herr Géza: @Én és Énke: szerencseje volt a kisholgynek, hogy tobb koleganoje is volt igy talan nem kellett headache munkat is csinalni, gondolom masok is a fiatalsaguk es csinossaguk miatt lettek felveve ..talan nem elegge simult ajanlkozott es azert volt nehez a munkaja ...
mindenesetre mas lehetosegek is vannak csak lehet meg nem ert bele abba a korba, hogy golddiggersegre adja magat a munkaltatok vagy a vendegek kozott ..
semmi rosszat nem feltetelezek csak vannak akik a konnyebb véget fogjak meg az ilyen lehetosegnek .. ha nem o akkor ujak jelentkezhetnek ..
vannak fiatal karosszerias lanyok is ? :-)))

Muscari 2015.11.23. 16:32:04

@TilosazA (UK): én is mindig ledöbbenek, mikor ilyen hirdetést látok véletlenül, már úgy elszoktam tőle. Lehet, hogy bizonyos munkáknál jól jön az előnyös külső, de szerintem erősen diszkriminatív eleve erre is szelektálni.

Muscari 2015.11.23. 16:38:09

@mojyo: valaha réges régen én is szórólapoztam, a mai napig el szoktam venni tőlük, pusztán szolidaritásból. Aztán úgyis eldobom :-) A férjem is rászokott, hogy elvegye, azt mondja, hogy miattam jótékonykodik.

Muscari 2015.11.23. 16:39:22

@Csodabogár: hol? Mert itt a UK-ben sehol sem kell, nem is "illik".

Muscari 2015.11.23. 16:40:41

@TilosazA (UK): +1 és esélyt sem kap az illető arra, hogy a tudását bizonyítsa.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.23. 16:48:39

@puhacica: egy pelda a nevetlanyom Republikon tartotta az eskuvojet, a hotel fotosa egy vagyont kert .. viszont a parton setalgatott egy kis csaj es ajanlkozott a fotos szerepere , negyed arbol gyonyoru albumot ,kepeket keszitett profi modon . szoval meglodottuk .. okosba ..

2015.11.23. 17:09:54

Hát, ha a posztoló még egyszer úgy dönt, hogy valahol külföldön dolgozzon bármit, nagyon alaposan nézzen utána, hogy a leendő munkaadójának, a 3. generációig visszamenően ne legyen magyar a családfáján. Különben 80% az esélye arra, hogy ismét megszívja.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.23. 17:12:23

@TilosazA (UK): simán ki tudja válgatni az időseket vagy a színesbőrűeket.

ha a fiatal csinos noknek nehez volt a bevetelt megszerezni , vajon az idosek pl hogy csinalnak .. ez uzlet nem discrimonacio ..

TilosazA (UK) 2015.11.23. 17:17:07

@montroyal ( CAN qc): Fénykép nélkül hogy?

De igen, diszkrimináció, mégpedig pl. a 60-as hölgyekkel szemben. Mi van, ha ők azt szeretnék, ha a Darvas Iván fotózná őket? Vagy a Kamarás Iván. :P És mi van ha valakinek Will Smith jön be? Vagy Gábor Zsazsa? :D

montroyal ( CAN qc) 2015.11.23. 17:29:47

@Signora con i capelli neri: van amikor az animatoroknak is nehez osszeszedni egy csapatot mert mindenki csak fekszik a nyugagyan nem mozdul szegyelos .. en szivesen megyek ilyen funny gamet jatszani jobban megy az ido , es tenyleg fun .. néha a tobbieknek akik rohognek rajtam pl jamaikai segrazos tancot tancolni, de nem zavar jol szorakozik mindenki ..

_Boris_Vian_ 2015.11.23. 17:37:48

@Herr Géza:

"Azért az 550 €/hó teljes ellátás és szállás mellett nem is lenne olyan rossz, "

Ilyen alapon Magyarországon is lehet maradni, szezonmunkával rengeteget dolgozva otthon is megvan a havi 150 rongy és adnak ellátást....

"havi 2200 € (+szállás, +kaja) egy semmiféle szakképesítést, felszerelést, stb. igénylö munkáért, "

Egy országot mondok : SVÁJC. Mosogatók is többet kapnak szezonmunkásként hotelekben, teljes ellátás mellé. cirka 2500-3000 CHF!

Ha az ember pénzt akar spórolni, akkor csakis Svájc. Szezonmunkával a havi 2500-3000 CHF nagy részét félre lehet csapdosni. Az eléggé álomszerű. Németországban, Ausztriában a mérnökök se keresnek ennyit...

montroyal ( CAN qc) 2015.11.23. 17:38:26

@TilosazA (UK): idosebb holgyekre gondolsz .. mit gondolsz miert vannak az ilyen nyaralo helyeken a gigolok... fotozasbol ismeg akarmi is lehet .. sok bizonyos koru quebeci holgyet ismerek aki visszaterve a caribrol rogton elkezdi a sponzoralast egy feleannyi idos fasza fekete v latin fiucskanak ..
nem csak a ferfiak bolondok .. egy otvenes ismerosom most adta el a hazat es floridaba koltozott a fiatal jamaikai ferjevel mert az nem szerette a hideget .. hogy meddig lesz eleg a haz ara nem tudom de a felnott de meg itt tanulo gyerekei hallani sem akarnak tobbet rola ....

Herr Géza 2015.11.23. 17:56:50

@Jekatyerina Belohabadorova: Miért, tudsz főzni? Hát nem csak naphosszat blogolsz, a férjed meg eltart? :))))))
A kaját meg a grazi hamburgerestől hozatjátok.... :)))

©________ 2015.11.23. 18:00:02

@Herr Géza: a grazi grillcsirkéstől! külön taxival!

Herr Géza 2015.11.23. 18:01:36

@_Boris_Vian_: Ne erőlködj Hinta !!! Akkor uccu Svájcba, miért nem vagy még ott??? :D
Apropó, látom rém nagy energiát fektettél az új nickbe, de kár a gőzért...

Herr Géza 2015.11.23. 18:02:53

@Jekatyerina Belohabadorova: Tudtam, hogy erre lecsap a Hinta, mint tyúk a takonyra... :)))))))

star70 2015.11.23. 18:26:01

@TilosazA (UK):
Hehe,éppen a héten akadt ki egy régebben Skóciában élt ismerős,hogy itt Németországban,mi mindent kell(ene) beleírni az önéletrajzba.Én meg azon csodálkoztam hogy az övén még sosem volt fémykép,és személyes adat.
Ja és itt,még alá KELL írni,ez is egy szórási lehetőség,ha nincs rajta,megy a kukába...
Konzervatív kockafejek:D

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.11.23. 19:02:45

@Dragonlady (Bp, Hun): "Animátorok? Babysitter odáig értem, de felnőtt emberek nem tudnak mit kezdeni magukkal a tengerparton? "

Oh, ilyen az atkosban is volt:)) en foiskolaskent Szot-udulokben, vallalati udulokben vezettem le "ismerkedesi esteket", meg "bucsu-esteket", es egyeb programokat...:))) nekem az kicsit erre a funkciora emlekeztet :))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.11.23. 19:11:15

A posztra visszaterve: a lanyom most november elso heteben volt egy hetig Mallorca-n, es nagyon elvezte. Utoszezon volt, a szallodanak, ahol egy baratnojevel megszalltak, az volt az utolso hete, utana a szezonra bezartak (ennek koszonhetoen szuper aron volt nekik az all inclusive deal).
Ahogy meselte nekem a lanyom, szuper volt, hogy nem volt tomeg, a hotel szemelyzet es a vendegek szinte olyanok voltak, mint egy nagy csalad. Az ido kellemes volt, 25c korul, es bar neki a tenger mar kicsit "hideg" volt, paddle boarding me'g belefert. Sokat kirandultak, es elveztek a mediterran napsutest.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.23. 19:27:48

Animatorok? delelott a parton szerveznek mindenfele jatekokat gym sport egyeb, delutan a medence korul ,vizben sport , jatekok stb ,este a szinpadnal tancoktatas , vetelkedok felnotteknek ...en szeretem es sokszor egy uveg rumot is lehet nyerni ..

minel magasabb osztalyu a hely annal inkabb nem jellemzo ezek a szorakoztatasok , nekem akkor unalmas ..a high -socnak pedig nem szukszeges , nem vegyulnek masokkal akarkikkel , ulnek a lakosztalyuk hatalmas tengerre nezo teraszan .. a medence es a part korul meg szinte ures minden ... a hotel meg tele van .. dog unalmas nekem ... nagy, de olcso szallodaban kozvetlenebbek az emberek oda mennek a fiatalok($) es ott van elet .. ott fontos es szorakoztato az animatorok munkaja ..
ki tudja ha milliomos leszek maskepp gondolkodok en se vegyulok akarkikkel , es hagyjanak békén az animatorok ..

Shanarey 2015.11.23. 19:33:02

Érdekes, tanulságos poszt volt, a probléma csak az hogy akik ebbe a helyzetbe bele eshetnek, nos azok nem szoktak efféle dolgoknak utánanézni.

@Mr Long:

Látszik hogy nincs gyereked. Nem azért van az embernek gyereke, hogy a nagyszülő(k) ne unatkozzanak.

DieNanny CH 2015.11.23. 19:33:43

@Narina:

Ez nagyon igaz! Ezt már én is tapasztaltam, és jó néhány ember is mesélt nekem hasonló "rossz előjelet".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.23. 19:34:58

@Signora con i capelli neri:
Köszibazmeg:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Csodabogár 2015.11.23. 19:38:57

@star70: Régebben még olyan is volt Svájcban, hogy kézzel irt levelet kellett mellékelni. A magam részéről nagyon szerettem, mert a kézírásból sok minenre lehet következtetni. Voltam olyan cégnél, ahol a kézírást grafologus elemezte ki. Mondjuk azok már vezető poziciók voltak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 19:50:59

@puhacica: szerintem senki nem vitatja, hogy egy esküvőre profi felszerelés kell meg profi fényképész, azért elég megismételhetetlen alkalom, és érthető a kemény pénz érte. de azt megkockáztatom, hogy a tengerparti "Kevin és Dani játszik a homokban", "apa flörtöl a bárpultnál hosszú combú szőkével" és hasonló kanáriszigeteki nyaralós képeket még én is tudnék pár nap után egészen elfogadható szinten prezentálni.

©________ 2015.11.23. 19:52:35

@Herr Géza: pedig képzeld, én látok rajta fejlődést...múltkor már egész jókat mondott ;)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 20:12:50

@Kicsivagyokszekrealloken: tudom hogy nem mai dolog és pont azt mondtam, hogy ha gyerekvigyázásról van szó, akkor még simán értem is. de akkor is nettó ökörség. lemegy a nép a maldívra vagy a kanárira és ugyanazt csinálja, mintha Dalmáciában lenne, tenger homok koktél meg valami animátor röhögcsélése este a medencénél, ahogyan karaokéra akarja rávenni a népet. legalábbis a filmek alapján így képzelem :-D

M. Péter 2015.11.23. 20:38:28

@Csodabogár: Asztrológussal nem konzultáltak? Pont annyira tudományos, mint a grafológia.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 20:42:27

@Mr Long: hát én el tudom képzelni, hogy szeretne anyu meg apu elmenni mondjuk búvárkodni két és fél órára, vagy megnézni a Sagrada Familiát tüzetesebben, és a megfelelően vagány négyéves Marcit meg otthagyják homokvárat építeni az újdonsült cimboráival. azért a hetes óvoda meg a mindenhova vinni a gyereket között vannak átmenetek :-)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.23. 20:43:12

@Dragonlady (Bp, Hun): mondok egy programot ami emlekezetes marad , cruisen voltunk ,este a barban quiz 70-80as evek slagereibol.. sokan voltunk mindenki valaszolt egy papiron 40 kerdesre ... a vegen megkerdeztek ki valaszolt az osszesre.. csak en nyujtogattam a kezem elveszi a lapot a pasi .. nezi ..kikerekedik a szeme ..
-you gotta see this!! minden kerdesre valaszoltam .. rajzoltam egy kishazat ,autot ,szivet ,viragot ,napocskat stb ..
egy kerdesre sem tudtam a valaszt meg is nagy sikerem lett ..

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 20:47:36

@Herr Géza: erről mindig az az idióta jut eszembe, aki arctetoválással jelentkezett egy meghirdetett állásra. az iskolámba. a bölcsis csoportba. nevelődjenek a gyerekek jó hamar, már amelyik még visszajön, miután elszaladt a fura fejű néni elől sikítozva :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 21:00:09

@Zsuzsi65:
erről valamiért a vőfély jut eszembe, nekem mindkettő olyan izé kategória. de én antiszociális vagyok. nekem ez az ideális tengerpart : www.michaelandersongallery.com/images/large/Raja-Ampat-Yenkoranu-Homestay-Beach-Ripple-Sunset-MAG1.jpg
azóta már felkapottabb lett, de akkor épp csak mi voltunk ott meg két helyi ember mint személyzet. most van vagy négy-öt bungaló és olykor 10-12 ember is tolong :-)
(Muscari, igen ez ott van :-) )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.11.23. 21:05:38

@Dragonlady (Bp, Hun): Nem rossz, itt en is elnyaralnek egy par napot :) ez lenne aztan a stresszoldas a rohano hetkoznapok utan! :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 21:08:18

@Herr Géza: na azért nem volt úgy kidekorálva, mint egy burmai ethnic chin nő (érdemes rákeresni, kihalóban van a dolog, de még vannak tetovált arcú nők), de csillagocskák meg holdak voltak a halántékán. tényleg, így felveszik az embert bankba, ügyfélszolgálatra, boltba pl Németországban? (tényleg, és vajon ladyboyt felvennének? Magyarországon még nem láttam ilyesmit :-D ahol laktam először Thaiföldön, ott ladyboy volt a recepciós, ő szaladgált velem segíteni a hivatalba, amikor motort vettem. de asszem bankban is meg telekomnál is láttam már, nemcsak a szokásos fodrász meg hasonlók. szóval azért érdekes lehet egy kép, hogy azt írja, Józsinak hívják, a képen meg egy nő van :-) óóóó de megnézném a német HR-eseket valami hasonló helyzetben, mikor behívják a Józsit interjúra. bocs, valamiért a németeket ilyet nagyon karót nyert népeknek gondolom :-) )

Herr Géza 2015.11.23. 21:12:02

@Dragonlady (Bp, Hun): Na elmész ám a tudod hova... ( nem, nem vagyok irigy). :)))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.23. 21:17:34

@Herr Géza:
szívesen megszervezem neked is ezt a nyaralást egy kis jutalékért :-) Muscarinak már részletesen elmeséltem egyszer nem is olyan rég, hogy merre és hogyan és mennyi.

Herr Géza 2015.11.23. 21:19:58

@Dragonlady (Bp, Hun): Hát, a banknál nem fogadnék, de a többi sztem nem gond tetkóval (mondjuk az ügyfélszolgálat úgyis telefonos már)... A ladyboy témában viszont gyaníthatóan tényleg a vaskalap jönne elő. :D

Herr Géza 2015.11.23. 21:23:02

@Dragonlady (Bp, Hun): Jelentkezek amint az ócska német mérnöki fizuból (copyright by hinta :D) összeraktam a szükséges aprót. Már csak kb. 9 év.... :))))))

2015.11.23. 22:27:52

@Dragonlady (Bp, Hun):

"de akkor is nettó ökörség. lemegy a nép a maldívra vagy a kanárira és ugyanazt csinálja, mintha Dalmáciában lenne"

Ez egyébként állati érdekes, egy barátomék törökországban volak nászúton valami emelt csillagos intézményben. Azt hiszem, az idő nagy részét a szobában töltötték (ami nászúton végülis szerencsés konstelláció), de ők mesélték, hogy tele volt a hely wellnessező plázacicákkal meg a kanjaikkal, fiatal és idősebb verzióban is, akik végig a medence körül heverésztek/koktéloztak, meg esetleg vettek valami aranyékszert a szálloda aljában az ékszerésznél.

Állati fura, és ahogy mondod, ők lehettek volna ennyi erővel egyiptomban, balin, akárhol, és micsoda furcsa módja ez az utazásnak, mert gyanítom, ha megkérdeznénk őket, mennyit láttak a világból, sorolnák az országokat, pedig mindegyikből csak a szálloda hallját látták. Nincs velük semmi bajom, de bizarr.

Meglátogatott egyszer egy ismerősöm thaiföldön, akivel meglepetésre egyáltalán nem sikerült végül egy hullámhosszra vergődni. Nem akarom bántani, mert ez mindig kettőn múlik, de ő volt nagyon érdekes például, hogy míg én egyáltalán nem készültem semmi különössel, mert hát úgyis feltaláljuk magunkat, ő láthatóan csak vergődött a thai közegben, talán az ódzkodás látszott rajta jobban, mint a kis ijedtség, de nem akart thai utcai ételt enni például, vagy megnézni egy templomot vagy akármi, és ahogy megláttunk egy starbucksot, ami ismerős volt neki, érezni lehetett, hogy megy le a vérnyomása.

Elmentünk aztán plázázni, beültünk a KFC-be, ahol megnyugodott, és olyat mondott, amin a hátam közepéig húztam a szemöldököm: körbenézett, és azt mondta, lám csak, az emberek világon mindenhol egyformák.
Hát igen, egy plázában a kfc-ben azok.

De tényleg nem akarom bántani, egyszerűen csak nem jöttünk ki egymással, és ahogy leértünk koh phiphire, megfordult a szerep. Én csak álldogáltam egyik lábamról a másikra, hogy akkor ez most mi, ő meg lubickolt ebben, hogy lehet búvárkodni meg csónakázni, meg össze lehet spannolni emberekkel. Ahogy köré volt téve a közeg, amit ismer, tisztára fellelkesült.

Egyébként ezzel sincs bajom, tájilag végül is elég sokat lát(hat)ott thaiföldről, de nekem (meg ezek szerint neked is) ez állati fura.

vándor madár 2015.11.23. 22:33:05

@TilosazA (UK): "Hogyhogy nincs benne semmi rossz? Az igazolványfotóm alapján fogja eldönteni behív-e interjúra vagy nem? Így simán ki tudja válogatni az időseket vagy a színesbőrűeket."

Ezt most tényleg komolyan is gondoltad, amit ideírtál? Ha pl. beleírom, hogy 1974-ben végeztem el az egyetemet és ott van az oklevelem másolata előtte meg felsorolom 1975-től a munkahelyeket, akkor azt fogja gondolni a személyzetis, hogy 23 éves pályakezdő vagyok? És a nevemből sem tud senki semmire sem következtetni? Ez nem jeligés zsákbamacska, mint a társkeresés.
Az lehet, hogy az angolszász országokban nem kell fénykép, nehogy már azáltal diszkriminálva legyen szegény jelentkező, de ott szerintem a személyzetis rosszabb, mint máshol a titkosrendőrség. És egyáltalán ez a fajta kiválasztási folyamat is biztosan az ő agyszüleményük. A jó kis személyzetisnek fogalma sincs, mit kell konkréten csinálni a munkában és arra milyen személy felel meg, de pont ő választja ki biztos kézzel a leendő dolgozókat.

Német nyelvterületen valamire való álláshoz meg kell adni az önéletrajzban a személyes adatokat, családi állapotot, lakcímet, telefonszámot, emailcímet és fotót is kell mellékelni az önéletrajzhoz - ez a fejléc, a végén meg alá is szokás írni dátummal ellátva, bár ez már nem feltétel. Az is előfordul, hogy kézzel írt önéletrajzot kérnek, ahogy erről itt már szó volt.
Svájcban meg kell adnod a a tartózkodási engedélyed jellegét, mert az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen státusban vagy ott és az meddig érvényes? Vagy hogy ott vagy-e egyáltalán és a munkadónak közbe kell-e járnia, hogy beengedjenek?, ugyanis ez korábban úgy volt még a régi EUs állampolgároknál is meg most is úgy van sok esetben. De nem tudom elképzelni, hogy más országban ezt nem kellene közölni a munkáltatóval, ha külföldi vagy.

Mrs. Clayton 2015.11.23. 22:57:51

@vándor madár: nem, angliaban nem kivancsiak erre, mert addig senki nem fog alkalmazni amig nem lesz megfelelo referenciad,mmeg elvetve talalkozni egesz reszletekbe meno referencia igennyel, de ma mar ez ritka csak megerositik h dolgoztal nekik jo munkas voltal bejartal idoben ha jelentkeznel ismet dolgoznanak veled vagy epp ezek ellenkezoje

puhacica 2015.11.23. 23:04:24

@montroyal ( CAN qc): orulj neki, hogy jo fotos volt. en egy ilyen esemenyt tutira nem biznek egy utcan talalt fotosra. 3 eve forgattuk unokatesom eskuvojet. a fotos is ott volt, plusz 2 kamera, szoval voltunk elegen. az opusztaszeri skanzen volt a helyszin, ott ugye sok a turista is. volt egy hapsi, olyan felszerelessel, hogy kis tulzassal jobb volt a cucca, mint a fotose. lattam, hogy minket fotoz, megkertem, hogy mutassa meg, mit csinalt, hatha werkbe jo lesz. ha meg lattal szart... es egyebkent se ertem, ha vkinek van olyan fontos az eskuvoje, hogy egy vagyont kifizessen helyszinre, kajara, piara, koritesre, akkor miert az orok emleken sporol?

@Dragonlady (Bp, Hun): lehet. de van, aki nem csak a mobiljan akarja nezegetni Kevinket, hanem elohivatja vaszonra A2-ben es kirakja a nappali kozepere. hidd el, mindenre van celcsoport.

2015.11.23. 23:12:01

@puhacica: "de van, aki nem csak a mobiljan akarja nezegetni Kevinket, hanem elohivatja vaszonra A2-ben es kirakja a nappali kozepere. hidd el, mindenre van celcsoport."

Az hagyjan, de van, hogy nem is nyaralaskor, hanem csak ugy, kulonleges emlek, vagy alkalom nelkul random elmennek a profi fotoshoz, megcsinaltatjak a bajos cuki kepeket feher steril hatter elott beallitva a jokedvu csalad, es azt kapod karacsonyi ajandeknak. Egy ilyen kepet. Roluk. Minden csaladtagnak. Akkor megis inkabb olyan muviragosat kernek. :D

puhacica 2015.11.23. 23:18:59

@mojyo: ha minden csaladtagnak nem is, de a nagyszuloknek tutira jo ajandek lehet. szerintetek mibol el az a sok fotobolt, ahol a kisparnatol a fotokonyvon at a hogombig mindent szemelyre tudsz szabni?

adg 2015.11.23. 23:41:34

@vándor madár: "akkor azt fogja gondolni a személyzetis, hogy 23 éves pályakezdő vagyok? És a nevemből sem tud senki semmire sem következtetni?"

Nem, a korodat nyilvan be fogja tudni loni valamennyire, de nem az az erdekes.
Ha van fenykep, es nem vesznek fel, akkor vadaskodhatsz, hogy azert mert indiai vagy, es ez latszott a kepen, vagy azert, mert tetovalas van az arcodon, vagy mert egy balesetben leszakadt az orrod es csunya vagy, vagy...
Nem szeretnek a cegek ilyeneket kimagyarazni, mindenkinek egyszerubb, ha nincs kep.
Ha nincs kep, es amugy megfelelnel, behivnak, es ott azert tobb eselyed van meggyozni oket, kicsit interaktivabb egy beszelgetes, meg lehet, hogy a leszakadt orrod ellenere tok megnyeroen tudsz ervelni.
A nevekrol meg. Errefele tok elterjedt, hogy angolositjak a nevuket a kulfoldiek, mert ugy konnyebben tudjak a helyiek kimondani. Tehat siman lehet egy azsiaia gyerek john, a gorogok jo resze meg nick. Ha meg tobbedik generacios vagy, a keped meg mindig azsiai, holott inkabb vagy mar ausztral.

Szoval ez nem annyira rasszizmus, ha az lenne, akkor az interjurol is kidobnak a jelolteket, inkab kis vedelem az elso benyomas ellen. Es mondom, nem csak rassz miatt, akarmi mas miatt is. Szerintem jo ez igy. Van, aki nem annyira jokepu, miert legyen hatranyban. A hr cica siman lehet, hogy a jokepubbet valasztja, mig egy rendes szakmai interjun meg a masik jonne ki jobban.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 00:11:23

@puhacica: nem tudom ki a profi fotos legalabb is nem tudom a keprol megmondani ,mert nem ertek hozza .. amelyik szallodaban voltunk 5 csillag es naponta nagyon sok eskuvo .volt kulon irodaban intezkedtek. komoly csapatjuk volt erre .. a csaj ott sundorgott es ugy latszott ert hozza a kepek jok lettek ahogy meg tudom itelni ,,

egy adalék az ilyen eskuvokhoz ; nagyon nagy lehuzas, mert ugye minden benne van , minden ... amikor ott vagy, olyan extrakat kell fizetni, nagyon ertenek hozza ..pl a fotos benne van .. igen biztositjak ,de fizetni kell OK.. megkapod a legszarabb termet valahol a kozos etterem sarkaban . ja kulon szeretned ? hat arra fizetni kell .. es igy tovabb ..hiaba probalsz okosnak lenni informalodni ugy is lehuznak tudjak nem fogsz sarkon fordulni eleted legszebb napjan

www.palladiumhotelgroup.com/en/punta-cana/grand-palladium-punta-cana-resort-spa/

blackhairlady 2015.11.24. 01:10:39

@diggerdriver: hat most mondd, hogy nincs igazam:))))

P.Elliot 2015.11.24. 01:26:55

@charlieharper: "Azert repuljunk tobb ezer merfoldet plusszba, hogy az anyosnal letegyem a gyerekeket? Es a legidosebb teenager, bar az anyos megerdemelne, hogy kapjon kicsit a teenager korbol"

Ez olyan edes volt....egesz nap ezen kuncogtam....Hat igy szereted az anyosodat?

P.Elliot 2015.11.24. 01:37:25

@mojyo: Ezen mar en is elgondolkodtam hogy minek arasztanak el baratok, sot ismerosok csaladi fotokkal vagy legalabb a gyerekeikrol, pl. karacsony alkalmabol. Es nem kepeslaprol beszelek. Nem is tudom hogy miert gondoljak hogy kiteszem a polcra, nalunk kulonben is csak keves foto van kiteve, a lanyomrol mikor kicsi volt talan ketto, egy a ferjemrol mert szeretem ezt a felvetelt es az anyosom kepe 15 eves koraban az iroasztalamon mert annyira hasonlit a lanyomra.
Senki idegen fotojat nem teszem ki, igaz hogy ki sem dobom de nem gyozok csodalkozni hogy iskolas fotokat adnak, erettsegi fotokat, szuletesnapit, es igazi csinaltatott fotok.
En meg sosem adtam a gyerekemrol senkinek itt.

P.Elliot 2015.11.24. 01:41:37

@Dragonlady (Bp, Hun): En mar lattam a bankban tetovalt arcu not. Indiainak neztem, illetve olyasmi neve volt, csodalkoztam is rajta hogy mit keres a homlokatol balra lefele olyan furcsa kriszkrasszok, hasonlitott a csillaghoz de megsem, eloszor azt hittem hogy valaki megvagdosta kessel de tul szabalyos volt ahhoz hogy ne veletlenul legyen.
Nem lattam csunyanak a tetovalast rajta, inkabb erdekes volt.

P.Elliot 2015.11.24. 01:48:31

@montroyal ( CAN qc): Igen, igen, erre gondoltam. Az az alsonadragos cowboy is folyton ottvan, rengeteg eve mar, azt hiszem a jelmezet maga krealta es le is vedjegyeztette, / ilyesmit olvastam valahol/, mas nem is hordhatja, szoval az alak mar ugy hozzatartozik a Time Square-hoz mint a turistak, azt nem fogjak elzavarni. Telen a hidegben is gatyaban van, felmeztelenul, nem is ertem hogy hogy nem fagy meg, ugy latszik inkabb megfagy de nem hajlando mast dolgozni, hehehe...
Az is szep penzt huz be,a turistak kedvence ez az idiota...Hihetetelenul sok bolondos alakot latni Amerikaban, mindenfele targykorben.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 03:16:30

off

na ne mar ! ide jutott a magyar tarsadalom a kozbiztonsag ... ne fuss egyedul ,ne menj sotetedes utan elhagyatott helyre ..vigyazz ertekeidre , zarj be mindent .. normalis tarsadalombol nezve ez hihetetlen ..

3.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/151123/ne-fussatok-este-sehol-egyedul-uzeni-margitszigeti-tamadas-aldozata

pappito · http://pappito.com 2015.11.24. 04:56:19

@Dragonlady (Bp, Hun): itt azért nem lehet meg nem is szokás megkülönböztetni valakit
bankban is dolgozhatsz tetoválással meg rendőr is lehetsz meg bármi :)

FutureFry 2015.11.24. 08:10:29

@adg: A megtévesztő nevekről (már egyszer linkeltem):
www.npr.org/2015/05/06/404432206/six-words-my-name-is-jamaal-im-white
Jó a sztori utolsó bekezdése:
"And she said, 'Oh, you're Jamaal, I expected you were going to be' — and there was a very long, very pregnant pause," Allan recalls. "And the word she came up with was 'taller.' "

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.24. 08:36:55

@Signora con i capelli neri:
Én soha nem mondanék olyat hogy apu karóba huzza anyut.
Olyat igen hogy mínusz húsz centire megközelíti…
:))))))))))))))))
Amúgy ha nincs otthon a gyerek azt szoktam mondani hogy most lehet sikítani.
:))))))))))))))))))

_Boris_Vian_ 2015.11.24. 10:15:06

@montroyal ( CAN qc):

Canadában talán egyetlen futót se támadnak meg soha?

A magyar közbiztonság egyáltalán nem rossz.

©________ 2015.11.24. 12:13:32

@mojyo: van ilyen a családban!!!!!!

Jottó 2015.11.24. 13:14:46

1. a posztoló leányzó eleve nem a legjobb munkát választotta kezdésnek.. egyszer már én is majdnem lepofoztam egy ilyen nyaralóhelyi fotóst, kurva idegesítő amikor azzal érvelnek hogy ők profik, és szebb képeket csinálnak mint te.. honnan tudod bmeg hogy én milyen fotós vagyok?? gyerekkorom óta fotózom és sztem manapság nagyon sok ember van így ezzel, sok mindenkinek van jó gépe és tapasztalata
2. ha beteg volt a posztoló, akkor maradjon otthon a fenekén és gyógyuljon meg, ne akkor induljon el élete első nagy kalandjára amikor meg van rendülve az egészsége, vagy legalábbis ne várja azt hogy majd a teljesítmény- és pénzorientált főnök (mégis, milyen lenne egy főnök egy nyaralóhelyen) majd rögtön figyelembe fogja venni a bajait , csak úgy, jószívűségből..
ezek, és a többi dolog nyilván traumatikus volt a kislánynak, hiszen 18 éves.. de alapvetően nem sok meglepő infó volt ebben a történetben, aki már dolgozott külföldön, általában ilyesmire számíthat

Punxsutawney Mormota 2015.11.24. 13:37:40

Én leszek a patás ördög, de azért vegyük sorra a történteket. Szeleburdi kislány munkát vállal Középszar-szigeteken egy olyan iparágban, amelyre tudvalevő, hogy finoman szólva sincs nagy igény, úgy 15-20 éve, ellenben konkurencia van, tehát hajtani kell.

A szeleburdi kislány egy óvatlan mozdulatál úgy hazavágja a bokáját, hogy kb. egy hónapig az ágyat kellene nyomnia, de ehelyett irány a beígért 4 órás álommeló, utána a HaverokBuliFanta irány a part és együnk homárt bikiniben!

Szeleburdi kislány tetézendő a bajt, úgy gondolja, hogy harmincas faktorú naptej elég lesz a bőrére, mert ha ötveneset használ, akkor ugye nem fog lebarnulni.
Szeleburdi kislány nem hallgat a jótanácsokra, mely szerint ha elcseszett fehér bőröm van, akkor szépen bekenem magam naptejjel, mad hosszúújjú pólóban és nadrágban megyek el dolgozni a fejemen egy malomkeréknyi szalmakalappal.

Természetesen a történet mélypontján kiderül, ha főnök egy rohadék (mindig azok), de szerencsére jön a katarzis, hősnőnk megdicsőül és megbocsájt, ezt ugyan már a prológusban elsütötte, tehát nem kellett a körmömet lerágni, hogy mi lesz a többiek sorsa.

Tanulság? Nincs tanulság. Fel kell nőnöd és akkor majd levonod a kellő tanulságod magadnak. Amint írtam és írtad is - a főnökök általában rohadékok, azért ők a főnökök. Egy cég, nem egy demokratikus intézmény, ha úgy volna, majd minden cég tönkremenne.
Ha szar helyen vagy, szar helyzetben, akkor lépned kell. És a legfőbb, az egészséged mindennél fontosabb, kislány! Semmilyen álommelóval összekötött álomnyaralásért ne kockáztasd!

Punxsutawney Mormota 2015.11.24. 13:37:50

@P.Elliot: Az csak egy trill volt, biztos. :) Mint Jadzia Dax a Deep Space Nine-ból

blackhairlady 2015.11.24. 13:39:57

@diggerdriver: Ertem. Tehat ha otthon a gyerek csak halkan rejtozkodik eloled, ha nincs otthon akkor pedig sikitva rohan el :))

báró Csekonics 2015.11.24. 14:42:46

@Punxsutawney Mormota: kicsit túlsarkítottad - de valóban volt hiba mindkét részről.
Mondjuk a bokasérülés és a túl optimista pályaválasztás mellett leginkább az hogy ilyen helyről kb. a második héten kellett volna eljönni.
Nem felmondani, hanem kb. a reptérről beszálláskor küldeni egy sms-t hogy sz'asztok...

tarara 2015.11.24. 14:42:46

@Punxsutawney Mormota: mindenesetre tényleg hasznos, hogy a kis szeleburdi leírta a tapasztalatait, mert a többi szeleburdi legalább esélyt kap, hogy két lábbal álljon a földön, és ne tíz centivel a talaj felett lebegjen, mielőtt döntéseket hoz.
Fiatalság-bolondság.

Aki meg nem akar tájékozódni, pl. ebből, az meg sosem fog tanulni semmiből. Nem-akarásnak úgyis csak nyögés a vége. Aztán lehet siránkozni, csak minek.

Tudomásul kell venni, hogy egy vállalkozó számára az alkalmazottak azért vannak, hogy profitot termeljenek a vállalkozás számára. És ez így van jól, a szocializmus bugyuta álmodozásait hagyjuk békében nyugodni.

Velemenyem szerint.... 2015.11.24. 14:42:46

A cikk alapján hihetetlenül élhetetlen a szerző. Ha ennyire nincs hátországa, akkor ne vágjon bele egy ilyen kalandba. Ha nem tud barátkozni, ismerkedni és lehetőségeket találni, akkor olyan helyre menjen ahol van menekülési útvonala.

Nincs mobilja mert nem tudott szerezni másikat? Én sok éve, diákként mobillal mentem. Része volt a projektköltségnek. De elengedhetetlen része...

Van egy kis rálátásom a hazai és más országok oktatási rendszerére, és azt hiszem a probléma fő gyökere a "jóllakott óvodásokat" generáló hazai pedagógai rendszer, ami végig kíséri az embert felnőtt korban is. Ez megóv a konfliktusoktól és nem támogatja, sőt elveti az önálló gondolkodást.

Egy ilyen kaland arról is szól hogy hátrahagyod a hátországod és önállóan helyt állsz.

De a szerző minden bekezdése tartalmaz egy olyan vádat amiben másra próbálja kenni a saját töketlenségét (ha írhatok egy ilyet a képek alapján).

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2015.11.24. 14:44:45

@Th's child: másképp is megközelítheted. Azért mgy Törökországba, mert ott 99%, hogy baromi jó idő van, Horvátországban azért becsúszhat egy-egy szerencsétlen konstelláció. Tavaly Olaszországban voltunk, 1 nap nem volt szar idő. Úgyhogy mondtam, hogy idén törökök, még ha el se mozdulok a partról, de legalább le tudjak úgy menni, hogy nem kell hosszúujjú. :) Így is lett, nem sokat mozogtunk, bár 40 fokban nem is volt kedvünk.

Bellagio 2015.11.24. 15:13:45

Problem girl.

Bokaficam, naptej, internet, szerzodes, betegseg, nulla megtakaritas, Egy munkaltato sem akar ilyen munkavallalot.

ミラ · http://www.miranosekai.com/ 2015.11.24. 15:45:49

@Hobbiszakács: profi sportfotósként ezzel baromira nem értek egyet :D jajjajajj. biztosan viccből hordjuk a súlyzókat, pedig egyszerűbb lenne egy 1O5össel. pláne nikkorral a canonomra :D

Shoyu 2015.11.24. 16:11:52

A nagy része szerintem is nyivakolas. Külföldön nyilván nem menő azzal indítani, hogy neked mennyire beteg a lábad. A nap is ilyen fura dolog, hogy süt és megfelelően kellene ellene védekezni. Ráadásul erről a munkáról már Magyarországon is látható volt, hogy nincs rá igény. Remélem nagyon fiatal a posztiro, nincs tapasztalata és kalandnak talán nem is volt annyira borzalmas.

muhasniff 2015.11.24. 16:11:58

Sajnos ez is erősiti a sokéves megfigyelést: Óvakodj a magyar munkaadótól külföldön... Jobbulást!

Cormorant 2015.11.24. 17:09:29

Mindenki a posztoló pártján áll. Nem mondom, hogy egy köcsög, pénzhajhász kapitalistát meg kell védeni, de véleményem szerint érdemes kicsit az ő szemszögéből is megvizsgálni a dolgot. Ebből a szemszögből a poszt ezer sebből vérzik:
1. Betegen vágott bele. Mindenki írja, hogy a posztoló szempontjából ez miért tilos. És a munkaadóval szemben ez korrekt volt? Ha felveszek pl. egy új pincért és törött lábbal jelentkezik első nap, nem tudja a vendégeket kiszolgálni, akkor én köteles vagyok megtartani? Nem lett volna korrektebb előre, még kiutazás előtt figyelmeztetni a munkaadót ahelyett hogy kiutazott? ... és a munkaadót nem illette volna meg a próbaidő joga? Akkor mit szólt volna a posztoló, ha első nap hazaküldik repjegy nélkül? Fel lett volna háborodva? Jogosan?
2. Plusz az égési sebek! Most bikiniben volt, vagy sem? Ha nem, akkor képtelen volt felvenni valami naptól védő holmit? Ez csak az ő felelőssége! Irta, hogy fehér a bőre. Tudta hova megy! Mi hiányzott ahhoz, hogy megvédje magát a naptól? Ez is a munkaadó felelőssége?
3. Innen ered minden más probléma is. Ugyanis a posztoló nem volt képes fizikailag teljesíteni, ezért nem hozta a várt eredményt. Amint kiderül, az ígért szolgáltatásokat megkapta, szállást, étkezést, fizetést, mégha küzdeni is kellett érte. És Ő teljesítette, amit elvártak tőle?
4. A posztoló arra sem volt képes, hogy elolvassa a szerződését. Valaki tanácsára ellenőrizte csak, hogy napi 4 órás a munkaideje. Ez röhej!!!
5. Posztoló felháborítónak tartja, hogy a 4 óra helyett 10-12 órát dolgozott. Valahogy meg kellett próbálnia a betegsége miatt kieső bevételt pótolnia, ezt ő is érezte. De miért van felháborodva?
6. A probléma, hogy még 10-12 órai munkával sem sikerült! Posztoló megveti az olyan munkastílust, hogy bikiniben álljon oda fényképezni. Nem vagyok szexista, de azért gondoljuk már át egy kicsit. Posztoló tényleg úgy képzeli emberi lények fényképezését, hogy unott arccal, zsákruhában odaáll és majd jól feltüzeli az alanyokat? Ha a fényképész nem képes a modellt irányítani, stimulálni, akkor a fényképei sz@rt se fognak érni és senki nem veszi meg őket. Itt nem tájkép fotózásról van szó, hanem hús-vér emberekről. Szóval szerintem ebben az esetben egyáltalán nem megvetendő, ha a leendő ügyfelet kicsit feldobjuk. Tudomásul kell venni, ez show-business, a show alanyai pedig jelen esetben a szálloda vendégei! Bikiniben, kakas jelmezben, feje tetejére állva, de győzze meg az embereket arról, hogy fényképezkedjenek. Ha erre nem képes, akkor fényképezzen vázában rózsát! El nem tudom képzelni, hogy fényképezett eddig modelleket! Hogyan győzte meg őket arról, hogy a legjobb formájukat, legjobb arcukat, mosolyukat, stb nyújtsák. Vagy a modellei eddig kitömött állatok voltak?
7. Marketing szöveget nem akar elmondani? Nem kell! Találjon ki végre valami frappánsat. Már a második napon meg kellett volna kérni az ismerőseit, hogy segítsenek, mit mondanának, amikor a vendég megkérdezi, miért vegyen tőle fényképet. Nekem pl. nincs ötletem, én nem vagyok jó ilyesmiben. De nem is megyek oda fotózni idegeneket 25 EUR-ért a Kanári szigetekre. Aki odamegy, az vagy legyen rátartibb, vagy kérjen segítséget!

Véleményem szerint helyes, hogy a posztoló átgondolja, ami vele történt! De ne csak az önsajnálattal foglalkozzon, hanem tartsa szem előtt a másik oldal, a munkaadó érdekeit is. Erről a posztban vajmi keveset olvashattunk.

A siránkozás helyett:
1. Nem csak a munkaadóról kell tájékozódni, hanem elolvasni a munkaszerződést! Még az aláírása előtt! Ha valamivel nem ért egyet, jelezni, ha a válasszal nem ért egyet, nem aláírni. Egy vonzó, kötetlen, nyaralással egybekötött fotózásos lébecolási munka helyett egy teljesítést, konkrét árbevételt megkövetelő munkára jelentkezett. Ezt miért nem előre tisztázta?
2. Ha a munkaadóval szemben korrektséget követel meg, neki is korrekt módon kell fellépnie! Tájékoztatni ELŐRE a betegségéről, illetve amikor rosszulléttel a szobájában maradt, akkor NEM sunnyogni, hanem tájékoztatni erről is e munkaadót ÉS orvost hívni! El tud valaki olyat képzelni, hogy pl. egy multi nem követeli meg a betegség bejelentését aznap, amikor ez megtörtént és az orvosi igazolást utólag? Miért gondolja a posztoló, hogy ez a jog a munkaadóját nem illette meg?

Természetesen én most egyoldalúan a munkaadó oldaláról közelítettem meg a dolgot! DE! A posztbúl nem derül ki, mi vezetett a munkaadó viselkedéséhez. Lehet, hogy a munkaadó alapból görény (a fenyegetések és a többi lehet igaz, de lehet nem igaz), de lehet, hogy a munkaadó ültette hintába és benne is végig forrt az indulat, mert a munkaajánlatra egy egészséges, modell fotózással foglalkozó munkaerőt várt, helyette kapott egy beteg, a munkáját fizikailag ellátni nem képes munkavállalót, aki nem vetkőzik bikinire, nem nyomja a szöveget, ráadásul megérkezik a szigetre anélkül, hogy mindezt előre jelezné és kész helyzet elé állítja a munkaadót.

Szóval ennek az ügynek két oldala van, mi csak az egyiket ismerjük!

©________ 2015.11.24. 17:12:21

@Cormorant:
"Mindenki a posztoló pártján áll."

nem.
Egyszerűen lényegtelen. A lényeg a tapasztalat.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 17:12:26

@_Boris_Vian_: Canadaban inkabb a medvek tamadjak meg az erdoben futokat .. tortent tamadas is olyan 10 evben egyszer atlaggal ..kozbiztonsag ;mi ezert allunk pl az 5. hely korul a vilag legjobb orszagai kozott, mert az is egy tenyezo .. ilyen ,hogy ne fuss,ne setalj ,soha, semmilyen helyen nem all fent .. nem fognak megtamadni ,meg a lepukkant szegeny negyedekben sem ..
amikor a 18, kerben altalanos ,hogy sotetedes elott haza kell erni.. meg Apamek utcajaban nincs olyan haz ahova ne tortek volna be .. szorakozohelyeken a kopasz kigyurtaktol kell felni , azt nem nevezem kozbiztonsagnak .. az se mellekes hogy itteni ujsagba megjelent azok pesti ettermek listaja ahova nem ajanjak hogy bemenj .. na ezert nem koltoztem vissza az orokolt pesti csaladihazba az itteni megtakaritasommal sem ....

DieNanny CH 2015.11.24. 18:10:44

@Dragonlady (Bp, Hun):

Én Ausztriában olvastam egy Billa (olyan, mint a Penny) álláshirdetést, amibe bele volt írva, hogy tetkó és piercing látható helyen nem lehet.

DieNanny CH 2015.11.24. 18:21:22

@P.Elliot:

"nalunk kulonben is csak keves foto van kiteve"

Egy kicsit megnyugodtam, hogy nem a mi családunk a különc... Mert akármilyen filmet, sorozatot nézek, tele van a fal, a kandalló párkánya, éjjeliszekrények a család fotóival.
Az én családomban meg ez valahogy nem szokás... Én semennyit nem raktam ki - de van 2 dobozom, összesen kb 3000 fényképpel -, szüleimnél is csak a 3 unokáról néhány. (A többi ezer az albumokban...)
Szóval, kösz! :-)))

DieNanny CH 2015.11.24. 18:23:47

@montroyal ( CAN qc):

A szülővárosomban 20 évvel ezelőtt 2 velem egykorú lány együtt futott. Mégis elkapta őket egy őrült gyilkos... :-(((

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.24. 18:37:57

@Th's child:
Jaja. Én is találkoztam ilyennel. Bizonyos szinten azt mondom hát kár belé a világ, vagy hogy is mondjam. Annak ellenére h én is introvertalt vagyok és inkább külső szemlélő.
Ma van loy krathong, annyira hiányzik :-( utolsó években Lamphunba jártam le. Nagyon húzós volt a 3 nap buli mert mindig volt iskola is közben, nincs szünet, csomó plusz kézműveskedes és egyebek meg vannak. Néha olyan jó lenne egy teleportálo masina. :-(

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.24. 18:42:31

@pappito: maori hagyomány nem? :-) szerintem az úgy más. Vagy nem is tudom. (Én hidegrazast kapok a tetoválás tol bevallom. )

pappito · http://pappito.com 2015.11.24. 20:04:29

@puhacica: " ha vkinek van olyan fontos az eskuvoje, hogy egy vagyont kifizessen helyszinre, kajara, piara, koritesre, akkor miert az orok emleken sporol?"

az örök emlék a házasság, az esküvő csak egy esemény :)

bár mondhatom ezt olyannak aki az esküvőt "forgatta" :))) rendező is volt? sikerült elsőre felvenni vagy háromszor-négyszer újra kellett csinálni egyes jelenteket?

bocs, nem cukkolni akarlak vele, tényleg, tudom, hogy van ilyen, csak az egész esküvő-fétis előtt értetlenül állok

pappito · http://pappito.com 2015.11.24. 20:08:00

@Dragonlady (Bp, Hun): gondolom a maori tetkók miatt terjedt el, de inkább divat, nagyon sokan hordanak tetoválást.
én sem vagyok tetova rajongó, de azért vannak nagyon szépek az utcán meg a strandon

mondjuk egyszer beállt a postánál a sorba mögém egy kb ilyen:
38.media.tumblr.com/175ea7fbf9a00e6cf0f58ba0b1b2fe8e/tumblr_inline_nezyp4sBil1t2neqn.jpg

akkor kicsit eltűnődtem a világ folyásán, de aztán végig amíg sorban álltunk vicceket mondott és röhincséltünk, cuki volt

blackhairlady 2015.11.24. 21:52:35

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Nalam rengetewg foto van kint. Van egy uveg asztal es egy fa akarmi, ilyen dekoracios asztal fele, tele fotokkla, keretben. Nekem jo erzes nezegetni a rokonsagomat:)
Nem baj am ha valaki ki log a sorbol, nem hinnem, hogy barmelyik oldal is artalmas lenne:))

puhacica 2015.11.25. 11:58:24

@pappito: eleg kaka lehet, ha a hazassag emlek. ok, az eskuvo egy esemeny, de remelhetoleg olyan, amirol 20 ev mulva is szivesen nezegetsz fotokat. :)

eskuvot forgatni durva melo, igeny szerint nyitastol zarasig vegig ott kell lenned, es vegig esznel is kell lenned, mert az elso hitvesi csok is egyszer csattan csak el es a tortat is csak egyszer lehet felvagni... egyszeruen nem maradhadsz le, mert nincs ismetlesi lehetoseg. ezert is kerul annyiba, amennyibe. amit rendezni lehet, az a keszulodes es fotozas, ott van ido instrualni a nepeket.

ez az egesz egyebkent tolem is tavol all, en nem akarok hazasodni es vagni se szeretem igazan az eskuvoket, de gondolom a rendoroktol is tavol allnak a honapos vizihullak peldaul, aztan megis foglalkozniuk kell veluk. :)

adg 2015.11.25. 12:22:00

@puhacica: a mi eskuvoi videonkat tanitani lehetne. Mi nem akartunk videot elege, csak fotot. Azt megkaptuk naszajandekba, parom unokatesoja eleg jol nyomja, profi fotos eleg komoly cuccal. Raadasul marha alapos, nagyon kitett magaert.
De sajnos jelentkezett egy liba, apamnak valami ismerose, hogy hat o bizony profi eskuvoi videos, es meggyozte oket, hogy kell video. Hat legyen, tojok ra, ugyse sokat fogjuk nezegetni.
Akkor valt gyanussa a csaj, amikor beallitott egy ilyen kis kameraval, ami minden masodik embernek van kb, ez a par tizezer forintos kis szar, amivel anyu felveszi pistike elso kakilasat, meg apu megorokiti titokban anyut, amikor a tengerparton gatyat cserel.
Szoval megjott. Az igen alatt cserelt kazettat, egy masik kulcspontnal az akksit. Az egesz film alatt hallani a kamera zugasat, a szelet, es a csucs, hogy ilyen ajtatos hangon alanarratorkodja az egesz videot. Hogy aszonygya: "most erkezik adg es kedves felesege ezzel a gyonyoru autoval, mikozben sugarzik az arcukrol a boldogsag.... "

Vegulis tobbszor megneztuk, iobb mint egy kabare.

puhacica 2015.11.25. 13:32:56

@adg: na ugye, hogy van letjogosultsaga az eskuvoi videozasnak! :D
nekem ezek a fotok a nagy kedvenceim :D
player.hu/napunk/33-orosz-eskuvoi-kep/
www.nlcafe.hu/szabadido/20140131/giccses-eskuvo-fotok-oroszok/

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2015.11.26. 07:47:07

Kicsit eros az "a testemet is arulhattam volna" utan kozvetlenul a furdoruhas kep. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása