oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. július 29. 06:48,  A haza az emlékeink 365 komment

2015. július 29. 06:48 Határátkelő

A haza az emlékeink

Lassan a végéhez közeledik a Magyarország és én pályázatra érkezett írások sora, ám ma még egy érdekes kérdéseket és szempontokat felvető poszt következik. Szerzője, Digger törzskommentelő, azt írja, hiába élhetőbb és adott nagyobb teret Anglia, haza nem lesz. Neki nem. Hogy a gyerekének lesz-e? Az más kérdés. (A képekért ezúttal is jár a köszönet.)

Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet. 

petuniakkal.JPG

„Milyen egy magyar emigráns hazához való viszonya? Nagyon nehéz rá válaszolni. A haza fogalmát nehéz meghatározni. A szülőföld? Engem anyám szült.

Miért az ember egy olyan állapotát vesszük alapnak, ami egy kéthetes csipásmacskához hasonlatos? Miért nem a tudtára ébredés helyeként határozzuk meg a hazát?

Vagy a nagykorúvá válás időszakát is lehetne kiindulópontnak venni. Az én fiam hat évet élt Magyarországon. A tudatára ébredés korszaka mindenképpen Angliához kötődik. Ha ő itt fogja leélni az életét miért is kéne a szülőföldjét hazájának tekinteni?

A haza egy mítosz

Egy fogalom, ami lelkiismeret-furdalást ébreszt. Amiért őseink a vérüket ontották, amiről számtalan vers és monda szól. Most nagyon demagóg leszek, de megemlíteném azt az érdekességet, hogy akiket a legnagyobb hazafiaknak tartunk, azok többsége ágyban párnák között halt meg. Akiket pedig a vágóhídra küldtek a haza nevében, azokról kevés szó esik.

A haza egy behatárolt földdarab. Na és ha megszűnnek a határok? A texasi farmernak Texas a hazája vagy az USA? Ha átírják a határokat? Vannak, akiknek Jugoszlávia a hazája? Vagy Csehszlovákia? Megannyi kérdés.

Jelenleg jobban ismerem Londont, mint Kaposvárt. Mégis Kaposvárt a hazám részeként kell tekintenem, mert Magyarországon van. Semmit nem tudok Kaposvárról, mégis adott esetben az életemet kéne áldozni érte. Ha a misztikumot, a „nem térkép e táj” pátoszt lefejtjük a haza fogalmáról akkor mi marad? A közös nyelv? Ennek alapján az íreknek a hazája Anglia is, mert angolul beszélnek? Egy ír a legnagyobb sértésnek venné a feltételezést is.

A fent leírtak volt a materiális Diggeres kötözködős-kételkedő változata a haza fogalmának.

Mi a haza?

A haza az, amit a hazánknak hiszünk. A haza az emlékeink. Független attól, hogy hol születtünk, hol eszméltünk, hol lettünk nagykorúak. A haza az, hogy amikor nézünk ki az ereszkedő gép ablakán és valami jó érzés fog el. Amikor ülünk az autóban és csak nézünk kifelé az ablakon szótlanul.

duna_felulrol.jpg

Olvassuk a reklámtáblákat, nézzük az ismerős utcákat, épületeket, sajnálkozunk, hogy már megint lebontottak valamit, ami hozzánk tartozott, ami az életünk része volt. Érezzük, hogy otthon vagyunk, az emlékeink ide kötnek.

Nem a Túró Rudi, meg az abált szalonna hiányzik. Régen rossz, ha valaki a haza fogalmát ilyenekhez köti. A családdal, barátokkal találkozni, a „fél szavakból értjük egymást” hangulatot átélni, az emlékeket felidézni, abba a lakásba belépni amit saját kezűleg építettem.

csillar.jpg

Minden gyümölcsfára, amit magam ültettem, rácsodálkozni, hogy mekkorát nőtt. Leülni a konyhaasztalhoz és csak nézni kifelé a fejünkből. Érezni, hogy HAZA jöttünk. Minden ismerős és mégis más. Az idő nem áll meg.

Ideális esetben a haza egy születéstől holtig tartó életteret jelent. Magyarország képes megadni ezt az életteret. Minden adottsága megvan hozzá. Az életminőséget nem képes megadni. Ugyanis az életminőséget nem a haza adja. Nem Magyarország adja. Az életminőséget a benne élő emberek teremtik meg maguknak. Vagy nem.

Na, olyankor van az, hogy sokan azt mondják, egy életem van, azt nem akarom kínlódva leélni. Nem akarom, hogy a munkám értékét politikai percemberek sáskamódra habzsolják fel.

Az emigránsok, ha Magyarországról beszélnek, ha Magyarországot szidják, akkor nem a földet, a hazát szidják, hanem az ott kialakult helyzetet. Az egyén szempontjából teljesen mellékes, hogy kik tették ezt Magyarországgal, hogy kik a felelősök.

Az egyén a saját sorsáért felelős. Azért az egyszeri és megismételhetetlen sorsért, ami megadatott neki. Nem tehet semmit, hát továbbáll. Nem elfogyott a legelő, hanem elvitték a szénát a lova elől. Elmegy oda, ahol a lekaszált fű nagyobb részét meghagyják a lovának.

Amit fentebb megfogalmaztam a haza definíciójaként azok mind szép és jó dolgok, de a ló azoktól még gebe marad.

Ápol és eltakar

Az emigráns magyar dolgozni akar és látni a munkája eredményét. Márpedig a többség látja. A többség elégedett. Az elégedettség egy kellemes állapot.

Mi van azokkal, akik nem tudnak gyökeret ereszteni külföldön? Hazamennek, és a hazára hivatkoznak. Hogy „itt születtem, ez a hazám” meg „ez őseim földje” meg „leküzdhetetlen honvágyam volt”. Máris pozitívan jött ki a történetből és majdnem hős lett. A haza megvéd, oltalmaz, ápol és eltakar.

Negyvenhét évesen jöttem ki. Kenyerem javát ott ettem meg. Emlékeim legnagyobb része odaköt. Egy országváltás egy átlagember életében hatalmas törés. Senki se gondolja, hogy könnyű megtenni.

Volt egy pártfogoltam, akivel kiköltözése utolsó napjaiban emailt váltottam. Azt mondta, hogy mindent elintézett, mindenre felkészült, de napok óta sír. Azt válaszoltam neki, hogy majd öt év múlva, mikor az mondják neki, hogy neked könnyű ott kint akkor gondoljon ezekre a napokra. Mikor el kell indulni a bizonytalanba. Az ismeretlenbe. Hátrahagyni az emlékeket. A HAZÁT.

Ne gondolja senki, hogy nem tudtam volna elképzelni az életemet a magam által épített otthonban. Mindent megteremtettem a kényelmes élethez. Munka után kiültem a kertbe a lugas alá, és csak néztem a körülöttem zajló életet. 

Ahogy a cinegék hordták az eleséget fiókáiknak az odúkba, ahogy a madáritatóra feketerigók jártak inni ahogy az emberek mentek az utcán, a pirosló cseresznyéket a fán, a virágzó petúniákat.

Hiányzik mindez?

Mondhatnám, hogy igen. Hasonló dolgokat látok itt a Golders Hill parkban. Ha maradok, akkor mindazt a szépet nem láttam volna, amit itt.

Akkor ez az új hazám? Határozottan nem. Ez egy jobb életminőséget adó élettér. Ez az élettér nyugalmat és elégedettséget ad. Biztonságot és kiszámíthatóságot. Hazát majd a fiamnak ad. Aztán majd ő is eldönti egyszer, hogy jut-e elegendő széna a lovának vagy továbbáll a HAZÁJÁBÓL az élhető élettér felé.”

anglia_etterem.jpg

A moderálási alapelveket itt találod.

AMIT TUDNI KELL A SZAVAZÁSRÓL

A szavazás menete: voksolni a Tetszett vagy a Nem tetszett gombra kattintva lehet.

Emellett szavazhattok a Facebookon is, ott jobb híján a lájkok száma dönt majd.

A szavazás eredményét a megjelenés után 48 órával rögzítem, hogy ne kerüljön előnybe az, akinek korábban jelent meg az írása.

Mivel a két felületet nagyon nehéz összehasonlítani, ezért a sorozat legvégén a 3-3 legtöbb szavazatot kapott írás egy-egy rövid részlettel egyetlen posztban jelenik majd itt meg, és végül az ott kapott voksok döntik el a közönségdíj végső sorrendjét.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr327662166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taxomükke (UK) 2015.07.29. 07:07:59

Ma is lesz itt haddelhadd.
Vagy nem.

kék madár 2015.07.29. 07:26:52

Azok a kapozsvari lanyok....

©________ 2015.07.29. 07:32:19

"A haza egy behatárolt földdarab."

Nem.

Ha eladod a hazat, arrol a luszterlamparol targyaljunk.

Mar vartam az irast, h megmutatom az emberemnek, de nem ernem el vele a celom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 07:34:46

@Beth A.:
Mi a cél? Írok olyat is csak add le a megrendelést:)))))))))))))

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.07.29. 07:50:27

bocs a korai OFF-ert de szerintem fontos:

Tegnap voltam a konzulatusun es kozoltek hogy megvaltozott a torveny: az anyakonyveztetes mar nem feltetele az utlevelnek!!! A kulfoldon szuletett babaknak egybol lehet utlevelet kerni ami allitolag normal intezesi idon belul kesz is van (2 het?). Itt Moszkvaban azt mondtak max 1 honap kuldozgetessel egyutt.

Szal, szerintem ez udvozito hir.
Amugy nalunk szemly szerint az anyakonyveztetesben is elorelepes van ami annak koszonheto hogy anyosomnak sikerult a hivatalt telefonon elerni. Ott mondtak hogy nem hallottak meg az ugyunkrol, de ha minden papir rendben van akkor megprobaljak egy het alatt kiallitani (!). Ma megy erte anyosom, remelem kesz van :).

tnt 2015.07.29. 08:00:13

Jó írás... végre valaki tisztába / rendbe tette a dolgokat... sokan itt korábban kikeltek magukból amikor valaki negatív dolgokat írt le magyarisztánról.... pedig csak az itt uralkodó miliőről, "percemberekről" írt amiből elege lett nem mást fikázott... számomra ez az írás ezt jól visszaadja...

Akinek pedig külföldön legjobban a túró rudolf hiányzik az dugja valamelyik nyílásába... én speciel az orrára gondoltam... de ízlés kérdése....

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 08:15:00

Ebből is látszik: Anglia nem a hazád. Te egy szimpla vendégmunkás vagy.

Aki csupán dolgozni akar több bérért (kódnyelven: "látni akarja munkája eredményét"), az vendégmunkás, semmi más. Az ilyen ember nem cserél hazát, nem alakít ki magának új hazát.

Ami pedig a politikai határokat illeti, ezek nyilván befolyásolják a dolgokat, de csak nagyon lassan. Erdély nagyobb része immár 95 éve nem Mo., mégis az ottani magyarok nagyobb része ma sem érzi hazájának Romániát.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 08:15:11

"Az emigránsok, ha Magyarországról beszélnek, ha Magyarországot szidják, akkor nem a földet, a hazát szidják, hanem az ott kialakult helyzetet."

Mi az a szörnyű helyzet, amit szidni kell? Csak erre tudna nekem valaki végre alaposan válaszolni.

Az a szörnyűség, hogy a magyar életszínvonal az angol alatt van? Dehát ez így van a XV. század óta. Az utolsó időpont, amikor az átlagmagyar jobban élt az átlagangolnál kb. Zsigmond uralkodásának az időszaka.

Golf2 2015.07.29. 08:15:15

Politikai percemberek-inkább sáskák.Elfogult ,de érdekes írás.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 08:27:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Az a szörnyüség hogy 25 év alatt nem történt egyetlen lépés sem a felzárkózás felé. Sőt…

Herr Géza 2015.07.29. 09:02:59

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Lassan (?) kezded betölteni a Hinta által hagyott "ürt".... :D Nincs másik lemez? Írjál inkább Szváziföld GDP-jéröl, külön kitérve az ottani grapefruithártyátlanító szakmunkások társadalomban betöltött szerepére.

Mr Long 2015.07.29. 09:29:48

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Angol eletszinvonal... Tegnap voltak erdeklodok az itteni lakasomban, az ugynok korbevezeti, majd az elso kerdes a csoporttol "A mikro a lakas resze?" Bekaphatjak... Mindegyik uj iphonon fotozgat korbe, de szomoruak lesznek, mert kell mikrot venni a lakasba. Ezt persze szova is tettek, hogy miert nem a lakas resze, nekem olyan beteges.

OFF
index.hu/kulfold/2015/07/29/ketezer_ember_akart_atszokni_a_csalaguton/
Az angolok jol nyomjak, meg a franciknal huzzak fel a keritest, nehogy alaki bemehessen a szigetre :)
ON

létkoktél 2015.07.29. 09:39:15

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: én csak a magam szubjektív szemüvegén keresztül tudok neked válaszolni, és nyilván ebbe is bele lehet kötni, mint hülyegyereknek a nagyi sáljába, de azért leírom.

Azt éreztem Magyarországon egy idő után, szabályosan ki akarnak nyírni az utakon a hülye egopuffer autójukkal. Itt ez nincs így, amióta itt élek, egy koccanást nem láttam, soha nem dudáltak rám, és nem rázták az öklüket. Otthon kulccsal végigszántotta az egész autóm oldalát a szomszéd, mert szerinte nem a nekem kijelölt helyen parkoltam (hozzáteszem, nem volt ilyen hely, csak az ő kis szappanbuborékagyában)

Volt egy meghatározhatatlan, buta érzésünk, ami mégis állandó szorongással töltött el. Hogy a rendőr lemeszel, és jól megbüntet, mert 50 helyett 56-tal mentünk. (Megtörtént a szentendrei úton.) Hogy azt lesi a hatalom, mikor csaphat le rád, és mint fejőstehenet, mikor büntethet meg jó alaposan valami bolond indokkal. Itt nem láttam rendőrautót 1 éve, mégis viszonylagos rend van.

Néha azt éreztem, megvadult gibbonokkal élek egy elhagyatott szafariparkban. A minden esti "grillpartitól" nyaranta nem tudott a gyerekem aludni. A szomszéd úgy bömböltette a tucituciját, hogy nem bírtunk megnézni egy normálisabb filmet, amiben néha csend van, mert beledübörgött a drumma-drumma. Itt is hallgatnak az emberek zenét, összeülnek grillezni, fociznak a közeli focipályán és üvöltenek közben, de józan határok közt. Lehet velük együtt élni, és nincsenek Polgárjenők a Mónika showból. Vannak egyszerű emberek, de nem alpári prolik (amit most egy viselkedésmódra értek)

Itt, a hanyatló nyugaton, az egyik nagyáruház előtt kis ünnepség volt, nem is tudom, pontosan mi. Osztogattak ingyen hot-dogot üdítővel, pontosabban, ki volt rakva egy pultra egy rakat hot-dog és több karton gyümölcslé. Nem özönlött oda a nép, és nem vitte el tucatszámra az "ingyé-kaját". Oda-odament egy ember, elvett egy adagot, vagy nem. Kirakják a vöröskereszt elé a nem kellő dolgokat, senki hozzá nem nyúl, nem veszi el, nem hordja szét, nem érzi azt az ember, éhező farkascsorda veszi körül nyálát csorgatva

Egy tök jó bicikli és egy roller hevert az útszélén az árokban 4 hónapig, ugyanabban a pózban. Senki még csak hozzá sem ért. A garázsunkon nincs ajtó. Benne a fűnyíró, a hókotró, a bicajok. Nyugodtan megyek el otthonról, és nem reszketek attól, hogy ezeket valaki véletlenül trombitának nézi.

Ha egy bizonyos összeg alatt veszel fel hitelt a házra, nem kell visszafizetned, csak a kamatokat (értelemszerűen, ha eladod a házat, ki kell fizetned a kölcsönt). A kocsivétel során kitöltesz egy szerződést az eladóval, egy héten belül jön a hivatalos papír, hogy a kocsi a tiéd. Amúgy mindent el lehet intézni online pillanatok alatt, nem úgy, mint Magyarországon, ahol a nemzetközi vonatjegyeket is kézzel írogatja egy kötöttkardigános néni a megfakult, barnaszövetes székecskéjén, a nyálasvégű ceruzájával.

Ha dolgozni akarsz, nem tesznek keresztbe a kollégák, hogy ne te csinálhasd a melót. Nincs urambátyám, a "volt általánosiskolai osztálytársam unokahúgának a kisfia"-rendszer. Ahogy egy magyarországi barátom fogalmazott, itt nem ér olyan sokat az a bizonyos "kapcsolati tőke", helyette a tudás, ami számít.

DE. Itt meg számos olyan dolog nincs, ami meg otthon mindennapos. És, bizony, néha ezek nagyon hiányoznak. Nem a TT, hanem alapvetően kulturális, szellemi dolgok. Ilyen téren amúgy Magyarország szerintem nagyon jó helyen áll még most is a világban. Mert e téren meg itt vannak komoly hiányosságok, amit szintén pontokba lehetne sorolni. Baromi korlátoltak tudnak itt is lenni az emberek, és néha az ő hülyeségeiktől áll ketté az ember füle. De azt elvitatni, hogy Magyarországon jelenleg infernális viszonyok uralkodnak bizonyos területeken, és hogy kicsit nyugatabbra jóval nyugodtabb az élet, elég nehéz.

(De mondom, személyes és rövidtávú tapasztalatok ezek, és egyáltalán nem vagyok afféle nyugatrajongó, csak élni akarok békében, csendben, harcok, hisztériák, napi csatározások nélkül - s már amennyire itt a földön egyáltalán lehet, szabadon. )

kardio1 2015.07.29. 09:57:40

@Herr Géza: miért akadsz ki? Mindenkinek megvan a saját lemeze.

kardio1 2015.07.29. 09:59:02

@diggerdriver: ha 500 év alatt nem ment, mit vársz 25 évtől?

Golf2 2015.07.29. 09:59:55

@Mr Long (lassan exhataratkelo): milyen náciò volt az ingyen mikrora vágyò?

Herr Géza 2015.07.29. 10:06:53

@kardio1: Tényleg, lehet, hogy az a baj, hogy nem találom az enyémet? :))

Herr Géza 2015.07.29. 10:07:29

@Golf2: Olcsó poén: skót..... :)

Golf2 2015.07.29. 10:10:39

@létkoktél: +1 Melyik ez a bêkés ország most?

Mr Long 2015.07.29. 10:12:47

@Herr Géza: Az is volt koztuk, de ot a kozeli buszok erdekeltek.

LittleG (uk) 2015.07.29. 10:14:45

Digger, egy kérdés: olvastál Anthony de Mello-t?

LittleG (uk) 2015.07.29. 10:23:57

"Ha átírják a határokat?" - akkor a leszármazottak kissé hazátlanok lesznek, amint az alábbi ébra is mutatja.

LittleG (uk) 2015.07.29. 10:26:23

"A haza az, hogy amikor nézünk ki az ereszkedő gép ablakán és valami jó érzés fog el. Amikor ülünk az autóban és csak nézünk kifelé az ablakon szótlanul." - ezt én otthonnak nevezem, nem hazának. A haza az a valami, amiről az irodalomkönyvekben olvastunk. Meg a történelemből ismerünk. Nekem.

Herr Géza 2015.07.29. 10:27:30

@Mr Long (lassan exhataratkelo): Miért nem kérdeztél vissza a mikrósoknál, hogy "itt hagyjam a fogkefémet is, érdekli?"

Gizi06 2015.07.29. 10:27:56

Nagyon jo iras. Kösz

szuperkrumpli 2015.07.29. 10:39:37

Azt az uborkát azért már ne edd meg! :)))

soad1221 2015.07.29. 10:42:39

digger, mi van abban a hordóban?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.07.29. 10:46:34

"A családdal, barátokkal találkozni, a „fél szavakból értjük egymást” hangulatot átélni, az emlékeket felidézni, abba a lakásba belépni amit saját kezűleg építettem.Minden gyümölcsfára, amit magam ültettem, rácsodálkozni, hogy mekkorát nőtt. Leülni a konyhaasztalhoz és csak nézni kifelé a fejünkből. Érezni, hogy HAZA jöttünk. Minden ismerős és mégis más. Az idő nem áll meg."

Jó írás. Átéreztem a legtöbb részét.Azok az apró részletek amik az álmaiban kísértik az embert. De sajnos jól mondod az idő valóban nem áll meg. A család kihalt, a barátok elkoptak, a lakás sem az enyém már inkább az enyészeté lett, a gyümölcsfákat kivágták. Ha haza mennék oda az már akkor sem lenne haza mert az idő vasfoga rég megette.

nl_eni 2015.07.29. 10:47:41

Tetszik, ahogy körbejárja a haza fogalmát, ahogy próbálja meghatározni (számára) mit jelenthet az.

"Ideális esetben a haza egy születéstől holtig tartó életteret jelent." Ez érdekes. Vajon mért lenne az ideális, ha egyetlen kultúrában gyűjtögetném az emlékeimet? Vajon az élettér mettől meddig tartson? Akkor lenne ezek szerint a legjobb, ha (megtehetném) abban a faluban halnék meg, ahol megszülettem? Minden kitekintés ront az ideálison?

Vannak itt ellentmondások, ami (egyrészt) pont a dolog jellegéből adódik. A haza fogalma eleve szubjektív, így minden ellentmondásával együtt az, ami nekünk az.

LittleG (uk) 2015.07.29. 10:48:59

@létkoktél: "éhező farkascsorda veszi körül nyálát csorgatva", ez jó hasonlat, otthon sokszor éreztem. néha átfut az agyamon, hogy mik is zavarnának, ha hazaköltöznék. Pl, a kép, ami most jutott eszembe: állok a jegyárus bódé előtt, hogy jegyet vehessek, s amíg várom, hogy a néni elrendezze a papírjait (és közben izgulok, hogy még ne jöjjön a villamos), kis kisebbségi gyerek mellémáll és panaszos hangon addig nyomja a könyörgést, míg reagálok. Vagy adok neki pénzt, vagy elhajtom. A figyelmen kívül hagyás nem hat rájuk. Na, ez régen is zavart, most meg nagyon zavarna.
"Egy tök jó bicikli és egy roller hevert az útszélén az árokban 4 hónapig, ugyanabban a pózban."
Hát, a miénk meg a ház elé volt lakatolva és ellopták. Itt kinn. Nem tenném a kezem tűzbe, hogy nem szintén bevándorlók voltak... A szomszéd mesélte, neki 3 biciklijét lopták el.
A rendőrös példa is ül. Időbe telt míg itt már nem rándult össze a gyomrom, valahányszor rendőrt láttam.
Te kis helységben élsz?

©________ 2015.07.29. 10:52:51

@LittleG (uk): az én Magyarországomban kiteszem a régi cuccot, és ráírom egy papírra, hogy ingyen elvihető,
akkor a cigányok becsöngetnek, hogy biztos elvihetik-e.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 10:56:17

@LittleG (uk):
Illetö urat nem ismerem.
Miért ő ismer engem? :))))))))))))))))

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 10:59:00

Nagyon tetszett a poszt. Nagyon.

Érdekes, hogy mennyire másként élünk meg dolgokat.
Inkább egyfajta idegességet érzek, mikor kinézek az ablakon és meglátom a Magyarország táblát. Ez még a honvágy, vagy a nosztalgia érzésénél is erősebb.

Ahogy így belegondolok ez az én bajom szerintem már nem a múltban keresendő.
Rosszul érzem, hogy az ország, a zászló, a hazaszeretet már determinál?
Milyen ország az, ahol még magyarnak sem hívhatod magad anélkül, hogy ne legyen valami más íze?
Itt legalább még következmények nélkül lehetek magyar, gondolhatok haza, vagy akár kitehetném házra a magyar zászlót ha akarnám.

adg 2015.07.29. 10:59:10

@Beth A.: Kedvenc tortenetem a temaban, epp lakast ujitottunk fel, es kibanyasztunk egy acel athidalot az egyik ajto folul. Volt kb 25-30 kg. Vittem a kocsira a tobbi szemet koze, es mikor a kapuhoz erek, ott all egy ciganygyerek. Olyan 25 koruli.
- Fonok, van valami, amit vihetek?
Leraktam az athidalot, mondom itt van, ezt viheted, ha kell.
Szepen vegignezte, aztan megvetoen ramnezett: Csak nem gondolja fonok, hogy majd cipelem?

Majdnem megkerdeztem, hogy hova ohajtja vitetni, de inkabb csak felraktam a kocsira, hogy ha nem kell, hat nem kell.

LittleG (uk) 2015.07.29. 11:00:18

@diggerdriver: Nem hinném, halott már egy ideje, csak ő emlegette mindig a tudatára ébredést :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 11:01:22

@soad1221:
Semmi. Régi Dreher söröshordó. A teteje madáritató.

©________ 2015.07.29. 11:06:16

@diggerdriver: Mr. Coelho rokona, csak még ráadásul pap is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 11:06:54

@nl_eni:
Igen. Ideális esetben az egyén a hazájában éli le az életét.
Legalábbis a többség.
Ez nem zárja ki idegen kultúrák megismerését vagy ideiglenes ottélést.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 11:10:31

@Beth A.:
Műveletlen proli vagyok, őt sem ismerem csak tudom hogy itt szokták emlegetni hogy valami nyáltenger író.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 11:12:49

@diggerdriver:

Pont ez a kormány az, mely rádöbbent a felzárkózás hiányának okára. A gond az, hogy ez a kormány sem fog tudni semmit tenni, a nemzetközi mozgástér hiánya miatt.

Orbán jelenleg kb. Horthy helyzetében van a 30-as évek végén.

©________ 2015.07.29. 11:13:35

@diggerdriver: már többet tudsz, mint amit érdemes róla.

Hari Seldon 2 2015.07.29. 11:13:51

pár hozzáfűzni való:

„Egy fogalom, ami lelkiismeret-furdalást ébreszt. Amiért őseink a vérüket ontották, amiről számtalan vers és monda szól. Most nagyon demagóg leszek, de megemlíteném azt az érdekességet, hogy akiket a legnagyobb hazafiaknak tartunk, azok többsége ágyban párnák között halt meg. Akiket pedig a vágóhídra küldtek a haza nevében, azokról kevés szó esik.”

Pontos megfogalmazás. Valamelyik író mondta, talán Oscar Wilde, hogyha valaki neked a hazáról, vagy nemzetről beszél, kérni fog tőled valamit.

„Az emigránsok, ha Magyarországról beszélnek, ha Magyarországot szidják, akkor nem a földet, a hazát szidják, hanem az ott kialakult helyzetet.”

Lényegében így van.

„Az egyén a saját sorsáért felelős.”

Kiegészítem: és gyerekei sorsáért, illetve amennyire lehetséges, megadni a jó kezdést az életben.

„Mi van azokkal, akik nem tudnak gyökeret ereszteni külföldön? Hazamennek, és a hazára hivatkoznak. Hogy „itt születtem, ez a hazám” meg „ez őseim földje” meg „leküzdhetetlen honvágyam volt”. Máris pozitívan jött ki a történetből és majdnem hős lett. A haza megvéd, oltalmaz, ápol és eltakar.”

Hirtelen eszembe is jutott, hogy van egy ilyen típus is. Először nagyon lelkes, aztán jön a hivatkozás.

©________ 2015.07.29. 11:16:00

@Hari Seldon 2: hát az igaz, hogy azt ritkábban halljuk, hogy "nem tudtam élni a lehetőségekkel"

Herr Géza 2015.07.29. 11:24:04

@adg: Ugyanez pepitában: lomolunk, jön a brazil brigád, hogy mit lehet elvinni... Mondom a kupacra mutatva, hogy azt mindet, de szó szerint. Vagy mindent, vagy semmit, válogatás nincs. Hát az úgy nem jó, mit csináljon a sok szeméttel... Hozzáteszem, hogy költözéskori radikális selejtezés volt, tehát a pakkban minden egyes cucc müködöképes,hordható, használható, jó állapotú holmi volt, nagy részüket magunk is az utolsó pillanatig használtuk, semmi klasszikus szemét. Fél órát nyüglödött, majd jött a nagy kérdés, hogy hogy vigye el mindezt, látta a bérelt furgont és tudtam, hogy megkérdezi, nem vinném-e én el hozzá. Megkérdezte. Csak annyit mondtam, hogy útközben meg fizessek egy sört is a nagy cipekedésre, ugye? Nem is értette, hol a gond....
A vége az lett, hogy levittem mindent a hulladékudvarba, ahol a melósok egymás kezéböl kapkodták ki a "szemetet", cserébe nem kellett fizetnem a festék és hígítómaradványok, döglött akkumulátor és avéttos autógumik leadásáért, na meg a tényleges szemét elveszejtéséért sem. :D

soad1221 2015.07.29. 11:24:53

@Mammaroza: miért ezt ma itthon miért ne tehetnéd meg?
nem tettetem a hülyét, értem mire utalsz, de azért nem ennyire elfajult a helyzet, egész nyugodtan meg lehet tenni ezeket anélkül, hogy bármi olyat jelentene, amit valójában Te gondolsz bele...

Hari Seldon 2 2015.07.29. 11:25:02

@kardio1:

Szerintem semmit nem vár. Illetve nem izgatja az 500 év. - Csak az az ő 25 éve.

LittleG (uk) 2015.07.29. 11:26:11

@Beth A.: Na, azért mondott ő értelmes/elgondolkodtató dolgokat is, nem csak nyálasakat.

Herr Géza 2015.07.29. 11:30:29

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Húha, már sajnálom is ezt a kormányt. Milyen szar lehet nekik, hogy a "nemzetközi helyzet fokozódása" miatt semmit sem tehetnek, pedig hogy megoldanák a problémákat. Akkor az ugye pszichés alapú pótcselekvés csupán, hogy legalább lenyúlják még azt, amit lehet...??

©________ 2015.07.29. 11:32:19

@LittleG (uk): nos, számomra egy könyv / író attól jó, ha hozzátesz valamit vagy a gondolataimhoz, vagy az életemhez, vagy az érzelmeimhez.
nos, ezt egyikük sem tette meg.

viszont a legutoljára olvasott A marsi például igen, bár "csak" egy kis scifi (ó, igen, 5 év óta először olvastam szépirodalmat:))

puhacica 2015.07.29. 11:35:39

tetszett. palyazatos iras, nagy szo.

egyetlen aprocska javitanivalo: "annak terkep e taj".

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 11:38:40

@soad1221: Nem belegondolom.
Abban a feluban ahonnan jöttem, de még ahol anyám él ott is...
Van az, amikor kint van a magyar zászló és mindenki tudni véli miért, és a másik meg azért nem teszi ki, mert őróla ne gondolják, azt. Ahol vigyázni kell mit mondasz, hogy viselkedsz, mert a megélhetésed függ tőle (segélyezés, közmunka, ovodai iskolai pedagógusok) .
És van, amikor az általános és középiskolában (saját tapasztalat) óvatosan kell bal meg jobb lábbal lépni a gyereknek.
Ez igenis létező dolog. Kiket jobban érint, kiket kevésbé.
Asszem mi beletenyereltünk néhányszor.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 11:53:18

@létkoktél:

Amit írsz, az kifejezetten érdekes.

A társadalmi összefogás hiánya az, amit látsz Mo-on. Nos, ez alapvetően gazdasági-társadalmi kérdés, nem magyar specialitás.

Az összefogás megjelenik vagy a hagyományos társadalmakban, vagy a szupergazdag államokban. Más-más okból persze.
Alapvetően Mo. abban a helyzetben van, hogy a kettő között van: a marxizmus, majd a nyugat szétúzta a magyar társadalmat, viszont szupergazdagság sincs. Így a magyar kisember válasza a kegyetlen, atomizált viszonyokra a teljes bezárkózás, a "mindenki mentse meg magát" mentalitás. Ezért rongálja meg a kisember a szomszéd kocsiját, tesz feljelentést az ugató kutya és a túl magas diófa miatt, valamint ezért nem adja vissza az utcán talált pénzt jogos tulajdonosának. A kisember lelkét felőrölte a nyugati gyarmatosítás, s sajnos mindez szimpla reakció erre.

Ugyanez természetesen jellemző az egész perifériára, pl. itt, a sötét Balkán kellős közepén talán még erősebben is, mint Mo-on.

Ahol lakom, van egy amolyan parkszerű zöld terület a házak között. Arramenő emberek persze eldobálnak dolgokat, meg vannak egyes szomszédok, akik az ablakból is kidobnak tárgyakat, pl. gyümölcslevet/sört iszik az erkélyen, majd miután az kiürül, kidobja az ablakon. Plusz a legnagyobb gond a cigány guberálók munkássága a kukák körül. Hozzáteszem: a cigányok tevékenységes hasznos is, mert sok kacatot elvisznek, azonban eközben felforgatják a kukákat, s a nekik sem kellő kacatokat ott hagyják, amit aztán a szél szétvisz.

Így hát többször megcsináltam, hogy kimentem zsákkal és összeszedtem a hulladékokat. Ha ugyanis senki sem teszi meg ezt, szemétdomb alakul ki, ami pedig arra fog késztetni mindenkit, hogy oda szemeteljen, immár korlátlanul. Szóval végeztem ilyen önkéntes, ingyenes munkát. Jellemző, hogy sok szomszéd emiatt ferdén nézett rám, hiszen nyilván anyagi haszomnért csinálom mindezt, amihez valamilyen titkos, aljas módon jutok. Aztán csatlakozott hozzám még 2 helyi ember. A dolog végül azzal lett elfogadottá, hogy a másik 2 embernek is van kutyája, így a közösség eldöntötte magában: ez az egész a kutyatulajdonosok valamilyen fura hobbija.

Az eredmény persze szemmel látható: ezen a zöldterületen nincs semmilyen szemétdomb, míg pl. egy tőlünk 100 méterre lévő hasonló zöldterületen tartós szemétdomb alakult.

Hozzáteszem: a házzal szemben van egy narkós rehabilitáló központ, azaz sok gyanús alak somfordál a környéken, időnként migránsok is elhaladnak az utcában, de még a narkósok és a migránsok sem szemetelnek nálunk: valahogy ösztönös, hogy ha valaki nem lát szemetet valahol, nem szemetel ő sem. Ma már szinte csak cigicsikkek vannak eldobálva nálunk, de az a Balkánon teljesen normálisnak számít: aki az elszívott cigarettát nem dobja el azonnal a földre, az nem számít embernek.

terrer 2015.07.29. 11:54:20

Diggernek egy nagy-nagy kalaplengetés ezért a hiánypótló posztért!
Azt írja: "A haza az emlékeink." Annyiban gombolyítanám tovább, hogy számomra "az a földdarab, amelyhez a legtöbb pozitív emlék köt"! Igen, földdarab, függetlenül a rajta dúló eszmerendszerek csatározásaihoz, mert az emberek csak jönnek-mennek rajta, aztán mind meghalnak egyszer, de a Somló, a Keszthelyi-öböl, a Duna-kanyar szélesen lesz.rja a rajta dúló eszméket. A Föld, annak darabkáival még akkor is létezni fog, amikor mi, az emberiség, akik gondosan ki is méregetjük, hogy melyik része a "miénk" (ugyan mitől lenne az? megesszük, visszük haza az ágyba, meg a sírba?), már csak egy múló rossz álom maradunk a Földtörténetben. Én sosem fogok hülye politikusok miatt pl. a Duna-kanyarra haragudni, és - ép elmével - senki másnak se javaslom...
Az más kérdés, hogy éppen hol élünk. De csak azért, mert otthon valaki valamiért keresztbe tett, még nem szükséges mindig a legújabb életterünket hívni hazának, pusztán sértettségből.

"A haza egy behatárolt földdarab. Na és ha megszűnnek a határok? A texasi farmernak Texas a hazája vagy az USA? Ha átírják a határokat? Vannak, akiknek Jugoszlávia a hazája? Vagy Csehszlovákia? Megannyi kérdés."

A haza, az haza. Konkrétan az a földdarab, függetlenül attól, melyik elmebeteg épp mire keresztelte át, hova húzta határait vonalzóval egy klozetpapíron, és ki van rajta aktuálisan telekkönyvezve.

tnt 2015.07.29. 11:54:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: hú vazze ez azért erős... esetleg több magyarisztán van itt a Kárpát medencében?

Rögtön felzárkóztatta a balib oligarchák közé simicskát, nyrgest, garancsit, lázárékat, meg fel lehetne még sorolni legalább 25 további hasonló kaliberű gengszterváltót...

zárkóztatja a stadionokat, egészségügyet, oktatást... a mocskos eu pénzét ami a gdp-t löki előre meg visszautalja nekik, mert arra már nincs is szükség....

szerintem erre mondják, hogy rózsaszín szemüvegen át nézed a világot vagy minimum narancssárgán... mást nem is írnék mert nem szeretnék személyeskedni...

soad1221 2015.07.29. 11:54:45

@Mammaroza: nos tudom könnyű pofázni, de ha a másik meg, harmadik, meg negyedik meg sokadik is kirakná, hogy bárki gondoljon amit csak akar, azzal már el is ütötted annak a jelentőségét, hogy az első miért is rakta ki, és onnantól mindegy is.

1000x lerágott téma ez, attól ennyire "túlpolitizált" az emberek hétköznapi élete, mert az emberek ennyire "túlpolitizálják"..

Lehet, hogy van ilyen falu, nem tudom, nem ismerem. De többet ismerek, amik nem ilyenek. Általános iskolában mondjuk egy 8 éves gyereknek mire kell vigyáznia? Hogy a tanár megbuktatja, mert balkezes, tehát mszp-s? Ha valóban van ilyen tanár, névvel arcképpel mehet a netre, 2 héten belül nem lesz az, és meg is érdemli...
vagy tanárként vigyázni kell mit mondasz? az órán, vagy szünetben a kolléganőd, főnököddel való beszélgetés közben?
Merthogy órán 8 éves gyerekekkel nem is feltétlenül kell ilyenről beszélgetni...

Hát én eddig egyetlen kollégámmal (egyben főnökömmel) beszéltem aktuális politikáról, a többivel még soha. nem is érdekel, hogy kire szavaznak...és nem érzem hiányát, és nem félelem és akármi miatt... egyszerűen nem az a terep, ahol ennek lenne bármilyen jelentősége, értelme...

Na mindegy, engem sosem ért semmilyen hátrány amiatt, mert elmondtam a véleményem egy politikusról, vagy egy pártról vagy bármiről..

©________ 2015.07.29. 12:08:58

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: majd most jó lesz nektek, az összes görög "bolgárba" viszi a bankbetétjét.

soad1221 2015.07.29. 12:09:58

@Mammaroza: még egy vmi.. ez gondolom akkor így váltakozva van, hogy egyszer ez, egyszer az van hatalmon. komolyan nem tudom, milyen az, hogy félni kell attól, hogy mit mondasz.
Tudom, hogy volt ilyen, szüleim mesélték, ők éltek ebben. Én már abban éltem, amikor ez nem volt ennyire veszélyes, persze megvolt, hogy azért mikor-hol-mit szabad mondani.

Na, ehhez képest szerintem azért Mo-n ma, nyugodtan lehetsz nem fideszes. meg lehettél ezelőtt 8 évvel nem mszpés...

Akik ma magyarországon ilyen világban élnek, ott az a helyi közösség teszi olyanná, nem a "nagypolitika" különben ilyen lenne mindenhol az országban. Márpedig azt állíthatom hogy az ország néhány általam jól ismert és igencsak különböző részein nem ilyen az élet.

©________ 2015.07.29. 12:10:02

@soad1221: engem sem. de veszett* már össze velem kolléganő, mert nem voltam véresszájú fideszes.

*ő, mert én csak álltam és néztem.

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 12:11:25

@soad1221: Jó neked.
A suliban nem a 8 éves gyerek viselkedése a mérvadó, nyilván a szülőké.
Amúgy meg ez az egész rohatdtul nem ennyire nyílt és egyėrtelmű. Inkább aljas, kétszinű, képmutató.
Ami baj.
Örülj neki, hogy nem kell szembesülnöd vele.
Nem érzem én sem ezt annyira fojtogatónak,( csak megjegyeztem,) de jelen van. Mindenféle beképzelt összeesküvés-elmélet szövögetése nélkül.

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 12:14:31

@soad1221: jah.
Mondom mindezt úgy, hogy nem politizálok, nem is értek hozzá, meg nem is érdekel.
Sem bal nem vagyok sem jobb.
Pont ezért bosszantó.

©________ 2015.07.29. 12:15:40

@diggerdriver: a célt tudod. a módját nem tudom, annyi trükköt próbáltam már. a forintosítás se segített:)))))

kardio1 2015.07.29. 12:16:58

@létkoktél: az teljesen normális, hogy büntetést kell fizetni, ha 56-tal mégy 50 helyett... Ettől nem félni kell, hanem be kell tartani a sebességkorlatozast...

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 12:17:03

@soad1221: Félni azt talán (még) nem kell.
Ebben igazad van.
Nem is írtam, hogy félni kell.

kardio1 2015.07.29. 12:18:15

@Herr Géza: az ember a sajátját veszi észre a legnehezebben.

LittleG (uk) 2015.07.29. 12:19:35

@Beth A.: Mello-ra értettem, hogy nem csak nyálasakat mond, nekem adott gondolatokat :), főleg a rödid történetek, amik nem tudom, hogy gyűjtés, vagy saját termés, de mindegy is.
Coelho-val meg igazságtalan vagyok, mert nem olvastam könyvét, csak idézeteket láttam tőle, amik meg mind nyálasak voltak úgyhogy könyvét nem is hiszem, hogy fogok olvasni...

kardio1 2015.07.29. 12:25:34

@Hari Seldon 2: azt nem értem, ha nem Magyarországot szidják, hanem az ottani állapotokat, akkor miért nem azt mondják ? Miért lehet olvasni némely posztban, hogy Magyarország kihasználta, meggyotorte, tönkretette stb stb?

©________ 2015.07.29. 12:26:59

@LittleG (uk): mindenkinek más.

Coelhotól meg a 11 percet olvasd el, ha mégis valamit. az elég tűrhető.

kardio1 2015.07.29. 12:28:34

@Hari Seldon 2:az illúziók kergetese az élet megrontoja.

soad1221 2015.07.29. 12:30:46

@Beth A.: @Mammaroza: Nyilván volt alkalom amikor láttam embert "duzzogni" amiatt, mert nem voltam hajlandó a politikai témáját folytatni, azt a szintet hozni, amit elvárna..de nagyjából leszartam, vagy még azt se... tudom szerencsés vagyok, ebben a környezetben amiben élek, ebben ez nem számít ilyen szempontból.

Nem mondom, hogy nincs ilyen, lehet (sőt biztos), hogy van.
De ez mindig az adott közösség hibája. Azt is elfogadom, hogy aki ebben a közegben él, az nem tud vele mit kezdeni, mert egyedól nyilván nem tudja a közösséget átváltoztatni. De ez akkor is csak a közösség hibája, kivételesen nem Orbáné vagy Gyurcsányé. :)
Egészen egyszerűen arra az adott közösségre ez a viselkedésforma a jellemző, akkor is ha épp jobbos, vagy épp balos van hatalmon. Vagy akármi. Ennek semmi köze a gazdaságpolitikához, vagy simicskához, vagy akármihez. Ismétlem, ha az 1 vki kirakta a zászlót a "tudjukmiért", akkor ne az legyen a közösség értelmesebb rétegének a reakciója, hogy a "rólam ne akarják tudniamiértet", ezért nem teszem ki... mert akkor akinél kint van valóban azért, akinél meg nincs az meg valóban azért. Persze lehet így is élni, csak akkor meg fogadjuk el, hogy ott a magyar zászló AZT jelenti, a hiánya meg AZT...

A suliban a szülők viselkedése mérvadó. Ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni. A probléma a politikai hozzáállástól függetlenül a szülők és a tanár közötti kommunikáció hiánya - és ezt majd a 8 éves gyerek fogja megszopni...
Az hogy az emberek nem kommunikálnak egymással eleve gond. Ha ezt azért teszik mert tudják, hogy másik pártra szavaznak még nagyobb gond. Holnap majd a hajszín miatt nem fognak egymással beszélni. és azért szívatja a gyereked, mert Te szőkére festetted és azt meg tudjukmitjelent...
De megint csak azt tudom mondani, hogy ez nem az éppen aktuális politika hibája, legyen gyurcsány, vagy orbán. vagy angela merkel. vagy sarkozy. merthogy az a gyanúm, hogy ez Mo-tól függetlenül mindenhol előfordulhat...

kardio1 2015.07.29. 12:32:52

@tnt: ő nem narancssárga szemüvegen át nézi a világot.

soad1221 2015.07.29. 12:35:49

@Mammaroza: látod pont ezért nem értem... ha teljesen kívül áll az életeden a politika, akkor nem leszel annak ez embernek a körein belül akinek viszont ilyen mértékben fontos.
Én személy szerint ennek örülök, ha így van, nem is akarok bele kerülni az ő köreibe.
Viszont azt tapasztalatból tudom, hogy nem leszek az ellensége, mert talál partnert aki viszont lehet.
Ha nem vagyok az ellensége, akkor engem békén hagy, egyszerűen csak butának tart, hogy nem látom azt amit ő.. Én meg szép csendben elfogadom, hogy ő ezt gondolja rólam.
A munkahelyem, a megélhetésem emiatt sosem került veszélybe...

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 12:38:39

@Beth A.:

Most is sok görög cég tart számlát BG-ban.

A határmenti városokban irdatlan mennyiségű cég van bejegyezve, ami csak azzal magyarázható, hogy valójában görögök csinálják.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 12:38:39

@tnt:

Se ballib, se fideszes oligarchák nincsenek Mo-on.

tnt 2015.07.29. 12:53:39

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: lovagolhatunk a szavakon elnevezéseken.... tudod miről beszélek ... remélhetőleg... aki bemegy az egészségügybe ellátásért az tesz nagy ívben rá, hogy milyen színűek és minek nevezed ezeket a gengsztereket a felcsúti pocakossal együtt...

ez pedig a tények egyike:
index.hu/belfold/2015/07/28/meghalt_a_tudorakos_ferfi_aki_honapokig_nem_kapott_kezelest/#

ez is 1 szívderítő:
index.hu/belfold/2015/07/28/l._simonnak_a_rola_elnevezett_ceg_letagadasa_meg_sem_kottyan/

és még 1:
index.hu/belfold/2015/07/27/menekultek_migracio_bevandorlas_nemzeti_konzultacio_habony_arpad_csusztatas_kampany_propaganda/

utolsó:
index.hu/belfold/2015/07/27/ki_adott_engedelyt_hogy_puskas_neven_aruljon_bacont_meszaros_lorinc/

szóval felőlem annak nevezed aminek akarod a magyarisztáni gengszterbandát... és ténykedésüket bármilyen színűek és pártállásúak...

skye8 2015.07.29. 13:02:45

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: kedves Birca, megallapitasod milyen logikan alapszik?en szemely szerint ellentmondanek - Erdelyben szulettem es ott eltem majdnem 30 evig, Romania igenis a hazam.

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 13:03:08

Most tehetem meg.
De ott van az a helyzet, hogy attól vagy valamilyen oldali, amit teszel, amit nézel, ahová jársz, akikkel barátkozol, amit mondasz.
Bocs bazzeg, de már templomba sem lehet úgy elmenni sok helyen, hogy az ne vélemény legyen. Nem én akartam ellenség lenni.
Mondom. Örülj, hogy nem veled.
De attól még, hoyg te nem érted miről beszélek, még van ilyen.

Herr Géza 2015.07.29. 13:04:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "A kisember lelkét felőrölte a nyugati gyarmatosítás, s sajnos mindez szimpla reakció erre."
Egy lóf@szt, barátom... A kisember lelkét például (többek között) az öröli fel, hogy miközben ö azt sem tudja, hogy holnap tudja-e még a számláit fizetni, aközben a "nagyemberek" könyékig turkálnak a közvagyonban, vagy, hogy aktuális példát hozzak, egy olyan országban él, ahol egy barackmagagyú államtitkár, L. Simon László egy ország szemébe hazudja, hogy nincs köze a nevét viselö céghez, miközben a cég honlapján ö büszkélkedik a családi cégével, az államtitkár "úr" sk. írt vagyonbevallásában és a hivatalos cégadatokban is az szerepel, hogy ö a többségi tulajdonos. A cége által rákellenes csodaszerként reklámozott barackmagról meg azt nyilatkozza, hogy nincs is ügy, mert, most figyelj: elromlott a barackmagtörö gép....

SzZoole 2015.07.29. 13:09:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"fideszes oligarchák nincsenek Mo-on."
Biztos vagy Te ebben,az is lehet,hogy maskep hivjak oket?A fene sem erti ezt.....

SzZoole 2015.07.29. 13:11:28

@Mammaroza: Nincs okod magyarazkodasra,nem is ertem miert mesz bele.
Inkabb elvezd az angol rivierat:)

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.07.29. 13:12:14

@kék madár: bezzeg most hogy nem 'birkasitottal' megjelent posztolni :)

Hari Seldon 2 2015.07.29. 13:13:05

@kardio1:
Mert a magyarországi szellemi színvonal teszi lehetővé, hogy időről időre effektív maffiák irányítsák az országot. Amikor az országot kritizálják, valójában a átlag színvonalat kritizálják. Akit meg ez zavar, az ezt kritizálja.
Van akinek megalázó, hogy "hülyének nézik", és úgy hogy TUDJÁK, hogy megtehetik "hülyének" nézzék.
(legalábbis ilyen szinten, merthogy a politikusok mindenhol igyekeznek "egyszerűsített válaszokat" adni,csak máshol egy idő után kiderül, és többé kevésbé lebukik)
Szóval a lényeg: nem az országgal van bajuk, hiszen azzal nem is lehet, az egy politikai fogalom, mi baja lehet egy embernek egy politikai fogalommal.

LittleG (uk) 2015.07.29. 13:15:39

@Beth A.: Nálunk fordítva volt, én nem akartam menni és az idő segített. Amikor a férjem már rég feladta, hogy rávegyen, akkor hozakodtam én elő a kérdéssel, megyünk? Kb 2-3 év alatt ért meg bennem a gondolat és az érés alatt nem beszéltem róla, én magam sem voltam teljesen képben azzal, hogy mi érik. Azt tudom, hogy ha akkor mentem volna, mikor még nagyon nem akartam (az ő kedvéért), nem lett volna jó egyikünknek sem.

LittleG (uk) 2015.07.29. 13:17:02

@Beth A.: "Coelhotól meg a 11 percet olvasd el, ha mégis valamit. az elég tűrhető."
ok :)

esban 2015.07.29. 13:19:19

Nagyon tetszik a repulos kep, nekem is a kedvencem mikor meglatom a Dunat es a Margit-szigetet.

off

En most a Magyar Postara vagyok kiakadva.
Kuldtem egy pici csomagot a noveremnek orvossa avatasara, egy konyv volt benne meg egy kedves kezzel irt level. Mivel nem volt nagy ertek kovetes nelkul adtam fel, termeszetesen elloptak. :(

LittleG (uk) 2015.07.29. 13:19:28

@kardio1: "ő nem narancssárga szemüvegen át nézi a világot."
Inkább háttal ül neki :)

Golf2 2015.07.29. 13:21:09

@Mammaroza: Sem bal nem vagyok sem jobb Pedig már Demjén is megmondta: Nincs középút,nézzél szét...

2015.07.29. 13:21:16

Nekem nagyon tetszett a poszt, jol megirt, gondolatebreszto.

Golf2 2015.07.29. 13:21:18

@Herr Géza: aktuális példát Jé erről se hallottam,úgy látszik működik a magyar külvilág kizárása,egyelőre.Bár mostanában a német tv is elég nyomasztó az állandó menekültügyekkel.Kérdés hova állítsam a parabolát,hol van még peace?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 13:21:21

@Herr Géza:

Ezek jelentéktelen dolgok. Bosszantóak, de senkit sem izgatnak igazán.

2015.07.29. 13:29:53

@soad1221: Neked szerencsed van hogy teged nem ert hatrany, en nemreg jartam hosszu ido utan Mo.on es most tudtam meg hogy regi ismeroseim egy reszet nagyon is kezzelfoghato, konkret hatrany eri a munkajukkal kapcsolatban mivel nem fideszesek - es nem, nem politikusok az ismeroseim, teljesen normalis, hetkoznapi uzleti tevekenysegbol probalnak legalisan megelni. Tobb reszletet nem fogok irni, akiket erint azok tudjak mirol beszelek, es biztos vagyok benne hogy nem egyedi esetrol van szo hanem sokakat erint ez a dolog. Ha teged nem erint az szuper, de az nem azt jelenti hogy nem letezik.

LittleG (uk) 2015.07.29. 13:29:58

@skye8: Hm, magadénak érzed a román himnuszt? "Kelj fel román..."?

2015.07.29. 13:37:42

Regen nem jartam ezen a blogon, latom jelenleg eppen @maxval bircaman megbízott szerkesztő: az ugyeletes troll! :))) Meg mindig jobb mint az elozoek. Nekem most tennivaloim vannak a valo eletben, de kellemes szorakozast az uri kozonsegnek itt a virtualis vilagban - azert ne vegyetek tul komolyan! :)

Golf2 2015.07.29. 13:42:20

@Zoole[uk]: maskep hivjak oket? Aki kapja marja az az oligarcha,aki meg nem az a marha.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 13:42:46

@Zoole[uk]:

Mo-n nincsenek semmilyen oligarchák, se fideszesek, se ballibek.

Persze mindkét tábor a másik gazdagjait oligarcháknak mondja, de ez csak hazug propaganda.

Mi is az oligarcha? Olyan ember, aki vagyona, gazdasági hatalma révén képes alapvetően és meghatározóan képes befolyásolni a politikát. A hangsúly az alapvetően és a meghatározóan szavakon van, mert nyilvánvaló, hogy a több pénz mindig, mindenhol nagyobb befolyást jelent, kivéve a totális diktatúrákat.

Szóval az oligarcha nem a "nagyon gazdag ember" szinonímája. Hanem olyan embert jelent, aki irányítja a politikát.

Mo-on ez a jelenség sosem alakult ki. Se ballib, se fideszes oligarchák nincsenek. A két nagy magyar politikai tábor túl erős ahhoz, hogy a gazdasági szereplőknek lapot kellene, hogy osszon. Mo-on a nagy gazdasági hatalommal rendelkezők függenek a politikától, s nem fordítva.

Oligarchák léteztek pl. Oroszországban a 90-es években, a liberális demokrácia alatt. Volt 20-30 ember, akiktől minden függött. Ha egy politikus nem tetszett nekik, leváltották. Putyin nagy államreformjának egyik eleme éppen az volt, hogy az oligarchákat felszámolta: ma az orosz politikát csakis a választott politikusok irányítják, nem a milliárdosok.

Ma Magyarországon mindent egy ember dönt el, Orbán, s aki kicsit is ismeri Orbánt, tudja, hogy ha bárki milliárdos utasítani próbálná őt, az a milliárdos hamarosan jól megnézhetné magát. Esetleg másnap hirtelen jönne egy új jogszabály, mely éppen az adott milliárdos üzleti érdekeit sújtaná. Az oligarchák esetében ez pont fordítva van: ha a politikus nem táncol az oligarcha akarata szerint, a politikusnak esik bántódása.

Hari Seldon 2 2015.07.29. 13:50:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"Putyin nagy államreformjának egyik eleme éppen az volt, hogy az oligarchákat felszámolta: ma az orosz politikát csakis a választott politikusok irányítják, nem a milliárdosok. "
Ne haragudj, most nyers leszek, te nem vagy százas.
Putyin szerinted államreformot hajtott végre? - Persze, felszámolta a tőle nem függő oligarchákat. És akkor most jobb az oroszoknak, ha csak az ő csicskásai vannak?
Csakis "választott politikusok..." - Erre szokták mondani, mára befejeztük a terápiát.

Herr Géza 2015.07.29. 13:52:49

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Igazad van részben.önmagában jelentéktelen dolgok. Csakhogy ez otthon most a norma, és sokkal nagyobb ügyekben is így müködik az ország.
Viszont nincs igazad abban, hogy már az is elitélendö (és nem csak erkölcsileg), ha a noname "kisember" árul rákellenes csodaszerként szemetet, ami a mennyiségtöl függöen még káros/veszélyes is, de ha mindezt egy politikus teszi, majd részben felelösségét, részben magát az ügyet szimplán letagadja (ráadásul ilyen primitív módon) és még holnapután is államtitkárként fog belevigyorogni a képedbe, na az nem az én világom.

Muscari 2015.07.29. 13:55:48

Jó írás, Digger. Elgondolkodtató, hogy Anglia nem az új hazánk. Én nagyon szeretek itt lenni, de a nyugdíjas éveimet nem ide tervezem, hanem egy harmadik országba. Akkor most én is ideiglenesen állomásozok itt? Én az otthonomnak érzem ennek ellenére is. A "haza" mint olyan, egy kicsit nehezen értelmezhető számomra, én ide is hazajövök és Magyarországra is hazamegyek.
Az otthonom viszont most itt van.

Herr Géza 2015.07.29. 14:04:15

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Ma Magyarországon mindent egy ember dönt el, Orbán, s aki kicsit is ismeri Orbánt, tudja, hogy ha bárki milliárdos utasítani próbálná őt, az a milliárdos hamarosan jól megnézhetné magát. Esetleg másnap hirtelen jönne egy új jogszabály, mely éppen az adott milliárdos üzleti érdekeit sújtaná."
Aha. És ez nekünk miért is jó? Mellesleg emlékeim szerint ezek nem pont a demokrácia ismérvei. Esetleg a diktatúráé? Hát, hurrázni nem tudok....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 14:05:54

@soad1221:
Rosszul tudod.
Sajnos megint ott tart az ország hogy előnyök járnak ha jó oldalon állsz és hátrányok ha a rossz oldalon állsz.
Sok munkahelyet vesztettek el már emiatt emberek.

abaya-oman 2015.07.29. 14:08:09

Jo kérdés, mi is a haza. Ez népenkent is változó, hogyan ítélik meg ezt a kérdést. Apósom 5 évesen érkezett Uj-Zelandra a szüleivel, akik elve a második világháborút koveto evekben felajánlott olcsó hajó jeggyel Angliából telepedtek ki. Apósom uj-zelandinak vallja magát. Bar van brit útlevele, addig élne, aki azt merne mondani, hogy o angol. Ha van uj-zelandi útleveled akkor ott mar Uj-Zelandinak számítasz. Kivéve persze, ha ezt mellveregetoen hangoztatod :-)

En a vőlegényemet követtem Uj-Zelandra. Ott mentem férjhez, ott volt először igazi munkám, nem amolyan egyetem melletti munka, A két nagyobb gyerekem ott született. Ha távol vagyok Uj-Zelandtol epp ugy hiányzik, mint Magyarország. Ha kérdeznek megis azt mondom magyar vagyok. A gyerekeim mindkét országot hazájuknak érzik. Mi erősítjük is ezt bennük.

soad1221 2015.07.29. 14:14:25

@Mirjam2: félreértesz. Én állítom, hogy Mo-n teljesen legálisan, nem lehet vállalkozást fenntartani. Legalábbis jó/normális haszont nem fogsz belőle látni. Vmit csinálnod kell, hogy életben tudd tartani, pl alkalmazott nincs bejelentve, vagy áfát csalni, vagy a terméken spórolni (magyarán vevőt becsapni), vagy szerzel jóbarátokat, hogy túlárazott önkormányzati/állami pénzeket csorgass vissza a döntéshozónak, satöbbi.
Hogy vannak ismerőseid akik nem fideszesek és emiatt elesnek üzletektől. Igen és ismerek én is. Meg olyat aki nemrég azért esett el üzlettől mert fideszes. Mindegy, egyikre sincs mentség, ezzel nem védeni akartam a fideszest, hogy de régen is így volt...mert egyébként régen is így volt és ez éppen úgy baj...

De azért gondolom az ismerőseidnek nem borul emiatt a megélhetése, nincs kényszerítve, hogy már pedig fideszes legyen, és alapvetően a gyerekeit sem buktatják meg, mert nem fideszesek. Gondolom azért szabadon kimondhatja, hogy a köcsög orbán, satöbbi.... Gondolom, ha kitenne egy magyar zászlót, akkor annak nem lenne ránézve semmilyen különösebb következménye, ahogyan annak sincs, hogy nem tesz ki.
Gondolom templomba is mehet mindenféle retorzió nélkül, illetve lehet ateista anélkül, hogy emiatt akár a munkája veszélyben lenne.

Ha nem így van (mert igen, elhiszem, hogy van ilyen is), akkor az viszont nem az ország, orbán, gyurcsány, bajnai, horn, kádár, trianon, usa, cia, a törökmegszállás és akármi hibája, hanem kizárólag az adott kis közösségnek köszönhető. Annak a környezetnek, mert bizony van az országban jó pár hely, ahol nincs ezekből probléma. És igen, ha ilyen közösségben él az ember, az biztos kurva szar, valószínű az ember csak úgy tud kilépni, ha elköltözik onnan messzire, mert megváltoztatni nem tudja. CSak még mindig nem az ország, a....... hibája, hanem a közösségé. És nagyjából teljesen mindegy, hogy milyen nevű párt van hatalmon a közösség így fog működni akkor is, ha épp a másik van hatalmon, max annyi a különbség, hogy abban a közösségben a szelekció megfordul...

adg 2015.07.29. 14:14:35

@Herr Géza: valojaban fel kellett volna ajanlanod a motyod erteket egy kis rahagyassal, keszpenzben. Hat most hogy cipeljek mar azt a sok szemetet? Meg a vegen megizzad. Van neked szived?

kardio1 2015.07.29. 14:17:32

@Hari Seldon 2: a magyarországi szellemi színvonal mióta azonos Magyarországgal? Én Kádárt és bandájat sose azonositottam pl. a hazammal, pedig igencsak meghataroztak az ország akkori jelenét és jövőjét. Ez utóbbi a mai jelen. És a sokat karhoztatott viselkedesformak, jelenségek jó nagy hányadának gyökere is akkorra nyúlik vissza. GyF-et ki nem állhattam, ma sem bírom, de nem omiatta jöttem el. És nem OV miatt nem mentem meg haza.

Ginix 2015.07.29. 14:19:56

@LittleG (uk): én 3 könyvének szenteltem időt, de soha, soha többet! a 11 perc annyiban a "legjobb", h attól nem akartam hisztizve széttépni a könyvet és hangosan káromkodni, csak néztem magam elé, h "aha". az idézetek alapján 100% bizonyossággal be tudod magadnak lőni, h milyen a csávó, nem fog meglepetést okozni.
annyi sokkal jobb író és könyv van, sztem ne vesztegess egy percet se rá!
(ritka indulatos leszek tőle, ha kell, akkor a hulk-ot ki lehet belőlem hozni vele:))

amúgy elnézést, ha vki szereti, tegye, engem páran @Beth A.: már úgyis elkönyveltek "feketelelkű"-nek:)

soad1221 2015.07.29. 14:20:49

@diggerdriver: ez megint nem fidesz specifikus, bizonyos állásokban az emberek minden váltásnál változnak. és nem csak csak az államtitkárok,hanem sajnos olyanok is, akiknek nem kellene. Ez nem az utóbbi időkben van így, sőt... valójában 50 éves viszonylatban ez az utóbbi 25 évben nagyon picit talán javult - bár ez inkább érzés, mint tényekkel alátámasztható tény..
DE ettől függetlenül nem hatja át az ember mindennapjait a politika, ha nem akarja.
Nagyon kis közösségekben lehet ilyen, de az helyi dolog, nem országosan érvényes és jelenlévő..

kardio1 2015.07.29. 14:23:05

@Hari Seldon 2: Putyin tényleg nagyon népszerű odahaza. Nyilván megvalasztjak öt és az embereit. Ez a többségi demokrácia. Nem lehet egyszerre többségi demokráciát akarni, meg sírni, hogy az emberek nem jól választottak.

Ginix 2015.07.29. 14:23:13

@Beth A.: bocs, a fentebbit nem értem, vmi elcsúszott:)

ray bradburyt szereted? sztem szeretnéd. ő meg pont a másik véglet felé tolja a fekete lelkem:)

©________ 2015.07.29. 14:25:28

@Herr Géza:

a kisembert tudod mi őrli fel?
hogy eközben nem tudja felhívni a 200km-re lévő kormányhivatalt egy kérdéssel, mert az igazgató utasításba adta, hogy csak időpontot lehet kérni, azt is a portáson keresztül,
majd odautazik 40 fokban, ahol nem az ügyintéző várja, aki ismeri az ügyét, hanem két másik,
és kérdésekre válaszolni nem tudnak, csak egy jogszabályt lobogtatnak, amit otthon már hússzor elolvastál,
és tíz perc után mehetsz haza 200km-t a 40 fokban.

és közben azon csodálkozol, miért nem küldted el őket a vérbe.

adg 2015.07.29. 14:26:19

Nagyom kivancsi vagyok, hogy kinek fog ma a velemenye gyokeresen megvaltozni. Ne hagyjatok abba semmi esetre sem. :)

©________ 2015.07.29. 14:27:10

@Andras125: ha ez beválik, lehet, megkövetem a madarat.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 14:28:36

@LittleG (uk):

Vagy azt, hogy a nemzeti ünnep Románia egyesülésének napja, azaz Erdély elszakításának dátuma.

Nem bizony. Románia román nemzetállam. A kisebbségek nem nemzetalkotó elemek. Mo-on is hasonló a helyzet, hiszen pl. a himnusz csak a magyarokat tartja isteni áldásra érdemesnek. Mo-on ez csak azért kisebb gond, mert alig vannak kisebbségek.

Ahol az állami jelképek etnocentrikusak, ott a kisebbség nem nemzetalkotó elem, akkor sem, ha egyébként jogilag egyenlőség van. Sok ilyen ország van. Pl. Izrael is felhozható példának. Az izraeli arabok számára az izraeli zászló és himnusz totálisan idegen valami. Ebből szokott is lenni vita, pl. az izraeli parlament arab képviselői nem éneklik az izraeli himnuszt. A mérsékeltek sem, hiszen minek énekelnének egy zsidó dalt?

Vagy mi a görög himnusz egy görögországi muszlim számára? Semmi, hiszen mi köze a himnuszban említett ókori görögökhöz? Semmi.

Az orosz himnusz viszont teljesen semleges, nincs benne se történelem, se etnikai elem. Ennek oka, hogy az ország hivatalosan is soknemzetiségűnek vallja magát, még az "orosz" szó sincs benne az ország nevében. (Magyarul benne van, de oroszul nincs. Ennek oka, hogy a két orosz szó fordítása magyarul ugyanaz.)

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 14:28:45

@Hari Seldon 2:

Szerinted mi a jobb az oroszoknak - ha demokrácia van vagy ha olgarchia?

soad1221 2015.07.29. 14:29:17

@Hari Seldon 2: most attól vonatkoztass el, hogy birca ezt jó dolognak tartja, Te meg rossznak... de valójában ez igaz, az oligarcha az aki irányítja a politikust. ő pedig elkaszálta az oligarchákat - más kérdés, hogy nem vitte túlzásba a jogállami módszereket...
még az is igaz, hogy félig-meddig demokrácia, mert nem az igazi koreai diktatúrát valósította meg..
És az is igaz, hogy Mo-n nincsen valódi oligarcha, megint más kérdés, hogy jónak tartjuk-e, hogy orbán simán hoz olyan törvényt 1 nap alatt megváltoztatja a piaci viszonyokat, vagy sem..

firg_firg 2015.07.29. 14:31:05

Jo iras volt.

A haza ott van ahol a kaja van.

Lattam par embert hazaterni az elmult evekben. Egy reszuk gazdag volt otthon is, es nekik nem adott pluszt a nyugati jolet. A masik resz meg lelkileg volt labilis es nem birta a kukoltozessel jaro megterhelest.

A honvagy egy lofaszt. A problema hogy az ember oregszik es vegul meghal. Ezen nem valtoztat a Turorudi, meg a Margit sziget se. A fiatalsagot nem lehet visszahozni.

A masik gond hogy nem teheted meg hogy ott, akkor, azokkal es ugy elj ahogy gyerekkorodban megalmodtad. Az elet maskepp alakul. Ez egy normalis dolog, de megis sok van aki szenved mert nem valtak valora az almai.

©________ 2015.07.29. 14:31:15

@Ginix: "elkönyveltek "feketelelkű"-nek:)"

én ugyan nem. honnan veszed??

soad1221 2015.07.29. 14:31:56

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: na jó azért így egyértelműen a demokrácia is erős túlzás :)

©________ 2015.07.29. 14:33:34

@Ginix: ???

nem, rb annyira nem fogott meg, de nem dobom le a földre:)
vonnegut rajongó vagyok.

Határátkelő 2015.07.29. 14:36:10

Azt kérném minden érintettől, hogy az orosz tematikát hanyagoljuk mára. Szerintem többen is unjuk, és ez nem az orosz határátkelő blog. @maxval bircaman megbízott szerkesztő: elmondhatta, hogy milyen csodálatos Putyin, napi penzuma ezzel letudva, remélem legalábbis.

Köszönöm.

SzZoole 2015.07.29. 14:38:10

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Tudom,hogy mi a olgircha fogalma,hidd el.Mint korabban irtam '95-2008-ig a koz es allamigazgatasban dolgoztam,ejszakankent es hetvegen valami egeszen mas szervezetnel,hidd el,hogy lattam hallottam eleget es ismertem meg neveket ahoz,hogy tudjam mit beszelek.
Elkepzelesed es fogalmad nincs mi megy a hatterben,politikatol fuggetlenul.

adg 2015.07.29. 14:50:29

@Határátkelő: O ne mar, tokre elrontod a szorakozasomat. Szerintem max mar kezdte belatni, hogy nincs teljesen igaza. Hagyd oket jatszani meg egy kicsit, meg egy orat mondjuk. Na, legysziii. :))

Golf2 2015.07.29. 14:54:27

@Zoole[uk]: Mesélj!Legalább annyit hogy mikor volt jobb,rosszabb pl.95,2000,2005.Én is a köz-ben vagyok jelenleg.Lesz ez még így se?

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 15:08:10

@Zoole[uk]: Mindig beleszaladok.
Élvezem amúgy. Politikamentesen.

SzZoole 2015.07.29. 15:20:20

@Golf2: Ez elejen anyiban volt mas,hogy,csak a megyei szintu vezetoket csereltek le,de 2010 ota mar a kozep szinteken is cserelodtek az emberek.
A hatterben szinte semmi,vagyis annyi,hogy a kisebb mecenasokat ellehetetlenitettek,vagy egyebb koholt vaddakal felreallitottak oket.

Krisztina Szalay 2015.07.29. 15:27:29

"A legnagyobb magyar hazafiak ágyban, párnák közt"? Rákóczi és közvetlen köre Rodostóban, száműzetésben, Kazinczy évekig Kufstein várbörtönében, Petőfi a csatatéren, Kossuth Turinban, száműzetésben, az aradi 15 kivégeztetve, Széchenyi egy Bécs melletti tébolydában, sok-sok '56-os bitófán, börtönben...

Ginix 2015.07.29. 15:28:26

@Beth A.: bocsánat, mondom, vmi elcsúszott. a feketelelkűt nem is itt mondták, csak arra kaptam, mikor kiderült egyszer, h coelho nekem nem jön be:)

ú, nekem rb egyre jobban, vonnegut meg érdekes, régebben szerettem, most meg pár hónapja az egyik könyvét befejezés nélkül leraktam (ilyet életemben eddig kb 3x csináltam). de a galapagost az nagyon csípem!

SzZoole 2015.07.29. 15:41:43

@Mammaroza: Miota is vagytok mar kint,4 eve?
Tudom,elfelejteni soha nem tudjatok,de az ido sok sebet begyogyit,vagy enyhit a fajdalmon.
Egy kapu bezarult es egy kinyilt:)

LittleG (uk) 2015.07.29. 15:42:39

@Ginix: :)) jó, csak gondoltam ne úgy húzzam le szegényt, hogy nem is olvastam. De annyira nem fűlik a fogam hozzá, úgyhogy kompromisszumos megoldásként lehet csak az elejét olvasom el a 11 percnek :)
Most olvasom életem első Danielle Steel regényét, és csak azért nem hajítottam még el, mert spanyolul olvasom, ami nyelvet imádok és tanulom és a regény szintje pont megfelel a jelenlegi szókincsemnek de még így is sokszor dühít. Jó érzés, hogy 90%-át értem, de ez nem véletlen... Maga az alapszitu nem lenne reménytelen, egy jó író megfűszerezhette volna, de még a Románáknál is siralmasabb, amit 14 évesen olvastam :) Bár lehet csak azért, mert egy Románát szájbavágtak 50 oldalban, ez meg 320 oldalas, olyan, mint egy szappanopera, iszonyú lassú, a beveztő helyzet bemutatása után tudod mi lesz a vége, és minden karakter fehér vagy fekete. Idegesítően fehér vagy fekete, icipici szürkeség nélkül. És ezekből lett bestseller... Nemcsoda hogy ellenérzéssel viseltetek mindennel szemben, amin rajta van ez a szó, pedig akadnak köztük jobbacskák is.

SzZoole 2015.07.29. 15:43:09

@Krisztina Szalay: Akkor mar Dozsa Gyorgyrol ne is beszeljunk....

Hari Seldon 2 2015.07.29. 16:09:23

@kardio1:
"a magyarországi szellemi színvonal mióta azonos Magyarországgal?"
Természetesen nem azonos. Két különböző dolog.
Viszont a szellemi szint miatt van ott az az ország ahol. (És várhatóan ott lesz a jövőben is ahol lesz.)
Ez persze nem probléma annak akinek nem probléma. (és így is boldogul)

Hari Seldon 2 2015.07.29. 16:11:21

@kardio1:
Ez is csak az ottani hasonló "politikai érzék" szintjét jelzi. Illetve az elképesztően lejtős pályát mutatja.

P.Elliot 2015.07.29. 16:13:36

@LittleG (uk): Engem kilel a hideg Danielle Steelnek meg a nevetol is. Egyetlen konyvebe neztem bele, cimet ne kerdezd mert nem emlekszem, egy undorito csopogos valosagtol elrugaszkodott erzelgos szar volt, nem tudnanak ravenni hogy megegy konyvet a kezembe vegyem es ugy hallom meg magyarra is leforditottak ezeket a "szinvonalas" muveket...

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 16:14:23

@Zoole[uk]: Öt éve éppen ma.
Csak előre próbálunk nézni.
Legtöbbször sikerül.

Hari Seldon 2 2015.07.29. 16:15:25

@soad1221:
Természetesen tisztán fogalmi szempontból igazad(tok) van. Ettől még nem lesz semmivel sem "normálisabb" az a rendszer mint a korábbi.

P.Elliot 2015.07.29. 16:15:59

Diggerdriver, hat ez nagyon jo iras volt, tenyleg. Gratulalok, masnak is tetszett mert porog...

soad1221 2015.07.29. 16:20:42

@Mammaroza: Te figyu, én még véletlenül sem azt mondtam, hogy Te nem élhetted ezt át... sőt, írtam, hogy biztos van ilyen, és jó eséllyel az egyetlen út, ha kilép ebből az ember, mert változtatni nem tud a közösségen.
Csak annyit jegyeztem meg hozzá, hogy ez rohadtul nem magyarországnak vagy bármilyen politikai nyájnak köszönheted. Ez csakis annak a közösségnek köszönhető. Mindemellett én nem tudom pontosan mi motivált Titeket a költözésre, gondolom nem ez önmagában, hanem nyilván erősen anyagi oldala is volt..mert míg az előbbit könnyen lehet országon belül is megoldani addig a másikat már "kicsit" nehezebb..

Hari Seldon 2 2015.07.29. 16:21:25

@Határátkelő:
Rendben, részemről (is) befejeztem a témát.

SzZoole 2015.07.29. 16:22:56

@Mammaroza: Na akkor este menjetek le a Pier Point-ra es bontsatok egy uveg bort,gondolatban mi is veletek leszunk:)))

LittleG (uk) 2015.07.29. 16:27:50

@P.Elliot: "egy undorito csopogos valosagtol elrugaszkodott erzelgos szar volt, " - ez pontosan ráillik arra, amit olvasok. Biztos te is ugyanazt vetted a kezedbe :D (gondolom amúgy, hogy mind egy kaptafa..)

P.Elliot 2015.07.29. 16:32:36

En otthonomnak, hazamnak erzem az Usat a tobb mint 40 ev utan.
En mar nem tudnek elmenni vegleg innen meg nyugdijas koromban sem mert nem ereznem jol magamat masutt. Nekem szamit hogy lassam az utcamat ahol elek, a hazamat ahol lakom, a szomszedokat, az uzletekben a kiszolgalok mosolyat, a tevebemondokat, a radio musorvezetojenek a hangjat, a tengert, / bocsanat, az oceant/, a tavat ahova furodni jarunk es azt hogy angol nyelven beszeljenek korulottem ahogy megszoktam.
Egyszeruen el sem tudnam kepzelni hogy ujra kitanulni egy orszagot, felderiteni, beleolvadni amikor ezt szeretem igy ahogy van, pozitiv es negativ tulajdonsagaival egyutt. A hazam lett. Eszrevetlenul de az lett.
Engem erdekelt hogy hova jottem annakidejen, most is, minden helytorteneti dolgot megnezek, megallok minden regi dolog mellett, minden erdekel ami az orszaggal kapcsolatos. Regi es mai dolgok, minden.
De ez nem zarja ki hogy Magyarorszagot ne erezzem szulohazamnak nem kivanom leirni az eletembol, itt van a szivem csucskeben o is. De nem kizarolag o, mar masba is "szerelmes" vagyok....

P.Elliot 2015.07.29. 16:35:35

@LittleG (uk): Nem tudom de szerintem az osszes az! Ha rajtam mulna betiltanam az osszeset.

LittleG (uk) 2015.07.29. 16:54:59

@P.Elliot: "Ha rajtam mulna betiltanam az osszeset."
Ne már, nyelvtanuláshoz pont jó :) Kevés szó, de az sokszor ismételve, előbb-utóbb megjegyzi az ember és a nyelvtani fordulatok is ismerősen csengenek egy idő után (pl. az összetett múlt használatánál).
Az előző hozzászólásodnál nagyon tetszett a kitanulni egy országot kifejezés, találó. Ezen is morfond íroztam, hogy ugye idős korunkban szeretnénk melegebb országba költözni (pedig amúgy jó itt), de vajon mennyire fog odaszokási szempontból menni. Újra megszokni hogy figyelj a táskádra...
A múltkor hullafáradt voltam és a buszon hagytam a laptoptáskámat. Természetesen a laptoppal benne. Majd bementem lötyögni a Primarkba és ott hűltem el, hogy úristen hol van. Az ottani biztonsági emberek visszanézték velem a felvételeket (nem is tudtam hogy vannak ott kamerák), hogy meglássuk, már akkor sem volt nálam, mikor beléptem az üzletbe. Elloholtam a depóba, ahol beszóltak a buszvezetőknek, hogy nincs-e valamelyiknél és de. Egy utas odaadta a sofőrnek és én másfél órára rá visszakaptam... Persze remélem soha többet nem csinálok ilyet, de az állam leesett és tudok pár országot, ahol ez nem történt volna így...

jewel79bp 2015.07.29. 17:01:37

@diggerdriver: Ebben az írásban benne van, amit mindig is éreztem
veled kapcsolatban. Ez a vendégmunkás állapot, amiben vagy. Persze érthető ez, hiszen elég idős voltál, amikor kimentél, nem beszélted tökéletesen a nyelvet, stb. Szerintem kétféle külföldön élő magyar van: van, aki a pénz miatt költözik, a körülötte levő világot maximum élettérnek fogja fel, és nézelődik. És van, aki próbálja a lakóhelyét új hazának felfogni. Csomó apróságon is múlhat ez: én pl előfizetek helyi újságokra, járok a helyi önkéntes szervezetbe dolgozni, tagja vagyok az autóklubnak és érdekelnek a helyi, kisvárosi hírek... Csomót "spórolhatnék", ha ezeket nem tenném. Sokan csak spórolnak, aztán a magyarországi nyaraláson költik el a pénzt. Én úgy gondolom, hogy egy teljesen más világ nyílna meg előtted, ha pl ugyanolyan energiával és lelkesedéssel vetnéd bele magad az új, kinti közösséged életébe, mint ahogy mondjuk a magyar kapcsolataidat ápolod. A felszínes élettérből haza lenne egy idő után, ebben biztos vagyok. Szerintem érdemes megpróbálni, főleg, ha nem ideiglenes kintlétet tervezel, hanem végleges letelepedést.

P.Elliot 2015.07.29. 17:06:31

@LittleG (uk): Hat ez igaz latod, nyelvtanulasra jo, majd ajanlgasd az ismeroseidnek, tenyleg....
Tegnapelott en meg a tornateremben felejtettem az uszodahoz valo cuccaimat csak a masik taskat kaptam fel, itthon vettem eszre, azonnal visszamentem mert benne volt a penztarcam meg a lakaskulcsom, csak oda dobtam le a oltozo padjara amig fesulkodtem..
Ugyanabban a helyzetben talaltam meg, illetve kicsit odebb, valaki ott oltozhetett es feltetolta hogy tobb helye legyen.

soad1221 2015.07.29. 17:10:13

@Hari Seldon 2: szimpátiáról szó sem volt :)

P.Elliot 2015.07.29. 17:12:05

@jewel79bp: Csak nehany eve van kinnt, mit varsz tole? Meg csak nezelodik, tapogatozik, szerintem mindenki igy kezdi, rogton nem lehetsz odavalosi, ido kell ra. Szerintem mar igy is beleszokott, abban semmi rosszat nem talalok hogy ha hazamegy orul a rokonsagnak, baratainak es a sajat hazanak, nem mindenki irtja ki a szivebol egyszerre es azonnal mindent! Nem is lehet, nem is szabad.
En nem hiszem el hogy nyugdijas korara hazamegy. Addigra ott lesznek a kis Digger unokak, otthon meg ki tudja mi varja.Szoval a beleszokashoz szerintem ido kell, alaposan atnezni hogy mibe akar vagy nem akar beleszokni az ember.

jewel79bp 2015.07.29. 17:18:40

@P.Elliot: Nem hiszem, hogy ez az eltelt idő függvénye, inkább hozzáállás kérdése. És végeredményben mindegy, ki hogyan dönt, csak szerintem ezért látják különböző emberek másfajta szemüvegen keresztül az országot. És szerintem jobban jár az ember, hogy ha úgy dönt, hogy marad, akkor a helyi közösség részese lesz.

P.Elliot 2015.07.29. 17:42:11

@jewel79bp: Ebben egyetertek hogy jo a helyi kozosseg reszese lenni mert ugy erzi magat egyre jobban otthon az ember az uj orszagaban. De Diggi meg nincs regen kinnt, meg tapogatozik, igazabol senki se kezdi azzal a kivandorlast hogy mar kopogat is az ingyenes segito szervezetek ajtajan hogy itt vagyok, mit kell csinalnom?
Az raer nehany ev mulva de abban igazad van hogy Diggerbol jo kozossegi tag lenne barhol.

kék madár 2015.07.29. 17:42:57

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"Mi az a szörnyű helyzet, amit szidni kell? Csak erre tudna nekem valaki végre alaposan válaszolni."

ezerszer leirtuk neked, csak te egy egysejtu troll vagy, arra soha nem reagalsz. Sulyos karokat fogsz tenni a kornyezetedben ha nem mesz azonnal orvoshoz.

Egyszeruen nem ertem miert nem tiltanak ki teged innen, en mar megszoktalak, atugorlak, de mindig jon valaki uj aki azt hiszi, a trollkodason kivul is van valami oka, alapj annak amit irsz, es ilyen hulyesegekkel szemetelodik tele az egesz blog.

jewel79bp 2015.07.29. 17:53:15

@P.Elliot: Csak annyiban nem értek egyet veled, hogy szerintem igenis menni kell és kopogni, hogy itt vagyok, jöttem, csinálni akarok valamit. Anélkül nem megy, saját tapasztalat. Évekig éltem úgy külföldön, hogy a szomszédokon kívül nem volt helyi barátom. És egyszer nagy levegőt vettem, mertem én kezdeményezni, és onnantól lettek, és sokkal jobban is érzem magam, tényleg a közösség tagjának.

P.Elliot 2015.07.29. 17:57:31

@jewel79bp: Biztosan fog is, eleg kozossegi embernek latom.
O tudja, erzi hogy majd mikor. Minden ember mas.

skye8 2015.07.29. 17:57:54

@LittleG (uk): inkabb magamenak erzem a romaniai emlekeimet, csaladomat, barataimat de koszi a demagog kerdest ;) te erdelyi vagy, ha szabad erdeklodnom?frusztral a roman himnusz?

archangel 2015.07.29. 18:39:34

Most jöttem vissza Magyarországról 2 hét után. Találkoztam az összes barátommal, rengeteget kirándultam, láttam a kis 6 hónapos unokaöcsémet, voltam a két napot a Művészetek Völgyében...
Ma reggel sétáltam felfelé a Holloway Road-on a barátnőmtől és belémhasított a felismerés: ha nem is Anglia, de London az én "hazám" - egyszerűen imádom minden részletét, szagát, hangjait, itt érzem otthon magam és Magyarország olyanná vált, mintha csak Portugáliába utaztam volna (különbség, hogy ismerem a nyelvet és több tucat arcot).
Lehet mert én nem "megélni" és "farmolni" jöttem, hanem élni.
Persze én nem vagyok hétköznapi lélek, inkább egy örök gyermek, aki semmit nem tud igazán komolyan venni, semmi nem igazán ijeszti meg és nem igazán kötödik túl szorosan semmihez.
Bevallom, nekem az utolsó 2-3 nap már szenvedés volt "otthon". Lassú és unalmas. Itt nem tudok ugyanabba a folyóba kétszer lépni, míg otthon nem találtam ki a mederből, csak mentem körbe és körbe...

Szvsz lényegtelen, hogy hol csak boldogok és egészségesek legyünk, nem?

létkoktél 2015.07.29. 18:39:49

@Golf2: maradjunk annyiban, egészen fent északon, ahol még a nap se megy le nyáron, hogy Mojyo vonalát kövessem. ;)

@LittleG (uk): igen, egy Szentendre méretű város melletti 6000-es faluban. Néha az az érzésem, tök egyedül vagyok, mert jött egy űrhajó és felszippantotta a falu összes lakóját, csak Matti, a négerkölök maradt a rollerjén. Egyelőre nagyon élvezem ezt az állapotot.
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: az okok persze elég egyértelműek. De tudod, van egy pont, amikor ha a vízfejű Lajcsika lerántja az 1000 éves kínai vázámat, már nem igazán fog vigasztalni, hogy de hát szegény, nem tehet róla, az anyja filodendront evett a terhesség alatt. Én nem haragszom Magyarországra, csak tudod úgy vagyok vele, mint az egyszeri háziasszony: ha forró a serpenyő, önkéntelenül elrántja a kezét tőle.
@kardio1: abszolút igazad van, a magyar, nem korrupt rendőrség csakis a rend és az állampolgárok védelmében tesz fontos és életbevágó intézkedéseket, aminek meg is van az eredménye. Bocsánat, elfogult voltam önmagammal, és nem láttam meg az igazságot a maszatos szélvédőn át, de mentségemül szolgáljon, épp előző nap rongálták meg elég csúnyán a kocsinkat, amire a rendőrség csak annyit mondott, nem tud mit tenni. Szóval igazad van, be kell tartani a szabályokat és meglátni, hogy a magyarországi rendőri intézkedések túlnyomó része a példaértékű rend fenntartásáért történik.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.29. 18:39:53

@kék madár:

Én is leírtam már a választ százszor, mégis újra, meg újra megismétled ugyanazt.

kék madár 2015.07.29. 18:50:51

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: nem, nem irtad le, ha barmi tennyel szembesulsz, vagy barki linket, tenyeket ker a baromsagokra amiket irsz, nem is reagalsz.
1000-szer leirtuk neked mi a botranyos Magyarorszagon, es soha nem reagaltal ervekkel, de legalabb fogalmad lenne barmirol ha ott elnel, de nem is elsz ott csak generalod a hazugsagaidat. Az amit az oilgarchia nem letezeserol irtal, az is agyrem.

kardio1 2015.07.29. 18:51:20

@létkoktél: Már ne haragudj, de én csak arra tudok reagálni, amit leirsz. Ez pedig az volt, hogy 56-tal menve az 50-es táblánál a rendőr büntet. Ez önmagában véve helyes. Azt nem írtad, hogy ez azért zavar, mert a rongálás karokozoinak megtalálását eleve feladtak. Ezt én nem tudom kitalalni, ha nem írod le.
Egyébként abban igazad van, hogy a közlekedési bírságok tervezett költségvetési bevételek és ez nem jó. De ez nem csak Magyarországon van igy, most olvastam egy cikket a franciaországi radarokrol, melyek több mint a fele nem balesetveszelyes helyre van telepítve...

kardio1 2015.07.29. 18:53:50

@kék madár: ő nem azt mondta, hogy nincs Simicska, hanem hogy nem ő dirigal OV-nak, hanem az neki. Ezért nem oligarcha szerinte.

kardio1 2015.07.29. 18:57:57

@Hari Seldon 2: Persze, az egy irányított demokrácia. De oda az kell.
Te IQ, vagy vagyoni alapú cenzust akarsz? Akkor már nem vagy liberális demokrata.vHa mindenki szavazhat, akkor ilyen eredmények is lehetnek, még ha nem is örülsz neki.

kék madár 2015.07.29. 18:59:24

@kardio1: teljesen felesleges errol beszelgetni vagy vitatkozni, semmi logikaja es valosagtartalma nincs annak amit ir. Egy macskaval tobb ertelme van megbeszelni a matek erettsegit.

kardio1 2015.07.29. 19:02:14

@Hari Seldon 2: neked nem felel meg az ottani szellemi színvonal, így eljottel. Ha a francia megfelel, nincs ezzel semmi baj. Ne zavarjon, hogy az otthonmaradoknak megfelel Magyarország. Ne akard atkiserni a vak nénit a zebrán, mert nem biztos, hogy át akar menni...

kardio1 2015.07.29. 19:05:24

@kék madár: ha valamije van maxnak, az a racionalitás, logika. Én értem, és sokszor, de nem mindig, igazat is adok neki.
A tiedtol jobban elter a világról alkotott képem, de téged is értelek.

kék madár 2015.07.29. 19:13:00

@kardio1: passz. Amiket ir abban ez egvilagon semmi racionalitas nincs, ha lenne, az evek alatt 1 db linket tudott volna termelni (a sajat letiltott wikipedias oldalain kivul. Targyi tevedesek halmaza amiket ir.pl. nekem az nem erv, hogy Orban Viktor jo ember mert Magyarorszagon mindenki boldog, es jobban el, mint 7 eve, mert nem igaz, ez egy hazugsag. De nem kivanlak befolyasolni, ertsel vele egyet.

2015.07.29. 19:13:10

Ez egy jol megirt poszt.
Igy, tomondatokban.
Vagy legalabbis egyszeru kijelentokben.
Es minden mondat uj sorban kezdve.
Mint egy vers.
Ettol olyan szokott lenni egyebkent.
Tudjatok ilyen modern.
Ami nem rimel.
Amugy.
Lehet a szinhazasoknak is ezert tetszik.
Mert sok allitas van egymas utan.
Es ebbol konnyu lehetett ilyen monologos darabot csinalni.

Csak viccelek amugy.
Bocsanat.
Ez semmikeppen sem fikazas akar lenni.
Orulni kell neki.
Hogy van stilus.
Amivel lehet viccelni.

Meg nyilvan oka van.
Hogy a formaval jatszom.
Mivel tartalomhoz nem lehet mit hozzatenni.

Ez egy ilyen szemelyes dolog.
En egy masmilyen ember vagyok.
Masmilyen hatterrel.
Masmilyen eletkorban jottem ki.
Es nyilvan mashova.
Szoval ez van.

De.
Amit gondol a posztiro.
Az amugy az tiszta sor.
Teljesen ertheto.
Ezert is jok az egyszeru mondatok.

:D

(Ugye nem haragszol, @diggerdriver? :D)

kardio1 2015.07.29. 19:13:34

@diggerdriver: megneveznem a konkrét személyt, jelenséget, hatóságot stb. és nem azt mondanám, hogy Magyarország tette ezt velem.

kardio1 2015.07.29. 19:17:25

@kék madár: leginkább azt szokta mondani, hogy Magyarország a kozepmezonyben van. Ez igaz. Hogy szeretnénk, hogy előrébb legyen, már más tészta. Mindenki a nála előrébb lévőket nézi.
Na mindegy.

kék madár 2015.07.29. 19:19:37

@mojyo: I'll have what she's having!!!!

Hari Seldon 2 2015.07.29. 19:21:30

@kardio1:
Igen. Most már rájöttem erre. Így most már "nem is akarom átsegíteni a vak nénit"

kék madár 2015.07.29. 19:22:50

@kardio1: meg azt is, hogy nincs szegenyseg, munkanelkuliseg, senki nem ehezik, Orban nem lop, Magyarorszagon nincs korrupcio, a kozbeszerzeseken a legjobb ajanlettevo nyer, stb.
Szerintem ezek aljas es cinikus hazugsagok es ha a kornyezetembek ezt mondana valaki, uvoltve elrohannek, hogy ne tegyek kart benne.
Na mindegy.

Chamroe 2015.07.29. 19:23:34

@soad1221: @Mammaroza:
A családomnak volt egy építőanyag kereskedése vidéken. Egyszer családfát kutattam, és minthogy tél volt éppen, kicsi forgalommal, az iroda asztalára terítettem ki a papírokat. Térképeket is nézegettem, volt köztük egy nagy Magyarország térkép is. Bejött egy vén fószer, lehetett már 80 körül. Észrevette a térképet, aztán elkezdett üvöltözni velem, hogy hogyan képzelem én, hogy akár csak a kezembe vehetek egy ilyet, mert a nagyapám ilyen meg olyan kommunista volt, stb... Hát elcifrázta egy darabig, aztán meguntam, és sajnálkozva közöltem vele, hogy kár, hogy nem úszkáltak cápák a magzatvizében...

Talán ugyanezen a télen lehetett, hogy világító ablakdíszeket tettem ki pár nappal karácsony előtt. Egy harangot, és egy csillagot.
Másnap ment a névtelen levél az önkormányzathoz, hogy csináljanak valamit, mert tiltott önkényuralmi jelképet tettem ki az ablakomba (a harang fehéren, a csillag pirosan világított).

qkuc 2015.07.29. 19:25:26

valaki foglalja össze kérem tömören miről szólt a poszt, em érzek késztetést még eegy pályázati cucc elolvasására (sok van még ...?)

Shanarey 2015.07.29. 19:25:42

Na szép vitanapra ébredt a HA közönség
:-)
Digger leírta amit gondol, s többnyire jól gondolja.

Birca provokál és ennek igazolására hülyeségeket beszél.
S közben kiderül hogy ő sem és mások sem tudják hova tenni a "vendégmunkás" megnevezést. Nos a vendégmunkás hétvégén, vagy legalábbis a többnapos ünnepeken hazamegy a családjához.
Digger közvetlen családja ha nem is hiánytalanul, de itt él Angliában, akkor hogy is van ez?

Közben kiderül, a magyarországi rendőrség nem korrupt.... Á dehogy...... dehogynem, csak nem 100% ban, ez igaz.

Kiderült az is hogy a Magyar Posta nem megbízható, ezt sajnos én is tudom saját tapasztalatból, azóta mindent követéssel adok fel, amit a családnak küldök.

Az időjárás ma borús volt, időnként eső, napsütés, mikor mi.
Végül a hír, mától letölthető (már ahol) a Windows 10.
Mielőtt használatba veszi valaki előtte nem árt tájékozódni, mert ennek a verziónak is vannak fura dolgai.

technet.hir24.hu/hirek/2015/07/29/vigyazat-fecseg-a-windows-10/

www.hwsw.hu/hirek/54318/megjelent-a-windows-10-letoltheto-frissites-iso.html

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 19:27:35

Na megjöttem...

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az elismerő kommenteket és szavazatokat.

qkuc 2015.07.29. 19:30:11

@kék madár: Küldjél nekem is, :D.

kék madár 2015.07.29. 19:34:55

@qkuc: hat ha moyjo elarulja a receptet, kuldok!

kék madár 2015.07.29. 19:36:20

@diggerdriver: jol van akkor erkezesednel mar csak tavozasodnak orulunk jobban :)))))))))))))))))))))))))
moyjo szosszenetet azert meg legy szives ertekeld. Szerintem Karinthy most lerugta magarol a koporsot

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2015.07.29. 19:38:48

@Chamroe: Nahátakkómegjóvan...
Mennyi szegény mérges kis ember szaladgál, elképesztő.

Chamroe 2015.07.29. 19:45:08

@Mammaroza: Na igen, ki mire asszociál karácsonytájt egy ablakdíszre :)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.07.29. 19:47:00

sajnocs csak most értem ide, így látom kimaradtam a "jóból" de nem baj, ettől függetlenül a poszt szuper, az egésszel tudok azonosulni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 19:48:45

@kardio1:
Teljesen tévúton jársz. Nincs ilyen hogy személyek meg hivatalok.
Egy komplett egészről van szó. Politikáról, törvényekről, szavazókról, nemszavazókról, mentalitásról, gondolkodásmódról, beidegződött szokásokról, államigazgatásról, és mindezek együtteséről. nem tudnék megnevezni egyetlen személyt sem vagy hivatalt amiért eljöttem.
Leginkább a reményt vesztettem el. Hogy nevezed és definiálod a jövőkép nélküli országot?
Te orvos vagy hidd el nem egy pályán focizunk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 19:51:02

@mojyo: @kék madár: Telitalálat. Nem emlékszem hogy valaki posztjáról írt volna ilyen jót.

kék madár 2015.07.29. 19:55:18

@diggerdriver: eleg jo sorozat ez neked, tegnap Moni leistenezett ma meg moyjo feltette rad a koronat. Meg egy jogar a kezedbe, es figyelned kell mit eszel a KFC-ben nehogy megmergezzenek :::)))

©________ 2015.07.29. 19:59:54

@Ginix: fogadni mertem volna, h a galapagost tetted le:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 20:01:54

Különösen örülök a szavazatok arányának. Ez sokat jelent nekem és sokat üzen.
Rendkívül örülök neki hogy @terrer: kommentelt itt aki régi hűséges blogolvasóm és nagyon sokat tanultam tőle. Nagyon sokra tartom.
Annak is örülök hogy sok olyan is megszólalt ma akik nagyon ritkán kommentelnek.

©________ 2015.07.29. 20:04:21

@kék madár:

Multkor egy magyar csalad kollektiven lett ongyilkos nagymegyeren.

Most meg ez
444.hu/2015/07/29/megoperalta-a-sajat-labat-a-nagyatadi-seres-istvan-nyugdijas/

Magyarorszagon minden rendben van.
ug e?

Taxomükke (UK) 2015.07.29. 20:05:15

@Zoole[uk]: Tavaly volt a felkelés 500. évfordulója.
Micsoda hatalmas ünneplést csaptak Magyarországon!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.29. 20:07:30

@kék madár:
Még Móninak válaszolni akarok de várom hogy megjelenjen itt.

Chamroe 2015.07.29. 20:16:40

@diggerdriver: Nekem az egész írás nagyon tetszett az elejétől a végéig, de főleg ez az utolsó pár sor:

"Akkor ez az új hazám? Határozottan nem. Ez egy jobb életminőséget adó élettér. Ez az élettér nyugalmat és elégedettséget ad. Biztonságot és kiszámíthatóságot. Hazát majd a fiamnak ad. Aztán majd ő is eldönti egyszer, hogy jut-e elegendő széna a lovának vagy továbbáll a HAZÁJÁBÓL az élhető élettér felé.”

Mi is csak biztonságot és kiszámíthatóságot szeretnénk. Egy kicsivel több szénát.

Taxomükke (UK) 2015.07.29. 20:29:42

@Zoole[uk]: Pont annyira tudom, mint te.
:)
Agyonhallgatták. Ennek a tetves tolvaj bandának Dózsa Györgyöt ünnepelni kényelmetlen lett volna.

SzZoole 2015.07.29. 20:36:53

@Taxomükke (UK): Dozsa nem az volt aki a parasztfelkelest vezette?
Azert egy paran elmehettunk volna,diggerel az elen,hiszen neki van traktoros iskolaja:)))
Csak vicc volt.

33621 2015.07.29. 20:41:46

Magyarország így szeretlek!
Amikor már a nyugdíjas kénytelen magát megoperálni, mert nem kap időpontot a közeljövőben!

www.origo.hu/itthon/20150729-magat-operalta-meg-a-rokkantnyugdijas.html

Chamroe 2015.07.29. 20:46:20

Életképek a dolgos hétköznapokból:

www.flyerz.hu/ok-nem-azok-az-izgulos-fajta-munkasok/

A nyitókép az odab*sz rendesen :D

kék madár 2015.07.29. 20:55:00

@33621: meg mar tegnap linkeltek a szerencsetlen tudorakost, aki 9 honapig nem kapott idopontot

Muscari 2015.07.29. 20:58:58

@Shanarey: ne bantsd a postat. Most derult ki szamomra, hogy az utankuldest mar interneten is lehet intezni, valamit azert ugy latszik ok is fejlodtek.

qkuc 2015.07.29. 21:02:46

@Shanarey: Vindóóóóz, már ezt a 7-est is nehéz volt megszokni, a 2012 server verziótól meg agyérgörcsöt kapok időnként ...

Shanarey 2015.07.29. 21:12:05

@Chamroe:

Hmmm, izé, ilyesmit én is elkövettem, de akkoriban még nem volt ennyi kamerás mobil.

@qkuc:
Na amit a 10-esről olvastam, az sem lesz egyszerű baleset.
Lásd újra telepítés.

TX7AW 2015.07.29. 21:49:40

@Shanarey: Hát ez kb. horror. Az a baj, hogy tüdőrákot pl. nem tud az ember magának műteni. Totál megértem az önműtőt, hogy nem akart a késői időpont miatt csendeskén várni a halálra.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.29. 22:35:04

örülök, hogy a szülést nem kellett otthon megoldani okosba', de utána három napig aztán majdnem mindent, kb felé se néznek az embernek. remélem, hogy ez volt életem első és utolsó magyarországi kórházi tartózkodása.

2015.07.29. 22:58:22

@Andras125: uh koszi ez hasznos info!!

2015.07.29. 23:02:44

@kardio1: na kb mindent megfogalmaztal, amit en is szerettem volna mondani ebben a temaban. Igen hasznos ez az idoeltolodas, megsporolom a kommentirast :) szoval +1

kék madár 2015.07.29. 23:06:29

@blackhair-lady: mikor? de mindegy, mert ma egyik hozzaszolasomban sem irtam rolad, vagy utaltam,

blackhairlady 2015.07.29. 23:11:25

@LittleG (uk): nekem a haza es az otthon ugyanazt jelenti. Haza megyek, es akkor otthon leszek. a szulofold ami az eredeti, szuletesemkor kapott orszagot jelenti, sokan e,t mar nem tartjak a hazanak.

blackhairlady 2015.07.29. 23:13:44

@kék madár: mindjart a legelso hozzaszolasodban :))
Most kezdtem csak visszaolvasni a kommenteket.

2015.07.29. 23:13:50

@diggerdriver:
"Kicsit sarga, kicsit savanyu, de a mienk" nekem ez Magyarorszag es ide a koveket, de en meg szeretem is, annak ellenere,hogy jol latom a hibait, es azert, mert kepes vagyok a szulohazamat szeretni, meg jobban fogom tudni szeretni a valasztott hazamat is, sot beepulok es en mar a magyar szarmazasu kanadai leszek. Olyan valaki, aki quebeci balnalesrol ugyanolyan lelkesedessel tud beszelni, mint a hortobagyi Gyorgy-napi kihajtasrol.
Epp ma mondtak ram, hogy new-canadian es nem pejorativan, mint az ujmagyart szoktak hasznalni ;) nyilvan orszaga valogatja es nem mndenutt neznek egyforman az ujonnan erkezettekre, de a lenyeg lehet beepulni. :)

kék madár 2015.07.29. 23:22:29

@blackhair-lady: ja, igen. Nem tudom, hogy jartal-e Lellén a 80-as evek kozepen? :)

kardio1 2015.07.29. 23:24:31

@kék madár: Arra emlékszem, hogy szerinte nincs mennyiségi éhezés Magyarorszàgon, de több mindent felsoroltàl, amit ô nem mondott. persze, tévedhetek. Nem kéne ilyen vehemensen reagàlnod rà. Igazàbol arra gondoltam, amikor azt mondtam, hogy racionàlis, hogy nem érzelmi alapon közelit a témàkhoz, és nem akad ki akkor sem, ha a fejéhez akàr vàlogatott sértéseket vàgsz. Nem empatikus alkat. Te meg szelektiven ragàlsz rà, ugrasz rögtön, pedig sokszor jo meglàtàsai vannak. Nem kéne kitiltatnod, nem is a mi dolgunk errôl dönteni. Hacsak nem te vagy HA :)

kardio1 2015.07.29. 23:26:25

@Shanarey: Ki mondta, hogy nincsenek korrupt rendôrök Magyarorszàgon? Ezt nekem tulajdonitod? Mert én csak azt mondtam, hogy sebességtùllépésnél tkp. jogos a birsàgolàs.

kardio1 2015.07.29. 23:34:32

@diggerdriver: Nem jàrok tévùton. Te sem. Csak nem egyformàn gondolkodunk.
Tovàbbra se tudom azonositani a tapasztalhato negativ jelenségekkel Magyarorszàgot. De màs orszàgot se. Ha azért jöttem volna Franciaorszàgba, mert azt gondoltam volna, hogy itt minden jo lesz, amit odahaza nem szerettem, és ami otthon jo volt, itt is az lesz, akkor most mehetnék egy harmadik, majd negyedik, ötödik stb. orszàgot keresni. Franciaorszàgot, a franciàkat is elfogadom olyannak, amilyenek, ugyanigy Magyarorszàggal kapcsolatban is. En igy gondolkozom errôl, de ez persze téged, és màst sem kötelez arra, hogy igy vélekedjen. De engedtessék meg nekem, hogy ne legyek tévuton lévônek kikiàltva ...
Örülök, ha Nyugat-Europàban pozitiv jövôképet kaptàl. Engem azért foglalkoztat, milyen lesz a vilàg ezen sarka 50 év mùlva és a jelenlegi tendenciàkat figyelembe véve nem tùl rozsàs a jövôkép.

szamok embere 2015.07.29. 23:35:40

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"Orbán jelenleg kb. Horthy helyzetében van a 30-as évek végén."
Hogy hívták Horthy Mészáros Lőrincét?

kardio1 2015.07.29. 23:37:09

@Shanarey: Sürgôsségi Osztàly nincs Nagyatàdon? Ilyen esetben oda kell menni, és sürgôsségi ellàtàst kap. Hajmeresztô, amit az az ember mûvelt magàval. Mert làtta, hogy kell operàlni...

kék madár 2015.07.29. 23:39:44

@kardio1:
amit felsoroltam, az mind elhangzott tőle. Semmit nem talaltam ki magamtol. De nem is ezek a legdurvabb beszolasai.

Nem tudom nalad mi minosul sertesnek, pl. ha egy prostitultat prostitualtnak hivok, az sertes?

En nem tiltatok ki senkit, semmi kozom a HA-hoz. Pusztan kifejeztem azt a vagyam, hogy bar ki lenne tiltva.

"Nem kéne ilyen vehemensen reagàlnod rà" miert nem? Miert ne zavarja az igazsagerzetemet a hazugsag? Miert ne reagaljak ra 100-bol egyszer? Miert kell asszisztalnom es mosolyognom ahhoz, hogy a nagyszuleimet es a szuleimet tonkretettek a kommunistak, az en gerenaciom jelenét meg tonkretette a 90-es evek utani "politikai elit"? Ha valaki lop, azt miert nem lehet tolvajnak nevezni? Ugy nagyjabol pl. a FIDESZ kremjenek a 85%-at? Miert serti ez barki onerzetet. Ha birca hazudik miert kell tapintatosan azt velemenynek hivni es toleralni? Igy csak a sajat sirunkat assuk, es megerdemeljuk ha egesz eletunkben kihasznalnak es hulyenek neznek. Es ne hidd, hogy en ilyen ideges es agressziv termeszet vagyok. A sajat boromon szenvedtem ezt meg, tolem loptak, vertek at, es engem rugtak ki, ha szot emeltem a korrupcio es a lopas miatt. De ha a te erkolcsi szintednek megfelel birca hazudozasa, oszinten sajnallak.

kardio1 2015.07.29. 23:39:51

@Zoole[uk]: Dozsa nem volt parasztember (=jobbàgy), szabad lofô székely volt. Egyébként a törökök elleni harcra fegyverezték fel ôket (keresztesek voltak), de ôk a földesurak ellen fordultak.

blackhairlady 2015.07.29. 23:50:40

@P.Elliot: hu de jo, hogy nem rajtad mulik :))))

kardio1 2015.07.29. 23:54:00

@kék madár: Arra gondoltam, ha pl. engem lehülyéznél, vagy ilyesmi, az nekem rosszul esne, bàntana, fôleg, ha nem érezném jogosnak, de max ezeket egyàltalàn nem veszi fel. Egyébként épp tegnap emlegetted maxot az elsô hozzàszolàsodban. Azért csak hiànyozna, kulönben nem irhatnàl rola :) Szoval kiakadàssal nem lehet a véleményén modositani, màshogy se nagyon. Felôlem annak nevezed a Fideszt, aminek akarod. Engem csak az zavar, hogy hirtelen feltalàltuk a spanyolviaszt: pedig a klientùraépités modelljét készen kaptàk. Az igaz, hogy nyiltabban zajlik mindez, de koràbban is megvolt az àllamtitkàrnak adando szàzalék. Sajnos.
A kitiltàsrol: ha legközelebb valaki rolad irja le, hogy szeretné, ha a bloggazda végre kitiltana? Mit szolnàl hozzà?

blackhairlady 2015.07.29. 23:54:21

@kék madár: fonyodra jar tam, ott lakott a baratnom. 80-tol minden majus 1.-et es sok sok napot a nyarbol ott toltottem. Persze jartunk boglaron, lellen, fenyvesen is sokat. Miert?

kék madár 2015.07.29. 23:58:38

@kardio1:
"A kitiltàsrol: ha legközelebb valaki rolad irja le, hogy szeretné, ha a bloggazda végre kitiltana? Mit szolnàl hozzà?"

megertenem. Vannak hozzaszolasaim, amik nem felelnek meg az itteni mainstreamnek, tartalmilag foleg nem. Nem tudok disztingvalni, mint a fenti kirohanasom mutatja.

LittleG (uk) 2015.07.30. 00:00:15

@skye8: igen, Erdélyi vagyok, s ha jól emlékszem valamelyik kommentedre, legutóbb abban a városban éltem, ahonnan te származol. Persze lehet, nem jól emlékszem.
Nem támadásnak szántam, csak meghökkentem. Lehet csak a szóhasználat különbözősége miatt, mert nekem édes anyaföld, ezt szívből tuom mondani, de azt, hogy "hazám", azt nem. Anyaország, szülőföld, ezek számomra találó megnevezések, de én úgy érzem, olyan igazi hazám nincs.
Nem frusztrál a román himnusz :) Az előzőnek csak az első sorát tudom, de vicces volt.

kék madár 2015.07.30. 00:00:49

@blackhair-lady: En par nyarat gimnazista koromban Lellen toltottem, es cserkesztem a kaposvari, meg zalaegerszegi lanyokat a strandon. (statisztikailag kiertekelhetetlen eredmennyel)

kardio1 2015.07.30. 00:02:36

@kék madár: miért nem lehet a mainstreamtol eltero véleményt megfogalmazás? Többnyire én is azt teszem. Kapok is elég kritikát, de kitiltas meg nem jött szóba.

kék madár 2015.07.30. 00:06:28

@kardio1: biztos lehet, rosszul fogalmaztam, nem mainstream, inkabb az itteni norma also-felso hatarai. Az itteni moderalas eleg szigoru, ettol a tarsalgas kicsit olyan mint egy autoverseny traktorral, nem tul izgalmas, nincsenek vad kanyarbevetelek, elozesek, de a vegen mindenki celbaer : ) ennek vitathatatatlanul vannak erenyei

LittleG (uk) 2015.07.30. 00:08:22

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: itt van az eb elhantolva, boldog-boldogtalan büszkén vallja magát pl. kanadainak vagy amerikainak, ha ott született vagy állampolgár lett, de én román sose leszek. hívnák mondjuk Timbuktunak, akkor timbuktui lennék, vagy még így is, romániai vagyok, de román nem.

P.Elliot 2015.07.30. 00:11:23

@blackhair-lady:Miert? Te szereted a konyveit?

LittleG (uk) 2015.07.30. 00:11:53

@P.Elliot: "Hat ez igaz latod, nyelvtanulasra jo, majd ajanlgasd az ismeroseidnek, tenyleg...."

csak erős idegzetűeknek :)

Közben megtaláltam a 11 percet spanyolul, elkezdem majd úgy olvasni, de nem biztos, hogy a végére jutok. A férjem is olvasott egyet, valami 7 pecsét, de azt hiszem egy elég lesz ízleítőnek.

blackhairlady 2015.07.30. 00:15:39

@kék madár: en nem bonyolodtam rovid kapcsolatokba:))))))

LittleG (uk) 2015.07.30. 00:16:50

@létkoktél: 6OOO? Azt errefelé már városkénak nevezik általában. Sőt, a minap hallottam, hogy van egy 2OOO lakosú city is Angliában, hacsak nem értettem félre, csak fél füllel hallgattam oda.

Mondjuk 1OO.OOO lakos alatt nem nekem való hely :)

blackhairlady 2015.07.30. 00:17:07

@P.Elliot: igen. Szerintem az osszeset olvastam.

Shanarey 2015.07.30. 00:25:40

@kardio1:

Ezt te most komolyan kérdezed?

Magyarországon, ma már az nem létezik hogy te be esel a megfelelő helyre csak úgy beutaló, és időpont nélkül. Időpont legalábbis műtétek esetén hónapok. Pontosabban létezik de ahhoz kapcsolatok, és vagy sok pénz kell. Ennyi idő alatt a fickó lába simán olyan állapotba kerül hogy levágják.

Konkrét példa a családomból. Anyukámnak két műtétje volt az utóbbi pár évben. az egyik epe műtét volt, mert rendszeresen nagy fájdalmai voltak. Várakozási idő a műtétre 4 hónap. Másik pár hete volt térdműtét, ott is a fájdalom és az időszakos járásképtelenség volt az ok, ez is 4 hónap volt. Nos egyik sem "sürgős" eset papíron, de annak akinek problémát okoz annak sürgős, főleg ha az illető 70+ éves mint az én anyám.

De akkor erről mi a véleményed?

vs.hu/kozelet/osszes/9-honapig-nem-kezeltek-a-rakos-ferfit-par-napja-meghalt-0729

kék madár 2015.07.30. 00:28:01

@blackhair-lady: en meg akkor meg nem hazassagi szandekkal kozelitettem a kapozsvari lanyokhoz (rohadt jol neztek ki egyebkent)

pamut 2015.07.30. 00:40:59

@kardio1:
"nyiltabban zajlik mindez, de koràbban is megvolt az àllamtitkàrnak adando szàzalék."

édes istenem bárcsak még mindig ott tartanánk hogy hogy csak lelopnak pár százalékot! de jó világ is volt még az! adná ég hogy megint ilyen szép világ legyen, az volt ám a becsület és tisztaság korszaka a mostanihoz képest! ma már nem lopnak el semennyi százalékot, mert eleve zárttá tették a rendszert, az egészet csak havernak adják oda, sokszorosan túlárazva. és nem egy-egy üzlet korrupt, hanem a magyar gazdaság komplett iparágait osztják ki egymás között. pl. dohánykeresekdelem ("trafikok") a Sántha nevű oligarcháé lett, a ország egész szerencsejátékipara és kaszinóipara Vajnáé, az élelmiszerkeserkedelmet, bakszektort is folyamatosan játsszák át haveroknak kiszorítva mindenkit aki nem fideszes, és így tovább, útépítések, közbeszerzések is, stb mindenről személyesen Orbán dönt (még csak nem is tagadja, kamera előtt ismerte el), aki nincs jóban vele, nem haver mehet a levesbe. az EU évi több ezer milliárdos támogatást csak haverok kaphatják meg, és így tovább, és így tovább.

látszik hogy már nem itt élsz, fogalmad sincs mi megy itthon. ja, közben a népek meghalnak amíg várnak a várólistás helyükre, bár pont most egy szittya magyar fellázadt és megműtötte magát, nem volt hajlandó békében csöndben megdögölni.

tudod mit? irigyellek amiért nem tudod mi folyik itt. bárcsak én se tudnám.

pamut 2015.07.30. 00:44:44

A posztról: jó volt, szokás szerint, digger nem tud hibázni, de be kell ismernem az ilyen filoszos stílus nem a legerősebb oldala, olvastam már tőle jobbat is, testhezállóbbat is :) de azért ez is jó volt, diggernek és pár hasonlóan jó tollú embernek állandó rovata lehetne itt a határtákelőn.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.30. 00:45:27

Rendőrségrol jut eszembe, mai hír volt, környékbeli kóbor macskákat etető és itató nénihez kopogtak be a rendőrök, hogy szabalysertest követ el, penzbirsagra számíthat. Valamelyik kedves szomszédja dobta fel. Éserre kimennek a re ndőrök és eljárás lesz. Kicsit se agyrem azért. Uldozhetnek ilyen bátran a helyi drogdilereket vagy mutogatos bacsikat, de a macskas oreglanyt könnyebb mi?

kék madár 2015.07.30. 00:50:56

@pamut: igen azok voltak a szep idok. A "relativ" fair play idoszaka.
Kedvenc tortenetem amikor egy "ellenorzessel megbizott szerv" orra ele letettem egy faxot arrol, hogy az allami ceg 25%-ot ker vissza a kifizetett osszegbol a vallalkozotol.
Az "ellenorzessel megbizott szerv" valasza: mi ezzel a baj, ez a magyar atlag?

kardio1 2015.07.30. 00:52:36

@Shanarey: amikor én otthon dolgoztam, akkor is volt előjegyzés meg sürgősségi betegellatas. Ez vsz. most sincsen másként. Pl az infarktusellatas is meg van szervezve. Biztosan nem minden megy ilyen jól. De azért nehezen hiszem el, hogy magát kellett volna trancsiroznia.
Megneztem az RTL klubos riportot. Nem derült ki számomra, hogy ki hibázott, de valaki biztosan. Még akkor is igaz ez, ha eleve előrehaladott daganat volt, mint ebben az esetben.
Egyébként epekőműtétet általában "à froid", nem heveny gyulladás állapotában végeznek.

adg 2015.07.30. 00:54:50

@LittleG (uk): "hogy ugye idős korunkban szeretnénk melegebb országba költözni (pedig amúgy jó itt), de vajon mennyire fog odaszokási szempontból menni. Újra megszokni hogy figyelj a táskádra... "
Ooo, ize, ezt most igy akkor hogy? :))
Meleg orszagokban lopnak az emberek? Nem biztos, hogy latom az osszefuggest, de szerintem ennel egy picit komplexebb a dolog. Pont most lattam egy jelenetet, a buszrol leszallva egy pasi hozta a taskat egy telefonjaba belemerult lany utan. Mar igy reggel 8-kor 24 fok van, tel kozepen. :D

pamut 2015.07.30. 00:56:28

@kék madár: :DDD kurva jó sztori, melyik szerv volt az? :D
ennek az országnak ellenség se kell, mi magyarok szépen kilopjuk egymás szájából a levegőt is basszus.

kardio1 2015.07.30. 01:01:08

@pamut: köszi, de rendszeresen járok haza, és vannak első kezes információim. Prosperalo környéken és valsagovezetben is.
A százalék is megvan még. Régen se csak pár százalék volt, most se. Viszont tényleg vannak nagyetvagyu ifjú titánok, na őket el kéne távolítani.
Egyébként, még mielőtt, én is jobbra számítottam 2010-ben.

kardio1 2015.07.30. 01:03:52

@pamut: diggert ne fenyezd, így is híressé lett már nyilvanitva, jönnek majd a sztárallurok :-)

kék madár 2015.07.30. 01:04:37

@pamut: ha lehet, maradjon kettonk kozott: Földművelésügyi Minisztérium

pappito · http://pappito.com 2015.07.30. 01:07:38

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "Ma Magyarországon mindent egy ember dönt el, Orbán, s aki kicsit is ismeri Orbánt, tudja, hogy ha bárki milliárdos utasítani próbálná őt, az a milliárdos hamarosan jól megnézhetné magát. Esetleg másnap hirtelen jönne egy új jogszabály, mely éppen az adott milliárdos üzleti érdekeit sújtaná."

na ilyen országban szar élni

pamut 2015.07.30. 01:08:25

@kardio1: igen, én is félek kicsit hogy elkapatjuk a fiút :)

@kék madár: köztünk marad, beccsszó!!!

blackhairlady 2015.07.30. 01:08:47

@kardio1: Az a baj, hogy azt varjuk, vartuk, hogy majd a felnovo nemzedek jobba tesz mindent. Sajnos meg ehsebbek mint a tanito mestereik, meg tobbet akarnak szakitani a jobol.

pappito · http://pappito.com 2015.07.30. 01:31:48

@Chamroe: " tiltott önkényuralmi jelképet tettem ki az ablakomba (a harang fehéren, a csillag pirosan világított)."

hát a harang az mondjuk tényleg túlzás :)))

pappito · http://pappito.com 2015.07.30. 01:33:48

@diggerdriver: " Nincs ilyen hogy személyek meg hivatalok.
Egy komplett egészről van szó."

+1

pappito · http://pappito.com 2015.07.30. 01:38:33

@kék madár: " Ha birca hazudik miert kell tapintatosan azt velemenynek hivni es toleralni? "

valid kérdés

Shanarey 2015.07.30. 02:03:43

@kardio1:

Értem én mi is az a nem gyulladt állapot, de 4 hónap az négy hónap és amit linkeltem az a bizonyos önmagát műtő nyugdíjasnak is megvolt a jó oka arra amit tett, mert ha megáll a keringés a lábában, akkor mi van? Neki 3 hónappal későbbre volt az időpont.

Sajnos vannak egyéb rossz tapasztalataim ismerősök rokonok révén, ami a lényeg van sok ember az eü-n belül aki tojik az egészre, és van sok aki szívvel lélekkel teszi a dolgát, de ami nincs az a pénz és a megfelelő mennyiségű szakember na és infrastruktúra. S ebből következik az a két eset, amit linkeltem. A volt feleségem is eü-ben dolgozik, így sajnos információm a témában. Az is igaz hogy két éve nem voltam efféle helyen, de amikor utoljára volt szerencsém efféle helyen járni, na amit akkor és ott láttam, az is bicskanyitogató volt.

FutureFry 2015.07.30. 02:18:14

“... megemlíteném azt az érdekességet, hogy akiket a legnagyobb hazafiaknak tartunk, azok többsége ágyban párnák között halt meg.”

Említettem talán már:
“No dumb bastard ever won a war by going out and dying for his country. He won it by making some other dumb bastard die for his country.” ― George S. Patton

skye8 2015.07.30. 03:21:00

@LittleG (uk): nem ertem miert erzed hazatlannak magad de ez a te maganugyed. azt megjegyzem, nagy romanellenes lehetsz :)

Bredpitt Monika 2015.07.30. 04:49:53

@diggerdriver: Nem kotelezo megjelennem sehol.

Arra amit irtam, ugyis valaszolhatsz, hogy nem vagyok itt a mai posztnal (jo hulyen jott ki, hogy pont a te palyazati anyagod elott tettem fel, ez veletlen volt termeszetesen).

Minden nap olvasom a posztokat. A te maidra tetsziket nyomtam, mert meg ezutan a rengeteg poszt utan is tudtal valami ujat nyujtani ( mar en magam is unom ezt a temat pedig en is irtam egyet (negative szavazasi arannyal).

Eszternek mar elore gratulalok, mert ugy latom o lesz a nyertes a tobb, mint 2000 szavazataval.

Egy mondatodon viszont javitanek, hogy ne legyen az is ures frazis amitol jol fel is ment a pumpam, ezert sem jottem ma be, mert nem lett volna benne koszonet.

"Az egyén a saját sorsáért felelős. Azért az egyszeri és megismételhetetlen sorsért, ami megadatott neki. Nem tehet semmit, hát továbbáll."

A javitas: nem akar tenni semmit es tovabball. Ezzel nincs is bajom, ha valaki el akar menni barmilyen indokkal, akkor menjen is. En is elmentem, de nem azt mondogatom mindenkinek, hogy nem tehetek semmit. Ha 10millio ember mondja azt, hogy nem tehetek semmit, hat akkor nem is lesz semmi, az lesz, ami most van otthon. Es ez minden orszagra ervenyes. Mint ahogy le is irtad: az egyen a sajat sorsaert felelos.
Udv a bolcsek bolygojarol (ami nem letezik).

Bredpitt Monika 2015.07.30. 04:52:31

@Bredpitt Monika: Ja es meg valami. Azt szoktak mondani , hogy egy fecske nem csinal nyarat. Tevedes, de , csinalhat egy fecske is nyarat, sorolhatnank a neveket, rogton kezdenem Rosa Parks-sal.

Bredpitt Monika 2015.07.30. 04:56:10

@blackhair-lady: @P.Elliot: En is ugy voltam Steellel, hogy nem is akartam a kezembe venni, aztan korhazba kerultem egy nagyon brutalis fejfajassal es vagy ot konyvet kiolvastam. Pont erre volt akkor szuksegem. Ne kelljen gondolkodni a torteneten, kellemes elvezet volt, en is meglepodtem. Nem veletlenul adnak el annyit a konyveibol.

P. Elliot az oceanos megjegyzesert ezer mosolygos arc.

Bredpitt Monika 2015.07.30. 05:00:37

@kardio1: A mai napon te tartottad bennem a lelket, ne add fel!!!!

Kitartas. Van feny az alagut vegen (de hol az alagut vege?)

Bredpitt Monika 2015.07.30. 05:03:55

@TX7AW: kerdesem: meddig jutottal az Ulyssesben?
En angolul kezdtem el olvasni, mert itt megkaptam nagyon olcson a konyvet, de ha majd a dialektus reszekhez erek nem is fogok erteni belole semmit. Ennyire uncsi, hogy abbahagytad?

Bredpitt Monika 2015.07.30. 05:11:00

@Taxomükke (UK): @Zoole[uk]:
Szegyen gyalazat, de nekem Dozsa Gyorgyrol mindig ez a varosi legenda jut eszembe.

Egy videki iskolabol egy egesz busznyi gyerek erkezik egy budapesti szinhazba, hogy megnezzek a Dozsa Gyorgyrol szolo darabot. Elkesnek, mert defektjuk van az uton. Szep lassan a darab kozepen besunnyognak a sorok kozott a helyukre mikozben a szinpadon a Dozsat jatszo szinesz epp ahhoz a reszhez er ahol azt mondja> kestetek parasztok.

Mire a buszsofor felkiabal neki: kesett a kurva anyad, defektunk volt, te kocsog.

Bredpitt Monika 2015.07.30. 05:28:10

@kék madár: eleg jo sorozat ez neked, tegnap Moni leistenezett ma meg moyjo feltette rad a koronat. Meg egy jogar a kezedbe, es figyelned kell mit eszel a KFC-ben nehogy megmergezzenek :::)))

amikor ilyeneket olvasok akkor kerdezi meg lanyom: anya, mi van , min nevetsz?

Javitas, nem en isteneztem le Diggert, hanem egy olyan hosszaszolo ha jol emlekszem aki azt irta, hogy nem is olvassa a posztokat, cask a kommenteket. En Istent csak akkor emlegetem, ha nagyon merges vagyok.

kardio1 2015.07.30. 07:44:30

@kék madár: én is olvastam. Lelombozo :-(

kardio1 2015.07.30. 07:51:32

@Shanarey: továbbra sem értünk egyet. Ha sürgősségi ellátásra szorult, erre lett volna más megoldás, minthogy a saját életét veszélyeztesse. Megneztem, van Sürgősségi részleg Nagyatádon. Ott csinaltathatott volna a ho ultrahangot, hogy van-e trombózis. Egyébként ilyen felszínes verrogbol nem valószínű, hogy emboliat kapott volna. Azt gondolom, hogy a haziorvosa nem verte eléggé az asztalt a sürgős ellátásért.

Hari Seldon 2 2015.07.30. 08:42:50

@kardio1:
"A százalék is megvan még. Régen se csak pár százalék volt, most se. Viszont tényleg vannak nagyetvagyu ifjú titánok, na őket el kéne távolítani."

Nagy étvágyú titánok?
Szerinted mi Mészáros Lőrinc? Egy stróman.
Micsoda önbecsapás ez? Ez már az a szint, hogy "a másikok is loptak" - Persze. Önfelmentés.

Tudod, a régi oroszokat is így etették:
"Nem a cáratyuska a hibás, hanem a gonosz bojárok..."
"Nem az Orbán a hibás, hanem az Ifjú titánok..."

Meg lehet nézni az oroszországi politikai kultúrát ma is...
Meg lehet majd nézni a magyart 50 év múlva...

soad1221 2015.07.30. 08:47:16

@Chamroe: na ilyet én is ismerek, iskolában egy kb 30-35 körüli pár 2 pici gyerekkel, karácsonyi díszekkel teli minden terem, természetesen fehér, arany, és vörös csillagokkal... hát volt közöttük 5 ágú is, ez tény... és bizony reklamáltak, hogy önkényuralmi jelkép...
szóval igen, vannak buta emberek, ez nem kétséges...

Balt 2015.07.30. 09:18:16

@diggerdriver: Az nem, de azt asszem várhatjuk, amíg a magyar nívóhoz lassacskán lekonyul az angol (is).

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.30. 09:18:29

@kék madár:

"meg azt is, hogy nincs szegenyseg, munkanelkuliseg, senki nem ehezik, Orban nem lop, Magyarorszagon nincs korrupcio, a kozbeszerzeseken a legjobb ajanlettevo nyer"

Ennek a kétharmadát SOSEM mondtam, magyarul halandzsázol.

TX7AW 2015.07.30. 09:18:42

@Bredpitt Monika: Ulysses: Kb. 20 éve volt számomra kötelező olvasmány, úgyhogy csak arra emlékszem, hogy elkezdtem, aztán lapoztam, aztán többet lapoztam, aztán rájöttem, hogy történjen bármi, ezt nem nekem írták. :) Nem tudom megmondani, hol vesztettem el a fonalat. Viszont érdeklődve várom, hová fejlődik a te viszonyod a könyvvel. :)

Bogyó 2 2015.07.30. 09:38:49

@pappito: "Na ilyen országban szar élni."
Pontosan, De birca ezt sose érti meg. Hogy pont emiatt sem lehetséges a felzárkózás. Mert a legjobbak vannak a legjobb helyeken. Ezt ugyanis egy ember nem tudja megoldani. Még Orbán sem, meg Putyin sem. Ők csak a káoszhoz képest tudnak tetszelegni.

SzZoole 2015.07.30. 09:59:29

@kardio1: Tudom doki,jol emlekszem az altalanos iskolai tanulmanyaim soran tanult Dozsa fele parasztfelkelesre,csak arra reagaltam,hogy Ö sem parnak kozt elaludva tavozott az elok sorabol.

Bogyó 2 2015.07.30. 10:17:46

@létkoktél: Igazad van, ezek személyes tapasztalatok, amit viszont nagy hiba Magyarország kontra külföldi ország (ahol vagy) viszonyaként értelmezni. Egyrész kizártnak tartom, hogy Londonban nem lopnak, meg mindenki nagy egyetértésben él, mert ott szúrtak le katonát, ott robbantottak a metróban, nem itthon. Kicsit megint az az érzésem van, amit sok pesti ember külföldi de vidéki település előnyeinek a rácsodálkozásakor éreztem. Bent hagyhatod az autóban a kulcsot? Na ezért nem kell külföldre menni, számos magyar faluban ezt ugyanúgy megteszik az emberek nap mint nap, és a helyi rendőr se cseszegeti őket minden apróságért. Én faluban élve azokat az előnyöket nap mint nap élvezem, amiket te csak külföldön vélsz megtalálni, más kérdés, hogy munka, jó fizetés az a többség számára valóban nincs. A fiataljaink ezért mennek el, legalábbis vidékről. Mielőtt Magyarországról ír az ember azt is meg kellene ismerni és nem Budapesttel vagy Debrecennel azonosítani, mert az hogy Budapesten rosszabb a közbiztonság mint egy svéd kisvárosban, az ugyanolyan mint ahogyan Párizsban is rosszabb mint Alsószutykon, itthon.

Mészáros Laci 2015.07.30. 10:18:04

Ez nagyon szép írás, a határátkelő blogtól függetlenül, irodalmi értéke is van, egyszerűen örömmel olvastam.

Mészáros Laci 2015.07.30. 10:18:09

@pappito:

"na ilyen országban szar élni"

de hát mi tesszük ilyenné ezt az országot.
te meg én, a saját kezünkkel.
egy rossz szavunk nem lehet.
pont olyan lett az ország, mit mi magunk.

Bogyó 2 2015.07.30. 10:18:18

@Bogyó 2: Javítás: Mert nem a legjobbak vannak a legjobb helyeken.

Hari Seldon 2 2015.07.30. 10:33:26

@Bogyó 2:
"az ugyanolyan mint ahogyan Párizsban is rosszabb mint Alsószutykon, itthon."

Párizs nagyobb mint Magyarország (lakosságilag).
Természetes, hogy úgy kell nézni azt is, hogy van olyan része mint Alsószutyok,meg van olyan mint a Rózsadomb.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.30. 10:54:34

@Bogyó 2:

De, megértem, csak nem értek egyet vele. Szerintem ez pont fordítva van.

kardio1 2015.07.30. 12:22:45

@Hari Seldon 2: az ifjú titán nem korban fiatalt jelent a kommentemben, hanem későn érkezőt. Kinek a stromanja ML?
Én nem mentettem fel ezzel OV-t. Mert a megfelelő embereket neki kellene tudni kiválasztani. Nagyon nem jó személyeskedő. És ez olyan hiba, aminek a levét ő issza meg politikai szinten. Magyarország nem lesz orosz stílusú sohasem. Mindig valahol kelet és nyugat között lesz.

geeeteee 2015.07.30. 12:24:03

Nem szeretem a szóísmétléseket. Ha az a szó ráadásul ízléstelen is, akkor főleg nem. Honnan ez az élettér? Ebben a posztban is, több hozzászólásban is. Rehabilitálva lett? Még egy természetfilmben is valahogy idegennek hangzik, felkapom rá a fejem.
"Akkor ez az új hazám? Határozottan nem. Ez egy jobb életszinvonalat nyújtó ország. Ez a hely nyugalmat és elégedettséget ad. Biztonságot és kiszámíthatóságot. Hazát majd a fiamnak ad. Aztán majd ő is eldönti egyszer, hogy jut-e elegendő széna a lovának vagy továbbáll a HAZÁJÁBÓL az élhető másik felé.” Szebb-e?

Ettől eltekintve OK, értem digger gondolatait.

kardio1 2015.07.30. 12:24:41

@Hari Seldon 2: Párizs hiába nagyobb Pestnel, nem Magyarországgal kell egybevetni. A legjobb negyede sem olyan biztonságos, mint mondjuk egy breton falu.

jewel79bp 2015.07.30. 12:32:27

@geeeteee: nem
hiszem, hogy a hozzászólók többsége értené, mi a baj az élettér (lebensraum) szóval... :(
szóval igen, azért lesz rehabilitálva, mert emlékezni nem emlékeznek, történelemórán meg kimaradt.

Hari Seldon 2 2015.07.30. 12:47:55

@kardio1:
Hányszor hallottam, fideszesektől, hogy sajnos Orbán nem jó emberismerő..."
A fenét nem. Pontosan hogy az. Ez megint az önfelmentés eszköze. Mondom, mint a régicáratyuskák idejében. - Lásd: "a cár jót akar, de rossz emberekkel veszi körbe magát..."
Pont olyan embereket választ ki, aki olyan mint ő maga. (Embert barátjáról...)
tudja, hogy ki zsarolható, ki irányítható.

Mászáros Lőrinc, meg az ő strómanja. Falubeli, a stadion-szomszédja. Gondolod, Mészáros Lőrinc, szabadon rendelkezik a páholytársa engedélye nélkül bármi felett? Nem lehetsz ennyire naiv.

kardio1 2015.07.30. 12:59:59

@Hari Seldon 2: ebben nem értünk egyet. Nem ez az első alkalom, nem is az utolsó.
Mit akarsz mondani a páholytars szóval ? Ha nem szereted a szabadkőműveseket, akkor nem jó országba jöttél. Itt vannak baloldalhoz, meg vannak jobboldalhoz köthető páholyok. Mindig ott vannak a tűz körül.
Vagy a francia szabadkőművesseg nem zavar ? :-P
Egyébként a szabadkőművesseg és a református egyház nem kompatibilisek...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.30. 13:01:52

@geeeteee:
Az élettérnek itt jelentése van.
Nem AZ a jelentése.

LittleG (uk) 2015.07.30. 13:29:47

@adg: várjál, én olyan meleg országra gondoltam, ami még rajta van a térképen :)

Konkrétan Spanyolországra, és a múltkori Barcelonás posztban írtak erről részletesen, a zsebtolajokról, és akkor jutott eszembe, hogy jé, tényleg, már nem szorongatom a táskám magamhoz a buszon... (otthon sem ártott, anyósomét úgy lopták el, hogy letette egy székre, majd arrébb lépett jegyet lyukasztani, kisebbségi gyerek felkapta, leugrott vele, mert még a megállóban voltak...)

LittleG (uk) 2015.07.30. 13:30:45

@LittleG (uk): és nem retikül volt, hanem kirándulóhátizsák vízzel meg szendvicsekkel benne...

LittleG (uk) 2015.07.30. 13:33:59

@skye8: nem baj hogy nem érted, de nem vagyok románellenes. Van pár sérelmem, de főleg individuálisak (konkrét személyek bántottak a magyarságom miatt, amit megbocsátottak volna, ha úgy beszélek románul, hogy ne lehessen rájönni, hogy magyar vagyok), de összességében a román kultúrában és népben sok érték van és örülök, hogy onnan is csipegettem fel ezt-azt.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy a haza, ahogy az én képzetemben él, nekem olyanom nincs.

adg 2015.07.30. 13:48:50

@LittleG (uk): "én olyan meleg országra gondoltam, ami még rajta van a térképen"

Mirol beszelsz? Konkretan a kozepen van. :D

http://i.ebayimg.com/05/!BeD3w2Q!Wk~$(KGrHqIH-E!ErfPg8M,1BK7tJm1EUw~~_3.JPG

Hari Seldon 2 2015.07.30. 16:15:33

@kardio1:
"Mit akarsz mondani a páholytars szóval"
Én a stadionbeli páholytársra gondoltam...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.30. 16:44:33

@diggerdriver: Vagy ha történt is, az körbe-körbe, esetleg egy helyben topogva volt...Mint az egyik Pof@-kiállításon a plakát: a kormány első 100 napja, és egy helyben topogó nyomok a hóban...Csak lassan már nem 100 nap, hanem 25+ év...

tsabus UAE 2015.07.30. 18:21:26

@kardio1: Anyósom 3 hónapot várt kolonoszkópiára, hogy mintát vegyenek egy polipból. Most megvolt, de az orvos szerint elveszett a minta a "processz" közben. Visszarendelte szeptemberre, hogy majd akkor kap új időpontot, tehát decemberben számítson egy ismétlésre. Volt már neki vastagbél-daganata, ezért számítani lehet egy újabbra.
Ez mindent elmond az egészségügyről odahaza. Az meg a magyar kormányról, hogy az EÜ-ből hiányzó pénzt mikre költik.
Sajnos, ha magyar politikáról van szó, akkor a mostani kormányt támogató véleményeket nem politikai elköteleződésnek, hanem jellemhibának tartom. Ez van...

Taxomükke (UK) 2015.07.30. 18:35:36

@pamut: A "nemzeti" oldal, tudod...
Lófaszt nemzetiek, talán inkább nemzetárulók.

kék madár 2015.07.30. 18:53:30

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: erdekes, pedig milyen buszken szoktad ezeket hangoztatni. De ha csak a mai posztnal maradunk, Putinrol irott aranykopeseidet izekre szedjuk?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.30. 18:54:13

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: "aki az elszívott cigarettát nem dobja el azonnal a földre, az nem számít embernek."

Asztakurva.És még te beszélsz rideg, atomizált robot világról...
Elárulom, itt a svédeknél senkinek se kell eldobnia cigarettacsikket, illetve ha nem dob el semmit, akkor is bárkit emberszámba vesznek.Rettenetes, embertelen Bulgária...
:-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.30. 18:57:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Viszont az önkéntes szemétszedésért kalaplengetés.És is gondolkodtam ilyenen, de nem kezdtem el, mondván pont azért, mert nem akarok feltűnősködni, meg egyedül álljon neki a kis rücskösöm a más szemetének.Ha jöttek volna még, akkor viszont beálltam volna.Sajnos itt is egyre jobban terjed ez a paraszt szokás, hogy ami nem kell már, azt eldobáljuk, ahol épp vagyunk.Erdőben, vízparton, állatkertben, semmi sem szent...:-(

LittleG (uk) 2015.07.30. 19:51:33

@adg: :)) na persze, attól függ, honnan nézed :P

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.30. 19:58:01

@Chamroe: "hogy kár, hogy nem úszkáltak cápák a magzatvizében..."

Bróhaha, köszönöm, ezt mától én mondtam...
:-)))

kék madár 2015.07.30. 20:29:38

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: ugye nem baj, ha nem toltok veled el orakat.
Beszelgessunk csak a mai hozzaszolasaidrol?
Barmelyik nap osszehozol annyi hulyeseget, hogy orakig lehetne tole nyusziteni.

kardio1 2015.07.30. 21:07:32

@kék madár: na mi van? Csak tőle várod el a linkeket, te magad nem csatolod őket ? :-P

kardio1 2015.07.30. 21:17:43

@tsabus [UK]: hát ez nem szép:-( Hogyhogy elveszett a minta ?
Az utolsó bekezdeshez: akkor én felig-meddig jellemhibas vagyok :-)
Mégis milyen megoldást javasolsz?
Rendben, vessük el a Fideszt. Marad a Jobbik, DK, MSZP meg az LMP mondjuk. Melyiket válasszuk helyette ? Vagy cseréljük le a szavazókat? Ki döntsön helyettük? És ez utóbbi esetben hol marad a szent többségi, liberális demokrácia? Én nem tudok jó megoldást. De itt is úgy vagyok vele, hogy a 2017-ig elnokvalasztason így fogok szavazni, hogy nincs tökéletes jelölt, a nekem leginkább megfelelőt fogom választani.

kék madár 2015.07.30. 21:19:07

@kardio1: ez azert van, mert birca ervekre linkekre, bizonyitekora nem valaszol, hanem sunyin eltunik. Ezt eljatszotta velem legalabb 30-szor. Ezek utan nem fogok orakat eltolteni a HA posztjainak turasaval.

kék madár 2015.07.30. 21:21:36

@kardio1: de peldanak felhoztam, hogy beszeljuk meg Putyinnal kapcsolatos allitasainak valosagtartalmat, arra nem is reagalt.

kardio1 2015.07.30. 21:35:19

@kék madár: magyarázat mindig van :-)

kardio1 2015.07.30. 21:37:34

@kék madár: tény, hogy sokkal pozitívabban látja Putyint, mint bárki más, de ezt valószínűleg ő is elismeri.

Fajankó 2015.07.30. 21:47:20

@Herr Géza:
" pszichés alapú pótcselekvés "
ajjaj...

Fajankó 2015.07.30. 21:47:20

@Beth A.: csak simán fideszes voltál?

Fajankó 2015.07.30. 21:47:20

@G@mojyo:

"En egy masmilyen ember vagyok."
Én is.......

Fajankó 2015.07.30. 21:50:02

@kardio1: nem vagy te elég vonalas ide :)

kék madár 2015.07.30. 22:19:52

@kardio1: "tény, hogy sokkal pozitívabban látja Putyint"
en nem a pozitiv szot hasznalnam. Negativ elojelo dolgokat pozitivnak latni nem tartok vitara erdemesnek

"magyarázat mindig van :-)"
ha ezen mulik, hogy ne toltsek el ket orat HA postok bongeszesevel; "ja".

kardio1 2015.07.30. 22:43:26

@kék madár: akkor miért várod el mástól, hogy két órát töltsön linkek keresesevel, hogy elhidd, amit állít? Nem vagy következetes.
Putyin neked negatív, maxnak pozitív. Nekem magyarként, vagy, ha úgy tetszik, franciakent is negatív, de értem, miért pozitív az oroszoknak.

kardio1 2015.07.30. 22:45:41

@diggerdriver: következetes, orosz érdekeket védő ember. A magyarok érdeke más. Továbbá KGB-s volt. Ahogy Gyurcsánybol se lett demokrata, belőle se.

kék madár 2015.07.30. 22:53:44

@kardio1: " akkor miért várod el mástól, hogy két órát töltsön linkek keresesevel, hogy elhidd, amit állít? Nem vagy következetes."

Ki varta el, hogy o ket orat toltson el egy link keresesevel???? Ezt hol irtam?????
ez egy qrva nagy csusztatas volt ezt te is tudod. Mas kategoria bebofogni egy birca fele baromsagot es arra linket hozni, mint nekem tobb tizezer hozzaszolasbol kikeresni birca hozzaszolasait.
Mint talan tudod, az elsore ott van a Google (tehat rakeresek, hogy a magyar munkanelkulisegi statisztika) = 20mp, mig nekem kikeresni, hogy mit allitott az minden egyes cikkben az minden cikkre klikkeles, osszes hozzaszolas megjelenitese, Ctrl+F, kereses, komment olvasasa, stb.

Szerintem ne "beszelgessunk" egymassal mostantol, koszi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.30. 23:01:08

@kardio1:
Nem a magyarok érdeke volt a kérdés.
Jó politikus Putyin? Mivel következetes orosz érdekeket védő ember így igen a válasz. Semmit nem számít mi volt előtte.
Nem vagyok meggyőződve hogy az orosz nép demokráciát akar.
Putyin népszerűségét nézve inkább nem.
Akkor mi a probléma?

kardio1 2015.07.30. 23:03:51

@kék madár: ahogy gondolod. Mindenesetre én nem csúsztattam: Max linket kért tőled, nem írtál, mondván, hogy nem fogsz ezzel órákat tölteni. Én csak annyit jegyeztem meg, hogy ha linkekkel kell számodra igazolnia a mondandojat, akkor úgy fair, ha kéri, te is megteszed. Tény, hogy sokszor nem igazolható, amit állít, de én nem erről írtam neked.
Te San Diegoban laksz? Nekem másfelé vannak rokonaim, ismerőseim , hihetetlen, milyen sokszínű Amerika. A kisvárosi Amerika egész más, mint a nagyvárosi. Te is így tapasztalod?

kardio1 2015.07.30. 23:05:36

@diggerdriver: ezt mondom én is: nekik pont ő kell. Nekem nem igazán, de ez más kérdés.

kék madár 2015.07.30. 23:32:05

@kardio1:
akkor ertelmezesi, olvasasi problemaba futottunk:

" akkor miért várod el mástól, hogy két órát töltsön linkek keresesevel, hogy elhidd, amit állít?"

ezt en mikor hol vartam el kitol?

De leegyszerusitem a kerdest: birca legsulyosabb nezetevel kapcsolatban: rendszeresen lebetegezi, aberraltozza a homeszexualisokat. Szamomra ez egy kozepkori, tajekozatlan es %^^&@ hozzaallas es nem tudom toleralni, es ettol kezdve masrol alkotott velemenyet sem. Nyilvan sarkitok, hogy leegszerusitsem a kis rasszista/konzervativ/libsi emberhatarozo hasznalatat. Es erre azert nem keresek linket, mert ha o megjelenik ezt nyilvan meg fogja erositeni, hiszen mas blogokban ez hetente elsuti. Ha esetleg viszont letagadja, akkor valoban ra fogok keresni, es azzal marha nagy ongolt fog loni (lehet, hogy csak eddig jutsz majd el az olvasasban, mert te is betegnek tartod a homoszexualisokat, annal egyszerubb)

Ugyanezt tudom mondani Putinrol is: aki Putint elteti az egy hitleri kaliberu szornyeteget eltet, es aki szerint demokratikusan valasztottak meg, es az amit csinal az orosz atlagembernek jo, az vagy hulye vagy hazudik. Azokat az orosz anyakat kene errol kerdezni elso korben, akiknek a fia meghalt Ukrajnaban az orosz hadseregben Ukrajna ellen, es a holtesttet se lathatja, el se temetheti mert akkor meg neki is baja esik.
Abban a haboruban, amihez Putin szerint az oroszoknak semmi koze, ahova persze o tolja be az agyutozbe ezeket a szerencsetleneket.

Tehat ez nem nezopont kerdese, Putin egyszeruen egy tomeggyilkos. Nem tudjuk ezt semmere se maszirozni, mert Ukrajna lerombolasa semmilyen nemes celt nem szolgal. Amit csinal az egy embernek jo: neki. Erre en az internetrol tudok neked linkeket hozni, ha kersz.

Es meg egyszer: nem azert nem keresek az o beszolasaira, mert lusta vagyok, vagy felek, hogy nem talalnek. Hanem mert tok felesleges, akar hany linket hoztam egyre se reagalt. Tehat nem jatszom azt, hogy en egy allitasomat komolyan veszem, ervelek, o meg ket napra eltunik es utana megint kitantorgozik egyet, mintha mi sem tortent volna.

kardio1 2015.07.30. 23:51:03

@kék madár: a másik kérdésemre nem válaszoltál, pedig tényleg érdekelne, hogy Amerikában élve hogy látod. Azért vannak olyan témák, amelyekről tudnánk beszélgetni.
Putyin ukrajnai beavatkozása nekem is tulvan azon, amit el tudnék fogadni. De abban továbbra sem értünk egyet, hogy lehet-e valamit kezdeni azzal, hogy az oroszoknak ő kell. Azt sem gondolom, hogy az egész ukrán sztoriban az amerikaiak ártatlan kívülállók lennének. A háttérben valószínűleg befolyasi övezetek miatti küzdelem zajlik. Sajnos az ukránok másodlagosak...
A homoszexualitást illetoen: nem helyeslem, de a homoszexuális embereket nem ez alapján ítélem meg. A homoszexualitás szerintem nem egy okra visszavezetheto jelenség. Ha gondolod, beszélgetésünk erről bővebben is, de nem vagyok arról meggyőződve, hogy kíváncsi vagy a véleményemre :-)

kék madár 2015.07.31. 00:04:08

@kardio1: ja bocs, azt hittem valami ironikus/beugratos kerdes volt.
annyira szerteagazo kerdes, hogy nehez valaszolni ra. A szomoru az. hogy az amerikai kisvarosok lepukkantak, lezullottek, a nagyvarosok altalaban viragzanak, es nincs egy normalis atmenet. En egy ideje elszigetelt eletet elek es ugy erzem, fogalmam sincs Amerika 99%-arol ezert hasznalhato velemenyem sincs. Ahol elek, az a legkevesbe sem reprezentativ: egy lepukkant kisvaros sok gazdag befektetovel, uresen allo hazakkal es yachtokkal

Tolem G.W.Bush-t meg Obamat is letomeggyilkosozhatjuk, sosem vedtem az amerikai kulpolitikat.

©________ 2015.07.31. 00:53:01

@Fajankó: jajde kis joindulatu vagy 73 kommenttel a multadban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.31. 08:19:54

@kék madár:

Ne csúsztass. hanem adj példákat alaptalan állításaidra, Mivel azonban te is tudod, hogy nem igaz, amit írtál, most ezzel a módszerrel próbálsz menekülni. Ügyes próbálkozás, de nálam ez nem működik.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.31. 08:21:04

@kék madár:

"Barmelyik nap osszehozol annyi hulyeseget, hogy orakig lehetne tole nyusziteni."

Ha ez így van, pár perc alatt képes leszel bizonyítani állításaidat.

Lássuk csak mit mondtál:
- nincs munkanelkuliseg,
- Orban nem lop,
- Magyarorszagon nincs korrupcio,
- a kozbeszerzeseken a legjobb ajanlettevo nyer.

Szóval mivel szerinted ezeket minden nap mondogatom, 2 perc alatt fogsz találni tőlem idézetet.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.31. 08:21:41

@kék madár:

Mindig válaszolok. Oké, néha értelmetlenségekre valóban nem, de ilyen esetben a nemválasz is válasz. A másik: te VIP-hozzászóló vagy, neked minden válaszod megjelenik, nekem meg nem. Azaz megeshet, hogy egy-egy válaszom törlődött a moderátor által, de ez nem hiszem, hogy az én felelősségem lenne.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.31. 08:21:52

@kék madár:

Csúsztatás ismét: te olyan állításokat adtál a számba, melye közül egy se volt kapcsolatban Putyinnal.

kék madár 2015.07.31. 08:54:55

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: jovoben ha eppen olvaslak es alaptalan dolgokat allitasz, meg fogom jegyezni. (Persze valaszt nem varok ra :)
A korabbi posztokat meg nem kezdem el turni.
now back to my life...

Chamroe 2015.07.31. 09:11:49

@geegee: Másik kedvencem: "Álljon a hátadba egy nagybőgő, és a kolera pengesse!" :D

tsabus UAE 2015.07.31. 12:40:14

@kardio1: A minták (2) még megvoltak, mikor lecsípték őket, de mire kihúzták az eszközt, nem voltak meg. Nem értem...
Azért helyezkedtem ilyen szélsőséges álláspontra a magyar politikával kapcsolatban, mert a most kormányzó párt átlépett egy határt. Előtte még sok mindent lehetett mondani a politikára és a politikusokról (jót szinte alig), de az, amit akkor mondtunk, ma már csak stikli kategória. Színvonalban már akkor is valami mélytengeri hegyvonulat szintjén voltak, de 2010-ben a kormány beleugrott innét a Mariana árokba. Azóta felhalmoztak egy csomó dolgot a döntéseikkel/nyilatkozataikkal, amiért jóérzésű, gondolkodó és empatikus emberi lény csak hátat fordíthat nekik. Ez már régen nem arról szól, hogy melyik oldalon állnak (állnak valamelyiken ?), vagy volt-e jó intézkedésük (volt ?).
Sokan mondják, hogy össze kellene fogni és tenni ellene. Szerintem nem szervezkedni kellene ellenük, hanem szakítani azzal a logikával, mely szerint "nekem jobb lett, ezért rájuk szavazok", vagy "csak a kommunisták ne". Nagyon szerencsés az, akinek nincs olyan rokona, ismerőse, akivel valamilyen módon (többnyire aljas, hazug és álszent módon) nem toltak ki. Érzéketlennek, vagy tudatlannak és tájékozatlannak kell lennie annak, aki nem látja, mi folyik a környezetében és nagyon sokan mennyire lecsúsztak.
Szerintem, az erkölcsi romlás teteje, ha ezeket a módszereket, melyekkel a fenti "eredményeket" elérték, konzerválni akarja valaki a magyar államaparátusban.
Írom a fentieket úgy, hogy nem vagyok Magyarországon és amig otthon voltam, addig se nagyon voltak komoly anyagi gondjaim. A környezetem alatt viszont (barátok, ismerősök, rokonok), mintha egy csapóajtót nyitottak volna ki, szélsebesen csúsznak lefelé. A munkahely megszűnése triviális dolog, hisz mindenütt előfordul, ezért őket ne is számoljuk. De ott van az, akinek a cége nem fizetett eleget a megfelelő zsebbe és soha többé nem kapott rendes megrendelést. Vagy akinek 30-40% jövedelmét vették el a trafiktörvénnyel. Még egy koncepciós per is akadt, amiről viszont nem írhatok részleteket, csak annyit, hogy eddig jónéhány ügyvéd és egy bíró is nonszensznek nevezte a gyanusitást, mégis folyamatban van még.
Mennyi pénzt kell kapjak, hogy ezek után azt mondjam, nekem jobb a Fidesz, mert jobban élek ? Hogy néznék a tükörbe és a barátaim szemébe ?
A megoldás ? Bojkott a választásokon és akkor senki nem nevezheti magát legitimnek és ki kell izzadjanak egy elfogadható, új utat. Vagy pedig egy nagyon nem demokratikus út, pl. katonai puccs, vagy forradalom. Mivel az utóbbi is elég rossz bizonyítványt állítana ki rólunk, marad az előbbi.
Ha pedig mégis marad minden a régiben, akkor könyveljük el, hogy ezt érdemlik a Kárpát medence lakói.
...és ezzel máris elkönyveltem magam kívülállónak. Olyannak, akinek az esetében a "haza" szó új jelentést kapott. Valószínűleg, nálam ezek a "virrasztás" utolsó órái, mikor sírva és átkozódva fájlalom az elhunyt elvesztését. Aztán - érzem - hamarosan már nem fog érdekelni
Bocsánat a politizálásért ! Itt be is fejezem.

Fajankó 2015.08.01. 08:39:25

@diggerdriver: "Semmit nem számít mi volt előtte."
Neked.

Fajankó 2015.08.01. 08:39:43

@Beth A.: Rosszindulatunak inkabb a "veresszaju" kifejezest talalom.

Badeni_lakos 2015.08.02. 01:28:23

Hát igen, kemény az élet, keményebb mint 10, vagy 15 éve volt.

én itthon azt látom, h egyre inkább tudatosan önérdekkövetőek az emberek, és nem lelkiznek.

plusz ezt a menekült mizéria az elmúlt egy évben! Tudod ahogy látod a Nyugati előtt a lépcsőn ücsörögnek ezek a vegyes népek, onnan ismerszik meg, h menekültek, h SOHA nem néznek a szemedbe!!! Mindig csak az épületeket, vagy a fákat nézik, de SOHA nem néz a szemedbe, nehogy eláruljon valamit is magáról. (és van pénzük!) és mennek mennek nyugatra!! Ott meg terhelik le az ellátórendszereket.
Nagyon brutál!

Diggernek (a szerzőnek): hogy is mondjam... emocionálisan is lehet tudatosnak lenni. Mert itthon hallod, eléggé farkastörvények vannak. Alig érdekel valakit a "haza" mint ősi otthon, vagy ilyesmi. Tojnak rá. Sajnos a közösségek is eléggé széthullóban vannak. Mindez szerintem az általános kiábrándultságra vezethető vissza.

kardio1 2015.08.02. 15:00:37

@tsabus [UK]: Veled ellentétben nekem alap, hogy csak a kommunistákat ne. Ez még akkor is így van, ha én is tudom, hogy hajdani párttagok mindenütt ott vannak. A rendszer működtetői azért javarészt az MSZP-sek és a DK-sok között vannak ma is. Sajnos nem volt tabula rasa 89-ben...

kék madár 2015.08.02. 20:00:59

@kardio1: mi a kulonbseg egy kommunista es pl. egy Lazar vagy egy Szijarto kozott? Komolyan erdekel.

Badeni_lakos 2015.08.03. 14:57:58

@kék madár: +1
valóban semmi különbség nincsen, mivel tőlük tanulták el... de ez egy végeláthatatlan téma. (plusz a "dzsungel törvénye" is közbejátszik. földrajzilag értve, h mely keleti országokhoz vagyunk közelebb stb. stb. mivel minden számít. minden behatás.)

kardio1 2015.08.03. 23:40:12

@kék madár: a háború utáni Németországban a náci párt tagjai tuleltek és ilyen vagy olyan posztra is eljuthattak. De a rendszer vezetői és működtetői nem kaptak vezetői posztot, inkább börtönbe kerültek vagy kivegeztek őket. Semmiképp se léptek fel a demokrácia felkent bajnokaikent.
Lázár vagy Szijarto szimpla ujgazdagok, különösebb erkölcsi skrupulus nélkül. Gyf ugyanez, de közben demokráciáról meg egyenlosegrol papol. Ő, aki annak idején bagoert privatizált Apró Piroska pénzéből...

kék madár 2015.08.04. 00:21:41

@kardio1: en ezt kicsit mashogy latom:
a szocialistak rendkivul arrogans, magukat kivaltsagosnak gondolo es imkompetens gyulekezet - ahogy ez szepen atmentodott a dzsentrikorszakbol. Egyetlen erteket kepesek tisztelni ez pedig azok irott es iratlan szabalyok amik valamennyire fenntarthatova teszik a rendszert: van aki elegge meggazdagszik, es van aki kicsit, de azert valami ertelmes hasznalhato dolog is elkeszul: mondjuk a 100 kilometer utbol 45. Ebben a rendszerben biztositott, hogy az utodok is jol jarjanak, es szo szerint legyen ut amin be tudnak meg jonni a hivatalba
Ezzel szemben a mostani FIDESZ-esek elitet mar a rendszer se tisztelik, uj rendszert epitettek ki, amiben nagyjabol mindent azonnal le akarnak nyulni, kb ugy mint egy tolvajbanda ami percek alatt darabokra szed egy autot a sivatag kozepen. Amivel aztan mar nem lehet eljutni sehova. Ennek az anyagi kara nyilvanvalo, de ami meg sulyosabb az az erkolcsi kar, amit a kommunistak nem okoztak senkinek (veluk csak azt kellett lenyelni, hogy egy nalad lustabb hulyebb ember a fonokod, mig a FIDESZnel azt, hogy emellett ki is rug meg is alaz, es meg is tilt egy halom dolgot amivel a szabadsagodba tipor). Mintha a FIDESZ ezt meg kulon elvezne is, kenye kedvere szivatja az embereket. Eddig azt hittem, hogy a magyarokkal ilyen messzire nem lehet elmenni. Ha a FIDESZ javara lehet irni, es szamit, hogy nincsenek buneik a 90-es evek elott, tegyuk azt, de ez engem nem vigasztal.

kardio1 2015.08.04. 18:37:24

@kék madár: igen, másképp látod. Én úgy gondolom, hogy 89 után meglett volna a lehetőség egy új társadalmi rend kialakitasara, de a nehézségek elől az emberek a Horn Gyula által kínált latszatbiztonsagba akartak visszamenekulni. Imkompetenciajukat látva a Fidesz által hirdetett polgári társadalomra voksoltak 98-ban. Ez a menyasszony se tetszett, jöjjön az áldozatok nélkül hirdetett Medgyessy-fele jóléti rendszerváltás. A Fidesz 2006-ra még nem, de 2010-re megtanulta, mire buknak az emberek. És ez sajnos tényleg más, mint a 98-as polgári társadalom, ebben maximálisan egyetértünk. Abban már kevésbé, hogy mit látunk pozitívnak a kommunisták, meg a Fidesz kormanyzasaban, hogy találunk-e benne egyáltalán pozitívumot.
Az meg nem baj, ha nem látunk mindent egyformán, ettől csak színesebb a világ :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása