oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. július 12. 06:45,  Valami mindig véget ér 145 komment

2015. július 12. 06:45 Határátkelő

Valami mindig véget ér

Érdekes blogajánló lesz az eheti, hiszen a válogatásban két olyan poszt is akad, ami valaminek a végét (ami persze egyben valami másnak az eleje) is jelenti, és akkor ennyit a filozófiáról. Szóval egyfelől lezárult egyik kedvenc blogom, a Káma-túra szerzőinek életében egy hosszú fejezet, és ugyanez történik a Balázs in the World szerzőjével is (csak ő folytatja). A harmadik mai ajánlott posztban pedig egy nyaralás élményeiről lesz szó. Miután remélem kellően zavaros voltam, vágjunk is bele!

bogracs_foto_kama_tura_blog.JPG(fotó: kama-tura.blog.hu) 

Szóval a Káma-túra blog szerzőinek életében négy év után eljött az a pillanat, amikor lejárt oroszországi kiküldetésük (vagy ahogy ők fogalmaznak, száműzetésük) ideje. Ilyenkor persze jár a búcsúbuli…

„Úgy gondoltuk, hogy erre mi sem lenne alkalmasabb esemény, mint egy szabad ég alatti bográcsozás, hiszen az oroszok is és mi is szeretünk a természetben sütögetni.

A remek ötlet viszont sajnos több sebből vérzett, ugyanis se nekünk, se a barátainknak nem volt bográcsa, ráadásul a korábbi meleg időjárás is borúsra, esősre és szelesre változott azon a héten.

Ezek az apróságok persze nem tántorítottak el minket attól, hogy kitartsunk eredeti tervünk mellett. A terv pedig az volt, hogy egy nagy adag csirkepaprikást fogunk főzni. (...)

Gondoltam, menjünk el a Káma partjára és aludjunk is ott, de végül barátaim az izsevszki víztározó partján ajánlottak egy tisztást, ahol előző hétvégén egy egynapos kis zenei fesztiválon vettek részt. A hely azért volt ideális, mert mindössze 7 km-re volt a várostól, és akár busszal is haza mehettünk volna, de taxit se volt bonyolult hívni oda. (...)

A hely valóban szép volt, csak itt-ott csúfította a látványt egy-két, előző hétvégéről ottmaradt raklapkupac. Úgy látszik, a minifesztivál másoknak is felkeltette az érdeklődését a hely iránt, mert a tisztás távolabbi szegletében mások is próbálkoztak tűzcsiholással a szemerkélő esőben. Gyors fagyűjtés után mi is hozzáláttunk a művelethez, mielőtt még teljesen eláztak volna az ott talált papírlapok, amelyeket gyújtósnak akartunk használni. (...)

Páran sátrat állítottak, hogy majd ott éjszakáznak, mások pedig árgus szemekkel figyelték, hogy mit művelek a bográcsban. Az egyik srác teljesen el volt hűlve, hogy mennyi hagymát teszek ebbe az ételbe, meg úgy egyáltalán, nem értette, hogy lehet hagymát pirítani magas falú edényben.

Neki mondjuk még az is furcsa volt, hogy a fakanalunk hagyományos kerek végű volt, és nem lapos lapáttal kevergettem az ételt. Szerinte Oroszországban csak lapátszerű fakanalakat lehet kapni, ami viszont nyilvánvaló hülyeség, bár őszintén szólva, sohasem néztem a háztartási osztályok kínálatát. Végül aztán bevallotta, hogy ő muffinon kívül semmi mást nem szokott készíteni a konyhában, merthogy az inkább a felesége terepe. (...)

Főzés közben nagy megrökönyödést váltott még ki az a mozzanat, amikor vörösbort öntöttem a piruló húsra. Többször visszakérdeztek, hogy ezt tényleg így szoktuk csinálni? Nagyon furcsa volt nekik, hogy bort teszünk az ételbe, azt gondolták, hogy csak a franciák főznek így. (...)

A lakoma után a társaság fele elindult hazafelé. Csak mi maradtunk, meg páran, akik úgy tervezték, hogy ott fognak éjszakázni az erdőben. (…) Ekkor jött át az egyik srác a szomszédos társaságból, hogy meghívna minket az ő tüzük mellé, merthogy nekik ég rendesen, és hely is van bőven. Az invitálást elfogadtuk, és kezünkben az italainkkal átvonultunk a másik csapathoz.

A srácok rutinos vadkempingezők lehettek, mert nagyon profi kis sátortetőt ácsoltak ponyvából és néhány kivágott faágból, és a tüzük is igen tudományosan volt megrakva. Hamar előkerült a gitár is a sátor mélyéről, és közös énekléssel fejeztük be az estét.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el.

Diplomaosztás Dániában

Balázs életében is lezárult egy fejezet, amennyiben teljesítette az Academic Professional képzést, ami 2 év és a Bachelor diplomának a része (ezúton is gratuláció neki!). Nézzük, mi várja a jövőben a Balázs in the World blog szerzőjét!

dania_diploma_foto_balazsintheworld_com.jpg(fotó: balazsintheworld.com)

„Ünnepélyes keretek között, ebéd és pezsgő kíséretében átvettük a diplománkat. Nagyon jó hangulatban telt, jó volt fél év, különböző cégnél eltöltött gyakorlat után újra látni az osztálytársakat és a tanáraink is nagyon kedvesek voltak, az ünnepély minden percében éreztették velünk, hogy ez a pár óra csakis rólunk szól.

Sajnálatos, hogy a diákok többsége vagy más egyetemen, vagy más városban, vagy más országban folytatja a tanulmányait, de ugyanakkor, rengeteg tapasztalattal és baráttal lettünk mindannyian gazdagabbak. (...)

Március környékén voltam egy International Potential Day nevű rendezvényen, ahova bárki mehetett, aki kíváncsi volt több nagy Dán cég véleményére a nemzetközi diákokról.

Nagyjából 150-en voltunk és nagyon érdekes dolgokat mondtak a cégek a kulturális különbségekről, a nyelvi előnyökről, mindemellett pedig egy remek lehetőség volt, hogy új, értelmes embereket ismerjek meg.

Ennek volt a folytatása az International Potential Workshop, ahova már motivációs levelet kellett írni és csak 20 embernek volt lehetősége részt venni. Bekerültem, így részese lehettem egy újabb remek programnak.

Rengeteg különböző nemzetiségű, érdekes, nyitott, ambiciózus emberrel találkoztam, órákat ötleteltünk, hogy hogyan lehetne könnyebben állást kapni Dániában és hogyan tudnánk jobban megmutatni az erősségeinket a dán cégeknek. (...)

Szeptembertől folytatom az International Sales and Marketing Bachelor programot, amiből még 3 szemeszter van hátra, vagyis másfél év. Az első év egyetemi oktatás, fél év pedig gyakorlat. Két héttel ezelőtt nyertem egy ösztöndíjat Kínában, aminek a keretén belül egy diákokat közvetítő cég marketing részlegén fogok dolgozni.

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el, szó van benne egy elég randa sérülésről is, csak szólok…

Portugáliai nyaralás

Végezetül egy portugáliai nyaralás élményeit hadd osszam meg veletek a Frankfurti mesék blog írását ide idézve, melyben akad egy-két olyan tanács is, amit érdemes megfontolni.

portugalia_foto_frankfurtimesek_blog_hu.JPG(fotó: frankfurtimesek.blog.hu) 

„Minden országnak meg van a maga ritmusa és hangulata. Ha szánunk arra időt, hogy megfigyeljük a helyieket, sétálgassunk, beüljünk egy kávézóba, akkor hamar ráérzünk a hely alaphangulatára. Nekem Portugália a nyugalom országa lett, már a repülőről leszállva átjárt az a fajta boldog kiegyensúlyozottság, amely legtöbbször a nyaralás után szokott.

Ez a belazult, tudatmódosult állapot nem csak ránk volt jellemző, a többi turista ugyancsak Buddha nyugalmával vette tudomásul, hogy a nyaralásuk első három és fél óráját az autókölcsönző sorban ácsorogva töltik majd. (...)

Jó tanács, hiába tűnik olcsóbbnak, ne foglaljatok ismeretlen cégnél, mert a végén úgyis ugyanannyit kell fizetni a bújtatott költségek miatt, mintha egy ismert márkával kötünk szerződést.

Mivel ők fele annyiért kínálták az autót, mint a többiek, mindenki itt foglalt, ezért hiába dolgozott 5 ember is a pultban szünet nélkül, akkora káosz  és szervezetlenség volt, hogy három és fél órát várakoztunk a sorban állva. A legmeglepőbb az volt, hogy senki nem volt felháborodva, mint jámbor jószágok haladtunk előre. (...)

Mivel nincs leírva, ezért ott helyben ismertetik a rejtett költségeket, például, hogy vagy fizetünk további 140 euró biztosítást, vagy leblokkolnak 1500 eurót a hitelkártyán, és ha bármi történik az autóval mi felelünk érte. Továbbá azt is, hogy a kiválasztott autónk nem elérhető, mert csak, így válasszuk ki a katalógusból. (...)

Ami nekem igazán meglepő volt Portugáliában, hogy az utak, az autópályák, a fizető rendszer mind-mind nagyon modernek. (...) Például az autópálya fizetős szakaszán megállás nélkül haladhattunk át, mert az autóba épített érzékelő csak csippent egyet, majd a rendszám alapján az elektronikus leolvasó levonta a hitelkártyáról az összeget. (…)

Quarteira egy igazi tengerparti kisváros, szállodákkal, apartmanokkal, egy tengerparti sétánnyal, valamint néhány óriási német élelmiszerbolttal. Gondolom, hogy minden német turistának meglegyen a napi betevő otthoni Brötchen-e (zsemle). Mivel vízparton voltunk, azért a gazdag hal és tengeri élőlény választékot érdemes megemlíteni, a mini tintahaltól a poliplábakig minden, ami szem-szájnak ingere, kapható volt. (...)

Lagoa valóban egy gyönyörű hely, de annyira büdös rothadó halszag terjengett a partszakaszon, hogy kellett egy jó fél óra mire az orrom megszokta és már nem éreztem. A másik dolog, és utána rátérek az előnyökre, hogy nem volt igazán mit nézni a víz alatt. Néhány hal elúszott alattunk, de fele annyira sem volt színes és gyönyörű, mint például a horvát tengerparton.”

A teljes írást két részletben, ide, és ide kattintva érhetitek el.

A moderálási alapelveket itt találod.

 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Oroszország Dánia Portugália

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr987611718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Elliot 2015.07.12. 14:22:00

A Hataratkelo utazasi beszamolot var? Hat en tudnek beszamolni a 3 hettel ezelotti utunkrol ami a nyugati part fele indult es amit 6 hetre terveztunk. 3 nap mulva Oklahomaban a ferjem kicsit gyengenek erezte magat, megmertem a vernyomasat, az egekben volt, mentot nem engedett hivatni, a helyi korhazba nem volt halando bemenni de meg csak orvoshoz sem azzal hogy neki semmi baja nincs, erre azonnal visszaforditottam a kocsi orrat es hazavezettem tiltakozasa ellenere, itt 2 hetig tartott amire be tudtak allitani normalra a vernyomasat, most lessuk hogy mi van, maradunk-e vagy indulhatunk ujra, arrafele-e vagy mashova, esetleg rovidebb utra es agymosassal kombinalva hogy orvosra szukseg van ha ugy adodik, plusz komoly eroszakkal kombinalva reszemrol, meg a veres sem kizart, hehehe...
Nagyon szeretnivalo ember, nem akarom elvesziteni de makacs mint az oszver ha orvosrol van szo, miert van az hogy a ferfiak egy resze ilyen visszautasito ha orvosrol van szo?
Eleg morbid es egyben humoros volt hogy Oklahomaban abban a kicsi varoskaban 3 orvost is talaltunk, kozel a hotelhez aki a sziv problemakkal foglalkozott, a rendelojuk pont a temeto mellett volt....Mint a ferjem mondta, hogy ne kelljen messzire menni.
Azert remelem hogy agusztus vegen kiderul hogy hova is utazhatunk, majd arrol hozok en is beszamolot.

adg 2015.07.12. 14:26:38

@P.Elliot: Szerintem mindenkepp szamolj be rola, sok keppel, nagyon jo kis kirandulasnak hangzik. Hehe. Az agymosasos reszre kulonosen kivancsi lennek.

Vigyazzatok a vernyomassal, alattomos egy dolog.

wuaaa 2015.07.12. 14:30:08

@adg: Nem kezdek már vitát senkivel. A legutóbbi óta is eltűnt egy kommentelő.

adg 2015.07.12. 14:34:22

@wuaaa [nor]: Hát én elég messze vagyok Norvégiától, nem akarsz te ennyit utazni, csak hogy eltüntess. Remélem legalábbis. :)

De ahogy gondolod...

P.Elliot 2015.07.12. 14:41:22

@adg: En kulonosen attol ijedtem meg hogy arrafele eleg kihalt minden, hosszu hosszu utak ket varoska kozott, amire oda kijon a mento ha az uton lesz rosszul, !
Az agymosas? Naponta elmondani hogy milyen jo dolog utazni, / amit ugyis tud de nem art feleleveniteni/, mit erzunk mi ketten a lanyommal ha meghalna, .
Hogy az eletet ha eldobja magatol az ember az vissza nem hozhato soha tobbe, meg ilyen csemegek.
Bar nem vagyok nagyon rimankodo tipus ha ugy erzem hogy nekem van igazam. Megyunk es kesz, beveszed a gyogyszereidet es megint kesz, es elmegyunk az orvoshoz akkor is ha nem akarod es ez is kesz. Meg vityatkozni sem voltam hajlando amikor benyomtam a kocsiba es hazavezettem pedig nem akarta elhinni hogy megteszem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.12. 14:43:55

@Muscari: Igen, iden masfajta Freedom festival lesz:) Basszus, 5 nap...se. Felelem, para, oromkodes.

wuaaa 2015.07.12. 15:07:49

@adg: :)) ..főleg nem így, hogy azzal, amit te írtál pont egyetértek.

Muscari 2015.07.12. 15:25:05

@adg: hat ez kesz, en is kerek abbol, amit ma beszedtel :-D

Muscari 2015.07.12. 15:26:49

@tildy[UK]: nyugi, minden rendben lesz :-)

@P.Elliot: jol tetted, a magas vernyomas nem jatek. Induljatok el megint valamerre, aztan arrol johet a beszamolo!

Herr Géza 2015.07.12. 16:32:53

@wuaaa [nor]: Azért várjál már az itélettel. Az szerinted rendben van, hogy top 5 egyik kölcsönzöje megcsinálja velem (visszatérő kuncsafttal) a fenti sztorit? Vagy amikor a másik nagynál (a cégünk kb. 20 autót bérelt tőlük, szinte folyamatosan) megérem azt, hogy az autó 40 km-rel később komplett beszarik (megáll, el sem indul újra, ami önmagában persze simán megtörténhet), majd a telefonon annyit mondanak, hogy vigyem vissza, adnak másikat.... Mondom neki, cicamica, nem figyeltél, az autó járóképtelen. Mire ő: akkor hívjak autómentőt (WTF, én ?). Nagy nehezen felfogta, kiküldte a trélert, amire 3 (!) órát vártam télen a döglött autóban az út szélén fagyoskodva, majd "sajnos nincs más" felkiáltással kaptam a Golf kategória helyett egy Citroen C1-es játékautót koszosan, negyed tankkal, ami megintcsak nem lenne önmagában nagy dráma, ha a számlán nem szerepelt volna (aranyárban) a telitankolás, holott több benzinnel adtam le, mint kaptam és az irodában le volt beszélve, hogy leadáskor nem kell telitankolnom. És a játékautót "természetesen" az erdeti kategória árán számolták el, mint ha mi sem történt volna.
Szerinted az ilyesmi rendben van, mert 20-on ezer eurós autót adnak neked "bagóért" kölcsön....
Igen, volt sok történés nélküli sima ügy is, pont ezért bosszantóak az ilyen kilengések.

wuaaa 2015.07.12. 17:02:19

@Herr Géza: Nincs rendben, de nem értem, miért estél nekem most ezzel. Azért megírhattad volna melyik két cég szerepelt a történetben.

Csodabogár 2015.07.12. 17:04:36

@P.Elliot: Arra nem gondoltál, hogy akár tudat alatt, már nem szereti ezeket a nagy utakat? Vegetativ idegrendszere tiltakozik ellene . Psyches alapon lehet ám remek tüneteket produkálni, ami persze nem jelenti azt, hogy veszélytelen a dolog. Ezen semmi féle ráolvasással nem fogsz tudni változtatni. Arra hivatkozni, hogy neked milyen rossz lesz ha vele történik valami, elég önző érvelés.:-(

SzZoole 2015.07.12. 17:19:22

@wuaaa [nor]: Nem rinyalnak Ök,csak 'trompfot ra vagy felveszed' jatekot jatszanak:)

wuaaa 2015.07.12. 17:24:44

@Herr Géza: Különben ahhoz visszatérve, hogy "aranyozott platinakártya gyémántokkal körberakva" ellenére ugyanolyan árat számított mint mezei ügyfélnek : sejtem, hogy ha 12 hónap alatt bérelsz x-szer autót és eléred az adott szintet és megkapod valamelyik kártyát, de utána, ha nem bérelsz egy adott időszak folyamán annyit, hogy megtartsd a már korábban elért szintet, akkor hiába lesz a zsebedben a kártya amin nincs lejárati dátum, a rendszerben a nem elegendő mennyiségű autóbérlés miatt vissza leszel minősítve mezei-kategóriás ügyfélnek, akkor is, ha bejelentkezve mint gold- vagy akármilyen card-Inhaberként fogod látni magad.

2015.07.12. 18:11:37

"Imádom, amikor ez emberek arról kezdenek áradozni. hogy a déli országok mennyire a "béke szigete". Megnéztem volna a fejüket, ha ugyanez Magyarországon történik meg velük, hogy 3,5 órát várnak egy tragacsra, aminek fasza kis rejtett költségei is vannak.
Már rég ott virítanának a Homáron a sirámaikkal ...
Az oroszokkal meg jó bulizni, rohadt közvetlenek. De ennél pontnál észszerű is megállni, mert rohadt közvetlenek.
A marketing meg hasonlók meg annyira nem az én világom, hogy nagyon. Sőt, vonom ki magam belőle, ahogy tudom ...
Dióhéjban ennyi, kábé.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:26:44

@Zoole[uk]: Persze, igaz, én is olvastam ilyeneket, meg ki is nézem a sok simlisből.Sajnos a tisztességes emberek isszák meg az egésznek a levét.A törött vécékagylóét is...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:28:23

@Taxomükke: Ohhbakker, Mustang, Charger...Hazárd megye lordjai... :D

2015.07.12. 18:32:14

HÁ .. arról volt szó lassan egy hete, hogy leveszed a moderációt, már ami engem illet .. hát köszi, hogy nem tetted meg ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:38:17

@Zoole[uk]: Véletlenül odaállít az ügyfélhez 5-6 kétajtós szekrény, az egyik csendben előhúz egy hentesbárdot, a másik egy félméteres jatagánt, a harmadik egy 40 kilós motoros fűrészt, a negyedik pedig a tisztítási/javítási számlát.A maradék kettő meg csak jelentőségteljesen néz, egy-egy fa testápolóra támaszkodva.Ugye, így megy ez?
:-)))))))))))))))))))
Ha neked csak úgy Boros Tomi volt az ipse neve, akkor nem tudom máshogy elképzelni...
:-)))
(csvv)

2015.07.12. 18:40:23

Academic Professional bazmeg, ilyen kepzes van? :D Ez valami eufemizmus arra, hogy ez egy ilyen networking-celu kepzes, ahol alapvetoen azert oktatnak valamit, hogy letrejojjon a hallgatok es a vallalatok kozotti nemzetkozi kapcsolatepites? :D Nem fikazom, csak kerdezem, nem tudtam, hogy igy mukodik, a rendszer... :D Gondolom, ha valaki ilyet elvegzett, akkor garantalt a meno LinkedIn profil meg az oltonyos allas uzleti utakkal, ugye? :D Akkor jo, sok sikert a kinai osztondijhoz, kerunk posztot belole.

Oroszokkal bulizni jo moka, kar, hogy vege a kikuldetesnek, vagyis en biztos sajnalnam, ez akkor most azt jelenti, hogy vege annak a blognak is? :(

En most egy darabig nem fogok idejonni szerintem, mert a GeoGuessr jatek vegre csinalt Russia-only terkepet, az elso fordulom 22000 pont folott volt (masik Google ablak meg mindenfele masmilyen csalas nelkul!!! :D), es akkor en most addig fogok azzal jatszani, amig nem porgettem ki a maximumot ahogy az EU-nal is megvolt. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:41:50

@Taxomükke: Nagyon sokkal drágább így, máshol visszaadni?Ha megyünk egyszer Usákiába, Kanadába (ha netám beengednek valaha...) , akkor én is így mennék, hogy máshol adnám vissza.Itt a svédeknél van ilyen költöztetőutánfutó-bérlés; hogy ne kelljen üresen visszahúzni.Semmivel se drágább, vagy ha mégis, jelentéktelen.Pedig ezek akkorák némelyik, mint egy kisebb lakókocsi.Szóval lehet(ne) ezt normálisan is csinálni...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:43:37

@adg: Ez kéne legyen az alap mindenhol.Ezzel szemben meg...lószerszám.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:48:13

@csőcsere: Például, ha elromlik valami a bérelt lakásban, akkor simán bemennek megjavítani úgy, hogy nem vagy otthon.Persze azért rákérdeznek előtte.Vagy rendelt csomagot a futár lazán lerak az ajtó elé a lépcsőházban, mert hát ki vinné el, nem?Van még , csak most nem jut eszembe...
El is várják egymástól, meg meg is adják.Én sajnos nem szoktam, nem tudom, mennyire vagyok kirívó eset, de nekem hosszú volt a 35 év magyarországi szocializáció...Kell még másik 35 év, hogy elfelejtődjön.

SzZoole 2015.07.12. 18:49:23

@geegee: Nem tudom mirol beszelsz

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:53:37

@macamuca [IHUN]: Undorító szemét banda.Nekem is lett volna ilyen, régi 5-ös út vs M5 autópálya; de már nem tudom, mi volt a vége.Nem kaptam asszem semmi felszólítást.Ilyenkor az lenne a korrekt eljárás, hogy a rendőrség jelzi az autópályakezelőnek, hogy mikortól meddig volt a felterelés, meg hogy hol; és addig ott nem figyelhetik a matricázást, mindenkit el kell engedni.Semmibe se tartana, csak egy kis gerincességbe.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:55:51

@adg: Az ilyen esetekre kell a rendszámforgató berendezés.Otthon egyre inkább létszükséglet, nem azért mert én akarnék csalni, csak az ilyen szemét esetek elleni védekezés miatt.
Szomorú...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 18:59:33

@rumitom: Oké, csak ez úgy korrekt, ha már a honlapon, vagy telefonban kiderül, még a bérlés megrendelése ELŐTT.Nem pedig utána, meg apróbetűs részben, meg "hát ez mindenhol így van" válaszként...Mert utólag közölve nyilván, hogy átverésnek éli meg az ember.

2015.07.12. 19:03:13

@mojyo: porfogogyartasra gondolsz? :)
Na de mi lesz itt ha eltunsz? Hogy lesz itt a vekonyka kommentsorbol 500 folotti, ha nem lesz meg egy manualis vs. automata sebvaltos beszelgetes? :) pedig epp rad gondoltam, hogy ezt az autokolcsonzeses temat feldobhatnad :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 19:09:20

@Herr Géza: Na, hát erről beszélek én is, a net tele van ilyen sztorikkal, és ezek a nagynevű cégek is benne vannak...Siralmas.Inkább nem megyek olyan helyre nyaralni, ahol kell kocsival is közlekedni.Vagy inkább megyek saját autóval, ha lehet, még ha 2x2 nap is az út, 2x2 óra repülés helyett...
Nekem már ott aggályos az egész, hogy meg kell adni a kártyaadatokat.Innentől kezdve csak az nem él vissza vele, aki nagyon nem akar...

SzZoole 2015.07.12. 19:10:00

@Pink Petsch: Mar megint rosszat csinaltal?
Ha Te nem vagy akkor en is visszavonulok:)))

2015.07.12. 19:21:34

@Zoole[uk]: Én mindig, életem :)
Jajj, már! ne foszd meg bölcsességedtől a net eme szegletének lakóit és gazdáit. Szükségük van rá! Believe me! ;)

SzZoole 2015.07.12. 19:24:29

@Pink Petsch: A lopikulat van ram itt szukseg...

2015.07.12. 19:24:41

@geegee: Hotelszoba-foglalás???
De különben okés .. nekem nincs is hitelkártyám, sosem lesz. Csak egy EC -cardom (ezt a Herr Géza érti). És az is muszájból. A szalmazsák mindig jobban fizet, mint akármilyen bankszámla.

wuaaa 2015.07.12. 19:27:12

@geegee: A nagy autókölcsönzők között van egy, amelyik tavaly volt száz éves, egy másik meg 3 év múlva lesz. Azért ügyesek, ha ezt átbszásra alapozva érték el, nem? Ettől már csak a vatikániak jobbak...

2015.07.12. 19:27:43

@Zoole[uk]: A lópikulát nem. Egyike vagy azon keveseknek, akik lassan 3 éve itt vannak.
Igaz, 3 éve szabadabban beszélhettünk egymással, már itt .. nyilvánosan is.
De megértem, ha te sem bírod a túlzott kötöttségeket.
Talán majd HA - és a kapcsolt részei- átgondolják .. vagy nem. Ő dolguk.

2015.07.12. 19:44:26

@Mrs Rumcajsz CA: O nem, a porfogogyartas az sajnos nem ennyire jovedelmezo, en amugy sokszor szoktam mondogatni a "miertnemahufnagerpistahozmentemfelesegul" helyett, hogy "miertnemtanultaminternationalsalesandmarketingesnek!" :D

Az autokolcsonzos temahoz nem tudok hozzaszolni, arrol annyifele sztori van, ahany autokolcsonzo, ez egy ilyen uzletag amirol mindenkinek megvan a maga traumatikus elmenye, mar azzal is osszejohet az elegendo komment, ha mindenki megosztja az ovet. :D Portugaliarol pont volt egy masik sztori nemreg egy masik indexes blogon, mar nem tudom melyiken, poggyaszt kiloptak a kocsibol vagy mi volt, szoval van meg sztori a temaban boven. :(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 19:45:05

@Muscari: Persze, simán elhiszem.Odahaza 5-7-8 rugó simán egy napi kereset (találat...) azt nem lehet autókázásra fordítani.

Mindenkinek: Jó lenne ilyen autó- lakás-, stb bérlési ajánlott-nem ajánlott listát csinálni a közösségi oldalon, nem?
Akinek van tapasztalata, megoszthatná.Szigorúan az "oszd meg és uralkodj" elve szerint, mint a torrentoldalon...
:D

SzZoole 2015.07.12. 19:47:42

@Pink Petsch: En mar szinte a kezdetektol itt vagyok,csak nejem neveben kommenteltem parszor,Meg az origos korszakbol.Akkor meg egy kicsit misanthrope voltam.Most augusztusban lesz ket eve,hogy ujra kezdtem onmagam lenni es beregeltem sajatneven
Most is lehet csunyan beszelni,csak okosban

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 19:47:55

@Muscari: Ez a Budget valszeg ruszki eredetű cégnév, minden bizonnyal a búgyet szóból származik, ami asszem lesz-t jelent.Majd kijavít Birkaman, ha nincs igazam.
Szintén ilyen, ruszki márkanév a Pionyír hificég neve is... :D

2015.07.12. 19:55:03

@Zoole[uk]: Tudom, emlékszem :) Hogy van? És hogy megy a bolt? Ramsayt azóta sem bánta meg?
Jaja, engem is HA kapcsolt része szokott kibaszni :DDDD
Azért jó neki, mert burokban él ... sosem tettem olyat, egyszer jó lenne kipróbálni (kicsit irígy vagyok smiley)

SzZoole 2015.07.12. 20:00:16

@Pink Petsch: Emlekszel,mire,tenyleg nem tudom mirol beszelsz,tudod az agymutetem,azota mar gyagya is vagyok:)))

2015.07.12. 20:05:05

@Zoole[uk]: Ohh .. hallo! You're really?! Really ???!!!!! President Jim Carter!!!! Wouáááh!!!! How nice to meet you, Mr. President Carter!!!!
Kabbe! :P

SzZoole 2015.07.12. 20:07:39

@Pink Petsch: Ki vagy Te?Nyomozo,mar is torlom magam innen:)))
Bekapnamen csak azt ket kezzel is nehez tartani

2015.07.12. 20:10:53

@Zoole[uk]: Előlünk nem menekülsz! ;)))))
Khm, információink szerint sokal nehezebb súlyokat is tartottál már :DDDD

2015.07.12. 20:11:32

Holnap reggel kaptok valami finomat a reggeli kávé mellé. Remélem, hogy tetszeni fog.

SzZoole 2015.07.12. 20:13:48

@Pink Petsch: Te,irjal mar Meg ilyen szepeket,olyan jo vissza gondolni ra:)))
A gerinctoresem miatt nem emelhetek nehezet:)))

2015.07.12. 20:16:13

@Zoole[uk]: Írok, csak nem ide. Mert hát ez csak fizetett bérblog, még megvádolnának, hogy én is pénzt kapok a köpködésért. :)

2015.07.12. 20:18:41

@Zoole[uk]: Imádlak,egyetlenem!
És ezt most, légy szíves, mutasd meg az asszonynak is! :DDDD

SzZoole 2015.07.12. 20:20:13

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Latom tajekozott vagy:)
Te,csak azt nem ertem,hogy en soha nem kopkodok,meg is baszakodnak rajtam....

2015.07.12. 20:21:02

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Hát ez a blog sok minden .. sokszor az az érzésem, hogy egy hektikus, menopauzás női klub vezeti a legrosszabb napjain ...
De legalább nem fizetett bérblog, az tuti!
:DDD
'iróna detektor on'

SzZoole 2015.07.12. 20:22:11

@Pink Petsch: Te Didi,ne irkaljal ilyeneket,mert az osszeskuves gyartok felre fogjak erteni

2015.07.12. 20:23:52

@Zoole[uk]: Digger haverja vagy. Innentől kezdve biztos te is olyan vagy, mint mi. Tetkós majom, hogy egy volt tagot idézzek. :D

SzZoole 2015.07.12. 20:24:09

@Pink Petsch: "hektikus, menopauzás "
Ez mint jelent?

2015.07.12. 20:25:27

@Zoole[uk]: Tudom, hogy olvassa .. azért írtam!
Legyen csak tisztában vele, hogy milyen szerencsés! :DDDD

2015.07.12. 20:28:15

@Zoole[uk]: Khm .. hát amikor a lányod és a feleséged egyidőben kezdenek el kiszámítathatlanul, logikátlanul viselkedni .. amikor azért is meg tudna ölni, hogy két kristályszemmel többet tettél a reggeli cukoradagjából a kávéjába vagy teájába ...
You know, bitch things (és most nem abban az értelemben, még mielőtt itt nekem ... ) .... :)

SzZoole 2015.07.12. 20:31:40

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Digger nem a haverom,hanem a baratom es ha emiatt itelnek meg ez az Ö bajuk.
Le vagy maradva a tetkos majmon kivul mar tobb minden is voltam,had ne idezzek,csak Meg valami,en egykojukrol sem irtam soha egy rossz szot senem szemelyeskedtem veluk,megis tema vagyok,de nem csak en meg digger,hanem mar masokat is megkezdtek.

2015.07.12. 20:33:12

@Zoole[uk]: Ha a barátja vagy, akkor még rosszabb a reputációd. ;)

SzZoole 2015.07.12. 20:37:44

@Pink Petsch: Szerencses?
Kerdezd mar Meg tole hogy 2009 elott mennyire erezte magat szerencsesnek?
Tudod kik a szerencsesek?Akik baszakodnak velem,ha olyan lennek mint 6 eve,Na mindegy......

SzZoole 2015.07.12. 20:41:17

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Te,kaptam mar olyan emailt is(igen en szoktam kapni)hogy ha nem foglalkoznek diggerel es megszakitanam vele a kapcsolatott akkor tobben beszelgetnenek/baratkoznanak velem a blogon,hat most mit mondjak erre?

2015.07.12. 20:42:46

@Zoole[uk]: Én erre ezt válaszolnám: xD.

2015.07.12. 20:57:02

@Zoole[uk]: Khm, mindenkinek van az életében egy olyan időszak, amiről nem éppen "szerencsésként" fog beszámolni az unokáinak.
Szerinted, ismerve az én életem nagy vonalait .. ez szerinted az én szerencsés időszakom? Nem. De legalább nem a Blahán kell "laknom".
A "szerencsést" különben meg rád értettem, te majom ;))))

2015.07.12. 20:57:55

@Zoole[uk]: Fetreng a földön a nevetéstől. Kb.

wuaaa 2015.07.12. 20:59:40

@Zoole[uk]:
"xD"
"Es az mit jelent?"

Ha béemvés lennél tudnád. Merci nyelven ez azt jelenti 4MATIC CDI.

:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 21:05:08

@wuaaa [nor]: Ez olyan dolog, hogy hétszentség, hogy az ügyfeleiknek nem 100%a elégedett velük.Az meg hogy nincs jobb szolgáltató, az nem az ő érdemük.Így is szomorú, hogy megérték a százéves kort... :-))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 21:06:30

@Dragonlady (Bp, Hun): Hát ez az, ennek megfelelően "szeretem" én is a magyar rendőrséget...Kb egy kanál vízbe meg tudnám fojtani.

SzZoole 2015.07.12. 21:07:17

@Pink Petsch: Nincs mit szegyelnem rajta,mint ahogy neked sem,szegyelje az magat aki emiatt eliteli a masikat.

SzZoole 2015.07.12. 21:09:14

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ertem,nem igazan vagyok tisztaban ezekel a jelekkel,pedig nem vagyok meg oreg(egy honapom sincs es 41)

Herr Géza 2015.07.12. 21:09:53

@wuaaa [nor]: Nem egészen erről van szó. A kártyával elvileg nem jár közvetlen kedvezmény, de évi x alkalom után tényleg kapsz olyan bónuszokat, hogy a bérelni szándékozottnál egyel magasabb kategóriát kapsz felár nélkül, meg pl. házhoz hozzák az autót, ilyesmi. Plusz nem kell mindig adminisztrálgatni, a kártyaszám alapján minden szükséges adatod megjelenik náluk akárhol a világon.
Ellenben ők küldik a névre szóló akciós e-maileket, ami úgy kezdődik, hogy "Kedves xy, felhívjuk figyelmét a törzsbérlői kártyás ügyfeleinknek szóló rendkívüli ajánlatunkra, miszerint az xy típusú autót már heti "z" áron bérelhetik mától pl. aug. 31.-ig." Aztán kiderül, hogy bárki-mindenki annyiért kapja. Ami jogilag teljesen ok, hiszen nem ígértek olyat, hogy "w" euró helyett "z"-ért kapod. De azért csak etikátlan némileg, mondjuk parasztosan: átbaszás.és ha így bánik velem, az elvileg "megbecsült" törzsvevővel, akkor mire számítson a beeső ügyfél?

SzZoole 2015.07.12. 21:12:44

@wuaaa [nor]: xd az az iksz drajv a bombolonel
A merganal igen 4 matic,a cdi az diesel jelolese
A benzinese a cgi,de abban is van 4 matic

2015.07.12. 21:15:47

@Zoole[uk]: Nem para, nem történt semmi. Megcsináltam az anyagot holnapra, remélem, hogy tetszeni fog. Én végigröhögtem az egészet, amíg írtam.

Herr Géza 2015.07.12. 21:18:29

@wuaaa [nor]: Please: a korábbi hsz.-emből az egyik kiderült: Europcar, a másik, a céges az Avis volt.
Nem neked estem, csak írtam valamit a szardíniai autókölcsönzős élményemről, ami után (igaz nem nekem címezve) te ezt kontráztad:
"Talán mert nem a pultnál állva lepődtem meg azon, hogy odaadnak egy huszon-harmincvalahány ezer € értékű dolgot a töredékéért és nem olyan az eljárás, mintha tejet meg kenyeret vennék a közértben? Hát jó reggelt..."
Bocs, hogy magamra vettem.

SzZoole 2015.07.12. 21:19:02

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Es HA-n jelenik Meg?

wuaaa 2015.07.12. 21:23:10

@Zoole[uk]: Nem egészen. Milyen bömös az, aminek xD van a fenekén? Összkerekes, dízel. Az xi meg az összker-benya.

@Herr Géza: Egy, vagy két kivételtől eltekintve csak sixt-es ügyfél vagyok, a többit nem ismerem.

wuaaa 2015.07.12. 21:24:26

@Herr Géza: "igaz nem nekem címezve"

...

2015.07.12. 21:25:54

@Zoole[uk]: Nem, majd a saját blogomon.

SzZoole 2015.07.12. 21:27:36

@wuaaa [nor]: "Milyen bömös az, aminek xD van a fenekén?"
Honnan tudja,hogy mi van a feneken?
En csak a tukorbol latom oket:)))
Csak vicc volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.12. 21:30:23

@geegee:
Tegnap a tatabányai lövöldözésnél abban a rendőrautóban amelyik több találatot kapott a lányom élettársa ült.

2015.07.12. 21:35:27

@Zoole[uk]: Lesz. De csak egy poszt erejéig.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.12. 21:40:15

@diggerdriver: milyen lövöldözés? jóég. remélem, mindenki jól van, lelkileg is :-(

SzZoole 2015.07.12. 21:44:39

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Izgalomal varom,azert remelem rolam csupa jot irtal:)

Taxomükke (UK) 2015.07.12. 21:49:57

@geegee: De igen, jóval drágább, azért is kutakodtam annyit. Szinte minden cég 750 dollárt akart pluszban rászámolni, az egyiknél megúsztam "mindössze" 500 dollárból.
Ugye az a duma, hogy "vissza kell vinniük" az autót a kiindulási pontra.
Ez kurva nagy hazugság, de nincs mit tenni, számoltnk vele, csak szerettem volna minél jobban megúszni.
A legelső cég, akinél foglaltam, kiírta foglaláskor, hogy nincs semmilyen plusz költség. Csináltam is róla egy screenshotot, aztán amikor küldték az előszámlát, szóltam nekik, hogy arról volt szó, nincs semmilyen plusz költség. El is küldtem a screenshotot. Azt mondták OK, ettől függetlenül ki kell fizetni, majd UTÓLAG reklamáljam meg, oszt majd elbírálják blablabla. Beintettem nekik, foglaltam máshol. Nem most jöttem a hathuszassal.

P.Elliot 2015.07.12. 22:02:59

@Muscari: Majd meglatjuk hogy hogy alakul...

Herr Géza 2015.07.12. 22:06:39

@wuaaa [nor]: .... Meg ezt is írtad: "Megmondom őszintén, sosem értettem ezt a kórusban rinyálást az autókölcsönzéssel kapcsolatban."
Csak úgy, senkinek/mindenkinek címezve.
Most tényleg ez fáj így, hogy ezt is magamra véve enyhe lekezelő hangot véltem benne felfedezni ( ld. rinyálás) és szerinted "neked estem"?
Nem is értelek. De hagyjuk, majd elmúlik. :)))))

2015.07.12. 22:12:57

@Zoole[uk]: Szatírát írtam Zolikám, szatírát. És csak egy szereplős. :)))

P.Elliot 2015.07.12. 22:16:01

@Csodabogár: Nem, nem gondoltam hogy tudat alatt tiltakozna az utazasok ellen mert folyton a terkepet kutatja hogy merre kene menni meg elmondja hogy mit szeretne o megnezni. Arra gondoltam inkabb hogy sulyosan megbetegedett a tavalyi evben, egy nagyon komoly gyulladas volt a tudejen amibol nyomtalanul kikezeltek de megmaradt a szivritmus zavara amire gyogyszereket szed es meg persze vernyomas emelkedes is volt, so es cukorszegeny dieta kell amit folyton megszegett meg otthon is ha nem vettem eszre.
Itthon az orvos azt mondta hogy az is lehetett problema hogy hirtelenul allitottak le egy gyogyszerrol amirol nem lett volna szabad csak fokozatosan.
Gondolod hogy onzo dolog reszemrol hogy elmondom neki hogy milyen szomoruak lennenk ha elveszitenenk? Hat ez az igazsag. Mondjam azt hogy mar jo lenne ha eltavoznal? Mert terhemre vagy mar?
En nagyon szeretem a ferjemet, / o is engem/, nem, nem akarom hogy a sajat konnyelmusege miatt meghaljon. O sem akar meghalni csak ha mod van ra elhanyagolja az orvost, a dietat. Mihelyt o ugy erzi hogy mar nem akar vagy tud utazni, abban a pillanatban leallunk errol, megtalaljuk mi a magunk szorakozasat helyben is. De amig ez nincs addig nem vonom meg tole ha tehetem az utazas oromet, azet amiert valaha elhagyta Magyarorszagot es kijott ide.

wuaaa 2015.07.12. 22:26:59

@Herr Géza: Hát annyi biztos, hogy még csak nem is gondoltam arra, hogy neked címezzem.
Nekem nem fáj semmi, csak kurva hülyén jött ki, hogy pont te reagáltál rá és most egymásnak magyarázkodunk...
Na teszek szmájlit is, nehogy azt hidd, hogy mittudoménmit.
:))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 23:34:12

@wuaaa [nor]: De komolyra fordítva simán elhiszem, ha kiderülne, hogy mondjuk 30-40 évvel ezelőttig, amikor még nem volt net, meg bankkártya meg semmi ilyesmi; addig egy kiemelt, valóban prémium szolgáltatás volt ez az egész, egy megkülönböztetett szintű módos de csekély létszámú ügyfélkör számára, ahol is erősen odafigyeltek a szolgáltatás színvonalára.Ahol és amikor a kis forgalom, nagy haszon mentén működött a buzinessz.Manapság meg jól elkurvulhattak; szolgáltatási profilt váltottak a nagy forgalom és nagy haszon elvre :-) , és az egésznek a színvonala is ugrásszerűen csökkent...És lehet, hogy ha manapság a mai módszerekkel indulnának, nem éltek, élnének meg még 50 évet se.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 23:44:02

@diggerdriver: Igaz, lemaradt a tisztelet a kivételnek frázis.Nekem is van rendőr barátom, nagyon korrekt ember; bár igaz, hogy kényszerből lett az, mert szakmát kellett váltson határőrből.Illetve találkoztam már idegen rendőrök közt is korrektekkel.De szerintem a testület 80 százalékára ki tudom jelenteni, amit mondtam.Elég csak a 2006-os rendőrattakra gondolni.Oké, hogy parancsra tették, de parancs nélkül is vállalták volna...Gyereket, öreget, nőket válogatás nélkül támadtak ; akik hétszentség, hogy nem voltak árpádcsávók; ez egyszerűen védhetetlen, kimagyarázhatatlan dolog.Nem is mennék jobban bele...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 23:47:50

@Taxomükke: Nagyon helyesen tetted.Persze, hogy ordas hazugság, nyilván, hogy ez az egész dolog kiegyenlítődik.Akkor valszeg majd körutazást kell csinálni, csak hát az kétszer olyan hosszú, vagy másképpen számolva feleannyi nap jut a tényleges utazásra.Na mindegy, valahogy majd megoldom, ha odakerülök kösz a választ.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.12. 23:52:40

@nyuszigonosz(D): kösz, elraktam; bár nekem gyenge a németem, de majd legföljebb angolul betámadom őket, oszt vagy értik, vagy nem, de az biztos...Tök jó kis jelenség volna, hogy egy magyar, Svédországból angolul levelet ír egy német cégnek amerikai ajánlatkérés végett... :D Az egész világ be van vonva...

Muscari 2015.07.13. 00:51:41

@geegee: azért is megbízható. Búgyet= úgy lesz, ahogy ígértük :-)

Ginix 2015.07.13. 15:23:30

@Muscari: még nem olvastam végig a kommenteket, szóval bocs, ha írtad, de melyik ez a kölcsönző? gugliztam egy csomót és lövésem sincs, h mi alapján döntsek, de ha nektek van jó tapasztalatotok, azt mindenképp jó referenciának tekintem, elküldöd, lécci? akár itt akár mélen. köszi:)

csőcsere 2015.07.14. 12:54:51

@geegee: köszi szépen a választ. Igen, itthon jobban érdemes körülnézni, ez igaz. És valóban nagyon nehéz levedleni a kelet-európai beidegződéseket. Ha egyáltalán lehet.
Svédország nekem nagyon élhető országként mutatkozott be.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása