oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 22. 06:44,  Véletlenül költöztem Amszterdamba 277 komment

2014. július 22. 06:44 Határátkelő

Véletlenül költöztem Amszterdamba

A román Andra (UPDATE: mivel pár kommentelőnek elsőre nem jött le: ez női név) 2010 nyarán költözött Bukarestből Amszterdamba, ami nyugalmat, inspirációt adott és ad neki, miközben blogot is vezet Amsterdamming néven (a képek is a blogról származnak). A Blogexpat.com oldal készített vele interjút, most ebből idézek nekem érdekes részleteket. (A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatjátok el.)

Hollandia, Amszterdam, amsterdamming blog cím.jpg

„Véletlenül kerültem Hollandiába. Mielőtt idejöttem volna, soha fel nem merült bennem, hogy egy nap ezt az országot nevezhetem majd otthonomnak, a közhelyeken kívül nem is tudtam róla semmit.

Amszterdamba egy sor, egymástól független esemény sorozata hozott, így állt össze végül a kép, mint egy kirakós esetében.

A kirakós első darabja egy bukaresti barát volt, aki évekkel korábban Amszterdamba költözött, majd amikor egy nap hazalátogatott, találkoztunk és beszélgettünk arról, milyen is az élete itt.

Mesélt nekem arról, hogy az emberek itt mosolyogva és énekelve bicajoznak, meg arról a gyönyörű loftról is, ahol lakott Amszterdam nyugati felében. Ez olyan 2006 környékén lehetett.

Eltelt három év, én pedig éppen Hollandiában jártam egy hirtelen jött üzleti úton – ez volt a kirakós második darabja. Az egyetlen szabadnapomon felültem a vonatra és elmentem Den Haagból Hágából Amszterdamba megnézni a várost és találkozni ezzel a barátommal. „Nem is választhattál volna jobb napot” – ezzel fogadott. 2009. augusztus elseje volt, a Meleg Büszkeség Napja.

Nem csak Amszterdamba szerettem bele aznap, akkor találkoztam leendő pasimmal is, aki a barátom barátja volt. És (miként már kitalálhattad) ez volt a kirakós harmadik darabja. Következő évben Hollandiába költöztem hozzá.

Miből élek?

Egy hollandiai központú cégnek dolgozom. Ugyanakkor nem egyből a megérkezésem után kezdtem dolgozni, eltartott egy ideig, mire sikerült munkát találnom, mivel akkoriban nekünk, románoknak, még munkavállalási engedélyre volt szükségünk. Visszanézve, örülök, hogy így történt, mert így lehetőségem nyílt arra, hogy kicsit lazábban vegyem a dolgokat és a lehető legkellemesebb módon szokjak hozzá az itteni élethez.

Nincs pontos menetrendje annak, milyen gyakran beszélek az otthoniakkal (családdal, barátokkal), leginkább, amikor a szívem diktálja. A beszélgetések hossza is változik, van, hogy csak gyorsan felhívom a nagymamám, hogy megkérdezzem, hogy van, vagy írok egy emailt a nővéremnek, esetleg a Facebookon chatelünk valamelyik barátommal.

A (meglehetősen gyakran frissített) blogom is segít abban, hogy akit érdekel, tudja, mi történik velem, mi foglalkoztat. Az anyukám kéthetente felhív, én pedig évente két-három alkalommal hazalátogatok a családomhoz.

Mi a legjobb Amszterdamban?

Amiket ma a legjobban szeretek ebben a városban, azok ugyanazok a dolgok, amik az első nap is megtetszettek: a nyugis atmoszféra, a mosolygó emberek, az épületek szépsége, a szabadság érzése, az, hogy békén élhetem az életem, ugyanakkor a kisvárosi hangulat mellett mindent megkapok kultúrában, szórakozásban, amit egy nagyváros csak kínálhat.

Nem nagyon gondolok magamra határátkelőként, az egyetlen dolog, ami megkülönböztet egy bennszülött hollandtól, hogy nincs mellettem a családom. Amszterdam jól fogadott, és mindig jó társaság. Talán ezért érzem magam a inkább a város részének, mint betelepülőnek.

Nem emlékszem, hogy bármi kellemetlenség ért volna itt csak azért, mert expat vagyok. Miközben persze az is igaz, hogy a hollandok nem feltétlenül várnak tárt karokkal, azt is értékelni kell, hogy élhetsz úgy ebben az országban, hogy például beszélnéd a nyelvüket. Ha jól viszonyulsz hozzájuk (ami annyit jelent, hogy tiszteletben tartod az íratlan szabályokat), akkor ők is elfogadnak és hagyják, hogy önmagad légy.

Hollandia, Amszterdam, amsterdamming blog 1.jpg

Mi hiányzik a legjobban?

Sok mindent hiányolok Romániából, és vicces, mennyire más fényben tűnik fel a szülőhazám most, hogy már nem ott élek. Hiányoznak a hétvégi kirándulások a barátokkal a hegyekbe vagy a Fekete-tengerhez, a forró nyári napok és a meleg nyáréjszakák és néha hiányoznak Bukarest kissé kaotikus hétköznapjai.

Hiányzik, hogy csak úgy, tervek nélkül történjenek meg a dolgok, egy telefon után ital a barátokkal a munkaidőt követően, vagy az, hogy előzetes invitálás nélkül becsengessenek az ajtómon. De a legjobban természetesen a családommal töltött idő hiányzik.

Ami az itteni kapcsolatokat illeti, külföldön élve nem az a kihívás, hogy emberekkel találkozzunk (ez itt, Amszterdamban egyébként is nagyon könnyű), hanem kapcsolódási pontot találni velük, amiből aztán igazi barátság lehet.

Külföldön a legtöbb baráti kapcsolat egy jól meghatározható igény mentén alakul ki: elfogadás, valahová tartozás, társadalmi státusz, stb. Mivel én mindig azt gondoltam, hogy a barátság önmagától jön és nem valamilyen előbb említett igény beteljesítése miatt alakul ki, így aztán egy ideig nem volt egyszerű barátokat találnom. De megérte várni.

Ezen túl a beilleszkedés meglehetősen könnyen ment, egyszerűen azért, mert minden egyes részét imádtam. Nagyon kíváncsi természetű ember vagyok, így aztán egy új nyelv megtanulása, vagy a különböző viselkedésminták megfigyelése olyan tapasztalat volt, amit nagyon szívesen éltem meg.

Szeretem azt gondolni, hogy az első pár amszterdami hónapom egyfajta második gyerekkor volt nem sokkal a 30. születésnapom előtt: meg kellett tanulnom beszélni, megtalálni a hazavezető utat, szembesülni sok érdekes felfedezéssel… Hány ember engedheti ezt meg magának ebben a korban?

Nincs általános receptem a határátkelők számára, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk. Egy dolog biztos: egy másik országban élni tanulási folyamat is. Nem csak az országról és a benne élőkről tanulsz új dolgokat, de meglepően sokat a hazádról és legfőképp magadról.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Hollandia Amszterdam

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr376522621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morgo1229 2014.07.22. 07:30:57

Den Haag az Haga. Csaxolok.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.07.22. 08:09:46

Még olvastam volna tovább is, így a kávé mellé. :)

**mimi** 2014.07.22. 08:10:01

tetszik....különösen az utolsó bekezdés :)

Evain 2014.07.22. 08:31:18

Ez egy nagyon vidám írás. :)

De.

Amszerdam kábé annyira holland, mint London angol. Túristaváros. Fiataloknak ideális, családoknak szerintem a vidék, vagy egy kisváros ideálisabb.

Bukarestben még nem jártam, de ha Amszterdamról a nyugis hangulat és a kisvárosi idill jut eszébe, akkor nem akarok odamenni. :D

NIKI LAURA 2014.07.22. 08:43:00

Off
Mikor anno gorogbe nyaraltunk, a haboru miatt romania- bulgaria (kulata) volt az utvonal.Mikor a magyarlakta reszeket elhagytuk,a szorostalpuak folyamatosan raztak az okluket,es folyamatosan leszoritottak,dudaltak, a magyar frsz autora!

Igaz,volt egy matrica az auto hatuljan: Traansilvania return to Hungary!:)

tsabus UAE 2014.07.22. 08:45:46

Nagyon tetszett az írás, gratulálok a posztolónak ! Csak az nem teljesen világos, hogy Andra fiú, vagy lány...
Egyébként, az utolsó bekezdés nagy igazság !

Evain 2014.07.22. 08:53:36

@tsabus: Hát nem tom, pasinak egész jó csaj :D
(amúgy a blogján ot van, hogy gender: female)

NIKI LAURA 2014.07.22. 08:54:13

"Nekunk,romanoknak kellett...."

Ezt most nem ertem,ez egy interpretalt iras?..egy echte roman nem ir magyarul...szegyenlenè!....vagy egy magyar,aki Buchkarestbe elt?

Amugy Diggernek igaza van,talalkoztam Kanadaba is romanokkal,teljesen normalisan is tudnak viselkedni.

Calgary,Alberta..istenhatamogott volt egy roman etkezde,csak ott tudtam tejfolos toltottkaposztat enni!
Hetvegen telivolt igazi bajszos,bormellenyes romannal.
Mikor magyarul kertem a kaposztat,felkaptak a fejuket,aztan karolgattak,hogy " testver"!

Ahan,persze...testver:))

tsabus UAE 2014.07.22. 08:54:56

@Evain: Ja, azt nem néztem...
Az itteni infók alapján azonban kétesélyes volt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 08:57:31

@diggerdriver: Például ettől?: "Miből élek?

Egy hollandiai központú cégnek dolgozom. Ugyanakkor nem egyből a megérkezésem után kezdtem dolgozni, eltartott egy ideig, mire sikerült munkát találnom,..."

Gyakorlatilag nulla infó.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 09:00:01

@Evain: Én is meleg pasinak gondoltam. Már abból is, hogy a barátja szerint a legjobbkor - meleg büszkeség napja - ment Amszterdamba...
Nekem nem jött le, hogy csaj, a nyitóképet meg amolyan illusztrációnak gondoltam a 'mindenki mosolyogva meg énekelve biciklizik' életérzéshez.

Egyébként ez tényleg így van? Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen musical-képként nyomom a pedált (talán egy-két vicces cigi után...).

Morgo1229 2014.07.22. 09:09:58

@zöldeketbeszélek: pedig ez ilyen. Az elso kep tiszta atlagos. Nagyon divatosak ezek a pici kutyak a kosar elol hatul. Meg muvirag a biciklikosar kore korbe es a hollandok nagyon elenk szinekbe oltoznek.

Evain 2014.07.22. 09:13:50

@zöldeketbeszélek: Aha, ez akkor egy nagy félreértés. A Gay Pride, amire itt hivatkozik, egy elég nagy rendezvény, ami egy ennyi idős fiatalnak kimondottan jó buli. Nem összehasonlítható a magyar rendezvénnyel.
Magyarul: jó hogy jöttél, pont fergeteges buli van. :)

Hát nézd, nem mondom, hogy mindenki és minden körülmények között énekel a bringán, de biza saját magam is voltam már tanuja. Gyaníthatóan azért, mert jól érzik magukat a bőrükben, és nem a napi létfenttartás a legnagyobb gondjuk. A falunkban isi van egy füttyös Peti, már többször összefutottam vele, valami elképesztően jól nyomja (a füttyöt, nem a pedált) :)

Evain 2014.07.22. 09:16:51

@NIKI LAURA: Nyár van, mindenki nyaral, nincs poszt. Ez egy román lány angolról magyarra fordított interjúja. :)

Herr Géza 2014.07.22. 09:19:47

@zöldeketbeszélek: Az a Büszkeség Napja csak egy csavar volt, hogy össze legyünk keverve...

Ha tényleg ö van a nyitóképen, akkor igencsak csini a lány....

Egyébként tetszik a poszt. Rövid, lényegretörö, világosan megfogalmazott és ami a legfontosabb: nagyon egészséges hozzáállást tükröz...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 09:20:51

@zöldeketbeszélek:
Teljesen rendben van.
Te tudod hogy én hol dolgozok?
Nem akarta leírni.
Ennyi.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 09:24:06

@diggerdriver: Azt azért tudom, hogy mivel foglalkozol. És ez sokat számít, szerintem.

Herr Géza 2014.07.22. 09:29:16

@NIKI LAURA: Ennyi hülyeséget korán reggel... Miért is kéne a bukaresti román lánynak tudnia magyarul? Miért probléma az, hogy ö nem magyar ? Hogy jön ide az albertai tejfölös töltött káposzta ? (Biztos eszembe nem jutna Calgary-ban töltött káposzta után koslatni...) Minden románnnak törvényszerüen utálnia kéne minden magyart, és fordítva? "Erdélyt vissza!" matricával dzsesszelsz RO-ban és csodálkozol, ha megköpködnek...?

jewel79bp 2014.07.22. 09:48:06

Amszterdam tényleg más, mint az ország többi része. És "expatnak lenni" is nagyon más, mint mezei bevándorlónak. Az expat általában felsőfokú végzettségű, angolul dolgozik, és az Amszterdamban élő, hasonló státuszú külföldiekkel barátkozik. Ez egy külön világ, életérzés...

firg_firg 2014.07.22. 10:06:22

@NIKI LAURA: A roman magyar ellentet nagyreszt csak sztereotipia. A legtobb romannak/magyarnak nincs elso kezbol rossz tapasztalata a masikkal, a tobbseget soha nem vertek meg magyarok/romanok, nem koptek le, es nem utalja jobban oket mint mondjuk a szomszedot vagy a fonokot.
Igy aztan ha ledobnak valahol Afrikaban/Azsiaban/Kanadaban akkor konnyen lehet hogy a korabban lenezett szomszed lesz a legnagyobb span. Sokkal tobbet megert a problemaidbol mint egy afrikai/azsiai/kanadai.

Muscari 2014.07.22. 10:08:28

Nekem tetszett.

Az viszont biztos, hogy ma nem jon a posztolo a kerdesekre valaszolni :-)

@Evain: te nem akarsz posztot irni?

firg_firg 2014.07.22. 10:09:31

@Herr Géza: Jaja. Ez a "Itt mindenki olyan kedves" effekt :))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 10:11:01

@Evain: Azért irigylem ezt a biciklis életformát...de jó lenne, ha itthon is bárhová eljuthatna az ember bringával, biztonságosan.

firg_firg 2014.07.22. 10:11:38

@jewel79bp: expat:
"In common usage, the term is often used in the context of professionals or skilled workers sent abroad by their companies,[1] rather than for all 'immigrants' or 'migrant workers'. The differentiation found in common usage usually comes down to socio-economic factors, so skilled professionals working in another country are described as expatriates, whereas a manual labourer who has moved to another country to earn more money might be labelled an 'immigrant' or 'migrant worker'."

En nem menekult vagyok, meg behazasodo, hanem expat. Sokkal trendibben hangzik.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 10:12:13

@Herr Géza: Hát tudod, minket matrica nélkül is majdnem kinyírtak Romániában...

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2014.07.22. 10:12:21

Korrekt poszt!
Sajnos ez az írás is azt támasztja alá, hogy már attól egy minőségi változás történik az ember életében, ha kilép ebből a lehúzós, egymást szemen köpködős Kelet-európai miliőből.
@Evain: Hidd el, Bukaresthez képes Amszterdam a nyugalom szigete. :D Mondjuk tény, hogy a holland kisvárosoknál hangulatosabb kevés van Európában, de gondolom fiatalként élvezi a pörgést, aztán majd ráér elköltözni.

Muscari 2014.07.22. 10:13:41

@NIKI LAURA: szerintem ez nem vicces

@zöldeketbeszélek: a neve Andra, nem nagyon hangzik ferfinevnek :-)
Bar az is igaz, hogy olaszul az Andrea fiunev, a roman is latin nyelv, szoval....

Irt mar meleg pasi ide posztot? Valami remlik, mintha lett volna jo regen.

Muscari 2014.07.22. 10:20:16

@firg_firg: errol Vaj Mi-nek mas a velemenye, ot ertek gyerekkoraban zaklatasok.
Nekem viszont az egyik nagybatyam magyarorszagi roman es egy olyan faluban laknak, ahol azt hiszem, tobbsegben vannak a romanok. Emlekszem, gyerekkent naluk jarva mennyire furcsalltam, hogy a mozira az is ki volt irva, hogy cinema :-)

Az itteni romanokkal is csupa jo tapasztalatom van, akar csak Diggernek.

NIKI LAURA 2014.07.22. 10:20:20

@Muscari: sajnos nekunk se volt az...akko meg nem tudtunk kulfoldiul,es a kocsit apam akko vette kozvetlen az utazas elott.

Visszafele,egy kocsmanal szooot egy erdelyi,hogy " hajja e kend,tuda e hogy ezen felirat mit jelont"...nem tudtuk,akkonman tul votunk ket oldaluveg cseren.

Május 40. 2014.07.22. 10:24:06

@tsabus: Csak az nem teljesen világos, hogy Andra fiú, vagy lány...

„Nem is választhattál volna jobb napot” – ezzel fogadott. 2009. augusztus elseje volt, a Meleg Büszkeség Napja.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2014.07.22. 10:24:12

@zöldeketbeszélek:
@Evain:
Andra-nak becézik a románok az Alexandrát, szóval az tuti, hogy csajról van szó. (vagy egy transzvesztita/transznemű )
Mondjuk az tényleg érdekes, hogy elutazik Amszterdamba, és annak örül a leginkább, hogy Pride van a városban...

Lukas Meier (törölt) 2014.07.22. 10:24:36

Jól értem, hogy a román hölgy egyetlen nap alatt annyira beleszeretett a holland úrba angol nyelven társalogva, hogy a következő évben ki is költözött hozzá?

Ez annyira abszurd, hogy nagyon, de lehet, hogy csak nekem. Megjegyzés: a rosszmájú keleti nő-nyugati férfi teóriám valamiért megint működik.

Evain 2014.07.22. 10:25:08

@Muscari: már írtam, kettőt is. :) Sok újat már nem tudnék írni, amit korábban mások vagy akár jómagam le nem írtam volna.
Esetleg ősztől, az iskolarendszerről, akkor megy a nagyobbik gyerek iskolába. :)

@zöldeketbeszélek: igen, a bringalét az, amit nagyon sajnálnék itthagyni, ha el kéne innen mennem. :)

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: én is ezt írtam. Belenéztem amúgy a blogjába, ez süt belőle, hogy fiatal, és élvezi az életet. Kétgyerekes anyaként meló mellett nekem tuti nem jutna eszembe rózsaszín kerekű biciklit meg random ablakba kirakott érdekes dekorációt fotózni, mer' milyen hangulatos. :D
Nekem az jut, hogy fügét intsek a robogós énemet ledudáló autósnak. :P

Muscari 2014.07.22. 10:26:34

@NIKI LAURA: nem tudtatok? Apad sem? Ez azert nagy gaz, remelem, utana leszedtetek.

En parszor jartam Romaniaban meg regen, Aradon, de semmi kulonos nem tortent. A vendeglatoink romanok voltak, nem is emlekszem mar, ki tudott kozuluk magyarul. Ez amolyan uzleti ut-fele volt, az exaposom autokat adott el nekik es azokat vittuk le.

Evain 2014.07.22. 10:27:07

@Lukas Meier: rendben, nekem is holland a férjem, és angolul beszélünk otthon. Gyere ki a hóra. :)

Pernilla 2014.07.22. 10:30:05

@jewel79bp: Szerintem a poszterina nincs tisztaban az "expat" fogalmaval. Mert nekem ugy jött le, hogy ö nem az...

Muscari 2014.07.22. 10:31:04

@Evain: bocsi, persze, de hulye vagyok. Mentsegemre legyen szolva, hogy ket napja csak 4-5 orakat alszom es elegge dekoncentralt vagyok. Sajnos a munkaban is.

Az iskolarenszer erdekelne, ha lesz egy kis tapasztalatod, johet :-)

Határátkelő 2014.07.22. 10:31:17

@Lukas Meier: Tulajdonképpen sajnálatos, ha valaki ennyire csak a hátsó szándékot látja mindenben. Tudod, emberek általában találkoznak egymással, egymásba szeretnek, összeköltöznek. Ha szerinted ilyen csak érdekből történhet egy nyugat-európai meg egy magyar / román között, akkor az elgondolkodtató.

Pernilla 2014.07.22. 10:32:01

@Lukas Meier: mondjuk arrol nem esett szo a posztban, hogy mi törtent az utana következö egy evben. Gondolom nem egy nap utan ajanlotta fel a holland ur, hogy költözzön hozza.
De persze, legyen ma is szep napod mert ma is beigazolodtak a sztereotipiaid! :)

Hari Seldon 2 2014.07.22. 10:34:00

@NIKI LAURA:
Ó, Kulata!
Az a nagyszerű tisztaság! Majdnem beleragadtunk a wc-ben.
(már aki be mert merészkedni)

Határátkelő 2014.07.22. 10:35:50

UPDATE: A további félreértések elkerülése végett a poszt elején egyértelműsítettem, hogy a főszereplő lány.

Evain 2014.07.22. 10:38:12

@Muscari: hát ha van rá érdeklődés, akkor írok róla. Már volt eligazítás pár hete, nagyon érdekes (és felkavaró) élmény volt. :)

Határátkelő 2014.07.22. 10:38:25

@Evain: Van elég poszt, egyszerűen csak fontosnak tartom, hogy időről időre legyen egy-egy olyan írás is, amit nem magyarok írnak, hogy kicsit betekintsünk abba is, mások hogyan élik meg a határátkelést.

De azért kösz az aggódást... :)

Muscari 2014.07.22. 10:40:28

@Evain: reszemrol megvan az erdeklodes. Annyira mas tud lenni az egyes orszagok iskolarendszere, en azelott nem is gondoltam volna, jo roluk olvasni.

SzZoole 2014.07.22. 10:42:42

@Lukas Meier: tudod,milyen teoirad mukodik neked?Inkabb nem irom le.....
Olyan negativ vagy,mint egy minusz jel:(((

Határátkelő 2014.07.22. 10:43:12

@zöldeketbeszélek: Soha nem értettem, miért kellene valakinek pontos koordinátákkal leírnia, hogy mondjuk a Coca Cola / Pepsi / Audi / akármi X kirendeltségén osztályvezető-helyettes a beszerzésen (lehetőleg pontos fizetéssel).

Hari Seldon 2 2014.07.22. 10:43:36

@Herr Géza:
Igen, most autóversenyző barátunk ezt eléggé sűrítve nyomta le.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2014.07.22. 10:56:46

@Evain:
amikor Hollandiában járok néha én is nyomom a dudát a motorosokra, mert rettentő zavaró, hogy kenhetik a bicikli úton, és ugye mindenütt nekik van elsőbbségük. Amikor egy körforgalom kijáratánál jobbról keresztbe beesik egy robogós, na ott elszakad a pesti közlekedésen edződött amúgy se vastag cérna :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 11:00:12

@Határátkelő: Mondtam én ilyet? Az nekem pld. éppen elég, ha tudom, hogy mondjuk asztalos, vagy programozó, vagy virágkötő. Nagyon is érdekes, hogy egy expat milyen szakmákkal tud idegen környezetben boldogulni. Az, hogy egy holland multinál dolgozik valaki, semmit, de semmit nem mond nekem. A párom is egy multinál dolgozik, de ott lehetne a takarítótól kezdve üzemmérnökig bármi. Vagy én pld. egy kozmetikai cégnél dolgoztam utoljára, ahol, bár kis cég, van vagy 10 munkakör. Az enyémet még megtippelni sem szokták.

Evain 2014.07.22. 11:01:52

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: nézd, ha jogos, akkor nem zavar, ha rámdudál. De amikor képes megelőzni a felüljárón tök szabálytalanul, záróvonalon keresztül, mert ő rohan, ÉS még rám is dudál, akkor bizony kapja be, lehetőleg keresztbe. :)

Evain 2014.07.22. 11:05:11

@zöldeketbeszélek: én spec pernillával értek egyet, ez a lányzó nem a hagyományos értelemben vett expat. Nem jobban, mint pl én. :D
Szerintem a blogjában írt róla, csak nem volt kedvem végigbogarászni, mert annyira nem érdekelt, mert kicsit Cosmopolitanos benyomásom van róla a fotói alapján.

Herr Géza 2014.07.22. 11:05:30

@Lukas Meier: Mi a túróért kell olyat beleolvasni, ami nincs is ott: "...akkor találkoztam leendő pasimmal is" Ennyi, nem több. Szó nincs arról, hogy estére már megkérték volna a kezét.....Söt, mi több, ebböl az sem derül ki, hogy az illetö milyen nemzetiségü. Lehet, hogy ugyanolyan expat, mint ö..... (A blogjából lehet, hogy kiderül, azt nem olvastam...)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 11:10:39

@Muscari: Már nem emlékszem, pontosan mikor, még gimis voltam (már rendszerváltás meg romániai forradalom után), amikor egy hosszú autós túrát terveztünk be a Fekete-tengerig. Konstancáig mentünk, ott álltunk meg, anyunak szép emlékei voltak még aktív kézilabdás korából. Na akkor történt, útközben a román alföldön, hogy le akartak minket szorítani az útról. Majdnem sikerült, szerencsére a sofőrünk nagyon értette a dolgát. Aztán Konstancában a szállodában meggyanúsítottak minket azzal, hogy elloptuk a poharakat (!) és nem akarták az útleveleinket visszaadni, elég sokat kellett ordítozni, végül mi hívtunk volna rendőrt, akkor visszakoztak. Ja, a tenger olajos volt, a part ocsmány, szemetes, ez a románokat nem zavarta. Igaz, turistát nem láttunk. Mondjuk ránk úgy néztek, mint az ufókra. De voltak még ilyen kellemetlen szituk, a senki földjén fegyveres útellenőrzés, ahol nem tudtuk a motorháztetőt kinyitni, közel és távol csak mi voltunk, meg a négy-öt katonának kinéző mittudoménkik, aztán nem lett semmi gond, de szar volt, sokáig szivatták a vezetőnket. Voltak vidám szituk is kis román falvakban, azokra szívesebben emlékszem. Régen volt, tán igaz sem volt :)...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 11:12:39

@NIKI LAURA: Gratulálok... :D Ez kb olyan lehet, mint a Brúszviliszes filmben a csávó nyakában a tábla, "Útálom a niggereket" és mindezt a Harlem közepén...

Apropó, asszem van valahol Hollandiában is Harlem, nem?Talán mondjuk ott két a-val írják...Úgy mint ahogy Kanadában is van Uppsala (originál svéd város) csak egy pével...Ki érti ezt?Kötve hiszem, hogy az európai határátkeltek alapították a tengerentúliakat...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 11:12:47

@Evain: Mondhattam volna kivándorlót, vagy akármit, a lényeg, hogy érdekel, ki miből él. Az nem érdekel, mennyit keres és mire költi :). Sőt, még a cégnév sem.

Belenéztem a blogba, a hangulata tetszik, jók a fotók.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 11:14:31

@Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr: Már felhomályosítottak, hogy ez inkább a buli miatt nagy szám, nem a 'főszereplők' miatt :).

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 11:15:29

@Evain: Most méér' van ahol az Andreák is férfiak...Meg láttam már szintén férfi Catalint is (ő is épp román volt...). Én már nem tudom ezt követni... :D

Evain 2014.07.22. 11:16:02

@geegee: Kötve hiszem, hogy az európai határátkeltek alapították a tengerentúliakat...

Pedig Harlem esetében bizony de. :P

LyukasBogrács 2014.07.22. 11:28:45

@tsabus:
"Csak az nem teljesen világos, hogy Andra fiú, vagy lány..."

Amszterdamban mit számít az?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 11:29:37

@Evain: Hát jó.Lehet, van ilyen is, de nem hiszem el, hogy az összes ilyen egyező nevű mind ezért van...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 11:32:20

@Lukas Meier: Jajjmár, te nem hiszel a "meglátni és mexeretni" esetében...? :-)))

firg_firg 2014.07.22. 11:32:39

@zöldeketbeszélek: " a senki földjén fegyveres útellenőrzés, ahol nem tudtuk a motorháztetőt kinyitni"

Ezt kifejtened? Kerestek valamit es be akartak nezni a motorterbe? Hat, akkor gaz ha nem tudtatok kinyitni. Mondjuk amugy is gaz ha nem tudtatok kinyitni... :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.22. 11:44:45

@firg_firg: Figyelj, ez már 20 éves sztori, kb. Nem fejtem ki :).

puhacica 2014.07.22. 11:47:21

@geegee: húgomnak, aki szintén Katalin, volt egy Catalin nevű román fiú osztálytársa. :)

labirintus1 2014.07.22. 12:06:26

@Pernilla: Nekem is az jött le, hogy ő inkább klasszikus bevándorló.

Én úgy különböztetném meg az expatot a bevándoróltól, hogy az expat nem törekszik arra, hogy igazán beilleszkedjen, mert tudja, hogy csak meghatározott időre jött és előbb-utóbb tovább áll.

Ezzel szemben a szerző megtanulta a nyelvet, helyi cégnek dolgozik és beilleszkedett.
Ez nem negatív vagy pozitív dolog, egyszerűen más.

2014.07.22. 12:10:11

@LyukasBogrács:

"Amszterdamban mit számít az?"

Semmit. Sőt! Kifejezetten előny, ha bármelyik elvárásnak megfelel.

nyuszigonosz 2014.07.22. 12:22:39

@geegee:

Az Észak Amerikában ( Kanada, USA ) lévö városok, amelyeknek olyan vene van, mint Európai városoknak, na azokat bizony európai kivándorlók adták nekik.

A férfi és nöi nevek: Olaszországban az Andrea az nöi név. De nemcsak Olaszországban találsz ilyeneket: mondjuk a Maria mint második név az sok férfinak is van. (Klaus Maria Brandauer - mert most nagy gyorsan csak ö jut eszembe, de kerülfordul belefutok ilyen nevekbe)

Pernilla 2014.07.22. 12:25:54

@labirintus1: az expat az en ertelmezesemben egy x orszagbeli ceg kiküldöttje egy masik orszagba, legtöbbször ugyanahhoz a ceghez, nagyjabol behatarolt idöre (par ev). De lehet hogy ezzel beszükitem nagyon a dolgot.
Mindenesetre az en szememben a kisasszony semennyire nem expat.

Pernilla 2014.07.22. 12:30:04

@nyuszigonosz(D): egyes del-amerikai orszagokban egy csomo ferfinek a masodik neve Maria :))

nyuszigonosz 2014.07.22. 12:38:49

@Pernilla: Ott igen, de talán azt - legalábbis én - úgy értelmeztem mindig, hogy a vallás miatt. ( jó, persze itt is a vallás miat) Ott sok a Jesus is. :-)

gegee-nek európai példát szerettem volna írni. :-)

nyuszigonosz 2014.07.22. 12:40:04

@Pernilla: Szerintem sokan szeretik expat-nak titulkálni saját magukat. Föleg ugye azok, akik egyáltalán nem azok.
Érdekesebben hangzik. :-)

Pernilla 2014.07.22. 12:42:15

@nyuszigonosz(D): Klaus Maria pont rossz pelda, mert ö az anyja nevet vette fel, nem igy anyakönyveztek :)

Ja, nekem is ez az egyetlen tippem, hogy az expat rendkivül "menön" hangzik. :)

nyuszigonosz 2014.07.22. 12:44:24

@Pernilla: Igen, ö vette fel, de felvette és használja.
Vannak anyakönyvezett - másod, harmad, többed- nevü Maria-k is férfiak.
Nekem már fel sem tünik, ezért most amikor példa kellene, egy sem jut az eszembe. :-)

Evain 2014.07.22. 12:45:25

@Herr Géza: Erről mindig Medina jut eszembe. Medina nevű helység mindehol van! :D

nyuszigonosz 2014.07.22. 12:46:03

@Herr Géza: Igen, rengeteg ilyen városnév van - mármint amit a bevándorlók adtak a településeiknek.

Pernilla 2014.07.22. 12:47:13

@nyuszigonosz(D): ez OK, de nekem kicsit ugy tünik, hogy ez a nev exhibicionizmusbol lett felveve. De hat ezt nyilvan nem tudhatom. :-)
Europaban nem sok Maria nevü ferfirol hallottam meg (nem spanyol nyelvterületröl) de hiszek neked, ha te igen.

Evain 2014.07.22. 12:47:40

@nyuszigonosz(D): ja, ezt a keresztneves dolgot én is mindig megszívom, a németeknél írásban mindehol úgy indítanak, hogy Herr x, mert a keresztnevem náluk férfinév :D

nyuszigonosz 2014.07.22. 12:51:49

@Pernilla:
A Quido Maria Kretschmer - divattervezö
Markus Maria Profitlich - komikus
Christoph Maria Herbst - színész, komikus
- na ezek csak a fiatalabbak, de rengeteg ilyen nevü van.

nyuszigonosz 2014.07.22. 12:54:24

@Pernilla: Meg az Erich Maria Remarque - na nála láttam elöször ezt a nöi nevet férfinévként.

Amúgy itt rendesen anyakönyvezhetö férfinél, abban az esetben ha az elsö név egyértelmüen férfinév. Szóval másod, többed névként.

tanato 2014.07.22. 12:56:45

@Határátkelő: Bizony-bizony,nagyon jó hogy olvashatunk róla a szomszédos országok hogy élik meg a határátkelést az ottaniak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 12:57:54

@geegee: miert nem? pl 5 kossuth nevu telepulesuk van.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 12:59:47

@geegee: es akkor meg ott van klaus maria brandauer is

Pernilla 2014.07.22. 13:11:34

@nyuszigonosz(D): hat nem tudom hogy van ez, de en itt is arra assziocialnek, hogy vallasi hagyomanyok miatt adjak a Maria nevet ferfiaknak is. Nekem nem tünik ez elterönek a del-amerikai szokastol.

Quercus a favágó 2014.07.22. 13:12:31

Esik az eső, van egy kis időm, erre a HA-n Hollandia a téma. Kösz nem. Inkább veszek egy esőkabátot, és megnézem van-é gomba.

nyuszigonosz 2014.07.22. 13:13:26

@Pernilla: Írtam fentebb szintén ezt, mert mi másért, csak hát Dél-Amerikában gyakoribb.

Pernilla 2014.07.22. 13:18:26

@nyuszigonosz(D): jaja, azt atugrottam, hogy ezt irtad.
Na mindegy. Ez nekünk barhogy is nezzük fura :-)

Kriszta D 2014.07.22. 13:52:21

@geegee: viszonylag közismert tény, hogy New York pl. New Amsterdam néven futott eredetileg. Haarlem egy város itt Amszterdam mellett, 20 perc vonattal. És pedig de, a legtöbb tengerentúli települést amit ugyanúgy hívnak, mint egy másikat mondjuk Európában, pont a határátkelők nevezték el.

Kriszta D 2014.07.22. 13:58:11

@Pernilla: amióta ide jöttem, én is hirtelen expat lettem. Pedig Dublinban még csak immigrant voltam (ami amúgy nem helyes, mert az EUn belül elvileg csak mobilitás létezik, az emigráció szó használata gyakorlatilag értelmetlen...). Én úgy vettem észre, hogy a hollandok 2 féle bevándorlót tartanak számon, az expatot meg a refugeet. A kettő közöttivel nem nagyon tudnak mit kezdeni.

Lukas Meier (törölt) 2014.07.22. 14:06:43

@Evain: téged nem ismerlek, nem tudom, hogy találkoztatok és hogyan szerettetek egymásba.

Azért a tegnapi kommented sokat elárul a vagyoni helyzetetekről:
" Uramisten, nem vagyok én a saját magam ellensége, hogy 130 négyzetmétert naponta felporszívózzak".

130 négyzetméterrel igencsak jómódúnak számítotok egy olyan kis országban, mint Hollandia, akár bérelitek, akár a tiétek. Hogy ki teremtette/teremti elő ennek a finanszírozását, saját lakás vagy bérlemény-e az magánügy ugye.

Mindenki azt gondol, amit akar, különben személyeskedés miatt ki van tiltva.

Mindenesetre távolból csak annyit mondhatok, hogy nem választottál rosszul!

@Határátkelő: @Pernilla: @Zoole[uk]: @geegee: hát, eddig minden poszt és minden itt kommentelő is megfelel az sztereotípiámnak (kivétel Charlie harper, de ő egzotikus eset), ez legalább 10-20 ember, egyetlen kivételt sem tudok. Olyan posztra sem emlékszem az 1000-ből, amiben ellenpélda lenne a sztereotípiámba. Itt, ahol élek is csak néhány kivétellel találkoztam, a haverjaim is más európai nagyvárosokban megerősítettek, az interneten cikkekben is folyton ilyenek jelennek meg. Érdekes, ugye?
De inkább ne is kezdjük újra, mert ezen már túl vagyunk.

Néhány cikk még:
hvg.hu/cimke/vegyes_p%C3%A1rok

Mindegyik megfelel a sztereotípiámnak.

Határátkelő 2014.07.22. 14:12:22

@Lukas Meier: Két dolog: 1. nagyon szánlak, ha ezeket komolyan is gondolod.

2. miután már éppen eleget kifejtetted ezen nézeted a Határátkelőn, a jövőben nem fogom beengedni az ezzel kapcsolatos hozzászólásaid.

Amennyiben ezt cenzúrának érzed, ám legyen, de nem kívánom még egyszer kitenni a blogot a Hinta-jelenségnek, nevezetesen, hogy valaki a maga alá nem támasztható fixációival árassza el a blogot.

Javasolnám, indítsatok saját blogot, ahol nyugodtan szajkózhatjátok nap nap után ugyanazokat a sztereotípiákat. (Az pedig, hogy szerinted minden poszt a te elméletedet támasztja alá, szánalmasan nevetséges.)

Természetesen amennyiben más témában, érdemben kívánsz hozzászólni, azt a továbbiakban is be fogom engedni. Csak hogy ne legyen félreértés.

Határátkelő

Evain 2014.07.22. 14:14:07

@Lukas Meier: 130 négyzetméterrel igencsak jómódúnak számítotok egy olyan kis országban, mint Hollandia, akár bérelitek, akár a tiétek.

Te tényleg nem sokat tudsz Hollandiáról, ugye? :)

Most csak a te kedvedért leírom, hogy mikor a férjemet megismertem, Amszterdamban élt, egy 63 négyzetméteres lakásban, amin még volt hitel. Nekem szintén volt egy saját ingatlanom Idehaza. Mikor kiköltöztem, a közös keresetünkből fizettük ki a fennmaradó tartozást. Az én magyar ingatlanomat két évvel később eladtunk, és ebből hitelre vettük meg a mostani ingatlant. Nem mellesleg ugyanannyit dolgozom mint a férjem, és közel ugyanannyit viszek haza nettóban. Emellett van még két gyerekünk is. Közös, nem hozott. Ennyit a sztereotípiáidról.

Te jössz.

2014.07.22. 14:19:32

"egyfajta második gyerekkor volt nem sokkal a 30. születésnapom előtt: meg kellett tanulnom beszélni, megtalálni a hazavezető utat, szembesülni sok érdekes felfedezéssel… Hány ember engedheti ezt meg magának ebben a korban? "
Valahogy en is igy voltam ezzel es meg vagyok is. Mar a harmadik vagy negyedik gyerekkoromat elem. Hiaba no, nem tudok felnoni, talan nem is akarok?:)
Most igy, az europai orszagokbol irott posztokat olvasva jovok ra, hogy mar nem is vagyok europai: mas vilag, mas eletfelfogas, mas meretek, stb. (Lehet, hogy megis igaza volt Mme Blavatskynak az uj emberrel, az uj rasszal kapcsolatban?)
Meg nem ebredtem fel teljesen, a kavemat sem ittam meg meg mind, ilyenkor furcsa gondolatai vannak annak a proletarnak, amelyiknek meg az elet is tetszik es par perc mulva boldogan indul a viragzo gyapotfoldekre:)
Peace!!

Muscari 2014.07.22. 14:27:56

@zöldeketbeszélek: hat aki a roman tengerpartra megy az mazochista szerintem :-)

Azert az a leszoritos durva lehetett, jo, hogy volt a sofornek lelekjelenlete. Szerintem azota egyebkent javult a helyzet, de jo lenne, ha jonne valaki a oda vaosi es felvilagositana minket.

2014.07.22. 14:46:48

@geegee:
Ne tudd meg, mennyi europai helysegnevet hoztak magukkal az E-Amerikaba koltozo pioneerok (ez a szo nekem jobban tetszik, mint a hataratkelo): pl. Berlin (mai neve Kitchener), Esterhazy (Saskatchewan) Hussar (Alberta), Calgary ( eredetileg obol Skciaban) Edmonton (Alberta szekhelye) stb. Az azert erdekes, hogy Ontarioban a legtobb magyar egy Delhi nevu kisvaros korul elt a ket vilaghaboru kozott, dohanytermesztessel foglalkoztak) :))

Muscari 2014.07.22. 14:55:04

@QUERCUS: miert, mi a baj Hollandiaval? Ja megvan, ott nincs erdo :-)

@Lukas Meier: ez egy nagyon aljas megjegyzes volt, te egy borzaszto, megkeseredett gonosz ember vagy. Szegyelld magad.

Evain 2014.07.22. 15:06:23

@Muscari: ugyan, hagyd, én igazából sajnálom, mert nagyon gáz kapcsolatai lehettek eddig, ha ez a véleménye.

Abban meg igaza van, hogy jól választottam, mert én valóban ezzel az emberrel szeretnék együtt megöregedni. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 15:06:40

@Pernilla: hat ebben az ertelemben hasznaljuk. de mi az eredeti jelentese?

SzZoole 2014.07.22. 15:06:55

@Lukas Meier: ha mar masok zsebeben kotoraszol es az alapjan mered az embereket had aruljak el1-2 adatott magamrol es a korolmenyekrol,hogy,hogy elunk.
A nappalim "csak"9x5-os,entrance hall,konyha ez csak a fold szint.
Az emeleten 3 halo szoba,dolgozo szoba nagy furdoszoba(furdokad,zuhanyzokabin kez moso +wc).Azert ez sem egy kicsi haz,valjuk be.
A garazsom 11x3-as es dupla,hogy milyen autok allnak benne?Na az mar nem rad tartozik,sot az sem,hogy mennyi a havi netto bevetelunk.
Szoval,hogy alkothatsz Te velemenyt barkirol ugy,hogy ismerned,vagy tudnal rola barmit is?
En,a hozzaszolasaid alapjan tovabra is fentartom,hogy negativ gondolkodasu vagy.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 15:08:25

@Lukas Meier: jaj, ez engem erdekel. engem milyen sztereotipiaba raktal?

Herr Géza 2014.07.22. 15:20:49

@Babette.: Sztem jobb, ha nem is tudod meg.....
Szánalmas tud lenni ez a manus (is). :(((

Evain 2014.07.22. 15:26:32

@Zoole[uk]: Látod Zoli, ez is azé' van, mer' jól nősültél! :D Valld csak be! :)

Herr Géza 2014.07.22. 15:28:18

@Lukas Meier: "...130 négyzetméterrel igencsak jómódúnak számítotok egy olyan kis országban, mint Hollandia,"
Akkor a logikádat megfordítva Oroszországban meg mindenki csóró, aki nem legalább 800 m²-es kégliben lakik.... Szibériában meg még az 1500 m² is snassz... Ellenben Monacóban a teljes hercegi család is 25 m²-en dözsöl.
Nagyon okos......

SzZoole 2014.07.22. 15:30:19

@Evain: es ez igy is van:)))
Nem,en meg Magyarorszagon hazasodtam es a felesegem is magyar,bar otthon is hitelmentes lakasunk volt.

Herr Géza 2014.07.22. 15:31:58

@Zoole[uk]: "..A garazsom 11x3-as es dupla,hogy milyen autok allnak benne?Na az mar nem rad tartozik,"
Ez meg már milyen dupla garázs? Hosszában? Elöl és hátul is van rajta ajtó, vagy megy mindig a logisztikai tili-toli? Vagy nincs is autód, csak biciklid..... :DDDDD

SzZoole 2014.07.22. 15:37:05

@Herr Géza: igen,hosszaban dubla.Az autok csak ejszaka allnak bent,napkozben a garazs feljaron vagy a haz elott,nem akadajuzuk egymast.
Bicikli???
Azt sem tudom mikor bicikliztem utoljara:))))

firg_firg 2014.07.22. 15:37:16

@Zoole[uk]: "A garazsom 11x3-as es dupla,hogy milyen autok allnak benne?"

5 darab Smart. Eltalaltam??? ;-)))))

SzZoole 2014.07.22. 15:38:56

@firg_firg: neeemmmm:)))
A regen itt kommentelok tudjak milyen autoim vannak.

puhacica 2014.07.22. 15:39:53

@Zoole[uk]: "Nem,en meg Magyarorszagon hazasodtam es a felesegem is magyar,bar otthon is hitelmentes lakasunk volt." - mondjuk mi, hogy jól nősültél! :P :D

feketekave31 2014.07.22. 15:42:35

@Lukas Meier: csak ugy erdekelne..: ha mint "lenezett"keleti bevandorlo tobbet keresek a nyugati paromnal, akkor most dobnom kene? vagy erre mi az elmelet? hmm..varj, lehet o eloskodik rajtam...mert az semmikeppen sem lehetseges, hogy ket ember, aki ne adj isten nem egy orszagbol jott, esetleg egymasba szeressen...

Evain 2014.07.22. 15:42:46

@Zoole[uk]: Én ezzel tökéletesen tisztában vagyok. :)

SzZoole 2014.07.22. 15:44:21

@puhacica: ha most gonosz lennek azt mondanam,hogy a nejem ment jo ferjhez:)))
De nem vagyok az.Tokeletesen kiegeszitjuk egymast:)))
Egyebkent egyikuk szulei sem csorok.

Evain 2014.07.22. 15:44:39

@feketekave31: akkor ezek szerint lemaradtál a múltkori fejtegetéséről, miszerint kizárt, hogy valaki olyan szinten beszéljen egy másik nyelvet, hogy azon intim szituációkban is társalogni lehessen. Szóval elő a farbával, miért vetted el? :D

SzZoole 2014.07.22. 15:47:34

@Evain: persze a regi kommentelok nagyreszt mar ismerik egymast:)))

Lukas Meier (törölt) 2014.07.22. 16:00:52

@Határátkelő: Rendben, erről nem írok többet.

@Evain: kivételes eset vagy, hogy olyan konvertálható szakmád és versenyképes nyelvtudásod volt, amivel hozzá tudtál járulni az ingatlanotokhoz annyira, mint a helyi férjed. Legtöbbször ez nem így van, csak néhány szakma esetében, ami nemzetközileg is versenyképes és kint is keresett.

Ilyen egészségesnek és kiegyensúlyozottnak kellene lennie minden vegyes kapcsolatnak, mint a tiétek. Gratulálok nektek!
_____________________________________________________
Ha még megengedtek egy személyes történetet, hogy miért vagyok ennyire negatív a nőkkel kapcsolatban.

Magyarországon mindhárom eddigi komoly barátnőm átvert.

Az egyik csak titokban csalt a főnökével (mellesleg a férfinak családja és gyerekei voltak), ez véletlenül kiderült, a második is megcsalt, ő párhuzamosan járt velem és a nálam öregebb, pénzesebb férfival hónapokig és amikor már eléggé beédesgette magát az hozzá, akkor két mondattal elintézett engem és egyik hétvégén elköltözött hozzá.

A harmadik barátnőm, akivel pedig már az esküvőt terveztük, szintén átvert úgy, hogy vettünk egy telket Budapest közelében 13 millió forintért közös névre, amit 90-10%-ban én és ő fizettünk ki. Már a családot és az új otthonunkat terveztük, amikor meggondolta magát és lelépett. A telket felértékeltette 20 millió forintra (gondolom kenőpénzzel), ennek a felét követelte a bíróságon a közös tulajdon miatt (10 milliót) és nyert, megkapta. Én meg ott maradtam kisemmizve, csalódottan, keserűségben.

Ekkor lett elegem és kijöttem külföldre. Itt meg ugye látom a sok vegyes párost (keleti nő-nyugati férfi) meg azt, hogy nem igazán vagyok versenyképes a helyi nők körében, a külföldiek is a saját nációjukat keresik, a magyarokból meg kicsi a kínálat. Ezért a problémázás. Szingli haverjaim is szenvednek más európai városokban, ráadásul máshol még kevesebb magyar van, mint Bécsben.

Azután olvasgattam az interneten és persze nagyon könnyen találtam nőgyűlölő oldalakat (huffnágel pl.), meg ismeretlen férfiak írásainak százait, akik hasonló helyzetbe kerültek, át lettek verve, le lettek húzva anyagilag és szellemileg. Főleg házasság után, gyerekkel lettek zsarolva, váláskor a nők vitték mindig a ház és a vagyon felét és a gyerekeket, ezenkívül eltartási díjat is követeltek és megszabták, hogy az apa mikor láthatja a gyerekét.

Hát hol van itt az egyenlőség?

A bíróságok és az egész közvélekedés mindig nekik, a nőknek kedvez. Aki rosszat mer írni róluk (például én), esetleg megkérdőjelezi egy kapcsolat őszinteségét, magyarul gyanakvó, azt máris elítéli a többség.

Ha legközelebbi esetleges házasságomkor szóba jön a házassági szerződés, hogy a vagyonomat védjem, akkor rögtön kijelenti majd a másik fél, hogy én nem bízom benne és milyen kapcsolat ez már, hogy valakit feltételesen szeretünk.

A hozzállásom és történetem nem egyedi, rengeteg lehúzásról olvastam az utóbbi időben, a válási ráták is mindenhol 50% körül mozognak Európában, Magyarországon is. Gyakorlatilag igaz, amit a Huffnágel ír, hogy ma már nem házasodni kell jól, hanem olyanhoz kell menni, akitől megéri elválni. Nincsen holtomiglan-holtodiglan.

Tudom, hogy ez borzalmas, amiket írok, régen én sem voltam ilyen, de ennyi fájdalom és keserűség után sajnos ilyen mélyre süllyedtem.

Pénzem van, azzal nincsen gond, mert otthon is jól kerestem, csak a bizalmam hiányzik a másik nem felé, főleg amikor csupa olyasmit olvasok, hogy a magyar Jucikák tömegével csak nyugati pacákokhoz vonzódnak és instant szerelmesek lesznek mindenkibe, aki az újvilágból jön. Ellenpéldát meg mint mondtam 100/1-et látok körülbelül.

Hát ez a történetem, ezért ilyen negatív a véleményem a nőkről.

Ez most jól esett, hogy kiírhattam magamból a bánatomat, remélem bántottam senkit meg az utóbbi időben. Ezentúl megtartom magamnak a véleményemet a nőkkel kapcsolatban és próbálom feldolgozni, ami velem történt, valamint folytatom párkeresést, ahogy az utóbbi években tettem, mert egyedül a férfi nem lehet egész.

tanato 2014.07.22. 16:00:53

@feketekave31: Feleségem unokatesója is egy holland fiúhoz ment férjhez és jobban keres mint a párja/olajcégnél van közgazdaságit végzett itthon és jól beszél angolul németül meg olaszul/per pillanat ő tartja el a fiút aki éppen munkát keres,pedig éppen terhes .Na ilyen is van

tanato 2014.07.22. 16:10:22

@Lukas Meier: Ha se a magyar,se a nyugati nőkkel nincsen szerencséd,keress dél amerikait,vagy távol keletit.Ezt nem én mondom,hanem még az Origo-s HÁ időkben írtak erről az ott lakó vagy ott járt magyar férfiak akiknek azután ilyen egzotikus felesége lett./Sokukat haza is hozták Mo.-ra/Állításuk szerint ezeken a helyeken igen nagy népszerűségnek örültek e lányok között mint magyar az ottaniaknak"egzotikus" fiú.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 16:10:38

@Lukas Meier:
OK, hogy megnyugodjál, és leszálljál a témáról:
készséggel elismerem, hogy az a jellemzőBB, hogy a párok olyanok ahol inkább a kelet európai nők és nyugati férfiak felállás van. (De nem csak kizárólag csak ez van) Szerintem alapvetően természetes, hogy a nők könnyebben találnak párt. (nem találok benne semmi furcsát)
Most megnyugodtál? Le lehet zárni a témát? Mondjuk véglegesen?

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 16:12:12

@NIKI LAURA: Kanadaba is romanokkal,teljesen normalisan is tudnak viselkedni.

nalam ez ugy van hogy a romanok hozzak a masikat jo kliensek .. mig egyes magyarok foleg az ujjonnan jottek akikben benne van a magyar virtus azt mondjak na nehogy mar rajtam gazdagodjon meg es inkabb buszkek hogy ok olaszhoz arabhoz stb jarnak

es ha az erdelybol szarmazo felesegem megszolal ( nem nagyon akar ) romanul nagyon orulnek es szivesen beszelgetnek a romanok ..

Evain 2014.07.22. 16:17:16

@Lukas Meier:

1. így legyen ötösöm a lottón.
2. azzal ugye tisztában vagy, hogy a családon belüli anyagi egyenlőség elvárása a mai gazdasági és társadalmi körülmények között, ahol a nők munkaerőpiaci értéke JÓVAL kevesebb, mint a férfiaké, teljesen irreális?
3. mássz ki a gödörből, és olyan emberek társaságát keresd, akiknek sikerült a kapcsolat. hogy tudj újra reménykedni. Elég csak itt körülnézned. Vagyunk egy páran, akik köszönik jól vagyunk.

Miután kiírtad magadból most a dühöt, végy egy nagy levegőt, és gondokozz el ezen.

firg_firg 2014.07.22. 16:24:03

@Lukas Meier: Ugyanazt mondanam mint tanato, import feleseg, mondjuk Vietnambol, esetleg oroszbol. Lehetoleg ne beszeljen nemetul. Nem lesz gond a hazassagi szerzodessel se, orul hogy egyaltalan Europaban lehet.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 16:27:55

@Evain:
Példa: Magyarországon én voltam a családfenntartó, most egy ideig Mme Seldon. Aztán egy kis idő múlva megint változik ez nálunk. Egy család vagyunk, egy csapatként kell egy irányba haladni. Ha az irány nem egyezik, persze hogy nem fog működni a kapcsolat.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 16:28:25

@Lukas Meier: keleti nő-nyugati férfi teóriám valamiért megint működik.

ugyan mar .. es mi van amikor a magyar mosogato fiu beleszeret a nyugati milliomos nobe csak azert hogy kikeruljon es kihasznalja szegeny naiv holgyet ..akinek mindennap dolgoznia kel hogy modell keresetevel kenyeztesse az expat HA-s oszinte szerelmes magyar fiut ..

puhacica 2014.07.22. 16:28:29

@Lukas Meier: látod, mennyivel emberibb a kép így, hogy visszavettél kicsit?
és most jöjjön a fordított történet: az örök lelki szemetesláda, a szociopatákat, alkoholistákat vonzó nőről, aki utoljára még felújította az élettársa lakását, úgy, hogy két nappal egy kisebb műtét után a 30 éves, 4 réteg tapétát vakarta, majd megköszönték a fáradozásait és kirakták. és akkor ez a nő, aki én volnék, két hétig siratta magát, majd azt mondta, hogy több ő egyedül mint akármelyik anyaszomorítóval. és jött másfél év egyedüllét, nyugalom. majd egy férfi, aki most már 4. éve a másik felem. megküzdött a beidegződéseimmel, de megérte, mert azok lassan elmaradtak. most jó. nem tudom, meddig tart, de ha holnap vége lenne is, minden napja megérte eddig. egyszóval lépj egy nagyot és értsd meg, hogy lehetsz egész nő nélkül is! ha ezzel megvagy, akkor fog csak jönni a társad.

jewel79bp 2014.07.22. 16:32:27

@Lukas Meier: megengedsz egy sztereotípiát válaszként? Szerintem ilyen átverős dolog akkor van, ha egy dekoratív és üresfejű cicababát akarsz magad mellé, akit csak a pénzed érdekel. Vannak dögivel idősebb/fiatalabb, jól képzett, értelmes, talpraesett nők, akik meg pasit nem találnak maguknak, mert esetleg nem tartoznak ebbe a szuper-attraktív kategóriába. 35 vagyok, nő, és házas. De nagyon sok olyan barátnőm, ismerősöm van, akinek ez a problémája. Már a korombeli pasik is a fiatalabb, baba lányokra buknak. Szóval lehet, hogy csak rossz helyen keresgélsz...

33621 2014.07.22. 16:40:38

@Muscari: Igazat megvallva zöldeketbeszélek említette ,hogy a román tengerpartra csak a mazochisták mennek! Akkor én az vagyok mivel 2010-ben autóval voltam ott Costinestiben, ott száltunk meg és onnan jártuk be a környéket. De semmi gond nem volt és egy magyarul nem beszélő román családnál volt kitűnő szállásunk. Mennék megint.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 16:42:50

@Cascabel: sot a kalandozo magyarok akik canadaba is elvetodtek vadaszgatni talatak egy jo vadaszhelyet» ahol szaz kasza van ((Saskatchewan) es konnyu levadaszni oket nem is kell »menni toba ( Manitoba).. szoval igy neveztek el sok helyet ..

Hari Seldon 2 2014.07.22. 16:46:00

@tanato:
Azta! Nálunk adta fel magát!
Idáig eljött 380km ezért...
Lehet, hogy visszafelé tartott, de aztán rájött, hogy Romániában rosszabbul járna, ha ott kapják el.

Amúgy tök "várható" volt, hogy a férj volt a tettes.

tanato 2014.07.22. 16:46:09

@firg_firg: Nem is egy kommentelőnknek,postírónknak van dél amerikai vagy ázsiai felesége.Tableno,Tucano,András,Sancho,csak akikre emlékezem hirtelen.

tanato 2014.07.22. 16:47:15

@Hari Seldon 2: Nem volt normális az ürge,vagy be volt drogozva.A francia börtönben ki fogják csinálni.

tanato 2014.07.22. 16:52:07

@jewel79bp: Igazad van,ehhez dekoratív külsejű,de érzelemszegény ,üresfejű nők kellenek.Na meg pénzes pasik akiknek ilyen nő kell,elsősorban státusz szimbólumnak.

Herr Géza 2014.07.22. 16:53:44

@firg_firg: Ezen én is agyaltam, a Smart keresztben is lazán befér és akkor még több is bepasszintható... :DDDDD

Hari Seldon 2 2014.07.22. 16:56:35

@tanato:
Gondolod, hogy ki csinálják? Én nem bíznám a véletlenre, és elküldeném az Ördög szigetre Guyane-ba. Ott aztán nem kell rábízni a cellatársakra a dolgot... Fél év, és nincs életben.
Szerintem jogilag lehetséges.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 17:01:30

@Lukas Meier: lelekben, tapasztalatokban nagyon hasonloak vagyunk persze akik masok akiknek sikerult semmi bajom veluk a barataim is 20-40 eves boldog hazassagban elnek es a HA-n is sokan .. nekunk mas jutott .. persze a mi hibank is ( en koszonom jol vagyok mert soha semmiben nem fuggtem egy notol, fozni tudok ,takaritani is, de egyedul nem csinalok rendetlenseget ,nincsenek gyerekek ami egy novel jar , es a mosogep kimos .. sex : egy alkalmi dolog kevesebbe kerul mint egy feleseg )... ja a hazassagi szerzodes nagyon jo ...

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 17:05:00

@puhacica: "mert azok lassan elmaradtak"
jo neked.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 17:07:08

@firg_firg: esetleg oroszbol.
feleseg oroszbol mar ugy vannak nevelve keresik a gazdag (nyugat) ferfiakat .. na ok fognak lehuzni es utana megy egy masik gazdaghoz v a sajat nemzetiseguhoz ... az afrikaikkal haitiekkel ugyanez van ..

Herr Géza 2014.07.22. 17:08:37

@Lukas Meier: Na örülök, hogy magadhoz tértél. Ez az elsö lépés...
Csak egy aprócska belekotyogás: az, hogy ezer cikkben/blogban/stb. olvasol arról, hogy a nök hogy átb...ták a férfiakat, az azért nem azt jelenti, hogy ez a "tuti igazság"... Nyilván te nem fogod elolvasni a csajos, fordított témájú dolgokat, mert azok nem érintenek téged. (Arról nem is szólva, hogy mekkorákat csodálkoznál néha, ha ugyanazt a sztorit olvasnád el külön-külön a férj és a feleség által leírva...). A másik: azt nem sokan írják meg, hogy összeházasodtunk x éve, azóta minden frankó, boldogok vagyunk (vagy akár csak szimplán jól elvagyunk), stb. mert újságírósan szólva annak ugye "nincs hírértéke". Pedig hidd el, hogy azért még mindig ebböl van több.....

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 17:17:36

@jewel79bp: Már a korombeli pasik is a fiatalabb, baba lányokra buknak.

nezd meg a millio parkereso hirdeteseket az 50-es noktol felfele.. mind fiatalabb ferfit keres es me is kapja mert oriasi a kenalat valasztek ... kulomben is mit csinaljon egy hozzaillo 60+ ferfival .. naponta 20-30 levelet kap 20-30-40 es fuiktol...ettol ugy elszallnak arra nem is gondolnak ezek nem komolyak .. de annyira onalloak a nok hogy nem is erdekli oket . viszont aki tenyleg raszorul egy pasira (gyerekek,$) na attol az isten mentsen ..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 17:21:33

@puhacica: Há' de eszondom. :D Eszetlenség... :-))

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 17:22:29

@Herr Géza: még mindig ebböl van több... csak nem elsore masodikra .. hanyan vannak egy iskolaban egy osztalyba akik az eredeti hazassagban elo szuleik vannak meg mindig ..

jewel79bp 2014.07.22. 17:22:59

@montroyal ( CAN qc): szerintem egy kapcsolat két, egyenrangú fél szövetsége. Néha nekem megy jól, néha a páromnak. Mindig az dobja be a többet a közösbe, akinek éppen jól megy... És jó dolog úgy hazamenni esténként, hogy vár valaki. Jó közösen kirándulni, moziba, nyaralni menni. Jó a gyerekeket együtt felnevelni. És mindeközben megadni a másiknak azt a szabadságot (munka, hobbi), amire épp szüksége van. De amikor ilyen dolgokról beszélgetek idegenekkel, látom, hogy az emberek jó (tartós) kapcsolatról alkotott elképzelése mennyire különbözik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 17:25:26

@nyuszigonosz(D):
Andrea Pirlo
Andrea Bocelli

rengeteg ilyen szép "kislány" van még, tudom én...

Városok: valahogy akkor is kevéssé tudom elképzelni, hogy Kelet-Kanada tele van svédekkel... :-) De hagyjuk is, úgyis bármit bele lehet magyarázni.

SzZoole 2014.07.22. 17:26:07

@Babette.: huh,pedalos kis auto,kb.30 eve lattam ilyet utoljara.Az en gyerekeimnek mar elektromos volt.

Muscari 2014.07.22. 17:26:48

@Evain: azt tudtam, hogy jol valsztottal :-)

@Zoole[uk]: pedig nagy buli. Mi a multkor elmentunk a Canary Wharfhoz, ott kibereltunk Barclays-os bicikliket es tekeregtunk korbe-korbe. De szerte a varosban van ra lehetoseg es jo sok kerekparut van.
Ket font 24 orara, barmikor leteheted es ujra rapattanhatsz, ha szeretned.
Semmi problemat nem okozott a balra tartas, en meg nem vezettem itt, de ez jo kis foproba volt, belelostoltam a kozlekedesbe :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 17:27:21

@Herr Géza: Jééééééééééééé... nem hittem volna.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 17:28:32

@Lukas Meier: volt egy fiu az indexen, akire hasonlitasz kisertetiesen, tommy volt a nickje...

SzZoole 2014.07.22. 17:33:06

@Muscari: tudom,ismerem,mi is Barclay bankhoz tartozunk,de oreg vagyok mar bohocnak (40 leszek nem sokara) meg hat az en autom nagyon biztonsagos.
Reszkessetek biciklisek:))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 17:33:22

@geegee: vannak egyszeru dolgok az eletben:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 17:36:38

@Lukas Meier: Rövidre fogom, mert látom már a Há feje is kezd lilulni. :-)) Én sose vitatkoztam veled ezzel a "sztereotipiáddal" kapcsolatban.Sőt én magam is így látom, pont ahogy te.És ahogy hallottam, jó régen még a posteren is ki lett tárgyalva.
Csak azt nem értem, hogy minek ezen ennyit rugózni?Így van, hát így van, ez pont olyan, mint hogy a fű zöld, az ég meg kék; semmit nem tudsz ellene/vele tenni.Bele kell nyugodni.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.22. 17:36:44

@jewel79bp: +1... akiknel ez kialakul mert egyenranguan ,egyenlo eselyekkel , fiatalon mentek bele es egyutt alakitottak ki az eletuket .. de nem mindenkinek sikerul es ha mar tul vagyunk nehany even, csalodason . tudjuk mit akarunk es mit nem ... foleg a nok.. ha mar ott a nyakan az 1+ gyerek .. a pasi legyen csaladszereto ($)ha bejon legyen huseges ( ki szeretne elengedni az aranytojast)...es ilyenkor feltetelekkel hozzacsapodnak valaki eletehez oszinte szerelemmel .... pasiknal egyszerubb tars asztal , agy ..
akiknel minden jo gratulalok nekik ... es irigykedem is egy kicsit ..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 17:41:35

@Cascabel: Valahogy úgy vagyok vele, hogy lehetett volna egy kicsit több fantáziájuk a pioníroknak...Mert ez így kurvára összezavarja az utazókat, postát, térképészeket, stb
Az is egy nettó baromság, mikor egy pesti kerületben van 3 Arany János utca, oszt akkor melyikbe rohanjon a mentő meg az expresszfutár... :-o

tableno 2014.07.22. 17:52:35

@Lukas Meier: "eddig minden poszt és minden itt kommentelő is megfelel az sztereotípiámnak (kivétel Charlie harper, de ő egzotikus eset), ez legalább 10-20 ember, egyetlen kivételt sem tudok" - nos, én elvileg egyike vagyok azoknak, akik megfelelnek a sztereotípiádnak: latin-amerikai feleségem van, akinek ugyebár egzisztenciálisan felemelkedés, hogy Európában élhet. Gondolod te. A valós helyzet viszont az, hogy neki soha esze ágában sem volt Európába költözni.

Azért tanult ösztöndíjasként Japánban (mérnök Master's diploma), hogy majd a hazájában kapjon egy remek, jól fizető állást. Kint ismerkedtünk meg, és ő feladta az otthoni (nagyon jó) lehetőségeit, a családját, a barátait azért, hogy kövessen engem egy olyan országba, aminek még a nyelvét sem beszélte.

Az első két évben bizony csak "aljamunkát" végezhetett a mérnöki diplomájával, mert hiányos volt a nyelvtudása, és nem volt elismert helyi munkatapasztalata - de amint lehetett, munkába állt, nem akarta hogy én tartsam el. Aztán egy idő után sikeresen elhelyezkedett a szakmájában, és most már el tudná akár egyedül is tartani a családot, ha valamiért én kiesnék, mint kereső. Viszont továbbra sem adta fel azt a tervét, hogy egyszer hazaköltözik - velem együtt. Köszönöm, csak ennyit akartam mondani.

l.y.b. (törölt) 2014.07.22. 18:00:28

Eddig nem írtam, csak olvastam a blogot, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Ugyanis én a másik oldalon állok. Én lennék egy, a sokak által itt "üresfejű cicababának" leírt női személy, aki egyesek szerint fiatalságát és ne adj Isten szépségét kihasználva gazdag pasikra hajt. Csakhogy ez nem így van. Mert példának okáért én nem hajtok rájuk, teljesen véletlenül akadtam ilyenekbe, és kivétel nélkül ők "szívattak" meg engem, eldobva egy "újért". Értem és megértem, hogy mennyi sztereotípia van, de én soha nem ismertem eddig az illetők bankszámláját ezt megelőzően. És igen, lehet eldobott és kisemmizett, a másik oldal is, csak nem feltétlenül anyagilag. Hanem például úgy, hogy a tehetős fiatalember magához költözteti a nőt, és hazudik neki fűt-fát a jövőről, utána meg bumm, vége. Most is épp egy ilyen helyzetben vagyok, kilátástalan jövőképpel. Külföldre fogok menni, épp ezért is olvasom a blogot. Persze, én is hibás vagyok, hogy elkótyavetyéltem pár évet az életemből üres ígéretekre, és itt állok, normális szakma, barátok, pénz nélkül. Szóval ne sajnáljuk már annyira a férfiakat. Csak ennyi, további szép napot.

na4 2014.07.22. 18:00:32

A világ egyik legjobb városa. Szabi alatt pár napot ott leszünk. Nagyon várom.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:01:34

ha már elkezdhetjük az OFF-olást, egy kis érdekesség:

index.hu/kulfold/2014/07/22/orvosok_kivandorlas_kulfold/

ON

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:06:28

@Hari Seldon 2: "hogy a nők könnyebben találnak párt."

Na de ez hogy lehet?Ha mondjuk kiindulunk abból, hogy mindenki egészséges heteró, akkor a "nő keres férfit" eset ugyanolyan sikeres kéne legyen, mint a "férfi keres nőt", nem?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:11:45

@Hari Seldon 2: Nagyon moris ez a madámozás...és ő is visszamiszterez téged? :-)))))))
Nem akarok beleszólni, de a Seldonné nem lenne egyszerűbb?
:-)
Én a blogban csak Zasszonynak hívom az enyémet, és nem azért mert nem tisztelném... :-))

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:12:45

@geegee:
tudod mire gondoltam. Lukas "témájához" mondtam. Egyáltalán nem elitélőleg.
Így talán leáll a témával, és most már "megnyugszik, hogy igaza van"

Persze, közben a dolgok letisztultak ez ügyben.

tanato 2014.07.22. 18:14:17

@Hari Seldon 2: Még azt is megkaphatja,hogy a trópusokon raboskodjon.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:14:30

@geegee:
Legfeljebb vissza Monsieur -zne. :-)
De itt csak azért mondom, mert ugye én Seldon vagyok, és Franciaországban élünk.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:20:33

@tanato:
Remélem, hiszen Guyane jogilag teljes mértékben az ország része.

tableno 2014.07.22. 18:23:29

@Hari Seldon 2: Viszont tudtommal az ördög-szigeti börtön már rég nem működik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:25:11

@Lukas Meier: Na, akkor már értem, hogy miért rugózol rajta.Hát ja, el tudom simán képzelni a sztoridat.Jómagam is q sokat szenvedtem, nem pont így, engem még át se akartak verni...
Nem voltam se gazdag, se jóképű, se macsó.Éveken át szenvedtem, majd odáig jutottam, hogy feladom, elmegyek remetének, és majd az időjárással szerelmeskedek.
(Szél veri, nap szíjja, hideg rázza... :D bocsánat...) Szóval idáig jutottam, amikor egy szép szendile bestella beült az autómba. (Valakit felvettünk havercsajjal, elvinni haza, vagy ilyesmi)És azóta ez a leány már a feleségem 6 éve (előtte járás másik 6 évig) és van egy gyönyörű kicsi besténk is.
Szóval ne add fel, tudod van egy ilyen rajz is, amikor a gólya csőrében lévő béka utolsó erejével kinyúl és ezkezdi fojtogatni a madarat...
Persze, tudom, könnyű ezt mondani, de nem akar majd mindenki átverni...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:30:00

@Hari Seldon 2: Jaj, ha már: nem vagyok teljesen tisztában ezekkel a fhanszia címzésekkel, melyik a monseiur, a miszter, a madám a medemoiselle?Az se biztos, hogy helyesen írtam...de hogy vannak ezek, mit jelent, mire szolgál?Köszi előre is. :-)

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:32:35

@tableno:
Talán azért van még ott valahol valami hasonló intézmény...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:35:01

@montroyal ( CAN qc): Haha, mondom én, hogy a magyar az egy világnyelv! :-) Itt is vannak ilyenek: Istókhalom (Stockholm), Sódermalom (Södermalm), Szólna (Solna), Szikla (Sickla) és hasonlovak... :D :D Valamikor a magyar leigázta valszeg a világot!
:-))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.07.22. 18:36:32

@Lukas Meier:

Minden nézőpont kérdése.
Szerintem szerencsés ember vagy. Már túl vagy 3 nőn, miközben vannak akik még mindig azzal az eggyel küzdenek.
Ha én fiatal lennék 5 évente hoznék valami egzotikus feleséget magamnak a Távol-Keletről. Ha kibírja 5 évig, megkapja az állampolgárságot, és élheti világát. Jöhet a következő. Ez fölfogható karitatív tevékenységnek is.
Most lehet, hogy hiányzik egy nő, de majd ha megöregszel megtanulod értékelni, a csendet, a nyugalmat, a békét.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 18:38:15

@tableno: najo, teigen, de EN hova tartozom?:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 18:39:38

@geegee: sot, hiszen a nok tobben vannak.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:44:57

@geegee:
Monsieur - Úr/uram értelemben
madame - Asszony / asszonyom értelemben
mademoiselle - kisasszony

"Miszter" - ilyen nincs itt :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:51:46

@Zoole[uk]: Huhh, nagyon szerettem volna én is kis pedálos Moskhwitch-ot.Csak már szinte születésemkor kinőttem...
Akinek volt olyan a 80-as években, na az volt az istencsászár.Nem is az volt a legnagyobb baj, hogy drága volt, hanem nem lehetett kapni.A kölöknek meg nem veszek elektromosat, fárassza csak magát, épp az lenne a lényeg, hogy este elaludjon... :D

NIKI LAURA 2014.07.22. 18:52:12

@QUERCUS: nem jo,a torvenyek szerint -BY LAW- csak egyet tudsz sponsoralni!

Van egy nagyon jo baratom,75 ev koruli,halali jo fej kispapa.
Egy magyarorszagi repuloter tulajdonosa.
Na,az oreg minden evben Thaifoldon nyaral.
De ez meg mind semmi,fokyamatosan 2-3, 16-20 eves baratnoi vannak,itthon!
Van egy lakoautoja,abba fureszeli oket.Eloszor - evekkel ezelott- azt hittem,csak vetit az oreg,ha nem latom sajat szememmel!
Persze,a csaladja nem nezi jo szemmel,plane mikor az ugyeletre vittek be,viagra miatt,mert allt napok ota!

Na,hogy visszakanyarodjak az eredeti storyhoz:Beleszerelmesedett egy Thaifoldi 18 eves kislanyba,haza akarta hozattni!

Hetekig toltogette a kerelmeket,meg a Nemzetbiztonsagi Hivatal is nyomozott az ugyben!
A magyar allam mindent kert,verkep,kisrutin,nagyrutin,stb

Es a vege az lett,hogy az NBH nemzetbiztonsagi kockazatot latott. Kslanyba,es nem engettek be az EU-ba!

NIKI LAURA 2014.07.22. 18:55:02

@NIKI LAURA: engettek: engedtek...na,torni en a madzsart...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:55:59

@Zoole[uk]: Tchah, öreg...Ha látnád, hogy hány 55-60 körüli f@szi teker az Alpokban, fel a hágókra, kőprofi cuccokban...Én is bringáztam sokat, igaz mondjuk nem ilyen stílusban, de kőkeményen tisztelettel nézek rájuk.És mondom frankón, hogy 60-asok is, és fent 2800 méteren...Majd akkor leszel öreg. :-))
Magyarországon meg egy 60-as sok esetben halni készül.Itt van a nagy különbség.Persze tudom az okát, nem kell beírja senki se...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 19:03:17

@Hari Seldon 2: Értem, köszönöm.Aszittem, ezek olyan társadalmi ranglétrán elfoglalt címek is, mint méltóságom, vagy naccságám, nőnek, férfinak. Kösz mégeccer.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 19:09:08

@Hari Seldon 2: Hát ez az, itt van a kutya elesve... :-o

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:04

@Lukas Meier:
Csak a statisztika kedvéért: nekem amerikai barátnőm volt évekig, ott ismerkedtünk meg, aztán a kedvemért eljött Magyarországra, hosszabb ideig éltünk ott. Rajtam múlott, hogy már nem vagyunk együtt.
De most Nyugat-Európában sem érzem magam hátrányos helyzetűnek, szó sincs arról, hogy ne lehetne nőm. És ez független attól, hogy milyenek az anyagi körülményeim. Valószínűleg azok a nők amúgy is kiesnek nálam, akik túl anyagiasak, vagy esetleg eltartót keresnek maguknak (ha vannak ilyenek; nekem nem volt még egy ilyenhez se szerencsém).
Természetesen beszélem a helyi nyelvet, de szerintem lehetne házasság-komolyságú kapcsolatom akkor is, ha mondjuk csak angolul beszélnék.

Nemrég jártam a Bakonyban, ahol többek között egy német-magyar párral találkoztam: a lány bajor volt, a fiú meg magyar, Magyaro.-n élnek. (Mellesleg a lány olyan jól beszélt magyarul, hogy elsőre nem is volt világos, hogy külföldi.) De szerintem ha elmennél egy magyaro-i multihoz, ott is számos magyar fiú-külföldi lány párost találnál. A magyar szomszédom Ausztráliában él több, mint egy évtizede. Természetesen ausztrál a felesége.

Attól, hogy neked van néhány ellenpéldád, szó sincs arról, hogy lehetetlen lenne "nyugati" feleséget "kapni". Az meg egy teljesen természetes és evolúciósan érthető tény, hogy a nőnek százszor fontosabb a férfi anyagi "megállapodottsága", mint viszont. Ennek azonban nem sok köze van a nyugat-keletiséghez. Legfeljebb annyiban, hogy a "nyugat-európaiak" statisztikailag magasabb jövedelmet élveznek, mint a kelet-európaiak. Na de azért arról szó sincs, hogy keletiként nekem ne lehetne jobb fizetésem (főleg: nyugaton élve), mint egy nyugaton születettnek. Meg persze arról se, hogy mindenki a bankszámlám egyenlege alapján ítélne meg.

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:12

Orbán Viktor úgy véli, hogy csak kalandvágyból mennek tömegesen külföldre a fiatalok, akik később, ha majd kikalandozták magukat, ugyanilyen tömegesen fognak hazaköltözni. Lengyelország példája (ahol szintén nagy emigrációs hullám söpört végig az elmúlt években) egyelőre nem ezt mutatja.

A Nagy-Britanniában élő lengyelek 72 százaléka ugyanis nem szándékozik hazatérni, nagy részük brit állampolgárságot szeretne kapni – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban kedden ismertetett felmérésből.
propeller.hu/itthon/2960369-aki-egyszer-elmegy-nem-jon

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:20

@QUERCUS:
"Most lehet, hogy hiányzik egy nő, de majd ha megöregszel megtanulod értékelni, a csendet, a nyugalmat, a békét. "

Ez akkor lenne hiteles, ha sok évi boldogtalan együttélés után elváltál volna, s azóta boldogan élnéd világod. Ki tartja a halántékodhoz a fegyvert?

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:23

@Zoole[uk]:
'A nappalim "csak"9x5-os,...
A garazsom 11x3-as" '

lábban vagy hüvelykbe mérve? ;))

Hari Seldon 2 2014.07.22. 19:18:13

@geegee:
Ja, és a "madame"-ot az angol királynő is használja, ezt még innen vették át az ángélusok, amikor a normannok megszállták azt a kis szigetet... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 19:27:59

A cikkből idézve:

"Az igazán ijesztő az, hogy a kivándorlók száma alig kevesebb, mint az adott évben orvosi diplomát szerzők száma, miközben a dolgozó orvosok ötven százaléka ötvenéves vagy idősebb."

Nem most van a nagy sz@r, hanem majd olyan 15 év múlva lesz...de csak csinálják, csak csinálják...
És sajnos tudom, van még kismillió szakma, ahol ugyan ez van, vagy teljesen hasonló...

**mimi** 2014.07.22. 19:28:03

@QUERCUS:
:DDDDDDD

nemáááááá...:)

SzZoole 2014.07.22. 20:09:39

@geegee: en hasznaltam,apam kozepiskolai tanar volt mar a hetvenes evek elejen,sok diakja volt igy a '80-as evekben konnyen hozza jutott az "alom automhoz":)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:18:13

@i got my: nekem is van magyar lany-belga fiu ismerosom, es mao-on elnek. a masodik vallalkozast kezdik, mert az elso nem jott be. kivancsian nezem, meddig birjak ezt az igazan vallalkozasbarat gazdasagot...

SzZoole 2014.07.22. 20:19:23

@geegee: persze tudom,itt is nagy divatja az idosek korben a biciklizesnek,igaz Rezsofater?
Sose szerettem biciklizni,jobban szeretem a kenyelmes borfotelem,ami nyaron hut,telen fut a hosszu es faraszto uton meg masziroza a hatam:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:19:58

@tableno: en se tudom, mert lukasgaras nem valaszol...

SzZoole 2014.07.22. 20:20:14

@i got my: termeszetesen meterben.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:32:28

@i got my: majdmegtudod, ha annyi idos leszel, mint o

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 20:33:10

Na szóval...

kepkezelo.com/images/syjfcim9cb8nx4tpsavt.jpg

Teljesen jó poszt volt.
Pozítív életút pozitív kisugárzás pozitív hozzáállás.
Így kell ezt csinálni.
Mondjuk a kommentelők között vannak akik teljesen ellenkező hozzáállást tanusítanak de ez legyen a legnagyobb baj.

Viszont most másról beszélnék.
Sokadszor hallom már hogy "azért nem írok posztot mert itt szétszedik, lehúzzák, belemagyaráznak stb stb..."
Kérem szépen két eset van. Vagy akarok ide írni vagy nem. Ha nem akkor nem gyártok hozzá ideológiát és nem kéretem magam meg nem bájolgok itt.
Lehúzzák?
Bizony olyan is van, én is megteszem.
Na de ilyen alapon nem kell kimenni az utcára mert elüthet az autó.
Ha valaki nem tud kiállni magáért, az igazáért az ne írjon ide.
Mindez két közelmúltbeli eset miatt jutott eszembe.
Az egyik a szilikonos ürge megnyilvánulása itt.
A másik pedig egy igazi döbbenet számomra.
Megjelent egy poszt az egyik ide kommentelő fórumtárs blogjában.
Aki írta azzal én baráti kapcsolatban vagyok továbbra sem szeretném megbántani.
A döbbenet az hogy olyan kiváló szakmai posztot írt hogy állítom minden fél évben ha megjelenik olyan itt.
Valami egészen kiváló fogalmazás nagyon jó témaválasztás és mindez kifogástalanul előadva.
Ez a pozitívum.
A negatívum viszont az hogy nem itt jelent meg.
Én ha naponta megfordulnék itt mint kommentelő és aktív résztvevője lennék az itteni társaságnak akkor ha egy ilyen posztot egy másik fórumon publikálnék azt félrelépésként élném meg.
Lelkiismeret furdalásom lenne hogy nem osztottam meg azokkal akikkel naponta beszélek.
Nagyon sajnálom hogy így történt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:35:28

@diggerdriver: "Ha valaki nem tud kiállni magáért, az igazáért az ne írjon ide."

pontosan ez tortenik.

2014.07.22. 20:35:43

@Lukas Meier: Szerintem jo hogy irtal az elozmenyekrol, igy mar jobban erthetoek a kommentjeid es oszinten kivanom hogy hamarosan talalkozz egy normalis novel aki nem hasznal ki.

Egyebkent vicces modon pont rad gondoltam ma; Indiaban vagyok ahol mindig eleg sok indiai ferfi-nyugati no parossal talalkozom (az ellenkezoje nagyon ritka) es bar nyilvan sok esetben tobbe-kevesbe valodi vonzalmon alapul a dolog, gyakran sejteni lehet hogy a ferfi motivacioja az hogy penzt szerezzen es / vagy nyugati orszagban tudjon elni a kapcsolaton keresztul. Ezzel csak azt akarom mondani hogy nem mindig a nok hasznaljak ki a ferfiakat, az ellenezkoje is gyakran megtortenik sajnos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 20:36:40

@Zoole[uk]: Aham.Oszt milyen ez a bőrfotel, mert én még eddig csak pont az ellenkezőjével tapasztalódtam, amelyik nyáron fűt (beleragad az ember) télen meg hideg (de már ősszel is, meg tavasszal is még).Ezért kellően is rühellek mindenféle bőr-ülőgarnitúrát...főleg kocsiban :-)

puhacica 2014.07.22. 20:38:26

@Babette.: igen. de volt ido, amikor almodni se mertem rola, hogy lesz meg egyszer jo.

SzZoole 2014.07.22. 20:47:36

@geegee: hat,pedig en az automrol beszeltem:)

puhacica 2014.07.22. 21:00:41

@geegee: :D most latom magam elott @Babette.: fejet. pedig fogalmam sincs, hogy nezhet ki. :D

Quercus a favágó 2014.07.22. 21:02:43

@puhacica:

Sikerült,mert fiatal vagy.
Én már el nem tudnám képzelni, hogy változtassak a berögződéseimen, a mániáimon. Pedig tudom, jelentős részük hülyeség. Abban is biztos vagyok, nem igazán tudná ezeket megszokni, elviselni senki. Én meg nem akarok idomulni, alkalmazkodni senkihez, nem akarok megfelelni mások elvárásainak. Már csak azért sem, mert ha van valami, ami teljes mértékben hidegen hagy, az a mások rólam alkotott véleménye. Mondom ezt úgy, hogy 25 éve egy belterjes faluban élek, ahol mindig is gyötment leszek, és ahol elsődleges szempont a kifelé éles. Megfelelni mások elvárásainak. A konfliktusok jelentős része is abból adódik(családon belül is), hogy én ezt nagy ívben leszarom.
De hátén csak egy nyakas palóc vagyok.

i got my (törölt) 2014.07.22. 21:06:58

@Babette.:
Ha megtudnám, hát én biztos szippantanék a jóból, nem másokat tanítanék rá, hogy hogyan is kellene. Ez így kb. annyira hiteles, mint azok a hirdetések, amik a jövő heti nyertes lottószámokat akarják veled megosztani.

tableno 2014.07.22. 21:09:11

@diggerdriver: Egy dolgot elfelejtesz: ezt a blogot a kommentelőkön kívül uszkve 40 ezren olvassák. Azért ez sok embert óvatosságra int...

puhacica 2014.07.22. 21:16:46

@QUERCUS: mindig azt mondom, engem nem kell szeretni es/vagy elfogadni. engem epp eleg, ha az uram szeret, a tobbi meg csinaljon, amit akar. ettol fuggetlenul tudok nagyon alkalmazkodni, de az elmult par evben sosem kellett magam feladni vagy olyan kompromisszumba belemenni, ami nem lett volna jo. azt hiszem, qrva nagy szerencsenk van nekunk egymassal. a 2 majomparade osszekovacsolodott. :)

puhacica 2014.07.22. 21:20:30

@QUERCUS: ja, es a berogzodeseim nem hianyoznak. bizalmatlansagot, agressziot, kishituseget, onbizalomhianyt hagytam magam mogott. jobb nelkuluk. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:21:17

@Babette.:
Nem, nem ez történik.
Bájolgás történik hogy bejelenti a sértettet amire az égvilágon semmi oka(majd akkor lenne oka ha írna és lehúznánk) és utána jólesően bezsebeli a bíztatásokat.
A végén pedig "na jó ha annyian akarják".
Én nem akarom.

Muscari 2014.07.22. 21:23:39

@Hari Seldon 2: olvastam, sajnos nagyon igazuk van a cikkben szereplo orvosoknak.

Ami megdobbentett az az, hogy az otthon praktizalo orvosok fele otven evnel idosebb. Tiz-tizenot ev mulva oriasi baj lesz, vagy meg hamarabb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:26:38

@tableno:
Ugyan miért?
Akik írnak ide azokat miért nem?
Mégis mik az elvárások?
Egy nyáltenger blog leszünk és mindenkit a az egekbe emelünk?

Quercus a favágó 2014.07.22. 21:31:28

@i got my:

Nősülj meg fiatal barátom.
Ha jó feleséget találsz boldog leszel. Ha rosszat, bölcs.

tableno 2014.07.22. 21:32:36

@diggerdriver: Nincsenek elvárások, sem a posztolókkal, sem a kommentelőkkel szemben. Aki akar, ír, aki nem, nem. Ennyi, nem kell túlragozni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:38:03

@tableno:
Teljesen igazad van.
Csak akkor csendben kell maradni nem telesírni a blogot.

A másik esetben csak a sajnálatomat fejeztem ki.

Muscari 2014.07.22. 21:38:13

@diggerdriver: azt a bizonyos posztot en a bloggazda kifejezett keresere irtam. Eloszor informaciot kert, aztan megkerdezte, hogy kiteheti-e, en meg igent mondtam. Mi ebben a rossz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:57:06

@Muscari:
Nem volt rossz sőt rendkívül kiváló írás volt.
Én csak azt sajnálom hogy nem itt jelent meg.
Én a helyedben megírtam volna, elküldtem volna a HA-nak és egy másolatot a bloggazdának azzal a kitétellel hogy a HA megjelenés után jelenteti meg a blogjában.
Mondom semmi baj nincs csak elveszett egy kiváló írás.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 22:01:45

@33621:
Nem rossz. Nekem '69-es Wartburgom volt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 22:07:29

@geegee: olyan hihetetlen szamomra, hogy ezt valaki nem tudja...

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 22:09:12

@diggerdriver: akkor ne tedd. de ne jatszd a megmondoembert.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 22:10:15

@Muscari: legyen. csak tortenjen valami. mert ennek a nepnek mohacs kell...tudod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 22:19:58

@Babette.:
A véleményemet mondom el még ha neked nem tetszik akkor is.
Sőt annál inkább...

i got my (törölt) 2014.07.22. 22:51:05

@QUERCUS:
Nincs rossz feleség, legfeljebb rossz választás. Mindenki olyan zsákot érdemel, amilyenen folttá válik. A kapcsolatok amúgy is karmikusak, ezt fogalmazta meg Berne is a maga módján. Nem a véletlen és a balsors műve, ki milyen kapcsolatban találja magát. A világot is mi építjük magunk körül - hát még a házasságot. A magány falait is magunk húzzuk fel - független attól, hogy egyedül élünk-e vagy sem. Kőmíesek rulez, hajrá Kelemen! :)

@Babette.:
Meg orosz atomerőmű.

i got my (törölt) 2014.07.22. 22:51:22

@diggerdriver:
"Én a helyedben megírtam volna, elküldtem volna a HA-nak és egy másolatot a bloggazdának azzal a kitétellel hogy a HA megjelenés után jelenteti meg a blogjában."

Köszönjük, apuka, ígérjük, legközelebb jók leszünk és tudni fogjuk, hogy viselkedjünk!

"Mondom semmi baj nincs csak elveszett egy kiváló írás. "

Nem veszett el semmi. Minden megvan.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.22. 23:17:40

@diggerdriver: @Muscari:

Valamit tisztázzunk.

Muscari és én azonos szakmát tanultunk, majd ő kiment Angliába és idősgondozóként dolgozott, ami engem is érdekel, konkrét állásajánlatokat kaptam, így beszélgetésbe elegyedtünk a háttérben.

Értelemszerűen rengeteg kérdésem volt Hozzá, amiket ő ki is fejtett több, hosszú magánlevélben.

Mivel valamennyire tematikus a blogom, azaz 4 szakmáról szól alapvetően, és az azokhoz kapcsolódó információkról, megkérdeztem Muscarit, hogy okulásul másoknak, kitehetem-e az oldalra?

Közel sem a teljes levelezésünk van kint, de minden lényegi információ, ami az adott típusú idősgondozással kapcsolatos.

Mivel újságíró vagyok, engedtessék meg nekem, hogy a saját blogomban arról írjak, és arról jelentessek meg cikket, amiről akarok, akár szakmai, akár magánéleti, akár csak egy információs csomag adott témákról.
De legyen már ez jogom akkor is, ha "csak" magánember vagyok, és szeretném egy helyen látni a különböző infókat, amikre szükségem van.
Ha ebbe a levelezőpartnerem beleegyezésével a levelezésünk egy részlete is belefér, akkor azt is.

Sem titoktartási, sem hűségszerződést nem írtunk alá senkivel.

Ennek a blognak a gazdája névtelenségbe burkolózik, vajon miért?

Muscari és én pl. tudjuk egymás nevét, címét, egyéb magánadatait, megbízunk egymásban, tudva azt, hogy a másik nem fog vele visszaélni, sem szétszedni ízekre egy félreértett mondatért.
Ahogyan az normális kapcsolatokban, barátságokban szokás.

Ha Ő nem akart ide írni, de velem megosztotta és rám bízta az élete egy részletét, az az Ő döntése.

Ha a napokban megjelentetem két konkrét állásajánlatomnak a tartalmát, amely elég komoly információkat fog hordozni azoknak, akik hasonló munkahelyre készülnek, akkor notórius árulónak fogok számítani, kisbetűvel lesz írva a nevem és nem eszünk együtt sztrapacskát, legurítva mellé egy sört az angliai vakmelegben?

Az írásaimat a legkülönbözőbb lapok hozzák le, mert szabadúszóként dolgozom - akkor őket is megcsalom?

Ha elmegyek Magyarországról és kintről fogok írni ezeknek a lapoknak, akkor hűtlen elhagyással fognak vádolni?

Muscari a jelenlegi munkahelyén nem mond fel, hanem elvállal hétvégére egy ugyanolyan állást, máshol, akkor hűtlen?

Ha Te elvállalsz egy alapásást a szomszédos építkezésen, akkor hűtlen vagy?

2014.07.22. 23:47:57

@i got my:
"Kőmíesek rulez, hajrá Kelemen! :)"
Kőmíesek rulez, hajrá Freemasons! :)))))

pappito · http://pappito.com 2014.07.23. 00:13:11

@Lukas Meier: "Azután olvasgattam az interneten és persze nagyon könnyen találtam nőgyűlölő oldalakat (huffnágel pl.), meg ismeretlen férfiak írásainak százait, akik hasonló helyzetbe kerültek, át lettek verve, le lettek húzva anyagilag és szellemileg."

szerintem hagyd abba. ha szart keresel, szart találsz. tudom, hogy jó és kényelmes akolmelegben egymásnak bizonygatni, hogy - estedben - minden nő rohadék, de ettől nem fogsz párt találni (sőt)

sajnálom a sok rossz tapasztalatodat, remélem megfordul a trend.

pappito · http://pappito.com 2014.07.23. 00:14:00

@i got my: adtok egy linket miről vakerál digger? mi jelent meg hol? lemaradtam!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.23. 00:57:18

@Muscari: Látod, ha visszagörgettél volna 19:27:59-re az enyémhez, még gépelned se kellett volna... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.23. 01:04:25

@pappito: Ha kicsit visszagurítasz nézzazégfelé kommentjére, megérted.Én is csak onnan tudom.

rezsöatya 2014.07.23. 01:34:30

@Zoole[uk]: tudod ki az idos! Majd megnezlek 59 evesen! :-)

rezsöatya 2014.07.23. 01:59:27

@montroyal ( CAN qc): ne felts te engem! :-)))
Soha eletemben nem voltam beteg, egeszsegesen elek (latod, most is fent vagyok ejjel egykor! :-P ), nincs es soha nem volt szemuvegem. LATNI FOGOK!!! :-))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.07.23. 02:16:48

@rezsöatya: sajnos nekem a szememmel baj van ... 20 evesen meglattam egy meztelen not (vagy csak noi biciklit) rogton bekemenyedtem .... most meg semmi ... valami baj van a szememmel...

rezsöatya 2014.07.23. 02:20:08

@montroyal ( CAN qc): kb. igy kepzelem magamat 30 ev mulva! :-)
(Mondjuk joval magasabb vagyok!)

youtu.be/HXI4VyXrRVM

montroyal ( CAN qc) 2014.07.23. 02:43:59

@rezsöatya: ja 2 csajjal ...nalunk eloszor a nejem tancol en meg ahogy o futyul...

rezsöatya 2014.07.23. 02:51:05

@montroyal ( CAN qc): akkor javitok: magasabb is vagyok az oregurnal, meg monogam is...
:-)

pappito · http://pappito.com 2014.07.23. 03:59:26

egyébként a román csaj blogja Amsterdamról tök jópofa. klassz képek

2014.07.23. 07:03:27

@i got my:

Megint egy túl okos ifjú titán. Ti soha nem fogytok el?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.23. 07:09:10

@nezzazegfele ♥ 3 darabban [Hu ]:
Mire a sértödés?
A véleményem azért elmondhatom ?
Köszönöm.
Mindössze sajnálkoztam és elmondtam èn hogyan látom és hogyan csináltam volna.
Úgy látom kár volt. Bocsánat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.23. 07:09:50

@rezsöatya:
Már most ilyen vagy baszod...
:))))))))))))))))

tanato 2014.07.23. 07:51:39

@Muscari: Igen nagyjából egy időben fogjuk letenni a lantot.Úgy 10 max 15 év múlva..Viszont ez senkit nem érdekel azok közül akik tehetnének ellene.Nekik mindig meglesz a VIP ellátásuk.

SzZoole 2014.07.23. 09:35:04

@rezsöatya: ha en mar 59 leszek akkor Te mar 78,de tudod mit,ha megerjuk mindketten akkor remelem meg fogunk tudni kocintani:)))
De nem paradicsomlevel:)))
Egyebkent bizton' allithatom,hogy valoban nem latszol 59 evesnek,a korodbol boven letegadhatnal minimum 10 evet es azt most komolyan mondom
Amugy meg a kommentemben csak a biciklizes iranti szeretetedre utaltam elsosorban.

rezsöatya 2014.07.23. 09:39:26

@Zoole[uk]: "... ha megerjuk mindketten..."

Hat vigyazz magadra akkor, hogy megérd! :-)))))

Amugy tudom, hogy 70-nel tobbnek nem nezek ki...! :-))))))

SzZoole 2014.07.23. 09:49:28

@rezsöatya: atyam,Te tudod a legjobban,hogy az Ur utjai kifurkeszhetetlen:)))
Emlekszel meg a balesetemre?Mar tobbszor leirtam itt a blogon,en sem gondoltam 4 evel ezelott,hogy 36 evesen megpusztolok es megis itt vagyok.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.23. 11:01:02

@diggerdriver:

Digger, ha egy kicsit is ismernél, akkor tudnád, hogy nem sértődtem meg. Pillanatnyilag ennél komolyabb problémák foglalkoztatnak.

Féltucatnyi közösségnek vagyok a tagja, de ha megosztok egy infót valahol, valahogyan eddig nem merült fel senkiben, hogy nem oszthatnám meg egy másik közösségben, ami keresztezi a halmazt.
Társadalmi életet nem csak itt élek, ahogyan sokan mások sem.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.23. 11:30:53

@rezsöatya:

- Hogy hívják a zöld csuhás szerzetest?
- ???
- Környezetbarát.

Evain 2014.07.23. 11:35:14

@nezzazegfele ♥ 3 darabban [Hu ]: rofl, bakker, az egyházi internetes hálózat (papLAN) óta nem röhögtem ilyen jót. :D

DieNanny CH 2014.07.23. 19:46:56

@geegee:

kb 1 hónapja, tesómékkal felcaplattunk 1923 méter magasba. Félúton jött velünk szembe egy kb 70 éves néni. Kérdeztük, mennyi van még a kilátóig. Azt mondja, még úgy fél óra. Hát, nekünk, 40-45 közöttieknek pont dupla annyi ideig tartott...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.26. 17:22:52

@DieNanny [SZ,CH]: Na de ő már lefelé jött, gondolom.Nem? Úgy könnyű...:D

McZozo 2014.08.06. 15:41:38

@QUERCUS:
Hogy ez mennyire igaz :))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása