oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 29. 06:49,  Rám ragadt a turbó pozitív öngenerátor 595 komment

2014. június 29. 06:49 Határátkelő

Rám ragadt a turbó pozitív öngenerátor

Ami összeköti a mai, szokásos heti blogajánlóba válogatott posztokat, az (amellett, hogy mindnek hölgy a főszereplője) az értékelés. Ki-ki határátkelésének más-más szakaszában jár, talán ezért is érdekes lesz, miként látja a külföldi életet az, aki több éve Los Angelesben él, aki két év Hollandia lakója és aki egy éve érkezett Wolfsburgba.

nő boldog.jpg(A kép illusztráció)

Kezdjük Los Angelesszel, annál is inkább, mert ezzel egy (a Határátkelőn) új blogot is van szerencsém bemutatni. A Hungeleno blogot többen írják, az itt ajánlott poszt szerzője Gabi.

„Beletelt pár hónapba, mire leesett, hogy a "Hogy vagy?" kérdés egyáltalán nem a hogylétem felől érdeklődik, hanem csak annyit jelent szimplán, hogy szia, vagy jó napot!

Aztán később megértettem azt is, attól, hogy mindenki azt mondja, jól van, még egyáltalán nem biztos, hogy úgy is érzi, csak nem illik a másik orrára kötni az éppen aktuális gyomorhurutunkat. Az mindenkinek a magánügye.

A hétköznapi poklok elemzését általában meghagyják a pszichológusoknak, vagy a terapeutáknak, és ők szépen meg is élnek belőle. De ezen kívül, főleg társaságban nem comme il faut kellemetlen dolgokat szóba hozni.

Olyasmit felemlegetni, mint politika, reuma, vagy a XX. századi történelem, nem ildomos. Esetleg pár percig érdekes lehet nekik, mint egy döglött bogár, de aztán unalmassá válik.

Az itteniek mesteri szinten művelik az öt percig szórakoztatóan kellemes beszélgetés műfaját, azután egy laza témaátkötéssel már el is slisszolnak a következő beszélgetőpartnerhez.

Úgy általában 5-10 percnél többet beszélgetni valakivel egy partin, már szinte udvariatlanság. Ha mégis előfordul, akkor vagy tényleg van miről beszélgetni, ami a ritkább eset, vagy üzleti érdeke fűződik hozzá valamelyik félnek. De, ha unalmassá válik, akkor megint bukta az egész.

Az elmúlt években rám is átragadt a turbó pozitív öngenerátor. Bármilyen kedvem van, fülig érő szájjal tudok mindenkinek köszönni és csevegni a legkevésbé fontos dolgokról.

A bökkenő csak az, hogy nemsokára utazunk haza Magyarországra. Az otthoniak lemennek hídba, ha az itt megszokott rutinnal társalgok. A minimum, hogy azt hiszik majd, nem vagyok normális, ha úgy vigyorgok, mint a tejbetök.

Én meg nem akarok senkit megbántani, valahol biztos bennem is lappang még a mélymagyar borongás, megkeresem, ha addig élek is. Ha nem lesz meg, akkor majd besegít az első TESCO pénztáros.”

Ahogy már megszokhattátok, ez csak egy részlet a teljes posztból, amit ide kattintva érhettek el, és természetesen érdemes beleolvasni a többi írásba is!

Meg kell küzdenem a különböző értékrenddel

A második poszt egy interjúrészlet a Nők külföldön oldalról. Főszereplője az 52 éves Vanda (a kornak azért van jelentősége, mert ez egy sorozat arról, miként lehet 40 fölött beilleszkedni külföldön), aki 50 évesen ment férjhez egy holland férfihoz és került Hollandiába.

„Nehezen küzdök meg (…) a felháborodásommal, amit a jóléti állam eszméletlen pazarló ellátó rendszere vált ki belőlem, valamint bosszant a gyerekuralom, a minden elvárás, norma nélküli gyerektartás (merthogy nevelés nincs). Meg kell küzdenem a különböző értékrenddel, mentalitással, temperamentummal, időjárással, de ezek jól-rosszul kezelhetők.

Úgy érzem, jól sikerült beilleszkednem, köszönhető ez férjemnek és baráti körének, akik ebben partnerek. Teljes egészében és az első pillanattól elfogadták a nagyon más személyiségemet, hátteremet, múltamat, talán meg is szerettek. Az elfogadásban a hollandok tényleg nagyon jók amúgy is.

Mivel „csak” házasodtam”, az életkorom inkább előnyömre válik, én nem akarok sem megváltozni, sem megfelelni, tudom, mit akarok, kialakult értékrendem van stb. Itt egyébként nincs öreg ember. Nincs ilyen kategória. 40 fölött, sőt 60-70 fölött is ugyanúgy élnek, mint bárki más, tény, hogy minden lehetőségük megvan erre.”

A teljes interjút további érdekes részletekkel ide kattintva olvashatjátok el.

Mindenhová való vagyok egy kicsit

Végezetül jöjjön az Élet a határon túl blog, melynek szerzője, Edit éppen most egy éve költözött családjával Wolfsburgba, ami jó alkalmat adott arra, hogy mérleget vonjon.

„Ami fontos, hogy újra belevágnék, nem nagyon csinálnék másképp semmit, mert a végeredmény nagyon rendben van. A város ahol élünk több mint egyszerűen csak megfelelő.

Nem érzem magam wolfsburginak, nem is vagyok az, de ha valaki rákérdezne nem is tudnék mit válaszolni. Wolfsburgban élek, de otthon érzem magam még pár városban, azt sem mondanám, hogy pesti vagyok, és azt sem, hogy szegedi, de azt sem, hogy jánoshalmi. Mindenhová való vagyok egy kicsit.

A lányok Szegeden születtek, Pesten éltek, most Wolfsburgban és még ki tudja, hogy merre megyünk, hol kötünk ki. Kíváncsi leszek, hogy 20 év múlva mit fognak majd mondani erről.

Úgy gondolom nem is az a fontos, hogy mi volt, inkább, hogy mi van most, vagy lesz egy év múlva. Jósolni azonban nem fogok, semmi ilyen nincs a bizonyítványomban.

A tavalyihoz képest sokkal jobb helyzetben vagyunk, nincs annyi kérdés, elrendeződtek a dolgok, kialakult az életünk, és jó nekünk. A lányokat illetően is megnyugodtam, elég jól megy a német, a sulit könnyedén veszik, vannak barátaik, jól érzik magukat, ha probléma van, az nem a költözésből adódik, hanem az életkorukból.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el, érdemes, miként szétnézni az oldalon is.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Németország Hollandia Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr796446535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2014.06.29. 07:38:56

Sok boldog névnapot a Pétereknek és a Páloknak!

rezsöatya 2014.06.29. 08:22:24

@33621: meg jo reggelt a nem Petereknek es Paloknak is... :-)))

Hungeleno: "minimum, hogy azt hiszik majd nem vagyok normális, ha úgy vigyorgok, mint a tejbetök..."
Ez ismeros, fuggetlenul attol, ki hol el. Nyilvan alkati kerdes, de meg Mo-on sem voltam buvalb@szott, sokan nem ertettek. Pedig tortenjen barmi, mindenben meg lehet latni a jot. A magyar meg amugy is panaszkodos fajta...

Nok kulfoldon: azt hiszem, volt mar ajanlo ebbol a blogbol, az is irritalt. Probaltam keresni a pozitivumot, most is... nem talaltam. Ferjhez megy kulfoldre, nem dolgozik (aztan ontja a kozhelyeket)... talan - ahogy irja - egy kemenyen ledolgozott elet elso fele utan meg is erdemli...

Elet a hataron tul: friss, egyeves kintlet utan még lehet hosszan irni... talan a rokonoknak keszul a blog, ezert ennyire reszletes. A "Zurat" sajnalom... gondolom o keresi a penzt, tobbet erdemelne e lenezo emlegetesnel...

NIKI LAURA 2014.06.29. 08:34:45

Ket napja megalltam Francesko Lisztrol utban a Lajosmizsei tanyamra,az M0 elkerulo MOL kutnal.
Mondom a gyulyaslevest mero ,a wc kuponokat osztogato nenikenek:"csokolom,hogy tetszik lenni"...tagra nyitott szemekkel nez ram,par masododperc utan mondja:"tolem ezt meg sose kerdeztek meg"

Netherland Beatrix tulzasba vitte az anya/ baba tamogatast.
Egy kedves holgyismerosom -sok eve- Amsterdamban ket szintes hazat,parkoloval stb kapot berbe.Az allam mindent fizet,egy kis egedelem rossz kolke van/ volt.(mar felnott,a keco maradt)

adg 2014.06.29. 09:05:52

@NIKI LAURA: És, hogy volt a néni? :)

Quercus a favágó 2014.06.29. 09:09:32

@adg [Au, Darwin]:

Szerintem egy kis asztal előtt, a hokedlin ülve.

adg 2014.06.29. 09:15:17

@QUERCUS: ...és lábosból "éve" a krumplistésztát. Mert a krumplistészta az legyen krumplistészta.
Őöö, várj csak, az nem is a néni volt. Valami egész más... :)

adg 2014.06.29. 09:20:53

@QUERCUS: Igaz! Fakul az emlék.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 09:32:14

Kicsit idézek a Hollandiába házasodó hölgy cikkéből.

_____________________________________________________
"
Mai interjúalanyom az 52 éves Vanda, aki élete első 50 évét Budapesten élte le. 50 éves korában ment férjhez ismét egy holland férfihoz, Vanda és Hans jelenleg Rotterdam és Hága között él egy kertvárosban, de nyáron költöznek be Rotterdamba.

Honnan jött az ötlet, hogy külföldön folytasd az életedet? Mi volt az oka a külföldre költözésnek?

...Ekkortájt, a negyvenes éveimben kezdett bennem először motoszkálni az elköltözés gondolata, amit a válás lehetővé, a fokozódó belföldi helyzet kívánatossá, majd egyre sürgetőbbé tett, végül pánikszerű menekülésként aposztrofálnám. Beszélek itt a közszolgaként, tanárként, szakértőként (oktatási, esélyegyenlőségi) vállalhatatlanná vált vagy éppen kiürült munkaerőpiacról, a politika által determinált pozíciókról, a kormányváltásonként utcára kerülésről, a négyévenkénti újrakezdésről. A börtönérzésről, a nem létező „kilátásokról” a magam és a gyerekem számára.

Mi volt az, ami segített a döntés meghozatalában?

A szerelem. :-)

Mivel foglalkoztál Magyarországon és most mivel foglalkozol?

Jelenleg nincs állásom, se fizetős, se önkéntes, és mivel nincs kényszer, meg tudom majd találni azt az értelmes elfoglaltságot, amire szükségem van. Magyarországi pályafutásomat általános iskolai tanítóként kezdtem és fejeztem be."
_____________________________________________________

Nem mondok semmit.

rezsöatya 2014.06.29. 09:35:20

@adg [Au, Darwin]: na de ennyire?
Ket kommenttel lejjebb mar felejtesz?
Gulyasleves volt az!

:D

rezsöatya 2014.06.29. 09:39:39

@Lukas Meier: most mieeeert???

Beleszeretett egy gazdag hollandba, s most elvezi, hogy nem dolgozik...

Te nem hiszel a tiszta, erdek nelkuli szerelemben???

:DDD

adg 2014.06.29. 09:44:08

@rezsöatya: A gulyásleves kulákcsökevény, rendes munkásembernek nem fussa húsra, meg nem is szereti inkább. Biztos, hogy krumplileves volt. :)

tableno 2014.06.29. 09:48:38

@rezsöatya: minden nő ribanc. Kivétel nélkül. Csak a lóvé meg a nyugati útlevél kell nekik. Ezért nem találHAT magának párt egy tisztességes magyar férfi. Ez statisztikailag bizonyítva van.

rezsöatya 2014.06.29. 09:54:22

@tableno: na, ezert mindjart kapcafofadra a kommentelo uriholgyektol!!!

Russell Coutts 2014.06.29. 09:54:29

@rezsöatya: "A "Zurat" sajnalom... gondolom o keresi a penzt, tobbet erdemelne e lenezo emlegetesnel... "
Én vagy a "Zuram" :)
Így visszagondolva tényleg lehet furcsán hangzik. Azonban nekem/nekünk ez egyáltalán nem bántó, vagy lenéző. Feleségem egy elég kis vidéki városból származik, ahol a nőnek Ura van, a férfinak Asszonya. Mindkettőnknek égnek áll a haja is ettől :) Igazából innen ered az egész :)

tableno 2014.06.29. 09:55:33

@tableno: ja, most jut eszembe, hogy mégis van olyan nő, aki nem a pasik pénzére hajt (mivel képzett és maga is jól keres): az ilyet hívjuk karrierista feminista p...nak.

Lukas Meier-féle nőhatározónkat hallották.

Quercus a favágó 2014.06.29. 09:55:54

@rezsöatya:

Mé, én is bele tudnék szerelmesedni egy Azori-szigeteki gazdag nőbe, aki férjül venne. Az se számítana, ha olyan randa volna, hogy a művirág elhervadna a vázába, ha ránéz.

tableno 2014.06.29. 09:57:09

@rezsöatya: Én csak Lukas-tól idéztem...

Russell Coutts 2014.06.29. 09:59:11

@QUERCUS: el tudod te képzelni, hogy errefelé hány embernek sikerül túl jól is a nyaralás? :DDD A városban lehet egy csomó párt látni, ahol:
- 50-es vörös képű német pasi, 25-30 körüli tai vagy más keleti csajjal, akik egy félvér gyereket tolnak kocsiban
- agyonszőkített, szénné sminkelt 50 fölötti német nő, huszonéves dél-amerikai kinézetű sráccal kézen fogva, enyelegve :)

Hiába no... A tiszta szerelem nem ismer határokat :DDD

rezsöatya 2014.06.29. 10:01:08

@tableno: csodalkoztam is, mert nem ilyennek gondoltalak. Nem volt forrasmegjeloles, en meg kevesebbet vagyok mostanaban, igy tudatlan vagyok...

tableno 2014.06.29. 10:04:08

@Russell Coutts: modja már meg nekem valaki, miért zavarja az, hogy mások hogyan élnek? Szvsz az erkölcscsőszködés fő oka az irígység szokott lenni...

rezsöatya 2014.06.29. 10:04:22

@QUERCUS: es tudsz te valamit, amiert ferjul venne? Amugy kizarolag rondakra hajtasz?
:D

tableno 2014.06.29. 10:05:37

@rezsöatya: Lukas a napokban próbált meggyőzni arról, hogy a feleségem is csak egy aranyásó...

Quercus a favágó 2014.06.29. 10:07:31

@rezsöatya:

": es tudsz te valamit, amiert ferjul venne? "

Hallgatni a nőt, amint beszél. Megfizethetetlen.

" Amugy kizarolag rondakra hajtasz?"

Ha látnál, nem kérdeznél ilyet. Már a középiskolás tablóképem is le volt takarva.

Russell Coutts 2014.06.29. 10:09:17

@tableno: Szvsz ez meg rosszindulat... Ez rohadtul nem az erkölcsről szól, legalábbis ha te nem kevered bele... Ez tisztán az EU-s papírok megszerzéséről szól.
És ezt nem én mondom, ez azért itt egy aktuális téma a társadalomban.

Quercus a favágó 2014.06.29. 10:10:58

@Russell Coutts:

A gond az, hogy én nős vagyok(áthidalható), és 56 éves. És szegény.
Tehát nekem olyan 75-80 éves gazdag nő dukálna.
Jöhet. Egy feltétellel. Legyen nekije legalább 300 oldalas zárójelentés gyűjteménye kötve-fűzve.

rezsöatya 2014.06.29. 10:14:09

@QUERCUS:
"Hallgatni a nőt, amint beszél. Megfizethetetlen..."

Ja, hogy suket is vagy...! :-)

Russell Coutts 2014.06.29. 10:16:37

@QUERCUS: Sajnos ez vesztett helyzet :DDDDD Mondjuk minden viszonyítás kérdése. A legrosszabb esetben még mindig vonzó férfi lehetsz mondjuk Észak-Koreában, Afganisztánban, Kambodzsában ;DDDD (pííísz :) )

rezsöatya 2014.06.29. 10:16:49

@QUERCUS: ja. Az idealis no.

90-60-90-es parameterrel...
.
.
.
.
.
.
.
.
(90 eves, 60 millioja van es 90 perce van hatra az eletbol...)

Sütemény1975 2014.06.29. 10:19:08

@rezsöatya: dehogynem! Remek pelda erre andy vajna es legujabb parja, aki az unokaja lehetne :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 10:22:35

@Russell Coutts:
Az oreg Maslov szerint a biologiai szuksegleteket kell legeloszor kielegiteni. Szerintem teljesen ertheto a fenti felallas. :)

@tableno:
Mert irigyek.

nyuszigonosz 2014.06.29. 10:26:01

Elolvastam a blogajánlót, a hölgyek blogjait nem fogom.

Kimondottan nem tetszik a Hollandiában férjet fogott hölgy.
Miért is van az az érzésem, hogy a holland pasi volt szerelmes csak....

tableno 2014.06.29. 10:34:17

@Russell Coutts: honnan tudod, hogy csak a papírokról szól? Ismered mindet személyesen? És ha egy részüknél arról szól, akkor mi van? Kinek ártanak?

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.06.29. 10:42:09

Most ha az amerikás hölgy áradozását az öt perces smalk-talk beszélgetésről és non-stop vigyorgásról kicsit sivárnak és felületesnek élem meg akkor búsongó magyar vagyok; vagy csak megláttam egy ott elterjedt társadalmi szokás fonákját is? Ami szokás nem feltétlenül rossz legfeljebb én nem szoktam hozzá. Nekem a busongásban és a panaszkodásban azért több őszonteség rejlik mint a tartalom nélküli mosolygásban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 10:42:29

@Russell Coutts:
Ha választani kell a wifi és a szex között, akkor tisztelettel, de a szexet választanám.
Mondjuk bármivel is hasonlítanám össze, mindenképpen a szexet választanám :D

tableno 2014.06.29. 10:44:36

@Russell Coutts: nem, én őszintén kíváncsi vagyok, hogy miért kell a magyaroknak megszólni mindenkit, aki nem a "hagyományos" ideálnak megfelelő párt választ?

Russell Coutts 2014.06.29. 10:46:16

@Kövérmadár [swe]: feleségem is olvassa a blogot és a kommenteket is, így én csak azt mondhatom, hogy nekem a wifi mindennél fontosabb... ;DDDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 10:49:06

@tableno:
Azért, mert:
a) irigyek, mint a fene és inkább megszólnak mindent, mint bevallják, hogy boldogtalanok és ők is másra vágynak;
b) beléjük lett nevelve a másság / különség lenézése, kigúnyolása;
c) nem jutottak még el az egyedfejlődés azon szintjére, hogy belássák: nem feltétlenül az a jó, amit ők csinálnak, illetve lehet, hogy másnak más az értékrendje.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.29. 10:49:37

Szep jo regelt, napot, estet mindenkinek!
Az LA lady-t kicsit lenezönek erzem, a Holland egyszerüen csak nem tetszik, meg a legszimpatikusabb a WOB-i.
Bar az a hozzaallas hogy barmikor költözne megint nem biztos hogy olyan jo, a gyerekek szemszögeböl ha mar egyszer beilleszkedtek es barataik is vannak.

Remelem a posztrol irni meg nem off:D

Quercus a favágó 2014.06.29. 10:53:05

@Kövérmadár [swe]:

Igazad van madár. Én 56 évesen is azt mondom, a szex mindennél fontosabb. Azért mert.............bazdmeg, elfelejtettem, hogy miért.

Határátkelő 2014.06.29. 10:53:34

@tableno: @Kövérmadár [swe]: Hát ezen én is elgondolkodtam. És sajnálom is azokat, akik mindenben csak az érdeket és a pénzt látják. (Nem, nem vagyok 19 éves ábrándos lelkű ifjú...)

Vajon miért is nem szerethet bele egy 50 éves magyar nő egy holland férfibe???

Határátkelő 2014.06.29. 10:55:15

@Der echte Weinachtsmann: @flash.gordon: Nem vagy busongó magyar, csak szerintem nem jött át neked, miről ír. Én nem éreztem lenézőnek, egyszerűen csak felvázolt egy másfajta hozzáállást, szemléletet.

Russell Coutts 2014.06.29. 10:59:08

@tableno: szerintem egy olyan dolgon pörögsz, ami rohadtul nem érdekel senkit, amin már mindenki régen túllépett. És egyébként meg lehet, hogy sokan a te szóhasználatod szerint megszólnak másokat, szerintem meg csak van véleményük. Tőlem mindenki azt csinál, amit akar, és azzal, akivel akarja. Rohadtul nem érdekel.

De azért ugye megengeded nekem, hogy legyen saját véleményem?

Ha úgy akarom olvasni a kommentedet, akkor nem vagy jobb, mint a szélsőjobbosok, mert meg akarod mondani másoknak, hogy mit gondoljanak. (Vagy most épp, hogy mit ne.)
Ha úgy akarom olvasni a kommentedet, akkor sértően általánosítasz, mert minden magyart negatív színben akarsz feltüntetni.
Ha úgy akarom olvasni a kommentedet, akkor előítéletes vagy, és provokáló, akár egy jóképességű netes troll.
Ha úgy akarom olvasni a kommentedet, akkor személyeskedő, és ismeretlenül is velem szemben kötekedő.

Szerintem választhatsz, hogyan olvassam... De inkább nem olvasom sehogy, mert nem igazán érdekel a téma. De igazából alapesetben mindenkivel szemben feltételezve a legjobbat komolyan javaslom, hogy olvasd el a kommenteket másodszor, esetleg harmadszor is, mielőtt elkezdesz szembe menni valakivel. Nem biztos, hogy a te első értelmezésed a helyes, és nem biztos, hogy a te kommentjeidből az jön át, amit te szeretnél írni.

Russell Coutts 2014.06.29. 11:01:04

@Der echte Weinachtsmann: félreérted :) Azt akarta írni, hogy ha újra elölről kellene kezdeni, akkor is így döntene, és újra a költözés mellett lenne. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 11:02:33

@rezsöatya:
Andy Vajna? A legtisztább szerelem.
Teljesen igazad van.
...és még a szex is jó.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Határátkelő 2014.06.29. 11:02:59

@Russell Coutts: Nehéz a kommentedet máshogy értelmezni, mint ami.

De szerintem jó lenne, ha abbahagynátok egymás gyilkolászását.

Kösz.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 11:03:47

@Kövérmadár [swe]: az egész beszélgetés a vegyes párosokról onnan indult ki, hogy egy asszem Londonban élő magyar férfi kesergett, hogy nem talál magának barátnőt. Erre a többek leszólták, hogy lúzer én pedig megvédtem.

A többi dolog már ennek a folyománya.

Russell Coutts 2014.06.29. 11:05:06

@Határátkelő: Bocs, nem akartam trollkodni. Nekem is nagyon vasárnap reggel van még ezek szerint :)

tableno 2014.06.29. 11:05:19

@Russell Coutts: ok, el vagyok küldve az anyámba. Most megkönnyebbültél? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 11:05:36

@QUERCUS:
Nem értek egyet... van, ami fontosabb a szexnél. Pl. a sok szex :)

Komolyra fordítva: vannak nyilván alapvető igények, mint az evés, ivás, alvás, egészség. A szexért nem vállalnék be egy agydaganatot. De azért így is a lista élén van :)

Határátkelő 2014.06.29. 11:06:16

@Russell Coutts: @tableno: No, akkor ezek szerint béke van, ugye? :)))))

Quercus a favágó 2014.06.29. 11:07:18

@Kövérmadár [swe]:

Az irigység arról szól, hogy az ember a saját beteljesületlen vágyait látja megtestesülni mások életében. És ez sokakat rendkívül irritál.
De azért jobb, ha irigyelnek, mint ha szánnak. A szánalom ajándék, az irigységért viszont meg kell dolgozni.

Russell Coutts 2014.06.29. 11:11:43

@tableno: nem ez volt a célom :) Bocs, ha megbántottalak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 11:17:39

Nemsokára bemegyek a sarki HSBC bankba és elküldőm a picsába az éppen velem szóba álló ügyintézőt.
Tegnap elmentünk a heti bevásárlásra és ott állok tele kosárral a LIDL-ben minden áru lehúzva, fizetnék és a kártyás fizetés visszautasítva. A kártyám érvényes bár 2014 hetedik hóig szól de tudtommal még csak hatodik hó van. A kártyán van elég pénz.
Csak egy kicsit ütött meg a guta.

Rebarbaraa 2014.06.29. 11:18:56

@tableno: Tisztesseges magyar ferfi reg kihalt. Amugy meg a ferfiak maguk erositik a nokben, hogy a penz minden. Tudod te, hogy hany no szivta meg a ...mert szerelembol valasztott, baszott rosszul? Ajj ne is kepzeld el. Talan ez a hozzaszolasod inkabb bosszanto akart lenni de nem az. Vagy lehet, hogy nem talaltal magadnak rendes, aranyos not akit marhara nem erdekel az anyagi helyzeted. Bukta:)) Miert ne erdekelne egy embert aki hozzad akarja kotni az eletet, hogy neki kell e majd eltartania vagy kepes vagy egy csaladot fenntartani. Minden ermenek ket oldala van ne felejtsd el.

Quercus a favágó 2014.06.29. 11:19:36

@diggerdriver:

"Azt mondták, hogy a szeretet ellenszolgáltatás. Ha szeretnek bennünket, akkor valamiért szeretnek. Ok nélkül nincs szeretet. Az oktalan szeretet képtelenség. Olyan képtelenség, mint az volna, hogy a mérleg nyelve kibillenne akkor is, amikor valamelyik serpenyőjét nem terhelnék meg. Minden szeretet érdeken alapul - minden szerelem is, s minden házasság - egy vagy más szempontból - érdekházasság."

Kosztolányi Dezső

nyuszigonosz 2014.06.29. 11:23:30

@diggerdriver: És mit csináltál? Mindent otthagytál?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 11:23:58

@QUERCUS:
A Dezsi tudott valamit mégpedig azért mert a szeretet szót használta a szerelem helyett.

Russell Coutts 2014.06.29. 11:25:14

@diggerdriver: kérdezz rá a callcenterben, hogy mi miatt volt. Nem feltétlen a kártya lejárta lehet az ok, lehet ez lokál telefonos hiba, elszámoló rendszer hiba, de a bank rendszereinek a hibája is.
Szerintem jó esélye lehet egy műszaki hibának. A hibás kártyalejárat szerintem kevésbé valószínű.

tableno 2014.06.29. 11:25:17

@Lukas Meier: ez igen erős csúsztatás. Itt arról volt szó, hogy egyesek szerint (khm) nem is lehetséges egy magyarnak Nyugaton párt találni, mert csak. Ezt mi egy páran cáfoltuk, és megpendítettük, hogy megfelelőbb hozzáállással a panaszkodóknak is sikerülhetne. Erre jött az, hogy nem is, mert minden vegyes pár a pénzről meg az útlevélről szól.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 11:27:03

@nyuszigonosz(D):
Mit csinálhattam volna?
Már egy éve mindig készpénzzel fizetek.
Mindig van nálam készpénz is.
Tegnap nem volt nálam készpénz és pont tegnap akartam kártyával fizetni.
Amúgy egy hete még vettem fel róla pénzt de mostmár a vásárlás és pénzfelvét is le van tiltva.
Valószínűleg nem fogok úriemberként viselkedni.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.29. 11:27:19

@Russell Coutts: "A lányok Szegeden születtek, Pesten éltek, most Wolfsburgban és még ki tudja, hogy merre megyünk, hol kötünk ki. "

Erre gondoltam, bar valoban nem lehet megjosolni mi lesz a jövöben.

@Határátkelő: nincs azzal a szemlelettel semmi baj, söt! De azert Mo-n is talalkoztam vidam, mosolygos tesco-s penztarossal.

Egyebkent tegnap hogyhogy nem volt "gasztromania"? Elfogytak tan a receptek?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 11:28:01

@Russell Coutts:
Nem kérdezek rá megyek be a bankhoz itt van 50méterre és most nyit.

nyuszigonosz 2014.06.29. 11:29:10

@diggerdriver: Hát ez pech. Én is szétmentem volna.
Ezek szerint elfelejtettek idöben új kártyát küldeni.

Russell Coutts 2014.06.29. 11:30:06

@diggerdriver: ha tényleg rosszul vezették fel a lejárati időt és emiatt tiltottak le, akkor az a minimum, hogy törlik a következő éves kártyadíjadat minden tőlük való kártyádra.

nyuszigonosz 2014.06.29. 11:31:56

@diggerdriver: Ott nyitva tart vasárnap a bank? Nahát!
Itt még szombaton sincs bank nyitva. Olyankor csak az elötérbe tudsz bemenni és az automatákon a pénzügyeidet intézni - utalás vagy pénzfelvétel, de élö ember akkor sincs ott.

Russell Coutts 2014.06.29. 11:32:35

@Der echte Weinachtsmann: Igen, ez nincs annyira kifejtve... Feleségemet (és engem is) eléggé nyomaszt, hogy a cégnél a tavasszal elkezdtek győzködni, hogy vállaljak pozíciót 3 évre egy külföldi leányvállalatnál. Most még sikerült kibújnom ez alól, de egy kicsit tartunk tőle, hogy jövőre megint előjön ez a téma, és ahogy telik az idő, egyre kevésbé fogok tudni nemet mondani következmények nélkül.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.29. 11:34:03

@diggerdriver: Vasarnap? Vagy ma nem az van es elfelejtettem elmenni dolgozni

nyuszigonosz 2014.06.29. 11:39:22

@Der echte Weinachtsmann: De, vasárnap van. :-)
Itt az isten napja - ma esövel - és a fü sem nö ilyenkor.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 11:39:47

Hé HA, a másik kommentem miért lett moderálva? Kicsit átírtam, hogy véletlenül se legyen sértő.

@tableno: tableno barátom!

Ahogy pár napja írtad, hogy szerinted távolról belelátok az életedbe, most te is pont ugyanazt csinálod, szerinted belelátsz a fejembe!

Tény, hogy a vegyes házasságok igencsak nagy részének nagyrészt anyagi motivációi vannak, kiolvasható a statisztikákból.

Megmondom, miért.

Felsoroltam vagy 10-15 vegyes párost különböző weblapokról, az szinte mind megfelelt a szegény országbeli nő-gazdag országbeli
férfi párosításnak. A statisztikák is mellettem állnak Ausztriából soktízezres mintából. A saját és haverjaim tapasztalatai is mellettem állnak, Remélem nem gondolod, hogy ez mind véletlen.

Ha nem lenne pénz a dologban, akkor 50-50% körüli értékeknek kellene lennie, mondjuk max. +/-20 százalékpontos kilengésekkel MINDKÉT irányba vegyesen. Tehát lenne olyan is, hogy pl. ukrán férfiak több nyugati nőt vesznek el, mint fordítva.

De nem ez van, itt 90-95%-os arányok vannak a kelet-európaiak esetében a szegény országbeli nő-gazdag országbeli férfi párosítás javára, míg max. 5-10%-nyi fordított esetben.

Abban igazad van, hogy van a példa fordított esetre, de ez abszolút elenyésző. Abban is igazad van, hogy nem minden vegyes kapcsolat az aranyásásról szól.

De a nagy része igen, különben nem 90 meg 95%-os arányok lennének a kelet-euiaknál, illetve nem beszélhetnénk tömegesen ázsiai és dél-amerikai (thai és brazil volt a legkedveltebb népség az osztrákoknál) importfeleségekről.

A te esetedben abszolút nem tudom, hogy mi a helyzet, nem is érdekel, itt a többségről van szó, nem rólad.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 11:39:56

@tableno: Van ám ellenérvelésem, csak a HA nem engedi be. (?)

2014.06.29. 11:41:16

@nyuszigonosz(D): nincs, a szombati is ritka es nem is mindig van teljes banki szolgaltatas szombaton, csak limitalt. Marmint fiok. A Natwest egy idoben ugy hirdetett, hogy Satwest, igy jelezve, hogy szombaton is nyitva van (vegre).
Interneten vagy telefonon termeszetesen minden nap van.
En mondjuk olyan banknal vagyok (az egyik) aminek egyatalan nincs sajat bankfiokja.

A posztokhoz.... Mikor lepunk mar tul azon, hogy a "How are you?" az olyan, mint a "Kezit csokolom". Nem csokolom meg senkinek a kezet, kulonosen nem az Apeh dolgozoet.

rezsöatya 2014.06.29. 11:42:47

@nyuszigonosz(D): igen. Szombaton zarva, de vasarnap nyitva... kulonos, de van ilyen:

www.hsbc.co.uk/1/2/contact-us/branch-locator#results

rezsöatya 2014.06.29. 11:44:32

@nyuszigonosz(D): na ez nem jo, nem masolta a linket. Ird be a Goldens Greent...

tsabus UAE 2014.06.29. 11:45:51

@Russell Coutts: Nem tudom, nálatok hogy megy, de a mi cégünknél 3 elutasított ajánlatnál már elkönyvelnek mozdíthatatlannak és soha többé nincs ajánlat. Mert nem vagy mobil.
Nálatok mekkorák a gyerekek, hogy ez a dolog ilyen élesen jött elő ?

2014.06.29. 11:46:14

@nyuszigonosz(D): Digger leirasa szerint van. Ez nekem is ujdonsag.
@diggerdriver: kinel bankolsz, aki nyitva van vasarnap?

A thai felesegekrol. Nos, a jelenseg letezik, hogy milyen aranyban azt nem tudom. A mostani kollegaim kozul 2 vett el thai holgyet egy nyaralas alkalmaval (!), mindket esteben a nemet papirok megkapasa utan napokkal a ferjek megkaptak a valokeresetet. Mindket esetben a ferfi kollegak naivak volta es most visszafogottan fogalmaztam.

nyuszigonosz 2014.06.29. 11:48:59

@charlieharper: Kösz a választ.

Igen, nagyon sok az ilyen thai feleség. Meg ukrán, orosz... na szóval mindenféle van.

nyuszigonosz 2014.06.29. 11:49:29

@rezsöatya: Szintén köszönöm a választ. Érdekes ez az Anglia.

rezsöatya 2014.06.29. 11:52:01

@Lukas Meier: tiszteletet a Hataratkelonek! (Ove ugyanis a blog, sokat dolgozik vele, mindannyiunk oromere!)

"Hé HA, a másik kommentem miért lett moderálva? "

kepfeltoltes.hu/140629/he_HA_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2014.06.29. 11:52:46

Azert viccesek ezek a kommentek hogy milyen gaz az ha a no 'penzert' hazasodik, vagy ha olyan pasival jar aki a 'penzert' / 'utlevelert' van vele (lasd fiatal del-amerikai pasi idosebb nemet novel), viszont szinte mindenki kiallt amellett par napja hogy semmi gond nincs azzal ha ferfiak (sot nok) szexert fizetnek. Most akkor dontsetek mar el, mi van :). Vagy nem vagytok annyira nyitottak hogy elfogadjatok, nehany tartos kapcsolatban a penz / utlevel is kozrejatszik? Ez mar erkolcstelen, szexert fizetni nem az?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.29. 11:52:52

@Russell Coutts: Ha a munkahely kivanja meg a költözest az tenyleg szar helyzet. Plane ha olyat dolgozik az ember amit szeret es tud csinalni. Nehez ez nagyon. Ugy erzed lennenek következmenyek? Ha meg bevallalod hajts ki minden letezöt a cegtöl. Valamit valamiert.

Russell Coutts 2014.06.29. 11:53:09

@tsabus: Nálunk is így megy, azonban a további karrieremhez már alapfeltétel, hogy megyünk valahová. Ha nem megyek, akkor erről a szintről nem léphetek tovább. Pedig lehetőség az lenne.
Idén azzal ütöttem el, hogy mire oda kerültünk a konkrét lehetőséghez, már csak India meg Kína maradt nyitva, azokat meg mindenkinek érthető módon nem vállaltam. Abban maradtunk, hogy Európában szeretnék maradni valahol, ezért nem vállalom idén. De félek tőle, hogy jövőre már lesznek európai helyek is. Mondjuk egy Olaszországon vagy Spanyolországon (ez esélyesebb) lehet elgondolkodom :)
A gyerekek: a nagyobbik 1 hét múlva 10, a kisebbik 4 hét múlva 8.

rezsöatya 2014.06.29. 11:59:21

@nyuszigonosz(D): csak neked, csak most...:

kepfeltoltes.hu/140629/bank_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Amugy valoszinu, hogy nem az "erdekes hely ez az Anglia" mivoltbol fakad. Ahogy Digger emlitette, ez zsidok altal lakott negyed. Es a bank megtiszteli az ugyfeleit azzal, hogy (vallasi okokbol) szombaton zarva tart. Helyette vasarnap van nyitva.

Russell Coutts 2014.06.29. 12:00:36

@Der echte Weinachtsmann: azzal nem lenne gond. Az ajánlat igen jó lenne, csak épp az itt éppen beilleszkedett gyerekek miatt vannak aggodalmaim. (Nekem szerintem nem lenne gondom, most is 23 országgal dolgozom, ez még egyszerűsödne is.)

tsabus UAE 2014.06.29. 12:01:18

@Russell Coutts: Nálunk harmadik alkalommal visszajött az első ajánlat. Szerencsére, most egy kicsit rugalmasabban alakítható lett. Megyünk is...
Gondolod, a gyerekeket nagyon megviselné a váltás ?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.29. 12:02:03

@nyuszigonosz(D): Itt is esik meg szeles az ido. Olyan igazi nincs kedvem semmihez ido van

rezsöatya 2014.06.29. 12:05:56

@Mirjam2: @Határátkelő: termeszetesen lehet 50 felett szerelmes valaki (en is az vok). Csak az "interjubol" nem ez jon le. Lukas Meier kicopyzta az erintett reszeket. Ha valaki blogot ir, tobbet megtudunk rola, teljesebb a kep. De ez igy rovid, szerencsetlenul is hangzik...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.29. 12:06:45

Besz@rt a blogmotor? Eltüntek a hozzaszolasaim.

tableno 2014.06.29. 12:07:19

@Rebarbaraa: ok, valószínűleg az én hibám, hogy senki sem vette le, hogy a fentieket ironikusan írtam...

nyuszigonosz 2014.06.29. 12:08:11

@rezsöatya: Kösz.
Nekem akkor is érdekes hely az Anglia, mert még sosem voltam ott.

Russell Coutts 2014.06.29. 12:08:25

@tsabus: tartok tőle, hogy most még igen. Elvégeztek lassan (még nincs vége itt a tanévnek) egy évet a suliban itt, újra lettek barátok. Belerázódtak a német nyelvbe, a kicsinek annyira megy, hogy gyak. akcentus nélkül (pontosabban itteni akcentussal) beszéli a nyelvet. Most még megviselné őket, meg én sem szeretném, hogy elfelejtsék a nyelvet, nem lenne rossz, ha még jobban bevésődne. Azonban egyre jobban látják, hogy ez itt így megy, mert az osztálytársak majdnem a harmada most mindkettőnek elmegy, mert az ő szüleik meg éppen itt voltak külszolgálaton, és költöznek haza. Szerintem jövőre már meg lehetne velük beszélni...

nyuszigonosz 2014.06.29. 12:09:36

@Der echte Weinachtsmann: Ma nincs szél, az tegnap volt. :-) Meg egy kis esö is volt már tegnap, de amúgy még szép idö.

Na ma van a lustaság napja, mert még a kutyussal kint lenni sem volt ma kellemes. :-(

rezsöatya 2014.06.29. 12:10:19

@nyuszigonosz(D): ja, hacsak ugy nem...!?

(nekem Mo-is erdekes hely, pedig a fel eletem eltoltottem ott...! :-)))))) )

nyuszigonosz 2014.06.29. 12:11:04

@rezsöatya: Na valahol itt van a kutya elásva.

nyuszigonosz 2014.06.29. 12:13:27

@rezsöatya: Egyszer jó lenne elmenni oda és végignézni a sok középkori várat. Szeretem a középkort, és annyi mindent olvastam, tanultam már az akkori idökröl, történésekröl, egyszer jó lenne élöben is látni azokat a történelmi, érdekes helyeket.

nyuszigonosz 2014.06.29. 12:15:05

@rezsöatya: Nem. :-)

Csak amit írtál; hogy szerencsételn részlet lett a Hollandiában élö hölgy interjújából kirakva.

tsabus UAE 2014.06.29. 12:15:43

@Russell Coutts: Értem. Egy év után tényleg gyors lenne nekik a váltás. Sok szerencsét az ajánlatok közötti egyensúlyozáshoz !

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.29. 12:15:48

@rezsöatya: nem. Miert? Most mar ugy kell? De mire leirtam, mar megjelentek. Csak valahogy összevissza.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 12:18:03

@Mirjam2:
Semmi sem lehet rossz vagy elitelendo, ami ket ember kolcsonos hozzajarulasaval tortenik. Ez az o maganugyuk.

Mindegy, hogy ez prostitucio, erdekhazassag vagy egyejszakas szex.

Muscari 2014.06.29. 12:20:48

@diggerdriver: nekem egyszer letiltotta a bank a kartyamat, mert egy tranzakciot gyanusnak talalt, konkretan a Wizzair jegyvasarlast. Felhivtam oket, megkerdeztek, jogy tenyleg en voltam-e aki azt a tranzakciot elkovette, majd feloldottak a tiltast.

Ha juliusban jar le a kartyad, julius vegeig hasznalni tudod, sajat tapasztalat. Mas gond lesz ott.

rezsöatya 2014.06.29. 12:22:11

@nyuszigonosz(D):
"Na ma van a lustaság napja, mert még a kutyussal kint lenni sem volt ma kellemes..."

Ahogy en a kutyakat ismerem, ezt nem o mondta...
Engem a kutyaim pl. megtanitottak erre, hogy nem erdekli oket, milyen idojaras van, menni kell...! (es ez most milyen jol jon itt Angliaban!)

Muscari 2014.06.29. 12:23:18

@diggerdriver: vasarnap nyitva van a bank?

M. Péter 2014.06.29. 12:23:56

@charlieharper: Attól függ. Városközpontban, ahova szombatonként jön a tömeg bevásárolni, a bankfiókok többsége nyitva van szombaton is legalább délig.

Muscari 2014.06.29. 12:25:49

@Russell Coutts: Angliaban nincs kartyadij, legalabbis az alap szamlaknal nincs.

2014.06.29. 12:30:40

Szerintem itt HA a legnagyobb troll :D Elolvasta mirol ment a beszelgetes az elmult napokban (kulturalisidentitas, ugyselehetbeilleszkedni, mindennok*rva) es direkt erre keszult hogy a vasarnapi blogvalogatosban jol visszaetessen mindenkit :D

nyuszigonosz 2014.06.29. 12:40:58

@rezsöatya: Kutyus megöregedett, már neki sem kellemes az esöben mászkálás. Valamikor - még egy éve is - mindegy volt neki, ha szakadt az esö, akkor is a világ végére mentünk meg onnan vissza. Már sajnos nem így van.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 12:55:19

@Der echte Weinachtsmann:
Ne kérdezd! Még a végén jövő héten minden második a felfúlt krumplifőzelékről fog szólni.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 12:58:36

"Nehezen küzdök meg (…) a felháborodásommal, amit a jóléti állam eszméletlen pazarló ellátó rendszere vált ki belőlem, valamint bosszant a gyerekuralom, a minden elvárás, norma nélküli gyerektartás (merthogy nevelés nincs). Meg kell küzdenem a különböző értékrenddel, mentalitással, temperamentummal, időjárással, de ezek jól-rosszul kezelhetők."

Van nevelés, csak nem olyan poroszos mint Magyarországon. Aki ahhoz szokott hozzá, annak ez furcsa.

adg 2014.06.29. 13:00:18

Két kártyát kell tartani, lehetőleg két számlához. Gyakran vannak technikai malőrök, néha hibás a kártya is, jó ha van egy tartalék. Vagy kp, de olyat én pl nem használok, ha nem muszáj, mert a műanyag pénz kiugrik a zsebemből könnyen. Nem lehet rendesen összehajtani, mint a papírt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.29. 13:00:46

@Russell Coutts: ha valaki nem használja elégszer a kártyáját, akkor automatice megszüntetik sajnos.... Kartyadij basic accounton nincs, ha valaki mégis fizet, az akkor van, ha van benne biztositas, breakdown cover, stb.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 13:02:08

@Hari Seldon 2:
Másrészt, pazarló ellátórendszer? Szerintem inkább ilyen legyen, mint a nyomorgó pénztelen ellátórendszer. - Ha már választani kell, én inkább az előbbit választanám / választottuk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.29. 13:05:41

@charlieharper: van, szombaton minden nagyobb bank, vasárnap pár központi helyen lévő nyitva van, pl. Hsbc, Barclay's, de a Lloyds pl nem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.29. 13:09:56

@Mirjam2: az egyik szépen tisztázott, mondhatni megegyezése n alapuló rendszer, mindenki tudja, mit ad és mit kap cserébe. A másik esetben viszont simán el tudok képzelni valamiféle naivitást. Hosszú kapcsolatnal ez szerintem nem fair.

morsels (törölt) 2014.06.29. 13:14:03

@Mirjam2:
Azert nem ugyanaz a ketto.
Az elso esetben megegyeztek a szolgaltatasban es az arban, a masodik esetben egyszeruen csak at lettek baszva :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 13:17:37

az volt mar, hogy nyugaton meg a bank is nyitva van vasarnap?

morsels (törölt) 2014.06.29. 13:22:16

@Babette.:
Azt hiszem az meg nem.
Digger volt az elso :-)

Russell Coutts 2014.06.29. 13:30:03

@tildy[UK]: UK-t nem igazán ismerem. Nálunk (D) az alapszámlákhoz, ami ingyenes, nem mindig van ingyenes kártya. Ha valahol mégis, akkor az sima Maestro. Ha akarsz egy komolyabb dombornyomottat, akkor annak viszont már az esetek 90%-ában van díja. (Persze vannak kivételek, de az elég kevés banknál van, vagy kell egy nagyobb havi forgalom.)

Taxomükke (UK) 2014.06.29. 13:33:01

@tableno: Remélem, ezt nem gondoltad komolyan.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2014.06.29. 13:33:08

@Határátkelő: "valahol biztos bennem is lappang még a mélymagyar borongás, megkeresem, ha addig élek is. Ha nem lesz meg, akkor majd besegít az első TESCO pénztáros.”"

Tehát ebben semmi lekezelés nincs, azt mondod?

Quercus a favágó 2014.06.29. 14:04:28

@morsels:

Mind a kettő üzlet.
Semmi kivetni való nincs a prostitúcióban. Valaki eladja a testét, ha van rá kereslet. Undorító? Miért? Ha valaki eladja a kétkezi munkáját, vagy az eszét pl. a munkáltatónak, az nem az?
Mind a kettő a megélhetésért teszi, mind a kettőt kizsákmányolják. Akkor?
Valaki érdekből, azért, hogy útlevélhez, állampolgársághoz jusson idősebb emberrel érdekházasságot köt. Jó darabig együtt kell élniük. Minden valószínűség szerint ágyba is kell bújni a partnerrel. Megfizeti a az útlevél/állampolgárság árát.
Amikor megkapta, elválik. Üzlet. A szerződés a szolgáltatás teljesítésével megszűnt.

M. Péter 2014.06.29. 14:16:01

@diggerdriver: Akármi is legyen az oka, egy biztos, hogy nem annak az ügyintézőnek a hibája.

2014.06.29. 14:27:41

@Mirjam2:

Szellemes kérdés... és neked mi a véleményed ugyanerről?

Erkölcstelen-e például egy vajna - palácsik jellegű frigy (nyilván nem tudhatjuk biztosan, de tegyük fel, hogy nem egymás lelki társai meg nagy ő-i), és ha igen, melyikük az erkölcstelen? Ki zsákmányol ki kit, ki undorító, és nekünk, a tásadalomnak kell(ene)-e kezdenünk ezzel valamit, és ha igen, mit? (Nem kötekedésből kérdezem, érdekel.)

morsels (törölt) 2014.06.29. 14:38:45

@QUERCUS:
En nem akarok belemenni a prostitucio kerdesebe.

A masik viszont elvileg nem uzlet. Marmint elvileg. Aztan persze tenyleg van olyan, amikor a nok (persze ferfiak is, csak az ritkabb) gazdagabb orszagbol szarmazo egyedhez kotik az eletuket. Nem egy ejszakara, hanem az eletuket. Elvileg.

Aztan ha at van baszva 5 ev utan, akkor at van baszva. Es hat megint arrol van szo, hogy vannak sikertortenetek is (en is ismerek egyet), meg vannak olyanok, ahol tenyleg az allampolgarsag kezhezvetele utan az asszony (vagy ritkabb esetben a ferj) lelepett.

Az, hogy ezek megtortennek, az teny.
A prostitucioval valo osszehasonlitas felrevezeto.

Persze szerintem.

morsels (törölt) 2014.06.29. 14:42:10

@Th's child:
Ne haragudj, de a tarsadalomnak mi koze ehhez? Marmint egy Vajna-Palacsik frigyhez?
Marmint azon kivul, hogy velemenye barkinek lehet, egy tarsadalomnak mit kene ezzel kezdenie?

Muscari 2014.06.29. 14:48:36

@M. Péter: igy igaz. En sosem veszekedtem ugyintezokkel ilyesmi miatt. Mikor kiderult, hogy letiltottak a karytamat, azt is az en vedelmemben tiltottak le, es hat ugyan kellemetlen volt, de nem szolhattam egy rossz szot sem, mert engem vedtek a csalok ellen.

A ferjem hitelkartyajaval mar volt egy kis huzavonank a bankkal, mert direct debitet nem allitottunk be, aztan honapokig nem tudtuk hogy hogy all az egyenleg, mert nem jott semmifele ertesites. Majd az ugyintezo fel oran at telefonalt, de nem jottek ra, mi volt a baj. Aztan sikerult elintezni, hogy az internetes bankolasnal a credit card egyenlege is lathato legyen (ujabb fel ora utan).
Viszont vegig mindenki nagyon kedves es segitokesz volt es vegul megoldottak a problemat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 14:50:06

@Th's child:
Erre könnyű a válasz: semmi közünk nincsen hozzá. Két felnőtt, nagykorú ember döntött úgy, hogy összeházasodik. Nem követtek el semmit, ami törvénysértő lenne. Következésképpen a társadalomnak az ég világon semmi köze nincsen hozzá.

@morsels:
Én is ismerek sikertörténetet.
Az ügyvédünknek Magyarországon thai felesége van. Import, "fejvadász" vitte őket (többen voltak vásárlók) asszonyt "venni". Azóta is együtt, két gyerekkel.

Azt mondja, hogy akik bárból vesznek feleséget (kb. mint charlie kollégái), azoknál 90%-ban átverés van. Aki világvégi faluból, ott azért jellemzőbb az együttmaradás és a normális kapcsolat. Oda járnak nyaralni, nyilván az ügyvéd támogatja a thai családot (nem hiszem, hogy óriási összegekkel). Win-win szituáció, szerintem.

Egyébként biztosra ki és mikor mehet? Európai nő nem vert még át férfit (vagy fordítva)? Montroyal sem vette a nejeit, egyik sem ázsiai volt és mégis már a 4.-et fogyasztja.

2014.06.29. 14:57:47

@morsels: Hat szerintem az a kozepkoru, kopaszodo, kover, atlagos europai pasi (vagy ugyanennek a noi megfeleloje) aki egy percig is elhiszi hogy a csinos, kedves, huszoneves thai lany azert hazasodik ossze vele mert 'szerelmes bele' es a penznek, utlevelnek semmi szerepe nincs - na az ilyen ember magat vagja at. Orulhetnenek hogy a penzukert sokevi szexet kapnak, panaszkodasra szerintem nincs ok egy percig sem.

2014.06.29. 14:59:38

@morsels: Pontosan, mi kozom nekem vagy barki masnak ehhez? Maganugy.

Muscari 2014.06.29. 15:02:37

@Th's child: szerintem nem erkolcstelen. Ha nincs is szo szerelemrol, mindketto nyerhet vele. Vajna fiatalsagot es szepseget (fiatalabbnak erezheti magat), a lany meg hirnevet es jomodot. Win-win, nem?

2014.06.29. 15:08:07

@Th's child: Nem tudtam kik ezek akikrol beszelsz de megneztem interneten, ugy erzem abszolut semmi kozom hozza, ket felnott emberrol van szo es nyilvanvalo hogy semmilyen kenyszer nem jatszott szerepet. Ettol kezdve kit erdekel az egesz, engem biztosan nem, semmi kozom hozza.

Nem akarom / fogom ujrakezdeni a multkori temat, de pont ezt a tanulmanyt olvastam tegnap a munkambol kifolyolag es rad gondoltam, ugy tudom teged erdekelnek a prostitucioval kapcsolatos statisztikak:

'In 2003, a study published in the Journal of Trauma Practice found that 89 percent of women in prostitution wanted to escape. Furthermore, 60-75 percent of women in prostitution were raped, and 70-95 percent were physically assaulted.'
(forras: Journal of Trauma Practice, Vol. 2, No. ¾: 33-74; and Melissa Farley, ed. 2003. Prostitution, Trafficking, and Posttraumatic Stress)

Persze meg ha ez igaz is, mindig lehet remelni hogy az a prosti akinek te fizetsz pont abba a par szazalekba tartozik aki nem akar kikerulni belole; soha nem volt es nem is lesz eroszak aldozata; stb. Meg ha ez igy is van, en szemely szerint nem ereznem jol magam attol hogy egy olyan 'iparagat' tamogatok amiben a resztvevok ilyen magas szazaleka eroszak aldozata es szeretne vegleg kikerulni a helyzetbol. De mindenki a sajat lelkiismerete szerint dont, en nem fogom tovabb boncolgatni a temat.

2014.06.29. 15:12:28

Nekem az a szemelyes velemenyem (mivel en, mint tudjuk, 'feminista' vagyok) hogy azert haborodnak fel a pasik az erdekhazassagon, mert ennek altalaban hosszu tavon ok az 'aldozatai', mig a prostitucio eseteben forditva van, igy azt nem tartjak felhaboritonak.

tableno 2014.06.29. 15:22:33

@Kövérmadár [swe]: pontosan. Ha valaki a falujából házasodik egy szigorúan egykorú menyecskével, az sem garantálja a boldogságot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 15:42:23

@charlieharper:
Most jöttem meg a bankolásból meg a bevásárlásból.
Hogy az isten rogyassza rá az eget a HSBC bankra.
Aki ott van az most jól figyeljen.
Amennyiben valamelyik ügyfélnek a postás nem tudja kikézbesíteni a bank levelét akkor automatikusan blokkolják a kártyát.
Nálunk az történt hogy a felettünk lakónak valami nagy csomag érkezett az Ebayről de még pont belefért a postaládába. A postás hozta a havi egyenleg levelet de nem tudta beletenni a postaládába. Visszaküldték a banknak és az blokkolta a kártyám.
Rohadjanak meg.
Képzeljétek el hogy valaki elmegy nyaralni és teletömik a ládáját reklámmal majd ugyanez történik és egyszercsak Ulan Batorban nem tudja használni a kártyáját.
Fasza.
Amúgy mivel ez a zsidónegyed értelemszerű hogy szombaton zárva és vasárnap nyitva van a bank. Pénztár az nincs de a gépeken mindent lehet intézni és ügyintéző személyzet is van .

skaven 2014.06.29. 15:48:20

@nyuszigonosz(D): nalunk a kutya mindigis utalta az esot. ha szemerkel egy picit mikor elindulunk, mar akkor is nez ram hogy biztos menni kell-e, nem lehetne inkabb otthon maradni... :)
mondjuk most mar kezd hozzaszokni, de tovabbra sem lelkesedik erte.

skaven 2014.06.29. 15:48:32

@diggerdriver: miert tartasz magadnal penzt? persze ilyen helyzetekben tok jol jon. :) en kb. azt sem tudom hogy hogyan neznek ki az itteni ermek/bankjegyek. evente kb. haromszor fizetek valamit penzzel, mindig csak kartyat hasznalok.
ne erts felre, nem basztatni akarlak, csak kivancsi vagyok hogy miert hasznal valaki kp-t. :)

2014.06.29. 15:48:34

@diggerdriver: Nem semmi, hogy milyen indokokkal tiltjak le a kartyakat. En egyszer Nepalban voltam es a NatWest letiltotta a kartyamat, mikor felhivtam oket, azt mondtak hogy 'gyanus tevekenyseget vettunk eszre a szamlajan, Nepalbol probalta hasznalni valaki a kartyat, ezert letiltottuk'. Hat koszi, mondom nekik, az en voltam! Es ott allok penz nelkul Kathmanduban, meg jo hogy a telefonhivas utan feloldottak a kartyat. Azota egyreszt mindig legalabb ket kartyat viszek, lehetoleg ket kulonbozo banktol. Masreszt mindig bejelentem a bankomnak elore UK-ben hogy milyen orszagokban fogok utazni. Hihetetlen szabalyaik vannak neha.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 15:49:59

@morsels: @tildy[UK]: látom látjátok ti is a különbséget.

@tableno: várom a válaszodat a kommentemre.

Tudom, hogy igazam van, de még részben sem fogod elismerni. Érdekes módon a többiek sem reagálnak a megdönthetetlen, kristálytiszta, logikai módon levezetett tényekre és a belőlük levont következtetésekre.

@Kövérmadár [swe]:
"Azóta is együtt, két gyerekkel."
Miért, szerinted van más választása a thai hölgynek? Versenyképes nyelvtudás és szakma nélkül 2 gyerekkel, idősebben (30-40+ felett)? Plusz a bővebb család is kap támogatást.

@Mirjam2: te rettenetesen sarkítasz. Leírom, mire gondolok.

Nekem átlagos szituáció, amiből sokat látok: a bevándorló lány már ott van a célországban, nincsen túl jó szakmája, minimálbért vagy kicsit afelett keres, nincsen igazán perspektívája karrierügyileg, egy shared flatben lakik, de eltartja magát, a fogadó ország nyelvét beszéli, de persze olyan középfok-felsőfok környékén, amivel még igazán érvényesülni nem tud, néha nem ért a TV-ben dolgokat, meg a speciális szöveget, a saját nemzetéből vannak csak barátnői és barátai, hiszen a nyelvet nem tudja eléggé még és nem is nagyon tudja megtanulni, lévén a munkahelyén majdnem csak bevándorlókkal találkozik, helyiekkel is csak pár mondatot beszél, poénkodni már nem tud.

Ez az átlagos, egyedülálló, bevándorló nő helyzete. Én ezekről beszélek, nem a klasszikus kisarkított thai nővásárlásról. Olyan is van, de az átlagos az, amit leírtam.

Ilyenkor számos előnye van egy helyi férfinak: helyi kapcsolatrendszer, sokszor helyi barátok szerzése, a nyelv tökéletesítése, kultúra megismerése, a helyi "dörgés" ismerete mindenről (eü, iskolák, minden), szinte mindig a helyi férfi jobban is keres helyiként, mint a hölgy, ki van építve az élete, helyi rokonai és szülei vannak, akikre lehet támaszkodni baj esetén, esetleg van saját lakása is, ez mind rengeteg előnyt ad.

Mit kap egy hasonló bevándorlótól vagy akár egy bevándorló saját nemzetbelijétől: ugyanazokat, amiket ő tud legtöbbször.

Na erről beszélek mindig, nem a thai nővásárlásról az öreg, dagadt kopasz férfiként.

Persze a két esetben ugyanarról van szó, csak a thai nővásárlásnál rohadtul kilátszik a lóláb, amikor meg a hölgy helyben szerelembe esik egy helyibe, akkor nem jutna senkinek eszébe ezeket a "mellékes" dolgokat felsorolni, amiket most én mondtam.

Férfiként persze egy helyi nőnek ezt már nem tudod nyújtani, így irtó nagyot kell az élet valamelyik területén alkotni, hogy hajlandóak legyenek veled komolyan szóba állni.

Lényegében ez magyarázza szerintem az 50-100-szoros különbségeket a kétféle párosítás (külfi nő-helyi ffi és a külfi ffi-helyi nő) között és egy bevándorló férfinak ezért van irtó nehéz dolga a helyi és bevándorló nőkkel is, mert nincs helyzeti előnye.

És még egyszer: te kivétel vagy nagyon sok szempontból (nyelv, helyi egyetem, jó munkahely, értelmiségi körök). Neked semmi okod nincsen így gondolkodni, mert mindent elértél magad. De általában nem ez a helyzet.

tableno 2014.06.29. 15:52:19

@Lukas Meier: ismered azt a kifejezést, hogy "monomániás"?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 15:52:21

Na, kifizettük a jövő hétvégi tandemugrást... most már semmi sem fog megmenteni a zuhanástól :)

Valakinek van esetleg tapasztalata erről?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 15:52:58

@Muscari:
Na az se gyenge.
Ezek szerint bármikor bármiért letilthatják.
Hogyan számíthatok így a kártyámra?

2014.06.29. 15:53:33

Lefekves elott beleolvastam a Nok Kulfoldon blogba, bar ne tettem volna:) Az ilyen es hasonlo irasok hozzak ki a ferfibol a male sovinizmust:) (plusz Margaret Atwood egyes regenyei)
Oreg ferfi, fiatal feleseg:
16 evvel volt fiatalabb az exem, "kocka" (a kanadaiak gunyneve proli korokben), ma sem tudom, miert jott hozzam. Ennel csak az a nagyobb kerdes, hogy en miert vettem el:)
*szerintem a HA leanyvallalata, kozos a "tulaj":)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 15:53:51

@Lukas Meier:
Nem tudom, hogy van-e más választása, de nem is tartozik rám. Csak leírtam, hogy láttam ilyet.

2014.06.29. 15:58:44

@Lukas Meier: Mindenkinek az az 'atlagos' amibol o sokat lat. En egyetlen olyan bevandorlo csajt sem ismerek mint akit te leirsz. Elhiszem hogy sokan vannak, de en nem ismerem oket. Viszont a kornyezetemben lattam mar jopar esetet ahol thai, ukran vagy kinai nokkel hazasodtak nyugati ferfiak. Ezeket a noket - azok akiket en ismerek - nem 'vasaroltak', hanem megismerkedtek utazas soran vagy interneten es osszehazasodtak. Es eleg sok olyan nyugati not is ismerek, a kozvetlen kornyezetemben is vannak ilyenek jelenleg, akik naluk joval fiatalabb vagy hozzajuk kepest sokkal vonzobb nem-nyugati ferfiakkal hazasodtak ossze, ezeket a ferfiakat sem 'vasaroltak' de feltetelezheto hogy sok esetben kozrejatszik a penz / utlevel mint motivacio. Csak azt probalom elmagyarazni hogy en ezeket latom magam korul, te meg mast; mas kozegben elunk, mas tapasztalataink vannak.

2014.06.29. 15:58:58

@diggerdriver:
" Hogyan számíthatok így a kártyámra? "
Kp. Kedves Baratom, kp!:)
Aramszunet eseten is hasznalhato, nem nevre szol, atruhazhato, stb:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:00:06

@Russell Coutts:
Itt az van hogy semmiféle díj nincs.
Pontosabban az első évben volt havi 8font számlavzetési díj de csak egy évig. Utána semmi.
Sőt minden bank minden automatájából tudsz pénzt kivenni bármelyik bank kártyájával ingyenesen.

Quercus a favágó 2014.06.29. 16:01:21

@Kövérmadár [swe]:

Kinek a tapasztalatára vagy kíváncsi? Aki túlélte, vagy aki nem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:01:27

@Cascabel:
Teljesen igazad van én ezt a készpénzes gyakorlatot követem. Már több mint egy éve készpénzzel fizetek mindenhol.
Egyszer akartam kivételt tenni az is balul sikerült.

Quercus a favágó 2014.06.29. 16:02:43

@Cascabel:

Nekem soha nem volt bankkártyám, és nem is lesz.
Banknak egy fillért sem!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:04:19

@M. Péter:
Igaz.
Egy feltűnően csinos pampulaszájú néger csaj volt és rendkívül udvarias.
Tényleg csak kicsit üvöltöttem.

2014.06.29. 16:04:38

@Kövérmadár [swe]: Nem ismerem a holgyet akirol szo van de biztos vagyok benne hogy van valasztasa; miert ne lehetne szakmaja, miert ne beszelhetne a nyelvet? Tenyleg nem ertem miert kell mindig azt feltetelezni hogy csak es kizarolag szamitasbol vagy fuggosegbol maradnak emberek az ilyen kapcsolatokban. Szerintem nem fekete-feher az egesz; nyilvan valamilyen szazalekban belejatszik hogy az egyik felnek van utlevele / penze; es nyilvan mas szempontok is vannak. Egyebkent ha a ket fel ugyanabbol az orszagbol szarmazik, akkor is szamit a legtobb kapcsolatban a penz illetve hogy a partner leven esetleg milyen lehetosegek nyilnak meg tarsadalmi szempontbol pl. Ezek nem feltetlenul tudatos, szamito dolgok, de naiv lenne azt feltetelezni hogy a legtobb ember tenyleg csak 'tiszta szerelembol' hazasodik, semmilyen mas tenyezo nem jatszik kozre meg tudatalatti szinten sem.

Quercus a favágó 2014.06.29. 16:05:15

@diggerdriver:

A tököm tele van azzal, mikor valaki vesz 1500 Ft-ért valamit, és elkezd a pénztárnál a bankkártyájával szarakodni.

morsels (törölt) 2014.06.29. 16:08:14

@Mirjam2:
Nadehat ha belegondolsz, akkor a te erdekedet vedik.

Muscari 2014.06.29. 16:09:53

@diggerdriver: miert nem tersz at az elektronikus kivonatra? Ha kell, barikor ki tudod nyomtatni.
Nekunk nem jon level a bankbol, csak alkalmankent.

PannonBoy 2014.06.29. 16:11:38

@Mirjam2: "Nem semmi, hogy milyen indokokkal tiltjak le a kartyakat. En egyszer Nepalban voltam es a NatWest letiltotta a kartyamat, mikor felhivtam oket, azt mondtak hogy 'gyanus tevekenyseget vettunk eszre a szamlajan, Nepalbol probalta hasznalni valaki a kartyat, ezert letiltottuk'."

Inkább örülj neki, hogy a banknak valóban fontos a pénzed és megtette ezt a lépést! Mi lett volna, ha valaki épp Nepálban (vagy bármely más országban, ahol nem te vagy) megterheli a kártyádat és a bank nem tesz semmit? Gondolom, akkor meg szemét lenne a bank.

A legtöbb bank szerencsére komolyan veszi a fraud gyanús tevékenységeket. Ez az eset megerősített abban, hogy a NatWest-nél nyissak majd számlát, mint potenciális bank.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 16:11:45

@QUERCUS:
Elsősorban olyanokéra, akik el is tudják mondani :D

Bankkártya: nem használok kp-t. Csak akkor, ha füvet veszek. Ez így van már 3 éve és remekül működik. Mindenki kártyával fizet mindent.

@Mirjam2:
Hasonlóan gondolom én is.
Egyszer találkoztam a lánnyal (van köztük kb. 25 év :) ), magyarul nem sokat tudott. De igazából mindegy is miért van vele. Gondolom jól jön a támogatás otthonra, neki is jobbak lettek a körülményei és az ügyvédünk sem egy vadállat. Nyilván eleinte semmiféle szerelem nem volt benne, de ez idővel akár alakulhatott is úgy, fene se tudja.
A lényeg: együtt vannak, nyilván okkal. Miért ne lehetne ez egy win-win helyzet?

Muscari 2014.06.29. 16:12:07

@diggerdriver: tudtam, hogy fennakadsz rajta :-)
Ez csak uzlet, nem beszeltem boldog hazassagrol.

Irtam egyebkent a tegnapihoz, hogy valszinuleg mast ertunk boldog hazassag alatt, innen a nezetkulonbseg.

rezsöatya 2014.06.29. 16:14:29

@diggerdriver: Teged ved a bank ezzel, hiszen nem tudhatja, miert nem "vetted at". Honnan tudhatna, hogy mit csinal a postas? Kimegy egy level confidential adatokkal, "rossz" kezekbe is kerulhet...

@Mirjam2: ha kulfoldre megyek (mondjuk Mo-ra), akkor elore jelzem a bankomnal. Pont emiatt. Ha repulovel, akkor csak Mo-ot jelzem, ha kocsival, akkor az erintett europai orszagokat, ahol tankolok, vagy fizethetek. Elorelato vagyok-e? :-)

Quercus a favágó 2014.06.29. 16:14:33

@Kövérmadár [swe]:

Hát.....Én pl. öngyilkosságban csak olyantól fogadok el tanácsot, akinek már sikerült.

Muscari 2014.06.29. 16:15:51

@QUERCUS: itt maskepp mukodik. Gyakolatilag alig van nalam keszenz, mindenert kartyaval fizetek. Sok helyen van un. contactless, amikor csak hozzaerinted a kartyat a gephez, semmi PIN, 20font alatti fizetesnel hasznalhato. Gyorsabb, mint a keszpenz.

2014.06.29. 16:16:21

@diggerdriver:
" Sőt minden bank minden automatájából tudsz pénzt kivenni bármelyik bank kártyájával ingyenesen. "
Azert vannak kivetelek: sok nevesincs penzautomata az USA-ban es Kanadaban 2.50 $-t (vagy tobbet) szamol fel minden penzkivetelnel. Kulfoldon sok helyen kapasbol 5.00 $ extra egy transaction. Magyarorszagon is szamolnak fel valami dijat kulfoldi bankkartya hasznalatakor (ezert viszek kp-t es penzvaltonal cserelek) :)

Quercus a favágó 2014.06.29. 16:16:27

@rezsöatya:

Most mondják a lányaim, látták a BBC-n, hogy valami őrült magyar JCB-vel ment be a bankjába reklamálni. Szerinted ki lehetett?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:17:16

@skaven:
Bármilyen furcsának találod én így jobban tudok spórolni.

2014.06.29. 16:19:33

@QUERCUS:
" A tököm tele van azzal, mikor valaki vesz 1500 Ft-ért valamit, és elkezd a pénztárnál a bankkártyájával szarakodni. "
Plane ha irni, olvasni sem tud:) Itt 1 dollaros kaveert is sokszor kartyaval fizet az "urinep" :)

PannonBoy 2014.06.29. 16:20:45

@Cascabel: Így van, de nem azért charge-ol a bank Magyarországon, mert külföldi a kártya, hanem mert nem HUF a kártya devizaneme.

2014.06.29. 16:24:04

@morsels: @PannonBoy: Most hogy mondjatok, fiuk, belatom hogy igazatok van. Akkor nagyon kiakadtam es csak a negativ oldalt lattam. Egyebkent rendesek voltak vegulis a NatWestnel, meg vissza is hivtak a mobilomon (szerencsere nalam volt a UK mobilom) hogy ellenorizzek hogy en vagyok-e, es miutan ez tisztazodott, azonnal feloldottak a kartyat. Aztan meg egyszer eljatszottuk ezt mikor Dubaiban voltam es nem szoltam nekik, de addigra mar felkeszultem es volt nalam masik kartya plusz keszpenz szoval nem akadtam ki.

rezsöatya 2014.06.29. 16:25:31

@QUERCUS: sokszor gyorsabb a kartya, mint amikor valaki kotoraszik az aprojaert a penztarcajaban. A contactless-rol nem is beszelve. Elo sem kell vennem s kartyat...

"Most mondják a lányaim, látták a BBC-n, hogy valami őrült magyar JCB-vel ment be a bankjába reklamálni. Szerinted ki lehetett?"

Azt a markologepeset? Ja, most mutattak! :

www.dailymail.co.uk/news/article-1131925/JCB-gang-tear-cashpoint-bank-wall-veering-Post-Office-restaurant.html

:DDD

morsels (törölt) 2014.06.29. 16:27:50

@Cascabel:
Nekem meg pont az volt a tapasztalatom, hogy a kezpenzt joval dragabban valtottak be, mint ha a kartyat hasznaltam Magyarorszagon.

2014.06.29. 16:28:06

@diggerdriver: En is pont igy vagyok vele; normalis esetben mindig kartyat hasznalok, de ha sporolni akarok, atvaltok keszpenzre. Sokkal kevesebbet koltok ha keszpenzt hasznalok mintha kartyat.

rezsöatya 2014.06.29. 16:29:35

@Cascabel: az elozo uzenetem elso fele neked ment volna.. (ha egy kicsit odafigyelek)

rezsöatya 2014.06.29. 16:31:34

@diggerdriver: pedig nem! Ha csak kartyaval mennel a piacokra, nem venned meg azt a sok szart! :-)))))))))

Muscari 2014.06.29. 16:31:53

@rezsöatya: ezt pontosan igy kell csinalni.

2014.06.29. 16:32:18

@rezsöatya: Hat jo neked hogy ilyen elorelato vagy... Nekem eszembe se jutott szolni nekik az ominozus esetig. Mondjuk kiszamithatatlan, pl. Szaudirol sem szoltam nekik es megis mukodik itt a kartyam, Dubaiban meg letiltottak. Szerintem van egy listajuk azokrol az orszagokrol ahol gyakran kovetnek el visszaeleseket es csak azokban tiltanak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:33:47

@PannonBoy:
Nincs igazad.
A legfőbb és mindenekelőtt álló érdek az hogy az ügyfél mindig mindenhol megbízhatóan, mondom MEGBÍZHATÓAN tudja használni a kártyáját.
Szélsőséges esetekben az életébe kerülhet ha nem tudja használni.
Ez a mindenek felett és mindenek előtt álló érdek.
A gyanús tranzakciók kiszűrése is érdek de semmiképp sem indokolja a kártya blokkolását.
Miért nem a bank hívja fel az ügyfelet hogy valóban ő végzi e a tranzakciót.
A kártya blokkolása a lehető legrosszabb reakció.

PannonBoy 2014.06.29. 16:33:48

@Mirjam2: Így van, ráadásul a dombornyomott kártyáknak fizikálisan nem is kell ott lenniük egy adott idegen országban, távolról is meg tudják őket terhelni.

2014.06.29. 16:36:11

@morsels:

"Ne haragudj, de a tarsadalomnak mi koze ehhez? Marmint egy Vajna-Palacsik frigyhez?"

Hát _szerintem_ a világon semmi köze hozzá.
Ugyanakkor az állam (vagyis tkp. mi magunk, a társadalom) szeret belepofázni az ilyesimbe. Nem akarom pont erre a két emberre kihegyezni a kérdést, mert mit tudjam én, lehet, hogy tényleg szerelmesek, de például vajna amerikai állampolgár, palácsik meg nem... szóval ez a klasszik thai nővásárlás esete pepitában. Még egyszer: nekem aztán édesmindegy a dolog, de például a bevándorlás szokta vizsgálni az ilyesmit. Szóval például ebbe a részébe bele szoktunk/akarunk szólni.

Nem akarok új frontokat nyitni a kérdésben, de az állam abba is belepofázik, hogy te nem dönthetsz úgy, hogy eladd nekem a vesédet. Gondolom, ezt általában helyeseljük. Ha valahol tiltják a prostitúciót, akkor abba is beleszól, hogy nem dönthetünk úgy, hogy én pénzért téged leápollak. Ha valahol tiltják a melegházasságot, nem dönthetünk úgy, hogy egybekelünk. És innentől baromira adja magát a kérdés: akar a társadalom mondani arra valamit, ha én az állampolgárságodért cserébe döntök úgy, hogy leápollak és hozzád megyek?
Értsd: nekem aztán mindegy az összes ilyen, de a társadalmak igenis szoktak szeretni belepofázni.

@Kövérmadár [swe]:
Teljesen egyetértek, + amit morselsnek írtam.

@Muscari:
"szerintem nem erkolcstelen"

De a prostitúciót erkölcstelennek gondolod, ha jól értettem a múltkor. (Apropó, szerinted azt tiltani kéne?)

Én asszem, hogy ezek nem olyan élesen elválasztható dolgok ám. Tényleg nem pont erre a vajna-palácsik párra kihegyezve, de biztos mind egyetértünk (mondja valaki, ha nem), hogy a thai nővásárlós, nagyon nagy anyagi vagy korkülönbséges kapcsolatok esetén egészen biztosan van egy jól látható szelet, ahol az egyik fél (jellemzően a nő, ugye), nem az őszinte vágya meg érzelmei miatt van jelen, hanem a nyerhető előnyökért.

És aláhúzom, hogy pontosan ez a prostitúció definíciója: amikor valaki szexuális viszonyba bocsátkozik pénzért _vagy más előnyökért_.
Erkölcsös ez? Erkölcstelen? Vagy csak egy win-win?

És hogy mennyire szürke zóna ez még: thaiföldön létezik a szponzorált kapcsolat is. Vagyis fizetsz egy nőnek havi x összeget, és az cserébe heti 1-2-szer veled van. Ez a forgatókönyv van félúton az érdekházasság meg az alkalmi prostiság között. Ez erkölcstelen?

Erkölcstelen dolog a groupie-k intézménye? (A groupie az a személy, aki híres emberekkel fekszik össze, mert ez őt vonzza valamiért.) Hugh Hefner és a női? Mick Jagger? Kell ezt tiltani a társadalomnak? Ki használ ki kit? Ki az undorító?

Mert ez tipikusan az az eset, amikor egy valamilyen más előnyért szexelsz, vagyis definíció szerint prostitúció. És, visszautalva morselsnek, akar beleszólni az adóhatóság (= a társadalom), ha veszek egy autót a kitartottamnak? És ha fizetek havi összeget a szponzoráltamnak?

Van itt egyáltalán különbség? És ha igen, hol húzzuk meg a határt? És ha meg is húzzuk: az valami egyetemes igazság szerint lesz vajon (ahogy, azt hiszem, Mirjam képzeli), vagy valami teljesen önkényes személyes preferencia alapján (ahogy meg én képzelem).

@Mirjam2:

Szuper, imádom az ilyen tanulmányokat. Nyilván túl hosszú, hogy most érdemben reagálhassak, de szerintem el fogom olvasni.

Megjegyzendő, mondjuk, hogy ha az embert a nemi erőszak meg az emberkereskedelem zavarja (és kit nem zavar?), akkor küzdjön azok ellen. Lehet, mondjuk, hogy ebben naív és idealista vagyok.

A kiinduló kérdésedre válaszolva, engem semennyire sem zavar mások érdekházassága, a sajátom sem zavarna.

---
Más. Csak érdekességként.
A feleségvásárlás kambodzsában is nagyon megy, és a jelenség meggátolása érdekében 2008-ban hoztak egy törvényt, hogy kambodzsai nő nem házasodhat olyan külföldi férfival, aki 50 feletti és/vagy nem keres havi 2500 dollárt.
A) Ez egy eset, amikor az állam próbál beleszólni egy ilyen jelenségbe.
B) Lukas Meier ezt imádná: a kelet-európai férfiak nem nagyon keresnek havi 2500 dollárt, ergo megint minden nő a nyugat-európaiaké lesz. Mocskos egy világ ez.

És mi a slusszpoén? A törvényt azóta visszavonták, és megtippeljük-e, hogy miért?
Azért mert korlátozza a kambodzsai nők jogait, hogy tetszőleges férjet válasszanak maguknak.

Más.
Tényleg nem azért, hogy új frontokat nyissak, csak annak ábrázolására, mennyire szürkének látom ezeket.
Ott van a béranyaság intézménye, ami ugye az a helyzet, hogy pénzért megveheted egy nő méhének az üzemidejét, sőt, akár a petéjét is. Áruba bocsátja a testét meg gyerekét.

Jobb-e ez vagy rosszabb, mint lepippantani egy részeg brit turistát? Egyáltalán, nem emberkereskedelem ez véletlenül? És akkor erkölcsös-e vagy nem?

rezsöatya 2014.06.29. 16:37:17

@diggerdriver: "Szélsőséges esetekben az életébe kerülhet ha nem tudja használni."

Ja. Kajat (husgolyot) akartal venni a Lidlben. Nem hagytak. Olni tudnal!

:-)))))))))))

PannonBoy 2014.06.29. 16:39:04

@diggerdriver: Sajnos tévedsz. Nem ez a legfőbb szempont. Tény, hogy ez a nézet is fontos, hogy az ügyfél megbízhatóan használhassa a kártyáját, de nem az elsődleges.
A bank számára az elsődleges szempont a kockázat minimalizálása, a pénz védelme.
Ezért is veszik nagyon komolyan a fraud gyanús tevékenységeket, mert ha nem így lenne, ők nagyon megütnék a bokájukat.
Ezért a szokásostól eltérő tranzakciók esetén értesítés nélkül blokkolják a kártyát (mivel nem mindig van erre idő, és a károkat minimalizálni kell).
A kártya blokkolása az egyetlen ésszerű megoldás.

Muscari 2014.06.29. 16:39:13

@diggerdriver: en viszont biztonsagosabbnak talalom, ha nincs nalam kp. Ha ellopjak a tarcamat akkor csak a kartyat kell potolni, par nap alatt megvan, nem er nagy veszteseg (kiveve magat a penztarcat, ami egy nagyon szep bor tarca)

Ha veletlenul tobb penz van nalam, nem is erzem magam olyan biztonsagban, mindig szoritom a taskamat.
Ti ferfiak tudjatok a nadragzsebben tartani a zset, de mi nok nem nagyon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:40:01

@rezsöatya:
Ha olyan adatok vannak akkor a bank tegye meg azt a szivességet hogy személyesen a címzettnek kézbesíti ha nem találja otthon hagy egy cetlit hogy melyik postafiókban tudja átvenni.
Ugyanis ha sikerül bedobni az sem garantálja hogy nem kerül rossz kezekbe.
Itt ezt a postaládát "csak" hárman használjuk de az előző házban volt 14lakás és egy bedobónyílás az ajtón.
A bizalmas adatokat bizalmasan kell kézbesíteni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:42:20

@Muscari:
Egy biztos. Ez az eset engem megerősített abban hogy továbbra is csak készpénzt használjak.
Még egy szer nem fogok ott állni a pénztárnál tele kosárral egy szart se érő kártyával.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:43:48

@rezsöatya:
Micsodaaaa???
Tegnap igen morcos voltam.
Az pedig az álmoskönyv szerint sem jelent jót.

Muscari 2014.06.29. 16:44:22

@Th's child: tudom, hogy a prostituciot nem lehet felszamolni, a hozza kapcsolodo szervezett bunozest valamint a lanyok testi-lelki kizsakmanyolasat kellene valahogy megszuntetni. lasd a Mirjam altal belinkelt tanulmanyt.

Nem hiszem el, hogy mindenki teljesen elfogadhatonak tartja prostituciot, csak abba gondolj bele, hogy reagalnal, ha a hugod, edesanyad uzne, neadjisten a baratnodrol derulne ki, hogy ezzel keresi a kenyeret. Akkor is teljesen oke lenne?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:49:26

@PannonBoy:
Milyen kára származik a banknak abból ha én nem veszem át a havi egyenlegértesítőmet?

Muscari 2014.06.29. 16:49:35

@diggerdriver: ez egyebkent tipikusan magyar szokas. Sok magyart ismerek, aki ugyanugy jar el, mint te. Aztan valamelyikuk hitelkartyat akart igenyelni es csodalkozott, hogy a bank elutasitotta.

A szuleim egyszeruen nem mernek kartyaval fizetni, ezt anyukam bevallotta. Felnek, idegenkednek tole, pedig mindkettejuk nyugdija a bankba megy. Raadasul otthon olcsobb is kartyaval fizetni a sok hulye dij meg ado miatt, de oket mar nem lehet meggyozni.

@Muscari: ugy ertem, erkolcsileg elfogadhatonak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:51:17

@rezsöatya:
Ja. Ha éhes a makkom disznókat álmodok.
Vagy valami ilyesmi.
:)))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.06.29. 16:51:45

@Th's child: ja, az europai pasik meg mind halaosan szerelmesek a thai nokbe, nem? Nem csak egy engedelmes szexrabszolga kell nekik? Ne csak az egyik felet hibaztassuk mar.

2014.06.29. 16:53:23

@Muscari:

Az első részre +1.

A másodikra: hát én nem örülnék neki. Annak sem örülnék, ha a húgom mindenkivel összefeküdne, vagy akár egy 40 évvel idősebb gazdag faszija lenne? És akkor? Az ő élete, ha így dönt, hát így dönt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 16:54:19

@Muscari:
Na tipikus magyar lettem.
OK.
Mi a különbség ha elmegyek bevásárolni és előtte kiveszem a pénzt az automatából mintha kártyával fizetek?
A kettő között eltelik fél óra.

2014.06.29. 16:56:56

@Th's child: Nem 'egyetemes igazsagban' hiszek hanem van egy sajat, egyeni velemenyem arrol hogy szerintem mi jo es mi rossz. Tovabbra sem ertem mi a gond ezzel. Masoknak is ugyanigy van velemenyuk, csak sokan nem merik kimondani, foleg ha az adott velemeny valamilyen 'trenddel' szembehelyezkedik. Engem nem erdekel hogy trendi-e a velemenyem vagy sem. Szukseg eseten hajlando vagyok kifejteni a velemenyemet es elmondani hogy miert gondolom valamirol hogy SZERINTEM jo vagy rossz.

Te szabad ember vagy, azt csinalsz amit akarsz (es amit a torvenyek megengednek, illetve amirol a rendorseg nem szerez tudomast, ha megszegned a torvenyeket... :)). Nekem meg lehet egyeni velemenyem arrol amit te vagy masok csinalnak. Szukseg eseten ki is fejezhetem a velemenyemet, ha ennek soran nem sertegetek masokat.

2014.06.29. 16:57:22

@Muscari:

Először is, én garantáltan nem hibáztatok senkit ezekben a dolgokban. Szerintem is totál nagy win-win.

Viszont hú, te, ezek a faszik gyakran igenis beleesnek a nőikbe. Nyilván nem általános érvényű, amit én láttam, de éltem thaiföldön, és sok ilyen kapcsolatról hallottam/olvastam, és nagyon sok csóka kínosan naív és lökött ebben. Beesik egy bárba/szórakozóhelybe, és ott egy friss test meg egy kicsit más modor, mint amit odahaza megszokott, és kész is van, rózsaszín köd le, józan ész ki az ablakon. Nem tudom, nevessek-e rajtuk, vagy irigyeljem őket.:D

2014.06.29. 16:58:31

@Mirjam2:

Ok, ez teljesen korrekt, +1.

Muscari 2014.06.29. 16:59:07

@Th's child: nem hiszem, hogy a beranyasag legalis, en nem is tamogatom. En szemely szerint nem hiszem, hogy le tudnek mondani az altalam kihordott gyerekrol akkor sem, ha genetikailag nem az enyem.

PannonBoy 2014.06.29. 17:01:22

@diggerdriver: Nem ez volt a téma. Az egyenlegértesítő a te dokumentumod. Magyarországon ezt nem veszik annyira komolyan, sima levélként kézbesítik. Az UK rendszert nem tudom. De gondolom nem örülnél, ha illetéktelen kezekbe kerülne.
Amúgy online lekérdezni, vagy email címre kérni a legpraktikusabb, nem veszik el, biztosan megkapod és még a környezetet is véded.

Muscari 2014.06.29. 17:04:00

@Th's child: hiszek neked, mert te ezt tapasztaltad meg, de akkor ezeket a pasikat egy jo nagy pofonnal eszhez kene teriteni.

@diggerdriver: az, hogy mi ertelme kivanni a penzt? Kiveve, ha piacra mesz, mert ott csak azzal lehet fizetni. Szerintem holt felesleges.
A szamlaegyenlegemet millio egy modon tudom kovetni, es mondom, szamomra a kartya sokkal biztonsagosabb.
Kenyelmetlenul erzem magam, ha kp van nalam, mondjuk 10-20 font oke, de tobbet semmikepp nem szeretek magamnal hordani.

2014.06.29. 17:04:33

@Muscari:
"ez egyebkent tipikusan magyar szokas"
"A poll released last week by The Associated Press and GfK Public Affairs & Corporate Communications found that 37 percent of Americans had made an effort to use cash instead of credit or debit cards to pay for purchases as a result of the recent data thefts — almost as many as those who checked personal credit reports because of the thefts. (Just 29 percent said they had changed passwords or requested new cards.)"
www.nytimes.com/2014/02/03/business/newly-wary-shoppers-trust-cash.html?_r=0

Quercus a favágó 2014.06.29. 17:04:40

@rezsöatya:

" @diggerdriver: pedig nem! Ha csak kartyaval mennel a piacokra, nem venned meg azt a sok szart! :-)))))))))"

Arra az átfestett, fölhajtható fejű kórházi kacsára gondolsz, amit legutóbb úgy adtak el neki, mint egy Viktória királynő idejéből származó műkincset?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 17:04:48

@diggerdriver:
Itt pl. fizetnél akkor a banknak is, amiért kp-t vettél fel. Tiszta sor, hogy a 10 koronás (kb. 1 font) tételt is kártyával fogom kifizetni. Mint ahogy egyébként kb. mindenki más is. 1 perc, mert amíg csipogtatja az eladó a cuccot, én már be is toltam a kártáyt, pint is beütöttem és csak az összegre várok, hogy nyomhassam az ok-t. Ez a gombnyomás nem hosszabb, mint a kp oda-vissza adogatás.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:06:22

@Muscari:
Akkor a tegnapira itt válaszolva.
Tévedsz.
A boldog házasság az amit a felek annak élnek meg.
Van akinek már az is boldogság ha a férje nem veri meg minden nap.
Te meghatározhatod a saját házasságod boldogságának fokmérőjét és mindezt feltételekhez kötheted.
Viszont nem ítélheted meg hogy két ember számára mi a boldogság fokmérője.
A Gróf úr is rendkívül boldog házasságban élt a feleségével és a feleség is boldognak tartotta a házasságukat mégis a Gróf úr eljárt a kurvákhoz.
Nem ítélhetünk meg házassági modelleket és a saját házasságunkat nem állíthatjuk fel mérceként.
Egyszerűen azért mert hamis képet kapunk.
A házassági modell óriási változáson ment át az utóbbi évszázadban. Nem utolsó sorban a feminista mozgalomnak köszönhetően.
Azt kéne megérteni hogy mindenkinek mást jelent a boldogság.
Nincs olyan hogy kategorikusan kijelentem hogy azok márpedig nem lehetnek boldogok mert nem felelnek meg ennek vagy annak a feltételnek.
Ne ítélj hogy ne ítéltess.

2014.06.29. 17:09:19

@Th's child: Nem tudtam errol a dologrol Cambodia-ban, de utananeztem. Az elso (!) cikk ami feljott a temaban ez volt - nem direkt ilyet kerestem: www.atimes.com/atimes/Southeast_Asia/MD02Ae01.html

Roviden azt reszletezi hogy azert hoztak be a torvenyt mert gyakorlatilag emberkereskedelem folyik Cambodia-ban 'hazassag' cimszo alatt. Fiatal noket szo szerint penzert arulnak - a csaladjuk es 'ugynoksegek' - sokkal idosebb kulfoldieknek, jellemzoen del-koreaiaknak, akik kozul sokan aztan rabszolgakent kezelik, prostituciora kenyszeritik oket stb. (es kepzeld olyan esetekrol van szo amikor a no NEM akar prostitualtkent 'dolgozni'). De tenyleg, milyen szemet az allam hogy beleavatkozik az ilyenekbe.

Gratulalok a ferfiaknak akik igy hazasodnak, pl. le van irva hogy a kioltoztetett nok sorba vannak allitva es ezek kozul valasztanak. Aztan ha lelepne egy igy valasztott 'feleseg' a ferjtol, biztosan panaszkodhatna a pasi hogy mennyire atbasztak, o azt gondolta hogy a no halalaig huseges lesz hozza es penzrol szo sem volt a kapcsolatban...

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 17:09:54

@tableno: kérlek válaszolj azokra, amiket leírtam. Mondatonként és összefüggésében. Ne terelj és vicceld el kérlek a témát.

Amikor igazam egy magyar fórumon, akkor általában jön a vicceskedés és egy kis személyeskedés válaszként, nem szeretném ha most ez történne. Jelzem: elismerés, hogy igazam volt nagyon ritkán szokott jönni.

@Mirjam2: rájöttem, hogy mi lehet a te bajod. Túl régóta élsz nyugaton és átragadt rád a nyugatiakra jellemző extrém naivitás. Amikor mindenféle nyugati nációkkal beszélgetek erről-arról, mindig az jön le nekem, hogy mennyire nem gondolnak a nyugatiak a dolgok mögé, csak élnek, mint hal a vízben. Minden rendben lesz, minden működik, a jóléti állam pedig mindig segít, ha baj van (ez kezd elmúlni).

"mas kozegben elunk, mas tapasztalataink vannak."
Te valószínűleg teljesen asszimilálódtál már, 10+ éve kint élsz, nagyrészt angolokkal vagy körülvéve, párkapcsolatban vagy egy angollal, tökéletesen beszélsz angolul.

Én pár éve jöttem egyedül, kelet-európai férfiként, nem tökéletes a nyelvtudásom, kevés helyit ismerek, a helyi nők sokszor átnéznek rajtam, még azok is, akiket magyarként be sem vállalnék és nem asszimilálódtam még.

Van pár különbség köztünk. :D

Jelzem, lehet, hogy neked is tök más tapasztalatod lenne, ha most vándorolnál ki. A válság óta felrobbant mindenhol a bevándorlók száma és a velük szemben lévő érzelmek is felerősödtek (gondolok a szélsőséges pártok óriási megerősödésére, akik általában a nacionalizmussal aratnak egész Európában).

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 17:10:38

@Mirjam2: azt mondod,hogy a testsuly es a haj szamit egy hazassag minosegeben?

Muscari 2014.06.29. 17:13:49

@Cascabel: oke, de itt mas a mozgatorugo. Ha mar ugyis a bankba kapod a fizetesed, nem mindegy?

@Kövérmadár [swe]: igy van. Ez otthon tul van dramatizalva szerintem,meg mondjuk a kartya fizetos rendszerek sem egyformak. Van, amelyik kifejezetten lassu, van amelyik ket pillanat.
Emlekszem, mikor olyan kartyam volt, hogy ala kellett irni, azt en sem szerettem, mert nagyon idorablo volt, de ezt a contactless-t (nem tudom, mashol hogy hivjak) nagyon szeretem. Itt meg a buszon is tudsz vele fizetni, ha nincs berleted, csak oda kell erinteni a leolvasohoz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:14:12

@PannonBoy:
Figyu, nem akarom. Miért? Csak.
Hadd legyen az én döntésem hogy kell nekem internet bank vagy nem kell.
Dönthetek róla de egyik döntésemnek sem szabadna engem hátrányosan érintenie.
Egyet akarok. Mindig minden körülmények között hozzájutni a pénzemhez.
A bank nem jótékonysági intézmény kőkeményen megvan a haszna az én ott pihenő pénzem kamataiból.
Ez üzlet.
Én elvárok egy maradéktalan szolgáltatást.
Hogy a bank hogyan oldja meg a pénzem biztonságát anélkül hogy üttre-füttre blokkolná a kártyámat az engem nem érdekel.

DieNanny CH 2014.06.29. 17:18:32

@Lukas Meier:

Te mit törődsz a vegyes párokkal? Állandóan ezen rugózol. Nő kell? Akkor ismerkedj meg egy magyar lánnyal kint, ha más nemzetiségűvel nehezebb.
Tényleg nem értelek. Hetek óta más emberek szexuális- meg házaséletével bajlódsz...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:21:32

@Muscari:
Itt semmiféle értelemről nem beszélünk.
Egyet értsetek meg végre.
Én egy felhasználó vagyok.
A pénzemről számtalan módon dönthetek.
Kivehetem a fizetésem egyben és a párnacihában is tárolhatom.
Értelmes? Nem, de megvan hozzá a lehetőségem.
Miért akarja valaki korlátozni a lehetőségeimet azzal az indokkal hogy "értelmes"?
A lehetőségeknek vagy egy adott szolgáltatásnak semmi köze az értelemhez.
Én is mondhatnám hogy ne értelmes kártyával fizetni.
Miért?
Mert sosem tudod mikor blokkolja a bank a kártyádat.
Meg sokkal hamarabb kifizetek valamit készpénzzel mint kártyával.
Majd ha ott állsz 75fontnyi áruval a pénztárnál és próbálsz egy értéktelelen plasztiklappal fizetni akkor keressél értelmet a dologban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:23:51

@Kövérmadár [swe]:
Szar helyen élsz. Itt minden kp felvét IS ingyenes.

2014.06.29. 17:26:17

@DieNanny [SZ,CH]: :))) En nem mertem leirni de fejen utotted a szoget...

Furos 2014.06.29. 17:26:52

@Kövérmadár [swe]: Jah :) Lehetoleg sotet szinu alsogatya legyen rajtad :) Meg a heveder nyomok latszani gognak rajtad picit egy darabig.

2014.06.29. 17:29:08

@diggerdriver: En megdobbenve olvasom hogy miert szamolnak fel egyes orszagokban a bankok penzeket... Keszpenzfelveteli dij, bankkartyadij, fizetni azert ha mas bank automatajabol veszel ki penzt (?) - mi van?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:32:28

@Kövérmadár [swe]:
Te figyu, annál az ugrásnál te vagy alul és háttal mi?
Szorosan mögötted meg valaki.
Sok sikert...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.06.29. 17:34:19

@diggerdriver:

Az ejtőernyőt meg majd lent veheti át.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:34:58

@Mirjam2:
A legmegdöbbentőbb ezek közül az volt mikor az OTP küldött egy levelet hogy este hat óra és reggel hatóra között a készpénzfelvételért felárat kell fizetni.
Mi vaaan?
Túlóradíjat kell fizetni a GÉPNEK?
Vagy ül benne valaki?
Agyrém.

2014.06.29. 17:36:08

@Babette.: Nekem nagyon szamit a hazassag minosegeben hogy vonzonak talalom-e a masik felet. De biztosan csak en vagyok ilyen felszines... Ha a sajat kulturkoromon belul (es ezen nem azt ertem hogy azonos borszin, hanem kozos beszelt nyelv, hasonlo tarsadalmi hatter, hasonlo erdeklodes) talalok egy olyan embert akit elsore nem talalok fizikailag vonzonak, akkor kesobb esetleg kialakulhat vonzalom mivel egy hullamhosszon vagyunk stb. De ha talalkozom valakivel akivel nincs kozos nyelvunk, 20-30 ev korkulonbseg van kozottunk es minden masban kulonbozunk, akkor maximum azt tudom elkepzelni hogy akkor akarnek kapcsolatot minden erdek nelkul ha fizikailag nagyon vonzodnek hozza. Na most, en tipikusan olyan nyugati ferfiakat latok sokkal fiatalabb thai stb. nokkel akikhez nagyon, nagyon, nagyon keves no vonzodna pusztan fizikailag.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:37:50

@QUERCUS:
Te képzeld el hogy a Nóri tudta nélkül zajlik a dolog.
Aztán hazamegy szaros gatyával hevedernyomokkal a testén.
Az isten se mosná le róla hogy egy Szado-mazo buzipartin volt.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.06.29. 17:37:53

@diggerdriver: Ezt nem hiszem el... Ilyen nincs. Tenyleg hogy Mo.on mar mindent meg lehet csinalni. Ha egy angol bank kikuldene egy ilyen levelet, egyreszt minden ujsagnak a cimoldalan lenne masnap mint az ev vicce, masreszt minden ugyfel megszuntetne a szamlajat. Nem ertem a magyarok hogy lehetnek ilyen birkak.

PannonBoy 2014.06.29. 17:41:57

Érdekes, sokan inkább démonnak látják a bankokat, mintsem társnak. Holott megéri jóban lenni a számlavezető bankkal. Nem ellenség. Igaz, hogy vannak kevésbé etikusan működő bankok, de többnyire ők is az adott szabályozókörnyezet nyomása alatt vannak.
Ha pedig végképp nem jönne ki az ember a bankjával, akkor érdemes váltani. Ennyi!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 17:42:16

@Mirjam2:
Viszont az előbbi kártyás polémiára visszautalva...
Van olyan bank Magyarországon ahol ha eltéveszted a pin kódodat azonnal felhív hogy te voltál e.

2014.06.29. 17:42:55

Beneztem a 444-re es talaltam egy erdekes temaba vago cikket: 'Hogyan ne legyél strici?', 444.hu/2014/06/29/hogy-ne-legyel-strici/

Lehet hogy kurvanak lenni erdemes, de stricinek semmikeppen, ebbol a cikkbol itelve :)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 17:45:37

@Mirjam2: ez teljesen vilagos.
csak miert gondolod, hogy mindenkinek az a szep, ami neked?
a hawaiioknak a kover emberek tetszenek, meg az eszkimoknak is. a japanoknak a kicsi torekenyek.

nekem a nagyfeju, nagyon rovid haju\kopasz ferfiak.
mari neninek a csirkefeju, szijas emberek.

masoknak meg a kopasz, pocakosok. erted-e

33621 2014.06.29. 17:45:50

@M. Péter: Sok boldog névnapot! Minden Péternek meg Pálnak!

2014.06.29. 17:47:26

@diggerdriver: Na akkor engem hivogatnanak non-stop. Folyton elfelejtem a kodokat. Orulok ha masodszorra-harmadszorra osszejon neha.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 17:48:44

@Mirjam2: itthon fizetsz gyakorlatilag mindenert a bankban.
egyreszt ilyen penzehesek (ld meg a jelzaloghitelek multkor emlitett pofatlan merteku kamatat),
masreszt igy csatornazzak be a forgalmat. nyilvan azok a szolgaltatsok olcsobbak, amik kevesebb elo erot igenyelnek, ill tobb hasznot hoznak a Banknak.

tableno 2014.06.29. 17:52:55

@Lukas Meier: és ha nem válaszolok, akkor mi lesz? Megpukkadsz? :)

2014.06.29. 17:56:41

@Babette.: Figyelj, ugyanugy ahogy nok kozott van konvencionalisan szep meg csunya, ugy ferfiak kozott is van. Lehet hogy velem van a gond, de nekem elbol jobban tetszenek az atletikus, dus haju, fiatal pasik, mint az oregedo, kopaszodo, kover pasik, es nem, nem gondolom hogy ez kultura-specifikus lenne, marmint nem hiszem hogy Thaifoldon az oreg, kover, kopasz pasi szamit szepnek. Nyilvan ha valaki az utobbi kategoriaba tartozik az sem feltetlenul gond de akkor nalam valamivel kompenzalnia kene; mivel penzre szerencsere nincs annyira szuksegem, kompenzalhatna a szemelyisegevel, a muveltsegevel stb. De ne mondd mar hogy ugyanakkora esellyel indul a parkapcsolati piacon mint pl. George Clooney fiatalkori hasonmasa.

2014.06.29. 17:58:00

@Mirjam2:

Mi az első komment a stricis cikkben?

"A magyar startupok némelyike az első évet sem éli túl."

:D

2014.06.29. 18:03:30

@Muscari:

"nem hiszem, hogy a beranyasag legalis, en nem is tamogatom"

Van, ahol legális, van, ahol nem, és van, ahol nincs rá szabályozás. (Mo-on és angliában pl nem az, indiában az, az usában államonként változik.)
en.wikipedia.org/wiki/Surrogacy_laws_by_country

2014.06.29. 18:08:15

@Babette.: Es egyebkent sokszor nem is pusztan a kulsorol van szo. Pl. Nemetorszagban mikor adoszamot kertem tobb kulfoldi-nemet vegyesparos varakozott velem egyutt. Volt ez a par akik teljesen megdobbentettek, bar alapvetoen semmi kozom hozza, de akkor is. A lany huszoneves, gyonyoru, szepen, igenyesen oltozott tavol-keleti csaj, ertelmes, erdeklodo tekintettel. A nemet ferj meghatarozhatatlan koru, morbidan elhizott (de tenyleg szetfolyt), mogorva, baratsagtalan, igenytelen ficko kopott poloban, treninggatyaban. Nyilvan ez szelsoseges pelda, de a sajat szememmel lattam oket es valahogy nehezen hiszem el hogy a nonek ez a pasi volt az esete es a ket szep szemeert ment hozza.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 18:08:30

@Muscari:
Ezzel a "contactless" dologgal még nem találkoztam, de érdekesen hangzik.

Valahol olvastam, hogy a svéd kormány ki akarja vonni a készpénzfogralmat 20xx-re és csak elektronikusan lehet majd fizetni. Nem tudom hol tart a dolog, sem azt, hogy mennyire kivitelezhető, de a gondolat már felmerült, az biztos.

Nekem tetszene az a sci-fi megoldás is, hogy az emberbe ültetik a chipet és azzal lehet contactless fizetni. Egy egész alkart azért elég nehéz ellopni, pláne észrevétlenül. Csak egy gondolat, nem vitaindító :)

@Furos:
Van erre a célra leopárdmintás gatyám ;)

@diggerdriver:
Így van, lehet kérni a biztonsági beakasztást is. Férfiaknak feláras, nőknek kedvezményes lesz az ár :)

2014.06.29. 18:10:25

@Th's child: Igen, a kommentek a legjobbak (ugy vettem eszre, ez altalaban jellemzo a 444-en...).

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 18:17:11

@Mirjam2: nekem szerencsére még semmi gikszerem nem volt bankkártyával. amikor egymás után háromszor toltam vissza ugyanazt a kártyát ugyanabba az atm-be (üdvözlöm, aki kitalálta a tranzakciónként kb 150-200 dolláros limitet némelyik országban), akkor rámcsörgött a thai bank, hogy minden rendben van-e. nem kicsit lettem volna bajban, ha azonnal blokkolják a kártyát.
rosszul vagyok egyébként attól, hogy a magyar citibankos kártyával online fizetéskor sehol egy megerősítő sms-kód, semmi, ez alapból így van mindenhol? ha elvesztem nekem annyi.

2014.06.29. 18:17:20

@Lukas Meier: Tudod mi zavar teged - hogy a nyugatiak jellemzoen nem panaszkodnak es sirankoznak feleslegesen, hanem probalnak pozitivak maradni es megoldani a felmerulo problemakat. Ha ez atragadt ram, annak orulok. Ha barmikor elkezdek panaszkodni a ferjemnek, az elso dolog amit mond: 'es mit fogsz most csinalni hogy jobb legyen (what are you going to do about it)'.

Szerintem ahelyett hogy azt elemezgeted miert rossz neked es miert nincsenek barataid / baratnod, inkabb azon kene gondolkodnod hogyan lehet jobb a helyzeted. Mert lehet jobb, csak toled fugg. Vagy ezt is azert gondolom mert naiv vagyok - valojaban neked mar nem lehet jobb, minden szar, nem fogadnak el, soha nem lesznek barataid, minden no gazdag nyugati pasikkal akar jarni es ez mar mindig igy lesz. Bruhuhuuu... Sirjunk egyutt!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 18:20:23

@Kövérmadár [swe]: hűűűű! részemről csak paragliding, nagyon klassz volt, nem olyan félelmetes, mint gondoltam. igaz, itt nincs szabadesés, attól még most is félnék :-)

2014.06.29. 18:21:57

@Mirjam2:

Lassan jelmondatom lehetne ebben a kérdésben, hogy a világ szürkébb ennél, nem fekete-fehér.

"De tenyleg, milyen szemet az allam hogy beleavatkozik az ilyenekbe."

Mármost egy ideális világban hogyan lehetne ebbe értelmes módon beleavatkozni szerinted?
A kambodzsai szabályozás legalább 2 dolog miatt volt teljesen értelmetlen:
A) explicite prostituáltnak nézte a saját állampolgárait, hiszen nem azt mondta, hogy nem házasodhatnak külföldiekkel (ezt meg nem mondhatná), hanem csak beárazta őket havi 2500 dollárra. Tehát nem baj, ha megveszik őket, csak fizessenek érte a market price fölött.
B) hasztalan a korlátozás, hiszen hacsak nem gáttolja meg az utazást, akkor a "menyasszony" szimplán elutazik koreába vagy akárhova, és ott kötnek házasságot. kit érdekel, a kambodzsai állam mit gondol erről?

Természetesen szerintem sincs ez jól így, de én nem látom, az állam mit tudna tenni (mit kellene tennie) ebben.

A másik, hogy nem mindig ennyire sarkos a dolog, hogy egy 20 éves lány hozzámegy a 60 éves nyugati férfihoz.

Thaiföldön például nagyon nagy "piaca" van az elvált, gyerekes nőknek is. Próbáljuk magunkat abba helyzetbe képzelni, hogy 42 évesek vagyunk, 2 iskolás gyerekünk van, elváltunk, és élünk, mondjuk, a kambodzsai vagy thai átlagfizetésből. És találsz egy nyugati expatot, aki (mint ahogy szerintem nagyon helyesen megállapítottad a nyugati férfiakról), sokkal előzékenyebb és domesztikáltabb is lehet akár a helyieknél... és oké, lehet, hogy nem kívánod igazán, de cserébe a gyerekeid anyagi biztonságban nőhetnek fel, lesz rendes orvosi ellátásuk meg rendes állampolgárságuk. Ilyenkor mi van?

Igen, egy ideális világban soha nem kellene kompromisszumokat kötnünk, de a világ nem ilyen, és ez a fenti modell thaiföldön például rettentő elterjedt. Ez is erkölcstelen szerinted?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 18:22:28

@Mirjam2: nagyon keves not ismerek, akinek az altalad konvencionalis szepsegnek nevezett feriak tetszenek, meg kevesebbet, aki olyan part valasztott.
de ertem, mire gondolsz.
GC csak a filmen szep, es plane a szerepeitol es betanult gesztusaitol. de filmen tetszik nekem pl javier bardem, ugyanezert, amugy hozza nem ernekn az ilysn tipusu ferfiakat mindig koszosnak es budosnek kepzelem.

vagy
volt egy baratnom, meg egy utan epekedo kopasz, tetovalt srac nagy lelekkel.
a lany irtozott a tetovalastol.
a fiunak azt tanacsoltam, ne udvaroljon. csak legyen jelen a lany eleteben.
biztos voltam benne, hogy a belsoje el fogja feledtetni a tetovalast.
hazassag lett belole.

de nem allitom, hogy ez az altalanos.
azt allitom, hogy andy vajna is meg tudja fogni egy fiatal lany szivet.
nem mondom, hogy igy volt, csak azt, hogy konnyen lehet.

2014.06.29. 18:22:45

@Chang Yai: Online fizeteskor nekem egyik kartyamhoz sincs sms-kod, csak online penz atutalaskor. Az angol kartyanal van egy online megerosito jelszo-rendszer amit hasznalni kell. Ettol fuggetlenul ha ellopnak a kartyaimat, nagy valoszinuseggel tudnak oket hasznalni online vasarlasra a tudtom nelkul. Ezert nagyon fontos hogy mindig tudd hol vannak a kartyak es azonnal letiltsd ha elvesznek. Egyebkent ezert van az hogy sok legitarsasag keri hogy bemutasd utazaskor a kartyat amivel a jegyet vetted mert sokan probalnak lopott kartyakkal jegyeket venni.

2014.06.29. 18:24:51

@Lukas Meier:

"Jelzem: elismerés, hogy igazam volt nagyon ritkán szokott jönni."

Én tök nyitott vagyok rá, hogy elismerjem, ha szerintem igazad van. Viszont nem teljesen értem, hogy szerinted miben is van igazad, amit nem ismerünk el. (Pedig követem a társalgást majdnem minden nap, és volt, hogy már válaszoltam is kommentedre.)

Megtennéd, hogy röviden összefoglalod, milyen megfigyelésekből indulsz ki, és egészen pontosan milyen következtetést vonsz le belőlük?

2014.06.29. 18:25:27

@Babette.: 'nagyon keves not ismerek, akinek az altalad konvencionalis szepsegnek nevezett feriak tetszenek'

Tenyleg, a George Clooney is alig tetszik valakinek. Nagy kar hogy nem elobb szoltal. Ha tudtam volna hogy nincs konkurencia, meghivtam volna randizni, de most mar sajnos o is, en is hazasok vagyunk...

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 18:26:48

@Mirjam2: valoszinuleg igazad volt.
de ne vitassuk el a lanytol, hogy a csljaiert mit vallal be.
sokazor hallani olyat, hogy tavolkeleti anyak hatrahagyjak gyerekeiket a nagyszulokre evekig, es elmennek nyugatra penzt keresni.
mitol rosszabb, ha sajat boldogulasukert egy emberhez csapodnak, akarmilysn kinezetu is az.
lehet, hogy a lelkuk szep.
a kinezetunk pedig foleg a genlotto eredmenye.

en pl ha beledoglok, se leszek sose vekonylabu xs-es nocske

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 18:28:54

@Kövérmadár [swe]: mastercardnal van, passziv rfid chip van a kartyaban, 10 centirol mukodik.
olyasmi, mint a telefonokban levo nf chip.

2014.06.29. 18:29:09

@Babette.: Hat velem tenyleg valami gond van. Oszinten, most az elozoek miatt utananeztem Andy V.nak es hat, meg fiatal koraban is csak nagyon messzirol ertem volna hozza egy seprunyellel, maximum... De hat az en vagyok.

2014.06.29. 18:33:38

@Babette.: Pont azt akartam erzekeltetni ezzel a peldaval hogy a pasinak a lelke sem volt 'szep', 99%-ban biztos vagyok benne hogy egy igenytelen f*sz volt. Es egy percig sem a not itelem el. Az egy dolog hogy te nem leszel szupermodell vagy valami, az megint egy masik dolog lenne ha 50 eves korodban osszehazasodnal egy gyonyoru, vonzo, 20 eves egyiptomi fiuval (igen, ilyet is lattam Nemetorszagban). Es nem azt mondom hogy ezt nem kene csinalni, hanem hogy az idosebb / kevesbe vonzo fel ne gondolja mar hogy a belso ertekei vagy a kulseje miatt hazasodik ossze vele a masik. Ez egy uzlet, es szerintem uzletnek is kene tekinteni.

tableno 2014.06.29. 18:34:24

@Mirjam2: nem lehet változtatni. Nem engedi a statisztika... :'(

Hari Seldon 2 2014.06.29. 18:35:38

Svéd gyerekvers:
Siv Widerberger: Szerelem
Sten-Malténak nagy, vörös és elálló
füle van.
Nekem tetszik
a nagy, vörös és elálló
fül.
:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 18:38:07

@Mirjam2: nem a kulseje szep, hanem a karaktere, es amit abbol ravetitenek.
en is szeretem a karaktereit
amugy tanyerkepu, lopofa, durva, eloreugro allal. nem veletlenul nincs szinte egy profilkepe sem.

vagy nezd meg a legujabb james bondot. teljesen elut az elotte levoktol, megis imadjak a nok.

vagy nezd meg james spader fiatalkori filmjeiben.

sorojam meg, vagy erted,mirol beszelek;)?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 18:39:06

@Mirjam2: nekem se tetszik.
de nem is vagyunk palacsiktimeak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 18:41:53

@Mirjam2: ez a veszely nem fenyeget, nem birom a fekete karakteru ferfiakat
ha uzlet, hat uzlet. ha valaki komolyan veszi, megvan ra a joga, nem?
amig hiteben el, az is par boldog ev neki.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 18:44:38

@Mirjam2: az angolok mindig reklmálnak thaföldön, hogy van éves kártyadíj (minmális, 6 dollár tán az enyém), meg ha más automatához mész, akkor is 30 cent körül.
én meg örülök, mint majom a farkának, hogy ingyen van az internetbank, a saját automatából akárhány készpénzfelvétel, bankfiókban kifizetés, befizetés, nincs számlavezetési díj meg nem küldenek minden hónapban szemetet, ha tudni akarod,mi történt a számládon, betolod a passbookot a gépbe és látod.
amitől nálam a lila köd van, az a külföldi atm-használat (5-6 dollár), és ez minden nyomorult 10 ezer rúpiás tétel után egyszer felszámolódik.
minden attól függ, hol szocializálódott az ember (ilyen szempontból is).

2014.06.29. 18:44:59

@Th's child: Nem, amit leirtal az szerintem nem erkolcstelen, es szemelyesen is ismerek ilyen parokat (thai-angol). Ahogy te is mondod, ez nem fekete-feher es nem lehet egyertelmu hatarvonalat huzni. Az ami Cambodia-ban folyik a cikk leirasa szerint az viszont egyertelmuen elitelendo, es nem, szerintem sem volt tokeletes a kormany megoldasa (el is toroltek a torvenyt), de meg mindig jobb volt szerintem mint semmit nem csinalni. Kar hogy nincsenek jobb eszkozeik, mert szerintem a kormany felelossege is valamilyen szinten hogy gyakorlatilag legalis emberkereskedelem zajlik hazassag cimszo alatt. Nyilvan nincsenek meg az eszkozeik vagy az akaratuk ahhoz hogy ezeket az eseteket kulonvalasszak az 'igazi' hazassagoktol illetve erdekhazassagoktol (nekem az utobbival sincs semmi problemam, az emberkereskedelemmel viszont igen).

Egyebkent a ferjem sokat utazott es elt Azsia kulonbozo reszein mielott megismerkedtunk, igy Cambodia-ban es Thaifoldon is. Sok mindenrol meselt nekem, igy a helyi nokrol is stb. Felfogom hogy nem fekete-feher a helyzet, de azt is hogy van rengeteg no es gyerek ezekben az orszagokban akiket akaratuk ellenere kenyszeritenek prostituciora, hazassagra. Amig erre van kereslet, addig lesz kinalat is, es megertem hogy a Cambodia-i kormany a keresletet akarta megfekezni, sajnos nem a leghatekonyabb eszkozokkel.

2014.06.29. 18:47:19

@Chang Yai: 'minden attól függ, hol szocializálódott az ember'

Vagy hogy mennyit hajlando elturni es milyen erdekervenyesito kepessegei vannak. Angliaban egyszeruen fellazadnanak az emberek ha elkezdenenek minden hulyesegert penzt szedni toluk, es talalnanak valamilyen alternativat.

M. Péter 2014.06.29. 18:52:57

@diggerdriver: Szokták kérdezni, hogy biztonságos-e a postaládád, és ha nem, akkor a bankfiókban lehet átvenni a kártyát.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 18:54:02

@Mirjam2: elvben értem, de mit tudna tenni szegéy birka magyar nép, miután a fizetések, nyugdíjak, ösztöndíjak stb kötelezően bankszámlára mennek, és a bankok meg kb kartellbe tömörülve ugyanolyan mértékben lehúzzák a népet, ugyanolyan díjakkal?
az megvolt, hogy a saját bankod saját automatájából a saját fizetésed is csak díj ellenében veheted fel? na ez ellen volt némi tiltakozás, és most havonta két atm-használat díjtalan. ha több banknál is van számlád, menni kellett nyilatkozni, hogy melyiknél kéred a két ingyeneset!
és amennyire nekem lejött, elég sok helyen nem lehet még kártyával fizetni, nem reális a készpénzmentes társadalom.

DieNanny CH 2014.06.29. 18:54:51

@Hari Seldon 2:

Ó, ezt ismerem... "A titkokat az ujjaimnak mondom el" c. verseskötetben van, még kiskoromban kaptam. Svéd gyerekversek vannak benne... Én eléggé tőlem távol állónak éreztem anno ezeket a gondolatokat - Harisnyás Pippit sem szerettem 12 évesen... -, de most már tetszenek.

2014.06.29. 18:59:04

@Babette.: Nem azt mondtam hogy nincs ra joga, de szerintem panaszkodni nincs joga a kevesbe vonzo felnek hogy atvertek, mert ne mondja mar nekem hogy elhitte hogy szerelmes bele a masik.

Pl. van egy kolleganom aki folyton panaszkodik nekem mostanaban. Nyugati utlevel, nyugati fizetes, 50 eves es hat nem egy szepsegkiralyno. Tavaly hozzament masodik felesegkent egy nem europai pasihoz (ez itt legalis), akit mar a kapcsolat kezdetetol komoly penzekkel tamogatott - mert szegeny pasit nem fizetik meg mert olyan rasszistak es nem europaiaknak kevesebbet fizetnek, es kell neki a penz mert a masik felesege beteg stb. Most meg ki van akadva hogy a ferj elhanyagolja es mindig a masik (fiatal, marokkoi) feleseggel akar lenni. Most erre mit mondjak? Sajnalom, de valahol meg megsem. Foleg hogy vannak korulotte normalis ferfiak a sajat korosztalyaban akik erdeklodnek iranta, de veluk nem is probalkozik.

Masik pelda: a ferjem baratja, otvenes, kozeposztalybeli angol pasi, atlagos kulseju. Volt egy nagyon jo fej, negyvenes skot baratnoje akivel hasonlo volt az erdeklodesuk, jol megertettek egymast stb. Aztan szakitott a csajjal mert megismerkedett interneten egy huszoneves ukran novel es inkabb vele probalja epiteni a kapcsolatot. Ja es az elozo felesege kinai, aki az utlevel megszerzese utan elvalt tole. Na most erre mit lehet mondani? Nyugodtan hazasodjon ossze az ukran novel (erre keszul), csak aztan ne nekunk panaszkodjon hogy a szemet k*va atverte.

M. Péter 2014.06.29. 19:01:13

@Kövérmadár [swe]: És annak a 10 koronának lehet, hogy a felét a bank kapja.

2014.06.29. 19:02:07

@Chang Yai: Hat nyilvan nem a magyarok hibaja, ok mindig csak aldozatok, tudod mar a tatarjaras is meg a torokok, nemetek, oroszok, most meg az EU es a bankok... Nincs mit tenni :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 19:07:44

@Mirjam2: érteni értem ezt a reakciót, de a konkrét helyzetben nem tudom, mit lehetne csinálni, mert nem lehet átmenni másik bankhoz, a saját fizetését meg mégse tudja bojkottálni a legtöbb ember, valamiből élni is kell. hatalmas balhé meg ennél sokkal nagyobb dolgokból sem lett.
nem tudom, minek kellene történnie, vagy mitől lesz ez valaha másként.

2014.06.29. 19:09:37

@Babette.: Nem ertem mirol beszelsz. Nem akarok vulgaris lenni, ugyhogy inkabb itt hagyjuk abba ezt a beszelgetest, de maradjunk abban hogy nekem a G. C.-nek nem a karaktere tetszik. Emlekezetem szerint egyetlen filmjet sem lattam, nem nezek Hollywood filmeket. De kepen lattam es fizikailag tetszik. Lehet hogy tenyleg velem van valami nagyon nagy gond. Mikor meglatok egy pasit, nem a karaktere alapjan dontom el hogy vonzo-e vagy nem, de biztosan tenyleg en vagyok az egyetlen no a Foldon aki igy van ezzel... Masokat biztos a belso ertekek vonzanak, engem nem annyira.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 19:13:10

OFF
Mexikó vezet. :-(
A holland kapus simán védhette volna, de szerintem a 3-ik szélességi fokon nem működtek a reflexei, egyszerűen nem tudott figyelni a játékra. Jó lövés volt, de nem valami védhetetlen.
Brazilok nagyon sportszerűek: az ellenfelet szépen játszatják a trópusokon, aztán majd várják Rióban azt aki kibírja a 80%-os páratartalmat.
ON

2014.06.29. 19:13:40

@Chang Yai: Biztosan veletlen, hogy mindig Mo.on tortennek ilyesmik, a magyarok csak aldozatok... Figyelj, a kormany ket perc alatt meghozott egy csomo olyan intezkedest ami a bankok szamara nagyon hatranyos (reszben ezert is vezettek be ezeket a dijakat hogy a lakossagtol probaljanak valamennyit visszakapni a penzbol amit a tranzakcios meg mindenfele mas adokon vesztettek). Ha az emberek nem ezt a kormany t valasztottak volna meg (tobbszor egymas utan!), vagy kepesek lennenek erdekervenyesito szervezeteken keresztul nyomast gyakorolni a kormanyra, hogy legyenek szamukra kedvezobb banki feltetelek, tutira lehetne valamit csinalni. De hat ez Mo.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 19:16:22

@M. Péter: Biztonságos a postaláda azzal nincs baj bár a kutya se kérdezte.
Az történt hogy valami ebay futár beletuszkolt egy nagy csomagot és a postás már nem tudta beletenni a levelet.
Ami érdekes az egész történetben hogy mindenki a bankokat védi hogy hát szegénybankok csak az én pénzemet védik stb stb...
Viszont senki sem gondol bele milyen az mikor ott állsz a pénztárnál rengeteg lehúzott áruval kilométeres sor fizetne utánad te meg állsz mint a hülye és nem érted.
Megpróbálod mégegyszer meg harmadszor és akkor se.
Égsz mint a rongy és elkullogsz családostul.
Na ebbe a helyzetbe gondoljon bele mindenki.
Vagy amikor Magyarországon a vacsoráért kiszámlázott 500ezer forintért elkísérnek a verőlegények az automatához és nem tudod használni a kártyád.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 19:19:27

@Mirjam2: amennyire emlékszem, az adók később jöttek, mint a mindenféle díjak.
a távközlési liberalizációtól, a több mobiltársaságtól is mi mindent vártak az emberek annó, erre a hangulatra emlékszem még - aztán ott is mi van, kartell, röhejes mobilárak, még mindig.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 19:20:19

ja, vége nincs, nem tudom, tényleg nem, hogy mit lehetne vagy kellene csinálni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 19:21:17

@Chang Yai:
Az a hajoval vontatos cucc? Az Thaifoldon megvolt nekunk is.

@M. Péter:
Ezt nem tudom.
De ha valaszthatok, akkor fizesse a bolt a banki dijat es ne en. En fizetek igy is eleget.

@Babette.:
Hmm. Nekem is MC van, de meg nem volt lehetosegem ilyesmire hasznalni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 19:23:35

@Kövérmadár [swe]: nem, egy elég meredek domboldalon kellett nekifutni, és felkapott a szél. emlékeim szerint 800 m szintkülönbséget mentünk le aztán.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 19:24:17

Valaki mondja meg hol lehet nézni a vbt

Muscari 2014.06.29. 19:25:51

@diggerdriver: "A boldog házasság az amit a felek annak élnek meg." Ezzel teljesen egyetertek.

"Van akinek már az is boldogság ha a férje nem veri meg minden nap." Na ezzel mar nem, ezt te sem gondolhatod komolyan.

Mindenkinek mast jelent a boldogsag, ez egyenfuggo, de azert van egy tol-ig hatar. A fenti eset szerintem mar nem tartozik ide.
Van, akinek a langyos alloviz is jo, van, akinek tuz kell. Van, aki kot nehany kompromisszumot, van, aki meg sokat, de ez utobbi esteben mar nem nagyon beszelnek boldogsagol.

Termeszetesen nem itelek el senkit sem, nem ismerem az elettorteneteket, ki miert jut oda, ahova, miert alkuszik meg. (Vagyis de, a novero pasikat elitelem). De ne higgyuk naivan, hogy mindenki boldog is.

Ajanlom figyelmetekbe Csernus Imre ket, szerntem alapmuvet, a Not es a Ferfit.. Elore szolok, hogy feministanak fog tunni az iras, meg nagyon kemenyen odamondogat mindenkinek. O is elmondja, hogy a boldogsagert bizony kuzdeni kell, azt nem adjak ingyen.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 19:28:01

@diggerdriver:
Miert kapsz a banktol kivonatot? Nekem minden az internetbankban van. Mar csekket is alig kapok, a legtobb dolog rogton a bankhoz megy.

M. Péter 2014.06.29. 19:28:17

@diggerdriver: Ha más lakó is hozzáfér, akkor már nem biztonságos.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 19:28:58

@diggerdriver:
Hogy nálatok melyiken van, nem tudom. Én a TF1-en nézem.

rezsöatya 2014.06.29. 19:36:17

@diggerdriver: Braziliaban. Fogod a bankkartyadat(!) es veszel repjegyet...

:-)))))

nyuszigonosz 2014.06.29. 19:37:31

@diggerdriver: Nos, én pont ebbe a helyzetbe gondoltam bele, azért is kérdeztem, hogy mit csináltál.

Ugyanis velem egyszer Csehországban történt ilyen: útkozben ( még nem volt készen a Pilzent kikerülö D5-ös pálya, és egy új Tescó mellett vezetett az út) megállva lett bevásárlás, kassza: kártya harmadszor is kijött fizetés nélkül, másik kártya, ugyanaz, ebben a pillanatban már 4 biztonsági ember volt ott, és húzták el a kosarat...mivel hallottak elötte beszélni, hát volt nagyhangú kórus a fizetni nem akaró németekröl, én meg tudtam, hogy mindkét számlán van pénz.
A biztonságiak a rendörséget akarták hívni, mondtam hívják.
Erre egy másik kasszából a hölgy kiáltja oda: abban a kasszában már tegnap sem müködött a kártyás fizetés...
Úgy végzödött, hogy a biztonságiak asszisztálásával minden egy másik kasszánál lett kártyával fizetve.

Másik eset: osztrák autópálya, kocsi teletankolva, lépek be fizetni, még csak szedem elö a kártyát, a kasszás hölgy anélkül, hogy tudta volna milyen kártya van a kezembe, már két méterröl mondja: azt a kártyát nem fogadjuk!
Itt szerencsém volt, az unokaöcsém jött velem ide és az övével lehetett fizetni. Az piros volt meg fehér, az enyém meg kék...
Azóta Ausztriában nem fizetek kártyával.
Meg beszereztem egy másik kártyát is.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 19:47:50

1:1 az állás! Hurrá!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 19:48:23

@nyuszigonosz(D):
Na. Erről beszélek.
Aztán mikor azt mondom hogy maradok én a jól bevált Bözsinél akkor tipikus magyar vagyok.
Meg miért nincs internet bankom meg miért kapok levelet meg miért van postaládám meg miért nincs...

Basszátok meg két okból: Ezért meg azért.
Kielégítő a válasz?
Ha lehetőségem van konzervatív érthetetlen maradi fasznak lennem és azt választom akkor azt választom. Mert lehetőségem van hogy azt válasszam.
Aztán ha egy év készpénzes fizetés után egyszer, egyetlenegyszer próbálok a nagyon korszerü hipermodernszuper fénysebességet ötszörösen túlszárnyaló értelmes logikus megatökömtudja milyen kártyával fizetni és akkor beégek mint a rongy akkor ezek után senki ne mondja nekem hogy a kártya hudejó.
Ropogós bankók a zsebbe az a jó.
Szerintem.
Egy viszont hóttziher. Kétféle kártyahasználó van.
Aki már beégett vele és aki be fog égni vele.

2014.06.29. 19:50:48

Ez a Babette-tel folytatott parbeszed elgondolkoztatott. Lehet hogy en nem is feminista vagyok, hanem csak siman egy ferfi?? :) Az egesz eletem tevedesen alapszik? Eskuszom, akarhanyszor vegiggondolom, nem erdekel a G.C. karaktere. Lehet, tenyleg en vagyok az egyetlen no a vilagon akit erdekel a szex? Mindenki mas csak beszelgetni szeretne? :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 19:52:36

@Mirjam2:
" ne mondja mar nekem hogy elhitte hogy szerelmes bele a masik. "

oké, de hol van ebben a határ?
én pl nem vagyok annyira jó, mint amilyen jópasi a férjem.
mégis elhiszem, hogy szerelmes belém.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 19:53:38

@Mirjam2:
akkor nem tudtam érthetően elmondani, mire gondolok:(
sajnálom.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 19:55:31

@diggerdriver:
Lehet, hogy a szigeten mást adnak a TF1-en?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 19:56:13

@diggerdriver: akkor én drukkolok neked, hogy mindig álljon föl, mert ha egyszer nem, akkor soha többé nem szexelsz,
azt a frusztrációdat meg nem tudnánk kezelni:P

Mrs. Clayton 2014.06.29. 19:56:47

@Mirjam2: ez azert nem ennyire durva am mint ahogy elsore latszik
az angliai bankok jellemzoen nem kernek dijat a bankszamla vezetesert ellenben kamatot sem fizetnek a szamlan levo penz utan, ezzel szemben a magyar bankok, igaz nemileg tularazva, de kernek penzt a bankartya kibocsatasert illetve van havi szamlavezetesi dij is, viszont jellemzoen kapsz kamatot a penzed utan illetve kapsz eletbiztositast mittomen effele dolgokat is
itt angliaban meg minden szir-szar szolgaltatas utan handling fee meg admin fee, meg kutyatfasza fee kerul felszamolasra
meg ha csak egy gym berletet veszel ott is talalkozhatsz vele, ez meg Mo-n rohejes

Hari Seldon 2 2014.06.29. 19:57:39

Vége! Hollandia nyert 2:1-re!

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 19:58:42

@Mirjam2: őszintén? igen, egy kissé férfiasan állsz a szex-dologhoz, ezt már észrevettem.
de ez lényegtelen ám itt:))

2014.06.29. 19:59:02

@diggerdriver: Szerintem ne parazz ezen, teljesen normalis dolog keszpenzt hasznalni. Pl. Angliaban majdnem mindenre kartyat hasznaltam, itt meg szinte csak keszpenzt hasznal a legtobb ember, igy en is visszaszoktam ra es megint azt vettem eszre amit regen is: kevesebbet koltok ha keszpenzt hasznalok.

2014.06.29. 20:01:27

@Babette.: Huha, lehet hogy utana kene nezni a kromoszomaimnak :). Mindenesetre remelem nem gazoltam bele a lelkedbe, nem ez volt a szandekom! Siman elhiszem hogy neked foleg a karakter szamit (komolyan). Nyilvan teny hogy hosszu tavu kapcsolatnal valoban a karakter kerul eloterbe a kulsovel szemben.

2014.06.29. 20:04:30

@Jess G: Ebben nagyon igazad van. Igazsag szerint hosszu evek ota nincs Mo.on bankszamlam, szoval nem igazan vagyok kepben.

Herr Géza 2014.06.29. 20:04:37

Bankkártya téma: még van OTP kártyám, kettő is. Egy hónap difivel most tavasszal járt le mindkettő. Kapom az elsőnél az SMS-t, hogy hamarosan jön az új kártya, ellenőrizzem a postacímet, ha változott,adjam meg az újat online. Az online bankingban nincs ilyen menüpont.... Nem gond, a címem ugyan változott, de utánküldés van, majd megjön, ráér... Régi kártya lejár, új még sehol, közben meg is feledkezek róla. Egyszer csak hívnak az OTP paksi fiókjából (soha semmi közöm nem volt Pakshoz !), hogy egy ügyfelük az én nevemre, de az ő címére kapta meg az én kártyámat.... Szuper, lényeg,hogy megvan, hogy jutok hozzá. "Hát sajnos ezt meg kell semmisíteni, kapok másikat, de azt csak bankfiókban, személyesen vehetem át." Na csak ezért nem akarnék hzamenni, nem-e lehetne-e valamit-e, stb.? "Hááát, még nem vételeztem be, mondjon egy címet, elküldöm önnek...." A jól bevált "megoldjuk okosan" verzió.... Néha jó is az.
Eltelik két hét, újabb hívás, ezúttal a kártyabiztonsági osztálytól: a másik (!) kártyámmal éppen most akartak egy USA-beli online kereskedőnél egy tv-t venni 200e HUF értékben,de másodszor is rosszul ütötték be a lejárat dátumát (!), így a rendszer letiltotta a tranzakciót. A kódot viszont tudták.... Szóval néha nem is rossz az a "túlzott" biztonsági automatika. (Klasszikus adathalászat volt, azt a kártyát emlékeim szerint csak otthoni online vásárlásra használtam egy párszor....)

tanato 2014.06.29. 20:04:47

@Babette.: @Mirjam2: Persze hogy nézik a lányok a fiúk külsejét,nagyon is/nekem is két lányom van.,tudom./Viszont az is igaz hogy később náluk más szempontok jobban érvényesülnek mint nálunk/iskolázottsági szint,anyagi helyzet,pozíció rendes természet alkohol,agresszivitás stb./Ez ugye a nők fészekrakási .gyermekvállalási természete miatt van.Míg a Mirjam által vázolt esetekben az 50-es elhízott kevésbé tanult,nyugati férfi meg 25 éves egzotikus szépséget keres.Azután behozza onnan elveszi és pofára esik ha elhagyják.Pedig ha az eszével gondolkozna tudná hogy csak az áttelepüléshez kellett ugródeszkának.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 20:05:01

@Mirjam2: nekem nem, de látom az összefüggéseket.
nekem a belső számít. persze van külsőre is zsánerem, de hogy az életem szerelme pont megfelel ennek, az szimplán véletlen.
(vagy nem? nem tudom. de nem a külseje alapján választottam:))

Mr Long 2014.06.29. 20:05:12

@diggerdriver: En is szeretem a kpt. Fiatal helyi kollegaim is a bankkartyat netes fizetesre hasznaljak, allandoan megyunk az automatakhoz, ha valamit venni akarnak.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 20:05:36

@tableno: azzal elismerted, hogy igazam van abban, hogy idézem.

"Tény, hogy a vegyes házasságok igencsak nagy részének nagyrészt anyagi és egyéb életminőségbeli motivációi vannak, kiolvasható a statisztikákból."

@Th's child: a fent idézett mondatról van szó. Most ide is bemásoltam, amit írtam, kicsit módosítva. Mondhatsz te is véleményt.

@Mirjam2: nem rólam van szó, hanem a jelenségről. Kerüljük el a személyeskedést, különben ki leszünk tiltva.
Kérlek téged is akkor a következőre: mondatonként is összefüggésében is magyarázd meg a következőket:

"Tény, hogy a vegyes házasságok igencsak nagy részének nagyrészt anyagi és életminőségbeli motivációi vannak, kiolvasható a statisztikákból (életminőségbeli motivációk: amiket az előbb felsoroltam, hogy előny egy helyivel való kapcsolatban).

Megmondom, miért.

Felsoroltam vagy 10-15 vegyes párost különböző weblapokról, az szinte mind megfelelt a szegény országbeli nő-gazdag országbeli
férfi párosításnak. A statisztikák is mellettem állnak Ausztriából soktízezres mintából. A saját és haverjaim tapasztalatai is mellettem állnak, Remélem nem gondolod, hogy ez mind véletlen.

Ha nem lennének pénz és az életminőségbeli dolgok a dologban, akkor 50-50% körüli értékeknek kellene lennie, mondjuk max. +/-20 százalékpontos kilengésekkel MINDKÉT irányba vegyesen. Tehát lenne olyan is, hogy pl. ukrán férfiak több nyugati nőt vesznek el, mint fordítva.

De nem ez van, itt 90-95%-os arányok vannak a kelet-európaiak esetében a szegény országbeli nő-gazdag országbeli férfi párosítás javára, míg max. 5-10%-nyi fordított esetben.

Abban igazad van, hogy van a példa fordított esetre, de ez abszolút elenyésző. Abban is igazad van, hogy nem minden vegyes kapcsolat az aranyásásról szól.

De a nagy része igen, különben nem 90 meg 95%-os arányok lennének a kelet-euiaknál, illetve nem beszélhetnénk tömegesen ázsiai és dél-amerikai (thai és brazil volt a legkedveltebb népség az osztrákoknál) importfeleségekről.
"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:06:23

@Babette.:
Figyu húsz éves koromig azt hittem csont van benne. Nagy trauma volt mikor egyszercsak fél hatot mutatott:)))))))))))))))))))))
Mostmeg már állítólag túl vagyok a kapuzáráson.
Múltkor a doki kérte hogy mutassam meg a nemiszervem én kiöltöttem a nyelvem.
Amúgy meg már feltalálták a szuper Viagrát.
Ami otthon is hat.
:))))))))))))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 20:06:53

@diggerdriver: @Mirjam2: sőt, a burmai gazdaság is remekül működik csak készpénzzel.
bár amikor az egy évre esedékes lakbért (3600 dollár) fizettük ki cirka egydollárosokban, ami akkor a legnagyobb forgalomban lévő bankjegy volt, az vicces látvány :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 20:08:04

@tanato: hogyne néznék. mindenki nézi.
sőt, továbbmegyek, a külsőhöz komoly képzetek is társulnak.
ott van erre jó példa Aronson könyve, elég érthetően leírja ezt a jelenséget. (pl. hogy hogy előnyös külsejű emberekről azt képzeljük, hogy jó emberek, stb)

2014.06.29. 20:08:57

@Babette.: Pont ez az hogy nincs eles hatar. Nyilvan vannak vegletek, pl. az a thai-nemet par amit Nemetorszagban lattam szerintem szelsoseges pelda volt. A legtobb eset nem ilyen fekete-feher. Nyilvan ha szerelmes vagy valakibe, ami az idealis eset egy kapcsolatban, akkor a partneredet latod a legvonzobb embernek a vilagon. Legalabbis en igy szoktam lenni vele :).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:09:25

@Mirjam2:
Én nem parázok eddig is Bözsit használtam ezután még nagyobb meggyőződéssel használom.

2014.06.29. 20:09:28

@Hari Seldon 2: miert? Te is guantanamo bayi egyenruhaban rohangalsz?

tanato 2014.06.29. 20:09:33

@Babette.:@Mirjam2: Minden ember különböző,van aki /nőknél is/ 50 évesen is a férfi külsejére utazik,izgalmakat keres,meg van aki azt nézi le tud e élni az illetővel még vagy 30 évet együtt.Általában egy nagyon sármos férfival nehéz leélni hosszú évtizedeket együtt,mert óriási a kísértés neki fokozatosan a szép nőktől.Természetesen vica versa, egy fotómodell szépségű nővel ugyanez a helyzet pepitában.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 20:10:41

@diggerdriver: figyi, ebben a közösségben elég nagy sikert aratnak az áporodott poénjaid, de én csak elhúzom a számat rajta.
az emberem azon dolgozik, hogy tudjon új viccet mondani, és ezzel nincs könnyű dolga:PDDD

de örülök, hogy könnyen veszed a dolgot;)

2014.06.29. 20:11:26

@Jess G: milyen fee-k? Nekem nincsenek feejeim, csak, ha mas krszagba utalok.
Ma en foztem a vacsorat. Kuka. Meg egy uveg shiraz se tudta ehetove tenni. Afghant meg nem tudok rendelni, csak este a Ramadan miatt. Aaaaaahh

tanato 2014.06.29. 20:11:50

@Babette.: Igen erről én is tudok,nem véletlen,ebből ered a közmondás ami egyáltalán nem igaz ép testben/értsd szép testben/ép lélek/aranyos természet./

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 20:12:21

@tanato: ja, hát erre jönne diggie azzal a szottyadt humorral, hogy "inkább vagyok társtulajdonos egy jó bizniszben, mint egyedüli egy rosszban"
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:12:36

@Babette.:
Te figyu, és előtte letesztelted az ágyban?

2014.06.29. 20:17:24

Nemetul beszelok figyelmebe ajanlom ezt a dokumentumfilmet (nemet pasi - ukran 'mail order bride' tema): www.spiegel.tv/filme/heiratsmarkt-ost/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:17:46

@Mr Long (UK):
Én sokáig használtam kártyát aztán elkezdtem kp-val vásárolni.
Valahogy így kevesebbet költök.

Amúgy a spórolásnak van még egy trükkje.
Jóllakva kell menni vásárolni.
Tegnap és minden szombaton először beültünk a Munchies-ba megebédelni.
Utána mentünk a LIDL-be. 75font volt a vszámla.
Ma elmentünk az ASDA-ba. Ebéd ELŐTT.
100font a végösszeg. Utána ettünk egy Fish & Chips-et.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 20:20:05

@charlieharper: nem a bankban, hanem egy csomo mas helyen pl a gymben, meg most hadd ne gondoljak vissza h eddigi eletem soran kik es hol es mire kertek ilyen olyan feet, de a gym berletre kifejezetten emlekszem h volt vagy admin, vagy handlig v valamilyen fee plusz a berlet ara
ja de most beugrott, az egyik moziban is kell fizetni, ha neten veszed a jegyet pl, de egy csomo mas helyen is
ez meg Mo-n rohejes, nem is ismert az adminisztracios koltseg fogalma, a 90-es evekben nehol probalkoztak vele, de az emberek folhaborodva menekultek, angliaban meg megszokott dolog
hat sajnalom a kajadat, nalunk szokas szerint en foztem, igy az ebed finom volt, ha ez valamelyest vigasztal, gondolom nem :-)

Mr Long 2014.06.29. 20:20:28

Elmeleti kerdes, hogy en is belepisiljek az allo langyosvizbe.
Ha magyar ferfi nyugaton dolgozik jolfizeto munkat, stbstb es ott talalkozik magyar novel, akkor az is csak a love miatt lesz vele, vagy lehet szerelem is?

Mrs. Clayton 2014.06.29. 20:21:27

@Jess G: a meg egy, amikor a travis perkinstol bereletem letrat, furot egyebet, akkor is volt valami fee, par font de volt
szoval itt meg ez a jellemzo es nevetseges lehuzas

Quercus a favágó 2014.06.29. 20:22:16

@Mirjam2:

Tudod, ilyenkor mindig elkezd viszketni a kezem a billentyűzeten, hogy leírjam, hogyan működtek/működnek a bankok Magyarországon, de visszafogom magam. Ez a blog nem erről szól. Abban igazad van, ha valamelyik liberális bagázst válasszuk meg, nem lenne különadó sem a multiknak, sem a bankoknak(szegényeknek). Na meg nem lenne félmegoldású törvényjavaslat a "deviza hiteles" átverés rendezésére sem. Lenne viszont több tíz-vagy százezer ember, akiknek már elárverezték a házát, több ezer családi tragédia, öngyilkosság, stb.
Szerencsére a magyarok nem ezeket választották.
De azért megnyugtatás képen, Orbánék egyetlen döntésükkel több százmilliárd forintot adtak vissza a bankoknak úgy, hogy azt az emberek megtapsolták. Persze nem tudták miről van szó.

tanato 2014.06.29. 20:23:14

@Lukas Meier: Nem mondasz te hülyeséget,csak nagyon sarkítod a kérdést.Míg a világ világ mindig voltak vegyesházasságok,sőt a határátlépések jelentős része nem a külföldi munkáról szól hanem a külföldre házasodásról,mint itt a blogon is a több mint ezer post egy része ilyen jellegű.De ez természetes és nem elítélendő.Te kevered a szezont a fazonnal ,mert összemosod a hamis házassággal valamely gazdag országba bejutni akaró személyt ami illegális és sok állam /USA,Ausztrália/nagyon kifinomult és hatásos hatósági eszközökkel felveszi a harcot ezzel a jelenséggel.Szóval összemosod ezt a bűnügyi kategóriát a természetes migrációs vegyes-házasságok intézményével.Abban igazad van hogy nagyon sok férfi magánál sokkal szebb külsejű,fiatalabb párt szeretne és ezért belemegy olyan dologba/ thai,brazil vagy egyéb szegényebb régiókból keresni párt/ami ha az eszével gondolkozna nem más szerveivel nem menne bele.
Ha viszont egy akár férfi akár nő egy vele azonos,korú külsejű habitusú pozíciójú de más világrészről származó párt talál magának az abszolút helyes és egyre több van azért ebből is szerencsére.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 20:24:35

@charlieharper:
Én a mindenkori európai csapatnak drukkolok, ha mind a kettő az, akkor annak aki jobban küzd.

Hari Seldon 2 2014.06.29. 20:25:09

@charlieharper:
Egyébként nem értem a kérdést.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:25:38

@Babette.:
Inkább megosztok egy tortát a barátaimmal mint egyedül egyem a szart.
:))))))))))))))))))))

2014.06.29. 20:25:45

@Jess G: a repulotarsasagok szoktak fee-ket ratenni. Nalunk a gymben nincsenek fee-k, de ertem a problemad, ezek az elrejtett dijak engem is irritalnak.

Ok, de annak nem nagy szam, aki tud fozni. Ez annak lenne nagy szam, aki nem tud fozni.

@Mr Long (UK): megvarom a naplementet. Az a biztos.

tableno 2014.06.29. 20:25:58

@Lukas Meier: "azzal elismerted, hogy igazam van abban, hogy idézem." - és ettől neked most jó? :)

2014.06.29. 20:26:39

@Hari Seldon 2: a narancssarga jatekosokrol neked nem guantanamo bay jut eszedbe?

Quercus a favágó 2014.06.29. 20:26:54

@charlieharper:

Egy időben azt kérdezgetted Gyöngyikétől, hogyan tudja olyan kevés pénzből megoldani a vásárlást. Hát úgy, hogy ő nem a kukának főz. DDD.

2014.06.29. 20:27:01

@Lukas Meier: Egy csomoszor elmagyaraztam mar en is, masok is, hogy ez komplex kerdes es olyan tenyezok jatszanak kozre mint pl. 'hazias / kedves' keleti nok / 'nem hazias / macso' keleti ferfiak, illetve hogy jellemzoen a sajat tarsadalmon belul is jobban kereso, magasabb statuszu ferfit preferalnak a nok. Most miert jo neked az ha meg otvenszer kielemzed a statisztikakat? Ha baratnod keresel, tegyel valamit erte, gondold vegig hogy hogyan tudod novelni az eselyeidet arra hogy baratnot talalj. Ha a te attitudoddel allnek hozza, most egyedul ulnek valahol es azon keseregnek hogy a legtobb ferfi huszoneves, 32FF mellbosegu not akar a statisztikak szerint, en meg nem ilyen vagyok, igy sosem fogok pasit talalni, igazsagtalan az elet.

Muscari 2014.06.29. 20:27:05

@diggerdriver: ebben teljesen igazad van, ehesen minden hulyeseget osszevasarol az ember, foleg edesseget.

Mr Long 2014.06.29. 20:27:40

@diggerdriver: Tegnap en is ettem fish & chipset, HA talalkozo volt.
Itt a bizonyitek :)
kepfeltoltes.hu/view/140629/247092995image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tanato 2014.06.29. 20:27:57

@Mr Long (UK): Az attól függ a nő mit ért el ott magától.De ha jól fizető munkát talál beépül az ottani társadalomba,megtanulja jól a helyi nyelvet,találni fog magához illő ottani vagy más országbeli párt is ,nem feltétlenül magyart.Azt inkább akkor ha akadozik a nyelvtudása.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 20:28:32

@diggerdriver:
Ezt a "." dolgot már láttam itt 1-2 kommentelőtől. Mit jelent?

Mr Long 2014.06.29. 20:28:33

@Mr Long (UK): Szar a telom fenykepezoje, nem volt ennyire zold a kaja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:29:51

@Babette.:
Összebútorozás előtt.
Hallottam olyanról hogy ha valaki megtalálja élete szerelmét és a csávó csak kétszer tud három helyett akkor ott a vége.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kiváncsi vagyok hogy ez tényleg így van e?

tanato 2014.06.29. 20:30:11

@Mirjam2: Te fogtad meg a lényeget,a nők saját országon belül is a jobban kereső magasabb statusú férfiakat keresik általában.Minden országban minden földrészen.Ez nem HÁ-s probléma.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:32:16

@Kövérmadár [swe]:
Biztos láttad már hogy sokan dupláznak egy hozzászólással.
Olyankor az van hogy nem jelenik meg és megírja mégegyszer.
Én rájöttem hogy elég egy pontot odatenni és megjelenik az eredeti hozzászólás.
Így nem kell duplán megírni.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 20:32:49

@charlieharper: nem problemam ez, csak Mirjam mondta, h a magyarok hulyek mert kifizetnek havi x ft-ot szamlavezetesre, es hogy ezt itt nem lehetne
erre mondtam, h van kulonbseg a magyar es az angol bankok nyujtotta szolgaltatasok kozott, illetve itt meg mas cegek, mas extra koltseget siman felszamolnak

egyebkent visszaterve a bankokra nekem a barclayshoz ilyen nyomogombos hulyeseggel kell belepnem, persze tehetnek a telomra egy appot, de nem akarok
ehhez kepest a magyar szamlamra smsben kapott kodokkal lepek be, hagyom jova az utalast, ilyen tapipad kb 2003ban volt forgalomban utoljara, sztem a magyar rendszer ebben sokkal jobb
de ezek sztem szimplan orszagspecifikus dolgok, nem biztos h ettol meg barmelyik nep birkabb, csak mas a szokas

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 20:33:02

@diggerdriver:
"Jóllakva kell menni vásárolni."

Ez így van, én is tapasztaltam, hogy éhesen nem csak képzeletben eszem végig a boltot, hanem a felét tényleg meg is veszem. Jóllakva inkább csak kötelező jellege van és beérem a szükséges minimummal.

2014.06.29. 20:36:09

@tanato: Igen, ez statisztikakkal konnyen bizonyithato teny, de en most nem fogok utananezni, meghagyom inkabb a szakertonek...

Mr Long 2014.06.29. 20:36:52

@Jess G: A kis szamologepemet en is allandoan hurcolaszhatom, hogy rohadjon meg, vagy tanipuljam meg az x szam hosszu kodjukat. Az erste ezerrel jobb volt az smssel.
A megparabb, kolleganom hsbc beleptetoje. Egyreszt akkora, hogy papirnezeheknek hasznalja, masreszt bemondja az utasitasokat, kodokat olvas fel. Mondjuk lehet nem az irofpdaba kellene hasznalnia, de akkor is kulon taska kell hozza.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 20:40:00

@Mr Long (UK): nalunk a ceges HSBC olyan, ami nekem anno 10 eve volt a k&h-nal, h bele kell tenni a bankkartyat es ugy tudsz belepni
szerintem ezek se nem biztonsagosak, se nem modernek
az sms 10x jobb, raadasul anno en kertem a szamlamra sms ertesitest a koltesrol egyenlegrol, valami akkora ertelmezhetetlen hulyesegek jottek, h inkabb lemondtam mert semmi ertelme nem volt, nem ugy mint Mo-n h veszel egy kiflit 30 ft-ert a tescoban, lehuzza a penztaros a kartyat es mar csipog is a telod h leemeltek a penzt a szamladrol, itt ilyen szolgaltatas legalabbis a barclaysnal nem letezik

Quercus a favágó 2014.06.29. 20:40:51

@Mr Long (UK):

Na most komolyan, mitől olyan különleges kaja ez? Mert eddig úgy volt emlegetve itt a blogon, hogy azt gondoltam, valami kulináris kuriózum. Na de így első ránézésre, egy balatoni kifőzdébe is bármikor lehet ilyet enni. Sőt, ettől zöldebbet is.

2014.06.29. 20:41:34

@Jess G: nem minden banknal van "tapipad" a UKben. Magyarorszagon az anyukamnak is van ilyenje, azt hiszem K&H, de leht tevedek. Tapipadja biztosan van, mert elottem lepett be. Lehet nem KH, hanem MKB. Sajnos ez jonni fog ott is tobb banknal is.

A HSBC a legfurabb, kell nekik tapipad az internetes belogolashoz, de az app-en keresztul nem. Az app-juk meg egy szegyen.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 20:42:38

@diggerdriver: mint már észrevehetted, nem beszélek a szexuális életemről, meg úgy általában a szexről nyilvánosan,
de ezt a kérdést nem nekem kéne feltenned,
vagyis mindegy, kinek teszed fel, egy válaszból akarnál általánosítani?
nem javaslom:D

2014.06.29. 20:43:05

@QUERCUS: altalaban en sem. De ez most olyan szornyu lett, hogy ha beleontenem a Balatonba, ott tomeges halpusztulas lenne.

2014.06.29. 20:45:46

@Babette.: eleg furcsa, mert a kepen minden masnak rendes szine van, pl cola-s doboz, kiveve a kaja. Az zold. Gyanus.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 20:46:26

@charlieharper: hat nem tudom, nekem ugy tunik h ilyen tapperolos dolgokat vezetnek ki a bankok Magyarorszagon, nekem volt Citis, Allianzos, K&H-s, Erstes szamlam az elmult 10 evben, de mar akkor is inkabb az sms divott es azota is sms-t alkalmaz szinte mindenki
igaz, h ma mar nincs magyar telefon elofizum csak egy feltolto kartyam, ami meg anno vmi Horvathne Kovacs Magdae volt, igy a telefon bekapcsolasakor megjon az is h az OTP leemelte a havi 15e ft-os szemelyi kolcson reszletet es most 1235 ft az egyenlege
ez kifejezetten bosszanto mondjuk, de ez nem a rendszer hibaja

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:49:15

@QUERCUS:
Semmi különleges nincs benne.
Otthon évtizedek óta kapható a vendéglőkben "Orly módra" néven.
Én csak azért szeretem mert hal és én halat hallal...
Ez az angolok Cezar Salátája vagy Feta sajtja. Magyarul nagy semmi.

Mr Long 2014.06.29. 20:49:56

@Jess G: fateromnak volt anno k&h netbankja meg az elejen. Ahoz gepre kotheto kartyaolvaso volt. A masik meg a big debit alert a barclaysnal... Harom nappal a lakber atutalasa utan jon az sms, hogy sok penz ment el a szamlamrol...

Mr Long 2014.06.29. 20:50:42

@QUERCUS: Ez kerlek sima rantotthal sultkrumplival, meg borsoval. Nem kulonleges, csak finom.

Muscari 2014.06.29. 20:51:12

@Babette.: hat az en ferjem sem egy Adonisz. Viszont apolt es jol oltozkodik, szeriintem ez az, ami igazan szamit. Meg az, hogy a kedvessegevel ket perc alatt megfogott :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:52:27

@Mr Long (UK):
Na most az eszem megáll...
Itt többen rá akarnak beszélni az internetes szarságra.
Ja hogy egy harckocsi kell a belépéshez?
Arról nem volt szó.

Mr Long 2014.06.29. 20:52:36

@charlieharper: Mondtam mar, hogy szar a telefonom. A white balance beallitasoknal, nem mukodnek a dolgok. A programok kozt a napfenyes, felhos, stb helyett csak szornyu es szornyubbek vannak!

Mr Long 2014.06.29. 20:53:44

@diggerdriver: Igazabol egyserubb lenne irnom egy csekket es reggel odanyomnom a manager kezebe. Sajna nem lehet.

2014.06.29. 20:53:53

@Mr Long (UK): mikyen telefonod van? Csak azert kerdezem, mert olyat biztosan akkor nem veszek.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 20:54:03

@Mr Long (UK): igen a gepre kothetos volt nekem is, talan azt csereltek le a szamologepes verziora es vegul ataltak emlekeim szt az sms-re, de az lehet mar masik bank volt

en mondom lemondtam az sms ertesitest mert semmi ertelme nem volt, megkaptam azt hiszem het vagy ho vegen az egyenleget, meg h mit koltottem, de kozvetlenul a vasarlas utan semmi nem jott, vagy csak egyenleg, azota hanyagolom ezt a szolgaltatast
viszont a budget planner meg effelek azok meg jok, szoval nem vok tok elegedetlen

Quercus a favágó 2014.06.29. 20:54:07

@Babette.: @charlieharper:

Szerintem az ottani Köjál laborban készült a kép, keresik a tömeges ételmérgezés forrását.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:54:28

@Muscari:
Akarsz beszélni róla?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mr Long 2014.06.29. 20:55:42

@charlieharper: Alcatel ot-992d Jo lehetne, de megbantam mar, van par nyugje.

Quercus a favágó 2014.06.29. 20:56:51

@Muscari:

Gyöngyike, a Te férjed tud valamit. Nekem is volt már meg nő gyorsan, na de két perc........

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 20:58:26

@Jess G:
Nekem van egy Fast Balance appom.
Azon az egyenleg menüpontban azonnal megjelenik minden pénzforgalom.
Van egy mini statement menüpontja ott viszont csak napokkal később hogy mire ment le. A fizetésem ráutalása viszont azonnal megjelenik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 20:58:47

@QUERCUS:
És csak a gondolatmenetet lezáró pont csúszott át a mi tér-idő síkunkba?
Érdekesen hangzik!

@diggerdriver:
Mindent értek, kivéve a nőket és a taxisofőröket.

2014.06.29. 20:59:26

@diggerdriver: ne legyel mar diniszaurusz!
A legrosszabb ilyen szempontbol az egyik bankom (pici helyi builing society), ahol nem lehet se az ugyfelazonositot, se mast nem lehet valtoztatni. Kulon file rendszerem van hozzajuk. Az ugyfel azonosito ilyesmi Aw5s8jK4Gl7. Es ezt jegyezzem meg. A jelszo is hasonloan konnyen megjegyezheto.

A svajci bankomnal meg 6 szamjegyu a PIN.

DieNanny CH 2014.06.29. 20:59:36

@Lukas Meier:

Figyelj. Hogy elkerüljük a személyeskedést, felteszek egy kérdést; kérlek válaszolj:
Miért érdekel téged a vegyes házasságok jelensége?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:00:17

@Mr Long (UK):
Alkatel? Francia?
Próbáld ki a Sagem-et ne érd be a szarral, válaszd a legszarabbat.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:00:40

@diggerdriver: ami meg erdekes az itteni bankrendszerben amikor a fizeteseket utalom, akkor figyelenem kell, mert a ceges penzek valahogy nem a giroban mennek, ehhez nem ertek, de kedden kell utalnom, ha azt akarom h a dolgozok csutortokon penzt kapjanak, ez sztem agyrem, pl ilyen sincs Mo-n, ha a ceges szamlarol utalok ugyanugy 2 oran belul megkapja a cimzett a penzt itt nem, h miert passz

Mr Long 2014.06.29. 21:04:25

@diggerdriver: Van hozza frncia kcsim is. :)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:06:16

@diggerdriver: ha ceges penzt utalok az nincs azonnal a cimzettek szamlajan, ellenben ha a magan penzemet akkor az azonnal megjelenik annal akinek kuldom
es ha jol ertettem ez azert van, mert a ceges penz nem a giro rendszerben megy
de majd jon Peti es elmagyarazza, en nem tudom h pontosan miert van igy

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.29. 21:06:33

@diggerdriver:
:))))))))))

Nem mertem megjegyzést tenni, mégiscsak Longról van szó, de... ez büntet! :)

Quercus a favágó 2014.06.29. 21:06:48

@Babette.:

Még szerencse, hogy vannak ilyen nők mint Te. Ha nekem a külsőmmel kellene hódítani, még szűz lennék.

DieNanny CH 2014.06.29. 21:07:24

@Mr Long (UK):

Ugyanilyen van a svájci Postabanknál nekem. Vagyis Postfinance. Csak a kártya színéhez illően citromsárga.

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:07:47

@Th's child:
Az mindig vita keredese lehet (sot volt is es lesz is), hogy az allam mibe pofazhat bele es mibe nem, szoval innentol kezdve tenyleg maximum arrol beszelgethetnenk, hogy szamodra es szamomra hol van az a bizonyos hatar :-)

Es ebbol a szempontbol igen, szerintem az allam ne szoljon bele abba, ha egy nemet ferfi thai feleseget akar, viszont a vese eladasa az mar elegge necces, kulonbozo okokbol kifolyolag (leginkabb moralis problemak ugye). Amibe nem is mennek bele, hisz nem azert hoztad fel peldanak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 21:08:12

@Kövérmadár [swe]: ha tőlem láttad, akkor mobilról egyszerűen nem látszanak a kommentek, amíg hozzá nem szólok én is. csak hogy tudnám,mihez szóljak hozzá, ha nem látom. ezért "."

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:09:09

@QUERCUS: megjegyzem nagyon sok no elsosorban nem a szepsegre megy, ezert is van az a mondas, h a ferfinak mindegy mennyire szep csak legyen egy fokkal szebb az ordognel

meglepo modon volt egy pasim o csunya volt, de egy ido utan mar nem tunt fel, mert kedves, figyelmes, humoros volt, s ahogy megszerettem egeszmegszepult

SzZoole 2014.06.29. 21:14:35

@Muscari: eleg konnyu preda lehettel,ha 2 perc eleg volt neki:)))
En kb.fel orat beszelgettem vele es nem ment velem semmire:))))))

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:15:03

@Mr Long (UK):
Je... nalatok ilyen zold a hal meg a krumpli?
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:15:55

@Mr Long (UK):
Ne súlyosbííííítsd.
Elég mélyen vagy már a mocsárban.
Vessetek a mókusok közé de franciából csak egyvalamit tudok elképzelni.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:17:44

@Zoole[uk]:
Na jó de te Quasimodo vagy. Annak több kell...
:))))))))))))))))))))))))))

Üdv a fedélzeten.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:19:48

@Jess G:
Ez érdekes mert dolgoztam egy ügynökségnek akik csütörtökön utaltak és pénteken megkaptam a pénzt.

Quercus a favágó 2014.06.29. 21:20:03

@Jess G:

Ez mondjuk visszafelé is működik. Én pl. soha nem rajongtam a túl jó nőkért. Az okosakért viszont igen. Egyébként először mindig a szemébe nézek egy nőnek. A női pillantás többet mond el mint ezer szó. A nők soha nem a beszéddel, hanem a szemükkel mondják el mit gondolnak, mit akarnak.
Persze lehet, hogy tévedek.

Mr Long 2014.06.29. 21:20:23

@diggerdriver: Nem mondom, hogy jo kocsi, de szep :DDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:22:55

@QUERCUS:
Így van. Le kell dumálni a bugyit róluk.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.06.29. 21:23:50

@diggerdriver: :))))
Itt voltam eddig is,csak,tudod az uzlettel is kell foglalkozni,mert tudod a penz megszepiti az embert a sok penztol meg gyonyonyoru lesz:))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:24:16

@diggerdriver: mondom nem tudom, h ez altalanos-e vagy sem, most az jutott eszembe, de meg nem neztem meg h lehet a ceg szamlaja egy credit szamla mert azoknal idobe telik mig atvezetik a penzt, de passz
minden esetre ahhoz h x-en mindenki megkapja a penzet nekem x-2an kell utalnom, allitolag mert nem a giro rendszerben megy a penz

2014.06.29. 21:24:41

@Lukas Meier:

"Tény, hogy a vegyes házasságok igencsak nagy részének nagyrészt anyagi és egyéb életminőségbeli motivációi vannak, kiolvasható a statisztikákból."

Hát, ha ennyit akarsz mondani, azzal szerintem kevés vitatkoznivaló van, és szerintem itt sem nagyon teszik. _Minden_ házasságnak életminőségbeli motivációi vannak.

Hanem ha jól emlékszem, hinta egyik hozzászólását védted itt meg először, és hinta gondolatmenete ebben a kérdésben ez:
A) hinta nem tud osztrák csajt felszedni és osztrákokkal barátkozni
B) lát egy csomó embert, aki szintén nem
--> ergo az osztrákok kirekesztőek, és aki mást állít, az kozmetikázza a valóságot (= hazudik)

És ez a következtetés az, amire itt fel szokták kapni a fejüket az emberek, mert ehhez képest hinta otthon sem tudott csajozni, és otthon sem voltak barátai. Akkor viszont mi a tökömről beszél, nem igaz?

A te gondolatmenetedben is ezt a hibát láttam, amennyire rekonstruálni tudtam. Konkrétan megvádoltad tablenot meg mirjamot, hogy vagy nem ismerik a saját és a párjuk motivációját, vagy füllentenek róla. Ez így nem nagyon adja szerintem.

Az tök jó, ha beszélgetünk róla, hogy különböző helyeken a nők mit várnak el a fasziktól, meg hogy milyen motivációik lehetnek a puszta fizikai megjelenésen kívül (a személyes kedvencem, hogy olvastam lépésről-lépésre útmutatót, hogyan kell thai nőket felszedni, mert lám, még az sem megy mindenkinek) -- de ennyire durván általánosítani, hogy a nehézségeknek _nyilván_ maga a bevándorlóság ténye az oka, meg hogy mások erről füllentenek, az szerintem nem ok.

(Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy értem. Mi az pontosan, amiben biztos vagy, hogy igazad van. Elnézést, biztos lassú vagyok.)

És tényleg: miért nem szedsz fel egy magyar/bolgár/lengyel csajt akkor?

SzZoole 2014.06.29. 21:27:03

@diggerdriver: az nem eleg,ha ledumalod a bugyit rola,meg lyukat kell beszelni a laba koze:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:27:14

@Mr Long (UK):
Te férfi vagy egyébként?
Ez egy tipikus női mondat volt.
:)))))))))))))))))))))))))))

Ha már szépség.
Azt hiszem megvan a méltó utódja a Fiat Multiplának csak még nem tudtam eldönteni hogy melyik rondább a BMW i3 vagy az új Citroen Picasso?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 21:27:56

@Muscari: az enyém se kigyúrt adonisz, de jópasi. a vas megyei nők gyászba borultak, amikor engem választott.
(komolyan)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:28:03

@Zoole[uk]:
Ott az igazság.
:))))))))))))))))))))))))))))))

PannonBoy 2014.06.29. 21:28:08

@QUERCUS: @Mr Long (UK): @charlieharper: @Jess G: Csak hogy tiszta legyen: ti "tapipad" alatt a token-t (bank identifier) értitek?
Csak mert a token-t értem, de először nem volt világos, hogy miről is van szó. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 21:28:58

@QUERCUS: óraállításkor kell csinálni, akkor kijöhet az 1 óra 2 perc is.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:29:50

@PannonBoy: a barclays a sajat kutyujet valami pinsentrynek hivja, h ez token e nem hiszem, de ha az hat az

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 21:31:30

@morsels: gondolom, nem érted: az olyan, hogy kicsi a feje, és ha szemből nézed, egyben van a nyakával, mint a csirkének.
engem ez taszít.
de azok a szép, nagyfejű férfiak, ahh.:D

PannonBoy 2014.06.29. 21:31:52

@Jess G: @Mr Long (UK): @charlieharper: Hogy tiszta legyen nekem is: ti "tapipad" alatt a token-t (bank identifier) értitek?
Csak mert a token-t értem, nem egészen volt világos, hogy miről is van szó. :)

PannonBoy 2014.06.29. 21:32:33

Sorry, kétszer ment be.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:33:59

@Babette.: akkor ok olyanok mint a daniel craig? nekem o az anti james bond, miota o van es nem a sarmos pierce brosnan nem is lattam egy reszt se

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:34:46

@Babette.:
Hat mar sok mindent hallottam, de a csirkefejut meg nem.

Quercus a favágó 2014.06.29. 21:36:33

@Mr Long (UK):

Te Long, figyelj! Megnéztem még egyszer a képet. Meg kell állapítanom, a magyar gasztronómia fejlettebb, mint az angol. Nálunk az ilyen zöld kajához, ami ugye még mozog, hegyes kést adnak. Hogy le tudd szúrni.

PannonBoy 2014.06.29. 21:37:39

@Jess G: Igen, a Pinsentry egy token. Elég sok tokenhez volt már szerencsém, de a működési elvük nagyon hasonló.
Alapvetően 2 fajtájuk van, az egyik a Pinsentry-hez hasonló egyszeri jelszógeneráló eszköz, ami kártyát is kér.
A másik a HSBC megoldása, ami sokkal kisebb, csak jelszót kell megadni a kódgeneráláshoz, nem kell kártya.
Alapvetően mindegyik eléggé biztonságos, de véleményem szerint egy SMS-ben kiküldött megerősítő kódos megoldás is elég szokott lenni (nem kell plusz eszközt cipelni).

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 21:38:41

@Jess G: például. de ő meg alacsony:D
a JB jobb volt a fekete hajú bondokkal, azok olyan úriemberesebbek. de mondjuk pl a PB csirkefejű szegényke.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:40:06

@PannonBoy: ezen a velemenyen vagyok en is, szoval megirom a barclaysnak, h tessek ezt kifejleszteni es bevezetni, mert a tokom akar egy szamologepet magaval vinni
foleg h elkepzelni nem tudjak mit tartok napi szinten a taskamban es akkor meg ezt is, na ne, 21. szazadban mindenkinek van egy mobilja, ami kepes sms fogadasara
eddig ugy tudtam a token az a tesco trolleyba 1 fontos helyett behelyezheto erme, de ma is tanultam vmit

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:41:22

@Babette.:
Biztos hogy azert.
Es igen, a nok rendkivul kreativak tudnak lenni abban, hogy miert nem tetszik nekik valaki.
Abban is, hogy miert.
Akar ket csirkefeju kozott is lehet olyan, aki tetszik es a nok ebben semmi ellentmondast nem latnak.

:-)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:41:48

@Babette.: ugye h JB nem szoke, sztem se, de ki az a PB?

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:42:59

@morsels: en monodk neked valamit, nalam az illat nagyon fontos, nem az, amikor bepacsulizza magat, hanem h az alatt milyen az illata

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:44:33

@morsels: o, akkor ezt felreertettem, akkor nem tudom kik a csirkefejuek, nekem daniel craig, pierce meg kifejezetten sarmos, minel oregebb annal jobb, bar gondolom, 70 fele mar nem fog tetszeni, mint nagyapo, bar addigra en se leszek mai csirke

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:45:27

@morsels: a tokom, hat token itt mar minden :-D

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:47:13

@Jess G:
Ez mar madjnem olyan, mint egy film cime.
A csirkefeju illata.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:47:14

@Babette.: jaj, ferfiakon sztem nem veszunk ossze, ha ez az ember kelne reggel mellettem, en isten bizony kiugranek az agybol most megijedtem, h betoltottem :-)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:47:56

@morsels: hat ez most nagyon jo, komolyan szakadok a rohogestol

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:50:12

@Babette.:
Ez mindig veszelyes ut... a nok teljesen mast kepesek mondani abban a pillanatban, ahogy eszreveszik, hogy kiismertek oket :-)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:50:59

@morsels: igen rakerestem h most hogy nez ki, van rola a neten egy nagyon nagypapis, oreguras nyuzott kep, de ha ez a no a felesege en azonnal irok neki, h felajanlom magam, basszus, most kb 50%-ot nott az onertekelesem, ha ennek a nonek PB a ferje, az nagyon tud valamit

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:51:52

@Jess G:
Hat... a token gyakorlatilag barmi lehet ugye, csak megegyezes kerdese :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 21:51:56

most hogy Hinta magánéleti és kapcsolati problémái meg lettek oldva, nincs egy új jelentkező, akit ki lehetne tárgyalni és meg lehetne oldani az életét?

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:52:51

@Babette.: hat erre elegge hasonlit daniel craig de pierce brosnan meg egyaltalan nem, de kezdem kapisgalni mirol beszelsz, azert tom cruiset is elnezegetnem az agyamban, hacsak nem tartana hittanorat nekem

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:53:03

@Babette.:
Nekem szép nagy hombár fejem van.
A szentjánosbogár háromszor cserél akkumulátort mire körberepüli.
Csaxólok.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:53:38

@Jess G:
Szivesen :-)
(mindig orulok, ha valaki onbizalmat tudom novelni... meg akkor is, ha nekem sok kozom nincs hozza :-))

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:53:54

@morsels: asszem igazad van mert a tescos bonokat is tokennek hivjak karacsony meg husvet tajan

morsels (törölt) 2014.06.29. 21:54:14

@Chang Yai:
Hat... szerintem te jo jelolt lennel :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 21:54:20

@Jess G:
és jean reno? olyan szép nagy szeme van.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:55:05

@morsels: o, kosz, megyek haza ram fog ferni:-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.29. 21:56:12

@Jess G: azt az apró emberkét?

--------
na mentem Moszkva tér filmet nézni. jóccak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 21:57:00

@Jess G:
Az anti james bond a Roger Moore volt. Az volt mindennek az alja.
Olyan tehetségtelen színészt a föld nem hordott a hátán.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:57:02

@Babette.: jean reno, istenem, neki annyira kedvesnek es tokeletesnek kellene lennie altesti fronton, h ne rohogjem el magam ha hazajon es meg akar csokolni, szoval o a tokeletes csirkefej?

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 21:58:33

@Mirjam2: @tanato: végre sikerült elismerni azt, amit hetek óta szajkózok.

"Te fogtad meg a lényeget,a nők saját országon belül is a jobban kereső magasabb statusú férfiakat keresik általában.Minden országban minden földrészen.Ez nem HÁ-s probléma. "

Ezért a bevándorló férfinek nagy hátránya van a helyi férfiakkal szemben a magasabb státusz, jobb kereset és egyéb körülmények - amiket felsoroltam - miatt.

Most sikerült megvédenem a pár héttel ezelőtti posztolót, hogy miért nehéz neki bárkit is találni és miért vannak 90-95%-os arányok az említett k-eui párosításoknál az osztrákoknál.

"Abban igazad van hogy nagyon sok férfi magánál sokkal szebb külsejű,fiatalabb párt szeretne és ezért belemegy olyan dologba/ thai,brazil vagy egyéb szegényebb régiókból keresni párt/ami ha az eszével gondolkozna nem más szerveivel nem menne bele. "

A nyugathoz képest szegényebb régió a K-Európa is, minél keletebbre megyünk, ezért van a 90-95%-os arány a keletieknél. A k-eui nők is statisztikailag "eladják" magukat, pont ugyanúgy, mint a thaiok vagy a brazilok, csak ők nem vízumra mennek rá, hanem simán az életminőségük javul. Vannak kivételek, nyilván, de a nagy rész nem az feltételezhetően, hiszen akkor nem 50-100-szorosak a különbségek a fordított arányhoz képest.

Ezt akartam bizonyítani, köszönöm, hogy meghallgattatok, többet nem hozom fel a témát.

@DieNanny [SZ,CH]: ennek rettenetesen egyszerű oka van. Szeretnék külföldön maradni végleg, így itt is kell párt keresnem, ezért érdekel a téma. Abban igaza van Mirjamnak, hogy nem otthon kell siránkozni, de nem árt a vadászat előtt felmérni a terepet, ahová vadászni megyünk.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 21:58:33

@Th's child:
"Hát, ha ennyit akarsz mondani, azzal szerintem kevés vitatkoznivaló van, és szerintem itt sem nagyon teszik. _Minden_ házasságnak életminőségbeli motivációi vannak."

Itt vitatkoznak velem hetek óta, ne mondd, hogy nem vitatkoztak.
Életminőségbeli motiváció: nem mindegy, hogy érzelmi vagy anyagi természetű, mert ugye a kettő egészen más jellegű.

"A te gondolatmenetedben is ezt a hibát láttam, amennyire rekonstruálni tudtam. Konkrétan megvádoltad tablenot meg mirjamot, hogy vagy nem ismerik a saját és a párjuk motivációját, vagy füllentenek róla. Ez így nem nagyon adja szerintem.

Az tök jó, ha beszélgetünk róla, hogy különböző helyeken a nők mit várnak el a fasziktól, meg hogy milyen motivációik lehetnek a puszta fizikai megjelenésen kívül (a személyes kedvencem, hogy olvastam lépésről-lépésre útmutatót, hogyan kell thai nőket felszedni, mert lám, még az sem megy mindenkinek) -- de ennyire durván általánosítani, hogy a nehézségeknek _nyilván_ maga a bevándorlóság ténye az oka, meg hogy mások erről füllentenek, az szerintem nem ok."

Figyelj, a képlet nagyon egyszerű, nem kötötted össze a 2 dolgot, amit írtál.
Helyi férfi előnyei: helyi kapcsolatrendszer, sokszor helyi barátok szerzése, a nyelv tökéletesítése, kultúra megismerése, a helyi "dörgés" ismerete mindenről (eü, iskolák, minden), szinte mindig a helyi férfi jobban is keres helyiként, mint a hölgy, ki van építve az élete, helyi rokonai és szülei vannak, akikre lehet támaszkodni baj esetén, esetleg van saját lakása is, ez mind rengeteg előnyt ad.

Ezekkel a bevándorló nem rendelkezik.

Tehát ez a mondat helyes:" a nehézségeknek _nyilván_ maga a bevándorlóság ténye az oka,".

De hát éppen ez az oka! Mivel egy helyi óriási életminőségbeli ugrást az a legtöbb bevándorló lánynak a leírtak tekintetében.

"És tényleg: miért nem szedsz fel egy magyar/bolgár/lengyel csajt akkor? "
Ez olyan, mintha azt mondanád Magyarországon valakinek, hogy miért nem keresel kék szemű, szőke lányt?
Tudod ha lecsökken a merítés, akkor sokkal nehezebb olyat keresni, aki megfelelő. Mivel az itt élők legalább 80-90%-a nem magyar/bolgár/lengyel és ha az is, de nem magyar, akkor egyáltalán nem biztos, hogy jól beszél németül, így még kisebb esélye van ilyen nemzetiségű lányokkal találkozni. Magyarból sem mindig az értelmiségi réteg van kint (v.ö: minimálbért keresők), így velük is nehéz találkozni olyannal, aki hozzám illő lenne, ezenkívül sokuk az említett okok miatt az osztrák férfiakra is hajt, így rendkívül nehéz őket megkapni.

Remélem így érthető volt, amit akartam mondani.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 21:58:33

@tableno: nem jó, de nem is rossz, ha már beszélgetünk valamiről, akkor szerintem illik beismerni, ha nincs igazunk.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 21:58:37

@diggerdriver: azt nem tudom, de RM is jol nezett anno ki

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 22:01:23

@Babette.:
Te, ez most vigyorog vagy vicsorog?
Úristen.
SS keretlegény.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:01:25

@Babette.: 172 cm az nem alacsony, hozzam legalabbis, meg magas sarkut is fel tudok venni, igaz nem 10cmset

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:02:16

@Jess G:
Vas megyeben ne probalkozz, Babette mar elejtette az egyetlen ertekelheto alanyt.
A nok azota hataratkelnek :-)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:04:38

@morsels:nekem erosen ugy tunik, h Babett es en nem ugyanarra a tipura jovunk lazba, szoval nem vagyunk egymas konkurenciai

SzZoole 2014.06.29. 22:04:55

@Muscari: szia,en is orulok neked:)))

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:06:02

@morsels: bar megjegyzem h az osztrak oldalon tobb olyan pasi van, aki hasonlit az altala linkelt elso kepre, nem tudom az uriember nevet sajnos, de erosen ilyen nemet feje volt

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 22:08:08

@morsels:
Sőt a bőrét is kiterítette a kandalló elé.
:))))))))))))

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:09:26

@Jess G:
Azt hiszem ennek Vas megyeben orulni fognak :-)

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:10:34

@diggerdriver:
Meg nem, de lehet, hogy fogja :-)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:12:24

@morsels: mert? en nem szoktam cicaharcba bocsatkozni egy pasi miatt, de sztem Babett sem az a tipus

tanato 2014.06.29. 22:14:57

@Lukas Meier: Persze nem mondsz teljesen hülyeségeket,de ez nem bevándorlós probléma,van ilyen is meg olyan is,ahányan annyifélék vagyunk.Vannak anyagias nők meg vannak kevésbé a pénzre hajtósak is.Országokon belül is.Azért az hogy egy külföldi férje van valakinek ,még nem lánykereskedelem meg prostitúció.Olyan is van ,cikkeztek már erről is itt régebben.Olyan magyar nők is vannak akiknek meg szegényebb országokból való férjei vannak,rengeteget ismerek.Orosz,kínai,afrikai,arab stb.És nagyon jól élnek már évtizedek óta.Nem minden nő kurva azért,mert nem magyar férje van.Egész egyszerűen felerősödött a nemzetközi migráció mint ezen blog sikere is mutatja.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.29. 22:15:09

@morsels: az biztos, hogy lenne mit csámcsogni a dolgokon, de nagyon nem erre gondoltam :-) csak egyszerűen bárki más mint Hintaaaaaa....

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:18:05

@Jess G:
Mondjuk sosem ertettem azt, hogy a nok egy foto alapjan hogyan tudnak olyan kovetkezteteseket levonni, miszerint ilyen ferjet akarnak/nem akarnak (intelligens, humoros, orzo-vedo, ragadozo, csirkefeju).

A ferfiak ebbol a szempontbol rendkivul egyszeruek.

daisyfae.files.wordpress.com/2011/04/and-dont-touch-the-red-button.png

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:19:37

@Jess G:
Hat mert az ottani ferfiaknak jo jel lehet, hogy meg nekik is van eselyuk.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:20:48

@morsels: dehogy egyszeruek, epp tegnap este volt egy eszmecserem egy himnemuvel,a ki hosszan ecsetelte, h se nagy mell, csak vekony derek hosszu comb mittomen
de altalaban a kifogas az a noi nemi szerv kinezete szokott lenni, bar lehet h 50 folott m1 csak lyuk legyen, de az en korosztalyom meg elojon ilyenekkel

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:20:48

@Chang Yai:
Barkin lehetne csamcsogni, bar a csamcsogas mar hozzaallas kerdese :-)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:22:05

@morsels: nalam? ja, bar most epp nem biztos :-D

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:24:28

@Jess G:
Ohh, hat dumalni meg egy csirkefeju is tud, de nektek nem olyan nehez felismerni, hogy csak egy feminista :-)

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:27:54

@Jess G:
Latod mire vagytok kepesek?
Babette gyaszba boritja egy egesz megye noi lakossagat, te meg kepes lennel ujra remenyt onteni egy egesz megye ferfilakossagaba :-)

2014.06.29. 22:28:42

@Lukas Meier:

Igen.
Szerintem az is van még, hogy van egy nagyon is jól érzékelhető "menőségi" faktora az ember származásának. Ezért van, hogy pl. a brit/amerikai/olasz/francia expatok úgy jönnek magyarországra, mintha szexshopba jönnének. Felteszem, hogy ugyanezek a körök ugyanígy járnak az osztrákokhoz is. Szerintem inkább ez a domináns abban, hogy lehet-e bevándorlóként csajozni.
A rossz hír ebben az, hogy nem fair, a jó hír meg az, hogy ha megtanulunk gitározni, nekünk is lesz seperc alatt tetszőleges csajunk (mert gitározni is menő), függetlenül attól, mennyire beszélünk az anyanyelvén.

Muscari 2014.06.29. 22:28:43

@Jess G: hu, az tenyleg fontos, ez a kemia. Amikor van egy tipikus illata az illetonek, ami megszedit, es ami nagyon egyedi, ossze nem tevesztheto.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:30:17

@morsels: megjegyzem o nem volt csirkefeju, es azt hiszem teccem is neki, szoval a duma ilyenkor mellekes
en csak akkor tudom megallapitani vkirol h milyen ha mar jo sokat beszeltem vele, es meg laktunk is egyutt, mert ha nem hajtja le a wc uloket, akkor nem feminista, hanem bunko, es azt el nem viselem :-)

Muscari 2014.06.29. 22:30:49

@Jess G: PB egyre sarmosabb, ahogy oregszik, ugyanugy, ahogy Sean Connery is, nekem kifejezetten tetszik mindketto.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:32:25

@Muscari: egyet ertunk, en ahogy oregszem ugy egyre jobban tetszenek az oreg pasik, meg a dagadt Andy is egesz jol nezne ki ha lefogyna 30 kg-t :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 22:35:09

@Muscari: @morsels: @Chang Yai: @Babette.:

- Ha azt gondolod, hogy kövér vagy, akkor valószínűleg az is vagy. Ne minket kérdezz! Úgyse válaszolunk rá.
- Tanuld meg, hogyan működik a WC ülőke. Ha fent van, hajtsd le!
- Ha nem úgy öltözködsz, mint egy fehérneműmodell, ne várd, hogy mi meg úgy viselkedjünk, mint egy argentin szappanopera hőse.
- Születésnapok, Valentin-nap és az évfordulók nem arra szolgálnak, hogy mindig a tökéletes ajándékra vadásszak neked.
- Ha olyan kérdést teszel fel, amire nem vársz választ, ne lepődj meg, ha olyan választ kapsz, amit nem szeretnél hallani.
- Néha nem rád gondolok. Próbálj együtt élni ezzel.
- Ne kérdezd meg, hogy min jár az eszem, vagy pedig készülj fel olyan témákból, mint foci, autóverseny vagy különböző színésznők különböző képességei.
- A vásárlás nem sport. És nem, sosem fogok így gondolni rá.
- Ha el kell ugranunk valahova, bármilyen ruha megfelelő, ami éppen rajtad van. De tényleg.
- Éppen elég ruhád van.
- Túl sok cipőd van.
- A sírás az zsarolás.
- Ha akarsz valamit, csak kérd. Tisztázzuk: az enyhe utalások nem működnek. A határozott utalások nem működnek. A nyilvánvaló utalások nem működnek.
- Nem, nem tudom, milyen nap van. Évfordulókat, születésnapokat jelöld be a naptárban, ha azt akarod, hogy eszembe jusson. Ez 50%-al növeli annak esélyét, hogy nem feledkezem el róluk.
- A legtöbb fickónak három pár cipője van. Miből gondolod, hogy ez a tény alkalmassá tesz bennünket arra, hogy a 30 pár cipődből kiválasszuk azt az egyet, ami remekül megy a ruhádhoz?
- Az "Igen" és a "Nem" a kérdések túlnyomó részére megfelelő válasz.
- Akkor gyere hozzám bármi problémával, ha azt szeretnéd, hogy megoldjam. A férfiak erre valók. Ha csak együttérzésre vágysz, akkor keresd a barátnődet.
- Egy fejfájás, ami 17 hónapja tart, már betegség. Menj orvoshoz.
- A külföldi művészfilmek leginkább a külföldi művészeknek valók.
- Bármi, amit hat hónapja mondtam, nem felhasználható egy vitában. Bármilyen megnyilatkozásom érvényét veszti 7 nap múlva.
- Ha bármi, amit mondtam, értelmezhető kétféleképpen, és az egyik értelmezés szomorúvá vagy dühössé tesz, akkor a másik értelmezésre gondoltam.
- Vagy azt mondd meg, mit csináljak, vagy azt hogy hogyan, de soha egyszerre a kettőt.
- Ha lehetséges, akkor bármi fontos dolgot a reklámok alatt mondj.
- Az ÖSSZES férfi csak 16 színt tud megkülönböztetni. A barack egy gyümölcs, nem egy szín.
- Ha valami viszket, meg lesz vakarva.
- A sör annyira izgalmas számomra, mint egy retikül neked.

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:40:52

@diggerdriver:
Az jutott eszembe, amikor a nejem valami parfumot szeretett volna, amire en persze tobbszori mondas utan sem emlekeztem. Marmint a markara, csak arra, hogy valami parfumot szeretne.

Szoval kivagta az ujsagbol es a hutomagnessel feltette a hutore :-)

Muscari 2014.06.29. 22:43:49

@Jess G: Mi a velemenyed Jude Law-rol? En tobbszor lattam eloben, egesz kozelrol is, es azt kell mondjam, neki is van egyfajta kisugarzasa.

Digger, most en szigoruan esztetikai alapon ertekelem ezeket a pasikat, minden hatso szandek nelkul, meg mielott eszedbe juna ilyesmi :-)

Mrs. Clayton 2014.06.29. 22:48:20

@Muscari: nekem o nem tetszik, mondjuk csak a filmen lattam eletben nem, de nekem o pl a Babett csirkefeju kategoriajaba tartozik

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:48:37

@Muscari:
A babysitter is hasonloan gondolhatta. Marmint ami a kisugarzast illeti :-)

morsels (törölt) 2014.06.29. 22:49:26

@diggerdriver:
Nem is volt problema a karacsonyi meglepetes :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.29. 22:51:43

@Muscari:
Nekem???
Tudod hogy minden gondolatom szűziesen tiszta.
Hátsó szándékot fel sem tételeznék.
Mi az hogy hátsó?
Én olyan ártatlan vagyok.
Csak ülök csendben és szelíden szemlélem a világ történéseit.
Hát beleszóltam én valaha valamibe?
Merek én megnyilatkozni?
Az én véleményem a te véleményed.
Én olyan szelíd birka vagyok hogy a megfelelő ajtón se tudok kimenni.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.06.29. 22:52:22

@diggerdriver: vettel mar tabletet az asszonynak?

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 22:58:05

@Th's child: Na végre, hogy valaki kimondja a jelenséget! Erre vártam mióta.
Itt ahogy észrevettem, az angol/amerikai hasít, nagyon majmolják az angol kultúrát itt is, ezért menők.

Viszont amint egy kelet-eui nő ugye kiszabadul nyugatra, úgy érzi magát, mint a mézes bödönben, ha egy átlagos helyivel jön össze, akkor már nyert az ügyön életminőségben.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.29. 22:58:09

@tanato:
"van ilyen is meg olyan is,ahányan annyifélék vagyunk.Vannak anyagias nők meg vannak kevésbé a pénzre hajtósak is.Országokon belül is.."

Tanato.
50-100-szoros a különbség az anyagi és egyéb előnyökkel rendelkező külföldi férfiak javára. Ezt magyarázd meg kérlek azzal, hogy "vannak ilyenek is meg olyanok".

"Olyan magyar nők is vannak akiknek meg szegényebb országokból való férjei vannak,rengeteget ismerek.Orosz,kínai,afrikai,arab stb.És nagyon jól élnek már évtizedek óta.Nem minden nő kurva azért,mert nem magyar férje van.""

De az arányt nézd, könyörgöm!
50-100-szoros különbség a gazdag külföldi javára! Ismerősi körömben is csak ilyen párokat ismerek, online is csak szinte ilyet láttam, a haverjaim is, na meg ott a statisztika feketén-fehéren!

Még egyszer: az ARÁNYT nézd.

M. Péter 2014.06.29. 23:07:03

@Jess G: A First Directnél volt sms, de megszüntették, mert álítólag nem volt rá igény.

tanato 2014.06.29. 23:11:59

@Lukas Meier: Nézem én az arányt is persze,de általánosítani azért nem szerencsés.A lányok sem azért mennek ki feltétlenül hogy gazdag férfit fogjanak maguknak,de ha megismerkednek kint valakivel az még nem elítélendő.Egy idő után a kint dolgozó magyar fiúknak is összejön azért párkapcsolat csak nyilván dolgozni kell rajta , többet mint egy szép nőnek.Nemzetközi migráció van, keveredik a lakosság./Szerencsére,mert a beltenyészet ebben a témában sem szerencsés./Természetesen az volna a demokratikus ha 50-50% volna az arány,de mint már sokszor írták/én is/ a nők és a férfiak párválasztási szokásai nem azonosak.

Mrs. Clayton 2014.06.29. 23:20:34

@M. Péter: sms van a barclaysban is, nem az a gond, csak nem azonnal hanem napokkal kesobb, esetleg hetvegen, ugy meg semmi ertelme
mondjuk azt elhiszem, h az emberek itt tisztaban vannak azzal h mit kell csinalniuk ha ellopjak a kartyajukat, sot a penzuket is visszaszerezhetik, mo-n ezzel senki sincs tisztaban, igy kerik az azonnali sms ertesitest, ha levesznek vmit a szamlarol

pappito · http://pappito.com 2014.06.29. 23:35:55

@diggerdriver: "Mert sosem tudod mikor blokkolja a bank a kártyádat.
Meg sokkal hamarabb kifizetek valamit készpénzzel mint kártyával.
Majd ha ott állsz 75fontnyi áruval a pénztárnál és próbálsz egy értéktelelen plasztiklappal fizetni akkor keressél értelmet a dologban."

been there, de hiszti helyett a másik kártyámat használtam.
A pókerezésen és az időnként előforduló iskolai 1-5 dolláros izéken kívül nem használok kp-t. Egyáltalán. Még az itteni vaterán is leginkább átutalással fizetek, ha az eladó engedi. Általában tök üres a tárcám, leszámítva a Jedlik érmet amit az elektrotechnikai múzeumban csináltam még régen. Most megnéztem, emelett még van egy húszcentesem, fogalmam sincs honnan :)

Szerencsére itt a magyar hentes leszámítva mindenhol lehet kártyával fizetni, sőt, az az alapértelmezett. Még a strandon a fagyisnál is meg az irodába járó szendvicsesgyereknél is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.30. 00:03:01

@Jess G: nekem semmi ilyen nincs itt kinn, hála égnek

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:04:50

@pappito: nalunk azt nem ertem h a parkolo automatakon miert nincs kartyas fizetes, allandoan bajban vagyok h hogyan fizessek, vagy legalabb lehetne telefonon mint Mo-n de azt se, csak aproval, mintha lenne nalam

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 00:06:21

@diggerdriver: "Viszont senki sem gondol bele milyen az mikor ott állsz a pénztárnál rengeteg lehúzott áruval kilométeres sor fizetne utánad te meg állsz mint a hülye és nem érted.
Megpróbálod mégegyszer meg harmadszor és akkor se.
Égsz mint a rongy és elkullogsz családostul.
Na ebbe a helyzetbe gondoljon bele mindenki."

figyi, elmentem a bótba, megcsináltam a nagybevásárlást, majd a kasszánál derült ki, hogy a tárcámat otthon felejtettem. Mondok a pénztárosnéninek, hogy mi van, aszondja, mit szeretnék, törölje ki a már bekapált tételeket, vagy elugrom a tárcámért. Úgyhogy szépen beültem a kocsiba, hazaszaladtam a tárcáért, visszamentem, közben a pénztárnéni szépen kiszolgálta a t9bbi millió vevőt, kivártam a sorom, villantom a kártyát, néni a gépből előszedi az én bevásárlásomat, pricc-prucc minden le van tudva, majd füttyentett a samesznak, aki kitolta a full bevásárlókocsit valami zárt helységből, szép napot kívántunk egymásnak és kész.
Senki se anyázott, nem állt a pénztár, a saját hülyeségemért meg fizettem egy odavissza extra utat.

kurva anyját a banknak

Vagy amikor Magyarországon a vacsoráért kiszámlázott 500ezer forintért elkísérnek a verőlegények az automatához és nem tudod használni a kártyád."

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:06:29

@tildy[UK]: mire erted? korhaz, rendben? en kedden szerdan leszek bent, mondjuk nem alszom, csak kismutet, elvileg

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 00:07:11

"Vagy amikor Magyarországon a vacsoráért kiszámlázott 500ezer forintért elkísérnek a verőlegények az automatához és nem tudod használni a kártyád.""

ahha, ez pont ugyanaz, ne már :(

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 00:08:47

@Jess G: nálunk van, de van valami fix 50 cent csardzs a hitelkártya miatt, gondolom a visa/master díjat lepattintja az önkormi. mondjuk nem kell sokszor nekem ,de ha kéne folyton hordanék egy rolni aprót az biztos

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 00:11:43

@M. Péter: "Ha más lakó is hozzáfér, akkor már nem biztonságos."

de hát a kártryák nem élnek amikor kipostázzák őket, azt aktiválni kell a neten vagy telefonon, ha gonosz erők kiszedik a postaládából, akkor kb. a jeget* kaparhatják vele nem? az csak egy darab műanyag amíg a tulaj fel nem éleszti

*:egyes szolgáltatási területeken :)

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:13:19

@pappito: hat ez nagyon jo, csak emailen latom h mit irtal

szoval, a fene se hord maganal rollnit, ja johogy nem, itt a varosban nem gaz, mert a parkolohazak alt 2 ora idore ingyenesek, szoval bolond volnek fizetos helyen megallni, de sokszor videken gaz, mert kell egy hely azonnal, furi minden esetre, h telefonon nem lehet intezni, sztem ez egy okos otlet Mon h ott meg lehet

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:15:15

@pappito: nem, sztem itt nem kell minden kartyat aktivalni pl a Natwesteset kell, de a Barclaysosat nem

morsels (törölt) 2014.06.30. 00:18:51

@pappito:
Te most beszoltal sajat magadnak?
:-)

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:20:05

@morsels: nem, azt digger irta es tole idezte

morsels (törölt) 2014.06.30. 00:21:50

@Jess G:
Ohhh.. szoval en nem ertettem. Akkor rendben :-)

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:23:50

@morsels: aha, kicsit rosszul tordelte eslemaradt gondolom a vege, ha nem olvastad reggeltol a blogot akkor nem biztos h leesett mi az o velemenye es mit idezett vkitol, de en, en naprakesz vagyok, kerdezz barmit :-D

morsels (törölt) 2014.06.30. 00:26:39

@Jess G:
Igen, gyakorlatilag nelkulozhetetlenne valtal :-)

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:28:23

@morsels: kepzelem mennyire :-)
na alszom, mert ma is fel haromkor fekudtem le hajnalban, holnap meg elvileg melo, mar csak 3 kell aludnom es a nyarra befejeztem, juppi :-)

morsels (törölt) 2014.06.30. 00:30:24

@Jess G:
Yeah, you need your beauty sleep :-)

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:31:54

@morsels: dehogy, igy is gyonyoru vagyok :-)
fociban mi van, hollandok lesznek a vilagbajnokok?

morsels (törölt) 2014.06.30. 00:34:01

@Jess G:
Hat, ezen a vb-n barmi lehet. Akar a hollandok is megnyerhetik.
Gondolom az argentinoknak meg lesz beleszolasuk...

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:34:42

@morsels: ja, az lehet h argentin holland donto lesz

morsels (törölt) 2014.06.30. 00:37:13

@Jess G:
Az nem valoszinu, mert egy agon vannak.

Mrs. Clayton 2014.06.30. 00:39:29

@morsels: ja, azt hittem innen ez mar ugy megy, h aki legyozi a masikat az tovabb megy es vegul osszeerhetnek, na majd jobban megfigyelem mi van, van egy speci tablazatom, amit vezetek, gogo pizzas :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.30. 00:43:19

@Lukas Meier: Tudod, nekem csak egyetlen egy bajom van a te ältalänositäsaiddal: az, hogy nekem, akit nem is ismersz mi közöm van hozzä? Mert engem emlitettél meg elöször, ugy hogy nem is ismersz se engem, sem a férjemet. Aztän jött Mirjam, tableno és charlie is.
Nem gondolkodtäl még el azon, hogy talän benned van a hiba?
Ha nem beszéled a nyelvet, akkor millio egy lehetöség van annak javitäsära. Persze, a legegyszerübb egy helyit "beszerezni". De az még eszedbe sem jutott, hogy akärmennyire is van helyi kapcsolatod, ha az nem javit következetesen. A férjem azt mondta, hogy ö mégegyszer nem csinälnä végig. Tudod hogy tellt el a mi elsö pär évünk? Én papagäj modjära ismételgettem mindent. Van aki besértödik arra, ha mäsok kijavitjäk. Van aki ezt beégetésnek éli meg. És vannak olyan pärok, ahol tizen x év utän sem beszéli az aranyäso fél a fogadott orszäg nyelvét, mert a pärja csak röhög a hibäin, de nem javitja... :-(
Értelmesen irsz, de ez a fobiäd kicsit gäz...
Nem tudom, hogy hol, mit dolgozol. Milyen nyelven kell kommunikälnod munka közben.
De
Gondoltäl mär arra, hogy azokkal, akikkel talälkozol nem vagytok egy szellemi szinvonalon? Nekem is van / volt olyan munkatärsam, aki aranyos és kedves volt, de olyan egyszerü, mint egy hintalo. Vele nem is tudok mäsrol beszélni, mint a szia hogy vagy - szünetre mész - nem keresett senki amig szüneten voltäl - on kivül semmiröl. És ezen az sem segit, hogy olyan teste van...
Hiäba vagy egy értelmes, tanult ember, ha nem beszéled a fogadott orszäg nyelvét, egy bizonyos szint fölött. Az elején még "érdekes" lehetsz, mint az exportfeleségek, de ez hamar elmulik.
Ha komolyan nyitni akarsz, és nem csak picsogni, mint hinta, akkor järj emberek közé! A legegyszerübb egy nyelviskola vagy valami ami a hobbidhoz köthetö. Szorakozo / piälos helyen nem igazän lehet tartos kapcsolatra mäsik felet beszerezni. Ne legyél eröszakos, a mindenäron nöt akarok-tol ältaläban menekülnek a nök. És ezt a stilust se eröltesd, amit itt adsz elö...
@Muscari: Bär nem engem kérdeztél, de nekem ö az egyik, akit nem rugnék ki az ägyambol... :-) A mäsik ö: www.google.ch/search?q=joaquin+phoenix+caesar&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xpSwU6XIMabN7AawioDgDQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=956#facrc=_&imgdii=_&imgrc=5-lnFGIHPWTenM%253A%3Bag_9Ps9dH49G4M%3Bhttp%253A%252F%252Fhistoryoftheancientworld.files.wordpress.com%252F2013%252F10%252Fcommodus_thumbs_up.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fhistoryoftheancientworld.org%252F2013%252F10%252F06%252Fjulma-keisari-commodus%252F%3B1020%3B628 (férjem néha hasonlit rä. :-) )

morsels (törölt) 2014.06.30. 00:46:31

@Jess G:
Igen, ugy megy, de ket agon vannak a csapatok.
A hollandok az argentinokkal az egyik agon, a brazilok, franciak, nemetek meg a masikon.

Persze ha a brazilok megverik kolumbiat, akkor vagy a nemetekkel, vagy a franciakkal jatszanak, mert ok elotte meg egymas ellen is.
(azt feltetelezem, hogy a franciak megverik nigeriat, a nemetek meg algeriat)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.30. 00:54:30

@Lukas Meier: Rezsöfater linkelt még reggel egy oldalt diggerrel kapcsolatban, ahol ezt talältam. Talän hasznos lesz neked is :-P
www.lifegooroo.com/find-love/secret-tricks-that-will-make-women-fall-in-love-with-you

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 00:56:33

@Jess G: kösz, hogy elmagyaráztad, közben végigolvastam akommenteket, tényleg rosszul tördeltem vagy mi

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 00:58:06

OFF
ha ausztriában legálisak a nyilvánosházak, akkor nem dobunk össze két kurvára a két frusztrált osztrák nyomorultnak? komolyan kérdem, már a könyökömön jön ki ez a frusztrált, sértett nyígás, amit itt tolnak.
ON

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.30. 01:03:16

@pappito: Kitörlödött a következö hozzäszoläsod?

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 01:07:54

@Naschkatze (Mostindien / CH): nem, illetve nem tudom, (tök idegesítő, hogy ha kommentelek, akkor csak a száz legújabb komment töltődik be)

something went wrong... bloody mondays

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.30. 01:33:35

@pappito: Reagältam a 00:58:06-os kommentedre, majd elküldtem és nem jelent meg se az enyém, se a tiéd, még frissités utän sem. Miutän megirtam a mäsodikat, megjelent minden. :-) Most meg mikor elöször frissitettem kiirta, hogy a proxyszerver nem müködik. :-)))
Nekem a hétfök a legkedvesebbek...ezek az én szombatjaim. :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.30. 02:53:43

@QUERCUS: Na jó, de miért?Mert kurva sok időt elbasz vele, ugye?Itt külföldiában ott kezdődik, hogy oda se adom a pénztárosnak a kártyámat, meg se érinti.Elővenni annyi idő, mint a készpénzt, bedugom a nyílásba, kb 2-3 másodperc, leokézom, jön a nyugta és kész, faresz.Azt egész process kb fél perc, hosszabb leírni, mint megcsinálni.Nem 6-8 perc, mint magyarban...

Világpolgár2012 2014.06.30. 03:22:41

@Lukas Meier:
Lehet, hogy csak direkt provokálod itt a népet, de rám jött megint az alvatlanság, szóval nézzük meg az arányokat egy másik oldalról.

Az a baj, hogy egy nagyon homogén társadalmat veszel alapul. Ha az arányokat, amikről beszélsz egy más társadalomra vetítjük rá, akkor egy teljesen más képet fogsz kapni. London pl. nagyon jól megfelel Ausztria ellentétjeként. Több, mint 8 millió ember, kb. annyi, mint egész Ausztriában és már több, mint a fele bevándorló. Saját ismeretségi körből a párok, szinte mindnyáján Londonban jöttek össze, nemzetiség születés alapján:

Amerikai lány, angol fiú (Japánban találkoztak, most itt élnek, későbbiekben USA is be van tervezve)
Angol lány, koszovói fiú (a fiú az egyik kedvenc kocsmámban a séf, a lány a pultos)
Angol lány, chilei fiú
Angol lány, portugál fiú (rokon fiú)
Angol lány, amerikai fiú
Ausztrál lány, kínai fiú (a lánynak jobb állása van, bőven átlag felett keres)
Ausztrál lány, angol fiú
Ausztrál lány, magyar fiú (tavaly költöztek Ausztráliába)
Bolgár lány, ghánai fiú (+ 3 gyönyörű gyerek)
Bolgár lány, angol fiú
Bolívia lány, olasz fiú
Brazil lány (olasz útlevéllel a szülőkön keresztül), olasz fiú
Horvát lány, japán fiú
Horvát lány, skót fiú
Iráni lány, indiai fiú
Francia lány, Elefántcsont-parti fiú
Lengyel lány, albán fiú (most már Párizsban laknak, a fiú ott jár egyetemre)
Lengyel lány, marokkói fiú
Lengyel lány, paraguayi fiú – ebből van három páros is, bár nem ismerték egymást előtte
Magyar lány, Sri-lankai fiú (rokon lányka)
Magyar lány, angol fiú, de eredetileg Nigériából (3 szintén gyönyörű gyerek)
Magyar lány, angol fiú – három páros, egyik sem Londonban jött össze eredetileg
Magyar lány, mozambiki/portugál fiú
Paraguayi lány, francia fiú
Portugál lány, mozambiki/portugál fiú

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos folytathatnám a végtelenségig. Igazából sokkal több vegyes párost ismerek, mint nem. Persze mondhatod, hogy nekem vannak csak ilyen ismerőseim, de megkérdezhetsz bárkit, aki Londonban él és érintkezik emberekkel, az biztos hasonlókat fog mondani. Érdekességképpen, most, hogy így felsoroltam a fentieket, egyetlen lengyel lányt nem ismerek, akinek angol hapsija van, ami persze biztos előfordul, csak én nem ismerek ilyet.

Szóval, a fentiek alapján, nekem is van hozzád kérdésem. Ki van kivel érdek alapján a fenti párok közül? Ja, és ki a gazdag külföldi és ki a szegény külföldi a párok között?

Na, ez jó hosszúra sikeredett, szerencsére sokan már alszanak ilyenkor, nem kell olvasniuk :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.30. 04:17:02

@nyuszigonosz(D): Jejjzus isten.De ki nem tenné a barom állatja, hogy az a kassza nem jó, nem megy a kártyázás, stb...Na, ilyenek a tipikus cseszlovákok.Ahol csak lehet, bojkottálom is őket, pont az általánosan ilyesmi viselkedésük miatt.Stokiból Pestre autózni is inkább D-A-H, mint D-Cz.Sk-H... :-((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.30. 04:49:02

@QUERCUS: Őőőő, ezen már én is elgondolkoztam, de nem mertem megkérdezni... :D Gondoltam, biztos valami hanyattesősen fantasztikus kaja.És lehet, hogy télleg egy rántott hekk lepipálja.
:-))
Na mindegy, mi biztos nem érthetjük ezt...

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 04:56:34

@Világpolgár2012: jedves VP2012, a felsorolásodat nem támasztja alá az Osztrák Lúzer- és Sirámellátó Hivatal (Österreichische Nationale Loser und Beschwerdestelle) éves felmérésén alpuló statisztika, így kénytelen vagyunk az egészet hazugságnak tekinteni, amivel jól láthatóan tönkre akarod tenni mások aktív trollkodását amelyet a netes pornó lassú letölthetőségének köszönhetünk.

nem szép tőled. Osztrák különítményünk időt- és energiát nem kímélve bujkál a valóság elöl, te meg itt tényekkel bombázod őket, amikor közimert tény, hogy a szegény kurvák mind gazdag faszikhoz akarnak menni nyugaton és minden kivándorló hazudik, ha esetleg jól érzi magát.

kérlek értékeld erőfeszítéseiket és ne tologasd a trolltalicskát. Nemsokára leér vagy egyiküknél a szesz, vagy a másikuknál a Swingers DP vol. 23. és akkor nyugi lesz.

köszöntem :)

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 05:02:05

@geegee: nincs a F/C-ben semmi érdekes vagy extra, (amúgy nem rántott, hanem sörtésztában sült) egy jó fisencsipsz az jó hal meg jó krumpli.
Gasztroértéke pontosan megegyezik a lángoséval, jólesik, de amúgy olajban sült rémálom extra zsírral, de mi szeretjük. A britek is szeretik a fisencsipszüket, ezt szokták meg. Rohadt jól tud esni mind a kettő.

A rántott hekk jópofa kaja, mirelit izé kisütve a legolcsóbb olajban, azt is szerettem, de nem pipál az le semmit se. Az pont a fisencsipsz kategória, csak a jó fisencsipsz mondjuk nem tölt hónapokat mélyfagyasztva feltétlenül.

Világpolgár2012 2014.06.30. 05:53:16

@pappito:
Nem volt éppen jobb dolgom :) Meg hátha elcsábíthatom őket Londonba mosogatni :)

pappito · http://pappito.com 2014.06.30. 05:55:46

@Világpolgár2012: hát, annak csak akkor van értelme, ha lakhatnak egy szebb konyhában :)

Világpolgár2012 2014.06.30. 05:57:41

@nyuszigonosz(D):
Egyik kedvence honlapom:

www.castlexplorer.co.uk/

Ez a kastély pedig itt van a közelben, van is éves bérletünk:

www.leeds-castle.com/home

Világpolgár2012 2014.06.30. 06:03:21

@pappito:
A konyhát nem tudom garantálni, de Pierre Cardin farmer már van 10 euróért :)

Muscari 2014.06.30. 06:04:31

@Babette.: Most lattam csak meg, hogy kit linktel be, es hat ezen nem fogunk osszeveszni, nekem o nem jon be.

A Vas megyei csajokat meg nem sajnalom, biztosan jo helyre kerult az embor :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.30. 06:58:17

@pappito:
Figyu London se Szváziföld itt is kehet mindenhol kártyával fizetni még a koldusnál is.
A kártyás fizetés megbízhatósága a vita tárgya.
Nem hiszem hogy az a megoldás hogy a 32lapos magyar kártyát gyüjtsem össze bankkártyákból.
Egy legyen de az minden körülmények között megbízható.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.30. 07:02:47

@Jess G: nem nemet
neal mcdonough
ha jol betuzom...

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.30. 07:14:06

@Muscari: ez a legkedvesebb hozzaszolas, miota itt vagyok, pedig volt mar par.

:)*

tanato 2014.06.30. 07:42:51

@Világpolgár2012: @pappito: Na erről van szó,sajnos sok fiatal fiú/országokon belül is/ha nem talál magának az elképzeléseinek megfelelő/bombázó/barátnőt,az összes lányt,vagyis azok nagyobbik részét kurvának tartja.Ezt vetíti a két srác határátkelős alapokra,holott ennek a jelenségnek a határátkeléshez semmi köze

tableno 2014.06.30. 08:10:20

@Lukas Meier: megfogadhatnád a saját tanácsodat...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.30. 08:42:23

@Jess G: token szeru motyora ertettem. Es igen, mar itthon:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.30. 08:46:56

@diggerdriver:
Ezzel egyetertek, de akkor is utalom a kpt. Az ermek gyujtesre valok, nem arra, hogy fizessunk veluk. Raadasul mar egy ideje penztarcam sincs, csak a telefontok + a kartyak (jogsi, pontgyujto kartya, hitelkartya, sima bankkartyabol ketto, teremberlet).

Most epp van nalam kb. 200kr papirpenz (20 font kb), mert ramtestalta Nori. Ha aprot kapok vissza, dobom be az autoba es majd egyszer beleetetem egy parkoloautomataba.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 08:56:17

@Világpolgár2012:

"Szóval, a fentiek alapján, nekem is van hozzád kérdésem. Ki van kivel érdek alapján a fenti párok közül? Ja, és ki a gazdag külföldi és ki a szegény külföldi a párok között?"

Úgy tűnik, hogy te sem értesz a statisztikához.

Azért, mert láttál olyat IS, nem azt jelenti, hogy az a többség. Keress milliós mintán alapuló kimutatásokat, különben ez az érvelés megfelel azzal, amikor a kocsmában azt mondják, hogy "de én láttam, hogy nem úgy volt".

"Az a baj, hogy egy nagyon homogén társadalmat veszel alapul. "
Nem hinném, hogy Ausztria annyira homogén (külfiek részesedése a népességből):
www.migrosmagazin.ch/_storage/asset/3393892/storage/mymi:image-article_2/file/9955074/05128126.jpg

A homogén az Magyarország. A valós arányok amúgy szerintem sokkal magasabbak pl. Ausztria vagy Anglia esetében.

Amiket felsoroltál, ott több nyugati-nyugati, illetve szegény országbeli nő-gazdag o. férfi van. Igen, találsz olyat is, amelyik fordítva van, de az ARÁNY, az ELŐFORDULÁSI GYAKORISÁG elenyésző.

@pappito: egy kis személyeskedés mindig jól jön, köszi. Kérlek a korábban említett arányokat megmagyarázhatod te is nyugodtan, ha már kigúnyoltál.

@tableno: mivel semmilyen érvet nem tudtál a mondottak ellen felhozni, ezért elismerésnek veszem az én álláspontomat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.30. 09:05:27

@Lukas Meier: olyan ontelten nyilatkoztatsz ki, hogy szinte senkit nem erdekel, mi az allitasaid igazsagtartalma. esetleg erdemes lenne atertekelni a kommunikacios stilusodat, ha att akarod, hogy megertsenek.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 09:35:57

Kedves kommentelők, akik még nem értenek egyet, ezeket kéne megmagyarázni, hogy miért ilyen párosok alakulnak és miért van ekkora különbség a kétféle párosítás között:

Slowakei
239 osztrák férfi - szlovák nő
12 szlovák férfi - osztrák nő
Russische Föderation
169 osztrák férfi - orosz nő
4 orosz férfi - osztrák nő
Ukraine
153 osztrák férfi - ukrán nő
4 ukrán férfi - osztrák nő
Polen
124 osztrák férfi - lengyel nő
21 lengyel férfi - osztrák nő
Tschechische Republik
96 osztrák férfi - cseh nő
2 cseh férfi - lengyel nő

Thaiföld:
136 osztrák férfi - thai nő
2 osztrák nő - thai férfi

Filippínók: 43-6
Kína: 105-21

Magyarország: 205-34 alatt, utóbbi szám nincs megjelölve

Még egyszer: az ARÁNY a fontos, nem az, hogy "de én már láttam olyat is".

www.verein-fibel.at/images/stories/Binationale_Eheschlieungen_in_sterreich_2009.pdf

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 09:35:57

@Babette.: ahogy észrevettem, ketten is (vazzup és pappito) sértegettek keményen. Én semmilyen rossz szót nem szóltam hozzájuk.

Mivel már harmadszorra mondom, hogy az arányon van a hangsúly, így nem lehet ezt már nyugodtan megtenni, mert mindenki mindenféle kibúvókkal jön és terel.

Aki az órási különbség okát megmagyarázza észérvekkel, azzal teljesen nyugodtan fogok beszélni. Amíg terel, addig mindig visszaterelem a témát az arány és a különbség témakörére.

Te is nyugodtan beszállhatsz, a témát gondolom ismered, olvastad, amiket írogattam.

tableno 2014.06.30. 09:42:21

@Lukas Meier: na most akkor százegyedszer és utoljára is elmagyarázom, hol vagy eltévedve. Tehát: NEM a statisztikáiddal vitatkozom, hanem azzal, ahogyan értelmezed őket. Hadd világítsam meg egy példával: a statisztika szerint a magyar munka
qq
qqqqqqállalók 90%-a nem külföldön dolgozik. Következik-e ebből, hogy aki mégis azt állítja, hogy külföldön dolgozik, az 90%-ban hazudik? És az, hogy ha egy magyar munkavállaló szeretne külföldön dolgozni, akkor erre csak 10% esélye van?

A származás és a párkapcsolatok arányából sem csak egyfajta következtetést lehet levonni. Például a statisztikádban igen nagy arányt képviselnek a törökök. Na most az nem jutott eszedbe, hogy sok muszlim férfi NEM AKAR nyugati (keresztény, emancipált, "laza erkölcsű", stb.) nőt elvenni? Ha ezeket kiszűröd, rögtön változik az arány. Persze a származás is lehet EGY szempont a párválasztásban, úgy ahogy leírod. De nem kizárólagos, és legtöbbször nem is döntő. Mint azt az itteni kommentelők által felhozott számtalan ellenpélda (amire meg TE nem reagáltál) mutatja.

Elég világos voltam?

tsabus UAE 2014.06.30. 09:53:49

@Lukas Meier: Óhhh édes Istenem !!! Elolvastam az összes kommentet. Amikor az első 100-ban előadtad a véleményed, az még hagyján. De hogy most, az 500-on túl, még mindig ugyanazon rugózol, az már elég komoly becsípődés gyanúját veti fel. Egy vitát kétféleképp tudsz lezárni. Vagy konszenzussal a felek között, vagy rájössz, hogy nem tudod meggyőzni a másikat (mindegy hogy miért !) és abbahagyod. Ilyen hosszan húzni valamit, az már beteges. Totál teleszemeteled a hozzászólásokat, míg mások nem tudják rendesen kibeszélni a reggeli székletük színét... :-)

tanato 2014.06.30. 09:54:45

@Lukas Meier: Nincs gond az aránnyal,a gond a következtetés levonásával van.Mivel ez nem migrációs probléma.Országokon belül is a nők szeretnek vagy azonos statusú vagy kissé magasabb statusú párt találni a bennük lévő anyai ösztön miatt gondolván a család jövőjére.De mondom nem országfüggő,ha a férfi megfelelő statusú nem számít milyen szegény államból jött.Akiket én ismerek pl MO.-n végzett orvosok ,mérnökök a világ legszegényebb országaiból és soha nem volt probléma nekik sem első lépésben barátnőt másodikban meg feleséget találniuk a magyar lányok közül.Pedig legtöbbje még bőrszínben és vallásban is erősen elütött a magyartól.
Ellenben a mostanában itthon megjelenő nagyszámú ,román és moldáv,magyarul csak kevéssé értő ,tanulatlan,mezőgazdasági vendégmunkások,bevándorlók garantáltan nem ilyen sikeresek a magyar lányoknál.
Mondom a probléma nem Há-specifikus még ha az arányokból ezt a helytelen következtetést vontad is le.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 10:14:13

@tableno:

"Hadd világítsam meg egy példával: a statisztika szerint a magyar munkavállalók 90%-a nem külföldön dolgozik. Következik-e ebből, hogy aki mégis azt állítja, hogy külföldön dolgozik, az 90%-ban hazudik? És az, hogy ha egy magyar munkavállaló szeretne külföldön dolgozni, akkor erre csak 10% esélye van?"

Nem, ez hibás értelmezés.
De szerintem ez teljesen más, mint amiről én írok.

"Például a statisztikádban igen nagy arányt képviselnek a törökök. Na most az nem jutott eszedbe, hogy sok muszlim férfi NEM AKAR nyugati (keresztény, emancipált, "laza erkölcsű", stb.) nőt elvenni? Ha ezeket kiszűröd, rögtön változik az arány."

A törökökről szó sem volt, ők eleve ki vannak szűrve. Ők valószínűleg maguk közül választanak, éppen ezért semleges területet választottam, a k-euiakat.

"Persze a származás is lehet EGY szempont a párválasztásban, úgy ahogy leírod."
A részleges elismerés bekövetkezett, ennek örülök.

" De nem kizárólagos, és legtöbbször nem is döntő. "
20-50-szeres különbségeknél én ezt megkérdőjelezem.

"Mint azt az itteni kommentelők által felhozott számtalan ellenpélda (amire meg TE nem reagáltál) mutatja."
Hogyne reagáltam volna. Azt mondtam, hogy az ARÁNYokat tessék vizsgálni, ne azt, hogy "de én láttam olyat is". Annak nincs értelme.

A kérdésem még mindig:
Kérem megmagyarázni, hogy miért ilyen párosok alakulnak és miért van ekkora különbség a kétféle párosítás között a 2014.06.30. 09:35:57 hozzászólásomban.

Nem példákat szeretnék felsorolva látni az ellenkező párosításokból, hogy "de hát láttam olyat is", nem történeteket, hogy "ez olyan mintha...", hanem erre a választ szeretném megtudni.

A részleges elismerés már bekövetkezett részedről: "a származás is lehet EGY szempont a párválasztásban". A származás előnyeit már korábban kifejtettem és tartom magam még mindig az álláspontomhoz, hogy ekkora különbségeknél az előnyök sokkal nagyobb súlyt kapnak ezekben a kapcsolatokban, mint az érzelmek, mint maga az ember, tehát érdekházasságokról beszélhetünk ezen kapcsolatok jelentős részénél.

Mirjam, Tanato, és Th's is már beismerte ezt, olvass vissza a kommentekben.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 10:14:13

@tanato:
"Országokon belül is a nők szeretnek vagy azonos statusú vagy kissé magasabb statusú párt találni a bennük lévő anyai ösztön miatt gondolván a család jövőjére."

Erről van szó.

"Mondom a probléma nem Há-specifikus még ha az arányokból ezt a helytelen következtetést vontad is le. "
Még egyszer: nyugati országbeli helyi férfi = rengeteg előny, tehát "nők szeretnek vagy azonos statusú vagy kissé magasabb statusú párt találni a bennük lévő anyai ösztön miatt gondolván a család jövőjére."

Ezért van a bevándorló férfinek hátránya.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 10:14:13

@tsabus:
"Vagy konszenzussal a felek között, vagy rájössz, hogy nem tudod meggyőzni a másikat (mindegy hogy miért !) és abbahagyod."

Mivel feltételezem, hogy értelmes emberek ülnek a másik oldalán a gépnek, ezért feltételezem, hogy meg lehet őket győzni.
Szerintem nincs ebben semmi "becsípődés".

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 10:14:13

@Naschkatze (Mostindien / CH): nem akartalak téged személy szerint kipécézni, csak megemlítettelek, hogy ti is beleestek az általánosításomba, mint pár. Légyszi ezért ne haragudj.

A komment további részében a személyeskedést sem veled, sem velem kapcsolatban nem kívánom kommentálni, mert az kitiltással jár.

tableno 2014.06.30. 10:21:22

@Lukas Meier: tudod, hiába vagy tenyérbemászóan idegesítő, inkább csak sajnálni tudlak. Hogy valakinek az legyen az egyetlen öröme az életben, hogy MEGMAGYARÁZZA, hogy neki miért nem jut nő, ahelyett, hogy tenne valamit érte... Pffff.

Mindenesetre innentől szűrtelek.

Pernilla 2014.06.30. 10:28:55

@Lukas Meier: te magyar nöknel probalkozol? szerintem naluk azert az atlagosnal nagyobb sikered lenne, mivel egy nyelvet beszeltek.

tanato 2014.06.30. 10:30:29

@Lukas Meier: Ez igaz,de ha a bevándorló férfinak olyan fogalakozása és nyelvtudása van ami ott is egy jó statust biztosít, a kezdeti beilleszkedési nehézségek után nem lehet gond egy ottani párt találni.

Határátkelő 2014.06.30. 10:33:49

@Lukas Meier: Most már nagyon sokszor kifejtetted a nagy számok törvényét és az arányokat, így kérlek fejezd be a témát. A poszt beszélgetése szinte teljesen ebbe az irányba ment el, nem szeretném, ha ez a maival is így lenne, személyeskedésekkel egyetemben, úgyhogy a mai poszthoz ne erőltesd ezt a témát, mert nem fogom beengedni a kommenteket.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 10:34:30

@tableno: Rendben, szűrjél.

Én sem fogok neked a témában többet írni. Mindenesetre részleges elismerés már bekövetkezett ezzel a mondattal: ""a származás is lehet EGY szempont a párválasztásban"".

"Hogy valakinek az legyen az egyetlen öröme az életben, hogy MEGMAGYARÁZZA, hogy neki miért nem jut nő, ahelyett, hogy tenne valamit érte... Pffff."
Nem rólam van szó, hanem a jelenségről. Az egy másik dolog, hogy nekem ehhez közöm van.

tanato 2014.06.30. 10:35:25

@Határátkelő: Jogos,nem szabad engedni hogy minden cikk után egyféle téma legyen csak kidumálva,Pl. milyen jól, elvagyunk a homokosok nélkül is egy ideje.

Lukas Meier (törölt) 2014.06.30. 10:59:14

@Határátkelő: Ok, befejezem.
A mai posztba nem fogok ezzel kapcsolatban kommentelni, viszont szerintem ebben a posztban még kibeszélhetjük az esetlegesen felmerülő kérdéseket, ide úgysem ír már senki mást.

De ahogy te akarod, te vagy a főnök.

A nagy számok törvényét azért emlegettem mindig, mert mindig a különböző kommentelők azt mondták, hogy "de hát én láttam az ellentétjét is már párszor".

@tanato: teljesen igaz. Igaz, az felsorolt előnyök a helyivel szemben csak sok év múlva épülnek le.

@Pernilla: ez így van. De te is pontosan tudod, hogy milyen nehéz egyetlen nációt kiválasztani külföldön, akik alacsony számban vannak jelen, ráadásul még közöttük is válogatni kell pont úgy, mint otthon.

tsabus UAE 2014.06.30. 10:59:23

Talán kicsit OFF, de a sok példa miatt érdekes lenne megbeszélni, hogy miért érzik úgy emberek, hogy időt és energiát nem kímélve, egy blogon próbáljanak meggyőzni másokat a saját véleményük igazáról. Szerintem, 3-4 válaszból kiderül, hogy a vita vezet-e valami eredményre. Ha valaki ezt a felismerést nem teszi meg és továbbra is erőlteti a dolgot, akkor mindenkiben felmerül, hogy miért KELL ezt így tolni. Először arra gyanakodnak egyesek, hogy egy trollról van szó, aztán átmegy az egész szánakozásba, mert szegénynek csak ez maradt az életben, hogy sikerélménye legyen. Ha ezen is túlmegy a dolog, akkor a beszélgetőtársak tehetetlennek érzik magukat és a folyamatos nyomulást agresszióval próbálják ellensúlyozni, vagy egyszerűen elmenekülnek/szűrnek. Esetleg újra felvetődik, hogy trollról van szó. Érdekes...

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.30. 11:04:03

@Lukas Meier:
ennek megértéséhez javaslom az antropológia, szociológia és társadalomszociológia kutatását.
néhány támpont:
- mindegyik párosításnál megfigyelhető, hogy a férfi fél gazdaságilag előnyösebb államból származik
- a nők eredendően és ösztönből erősebb, gazdagabb (vagy annak elérésére képesebb) hímet választanak.
Innen kéne elindulnod a megértéshez.

Pernilla 2014.06.30. 11:04:40

@Lukas Meier: Pont Ausztriaban egyre jelentösebb a magyarok szama. Es sokan vannak köztük, akik nyelvi vagy egyeb okokbol szinte csak magyar tarsasagban mozognak, ebböl nekem az is következik, hogy ezek a nök a magyar ferfiakat preferaljak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.30. 11:04:45

@Lukas Meier: nem, a sokadik hosszú szövegnél már nem voltam képes követni a gondolatmeneted:)

Hari Seldon 2 2014.06.30. 11:05:45

@Babette.:
Hagyjátok. Neki ez a rögeszméje.
Új kis mániákusunk van Birca elment, jött ő.
Birca homokosokkal volt elfoglalva, ő a keleti csajokkal...

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.30. 11:07:01

@tsabus: esetleg érdemes azon elgondolkozni, hogy a beszélgetés zajlana-e, ha nem válaszolnátok rá.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.30. 11:40:24

@Hari Seldon 2: és pont ugyanúgy nem tudjátok kezelni.

Határátkelő 2014.06.30. 11:45:12

@Lukas Meier: Szerintem meg már rendkívüli módon ki lett beszélve. Ha nem így érzed, akkor esetleg indíts róla egy blogot. :)

Muscari 2014.06.30. 12:02:21

@Lukas Meier: Eskuszom ha leirod meg egyszer SIKITOK!

2014.06.30. 12:16:22

@Világpolgár2012: +1000, en is kb. ilyen parokat ismerek. Ja es most hogy mondod, ismerek Londonbol egy brazil (brit) lany-ukran fiu, es egy angol lany-litvan fiu parost is. Es mind a ket fiu tok atlagos, nem modell alkatuak es nem keresnek jol. Viszont erdekes, ertelmes, normalis, kedves, jo fej pasik.

2014.06.30. 12:19:56

@pappito: Hogy te milyen gonosz vagy :)))

2014.06.30. 12:36:57

@tableno: Teljesen igaz, es ez kelet-europai ferfiakra is vonatkozik. Sokan nem vennenek el 'emancipalt / nyugati' not felesegul akkor sem ha lehetne, mivel nem jonnek be nekik az ilyen nok. Soha nem tortem magam hogy kelet-europai pasim legyen, de ha megprobaltam volna, nagyon konnyen elkepzelheto hogy nem talaltam volna szinte senki aki komoly kapcsolatot akart volna velem.

tableno 2014.06.30. 13:04:09

@Mirjam2: Á, ugysem az számít, amit mi a vaksi szemünkkel látunk, és süket fülünkkel hallunk, hanem a STATISZTIKA.

Quercus a favágó 2014.06.30. 15:43:20

@Muscari:

Gyöngyike, most komolyan, elolvassátok amit ír?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.30. 19:25:36

Egyebkent ha meg egy no "lefele" talal kapcsolatot, szegenyebb orszag vagy mas borszin, akkor meg azt kapja meg konnyen, h "mivan nem talaltal jobbat, rendes ember nem akar megdugni?"

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása