oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 11. 06:43,  Luxussal kibélelt aranykalitka 386 komment

2014. június 11. 06:43 Határátkelő

Luxussal kibélelt aranykalitka

Körülbelül egy hónapja volt jelent meg Zsófi írása Dél-Afrikából, melyben megírta, miként követte szerelmét oda, és milyennek is látja az országot (aki nem olvasta volna, ide kattintva pótolhatja). Akkor azt írta, hogy bár kívülről, turistaszemmel nézve csodás, Dél-Afrika nem feltétlenül az a hely, ahol a gyerekeit fel szeretné nevelni. A mai egy válaszposzt a több mint két évtizede ott élő Magditól, aki leírja, milyennek látja ő Dél-Afrikát.

Dél-Afrika, Johannesburg.jpg

„Huszonkét éve élünk itt ketten a férjemmel, két bőrönddel jöttünk ki. Először is azt kell elmondanom, hogy Európát Afrikával még csak össze sem lehet hasonlítani, nemhogy párhuzamokat vonni.

Más a kultúra, más az élet, mások az emberek. Minden országnak van jó és rossz oldala. Az a pár hónap, amit itt töltöttél, nem elég ahhoz, hogy ismerd is ezt az országot.

Aranykalitka?

Igen, de annyi különbséggel, hogy luxussal van kibélelve. Hogy autót kell használni mindenhová, ez itt természetes, úgy, mint az egész afrikai kontinensen, mert nemcsak itt, de egész Afrikában nincs tömegközlekedés.

Ha jól értem, még jól vagy, mert nem történt veled semmi. Nem raboltak ki, nem tartottak a fejedhez fegyvert, hogy elvigyék az autódat, stb. Ugyanezt mi is elmondhatjuk magunkról.

Az újságok sok mindenről írnak, ami meg is történik, de tudni és ismerni kell a helyeket, hogy hova ne menjen az ember. Hogy nem lehet az utcán sétálni? Ez igaz, de tudod, hogy miért?

A városok nem úgy vannak kialakítva, mint Európában, és akkora ez az ország, hogy autózol 150 km-t és még mindig Johannesburgban vagy. A tengerparti városokban sétálhatsz, jöhetsz-mehetsz, nem probléma.

A költségekről

20,000.00 Rand egy hónapra két főre? Mi egy normális környéken élünk egy 120 négyzetméteres házban (1000 nm-es telken), 90 négyzetméteres, három autós garázzsal, ennek a havi rezsije 1200-1500 Rand.

A házat bankon keresztül vettük, de már tíz éve ki lett fizetve. A lakásokat és a házakat nem 2 vagy 3 szobásnak nevezik, hanem 2 vagy 3 hálószobásnak, ami nagy különbség, mert ezen felül még van egy nappalid, dolgozószobád, meg hasonlók.

Nem tudom, mit értesz a „fapados” autó alatt, de mi a három Volvóra (az egyik négykerék meghajtású) 1500 Rand biztosítást fizetek. Benzinre elmegy körülbelül 2000 Rand. A kábeltévé, az internet természetes.

Ha mindennap húst hússal eszel (és most a marhabélszínről beszélek, mert csak ez megy itt), akkor sem kell rá 6000 Rand havonta. Itt még a szegény fekete sem iszik vizet, csak kólát, mert ahogyan a kertészem mondta, a víz csak mosásra és főzésre való.

Hangsúlyozom, ha van munkád, akkor nyugodtan, gondtalanul élhetsz és ezt az átlagember szemszögéből írom, olyanokéból, akik hétvégenként nem vesznek 2-3 karton (24 db / karton) sört, hogy „jól érezzék magukat”, mert akkor nyilvánvaló, hogy a 6000 Rand nem elég.

Elmentek és visszajöttek

Igen, a fehéreknek most nehezebb a helyzetük, de ha jó szakember vagy, megbecsülnek. Én is állami cégnél dolgozom már 15 éve és senki sem rúgott ki azért, mert fehér vagyok. A fizetésem pedig nettó 17 ezer Rand havonta.

Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?

Hol látsz te Magyarországon öttagú családot ebédelni, vagy vacsorázni hétvégéken? Ugyanazt a luxust élvezzük mi is, mint a külföldiek, mert megengedhetjük magunknak.

Sokan elmentek, de sokan vissza is jöttek. Beszéltél a már régóta itt élő olaszokkal, portugálokkal, hogy hazamennének-e? Tudod, mi a válasz? Inkább főbe lőné magát mindenki, mint hogy visszamenjen.

Az itteniekről

Senki nem beszél az itteni emberekről, pedig ez az, amiről beszélni kell. Teljesen más beállítottságúak, mint például Magyarországon vagy más európai országban.

Hogy mi a különbség? Nem sok, csak annyi, hogy barátságosak, és segítőkészek, legyen az fehér, fekete, színes vagy indiai. Egy pillanat alatt szóba lehet elegyedni bárkivel bármiről, és ha egy „autócsoda” parkol valahol, és az ember nézegeti, majd véletlenül jön a tulaj, nem mordul rá senkire, hogy mit akar ott… hanem félreáll és megvárja, amíg elmegyünk.

Nem mondja nekünk a boltban az eladó, ha nézegetünk egy árut, hogy „most megveszi, vagy mi lesz?” (mint történt az Magyarországon tavaly), hanem ha a fél üzletet odahozatjuk, és nem veszünk semmit, akkor is mosolyogva megköszöni, hogy ott voltunk.

Tavaly és idén is volt itt egy magyarországi rokonunk, aki éppen eleget olvasott Dél-Afrikáról. Több mint 4 ezer kilométert mentünk az egész országban, hogy valós képet kapjon mindenről. Napokig nem tudott magához térni, idén sírva fakadt a repülőtéren, amikor ment el, mert nem akart visszamenni. Nem mond ez valamit?

Ha a dél-afrikai párod afrikansz, akkor az életben nem fogja megszokni sem Magyarországot, sem Európát. Hova ment az összes afrikansz, aki elhagyta az országot? Ausztráliába és Új-Zélandra, mert ezek a helyek hasonlóak és illenek az ő életvitelükhöz.

Nem tudom, otthon honnan fogod előteremteni a heti braai-ra való marhabélszínt? Mert náluk a sör, a rögbi és a krikett a lényeg. Nem így van? Van itt egy mondás, mely szerint akinek egyszer megsütötte a dél-afrikai nap a fejét, az mindig visszavágyik majd a gyönyörű égszínkék és napos Afrikába.

Sokat köszönhetünk az országnak

Mi magyarnak születtünk, magyarnak valljuk magunkat és büszkék is vagyunk a magyarságunkra, de azért sokat köszönhetünk ennek az országnak, ami megadta a lehetőséget, hogy normális életszínvonalat teremtsünk magunknak, hangsúlyozom, hogy bérből és fizetésből. Valahogy kötelezettségemnek érzem, hogy ezt tudassam is.

Amikor tavaly Magyarországon jártunk, az utolsó napokban már alig vártuk, hogy „otthonról” végre HAZA jöhessünk. Gondolom, ezzel a mondattal elmondtam mindent.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Dél-Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr806293855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.11. 06:52:33

Engem nem gyozott meg a poszt. Soha nem elnek Afrikaban, de meg latogatoba se mennek oda. Nem feher embernek valo. A jelek szerint van, akinek megfelel az aranykalitka, egeszsegere, de engem a poszt minden mondata arrol gyozott meg, hogy Afrika nem egy elheto hely.

rezsöatya 2014.06.11. 06:59:06

Kedves Magdi! Sok reszlet nincs abban, amit leirtal, az lejon belole, hogy jol elsz. Persze 20 ev nagy ido, fel lehet epiteni egy egzisztenciat (es tonkre lehet tenni egy orszagot. Ld.: Mo!)

Amit irsz, akar egy mostani politikusunk is mondhatta volna: "Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Ne erts felre, nincs irigyseg, orulok, ha jol megy sorod (nekem amugy is mas a boldogsagmutato merce). De ezt a blogot sokan olyanok is olvassak, akik azonkivul, hogy (kenyszerbol) orlodnek az orszag elhagyasan, azon is torik a fejuket, hogy hova menjenek. Hat, a leirtak alapjan nem mennek Del Afrikaba elni... Itt (UK) nem "kell tudnom", hogy merre mehetek baj nelkul... setalni nem csak azert megy az ember, hogy eljusson valahova...

Mindezzel egyutt, turistakent vagyom Afrikaba, de semmi tobb.

adg 2014.06.11. 07:05:58

Na ez egy erdekes ellentortenet volt. Kicsit harcos talan, de nekem tetszett. Es valoban rengeteg del-afrikai van itt ausztraliaban. Eddig is talalkoztam jo parral, de most mult heten egyszerre kettovel. Tudtam, hogy honnan jottek, modtam is nekik, hogy akkor ugye Del-Afrikabol valoak. Eleg tisztan erthetoen valaszolta egyikuk, hogy "yeah, from sad Africa". Talan ez is mond valamit...

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2014.06.11. 07:06:53

Ázsiában edződött emberként Afrikába csak turistaként mennék. Bevállalós vagyok, de ennyire nem. :-)
Ettől függetlenül sok sikert a posztolónak!

tanato 2014.06.11. 07:13:03

Tetszik a cikk.22 év tényleg nagy idő,nyilván ennyi idő után már a fekete kontinens a haza, MO.meg egy fiatalkori emlék.
Hogyan kerültetek ki? 22 éve már nem lehetett politikai menekültként ,1992-ben.Milyen nyelveket tanultatok meg kint?Búr-afrikansz?Zulu?Xosza?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 07:14:02

ó, ez nagyon jó, nekem megvan az aranykalickám, meg a három autóm, és mindenki, aki másképp látja ugyanezt a helyet, meg nem volt ilyen szerencséje, az így járt.
háát.
egyébként turistaként szívesen mennék, mindenkinek akit ismerek nagyon tetszett és pozitív meglepetés volt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 07:26:06

juteszembe, nem tudom, most mi a helyzet, 2002-2003-ban tele volt Tajvan dél-afrikai angoltanárokkal, tízezerszám, akik kétségbeesetten menekültek külföldre, mert hogy otthon nem lehet megélni, munkát kapni, "mert minden a feketéké".
de azóta, máshol, nem láttam őket szinte egyáltalán.
ha angoltanári állásokról van szó, sok ország nem ismeri el native-nek őket, pedig egy részük angol anyanyelvű, nem afrikaans.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 07:33:23

Nekem tetszett a poszt! :)

Az aranykalitka jo dolog, el tudnam viselni, mondjuk en sem panaszkodhatok.

Afrika kozepso, deli reszet szivesen bejarnam, mint turista (az eszaki, arabok lakta resz nem erdekel annyira).
Laknek-e ott? Jo kerdes. Igazabol vagy 50 orszagban szivesen elnek, hosszabb-rovidebb ideig, SAR is kozottuk van.

Sesamelmo (Q) 2014.06.11. 07:37:20

Szia Magdi! Olvastam Zsófi írását is és engem érdekelne jobban, hogy milyen dél-afrika. Túl azon, hogy ti nagyon jól éltek a fizetésetekből. Kicsit bezzegposzt, nekem.
Itt, Katarban rengeteg dél-afrikai van, gondolom okkal hagyják el tömegesen az országot. 10-15 dél-afrikai munkatársam van a kb 150 fős irodában.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.11. 07:48:12

Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"
- azert en tudnek mondani jopar helyet, ahol ha minimalis mertekben letezik is, de nem altalanos, nem ertelemszeru es legfokeppen tarsadalmilag abszolut nem elfogadott. De igenyek es pofonok persze.

adg 2014.06.11. 07:51:50

"Hogy nem lehet az utcán sétálni? Ez igaz, de tudod, hogy miért?

A városok nem úgy vannak kialakítva, mint Európában, és akkora ez az ország, hogy autózol 150 km-t és még mindig Johannesburgban vagy."
Ez jo. Ausztralia nagyobb, de megis szoktam setalni. Szerintem itt inkabb a bunozesrol volt szo, hogy ha feherkent setalgatsz csak ugy az utcan, plane sotetben, egyszer csak kirablodsz. Ezt hogy latod, Magdi? Engem is erdekel az orszag, foleg, hogy ennyien vannak itt is onnan.

firg_firg 2014.06.11. 07:56:16

Harom volvo, csaladi haz, belszin, mindezt allami alkalmazottkent. Biztonsag, sor, rugby, krikett, repteren sirva fakado rokon, setak a tengerparti varosokban, es cserebe csak a rossz kornyekeket kell elkerulni! Kicsit szubjektiv de ez a jo benne, tetszik.

Mar megyek is!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 07:57:31

Jó írás. A múltkori nem tetszett.
Nem szeretem a "hogyan/itt nem/ hol neveljem fel a gyerekem" picsogással való magyarázkodásokat.
Félreértés ne essék, de a nyóckerben, Borsodban is nevelnek gyereket és ahhoz el sem kell menni.
Visszatérve az írásra, egészen más így a történet.
A múltkor is írtam, nekem is élnek ott ismerőseim, soha nem hallottam panaszt.
Köszi.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 08:08:32

Elnézést kérek, de sajnos sem a poszt stílusa (agresszív, felülről néző), sem a tartalma nem tetszik...

Csak abban erősített meg, mint az egyébként homlokegyenest más múltkori poszt, hogy oda ne menjek. Még turistaként sem.

Morgo1229 2014.06.11. 08:08:43

Most akkor gyerek itt sincs ?

Pernilla 2014.06.11. 08:11:12

Hát, ez a poszt csak a pénzről szólt. Én inkább élnék kevésbé luxusban, de szeretnék kimenni nyugodtan az utcára.
Ennek ellenére örülök, ha a poszterék jól érzik magukat Dél-Afrikában, de hát azt is el lehetne fogadni, ha másnak meg nem jött be.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.06.11. 08:12:26

A poszt író szerelmes dél-afrikába, az álmai országa. Másnak meg más jön be. Ennyi! :)

LyukasBogrács 2014.06.11. 08:13:50

"Hol látsz te Magyarországon öttagú családot ebédelni, vagy vacsorázni hétvégéken? "

Mi, heten MINDEN NAP ebedeltunk, vacsoraztunk, sot reggeliztunk is!

redsea 2014.06.11. 08:13:50

@adg [Au, Darwin]: irtál már Darwinról posztot?

redsea 2014.06.11. 08:13:50

Ha az utcai bűnözés, korrupció és a feketék mentalitása nem zavar, akkor tényleg jó hely lehet. Akkor is érdekes lehet, ha valaki arra kiváncsi milyen az, amikor a feketék rasszisták.
A VB-n voltam kint anno, alig több mint 2 hetet, akkor azt tanácsolták, hogy ne hagyjuk el az aktuális szállodát, resortot. Még nappal sem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 08:13:59

nekem tetszik,bar az emberem epp ot perceborult mao miatt, az is kozrejatszhaf.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 08:14:30

"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?

Hol látsz te Magyarországon öttagú családot ebédelni, vagy vacsorázni hétvégéken? Ugyanazt a luxust élvezzük mi is, mint a külföldiek, mert megengedhetjük magunknak."

Ez a kettő különösen bicskanyitogató. Igen, szarjuk le, hogy rohad egy ország, amíg nekünk jó. Undorító hozzáállás. De hát aranykalitkában élve a hazai 'felső tízezer' sem különb.

A másik meg? Nekem van több sokgyerekes ismerősöm. És láttam őket vacsorázni vasárnap, sőt, ebédelni is. Sőt, még mi is elfértünk az asztaluknál.
Vagy mire gondolt a posztoló?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 08:14:54

@adg [Au, Darwin]: veletlenul nincs nalatok epitesz felvetel?

Taxomükke (UK) 2014.06.11. 08:18:22

@LyukasBogrács: Es lat titeket valaki? Van tanud?
;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 08:19:19

@Babette.: De attól leszünk emberiek és nem csak a pénzre hajtó robotok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 08:20:55

@Babette.: Már akartam kérdezni, nem tennéd fel linkként az avatarodat? Szépnek tűnik, de ebben a bélyegméretben nem látszik rendesen.

Sesamelmo (Q) 2014.06.11. 08:30:23

@zöldeketbeszélek: Szerintem arra, hogy 5 tagu csalad otthon nem gyakori, hogy megengedheti magának rendszeresenaz éttermi étkezéseket.

**mimi** 2014.06.11. 08:32:48

"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?

Hol látsz te Magyarországon öttagú családot ebédelni, vagy vacsorázni hétvégéken? Ugyanazt a luxust élvezzük mi is, mint a külföldiek, mert megengedhetjük magunknak."

úgy látom ez másnál is kiverte a biztosítékot, nem csak nálam...

Dél-Afrikát én is szívesen megnézném...mint turista ...

rezsöatya 2014.06.11. 08:35:42

@Sesamelmo: ha ottagu egy csalad, akkor ott feltetelezem, gyerekek is vannak. Ettermi kajaval elvbol nem etetnem oket, meg ha meg is engedhetem magunknak... sem rendszeresen, sem maskepp... jo, nem vagyunk egyformak...

csőcsere 2014.06.11. 08:40:56

Mondá a 21. századi képzeletbeli Csák Máté light:

"Balassagyarmattól nem messze lakom. A falu tele van brazilokkal, de nem is baj, kell a brazil gépsor. A falu lent van, tele piszkos, koszlott házakkal, nekem fent van a domboldalon a 20 szobás házam. Mellettem a talpnyalóim házai, az övék persze kisebb, mint az enyém. Tök jól élek. Korrupció? Hál'Istennek van."

LyukasBogrács 2014.06.11. 08:49:27

@Taxomükke:
Csak nehany megsargult fenykep, par tekercs super8-as film.

Herr Géza 2014.06.11. 08:54:13

@csőcsere:
"Mondá a 21. századi képzeletbeli Csák Máté light: ... Tök jól élek. Korrupció? Hál'Istennek van."

Ilyeneket olvasva jól indul a nap.... :))))))))))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.06.11. 08:57:44

Nekem se tetszett. A "Nekem most jó, tehát mindent leszarok" hozzáállás nem bejövős. Aztán ha kikerül az aranykalitkából akkor lesz nagy csodálkozás.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 09:01:51

Azt ne felejtsétek el, hogy ez egy válasz (hosszúra sikerült komment).
Először olvassátok el a másikat, vessétek össze.
:)

Herr Géza 2014.06.11. 09:04:22

A poszthoz meg: nem tudok sokat hozzászólni. Kicsit olyan retró feelinget hozott. Mint amikor az 56-ban lelépett magyarok pár év múlva küldözgették a fényképeket, amin a Hollywood felirattal a háttérben büszkén könyököltek a csatahajónyi amerikai országúti cirkáló motorháztetején.....(a képen már nem látszó háttérben meg ott aggódott az autókölcsönzös, hogy ezek a bugrisok összefogdossák a frissen mosott kocsit....)
A legszebb a "finoman" álcázott kivagyiság volt: a "kertészem szerint."..., meg a "három Volvóra (az egyik meg még NÉGYKERÉKHAJTÁSOS ám!!!) ennyi-annyi biztosítást fizetünk", stb.) LOL. No go.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 09:05:13

A poszt nem igazán tetszett. Amolyan csapkodás hogy nekünk olyan jó, és akkor ez egy teljesen jó hely. Én valahogy nem akarom elhinni hogy ott az áltagembernek is húdejó meg hogy nyugati életszínvonal van (mert kb ez jött le). A marhabélszín pedig nagyon finom, de én se élnék mindennap azon mert nem lenne egészséges. Úgyhogy az nem életszínvonal hogy te mindennap marhabélszínt eszel. Az az életszínvonal ha eszel rengeteg félét és nem csak marhabélszín a vacsora állandóan. A kólára meg nem írnék semmit. Most irigykedni kéne rájuk hogy kólát isznak víz helyett?

Szóval engem az érdekelne hogy a mosogató ott hogy él. Meg a paker fiú a raktárban. Mert ha ennek a rétegnek nincs meg egy általános viszonylagos jóléte akkor egy kalap lócitrom az egész.

@svájci sapka (ch):

Borsodban nőttem fel egy hatalmas családi házban, nagyon tartalmas gyerekkorral. Bár egy kisgyereknek úgyis csak mozgástér kell szerintem és akkor már nagy gond nem lehet. Mi is a baj Borsoddal??? Mert ha az ember meg tud élni ott, akkor Borsod se élhetetlen. Vagy ti csak hírből ismeritek Borsodot?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 09:08:30

@házelőtthinta: Már megint félreértelmezel (szerintem csak te nem érted). A kedvedért: számtalan olyan település van az országban (de van pár olyan megye ahol halmozottan igaz), ahol a kisebbség a többség és ott bizony nem könnyű az együttélés.
Erre próbáltam utalni.
:)
Ja, és nem vagyok borsodi, de van tapasztalatom. :(

Sesamelmo (Q) 2014.06.11. 09:08:40

@zöldeketbeszélek: Legalábbis remélem, hogy nem azt feltételezi, hogy az 5 tagu családok nem ebédelnek és vacsoráznak hétvégente. :)

rezsöatya 2014.06.11. 09:15:43

@svájci sapka (ch): hallgattam rad, megtettem, visszaolvastam a masik posztot. Ott a fapados biztositas az egeszsegugyire szol, itt meg fapados autot biztositasat emlegeti a posztiro. Na, most ezt igy hogy hasonlitsam ossze? :-))))

bpetya75 2014.06.11. 09:17:36

@zöldeketbeszélek:

Szerintem éttermezésre. Na az nálunk tényleg 3-4 havonta van csak. De ettől még egész jól elvagyunk ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 09:17:47

@rezsöatya: Na meg séta-séta összehasonlítása, amit már adg is megjegyzett.

bpetya75 2014.06.11. 09:18:14

@rezsöatya:

Kreatívan Atyám, kreatívan :-P

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 09:18:22

@zöldeketbeszélek:
Nincs a ketto kozott atmenet?

Nem vagyok empatikus, viszont robot sem. Az eletem elhanyagolhato resze a robotolas es meg netezni is tudok a munkaidomben. Vannak hobbijaim, van csaladom es elvezem az eletemet. Kozben kb. nulla empatiaval viseltetek embertarsaim irant, jellemzoen pont annyival, mint ok irantam.

@Zka:
En is ilyen vagyok :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 09:18:28

@svájci sapka (ch): Elolvastam, piculányival sem változott a véleményem :).

bpetya75 2014.06.11. 09:19:42

@csőcsere:

"Tök jól élek. Korrupció? Hál'Istennek van."

Tökéletes meglátás. Sajnos.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 09:20:21

@Kövérmadár [swe]: Ha valóban 0 empátiával viseltetsz embertársaid iránt, akkor tök mindegy, naponta órában kifejezve mennyit dolgozol, vagy mi a hobbid, robot vagy.

Súlyosabb esetben szociopata ;).

De szerintem te egyik sem vagy.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 09:21:31

@rezsöatya: Kivesézted?
:D
Sokan említették, hogy dicsekvésnek tűnik a poszt. Igen, ha önállóan nézzük, akkor az. Ha a másik válaszaként, akkor nekem már nem úgy tűnik.
Erre szerettem volna rámutatni.
@zöldeketbeszélek: Ok. :)

bpetya75 2014.06.11. 09:22:27

@Kövérmadár [swe]:

Te vagy Madár, Akinek Házinyuszija Van (a'la Rejtő). Közel sem vagy annyira rossz ember, amilyennek láttatni akarod magad :-P

rezsöatya 2014.06.11. 09:22:35

@bpetya75: ja ugy?! :-)))
Ezek nalam amugy is az ertelmetlenul befizetendo kategoriak, sem en nem voltam beteg egesz eletemben, sem balasetem nem volt...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 09:23:19

@bpetya75: Most gyorsan szégyenkezz, hogy nem hetente jártok étterembe :). A társadalom páriái vagytok, azonnal keress munkát DA-ban :)).

Én nem is emlékszem, mikor voltam utoljára étteremben. Nem azért, mert nem engedhetnénk meg magunknak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 09:23:56

@bpetya75: Nagyon igyekszik, de minket már nem ver át :)!

Herr Géza 2014.06.11. 09:24:15

@zöldeketbeszélek: :DDD Van azért szociopatánk is, de nem a Madár... Na vajon kire gondolok ????

bpetya75 2014.06.11. 09:24:20

@svájci sapka (ch):

Van igazad, de az azért lerí róla, hogy a posztoló nagyon meg akarta mutatni, hogy mennyire kúl ország Dél-Afrika. Ezért tűnik annyira dicsekvősnek/izzadtságszagúnak, ilyesmi.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 09:28:13

@svájci sapka (ch): Annál rosszabb, ha a kettőt összehasonlítjuk. Pláne, ha a stílust, hiszen nem is válasz, hanem visszavágás a második poszt.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 09:28:51

@bpetya75: Igaz. Úgy gondolom, hogy a kettő között van az igazság.
Természetes, ha valaki ott él 20 éve, másképp látja a dolgokat. Más egy kialakult egzisztenciával tekinteni a napi rutinra, mint akinek épp leér a lába.
:)
Az összképhez jó, ha több írás is megjelenik egy országról.

bpetya75 2014.06.11. 09:29:26

@rezsöatya:

Szerintem ha úgy élhetnéd le az életedet, hogy ez így is marad, akkor piszok sokan irigyelnének az értelmetlen befizetéseid miatt.

@zöldeketbeszélek:

Annyira azért nem vészes. Kicsit túlkompenzált a hölgy ;-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 09:30:03

@zöldeketbeszélek: A tegnapi után én már nem firtatom a stílust...
:D

rezsöatya 2014.06.11. 09:33:59

@bpetya75: hat, nagy az esely ra... (csak neked megsugom, hogy magamnak fozok egeszsegeseket, kolat sem iszom, ja, es csak egy negykerek meghajtasu autom van...! :-)))) )

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 09:40:13

@svájci sapka (ch): A tegnapi poszternél ami nekem furcsa volt, hogy azoknak válaszolt, akik piszkálták, azoknak nem, akik pozitívan álltak hozzá, de esetleg a jövőre vonatkozó kérdést tettek fel (pld. nekem sem válaszolt), amin mondjuk nem ártana elgondolkoznia.
Ezt nem csak nála láttam egyébként, de jellemző bizonyos emberekre.

bpetya75 2014.06.11. 09:48:39

@rezsöatya:

A kólát meg az egészséges ételeket értem, de a 4*4-es autó hogy jön be a képbe? ;-)

@svájci sapka (ch):

Igaz. Egyébként itt a környékünkön is élt egy vállalkozó, aki Dél-Afrikában gazdagodott meg, haza jött, aztán 4-5 év múlva nemrég inkább visszatért amoda, mert elege lett a hivatali hajcihőkből, meg hogy alig talált megbízható kétkezi munkásembereket. :-(

@zöldeketbeszélek:

Na csak vigyázz, nehogy valaki eligazítson :-P

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 09:50:10

@zöldeketbeszélek: Bevallom, amikor a se füle, se farka, se stílus, se helyesírás után benyögte, hogy újságíró, kardomba dőltem. :(

Igen, ha jól emlékszem, talán te voltál az, aki egy kérdést többször is feltett és nem érkezett válasz.
Hát, na. Ilyen is van.
:)

rezsöatya 2014.06.11. 09:50:49

@zöldeketbeszélek: @svájci sapka (ch): azt ertsetek meg, hogy mennyi mindenen ment keresztul es ennek mik lehettek az okai. Gyerekkoromban lattam egy francia filmet A zsebpenz cimut, amely pont ezt feszegette, hogy mit hozunk otthonrol. Amikrol nem tehetunk, de ha felismerjuk, akkor gyermekeinket mar ennek tudataban nevelhetjuk. Nekem bevalt...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 09:51:20

@házelőtthinta:
Ha Borsod fiai es lanyai hozzad hasonlatosak, akkor elhetetlen hely, annyi szent!

Hogy allsz a szakmai elomenetellel? Talaltal mar arufeltolto MSc szakot valahol?

rezsöatya 2014.06.11. 09:52:27

@bpetya75: hat a cikkbol! Igaz az enyem nem Volvo... :-P

Kiég3tt 2014.06.11. 09:54:38

Haha, latom sokaknal kiverte a biztit az alabbi mondat:
"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Pedig szerintem a lenyeg, h ki mondja. Amennyiben valaki a felso 10 000 bol, igen, akkor bicskanyitogato. De ha a kozeposztalybol mondja valaki, akinek a helyzete jol jellemzi a tobbseget, akkor szerintem tok rendben van.

Sztem idealis esetben a politikanak pont olyannak kene lennie mint egy jo operacios rendszernek... akkor jo, ha az emberek a mindennapjaikat ugy tudjak elni, h tudomast sem vesznek rola

2014.06.11. 09:57:12

@Chang Yai: Itt Szaudiban is nagyon sok del-afrikai angoltanar van, feherek, feketek, szinesek, azsiaiak. Vicces modon egesz reggel probaltam elolvasni a cikket de kb. 2 oraba telt, mivel kettesben vagyok egy del-afrikai kolleganovel a szobaban es egesz reggel dumalt hozzam, nem tudtam leloni :). Majdnem megmondtam neki hogy maradjon csendben, a hazajarol probalok olvasni egy cikket.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 09:57:16

@rezsöatya: Én nem fikáztam az életét. Egyet tettem szóvá, amit már másoknál is, amikor nyugatra érve rádöbbennek, hogy ott keményen kell dolgozni.
A magánéletének semmi köze ahhoz, hogy újságíróként egy általános iskolás szintjén fogalmaz. Na, ez gáz...
:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 09:59:22

@zöldeketbeszélek:
En tukor vagyok. Szociopatukor... :)
Ha valaki kedves, en is az vagyok. Ha bant, en is bantom.
Masok problemaja annyira erdekel, amennyire masokat az enyem.

rezsöatya 2014.06.11. 10:03:53

@svájci sapka (ch): ez engem is erdekelne!

Amugy nem mondtam, hogy fikaztad, ujsagirokrol, meg inkabb nem mondok semmit, volt dolgom nehannyal, nem o az egyeduli. Abban meg igazad van, itt nem vagjak az ember utan a penzt, csak ha megdolgozik erte. Ez mar tobb posztban is felmerult, Mo-rol jove erre sokan racsodalkoznak...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 10:07:21

@rezsöatya: Bocs, lemaradt: abban teljesen igazad van. hogy nem mindegy, hogy ki mit hoz otthonról, milyen a minta és abból mit hoz ki a jövőben.

Sesamelmo (Q) 2014.06.11. 10:07:24

Nalunk egy csomoan vannak del-afrikabol, mernokok, hresek, penzugyi poziciot betoltok. de sajnos altalaban nem igazan ertenek ahhoz, amit csinalnak. Vagy csak pont a butabbak vannak korulottem.

Bluely 2014.06.11. 10:08:41

Nekem nagyon tetszett, imádom Afrikát. :-D

labirintus1 2014.06.11. 10:08:41

Hát nem tudom. Engem nem győzött meg a poszt.

Tudom, hogy az nem érv, hogy "milliárd légy nem tévedhet", de valószínűleg nem véletlenül vándorolnak el a fehérek.

Pár éve az egyik angoltanárom dél-afrikai volt. Pontosabban Rhodesiában született, aztán amikor mennie kellett, átköltöztek Dél-Afrikába. Nagyon érdekes, de szomorú történeteket mesélt. Ő a mai napig afrikainak tartja magát, de már nem tudna ott élni.

macamuca [IHUN] 2014.06.11. 10:17:30

@Kövérmadár [swe]:
"Kozben kb. nulla empatiaval viseltetek embertarsaim irant, jellemzoen pont annyival, mint ok irantam."

Akkor gyúrjááá' erre az empátia-izére, mer' csak itt a blogon, téged személyesen nem ismerő embertársaidtól is rengeteg empátiát kapsz :) Tőlem is, meg a többiektől is :))
Ja, amúgy menni fog, merthogy te is empatikus vagy = képes a megértésre (és az ebből eredő elfogadásra).
Egyébként:
" És most mondok valami fájóan profánt: nem karmolom az úgynevezett emberiséget. Egyes emberpéldányokat szeretek vagy kedvelek, ám őket is csak azután, ha már meggyőztek arról, hogy a köreimbe tartoznak. Ez persze azt jelenti, hogy kasztosodom. Oké, ezt is vállalom."
Vavyan Fable: Tündértánc

@svájci sapka (ch):
+1

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 10:32:38

@Kövérmadár [swe]:

Folyamatban minden. Viszont ha nem vesznek vissza a mekibe akkor nagy szarban leszek :). Bár Burger King is van,de vagy csak kettő összesen....

egy svájci kisvárosban is el tudnám magam képzelni burgerforgatónak, de nem lenne olyan nagy előrelépés...legalábbis annak alapján amit neten összeolvasgattam. Plusz a szüleim is messze lennének tőlem... úgyhogy egyáltalán nem biztos hogy megérné a dolog...maradna egy kicsivel több pénz, de az is minek ha nincs kivel elkölteni??? :( Itt már többször kérdezgettem de sose adott senki egyenesen infót a kulibérekről meg kb semmiről. Rapperswilben nézegettem albikat(mert találtam a meki oldalán egy mekis állást ott), de a legpatkányabb is 1000 frank. És ezt úgy képzeld el hogy itt egy hasonló kisvárosban(tehát nem a 300 ezres Grazban) nagyjából 300 euró egy hasonló. Persze értem én hogy a kulibér is felkúszik talán 3 ezerre, de az arányok meg ugyanazok... a többől viszont nyilván több marad ha úgy van. Na meg kijutni is elég bajos lenne. Engedélyekkel bohóckodni...elég ellenszeves nekem hogy azért is izzadni kell hogy kulimelós legyen ott az ember.Ausztria azért barátságosabb. Idejössz, kiveszel egy albit és kereshetsz melót és ennyi. Ha EU polgár vagy. Bár gondolom Svájcba is simán beengedik pl a fricceket vagy az osztrákokat.

Herr Géza 2014.06.11. 10:35:12

OFF.

A hétvégéröl ígértem pár képet néhányotoknak:

drive.google.com/folderview?id=0B7ziSrhGEgtBcnlmR0taVVY3Q2s&usp=sharing

PS.: Klúni Gyuri bácsi nem volt otthon, így sajna a Nespresso kimaradt. A galád....

UFF-ON.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 10:35:25

@rezsöatya: Ez is igaz, nem mindegy, mi van a hátizsákban. De a posztból sok minden kiderült a családi hátteréről - igen pozitív - és arról, hogy mennyire számított neki a tapasztalt szülők véleménye. Semmit. Végigjárta a kálváriáját, talán tanult belőle, talán nem. Ír egy posztot, tanácsokra várva de azokra nem is reagál, csak a szurkálódásokra. Most akkor mire gondoljak, mi határozza meg a viselkedését, az otthonról kapott - esetében sok jóval megpakolt - puttony, vagy a saját, sok hibán formálódó személyisége?
Tényleg nem bántásként írom, együtt érzek vele mint nő és mint lányos anyuka is.

bpetya75 2014.06.11. 10:35:27

@rezsöatya:

A miénk sem. Annyira nem, hogy egyenesen Suzuki. Hogy mit ki nem bírt szegény autó! Mondjuk látszik is rajta, hogy nincs könnyű sora ;-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 10:36:13

@házelőtthinta: Kulibér 2500-3000 frank. Albit meg ne a "Rózsadombon" keress. Bocs, de ez még otthon is vicces.

"elég ellenszeves nekem hogy azért is izzadni kell hogy kulimelós legyen ott az ember."
Miért kell izzadni? Ezt nem értem. A munkáltató megkéri, te meg megkapod. Hol itt az izzadás?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 10:39:32

@Kiég3tt: ""Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Pedig szerintem a lenyeg, h ki mondja. Amennyiben valaki a felso 10 000 bol, igen, akkor bicskanyitogato. De ha a kozeposztalybol mondja valaki, akinek a helyzete jol jellemzi a tobbseget, akkor szerintem tok rendben van."

Akkor vesd össze ezt a Zsófi posztjában leírtakkal, mert ugye ez a poszt arra válaszul született.

"A korrupció óriási méreteket ölt, a rendőröket akár egy csomag gumimacival is le lehet kenyerezni. "

Ez az a korrupció, ami pont, hogy a középosztálybelieket, és a kisembereket érinti. Persze, aki aranykalickában él...:)

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2014.06.11. 10:40:15

Mindkét posztban van igazság, de egyikkel sem értek egyet teljesen. Persze mindenkinek más a fontos. Én pl szeretek az utcán sétálni ha ahhoz van kedvem. És igenis egy afrikaans is meg tudja szokni Mo-t férjem az élő példa. A nyelvvel kicsit küzd, de Sosem költözne vissza. Igaz itt is megvan a bélszín és a braai, csak nem állami fizetésből....

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 10:41:37

Egy kissé lehetett volna informatívabb is (azaz tetszett a poszt és még olvastam volna), nekem szimpatikus. Nem találom bicskanyitogatónak, inkább egyszerűen egy olyan embertől első kézből származó tényleírásnak, aki a pozitív dolgokra koncentrál és bár deklaráltan magyar de élvezi ott az életét és nem akar a negatívumokkal foglakozni, hanem a jó cuccokat figyeli.

"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"
Ez akkor lehetne támadható, ha az író arra utalt volna, hogy ő azért él jól, mert a korrupciós piramics csúcsának a haszonélvezője... de amennyire nekem lejött erről szó sincs. A korrupció az "népmentalitási" kérdés, és jellemzően annál nagyobb, minél kisebb az átlag életszínvonal. Tyúk vagy tojás dilemma, állítólag ahol nagy a korrupció ott sz*r az élet, de hogy melyik volt előbb?
Nem hiszem, hogy a bevándorlóknak kellene ezt megoldania bárhol is, és a korrupció létezésének tényétől még érezheti jól magát. Ezért nekiugrani valakinek szerintem komoly frusztrációra utal.

"Hol látsz te Magyarországon öttagú családot ebédelni, vagy vacsorázni hétvégéken? "
Ez kicsit félresiklott, sok öttagú család étkezik étteremben hétvégente Magyarországon, itt valóban akadt némi túlzott erőlködés a hazai összehasonlítással kapcsolatban. Másfelől viszont el kell fogadni a tényt, hogy ahol sok a csóró ott sok és olcsó az étterem, ahol meg a fodrász is 100 ojróért nyírja a hajat ott minden más szolgáltatás is drága, azaz kevesebben és ritkábban veszik igénybe.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 10:41:40

@Kövérmadár [swe]: Akkor gáz van, Madár, mert itt bizony sokakat érdekel a sorsod alakulása és sokan kedvelnek :). Szóval tükrözzél csak szorgalmasan ;))).

tanato 2014.06.11. 10:45:26

@svájci sapka (ch): Bizony sok probléma lesz a későbbiekben cigány többségű településeken.Főleg gyermekeink unokáink felnőttkorában.

Herr Géza 2014.06.11. 10:46:10

@házelőtthinta: Formádat megint hozod:
"..elég ellenszeves nekem hogy azért is izzadni kell hogy kulimelós legyen ott az ember."
Hát persze. A Te verziód: Borsodkajászóröcsögére a svájci Meki limuzint küld érted, ott helyben aláíratják veled a munkaszerzödést, bérezés rovat üresen ("Hinta úr, gondoljon egy összeget és írja be..."), kint egy gyengébb kastélyban vár a libériás inas, majd az út fáradalmait kipihenendö rögtön el is zavarnak egy hétre nyaralni a Cote d' Azur-ra... Bilibe lóg a kezed, barátom.....

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 10:47:40

@Lobelt Ledfold Reloaded: "Ezért nekiugrani valakinek szerintem komoly frusztrációra utal."

Vagy esetleg arra, hogy a posztoló hölgy stílusa - vagy az inkriminált mondat stílusa - messze van a szalonképestől.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 10:48:23

@Herr Géza: Milyen egy gyengébb kastély? Könnyűszerkezetes :))?

tanato 2014.06.11. 10:48:43

@zöldeketbeszélek: @Lobelt Ledfold Reloaded: @zebralany: @**mimi**: hvg.hu/plazs/20140610_Sok_itt_a_kutyaszar_de_nem_mennek_vissza#rss
Ajánlom figyelmetekbe nektek is,a bloggazdának már elküldtem.
Vegyespárosokról szól a cikksorozat akik a sodrással szembemenvén nem külföldön hanem Mo.-on élnek és nem is akarnak elmenni.

Herr Géza 2014.06.11. 10:50:32

@tanato: Pont én is be akartam linkelni... Nyertél.

Herr Géza 2014.06.11. 10:53:24

@zöldeketbeszélek: :DDD Nem, az azt jelenti, hogy nem carrarai fehér márvány a padló, és utoljára tavalyelött újították fel kompletten. Ja, meg a kerti jacuzzi pezsgésének fokozatát még nem tudod iPad-es appal szabályozni....

tanato 2014.06.11. 10:54:07

@házelőtthinta: Hinta Dél-Afrika a harmadik világ része,ott ennek megfelelően óriásiak a társadalmi különbségek,nem akkorák mint itthon meg Nyugaton hanem exponenciálisan nagyobbak.Ott a szegény dolgozó bizony éppen hogy csak megvan a közép és felső réteg viszont tényleg nagyon gazdag és urasan él,szolgákkal körülvéve.Ezt alátámaszthatják a kint élő vagy ott élt magyarok is.
Más:nem válaszoltál az előző posztok valamelyikében feltett kérdésemre:Mi bajod volt Szofival?

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 10:55:52

@zöldeketbeszélek: Pont erről van szó. Nem éreztem szalonképtelennek, azaz az én szempontomból a kiakadás ténye arra enged következtetni, hogy valami belső feszkó (frusztrációt írtam, amúgy az sem csúnya vagy sértő szó, mindenkinek van olyanja) miatt ezen a szükségesnél jobban sikerült felhúznia magát valakinek. Miért zavar az Téged vagy mást, hogy ő egy olyan országban ahol Svájchoz (satöbbi satöbbi) képest magas a korrupció még azért jól érzi magát? Persze, mondhatod hogy a stílus arra utalt, hogy őt az zavarja, hogy téged zavar, és szerinte Téged sem kellene zavarjon (mert ilyesmi volt e felhang). Amúgy itt én egyetértek a posztolóval. Én nem büntetném magam mások hülyesége miatt, annyit nem ér.

Herr Géza 2014.06.11. 10:56:08

@tanato: Hinta lejátszóján csak "Repeat" gomb van, a "New File" lemaradt....

**mimi** 2014.06.11. 10:57:06

@Herr Géza:
ne gondolkodj....még megárt :)))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 10:57:40

@házelőtthinta:
A BK nézted?
de.burger-king.ch/karriere/stellenangebote/restaurant-mitarbeiter/restaurant-mitarbeiter-m-w-4

Ha tanulnál egy kicsit, és nem csak a hambi sütésben merülne ki az elképzelésed, jobb állást is megcsíphetnél.
pl: Barista
www.starbucks-jobs.ch/

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 10:59:10

@tanato: Köszi :) Nálam témába vág :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 11:00:33

@tanato: Nagyon tetszik, francia-magyar páros véleménye is érdekes.

**mimi** 2014.06.11. 11:02:08

@Herr Géza:
egész sárga vagyok....nagyon szép helyen jártatok!!!! :))))

hogy én miért nem a hufnágel pistihez mentem feleségül...:D

rezsöatya 2014.06.11. 11:03:53

@svájci sapka (ch): rendes vagy, hogy segiteni akarsz neki (es nem bantani akarom hintat, de az eddigi megnyilatkozasai alapjan:)

wir erwarten:
- Motivation
- positive Ausstrahlung

undzovejter...

**mimi** 2014.06.11. 11:04:29

@tanato: ezt pont tegnap olvastam el :))
gondoltam is rá, hogy belinkelem, mert tetszik az írás....de megelőztél :))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 11:05:56

@Lobelt Ledfold Reloaded: Nem értünk egyet...

Idemásolom, amit kiég3tt-nek írtam:

"zöldeketbeszélek · zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 10:39:32
@Kiég3tt: ""Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Pedig szerintem a lenyeg, h ki mondja. Amennyiben valaki a felso 10 000 bol, igen, akkor bicskanyitogato. De ha a kozeposztalybol mondja valaki, akinek a helyzete jol jellemzi a tobbseget, akkor szerintem tok rendben van."

Akkor vesd össze ezt a Zsófi posztjában leírtakkal, mert ugye ez a poszt arra válaszul született.

"A korrupció óriási méreteket ölt, a rendőröket akár egy csomag gumimacival is le lehet kenyerezni. "

Ez az a korrupció, ami pont, hogy a középosztálybelieket, és a kisembereket érinti. Persze, aki aranykalickában él...:)"

Itt nem arról van szó, hogy magasabb a korrupció, mint mondjuk Svájcban. Hanem arról, hogy a korrupció konkrétan az életet veszélyeztető nagyságú. Ha erre valaki az aranyozott kalickája biztonságából egy ilyen hihetetlenül lekezelő véleményt tud mondani, az számomra nem szalonképes. Ez egy virtuális köpés.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 11:07:15

@Herr Géza: Jaaaa, ez már tényleg felháborító igénytelenség :))!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 11:07:33

@**mimi**: "hogy én miért nem a hufnágel pistihez mentem feleségül.."
Te is szoktál ezen agyalni? :D

@rezsöatya: Jah, ismerem őt. Tipikusan, a "hogyan nem lehet valamit megcsinálni" tip.ba tartozik.
Ezzel ugyan együtt lehet élni, de jól élni, nem nagyon.
:)
Ellenben nem szeretném, ha az a kép alakulna ki, hogy ide nem lehet bejutni, nem lehet elhelyezkedni, és nem lehet előrelépni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 11:07:54

@Herr Géza: .ki is mondta egyszer? "inkább irigykedjenek, mint sajnáljanak+

Kiég3tt 2014.06.11. 11:10:48

@zöldeketbeszélek:
Akkor mar csak a kerdes, h Zsofinak vagy Magdinak van-e realisan igaza.
Arrol van szo, h DAK elonyeit/hatranyait maskent elik meg - kerdes, h az ember mennyire nyitott a massagra. Ugyanennyire megoszto London is...

**mimi** 2014.06.11. 11:11:09

@svájci sapka (ch):
agyalok, agyalok, de mindig megárt :))))

**mimi** 2014.06.11. 11:11:56

@Babette.:
gondolom hülyeség, de engem B.B.-re emlékeztet....

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 11:12:03

@svájci sapka (ch):

Tehát csak ennyi? Ha felvesznek pl ebbe a kisvárosba konyhásnak akkor ennyi az egész folyamat? A munkáltató elintézi?De gondolom lakás kell először, mint mondjuk itt. Mert ha itt pl nincs lakcímem akkor semmim sincs, nem tudok munkát vállalni meldezettel nélkül. Azt hittem szenvedni kell vele jobban. Egyébként nagyon nem a rózsadombon nézegettem albikat, a legolcsóbb kis minden egybe (igen, gáztűzhely se volt..csak egy kis rezsó....) lakás volt ennyi ebben a városban. Szóval lehet még az 1000 frankkal is keveset mondtam. De nekem minimum annyi az igényem hogy egy normális gáztűzhely legyen. Persze 1000 frank az még mindig barátságos a 3 ezres bérhez képest. Egyébként miért 2500-3000? Most akkor melyikhez van közelebb? Nem hiszem el hogy nem tudja valaki pontosan leírni..nem ismertek kulimelósokat vagy mi? Ha Ausztriáról van szó én zokszó nélkül le tudom írni a csont kulibért 40 órás meló esetében. Évi bruttó 18 480 euró, 14 részre lebontva (13-14 havi juttatás miatt) havi 1320 eur bruttó, ez nettóban egészen pontosan 1071 eur. A gond az hogy ahogy nézegetem rengeteg a részmunkaidő....Svájcban szerintem jóval több mint mondjuk itt. A kulibér feléből pedig már nem lenne annyira jó élni ott szerintem, konkrétan nem jönnék ki a pénzemből egy szerény garzonban. Svájcba meg nem fogok kimenni szobát bérelni idegenekkel, legnagyobb ökörség lenne. Annál még ez az élet is jobb, itt nővéremmel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 11:14:18

@Kiég3tt: Az érem két oldala. Gondolom, ha írna egy posztot holnap egy negyvenes egyedülálló mérnök pasi, aki 15 éve él DA-ban, az egy harmadik nézőpont lenne. Ha jól megnézed, Zsófi és Magdi is ugyanazt írja az országról (kivéve, ahol Magdi szándékosan vagy sem, félreérti Zsófi mondatait), csak az egyiket zavarja amit lát, a másikat meg nem. A posztokon is átjön a két eltérő személyiség.

rezsöatya 2014.06.11. 11:14:38

@Babette.: hozzateszem, nem mindegy miert irigyelnek (es kik). Hogy szep helyeken jar valaki, hogy egeszseges, boldog, hogy klassz gyerekei vannak, hogy van empatikus keszsege, erzelmi intelligenciaja, vagy hogy ott all a harom Volvo a garazsban... :-P

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 11:15:07

@Babette.: Nekem is egyből ő ugrott be! Rá is kerestem, de nem találtam meg ezt a képet.

Herr Géza 2014.06.11. 11:15:47

@**mimi**: Nem kell ahhoz hufnágel pisti... Nem is olyan drága vidék, mint gondoltam. Akarok küldeni egy képet (csak még nem találom) a hintának az örökzöld vitához, mi hol mennyi: egy közvetlen tóparti sokcsillagos hotel teraszétterme ("frakkos" pincérek !) elött megnéztem az étlapot, a legtöbb fogás 20 € alatt volt, a turistamenü (saláta, föétel -hússal - , desszert, capuccino) meg 15 €. A szállásunk meg négycsillagos top szállóban reggelivel 30 €/fö/éjszaka. Rohadt drága ez a nyugat, na.... :)))

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 11:18:28

@zöldeketbeszélek:
"Itt nem arról van szó, hogy magasabb a korrupció, mint mondjuk Svájcban. Hanem arról, hogy a korrupció konkrétan az életet veszélyeztető nagyságú. Ha erre valaki az aranyozott kalickája biztonságából egy ilyen hihetetlenül lekezelő véleményt tud mondani, az számomra nem szalonképes. Ez egy virtuális köpés."

Tényleg nem értünk egyet, főleg mert rengeteg szubjektív alapú tényező keveredett ide a poszterek meg a kommentelők oldaláról is.

Nézzük kicsit objektívebben, mondjuk a Transparency International korrupciós indexét (2013-as lista):
cpi.transparency.org/cpi2013/results/

Találomra néhány ország:

Hungary rank 47 (score 54)
Italy rank 69 (score 43)
South Africa rank 72 (score 42)
Greece rank 80 (score 40)

Ezek alapján VAN korrupció ottan, KOMOLY mértékű korrupció van, DE a korrupció NEM sokkal rosszabb mint Közép-Kelet EU kategóriája (2012-es színkombós szemléltetés):
legallegacy.files.wordpress.com/2013/07/screen-shot-2013-07-24-at-8-32-20-am.png

Ezek alapján a a korrupció NEM konkrétan az életet veszélyeztető nagyságú. Van maffia, meg korrupt zsaru, meg építési engedély sürgetés meg ÁFA csalás is, de a statisztikák szerint (nem hiszek bennük, de egy ismeretlen ember értékítéletében még annyira sem) azért nem a pokol nyolcadik bugyra.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 11:18:46

@zöldeketbeszélek: képkeresővel keresd:
www.google.hu/search?tbs=sbi:AMhZZivk0M1HwywNSvwWBpNsdtNb1lSdrbpNQKuRfS6toKTCskc3me5z4QwM8687-IJuZib0eW0FpIKyYkKq2xjkcTR1IVEc7j6w5k3vHOIFpKlvsOr8uZP_1qzOKT36pFUrW6si3hlJXWygbkkJcxcGcd4DdxFgDHrwr6u5G81yrDA0prsIYhiX2O0yrHXJDE1pCoETsC13wArHY0eTcWYkI_1Z4sVLm9JvGT3f5U--sKbd-vSKNbjyup3R7m0-avt5OLEabZcwzt-7PsofXZobVVWpB6pmrvqExoK9NxbKq3oN9kg4CWyBH5mzmoL0Jtxg8cu1hALb5c8SQJxf4ez6S7aprqzYUVy_1_1tx44syA810CVyKWdY9PFkWeM-oBGilvToeh_1ApahPjTzxmxTJstxKyBo6KfYPhybaTeO-2a4XsUins8jaiXGBgCnmdnXJYc2VfBMKmg_1bRS_1LDsKCvI09YD9Zdg6-qeZsGK-aQ2e6IW_19eYlPUEH7NLFDroq4gGNZEHgul2q9A43QfjuECyKiOoKnCmog52gzyPd9dFWkvR7QUi9yOH-RNg2E9t7B4bnEYRybv6Ag52yZK41qlWwbMIYSWKG6dbycqqZzZ_1qj483RCSnIGNoVe_1J7EmVRIXghqJZUd2rAGCsRi23CvPtwXwMLpq2AnRlIlBzf75E4PpfkTyXCedASNARbanjfzpM5EN84Kcl8Wjj2fjrbDMin7iLgB2MgeJKAzfoNt5vGdF9lPQetTHZ3_1aoewd98iItm3OGR4LYILgg4-QWyIX_1MBZI8Fq8iZyyHqkjlKBdNgJICEy1AFq16Jg2XkrKf-xyyF2VNjtm8-ErpTW9X7GJ0_1xCKIQjxevuLnSYmaVwih_11rbB6dp52UD--jz-urx16D8l-tSfjY7LXh3W9SLmxienMlXYSWnf4-UKw8DQcZP7whS-lk12j2JHdgcxzDuUtlQ5Ls7_13ZaIxbCEj3DCb93UwzE8GXlNdM41wv15bZucn9aOryn_1oe-zlkCHiixNUKv9kETvonzo6kQ4FuDp8_13anF-BMabybBSArCGRQ70-8zH_1n-gw0GH4D0MKOOohw9nAfXNRMdm-_1623F5YUToQhcxXr-VVPEL21qICYWkWw59GCSnAuF4SXk0fRvop6i5PjZyTAkrbrWmXakwRgTP1dmpUNCE8vHQi_1W7BuCgCdAHAJPvVmKWwUWcgRMnGYw58tPRjodgUDeTVJUg6D1h71eoTbx_1MGkEc_1IBI2AuMNfHeGacqM9t--SxRdthsme8juJ7W06J_1DpjIE_1W9huqIx0jQ8VzGdm3ZlJeNXZgtNVnZYjF5pXzjG9wbxUlxsP-hu9W00QnTmGU6OL5mQesfqAfmyA8TQ&newwindow=1&biw=1139&bih=556&site=search&sa=X&ei=wR6YU5XKHdSY0AWTrYCgDg&ved=0CBsQ9Q8oAA

tanato 2014.06.11. 11:21:29

@zöldeketbeszélek: Az én egykori franciatanárom is magyar lányt vett el feleségül kb 10 éve kint és stabilan ők is Mo.-n laknak,már két gyermekük is van.Franciát/és angolt/ tanít egy nyelviskolában./Angoltanárit végzett Párizsban/Szeretnek itt élni az Alföld közepén.Mondjuk anyagilag nincs gond mert a feleség családja is elég jól áll,van több szállodájuk ő is benne dolgozik,vendéglátóipari fősulit végzett anno.

Herr Géza 2014.06.11. 11:24:33

@házelőtthinta: "Egyébként miért 2500-3000? Most akkor melyikhez van közelebb? Nem hiszem el hogy nem tudja valaki pontosan leírni..nem ismertek kulimelósokat vagy mi? " Te, elmondanám, hogy Svájban sincs kommunizmus, azaz kulimelós és kulimelós bére között is lehetnek igen nagy különbségek. Például az sem mindegy, hogy Genfben vagy egy graubündeni kisvárosban forgatod a burit, hogy a másik 102 szempontról ne is beszéljek. Amit az osztrák bérröl írtál, azt honnan veszed generálbérként ? Azért, mert Te annyit kerestél ? N.o.-ban pl. még a tök egyforma bruttó is tök mást jelent egyénenként nettóban, szintén x szemponttól függöen... Gyaníthatóan az osztrák adórendszer is különbségeket tesz jónéhány tényezö alapján....

Elizabeth72 2014.06.11. 11:27:58

Egy kicsit dicsekvőnek érzem a posztot, es hiányolok par mondatot az egészségügyi ellátásról. De amugy is, nekem ez igy hiányos. Az ég ugyanis ha kinezek az ablakon, akkor itt Londonban is kék es napsütéses éppen. ... Az egész posztolasnak van egy kissé bekabult vonása ami részemről némi ellenszenvet váltott ki. Nekem volt egy szerelmem del Afrikából aki feher volt de azt mondta, soha nem menne vissza, mert nem bírja a gyűlölködést. Én nem tudom mi megy ott, de az o szavai alapján Sosem mennek oda.

Elizabeth72 2014.06.11. 11:27:58

Egyébként az h ki hogy ir a nagy helyesírási hibákat eltekintve, ignorálni kellene, mert az én telefonom is magától írogat meg cserelget szavakat.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 11:27:58

@Herr Géza:

Mikor Budapesten járok általában hotelben szállok meg. Az is több egy kicsivel mint 30 euró... és egyáltalán ne luxust képzelj el. Úgyhogy nekem kicsit hihetetlen a négy csillagos luxus Nyugaton 30 euró / éjszaka áron. Persze biztos van ennyiért de szerintem tuti hogy nem luxus. Szentgotthárdon is szálltam már meg, az is ismán volt 10k egy éjszaka és semmi luxus. És szentgotthárd mekkora is??? Vacak "svédasztal" medvesajttal meg egy kis felvágott meg hasonlók.

@svájci sapka (ch):

Csak mekit nézegettem, mert abban van tapasztalatom :) A lényeg hogy ki tudjak jönni a pénzemből. Igények : saját lakás, normális táplálkozás, egy kis megtakarított pénz hó végén. Ehhez pedig legalább 40 órás kulimeló kell Svájcban is, ahogy számolgattam.

Herr Géza 2014.06.11. 11:28:18

@Babette.: :DDD Gyönyörü link ! Ennél egyszerübbet kitalálni sem lehetne.... :))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 11:28:38

@házelőtthinta: NINCS MINIMÁLBÉR. Ezen mit nem értesz?
Nincs megszabva, hogy egy hambi sütő 20,23 per órabért kap. Van -tól -ig. Ennyi.

A hely a Rózsadomb. A település a Zürich-i tó partján van, az Genf után a második legdrágább rész. Nézz munkát TG, AG, SO kantonban.
Tudod, nem az ügyintézéssel van baj, hanem a hozzáállásoddal.
Azon kellene változtatni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.11. 11:31:24

@svájci sapka (ch): Én nem vagyok szakértő, de szerintem a BK ua. mint a meki... :)

Aye aye 2014.06.11. 11:36:51

Nehezen, de idáig eljutottam, hogy
"korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"
És akkor bevillant Vitya feje és a b. családja
bloáff...

ablakkktalan (törölt) 2014.06.11. 11:37:18

@Kiég3tt: "Ugyanennyire megoszto London is... "

Londonnal az a baj, hogy sok olyan magyar megy ki, aki alapból képtelen normális életet élni, így magyarországon már romba döntötte az életét, és azt hiszi, hogy majd Londonban menni fog neki ugyanezzel a hozzáállással.

Persze hogy nem fog menni, akkor se menne neki, ha adnál neki egymillió fontot a kezébe, mert elinná, meg elköltené két hónap alatt. Az ilyen az, aki a legnagyobb gettóban lakik, északon, másik tízzel együtt, és sose vakarja ki magát arra szintre, hogy értelmes helyen lakjon, legyen párkapcsolata, családja, rakjon félre pénzt, és haladjon előre az életben.

Olyan emberektől, pároktól, akik otthon is úgy éltek, hogy két munkából is félretettek, próbáltak előre haladni, na olyantól sose hallod, hogy London milyen szar hely, azoktól azt hallod, hogy kultúrális eseményekre járnak, piknikeznek a parkokban, lakást vesznek, legális vállalkozást csinálnak, megbecsülik, szeretik őket a munkahelyükön, előrelépnek stb...

Akinek az a legnagyobb szórakozása, hogy minden hétvégén elissza az összes pénzét, sose törekedett arra, hogy spóroljon, vagy legyen valamilye, képtelen normális életet élni, azt teljesen mindegy, hogy a világ melyik pontjára rakod le, az ugyanúgy szegény lesz és szidni fog mindent körülötte.

Szóval azért nézd meg az embert, hogy ki az, aki londont szidja, mielőtt elhinnéd neki, hogy szar hely.

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.06.11. 11:45:42

@Elizabeth72: Ki lehet kapcsolni, majdnem minden billentyűzetnél.

rezsöatya 2014.06.11. 11:54:30

@Lex D'Arquebus: de igy vidamabb az elet...! :-))))

Kiég3tt 2014.06.11. 11:55:11

@ablakkktalan: Egyet ertek, de ket malomban orolunk... En nem megelhetes szempontjabol hoztam fel peldanak, hanem h az emberek hozzaallasat mint elheto hely hogyan osztja meg es ez fokent az emebrek nyitottsagan mulik.
Egy evig eltem en is Londonban, boldogultam ott is, boldogultam Magyarorszagon is, de ahogy az angol mondja: London "not my cup of tea" nekem jobban megfelel a kevesbe nyuzsi angol videk.
Felhozhattam volna Del Koreat is... volt szerencsem eltolteni ott 6 honapot. Hiaba a vilag egyik legfejlettebb orszaga, ha utnenek erte sem tudnek ott elni mert nem tudok azonosulni az ottani ritmussal es ertekrenddel. Sajat szempontombol mondhatnam, h milyen elhetetlen hely, de hazudnek, mert a helyieknek tokeletesen megfelel.

tsabus UAE 2014.06.11. 12:15:47

Én se mennék DA-ba lakni, mert hallottam én is horror történeteket. Ennek ellenére simán elképzelhető, hogy vannak emberek, akiknek bejön. Sőt, ha valaki gyorsan tanul (pl. hova nem szabad menni, mit nem szabad csinálni), az hosszú távon ugyanolyan biztonságban érezheti magát, mint bárhol a világban.
Gondoljunk csak az oroszlánszelídítőre. Szinte senki nincs, aki bemenne a ketrecbe, de ő ismeri és kezelni is tudja a veszélyeket, mi több: nagyon jól érzi magát ott. Az ő szempontjából, egy véletlen kiprovokált támadás is olyan kockázat, ami az autóbaleset rizikófaktoránál nem nagyobb.
Aztán jön valaki és azt mondja, csak a hülyék mennek oroszlánok közelébe és ő egy posztban kikel ezek ellen.
Kb. ezt láttuk itt. Ha pedig az előző posztot is elolvassuk, akkor ez - mondhatjuk - a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében született. Nekem tetszik a kötödése, elhivatottsága. A három Volvóról meg annyit, hogy jelentkezzen az az állami alkalmazott, bárhol éljen is a világban, aki így él ? Ennyi...

Herr Géza 2014.06.11. 12:16:50

@házelőtthinta: "Mikor Budapesten járok általában hotelben szállok meg. Az is több egy kicsivel mint 30 euró... és egyáltalán ne luxust képzelj el." na pont erröl beszélek, barátom. A szállásunkkal kapcsolatban meg nem luxust, hanem "top szállodát" írtam, bár igazad van, az "csak" háromcsillagos volt, ahogy most nézem ( a luxusszálló étterme meg egy másik fejezet volt). Majd legközelebb direkt Neked elteszem a számlát, ha már így simán meghazudtolsz vazze.... Szuper szálloda, komoly habzsi-dözsi svédasztalos reggelivel.
PS.: Itt van, tessék:
www.hotelsmartino.com/
és itt a foglalás (nem photoshoppoltam a kedvedért...):
drive.google.com/file/d/0B7ziSrhGEgtBSXRmTWJZUzFUTzA/edit?usp=sharing
Még több rosszindulatú (ld. hazudok) megjegyzés?

adg 2014.06.11. 12:25:24

@redsea: Igen. Keresd az Ausztrália menü alatt, talán a második oldalon. HÁ az Európai aggyal felfoghatalan hely címet adta neki.

@Babette.: Nincs, nálunk építész sincs, sőt, a cégünk is épp megszűnik, mert a gazdik elmennek nyugdíjba, és senki nem akarta átvenni a céget, egy speciális anyagi okból. Pedig jó cég, eddig minden évben vastagon nyereséges volt, meg elég hatékony, összeérett az egész társaság. Mindegy, ez van, épp keresem a következő "karrierlehetőséget". Egyébként tudtommal az építész hiányszakma, biztos lehet találni állást vele viszonylag könnyen, mert burjánzik a város, minden sarkon építenek valamit. Jönnél? :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 12:28:13

@adg [Au, Darwin]: hát vannak lélektani pillanatok, amikor könnyebbnek tűnik az emberemet rábeszélni valamire. a mai pont ilyen.

hol érdemes keresni?

adg 2014.06.11. 12:30:54

@tsabus: "A három Volvóról meg annyit, hogy jelentkezzen az az állami alkalmazott, bárhol éljen is a világban, aki így él ?"

Állami alkalmazott a karbantartó az iskolában, meg a minisztériumi főosztályvezető, vagy a főnöke is. Vagy valami komolyabb állami cég vezetője. Magyarországon is simán szórhat a fizetés az állami szférában a minimálbértől a milliós fizuig.

tsabus UAE 2014.06.11. 12:33:37

@adg [Au, Darwin]: Ez igaz. Gondolod, ők ott DA-ban ilyen szintű vezetők lennének ? (Lehet, csak kérdezem...)

Mr Long 2014.06.11. 12:34:44

@adg [Au, Darwin]: "Jönnél?" Bar nem engem kerdeztel, de en szerintem igen. Az elmult napokban eleg sok ausztraliai musor ment a tvben es elege megtetszett, bar nem talaltam hirdetest a szakmamban. :( No meg az alaphangon cca £3600 vizumdij kettonknek kicsit elkeseritett :'(

2014.06.11. 12:36:45

@házelőtthinta: Budapesten szallodaban laksz? Nem hallottal meg pl. az Airbnb nevu oldalrol, amin keresztul szobakat lehet berelni a belvarosban akar tiz euroert naponta? En kb. ketevente egyszer megyek Mo.ra, de meg en is tudok errol. Bar semmi kozom hozza, de a sajat erdekedben mondom, azert sirsz folyton hogy milyen szar Nyugaton meg nincs penze a 'melosnak', mert mindent a legdragabban veszel me g mindig. En nem vagyok 'melos' mar regen, es megis mindig utananezek hogy van-e valamire olcsobb megoldas, nem veszem meg rogton a legdragabbat.

tsabus UAE 2014.06.11. 12:38:18

@tsabus: Ja... A rokonom, akik kint élt, titkárnőként dolgozott, míg a férje valami művezető szintű egyén, egy gyárban. Nekik is három autójuk volt, igaz az egyik kicsit lepukkantabb. Akkoriban, nálunk három utcán belül, összesen 2 autó volt. Egy tanácstagnak, egy kőművesnek és egy parasztgazdának. :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 12:40:42

Cegestortaaaaa!!!! :)

Az egyik nyugdijasunk hozott tortat, ugyhogy ebedszunetben ossznepi tortaeves van.

Szar dolog a rothado nyugaton melosnak lenni!!! :))))))

A torta, tipusat tekintve bananos vanilias fajta, csokoladedarabokkal. Nem tudom a nevet, de finom :)
kepfeltoltes.hu/140611/20140611_123303_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

adg 2014.06.11. 12:41:53

@Babette.: Hát ez így elég nehézkes. Ha gyors vízumot akarsz, akkor kellene valami cég, aki hajlandó szponzorálni, de ez majdnem lehetetlen magyarországról, ha itt lennél, akkor könnyebb lenne.
Ha nincs ilyen cég, akkor meg keresni kell egy államot, ahol hiányszakma az építész, megnézni, hogy milye feltételekkel szponzorálnak, azokat tudod-e teljesíteni, plusz a vízum feltételeit tudod-e teljesíteni (ezekkel gondolom nem volna gond), el kell ismertetni a szakmádat és a gyakorlatodat, nyelvvizsga kell, és hipp hopp, ha menet közben nem változik semmi, akkor be lehet adni a vízumkérelmet. Ez így nagy vonalakban.
Ha részleteiben érdekel, akkor www.immi.gov.au/allforms/pdf/1119.pdf , az államok honlapjai meg ilyenek: migration.nt.gov.au/ ez a mienk, de a többi is hasonló. El van rejtve rajta valahol a szponzorálásra alkalmas szakmák listája. Meg is van: www.australiasnorthernterritory.com.au/Working/bsm/nt-nominated-general/Pages/default.aspx
Mióta mi csináltuk, teljesen megváltozott, így csak kicsit vagyok képben. Most egyébként egyszerűbb és logikusabb talán. De egy angliába költözésnél kb 9526321128000,43szor bonyolultabb.

bpetya75 2014.06.11. 12:42:10

@tsabus:

Arról nem szól a fáma, hogy a férje mivel foglalkozik, gyanítom Ő az, aki a nagyobb zsét csinálja. 35-40e rand nem tűnik olyan hűde komoly pénznek, hogy kijöjjön belőle a három autó, a tehermentes ház, a fenntartásuk, a megélhetés meg az alkalmazottak bére. Biztonsági tartalékról nem is beszélve.

bpetya75 2014.06.11. 12:43:27

@Kövérmadár [swe]:

És a kalóriák???

Mi tegnap céges fröccsöt ittunk. A bátrak céges pálinkát is. Azt én kihagytam. Mordorban is van azért vidámság :-P

bpetya75 2014.06.11. 12:44:21

@adg [Au, Darwin]:

A számsor elejét értem, de az a negyvenhárom század a végén, az hogy jött ki?

adg 2014.06.11. 12:50:07

@tsabus: Nem tudom, de az, hogy állami alkalmazott, kb semmit sem mond. Azaz de, mert sok helyen elég jól fizetik őket. Pl itt is, nemrég találkoztam ilyen álláshirdetésekkel, és simám 100k fölé mennek nem túl bonyolult állásoknál is, plusz magasabb nyugdíjjárulék, több szabadság. De egy sima iskolaigazgatói poziciónál 180k volt megadva. Az kurvajó pénz. Ilyen utcai melósoknál, kertész, parkolócsősz, 50-70k. Ebból kis lábon, de meg tud élni 2-3 ember elfogadható szinten.

@Mr Long (UK): "cca £3600 vizumdij" Nem AUD, mintha olyasmi lenne. Ha font, akkor abba már minden bele kellene férjen, nem csak a vizum. De nézd fordítva! 3600AUD (ha dollás, és nem font) egy gyengus havi nettó fizetés, nem tudom milyen mérnök vagy, de minimum a másfélszeresére nyugodtan számíthatsz.

SzZoole 2014.06.11. 12:53:08

@tsabus: "Akkoriban, nálunk három utcán belül, összesen 2 autó volt. Egy tanácstagnak, egy kőművesnek és egy parasztgazdának."
Az osszesen nem 3?:)))

adg 2014.06.11. 12:53:40

@bpetya75: Elosztottam az ausztrál vizumszerzés bonyolultságát az angliába költözés bonyolultságával, megszoroztam egy biztonsági tényezővel, mert ugye mégiscsak mérnök vagyok, és ez jött ki. Nem tehetek róla, a számok makacs dolgok. :)

bpetya75 2014.06.11. 12:53:47

@adg [Au, Darwin]:

Font jel van a 3600 előtt ;-)

Herr Géza 2014.06.11. 12:54:30

@Mirjam2: Erre már be sem mozdultam: elmegy haza a 120 eurós nacijában, csak nem gondolod, hogy valami "prosztó" kégliben alszik meg? Neeeem, szállodában, mint a nyugati kulimelósok ! Hadd szóljon az egyszer élünk! Csak ne vinnyogna itt utána, hogy de szar a proletárok élete.....

bpetya75 2014.06.11. 12:54:56

@adg [Au, Darwin]:

Szóval a mérnöki has! Így már oké :-D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 12:57:17

@Mirjam2: Vagy, ha nem idegenkedik más fiatalok társaságától:

www.hostelbudapestcenter.com/hu/

Mi is szálltunk meg hostelben Dublinban, volt jó és rossz oldala is a dolognak, de inkább jó volt :).

adg 2014.06.11. 13:00:12

@Mr Long (UK): @bpetya75: Igaz, kikerestem. 5200Aud egy kb szokásos vízum mai árfolyamon, egy partnerrel, ohne gyerek. Mire mindent összeraksz, ezt szerintem még egy ezressel simán meg lehet toldani, plusz repjegy. Ha ügynök is van, az is minimum 3-4ezer. Na, akkor két havi fizetés, bugger all. :)

Mr Long 2014.06.11. 13:00:50

@adg [Au, Darwin]: Most megneztem es rosszul emlekeztem a szamokra. Kettonknek lenne 3520$+1760$=5280$ (cca £3000).
Kulonben jo es villamosmernok vagyok. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 13:01:28

@Lobelt Ledfold Reloaded: Az életet veszélyeztető nagyság alatt azt értem, hogy csekély összegért félrenéz-e a rendőr, ha valaki valami csúnya dolgot csinál veled...Nem a gazdasági korrupcióra gondoltam. (Most ne kérd, hogy ezt meg honnan veszem. Valahol, élménybeszámolóban olvastam, vagy talán egy újságcikkben? De az itteni posztok sem nyugtatnak meg e tekintetben.)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 13:08:15

@adg [Au, Darwin]: köszönöm! megnézem őket (én is vagy 10 éve nézegettem ezeket utoljára...)
ha nem beszél jól, de a szakmai nyelvet érti, akkor van valami esélye?

rezsöatya 2014.06.11. 13:08:29

@Zoole[uk]: hat, a tanacstag paraszt volt...! :-))))

SzZoole 2014.06.11. 13:11:59

@rezsöatya: Igaz:)))
Elkoltoztel mar?

adg 2014.06.11. 13:12:06

@Mr Long (UK): Egy jó villamosmérnök (nem birom kihagyni: Strassenbahn Ingenieur) lazán 100k felett keres. Ha nem is azonnal, helyi rutin nélkül, de nagyon hamar eléri, kicsit több rutinnal a 120-150 szerintem reális. Alkalmazottként.

Rebarbaraa 2014.06.11. 13:12:15

"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Ez a mondat valoban lehetne bicskanyitogato de valamennyire igaza van a post irojanak. Van ahol olyan magas a korrupcio, hogy borzalom, van ahol meg alig eszreveheto mert a tarsadalom egykent lep fel ellene es az igazsagszolgaltatas annyira fuggetlen, hogy vissza tudja szoritani. Ez a ket kombinacio jo egyseget alkot. De ahol a jog inkabb szemet huny, az emberek meg nem fognak ossze tarsadalmi szinten ott mi a fraszt tudna tenni az egyen? Semmit. Bojkottaljon mindent egyedul? Lepjen fel egyedul ellene? Hat ahhoz minimum superman-nek kellene lennie, kulonben ellehetetlenitik, tonkreteszik legdurvabb esetben pedig megolik. Szep gondolat, hogy tenni kell ellene de egyedul....nem tudunk mast tenni mint, hogy elviseljuk, ha nincs komoly hatter a megakadalyozasara. A legelso ami megoldas lehet a hatosagok fellepese, azok moge pedig felsorakozik a tarsadalom. Ilyen egyszeru. Ha csak a tarsadalomban van meg a hajlandosag akkor a hatosagok meg mindig tonkrevaghatnak minden kezdemenyezest.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 13:14:13

@Herr Géza: Azért nem árt, ha az ember néha átlép a saját árnyékán :).

adg 2014.06.11. 13:17:05

@Babette.: A nyelvvizsgát meg kell csinálni. Minimum 6-os IELTS kell, minden részéből kell a hatos. Ha csak ennyi, akkor a többi dolgokra kell több pontot kapni, pl nagyobb rutin kell, vagy fiatalabbnak kell lenni (Ez meg ugy 22-es csapdája), stb. Abban a pdf-ben le vannak írva a ponthatárok szerintem. De én nem néztem már jó ideje, emlékezetből vagyok ilyen kis okos. Ez az új rendszer tök más, mint a miénk volt.

NIKI LAURA 2014.06.11. 13:18:18

Nekem,mint South African Honorary Consul- nak oleg summas a velemenyem: Del afrika a vilag legjobb,elhetobb,szebb,gazdagabb orszaga volt,mielott Clerk - nemzetkozi nyomasra-atadta a hatalmat az Idiota Mandellanak..

Azota az orszag zuhan,a rand 20ft,a fekete uti/nyirja a feketet,meg afehereket is.
Jbrg,Pretoria felejtos,Western Cape,Stellenbosh meg elheto.
Namibia a jovo,nincs bunozes,duborog a gazdasag.

Nekem "10" feketem volt,a kezem ala kellett volna dolgozniuk,de sz..rt sem ertek .Mindent elloptak tancoltak,enekeltek...a kutyam (Rodesiai vizsla)100x ertelmesebb volt.
Es meg mindig a feher a BOSS,ahol a fekete fonok pozicioba,vege mindennek...erre kezdenek rajonni egyebkent Ok is.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 13:34:21

@svájci sapka (ch): persze, hogy legyen több kép egy országról. nekem pont ez volt a bajom, hogy lefikázta azt, amit a másik posztíró látott, tapasztalt, gondolt. mintha nem lehetnének párhuzamos valóságok egymástól két utcányira.

ablakkktalan (törölt) 2014.06.11. 13:41:17

@Lobelt Ledfold Reloaded: Ezek nem valós számok.

A bűnözési statisztikákban se vagyunk nagyon rosszak, csak az a baj, hogy amíg az angoloknál az is belekerül a statisztikákba, ha valakire csúnyán nézel, addig magyarországon a késelés alatt nincs bűncselekmény, amiért a rendőrség megmozdulna.

A korruocióval is így lehet, magyarországi létem alatt csak én magam voltam szemtanúja legalább 10 korrupciós esetnek, mióta itt vagyok egyet se láttam, sőt, az esélyt se látom rá, hogy valaha is le tudnék fizetni egy rendőrt, vagy más hivatalnokot.

Ha a valós számokat néznénk, sokkal nagyobb különbség lenne, mint amit ez a lista sugall.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 13:41:48

@Herr Géza:

Itt most abból kell kiindulni hogy az ember egyedül van, gyerek nélkül meg hasonlók nélkül. Tilmir szerintem pedig teljesen tisztában van vele hogy nekem pl nincs gyerekem, egyedülálló vagyok. Ausztriában van egy ilyen meghatározott minimum (ebben a szektorban, nyilván más szektorokban meg teljesen más, de nekem ez nem számít mivel kulimelós vagyok) ami 1320 eur bruttó havonta. Kis eltérések lehetnek, olyat már láttam hogy pl a nyugati megyékben egy kicsit több, de nem mérvadóan. Nem én kerestem annyit hanem ha felütök egy kleine zeitungot vagy az amst böngészem akkor nagyon jól látszik hogy ez a jellemző kulibér jelenleg Ausztriában. Minden kulimeló alatt ami vollzeit,ott virít az 1320 bruttó. Persze lehet hogy Svájcban meg akár 500 frank eltérés is lehet az egyik buriforgató meg a másik bére között. Nekem ez olyan hihetetlennek tűnik. De lehet hogy így van akkor tényleg.

@svájci sapka (ch):

Hát amilyen lakásokat láttam ott...nekem nem tűnik Rózsadombnak.. meg azt is nehezen hiszem el hogy máshol 500 frank lenne egy hasonló kis szerény lakás. De majd még nézegetem. A magasabb bérszínvonal miatt valószínűleg hasonló életvitellel több pénzem maradna hó végére. Cserébe messze lennék a családomtól. Nem tudom hogy megérné e. Szerintem nem. De mindegy is. Ha itt nem vesznek vissza a mekibe vagy nem kapok másik melót akkor meg fogom gondolni komolyan hogy dobbantok.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 13:42:07

@ablakkktalan:

London azért élhetetlen mert 3-4-5-x emberrel kell együtt lakni hogy egyáltalán ki tudj jönni a pénzedből ha kulimelós vagy. Na most nézd meg Németben,Ausztriában hogy élnek a kulimelósok. Kicsit más a színvonal. Értem én hogy világváros meg minden, de számomra az élhetetlen ahol a mosogatónak úgy kell élnie mint az állatoknak hogy meg tudjon élni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 13:42:22

@Herr Géza:

Nekem ez a hotelsmartino oldal 90 eurókat ír egy főre / éjszaka.Szóval most nem értem. Előbb 30 euróról volt szó nem?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 13:44:11

@tanato: Az olasztanárnőm meg magyar élettárssal él Budapesten évek óta. Szeret itt lenni. Remekül beszél magyarul, bár én fele annyira jól beszélnék olaszul :).

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 13:44:16

@Mirjam2:

Bocsánatot kérek hogy ha már Budapesten "nyaralok" évente egyszer akkor merek egy szállodában lakni pár napig és nem igénytelenkedek valaki szobáját kibérelve.Egyáltalán nem vagyok konzum, csak ti akartok itt annak pont engem beállítani. Nem attól lesz valaki konzum hogy vesz magának egy minőségi farmert. Főzök mint állat, nincs kocsim, nem dohányzom, keveset iszom, nem szórakozom, nem járok étterembe zabálni, nincs semmilyen pénzbe kerülő hobbim lényegében. Valóban, rohadt konzumidióta módon élek. A legdrágább dumát se értem. Egy önkormányzati lakásban élek a nővéremmel..ez lenne a drága megoldás? Ja a legdrágábbat veszem..bocs hogy nem a kétes eredetű török húsokat veszem meg a kis boltban....fele áron...meg az 5 fontos téliszalámi, de valahogy Ausztriában 25 euró egy kg téliszalámi.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 13:44:46

@Herr Géza:

Én 10 ezerért szoktam lakni a Bara Hotel nevű helyen, ami egyáltalán nem luxus, csak van (viszonylag) normális reggeli, igényes szobák, tv, meg nem olyan zuhanyzó hogy hányva megyek zuhizni, illetve nincs kint a halál faszán se és éjszakai járattal elérhető. Ezért én oda szoktam járni, ha úgy tetszik rendszeres vendég vagyok. Bocsánat még egyszer hogy nem böngészem mindig az akciós ócska szobákat hanem a bevált helyre megyek....a 10 eurós Budapesti alvásokhoz meg nem fűznék hozzá semmit. 2008 ban laktunk ennyiért egy igénytelen diák hostelben haverommal(koncertre mentünk) és pont mákunk volt mert csak ketten voltunk a szobában, de amúgy volt begórva vagy hat ágy egy szobába.

@zöldeketbeszélek:

Nem azért robotoltam hónapokig a forró grill mellett hogy miután elmegyek kicsit "nyaralni" Budapestre, zajongó, őrjöngő fiatalokkal aludjak együtt és szagoljam a lábszagukat éjszaka, hanem hogy kicsit feltöltődhessek. Ehhez nem árt egy szállodai szoba. Ha szerintetek ez luxus nyugati melósként akkor oké. Szerintem nem az.

skaven 2014.06.11. 13:44:53

@LyukasBogrács: na jo, de lefogadom hogy tizoraira meg vacsorara mar nem marad semmi! :)

morsels (törölt) 2014.06.11. 13:47:54

@Chang Yai:
Na es milyen volt a vonatozas Indiaban? :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 13:48:13

@bpetya75: @rezsöatya:
Most epp tomeget novelek. Ilyen egyszeri alkalmak belefernek. Ha epp nem edzesnap van, akkor jellemzoen a dietas etrendet kovetem, picit tobb feherjevel.

Ma ez picit tobb szenhidrat lesz, majd a vacsoranal visszaveszek :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 13:56:02

@házelőtthinta: Szerintem nem luxus. A hostel egy lehetőség, ha a szálláson akarsz spórolni, nem kell kiakadni.

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 13:58:22

@zöldeketbeszélek:
Szerintem a rendőrök megvesztegetése alatt még a legelvakultabb Dél-Afrika gyűlölő sem azt érti, hogy amikor éppen kirabolnak vagy nyílvánosan megerőszakolnak az utcasarkon akkor a tőled éppen elszedett zsákmányból őt is kifizetik és fütyürészve tovább áll vagy éppen letolt gatyával beáll a sorba...
Ez, ebben a formában, számomra irrealisztikus, szándékosan ferdítő és kórosan paranoid. Létezik mindenhol olyan szervezett bűnözés ahol esetleg a rend őrei is részei a rendszernek és adott esetben túristák megkopasztásáról (is) szólhat, de a hivatkozott szitu (csekély összegért félrenéz-e a rendőr, ha valaki valami csúnya dolgot csinál veled) nekem nagyon fantasztikus, pláne mivel "a rendőrről" beszélsz, ami határozott általánosítás.

Bárhol, így a rendőrök között is vannak parasztok meg gazemberek, és lehet, hogy fordult már ilyen elő Dél-Afrikában is mint ahogy valószínűleg a világ összes országában, de kizártnak tartom, hogy ez általános. Így távolból is megelőlegezem az ottani rendőröknek a tiszteletet és elhiszem, hogy túlnyomó többségük a munkáját végzi az azt megkövetelő figyelemmel és felelősségtudattal.

Herr Géza 2014.06.11. 14:01:09

@házelőtthinta: Na azért küldtem a foglalásvisszaigazolást, hogy lásd a saját szemeddel kisbarátom. Az a baj, hogy rólad el is tudom képzelni, hogy bumm lefoglalod a szobát 90-ért, mert az van odaírva. Akinek meg van egy csöpp esze (meg internetje), az megtalálja ugyanarra a szobára a fele árat is....Mellesleg a szoba nekünk is 90 € volt, de 3 före. Lehet, hogy a matekkal is baj van?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 14:02:27

@Lobelt Ledfold Reloaded: "Gyilkolnak és erőszakolnak a dél-afrikai rendőrök

Több tucat gyilkosságot és nemi erőszakot követtek el a dél-afrikai rendőrök az elmúlt évben - közölte kedden a biztonsági ügyek minisztere egy ellenzéki parlamenti képviselő kérdésére válaszolva. A miniszter a rendőrség belső elhárításának adatait idézve elismerte, hogy több mint 600 rendőr ellen kellett vizsgálatot indítani, és eközben bebizonyosodott, hogy 38 gyilkosságot, 33 gyilkossági kísérletet és 30 nemi erőszakot követtek el. Lopásért 108 rendőrt vontak felelősségre.

A Dél-afrikai Köztársaság a világ egyik legerőszakosabb országa: a csaknem ötven milliós államban naponta mintegy 50 embert gyilkolnak meg. Az elmúlt egy évben több mint 36 ezer nemi erőszak és mintegy 14000 autólopás történt. Az összesítés alapján felmerül a kérdés, mennyire hatékony a dél-afrikai rendőrség, különösképpen a jövőre ott rendezendő labdarúgó világbajnokság szempontjából, amelytől sok millió dollár bevételt, és az ország tekintélyének növekedését várják.

Júliusban Jacob Zuma elnök új országos rendőrkapitányt nevezett ki, aki a rendőrség körében is elharapózott korrupció és fegyelmezetlenség felszámolását nevezte a rá váró legnagyobb kihívásnak. Az elődjét is éppen korrupció miatt váltották le, pere októberben lesz.

A rendőrség bírálói szerint a jól képzett személyzet és a pénzügyi források hiánya miatt az egész rendőri és igazságszolgáltatási szervezet válságban van Dél-Afrikában. A bűnözőket nemigen állítják bíróság elé, de még ha megtörténik is, abban sincs köszönet, mert a bíróságok gyakran kényszerülnek az ügyek ejtésére, mivel a rendőrség elégtelenül tárja fel azokat. (mti)"

vilag.transindex.ro/?hir=11546&nyomtat=1

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 14:03:46

@morsels: hát a kanyarban kapaszkodni kellett, hogy ne essek le a tetőről, de egyébként oké :-)
egyébként sajnos nagyságrendekkel mocskosabb, mint a thai vonatok.

**mimi** 2014.06.11. 14:06:04

@Herr Géza:
tényleg nem is olyan vészes....mondjuk főleg annak aki euroban kap fizetést :))))
de valóban nagyon szép hely, és tényleg megéri :))

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 14:07:48

@ablakkktalan:
Ne haragudj, de ha döntenem kell, hogy a te BENYOMÁSAID alapján ítélek meg egy szociológia jelenséget vagy az erre szakosodott világszervezet hivatalos statisztikái alapján, akik veled ellentétben részletesen leírják a méréseik metodikáját publikációs listákkal, akkor én gondolkodás nélkül rájuk fogok szavazni. Te névtelenül kijelented, hogy "ezek nem valós számok" mert neked más tapasztalaid vannak... Holott ők nem is írtak olyat, hogy nincs korrupció, csak méréseket követtek el és egy index alapján (Tudod-e vajon egyáltalán mit mutat ez az index és hogyan kell értelmezni mielőtt kijelented, hogy nem valós?) sorrendet állítottak fel.

Világpolgár2012 2014.06.11. 14:09:58

@Babette.:
Ez nem az Isles of Scilly-n van, hanem Dover mellett, de ettől függetlenül tényleg szép helyen. Épp most újítják fel. Itt egy pár kép:

www.nationaltrust.org.uk/south-foreland-lighthouse/

St Margaret's Bay-ről lehet felgyalogolni a világítótoronyba, ami egy szép kis öböl a fehér sziklák alatt.

**mimi** 2014.06.11. 14:10:49

@Herr Géza:
na legalább már nem kell kérdeznem, hogy hol szálltatok meg :)))

**mimi** 2014.06.11. 14:12:26

@Kövérmadár [swe]:

jó néz ki....és fogyókúrás??? :D :P

Sütemény1975 2014.06.11. 14:15:11

Nem volt szimpatikus a poszt.

Ellenben holnap kezdődik a VB, úgyhogy be kell szerezzek egy kis antennát a kocsira :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 14:17:48

@Világpolgár2012: ó, pedig én direkt szillisziget miatt:D

tsabus UAE 2014.06.11. 14:20:05

@Zoole[uk]: Átkozott matematika... :-DDD

Herr Géza 2014.06.11. 14:21:46

@házelőtthinta: Nekem írtad ugyan, hogy "Bocsánat még egyszer hogy nem böngészem mindig az akciós ócska szobákat..", de ha megnézed, amit én linkeltem, az minden, csak nem ócska szoba. Az 5000.- Ft/éjszaka különbözetböl meg pont meg tudnál inni 25 kétszáz forintos sort, és már az ihaj-csuhaj is megvolt... Rádásul ez a szállás két szó begépelése és három enter eredménye....nettó/bruttó két perc. semmi baj nem lenne az igényességeddel, ha magaddal szemben is az lennél és nem itt prüntyögnél a szemét nyugati kapitalizmusról, hanem mondjuk tanulnál (pl. szakmát). Utána aztán alhatnál tölem a Kempinskiben is, ha úri kedved éppen azt tartja.
Más, ha cáfolunk tagadhatatlanul, soha nem reagálsz. Kis idö múlva újból felteszed a lemezedet, mintha mi sem történt volna. Jössz megint a ki tudja honnan származó török csirkemellel, mikor a múltkor elküldtem Neked a linket arról is, hogy az ALDI/LIDL/&Co-nál nem egészen 6 €-ért kapsz olyat. Részedröl csönd. 25 eurós téliszalámi ? Hol van, a benzinkútnál? Nálunk 14-17 € között van a kilója......

2014.06.11. 14:26:08

@házelőtthinta: Nekem mindegy, csak arra akartam ramutatni, hogy ha szerinted minden 'igenytelen' amit az atlagemberek hasznalnak - ruha, szallas, etel stb. - akkor ne csodalkozz ha nem jossz ki a penzedbol. Az a helyzet hogy a legtobben - te is, en is - atlagemberek vagyunk, atlagos fizetessel. Egesz eletedben megkeseredett leszel ha neked az atlagos dolgok igenytelennek szamitanak. A ferjem angol egy csomo diplomaval es megsem gondolja hogy igenytelenseg pl. Airbnb-n keresztul szobat foglalni, vagy hasznalt ruhat venni.

Ugy tunik hogy te a baratnokkel is valahogy igy vagy: sirsz itt nekunk hogy nincs baratnod, aztan kiderult hogy volt, de abbol is valamilyen atlagon feluli kellett volna neked, a mindennapi amilyen masoknak van az neked nem jo - feltetelezem a hozzaallasodbol itelve hogy arra varsz, valamilyen szupermodell kopogtasson az ajtodon.

Ja es arra a helyedben nem lennek buszke hogy azzal sporolsz penzt hogy a novered konyhajaban laksz: megkerdezted mar, mennyire orul ennek? Adsz neki legalabb rezsire valamennyi penzt, vagy inkabb megtartod a penzedet szallodara, stb.? Nem gondolod hogy enyhen szolva zavarja a novered maganeletet hogy te a konyhaban vagy, es esetleg mas megoldas utan kene nezni?

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 14:31:02

@zöldeketbeszélek:
stopthedrugwar.org/taxonomy/term/27
www.huffingtonpost.com/tag/police-corruption/
www.fbi.gov/stats-services/publications/law-enforcement-bulletin/may_2011/law_enforcement_professionalism
www.usip.org/sites/default/files/SR%20294.pdf

Játszunk olyat, hogy ki talál több linket az interneten arról, hogy milyen mértékű a rendőri korrupció vagy olyanokról, melyekben rendőrök által elkövetett bűntettekre derül fény? Ha többet találsz Dél-Afrikáról mint én az USA-ról akkor te nyertél, ha fordítva akkor én. Ha akarod én USA helyett vállalom az EU-t is vagy mondjuk csak annak 4-5 legnagyobb országát.

Azért a netes forrásokkal illik csínján bánni, azért mert valamit valahol valaki leírt még nem jelenti, hogy igaz, és biztosan találunk olyat, ami éppen az ellenkezőjéről szól. Nem állítom, és egyik kommentemben sem tettem ilyet, hogy a jelenség nem létezik, csak azt, hogy határozott véleményem szerint paranoid képzelgés ezt totál általánosnak és napinak képzelni, legalábbis Dél-Afrikában.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 14:35:43

@adg [Au, Darwin]: hát megnéztem mindent, azt hiszem, au szkippelve részemről...:(

Világpolgár2012 2014.06.11. 14:36:58

@Babette.:
Bocs, hogy kiábrándítottalak :) A jelentkezés úgyis bezárt már :)

Herr Géza 2014.06.11. 14:40:59

@**mimi**: Ja ja, én mindig a booking.com-on foglalok, nekem nagyon bejött eddig mindig. A szeptemberi nyaralásra is kerestem komplett utat: szállás+repülö nem lett volna 1000 €/fö alatt az egy hétre. Egy-két erre szakosodott oldallal most megvan a szállás+repülö+bérautó hármunknak összesen 1300 €-ból. Nagy különbség...! Oké, elszarakodtam vele két este 3-3 órát, de hát a spórolást tekintve 3000-1300=1700, osztva 6 órával, az ugye 280 eurós "órabér". Annyiért meg hülye lennék nem belefeccölni az energiát. ( És akkor még a bérautót nem is számoltam, mert az az ezres csomagban nem is volt benne...)

adg 2014.06.11. 14:42:48

@Herr Géza: "Az 5000.- Ft/éjszaka különbözetböl meg pont meg tudnál inni 25 kétszáz forintos sort, és már az ihaj-csuhaj is megvolt..."
Mijazhogy, ha egy hétre foglal szobát napi 5000-rel olcsóbban, még egy gatyát is tud venni a végén. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 14:43:07

@Mirjam2:
szerintem reménytelen.
megyek is lefoglalom a legdrágább repjegyet, mert olyan lúzer dolog vonattal utazni, és ha már ilyen szépen milliomos vagyok (muhaha), akkor nehogy már ne szórjam a pénzem, mert még rámsüti valaki, hogy igénytelen vagyok. a konyhából.
szerintem mi vagyunk a hülyék, hogy még próbáljuk megérteni, meg megértetni vele egy-két kemény, de alapvető igazságot.

adg 2014.06.11. 14:45:01

@Babette.: Ez gyors volt. Mibe ütköztél?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.11. 14:45:18

@Lobelt Ledfold Reloaded: Gondolod, van ilyesmire időm? Szerencsére nincs :). Az első linkem egyébként mti hír volt, a második pedig külföldi forrás. Persze nem tudom ellenőrizni, hogy mennyire igaz.

Na de attól, hogy az USA-ban is van rendőri korrupció, meg MO-n is, még nem lesz jobb a helyzet a világ más részein. Ez olyan összehasonlítás, mint amikor a kisgyerek azzal védekezik, amikor már huszadszor is rendetlenül találják a szobáját, hogy de a Pistikének is mindig rendetlen a szobája...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 14:45:33

@Herr Géza: hova mentek? napos mediterrán tengerpart?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.11. 14:47:15

@adg [Au, Darwin]:
1. sehogy jön össze 60 pont
2. tuti nem fog ielts vizsgát tenni
3. nincs ennyi pénzünk

Mr Long 2014.06.11. 14:55:15

@adg [Au, Darwin]: Megvan a 65 pont (ha letennem a nyelvvizsgat), de draga es a draga nem akarja (meg).

adg 2014.06.11. 14:56:55

@Babette.: Sajnálom. Új Zéland? Olcsóbb, más rendszerű. Bár az is nagy mókamester vizumügyben.

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 14:56:56

@zöldeketbeszélek:

Nincs... bár ma gyanúsan csend volt a melóban és sokat töltöttem eddig is itt :)

Találtam ezt, "hivatalos" globál statisztika :), de csak "mezei" gyilkosságok vannak benne mindenféle bontásban, a rendőri korrupcióból adódó halálesetek nincsenek kiemelve (a totál az első link). Ezek alapján a 100.000 főre bontott sorban DA tényleg előkelő helyen áll, sajnos nem tudjuk meg ebből mennyit nyírt ki vagy nézett végig lefizetett és mozizás közben hanyagul szivarozó rendőr.

www.unodc.org/gsh/en/data.html

2012-es adatok (gyilkosság):
South Africa: 31 hulla / 100.000 ember
Hungary: 1,3 hulla / 100.000 ember
USA: 4,7 hulla / 100.000 ember

"Na de attól, hogy az USA-ban is van rendőri korrupció, meg MO-n is, még nem lesz jobb a helyzet a világ más részein. Ez olyan összehasonlítás, mint amikor a kisgyerek azzal védekezik, amikor már huszadszor is rendetlenül találják a szobáját, hogy de a Pistikének is mindig rendetlen a szobája."
Én nem írtam olyat, hogy egyetértek és minden rendben van. Azt bizonygattam eddig, hogy igenis létezhet olyan, hogy a posztíró nem szembesül azokkal a borzalmas jelenségekkel amelyeket itt szembesíteni igyekeztek sokan, és hogy végső soron elképzelhető, hogy DA-nak is vannak teljesen élhető, biztonságos és kellemes részei, sőt, vannak kötelességtudó és normális rendőrei is. Simán lehet, hogy valaki boldog ott és bántja, ha visszakézből érzelmi alapon fikázzák a szívének kedves országot, ebből pedig a korrupciót jelentéktelen színben feltüntető köpködő mondatok kerekednek :-)

Herr Géza 2014.06.11. 15:00:28

@Chang Yai: Szardínia - régi álom....

Herr Géza 2014.06.11. 15:01:49

@adg [Au, Darwin]: Biza, egy hét alatt fussa, még akkor is, ha a legdrágább helyen veszi....

adg 2014.06.11. 15:04:09

@Mr Long (UK): A vizsgát le kell tenned, kivéve ha van már brit útleved, azt elfogadják 6-os ielts-nek, de akkor nincs pont.
Drágát győzd meg, hogy ez csak egy gyorsan megtérülő befektetés, jobb, mint az autó, vagy a farmernadrág. Meg az idő is jobb. Sőt, végső érvként: van keverőcsap is. :)

Mr Long 2014.06.11. 15:06:24

@adg [Au, Darwin]: Egyedul a meleg idojaras ellenerv per pillanat nekem. En izzadok, mint egy lo, o meg gyenge a nagy m,elegben (aka magyar kanikulai napok). Plusz az rendesen a vilag vege, mellette a terkepen ma csak a szoba fala van... :D

adg 2014.06.11. 15:10:51

@Mr Long (UK): Hogy lenne már a világ vége, pont a közepe. Nem láttál még rendes térképet?
http://api.ning.com/files/GrESGA1Ckwgl-cnAYBobN2JSGnx2djn10tLUuH57IfWcqa1DRFgYDYe2FNBfly83I*8YVJryAju1uLatvc8PpHfzz99yRn8u/SouthUpMap1.jpg

rezsöatya 2014.06.11. 15:11:43

@adg [Au, Darwin]: nana! A farmernadragot, mint befektetest ovatosan kezeld! :-))))

adg 2014.06.11. 15:11:46

Nem ismerte fel a linket...

adg 2014.06.11. 15:13:46

@rezsöatya: huhú, bocsánatot kívánok. :)

2014.06.11. 15:14:44

@Chang Yai: Igazad van, tenyleg nem tudom miert huztam fel magam rajta, erre talaltak ki a szures gombot... Most megyek is es befizetem magam valami wellness centerbe Dubaiba a hetvegere, nehogy mar azt higgyetek hogy igenytelen vagyok.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 15:24:41

@Mirjam2:

1. Több emberrel (idegenekkel) együtt lakni egy szobában ,nyaralva vagy akárhogy így is úgyis igénytelenség. A kajákra nem vagyok annyira igényes, a ruhákra sem. Ha összeszámolnám mennyi ruhám van, szerintem elképednél a számon.Egy táskába belefér gyakorlatilag az életem, mindennel együtt. Ki akkor a konzum?

2. Nem úgy spórolok pénzt hogy a nővéremen élősködöm, mert nem élősködöm rajta. Ez nem London hogy a lakhatás elvisz egy teljes kulibért. Megosztunk minden költséget és azért lakok nála mert egy fokkal jobb mint anyámnál, illetve egy fokkal annál is jobb hogy tök egyedül legyek. Nővérem meg egész nehezen tartana el a 600 eurós melójából. Egyébként egyedül is menne itt a megélhetés, pl ebben a kecóban. 360 a gesamtmiete. erre rájön vagy 20 euró áram és ennyi a lakásod. A belvárosban. És azért nem rossz lakás. A konyhában is simán elférek.Arra meg tojok hogy erről ki mit gondol.

@Herr Géza:

Itt 10 euró a csirkemell kilója. A téliszalámi meg egészen biztosan nem lehet 14-17 eur németben. Otthonról pont hoztam egyet, egy nagy rudat (több mint 1 kilós) és annak is 5800 huf volt a kilója.Teljesen hihető ebből hogy Németországban 14 euróért megkapod ugyanezt.... szerintem te rákóczit vettél, az olcsóbb, az talán még lehet 14 euró, de az meg nem téliszalámi. Zsírosabb és más a fűszerezése.

ablakkktalan (törölt) 2014.06.11. 15:24:54

@házelőtthinta: Épp erről beszélek, hogyha olyanokkal beszélsz, akiknek a mosogatói állás a maximum karriercsúcspont - ami az állások legeslegeslegalja - akkor persze hogy élhetetlennek, meg drágának találod londont.

Az már nem jut az eszedbe, hogy mosogatói állással budapesten se fogsz lakást bérelni a belváros környékén, meg élni se nagyon fogsz, mert egy komolyabb buli elviszi az egész fizetésed.

Egy pár, átlagos munkával, átlagos fizetéssel, simán tud bérelni magának egy kis lakást londonban, ha akar, még most is, hogy a londoni ingatlanok ára + a bérletek árai átmenetileg éppen csúcson vannak.

ablakkktalan (törölt) 2014.06.11. 15:25:04

@Lobelt Ledfold Reloaded: Szavazz amire akarsz, nekem aztán hóttmindegy.

Nekem az a lényeg, hogy az én életemben végtelen százalékos növekedés történt a korrupcióval kapcsolatban, meg a látható napi szintű bűnözéssel kapcsolatban.

adg 2014.06.11. 15:25:29

@Mirjam2: Dubai, az is valami? A prolik ott is éhbérért dolgoznak. Még egy rohadt penészes apartmant sem tudnak megfizetni a pálmafaszigeten. Egy átlag csengődi jobban él, mint egy átlag dubaji.

2014.06.11. 15:35:11

@Kövérmadár [swe]:

"Most epp tomeget novelek."

Hány kiló és milyen magas vagy most, ha szabad kérdezni? És hány kilóról fogytál le mennyi idő alatt?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 15:35:28

@házelőtthinta: egy szobában másokkal igénytelenség (de mondjuk ki beszélt egy szobáról, mindegy), de kmonyhában matracon az nem.
nincs több kérdésem, elmentem és magamba tolok egy pizzát (bár ez nem elég előkelő, tudom)

**mimi** 2014.06.11. 15:38:07

@Herr Géza:
ez nagyon jól hangzik...én még sosem próbáltam így szervezni a nyaralást, de most bogarat tettél a fülembe...:)

2014.06.11. 15:40:50

@Mr Long (UK):
Gyere Kanadaba, bar itt is lehet izzadni nyaron Torontoban, mint a kutya (a 100 % paratartalom borzaszto tud lenni) de peldaul itt Calgaryban most egy hetig max +15C lesz a napi atlag. A min. +5C. Izzadni meg +25C - ban sem kell, a paratartalom 30-50 % altalaban. (ettol fuggetlenul en utalom ezt az idojarast) :)))
Ja, itt nem xaroznak annyit a vizummal, raadasul kronikus munkaerohiany van, szinte minden iparagban. Fizetesbol itt is meg lehet elni jol, meg nekem, egy egyszeru prolinak is.

Herr Géza 2014.06.11. 15:41:24

@házelőtthinta: Majd ha unatkozok keresek neked Ausztriából is linket 5-6-7 eurós csirkemellröl. A téliszalámi meg nem Rákóczi, hanem echt Pick téli, ne nézz hülyének ha egy mód van rá. Mondhatnám akár azt is, hogy te még a homokozóban gügyögtél, amikor én már tudtam, hogy mi a különbség a Rákóczi meg a téliszalámi között, de nem mondom. A Rákóczi-t megkapod böven 15-ért, a téli meg most akciósan volt 14 a metróban, de 17-ért már akció nélkül is sok helyen megkapod. Erröl is küldhetek linket, de utána úgysem reagálsz rá semmit, tehát tök felesleges.....

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 15:45:57

@ablakkktalan: Nekem is hótmindegy, hidd el. Teljesen, végletesen és totálisan hótmindegy :-)

Én nem tapasztalok korrupciót és látható napi szintű bűnözést, lehet máshol él(t)ünk és más médiumokból tájékozód(t)unk :-)

Mr Long 2014.06.11. 15:47:16

@Cascabel: Kingston jo hely? Ott pont lenne melom szerintem :D

bpetya75 2014.06.11. 15:52:50

@Lobelt Ledfold Reloaded:

Kedves Lob!

Te nem vagy képben a valós magyar viszonyokkal kapcsolatban, mert őőőőő, mert a posztod kapcsán is megmondták. Szóval, csak semmi fellengzősség! ;-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 15:57:28

"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Engem. Erdekel, akkor is , ha jol elek.

"Itt még a szegény fekete sem iszik vizet, csak kólát, mert ahogyan a kertészem mondta, a víz csak mosásra és főzésre való." Kicsit errol az Idiocracy film ugrik be:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 15:58:28

@Cascabel: Mi lehet atugrunk majd Torontoba szeptemberben par napra.

adg 2014.06.11. 16:00:34

@Mr Long (UK): Kanada nekünk is nagyon tetszett, második volt a listán, csak a hideg tántorított el. Meg a hangok azt súgták a fejemben, hogy ide kell jönni.

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 16:05:14

@bpetya75:
Igaz, igaz... jobb ha elfogadom a tényt, hogy borzasztó viszonyok között kell nap mint nap tengetnem az életem... bizonyára velem van a baj, mert képtelen vagyok látni a a velejéig romlott és burjánzó gonozságot mely áthatja az élet minden területét ebben az országban. Homokba dugott fejű strucc vagyok egy vágóhíd közepén és nem érzékelem, hogy éles késekkel már felém settenkednek a korrupt hentesek. Viszont legalább, bár senki sem láthatja együgyü orcám ott a homok sejtelmes mélyén, de mégis szélesen vigyorgok :-)))

2014.06.11. 16:05:25

@Mr Long (UK):
Nem jartam meg Kingstonban, az igaz, de szerintem nem rossz, ha van munka. Erdekes, az idojaras ott sem kulonb most, mint itt. Orszagosan xar ido van most Kanadaban:( (Kingston 3700 km-re van ide)
www.theweathernetwork.com/14-day-weather-trend/canada/ontario/kingston?intcmp=twn_topnav_fx_14 day

2014.06.11. 16:05:47

@tildy[UK]:

"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Engem. Erdekel, akkor is , ha jol elek."

Engem is érdekel. Azért élek jól.

Történt valami érdekes az elmúlt napokban?
Dél-Afrika? Charlie nyilatkozott már?

2014.06.11. 16:09:13

@tildy[UK]:
Az nagyon jo otlet, komolyan!! Az ontarioi osznel (indian summer) szebb es kellemesebb dolog keves van a vilagon. Lehet, hogy meg is tetszene nektek Kanada:)

TilosazA (UK) 2014.06.11. 16:13:09

@Chang Yai: Amúgy szerintem Hinta nem más mint Max. Ő szívatja itt a népet hónapok óta Hinta képében, és mindenki beveszi. Úgyhogy nem érdemes felhúzni magatokat rajta, troll.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 16:13:40

@Th's child:
89kg korul indultam es 173 cm magas vagyok.
3,5 honap alatt fogytam le 72.9kgra, a magassagom maradt ;)

2014.06.11. 16:16:49

@adg [Au, Darwin]:
Szerintem Kanadaba a legkonnyebb bevandorolni a fobb angol nyelvu, Europan kivuli orszagok kozul. Talan pont az idojaras miatt:)

2014.06.11. 16:17:15

@Kövérmadár [swe]:

16 kiló 15 hét alatt nagyon derék. Csak diéta? (szorri, tudom, hogy gyakran írsz itt erről, de eddig nem követtem) Mennyi most testzsír%-od? (ugh, de nőies ilyeneket kérdezni, p.csába már:)

rezsöatya 2014.06.11. 16:18:00

Mindazoknak, akik Hintara szalltak:

Het Schnitzelparadijs: youtu.be/DRwmWRA7y1A

A film magyar cime: Rantotthus

Gondolatebreszto film. Miert is a mosogatas az allasok legalja?

Igaz Barát 2014.06.11. 16:22:49

@Cascabel:
Lehet nem szaroznak annyit, csak változtatgatják a törvényt. Január óta várok az LMO-ra, hogy kérhessek vízumot, talán júliusra meglesz :)
Itt tümmedek a 32 fokban, nem tudod elvenni a kedvem Calgarytól :)

LyukasBogrács 2014.06.11. 16:28:40

@skaven:
És még a vízivásra is rákényszerültünk. Hüpp-hüpp.

2014.06.11. 16:30:11

@Kövérmadár [swe]:

Közben elolvastam a blogodon.:)

2014.06.11. 16:32:32

@Igaz Barát:
Dehogy akarom elvenni a kedved!:) Majd rajossz magadtol, ha itt leszel, kulonosen telen, bar az sem olyan veszelyes, ahogy leirjuk neha itt:) Gondolom, 6-7 honap varakozasi ido meg igy is kevesebb, mint mas hasonlo orszagokba. Es nem is kernek erte annyit, mint pl. Ausztraliaba. (gondolom en)

Mr Long 2014.06.11. 16:36:14

@Cascabel: Ahhoz kepest ingyen van...

Igaz Barát 2014.06.11. 16:38:12

@Cascabel: A telet alapjába véve szeretem, inkább hó legyen, mint 35 fok, de ugye vaktába dicsérd a napot.
A vízum kicsit olcsóbb, 155 CAD-ot fognak érte elvileg kérni, bár ez csak temporary worker visa, nem válthatok munkahelyet vele.

Ginix 2014.06.11. 16:40:33

@TilosazA (En/Mum): szerintem töki volt max. de lehet, h hinta is...? most gondolkodom ezen egy kicsit.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 16:47:09

@Herr Géza:

A 17 eurós szerintem valami 750 grammos rúd lesz. Otthon is 5800 volt a kilója..itt meg a BILLÁban vettem 2,5 eur/ 10 dkg áron. Úgyhogy nekem igencsek hihetetlen a 17 eurós téliszalámi is. Miért lenne olcsóbb mint otthon? Ha jól tudom téliszalámit csak Szegeden gyártanak, ki kell vinni Németországba, és ott még olcsóbb mint a gyár melletti multiban? Én ebben nem látom a rációt. Főleg hogy magasabb bérszínvonalú országba viszik. Abban látom hogy itt 25 euróba kerül.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.11. 16:54:29

@Th's child:
Nem tudom a testzsirt, valahol 15-19 korul lehet. Van meg sajnos, de most izmosodni akarok ugy egy evig es utana ledolgozni a maradekot + ami feljon.

bpetya75 2014.06.11. 16:58:36

@Lobelt Ledfold Reloaded:

Dekadens vagy, és még élvezed is. Szörnyű!

Más. A Magyarországon élő kínaiak hány kasztba tartoznak? Tudom, hogy Kína nem India, de azért úgy sejtem vannak nálunk is kasztok.

2014.06.11. 16:58:38

@Igaz Barát:
El kell, hogy keseritselek, ho az nem annyira van itt Calgaryban. Az utolso tel kemeny volt ebbol a szempontbol, 100 eves rekordokat dontott, de 30 cm - nel tobb egyszer sem esett:) Kelet Kanadai egyes reszein 3-6 meter az eves atlag:) Vancouverben 5 cm ho napokra megbenitja a varost:)
Akiket en ismerek es working vizaval vannak itt, ugy valtogatjak a munkahelyeiket, mint en:) (ill. majdnem ugy)

bpetya75 2014.06.11. 17:06:43

@házelőtthinta:

A konkrét számokhoz nem tudok hozzászólni, de arra, hogy a terméket gyártó országban drágább is lehet az adott termék, mint pár száz km-rel odébb, volt már pár példa. Lusta vagyok előkeresni, valami komáromi sztori rémlik magyar sörrel kapcsolatban, ami a komáromi tecsóban számottevően (15-20% talán) drágább volt, mint a komarnoiban. Ott mondjuk nincs szó 100 km-ekről.
Abban szerintem semmi meglepő nincs, hogy egy olyan országban, ahol komoly, és az itteninél tisztább piaci verseny van, az árakkal maradnak versenyképesek a kereskedők, mert a magyar viszonyoktól eltérően a bérekkel nem játszhatnak olyan szabadon. Másrészt, ha a nagykerárukra mondjuk kisebb áfa jön, akkor még szállítással is lehetnek olcsóbbak az itteni árnál.

bpetya75 2014.06.11. 17:09:13

@Cascabel:

"Vancouverben 5 cm ho napokra megbenitja a varost:)"

Nem mondod komolyan Cas! Ez se magyar specialitás?

Igaz Barát 2014.06.11. 17:10:20

@Cascabel: Én úgy tudom, hogy új munkahelyhez új LMO kell, és amíg az nincs meg, nem dolgozhatok más helyen. De mivel én TFW visa-t fogok kapni, ezért csak ezt ismerem. Ha a feleségem megkapja az open work visa-t, ő oda megy dolgozni, ahová akar (kivéve pár dolgot), meg persze amihez van képzettsége - képessége.

SzZoole 2014.06.11. 17:12:03

Esetleg ha valakit erdekel Oakley napszemuvegek 90% off a UK- ban,£16 egy napszemuveg en mar rendeltem 20db.-ot.2evel ezelott £205-ert vettem egyet biztositasal egyutt.Itt homepage ha valakit erdekel.Jo nezelodest es vasarlast:))))
www.oakleysfashion-uk.com/index.php?main_page=index&cPath=89

2014.06.11. 17:12:44

@Cascabel:
Mar en sem ugralok annyira, az iden peldaul csak egy munkahelyem volt, igaz csak 1 honapig:( Most keresek masikat, de ott is csak szeptemberig akarok dolgozni maximum. Oktobertol karacsonyig van betervezve a harmadik, utan irany Mexiko, majusig. Meg mondja valaki, hogy csak vaktaban elek:) Meg van ez tervezve, nagyon is:) Sot, van B, C es D terv is:) De azt hiszem, az E kerul ki gyoztesen:)

2014.06.11. 17:17:06

@bpetya75:
Pedig komolyan mondom ill irom, 23 evet eltem ott kissebb nagyobb megszakitasokkal. Hozza kell tennem, hogy nincsenek felkeszulve annyira Vancouverben, altalaban 7 evente esik csak ott a ho. (kivetelek termeszetesen vannak, pl. az El Nino be szokott kavarni)

Hari Seldon 2 2014.06.11. 17:17:47

@Aye aye:
Egy megoldás van: Te is kijössz. Hidd el sokkal jobban fogod magad érezni. Nem fogsz ezzel kelni és feküdni. Mi is amióta kint élünk nem szégyenkezünk magunk előtt, hogy egy maffiózó alattvalói vagyunk.

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 17:19:01

@bpetya75:
Nincsenek kasztok, társadalmi és képzettségbéli "örök"vannak. A többség akikkel itt-ott, boltokban, büfékben találkozol általában dél-kínai (kicsi, görbe lábú, gyakran kissé sötétebb bőrű) népség és belátható, hogy egy egyetemet végzett és otthon is igen megbecsült és jól kereső kínai nem fog egy távoli büfében mártást főzni... Szóval ők a tányérpörgető csoport, sokszor csak pénzt keresni jönne afféle gazdaásgi menekültként és előbb-utóbb hazautaznak, és nem igen közösködnek (vagy fordítva) a diplomatákmenő üzletemberek, doktorok köreivel.

Hari Seldon 2 2014.06.11. 17:22:02

@Kövérmadár [swe]:
Hurrá! - Küldjél még egy szeletet!

Igaz Barát 2014.06.11. 17:22:18

@bpetya75: Sajnos nem. Tapasztalatból tudom, hogy az olasz, a francia és a spanyol is teljes pánikba esik két szem hótól és megbénítja az autópálya forgalmát. :) A városokról ne is beszéljünk. :) Érdekes módon a szlovénok és osztrákok például úgy közlekednek hóban, mint mások napsütésben.
Végre valami, amiben jobbak vagyok az osztrákoknál :)

Hari Seldon 2 2014.06.11. 17:25:11

@Sütemény1975:
Tényleg!
Indítsunk egy tipp versenyt!
Cégeknél szoktak.
Itt ráadásul szépen lehet követni ki mire tippelt.
Először a csoportkörökre, aztán a kieséseknél újra kezdjük a számolást.
Pontos találat: 3 pont
Eredmény: 1 pont.

Vagy már késő lenne megszervezni?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 17:31:24

@TilosazA (En/Mum): én nem húzom fel magam, általában. szerintem is 95% hogy kamu. de még egy ilyen magamfajta lúzernek is kell valaki, aki nála is lúzerebb és akit lehet piszkálni :-D
habár, mintha megjelent volna a minap a barátnője, ugye. szóval még az is lehet, hogy létezik. kár, hogy HÁ nem nyilatkozik IP-ügyekben, vagy nem látja, ki honnan ír.

juteszembe, megpróbáltam elképzelni, hogy leküldjek napi 4-5, oylkor 6 liter kólát, huhhh :-) nemszeretem, csak napszúrásra/migrénre szoktam inni, a koffein miatt nagyon jót tesz.

2014.06.11. 17:36:27

@Igaz Barát:
Vancouverben meg az is rasegit a panikra, hogy a lakossag tobbsege azsiai eredetu, akik kicsit maskepp latnak, mint pl. az europaiak. Ezert meg ho nelkul is problemakat okoznak.
Keretik nem lerasszistazni most engem, en is ugy olvastam es tapasztaltam az azsiaiakkal kapcsolatban. Kerdem, ki tud hiresebb azsiai autoversenyzorol? En nem, de mas etnikairol sem nagyon tudok:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 17:50:27

@Cascabel: Csak atugrunk, a Niagaratol nincs messze, 80km tan.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 17:54:08

@házelőtthinta: "1. Több emberrel (idegenekkel) együtt lakni egy szobában ,nyaralva vagy akárhogy így is úgyis igénytelenség."
-idezet Hazelotthintatol, aki csak azt felejti el, hogy nem egy szobaban, hanem egy lakasban el az ember egyutt idegenekkel, mikor epp itt a un. tomegszallasokrol van szo.

Valojaban ha ugy vesszuk o is tomegszallason lakik, hiszen nem egyedul el :) Kerdes mi szamit tomegnek. Mintha multkor az, hogy teso, vagy rokon ideig-oraig az emberrel lakik az mintha mar nala ebbe a kategoriaba esett volna. Majd kijavit, ha tevedek.

De valoszinuleg o pl. meg kollegista sem volt, nem tudja mibol maradt ki:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 17:55:16

@Cascabel: ez érdekes, rákerestem
www.nbcnews.com/id/9045003/ns/technology_and_science-science/t/asians-north-americans-see-world-differently/#.U5h65HKSzng
nagyrészben nem genetikainak, hanem kulturálisnak tűnik a dolog, de ez mondjuk egy kisebb kísérlet volt csak.

tanato 2014.06.11. 17:58:30

@Chang Yai: Kár hogy Hinta barátnője csak egy alkalommal jelentkezett,Hinta meg nemigen nyilatkozik ez ügyben.

tanato 2014.06.11. 18:00:31

@zöldeketbeszélek: Igen vannak azért akik szembe mennek az árral,csak persze arányaiban nagyon kevesen.,sajnos.

2014.06.11. 18:08:33

@Chang Yai:
Ki is akartam egesziteni a hozzaszolasomat azzal, hogy az azsiaiak szeretik betartani a szabalyokat, nem akarnak kitunni, inkabb be akarnak olvadni, ha mar a kulsejukkel ugy is mint lathato etnikum elutnek az europaiaktol pl. Egy szoval, nem keresik a bajt (jon az ugy is magatol) Ez a vallasuknak, eletfilozofiajuknak is lehet a kovetkezmenye. Meg talan annak, hogy egyik nap meg kerekpart es vizibivalyt vezetett, masik nap meg mar gyors kocsit. Mert az autot nagyon szeretik, inkabb nem esznek, lemondanak sok mindenrol az elso autojukert, amit aztan nagy becsben tartanak, vigyaznak ra, nem ugy mint pl. en:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.11. 18:10:18

OFF minap rabszolgamunkáról volt szó, a Guardian lapján ma jelent meg a thai halászhajókon rabszolgaként dolgozó burmai munkásokról ez a cikk.
www.theguardian.com/global-development/2014/jun/10/supermarket-prawns-thailand-produced-slave-labour
mondjuk ez is olyan, hogy "tudjuk, hogy van rabszolgamunka, de amíg nekünk jó, simán leszarjuk".
ugyanaz mint a korrupcióval.
jó kis strucc-játszmáink vannak.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 18:11:26

@házelőtthinta: Nem kell. Ha az ember a parjaval el, es mindketten minimalberen vannak (pontositok, mielott valaki belekotne: minimal oraberen, 37.5 oras munkahettel szamolva) , akkor is tudnak Londonban lakast berelni, es ki tudnak jonni belole.
Minimalberbol meg egymagad szerintem a vilag eleg keves fovarosaban tudod megoldani az eleted.
Szoval nem kell 3-4-5 embernek egyutt lakni, persze ugy akar jobbak is lehetnek a koltsegek.

2014.06.11. 18:12:18

@Hari Seldon 2: Ez tokre jo, ha lesz ilyen, enisbeszallhatok...? Nem vagyok olyan torzsvendeg itt nagyon de neha szoktam irogatni meg olvasgatni is neha.... Csak az a baj, hogy most elegge bizonytalan vagyok, erre a vb-re nincsenek tuti tippjeim :D

@Chang Yai: Ez egy nagyon erdekes tema, marmint ez a foldrajzi percepcio a kulonbozo hatteru embereknel... errol nagyon jokat lehetne beszelgetni, bar ez a cikk elegge alapvetonek tunt legalabbis a leiras alapjan, vagyismarmint, hogy nem olyan ujdonsag, napersze en nem vagyok szakerto, csak erdekel a tema, es eppen errol olvasom a sokadik kedvenc konyvemet es erdekesnek tartottam a felvetest.... azt hiszem mar nem igazan tudom mit is akartam mondani csak hozza akartam szolni. :D

Igaz Barát 2014.06.11. 18:12:35

@Babette.: Na, most lelőtted a poént.

2014.06.11. 18:13:01

@tildy[UK]:
Igen, Kanada meger par napot, ha mar az ember a Niagaranal jar. En meg nem lattam, pedig vezettem el mellette, tobbszor is, raadasul idom is volt. Valahogy nem tudott erdekelni eddig. Minden embernek mas az erdeklodesi kore.

bpetya75 2014.06.11. 18:29:53

@Cascabel:

Az úgy más, ha annyira ritkán jön. Mi itt már előre fogjuk a fejünket télvíz idején, amikor a hírekben megjelenik a cím, "Felkészültünk a télre!". Aztán lejön az első nagy hó, és kiderül, hogy a télre igen (a síkosságmentesítés egész jól halad az utóbbi teleken), csak a hóra nem. Persze ez sokmindennel összefügghet. Rossz, keskeny utak, kevés a jó minőségű gép, hómarót én még nem is láttam életemben talán, sokan nyári gumival mennek neki a havas, jeges útnak is. Nálunk borítékolható, hogy a körforgó utáni emelkedőn 1-2 szargumis kamion elakad és lezárja az utat pár órára...

@Igaz Barát:

A Mediterráneumban se sűrűn eshet a hó, nem csoda ha meglepődnek rajta ;-)

Mit értesz azon, hogy "úgy közlekednek hóban, mint mások napsütésben." Olyan magabiztosan, vagy úgy, hogy nem veszik figyelembe a megváltozott körülményeket?

@Lobelt Ledfold Reloaded:

Akkor ezek a "körök" (ha jól sejtem, ott egy "k" lemaradt) átjárhatóbbak, mint az indiai kasztrendszer? Vagy az elképzelhetetlen, hogy egy "tányérpörgető" család sarja mérnöknek akarjon tanulni?

Igaz Barát 2014.06.11. 18:32:25

@bpetya75: Magabiztosan, nem pánikolnak, nagyon ritka, hogy valaki azért megy harminccal, mert van 1 cm hó az úton.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.11. 18:37:35

@tildy[UK]:

Mennyi egy nagyon szerény garzon Londonban? 900 font? Az több mint a kulibér, vagy nagyjából annyi....Bécs is drágább mint ahol én lakom, de azért nem 1100 eur egy kis garzon.

www.immoversum.com/wohnung-miete-wien-20-brigittenau/immobilie691630.html

tessék, hirtelen kerestem egyet, ebből látszik hogy 550 euró környékén már lehet lakást kapni. Szerintem olcsóbban is van, de most hirtelen ezt találtam. Na most, a 40 órás kulibér 1070 euró. A bérlet pedig nem rémálomszerű londoni szinteken mozog hanem valami 47 euró. Oké, spórolni nem sokat tud valószínűleg, de meg tud élni ha akar,egyedül. Londonban ilyet hogy csinálsz? Sehogy mert túl nagy, túl sok bevándorlóval. Persze erre lehet azt mondani hogy Bécs kevésbé világváros. Én értem hogy a vidéken hasonló arányok lehetnek mint mondjuk itt, de számomra London teljesen élhetetlen lenne az olvasottak alapján.

2014.06.11. 18:41:29

@bpetya75:
Meg egy plusz, amiert megbenul Vancouver par cm hotol: elegge "dimbes-dombos" egy varos, eleg, hogy csak egy kocsi vagy busz ne birjon felmenni az emelkedon, kesz a kaosz:)

Igaz Barát 2014.06.11. 18:48:04

@Cascabel: A kamion ott is ellenség, mint Európában?

2014.06.11. 18:56:26

@Igaz Barát:
Nem ellenseg, de nem is barat, megfernek a szemelykocsikkal. Sokszor huz el mellettem 120-al a kamion, van bennuk ero es sebesseg. Nagyobb emelkedoknel vannak savok a lassubb jarmuveknek. Nincs olyan, hogy hetvegen semi (kamion itteni neve) tilalom.

DieNanny CH 2014.06.11. 19:22:10

@Herr Géza:

Jujjuj, de szép!!!!!
A Gyurkáért egyszer visszamehetnél... (A képéért...)

2014.06.11. 19:43:21

@nyugtával dicsérd a navot:
Nem, Morsel meg itt van szerencsere, de o ilyenkor dolgozik, kesobb jon. Sajnos Cougarcat lemondott, kar erte. Kulonosen tegnap hianyoltam, lett volna szakmabeli is a hozzaszolok kozott gyam - es gyermekvedelmi dolgokban.
En is csak azert vagyok meg itt, mert nem dolgozom es egyik "szenvedelybetegsegem" ez a blog:) Ja, es szeretem osztani az eszt, ami konnyu, mert nincs sok es az sem az enyem:) Es szeretem hajtani a semmit, de azt nagyon:)
Pedig annyi mas, fontosabb dolgom lenne:) De ez van.

nyuszigonosz 2014.06.11. 20:05:00

Nos, elolvastam a mai posztot: jó.
Így ír az országról valaki, aki 22 éve ott él és szeret ott élni.
Emlékszem a nemrég megjelent szintén Dél-Afrika-i posztra, ahol valaki rövid ideje van ott, és nem akar ott élni, így inkább azt látja, mi az, ami miatt nem marad ott.
Mindkét posztoló a saját élete egy részét osztotta meg.
Az egyikük szereti azt az országot a másikuk meg nem. Ennyi.

A hozzászólásokat átpörgetve: látom a HInta meghintáztatott majdnem mindenkit. :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 20:19:57

@házelőtthinta: 700-800 + rezsi.

Magyarorszagon a legolcsobb alberlet Budapesten kb 50+rezsi, ha egyedul berli az ember. Rezsivel siman viszi a minimalbert...

A vilag nagyvarosainak a tobbsegeben nyugi, nem tud minberbol egymaga berelni az ember.

Ezekszerint Becs kivetel.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 20:22:43

@tildy[UK]: Ja nem,a nagyon szereny garzon ( az micsoda? Nem vagyok pesti, mi az a garzon? Studiolakas? Egy szobas lakas? Ket szobas lakas? Panellakas? ) az mar van 650+rezsiert is, igaz 5-os zona, de van.
Ami nekunk van, az nem szereny garzon, ellenben rezsivel egyutt kb 1000-1100-bol jon ki, mikor ket minimalbernyi nettot kerestem kettonkre , akkor is ki tudtuk fizetni.

DieNanny CH 2014.06.11. 20:34:57

@TilosazA (En/Mum):

Nem, nem ő. Valóban létezik, fent van fb-n. Még 262 ismerőse is van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.11. 20:42:16

Na szóval...

kepkezelo.com/images/pbk8grrxa5672srsdm.jpg

Jó poszt volt. Tetszett. Indulatból volt megírva, arrogánsan protestposztnak.
Én is csináltam már ilyet.
A posztoló elégedett. Az elégedettség egy kellemes állapot.
Gratulálok neki.

Egyébként meg kedves eeetárs és eeeetársnők.
Kitört a Gyurcsány szindróma?
Mondok néhány mondatot ami lépten nyomon előbukkan még itt is.
"mit érdekel hogy magának épít stadiont ha nekem is jutna a megélhetésre"
vagy "Tőlem a Lázárjani olyan Ódival jár amilyennel akar csak nekem is jutna valami" vagy "kit érdekel mennyit lopnak ha engem is hagynak élni".
Akkor most ezt lefordítanám magyarra:

"Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"

Jééé ki merte mondani. Ki merte mondani az össznépi összmagyar mentalitást.
Na akkor üssük vágjuk ahol érjük.
Hát volt pofája KIMONDANI.
Skandalum.
Én is mondok valamit.
A lőtéri kutyát nem érdekli mennyit lop Cameron ha én megélek a munkámból.
Önző vagyok? Mint állat.

Még néhány szó az aranykalitkáról.
Minden ember mozgásterét korlátok határolják.
Van ahol közbiztonsági korlátok mint Dél Afrikában.
A legtöbb embernél a lehetőségei szabnak korlátokat.
Én is egy kalitkában élek mert szeretnék elmenni Hawaira de a lehetőségeim nem engedik.
Akinek engedik az meg arról panaszkodik hogy csak évente kétszer teheti meg mikor ötször szeretné.
Mindenki kalitkában él ki nagyobban ki kisebben.

Kiég3tt 2014.06.11. 20:46:13

OFF:
Sziasztok,
egy kérdésem lenne az angliai tagoktól:
mire jó a credit card? Ha az ember kijön a fizetéséből, nincs szüksége hitelre... milyen hasznát veheti?
Kedvezmények? stb... Egyébként a Barclaysnál vagyok...

SzZoole 2014.06.11. 20:55:21

@Cascabel: montroyal-t kihagytad:)

Pdudas 2014.06.11. 20:56:05

@rezsöatya:
nalunk itt Szloveniaban is 17-18 Euro korul van a Pick teliszalami szeletelve...

b2b.tuscc.si/Spletna-trgovina/sveza-zivila/MESNI_IZDELKI/1007.1187923,1005.1205877/SALAMA_PICK_MIDI.31024.html

Ez mondjuk nagyker, de valoban igaz, hogy itt kint olcsobb mint Magyarorszagon.

Ez meg kisker:
trgovina.mercator.si/market/salama-ogrska-pick-midi-2617760

Es leakciozzak 14-re:
issuu.com/mercator/docs/katalog_mercator_sosedove_novice_12/3

TilosazA (UK) 2014.06.11. 21:03:13

@DieNanny [SZ,CH]: Uhh, ez a rosszabbik verzió. Ez azt jelenti, hogy több hozzájuk hasonló van. :( Valahol azért sajnálom őket.

Mrs. Clayton 2014.06.11. 21:04:41

@Kiég3tt: en ugy tudom a barclaysnak nincs olyan kartyaja ami penzvisszateritos, epited elvileg a credit historydat ha hasznalod, meg a credit erejeig lenullazhatod magad es az alap kartyara fizethetsz kb 40% kamatot:-)
de mittomen a santanders nyomatja feszt az 123 v mi nevu kartyat ha rarakod az osszes kozuzemi szladat meg egyebet akkor visszateritenek valamennyit

Imre apó 2014.06.11. 21:07:31

Jó estét mindenkinek :))))))))))))))))))

Bekukkantottam, sőt időm is van, hogy írjak (nehogy elfelejtsetek) :)))))))

A poszt???? nem írok rá semmit, lehet jó és lehet rossz.
Nekem kicsit a felső 10 ezer jut az eszembe róluk, oksa ez nem baj addig, ameddig az ember tudja, hogy honnan jött.
Az aranykalitka luxussal kibélelve, lehet jó, rossz és egyhangú is.
Ha a sírig tart akkor az szép, főleg, ha jól érzi magát ebben az állapotban az egyén magát.

Megérdemlitek ezt a jót, eleget tettetek érte azt gondolom. :))))

Imre apó 2014.06.11. 21:11:02

Tudom van helyesírási hibám láttam a szóismétlést:)))))

33621 2014.06.11. 21:12:36

@Cascabel: Gyere haza áztatni Demjénbe Szeptemberbe! Utána majd meglátod.

Világpolgár2012 2014.06.11. 21:17:19

@Zoole[uk]:
Szerintem ez egy bogus cég, de ha nem is, az biztos, hogy nem az Oakley. A honlap és a fizetési oldal sem kóser, én biztos nem rendelnék. Persze, remélem, hogy megkapod a napszemüvegeket :)

33621 2014.06.11. 21:32:53

@Igaz Barát: A Románok sem ijednek meg a hótól. 1985-ben a Dáciákkal úgy előztek meg Csucsánál a friss hóban hogy én csak álltam. Igaz én egy 1200-es Ladával voltam csak. Nem is kellett sok és már az árokba landoltam a Ladával a diagonál gumi és a jegesedés miatt. Érdekes módon annak idején egyből meg állt egy ARO és szó nélkül kihúzott az árokból és totál Románok voltak, és segítőkészek! Nekem még utána jött a Király-hágó de azt szerencsére legyőztem hiba nélkül.

Mrs. Clayton 2014.06.11. 21:35:52

@Világpolgár2012: es nem nullazak le a kartyajat :-) mondtam mar h eredeti Louis Vuitton taska elado 500.000 helyett most akcios 30.000 ert, es en kp-t is elfogadok
biztosan eredeti mert Romaban vettem egy negertol a LV bolt melletti sarkon 400.000 volt, de meggondoltam magamat, megsem tetszik a szine

SzZoole 2014.06.11. 22:00:31

@Világpolgár2012: dehogy rendeltem,kozben en is rajottem,hogy gagyit arulnak,felmentem az Oakley hivatalos homepage-re es osszehasonlitottam oket.

2014.06.11. 22:05:46

@Jess G: Szuper, kuldok neked egy csekket 300.000-rol, lecci a kulonbozetet - 270.000 - utald at a szamlamra meg postazd a taskat, koszike!

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 22:12:00

@bpetya75: Eléggé félreérted :-) Nincsenek kasztok, nincsenek származás alapú kiváltásgok (max ha párttitkár a papád; Lordi után szabadon Whose your Daddy?). Sehol a világon nincs annyi újgazdag, mint ott (semmiből, parasztból, bányászból lett milliomos). Kötelező iskolába járni (ez a para az egykepolitikával, a második, harmadik gyereket is kötelező skolába járatni de azt már nem fizeti az állam és brutál önköltsége van), ösztöndíjprogramok vannak, elméletben bárkiből lehet mérnök.

Mrs. Clayton 2014.06.11. 22:12:34

@Mirjam2: ok kuldom tudod mit mert ilyen hamar jelentkeztel ezert az egesz 300000at visszautalom, ha bejott a szmalamra, csak tudni akarom, h az eredeti LV taskam arra erdemes, kelloen gazdag szemelyhez fog kerulni, nem szeretnem ha vmi putris itt villogna vele, szoval eloszor te utalsz, mert en mar postaztam is neked a tatyot, en meg visszutalom, igy korrekt nem
egyebkent ma valaszthattam h mit akarok nyerni android tabletet, meg iPad akarmit vagy egy hamadikat, csak egy fontot kellett utalni a credit kartyamrol, ez jo deal volt nem? azt irtak ma en voltam a szerencses kivalasztott, meg sose nyertem semmit, erre ma, hat ezert vagyok rendes a taskaval, mert ma orulok es azt szeretnem h te is orulj :-)

2014.06.11. 22:13:05

@diggerdriver: 'Mindenki kalitkában él ki nagyobban ki kisebben.'

Teljesen igaz.

2014.06.11. 22:17:35

@Jess G: Ilyen komolytalan emberekkel nem uzletelek :(. Vissza a feladohoz a tatyo... Rajottem kulonben hogy tul kommersz lenne, mindenki L.V. tatyoval jarkal errefele a sivatagban. Inkabb visszaterek a gyokereimhez, tulipantos nemeztaskaval fogok villogni!

bpetya75 2014.06.11. 22:20:40

@Lobelt Ledfold Reloaded:

Aha. Akkor ez olyan, mint nálunk volt az átkosban. Gondolom az a része is meg van, hogy ha már vitte valamire, akkor megfigyelik, nem kezd-e nagyon újhullámoskodni.

2014.06.11. 22:22:49

@Lobelt Ledfold Reloaded: De most mar sokaknak engedelyezik a 2 gyereket, nem?

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 22:26:00

@bpetya75: Nem tudom ez lehetséges-e, becslések szerint már egy amerikányi (300.000.000) olyan van, aki vitte valamire... akinek nagyon jól megy és félti a vagyonát az tiplizik (sokszor éppen Amerikába), de ugye Kína egy brutális vadkapitalista gazdaság ahol valaki ügyes akkor dől a lé. Magától értetődik, hogy a gazdag és/vagy művelt szülők (nem feltétlen jár együtt a kettő) a saját társadalmi rétegből választanak párt a gyereknek... kár, hogy a fiatalok nagyon tudatosak és a felső rétegekben már nem élnek régi hagyományok, maguk szeretnek választani, csak éppen az igényeik talán még magassabbak mint az ősöknek. Valszeg sehol nincs annyi jómódú, harmincas, karrierista szingli csajszi, mint Kínában :) Én legalábbis nem unatkoztam...

Mrs. Clayton 2014.06.11. 22:27:33

@Mirjam2: mar keso ebay protection volt a vetelre, ennyi, a penzed az enyem a tatyot meg v megkapod vagy nem, szerencse dolga :-)

Lobelt Ledfold Reloaded 2014.06.11. 22:27:56

@Mirjam2: Valójában a farmereknek sokszor eddig is meg volt engedve (a kettő, nem a nyolc), illetve most már a városokban is ha két egyke alapít családot nekik engedélyezik az önreprodukciót a 2 kölökkel :)

Papagály (törölt) 2014.06.11. 22:39:23

köszönöm, érdekes volt a beszámoló, tetszett.
szerintem nagyon jó, hogy szubjektív. aki objektív adatokat akar, az olvasson statisztikai kiadványokat. :)
nem az a természetes, hogy mindannyian szubjektív beszámolót adunk? nyilván, aki szeret valahol lenni, az hajlamos eltekinteni a negatívumoktól. aki meg utál, az meg a neki nem tetsző dolgokat nagyítja fel.

puhacica 2014.06.11. 22:40:05

@Zoole[uk]: awwww, mindig ez a rohadt shipping tolja fel az arat!

puhacica 2014.06.11. 22:49:53

@Zoole[uk]: ja, most nezem, hogy ezek a szines szaru noi wayfarerek a ray-ban modelljei eredetileg. asszem.

SzZoole 2014.06.11. 22:52:51

@puhacica: ezek gagyik nem valodi Oakley egyik sem,ezeket nezd meg ezek valodiak:)
uk.oakley.com/store/sunglasses

Papagály (törölt) 2014.06.11. 23:08:05

@diggerdriver:
' "Hogy korrupció van? Mondd már meg nekem, hol nincs? De kit érdekel, ha én jól élek?"
Jééé ki merte mondani. Ki merte mondani az össznépi összmagyar mentalitást.'

én liberális értékeket vallok, de - finoman szólva - nem vagyok benne biztos, hogy a túlzott individualizálódás jó irányba visz.
sajnos a leírt mentalitás nem magyar jellegzetesség.
szerintem a jogos bizalomhiánytól rohamosan fog romlani (romlik) a közösség minden tagjának életminősége. egy gyanakvó világban, ahol mindenki önző és nem törődik a másikkal - nos, ebbe az irányba haladunk öles léptekkel.

ezért aztán sokszor gondolok arra, hogy a cigányok, akik havi 20 eFt-ból élnek, de példamutató összetartásban, jobban élnek, boldogabbak, mint a többszöröséből egyedül egy panelban vegetáló kisnyugdíjas, akire hétszám a kutya se nyitja az ajtót - de főleg nem a hajtással elfoglalt gyerekei. mondhatnék erősebbet is; a boldogságszintjükért szerintem bőven lenne ok irigyelni őket.
azt a nagyon keveset ami van nekik, megosztják egymással - és mi fontosabb ennél az életben, minthogy számíthatsz másokra?

ezért is vagyok erősen szkeptikus a cigányokat integrálni akaró erőfeszítésekkel kapcsolatban. nem a pokolba vezetné őket ez az út (jószándékkal kikövezve)?

most még van némi hátországa az átlagembernek átlaglondonban és átlagmagyaro.-n. egy szűk baráti kör. de szerintem ez is egyre szűkül. ahogy egyre szűkül az a kör, ahová tartozónak érezzük magunkat, akikkel valódi közösséget érzünk. akikért őszintén, szívből és örömmel teszünk. akiket MI-nek érzünk, az ŐK-kel szemben.

szerintem a kivándorlás maga is tünete ennek a jelenségnek, folyamatnak. sütjük a saját pecsenyénket, és persze meg is indokoljuk (ÉN is!): csak egy életünk van.
azért tudunk érzelmileg olyan - viszonylag - könnyen eljönni otthonról, mert már jóval kevesebbet jelent az otthon. (nem vitatva a kényszereket.) mert már nincs ezer szál, csak egy-két szál: szülők, egy-két barát, viszontlátásra... ennyi köt bennünket (jó esetben).

Herr Géza 2014.06.11. 23:15:57

@Pdudas: @Babette.: @bpetya75:@rezsöatya: Köszöntem a támogatást, barátunknak van még mit tanulnia közgazdasági téren is. @házelőtthinta: Örülök, hogy újfent hülyének nézel. Kilós árakról beszéltem!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.11. 23:20:08

@diggerdriver: "Ki merte mondani az össznépi összmagyar mentalitás" - Ami miatt tobbek kozt en is eljottem. Enge erdekel ha Cameron, vagy barki mas lop, az hogy nekem jo meg nem jelenti, hogy szo nelkul fogok egy ilyet nezni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.11. 23:42:40

@tildy[UK]:
Figyu, sok sikert a világmegváltáshoz...

M. Péter 2014.06.11. 23:42:53

@Zoole[uk]: Saját magamnak, meg olyannak, akit szeretek, nem vennék bizonytalan eredetű napszemüveget.

M. Péter 2014.06.12. 00:18:38

@Lobelt Ledfold Reloaded: Mi a "vitte valamire" definíciója?

2014.06.12. 00:30:22

@Papagály: Ezt ertem, es valahogy enis igy erzem.

Szerintem amugy onbecsapas, hogy "legalabb nekem jo" a korrupcioban. Egy darabig lehet, hogy igy van, de eleg egyszer rossz helyen rossz idoben lenni, es beledhajt valaki az autopalyan aki korrupcioval szerezte a jogsijat, vagy felrobbant peldaul egy terrorista mert megkente a repteren a biztonsagi oroket, vagy osszedol alattad a hid mert korrupcioval epult, vagy az orvosod valami szart ir fel neked valo gyogyszer helyett mert ot is megkentek, vagy szarik az igaszagszolgaltatas az ellopott kocsidra mert a bunozonek nalad is tobb penze van, vagy elveszi a rendor igazoltataskor a jogsid es csak boritekert kapod vissza, stb stb, lehetne folytatni a peldakat, ezek mind megtortentek a vilagban amugy, de amig nem velem, addig kinemszarjale, nemigaz? Persze ettol meg lehet csodalatos, es elheto egy iszonyu korrupt orszag is, hiszen az emberek alkalmazkodoak es ebben is lehet boldog eletet elni, de szinte biztos, hogy rovidebb ideig. :D

Ezt mar korabban akartam irni amugy, de aztan meggondoltam magam mert nincs sok ertelme ilyen blogokba irogatni, meg nem is vagyok itt olyan sokszor mint regebben, de aztan megis idehanytam ezt, ha nem baj, mert vegulis igy gondolom :D

Kiég3tt 2014.06.12. 00:33:33

@Jess G: Koszi. Mennyire fontos ez a credit history?
Elvileg a bankszámlán látható, h mennyire jó gazda vki. vagy rosszul közelítem meg a dolgot?

Papagály (törölt) 2014.06.12. 00:48:29

@M. Péter: a 300 milliós számból sejthető. :)
élet egy magyar kisnyugdíjas anyagi szintjén.
egyébként közel 2,5 millió dollármilliomos háztartartás van kínában, és egyes tartományaiban (sok tízmillió emberrel) a gdp a magyarhoz mérhető - sőt azóta valószínűleg már magasabb.
ja, és iszonyatos tempójú a gyarapodás - még kínához képest is:
tavaly 50%-kal(!) nőtt a kínai magánvagyonok összértéke. a bekalkulált meglepetések ellenére fog még meglepetéseket okozni kína...

M. Péter 2014.06.12. 00:53:29

@Kiég3tt: Máshonnan is kérhetsz hitelkártyát, de ha még csak kevés időt töltöttél az Egyesült Királyságban, akkor a saját bankodnál van a legjobb esélyed. Hitelkártya előnyei: ha a határidőig kifizeted, akkor ingyen használod a bank pénzét.
Ha 100 és 30000 font közötti árú áruért vagy szolgáltatásért hitelkártyával fizetsz, akkor kártyakibocsájtó is ugyanolyan felelősséggel tartozik neked, mint az eladó. Pl. rendelsz egy számítógépet az interneten, a számítógép megérkezik, csak hibás, az eladó meg eltűnik, akkor a banktól is követelheted a pénzedet. (A bank meg az eladótól, de az már nem a te gondod.)

Sütemény1975 2014.06.12. 01:22:02

@rezsöatya: köszi, nem ismertem, szétnézek rajta!

Sütemény1975 2014.06.12. 01:23:41

@Hari Seldon 2: én benne vagyok! holnap le is írom a tippjeimet. csak ezeket valakinek összegezni kéne, én ezt útközben sajnos nem tudom vállalni.

rezsöatya 2014.06.12. 01:38:57

@Pdudas: kosz, de Herr es Hinta evodeset szerettem volna lezarni. En ritkan eszem (ketevente tan), eleve husos sem vagyok.

@diggerdriver: nem az a hlba, , hogy kimondta! Elvegre szolasszabadsag van! De velemenyunk meg nekunk lehet, nemde?

montroyal ( CAN qc) 2014.06.12. 03:22:50

@nyugtával dicsérd a navot: itt vagyok olvasok de keso kommentalni amikor mindenki alszik ... szerencsere keso estig dolgozok megallas nelkul ... a jovo hetig ... akkor Vancouver Alaska ..

montroyal ( CAN qc) 2014.06.12. 03:28:45

ja a posthoz ... bejartam del-afrikat .. egyik legszebb utam volt ... es meghozza magyar utazasi irodaval super jo szervezessel ...

turistanak kituno ... nem laknek ott ..

2014.06.12. 06:10:37

@montroyal ( CAN qc):
Elnezest elore is, de te nem kanadai vagy hanem Québécois:)
(ezt nem tudtam kihagyni, bocs) :)

2014.06.12. 06:17:06

A Nyugaton nincs korrupcio kijelenteshez (ma olvastam):
" But Jean Yves Lortie says $15 million to $20 million in cash made its way in and out of his briefcase during his time as a political operative from the late 1950s to his last political campaign in 1993.
"[It was] cash, always cash," said the 80-year-old, detailing how he built a special compartment under his bed to handle the large bundles of bills. "
www.cbc.ca/news/politics/political-fixer-jean-yves-lortie-reveals-his-mulroney-era-dealings-1.2649981

2014.06.12. 06:19:48

@Papagály:
Kis naiv:) Nem tanultad meg meg, hogy itt ilyet nem szabad leirni?:)

FutureFry 2014.06.12. 06:26:02

Dél Afrika: Azért van onnan "agyelfújás". Elon Musk (a vasember) sem maradt ott... Meg Mark Shuttleworth sem ott él.

DieNanny CH 2014.06.12. 06:47:24

@Lobelt Ledfold Reloaded:

Én csak azt nem értem, ha 40 éve van az egykepolitika, akkor hogyhogy megduplázódott a számuk???
(Gondolom, a vezetők sem értik, azért adtak engedményeket.)
Na, ezt magyarázza meg valaki!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.12. 06:58:30

@rezsöatya:
Ne felejts el szólni hogy este mutassam meg mit csinálj a véleményeddel:))))))))))

2014.06.12. 07:05:36

Off:
A vancouveri idojaras elorejelzest nezve talaltam az alabbi videokat egy hiuz es egy macska baratsagarol, amit ugy ereztem, meg kell osztanom a T. Nagyerdemuvel:
www.theweathernetwork.com/news/articles/lynx-forms-friendship-with-homeless-cat/29343/
( meg egy erzektelen, hideg szivu ven csavargo is el tud erzekenyulni, amikor ilyet lat) :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.12. 07:21:50

@Papagály:
Nagyon mely gondolatok... en ehhez tul sekelyes vagyok es tenyleg csak egysxer elek ;)

SzZoole 2014.06.12. 07:39:37

@M. Péter: nyugi Peti nem vettem,lattam,hogy gagyi.

puhacica 2014.06.12. 07:51:09

@Zoole[uk]: igen, kozben rajottem. en egy ilyennel leptem meg magam:
www.eyebestbuy.com/uploadpic/frame/1000317_RAY-BAN_RB%203386_1.jpg
miota megmutottek a szemem es tudok napszemuveget hordani, kicsit belebuzultam ezekbe a cuccokba. ezert is orultem meg elso blikkre a linkednek. :)

2014.06.12. 09:44:17

@Kiég3tt: Credit history nagyon fontos foleg ha lakaskolcsonre jelentkezel. Nem nagyon erdekli oket a bankszamlad (kiveve persze hogy mennyi depozitod meg jovedelmed van), azt kell bizonyitanod hogy mennyire vagy abban jo hogy rendszeresen visszafizetsz egy osszeget reszletekben, erre nagyon jo a creditkartya, vagy elozoleg felvett es visszafizetett kolcson stb.

2014.06.12. 09:52:24

@Papagály: Ne haragudj de ledobbent hogy meg mindig hisz valaki ezekben a romantika koraban kialakult elmeletekben, hogy a szegenyek boldogok mert osszetartanak stb., meg dalolnak meg tancolnak meg szeretik egymast. Minel szegenyebb es kiszolgaltatottabb valaki, annal inkabb ra van szorulva a korulotte levo emberekre, ez nem azt jelenti hogy az illeto valojaban 'szereti' oket vagy boldog ebben a helyzetben. Szerinted tenyleg 'boldogok' a ciganyok akik uzsorakolcsonbol elnek, sokszor arra kenyszerulnek hogy Nyugat-Europaban prostitualtkent dolgozzanak es kuldjek haza a penzt a gyerekeknek, stb.? Jobb is ha nem valtozik a helyzetuk, mert annyira boldogok ebben az allapotban, a havi 20 ezer forintbol? Ha neked kene igy elned kb. egy hetig, nagyon hamar megvaltozna a velemenyed.

Hari Seldon 2 2014.06.12. 10:26:14

@Sütemény1975: Én is csak tippel(get)nék.
Mert mostanában nem nagyon követtem a foci-t.
De a VB azért más szint (kivéve a Korea-Japán VB-t, ahol a bíráskodás és a meccsek is kritikán aluliak voltak).

Aye aye 2014.06.12. 10:34:22

@Hari Seldon 2:
Egyelőre csak azt szégyellem, hogy alig teszek valamit ellene. Ha kimennénk, még ennyit sem tennénk, pedig muszáj.

Hari Seldon 2 2014.06.12. 10:43:58

@Aye aye:
Mi akarsz tenni? Nagyon idealista vagy.
Mi itt nem görcsölünk. Nem vagyok hajlandó magyar híreket olvasni. (így is eljut a dolgok egy része hozzánk)
Szavazni meg természetesen visszamentünk. (nehogy már elérje célját, azén esetemben)

Ginix 2014.06.12. 10:57:28

@Mirjam2: van abban valami, amit mond. tanítottam cigány srácokat és amikor náluk jártam (miután már nem tanítottam őket, akkor is), mindig meglepett 2 dolog: (néhányuknál, h) hogy lehet ilyen körülmények között élni (nem hasonlítható az indiai nyomorhoz, de függöny volt wc ajtó helyett, meg 2 db emeletes ágy egy icipici szobában az családnak) ill. hogy lehet ilyen jókedvűnek lenni folyton. plusz a kezdeti 3-4 otthonlevőből mindig lett vagy 10-15, mire odajutottam, h most már hazamegyek. szerintem (még ha külső kényszer miatt is), de sokkal szociálisabbak, mint a jobbmódúak. ha nem telik videojátékokra, akkor egymással fognak játszani, sztem vmi ilyesmire gondolhatott Papagály. természetesen sajnos az is létezik, amiről te beszélsz.

Kiég3tt 2014.06.12. 11:28:54

koszonom a valaszokat a Credit carddal kapcsolatban

Kyria 2014.06.12. 13:00:14

Azon gondolkodtam, hogy milyen különös: a 22 év a tolerancia fogalmának megismerésére és a mások véleményének tiszteletben tartására nem volt elég.

2014.06.12. 14:07:44

@Mirjam2: Nekem ebbol nem az jott le, hogy ilyen romantikus elmelete van, hogy a szegenyek boldogok stb, hanem, csak eszrevetel, hogy a tulzott individualizmus nem vezet sok jora, lasd korrupcio leszarasa. A ciganyok lehet, hogy szerencsetlen pelda volt, de amugy az ovek osszetartasanak sem csak a szegenyseg az oka hanem kulturalis is, a lenyeg, szerintem azt akarta mondani "a kolto", hogy az nem jo, ha az ember teljesen elfelejt kozossegkent viselkedni. Ezzel pedig egyet lehet erteni, ugy gondoltam, de ha nem igy gondolta majd megmondja :D

Egyebkent ertem, hogy mire gondolsz, es igazad van, engem is visszataszit amikor a nyugati joletben elok romantikusnak tartjak a nyomort.... ez szerintem is szornyuseges onaltatas. (Viszont tenyleg volt mar olyan is a vilagban, amikor a joszandeku varostervezok a lakok megkerdezese nelkul eltakaritottak a nyomornegyedeket, es egyenre szabottan tagasabb, de kozossegi teret nem biztosito "settled" hazakba koltoztetik oket, majd csodalkoznak, hogy nem tudnak integralodni, es kezdodik elorol az egesz. Na mindegy ez nem ide tartozik vegulis, bocsanat :D)

A lenyeg, hogy az nem vezet hosszu tavon semmi jora, hogy leszarom a korrupciot amig nekem jo, lehet, hogy az ilyen szavak, hogy "tarsadalom" meg "felelossegvallalas" ures maszlag, de ha velem tortenik es en se szamithatok senkire, akkor maris erzem a sajat boromon, szoval szerintem ez volt a lenyeg abban amire reagaltal (meg en is), de mondom, majd kijavit a szerzo, ha nem igy van :D

(Persze a tulzott osszetartas se biztos, hogy segit a korrupcios helyzeten, peldaul Olaszorszagban is a csalad az elso, meg a baratok, cserebe senki mas nem jut munkahoz :D Ahh, denehezez... :D)

Mrs. Clayton 2014.06.12. 15:51:06

@Kiég3tt: ha barmelyik szolgaltatoval szerzodsz ok lekerik, h nem tartozol-e funek fanak es mondjuk nem szereted megadni a tartozasod, vagy akkor is jo ha barmit akarsz venni kesobb hitelre, lakast, laptopot akarmit, de az ingatlanugynokseges ha alberletet keresel is betekintenek mielott szerzodnek veled
mondjuk szerintem egyaltalan nem fontos, lehet hogy lakasvasarlasnal ha kersz 180k hitelt akor mar az lesz, ebben meg nincs tapasztalatom, en a szamlaimat fizetem arrol, majd honap vegen meg rateszem a szamlamrol, szoval igy kamatot nem fizetek
egyebkent sokszor van olyan akciojuk h bizonyos %ert atrakhatod a hitelkereted osszeget a rendes szamladra es csak egy ev mulva kell az egeszet visszafizetned es addig kamatmentesen van nalad a penz
de mint mondtam vannak olyan hitelkartyak amelyek visszateritenek a kolteseid aranyaban
a moneysuermarketen, meg a confusedon ossze tudod hasonlitani oket
tapasztalatom szerint elsore a legrosszabb kamatozasu kartyat adjak, aztan idovel kerhetsz egyre jobb kartyakat, de ez is a credithistoryd fuggvenye

Papagály (törölt) 2014.06.12. 20:02:23

@Kövérmadár [swe]:
"Nem vagyok empatikus, viszont robot sem. "

a napokban már bevallottad, hogy nincs lelked. ha így folytatod, meg fogsz bukni a turing-teszten. ;)

Papagály (törölt) 2014.06.12. 20:06:36

@Cascabel:
"Nem tanultad meg meg, hogy itt ilyet nem szabad leirni?:) "

úgy tűnik, nem tanulok. :)
na de minek ugatnék, ha nem mondhatom, amit gondolok? azt meghagyom másnak. :)

"Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szivemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!"

Papagály (törölt) 2014.06.12. 21:08:12

@Ginix: @mojyo: @Mirjam2:
örülök, hogy nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a romák más értékkészlettel, kulturálisan más preferenciákkal bírnak, mint a nem romák.

' "For us, a second cousin is just like a real brother or sister. We meet and talk the same way. The relation is not at all distant, in fact, they are quite close. Family is much more organic, we’re one.” (male Roma special college student)'
www.academia.edu/6983320/The_Hungarian_Gypsy_Minority_from_the_Viewpoint_of_Value_Sociology

azt állítom, hogy a társadalmi beágyazottság, a sűrű és mély kapcsolatok egyértelműen javítják az életminőséget. számos tanulmány szól erről, pl. asszem izraelről vagy palesztináról olvastam, hogy a szülők a játszótéren magától értetődően felügyelnek az összes gyerekre. olyan szinten, hogy az anyuka akár nyugodtan el is mehet, mert teljes biztonságban van a gyereke. egyértelmű, hogy a társadalmi aktorok közötti kapcsolatok, a bizalom szintje meghatározók a jólét szempontjából. az ilyen társadalmi tőke ráadásul pénzbe se kerül. (és ha nincs, csak nagyon magas költséggel vásárolható meg.)
ez a tőke fogy manapság rohamosan és ez szerintem sokkal komolyabb csapás az életminőségünkre, mint a gdp stagnálása. és jóval nehezebb lesz helyreállítani.

s ez az a tőke, amiből a magyar romáknak sokkal több van, mint a nemroma magyaro.-i polgároknak.

Muscari 2014.06.13. 06:07:50

@Papagály: gyerekek, Jo volt olvasni ezeket a gondolatokat. Koszi erte.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.13. 11:15:04

@Papagály:
Munkabol meg kevesebb van nekik, na bumm...

Tudod mi a legnagyobb bajom ezzel a kozossegesdivel? Hogy nem tudsz benne egyedul lenni. Valaki mindig ott van, valaki mindig ker valamit. Megszunik az egyen.

En ugy lettem nevelve, szocializalva, hogy mindent magam csinalok. Nem kerek senkit semmire, csak akkor, ha keptelen vagyok az egyedul valo megoldasra.

Van a csaladban ilyen kozossegi lelek es egy ido utan halalosan idegesit, hogy zaklat. Segitek 1*, 2*, n*. De cserebe nem segitseget varok, hanem azt, hogy egyetlen hetre hagyjon beken. Ne zaklasson, kerjen, beszeljen. Magam lehessek.

Szerintem jo iranyba halad a vilag ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.13. 11:16:44

@Papagály:
Abban az ertelem, amiben a tobbseg gondolja, tenyleg nincs. :)

Sexual Harassment Panda 2014.06.14. 13:32:11

@LyukasBogrács: lehetetlen!
Csak Afrikàban esznek az emberek!

Papagály (törölt) 2014.06.14. 17:02:23

@Th's child:
"Mennyi most testzsír%-od? (ugh, de nőies ilyeneket kérdezni, p.csába már:) "

hát ha egyszer metroszexuálisak vagyunk, hiúbbak a nőknél, akkor csak bátran, nincs ebben semmi rossz. :)
gondolom, aki ad magára, szőrtelenítésre meg manikűrre is rendszeresen jár. miért, a színtelen körömlakk csak nem női előjog?

Papagály (törölt) 2014.06.14. 17:15:24

@Cascabel:
"ki tud hiresebb azsiai autoversenyzorol? En nem, de mas etnikairol sem nagyon tudok:) "

ebből én legfeljebb az európai / fehér alsóbbrendűségre következtetnék. :)

Papagály (törölt) 2014.06.14. 17:27:33

@Cascabel:
Niagara Falls! Hordes of us! Husbands! Wives! Flowers! Chocolates!
All streaming into cozy hotels
All going to do the same thing tonight
The indifferent clerk he knowing what was going to happen
The lobby zombies they knowing what
The whistling elevator man he knowing
Everybody knowing! I'd almost be inclined not to do anything!
Stay up all night! Stare that hotel clerk in the eye!
Screaming: I deny honeymoon! I deny honeymoon!
running rampant into those almost climactic suites
yelling Radio belly! Cat shovel!
O I'd live in Niagara forever! in a dark cave beneath the Falls
I'd sit there the Mad Honeymooner
devising ways to break marriages, a scourge of bigamy
a saint of divorce-

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása