oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 31. 06:42,  Ezer 626 komment

2014. május 31. 06:42 Határátkelő

Ezer

Nagyon nehéz bármit is írni a mai poszt elé, hiszen a blog nagyon komoly mérföldkőhöz érkezett, a mai ugyanis az ezredik poszt (a kezdetek még a postr.hu-n zajlottak, itt). Őszintén mondom, hogy soha nem gondoltam volna, hogy egyszer lesz ilyen, pláne, hogy kevesebb, mint 3 év alatt. Mivel mindez nektek, a történeteiket megosztóknak és az azokhoz hozzászólóknak köszönhető, ezért úgy gondoltam, talán az lenne a legméltóbb ünneplés, ha megkérek pár olyan embert, aki szinte a kezdetektől velünk van, hogy írjon pár sort a blogról és arról, hogyan változott az élete az indulás óta. Ezeket olvashatjátok ma, kiegészítve egy olyan történettel, ami nekem különösen kedves, hiszen arról szól, hogy szövődtek barátságok a Határátkelőn keresztül.

Szóval köszönöm nektek, ígérem, rajtam nem múlik a folytatás és akkor lássuk az írásokat.

1000.jpg

Mit jelent nekem a Határátkelő?

Az első Roxy, aki Spanyolországban él, és szinte az első pillanattól követi a blogot, aktív szerző is.

A blogot akkor kezdtem el követni, amikor már átkeltem a határon 3 éve. Nagyon sok érdekes és tanulságos történetet olvasok. Nekem sokat jelent, hogy szubjektív szemen keresztül ismerhetek meg más tájakat, kultúrákat. Bevallom, hogy ha tetszik egy-egy poszt, ránézek a posztíró blogjára, illetve utánanézek az országnak a neten is.

A kommenteket nem szoktam követni, nagyrészt időhiány miatt, de azt látom, hogy van egy „kemény mag” a kommentelők között, ami szerintem nagyon jó, mert az állandó kommentelők tudnak olyan véleményeket mondani, ami valóban meghatározó lehet azoknak, akik a határátkelést fontolgatják, illetve (gondolom) a posztíróknak és a blog szerkesztőjének is fontosak a véleményeik.

Furcsa, de néha nagyon elkeserít, amikor látom, hogy jó magyar módjára elszabadulnak az indulatok, a mai napig nem tudom megérteni, miért múlik ENNYI valakinek a kommentjén. Szerencsére a moderálás nagyon sokat segített a helyzeten, ezért külön köszönet a Határátkelőnek.

Tetszik, hogy a Határátkelő nem fedi fel magát, - én a mai napig nem tudom, kivel levelezek - ugyanakkor úgy érzem, hogy mivel ez a blog a határátkelésről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról szól, nem magát, hanem a posztolókat és a kommentelőket helyezi előtérbe, ami számomra rendkívül pozitív és szimpatikus hozzáállás.

Sokszor nem értettem / értem, hogy sokan a Facebookon vagy a blogon kommentben kérnek olyan ismétlődő információt, amit ha vennék a fáradságot ahhoz, hogy elolvassák az előző posztokat, akkor megtalálnák a megfelelő válaszokat, ha pedig valaki ezt javasolja nekik, még meg is sértődnek. De hát nem vagyunk egyformák.

Szintén furcsállom, amikor a tipikus „minden nélkül indulnék bárhová, és kellene meló, koszt és kvártély” jellegű hozzászólásokat olvasom - azt hiszem, ebből sosem fogunk kinőni, legalábbis páran biztosan nem.

A határátkelés tanított meg arra is, hogy mennyi olyan ember van, aki csak a sült galambot várja, hogy majd valaki mindent elintéz helyette, és ő már csak megy ki a „tutiba”.

Sajnos a mai napig sokan képtelenek arra, hogy önerőből, önmaguk tegyenek valamit az életük jobbításáért. (Rosszabb esetben, ha repül feléjük a sült galamb, gondosan elhajolnak előle, nehogy véletlenül eltalálja őket.)

A határátkelést a mai napig nem bántam meg, sőt, most még inkább csak erre buzdítanám azokat, akik fontolgatják – természetesen ésszerű keretek között (értsd: nyelvtudás, szervezés, B-terv, stb.).

Talán sokan azt gondolják, hogy a határátkelés egyfajta hátat fordítás az otthoni helyzetnek, de sajnos, amíg az értelmes tenni / változtatni akarók és tudók vannak kisebbségben, addig a határátkelés a megoldás. (Nem anyagi értelemben, de úgy is igaz).

Nem tervezem a hazaköltözést, az elkövetkező 4 évben biztosan nem. Viszont hazalátogatni gyakrabban szeretnék, legutóbb két év után májusban voltam otthon.

A kifáradás jelei

Roxy után jöjjön egy Maxval, aki néha igencsak felpaprikázza a hangulatot a kommentekben (néha még engem is fel tud paprikázni, ami nem kis teljesítmény…), de aki olvasta valamelyik bolgár posztját, az azt is tudja, hogy nagyon jól ír.

„Bevallom, nekem már az eredeti helyén is tetszett a Határátkelő, de csak a blog.hu-ra való átkelés után kezdtem hozzászólni, mert az eredeti rendszer műszaki megoldása nem tetszett.

Ott gyakorlatilag követhetetlenek voltak a hozzászólások, így jellemzően csak a cikkeket olvastam, a hozzászólásokat nem, s összesen tíznél kevesebb hozzászólásom volt.

A cikkekben érdekes adatok vannak különböző országokról, s a kommentelők sokféle helyről írnak, ez a blog fő ereje.

Sajnos az utóbbi időben a blogon a kifáradás jeleit érzem. Kialakult egy törzsközönség, s ennek tagjai már előre tudják ki mire mit fog reagálni.”

Otthon maradva

Maxval rövid hozzászólása után jöjjön olyasvalaki, aki a kezdetektől meghatározó alakja a blog törzsközönségének. Akik a postr.hu-s időktől követik a Határátkelőt, azoknak alighanem örökre Pedró atya marad, pedig már egy ideje Bpetya75 ő.

„HÁ kedves levele miatt úgy döntöttem, megnézem, hogy is indult számomra ez az egész határátkelőzés. Végigpörgettem az első 10 postr-es posztot, keresve az igazi őskommentelőket.

Nagy meglepetésemre tanatóval és amarantéval (aki itt már sajnos nem nagyon exponálja magát) együtt én is felbukkantam a második napon, Dr Kutya és tableno viszont már az első posztra rezonáltak. ;-)

Hogy mi hozott ide, az egyértelmű. 2011-ben még nagyon kérdésesnek tűnt, hogy talpon tudunk-e maradni itthon, benne volt a pakliban, hogy külföldre kell vennem az irányt.

Ez a blog jó tanulási, infógyűjtési lehetőségnek tűnt számomra, nem akartam úgy járni, mint amikor Új-Zélandot nézegettük, és még értelmes kérdést sem tudtam feltenni Pappitóéknak.

Érdekes volt a mostani kommentfolyamhoz képest az, hogy sokkal több volt a hosszú, egy-egy kérdést komolyabban körüljáró hozzászólás. Úgy gondolom, hogy aki most kezdi csipegetni a morzsákat az elindulás előtt, jobban jár, ha inkább a postr-es HÁ posztokat és kommenteket kezdi el olvasgatni és csak később jön át ide.

Ahogy telt-múlt az idő, szerencsére fokozatosan javultak a körülményeink, így egyre kevésbé fenyegetett bennünket a család szétszakadásának veszélye.

Viszont mire idáig eljutottunk, már mondhatni életem részévé vált a blog olvasása, túl voltam az első posztomon is, valamint a kommentfolyamokban egy halom értelmes beszélgetésen, vitán, szórakoztató évődésen.

Mivel a munkám miatt sokszor nem vagyok gép előtt, megcsömörlenem sem sikerült, így aztán változó intenzitással harmadik éve követem a blogot, és egy darabig ez még biztosan így lesz.

Úgy érzem, hogy a blog induláskori szerepe átalakult, de nincs ezzel semmi baj, hiszen a régi események is fellelhetőek, a határátkeléshez szükséges infókat szinte csak erről a blogról össze lehet gyűjteni a legkedveltebb célpontok esetében.

HÁ felhatalmazott rá, hogy írjak kicsit arról is, mi történt velünk az elmúlt években, úgyhogy személyes rész jön, haszontalan információkkal. :-P

Ahogy éljük az életünket és olvasgattam/gatom az itteni posztokat, véleményeket, szép lassan felismertem és elfogadtam azt, hogy nekünk nincs dolgunk a nagyvilággal.

Az a dolgunk, hogy itthon éljünk meg, itthon neveljük fel a gyerekeinket, az itthoni lehetőségekhez képest adjuk meg magunknak és nekik, amit tudunk. Szép lassan jöttek a megerősítések, hogy jó úton járunk. Sok segítséget kaptunk másoktól, legtöbbször nem anyagi értelemben, és most már időnként mi is tudunk másokat segíteni.

A minap utaltam rá, hogy egy újabb komoly bizonyságát kaptuk annak, hogy jó helyen, jó emberek között vagyunk. Most ezt kicsit bővebben kifejtem. Körülbelül a blog indulása idején tértünk meg feleségemmel együtt egy nagyon jó katolikus családmozgalomnak köszönhetően. Na jó, ők voltak a Jóisten eszközei, akiken keresztül szólt hozzánk. ;-)

Már akkor felmerült, hogy be kéne pótoljuk az elmaradt egyházi esküvőt, de hagytuk azért érlelődni a dolgot magunkban egy darabig. Tavaly egy piszokkal megkereszteltük a három lányt, idénre meg jól beterveztük az esküvőnket.

De teltek a hetek, meg a hónapok, és nem léptünk semmit, na, annyi előrelépés azért történt, hogy legalább felnőtt hittanra elkezdtünk járni. Végül egy teljesen más eset kapcsán feleségem megkérdezte a papunkat, hogy mivel tudnánk kifejezni a Jóisten iránt érzett hálánkat, mire Ő: „Mivel? Mivel? Összeházasodhatnátok végre!”

Így aztán szokásunkhoz illően (anno a polgári esküvőre és a lagzira 2,5 hónapunk volt, mert pont vettünk egy gyönyörű ruhát és nem szerettük volna, ha asszonykám kinövi a lagziig) a végleges döntés megszületését követő harmadik szombatra sikerült belőnünk az esküvőt, amire a pénzszűke miatt számunkra megrendezhetetlen lagzi okán senkit nem hívtunk meg.

Közben zajlott az életünk a maga pörgős módján, így az esküvő hetének hétfőjén merült fel bennem először a gondolat, hogy azért valami szolid vacsorára csak meg kéne hívni a tanúinkat.

Sikerült meggyőzni anyósomat, hogy a segítsége nélkül ez nem jön össze, így végül Ő és Apám volt hivatalos a lagzit helyettesítő, gyerekekkel együtt 13 fős vacsorára.

Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor a templomba bevonultunk és a karzatról énekelni kezdett a kórusunk. Aztán kilépve a napfényre újabb ismerősök bukkantak fel, a szomszédos közösségi ház ajtaja nyitva, ínycsiklandó illatok a levegőben.

Szerintem kábé megszületésemkor lepődhettem meg ennyire, bár most annyi önkontrollom volt, hogy nem sírtam fel. A lényeg, hogy a barátaink szerveztek nekünk egy batyus lagzit, amin majd ötvenen voltunk.

Nagyon remélem, hogy elkerül az Alzheimer, mert erre a napra életem végéig emlékezni szeretnék.”

Barátságok Határátkelőn innen és túl

Most pedig jöjjön egy részlet a fent már említett posztból (teljes egészében itt olvashatjátok el), ami azért áll közel a szívemhez, mert nagy öröm arról olvasni, hogy emberi kapcsolatok születnek egy blogon keresztül.

„Szóval egyszer volt, hol nem volt, voltam én, aki néhány posztot írtam a Határátkelőre az Egyesült Államokból, azon belül is Kaliforniából. Köszönhetően a blog egyre nagyobb olvasótáborának és népszerűségének, az én bejegyzéseimet is elég sokan elolvasták, többen megkerestek emailben, tanácsokat kértek, vagy egyszerűen kíváncsiak voltak arra, milyen itt az élet.

Egy alkalommal kaptam egy hosszabb, bemutatkozó levelet A-tól, aki – kicsi a világ – kiderült, alig 2 órányira lakik tőlem, és Kaliforniába költözésének története sokban hasonlított az enyémre. Néhány email váltás után Facebook-on is megkerestük egymást.

A történet ezután olyan fordulatot vesz, amiről, ha nem történt volna meg, azt mondanám, ilyet csak nagy fantáziával rendelkező szappanopera-forgatókönyvírók szoktak kitalálni.

A. meglepetéssel fedezte fel, hogy van egy közös ismerősünk, aki mellesleg szintén az USA-ban él már évtizedek óta, és rákérdezett, honnan ismerem. Az illető általános iskolai barátnőm, akiről több mint 20 évig semmit nem tudtam, csak annyit, hogy az USA-ban lakik.

Amikor a következő emailt kaptam A-tól, alig akartam elhinni, amit olvastam. :) Kiderült, a közös ismerős az ő középiskolai legjobb barátnője, akiről ő sem hallott már időtlen idők óta!! Ezek után ők is boldogan egymásra találtak, és itt a vége, fuss el véle.... na, nem egészen, mert nincs vége a történetnek, és ez a legjobb benne.

A-val és SZ-el sikerült közös skype-olást megejteni, és annyi idő után „élőben” és beszélgetni. SZ-től hasznos lakberendezési tanácsokat kaptam, ugyanis ő időközben lakberendező lett, én pedig kapva kaptam az alkalmon, mivel építkezés kellős közepén voltunk.

A-val jó barátnők lettünk, együtt izgultam velük lélekben, amikor a zöldkártya-interjún voltak a férjével, gyakran beszélünk telefonon vagy FB-on, megvitatjuk a napi aktuális dolgokat, együtt tanultunk A. KRESZ-vizsgájára, vagy éppen telefonon együtt „sütöttünk” tortát. Mindezt közvetve Határátkelőnek köszönhetjük. :)

Szintén Határátkelőn keresztül keresett meg G., aki házasságkötés és Kaliforniába költözés előtt állt. Praktikus tanácsokra volt szüksége ügyintézéssel, papírokkal kapcsolatosan, így váltottunk pár emailt.

Néhány hónappal később örömmel újságolta, hogy megérkezett, és gyorsan sikerült akklimatizálódnia a dél-kaliforniai élethez, nem utolsósorban menyasszonyának és családjának köszönhetően. :)

Azóta is tartjuk a kapcsolatot, sőt az Állami Népi Együttes itteni fellépésére időzítettük személyes találkozásunkat. Azóta megszületett a kislányuk is, G. pedig már most megkezdte a nyelvi alapozást, így magyarul olvas meséket a kis Sienának, és tiszteletbeli tagja a Kaliforniai Magyar Anyukák (és Apukák) FB-csoportnak. :)”

Amire képtelenek voltak megtanítani

Végül, de nem utolsósorban következzen BandiRepublic, akinek nagyon szeretem a blogját (elég gyakran idézgetek is belőle vasárnaponként).

„1984-ben, 9 éves koromban voltam először „nyugaton”. Egy hetet töltöttem a szüleimmel Ausztriában, s ez az élmény nagyon mély nyomokat hagyott bennem. Gyerekként is éreztem, hogy valami csúnya igazságtalanság lehet a háttérben, mert az nem létezik, hogy 3 órányi autóúttal nyugatra ennyivel szebb az élet.

Aztán 5 évvel később minden magyar megkapta a mágikus útiokmányt, melybe büszkén beleírták: a világ összes országába érvényes. A gazdagabb szülőkkel rendelkező ismerőseim egy-egy évet töltöttek USA-ban, Belgiumban és egyéb egzotikus helyeken a középiskola alatt, s én éreztem, hogy valami nagyon fontos dologról maradok le, ha nem tudok huzamosabb időt külföldön tölteni.

A családi kassza nem támogatta a terveimet, ezért az egyetlen járható megoldás az izraeli kibuc programon való részvétel volta, ahol fél évet töltöttem. Egy nap munka, egy nap nyelvtanulás, s így fedeztem a költségeimet. Ott kinyílt előttem a világ, mert ugyan egy zárt környezetben voltam, de vagy 30 különböző országból voltak fiatalok Bolíviától Dél-Afrikán át Ausztráliáig.

Világossá vált számomra, hogy muszáj szereznem a magyaron kívül egy másik állampolgárságot is, mert ugyan még csak 1996-ot írtunk, de nem volt türelmem kivárni, míg megérkezik Pestre a várva-várt Kánaán - szerencsétlen szüleink is 60 évet vártak rá hiába.

Amerikába szerettem volna kijutni nagyon, de ’99 környékén megelégelték a sok kelet-európai illegális túltartózkodót, és elutasították a vízum kérelmemet. Így lett megint Izrael a dologból, ahol ezúttal már állampolgárságért folyamodtam.

A letelepedői státuszom mellé azonban egy katonai sorozás is járult, ami az akkoriban kitörő palesztin viszályokkal vegyítve halálos kombináció volt számomra, ezért hazamentem. Az apátia éveinek a 2004-es EU csatlakozás és egy svédországi magyar lánnyal való szerelembe esés (aki ma a feleségem és gyermekem anyja) vetett véget. Kinyílt megint a világ.

Három évvel ezelőtt merült fel a gondolat, hogy kiköltözünk Stockholmba, s akkoriban kezdtem el blogokat keresni külföldön élő magyarokról. Így találtam rá a Határátkelőre, ami remek muníciót szolgáltatott az elrugaszkodáshoz, ami valamiért még mindig nagyon nehéz magyarként.

1000 határátkelős bejegyzés és számtalan komment után is az a benyomásom, hogy mi magyarok túlságosan is röghöz kötöttek vagyunk. Nem tudom, hogy mikor lett ebből a hátrafelé nyilazó, kalandozó nemzetből ennyire a szülőhelyéhez ragaszkodó társaság.

Talán a hűbérúri rendszer idején változott meg a hozzáállás, és nyilván a szocializmus sem a nyitottságról és társadalmi, illetve fizikai értelemben vett mobilitásról szólt, de úgy látom, hogy mára ez a génjeinkbe van kódolva – aki igazán magyar és szereti a hazáját, az otthon marad.

Legalábbis az otthon maradtak nagy része szerint.

Pedig óriási hiba ez alapján kategorizálni az embereket. Sőt, tök fölösleges ebből ügyet csinálni. Ha megnézed egy hagyományosan sokat mocorgó nemzet fiait (Anglia, USA stb.), akkor azt látod, hogy nem is téma a szülői háztól akár egy kontinensnyivel arrébb élni és dolgozni. Ez nem nyom semmilyen bélyeget az illetőre. Lehet, hogy az egész életét külföldön éli le, lehet, hogy 5-10-15 év után hazaköltözik.

Mindig a saját érdekeiket tartják szem előtt, és oda mennek, ahol a legjobb lehetőséget találják a boldogulásra. Nincs itt semmi látnivaló, kérem, haladjunk tovább!

Ehhez képest a magyarok képesek csúnyán gyűlölködni a HÁ és hasonló blogok kommentjeiben annak kapcsán, hogy néhány (rengeteg) honfitársuk képes volt elhagyni a szent szülőhazát.

Ez engem nagyon elszomorít, mint sok más otthoni folyamat. A külföldi magyarok blogjainak olvasása az első években erőt adott, de mára egy nem kívánatos visszahúzó erővé vált számomra. Nem akarom a külföldi életem minden napját az otthoni szempontrendszer szerint értékelni.

Otthonról elköltözni egy másik országba nem könnyű. aki még sosem próbálta, annak a fejében hamis kép élhet erről a témáról. Ezt a képet többek közt ez és az ehhez hasonló blogok olvasgatása alakítja ki.

Tisztában kell lenni azzal, hogy rengeteg hasznos infót lehet és kell összeszedni a határátkelőktől, de mindenkinek egyedi az esete, s a tiéd is az lesz.

A minap égy svéd egy bennszülött barátunkkal ebédeltünk, s elkezdett kérdezgetni Magyarországról. Azt vettem észre, hogy fizikai rosszullét környékezett meg egy idő után, ahogy egyre inkább belelovaltam magam a politikai- és üzleti kultúra, illetve az egészségügy és az oktatás tematikába.

Már otthon éreztem az utolsó években, hogy fogy el körülöttem a levegő, hogy a buborék, amiben élünk módszeresen zsugorodik, mielőtt végleg kipukkadna. Nagyon intenzív volt az a félelmem, hogy Magyarország megöl – szó szerint.

Erre majdnem két év elteltével, amikor beszélek az otthoni élményeimről fizikailag is érzem, ahogyan a régi félelem letaglóz.

Nem azért mentem keresztül rengeteg nehézségen, hogy magammal vigyem ezt a terhet életem végéig. Meg kell tanulnom a saját jólétemre koncentrálni, mint ahogyan azt a „nyugaton” szocializálódott emberek teszik. Ez az, amire Magyarország és a szüleink sajnos képtelenek voltak megtanítani.”

UPDATE: Közben befutott Tanato írása is, úgyhogy beillesztem gyorsan.

"Én már gyermekkorom óta fogékony voltam a távoli országok, más kultúrák iránti ismeretek megszerzésére. Mindig érdekelt a földrajz, történelem. Ha nem vettek volna fel anno az orvosira, biztosan földrajz-történelem szakra mentem volna.

Már apai nagyapámat /sajna az anyai meghalt születésem előtt/ is mindig a kényszerű első világháborús határátkeléseiről faggattam, ő katonaként nagyon sok helyre eljutott a Balkántól kezdve a Dnyeperig. Már ő is beszélt pl. a színes muzulmán világról, amit a Balkánon látott, meg pl. az orosz városokról, falvakról ahol átment a sereggel. Később szüleimmel utazgattunk, persze a Kádár kornak megfelelően csak Csehszlovákia, Románia, Lengyelország irányában.

Szerencsémre 77-ben felvettek az egyetemre és olyan kollégiumba kerültem ahol rögtön külföldi fiúkkal kerültem egy szobába, legelőször egy dél-jemeni meg egy jordániai, azután persze évente mindig másokkal. Így a nagyvilág iránti érdeklődésem termékeny talajra talált.

Legjobban egy etiópiai fiúval barátkoztam össze, aki Bahir-Darból érkezett a Tana-tó partjáról. Neki köszönhetem a nickemet is. /Meg a feleségemet is, mert ő rángatott el a kollégiumi Mikulás party-ra, ahol megismertem leendő nejemet./

Ezen kívül még az egyetemen voltak magyarországi nemzetiségiek /Békés megyei szlovákok, románok, szerbek, meg jugoszláviai magyarok is, így ilyen irányban is tágult a látóköröm, mert én teljesen magyar környezetben nőttem fel addig./ A lényeg az, hogy megtanultuk elfogadni egymást, más kultúrákat, ételeket, szokásokat. Jó tolerancia és antirasszista iskola volt az az időszak.

Később már a családommal, gyerekeimmel sokat utazgattunk Európa-szerte a rendszerváltás után, ritkábban egy-egy Európán kívüli út is összejött, Törökország, Marokkó, meg egyszer a nejemmel ketten sikerült eljutnunk egy hétre Közép-Amerikába, Guatemala, Beliz, Mexikó egy kis floridai kirándulással /tranzit közben/, mindenhol egy-egy napot töltve csak.

Azután jött az EU-csatlakozás, a szűkebb családból is többen felkerekedtek immár munkavállalási célból. Érkeztek az információk tőlük is. Bejött közben az Internet világa is. Először az Origón indult IWIW-el a világ körült kezdtem el olvasgatni 2007-től, /mint a HÁ szellemi elődjét/ majd ez sajnálatos módon néhány év múlva megszűnt.

De szerencsére nemsokára indult a Határátkelő és persze majdnem a kezdetektől erre is rácuppantam. Először mint olvasó, néhány hónnappal később mint rendszeres kommentelő is. Azóta is rajta vagyok, több-kevesebb hévvel.

Az indexes váltás óta kicsit kevésbé vagyok aktív, a borzasztó nagy kommentszám és a nagyon sok oda nem illő offolás miatt. Szerencsére a bloggazda a nagyon brutál, rasszista, trágár, személyeskedő, bajkeverő kommenteket és kommentelőket igyekezik kiszűrni.

Időközben a nagyobbik lányom is kiment Párizsba először egyetemre Erasmussal, később ott vállalt munkát, így fokozódott az érdeklődésem a téma iránt. Elég sok kommentelővel, posztíróval privátban is felvettem a kapcsolatot, legalább 20-30-cal, akivel időnként levelet váltunk, a világ négy sarkából, Dél-Amerikától kezdve az arab világon meg Izraelen át délkelet Ázsiáig.

Egy magyarországi posztíróval már személyesen is találkoztunk, egy norvégiai kommentelőre meg ráismertem, hogy a hajdani szomszédom lehet, írtam neki az IWIW-en és tényleg ő volt az. Nagyot nézett, honnan tudom. Mondtam neki, hogy a nicked elárult, meg a kommentjeid. A lányom párizsi tartózkodása alatt meg sokat segített neki egy szintén innen a HÁ-ről megismert párizsi magyar kommentelő és posztíró.

Magam is foglalkoztam, foglalkozom azért a határátkeléssel, voltam is kint két éve 3 hónapot egy franciaországi kórházban tapasztalatokat szerezni, szétnézni. Lehet vissza is mentem volna, de időközben a lányom hazaköltözött váratlanul /főleg szerelmi téma miatt/, így most én is itthon maradtam, de ki tudja, mit hoz a jövő. Most a kisebbik lányom megy külföldre tanulni, terv szerint, így azért mindig van valaki, aki érintett személyesen is a családból.

Tehát továbbra is maradok a blog hűséges olvasója időnként kommentelője. Érdekel továbbra is a nemzetközi migráció és interetnikai kapcsolatok, legyen az akár kifelé vagy befelé irányuló vándorlás.

Javasolnám még HÁ-nek, hogy szólaltasson meg 2011-ben íródott posztok szerzőit, hogyan alakult azóta az életük. A moderálás jól működik, időnként persze eloffolják /eloffoljuk/ a vezérfonalat, de végül is nem probléma, akár történelem, akár párkapcsolati problémák vagy gyermeknevelés irányában csak ne menjen le a színvonal kocsmaiba, durvába, személyeskedésbe.

Szóval sokat jelent nekem a blog, majd’ minden nap itt vagyok és remélem még sokszor ezer poszt után is él, és virulni fog, és mint egy jó szappanoperát még gyermekeink és unokáink is olvasni, írni, szerkeszteni fogják, ha mi már nem is leszünk."

Hát ennyi lenne mára, szívem szerint megköszönném mindenkinek külön-külön (különösen azoknak, akik oly régóta kitartanak, Tilmir, Pappito, Tableni és még hosszan sorolhatnám, de ilyenkor mindig félek, hogy kihagyok valakit), de ez eltartana egy ideig. :)

Az 1000 poszt egyúttal persze arra is jó, hogy az ember végiggondoljon dolgokat, és elgondolkozzon azon, min lenne érdemes változtatni – ehhez is várom tőletek az ötleteket, akár itt a kommentekben: mit látnátok szívesen, milyen irányba mozduljon el a blog, stb.

Ha minden jól megy, hamarosan (talán már a 3. születésnap környékén) lesz némi (remélem: kellemes) meglepetés is, de erről majd máskor.

Szóval még egyszer köszi és persze szokás szerint: Ti jöttök!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Spanyolország Svédország Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr296238884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2014.05.31. 07:03:37

Gratulálok az ezerhez!!! Meg nekünk is! Kíváncsi vagyok, miről fog szólni a kétezredik!

tableno 2014.05.31. 07:52:52

Hát először is, nagy-nagy gratuláció Határátkelőnek! Ahoz képest, hogy milyen szerényen indult a blog, egészen kinőtte magát... :) Emlékszem, amikor a századik FB-lájkolót köszöntöttük, most vagyunk vagy 40 ezren... Majd még írok részletesebben is, ha lesz egy kis időm, addig is még egyszer gratula!

Határátkelő 2014.05.31. 08:03:37

@tableno: Kösz szépen, de például te is azok között vagy, akik nélkül ez nem lenne. :) A fene se gondolta volna anno...

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2014.05.31. 08:12:14

én azért e nagy jubileum alkalmából szívesen olvasnék picit maga a HATÁRÁTKELŐ motivációiról, történetéről, arról hogy neki mit hozott ez a blog!

egyébként meg gratulálok, nem semmi hogy mekkorára nőtt az egész

tableno 2014.05.31. 08:12:37

@Határátkelő: az is egy vicces történet ám, hogyan találtam rá a blogra. Egy másik blogon linkelte be valaki az indító posztodat, kifejezetten fikázás és kiröhögés céljából. Na mondom, ezt megnézem magamnak, elvégre én is érintett vagyok a témában. Aztán amikor elolvastam, elfogott az érzés, hogy ebben van fantázia, ebből még kisülhet valami jó is. Szóval az a helyzet, hogy engem annyira nem is lepett meg a zajos siker!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 08:15:36

Az ünnep miatt befejezem sztrájkomat. További sok sikert.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 08:20:10

tableni az tableno felesége?:)

a harmadik az kicsoda?

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 08:23:11

HA! Nagy-nagy gratula. Teljesen megerdemelt ez a szam söt remelem lesz tizezredik is. De javaslok az ötezrediknel egy nagy szemelyes talalkozot szervezni. Mondjuk fel magyarorszagot elfoglalnank egy hetvegere.

tableno 2014.05.31. 08:26:41

A posztban nyilatkozókról annyit, hogy mindenki nagyon jókat írt, de én különösen értékelem bpetyát, aki már az elejétől fogva itt van és emlékeztet minket rá, hogy Magyarországon is rengeteg rendes ember él és próbál boldogulni (persze a többségünknek ez nem akkora újság, hisz vannak otthoni barátaink és rokonaink), úgyhogy nem igaz, hogy csak külföldön van remény.

tableno 2014.05.31. 08:27:40

@Babette (eper vagyok a jogobellában): inkább elírás lehet... Tableno felesége Tablena.

Imre apó 2014.05.31. 08:29:23

Jó reggelt mint mindig:)))))))))))))))))))))))))))))))

Az ezer nagy szám, igen nagy. Mint újonc itt köztetek, én is csatlakoznék az előttem szólókhoz/írókhoz és szeretnék gratulálni.

Nagyon rendes embereket ismertem meg, jó posztokat olvastam. Szerintem rossz poszt nincs is, mert amit rossznak mondanánk, azon csámcsogunk talán a legtöbbet.

Sok jó posztot és hozzászólást továbbra is :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 08:34:47

Elfelejtettem az ünnepi hevben. Szep jo reggelt, napot, estet mindenkinek!

Imre apó 2014.05.31. 08:35:24

@maxval a gondolkodó birca: Én egyszerűen nem hittem el mikor kijelentetted, hogy 72 órára önsanyargatást végzel:)))))))))))))))))))))

Szerintem már alig vártad, hogy leteljen:D:D:D

Öregmotorosoknak példát kell mutatni:D:)))))))))))))))))))))))))))))

**mimi** 2014.05.31. 08:41:32

Nagyon sok gratula HA! :)
én még fiatal versenyző vagyok itt (csak itt), de engem is magával ragadott a blogon zajló élet, a sok-sok hasznos információ, érdekes történetek, és bár valószínűleg én is már itthon ragadok, de egy kicsit kinyílt számomra a világ veletek.
Köszönet érte! :)

Kukucska 2014.05.31. 08:54:41

Gratulálok az 1000.-hez, és bízom benne, hogy még nagyon hosszú ideig olvashatom minden reggel az újabb és újabb írásokat ugyanúgy, mint az elmúlt 3 évben ... :-)

fasor6 2014.05.31. 08:54:41

Nem a kaliforniai eset az egyetlen, ahol a Hataratkelon keresztul szovodott baratsag. En 2012 januar ota olvasom a Hataratkelot, innen szereztem az alapinformaciokat az orszag-valtashoz.Egy hasonlo cipoben jaro Hataratkelovel ismerkedtunk meg e-mailben, kesobb szemelyesen is, miutan mindketten kikoltoztunk. Azota kialakult a baratsag is, mivel a sors ugy hozta, hogy csak 1 ora autozasra lakunk. Koszonom, Hataratkelo.

Határátkelő 2014.05.31. 08:56:05

@fasor6: Ennek nagyon örülök, jó ilyet olvasni! :) Ha lenne kedved megírni a sztorit, annak még jobban örülnék! :)))

Rebarbaraa 2014.05.31. 09:01:38

@tableno: "az is egy vicces történet ám, hogyan találtam rá a blogra. Egy másik blogon linkelte be valaki (itt kivettem ket szot) kifejezetten fikázás és kiröhögés céljából."

Hallod!!! En is igy talaltam meg lassan 2 eve a blogot! :))Pont igy:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 09:02:14

@tableno: kersz egy humorbonbont? nekem van egy zacsival.

tableno 2014.05.31. 09:04:20

@Babette (eper vagyok a jogobellában): ej, pedig azt hittem, elég humoros volt a válaszom... Hát ez nem jött be.

Rebarbaraa 2014.05.31. 09:07:04

@Határátkelő: Gratula az 1000-hez:) Kulonosen azert is mert hatalmas erot adott mielott hataratkeltem, hogy jol dontottem.

MINDENKI: Nektek is gratulalok es megkoszonom az a rengeteg alap, majd kesobb kiegeszito tajekoztatast/informaciot amin keresztul begyujtottem minden infot mire kijottem, szinte mindent tudtam amit csak kell az itteni boldogulasomhoz:)

tableno 2014.05.31. 09:08:51

@Rebarbaraa: ezért mondják, hogy a negatív reklám is reklám. ;)

Kiég3tt 2014.05.31. 09:21:20

Gratulálok én is az 1000hez és kívánok további sikeres folytatást! Ezen kívül külön gratulálok Bpetya75 templomi esküvőjéhez és a batyus lagzijához :)
Eredetinek és szellemes tartom a Határátkelő szlogenjét, engem ez fogott meg első blikkre még évekkel ezelőtt.
Szerintem is jó meglátás volt anno tovább lépni a postr-ról - a megújulás, fejlődés a siker egyik alapja. Most hogyan lesz tovább? Vannak következő tervek?
Amit észrevettem olvasgatva az elmúlt hónapok cikkeit: jellemzően +600 hozzászólás. Ez jó, mert aktív. De másrészről a +600ban nagyon sok az OFF (félreértés ne essék - nem bírálat ez, hanem megállapítás) és azoknak az embereknek, akik információszerzésre használnák/használják a blogot nehézkes megtalálni a releváns hozzászólásokat. Pl: nagy eséllyel a 457/600 hozzászólás már nem jut el az esetleges érdeklődőhöz.
Erre lenne jó megoldás egy olyan rendszer, ahol lehet pontozni a kommenteket és a "reply komment" is az eredeti alatt jelenik meg.
Pl: YouTube, és még néhány magazin fóruma is.
Így a kecske is megmaradna, meg a káposzta is jóllakna :)
Persze csak ötlet... nem szándékoztam senki lábkörmére rálépni.

Határátkelő 2014.05.31. 09:24:16

@Kiég3tt: Ötletek vannak, remélhetőleg meg is valósulnak majd a nem is távoli jövőben. Azt nem tudom, hogy a Disqus-rendszer ide beépíthető-e, de nem rossz ötlet, majd megkérdezem.

2014.05.31. 09:36:30

No, hát akkor -Hajrá Marinéni! Csak így tovább! :).

Hm, valóban sokszor off - beszélgetések zajlanak a posztok alatt, de ez adódik abból is, hogy így, az 1000.-ik posztnál, már túl sok lényegi infót nem lehet adni a népszerű céloknak számító országokról. Az ügyintézés, lakásbérlés, munkakeresés és hasonlók folyamatai többször több posztban is le lettek írva, így aki ilyen infót keres, a régebbi posztok között jó, ha szétnéz.

tanato 2014.05.31. 09:40:32

@Határátkelő: Én is gratulálok az ezerhez és fogok is írni a felkérésedre,hogy mit jelent nekem személy szerint a blog.De mint írtam elutaztunk néhány napra a feleségemmel Hajdúszoboszlóra,így csak ma vagy holnap este tudom magam összeszedni egy rövidebb írás erejéig.

Kiég3tt 2014.05.31. 10:04:38

@Pink Petsch:
"Az ügyintézés, lakásbérlés, munkakeresés és hasonlók folyamatai többször több posztban is le lettek írva, így aki ilyen infót keres, a régebbi posztok között jó, ha szétnéz."

Igen, de csak részben értek egyet. Emlékszem, mikor először tervezgettem a kiutazásomat, (2010/11 környéke) még az akkor létező iranyskocia oldalán keresgéltem. Az oldal nagyon bíztató volt, meg az egyéb infók, amiket összegereblyéztem.
Felvettem velük a kapcsolatot (nagyon segítőkész társaság volt) és kiderült, h gyökeres változások voltak a skóciai hozzáállásban, lehetőségek tekintetében.
Amikor meg 2012/13 fordulóján kiutazás projektet ismét leporoltuk, akkor kezdhettünk mindent elölről, mert a 2011es infók alapján nem mertem volna nekiindulni.
Sztem nem baj, ha ugyanazok a kérdések időről-időre megválaszolásra kerülnek, leporoljuk őket, mert vmi mindig változik vagy vki előrukkol vmi olyan javaslattal/szemponttal ami korábban még nem volt leírva.

csőcsere 2014.05.31. 10:18:30

Gratula! Emlékszem a kezdetekre, az első posztokra, éppen a Mátrában nyaraltam. Jó volt olvasni akkor is. :-)

csőcsere 2014.05.31. 10:26:20

@bandirepublic: megértem, amin átmész. Itthon hard módban játszuk az életet. Valamiért az a társadalmilag elfogadott, ha piszlicsáré dolgok is bonyolultak.
Itthon tanulom meg a leegyszerűsítést. Külföldre már easy módban érkezek. :-)

nyuszigonosz 2014.05.31. 10:28:08

Határátkelö, gratulálok az 1000. poszthoz!

Egész véletlenül olvastam elöször, és jó, hogy van.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 10:33:12

@Határátkelő:

A Disqus nem küld értesítést a válaszról, szóval nem azonos értékű.

Határátkelő 2014.05.31. 10:47:45

@maxval a gondolkodó birca: Az a baj, hogy a tökéletes rendszert még nem találták ki. Ezt speciel nem tudtam a Disqusról, köszi.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 10:49:23

@csőcsere: ez jo! "Itthon hardban jatszuk az eletet. ( vagy annyira nem is). Mikor tervezed a lepest es hova?
Ha azzal a tudassal indulsz damit hardban szereztel, nem tudsz elveszni. Itt nalunk legalabbis birjak az ötletes megoldasokat.

**mimi** 2014.05.31. 10:51:56

@csőcsere:
ez jóóóó...:)
itthon hard módban...nagyon ül :)))

NIKI LAURA 2014.05.31. 10:53:35

Elarulom a boldog elet titkat.
Itthon elek,a sajat erdom kozpen levo hazamban.Pacalt,marhaporkoltet eszek,vagy grillezett tarjat.
A kedvenc kocsmamban iszom a kv.t.
Nyaron Horvatorszagba motorcsonakazom,vagy a balaton korul biciklizem.
Telen Fokvarosba megyek,vagy South-west afikaba (Namibia),ahol nemetul kerem a piat.
Viszont,Angliaba(bol)keresem a penzt,de nem az ottani kiborito klimaba,nem a szetrohadt horror aru peneszes egeres fa oduba,ro an/bolgar/lengyel komboval!
Itthon,a fotelbol is lehet sok penzt keresni,felrakom a miskakancsot az ebay-re,a paypal meg tovabbutalja a BMO Canadai szamlamra.

Neha honapokig dolgoztam Calgaryba,aztan az Okanagan volgyebe,ahol sokkal jobb az ido.

A lenyeg az egeszben: itthon az otthon.Mindig ott,ahol jo az ido...kint keresni,itthon is)elkolteni.
HA KINT KERESEL,NE KINT KOLTSD EL,MERT AKKOR ROSSZABB AZ ELETED,MINTHA ITTHON KERESNEL ES ITTHON KOLTENEL!

Tanacsot ezentul csak penzert:Money in my mind,money in my mind....lalala

Imre apó 2014.05.31. 10:57:37

Én pl visszajöttem, már régebben (1998), azóta volt fel - le is. Most éppen le, de a jövő héttől remélem erősen fel :))))))))))

Nagyon kemény idehaza, ha nincs munkád és nem vagy már fiatal, de ....a remény hal meg utoljára, majd velem:D:D:D

Mrs. Clayton 2014.05.31. 11:00:06

@NIKI LAURA: honnan kerultel egyszer csak igy elo, mi van az eperrel? leszedtek mar a roman vedegmunkasok? aztan hogy megy a dutra business?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 11:00:06

@NIKI LAURA:
Köszönjük a mai bullshitet, kedves!

Akkor te élj ott nyugodtan, de én semmiért sem adnám fel az itt keresett és itt elköltött pénzemet. Sorry...

Mrs. Clayton 2014.05.31. 11:02:28

@Kövérmadár [swe]: abban azert igaza van, ha angol, kanadai penzt keresnel Mo-n, akkor jobban is elhetnel mint most, ha ez nem lenne igaz, a sok holland, nemet nyugdijas nem vasarolt volna fel falvakat

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 11:02:41

Elnézést, Niki mindig kiveri a biztosítékot nálam!

Gratulálok a Határátkelőnek az 1000. poszthoz! Csak így tovább!

2014.05.31. 11:05:19

@NIKI LAURA: A google maps szerint lajosmizsen nincs erdo. 5 fa egymas mellett meg nem erdo

tableno 2014.05.31. 11:06:37

@NIKI LAURA: hát ez igaz, akkor ha már eltöltöttél kint jó sok évet, megszereztél három állampolgárságot, és némi alaptőkét, mint te. Szóval neked arra biztatni a zembereket, hogy maradjanak otthon a fenekükön, hát... Nem túl hiteles.

Morgo1229 2014.05.31. 11:08:19

@NIKI LAURA: a ba ban stb ragokon meg kene kicsit gyurni, hogy a magyar nyelv kicsit jobban menjen. Amugy osztom a nezeteidet. Az itteni penzen en is foldet veszek bar majustol meg lehetetlenebb mint volt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 11:08:37

@Határátkelő: Hatalmas gratuláció az ezredik posztot is megélt blognak! Pláne akkora nézettsgé mellett. :)
Köszönjük a folyamatos moderálást és a sok-sok posztot.

Én amúgy személy szerint nem javasolnám a Disquis-t mert szétszedi a beszélgetést szálakra és ha valaki több szálat is követ, akkor mindig össze-vissza kell scrollozni.

Jah, és köszönöm Norbinak a két posztot, mert azok nélkül talán sosem találok ide. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 11:09:23

@Jess G:
Nyilván.
De én Svédországban tudok svéd fizetést keresni. Magyarországon nekem csak magyar fizetés jutott, ami éhbér volt, még az alacsonyabb árak mellett is.

A másik, amivel soha, senki nem számol, az, hogy mi is az, amire én költök jellemzően? Utazás. Az utazások ára pedig mindenhol közel azonos, hiszen a BA nem fogja olcsóbban adni a London - NYC repülőjegyet, csak azért, mert Budapesten veszem. Sem a Carnival Cruise a hajóutakat. Sem az ausztráliai szállodalánc a szobáját.

De még a Mercedes sem az autóit.

Az ennivaló és szállás nyilván olcsóbb Magyarországon, ezek a kiadásaim kisebb részét teszik ki. Oktatás nem érdekel, sem költségre, sem színvonalra. Egészségügy szerintem itt jobb is és ugyanúgy ingyenes (amit kifizetek vizitdíjra, azt kifizetnem ott hálapénzre is).

Nem vagyok finn nyugdíjas, sem vállalkozó típus. Alkalmazott vagyok, szerintem az is maradok, mert nem vágyom a vállalkozói lét nehézségeire, még a sokkal több pénz reményében sem.

Szt Elvíz 2014.05.31. 11:09:35

@maxval a gondolkodó birca: Úgy érted hogy e-mailben nem küld értesítést a Disqus? Mert küld.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 11:11:13

@NIKI LAURA: Te is tudod, hogy az emberek 90%-a által végzett 9-to-5 irodai munkahellyel ez annyira nem kivitelezhető. Annak meg nem sok értelme van, hogy 3 havonta mindig felmond valahol az ember és költözik össze-vissza meg bukja a kauciókat, stb.

2014.05.31. 11:16:55

@tableno: a naracssarga utlevele csak a fioknak jo vagy disznek. A friss izraeli elmenyeim utan, nyugodtan allitom, hogy nem akar Niki abban a zsufolt, lepattant, kvazi orosz disznoolban lakni. Meg Londonnal is koszosabb.
A maradek ket utlevele kozul, a del-afrikainak sem veszi tul nagy hasznat Namibian kivul.

Mrs. Clayton 2014.05.31. 11:17:50

@Kövérmadár [swe]: nem mondtam, hogy rossz helyen vagy es hogy rosszul csinalod, pusztan annyit, h Nikinek abban igaza van, ha jo sok es eladhato dutra traktort tudsz venni Angliaban, amit Mo-n 3x annyiert eladsz, akkor a bihakybasznadi fotelban ulve egesz jo penzt lehet csinalni, s abbol a penzbol lehet epiteni egy kecot, igy nincs alberlet, olcsobb valamivel az elet igy tobb jut BA repulojegyre
ami persze sokszor igenis olcsobb ha Mo-rol veszed
en epp a minap haborodtam fel, h a wizz ugyanazt a poggyaszt Londonbol dragabban viszi mint Pestrol hozza, es ez a jegyekre is igaz, ok a Carribean cruisera a jegy igyis ugyis ugyanannyi, de ha tobb penzed marad tobb turara fizethetsz be

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.05.31. 11:20:16

Gratula az 1000 poszthoz! Csak így tovább ezután is!

Morgo1229 2014.05.31. 11:23:13

@charlieharper: az oroszok nagyon nyomulnak. Kedvenc helyeim egyike Heviz. De tele van veluk. Kocsmaba erre arra mar orosz feliratok vannak. Hirtelen mar azon kapom magam , hogy hianyoznak a nemetek.

macamuca [IHUN] 2014.05.31. 11:23:57

Gratula az 1000. poszthoz, méginkább gratula az ehhez szükséges kitartáshoz és elismerésem+köszönetem a mögötte lévő munkáért :)

Nem emlékszem pontosan, mikor akadtam rá a blogra (véletlenül, tovább-tovább-tovább-kattintgatva/keresgélve), még a postr-n, de sokáig csak olvastam.
Volt akkor már bőven írás = volt mit visszaolvasni a nekem nagyon is tetsző témakörben (határátkelés, külföldi élet+tapasztalatok). Mára ez napi 1-re "redukálódott", igaz, előfordul, hogy ha nem tudok kommentelni, és adott téma érdekel, akkor utóbb visszaolvasom a kommenteket.

Köszönet a társaságnak is, a befogadásért is, de leginkább a jóízű beszélgetésekért, akár egyezett, akár eltért a véleményünk.
:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 11:25:13

@Jess G:
Így nézve igaz, persze.
Ismerve a saját vállalkozói tehetségemet, ha vennék 3 traktort, abból 2-t nem tudnék eladni, a harmadikat is csak félráon. :)

Nem tudom elképzelni, hogy alkalmazottként Magyarországon több pénzem maradna.

Máshonnan szemléljük a dolgot, de kijelenteni, hogy Magyarországon jobb, nem kis butaság. Nem azért vannak annyian külföldön, mert ott olyan szuper lenne.

tableno 2014.05.31. 11:25:38

@charlieharper: az izraeli útlevél narancssárga? Nem kék?

Mrs. Clayton 2014.05.31. 11:29:42

@Kövérmadár [swe]: termeszetesen a dolog masik oldala, ha nagyon ugyes az ember, akkor vallalkozokent sokkal nagyobb penzt tud csinalni angliaban mint mo-n
es igaz hogy a koltsegei magasabbak lesznek, de ugy is tobb fog megmaradni a vegen
Niki igazsaga csak a trukkozos, lehuzos, kistilu vallakozokra igaz ;-)

2014.05.31. 11:30:39

@tableno: amikor Niki aliyazott, akkor meg narancs volt. Az izraeli szuletesuknek, azt hiszem, mar akkor is kek volt.
De a repulon a mogottem ulo rabbinak is narancs volt, nem tudom, hogy az ideiglenes utlevel volt vagy a friss aliyazottoknak meg mindig narancsot osztogatnak.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.31. 11:33:50

Nagy-nagy gratula, szép kerek szám!!!!
Nekem sajnos(?) most kevesebb az időm, de minden nap elolvasom az új írást.
Ha van értelmes téma, itt is szoktam ragadni.
:)
A mai hozzászólásokat nem olvastam, ha megtette valaki előttem, akkor bocsi az ismétlésért.
Én szeretnék megemlékezni azokról is, akik még a másik felületen voltak velünk. Bevallom, hiányzik néhány "jófej". Emlékeztek még Ménesgazdára vagy Captainre? De sorolhatnám, csak ők jutottak elsőre eszembe.
Kár, hogy már nincsenek velünk.

2014.05.31. 11:36:12

@Kiég3tt: @Határátkelő: Az en ket centem: nem hiszem hogy tovabbra is kommentelnek ha bevezetesre kerulne a kommentek pontozasa. Elvbol ellene vagyok ennek, azt valtja ki mint FB-on a 'like', a legtobben csak azert irnak kommenteket hogy 'like'-okat gyujtsenek, es szinte barmit leirnanak ha tudjak hogy azert sok 'like'-ot lehet kapni. Az instabil embereket meg, mint Hinta, megerositheti a negativ onkepukben hogy mondjuk tizezer 'dislike' van minden egyes kommentjuk alatt. Jelenleg a kommentek egy normalis beszelgetesre hasonlitanak, ezt a 'like' teljesen megvaltoztatna.

Off-topic kommentekrol: ha valaki objektiv informaciot keres egy orszagrol, az regen rossz ha a HA-n keresi, inkabb nezzen utana hivatalos forrasbol. Ha erre keptelen, akkor inkabb ne menjen sehova. A HA elmenybeszamolo blog, nem arra hivatott hogy ennek alapjan tajekozodjon valaki hivatalos dolgokrol, meg ha meg is jelenik itt info arrol hogy hogyan kell pl. valamit elintezni, akkor is utana kell nezni a hivatalos forrasnak is, nem lehet egy blogra hagyatkozni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 11:39:27

@Kövérmadár [swe]: "BA nem fogja olcsóbban adni a London - NYC repülőjegyet, csak azért, mert Budapesten veszem."

pedig de...

2014.05.31. 11:42:31

@Morgo1229: Meg kell szokni hogy az egesz vilag tele van oroszokkal: Egyiptom, India, Dubai, minden udulohelyen ahol megfordultam az utobbi evekben rengetegen voltak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 11:42:46

@Jess G:
Nah, akkor ügyesen felsoroltad, hogy a sok hibám mellett mik azok a tulajdonságok, amikkel nem rendelkezem :)

@Mirjam2:
Egyetértek!
Mikor én írtam "kivándorlási kisokost" a blogomon, direkt linkeltem a megfelelő hivatal weboldalát és felhívtam a figyelmet arra, hogy ez nekünk ugyan így működött, de azóta eltelt pár év és ma már más lehet az ügyintézés menete.

2014.05.31. 11:44:58

@Mirjam2: Ja Izraelt kihagytam, detto... Sot Del-Nemetorszagban is kezdenek egyre tobben lenni.

tableno 2014.05.31. 11:46:20

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Nem szárnyalhat az ember állandóan rejtői magasságokban...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 11:46:46

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Itt 3* annyit keresek, mint Magyarországon egy CNC-s. Vajon harmad áron fogja adni a repülőjegyet is?

Az utolsó repülőjegyünk, Stockholm - London - New York, valamint Washington DC - London - Stockholm útvonalon került összesen 11.646 koronába (386.800 ft). Mennyivel lett volna olcsóbb Magyarországon venni?

Morgo1229 2014.05.31. 11:47:40

@Mirjam2: en voltam uttoro renitens szulokkel.Oregapam megjarta sziberiat. Nekem a megszokas nem fog menni. Ok nekem az osellenseg. :-C

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 11:47:42

@Mirjam2:
Thaiföldön minden orosznak néztek. El tudod képzelni azt a sértést? Jó, hogy nem szovjetnek?! :)

tableno 2014.05.31. 11:51:19

@Kövérmadár [swe]: Latin-Amerikában is egyre több az orosz. Persze csak a jó helyeken.

2014.05.31. 11:51:32

@Kövérmadár [swe]: Ez az. En pl. elkezdtem irni egy posztot az angliai felsooktatasrol es hogy hogyan lehet bekerulni, aztan ugy dontottem nem fogom bekuldeni, mert mar azota is megvaltoztak a dolgok miota en befejeztem az egyetemet, a kovetkezo evekben meg meg jobban fognak valtozni. Ismerve a magyar mentalitast tutira lennenek sokan akik tiz ev mulva is az en cikkemre hivatkozva probalnanak angol egyetemekre jelentkezni. Azt nem ertik, hogy a legfontosabb dolog a nyelvtudas, nincs ertelme magyar forrasokat keresni mert az egyszerubb, aztan csodalkozni hogy a csak magyarul elerheto informacio teves vagy mar nem ervenyes. Ha nem tud valaki mit kezdeni a celnyelven vagy angolul elerheto forrasokkal, akkor valami gond van. Meg ha Google Translatort hasznal valaki a hivatalos forrashoz, az is jobb, mint egy magyar blogon megjelent regi poszt alapjan tajekozodni.

tanato 2014.05.31. 11:53:04

@Határátkelő: Na megírtam egy egy hosszabb szöveget a felkérésedre,átküldtem,ha akarod akár le is adhatod ma hogy ne késsek vele sokat.

2014.05.31. 11:54:18

@Kövérmadár [swe]: Trust me, ha a Kozel-Keleten neznek orosznak es raadasul szoke no vagy, az rosszabb! :) Es velem sajnos rendszeresen elofordul. Komolyan neha legszivesebben kiirnam magamra hogy 'not for sale'.

2014.05.31. 11:54:38

@Morgo1229: izraelben az oroszok nem nyaralnak.

tanato 2014.05.31. 11:55:18

@Mirjam2: Annyian vannak mint az oroszok,persze hogy mindenhová jut belőlük.

pamut 2014.05.31. 11:57:37

Gratulálok én is, szép eredmény, és nem is a mennyiség miatt. Külön tetszik hogy olyan (többségében) normális és szimpatikus kommentelők vannak. Nekem sajnos nincs annyi időm mint nektek hogy sokat itt legyek, kommentelgessek, pedig szívesen tenném.

@Határátkelő: A Disqus küld levelet, ráadásnak a like-rendszer szépen eldugja a hülyék kommetjeit jó mélyre, és kiemeli föntre a jó kommenteket. Egy olyan blognál ahol csak kevés komment szokott lenni, talán fölösleges, de itt több száz szokott lenni, azaz (egy szűk tábort leszámítva) feldolgozhatatlan mennyiségű-átolvashatatlan, törzsolvasókat kivéve riasztó.
Pont ebben a posztban is írja valaki hogy a népek miért nem kérdeznek, miért nem néznek utána. Hát talán ezért is.

tanato 2014.05.31. 11:58:35

@Kövérmadár [swe]: Törökországban minden árus orosznak nézett bennünket/ na nemcsak a mi családunkat,hanem legtöbb fehér embert/Paszmatri,paszmatri daragije druzja-val kínálgatták az árujukat.

2014.05.31. 12:03:35

@Kiég3tt: Persze, fordulnak elő változások (most nem a kinézett országbeli bevándorlókkal szembeni hangulatra gondolok elsősorban, hanem az ügyintézésre), de ezekre ugye, rá lehet kérdezni a többieknél. De az alapokat össze lehet szedni a régebbi posztokból: hogyan működik a lakásbérlés, milyen hivatalokban pontosan mit intézhetsz, mennyi idő alatt ... és hasonlók. Ezekre gondoltam.

tanato 2014.05.31. 12:05:24

@svájci sapka (ch): Igen sokan itt hagytak minket az Indexes váltás után, Teo in Rio,Krissta,Kacce,Amichy kicsit később,Amarante,Csiribiri,Möszi,Panchó stb.

pamut 2014.05.31. 12:06:48

Ha ez működni fog, és megtanítják magyarul is, akkor újabb rengeteg magyar fog kimenni:

index.hu/tech/2014/05/28/valos_ideju_forditoval_keszul_a_skype/

2014.05.31. 12:06:58

@NIKI LAURA: Ez szimpatikus hozzaallas, nyilvan nem mindenkinek valna be, de mindenkeppen 'like' :)

rezsöatya 2014.05.31. 12:09:00

Aldas, bekesseg mindenkinek! (ma kik kapnak hajba? :-)))) )

Akkor ma kettos unnep van! A jubileum es @maxval a gondolkodó birca: visszaterese! Ez utobbit mar vartam, mert nelkule a Nyugat sem hanyatlik tovabb...!

:D

SzZoole 2014.05.31. 12:15:09

Gratula HA.
Nem eletem az eletem,ha az eletem nem a Hataratkelon elhetem:)))

Quercus a favágó 2014.05.31. 12:15:14

Én is gratulálok HA, bár én nem régóta zavarom itt a vizet. Szerintem ez a blog magasan a legjobb az általam ismertek közül(ezen kívül még egyet ismerek DDD!).
Az ünnepre való tekintettel csinálj magadnak borsós nokedlit!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 12:15:17

@tanato:
Mindig bíztam benne, valahol legbelül, titkon, hogy nem vagyok olyan rettenetesen csúnya.
De mióta orosznak néztek, rá kellett jönnöm: rajtam már a plasztikai sebész sm tudna segíteni :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 12:16:25

@Zoole[uk]:
Tudod hogy tartja a mondás?
A konditeremben nem lehetek lent napi 24 órát. A maradék időt valahol el kell tölteni, így marad a HÁ :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 12:17:08

@Mirjam2:
Nem vagyok egy kimondott szépség, de szőke nőnek még nem néztek :)

2014.05.31. 12:18:53

A poszthoz: Bpetya tortenete nagyon megfogott, es biztos vagyok benne hogy nem csak engem, koszonjuk hogy bekuldted! Barmilyen jo is a blog, egyetertek Max-szal a kifaradas jeleivel kapcsolatban, ez valamilyen szinten termeszetes jelenseg, kivancsi vagyok hogyan fog alakulni a tovabbiakban.

Quercus a favágó 2014.05.31. 12:19:48

@rezsöatya:

Dicsérjük az Urat.
Egyébként igazad van Atya, már szólni akart a hanyatló nyugat Maxnak, térjen már vissza, mert a sztrájk alatt megállt az esésben, és kurva fárasztó volt félig megdőlve tartani magát.

NIKI LAURA 2014.05.31. 12:19:50

@charlieharper: egy evig temporary,utana vegleges.
Gaz a katonasdi,de okosba meg lehet uszni.

Barhova mesz a vilagba,minden(zsido)kozossegbe segitseg kapsz,legyen Afrika,Kanada,Usa,vagy az Antartica.

Ezt mondja el a reformatus,katolikus...lesz@rjak.

Az uzlethez: Mo kicsi piac,nulla lehetoseg.
Sok dolog occcso,na azt kel nemzetkozibe eladni.
Anglia a sz@rt is megveszi jo csomagolasba,a nemet spur uber alles,de ott is van penz.

A magyar piacot el lehet felejteni .
Matek:occson venni,dragan eladni.
Itthon elni,enni...kint keresni £/€ ba...ha Anglaba elsz,hiaba keresel tobbet,siman ra is megy az eletre..es fazol,szart eszel,egy nagy olvasztotegelybe vagy annak minden poklaval.Es esik.Mindig.Penesz,hideg,kod,rozsdas minden.

Del afrika meg minig lenduletben,de csak Capstadt,tudod..JB felejtos.
Eszmeletlen jo kajak,ido..csak a fekak,de azok inkabb egymast olik.

NIKI LAURA 2014.05.31. 12:27:08

@NIKI LAURA: Israel nem rossz,csak a rohadt sok buta russki...meg az arabok.Meg az allando fosas,rinyalas,harckeszultseg.

Igy elni nem lehet,a Wc nem lehet kiolvasni egy ujsagot.
Az ideg utan jon a rak.
Mondom,ha van egy kicsi penzed,ITTHON vagy Otthon,de kinti penzt keress.
Az igazi bunozes a politika,a nagy cegek,ZRT-t.Milliardokat vesznek ki osztalekkent,es minden legalis papiron.
Ezt csinalnam,ha tudnam.De nem tudom.

Igy maradnak a piti kis traktorok,munkgepek,szamoca...most a lepesmezen gondolkozom,venni kene kaptarakat!
Tleg,nm tudsz elado meh csaladot?:)

Shanarey 2014.05.31. 12:32:04

Püfff neki, ezt is megértük.
:-))))

Gratulálok.

A like marhaságot pedig hagyjátok meg a pofakönyvnek pls.

Nehogy már itt is az legyen mint ott, ahol túl sok ember van aki like-olni akar és arra vágyik hogy kapjon egy like-ot.

Jó komment- rossz komment?????????

Honnan tudjuk melyik a jó komment ha eltűnik a rossz?

Morgo1229 2014.05.31. 12:33:49

@charlieharper: en nem mondtam egy szoval se hogy nyaralnak. Ott vannak. Ingatlant is vesznek.

Shanarey 2014.05.31. 12:37:31

@NIKI LAURA:

Egy dolgot nem értek.

Ama furcsa országban, Madjarisztánban már nem kapható ékezetes billentyűzet?
Azt értem hogy a többi országban ez nem jellemző, de hogy már ott sem?

macamuca [IHUN] 2014.05.31. 12:45:18

@Mirjam2:
:)))))
Tipp: szoríts/keress helyet a "not for lease"-feliratnak is :)))))))))

@rezsöatya:
@QUERCUS(a favágó):
:)))))))))))))))

2014.05.31. 12:51:36

@NIKI LAURA: naszoval... Nalam Izrael kiesik, mert hiaba van zsido konyvelom, ha az izraeli APEHnal is mindenki zsido
@Shanarey(England): nem nagy rejtely, ipadhez nem hasznal billentyuzetet. Van az en telefonomon is meg ipaden is, ha nagyon akarom, de nem akarom. Gondolom Niki sem

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 12:52:29

@Shanarey(England):
Hát mer' ó'csón vennij és drágáér' éladní!
Mögvette a lajosmizsei klavijatúrhát és eladta az Ángolfő'dön élő magyarkáknak, hogy rendelkezzenek az íkezetös bijjenytyűdzet használatának kípösségívöl.

Ezé" nincs nekije íködzete.

Egyébként még a svéd alap kiosztáson is vannak olyan "előválasztó" billentyűk, amik után leütve a sima u, i, a, e, stb billentyűket, ráteszi a kettőspontot, vesszőt, vagy hosszúkettőspontot.
Arról már nem is beszélve, hogy átállíthatja a kiosztást és akkor lesznek rendes ékezetes betűk is.

Itthon én is így használom, ö-t ütöm le és é-t ír. Vagy ä helyett á-t stb...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 12:53:45

@charlieharper:
Nekem az ügyvédem görög. Örök lecke volt, soha többet :)

Pernilla 2014.05.31. 12:57:36

Gratulálok HÁ! Én már a postr-es idők óta követem a blogot, de csak ritkán szólok hozzá, bár majdnem mindig olvasom a kommenteket is. Szeretem olvasni az itt folyó beszélgetéseket, akkor is, ha nem kapcsolódnak a témához.
Nagyon nem szeretném hogy itt disqus-hoz hasonló komment-rendszer legyen. Ezt a lájkolósdit borzalmasnak tartom, és az ottani válaszrendszer nekem sokkal követhetlenebb mint a blog.hu-s, én ezzel teljesen ki vagyok békülve.
Én esetleg azt a megoldás javasolnám, hogy nyiss egy külön fórumot, ahol lehetne az egyes országokhoz vagy máshoz témákat nyitni és ott tanácsokat kérni/adni, de a blogot mindenképp hagynám az eredeti formájában.

Shanarey 2014.05.31. 12:58:52

@charlieharper:

De ahogy ő azt hirdeti hogy Magyarországon van mert ott jó költeni akkor ő igazán tehetné ezt netán ékezetes betűkkel mert úgy igazán "Magyaros"
:-))

tableno 2014.05.31. 12:59:09

@Kövérmadár [swe]: okos embör ez a Niki. Én mindig aztat hittem, hogy drágán köll venni, oszt ócsóér' eladni, oszt kiderül, hogy nem is!

NIKI LAURA 2014.05.31. 13:01:54

@Kövérmadár [swe]: @Shanarey(England): @Shanarey(....Kanadaba vettem a Future Shop-ba 1300Can $-ert az Ipadet,mikor ti meg az Atarin meg a Commodore64-en nyomtatok a load runner jatekot.:)

Viccet felreteve van rajta ekezet,de hosszan kell(lene)nyomnom ahoz,hogy elojojjon...az ido piz,mog turelmem sincs.Ez a New generation,mindent azonnal akar,tudod.

SzZoole 2014.05.31. 13:07:16

@Kövérmadár [swe]: en sem madar,azert egy nem keves idot a kocsimban is eltoltok:)

Quercus a favágó 2014.05.31. 13:07:50

@Kövérmadár [swe]:

"Mindig bíztam benne, valahol legbelül, titkon, hogy nem vagyok olyan rettenetesen csúnya.
De mióta orosznak néztek, rá kellett jönnöm: rajtam már a plasztikai sebész sm tudna segíteni :)"

Évekkel ezelőtt történt. Elvittem a női szakaszt Egerbe vásárolni. Ismervén őket, tudtam, több óra szabadidőm van. Gondoltam levágatom a hajam. Beültem a fodrász székbe, egy csinos negyvenes csajhoz. Látom a tükörbe, a csaj csak csóválja a fejét, és hümmög. Megkérdeztem, mi a gond. Mire a válasz:

"Nézze uram. Több mint 20 éve vagyok a szakmában, de őszintén megmondva, a maga fején én nem tudok segíteni. Mondhatnám, forduljon plasztikai sebészhez, de szerintem ők sem vállalnák."

Látva elkeseredésemet, azért próbált segíteni.

"Van egy szobrász ismerősöm. Ha gondolja beszélek vele. Tudja, véső, kalapács. Az talán még segít"

A szobrász sem vállalt.

Imre apó 2014.05.31. 13:14:35

@NIKI LAURA: Ezt olvasva, az jutott az eszembe, hogy ma pont nem kell hasonló firkálmányt idebiggyeszteni. Elismerésem az EZREDIK alkalmából. A töbi vackodat el se olvasom!!!!

A pénz nem boldogít, de elég h...lye embereket szűl.

Shanarey 2014.05.31. 13:14:43

@NIKI LAURA:

Ez komoly, neked már volt Ipad 1981-ben?
:-)))))))))))))))))))))))

NIKI LAURA 2014.05.31. 13:15:06

@charlieharper: lement a szamoca,700-900ft volt kiloja.
Romanok meg mar 300ft/h kapalnak,ez a piacgazdasag.

Minden jo biznisz,csak csinalni kell,ez a titok.
Kanadaba Mexicoi szamoca volt kis pize,szep,piros,nagy de semmi ize sem volt.

Az elozo gondokatfejteshez: ezt az orszagok kozotti biznisz csak kereskedelmi vonalon lehet csinalni.
Pl az altalam Tisztelt Digger nem tudna,hisz O nem kereskedik,hanem a munka tudasat/tapasztalatat adja el Angliaban.

Ez nem zarna ki,hogy hetfon Londonban,csutokon meg Jaszkarafaszajenon markolozzon(wiizz jegy 13e fttol),de persze ehez aranyat kellene markolozni hofy megerje.

Orok gazdasagi tezis: munkaval nem lehet nagy penzt keresni!
(Nehany kulonleges munka kivetelevel)
A penz a kereskedelembe van,ami nem allit elo produktomot,csak eloskodik...viszont sokkal tobb profitot hoz.

Határátkelő 2014.05.31. 13:15:34

@tanato: Kösz szépen!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

Időközben beérkezett Tanato írása is, be is illesztettem a posztba, úgyhogy aki kíváncsi rá, olvassa el!! (Megéri...) :)

PannonBoy 2014.05.31. 13:15:47

Kifejezetten érdekesnek találom,hogy úgy lett ez a blog sztár, hogy a posztokat (azaz a nagyrészüket) tulajdonképpen mások írják, azzal, hogy beküldenek sztorikat. Aztán 600-800 komment követi, ami sokszorosan túltesz a bejegyzésen.
Egy személyes magánblog korántsem lenne ennyire népszerű.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 13:16:05

@rezsöatya:

Láttam, tegnap a hozzászólások fele velem foglalkozott...

2014.05.31. 13:18:33

@NIKI LAURA: en is kereskedek, csak a tozsden meg nem annyira a tozsden

Shanarey 2014.05.31. 13:21:44

@maxval a gondolkodó birca:

Ez így nem igaz de értem én hogy az egódnak ez kellene.
:-))

2014.05.31. 13:22:16

@NIKI LAURA: atvagtak a future shopban

Rebarbaraa 2014.05.31. 13:26:53

@tableno: Neha meg nagyobb reklam is nem? (marmint a negativ)

NIKI LAURA 2014.05.31. 13:29:25

@charlieharper: 64 GB Apple annyi vot.

Raadasul nem is mukodott,aztan reklamaltam...kderult,hogy +100$ installalni is koll valamit...aztan ram akartak meg sozni tobb eves garit,tartot,meg orokos tagsagot(arukapcsolas)valami golf clubba...vagy meg 300dodoert.....ra ket evre nezem az elolapot:"assembled in China"..ezek atdobtat,I want to Californian Ipad!

Határátkelő 2014.05.31. 13:29:42

@QUERCUS(a favágó): Késő, már a palacsinta nyert. :) De nemrég volt borsós nokedli is, mert anélkül nem élet az élet. Mint tudjuk. :)

2014.05.31. 13:30:32

@NIKI LAURA: visszaterve, a katonasdit meg lehet uszni es mar okosban sem kell csinalni.

A lakasarak felmentek londoni arakka, mert az oroszok es a franciak vasarolnak. A franciak allitolag azota mennek tonegesen, miota a toulousei lovoldozes volt

Az izraeli utlevel nem szukseges a zsido kozosseghez. Pont neked mondjam?

SzZoole 2014.05.31. 13:40:52

@maxval a gondolkodó birca: meg is lettem fedve miattad,a HA figyelmeztet:)

2014.05.31. 13:47:01

@maxval a gondolkodó birca: Jah, én például nem értettem, hogy fér össze a keresztény szellemiséggel az öngyilkosságba való hajszolás helyeslése, sőt örömmel történő üdvözlése.
Ritka ocsmány voltál. Még magadhoz képest is.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.31. 13:47:09

Gratulálok én is ehhez a kerek számhoz! Én sokkal jobban szerettem a régi felületet, de azért ide is benézek gyakran.
Bár ide már nem küldenék írást...

csőcsere 2014.05.31. 14:09:59

@Der echte Weinachtsmann: terveim szerint 3-5 év, addigra lefutom itthon a pályát, amit megcéloztam. London, és/vagy Szingapúr. Egyre jobban tetszik a kétlaki élet: külföld és itthon.

Mindkét világból a legjobbat kihozni. Itthon enni a lecsót, na meg a Daubnerből a szilváspapucsot, a budai rakparton végighajtva élvezni ezt a csodás várost. És persze nem elfelejteni a hard módot, mert az adja az ambíciót. :-) Külföldön meg új dolgokat tanulni, itthon beszerezhetetlen cuccokat beszerezni, új ötleteket megismerni és nyitottnak maradni a külvilágra.

Curly2 2014.05.31. 14:10:39

Gratula HA-nak!!
Èn több, mint 2 ève olvasom a blogot. A reggeli kàvè mellè jàr a napi törtènet :)
Remèlem ez mèg sokàig így is marad!

Papagály (törölt) 2014.05.31. 14:11:16

@Gilda66:
"Én sokkal jobban szerettem a régi felületet, de azért ide is benézek gyakran. Bár ide már nem küldenék írást... "

ez elég erős kritika. jól sejtem, hogy nem a technikai körülmények változása tántorítana el a beküldéstől?

NIKI LAURA 2014.05.31. 14:11:17

@charlieharper: absolute nem,ilyet sosem alllitott senki.
Israel az egyetlen orszag,ahol vallasi hovatartozas miatt adnak allampolgarsagot.
En azt allitom,hogy barhol a vilagon - hiheto modon bizonyitva-a zsido kozossegek befogadnak,es segitenek...akar az eletkezdesben is,egy uj orszagban.

Mi lenne,ha Vatican is ezt tenni a keresztenyekkel...Apropo,a Svajci Garda milyen utlevellel rendelkezik?..

**mimi** 2014.05.31. 14:14:04

@csőcsere:
jó elgondolás...tetszik :)

rezsöatya 2014.05.31. 14:15:53

@maxval a gondolkodó birca: Megtalaltad a tokeletes receptet!
Ha csak egy ket nap nem erek ra hozzaszolni, a kutyat sem erdekli! De ha elore bejelentem, hogy rezsöcsokkentest hajtok vegre, az mindjart hangsulyos lesz... :DDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 14:19:06

@QUERCUS(a favágó):
Akkor hasonlóan jó genetikával lettünk megáldva :)

@Zoole[uk]:
Ha lenne autóm, én is szívesen elbabrálnék vele :)
Most az a dilim, hogy venni egy 200-230 LE kötüli E-class-t (benzinest) és chiptuningolni, mert az jó :)

@NIKI LAURA:
Már majdnem megint hittem neked, de megint rá kellett jönnöm, hogy vetítesz, mint Juli néni a piacon :)

@tableno:
Áááá, nem hiszek nöki!
Mióta drágán veszek és ó'csón adok, sokkal több lett a vevőm!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 14:23:14

@NIKI LAURA:
Szerintem nyerő lennék Szaudiban egy izraeli útlevéllel :)

@Papagály:
Én küldtem kettőt is, de közben rájöttem, hogy nem érdemes. Akit érdekel a téma, megtalálja a blogomat, azért viszont nem írok, hogy megtaláljanak a "úgyis idegen maradsz", "majd ha 40 éve élsz kint", "sosem lesz a hazád", "hazaáruló vagy", "úgyis össze fog dőlni a nyugat" mantrákkal.

A nemzetibb érzelműeknek meg velem lehet tele a padlás, so... ennyi.

SzZoole 2014.05.31. 14:26:28

@Kövérmadár [swe]: nem ajanlanam a chip tuningot en is probaltam es majdnem meg is vettem,de a serviceben ra kerdeztem es lebeszeltek rola,en meg hiszek nekik,miert akarnanak rosszat?

Sesamelmo (Q) 2014.05.31. 14:27:59

Én is gratulálok a HA-nek.

@bandirepublic: HA motivációjára én is kiváncsi vagyok nagyon.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.31. 14:28:52

@Papagály: Nem, a technikai feltételek jobbak lettek, ez tény!
Viszont számomra a költözéssel elveszett a blog "családias" jellege, megnövekedett az olvasók, kommentek száma, amit én idő hiányában már nem tudok követni általában.
Számomra sokan lettek, akik csak azért jönnek ide, hogy kritizálják az írásokat.
De! Ez az én saját véleményem, ettől a blog jó!

tableno 2014.05.31. 14:33:17

@NIKI LAURA: svájcival, natürlich. A svájci állampolgárság feltétel a gárdistáknál, nem tudtad?

Papagály (törölt) 2014.05.31. 14:34:10

@rezsöatya:
"ha elore bejelentem, hogy rezsöcsokkentest hajtok vegre, az mindjart hangsulyos lesz... :DDDDD "

hát, igen, van akinek elég, hogy hangsúlyos. aztán, hogy a közönség az arányérzék hiányának láttán fetreng a röhögéstől, az már láthatóan lényegtelen néhányunknak.
mondjuk a röhögésért én mindig hálás vagyok annak, aki kiprovokálja belőlem, akkor is ha nem ilyen szándékkal lát el élményanyaggal. :)

@Kövérmadár [swe]:
a kérdés az, hogy te váltál okosabbá, vagy a közönség zombult el az eltelt három év alatt.

SzZoole 2014.05.31. 14:36:30

@Kövérmadár [swe]: mert elveszited a garanciat,mivel a tuningal modifikalod a motor vezerleset es ha motorral tortenik valami ami amugy gyari garancias azt a sajat zsebedbol kell fizetned es az nem kellemes.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 14:37:56

@Zoole[uk]:
miért akarnának rosszat?
nyilván már eddig is sárgultak az irigységtől, hogy 3,2 másodperc alatt vagy százon és a lámpánál porig alázod őket a porschéjukkal. na most ha 2,8 alatt gyorsulna fel az autód, akkor már nem sárgulnának, de egészen zölddé válnának emiatt. ;)

33621 2014.05.31. 14:38:28

@tanato: Akkor csak 20 Km-re vagy tőlem meg Klappol ill. Imre apó tól. Jó szórakozást nektek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 14:38:55

@Papagály:
Szerintem csak elegem lett :)
Nincs több troll, mint 2 éve volt (azóta járok kb. ide), de a meglévőkkel már tele a padlás. Ráadásul konstruktivitás, meggyőzés, vita ki sem tud alakulni, mert csak mondják és mondják és mondják.

Fel sem merül, hogy van, aki más értékrenddel rendelkezik és ettől az általuk látott kép is egészen más.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 14:40:15

@Zoole[uk]:
Mivel 0km-es autóra nem lesz pénzem és "be kell érnem" egy 3-4-5 éves használttal, a gyári garancia már szerintem nem jöhet szóba.

Ezen kívül van valami hátrány?

SzZoole 2014.05.31. 14:43:49

@Papagály: nem,nekem nem sport kocsim van,nekem egy skrizofen autom van a 0-100-at csak 7 mp alatt tudja,tudok vele oregurasan is vezetni meg sportkocsisan is:)

SzZoole 2014.05.31. 14:44:35

@33621: miert,hol lakik tanato?

Imre apó 2014.05.31. 14:46:34

@Zoole[uk]: Azé mer Szoboszlón ázik, vagy pihen, vagy mind2-őt :))))))))))))))))))))

Mi pedig Debrecenben lakunk 33621-el :)))

Papagály (törölt) 2014.05.31. 14:47:47

@Kövérmadár [swe]:
"vita ki sem tud alakulni, mert csak mondják és mondják és mondják"

kár. pedig szerintem nagyon érdekes téma lenne intelligensen végiggondolni, körüljárni a hazafiasság kontra emigráció kérdést. hiányolom a szintézist, pedig talán mindenkinek hozna a konyhára.

engem érdekel a téma, mert kicsit mindkét (szögesen szembenálló) véleménnymel tudok azonosulni.
szívből tudok kiábrándult, ősgonosz "hazaárulóként" megszólalni, ugyanakkor értem azokat is, akik ilyenkor a sátánnal azonosnak látnak. ezért nem is tudok rájuk haragudni.

SzZoole 2014.05.31. 14:49:17

@Kövérmadár [swe]: Te madar,tudod,hogy egy mercedesrol beszelunk es nem a tobbi autorol?:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 14:51:40

@Papagály:
Tegnap este megnéztük a The Lego Movie-t, jópofa volt.

A benne szereplő dalról jutott eszembe:
"Everyting is awesome...
Mégis tele van a 'awesome'!"

SzZoole 2014.05.31. 14:52:13

@Imre apó: en azt tudom nagyon jol hogy Ti a hurkasok varosaban eltek,en a tirpak varosbol valo vagyok a szomszadbol:)))
Azt nem tudtam,hogy a doki most szoboszlon van.

nyuszigonosz 2014.05.31. 14:54:24

@Kövérmadár [swe]: Feleslegesnek tartom.
Ha több PS kell , eleve lehet olyat venni.
Meg hol tudsz aztán igazán száguldozni?

Dehát majd a te kocsid lesz, ha veszel, es fontosnak tartod, chiptuningolod majd.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 14:55:27

@nyuszigonosz(D):
micsoda?? ezt pont egy németo.-i kérdezi? hol másutt, mint a német sztrádákon! :)

Papagály (törölt) 2014.05.31. 14:56:04

@Kövérmadár [swe]:
ezt nem tudtam követni, bár tény, hogy a legós filmet se láttam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 14:57:22

@Zoole[uk]:
Mintha már említette volna valaki :)
De még nem jutottam közelebb a megoldáshoz :)

@Papagály:
Nekem is vannak gyenge pillanataim, amikor megpróbálom megérteni ezeket a doglokat. Amikor látom, hogy milyen remekül megvannak a palesztín, szomáliai közösségek. A lengyelek. Igazából mindenki, csak a magyarok nem.

Aztán eszembe jut nekem is, hogy hányan voltak olyanok, akik kérdeztek valamit, jópofiztak és mikor kiderült, hogy nem tudok munkát szerezni (tipikusan "bármit elvállalok, de nem beszélek svédül, sem angolul), akkor eltűntek.
Direkt feltöltöttem egy tárhelyre egy csomó svéd anyagot (arra az esetre, ha elveszíteném az eredeti könyveket valahol :) ), szerinted hányan kérték el az elérhetőségét?

A másik véglet, amikor elkezdődik a nyugat hanyatlása és a más felsorolt jelzők aggatása. Olyankor én is beleadok mindent.

Nincs értelme az egésznek... pedig szerintem is lehetne, de attól még nincsen.

Imre apó 2014.05.31. 14:57:51

@Zoole[uk]: @Papagály: Lehet lenne értelmeJa ja, a kedvesével odaruccantak.

Te is a szomszédból való vagy?, én szeretek itt lakni, már vagy tizenpár éve. Nyugisabb és tisztább mint Pöst:)))))

nyuszigonosz 2014.05.31. 14:59:32

@Papagály: A Madár meg Svédországban van.

Itt en száguldozok.:-)

Chamroe 2014.05.31. 14:59:52

Gratulálok HA-nak az ezredikhez :))
Az első poszt óta követem a blogot, igaz hozzászólni kb egy év után kezdtem csak, és most sem viszem túlzásba.

Arra még élénken emlékszem, hogy majd' 2 éve a szülőszobán is olvastam a posztot, és utána éjjel a 12 órás kötelező mozdulatlan fekvés alatt azért sort kerítettem a kommentekre is :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 14:59:54

@nyuszigonosz(D):
Nem elsősorban a PS miatt, hiszen a 232 vagy 250 nem túl nagy különbség. Szimpatikusabb viszont a vasra optimalizált működés.

Kérdés, hogy a PS és fogyasztáscsökkenés mellett megjelenhet-e olyan előny, amitől tartósabb lesz a motor. Fene tudja.

Egyelőre nagyon nehezen találok olyan modellt, amilyet szeretnék. Pedig tudom, hogy van, láttam olyat, akinek a testvérének a gyerekének a feleségének az apjának a kollégájának a szomszédja látott olyat. :)

Imre apó 2014.05.31. 15:04:49

@Papagály: Lehet lenne értelme. ezt neked szántam a Hazafiságról...stb, csak elcsusszant, bocs:)))))))))))

nyuszigonosz 2014.05.31. 15:10:44

@Kövérmadár [swe]: A müszaki részhez nem tudok hozzászólni.

SzZoole 2014.05.31. 15:11:51

@nyuszigonosz(D): Igaz Te is hulyesegnek tartod chiptuningot:)

tanato 2014.05.31. 15:12:23

@33621: @Zoole[uk]: Már nem ,tegnap jöttünk haza,3 napot voltunk Szoboszlón,sokat fürödtünk bár nem volt túl jó időnk.Egy alkalommal meg bementünk Debrecenbe várost nézni,rég jártunk arra.

Shanarey 2014.05.31. 15:12:51

@Kövérmadár [swe]:

Pár napja összefutottam egy Szomáliai fickóval, és jót dumáltunk, amíg vártuk a munkakezdést.

Na eszembe is jutottál, hogy te nem nagyon látsz "normális" Szomáliai embert.

M. Péter 2014.05.31. 15:14:19

@NIKI LAURA: Svájcival. Logikus, nem? Egy svájci ismerősöm szolgált a Vatikánban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 15:14:22

@NIKI LAURA: azt mondd meg, mi az istennyilatol ilyen draga iden az eper????????????????????,,?¿

Papagály (törölt) 2014.05.31. 15:14:56

@Kövérmadár [swe]:
"megvannak a palesztín, szomáliai közösségek. A lengyelek. Igazából mindenki, csak a magyarok nem."

úgy érted, individualizáltabbak vagyunk? erősebben követjük az önérdekünket, mint amennyire a csoporthoz való tartozás köt minket?
ha így érted, akkor meglep, hogy ezt enyhe csalódottsággal a hangodban mondod, mert nekem eddig az jött át, hogy neked fontosak ezek (az individuális) értékek. és előbbrevalók a csoporthoz tartozásnál. rosszul értettem?
vagy "titokban" tényleg nem vagy kibékülve azzal, hogy magányos farkasként élhetsz a tömegben? vágysz az akolmelegre? (nem lenne azzal se baj, természetesen, de kicsit más akusztikát ad a szavaidnak.)

"Aztán eszembe jut nekem is, hogy hányan voltak olyanok, akik kérdeztek valamit, jópofiztak és mikor kiderült, hogy nem tudok munkát szerezni (tipikusan "bármit elvállalok, de nem beszélek svédül, sem angolul), akkor eltűntek."

őszintén: nem lennél csalódottabb, ha NEM tűntek volna el?

"A másik véglet, amikor elkezdődik a nyugat hanyatlása és a más felsorolt jelzők aggatása."

bennem nem okoz lelki törést (sőt, logikait sem), hogy mélyen hiszek a nyugat hanyatlásában, meg abban is, hogy a jelenlegi magyaro.-nál még így is élhetőbb, kívánatosabb hely.

az egyik egy történelemszemléleti, "jósolós", civilizációs, pusztán elméleti kérdés, a másik meg a megélt hétköznapok dolga.

tanato 2014.05.31. 15:15:17

@Zoole[uk]: Én egy alföldi kisvárosban lakok az ország közepén Szoboszló 2 órányi autóútra van tőlünk.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 15:15:59

@NIKI LAURA: Ha már itt vagy ma és nem csak 1 komment/nap adagra futja, akkor nem akarsz egy kicsit mesélni hogy merrefelé is éltél ezidáig és miket csináltál? Mert abból a reggelente elejtett 1-1 félmondatból úgy emlékszem, hogy éppen csak akasztott ember nem voltál még, de azon kívül már minden más igen. :)

SzZoole 2014.05.31. 15:16:17

@Papagály: ne gondold,hogy a nemet autopalyan olyan konnyu szaguldozni tartosan.Nappal a forgalom ejszaka meg a teherautok es a buszok tartanak fel.

Shanarey 2014.05.31. 15:16:39

@Zoole[uk]:

A chip tuning, csak rövid távon jó, mert az autó élettartama emiatt csökken. Persze mindig akad valaki aki az élettartamot feláldozza a teljesítmény növekedésért.

A motor a váltó és a futómű az amely nem fogja bírni sokáig azt amit a chip tuning okoz.

SzZoole 2014.05.31. 15:17:32

@Imre apó: ja nyiregyhazi,de nem szarhazi:)))

tanato 2014.05.31. 15:18:24

@Gilda66: Az bizony elveszett.Az egykor volt családias jellegnek vége,ez már másik stílus,azért is mentek el számosan.Persze jött helyükbe sokkal több más olvasó.

SzZoole 2014.05.31. 15:20:16

@tanato: koszi,mar egyszer,vagy tobbszor,irtad,hogy hol,de nem emlekszem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 15:20:22

@Zoole[uk]: OFF

Én nem kedvelem az igazi hosszú limuzinokat, általában már az L-es, Lang-os, hosszított verdák sem tetszenek, de tegnap láttam egy 6 ajtós Jaguar XJ-t (nem a legújabb generációs, egyel régebbi volt). Álomszépen nézett ki. Egy igazi, fehér kesztyűs, sofőrkalapos angol gentleman vezette. :)

ON

33621 2014.05.31. 15:20:52

@Zoole[uk]: Valahol a viharsarokban lakik ha jól tudom, ésmost a feleségével a szomszédban Hajdúszoboszlón pihen.

SzZoole 2014.05.31. 15:22:17

@Shanarey(England): koszi,hogy megerositesz,ezt probalom elmagyarazni a madarnak,remelem olvassa.

Mrs. Clayton 2014.05.31. 15:24:19

@Babette (eper vagyok a jogobellában): szted? azert hogy Nikinek ne legyen gond osszel Afrikaba menni es honapokat kitelelni ott

SzZoole 2014.05.31. 15:27:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: az enyem csak 5 m 8cm,az hosszunak szamit?
Az a jag amit Te lattal a paredesnak oltozott soforel az altalaban a temetobe szalitja az elhunyt csaladtagjait.En egy heten tobb alkalomal is talakozok ilyen jag-el.

Mrs. Clayton 2014.05.31. 15:27:40

@Shanarey(England): ezert kell a gyari racing garageba vinni, mert ott megcsinaljak a futomuvet, valtot egyebeket, a Hondankat anno a Hasikek csinaltak, sztem meg ma is megy

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.31. 15:27:54

@tanato: Olvasók jöttek, kritizálók még többen...
Sajnos ez a megjelent írásokon is meglátszik, de ez megint csak az én saját véleményem!
Írások kevésbé jönnek, legalábbis olyanok, mint a régiek voltak (bár szerencsére vannak kivételek).

SzZoole 2014.05.31. 15:28:35

@33621: koszi,a doki is irta mar,hogy hol,de nem emlekszem.

tanato 2014.05.31. 15:30:20

@Zoole[uk]: Úgy mondom hogy az ország mértani közepéhez képest lévő 60-70 km-es körön belül.

tanato 2014.05.31. 15:32:36

@Gilda66: Hát,igen, a klasszikus origós időkben megszokott írások csökkentek arányaiban.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 15:32:45

@Jess G:
"azert hogy Nikinek ne legyen gond osszel Afrikaba menni"

látom, alakul a gazdaságelméleti disszertáció. ;)

SzZoole 2014.05.31. 15:34:48

@tanato: az ha jol emlekszem akkor Pusztavacs.Akkor Nikkitol nem is laksz olyan messze:)

33621 2014.05.31. 15:34:56

@tanato: Csinálhattunk volna egy három fős (33621,Tanato,Imre apó) határátkelős spontán összeröffenést! Na majd esetleg máskor.
Remélem Zooléval nyáron összejön egy pálinkázás és sörözéses beszélgetés!

Imre apó 2014.05.31. 15:36:25

@33621: Ja benne vagyok, leszek, ha összejönne :)))))))))))))

tanato 2014.05.31. 15:38:01

@33621: Összehozzuk,szeretnék még visszamenni Szoboszlóra nem túl sokára.Jól felújították a várost meg a fürdőket is.Egyszer voltunk a Silverben ,egyszer,a Békében egyszer meg a Panorama Apartmannokban fürödni.

33621 2014.05.31. 15:39:47

@tanato: Azaz Pusztavacs környéke. Onnan melyik ( É,D,K,Ny,) irányba?

tanato 2014.05.31. 15:39:52

@Zoole[uk]: Pontosa,Pusztavacs határában van a mértani középpont,van ott egy emlékmű is.Mostanában méltatlanul el van fekedve,pedig régebben nagy bulik szoktak ott lenni aug. 20-án.Nikihez is közel lakom így van.

2014.05.31. 15:41:42

Aggyisten!
Gratula a HA-nak az 1000. poszthoz!
Kb. 2 eve olvasom a blogot, napi szertartassa valt nalam az olvasasa. Neha kinyilik a bicska a zsebemben nehany hozzaszolas miatt, de legtobb esetben turtoztetem magam. Sokszor megirom a valaszt is, de hosszas gondolkodas utan meg sem kuldom el. De van olyan is, amit elkuldok, de megbanom. Beleolvastam a regi HA-be is parszor, valamiert nem tetszett, el is felejtettem. Remelem, a lajkolas nem lesz bevezetve, olyan dedos dolognak tartom. Ellenben nem bannam, ha a hozzaszolasok sorszamozva lennenek, a jobb attekinthetoseg miatt. Azert alapjaban veve igy sem rossz, megszoktam. Ami nem tetszik, az a vulgaris, kozonseges szavak hasznalata:) Mondom ezt en, aki tobb nyelven karomkodik, szerenytelenul allitom, eleg magas szinten:) De a kozosben azert probalom mellozni ezt a mufajt. Lehet, hogy prud vagyok, de igyekszem megadni a tiszteletet embertrsaimnak.
Varom a 2000.-ik jubileumot!!!
PS: kulon gratulalok a blog gazdajanak, szerintem igen jol kezben tartja a dolgokat, mar ami a temakat, moderaciot illeti. Nem kis munka lehet, az biztos egy ilyen blogot szerkeszteni, raadasul anomine, szemelyisegenek hatterbe szoritasaval:)

33621 2014.05.31. 15:42:33

@tanato: A stadiont láttad? Ma nagy buli lesz ott. Bajnok avatás meg utána utcabál! Én meg megyek éjszakára dolgozni(:- Igaz a foci nem érdekel.

tanato 2014.05.31. 15:43:52

@33621: Na magától a falutól azért még odébb vagyunk,még menni kell onnan délebbre,van ott több kisváros is,azok egyikében.Pontosan persze nem mondom meg melyik,de egyik olyan mint a másik,laposan elterülők két három templomtoronnyal,főleg családi házakkal és óriási a tanyavilág.

tanato 2014.05.31. 15:45:02

@33621: Persze de csak kívülről.Monumentális épület.

NIKI LAURA 2014.05.31. 15:46:15

@Don Kartasch [Warwickshire,
A valosagot nem irhatom le,mert tobb Eu szabalyt megszegtem.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 15:48:22

@Gilda66:
értem amit írsz, sőt egyet is értek vele. engem is eltántorított, hogy kritizáljanak.
szerintem a szerzőkkel szembeni helyes magatartás a köszönet és hála kifejezése lenne azért, hogy megosztották velünk a történetüket, bizalmukba avattak.
vájkálni az életükben, faggatózni az általuk bármely okból elhallgatott részletekben, motivációkban, analizálni, minősíteni őket szerintem nem oké.
a kritikusok úgy gondolják, hogy aki itt előadja magát, az vállalja, hogy boncasztalra kerül. így aztán azok közül, akiknek "csak" története van, de nem akarnak viviszekcióban részesülni, sokan megtartják maguknak.
szerintem ez az oka a már többek által említett "kifáradásnak", a történetek elfogyásának. s ezért fanyalodik a bloggazda kreatív trükkökre, hogy azért mégis legyen friss anyag, ha nincs is.

ezen persze nehéz lenne változtatni, hiszen a törzsközönség bizonyára ragaszkodik a saját módszereihez, s rossznéven venné, ha új magatartási kódexet várnának el tőle. lehetne kérni vagy moderálni a barátságosabb klímát eredményező hozzáállást - de ha nem belülről jön a belátás az olvasókban, akkor egyik se lenne célravezető. így maradnak azok a történetek, amelyek szerzője nem bánja, tudja kezelni a sokszor durva kritikát. vagy - mint a tegnapi példa mutatta - amelyek szerzője rosszul méri fel, hogy hová is kerül az írása és a személye.

SzZoole 2014.05.31. 15:50:00

@33621: most megyek haza jun.14.-en,Debrecebe is megyek at,de csak azert mert a szemesz doki mar 3x mutotte anyam szemet es meg mindig begyullad az anyam szeme es ujra muteni fogjak.Anyam a 3 mutetre az utovizsgalatokra es a varatszedesre mar tobb szazezer forintot tett a doki zsebebe,most en is adni fogok a dokinak,de azt nem fogja zsebre tenni az biztos.
Augusztus 8-9-en megyek csaladostol,autoval,akkor ossze lehetne jonni szoboszlon,ha @tanato: is meg Ti is ra ertek:)))

33621 2014.05.31. 15:50:28

@tanato: A Békébe nyáron szoktunk menni mi is néha, ott nincs olyan nagy tömeg mint a nagy fürdőben.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 15:50:36

@csőcsere: na most tudom csak olvasni. +1 de tenyleg. Nagyon sok sikert es szerencset kivanok!

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 15:52:26

HHHAAA: Boldog Szülinapot!
kepfeltoltes.hu/view/140531/IMG_20140531_154216_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Remelem sikerült ez a rohadt kepfeltöltes:D

33621 2014.05.31. 15:53:15

@Zoole[uk]: Úgy legyen! Remélem összejön.

2014.05.31. 15:53:33

@Kövérmadár [swe]: Érdekes ... amikor a hajón melóztam, éppen hogy mi magyarok tartottunk össze a leginkább. Műszak után még leültünk egy-egy sörre a crew konyhában vagy a fedélzeten. Más nációkhoz tartozók, húztak lefeküdni, vagy azt, amit. A supervisor meg is jegyezte, hogy ez mennyre nem általános ...

33621 2014.05.31. 16:00:09

@Zoole[uk]: Soltvadkert? A kannás borok Mekkája!

2014.05.31. 16:00:50

Kulon udvozlom Niki olvtarsunkat! O az egyetlen a hozzaszolok hatalmas taboraban, akit van szerencsem ismerni szemelyesen is!! Tudom, neha felborzolja a kedelyeket rovid beirasaival, de o mar csak ilyen, polgarpukkaszto:) De mint ember, nem rosszabb, nem jobb, mint barrmelyikunk (de inkabb jobb) Van fele restanciam is, megigertem neki, hogy utana nezek nehany kanadai allampolgarsagi torvenynek. Sajnos nem tettem. De annyit tudok, hogy iden jan. 1-vel erosen megszigoritottak a bevandorlast, az allampolgarsag megszerzesenek a felteteleit. Remelem, azert a jovo evi szovetsegi valasztasok utan visszaall a regi rend:) Mert ne feledjuk, Kanada megalapitasanak, gazdasagi, tarsadalmi fennmaradasanak, fejlodesenek a kulcsa meg mindig a bevandorlo, a hataratkelo!!!:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 16:01:20

@Papagály:
Mi volt előbb, a nyúl vagy a tojás?
Azért vagyok individualista, mert tudom, hogy nem számíthatok senki másra? Vagy azért nem számíthatok senkire, mert túl individuális vagyok és nem építek kapcsolatokat?

Előbbire nagyobb esélyt látok, mert sokan panaszkodtak a külföldi magyarok segítőkészségére. Nem tudom...

A nyugatos dologban pedig ott van a kutya elásva, hogy ameddig a kiinduló állapotom (magyarországi élet) rosszabb, mint a jelenlegi életem (a hanyatló nyugaton), addig üres frázis a nyugat kulturális, civilizációs, erkölcsi, hitéleti hanyatlása.
Márpedig a környezetemet nem a válások száma vagy a muzulmánok térhódítása alapján ítélem meg, hanem a kenyér mennyiségén az asztalomon. Abban pedig a nyugat (általánosságban) verhetetlen.

@Shanarey(England):
Ennél több nem is kell nekem. Akkor kiesett a versenyző :)

2014.05.31. 16:02:11

@Gilda66: @Papagály: Ez az index .. és ezeket a sirámokat hónapokig olvashattuk, amikor átkerült ide a blog. Az index blogkommentelő közönsége, bármely blog esetében, meg kissé nagypofájú. Már olyan értelemben, hogy nem a tutujgatás a legfőbb jellemző. Persze, ez trollmágnes is egyben. De legalább az ember megtudhatja, hogy mit gondolnak az általa megfogalmazottakról mások tök őszintén. És nem csak a buksisimi megy. Bár ez még tetten érhető itt, pl. Max esetében, akit minden más indexes blogról kitiltottak volna az ominózus kommentje után örökre. Itt meg fáklyás felvonulás lett rendezve neki. Sőt, még ő lett megsértődve, és még most s szentül hiszi, hogy neki volt igaza, és szörnyű igazságtalanság történt vele. Úgyhogy, nincs okotok a sirámokra, mert ez a blog még mindig túl megengedő ...

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 16:02:52

@Pink Petsch: pedig ez szerintem ritka. Legalabbis en ugy latom sokszor hogy vagy haszon lesnek vagy szurka-piszkalnak, de nem tartanak össze. Mondjuk mar reg volt itt szerencsem talalkozni magyar emberrel, ugyhogy lehet hogy ez valtozott. Lehet hogy felvettek a Kinti nyugodtabb eletritmust? En csak örülnek neki.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 16:03:31

@Pink Petsch: pedig ez szerintem ritka. Legalabbis en ugy latom sokszor hogy vagy haszon lesnek vagy szurka-piszkalnak, de nem tartanak össze. Mondjuk mar reg volt itt szerencsem talalkozni magyar emberrel, ugyhogy lehet hogy ez valtozott. Lehet hogy felvettek a Kinti nyugodtabb eletritmust? En csak örülnek n
eki.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 16:05:09

@Der echte Weinachtsmann: bocsanat a duplazasert. Nem tudom mi törtent.

2014.05.31. 16:08:06

@Der echte Weinachtsmann: Hm, lehet, csak szerencsém volt .. nem tudhatom. Lehet, az is közrejátszott, hogy a 12 fős magyar csapatból összesen 4-en voltunk akkor tök újak, a többiek meg már régi hajósok, ha nem is feltétlenül együtt. De tény, hogy mi azért próbáltunk valamiféle társadalmi életet is élni a munkán kívül. Ezt rajtunk kívül csak a hajót irányító és karbantartó cseh legénység produkálta ...

2014.05.31. 16:08:52

@Der echte Weinachtsmann: Blogmotor ... rá se ránts ...

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.31. 16:09:34

@Pink Petsch: Nem siránkozok, leírtam, amit gondolok. Ez az enyém...a többiek, köztük te is gondolhattok mást!
Direkt kiemeltem, hogy ez CSAK az én véleményem!!!
Engem speciel még sehonnan nem tiltottak ki, illetve a stílusom miatt erre nincs is esély, de ettől függetlenül jobban tetszett a régi HÁ.
Mutass csak egy példát, amiért én megszóltalak volna, hogy más a véleményed :-)

2014.05.31. 16:13:45

@Papagály:
" úgy érted, individualizáltabbak vagyunk? erősebben követjük az önérdekünket, mint amennyire a csoporthoz való tartozás köt minket? "
Ezt mondtak a mexikoiakra is, hogy individualistak, selfisek, nem alkalmasak a csapatjatekra. Szinte minden ilyen iras, tanulmany, amit errol olvastam elrettento peldanak hozta fel a focit, hogy nem kepesek benne tultenni magukat az egyeni jatekon.
Erre mit hoz a Sors? Focicsapatuk a legutobbi olimpian aranyermes lett. :))))) Erre varrjanak gombot a tarsadalom tudosok!!:))))

2014.05.31. 16:13:53

@Gilda66: Én most tényleg ennyire érthetetlenül fogalmazok? Ok, akkor siránkozást helyettesítsd be nosztalgiázással, vagy azzal, ami neked szimpatikusabb a témakörben. A kitiltást meg direkt, nevesítve Maxra írtam, nem rád. Ennél világosabban nem tudok rámutatni.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 16:16:24

@Pink Petsch:
nem siránkozásnak szántam, sőt, szerintem gilda se panaszkodott.
egyszerűen próbáltam megvilágítani, hogy szerintem miért van egyre többeknek hiányérzete és miért értesülünk egyáltalán ági leventéről szóló álmodozásairól meg arról, hogy hogyan készítsünk töltött káposztát ha nincs káposzta.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 16:20:30

@Cascabel: még a tegnapi hozzászólásod kapcsán kérdeztem, miért építed le tudatosan a kapcsolataid, és miért sajnálod, ha tudatosan teszed. (csak azért ismétlem, mert hátha nem olvastad a kérdést.)

2014.05.31. 16:20:38

@Cascabel: Nem az evente egy honapot itt toltoknek kell allampolgarsagot adni, ez nem bevandorlo, hanem haszonleso.

2014.05.31. 16:22:24

@Papagály: Ok, akkor te is helyettesítsd be a kívánt kifejezéssel az általam "siránkozásként" leírt érzést, amikor olyasmi után vágyódik az ember, ami nincs már.
Amikor átkerült a blog ide, akkor még érthető is volt, ha pár hétig az akkori törzsgárda nem tudott mit kezdeni nagy hirtelen az új helyzettel, a másféle stílussal. (Bár ezt is sikerült jól elhúzni hónapokra) De 2 év után legjobb esetben nevetséges, legrosszabb esetben idegesítő.

2014.05.31. 16:23:10

@Pink Petsch: Na es azota nem jott Blackhairlady... Dehat Bircanak itt mindent lehet, meg az ezredik posztba is bekerul...

Shanarey 2014.05.31. 16:23:55

@Zoole[uk]:

Tudom miről szól, és szerintem ő is tudja, csak ő még túl fiatal, benne van a száguldozás még a lábában.
De sebaj majd elmúlik.
Nálam is elmúlt.
:-)

@Jess G:

Igen, persze ez is egy megoldás, csak a nagy átlagnak ez nem jut eszébe. Na meg nem olcsó, ám hasznos.

Shanarey 2014.05.31. 16:27:45

@cougarcat:

Tudod, ez úgy megy hogy van aki bélyeget gyűjt, van aki pedig útleveleket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 16:28:07

@Shanarey(England):
Svédországban száguldozni??? :)))))))
A sok LE a nagyobb karosszéria miatt kellene, hogy előzni is lehessen az autóval.

@Zoole[uk]:
Olvassa :)

tanato 2014.05.31. 16:28:08

@Zoole[uk]: Hol műtötték,a Szemklinkán?Szürkehályog?Zöldhályog?
Na aug. eleje az megoldható így első ránézésre.
Nem Kerekegyháza,azért annál nagyobb,bár nem rossz hely az sem,közel a nagyváros.

Shanarey 2014.05.31. 16:29:42

@cougarcat:

Lassan már én is ott tartok inkább a Sámán tolja ide a hosszú kommenteket, mint Birca a fóbiáit, és a vallásosságát.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 16:30:02

@cougarcat:
Erről megint lemaradtam... :(

@Cascabel:
Legalább nekik összejött az a sport :D

2014.05.31. 16:30:07

@NIKI LAURA:
" Kanadaba Mexicoi szamoca volt kis pize,szep,piros,nagy de semmi ize sem volt. "
Most leginkabb kaliforniai foldieper kaphato, en szeretem, ez az egyetlen gyumolcs, amit itt megeszek.
Gondolkoztal mar azon, hogy kikuszobolod a kapalast a termesztesenel? Csopogtetos locsolason? Organikus tragyazason? Ezeken kivul is nagyon sok modszer van, amivel lehetne a koltsegeket csokkenteni. Esetleg fejessalata termesztes? Szerintem az is jo megelhetesi forras lehetne. Mikor jossz ujra Kanadaba? Szivesen beszelgetnek veled ezekrol a dolgokrol is:) Ja, ugy nez ki, hetfotol megyek vissza a repterre dolgozni, a horvatokhoz, ott is fogok lakni, lakokocsimban. Ma dol el minden:) Hatalmas epuletek nottek ki ott a foldbol az utobbi honapokban. Mindet kanadai nyugdijalapok finanszirozzak.

Shanarey 2014.05.31. 16:32:15

@Kövérmadár [swe]:

Na igen ezért is nem értettem minek neked a chip tuning, Svédország sem a toleranciáról híres ez ügyben.

Előzni? Minek? Ha az illető sokkal lassabb akkor nem nagy ügy, ha annyival megy mint te és ez mégis előzésre késztet akkor a baj nálad van.
:-)

tanato 2014.05.31. 16:32:17

@Pink Petsch: Mi volt az az ominózus komment?

2014.05.31. 16:34:24

@tanato: Amiben hipp-hipp-hurrázott azoknak a seggfejeknek, akik bullyinggal öngyilkosságba hajszoltak meleg-hajlamú fiatalokat a közép- és főiskolákban, Amerikában.

tanato 2014.05.31. 16:37:08

@33621: Soltvadkert sem rossz hely.de most felsorolok egy csomó kisvárost amikre gondoltam.Kezdjük lefelé:Cegléd,Nagykőrös,Kiskunfélegyháza,Kiskunhalas,Oldalról:Kunszentmiklós,Lajosmizse,Tiszakécske.Nézzük srég:Soltvadkert Kecel,Kalocsa,Abony,Csongrád.Kiskőrös.
Ezek igen hasonszőrűek persze csak nagy átlagban,vannak méretbeli és speciális tájképi különbségek

tanato 2014.05.31. 16:37:51

@Pink Petsch: Ja,ezt nem olvastam,de majd elolvasom.

2014.05.31. 16:41:33

@cougarcat: Birca képes volt magát kirúgatni a comment.com-ról is. Pedig az teljesítmény, mert sixxnek elég magas az ingerküszöbe. De úgy látszik, HÁ-nak még magasabb ...

2014.05.31. 16:42:34

@tanato: Azt már nehezen, mert kimoderálta HÁ, annyi becsület még volt benne. Ezen sértődött be a kis primadonna.

NIKI LAURA 2014.05.31. 16:43:01

@Cascabel: na,most esett le:)Buenos dias Amigos!

Azota mar voltam..felraktam a kijijire,hogy munkat keresek..vagy 3-komoly ajanlatot kaptam.Tudod,.a mexikoi sivatag vege,az Okanaga..!:)
Kb 3 hetig birtam,jol felcsesztem magam,aztan megint hazarepultem.
Ez fog kicsinalni,ha itthon vagyok kifele vagyom,ha kulfoldon akkor haza...biztos van valami magyarazat..

SzZoole 2014.05.31. 16:43:17

@tanato: igen a Kenezyben,zoldhalyog es konnycsatorna meszesedes.A balszemenel meg ki tudtak vagni es potolni a konnycsatornat,de idokozben keringesi es sziv problemai is kialakultak a szive 46%-ban mukodik igy a jobb szemenel nem tudjak altatasal valalni a kockazatok miatt a mutetet.Az eddigi mutetek erzestelenitesel eber allapotban csinaltak a jobb szemen es csak csonkoltak a konnycsatornat,de azota is folyamatosan begyullad,mert a doki benne hagyott valamit.Roviden ennyi.

2014.05.31. 16:45:18

@Pink Petsch: nem ez volt az elso ilyen reakcioja. Tobb, mint egy eve nincs egy masik kommentelo a keleti-partrol, akinek a fia homokos. Nem tudta elviselni Maxval hompfob nezeteit.

2014.05.31. 16:47:00

@Papagály:
" miért építed le tudatosan a kapcsolataid, és miért sajnálod, ha tudatosan teszed."
Azert sajnalom, mert tudatosan teszem:) A jozan esz ezt diktalja:) A sok ismeros, haver neha faraszto tud lenni.
Ettol figgetlenul, tegnap este ketszer is megirtam a valaszt a kerdesedre, el is kuldtem, de vacakolt a blogmotor, igy nem jelent meg. Utana feladtam a probalkozasokat.
Irtam az oilsandrol is kis ertekezest neked es a fackingrol, az sem jelent meg. Az volt a lenyege, hogy aki elfogadja az ilyen kitermelesi modot, kivanom, hogy a szomszedjaban csinaljak:)))
Biztosan megvaltozik a velemenye:))
Tettem fel par kepet, igaz nem oilsand hanem egy mexikoi arany - es ezustbanya, aminek a felkutatasaban en is aktivan resztvettem 2007-ben. A 2013-as kepek a mukodo banyat mutajak, hogy milyen kornyezetrombolo munkat vegeznek, a mighty money erdekeben: hegyek lerobbantasa, cianvegyuletes medencek, stb. A reszvenyesek termeszetesen a messzi Kanadaban elnek, biztonsagban. Ettol fuggetlenul ujra reszt vennek a kutatasi munkakban, hiszen az az eletem:) Oxymoron ugye?:) Az ember mar csak ilyen, ellentmondasos az egesz elete:(
Ja, a kepek a banyarol es az azt megelozo kutatasi idokbol:
www.dropbox.com/sh/0ivclbc3ap820gg/AABkDoBSXxZgNwDjXlumFPSja

2014.05.31. 16:49:19

@charlieharper: És, ha meggondolom, hogy engem azért baszott ki HÁ anno, mert kifejtettem, hogy kurvára utálom a hard-core muszlimokat, akik meg akarják nekem szabni itt Európában, hogyan éljek és viselkedjek, a saját normáik szerint. Az persze rasszizmus volt, amit nem viselt el a lelke. Ezt meg elviseli ...

2014.05.31. 16:50:09

@NIKI LAURA:
Azert is vagy olyan szimpatikus, mert "hulye" vagy, mint en:) Be tudok ragni piti dolgokon, es akkor nem erdekel semmi, olni is tudnek:)

2014.05.31. 16:52:09

@Pink Petsch:

A te stílusoddal sem lehet VIP jegyet kapni az Opera bálra.

SzZoole 2014.05.31. 16:52:42

@Kövérmadár [swe]: akkor vegyel E320/350 CDI motorost,csak 235 lovas,de a nyomatek 540 Newtonmeter,elozesnel egy felkover gaz a valto visszrug kettot es az auto ugy meg indul,mintha droton huznak,ja az auto eleje megemelkedik a kipufogobol meg olyan hangok jonnek ki,hogy csak na:)))

NIKI LAURA 2014.05.31. 16:52:53

Na,mi van?...Birca- t kimoderaltak?Mi van diggerrel?

2014.05.31. 16:52:58

@Cascabel:
" fackingrol" Elnezest, fracking akart lenni (hidraulikus kozetrepesztes) :))) Egy betu hianya csunya dolgokat tud muvelni:)

2014.05.31. 16:53:46

@Shanarey(England): :) Az ilyen utlevelgyujtogetok miatt szigoritjak itt a bevandorlasi torvenyeket. :)

Eloszor en se ertettem hogy mi tortent a minap, mert mire jottem a Birca kommentje mar ki lett moderalva, de kesobb osszeallt a kep. Az egy dolog, hogy homofob es hogy orrverzesig hangoztatja ezt. De hogy semmi tekintettel nem tud lenni valakire aki rendszeresen idejar, raadasul egy kedves valaki, aki soha nem bantott meg meg senkit....

@Pink Petsch: HA nem tud mindig itt lenni, szerintem fogalma nincs, hogy napi szinten mi jatszodik le...

2014.05.31. 16:54:47

@lexrex: Jah, de nem is kérek ...

2014.05.31. 16:56:09

@cougarcat: Ha valaki előmoderál, akkor legyen képben ... ilyen ez ...

2014.05.31. 16:56:20

@Cascabel: azt tudod,mhogy UKben megy a fracking lovby, hogy majd akkor nekunk itt mikyen jo lesz. Tejjel meg mezzel folyo.
En csak annyit tudok, hogy ahol SAban volt fracking, a kornyeken meghalt az osszes allat es ihatatlanna valt a viz.
A lakossagi tiltakozasnak itt nincs nagy ereje, frackingelheto resz a London alatti medence (Hampshire, Winchester, Chichester, stb), ami tradicionalisan Tory szavazobazis. Ha ott engedik a frackinget, akkor az a Toryk bukasat hozhatja, marpedig 2015-ben valasztas lesz. Addig szerintem nem lesz fracking.

Nalunk hiaba engeded a telkeden a frackinget, ez nem az USA, nem kapod utana meg a penzt, mert a foldtol csak X meterig lefele (talan 1m) a tied a birtok.

2014.05.31. 16:56:20

@Cascabel: :)))) Orulok hogy humoros kedvedben vagy, ezt jo latni! :))

morsels (törölt) 2014.05.31. 16:58:08

En csak egy ujonc vagyok es igen, az indexen lattam a Hataratkelot, ezert kattintottam ra.

De azert persze, gratula, meg minden.
:-)

2014.05.31. 16:58:35

@cougarcat:
Mint minden, a bevandorlas is egy meghatarozott hibaszazalekkal dolgozik. Az az 1-2 % haszonleso elfer, tokeletesen ugy sem lehet kiszurni ezt:)

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.31. 17:01:13

@Pink Petsch: Ügyesen összekombináltad az én nosztalgia érzésemet azzal, hogy kit miért moderálnak ki! :-)
Gratulálok!
Szerencsére nem láttam az esetet, így fogalmam sincs, hogy Max-ot miért tiltották ki, így közöm sincs hozzá.
Ezt ugyan nem nekem írtad: "De 2 év után legjobb esetben nevetséges, legrosszabb esetben idegesítő. "
Ne idegeskedj ezen! Ezt csak én sajnálom! :-)
Nosztalgiázok azon is, hogy a gyerekek születése előtt bármikor 10 percen belül összepakoltuk a sátrat és a hálózsákokat, ha egy jó koncert volt kilátásban, utána már csak a férjem pakolt :-)

Mrs. Clayton 2014.05.31. 17:01:50

@Zoole[uk]: ha jo automatat akar barki, soha ne vegyen mercedest, csak mondom, kiveve, ha elmult 70 eves es raer, meg nem kapja fel a vizet, ha a gazra lepest koveto 10 percben nem fog tortenni az eg egy adta vilagon semmi

2014.05.31. 17:05:34

@Kövérmadár [swe]: Nem csodalom, Birca keresere Blackhairlady valasz kommentje ki lett moderalva. Pedig o nem irt semmi sertot, csak elmagyarazta, hogyan erinti ot szemelyesen a Birca fele homofobia. Es a lenyeg itt is az, hogy nemcsak egy maganvelemenyrol van szo, amit az ember megtart maganak, de nem sertene meg azzal masokat - hanem allandoan es eroszakosan masok kepebe nyomja, akar akarjak azt hallani, akar nem. Na ilyen a bullying IRL es ehhez hasonlithato az itteni homofob kommentfolyam.

2014.05.31. 17:05:45

@Gilda66: Nem kombináltam össze, két külön gondolatmenet volt. De, ha akarod, legközelebb két külön hozzászólásban írom le, hogy világos legyen.
Maxot nem tiltották ki. Éppen ez a baj. Hanem még ő volt megsértődve a minősíthetetlen kommentje után, hogy miért vágták ki. És még ő hirdetett sztrájkot. És ő van a mai napig megsértődve e miatt. Holott kurvára szégyellnie kellene a pofáját. Ha tudná, mit jelent ez a fogalom.
Nem, én nem idegeskedem, a másik lesz az ...

2014.05.31. 17:09:42

@Cascabel: Pedig sokan vannak, akik idejonnek, megszerzik az allampolgarsagot, aztan huznak vissza az anyaorszagba - mert valojaban soha nem is szandekoztak itt elni. Amikor meg ott kitor a forradalom, akkor nekunk kell oket kimenteni. lasd libanoniak.

2014.05.31. 17:10:09

@tanato:
Jo olvasni mar csak a neveit is ezeknek a helysegeknek: Kiskunhalas es Csongrad kulonosen kozel all hozzam, eltem mindket varosban hosszabb ideig. Szukebb hazamnak vallom azt a kornyeket. De a Matra-aljat is, Nogradot, Koszeget is. Na, ilyenkor fog el a honvagy!!! Meg 31 ev utan is. Amit nem hogy szegyenlek, egyenesen buszke vagyok ra!!!

Mrs. Clayton 2014.05.31. 17:11:23

@Zoole[uk]: az, A classtol egeszen a Vianoig az osszes egy fos, mar az automata valto kerdeseben, bar en a mergat amugyis tulertekelt markanak tartom

macamuca [IHUN] 2014.05.31. 17:11:47

@33621:
HA "bevesztek", én is szívesen randiznék veletek :)
Júliusban (13.-19.) hosszabb időre megyünk haza, és aug. végén is tervben van egy egy hetes otthon-lét, de az még bizonytalan, a júliusi tuti = akkor bármelyik nap megfelel.
HA egy bambi is elfér a sörök mellett... :))

2014.05.31. 17:12:14

@cougarcat: HÁ meghülyült? De teljesen? Pont Blackhairt vágja ki, egy olyan bohóc kérésére, mint a Birca?????

2014.05.31. 17:15:13

@cougarcat:
Most komolyan: Libanonbol " kimentettek" 3000 kanadai allampolgart. 20 evente tortenik ehhez hasonlo eset. 20 ev alatt bevandorolt az orszagba 6 million ember. Hany szazaleka ennek az a 3000? Ennyit kibir azert Kanada, nem? Most ne engedjek be a libanoniakat? A vilag egyik leggazdagabb embere is libanoni bevandorlok leszarmazottja (Carlos Slim)

2014.05.31. 17:17:44

@Pink Petsch: Csak egy kommentjet vette ki - mert abbol ugye lehetett volna tudni, hogy miert tunt el Birca kommentje. Erdekes, hogy bar Birca teljesen erzeketlen volt Blackhairlady fele, sajat magaval szemben kepes volt empatiara. :) Szelektiv empatia. :)

Na jo itt abbahagyom mert a vegen meg engem fognak kivagni. :)) De nem hagyhattam szo nelkul...

morsels (törölt) 2014.05.31. 17:18:54

@Cascabel:
Nade Carlos Slim mexicoi, nem? :-)

Határátkelő 2014.05.31. 17:19:23

@Pink Petsch: Egyrészt persze igazad van a (részleges) előmoderálással kapcsolatban, másrészt viszont remélem nem haragszol meg, ha az életemben van más is, mint a blog (olyan apróságok, mint munka meg család).

Képtelenség napi 24 órában a fentiek mellett jelen lenni egy blogon és minden nap végigolvasni 400-500 kommentet.

Igen, alapvetően megengedő vagyok, de erősen fontolgatom, hogy a jövőben keményebb leszek, csak akkor majd jön a sírás-rívás, hogy miért nem lesznek egyesek whitelisten. (Ugye?)

Mindegy, ma a magam részéről ünnepelek és nem akarok senkivel veszekedni. De ha erre igény van, akkor mostantól különösebb lelki problémák nélkül kiszórok majd innen néhány embert. Ha már mérföldkő.

morsels (törölt) 2014.05.31. 17:19:55

@Pink Petsch:
HA nem vagta ki sem Blackhairt, sem Bircat.

SzZoole 2014.05.31. 17:20:37

@Jess G: az enyemben 7G Tronic valto van,olvass egy kicsit utanna a neten,hatha meg valtozik a velemenyed a fos valtorol,de ha egyszer Milton Keyness fele jarok ki is probalhatod,csak nehogy meglepeteskent verjen hatba a valtasi ideje.Sajat tapasztalat.

2014.05.31. 17:21:21

@Cascabel: Nem, ne tiltsak ki a libanoniakat, de szigoritsak meg a bevandorlasi torvenyeket, amit meg is tettek. Miert legyen pl. egy Niki Laura allampolgar? Hogy Lajosmizserol fikazza Kanadat, es egy evben egy honapot itt dolgozzon? Ehhez nem kell allampolgarnak lenni, jo ahhoz a munkavallalasi engedely is.

2014.05.31. 17:22:47

@charlieharper:
Albertaban a talaj felso 30 cm-e csak a tulajdonose, az alatt a koronae. Kiveve indian rezervatumok. Az olajccegek csak a terulet megkozeliteseert fizetnek pl. a farmeroknak, atlagban $4000/kut. A fracking csunya dolgokat tud produkalni, amirol nem illik beszelni. De az olajvezeteke szerintem a legveszelyesebb dolog. El tudnak torni. A tartalyhajok pedig zatonyra tudnak futni. (Exxon, Alaska)

2014.05.31. 17:23:10

@morsels: A kommentjeikről volt szó, teeeeee!!!! Ezt rajtad kívül, mindenki értette! :PPPPP

morsels (törölt) 2014.05.31. 17:24:05

@Pink Petsch:
Ohh, en shaktira jol emlekszem.
I beg to differ.
(egyebkent meg ismetlem, sem Blackhair, sem birca nem lett kititltva)

morsels (törölt) 2014.05.31. 17:25:07

@Pink Petsch:
Egy komment torlese nem tiltas.
Teeeeee :-)

2014.05.31. 17:25:37

@morsels:
Igen, mexikoi, de libanoni gyokerekkel. Masodgeneracios. Kanadaban is van sok libanoni, akik hasznara valtak az orszagnak.

2014.05.31. 17:25:57

@Határátkelő: Figyelj, mint már mondtam .. ez ilyen .. Vagy előmoderálsz és sasolsz, vagy nem moderálsz elő, és hagyod, hogy az istenadta nép kivesse magából a hülyéket.
De az, hogy félig ez, fékig az .. na ez az, ami nem megy ...

Mrs. Clayton 2014.05.31. 17:27:09

@Zoole[uk]: hogy itt mindenki a mergajat akarja nekem mutogatni, nincs valaki rendes autoval ezen a blogon? jellemzo....

morsels (törölt) 2014.05.31. 17:28:41

@Cascabel:
Persze, libanoni gyokerekkel, csak nem kanadai, hanem mexicoi.
Csak a kanadai bevandorlassal kapcsolatos velemenyedhez talan nem a legjobb pelda volt. Persze ez (is) nezopont kerdese :-)

Ennike (DK) 2014.05.31. 17:28:45

Gratulalok HATARATKELO a szep kerek szam unnepe alkalmabol.
Nekem ez az elso blogom, amit olvasni kezdtem tobbe-kevesbe rendszeresen mar amennyire az idom engedi. Soha egy kommentet sem olvastam ezelottig, azt se tudtam, mi az off, meg mi a troll, esatobbi... tanulni sohasem keso:)))
A kommentek, meg neha allati szorakoztatoak, ha a tisztelt kozonseg hozza a formajat. Muvelt, tajekozott, intelligens , jo humoru, jol iro emberek gyujtohelye, akik neha sznobok, neha kozonsegesek, sokszor kritizalok, de nagyon sokszor segitokeszek es joakaratuak, viccesek. Arc nelkuli emberek, akikrol megis mindenikunkben el egy kep, aztan a valosag...az meglepetes lenne. Erdekes vilag, engem is magaval ragadott...

2014.05.31. 17:31:00

@morsels: Te most direkt nem akarsz megérteni? Azt írtam, hogy "kivágták", és ezt a kommentjekre értettem, amit rajtad kívül mindenki értett. Nem azt írtam, hogy "kitiltották".
A kitiltást Bircával kapcsolatban emlegettem, mint jól megérdemelt, de sajnos, be nem következett akciót.
Világos most már? Vagy baszogatsz még egy kicsit?

NIKI LAURA 2014.05.31. 17:35:51

@cougarcat: En halas vgyok Kanadanak.Befogadott,segitett- bar nem voltam raszorulva-
Aztan rajottem,sokkal jobban elek Europaban-Del afrikaban ,mint Kanadaban ugyanazon munkaval!
Quebec europai,a leginkabb hadonlit Europara...a tel borzaszto.
BC telivan Kinaival,es esik.
Toronto tetszett,Calgary hideg..
Hetente arra ebredtem,mit keresek itt!?
Most "elveszem" minden orszagtol,ami tetszik...es itt poffeszkedem a fafodemu,rozsakkal,akacfaerdovel korulvett Alsolajosi tanyan...buboskacsa itt hapog,kiscicak a kosarba,egy oz bejott,mert szomjas..
Egy Szomaliai
refugenek,vagy egy miskolci romanak oriasi lehetoseg Kanada,nekem nem volt az..
Utlevel?
Magyarral oda mesz,ahova akarsz.

A tudat,hogy barhol,barmikor ujrakezdhetem: felemelo!..csak a korom szabhat(na) hatart.

2014.05.31. 17:40:29

@morsels: @Pink Petsch: Vaj mi, te nem voltal meg itt, amikor shakti pszichopataskodott. Neked meg folyamatosan nyalt.
En mondjuk az utolso hetekben/honapokban szurtem,mde mar joval elotte ki kellett volna vagni, nert allandoan bullyzta morselst/diggert/cougart/sharneyt es altalaban minden ferfit illetve kanadait, aki nem a nezeteit osztotta. A noknek viszont erosen nyalt.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.05.31. 17:43:35

Az időeltolódás miatt kicsit megkésve, de én is szivből gratulálok az 1000-hez! :) szép kerek szám, én sem gondoltam volna anno, amikor még a postr.hu-s érában voltunk, hogy ez a blog igy megerősödik. Bár mostanában kevesebb időm van a kommentelésre, de viszonylag gyakran benézek ide, és jó látni, hogy a régi törzsgárda egy része most is itt van. A moderálás bevezetése szerintem jót tett a blognak, kikoptak az eleinte még fel-feltűnő trollok, és bár időnként valóban sok az off comment, ezek a beszélgetések kicsit "személyesebbé" teszik az egészet, hiszen nem kell mindig csak és kizárólag külföldi ügyintézésről, pénzügyekről, lakáskeresésről, és szorosan a témához kapcsolódó dolgokról beszélni. Örömmel olvastam, hogy nemcsak az én esetemben jöttek létre személyes ismeretségek, barátságok. Csak biztatni tudok mindenkit, hogy ha lehetőségetek van, vegyétek fel egymással a kapcsolatot akár kül-, akár belföldön vagytok. Sokszor élnek bennünk téves előitéletek és klisék, mert annyi negativat hallunk a külföldi magyarok széthúzásáról, stb. stb. Legyünk mi az ellenpélda! na, uff, én szóltam, most megyek, és elkezdek bőröndöket pakolni. 2 nap múlva utazunk haza (3 év után), már nagyon várjuk. Látjátok, akárhány évig él az ember külföldön, azért a "hazautazunk" valahol mutatja, a szivünk csücske még mindig Magyarország:) (de persze majd amikor visszafelé jövünk, akkor is "hazajövünk") :)

DieNanny CH 2014.05.31. 17:43:49

@tanato:

Én Kunadacs és Szabadszállás között vagyok "ismerős". (Évente egyszer elkísérem szüleimet egy, ottani tanyán lakó baráti házaspárhoz.) Mert szüleim kb 3-4x mennek, de nagyon időjárásfüggő. Vagy mínusz 10-nek, kopogós fagynak kell lenni, vagy hetek óta tartó szárazságnak. Ugyanis nem vezet hozzájuk betonút, csak zsombékos pusztaság. Ha csak egy kis sár is van, már feltesszük a hóláncot, nagyobb sárnál már el sem tudunk menni...
Amúgy Pusztavacson voltam ált. isk. 4-ben vándortáborban (Ócsa-Dabas-Örkény-Pusztavacs). Anyukám meg Lajosmizsén született, de 2 évesen elköltöztek a Duna innenső oldalára...

**mimi** 2014.05.31. 17:48:01

@cougarcat:
igen, azóta nem volt itt, nagyon sajnálom....

2014.05.31. 17:48:37

@charlieharper: Hm, ok, ez igaz. Nem voltam itt a kezdetektől, nem tudhatom mennyire, és kit készített ki addig. Amikor végül ki lett tiltva, én úgy éreztem, nem követett el semmi kriminálist. Vagy, ha ő megérdemelte a kitiltást, akkor Birca sokszorosan.
Nem shkatí mellett kampányolok, hanem az igazságtalanság ellen. És a magyar ÁB "bölcs" döntése nyomán, HÁ is felel Birca agymenéseiért. de úgy kell neki, ha hagyja.

2014.05.31. 17:48:41

@NIKI LAURA: Oh OK, ez mar maskent hangzik mint amit neha itt leirsz. :) Igy igaz, Kanada nem mindenkinek jon be - ezt sokan nem akarjak elhinni, akik meg nem probaltak meg itt. En mindig hajtogatom hogy itt nehez az ujrakezdes. De az allampolgarsaggal kapcsolatban tartom a velemenyem - ez olyanoknak menjen, akik valoban itt akarnak elni es kedvelik ezt az orszagot. En pl. a szememet se rebbentenem ha elvennek a magyar allampolgarsagom - tekintettel arra hogy mar tobb mint ket evtizede itt elek, itt szandekozok elni, es allampolgar is vagyok. De persze errol nagyon valtozoak a velemenyek, az enyem is szubjektiv.

@charlieharper: +1

Határátkelő 2014.05.31. 17:54:13

@Pink Petsch: Figyelj, kezdek ideges lenni, szerintem itt fejezzük be, ne legyél te az első, akit ezen a szép napon leveszlek a listáról. A Bircáról szóló kommentedet a benne szereplő kifejezések miatt kimoderáltam.

NIKI LAURA 2014.05.31. 17:57:01

@cougarcat: en a PR. Kartyat hoszabbitom 5 evente,de neha meg mindig bekuldenek az emmigracioba,es kerdeseket kapok..

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 17:57:15

@charlieharper: Ha normálisan csinálják a frackinget, akkor az ég egy adta világon semmi hatással nincs az ivóvíz készletekre. Már csak azért is mert van köztük vízszintesen pár kilométer...
Elhiszem hogy voltak US-ben szennyezések, de akkor ott valaki elcseszett valamit. Normál esetben semmi köze nincs a vízkészletekhez.

Amúgyis erőteljesen túl van hypeolva a fracturing. Már csak azért is mert amúgy kb. 60 éve használjuk a technológiát... az utóbbi idők fellendülését amúgy marhára nem a fracking, hanem a vízszintes fúrás hozta meg a frackinggel kombinálva. Nem is értem hogy a köztudatba hogy sikerült ezt a frackinggel azonosítva átültetni.

2014.05.31. 17:58:28

@Határátkelő: Ó hát persze. mert Bircát védeni kell .. mert miért is? Igen sok ember ment el miatta a blogról. Ez téged nem zavar? Ilyen hülyéket akarsz magad körül látni, mint ő?
És tudod, hogy engem nem zavar, kitiltasz, hát kitiltasz. De azt most megmondom, hogy nem miattam lesz bajod feljelentés kapcsán, hanem a miatt a marha miatt, akit védesz, és aki Bulgáriából röhög rajtad (is).

2014.05.31. 17:59:13

@NIKI LAURA:
" A tudat,hogy barhol,barmikor ujrakezdhetem: felemelo!..csak a korom szabhat(na) hatart. "
Meg a kor sem szamit: elmultam x eves, de evek ota foglalkoztat az ujrakezdes. Vagy Magyarorszagon, vagy Mexikoban, vagy Kaliforniaban. A szempontok valtoztak csak: legfontosabb az idojaras, utana megint az idojaras, a tobbi - penz, nyelvtudas, laid back lifestyle, ismeros kulturkozeg csak harmadlagos.( Magyarorszag nem az idojaras miatt van a pakliban, bar a negy evszak vonzo)

Határátkelő 2014.05.31. 18:05:33

@Pink Petsch: Meg amiatt, amit most ide leírtál, ugye? Nem védek senkit, illetve téged is védtelek, amikor le kellett volna venni, mert volt már ilyen. Erre mondtam, hogy lehet keményebben is, akkor meg majd az lesz a baj.

De a magam részéről ezt a vitát most lezártam.

NIKI LAURA 2014.05.31. 18:09:20

@Cascabel: igen,tudom...mi ilyen vilag csavargok maradunk sajnos,vagy szerencsere.
Szervezzunk valamit,legyen Cuba..vagy Tijuana...Ha Wellsz Tamas havonta jart Panamaba,akkor nekunk ennyi jar!:)))

Off
Mikor Airdrie(alberta)- be meloztam,honapokig deepfrosen "hungry man"-t ettem,6$ volt egy doboz.Mikor labszar porkoltet fozok bogracsba visszagondolok ra..

Imre apó 2014.05.31. 18:10:15

@Jess G: Nekem csak 1 kicsi pözsóm van, az oksa :D:D:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 18:10:27

@cougarcat: mondjuk en kivancsi voltam,milyen uruggyel jon vissza elobb.
mert mind visszajonnek.

2014.05.31. 18:10:28

@Határátkelő: Nem-e? Amiatt az ocsmány kommentje miatt nem járt volna neki legalább 1 napos kitiltás? Nem, te inkább hagytad, hogy kezdjen el mártírt játszani, és hogy Blackhair megcsömöröljön, ráadásul kivágtad a kommentjét. Mint ha nem tudnád, hogy úgyis mindenki megtudja, miről volt szó. Nem védted ... ja, de nem is tettél semmit, amivel meg gyakorlatilag, ugye ..
És most csak úgy egyoldalúan lezárod .. hát, hogyne, mert ez mindent megold ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 18:11:36

@Cascabel: "A fracking csunya dolgokat tud produkalni, amirol nem illik beszelni."

Amúgy tényleg tud veszélyes lenni, de nem a szennyezés miatt, amire a legtöbben gondolnak. Ha normálisan, előírásoknak megfelelően csinálják a casinget akkor egy cseppet nem szennyez sehol sem a fracking. Meg amúgy a fracking fluid 99%-a homok+víz. A maradék 1% meg kenőanyag a keverékhez (kommersz háztartási vegyszerek, amit sok idióta amúgyis képes kiönteni a kertjébe miután felmosta a konyhát, letisztította a motorját brigéciollal...)

Amiért szerintem inkább veszélyes az maga a repesztés ténye. Kilométeres területeken át repesztik a kőzetrétegeket a mélyben. Pedig nem igazán tudjuk hogy ennek hosszú távon milyen geológiai hatásai lesznek. Szerintem az a legveszélyesebb a technológiában hogy akarva-akaratlanul is alternatív törésvonalakat hoznak létre. Ez később még kellemetlen talajmozgáshoz vezethet... persze ez jó eséllyel csak évszázadok múlva lesz érzékelhető...

2014.05.31. 18:11:42

@Cascabel:
A Magyarorszagra valo koltozesemnel egy dolog motival:
Vissza a "gyokerekhez" :))))
(ezt mindenki ugy ertelmezi, ahogy akarja)
@cougarcat:
Ha elvennek a kanadai allampolgarsagomat, a szemem se rebbene:) De ha a magyart vennek el, az nagyon fajna!
Latod, mindenkenel mas es mas szempontontok jatszanak. Mind a 6 milliard Fold lakonal. Ez benne a szep es egyben a problema is:)

2014.05.31. 18:13:16

@NIKI LAURA: nade hogy hosszabitod, amikor 3 evet ott kell lakni az 5-bol a hosszabbitashoz? Akkor meg nincs kiskacsa, cicakkal meg ozikevel

Quercus a favágó 2014.05.31. 18:13:59

@charlieharper:

Személy szerint nagyon sajnálnám, ha a Fekete Hölgy távol maradna. Nekem rendkívül színpatikus. Nem tudtam arról, amiről írsz, de nem lehet sem neki, sem a gyereknek könnyű az élete.. Nagyon remélem,meg tudnak birkózni a problémával. Én teljes mértékben mellettük állok, bár tudom, ez nem segít.

Az anonimitásnak vannak előnyei, de itt a blogon egyre gyakrabban előjönnek a hátrányok is. Véleményeket formálunk dolgokról, emberekről általánosságban, sokszor sértő stílusban, miközben nem tudjuk, hogy milyen mélyen érint az másokat.
Én már régóta azt tartom, arról mondjon az ember véleményt, amit személyesen megtapasztalt, vagy aminek alaposan utánajárt. Persze ezt én sem mindig tartom be.
Tanatonak igaza van abban, vissza kellene fogni magunkat egy kicsit, és megpróbálni figyelemmel lenni mások lelki világára is.

Persze ez csak az én meglátásom, és lehet, hogy téves.

Imre apó 2014.05.31. 18:18:08

Ha nem lenne senki aki lázadozik (jogosan) nem lennék itt, mert nem bírnám elviselni a sok okoskodót, neveket nem mondok, de vannak beteg egyének is.

Pinki igazad van, ezzel nem védelek, mert elég jól meg tudod te magad védeni.

Nem kell veszekedni, én is nyelek sokszor. Régen,..... nem tettem volna.

Ünnepnapvan :D:D:D:)))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.31. 18:18:38

@Babette (eper vagyok a jogobellában): A kommentjét, amiben Birca ocsmányságara válaszolt korántsem ocsmányul ... mert ez nem az ő stílusa.

NIKI LAURA 2014.05.31. 18:19:33

@charlieharper:
1,ferj/ felesegeddel vagy tavol.
2,Canadian Company employee overseas

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 18:20:04

@Határátkelő: csak halkan jegyzem meg a sarokbol,hogy pimkinek sok igazsagavan...

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 18:21:48

@Jess G: sajnos,nekem csak hetfon. de akkof egesz nap.

2014.05.31. 18:22:35

@NIKI LAURA: annak a canadian companynak vagy az overseas employee-ja, amit te alapitottal

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 18:22:52

@Pink Petsch: jaja,kozben lattam.hihetetlen,mikrol maradok le ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:24:21

@Pink Petsch:

Feljelentés esetében a blog.hu a felelős, nem a blog tulaja.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 18:25:43

Mondjuk ha választani kéne szerintem 25 birca sem ér fel egy blackhair-lady-vel, de ez persze csak az én véleményem...
Mondjuk ha én lennék Határátkelő az is tuti hogy minden egyes bolgár IP le lenne tiltva a blogról "just in case" alapon...

2014.05.31. 18:27:34

@Imre apó: De amikor az idiotizmus tort ül, az nagyon gáz. És nem érdekelnek olyankor a következmények, mert nem fogom be a számat. Az a marha ma megjelent itt, és úgy adta elő magát, mint, aki nagy kegyesen leereszkedik, holott vérig lett sértve. Ő! Érted, te ezt, baszod??? Ő!!! És erre voltak olyanok, akik üdvözölték. Én leköptem. Mert ezt érdemli.

2014.05.31. 18:27:52

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ez tulzas. Nem kellett volna. Megiscsak felnott emberek kozossege ez.

NIKI LAURA 2014.05.31. 18:28:44

@charlieharper: maradjunk annyiban,hogy teljes legalis lehetosegek vannak.
Jo kerdes,hogy erdemes-e valamit fentartani?

Ezt merlegelni kell,mert a koltsegeket fizetni kell kint,mikozben Europaban elsz..

Határátkelő 2014.05.31. 18:28:59

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Ha már itt tartunk, én nem azt mondom, hogy bizonyos dolgokban nincs igaza, hanem azt, hogy amiket ő itt leír, az ugyanolyan becsületsértő, mint amit számon kér. Talán magába is nézhetne egy kicsit.

2014.05.31. 18:29:01

@maxval a gondolkodó birca: Ne szólj hozzám. Nem akarom, hogy egy hozzád hasonló ember akár virtuálisan is hozzám szóljon.

2014.05.31. 18:29:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
" Szerintem az a legveszélyesebb a technológiában hogy akarva-akaratlanul is alternatív törésvonalakat hoznak létre. Ez később még kellemetlen talajmozgáshoz vezethet... persze ez jó eséllyel csak évszázadok múlva lesz érzékelhető "
Jo esellyel. Rosszal hamarabb. Tavaly volt egy foldrenges a heves-megyei Tenk nevu faluban (ott lakik az egyik unokahugom)
Jottek a tudomanyos magyarazatok, hogy ilyen toresvonal meg olyan talajszerkezet, stb. En - a mindenben konspiraciot sejto - egybol arra gondoltam, hogy a kornyeken valahol furtak, netalan horizontalisan es repesztettek is - csak nem akartak a lakossag orrara kotni, felve a kovetkezmenyektol. Szerencsere nem volt idom utana jarni a dolognak. Ettol fuggetlenul peldaul Pennsylvaniaban eleg gyakoriak a microfoldrengesek, amit osszefuggesbe hoznak a fracking-al. Masik hatrany, hogy olyan gaztarolo reteget is megrepesztenek, amit nem akartak, igy aztan elofordul, hogy gaz kerul az ivovizbe, Meg lehet gyujtani a vizcsapbol kijovo gazt:)

Határátkelő 2014.05.31. 18:30:16

@Pink Petsch: Pedig nem lenne baj, ha érdekelne.

2014.05.31. 18:30:32

@Határátkelő: Nézek, amint meglátom a kiegyensúlyozottságot. De amíg csak egyik irányban működik, addig kénytelen vagyok profán lenni, hogy egyáltalán felfigyelj.

2014.05.31. 18:31:22

@NIKI LAURA: persze, nyilvan mindenhol a legkedevzobbet kell kihasznalni.
Tudod, ha gyerekeid lennenek akkor, elgondolkodnal, hlgy melyik orszagban//megyebe/provinceban/stateben lenne nekik a legjobb. Nem biztos, hogy a kacsakat akkor a lajosmizsei erdobol nezned.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:31:30

@Pink Petsch:

"hogy fér össze a keresztény szellemiséggel az öngyilkosságba való hajszolás helyeslése, sőt örömmel történő üdvözlése"

Még szerencse, hogy ez nem igaz. Nem helyeseltem az öngyilkosságba való hajszolást. Olvasd vissza az illető hozzászólásokat.

Imre apó 2014.05.31. 18:32:04

@Pink Petsch: Aztakiabálósodat :D:D:D

tökre megértelek, nem védem a barit, sőt. Már a blogját is kitöröltem, mert elég betegesnek találtam, na mind1. Az ő blogja azt ír amit akar, nekem pedig nem kell olvasnom, hehe:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Az igazságtalanságot annyira nem csípem, lehet kicsit elmaradok, pedig oly szépen indult ez az ezredik.

2014.05.31. 18:32:53

@Határátkelő: Miért? Mit csinálsz? Kitiltasz? Hát menten a kardomba dőlök ... Csak előbb beszerzek egyet.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:33:14

@cougarcat:

Nem lenne unalmas, ha mindenki egyetértene? Engem általában azért szoktak sokan kedvelni ilyen helyeken, mert sok dolgot egészen más nézőpontból világítok meg.

Imre apó 2014.05.31. 18:33:57

@charlieharper: Én is azt gondoltam, hogy NORMÁLIS felnőttek, hála a valaminek a nagytöbbsége az.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:33:58

@Pink Petsch:

Ez egy nyilvános fórum. Ha jól emlékszem, nem küldtem még neked magán emailt.

2014.05.31. 18:34:33

@maxval a gondolkodó birca: azt kellene visszaolvasni, amikor azt irtad, hogy "vegre egy jo hir a mai nap"? Vagy valami hasonlo reakciod volt Blackhair Ladynek az irasara.

NIKI LAURA 2014.05.31. 18:35:07

@charlieharper,most erettsegizik,most intezem BC egyetemet.
Egy gond van.Emeltszintet nemetbol teszi.:(

2014.05.31. 18:35:59

@QUERCUS(a favágó):
Udv Kedves Ismeretlenul is Ismeros Kollega! :)
Tegnap valaszoltam neked is, szinten 2x, amit elnyelt a blogmotor. Ketten vagyunk, akiket itt osszekot az "alma mater" is :) (A Dobo)
Akartam mar kerdezni regebben is, hogy ugye te erdetileg nogradi vagy? Csak nem a Kis-Zagyva volgybol? :) Kovesden el egy volt osztalytarsam, Pota Jozsi. O szervezte a tavalyi osztalytalalkozonkat Tibolddaroon.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:36:20

@Pink Petsch:

Azóta visszaengedett a commentcom.

Még az Örülünk Vincent is visszaengedett, pedig a múltkor megállapították, hogy bűncselekményt követtem el egyik hozzászólásommal.

Jelenleg csak 3 blogból vagyok kitiltva a blog.hu-n.

2014.05.31. 18:36:41

@NIKI LAURA: gratulalok. Keresve se talahattal volna messzebb egyetemet

morsels (törölt) 2014.05.31. 18:36:51

@maxval a gondolkodó birca:
Elmagyaraznad, hogy szerinted mi tortent?
Mert az, hogy szerinted az jo hir, hogy egy homoszexualist az iskalban a halalba hajszolnak a bullyk, az azert meredek.
Akkor is, ha szerinted nem az.

2014.05.31. 18:38:27

@Imre apó: Elment az én kedvem is. Egy olyan blogon, ahol egy homofób szabadon randalírozhat, és a normális emberek, inkább elmennek ... Igaz, én nem vagyok túl normális, de ennyire ütődött sem.

NIKI LAURA 2014.05.31. 18:39:14

@charlieharper: dehogynem,ujzeland vagy Australia:)

2014.05.31. 18:39:21

Na pá. Egy jó ideig elegem lett ....

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:42:42

@cougarcat:

Pedig csak el kellene olvasni pontosan és figyelmesen, amit írtam. Senkit nem sértettem meg.

Éppen a napokban volt egy ilyen vitám pl. vexillógus kollégával az egyik FB-csoportban, Nemigen szoktam FB-csoportokban vitázni, de itt éppen hozzászóltam. A vita annak kapcsán alakult ki, hogy valaki betett "szexuális orientációs" jelképeket.

Persze ott a vita megoldása nyilvánvaló: eleve tilos a vexillógiai csoportban olyasmiről beszélni, ami nem vexillógia. De persze ott is bejött a papírforma: a homoklobbista azonnal hatalmas intoleranciáról tett tanúságot és személyes sértéssel támadt rám.

Határátkelő 2014.05.31. 18:43:08

@charlieharper: @morsels: @Pink Petsch: @maxval a gondolkodó birca: Nagyon szépen megkérlek titeket (még egyszer: nagyon szépen megkérlek), hogy legalább ezen a mai napon ne kezdjétek elölről ezt az egészet.

Köszönöm.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:44:23

@Határátkelő:

Oké, csak szeretném tisztázni az engem ért igaztalan vádat miszerint helyeseltem az öngyilkosságot.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 18:44:25

@charlieharper: Miért, szerinted mégis mi történne? Majd a szívére veszi, nem? Hagyjuk már. Úgysem veszi fel. Nem ő hangoztatja állandóan hogy ilyen-olyan szindrómái vannak? Amit persze saját magáról állít fel diagnózisként. Jah, az ő egyetlen szindrómája az hogy "attention whore".
Azt sem veszi észre hogy az autópálya rossz oldalán megy. Szerinte itt rajta kívül mindenki hülye mert rossz irányba közlekednek...

Nah mindegy befejeztem, én szűröm is folyamatosan szóval mondhatni leszarom mit csinál, de marhára nincs rendben hogy elüldözi a normális embereket meg mindig eltéríti a beszélgetés fonalát a saját kicsinyes hülyeségei felé.

@Cascabel: "Masik hatrany, hogy olyan gaztarolo reteget is megrepesztenek, amit nem akartak, igy aztan elofordul, hogy gaz kerul az ivovizbe."

Igen, ez már tényleg egy másik valós probléma.

Imre apó 2014.05.31. 18:44:56

@Pink Petsch: Neked válaszolok, hát ezt látom sajnos én is. A HÁ-t tudom továbbra is olvasni, majd átsiklok esetleg pár dolgon oszt kész. Kommentelni most nincs kedvem.

Csőváz

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:45:27

@morsels:

A jó hír: van aki rossznak tartja a homoszexualizmust. Nem az öngyilkosság.

Elismerem: hozzászólásom félreérthető volt.

Quercus a favágó 2014.05.31. 18:47:45

@Cascabel:

Üdv. Igen Nógrádból származom, Karancsságról. Póta Józsefet ismerek Kövesden, bár ez elég gyakori név. T.daróc meg a szomszéd falu, a "dombon túl"

Taxomükke (UK) 2014.05.31. 18:49:17

Gratulálok HÁ-nek és köszönöm a munkáját!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 18:53:57

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

"Mondjuk ha én lennék Határátkelő az is tuti hogy minden egyes bolgár IP le lenne tiltva a blogról "just in case" alapon..."

Szerintem mindenki legyen kitiltva, aki nem te vagy. Ez a halálbiztos megoldás.

morsels (törölt) 2014.05.31. 18:56:23

@maxval a gondolkodó birca:
Felreertheto?
Gyakorlatilag igazoltad azt, hogy szerinted megengedheto az, hogy bullyk ongyilkossagba hajszoljanak valakit csak azert, mert homoszexualis.

A szememben leszerepeltel. Vegleg es teljesen.

morsels (törölt) 2014.05.31. 19:00:49

@maxval a gondolkodó birca:
Eleg volt egyszer is.
Egyszeruen nem vagy hajlando belatni, hogy minek orultel.

De befejeztem. HA kedveert is.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 19:01:40

@Határátkelő: (innen nem ugy nez ki, de dbben nem vagyok mervado, mostanaban csa utolag olvasok. de engen ez kevesbe undorit,mint AZ)

blackhairlady 2014.05.31. 19:03:42

Gratulalok en is az 1000. poszthoz, fantasztikus, de szamomra nem meglepo. A hataratkeles olyan kozponti tema lett szinte mindenki eleteben az utobbi par evben, hogy boven van mit irni rola. Szinte nincs olyan csalad akinek valamely tagja, rokonsag, baratok, szomszed, ne ment volna kulfoldre szerencset probalni.
Mindenki atelt vagy hallott sztorikat, igy van mit megosztani egymassal.
En a legelso poszt ota itt vagyok meg a regi idokbol, bar a nickemre nem emlekszem, talan Usagirl vagy valami hasonlo volt. (esetleg Hataratkelo tudsz nekem segiteni emlekezni?:))
Minden posztot es minden kommentet elolvastam eddig, jo nehanyat csak utolag, erdekes latni, hogy ugyan azt a temat hany felekeppen itelik meg az emberek.
Nehanyszor mar en is a veget vizionaltam ablognak (mint sokan masok), de mindig feltamad poraibol mint aFonix madar. persze ehhez Hataratkelo kemeny fellepeseire is szukseg van idonkent:)
Szoval csak azt akarom mondani, hogy jo ez a blog es a tarsasag nagy resze is, en szivesen toltom itt a szabad idomet., koszi mindenkinek!

2014.05.31. 19:05:46

@Morgo1229:
" .Oregapam megjarta sziberiat. Nekem a megszokas nem fog menni. Ok nekem az osellenseg. :-C "
Az en apam is megjarta Sziberiat, 4 ev hadifogsag. Ugy, hogy a fronton nem is jart. Budapesten szolgalt a Hadtapfonoksegen, mint a Magyar Kir. Hadsereg hivatasos zaszlosa. Mosonmagyarovaron kaptak el, mar civilben volt akkor. A hadifogsagrol embertelen dolgokat meselt. De az oroszokat, mint nepet akkor sem utalta. (vagy nem mondta) :) Ilyen erovel en is osellensegnek tarthatnam a nemeteket, mivel svab szarmazasu edesanyamek hazat ok robbantottak fel, sot az egesz svab falut, templomostol:( Rendesek voltak, adtak egy orat a falu, a hazak elhagyasara.
PS: Apam 87 eves mult, amikor meghalt, a halottas agyan azt mondta, hogy meg a hadifogsag is jobb volt, mint az oregseg:( De azt is mondta, hogy a Horty rendszer jobb volt, mint a szocializmus. Ezt soha sem bocsatottam meg neki!!! (lehet, hogy felrebeszelt akkor)

Határátkelő 2014.05.31. 19:06:58

@blackhair-lady: Köszönöm, hogy itt vagy, és hogy olvasod! Ha a feltámadás alatt a kommenteléssel kapcsolatos dolgokat érted, akkor most jelzem, hogy holnaptól lesz ezen a téren némi változás (reményeim szerint jó irányban és sokaknak fog tetszeni).

A nevednek majd megpróbálok utánanézni. :)

2014.05.31. 19:11:39

@Határátkelő: adsz izelitot a holnapi valtozasbol?
Cserebe befejezem a fenti diskurzust.

2014.05.31. 19:11:51

@QUERCUS(a favágó):
Elso munkahelyem, mint erdesz Nogradban volt, egy csiszta tot faluban, a Kis-Zagyva volgyben. Regi szep idok!! Pedig de utaltam akkoriban a munkamat, a fonokeimet:)
Az emlitett kovesdi osztalytarsam se maradt a szakmaban, textilkereskedeso lett, borozotulajdonos Tibolddarocon, plusz lotenyeszto. 30 ev utan tavaly talalkoztunk elosszor.
Ha kornyekbeli vagy, ismered a "tardi harmatot" ugye?:)))

NIKI LAURA 2014.05.31. 19:12:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nem tudom,mi tortent itt..de BIRCA ismeretlenul nekem is SEGITETT,nem hiszem hogy olyan rossz ember lenne...

eddie1977 2014.05.31. 19:13:33

Én is gratulálok! De mihez is?

Ahhoz, hogy nagyjából két tucat ember kisajátította magának a blogot? Vagy ahhoz, hogy bizonyos hozzászólók cenzúrázatlanul sértegethetik akár a posztok íróit, akár más hozzászólókat? Vagy ahhoz kéne gratulálni, hogy kontroll nélkül kerülnek ki a különböző országokról szóló információk, s így a blog tele van hazugságokkal?

Hát jó. Ünnepeljetek csak, ha van hozzá gyomrotok.

Ha így folytatjátok, akkor a színvonal egyenletes zuhanása garantált.

Szép napot mindenkinek! Békével jöttem, és már mentem is.

Határátkelő 2014.05.31. 19:15:17

@charlieharper: Ez zsarolás. :)))))) Maradjunk annyiban, hogy úgy látom, kicsit szigorúbban kell fogni a dolgokat.

Éhes_ló 2014.05.31. 19:18:20

Gratulálok.
A szerzőknek is.
A blogszférában ritka stabil és jó sorozat, remélem még ezer minimum meglesz.
Jó egészséget és kitartást, lelkesedést kívánok hozzá!

2014.05.31. 19:18:37

Tovabbi kellemes millienumi szorakozast!
Mennem kell, megbeszelni a hetfoi munkat es a lakokocsiba koltozest. Remelem, holnap mar az uj helyemrol jelentkezem:)
Bye! :)

2014.05.31. 19:19:42

@NIKI LAURA: meg annyi a kerdesem, a gyereked automatikusan megkapta/megkapna az izraeli allampolgarsagot utanad? Marmint neki nem kellene vegigmenni a zsidosagi bizonyitekokon (nagyszulok temetese, hazassagi-anyakonyvi kivonat, stb)?
Elvileg izraelinek szamit, sorkoteles?

Határátkelő 2014.05.31. 19:19:51

@eddie1977: Kösz szépen! Nekem van hozzá gyomrom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.31. 19:20:59

Na szóval...

kepkezelo.com/images/vobadhlias62j18g9neb.jpg

Először is gratulálok az ezredik poszthoz.
Ez hatalmas eredmény. Méltán lehetsz büszke rá.
Nagyon nehéz dolog ez.
Egyben tartani a nyájat, a vadhajtásokat nyesegetni, néha drasztikusan beavatkozni ugyanakkor okosan a háttérben maradni és eközben mindig jelen lenni nem egyszerű.

Én talán ha jól emlékszem tavaly februárban kapcsolódtam be mindjárt egy poszttal. Olyan kedvező volt a fogadtatása hogy saját blogot indítottam ami várakozáson felül sikeres.
A legpozitívabb hozadéka a történetnek hogy fantasztikus embereket ismertem meg személyesen is.
Furós, Rezsőfater, Sodalis, Zoolika, Muscari mind olyan emberek akik élő cáfolatai a magyarokról szóló általánosításoknak.
JÓ EMBEREK.
Egyébként is sokat jelent nekem a Határátkelő.
Jól érzem itt magam.
Valaki rábeszélt az esti "naszóvalra" amit szívesen írok mert napközben nem tudok mindenre reagálni.

Bocsánat hogy sem tegnap sem ma nem voltam aktív de tegnap új munkahelyen kezdtem Watfordban bár a régi cégen belül ahol dolgoztam.
Szerdától meg vendégeim vannak és velük kell foglalkoznom.
Még a mai hozzászólásokat sem olvastam.

blackhairlady 2014.05.31. 19:21:38

@tableno: En az Origon keresztul talaltam ra, mivel az volt a kezdolapom. Ott volt kiemelve a blogos blokkban, es mivel erintett voltam, ezert rakattintottam es ugy maradtam:)

bpetya75 2014.05.31. 19:23:34

@maxval a gondolkodó birca:

Sejtettem, hogy benézel. :-D

Megjöttem a gyapotföldekről (a'la Cas). Most csak beköszönök, úgy két óra múlva jövök.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 19:25:02

@NIKI LAURA: "nem tudom,mi tortent itt..de BIRCA ismeretlenul nekem is SEGITETT,nem hiszem hogy olyan rossz ember lenne..."

Azért ugye nem baj ha nem készítettek neki márványszobrot?
Nem azt mondom hogy birca rossz ember, nyilván nem ismerem az életben, így nem is fogok olyasmit kijelenteni róla, hogy jó vagy rossz.
Azt mondom csak, hogy nagyon sokszor nem tudja helyén kezelni ezt a blogot és az itt folyó kommunikációt. Egyszerűen nem akarja látni hogy sokszor romboló hatású amit csinál és nem érzi mikor kéne csöndben maradni és nem páros lábbal ugrálni másnak a lelki világában.

Én most például azt érzem, hogy csöndben kell maradnom, úgyhogy további jó ünneplést és boldog ezrediket! :)

mrsmihaly 2014.05.31. 19:28:17

@Határátkelő: Gratula az 1000. Poszthoz. Rendszeresen olvasom a hataratkelöt, de ritkabban kommentelek. 2013-ban 3 hetet töltöttunk Thajföldön, es talalkoztam 1 kedves posztoloval, aki Aonangban el es dolgozik.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 19:30:53

na,kozben elolvastam tanato irasat is,az is cuki.

ismet megkerdezem: ki a harmadik-----csk kijavitom: negyedik

blackhairlady 2014.05.31. 19:34:34

@svájci sapka (ch): En emlekszem rajuk:) Sokan nem jottek at ide, vagy csak nem kommentelnek.

NIKI LAURA 2014.05.31. 19:35:56

@charlieharper: O nem akarja,mert a mai fiatalok inkabb tagadjak,ha a zsido szo elojon.

Nem kell neki ujracsinalni semmit.
Israel allam (neolog)acceptalja az apai agat is.

Del afriikait is siman,kovetsegen keresztul.De azt sem akarja bakker.
Amerikai kellene neki,de olyanom nincs.(meg):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 19:36:42

@Imre apó:
El ne maradj! Van nelkuled is eleg elmaradott! ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 19:39:47

@diggerdriver:
Igazan megkerdezhettel volna minket is, mielott vendeget fogadsz... mi van, ha nekunk epp nem jo es szuksegunk lenne rad itt?

Megis hogyan gondoltad?! ;)

tsabus UAE 2014.05.31. 19:42:16

Kedves HÁ és mindenki itt !
Sok boldog ezrest ! :-)
Le is maradtam volna az egészről, ha reggel nem csípődik be a derekam. Így most végigolvastam az összes eddigi hozzászólást is.
Hamarost nekünk is időszerű lesz, hogy így 5-6 év után odébb toljuk a biciklit és remélem, majd az új helyről (legyen az bárhol) tudok majd pár élményt/gondolatot megosztani.
Páran írták, hogy olyan linkről jutottak ide először, amivel csak savazni akarták a határátkelőket. Velem is így történt és hálás vagyok annak a pár hobbinácinak a linkért. :-)
Végül: Az, hogy kinek kellene, illetve nem kellene itt lennie, olyan kérdés, amiről nekem is sarkos véleményem van. Ennek kifejtése azonban nem biztos, hogy a jubileumi poszthoz illik.
Végül no.2: Szeretnék már látni egy posztot HÁ tollából, amivel közelebb kerülünk az emberhez, a blog mögött !

Quercus a favágó 2014.05.31. 19:42:22

@diggerdriver:

Nem tudsz valahol menedékjogot kérni? Vagy esetleg Zoli bujtatna addig, még haza nem megy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 19:42:28

@Zoole[uk]:
Nincs olyan isten, hogy én diesel autót vegyek mégegyszer ebben az életben! De szerintem a következő 3-ban sem :)

Inkább fizetek többet a fogyasztás miatt és veszek egy E280-t, de nekem ne kelljen izzítgatni + a gégerákos hangját hallgatni.

@Határátkelő:
Csak nyugodtan, én támogatom, még akkor is, ha ezzel én is lekerülök. Időnként túl sok az eszement komment és teljesen feleslegesen tiporjuk egymást / posztolót.

@cougarcat:
Értem.

Quercus a favágó 2014.05.31. 19:48:35

@Határátkelő:

Diggerrel most nem lesz gond. Neki házhoz ment a moderátor.

blackhairlady 2014.05.31. 19:48:36

@Mirjam2: Minket is orosznak neznek itt a lanyaimmal, mindig mondjak, hogy orosz az akcentusunk. Szerintem meg sosem hallottak orosz embert beszelni:(
A multkor a Wendy'sben vettem egy hamburgert, csak annyit mondtam, hogy number one please, es a kovetkezo masodpercben mar jott a kerdes, hogy are you from Russa? Egy szimpla mondatbol. Komolyan nem ertem, hogy miert pont az orosz jon elo es nem barmelyik masik nemzet.

Furos 2014.05.31. 19:53:45

@diggerdriver: En is orulok,hogy megismertelek:) A blogodnak meg meg inkabb!

Quercus a favágó 2014.05.31. 19:56:20

@blackhair-lady:

Mert az orosz a legkisebb nemzet, amit az USA-ban ismernek.

DieNanny CH 2014.05.31. 19:58:13

@blackhair-lady:

"rakattintottam es ugy maradtam:)"

Rákattintottál és rákattantál!

Micsoda nyelv a magyar!!! Imádom! :-)

Badeni_lakos 2014.05.31. 20:01:41

Kedves Határátkelő Blog!

Én csak gratulálni szeretnék az 1000. cikk hez. :)
3 év alatt ez egy Szép teljesítmény! Gyorsan növekedik ez a blog, ami annak a jele szerintem hogy hasznos, értéket teremt egy közösségnek, és nagyon sok embernek fontos információforrás is.

Sok-sok magyar ember boldogulása miatt fontos, hogy legyenek ilyen blogok! Úgy érzem, hogy a civil szférának ez nagyon fontos, h legyenek ilyen fórumok, online találkozási helyek, mint ez a blog; Ez a blog egy valódi Érték.

Szóval fogadd őszinte gratulációmat!

Sok sikert, türelmet, és kitartást kívánok a Blog karbantartásához a jövőben is! :)

Üdv: egy (volt) Baden-württembergi magyar lakos

SzZoole 2014.05.31. 20:02:34

@QUERCUS(a favágó): marmint hozzank?
Tolem johet,csak az a baj,hogy mindig korbe pisalja a wc-t:))))

SzZoole 2014.05.31. 20:07:50

@Kövérmadár [swe]: madar,ugylatom Te sem tudod mirol beszelsz...

Muscari 2014.05.31. 20:07:56

Kedves Hataratkelo, koszonom az eddigi faradozasodat, sokat jelent nekem ez a blog. Csak igy tovabb, remeljuk meg sok erdekes poszttal orvendeztetsz meg minket.

@Morgo1229: Szia. Csak azt akarom kerdezni, hogy a ma elo orosz emberek, fiatalok mit artottak neked, amiert osellensegkent kezeled oket is? Tudod, hany millio orosz ember halt meg Sztalin alatt? Ok is szenvedtek eleget, es egyebkent sem hiszek az ilyen "hetediziglen" dolgokban.

TilosazA (UK) 2014.05.31. 20:08:02

Én is gratulálok a HÁ-nak, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyra növi ki magát ez a blog. Én is a kezdetektől fogva követem, a nagy részét elolvastam a posztoknak, csak akkor nem, mikor nagyon sűrű napom volt.
Valaki írta, én is úgy vagyok vele, hogy régebben többet kommenteltem, mostanában inkább megtartom magamnak a véleményem, túl sokszor kaptam meg már érte a magamét.
Ja, igen. Amióta olvasom, azóta mi határátkelők lettünk. Akkoriban, mikor elkezdődött, mi is még csak tervezési fázisban voltunk, rengeteget terveztünk, mi legyen az otthoni életünkkel, és hova költözzünk. Az biztos volt, hogy Angliába megyünk, mert bátyámék is itt élnek, a város nem volt biztos, csak hogy nem London. Egy éves kislányommal jöttünk, aki azóta már három éves lett, bölcsődébe jár, beszél angolul (egy három éves szintjén). Ami érdekes, hogy mikor kijöttünk, nem tudatosult bennem, de nagy harag volt bennünk Magyarország felé. Azóta ez is elmúlt, a távolság megszépít, vagy csak megnyugodtunk, nem tudom.
További sok ezer posztot még!

2014.05.31. 20:08:31

@Cascabel: Igen, ezen kisse meglepodtem... De kozel sem annyira, mint tegnap, mikor a kozepkoru amerikai kolleganom arrol kezdett el beszelni kb. tiz ember elott hogy mikor fiatalok voltak, 'shagging'-elni jartak a ferjevel. Mi britek dobbenten neztunk, de csak en nevettem - a tobbiek szuletett britek, igy meg csak nem is mosolyogtak, csak lefagyott arccal neztek. Aztan kiderult, hogy arra gondolt, tancolni (shagging?) jartak a ferjevel :))).

Muscari 2014.05.31. 20:08:56

Ja es hurra, Lisztferihegyen van wifi!

DieNanny CH 2014.05.31. 20:18:15

@eddie1977:

"a blog tele van hazugságokkal"

Hát javítsd ki őket! De ne érzelmi oldalról közelíts! (Pl: "milyen jó, hogy negyed óránként járnak a buszok, bármikor be tudok menni a városba" <--> "ez a rohadt busz állandóan jön-megy, az embernek már zúg a feje!")
Hanem ha valaki azt mondja, hogy a Bowie streeten az 1 literes Hejhó almalé 30 penny volt, te nyugodtan javítsd ki, ha nem igaz!
Szép az élet! Ünnepnap van!

TilosazA (UK) 2014.05.31. 20:24:22

@DieNanny [SZ,CH]: Az utolsót, azt hogy hívják? Nekünk is van ilyenünk sötétebb lilában.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 20:28:15

hogy ti mikre emlekeztek...
arra se emlekszem mikot kerultem ide, nemhogy hogyan...

2014.05.31. 20:29:41

@Határátkelő: En konkretan ahhoz gratulalnek hogy sikerult ennyi ideig nevtelennek maradni, szerintem ez egy nagyon jo strategia es a blog sikerenek az egyik titka. Erdekes szituacio, hiszen altalaban pont olyanok szoktak blogot irni akiket nem zavar hogy a szeles nyilvanossag belelat a privat szferajukba, te pedig pont az ellenkezojet csinalod ennek es megis a te blogod az egyik legsikeresebb es legismertebb magyar blog. Sajnos a mai 'feketelistas' vilagban praktikus okokbol is ajanlatos a szinfalak mogott maradni (www.origo.hu/itthon/20140531-ok-kerultek-fel-a-kormany-feketelistajara.html). Remelem hogy nem fogod egyhamar 'ledobni az alarcot', bar szeretnem azert megerni hogy megjelenjenek az emlekirataid, amiben felfedsz mindent! :)

Határátkelő 2014.05.31. 20:30:01

@DieNanny [SZ,CH]: Hú, kösz szépen!!! Nagyon szépek! (Az ünnepeltek ti vagytok, akik írjátok és kommenteltek, de ezt most magamra vettem.) :)

Határátkelő 2014.05.31. 20:31:00

@Mirjam2: Látod, az emlékirataim megjelenését én is szeretném megérni... :)))

DieNanny CH 2014.05.31. 20:32:13

@TilosazA (En/Mum):

Hát, ma voltam vásárolni, és a járda melletti ház kiskertjéből hajolgatott kifelé... Úgyhogy, fogalmam sincs...

DieNanny CH 2014.05.31. 20:34:07

@Babette (eper vagyok a jogobellában):

Az az amerikai találkozós nem tiszta? Mert ő legutóbb ezt írta: hataratkelo.blog.hu/2014/04/07/baratsagok_hatar_atkelo_n_innen_es_tul , ebben meg van utalás a korábbi posztjaira. Susan amúgy.

Shanarey 2014.05.31. 20:34:15

@maxval a gondolkodó birca:

Majd akkor is ezt mondjad, ha a blog.hu törli a blogot, mert a te bunkóságaid valakit feljelentésre késztettek.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 20:36:21

HA: na megegyser
kepfeltoltes.hu/view/140531/IMG_20140531_154216_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2014.05.31. 20:37:44

@DieNanny [SZ,CH]: Oooo... Na most zavarba hoztal, nem akarsz inkabb Google-on utananezni? :)

2014.05.31. 20:38:52

@Határátkelő: :) Remelem mar elkezdted irni oket!

DieNanny CH 2014.05.31. 20:42:35

@Babette (eper vagyok a jogobellában):

Én úgy kerültem ide, hogy '12 januárjában - akkor még csak 4 hónapja voltam Svájcban - eléggé magam alatt voltam, mert nem értettem ezt az országot, ezért beütöttem a gugliba: Svájc, meg aupair (de lehet, nanny), és Tilmir posztját dobta ki... hataratkelo.postr.hu/cimke/Sv%C3%A1jc
Aztán 8 hónapig csak olvasgattam, míg rászántam mag a regisztrációra.

tanato 2014.05.31. 20:43:32

@Pink Petsch: Max nagyon intelligens sok mindenhez értő ember.Történelemben,egyházi ügyekben nyelvészetben verhetetlen.Kedvenc témája /mint neki a homokosok/ meg mindenkinek lehet.Persze engem is sokszor kiakaszt a Nyugat haldoklása, Kelet/ezen belül is főleg Putyin cár/ győzedelmes felemelkedése témában.Szerintem maga sem hisz el,csak minket cukkol vele.
De mondjuk te is sokszor kiakasztottál főleg régebben a brutálisan trágár stílusod miatt.Az első időkben komolyan azt gondoltam hogy férfi vagy csak azzal cukkolsz minket hogy nő vagy.Tudod a trágárság olyan mint az alkoholizmus,egy férfinak sem áll jól,de egy nőnél katasztrófa.
Tehát szerintem is be kellene fejezni egymás gyilkolását itt.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 20:45:26

@Határátkelő: nem hogy rohadna meg de nem adom fel ledig mar per jelek meg Minden nelkul masolom a linket. De ne aggodj meg lesz.:D

33621 2014.05.31. 20:46:37

@macamuca [IHUN]: Addig még biztosan találkozunk itt a blogon, és majd szervezhetünk egy találkozót!

tanato 2014.05.31. 20:47:09

@Határátkelő: Nem lesz gond az emlékiratokkal csak keress egy nálad fiatalabbat aki tovább tudja vinni a blogot meg a gondolataidat.Mondom szerintem még 30 év múlva is menni fog a dolog akár a Szabó család a Magyar Rádióban.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.31. 20:47:37

@Határátkelő: Gratulálok az 1000. poszthoz. Rengeteg olyan országról olvastam itt személyes élményt, amit majd látni akarok, meg amiről úgy gondoltam, hogy akarom látni :)
Sok kedves név van számomra is a kommentelők között. :)
A postr-on megjelent első bejegyzésed arra az időre esett, amikor bennünk is először felmerült, hogy lépni kellene, akkor találtam rád. Rá nem sokra megkaptam én is a linket egy ismerőstől, hogy olvassam el a cikkedet :)
Előre 2000-ig - és tovább :)

@charlieharper: Van pedig arra is :) Akácerdő és fenyőerdő is. Pár éve kivágtak egy kisebb magán fenyőerdőt, az nem volt szép látvány.
Viszont tényleg igaz, hogy a kisebb akácligeteket is erdőként emlegetik arrafelé.
Csak kocsival kétszer meg kell gondolni, hogy bemerészkedik-e az ember, mert egyszer csak jön egy homokdűnés rész és K.O. :D

A 18:31-re: +1

@Imre apó: Te sem vagy messze tőlünk :) Viszonylag sokat jártunk arra, amíg megvolt az autónk. Rokonság lakik arrafelé.

@tanato: Hm. Tőlünk is kb. két órányira van Szoboszló. :)

@Zoole[uk]: Kkegyről való vagy?

@Cascabel:
Ha kutakodni akarsz a témában, kis segítség:
Két-három éve volt egy geológiai vizsgálat, teleszórólapozták a környéket. Jöttek a lengyel geo-sok, és felmérték a terepet, behálózva az egészet kábelekkel és random leszúrt érzékelőkkel.
Mi nem fent lakunk, ellenben ezen a környéken nem voltak korábban rengések, legalábbis senki nem emlékszik rá az öregek közül. De amikor Tenken rengett, akkor itt is érezni lehetett egy enyhe kis mozgást. A regiszteres oldalakon nem találtuk nyomát bejelentéseknek, de tőlünk 30-40 km-re volt bejelentés róla.

@bpetya75: Jó volt olvasni a történetet a batyus lagziról, és hogy elégedetten tudtok itthon élni. :)

SzZoole 2014.05.31. 20:50:15

@nezzazegfele: "Kkegyről való vagy?"
Na megegyszer mert ezt nem ertem.

DieNanny CH 2014.05.31. 20:50:49

@Mirjam2:

Ó, utánanéztem. De ezt hogy lehet összekeverni a dancing-gel?

morsels (törölt) 2014.05.31. 20:52:11

@Határátkelő:
Oh, eddie egy-ket honap alatt lezavar 1000 posztot :-).

tanato 2014.05.31. 20:52:28

@DieNanny [SZ,CH]: Igen a környékünkön tanyára csak nyáron vagy kopogós fagyban lehet eljutni,szgk-val.ide bizony négykerék meghajtás kell egyébként.Nem könnyű a tanyasiak élete.

tanato 2014.05.31. 20:53:29

@nezzazegfele: Akkor lehet hogy szomszédok vagyunk?

Quercus a favágó 2014.05.31. 20:55:56

@DieNanny [SZ,CH]:

Én értem.
Kutyapózban táncoltak, és közben dugtak. Világos, mint a Kőbányai.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.31. 20:56:17

@DieNanny [SZ,CH]: @TilosazA (En/Mum): Rhododendron - Havasszépe.
Időnként virágboltokban cserepesként fellelhető.
A Jeli Arborétumban egész gyűjtemény van, ha jártok arra, érdemes megnézni. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.31. 20:58:55

@Zoole[uk]: Kerekegyházára gondoltam :)

@tanato: Könnyen. Már egy tavalyi hozzászólásod után is rá akartam kérdezni, mert szerintem nagyon közel vagyunk helyileg.
:)

DieNanny CH 2014.05.31. 20:59:24

@tanato:

Az ismerőseim úgy csinálták, hogy ősszel elvitték az autót egy kőút melletti barátjuk tanyájára.
Aztán ők, ha orvoshoz, vagy bevásárolni kellett menni, akkor felültek a traktorra, ami simán elment az 50-60 cm-es vízben, meg sárban is, elmentek a kocsijukig, ott letették a traktort és beültek az autóba.

TilosazA (UK) 2014.05.31. 21:02:33

@DieNanny [SZ,CH]: Én azt találtam, hogy Amerikában ez egy "beach dance"-nek a neve (is). Gondolom ebben az értelemben szerette volna használni, nem a szlenget. :) De én sem tudtam, mostmár felvilágosultam.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 21:04:30

@tanato: szerintem meg ha valaki ennyire akar tartozni valahova, akkor el kéne fogadnia a csoport többségének szabályait, kívánságát, és idomulni.

TilosazA (UK) 2014.05.31. 21:04:36

@nezzazegfele: Köszi. :) Annyira nem vagyok virágos, hogy arborétumba menjek miatta. Amúgy ebből a rododendronból itt minden sarkon van egy, mind más színű.

tanato 2014.05.31. 21:05:22

@Cascabel: Hát persze hogy van honvágyad,annyi idő után természetes,majd eldöntöd hazajössz-e erőd fogytával.Szerintem haza fogsz költözni,ha már nem fog menni az aktív munka.
A Horthy rendszer meg bizonyos szempontokból jobb volt mint a szocializmus,másrészt meg sokkal rosszabb a nagy tömegeknek.Ez nagyon szubjektív, a középosztály bukott vele,a mély szegénységben élők meg nyertek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 21:06:04

@nezzazegfele: csak szólok, májusban virágzik, akkor érdemes jönni.
mondjuk ez idén korábban volt...

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 21:06:06

@DieNanny [SZ,CH]: G
HA: itt van Nannynel a link es azt neked szantam. Nanny megint megmentett engem.

tanato 2014.05.31. 21:06:50

@nezzazegfele: Ok majd holnap privátban megírom a lakhelyemet.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 21:07:45

De Nanny ezt te hogy csinalod?
Ugyanezt a linket masoltam be ötvenszer es megse sikerült.

tanato 2014.05.31. 21:07:52

@DieNanny [SZ,CH]: Igen,vagy traktor vagy lovaskocsi,esetleg Lada Niva.

2014.05.31. 21:09:42

Reggel ota foglalkoztat; mi az a batyus lagzi?

Mrs. Clayton 2014.05.31. 21:12:24

@charlieharper: pont ami a neve, jottok lesztek , hoztok esztek

SzZoole 2014.05.31. 21:12:44

@nezzazegfele: nem,en Nyiregyhazarol jottem.

DieNanny CH 2014.05.31. 21:12:47

@charlieharper:

Amikor minden vendég visz valami kaját, nem az ünnepelt állja.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 21:14:32

@DieNanny [SZ,CH]: á, köszönöm, a házépítős zsuzsi, megvan:)

Határátkelő 2014.05.31. 21:14:48

@tanato: Ne ijesztgess, a Szabó család már megszűnt... :D

DieNanny CH 2014.05.31. 21:15:21

@Der echte Weinachtsmann:

Szerintem a kijelölésbe nem vetted bele a http-előtagot. Én belevettem, úgy is másoltam ide, de azt, bár "le van harapva" az eleje, mégis valahogy a rendszer érzékelte...

DieNanny CH 2014.05.31. 21:16:02

@Határátkelő:

Na, igen, kb 30 év elteltével... :-)

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 21:16:12

Bocsi. Nagy örömömben elfelejtettem megköszönni. De meg mindig nem tudom hogy csinaltad. En is kijelöltem az egeszet es masoltam.
Bar igaz en a telon. De hat elvileg ugyanaz.

Határátkelő 2014.05.31. 21:17:05

@Der echte Weinachtsmann: @DieNanny [SZ,CH]: Zseniális!! Kösz a tippet, most már én is meg tudtam nézni! :)

Köszönöm Weinachtsmann (vagy legyen csak Weini?)!!

DieNanny CH 2014.05.31. 21:20:24

@tanato:

Neked melyik van? Vagy tanyára nem kell kijárnod?

Mr Long 2014.05.31. 21:25:13

@charlieharper: Nem tudod veletlenul, hogy az ukip miert van a windfarmok ellen?

Grat HA! Csak igy tovabb!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.31. 21:25:28

@Shanarey(England):

Nem szoktam bunkóságokat írni.

Ha feljelentés van, s az ügy komoly, a szerkesztőség nem az egész blogot törli, hanem a kérdéses cikket.

Ha az az alap, hogy valaki feljelenthet, akkor a totális cenzúra az egyetlen út. Ezt akarod?

tanato 2014.05.31. 21:25:42

@Határátkelő: Igen megszűnt 40 év elteltével,de ha pl. átemelték volna tv sorozattá még ma is élne.

tanato 2014.05.31. 21:27:07

@DieNanny [SZ,CH]: Dehogynem kell,nekem összkerék.meghajtású magas építésű autóm van.Az bír mindent,sarat havat,homokot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 21:29:00

@Zoole[uk]:
Volt egyszer egy Ford Mondeo 1.8TD-m. A teljesség igénye nélkül:
a) lassú volt, mint a tetű
b) télen nem szeretett elindulni, hiába izzítottam többször, hiába kapott új akksit
c) büdös volt és füstölt, mint a gyárkémény
d) bár "jól" fogyasztott és csak 7l gázolajat evett 100-on (érted, egy diesel?), de az alkatrészek drágák voltak hozzá (vezérléscsere, vízpumpa)
e) sűrűbb olajcsereperiódusa volt, mint egy hasonló benzinesnek

f) itt a diesel adója kb. 2-2,5* annyi, mint az azonos benzinesnek

Lehet, hogy kevesebbet fogyaszt, de a végén ugyanott vagyok vele + szenvedhetek a dieselsége miatt.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 21:30:54

@Határátkelő: lehet a rövid valtozat is:D
De visszaterve valakinek a reggeli komm.-hez tenyleg megiratnad hogy mi motivalt ehhez a bloghoz. Erdekelne a törtenet. Te is kivandoroltal? Vagy össze akartad hozni a kivandoroltakat.
Minden esetre nagyon nagyot alakitottal.

DieNanny CH 2014.05.31. 21:31:36

@Babette (eper vagyok a jogobellában):

Ha hiszed, ha nem, pontosan ezt akartam javasolni!!! :-)))

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 21:41:52

@Kövérmadár [swe]: milden evj. volt az a Mondeo?
Nekem kokusz 1;6tdci van es ha türtöztetem magam es nwm megy 160 kmh föle akkor KB 5,5 l-rel jarok vele. Orszaguton meg KB 100-110-nel lemwgy 5,0 l-re. Az a 7 l egy kicsit soknak tünik. Usz ha füstölt akkor Ott valami alapvetö beallitasi hiba volt.
Az teny hogy az ado KB 2x annyi.

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 21:51:36

@DieNanny [SZ,CH]: te kis megmentöm. Köszönöm.
Elolvastam es
"Emellett sem leszek csendben: megírom majd, ami nem tetszik, ami dühít, ami eltaszít innen, legyen az politika (bár remélhetőleg ebből lesz a kevesebb), vagy a hétköznapok nyűge – remélem, minél többen csatlakoztok majd, hogy európai, kulturált módon megbeszéljük, ami mindannyiunkat bánt."
ez a gondolat kiserje tovabbra is ezt a blogot.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.31. 21:51:46

Én is gratulálok az ezredik poszthoz, nem csak mérföldkő, de ilyen rövid idő alatt nagy teljesítmény is!

Nagyjából egy éve olvasom a Határátkelőt és tavaly augusztus óta kommentelek. Én nem az index főoldalról keveredtem ide, hanem Hagymát követve :). A homár olvasójaként megragadta a figyelmemet egy komment, amiben Hagymát és a Határátkelőt emlegették (nem túl pozitív csengéssel). Kíváncsi lettem, mi a csuda ez a blog, aztán szépen itt ragadtam :).

Der echte Weihnachtsmann 2014.05.31. 21:53:47

HA: ma ugyan ünnepelünk de azert ugye nem adtad fel a szombati gasztronapot. Elegge sz..van voltam ma hogy mit fözzünk. Nem jöttek ötletek.:D

Papagály (törölt) 2014.05.31. 21:53:55

@Cascabel:
köszi.
sajnos itt a közelben is bizonyította egy kanadai cég a környezet iránti érzékenységét. igen, talán megfelelő visszatartó erő lenne az ebben közreműködőket (részvényesestül, igazgatóstul, munkásostul) arra ítélni, hogy életük végéig egy ilyen bánya mellett kelljen élniük.

erdely-szep.hu/Verespatak/index.html
www.google.at/search?q=verespatak

"A település azután vált híressé, hogy a Román Roșia Montană Gold Corporation cég aranybányát kívánt nyitni. A ciánt alkalmazó technológia 16 km²-nyi terület tönkretételét jelentené, benne öt heggyel, négy templommal és temetővel, az Alburnus Maior ókori római vár romjaival. A bánya tervezett 15 éves működése után a környezetszennyezés száz évig tartana. A cég 42.82 km² területet használna és úgy becsüli, hogy 300 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt termelne ki. A Gabriel Ressources már megvásárolta a település házainak kb. felét. ...

A Román Akadémia jelentése szerint a ciános technológia ellentétes az EU környezetvédelmi szabályozásaival. ..."
hu.wikipedia.org/wiki/Verespatak

film is készült róla:
www.ujeldorado.hu/hatter.html

Határátkelő 2014.05.31. 21:54:46

@Der echte Weinachtsmann: Isten ments! Jövő héten folytatódik. :)

Igaz Barát 2014.05.31. 21:55:05

Gratulálok HA-nak a bloghoz!

Szerintem nagyon jó, hogy a kommentekben lehet off-olni, egyébként sose szereztem volna tudomást sem a Toline Shine e-book olvasóról, sem a Jéghegyek népe sorozatról :)
Nem tudom, kik ajánlották, de mindkettőjüknek 1000 köszönet!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 21:56:55

@Der echte Weinachtsmann:
98-as volt, még a TD, nem az újabb TDCi vagy TDDi.

Az volt, beállításhiba: rossz motort tettek bele :)

@Zoole[uk]:
Az az igazság, hogy félek tőle.
Ha kifizetek ennyit egy autóért, akkor nem szeretnék félni attól, hogy valami baja lesz. A benzinmotor szerintem megbízhatóbb. De nem vagyok autószerelő.

2014.05.31. 21:57:13

Gratulálnék én is, meglepődve tapasztalom, hogy mennyire kinőtte magát a blog a postr-es induláshoz képest. Láttam nap mint nap, hogy egyre többen követik fb-n is a blogot, ebből arra következtettem, hogy egyre szélesebb támogatottságot élvez a blog.

Amit személy szerint hozzátudok tenni, az annyi lenne, hogy a kint élők sok mindent másképp világítanak meg, mint amit én itthonról sejtek, nem pedig "tudom". Elképzelhető, hogy a blog hozzásegített ahhoz a döntéshez, hogy máshol keressem a boldogulásomat.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 22:01:36

@Kövérmadár [swe]:
"Azért vagyok individualista, mert tudom, hogy nem számíthatok senki másra? Vagy azért nem számíthatok senkire, mert túl individuális vagyok és nem építek kapcsolatokat?"

ezt csak te tudnád megmondani. de arra emlékszem, hogy lelkesen jelentetted, hogy a svédek nem szomszédolósak, s hogy neked mennyire terhes lenne, ha azok lennének. :)
ettől persze még lehet igaz, hogy az ifjúkori negatív tapasztalatok formáltak kevéssé szociálissá.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.31. 22:05:11

@Zoole[uk]:
Pl. ez:
http://bytbil.com/bilar/mercedes-benz/e/fv6wpjsg/-0EBUDIAAY1ZkeQMv7EOGjhqCGlrbAAJwmAA!
1800 ccm, 204LE.
Ha jól emlékszem, akkor a CGI olyan modell, ami hagyományos benzines, nem kompresszoros. De lehet nincs igazam.

Esetleg:
http://bytbil.com/bilar/mercedes-benz/e/mv989ndg/-0EBUDIAAY1ZkeQMv68OGj1MCGlrbAAJwmAA!
Ez egy korábbi modell, de V6-os szív dobog benne :)
3000 ccm, 231 LE.

A fogyasztásukra lennék kiváncsi, de ezeknek nemhiszem, hogy egetverő lenne még.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 22:15:07

@Mr Long: "Nem tudod veletlenul, hogy az ukip miert van a windfarmok ellen?"

Szerintem digger mozgatja náluk a szálakat a háttérből. ;)
Ugye te sem hitted el hogy egy markolós fizetésből futja ennyi porcelán kacsára?

Van amúgy linked arról hogy tiltakoznak ellene vagy csak TV-ben ment?
(Nálunk most fognak jóváhagyni egy, valami tíz turbinás farmot)

Badeni_lakos 2014.05.31. 22:15:20

@TilosazA (En/Mum): Tényleg! Most jöttem rá erre én is: hogy mi mind határátkelős blogolvasók, ill. határátkelők lettünk. Mi mind információszerzés céljából ide, erre a blogra tévedtünk, és...
egy közösség részéve lettünk. A határátkelők népes táborában.

Megértem, h Angliában megnyugszotok, míg Magyaro.on feszültségben éltetek. Ezt már sok embertől hallottam, sőt családon belül is! Ez a nyugati viszonyok <-> keleti viszonyok miatt van. Ég és föld. de ezt mindenki ismeri sztem itt a blogon.

SzZoole 2014.05.31. 22:16:47

@Kövérmadár [swe]: madar,felejstd el a mercit az egy tularazott fos valtoval szerelt szar auto,mar korabban egy szakerto leirta.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 22:21:14

@Badeni_lakos: Bocs a zavarásért, jól sejtem hogy a svájci Badenben laksz?

bpetya75 2014.05.31. 22:25:20

Részemről is gratula HÁ-nak a milleniumhoz, nem semmi teljesítmény!

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek néhány gondolatomat a blogról, és életem egyik fontos eseményét, és külön köszönöm a kedves reakciókat! .-)

**mimi** 2014.05.31. 22:33:54

@Zoole[uk]:
ezt méééé

a mercit az egy tularazott fos valtoval szerelt szar auto,mar korabban egy szakerto leirta.

2014.05.31. 22:36:59

@DieNanny [SZ,CH]: Mint minden mas nyelven, igy angolul is kulonbozo szavakat hasznalnak ugyanannak a tevekenysegnek a megjelolesere, a 'dance'-on kivul meg egy csomo mas szo van a tancolasra. Nyilvan a kolleganom korosztalyaban, USA-nak azon a reszen ahonnan o jott, tancolas ertelemben hasznaljak ezt a szot, mig Nagy-Britanniaban kisse maskent. Egyebkent siman lehet hogy az eredeti jelentes tancolas, fogalmam sincs, nem neztem utana.

SzZoole 2014.05.31. 22:37:05

@**mimi**: ez nem az en velemenyem volt,mas allitja,olvasd vissza.

Papagály (törölt) 2014.05.31. 22:40:51

@Mirjam2:
szerintem ő shaking-et mondhatott.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.31. 22:41:15

Gratulálok én is Határátkelőnek a kitartásert, mindazért amit nap mint nap értünk tesz. Nekem sokat segített a HA és a blogok, a közösség, még ha nem is vagyok szerves tagja.. :-). Minden nap elolvasom a posztokat már reggel, a kommeteket is átnezem, néhány kommentelo igazán érdekes ember, örülök hogy ismeretlenül is megismerhettem őket.
Kitartást HA!!!! És még sok 1000 posztot!!!

**mimi** 2014.05.31. 22:44:24

@Zoole[uk]:
tudom, hogy nem a te véleményed, arra lennék kiváncsi, hogy miért mondták ezt

nyuszigonosz 2014.05.31. 22:48:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Akkor neked ismerös a Rose Petroleum nevü cég?
Mert azok szeretnének itt, ahol élek gázt keresni és találni, akár fracking módszerrel is.
Egyelöre nem kaptak erre a Bajor államtól engedélyt.
Szóval gáz keresésre igen, de nem ezzel a módszerrel.
Úgyhogy egyelöre azthiszem alszik a dolog.

SzZoole 2014.05.31. 22:50:17

@**mimi**: hogy miert?Nem tudom,kerdezd azt aki allitja.
Vegul is csak '88 ota dolgozok az autos szakmaban nemi ralatasom van az autokra,de ez termeszetesen nem szamit.

2014.05.31. 22:54:31

@M. Péter: a pontos technologianak nem neztem utana, azt tudom, hogy SAban es az USAban is sok helyen a fracking utan mergezo lett az ivoviz es aki allattartassal foglalkozott, azoknak elhullottak az allatai.
A cegek az otteloknek sok penzt is ajanlottak a korhazi kezelesekre a vizbol adodo mergezesekre.
Onnantol az atlag embert nem erdekeli, hogy technologia A vagy B, az o telje kornyeken, ivovize kozelebe ne frackingeljenek.

Mr Long 2014.05.31. 22:54:38

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nincs.
Ma lattam a tvben egy riportot es ott mutattak mas kapcsan egy ukip kocsit. Annak volt az oldalara irva, hogy no hs2, no windfarms meg meg valami ellen tiltakoztak.

2014.05.31. 22:55:24

@Mr Long: a hs2 ellen sokan tiltakoznak

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 22:56:35

@M. Péter: Ahogy elmondtam charlienak is, nem kétlem hogy voltak szennyezések. És lesznek is sajnos. Mart ahol ember dolgozik, ott mindig történnek hibák.
De egy megfelelően előkészített és lebonyolított frackingnél ilyennek nem szabad megtörténnie mert egyszerűen fizikailag képtelenség. Valószínűleg a szennyezéses esetekben valami emberi mulasztás vagy műszaki galiba adódott (leginkább szar "well cementing"-re gyanakszom).
De amúgy az első cikkben említik is hogy a legtöbb esetben nem a fracking folyadék jut be az ivóvízbe hanem a repedéseknek köszönhetően gáztározókból szökik bele a földgáz a vízbe.

"Experts say the most common type of pollution involves methane, not chemicals from the drilling process."

Ettől függetlenül ez még ugyanúgy probléma persze, csak látni kell hogy nem a technológia a szar, hanem nem volt mögötte megfelelő geológiai-szeizmukos support. Nem mérték fel elég alaposan a kőzetek viszonyait és a lehetséges gáztorózók helyét.

A második linknél meg:
"In Texas and other states, the liquids are disposed of in deep injection wells; Pennsylvania is the only major gas-producing state that routinely allows fracking wastewater to be partially treated and then dumped into rivers and streams from which communities get their drinking water."

Nem is a fúrás okozza a gondot, hanem hogy utána a folyadékot hová teszik. Beleönteni mindezt a folyóba szerintem simán netto környezet-terrorizmus. Kezét törném az ilyeneknek. De ez meg aztán végképp nem a technológia hibája, hanem simán felelőtlenség és gondatlanság. Amúgy az ilyen ügyek miatt én csinálnék egy olyan EHS szabályt hogy az a cég, aki ilyet csinál annak az év végi adózás utáni profit felét be kéne fizetnie büntetésként. Hamar leszoknának róla...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.31. 22:56:46

@QUERCUS(a favágó):
Meg is tenné.
Mint ahogy bárki a felsoroltak közül.
Mondjuk reggelit már nem adna...
:))))))))))))))

Mr Long 2014.05.31. 22:57:42

@charlieharper: En sem latom most az elonyet, azon kivul, hogy nagy melo megcsinalni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.31. 22:59:18

@Kövérmadár [swe]:
Madár hallgass rám nem bánod meg.
Vegyél egy kompresszoros C osztályt nagy motorral.
Utána a vigyort nem lehet letörölni a képedröl.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 23:00:05

@nyuszigonosz(D): Több ezer kutató/fúró/kitermelő/szervizelő cég van az iparágban. Jó ha 5%-ukról hallottam... a Rose Petroleumot nem ismerem.

SzZoole 2014.05.31. 23:00:58

@diggerdriver: miert ne adnak,legfeljebb egy kenyerel tobbet kellene venni:)))

2014.05.31. 23:01:44

@Mr Long: hamar a civilizalt delen talalhatod magad az elmaradt eszakrol

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.31. 23:02:32

@Furos:
Köszi, viszont.
Elül a vihar írok posztot.

Mr Long 2014.05.31. 23:08:06

@charlieharper: 2.15 most is, erdemben nem hiszem, hogy annyit hozna.

2014.05.31. 23:09:19

@Mr Long: annyi ido alatt londonbol parizsban vagy

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2014.05.31. 23:11:48

Gratula HÁ az ezredikhez! Még sok kerek posztfordulót! Próbáltam visszaemlékezni én hogyan találtam ide, de nem emlékszem. Hiába öregszem....

M. Péter 2014.05.31. 23:30:32

@Mr Long: Biztos az EU támogatja, ezért az UKIP-nek ellenezni kell.

LaoHu 2014.05.31. 23:35:07

gratula az ezredik naphoz, olvasom a legelejetol, de talan egyszer szoltam hozza eddig.
Abba ne hagyd :-)

bpetya75 2014.05.31. 23:40:19

@LaoHu:

Nem is igaz! Ez már a negyedik hozzászólásod a blog indexes történetében;-)

M. Péter 2014.05.31. 23:46:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Az ottlakóknak teljesen mindegy, hogy pontosan miért szennyezeik az vizüket. A nyereség százaléka büntetésként nem jó, mert egy jó könyvelő kihozza, hogy veszteséges a cég, és csak abból van haszna, hogy vasárnap zárva tart. Inkább azt javaslom, hogy a szennyezést okozó cég vezetői és tulajdonosai kötelesek legyenek a szennyezet vizet inni, és a cégnek kelljen tiszta vizet biztosítani az összes érintettnek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 23:55:58

@M. Péter: "Inkább azt javaslom, hogy a szennyezést okozó cég vezetői és tulajdonosai kötelesek legyenek a szennyezet vizet inni, és a cégnek kelljen tiszta vizet biztosítani az összes érintettnek."

Ez is egy jó ötlet. Félek az Amnesty International nem támogatná, pedig én határozottan jó ötletnek tartom!

"Az ottlakóknak teljesen mindegy, hogy pontosan miért szennyezeik az vizüket."

Ez is igaz. De ahhoz, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek ezek az esetek fontos a gyökérokokat megkeresni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 00:14:55

@Zoole[uk]:
Hogyne szamitana :)
Szerinted miert teged zaklatlak?

De a benzines vs diesel dolog nem racionalis, hanem hiteleti problema ;)

Egyebkebt evi kb. 15e kmt tervezek autozni, az nem tul sok... evi 100e eseten nem lenne kerdes a diesel. Vagy nem ekkora :)

@diggerdriver:
Multkor vezettem egy C230 kompressort (na jo, az autot :) ). Nagyon jol ment, de nekem kicsi a karosszeriaja.
Ettol fuggetlenul benne van a pakliban meg mindig, 2008 utani moddellel.

Az a terv, hogy amikor aktualis lesz elmegyek jopar kereskedesbe es vegigprobalok kulonbozo modelleket. Aztan kiderul melyik lesz a befuto.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.06.01. 00:15:05

@TilosazA (En/Mum): Szívesen. Szépek lehetnek. Mifelénk sajnos nem szeret, eléggé kényes. :)

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Feltételeztem a csajokról, hogy mielőtt rhododendront nézni indulnak több ezer km-ről, előtte csak megnézik az arborétum honlapját is :) ;)
(A nyílási időpontokat a jelek szerint pedig tudják. :) )

@tanato: Oké :)

@Zoole[uk]: Valóban. Beugrott olvasva, a nyírségi mondás. :)

morsels (törölt) 2014.06.01. 00:21:02

@Kövérmadár [swe]:
Kicsi???
Pedig mar fogytal is, magasabb meg nem lettel egy centivel sem :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 00:26:01

@morsels:
Tudod hogy van ez. A megalomania a kis penisz kompenzalasa miatt alakul ki ;)

Ez meg az automra is ra lesz irva: "komp"

Shanarey 2014.06.01. 00:34:18

@maxval a gondolkodó birca:

Hogy én mit akarok, az téged nem érdekel. Hogy itt többen mit akarunk az téged szintén nem érdekel.
Nos akkor miért is kérdezel?

Sütemény1975 2014.06.01. 00:50:11

@Kövérmadár [swe]: 2.0 TDCI Focusom van. imádom :) izzítás, gyakorlatilag nincs már, mindig pöccre indul, 6.5 liter városban, és alkatrész ügyileg sem drága. vezérlés + vízpumpa szereléssel együtt volt 55.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 00:57:34

@Sütemény1975:
Az irigylesre melto!
Nekem talan 5 eve volt a komplett vezerles csere (szijak, gorgok, vizpumpa) 100e a TBbe.
Ebbol a vezermuszij talan 35e, majdnem pont a duplaja, mint egy benzinese.
Mondtam is ra, hogy kulonleges auto, gyemantveretes vezermuszij van benne.

tableno 2014.06.01. 01:08:37

@blackhair-lady: szia! Én mint nagy öreg, úgy emlékszem, hogy "kalandortexasi" néven írtál régen! Talált?

Muscari 2014.06.01. 01:45:13

@bpetya75: en is szeretnek gratulalni az eskuvohoz es .mindenhez, amit utana kaptatok. Nagyon jo helyen elsz, ugye tudod?

Herr Géza 2014.06.01. 01:52:33

Sziasztok! Majdnem lemaradok itt a buliról: ezer csók HÁ-nak a blogért (persze ha kandúrból van, akkor csak óvatosan, mert nagy labdát adnánk B. úrnak). Szóval hajrá a következö ezerhez !!!

Herr Géza 2014.06.01. 01:58:59

@diggerdriver: Benzinest, nagy motorral?? Ott is occsóért van a benzin ?? A csapból folyik ???

blackhairlady 2014.06.01. 02:18:59

@cougarcat: It vagyok.:)
En nem hadakozom senkivel, nem is szoktam Max beszolasaira reagalni, nem is tudom miert irtam le amit leirtam.
Az ominozus valasza, hogy orul neki, az arra vonatkozott, hogy a homofob vonal nem fog kihalni egyhamar, nem arra, hogy ongyilkos lesz a gyerek. Ennek sem orulok, de azt hiszem, hogy a korrektseg megkivanja, hogy ezt leirjam es elismerjem.

Herr Géza 2014.06.01. 02:21:29

@Zoole[uk]: Van azért benne némi igazság (mármint az automata váltóról szóló megjegyzésben). A német (eléggé csillagos homlokú) szakújságírók szerint is a Merci igencsak lemaradt az aut. váltók terén . Megjelenése óta a BMW (ill. a ZF) nyolcfokozatú váltója az etalon. Az új (csak azért is eggyel több fokozatú) Merci-váltónál is megint a lomhasága lett az egyetlen kritikus pont. A BMW-hez volt szerencsém, egy 530-as dízellel párosítva. Mit ne mondjak: meghatározó egy élmény a mai autótechnika csodáiról...

2014.06.01. 02:24:07

@blackhair-lady: Orulok hogy itt vagy. :)
Birca kommentje igy is helytelen volt. A lenyeg - nem szabad olvasni, vagy komolyan venni. Vannak emberek akik bar intelligensek, keptelenek empatiara. Ez szomoru, de mit lehet tenni....

Herr Géza 2014.06.01. 02:27:31

@blackhair-lady: Felejtsük már el B. urat... Az a lényeg, hogy te ITT vagy ismét.... :DDD

blackhairlady 2014.06.01. 02:27:34

@Pink Petsch: Nem vagott ki HA, nem tudtam bejutni a blogmotor miatt, utana a nevemen sem engedett kommentelni a blog.

blackhairlady 2014.06.01. 02:45:05

@Határátkelő: Koszi!:) Nem, a feltamadast az idonkenti "eszvesztes" utani jobb hangulatu kommentelesre ertettem:)

Elnezest kerek, hogy igy beleronditottam a multkori kommentemmel a mai unneplesben, tenyleg nem volt szandekos es nem jellemzo ram!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.01. 02:45:59

@Der echte Weinachtsmann: a hátétépé is legyen benne, továbbá a wiev nélküli sort rakd be, akkor nem nyitja meg kattintáskor a sok marhaságait...sok sikert. :D

blackhairlady 2014.06.01. 02:51:39

@QUERCUS(a favágó): :))))) Ez jo!:) Tenyleg ez lehet az oka, nem ismernek tobb europai allamot. Bar azt sem tudhatjak, hogy Europabol jottem-e. Na mindegy, ez mar szerintem igy marad amig itt elek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.01. 03:14:18

@Kövérmadár [swe]: Ha jól tudom a Fordnak az egynyolcas dízele (turbódízele?) egy különlegesen szarul sikerült motor, olvastam már más horrorsztorikat is.Aztán ha meg nem jól emléxem, akkor kijavít valaki...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.01. 03:37:41

@Kövérmadár [swe]: Ez nem jó?

totalcar.hu/tesztek/2014/05/14/mercedes_cla_45_amg_2014/

Ha vársz egy pár évet, a 21 milla helyett már 6-7ért "utánadvágják"... LOL :D
Az már csak 200ezer sek.Addig össze is tudod kuporgatni...Na? :-)

blackhairlady 2014.06.01. 05:06:20

@bpetya75: En is nagyon sokszor gratulalok neked, nektek, biztosan nagyon meghato lehetett, hogy annyi barat meglepeteskent osszejott :)

blackhairlady 2014.06.01. 05:17:53

@tableno: Nem, o mas valaki. Szerintem o most is ezen a neven kommentel.
En nem kalandozni jottem ide:) Tenyleg nem emlekszem.

adg 2014.06.01. 06:16:34

@blackhair-lady: "A multkor a Wendy'sben vettem egy hamburgert, csak annyit mondtam, hogy number one please, es a kovetkezo masodpercben mar jott a kerdes, hogy are you from Russa? Egy szimpla mondatbol."
Hihetetlen fülük van. Múltkor megállított egy koma, köszönt, én meg visszaköszöntem, hogy Hi. És már kérdezte is, hogy honnan jöttem.
Nem lehet rejtve maradni. :)
Bár a múltkor meg egy indiai csaj ausztrálnak nézett. Na azon azért meglepődtem.

adg 2014.06.01. 06:42:29

És én is szeretnék gratulálni, nem semmi az ezer. Még kommenből sem.

A régi írásokat nem akarod ide beillesztgetni a megfelelő orszagokhoz?

bpetya75 2014.06.01. 07:19:27

@Muscari:

Igen, tudom. Meg azt is, hogy nem a hely, hanem az emberek teszik különlegesség ;-)

@blackhair-lady:

Köszi! Igazából nem is meghatódtam. Inkább egy hatalmas megajándékozottság érzés töltött el. Nagyon jó volt megélni.

Quercus a favágó 2014.06.01. 07:54:47

@bpetya75:

Én is gratulálok kolléga, és sok sikert, boldogságot kívánok.

bpetya75 2014.06.01. 08:33:46

@QUERCUS(a favágó):

Köszönöm! Értékelem, hogy nem jössz a "Na, majd meglátod!" dumával.

Én is sok sikert kívánok neked, remélem sikerül ötről hatra jutnod!

2014.06.01. 09:05:01

@Papagály: Elhiheted nekem, meg meg egy jo par angol anyanyelvunek aki jelen volt, hogy 'shagging'-et mondott (raadasul jo hangosan, amerikai modra: 'shaaa-ging' :))). Utana tisztaztuk a felreertest, es megerositette hogy mast ertett ezen a szon mint mi :).

2014.06.01. 09:10:27

@Mirjam2: @Papagály: Egyebkent egy csomo ilyen vicces felreertes adodik abbol hogy britek es amerikaiak vannak egyutt a csapatban. Pl. par napja tortent, hogy az egyik brit csajnak kilatszott a farmere also szegelye az abaya alol, es az egyik amerikai kolleganonk viccesen megjegyezte, 'I can see your pants'. A csaj meg teljesen bepanikolt, azt hitte, valamilyen vegzetes wardrobe malfunction folytan lathato a fehernemuje az abaya alatt :).

Matula néne 2014.06.01. 09:11:54

Kicsit megkésve bár, de én is sok szeretettel gratulálok! És ha végre - remélem 1 éven belül - megvalósul a határátkelésünk, azt a határátkelőnek is köszönhetem: Ugyan ritkán kommentelek, de a posztokat minden nap elolvasom! Köszönöm HA a munkádat és a kommentelőknek is az aktív részvételt!

2014.06.01. 09:18:28

@M. Péter: nem hiszem. Inkabb a british gasos balhe lesz mogotte szerintem. Tudod, amikor felepitettek egy wind farmot es utana rajottek, hogy ooops, rossz helyen van!
Es senkit nem rugtak ki/fegyelmeztek meg a tervezo csapatbol.
Mar regota mondom, tervezest outsourceolni kell a nemeteknek

2014.06.01. 09:25:13

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a nyereseg szazalekaval en sem ertek egyet.
Azt hiszem a UKban valami fix osszeget kell letenniuk az esetleges karok miatt, vagy ezt csak a vonaton gondoltam ki?.....

A texasi vizmergezesnel pedig a regulacio hianyat emlegetik. Ugte pont texas nem akar regulaciot. Irony

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 09:40:58

@blackhair-lady:

"Az ominozus valasza, hogy orul neki, az arra vonatkozott, hogy a homofob vonal nem fog kihalni egyhamar, nem arra, hogy ongyilkos lesz a gyerek."

Végre valaki megértette amit írtam!

tableno 2014.06.01. 09:46:18

@maxval a gondolkodó birca: én is megértettem. És nem látok benne semmi különbséget, hogy a gyerek halálának örülsz, vagy a halálát okozó szekatúrának. Bottal nem piszkálnálak meg, annyira visszataszítónak tartalak.

micsoda? 2014.06.01. 09:54:22

Szeretem azokat a posztokat amelyek az ország szokásait kultúráját, a kint élő életvitelét mutatja be. A fentiek közül legjobban a "Barátságok Határátkelőn innen és túl" tetszett, mert politikamentes.
Ha már politika, én például annak idején jártam Angliában, Ausztriában, Finnországban, nem a szocialista táborba tartoztak:)
Bizonyára így van jól, de nekem a Határátkelő kicsit belterjes, ami a kommenteket illeti. Igaz, én Magyarországon élek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 09:55:02

@cougarcat:

"Birca kommentje igy is helytelen volt."

Ez nézőpont kérdése,

"Vannak emberek akik bar intelligensek, keptelenek empatiara."

Mi az empátia definíciója? Egyetérteni veled?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 09:56:26

@tableno:

Ajánlom figyelmedbe ezt a mondatot: "Az ominozus valasza, hogy orul neki, az arra vonatkozott, hogy a homofob vonal nem fog kihalni egyhamar, nem arra, hogy ongyilkos lesz a gyerek.". Most már érted?

tableno 2014.06.01. 09:59:52

@maxval a gondolkodó birca: persze, világos mint a nap. Boldog vagy, hogy a jövőben is lesznek olyan tinédzserek, akiket a halálba kergetnek a nemi identitásuk miatt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 10:05:44

@tableno:

Érdekes, @blackhair-lady: megértette, de te nem. Mivel nem tűnsz buta embernek, azt hiszem, direkt nem akarod megérteni.

tableno 2014.06.01. 10:32:36

@maxval a gondolkodó birca: egyszerűen végigkövetem a mondandód logikáját. Ha pont egy ilyen tragédia kapcsán látod szükségét a homofóbia iránti egyetértésed kifejezésének, az azt jelenti, hogy a következményeinek is örülsz. Most már hiába próbálsz maszatolni, inkább kérnél bocsánatot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 10:37:00

@geegee:
Ebben igazad lehet, annal rosszabb konstrukciot meg nem hordott a hatan a Fold.

A CLA class nekem sportosabb autonak tunik, a belseje nem tetszik.

Most lattam par S classt 220e koruli aron. Hogy azok milyen gyonyoruek!!! :)

Mar latom a problemat: C-re lesz penzem, ezert majd E-t akarok. Ha osszejon egy realis alap az E-re (100e beugro kb.), akkor majd S-t fogok akarni. :)

tableno 2014.06.01. 10:42:24

@Kövérmadár [swe]: megoldás: gyűjtsél rögtön S-re! :)

pappito · http://pappito.com 2014.06.01. 10:42:30

grat HÁ, szép eredmény.

Well done.

Shanarey 2014.06.01. 11:54:30

@maxval a gondolkodó birca:

A helyedben én sem akarnám érteni.

SzZoole 2014.06.01. 12:14:31

@Herr Géza: igen a ZF-ez kepest lassab sot a DSG-hez kepest is,de semmi kep nem mondanam lassunak,2 ev es tobb 10 ezer miles tapasztalat S Classbol.A 7G Tronic egy joval korabbi konstrukcio az elozo kettonel.
Majd vissza terunk erre a kerdesre,ha ki jon a 9 G Tronic.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 12:42:47

@Kövérmadár [swe]:
Na figyelj Madár.
Nézzük a lehetőségeket.
A Mercedest választottad, rendben van kiváló választás.
Neked egy exluzív élményautó kell amit a Svéd hosszú egyenesekben és kanyarokban ki tudsz használni.
Három dolgot nézzél meg mindenképpen mikor választasz.
A karosszéria nagyságát, a súlyát és a lóerőt.
A lényeg a súly lóerő arány.
A lóerő önmagában semmi ha tonnákat kell cipelnie.
Én azt mondom hogyha ragaszkodsz az E osztályhoz akkor kétajtóst nézzél.

SzZoole 2014.06.01. 12:52:13

@Kövérmadár [swe]: nem zaklatsz,de kerdezheted Charliet is.
1eve nyaron itt voltak a tesomek,a tesom ferje 36 eve autoszerelo sajat muhely kb.10 ember dolgozik neki,ugyhogy van egy kiss tapasztalata.Mar tobbszor ult az automban es mikor mentunk a tengerpartra meg altunk egy benzinkuton tankolni es kavezni,le akasztom a gazolaj pisztolyt es elkezdem a tankolast,mikor ram kerdez,hogy miert gazolajt tankolok,mire en mondom,hogy azert mert ez diesel auto azert,mire O,ez diesel?csendesebb mint nemelyek benzines.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 12:53:22

@Zoole[uk]:
A hatajtóssal nem a halottat szállítják hanem a hozzátartozókat.
Általában van a speciális Jaguar halottaskocsi és 2-3 hatajtós Jaguár a flotta.
Ugyanígy láttam már Vauxhall Insignát halottaskocsinak és hatajtós Insignát ami követte a kuncsaftot a hozzátartozókkal.
Ezek flottánként vannak. Van ilyen Rover flotta is.
A múltkor meg oldalkocsis motort láttam aminek az oldalkocsija volt a koporsószállító.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 12:54:32

@tableno:

Bocsánatot kérni, mert nem támogatom egy betegség propagálását? Gondolom azért is kérjek bocsánatot, hogy a cukorbetegség ellen szedek gyógyszert?

SzZoole 2014.06.01. 12:57:48

@diggerdriver: "Az a jag amit Te lattal a paredesnak oltozott soforel az altalaban a temetobe szalitja az elhunyt csaladtagjait"
Ugyanazt irtam en is,mi van veled anyosod megzavart az erto olvasasban:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 13:05:19

@Zoole[uk]:
Mér' nem ezt mondom én is?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 13:05:19

@diggerdriver:
Az exluzivitást nem vitatom, de az élmény nekem kimerül abban, hogy kellemesen ringatózik és jó nagy.
Itt, ahogyan @Shanarey(England): is írta, nincs értelme a sportautónak. Egyrészt drága a bírság, másrészt az autópályán is 110 a megengedett legnagyobb sebesség (néhol 120). Ezért gondolkodom egy 200-230 lovas autóban az E-class méretéhez. Még így is fürgébb lesz szerintem, mint a 134LE-s Beetle (Nóri autója).

@Zoole[uk]:
Meggyőzhető vagyok, ki fogok próbálni dieseleket is. Ezeket már télen elkezdem nézegetni, mert az nem tűnik művészetnek, hogy nyáron elinduljanak :)

SzZoole 2014.06.01. 13:10:41

@diggerdriver: de ezt irtad Te is,csak nekem cimezve,a Don nincs tisztaban,hogy mire hasznaljak.
Meddig marad anyosod?

tableno 2014.06.01. 13:13:44

@maxval a gondolkodó birca: szokás szerint hülyeségeket beszélsz. 1. A homokosságra nincs gyógyszer. 2. A cukorbetegeket nem szekálják halálra a diabetifóbok.

Rebarbaraa 2014.06.01. 13:16:22

@Kövérmadár [swe]: Igazad van amugy, nem olcsobb a repjegy Mo.-n vasarolva. Ha csak azt veszem, hogy a 2 perccel ezelott letesztelt wizz air a kovetkezot mutatta:

London(Luton)---Budapest (retur jegy vasarlasi illetekkel) £100 (36000ft!!!)
Budapest ----London(Luton) (retur jegy vasarlasi illetekkel) 60.000 ft

36ezer vs 60ezer

Jo kover kulonbseg!

tableno 2014.06.01. 13:17:25

@maxval a gondolkodó birca: viszont a veled való gyomorforgató beszélgetést befejeztem, mert ma még enni is akarok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 13:22:14

@tableno:

Az, hogy valamire nincs még gyógyszer, nem jelenti, hogy annak tapsolni kellene.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 13:23:27

@tableno:

Ez a te problémád, nem az enyém.

Engem nem hoz zavarba a gyomorforgató szöveged, megszoktam az ilyesmit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 13:23:50

@Rebarbaraa:
Ez valóban nem sovány.
Fapadosokat nemigazán néztem, mert nem repülnek innen oda, ahová mi mennénk.
Repülőjegyet egyébként az mrjet-en nézünk mindig, azok elég olcsóak szoktak lenni.

Quercus a favágó 2014.06.01. 13:31:18

@Zoole[uk]:

"Meddig marad anyosod?"

Már vágja a centit.

Rebarbaraa 2014.06.01. 13:35:18

@Kövérmadár [swe]: Egy tanacs. A repjegyet mindig a legitarsasag oldalan vedd meg es ott is nezd, mert a gyujtooldalak ugynevezett ugynokok, tesznek ra jutalekot. Ezt tobbszor is tapasztaltam. Es nem is keves jutalekot

SzZoole 2014.06.01. 13:36:47

@QUERCUS(a favágó): latod,mindig itt kakaskodik,mint kakas a tyukudvarban:)
Most,meg csizma magasagban kozlekedik,mint a cirkuszi foka:)))

SzZoole 2014.06.01. 13:58:00

@Kövérmadár [swe]: @Rebarbaraa: bocs,hogy kozbe szolok,de had osszak meg valamit.
Kedden vettem a Wizz oldalarol jegyet.
06.14.Luton-Debrecen
06.25.Debrecen-Luton
Oda-vissza £44.78.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 14:07:24

@Zoole[uk]:
Nem rossz, bár nem sokat utazom ezen az útvonalon :)

Pocky 2014.06.01. 14:16:23

Gratulálok az 1000. bejegyzéshez!
Ez valamit bennem is megmozgatott, mert már postr.hu-n is követtem a blogot, olvastam a hozzászólásokat, de valamiért sosem kommenteltem (lehet, hogy a regisztráció miatt, nagyon nem szeretek regisztrálgatni).
Lényeg a lényeg, hogy üdv mindenkinek és igyekszem picikét aktívabb lenni ezek után. Mert tényleg. 1000 bejegyzés. Meg majd' 3 év. Le a kalappal! :)

Rólam: a határátkelés régóta érdekel, London a szívem csücske és rengeteg hasznos infót meg tudtam innen. És most úgy tűnik, hogy 1 hónapon belül elindulok végre :)
*lekopogja*

adg 2014.06.01. 14:27:44

@Kövérmadár [swe]: Gondolom, az én véleményem meghatározó, ezért gyorsan el is mondom. Én veled vagyok, biztos benzinest vennék. Évi 15e km-re mindenképp, nem spórolnál olyan rengeteget a dízellel. Kevesebbet eszik, és a maiak tényleg nagyon kultúráltak, húznak mint az állat, össze sem hasonlíthatók az 1,8-as mondeo dizeljével, de drágább is, meg a javítása is több, ha egyszer kell. Egy szép nagy kövér benzinmotort választanék, akkor is, ha 3-5 literrel többet eszik.
Nekünk otthon két nagy benzines volt, amibe befért mind az összes gyerek (ez nálad talán nem olyan erős szempont), az egyik 3,3-as, a másik meg 3,8-as v6 volt. Én imádtam őket, pedig ezek nem élményautók egyáltalán, hanem lomha egyterűek. A mostaniban meg egy sor 6-os 4,0 literes dohog, 230 le-vel. Ez mondjuk megy is, bár egy mercihez képest lós..r.

Csak érdekesség, ez nem áll meg az eu-ban, de itt így osztályozzák az autókat:
- dízel: teherautóba, kivéve a toyota SUV-ok és egy két UTE v8-as dízelje, az menő
- benzines 2,0 alatt, gyereknek, vagy fűnyíróba
- 2-3 l, anyának rohangálós-bevásárlós-gyerekhordós autó
- 3,5-4,0 l családi autók, kombik
- 4+ l apának játszóautó, suv, ute, és egyéb élményvasak

Mostmár elég sok kisautó van, de ezekben is kevés a dízel, és a tényleg kis motoros autó. Pl a yarisokban sem 990 ccm-vel indulnak, hanem 1,4-1,6.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 15:03:12

@adg [Au, Darwin]:
Valóban, azért ha álomautót kell választanom, akkor az enyében is egy 3 liter körüli benzines szív dobogna. :)

Gondolom ott azért valamivel olcsóbb az üzemanyag, mint itt.

Herr Géza 2014.06.01. 17:51:49

@Zoole[uk]: Hát Pont ez az: Itt már a 9-est tesztelték pont két hete, és ott is megvolt a lomhaság, na persze a jelenlegi etalonhoz képest (ami nyilván nem azt jelenti, hogy a mercié szar...). Egyszerüen a BMW/ZF kombó lett nagyon eltalálva.

2014.06.01. 18:25:24

@maxval a gondolkodó birca: Te beteg vagy - fordulj szakemberhez. Amugy nem szoltam hozzad, legyszives te se tedd.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.01. 18:30:32

@Zoole[uk]:

meddig marad, anyuka?
amig szivesen lattok.
hat mar egy kavet se tetszik meginni?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 18:38:38

@cougarcat:

Rossz jel, amikor egy társadalomban betegnek mondják azokat, akik elutasítják a betegséget. Ez a nyugat züllésének része.

2014.06.01. 19:14:09

@maxval a gondolkodó birca: Ertetlen vagy, mint mindig es latom keresem ellenere buzgon provokalsz - gondolom arra hajtasz hogy HA engem vagjon ki.

Utoljara - nem a homofob velemenyeddel van problema, hanem azzal, hogy nem vagy kepes felmerni, ez milyen hatast valt ki mas emberekben ezen a blogon. Mint ahogy nem vagy kepes felmerni, milyen tragediahoz vezethez az, ha egy gyereket (vagy eppen felnottet) mentalisan uldoznek homofobok, vagy hogy egy anya hogyan erezhet, ha ilyen helyzetben van a gyereke. Nem vagy kepes ertekelni a viselkedesedet, vagy azert felelosseget vallalni. Nem vagy kepes elfogadni HA kereset a homofob temakkal kapcsolatban. Azt hittem legalabb racionalis alapon sikerul a fenti hianyossagokat athidalnod, de ugy latszik tevedtem.

Es ezzel befejeztem es feladom, sot belatom, hogy ez a blog mindig is a homofobia jatszotere lesz - nem fogom a fejem a falba verni es magam nap mint nap felidegelni ilyen hulyesegeken.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 19:20:20

@cougarcat:

Nem akarok senkit kizáratni. Mit nyernék ezzel?

A homofóbia valójában a homokosokat is segíti, értsd meg, s nem fordítva. Az igazi humanista a homofób keresztény, mert ő akar igazán segíteni homokos embertársának.

Egy homokos gyerekben azt kell tudatosítani, hogy beteg, ez segít neki, s ez vezet el a legjobb megoldáshoz. Pont ez NEM vezet öngyilkossághoz.

Hogy érez egy anya? Igyekszik gyermekét egészségesen nevelni. Mint ahogy minden más betegség esetében is.

A HÁ egyetlen témát sem zár ki, csak civiizált hangnemet kér. Azt hiszem, ennek megfelelek.

Quercus a favágó 2014.06.01. 19:29:01

@maxval a gondolkodó birca:

"
A HÁ egyetlen témát sem zár ki, csak civiizált hangnemet kér. Azt hiszem, ennek megfelelek."

Ez igaz Max. Én pl. szeretek politikáról, gazdaságról, jogról polemizálni. De megértettem, hogy a blog közösségét ezek a témák nemigazán érdeklik. Ha esetleg felmerül ilyen gondolat, és van véleményem,persze elmondom. De megpróbálom visszafogottan tenni,és nem erőltetni a dolgot.
Szerintem ezt kellene tenni neked is. Ez csak egy baráti tanács.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 19:34:48

@QUERCUS(a favágó):

Ez oké. Sosem erőltetek semmit. Ha senki sem reagál, nem szoktam újra szóba hozni ugyanazt. Pont mint ahogy ezt mindenki más is teszi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 21:46:15

@Zoole[uk]:
Holnap megy haza.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 21:53:58

@Zoole[uk]:
Namenjteapicsába...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 22:15:24

Végre elolvastam minden kommentet.
Néhány ember nagyon szégyellhetné magát. Az hogy egy alkoholbogár piásan milyen ámokfutást rendez itt az egy dolog viszont ami megdöbbent hogy általam nagyon tisztelt nagyrabecsült emberek milyen zsigeri gyűlölettel tudnak reagálni dolgokra.
Még ezt is elnézném ha nem egy ilyen alkalomkor tennék.
Ezektől az emberektől inkább a tűz oltását vártam volna mint a szítását.
Méltatlan volt mindez a mai naphoz.
Sajnálom.

2014.06.01. 22:29:07

@diggerdriver: Ezt gondolom reszben nekem celoztad. Ne aggodj, nem fogok a jovoben ide jarni. De azt kikerem magamnak, hogy velem kapcsolatban barki "zsigeri gyuloletrol" beszeljen - ez a homofob haverodra illik inkabb. Az meg rohej hogy azokat vadolod, akik az igazsagtalansag ellen felszolalnak es nem azt, aki azt elkoveti. A meltatlan az ezredik poszthoz az volt, hogy Birca osztogatta benne az eszt a blog "kifaradasanak jeleirol".

SzZoole 2014.06.01. 22:38:42

@Herr Géza: az igaz,hogy BMW/ZF-es nem vezettem igy nincs osszehasonlitasi alapom,de a7G Tronic nem lassu,sem felfele sem lefele,pl.100 km/h vezetek az auto 7.-ben van,odalepek neki 7-bol egybol visszavalt 5-be es ha meg le is padlozom akkor 3-ba a masodperc toredeke alatt es ekozben a gyomrod a torkodban es nem tudsz elorehajolni az ulesben.

Muscari 2014.06.01. 22:42:56

@cougarcat: ne menj el kerlek, nagyon hianyoznal sokunknak. En hal Istennek csak utolag olvastam az egeszet ma, ertelme nem lett volna hozzaszolnom mar. Blackhair Lady is itt van koztunk.

Nekem nagyon hianyoznanak a bolcs meglatasaid, olyan elettapasztalatod van, amit erdemes megosztani masokkal.

Szurd, akit ugy erzed, hogy szurni kell es kesz.

Muscari 2014.06.01. 22:54:06

@diggerdriver: szerintem B. atlepett egy hatart, hiaba is magyarazza a bizonyitvanyat, Eddig is sok volt mar a homofobiajabol, egyszeruen nem erzi, hol a hatar.

En mar nem tudok ra ugy tekinteni, mint mondjuk egy eve. En is sajnalom, es nem szeretnem, hogy meg tobb ertekes ember hagyja itt a blogot azert, mert ez a baromsag nap mint nap tema.

tableno 2014.06.01. 23:31:54

@diggerdriver: lássátok feleim szümtükkel, pontosan mire is reagálunk "zsigeri gyűlölettel". A birka által propagált keresztényi humanista homofóbia megvalósulása a gyakorlatban (a BBC dokumentumfilmje):

www.youtube.com/watch?v=V0FiLblNLfM

Papagály (törölt) 2014.06.02. 00:38:05

@tableno:
a gulág és sztálin nem elegendő ok a szocializmus eszméjének elítélésére. ez logikailag hibás okfejtés.

az ügy szerintem túl van lihegve. maxval eddig is ugyanilyen volt, semmilyen plusz határt nem lépett át. ahogy az ominózus napi megszólalása alatt is írtam, szerintem egyszerűen félre lett értve a közlése (ami arra vonatkozott, hogy örül, hogy vannak homofóbok).

ettől még ellenzem a homofóbiát, ahogy eddig is. és normális hangnemben, normális gyakorisággal lehetne is róla beszélni. persze nem maxvallal, hiszen ő sokszorosan elénktárta a véleményét, és bizonyította, hogy képtelen az érvek befogadására. (véleményem szerint általánosságban a logikai alapokon álló vitára is. ettől még engem nem zavar, ha elmondja a véleményét. sőt, az zavarna, ha a véleménye miatt kitiltanák.)

a közönségen múlik, hogy reagál-e az újabb és újabb, következetesen ismételt és kiszámíthatóan bekövetkező kirohanásaira. hölgyek, urak! ne tessenek maxval ezirányú felvetéseire reagálni. ilyen egyszerű lenne a megoldás... de az önkontroll - úgy látszik - nem csak maxvalból hiányzik.
ő nem floodol, bedobja a gumicsontot és a sok intelligens olvasó nem tudja megállni, hogy ne reagáljon rá - ezredszer is. az olvasó semmivel sem okosabb, mint maxval: az olvasó is naponta bizonyítja, hogy előző nap sem sikerült semmit tanulnia a tapasztalatokból (miszerint maxvalnak beszélni: falrahányt borsó)...

szóval: változtasd meg élted! és megváltozik a világ körülötted. :)

2014.06.02. 02:39:39

@Muscari: Koszi, de Diggerdriver megjegyzese vegkepp kivagta a biztositekot. A Birka egy dolog, de tole nem vartam volna el. A szures nem megoldas mert naponta, posztonkent es ablak kinyitaskent kellene elvegezni.

@Papagály: Elegge kepmutato a megjegyzesed ahhoz kepest hogy a minap pont te vontal kerdore, hogy miert nem szoltam hozza Birca tapintatlan kommentjehez. De toled nem is vartam mast.

tableno 2014.06.02. 07:45:33

@Papagály: és Auschwitz vajon elég ok-e a nácizmus elítélésére? Ez amúgy tényleg érdekes kérdés, csak persze nem erre a blogra való. Amit a trolletetésről írsz, az igaz, én is többször megfogadtam rá, hogy a birkát szűröm, nem reagálok rá, stb. Csak ugyanakkor bizonyos szövegek után, amiket itt (és persze minden más lehetséges fórumon) lenyom, szinte már én érzem mocskosnak magam, hogyha kommentár nélkül hagyom. Vétkesek közt cinkos, aki néma alapon, ugye. Nehéz helyzet ez.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.02. 07:54:03

@Papagály:

Ez tévedés. Minden alkalommal érveket írok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.02. 07:58:04

@tableno:

Ez tipikus csúsztatás.

Kb. olyan, mint amikor egy vegetáriánus-húsevő vitában a húsevő fél azt az érvet hozza fel, hogy Hitler is vegetáriánus volt, azaz aki nem eszik húst, az náci.

Sokszor elmondtam: mind a homoklobbisták, mind a homoklobbisták között vannak radilkálisok és mérsékeltek is. Igen, van olyan ember, aki szerint a verés az egyetlen megoldás. S ilyen ember MINDKÉT táborban van.

Csak elég nagy csúsztatás azt a benyomást keltetni, mintha az ellentábor csak ezekből állna. Én pl. sosem állítom ezt az ellentáborról.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.02. 08:00:49

@Muscari:

Nem kell a bizonyítványomat magyarázni, mivel nem követtem el semmit. A keresztény nézőpontot mutattam be. Az, hogy manapság a keresztény nézőpont botrányosnak minősül, nos, ez nem az én problémám.

Papagály (törölt) 2014.06.02. 19:06:30

@cougarcat: szerintem összetévesztesz valakivel. senkit se szoktam kérdőre vonni, főleg nem azért, mert NEM reagál maxval hozzászólásaira. de ha mégis így tettem volna, kérlek idézd be, s ígérem, elgondolkozom rajta, hogy tényleg képmutató vagyok-e. (nem kizárt, de eddig ezt nem tudtam magamról.)

@tableno:
igen, auschwitz elég ok a nácizmus elítélésére. a nácizmus mint eszme korrupt, a tézisei negatív, elfogadhatatlan eredményre vezetnek. a kommunizmus mint eszme szerintem nem elvetendő, lehetne jól csinálni, vezethet kívánatos eredményhez.

szerintem egy blogon nem várható el, hogy az ember mindenre reagáljon, amit tarthatatlannak és tűrhetetlennek tart. nem áll az a hétköznapi életben szokásos dolog, hogy a hallgatás beleegyezést jelent.
de ha mégis szükségesnek érzed, elég lenne egy "nyilatkozatot" egyszer megírni és azt mindannyiszor VÁLTOZATLANUL bemásolni, amikor bedobatik valamelyik gumicsont.

tableno 2014.06.02. 21:03:48

@Papagály: "elég lenne egy "nyilatkozatot" egyszer megírni és azt mindannyiszor VÁLTOZATLANUL bemásolni, amikor bedobatik valamelyik gumicsont." - lehet, hogy megfogadom a tanácsot! :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.03. 05:30:21

@Kövérmadár [swe]: Hát ja, ez egy ilyen játék.Az sose kell, amire igazából futná... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.03. 05:33:46

@Zoole[uk]: Jó, oké, csomag nélkül én is utaztam már Stockholm-Bp-Stockholm távot kb 30 euróért...De ilyen kb egyszer van egy életben...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.03. 05:41:19

@adg [Au, Darwin]: Hát ja, ez kb így kéne legyen mindenhol normális, meg mondjuk az usa benzinárai(oz benzinárakról lövésem sincs...)...Kapásból én is vennék valami nagy tepsit 4000-s motorral, amiben legalább elférek.De ezek a kib@szott európai benzinárak, meg kocsiadók, kocsiárak rohadtul nem támogatják...Ez van.Fákk. :-((

2014.06.03. 12:10:16

@Határátkelő: Gratulálok az 1000. poszthoz !

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása