oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 29. 06:46,  Miért válasszuk Svájcot Németország helyett? 606 komment

2014. március 29. 06:46 Határátkelő

Miért válasszuk Svájcot Németország helyett?

Ami engem illet, azt hiszem ellenék Németországban is, de ma nem rólam van szó, hanem Georgia Scanlonról, aki a Durham Egyetemen tanul franciát, németet és olaszt és Erasmus-hallgatóként egy évet töltött Brüsszelben és Bernben. Mint írja (posztja itt olvasható angolul) Németország ugyan nagyszerű hely, de ő számtalan okot tud, amiért inkább Svájcot választaná. (Az írást kéretik nem halálosan komolyan venni…)

Svájc, Luzern 2.jpg

1. Többnyelvűség

Ezt aligha kell nagyon magyarázni, egy országon belül négy különböző nyelvet lehet gyakorolni, ezt Németország nem képes nyújtani.

2. Sokszínűség

Mivel annyi különböző féle és fajta ember él ott (akár ott született, akár határátkelő), Svájc az élet szinte minden területén elképesztően változatos tud lenni. Nem is beszélve a tájról.

3. Minden idők két legnagyobb találmányának hona

Sajt és csokoládé – kell-e ennél többet mondani? (A magam részéről csak annyit, hogy ha megnyúznának se tudnék választani a kettő közül, elszántan és megingathatatlanul imádom őket – HÁ)

4. Alpok

Persze a svájci, mert van belőle ugye máshol is, de Európa ikonikus hegyei közül a legszebbek mégis csak itt találhatók. És akkor még nem is beszéltünk az olyan paradicsomokról, mint például St. Moritz. Egyébként is, gyönyörű falvakkal és településekkel van tele az ország.

5. Hatékonyság

A németeknél kevés hatékonyabb és pontosabb nép van, de ha akad, akkor azok minden bizonnyal a svájciak. (Létezhet-e pontosabb nép annál, amelyik az óragyártásáról – is – híres?)

6. Roger Federer

Tele van vele az ország, mondjuk a Credit Suisse reklámarcaként ez nem is olyan meglepő, de olyan sokat látod, hogy a végén már hajlamos leszel simán Rognak becézni.

7. Svájci frank

Magyarnak ugyan ez már-már szitokszó, de Georgia nem magyar, és ha eltekintünk a hitelek kérdésétől, akkor azt azért el kell ismerni, hogy ennél stabilabb pénz nem nagyon kell.

Ha már itt tartunk, a svájci drágaság kevés előnye van, ezek közül az egyik, hogy az ember hajlamos jobban megnézni, mire költ, mint az olcsóbb Németországban, megtanulja beosztani a pénzt.

Nem is beszélve arról, hogy amikor az ember hazalátogat (vagy költözik), milyen jó érzés lesz azt látni, hogy minden milyen olcsó (legalábbis egy ideig).

8. Életminőség

Az életminőség alapján összeállított TOP10-be három svájci város is befért, kettő pedig a legbiztonságosabb városok listáján is szerepel. A víz mindenhol iható, a levegő minősége is nagyszerű, és még folytathatnánk.

9. A kicsi szép

Svájcban minden megvan, ami az európai országokban jó (nagyvárosok, hegyek, tavak, erdők, műemlékek), ugyanakkor mindez kellemesen befogadható méretben, nem kell rengeteget utaznunk ahhoz, hogy valami teljesen mást és újat lássunk.

10. Ovomaltine

Idén 110 éves Svájc eredetileg italporként indult büszkesége, melyen nem túlzás, generációk sora nőtt fel. A doboz narancssárga színe (!) védelem alatt áll Svájcban, de ma már nem csak az árpából-malátából, tejből és kakaóból álló port árulják, kapható krém, csoki szelet, fagyi és szinte minden más változatban is.

Ez tehát Georgia Scanlon (eredetileg 22 pontos) listája, amit persze nem kell túl komolyan venni, de azért vitaindítónak szerintem megfelel: szóval Svájc vagy Németország?

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Együnk valami finomat! Arra gondoltam, megkérlek titeket, írjátok meg, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel ahataratkeloKUKAChotmail.com címre!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr975883862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.29. 06:58:03

Hát ez?
:(
Nem gondolnám, hogy ebből messzemenő következtetéseket levonni.
:(
Viccesnek sem találtam.
:(
1./ Tessinben Franciául? Na, azt megnézném...
2./ Mert Németországban csak németek laknak, ugye?
5./ NEM igaz.
9./ Tenger sincs.
10./ Ez meg mi?

Hogy lehetne összehasonlítani az almát a körtével???
Jó, mindkettő gyümölcs. Ennyi.

DieNanny CH 2014.03.29. 07:20:32

Németországban csak turistáskodni voltam, így nem tudom megítélni. Mindenki csak saját magából tud kiindulni.

Ja, Ovomaltine nem ízlik. Sem a kakaója, sem a csokija.
Tiszta víz: 2013-ban volt az itteni újságban egy pár soros hír, hogy most végeztek az ivóvíz elemzésével, és kiderült, a sok eső miatt 2012-ben olyan magas volt a talajvíz, hogy hónapokig a megengedett káros anyagok tízszeresét tartalmazta a vezetékes víz. Érdekes, senki nem kapta fel a vizet miatta - :-))) -, úgy elsiklottak felette. Én szinte mindig teát iszom, a családomnál meg, emlékszem, a picinek is mindig forralt vizet adtam.

A levegőnek tényleg jó a minősége, már kiskoromban is úgy voltam vele, inkább a trágyát szagolom, mint a benzinbűzt - erre mit ad Isten, itt aztán feltankolhatok trágyaszagból... :-)

Szóval, ennyit a saját élményeimről.

DieNanny CH 2014.03.29. 07:43:39

Hahó, dokibácsik, dokinénik! A járásomban sürgősen szükség lenne 3!!! gyerekorvosra!!! Ismer valaki németül beszélő kitelepülni szándékozó orvost?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 08:02:17

Xenofób, emberidegen világ Svájc. Ez a fő gond, ami erősen rontja a ténylegesen meglévő pozitívumokat, mint nagyon szép táj és jó levegő, meg sok nyelv.

Sütemény1975 2014.03.29. 08:19:59

Ha lehet valasztani, akkor egyik sem :) nemet nyelvu, kulturaju, habitusu orszagokkal hadilabon allok. angol nyelvterulet jobban bejon. Lehet, hogy azert mert itt meg tudom ertetni magam? :))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 08:26:13

@svájci sapka (ch): a multkor az alapjan sikerult korkep elemzest adnia Hollandiarol hogy az orszagban soha nem jart es ezt be is vallotta (a repteren ult 2 orat ossz-visz)... No comment!

Javaslom a szurest neked is, klasszisokkal jobbak a HA kommentjei miota nem latom maxot. :)

VHB 2014.03.29. 08:31:17

Németesek! Olyat hallottam, hogy "ich binZ". Ez esetleg "ich bin ein(z)" lenne, vagy valami tájszólás? (Nem beszélek németül az achtung, achtung-ot leszámítva)

Sütemény1975 2014.03.29. 08:32:10

@svájci sapka (ch): en sem eltem svajcban, nemetoban, vagy ausztriaban, de a turistakent es kamionoskent szerzett "elmenyeim" alapjan nem is nagyon szeretnek. nem az en kozegem, ennyi.

Sütemény1975 2014.03.29. 08:33:40

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: azert vannak jo kommentjei, erdekes, hasznos infokkal.

Sütemény1975 2014.03.29. 08:36:51

@VHB: azert talan meg a Danke schon, meg a Guten Tag megvan, nem? :))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 08:41:15

@Sütemény1975: Hat ezt mashogy latjuk.

En regebben is annyit eszleltem a "hasznos" kommentjei kozul hogy esetleg elso kommentjeben rogton kijavitotta a posztolot valami teljesen lenyegtelen foldrajzi kerdesben hogy mittudomen az amugy nem is a Cayman islands-hez tartozik hanem a Virgin Islands-hez. Like anybody cares...

Amugy meg csak jon belole a sotet kozepkor megallas nelkul (ateizmus a vilag legrosszabb dolga, a melegeket meg kell gyogyitani, stb.). Varom mar mikor indit egy keresztes hadjarat 2-t hogy a depresszios alkoholista liberalis fertot Eszak- es Nyugat-Europaban megallitsa...

**mimi** 2014.03.29. 08:41:17

én élnék....

lassan ott tartok, hogy bárhol csak ne itt...:(

Sütemény1975 2014.03.29. 08:56:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: igen, ezekben a temakban radikalisan gondolkodik, ez vitathatatlan.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.29. 08:59:44

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Megint egyetertek.

Az a baj, hogy az elso kommentjet meg latom es attol is felmegy a vernyomasom :(

@Sütemény1975:
En is csak turistakent voltam, illetve egyszer tanfolyamon. Nekem tetszett es szerintem klasszisokkal jobbak a german etelek, mint a svedek (ugye aki nem eszi a vizi dolgokat, itt gyorsan hatranyba kerul :( ).
Neha olni tudnek egy schnitzelert vagy egy jo sultkolbaszert. Es SOS kenyerert az itteni kalacsnak is otvar kenyer helyett...

(sikerult gyorsan lehuzni a sved gasztronomiat :) )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.29. 09:03:21

@**mimi**:
Tessek felulni egy wizzair jaratra es hajra! ;)

@Sütemény1975:
Egy ilyen kereszteny mellett nem csoda, hogy Izrael parti vagyok :) szerintem meg 2-3 komment tole es megterek muszlimnak. 8)

Eleg rossz marketinget csinal a kereszteny egyhaznak, annyi szent ;)

2014.03.29. 09:15:10

@**mimi**: Lassan én is itt tartok csak máshonnan írok

Sütemény1975 2014.03.29. 09:16:19

@Kövérmadár [swe]: ok, a schnitzelt en is imadom :))) svedben meg a husgombocot! :)

Sütemény1975 2014.03.29. 09:18:33

@Kövérmadár [swe]: a kereszteny egyhazrol, papokrol nekem sincs tul jo velemenyem, de nem is foglalkozom veluk. A hitemnek nem hozzajuk van koze. Abban teljesen igazad van, hogy nem maxot kene felvenniuk pr-osnak :))

Sütemény1975 2014.03.29. 09:27:36

tegnap talaltam a vinyon ezt a "klasszikust" :)).
youtu.be/r53Ao-Y5_2Q

nyuszigonosz 2014.03.29. 09:28:04

@VHB: Úgy hallattszott, hogy "ich binsz" vagy hasonlóan?
Mert akkor azt jelenti, hogy: én vagyok. Az "ich bin es" összevonva.: " Ich bin`s"
Általában a telefonba mondja az ember, ha valaki ismeröst hív és nem úgy kezdi, hogy: Jó reggelt, napot estét, XY vagyok, hanem ezt.
Meg másféleképp is használható.

**mimi** 2014.03.29. 09:32:25

@Sütemény1975:
igen...

@Kövérmadár [swe]:
nem olyan egyszerű az esetem...:(

@Turchi:
tudom...gyere velem, úgyse megyek sehova :))))

2014.03.29. 09:32:41

@VHB: Én tájszólásnak tippelem, esetleg (ich) bin zu összevonásának. (Einz nem igazán lehet, mivel az egy az ein, "z" nélkül ;) ).

**mimi** 2014.03.29. 09:33:24

@Sütemény1975:
a barátnőm is kamionozik, nagyon talpra esett csaj :))

2014.03.29. 09:34:20

@nyuszigonosz(D): De az "s", nem "z'" a végén, oder? ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 09:34:53

Kerdesem a Hataratkelonek szol.
Anelkul hogy felfedned a kileted, tudjuk hogy eltel mar Angliaban es hogy valamiert hazamentel. Mindegy is miert.
Az en kerdesem hogy mi tart vissza az ujabb kivandorlastol? A posztok bevezetoibol nekem az jon le hogy elvagyodsz Mo.-rol. Mi tart vissza? Nyilvan szamos posztot leforditottal mar meg szot ertesz az itt neha felbukkano angol kommentelokkel is tehat gondolom nem a nyelvtudas hianya, de akkor mi? Vagy esetleg baba van a csaladban es varjatok hogy kicsit idosebb legyen? Vagy nagyon szorosak a csaladi kotelekek es a kulfold inkabb amolyan platoi szerelem?

nyuszigonosz 2014.03.29. 09:39:22

@Pink Petsch: VHB majd megmondja, hogy hogy is hallotta.
Mert ha hangosan kimondod, hogy "Ich bin´s" akkor aki hallja, hallhat ott egy Z.-ét és nem Z-t cének ejtve németül.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.29. 09:40:21

@Sütemény1975:
Van azert par jo etel itt is, pl. a korvgryta (parizsi jellegu kolbasz valamilyen szoszban es fott krumplival) vagy a potatisgrateng (a nevebol itelve valamilyen dobofegyver lehetne, pedig hagymas-tejszines krumpli reszeltsajttal. Nagyon enyhe hasonlosag a rakottkrumplival - nekem a grateng jobben izlik).

Viszont egy jo turoscsusza mar nagyon hianyzik! :(
(fogyokura -> teszta kizart :( ).

Hit - egyhaz: azt gondolom, hogy a hittel onmagaban nincsen baj. Teged meg sosem hallottalak ugy kinyilatkoztatni, mint maxot. A gond azzal van, amikor "uldozni" kezdjuk a maskent gondolkozot. Max pont ezt teszi, ami engem pl. sundisznoallasba kenyszerit. Nem szeretem az eroszakos embereket :)

Itt csodalatos ido van! Ragyog a nap es lehet vagy +10 fok! 8)

2014.03.29. 09:42:44

@nyuszigonosz(D): Igaz. És esélyesebb is a te változatod.
Én meg névértéken vettem, hogy "z", azaz "c" hang a vége ;).

**mimi** 2014.03.29. 09:44:52

@Kövérmadár [swe]:

hmmmm...

hosszú lenne...most el kell mennem, ha tényleg érdekel, később irok róla...:)

nyuszigonosz 2014.03.29. 09:45:16

@Pink Petsch: Azért mert beszélsz németül és ha leírva látod, eleve egy Ich binc-et látsz.
Ami nincs. :-)

Hari Seldon 2 2014.03.29. 09:45:37

Svájc a 3 (és fél) nyelvével előnyben van a saarvidéki szomszédainkkal szemben, itt csak kettő nyelv van elterjedve.
Bár szerintem Freibourg és Valais környékének kivételével ott nem nagyon beszélik egymás nyelvét.

2014.03.29. 09:47:14

Ja, hogy a poszthoz is. Számomra egyértelműen Németország, azon belül is leginkább BW. Igaz, Svájcban nem sok helyen fordultam meg, konkrétan csak Baselben és Zürchben, de inkább passzolnám.

VHB 2014.03.29. 09:48:30

Mindenkinek köszi! Botfülem is van, szóval lehet, hogy eins, de nekem Z jött át. Valaki korábban linkelte az Edeka reklámot, abban is úgy mondja az ürge, hogy eins /einz whatever. :-)

nyuszigonosz 2014.03.29. 09:48:58

@Kövérmadár [swe]: A felvezetö szövegekböl nekem is az az érzésem, hogy Anglia volt, de már nem aktuális. Nemtudom megmagyarázni, miböl gondolom így, nem tudom alátámasztani sehogy. Csak egy érzés.

nyuszigonosz 2014.03.29. 09:51:16

@VHB: Melyik reklámszövegböl van? Mert azokban vannak szó-kitalációk is, hogy rímeljen, hogy valamiképp a reklámozott termékhez kapcsolódjon.

2014.03.29. 09:51:53

@nyuszigonosz(D): Az lesz az :) És így leírva a "binc" milyen hülyén néz ki! :D

@VHB: Akkor a nyuszi megoldása a nyerő, ha "z" betűt hallottál.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 10:03:28

@Kövérmadár [swe]: Nem tudnek most konkret idezeteket hozni de nekem a nehai kommentjeibol es a posztok elotti bevezetokbol ez jott le egyertelmuen.

Persze lehet charlienak van igaza es tobben vannak. Ezesetben lehet valamelyik szerkeszto kinn el esetleg, valaki meg otthon.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 10:06:51

@**mimi**: Engem is erdekelne.

Van meg amugy itt a blogon jopar figura akikrol tudom hogy otthon elnek, de sok kommentjuk alapjan azt szurom le hogy kulfoldre vagyodnak. Ha publikus, akkor engem erdekel hogy mi az oka a maradasnak. :)

Hari Seldon 2 2014.03.29. 10:11:42

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Szerintem ezt a tevékenységet jól csak többen lehet csinálni.
Egyedül is mehet(ne), de szerintem ez nagyon sok munka, cikk utánjárás, blog figyelése. Szóval szerintem (is) az a valószínű, hogy legalább ketten csinálják.

tanato 2014.03.29. 10:19:30

@DieNanny [SZ,CH]: Meg kell hirdetned az állásajánlatokat a neten különböző orvosi portálokon meg fejvadász cégeknél.

nyuszigonosz 2014.03.29. 10:20:39

@VHB: Megtaláltam az Edeka reklámot, ami ide is be lett linkelve valamikor: a
Supergeil dolgot.
Nos ott a fickó többször énekli: Ich bin´s Supergeil, Supergeil, Du bist, Supergeil....
Értelme itt: én szuper dögös vagyok,
Viszont két helyen mintha : "ich find´s" lenne, olyankor: Én szuperdögösnek találom.
Ha így van, akkor az helyesen van, ( Ich finde es rövidítése: ich find´s-re) és ahhoz, hogy rímelhessen, lett az "ich bin`s" változat, mert ebben a mondatban, kijelentésben nem kell az " ´s". Elég az " Ich bin Supergeil."
De mint írtam, reklámszövegek azok akármilyenek is lehetnek.

tanato 2014.03.29. 10:21:38

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem fedheti fel a kilétét,ha ez megtörténne összeomlana a blog.

Muscari 2014.03.29. 10:24:53

Nekem kulonosen tetszik a hetes pont, miszerint azert jo, hogy dragasag van, mert ha hazamegyunk, tudunk neki orulni, hogy milyen olcso minden.

Vegul is igy is lehet nezni a dolgokat :-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 10:25:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Láttál már homokost a Star Trekben? Ugye nem? Tudod miért? Mert akkorra már feltalálták a gyógymódot!

:-)

DieNanny CH 2014.03.29. 10:25:43

@VHB:

Én az "ich bin es!"-re gondolok. ("Én vagyok az!")

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 10:26:51

@Sütemény1975:

Isten ügyeiben két út van csak: a helyes és a helytelen út.

Más témákban meg százféle út lehetséges.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 10:28:24

@Kövérmadár [swe]:

A keresztény propagandának van egy vonulata, mely úgymond haladni akar a korral. Ennek semmi értelme. Ez a gyakorlatban csak az ellentábort erősíti.

tableno 2014.03.29. 10:32:28

@maxval a gondolkodó birca: láttál már Star Treket? Mert ha láttál volna, tudnád, hogy van benne homokos karakter.

tanato 2014.03.29. 10:32:49

@Kövérmadár [swe]: HIt,vallás:Tegnapelőtt jártunk Siklóson,meg néztük a még működő Dzsámit.500 éve építették a törökök,majdnem elpusztult utána,jó 20 éve felújították,múzeum lett belőle,azután meg a délszláv háború után a Baranyába menekült délszláv muzulmánok kezdték el használni,így visszanyerte eredeti funkcióját is.Minden pénteken összegyűlnek közös imára meg beszélgetésre.Beleolvastam a délszláv meg magyar nyelvű Koránjukba is,érdekes volt,a könyv egyik lapja magyar/meg délszláv/ a másik meg arab nyelvű.Egyébként most itthon 22 fok és gyönyörű napsütés van megyünk is kirándulni meg ünnepelni,éppen ma van a 28-s házassági évfordulónk.

pontiustolpilatusig 2014.03.29. 10:33:00

11. A re@Pink Petsch: Svájcból a francia részből Bulle-t (kisváros) Gruyére-t (világhírü sajt), Genfet (a reformáció emlékműve többek között, ami tkp. egy fal egy városi parkban), Montreaux-t (virág-város), Vevey-t (Chaplin utolsó lakhelye, Chaplin-szobor, Freddy Mercury szobor, Freddy Mercury szobor van Montreaux-ban is), Chillont (a híres, Byron által is megverselt vár, a vers: A chilloni fogoly) ismerem, a németajkú városok közül Bázelt (teljesen beékelve francia környezetbe, mégis tartja a német nyelvet) Luzernt, Wintherturt (ahová kihelyezték Zürichből a múzeumokat, 18 múzeuma van!) és természetesen Zürichet ismerem, igazán belülről csak Bulle-t és Zürichet.
Egyébként a reklámpakátok Svájcban elképesztően viccesek, ötletesek, tele szójátékkal. A zürichi reptéren csak angol nyelvü reklámplakátok vannak gyakorlatilag, de ezek is hihetetlenül szellemesek.
Két vicc, amelyek még Zürichből maradtak meg bennem:
1. Tudjátok, hogy etnikailag honnan származnak a skótok? A skótok azoknak a svájciaknak a leszármazottai, akiket a történelem során elüldöztek Svájcból, mert nagyon szórták a pénzt...
2. Egy osztrák, egy német és egy svájci óvodás beszélget, hogy hogyan születik a gyerek.
Az osztrák ovis azt mondja: nekem az anyukám mondta, hogy a gyereket a gólya hozza.
A német óvodás azt mndja: nekem a mamim azt mondta, hogy a kisgyermekek rózsafa-rügyből pattannak ki.
Mire a svájci ovis: tudjátok, nálunk Svájcban ez kantonról kantonra változik...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 10:33:28

Kis vetelkedo:

Kinek hany szavas a becsult szokincse?

testyourvocab.com

Nekem 9310.

VHB 2014.03.29. 10:33:32

@Pink Petsch: @nyuszigonosz(D): ez a megoldás! Nálam a zusammen az simán cuzámmen ugye. Na de az sem véletlen, hogy nem barátkoztunk össze a nyelvvel anno. Orosz utyícselnyica conversion volt a tanár. :-)

tanato 2014.03.29. 10:34:09

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Tudom,de nyilván nem szeretné ha beazonosítanák,még lebukna pl. a szomszédja vagy az unokatesója előtt pl. akik esetleg olvassák a Há-t

DieNanny CH 2014.03.29. 10:34:54

@tanato:

A helyi újságban volt az egész oldalas cikk. Gondolom, felszóltak a Kamarába, hogy hiány van... Csak gondoltam, itt is szólok, hátha valamelyik honfitárs hasonlót tervez.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 10:39:43

@tableno:

Igen, a legújabb filmekben, a homoklobbi unszolására. Ez amolyan "vörös farok" csak azonban, mindenki tudja ezt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 10:41:15

@Pink Petsch:

Ostoba ateista propaganda, ne hidd el.

Jézus, ha ma élne a földön, szerinted homoklobbista lenne? Ezen gondolkodj el és meglátod az igazságot.

tanato 2014.03.29. 10:43:03

@DieNanny [SZ,CH]: Biztos terveznek egy páran hasonlót,majd érdeklődöm én is,jelenleg egyről tudok aki indulás előtt áll német nyelvterületre,majd szólok neki is.

2014.03.29. 10:43:22

@maxval a gondolkodó birca: Az egy geg-oldal, te majom, mémekkel, meg humoros rajzokkal.
Tudtam, hogy nem vagy egy Humor Harold, de basszus, minimális humorérzéked sincs? Tudod mit mondanak azokról, akik nem képesek magukon nevetni? Hát, hogy majd mások fognak rajtuk.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 10:45:50

@Pink Petsch:

Szeretem a humort, de ez amit linkeltél csupán hazug propaganda.

Lehet keresztényellenesnek is lenni egyébként, semmi gond, lehet ateista humor is, de ha hazugságokon alapszik, akkor az nem vicces.

2014.03.29. 10:49:10

@pontiustolpilatusig: :) Én, mint mondtam nem igazán ismerem, turistának persze bármikor, de ott élni valahogy nem. Hm, nem is tudom miért, ezek csak amolyan benyomások.

2014.03.29. 10:49:58

@maxval a gondolkodó birca: Basszus, ritka sótlan egy fasz vagy. Érted te a humort, csak nem szereted, mi?

Taxomükke (UK) 2014.03.29. 10:53:53

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Meg lehet ideologizálni az otthonmaradást... mint ahogy bármi mást is. :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 10:54:34

@Pink Petsch:

Nem tartozik a kedvenc magyar humoristáim közé.

2014.03.29. 10:56:33

@maxval a gondolkodó birca: Bocs, igaz is, a Mikroszkóp színpad társulatát kellett volna említenem ...

tableno 2014.03.29. 11:00:28

@maxval a gondolkodó birca: ja, persze. Attól még hazudtál. Egyébként az eredeti sorozat egyik sztárja, George Takei melegházasságban él.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 11:03:11

@Pink Petsch:

Nehéz róluk egységes véleményt mondani. Egyrészt ott volt Mo. legtehetségtelenebb, leggusztustalanabb humoristája, a gerinctelen Sass József, másrészt voltak tehetségesek is a társulatban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 11:04:03

@tableno:

Na és? Ez miért releváns a film szempontjából? A filmről beszéltünk, nem a színészek magánéletéről.

2014.03.29. 11:04:39

@maxval a gondolkodó birca: Ja, de ha egyben nézed az egészet, akkor középszar.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.29. 11:08:43

Ma is meleg homok a tema? Tenyleg nem unalmas? Ja tudom velem a baj odafottem reggel a partra mig fenykepeztem a fesztivalt es 3 napig Tenyleg nem akarok most homokot.
Viszont a milka csokit Itt is szeressuk koszonet erte .

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 11:09:12

@svájci sapka (ch): egyszer volt a zürichi reptéren 3 órát.

tableno 2014.03.29. 11:10:15

@maxval a gondolkodó birca: jajjjj... Épp az imént mondtam, hogy a sorozatban IS van meleg karakter, de neked az sem számít, mert csak. Nem érzed magadat úgy, mint a parasztbácsi az állatkertben? (ilyen állat márpedig nincs!)

nyuszigonosz 2014.03.29. 11:12:44

@Chang Yai: Dehogy veled a baj, már én is pont ezt akartam írni.
Unalmassá válik a kommnetfolyam, ha mindig egy ember és annak nézetei körül kering. Nekem nagyon nincs kedvem nap mint nap ugyanazt olvasni itt. :-(

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 11:13:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
három oka lehet
1. nyelvtudás (hiánya)
2. kezdőtőke
3. itthon versenyképes végzettség (már ha nem mosogatni menne az ember)

Hari Seldon 2 2014.03.29. 11:13:13

@Pink Petsch:
Akik nem képesek magukon nevetni, azok "bármire" képesek. (ezt szó szerint lehet érteni, minden diktátor félt a humortól)

Nem hiába, minden diktatúrának a magukat "nagyon komolyan vevő, küldetéstudatos" emberekből állt a tömegbázisa is.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 11:16:14

@Pink Petsch: most leszólod, de csak várd meg, míg jön diggie, és megvédi.

Hari Seldon 2 2014.03.29. 11:16:29

@Babette_:
Illetve a legjellemzőbb, a "Pató Pálság".
Vagy, hogy Zoránt idézzek:
"langyos a sör, de nekünk így is jó... így is jó,
jobb nem is jár, ha nekünk így is jó..."

tableno 2014.03.29. 11:16:43

@nyuszigonosz(D): ok, igazatok van. Ünnepélyesen megfogadom, hogy ezentúl ignorálom maxval szájmenéseit. Eddig még egy kicsit reménykedtem, hogy lehet vele érvelni, de tényleg nem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 11:17:52

@Hari Seldon 2: naja, de én magamból indultam ki.
:)

2014.03.29. 11:17:52

@Babette_: Huhh, diggienek a kedvence? ;)

2014.03.29. 11:19:40

@Hari Seldon 2: Igazad van, csak már nem akartam párhuzamot vonni, mert az messzire vezetne. Szegény jó maxunk, jó 600 évvel vétette el a kort, amibe született. Már úgy értem, vissza az időben ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 11:22:04

@Pink Petsch: hát pont ugyanolyan "humora" van, biztos szereti.
nyugodtan hívhatná mesternek.

tableno 2014.03.29. 11:24:42

@tanato: én is gratulálok az évfordulótokhoz! 28 év az már teljesítmény! ;-)

2014.03.29. 11:25:36

@Babette_: Áh, diggie nem annyira altesti ... már szerintem, persze ;)

2014.03.29. 11:26:52

@tanato: Hűha, túl vagytok az "ezüstön"! Gratula! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 11:27:10

@Babette_:
4. Szamos egyeb erzelmi ok, asszony/ferj nem akar menni, tul eros honvagy, apolast es/vagy odafigyelest igenylo szulok, stb.

De valszeg tenyleg nem fogjuk megtudni sosem. :)

@nyuszigonosz(D): @tableno: Nektek is csak azt tudom javasolni hogy szurjetek maxot. Miota ezt teszem, sokkal jobbak a kommentek. Nincs buzizas, sminkeles, eroszakolas es vallasozas. :) Ha senki nem reagal majd a beteg agymeneseire mert nem latjuk, akkor talan abbahagyja es odebball.

tableno 2014.03.29. 11:27:15

@Pink Petsch: valóban nem, ő inkább a csöcsöket szereti... :D

Latcho Rom 2014.03.29. 11:40:20

@tanato: gratula :) második házasság ugye?

Latcho Rom 2014.03.29. 11:42:48

@Pink Petsch: Pokolban végzed, velem együtt :D

**mimi** 2014.03.29. 11:42:50

@Kövérmadár [swe]: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @DieNanny [SZ,CH]:

oks...nincs benne semmi nem publikus, de lécci ne szedjetek széjjel :)

szóval...mélyépítőként végzetem anno, biztos tudjátok, hogy ez olyan szakma (mint sok más is) ahol, sok mindent tanítanak a főiskolán (akkor még a Pécsi Pollack az volt) de a tényleges szakmát mindenki ott tanulta meg, ahova a végzés után elhelyezkedett.
Nekem a távközlés jutott, ebben dolgoztam 10 évig, jól ment, aztán férjhez mentem, gyereket szültem, és a szakmából teljesen kiestem. Magyarán hiába tanultam anno, közműépítést, útépítést, alapozást, geodéziát, már nem értek hozzá.

Miután lejárt a Gyes, Gyed, már nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni, próbálkoztam képezni magam, más területeken elhelyezkedni. begyüjtöttem még 2 diplomát -marketing is MBA menedzser, ezekkel most éppen kitörölhetném, ha nem lennének kemények..:)

Aztán beteg lettem, egy komoly betegség, és 2 évem arra ment el, hogy túléljek. Túléltem.

Dolgozni akartam, váltani, hisz az eredeti szakmámból teljesen kiestem. Tanultam, elvégeztem egy mérlegképes könyvelő képzést, gondoltam könyvelőre mindig szükség van...
na, jaaa...próbálkoztam...nincs gyakorlatom, csak végzettségem, gyakorlat nélkül körbe röhögtek.
Mondtam elmegyek ingyen dolgozni, bárhova, csak tanulhassak, had szerezzek gyakorlatot! Erre azt mondták, több helyen is, hogy csak nem képzelem, hogy kiképezik a konkurenciát!

Találkoztam valakivel, egy nagyon rendes csajjal, összebarátkoztunk, ő könyvel. Az ősz óta nála tanulhatok, dolgozhatok, nagyon hálás vagyok neki érte :)

Szóval, a betegségem miatt fizikai munkát végezni, már nem tudok (pedig bizisten elmennék én takarítani, mosogatni, nem derogál!)

Most azért bízom abban, hogy ez a könyvelés bejön, gyakorlatot szerzek, és talán lépni tudok.
Ilyen csomaggal nem könnyű lépni, tudom kicsit földhöz ragadt is vagyok (bika), nagyon nem bírom a váltást, az ismeretlent :))

Latcho Rom 2014.03.29. 11:43:40

@tableno: Kétlaki ő, tits and assmen.

**mimi** 2014.03.29. 11:44:15

@tanato:
Gratulálok!

Siklós egy köpésre van...kávézhattunk volna egyet...:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.29. 11:46:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: :)
@Sütemény1975: Az alapján nem igazán lehet véleményt alkotni (szerintem).
@Babette_: :D
@maxval a gondolkodó birca: Egyszer meg kéne próbálni releváns tapasztalatot szerezni.
:D

**mimi** 2014.03.29. 11:46:31

@Hari Seldon 2:
nálam nem erről van szó...:(

**mimi** 2014.03.29. 11:47:19

@shakti_rom:

óóóóóóóóóóóóóóóóóó....de szép:)))))))))))

2014.03.29. 11:48:34

@shakti_rom: Akkor fasza társaság lesz majd ott ;)

2014.03.29. 11:50:16

@**mimi**: Mondd, mégis mi visz rá egy nőt, hogy éppen a mélyépítésben képezze magát? Nem, semmi irónia meg él, csak kíváncsi vagyok.
Hm, remélem, a könyvelési cucc bejön :)

Latcho Rom 2014.03.29. 11:51:39

Nem, nem éltem svájcban, amit tudok az ottélő barátoktól, dokumentumfilmekből...nem nekem való.

**mimi** 2014.03.29. 11:52:27

@Pink Petsch:
Nem tudom...engem érdekelt, mindig jól ment a matek, fizika, és szeretem a műszaki dolgokat (pedig szőke vagyok) :))))

én is remélem, hogy a könyvelés bejön....és akkor bizony lépek!

tableno 2014.03.29. 11:52:56

@**mimi**: eszünk ágában sincs szétszedni téged. Kemény helyzet, nagyon együttérzek veled. Nyelvtudás van? Mert akkor azért nem reménytelen a külföld. Nem mindenki végez kint fizikai munkát!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 11:53:07

@**mimi**: Es a nyelvtudas resze hogy megy?

Csak azert kerdem mert pusztan ha a diplomakat nezem MBA+civil engineeringet peldaul nagyon-nagyon eros parositasnak erzem kulfoldon. OK, ertem en hogy nincs benne tapasztalatod, de sztem vmi graduate (tapasztalatot nem igenylo) poziciot megcsiphetnel es onnan elindulni felfele.
Es ha egy tizessel idosebb vagy mint egy friss diplomas? Na bumm, ezert kulfoldon nem fognak ugy megbelyegezni mint talan sok mas magyar munkaltato.

Ha elmondod a toborzo cegeknek hogy egy komoly betegseg miatt alakult igy az eddigi eleted, akkor szerintem ezt megertik es figyelembe veszik.

**mimi** 2014.03.29. 11:54:45

@tableno:
az MBA-n sok mindent kellett angolul tanulni, nem adnak el.
Németet is tanultam 6 évig, sok mindent megértek, de beszélni nem tudok.

DieNanny CH 2014.03.29. 11:55:43

@Chang Yai:

Ma kipróbálom, milyen, ha Maxot szűröm. 2 órája kezdtem, eddig minden rendben velem... :-)

**mimi** 2014.03.29. 11:57:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

sajnos nem csak egy tizessel vagyok idősebb, mint a friss diplomások:))))
53 leszek áprilisban, de pssssszt...:)))) titok:))

elszállt a tablenonak írt válaszom...

2014.03.29. 11:58:16

@**mimi**: Hm, és ilyen irányultsággal, nem gondoltál az IT területre, már az átképzések során? Az univerzális, nagyjából. A könyvelés meg hát ... mondjuk, nem tudom, mennyire ismerik el az EU tagországok egy másik tagországban szerzett könyvelési tapasztalatot, hiszen az országonként változó.

DieNanny CH 2014.03.29. 11:59:49

@**mimi**:

Kitartást! Jól csinálod! Egészség legyen, a többi meg jön!
És köszi.

**mimi** 2014.03.29. 12:03:06

@DieNanny [SZ,CH]:
én is köszi...:)
kicsit kitárulkoztam, de nem bánom:))))
remélem nem érti senki félre....

**mimi** 2014.03.29. 12:03:48

@Pink Petsch:
de gondoltam.....
hmmm...megint álljak neki tanulni??? :)))))))))

2014.03.29. 12:04:41

@**mimi**: Miért ne? Időd, mint a tenger ...

**mimi** 2014.03.29. 12:05:26

@DieNanny [SZ,CH]:

Szóval én mindezt azért írtam le, hogy értsék meg sokan, nem csak pató pálság, lustaság, langyos sör az oka annak, ha az ember nem lép.

Vucsics.Krisztián · http://www.vucsics.hu 2014.03.29. 12:05:41

na ez jó cikk, nálunk az egész határátkelősdi úgy kezdődött, hogy kaptam egy jó ajánlatot Svájcból - ami végül nem jött össze, de kaptam helyette egy másikat Németországból, így most lassan két éve Nürnbergben élünk (cikk erről: hataratkelo.blog.hu/2012/12/05/a_freizugigkeitsbescheinigung_es_tarsai)

végül nagyon megtetszett Nürnberg és nem bántuk meg, örülünk, hogy így alakult

persze ha Svájcba kerültünk volna, akkor valószínűleg azt nem bánjuk meg :-)

**mimi** 2014.03.29. 12:05:54

@Pink Petsch:

:)))))))))))))))

hisz fiatal vagyok még:D

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.29. 12:06:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ez most komoly? Itt mindenki elfelejtette hogy hogyan költözött ki? Mert elhiszem hogy biztos volt pár szerencsés dániel aki egy fillér nélkül kapott lakást meg mindent, sőt még neki fizettek hogy cuccoljon ki az ígéret nyugati földjére, de a legtöbb esetben kőkeményen tejelni kell kauciótól kezdve minden szart. Euróezrek. Hány embernek van 2-3-4 ezer eurós megtakarítása otthon... szerintem kisebbségben vannak. Az ironikus tényleg az hogy azok cuccolnak ki általában akik otthon is megvannak (máskülönben hogy lenne ekkora megtakarításuk??). Nekünk pl nagyanyám tejelte ki az egészet. Valahol ez se normális. Hogy a borsodi zsákfaluban a nyugdíjasnak milliós megtakarításai vannak, pedig semmi különlegeset nem csinált a szociban, a fiatalok meg vergődnek. Azok akik pedig simán összerakják a kezdőtőkét..hát nem tudom náluk egyszerűen nem tudom elképzelni a nélkülözést.Csak beindul a még többet akarok mechanizmus, meg az ideológia gyártás hogy engem elűztek otthonról, a karhatalom, meg a bürokraták, meg a postás, meg mindenki. De egyébként amúgyis fáradt vagyok gondolkodni azon ki űzött el, reggelre megyek szállodát pucolni.

2014.03.29. 12:09:46

@**mimi**: Az :) Hm, bár ha beleásod magad, jelentkezhetsz akár eurokratának is.Most áprilisban lesznek a felvételik. Én vagy 7 éve megpróbáltam. Tudod, mi tett be nekem? A matematikai alapokon összeállított teszt, a második körben. Hát, igen ... :D

2014.03.29. 12:13:38

@házelőtthinta: Ha tényleg ki akarsz telepedni, és nem nincstelen 20-on éves vagy, akkor eladod otthon az ingatlant, és annak az árából már meg lehet alapozni a dolgokat kint.
Persze, te most is csak a saját helyzeted tudod elképzelni, és azt vetíted rá mindenkire.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 12:13:46

@házelőtthinta: Ez igy van, az emigraciohoz kell egy nagy adag indulotoke. De mondtam en valahol is hogy ez nem igy van? Javits ki, de tenyleg nem emlekszem ra.

@**mimi**: Szerintem akkor sem vagy remenytelen eset, sot! Mashol is elofordul hogy valaki kozepkoruan megcsomorlik es beleun a szakmajaba, majd belekezd valami teljesen mas szakmaba. Szerintem abszolut nem eselytelen ez a projekt! ;)

tableno 2014.03.29. 12:15:09

@**mimi**: szerintem kezdj el önéletrajzokat feltölteni a netre, fejvadászcégek honlapjaira: page personnel, robert half, robert walters, stb. Rengeteg állás van ahol pénzügyest, könyvelőt keresnek. Mellette némi műszaki tudás sok helyen óriási előny, például termelési kontrollingnál. Egy ilyen pozícióban kezdőként is évi 30KEur fölött van a fizetés.

Latcho Rom 2014.03.29. 12:17:05

@**mimi**: NYC Village, nyolcvanas evek..ez a boros ember azota hazavandorolt,turulos saman lett...párizst is vegigcsinalta velunk.

kepfeltoltes.hu/140329/szent_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Akkor meg ilyen volt a város, koszos..de nagyon sok karakterrel, ahogy Lou tesverunk megenekelte..

Tekerd fel :-)

www.youtube.com/watch?v=7z3TPwOT31g

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 12:18:36

Mas.

Valaki vett mar jegyet ezen a Skyscanneren keresztul?
Egyszeruen nem ertem. Hogy van az hogy rakeresek az utvonalra es idopontra, kidobja nekem a 300 fontos repjegyet meg a legitarsasagok nevet, de ha az adott tarsasag honlapjan keresem ugyanazt a jaratot, akkor mar 800 meg 1000 fontok jonnek ki?

Megbizhato ez a skyscanner? Vagy csak siman ekkora felarral dolgozik a legitarsasag sajat sales-es felulete?

Latcho Rom 2014.03.29. 12:20:11

@**mimi**: Imadta, gyulolte a varost, O volt Mr NYC, isten nyugtassa

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 12:37:29

@**mimi**: Menni fog az csak pozitivan tessek hozzaallni (bar ahogy nalam lecsapodik, nincs nalad ezzel gond :) )!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 12:39:53

@Pink Petsch: vagy kifizeti belőle a chf hitelt:(

**mimi** 2014.03.29. 12:41:20

@shakti_rom:
köszi :)

@tableno:
az még van :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
szerintem sincs:) az a fajta vagyok, aki a poharat félig telinek látja.

2014.03.29. 12:49:42

@Babette_: Hát, azért az 50+-os korosztálynak nem igazán vannak frankhitel gondjai. De még a 40-esnek sem igazán. Ők, még a '90 környékén megvett panelekben laknak, ami öröklakás. Legrosszabb esetben.
Különben, hitellel terhelt lakás is eladható. Persze, nehezebb ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 12:55:56

@tableno:

Van, a kései részekben. Ez a "vörös farok", mint említettem. Tudod mi a "vörös farok"?

Latcho Rom 2014.03.29. 12:56:45

@DieNanny [SZ,CH]: Nagyon jól megy most a net tv, hálistennek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 12:57:25

@tableno:

Mindig lehet, velem bármiről lehet vitázni.

Latcho Rom 2014.03.29. 12:58:29

@maxval a gondolkodó birca: Hova békemenetelünk ma elvtársam a hősi múltban?

2014.03.29. 12:59:55

@shakti_rom: Hagyd már, ma is meg fog bukni a Nyugat még a húsleves előtt :DDD

Latcho Rom 2014.03.29. 13:02:20

@Pink Petsch: Csitt te csacsi amikor a nagyok cserélik az eszméket! :))

2014.03.29. 13:05:15

@shakti_rom: Majd mutass egy "nagyot" :P

Latcho Rom 2014.03.29. 13:05:29

Ruzsa Magdi ma vityának énekel.
Szeretem így is...

2014.03.29. 13:07:41

@shakti_rom: Ééééén? Neked szárnyal a fantáziád :P

Latcho Rom 2014.03.29. 13:08:07

@Pink Petsch: Ma kimosom s elrakom a téli gönceim, ha korai..akkor se szedem őket elő! No!!! :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 13:39:43

@shakti_rom:

A békemenetet egy fideszes civil szervezet csinálja. De facto ez a kampány fő záróeleme.

Shanarey 2014.03.29. 13:40:26

Birca és Hinta "okossága helyett nézzétek ezt.

www.youtube.com/watch?v=Vm7eSv8whG8

VHB 2014.03.29. 13:43:53

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ha repjegy, akkor expedia vagy opodo. A fapadot saját honlapon természetesen. Ne dőlj be a skyscannernek, többször volt olyan, hogy a konkrét foglalásnál, jajj nem elérhető, jajj megváltozott az ár, jajj ez meg az. A hagyományosok saját lapjait is érdemes nézegetni. Feliratkoztam a swiss hírlevelére, gyakran küldenek akciós ajánlatokat. Többször volt olyan, hogy olcsóbb volt velük, mint fapaddal.

Sütemény1975 2014.03.29. 13:47:53

@svájci sapka (ch): benyomast lehet szerezni. Es ha az nem szimpi, akkor nem probalkozok tovabb.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 13:48:33

@Biéla báácsi:

Ez tőled függ.

Aki ismereteket szeretne és gazdagítani belső lelki világát, annak mindenképpen érdemes.

Latcho Rom 2014.03.29. 13:48:34

@maxval a gondolkodó birca: Civil huhh, private maxim? :)

Private Djuri

Sütemény1975 2014.03.29. 13:55:35

@**mimi**: csodalom a kamionos lanyokat. Nem semmi melo ez nekik.

Latcho Rom 2014.03.29. 13:55:56

@maxval a gondolkodó birca: Kormánypártnak SOHA nincs civil szervezete. Ellenzéknek se annyira...

KISZ?
SA / Hitlerjugend?
Vármegyék?
Betyársereg?
Tea Party?

Ok, a goj mocisok egy kicsit civilek, de jól mozognak a Vonó seggében.

Sütemény1975 2014.03.29. 13:57:40

@Kövérmadár [swe]: jol birod a fogyot? Nekem le kene dobnom egy laza 30 kilot, de nem tudom raszanni magam

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 13:58:12

@shakti_rom:

Nem értek egyet.

Egy civil lehet ellenzéki és kormánypárti is.

Sütemény1975 2014.03.29. 14:00:50

@maxval a gondolkodó birca: pedig haladni kene korral. Kis leptekben. Mondjuk jovahagyni az ovszer hasznalatat.

nyuszigonosz 2014.03.29. 14:00:59

@Shanarey(SCO): :-) Mindenképp jobb idötöltés. :-)

DieNanny CH 2014.03.29. 14:02:41

@Shanarey(SCO):

:-DDDD
Tök jó! Mit mondott a turbános a végén?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:05:17

@Sütemény1975:

A korral haladni kell, ez tény, de nem a tanításban.

Az óvszerről nem egységes a kereszténység álláspontja.

Latcho Rom 2014.03.29. 14:06:34

@maxval a gondolkodó birca:
Akit pénzelnek az nem lehet civil. Pláne nem akit egy rezsim pénzel, egyszerű ez.

Muscari 2014.03.29. 14:07:48

@shakti_rom: ne izelj mar, a multkor Morgo megmondta, hogy pogacsat esznek es imadkoznak Magyarorszagert. Ugyhogy civil, kapisi?

Latcho Rom 2014.03.29. 14:08:27

@Sütemény1975: Most is úton vagy? mit cuccolsz ha igen?

Muscari 2014.03.29. 14:09:16

@maxval a gondolkodó birca: a te egyhazadnak mi az allaspontja? Es te koveted?

Latcho Rom 2014.03.29. 14:09:38

@Muscari: kapito.
Imádkozzunk értük mi is.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:15:06

@shakti_rom:

Mindenkit pénzel valaki. A legritkább esetben működik a tagok pénzéből egy civil szervezet.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:17:39

@Muscari:

Én sosem használtam óvszert. Illetve próbáltam, de nem jött be.

Az én egyházam nem tilja a fogamzásgátlást, ha nem jár emberöléssel. Azaz minden nem-abortatív jellegű fogamzásgátlás elfogadható.

Míg a katolikus tiltják a legtöbb nem-abortatív jellegű fogamzásgátlást is, náluk csak a megszakított aktus és a naptármódszer elfogadott.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:21:47

@shakti_rom:

Kristóf gyerektől olvastam már jó cikket is. Ez most pont nem ezek közé tartozik.

Kristóf gyerek képtelen feldolgozni azt, hogy Isten nem helyesli a homoszexualizmust. Elmenekült Mo-ról Izraelbe emiatt, abban a hiszemben, hogy a homofóbia valami keresztény jelenség, majd miután kiderült, hogy Izraelben sincs divatban a homoklobbi, hazamenekült. Viszont néha ír jó cikkeket, pl. receptekről.

Sütemény1975 2014.03.29. 14:23:41

Brusszel, 22 fok, napsutes es a hajam is tart :)))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:24:46

@shakti_rom:

Szex óvszerről = kb. mint kamerával moziteremben felvett filmet nézni, közben belelógnak a fejek a képbe és a kamera időnként remeg és ezt filmnézésnek nevezni.

Latcho Rom 2014.03.29. 14:24:47

@maxval a gondolkodó birca: Tel avivban él most is, a férjével, apja ..Norbu Manfréd most volt náluk.

Ha egyszer bejön az én bucket listám, ők fogják nekem megmutatni a várost. Insallah..

Sütemény1975 2014.03.29. 14:26:34

@shakti_rom: jepp! Hazafele tartok 21 db nagy ures faladaval. 5 tonna csak, repulosuly :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:32:48

@shakti_rom:

Oké, akkor rosszul tudtam, de mindegy, a lényeg, hogy kiábrándult. Tel-Aviv Izraelen belül eleve speciális hely.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.29. 14:33:23

@Sütemény1975:
Egészen jól.
Voltak nehéz pillanatok, ha vásárolni megyek, akkor pl. a péksütéményes rész eléggé ki tud akasztani :)

Viszont van eredménye. A "sok" mozgástól nagyon sokat javult az állóképességem és egy kis (tényleg csak nagyon kis) izmot is sikerült felszednem a cégnél a konditeremben.

Messze a vége, de látom a fényt az alagút végén.

Ha szeretnél ledobni 30kg-t (gondolom akkor van miből), szívesen leírom, hogy én min változtattam. Nem szentírás, hogy jól csinálom, de jelen pillanatban működik.

Az elmúlt 9 évben szerintem kétévente nekiálltam lefogyni, sosem értem el igazi eredményt, csak most -> a valódi elhatározás hiányzott korábban, sajnos.
Nem lehetetlen, de minél később kezded el, szerintem annál nyögvenyelősebb.

Egy példa: ma pl. extra keveset fogok enni, mert így jött ki a lépés. Ez azt jelenti, hogy 5-6* eszem, összesen kb. 900 kcal-t viszek be. A minimum kcal igényem kb. 2000.
Erre délután az "uszonna" előtt még rá is dolgozom és elmegyek sétálni (power walking vagy fitness walking, erőltetett menetben séta). Kb. 5-6 km-t. Az még kb. 500 kcal mínusz.
Így a napi mérlegem 900-2000-500, azaz -1600 kcal. Ez megy zsírból és sajnos egy része izomból is (ezt próbálom pótolni minél jobban fehérjével). De ilyet nem érdemes csinálni, ma ez ilyen extrém nap.
Legtöbbször 1400-1500 kcal megy be és lejön az alap igény és a mozgás.

2014.02.25-én 84,5 kg-val mérlegeltem.
Ma reggel 80 kg voltam, tehát heti 1kg-t tudok fogyni.

Neked eleinte szerintem gyorsabban menne, bár a kamionozás mellett nem biztos, hogy jó ötlet a "koplalás", mert fejreállni csak nem kellene.

2014.03.29. 14:34:09

@maxval a gondolkodó birca: Ja, csak a moziban kamerával felvett filmtől kissé macerás gombát kapni, hogy csak a legenyhébbet említsem.

Latcho Rom 2014.03.29. 14:42:10

@maxval a gondolkodó birca: Tel Aviv egy homokos kommuna?
Ez is olyan kamuság mint ahogy hazaköltözött bánatában.

Több gay él ott mint másutt izraelben, dehogy gay getto? Ideje lenne a "homokos" szót is elfeledned, Putinod se használja már.

2014.03.29. 14:45:38

@maxval a gondolkodó birca: Ja, az, amit te sem műveltél megboldogult ifjúkorodban. Ahham...
Tudod, csökkenő libidóval, könnyű erkölcsösnek lenni ....

Latcho Rom 2014.03.29. 14:47:59

@Pink Petsch: Tantrázik a maxim, bulgár kecsketantra :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:48:23

@shakti_rom:

Nem egész Tel Aviv, de az egyetlen izraeli város, ahol van homokos negyed.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:50:14

@Pink Petsch:

Pedig így van. Sosem voltam olyan szexelős típus. Nem mondom, hogy a téma nem érdekelt, még most is érdekel (bár kevésbé), de sosem ez volt az első szempontom. Kamszként emiatt sokan meg is vádoltak, hogy homokos vagyok.

2014.03.29. 14:53:55

@maxval a gondolkodó birca: Hát örülj neki, hogy szerencséd volt, és nem kaptál el valamit egy ugyancsak gumi nélkül érdeklődő mélykeresztény nőneműtől, aki nem jár nőgyógyászhoz, mert az szégyen. Az szégyen, ja ...
De most már értem, miért utálod a melegeket, kamaszkori sérelmek. Gondolom, pszichológushoz járni is szégyen volt.

2014.03.29. 14:54:29

Nekem harom ok is eleg, hogy Svajcba koltozzek:
1. Tejcsokis Toblerone, 2. Etcsokis Toblerone, 3. Fehercsokis Toblerone. Van esetleg masmilyen valtozata is amit nem ismerek meg? :D (Az olyan Nemetorszag mellett szolo ellenerveket, ugymint Milka es valtozatai termeszetesen elfogadok, a dontesem nem vegleges, nyilvanvalo, hogy alaposabb kutatast kell vegeznem. :D)

2014.03.29. 14:56:03

@mojyo: Németországban is megkapod ugyanezeket ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 14:56:20

@Pink Petsch: sajnos, nem igaz, amit mondasz. persze, el lehet adni. de jellemzően nagyobb a hitel, mint a lakás ára, így lakás nem lesz, de fizetendő hitel igen. amiből nehéz kivándorolni.

2014.03.29. 14:56:50

@shakti_rom: Ób+! Nem akarom tudni! Világos? :P

2014.03.29. 14:58:50

@Babette_: Persze, ha már teljesen el van úszva a lakás a hitellel, akkor reménytelen, de nemcsak ilyen "elúszott" hiteles lakások vannak ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 14:59:06

@Pink Petsch:

Nem utálom a melegeket, pl. szeretem augusztus hónapot, amikor nagy melegek vannak.

A homokosokat sem utálom. Csak a homoszexualizmust utálom.

tableno 2014.03.29. 14:59:43

Nektek is feltűnt, hogy max úgy vitatkozik, mint egy óvodás? Mond egy érvet, aztán amikor megcáfolják, nyafogni kezd, hogy ez nem ééér! :-o

2014.03.29. 15:00:47

@Pink Petsch: De Svajcban gyartjak, minosegellenort pedig ha keresnek akkor sajnos oda kell koltozni. :D

2014.03.29. 15:02:20

@maxval a gondolkodó birca: Ja, szégyen volt pszichológushoz járni. Értem.

SilentDreams 2014.03.29. 15:03:21

A poszt pont jól jött, mert leginkább Svájc felé kacsintgatok Németországból. Jövőre lenne esetleg alkalmam váltani, de egyáltalán nem biztos, hogy végül a váltás mellett döntök, elég sok mindentől függ még.

Mindenesetre a posztból sokkal nem lettem okosabb.:)

Eddig csak túristaként ismerem Svájcot, úgy nagyon bejött, de érdekelne egyébként is. Az különösen tetszik, hogy mennyien szidják, ezzel jó tapasztalatom van Németországgal kapcsolatban is :) Úgyis teljesen egyéni, hogy ki hol érzi jól magát, meg éppenséggel sok más egyébnek is passzolnia kell, pl. hogy az adott helyen megfelelő munkát is találjon az ember. Franciatanuláshoz már nem érzek elég erőt, de némettel-angollal gondolom elboldogulnék rendesen, legalábbis a német részen.

Shanarey 2014.03.29. 15:04:40

@DieNanny [SZ,CH]:

Magyarul és finomítva:
-hozzám érsz megcsaplak.

tableno 2014.03.29. 15:07:11

@maxval a gondolkodó birca: de igen! De nem! De akkor is! Bibibiiii!

Shanarey 2014.03.29. 15:07:31

@tableno:

Ha csak ennyi lenne a baj.

2014.03.29. 15:10:34

@tableno: Asperger-szindromas, mar mondta. En ugy tudom (lehet, rosszul), hogy ez azzal jar, hogy bar kifejezetten intelligens, hianyzik, vagy legalabbis alacsony fordulatszamon mukodik az erzelmeket feldolgozo kepessege. Igy aztan, nem ertem miert akarjatok meggyozni olyasmirol amirol fogalma sincs (erzelmi kerdesek), cserebe viszont mindent megracionalizal, es logikailag megmagyaraz, amivel pedig mi (=nemaspergeres emberek) nem tudunk mit kezdeni, hiszen a szerelmet es a szexualitast mi nem igy "processzaljuk" :) Meggyozodesekkel amugy sincs ertelme vitatkozni, faraszto mar vegigporgetni a kommenteket igy.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.29. 15:12:45

@DieNanny [SZ,CH]: Nem én megyek takarítani, hanem azok akikről beszéltem. Mindegy.

Arra próbáltam rávilágítani hogy jellemzően nem az a réteg vállal Nyugat-Európában munkát, aki nélkülöz. Ezt pedig egy picit szomorúnak érzem és ironikusnak.

2014.03.29. 15:12:45

@Pink Petsch: Meg nem, de almodozni lehet rola azert :D

Papagály (törölt) 2014.03.29. 15:13:04

@maxval a gondolkodó birca:
:)
Számodra az jelenti a vitát, hogy az ismeretekben és lelki tartalomban szegény érdeklődők feltárják előtted tudatlanságukat, kérdéseiket, s te megfelelsz rájuk, felvilágosítod őket, tudással ruházod fel őket, gazdagítod belső "lelki világukat"?

2014.03.29. 15:15:48

@mojyo: A hit valahogy nem tűnik túl racionális dolognak. Aztán, persze lehet, én vagyok Down-kóros ... :P

Hát azt lehet ;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 15:22:46

@mojyo: ezzel csak az a baj, hogy a diagnózis öndiagnosztika eredménye.

2014.03.29. 15:24:33

@Pink Petsch: De az o fejeben racionalis rendszert alkot. Az o eletre vonatkozo kerdeseire szamara elfogadhato racionalis magyarazatot ad. Nekem ez eleg arra, hogy elfogadjam, es hagyjam a vitatkozast. Termeszetesen en en sem ertek vele egyet, es tolem is tavol all a vilaga, de nem akarom meggyozni ot az enyemrol, mert egyreszt a fenti okok miatt nem is tudnam, masreszt pedig ez nem igazan fontos nekem legalabbis. Azt gondol, irogat, amit akar, cserebe meg mi is azt irogatunk amit akarunk, legfeljebb o is sz*rik bele. Aszittem ez igy mukodik :D

Papagály (törölt) 2014.03.29. 15:26:14

@mojyo: Ebben sok igazság lehet, amit mondasz.
A legfőbb jézusi (keresztény) parancs a szeretet parancsa. Nekem is az az érzésem, hogy nem tudja ezt - például a melegekkel kapcsolatban - hová tenni. Például ragaszkodik hozzá, hogy a "házasság" általa vélt fogalmát tűzön-vízen át "megvédje" a melegektől, akkor is, ha ezzel a legfőbb parancs ellen vét.

2014.03.29. 15:27:34

@Babette_: Na ezt pl. nem tudtam. Nem olvasok el mindent, es nem tul regota vagyok itt, igy ezt en keszpenznek vettem. :D Ha nem igy van, akkor mas baja van :D De akkor meg plane nem erdemes vele vitatkozni, szerintem.

Shanarey 2014.03.29. 15:27:40

@mojyo:

Egy fenét az.
Ez neki egy kifogás, hogy miért olyan amilyen.

2014.03.29. 15:27:47

@mojyo: Na látod, ezért mondtam, hogy kellett volna az a pszichológus még kamaszkorban. De gondolom, "szégyen" volt.

Különben akarja a fene meggyőzni, nálam sokszor terápiás célokat használ, de ha végleg lelépne, akkor sem lenne semmi. ;)

tableno 2014.03.29. 15:29:50

@shakti_rom: Akkor trollkodik. Az is elképzelhető. Egy biztos: nem vitaképes.

Sütemény1975 2014.03.29. 15:33:00

@Kövérmadár [swe]: koszi, hogy leirtad! Vmi hasonlot vazolt fel nekem a cimboram is, bar a mozgas e mellett az eletforma mellett necces. Amikor csak tudok setalok, de sajnos nem rendszeresen. Kajalni persze meg szeretek, edesszaju is vagyok, szal minden osszevag :) igen, van mibol, a 135bol kene 100-105 kg. Az mar elmenne a 190es magassaghoz.

Shanarey 2014.03.29. 15:36:44

@Pink Petsch:

Nem lép le, neki az a buli ebben ha itt van és az a legjobb ha kidobják egy fórumról, mert akkor lehet panaszkodni, hogy itt sem tűrik az ellenvéleményt.

2014.03.29. 15:43:55

@Biéla báácsi: Enis lattam mar, hogy micsoda jogi vitatkozas megy a hazassaggal kapcsolatban a reszerol, de meg egyszer sem lattam azt leirva, hogy szerelem. :D Az en fejemben ez ugy van, hogy az elobbi az utobbinak a "lepapirozasa" (torveny vagy isten elott, kinek hogy). Lehet, hogy az o fejeben ez is egy modern hulyeseg, hogy szerelembol hazasodunk, hiszen regen nem igy volt. De akkor mar Shakespeare, es a trubadurok is megenekeltek, hogy ez miert nem volt jo otlet. Erre lehet, hogy mondana, hogy ok mind melegek/erzelmes hulyek voltak, az a a baj a nyugattal, hogy a modern liberalis/romantikus mozgalmakat a keblukre oleltek, hiszen ezek mind csak a vilagot romboltak erkolcsileg az utobbi 200 evben, stb stb. :D Vilagkepekkel, meggyozodesekkel, ideologiakkal nem erdemes vitatkozni senkivel sem, hat meg egy olyan szemelyiseggel, akinek az agya alapvetoen mashogy van huzalozva mint a legtobb embere.

SilentDreams 2014.03.29. 15:50:20

@Pink Petsch: Te Down-kóros? Nem hinném :)

Ellenben inkább:
www.youtube.com/watch?v=H_v6ovt1d8M

:))))

**mimi** 2014.03.29. 15:53:59

@Sütemény1975:
én is csodálom, nem semmi csaj :))))

2014.03.29. 15:57:40

@Shanarey(SCO): Hát, ja a nyakunkon marad, az tuti, csak mert nagyjából ez maradt az egyetlen hely az egész blog.hu-n, ahonnan még nincs kitiltva, vagy nem hülyebarmozzák le egyből, ahogy megjelenik. Mnaaa, most majdnem meghatódtam magunktól, hogy milyen rendesek is vagyunk ;).

Shanarey 2014.03.29. 16:02:57

@Pink Petsch:

Azért még a tolerancia bajnokságon nem nyerhetünk.
:-)

Latcho Rom 2014.03.29. 16:04:15

elvannak mint befőtt..még hét nap, s ahogy igértem, egy kivaszott bides gondolatom se lesz a magyar politikáról.

index.hu/belfold/2014/02/24/valasztas14/

2014.03.29. 16:06:27

@Shanarey(SCO): Miért, indultunk egyáltalán? ;)

Latcho Rom 2014.03.29. 16:09:16

@tableno: Vannak itt nála sokkal roszabbak is, acsargó, felületes, buta emberkék, maxon legalább tudunk rugózni kicsit.

Nekem hiányozna, igaz a fb-on is megvan, lehet egymást ott is csesztetni, bár közönség nélkül unalmas :)

nyuszigonosz 2014.03.29. 16:09:39

@Shanarey(SCO): Mint írod. Plusz az, hogy majd mindenki csakis vele foglalkozik. Neki a negatív reklám is reklám.

Shanarey 2014.03.29. 16:10:28

@Pink Petsch:

Még nem, őt viszont onnan is kitiltanák.

**mimi** 2014.03.29. 16:11:12

@shakti_rom:
most megy a tévében, majd hanyatt dobtam magam, mikor meghallottam ezt a dumát a defektes járgányról...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 16:12:26

Még mielött elolvasnäm a kommenteket...
Ha Bernben tanult, akkor miért luzerni a foto? :-)
Németorszäg is többnyelvü mär...egyes värosrészekben kiväloan meg lehet tanulni pl törökül... :-)
Az angolosoknak elärulom, hogy Roger -t itt Rozsé-nak és nem Rodzsernek ejtik. :-)
Az Ovomaltine-t (Ofomaltinnak, vagy csak egyszerüen Ofonak mondjäk) pedig az alultäplält gyerekeknek "fejlesztették" ki, és hogy jobb ize legyen tettek bele kakaot is. :-)
Azota mär ugye van belöle csoki, keksz müzli is. Én eleinte furcsällottam az izét, de mära mär nagy kedvenc lett.
Érdekesség: hvg.hu/magyarmarka/20050329egis
Ez a blog pedig jol összefoglalta: svajcibicska.blog.hu/2010/11/04/ki_tudja_mi_az_az_ovo

Shanarey 2014.03.29. 16:13:02

@nyuszigonosz(D):

Ha nem foglalkozna vele senki, abba belehalna.
Ha mindenhonnan kitiltanák, abba is belehalna, mivel kinyilatkoztatási mániája van.

2014.03.29. 16:15:55

@Shanarey(SCO): Már hogy ő? Be sem nevezhetne ;)

nyuszigonosz 2014.03.29. 16:18:50

@Shanarey(SCO): Így van. Meg a középpontban lenni. Mindegy mivel.

Latcho Rom 2014.03.29. 16:21:08

@**mimi**: nézem a faszomöccsét az atv-n. Mazohista vagyok.

Préda...az édesanyád préda. Bástya elvtárs is....

grrrrrrrrrrrr

DieNanny CH 2014.03.29. 16:21:51

@házelőtthinta:

Vegyünk egy családot, aki hónapról-hónapra él, de valamilyen úton-módon van még pénzük a bankban. (Esetleg évekkel ezelőtt jól félre tudtak rakni.) Éldegélnek, majd egyszer csak azzal találják magukat szembe, hogy hoppá, kénytelenek hozzányúlni a bankban lévő pénzhez. Na, ekkor jön elő a HÁ olvasásának előnye: megnézik, milyen nyelven tudnak, elküldik sok-sok helyre az önéletrajzukat, majd mikor megvan legalább egyiküknek a fix állás, akkor a szükséges pénzt kivéve a bankból, nekivághatnak a nagyvilágnak.
Ez csupán egy lehetséges mód a több ezerből. Mindenféle módon ki lehet jutni külföldre. Nekem pl nem kellett se kauciót, se előleget fizetnem.
Úgyhogy félreértelmezed azt az információt, miszerint csak és kizárólag milliókkal felvértezve lehet külföldre menni.
Merthogy nem csak és kizárólag. Érted? És emiatt téves az a következtetésed, miszerint csak a módosabbak kerülnek külföldre, akiknek nincs is rá szükségük, mert csak a nagyobb autót, és palotát akarják. TÉVEDSZ!

Latcho Rom 2014.03.29. 16:22:26

@shakti_rom: Miattad nem szeretek annyira magyarnak lenni. :(

**mimi** 2014.03.29. 16:24:39

@Kövérmadár [swe]:
találtam neked egy jó, képet, amolyan avatarnak való..:)

DieNanny CH 2014.03.29. 16:25:15

@házelőtthinta:
Ezt nem értem:

"Nem én megyek takarítani, hanem azok akikről beszéltem. Mindegy."

Hiszen ezt írtad:

"De egyébként amúgy is fáradt vagyok gondolkodni azon ki űzött el, reggelre megyek szállodát pucolni."

????

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 16:25:55

@mojyo: nem hát. de itt az a szokás, hogy megmondják a másiknak, mit gondoljon meg mondjon, lásd még hinta:D

Latcho Rom 2014.03.29. 16:26:51

@shakti_rom: Gyáva szarházi, állj ki a vitára, ahogy minden igazi demokráciában szokás, kötelező..

eldugultam.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.29. 16:28:12

az a baj, hogy hiába szűröm Maxot, mint fentebb javasolták többen, attól még mindenki más is a buzikról beszél. _minden_egyes_nap_. tökmindegy, hogy előtte a milka tehenekről, izlandi jéghegyekről vagy londoni mosogatásról volt szó.

ráadásul az asperger nem egyenlő azzal, hogy az ember ilyen szinten érzéketlen és romboló.

juteszembe, George Takei facebook oldala nagyon ott van egyébként.

Latcho Rom 2014.03.29. 16:31:48

@**mimi**: mem kell neki, elbaszhatja az előnyét.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 16:33:28

@mojyo: "Nekem harom ok is eleg, hogy Svajcba koltozzek:
1. Tejcsokis Toblerone, 2. Etcsokis Toblerone, 3. Fehercsokis Toblerone. Van esetleg masmilyen valtozata is amit nem ismerek meg? :D"

Hogy a viharba ne! Van meg mazsolas-mogyoros es mezes is! :D De az etcsokis a tuti szerintem. :)
Bar ha Svajc, akkor mar inkabb Lindt. :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 16:34:29

@Pink Petsch:

Nagyon sok politikai blog van, ahol megsértődnének, ha nem szólnék hozzá egy-egy cikkükhöz. Tudják: ha a cikk nem kerül ki a címlapra, alig lesz hozzászóló, de rám akkor is lehet számítani. Igen nagy szükség van a mai rohanó, pártoskodó világban hozzám hasonló egy pártfüggetlen közíró higgadt hangjára.

Kedvenc esetem: UGYANAZÉRT a hozzászólásomért pár óra elteltével "Orbán seggéből kijött bérkommentelő birkamenetelő" és "orránál tovább látni képtelen agyatlan magyarellenes ballib" lettem.

2014.03.29. 16:37:03

@Chang Yai: Szerintem lehet ilyen egy aspergeres, ha nem foglalkoztak vele megfeleloen, es sajat magatol pedig olyan valaszt talalt ra, mint ez a vallasi szelsoseg. De lehet, hogy nem igy van, nem vagyok szakerto, csak azert emlitettem meg, mert nekem ez megmagyarazza, hogy miert ilyen, es hatha a tobbieknek is, es akkor tul lephetnenk rajta vegre, mert egyebkent engem is rendkivul untat, hogy minden nap arrol van szo amit o felvetett aznap. :)

2014.03.29. 16:39:12

@maxval a gondolkodó birca: Édesapa, te trollmágnes vagy. Én erre azért nem lennék annyira büszke. Pláne, magyarországi belpolitikai blogokban. De persze, te dolgod.

Papagály (törölt) 2014.03.29. 16:39:18

@Shanarey(SCO): Szerintem ezt rosszul látod, nem az áldozat szerepre hajt.
Egyszerűen szeret a középpontban lenni, ahogy ezt őszintén meg is írta (exhibicionizmus). Szereti, ha reagálnak rá, beszélgetnek vele.
Tapasztalta, hogy a Virgin-szigetek demokratikus folyamatairól szóló megjegyzéseire legfeljebb egy vállveregetést kap, de leginkább válasz nélkül marad.
Mivel lehet sikeresen tematizálni a beszélgetést? Szélsőséges vélemény(ek) hangoztatásával, hiszen az sokakat felháborít és nem hagyják válasz nélkül. Ebben pedig rutinja van: pontosan tudja, mely témában alkotott véleménye szélsőséges és generál reakciót. Ha másra nem, arra jó volt a kitiltás a blogokról, hogy ezt megtanulja. :)

Valószínűleg félreérti azt is, miért járnak az emberek ilyen helyekre. Talán úgy hiszi, hogy "tanulni" akarnak. Ő csak segít ebben az általa vélt igények kielégítésével (a válaszok kinyilatkoztatásával). Nincs ebben semmi rosszindulat a részéről, sőt, inkább talán valamiféle messianisztikus küldetéstudat munkál benne, hogy az itt tévelygő szájbergyerekek számára elhozza a tudás világosságát (anélkül, hogy ténylegesen lenézné őket tudatlanságukért, téves világfelfogásukért).

Papagály (törölt) 2014.03.29. 16:39:18

@DieNanny [SZ,CH]:
Részben egyetértek, nekem az első helyen 0 kauciót kellett fizetni, a másodikon 800 Eurót. S mivel otthonról szereztem az állást, ezért nem volt szükség hónapokra elegendő tartalékra sem, hiszen már 2 héttel a kijövetel után kaptam a fizetést.

Másrészt viszont az is biztos, hogy - különösen családdal - egy minimális tőke kell a kivándorláshoz (ami százezrek számára komoly akadály ma Magyarországon). Ha ez nem lenne, talán már kétszer ennyien hagyták volna el az országot.

2014.03.29. 16:40:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A Mövenpick fagyi fekete erdei, tölcséres változata! Huhh! :)

Mrs. Clayton 2014.03.29. 16:45:24

@tableno: nem, nekem az tűnt fel, h max buzi, és ezzel nem tud mit kezdeni, mert a vallása szt csak nő és férfi tartozhat össze, ezért nemzett 2 gyereket meg van felesége is, de továbbra sem a nők, hanem a férfiak azon belül is a fetisiszta buzik érdeklik

lehetne, h legközelebb max csak földrajzi kérdésben szóljatok hozzá, esetleg jogiban/politikaiban?

Shanarey 2014.03.29. 16:45:54

@DieNanny [SZ,CH]:

Tán szégyenli hogy takarítania kell, a meki után.

A baj csak az hogy az a szégyen ha valaki tudna dolgozni, de nem dolgozik.

DieNanny CH 2014.03.29. 16:45:56

@Kövérmadár [swe]:
@**mimi**:

:-)))
Látod, Madár, éppen csak annyit kell leadnod, hogy az ág elbírjon!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 16:46:29

@Pink Petsch:

Nem érdekel mások véleménye, ennyi az egész. Az meg, hogy buta, pártfanatikus emberek személyeskednek velem, csak vicces. Kinőttem már abból a korból, amikor ez zavart. Kitünő a hangulatom az esetek 80 %-ában. S a további 20 %-ben sem anoním barmok nem kitünő.

2014.03.29. 16:48:32

@Jess G: Áh, max. bárhonnan eljut előbb-utóbb a buzikhoz, így ez nem megoldás ;). Különben politikai kérdésekben is ugyanott lennél vele. Maxot csak "lelőni" lehet, tárgyalni vele nem ;)

2014.03.29. 16:49:40

@maxval a gondolkodó birca: Ha nem érdekelne, nem mennél oda trollmágnesnek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.29. 16:50:57

egyébként az első határátkelésemhez nekem is csak kb a repjegy volt a befektetés, a szállást az iskola adta, a fizetésből vonták le a lakbért - és nem előre.
másodszorra, havonta bérelhető guesthouse szoba / serviced apartment kb két fillérért is van, kaució nem volt emlékeim szerint, három napon belül volt állásom is (olyan amilyen, de ez akkor is nagy mázli volt).
ok, európa, családdal, stb más műfaj, csak azért mondom, hogy ilyen is van.

DieNanny CH 2014.03.29. 16:51:03

@Shanarey(SCO):

Pedig a takarítás nem szégyen! Sőt! Nagyon is becsülöm, aki tudja és bírja.

Sütemény1975 2014.03.29. 16:52:46

Na vegre, megalltam! :) Hetvegi pihi indul.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 16:53:03

@VHB: @nyuszigonosz(D): @DieNanny [SZ,CH]: Én voltam, kinek mäsnak van itt ilyen srég humora... :-)
Férj ibisz-nek mondja az ich bin es-t. :-)
A zusammen itt zäme (ceme) :-)
@Kövérmadár [swe]: 16fok, 7ägra sütö nap, és én ahelyett, hogy motoroznék... dolgozom. (Mert a csalädbol valakinek azt is kell. :-))) )
@tanato: Az a baj, hogy szeritem nem fogadjäk el 1az 1-ben. :-(
@pontiustolpilatusig: :-)))) A (német) szojätékokhoz viszont "tudni kell" németül. :-) Itt van a 2legujabb plakätja a cégnek, szeritem telitalälat: www.persoenlich.com/news/werbung/inhaltform-kommen-sie-auf-gut-glueck-vorbei-314660
@Chang Yai: Tudod, ö az, akinek mindenröl csak "AZ" jut eszébe... :-))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.29. 16:53:34

nem tudom, mi van ma, egyre több embernél érzem, mintha nem is ő írna újabban...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 16:57:29

@Pink Petsch:

Én csak mondom a saját véleményemet. Nem tehetek róla, hogy ki mit reagál. Csak a saját véleményemért tudok felelősséget vállalni.

Shanarey 2014.03.29. 16:57:50

@Pink Petsch:

Ő, a meg nem értett zseninek tartja magát.
:-)
Pedig van pár dolog amiben elismertük a tudását, de neki ez nem elég.

Alapíthatna klubot Eddie-vel, és Hintával na meg Niki és Töki ha előkerülne azokat is bevehetné.
:-)

2014.03.29. 17:00:07

@Chang Yai: Hm, olyan kb 700 euróm volt, se szállás, se meló ;). Nem, nem ez a követendő ...
De már megint egy idegbeteg majom tévképzetein rugózunk.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 17:01:50

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Én a checkfelixen keresztül szoktam. Viszont rengetegszer van ugy, hogy räkattintok a legolcsobbra, toväbblinkel és ott kiirja, hogy sajnos az a jegy mär nincs. Amit még nem szoktak hozzäirni az a kezelési költség. Ami a kötsög swissnél repjegyenként és nem tranzakcionként van. :-(

Aye aye 2014.03.29. 17:02:22

Van valakinek tapasztalata/bármi infója az eures-en lévő állásokkal kapcsolatban?
Megtetszett egy állás, de a munkaadó honlapján nincs fenn az állások közt. Vajon miért? Már betelt volna, csak az euresről nehezebb leszdetni?
Mi alapján hirdet ott egy cég vagy ezek mind "közigállások"?

2014.03.29. 17:03:58

@maxval a gondolkodó birca: Ja, de nem élveznéd, ha a trollok nem ugranának. A comment.comon rég nem jártál, pedig sxx csak napokra szokta kibaszni a népeket, és volt már pár "necces" anyag. Igaz, ott nem ugranak, hanem elküldenek a büdös picsába, de szó szerint. Azt meg nem szereted, ugye ... pedig, ha csak a véleményedet mondanád, akkor nem kellene zavarjon. Te, legalább magadhoz légy őszinte.

Aye aye 2014.03.29. 17:04:40

A testyourvocab-en nekem 17,300 lett, és ettől eléggé elszomorodtam, mert valamikor nagyon szerettem az angolt, csak sajnos belustultam :((
Vagy mondjam azt, hogy az agyam már nem (sem) fog úgy, mint régen?
Rossz ezt tapasztalni..

2014.03.29. 17:04:58

@Shanarey(SCO): Tényleg, Töki! Mi lett vele? Mivel bántottátok meg? ;)

Shanarey 2014.03.29. 17:07:18

@Pink Petsch:

Unokaöcsém nem egészen egy hónapja jött ki.
Szállás volt és kb 300-400 font a zsebében.
Öt nappal később dolgozott, és azóta is dolgozik.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 17:07:36

@Pink Petsch:

Nekem tök mindegy. Nagyon sok dologgal foglalkozom a neten, nem a kommentelés az egyetlen hobbim. S neten kívül is nagyon sok dolog érdekel. Szóval, ha nincs reakció, nem gond. Egyébként is, az Index új dizájna óta a negyedére csökkentek a reakciók.

Shanarey 2014.03.29. 17:09:20

@Pink Petsch:

Ő a moderációt korlátozásként fogta fel, így önként száműzetésbe vonult, amit persze néha elfelejt és kommentel párat, majd megint eltűnik.

2014.03.29. 17:10:01

@Shanarey(SCO): Igen, ha az ember egyedül van, akkor lehet kockáztatni ;)

Aye aye 2014.03.29. 17:10:38

Valahogy mi sem bírunk (merünk) nekiindulni.
Pedig érzem, hogy itthon szorul a hurok és egyre durvább a helyzet (nem anyagilag. még..).
Mondjatok már pár bátorító szót, hogy végre nekirugaszkodjunk..
(2 kisgyerek és munkahely itthon van, egyszerűen attól tartok, hogy a megtakarításunkat előbb feléljük, minthogy munkát találnánk. Ovi+bölcsi külhonban kb luxus, így az emberemnek kéne eltartani minket. Egyelőre gyűjtögetünk még és nyelvet tanulunk.)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 17:10:39

@Aye aye: "A testyourvocab-en nekem 17,300 lett, és ettől eléggé elszomorodtam, mert valamikor nagyon szerettem az angolt, csak sajnos belustultam :(("

17 300 szavas szokincs, te jo isten...

www.weknowmemes.tumblr.com/post/80561678942/shocked-kitten-is-shocked

Hat tekintve hogy akiknek az angol tanult nyelvuk azok jellemzoen 3-9000 szo kozott mozognak, en annyia nem esnek ketsegbe a helyedben. :D 20 000 szo az mar az anyanyelvi angol szokincs szintje.

2014.03.29. 17:11:37

@Shanarey(SCO): Kár, szórakoztató volt a maga módján ;).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 17:12:16

@Pink Petsch:

Alapvetően a politikai blogok érdekelnek, így a comment.com nem tartozik elsőrendű olvasnivalóim közé. Így sok cikküket meg se nézek. Alapvetően van egy természetes limitem, azaz nem akarok minden időt ezzel tölteni, így eleve előválogatok, hogy mit nézzek meg.

Mrs. Clayton 2014.03.29. 17:14:11

@Pink Petsch: akkor még ritkábban jövök, habár kéretlenül is azonnali bebocsátott lettem, aminek örülök, de így minek, pedig még maxot is bírom, ha épp nem buzul, v tart valláserkölcsöt

2014.03.29. 17:17:15

@Aye aye: És mi a célország? Vagy mi lenne?
Hogy a gyerekek kicsik még, az előny, az ő szempontjukból nézve, pont most lenne jó lépni. De előbb el kellene dönteni, hogy hova is pontosan? Mennyire jön be az ország maga (kultúra, emberek, éghajlat, stb). A szakmátok mennyire piacképes ott? Mennyire ismeritek a nyelvet? Kellene esetleg előtte nyelvtanfolyam? Már kint. Ja, és ha a nyelvet akarjátok tanulni, azt inkább kint, ne otthon. Vannak ingyenes nyelvtanfolyamok.

Mrs. Clayton 2014.03.29. 17:17:35

@Aye aye: nézd, ha ez tényleg el kezd megvalósulni, már hogy felélitek a megtakarításotokat, akkor olyan gyorsan elkezdtek összecsomagolni, hogy észre sem veszitek
legalábbis én így voltam, amikor a megtakarításom a kritikus szint alá zuhant már otthon sem voltam

2014.03.29. 17:18:49

@maxval a gondolkodó birca: Semmi, mert most már céltalan lenne, jönne a "de igen", "de nem", "de igen" ... kiszámítható vagy. Ennyi pont elég volt mára.

2014.03.29. 17:19:37

@Jess G: Szűröd, akkor nem zavar. ;). Emiatt igazán kár távol maradni.

Aye aye 2014.03.29. 17:20:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a 17000 szó mindjárt nem olyan nagy szám, ha elmondom, hogy angol tanár lennék végzettség szerint. Így már inkább soványka. De majd rágyúrok!

Aye aye 2014.03.29. 17:28:15

@Pink Petsch: Norvégia a célország, a férjem már olyan passzív középfokon van vele (ha van ilyen :), én januárban kezdtem, kb a2 szinten vagyok. Az ország, a kultúra, klíma, táj, minden bejön (bár még nem jártam ott :))) - már úgy mondanám, hogy európán belül maradva leginkább Norvégiát választanám. (na jó, nem, Angliát választanám, de már ott túl sok a magyar és ez egy kicsit elbizonytalanít. Nomeg angoltanárként... minek?:)
De tudom, hogy a költségek nagyon nem barátságosak, ezért tökölünk még ennyit.. Talán még egy év, úgyis itthon nagyok a kisebbik gyerekkel, tanulok, és félretenni is most kezdtünk. De bőszen nézem az álláshirdetéseket mindkettőnk számára, ha egyet megcsípnénk, nem lenne kérdés, hogy azonnal csomagolnánk. Csak azt itthonról nehéz.

Aye aye 2014.03.29. 17:29:53

@Jess G: Igazából csak most kezdtünk el félretenni :) Visszafizettünk minden hitelt, többet is, mint kéne, de ez a múltkori NAV témához tartozik.. :) A lakást eladni nem merem.

Quercus a favágó 2014.03.29. 17:30:53

@maxval a gondolkodó birca:

Ha valamiről van egy konkrét véleményed és

-a liberális blogokon egy piszok fasiszta, náci, szélsőjobbos vagy
-a jobboldali blogokon meg egy mocskos libsi, egy zsidóbérenc kommenista buzeráns

az egy valamit jelent. Hogy igazad van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 17:31:27

@Sütemény1975: Stütemény! Volt 1munkatärsam, aki Sväjcbol hazaköltözött, és a cuccai hazaszällittatäsähoz egy magyar kamiont vett igénybe. A kamion üresen ment volna haza. Nem tudod véletlenül, hogy mely cégek foglalkoznak ilyenne? Vagy esetleg 1tämpontot tudnäl adni, hogy hol keresgéljek? Köszi!

Aye aye 2014.03.29. 17:32:36

Igazából tudom én a választ a saját kérdéseimre, tanulnom kéne pl most is ehelyett, csak hát a csodára várok, hátha az ölembe pottyan valami tuti ötlet :))) Nomeg félek, hogy vajon nem húzzuk-e túl sokáig, amikor már valami miatt nem tudunk majd menni...

Latcho Rom 2014.03.29. 17:33:22

@maxval a gondolkodó birca: Szomorú számok, 27 ezer voks a félmillió határátkeltből.
Barátaim is erre tippeltek, én reménykedtem 10 százalékban.

Sütemény1975 2014.03.29. 17:33:45

@Shanarey(SCO): koszi, de sajnos videot nem nezek, mert igy is nagyon gyorsan fogy a mobilnetem. Napi 50 megam van csak

Papagály (törölt) 2014.03.29. 17:35:10

@maxval a gondolkodó birca: Megkérdezhetem, hogy miért mondod el a saját véleményed? Úgy általában, a blogokon. (Azt pár sorral feljebb már megírtad, hogy nem érdekel mások véleménye, tehát nyilván nem azért, hogy megváltoztasd azt, ami nem érdekel.)

Papagály (törölt) 2014.03.29. 17:35:10

@Aye aye:
Tapasztalatom nincs az euressel, de úgy tudom, hogy minden tagállam "munkaügyi központja" teszi fel oda az állásokat. Tehát országonként akár egész más lehet az eljárásmód és a "reakcióidő" - a hirdetés eltávolításánál is.
Arra tippelnék, amit írsz, hogy betelt az állás, de még nem vették le, vagy a cég egyáltalán nem jelezte a munkaügyi központnak, így ők esetleg nem is tudnak róla, hogy már betöltötték a pozíciót (ezért nem távolítják el).

Latcho Rom 2014.03.29. 17:35:25

@maxval a gondolkodó birca: lmp-re vagy a szocikra voksoltál, ha nem titok?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 17:35:57

@Pink Petsch:
Én a mélyépítésben éltem és élem az életem.
Otthon az egyik legjobb főnököm egy nő volt.
Mind emberileg mind szakmailag.

SilentDreams 2014.03.29. 17:36:13

@Aye aye: Szerintem angoltanárként Anglia sem elvetendő, van ott mit tanítani.... :)))))

Skandinávia nekem is szimpatikus, ezek szerint a klíma sem riaszt el? Bár a déli rész sokkal kevésbé rideg, mint amit általában gondolnak róla.

Én még mindig a 17.000-es szókincsednél tartok, ha angol tanár vagy, ha nem....nekem ez a teszt csak 9000 körülit adott ki, bár németből is szeretnék ilyet megcsinálni (tud valaki?), ott azért bőven 10.000 fölé várnám az eredményt, hisz ez csak a passzív szókincset saccolja....

Latcho Rom 2014.03.29. 17:37:55

@QUERCUS(a favágó): butaság.

Ne akarj már annyira eredeti lenni, mindig.
Még nekem se jön be mindig :)

Sütemény1975 2014.03.29. 17:39:26

@Naschkatze (Mostindien / CH): ne haragudj, de nem tudom. mi egyaltalan nem jarunk arrafele. ugyhogy en is csak gugliznek a temaban.

Latcho Rom 2014.03.29. 17:44:27

@**mimi**: Eltelik majd az idő mikorra megbocsátok Csíkéknek, kiváncsi lennék hogy Kiss Tibi mit szól, hiszen a Most múlik nélkül nem lennének ennyire közel az emberek szivéhez.

**mimi** 2014.03.29. 17:44:55

@shakti_rom:
lmp-re, már írta valahol

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.29. 17:45:38

@Chang Yai:
Pedig idővel jobb lesz a szűréstől...
Nekem max is és hinta is szűrve van és bizony sokat csökkent a vérnyomásom. ;)

@Biéla báácsi:
Szerintem szerelmes magába vagy élvezi, hogy zaklatja az embereket. Van ilyen, ezért szűrjük páran. Így aztán majd eljut odáig, hogy önmagával fog beszélgetni. Biztosan rém szórakoztató lesz :)

@**mimi**:
Köszönöm, de az "én" madaram a kiwi :)

2014.03.29. 17:48:15

@Aye aye: Hm, szerintem, ha Angliában jobban éreznétek magatokat, akkor inkább oda. Ott is tudnál angolt tanítani, a bevándorlóknak, például. Talán, nézz szét az ottani lehetőségek között is. De ne csak a közig. oldalakon. Már, ha a férjednek is rendben lenne így, mert írtad, hogy a norvég azért nem ismeretlen számára.
Ja, és a magyarok. Hát, ne Londonban gondolkodjatok. Egyrészt ott tényleg sok a magyar, másrészt nagyon drága. Nézzetek inkább vidéki nagyobb vagy kisebb városokat. Persze, ez nem garancia arra, hogy nem találkozol magyarokkal, de lényegesen olcsóbb a vidék, mint London.
A lakás meg. Hm, tudom, hogy nehéz lesz, hiszen éppen most tehermentesítettétek, de előbb-utóbb ésszerűbb lesz eladni, mint fenntartani.

2014.03.29. 17:49:08

@diggerdriver: Elhiszem én, de azért ismerd be, nem tipikus női terület ;).

Aye aye 2014.03.29. 17:50:07

@SilentDreams:
Igen, nézem egy ideje a időjárást és Osloban pl szinte pontosan úgy alakul, mint Budapesten. Tény, hogy a hideget nem annyira kedvelem, és szívesebben süttetném magam egy pálmafás tengerparton, de valahogy a melegebb égtájakon található mentalitás meg nem nekem való. Én már csak olyan vonalas, szabálykövető és magamnak való ember vagyok asszem. :) Emiatt még német nyelvterületek is szóbajöhetnének, (én tudok valamennyit németül) de arra jutottunk, hogy én előbb tanulok meg norvégul, mint a férjem németül.. :)

Na egy ilyen tesztet én is megcsinálnék németből, nevetnék egy jót magamon :)).
Amúgy többek közt azért nem tanítottam végül angolt mert számomra már mikor tanultam, akkor sem volt hiteles egy non-native. Sem a szavakat, sem a hangulatot, a kultúrát nem tudják igazán átadni (bár tény, hogy sok idetévedt anyanyelvi is pocsék rossz tanár..) Jól kiszúrtam magammal mi? :)))
Igen, abszolút passzív szókincs a nagyrésze, amit a teszten láttam, egy könyben olvasva értem, de a nagyrészét a 3 oldaltól beszédben sosem használtam még :))) de egy gyönyörűség volt így egy oldalon csak nézni is őket (bár jópár szóra rábambultam, hogy ilyen tényleg van-e vagy csak beugratás? :)))

Shanarey 2014.03.29. 17:51:04

@Biéla báácsi:

Prófétának hiszi magát egy bűnös világban.

Tán egy pszichológus ezt jobban leírná.

Latcho Rom 2014.03.29. 17:51:18

@**mimi**: ugyehogy nem olyan homofób troll :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 17:51:29

@Aye aye: Szerintem angoltanarkent is nagyon szep teljesitmeny a 17000 szo. Ha tudnad hogy en mar milyen "angoltanarokkal" talalkoztam Mo.-n...

Norvegia amugy az egyik, ha nem a legjobb orszag Europan belul (szerintem a legjobb), szoval ha sikerult munkat kapnotok akkor nem tudtok vele bakot loni. :)

Egyetlen javaslatom van csak ezzel kapcsolatban (eltem mar Norvegiaban meg a nem tul tavoli jovoben meg keszulunk is oda) hogy mar most elkezdhettek nyugodtan palyazni, munkat keresni. A norveg palyaztatas es kivalasztas sebesseget egy majmutetbol labadozo, befuvezett lajharhoz tudnam hasolitani. Abszolut realis szituacio hogy parod jelentkezik, 1.5 honap mulva visszajeleznek hogy legyen ebbol egy skypeos interju mundjuk 3 het mulva, majd az interjut kovetoen 2 honappal kesobb fognak csak szolni hogy legyen egy 2. koros szemelyes interju mondjuk 1 honap mulva es a 2. kor utan 2 honappal szolnak hogy megvan az allas. Es meg csak nem is tuloztam. Ha otthonrol szeretnetek munkat megcsipni akkor arra siman kelleni fog 6-9 honap, szoval szerintem mar elkezdhettek palyazni, lesz meg boven idotok kozben felretenni. :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 17:52:33

@Aye aye: Amit sokan nem szeretnek csinälni, de szerintem a legideälisabb: Elöször kimegy az, akinek a legnagyobb esélye van. Dolgozik fél-1évet, ezerrel félrerak. Ezalatt az idö alatt az otthonmaradott felnött fél el tudja varrni a szälakat, föl tudja késziteni magät, és a gyereke(ke)t az "uj" életre. Miutän van annyi, hogy ki tudnak bérelni 1nagyobb lakäst (häzat, mert sokan gyerekkel mär mäshol el sem tudjäk képzelni az életüket), akkor utänamegy a csaläd többi része. Az ingatlannak nem szabad(na) többnek lennie, mint a bevétel 1/3-a. Ez azért fontos szerintem, mert ha neaggyisten huzamosabb ideig csak az egyik fél dolgozik, akkor se legyen gond a megélhetés.

Aye aye 2014.03.29. 17:54:33

@Kövérmadár [swe]:
lenne egy kérdésem, aminek lehet, h az időzítése nem túl jó, de ha kényes téma ugord át: Svédországban mennyire van jelen a közéletben a vallás? (munkahely, szomszéd, tv, ha jól tudom, Nálatok gyerek még nincs, így az iskolára vonatkozó kérdésem tárgytalan, bár az érdekelne leginkább)
Ugyanis, ha lehetséges, a legkevésbé vallásos helyen szeretnék élni. Így első blikkre ezért (is) Skandinávia a célunk.

Akit zavar ez, nem bántásiból, mi ilyenek vagyunk, s nekem ez a fontos. Tessék átugorni engem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 18:00:01

@Furos: Mar elkezdtem a szomszed hatso kertjeben asni az arkot... meg nem tudom hogy fogom magam elfoldeni benne, de megoldom az hotziher.

Es en azt hittem magamrol hogy viszonylag konnyen tanulok nyelvet... arul mar el hogy miota elsz kinn. Vagy mit is iszol pontosan, mert nekem is kell abbol a cuccbol ami ilyet tud?

Furos 2014.03.29. 18:04:08

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: 10 eve es kizarolag sajat fozeteket iszom meg neha masoket meg ha akad akkor valami jofele single maltot...
Egyebkent Daily Telegraphot ajanlom. Szep hosszu napilap valtozatos tartalommal. Remek nyelvgyakorlas.

Furos 2014.03.29. 18:04:48

@**mimi**: azt irta estimated... Lehet kevesebb :)

Aye aye 2014.03.29. 18:04:48

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Hát köszönöm a tanácsot, ebben van valami! El is kezdünk pályázgatni már holnap. Még egy ismerőst is kergetünk, aki interjú idejére ígért ingyen szállást segítségképpen, hogy áll-e még az ajánlat :)

@Naschkatze (Mostindien / CH): igen, ezen is gondolkodunk. CSak ehhez fel kell mondani az itthoni állást - az egyetlent, lévén én gyed-en vagyok. De ha minden kötél szakad, ez lesz, és helyben könnyebb lesz állást találni is, mint Mo-ról emailezgetni.

@Pink Petsch: A vidéki Anglia :)) főleg Észak-Anglia. a szívem csücske. Majd talán egyszer. Remélem az is meglesz :) A lakást gondoltam meghagyjuk és anyukámnak lesz némi nyugdíja a kiadásából. Mert más nyugdíja sajna nem lesz. Bár terveim szerint őt is felpakoljuk majd egyszer, végül is a táj bejönne neki is, csak a nyelvi szinten lenne egy kicsit elveszve.

Köszönöm mindenkinek a tippeket!

Aye aye 2014.03.29. 18:06:30

@Furos: Nahát ehhez gratula!!
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Kérek én is egy helyet a hátsókertben. :)))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 18:06:41

@Sütemény1975: Köszi! A gugli talälatok siralmasak...:-(
A legtöbb ugye Anglia-Mo vonalon mozog.
Ne érts félre, nem fikäzni akarok, de az otthoni cégek és az ätläthato, jo honlapok nem järnak kézenfogva.... az meg szerintem a kutyät nem érdekli, hogy a cégtulajdonosnak häny gyereke és kutyäja / macskäja / aranyhörcsöge van...
Amugy pl miért drägäbb Angliäbol Mo-ra, mint Mo-rol Angliäba? :-)

DieNanny CH 2014.03.29. 18:07:37

@Furos:

Nekem kéne ilyen németből!!!! :-(((( Már nagyon felcsigáztatok!

Aye aye 2014.03.29. 18:07:43

Kimegyek a játszótérre a kölkök után (és összekaparom a férjem is) és kitisztítom a fejem. Aztán elő a norvéggal. :)
Szép estét mindenkinek!

2014.03.29. 18:11:04

@Aye aye: Össze fog az jönni ;). Akár Norvégia, akár Észak-Anglia. Biztos :)
Persze, ha anyudnak az segítség lenne, és van ereje a lakással illetve a bérlőkkel foglalkozni, akkor perszehogy, persze ;).

2014.03.29. 18:12:27

@**mimi**: Ennyi lett a teszt eredménye. Németből, sokkal kevesebb lenne, sajna :(

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 18:12:40

@Aye aye: A vallas miatt meg nem kell izgulni. Nekem nincs gyermekem de a norveg fonokom lanyaira vigyaztam joparszor (7 es 12 evesek voltak). Az iskolaban abszolut nem foglalkoznak a vallassal es nem is kerdezik/eroltetik azt. Apu maximalisan vallasmentes tanitast adott (ateista volt, ittas allapotban picit zena lanyoknak es ebbe a suli "sem ugatott bele".

Igaz most az uj kormany elhintett valami javaslatot hogy lenne hittan ora az iskolakban kotelezo jelleggel, de azt mondjak szinte mindenhol hogy ez kizarolag az iszlam visszaszoritasa miatt lenne, csak amolyan fedoprogram, nem igazi hittan. :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 18:17:23

@Pink Petsch: "22,900 ;)"

Nah, a masik jomadar...
Fantasztikus. Mar csak charlie hianyzik, aki majd szepen idetolja keso este a sajat kis hatszemjegyes szokincset es akkor vegkepp eret vagok magamon. De hosszaban, nem keresztbe!!!

**mimi** 2014.03.29. 18:19:56

@Pink Petsch:
háát...nem semmi:)
gratulálok!
Neked is és Furosnak is...büccke vagyok rátok:)))

2014.03.29. 18:23:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Áh, azért a pengét még ne élezd ;) Annyi előnyöm volt, hogy az egyetemen a bibliográfiánk kb. 80%-a angolul volt, így a passzív szókincsembe besegített. No meg, valszeg az is befolyásolta az eredményt, hogy nem angol nyelvterületen élek, nem foglalkozom aktívan a nyelvvel, és ilyesmik ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 18:30:19

@**mimi**:
Én csak gratulálni tudok a választáshoz.
Szép területe az építőiparnak. Nincs azzal baj.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 18:30:52

@QUERCUS(a favágó):

Igen, így látom én is, bár hozzáteszem: nem feltétlenül igaz, hogy a középen álló álláspont igaz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 18:31:45

@Pink Petsch:
Persze, valóban nem, de éppen ezért becsülendő.

Muscari 2014.03.29. 18:32:34

@Shanarey(SCO): Hol alltal meg? Ilyenkor mit csinalsz, mivel toltod az idodet, mikor kamionstop van?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 18:33:07

@shakti_rom:

Az emberek zöme le se szarja az egészet, ez az igazság.

A levélben szavazásra regiszrált 200 ezer is csak azért ilyen sok, mert többségük most lett állampolgár és szeretné most leadni szavazatát. Legközelebb, 2018-ban nem lesz a fele sem.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 18:35:21

@Biéla báácsi:

Minden elmondott vélemény változtat a világon. Rajtam is változtat. Az, hogy "nem érdekel" azért nem értendő szó szerint, mert az értelmes vélemények érdekelnek, mindegy, hogy egyetértőek vagy ellenzőek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 18:36:36

@shakti_rom:

LMP.

Az MSZP-re sosem szavaztam még parlamenti választáson. (A Fideszre igen, kétszer is, 1998-ban és 2002-ben.)

Quercus a favágó 2014.03.29. 18:38:21

@maxval a gondolkodó birca:

Még mindig úgy látod, az MSZP megelőzi a Jobbikot?

Quercus a favágó 2014.03.29. 18:39:14

@maxval a gondolkodó birca:

Egyébként az MSZP-re még én sem szavaztam soha. Nem is fogok.

2014.03.29. 18:39:26

@diggerdriver: És éppen ezért csodálkozunk rá ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 18:43:07

@Furos:
Tuti hogy a Bélapürétől van:))))))))))))))))))))))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 18:49:06

@QUERCUS(a favágó):

Szerintem igen, a Jobbik a Fidesz terhére fog erősödni 2018-ig.

Quercus a favágó 2014.03.29. 18:53:08

@maxval a gondolkodó birca:

Szerintem a Jobbik lenyomja az MSZP-t. Erősödni fog az LMP. Valószínűleg bejutnak Kásler Árpádék is.

puhacica 2014.03.29. 19:13:11

@maxval a gondolkodó birca: "Isten nem helyesli a homoszexualizmust." - biztos vagy te ebben?
www.youtube.com/watch?v=Gw3eP2JPFIY

Sütemény1975 2014.03.29. 19:14:55

@Naschkatze (Mostindien / CH): koltoztetesben nem vagyok jaratos, mi csak cegeknek szallitunk. ugy tudom nalunk a fuvardij megegyezo, mindegy az irany.

**mimi** 2014.03.29. 19:18:07

@diggerdriver:
köszönöm, és valóban azzal nincs semmi baj...:)

wuaaa 2014.03.29. 19:19:37

1.Nem is olyan rég volt egy ígéret a HA részéről a politikai tartalmú hozzászólásokkal kapcsolatban.

2. Annak ellenére is, hogy cenzúrázott kommentelő vagyok, soknak tartom, ha a kommentem pár óra (az eddigi rekord 8) késéssel jelenik meg.

Ezért is küldenék a bloggazdának egy kis zenét, hogy jobban menjen a munka!

www.youtube.com/watch?v=JZpxaiNV_sM

Papagály (törölt) 2014.03.29. 19:19:43

@maxval a gondolkodó birca:
"Minden elmondott vélemény változtat a világon. Rajtam is változtat. "

Változtatni akarsz a VILÁGON, azért hangoztatod a véleményed?
Vagy MAGADON akarsz változtatni, te akarsz megváltozni, és terápiás - önjavító, öngyógyító - célzattal leírod a véleményed, mert úgy gondolod, hogy ez segít _neked_ a változásban?

Papagály (törölt) 2014.03.29. 19:19:44

@Furos: @Pink Petsch:
@Aye aye:
Hány évet éltetek olyan országban, ahol angol volt a kommunikáció nyelve?

Quercus a favágó 2014.03.29. 19:23:28

@puhacica:

"És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérük rajtuk.” (III. Móz. 20,13.)"

2014.03.29. 19:27:00

@Biéla báácsi: Kb. össz-vissz 2 évet, már szárazföldön. Hajón olyan .. hűűűű, mennyit is? Nagyjából 2,5 évet, asszem ...

2014.03.29. 19:27:39

@QUERCUS(a favágó): Akkor nővel lehet? Már nőnek ...

**mimi** 2014.03.29. 19:27:50

@wuaaa [nor]:
csak kérned kell, és nem kell várnod:)

Quercus a favágó 2014.03.29. 19:30:56

@Pink Petsch:

Parsze. Erről nem szólt Isten. A leszbikkel nincs baja szerintem. Nekem se.
Életem nagy vágya, hogy vibrátor legyek egy leszbipartiban.

2014.03.29. 19:32:41

@QUERCUS(a favágó): Azt a kaporszakállú, vén kéjenc fejét! :D

Quercus a favágó 2014.03.29. 19:34:19

@Pink Petsch:

Mondjuk annak konkrétan nem örülnék, ha a seggembe dugnák az elemet.

nyuszigonosz 2014.03.29. 19:36:36

@Shanarey(SCO): :-))
Nem, egy pszichológus sem írná le jobban, csak hosszabban. :-)

2014.03.29. 19:36:52

@QUERCUS(a favágó): Pedig leszbipartiban elég komoly esélyed van rá ;).

Határátkelő 2014.03.29. 19:37:56

@wuaaa [nor]: Hát elnézést kérek, hogy van életem a blogon túl is... :) Például néha még alszom is (ezért lehetett a 8 óra), egyébként kizárt, hogy olyan sokat kelljen várni.

Két típusú kommentelőnek kell várnia: a, aki nem kéri, hogy ne kelljen b, akiről korábbi kommentjei alapján úgy gondolom, jobb, ha látom a hozzászólását azelőtt, hogy megjelenne.

Shanarey 2014.03.29. 19:38:14

@Muscari:

??

Nem vagyok kamionos.
Itthon ülök és bambulom a netet és közben megvolt a vacsi is.
Az itthon: Elgin Skócia
:-)

SzZoole 2014.03.29. 19:43:30

@QUERCUS(a favágó): elmondjam hogy milyen?:)))
Egyszer volt reszem tolteleknek lenni a szendvicsben a dolog pikanteriaja az volt,hogy a lanyok ikrek voltak:)))

SzZoole 2014.03.29. 19:45:35

@Határátkelő: hello regen jartal koztunk,hogy vagy?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 19:46:48

@Sütemény1975: A sräc sem költöztetö céggel költözött, hanem talält 1olyan céget, aminek a kamionjai üresben privät szällitäst (pl költöztetést) is vällaltak. Ez annyit jelentett, hogy megadott idöben (nem a sräc ältal, hanem ahogy a cégnek volt jo) ott volt a kamion a häz elött, és a sräc a csalädjäval a soför iränyitäsäval bepakolhatta a cuccait. :-)

Quercus a favágó 2014.03.29. 19:46:58

@Pink Petsch:

Nincs gond. Aksiról megyek.

@Zoole[uk]:

Remélem nem sziámi?

Muscari 2014.03.29. 19:48:25

@Shanarey(SCO): jaj, bocsi, ezt Sutemenynek akartam kuldeni

Quercus a favágó 2014.03.29. 19:48:39

@Határátkelő:

Az alvás neked is jár. Akkor szopnánk meg, ha medve lennél. Valaki októberben dob egy kommentet, és márciusban moderálod.

SzZoole 2014.03.29. 19:49:20

@QUERCUS(a favágó): nem,bar kozben volt olyan erzesem,hogy nem tudtam ki van kivel:)))

wuaaa 2014.03.29. 19:50:19

@Határátkelő:
:) ..kérni nem fogom, így legalább mindig elolvasod amit írok... ..ami nem is baj, úgyis veled dumálok itt a legtöbbet... :)

Határátkelő 2014.03.29. 19:51:17

@wuaaa [nor]: :) Hát ha nem kéred, nem kéred. :)

Határátkelő 2014.03.29. 19:52:09

@Zoole[uk]: Kicsit fáradtan, de megvagyok. Egyébként szoktam erre járni :D :D, csak nem szoktam beleszólni.

SzZoole 2014.03.29. 19:52:57

@DieNanny [SZ,CH]: nem:)
Az egyikuk ma is boldog parkapcsolatan el egy masik lanyal,a masik ferjhez ment es mar tizeneves gyerekei vannak.

SzZoole 2014.03.29. 19:56:43

@Határátkelő: hat pedig par nappal ezelott nagyon hianyoltalak,mikor Eddie megjelent es kiosztott par kokit egy joparunkal eleg csunyan beszelt es szemelyeskedett.

**mimi** 2014.03.29. 20:03:37

@Muscari:
Sütemény a kamionos...:)

2014.03.29. 20:05:47

@QUERCUS(a favágó): Akkor jó sokáig fog tartani .. ;)

2014.03.29. 20:07:10

@Zoole[uk]: Mna, nem tudod megvédeni magad, és egy olyan faéket, mint Eddie leszerelni? Ugyan már ....

puhacica 2014.03.29. 20:07:24

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: részünkről az az oka a maradásnak, hogy: 1. mindketten nagyon szeretjük a munkánkat. 2. beszélünk ugyan angolul, de annyira nem, hogy a szakmánkban elhelyezkedhessünk. 3. annyit dolgozunk, hogy mellette nem marad energiánk nyelvet tanulni. 4. én hajlandó lennék lelépni és "mosogatni", amíg nem lesz megfelelő a nyelvtudásom, de az uram nem. 5. nem megyek ki nélküle. ezekből következik, hogy ez egy igazi 22-es csapdája. most ott tartunk, hogy talán pár éven belül elindulunk. ő is tudja, hogy itthon véges az utunk, de kell még neki idő. (visszaolvasva kicsit töketlennek tűnünk, pedig... :D)
@maxval a gondolkodó birca: @QUERCUS(a favágó): elnézést a komolytalanságomért!
@DieNanny [SZ,CH]: :D

**mimi** 2014.03.29. 20:10:23

@puhacica:
nem vagytok töketlenek, csak még nem jött el az ideje a lépésnek...:)

Muscari 2014.03.29. 20:11:13

@**mimi**: tudom, eggyel felrenyomtam a valasz gombot :-)

Sütemény1975 2014.03.29. 20:11:35

@Shanarey(SCO): no, annyira meg nem voltam fent. Nagy vagyam bejarni skociat, foleg a legeszakabbi reszeket. Persze szemelyautoval :)

Quercus a favágó 2014.03.29. 20:12:55

@puhacica:

Egy ilyen tündéri leányzónak, mint Te, mindent elnézek. Csak ne kerüljön pénzembe.

Sütemény1975 2014.03.29. 20:13:18

Gyerekek, vki szurja be lecci meg1szer ezt szokincs teszt linket. Mobilrol eleg nehez keresgelni.

koratfreak 2014.03.29. 20:14:07

Dolgoztam Nemetorszagban es Svajcban is.Svajc egyertelmuen jobb valasztas.Nekem.Mas neveben nem tudok nyilatkozni.

wuaaa 2014.03.29. 20:14:20

@Határátkelő:
:) Dehogy kérem! Hogy anélkül jelenjenek meg a kommentjeim hogy elolvasnád őket? Nem sajnálnád? Na most komolyan... :)

Így meg az egyébként túl kritikus hozzászólásaimmal általában elő tudlak csalogatni, ami azért ad egy kis "csigabigagyereki" típusú sikerélményt.. :)) ..közben meg mindenki hogy örül neked... :)

Jó van ez így.. :)

..jó hogy van ez a blog, köszönet érte !

Shanarey 2014.03.29. 20:14:34

@Muscari:

Nagyobb baj sose legyen.
:-)

2014.03.29. 20:15:27

@puhacica: Hát, ne erőltessétek. Ha túl korán vágtok bele, amíg magatokban (lelkileg, érzelmileg) nem vagytok rá készek, akkor nem nagyon fog jól elsülni. Még ha anyagilag, esetleg jól is jönne össze. Hagyjátok megérlelődni a szándékot, míg felkészültek rá, minden téren.

SzZoole 2014.03.29. 20:15:57

@Pink Petsch: dehogynem,le tudnam oltani,de akkor mennyivel lennek kulomb,mint o,jobban szeretem az ilyet lerendezni szemtol szembe,csibeszbe,kozoseg nelkul:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 20:16:10

@QUERCUS(a favágó):
Szerintem meglepetés lesz a végeredmény.
A "fülke magánya" faktorral senki nem számol.

2014.03.29. 20:18:28

@Zoole[uk]: Ugyan már! Néha olyan jól esik beszólni ;).

Quercus a favágó 2014.03.29. 20:19:11

@Határátkelő:

Akkor ezt most úgy vegyük, hogy wuaaa [nor] véleménye a Te véleményed is?

SzZoole 2014.03.29. 20:22:58

@Pink Petsch: igen mi es meg sokan masok el viccelunk egymassal,de az a baj,hogy o komolyan is gondolja anyway,beszeljunk masrol,mi ujsag a melohelyeden?

Shanarey 2014.03.29. 20:28:06

@Zoole[uk]:

Az ilyen fickók, rendszerint a "fotel oroszlán" kategória

puhacica 2014.03.29. 20:28:27

@**mimi**: @Pink Petsch: mióta az eszemet tudom, külföldön szeretnék élni. erőltetni viszont tényleg nem fogom, semmi értelme. bár már elég türelmetlen vagyok. :) az uram meg lassan érő típus: az első 2 évben a Balcsin voltunk nyaralni, mert hogy jó az, minek a tengerig menni. sose járt külföldön, csak Szlovákiában, ami neki nem is az, mivel esztergomi. na szóval, hogy a lényegre térjek, sikerült rádumálni Horvátországra. mikor először meglátta a tengert, majdnem kiugrott a kocsiból 130-nál. imádom! :) idén nyáron repülővel utazunk Zakynthosra, várom a reakcióját. :)
@QUERCUS(a favágó): pedig nem csak tündéri vagyok, hanem olyan drááááááága is. :) (itt most szigorúan a Frakk, a macskák réme című klasszikusból Lukrécia hangján és hangsúlyozásán kell elképzelni a "drágát"!)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 20:28:33

@QUERCUS(a favágó):
Azt azért tudod hogy mi az elnézés?
:))))))))))))))))))))))))))))
Mikor felveszel egy gumicsizmát a kecske két lábát beleállítod és miközben hátulról megközelíted minusz néhány centire ELNÉZEL a szava között.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bocs de a magas labda...

Papagály (törölt) 2014.03.29. 20:31:32

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ha megnézed az elemzésüket, láthatod, hogy a szókincs (különösen a 10.000 szó feletti tartományban) korrelál a nyelvi környezetben töltött idővel (ami persze nem túlzottan meglepő állítás).
A lényeg: ne ess kétségbe, csak várd ki a végét! ;)
Biztos vagyok benne, hogy az egyetemet 9 ezres szókinccsel is el tudod végezni A+ szinten.

"Living abroad gets you to and beyond 10,000. Up to one year abroad brings the average student from around 7,000 to around 10,000 words. After that, every year abroad gives you around 850 more words, or around 2.35 per day. (Compare that to the average American adult who learns 0.85 per day.) "
testyourvocab.com/blog/2011-07-25-New-results-for-foreign-learners#mainchartNonnative

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 20:31:51

@puhacica: "(visszaolvasva kicsit töketlennek tűnünk, pedig... :D)"

Francokat, mindegyik erv mar onmagaban eleg ahhoz hogy az ember ne akarjon elindulni. Ha meg mindketten szeretitek amit csinaltok az mar onmagaban hatalmas kincs! En tokeltesen tudom hogy ha a hobbid a munkad az egy fantasztikus dolog, mintha nem is kene dolgoznod, csak fizetned a hobbidert. ;)

@Sütemény1975: "Nagy vagyam bejarni skociat, foleg a legeszakabbi reszeket. Persze szemelyautoval :)"

Nahat, nem akarsz a skot felfoldon a hegyek kozott fittipaldizni egy 40 tonnas nyergessel? Nem is ertelek... :D

testyourvocab.com

Quercus a favágó 2014.03.29. 20:32:16

@diggerdriver:

Hát ez most itt egy érdekes világ. Ha valaki mondjuk 30 éve nem volt itthon, és most hazalátogat, joggal hihetné, hogy ismét egypárt rendszer van. Itt a mi választó kerületünkben,a falvakban csak szeretett(az Isten áldja meg minden lépésében) Fideszes képviselő/államtitkár Urunk(és parancsolónk) plakátját lehet látni.
Én pl. kizárásos alapon szavazok. Azt tudom, kiket zárok ki, de hogy marad-é valaki, azt nem.

puhacica 2014.03.29. 20:40:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: na igen, pillanatnyilag én se tudom elképzelni, mit csinálnék még ilyen lendülettel. talán idegenvezetnék, anno azt is kitanultam, de egy percig se dolgoztam a szakmában.

@QUERCUS(a favágó): én a kétfarkúakra szavazok. nem tudom elfogadni, hogy ne legyen többé Szegeden űrállomás. ők az egyetlenek, akik tehetnek valamit az ügy érdekében.
25.media.tumblr.com/tumblr_m86ybnjXfD1r9bcmyo1_500.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 20:41:25

Nekem 3010.
Le kell mennem Furóshoz Bélapüréért.
:))))))))))))))))))))

2014.03.29. 20:41:58

@Zoole[uk]: Ok, beszéljünk .... semmi különös ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.29. 20:42:25

@Biéla báácsi: Amugy annyira nem veszem a szivemre a dolgot.
Az az igazsag hogy par muszaki teruleten (pl. uj rendszerek es machinuzmusok atlatasa) nagyon-nagyon eros vagyok.

De az elet ugyebar igazsagos, ha az egyik labad rovidebb, akkor a masik ugyis hosszabb... ezen minta alapjan torvenyszeru, hogy nem lehetek mindenben egysegesen jo es nem is vagyok. Bar relative konnyen tanulok uj nyelveket (talan a logika miatt, mert abban jo vagyok), de az igazat megvallva nem tul erosek a nyelvi keszsegeim. Szoban pl. van egy enyhe diszlexiam. Gyakran tevesztek ragokat es mondaton belul felcserelek szavakat. Erdekes modon ezt csak magyarul csinalom, angolul nem. Emiatt az angolt neha helyesebben beszelem mint a magyart, amire buszke nem vagyok, de sokmindent nem tudok vele kezdeni...

Quercus a favágó 2014.03.29. 20:42:55

@puhacica:

"én a kétfarkúakra szavazok"

Niná, ilyen fiatalon, még szép, hogy a kétfarkúakra szavazol. Az én feleségem,már egynek is örülne.

2014.03.29. 20:43:03

@puhacica: Későn érő típus ;) De ha benned van a mehetnék, akkor csak várd ki, oltogasd, és majd beérik :).

DieNanny CH 2014.03.29. 20:43:15

Jól gondolom, hogy ma kell átállítani az órát? És honnan hova?

Quercus a favágó 2014.03.29. 20:45:47

@DieNanny [SZ,CH]:

A konyhaszekrényről, a szobasarkába.

SzZoole 2014.03.29. 20:47:42

@Pink Petsch: semmi kulonos?
Amugy merre van a Gypsi baratunk?:)))

2014.03.29. 20:48:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ne is vedd a szívedre, ez a teszt is csak egy játék. Ez, például a lexikális tudásra, azaz az olvasásra alapoz. Ezért is mondtam, hogy előnyöm volt az angol bibliográfia miatt. Sok olyan szót ismertem fel, aminek értem a jelentését, de élő nyelvben nem sokszor használatosak, már a mindennapok során.

2014.03.29. 20:49:20

@Zoole[uk]: Honnan tudjam? Mi vagyok én? A felesége????? :P

2014.03.29. 20:50:41

@DieNanny [SZ,CH]: A géped naptára nem figyelmeztetett? ;) Ja, különben egy órával előrébb.

**mimi** 2014.03.29. 20:53:21

3410..ajjajjj...gáz :)

nyuszigonosz 2014.03.29. 20:58:51

@DieNanny [SZ,CH]: Igen, az éjjel kell állítani az órát. Éjjel kettökor hajnali háromra.

Quercus a favágó 2014.03.29. 21:00:39

@nyuszigonosz(D):

És aki ezért nem kel föl éjjel kettőkor?

**mimi** 2014.03.29. 21:00:57

@nyuszigonosz(D):
akkor ébresztőre állítom a telefonom...el ne maradjon az átállítás :)))

Shanarey 2014.03.29. 21:01:31

@Zoole[uk]:

Azt hogy csak távolról nagy az arca az illetőnek.

nyuszigonosz 2014.03.29. 21:02:35

@QUERCUS(a favágó): Átállítja reggel majd. :-))

@**mimi**: Én nem ébresztöznék emiatt. :-))

2014.03.29. 21:02:55

@**mimi**: Miért lenne az? Szerintem van jó néhány született angol, aki kb. ennyit érne el ;).

Shanarey 2014.03.29. 21:02:57

@diggerdriver:

S utána közlöd a kecskével:
-Hej, ha még főzni is tudnál.......

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.29. 21:04:14

Na szóval, ha már úgyis Svájcról szól a poszt, egy témába vágó kérdés, úgyis sok Svájcban élő írogat ide :

szerintetek érdemes lenne megpróbálni átmenni Svájcba burit forgatni? gondolom egy mekibe azért simán felvennének tapasztalattal, németül is elgagyogok azért.

Mondjuk egyedül élnék. Kicsit számolgattam, mert lehet hogy itt fogok elköltözni, itt olyan havi 200 eur megtakarítást tudnék teljesíteni, ha egy alap életvitelem lenne(kocsim pl nincs, busszal is tudok járni). bár ez inkább 400 a 14 havi miatt. tehát Svájc mondjuk megérné ha egyedül élve a havi ezres meglenne eurban. reális? Nagyon fontos! Egyedül! Nem akarok tömbösítve élni több emberrel együtt.

Shanarey 2014.03.29. 21:05:04

@diggerdriver:

Basszus, benned bíztam hogy neked több lesz mint nekem.

Nekem 7600.

SzZoole 2014.03.29. 21:10:28

@Shanarey(SCO): ja ertem,akkor el lehet mondani rola,hogy egy alvagany vagy mumajer:)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 21:13:42

@puhacica: Elöször nem tudtam, hogy hol van... de mär räjöttem :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 21:15:43

@Pink Petsch: De csak finoman adagolva, különben räjön. :-))))

2014.03.29. 21:19:53

@**mimi**: Állok rendelkezésedre ;)

2014.03.29. 21:21:29

@Naschkatze (Mostindien / CH): Hát persze! Sosem szabad túl feltűnően csinálni, hagyni kell, hogy azt gondolja, ő maga akarja, sőt neki jutott eszébe az egész ;))))

Shanarey 2014.03.29. 21:23:48

@Pink Petsch:

Egy jó feleség (ki a cápának eleség) így kell hogy csinálja.
:-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 21:29:16

@házelőtthinta: Nem. Märpedig azért nem, mert a kezdö tartozkodäsi engedélyed L lesz. Azzal még a takaritocégek sem ällnak szoba. (Tapasztalat, mert az öcsémnek kerestünk kb 2honapra älläst, amig el nem kezdte a tanfolyamot, és elhajtottäk mindenhonnan) Ez a 22-es csapdäja. Mert ha bejössz, akkor munkakeresés céljäbol kérhetsz L-t. Ezt 3honapra adjäk. Ezalatt kell(ene) munkät szerezni. Ha nem talälsz még mindig meghosszabit(hat)jäk 3honappal. Ha ezalatt sem sikerül, akkor tschüss. Igazäbol hivatalosan 9honapot tartozkodhatsz bejelentetten az orszägban. (3honap turista + 2x3honap L-lel) De ugye ezt ki ellenörzi. :-) Mihelyst megkéred az L-t, amiben szerepel a beutazäsod dätuma, onnantol kezdve fizetned kell a betegbiztositäst. Ez ugye sok mindentöl függ. (comparison Zürichre, a legmagasabb önrésszel, balesetbiztositäs nélkül (azt a cég fizeti, ha bizonyos oraszäm fölött vagy hetente), a legsz@rabb kondiciokkal havi CHF 181.10 egy 23évesnek) Plusz ugye valahol laknod is kéne...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 21:31:04

@Furos:
Nagylondonban még nem áruljátok a sörötöket?

puhacica 2014.03.29. 21:31:19

@QUERCUS(a favágó): :D
@Pink Petsch: ez a terv. :)
@Naschkatze (Mostindien / CH): Cape Canaveral? ugyan! nem is tudom, mit bohockodik a NASA. bezzeg Szeged! :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 21:31:23

@DieNanny [SZ,CH]: Ne aggodj! A telod ätällitja sajät magät! ;-)
@Pink Petsch: :-) Nälunk a férjem mindig ätlät a szitän...pedig ügyesen adagolom, mégis... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.29. 21:31:41

@Kövérmadár [swe]: Na, írjad, Madár a fogyómódszert, engem is érdekel.Kösz. (ha közben beírtad, akkor sorry, most tartok itt...)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 21:31:46

@Furos:
Például Golders Greenben itt a sarkon a töröknél?
:)))))))))))))))))

2014.03.29. 21:32:27

@Shanarey(SCO): Tiszta politika :D. Csak ezt azok a majmok, akiknek gyakorolniuk kellene, rendszerint elfelejtik :P. Egy Lila Akác-közi háziasszonyban több politikusi képesség van, mint Obamában ;).

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 21:34:42

@puhacica: Nem voltam eläjulva töle. Mondjuk a "hülye" amerikaiak 1lépést nem tesznek meg a légkondicionält busz nélkül. :-( A szabadban tök jo idö volt, minden mäshol meg kb -10... A "legtutibb" buszos turära fizettünk be, és amit szerettünk volna, na azt nem lättuk, csak messziröl. :-(((( Ja, és jo amerikai szokäs szerint du fél 5-kor zärtak...

2014.03.29. 21:34:50

@Naschkatze (Mostindien / CH): Taktikád kellene változtatnod ... ;)

Muscari 2014.03.29. 21:34:51

@Sütemény1975: csak azt kerdeztem, hogy mit csinalsz, amikor ilyen kenyszerpihenon vagy.

Papagály (törölt) 2014.03.29. 21:34:55

@puhacica:
Tény, hogy ők az egyetlen komolyan vehető magyar párt. Talán helyrekerülnének a dolgok, s végre a Hírcsárda is átvehetné az MTI szerepét.

Hírek
Rendbontás nélkül befejeződött a 2. Kukások és Közmunkások felvonulás. (Echo TV)
A 4-es metró egyes szerelvényei is csatlakoztak a Békemenethez. (MTI)
www.facebook.com/hircsarda
Ill.:
hircsarda.blog.hu/2014/03/27/bunkora_sikerult_a_4-es_metro_szoftvere

tableno 2014.03.29. 21:34:55

@Shanarey(SCO): 25100. Na majd charlie megmutatja!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 21:38:28

@Pink Petsch: Be szokott jönni... Pl Eddig az volt, hogy minek neked uj konyha, ugysem fözöl.... kb 2napja elejtette a következö 5honapos tervben benne lesz az uj konyha is. :-))))

Shanarey 2014.03.29. 21:41:23

@Pink Petsch:

A politikus akkor is kap fizetést, és ki.....ják a seggét ha nem működik jól, maximum 4 év múlva lecserélik. Egy háziasszonynál ennél veszélyesebb az élet.
:-)

puhacica 2014.03.29. 21:42:33

@Pink Petsch: koszi, lassan viragba borul a rozsaultetveny. :)
@Naschkatze (Mostindien / CH): na ugye! mennyivel jobb a Szegedi Urallomas! :)
@Biéla báácsi: es lenne ingyen sor meg csonakazhatnank a koruton.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 21:43:53

@házelőtthinta:
Figyelj ide barátom.
Fiatal vagy ezért próbálok egy kicsit tanítóbácsi lenni.
Az életben vannak alapvetések amiket nem lehet megkerülni mert rábaszol.
Az első alapvetés hogy a semmiből csak semmi van. TANULJ BAZDMEG MERT HÜLYE MARADSZ.
Nem keseregni kell az élet igazságtalanságán hanem tenni ellene.
Mindegy mit de végre TEGYÉL MÁR VALAMIT.
A második alapvetés a jövőre vonatkozik, mármint a te jövődre.
Tedd magadévá Montroyal, Quercus és az én álláspontomat a nőkkel kapcsolatban.
NŐBEN CSAK AKKOR BÍZZ HA LÓ LEGEL A SÍRJÁN.
Hidd el jobban jársz ha megfogadod a tanácsot.
Nem kell megköszönnöd.

2014.03.29. 21:44:03

@Naschkatze (Mostindien / CH): Hm, tényleg .. minek neked új konyha, ha nem főzöl? ;)

2014.03.29. 21:44:59

@Shanarey(SCO): Hm, kiszavazó-show kellene félévente. Hátha akkor dolgoznának is ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.29. 21:45:12

@Furos:
Persze.
A párlatok tudományába pedig mélyen merülj alá:))))))))))))))))))

puhacica 2014.03.29. 21:45:59

@Naschkatze (Mostindien / CH): es mit lehetett megnezni? nem is engedtek kozel semmi erdekeshez? most megyek, mert lemerultem en is meg a telefon is, de reggel elolvasom, ha irsz. koszi!

2014.03.29. 21:47:52

@puhacica: Hmmmm, cél a bazi nagy csokor az onnan szedett rózsákból ;)

Shanarey 2014.03.29. 21:49:45

@Pink Petsch:

De szép is lenne :-)

Na az tényleg Való Világ lenne, nem pedig az a sz*r amit most tolnak a répaklubon

2014.03.29. 21:50:36

@Shanarey(SCO): Ugyehogy? ;). És nekem is pont a VV hasonlat ugrott be :)

DieNanny CH 2014.03.29. 21:52:46

@QUERCUS(a favágó):

:-)))
Nincs konyhaszekrényem. Sőt, konyhám sincs... El fogom vesztegetni az időt???

Quercus a favágó 2014.03.29. 21:55:52

@diggerdriver:

Ez így igaz.

Még annyit hinta barátunk. Ne makacskodj. Forogj együtt a Földel.

Quercus a favágó 2014.03.29. 22:00:03

@DieNanny [SZ,CH]:

Költözz macskalányhoz. Ő most fog kapni egy új konyhát. De hogy én mit fogok kapni, ha az asszony egyszer megtudja miket irkálok ide.......
Na ebbe most nem gondolok bele.

DieNanny CH 2014.03.29. 22:01:09

@házelőtthinta:

Hát, én akkor szállodában próbálkoznék. Mekis fizetésből egy lakást fenntartani szerintem egyenlő a lehetetlennel... Mert 800/hó egy kisebb lakás minimum. A szállodában talán külön szobád lehetne.
Sajnálom, csak ennyit tudok segíteni.

tanato 2014.03.29. 22:13:19

@tableno: Köszönöm szépen! 28 éve is ilyen gyönyörű napfényes március vége volt mint most.

tanato 2014.03.29. 22:15:43

@Pink Petsch: Köszönöm szépen,az én szüleim és a feleségeméi is megélték az aranylakodalmukat is,együtt.

tanato 2014.03.29. 22:19:32

@shakti_rom: Köszönöm szépen.Azért második házasságnak hosszú lenne "Még csak" 55 éves vagyok.

2014.03.29. 22:20:44

@tanato: Hát akkor folytassátok a családi hagyományt! :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.29. 22:23:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: testyourvocab: 4380 Én mondjuk sose éltem/voltam még angolul beszélő országban, sosem kellett beszélnem/szóban megértenem a tudást.Legalább 10 éve nem tanulom hivatalosan a nyelvet és csak egy alap b-nyelvvizsgám van, igaz, az még a rettegett Rigó utcában lett letéve... :-) Ahhoz képest aszondom, elmegy. (nekem) Persze nem hiszek abban, hogy egy ilyen felmérésből pontos eredményt lehet leszűrni...De érdekes volt, kösz a linket.

tanato 2014.03.29. 22:33:33

@**mimi**: Köszönöm szépen.Az évfordulóra elmentünk 3 napra wellnessezni Harkányba,bár ma van a pontos dátum.Voltunk bent Pécsen is szétnézni meg hazafelé megnéztük Siklóst,Vár Dzsámi,Máriagyüd,meg egyet még fürödtünk a siklósi SPa-ban is.Utána egy kis villányi borvásárlás a Gál pincészetben.Nagyon szeretjük a borait/mandulás,diós,almás-fahéjas,epres,meggyes/.És végül még megnéztük Szekszárdot is/Béla tér,Kilátó,Mézeskalács múzeum/.Szóval gazdag program volt.
Ma meg Pesten voltunk egy indiai étteremben/Indigó Restaurant a Nyugati mellett a Dessewfy utcában/Imádom a csípős kaját,jól belaktam méregerős madrasi bárányraguval,meg Samosával.Biztos eredeti ízei vannak mert tele volt a helyiség turbános indiai srácokkal meg száris sötétbőrű nőkkel.Utána meg sétáltunk egyet a Duna parton a 22 fokos napsütésben.Na meg felfelé beleszaladtunk a békemenet miatti útlezárásokba és az emiatti dugókba is.

tanato 2014.03.29. 22:35:18

@Pink Petsch: Köszi,már csak meg kellene érni is még a következő 22 évet.

nyuszigonosz 2014.03.29. 22:38:59

@tanato: Ez szép. Meg a 28 év is az. MInden jót a további sok-sok évhez.

tanato 2014.03.29. 22:39:55

@Naschkatze (Mostindien / CH): Most már elfogadják ott is a magyar orvosi képesítéseket mert kialakult Svájcban is a hiány,de bizony az angol és a német magas fokú nyelvtudása szükségeltetik a belépéshez.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 22:47:12

@Pink Petsch: Mert az ujban föznék :-)))) de tényleg!
@puhacica: Mi ezt a turät csinältuk: www.kennedyspacecenter.com/tours/ksc-up-close-then-and-now-tour.aspx
Az elején még tök lelkesek voltunk, a vezetönk és a mäsik 2 veterän is, akik a kilövöällomäsnäl idegenvezettek nagyon jok voltak. Ez a 2hely olyan volt, mintha muzeumban lennél. Volt amit lehetett tapizni, volt ami üvegfal mögött volt. Ami csalodäs volt, hogy ott volt egy köpésre egy régi rakéta / kilövöällomäs / a vonat ami behuzta a rakétät a helyére...és nem lehetett odamenni tapizni / janizos fényképet csinälni. :-( És suttyomban fotoztam le öket, de csak messziröl. Nagyon jo idö volt kint (rövidnaci, polo, papucs), és mivel ez volt a 3.napunk, én nem tudtam, hogy Floridäban MINDEN kib@szott hideg ami intézményesitve van. :-(((( Szétfagytam, és sokszor alig värtam, hogy kimehessek a szabadba. A tura legutolso helyére: www.kennedyspacecenter.com/the-experience/us-astronaut-hall-of-fame.aspx betettem a läbam, és fordultam is egyböl ki. Ezt a férj azota sem bocsäjtja meg, pedig mondtam neki, hogy menjen be egyedül, én megvärom a kijäratnäl! Az Apollo / Saturn V Centerbe hosszas sorbanälläs utän még be tudtunk jutni. Jo is volt meg nem is. Vicces amugy, hogy minden attrakcio elött hu meg ha meg milyen veszélyes, meg még egy utolso pont ahol meggondolhatod magad stb. Aztän kb egy 5éves gyerek szintjén lévö szimulätor volt.
Összegezve: 1napot nyitästol zäräsig el lehet ott tölteni. Ha legközelebb megyünk, akkor tuti az lesz. :-) Mi szeretünk sajät magunk nézelödni a sajät temponkban, és ältaläban nem az szokott érdekelni minket ami az ätlagot. :-)

2014.03.29. 22:47:26

@tanato: Áh, az már gyerekjáték lesz .. :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.29. 22:48:14

@QUERCUS(a favágó): @Pink Petsch: Na többek között ezért is kell. Mert az nincs. :-)

2014.03.29. 22:48:49

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ahham ... hátpersze ... De fő, hogy akit kellett, azt meggyőzted ;)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.29. 22:51:58

@DieNanny [SZ,CH]: Haha, ja, le kell hegeszteni a hüttőt (sic), bedeszkázni a konyhaajtót, stb... :-)

Muscari 2014.03.29. 22:59:03

@tanato: en is sok boldogsagot kivanok es gratulalok a 28 evhez.

tanato 2014.03.29. 23:00:23

@Pink Petsch: Rajta vagyunk az ügyön.

Latcho Rom 2014.03.29. 23:03:01

@maxval a gondolkodó birca: Elveszett szavazat te látens bulgár.
De legalább szavaztál.

Latcho Rom 2014.03.29. 23:04:37

@Zoole[uk]:
Bazsevált pro bono egy öregek otthonában.

Latcho Rom 2014.03.29. 23:14:21

@tanato: Jó sűrü program. Nem kell ám szégyellni hogy békementél is egy kicsit ;))

tanato 2014.03.29. 23:18:07

@shakti_rom: Hátha nem is mentem,de közel voltam hozzájuk,látótávolságra.Rengeten voltak.

2014.03.29. 23:19:11

@Biéla báácsi:
Nekem 12 400 jott ki. Szegyen, ugyanis 30 eve elek angol nyelvi kornyezetben. Igaz, csak 9 honapig tanultam angolul, azt is 29 eve. A testben levo szavak 90%-at ismertem, de a pontos definiciojat csak 35 %-anak tudnam elmondani. Meg annyit, hogy epitoiparban dolgozo lumpenproli vagyok.

tanato 2014.03.29. 23:19:44

@tanato: Rengetegen,de mivel nem spontán volt,hanem előre szervezett,nem biztos hogy mindenik résztvevő oda nyomja majd az ikszet ahová a szervezők szeretnék.

Mesterlövész 2014.03.29. 23:24:59

Egyik sem. Irtózom a német nyelvterülettől. Tőlem teljes mértékben idegen.

2014.03.29. 23:30:14

@geegee:
Amikor kirugott az ex-em, kb 25 kg-ot fogytam 3 honap alatt:) Halas szivvel koszonom neki:) Vilag eletemben fizikai munkat vegeztem, sohasem volt gondom a sulyommal, vernyomasommal. 40 eve nem valtozott. Egyszer felszedtem 10 kg extrat, mert abbahagytam a dohanyzast. Szerencsere 3 honap utan ujrakezdtem, azota minden normalis:) (csak en nem)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.30. 00:42:22

@Cascabel: :D Hát ja, ez is egyfajta módszer.
Énrám akkor jött fel sok, mikor összejöttem az asszonnyal.Túl finomakat főz, az a baj. :D

Én még csak bagózni se szoktam...lehet, hogy mégse olyan egészségtelen dolog az? :D

Latcho Rom 2014.03.30. 00:45:37

@tanato: Fura és érdekes. Askenázi zsidók majd olyan sokáig élnek mint a japánok...Kanada nemrég utasított ki egy orthodox zsidó szektát, amerikaiak voltak, mindjárt megnézem hogy van-e közük ezekhez..

Herr Géza 2014.03.30. 01:26:54

Nupakagyí:
likemag.com/schweizer-schoggi
Van ebben minden, svájc, csoki, szóvicc....
Egyébként kár, hogy csak most értem ide. Németországban élek, de imádom Svájcot....

rezsöatya 2014.03.30. 01:33:43

@shakti_rom: ja. Vladimir Ashkenazy most 77 eves... :-)

Herr Géza 2014.03.30. 01:44:19

@morsels: Azannya! Ezt így fél kettökor felnyomni ide... Oszt fogyózzon az ember, mi???

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 01:45:56

@Pink Petsch: ha már valamin rugózni kell (?) akkor inkább valami határátkelős dolog, pl pénz, mindegy milyen megfontolásból, mint megint a meleghelyzet. legalábbis szerintem.

morsels (törölt) 2014.03.30. 01:48:56

@Herr Géza:
Hat... nem igazan fogyos dolog, az igaz :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 01:49:46

egyébként n em lehetne tényleg, úgy igaziból tényleg, hogy mindenki ignorálja őt (őket), és valami rendes beszélgetés?
habár mondjuk könyvet is olvashatnék, meg van egy csomó letöltött sorozatom is :-)

morsels (törölt) 2014.03.30. 01:51:46

@Chang Yai:
Vagy nezhetnel filmeket... sorozatokat.
Vagy csak a tengerpartot :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 01:58:53

@morsels: tegnap egy órát voltam lent, 9-10ig kb, naptej vastagon, teljesen felöltözve, arcom eltakarva kendővel,fényképeztem a ceremóniákat. na most már kicsit jobban vagyok, miután a délutánt és az éjjelt átaludtam. nagyon durva a nap, én ilyenre nem emlékszem korábbról, pedig ilyenkor szoktam jönni. kicsit még megszokom, aztán majd lesz olyan is, hogy valami árnyékos helyről a függőágyból nézem a tengert két hétig :-) ma délután-este nagy banzáj lesz, holnap pedig egész nap teljes csend, sötét és szobafogság, komolyan veszik, illetve a kertbe ki lehet jönni. nem tudom, hogy net lesz-e egyáltalán, a tévét biztos, hogy kikapcsolják. most reggelizek éppen a másik kezemmel, aztán megyek egy kört, hogy halad a nagy szörnyek építése, utolsó simítások :-)

M. Péter 2014.03.30. 03:03:40

@VHB: Kayak.com-ot ajánlom. Talált már nekem olyan kombinációkat is tengerentúli utakra, hogy A légitársasággal oda, B-vel vissza.

morsels (törölt) 2014.03.30. 03:07:03

@Chang Yai:
Ahh.. faj a vallam, meg ugy altalaban is elegem van a telbol. Ha olvasom a nickedet, rogton a meleg, a napfeny, a tengerpart jut eszembe.
Ez a vallamon nem segit, de legalabb tudom, hogy van remeny :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.30. 03:11:56

@morsels: mi történt a válladdal? jobbulást!
vigyázz, mert Birca mindjárt ráugrik a "meleg" szóra :-)
azt kifelejtettem, hogy elémugrott egy kóbor kismacska, alig bírtam megállni, azonnal felmászott a motorra, úgyhogy felszedtem, keresgéltem az anyukáját egy darabig, aztán csak behajítottam egy biztonságos helyre a templomnál (lehetett vagy 5-6 hetes), úgyhogy a szemem is jól be van gyulladva. :-)
a blogban jártál? vannak szép napfényes képek, ezekszerint especially for you ;-)

morsels (törölt) 2014.03.30. 03:17:30

@Chang Yai:
:-))

Majd megnezem a blogot.. most a Grease-t nezem...:-)

VHB 2014.03.30. 07:24:50

@M. Péter: EU-n belül sem szokatlan. Mi is repültünk kifelé swiss-el, vissza meg lufthansaval.
Tengerentúli járatoknál érdemes lehet utazási ügynököt is bevonni: haveromnak London - Sydney viszonylatban csak 200GBP-t kellett ráfizetni a business-re és a teljes összeg is csak 1200GBP körül volt.

Sütemény1975 2014.03.30. 07:55:31

@Pink Petsch: koszi! 9530 :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: pedig ha tudnad, neha milyen helyekre kell bemenni vele... pici, apro falvak, 26od rendu mellekutak, farmok :) izgi szokott lenni.
@Muscari: fozocske, tv nezes, olvasas, bevasarlas, seta, ilyenek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 08:17:46

@shakti_rom:

Meglátod: nem lesz elveszett szazat. Már csak hatot kell aludni.

morgo1229 2014.03.30. 09:07:09

@shakti_rom: miert beszelsz multidoben a szavazasrol?

morgo1229 2014.03.30. 09:12:39

@Sütemény1975: nem akartalak felizgatni vele de egyik nap en voltam Te. Lattam az osszes nickedet. Ez a telomon tortent. Eloszor rosszalkodni akartam de aztan belattam, hogy csunya dolog lenne es ujrainditottam.

Latcho Rom 2014.03.30. 10:52:50

@morsels: dobj be egy Boswelliát, hátha segít rajtad is.

Sütemény1975 2014.03.30. 11:40:38

@morgo1229: fasza. Ez vmi bug lehet, mert azt nekem is szokta csinalni, hogy masvalaki nickjevel vagyok bejelentkezve. Ma teggel rezsoatya, de volt mar charlieharper is. Ilyenkor kijelentkezem, majd vissza.

2014.03.30. 12:23:10

Teljesen OFF:

Sikeresen eladtam a lakasomat Budapesten, utolag is koszonom minden kedves kommentelonek akik tanacsokkal segitettek par honappal ezzelott mikor meg csak tervben volt az eladas. Ha barki hasonlo akciot tervez a kozeljovoben es kerdese van, szivesen valaszolok ha tudok.

Egy erdekes dolog derult ki nekem - lakcimkartyaval kapcsolatban - az eladas soran: ha magyar allampolgar vagy, van valami kozponti nyilvantartas ahol szerepelsz, az ugyved innen lekerheti az adataidat hogy ellenorizze a szemelyazonossagodat, es ehhez szemelyi es lakcimkartya szukseges. Lakcimkartya nelkul nem tudja megnezni hogy szerepelsz-e a listan.

Mellesleg ha bejelented hogy kulfoldon elsz, kapsz az altalad bejelentett kulfoldi cimre lakcimkartyat, ami az ervenyes magyar utlevellel egyutt szinten alkalmas szemelyazonositasra. (Anglia eseteben nem kernek bizonyitekot arra hogy tenyleg azon a lakcimen laksz-e amit bediktaltal. Ebbol mindenki vonjon le olyan kovetkeztetest, amit akar - en csak tenykent kozlom... :)).

ON

M. Péter 2014.03.30. 14:03:06

@Mirjam2: " Lakcimkartya nelkul nem tudja megnezni hogy szerepelsz-e a listan. "
Ez megint valami különleges magyar logika.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 14:20:48

@M. Péter: a lakcímkártya tartalmazza annak "bizonyítékát", hogy szerepelsz a lakcímnyilvántartásban. ha nincs kártyát, nincs adat, ami alapján megnézzen, szerepelsz-e benne.
pont mintha nem adnál nevet valakinek, hogy megnézzen, szerepelsz-e egy névlistán.
ha neked ez fura logika...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 15:21:59

@Herr Géza: Géza B+!!!! A kvmat majdnem a monitorra köptem!
Az én "kedvenc" sväjci viccem:
Kennedy ellätogat Sväjcba. Körbevezetik az orszägon, nagyon tetszik neki minden. Megérkezik kanton Appenzellbe, aholis talälkozik egy helyi tehénpäsztorral. Mivel barätkozos fajta, odamegy az emberhez, nyujtja a kezét, és ezt mondja:
-I Kennedy!
Mire a parasz:
I di nöd! - és elfordul.

M. Péter 2014.03.30. 16:01:57

@Babette_: Naívan én úgy gondoltam, hogy a bizonyíték a nyilvántartásban van, és ha bemondon, hogy Kovács Béla vagyok, lakcímem Debrecen, Kossuth utca 1, személyi számom 15005050505, akkor utána tudnak nézni, hogy ott be van-e jelentve egy ilyen személy.

Chamroe 2014.03.30. 17:15:11

@tanato: Gratulálok az évfordulótokhoz! :)
Szabad megkérdezni, hogy melyik harkányi szállodában voltatok, és hogy tetszett?

Mi húsvétra megyünk haza (Harkánytól 22 km), akkor járunk majd Siklóson is rokonlátogatóban.
A siklósi fürdő hogy tetszett? Kisebb gyerekeknek is élvezhető lenne?

Chamroe 2014.03.30. 17:27:57

@Naschkatze (Mostindien / CH): Még 98-ban vettünk egy Appenzeller Sennenhund fajtájú kutyát. Nagyon imádtuk, szuper házőrző volt, nagyon intelligens és jófej.
Sajnos akitől vettük, már nem foglalkozik tenyésztéssel, mi viszont szeretnénk újra ilyet venni, amint kertes kecót bérlünk.
Szerinted Svájcból mennyire lenne körülményes beszerezni.
Ha megveszem, és van chip-je, akkor simán haza hozhatom (vagy éppen Ausztriába, ha addigra ott leszünk)?

puhacica 2014.03.30. 17:40:06

@Naschkatze (Mostindien / CH): ez nem hangzott valami jol. pedig annyi erdekes dolog lehet ott!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.30. 18:06:52

@M. Péter: ski benne van,annak van kártyája. Ha valakinek nincs kártyája, es nem jelentette,hogy elvesztette,akkor feltételezik,hogy nincs benne.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 19:49:37

@Chamroe: Szerintem simän. Csak utlevelet kell csinältatni. Itt mondjuk szeretik leellenörizni, hogy kihez kerül a kutya, követni az elsö pär honapban / évben.
Gondolom, beszélsz németül:
kluboldal: www.appenzeller-sennenhunde-club.com/
és talälomra kölykök: www.appenzeller-welpen-skg.ch/
www.appenzeller-sennenhund.ch/452.html
www.appenzeller-sennenhunde.ch/
@puhacica: Van, ahovä sajnos csak igy lehet bejutni. Nekem is jobban tetszett volna, ha hagytak volna jobban kint is szabadon kolbäszolni. 2011-ben pl tök véletlenül itt voltunk (San Franciscoban megosztottuk a taxinkat 2 helyivel, és ök mondtäk, hogy oda MUSZÄJ elmennünk): hearstcastle.org/ itt a vezetett tura utän zäroräig lehetett maradni, volt mit nézni. Ami rossz volt, hogy vagy csak földszinti, vagy csak emeleti turät lehetett välasztani. És mi voltunk olyan becsületesek, hogy nem logtunk be a mäsik turära, pedig utolag lätva simän meg lehetett volna csinälni. :-)
USA qrva nagy, és nagyon könnyen bele lehet esni abba a hibäba, hogy mindent meg akarsz nézni, mert ugye "csak 1x vagy ott". És hiäba csinäsz (viszonlag) pontos tervet, valami érdekes mindig közbejön. De jo buli, és Cape Canaveralrol sem az jut elöször eszembe, hogy majd' szét fagytam. :-)

blackhairlady 2014.03.30. 19:54:41

@Mirjam2: Gratulalok a lakaseladashoz! Ahogy mar irtam regebben, ebben a cipoben jarok en is. Most juniusban megyek haza, es vegre kezembe veszem a dolgokat, mert az ingatlanugynok nem hozott egy darb vevot sem.
Engem erdekelnenek a tapasztalataid, minden teren. Nekem van kulfoldi cimre szolo lakcimkartyam, ezek szerint utlevellel hasznalhato. Haza kellett menned alairni szemelyesen a pairokat, vagy talaltal kozjegyzot Londonban?
Irjal mindenrol ami ugy gondolod, hogy hasznos lehet. Elore is koszi!

blackhairlady 2014.03.30. 19:58:13

@Chamroe: Az en anyai agi rokonaim is Siklostol kb. 15 km-re laknak, gyerekkoromban minden nyarat ott toltottunk a tesommal. A siklosi varat ezerszer bejartuk, a harkanyi furdobe ejszakai furdesre jartunk, a villanyi hegyet megmasztuk joparszor. Szinte hazajarok arra a videkre:)

Chamroe 2014.03.30. 20:32:22

@blackhair-lady: Siklósra jártam középsuliba. A nagynénémék a harkányi strandon dolgoztak, ott töltöttük a nyarakat az unokatesóimmal, ingyen mehettünk be a személyzetin :-)

Chamroe 2014.03.30. 21:54:49

@Naschkatze (Mostindien / CH): Köszi a linkeket! Nálunk minden kutyának jó helye van :-) Amint lesz helyünk, lesz újra kutyusunk is. Leopold lesz, a nagy elődje után :-)

2014.03.30. 22:00:34

@M. Péter: Ez azt, ezt nem ertem, hogy mi ez az obszesszio a kartyakkal, miert nem eleg ha bemondom az adatokat. Attol kezdve meg vegkepp abszurd, hogy az van a kartyamon: 'kulfoldi cim', de ez tovabbra is igazolja a szemelyazonossagomat, mig ha nincs ilyen kartyam, akkor nem letezem a magyar hatosagok szemeben.

2014.03.30. 22:13:56

@blackhair-lady: Szia, nyilvanosan nem mennek bele minden reszletbe de irjal nyugodtan barmikor privatban ha kerdesed van! Roviden: egyaltalan nem mentem Mo.ra, minden szupergyorsan lezajlott ingatlanirodan keresztul, vegul a kovetsegen irtam ala. Kellett az utlevel, lakcimkartya es adokartya. A meghirdetestol szamitott egy honapon belul talaltak vevot. Ez gondolom nem reprezentativ, mivel belvarosi, felujitott egyszobas lakasrol volt szo, tehat feltetelezem hogy pl. felujitando videki csaladi hazak eladasa tovabb tart. Csak az ingatlan miatt tervezel Mo.ra menni? Ha igen, en a helyedben meggondolnam hogy erdemes-e, legalabbis en semmivel tobbet nem tudtam volna tenni ha ott lettem volna, mint igy. Gyakorlatilag mindent az ugynokseg, majd az ugyved intezett. Az ugynokseg draga volt, de sokkal olcsobb mint ha nekem kellett volna odarepulnom, munkabol kimaradni stb., tehat nekem megerte.

Kacorlakk 2014.03.30. 22:48:57

Én akár Németországban, akár Svájcban ELLENÉK, EL LENNÉK keseredve...

"Ami engem illet, azt hiszem ellenék Németországban is, de ma nem rólam van szó, hanem..."

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.30. 22:55:55

@Chamroe: Na még 1-et aztän dugulok. Nekem amerikai staffordom volt legutobb (még otthon). A hisztéria ide is elért, a mi kantonunkban egyszerübb löfegyverengedélyhez jutni, mint bizonyos kutyafajtäkat tartani. És ez most komoly. Valahogy rätalältunk egy oldalra, ahol bizonyos fajtäju kutyäkat hirdetnek.... 7éves, csalädban nött föl, de vagy elaltatjäk, vagy vki megveszi. Indok: el kell végezni 1tanfolyamot, hogy megtarthasd a kutyäd. :-(((( Vagy kislänynak vették a kutyät. A kisläny nagyläny lett, összeköltözik a fiujäval, és se neki, se apunak és anyunak nem kell mär a kutya. :-(((((

tanato 2014.03.30. 23:39:26

@Chamroe: Köszönöm szépen!
Mi az Átrium Hotelben voltunk félpanzióval közvetlenül a főutcán a fürdő mellett.Nagyon jó szálloda eléggé tele is volt pedig március nem főszezon.És nagyon jó áron .Kettőnknek két éj 19000 ft.
A siklósi fürdő csodálatos pazarul felújított,kibővített/egy horvát férfi lett a tulaj,neki köszönhetjük/A fedett részben 4 medence ebből kettő kifejezetten kisgyerekeknek /is/ való csúszdával,körbeforgóval élményfürdővel.Kint is 4 medence,most persze csak egy üzemelt a nagy úszómedence.Van még 3 szauna,/finn,orosz meg rózsaillatú/gőzkabin,szolárium meg persze therápiás rész is.
Jó hely Siklós sokat fejlődött 10 éve voltunk ott utoljára egy esküvőn a várban.Egyedül a volt határőrlaktanya néz ki siralmasan,már csak a betongerendái maradtak meg.
Ja még visszatérve Harkányra lehetett a szállóban kedvezményes fürdő belépőt is venni.Meg rendeztek egyik este a mi korosztályunknak egy retro-diszkót is a 80-90 évek zenéivel.

tanato 2014.03.30. 23:46:31

www.panoramio.com/photo/46800783
Siklósi határőrlaktanya maradványai

blackhairlady 2014.03.31. 04:22:09

@Mirjam2: Koszi:)
Termeszetesen nem csak a haz miatt megyunk haza, hanem az otthon maradt csaladtagok miatt. Nekem egyebkent a kovetseg is messze van, ha jol tudom, akkor csak NY es LA-ben van nagykovetseg. Raadasul nalunk kettonk neven van a haz a ferjemmel aki amerikai allampolgar, es allitolag mindkettonknek ott kell lenni az alairasnal szemelyesen. Most eppen valaki kozelebbi magyar ugyvedet keresek a kornyeken akinel ezt megtehetjuk.
Az ingatlankozvetito semmit sem csinalt eddig, csak az oldalara kitette a neten. Viszont kizarolagos megbizast adtam neki, igy en nem hirdethetem sehol mashol. Ezt akarom felmondani ha hazamegyek. Egyebkent nem felujitando a haz, nagyon szep, sok luxussal felszerelve, viszont videki, es nagy. Az emberek emg kicsit, foleg panelt, de mindenkeppen lakast keresnek. De talan megszuletett mar az en vevom is:)
Kozben eszembe jutott meg, hogy mit akartam kerdezni. Az eladot, vagyis teged milyen koltsegek terheltek? Nem az ingatlankozvetitore gondolok, hanem amikor alairtad a papirokat, akkor illetek vagy ado, egyeb teher terhel-e?

2014.03.31. 11:22:14

@blackhair-lady: Ne haragudj, nem a te hazadra ertettem hogy felujitando! :), csak peldakent irtam, fogalmam sem volt milyen ingatlant szeretnel eladni. Ahogy te is irod, kisebb lakasok konnyebben elmennek, csak erre gondoltam, de biztosan ti is talaltok vevot, csak ido kerdese illetve jo lenne ha talalnal egy megbizhato ugynokot. Ez nagyon duhito lehet hogy alairtal egy kizarolagos megbizast es meg egy erdeklodot sem hozott az ugynok, remelem fel tudod mondani.

Alairassal kapcsolatban: ugyvednel is ala lehet mindent irni, az a lenyeg hogy tudjon az illeto Apostille-t intezni, mert ez kell akkor ha nem Mo.on ill. nem nagykovetsegen irsz ala. Az Apostille extra koltseg. Minden tulajdonosnak ill. vevonek szemelyesen kell alairni, ill. Mo.on nem tudom, de egyuttal vettunk is a ferjemmel egy ingatlant egy masik orszagban es mindkettonknek szemelyesen kellett alairni az ugyvednel, nem engedtek hogy meghatalmazzuk egyikunket a masik neveben alairni.

Koltsegek: sok eve vettem az ingatlant, igy semmilyen koltseg nem terhel ugy tudom, es mivel ezzel a 'final act'-tel reszemrol ki is vonultam Mo.rol, oszinten szolva, nem is fogok utananezni. Valaki azt mondta hogy adobevallast kell abban az evben kesziteni amikor eladsz egy ingatlant, akkor is ha semmilyen jovedelmed nincs az orszagban. En meg soha nem adoztam Mo.on, es tul oregnek erzem magam ahhoz hogy elkezdjem, meghagyom ezt az oromot a lelkes fiataloknak! :) Volt egy zaradek a szerzodesben hogy ez a szerzodes nem terjed ki az adougyekre amit minden felnek maganak kell intezni, vagy valami ilyesmi. En a magam reszerol lezartam az ugyet azzal hogy alairtam a szerzodest es megkaptam a vetelarat.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.01. 15:57:04

Kedves HATÁRÁTKELŐ, nem szoktam nyelvtannáciskodni, de nem lehetne kijavítani a poszt első mondatában azt a mókás elütést? Egy kicsit mást jelent így a mondat...

blackhairlady 2014.04.02. 15:42:21

@Mirjam2: Koszi a valaszt, remelem, hogy sikerul tul adnom rajta, mert csak nyug nekem is es a csaladnak is akik otthon vigyaznak ra.
Ez az ugyved elott alairas dolog nalunk ezek szerint nem fog menni, mert ezt irod:"Minden tulajdonosnak ill. vevonek szemelyesen kell alairni, ill. " Mi itt az USAban lakunk, a vevo valoszinuleg magyar lesz, tehat nem tudja az elado es a vevi is szemelyesen az ugyved elott alairni. Vagy valamit felre ertettem? Meg arra gondoltunk, hogy esetleg a nagykovetseg is kicsit olcsobb lenne, NYba vagy LAbe csak olcsobban atrepul a ferjem mint Magyarorszagra, es a melobol sem kell kiesnie.
na mindegy, majd alakul, remeljuk, koszi megegyszer:))

2014.04.02. 22:43:42

@blackhair-lady: Bocs, lehet hogy felreerthetoen irtam ezt a 'szemelyesen' dolgot. Tehat mindenkinek szemelyesen kell alairni, de nem muszaj egyidejuleg. Lehet hogy pl. az elado alairja egy nap Parizsban, a ket vevo meg ket kulonbozo helyen (pl. London es New York), ket kulonbozo idopontban, akar hetekkel vagy honapokkal kesobb mint az elado, ha ez minden erintett felnek megfelel. Nem muszaj mindenkinek egy helyen lenni egy idoben, sot. De mindenkinek elobb-utobb ala kell irni szemelyesen vagy ugyved elott, vagy nagykovetsegen.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása