oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. február 17. 06:55,  Lépésről lépésre az álmaim felé 433 komment

2014. február 17. 06:55 Határátkelő

Lépésről lépésre az álmaim felé

Mindig van valamilyen sajátos hangulata azoknak az írásoknak, amelyek nem sokkal azután születnek, hogy valaki megérkezett az adott városba. Érdekesek az első benyomások, pillanatnyi hangulatok. Alighanem így lehet jellemezni Nóri írását is, aki egyébként már írt korábban ausztriai kalandjairól. (Amit ide kattintva elolvashattok.) A képekért külön köszönet a szerzőnek. 

óriáskerék.jpg

„Csak ámulok és bámulok. Megérkeztem a VÁROSBA. A művészetek, az üzlet, a filmek, a foci, a tenisz, a parkok, a világsztárok, és a kulináris élvezetek otthonába. Ahol megpróbálom átlagos napjaimat élni. Lépésről lépésre haladok az álmaim felé.

Olvashattak már tőlem három posztot egy másik országból. Előre szólok, hogy hasonlóan az előzőekhez, most sem tipikus történetet írok. Nem statisztikázok, nem következtek, egyszerűen elmondom, amit tapasztaltam. (Nem kötelező egyetérteni.)

Most Angliába tévedtem, ide hozott a sors. A külföldre költözés egyik legfontosabb alappillére, hogy elindulunk valamerre. Nos, az első lépések egyikét megtettem, hiszen itt vagyok LONDONBAN! Egy olyan fantasztikus városban, ahol tényleg lehet érvényesülni bárkinek. Ha nem adja fel.

Sok a nehézség itt is. A híres angol bürokrácia senki dolgát nem könnyíti meg. Először is, a bankszámlanyitás nem megy csak úgy. Munkáltatóigazolással, vagy névre szóló levéllel nyitnak. Szigorú szabályok szerint dolgoznak.

NINo szám elengedhetetlen kelléke a munkavállalásnak, de ez viszonylag gyorsan megszerezhető. Nagyjából egy hónap leforgása alatt. Egyetlen tanácsom van: BESZÉLJ ANGOLUL! Hogy vagy? Honnan jöttél? Mikor érkeztél? Mennyi időt maradsz? Mik a terveid? Hogy képzeled el a jövőd?

Munkahelynél: Miért akarsz itt dolgozni? Mik az erényeid? Hol dolgoztál eddig? Mennyi ideig? Van referenciád? - alapvető kérdések tudd rá a választ!

Lenne még egy javaslatom, angol oldalakon keress munkát már otthon, angol címszóval. A legtöbb multinak saját karrieroldala van, elég jól kitalált rendszerrel, ne sajnáld rá az időt, töltsd ki előre, használd ki az online lehetőségeket.

A másik dolog az önéletrajz. Sem kép, sem születési idő, sem nemzetiség nem kell bele. Ugyanis itt már feljelentheted azt, aki a korod, a hovatartozásod vagy a kinézeted miatt nem vesz fel…

A város: London

Varázslatos itt minden, mini New York a City-ben, ahol a felhőkarcolók vannak. Piacok, kínai negyedek, pici taxik, jó, átlátható tömegközlekedés. Vonat is jár városon belül. Szerencsére elég gyors.

Valami van ebben a fővárosban, ami a többiből hiányzik. Nem tudom miért, de lenyűgöz. Olyan érzésem támadt mintha hónapokon keresztül csak nyaralnék. Aki járt már itt, talán megért. Bár sok függ a környéktől is.

látkép.jpg

Vannak nem népszerű túlzsúfolt részek. Észak teljesen más, mint a déli rész. Dél emberbarátibb, tisztább. Nekem ebből a szempontból mázlim van, hiszen délen élek. Méghozzá elég gazdag részen van a szállásom. Wimbledonban. Talán senkinek nem kell bemutatni, a wimbledoni tenisztorna otthonát. Itt zajlik minden nyár elején az egyik legrangosabb teniszverseny.

Tehát a környék, barátságos, zöldövezetes, olyan, mint egy kis falu. Sok a családos ember is, ezért játszóterek is találhatóak szép számban. Igen ám, de mit ér az egész, ha az ember nem talál munkát? Mert az bizony itt is előfordulhat.

Akármennyire is sok a lehetőség, ha nincs nyelvtudás, minden dupla olyan nehéz. Én alapokkal jöttem ki, hogy majd itt megtanulok. Sokat lehet fejlődni anyanyelvi környezetben, de ehhez szerencse is kell.

Rengeteg ügynökség van, első körben rajtuk keresztül a legegyszerűbb munkát találni. Bár tapasztaltam, hogy aki meg sem szólal, elküldik, hogy tanuljon meg angolul, aztán menjen vissza.

Az ügynökség megteheti, hogy minden nap máshova küld, vagy egy héten csak két napot dolgoztat. Ezért elég bizonytalan. A fix munkahely már nem olyan könnyen elérhető, de nem lehetetlen.

Úgy érzem sok minden vár még rám, ebben a városban. Mindennap látok valami újat, minden nap tanulok, eközben meg élem a hétköznapi életemet angolok és a világ megannyi nemzetisége közt. Rengeteg bevándorló tengeti itt az életét. Köztük én is. Ami egyrészt nem adhatna okot panaszra, másrészt mégis ad.

Az amúgy sem túl könnyű januári időszakban próbálok munkát keresni, megfogadtam, hogy a héten találok is.(Így gondoltam január első hetében. Nem találtam.)

Menni kell kitartóan

Az év még csak most kezdődött el, de tele van meglepetésekkel, élményekkel, kalanddal. Ezek nélkül elég unalmas lenne. De nem bánom meg, hogy belevágtam, már most úgy érzem nagyon is jól tettem, hogy itt vagyok.

Bár az elindulás nem könnyű, de senkinek sem az, sehol. Sem Ausztriában, sem Németországban, sem bárhol Európában, vagy Európán kívül. Viszont, aki nem vándorolt ki, nem dolgozott külhonban, az elképzelni sem tudja mennyivel másabb az élet a világban.

Mindenhol küzdeni kell, mindenhol van előrelépési lehetőség, a kérdés ki merre akar haladni. Határozottan haladok a célom felé, mert teszek érte. Akinek szintén ez a célja, az bátran vágjon bele, de ne mások miatt, hanem csak is a saját érdekében, és mindenképpen megfelelő mennyiségű kezdőtőkével.

Heti pár napos állásokat lehet találni, az nekem is sikerült. De az kevés a megélhetéshez, és a spóroláshoz. Az önéletrajzokat már egyre kevesebb helyen veszik el. Lehet, hogy 30-ból 29-szer elküldnek, de ott van az az egy, aki igent mond és felvesz.

Menni kell kitartóan. Aki pár hét után feladná, az el se induljon, csak pénzt dob ki az ablakon. Az első három hónap csak az új hely megszokásáról szól, ismerkedésről az ismeretlennel. Hiszen sok szokás teljesen más.

Tower Bridge.jpg

Például itt a gyalogosok nem ismerik a jelzőlámpa színeket. Mennek, ha tehetik, összevissza. A biciklisek szintén veszélyesek tudnak lenni. Az autósok nem ismerik az indexet, dudálnak, ha kell, ha nem. A buszokat leinteni kell. Szóval fel kell venni egy teljesen más ritmust, mint amihez az ember otthon hozzászokott.

Szidhatjuk a hazánkat, ócsárolhatjuk, ahonnan származunk, de mégis minek? Tulajdonképpen az angolokhoz képest a magyar gyalogosok példaértékűek. Nem rohangálnak kedvük szerint. Van agresszív sofőr, de többnyire ő is indexel. Itt viszont nem.

Miért jó az nekünk, ha rosszat mondunk arról a helyről, ami egykor a kenyerünket adta? Nem tudom rá a választ. Mindenki el tudja dönteni a saját válaszát. Lehetséges, hogy ettől könnyebb a távolság feldolgozása? Ettől jobban érezzük magunkat?

Hiszek abban, hogy okkal születünk oda ahova. Meg lehet kövezni, lehet vádaskodni, azért mert szeretem a HAZÁM! De soha nem fogom letagadni. Magyarország párti vagyok, és az is maradok.

Bár imádok utazni, imádom felfedezni a szebbnél szebb tájakat, és nem akarok szűklátókörű maradni. Mégis azt mondom, nem a pénz az, ami kielégít. Sokkal inkább az emberek kedvessége, a mosolygósság, a segítőkészség.

Az, hogy megnyugtató érzés itt sétálni az utcán, nincsenek félelmeim. Egy nagyváros, mégis biztonságot nyújt. Az elmúlt egy hónapban ügynökségek, cégek sokaságát kerestem fel, nem túl kiemelkedő eredménnyel. E-mailek tömkelegével próbálkozom. Hátha! A reményt nem adom fel. Hogy is tehetném?

Egy világváros kellős közepén élek egy kis „faluban". Aki el akar indulni, induljon, csak kellő elszántsággal. Komoly célt kitűzve. Én eljöttem, hogy majd hazatérhessek. Fontos a tapasztalat és a használható nyelvtudás. Életszerűen tanuljatok, elsősorban azt, ami érdekel.

Ha már elkommunikáltok, gond egy szál se. De nulla nyelvtudással senkit se buzdítanék arra, hogy belevágjon. Viszont arra igen, hogy ne felejtsük el sosem, honnan indultunk. Ragaszkodni kell a gyökerekhez, mert hozzájárult a jelenünkhöz.”

Aki szeretne még olvasni Nóri kalandjairól, az megteheti a blogján

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr635817691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2014.02.17. 07:05:48

@tilmir (ch): má mééé? Vegre egy angliai poszt... most nem orulsz??? :-)))))

Chamroe 2014.02.17. 07:13:41

@tilmir (ch): Hát én is csak pislogok... Lehet, hogy korán van még nejem ehhez.

Chamroe 2014.02.17. 07:14:57

Ehh.. Akarom mondani /írni/ nekem :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.17. 07:29:55

@rezsoatya: @Chamroe:
Két dolgot juttatott eszembe.
"Boci, boci tarka, se füle, se farka..."
"Hazám, hazám, te mindenem..."
Oszt mi a cél?
Vagy ez volt?

rezsoatya (törölt) 2014.02.17. 07:33:37

@tilmir (ch): nem is volt benne boci... azok nincsenek Londonyban, Svajcban vannak es lilak...
@Chamroe: freudi elszolas... :-))))

morgo1229 2014.02.17. 07:37:40

inkabb az au-pairkedest javaslom. Igy jol es hamar megtanulsz angolul es jarhatsz nyelviskolaba, ahol lehet ismerkedni es lazitani. Vagy penzt keresni mentel ki? Vagy miert is?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.17. 07:41:23

El vagyok varázsolva a megigéző írás által, melyben a szerző elbeszéli bokros kalandjait a világvárosban, nem fukarkodva belső érzelmi világának kiöntésével.

:-)

morgo1229 2014.02.17. 07:43:10

@tilmir (ch): most mit izesz a multkoriak is ilyenek voltak.:-) Nincs idom visszanezni de lehet ujsagirast tanult. Egyebkent tok jol visszavalaszolgatott mikor megjott a poszr utan.Amugy eleg rendesen meg lett kinozva anno.

Mr Long 2014.02.17. 07:46:13

AAAAAAA!!!!! Vegre Anglia, de minek?!
"Szidhatjuk a hazánkat, ócsárolhatjuk, ahonnan származunk, de mégis minek? Tulajdonképpen az angolokhoz képest a magyar gyalogosok példaértékűek. Nem rohangálnak kedvük szerint. Van agresszív sofőr, de többnyire ő is indexel. Itt viszont nem."
WTF?
Inkabb is-is a helyzet, itt is vannak jo dolgok a kozlekedesben-ott is...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.17. 07:46:25

@morgo1229: Valami rém-lik... :)
Én nem bántom, csak nem tudok vele mit kezdeni.
cs

nyuszigonosz 2014.02.17. 08:01:52

Megint egyszer az van, hogy sok sok szóval lehet beszélni a semmiröl.
Vagy mondjam azt a saját semmiröl miközben okos tanácsokat is lehet adni másoknak.

bpetya75 2014.02.17. 08:09:34

@Chamroe:

Elsőre az jutott eszembe, hogy Til férje elszólta magát. És lehet, hogy tényleg? :-P

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.17. 08:20:18

@morgo1229: @bpetya75: :D
El kel szomorítsalak benneteket, de nem.
Az én emberem már a "végeken".

bpetya75 2014.02.17. 08:27:58

A posztról annyit, hogy nekem tetszik Nóra töretlen lelkesedése és a kikiáltott hazaszeretete. Igaz, hogy a tanácsait már vagy ezerszer elmondották, leírták mások, de ismétlés a tudás közeli rokona, meg az ő szűrője új ízeket adott hozzá.

Sok sikert!

@tilmir (ch):

Béna lett volna így "lebukni" :-P

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 08:27:59

@tilmir (ch): Biztatja önmagát, megerősítésre vár, hogy jól tette.
A poszt kérdése: olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégsem?

Bennem felmerült:

Miért jött el Ausztriából?
Az onnan hozott referenciái megvannak?
Anglia után akkor jönnek az írek egy hónap múlva?
Mi a célod Nóri?
Hová tartasz?

Chamroe 2014.02.17. 08:36:57

@tilmir (ch): Ezek után elkérni az e-mail címedet mennyire lenne ciki? :D

bpetya75 2014.02.17. 08:39:29

@nezzazegfele:

Hiszen leírta. Hazafelé tart. Csak kerülő úton ;-)

@Chamroe:

Jól adjátok. "Nem is ismerem! Még az email címét se tudom!" :-P

SilentDreams 2014.02.17. 08:42:24

Nóri kalandjai, csapó 3 :)))

Szerintem is tényleg hazafelé tart, óriási kerülöúton, de elöbb-utóbb hazaér...

SilentDreams 2014.02.17. 08:46:57

Olvasván a posztot több dolog megütötte a fülem, leginkább talán ez:

"Sokat lehet fejlődni anyanyelvi környezetben, de ehhez szerencse is kell."

Szerencse?
Ha valaki anyanyelvi környzetben él, akkor szerintem legkevésbé a szerencsén múlik, hogy mennyire tud nyelvileg fejlödni. Nem inkább elhatározás, szorgalom, kitartás, rengeteg gyakorlás kérdése? Szerencse....pff....

nyuszigonosz 2014.02.17. 08:50:36

@SilentDreams: Mint egy gyengécske Coelho könvy: Be kell járni az egész világot, hogy az ember ott találja meg a helyét benne, ahonnan elindult.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 09:15:16

@SilentDreams:
Tudod, mint a gettolakok: anyanyelvi kornyezet a magyar, igy kell nemi szerencse, hogy megtanulja melle a lengyelt...

@maxval a gondolkodó birca:
Gyere, olvadozzunk egyutt! 8)

Chamroe 2014.02.17. 09:19:48

@nezzazegfele: Nóri régebbi posztjából úgy rémlik, hogy az USA lenne a cél.
Végül is az irányt egész jól belőtte...

LyukasBogrács 2014.02.17. 09:20:44

"Miért jó az nekünk, ha rosszat mondunk arról a helyről, ami egykor a kenyerünket adta? "

Mert a becsuletet elvette.

SilentDreams 2014.02.17. 09:26:27

@Chamroe: Tényleg az USA!
Akkor lesz még egy nagyobb útja, mielött végleg hazatér :)))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 09:29:16

@Chamroe:
Ebben igazad van. :)
Fiatalság, bolondság. Kitartó, még simán eljuthat oda is. Nekem a tervek hiányoznak. Így kicsit olyan, mintha a szél fújná :)

OFF
A kérdésedre a blogomban válaszoltam. :)
ON

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 09:31:23

Vegiggondolva a posztot, a kovetkezo informaciokat tudtuk meg:
- London City egy mini New York
- nyelvtanulashoz szerencse kell (en idosebb vagyok, az atkosban szulettem, a retkesben tanultam es minket meg olyan butasagokkal traktaltak, hogy a nyelvtanulashoz szorgalom kell - ez biztos valami szocialista csokeveny volt meg akkoriban, de orulok, hogy a fiatalabbak es szerencsesebbek mar megusszak a szorgalom reszt);
- a hazajat szereti... de mi a helyzet a paprikaskrumplival + tejfolos uborkasalataval?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 09:34:07

@LyukasBogrács:
Mert sosem adta a kenyerunket? Az enyemet legalabbis nem...

bpetya75 2014.02.17. 09:36:24

@LyukasBogrács:

És ha rosszat mondasz róla, az milyen hatással van az elvett becsületre?

@Kövérmadár [swe]:

Tudom, ízlések és pofonok, de a paprikás krumplihoz kovászos uborka dukál. Tejfölös uborkasaláta inkább a brassói aprópecsenyéhez passzol. Szerintem :-P

bpetya75 2014.02.17. 09:37:08

@Kövérmadár [swe]:

Dehogynem. Hogy ki kereste meg a rávalót, az már más kérdés.

justStevee 2014.02.17. 09:39:00

Most azt nem tudom eldönteni, hogy ennyire meg kéne végre innom a reggeli energiaitalom vagy ez tényleg egy nagy adag semmi, jó hosszan elnyújtva.... XD

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 09:40:10

Szolgálati közlemény

Kedves HÁ!

A napokban többeknél észrevettem és most nálam is jelentkezett a hiba:
a Válasz erre gombra kattintva nem linkeli be az előző hozzászólást, hanem kifeketíti.

Üdv :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 09:41:15

@bpetya75: Nem elég, hogy tegnap elolvasva 20 hozzászólást, hangosan korogni kezdett a gyomrom, most ilyen hajnali órában, jössz a kedvenc kajáimmal... :D

**mimi** 2014.02.17. 09:44:20

@bpetya75:
a tejfölös ubisali mindenhez jó :P

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 09:51:19

@bpetya75:
En akkora paraszt vagyok, hogy a lekvaroskenyeret is tejfollel eszem :)
A kovaszosuborkara is teszek egyebkent es a gulyaslevesbe is. Komolyan! :)

Jah, akkor a kenyeret adta mar nekem vagy 36 orszag, mind a hazam? :)

Mr Long 2014.02.17. 09:53:04

@nezzazegfele: "Mi a célod Nóri?
Hová tartasz?"
Hazafele tart.

Mr Long 2014.02.17. 09:55:39

@Kövérmadár [swe]: Igen is, kell hozza szerencse! Nem feltetlenuul beszelnek a magyar lakotarsak angolul... Ki kell fogni oket.

Chamroe 2014.02.17. 09:56:46

@nezzazegfele: Nézd, értem én, hogy fiatalság bolondság, na de ez az ide-oda csapongás nem viszi közelebb a céljához.

Mondjuk én tervező típus vagyok, de hagyok teret a spontaneitásnak is.
A mi célunk az, hogy kellő mértékű tőkét és nyelvtudást szedjünk össze, mire eljön az indulás ideje.
Ehhez fel kellett adnom, hogy a lányommal itthon maradjak 2 éves koráig, mert a Gyed extra + a fizetésem sokat dobna a megtakarításainkon.
/Az új cégnél én vagyok az első Gyed extrás :)) /
Amit nyerek ezzel a döntéssel, az újabb tapasztalatok szerzése nemzetközi cégnél, a német szakkifejezések minden mennyiségben, és a pénz.

TilosazA (UK) 2014.02.17. 09:56:52

Cuki. :) Hány éves a lány, 18? Bár megmaradna ilyen bizakodónak mindig... De sajnos ez el szokott múlni idővel.

adg 2014.02.17. 09:57:06

Meg nehany pici ugras, izland, gronland, kanada, es meg is van az usa.
Sajat kepek? Tetszenek.
Mik az almaid?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.17. 09:58:00

@Mr Long:

Mik az álmaid? Hogyan szeretnéd megvalósítani magadat?

Mr Long 2014.02.17. 09:59:31

@maxval a gondolkodó birca: Az elmult egy hetben nem almodtam, vagyis reggel nem emlekeztem ra.

2014.02.17. 10:01:41

@maxval a gondolkodó birca: :)))

Sajnos a megoldas inkabb prozai:@morgo1229: -hoz csatlakozva azt mondom, menjen el au pairnek. Az arra is jo hogy felnojon egy kicsit, meg megerkezzen a Foldre, aztan ha meg mindig aktualis, lehet igazi munkat keresni.

Mr Long 2014.02.17. 10:04:46

ha a poszterina az USA-ba tart, akkor minek alt meg ausztriaban? Londont meg ertem, ott van altalaban atszallas, de hogyan tovabb? Mi akovetkezo lepes az USA fele?
KUlonben, ha valaki kitalalja, hogy az USA-ban akar dolgozni es mondjuk legalisan mit kell csinalnia? Elvi sikon. Gondolom nem annyi, hogy jelentkezik egy allashirdetesre es utana koltozik.

MagyarJoe 2014.02.17. 10:12:23

Lehet, hogy Nori a Tamasi Aron fele hazaerkezesre gondol?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.17. 10:12:32

@Mirjam2: milyen az igazi munka? a meki se igazi munka ugye?

A munka az amiért pénzt adnak. csak szólok.

SilentDreams 2014.02.17. 10:13:55

@Mr Long: Azért állt meg Ausztriában, mert szereti a kerülöutakat, a kis lépéseket, meg ugye Schwarzeneggernek is bejött már Ausztria és onnan az USA, szóval az út már kicsit ki is van taposva :)))))

Ez a "NINo szám" nekem olyannak tünik, mint a "bacon szalonna" :)))

2014.02.17. 10:15:15

@maxval a gondolkodó birca: @Mr Long: En gyalogosokrol szoktam almodni. Fegyelmezett magyar gyalogosokrol. Kisert a mult! Az evek soran sok mindenen tultettem magam: megtanultam Turo Rudi nelkul elni, hazmester nelkul, 4-es metro nelkul, de a fegyelmezett gyalogosokat nem tudom kiverni a fejembol. Hihetetlen ur tatong a lelkemben amit csak piros lampanal fegyelmezetten megtorpano gyalogosok tudnanak betolteni. De azok nincsenek korulottem, sehol. Ez az emigrans let tragediaja.

Mr Long 2014.02.17. 10:15:17

@SilentDreams: Nem csak neked :)
Bar hozzattennem, hogy Svarci a testebl elt eloszor az USA-ban, szoval hajra!!!!!!

Mr Long 2014.02.17. 10:17:04

@Mirjam2: Mondjuk nem tudpm vezet-e a poszteriuna, vagy bringazik-e. Csak akkor lehet problema a fegyelmezetlen gyalogosokkal. Kulonben ha valaki nem akar atmenni a piroson, meg a "tilosban" akkor nem megy at. Azt hittem ez egyeni dontes, nem kell a csordahoz tartozni.

Evain 2014.02.17. 10:19:40

@házelőtthinta: mert az au pair munkért nem fizetés jár, ergo se nyugdíjba, se semmibe nem számít bele. Az "igazi" munka (a bejelentett munka természetesen) meg igen.

Evain 2014.02.17. 10:24:11

@Mirjam2: én a kedvenc taxisaimat hiányolom. Volt pár, akit névről ismertem. :D Sőt, van olyan, akit még ma is direktbe hívok, amikor hazalátogatunk. ^^

Mr Long 2014.02.17. 10:26:06

@házelőtthinta: Ezert nem "rendes" munka:
"Gyakran összekeverik az au pair értelmét a bébiszitter jelentésével. A bébiszitter gyermekfelügyelettel foglalkozik fizetésért, az au pair feladata azonban sokkal összetettebb és változatosabb, illetve a hozzá kapcsolódó ellenszolgáltatás több forrásból származik. A bébiszitter órára kapja a fizetését, és csak napi pár órát tölt a családnál, az au pair viszont a családdal él, zsebpénzt kap, de teljes ellátásban részesül, és segítik a beilleszkedését (nyelviskola, kirándulások stb.).
Az au pairek feladata a gyerekfelügyelet ellátása könnyű házimunkával egybekötve. Nem felelősek ugyanakkor azokért a házimunkákért, melyek nincsenek kapcsolatban a gyerekekkel, illetve azok a közösségi helyiségekért sem, melyek a család többi tagja által vannak rendben tartva."
hu.wikipedia.org/wiki/Au_pair
Az megint egy mask dolog, hogy vannak akik rendes fizetest akarnak erte, meg persze a nyelviskolat, lakast, ingyen kajat, meg vigyek magukkal kirandulasokra is...
Elege felrement ez az eredetileg nagyon jo dolog.

2014.02.17. 10:38:46

@házelőtthinta: Nem minden munka amiert penzt adnak, ez gondolom nyilvanvalo. En eredetileg au pair voltam Londonban, igy ugy erzem kepes vagyok osszehasonlitani az au pair letet a munkaval. Au pairnek lenni egy sokkal vedettebb helyzet, mivel az ember a csaladnal lakik, adnak neki valamit enni, mas a kovetelmenyrendszer mint egy 'igazi' allasnal. A McDonalds szerintem igazi munka. Az au pair 'munka' mas. Az is lehet nagyon nehez munka, pontosabban inkabb nagyon nehez elethelyzet - nekem sok szempontbol az volt, ugyanakkor kivalo lehetoseget biztositott arra hogy megtanuljak angolul, felnojek, emberileg erettebb legyek es felkeszuljek az igazi eletre / munkara.

Egyebkent nem akartam bantani a poszterinat, latszik hogy fiatal ami nem bun, szerintem kimondottan jol ir, meg ha a stilus vagy a tartalom nem is mindenkinek jon be itt a Hataratkelon. Komolyan javasoltam hogy szerintem au pairnek kene lennie, nekem bevalt.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 11:14:18

@Mr Long: Én kérek elnézést... :D

@Chamroe: Kettőtök közt máris van egy markáns különbség: ott a kislányod. (És felétek biztosan nem fúj annyira a szél, mint ahol ő van, különben már téged is elvitt volna, függetlenül attól, hogy a gyerek átölelve tartja a lábadat... :) )

Te, hogy a francba van az, hogy a barátnőm is megigényelte a gyed extrát, miközben a gyereke 2012-es?
Egy másiknak lassan négy lesz a gyereke, és neki is járna állítólag...
Mindjárt felhívom a MÁK-ot én is...

@SilentDreams: :D

@Mirjam2: Reggelente rakj ki az átkelőkhöz egy-egy rajzolt táblát fegyelmezett gyalogosokról :)

bpetya75 2014.02.17. 11:17:40

@nezzazegfele:

Tessék reggelizni, akkor nem fog korogni a gyomrod :-D

@**mimi**:

Én pl stíriai metélthez nem ennék ;-)

Mi kezdünk rászokni arra, hogy bizonyos húsételekhez inkább kompótot eszünk. Még Sopronban kedveltem meg az ötletet, az alföldi évfolyamtársaimtól láttam. Ők almát ettek előszeretettel mindenféle húsokhoz.

@Kövérmadár [swe]:

Fene a gusztusod :-D

36 ország? Ezt kifejtenéd? Ájdontándörsztend.

Chamroe 2014.02.17. 11:20:07

@nezzazegfele: www.hrportal.hu/c/gyed-extra-kisokos-20140117.html

"Gyakorlati kisokost" tett közzé a gyed extráról az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a honlapján. A tájékoztató segítséget nyújt abban, hogy minden kismama megtalálja a 2014. január 1-jén életbe lépett jogszabály rendelkezései közül azokat, amelyek rá vonatkoznak."

bpetya75 2014.02.17. 11:22:03

@adg [AU]:

Miért akarod szegényt elzavarni Grönlandra? Kicsit rágyúr még és Akár az UK-ból átszökkeni az óceánt ;-)

Chamroe 2014.02.17. 11:22:27

@nezzazegfele:

"Ha Ön még nem dolgozik, de gyermeke elmúlt már 1 éves, és 2014. 01.01-jét követően szeretne visszamenni, vagy elmenni dolgozni, akkor a munkába állását nem
kell bejelenteni a gyed-et folyósító szervnek, csak a munkáltatót kell tájékoztatni, hogy a munkavégzés mellett a gyed-et igénybe kívánja venni. (A gyed folyósításában ez nem okoz változást.) "

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 11:25:42

@bpetya75: WTF?! :D Amikor korgott, akkor már javában sötét este volt!!! :D

@Chamroe: Csakhogy nincs a kezemben a munkaszerződésem... Egy igazolásom van csak, hogy dolgozok... Azóta küldik, hogy elkezdtem melózni.
Assssssssszem ideje megereszteni egy levelet a Zapek utódnak...

Mr Long 2014.02.17. 11:28:06

@bpetya75: Azok aaz alfoldiek nagyon nagy resze, akiket en ismerek inkabb palinkat foznek belole, mint megennek :DDDD

Chamroe 2014.02.17. 11:34:24

@nezzazegfele: "Ha Ön munkavégzés miatt 2014. 01.01-jét megelőzően szüneteltette a gyed folyósítását, akkor a szüneteltetett gyermekgondozási díj továbbfolyósítását kérheti. Ebben az esetben a korábban megállapított gyed-et tovább fogják folyósítani a jogosultsági időből még hátralevő időtartamra, a korábban megállapított összegben. "

Tehát ha lemondtál a gyed/gyes-ről, mert újra munkába álltál, de a gyerkőc kora miatt ez még járna, akkor a 2014. 01. 01-től ezt újra igényelheted, csak jelezned kell a munkáltató felé.

bpetya75 2014.02.17. 11:35:15

@nezzazegfele:

Akkor el vagyok tájékozódva. Azt hittem, Te is itthon dekkolsz még és készülődsz a kijutásra.

bpetya75 2014.02.17. 11:36:38

@Mr Long:

Akkor én a térség színe-virágával találkozhattam. Vagy a legaljával, nézőpont kérdése. ;-)

Latcho Rom 2014.02.17. 11:37:59

ahogy hofi

este mise reggel meg semmise, na ez olyan vot

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.17. 11:39:57

@diggerdriver: blogodról : "Egyszer az egyik barátom azt mondta, hogy a nyugati ember azért keres ötször többet mert ötször több értéket állít elő.
A tapasztalataim ezt alátámasztanák DE ebből az ötszörös értékből kettőt levesz a munkavédelmi előírások betartatása."

érdekes elképzeléseitek vannak :) főleg hogy jelenleg a lesajnált második és harmadik világ termel a legtöbbet. de gondolom ha az ember ötször annyit keres még azt is elhiszi hogy ő a mikulás.

Latcho Rom 2014.02.17. 11:41:06

@Mirjam2: na a masik kis cinikus, trefaska :)

morsels (törölt) 2014.02.17. 12:03:08

@Mr Long:
Az a vicc jutott eszembe, amikor a kissrac latja az oregapjat, hogy szedi ossze a lehullott gyumolcsot es kerdezi tole, hogy mi lesz azokkal?
Mire az oregapja:
Hat ha oreganyad idoben hazaer, akkor lekvar. Ha kesik, akkor palinka.

tanato 2014.02.17. 12:04:16

@bpetya75: @Mr Long: Nem,az almabefőtt kedvelt errefelé,pálinkát meg mindenféle gyümölcsből főznek.

bpetya75 2014.02.17. 12:05:38

@nezzazegfele:

Egyre gyanúsabb vagy nekem. Fél tízkor hajnal? Valld be, hogy Grönland mellett egy olajfúró tornyon dekkolsz!

@shakti_rom:

Ezek szerint van, amiben hasonlít az ízlésünk ;-)

bpetya75 2014.02.17. 12:07:38

@tanato:

Gondolhatod, hogy a kollégiumban mennyi almabefőtt volt ;-)

Nyers almát ettek. Megkóstoltam, és rá kellett jönnöm, hogy a fasírt kenyérrel és almával kiváló eledel.

Latcho Rom 2014.02.17. 12:10:45

@bpetya75: ha nyergelunk s megfujjuk a harci kurtoket, biztosan talalunk mast is :))

Latcho Rom 2014.02.17. 12:15:04

@maxval a gondolkodó birca: maximovics, valami humort eszlelek lappangani sorai kozott :) Valami jo dolog tortent?
:)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.17. 12:17:31

@shakti_rom:

A dolgok mindig jók, csak a szempont esetleg rossz.

Latcho Rom 2014.02.17. 12:21:14

@maxval a gondolkodó birca:
Ezt orommel hallom my fellow..

nesze neked zsuzsika a malacokkal.
mehet ez is a kukaba a Hungarikum bulshittel egyetemben.

m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=GdQx7uQHpNM&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DGdQx7uQHpNM%26feature%3Dyoutu.be

bpetya75 2014.02.17. 12:27:46

@shakti_rom:

soxeretettel: www.youtube.com/watch?v=WA8j_b5WTys

@nezzazegfele:

Az hogy lehet gyerekek mellett? A mieink nagyon durván bealszanak, ha hétvégén hétig nyugi van.

puhacica 2014.02.17. 12:30:30

@bpetya75: mi is gyümölcsöt eszünk inkább a különféle sült és rántott húsokhoz, de persze megy a savanyúság is. régen azt hittem, ez az egész országban divat. barack, meggy, körte befőtt, alma kompót formában kerül az asztalra. és igen, pálinka formában is... :)
@Chamroe: @nezzazegfele: nem biztos, hogy ez a riport pontos választ ad a kérdéseitekre, de nemrég csináltuk és a 2014-es változásokról van benne szó. 00:35-nél kezdődik.
tv2.hu/musoraink/babavilag/142853_tobb_tamogatas_a_csaladosoknak.html

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 12:34:27

@**mimi**:
En is ezt mondom!
Lekvaros kenyerrel kisse nehezebben csuszik, de meg lehet szokni :)

@TilosazA (En/Mum):
Legkesobb a 4. gyerek utan, igaz? ;)

@házelőtthinta:
Nem, a Meki a legeslegjobb gyorsetterem. Az nem munka, az a Satburgerszentely! Nem viccelek...
Egyebkent ritkan ertunk egyet, de most igen: az a munka, amiert fizetnek (tekintsunk el a kevesbe kivanatos esettol, mikor megsem fizetik ki a bert).

Bontunk pezsgot? :)

@bpetya75:
En sem :)
Gondoltam, ha mas kereste a kenyeret, akkor az is er, amit kulfoldon ettem meg. De igy sem stimmel... mindegy, ne foglalkozz vele :)

bpetya75 2014.02.17. 12:38:20

@Kövérmadár [swe]:

Gyanús volt, hogy így érted. Amit shaktinak küldtem, az neked is jár :-D

Latcho Rom 2014.02.17. 12:41:04

@maxval a gondolkodó birca: nekem te vagy a demonom max, de beengedlek
:)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 12:41:37

@bpetya75: Na már most ennek fussunk neki még egyszer... :D
Mi hogy lehet?
Hogy bagoly vagyok?
Mindig is az voltam.
Sajnos nem cserélődött ki szülés után sem. :D

A mondat második felének értelmezéséhez segítségül hívok egy újabb csésze kávét... :D

@puhacica:
Felkerestem a hatóságokat a problémámmal - mint a bulldog, ráharaptak.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.17. 12:41:47

S egy nagyon jó sorozat, melyet egy JOBBIKOS emberke csinált. A készítő nyelvész és a sarlatán Varga Csaba kritikája az egész anyag. Ebből látható: a hülyeségek kritikája nem politikai kérdés. Az emberke szélsőjobbos, de szakember, s Varga Csaba népszerű álnyelvész szinte minden megállapítását szétszedi. Ez www.youtube.com/watch?v=AuL9v9FjDMM az első rész, de az összes fent van. Különösen vicces, hogy aztán a szélsőjobb hívek magyarellenesnek nyilvánítják a jobbikos kritikust, mert kritizálni meri Vargát, aki élete utolsó 15 évében egyfajta szélsőjobbos idol volt.

Mr Long 2014.02.17. 12:43:32

@Kövérmadár [swe]: "Lekvaros kenyerrel kisse nehezebben csuszik, de meg lehet szokni :)"
Rossza a technika. A lekvaros kenyer nem lekvaros oldalara kell kenni es akkor a kenyernek nem lesz szaraz oldala es konnyen lecsuszik!

Latcho Rom 2014.02.17. 12:43:59

@maxval a gondolkodó birca: ha koltoznumk kell koltozumk, en forban vagyok, harom nyelven tudom a miatyankot. Te kb otben?
:)

**mimi** 2014.02.17. 12:44:12

@Kövérmadár [swe]:
na ugye hogy ugye :))))

amikor fősuliba jártam ( jó régen volt már,de mnd1 :) a koleszos csoporttársaim pick szalámit ettek lekváros kenyérrel!!!!
Ugye anno kaptak valami ösztöndíjat,amit beváltottak kajára a kollégiumban, az volt a pick szalámi,a lekvárt hozták otthonról,és ilyen szőrnyűségeket hoztak ki belőle!! :)))))))))

Na most akkor ehhez képest a lekváros kenyér tejföllel teljesen elmegy!!! :)

Elolvastam Nóri 3 előző írását.
Próbálkozik, bontogatja aszárnyait...megteheti,fiatal még belefér az idejébe.
De nem kíméltétek..:)))...akkor se....:))))

bpetya75 2014.02.17. 12:44:53

@puhacica:

Nálunk a birsalma kompót megy leginkább. Azt magában egyáltalán nem esszük, de savanyúság gyanánt fogy rendesen.

Sikerült megint jól eltérni a témától ;-)

Mr Long 2014.02.17. 12:48:32

@bpetya75: "Sikerült megint jól eltérni a témától ;-)" Igy is tul sok szo esett rola :DDDDD

bpetya75 2014.02.17. 12:49:13

@nezzazegfele:

Azon értetlenkedek, hogy a gyerekek mellett hogy lehetsz még mindig bagoly. Mieink nem hagynak sokáig aludni. Meg lehet próbálni rendszeresen éjfélig, egyig fent maradni, de aztán van támolygás másnap a hétórás ébresztő miatt. Mármint 7végén, mert köznap 5:55-kor csörög a vedd fel.

Szóval tessék meggyónni, hogyan bagolykodsz egy kisiskolás meg egy bölcsis mellett? :-P

Chamroe 2014.02.17. 12:50:14

@puhacica: Köszi! Este majd megnézem ha hazaértem.

Na további szép napot mindenkinek!
Első nap az új melóhelyen, van egy kis zabszem érzés :)

Latcho Rom 2014.02.17. 12:56:04

@maxval a gondolkodó birca: Ho, hav...

Hatha meg tudna a Gog Csabi hogy az eszkimoinknak hany szava van a hora. Mondana o csipobol hogy perrrsze, hisz egy torzsbol vagyunk :))

Evain 2014.02.17. 12:56:08

@bpetya75: hűha, most összeteszem a két kacsómat. Mi hétköznap 7-kor kelünk a veddfelre, hétvégén meg fél 9 után lemegyek, hogy azért már ideje lenne felkelni. :D Este 7-8 között kerül ágyba mindkettő.

puhacica 2014.02.17. 12:57:41

@bpetya75: meg a birsalmasajt dióval. awwww! megyek is az ebédkémért. :)

Latcho Rom 2014.02.17. 12:57:48

@maxval a gondolkodó birca: ortodox oroszban ugyanaz a miatyank mint nekunk? hasznaljak egyaltalan a Lord Prayert?

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 12:59:48

@bpetya75:
Úgy, kérlek szépen, hogy a szükség nagy úr, és ha időben alhatnék sem tudok már, mert a megszokás is az... :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.17. 13:03:30

@shakti_rom:

Varga egy aranybánya. Ami nyelvi dilettantizmust el lehet képzelni, azt ő előadja.

2014.02.17. 13:03:31

probalok nagyon finom lenni a kritikammal a posztrol, mert meg fiatal a poszterina. Kozhely parade.
Ez a legjobb benne "Most Angliába tévedtem, ide hozott a sors." Mi az hogy idehozott a sors? Nem vettel egy repulo vagy buszjegyet? Este lefekudtel es Wimbledonban ebredtel fel?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.17. 13:05:08

@shakti_rom:

Minden keresztény használja, ez alapvető.

Az ortodox oroszok oroszul ritkán használják, mert elsősorban egyházi szlávot használnak.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.17. 13:06:01

@charlieharper (NY, US of A):

Én időviharra gyanakszom. Egy féreglyuk beszippantotta és Londoban tette le.

Mr Long 2014.02.17. 13:07:50

@charlieharper (NY, US of A): Ne bantsad! Te meg nem szalltal fel veletlenul rossz vonatra/buszra/repulore? Bar utobbi nehezen kepzelheto el.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 13:12:15

@bpetya75:
Elkuldted shaktinak a pofamat? Mert nekem az jar a legjobban :)

@**mimi**:
Nem nem nem! Az egyetemista kulon alfaj az emberen belul :)

2014.02.17. 13:13:12

@maxval a gondolkodó birca: @nezzazegfele: @Mr Long: ter-ido sik gorbitesere gyanakszom. Technologia erdekel!

bpetya75 2014.02.17. 13:16:56

@Evain:

Ilyen nincs is. Biztosan vetítesz! :-D

@puhacica:

:-)

@nezzazegfele:

Akkor nem lehet túl nagy az alvásigényed.

@Kövérmadár [swe]:

Járni jár, de shaktinak nem jut :-P

2014.02.17. 13:19:33

@Mr Long: most ezen elgondolkoztam es a kozonseg (feleseg) segitseget kertem. Tomeg hajon nem sokszor utaztam; Algeriaban regen, de az nem szamit, mert a szuleim ratettek. Aztan, olyan Madar-fele cruise-on egyszer voltam, Vancouverbol indult fel Alaszkaba. Soha tobbet az eletben nem akarok cruise-ra menni osszezarva tobb szaz vagy talan ezer emberrel. A legemlekezetesebb az volt belole, hogy bemondtak lehet menni lovagolni, de 220 pound feletti emberek nem mehetnek, mert az mar allatkinzas.
Es termeszetesen meg szalltam fel "tomeg" hajora, amikor UK es Franciaorszag kozott kelunk at.
Vonatnal egyszer szalltam fel rossz vonatra, az is az asszony hibaja volt. Torontoban mentem volna haza, de beszelt hozzam telefonon es nem figyeltem oda, hogy a peronon levo vonat nem az en vonatom, hanem az eggyel elobbi. Igy Ny helyett K fele indult a vonat. A torontoi vonatrendszer hagy nemi kivetnivalot. Eleg annyit mondani rola, hogy csak egy iranyba mennek reggel (Toronto fele), este meg egy iranyba mennek (Torontobol a kulvarosokba) bizonyos vonatok. Ilyenre sikerult felszallnom. Ugyhogy taxiznom kellett 1 oran keresztul vissza Torontoba es onnan hazajutni. Nade, az sem a sors volt!

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 13:20:04

@bpetya75:
Az alvásigényem kifejezetten nagy lenne.
A nagyobbik mellett megtanultam ülve és mint nyúl a bokorban, úgy aludni.
Utána kezdtem napi 16 órában távmunkázni, hogyha úgysem alhatok normálisan, akkor legalább csináljak valami értelmeset.
Aztán ez így maradt.
Talán most már alakulni fog ez is.
Legalábbis remélem, mert sokáig már nem fogom így bírni.

**mimi** 2014.02.17. 13:22:17

@charlieharper (NY, US of A):
na persze...minden szegény asszony hibája!! :)) :P

Mr Long 2014.02.17. 13:22:53

@charlieharper (NY, US of A): "Vonatnal egyszer szalltam fel rossz vonatra, az is az asszony hibaja volt." & "Nade, az sem a sors volt!"
Dehogynem a Sors... Hisz az van mindig, amit a Sors mond :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.17. 13:23:28

@diggerdriver: amint megindoklod hogy (pl én) miért termelek ötször annyi értéket mint egy kelet európai mekihuszár, azon nyomban elfogadom hogy egy nyugati ötször annyit termel, vagy legalábbis többször annyit.

**mimi** 2014.02.17. 13:23:30

@nezzazegfele:
alakul...ne aggódj:)))
20 év és alhatsz amennyit csak akarsz :))))))

Latcho Rom 2014.02.17. 13:25:02

@charlieharper (NY, US of A): ny szisztema se nagyon mas, reggel be, este ki. vagy akarhun, as a matter of fact...

Latcho Rom 2014.02.17. 13:25:53

@shakti_rom: ..barmelyik metropoliszban..

2014.02.17. 13:26:34

@shakti_rom: visszaszoktam Europaba. Itt oda-vissza vannak vonatok egesz nap. Nemcsak Londonba tudsz menni reggel, a kulvarosokba is van vonat egesz nap.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 13:27:05

@charlieharper (NY, US of A): Csak halkan kérdezem: miért nem tetted le a telefont? :)

@**mimi**: Na ja, 20 év és a sóspuskát kell kezelni... :D

nyuszigonosz 2014.02.17. 13:29:06

@**mimi**:
Nem tudtad, hogy ez igy van?

Latcho Rom 2014.02.17. 13:31:47

@charlieharper (NY, US of A): s miert eri ez meg jobban a vasutaknak europaba, hova utaz napkozben a nep - ezert van sok gazdasag ott sz@rban, mert furikaznak napkozben munka helyett :))

yooli 2014.02.17. 13:33:45

Köszönöm a posztot,nagyon jó írás,főleg az a része,hogy nem kéne ócsárolni a hazánkat!!! Sokan csinálják,pedig elég sok helyen éltem már és állítom,mindenhol megvannak a rossz szokások és dolgok,nem csak otthon!!

**mimi** 2014.02.17. 13:36:25

@nyuszigonosz/D/:
most,hogy olvastam...felismertem :)))

@nezzazegfele:
nálunk nem kell a puska hálistennek, nagyon szimpatikus srác kerülgeti a lányomat :)))

2014.02.17. 13:37:45

@shakti_rom: UK-rol, azon belul is London vonzaskorerol tudok nyilatkozni. A munkahely nem csak Londonon belul van, igy ketiranyu a vonatkozlekedes.
Reading London legnagyobb "commuter town"-a. Readinben is rengeteg munkahely van, pl az Oracle szekhazat lattam ott autobol. Mig a readingiek bejarnak dolgozni Londonba, addig a londoniak kijarnak dolgozni Readingbe :)

**mimi** 2014.02.17. 13:38:08

@shakti_rom:
érdekes...vajon mitől is lett hirtelen Unio párti???? :))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 13:40:30

@charlieharper (NY, US of A): Csatlakozom :D

@**mimi**: Itt még nincsenek ilyen kilátások, de résen vagyunk :)

Irodayaaak · https://szabad-szo.hu 2014.02.17. 13:45:37

@Mr Long: a kádban is mindenütt ilyenek. Most szerencsém van, mert van külön elektromos zuhany a kádhoz. Korábban Y alakú gumicsővel volt megoldva a keverés, ami percenként leugrott, és vagy forró, vagy jéghideg víz spriccelt rám

Latcho Rom 2014.02.17. 13:46:23

@charlieharper (NY, US of A): ertem, szelesebb, jobban megosztott a melohelyek aranya london kontra outskirts..

2014.02.17. 13:52:33

@shakti_rom: es talan nem annyira altalanos a kocsi birtoklasa, mint Eszak-Amerikaban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 13:53:10

@charlieharper (NY, US of A):
A teri-ido gorbuletre a technologia mar reg letezik: tomeny a neve...
Eddig azt hittem jartal egyetemre, de ezekszerint a MIT csak egy nagybetus ketdoszo volt, nem a suli neve... kulonben ismerned a technologiat ;)

2014.02.17. 13:57:53

@Kövérmadár [swe]: ezzel csak pdh kepzesen foglalkoznak. Tokfozelek mar ravilagitott, hogy az hianyzik

Latcho Rom 2014.02.17. 13:58:29

Draga Bereny Robert, barmikor hasznalhato ma is...:))

karesz: a vezer tegnapi baromsagain rohog az orszag - nemcsak az egyharmad.

kepfeltoltes.hu/140217/820452950image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Latcho Rom 2014.02.17. 14:00:08

@charlieharper (NY, US of A): talan..azert a tobbseg nem megy be manhattenbe kocsival, meg queensbe sem..
TO? nem tudom tutira

Evain 2014.02.17. 14:03:20

@bpetya75: de van! sok mindennel nem tudok vetíteni, de ezzel tuti. :) Majd knövik, lol.

Sütemény1975 2014.02.17. 14:04:44

vegre valaki aki nem kopkodi a hazajat, attol fuggetlenul, hogy mashol probal szerencset. sok sikert a posztolonak!

Latcho Rom 2014.02.17. 14:09:43

@Sütemény1975: hol van annak a kemenyseggu nonek a kepe amit tegnap igertel??? link vagy tutemeny, nagyot csalodtam benned :(

:)

Mr Long 2014.02.17. 14:13:37

@Csaba E. Papp: Azert azzal ovatosan, hogy mindenhol ilyen van, mert nem.

Latcho Rom 2014.02.17. 14:15:22

@charlieharper (NY, US of A): kereslet rulez haver..remelem azon kevesek akik hazaszivarognak innen hazaviszik ezt a tanulasagot, s fejbekurjak vele a turult, jol.

Mr Long 2014.02.17. 14:16:47

@charlieharper (NY, US of A): Mi a velemenyed a skot fuggetlenseg kapcsan felmerult nem automatikus EU tagsaggal? Ez az EU reszerol egy enyhe akadalyozas? Mert kellemetlen helyzetben lennenek nem EU tagkent meg akkor is, ha csak egy rovid ideig tartana.

2014.02.17. 14:21:25

@Mr Long: tudod, hogy nekem a skotokkal eleg ambivalens erzeseim vannak (de inkabb ok legyenek a szomszedaim, mint az irek!). A "knee-jerk reaction" az volt, hogy kulon akarnak vallni. Ok, I will clap them all along the way. Viszont ez nem ennyire egyszeru, miutan eleg sok brit gyartast felvittek, pl hajogyartast odakoncentraljak.
Az EU tagsag, nyilvan nem automatikus, de ezt a catalanoknak is mar megmondtak. Nem ertem miert meglepo.

Nekem sokkal inkabb az a kerdes, hogy ki lesz skot allampolgar. Akinek McLane legalabb egy nagyszuloje? Vagy Skociaban szuletett? Skot erthetetlen angolt karattyol? Mi lesz a kriteria? M. Peti kuldott rola egy oldalt, de az is igencsak "vague" volt.

Mr Long 2014.02.17. 14:27:43

@charlieharper (NY, US of A): Majd biztos az, aki tudja barmivel igazolni, hogy volt a csaladjaban skociaban szuletett polgar. Nem ez lenne ra az elso pelda Europaban ;)

Az ido milyen volt feletek hetvegen? A csalad rendben odaert?

Latcho Rom 2014.02.17. 14:29:29

@charlieharper (NY, US of A): soxor irtad ..tkeppen mi bajod a keltakkal, rossz szemelyes tapasztalatok, kevesbe szeretik a zsidokat mint a brittek, szoval miert az ellenszenv?

Mr Long 2014.02.17. 14:31:01

@shakti_rom: Szerintem megartott neki az irish traveller szomszedsag. Mondjuk teljesen megertem!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 14:40:03

@házelőtthinta:
EMBER.
Az építöiprban dolgozom.
Az építöipari munkavédelemröl írtam posztot.
Ki kellett volna hangsúlyoznom hogy az építöiparban meg még a tököm tudja milyen termelö ágakban ötször annyit termel egy melós de ide nem tartozik bele a Mekihuszárok tömege???
Menj a picsába.

Mr Long 2014.02.17. 14:43:03

@diggerdriver: Nezted a feltoltott csapot? Kb a hideg-meleg vizes telepek kozt 40 cm van kb. Na ez az angol csoda :D

szuperkrumpli 2014.02.17. 14:43:44

Itt Angliában amit a közlekedéssel kapcsolatban megtanultam, hogyha piros van, de nem jön autó akkor is át lehet menni az út túloldalára, ha velem szemben két rendőr áll a kereszteződésben. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 14:45:35

@Mr Long:
Na majd este mutatok egy ugyanilyet csak kétszer ekkorát.
Talán 4szer 2csap közös vályúval.
Na ott mossál kezet langyos vízzel.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.17. 14:45:41

@charlieharper (NY, US of A): "Ok, I will clap them all along the way. Viszont ez nem ennyire egyszeru, miutan eleg sok brit gyartast felvittek, pl hajogyartast odakoncentraljak."

Hat az meg hagyjan, de az megvan hogy a UK-altal kitermelt olaj- es gazmezok 98%-a a skot vizekrol van? Ha ezeket a teruleteket diplomaciailag ki tudjak harcolni maguknak, akkor azt a kiesest mar Cameron sem tudja kipotolni mellenyzsebbol...

@Mr Long: Irtam tegnap emailt kollega. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 14:47:13

@**mimi**:
Várjál még...
Én már rúgtam ki udvarlót.
:)))))))))))))

Latcho Rom 2014.02.17. 14:48:39

@Mr Long: majd elmondja ha akarja..

adg 2014.02.17. 14:50:38

Hintának, csak nincs kedvem visszakeresni, hogy linkeljem.

Ugyan nem a permanensen rothadó nyugat ópiumos posványában dagonyázom, de csak a Te kedvedért elmondom, hogy én konkrétan ötször annyit termelek itt, mint otthon, hiszen a termék amit előállítok ötször annyiba kerül. Így akkor jogosan jár nekem ötször akkora fizetés, mint pár évvel ezelőtti önmagamnak?

Ez még nem is olyan érdekes. Az hogy van, hogy az ötször akkora fizetésemből 2-3szor annyi cuccot tudok venni, mint annó. Vagy hogy pont annyi a villanyszámlám, mint otthon volt, pedig itt még gáz sincs, csak főzéshez palackos. Na? Mert ezt még én sem értem...

2014.02.17. 14:55:03

@shakti_rom: mar tobbszor megtargyaltam itt rumitomival. Barmely k-europai "hiresebb" etnikumnak odavernek igenytelensegben es lustasagban. Voltak ir szomszedjaim. Senkinek nem kivanom.

@Don Kartasch: tudtommal jelenleg azok brit teruletek.
Jut eszembe, a fracking kerdes is majd jo lesz. Mert UK-ban csak a fold 1 metere (vagy ilyesmi) a tied lefele, a tobbi "crown land", igy a fold tulajdonosok nem kapnak majd jelentos osszeget a furo cegektol, mint E-Amerikaban, ha a teruleten furas lesz

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 14:56:01

@diggerdriver:
Megint finom vagy es cizellalt... :)

@charlieharper (NY, US of A):
En csak egy BSc-vel rendelkezem, de velunk rendesen begyakoroltattak a technologia alapjait. Kesobb, a gyakorlatban, idosebb szakemberektol persze nagyon sok apro trukkot lestem el.

2014.02.17. 14:56:37

@charlieharper (NY, US of A): jelenleg MEG brit teruletek. Es nem tudom, hogy a kivalas feltetele odaadni, mert brit investment volt

Latcho Rom 2014.02.17. 14:59:36

@charlieharper (NY, US of A): Itt "jobban teljesitenek" nagyon jol elvagyunk irekkel, skotokkal, fontos elemei, mondhatni alkoto elemei kanadanak, csaladomban is vannak, az unokam is az felig..skot/ir/brit. Irek meg szeretik is a magyarokat..csak az ubisalit nem komazzak :)
Erted..

Latcho Rom 2014.02.17. 15:02:28

@Mr Long: mielott atnyujtod a hasznalt kotont a telomnak, Family Day van kanadaban, sokaknak day off, nekem is :)

adg 2014.02.17. 15:04:33

@charlieharper (NY, US of A): Szerintem nem igényelnék azokat maguknak a britek. Nem kellettek nekik a gyarmatokon szétszórt nukleáris vackaik sem, fél angliányi szennyezett területek, ezernyi megsugarazott kísérleti beszülött sem, amikor szétváltak, miert ép pár vacak olajfúrótorony kéne? Csak cső meg drót. Nem olyan visszaigénylős fiúk ezek. :D

Mr Long 2014.02.17. 15:05:00

@Don Kartasch: Ment valasz, csak atkoltoztem masik emailcimre itt es a regit nem nezem. Most viszont a privatrol irtam neked, ott elesz napkozben is.

@shakti_rom: olyat kerj, aki ismerosod a facsen.

@Kövérmadár [swe]: De remelem lelkesen oldottad meg a mintapeldakat :)

Latcho Rom 2014.02.17. 15:06:55

@Mr Long: van itt nehany, tul sok is ;)

Mr Long 2014.02.17. 15:10:56

@shakti_rom: De nekem cimezted a felhivast es en nem vagyok ismid. Majd az arokaso felhiv :DDD

Latcho Rom 2014.02.17. 15:13:32

@Mr Long: skylla az arokaso, csak feltekeny digsi itteni,sikereire :)

csak nalam nem hallani a gadzsik eneket, vagy a video xar?

m.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YeoQTsj2QKY&desktop_uri=%2Fwatch%3Ffeature%3Dplayer_embedded%26v%3DYeoQTsj2QKY

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.17. 15:21:57

@diggerdriver: aháá, értem, de akkor én miért kapok ötször annyit mint egy hazai mekis? ha nem termelek ötször annyit? te tényleg elhiszed hogy te jobb teljesítményt nyújtasz Londonban mint otthon? Tényleg elhiszed? Tényleg elhiszed hogy ezért kapsz több fizetést? Mert többet meg jobban termelsz.

"Te kedvedért elmondom, hogy én konkrétan ötször annyit termelek itt, mint otthon, hiszen a termék amit előállítok ötször annyiba kerül."

ezen nevettem. tehát a vietnami termel a legkevesebbet meg a sierra leonei mert ott pár centes órabérek vannak csak ugye? tényleg ezt gondolod? amúgy ausztrália mióta nem nyugat? AU ausztráliát takar nem?

Latcho Rom 2014.02.17. 15:22:18

Huzzad nekik Nikola, almosak a turulszokevenyek :)

m.youtube.com/watch?v=P9pEICj501I

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 15:31:57

@adg [AU]:
A birkapásztor nem képes azt sem felfogni hogy nem 5ször annyit dolgozik hanem 5ször annyi értéket állít elö.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.17. 15:34:18

@charlieharper (NY, US of A): "tudtommal jelenleg azok brit teruletek."

Hat szerintem ebbol lesznek meg csunya vitak.

"Given that Scotland is not a sovereign state, it has no effective maritime boundaries; and any claims Scotland may assert are subsumed as part of claims made by the United Kingdom. It could be argued that there is no definitive 'Scottish' sector of the North Sea in the same way there isn't a Norwegian sector or a Danish sector, or indeed a UK sector. However due to the existence of two separate legal systems in Great Britain — that of Scots law pertaining to Scotland and English law pertaining to England and Wales, constitutional law in the United Kingdom has provided for the division of the UK sector of the North Sea into specific Scottish and English components.[5] The Continental Shelf Act 1964 and the Continental Shelf (Jurisdiction) Order 1968 defines the UK North Sea maritime area to the north of latitude 55 degrees north as being under the jurisdiction of Scots law[6] meaning that 90% of the UK's oil resources were under Scottish jurisdiction."

OK, wikipedia eleg szar forras, de hirtelen csak ezt talaltam.
en.wikipedia.org/wiki/It%27s_Scotland%27s_oil

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 15:38:16

@Mr Long:
Lelkesen bizony :)

@házelőtthinta:
Az "AU" az aranyat takar... Ausztralia az AUS, Ausztria pedig AUT, ha jol tudom. Digger meg reszeg ;)

Mr Long 2014.02.17. 15:42:23

@Kövérmadár [swe]: Igazabol hinta nem hibazott, mert tenyleg AU van a neve utan.

adg 2014.02.17. 15:45:42

@házelőtthinta: Nem órabért mondtam, hanem terméket. És ugyanazt, amit én "előállítok", otthon 1 egységért tudtam eladni, itt 5 egységért (Ez tény, nem kell elhinnem, meg tudom nézni a számlán, ha kételyem támadna), sierra leonéban meg gondolom 0,002 egységért, a holdon meg a seggembe dughatom, bár az nem lenne kellemes. Azt hiszem. És ha megfigyelted volna amit írtam neked, nem is állt olyan messze a saját gondolataidtól. Segítek, a második bekezdés.
Hm?
Nincsen szmájligomb ezen a billentyűzeten. Kénytelen vagyok az írónia észrevételét az olvasóra bízni. Nem mindig jön be...

Ha földrajzilag nézzük, max új-zélandhoz képest nyugat. Ha társadalmilag nézzük, akkor nyugat. Momentán, mint helsinki.

adg 2014.02.17. 15:48:20

@diggerdriver: Bizony, de hol a link a nődhöz? Mennem kéne már aludni, itt nyugaton hamarabb nyugszunk.

Birkapásztor :), marhapásztor lesz az, tereli a marhát a zsemlébe.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.17. 15:50:56

@házelőtthinta: "aháá, értem, de akkor én miért kapok ötször annyit mint egy hazai mekis? ha nem termelek ötször annyit? te tényleg elhiszed hogy te jobb teljesítményt nyújtasz Londonban mint otthon? Tényleg elhiszed? Tényleg elhiszed hogy ezért kapsz több fizetést? Mert többet meg jobban termelsz."

Hinta, uss fel batran egy mikro-makrokonomia alapjait es utana javits ki, de en ugy emlekszem a fizetest nem az hatarozza meg hogy mennyit termelsz ki. Hanem hogy mennyibe kerul a te szabadidod.

Egy csucs jogasz nem azert kap orankent annyit amennyit mert o ennyit "kitermel". Egyaltalan nem termel semmit a klasszikus ertelemben. De bizonyos emberek orommel fizetnek milliokat bizonyos jogi ugyletek lebonyolitasaban.

Kereslet-kinalat van. Amig van aki kifizeti a te tudasod, addig nem muszaj minden esetben erteket keresni mogotte. A mai tudas-alapu, szolgaltatoi vilagban sokszor nehez is lenne ezeket a "megtermelt ertekeket" konkretizalni. Hogy hataroznad meg egy kutato altal kitermelt munka erteket? Lehet evtizedeken at semmit nem tud felmutatni majd hirtelen talal ellenszert egy addig gyogyithatatlannak hitt betegsegre. Ezt nem igazan lehet forintositani szerintem.

Digger nem azert keres 5X annyit mert itt 5X annyi foldet atmozgat egy nap, hanem mert a helyi piacon (kereslet-kinalat) ennyit er jelenleg egy nehezgepkezelo orabere (szabadideje). Hogy miert er 5X annyit mint Mo.? Hat kapasbol azert mert picit masok a megelhetesi koltsegek. Szerintem te sem erezned jol magad Osztrakiaban havi 78 000 HUF-bol. De termeszetesen ennel joval tobb szempont all a hatterben, adorendszer, beruhazasok osszerteke, stb.

A lenyeg az, hogy digger annyit kap amennyit van pofaja elkerni, a munkaltatonak meg kifizetni. Ez egy ilyen nagy tarsasjatek. Igen, mindannyian tudjuk hogy labilis a rendszer mert vannak benne itt-ott lufik amik neha bizony ki is durrannak meg mar reg nincs aranyfedezet a fizetoeszkozok mogott, stb. De amig a tarsasjatek ellen lazadok aranya (mint Te) nem erik el a kritikus tomeget addig azt jelenti hogy kozel mindenki elfogadja a szabalyokat es a rendszer mukodik.

En is tisztaban vagyok vele hogy a munkamert cserebe csak digitalis szamokat kapok egy fizikailag sehol sem letezo kis noteszbe (szamla), de amig ezekert a szamokert cserebe kapok ennivalot meg tetot a fejem fole, addig engem ez nem zavar. Kaphatnek kecskeket is a munkamert cserebe csak marha nehez lenne oket hazaterelni meg hol alakitsam ki az akolt, a furdoben vagy a haloban? :)

adg 2014.02.17. 15:54:19

@Mr Long: Mindegy, a nevem sem stimmel.
Tényleg nem ez a nevem.
A domaineken is au van, a viki szerint is au. A dollár elé is csak au-t irnak. Az autókon meg nincs jel, rá van írva a rendszámra, meg nem nagyon van külföldi autó, valahogy ide nem jönnek kocsival.
Bár pár hete láttam egy német rendszámos teherautót.

Taxomükke (UK) 2014.02.17. 15:57:29

Csak most érek rá olvasni... A kommenteket még nem, bár szerintem nem leszek egyedül a véleményemmel:
Ez mi volt? Poszt? Nem adathalmaz, de nem is szépirodalmi szösszenet, csak valami kusza hangulatjelentés. Az meg keveseket érdekel... szerintem.
Ráadásul tele van pontatlanságokkal, majdnem azt írtam: csúsztatásokkal (tévedésekkel).
"... az önéletrajz. Sem kép, sem születési idő, sem nemzetiség nem kell bele. Ugyanis itt már feljelentheted azt, aki a korod, a hovatartozásod vagy a kinézeted miatt nem vesz fel…"
Ja, de az adatlapokon egyrészt rákérdeznek mindenféle személyes adatra (származás, vallás, nemi beállítottság stb, amikre persze nem kötelező válaszolni), egyébként meg az iskolák és munkahelyek felsorolását dátummal kérik, szóval nem kell Sherlock keresztnevűnek lenni a kb. életkor megállapításához.

"pici taxik" ????? mihez képest?

"dudálnak az autósok" - nem többet, sőt szerintem kevesebbet, mint Magyarországon.

Na mindegy, szerintem egy olyan írás, ami nem húzta feljebb az átlagszínvonalat...

adg 2014.02.17. 15:57:55

@shakti_rom: Szerintem ez nem az. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 15:58:40

Meg tudná nézni nekem valaki a magyar és angol GDP arányt? Köszi.

Mr Long 2014.02.17. 16:00:34

@diggerdriver: A MNB honlapjan: 377,31
Gazdag vagy ;)

Mr Long 2014.02.17. 16:12:01

@diggerdriver: Az egy fore juto GDP 2012-ben, a ksh adatai alapjan:
UK 30200 euro/fo
HU 8800 euro/fo

2014.02.17. 16:16:55

@Taxomükke: ja KIVETELESEN en is nagyon sokat dolgozom, pedig imadom vegigtrollkodni az anglias posztokat

szoval kenytelen vagyok annyival megelegedni hogy

HAHAHA megjott harom napja es mar kategorikusan kijelenti hogy eszaklondon ilyen, del-london emberbarati, blablabla, hisz MINDENT latott!

Szoval delre annyit kivannek reflektalni: Brixton, Croydon, Lewisham. Lehet menni tesztelgetni az emberbaratsagot :DDD

De ha mar Brixton, aprilis 10-en Alborosie koncert lesz, mellik londoner szereti a reggaet?

Mr Long 2014.02.17. 16:21:26

@Whave: Miert? Ott nem szeretgetik a kis feher lanyokat?

2014.02.17. 16:22:59

@Mr Long: nagyon is szeretik, ha pont ugyanaz a kis feher jany elkepzelese a szeretetrol, mint mondjuk a jamaikai kozossege :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.17. 16:26:37

@Don Kartasch: köszi, ezeket nem kell leírni nagyjából mindenki érti mi az hogy kereslet kínálat. csak azon nevettem hogy digger szertint 5 ször annyit termel egy nyugati. ezen a mondaton. írta hogy ő ezzel mélységesen egyetértett. nem termel semmivel se többet, csak éppen az van amit te írtál hogy adott helyen annyit ér a munkája. ezen a mondaton. aki érti hogy miért nevettem rajta, annak úgyse kell magyarázni, a többieket meg meg se próbálom meggyőzni éljenek az idealista, komformista felhőikben tovább. a könyveket meg nem kell ajánlgatni, nem egyet olvastam a témában. nem is kettőt. szerintem többet mint az ide írogatók többsége. mégse akarok értelmiséginek tűnni mint itt a többség.

@diggerdriver: én vagyok a birkapásztor de nem tudsz beütni a keresőbe három szót? amúgy a gdp szinte teljesen irreveláns életszínvonal szempontból. a vásárlőerő paritás egy fokkal jobb, de az is elég messze áll a ténylegestől.

**mimi** 2014.02.17. 16:26:58

@diggerdriver:

naaaaa...a menj egy kicsit erős volt!!! :)))))

voltam már Londonban ( kirándulni ), a szállásadók fürdőjében bajban voltam...2 csap, egymástól 30 cm-re, és 1 db kád...vakartam a fejem bőszen :))))

rúgtál már ki udvarlót??? A fiadét??? :))))) hogy történt?
(viccc, tudom, hogy van egy lányod is)

Latcho Rom 2014.02.17. 16:31:35

@Whave: mennek, ha sok kis feher magyar leanyka is megy :)

**mimi** 2014.02.17. 16:34:19

@Mr Long:
éppen akartam írni, hogy sztem nem a Font Ft árfolyamra gondolt :))))))))))

:P

blackhairlady 2014.02.17. 16:36:06

Nekem tetszett a poszt. Itt sokan mar elfelejtettek, hogy milyen volt amikor megerkeztek a celvarosba, es mennyi mindenre racsodalkoztak.
Ki lett emelve a poszt elejen, hogy csak rovid ideje erkezett meg Nori, ezert szerintem teljesen rendben van, hogy furcsa kozlekedes, a felhokarcolok meg meg ezer mas dolog. nekem egy A4-es lap is keves lenne felsorolni, hogy mennyi minden volt szokatlan, furcsa, meghokkento itt.
Magyarorszagot pedig en is szeretem, ha megkerdeznek rola en csak jot mondok. Talan mert nekem jo eletem volt otthon. azokat is megertem akik nem igy ereznek. szerintem mindenki nyilatkozzon ugy ahogy a lelkiismerete diktalja, csak ne bantsa az ellentetes velemenyen levot.

2014.02.17. 16:36:58

@charlieharper (NY, US of A): nekem van par skot kollegam, mindegyikuk hulyet kap ettol az egesz fuggetlenedes-tematol. Meglatasuk szerint csak a videki muveletlen skotra lehet ezzel a baromsaggal hatni, akik amugyis egesznap rikacsolnak, hogy english bastards.

En nemtom, az o dolguk, de azert szeptember elott szerintem erdemes lesz elgondolkodni, hogy akar csak atmenetileg, de atvaltani valami mas valutara a megtakaritast. Lehet, kapni fog egy rohadtnagyot a font. :)

**mimi** 2014.02.17. 16:37:01

@Whave:
én szeretem a reggaet, csak kicsit messze van nekem :)

2014.02.17. 16:38:13

@shakti_rom: azt nemtom, en egyet se viszek :D

2014.02.17. 16:39:50

Megpróbálok a sorok mögé látni és felvázolni, mi játszódhat le a poszterina életében:

1. Örül hogy megszabadult az osztrák szállodától és Londonban van - ez mégiscsak közelebb van az USA-hoz, mint Közép-Európa.
2. Erős honvágya van és túrórudi elvonási tünetek léptek fel.
3. Majdnem elütötte egy autó ami nem indexelt, vagy nem vette észre hogy indexelt.
4. Szeretne ő is szabadon jönni-menni mint az ottani gyalogosok, csak még nem mer.

OK, a poszt nem jött be nálam, de azért remélem hogy sikerül neki az álmait valóra váltani. :)

2014.02.17. 16:43:57

@cougarcat: magyarorszagon EZERT olyan fegyelmezettek a gyalogosok

444.hu/2014/02/16/maga-ilyenkor-miert-nem-dolgozik/

teny, hogy tobb mint egy ev alatt nekem se sikerult megszoknom, hogy a zebranal igenis lelephetek, es lassitani fog az autos... 29 evnyi dudalast, jardara visszaugrast, gyalogos-zoldnel idegesen motorbogetest nem lehet csak ugy pikkpakk elfelejteni :D

33621 2014.02.17. 16:44:10

@**mimi**: Lekváros kenyér új hagymával, és mellé öblítésnek egy kis tejes kakaó.Gyerek koromba egy nyáron minden este ezt vacsoráztam.

Latcho Rom 2014.02.17. 16:45:40

@Whave: jo bulinak igerkezik rasztamatyar baratom..

youtu.be/bmz54lw4ee4

**mimi** 2014.02.17. 16:50:34

@33621:

:)))))))

vajas-mézes kenyér?

2014.02.17. 16:55:10

@shakti_rom: sajna ez nem "fullos" koncert lesz, csak soundsystem :)

Mr Long 2014.02.17. 17:05:30

Kozben rajottem kire hasonlit Nori stilusa. Orsyra, a ketnyelvu blogos csajra, lehet emlekeztek ra.

2014.02.17. 17:12:02

@Mr Long: ORSY!!! Akkor mar Nory kene, hogy legyen.

33621 2014.02.17. 17:16:24

@**mimi**: Ettem már olyat is természetesen.

Norina07 2014.02.17. 17:20:16

@nezzazegfele: Szia! Eljöttem Ausztriából, mert nem szerettem, sem a nyelvet, sem az embereket, sőt a hegyeket sem. Sokkal jobban szeretem viszont az angol tájat és nyelvet. A célom megtanulni egy használható beszédképes angolt, fejlődni és sokat utazni, mindemellett pedig, mint a többieknek is gyűjtögetni. (Az hogy mások is adtak hozzám hasonló tanácsokat, egyértelmű. Bár én egyetlen egyet sem olvastam. Fogalmam sem volt, hogy milyen kérdésekre számítsak egy interjú során,hogy milyen szavakat használnak, mik azok a dolgok, amik valóban érdekelnek egy munkáltatót. Lehet, hogy csak nem jó oldalakat kerestem fel, nem a megfelelő helyen informálódtam.Ebből kiindulva feltételeztem, van még rajtam kívül is, aki nincs tisztában azzal, amivel én se voltam. De ha nincs ilyen, annak csak örülök.)

blackhairlady 2014.02.17. 17:24:19

@cougarcat: Teged is megfertozott mar az itteni cinikussag?:))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 17:39:53

"Végre" megjött a januári villanyszámla, így tudok pontos adatokat a múltkori beszélgetéshez.
Az áramért is és az áram hazaszállításáért is a Vattenfallnak fizetünk.

Január havi fogyasztás 139 kWh.
Összeg: 349,19 sek

Részletezve:

Hálózati díj: 1048 sek/év, napi bontásal 31 napra: 89,01 sek
Fogyasztás alapján 139 kWh-ra: 26,69 sek
Áfa (25%): 28,93 sek
-----------
144,63 sek

Előfizetői díj: 336 kr/év, 31 napra: 28,54 sek
Az áram maga, 139 kWh: 94,38 sek
Energiaadó (a 7M8-át): 40,73 sek
Áfa: 40,91 sek
-----------
204,56 sek

Quercus a favágó 2014.02.17. 17:58:53

@házelőtthinta:

Simon Kuznets, a GDP mérőszám kitalálója világosan elmondta, a GDP a kibocsájtást méri, nem az életszínvonalat. Vagyis nem fejlettségi mutató. Ez a kelet-európai országokban eléggé világosan tetten érhető. Hiába nő a GDP, hiába nő az ipari kibocsájtás, a reálbérek ezt a növekedési ütemet nem követik.
Kelet-Európának, benne Magyarországnak a jelenlegi EU gazdaságpolitika keretei között esélye sincs a felzárkózásra.

Norina07 2014.02.17. 18:13:36

@yooli: Köszi, a reakciót! :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.02.17. 18:16:09

@Chamroe: "Nóri régebbi posztjából úgy rémlik, hogy az USA lenne a cél.
Végül is az irányt egész jól belőtte.."

Ha az USA a cel, akkor Anglia nem rossz otlet "elotanulmanynak", valoszinuleg egy angolszasz orszagbeli tapasztalat jobban mutat majd egy cv-ben, mint mondjuk k-europai.

SzZoole 2014.02.17. 18:16:39

@QUERCUS: "Kelet-Európának, benne Magyarországnak a jelenlegi EU gazdaságpolitika keretei között esélye sincs a felzárkózásra"
Meg ugy sem hogy az elmult 10 ev alatt € milliardokat pumpaltak az orszagba a felzarkoztatasra!ha azt a penzt arra koltotek volna amire adtak,akkor nem valoszinu,hogy most ennyien irogatnank kulombozo orszagokbol ide a blogra.

**mimi** 2014.02.17. 18:21:13

@shakti_rom:
arra amit linkeltél...
www.youtube.com/watch?v=ueBd4QVdwDc&app=desktop
erre írtam....ezek bizony ugyanazok

holl gold 2014.02.17. 18:21:56

@Kövérmadár [swe]:

Ezt probaltam magyarazni valahol mashol hogy az aram hiaba csak par öre (filler) / kWh erre rajön meg a datum meg egyebb marhasagok + AFA es igy majdnem 2 SKr / kWh. Tök mindegy melyik szolgaltatohoz mesz a kulönbseg köztuk csak par filler de a sok rajövö sallang miatt lesz draga. Regen, nagyon regen ugy jött a "bonyolult" szamla hogy pl. fogyasztottal egy honapban 200 kWh aramot es fizettel 200 SKr-t , maga a szamla 2-3 sorbol allt (es ebben minden benne volt).
A mai szamla itt ugyanolyan bonyolult mint a magyar volt de ott egy tolvonassal köteleztek a szolgaltatot hogy egyszerusitsen a szamla atlathatosagan (ez itt szoba sem jöhetne mert nem az az erdekuk hogy mindenki megertse...).

Latcho Rom 2014.02.17. 18:24:38

@**mimi**: leesett vegre a tantusz :)

Latcho Rom 2014.02.17. 18:26:55

@shakti_rom: Sose hittem volna hogy Tini valaha seggnyalot enekel..
evvan.

Quercus a favágó 2014.02.17. 18:33:51

@Zoole[uk]:

Az unió sok esetben agyament baromságokra ad pénz. Ezen kívül nem kell közgazdásznak lenni, hogy valaki megértse. Segélyekkel,könyöradományokkal nem lehet egy országot fölzárkóztatni. Amíg Kelet-Európába csak a működő tőke azon része jön, ami az alacsony hozzáadott értékű termelést(alapanyag gyártás, összeszerelés) képviseli, nem fognak emelkedni a bérek, így az életszínvonal sem. A volt szocialista országok arra vannak kényszerítve, hogy egymás alá kínáljanak a multiknál. Ez pedig nem előre, hanem hátramenet. Elkúrtuk az elmúlt 24 év gazdaságpolitikáját. Nem kicsit, nagyon. Ennek még hosszú ideig inni fogjuk a levét.

Ki lehet ezt fejteni bővebben, de ez a blog nem erről szól.

SzZoole 2014.02.17. 18:43:19

@QUERCUS: en hiszek neked,de akkor sem fogom megerteni,hogy...mindegy ezt a blogot valoban nem azert hoztak letre hogy itt vitasuk meg ezeket a gondolat meneteket.

Latcho Rom 2014.02.17. 18:54:44

@shakti_rom: Ez pedig Gyurcsany beszede, azoknak akik nem lattak de erdekli oket.
A zaszlok nem hasonlitanak az Orban kollekciohoz, mast nem akarok hozzafuzni a ket beszedhez, magukert beszel mind a ketto.

index.hu/video/2014/02/15/gyurcsany_evertekelo/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 19:09:11

@holl gold:
Igen, ez igaz.
Minden mutyival együtt 2,512 sek/kWh az ár. A fogasztás növelésével ugyan a fajlagos kWh ár csökken, de a számla végösszege úgyis nő.
Mindenesetre a család nettó bevételének kb. 1%-ára rúg a villanyszámla még a sok sallanggal együtt is, így nem érezném jogosnak a felháborodásomat :)

@QUERCUS: @Zoole[uk]:
Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy szerintem ma Magyarországon irreálisan nagyon a bérkülönbségek "házon belül". Miért keres egy magyar munkás 150e Ftot, míg a főnöke 500e-t és miért keres egy svéd munkás 25e-t, míg a főnöke 35e-t?

Sok szó esett az elvégzett munka értékéről. Az én véleményem az, hogy nagy vonalakban itt nincs olyan markáns szórás, mint azt hangoztatták (5*-ös, 10*-es). A jelentős különbség az, hogy más zsebekben landol a pénz. Vagy az állam nyeli le, vagy a főnök, vagy a könyvelő tünteti el, vagy... csak egy helyre nem jut belőle, az értéket előállító kezébe.
A rettenetes nyugaton lehet, hogy ez egy picikét jobban működik, mint a posztszocialista, mindent maszekban-mutyizva, mindenkit átb@szva országokban.
De ettől még a megesztergált csavar értéke pontosan ugyanannyi itt is, mint ott.

Egy különbség van még, amire hinta is rávilágított egyszer (engem jól lecseszve :) ), hogy Magyarországon megcsinálják olcsóbban is, mint itt. De attól még a magyar csavar nem jobb vagy rosszabb, mint a "svéd csavar" :)

SzZoole 2014.02.17. 19:25:13

@Kövérmadár [swe]: 2002-ben tortent;a fonokomet furikaztam fel Pestre a miniszteriumba,kerdeztem tole,hogy mi a kulombseg a koztisztviselo es a fotisztviselo kozot,mire o;a fotisztviselo fizetesi besorolasa 500.000 forintnal kezdodik,mire en;az enyem csak 55.000 forint,miert ert tobbet egy miniszteriumi dolgozo fizetese 10x tobbet mint az enyem,mikor az en munkam a veszelyes munkakorok kozze volt besorolva o meg csak egy akta tologato volt.

holl gold 2014.02.17. 19:30:25

@Kövérmadár [swe]:
Mindenesetre a család nettó bevételének kb. 1%-ára rúg a villanyszámla még a sok sallanggal együtt is, így nem érezném jogosnak a felháborodásomat :)

A mi esetunkben ca. 600 SKr / ho villanyszamla az valamivel több
mint a netto bevetel 1%-a, söt.........

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.17. 19:38:49

@Norina07:
A zárójeles részben mondattani problémák vannak, így nem igazán értem, mit szeretnél mondani.

Az osztrák munkáltatótól ha kértél, vagy tudsz referenciát kérni, akkor azt felhasználhatnád az angoloknál is. Sokkal jobb esélyekkel indulnál.

Javaslom még egy Linkedin profil létrehozását is.
Szakszavakat a munkáidról kereshetsz szakmai portálokon.
Ezeket szépen összeszeded, előbb magyarul megfogalmazod, majd angolul.
Mindent lényegretörően.

Amikor a Linkedin profiloddal készen vagy, készen van az önéletrajzod is.
Kinyomtatod valahol, és sokszorosítod.
Elsőrangú lesz, minden logikusan követi benne egymást és benne lesz minden, ami érdekelheti a munkálatatódat.

Ha van további kérdésed, válaszolok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.17. 19:48:23

villanyszámla: amikor Norvégiában voltam cserediák, és le mertem kapcsolni éjjel az áramot a fürdőszobában, le lettem barmolva, hogy miért, de hát majdnem ingyen van, vízenergia.
ja, persze, mert amiatt nem kell folyókat elterelni meg satöbbi. ha ingyen van, akkor már lehet pazarolni? ááááá.

Muscari 2014.02.17. 19:53:44

Hat, mit is mondjak. Eleg semmitmondo iras, mintha a poszternek iraskenyszere lenne, irni, mindegy, hogy van-e mondanivaloja.

Meghogy del jobb, mint eszak, ha ha ha. Biztos nem jart meg Hampsteadben, ami a varos egyik legszebb resze az osfas parkkal es a gyonyoru villakkal. De emlithetnem Stanmore-t, Edgware-t vagy Barnetet. Szivesen elnek barmelyikben, csendes, rendezett, tiszta kulvarosi teruletek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 19:57:49

@Chamroe: Na de a gyed eleve csak a gyerek két éves koráig jár. Tehát csak akkor van értelme ennek, ha elmúlt 1 éves de még nem töltötte be a kettőt. Utána már gyes van, ami jelentősen kisebb összeg, az munka nélkül amúgy sem elég semmire.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:02:02

@Kövérmadár [swe]: "Egyebkent ritkan ertunk egyet, de most igen: az a munka, amiert fizetnek " Elég sok példát lehetne hozni, amelynél ez nem igaz...zsarolás, lányok futtatása stb. Fizet, de munkának nem nevezném ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:05:08

@**mimi**: "Na most akkor ehhez képest a lekváros kenyér tejföllel teljesen elmegy!!! :)"

Szabolcsban van egy hagyományos népi étel, az édes pogácsa üstben főzött szilvalekvárral, rajta házi tejfellel. Isteni finom.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:15:14

@shakti_rom: Nálatok is van hasonlóan meghökkentő, mégis jól működő kombináció?

Latcho Rom 2014.02.17. 20:21:08

@zöldeketbeszélek: A marha franciak esznek sult krumplit a pizza mellé :) Mas most nemigen jut eszembe.
Kint voltak a novereim, nem hittek a szemuknek, keletre vittem oket balnat nezni..azota is emlegetik pizzas krumplit, nem a balnakat :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 20:22:51

Na szóval...

kepkezelo.com/images/nzoy7mxsfr38ep1ziwiu.jpg

Nóri Nóri én szóltam.
Nem kéne ezt neked erőltetni.
Minél jobbat akarsz írni annál rosszabb lesz.
A tárgyi tévedéseket hagyjuk.
Örülök a gyermeki rácsodálkozásnak.
London valóban csodálatos város. Valóban megunhatatlan.
Jól teszed hogy tanácsokat adsz az ide készülőknek.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni a nyelvtudás fontosságát.
Idáig rendben van a dolog.
Viszont a többi. Az összekötő szöveg.
Egy Cohélio Armandón szocializálódott Júlia és Tiffany szerelmes regényeken felnőtt lány írása.
Valami olyan szörnyű csöpögős közhelygyűjtemény ami megbocsáthatatlan.
Ez védhetetlen.
Ez mellett nem lehet kiállni.
Ez a negyedik posztod és lépésről lépésre nyomon követhető a lecsúszás.

Hinta.
Eddig csak egy ártalmatlan bolondnak tartottalak de van az a beszólás amit már én sem tolerálok.
A tudatos ferdítést vagy nevezzük jóindulatúan szövegértési problémának azt meg pláne nem.
Egy rohadt kurva szóval nem utaltam soha sehol arra hogy a magyar vagy nyugati ember mennyit dolgozik.
Az előállított érték az nem ugyanaz.
azt állítottam hogyha az angol munkásnak ugyanolyan munkavédelmi hanyagságnak kéne megfelelni mint a magyar munkásnak akkor ötször annyi értéket tudna előállítani.
Mivel itt rendkívül szigorúak az előírások ráadásul képesek betartatni is ez az érték körülbelül háromszoros.
Milyen érdekes hogy anélkül írtam ezt hogy tudtam volna hogy a GDP szinte pontosan háromszor annyi mint Magyarországon.
A GDP meghatározása:
A GDP az egy területen, adott idő alatt előállított végső felhasználásra szánt javak (termékek és szolgáltatások) összességének értéke.
Itt már voltak akik közgazdaságilag levezették hogy hülye vagy de én csak most csak neked néhány gyakorlati példával bemutatom hogy miről van szó.
Amig Magyarországon egy csatornázáson dolgozik teljes munkaidőben minimum három teherautó óránként 4-5ezer forintos órabérért addig itt Angliában egy sem. Mondom egy sem. Ha kell anyag azt megrendelik és a teherautó addig van csak a területen míg lerakodik. A földet az Magyarországon ismeretlen dömperek szállítják munkaterületen belül.
Másik.
A legnagyobb géphez sincs beosztva három embernél több de általában csak kettő.
Magyarországon egy 10tonnánál nagyobb géphez egy brigád tartozik. Minimum.
Harmadik.
Magyarországon egy szennyvíz aknakamrát egy előregyártó üzemben legyártanak (egy tonna) majd teherautóval kiszállítanak ami százezres tétel.
Itt egy aknakamra kettő, mondom kettő kiló mert műanyagból van és melós a hóna alatt odavisz ötöt.
Tudnák még sorolni sok példát de már így is többet kaptál mint amit megérdemeltél.

Latcho Rom 2014.02.17. 20:23:17

@zöldeketbeszélek: Van a duna tv-ben egy archive video, rokonunk matolcson ezt az etelt kesziti amirol irsz.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.17. 20:24:23

@Kövérmadár [swe]: magyar munkás 150 ezret? kérlek titeket nyomjatok be otthon ilyen helyekre! 150 is álom lenne nekem otthon...főleg a kinézett gettóbeli garzonlakással.

Latcho Rom 2014.02.17. 20:26:06

e miatt s nem ez miatt, for goodness sakes! isten bizony nem akarlak flamelni de ha Coelhozol, vigyazz egy picit.

amiatt s nem az miatt....etc.

Koszonom.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.17. 20:27:12

@adg [AU]: "Szerintem nem igényelnék azokat maguknak a britek. Nem kellettek nekik a gyarmatokon szétszórt nukleáris vackaik sem, fél angliányi szennyezett területek, ezernyi megsugarazott kísérleti beszülött sem, amikor szétváltak, miert ép pár vacak olajfúrótorony kéne? Csak cső meg drót."

Gondolom ezt viccnek szantad. Nah csak azert mert van egy par a vacak cso meg drot takolmanyok kozott ami peldaul circa 3-4 milliard Ft-nak megfelelo olajat termel ki... NAPONTA! Kene nekem ilyen vacak azt hiszem. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:28:10

@shakti_rom: Viszont milyen jó a sült krumpli ecettel (francia) vagy citrommal (olasz)!

Latcho Rom 2014.02.17. 20:31:58

@zöldeketbeszélek: en szeretem az evetes dolgokat de krumplita soha.

Latcho Rom 2014.02.17. 20:32:48

@zöldeketbeszélek: megsugom a rokon nevet a facsen, egy pill

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:33:41

@**mimi**: Nekem is csak egyszer volt hozzá szerencsém, az egyetemünkön megrendezett gasztronómiai fesztiválon. Ott vettem életemben először nyersen eltett somlekvárt is.

SzZoole 2014.02.17. 20:35:00

@Muscari: Edgware,csak volt jo hely,3 ev 7 honapot eltunk ott,de a utobbi egy evben a szomszed orszagbeliek gettot csinaltak belole,mikor oda koltoztunk 2010 oktebereben jo kis csendes hely volt a rendoroket egy heten kb.ketszer ha lehetett latni es akkor is balesethez mentek az utobbi egy evben.megszaporodtak a bolti lopasok,rablasok a nyilt utcan ki kapjak az ember kezebol a telefont,folyamatosak a lakas betoresek,bankrablasok es meg sorolhatnam.A rendori jelenlet folyamatos a station kornyeken kisbuszokban ulnek egesz nap es figyelnek a Broadwalk centerben negyesevel- hatosaval jaroroznek a folyamatos bolti lopasok miatt.Az en automat az elso sarvedotol a hatso sarvedoig vegig karcoltak es rendorok nem tudtak veluk mit kezdeni nem egy olcso autom van kerdezd meg a Digget o mar utazott benne,a karom £ 2000 volt,ezert inkabb elkotoztunk onnan 2013 juniusaban,pedig nagyon szeretunk ott lakni.
Stanmore az mar sokkal nyugisabb hely.

Latcho Rom 2014.02.17. 20:39:22

@zöldeketbeszélek: disznosajtot anyam is citromozta, en is, jo boven...eros mustar, torma.

EHES VAGYOK!! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 20:39:24

@Zoole[uk]:
Most már lassan nagyon furdal a kiváncsiság, hogy mivel tetszett foglalkozni Magyarországon... :)

Nincsen válasz a kérdésedre, a főtisztviselő közelebb van a tűzhöz, a köztisztviselő meg sz@póágon van.

Minél feljebb van valaki, annál kevesebb felelőssége van... hány minisztert vontak kérdőre azért, mert valamit elszúrt? És hány irodai alkalmazottat rúgtak már ki, mert kellett a hely a haver félfogyatékos fiának?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:42:28

@shakti_rom: Aki éhes, az mérges, gyorsan egyél valamit :)!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 20:45:42

@házelőtthinta:
Apósom ilyesmi magasan keresett az Alsomnál 6-7 éve. Akkor sokat beszélgettünk a bérekről, azt mondta, ha minden héten tudott túlórázni, akkor 200 nettót is hazavitt (de ez azt is jelentette, hogy 12 órázni kellett).

blackhairlady 2014.02.17. 20:47:53

@diggerdriver: Nem mindenki ir olyan jol mint te, ez mar sokszor meg lett beszelve itt a blogon. Az ilyen "retteneteknek" is van itt helye, pont ugy mint a tokeletesre csiszolt "muveknek" is. Aki koltozni akar annak minden hangyanyi info hasznos lehet, nem hiszem, hogy ez a blog egy iro verseny lenne.
Majd eljon az a pillanat amikor mar senki nem mer az ilyen megnyilvanulasok miatt ide irni, aztan azt veszitek eszre, hogy nem lesz blog ahol beszelgetni tudnatok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:52:05

@Kövérmadár [swe]: Rákattantam a skandináv krimikre, éppen egy svédet olvasok, Kristina Ohlsson Elnémítva című regényét, ami az illegális bevándorlók körül bonyolódik. Érdekes :).

Latcho Rom 2014.02.17. 20:52:44

@zöldeketbeszélek: bekes vagyok en mint egy jo parizsi bagett.
Tudod ahogy megreccsenti a pek mielott a kezedbe adja :)
Sutoben a disznosult, mar majdnem kesz van...

SzZoole 2014.02.17. 20:53:53

@Kövérmadár [swe]: huhu,ha erol irnek a TEK holnap reggel mar az ajtomon kopogtatna:)))
A lenyeg hogy nagyon kozel voltam a tuzhoz,nagyon sok dolognak,beszelgeteseknek voltam szem es fultanuja,annyit meg elmondhatok,hogy akkoriban meg csak a 10% volt a divat:))))

2014.02.17. 20:55:12

@blackhair-lady: ok, ez most jogs. Sajnos nem minden poszt Uruguay

Off
Tobbszor volt itt mar szo a UK egeszsegugyrol, meg fogorvosrol. Egyik volt kolleganom (amerikai) Londonban el mar egy eve. Mondta, hogy elment egy londoni fogorvoshoz (magan). Kerdezi tole a fogorvos, hogy kihuzatta -e az egyik fogat. Mondja neki a kolleganom, nem miert. A fogorvos valasza "Oh, i must have miscounted them".... Na, a sok ilyen apro pici dolog is boven nyomott a latba a koltozes mellett
On

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 20:55:54

@zöldeketbeszélek:
Azért a büncselekmények nem biztos, hogy a normális ember számára munkának minősülnek vagy felmerülnek a munka kapcsán :)

Szeszcsempészet? Drogdíler?

Aztán a munka, amiért nem jár semmilyen fizetség, mint pl. a háziasszony / családanya?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.17. 20:56:26

@shakti_rom: Hát akkor jó étvágyat hozzá! Nekem csak a szép pirosra sült kovászos kenyér ropog, ha nagy ritkán hozzájutok. Most pedig elköszönök, a főnöknek mesét kell olvasnom :).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 20:58:25

@zöldeketbeszélek:
Nem olvastam még svéd krimit, csak TVben láttam, de azok nagyon jók. Sajátos lelkiviláguk van... az egyik kommentelőnk a napokban fejezte be a Bron 2. évadát és már az öngyilkosságot fontolgatja ;)

@Zoole[uk]:
Azt mondod, hogy a baleseted sem baleset volt, hanem TEK szabotázsakció?
Akkor majd személyesen ;)

Latcho Rom 2014.02.17. 20:58:25

@zöldeketbeszélek: nej imadja a viking thrillereket, majd lenyulom ha megtalalom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 21:00:04

@zöldeketbeszélek:
Az eddigi elbeszélések alapján egy 4-5 gyereket nevelő anyuka nem biztos, hogy természetbeni fizetségre vágyik az urától :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 21:01:46

@shakti_rom:
Buta kérdés... olvasás nélkül nehéz lenne a kommunikácó a blogon :)

Latcho Rom 2014.02.17. 21:08:09

@Kövérmadár [swe]: Konyvet!!! :) Irott szo, papirbol van, illata van, fejedben alakul a tortenet, s mindenkinel maskent ..ez a csodaja :))

Olvasol neha nyuszimuszi? :)

33621 2014.02.17. 21:08:55

Ezt nem tudom hogy láttátok e? De érdekes elvi kimutatás Magyarország életszínvonaláról megyékre lebontva!
Szerintetek Kazahsztánban én jól élek? Persze mihez képest?

index.hu/chart/2014/02/17/jasz-nagykun-szolnok_costa_rica/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 21:11:04

@blackhair-lady:
Az hogy én hogy írok annak itt nincs szerepe.
Külön megdícsértem a posztolót a poszt tartalmáért.
Egy csomó hasznos információt tartalmaz Olyat is amit nem lehet elégszer elmondani.
Ettől még nem lesz jó poszt.
A kritikát is el kell viselni és el kell fogadni.
Olvasd el hogy az első három posztjához milyen hozzászólásaim voltak.
Számtalanszor elmondtuk már hogy ez a csapat tud dicsérni is.
Mindössze jó posztot kell írni.
Pont én vagyok az aki már többször foglalt állást a többség véleményével szemben akár pozitív akár negatív irányba.
Általában próbálom más szemszögből is nézni az írásokat.
Ezen nem találtam enyhítő körülményt.
Mit vársz?
Hazudjunk?
Annak érdekében hogy sokan írjanak ide legyünk egy kritikátlanul dicsérő picsogó nyáltenger?
Az kinek jó?

Muscari 2014.02.17. 21:12:45

@Zoole[uk]: ezt szomoruan hallom :-( Milyen szomszed neprol van szo egyebkent?

A lanyom baratja ott lakik, de csak egy bizonyos reszrol mondta, hogy el kell kerulni. Nekem nem tunt fel a tulzott rendori jelenlet.
Kar, mert a kovetkezo koltozest oda terveztuk.

Mi most kicsi beljebb lakunk, itt van nagyon sok uj epitesu lakohaz, nagyon szuperek. Egyedul a Grahame parkrol mondjak, hogy el kell kerulni, ott council flat-ek vannak es egy getto, nagyon rossz hire van.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.17. 21:13:34

@charlieharper (NY, US of A): "Off
Tobbszor volt itt mar szo a UK egeszsegugyrol, meg fogorvosrol. Egyik volt kolleganom (amerikai) Londonban el mar egy eve. Mondta, hogy elment egy londoni fogorvoshoz (magan). Kerdezi tole a fogorvos, hogy kihuzatta -e az egyik fogat. Mondja neki a kolleganom, nem miert. A fogorvos valasza "Oh, i must have miscounted them".... Na, a sok ilyen apro pici dolog is boven nyomott a latba a koltozes mellett
On"

OFF
Decemberben kellet csinaltatnom egy CT-t. Aznap, amikor mondta a doki hogy kene egy CT, kozoltem vele hogy az nem annyira oromteli mert en holnaptol 6 het szabadsagra megyek. Mondta hogy varjak egy pillanatot. Letelefonalt a radiologiara, mondta hogy fel ora mulva mehetek, varni fognak ram. CT, egy tipikusan olyan dolog amire jellemzoen 3-4 hetet kell varni Mo.-n also hangon.
Plusz gondolom el tudod kepzelni a tipikus magyar nover arcat amikor elmondom neki hogy nem lesz jo mert 6 het szabira megyek kulfoldre. Azonnal felfut nala a "dogoljen meg a szomszed tehene" process es mar be is baszta az idopontot a nyaralasod kozepere...
Erdekes hogy mindig Londonbol hallani remhireket az angol EU-rol, itt videken en abszolut el vagyok ajulva a szinvonaltol.
ON

2014.02.17. 21:16:39

@diggerdriver: a lenyeg az, hogy valaki mindig az asztalra csap, hogy ez most 1. sz.r helyesirassal irodott, 2. pocsek stilusban 3. ugy rossz a poszt, ahogy van.
Az olvasoknak, a nagy tobbseg, aki nem kommentel ide, elmegy a kedve, hogy ide egy posztot is irjon.
A kommentek nagyresze ugyse a posztrol ir. Akar felesleges rola a komment, ugyis valami szabad asszociacio lesz a kommentekbol

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 21:20:08

@shakti_rom:
Könyv... könyv... ízlelgetem a szót... furcsa, enyhén dohos ízt érzek a számban... régi papir... könyv... hjajj... olvasás... a papir illata... furcsa, megmagyarázhatatlan illatok... tovatűnő, pillanatnyi gondolatok... ezernyi gondolatfoszlány... megsárgult lapszélek, kék tintacseppek... egy kézzel írt, elmosódott megjegyzés: "Fiamnak"... egy dátum: "1873"...

Nagyszüleimtől hallottam, hogy létezik ilyesmi; a világ távoli, eldugott részein csinálnak ilyet. De nem... én nem olvasok :)

2014.02.17. 21:21:00

@Don Kartasch: nem csak londonban. Cambridgeben is van nehany storym, de azok velunk tortentek meg. Nem tudom mennyi talalkozasod volt mar a brit egeszseguggyel. Ha jo orvosod volt mindig es jo ellatasod, annak nagyon orulok. Igaz, az NHS-rol kijovo tanulmanyok nem festenek ilyen idilli kepet videken sem.

Mr Long 2014.02.17. 21:21:35

@Kövérmadár [swe]: Koszivu ember fiai ismerosen cseng? Na az a konyv!

Kacorlakk 2014.02.17. 21:24:10

@Kövérmadár [swe]:
Szia Madár! Ma csalódtam benned. Egy életművet rontottál le nálam ezzel a zárómondattal. Hogyan lehet a paprikás krumplit uborkasalátával enni? Az összes devianciád szimpatikus, de ez azért már kiütötte nálam a biztosítékot.

Latcho Rom 2014.02.17. 21:24:47

@Mr Long: Vajh Rejto se fer bele abba a nagy slampos sved eletérzésbe, kerdem félve :-)

Taxomükke (UK) 2014.02.17. 21:25:25

@33621: Ismertem egy srácot, téliszalámival ette a mézes kenyeret...
Bizony mondom néktek, nem normális dolog ez.

2014.02.17. 21:25:55

@Kövérmadár [swe]: segitek. gorogul ugy hivjak a konyvet, hogy "Biblia". Na, igy?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.17. 21:30:05

Most pedig bedobom a kozosbe a mai esti nagy vetelkedot! *dobperges*. Tadamm!

greatlanguagegame.com

Nekem 650 pont lett elsore. :) Kinek hogy megy a nyelvek felismerese hallas alapjan? :)

@maxval a gondolkodó birca: Maxval, a te eredmenyedre nagyon kivancsi leszek. :)

SzZoole 2014.02.17. 21:31:03

@Kövérmadár [swe]: az a valogatot bohoc kompania(TEK)akkor meg nem letezett:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 21:32:03

@charlieharper (NY, US of A):
Na de Charli azt te sem gondolhatod komolyan hogy kritika híján nap mint nap ilyen írásokat kell olvasnunk mert ide mindenki kontroll nélkül írhat úgyis megdicsérik.
Rengeteg teljesen ismeretlen szerzőtől olvastunk remek írásokat amiket egyöntetűen dicsértünk.
Minden lehúzott írásnál előjön ez a probléma hogy azért nem írnak ide mert...
Érdekes hogy egy jó és dicsért írásnál sem írta még senki hogy gratulálok fiúk lányok ennek a sok dicséretnek az lesz a hatása hogy többen fognak ide írni.
A rossz írásoknál mindjárt előjön.

Latcho Rom 2014.02.17. 21:35:56

@Don Kartasch: 700, a duccsot is elkurtam, az szegyen..

Score: 700
So close!

The correct answer was Amharic
Final score: 700

33621 2014.02.17. 21:37:29

@házelőtthinta: Kedves Hinta!
Nekem 33 év egy munkahelyen ledolgozott év után úgy hogy, 12/24 nappal majd 12/48 éjszakai munkarendben amelyre 30 százalék műszakpótlék jár kapok kézhez 140-145 ezer nettót ami függ a vezetési pénztől, esetleg 1-2 túlórától és a havi óraszámtól!

2014.02.17. 21:38:25

@shakti_rom: milyen nyelven? Magyarul egy keveset.

@diggerdriver: a kritika is lehet epito. Tobben irtak mar ide, hogy azert nem irnak, mert amilyen modon kritizalunk (igen, en is), az bizony elpattintotta a hirt. Nem kell minden giccset megdicserni, de bizony elszalad itt neha a lo a kritikaval (egyebkent ma meg aranylag visszafogott volt a nep). Vannak olyan irok, akiknek nincs annyira vastag bor az arcukon, mint neked vagy nekem.

SzZoole 2014.02.17. 21:39:00

@Muscari: del-keleti szomszedaink a valogatot szokincseikrol ismered fel oket(pula,szucspula,bulandzsu).graham park mellet en burnt oak-ot is elkerulnem,vannak meg jo reszei edgwarenek a stongrow park nagyon szep tele zold papagajokal vagy az Edgwarebury park a gyonyoru rozsakertjevel,ha tanacsot szeretnel edgwarerol szivesen adok:)))

33621 2014.02.17. 21:43:11

@Taxomükke: Nekem ez a hagymás lekváros kenyeres kakaóval kombinált valami csak egy nyáron volt. Valószínűleg egyszerűen más nem volt otthon, és csak ezekből az alapanyagokból tudtam gazdálkodni.Lehet akkor ez megtetszett és azon a nyáron gyerekként ezt nyomattam csak magamba vacsorára.

SzZoole 2014.02.17. 21:43:14

@Mr Long: koszi,mentettem kesobb atnezem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.02.17. 21:43:54

Mibol jon ez a NINo szám? Vagy NI szam, vagy NIN ( az NI numberbol) .

2014.02.17. 21:44:21

@shakti_rom: a biztonsagos valasz ilyen esetben az hogy nem

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.17. 21:44:40

@shakti_rom: En az urdut nem ismertem fel, a kozep-tibetit meg az ormenyt... shame on me! :)

2014.02.17. 21:45:25

@tildy[UK]: hogyan rovideted a numbert, amikor irsz? No-val, nem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 21:49:25

@charlieharper (NY, US of A):
Tény hogy ez itt nem apácaneveldei széplelkek gyülekezete.
Viszont még mindig ez a legkulturáltabb az összes többihez képest.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.02.17. 21:50:46

@charlieharper (NY, US of A): attol fugg. Tobbnyire Nr. ( az angolban az elso utolso betu szokas sokszor roviditesnel vagy No. ( ez meg a latin Numero-bol jon) de utobbinal szimplan NINo lenne, nem pedi NI szam szam, ha magyarra forditana az ember.

Tehat vagy NINo, vagy NI, de semikkeppen nem NINo szam.

SzZoole 2014.02.17. 21:51:42

@tildy[UK]: National Insurance Number(NINo)
Nekunk meg anno 2009-ben csak NI volt es plasztik kartyat is adtak,de 1-2 eve mar NINo-nak hivjak es nem jar hozza plasztik kartya,csak egy A4 nyomtatvany.

Muscari 2014.02.17. 21:54:22

@Zoole[uk]: koszi szepen, a legkozelebbi koltozes leghamarabb egy ev mulva esedekes, Edgware tovabbra is jatszik. Szivesen fogadom majd a tanacsoadt
Az Edgwarebury parkot majd megnezzuk tavasszal, a Stonegrove parkot is. Neztunk azon akornyeken is lakast, de sajnos kenytelek voltunk kompromisszumokat kotni. Na majd legkozelebb.

Ja hogy a romanokrol beszelsz. Az eszrevettem, hogy van jopar roman bolt, de en pl. szivesen jarok oda vasarolni. De hat ezek szerint van a dolognak arnyoldala is :-(

Sajnalom az autodat kulonben, nekunk annsk idejen az eskuvoi vacsorank alatt karcoltak vegig a motorhaztetot. Pesten.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.02.17. 21:55:20

@Zoole[uk]: tudom mi ez. Csak minek duplazni ilyen modon a szamot , hogy NINo szam, mikor mar a NINo tartalmazza azt, hogy mi ez.
NINo szamozni kb most hallom eloszor, szinte mindenki a kornyezetemben NI numbernek hivja.

Muscari 2014.02.17. 21:55:33

@Zoole[uk]: azt tudod, mit jelrnt a pula calului? ;-)

auntbessi 2014.02.17. 21:57:29

@Kövérmadár [swe]: en soha nem varok semmilyen szamlara, lemegyek a konyhaba aztan megnezem a British Gas altal felszerelt kutyut, ami megmondja hogy epp most, meg az elmult 1oraban az elmult honapban az elmult evben mennyit fogyasztottam es az mennyibe kerult, leolvasni se kell, mert percenkent kommunikal a szolgaltatoval
de all ilyet ebayen barmelyik szolgaltatohoz lehet venni
nekem van 2 tartalek a fiokban, mert a marhak tobbszor is kikuldtek

SzZoole 2014.02.17. 22:01:37

@tildy[UK]: tudom,hogy tudod azert irtam, hogy annak idejen nekunk,mivel hogy szinte egyszerre kezdtunk,,akkor meg csak siman NI-nak hivtak

SzZoole 2014.02.17. 22:05:13

@Muscari: szivesen seggitek a kornyeket ki valasztani ha esdekes lessz
A pula azt tudom mi,de a masodik szot nem ismerem:)

blackhairlady 2014.02.17. 22:07:57

@diggerdriver: Ami neked picsogas az masnak nem. Es ugy kezdted eleve, hogy te megmondtad. Es mi az, hogy "ez a csapat?" Ki van "ebben a csapatban?"
Nem varok en el senkitol semmit, foleg, hogy hazudjon, de azt tanacsolni valakinek, hogy ne is irjon ide tobbet egy szot sem, mert neked nem tetszett, enyhen szolva sem ok. A szamomra. Amit szova tettem, mert en sem akarok "hazudni".

33621 2014.02.17. 22:13:13

@Muscari: Lónak a f@sza. Ezt jelenti amit kérdeztél.

Latcho Rom 2014.02.17. 22:15:00

@charlieharper (NY, US of A): ir dolgot neztem, hisz nem lehetsz olyan bornirt farok hogy egy trehany ir miatt egy nagy kozossget itélj..

www.jns.org/latest-articles/2013/6/23/why-arent-irish-eyes-smiling-on-israel#.UwJ8IM66_Kc

nothing to do with this?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 22:17:53

Egy körkérdés a blogolókhoz.
Mindenkinek olyan kibaszott nehéz feltenni épeket mint nekem vagy csak én vagyok hülye hozzá?

SzZoole 2014.02.17. 22:19:12

@diggerdriver: megegyszer,miket nehez fel tenni?

Muscari 2014.02.17. 22:20:10

@33621: Zolit kerdeztem, en tudom. Regi magyarorszagi munkahelyemen egy gumialkatresznek volt ez a "beceneve" hala egy erdelyi holgynek :-)

azert koszi

SzZoole 2014.02.17. 22:24:03

@Muscari: akkor horse cock,igy mar ertem.:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 22:29:12

@Zoole[uk]:
Képeket.
Tegnap három órán keresztül tettem fel a képeket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 22:29:55

Hogyan adjuk be a tablettás gyógyszert a macseknak

1. Vegyük fel a macskát,tegyük bal alkarunkra úgy, mint egy kisbabát. Helyezzük jobb hüvelyk- és mutatóujjunkat a macska szájának két oldalára, finoman nyomjuk össze, a tablettát közben a jobb markunkban tartjuk. Amint kinyitja a száját, ejtsük bele a tablettát. Hagyjuk, hogy a macska becsukja a száját, és lenyelje a gyógyszert.
2. Szedjük össze a tablettát a padlóról, a macskát a szófa mögül, és ismételjük meg az előző lépést.
3. Szedjük össze a macskát a hálószobából, dobjuk ki az elázott tablettát.
4. Vegyünk elő egy új tablettát. A macskát bal alkarunkra helyezve, bal kezünkkel fogjuk jó erősen a hátsó lábait. Erőszakkkal nyissuk szét a száját, és toljuk a tablettát mélyen a torkára. Tartsuk a száját csukva, míg tízig számolunk.
5. Szedjük ki a tablettát az akváriumból, a macskát a ruhásszekrényből. Hívjuk be párunkat a kertből.
6. Térdeljünk a padlóra, a macskát határozottan szorítsuk lábaink közé, fogjukle mellső, hátsó mancsait egyaránt. Ne foglalkozzunk a mély morgással, amelyet a macska bocsájt ki magából. Kérjük meg párunkat, hogy tartsa határozottan a macska fejét egyik kezével, másik kezét használva egy favonalzóval feszegesse szét a macska száját. A tablettát ejtsük a macska szájába a vonalzó mellett, majd erőteljesen masszírozzuk a macska torkát.
7. Szedjük le a macskát a karnisról, és vegyünk elő újabb tablettát. Jegyezzük fel, új vonalzót kell venni, és megvarrni a függönyöket. Óvatosan seperjük össze a törött porcelánfigurák, vázák cserepeit, majd később megragasztjuk.
8. Tekerjük be a macskát egy nagy törölközőbe, párunk fogja a hóna alá, úgy, hogy csak a feje látsszon ki. Helyezzük a tablettát egy vastagabb szívószálba, feszítsük szét a macska száját egy ceruzával, és fújjuk a tablattát a macska szájába.
9. Ellenőrízzük, hogy a gyógyszer veszélyes-e az emberre, igyunk meg egy sört, hogy elvegye az ízét. Kötözzük be a párunk alkarján levő sérüléseket, távolítsuk el a vérnyomokat a szőnyegből hideg vízzel és szappannal.
10. Hozzuk el a macskát a szomszéd kamrájából. Vegyünk elő újabb tablettát. Nyissunk ki még egy sört. Helyezzük a macskát a konyhaszekrénybe, majd csukjuk rá a nyakára az ajtót, úgy, hogy a feje látsszon. Teáskanállal feszítsük szét a macska száját, és csúzlizzuk le a torkán a tablettát egy gumiszalag segítségével.
11. Hozzunk egy csavarhúzót a garázsból és rakjuk vissza a konyhaszekrény ajtaját. Igyunk sört. Vegyünk elő scotch-ot. Öntsünk felest, dobjuk be. Tegyünk hideg borogatást az arcunkra, és nézzünk utána, mikor kaptunk utoljára tetanuszt. Tegyünk fel whiskey-s borogatást, csak a fertőtlenítés végett. Dobjunk be még egy felest. Dobjuk el a pólót, ami rajtunk volt, vegyünk fel tisztát.
12. Hívjuk ki a tűzoltókat, hogy leszedjék a mocsok macskát az út túloldalán levő fáról. Kérjünk elnézést a szomszédtól, aki, hogy a macskát kikerülje, megfarolt és a kerítésbe csapódott. Vegyük elő az utolsó tablettát.
13. Kötözd a kis rohadék mellső lábait a hátsókhoz spárgával, és erősíts szorosan az ebédlőasztal egyik lábához, keríts egy nagyon vastag munkakesztyűt a kamrából. Nyomjuk a tablettát a macska torkába, egy nagyobb húscafat kíséretében. Csak keményen! Tartsuk a fejét függőlegesen, és öntsünk az egész után egy liter vizet, hogy lemossa a tablettát a gyomrába.
14. Igyuk meg a scotch maradékát. Kérd meg párod, hogy vigyen el a balesetire, ülj csendben, míg az orvos összevarrja az ujjad, és az alkarod valamint a tabletta maradékát eltávolítja a jobb szemedből. Hazafelé menet hívd fel a bútorboltot, rendelj új étkezőasztalt.
15. Hívd ki a veszélyesállat-befogókat hogy kapják el a pokolbéli mutáns macskát és hívd fel a helyi kisállatboltot, hogy van-e hörcsögük.

SzZoole 2014.02.17. 22:34:35

@diggerdriver: miert nem hasznaltal egy JCB-t vagy egy caterpillart,azzal biztos sikerult volna rogziteni:))))

Latcho Rom 2014.02.17. 22:34:47

@Zoole[uk]: kepeket zolika, kepeket :)

2014.02.17. 22:36:12

@Whave: Ó értem, a hivatalos felügyelet. :) Nekünk a múltkor amikor Bp-en voltunk tudtunkra adták egyes autósok hogy hülyék vagyunk amiért a zebrára merünk lépni (nem lámpával jelzett). Ezért valóban, önfegyelmezésről is van szó, a testi épséged érdekében.

@blackhair-lady: Nem, egyedül az én saram, nem volt időm a hozzászólásokat elolvasni. Komolyan nem akartam irni a posztról.

@shakti_rom: Ezt én is igy tapasztaltam, de ahogy elnézem a Ken Loach filmeket, és ha van azoknak valóság alapja, akkor Charlie-t is meg tudom érteni.

Mrs. Clayton 2014.02.17. 22:36:45

@tildy[UK]: az A4-es lapra a hivatal irja h NINo

SzZoole 2014.02.17. 22:37:35

@shakti_rom: ma este kacsa zsiros kenyeret vacsoraztam lila hagymaval es paradicsomal,e vot man jo:))))

2014.02.17. 22:39:26

@Jess G: Hali, de jó téged is errefelé látni. :)

2014.02.17. 22:39:34

@diggerdriver: par hete, de lehet, hogy par honapja raneztem arra a bizonyos Homarra. Volt egy nick, talan Hagymamama vagy Hagymamamma neven. Termeszetesen a "he who cannot be named"-et figurazta ki. Nagyon szorakoztato volt. Nem orulnek, ha nekem is lenne valami hasonlo fan-em.

@Jess G: na, ma mar erdemes volt feljonni ide! Hogy s mint? Meg mindig a szomszed megyebol?

morsels (törölt) 2014.02.17. 22:40:47

@diggerdriver:
Regen volt egy ilyen magyar mese, ahol az volt a feladat, hogy ki tudja a mustart megetetni a macskaval.
Aztan ugye tobben probalkoztak sikertelenul, mignem a szegenylegeny meg nem oldotta a problemat.
Belenyomta a macska feneket a mustaros talba, amit aztan a macska szelsebesen kezdett lenyalni.
:-)

2014.02.17. 22:41:21

@diggerdriver: nagyon jo!
@shakti_rom: it has nothing to do with my sentiments. ird be, hogy irish travellers behave in britain, vagy hogy what brits think of irish travellers, vagy what is a pike. na, ilyenek koltoztek be egy adore mellenk

Latcho Rom 2014.02.17. 22:41:29

@cougarcat: masok lehetnek a europai irek, bar en ismerek elso generaciosokat is, akcentus, temperamentum, mersekelt pialas, de semmi lustasag, semmi amiert stemplit tehetnek az IREKRE, epp forditva. Tehat nem ertem. Filmek azok filmek..

Latcho Rom 2014.02.17. 22:45:20

@charlieharper (NY, US of A): Ok, elhiszem...a pike az egy mas dolog, csak Brad pikejat osmerem s kedvelem.

Hasonlo nomadokat szinten, s nem csak az internetrol, vagy egy kellemes budai ertelmisegi letbol, de kozelebbrol mint a te szomszedsagod volt...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.02.17. 22:45:21

@Jess G: NINo vagy NINo szam? Csak mert szerintem a masodik nyelvtanilag helytelen. Lehet rosszul fogalmaztam, de ez lett volna a lenyeg.

morsels (törölt) 2014.02.17. 22:46:58

@tildy[UK]:
Nalatok nem mondanak olyat, hogy "PIN number"?

Latcho Rom 2014.02.17. 22:48:17

@Zoole[uk]: akko fujd fel!

jo lett a sult, zoldborso fozelekkel..jo fokhagymasan :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.02.17. 22:49:20

@morsels: Pin code. Nem mondanak pin numbert tobbnyire.

SzZoole 2014.02.17. 22:49:28

@shakti_rom: azok az irek akit Te ismersz ireknek oda at nem ugyanazok akikrol Charlie beszel,a traveler gypsies ugyan olyan gusztulan ciganyok mint amit otthon lattal a putrikban,hangoskodnak,lopnak,szemetelnek,isznak altalanos a verekedesek es allandoan balheznak mindenkivel.

Latcho Rom 2014.02.17. 22:50:16

@cougarcat: melyik Loach filmre gondolsz, lattam parat de azt hiszem a pike kimaradt, vagy elfeledtem mar?

Mr Long 2014.02.17. 22:50:34

@shakti_rom: cranberry-vel es aszaltszilvaval toltott baconbe gongyolt csirkemell coleslaw-val.

2014.02.17. 22:51:10

@shakti_rom: szep romantikus kep. Mellettuk elni mar nem annyira. Semmi romantika nincs abban, amikor minden nap reggel 4-ig az ablakom alatt bogetik a quad-okat vagy a gyerekeik 5-6 evesen uvoltozik, hogy f.. old .... feled, amikor a hazadbol kimesz.
Vagy hogy a szomszed rohan at a nail gun-ert, mert ami nincs leszogelve a haz korul, az eltunik.
Eltem nomadok kozeleben algeriaban. Az nem ilyen volt

SzZoole 2014.02.17. 22:52:07

@shakti_rom: azt is szeretem,jol lesutott boros malachusbol,hetvegere be is tervezem:)))

2014.02.17. 22:54:01

@morsels: a kozertekben, amikor fizetsz, itt azt mondjak altalaban, hogy "whenever you're ready"

Mr Long 2014.02.17. 22:54:37

@diggerdriver: mert nehex lenne? nem vettem eszre. A reggel kb 10 mp volt a kep feltetele, hogy lassad az altalab szoban uberelt es bizonyitekkal meg ala nem tamasztott csapot...

Latcho Rom 2014.02.17. 22:55:21

@charlieharper (NY, US of A): En ertettelel felre, tehat az ellenszenved csak erre a nepre iranyul, nem a feher irekre vagy skotokra. Igen irtam, Brad egy romantikus pikey, nem tud kibujni,a borebol :)

Latcho Rom 2014.02.17. 22:57:28

@Zoole[uk]: olyat vegy amin jo sok zsir van, kulonben kiszarad mint mása az ezred lanya a szazadik kozak utan.

Latcho Rom 2014.02.17. 22:59:59

@Don Kartasch: senki tobbet, fait vos jeux..akkor nezek par House of Cards-t.

nyuszigonosz 2014.02.17. 23:03:27

@Don Kartasch: Elsö próbálkozás 650. :-)
Érdekes dolog ez.

SzZoole 2014.02.17. 23:06:06

@shakti_rom: tudod en lightosan szeretem sok szalonna,keves hus:)))

hablaty67 2014.02.17. 23:08:07

Engem az egész komment-ügyben a hozzászólások idegesítenek. A nagyokosok egy külön állatfaj? Itt a szerencsétlen hazánkfia, aki valami okból a boldogulást/kalandot/akármit külföldön keresi, élményeiről, a tapasztaltakról ír valamit az olvasók okulására, erre jön a troll-had és csak beleköt... ahelyett, hogy JOBBAT írna, első kézből.
Tényleg nyomasztó. Itt csak a posztok érnek valamit, a kommentek 90%-a szarrágás. Jó étvágyat hozzá!

Mrs. Clayton 2014.02.17. 23:08:09

@charlieharper (NY, US of A): persze, naná, csak újabban nagyon el vok havazva, mert a főnököm eladta a céget, az új ember meg mindent a nyakamba varrt
@cougarcat: köszi :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 23:09:38

@Mr Long:

Úgy van hogy rákattintasz egy képfeltöltés ikonra.
Felad egy ablakot hogy oda töltsd fel.
Vagy feltölti vagy visszadobja hogy nagy.
Olyankor kisebbre kell venni és megint feltölteni. Ha elfogadja akkor ONNAN feltölteni a szöveghez.
A csavar az benne hogy megjeleníti hogy ott van ahova szánod aztán mikor megnézed a végleges formátumot akkor nincs ott.
Így minden képfeltöltéskor véglegesíteni kell az oldalt és megnézni hogy kirakta e a képet majd a szerkesztés gombbal visszahívni az egészet és a következő képet feltölteni az előző procedúrával.
Idegölő.

Latcho Rom 2014.02.17. 23:10:08

@hablaty67: Koszonjuk, neked is. Buh bye!

SzZoole 2014.02.17. 23:10:31

@shakti_rom: akikrol Charlie es en is beszelunk neked az ir ciganyokrol,feher boruek szoke hajuak es kek szemuek,ezt ird be a YouTube keresobe,Big Fat Gypsi Wedding,az eletukrol egy sorozat.
Jo szorakozast.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.17. 23:13:00

@hablaty67:
Na tessék. Ne csak a pofád járjon.
Hol a posztod?
Jaa hogy sehol.
Dumálni könnyebb mi?
Írjál egy jó posztot és tedd ki ide.
Lássuk.
Én már megtettem most te jössz.

2014.02.17. 23:13:28

@Jess G: szolj hogy nem ersz ra. Latod, mire feljossz a HA-ra, addigra mi meg atkoltozunk egy toval arrebb....

Latcho Rom 2014.02.17. 23:15:29

@Zoole[uk]: Itt is megy, ny igazi romakkal is az eszak amerikai verzio. Borzonganak a pogarok a mason, messzirol.

Ha lesz idom ket Springer show kozott, feltetlenul megnezek egyet a kedvetekert, aztan jol megtargyaljuk...jao? :))))))

2014.02.17. 23:15:34

@Zoole[uk]: nem ismertem soha ciganyokat. De ezek az irek, valami iszonyat. Foleg a kolykok

SzZoole 2014.02.17. 23:19:19

@charlieharper (NY, US of A): a magyarorszagiak teljesen ugyanilyenek,nem mind csak a putrisok,csak azok barnak es budosek,mint az indiaiak.

Latcho Rom 2014.02.17. 23:19:34

@charlieharper (NY, US of A): sose engedtek ki a kiraly uccabol, vazze? :))

2014.02.17. 23:21:40

@shakti_rom: a Majakovszkijt jol ismerem, de nem ott nottem fel.
@Zoole[uk]: a tajvani ismeroseim mind azt mondjak, hogy az europai ember budos. Allitolag a tejtermektol, budos sajt szagunk van

Latcho Rom 2014.02.17. 23:21:53

@Zoole[uk]: Oszt mennyi idot toltottel el indiaban?
Korosi Csoma Zoleeee te :)

SzZoole 2014.02.17. 23:24:19

@charlieharper (NY, US of A): akkor Ok nem szagoltak meg palpusztai sajtot,na az budos

Latcho Rom 2014.02.17. 23:25:22

@charlieharper (NY, US of A): ja igen, cepeltek a vilag korul, teged meg az ezustkanalat ;)

indiai illatot nem tapasztaltam soha, kinait igen, a tenger fokhagymabol + 5 spice fuszer johet.

SzZoole 2014.02.17. 23:25:51

@shakti_rom: csak annyit mint Te.toketlen Casanova:)))

Latcho Rom 2014.02.17. 23:29:07

@Zoole[uk]: nem lehet beled PC targyalni, nem es nem :)

el is huzok, c u tomorrow or later

SzZoole 2014.02.17. 23:31:26

@shakti_rom: mi van,most besertodtel?:)))

SzZoole 2014.02.17. 23:35:43

@shakti_rom: egyebkent is,ha velem akarsz targyalni az ar 40%/het
A masik nick nevem TheUsurer:))))

2014.02.17. 23:36:31

@Kövérmadár [swe]: En nem akartam ma egyaltalan se hozzaszolni, de meglattam, hogy emlegetitek a Bron-t meg a skandi krimiket ugyhogy beleptem. :D

Aki tobbet elolvasott/megnezett, mint en, az tudna valaszolni nehany kerdesemre? Szoval..... szerintetek ez ilyen ibseni hagyomany, hogy minden dontesnek irtozatosan brutalisan lesujto kovetkezmenye van ezekben a tortenetekben? :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 23:37:13

@Mr Long:
Nem olvastam (komolyan) :)

@charlieharper (NY, US of A):
Nem rossz, nem rossz. A Bibliát akkor olvasom, amikor nyaralunk és éjjel nem tudok aludni. A szállodákban mindig szokott lenni...

@Kacorlakk:
Az lehet a mentség, e szörnyű bűnre, hogy errefelé nem lehet kovászosuborkát kapni, a nyári időjárás pedig nem mindig teszi lehetővé a készítést. Marad a sima uborka és természetesen a tejföl :)

@auntbessi:
Nem rossz, nem rossz. Mi akkor el vagyunk maradva. Mondjuk ez bérlakás, nem saját.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.17. 23:44:29

@hablaty67:
+1 pont azért, mert legalább nem magázódtál ;)

Írtam posztot, kettőt is, jobban tetszett az embereknek, mint a mai... mea culpa!

@mojyo:
Nem tudom.
Általában melyik döntésünknek nincsen brutális hatása? Mármint IRL? Sokszor lehet, hogy csak a szerencse menti meg az embert a katasztrófától, nem tudhatjuk.

@shakti_rom: @diggerdriver:
Pedig nagy mesélő az öreg, ő a Trollkien!

nyuszigonosz 2014.02.17. 23:51:28

@mojyo: Nemtudom melyik svéd vagy más skandináv könyvre gondolsz konkrétan.
Elég sokat olvastam. kedvenc északi íróim: A.Indridason, Y.Sigurdardottir Islandiak, Anne Holt, Jo Nesbo norvégok, és a svédek közül H. Tursten, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, Henning Mankell, és a többiek.
Egyikükre se mondanám, hogy Ibsenhez hasonlítsam öket, igaz attól csak a Nórát ismerem.

2014.02.18. 00:06:37

@Kövérmadár [swe]: Iiiiiigen, de de de de... nem kell, hogy minden ilyen extrem legyen egy dramaban szerintem :D Marmint, ez szerintem elkepesztoen leszivja az ember agyat aki ezt fogyasztja, nem? Engem nagyon lefaraszt ez a vilag.

De en nem olvastam egyet se, TV-bol ismerkedtem a mufajjal, a Forbrydelsennel kezdtem, az elsovel, imadtam, egy evig arrol beszeltem, nagyon tetszett, hogy milyen "emberkozeli". Aztan csak a sztori-csavarok maradtak a tobbiben, az emberi helyzetek kicsit ki lettek szenzaciohajhaszkodva. A Bron meg az Arne Dahl azt meg mar parodianak fogtam fel :D Ezert nem vettem ilyen konyveket se a kezembe. Felre ne erts, elvezem ezeket, es erzem az Ibsent is :D Csak... faraszto, es szerintem nem igazan a depresszio miatt, vagyis szerintem egyaltalan nem depressziosok ezek a tortenetek, hiszen mindig van benne katarzis csak mindig negativ, a donteseknek mindig lesujto a kovetkezmenye, es jellemzoen mindig ilyen skandinavosan egalitarianusan is, ennek a merteke egeszen megmosolyogtato, marmint ez az allando buntudatot ereznek, hogy jobban elnek mint a vilag tobbi resze :D Ez a fajta protestans/szocialdemokrata onostorozas pedig nekem elegge faraszto, kb mint a Bruegel kepei, csak azt en konnyebben be tudom fogadni. :D Persze lehet, hogy csak en nem akarok szembenezni ezekkel a dolgokkal de tolem tavol all ez a fajta brutalizmus.

Volt itt egy pszichiater, aki ide irogatott Norvegiabol asszem, neki van errol elmelete? :D Tudom, hogy orvos es nem szabadbolcsesz, de kivancsi vagyok o mit gondolna ha olvasna. :D (Egyebkentis, egyszer mar volt olyan, hogy emlegettem az albanias juzert, es erre megjelent, hatha most is bejon. :D)

2014.02.18. 00:13:20

@nyuszigonosz/D/: Van neki nehany kifejezetten kritikus, sot, politikus darabja, nem mindnek tudom a cimet, de van nala boven ebbol a realizmusbol amibol ezek a thrillerek taplalkoznak szerintem, en legalabbis erzem. Peer Gyntbe is bele lehet latni aki bele akarja :D (Grieget is imadom amugy, meg a Munchot is, mert emospicsa vagyok, szoval semmi bajom az eszaki realista depresszioval, sot. :D Csak az en szememmel megis fura egy kicsit, de erteni ertem, csak nehez vele azonosulni :D)

Latcho Rom 2014.02.18. 00:13:56

@mojyo: Nem sut a nap soha, enekeljék a o sole miot?

ibsentol tavol, de van egy tipikus gloomy erzes a nesbokat s hasonlokat olvasva, igaz ritkan teszem, evente ketszer, valami jo bicsen kinyulva, vicces italokat szurcsolgetve.

Mrs. Clayton 2014.02.18. 00:22:00

@tildy[UK]: sztem nam az, bár engem is idegesít ha azt mondják h bacon szalonnát kérek

Mrs. Clayton 2014.02.18. 00:22:00

@charlieharper (NY, US of A): nem mondod? akkor ezt hamar nyélbe ütöttétek, mikor is beszéltünk? tavaly ősszel? a feleséged jobban szeret ott lenni? házat eladtátok?

2014.02.18. 00:23:32

@shakti_rom: Nem azt kerdeztem, miert nem eneklik az o sole miot? :D Csak eltunodtem ezen a jelensegen, hogy most milyen nepszeruek.... bar ha bicsen kinyulva olvassatok foleg, akkor annyira megse aggaszto.... Amugy se aggaszto persze egyaltalan sem, csak erdekes, hogy pont mostansag miert ilyen felkapottak. Csak el tunodtem. :D Illetve.... megneztem tobbet ilyenbol es itt terapiazom le magam, hogy ketsegbeesve meg probalom kibeszelni :D

morsels (törölt) 2014.02.18. 00:31:38

House of Cards, ehh?
Magadra ismertel? :-)

Latcho Rom 2014.02.18. 00:31:38

@mojyo: mert minden mast tudunk, us, brit, frencsi, a skandinav lett legyen gloomy, trollos, de egy uj, erdekes millio, ahova a kepzeletunk azt rajzol amit akar..
jobb igy?

Latcho Rom 2014.02.18. 00:33:57

Vannak bizonyos parhuzamok :)

Sose volt, sose lesz ennyi klaut egy vicenek. Amirol en tudok.

Latcho Rom 2014.02.18. 00:36:02

Radismertem, a sikertelen kartyasban :))

Muscari 2014.02.18. 00:36:37

@Jess G: szia, jo latni teged. Gyere majd gyakrabban :-)
En hallottam mar PIN numbert emlegetni, a bacon szalonna meg szerintem is tulzas. De majd Birca megszakerti, ha olvassa.

2014.02.18. 00:43:49

@shakti_rom: My Name is Joe, Sweet Sixteen. KL úgy ismert hogy realista, bár nem ott élek, szóval nem tudom hogy mennyi a valóság alapja. Nekünk is megvan a "white trash"-nek titulált réteg, csak teljesen mindegy, milyen származásúak, inkább az értelmi és viselkedési szinvonalat jelzi.

Latcho Rom 2014.02.18. 00:54:54

@cougarcat: Megvan biza.

Mondjak angolul is hogy ez meg Az miatt, s lattak a neten hogy Coelho uncool(it is), szanaszet rofogik a netet. Hany ev meg amig
a netes demokracia a kretenekre, muveletlenekre es gonoszokra is,vonatkozik? Lesz majd egy IQ es EQ teszt ezeknek mielott,egy sort is publikalhatnak...barhova? Lesznek jobb szurok a trollok, az idegbetegek, az iszakos netbullik ellen?

net pikeys :)

nyolcadik helyre estunk, ruszkik mogott :(

szorri, ennek ki kellett gyunnie..

Latcho Rom 2014.02.18. 01:05:30

@cougarcat: a Joe- lattuk. Anyways, egy rossz szomszed az csak egy.
Nem vagyok nagy kanadai francia,szimpatizans, de ez tenger szemelyes tapasztalbol lett igy, nemcsak,egy mocsok szemet lowlife francia szomszed miatt...:)

morsels (törölt) 2014.02.18. 01:06:30

Jaja, te vagy Kevin Spacey karakterje.
Es senki nem latja.

morsels (törölt) 2014.02.18. 01:08:52

@shakti_rom:
Neked kene a szuronek lenned.
Te tudod, hogy ki erdemli meg.
Ugye :-)

morsels (törölt) 2014.02.18. 01:16:07

@shakti_rom:
Azert ez mar egesz kozel van ahhoz, amilyen igazabol vagy. Mondjuk itt elegge visszafogott, meg hianyoznak mas reszek, plane az EQ-dat illetoen.

morsels (törölt) 2014.02.18. 01:17:58

@shakti_rom:
Hat igen, a federal government, plane itt a fovarosban tele van francia kanadai fonokokkel.

Latcho Rom 2014.02.18. 01:22:36

@cougarcat: Igen, jelzi sajnos.

joejt, nem jo itt lenni most.

morsels (törölt) 2014.02.18. 01:24:12

Kedves HA,
te ezt hogy ertelmezed?

"Mondjak angolul is hogy ez meg Az miatt, s lattak a neten hogy Coelho uncool(it is), szanaszet rofogik a netet. Hany ev meg amig
a netes demokracia a kretenekre, muveletlenekre es gonoszokra is,vonatkozik? Lesz majd egy IQ es EQ teszt ezeknek mielott,egy sort is publikalhatnak...barhova? Lesznek jobb szurok a trollok, az idegbetegek, az iszakos netbullik ellen?

net pikeys :)"

Csak kivancsi vagyok.

______________ (törölt) 2014.02.18. 03:11:29

@shakti_rom: jó kép.
nekem is van egy, igaz nem bulgáriában, hanem szerbiában lőttem egy világvégi zsákfaluban. egy hasonlóan karakán néni vezeti a kecskéjét az aszfalton, de olyan természetesen, mintha kutyát vezetne vagy kordét húzna.

Latcho Rom 2014.02.18. 03:14:49

@sorsolo: facebookrol loptam, nem tudom hol leszult, de maxos hangulata van :)

Latcho Rom 2014.02.18. 03:20:48

@Zoole[uk]: rad korosi csumi csám soha! :)

Latcho Rom 2014.02.18. 03:25:10

@sorsolo: haboru elott jartal arra?

Latcho Rom 2014.02.18. 03:46:07

Kedves HA,

En tokeletesen megertem a feladatod nehezsegeit, idod hijjat, es mindent.

Azt is tudom hogy minden blogba kell egy gizda, kotekedo, iszakos troll is, elfogadom, ilyen az elet, ez adatott, ez egy ilyen eszpresszo.

Sok emberbe belemart ezen a blogon is, nem csak magamert beszelek. Tehat: Miert pont ezt a trollt akarod megtartani a blogban?

Llatod, hagyom logva..kihasznalja hogy nem vagy jelen, probalkozik IRL infokkal kihozni a sodrombol, nem mux neki.

Szurot javasoltal a trollra, az nem megy, hiszen kiesel masok irasainak ertelmebol is igy, magad bunteted vele.

Gyerekes baromsagok, tudom hogy nez ez ki kivulrol...de ez igy nem megy sokaig..

A Spacey karakterrol privat irtam neked: egy gyilkos, politikai kurva, minden szarhazi amerikai politikust osszegyuro szerep - egy kivalo netflix szeria.

______________ (törölt) 2014.02.18. 03:46:47

@shakti_rom: nem. pár éve. meg közvetlen a háború után is.

Latcho Rom 2014.02.18. 04:02:21

@sorsolo: itt...isztria, ugy 77 korul? Ki gondolta volna hogy egyszer nekem is lesz tamburam, ugy huzta ott egy tambura banda, ki gondolt ott haborura, ki a szerb, ki a horvat, ki a bosnyak..

feltem mo-t, felek mi lessz ha veszit, talan jobban felek ettol mint a negy ev+ 2/3-tol.

...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.18. 06:59:03

@morsels: @shakti_rom:
Sracok, tudom, hogy nem igazan kedvelitek egymast, raadasul "szomszedok" is vagytok. De miert nem tudtok egymas mellett egy kicsivel bekesebben meglenni? Vagy ehhez tul nagy az egotok?

Szerintem kar ezzel elszurnotok egymas es a sajat napjaitokat...

Biztos, hogy engem sem kedvel mindenki, megis egy elhanyagolhato %-on kivul mindenki emberi modon szol hozzam (es viszont). Nalatok ez valamiert nem megy.

Otlet, hogy miert nem?

Kacorlakk 2014.02.18. 07:13:58

@Kövérmadár [swe]:
Csak akkor áll módomban megbocsátani, ha egymás után, sorosan fogyasztod el. Önmagában mindkettő remekmű, de együtt... (Szerencséd, hogy aludtam rá egyet, tegnap nem lettem volna ebben fontos a kérdésben ilyen megengedő.)

Chamroe 2014.02.18. 09:05:38

@zöldeketbeszélek: Nekem még van vissza 7 hónap a gyed-ből, és elég jól kapok, úgyhogy nekem megéri, mert ezt a pénzt simán félre is teszem. A gyes mellett pedig muszáj dolgozni, mert az nagyon kevés, szerencsére nálunk anyu tudja vállalni a gyerekeket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.18. 12:17:39

@Chamroe: Én lemondtam két hónap gyedről, amikor visszamentem dolgozni, most már másként csinálnám. Nem érte meg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.02.18. 12:20:04

@Kövérmadár [swe]: Ugyan már, egy kellemes masszázs, kávé reggel az ágyba sok mindennel felér :).

A skandináv krimik tényleg elég furcsák. Nyomasztó képet festenek erről a világról, alkoholizmus, bezárkózó emberek, elfojtott majd pusztító erővel kirobbanó indulatok. Nem tudom, mennyire 'igaz' a kép.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.18. 14:03:27

@zöldeketbeszélek:
Szerintem pont annyira, mint barhol mashol.
Nem latok bele a tarsadalomba. Amennyire zarkozottak, az szamomra pont kellemes.

Indulatokat meg nem lattam az atlagembertol, a bevandorlokkal kapcsolatos dolgok egy mas teszta. De a magyar sem ugy beszel a szomszeddal, mint ahogy pl. a ciganyproblemarol szokott.

A mi szemszogunkbol teljesen normalis emberek.

Norina07 2014.02.18. 19:04:22

@charlieharper (tudja mi az a fereglyuk): Idehozott a sors alatt azt értem, hogy nem volt betervezve. Eredeti terv: novembertől májusig, Ausztria, aztán Anglia. De december hazamentem Ausztriából, és a véletlenek összjátéka, adott egy lehetőséget. Spontán döntés volt, hogy már januárban itt kössek ki. (Hiszek abban, hogy nincsenek véletlenek. Mindig pont akkor vagyunk ott, ahol lennünk kell.)

______________ (törölt) 2014.02.18. 21:15:01

@shakti_rom:
"feltem mo-t, felek mi lessz ha veszit,"
én nem féltem.
te mitől félted? a szélsőjobbtól?
én abban bízom még, hogy előbb-utóbb felébred. de lehet, hogy ez is csak vak remény. abban bízom, hogy talán képes lesz tanulni a hibáiból. de ebben már nem is reménykedem.
valószínűleg oda kerül, ahová való: a történelem süllyesztőjébe - bármennyire is fájdalmas.
csak maga tehet a sorsáról. a magyarok pontosan ilyen sorsot érdemelnek.

2014.02.19. 01:55:22

@Kövérmadár [swe]: Iiiiigen, de, de de.... :D Hatszovalenugylatom, hogy a skandinavok, annak ellenere, hogy beszelgetni nem igazan akarnak, a szivukon viselik a tobbi ember sorsat. Ezt ertettem szocialdemokrata onostorozas alatt. :D Szooooooval, nekem az a kep jon le roluk, hogy van egy kepuk az igazsagos tarsadalomrol, hogy annak milyennek kellene lenne, es ezert elkepeszto dolgokat kepesek megtenni, es valodi felelosseget, sot, buntudatot ereznek, hogy mindezek ellenere nem mindenkinek sikerul. :D Lehet, hogy ez a kozepkorban is igy volt, Andersen, Ibsen idejeben is, manapsag pedig hatalmas adokat fizetnek, elkepeszto atlatszosag mellett, hogy egy olyan joleti allamot epitsenek, amiben mindenkinek vannak eselyei a boldogulasra.... es bar bantja oket, hogy ez megse mindenkinek sikerul, csak tarsadalmi szinten tudnak ezzel foglalkozni, mert amugy eleg zarkozottak, beszelni nem beszelnek egymassal.... cserebe rengetegen irnak, hogy ezt kiirjak magukbol, ennek az eredmenyei a Bron meg a tobbi ilyen szocialisdepresszios krimi :D Ezek attol skandinavok szerintem, hogy az atlagos hatteru, de a munkajuk miatt mindig valamennyire serult nyomozok azzal keresik a penzt, hogy minden egyes nap talalkoznak az elet igazsagtalansagaival, szamkivetettjeikkel, megeroszakolt nokkel, drogosokkal, menekultekkel, szoval tobbnyire olyan szerencsetlen aldozatokkal akik kizarolag onhibajukon kivul valtak azza (es ez mindig nagyon hangsulyozva van), ettol pedig a nyomozok teljesen felemesztodnek, nem tudjak eltavolitani magukat ezektol, de meg se lehet megbeszelni senkivel se, sot, attol csak megrosszabb, hogy nekik meg ebben a szornyu vilagban mindezek ellenere megis jutott hazastars, baratok es hetvegi haz draga lampaburaval. :D En osszesen 3 reszt birtam a Wallanderbol, de a vegen mar en vartam, hogy uljon mar be a kadba egy uveg borral, es vagja fel az ereit valamelyik Grieg elegiara a dezijner magnojabol. :D

Eszemmegall, de amugy allitolag ok a legboldogabb nepek is a vilagon. :D Valoszinuleg ezekben a meresekben ezeket a tarsadalmi boldogsagokat merik, hogy ki mennyire elegedett azzal amit el tud erni, es mennyi eselye van az eletben a kesobbiekben. Es ebbol az egyutmukodo, felelossegvallalo mentalitasbol fakadoan a skandik ezt tenyleg tokelyre fejlesztettek, minden elismeresem, de ezt mar tv-ben nezve is agyzsibbasztoan faraszto, hat meg olvasni, hat meg ott lakni..... :D Tudom, each to their own, csak meg akartam magyarazni, hogy miert vannak ilyen ambivalens erzeseim ezzel a mufajjal kapcsolatban. En abszolute ertem, es valamennyit elvezek is belole, de ha sokaig nezem, ellenhatast fog kivaltani es azt fogom kivanni, hogy barcsak korruptabb es onzobb lenne mindenki, akkor jobban tudnank sz*rni masok fejere, es kevesbe ereznenk nyomasztonak az eletet..... de akkor abba kell hagyni, merthiszenezt nem kivanhatom! :D En imadom a skandinav kulturat egyebkent, csodalatos, gyonyoru, szeretetre es tiszteletre melto dolgokat adtak a vilagnak, es hangsulyozom, hogy ez csak az en senkitsemerdeklo eszmefuttatasom volt ennek a gondolkodasnak egy apro szegleterol, tisztaban vagyok vele, hogy arnyaltabb a kep, es gyonyoru helyekrol es kedves emberekrol van szo.

Szoval bocsanatotkerek, ez most igy kibukott :D Nem akartam en verselemzest irni, ahogy mar irtam a multkor, valoszinuleg meg mindig a hatasuk alatt allok, es igy terapiazok. :D

Latcho Rom 2014.02.19. 02:42:28

@mojyo: but what you Really think about them motherfucking, ibsenrider cocksucking viking bookshitters?,:))))

gergius 2014.02.19. 19:24:15

En azert beleirnam az oneletrajzba hogy magyar (EU-s) vagyok, mert szerintem altalaban meg lehetnek elegedve a munkaltatok a magyarokkal, de legfokepp amiatt hogy ugye nem kell vizum ;)

Latcho Rom 2014.02.20. 01:03:15

@sorsolo: maxnak szantam, de minek..ettol felek. Kirugta a hadsereg vezeret az ukran fonok, gondolom nem akarta a piszkos munkat elvegezni, azert. Ha a ruszkik bevonulnak abbol hatalmas balhe lesz, nem, nem barosso, nem a herek nelkuli ensz vagy eu fog balhezni, de a szomszedunk.
Engem nem erdekel a ruszki propaganda, hogy mennyi naci, jobbos van a tuntetok kozott, biztos van az is, de nem dominans, ahogy 56-ban sem ok dominaltak.
Erdemes a kommenteket is olvasni..

propeller.hu/nagyvilag/2876411-ukrajnaban-56-van

Latcho Rom 2014.02.20. 01:10:27

Utolso kepet is nezd max, a "naci, fizetett ellenforradalmarokrol"

mandiner.blog.hu/2014/02/19/az_utolso_ejszaka_kijevben

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása