oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 08. 06:39,  Ausztria nem az álmom 501 komment

2013. november 08. 06:39 Határátkelő

Ausztria nem az álmom

Az elmúlt hetekben két részben már megjelent Nóri ausztriai története. (Az első részt itt, a másodikat pedig itt olvashatjátok el.) Noha szegény kapott hideget-meleget, megírta a harmadik, befejező részt is, amiért őszintén szólva nagyon becsülöm. Neki nem jött be a kinti munka, amiben sok minden közrejátszhat, de az szerintem nagy dolog, hogy szembe tudott nézni ezzel és végigcsinálja.

Ausztria tábla 2 leragasztva.jpg

„Mások a vágyaink: valakinek az, hogy Ausztriában dolgozzon, valakinek az, hogy otthon. Nem vagyok földhözragadt, éltem Pesten, Ausztriában, kicsit Németországban és kicsit Írországban is, ki tudja hova sodor majd a sors?! Még bárhol kiköthetek.

Viszont a távoli jövő, az most még titok. Előbb a jelenben kell azt csinálnom, amitől jól érzem magam. Nincs semmi baj a munkával. Sok helyen dolgoztam már és ebből kifolyólag tapasztalatom is van.

Az, hogy valaki szobalány nem szégyen, mert itt ezt a munkát is megbecsülik többnyire (fizetésre gondolok). Akkor van a baj, ha olyan emberekkel kell együtt dolgozni, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy megutáld azt, és a céljukat elérik.

Egy bizonyos pont után nem szabad hagyni magunkat. A sarkunkra kell állni és megvédeni az igazunkat legyen ez bármilyen foglalkozás, bárhol a világban.

Tudom, hogy nehéz elhinni, de Ausztria nem az álom! Biztos vannak olyanok, akik élvezik. Nekem ez a negyedév bőven elég lenne, De van még egy hónapom. 4 hónap, 16 hét után fogok hazatérni.. ami annyira nem sok, hiszen nem évekről beszélünk. De arra pont elég, hogy tudjam, én mást akarok az élettől.

Sok mindenben kipróbáltam már magam, és amibe belekezdek, azt végig is csinálom, mint ezt is. Viszont kitartónak és erősnek kell lenni. Tudni kell harcolni. Ha elhiszitek, ha nem. Itt keménynek kell lenni.

Nem akarok elriasztani senkit, de az tévhit, hogy itt minden laza. A pénzen kívül semmi egyéb nem jut eszembe, ami pozitív lenne.

Jó persze, a táj fantasztikus, gyönyörű hegyek, csodaszép a környék, de mégsem olyan, mint nekem a Balaton, vagy Budapest, vagy Szilvásvárad, vagy Kőszeg, vagy csak a Duna, vagy Szálka, vagy Sötétvölgy vagy a Mecsek és még sorolhatnám. Kis hazánk lélegzetelállító!

Én magyar vagyok, és szeretem Magyarországot, és ezt nem szégyellem. Az OTTHONOM és mindig az is marad. Nem értem azokat az embereket, akik elfelejtik, hogy honnan is indultak és itt bizony nagyon sok olyan ember van, aki fenn hordja az orrát. Csak azt nem tudom mire fel?

Vigyázni kell mindenkivel. Sajnos. Vannak nem segítőkész kollégák itt is, akik igyekeznek el lehetetleníteni a napokat, de nem szabad hagyni magunkat. Már megtanultam, hogy kiállok az igazamért, és ezt tudom javasolni mindenkinek, aki ki szeretne jönni.

Az itt eltöltött 4 hónap mindent egybevetve nem az volt, amit vártam. Tény, hogy olykor ezerszer rosszabbnak láttam a helyzetem, mint amilyen valójában és az is tény, voltak pillanatok, amikor jól éreztem magam. Úgy éreztem, hogy igen megérte elutazni.

Az megért, aki szintén kiment, és szintén voltak problémái. Aki elsőre megtalálta a számításait, szerencsés. Van ilyen is, olyan is. Csak át kell gondolni, mi az, ami számít és mi az, amire szükségünk van.

Ha az itthoni munka negyedannyi pénzért, akkor az. Ha külföld, akkor az. Egyik sem elítélendő. Sok minden történt velem kinn, jó és rossz is. Így utólag azt mondom, ki kell próbálni, ha erre vágyunk. Keresni kell, addig megtaláljuk, azt a helyet, amivel elégedettek vagyunk. Sok sikert Mindenkinek!"

Nóri blogját itt érhetitek el.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vendéglátás Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr585619118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 21:20:25

@Mr. Long [wannabe Briton]: Erre is van egy viccem:
2barätnö talälkozik:
-Szia Klaudia!Rég nem lättalak! Miért nem mozdulsz ki néha-néha otthonrol?
-Szia Tanja! Kimozdulnélk én szivesen többször is, ha nem lenne olyan gyenge a hugyholyagom, és nem kellene mindig pisilnem.
-Voltäl mär ezzel orvosnäl?
-Igen, de ö sem tudott segiteni...ezért inkäbb lehetöség szerint otthon maradok.
-Te Klaudia! Menjél mär el pszichologushoz, hätha ö rendbe tudna tenni!
-Erre nem is gondoltam! Jo ötlet, köszönöm!
Pär héttel késöbb megint talälkoznak.
-Szia Klaudia! Na? Voltäl pszichologusnäl?
-Igen.
-És? Segitett? Nem pisilsz mär be többé?
-Dehogynem! De mostmär büszke vagyok rä!

Norina07 2013.11.08. 21:20:38

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nah, ez azért túl lőtt a célon!!!!

Soha, egyetlen sort sem lopok vagy másolok mástól!!! Ha idézek, az idézőjeles!!! A korrekt véleményekre válaszolok, nem a butaságokra.. lehet az kritikai is a megvan fogalmazva... ha leülök írni.. akkor gépelek, nem csinálok mást.. nem olvasok közbe.. csak ütöm a billentyűzetet...!! ja, és mielőtt azt hinnéd, most nagyon ideges lettem.. tévedsz.. nem fognak megviselni, névtelen, igazságtalan sorok.. nah asszem ennyi a reakcióm és ezzel befejeztem!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:21:10

@nyuszigonosz:
Már régóta foglalkoztat a kérdés, hogy milyen az az óperencia? Gondolom kell legyen valamilyen vagy valami, ha már a tenernek van belőle...

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 21:23:02

@vazzup:
Jó utat, várjuk a bejelentkezést a nagy vízen túlról is.
Nomeg a posztot!
:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 21:25:49

@M. Péter:
Ja. A Csige.
Azt mondta azért van mert egymás után több azonos számú járat torlódik és az elsőket visszafordítják.
Ezzel szemben az igazság az hogy mikor leszállított utána bevárta a másik járatot vagyis 10percet várakozott az ázó utasok mellett. Aztán megjött a másik ez elment és a második is leszállított mindenkit és várt a harmadik megérkezéséig. Eleve nem egymás seggében voltak mert 10 és 5perc távolságban követték egymást.
A másik.
4 vagy 6 megállóra a kiírt végállomástól mit számítana már az a néhány perc hogy bevigye az embereket?
Aztán.
Azt is mondta Csige hogy miért nem oldom meg én?
Például azért mert én a SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ vagyok. Aki FIZET.
Márpedig ha fizetek akkor korrekt szolgáltatást várok el.
Mindössze annyit hogyha annak a kibaszott busznak a homlokára az van írva hogy Golders Green akkor odavigyen.
Merthogy az van odaírva. Arra a szolgáltatásra fizettem be.
Nem arra amelyik West Hamsteedig megy.
A London Travel a szarnál is rosszabb mert a szarból még növekedés indulhat de ebből semmi.

Világpolgár2012 2013.11.08. 21:25:53

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Az óperenciát mintha Max már kifejtette volna. De ha rosszul emlékszem, biztos hogy megkérhetjük rá :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:28:50

@Nóri Novotni:
Valószínű már szűrtél, ha nem, akkor sem fogsz válaszolni, de az a helyzet, hogy a kritika, az egyet nem értés és a nemtetszés kifejezése nem igazságtalanság.
A probléma is, amit megéltél Ausztriában, vélhetően ennek a hibás megközelítésnek a számlájára írható.

Attól, hogy valami kizökkent a magszokott kis burkodból, még nem lesz igazságtalan.

2013.11.08. 21:29:31

Lattam ma egy 20-as vegei fele jaro not leggingsben a pubban. Ki volt festve latvanyosan es fulbevaloja is volt. Kb 160cm magas, ugyanannyi kilo. Maxvalnak bejonne? A fo 3 csapasvonal, leggings-festes-fulbevalo megvan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 21:30:28

@vazzup:
Sok szerencsét. Ne roggyál meg. Csak előre...

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 21:31:36

@Nóri Novotni:
A többszörös felkiáltójel, a szóhasználat mind arra utal, hogy felzaklattak a leírtak, rosszul estek.
Lehet, hogy mást szeretnél elhitetni, de bizony ez a válaszod (is...) igencsak durcásra sikeredett.
Nem bántani akarlak, nincs rá okom, de gondold végig: akár elismerő, akár kifogásoló 1-1 vélemény, a tartalma a lényeges, nem a konrét szavak, a stílus (persze, ezek is fontosak, de ezektől fontosabb a mondanivaló).
Digger is jószándékkal írt, te meg durcásan visszavágtál, kissé hegyesen.
Ha elhiszed, hogy nem piszkálni akarlak, jó, ha nem hiszed, úgy is jó.
Neked lenne jobb, ha végiggondolnád, és a nyersebben megfogalmazott véleményeket is megpróbálnád figyelembe venni, meg úgy általában azokat, melyek kifogásolnak valamit. Lehet, hogy nem jól látják, node ha mégis? Ha többen mondják ugyanazt, tán lehet benne valami....
További szép estét.

2013.11.08. 21:36:15

@Zka: Én nem voltam szavazni (szerintem nincsen értelmes alternatíva), de sajnos nekem is viselnem kell a választások következményeit. Mondjuk úgy, hogy a politikusok azokat az érdekeket elégíti ki, amit a nagyobbik többség szeretne. De aki nem tartozik bele a nagyobbik többségbe, arra sértő a kijelentésed, mert én nem vagyok olyan, mint a féreg politikusok.

Norina07 2013.11.08. 21:38:11

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: A kritika lehet korrekt, normális. És lehet semmitmondó. Miért kéne elfogadnom bármit is.. mindegy, h jó vagy rossz, ha nem úgy gondoltam.. nem azt éreztem.. és h "úgyse válaszolok", válaszoltam, ha úgy láttam, hogy van mire..

vazzup 2013.11.08. 21:47:09

@Babette_: holnap ~12:30 PST lesz a touchdown, ha a CBP beenged, akkor nyert ügyem van, akkor betoltam a szőrös pacskert a félig nyitott ajtón anélkül, hogy forróvizet a kopaszra-t játszanánk. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 21:48:37

@Nóri Novotni:
Nem te vagy itt az első aki nem érti mi a probléma.
Ez itt az arctalan tömeg. Ez nem baráti közösség a nappaliban akik szembedicsérnek.
Tudod az olyan mint mikor Puhacica megkérdi a vendégeit hogy büdös e a macska. Ááááá nem félórája nem vettünk levegőt de nem büdös.
Szóval ez itt nem erről szól.
Itt kimondjuk amit gondolunk.
Mert miért ne tennénk és miért udvariaskodnánk?
Ha bájolgunk itt a kedvedért akkor a poszt jobb lesz?
Kövérmadár a barátom mégis kiparodizáltam a posztját tegnapelőtt.
Nem sértődött meg.
Voltak már a tiednél rosszabbak is.
A Szíriai poszt egy csomó embernek tetszett én meg azóta alvászavaros vagyok. Vagy csak zavaros?:))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.08. 21:59:49

@Philosoraptor:
Jelentem a második évad nagyságrendekkel jobb, mint az első volt! :)

@diggerdriver:
"Kövérmadár a barátom" - Menten elolvadok... :)

@Nóri Novotni:
Ebben teljesen igazad van. Lehet normális, lehet ízléstelen.
Nem tudom, hogy olvastad-e a korábbi posztok kommentjeit is, volt nem is egy, ahol már tényleg jócskán a minősíthetetlenségbe csúsztunk át.
Meglátásom szerint esetedben nem volt erről szó, de az is kétségtelen, hogy az én "tűréshatárom" nemnormálisan tág.

Változatlanul fenntartom, hogy sok sikert a továbbiakhoz!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.08. 22:00:04

@vazzup: irhattad volna bonyolultabban is:)))
szoval helyi idő szerint fel egykor la-ban?

micsoda? 2013.11.08. 22:01:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Nekem eddig, és ennyi a tapasztalatom, nem kell "felpörgetni" a véleményemet.

Különben meg hol élsz? A sógorság történelmi ismeretek nélkül is, mindennapi szóhasználat a magyaroknál. Bizonyára van alapja, itt is irtak róla.

______________ (törölt) 2013.11.08. 22:01:40

@Chang Yai:
a haza? a haza az, ahol az anyanyelvemen beszélnek, ahol ki tudják mondani a nevem, ahol a szüleim laknak, ahol a temetőben az őseim nyugszanak.
érzelmi kapcsolatom van és mindig lesz is vele, akkor is, ha - mint egy kedves ismerős családnak, akik 56-ban mentek ki - rokonaim már alig lesznek itt, gyermekeim csak törve beszélik az anyanyelvem, számukra külföld a szülőhelyem és majdnem minden praktikus szál, sőt emberi kapcsolataim nagy része is új lakóhelyemhez köt.
amúgy a "gyors" befogadás sehol sem divat. persze, nem budapestről beszélek, ahol semmiféle közösség nincs, nincs társadalmi szövet, amelybe be kellene/lehetne simulni. de faluhelyen, ahol még vannak efféle ódivatú dolgok, igenis évtizedekig "gyüttment" marad az ember - ha tetszik neki, ha nem.
amúgy épp a napokban olvastam ennek osztrák megfelelőjéről:
Die „Dosigen“. „Man muss wahrscheinlich 1000 Jahre hier leben, um als echter Einheimischer zu gelten.“ Der, der das sagt, urlaubt seit 1942 hier; trug schon als kleines Kind eine Lederhose; hat sich um die Gegend verdient gemacht, indem er bedrohte Industrieanlagen aufkaufte und trägt sogar den Ehrenring der Gemeinde Altaussee. „Einer“, erzählt Hannes Androsch, „hat zu mir gesagt: Jetzt bist a schon a halber Altausseer. Das war eine Auszeichnung.“ Gesagt hat er das erst vor einigen Jahren, als der ehemalige Vizekanzler schon seinen ungefähr 70. Sommer in der Ortschaft verbrachte.diepresse.com/home/presseamsonntag/1379838/An-der-Lederhose-sollt-ihr-sie-erkennen

lüke 2013.11.08. 22:01:44

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
is
én pl arra gondolok, hogy szókimondó orvosként mennyivel jobb dolgom- s nemcsak anyagilag- volt Ausztriában,( oszt. vez.-ig avanzsálhattam, ami MO-n soha nem lehettem volna)

vazzup 2013.11.08. 22:05:06

@Babette_: idő igen, hely nem. A Golden Gate-re fogom kitűzni a magyar zászlót! :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.08. 22:09:33

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Már régóta foglalkoztat a kérdés, hogy milyen az az óperencia?"

A kalandozasok idejen ugy gondoltak oseink hogy az Enns folyon tul mar az ott a nagy betus Nyugat. Tudod, kolbasz-kerites, turo rudi hegyek, piros arannyal folyo Kanaan. Szoval az "Ober Enns" volt az "über alles", hogy enyhe kepzavarral eljek. :)

Az "uveghegyen is tul" kifejezes ugyanerre utal. Ez mas kelet-europai kulturak mesejeben is szerepel. Ugy gondoljak hogy egy Salzburg melletti Enns folyo toveben allo jellegzetes hegyre utal a kifejezes.

(Maxval uzent hogy nem er de helyettesitsem. :DDD)

puhacica 2013.11.08. 22:12:19

@diggerdriver: ha mar igy "meg lettem szolitva": csak es kizarolag olyan embereket engedunk be, akik oszintek velunk es mi is azok vagyunk veluk, nem mergezem az otthonom udvariaskodo, mellebeszelo senkikkel. bar rolad csak sejtem/gondolom, hogy nem vagy ilyen, egyszer, ha itthon jarsz, kanyarodj el Szentendre fele, meghivlak hozzank egy bambira, kozben meg beleszagolhatsz az atmoszferaba. :)
ettol eltekintve a hozzaszolasoddal melyen egyetertek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.08. 22:12:53

Oreg kontitnensrol Albionba szakadt fajtarsaim, gyors korkerdes: ti hordjatok a poppy-t? Es ha igen, akkor mit vettetek eszre, hogy viszonyulnak a tosgyokeres britek ahhoz ha egy nem szuletett brit is viseli a poppy-t?

mrsmihaly 2013.11.08. 22:14:22

A kommenteket nem olvastam el, igy nemtudom hogy irta -e mar valaki? A kivandorlas nem mindenkinek megy. Ahhoz 1 HATALMAS akaraterö es kitartas kell, hogy az elsö 5 ev nehezsegeit leküzdje az ember. Ha ez az akaras nincsen meg benned, sehol nem fogsz tudni a magad laban(csaladi mankok nelkül) megallni es boldogulni.
Azert ne legyel mar (hemmablind) annyira elvakult. Budapest szep, de azert nem ajulok el töle. Most jöttem meg Isztanbulbol. Hat nagyon kellemesen csalodtam. Gyönyörü varos, rengeteg törtenelmi latnivalokkal. Mindenütt tisztasag az utakon, pedig a nep hömpölygött az utcakon, es azt sem szabad elfelejteni hogy 13.5 millio ember lakik ott. Rajtuk kivül pedig meg a rengeteg turista, es megis megoldjak hogy nem csak a belvaros tiszta, es a hazak sehol lefujva sprevel. Szoval jobb ha hazaköltözöl es nyalogatod a sebeidet otthon. Majd csak akkor fogsz rajönni, micsoda hülyeseget követtel el a munkad feladasaval. Tudod, a penz nem minden, De hogy jol erezd magadat ahhoz pedig nelkülözhetetlen.

nyuszigonosz 2013.11.08. 22:17:01

@vazzup: Jé, itt van egy kellemesen dallamos régi sláger: " szeretnék szakadt farmerban San Francisco utcáin járni..."
Tedd meg helyettem, jó? :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 22:17:59

@Mr. Long [wannabe Briton]: Sajnos, tejszínt nem kaptam a rohadék lengyel boltban, és nem volt időm túrázni a városban így is péppé áztam, pedig volt esernyő , leggings, gumicsizma, esőkabát.......ugyhogy vasárnapig halasztott a carbonara, recept kimentve vágólapra....köszi

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 22:19:40

@vazzup: Szurkolok és minden földi jót és rohadt sok szerencsemagot...ja és vigyázz magadra...tudod, a mi korunkban már lassan , óvatosan de ügyesen:-))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:20:11

@diggerdriver: Cukrosbäcsi! :-))))
@macamuca: @zöldeketbeszélek: Na ezzel én is igy voltam! Egri csillagok joval koräbban megvolt, konkrétan 6x olvastam. :-) Amikor a suliban arrol tanultunk, és javitottam ki a tanärt folyton, hogy ez nem igy volt, az nem igy volt.
Én a Szexpiaci körsétät talältam meg, mint häzikönyvtär tartozékot...pedig jol el volt dugva! :-)
@vazzup: Hogy is mondjäk? Finger crossed?
1honap mulva megyek utänad...igaz, csak nyaralni. :-)

nyuszigonosz 2013.11.08. 22:30:01

Na, ha sikerül ideraknom, ez az, új feldolgozásban..

www.youtube.com/watch?v=uLdWq4vXlW8

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 22:33:06

@sodalisO: Te arva! :( Nezzed meg, hogy a single, vagy double cream jo-e hozza, valamelyik jo fozeshez. Asszonypajtinak epp pecsenyet sutogetek, igy ma mar nem jelentkezem! :DDDDDDDDDDDDDD

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Nem olvastam LLL-tol, igy nem tudom mirol beszelsz! Ellenben jo volt a vicc! :DDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 22:37:09

@puhacica:
Ok. Tudod hogy csak megkóstoltalak:)))))))))))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:38:51

@Nóri Novotni: @Nóri Novotni: Na ide figyelj, te kis mimoza! Tudod-é, hogy mit jelent a rengeteg fölkiältojel a mondat végén? Az, hogy egyätalän nem vagy ideges, az nem jön le a välaszodbol.
Ez nem az a blog, ahol buksisimit kapsz, ha valamit ideirsz. Mäsodszor: Nem tudom, hogy mondta-e mär neked valaki, gyanitom, hogy igen, hogy nem ärt elolvasni az iromänyodat mielött elküldöd. És ez räm is vonatkozik, mert nem voltam egyértelmü.
Nem arra gondoltam, hogy ellopsz szövegeket, hanem arra, hogy olvastäl valahol valamit, és nem szo szerint, de beemelted klisétengeredbe, hogy a témänäl maradjunk.
Az egész amit irtäl nem mäs, mint egy közhelypicsogäsfüzér. Ez jön le, és ha a többségnek ez jön le, akkor lehet hogy van benne valami. Bär ugye, mint tudjuk mindenki a hangulata alapjän olvas / reagäl.
Az, hogy leoltod az embereket, hogy ha nem tetszik, akkor nem kell olvasni! Na többek között erre is mondtuk, hogy gyerek(es) vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.08. 22:40:10

@Don Kartasch:
Én nem hordom de találkoztam már mindenféle rasszba tartozó emberekkel akik hordják. Teljesen semleges a reakció.
Kutya se szól hozzájuk.

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 22:40:30

@Don Kartasch:
Az üveghegyen túl az alkoholista lakik, az ő neve pedig nem Túró Rudolf (Rudolfnak -túró nélkül- a Mikulás szánját húzó szarvast hívják, ezt még a gyerekek is tudják), hanem Esz Pál (magyarul, külföldiül Pál Esz-nek nevezik, rokona Johnny Walker-nek), nős, neje lánykori neve Sligov Ica.

macamuca [IHUN] 2013.11.08. 22:41:20

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Anyu ápolónő volt, Apum mentőápoló = a felvilágosítás megtörtént szóban, időben, szégyenlősség nélkül. A test és annak működése nem volt tabu, sem szex, sem más témakör tekintetében. Esetleírás-gyűjteményként megkaptam Veres Pál könyveit, nomeg akadt otthon egyéb is a könyvespolcon, de szabadon válogathattam belőlük.
Lányom 8 évesen jött haza azzal a könyvtárból, hogy az éppen megérkezett új könyveket nézegette (még nem voltak katalogizálva, ezért nem kölcsönözhette ki), és volt egy, amiben képeke voltak, meg leírás arról, hogyan születik a kisbaba. Huhhh... Na, akkor beszélgessünk. Magyarázat, papír+ceruza=kissé suta rajzok (tőlem): testfelépítés, arányok, (A-vonal, V-vonal), pubertás, hormonok, szőrzet, mutálás, menstruáció, stbstb: minden szóba került, merthogy kérdezett rendületlenül. Kicsit későbbre terveztem, node a könyvtár új könyvcsomagja "beleszólt" :))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:42:37

És, csak hogy diggeresen földobjam a hangulatot:
Gyerekesek, csak szigoruan fektetési idö utän nézhetik meg!
www.sadanduseless.com/2013/10/the-married-kama-sutra/
www.sadanduseless.com/2013/10/brides-throwing-cats/

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 22:55:28

@puhacica: Ne kertelj! Büdös, vagy sem az a macska? :-)
@Mr. Long [wannabe Briton]: Az a mondat SodalisO-nak ment.
Amugy van egy tuti receptem, eddig mindenki a követömmé lett, amikor megkostoltäk. :-) Ha érdekel... :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.08. 23:03:16

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nekem is leírhatód- i have no idea to cook- , ezért gyűjtöm a reciket.:-))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 23:05:25

@Don Kartasch: teszteld le a kollegakon :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): johet!

@sodalisO: Milyen kicsi!? :D Utolso kerdes a lovegodrol es hagyjuk a temat. O is hataratkelo? Vagy magan nyelvtanart kerestel angolhoz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 23:07:00

@Don Kartasch: kulonben nem viseltem, mert meg az angol tojashej a fenekemen van, de majd jovore kiprobalom!

puhacica 2013.11.08. 23:14:59

@diggerdriver: ajanlom is! ;P
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): ha mar kigondoltam, kimondom: budos a valagatok! :D
nem is ertem egyebkent, miert lenne az? ez olyan, mint amikor kivettuk ezt a lakast es mondtuk az ingatlanosnak, hogy van egy macskank, visszakerdezett, hogy "nem kaparja a falat"? :D

apropo, ha mar allatok. nemreg gondolkodtam, hogy milyen melot csinalnek szivesen, ha a jelenlegi nyelvtudasommal kellene szerencset probalnom. arra gondoltam, lennek kisallatszitter. es lass csodat, csomo hirdetest talaltam a temaban. de ebbol vajon meg is lehet elni?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:19:35

@sodalisO: Rokfortos spagetti néven fut. :-)
A recept, amikor kb 100éve olvastam valahogy ugy szolt, hogy kell 25dkg rokfort sajt, 1kupa tejföl, 4paradicsom, 4gerezd fokhagyma, olaj, so, bors. Namärmost nälam a sajt, mivel imädom mindig több. 4pari nincs mindig otthon, van amikor a tejföl is elöbb vändorol a bendömbe :-), ellenben paradicsompüré mindig van. (Ha mär olasszal élek együtt:-) )
Szoval az alaprecept: Sajtot lereszel (akinek 6anyja van),4fokhagyma megpirit olajon, aztän tüzröl levesz, fokhagyma kivesz (ezt én SOHA nem teszem...fokhagyma bennemarad). Tejföl beleborit, sajtbol annyi, hogy maradjon a végére a beszoräshoz. So & bors, összeröttyint (aka sajt elolvad), majd bele a földarabolt pari, vagy süritett pari, vagy parilé, és összeföz. Ha van benne pari, akkor addig, amig az puhära nem fö. Közben értelemszerüen spagetti megföz, sütö elömelegit (180fok körül). Tepszi / Barätusznak jénai elövesz. Egy sor tészta, egy sor szosz (én ezt ott összekeverem), és a maradék sajt a tetejére szor, majd be a sütöbe. Miutän räpirult a tetejére a sajt, kivesz, és azon nyomban magäévä tesz.
A sajtnak nem kell rokfortnak lennie, mert az kb aranyäron van. :-) Helyette bärmilyen akcios büdöszöldkékpenészes is megfelel. Van amikor gorgonzoläval csinälom (egy dolce, egy picante), akkor nem mindig rakok bele paradicsomlevet. Nem csak spagettivel, hanem pennevel is jo.
A mäsik, amit még szeretek csinälni, az a cukkinis / padlizsänos lasagne.
Bolognai / milänoi szosz, én szoktam bele fözöbort is tenni. :-)
Egy sor cukkini vagy padlizsän, egy sor szosz. Tetejére parmezän, és ugy be a sütöbe.
Neki szoktak jo ötletei lenni:
zsuzsifoz.blogspot.ch/

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.08. 23:22:51

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): jonak tunik, de " és azon nyomban magäévä tesz"-es amerikai pites modszer helyett inkabb megennem :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:24:19

@puhacica: :-) Mert, ez nem bäntäs, de azoknak a lakäsoknak / häzaknak, ahol ällatok vannak jellegzetes szaguk van. Hugom mondta multkor, hogy amikor legutobb otthon volt, milyen ällat szag volt otthon, és hogy ö ezt anno, amikor ott lakott nem érezte. Ez nem zavaro, märmint nekem/nekünk nem. :-) Otthon a macskäk a vadiuj kertre nyilo konyhaajtot hasznältäk (még mindig sajna) kaparofänak... :-(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:27:40

@Mr. Long [wannabe Briton]: Ha vevö vagy rä, akkor hidd el, senkinek sem akarsz majd belöle adni, és degeszre tömöd magad vele. Anyäm, ha mostanäban csinäl, és többen vagyunk otthon, mint a mära otthon maradottak, akkor 2 qrvanagy tepszivel szokott csinälni, és még igy is ordibäläs van du, hogy a *%& ért nem tudtäl hagyni nekem? :-)

2013.11.08. 23:34:58

@Shanarey:
" Híradós voltam.
R-142 mobil rádióállomás. "
Me too:) Jakta-ra is volt kikepzesed?:)

puhacica 2013.11.08. 23:39:04

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): tudom am! :) egyebkent ez a jellegzetes szag azokban a lakasokban fordul elo, ahol nem ivartalanitott az allat, esetleg meg jelolget is. meg hat nagyon oda kell figyelni az alomra, mert ha valamitol buz van, akkor attol, az allat maga soha nem budos. kiveve ha goreny az illeto. :)
a kaparasrol: ha van sajat cucca, amirol tudja, hogy az ove es azt boszen kaparhatja, akkor nem piszkalja a tobbi berendezest. legalabbis nalunk. pont holnap kap uj, homemade, kaparos maszokat, foleg, ha nem furjuk szet a falban futo villanyvezeteket. :) pentek esti ismeretterjeszto blokkunkat olvastak. viszont most megyek aludni, mert elajulok. neeeeeem, nem a buditol! :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.08. 23:52:10

@puhacica: Nälunk az az elsö, hogy a macskäk ivartalanitva vannak. (hugomnak pär ruhäja bänta...nyitva hagyta a szekrényajtot). Kinti / benti macskäk. Viszont az egyiknél valahogy nem sikeredet a vägyat elvenni, igy minden bagzäsi idöszakban "kelleti magät". :-)
Nekem nem büdös, hanem ällat szag. Vagy hogyismondjam.:-)
Jo éjt! Bär gondolom ezt a hozzäszoläst mär csak holnap fogod olvasni. Akkor meg jo ébredést! :-)

Shanarey 2013.11.09. 00:03:21

@Cascabel:

Igen Jahta-ra is.

Anyámra a frászt hozták, mikor emiatt utána néztek az előéletemnek. Anyám annyit tudott, én katona vagyok, hetek óta nem látott, és nem hallott felőlem. Ennek örömére egy este csengetnek és két kocka arcú marha áll az ajtóban, és rólam érdeklődtek.

Shanarey 2013.11.09. 00:05:56

@Cascabel:

Ekkor írtam alá életem első titoktartási nyilatkozatát, de nem az utolsót. Azóta volt még egy pár.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.09. 09:00:42

@sorsolo: örülök, hogy téged foglalkoztat ez a haza-dolog, engem nem, és akkor mi van?
őszintén, még az sem érdekel, ha a nevem nem tudják kimondani. választottam magamnak rendes nevet, amit ki tud mondani bárki, azon ismernek, az igazi nevemre rég nem hallgatok, csak ha nagyon muszáj (immigration, kórház).
lehet, hogy ott-hon ki tudnák mondani a nevem, de már nem élnék, ha ottmaradtam volna. ami lehet, hogy kényelmes és szép megoldás lett volna mindenkinek, akit zavart a létezésem.
az érdekel, hogy hagyjanak élni, ne szóljon be valaki valamiért lépten-nyomon, a kollégáim ne akarjanak kést döfni a hátamba, csak mert sokat dolgozok, legyen valami körülöttem, ami rímel arra, aki én vagyok, amit érzek, egy ünnep, egy vízesés, egy virág, egy hangszer, vagy egyszerűen a lágy decemberi napsütés. csak egy pár négyzetkilométer, ahol jól érzem magam és biztonságban érzem magam.
ez egyébként most hiányzik, és nem kicsit vagyok szétszakadva azért, hogy életem legjobb iskolája egy olyan városban van, ahol nem tudok otthon lenni.
nem értem, miért szokott bántani másokat, hogy másképp viszonyulok ahhoz, hogy haza, otthon, munka, lakás, anyanyelv, akármi.
emlékeim szerint soha nem szóltam be senkinek azért, mert szeret ott lenni, ahol van, ha ő sem bántott engem semmivel, ami miatt vissza kellett vágnom.
érdekes volt a minap a késsel-villával stb témakörben, hogy egyeseket milyen könnyen ki lehet akasztani azzal, ha az ember másképp viselkedik, mint a többiek, akkor is, ha ez senkit semmiben nem gátol, csak éppen más (a testnedvek nem ide tartoznak, attól tényleg beindul az ember hányásingere).
most nem vitatkozom, hanem csak egyszerűen írok.
a németet ha nagyon akarnám, meg tudnám érteni, de ilyen szép szombaton nincs kedvem ehhez a csúnya nyelvhez, még egy gugli copy-paste erejéig sem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.09. 09:27:30

@micsoda?:
Svedorszagban elek.
A szohasznalatrol nyilvan tudok, az oka erdekel. En ilyen kis buta vagyok, hogy mielott barmit is "elfogadnek", indoklas utan kialtok. Ha az megfelelo, akkor ok, ha nem, akkor lehet barmilyen regi hagyomany, nem erdekel.

@Don Kartasch:
Koszonom.
Nem engedtek ki a Capellabol? :)

@Chang Yai:
Fura mennyire hasonloan gondolkodunk "haza" es kornyezet temakorben?!
Pedig mindig azt hiszem en vagyok a helikopter. ;)

puhacica 2013.11.09. 10:10:34

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): koszi, jol ebredtem! egy szo mint szaz, nem budosek es kesz. :) viszont hogy tudnak qrvalkodni! :D

DieNanny CH 2013.11.09. 10:59:10

@smile750:

A Dzsingisz kános könyvét 1971-ben írta. A '65-ös filmre gondolsz, amit lekoppintott?

DieNanny CH 2013.11.09. 11:11:18

@Chamroe:

A Mesemaratonnal ugyanígy voltam!

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.09. 11:15:45

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: engem nagyon meglepett, váratlanul ért, amikor kb 2002 magasságában először lehazaárulóztak, pedig nem érdekelt semmi átpolitizált vonulat, éppen külföldön dolgoztam egy olyan időszakban, amikor ez még sokkal ritkább és nagyon furcsa volt sokak számára. akkoriban még egyáltalán nem foglalkotztam a dolog semmiféle elvonatkoztatásaival, aztán mégis megkaptam. asszem akkor tényleg elkezdődött valami.

BTBTBT 2013.11.09. 11:20:50

@sodalisO:
Mikor olvashatjuk a posztodat arrol, hogyan "illeszkedtel be" Angliaban? :DDD

Egy megjegyzes a rakott milanoihoz: daralt disznohusbol keszul.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
"Rokfortos spagetti néven fut."
Harry Potteres kajakat is csinalsz?

Baratusznak tepSibe vagy jenaiba, Cicalanynak tepSZibe? :)

Besenyo Pista bacsi jut eszembe, amikor a hurkamaradekos tepsibe szodat nyomott, es azt mondta: Tepsi-kola. :D

@Chang Yai: @Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Ezen a haza-dolgon tenyleg kar rugozni.
Amig otthon eltem, sosem gondoltam ra, hogy "hu, ez a hazam". Ott szulettem, noltem fel, eltem, es kesz. Egy eletter volt - ami egy ido utan egyesek hathatos tevekenysegenek "koszonhetoen" megkeseredett, es szamomra elhetetlenne valt.
Ettol fuggetlenul Angliara is ugyanugy eletterkent tekintek, nem hazara.

macamuca [IHUN] 2013.11.09. 11:52:03

@DieNanny:
Itt lapul a polcon (az újabb kiadás is, azt mint "új" könyvet kaptam ajándékba, és nem mondtam az ajándékozónak, hogy már megvan :)) ), emlékeztem, hogy elég régi, megnéztem, hogy mikor is adták ki pontosan.

Amúgy Fable-ra is "érvényes", hogy különböző stílusú/tartalmú könyveket ír, aki pont egy olyat olvas először, ami nem bejövős neki, könnyen elkönyveli magában, hogy ez az író neki nem tetszik (mármint ha nem tudja, hogy van másféle könyve is).
Pld a Nászjelentés és a A halál zsoldjában.

macamuca [IHUN] 2013.11.09. 11:53:54

@macamuca:
Pld a Nászjelentés és a A halál zsoldjában.

Jav: Pld a Nászjelentés és a A halál zsoldjában teljesen eltérőek.

2013.11.09. 12:01:08

@diggerdriver: :))) 'This bus terminates here. All change please!'

______________ (törölt) 2013.11.09. 12:06:17

@Chang Yai:
először is, elnézést az indiszkrécióért.
másodszor, nem írtam volna le, nekem mit jelent a haza szó, ha nem írod, hogy te nem tudod megfogalmazni, hogy neked mit jelent. ("próbálom megfogalmazni, mit is jelent nekem a szó, hogy haza, de nem megy, mert nekem nincs olyanom.")
ez azt jelenti, hogy hazátlan vagy (bár, ha hozzáteszem, hogy azt is írtad, hogy otthonod van, tehát interpretációmban "hontalan" nem vagy).
a "hazátlan" szerintem nem csak a mostanában eldurvult magyaro.-i diskurzusban bír negatív konnotációval.
de nekem személy szerint nincs azzel semmi problémám, hogy te annak tartod magad, ill. az vagy. max. titokban egy kicsit sajnállak, mert egy érzelmi kötődéssel kevesebbel rendelkezel, mint én. ;)

azt kérdezed: mi van akkor ha téged nem foglalkoztat a haza kérdése. abszolúte semmi! ettől még lehetsz sokkal értékesebb ember, mint én. sőt, akkor se lennél értékesebb, ha foglalkoztatna. (őszintén) örülök, hogy nem foglalkoztat, mert különben elképzelhető, hogy frusztrálna a megfosztottságod. (haza+fosztóképző: hazátlan).

szóval semmi gond, hogy nem foglalkoztat, sőt talán kívánatos is, hogy így legyen - tekintettel az említett kötődésed hiányára.

pragmatikus lépés volt az új névválasztás, gratulálok hozzá.
érdekes, én makacs módon ragaszkodom a saját, majdnem minden nem-magyar számára kimondhatatlan nevemhez. talán mert fontos része az identitásomnak? talán mert legalább jelezni akarom a környezetem számára (nem mintha nem lenne két szó után teljesen egyértelmű az akcentusom és a nyelvi botlásaim alapján a tény), hogy máshonnan származom (magyar vagyok)?
a te tökéletes integrációra irányuló szándékaiddal egybevág az új, ott-honos név, tehát logikus lépésnek tartom.

ha tényleg úgy van, ahogy hiszed, hogy a ragályos lég már rég Hádész lakójává tett volna, akkor örülök, hogy tettél ellene, s új otthont kerestél.

publikus, hogy miért nem tudsz otthon lenni életed legjobb iskolájának városában?
és mi hiányzik a biztonság-érzethez a mostani helyből?

@Mr. Long [wannabe Briton]:
ha lesznek gyerekeim, akkor a hazájuk nyilván ott lesz, ahol ők felnőnek.
furcsa, talán kicsit fájdalmas viszony lehet az, amikor az ember nem osztozik a saját gyerekeivel a hazában és az anyanyelvben.

a hazát egy elsősorban a korai életévek térbeli helye által meghatározottnak tartom. van persze a fogalomnak egy erőteljes kulturális rétege is (s ez a kettő többnyire egybeesik), de nem tartom kizártnak, hogy valaki mondjuk ausztriában felnőve magyarként szocializálódjon. ugyanakkor - talán mivel a szocializációs faktorok jelentős része a családon kívülről ered (iskola és egyéb gyermekmegőrzők, kortársak) - ez elég valószínűtlen. egy chinatown-szituációban vagy egy olasz negyedben, ahol zárványként, idegen testként, teljesen integrálatlanul van jelen a külföldi csoport egy országban, elképzelhető, hogy valaki kínaiként, olaszként, de az idegen országot hazájának tartva nőjön fel.

DieNanny CH 2013.11.09. 12:06:42

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Nálunk a könyvespolc hátsó sorában csak két, "nem-gyerekeknek" való könyv volt. Az egyik az Ezeregyéjszaka meséi (a valódi!), a másik az Újabb paraszt dekameron. De mivel elég gyorsan végeztem az első sorral, így ezekre is rátaláltam... :-)

2013.11.09. 12:07:57

@Don Kartasch: En evekig hordtam poppy-t Londonban, soha senki nem mondott ra semmit (se jot, se rosszat), az oreg bacsik akiktol altalaban vettem mindig nagyon kedvesek voltak, nem zavarta oket hogy eros magyar akcentussal kerem a poppy-t. Szerintem hordd nyugodtan ha szeretned (es foleg ha megy a piros a kabatod szinehez! :)).

2013.11.09. 12:16:06

@DieNanny: pipacs. Egy pipacs-kituzo segitsegevel tisztelegsz a haborus veteranok elott ilyenkor itten, amely egyben jelzi is, hogy adakoztal felejuk.

2013.11.09. 12:17:23

@zöldeketbeszélek: arra nem nagyon, mar akkoris geek voltam, pokembert es tarsait olvastam :)

DieNanny CH 2013.11.09. 12:20:51

@puhacica:

Szerintem jobban, mint egy gyerekszitter... És a 'nevelted', ha nem tetszik valami, nem fog visszabeszélni. :-)

2013.11.09. 12:25:29

@diggerdriver: Mondjuk ha arra gondolsz hogy kulonbozo borszinu emberek hordanak poppy-t, akkor azon tenyleg nincs mit csodalkozni, mivel mindenfele borszinu emberek harcoltak a brit hadseregben a vilaghaboru alatt. Konnyen lehet hogy a melletted ulo indiai / fekete stb. illeto kozvetlen felmenoi veteranok arrol az oldalrol. Mig ez a magyarok eseteben sajnos valoszinutlen. A mi felmenoink, nagyreszt persze akaratuk ellenere, de a britek / szovetseges hatalmak ellen kuzdottek annak idejen. Ettol fuggetlenul en hordtam poppy-t, mert azonosulni tudok azokkal az ertekekkel amiket kifejez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.09. 17:20:54

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Pont erre gondoltam én is.
Bár én a gondolatsort valószinűleg máshogy folytatnám:)))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.09. 17:22:42

@DieNanny:
Arra a filmre gondolsz amelyikben Burt Lanchaster a Dzsingisz Kán?
Ritka nagy röhej az a film:))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.09. 17:30:36

@DieNanny:
Gyakorlatilag ugyanaz a szerepe mint a kokárdának csak itt nincs lejáratva.
Műanyag pipacsvirág vagy fém kitűző.
Autók hűtőrácsán is gyakori.
A veterán katonák tiszteletére van akik minden évben felvonulnak a Királyi Lovastestőrség laktanyája mögötti térre.
A nemzeti büszkeséget fejezi ki.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.09. 18:16:28

@sorsolo: én nem integrálódok, én csak vagyok. pont az a jó a helyzetemmel, hogy nem várja senki, hogy integrálódjak, nem is lehet. illetve nagyon szépen lehet több világ között ide-ode slisszolva minden oldalnak kimazsolázni az előnyeit.

a nevem nem magyar, a vezetéknevem német, és olyantól kaptam, akit látni se szeretnék, a keresztnevem sem magyar, és soha senki nem szólított rajta egyébként sem, volt mindig becenevem, ami angolul viszont fiúnév. szóval a név csak egymás mögé tologatott random hangok sorozata. ha olyanom lenne, lecserélném simán a mostani becenevem is, egy másik iskolában.

többek között azért nem szeretem Yangont, mert csak taxival vagy busszal lehet közlekedni, a motorok be vannak tiltva, nem lehet csak úgy fillérekért céltalanul mászkálni. ráadásul sehol a környéken egy hegy, vízesés, vagy bármi, ami nem lapos semmi vagy nem maga a város (tulképp egy nagy falu). nagyon vidám, jókedvű, élettel teli hely, és simán értem azokat, akik szeretik (persze leginkább az igen jelentősen pezsgő expat social life miatt), de nekem nem jött be. viszont ezt tudtam előre, a "karrier" meg a pénz hozott ide, de attól még nehéz.

ez a hontalan vagy hazátlan is a szavakon lovaglás, és tényleg azt jelenti, mintha meg lennék fosztva valamitől, pedig nem, egyszerűen nem kérdés, ahogyan (kicsit profánul) az sem kérdés, hogy mondjuk legyen-e magassarkú cipőm vagy kutyám. komolyan nem szoktam érteni, hogy mit nem lehet ezen érteni. nem szerencse vagy nem szerencse, jó vagy nem jó, hanem egy állapot.
egyébként rettegek attól, hogy hét év után először megyek látogatóba "vissza". de szerencsére mondhatom, hogy nem volt választásom, menni kell.

mér van az az érzésem, hogy te tudod, én ki vagyok, mármint HÁ-n kívül is? azért jobb lett volna, ha a privátra privátban válaszolsz....

______________ (törölt) 2013.11.09. 19:32:33

a kommentek alapján többen is félreértettétek a cikk egyik állítását:
"itt bizony nagyon sok olyan ember van, aki fenn hordja az orrát"
az "itt" nem a határátkelőre vonatkozott, hanem Nóri ausztriai munkahelyére! ha valaki olvasta a cikk születésének körülményeit, akkor ez nyilvánvaló számára.
talán ezért volt némelyik reakció szokatlanul kritikus. :)

@Chang Yai:
meg vagy fosztva valamitől, nem kérdés. akkor is, ha nem hiányolod.
ha nincs magassarkúnk, akkor mindketten meg vagyunk fosztva a magassarkú cipők birtoklásától is (akkor is, ha bármikor vehetnénk egyet). a hazától megfosztottság esetében ráadásul nem is a döntésünktől függ dolog.
jelzem újra: nem vagy attól másodrendű polgár a szememben, hogy nincs hazád. (és jelzem azt is, hogy sokak szemében meg igen - de miért ne lépnénk át elegánsan a nekünk nem tetsző, általunk érvénytelennek tartott véleményeken?)
[ezért nem is értem, a mai cikk ürügyén miért vitatkoztok homofób keresztény nézetekkel. meg olyasmivel, hogy egy nő igénytelen, ha nem festi magát.
számomra olyannyira diszkreditálja magát az, aki ilyesmiket állít, hogy le sem állok vele a témáról vitázni. a röhögéstől nem bírnék gépelni. :)
jobb lesz attól a világ, ha ilyesmikről folytatunk párbeszédet? vagy mi sarkall arra, hogy vitázz? van olyan ember, aki szerint ilyen kérdésben meggyőzhető a másik???
ez persze nem azt jelenti, hogy az adott személyt nem tartjuk méltónak arra, hogy szóba álljunk vele (- bár tény, hogy az ilyen vélemény hangoztatása jelentősen megnehezíti, hogy partnerként, komoly embernek tartsuk a másik felet :) ). csak tudatosan átsiklunk az ilyen kijelentésein.]
talán azért nem vagy másodrangú, mert nem a te minőséged szenvedett csorbát, hanem max. a szocializációd.

attól, hogy engem nem foglalkoztat isten vagy a vallás vagy a szoláriumozás hatása, nem csodálkozom, hogy a hívők meg a szolisok azt gondolják, hogy ez a világ egyik fontos kérdése.

karrier és pénz - Yangon. hm. nem mondom, hogy nem hangzik különösen. :)
nem tudtam / gondoltam, hogy ez a két fogalom ilyen komoly szervezőerő az életedben - még ha idézőjelben is van.
de ha így is van, akkor is meglep, hogy ezt Burmában vél(t)ed megtalálni.
olvastam, amiket az angoltanárok mobilitásáról írtál. miért nem állsz tovább, ha mégsem jön be a hely?

és mi rettenetes a hazalátogatás gondolatában?

"mér van az az érzésed"? hát, mert felfedtem, hogy bennfentes információval rendelkezem... ;)

a publikus reakcióban szerintem semmit olyasmi nem volt, ami személyes üzenetet indokolt volna. vagy rosszul látom?

puhacica 2013.11.09. 21:07:36

@DieNanny: ez hamarosan kiderul, anyu mondta, hogy a szomszedban lakik egy no, aki egy idoben angliaban takaritott meg kutyara vigyazott, aztan majd jol megkerdezi, mi ujsag a temaban.

2013.11.09. 21:12:04

@diggerdriver: Ja es orulok hogy visszatertel az esztetikus kepekhez :). Ez a mai remelhetoleg meg Birca mercejevel merve is igenyes no - bar a sminkje sajnos nem lathato...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 21:52:17

@Barátusz: Nahh...:-)))) Most teljes erővel a beilleszkedésre koncentrálok itt Angliában, nem marad energiám most posztot írni róla,,,,:-P

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 21:55:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: Nahh, házinyúlra nem lövünk, ugye ?!
De úgysem hagyom magam kifaggatni....de nincs magán nyelvtanárom sem...:-))
Amúgy meg olyan izé vagy!!!! :-DDDDD Lazuljáááál leeee! :-)))

BTBTBT 2013.11.09. 22:46:49

@sodalisO:
Illeszkedjél csak ezerrel. :)))
Nem azt mondtad korábban, hogy köszönet a HÁ-nak, mert lett lovagod?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:02:03

@Barátusz: Nah! A HÁ-n aug. 9.-én kínomban és teljes padlótfogott állapotomban hangosan kikiabáltam a világba az összes bajomat....és egy csomóan próbáltak belém lelket önteni így-úgy. És volt , hogy ténylegesen kaptam megerősítést , bíztatást, amitől sikerült talpra állnom./Tehát ebből az aspektusból köszönöm a HÁ-nak!/ És az önbizalom, a megújult tartás segített sztem abban , hogy egyszer csak valaki észrevett! :-))))

BTBTBT 2013.11.09. 23:09:13

@sodalisO:
Ne mondd már, hogy ha (nemcsak a fodrászatban) írtad le magadat feltűnő jelenségként, akkor korábban nem vettek észre? :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.09. 23:17:29

@Barátusz: Hát, ha most egy buta szőke lennék, akkor elkezdenék dicsekedni, hogy ja de, persze, meg izéééé....de nem, egyszerűen nem, gondolhatod, hogy észrevettem volna azért....azt észrevettem persze, hogy meg-meg néznek néha, de ennyi....azt mondják, egy nőn látszik, ha falakkal veszi magát körbe, épít magaköré egy bástyát, amivel mindentől meg tudja magát védeni...és állítólag ezt a pasik nagyon megérzik, ha valaki megközelíthetetlen, vagy bezárkózott.....szerintem én ilyen voltam hosszú-hosszú évek óta.....ennyi

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.10. 11:12:49

"meg vagy fosztva valamitől, nem kérdés. akkor is, ha nem hiányolod."

engem nagyon bosszant, ha valaki próbálja definiálni, hogy én ki vagyok, mit érzek, vagy mi hiányzik.
megfosztás azt jelenti, hogy az ember nélkülöz valamit.
én nem nélkülözöm a hazát, gyerekkoromban is úgy éreztem már, hogy elcseréltek, soha nem volt olyan hazám, amilyet a nagyokosok megálmodtak ilyen nagy fogalomnak.
még az is hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor elkezdtem angolul beszélni és ezáltal elszakadhattam sokmindentől, aki voltam.

>[ezért nem is értem, a mai cikk ürügyén miért vitatkoztok homofób keresztény nézetekkel. meg olyasmivel, hogy egy nő igénytelen, ha nem festi magát.

szerintem van olyan szintű sötétség és butaság, amit nem szabad szó nélkül hagyni. akkor sem, ha úgyse lehet meggyőzni. mert ha mindenki hallgat, akkor cinkosok leszünk.

> karrier és pénz - Yangon. hm. nem mondom, hogy nem hangzik különösen. :)
nem tudtam / gondoltam, hogy ez a két fogalom ilyen komoly szervezőerő az életedben - még ha idézőjelben is van.

azért, mert az ember csak egy csórikám lenézett angoltanár, még lehet, hogy életében egyszer egy olyan iskolában szeretne tanítani, ahol a főnöke legalább látott már gyereket, és nem kell minden normális dologért megküzdenie. szerettem a thai iskolámat, lehetett normáli munkát végezni, nem kellett állandóan megalkudni és hülyeségeket megcsinálni, de túl sok lett a küzdés. mivel nem vagyok native, illetve nem tudok angol /usa útlevelet meglobogtatni, a legjobb iskolák nem fognak szóbaállni velem, tökmindegy, milyen tapasztalatom van. Yangon kivétel, itt még mindig lasszóval kell fogni a tanárokat (ennek is vége lesz hamar).
pénzkérdés érdekes, miért lenne meglepő akárkinek is, hogy az ember gyűjt ezerrel, akármire. nyugdíjra, gyerekre, házra, utazásra, biztonsági tartaléknak, valami álomra, amit senkinek nem mond el.
viszont nem csinálnék olyat, akármennyi pénz, ami alá nem tudom a nevemet adni. nem a pénz a minden. nagyon nem.
ezért se vagyok valami jól perpill.
a két tényező együtt, a jobb iskola ÉS a dupla pénz elég motiváció volt arra, hogy idejöjjek, és azt mondjam, akármi is lesz, az ember egy évet kibír. sajnos sodródásból aláírtam még egy évet, nem voltam olyan állapotban, hogy döntéseket hozzak, de a nemdöntés is általában döntés.

> olvastam, amiket az angoltanárok mobilitásáról írtál. miért nem állsz tovább, ha mégsem jön be a hely?

mondjuk mert egy tisztességes ember nem sétál ki egy iskolából tanév közepén, akármi is történik, ami nem közvetlen emergency. még 15 tanítási hét van (de ezt a nagyfőnök számolja minden egyes hétfőn assemblyn, egyébként én elveszteném a fonalat.)

> és mi rettenetes a hazalátogatás gondolatában?

minden.
például az a magyar szokás, hogy az égvilágon mindenki megítél és beszól.

>"mér van az az érzésed"? hát, mert felfedtem, hogy bennfentes információval rendelkezem... ;)

az lehetett volna simán szemfüles facebookolvasás is, de elhintettél még egy olyan infót, amit nem fogok megismételni, amit talán említettem itt futólag, de ahhoz mániákusan kell jegyzetelni, hogy az embernek minden megmaradjon.
mivel nincs errefele sok magyar, tökmindegy, vagyok aki vagyok, de nem akartam volna soha tálcán feltálalni, aki meg akar találni, ásson utána legalább három és fél percig.
szerintem nem tisztességes, ha olyan pozícióból beszélgetsz, hogy te tudod, én ki vagyok, nekem meg fogalmam sincs, és nem akarok a tetű lassú netemmel esetleg morzsákat bogarászni a hozzászólásaidból órákig, hogy rájöjjek :-(

Az Ingázó 2013.11.12. 12:03:38

Elolvastam mindhárom bejegyzést, de azon kívül, hogy a poszttoló csapongó lelkiállapotát sikerült kielégítö mélységig feltárni, nem értem igazán, hogy mi a probléma. Van böven munkalehetöség Bécsben is, miért nem próbálkozott inkább ott?
Mellesleg ez nem ingázás, hogy 3 hónapot dolgozik, majd 3 hetet itthon van... pont az ilyen bentlakásos munkák szoktak a leggátlástalanabb, legmegalázóbbak lenni.
Ha ennyire hiányzik mo. de az osztrák fizu bejön, akkor keressen munkát Bécsben vagy valahol a határ közelében, és lakjon magyarországon. Akkor majd megtudja, milyen ingázni...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása