oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 23. 06:40,  Ronda pulcsik és Bono az utcán 133 komment

2013. december 23. 06:40 Határátkelő

Ronda pulcsik és Bono az utcán

Írországban egész decemberben karácsony van – legalábbis az egyszeri bevándorlónak úgy tűnik. Éva írása első a sorban, hiszen a terveim szerint a következő napokban megmutatjuk, milyen is a karácsony a világ különböző részein.

Írország, Dublin, karácsony.jpg

„Unod, hogy már október elején megjelennek a boltok polcain a csokimikulások? Zavar a novemberben felhangzó Száncsengő a pláza rádiójában? Szerinted hülyeség az egész hókamóka, különben is a karácsonynak a szeretetről kellene szólnia, de hát túlzottan is fogyasztói társadalomban élünk? Akkor Írország bizony nem neked való.

Itt már októbertől kezdve elkezd ünneplőbe öltözni a város, a karácsonyi fényeket már novemberben felhúzzák, és a kollégák november végén - december elején elkezdik feldíszíteni az asztalukat. Ezzel persze nincs is semmi baj, ahány ház, annyi szokás, személy szerint nagyon élvezem az egész felhajtást, és örömmel veszek fel én is ronda karácsonyi pulcsit (amiről később lesz szó).

Karácsony az irodában – Christmas FM és a jótékonyság

Jómagam egy hetven-százfős irodában dolgozom, ahol egész nap szól a rádió, halkan ugyan és a háttérben, de szól, úgyhogy hamar megismerkedtem az ír rádiókínálattal, amik között karácsonykor megjelenik egy külön adó: a Christmas FM.

Ezen 0-24-ben karácsonyi dalokat lehet hallgatni, és szinte egész Írország területén fogható, úgyhogy ha valaki szeretné meghallgatni a Santa Baby-t napi 228-szor, itt a remek alkalom. Az ötlet maga egyébként nagyon nemes: az összes, a rádióból befolyt összeget jótékonysági célra ajánlják fel.

Ha már jótékonyság: az írek nagyon szeretnek segíteni másokon, konkrét adatokat sajnos nem tudok prezentálni, viszont az egyszeri ember sokféle jótékonysági eseménnyel találkozhat: egész évben nagyon sok ilyen eseményt szerveznek, jótékonysági futástól kezdve, amit el tudunk képzelni (van egy külön nap is egy ilyen eseményre, a Daffodil day, amikor az irodákban gyűjtenek az Irish Cancer Society javára).

Ez év karácsonyakor a munkahelyemen összekötötték a kellemeset a hasznossal, így a hivatalos Christmas Jumper Day-t mi is megrendezzük magunk között. A hivatalos esemény keretében fel kell töltened magadról egy olyan fotót a weboldalukra, amiben egy iszonyatos karácsonyos pulcsiban szerepelsz, és adakozhatsz is egy gyerekekkel foglalkozó szervezet javára.

Mi ebből annyit veszünk át, hogy december 20-án a mi irodánk is beöltözik irtóztató karácsonyi pulcsikba, és mi is adakozunk egy kórház javára, emellett feldíszítjük az asztalokat is. A díszítés terén egy a jelszó: minél csillogósabb, annál jobb, és ha még világít is, úgy az igazi!

Írország, Dublin, karácsony 2.jpg

Karácsonyi pulcsik

Néhányótok talán emlékezik a Bridget Jones naplója című opuszra, amelyben az egyik férfi főszereplő rettenetesen ronda karácsonyi pulcsiban emelte az est fényét egy karácsonyi találkozón.

Nos, ugyanilyen karácsonyi pulóvereket vett fel néhány hipster pár éve (természetesen ironikusan), viszont azóta úgy divatba jöttek, hogy szinte már tradíciónak mondható a viselésük (még pár rendőr is hord ilyeneket utcai munka közben).

Már minden boltban lehet kapni ilyen pulóvereket, és szinte versenyeznek az emberek abban, hogy kinek rondább a pulcsija – a színes / villogós / ütemre villogós / villogós-és-zenélős pulóvereket viselő kollégák között pedig ember legyen a talpán, aki nem neveti el magát mondjuk egy meetingen (igen, munka közben is viselnek ilyet).

A karácsonyi puding – ami nem egyenlő a magyar pudinggal

A karácsonyi puding sütésének szokása a középkori Angliából ered, és nem tudom eléggé dicsérni az íreket abban, hogy átvették, mert ez a sütemény csodálatosan finom.

A hagyományok alapján 13 összetevőből készül (Jézus és a 12 apostol, ugyebár), és a család összes tagja részt vesz az összetevők összeforgatásában.

Mivel tele van alkohollal, ezért nehezen romlik meg, így sok helyütt december elején készítik el, tehát karácsonyra összeérnek az ízek. Mennyei.

Családonként változik a receptje, és olyasmit is hallottam, hogy elkészítik decemberben, elteszik a kamrába vagy valamilyen hűvös helyre és következő karácsonykor eszik meg.

Mi maradt még?

Természetesen Írország egyik legismertebb énekese, Bono, aki jótékonysági okokból már több éve utcazenél Dublin egyik legismertebb utcáján, a Grafton Streeten.

Ez évben is várják, tavaly Sinead O'Connor is részt vett a minikoncerten, úgyhogy aki épp Dublinban tartózkodik, jó, ha tesz arrafelé egy kört december 26-án estefelé (pontos időpontot nem hirdetnek meg, tavaly december 26-án zenéltek).

Magát a karácsonyt itt is a családdal töltik. 24-én találkoznak, másnap reggel ajándékozzák meg egymást, az ajándékokat pedig a Mikulás hozza, aki egyedül, Krampusz vagy Sznyegurocska nélkül járja végig a világot.

Ez évben kezdett el terjedni itt is egy amerikai ötlet: az Elf on the shelf (azaz Manó a polcon), amelynek keretében a szülők fognak december elején egy zöld manót (a Mikulás segítőjét), felteszik a gyerekszobában a polcra, és minden reggel, mielőtt a gyerek felkelne, áthelyezik máshová, majd a gyereknek azt mondják, hogy az éjszaka folyamán a manó elrepült az Északi-sarkra, ahol elmondta a Mikulásnak, mit látott napközben, hogyan viselkedett a gyerek.

És hogy mi hiányzik számomra a hazai szokásokból?

Igazából nem sok minden, pláne, mert minden karácsonykor hazajárok. Persze megszoktam gyerekkoromban, hogy december 6-án jár nálunk a Mikulás, de felnőttként ez már nem mondható olyan szokásnak, amin az ember nem hajlamos saját maga túllépni. (Ha majd lesznek gyerekeim, be fogom tartani, de az még ráér.)

Kicsit furcsa számomra a nagy felhajtás, ami a karácsonnyal kapcsolatban folyik, de egyáltalán nem zavar, inkább örülök neki, hogy megpróbálnak másokon is segíteni közben, és mivel egész évben sok ilyen eseménnyel lehet találkozni, ezért azt se lehet mondani, hogy csak egyszer kapják magukat össze egész évben jótékonysági szempontból.

Egy bögre forralt bor és nagy szelet karácsonyi puding mellett pedig nagyon könnyű átvenni a karácsonyi zsongást, főleg, ha a munkahelyi feszült hangulatot egy olyan vezérigazgató oldja, aki pirosan világító orrú rénszarvasos pulóvert visel."

Dublin Christmas 2013 from Myles Shelly on Vimeo.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Ha már karácsony, mit szólnátok hozzá, ha elkészítenénk a Határátkelő karácsonyi fotóalbumát? Ebben szerepelhetne karácsonyfa, ünnepi terített asztal, vagy bármilyen más ünnepi fotó. Egyszóval mi lenne, ha az ehhez kedvet érzők elküldenének egy-egy ünnepi képet, amiből aztán összeállna egy képgaléria arról, miként is ünnepeljük mi a karácsonyt a világ különböző tájain (természetesen akár Magyarországon is)? A képeket el lehet küldeni emailben, vagy feltölteni a blog Facebook-oldalának Üzenőfalára.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: karácsony Írország Dublin

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr895703987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Latcho Rom 2013.12.23. 12:08:19

@Határátkelő: Ki fog kivanni kit ?? :-)))) Kozosbe??

Diggyt vakard re rolam, mar megint itt settenkedik, egy margarinos brugoval a kezeben :-)

Határátkelő 2013.12.23. 12:10:52

@shakti_rom: :))

Diggy, vedd úgy, hogy hivatalosan értesítve vagy (fennforgás esete forog fenn), hogy le vagy vakarva. :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 12:22:24

@Határátkelő:
Majd levakarom én Shakti-t mint disznót pörkölés után...
:))))))))))))))))))))))))))))

Evain 2013.12.23. 12:31:56

@diggerdriver: jut eszembe, jövök neked egy válasszal (pár napig netem sem volt otthon. :)

Apósom motorja egy Honda Paneuropean 1100cc (a régi modell)
www.motorcyclenews.com/upload/833/images/141647@Honda-Pan-European-S.jpg

A férjemé egy Yamaha FJR 1300cc
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Yamaha_FJR_1300.jpg

Valahol van egy fotó, ahol a fiam ül rajta, hát viccesek az arányok, akkor lehetett kb 2 éves, a kormányát nem érte el az ülésről. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 12:33:43

Latom tombolnak a hormonok ;)
Diggerben feleledtek a mormonhormonok...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 12:38:07

@Muscari:
Az nem jo. :(
Mi, Norival es a nyullal nem veszekszunk. Velem azt hiszem eleg nehez is :)
A jelenben anyosommal tudunk porolni, de mar ott a lehetoseg, hogy hazamegyunk a feszkunkbe es kizarjuk a kulvilagot. Ez csak egy fokkal jobb a hajtepesnel, mert a hangulatot ugyis hazavagja.

Iden leitatok mindenkit, akkor beke lesz :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 13:00:35

@Evain:
Na azééé.
Ez teljesen rendben van.
Mindegyik klasszikus nagy túrázó bevált, elnyűhetetlen konstrukció.
Nem az én műfajom ugyan mert én bár a túramotorokat preferálom de csak és kizárólag az idom nélküli naked stílust.
Nőt, whiskey-t, motort csakis meztelenül...

megtürt személy 2013.12.23. 13:03:47

Én meg ilyentájt a kocsiban kizárólag a karácsonyi válogatásomat hallgatom, "All I Want For Christmas Is You "-tól a Wham Last Chrstmas-ig.

És mindig összeveszek a lányommal a karácsonyfa vásárláson, mert persze 23-án vesszük meg, én kicsit akarok, ő meg nagyot, aztán persze akkorát veszünk, hogy legalább fél métert le kell vágni belőle. Amit persze kézifűrésszel (késsel, kisbaltával, dekopírral, stb.) oldok meg, és közben folyamatosan káromkodok, hogy miért vagyok ilyen hülye, hogy hagytam magam a nagy fára rábeszélni, ami persze a talpba sem fér bele.

Evain 2013.12.23. 13:10:20

@diggerdriver: Számomra meglepő volt, hogy egy ilyen böszme motor mennyire kényelmes tud lenni még utasként is. :)

Nekem csak egy ilyenem volt (a piros dekor nélkül), 4 évig hajtottam, és imádtam, mert magas sarkúban és minivel is lehetett használni. :D Bár többször beszóltak, hogy balesetveszélyes. ^^
www.motorstown.com/images/malaguti-f15-firefox-01.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 13:36:03

@Evain:
Igen, mert ezek arra lettek kitalálva.
Hosszú kétszemélyes túrákra sok csomaggal.
Minden meg lett komponálva, a testhelyzet az üléspozíció minden.

BTBTBT 2013.12.23. 15:20:17

Nalam a "Last christmas" az egyetlen karacsonyi dal, amit nemcsak elviselek, de szeretek is. Viszont eleg ritkan hallgatom.

Hulyesegeken valo veszekedes szenteste? Ismeros. Szerencsere csak regrol.

@Határátkelő:
Nincs mit.
Azert kivantam, mert nem valoszinu, hogy holnap lesz ilyesmire lehetosegem.
A kozos kivanas azert erdekes. :)))

2013.12.23. 17:17:51

Isten éltesse Írországot. A Bushmills whisky-jük verhetetlen.
Most nyomtam le egy emberes adagot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 18:00:49

@lexrex:
29-én megyünk egy 24 órás hajókázásra és a hajón lesz whisky bar. Azt mondod, ezt mindenképp próbáljam ki?

(állítólag 200 különféle whisky-jük van)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 18:04:41

@Barátusz:
Tudom, hogy az én hiányos angol nem-tudásommal nem illik belekotkodálni, de a "last" nem azt vetíti elő, hogy ez lesz az utolsó és a jövőévit már nem éljük meg?

2013.12.23. 18:22:02

@Kövérmadár:

Igen. Nekem legjobban a Black Bush jött be. Ezt sherry-s hordóban érlelik. igazán különleges ízvilágú.

2013.12.23. 18:44:30

@Kövérmadár:

Nagyot hibáztam. Az Ír az nem whisky, hanem whiskey. Nem mindegy!

ffüttyfürütty 2013.12.23. 19:04:45

@Kövérmadár: Mindig a tavalyi karácsonyról megy a nyivákolás. (nem az utolsóról) :)
Dalszöveget skubizd! -> www.azlyrics.com/lyrics/wham/lastchristmas.html

Latcho Rom 2013.12.23. 19:06:48

Ki vogymunk, isa por es...
:-)

- Ön milyen nemzetiségű?
- Magyar vagyok.
- Úgy hallottam, a magyarok pesszimisták.
- Ez, kérem, nem igaz!
- Mi jut először eszébe az országáról?
- Nagyon sok minden! Például a fokhagyma.
- A fokhagyma?
- Igen, nálunk nemzeti étel.
- Nem hangzik túl vidáman. Keserű, erős, bűzös... önök tényleg borúlátók lehetnek.
- Azért másra is büszkék vagyunk! Itt vannak például a méltán híres költőink, íróink. József Attila, Márai Sándor, Osvát Ernő, Csáth Géza, Juhász Gyula, Wass Albert...
- Ők még élnek?
- Nem, sajnos meghaltak.
- Hogyan?
- Hát, nézzük csak. József Attila a vonat alá ugrott. Osvát Ernő is öngyilkos lett... Márai ugyanúgy. Csáth Géza szintén. Hm, hogy is történt Juhász Gyulával? Eszembe jutott: lelőtte magát. Kit nem mondtam még? Ó, igen, Wass. Őt most emelték a tantervbe, bár ezt vitatják még.
- Miért vitatják, talán ő nem ölte meg magát?
- Ugyan, ne gúnyolódjon! Nem azért vitatják. Ő is öngyilkos lett...
- Egy fokkal optimistább etalonjuk nincs? Aki úgy igazán jellemzi a magyar mentalitást. Olyat mondjon!
- Hát, akkor egyértelműen a legnagyobb magyart, Széchenyit mondom.
- Ő hogy halt meg?
- Na, hagyjon engem békén...

BTBTBT 2013.12.23. 19:13:09

@Kövérmadár:
Ebben a formaban tavaly karacsonyt jelent a "Last christmas".

A 2. magyarazat a lenyeg -
www.oxforddictionaries.com/definition/english/last?q=last

@lexrex:
Ja, csak ezt a hanytatot lehet? :)

@shakti_rom:
De Marai legalabb hataratkelo volt. :)
(Wass-rol inkabb ne beszeljunk.)

2013.12.23. 19:16:13

@Barátusz:

Na jó, lehet szenteset is.........

bobsys 2013.12.23. 19:19:03

@shakti_rom: LooooooooooooooooooooooooL

2013.12.23. 19:21:47

Aki esetleg véget akar vetni az életének,így karácsony előtt, segítek.

www.youtube.com/watch?v=reBzlydNeeg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 19:25:50

@lexrex:
Gyilkóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóós

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 19:27:42

@kisrumpf:
A Midletont?
Nem egy nagy cucc.
Sovány, átlag Gizi.
Ruhafogas.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.23. 19:28:00

@Barátusz: last Christmas, az ugyanúgy, mint last year, vagy last week. utolsó, az the last lenne szerintem.
(és még mindig nem jött szembe a Jingle Bells, vajon a holnapot is megúszom-e Bangkokban így? )

2013.12.23. 19:40:18

Döbbenet ült Magyarországra!

A szeretet ünnepének hajnalán!

Mikor a világ számos országában az emberek egymásra mosolyognak, mikor a családok izgatottan készülnek a karácsonyra, mikor az emberek szívét melegség önti el.....mi itt állunk, és nem értjük. Megáll a kezünk a karácsonyfa díszítése közben. Nézünk egymásra szomorúan.
A villamoson egymást kérdezgetjük: Hallotta?
Legyintés a válasz: Már ezt sem érdemeljük.

Komolyan el kell gondolkodnom. Érdemes ebben az országban maradnom?

KARÁCSONYKOR NEM LESZ RESZKESSETEK BETÖRŐK!!!!!

Pusztulj magyar!!!!!

rezsoatya (törölt) 2013.12.23. 19:43:31

@shakti_rom: en ezt gyerekdalokkal ismertem:
Onoknek csupa ilyen gyermekdalaik vannak?
- nezzuk csak:
Csiga- biga gyere ki! Ég a házad ide ki!..
Gólya, gólya, gilice, mitől véres a lábad...
Csip-csip csóka, vak varjúcska....
Boci, boci tarka, se füle se farka...
Nyuszi ül a fűben, ülve szundikálgat, nyuszi talán beteg vagy hogy már nem is ugorhatsz?
Mókuska, mókuska felmászott a fára, leesett, leesett eltörött a lába ...
Katalinka, szállj el! Jönnek a törökök; sós kútba tesznek, onnan is kivesznek; kerék alá tesznek; onnan is kivesznek...
- Varjon! Itt van egy optimista!
- Nos?
- Süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaink... ba@@a meg!

:DDD

Latcho Rom 2013.12.23. 19:50:32

@Barátusz: Marai naplo legyen barmily szomoru is, engem segitett az elso evekben amikor elegge el voltunk szigetelve...megneztem hol elt amikor San Diegoban jartam - az egyik legszebb varos amerikaban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 19:50:33

@Chang Yai:
Amikor diggert elkapja az asszony, miközben a fiatal csajokat nézegeti markolás közben: Jingle Balls ;)

@lexrex:
Na hallod, mikor először adták, jó volt (OK, kicsi voltam még). Másodszorra még szódával elment. Azóta nem láttam.
Olvastam a cikket, hogy milyen nemzeti felháborodás lett belőle... azt már felesleges is lenne megkérdeznem, hogy miért nem:
a) beszélgetnek, idióta filmek bámulása helyett?
b) társasjátékoznak a családdal, idióta filmek bámulása helyett?
c) ... ez itt most (18)-as karikás, de mindenképp jobb, mint idióta filmeket bámulna...

Annyi értelmesebb dolgot lehet csinálni, mint a Viszkessetek betörők vagy a Dennis a pénisz...

Hát de nincs igazam? :)

ffüttyfürütty 2013.12.23. 19:52:56

@Kövérmadár: Nemzeti felháborodás? Szerintem túl komolyan vetted. :)

2013.12.23. 20:00:04

@Kövérmadár:

Magyarországon két dolog volt biztos. A halál, meg a Reszkessetek betörők karácsonykor.

És most mi van??????

Elvették tőlünk!!!!!!!

Azok a fasiszta-soviniszta-masiniszta-kemmenista-etatista-..... kit hagytam ki?

Ja . Jancsi és Juliska.
Ök a főgecik!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 20:01:31

Csak jelezném hogy ma HA találkozó lesz szerény 13nm-es otthonunkban.
:)))))))))))))))))))))))))))))
Csaxólok

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 20:07:26

@ffüttyfürütty:
A cikket?
Nekem már csak az jut, amit olvasok, azt el kell hinnem :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 20:08:17

@diggerdriver:
Komolyan 13nm-en laktok 3-an vagy az csak a nappali? :)

Jó szórakozást! Erről megint lemaradok, mondjuk nem is hívtál... :D

BTBTBT 2013.12.23. 20:08:29

@Chang Yai:
Valaki fentebb belinkelte a dalszoveget.
"Last christmas I gave you my heart / But the very next day you gave it away / This year to save me from tears / I'll give it to someone special"
Tavaly karacsonyrol szol ez a nota.
(Nem hiszem el, hogy bugyuta dalszoveget idezek. :DDD)

Nem azt mondtad, hogy karacsonyra otthon leszel Mo.-on?

@shakti_rom:
A naploihoz meg nem volt szerencsem. Kituno tarcairo volt.
Kiabrandult, vegtelenul maganyos emberkent vasarolta a pisztolyat.

ffüttyfürütty 2013.12.23. 20:13:49

@Kövérmadár: Akkor talán ne higyj el mindent, egészségesebb! :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.23. 20:14:14

@Kövérmadár: ugye ez nem komoly? mármint a reszkessetek.

Barátusz: nyelvtani analizálásra már nincs kapacitásom, de tavaly karácsonyról van szó, szerintem nem lesznek áldozatok, én is ezt mondtam nem? :-)
holnap még meló, este 7 vagy 8 vagy ilyesmi Bangkokba, onnan éjjel tovább Doha, nem is tudom, mi a fenét keresek itt (jade, még pakolászok, mert szokás szerint semmit nem tudok előre megcsinálni).
bazinagy szívás lesz ez a holnap. csak reménykedek, hogy az összes lúzer már hazament előbb (muhaha Dohába karácsonykor), és lesz mellettem szabad ülés.... öreg vagyok már én ezekhez a szívásokhoz, de ez van :-(
szóval szenvedek még, na :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 20:15:35

@Kövérmadár:
A nappali 3nm a 13-ból.
van még konyha, fürdőszoba, hálószoba, közlekedő.
ent egy 13gyerekes bangalori família lent 30pakis munkásszálló.
Ez van. Mert ezt mondták:)))))))))))))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2013.12.23. 20:15:40

@lexrex:
kardomba dőlök :)))
(na jó, nemisazenyémakard, de csakazértis beledőlök, 18-as karika mellett :DD)

@diggerdriver:
lesz abból még 12 nm. is, így karácsonykor :)))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.23. 20:18:12

@diggerdriver: szerintem mondd négyzetlábban legközelebb, úgy még drámaibb lesz :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 20:22:58

@Chang Yai:
Tényleg. Mostantól 13sf.
Ha így írják.
Ha nem akkor is.

BTBTBT 2013.12.23. 20:26:08

@Chang Yai:
Eleg zavaros volt az a kommented. Arra sincs mar kapacitasod? :)

Fel a fejjel! Majd 20 ev mulva mondd, hogy oreg vagy. :)

2013.12.23. 20:27:47

@diggerdriver:

Nálunk író-olvasó találkozó lesz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 20:33:25

@Chang Yai:
Melyik része?
Mi nem reszketünk... ;)

Tényleg nem lesz a TV-ben, ezért, állítólag páran felháborodtak. Nem olvastam el a cikket, csak láttam az indexen...

@diggerdriver:
Így már minden világos! :)
Ti is mosogattok Londonban? Mi is Flenben... szörnyű egy élet, azt mondják. Csak mosogatunk, mosogatunk, sehol az előrelépési lehetőség. Ráadásul olyan mihasznák vagyunk, hogy a helyi nyelvet sem tanuljuk meg soha... ti a lengyelt, mi a szomáliait. Ez van... én így hallottam :)
Wannabe konyhai kisegítő ;)

ffüttyfürütty 2013.12.23. 20:39:23

@Kövérmadár: Ha nagyon igyekeztek biztos van azért törölgetési továbbképzési lehetőség is, nem? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 20:47:07

@ffüttyfürütty:
Ááá, ahhoz már minimum egy B1-es szomáliai kellene itt, úgyhogy maradok a mosogatásnál.
Nekünk ugyan egy 2 szobás lakás jutott, 65nm-rel, de cserébe 4 magyarral és 7 bosnyákkal lakunk egy szobában. A másik szobában egy szomáliai család lakik a szűk rokonsággal (összesen 14 fő).

A magyarokkal tudunk beszélgetni, 2 vodka után a bosnyákokkal is. A szomáliaiakhoz már kell 2 utca kokain, de akkor ők is kifehérednek hirtelen...

Shanarey 2013.12.23. 20:49:06

@Kövérmadár:

Ilyen hülye kérdést is csak te tehetsz fel, persze csak azért mert nincs gyereked.
:-))

ffüttyfürütty 2013.12.23. 20:50:39

@Kövérmadár: Kokain? Akkor csak jól fizet ez a mosogatás. :)
Tényleg a nyúllal bosnyákul vagy szomáliul beszéltek?

Shanarey 2013.12.23. 20:50:50

@Chang Yai:

Öreg? Erre majdnem írtam valami nem PC kategóriát.
:-)
De inkább.

Jó utat.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2013.12.23. 20:56:17

@diggerdriver: Ízlések és pofonok. Ha már Black Bush-t próbál, belefér egy finom Midleton is. Vagy Dalmore King Alexander III, hogy skótot is említsek. Vagy végigkóstolja mind a kétszázat, s ajánl nekünk valami finomat, ha partra ért.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 21:06:57

@Shanarey:
Boldog tudatlanság :)

@ffüttyfürütty:
Másra nem költünk... néha megfőzzük az egyik szomáliait és azt esszük egy hétig. A bosnyákok nagy zsiványok, csak a pálinkát kell elrejteni előlük :)

A nyúl tud mindkét nyelven, de magyarul is.

Shanarey 2013.12.23. 21:12:51

@Kövérmadár:

Nos akkor felhomályosítalak.

:-)))

Átlag szülő, az első napokban azért megy be éjszaka, hogy megcsodálja,a gyerekét,vagy azért hogy nincs e valami baja, és betakarja ha szükséges. Általában szükséges.
:-))

Tizenévvel később azért hogy hazajött e már, de a betakarás is játszik néha.

ffüttyfürütty 2013.12.23. 21:13:13

@Kövérmadár: Váó akkor vesztegessétek meg a nyulat pár nyelvóráért (állítólag a répát nagyon komálják).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 21:16:34

@Shanarey:
És hogy reagál a szülő arra, amikor betakarni megy, de a gyerek már töcsköli a szomszéd lányt? :)

@ffüttyfürütty:
Meg fogjuk próbálni. Feltéve, hogy elégedett lesz az ajándékával :)

2013.12.23. 21:29:01

@Chang Yai: Jo utat, es mindenkeppen szamolj be az elmenyeidrol, ha maskepp nem, legalabb egy hosszu kommentben! Remelem vannak meleg ruhaid...

2013.12.23. 21:33:16

Nekem nagyon tetszett a mai poszt, kivancsian varom a holnapit. Addig is kellemes unnepeket mindenkinek.

ffüttyfürütty 2013.12.23. 21:35:52

@Kövérmadár: A karácsonyival? Mit kap? Vigyázzatok a maffiafőnökkel. :)

nyuszigonosz 2013.12.23. 21:42:12

A mai poszt érdekes. Jó volt olvasni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 21:50:12

@lexrex:
Én épp most írtam egy posztot, szerintem nagy vitát fog generálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 21:52:50

@Kövérmadár:
Na akkor ti is ugyanazon a pályán vagytok mint mi.
A kezemet már kesztyűn keresztül is véresre marta a lúg, ezek a konyhások meg szerintem szénégető tanfolyamot végeztek a lábosok tartalmából következtetve.
Szar világ ez na.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 21:56:52

@ffüttyfürütty:
Kap egy új itatót és reggel ünnepi reggeliben lesz része. Kiszedem egy répa belsejét, majd megtöltöm magokkal. A végén a szabadon maradt véget ledugózom egy répadarabbal. Így mikor "kibontja", lesz benne meglepetés :)

@diggerdriver:
Sajnos ilyen a mi sorsunk, itt, idegenben, csak ez jut... :(

Taxomükke (UK) 2013.12.23. 22:09:54

@Mr Long: Nemáár, holnap jön anyós pajtás, már nagyon várjuk! (Nem röhög!!!)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 22:10:18

@Kövérmadár:
Az nem mutatvány baszod. Ha a SAJÁT répáddal csinálnád na akkor megemelném a kalapom pom pom pom...
:))))))))))))))))))))))))

Most mi legyen?
Visszamenjünk abba az adóparadicsomba?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 22:12:03

@Taxomükke:
Azért ilyen helyzetek ellen lényegesen jobb 2ezer kilométer mint 40.:)))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2013.12.23. 22:19:51

@diggerdriver: Tényleg jó fej anyósom van, egy hétig ki lehet bírni.

nyuszigonosz 2013.12.23. 22:22:22

Nahát, most jövök a mosogatásból, gondoltam csupa érdekes téma itt, és kiderül, itt is mindenki mosogat. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.23. 22:30:01

@Taxomükke:
Várjá, várjá...
Egyik ismerősömnek itt volt az anyósa.
Előtte áradozott hogy milyen aranyos tündérbogár és hát vele aztán ki lehet jönni.
Egy hét után már templomba járt imádkozni hogy menjen haza.
Na az se volt egyszerű.
Kivitték a repülőtérre és mondták hogy nézze a kijelzőt mikor írja ki hogy Budapest és menjen ahhoz a kapuhoz.
A gép 8kor indult és 8 lőtt két perccel felhívta őket hogy ő egy kapunál áll és nincs ott senki.
Honnan vette a kapu számát?
Rajt volt a beszállókártyán valahol egy szám és úgy gondolta az a kapu száma.
Na kirohantak a reptérre vettek még egy jegyet és feltették a gépre.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 22:36:53

@diggerdriver:
Nincs mese, be kell látnunk, hogy soha olyan jó dolgunk nem volt, mint Magyarországon.
Kicsit már a kedves vezető is hiányzik, sajnálom, hogy lemaradunk a reformok saját bőrön való megtapasztalásáról... :(

Te, az ilyen anyóst a hajóra kell feltenni, az nagyobb eséllyel süllyed el, mint a repülő zuhan le ;)

@nyuszigonosz:
Jah, úgy döntöttük diggerrel, hogy bevállaljuk a valódi énünket és elmondjuk ország-világnak, hogy mosogatunk.
Te is beszállsz?

Taxomükke (UK) 2013.12.23. 22:37:16

@diggerdriver: Ajjaj.
Anyósom gyakorlott utazó, ilyet ő (reméljük) nem csinál.
Tavaly is itt töltötte nálunk az ünnepeket.
Nem mondhatok rá rosszat. De nem egy egyszerű eset.
Mondjuk én sem.

Taxomükke (UK) 2013.12.23. 22:42:00

Btw. a Chelsea lőhetne már egy gólt...

Shanarey 2013.12.23. 22:49:56

@Kövérmadár:

Te bemennél?

Mert jobb helyeken nem szokás.
:-)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 22:49:58

Megnéztük a Gravity-t... kétségtelenül látványos film, de a története valami borzasztó :)

Egyrészt, az egyik legalapabb szabályt nem tartották be: George Clooney-t NEM öljük meg egy filmben sem! Ő nem a DiCaprio!

Nem tudom, hogy a Breaking Bad hatása-e, de a nyüküngő női szereplőktől agyérlüktetést kapok... ez ma sem volt máshogy :)

Kihagytak egy óriási ziccert: landolhatott volna rossz bolygón is a végén. Ez így lett volna az igazi!

Egyébként nem volt rossz film :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.23. 22:50:59

@Shanarey:
Nyilván nem... de honnan tudja az egyszeri szülő, hogy éppen töcskörészés esete forog fenn?

BTBTBT 2013.12.23. 23:58:17

Nem tudom, felétek hogy van, de itt nagyon durván nyomja a szél-eső-kombó. Még talán beigazolódik, amivel a meteurológusok rémisztgettek.
Hosszú úr gépe vajon felszállt-e? Hogy nem maradt fent - pláne ilyen időben -, az fix.

@Kövérmadár:
:DDD
Clooney-t nem ölte meg senki. De a "feltámadásánál" nagyot néztél, mi? Az WTF-pillanat volt. (Bruce Willis is halt már meg filmben, oszt jó vót.)
Mekkora forgatókönyvírói bravúr lett volna az, amikor egy föld körüli pályán keringve aztán rossz bolygón szállt volna le a csaj? :)))
Mi volt Nóri véleménye? Csak mert te nyüküngés-szinten elfogult van.

@nyuszigonosz:
Te mosogatsz? És nincsen mosogatógéped? Kinézzünk magunk közül? :)

Shanarey 2013.12.24. 00:10:30

@Kövérmadár:

Ha a delikvens nem egyedül van, és éjszaka van, nos akkor a normális szülő is tudja hogy ő se örülne fordított esetben.

Ja és nincs mosogatógépem (sem) Ma még nem is mosogattam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.24. 01:50:56

HA találkozó véget ért.
Ma bejgli is lesz a szenteste:))))))))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.12.24. 03:12:51

@Kövérmadár: @diggerdriver: Lehet meg jelentkezni? Ma (a fenet, mar holnap van, szoval tegnap) en is mosogattam. Meghozza rendesen termeltem mosatlant. Sutottem negy makos bejglit es egy karacsonyi apple pie-t. Eddig. Meg megcsinaltam az antre-t, meg bepacoltam a madarat. Este vendegek jonnek. Ja, meg a Jezuska...
Szoval mennyit kell mosogassak, hogy bevegyetek a csapatba?

blackhairlady 2013.12.24. 04:33:32

@@Chang Yai: Erezd magad nagyon jol Magyarorszagon! Bar csak en is haza mehettem volna:( Hidd el, nem olyan szornyu mint ahogy azt egyesek mondjak. Nekem nagyon hianyzik. Majd azert neha irjal, hogy merre jartal, mit tapasztaltal.

blackhairlady 2013.12.24. 04:37:33

@kisrumpf: Vegig kostolja az osszeset, aztan amelyiknek a legjobb zamata lesz amikor visszajott, azt fogja ajanlani:)))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.24. 08:09:48

@blackhair-lady: nem(csak) Bp-tel van a baj, velem is, nem klappolunk, plusz tél, plusz család, plusz minden bajom van, meg 7 év az 7 év.
mindenkinek köszi a jókívánságokat.
tegnap úgy tűnt, HÁ gyűjt karácsonyi képeket (nemcsak egész posztokat) szerte a világból, küldtem karácsonyi virágfesztivált meg pár sort, egyelőre ennyi telik tőlem :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.24. 09:56:54

@Barátusz:
Amikor Clooney bemászott a kapszulába, akkor valóban döbbent csend, majd a hirtelen kismillió kérdés "de ezt mégis hogyan?".

Nóri hasonló véleményen volt, ő is azt mondta, hogy a látvány OK, de a történet az katasztrófa...

Nem tudom mekkora bravúr lett volna, de ha beiktatnak egy hosszabb, oxigénhiányos időszakot, vagy egy átmeneti hibernációt, akkor már simán :)

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
Persze, hogy lehet csatlakozni!
De ki kell javítsalan, az nem apple pie, hanem Apple iPie...

@Chang Yai:
Wáhááá! Egy eredeti Chang Yai! Imádni fogjuk!!!
Jó utat, jó szurkolást, ha elveszik az útleveled, ne lepődj meg ;)

Muscari 2013.12.24. 10:24:27

@Chang Yai: en is jo utat kivanok, fel a fejjel, nem lesz az olyan rossz. Az ido kifejezetten enyhe, nem kell hazazasra keszulnod. Boldog karacsonyt!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.24. 10:27:57

@Kövérmadár:
Te Madár, megvan még az az internálótábor ahová a hazalátogató magyarokat zárják?
Tudod ahol a spanyolcsizma a legenyhébb kínzóeszköz?
Minél régebb óta nem volt otthon valaki annál válogatottabb kínzásokkal illetik.
:))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.24. 10:29:35

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
Gyere Fater.
Olyan jó bejglit hoztál és olyan jól elbeszélgettünk tegnap hogy beleférsz a csapatba.

rezsoatya (törölt) 2013.12.24. 10:33:05

@diggerdriver: jol van, akkor veszek meg... itt a Lidl-ben le van mar arazva! :DDD
A belso szobaban lako pakiknak is vigyek? Tegnap az a kis ferdeszemu a mosogato alol olyan epekedve nezte! :-))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.24. 10:55:19

@Chang Yai: gyönyörű napsütéses karácsonyunk van
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.24. 11:02:21

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
Úgy vettem észre ezek Pakik a mákot egészen más formában használják:))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2013.12.24. 11:21:24

@Babette_: :)

Boldog Karacsonyt mindenkinek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.24. 12:17:43

Boldog Karacsonyt mindenkinek!

Aki meg azt mondja megegyszer, hogy UK kodos, azt nyakonveren. Tegnap este az autopalyan semmit nem lattam a Mon.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása