oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 15. 06:49,  Egy nem tervezett sikertörténet 307 komment

2013. november 15. 06:49 Határátkelő

Egy nem tervezett sikertörténet

Vannak váratlan sikertörténetek is az ember életében: például amikor az ember némi túlzással „csak úgy" feliratkozik egy PhD-hallgatókat kereső listára, majd egy kap egy telefont, és mire kettőt nézne, már Ausztriában találja magát. Ez történt Andrással, aki Facebookon küldte el történetét, ami így nem lett túl hosszú, de tanulságos.

Ausztria, Graz.jpg

„Egy teljesen másik aspektus, avagy mégis kolbászból van a kerítés. Én magam sosem akartam külföldön dolgozni, persze az eshetőségét sohasem zártam ki.

Ezen a nyáron végeztem az ELTE Meteorológus szakán, és mivel otthon csak kihalásos rendszerben lehet munkahelyet találni, mind a Meteorológiai Szolgálatnál, mind a másik nagy felvevő piacnál, a Honvédségnél, borúsan láttam a jövőt, talán majd elmegyek valahova doktori iskolába havi 95.000 bruttóért.

A lottó ötöshöz képest...

Ekkor jött egy email, egy newsletterről - ahova korábban „miért ne" alapon iratkoztam fel -, egy email, ahol pont az én szakmai tapasztalatomnak megfelelő PhD hallgatót kerestek.

Sokat nem gondolkoztam rajta, megírtam a CV-m, kísérőlevelemet, végül is a lottó ötöshöz képest nagy esélyem van. Na, vissza is hívtak március 15.-én (tudjátok, akkor jöttek a labanc hókotrók megmenteni a seggünk).

Gondoltam, ez egy jel. És valóban. Két héttel az interjú után közölték, hogy engem választanak! Már csak a szakdolgozat befejezése és egy államvizsga választott el attól, hogy elkezdjek Grazban dolgozni, mint kutató.

Innentől kezdve nagyon motivált lettem a tanulmányaim időbeli és tisztességes befejezésében. Így rendben meg is történt. Szakdolgozat, néhány vizsga és már itt is voltam Grazban, pikk-pakk.

Vártam a pökhendi osztrákokat

Elkezdtem dolgozni az egyetem egy kutatóintézeténél, már vártam a pökhendi osztrákok lenéző stílusát, de hiába. Nálunk tudományos fejlesztőknél szó sincs ilyesmiről. Bárkit bármiről kérdeztem, mindig udvariasan kielégítően válaszoltak, remek hangulat van jelen a csapatomban.

A munkámban teljes mértékben szabad kezet kaptam, bár olyan határidőket is, amik egyértelművé tették, hogy itt lazsálásnak helye nincs. De miért is akarnék lazítani, egy olyan területre jöttem kutatni, ami mindig is érdekelt, nagyon up-to date, és van benne perspektíva, potenciál.

Munkaidőm 100%-ban rugalmas, főnököm megfogalmazása szerint: nem gond, ha pénteken elmész haza délben, de szintén nem gond, ha vasárnap is bejössz dolgozni. Óriási szabadság és felelősség hullott a kezembe egy pillanat alatt, ami bevallom felvillanyozott.

Gyökértelenül jöttem el

Kevés negatívumot tudok felsorolni a kiköltözésem miatt: ezek között is a legfontosabb persze a régi barátok hiánya. De 5 óra alatt otthon vagyok, ha úgy adódik. Ami az itteni kevés barátot illeti: sokszor járunk el a kollegákkal is szórakozni. Valahogy így megy ez.

Kvázi gyökértelenül jöttem el otthonról, de ez az egyetem utáni PhD társaság olyan közeg, ami nagyon hasonlít rám, és még az otthon is közel van. Szóval vannak itt nem tervezett sikertörténetek is. Ne csak a legrosszabbakat lássuk."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztria Graz

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr605634561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszigonosz 2013.11.15. 16:52:51

Elolvasva a posztot az jutott eszembe, hogy egy meteorológus, hát az biztosan nagyon érdekes dolog, annak, akit érdekel, de neki soha nem kell felelösséget vállania azért amit mond: mármint idöjárás elörejelzésért. :-))
A meteorológus elmond valamit és az idöjárás meg azt csinál, amit akar.

A belinkelt teszt: nem tetszik, mert én nem ilyen fekete-fehér, igen.-nem kategoriákban gondolkozom, élek , vagyok.

BTBTBT 2013.11.15. 16:55:28

@Mr. Long [wannabe wannabe]:
Biztosan meg lehjet pucolni a tiedet, te te is resze voltal annak a diskurzusnak.
Mi a helyzet az regota a kedvencekben hagyott porno-linkgyujtemenyeddel? :)

@macamuca:
Latom, mukodik a szelektiv emlekezet. :)
Idezzek a tegnapibol?

@nyuszigonosz:
Szoval te is 3D-s vagy, nem ketsiku fekete-feher?

eagles 2013.11.15. 16:59:01

@nyuszigonosz:

Csak abban az előrejelzésben lehet megbízni,amit Lajos mond. De csak akkor, ha előtte megtörtént a csapadékvételezés, vagyis elpusztított legalább 2 liter asztali vöröst.

BTBTBT 2013.11.15. 17:01:43

@nyuszigonosz:
"Doktor ur, mintha mostanaban kicsit bizonytalan lennek. Vagy megsem?" :)

morsels (törölt) 2013.11.15. 17:27:34

Nezzetek meg ezt.
Egzotikus orszagok, joadag vajmi, meg amiben o dolgozik.
www.imdb.com/title/tt1327628/

BTBTBT 2013.11.15. 17:28:05

@Evain:
A valaszok limitaltsaga miatt kifogasolt teszt szerint nekem olyanok jutottak, mint - George Washington, Carrie Nation, Bernard Montgomery meg jo nehany hires szinesz es filmes.
A vicc az egeszben, hogy ennek ellenere azt irtak az eredmenyem reszekent, hogy "Nem ajánlott foglalkozások: művész, zenész, író, színész,"
Szoval azzal kapcsolatban, hogy mennyire erdemes ezt komolyan venni: no comment. :)

bpetya75 2013.11.15. 18:07:55

@Quercus58:

Épp ma említették értekezleten. Szép buli...

A másik érdekes, amit ott hallottam, hogy egy belső levelezés továbbítása miatt az egyik fejesünk járhat bíróságra becsületsértés miatt. Egy kolléga továbbította neki valami önkormányzati jogász kérdéseit, a fejes meg a válasza végén keresetlen szavakkal kifejtette az illető jogász kvalitásairól alkotott véleményét. Csakhogy a kolléga olvasatlanul továbbküldte az egészet a jogásznak. S lőn harakiri.

bpetya75 2013.11.15. 18:15:46

@morsels:

A vérről, meg a disznófülről eszembe jut egy papó világháborús visszaemlékezése, amikor a rongyos zászlóaljjal ment a finneknek segíteni a ruszkik ellen. Lekésték a bulit, de azért a finnek megvendégelték őket. Pontosabban kaptak pár disznót, így rittyentettek egy kis disznótort. Állítólag amikor a finnek meglátták a vér és a fül elfogyasztását, csöppet elhültek. Papa szerint valami olyasmi látszott rajtuk, hogy "De jó, hogy ezek nem ellenünk vannak!"

morsels (törölt) 2013.11.15. 18:29:16

@bpetya75:
Lehet, hogy ez csak nekem erdekes, de mar tobb kollegammal jartam ugy, hogy nekik a disznolab, vagy a csirke zuza/sziv kutyaeledel, aztan meselem nekik, hogy Magyarorszagon meg ra neznenek furan, amikor csigat, bekacombot, polipot, kagylot, meg ilyesmit eszik :-).

Persze ha az ember kicsit megpiszkalja, akkor kiderul, hogy itt is meg a szulok, nagyszulok meg hasznaltak minden alkatreszet a csirkenek, disznonak, csak mostanra lett ilyen kifinomult az izles.

bpetya75 2013.11.15. 18:33:00

@morsels:

Én erre nem a kifinomult ízlés eufemizmust használnám ;-)

Ennike (DK) 2013.11.15. 18:34:39

Mi az, hogy "gyökértelenül jöttem el?" Az ember gyökértelenné válhat, annak érezheti magát, de, hogy, úgy jönni el...
Egyébként le a kalappal azok előtt, akik nem keserednek el a kilátástalanságtól, hanem azon vannak, hogy lehetőséget teremtsenek, és éljenek vele.
Nem irigylem a mai fiatalokat, kőkeményen kell küzdeniük, csak keveseknek sikerül úgy igazán, még jó, hogy itt sikertörténeteket olvasunk, sokan csak tengnek lengnek sajnos.

Ennike (DK) 2013.11.15. 18:34:46

@morsels: Én szeretem az édes tésztákat, de a belsőségekkel, vérrel, pacallal ki lehet kergetni a világból. Érdekesek a kombik is, mint tojásos nokedli,krumplis tészta, meg a gyümölcsleves, is, főleg, hogy egyik nagyanyám, a meggylevest meg almalevest rántással csinálta...nem hiába, gyerekkoromba, csak teát akartam mindig "enni", meg rágógumit...

Mihez, szólók én is hozzá...

DieNanny CH 2013.11.15. 18:36:39

Én ISTJ lettem. Felügyelő, gondviselő. Szóval, jó pályát választottam.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.15. 18:43:13

@DieNanny: uuuu de megverem a telefonomat! szoval nekem a villamosmernokot ajanlott palyanak irta :)

@bpetya75: az kemeny! :DDDDDDD

morsels (törölt) 2013.11.15. 18:43:28

@Ennike:
A kerdes az, hogy mivel lehet meglepni a kulfoldieket.
Peldaul a fozeleket nem ismerik egyaltalan. Tok mindegy, hogy mibol keszul.
Vagy a meggyszosz.
Vagy peldaul a marhafarok (okoruszaly) leves, ami nekem szemely szerint a kedvencem :-)

Namost a kinaiak masok, ok megesznek barmit, legfeljebb a fuszerezes kulonbozik :-)
Egy kollegam akart meglepni. Gyakorlatilag pacal, csak nem ugy, ahogy mi csinaljuk. Azt hitte, hogy elkepedve fogok ranezni, de aztan meglepodott, hogy egyutt ettuk palcikaval :-).

DieNanny CH 2013.11.15. 18:44:54

@Mr. Long [wannabe wannabe]:

Amúgy másik álmom az építészmérnöki volt. De szakközép 4-ben már nem tanultunk fizikát, meg szüleim amúgy se bírták volna fizetni az egyetemet.

morsels (törölt) 2013.11.15. 18:46:20

@bpetya75:
Ohh, van a masik veglet, aki azt hiszi, hogy a boltban megvett csomagolt hus nem is allatbol van :-)
De ismertem olyat, aki sajat maga lotte a pulykat, esetleg szarvast, de a szivet peldaul nem ette meg. Csak a szin hus, abbol is jobb.

morsels (törölt) 2013.11.15. 18:47:27

@Mr. Long [wannabe wannabe]:
En mindig repulogep szerelo szerettem volna lenni. De nem jott ossze :-)

Parajpuding 2013.11.15. 19:00:10

Ez valóban lottóötösnek beillő szerencse. A világ leghaszontalanabb képzettségével és szakmájával jó helyen, jó körülmények között, gondolom jó fizetésért, az tényleg Fortuna csókja. Őszintén gratulálok a főhősnek!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.15. 19:06:20

@morsels: azert az angol levesek nem kulonboznek nagyon a magyar fozelekektol. ja de, mi nem turmixoljuk le a fozit.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.15. 19:09:54

@morsels: es azt adta ki a teszt? mert en villamos vagyok :) de a hajoepites vonz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.15. 19:17:21

@Parajpuding: nem olyan haszontalan. a reggeli velemenyuk a lehetseges idojarasrol egy csomo beszelgetesre ad lehetoseget napkozben!

morsels (törölt) 2013.11.15. 19:21:23

@Mr. Long [wannabe wannabe]:
Hat ez az. A fozelek rantas alapu, a kremlevesek meg turmix + tejszin. Teljesen mas.

morsels (törölt) 2013.11.15. 19:30:40

@Mr. Long [wannabe wannabe]:
Persze lehet viccelni ezzel, de sok helyen fontos, ha nem letszukseglet a meteorologia, meg a meteorologiai szolgalat. Peldaul repules, hajozas, de tajfunok, hurrikanok eseteben elorejelzesek, ilyesmi.
Nyilvanvalo modon teged nem fog erdekelni a dew point amikor az irodadban ulsz es nem vittel magaddal esernyot, de attol meg egyaltalan nem haszontalansag az, amit csinalnak.

lüke 2013.11.15. 19:42:44

cést la vie,
meme de moine

macamuca [IHUN] 2013.11.15. 19:47:48

@Barátusz:
Idézz :)
(Tényleg nem rémlik. Hiába, az idő szalad...:D)

@Ennike:
Ahhoz szólsz hozzá, ami érdekel. Mint mindannyian.
Üdv a fedélzeten :)

@morsels:
Vendég a kínai étteremben:
-Ez miből van?
-Ma'ha.
-És ez?
-Se'tés.
-Hát az?
-Cí'ke.
-No és az ott?
-Kutya.
-Miiiiii????
-Jó, akko' cí'ke.

"A fozelek rantas alapu, ..."
Már amelyik. Sárgaborsó, krumpli igen. Zöldbab-, zöldborsó-, vegyesfőzelék habarással készül, ráadásul ízlés dolga (a végső ízt befolyásolja), hogy tej vagy tejföl kerül a rántáshoz/habaráshoz.

Kezdek kíváncsi lenni erre a tesztre: rendező szerettem volna lenni, suliba felvettek, de jött a "de"...
Kikeresem, megnézem, nekem mit dob...

morsels (törölt) 2013.11.15. 20:02:18

@macamuca:
Igazad van, a habarashoz hasonlo eljaras van, csak mast hasznalnak hozza. Tobbnyire corn starch liszt helyett. Es hat ettol mas az ize. De a rantas az teljesen ismeretlen szamukra.
Viszont egyszeruen nem csinalnak zoldbab, zoldborso fozeleket habarassal sem.

macamuca [IHUN] 2013.11.15. 20:18:33

Nah, ezt dobta a gép:

lelektanitipusok.net/tipusok/sj/estj/jellemzes

Lehettem volna rendező,
nem ily billentyű-verő
szegény
leány.

Vagy ilyesmi...
:)))

macamuca [IHUN] 2013.11.15. 20:23:37

@morsels:
No, sajnálhatják, hogy nem csinálnak zöldfőzelékeket. Részemről nagyon szeretem ezeket, a száraz zöldségből (pld bab, sárgaborsó, lencse) készülteket már nem annyira. Utóbbiak készülnek rántással, emiatt nehezebb, laktatóbb ételek (pont ez a rántással készítés célja...), én meg épp azért kedvelem (az ízükön túl) a főzelékeket, mert könnyűek. Kérdés persze, ki milyen munkát végez, illetve milyen az étvágya/ízlése.
:)

M. Péter 2013.11.15. 20:25:01

@macamuca: A menzai főzelék meg 90% rántás néhány zöldségdarabbal.

Latcho Rom 2013.11.15. 20:27:50

@charlieharper: Olyan ez a sztori mint a meghabarodott 56-os torontoi magyaré, aki a ruszki zaszloval jart a nagy kanadai-orosz meccsekre 72-ben.
Nagy sikere volt :-) Nem vicc.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.15. 20:28:30

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131115/2012-05-11_162327_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rövid de remek posztot olvashattunk.
A posztolónak szerencséje volt, ha megnyerte hadd vigye.

Néhány szót azért ejtenék Graz-ról.
Egy hatalmas konzorcium székhelye a Magna Steyr-é
Ez a cég az autók teherautók összkerékhajtásának a specialistája.
Extrém körülmények közé szánt expedíciós járműveket is gyártanak valamint katonai teherautókat, ez mellett rengeteg autógyár modelljeit náluk szerelik össze. Mint például a Chrisler Voyagert, Aston Martint, Saab 9,3 cabriót, Dodge, Mercedes G modelleket.
A legendás Mercedes G osztálynak a motorja és a műszerfala Mercedes a többi Steyr.
Ez a cég a Steyr Puch autó és motorgyárnak az utódja.
Ennek az autógyárnak volt tesztpilótája Almási László. Igen, az az Almási László.
A húszas években szervezett egy expedíciót Egyiptomból Szudánba.
Volt szerencsém egy antikváriumban megvenni az erről az útról szóló korabeli könyvét. A címe Autóval Szudánba.
Motorkerékpárokból is különlegeseket gyártottak.
Hozzáértőknek mondom hogy kétütemű ikerdugattyús motorokat fejlesztettek ki.
Két henger közös égéstér és Y alakú hajtókar.
Gyártottak 4hengeres boxermotorokat is.

Ha már Ausztria.
Emlékezzünk meg egy másik magyarról a BMW Steyr-ben lévő dízelmotor fejlesztő központjának vezetőjéről Dr Anisits Ferencről.
Harminc éve kezdett el a BMW dízelmotort fejleszteni és bár jókora lemaradásban volt olyan gyártóktól mint a Mercedes vagy Peugeot mégis Anisits Ferenc zseniális mérnöki tudásának köszönhetően ilyen rövid idő alatt a csúcsra kapaszkodtak.
Ma BMW dízelek lierteljesítményben, tartósságban, fogyasztásban etalonnak számítanak.

@charlieharper:
Szóval az úgy volt Charli hogy most ahol dolgozok a Site Manager egy 30-as éveiben járó angol.
Egy végtelenül rendes korrekt de ugyanakkor szigorú ember.
Időnként megjelenik bejárja a területet mindenkivel kedvesen elbeszélget és lebassza azt aki nem tartja be a biztonsági előírásokat.
Néhány hete odajött hozzám és mondja hogy látta sokat fényképezek megkérhetne e hogy küldjem el neki a képeket.
Mondom persze add az email címed aztán küldöm.
Na, hétvégén összeállítottam öt emailt mindegyikben öt képpel.
Az ötös csoportokba véletlenszerűen betettem egy-egy válogatott képet az avatarjaim közül. Mindegyik csoportba egyet. Az utolsó csoport utolsó képe pedig ez volt.
kepfeltoltes.hu/130728/2011-07-15_211804_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Hétfőn megyek dolgozni, egy félóra múlva jön a művezető fuldoklik a röhögéstől azt mondja ilyet még nem látott senki ott hordozzák irodáról irodára a képeket és mindenki rólam beszél.
Később jött David is már messziről mutatja mindkét hüvelykujját feltartva vigyorogva.
Most úgy néz ki hogy jövő héten vége ennek a melónak és visznek tovább másikra.
Ha a két meló között időben nagy különbség akkor megyek velük.

morsels (törölt) 2013.11.15. 20:28:31

@macamuca:
Amirol az ember nem tud, az nem is hianyozhat neki, igy nincs mit sajnalni sem :-).

Latcho Rom 2013.11.15. 20:29:36

@macamuca: Csinaltam itteni franciaknak magyaros fozeleket, csak pofakat vagtak, ok csak a roux-t(habarast) szeretik..ami nem rossz - levesekbe.

tableno 2013.11.15. 20:38:05

@diggerdriver: mi ez itten kérem?! Nőőőőőőt akaroook, de azonnal!!!!

eagles 2013.11.15. 20:42:12

@diggerdriver:

Úgy látom, ma jó helyen ástál. Nem csak csontot találtál.

macamuca [IHUN] 2013.11.15. 20:42:18

@M. Péter:
Pontosan.
Sok gyerek, kevés pénz/alapanyag, pocsék kaja.

@morsels:
Jogos.

@diggerdriver:
A szerdai vacsoránk :))))))) Némi káposztával töltött ecetes almapaprikával, puha fehér kenyérrel lekísérve, citromos sörrel öblítve :))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.15. 20:47:35

@Mr. Long [wannabe wannabe]: Háááááátttt, cukorfalat!!! Azért ez nem annyira ...khm hogy is mondjam, na ! :-P
" Inkább a fizikai élvezetek fontosak számára, mint hogy érzelem kimutatásnak tekintse a szexet." :P

eagles 2013.11.15. 20:53:09

@bpetya75:

Vannak itt még érdekes dolgok. Az erdészeti munkákat egy takarító cég nyerte el közbeszerzésen. Aztán fölhívott a nyertes többek között engem is, nem vállalnám-é el tőlük. Persze harmada pénzért. Valahogy nem volt kedvem. Ahogy öregszem, egyre nehezebben viselem, ha hülyének néznek.
Persze ez az előző garnitúra alatt is így működött.

2013.11.15. 20:53:13

@diggerdriver: elhiszem, foggalmam sincs mi zajlik az epitoiparban. Az a foto meg buntet

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.15. 20:59:11

@Kövérmadár [jävla invandrare]: Sokkal ez sem lett jobb! :-))
Ez a tipikus, szimpla,jaj, nem írom le milyen emberek szintje! Nekem ezek még viccnek is a rossz kategóriát súrolják.....
"Mondja a komplikált" lényegretörően>> ...enni kell, sza....ni muszály, ba....ni meg nagyon jó?! ...../ sikítás és elrohanok balra.....

andaluzkutya 2013.11.15. 21:01:18

@Babette_: Szívem szerint engednék a kérésednek, de hát a tudomány az tudomány, szakmai hitelemet veszíteném el, ha a "megrendelő" kénye-kedve szerint módosítanám a kutatási eredményeket:) Tehát ott maradsz abban a fiókban:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.15. 21:06:52

@tableno:
Amarcord.
Nagy kedvenc
Fellini egyetlen nézhető filmje.

morsels (törölt) 2013.11.15. 21:10:03

@sodalisO:
Jol ertettem, hogy te most a magassarkuddal ratapostal kovermadar IQ-ra?

Egyebkent biztos tevedek, de az olyan nok, akik hozzas hasonlo fotokat tesznek fel, mint kedvenc (amit az avatarjaidban hasznalsz), azok altalaban olyan 160cm magasak es 80-90 kilosak. A legnagyobb problemajuk altalaban az, hogy hol vehetnek maguknak szexi fuzot :-)
(mint irtam, biztos tevedek)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.15. 21:11:29

@charlieharper:
Azóta minden hétvégén összeállítok egy ugyanolyan csomagot.
Négyben csöcsös nők az utolsó email utolsó képe mindig valami hasonló horror:))))))))))))))))

morsels (törölt) 2013.11.15. 21:11:43

@Babette_:
Szerinted ez meg fog hatni egy pszichologust? :-)

morsels (törölt) 2013.11.15. 21:14:24

@diggerdriver:
Kar, hogy nem techsupportot csinalsz. Aztan csak kuldened a csocsos noket mindenkinek. Mass email.
Biztos az is mukodne :-)

2013.11.15. 21:15:04

UUuuu a meteorologia az de izgi :) Amikor gyerek voltam enis az akartam lenni, azt hittem azzal lehet sokat utazni meg az urbe is menni, emlekszem mekkora csalodas volt amikor kiderult, hogy a muholdakon nem is szolgalnak emberek :D

Nadekomolyan.... Ezzel lehet sokat utazni? Elmenni kutatni a tajfunt Mikroneziara vagy pl. reptereknek elorejelzeseket csinalni az orosz tajgan vagy "shipping forecastolni" az eszak-atlanti logisztikanak meg ilyesmit? Marmint... ha en ezzel foglalkoznek, tuti nem Grazig mennek el, szoval hajra hajra. :D

andaluzkutya 2013.11.15. 21:15:27

@Babette_: Az én szakmámban nem feltétlenül következik a jó munkavégzésből az ügyfél/megrendelő elégedettsége. Még egy örihari-t már fel se veszek:)

@morsels: amúgy pszichiáter, ami ha lehet, még egy fokkal rosszabb:)

morsels (törölt) 2013.11.15. 21:19:05

@andaluzkutya:
Elnezest doktor ur, tenyleg nagyon nem mindegy.
Te meg gyogyszert is adhatsz arra, amirol fogalmad sincs, vagy hogy mi fog tortenni :-))

(de tenyleg elnezest)

eagles 2013.11.15. 21:24:58

@bpetya75:

Hát a gazdád lesz bajba, ha az önkormányzati jogász hivatalos személynek minősül, és a levelét egy hivatalos eljárás részeként küldte. Akkor ugyan is a becsületsértés közvádra üldözendő.

andaluzkutya 2013.11.15. 21:47:28

@morsels: elég, ha a gyógyszer tudja, mit kell tenni:)
(amúgy én személy szerint korlátozottan hiszek a pszichiátriai gyógyszerek erejében. Nem haszontalanok, sőt, van amikor nagyon jó eredményeket lehet velük felmutatni, de sokmindenre fölöslegesek, amire használják)
Tudom, Babette_, kimaradt egy vessző:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.15. 21:47:40

@morsels: ne baszogass mar! nem mondtam, hogy haszontalan. nalunk is van meterologus a csaladban es phd hallgato o is :)
akinek valaszoltam az szidta oket!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.15. 21:53:14

@morsels: Bizony erőteljesen tévedsz és nem kicsit ! 173 cm vagyok és 57 kg. Nem is vagyok gátlásos, bármit felvehetek, mert nem karikalábú és dobseggű vagyok.És bizony, hogy fel is veszek,és élvezem ahogy jönnek a visszajelzések. A kövér nőktől a gonosz és irígy tekintetek, hátamba a nagykés, a pasiktól meg a legelésző vizslatás, vagy egy kis szájsarki vigyor. Az én koromban azért ez egész jó happy hormon mindennapra!!! Puszi apunak meg anyunak innen a messziből, fasza a genetikánk.
Szóval , tévedtél! :-))) De hát van ilyen!

morsels (törölt) 2013.11.15. 21:59:14

@sodalisO:
Namost a megkerdeztem volna, hogy milyen magas vagy, hany kilo, mekkora a melled es hogy mennyire folyatjak a nyalukat a ferfiak miattad, akkor mit irtal volna?
Mondjuk ettol fuggetlenul kicsit el vagy szallva magadtol, de ez a szemelyes velemenyem :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.15. 22:01:15

@diggerdriver: :-)))) Nem is te lennél, ha mäst raktäl volna föl... :-)))))
@M. Úr: Ird meg, mert most még ugy lätsz dolgokat, mint egy kezdö, és szerintem ezeket az informäciokat keresik itt sokan. Az edzés / tänc stb megällapitäsoddal nagyon egyetértek!
@macamuca: Nälunk konkrétan 4fok van. Pär napja hajnalban volt -4,5 is...ülésfütést mär ki sem kapcsolom az autoban. :-)
@andaluzkutya: Én ISTP lettem... Nälam is volt olyan, hogy vagy egyiket sem vagy mindkettöt välasztottam volna. Én pl utälom az értelmetlen és hosszu célokat, amiket a munkahelyem ad, mert itt divat célokat kitüzni. Pfff Nem lätom be, hogy mi értelme van egy 3. evakuläcios tervnek, mindezt 1éven keresztül elkészitve, majd Power Pointban prezentälni, és végül az ezt is megcsinältam fiokba betenni...Elkezdtem, idöben, de szerintem nem fogom befejezni.
@Mr. Long [wannabe wannabe]: Jo a képed! :-)
"Par sor utan joerzessel mindent kitoltok" = Pár sör után jó érzéssel mindent kitöltök? Bort, pálinkát stb? :-)
@Kövérmadár [jävla invandrare]: De lüke vagy! :-))))
@Quercus58: Hät itt majdnem leköptem a monitort vizzel! :-) Pedig madärson mär edzett elötte. :-)
@Shanarey: Mär a lo emlitése is tulzäs volt töle... :-)
@morsels: :-) És a receptek is ugy kezdödnek, hogy végy xgramm csirke/pulykamellet...mintha az ällat csak abbol ällna. :-)
@Parajpuding: Nem haszontalan! Mindig lehet rola beszélni, ergo az ember képes ugy kapcsolatot teremteni idegenekkel, hogy csak és kizärolag a munkäjärol beszél.:-)

morsels (törölt) 2013.11.15. 22:02:16

@andaluzkutya:
Nem mondtam en sem, hogy haszontalanok lennetek:-).

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.15. 22:12:29

@sodalisO: Téged soha nem zavar(t) a legelészö pillantäs? Mert egy elismerö mosoly az OK, de amikor tényleg azt tapasztalod, hogy az illetö a melleiddel beszél...na az annyira nem vicces. (vagyis egyszer az volt, amikor az öcséim haverjänak én nyitottam ajtot. :-) )

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.15. 22:21:27

@morsels: Jaj de cuki vagy ! Tényleg jó, hogy itt igaziból nem ismerjük egymást. Így aztán lehet bárkinek, bármit odatolni..
Miután feltételezted rólam, hogy kövér vagyok és alacsony sonkalábú kucumaca ezért írtam le az igazat.
Arról igazán nem tehetek, hogy alkatilag jó génekkel rendelkezem. Ennyi, ezt nem lihegem túl de azért már szégyellni hadd ne kelljen...főleg ne a szép, elhízott, duzzogó nők körében...tudom, ott az ilyenek mint én közutálatnak örvendenek...dehát evvan, nem kell párolt zöldbabot zabálnom, meg almát-sajt kúrával 4 hétig.....tolhatom a csülkös pacalt, meg a kenyeret kilószámra.
Nem vagyok elszállva magamtól, de szeretek NŐ lenni, minden nyűgével és áldásával.
Az meg , hogy élvezettel öltözködöm, meg minden női picsaságot használok, szerintem egyéni dolog.Kinek, mi! Nekem ez is többek között, mert élvezem, örömet okoz, jó kedvem lesz, és jól érzem magam, egész más napi 10 órát letolni egy angol fodrászatban, ha közben még egy ápolt és igényes nőnek nézek ki. Ugyanis egész nap a tükör előtt állok, 10 órán keresztül látom magam. És azért nekem is vannak rossz napjaim...../ Most lehet örülni!:-))))

morsels (törölt) 2013.11.15. 22:22:06

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Tudod mi az igazan vicces?
Hogy itt, a virtualis vilagban is eleritek azt, hogy a melleiteket bamuljak.
:-)

Latcho Rom 2013.11.15. 22:23:34

@diggerdriver: Ha te lofaszokban utazol ma, majd en csocsolok. Kiskoruak maradjanak tavol tole.

kepfeltoltes.hu/131115/life_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

morsels (törölt) 2013.11.15. 22:23:35

@sodalisO:
Azt hiszem itt az ideje, hogy charlieharper megmutassa ezt a forumot a lanyanak :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.15. 22:24:49

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Hát a legelésző pillantás nem, jókat el szoktam magamban kuncorázni, meg beszélek az illetőhöz. / Úgy ,úgy apukám, kuksoljál csak, jó volna mi, kis tapinyunyu?!! Esélyed sincs ,!!!/ Aztán ezeken meg még többet kuncogok magamban. Jól el vagyok na!
Viszont a bunkó, primítív beszólogatásra azonnal ugrok és anyázva, vörös fejjel küldöm el azonnal, ordítok mint a bengáli tigris válogatás nélkül, csak azért is, hogy én még jobban alázzak, nehogy már ő....:-DDDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.15. 22:25:34

@morsels: Helyes, úgy kell nekik, ha annyi eszük van !!:-PPPP

morsels (törölt) 2013.11.15. 22:34:25

@sodalisO:
Tudtam, hogy ez tetszeni fog :-).

fizikusmanó 2013.11.15. 22:43:54

Üdv,
Meg akarod mondani hogy melyik az a bizonyos newsletter?
Szívesen feliratkoznék.

Bocsi ha már valaki kérdezte, de nem néztem át mind a 285 bejegyzést, főleg h nagy része nem is a cikkel, hanem valami mással foglalkozik...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.15. 22:45:59

@morsels: no para! csak pont rossz hangulatban voltam es le kellett vezetnem, igy tulreagaltam. asszonyon megsem tolthetem ki a mergem. nem vagyok politikus, sem tamogatoja a csaladon beluli eroszaknak. :DDDDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.15. 22:48:02

@sodalisO:
Azanyámúristenit:))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.15. 22:52:54

@shakti_rom:
Ez mi?

Amúgy neked mint a világ dolgai után érdeklődő embernek, mondanám hogy a képen nem veszel észre valami furcsát?
Mármint az avatarképemen?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.15. 22:54:44

@diggerdriver: 3 lábú szamár ??Ez látszik nagyon!!:-))

eagles 2013.11.15. 22:55:29

@diggerdriver:

Csak nem arra gondolsz, hogy ötlábú a zebra?

Latcho Rom 2013.11.15. 22:56:10

@diggerdriver: Mai junkmail, s ket szamla.
Egy a jehovaektol, egy a valamelyik tamogasd a kis Bee Boo-t, havi 15 dollarral.

Nem nyitottam ki, eddig.

eagles 2013.11.15. 22:56:31

@sodalisO:

Ja. A harmadik lába teleszkópos.

Latcho Rom 2013.11.15. 22:57:43

@diggerdriver: Majd.
30 deka csaszarhus figyel ram, friss olasz zsemlekkel.

Latcho Rom 2013.11.15. 22:59:38

@diggerdriver: " világ dolgai után érdeklődő embernek"

Milyen kis krudysan irsz ma tokomoccse :-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.15. 23:12:27

@sodalisO:
Nézd meg a csíkozását.
Sokka vékonyabbak sűrűbbek mint a Bőhm zebrának.
Ez egy Gravy zebra a legszebb zebrafajta.
Valamikor a 20-as években majdnem kipusztították mert a gyönyörű csíkozású homlokának a bőréből a jampik ciőt csináltattak.

kepfeltoltes.hu/131115/2011-08-28_092248_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/131115/2011-08-28_093006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.15. 23:35:08

@morsels: :-)))))))
@sodalisO: Bär nem vagyok elhizott, de akkor is irigyellek! :-) És ezt most komolyan mondom!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.16. 00:02:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Figyelj Cica! Volt az életemben egy melegítős, felkapok valamit és csak leszaladok a boltba vagy főzni....elég hosszú időszak volt....úgy néztem ki néha mint egy Géza, vagy Jancsi, vagy Mari vagy Rózsika, a falu végéről...
Aztán utána jött valami, ami rendesen mellbe vágott....örökre.....és elkezdtem értékelni, átgondolni..és mint mindenki ilyen vagy hasonló esetben sok mindenre rájöttem. Az egyik az volt, pl, hogy mennyire rövid az életem...a második: nőnek születtem, és mindent megteszek annak érdekében, hogy úgy is nézzek ki. a 3. nem pocsékolom többet az időmet haszontalan, felesleges dolgokra, csak olyanokra, amiktől én is jól érzem magam.
Nem könnyű, de erre most már mindig figyelek.....:-)))))

blackhairlady 2013.11.16. 02:59:06

@Kövérmadár [jävla invandrare]: Te kesz Vagy Madar, akkorakoat rohogok a tesztkerdeseiden, hogy a gyerekek kijottek a szobajukbol megnezni, hogy milyen stand-upot nezek:DDDDD

DieNanny CH 2013.11.16. 09:45:54

@morsels:

Ez bizony "csupán" egészséges önbizalom!

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.11.16. 10:09:02

Uhhh most értem haza... csak hogy tudjátok, 2:59-kor írom ezt a kommentet, már szombaton

látom senki nem vette észre az előző poszt kommentjeinél, hogy a keleti nők kurvaságát a nyugati országokban többen is igazolták...

ilyenkor persze elmaradnak a kommentelők, jellemző...

bpetya75 2013.11.16. 19:41:16

@Quercus58:

Mész ám a picsába Öreg! Nem vagyok én Gyagyás Tódi a Gumimacikból. Nincs gazdám.

eagles 2013.11.17. 07:33:11

@bpetya75:

Elnézésed kérem, nem állt szándékomban megsérteni.
Mi itt gazdának hívjuk a főnököt.

bpetya75 2013.11.17. 15:11:50

@Quercus58:

Nem mondod? A kisebbség is így szólít meg, ha akar valamit?

Egyébként nem sértettél meg, csak nem cizelláltam túl a reakciót. Bocs ;-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása