oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. május 21. 06:55,  Ahol kivásárolják a lánygyereket a családból 509 komment

2013. május 21. 06:55 Határátkelő

Ahol kivásárolják a lánygyereket a családból

A thai társadalom egyik véglete az a család, amelyből az apa pár év után lelép, az éjszakai életre kényszerítve ezzel az anyát, de a legtöbb családban imádják a gyerekeket és nagyon összetartóak. Folytatódik a múlt héten a bulgáriai poszttal megkezdett sorozatunk, melyben megmutatjuk, milyenek a családi, baráti kapcsolatok egy-egy országban. Ma Cooper thaiföldi írását olvashatjátok.

Thaiföld család.JPG

„A Thaiföldre érkező turista általában a „jól bevált" üdülőparadicsomokat látogatja, rendszeresen visszatérve és egyre hosszabb nyaralásra érkezve. Ezeken a helyeken és pár hét alatt nehéz bepillantást nyerni egy thai család hétköznapjaiba.

Aztán elérkezik az idő, amikor már a farang (így hívják Thaiföldön a fehér embert) nem akar hazamenni, itt tervezi leélni az életét vagy legalább is pár évet.

Na, legalább ekkor már melegen ajánlott megtanulni a nyelvet, valamint megismerni a helyi szokásokat és gondolkodást. És nem csak azért, mert mondjuk így olcsóbban juthatunk hozzá dolgokhoz a piacon, de még inkább azért, hogy legalább megpróbáljuk megérteni, hogy mit, miért tesznek, bár ez sokszor még több év után is nehéz, főleg, amikor nélkülöz minden - általunk ismert - logikát.

Thaiföldön az átlagéletkor (33,7 év) jóval alacsonyabb, mint Magyarországon (41,3 év - 2010-es adatok), melynek oka, hogy egy családban általában több (3-4) gyerek is van.

Az apuka odébbáll

Jó esetben még együtt él a család, de az esetek nagy részében a thai apuka pár év múlva tovább áll és sokszor magára hagyja a nem ritkán még fiatalkorú anyukát a gyerekeivel.

Ezek után az anyukának sürgősen dolgoznia kell, nem ritkán egy turisták által látogatott bárban, ahol szép fizetésért cserébe az éjszakai életre kell átállnia, míg a nagyi valahol vidéken nevelgeti a gyerek(ek)et, akik talán még iskolába is járnak.

Ha „szerencsés" és csinos az anyuka, akkor jó eséllyel talál magának farang férjet vagy „szponzort", aki biztosítja az egész család megélhetését - ideig-óráig vagy talán örökre.

Általában a farang nem érti, hogy miért játszik akkora szerepet a pénz a thai családban, például a férjnek egy meghatározott összeget kell letennie, hogy „kivásárolhassa" a lány gyermeket a családból és persze a házassággal az egész családot a védőszárnyai alá veszi - legalább is anyagilag, hisz innentől kezdve, ő fedezi az egész család költségeinek nagy részét.

Összetartó, gyerekszerető családok

Persze bőven vannak „normális" családok is, ahol apa, anya és gyerekek együtt élnek. Sőt, általában a nagyszülők és sokszor testvérek, távolabbi rokonok is osztoznak a közös háztartáson, nagyon összetartóak.

A gyerekeket nagyon nagy szeretet övezi, mivel ők a jövő zálogai, de nincsenek elkényeztetve és ritkán látni hisztiző gyereket is. Ha mégsem értene a szép szóból, elcsattan az a nyakleves, amit Európában már inkább a tanár kap, mint a gyerek.

Nincsenek rövid pórázon, minden lépésüket figyelve, hanem mennek, amerre látnak, és ha éhesek lesznek, akkor majd előkerülnek. Ettől sokkal talpraesettebbek, gyakorlatiasabbak lesznek, bár a - szerintem - gyenge oktatás miatt még a legtöbb felnőtt is számológéppel ad össze kétjegyű számokat is.

Aki nem mondható tehetősnek, annak a gyermeke ritkán fér be bármelyik egyetemre és nem ritka, hogy 12-13 éves korukban már dolgoznak. Na, nem a kénbányában kell keményen gürcölnie (egyébként se jellemző a thaiokra a kemény munka - amit egyáltalán nem ítélek el), hanem a családi vállalkozásban segít.

Hol tanulnak a külföldi gyerekek?

A bevándorlók gyerekei általában valamelyik nemzetközi iskolában tanulnak, ahol szakképzett külföldi tanárok valamelyik nyugati rendszer alapján oktatnak és általában 2-3 nyelvet is elsajátítanak.

Az iskola egy új közösséget is létrehoz a szülőknek is, gyakoriak a közös vacsorák, találkozók, rendezvények, ami nagyon jó alkalom az új családoknak az ismerkedésre, barátkozásra, tapasztalatszerzésre. Az időseket mély tisztelet övezi és mivel itt nagyon ritka, hogy valaki nyugdíjat kap, így az idősekről a gyerekek (és főleg a lányok) gondoskodnak.

Ahol én élek, az egy kis városka (vagy inkább falu?) és szinte mindenki ismer mindenkit. Nehéz úgy beülni egy étterembe, hogy ne találkoznék ismerőssel, aki biztos szól pár jó szót hozzám.

Mivel az emberek itt általában stresszmentesen, kiegyensúlyozottan élnek és mindenkinek van bőven szabadideje, így könnyű szocializálódni és társat találni egy esti tengerparti sörhöz vagy bármilyen más programhoz. Könnyű barátkozni, de persze az igaz barátság kialakulásához itt is idő és nyitottság szükségeltetik.

A munkatársaimmal (3 thai hölgy) is nagyon jól kijövök, nagyon kedvesek és segítőkészek, ebédet főznek az irodában, cserébe reggel én megyek a boltba bevásárolni. :-)

Jellemzően mindent megosztanak egymással, ha valaki eszik valamit, akkor azt szó nélkül "bedobja a közösbe". Sokat segítettek a nyelvtanulásban is, most már szinte csak thaiul kommunikálunk. Ha valaki mégsem szimpatikus, azzal megtartom a pár lépés távolságot, ezt érezve, ő sem próbál közeledni, itt nagyon ritkán találkozni nyomulós, rámenős emberrel."

(Aki további részleteket szeretne megtudni Thaiföldről, annak ajánlom Cooper blogját vagy oldalát.)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat család Thaiföld országfelelős

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr405309222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.21. 07:00:14

További információk Thaiföldről a blogomban.
Cooper

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 07:02:06

ez érdekes volt, köszi!

Ez a gyereket nagy szeretet övezi, de azért repül a pofon ÉS még dolgozniuk is kell azért elég kemény. És az apukák miért hagyják ott a családot? Ez mennyire általános?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.05.21. 07:04:52

Nagyon érdekes. Egy baja van, hogy rövid! :) Azt hiszem este nekiülök a blogodnak....

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 07:08:49

akit érdekel Thaiföld annak javaslom a szerző blogozóján kívül Bangkok Charlie oldalát is: thai.blog.hu/
hosszú évek óta működik, csupa Thai részlettel meg eseménnyel, szerintem érdemes olvasgatni

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.21. 07:10:28

@pappito: a gyerekek inkább dolgozGATnak, mint itt szinte mindenki. :-) Inkább csak néha tesznek-vesznek, nem a kínai cipőgyártó gyerekmunkásokról beszélek. Egy kis munka szerintem senkinek nem árt - meg néha egy nyakleves sem. :-D
Ez jó kérdés, hogy az apukák, miért lépnek le. Itt "pillangóknak" hívják őket. Szerintem általában azért, mint otthon is: találnak egy másik nőt...

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 07:15:55

ahhoz képest, hogy dolgozGATnak azért 345.7milliárd dolláros gdp-t ír az internet, ami azért nem rossz. (jó, ennek a felét itt megcsinálja 4.5 millió ember, de akkor is)

És ahogy nézem a szociális háló az nem kifejezetten stramm, mi van ha beteg leszel? Mi van, ha egy helyi lesz beteg? Mire kööltik a pénzt, ha se nyugdíj, se semmi?

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.21. 07:27:38

@pappito: Na igen, a szociális hálón elég nagy "lyukak" vannak. A havi TB elég alacsony, de ezért csak közkórházi ellátás jár. Ott se klíma, orvos is csak elvétve, a hozzátartozók látják el a nővér szerepét. Ritkán műtenek, főleg csak akkor, ha életmentő. Törést sokszor csak gipszelik és a természetre bízzák, ezért látni sok olyan embert, akinek nem jött teljesen rendbe a sérülése.
A "nemzetközi" kórház nagyon magas színvonalú, de piszok drága, csak a gazdagabbak vagy a jó biztosítással rendelkezők engedhetik meg maguknak.
Mire költik a pénzt? Nem túl magasak itt a keresetek (ahogy az igények sem), úgyhogy általában a megélhetésre. Nem nagyon utazgatnak (főleg nem külföldre), de persze a szép új mobil és a lízingelt kocsi már itt is "nagy szó". :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.21. 07:44:54

Örültem az utalásnak, hogy sok thai nő külföldihez megy hozzá, én is megemlítettem az írásomban.
Nálunk társasutakat szerveznek szingli paliknak - jellemzően Thaiföldre -, akik aztán sok esetben nem egyedül jönnek haza.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 07:54:47

@www.aonang.hu:
Egy gyors kérdés: a 41,3 éves magyar átlagéletkor elütés vagy valamiről lemaradtam?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 07:56:31

@www.aonang.hu:
Végre egy hiánypótló blog, nagyon jól esett így reggelre!

Egy tanács: legközelebb Sámáni hosszúságút írj, annak még jobban fogunk örülni! :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 07:57:54

Jah és még valami: a magyar ügyvédünknek thai felesége van. Egyszer kérzedtem, hogy miért döntött így. Azt mondta: "Nem ellenkezik, ha nem muszáj".

:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.21. 08:03:22

@Kovermadar: j
Jól írta.
Az élök átlag életkora nem a halálozási átlag életkor.

NIKI LAURA 2013.05.21. 08:10:14

Te fater,az àtlagèletkor nem elírâs?..
Korabban irtam-csak senki sem hitte el- hogy a magyar rendorseg celkorozèsi osztalyanak van ketto embere,aki Thaifoldon el az allam penzen.
Operativ feladatuk az info szerzes,a korozott magyarok felkutatasa.
Amugy jo melo,csak gyomor kell hozza.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.05.21. 08:24:07

szerintem kár volt erre kihegyezni... amúgy is bőven van rengeteg sztereotípia Európában, és nem biztos, hogy bármit is jó irányba visz, ha megint ezeket a dolgokat tálaljuk újra az amúgy is trollozásra hajlamos / fogékony közönségnek.
félek, hogy milyen kommentek lesznek.
persze hogy megvannak ezek a dolgok is, és turisták számára sokkal jobban szem előtt vannak, de szerintem nagyon durva hiba ezek alapján megítélni, leírni egy egész országot. átlag thai nem tudja, nem látja ezeknek a dolgoknak nagy részét, őszintén megdöbben, amikor megtudja, hogy milyen hírneve van az országnak nyugaton. persze én se dobozban élek, de messze nem ezek a dolgok a tipikusak akár a farang-thai házasságokat, akár a thai családokat illetőleg.
szerintem a válások, szétesett családok száma kisebb, mint Magyarországon, de lehet, hogy csak én dolgoztam nagyon konszolidált középosztálybeli réteggel hét évig....
a gyerekszám már 2 alatt van, érdemes megnézni a statisztikákat.
még mielőtt valaki hozzámvág valamit, nem szexpat vagyok, ráadásul nő, és nem bujkálok a hatóságok elől sem, nem ezért kellett már Thaiföldről is eljönnöm (tegnapelőtt jöttem vissza melóba Burmába), mert ugye japersze ezek lehetnek csak a sztereotípiák.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.05.21. 08:32:47

ami a kórházat illeti: viszont nem viszik el az ember fizetésének kétharmadát ilyen-olyan címszó alatt.... és mégis az alapszintű, fent leírt ellátást mindenki megkapja, az is fedez életmentő dolgokat, mondjuk újszülött kölyök nyitott szívműtétjét vagy koraszülött ellátását. a magánkórház annyiba van, mint otthon a privát rendelés. havi 30 dollárért már van tisztességes biztosítás (outpatient nélkül). ok, nem szeretnék komoly műtétet én se... de egy-egy orvosi vizit mondjuk 20-30 dollár, kétnapig infúzión lógás valami durva vírus miatt 120 dollár. a "piszok drága" magánkórházban. a szülés kicsit többe van, mint amit a magyar álllami rendszerben a nők rutinszerűen az orvosok zsebébe dugdosnak, és ezért már színvonalas ellátás jár. stb stb.
ezeket a dolgokat a középosztály legalább ki tudja fizetni. szó sincs az ő tömeges lecsúszásukról, mint otthon. egy orvos jobban keres, mint egy magyar kórházban.....

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.21. 08:35:01

@NIKI LAURA: Te muter, keress mást, amibe beleköthetsz, mert ez mellé ment! De biztos vagyok benne, hogy találsz valamit. :-)

@Chang Yai: Az itt leírtak Dél-Thaiföld specifikus információk, az itt töltött 3 év tapasztalatai. Nem volt célom negatívra kihegyezni a történetet, igyekeztem objektív maradni. (a cím nem az én ötletem).

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.21. 08:47:48

őszintén aggódtam, hogy valami hülye poszt lesz,
de hálistennek nem jött be...

2013.05.21. 08:57:30

@pappito: "ÉS még dolgozniuk is kell azért elég kemény."

Ez csak attól függ, hogy mit kell dolgozni és mennyiért. Nem tudom, hogy Magyarországon kívül hogyan működnek ezek a dolgok, de itt elmondható, hogy a gyerek azért nem tudja megbecsülni a pénzt, mert nem tudja, hogy mennyit kell érte dolgozni. Persze felnőtt korában szembesül vele mindenképp, de azért talán jobb előbb felnőnie.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 09:08:06

@Chang Yai:
Semmi megbotránkoztatót nem voltastam a bejegyzésben.

A világ másik fele, még szép, hogy sok minden másképpen működik.

Más =/= rossz!

Miután volt szerencsénk két hetet eltölteni ott, arra gondoltunk, hogy majd nyugdíjas éveinkben szívesen élnénk arrafelé (a másik opció Jamaica :) ).

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 09:09:06

@Philosoraptor: "Ez csak attól függ, hogy mit kell dolgozni és mennyiért."

francokat, 12-13 évesen iskola helyett dolgozni az nem jó pálya szerintem. (nem arról van szó, hogy az egyetem mellett nem csak bulizás van, hanem mondjuk megkeresi valaki a tandíjra valót, az egyetemista nem gyerek. vagy a 16-17 éves nyárimunkája a családi cégnél besegítése)

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.21. 09:29:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem akartam, hogy unalmas legyen. :-) A blogon van bőven kiegészítés és ha igény van rá, akkor lesz egy hosszabb cikk is a témában.

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 09:39:27

@www.aonang.hu: én szívesen olvasnék az országról és a farangnak levésről

nigara 2013.05.21. 09:55:59

@Chang Yai: hát, a sztereotípiákkal az a baj, hogy valami elég általánosra épülnek :)
nem hiszem, hogy negatív lett a poszt - ez egy ilyen világ, ez a dolgok rendje.
Persze én nem vagyok szakértő :)

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.21. 10:02:18

akit valóban érdekel a táj mosoly, az olvassa el a következő blog minden posztját:
pattayasmile.blog.hu/2006/12/22/bezeto

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.21. 10:07:39

@Tökfőzelék: ebben a blogban természetesen főleg a lányokról van szó szigorúan férfiaknak

mirx 2013.05.21. 10:41:48

Örömmel látom, hogy már funkcionális analfabéták is írnak blogot.

Viszont a poszter saját blogja és bangkok charli-é egészen vicces és informatív, az meg külön tetszik, hogy minden második bejegyzés valami buliról szól, és a főbb problémák közé tartozik, hogy az ember elhagyta a papucsát :)

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.05.21. 10:45:52

Én csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm! Az ilyen írásokért érdemes visszanézni ide :-)

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.05.21. 10:47:10

Én csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm! Az ilyen írásokért érdemes visszanézni ide :-)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 10:48:06

Most már jöhetne egy fasza ivádi poszt is. Ott is ismer mindenki mindenkit, és nem csak a kajájukat dobják be a közösbe.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.05.21. 10:53:09

@én már a fény gyermeke vagyok: Ha jól sejtem Ivád Magyarországon van...a Gyerehaza oldalon biztosan szívesen olvasnának az ottani életről :-)

2013.05.21. 10:59:22

Ami az átlagéletkorokat illeti, azt nyilván úgy értheti így cooper, hogy a jelenleg életben lévő thaiok, illetve magyarok átlagéletkora mennyi (tehát nem a várható élettartamot). És igen, a thaiok rohadtul fiatalok, magyarország meg európa ehhez képest tiszta idősek otthona.

Ami pedig a címet illeti, meg a nők kivásárlását, tényleg mindenki megütődik rajta, amikor először hallja, de ha meggondoljuk, a hozomány az dettó ugyanezt jelenti (csak nálunk a nő családja fizet), és még pár évtizede is megvolt nálunk is. Ha innen nézzük, nincs is ezzel semmi baj. Nem?

@Chang Yai:
Nahát, valamiért én tök azt hittem, hogy te férfi vagy.

olvaso_sg 2013.05.21. 11:12:13

@Chang Yai: szia, ne haragudj hogy ilyen hulyeseggel zaklatlak de nem tudod veletlenul hogy mi a helyzet most a visa on arrival teren myanmarban? egyszeruen nem talalok hiteles infot sehol, az evisa site meg meg mindig csak beta:( az itteni kovetsegen meg nevetseges sorbanallas van..
elore is koszi!

váj mí 2013.05.21. 11:36:19

@mirx: Az ki lenne?

Huhh, ez tiszta first world problem ;).

Különben érdekes, érdekes, de azért jó, hogy nem oda születtem...

váj mí 2013.05.21. 11:41:51

@Chang Yai: Tény, hogy ez él elsősorban a köztudatban, főleg egy európai férfiember tudatában. De ugye, Magyarországról is él ilyesmi a köztudatban. Ez van...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 11:59:48

mielott tovabbolvasom, az ki van csukva, hogy MO-n az atlageletkor negyven akarmennyi legyen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 12:01:08

ja bekevertem, a varhato atlageletkorral
megis csak tovabb kellett volna olvasnom:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 12:06:18

de most mar mindent vegigolvastam
nem csak en kevertem be az atlageletkort:)
olcso vigasz:)

hogy lehet birni a klimat?

2013.05.21. 12:11:40

@hagyma:
"hogy lehet birni a klimat?"

Szarul. Olyan, mint a pokol. :)

váj mí 2013.05.21. 12:14:09

@Th's child: Hm, valami biztos kárpótol. Én biztosan nem bírnám, eléggé meghatározza a hangulatomat az időjárás. Ott simán meghalnék egy idő után.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 12:22:12

@Th's child: @váj mí: hat nekem miami volt a legmelegebb-parasabb hely ahol eltem
/nem mondom, hogy nem birtam, sot hat ugye, pont nyaron akkoriban tetofedokent dolgoztam/
mar nem szivesen koltoznek eszak floridanal lejjebb

2013.05.21. 12:22:28

@pappito: Én ilyet sehol se írtam...

2013.05.21. 12:33:52

@váj mí:
Hát igen. Én tkp. egész megszerettem itt, de ez a klíma katasztrófa.

@hagyma:
Asszem, miami meg thaiföld elég hasonló lehet -- azárt itt talán melegebb van pár fokkal. Mindenesetre az sem lehet egy vidám hely a magunkfajtának.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 12:35:38

@Th's child: csak miamiban majdnem meg az utcan is volt legkondi
najo ez tulzas de minden epuletben lakasban kocsiban

mi a helyezet ezen a vonalon thaifoldon?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 12:36:14

@Gilda66: Ivád mindenhol van. Ezt a thai írást is fel lehetett volna dobni történetekkel. Pl.: közeledett a szezon, megjelent a faluban két német turista. Mindkettőnek Yao Seng középső lánya tetszett meg, felkeresték őt, és megtették tétjeiket. Uwe két bárányt és 4 tál rizst ajánlott Li Ju Weiért, Hans öt láda naposcsibét. Yao Seng Hansnak adta a lányt, mert a csibéket jobban váltják a piacon. Azokért kap 68 kolbászos-baconos hotdogot 3 féle majonézzel. És azt Yao nagyon csípi.
Még jobb lett volna, ha többturistás egyenletről szólt volna a történet. Mit csinál a posztoló, amikor azok ellepik a helyet? Az a folytatásból kiderül? Azt még nem olvastam.

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 12:37:53

@Philosoraptor: a posztban ez áll "és nem ritka, hogy 12-13 éves korukban már dolgoznak."

te meg ezt: "Ez csak attól függ, hogy mit kell dolgozni és mennyiért. ... de itt elmondható, hogy a gyerek azért nem tudja megbecsülni a pénzt, mert nem tudja, hogy mennyit kell érte dolgozni."

hát nem tudom, szerintem 12-13 éves gyerekek nem attól fogják megtanulni a pénzt értékét, hogy kényszerből dolgoznak. De nem vagyok szociológus, csak szeretném, ha az én gyerekeim nem gyerekmunkások lennének.

2013.05.21. 12:42:43

@hagyma:

Itt is. Vagy legalábbis ahol a fehérember lakik/jár, ott szokott lenni. Hála a jó égnek.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 12:46:10

@váj mí: "De ugye, Magyarországról is él ilyesmi a köztudatban. Ez van..."

Arról nem is beszélve, ha Erdélyről és a székelyekről kialakul egy sztereotípia a Mo-i magyarok fejében, azt milyen nehéz módosítani? Ugye,,,

váj mí 2013.05.21. 12:47:13

@hagyma: @Th's child: Én egyszer voltam Thaiföldön, cirka 10 napig. A pára és a meleg együtt, az nekem túl sok. Igaz, én már 26-27 fokon is ájuldozom a melegtől. Az nekem már hőség. Ha ehhez még pára is társul, akkor rövid úton feldobom a talpam. Tuti.

2013.05.21. 12:50:57

@pappito: Az egy dolog, hogy a posztban mi áll, az meg egy másik, hogy én mire gondoltam. De mivel nem írtam le pontosan, így érthető, hogy félreérted. 12 éves gyerekek ne dolgozzanak, de 16 évesen már tud dolgozni, akár részmunkaidőben is, persze nem gyárra gondolok.

Én 16 évesen kezdtem el dolgozni, mégis felnőttem, és nem ért semmiféle hátrány a többiekkel szemben, sőt... Csak előnyei vannak, megtanultam becsülni a munkát és a keresett pénzt is. Sokat számít ez a két dolog is a személyiségfejlődésben, szerintem. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy kényszerből dolgoztam és dolgozok most is diákmunkásként. A gyerekemet nyilván nem fogom "kényszeríteni", ha nem akarja, de ettől függetlenül megfogom neki tanítani, hogy becsülje meg a munkát, és az érte kapott pénzt is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 12:51:19

@Th's child: mi a helyzet a kozbiztonsaggal?
olvastam errol a magyarok kozotti gyilkossagokrol pl.
egyaltalan, hogy lesz valaki milliardos thaifoldon?

váj mí 2013.05.21. 12:54:00

@pappito: Hm, én először 15 éves koromban dolgoztam. Igaz, csak nyári szünetben, mert kellett egy magnó, és a szüleim úgy gondolták, keressem meg rá a pénzt. " hónap mindenféle zöldség-gyümölcs szedésével kerestem meg rá a pénzt. Viszont iskola helyett dolgozni az mindenre nevel csak egy jobb életre nem. Viszont, a "világ másik felén" biztosan más az össztársadalmi felfogás ezzel kapcsolatban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 12:54:14

@pappito: hat pedig attol is fugg mit
en nem tudom, sosem voltam thaifoldon
mondjuk itt is lenyirja a fuvet egy 12-13 eves gyerek 10 dollarert a szomszednek
tehat dolgozik
magyaran az a kerdes, hogy rendszeresen, vagy alkalomszeruen
rendesen munkaba allni17-18 eves kor elott, az nem helyes es itt nem is tortenik meg

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 12:58:02

ne csináljátok már, hogy a (családi) éhenhalás ellen dolgozó 12 éves táj gyerek az ugyanaz, mint amikor mi nyári munkára mentünk tinédzserként vagy a füvet nyírja, hog legyen zsebpénze...

egyébként én is dolgoztam már 15-16 évesen és nekem se lett tőle bajom, de ha nem csinálom, akkor is lett volna mit enni, fedél a fejem felett, biztosnágos családi háttér, stb. Tökre egyetértünk abban, hogy nem árt meg egy tinédzsernek, hogy megkeresi az extra igényeire valót vagy akár a tandíját később, de nem erről volt szó

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 13:01:20

@pappito: azt irja, nem fer be az egyetemre, gimnaziumba es segit a csaladi vallakozasban
helyes nem helyes ertheto
szerintem bodzat is szednek mar abban a korban
bar tudom , elso a diploma, lehetelog informatikai teruleten, de ez taifold

váj mí 2013.05.21. 13:02:27

@pappito: Persze, írtam is, hogy iskola helyett dolgozni a mi kultúránkban nem túl szerencsés. Viszont ott, lehet, általános. És hát, ha az ott ilyen, akkor ilyen, nem szerencsés kívülről beleszólni, mert USA-komplexusunk lesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 13:03:12

@hagyma:@Th's child: mondjuk sejtem, ha tudnad mar te is az lennel
csak arra gondoltam, hogy tisztesseges uton nehez ehet elerni

tehat a prostitucion mi meg a piszkos uzlet?
kabitoszer megy, vagy mi?

váj mí 2013.05.21. 13:05:56

@hagyma: Neked szívem, neked ;)

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 13:06:21

@váj mí: én nem beleszóltam, nem kampányolok és nem küldök segélyszervezeteket, csak mondom, hogy szerintem egy ekkora gdp-t termelő országban nyomorban tartani a gyerekeket az nem klafa. Tán azért véleményem még lehet.

2013.05.21. 13:07:16

@hagyma:

Közbiztonság az létezik itt, nagyon is, szerintem sokkal inkább, mint mi, nyugatiak otthonról nézve várnánk.

Ezzel együtt bűnözés meg erőszak is van (asszem, kábé arányaiban annyi a gyilkosság, mint az usában, ami mo-hoz képest azért elég magas), és fehérként azért kell észnél lenni, mert ha valaki elindul fehér embert kirabolni, az észre fog venni téged.

Szóval van közbiztonság, vannak rendőrök -- de épp úgy figyelni kell magadra, mint bárhol máshol a világon (akár például a 8. kerületben).

A magyarok közötti gyilkosságokhoz nem tudok hozzászólni, és szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban is, hogy thaiföld valóban a magyar bűnözők menedéke lenne, lévén szerintem baromi szar ötlet ide menekülni.

Az biztos, hogy mivel thaiföld nagy ország, és évente 20 millió külföldi fordul meg itt, párszázat megölnek/kirabolnak/megerőszakolnak minden évben (köztük magyarokat is), és aztán ezek valahogy mindig bekerülnek a hírekbe, ami valamivel rosszabb képet fest talán a valóságnál.

Mindenesetre szerintem a fő veszély inkább az errefelé, hogy valami baleset fog érni: akár autóbaleset, vagy tüzijátékkal, vagy bevered a fejed a medence szélébe. Egész meglepő, mennyi nyugati patkol el így itt.

tanato 2013.05.21. 13:07:20

@Chang Yai: Persze hogy jobban keres a harmadik világban az orvos, benne van az első három fizetési kategóriában a jogász meg a bank-pénzügyi diplomás ,mellett.na meg létezik normál értelemben vett kőzéposztály is,ami itthon nincs.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 13:11:40

@Th's child: ertem
a sok balesetes halal oka lehet, hogy a mento felszereltseg nem tul eros?
gondolok itt rohamkocsikra, mentohelikopterekre, korhazi ellatasra
@váj mí: amig nem akarnak atombombat gyartani addig beken hagyom oket:)
mondjuk Te ott nem elnel meg, nincs szukseg recepciosra tartok tole

váj mí 2013.05.21. 13:14:17

@pappito: Ne védekezz már fászombaszbekk! (a'la Tarda ;) ), én sem tartom természetesnek. Viszont a világ elenyésző része él a mi "nyugati kultúránk" szabványai szerint. Nekik azonban az a természetes. És kik vagyunk mi, hogy ezt elítélendőnek tartsuk? Így szocializálódtak, így élnek. Passz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 13:14:21

mondjuk sok baleset gondolom alapbol a reszegseggel kezdodik

váj mí 2013.05.21. 13:15:26

@hagyma: Észak-Korea komplexus? ;).
De megélnék, biztos. Sok máshoz is értek ;).

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 13:18:11

@Th's child: "és aztán ezek valahogy mindig bekerülnek a hírekbe, ami valamivel rosszabb képet fest talán a valóságnál."

de hát arról nem írhat az ojság, hogy idejött a német turista, itt koktélozott a medenceparton tíz napot aztán hazament. az uncsi :)

2013.05.21. 13:22:35

@hagyma:

Fogalmam sincs, hogyan lesz valaki milliárdos, főleg hogy egy magyar.

Ami a prostitúciót illeti, az itt teljesen nyíltan zajlik -- tkp. nem piszkos üzlet. Érdekes egyébként, pont ma terveztem küldeni ide egy írást thaiföldről és a prostitúcióról (is) -- valószínűleg nem jól időzítőttem.

Drogügyileg pedig az ún. "golden triangle", a burmai-laoszi-thai határvidék a világ egyik fő ópiumexportőre. Szóval drog az van tökig, bár az egyszerű ember (én) nem lát belőle sokat, és itt is zajlik a drogellenes háború, meglehetősen szigorú törvények vannak ellene.

Éppen mivel ekkora bizniszről van szó egyébként, meglepődnék, ha egy menekült magyar bűnöző csak úgy bele tudna folyni.

Itt van egyébként egy bulvárízű hír is, amit én egy csipet sóval kezelek, de szerintük az ingatlancsalás a tuti:
www.origo.hu/nagyvilag/20121214-hogyan-mukodik-a-thaifoldi-magyar-maffia-es-az-ingatlanmaffia-mi.html

váj mí 2013.05.21. 13:25:06

@Th's child: Szerintem, küldd be nyugodtan, amíg megjelenik legalább egy hónap. Én szívesen olvasnám.

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 13:26:23

@Th's child: ráadásul nincs arrafelé vmi szabály, hogy felesbe be kell venni helyit a bármilyen üzletbe? csak hallomásból tudom, szóval lehet, hogy marhaság az egész

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 13:32:51

@Th's child: hagy szoljon az a poszt
heti 4 londoni utan siman elfer 2 thai:)

2013.05.21. 13:43:10

@hagyma:

Az egészségügyi ellátás összességében meglepően jó itt, jobb, mint magyarországon (a WHO rangsora szerint). A mentők felkészültségére, elérhetőségére már hallottam panaszt, de szerencsére nekem még nem volt dolgom velük.

A sok baleset oka sztem a motorozás lehet, mindenféle védőfelszerelés nélkül, sms-ezés közben, hárman egy motoron. Ráadásul a bal oldalon közlekednek, és általában is teljesen más a közlekedési morál ázsiában, mint nyugaton. Nem vigyáznak sem magukra, sem másra.

@váj mí:
"amíg megjelenik legalább egy hónap"

Ez komoly? Egy hónapra be van telve ez a hely?

@pappito:
"ráadásul nincs arrafelé vmi szabály, hogy felesbe be kell venni helyit a bármilyen üzletbe?"

Én is így tudom, ahogy mondod, bár én még se nem vállalkoztam, se nem dolgoztam itt fehér embernek. A posztoló viszont igen, ha jól emlékszem a blogjáról, szóval ő majd megerősíti/megcáfolja ezt.

váj mí 2013.05.21. 13:54:15

@hagyma: Kabe... ;)

@Th's child: Én annyit mondhatok neked biztosra, hogy tavaly júliusban küldtem el a posztomat, ami október elején jelenet meg. De akkor még új volt a blog az indexen, és lehet azért.....

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.05.21. 13:55:44

@én már a fény gyermeke vagyok: ???
Nekem ez az idiótaság, ami a te agyadban megszületett nem hiányzott az írásból :-)

anestesilege 2013.05.21. 13:56:39

Hat, a "vasarolt" thai feleseg meg itt, a sarkkoron sem ritka; legalabbis sokkal tobbet latni mint pl. javorszarvast...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 13:59:28

@anestesilege: hat ez ertheto, tudod milyen nehez megdugni egy javorszarvast?

váj mí 2013.05.21. 14:02:11

@hagyma: Hm, és ezt te honnan tudod? ;)

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 14:03:08

@hagyma: hosszú távon azért jobb döntés a jávorszarvas :) jópofa, pár kiló sóval hónapokig boldog és a végén jól is laksz :)

váj mí 2013.05.21. 14:06:36

@pappito: Azért csókolózás közben a szarva bezavarhat ;)

váj mí 2013.05.21. 14:09:18

@pappito: Felülsz a hátára, és előrehajolsz, vagy hogy? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 14:14:23

@Th's child:
Bátran küldd csak be!

Nem zavar 2 thai bejegyzés egymás után, üdítő színfolt lenne a "levelek édesanyámnak" típusú posztok, illetve a felhalmozódott 3729 db londoni (ebből 1934 db Sámán féle - rövidített szociológiai értekezés a lekvárfőzésről) poszt után.

Rájöttem egyébként mi bajom a londoni posztokkal... felülök a repülőre és 1,5 óra alatt ott vagyok. Jól megnézem, az emberek fele fehér (angol), semmi extra. A másik fele pedig közelkeleti vagy fekete, ami meg nem érdekel. :)
Igenis egzotikus helyekről szeretek olvasni, nem a sótlan angolokról.

Észak-Kóreai poszt? Eselteg Myanmari? Na? Valaki?!

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 14:14:43

@váj mí: jajj, hát neked adjak tanácsokat? :)

váj mí 2013.05.21. 14:18:09

@pappito: Nekem bizony, mert jávorszarvassal eddig még eszembe sem jutott. De ahogy így elnézem, nektek igen :P
Különben meg, hé!, nem én vagyok a Káma Szútra földi reinkarnációja ;)

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 14:19:48

@váj mí: de mi pasik vagyunk, nekünk mindeféle eszünkbe jut, sőt :)

váj mí 2013.05.21. 14:20:40

@Kovermadar: Londonban a fele fehér? Hm, az 1-es zónában ;)

váj mí 2013.05.21. 14:21:25

@pappito: Tudok róla, közvetve és közvetlenül, sőt ;)

Mrs. Clayton 2013.05.21. 14:23:31

ez speciel érdekelne, h Thaiföldön mennyivel jellemzőbb mint Európában v Amerikában, h az apa magára hagyja a családját, ugyanis tapasztalatom szt, bármennyire is azt hisszük h az európai ember annyira civilizált, h ilyet nem tenne, megjegyzem a házasságok kb fele válással végződik, ahol ált az anya kapja meg a gyerek felügyeleti jogát, az apák pedig rendszerint mindent megtesznek, h egyáltalán ne kelljen v csak a minimumot fizetni a gyerekeik után, mondván a volt feleség abból akar jól élni és nem dolgozni, amit a volt férjtől a gyerekre kap
szóval lehet Mo-n több családot magára hagyó apa van, mint Thaiföldön

váj mí 2013.05.21. 14:27:46

@Jess G: Ausztriában, meg Németországban az elhagyó apa a gatyáját fizeti rá. Az összjövedelme, kb 60-65%-a megy rá, ha elege van az asszonyból. Még akkor is, ha az asszony kúrt félre eredetileg. Ezért is kezdenek leszokni a házasságról.

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 14:29:54

@váj mí: Mo-n meg akkor is az anyának ítélik a gyerekeket a bírónők, ha amúgy anya egy idióta/iszik

Mrs. Clayton 2013.05.21. 14:34:54

@váj mí: tudom, itt is sokan panaszkodnak, h a nők gyakorlatilag mindent megkapnak válás után, a főnököm mesélte h a fia, vmi mérnök a williamsnél, mclarennél mittomén, 400 fontot fizet egy gyerekre hetente, szívja is a fogát
persze nem szabad elfelejtkezni azokról sem, akik meg inkább mindenüket otthagyják a volt feleségnek, csak h a gyereknek jó legyen, de mondom, nagyon sokan munkanélkülire mennek és feketén dolgoznak főleg a jól menő vállalkozók, h ne is lehessen rajtuk semmit behajtani, ha úgy alakul, rengeteg feljelentés van gyt nem fizetés miatt, ami ugye bűncselekmény
nem tudom Németo-ban az mennyire jelent megoldást, ha nem házasok a felek, sztem semennyire, mert az élettársi viszony ott is elismert,már csak azért is, mert ha Ptk módosításról van szó, előszeretettel nyúlunk a német joghoz

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.05.21. 14:37:22

@Th's child: Nyugodtan küldd el a cikket, ha érdekes hamar leadják, minket érdekelni fog! (Nekem eddig 2-3 napon belül közölték a cikkeimet)

Mrs. Clayton 2013.05.21. 14:38:47

@pappito: ma már azért látszik az a tendencia, h ha az apa van jobb körülmények közt, akkor ink neki adják, nem mondom h ez jó, mert attól h vki gazdag még nem biztos h megfelelő nevelést tud biztosítani, de sokkal jobbak ma már az apák esélyei, mint pl 10-15éve, inkább az jellemző, h sokszor az apák maguktól mondanak le a gyerekről évszázados hagyományok okán, azaz nem is tudják mit kezdjenek egyedül a gyerekkel

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 14:41:00

amúgy tajföldön van valamiféle jogbiztonság? mások a szabályok ha farang vagy?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 14:49:05

@hagyma: @tudod milyen nehez megdugni egy javorszarvast?@

Hihetetlen, hogy Te hagyma mi mindenhez értesz, és mit ki nem próbáltál.........

váj mí 2013.05.21. 14:49:09

@pappito: A gyerekek, más kérdés, mivel én most a piszkos pénzről beszéltem. De azért a bíróság itt is anyának ítéli őket, pláne, ha apuka nem is küzd értük annyira, vagy anyuka alkohol-, drogproblémákkal küszködik, és pláne, ha ezeknek nyoma is van.
De én most a sima anyagiakról beszéltem. Az én barátom elvált, és úgy vált el, hogy előkészítette rá a terepet, így a bíróság csak a látható jövedelme 65%-át ítélte meg az ex-asszonynak. Mondjuk, ő bankár. Így vannak lehetőségei meg belső infói. De egy mezei Hansnak, ha ennyit lever a bíróság asszonytartás címén, komoly gondjai lesznek.

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 14:51:48

@váj mí: ez a feleségtartás örök homály nekem, azt értem, hogy a gyerek nevelése és a szükségletei biztosítása közös effort, de anyus húzzon a faszba dolgozni, vagy ott annyira magától értetődő, hogy anyus háztartásbeli?

A vagyon megosztását értem, a gyerektartást értem, de az exfeleségnek járó apanázs... na azt nem.

váj mí 2013.05.21. 14:54:40

@Jess G: Itt sokan megpróbálkoznak a "rejtett jövedelemmel". Nem, nem fekete munka, befektetések ...

Mrs. Clayton 2013.05.21. 14:57:43

@pappito: nem akarok ebbe az irányba elmenni, de pl itt Angliában, ha nem tudsz menni a kisiskolás gyerekedért a suliba, akkor felhívnak, h mi van már, más is elhozhatja, de nem feltétlen van nagyi, testvér a közelben, v egyszerűen nem is akarják ezt csinálni, egyedül egy de több gyerekkel nagyon nehéz, nem csak nőnek, de férfinak is, ráadásul ha addig normális volt, h a feleség nem dolgozik, mert rohangál a gyerekekkel ide-oda, azért eléggé gusztustalan, ha közlik vele, h holnaptól old meg a te bajod

Mrs. Clayton 2013.05.21. 15:00:11

@váj mí: elvileg az is közös, ha kiderül akkor azt is felezni kell, pl az osztalék, a kamat mind jövedelem, ezért Mo-n a vállalkozók/gazdagok mindig arra játszanak, h ne fix összeg és % legyen meghatározva, hanem csak fix összeg, mert ha mittom én jutalmat, prémiumot stb kap apuka év végén sokszor milliós tételt kellene gyt-re fizetnie, ami azért valljuk meg irreális, hacsak eleve nem teszik félre a gyereknek tandíjra

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 15:02:56

@én már a fény gyermeke vagyok:

Amikor az erotikus üzletágban működtem közre, volt egy német kollégám, aki elment Thaiföldre thai újévet fényképezni. A thai újév egyik fő pontja, hogy az emberek vízzel támadják egymást. Így aztán sok csuromvizes csinos lány van az utcákon.

Aztán érdekes volt, hogy a német gyerek képeinek felén ugyanaz a csaj volt látható. Nagyon szép, világos bőrű lány, szinte dél-európai, s nem kelet-ázsiai. Többen kérdezték, mi a fene történt, hogy ugyanaz a személy ilyen sok képen szerepel, követte a csajt vagy mi volt? A gyerek mélyen hallgatott. Aztán 8 hónappal később a gyerek FB-profilján publikálta saját berlini esküvőjének képeit: ugyanaz a csaj volt a menyasszony!

De ez igaz történet.

váj mí 2013.05.21. 15:03:08

@pappito: Nem, nem háztartásbeli, de anyu 1870 eurót keres nettóban. A barátom a dupláját, rossz hónapban. Ebből jön le az a 65% esetében, mert két gyerek van. Nos, neki vannak off-shore befektetései, amiket igen nehezen lehetne csak a nevéhez kötni. De mondom, ő bankár, szakember. Őt a 65% nem veri a földhöz, de egy olyat, aki nincs otthon a "kiszervezett pénzek és befektetések világában", nagyon.
Hát inkább nem is nősülnek ...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 15:05:58

Akkor jöjjön egy thai vicc:

- Hogy hívják a thai állampolgárok személyazonossági okmányát?
- TAJ-kártya.

váj mí 2013.05.21. 15:09:13

@Jess G: Offshore, kiszervezett, visszakövethetetlen befektetések jelentik a megoldást itt a pasik részéről. Már akinek van pár 100 ezer eurója, hogy befektessen, és megfizessen egy banki szakértőt erre.
De azért ez sem általános, így a mucsaröcsögei Julcsák viszonylag gyakran fognak ki átlagos Hansokat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 15:11:52

@váj mí:
Azt meg tudod mondani, hogy ugyan miért jár asszonytartás? Tessék elmenni dolgozni... szar az élet, de attól hogy két ember mégsem jön már ki egymással még nem kell egymással fizettetni a számlákat.

Vagy csak a férfinak kell tudni megoldani egyedül a dolgokat? Akkor hol az egyenjogúság?

Számomra az egyenjogúság azt jelenti, hogy nem csak a "simogatásból" jár ugyan annyi, hanem a "pofonból" is.

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 15:16:14

@váj mí: nem pont a te esetedre gondoltam, hanem általánosságban. nyilván ha kisgyerek van, akkor nem gilt a mamit otthagyni letolt gatyával, de be lehet szállni a bölcsibe, napközibe pénzzel (plusz gyerektartás) de az nekem európában nem reális, hogy anyu otthon anyuka, apus minden második vasárnap lehet agyerekkel, de azért tartsa el magát, anyust meg a gyerekt is...

de én sose váltam, sőt, borzalom, szerződés nélkül nősültem :) meg jogász se vagyok, szóval csak elméletben morfondírozok ezen

A gyerek előtt mit csináltak az anyák? ültek otthon és apus hazaadta a pénzet vagy mi?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 15:20:20

@Gilda66: Te fasza gyerek vagy, én sajnos nem. Te megtudtad miért megy el egy fehér ember thailandba, én nem. Te olvastad milyen életet érdemes felváltani thai falusira, én nem. Te már tudod, mit nézz, mit keressél ha ott ha határátkelsz, én nem. A leírtakat bármelyik itthoni faluban is átélheted. Mit érdemes ott dolgozni és milyen szakmával érdemes oda menni? Sok minden van ami kimaradt. És lehetett volna benne legalább 1 érdekes történet, amire érdemes rákérdezni. Ebben nem találtam idióta izlésemnek megfelelőt. Viszont a rosszindulatom is előjött. Mit rosszalkodott az a fehér ember aki elbújt egy thai faluban? Biztos semmit, és biztos a bereklámozott többi Cooper írás nagyon tuti. Amit mi ide kaptunk az szar.

Mrs. Clayton 2013.05.21. 15:20:22

@váj mí: ezzel az a gond, ha pl ezt Mo-n akarod csinálni, akor a bíróságnak joga van sk megállapítani, h a pasi mennyi jövedelemmel rendelkezik, így ha BMW X5-tel jár, 5szobás bejárónős háza van, évi 5x nyaral a Bahamákon, akkor a magyar bíróság egy nagyon magas jövedelmet fog megállapítani és az után kell majd fizetni, azt azért hozzáteszem, h a bírók, nem szeretik azokat, akik trükköznek az ilyen sok fizujukkal, egyfelől mert nekik soha nem lesz annyi,másfelől mert adót is csalnak
@Kovermadar: ezen kár vitatkozni sztem, de azért leírom, nem egyszerű annak, legyen férfi/nő,m1, aki otthon volt x évet a gyerekkel, mert akkor még fontos volt h milyen nevelést kap stb, aki arra számít, h nyugodtan hagyhatja a karrierjét mert apa dolgozik anya otthon tart mindent rendben így mindenki egyenlően kiveszi a részét, majd egyszer csak közlik, h akkor mostantól szerezz pénzt ahogy tudsz, vigyázzon a gyerekre az aki tud, oldja meg maga az egyedülálló szülő
nyilván nem azt mondom, h a férjnek kell eltartani válás után a feleséget, de egyszer csak egyedül nevelni 1-2 gyereket kva nehéz főleg ha egy jelentősen megváltozott anyagi helyzetben kell tenni, mert azt ne felejtsd h két hetente apukásat játszani, nem ugyanaz mint napi 24 órában

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 15:20:52

@ctboy: @ctboy: szerinted ahhoz ki kell probalni, hogy elkepzeld???
de kivancsival tettel ha thai javorszarvasok kozeleben jarok beprobalkozom

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 15:25:55

@Kovermadar: "Akkor hol az egyenjogúság?"
Jár az visszafelé is.
Egyik volt kollégám válás után 5 évig kap az ex-asszonytól $500 havonta. Ott a gyerek, már végzett a főiskolán. Nem számított be a jövedelem elosztásba.
Az volt az érdekes, hogy a srác maradhatott a régi házukban, kapott pénzt az asszonytól, mégis úgy nyavalygott ahogy az elvált feleségek szoktak. Hogy tehette, ezt velem? Mihez kezdjek most 54 évesen? stb.

Az a logika, hogy megfelelő átmeneti ideig, igyekezzenek annyi jövedelmet biztosítani/ azt az életszínvonalat fenntartani mindkét félnek, amit a család korábban együtt összehozott. (És ennek kapja meg mindkét fél kb. a felét).

Ha kiskorú a gyerek, az is kapja meg a jövedelem ráeső részét.

pappito · http://pappito.com 2013.05.21. 15:27:32

@Jess G: " szerezz pénzt ahogy tudsz, vigyázzon a gyerekre az aki tud, oldja meg maga az egyedülálló szülő"

na de húzzuk ki a gyereket mert az közös felelősség akkor is ha a szülők szétmennek. nem csak a pénz, hanem minden ami a gyerekkel kapcsolatos. Ha ezt kivesszük, akkor jön a feleségtartás, és a megváltozott körülmények apust is érintik ám! Sőt, mi van, ha apus munkanélküli, neadjistók ő volt otthon a gyerekkel. Akkor váláskor jár neki férjtartás?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 15:42:29

@Jess G:

Volt egy barátnőm, aki amerikaihoz ment feleségül. Mindkettőjüknek ez volt a 2. házassága. Az amerikai srác jövedelme 40 %-át fizette volt feleségének. A nő okos volt, nem házasodott újra, hogy ne veszítse el a feleségtartást, csak együtt élt évek óta egy másik férfivel. Vicces ez a feleségtartás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 15:55:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: azert az a felesegtartas nem ugy megy ahogy az urban legend gondolja...
tudom, neked mindig van ra peldad:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 16:02:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: neked tobb extrem ismerosod volt mint nekem munkahelyem

váj mí 2013.05.21. 16:22:35

@Kovermadar: Nem, nem tudom megmondani, én csak azt írtam le, hogy megy ez Németországban, és hogy "Hansi" miért nem nősül szívesen.

váj mí 2013.05.21. 16:24:08

@pappito: Tudom, hogy nem az én élethelyzetemre gondoltál, csakhogy én a saját élethelyzetem keresztül látom ezen a téren a dolgokat.

váj mí 2013.05.21. 16:27:40

@Jess G: Offshore befektetésekről nincs az a bíróság, amely egy szimpla válóper esetén nyomozásba kezd. Csak ezt is ésszel kell csinálni, a látható jövedelmet nem lenyomni a picsába, hanem elfogadható szinten tartani. Tehát legyen hihető, hogy a férj 10-15 év házasság alatt kitermelt annyit, amiből kijön simán a BMW-coupé.
De ez már egy felső-középosztály kategória, mármint anyagilag.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 16:48:03

@Jess G:
A gyerek szerintem nem ide tartozó dolog, mert nyilván a szülők elhidegülése ne hasson ki a gyerekre.

Az asszonytartás már necces kérdés. Nekem sosem volt gyerekem, sosem szültem (a tudomány jelen állása szerint nem is fogok), de úgy gondolom, hogy ami pl. Magyarországon megy (2 évig otthon van anyuka) egy vicc.
Van, ahol ez csak hetek / hónapok és mégis működik a társadalom.

Magyarországon olyan környéken laktam, ahol az volt a normális, hogy apuka dolgozik naphosszat, anyuka otthon babázik. Nem egy esetben láttam, hogy apuka egyszer csak megúnta a dolgokat és pattant.
Szerintem ha egy nőnek van egy kis sütnivalója, akkor ne hagyja, hogy kialakuljon egy olyan helyzet, amiben maximálisan kiszolgáltatott.
Ha pedig azt érzi, hogy "apuka" ezt akarja elérni, akkor pattanjon amilyen gyorsan csak tud.

Csak ugye az a frány kényelem... de akkor ne csodálkozzunk, ha ott maradunk egyedül, egy fillér nélkül.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 16:56:54

@ctboy:
A törekvést értem, de nem megvalósítható a gyakorlatban (átlagemberek számára).
A lakbér (ha jól tudom a legtöbb helyen, de Svédországban biztosan) a legmagasab kiadás. Egy szétmenés esetén ez duplázódik.
Az osztogatással azt érik így el, hogy két háztartást nulláznak le, ha csak átmenetileg is.

Más megoldás? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 16:58:36

@váj mí:
Itt sem divat a házasság.

Igaz, itt sokszor az anyuka pattan meg és hagyja apukára a kölköket (kollégák között nem egy ilyen van).

A legszebb az, amikor a második házasságból pattan a mami és hagyja ott a második férjnek az első férjtől származó kölköket. Na az milyen? :D

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.21. 17:04:05

/áramszünet volt/

Valóban a cégben csak thai lehet többségi tulajdonos (általában a feleség az) és az igazgató is thai.

Közbiztonság alapvetően jó, persze az óvatosság sehol se árt. Magyarbűnözés nincs! :-)

geeeteee 2013.05.21. 17:07:47

Tudtommal Magyarországon a gyerektartás megállapításakor nem az apa fizetése a mérvadó, hanem a gyerek(ek) szükséglete. Mikor én váltam (94-ben) még így volt. 20ezer ATS-ról vittem fizetési igazolást(alap), arra állapított meg a bírónő 15000FT-ot! (1 gyerek)
2006-ig emelkedett 22ezerre.

Azért annyira nem akarnak apuval kib@szni. És mielőtt bárki meggyanúsítana, nem fizettem le senkit.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 17:11:43

@anestesilege: "Hat, a "vasarolt" thai feleseg meg itt, a sarkkoron sem ritka; legalabbis sokkal tobbet latni mint pl. javorszarvast..."

Azért az is érdekes lehet mikor hazaviszed a szarvast bemutatni édesanyádnak.
- Mama, had mutassam be Penny-t

Sokkal többet a Thai feleséggel sem tud beszélgetni a norvég mama. A rénszarvas legalább ismeri a helyi viszonyokat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 17:12:18

@geeeteee: hat az en idomben az apa fizetesenek x szazaleka volt
20-40 szazalek kozott

a notartas tok mas
letezo jogi kategoria, de.....
most errol nem irok kisdolgozatot, de termeszetesen ismerem a jogi hozzaallast

váj mí 2013.05.21. 17:18:15

@Kovermadar: Az olyan, hogy az ilyennek, minek gyerek? De most tényleg.
Én nem vagyok egy ősanya típus, nem is akarok kifejezetten gyereket, de ha már "besikerülne", és azzal, akivel nem lenne ellenemre eltölteni 10-15 évet, akkor biztos nem vetetném el.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.21. 17:23:58

a bulgáriai jobb volt, mármint többet meg lehetett belőle tudna a helyiekről.

zobod 2013.05.21. 17:32:53

Ez elég mellbevágó... Európában meg azon óbégat lumpenproli, hogy nem elég a segély a legújabb iphonera, adjanak többet, vagy ha nem adnak hát tör-zúz és elveszi másét.

váj mí 2013.05.21. 17:41:51

@Kovermadar: A szülők elhidegülése mindig hatással van a gyerekre. Az én szüleim még pár hetes baba koromban váltak el.
Aztán ennek a hatása jó 25 évvel később baszott pofán, amikor a féltestvérem bejelölt az iwiw-wn. Azóta nincs iwiw fiókom ...

zopilote 2013.05.21. 17:42:51

@hagyma:
Nancy Lanza 2012 - ben kapott 289 ezer $ "asszonytartast". Ez is csak urban legend, ugye? :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 17:44:40

@ctboy:

Viszont éhínség idején a jávorodat le tudod vágni, s jóízűen el tudod fogyasztani friss zuzmósalátával. Emberfeleség ezetén ez rázósabb ügy.

montroyal ( CAN qc) 2013.05.21. 17:44:53

@Th's child: Ami a prostitúciót illeti, az itt teljesen nyíltan zajlik -- tkp. nem piszkos üzlet

azert ezzel vigyazni kelmert ha ott nem is canadaba pl buntetik a fiatalkoruakkal sexet foleg gyerekekkel ( akkor is ha mas orszagba tortent).. egy eset ; a pali feltett kepeket valahova a nettre az arcat egy turbina szeru fotoshoppos dologgal elforgatta .. a canadai rendorseg egyszeruen visszaforgatta es kituno original kepet kaptak az arcarol koroztek letartoztattak bebortonoztek ...

cristallo 2013.05.21. 17:48:41

@Kovermadar: hát látszik, hogy kurvára fogalmad sincs arról, hogy milyen rohadt nehéz tud lenni egyedülálló anyaként gyereket nevelni! A munkáltatók túlnyomó része munkakeresésnél, ha meghallja, hogy gyereked van, azonnal sápítozni kezd, hogy akkor nem is vagy egész munkaerő, mert hát ugye a gyerek beteg is szokott lenni és mindenféle egyéb okra hivatkozva elhessenti a pics@ba a kedves anyukát. És ez így is van, akinek van kisgyereke az jól tudja, hogy a bölcsis és ovis vírusok sokszor teljesen földbe döngölik a kedves anyukát, olyan bacikat hoznak haza a kölkök az első időkben, hogy hetekre képesek lebénítani az egész családot. Később pedig egy átlagos influenza, rota, miegyéb vírus mindig becsúszik. Akkor persze milyen jó, ha van valaki, aki ellátja a gyerekeket és persze apucit is (még akkor is, ha anyuka ugyanolyan beteg mint a többiek). A bölcsi, ovi témához még annyit, hogy bölcsibe akkor veszik fel a gyereket Mo-on, ha igazolja az anya, hogy dolgozik. Márpedig a fentiekben írtam, hogy hogyan is állnak hozzá az anyákhoz általában a munkaadók. Ha pedig nincs hova vinni a gyereket akkor mit csináljon az anyuka? Vágja a hóna alá a gyereket és dolgozzon úgy? Volt szerencsém még Mo-on felvételi elbeszélgetéseket vezetni, az egyik jelentkező nő, miután hosszú tétovázás után elmondta, hogy van egy gyerek otthon, elmesélte, hogy az egyik munkahelyen, ahova korábban, még gyermektelenként jelentkezett, megkérdezte a főnök, hogy tervez-e mostanában gyereket és ha nem, de véletlenül mégis becsúszna egy, hajlandó lenne-e elvetetni?! Szerinted? Fogalmad sincs róla, hogy milyen megalázó helyzetbe tudnak kerülni az anyák pontosan a gyerek miatt, akit ugyebár a kedves férj ugyanúgy akart. És arról még nem is beszéltem, hogy számos férfi szereti és akarja is, hogy a feleség otthon legyen és maximálisan kiszolgálja a családot, nevelje a gyerkőcöket és kényeztesse a férjet. Amikor viszont valami ok miatt még sem megy tovább a kapcsolat vagy a házasság, akkor már nem fontos, hogy anya ugyanúgy foglalkozhasson a gyerekkel? A feleségtartást ugyanis nem arra találták ki, hogy anyuci otthon meressze a valagát fene nagy jó dolgában, hanem azért, hogy ne legyen szétcseszve néhány év alatt testileg és lelkileg azzal, hogy ugyanannyit dolgozik napközben, mint az apuka, közben nevelje a gyerekeket, gondoskodjon róluk, tanuljon velük, mert ez így együtt nagyon nem megy. Valamire jó eséllyel nem lesz elég idő és mint tudjuk a melóhelyről nem nagyon lehet lógni, de bevásárolni, háztartást vezetni, gyereket etetni kell. Ha egyáltalán kap munkát! És még valami: lehet itt arról vartyogni, hogy egyenjogúak a nők, azért döntsék már el a kedves férfiak, hogy mit is akarnak. Egy független nőt, aki elhúz a faszba dolgozni (ahogy Pappito írta) és esténként szarik arra, hogy van-e tiszta ruha, meg kaja, meg tisztaság vagy nők legyenek és anyák, akik gondoskodnak a családról (férjről), mert ugye azért az jól esik, ha valaki estére tisztára nyalja a lakást, kimos, kivasal, megfőz és glédába vágja a gyerekeket. Talán nem véletlen, hogy a nyugati férfiak egyre inkább keresik a keleti asszonyokat, pontosan azért, mert mégiscsak jó, ha ki van szolgálva a ház ura. És tőlük miért is nem várják el, hogy napi 8 órában dolgozzanak a gyerekek mellett? Mert egzotikusak? Vagy ha már nem működik a kapcsolat, akkor a gyerekekkel nem is kell annyit foglalkozni egy anyának, mehet dolgozni, hogy apának ne kelljen a zsebébe nyúlnia? Nem akarok általánosítani, rengeteg férfi segíti a volt házastársat vagy a gyerekekt továbbra is, de ettől a hozzáállástól agyvérzést kapok úgy általában.

váj mí 2013.05.21. 17:50:05

@www.aonang.hu: /áramszünet volt/ ... hm, ezt a kifejezést utoljára '90 elején hallottam/használtam. Azóta herótom van tőle, és nincs az az ország, ami tetszene, ahol ez a kifejezés a mindennapi élet része.
Továbbá, a kenyér-, liszt-, tojás-, tej-, húsjegy kifejezések sincsenek a kedvenceim között. De ezt már csak úgy zárójelben...

váj mí 2013.05.21. 17:55:30

@cristallo: Te, van abban igazság, amit írsz, de ez nem az a fórum. Látogasd inkább a Vérnyulét, ott megértő lelkekre fogsz találni.

montroyal ( CAN qc) 2013.05.21. 17:55:45

@zopilote: azert ez letezik de tudni kell ez nem asszonytartas mert ha a masik fel keres keveset nincs jovedelme a ferfi is kaphat a notol ha neki van jo jovedelme ... a torveny szerint ... de nehez lenne peldat talalni ra...

cristallo 2013.05.21. 18:04:24

@váj mí: nem akartam megértő lelkeket találni és vernyogni:) sem szoktam, nem is én hoztam fel a témát. Mindenesetre ha majd neked is lesz gyereked - nagyon remélem, mert egyszerűen kell a gyerek:) - rájössz, hogy nem te irányítod az életed, hanem a kölök és ez így jó. De ne is álmodj róla, hogy majd esténként elmész dolgozni és szépen keresel, mert egyszerűen kiszolgáltatott helyzetben leszel. És, ha a kedves férjed közli veled, hogy húzz a faszba dolgozni, ha pénzt akarsz, akkor lehet, hogy majd más lesz a te meglátásod is.:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:07:31

@váj mí:
Én is így gondolom magamra nézve. Eszem ágában nincs gyereket vállalni.

A kihatást értem. Apám egész életemben egy tetű volt, 26 éves koromig bírta anyámmal.
Még nem tudom milyen hatással volt rám, bár pl. a szociális érzékenységem a béka segge alatt van :)

mojoking77 2013.05.21. 18:08:30

@cristallo: "..És, ha a kedves férjed közli veled, hogy húzz a faszba dolgozni, ha pénzt akarsz...."
Ebbe itt tenyleg ne menjunk bele, legyszives...
@váj mí: Hat, itt a nagy es mindenhato USA-ban, azert elo elo fordulnak aramszunetek. Talan meg az otthoninal is rosszabb ilyen teren a helyzet.

váj mí 2013.05.21. 18:09:40

@cristallo: Nem, a témát valóban mi hoztuk fel, de értelmes nő nem szül olyannak gyereket, akik lelép az obligát 10-15 éven belül.
Nekem már valszeg nem lesz, de ez egyéni szocproblem ...

BTBTBT 2013.05.21. 18:12:50

@pappito:
Na, ezzel nem vagy egyedul.

mojoking77 2013.05.21. 18:13:18

@váj mí: Sosem tudhatod. Monica Belluci tavaly 43 evesen szult..

M. Péter 2013.05.21. 18:13:36

@váj mí: Nem a bíróság nyomoz, hanem a házastárs, meg az ügyvéd, esetleg magánnyomozó. Nem is kell feltétlenül részletesen mindent kideríteni, csak elégséges bizonyíték kell arra, hogy van eltitkolt vagyon vagy jövedelem, és akkor azt már be lehet számítani.

Volt egy eset, hogy egy üzletember többszáz millió fonttal nem tudott elszámolni, a bíró börtönbe küldte, hogy hátha ott majd eszébe jut, hogy hol van a pénz.

BTBTBT 2013.05.21. 18:15:02

@váj mí:
Londonban picivel tobb mint a 60% feher. Ha hihetunk az embereknek, akik kitoltottek a nepszamlalos nyomtatvanyt.
De lehet, hogy azok, akik alig ertenek angolul, csak tetszolegesen ikszeltek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:15:15

@montroyal:

S honnan tudták, hogy a lány 14 éven aluli volt? Mert ha betöltötte, akkor legális a szex vele.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:16:19

@zopilote: nezd, minden jogi helyzet kulonbozo
azt hiszem a dollatmilliomosok vilagatol, muveszek , zeneszek stb. kar foglalkoznunk nem erint
ugycedek hada dolgozik minden centert

namost cvan a kozeposztaly ahol csinalnak ketten egyutt4-5 ezer dollart es mind a ket fel melozik, elvalnak, itt sem igazan mervado az asszonytartas

namost van a felso-kozep felso osztaly, ahol apu megcsinalja a jo lovet es szol anyunak, maradja otthon ez a penz tuti eleg, neveld a 3 gyereket, fozzel-sussel-mossal-vasaljal
mert ez igy jo nekem
ez igy jo nekem,

azutan huszonevesen kirepulnek a gyerekek es a 48 eves anya ott all a ferje nelkul, mert az rajott, hogy most inkabb a 22 eves picsa kell es leszarom mit dolgozott a felesegem a csaladommal 25 evig
viszont a feleseg nem jogosult jaradekre

na ilyenkor apunak igencsak meg kell fizetni azt a 35 evet, amit anyu neki melozott
ez van

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:18:27

@cristallo:

Nálam meg fordítva van: számomra az az ideális, ha a nőnek nem kell dolgoznia. A gond az, hogy a legtöbb férfi nem keres elég pénzt, ezen kívül sokszor az otthon unatkozó feleség megbolondul.

zopilote 2013.05.21. 18:19:10

@váj mí:
" de értelmes nő nem szül olyannak gyereket, akik lelép az obligát 10-15 éven belül. "
Ezek szerint a nok 50 vagy meg nagyobb % - a nem ertelmes?:)))))

váj mí 2013.05.21. 18:20:28

@mojoking77: Yaps, ebben az esetben csak az a különbség, hogy én nem kapok százezreket pusztán azért a tényért, hogy szülök ;).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:21:13

@hagyma:

Nem tudom, azért kérdezem. A magyar szabály az: 14 évét betöltöttel bármi csinálható, csak fényképezni nem szabad közben, ez utóbbihoz betöltött 18 éves kor kell. Sőt fényképezni nem csak szexet nem lehet, hanem semmi hasonlót sem. Ha szigorúan értelmeznék, nem lehetnének gyerekmodellek.

váj mí 2013.05.21. 18:21:18

@Barátusz: Az 1-es zónát említettem volt, mintha ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:21:18

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: amugy itt is nagyon utana kell nezni , kivel akasrsz sexelni
az nem eleg indok, hogy azt mondod a 13 eves 21-nek nezett ki
bizony sajnos el kell kerni az ID-at, mert rakursz
ahogy pl alkohol vasarlas eseteben is el kell kerni
a foszabaly szerint 35-ig kinezonek el kell kerni ha egy sort is vesz, hogy valoban 21 -e mar
ez van

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:22:33

@váj mí:

"értelmes nő nem szül olyannak gyereket, akik lelép az obligát 10-15 éven belül"

S honnan tudja, hogy le fog lépni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:24:02

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ha thai volt, akkor nem... a ma élő thaiok csak kb. 500 év múlva fognak megszületni... :)

mojoking77 2013.05.21. 18:24:14

@hagyma: De ha fegyvert akar venni, azt mar 17 evesen is megteheti... :)

váj mí 2013.05.21. 18:24:16

@M. Péter: Ok, ok ... de ez csak akkor éri meg, ha a lelépő fél tényleg "vastag". Ahhoz, hogy havi 20-25 ezres gyerektartást ítéljenek meg forintban a végén, kár magánnyomozót meg külön ügyvédet fizetni.
És a legtöbb ilyen ...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:24:21

@hagyma:

Fényképeszeknél szokott ez gond lenni, akik erotikus képeket csinálnak (nem pornót, hanem sima erotikusat). Ismerek olyat, aki 21 éves kor alatt nem alkalmaz modellt, a biztonság kedvéért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:24:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: hat azt hiszem nalunk ez a fenykepezes filmezes mas kategoria ala esik
otthon tudom 14 alatt beleegyezessel egyutt is liliomtiprasnak szamit/ott/
itt nem tudom a szabalyokat
de pl itt a keleti parton tilos a prostitucio
es tuti van egy eletkor, ami alatt nem szeretkezhetsz lannyal
sot az remlik, azt is figyelembe veszik a ferfi hany eves
magyaran ha ket 15 eves szeretkezik az mas, mint ha egy 45 eves egy 15 evessel
most ebbe nincs kedvem beleasni magam, foleg hogy nem erint
nekem Mary is sok

váj mí 2013.05.21. 18:25:31

@zopilote: Mondtam én, hogy az? Nem ... akkor meg?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:26:07

@mojoking77: nem teheti
21 alatt nem teheti
foleg nem hasznalhatja pl a vadaszpuskat, ha nem tesz vizsgat
es ha hivatalos akar lenni, regisztraltatnia kell magat es a fegyveret

cristallo 2013.05.21. 18:27:05

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Teljesen igazad van: sok férfi szereti, ha otthon van a feleség, ezt egyre inkább lehet érezni a németeknél is. Úgy látszik mégsem jött be - a férfiaknak legalábbis - a női egyenjogúság. Valahol meg kellene találni a középutat, hogy az asszony dolgozhasson is, de lehetőleg csak részmunkaidőben. Így az asszony sem bolondul meg otthon, talán még a karrierje is megmarad, az önérzete is, és a család is jól jár.

mojoking77 2013.05.21. 18:27:23

@váj mí: Meglepne, ha azert szult volna... :) Minthogy az is, hogy te esetleg azert nem...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 18:28:25

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: " jávorodat le tudod vágni, s jóízűen el tudod fogyasztani friss zuzmósalátával. "

Igen, feltéve hogy jó költő és elszavalja a megfelelő verset mielőtt levágod. Ugye?

váj mí 2013.05.21. 18:28:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ne izéljél már. Azt tudni lehet, és mindenki tudja is, akár férfi, akár nő.
Tudni lehet már egy kapcsolat kezdetekor, hogy az napokra, hetekre, hónapokra, évekre vagy évtizedekre szól. Legfeljebb sokan ámítják magukat e téren. A felelőtlenek meg még gyereket is szülnek ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:29:01

@hagyma:
és még kaszinóba sem lehet 21 alatt menni, ha jól tudom.
Azért nem lennék ott fiatal :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:29:02

latatlanban
most jon majd az, hogy

hehe 20 evesen mar mehet a hedeseregbe es Afganisztanba, de nem ihat meg hivatalosan egy sort amerikaban
valamint a mikrohullamura ra kell irni, hogy nem szabad a macskat ebbe szaritani

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:30:37

@Kovermadar: hehe kozelit, lsd fent.
tovabb megyek
egy kurva ejszakai diszkoba sem mehet be ha 21 alatt van ahol szeszt arusitanak
tudom otthon fetrengethetnek a 16 evesek a belvarosban a hanyasukban
hat itt nem
sorry

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:30:53

@hagyma:

Mo-n 14 éves fiú sem közösülhet 13 évessel, ez bűncselekmény. A jogszabály szerint 14 éven aluli nem egyezhet bele a szexbe, így ez minden esetben megrontásnak minősül.

14-18 év között viszont minden szabad, kivéve:
- ha fizetség ellenében történik,
- ha fényképezés van.

Ez a fényképezési dolog a ma divatos pedofil hisztéria miatt van, pedig butaság, mert egy pedofil leszarja a 14-18 éveseket, őt a 6-10 évesek érdeklik.

váj mí 2013.05.21. 18:31:23

@mojoking77: De fogadjunk, hogy a kölyök első fotóit jó pénzért eladta .... ;)
No ha vannak olyan marhák, akik ezért fizetnek, hajrá, persze, félre ne értsd...
Én meg ... én meg úgy vélem, vagyunk éppen legen ezen a világon.

mojoking77 2013.05.21. 18:32:18

@hagyma: "As with firearms, shipments of ammunition must be accompanied by a written notice of the shipment's contents. It is unlawful for any licensed importer, dealer, manufacturer, or collector to transfer shotgun or rifle ammunition to anyone under the age of 18, or to transfer handgun ammunition to anyone under the age of 21."
igaz, rosszul ertelmeztem. Fegyver tvehetsz 18 evesen, csak loszert nem kaphatsz hivatalosan hozza... Mennyivel jbb igy.... :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:32:42

@ctboy:

Igen, jávoréneket kell előadni, mintha párzásra készülnél. Ettől a jávor elérzékenyül és könnyebb megsütni.

cristallo 2013.05.21. 18:33:21

@Kovermadar: ez természetesen mindenki saját döntése. Én is csak egyet vállaltam be, azt sem fiatalon és el is tudom egyedül tartani, segítség nélkül is. Mindezt külföldön. A segítő családi háttér nélkül. De én én vagyok, nem mindenki képes erre, ehhez rengeteg erő kell. És van akinek segíteni kell, főleg az apa dolga ez. Ebben gondolom egyetértünk.:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:34:08

@mojoking77: persze hogy jobb
loszer nelkul nehez loni

cristallo 2013.05.21. 18:35:04

@váj mí: ezt azért nem gondolod komolyan ugye? ettől a hülye dumától azért többet várnék el tőled. Pont, mintha 12 éves lennél.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:35:17

@váj mí:

Ennek az ellenkezője is létezik: a férfiutáló nő, aki szülni akar, majd elkergetni a férjet. Ismerek ilyet, büszkén mondja "és egy fillért nem fogadok el tőle".

mojoking77 2013.05.21. 18:35:31

@váj mí: Akar.. Nem tudok rola, de gondolom egy kis plusz bevetel soha nem art, bar o azert kevesbe tartozik a megelhetesi celebek tarsasagaba.. Azert volt pont "nagy" hir (azon kivul persze, hogy o az a no, akit a felesegemtol kapott hivatalos engedellyel probalhatok elcsabitani... :)), mert mar elmult 40 eves..

váj mí 2013.05.21. 18:35:42

@cristallo: Te, ne haragudj, de olyan az avatarod, mint az Ikariam-ban a kristályszigeté.
Már bocs ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:37:01

@mojoking77: amugy szerintem otthon jogosult vagy venni fegyvert es loszert is ha megcsinalod a procedurat sportloveszetre, vadaszatra, vagy onvedelemre
az mas kerdes, hogy bonyolultabb

de

minden orszagban aki bunozni akar es olni, az megtalalja a modjat x evesen is
nekem itt figyel a sarokban a remington, de nem akarok senkit bantani vele, de jo erzes volt hogy fel ora alatt megvettem

vagyis hat, kesobb lehet bantok vele szarvast, vaddisznot, de meg nincs meg a vadaszlicensem

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:37:12

@hagyma:
Félre ne érts. Csak nem értem a túlszabályozottságot. Máskülönben biztos vagyok benne, hogy az amerikai 14 évesek is tudnak a kuka alatt fetrengeni részegen.

Ezek a "megszorítások" Mo-n és So-on is megvannak, igaz csak 18 év, nem 21.
Dohánytermék ugyan ez. Ha egy 14 éves cigizni akar, akkor fog. Ezen nem változtat a törvény.

Mind ketten szoktunk tekerni (ha jól tudom). Itt az is illegális, nem is kicsit. És mégis, egy telefon és már kapom is... Mo-n csak átsétáltam a szomszédba.

Mikrós macska meg Afganisztán nem érdekel... :)

mojoking77 2013.05.21. 18:38:17

@hagyma: Azert kb ugyanugy be lehet f#$%atni mindenkit egy shotgunnal, attol meg, hogy nincs benne loszer. Arrol nem is beszelve, hogy mi a pek retkes picsajanak vesznek fegyvert egy 18 eves kolyoknek?

zopilote 2013.05.21. 18:39:15

@hagyma:
" namost cvan a kozeposztaly ahol csinalnak ketten egyutt4-5 ezer dollart es mind a ket
fel melozik, elvalnak, itt sem igazan mervado az asszonytartas "
De bizony mervado. Az un. alimony nem asszonytartas, hanem haztartasi tamogatas, leg-
alabb is az USA - ban es Kanadaban. Ha a dolgozo asszonyt otthagyja a dolgozo ferje,
a volt feleseg nem tud olyan nivon elni, amit a ferjevel megszokott, ezert ki kell egesziteni
a jovedelmet, es erre itelik meg az un. alimony - t.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:39:33

@hagyma:
Fordítva jobb lenne. Nem ugyan az, h egy lőszerrel dobnak meg, vagy ha egy sörétessel vágnak szájon :)
Egyébként igaz. :)

váj mí 2013.05.21. 18:40:13

@cristallo: De ezt nagyon komolyan gondolom. Egy ember életében (legyen az nő vagy férfi, tök mindegy) rengeteg kapcsolat szövődik. Ismerősi, baráti, haveri, szomszédi, ésatöbbi.
Nos, nem tudom, hogy te személy szerint hogyan szoktál belebonyolódni egy szerelmi kapcsolatba, de azért azt nőként és férfiként is tudod egy bizonyos idő után, hogy te ettől a kapcsolattól mit vársz, avagy mit várhatsz el: pár hetes szexpartnert vagy holtodiglan-holtomiglant?
Oké, ez volt a két véglet, de érted ugye ....

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 18:41:11

@váj mí: ""értelmes nő nem szül olyannak gyereket, akik lelép az obligát 10-15 éven belül""

Vagy azt honnan tudja egy n, hogy hogyan változik meg a gyerektől.
Az ősanyaság nem a hajadonok tulajdonsága. Általában feleségek mozdulnak ebbe az irányba egy vagy két sárkányfejjel.

Hét éves ciklusokat szoktak mérni az ember életében.
A házasságok, gyerekkel vagy gyerek nélkül csak akkor működnek, ha egy egy ilyen hét éves ciklusban hasonlóan változik, mind a két fél.

váj mí 2013.05.21. 18:42:10

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen, igazad van, ilyen is akad. De nem ez a jellemző. Szóval ..

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 18:42:28

@Kovermadar:

Most jött ki az új belga rendelet: 21 éven aluli belga állampolgár nem pókerezhet, kaszinózhat, sportfogadhat az interneten. Eszement dolgok Európában is vannak.

Kínában meg a férfiak csak 22 éves koruktól házasodhatnak.

Bulgáriában meg csak az alkohol megvásárlásához kell 18 éves kor, a fogyasztáshoz nem.

mojoking77 2013.05.21. 18:42:59

@hagyma: Yip. A vadaszat teljesen mas teszta,bar en nem muvelem, de vadhust szivesen eszek, ugyhogy eleg alszent dolog lenne e miatt hisztizni. De aki shotgunnal megy nyulra vadaszni...
Engem sokkal inkabb zavar, hogy nem tudom ki az, akinel fegyver lehet. Otthon a legutobbi idokig, a legrosszabb ami tortenhetett velem egy szorakozohelyen, hogy csuful elvertek (bar az aktiv 15 evem alatt ez kb pont egyszer esett meg). Most mar, foleg videken, kisse masabb a helyzet, de ebbe megint nem kel belemenni. Itt azonban soha nem lehet tudni, melyik tesztoszteron lovag SUV-jaban van pisztoly, es lo agyon csak mert kapott ket pofont...

váj mí 2013.05.21. 18:43:28

@mojoking77: Tudod mi volt a kulcsmondat az egészben?
"... mert már elmúlt 40 éves.."
Hát így, meg egyébként is, celeb ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:43:56

@zopilote:
Ennél már csak z lenne nagyobb baromság, ha a nettóm 20%-át elvenné az állam és karitatív szervezeteknek adná.

Ezek szerint már oda is betört a kommunizmus :D

váj mí 2013.05.21. 18:45:40

@ctboy: Ahham, hét éves ciklus, meg éjfélkor sárkányölő fűvel készített ülőfürdő a Gellért hegy tövében, teliholdkor.
Vannak még ilyen hasonlóan pazar felvetéseid a témában?

zopilote 2013.05.21. 18:47:40

@mojoking77:
www.reuters.com/article/2013/05/01/us-usa-kentucky-shooting-idUSBRE9400OW20130501
5 eves Kentucky kisfiu veletlenul lelotte 2 eves hugat a szuletesnapjara kapott puskaval.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:48:45

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Perszehogy. Sőt, talán több is.

Úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amiket szabályozni kell és vannak dolgok, amiket nem.
A legjobb (legnevetségesebb) pedig, amikor azt szabályozzák, amit úgysem lehet betartatni (alkohol, drog, szex).

Innen egy lépés, amikor elő lesz írva, hogy reggel mi legyen az első gondolatom, illetve miben kell hinnem, melyik pártra kell szavaznom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:48:47

@Kovermadar: en meg egyet sem lattam 15 ev alatt, de teny nem kaliforniaban elek es eltem
meg csak reszeg tinedzsert sem lattam az utcan
/bar lehet kocsiban ulve vezettek:)/
nagyon sokat szamit a torveny
ha nem lenne millioval tobb dohanyzo es alkoholizalo fiatal lenne
emlekszem 10 eve a fiam akart venni alkoholmentes sort, es egyszeruen nem adtak ki neki a boltban, mert alkoholtartalma x %
hidd el, sokat szamit
az egyertelmu, hogy ha valaki meg akarja szerezni meg fogja, de az akadalyok jelentosen csokkentik az eselyt
@mojoking77: sokszor ezek videki emberek
gondolom nem ismered a videki amerikast
itt a hegyekben altalaban vadasznak pl. es letezik az onvedelem, ha 34 merfoldre nincs ember
gyere el erre, megmutato milyen az elet a videki apalacheben, mondjuk Maggie Valleyben
@zopilote: hat a koznepnel ez nem mukodik, ha hiszed, ha nem
hosszas jogi procedura stb letezhet, de nem fognak egy 2000 dollart kereso pasinak megitelni 500 dollar asszonytartast, csak azert mert egyutt elt egy noval 4 evig
vicc
ez nem mukodik

cristallo 2013.05.21. 18:48:48

@váj mí: persze, hogy értem, de egy kapcsolat sokismeretlenes dolog. És mi van, ha te nem akarsz életed végéig az először imádott görög istened mellett maradni, mert közben kiderül, hogy csak félisten, ne adj isten földi halandó és te nem pont ezt a lovat akartad? :)

Vagy, ha a férfi lép le 10 év után, akkor az a 10 éves gyerek felnő nélküled vagy ahogy akar?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:51:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nalunk meg 2 eve senki
nincs internetes sportfogadas
ez nem eszement
ahogy jo dontes volt a kocsmai jatekgepek eltorlese is
itt eleve nem is volt

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 18:52:48

@váj mí: "Vannak még ilyen hasonlóan pazar felvetéseid a témában?"

Vannak persze de megkíméllek.

Ahhoz viszont tényleg csak gratulálni tudok, ha Te vagy bárki más meg tudja mondani, hogy hogyan fog partnere/ párja férje/felesége viselkedni 10-15 év múlva.

Aki erre képes, kezdjen el azonnal tőzsdézni. Pár éven belül dúsgazdag lesz.

montroyal ( CAN qc) 2013.05.21. 18:53:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: megtortent eset es a canadai torvenyek alapjan elitelik nem kovettem de hir volt hogy megtalaltak a pasi es a production es terjesztes a gyerekporno egy vadpont lehet de az ottani hatosagokkal is egyutt mukodtek .. persze normalis ember ilyenbe bele sem keveredik...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 18:54:23

@zopilote: "5 eves Kentucky kisfiu "

Ez nem az a Kentucky......

váj mí 2013.05.21. 18:55:36

@cristallo: Mivel még sohasem volt gyerekem, erről inkább nem értekeznék mélyebben. Most úgy gondolom, hogy valszeg nem hagynám a gyerekem, akkor sem, ha az apjáról az derülne ki, hogy egy hernyó. De ez valszeg, csak a belém nevelt felelősség-vállalási kényszer. Ugyanis simán el tudok képzelni olyan élethelyzetet, amikor jobb, ha az anyuka lép le a gyerek mellől.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 18:56:15

@hagyma:
Ezt nem tudom, nekem ha kellett valami, akkor megszereztem és sosem tartott vissza a törvény.
És nem általánosságban a törvények nem tisztelete miatt, hanem mert ezzel másnak nem ártok, így senkinek semmi köze hozzá.

Másoknak sosem ártottam, sem törvényesen, sem törvénytelenül (azt elítélem én is).

montroyal ( CAN qc) 2013.05.21. 18:56:22

@montroyal: ja es itt canadaba torveny ele kerultek azok az illetok akik 17 eves prosti szolgaltatasat vettek igenybe szegeny szerencsetlen drogos kurvat kikialtottak aldozatnak...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:56:57

@zopilote: extrem esetek mindenhol vannak
ez megtortent mar otthon is a vadaszgyerek apjanak vadaszpuskajaval
ez van
a szulo nem volt gondos
sot figyelmetlen volt
eppen eleg ez neki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 18:59:32

@én már a fény gyermeke vagyok: mert le van tiltva
a bankok nem utalhatnak a keleti parton semmilyen fogadoirodanak penzt...
en ugyanugy keptelen vagyok fogadni a bayern-dortmundra mint bela bedobni 2000 Ft-ot a cseresznyesgepbe
@Kovermadar: az en eletsszemleletem, hogy betartom a orvenyeket, ha tetszik ha nem
ha nagyon nem, akkor csak magamat veszelyeztetve/ joint/
es csak otthon:)

váj mí 2013.05.21. 19:00:47

@ctboy: Nem, nem .. basszus, félreértettél. Azt sem tudom megbecsülni, hogy én hogyan fogok viselkedni 10-15 év múlva...
Mna, arra akartam kilyukadni, hogy amikor az ember fia/lánya fejest ugrik egy intimebb kapcsolatba, azért némi realitásérzékkel tudja, rózsaszín szemügő ide-vagy-oda, milyen mértékben, és mennyi ideig számíthat a partnerére.
Phuhh, na!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 19:01:44

@én már a fény gyermeke vagyok: persze mindenfele kulon utalasokkal kijatszhatnam a rendszert gondolom
WU vagy stb.
de 2 eve meg siman megadtam a kartyaszamom es fogadtam
ez megszunt
es az en fogadasim is

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 19:06:36

@hagyma: Le van tiltva, le van tiltva, de miért van letiltva? Nálatok is van egy kis kuki, aki egyszemélyben meghatározza hogy élj ezután?

montroyal ( CAN qc) 2013.05.21. 19:06:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Kínában meg a férfiak csak 22 éves koruktól házasodhatnak.

erdekes documentfilm volt mert a kinai torvenyek serint csak hazasok lehetnek egy szallodai szobaban ( MO-on is kotelezo volt hazasnak lenni szoba foglalashoz az atkosba)
a tortenet az volt a szallodai alkalmazott es a prostik osszejatszanak a rendorseggel ok maguk jelentik fel es a legyott vegen megy a pasi a bortonbe embertelen korulmenyek koze es orulhet hogy egy nagy osszegert elengedik amibol mindenki vidaman osztozik...

zopilote 2013.05.21. 19:07:26

@hagyma:
5 eves kisfiunak .22 - es puska szuletesnapjara! Raadasul direkt kisgyerekeknek gyartjak! Nem eleg koran elkezdeni:)
Nem az apjae volt - annak AR - 15 van, 8 db, just in case - hanem a kisfiue! Ez nem extreme eset, ez az " amerikai valosag " :))) 5 evesnek puskat!! Ne mar!!! Meg a Sandy Hook - I hulyegyereknek puskat vesz a hulye anyja ! Sick f... n' society!

cristallo 2013.05.21. 19:09:47

@váj mí: persze, hogy nem hagynád a gyereked:) De itt kint én is ismerek olyan családot, ahol az apához kerültek a gyerekek és anya fizeti is a gyerektartást keményen, meg még valamit, talán férjtartást? Ezt nem tudom pontosan. És ez így is van rendjén. De azt hiszem ezzel ki is merítettük ezt a témát:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 19:11:31

@én már a fény gyermeke vagyok: a dontes helyes, mont ahoy az otthoni jatekgepek betiltasa
csaladokat tett tonkre
@zopilote: nem tamogatom, de szuloi felugyelettel el lehet kezdeni az eziranyu oktatast
a hibas a szulo

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 19:14:54

@váj mí: "intimebb kapcsolatba, azért némi realitásérzékkel tudja, rózsaszín szemügő ide-vagy-oda, milyen mértékben, és mennyi ideig számíthat a partnerére. "

Én meg pont ezt mondom hogy nem feltétlenül tudja.

Ha holnap életed szerelme beballag az ajtón, egy másra néztek, és tudjátok, hogy megtaláltátok, egymásban az igazit.
Ez nem fog minden a feje tetejére állítani?

Akkor is úgy fogsz viselkedni mint ami az eddigi életedből kikövetkeztethető?

váj mí 2013.05.21. 19:16:14

@cristallo: Hát anya-gyerek témában nem igazán vagyok otthon, az biztos ;)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 19:16:35

@hagyma: Hát ez az, ezt mondogatják most itt is. Gondoltam, hogy nem a kis okos buksijuk szüleménye, még ezt is lopják valahonnan. Nemsokára átvesszük ezeket is:
toochee.postr.hu/a-prud-usa-szextorvenyei

váj mí 2013.05.21. 19:18:21

@ctboy: Ne hülyéskedj már ezzel az "életed szerelme" cuccal, meg besétál, meg csak úgy ... én egy cinikus liba vagyok. Túl sokat láttam már ehhez ...

BTBTBT 2013.05.21. 19:24:35

@váj mí:
"Londonban a fele fehér? Hm, az 1-es zónában ;)"

Mintha ezt irtad volna, es ennek kicsit mas az ertelme. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 19:34:00

@montroyal:

Igen, ez érdekes. Amikor 1986-ban házasodtam Budapesten, előtte béreltem pár napra szobát az IBUSZ-nál. Mindenki csodálkozott: hogyan tudtad elintézni? Hiszen 2 szabályt is sértettem:
- nem voltunk még házasok,
- budapesti lakos voltam, budapestiek nem bérelhettek Budapesten!

Én meg egyszerűen mondtam az IBUSZ-irodában, hogy kell szoba, s ennyi. Szerencsémm lehetett.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 19:35:32

@váj mí: ""életed szerelme" cuccal"

hagyma-Mary csak hogy ne személyeskedjünk

váj mí 2013.05.21. 19:40:02

@Barátusz: Az, úgy is értettem.
Te, neked valami bajod van velem az utóbbi időben. Konkrétan, miután a Sámán nevű nicket elküldtem a kurva édesanyjába, hogy valami más szakmát járasson le, az enyémen kívül.
Lehet, igaza van Babette-nek?

váj mí 2013.05.21. 19:41:05

@ctboy: 40-en felül minden más ;)

mojoking77 2013.05.21. 19:45:22

@hagyma: "csaladokat tett tonkre"... Es csaladoknak adott megelhetest.
Azert par eve meg fogalom volt, ha valaki kepes volt becsodoltetni egy kocsmat. Most sajnos ez az altalanos. Nem is beszelve egy felig legalis korrol, akik a gepeket felugyeltek, a penzt hoztak vittek, problemasabb eseteket kezeltek. Ez egy nagyjabol 100-150, foleg olyan volt "nehezfiukbol" allo csapat volt, akik nem akartak mar utkozni a torvennyel tulsagosan, es nem akartak bunozokent a bortonokben megoregedni. Nekik az a havi 200-250000 Ft, ami ebbol jott, pont kenyelmes megelhetest biztositott..Ne itelj...
Az embereket sajnos nem szabad felnottkent kezelni, mert a kesobbiekben nehezebben lehet nekik beadni a sz#$t. Nalatok itt ez mar gyonyoruen megy lassan egy evszazada (a vilagvalsag ota).
Otthon eg fel kell nonie egy agymosott generacionak, aki nem hoborog a kovetkezo megszoritasokkor, hanem megvonja a vallat, es eszi tovabb a lecsos burgeret...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 19:48:05

@váj mí: "40-en felül minden más ;)"

Dehogy más. (Egyébként, jobb vagy rosszabb?)

Te nem láttad a "Pretty Woman"-t?
vagy a "Cindarella"-t?

Bárkivel, bármikor megtörténhet, csak hinni kell benne.

"sarcasm"

tanato 2013.05.21. 19:48:17

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:86-ban?Én is.Hanyas születésű vagy?Én 59-es.

mojoking77 2013.05.21. 19:49:52

@váj mí: Pedig besetalhat.... Aztan ki is setal, a nelkul, hogy akar csak eszre vetted volna...
A nepek tul sok Hollywoodi filmet neznek, es sajnos valosagnak hiszik az ott elhangzottakat. Hetvegen voltunk LA-ben, elmentunk megnezni a Universal Studios-t. Egy ket gyermekkori emlekem eleg rendesen a folbe csapodott azert....

váj mí 2013.05.21. 19:57:21

@ctboy: A "Pretty Woman"-tól konkrétan agyfaszt kapok. Az összes 70-es IQ-jú kurva ebben reménykedik azóta is ...

BTBTBT 2013.05.21. 19:58:10

@váj mí:
Erdekes, hogy az utobbi idoben mindent tamadasnak veszel.
Front van, vagy mi?

Nem vagom, hogy miert is kene tetszenie mindenkinek/akarkinek, ahogyan a Samanos posztban - altalad is bevallottan - viselkedtel?

Babette-nek igaza? Ne rohogtess. :)

váj mí 2013.05.21. 19:58:53

@mojoking77: lásd az előbbi hozzászólásom ;)

tanato 2013.05.21. 20:01:40

@ctboy: Szerencsére ezen a blogon tegeződünk,nincs olyan gond hogy kinek hogyan köszönjünk mint az életben.Azt ott sokszor elvétem és sértődés a vége,akár tegezek/nem bizalmaskodjon/akár magázódom/mi ez a kimért viselkedés./Egyébiránt te milyen évjáratban vagy?Nálam biztos jóval fiatalabb.

tanato 2013.05.21. 20:02:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Jó fiatalon nősültél,bár akkoriban ez megszokott volt.

mojoking77 2013.05.21. 20:03:13

@váj mí: Szerintem amugy sokkal kartekonyabb hatassal volt a vilag gondolkodasara a Sex and New York, konkretan en annak a teljes stabjan ugralnek boldogan teli talppal....

váj mí 2013.05.21. 20:03:36

@Barátusz: Felbaszott az a szerencsétlen. ez igaz. De téged nem baszna fel, ha a tanult és szeretett szakmád keretében valaki folyamatosan faszságokat írna?
Nem az első posztjánál küldtem el a jó kurva édesanyjába, hogy azt boldogítsa, nem is a harmadiknál, hanem a hatodiknál. Még azt se vetheted a szememre, hogy türelmetlen voltam.
Akkor meg mi a fasz bajod van velem, he?

Ja, Babette nem hülye, ne becsüld alá ... de ez más kérdés.

tanato 2013.05.21. 20:04:26

@tanato: Persze inkább lányoknál,a fiúk azért 20 év alatt akkor is ritkán házasodtak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:04:27

@tanato:

Akkor is extravagáns dolognak számított. De akkoriban kiszámoltam, s rájöttem: érdemes házasodnom.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:06:08

@váj mí:

Igen, van ilyen érzés.

Én is így érzek, amikor pl. Varga Csaba vagy valami más ősmagyar tehetség szövegeit olvasom. Bár lehet ezt humorosan is felfogni.

váj mí 2013.05.21. 20:06:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ha majd megnevezel egy nézőpontot, mely szerint végigzokogható, akkor majd megpróbálom ...

váj mí 2013.05.21. 20:07:46

@mojoking77: Azt hagyjuk, pár részt láttam, de azok a botsáskák az élettől vették el a kedvemet ...

mojoking77 2013.05.21. 20:08:18

@váj mí: Nem toltetek tul sok idot a blogon? :) Semmi gond persze, sot, ha epp van szabad idom,vagy olyan a munka, en is szivesen irogatok hulyesegeket rem ertelmes hozzaszolasnak alcazva, de csak modjaval...

tanato 2013.05.21. 20:09:30

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mindenképpen vannak annak is előnyei,bátyám is 20-as évei elején nősült és már 4 unokája van akikkel még jó erőben foglalkozhat,nem trotty vénemberként.Mondjuk az meg hátránya volt hogy mindketten nagyon fiatalok voltak a nej még fiatalabb és így viszonylag gyorsan 10 éven belül el is váltak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:11:44

@váj mí:

Nem tudom, sok nő szokott zokogni az ilyen butaságokon.

Évekkel ezelőtt megismerkedtem egy magyar irómilliomossal. Olyan ember, aki csak írásból él meg, s nagyon jól. Ez világviszonylatban se gyakori, de Mo-n meg különösen. Szóval ez a nő 30 könyvet adott már ki, hatalmas példányszámban. Tudod, ez a "romantikus" TiffanyAmandaBélaRamóna-stílus, Kiderült: iszonyúan buta nő. Azóta sajnos abban hiszek, hogy a nők nagy része nagyon buta. Emberek képesek elkapkodni ilyen ökörségeket, hihetetlen.

tanato 2013.05.21. 20:11:52

@mojoking77: De én pl. túl sok időt töltök a net előtt jó lesz vigyáznom,mert függő leszek a végén.

váj mí 2013.05.21. 20:12:04

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ne haragudj, nem vagyok ezen a téren.... ki az a Varga Csaba?

BTBTBT 2013.05.21. 20:12:56

@váj mí:

Mar megint szemelyeskedsz, de nem, ertem miert?

Az egy dolog, hogy S. baromsagait nem egyszeru elviselni, de mintha a te fejedhez sem szoritott volna fegyvert senki, hogy ot olvasd, vagy reagalj az irasara. Az unalom veszelyes dolog, es meglepo dolgokra visz ra. A kurvaanyazas magaert beszel. Nyilvan azert is mas a hibas.
Engem hasonlo esetben nem baszna fel a dolog, mert nem foglalkoznek vele.

Neked remlik, hogy olyasmit hoztam volna szoba, hogy B. hulye, vagy hogy alabecsulom? Mert nekem nem. (De o siman lehulyez masokat, latatlanba, szoval inkabb ne dicserd annyira.)
Jo lenne, ha nem magyaraznal be dolgokat, amiket nem tettem. Meg ha nem puffognal tovabbra is.
Szoval akkor kerdezhetnem en is, hogy mi bajod van velem? :)

váj mí 2013.05.21. 20:17:45

@Barátusz: Személyeskedik a tököm direktbe, csak reagálok rád.
Különben megéri szerinted az a fasz, hogy mi rajta veszekedjünk?
Lassan olyan leszünk, mint egy házaspár, de komolyan ...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:18:12

@tanato:

Pontosan. Ki az a normális 50-éves ember, aki saját csecsemőjével akar foglalkozni? Ilyenkor maximum unoka, de saját kisgyerek? 5 ismerősömből, aki későn házasodott, 4 megbánta.

A feleségem 5 évvel idősebb nálam, azaz végülis csak én minősültem "nagyon fiatalnak", ő nem. Mert a 24 éves kor akkoriban normál házassági kornak számított nőknél.

BTBTBT 2013.05.21. 20:22:36

@váj mí:
Napok ota azt kerdezgeted, hogy (idezlek) "mi a faszom bajod van velem?" Szoval akkor ez sem szemelyeskedes? Aham.

Te probalsz veszekedni, de arra nagyon rossz pasit fogtal ki a szemelyemben, mert egy bioznyos no nagyon megedzett ilyen helyzetekre.

Lassan a testtel hazassag-ugyben... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 20:24:30

@tanato:
Nekem ilyen gondom nincs. Itt csak a királyt szokás magázni, a többieket (orvosokat is) tegezni "kell".
Igazság szerint nincs is nagyon más lehetőség... és felesleges is, most akkor kommunikálunk és információt cserélünk, vagy egymás seggét nyaljuk? :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:24:43

@váj mí:

Világhírű rajzfilm-rendező, aki nyelvésznek hitte magát. Meghalt tavaly, ha jól emlékszem. Ha röhögni akarsz nyelvészeti témában. őt kell olvasni. www.varga.hu Hihetetlen, sokáig biztos voltam benne, hogy csak viccel, akkora sületlenségeket írt és mondott.

váj mí 2013.05.21. 20:29:22

@mojoking77: De, de igen. Viszont nincs Facebook-profilom ;)

váj mí 2013.05.21. 20:31:59

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ha ő volt, az a nő valami halálian ostoba. Tényleg. Még fejes Évánál is hülyébb szegény, pedig nála alább menni már kihívás.

tanato 2013.05.21. 20:33:27

@Kovermadar: Akkor az egy jó hely ilyen szempontból /is/.

BTBTBT 2013.05.21. 20:33:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ha tudod, milyen stilusban irt, akkor ezek szerint nemcsak nok, hanem te is olvastal tole valamit.

Nem butasag altalanositani, es butanak hinni a nok tobbseget az alapjan, hogy ismersz buta not?

miegysmàs 2013.05.21. 20:34:24

@váj mí:

Engem is elküldtel a picsaba ,mert szova mertem tenni,hogy ez a stilus nem a legkifinomultabb.
De hat nincs mit tenni,eccerü vagy mint egy bot,es ,hogy meg nöböl is vagy........
Szereny velemenyem szerint,ha nem banod,a te esetedben nem azzal van a baj,hogy keves az igazi ferfi.

váj mí 2013.05.21. 20:35:19

@Barátusz: Csak mert állandóan baszogatsz, amióta a Sámán nick-nevűnek nekimentem. Addig is nagy volt a pofám, addig szabad szájú voltam, de érdekes módon ennek a nicknek az általam való betámadása fájt neked...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 20:35:24

@mojoking77: "Sex and City"?
Azzal mi volt a baj.
Abból tanultam angolul.

Az utolsó két szezon, meg a filmek tényleg ócskák. Elismerem.
De mi a baj az elejével?

mojoking77 2013.05.21. 20:37:01

@váj mí: Azt eddig en is sikeresen bojkottaltam. Bar, mikor eloszor megerkeztem az USA-ba, a kollegaim ugy neztek ram, mintha Utah-bol jottem volna valami Amish kozossegbol... Aztan megbekeltek. Ha akarnak valamit, felhivnak....

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 20:37:33

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"De akkoriban kiszámoltam"

Hogyan számol ki ilyet az ember?

Ec pec kimehecc, Holnapután bejöhecc....... Ideje házasodni?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:38:07

@Barátusz:

Vannak nemi jellemzők. A férfiaknak is vannak általános hülyeségeik, a nőknek is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:39:01

@mojoking77:

Miért keveri MINDENKI a mormonokat az amisekkel??? 10 magyarból 9 keveri őket. Sosem értettem ezt.

mirx 2013.05.21. 20:39:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nekem elméletem is van erre, méghozzá az, hogy a gyerekvállaláshoz genetikailag ideálisabb, ha az ember nem túl okos. Egy gyerek körül hosszú évekig egész álló nap szörnyű repetitív, gyakorlatilag fizikai munkát kell végezni, törölgetni a folyamatosan csepegő nyílásait, emelgetni a szájához kanalat, meg magát a gyereket, öltöztetni, vetkőztetni, miközben a ded gyakorlatilag a közönséges dajkabéka értelmi szintjén van, méghozzá meglehetősen sokáig. (El is kell tennie vagy 18 évnek, mire nagyjából értelmesen el lehet vele beszélgetni, olyasmiről, aminek nagyjából értelme is van.)
Tehát egy ideális anyuka:
- jól tűri a fenti szörnyen unalmas és alkalmasint rém gusztustalan dolgokat,
- nem igényel ennél sokkal többet mentálisan
- de az icipicicuki kiccica és a rózsaszín romantika elolvasztja a szívét.
- mindenféle fészekrakással kapcsolatos dolog maximálisan lázba hozza (órákig képes elbeszélgetni arról, hogy ő mivel és hogyan mos).

Szerintem ez egy biológiaig teljesen érhető jelenség, persze ettől még a hétköznapi életben némelyiktől a falnak megy az ember.
:)

33621 2013.05.21. 20:39:56

montroyal és zopilote a két kanadai szakértő szerintetek ez reális?
Pont úgy néz ki mint montroyal csak bajusszal.
www.haon.hu/csovezni-ment-kanadaba-bejott-neki/2272506

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:40:10

@ctboy:

Úgy számoltam: sajnálni fogom-e 5 év múlva, ha nem házasodom meg a barátnőmmel? Elgondolkoztam, s arra jutotta: sajnálni fogom. Ezért megházasodtam.

váj mí 2013.05.21. 20:40:32

@miegysmàs: Valóban? És ez neked fáj? Ha mégis, javaslom látogasd a Katolikus Nőegylet Fórumát...
B+! Hogy ide mind megannyi Csipkerózsika jár!

mojoking77 2013.05.21. 20:40:37

@ctboy: Az volt az eredeti cime? Nos igen, minden nap tanul valamit az ember :)) Hogy mi a bajom? Haat, azon kvul, hogy egy alapjaiban elbaszott emberi magatartasformat dicsoit...... (Felre ne ertsd, nem vagyok konzervativ, csaladcentrikus, de azert ne essunk at a masik oldalra se.).. Ja, es tenyleg bocs, de fogalmam sincs a reszek/evadok reszletes tartalmaval,(osszesen nem lattma harom reszt, es nagyon sko kicsi darabban) igy aztan konnyen lehet, hogy hulyeseget irtam, es alapvetoen egy szenzacios sorozatrol van szo. Ez esetben bocs, hogy megbantottam az erzeseidet ;)

mojoking77 2013.05.21. 20:42:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mert nem gondoltam vegig. ".....Pennsiyvaniabol......". Igy megfelelobb?

váj mí 2013.05.21. 20:42:52

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mert otthon nem túl ismert egyik sem, és az amcsi filmekben leginkább a mormonok jönnek elő, kivéve egy Bones részt, amikor egy amish-et boncoltak.

mirx 2013.05.21. 20:45:21

Jaj már, birca, nem mondhatod komolyan, hogy a könyvei alapján egy percig felmerült benned, hogy az a nő okos lehetne. Hát maximálisan igénytelen, mindenféle stílust nélkülöző, végtelenül ostoba és ráadásul nyálas stílusú krimiket ír. Én egyetlen egyből bírtam körülbelül húsz oldalt elolvasni, utána azt hittem, elvitték az agyam a pomogácsok.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 20:46:05

@mojoking77: A szex és new yorkban van fasza családcentrikus szereplő is.

BTBTBT 2013.05.21. 20:46:13

@váj mí:
Mar megint olyasmit probalsz bebeszelni, amit nem tettem.
Azon tul, hogy - masokkal egyetemben - nekem sem tetszett az indokolatlanul alpari stilusod, semmi mast nem tettem. Kulonosen nem baszogattalak allandoan.

Mit fentebb kifejtettem, unalmas volt azt olvasni, hogy feleslegesen, habzo szajjal nekimentel, mikozben fennen hirdeted, hogy te mekkora elet csaszarnoje vagy. Jozansag zero, azota is mas a hibas, nem te.

Es meg mindig te porogsz ezen. Eszembe sem jutna felhozni, ha nem ternel vissza ujra meg ujra a temahoz.

váj mí 2013.05.21. 20:46:48

@mojoking77: Skype-profilod van? Mert ha igen, nem vagy igazi rebellis ;)

BTBTBT 2013.05.21. 20:47:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Nem errol volt szo. Azt irtad, hogy miota Molnar Evaval volt dolgod, hiszen, hogy a nok nagy resze buta.

mojoking77 2013.05.21. 20:51:11

@váj mí: A fenebe..... Sot meg okos telefonom is. Bar nem iPhone, ugyhogy azert egy fel pont meg jar...A Skype sajnos neha majdhogynem kotelezo. Peldaul mikor olyan orszagban jarok, ahol nincs roaming, es mondjuk 7200 Ft a percdij az adott orszag pre paid kartyajaval... Jo, tudom kifogasokat mindenki talalhat.. :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 20:52:02

@mirx:

Nálunk ez egyszerűbb volt. Eldöntöttük, hogy nem akarunk egymástól különválni. Így jött a házasság. A gyerek meg a házasság természetes eredménye lett. Sosem "terveztünk" gyereket. Vagy van gyerek vagy nincs, ennyi, abszurdnak éreztük az ilyesmi tervezését.

A gyerek körüli gondoskodás pedig szimplán szükséges rossz volt, melyet nem lehet elkerülni. Nincs ember aki élete beteljesedéseként fogná fel a rutin feladatokat. Mindenki örül, amint halad az idő, s egyre kevesebb feladat van: már nem eszik 8-szor, már nem sír éjszaka, már tud járni, már nem pisil be, s így tovább, egyre kevesebb a feladat. Ha meg van több gyerek, akkor a többi már sokkal könnyebb, mert megszoktad és eleve más a hozzáállás.

Annak idején a gyerek sétáltatása közben hallottam marha jó kismama vicceket. Az egyik:

A kisgyerekes anya a parkban van csecsemőjével. A gyerek eldobja a cumiját. Miről lehet megismerni, hogy az anyának ez az első, a második vagy a harmadik gyereke?

Ha első a gyerek: az anya elteszi a cumit, hazaviszi, sterilizálja, majd visszaadja a gyereknek.

Ha második a gyerek: az anya odamegy a parki ivókúthoz, megmossa a cumit, majd visszaadja a gyereknek.

Ha harmadik a gyerek: az anya szól a kutyának, hozza a cumit és adja oda a gyereknek.

mojoking77 2013.05.21. 20:52:38

@én már a fény gyermeke vagyok: Ezert kertem elnezest a tudatlansagom miatt...

váj mí 2013.05.21. 20:52:51

@Barátusz: Lófaszt nem jutna eszedbe, régebbi posztok alatt, ugye .. mert azt már senki sem nézi vissza, mi? :P

Különben meg mi a franc bajod van? Csak másnak lehet itt nyílt színi ámokfutást rendezni posztnak álcázva? Nekem már nem a kommentekben? Meg akarsz feleltetni? Normális vagy te?
Ha nem tetszik a stílusom, nem szólsz hozzám ezen túl, túléltem már hasonló "katasztrófákat" :P

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 20:55:46

@tanato:
Eléggé meglepődtem, mikor a kórházban a 60 év körüli kézspeciaista sebész jött és így kezdte:
"Szia, Lars vagyok, én foglak műteni".

A másik, ami érdekes volt, hogy a kórházban minden műtét előtt jött a team és megbeszélték velem, hogy mit terveznek, van-e esetleg valami észrevételem vagy kívánságom. Mindig elmondták az opciókat (általában 2-3 lehetőség), melyiknek mi az előnye és hátránya, illetve hogy döntöttek (mit javasolnak). Ettől függetlenül nyilván ők voltak az orvosok, hülyén vette volna ki magát ha én mondom meg a mikrosebésznek, hogy hogyan mentse meg a kezem :D

De az is tetszett, hogy minden műtét előtt odajött az összes orvos, nővér, asszisztens, akinek a környékén megfordultam és bemutatkozott, majd elmondta, hogy ki Ő és mit fog velem csinálni. Vicclődtek, hülyéskedtek, mindig volt valaki, aki figyelt rám.

"Sajnos" úgy fest, hogy túl vagyok az utolsó műtéten is, így már nem élvezhetem a vendégszeretetüket. :)

tanato 2013.05.21. 20:57:07

@ctboy: 61,hűha mi ez itt ,öregemberek fóruma?

váj mí 2013.05.21. 20:58:55

@mojoking77: Nem akarlak elkeseríteni, de ilyen feltételekkel az őssejtbe már nem épülhetsz be. Legfeljebb kollaboráns lehetsz ;)

tanato 2013.05.21. 20:59:01

@Kovermadar: Hát,igen,mint ha nem is egy kontinensen lennénk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 20:59:42

@mojoking77: a maffianak adott megelhetest
benne voltam
par szaz embernek az vbolt a dolga, hogy elment leellenorizte a 10 %-os nyerore beallitott gepet, kivette a lovet a kocsmakban es munka nelkul, sokszor ado nelkul milliokat keresett

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 21:00:09

@váj mí:
Engem is elküldtél a múltkor a fenébe... azóta sem hevertem ám ki... :D

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 21:02:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Ezért megházasodtam."

Csak így huszárosan?

Az asszonyt meg sem kérdezted?

mirx 2013.05.21. 21:02:28

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ez mind rendben van, csak arra próbáltam kilyukadni, hogy a nők sokkal jobban tűrik ezt a monoton robotot, mint a férfiak. Nem véletlenül ők az anyák: biztonságra törekszenek, szép otthont akarnak, na meg a gyereket. Ezzel szemben falra másznak, amikor apuka sziklát mászni, lamborghinit tesztelni, bungee jumpingolni meg a kollégákkal sörözni menni akar este, ahelyett, hogy megfürdetné a gyereket meg mesélne nekik Mamciról és Hapciról. Csakhogy apukát ez nem elégíti ki, mert az ő agyának ez ingerszegény, legalábbis hosszútávon biztosan.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 21:03:02

@mojoking77:

Oké, de mások ugyanígy keverik őket, pedig se eredetben, se kinézetben, se szokásokban, se vallási elvekben nem hasonltínak egymásra.

mirx 2013.05.21. 21:03:20

Viszontmeg a Szex és New York az szerintem is gyűlöletes egy sorozat. Elképesztően hazug meg kényszeredett bájvigyorral ül tort az átlag hülyepicsa cosmopolitan-júzer konzumerizmusa és idiotizmusa felett.

mirx 2013.05.21. 21:04:06

@mirx: Ehh, de szépen mondtam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 21:05:55

@váj mí: bizony nem es meg humora is van
no letere meg tul jo is...:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 21:06:32

utalom, ha egy nonek jobb humora van nalam:)

mojoking77 2013.05.21. 21:07:12

@hagyma: Csak ugy mint itt, Vegasban, Renoban vagy Atlantic Cityben, vagy jovore ismet otthon, annyi kulonbseggel, hogy az uj fonokot Csanyi Sandornak hivjak. Teljesen felesleges ebbe belemenni.
Csak egy megyjegyzes. Az a kb 200 ember most munka es kereset nelkul, szerinted honnan fogja potolni a kieso bevetelet? Az tenyleg jobb lsz az orszagnak, ha majd mindegy egyesevel bebortonzi?
Neha tenyleg agyament butasagokat tudsz leirni, en meg jol felbaszom az agyam rajta...

mojoking77 2013.05.21. 21:08:15

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hala az egnek igazabol egyik sem tul elterjedt Europaban. Ami mar csak azert is erdekes, mert a legjobb tudomasom szerint az amishok svajcbol jottek.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 21:08:19

@mojoking77: Igen Sex and the City.

Első körben valami jól értesült
"Szex a városban" -nak forditotta. Aztán lett Szex és New York ami azért találóbb.

Tényleg zseniálisan indult.
Aztán rendesen elfáradt mint minden sorozat.

Mára hozzá tatozik az amerikai kulturához, mint pl. a Sopranos, vagy a Keresztapa.

váj mí 2013.05.21. 21:08:38

@Kovermadar: Majd megmasszírozlak kárpótlásul ;).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 21:08:50

@tanato:
Nem sok híjja van a kontinens dolognak... a finnek bekavartak :)

Szerencsére nem voltam kórházban Mo-n, nem ismerem az ottani szokásokat, rendszert. Elképzelésem van, szerintem nem pont ilyen :)

váj mí 2013.05.21. 21:10:44

@mirx: Szóval, a család, mint életforma kezdetektől halálra van ítélve?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 21:11:23

@mirx:

Én és a feleségem nagyon sok dologban hasonlóak vagyunk, így nem voltak ilyen dolgaink.

Ja, s mesélni is lehet érdekesen. Nagyobbik fiamnak csecsemőkorából volt egy kis rongya az ágyából, amolyan párna alatti textíldarab, eredetileg pisililés elleni réteg. S ezt a rongyot megtartotta. A neve Rongy volt. Sokat meséltem neki a Rongy kalandjairól. Persze iszonyatos baromságok voltak ezek a kalandok, de mindketten élveztük.

Meg volt egy kedvenc képesköny "A tücsök és a hangyák", de én nem a leírt szöveget adtam elő, hanem a képek alapján valami abszurd történetet.

mojoking77 2013.05.21. 21:11:55

@váj mí: Azert a sarokbol szurkolhatok?
Lecci...... :)

váj mí 2013.05.21. 21:12:20

@ctboy: Megvan már a folytatása is. Illetve az előzménye.. a fiatal Carrie még New York előtt.
Jézusom...!

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 21:12:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Ha harmadik a gyerek: az anya szól a kutyának, hozza a cumit és adja oda a gyereknek."

Mi a nevelés a tizedik gyereknél?

- Ez itt az asztal. Majd gyere ha éhes vagy.......

mirx 2013.05.21. 21:13:18

@váj mí: dehogyis, én csak azt mondom, hogy miért a nőknek jutott kevesebb értelem. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 21:13:51

@váj mí:
Köszönöm, de van nekem egy szuper aranyos menyasszonyom, aki megteszi ezt helyetted. :)

mojoking77 2013.05.21. 21:14:57

@ctboy: Negyedik otodik gyerektol fogva mar az idossebbek nevelik a kicsiket. Legalabb is regen falun ez volt a szokas.
Ma mar persze..... Na jo ezt hagyjuk, meg a vegen kivagnak rasszizmusert... :)

váj mí 2013.05.21. 21:15:58

@mojoking77: Felőlem, legfeljebb majd egymás mellett ülünk a sarokban, mivel az én telefonom egy olyan ős-Samsung, amin sem a csengőhangot, sem a hangerőt nem lehet állítani....
És volt összesen 20 euró. Viszont intenzív használat mellett is 6 napig tartja az akkuját. Kinek, mi a fontod, ugye ...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.21. 21:16:03

@mojoking77:

A mormonok eleve amerikai vallás, a XIX. sz. elejéről. Azóta persze terjedtek, magyar mormon is van 4-5 ezer fő.

A amisek meg korábbiak és európaiak, de legnagyobb létszámuk az USÁ-ban van.

A méretkülönbség is nagy: mormonból van 10 milliónyi, amisből meg 300 ezer.

S persze egész mások vallásilag. Az amisok a radikális reformáció egyik ága, a mormonok meg teljesen új irányzat, jellemzően nem is tekintik őket kereszténynek általában.

mirx 2013.05.21. 21:16:08

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nem azt mondtam, hogy minden ember egyforma, te például semmiképp nem vagy mondható átlagosnak. de persze vannak gyereknevelésre jobban és kevésbé alkalmas férfiak, mint ahogy nők is. az én általánosításom pusztán azt a megállapítást tartalmazta, hogy a nők számára a magas intelligencia nem egy szükséges túlélési skill.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 21:16:51

@tanato:
Miről beszélsz.
Én még csikó vagyok. nem 5-tel kezdődik az évjárat.

Itt a cégnél egyébként szabály (mi vezettük be) hogy az "öreg" és "dagadt" szót semmilyen nyelven, semmilyen változatban nem szabad használni. (Idős, vén... TILOS)

váj mí 2013.05.21. 21:18:08

@mirx: Vérnyúl ezért a mondatodért kiherélne ;)

váj mí 2013.05.21. 21:21:11

@Kovermadar: Huuhhhh, megkönnyebbültem, ugyanis nem szeretek masszírozni ;).

mojoking77 2013.05.21. 21:21:34

@váj mí: Eddig en is igy voltam, de manapsag egyre tobb alkalommal latom be a mobil net elonyeit. Hetvegen pl ettermet kerestunk, es igazi kockakhoz meltoan, egyikunk nezte a helyeket a GPS-en, ketten meg kritikakat kerestunk az adott etteremrol... Mokas volt.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A szep, hogy az a cca 300 000 is kb tiz kulonbozo "alcsoportba" tomorul, attol fuggoen, mennyire ortodoxak. Volt itt roluk par film, TV sorozat, erdekes nepek.. :)

váj mí 2013.05.21. 21:22:14

@mirx: A blog.hu vérfeministája :)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 21:25:17

@mirx:
Ez még Mercédesz működési leírásnak is jó volt angol nyelven. Gratulálok.

váj mí 2013.05.21. 21:25:25

@mojoking77: Mna, ha még azt mondtad volna, hogy melóhoz kell, de egy nyomi étteremhez????

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 21:25:58

@mojoking77: nem
a felsorolt helyeken, szabalyozott modon van beallirva a gepeken a nyeresi esely
/rulettnel, black jacknel, pokernel ugye mas a helyzet, ott a jatek jellege iadja a nyeresi eselyt, tehat maradjunk a gepeknel/
es totalisan leadonak utana
es az ember ha elmegy casinoba , hat igen a nyugati partra kell mennie, nem ulhet be itt egy kocsmaba nyomogatni a csreznyes gepet
halistennek
itt sehol nem talalsz egy jatekgepes kocsmat, vagy fogadoirodat es ez igy van jol
a szerencsejatekra mindig maffia epul, bunozes es eletelk tonkremenetele

tudod hany embert lattam aki komuves segedmunkaskent felvette a fizeteset es bedobta a gepbe egy este?
masnap jott a geptulajdonos mosolyogva kisszedte a gepbol?
konkretan volt ismerosom aki emiatt elveszitette a melojat / mert sikkasztott/ es a feleseget, gyereket
na
ezt ne segitsuk elo
Casinok OK
minden sarki kocsmaban szedett vedett gepek nem

2013.05.21. 21:26:05

@mirx: most akkorat bukott az popularity indexed most a noi olvaso taborban, mint a Dow oktobereben 2008ban
bocsanat a hasonlatert. faradt vagyok, na.

mojoking77 2013.05.21. 21:30:11

@váj mí:Munka???? Meg veletlenul sem. Arra ott van hetkoznap reggel 9-tol este 6-ig a normal gepem. Utana felejtsen el mindenki. Majd ha megfizetik a tuloramat, akkor OK. Amugy meg nagyon megerte, egy tenyleg szenzacios koreai etteremben kotottunk ki, ahol mindenkinek sajat maganak kellett megsutnie a kajat, amit kert. Kivancsi vagyok, otthon mukodne e mint otlet... Vannak ketsegeim

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.21. 21:32:00

@www.aonang.hu: én olvasom a blogodat, de ez akkor is túl rövid lett:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 21:34:19

off
ja es bajnok lett az Eger:)
mikor meg en anyitott uszodaban usztam januarban...
nagy gratulacio
3000-en voltak kint, vagyis bent
nem semmi
on

BTBTBT 2013.05.21. 21:34:27

@váj mí:
Még mindig neked van bajod velem, nem nekem veled. Gondolod, hogy ha sokszor kérdezed, hogy "mi a franc bajod van?", akkor az egyszer tényleg bizonyítani fogja, hogy bajom van veled?

De ha nem tudod elviselni, hogy akadnak, akik nem értenek veled egyet, az nem az én gondom. A stílusod alpári része nem szögez a képernyőhöz.

Ne szólj hozzám, és nem kell válaszolni. Vagy szűrj. Mit érdekel engem?

Vagy fejezd be ezt a céltalan puffogást.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.21. 21:35:15

@Gilda66: ott még a polgármestert is Ivády Gábornak hívják, és frenetikus figura.

mojoking77 2013.05.21. 21:38:41

@hagyma: Mindig a kaszino nyer. Persze, rendben van, hogy adoztassuk meg, es azt is ertem, hogy a sok idiota ne koltse ilyenre a penzet, bar az mas kerdes, hogy egy ember mikortol szamit felnottnek, es kinek van joga beleszolni, hogy mire kolti a sajat maga altala megkeresett es leadozott fizeteset. Viszont otthon kialakult egy tarsadalmi reteg, es most nem csak a kezelokrol van szo, hanem pl a kocsma tulajdonosok, es azok cslaladjai, akik tobbek kozt abbol eltek, hogy ha valaki bejott hozzajuk jatszani, akkor megivot ket harom sort is, etc etc, vagy beszelhetunk a technikai szemelyzetrol is, akik jartak az orszagot, es javitottak, upgradeeltek a gepeket. Sajnos ok mind elvesztetek az allasukat, vegy legalabb is a beveteluk nagyjat. Az a baj, hogy ugy segitettek egy csoporton (konkretan a fuggok csaladjan), hogy mellette nem neztek, hany embernek artanak.
Es ez meg a finomabb megkozelites volt, a durvabb szerint, szimplan kiturtak a piacrol par maffiozot, hogy az o emberuk (lasd fent) kaszalhasson....

mojoking77 2013.05.21. 21:39:57

@Kovermadar: Tudom a Mongolian Barbecue is, itt annyi az extra, hogy te sutod magadnak kozepen egy vasracson.

M. Péter 2013.05.21. 21:40:02

@mojoking77: Utah-ban mormonok vannak, amishok inkább Pennsylvaniaban és Ohioban vannak.

mirx 2013.05.21. 21:41:01

@charlieharper: Ennek a blognak a női olvasótábora szerintem jellegzetesen nem az, akit kielégít, hogy otthon tesz-vesz, miközben reggeltől estig megy az ertéel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 21:45:39

@mojoking77: nem baj az ha mas a velemenyunk
en orulok, hogy nincs minden kocsmaban gep
kezelhetetlen
ha Casinoba megy akkor az mas
akkor tudod hova megy mit akarsz
mennyit koltessz majd
el sem megy ha nem teheted
hidd el evekig benne voltam az ejszakai eletben ottho
aki bejott elotte es megivott x nagyfroccsot vagy x sort, az a gepek utan / es az alkohol utan, meg bedobott 10 ezret, majd felt hogy az asszony megoli es bedobott meg 10 ezret, majd 20 ezer utan ugy gondolta / es meg 10 froccs vagy sor/ most mar adni fog a gep
es ott maradt a fizetes
otthopn meg nem volt penz masnap
volt aki molotov koktellal jott vissza
nincs szikseg a kocsmakban jatekgepekre,
hidd el
ha amerika kepes ezt elintezni, akkor magyarorszagnak is kepsnek kell lennie ezt feldolgozni
jo dontes volt, igy gondolom
most megsimogatom a budha szobrom fejet

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.21. 21:48:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ugyan miért? ott fenn a sarkkörön, ahol a madár se jár..?

mojoking77 2013.05.21. 21:48:28

@hagyma: Rendben, ertem ,es elfogadom amit mondasz.
Ellenben kozvetve en is erintve voltam tobb csaladtagom altal (volt aki az emlitett csapatban "dolgozott", masoknak kocsmajuk van)
Mar csak az a kerdesem, hogy ki fogja megakadalyozni Jozsit, hogy melo utan jatekterembe menjen?

M. Péter 2013.05.21. 21:51:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A válás az egyes államok hatáskörébe tartozik, ezért nem egységes a helyzet az egész USA-ban, de sok államban az együttélést is ugyanúgy tekintik, mint a házasságot az eltartás szempontjából.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 21:56:09

@mojoking77: hat nehezebb lesz, ha nem a sarkon van...
a torzskocsmajaban
szukseg van fekekre
szerintem
latod itt sem lehet amerikaban
ha most jatszani akarnek el ekllenne autoznom kb 1-1,5 orara levo Casinoba az indian Cherokee rezervatum teruletre
megtehetnem?
meg
de nem megyek minden nap oda
amugy keszulunk oda mertvan egy fantasztikus to is ott, es szeretek horgaszni
es lehet feldobunk parszaz dollart
de nem a gepekre, balck jack roluett
sot Mary lehet gepezik is
de otthon ez bejaratott dolog, hogy melo utan az ember bemegy a torzskocsmajaba sorozni, froccsozni
na oda nem kell jatekgep
ezt5 amugy 20 eve mondom
eloszor feketen ment
millimosok lettek belole az ugyesek
utana szigoritottak
most vege
en ennek orulok
hat ja a tulaj nem orul
mindig szerettem volna abbol elni hogy kiteszek 10 kocsmaba 10 gepet es minden hetfon elmegyek es felveszek felmillio forintot, amit az idiotak bedobtak

33621 2013.05.21. 21:57:24

@mojoking77:
Most ismerek olyat aki a játékgép helyett áttért a kaparós sorsjegyre, igaz 47- évesen sincs családja!

zopilote 2013.05.21. 21:59:12

@33621:
Tegnap elovastam a cikket errol a " csoves " kanadairol, meg is volt a velemenyem. Egy
"wannabe" csoves szerintem, me'g hogy csaladdal, ket gyerekkel csovezni. Ne mar!! BS
az egesz! Mar az ausztriai menekult taborrol is hulyesegeket irt: FBI meg Interpol nyomo-
zott. Egyszeruen csak az osztrak elharitas szurt. Meg hogy limuzin, persze: adtak vonatra
vagy buszra penzt, ha kihallgatasra kellett menni Becsbe a kanadai kovetsegre. Es csak
egyszer, 5 perc alatt megmondtak, kell e az ember Kanadaba vagy nem. Aki negy napig
volt csak a Hotel Hilton lakoja (Traiskirchen) nem tudhatja, milyen kemeny elet volt a ta -
borban. Csak a " pussyk " mentek ki panzioba, a kemenyebbek benn maradtak:) A Ben -
csiket is a taborban dobtak ki a masodik emeletrol szekrenyestol, ahogy a kesobb erke -
zoktol hallottam. Meg azert disszidalt, hogy farmert tudjon venni a gyerekeinek. Volt aki
azert, hogy minden nap banant adhasson a gyerekenek, volt aki azert, mert az oroszok ol -
csobban kaptak a krumplit, mint o az ettermehez:) Ettol fuggetlenul Kelowna jo hely, ku-
lonosen nyaron. Akiket ott ismerek magyarokat, legtobb "kerteszkedik" :) Jol meg lehet
belole elni:) A Lake Okanagen szornyet Ogopogo - nak hivjak. Ha valaki evekig nem
dolgozik, akkor az utcan talalja magat konnyen. Az a vilag megszunt, a 90 - es evek koze-
pen. (azert dolgozom en is neha) :) Aki a koldoket mutogatja egy idegen nonek, szerintem
egy sete't surmok gyoker, nem csoves:) Ah, nem is folytatom, mert csak felidegesitem ma-
gamat:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.21. 22:02:25

@váj mí: nálam bejött. :( az exférgemnek 7 év után ment el az esze, 14 év után elváltunk.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 22:05:04

@hagyma: A bingo nevű játék szerintem még nincs betiltva nálatok. Ha akarod, azon is elvesztheted a fizetésedet, nem kell az ilyesmihez cseresznyés gép. Viszont te most nem tudsz feltenni se 10, se 100 dollárt, se a Bayernre, se az Egerre. És ennek még örülsz is.

mojoking77 2013.05.21. 22:06:00

@hagyma: Nagyjabol 16 eves koromra kinottem teljesen a jatekszenvedelybol, hala a rengeteg idiotanak, akik mar akkor jatektermeztek. Ket hete lent voltunk Atlantic Cityben, egy pillanatra sem ereztem egy kis vagyat sem a jatekra, es kb 100%-ban leszarom Las Vegast is. Ugyanigy sikerult magamat egy eletre tavolt tartanom a night cluboktol is, csak mert gyerekkent egy csomot ultunk a pultnal, unokatesommal dumalgatva (o volt a portas, penzvalto), es figyelve a sok szanalmas pocsot. Jo terapia volt mind a ketto. Abban igazad lehet, hogy foleg attol lathatom a negativ oldalat az egesznek, hogy felig meddig szemelyesen is erintett vagyok (nem anyagilag, csak erzemileg)..

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.21. 22:08:38

@Barátusz: látod, komám, nem figyelsz. nem "másokat", hanem téged.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.21. 22:12:32

@hagyma: igen, drágám, én is utállak:)

2013.05.21. 22:24:18

@mirx: akkor nem kuldod be a keresztrejtvenyt, hogy nyerjel "glam style kit"-et?

zopilote 2013.05.21. 22:27:25

@váj mí:
Volt egy erdekes amish film, a Witness, Harrison Forddal (1985)

tanato 2013.05.21. 22:38:57

@ctboy: Hát igen egy USA korodbeli meg egy itthoni tényleg két külön világ.Itt egy 61-es már nagyon vénnek érzi magát,egy marék gyógyszert szed és a leszázalékolását intézi.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 22:47:20

@tanato: Ráadásul, az történt, hogy mikor kijöttünk, én két és fél évig nappali tagozatos egyetemi hallgató voltam.
Mindent újrakezdtünk.
Új lakás, gyerek született, munka keresés stb.

Nyugdíjra itt úgysem kell számítani, megbékéltem a gondolattal, hogy valaki más veszi fel az utolsó fizetésem.

(Azért a marék gyógyszert nekem is illene szednem abban nincs különbség)

De Te is most akarsz külföldre menni? Nem?
Akkor Te sem lehetsz vénember alkat?

Miféle leszázalékolás?
Még létezik ilyen fogalom?

Tessék elkezdeni norvégul vagy svédül tanulni.
Nem a hintaszékről ábrándozni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 22:47:24

@zopilote:
Én is olvastam a cikket. Se füle, se farka.
De a köldökmutogatás valóban szánalmas volt :D

33621 2013.05.21. 22:48:38

@zopilote:
Kedves Nagy madár, nem vetted észre a cikkben hogy a csövezés a vízvezeték szerelést jelenti.
Amúgy meg valószínűleg igazad van, bár olyan sokféle életút van a világban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 22:49:44

@ctboy:
Neked hol is van az az "itt"? :)
Néha elkeveredek, hogy ki hol él(t) és éppen hol van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 22:57:03

@33621:
Azért a köldökmutogatás már valaminek a legalsó szintje, nem? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:02:30

@Babette_: hat igy van
a no fozzon
en majd mondom a poenokat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:03:21

@én már a fény gyermeke vagyok: orulok
amugy a bingon mit tudsz veszitenei
20 dollart?
hehehe

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 23:03:37

Itt is emelik a felső határ.

Talán már most is 72 év?
Mire én oda jutnék, már lesz kb. 75.
Ki fogja azt megérni?

váj mí 2013.05.21. 23:05:04

@mirx: Ne akard megtudni ;)
(Különben ez a nickneve, plusz még valami nagyon hosszú, de biztos rátalálsz, ha akarsz)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:05:36

@mojoking77: hidd el, bent voltam az ejszakaban es lattam a szememmel, hogy a csorok a nagy nyeremeny remenyeben dobaltak be a penzt
gepem is volt

tanato 2013.05.21. 23:07:45

@ctboy: Nem vagyok vénember alkat,bár gyógyszereket azért szedek rendesen.Sőt még a külföld is szóbajön.Isten őrizz hogy leszázalékoljanak,de az én korombeliek jó része már erre hajaz./én már megettem a kenyerem javát,már visszafelé számolom az éveket,nekem már úgyis mindegy,rajtam már csak a sárga föld......,szokták volt mondani itthon a korombeliek.

váj mí 2013.05.21. 23:08:01

@mojoking77: Nincs az az étterem, hogy én miatta okostelót vegyek. Arra ott vagyok én, végszükség esetén, ugye ... ;)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 23:10:36

@tanato: Fel a fejjel.

VájMi szerint még van 30 használható éved. (Na jó húsz)
Megbízható helyről szerzi az információt.

Nem orvosi statisztikákból.

váj mí 2013.05.21. 23:11:30

@mojoking77: Nekem is, ugyanis, otthon én is meg tudom sütni a cuccokat. Olykor jobban, mint egy étteremben, bár ez itt nem stájsz. De étterembe nem csak a kajáért megy az ember, ugye ....

mojoking77 2013.05.21. 23:11:45

@hagyma: OK, ezzel semmi gond. De valoszinuleg ugyanez volt az oka az alkoholtilalomnak is, ha belegondolsz valahol, nem?
Sot, be lehetne tiltani a hitelkartyakat is, szerinted az hany csaladot tett mar tonkre? Vagy a kurva draga cipok? (Nekem is eleg vekonyra huzodik a szam, ha a draga felesegem kiejti a szajan a Woodburry vagy a Century21 nevet, foleg, ha mellette meg egy halk Prada vagy Manolo Blahnik is elhangzik). Felnott emberek = szabad akarat. Annak hianya egy ido utan komoly bajokhoz vezet...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.21. 23:13:39

@ctboy:
Na igen... itt meg talan 65, de lehet, hogy mar 70 (nemreg volt rola szo, hogy emelnek).
Igaz itt a varhato elettartam is eleg magas, sok a 95-100 ev koruli, igy nem csoda. Csak nem jo belegondolni, hogy meg 41 ev minimum var ram (nem a munka, a valtozasok :) ).

váj mí 2013.05.21. 23:13:40

@Barátusz: De még egyszer sem válaszoltál. Na hagyjuk.
Az alpári rész is én vagyok, ha nem tetszik, hanyagolj.
Fászombászmekk ... (Ja, Tarda... még mielőtt, ugye ...)

mojoking77 2013.05.21. 23:15:02

@váj mí: Igaz. Viszont vedd figyelembe, hogy legvonalban is 10000 km-re voltunk otthonrol, de meg az itthoni konyhatol is 4000-re.

váj mí 2013.05.21. 23:15:44

@Babette_: Az szar ügy... egyébként is, de statisztikai átlagnak még szarabb lehet ...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 23:15:59

@tanato:
Nem is olyan régen jutott eszembe, hogy édesanyám is 55 évesen ment nyugdíjba.
Apósom 59.

Itt hatvan évesen, Harley Davidsont vesz az ember a születésnapjára egy Cheevy Corvette mellé, és megtanul szörfözni.
Síelni már úgyis tud addigra.

Van itt egyébként egy igen bosszantó szokás.
Az öregek intézete. AARP.
Amikor 50 éves leszel azonnal kiküldi a belépési kártyádat. mint egy kredit kártya. Névvel életkorral.
Csak hogy tudd, már hivatalosan is öreg vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:16:39

@mojoking77: ertem ene zt
es azt is felfogom, mindenki azt csinal amit akar
de
ha a kocsmajaban, ahol megissza a betevot, van egy gep, akkor beprobalkozik
ha nincs
nem

zopilote 2013.05.21. 23:18:18

@33621:
" nálunk lemenőben volt a Nap, amikor ő éppen reggelizni készült a tengerentúl, de előtte
szívesen beszélgetett velünk. "
Ez is nehezen fer a fejembe: az idoelteres -8 ora Brit Kolumbia es Magyarorszag kozott.
Amikor a Nap megy le otthon, altalaban del fele jar az ido itt (majusban) Melosok reggel
6-7 ora korul szoktak reggelizni. Bar lehet, hogy vasarnap volt, akkor van aki delben reg-
gelizik.
Ja, a "csovezest" szo szerint ertettem:) Ha plumbert vagy gas fittert irt volna, jobban meg -
ertem:)

váj mí 2013.05.21. 23:18:19

@ctboy: Vérnyul, Döme meg a tököm tuggya még, hogy ki. Egy vérbő feminista "csaj", már évek óta randalírozik a blog.hu-n. Ha nagyon akarod, megtalálod.

2013.05.21. 23:19:18

@ctboy: jonnel at UKba, nalunk 67.

Off
Elmegyek kicsit aludni, ha sikerul emberire osszeszedni magam 9ig, akkor jelentkezem.
On

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 23:19:34

@hagyma: Itt a Rákóczi úton volt nagy bingoterem a 90-es években, spanyolok üzemeltették, és állítólag nagy adósságot hagytak maguk után. 70, 100 ft volt egy játék, de sokan játszottak hatos szelvénnyel.Az ugye 420-600 ft. A magyar nem öt percre ugrott be a helyre. Rá tíz évre a Sugárban (erre talán emlékszel) nyílt a kövekező, 200-500-1000 és 5000 ft-os szelvényekkel. Ezt nem bírta magyar, hamar be is zárt a hely.
Halvány lila fingom sincs mennyit lehet nálatok eljátszani egy átlagos péntek délután. Itt sokat lehetett, és sokan meg is tették.

váj mí 2013.05.21. 23:19:57

@ctboy: Khm, attól függ, mire akarja használni őket? ;)

váj mí 2013.05.21. 23:21:04

@mojoking77: Akkor meg nem tök mindegy? ;)
Oda menj kajálni, ahová a helyiek, oszt passz.

mojoking77 2013.05.21. 23:21:21

@hagyma: Viszont nem veszed figyelembe, hogy erre mar bo masfel- ket evvel ezelott meghoztak egy torvenyt, ami nagyon durva adoterheket vert a jatekgepekre (kb.200 000Ft/ho). Ezt a kis kocsmak mar amugy sem tudtak kikalkulalni, igy ok mar akkor visszaadtak, es altalaban maradtak a nagyobb jatektermek. Most sikerult ezeket is ellehetetleniteni, es tisztara gyalulni a terepet a "sajat fiuk" palyara lepese elott....

2013.05.21. 23:21:29

@ctboy: helyesbitek. Az evjaratodnak 60 az NRA.

váj mí 2013.05.21. 23:21:45

@Kovermadar: Üss a szádra! Illetve, bocs, a kezedre ...

2013.05.21. 23:26:42

@ctboy: a normal retirement age, amikor felveheted az allami nyugdijadat UKban es a ceges nyugdijalapodat
Ez az alvas megvonas tunete

mojoking77 2013.05.21. 23:26:49

@váj mí: kozel 10 millio Los angelesi eleg sok helyre jar. Pont azert kellett keresgelni, mert akarmilyen kis tavolsagon belul is szamtalan tipusu es minosegu etterem volt.Altalaban en is kovetem az altalad felallitot szabaly, de jelen esetben jo volt, hogy nem vakon vagtunk bele az etteremkeresesbe. Azert az ember fia/lanya bele tud szaladni csunya dolgokba. Jo dolog az, na. Tessek elhinni es kesz..:p

váj mí 2013.05.21. 23:30:20

@zopilote: Ahham, megtaláltam egy megosztón. majd megnézem ezt is.
Bár az amishokról szóló filmek, hm kissé nyálasak. Még a dokuszerűekben is, inkább hazamennek a 19.-ik századba a fiatalok, a rituáléjuk után. Ahham. Én is kecsketőgyfejéssel szeretném eltölteni az életem, meg lenvászon szövéssel, pláne 18 évesen ...

váj mí 2013.05.21. 23:31:49

@mojoking77: Elhiszem én, de csak ezért nem veszek "okostelót" ...

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.21. 23:33:06

@charlieharper:
Én még erre sem hivatkozhatok.
Tényleg nem fogtam.
Itt az NRA a National Rifle Association (NRA).
(Agressziv nyugdijasok)

Egyébként is sirba lehet vinni a röviditésekkel. (acronims)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:34:22

@én már a fény gyermeke vagyok: hat itt nyugdijasok jatszak
garasokkal
@mojoking77: nem tudok mast figyelembe venni, csak amit 15 eve lattam
ez tennyallas

mojoking77 2013.05.21. 23:37:11

@váj mí: Buliznak azok, csak kicsit mashogy mint azt mi megszoktuk. Nyomtak itt egy reallity show-t, par honapja ment, the Amish maffia neven. Par percet neztem egy reszbol, mokas volt. A lenyeg akkor pont arrol szolt, hogy bulit tartanak a "Csur" nevu szorakozohelyen, ahol seggreszegre isszak magukat a fiuk/lanyok sot nehanyan az altaluk csak zold kukoricanak nevezett fuvet is szivjak. Ment ott minden, az asztalon tancolastol a muleszbizesig... Mondjuk a kedvemet nem hozta meg a tovabbi reszek nezesehez (se nem az amish vallas felvetelehez) az is biztos...

2013.05.21. 23:37:30

@ctboy: igazad van, bocs a TLA-ert, three-letter acronym
(sarcasm)

mojoking77 2013.05.21. 23:38:24

@hagyma: "ez tennyallas".
Volt.
15 eve.
Mostanra megoregedtel.
Ez a tenyallas :))

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.21. 23:45:17

@hagyma: Látom fáradsz a témától, be is fejezem. Remélem a horgászást sose tiltják be nálatok, pedig sokan fagynak meg pecabottal kezükben, sok horgász fullad vízbe részegen és sokat esznek meg medvék. És kár az ilyenekért, mert rengeteg gyászoló porontyot hagynak maguk után.

váj mí 2013.05.21. 23:45:20

@mojoking77: Aztán lejár az egy év (azt hiszem, annyi, hogy kipróbálhassák a "muglik" világát), oszt tűznek haza anyuka szoknyája mellé a legtöbben, mert önállóan boldogulni már nem tudnak.
Igaz, nem is arra nevelik őket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:47:40

@mojoking77: hat attol hogy 52 evesen nem tudom mi van a jatekgeppiaaccal otthon ,meg kurvara nem erzem magam oregnek
de ha akarod igen
52 eves az oreg
en akkor tulajdonkeppen szeretk oregnek lenni

mojoking77 2013.05.21. 23:51:17

@hagyma: Mindig ugyanaz a forgatokonyv...
Idejovok, van egy kis idom, irogatok.
Reakciot valt ki belolem valamelyik hozzaszoalsod, reagalok.
...
...
...
Megsertodsz... :))

@váj mí: Nem tudom, mondom ez a resz maradt meg bennem, meg hogy meg kell figyelni valakit es kemfotokat kell kesziteniuk rola, de meg eletukben nem hasznaltak kamerat... Na itt kapcsoltam el....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:51:54

@én már a fény gyermeke vagyok:
itt nincs poronty
gyereknek hivjuk oket
ez egy
ketto : en enem vagyok a porgeto horgasz aki faszig all a vizben
en bedobom fenekezore
harcsara
ott hagyom a faszba, es Maryvel sutunk valamit es bontunk par sort, lehet ugy is isnni sort hogy nem reszegsegig, ez neked uj a kannasbor utan/
szemem azert a boton felig, bar csengo van a damilon
kozben nezzuk a kacsakat, libakat, friss levego

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:53:05

@mojoking77: megsertodsz?
bazmeg
eszembe sincs
mindenki azt gondol rolam amit akar
sokkal tobb a mosoly ilyenkor az arcomon, mint a sertodes

mojoking77 2013.05.21. 23:56:20

@hagyma: Jo. Egy gonddal kevesebb.... :)
Szoval, a lenyeg, hogy mindenk pont azt csinal amit szeretne es tud. Az egyszeri Jozsi szeretne eljatszani a penzet, a kormany meg szeretne, ha nem. Ki az erossebb? Ok fognak nyerni, es kesz. Nagyjabol igy megy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.21. 23:58:50

@mojoking77: egyszeri Jozsinak a felesege meg agyerkei boldogabbak lesznek, ha nem dobalja be a balna mercisnek a penzet
mert kell villanyszamlara
egyszeri Jozsi azt hioszi " ma nyerni fogok" de sosem nyer
ne mutasd be
benne eltem 10 evet

BTBTBT 2013.05.22. 00:02:22

@Babette_:
Szóval akkor már nem is hülyézel le mást látatlanba, ugye?
Tudnék róla, ha komák lennénk, és megnevettet, ahogy próbálsz megint lesajnálni. :)

mojoking77 2013.05.22. 00:02:26

@hagyma: Nem szorja el jatekgepbe, hanem eljar haverokkal pokerezni, es ott hagyja. (Jo, lehet 10 esetbol egyszer o nyer...).
Az a penz mar bukott dolog, ha valaki annyira gyenge jellem, hogy kepes eljatszani a fizeteset, ahelyett, hogy a csaladjara koltene, az el fogja tudni ugyanugy szorni most is, csak masra.

BTBTBT 2013.05.22. 00:05:31

@váj mí:
Ha szűrsz, nem kell azzal sem törődni, hogy miért fontos számodra, hogy mit gondolok rólad. :)

zopilote 2013.05.22. 00:12:30

@hagyma:
" en enem vagyok a porgeto horgasz aki faszig all a vizben "
Akkor nem is vagy "amerikai" :) Aki fenekezik E - Amerikaban csak kozep - europai koca horgasz lehet:) Harcsat, pontyot igazi amerikai nem is eszik. Phuj, yucky, gross bottom feeder fish:(

váj mí 2013.05.22. 00:13:25

@mojoking77: Igazi, ortodox amish még a tekerős fényképezőt sem ismeri ;).
Különben, mit vártál? Show ... ennyi! csapó!

Egyébként, azt viszont olvastam nemrég, hogy valami 86%-uk valóban visszatér a kirajzás után. Egyszerűen hülyét kapnak a XXI.-ik századtól. (Ok, kíméletesebben volt megfogalmazva, de ez a lényeg).
Még 100-200 év, és antropológus hallgatók fogják felkeresni az amish-telepeket ....

pappito · http://pappito.com 2013.05.22. 00:28:25

@cristallo: " Egy független nőt, aki elhúz a faszba dolgozni (ahogy Pappito írta) és esténként szarik arra, hogy van-e tiszta ruha, meg kaja, meg tisztaság vagy nők legyenek és anyák, akik gondoskodnak a családról (férjről), mert ugye azért az jól esik, ha valaki estére tisztára nyalja a lakást, kimos, kivasal, megfőz és glédába vágja a gyerekeket."

fékezzél már, héló. Biztosan van ilyen is meg olyan is, de nicns olyan, hgoy a férfiak ezt vagy azt akarják. MInden kapcsolat más, nincs általános szabály. A dolgozó nő pont olyan mint a dolgozó ffi, ugyanúgy dolga a lakás meg a gyerek meg a konyha meg a minden. Ha egy nőnek bejön az abszolút függőség és házirabszolgaság, akkor az az ő döntése, de kinek mi köze ehhez és miért kéne a bírósági gyakorlatnak úgy működni, hogy anyust valaki tartsa el?

BTBTBT 2013.05.22. 00:37:39

@cristallo:
"megkérdezte a főnök, hogy tervez-e mostanában gyereket és ha nem, de véletlenül mégis becsúszna egy, hajlandó lenne-e elvetetni?!"

Angliában ezért előbb kibasznák, aztán megbasznák egy perrel azt a főnököt, ha kiderülne.
Nem véletlen, hogy többnyire 3 főből álló panel-interjúk vannak, és ilyet nem kérdeznek. De még azt sem, hogy mennyi idős vagy.
Vannak szar dolgok Angliában is, a politikai korrektség is kezd durvulni, de azért a munkavállaló mérföldekkel jobban van védve, mint Mo.-on.
És errefelé két kézzel kapnak a részidős anyukákért/munkaerőért, és még csak munkaviszony sem kell a bölcsihez.

váj mí 2013.05.22. 00:44:15

@Barátusz: Te hülye vagy b+, de most komolyan ... ezt csak azért, mert klimaxhoz még fiatal vagy.
Tudod, hisztis pasinak itt van az enyém irl, úgyhogy nekem te ne balhézz, ha lehet.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.22. 00:46:48

@cristallo: Aki elhuz a f.szba dolgozni nokent, hidd el az is nezi van-e este tiszta ruha. Ugyanis annak is kell valamiben dolgozni menni. Igaz azt lehet a pasi mosta/vasalta ki.

Valamilyen szinten viszont ertheto, ha az egyik csak otthon van es "mas dolga sincs" akkor valamennyire ertheto elvaras, hogy ha mar a masik penzt keres, akkor o is tegyen ha nem is anyagilag , de tevekenysegileg is a kozosbe.

Hogy oszinte legyek, nem tudnek olyan kapcsolatban elni, ahol eltartott vagy kitartott lennek.

pappito · http://pappito.com 2013.05.22. 00:50:01

@mojoking77: " De aki shotgunnal megy nyulra vadaszni..."

annak túl sok pénze van, a smallbore olcsóbb és nem kell köpködni a sörétet. itt még légfegyverrel is mennek nyúlra, posszumra. De shotgunnal tolják a cullingot is, gondolod a rohadt drága vadászlőszert fogják pocsékolni, amikor a slug fillérekbe kerül? (azt hiszem ezt Mo-n Brenneke-nek hívják)

"Engem sokkal inkabb zavar, hogy nem tudom ki az, akinel fegyver lehet.. Itt azonban soha nem lehet tudni, melyik tesztoszteron lovag SUV-jaban van pisztoly, es lo agyon csak mert kapott ket pofont..."

ha ez reális veszély lenne, az USA már elnéptelenedett volna

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.05.22. 00:58:28

@Kovermadar: "Azt meg tudod mondani, hogy ugyan miért jár asszonytartás"
Ha mar szoba jott, akkor itt egy par info altalanossagban (nem vagyok biztos benne, mennyire USA-specifikus, de nagy altalanossagban elmondhato): divorcesupport.about.com/od/financialissues/f/alimonyconsider.htm ((alimony nem kifejezetten felesegtartas, hanem "hazastars" (spouse) tartas

BTBTBT 2013.05.22. 00:58:33

@tildy:):
Ez dícséretes, de akad bőven nő, aki tudna.

Mellesleg az sem mindig egyszerű, ha anya otthon van a kicsivel, aki mondjuk nem az az "szopizok egy jót aztán alszom 3 órát"-típus, hanem félóránként felébred, és dajkálni kell, mert attól ha az anya akarna, sem tudna hatékonyan tevékenykedni otthon.

Illetve az is fontos, hogy anyuci mennyire pénzes állásból ment szülni, hiszen a bevételük jelentős hatással lehet arra is, hogy apucinak mennyit kell keresnie/gályáznia.

Spacecake 2013.05.22. 01:04:48

tök vicces,h ismerve a törzskommentelők általános stílusát,pontosan kitalálható,h jelenleg ki van bebaszva:-)
ahogy olvasom,éppen többen is...:-)

na ugye,az a fránya vendéglátózás,ahhoz kell ám a diploma:-)

váj mí 2013.05.22. 01:08:02

@Spacecake: Hm, és kikre tippelsz? ;)

BTBTBT 2013.05.22. 01:08:22

@Spacecake:
Neveket! Neveket! Lécci... :)

pappito · http://pappito.com 2013.05.22. 01:12:05

@mirx: "Viszontmeg a Szex és New York az szerintem is gyűlöletes egy sorozat."

gyűlöletes? szerintem csak szimplán szar :) de ha nem lenne, akkor nem lehetne a New Yorki nőknek eladni a négydolláros kínai cipőt 800 dollárért :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.05.22. 01:13:04

@Kovermadar: "és még kaszinóba sem lehet 21 alatt menni, ha jól tudom.
Azért nem lennék ott fiatal :) "

Ez igy van, sot a barpulthoz ssem ulhetsz egy etteremben, ha nem vagy 21 :) Nem csoda, hogy a 21. szuletesnap itt akkora unnep:))) google-ben szazaval jonnek fel az oldalak a 21. szuletesnapot kulonlegesse tevo otletekkel:)

Spacecake 2013.05.22. 01:19:23

@Barátusz: az túl egyszerű lenne:-)
de sztem te is tudod...

sztem az USApincérek magukhoz képest szót fosnak,okoskodnak kaszinóról,szerencsejátékról,mindenki mindent tud:-),ott alapos a gyanú,mondhatni tuti,és a amennyire tudom a többiek is tengerentúliak(de lehet itt tévedek)
:-)

Spacecake 2013.05.22. 01:22:06

@váj mí: többek között Rád is!!!:-)
ha tévedtem,akkor igyál 1et!!:-)

BTBTBT 2013.05.22. 01:25:25

@Spacecake:
Nem vagyok tisztában az USA pincérek szókincsével és témaválasztásával, de visszaolvastam, és volna néhány tippem.

Mondjuk az nem volt tőled egy tiszta gondolatmenet, hogy mi köze a vendéglátóiparban dolgozásnak és az ebben az órában részegnek levésnek egymáshoz? ÉS a tetejébe még telefonról kommentelésnek.
Ennyi erővel otthon is ülhetnek a gép előtt.

Vagy csak én nem vágom, hogy ha valaki dolgozik, akkor nem nagyon lehet alkalma piásnak lenni? :)

váj mí 2013.05.22. 01:26:02

@Spacecake: Haggyááá bbééhhékééén, hukkkk! :P

Különben, holnap lesz olyan fejfájásom, hogy ihaj! Mindezt egy pohár pezsgőtől, amit muszáj volt innom az egyik törzsvendéggel.
Legalább tényleg bebasztam volna rendesen. Mondjuk, whiskyből. De lófaszt! Egyetlen pohár pezsgő. Ráadásul édes volt. Brrr!
Ezt hívják szívásnak. :(

Spacecake 2013.05.22. 01:28:33

@váj mí: de a megfigyelésem talált,süllyedt:-)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.05.22. 01:29:20

@mojoking77: "Hetvegen voltunk LA-ben, elmentunk megnezni a Universal Studios-t. Egy ket gyermekkori emlekem eleg rendesen a folbe csapodott azert.... "

A lanyom otodikes osztalya is ott volt osztalykirandulason a heten:) nekik persze inkabb a sok "rides" volt erdekes (na, erre mondjatok egy jo magyar szot:) Valoban sok mindenrol "lehullik" a lepel, nekem pont az volt erdekes, micsoda technikai trukkokkel teszik elethuve ezeket a dolgokat. Akit erdekel, belenezhet a special effects show-ba itt: www.youtube.com/watch?v=8vwoabVXBv4

váj mí 2013.05.22. 01:32:49

@Spacecake: Te, ezen a héten inkább ne lottóz :P
Nem, nem vagyok bebaszva, egy pohár akármitől nem is igen menne, hacsak nem tiszta szesz van a pohárban, de az már mentő.
Csak nem bírom a pezsgőt, aperolt, martinit és hasonlókat. Egy pohártól is fáj a fejem. Pláne, ha az édes változatot kell innom.

Spacecake 2013.05.22. 01:34:37

@Barátusz: az USApincér/vendéglátó gondolattal egy adott emberre utaltam:-)

lefuttatsz agyban egy szűrőt a kommentei altalános hosszával,és összeveted az utolsó 2órával:-)
ne komplikálj, nem kommentel telóról,gondolkozz egyszerűen:-)

Spacecake 2013.05.22. 01:37:04

@váj mí: nekem nem kell magyarázkodnod:-)

ugye hagyma?:-)

na jóéjt mindenkinek!!!

váj mí 2013.05.22. 01:39:23

@pappito: Nekem mondod? Undorító ....
A kartárcs meg azt hiszi, hogy nekem most milyen fasza. Megitatnék vele vagy 2 üveggel hirtelen, hogy átérezze ...

váj mí 2013.05.22. 01:40:17

@Spacecake: A hóhér az, a bitófa alatt ...

BTBTBT 2013.05.22. 01:41:39

@Zsuzsi65:
Ride? Menet? Mint a körhintán.
Egy múlt hónapban a Disney-hez és Universal-hoz a sokgyerekes családjával látogató kolléganőm meglepett azzal, hogy ujjlenyomat és íriszvizsgálat van, mielőtt beengednek, de miután már online kifizetted a jegyeket.

pappito · http://pappito.com 2013.05.22. 01:42:45

@váj mí: megitatni? azt hittem azt tiltja a genfi konfekció, és csak a gaz ámerikaiak itatnak édes pezsgőt a foglyokkal gitmóban, nekik semmi se szent! :)

váj mí 2013.05.22. 01:43:55

@pappito: Yaps, de én halmozottan perverz vagyok ;)

váj mí 2013.05.22. 01:45:52

@Barátusz: Kiszűrik az Ufókat, vagy mi?

2013.05.22. 01:55:57

@pappito: 'Sőt, mi van, ha apus munkanélküli, neadjistók ő volt otthon a gyerekkel. Akkor váláskor jár neki férjtartás?'

Igen, miert ne jarna? Pl. nemreg volt a lapokban egy eset (persze nagy jovedelmu emberek voltak a szereplok, ezert kerult a lapokba) hogy egy volt bankar pasi osszehazasodott egy arisztokrata novel, hazassag utan feladta jol meno karrierjet, majd valaskor tobb millio fontos kompenzaciot kovetelt (es valamennyit kapott is) mivel a feleseg volt kettojuk kozul vagyonosabb es a ferj maradt otthon hazassag utan.

pappito · http://pappito.com 2013.05.22. 01:59:20

@Mirjam2: oké, köszi, ezért kérdeztem, mondtam, hogy nem ismerem, hogyan működnek ezek a dolgok (szerencsére)

BTBTBT 2013.05.22. 02:09:11

@Mirjam2:
És hogyhogy nem a nő maradt otthon? Mert arisztokrataként dolgozott, vagy mi?

montroyal ( CAN qc) 2013.05.22. 02:15:12

@33621: realis ? ez az o tortenete... en 88 ba jottem el lagerbe be se engedtek csoveztem, 2 evig Bécsbe persze feltalaltam magam on sponzoroskent elfogadtak canadaba jo kis penz gyujtottem a feketezesbol lakas kiadasokbol es egyebekbol ... Montrealba erkeztem es ott is feltalaltam magam de itt mar mas lehetoseg hijjan csak munkaval koszonom jol vagyok ,sajat muhelyem van elek virulok, Mo-ra megvolt a lehetosegem visszakoltozni kenyelmesen( orokoltem ) de koszi nem kertem belole...

postot , konyvet nem irok 25 evvel ezelotti HA nem aktualis ma...

montroyal ( CAN qc) 2013.05.22. 02:23:46

@zopilote: osztom

pl engem is 5 perc alatt fogadtak el.. valszeg mar elore el volt dontve foglalkozasom onsponzoros .. ( de elkuldtem penzt a montreali egyhazhoz es ok sponzoraltak ( a penz csak biztositek volt egy ev utan kamattal visszakaptam)

ezert en egy helyen epitettem ki a megelhetesemet es sokat utazok de nem koltoznek sehova ..

BTBTBT 2013.05.22. 02:28:35

@montroyal:
Bár nekem sem volt legördítve a vörös szőnyeg a reptéren, és nem várt a végén valaki egy szerződéssel meg egy tollal, hogy "itt legyen szíves aláírni, Mr. nemtudomkiejtenianevét", és nem is lett azonnal munkám, de te és a hozzád hasonlók elég bátrak (vagy kétségbeesettek?) lehettek, ha így nekivágtatok.

2013.05.22. 02:28:49

@Barátusz: A nonek volt tobb penze kettejuk kozul, igy a pasinak nem erte meg dolgozni amig egyutt voltak; viszont valas utan meg nem tudott visszamenni dolgozni mivel par ev kihagyas utan nem lehet folytatni a legtobb karriert. Az otthon maradt nokkel is pont ugyanez tortenik.

BTBTBT 2013.05.22. 02:34:21

@Mirjam2:
Egy bankárnak nem érte meg dolgozni? Kérdés, hogy milyen magasan volt?
Mondjuk azt kötve hiszem, hogy egy - hangsúlyozom - jó bankár néhány év kiesés után nem tudja folytatni a karrierjét. A tapasztalata és a kapcsolatrendszere nem vész el.

Melyik újságban és nagyjából mikor volt ez? Hátha több derül ki, ha végigolvasom a cikket.

BTBTBT 2013.05.22. 02:38:17

@Mirjam2:
"Az otthon maradt nokkel is pont ugyanez tortenik."

Azért az számít, hogy miféle "karrier"-t építettek fel a babázás előtt. És az sem elhanyagolható tényező, egyrészt 1 év a gyed (legyen maternity leave), és hogy Angliában szívesen foglalkoztatják részmunkaidőben a friss anyukákat. Mo.-on meg nem.
Aztán onnan meg kinek lehetősége szerint lehet továbbfejlődnie.

montroyal ( CAN qc) 2013.05.22. 02:46:24

@Barátusz: batorsag csak masodlagos volt inkabb a komcsi rendorseg nem hagyott béken ( nem voltam roszfiu csak portas kulombozo discokba barokba ) de koszonom nekik ,mert nagyon jol megvoltam, a portassagbol fuvarozasra valtottam lanyom szuletese utan , jokor , jol ment 2 teherautoval csak 3 ev mulva nem jol zarult le az eljaras ellenem a birosagon ... ezert elindultam ... ennyi volt a ketsegbe eses...

BTBTBT 2013.05.22. 02:48:53

@montroyal:
És ha szabad kérdezni, azóta a lányod/családod Mo.-on van, vagy ők is léptek? 25 év az 25 év.

cristallo 2013.05.22. 02:51:41

@pappito: pont a lényeget nem értetted. Nem arról van szó, hogy valakinek anyust el kellene tartani, hanem mivel ott a gyerek az anyánál, ezért gyakran anya nehezebben kap állást, vagy csak részmunkaidőst, amiből próbálj meg megélni és gyereket nevelni. Aki tud és akar, az úgyis elmegy dolgozni, attól, hogy több pénzt kap, még nem feltétlenül fog otthon ülni és csak háziasszonykodni. Ez fordítva is igaz. Persze ezzel vissza lehet élni. De talán nem ebből kellene kiindulni. Azt meg ne mondd már, hogy egy férfi ugyanannyit dolgozik otthon, mint egy nő. eh

spangolo 2013.05.22. 02:52:59

@hagyma: "szerinted ahhoz ki kell probalni, hogy elkepzeld???"

Igazad van elképzeltelek a rénszarvas hátán.
Nagyon jól néztetek ki.
Mind a ketten mosolyogtatok.

Tényleg könnyen ment.

cristallo 2013.05.22. 02:54:31

@Barátusz: szuper, de a Föld nem csak Angliából áll. És még mindig ott tartunk, hogy részmunkaidős állásból próbálj meg megélni egy/több gyerekkel.

BTBTBT 2013.05.22. 02:57:46

@cristallo: Senki sem mondta, hogy a Föld csak Angliából áll. Ott viszont a részmunkaidős állás (ahogy később Mirjam-nak is kifejtettem) arra jó, hogy az anyukák vissza tudnak menni, közben a gyereket is lerakni a bölcsiben, és mivel nem segélyen tengődnek, a lehetőségekhez és a saját képességeikhez mérten fejlődhetnek.

montroyal ( CAN qc) 2013.05.22. 03:00:14

@Barátusz: Bécsbe egyedul voltam (latogatot a csaladom ) de canadaba csaladostol fogadtak el egyutt jottunk ki itt elvaltunk es a lanyom aki 26 eves egy hazba lakik velem(2 condot vettem igy olcsobb volt) es mindenki jol megvan.. en a negyedik felesegemmel akit Mo-rol importaltam a francia utan..

cristallo 2013.05.22. 03:03:40

@tildy:): persze, de nem is az a lényeg, hogy van-e tiszta ruha, hanem, hogy kire mekkora felelősség és munka hárul, ha szétmegy a család.
Egyébkét én sem tudnék otthon maradni, sztem egy hét alatt begolyóznék, de nem vagyunk egyformák hála az égnek:)

BTBTBT 2013.05.22. 03:04:38

@montroyal:
A 4 feleségre emlékszem az egyik korábbi kommentedből (meg a házassági szerződésre is).
Akkor tulajdonképpen, leszámítva az első 4 (?) évet, a lányod Kanadában nőtt fel.
Vállalkozóként hogy működik felétek a nyugdíj? Abbahagyod, amikor van elég pénz, vagy csinálod, amíg bírod és szereted?

cristallo 2013.05.22. 03:15:45

@Barátusz: ez így jó is, nagyon jó lehetőség lehet, de azt sem szabad elfelejteni, hogy nem minden szakmában van lehetőség részmunkaidős állást találni. És még mindig nincs megoldva a megélhetés teljesen. Egyébként az ismerőseim között van olyan férfi, aki egyedül maradt a gyerekekkel és az anyától alig kapott segítséget, csak valami röhejesen kevés gyerektartást. Ez ugyanolyan gusztustalan dolog, mint fordítva. De ami a legrosszabb, hogy sokszor már csak azért is megy a szülők között az egymásnak betartás, nem számít, hogy a gyerek szív miatta.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.05.22. 03:25:45

@Barátusz: "Ride? Menet? Mint a körhintán.
Egy múlt hónapban a Disney-hez és Universal-hoz a sokgyerekes családjával látogató kolléganőm meglepett azzal, hogy ujjlenyomat és íriszvizsgálat van, mielőtt beengednek"

A "ride" az itt egy gyujto fogalom, vagyis azok a dolgok, amelyekre "felulhetsz" pl. Disneylandben. Nekem a "menet" az csak annyit jelent, hogy mesz valamin 1 alkalommal. Szoval azt hiszem, magyar megfeleloje nincs, mi minden egyes dologra kulon megnevezest hasznalunk, nem? :) itt is van mondjuk roller coaster, ferris wheel, de a tobbire csak annyit mondanak, "rides".
Most megkerdeztem a lanyom, o azt mondta, nekik csak a taskajukat neztek meg, nem volt semmi ujjlenyomat v. irisz vizsgalat.

BTBTBT 2013.05.22. 03:26:24

@cristallo:
Nincs elfelejtve, hogy nem mindenki talál részmunkaidős munkát. Pláne Mo.-on.

Ahol azért az az nagyon ritka, hogy a gyerekek az apával maradnak. Minél kisebbek, annál nagyobb az esélye, hogy anyucinál kötnek ki. Kivéve, ha az lemond róluk. De az meg nagyon furcsa anya lehet.
A szülők közötti egymásnak betartás ismerős a tágabb családi körben. És legtöbbször a kölök szív miatta.

BTBTBT 2013.05.22. 03:31:50

@Zsuzsi65:
Vágom a ride jelentését, bár nem fordítom le magyarra, hiszen - más szavakhoz, kifejezésekhez hasonlóan - megértem angolul.
Akkor a "ride"-re jó lehet még az út/utazás is.

Ez érdekes. Majd megkérdezem, hogy melyik Disney-ben/Universal-ban voltak, de mindha nem L.A.-be mentek volna.
A kolléganőm mondta, hogy ezt azért, csinálják, nehogy terroristák jussanak be. Ez persze így baromság, hiszen ha az ujjlenyomatod és az íriszed is nyilván van tartva terroristaként, az országból is kitakarítanak.
Patriot Act?

montroyal ( CAN qc) 2013.05.22. 03:37:24

@Barátusz: nyugdij ? hat az nem lesz fényes mivel nem eri meg azert a kis nyugdij tobbletert 30-40% ot az allamnak adni adobevallaskor ( kulomben is eleg buntetest fizettem mar ) nem gondolom ha az egeszseg megengedi ,hogy vegleg nyugdijba menjek mellette dolgozhatok es fogok is , az biztos eladom, atadom a muhelyemet es megegyezes szerint fogok dolgozni ott v mashol is ahova hivnak..mert 1200-1400 $ nyugdij ami nekem lesz karcsu (kozel a minimumhoz) es igen szeretem a munkamat valahol az egy orom amikor meggyogyitom a bébéjuket (autojukat) es nekem $

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.05.22. 04:41:38

bocs, nem ugrik oda a rendszer ahova kéne a link ellenére chromeban, firefoxszal meg hónapok óta nem tudok hozzászólást írni. nem találom, hol volt a kérdés, dolgozni kéne, nem tudok mindent elolvasni grrrr, így nem tudok rá válasz gombot nyomni, nemtom, megtalálod-e valaha is:
hataratkelo.blog.hu/2013/05/21/ahol_kivasaroljak_a_lanygyereket_a_csaladbol#c19807946
@Chang Yai: szia, ne haragudj hogy ilyen hulyeseggel zaklatlak de nem tudod veletlenul hogy mi a helyzet most a visa on arrival teren myanmarban? egyszeruen nem talalok hiteles infot sehol, az evisa site meg meg mindig csak beta:( az itteni kovetsegen meg nevetseges sorbanallas van..
elore is koszi!

perpill csak business vízumot adnak on arrival, vasárnap direkt megnéztem, mert mindenkit érdekel.
Szingapúr ugye? csak lemegy hamar a sor....
ha nem, akkor Bangkokban megcsinálják egy nap alatt, baromi hosszú a sor, de gyorsan megy, tudják, mit csinálnak. fontos: same-day pickuphoz kell nekik repjegy kinyomtatva, nem muszáj másnapra, mindegy mikor. plusz valami 800 baht pluszban. nem emlékszem a turistavízum alap árára. megcsinálják másnapra vagy harmadnapra is különféle árakért. pickup 3:30 után csak, az esti repülőket nagyon necces elérni vele. fontos, fénykép fehér háttérrel. érdemes előre beszerezni a papírt, mert work historyt kell kitölteni a turistához. Bangkokban két sarokkal lejjebb van egy fénymásolóbolt, ahol odaadják a papírt és kis díjért sorba is állnak neked, valamint talán előbb is be lehet gyűjteni délután. sok sikert, kérdezz nyugodtan, ha valamit kihagytam.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.05.22. 04:48:45

@Barátusz: "Vágom a ride jelentését, bár nem fordítom le magyarra, hiszen - más szavakhoz, kifejezésekhez hasonlóan - megértem angolul."

:)) csak azert kerdeztem, hatha valakinek van otlete, mert sokszor 1-1 fogalmat egy magyarnak csak korulirva tudsz elmagyarazni:) A "rides", ahogy irtam itt nalunk gyujtofogalom:) na jo, leallitom a nyelvtanar enemet :))) (ja, itt egy cikk arrol, hogy Disneyland-ben ill. California Adventures-ben ideiglenesen lezartak ket "rides" (na, itt kellene az a bizonyos magyar szo:)) pont a 2 kedvencem a California Soaring es a Space Mountain. articles.latimes.com/2013/apr/16/business/la-fi-0416-disneyland-rides-20130416

Ami meg a security check-et illeti, pont arrol irt valaki, hogy mennyire nem igazan "komoly". Beleneznek a taskadba, leginkabb a nagy tripod-okat nem szeretik, meg a teleobjektives kamerakat:)

zopilote 2013.05.22. 04:50:26

@Barátusz:
Nem batorsag volt az, kivancsisag:) En sokkal jobban eltem otthon, mint kinn az elso 5 evben (sajat fakitermelesi vallalkozas, komoly gepekkel, 10 eves szerzodesekkel) De sajnos az alkohol:( konnyen jot a penz, konnyen el is ment) Kanada fizette a repulojegyemet, lakast adott, berendezte alapfokon, iskola, "osztondij" egy evig utana welfare:) Mellette termeszetesen fekete melo:) Kozben pia, nok, szorakozas:) Mehettem volna az USA - ba is, rokonokhoz (egyiknel haz is lett volna, a fiuk meghalt Vietnamban, megsertodtek, hogy nem oda mentem) de ott dolgoznom kellett volna, semmi linkeskedes, normalis elet, ami nem nekem valo) Itt Kanadaban tiszta kommunizmus volt, adtak a penzt a semmiert:) 97- ben beszigoritottak a welferet, azota dolgozom, igaz, hebe hoba:) Nyugdij nem lesz, de nem erdekel. Amig birom, melozok, ha nem birom, akkor "tepsi":) Az oregsegit lehet, hogy kapom, kb 5-600 dollar, de kiegeszitik 1000 - re itt Albertaban. Abbol telen 6 honap Mexikoban, 6 honap itt, kis meloval vagy " kerteszkedessel" :) Cigire, kavera eleg:) Nincsenek nagy igenyeim, lumpenproli vagyok:) (es meg csak nem is szegyenlem, sot!) :)

zopilote 2013.05.22. 05:14:16

@montroyal:
Mar 83- ban sem volt konnyu bejutni a lagerbe magyaroknak, az osztrak csendor sokat elhajtott, mondvan hogy jo es szabad az elet Magyarorszagon (es milyen igazuk volt akkor) Engemet is ugy szoktettek be a keritesen, 2 ejszakat illegalisan toltottem a taborban:) Amilyen allati korulmenyeket lattam benn, majdnem visszafordultam:( Pedig nem vagyok egy finnyas gyerek:)
Volt koztunk egy reformatus pap is, aki Montrealba kerult, mi csak Atyanak hivtuk. Torontoban talalkoztam vele parszor, nagy loversenyes volt, meg az egyhaz kasszat is ellovizta:)

pappito · http://pappito.com 2013.05.22. 06:19:41

@cristallo: " Azt meg ne mondd már, hogy egy férfi ugyanannyit dolgozik otthon, mint egy nő. eh"

te mondod, hogy nem. miért?

Bár mindegy, még nem lesz feltétlenül igaz. nálatok nem, az lehet, de az nem jelenti, hogy az mindenhol így van. a saját környezetedet ne vetítsd ki kérlek az összes nőre/összes férfira

persze, én nem értem, tudom :) én már tartottam el anyát meg két gyereket meg magamat. És ismerek még pár ilyen faszit. És te?

zopilote 2013.05.22. 06:22:12

@váj mí:
Itt is meg lehet nezni, direktben:
ffilms.org/witness-1985/
Erdekes film, en is most nezem, 25 eve lattam elosszor, kapott egy par dijat is. Tavalyelott vegigvezettem Pennsylvanian (ott is el sok rokonom) es talalkoztam amish lovaskocsikkal az uton, plusz utjelzo tablak is figyelmeztettek rajuk.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.22. 06:31:44

@Barátusz: másokat? látatlanban? nem.
téged. ha hülye vagy.
figyelj jobban.

olvaso_sg 2013.05.22. 07:02:14

@Chang Yai: koszi az infot!
azota kicsit jobban korbejartam a dolgot es itt is vannak chinatownban ugynoksegek akik sorban allnak helyettem de sajnos a vizummal egyutt lenne kb 100 sgd a repjegy meg 300. szoval egy hosszu hetvegere nem erdemes sajnos kimenni foleg ha vonatozni akarok mandalaybe meg hasonlok.
majd ha lejar a szerzodesem es munkanelkuli leszek akkor bevallalom az utat meg a sorban allast a kovetsegen:)

tanato 2013.05.22. 07:54:38

@ctboy: Más világ,nem cserekompatibilis Magyarországgal.,ebből a szempontból sem.

BTBTBT 2013.05.22. 09:49:59

@Babette_:
"Szóval akkor már nem is hülyézel le mást látatlanba, ugye?"

A magvas kommentedből egyértelműen látszik, hogy egyáltalán nem figyeltél oda arra, amit írtam.
Feltűnt, hogy a gyengébbek kedvéért kihagytam a "más" szó többes számát?
Te hülyézel le MÁST, te, nagyokos? Továbbra is látatlanba? Maradj meg inkább magadnak, mert ezt IS benézted. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.22. 10:31:48

@Barátusz:
ez a " de te nem figyeltél oda" odavágás elég óvodás szint, mi lesz a következő, hogy a te apukádnak csébje van?
most figyelj: hülye vagy.

BTBTBT 2013.05.22. 11:04:33

@Babette_:
Reszedrol nem volt ovodas , hogy nem figyeltel oda, csak reszemrol, ugye? Vagom.
Aha, mast lehulyezni nem ovodas. Aha. Lehengerlo az "intelligenciad".
Hulyezz csak tovabb. Ha elegszer ismetled, mint egy papagaj, talan el is hiszed magadnak, hogy igaz.
Szep napot! :)

BTBTBT 2013.05.22. 11:05:31

@zopilote: Te aztan nagy eletmuvesz lehetsz. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.22. 11:49:08

@Barátusz: ez nem hit kérdése, hanem tény.

a továbbiakban magadra hagylak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.22. 12:06:57

@zopilote: pontyot nem is de harcsat miert is nem?
nepszeru hal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.22. 12:09:21

@Spacecake: es Te ki a fasz vagy?
es ki kerdezett?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.22. 12:11:00

@spangolo: ha a hatan ulok, akkor tenyleg nem tudom megdugni....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.22. 12:13:17

@Zsuzsi65: mikor en voltam is csak a taskat neztek meg
/vissza is kellet vinnem a kocsiba a becsempeszni szant 2 doboz sort:)/
qrwa draga bent s osr, gondoltam sporolun Maryvel es beviszek 1-1 dobozt, de nem jott ossze:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.22. 12:14:44

@Barátusz: en az Orlandoiban voltam -2-3 szor
ki van zarva az ujjlenyomat meg egyeb faszsag
keptelenseg lenne megcsinalni
tizezrek mennek naponta

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.22. 12:16:28

@Spacecake: amugy sem ertem mi az emberek baja a pincerekkel / mondjuk en nem is az vagyok, de ez most lenyegtelen/
szoval egy pincer mar nem is ember????
az amerikai pincer meg lenezett???
sotet vagy es meg terjeszted is

cristallo 2013.05.22. 12:33:01

@pappito: hogyne ismernék, sőt, volt szerencsém nekem is évekig családfenntartóként működni, amikor a második férjem kezdő vállalkozó volt.
Nálunk mindig is munkamegosztás volt otthon, de bármennyire is többet dolgoztam vagy ugyanannyit mint a férjeim, azért az otthoni munka oroszlánrésze csak rám hárult, pedig sokat segítettek, de a férfiak egy része - legalábbis szerintük - genetikailag alkalmatlan bizonyos házimunkára, esetleg peluscserére:)
Nem akartam véletlenül sem általánosítani, de rengetegszer találkoztam már kiszolgáltatott nőkkel válás után. És sajnos nem úgy működik, hogy húzzon dolgozni, bármennyire is szeretne
Szóval szerintem ezt a témát kellőképpen kiveséztük azt hiszem, igaz? :)

Spacecake 2013.05.22. 12:51:56

@hagyma: mit stresszelsz,be vagy meg baszva??:-)

relax...

BTBTBT 2013.05.22. 14:13:38

@hagyma:
Majd megkerdezem a kolleganomet.

BTBTBT 2013.05.22. 14:15:27

@Babette_:
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

BTBTBT 2013.05.22. 14:43:32

@hagyma:
Oke, az elobb kerdeztem meg. Kb. 5 hete voltak az orlandoiban, es az irisz felreertes, de volt ujjlenyomat es taskavizsgalat a bejaratnak. A lanyaival meg az unokaival volt, es nagyon "orultek", hogy ezen meg at kellett menniuk, mielott bejuthattak.

zopilote 2013.05.22. 14:45:03

@zopilote:
Ne hidd, hogy eletmuvesz vagyok, sot! Egyszeru kis parasztgyerek voltam, esetleg elenkebb fantaziaval megaldva, mint az atlag. Talan a genetika is kozrejatszott:) Szerettem volna en is " normalisan " elni, de a korulmenyek mindig kozbeszoltak:) Es azoknak a pozitiv vagy negativ hatasoknak az eredoje lett az eletem. Ez van. Ezt hivjak Sorsnak:) Hidd el, egy rendkivul szereny, mindenhez alkalmazkodni tudo, nyugodt, bekes termeszetu, ha kell szorgalmas es megbizhato emberke vagyok Az hogy igy alakult, nagyon sajnalom es banom. Ezt dobta a gep:(

mojoking77 2013.05.22. 15:52:36

@Barátusz: Ujlenyomat azokban az esetekben van, amikor valaki meg nem tudja magat igazolni (lasd gyerek), es Priority kartyat vett +$50-ert. Bar, amikor 80 percet alltunk sorban a Transformers-nel, en is atertekeltem a Priority jelentoseget. Ja, es mielott barki huhogna, hogy mekkora idiota vagyok a 80 perc varakozas miatt, szerintem kulon embereket kell a Universalnak alkalmaznia, hogy az osszes leesett allat megkeresse, es visszaadja a kifele tamolygo kedves vendegeknek.

BTBTBT 2013.05.22. 16:26:40

@zopilote:
Az eletmuveszt nem negativ ertelemben hasznaltam, hanem mint valaki, aki a jeg hatan/ismeretlenben is meg tud elni.

DieNanny CH 2013.05.22. 17:52:18

@váj mí:

Á, én az amish-ekkel a Kis szemtanú (Harrison Ford) óta tisztában vagyok...
:-)

DieNanny CH 2013.05.22. 19:21:36

@pappito:

Egy példa a családomból: nagybátyámnak ítélték az óvodás gyerekeket, mert a felesége lelépett. Aztán őbelőle lett a "kéthetente vasárnapi Anyuka"-típus. Csak amikor hétfő reggel őtőle mentek a gyerekek oviba-iskolába, a tanítónő megjegyezte: látom, anyádnál voltál hétvégén, mert még a pénteki ruha van rajtad! (Nagybátyám ugyanis frissen mosva-vasalva adta minden reggel a ruhát a gyerekekre...)

Bizony, nagyon nem lehet általánosítani!

BTBTBT 2013.05.22. 19:37:02

@mojoking77:
További részletek után érdeklődtem, és azt tudtam meg, hogy nem kértek semmiféle igazolványt, hanem a főbejáratnál mindenkinek, gyereknek-felnőttnek egyaránt, hüvelykujjazni kellett, táskavizsgálat is volt, és bizonyos embereket kipécézve ruhavizsgálat is. Italt nem engedtek bevinni, a chips viszont átcsúszott a vizsgálaton. (A hüvelykujjas balhé mellett ez utóbbi is meglepte a kérdezettet.)

Biztos, hogy az amcsik nagyon sok mindent megtesznek, hogy eltátsd a szádat, ha már elkérik érte a belépőt.

mojoking77 2013.05.22. 20:42:56

@hagyma: @Barátusz: Vasarnap voltam, nekunk nem ketek semmit, viszont az elottem levo csalad gyerekeitol ujjlenyomatot kertek. Taska ellenorzes nem volt, es mint irtam, ok Priority Pass-t is kaptak.....
Viszont erdekes volt, mert a parizsi Disneyland sok tekintetben verte a Universal Studios-t, legalabb is "jatek" teren. Itt sokkal inkabb a 3D elmenyre mentek ra. Mondjuk sikerrel. Plusz mindenkinek ajanlom a Jurasic Park ride-ot, es ott is az elso sort...
(mehettem szaraz polot venni, plusz meg orak mulva is facsarni lehetett a vizet a nadragombol...) Jo poen volt....

2013.07.06. 14:31:22

@pappito: cristallonak igaza van,a ferfiak munkahelyukon is kevesebbet,otthon aztan meg vegkepp semmit
En azt nem ertem,hogy mi nok minek oarazzuk tul,miert nem vagyunk olyan lazak ,mint a ferfiak

En a lanyaimat ugy akarom felnevelni,mint egy fiugyereket
Szabad,laza ferfieletre,mert az az iazi am:)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása