oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. március 21. 06:51,  Egy évig bujdostam 322 komment

2013. március 21. 06:51 Határátkelő

Egy évig bujdostam

Mai utunk Csehországba vezet, ahová Kata kétszer is visszatért, nem adta fel az első kudarc után. Belefutott egy szerencsétlen párkapcsolatba, ám a szakítás után még három évet élt a cseheknél. Hogy milyennek látta őket, az rögtön kiderül.

Plzen, Csehország.jpg

"Azzal kezdeném, hogy már 7-8 éve távol élek a családomtól, barátoktól. 21 évesen első utam hosszú gondolkodás után Csehországba vezetett. Először egy évig éltem Prágában, de ez nem jött össze, csak elpazaroltam a pénzem, a nyelvet sem tudtam, de kezdetnek nagyon érdekes volt.

Rendes munkám nem volt, diákmunkákból éltem, aprópénzért dolgoztam, de nagyon sok érdekes emberrel találkoztam, elsősorban diákokkal, akik tudtak egy kis idegen nyelvet.

Ezzel a kudarccal mentem haza, de nem adtam fel, 1 év után újra próbálkoztam. Nem azért, mert nem volt munkám vagy pénzem... csak mert akartam. Ez esetben Plzen/Pilsenre esett a választásom és igen, a sör miatt is...

Az akkori párom is épp ott élt, tehát fontolóra vettük, hogy összeköltözünk, ami szerencsétlenségemre össze is jött (azért írom így, mert nagyon rossz vége lett...).

Munkakeresés és gyors siker

Szóval akkor egy pici, lelakott garzonba költöztem összesen havi 6000 cseh koronáért, ami kb. 200 euró. Egy hónapig nem kerestem munkát, nem volt rá szükség, ugyanis minden elég olcsó volt (sajnos ez ezóta már teljesen megváltozott) és sok pénzem volt.

Szóval egy hónap után eldöntöttem, ideje lesz munkát keresni. Épp bevásároltunk a híres nagy bevásárlóközpontban, amikor megláttam egy papírt kiragasztva: Munkásokat keresünk!!!

Viccből be is jelentkeztem (akkor már elég jól ment a nyelv, csak még nagyon-nagyon féltem használni - nagyon szégyenlős voltam még akkoriban), és láss csodát, azonnal felvettek, éjszakás műszakra.

Havi 12-13 000 cseh koronát ajánlottak, ami nem igazán sok, még az éjjeles műszakpótlékkal együtt sem. Ezek után elindult az élet, újabb emberekkel ismerkedtem meg, igazán élveztem Csehországot - vagyis élveztem volna, de sajnos a párom 1 évig nagyon megkeserítette az életem.

Az emberek nem igazán segítőkészek (tisztelet a kivételnek), a felfogás is eléggé hasonlít a magyarhoz, bár valamivel talán lazábbak. Egy dolgot mindenesetre azóta biztosan tudok, hogy a csehek kifejezetten képmutató emberek. Ez nagyon le tudta nyomni a hangulatomat, az ember ténylegesen enyhébb paranoiában szenved.

Menekülnöm kellett

Szóval 1 év után költöznöm kellett, gyakorlatilag menekülnöm, a kapcsolatom véget ért, az exem finoman szólva sem volt valami hálás ezért, sőt büntetni akart. A további 1 évben (összesen 4 évet töltöttem Csehországban), míg ki nem tiltották őt a városból, gyakorlatilag bujdosnom kellett.

A maradék 3 évben lakótársakkal éltem, hogy sose legyek egyedül. Kb. 2-3 lakást cseréltem így le. Az első költözés igazán érdekes volt. Egy öreg nénihez kellet volna költöznöm, akivel már előre mindent megbeszéltünk, gyönyörű szép szoba, elfogadható áron. Megérkeztem az összes holmimmal, kb. 2-3 nagy bőrönddel, a taxiba alig fért be.

Megérkeztem tehát, két-három órával a megegyezés után, mire a néni mondta, hogy már nem aktuális és mindennemű magyarázat vagy sajnálkozás nélkül rám csapta az ajtót.

Egy barátnőm mentett meg

Ott a végletes elkeseredés lett úrrá rajtam, vissza nem mehettem (akkor ma már nem élnék), de merre menjek tovább?! Szerencsére volt egy barátnőm, akit az exem nem ismert. Nélküle maradhattam volna az utcán. Azóta is hálás vagyok neki, hogy befogadott.

Ezen kívül nem tudnák az utolsó két évről semmi rosszat mondani, talán csak annyit, hogy a második lakásban a lakótársaim egyszer leléptek a bérrel, mindennel együtt, engem pedig ott hagytak minden nélkül.

Magyarázkodhattam a tulajnak, de szerencsére nem lett baj, sőt, ott maradhattam még egy hónapot teljesen ingyen. Igaz, a pénzemmel is leléptek, szóval kiraboltak, a tulaj intézte a hatósági ügyeket, a végén persze semmi nem lett belőle, a pénz elúszott.

Ezt követően a helyzet már túl sokat nem javult, egészen addig, amíg jött egy hollandiai ajánlat, én pedig éltem a lehetőséggel és két hét múlva már utaztam is.

Visszagondolva melankolikus hangulat vesz rajtam erőt, de Csehország, az ottani élet különösebben nem hiányzik."

(A kép forrása.)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Csehország Plzen

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr75157414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszigonosz 2013.03.21. 06:58:49

Kusza, össze-vissza írás.

NIKI LAURA 2013.03.21. 07:03:50

Cseh országról olyan sztereotípiák jutnak eszembe mint:knedli,kisvakond,Moha és pâfrâny,blazsej dr,cseszlovenszko televízija Bratislava Praha,68 bevonulâs,1000mb Skoda,ruzsomberoki cipōvâsârlâs 72ben,Donovaly sorbanâllâs sifelvonó.jawa Mustang móci.

2013.03.21. 07:23:43

@nyuszigonosz: Csak olyan, mint a tegnapi.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 07:35:57

énvelem miért nem történ(n)/(t)ek ilyen kalandok...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.03.21. 07:40:50

Na neeeeeeeeeee...
Lassan kezdek sokkot kapni.
:(

seggwatta 2013.03.21. 07:44:41

Ne haragudjatok a kissé kusza és ijesztő irasomhoz de mar 7-8 éve nem használom aktívan a magyar nyelvet.Bar rengeteget olvasok úgy néz ki mar ez sem segít:/
De jön a folytatás-engedelmetekkel-Hollandia!Igerem mindent bele adok;)

seggwatta 2013.03.21. 07:45:34

@Babette_: ne sajnáld,akkoriban a világ legszerencsetlenebb embere voltam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 07:45:43

Csak ha lesz szó a CaffeeShopokról is... :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.03.21. 07:48:06

Mit akar mondani a posztoló? Össza vissza írás tényleg. Valahogy nem tudom ezeket a szerencsétlen párkapcsolatokba tengődő nőket sajnálni. Én tiszta lelkű, kedves srác vagyok, engem mégse ölel senki. Ha már a menőket ölelik, ne csodálkozzanak hogy a sors majd szart lapátol a szájukba később. Mindennek megvan az ára. Fájdalmas közhely, de sajnos igaz szokott lenni.

"akkori párom" gondolom azóta már újított is...

szóval ez nem egy határátkelős külföldi tapasztalatos poszt lett hanem csak magánéleti. érdekes hogy kikerült.

seggwatta 2013.03.21. 07:51:40

@házelőtthinta: hm...nem volt menő csak alkoholista.Es nem kell sajnalnod,túl éltem...sőt!!!
Különben én is csodálkozom,de örülök nagyon:)
Ígérem a következőt megpróbálom jobban

seggwatta 2013.03.21. 07:52:45

@házelőtthinta: és igen, 3 év cölibátus után váltottam,szerencsésen :)

seggwatta 2013.03.21. 07:54:03

@Kovermadar: igen!!!!nagy szerepet játszik az életemben :P

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 07:57:12

@seggwatta:
nem sajnálom, dehogy, épp elég eseménydús volt az életem, talán túlságosan is.

de jó, hogy itt vagy, akkor kérdezek.
az anyagiakban a családi háttér segített? merthogy azt írod, aprópénzért dolgoztál, majd hogy sok pénzed volt.
nem az anyagi helyzetedet boncolom, csak hát ez fontos a mindennapokban, én a filmekben is hiányolom, hogy miből vásárol Bruce Willis zsemlét a boltban, miután megmentette a világot.:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.03.21. 07:57:44

Szerintem nem kéne átmenni "Móunika-Showba".
Nem lehetne megtudni valamit Csehországról is?

seggwatta 2013.03.21. 08:02:38

@Babette_: nem,először volt sok pénzem,utána dolgoztam bagatelert...
Nem igazán a családi háttér ami segített...inkább a remény;)

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.03.21. 08:04:13

@nyuszigonosz: valoban kusza es ossz-vissza es meg rovid is.
Masik oldalrol viszont orulok hogy valaki ilyen elmenyeket is megoszt. Azert az nem semmi hogy valki utan 1 evig "vadaszik" az exje es vegul ki kell tiltani a varosbol. Hat nem kivanom senkinek. Az mondjuk mar mas teszta hogy 1 evig mikor egyutt voltak hogy ment es miert kellet eroltetni, de hallottam mar olyanrol is hogy valaki az egyik naprol a masikra begolyozik :).

Alberletkeresessel kapcsolatban meg sokan panaszkodnak hogy nehez talalni meg draga meg miegyebek de a fento ket tortenet nem semmi. Kulonosen az oregnenis tetszik. Mondjuk nem veletlen szoktak papirt alairni es kauciot letteni meg koltozes elott.

Ez nekem kicsit furcsan hangzik:
"sok penzem volt" ugyanakkor "lelakott garzonba koltoztem"

seggwatta 2013.03.21. 08:05:03

@tilmir: bocsi...de sztem mar mindent elmondtak az előttem posztolok.Az én szemszogembol nem fényes a helyzet...tudom milyenek a csehek és ezt ok maguk is be ismerik,és ez nem tűr tintat

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 08:08:37

@Andras125:
"de hallottam mar olyanrol is hogy valaki az egyik naprol a masikra begolyozik "

simán. 10 évig laktam egy bérelt lakásban, a tulaj hótt normális volt, de tényleg és igazán. amikor elköltöztem, irracionálisan idióta lett.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 08:09:07

@tilmir: engem meg még az, hogy honnan jött ez a seggvatta nick:))))

2013.03.21. 08:11:06

@NIKI LAURA: te sem vagy akkor mai gyerek

seggwatta 2013.03.21. 08:14:39

@tilmir: nem akarok indulatokat szítani.Tudom minden nemzetben megtalálni a jó és rossz embereket...de én úgy gondolom hogy a kis szazaleku kivétel nélkül mind kétszínű,szarkewero,lusta,beképzelt,integrált..példának okáért a külföldi cégek ha munkásokat keresnek a cseheket elküldik,meg csak be sem engedik interwiewraazt mondjak nagyon rossz a moraljuk.Rengeteg külföldinek böki a szemet hogy minden 2.ik ember drog dealer...csak hat ok lazán állnak hozza...úgy gondolom hogy a bohemsagnak is vannak korlátai

2013.03.21. 08:16:17

Én öt évet éltem a cseheknél, a párom kilencet (én egyetemre jártam kint, ő már a gimnáziumot is ott végezte), de azt nem tapasztaltam, hogy a csehek képmutatóak lennének. Azzal egyetértek, hogy nem túl segítőkészek. Barátnőm gyűjtése az első hétről a leggyakrabban használt mondat, amikor elveszett báránykaként kóboroltunk a kolesz és az egyetem tanulmányi osztálya közt, nem lévén tisztában az ügyintézés menetével ill. akkoriban még némi nyelvi nehézségekkel küzdve is, hogy "váš problém", azaz, a maga baja/problémája. Igaz, ez is csak akkor igaz, ha a hivatali ügyintézést nézem, mert aztán, ha csoporttárstól, ismerőstől, de akárcsak az utcán egy idegentől kértünk segítséget, akkor mindenki ugyanolyan volt, mint itthon. Ha már szentenciákat kell alkotni népekre, akkor mi abban maradtunk, hogy ha valaki kíváncsi, milyenek a csehek, nézzen cseh vígjátékokat (Nap, széna, eper folytatásai), de akár az Egy szöszi szerelmét, vagy olvassa el a Švejket: a csehek tényleg Švejkek, nagyon sokáig tűrnek dolgokat, szabályokat lázongás, pofázás nélkül, egyszerűen beletörődve, hogy így van és kész, nem keresnek kerülőt, nem intézik el "okosba´", mint a magyar. (aztán azért csak elszakad a cérna, de sokkal több kell hozzá, mint a folyton pofázó magyaroknál) Mindezt úgy mondom, hogy ma is vannak cseh barátaink, és szerintem még a legsajtkukacabb, legvállalkozóbb szellemű sincs sehol a mi kurucos temperamentumunkhoz képest. És félreértés ne essék: tényleg nem tartom 100%-ban pozitív magyar tulajdonságnak azt, hogy a magyar mindig jobban tudja, mindig tud a légvonalnál is rövidebb utat a célhoz, sose akar betartani semmit, mert ő okosabb. Inkább azt mondanám, hogy míg itthon túl hamar kerülünk ki szabályokat, rúgunk fel dolgokat, azért mert nekünk az nem jó, a csehe viszont túl sokáig alkalmazkodnak hozzá, tűrik, akkor is, ha az nyilvánvalóan nem jó.... szóval egyikünk a ló egyik, másikunk a másik oldalán lovagol, de egyikünk sem a hátán :-D

szaszo71(D) 2013.03.21. 08:20:06

Ebből a posztból nekem annyi jött le, h. posztíró vonzza az őt kihasználó embereket. Ez a történet játszódhatott volna M.o-n vagy Kínában vagy Ausztráliában is.

2013.03.21. 08:21:27

@Los Alamuszi: ebbol tobbet tudtam meg a csehekrol, mint a posztbol. A posztnak inkabb valami noi magazinban van helye, mint a HAn.
@seggwatta: zopolite 30 eve nem hasznalja a magyart, montroyal 22 eve.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.03.21. 08:21:59

@seggwatta: Szerintem te egyáltalán nem ismerted meg az országot, és így foglalsz állást.
Csak egy példa: ha egy külföldi egy évet a 8-kerben él, és ki sem mozdul onnan, akkor valószínű ugyanezt a megállapítást teszi.

2013.03.21. 08:22:46

@seggwatta: érdekes helyen tölthetted el azt a pár évet.... mondjuk, én már egy jó ideje nem élek kint, de egy multinál dolgozom, ahol a csehek mindig egy egyik legjobban teljesítő team (a portugálok, törökök, lengyelek és magyarok társaságában, ha valamilyen "verseny" van, akkor tuti, hogy ezekből a nemzetekből kerül ki a győztes)
Ha segítség kell, akkor a cseh kolléga szavában ugyanúgy meg tudok bízni, mint egy magyaréban (szemben azzal, mikor egy olasztól vagy franciától kéne segítség, akkor nem, hogy ígérni nem nagyon ígér semmit, de még olyat is nehezen találok, aki egyáltalán hajlandó segíteni és az értékes idejét rám áldozni)

seggwatta 2013.03.21. 08:22:53

Ez csak Pilseni saját tapasztalat...tudnotok kell hogy Csehország több részre van felosztva-Morava,Cechy,Prazsáci,Vyszocsina...mindegyik hely kicsit más,leginkabb Prága volt jó:)

seggwatta 2013.03.21. 08:28:21

@Los Alamuszi: ez kolléga es üzleti szinten nagyon jól működik...

2013.03.21. 08:29:01

@charlieharper: tényleg elég kevés poszt van a csehről, ezért -bár én csak inkább olvasom a blogot, kommentelni nem is szoktam- mindig gondolkodtam, hogy írjak-e egyet a csehekről. De tanácsot nem tudnék osztani, lévén, mert mi még az "anti" időben, állami ösztöndíjjal kerültünk ki egyetemre, és 10 éve haza is jöttünk. Persze azóta voltunk ott, vannak barátaink, sőt, még cseh cégnél is dolgoztam, meg minden héten nézzük a "Vypravej" c. cseh sorozatot a cseh állami tévétől ;-), de épp ezért tudom, hogy sok minden megváltozott... nem tudnék ma már praktikus tanácsot adni. Legfeljebb azt tudom, hogy az én véleményem nagyon más, mint seggvattáé..... annak ellenére, hogy nagy tömegben nem rajongok a csehekért én sem (de igenis sok jó fej csehet ismerek)
Ennek ellenére nyilván seggvatta így látta, látja őket... ez a véleménye, ami vmért kialakult benne.

seggwatta 2013.03.21. 08:30:33

Én nem tudom,ti azt hiszitek hülye allatka vagyok.Igenis megismertem embereket akikkel meg ma is nagyon jó barátságban vagyunk de sZo ami szó ezekkel a dolgokkal egyetertenek
Ez azért elég érdekes.....

seggwatta 2013.03.21. 08:32:46

Es igen régen mikor ki indultam nekem is apu sokat mesélt a híres Bohemiarol...de sajnos abból mar nem sok maradt...

seggwatta 2013.03.21. 08:34:48

Lehet kissé személyesre sikerült,igen.A következőnel körültekintőbb leszek

2013.03.21. 08:36:43

@seggwatta: nem csak kolléga és üzleti, hanem ismerősi szinten is... szerintem. Én még más hozzáállást nem kaptam vadidegen csehtől sem, mint amit itthon kaptam volna (írtam, hogy a hivatalos milyen, na de kb. ugyanez van itthon is, ha valami kell mondjuk az önkormányzattól, vagy ilyen-olyan szervtől)
Ami még fura nekem abban, amit írtál, hogy bennem kimondottan az a kép alakult ki azóta, hogy kint éltem, azon keresztül, amit ma is tapasztalok, hogy a néhai Osztrák-Magyar monarchia népei (igen, még az osztrák is, bár ők kétségtelen fentebb hordják a nózijukat) sokkal jobban megértik egymást, több bennünk a közös, mint más népekkel. Persze ezzel is lehet vitatkozni :-D

szaszo71(D) 2013.03.21. 08:42:30

Még az is feltűnt (bevallom, újra elolvastam, hátha mégis van benne valami Csehországról), h. a sok képmutató, nem segítőkész cseh között azért csak akadt egy barátnő, aki befogadott a lakásába, meg egy másik lakástulaj, aki, miután az előzőhónapra sem kapott lakbért, mégis engedte posztolót ingyen további 1 hónapig ott lakni, és még a hatósági ügyeket is intézte. (Mondjuk, az is felmerül bennem, h. mért ő, posztíró még ennyi időiután sem tudott esetleg rendesen csehül??)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 08:43:19

@Babette_:

Mert nem vagy kalandvágyó ember. De ezen változtathatsz. Pl. holnapután reggel hirtelen utazz el mondjuk Jerevánba.

2013.03.21. 08:43:31

@seggwatta: mivel a véleményed írtad, isten ments, hogy meg akarjak győzni bármiről :-D De az első, ami eszmbe jutott a posztodat olvasva, hogy a "képmutatás" esetleg nem csak "távolságtartás"-e. Ami viszont pont ugyanígy működik pl. egy osztrákkal is.
A másik, hogy írtam az előbb, amit írtam a magyarokról, de ha egy nemzetközi fórumon valaki erre hivatkozna (azaz, hogy lám-lám, egy magyar maga mondta, hogy mennyire ügyeskedők, csalók stb.), akkor magam ugranék a nyakának.... szóval van különbség tíz sör után a hostinecben (vagy nyolc feles unicum után a kocsmában) busongva boncolgatni, mitől szar a világ, meg a teljes valóság közt :-DDD

nyuszigonosz 2013.03.21. 08:43:57

@Los Alamuszi: Igen, jól eltaláltad, vagyis inkább jól láttad/ látod, milyenek is a csehek.
Jól volt olvasni, amit te írtál.

seggwatta butaságokat szajkózik.

Shebelle 2013.03.21. 08:45:16

@tilmir: egyetértek, nekem is hasonló jutott eszembe az posztról...

seggwatta 2013.03.21. 08:47:09

@szaszo71: azt a barátnot a szulovarosombol ismertem
A tulaj pedi vállalkozó volt es az egy hónap ingyen lakásért nem kaptam semmi kárpótlást a lopasert
Csehül pedig mar akkor is folyékonyan beszéltem,épp úgy mint most.
Tessék csak elhinni kedves kommentelo,simán,akcentus nelkul

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 08:48:19

@Babette_:

"én a filmekben is hiányolom, hogy miből vásárol Bruce Willis zsemlét a boltban, miután megmentette a világot"

Előrelátó ember ő. A legbelső zsebében van egy vízhatlan tasak, abban pénz, bankkártya, igazolvány. Így akkor sincs gond, ha a világmentés közben víz alatt kell lenni és sárban kúszni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 08:49:03

@seggwatta:

Miért adna a lakástulaj kárpótlást a lopásért?

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.03.21. 08:49:33

@Babette_: naugye hogy ugye.
Az en kedvencem mikor babeszitteltem USA-ban: 11 honapig voltam a gyerkocokkel (szamszerintem 3-al). mikor egy este leultek velem beszelni a szulok hogy "mar nem merik ram bizni a gyerekeket" DE "olyan feltetelekkel vigyazhatok rajuk hogy mar nem hasznalhatom a kocsit es az internete".. akkor hogy is van ez?
Na persze mondtam nekik hogy en nem ilyen feltetelekkel jottem es ha valtoztatni akarnak ily modon akkor koszonomszepen.. hat erzekeny bucsut vettunk egymastol.
Persze nem kaptam meg az ev vegi premiumot ami jar az 1 ev teljesitese utan tovabba a szervezo ceg onkoltsegen akart hazarepiteni, na persze mondtam nekik, hogy nincs penzem es akkor talan itt ragadok az USA-ban es a lejart vizumomban az o nevuk lesz benne :), ne erre meggondoltak magukat :).

seggwatta 2013.03.21. 08:50:12

@Los Alamuszi: hm...nekem a kétszínűseg az amikor valaki a szemembe hazudik,a hátam mögött csúnya dolgokat mondd...stb
Es van egy dolog!!!!
Amikor azt mondjak:Jak u madaru...
Ezt akkor használják ha valami piszkos,rendetlen

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 08:50:35

@Babette_:

Bizonyára valamilyen romantikus élmény emléke ez.

Len.Mag 2013.03.21. 08:50:49

Tényleg kicsit rövi és kusza, ahogyan előttem írták, de én sokkal inkább hiányolom, hogy nem derült ki számomra Csehországról már, csak a sör (ezt eddig is tudtam), meg hogy (ott is) megbízhatatlanok az emberek, nem segítőkészek. Nekem valahogy nem jött át a hangulat, a mindennapok, hogy miért érdemes (vagy nem) oda menni, Te miért akartad annyira.
De lehet, hogy ennek az az oka, hogy már évek óta távol vagy az országtól..

Len.Mag 2013.03.21. 08:52:40

@házelőtthinta: Az ott töltött négy évből 1-et volt a "párjával", a többit önállóan, illetve első alkalommal is úgy ment ki, ha jól értem. Az írásban valóban kicsit nagy hangsúly került a párkapcsolatára, de ettől még a posztoló nem egy párkapcsolatban tengődő nő szerintem...

seggwatta 2013.03.21. 08:52:41

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nem a lakastulaj :)
A zsaruk,mert kiraboltak,hèj!!!
Hallo

szaszo71(D) 2013.03.21. 08:53:46

@seggwatta: Mért, ő lopta el a pénzed? Ha kirabolnak az utcán, akkor sem kapsz kárpótlást a városvezetéstől.

LyukasBogrács 2013.03.21. 08:55:11

@seggwatta:
Ilyenek lennenek a csehek ?
Mind egy szalig ?

seggwatta 2013.03.21. 08:55:13

Na mind1!!!
Írjatok amit akartok ;)
Ez az én véleményem,akinek jobb az hangoztassa,mert mióta Klaus ellopta a tollat azóta szükség van rá ;)

seggwatta 2013.03.21. 08:56:40

Nem minden cseh ilyen,csak én vagyok ilyen szerencsétlen :D

Taxomükke (UK) 2013.03.21. 08:57:15

Meredeken esik a színvonal.

szaszo71(D) 2013.03.21. 08:57:27

@seggwatta: A rndőrség sem ad a világon sehol kárpótlást. Ha olyasmit rabolnak el tőled, amire van biztosítás, akkor a biztosító fizet, egyébként meg, ha megvan a bűnös, visszaperelheted, amit ellopott tőled.

seggwatta 2013.03.21. 08:57:30

A nickkem sztem magáért beszél;)

Gyurcsótány Ferenc 2013.03.21. 08:58:39

furcsa ez az iras bar...
voltunk Horvatorszagban tavaly nyaralni...a hely tomve volt csehekkel. Foleg veluk de meg volt rengeteg nemet, lengyel, osztrak, magyar es meg egy par szlovak....senki de senki nem koszont reggel mikor kibujtunk az apartmanbol csak a csehek:hangos Dobre Rano-t kivantak. Mind. Egyszerre. En meg csak pislogtam mint hal a szatyorban es viszont kivantam Dobre Rano-t.
Amugy meg utaljak a magyarokat bar nem ugy utalkoznak mint a szlovakok de igenis lenezik a magyarokat meg ha nemis mutatjak ki (tulsagosan) de egymas kozott melyen leneznek minket.

seggwatta 2013.03.21. 08:59:18

Priste lidi sí budu davat vetsi pozor,slibuju.Nezlobte se na mne

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 09:01:36

@seggwatta:

Van a világon szerinted ország, ahol a rendőrség kárpótlást fizet lopás esetében?

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 09:02:58

@seggwatta: ne add fel, még nincs itt mindenki. kapsz majd nem csak hideget-meleget, hanem egyebet is:))

de ez most mégis jó poszt lesz végül, mert tök jók lesznek hozzá a kommentek, hogy itt vagy, és lehet veled beszélgetni.

nyuszigonosz 2013.03.21. 09:03:25

@seggwatta: Inkább olyat szoktak mondani, hogy :" jako u cikánů "
De még azt sem mindig.

nyuszigonosz 2013.03.21. 09:06:32

@Babette_: Ezen már én is elgondolkoztam, de a Bruce Willis egyszerüen felülmúlhatatlan, ezért van nála mindig minden, ami bármikor szükséges lehet.

Viszont most elöször olvastam olyat, töled, ami nekem is feltünik ilyen filmek nézésekor.

seggwatta 2013.03.21. 09:07:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nem hiszem,de a tulaj kapott valami pénzt,de azt mar nem árulta el mennyit

seggwatta 2013.03.21. 09:09:04

@nyuszigonosz: ezt hol használják???mert a főnököm is ezt használta azok után hogy megpofoztam az u madaru miatt :D

nyuszigonosz 2013.03.21. 09:10:24

@seggwatta: Příště by´s měla nejdřív přemýšlet, než napíšeš takové voloviny. Ne, nezlobím se na tebe, proč také...

seggwatta 2013.03.21. 09:10:41

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: neeeem,vagyis lehet de jogos...kicsit megbántam,de pont azért követtem a személyes érzelmi vonalat mert nincs túl sok gyönyörű emlékem.....inkább natúr...4 év alatt

nyuszigonosz 2013.03.21. 09:11:43

@seggwatta: Szinte mindenhol Csehország terúletén.

LyukasBogrács 2013.03.21. 09:12:43

@seggwatta:
A magyar nyelvvel hogy allsz ? Elfelejtetted, vagy mindig is ilyen pocsek volt ?

seggwatta 2013.03.21. 09:13:10

@nyuszigonosz: na ne bassz...ez nem marhaság/na jó lehet egy része/,de ez mind igaz...
Kérdezd meg a kedves tisztelt cseh barátaidat mit gondol a saját nemzeterol
Es ha neked az en életem marhaság?!....akkor bocs hogy elek ;)

seggwatta 2013.03.21. 09:14:27

@LyukasBogrács: mindig is kitűnő magyar tanuló voltam,csak a t9 az Iphone on nem nagy szam

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 09:15:18

@nyuszigonosz: azt mondod, túl ritkán írom le az agyament gondolataimat?:D

nyuszigonosz 2013.03.21. 09:16:41

@seggwatta: Sajnos veled nem lehet beszélgetni.
Mint @maxval, a gondolkodni próbáló birca: is írta, te tényleg ellenséges reakciónak veszed a kérdéseket.

nyuszigonosz 2013.03.21. 09:17:48

@Babette_: Igen. Eddig ugyanis azt hittem, csak nekem vannak agyament gondolataim. Most örülök, hogy másnak is.

Furos 2013.03.21. 09:18:03

Ezert a posztert kar volt elpazarolni egy napot a hataratkelon.
Lehetett volna valami ertelneset is kirakni helyette.
Azt irod az egyik kommentedben hogy hulye allatkanak gondolunk...
En mar biztos vok benn.

seggwatta 2013.03.21. 09:18:03

@nyuszigonosz: ez nem igaz...inkább te veszed a válaszaim mérges nyílnak...en csak próbálok frappáns lenni ;)

seggwatta 2013.03.21. 09:21:24

Sebaj ;)
Életem első blog posztja;)
En megpróbálom meg egyszer ;)

szaszo71(D) 2013.03.21. 09:26:05

Na, sziasztok, ma sok időt megspórolok, nem kell mindig visszanéznem a HA-ra, ez nekem nagyon színvonal alatti. Nem szoktam személyeskedni, de most nem bírom ki, h. igazat ne adjak posztolónak abban, h. a nickje mindent elárul.
Csatlakozom ahhoz a javaslathoz, hogy ha nincs normális írás, akkor inkább ne kerüljön ki egy napig semmi. Szerintem az itteni társaság 2 napig is el tud rágódni egy poszton, ha az megérdemli:)))

122sss 2013.03.21. 09:27:39

@seggwatta: miért pislogsz ennyit? :DD

seggwatta 2013.03.21. 09:28:41

Ok,kérlek ne ítélkezzetek a blog rovására...sztem nem érdemli meg

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 09:29:06

@nyuszigonosz: Na én arra idejekorán rájöttem, hogy nem avgyok vele egyedül, és ha igen elszalad az agyam, arra gondolok, hogy másnak keringenek hülyeségek a fejében. nem könnyű elképzelni, de segíteni fog)

Taxomükke (UK) 2013.03.21. 09:33:07

Nesztek, törzstagok... mindig azt hiányoltátok, hogy nem bukkan fel a posztoló. Hát hiányzott ez nektek?

seggwatta 2013.03.21. 09:34:53

@Taxomükke: nem értem mi a gond?!
Tényleg ilyen gyökér vagyok ???:D

2013.03.21. 09:35:21

@seggwatta: ok, beszeled a cseh nyelvet. Mihez ertesz, mit dolgoztal?

2013.03.21. 09:37:03

@Taxomükke: titokban arra varok, hogy ir egy posztot a Niki is....

seggwatta 2013.03.21. 09:38:25

@charlieharper: cukrásznak tanultam,de sosem dolgoztam cukraszkent.Amint azt írtam egy bevásárlóközpontban dolgoztam

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2013.03.21. 09:39:50

Sztem nem kusza a poszt, csak nem a csehekről szól, hanem a kapcsolatáról.

2013.03.21. 09:43:15

@seggwatta: es mi vitt arra ra, hogy cseht tanulj es kimenjel legeloszor?

Eino81 2013.03.21. 09:46:59

@seggwatta: Szia, én Prágában élek, már több mint 2,5 éve. Valóban vannak seggfej csehek, tapasztaltam én is, főleg a főbérlők... mert ugyebár itt utaznak a külföldiekre egyes főbérlők (engem 7000 koronával vágott át egy amúgy gazdag orvos főbérlő). Én egy multinál vagyok, itt nem érzem, hogy a csehek bármi hátrányt szenvednének állásinterjún. Nem érzem, hogy képmutatók lennének, akadnak persze ilyenek, de nem mind. Engem jobban felhúz, hogy nagyon sokan nem tudnak angolul (másik oldalról: a csehem még "fejlődik"), vagy hogy a "hivatalnyikok" seggfejek, de rendesen. Nem valami segítőkészek elsőre, vagyis inkább nem kommunikálnak annyit felénk, pl. hogy holnap nem fog járni a metró meg ilyenek... Nem főznek annyit otthon (én ezt tapasztalom), ergó az éttermek itt jól megélnek. Viszont szeretem, hogy nagy a közbiztonság, a cseh rendőrre fel lehet nézni, éjjel is lehet az utcán járni, stb.

seggwatta 2013.03.21. 09:48:42

@charlieharper: ez volt az álmom...ahogy apu mesélte,olyan szépnek tunt

seggwatta 2013.03.21. 09:49:53

@Eino81: igen,ez a rendőr dolog nagyon igaz!!!

2013.03.21. 09:51:37

Ezt a "jak u madarů"-t még sose hallottam, bár, a férjem gyerekkori barátai sokat használják a "ty madare"-t, mikor szeretetteljesen lehülyézik. Magyarán, biztos van valami hasonló kifejezés, még ha tőlük csak szeretettel hallottam.
Pláne, ha nem abban gondolkodsz, hogy az ilyesmi a nyelvben 1-2 éve alakult ki, hanem TÖRTÉNELMILEG próbálod nézni a dolgokat:
Csehország a szocializmus előtt sokkal fejlettebb, gazdagabb ország volt, mint Mo: volt ipara (nem is akármilyen), Magyarország meg egy agrárország volt: parasztokkal, szűk polgári réteggel. A szocializmust is fegyelmezettebben élték túl, pl. nem verték magukat hitelekbe azért, hogy a lakosság valahogy megbocsássa az elnyomást: akkor persze szegények voltak, és irigyelték a magyarokat, de a rendszerváltás után ennek és a valaha volt ipari know-hownak köszönhetően megint jobban ment nekik, mint nekünk. És azóta se hallanak mást, mint hogy velünk mindig baj van.... Hát hogy a fenébe ne vették volna elő a mondást?
És halkan emlékeztetnélek, mielőtt egy mondás alapján húzol le egy egész nemzetet, hogy milyen magyar kifejezések is vannak? "Tiszta Balkán", "szőrös talpú/büdös román"..... ettől minden magyar lenézi a románokat? És ha lenézi, az automatikusan JOGOS is? NA ne....

De fura, mert én tényleg nem vagyok egy csehimádó valaki, most meg mégis védeni kényszerülök őket....

seggwatta 2013.03.21. 09:52:11

@Eino81: es en sem azt mondom hogy mindenki 2szinu,csak éppen sokan :D
Persze lehet rossz körökben forogtam :D

Eino81 2013.03.21. 09:52:23

@seggwatta: Én Pesten még nem láttam fényes nappal autós üldözést, itt már kétszer is :) A városban... Nem lacafacáznak...

ffüttyfürütty 2013.03.21. 09:56:50

Kiscsillag ez a zũrzavar amit idefirkantottál kizárólag a hozzátartozóid érdekli. A Móunika sós hasonlat abszolút helytálló. Szerintem maradj a naplóírásnál.
HÁ: remélem az utóbbi napok büntetôposztjai után a héten már csak szuperek lesznek.

seggwatta 2013.03.21. 09:57:53

@Los Alamuszi: félreértés ne essék,en nem szapulom őket.halas vagyok az ott tölthetett évekért,a biztonságért.Ez a dolog engem irritalt,csak hat kihúzták belőlem:D
Isten ments hogy egy államot vagy nemzetet próbáljak sárba tiporni,megalázni.Ahhoz en egy senki vagyok...
Az általad felsorolt kifejezéseket nem ismerem,soha nem is használtam ilyet.Soha eszembe nem jutna beskatulyazni valakit...ne érts félre kérlek :)
Es pont ez amiért annyira folhaboritott

seggwatta 2013.03.21. 10:00:50

@Eino81: bizony:)
En is nagyon szerettem volna Csehiben rendőr lenni,de ahhoz kell az állampolgárság :/

seggwatta 2013.03.21. 10:03:23

@ffüttyfürütty: köszi a kritikát :D
Naplót nem vezetek de mivel felhatalmazást kaptam a HÁtol(remelem meg mindig így van)leírom utam másik megállójat is(persze ne aggódj,más stílusban)

KrisztinaKrisztina 2013.03.21. 10:26:03

Jujj.
Semmi, de semmi nem derült ki ebből az írásból, mindössze annyi, hogy az írója sötét, mint az éjszaka.
Tudtuk eddig is, hogy rengeteg ilyen van, minek ezt írásba foglalni?:))

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.03.21. 10:28:11

@seggwatta: bocs, tudom hogy ez nem igazán releváns a történet szempontjából, de megkérdezhetem hogy az exed milyen nemzetiségű?

Bevallom kicsit elhűlve olvastam hogy szerintetek milyenek a csehek. Én nem éltem Csehországban, viszont éltem/dolgoztam/jártam egyetemre csehekkel külföldön. Azt kell, hogy mondjam, én pont azt tapasztaltam, hogy inkább brutálisan őszinték, mint kétszínűek. Az igaz, hogy nem valami barátságosak, nagyon megválogatják, hogy kit engednek be a 'bizalom körébe' - de ha valaki már ott van, azért akár tűzbe mennek, ha kell.

Én először nem nagyon barátkoztam velük, egyrészt mert nem vagyok az a könnyen barátkozós típus, másrészt meg ők sem nagyon kapaszkodtak értem, mivel (mint utóbb kiderült), már voltak rossz tapasztalataik sunyi, kétszínű, rosszindulatú hazánk fiaival... de aztán lassan kialakult a dolog, és évek óta a legjobb barátaim között tarthatom számon őket. Voltam náluk látogatóban, és a legjobb vendéglátók, akiket csak el lehet képzelni. Emellett tényleg amikor valami problémám volt, mindig számíthattam rájuk.

Azért mindig mondják, hogy vigyázzak, mert nem minden cseh olyan mint ők - mindenesetre én kb egy tucattal találkoztam, és valószínűleg szerencsém volt, mert eddig mind olyan volt. Szóval nekem eddig 100%-osan jó tapasztalataim vannak velük. Csak gondoltam megírom... :)

seggwatta 2013.03.21. 10:31:51

@Kriszta D: ennek nagyon örülök es en sosem írtam hogy mind az...
Nagyon negatívan hat rátok a véleményem...pedig ez csak vélemény es egy történet....ennyi :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.21. 10:36:15

@nyuszigonosz: annyit segitek nektek, hogy a filmben a ver ami folyik a testebol,, mikor ketszer belelottek, elvagta stb. az sem igazi

London2009 2013.03.21. 10:41:24

Akinek sikerül Seggvatta néven posztot írnia arról, hogyan csövezett Csehországban és bujdosott az alkoholista volt hapsija elől...annak én csak gratulálni tudok...No meg a blog törzsközönségének (beleértve magamat is), amiért voltunk ilyen hülyék, hogy ezt végigolvastuk. Ami Hollandiát illeti drága Seggvatta...kérlek, ne pazarold az idődet posztírással. Bízd a fantáziánkra...megoldjuk.

Yorgem 2013.03.21. 10:45:50

Sziasztok!

Befoghatnák már végre a nagyképű 6 diplomás posztolók a szájukat végre, mert a régieknek biztos van annyi meg neked is "fütyi" meg a többi. Most egy olyan ember írta a posztot aki nem magyar irodalomból és nyelvtanból diplomázott. Nekünk ez egy jó poszt. Ő cukrászként végzett nem nyelvészként lehet ezért nem tud annyira fogalmazni. Szerintem mi vagyunk többen . Engem az is érdekelne ha megírná a történetét egy 8 általánost vagy kevesebbet végzett ember. Lehet neki is van egy siker története csak nem tudja jól megfogalmazni és ezért nem írja le mert nem szeretné ha lehurrugnátok! Pedig mi sokkal többen vagyunk akik nem tudnak rendesen fogalmazni de leírnák a többi olyannak mint mi a történetüket hogy tanuljon belőle, esetleg lehetne majd utána kérdezni ha nem üldözitek el. Inkább az ilyeneket bátorítani kellene, hogy megírják a történetüket, hogy a többi szerencsétlenebb is bejárhassa a jó utat vagy elkerülhesse a rosszat. Bevallom én nem tudok mit kezdeni egy orvos vagy egy mérnök történetével,de egy egyszeri munkás sikertörténetéből akár tanulhatnék is még ha nincs is jól megfogalmazva! Mi vagyunk többen szerintem.

Lehet nekik kritikát mondani de szerintem jóval érzékenyebbek rá mint egy orvos vagy egy mérnök. Pedig nekünk képzetlenebbeknek egy ilyen ember a segítség és nem egy IT specialista!

Lehet ez is kuszán lett megfogalmazva de remélem érthető belőle a lényeg.

London2009 2013.03.21. 11:00:21

Igen. Az a baj, hogy ti vagytok többen...

bpetya75 2013.03.21. 11:04:30

Attól, mert kevésbé iskolázott valaki, vagy nem tudja magát hűde irodalmi módon kifejezni, még nem rossz ember. Pláne nem értéktelen.

Yorgem reakciója teljesen jogos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.21. 11:06:27

@bpetya75: senki nem bantja a fogalmazasert
csak en pl nem ertem mirol akart irni?
mi a story?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.03.21. 11:07:52

Csehországról nem tudtunk meg semmit... Pedig érdekes lenne!

zsuzsk0 2013.03.21. 11:11:05

@seggwatta:
Szia,
Milyen célod volt ezzel a poszttal? A csehek - saját tapasztalaid alapján - történő bemutatása vagy csak az életed egy részének a megosztása?

Sajnos sem a magánéleti szál, sem az ország leírása nem lett teljes. Mindegyik szálról van ez meg az, de nem értem a lényegét.

seggwatta 2013.03.21. 11:12:25

Sötét vagyok gyökér vagyok :D
Ti itt mind abban a kiváltságos helyzetben vagytok,hogy nap mint nap hasznalhatjatok a nyelvet.En 7-8 éve havi 2-3 alkalommal tudom...kivétel az olvasás es az internet
Elemiben kitűnő voltam magyar nyelvből,mind nyelvtanilag mind irodalomból.Imadtam a fogalmazasokat es mindig nagy sikerem volt az osztályban es iskolában.Szavalo versenyekre is jártam,sikerrel.
Tudom hogy nincs diplomám,tudom hogy nincs gimnáziumi bizonyitvanyom...de nem is kell!!!Minek?hogy ilyen lekezelő ostoba fajanko legyek mint ti?:)
Megtanított az élet hogy nem minden az iskola...sot

Yorgem 2013.03.21. 11:14:30

@London2009: Szerintem is tök jó lenne ha eldugaszolod a wc-t vagy alatta a lefolyó rendszert te oldanád meg , te turkálnál a fekáliában . Vagy te lennél a kukás. Mert EZEK az emberek is kellenek a világban nem csak az IT specialista vagy orvos. Vagy esetleg boncmester, azt is élveznéd nem? Ha valaki belekötne a boncmester általában nem orvos. Még csak diploma sem kell hozzá! Ha tényleg Londonban vagy személyesen is megbeszélhetjük !
Látnád mi van vagy volt egy két Olasz nagyvárosban ahol nem dolgoztak a kukások... Mit tettek a diplomások a 10 méteres szeméthalmokkal a városban? Már nem követem az eseményeket, nagyon sokáig semmit nem tettek! Miért? Szeret egy 5 diplomás szemétdombon kapirgálni?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.03.21. 11:14:36

Nekem semmi gondom a fogalmazással, csak a témával, ez nem a csehekről szólt...

seggwatta 2013.03.21. 11:14:49

@g. zsuzska: nos a lényeg a mix volt...es legfőképp hogy olyat mondjak el amit meg senkinek sem :)
Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hat mindenkinek!

bpetya75 2013.03.21. 11:16:57

@hagyma:

Kapta azért is az ívet.

Semmi gond azzal, ha valaki vitatja az általánosításait, mert azok mindig vitathatóak. De ezt lehet otrombán, lebunkózva a másikat, ahogy sokat tették, meg lehet úgy is, mint pl Eino. Ég és föld.

Érthető, hogy szóvá teszik neki, hogy A CSEHEK nem képmutatóak. De olyan nagy kérés, hogy az ovis szintnél kicsit magasabb színvonalon menjen ez, vagyis ne az legyen a cáfolat(?), hogy A CSEHEK nem képmutatóak? Lehet, hogy az illető jobban tud fogalmazni magyarul a posztírónál, de általánosítást általánosítással cáfolni elég nagy ostobaság.

seggwatta 2013.03.21. 11:17:32

@zebralany: figyelj, tudom lehet elszurtam, de ez volt életem első blog posztja...ezért vagyok itt meg mindig :)
Felelőséggel tartozom.Ugy érzem miattam rossz színben tűnt fel a blog :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.21. 11:17:48

@zebralany: az nem lenne baj
de semmirol nem szol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.21. 11:19:13

@seggwatta: a blognak semmi baja nem lesz miattad
ez egy ilyen bejegyzes
nem szol semmirol, de a mienk
milyen kocsid van?

SilentDreams 2013.03.21. 11:20:15

@Yorgem: Való igaz, hogy sokféle ember történetére szükség van, mert így kaphatnak minél többen információt arról, ami érdekli öket.

Szerintem abszolút nem azzal van a gond itt, hogy nem egy diplomás írta a posztot és nem is azzal, hogy hogyan fogalmaz. Nekem maguk a gondolatok nem tetszenek: élt egy országban 2 helyen, megismerte az ottani társadalom egy kicsiny szegletét, s ebböl von le következtetést "A CSehekröl". Na, ettöl ráz ki a hideg, de nagyon...
Aztán a hozzászólásokban késöbb azt mondta, hogy nem akar általánositani és skatulyázni, de a posztban pont ezt teszi. Megspékelve pár magánéleti mozzanattal.

A poszt szerintem nem arról szól, hogy milyenek a csehek ill. Csehország, hanem, hogy milyen kalandokba keveredhet, aki csak úgy nekivág a nagyvilágnak (mert hallotta, hogy az ott olyan szép...), majd lazán költekezik, ha kell, kicsit dolgozik is, közben ide-oda menekül, s végül egy jobb ajánlatkövetkeztébn hirtelen Hollandiában találja magát....

Hát ilyen is van, meg még sok minden más is..... :))))))

bpetya75 2013.03.21. 11:20:16

@bpetya75:

Mínusz egy nem az "A CSEHEK" után.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.21. 11:26:20

@seggwatta: huu
elarultad
ebbol rad fognak ismerni:)
nekem egy feher meg egy piros

seggwatta 2013.03.21. 11:26:28

3 helyen éltem,meg voltam Vyszocsinan is,a legnagyobb skyparadiseban.
De csak hat hónapig...tehát Csehország 5 régiója közül 3mat bejártam-többe kevésbé...en tudom hogy ezt úgy kepzelitek el,hogy oda költöztem,megismertem pár arcot es ennyi.De nem így van/volt...
De en mindig ujra vágyom.Es ha van idom mindig megyek...

seggwatta 2013.03.21. 11:27:44

@hagyma: akkor össze állíthatjuk a cseh zászlót es mehetünk tüntetni a csehek sárba tiprása ellen :D

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.03.21. 11:29:55

Figyelj seggvatta, biztos kedves lány lehetsz meg minden, de itt most nem az iskolázottságról van szó, meg hogy ki hány éve nem használja a magyar nyelvet.

Arról van szó hogy érdemi tartalom nincs a posztodban. Ez egy határátlépkedős blog, rendszerint tele mindenféle tapasztalattal külföldről. Na, neked sikerült magánéleti / pasis vergődős posztot csinálni belőle. Nincs ezzel semmi baj, majd legközelebb írsz olyat amiben megtudunk kicsit többet arról az országról ahol jártál.

Az élet sok mindenre megtaníthatott (ahogy írtad), de élből ítélkezni egy konkrét nemzet felett sose jó dolog. Az ilyen egyéni hisztik miatt alakulnak ki a gennyes sztereotípiák, szájról szájra járnak (manapság már oldalról-oldalra), terjednek mint valami járvány és semmi sem állíthatja meg őket csak a tiszta, józan paraszti ész. Aki nem ítél, hanem próbál megismerni. Aki nem felfelé néz, hanem mindig lefelé. Aki nem tartja magát többre a többinél.

London2009 2013.03.21. 11:30:57

Nem azt mondtam, hogy nincs rájuk szükség...
De olvastad az elmúlt napokban megjelent posztokat? Azért a színvonalra lehetne itt figyelni. Nem az a baj, hogy hol dolgozik, vagy mit csinál, hanem a stílus és az értelmetlen zagyvaság amit Seggvatta néven összehordott.

bpetya75 2013.03.21. 11:31:21

@seggwatta:

Idézek tőled egy mondatot: "Egy dolgot mindenesetre azóta biztosan tudok, hogy a csehek kifejezetten képmutató emberek."

Például ezért ugrottak neked többen. Ugyanis a hozzászólásaidban többször is leírtaktól eltérően ez bizony egy jó vastag általánosítás. Még akkor is, ha valahol szerepel az is a posztodban, hogy "Tisztelet a kivételnek".

Az már más kérdés, hogy véleményem szerint sokaknál eléggé színvonaltalanra sikeredett az ellenvélemény megfogalmazása.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 11:37:23

@hagyma: jó reggelt!
milyen így ébredni? mit álmodtál, csillagossávosat?:)

Yorgem 2013.03.21. 11:37:59

A posztolóról csak annyit, hogy ő úgy ír mint egy évek óta külföldön élő magyar szerintem. Én még egyszer elszoktam olvasni amit írok általában, de nem mindig mert van hogy teljesen át kell fogalmaznom amit írtam mert amikor elolvasom amit írtam magyarul értelmetlennek tűnik. Ezzel nem becsmérelni akartalak csak szerintem ez természetes szerintem is, hogy nehezebben megy a magyar már.

seggwatta 2013.03.21. 11:38:57

@házelőtthinta: nekem ez nem is volt szándékomban en tényekkel szolgálok nem pedig itelkezek.
Halló!!!!!Erti valaki????
Eszem ágában sincs bántani valakit hèj
Többször bocsánatot nem kerek,mar 2x3x megtettem,ennél több alázatot ne kérjen senki.Es az hogy en milyen vagyok...nos te arról semmit nem tudsz se más,épp ugy en is rólatok.
Es lehet hogy nincs túl sok info," érdemben nem telített a tartalom,de itt vagyok,érdekes senkit nem érdekel semmi :D
Csak hogy kifikazzon :D
Miért?mert

seggwatta 2013.03.21. 11:40:30

@bpetya75: hm ezt egy kicsit át szerkesztették, tudod?!
En azt írtam hogy nagy százalékban , ha jól emlekszem

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 11:41:01

@seggwatta: mint mondotta, nincs még itt mindenki. és mind meg fogja jegyezni. a blog és a kommentelés ilyen fáziskéséses dolog.

most megtanulod, hogy legközelebb min 2 A4es oldalt írsz, részletekkel, mindennel:DD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 11:41:34

Mindenti annyian van, hogy lassan felek egyedul :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.21. 11:42:30

@Babette_: a fenet
az a baj hogy sokszor jokat almodom es elflejtem reggelre
ma meg mar melozni is kell
es bundaskenyeret fogok csinalni reggelire, mert megkivantam

oszinten szolva meg mindig csak baratkozom a gondolattal....
ami mar nem gondolat

seggwatta 2013.03.21. 11:42:57

@Babette_: az tuti;)
Köszönöm a biztatást:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 11:45:37

Furcsa hozaallas, erdekes nick... expasi (alkoholista)... de mibol gondoljuk, hogy nonemu irta a postot?
Vagy lemaradtam valamirol?

Furos 2013.03.21. 11:46:02

@seggwatta: Igen Hagyma allanoan magyarul tarsalog Mary-vel nehogy halibutot kerjen a hekk helyet amikor elviszi a balatonra, sot a 30 eve kulfoldon elo Zopilote is mindenhol csak a magyar nyelvet hasznalja elvarva mindenkitol, hogy megertse en pedig a kozel 12 eves kulfoldi tartozkodasom alatt csak es kizarolag magyarul voltam hajlando komunikalni nehogy elfelejtsem a nyelvet.....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 11:46:31

OK, allitolag Kata, de... mi van, ha Karoly az a Kata? :)

zsuzsk0 2013.03.21. 11:51:52

@seggwatta:
Mesélj 1-2 másik élményedről Csehországban, kérlek. Például kettő jó tapasztalatról. Biztosan voltak, hiszen viszonylag hosszú ideig éltél ott.

Yorgem 2013.03.21. 11:53:07

@London2009: A színvonalról... Volt régebben egy vagy több poszt Chiléről. A annyira jól sikerült, hogy sokan menni akartak oda egyből. Ráadásul elkezdték zaklatni a posztolót , hogy segítsen nekik az elején ráadásul olyanok akik még egy picit sem beszélték a nyelvet. Ez szerintem a másik véglet :)

Én mindig elmondom az otthoniaknak , hogy ne jöjjenek ki nyelvtudás nélkül mert úgy NAGYON nehéz kint. El is hiszik amiket mondok, volt olyan aki kijött nyelvtudása is volt de nem hitte el a dolgokat amiket mondtam neki. Például , hogy egy arab negyed közepén lakom . Amikor kijött először és mentünk a lakóhely felé akkor egy kicsit megijedt.. pedig én elmondtam hol lakom Pár hónap után haza is ment.

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.03.21. 12:06:09

Nekem még mindig nem világos hogy az ex magyar volt-e vagy cseh...

bpetya75 2013.03.21. 12:14:41

@seggwatta:

Nekem már két posztomat is közölte HÁ, de ilyen szinten nem nyúlt bele. Persze lehet, hogy a tiédet teljesen át kellett szabnia, és más lett az eredmény.

Más. Hiányolod az érdeklődést. Én csatlakozom Zsuzskához. Jó tapasztalatok? ;-)

morsels (törölt) 2013.03.21. 12:24:19

@charlieharper:
Csak egyet?
Minden orszagrol, ahol elt, egy-egy posztot :-)

seggwatta 2013.03.21. 12:29:16

@g. zsuzska: finom sor,kultúra es lazaság.
A rendőrök nagyon segitokeszek,nagyon sok a kutyás,egészségügy,az iskolák igaz Plzenben korruptak/általánosságban/de akinek nincs rá pénze az jó tanároktol tanulhat.
Na es a drága idősebb korosztály<3

morsels (törölt) 2013.03.21. 12:33:49

@bpetya75:
Itt eegy altalanositas: A diplomas magyar nagykepu bunko. A diplomai szamaval ez csak erosodik, kulfoldre koltozesevel meg hatvanyozodik :-).

morsels (törölt) 2013.03.21. 12:40:28

@SilentDreams:
Gondolom az tortent, hogy a HA-t olvasva elojottek emlekek es ugy gondolta, hogy ezt szepen le tudja irni. Nadehat aki ilyet probalt mar, az tudja, hogy nem lehet csak ugy nekiugrani hubelebalazs modjara, mert csak kuszasag lesz belole.
Ahhoz, hogy szepen vegig vigyel egy tortenetet, ahol a szubjektiv elemek, erzelmi hatterek, tapasztalatok kapcsolodnak konkret tenyekhez, ahhoz bizony tobbre van szukseg.

Mert engem peldaul a szaraz tenyek (mennyibe kerul a lakhatas, egy kilo kenyer, a metro) kulonosebben nem tudnak erdekelni, bar megertem, hogy sokakat igen. Engem jobban erdeklnek azok a tortenetek, amikben a meselo szemelyerol is felvillanak 'kepek'. Termeszetesen szubjektiv velemeny, erzelmi hozzaallas kepeben. A miertre a valaszok nagyreszt itt keresendoek mindig.

bpetya75 2013.03.21. 12:49:20

@morsels:

:-D

Ez így nem valami egzakt megfogalmazás, ne haragudj!

"A diplomák számával erősödik" Oké, node milyen mértékben. 1 diplomával egyszeresen nagyképűbunkó, kettővel kétszeresen és így tovább? Vagy más a szorzó? "Külföldre költözéssel meg hatványozódik". Mennyi a hatványkitevő? N+1, ahol N a külföldre/külföldebbre költözések száma?

Vegyünk például téged. Diplomák száma? Külföldre költözések száma? Saját besorolás alapján nagyképűbunkósági érték?

andaluzkutya 2013.03.21. 12:54:00

@bpetya75: érdemes lenni megvizsgálni, hogy mi volt előbb, a bunkóság, vagy a diploma. Én pl. már kiskoromban is kefejezetten nagyképű bunkónak számítottam, aztán lett egy diplomám és még külföldre is költöztem. Lehet, ha nagyobb bunkó lennék, akkor két diplomám is lehetne? Vagy többet utazhattam volna?:)

morsels (törölt) 2013.03.21. 12:56:00

@bpetya75:
Nincs magyar diplomam, igy a 0-t barmivel szorozva nulla jon ki :-)

morsels (törölt) 2013.03.21. 12:57:39

@andaluzkutya:
Az ugy van tudod, hogy aki kiskoraban nagykepu, abbol ha diplomazik bunko lesz, ha nem, akkor taho :-)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 13:03:37

Nekem annyi diplomám van, hogy múltkor költözéskor ki kellett selejteznem egy részüket, mert nem fértek be a dobozba.

bpetya75 2013.03.21. 13:06:55

@andaluzkutya:

De trükkös valaki! Kiforgatod itten a dolgokat. A diplomához jár a bunkóság, nem a bunkóságért a diploma! Ha még bunkóbb akarsz lenni, tessék szerezni még egy diplomát. De lehet, hogy egy nagydoktori is jó lesz. ;-)

@morsels:

Így nem ér. Mindjárt megmondalak a óvónéninek, hogy nem tartod be a játékszabályokat! De az is lehet, hogy egy mocsok provokatőr vagy, aki sértegeti a magyar diplomásokat! ffffffúúúúúújjjjjj

bpetya75 2013.03.21. 13:09:11

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Azt hiszed, hogy ezzel bárkit is megleptél? A nagyképűbunkóság esszenciális része a lényednek. Az a minimum, hogy van vagy 8-10 diplomád. Már amit még nem dobtál ki. Ráadásul több külföldön is voltál, szóval a hatványkitevő is magas. ;-)

bpetya75 2013.03.21. 13:11:56

@morsels:

De az epilepsziát pl ki lehet nőni. A nagyképűséget biztos nem?

andaluzkutya 2013.03.21. 13:13:29

@bpetya75: De ha azt nézed, hogy az egyetemekre is csupa nagyképű bunkó jár, pedig nekik még nincs diplomájuk, így elképzelhető, hogy valóban van egyfajta bunkósági minimum amit meg kell ugrani ahhoz, hogy valaki diplomás legyen, tehát szó sincs itt kiforgatásról:)

morsels (törölt) 2013.03.21. 13:14:43

@bpetya75:
A nagykepuseget nem lehet kinoni. Azt altalaban kiverni szoktak.
Tudod, az Elet a nagy Pofonjaival.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 13:17:40

@andaluzkutya: neeem, az az egyetemen teszik beléjük. velem is erősködnek, még ellenállok:D

M. Úr 2013.03.21. 13:18:08

@seggwatta: Hollandiába az új fiúd révén (után) mentél?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 13:20:21

@bpetya75:

A nagyképűségen még dolgoznom kell. Múltkor is megkérdezte valaki "igaz, hogy te vagy a világ legokosabb embere?", mire én elpirultam, majd halkan választoltam "inkább azt mondanám, a legokosabbak egyike". Aztán be is mentem a vécébe szembeköpni magamat a fali tükörben "te szemét! te kishitű szar! a legokosabbak egyike? te undorító álszerény emberszabású! legközebb mondd: igen, az vagyok!!!".

:-)

mommmmo 2013.03.21. 13:25:32

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Mindig azon gondolkodom, hogy te eloben is igy sziporkazol, Birca, vagy csak a neten teljesedsz ki?

zsuzsk0 2013.03.21. 13:27:23

@seggwatta: Köszi az élménybeszámolót!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 13:28:24

@mommmmo:

Sajnos én szóban nem állok jól. Az írástehetségem elnyomja a szóbeli tehetségemet. Mindigis így volt.

bpetya75 2013.03.21. 13:29:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ez szép volt! Kész öröm feladónak lenni, ilyen ütőjátékosok mellett :-D

@andaluzkutya: @morsels:

Azért ti is jól nyomjátok, nem sokkal lemaradva Max mögött ;-)

@mommmmo:

Maxval, az antiszociális élőben? ;-)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 13:39:41

@andaluzkutya: @Babette_:

Volt egy egyébként nagyon okos haverom. Filozófia és egyiptológia szakon végzett, de később erkölcsi okokból nem ment tudományos pályára, hanem a szippantóüzletágban helyezkedett el, mint szippantókocsis vállalkozó.

Ő legjobban a sznobokat utálta. Azt mondta: a sznobok szinte mindig keveset tudnak, s ezt igyekeznek kompenzálni a sznonsággal. Így az egyetemen mindig szórakozott a sznobokkal.

Sokat tanultam én is tőle.

Tavaly esett meg a következő eset. Egy kifejezetten és halmozottan sznob ismerős a FB-on osztotta az észt, hogy miféle bunkók élnek az országban, akik "zsoán" formában ejtik Juan/Joan Miró festő nevét a helyes "hoán" helyett. Vártam pár órát, míg belelovalja magát, majd kommentáltam nála: az illető festőnek van spanyol és van katalán neve, az egyik "huán" a másik "zsoán", de "hoán" az nincs. Egy óra múlva az emberke törölte magát a FB-ról!

mommmmo 2013.03.21. 13:47:03

Bruhaha:) erkolcsi okokbol szippantos vallalkozo.
Mondjuk nekem olyan ismeroseim vannak, matematikus-orvos hazaspar, akik a 8 ker legprolibb legszakadtabb reszen elnek, mert az Budapesten az egyetlen sznobmentes ovezet.
Ez mondjuk igaz, de azert hiaba vagyok sznobokkal korulveve, azert dijazom, hogy nalam legalabb nem a lepcsohazi folyoson van a wc.

VíziLó 2013.03.21. 13:50:52

Sajnálom, hogy a poszt inkább magánéleti problémákról, mintsem Csehországról szólt. Ha lesz folytatás, én inkább erre helyezném a hangsúlyt.

Csehországban nem jártam, de külföldön cseh lányokkal összeakadtam. Alapvetően kedvesek barátságosak voltak, de kicsit túlzásba vitték szerintem a drogozást és italozást.

Egyszer Horvátországban eltévedtünk, s csehek nagyon segítőkészen útba igazítottak.

2013.03.21. 13:59:31

@morsels: nade milyen szorakoztato lenne. Garantaltan eros indulatokat valtana ki a kommentelok kozott.

montroyal ( CAN qc) 2013.03.21. 14:00:20

@seggwatta: csak alkoholistaamikor megismerted biztos akkor is az volt de az elejen ez jo fejnek hatott biztosan .. ja me majd le fog szokni rola...

Muscari 2013.03.21. 14:01:41

@seggwatta: mar azt hiszem, kerdezte valaki, aruld mar el kerlek, honnan szedted ezt az idiota nicket? Latom, voltak hullamvolgyek az eletedben, ez kiderul a posztbol is, de kerlek, legkozelebb legalabb ne csinalj celtablat magadbol. Tobben gunyolodnak rajtad, de errol jelen esetben csak te tehetsz.

Azert kivanom, hogy talald meg a szamitasodat Hollandiaban es gyujtogessel kozben egy kis onbizlamat is, nem art az sem

Egyebkent azokrol a csehekrol, akiket en ismerek, nem nagyon tudok rosszat mondani, mind baratsagos es segitokesz, de hat az en mintam sem reprezentativ :-)

mommmmo 2013.03.21. 14:05:33

Bar megjegyzam, csak itt a 100 mtrs korzetemben egeszen meglepo sznobsagokkal talalkoztam. Van peldaul az "en olyan gyonyoru vagyok, hogy hulye is lehetek, sot az a specialis kiegeszitom es ezert allandoan orrhangon nyafizok a pultnal ahol dolgozom" fele sznobsag.
Meg az "allandoan szines kotott kabatban es bojtos sapkaban jarok, es intelligensen elemzem pszichologiailag a maganeletem mikozben kavezgatok, de ugy, hogy mindenki hallja" sznobsag.
Amikor hazajottem Magyarorszagra, ez lepett meg, hogy minden tarsadalmi reteg kifejlesztette mar a sajat specialis sznobsagat.
Bar lehet azt mondjatok, mar en vagyok a sznob, hogy igy lenezem a sznobokat.

mommmmo 2013.03.21. 14:08:23

@mommmmo: bar mondjuk a kotott kabatosok nem kaveznak, inkabb "szorpit" szoktak inni.

zsuzsk0 2013.03.21. 14:10:27

mindenki sznob aki túl komolyan veszi magát :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 14:12:51

@VíziLó: akkor tényleg nagyon eltévedtetek....

montroyal ( CAN qc) 2013.03.21. 14:16:08

@hagyma: milyen kocsid van?
es milyen a tejfol és meg a keritesrol sem irt ..

morsels (törölt) 2013.03.21. 14:27:00

@charlieharper:
Egy komplett posztot lehetne irni rola, persze nem ezen a nicken :-)

seggwatta 2013.03.21. 14:29:33

@Muscari: ez a nick?nem tetszik????nem eléggé reprezentatív??? :D
Kit izgat mit gondol más?!
:DDD

andaluzkutya 2013.03.21. 14:29:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Én két dolgot utálok: a sznobokat, meg aki nem tudja rendesen kimondani Juan/Joan Miró festő nevét:)

Amúgy én könnyű helyzetben vagyok, mert még ahhoz is műveletlen vagyok, hogy sznob legyek...

seggwatta 2013.03.21. 14:32:42

kész a hollandiai is...remélem nagyobb sikere lessz :)
tényleg, a posztokat emailben szokás küldeni vagy feltöltitek ???

andaluzkutya 2013.03.21. 14:38:53

@seggwatta: Ezt hogyan csináltad? Elküldted, vagy feltöltötted?:)

Amúgy tényleg érdekes a nicked. Először azt hittem, hogy valami csillagok háborúja szereplőnek a neve, később esett le, hogy nem biztos az...

montroyal ( CAN qc) 2013.03.21. 14:41:19

@seggwatta: magyar fiu ..bravo talan kissebsegi? vagy amikor nem ivott kenyerre lehetet kenni ( amikor aludt) ..kalandra magyar .. es mi volt a terv mibol tartjatok el magatokat .. foleg a nagy O mibol ivott (és+)... eloszor biztos neked is tetszet az ilyen elet .. talan most hollandiaban folytatod .... ha igazabol moge tudnank latni de ez a maganugyed..

voltam Pragaban turistanak .. gyonyoru...

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.21. 14:42:35

@andaluzkutya: én elég sokáig azt hittem, hogy Barroso-t hosénak kell ejteni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.21. 14:42:45

en ha sznobok kozott vagyok, jelentosen tuljatszom oket
en tudok nagyon sznob lenni ha kell
van meg egy tulajdonsagom kepes vagyok ugyanugy jarni mint barki
de tenyleg
atveszem a mozgasat 2 mp alatt, sokszor akaratlanul is

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.21. 14:46:31

büntetős ex, kirabolnak, bujkálsz...

Gondolkodtál már azon, hogy a vesztesek klubjából kifelé is vezet út?

andaluzkutya 2013.03.21. 14:47:12

@Babette_: Nem. A Barroso-t "Bárózóó"-nak kell ejteni, véletlenül sem hosé-nak:)

VíziLó 2013.03.21. 14:47:36

@Babette_: Azért annyira nem :-) Csak éppen cseh turisták voltak a leállósávon, ahol megálltunk.

bpetya75 2013.03.21. 14:53:22

@andaluzkutya:

Nagyon elemedben vagy. Bár az is igaz, hogy Babette is jó feladó :-D

Egyébként meg teljesen zavarban vagyok ezzel a festővel, akit emlegettek. A Juan fiúnév a Joan meg lánynév, nem?

Muscari 2013.03.21. 14:53:37

@tanato: olvastam. Probalkoznak, probalkoznak, de ugyis remenytelen. Mar harom csalad hazakoltozott, bravo. Szazharom meg ki.

BTW nem tudja valaki, mi lett Venatorral? Ugy eltunt, mint szurke szamar a kodben.

bpetya75 2013.03.21. 14:54:34

@seggwatta:

Mi leküldjük HÁ-nak az írást, Ő lektorálja, és eldönti, hogy mikor közli. Előtte meg értesít róla ;-)

seggwatta 2013.03.21. 14:54:46

@montroyal: te meg miről beszélsz?én nem vagyok alkoholista,és én segíteni próbáltam,sutyiban ivott,tudod nagyon jó szakács volt,szóval mindig talált melót...voltak ott mas dolgok is de az amikor mar nagyon megromlott a kapcsolatunk a pia miatt...nem akarok erről beszélni,mert szerintem szót sem érdemel egy ilyen faxkalap

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.03.21. 14:55:21

@tanato: Hurrá! Ismét remek kommunikáció.
A FIATALOKAT!

bpetya75 2013.03.21. 14:55:57

@Muscari:

Finiselnek. Áprilisra tervezik a költözést, de a legutóbbi levélváltásunkkor még nem volt teljesen biztos, hogy hova költöznek. Fejér tűnik a befutónak.

seggwatta 2013.03.21. 14:57:55

@tundrazuzmo: nem para hogy lelúzeroltál
tudom merre megyek,tudom miért...ami volt nem bántam meg...tanultam belőle...bár inkább elfelejteném

seggwatta 2013.03.21. 14:59:59

Szóval készüljetek!!!!
Remélem a hollandiai jobban fog tetszeni :)
Vivát gyökér seggwatta :D:D:D:D

NAGYOBB SZNOB VAGYOK MINT BÁRMELYIKŐTÖK...ÉS FOGALMAZNI SE TUDOK :DDDD

GYÖKEREK

zsuzsk0 2013.03.21. 15:01:04

@seggwatta: akkor miért írtál róla egy posztot?

ffüttyfürütty 2013.03.21. 15:01:24

@bpetya75: Katalánoknál nem ;)
Yorgem: õszintén érdekel te milyen tanulságot szũrtél le a posztból a határátkeléssel kapcsolatban

montroyal ( CAN qc) 2013.03.21. 15:03:17

@tanato: akkor nem csak a tegnapi Tristanka él meg belole , sokan masok is lehuznak az alapitvanybol... de legalabb egy bizonyitek hogy (igy) meg lehet élni Mo-on

seggwatta 2013.03.21. 15:04:02

@g. zsuzska: na majd meglátod :))
Tudnod kell hogy 30 perc alatt csaptam össze de összpontosítottam...nagyon.. :)
és te nem vagy gyökike zsuzsanka vagy
na lépek
sziasztok

Muscari 2013.03.21. 15:05:31

@bpetya75: Koszi. Kicsit sajnalom, hogy mar nem ir ide is, mert jok voltak a kommentjei. Kerd majd meg, hogy miutan hazakoltozott es elrendezodtek a dolgai, irjon mar egy beszamolot a tapasztalatairol.
Bar most jut eszembe, hogy egyszer mar nemet mondott :-(

mommmmo 2013.03.21. 15:06:44

@tanato: mondjuk ha azt mondanak, hogy kulfoldon tapasztalatot szerzett menedzsereket, penzugyeseket, HR~osokat alkalmaznanak nagy allami cegeknel, hogy fejlesszek nemileg az ott jelenlevo bugris vallalati kulturat, es igy probalnanak "segiteni az elhelyezkedesben" akkor talan nem rohognem szet ezen a kezdemenyezesen az agyam.

M. Úr 2013.03.21. 15:06:52

@seggwatta: "szót sem érdemel egy ilyen..."

Ahhoz képest erről szólt az egész poszt. Pont emiatt ekéz mindenki, ha nem tűnt volna fel :-) Egyébként Hollandiába is fiú után mentél? Alkoholproblémái vannak-e?

montroyal ( CAN qc) 2013.03.21. 15:08:45

@seggwatta: aha zugivo volt nem vetted eszre OK amugy biztos jo fej volt Te tudod .. szakacs volt .. es Te etted meg a foztjet... egyebkent a nok mindig a rossz fiukat szeretik
azert voltam portas 8 evig Bp-en..

M. Úr 2013.03.21. 15:10:10

@tanato: "célja, hogy ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat..."

Hurrá, csak munkát meg nyugatihoz közelítő fizetést nem adnak. Nyilván azért mennek (mentünk) ki külföldre, mert ott sokkal jobb karrier-tanácsadást és erkölcsi támogatást nyújtanak :-)

zsuzsk0 2013.03.21. 15:10:32

@seggwatta:
Kíváncsian várom a történet csattanóját.

ffüttyfürütty 2013.03.21. 15:11:39

@M. Úr: Á, csak szereti a mókás sütiket amiket watta süt neki :D

Muscari 2013.03.21. 15:11:42

@tilmir: tudod, mi "oregek" meg kevesebbet szamitunk. Egyebkent szerintem aki egy bizonyos kor, mondjuk 35-40 felett megy ki, annak mar eselye sincs az otthoni ujrakezdesre, meg ha meg is fordul a fejeben, ugyhogy meg kevesbe akar majd visszamenni. Mire? Hova? Ugyhogy velunk mar nem is probalkoznak.

SilentDreams 2013.03.21. 15:12:12

@seggwatta: Jól látom, hogy szépen legyökereztél mindenkit? Eddig magadat illetted így egyes hozzászólásaidban, most másokat is, nagyszerü.

Gratulálok, csak kibontakoznak a szándékaid...

SilentDreams 2013.03.21. 15:17:50

@seggwatta:
"na majd meglátod :))
Tudnod kell hogy 30 perc alatt csaptam össze de összpontosítottam...nagyon.. :)
és te nem vagy gyökike zsuzsanka vagy
na lépek
sziasztok"

Nagyon komoly. "Gyökike". Biztos, hogy ide való ez a holland sztori? (a cseh története és a mai produkciója fényében)

VíziLó 2013.03.21. 15:18:05

@bpetya75: Trükkös ez a nevekkel, mert Joan valóba lánynév angolul, de katalánul fiú, a Juan azaz János katalán alakja.

andaluzkutya 2013.03.21. 15:18:20

@tanato: Azt írja, hogy: "Tapasztalt tanácsadók és önkéntesek a magyar munkaerő-piacról adnak információt, segítenek az álláskeresési technikák elsajátításában, munkajogi kérdésekben, tájékoztatnak a lakhatásról, a szociális juttatásokról, valamint az egyéni vállalkozás indításának feltételeiről".
Namármost: aki külföldön boldogul, annak alighanem nem az a problémája, hogy nincs megfelelő álláskeresési technikája, vagy nem tud utánanézni az összes többinek. Viszont lehet az a problémája, hogy utánanézett, hogy pl. mi kell egy vállalkozáshoz, vagy milyen feltételek mellett tudja üzemeltetni és elment a kedve az egésztől...

Mrs. Clayton 2013.03.21. 15:20:35

@Muscari: ne mondj ilyet, igaz nem tervezek hazamenni, de valahogy nem érzem úgy h 36 évesen olyan öreg lennék, v az vagyok? aki az élete felénél jár annak annyi? ez most komoly? le van írva meg minden? csak nem, igaz én eddig is fordítva éltem az életem, szóval 70 évesen Ibizán fogom nyomni a 20 évesek közt :-D

Muscari 2013.03.21. 15:21:07

Kedves Hataratkelo! Nagyon szepen megkerlek, hogy nehogy kitedd ennek a noszemelynek a kovetkezo posztjat. Ha ugyan nem kamuzott, mert kezd az az erzesem lenni, hogy vegig csak szivatott minket, annak ellenere, hogy megjelent.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.03.21. 15:22:24

@Jess G: Nem is rólad van szó, hanem az ötven körüliekről.
:)

zsuzsk0 2013.03.21. 15:22:56

@SilentDreams:
én ezek után kíváncsi lettem a holland történetére, hogy vajon miként veszi fel a mai kommenteket..

Muscari 2013.03.21. 15:25:37

@Jess G: En csak arra probaltam celozni, hogy nem fogsz majd munkat talalni, mert mert nem allnak szoba veled a cegek. En mindjart 40 leszek, de meg annyi mindent szeretnek kezdeni az eletben, hogy egy ujjabb 40 ev kene ra. :-)

montroyal ( CAN qc) 2013.03.21. 15:26:18

@Muscari: 230 komment.. a semmi postrol... azert ez folytatast erdemel (?)

Mrs. Clayton 2013.03.21. 15:31:53

@Muscari: hát nem tudom, lehet, vagyis ez van a köztudatban, remélem rácáfolok erre, egy német tankönyvben olvastam egyszer h egy nő úgy döntött 40 évesen, h állatorvos lesz, s beiratkozott az egyetemre, elvégezte, s most nem, mittomén eladó, hanem állatorvos, megcsinálta az álmát, ilyenben azért én sem hiszek
@montroyal: ez is azt bizonyítja, h nicket választani is tudni kell, meg azért úgy őszintén, mit lehet olyat írni csehországról, amit egy magyar nem nagyon tud, persze ha lett volna vmi hatalmas karrierje ott, akkor izgi lett volna, v ha felszolgál és innét hoz vicces sztorikat v vmi hasonló, de ált az emberekkel semmi vicces nem szokott történni

andaluzkutya 2013.03.21. 15:34:14

@Jess G: Itt van egy orvos, aki először focista volt, utána segédápoló, utána meg ápoló, majd amikor a fia elvégezte az orvosi egyetemet, kitalálta, hogy ők orvos szeretne lenni, és most, 61 évesen lett szakorvos. Tehát sose késő:)

SilentDreams 2013.03.21. 15:35:06

@g. zsuzska: Nekem úgy tünt, hogy szinte semennyire sem vette fel a kommenteket.

Válaszolgatott erre-arra, de nem úgy tünt, mintha bármibe is belegondolt volna, amit írtak neki.

Az új holland történetet saját megfogalmazása szerint 30 perc alatt csapta össze, miközben reméli, hogy az majd kevésbé lesz kusza, mint a mostani. Hahhh :)

Eleve már a nicke erösen elgondokodtató a szándékairól. Több kérdesre sem világította meg, hogy miért ezt választotta.
Majd végül nagy betükkel gyökerez. Hát nekem ez elég provokáció gyanús, vagy nem teljesen kerek az illetö :)

Muscari 2013.03.21. 15:36:48

@Jess G: elhiszem, andaluzkutya is irt mar 60 eves rezidens orvosrol. Csakhogy az akulonbseg, hogy ezek nem Magyarorszagon tortentek.

Mrs. Clayton 2013.03.21. 15:37:17

@andaluzkutya: és azt hogy csinálta? nem Mo-ról? mert Mo-n ez nem megy, nappalira max 35-ig vesznek fel asszem, estin meg nincs orvosi :-)

Mrs. Clayton 2013.03.21. 15:40:29

@Muscari: aha, most is megemlítette :-) ez nagyon komoly, sztem
pár napja a daily mailben olvastam egy bácsiról aki a B&Q-ban dolgozva ünnepelte a 80. v 90. szülinapját, valszeg Mo-n őt is kirakták volna, h ne önmegvalósítson már tovább
egyébiránt csak én érzem irtó levertnek magam 2 napja? v mást is kicsinált itt az idő?

bpetya75 2013.03.21. 15:42:19

@ffüttyfürütty: @VíziLó:

Mindig tanul valamit az ember. Így még ráadásul a redundancia is nagyobb, ami esélyt ad az új információ elmélyülésére ;-)

seggwatta 2013.03.21. 15:46:19

ugyan már ne vegyetek mindent olyan komolyan :)
csak viccelődöm
Love for everyone

bpetya75 2013.03.21. 15:49:55

@Muscari:

Megkérdezem tőle, hátha lesz hozzá kedve. De majd csak nyáron. Remélem a munkatalálással nem lesz gondja.

seggwatta 2013.03.21. 15:55:30

a seggwatta nevet már kb.10 éve használom,főleg ha már minden foglalt.akkor kb 18 éves lehettem,szóval egy berögződött dolog ez nálam még az ifjú koromból...polgárpukkasztó?nagyon örülök..azért olyan amilyen
A hollandiai poszt pedig nem félórás összecsapott munka,mint már előtte írtam nagyon bánt hogy a blog esetleg az én posztom miatt rossz színben tűnt föl,tehát több energiát fektettem belé de még nem anyait-apait...
ti tényleg nagyon frusztált lények lehettek ha ilyen kis viccecskéktől begurultok...
és még 1x és utoljára------------------------
NEM ÁLL SZÁNDÉKOMBAN SENKIT SEM BÁNTANI...INKÁBB SZERETNI

VíziLó 2013.03.21. 15:58:28

@Jess G: Ismertem egy nagyon jó ügyvédnőt, aki 40 valahány évesen azért kezdett el levelezőn jogot tanulni, hogy a joghallgató lányának segíteni tudjon. A lánya végül szülői segítség ellenére is ellinkeskedte és kirúgták, de az anyuka elvégezte, s az egyik legjobb nevű ügyvéd a városában.

seggwatta 2013.03.21. 15:59:25

@Muscari: NE MÁR...adj esélyt..ez volt életem első posztja és mindent megpróbáltam akommentekben,hogy helyrehozzam...
a 30 perces összecspás csak vicc volt :)

Északifény74 2013.03.21. 16:00:58

Zuhan a színvonal..épp most ért le a szakadékba...ez most mire volt jó???

seggwatta 2013.03.21. 16:03:57

hát ha annyira dramatikus itt mindenki,én is az leszek...vigyük el ezt a végletekig...ez az első posztom...szóval kiélvezem,ha zavar ha nem :D
LOVE

tanato 2013.03.21. 16:13:39

@seggwatta: Oké,tényleg én is úgy érzem hogy csak viccelődsz,de nagyon tehetséges vagy,több száz hozzászólást generáltál a viccposztoddal/bár lehet akár igazi is a történet,az Internet mindent kibír./

Yasmin5 2013.03.21. 16:34:57

Elolvastam a posztot,nem tudtam hova rakni, kicsit talan kezdtem sajnalni a lanyt az exe miatt meg hogy mit fog kapni a hozzaszolasokban. Aztan meglattam a nicknevet (????) azt hogy szoros kapcsolatban all a hollandiai coffeeshop-okkal es hogy mennyire felhaborodottan reagal, eroltetten magyarazza a szandekat a posztirasra. Nem szimpatikus egyaltalan. Nem szivesen latnam itt a kovetkezo sztorijat.

Mrs. Clayton 2013.03.21. 16:35:39

@VíziLó: ügyvédet én is egy csomót ismerek, én se 18 évesen álltam neki az egyetemnek, végül is lehetetlen nincs, csak tehetetlen :-)

Mrs. Clayton 2013.03.21. 16:38:30

@mommmmo: ez a kezdeményezés arra jó, h ha te haza akarsz költözni, akkor megdobnak egy részmunkaidős ajánlattal, vállalkozásban csinálhatod, v vmi hasonló, és akkor saját magaddal dicsekedhetsz a honlapjukon, h mekkora jó is ez a gyere haza v mi

DieNanny CH 2013.03.21. 16:41:05

Nesze semmi, fogd meg jól!

...Most pedig elolvasom a kommenteket, hogy valami értelme is legyen az ittlétemnek...

seggwatta 2013.03.21. 16:41:18

@Yasmin5: ez honnan ez a vonatkoztatas hogy szoros a kapcsolatom a coffe shoppokkal???

Yasmin5 2013.03.21. 16:46:05

@seggwatta: te magad irtad valaszul valakinek,hogy nagy szerepet jatszik az eletedben. Az elso oldalon van. Azt hiszem ezt nem lehet maskepp ertelmezni. Ha tevedek elnezest.

mommmmo 2013.03.21. 16:47:15

@Jess G: arrol nem irnak, hogy megdobnanak barmivel is.. csakhogy az allamilag finanszirozott bolcsek megtanitjak, hogy hogyan kell lavirozni azon a halal xar otthoni allaspiacon, nem?

andaluzkutya 2013.03.21. 16:54:36

@Muscari: @Jess G: Az említett orvos Lengyelországban végezte az egyetemet (norvég) állami támogatással. De pl. az első rezidensem itt egy olyan 60 éves volt, aki előtte 25 évig háziorvos volt, de át akart nyergelni egy másik szakra.
Itt teljesen természetes, hogy az ember idősebb korában meggondolja magát és átnyergel egy másik szakmába. Miért kellene egy embernek egész életében ugyanazzal foglalkozni, ha nincs hozzá kedve?

DieNanny CH 2013.03.21. 17:01:01

@Yorgem:
Ezzel a történettel csak az a baj, hogy nem történet. Mindegy, ki írja, egy szakmunkás is el tudja mondani, hogy milyen pl a buszközlekedés, a munka, amit végzett milyen volt, milyen volt a főnök, mit csinált szabadidejében - kirándulás, séta, mozi, tv-nézés.
Magánéleti problémáit mesélte el, és az országot azonosította azzal az 50 emberrel, akit ismert. Ergo, NEM az országról írt.
Más baj nincs a poszttal...

bpetya75 2013.03.21. 17:04:43

@andaluzkutya:

Ezt a nyitottságot, szellemi és fizikai fittséget kell itthon is meghonosítani a lehető legszélesebb körben.

Sajnos ennek egyik fontos feltétele a szándékon túl az anyagi lehetőség is. Nehéz úgy egészségesen étkezni és elegendő testmozgást végezni, ha a hó végén a parizer is kincsnek számít.

Én minden esetre szeretnék olyan 60 éves lenni, aki érez magában elég erőt ahhoz, hogy újra beüljön az iskolapadba ;-)

DieNanny CH 2013.03.21. 17:07:00

@seggwatta:
"Ti itt mind abban a kiváltságos helyzetben vagytok,hogy nap mint nap hasznalhatjatok a nyelvet.En 7-8 éve havi 2-3 alkalommal tudom"

Én 13 éve német nyelvterületen élek, 3-4 havonta vagyok Mo-on 1-1 hétre. Csak úgy mondom...

Taxomükke (UK) 2013.03.21. 17:10:25

@Kovermadar: te is azt gondolod, amit én... csak Maxval rá ne jöjjön, bevallottan homofób :)

VíziLó 2013.03.21. 17:19:57

@bpetya75: Sokszor én is a spórolásra hivatkozom, s ezzel igazolom a kevés testmozgást vagy a nem teljesen egészséges táplálkozást. Ha jól belegondolsz azonban, akkor ez nem pénz-, hanem sokkal inkább elhatározás kérdése. Futni, tornagyakorlatokat végezni, akár egy faágon függeszkedni nem kerül pénzbe. A zöldség, helyben termett gyümölcs, vagy akár egy rostokban gazdag (nem agyoncukrozott) müzli még mindig sokszor olcsóbb mint az egészségtelen műkaja.

DieNanny CH 2013.03.21. 17:24:10

@SilentDreams:
Nekem az a gyanúm, nem is ő a posztoló. Hiszen azt sem tudta, hogyan kell egy posztot beküldeni!

andaluzkutya 2013.03.21. 17:27:37

@VíziLó: azért nem csak elhatározás (meg mint ahogy te is mondod) pénz kérdése, hanem mondjuk általános lelkiállapot. Nekem egész életemben nagyon fontos volt a mozgás, testedzés, szinte egész életemben edzettem valamit. Viszont mielőtt kijöttünk, és hülyére dolgoztam magam úgy, hogy még csak eredménye se volt, mellette ott a család, stb., akkor nem volt erőm ahhoz, hogy elmenjek futni vagy faágon függeszkedni. Néha belekezdtem, de sose lett rendszeres edzés belőle. Persze lehet azt mondani, hogy hiányzott az elhatározás, de azért ez ennél összetettebb.

andaluzkutya 2013.03.21. 17:32:31

@bpetya75: bár itt szerintem az átlaglakosság fittebb az idő előrehaladtával, Mo.-n is találkoztam több olyan idős emberrel, aki meglepően friss volt. Az egyik egy néni, aki elmesélte, hogy 82 évesen leesett a cseresznyefáról, egy másik meg egy 96 éves bácsi, aki azon szomorkodott, hogy 94 éves kora óta már nem tudja felásni a kertet, mint azt addig tette:) Volt persze több is, de most ők jutottak eszembe.

Mrs. Clayton 2013.03.21. 17:51:58

@andaluzkutya: a kérdés teljesen jogos, én pl nem tervezek nyugdíjba menni, persze az egészségem még közbeszólhat, de ha minden ok lesz szeretnék végig aktív lenni, s így több mindent kipróbálni, de Mo-n ez nem tűnik túl reálisnak, sajnos, eleve nappali képzésből ha elmúltál 35 ki vagy zárva, nem mondom h rossz levelezőn tanulni, mert aki akar, azért ott is összeszedi, ami kell, de pl orvosnak konkrétan nem lehet tanulni egy kor után

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 19:19:42

@Yasmin5: nekem irta... En is szeretem a CS-okat. Ez talan baj? :) "rendszeres" jointfogyaszto vagyok, semmivel sem rosszabb, mint berugni havonta 1*. Csak picit kevesbe torvenyes.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 19:22:15

@DieNanny: hmmm... elgondolkodtato! :) Lehet maxval az alruhaban? :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 19:33:13

@g. zsuzska:

Férfiben a sznob az olyan mint nőben az aki nem sminkeli magát dögunalmas.

ffüttyfürütty 2013.03.21. 19:33:46

@andaluzkutya: arany sziveim, bírom az ilyen öregeket :)))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 19:34:14

@Kovermadar:

Amikor beküldök valamit álnéven. Még nem csináltam, de jó a blog és megérdemli ezt a kedvességet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 19:36:00

@bpetya75:

Mint a híres magyar zenésznő, Bartók Béla. A Béla csak női név lehet, nem?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 19:36:47

Ertem!
Akkor tenyleg irhatnal ide valamit, mert mostanaban elegge asitozosak a postok. :(

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 19:41:36

@Jess G:

Én 3 országban jártam összesen 4 egyetemre, azon belül 5 szakra. De még szeretnék egy hatodikat is.

Mivel nem érdekel a karrier és a munkát nem szeretem, sosem akartam magamat munkán keresztül önmegvalósítani, az egésznek a hivatalos része nekem végülis érdektelen, csak a tudás számít, nem a papír.

2013.03.21. 19:43:58

@Jess G: mid-life crisis-od van 36 evesen?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 19:46:41

@andaluzkutya:

Nem vagyok nagy portugálszakértő, de a portugálnak van a legbonyolultabb hangtana az összes újlatin nyelv között, s az egyik azonnal észrevehető sajátossága a portugálnak, hogy a hangsúlytalan o-ból u lesz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.21. 20:17:18

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ilyen jellegzetességei a svédnek is vannak. 2 év után még mindig hullik a hajam néha :)
A legjobb pedig, hogy hiába kérdezek, sokszor a svédek sem tudnak válaszolni a miértekre.
De nem adom fel... :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.21. 20:44:08

@Kovermadar:

S a bolgárnak is. A tanulatlan bolgár embert onnan lehet felismerni, hogy nem tudja, hogy egy adott szóban O vagy У van, mert hangsúlytalan helyzetben a kettő ejtése azonos. Ugyanez az А és Ъ magánhangzók esetében, hangsúlytalan helyzetben a kettő ejtése azonos.

Pl. azt a szót, hogy "Magyarország" úgy kell írni bolgárul, hogy УНГАРИЯ, de lehetne ОНГАРИЯ is, az ejtés egyezne, mert a hangsúly a 2. szótagon van.

Ezért amikor egy bolgár kimonjda Barroso nevét, szinte tökéletes portugál ejtéssel mondja.

Az oroszban is van ilyen, de ott nem U felé van a redukció.

tanato 2013.03.21. 21:05:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Birca te bulgár netes fórumokon is ilyen aktív vagy mint itt?

tanato 2013.03.21. 21:27:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hát ez marha jó ,mint az iskolában a fordított nap.

Mrs. Clayton 2013.03.21. 21:28:48

@charlieharper: ja :-)

nem, azért még nincs, csak elgondolkodom, h egyszer már felépítettem magam, most meg megint, de aztán megnéztem a gyerekem performancát a színházban és azt mondom, ott egye a fene :-)

Mrs. Clayton 2013.03.21. 21:34:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: én ezzel úgy vagyok, h tanulni szeretek, és utálom, ha vki meg akarja mondani nekem, h mit hogyan csináljak, egy darabig elnézem a hülyeséget, meg nem szólok, eddig max 3 évet bírtam, de ott azért nem volt idióta a főnököm, nekem a legideálisabb munkahely egy életre szóló egyetemi hallgatói státusz lenne jó fizetéssel, bár van egy tervem, ha azt megcsinálom, akkor lehet nem tanulok többet semmit

qengland 2013.03.21. 21:42:37

@Jess G: na és mi a terv? hogy végre leérettségizel?

Mrs. Clayton 2013.03.21. 21:44:30

@qengland: nem, befejezem az óvodát, középsőben kibuktam, így csak egy pár cipőt sikerült eddig kijárnom

spangola 2013.03.21. 21:51:22

@montroyal: Nem igaz, van aki csak a jó fiúkat szereti. Pl. én.

Mrs. Clayton 2013.03.21. 21:57:22

@mommmmo: lehet csak én képzelek sokat a riportok mögé, de nekem vmi oknál fogva tegnap is az volt a benyomásom, h aki hazajött, az v ezeknél dolgozik v simán csak ismeri az ott dolgozókat, mert egyébként nem látom az egészben, h ez olyan kidolgozott vmi lenne, h vannak kapcsolataik cégekkel, v bármi, amivel érdemi segítséget tudnának adni
én már itt angliában is kiröhögöm, amikor a totaljob ír, h majd ők felturbózzák a cv.met, hagyjuk már...

spangola 2013.03.21. 22:02:41

@Jess G:
"nekem a legideálisabb munkahely egy életre szóló egyetemi hallgatói státusz lenne jó fizetéssel..."

Na, én ugyanígy vagyok vele!!!
Mindig imádtam tanulni, főleg a főiskolán. A tanáraimat is tisztelt

spangola 2013.03.21. 22:03:19

@spangola:
tiszteltem, szerettem, volt, akiért rajongtam.

Kacorlakk 2013.03.21. 22:07:39

Pár hónapja napi rendszerességgel olvasom a posztokat és a kommenteket, melyek váltakozó minőségben kerülnek elénk, örülhetünk a szellemesnek, a jónak.

Ma valami szokatlan és fájdalmas dolog történt, ma rossz érzésekkel kelek fel a géptől.

Yorgem hozzászólása alakította ki bennem. Igaza van. (Direkt nem puhítottam a részben, a nagyrészt stb. kitételekkel.)

Hozzászólásából nekem az jött át, szívesen olvasna olyan posztokat is, melyeket nem a sikerágazatok megbecsült szakemberei, hanem a többséget képviselő kétkezi melósok írnak, esetlegesen, hibásan. Kérte, ne riasszátok el a posztolót. Gondolom azért is, merjen majd más is írni.

Kérését nem méltányoltátok. Hol viccelődve, hol csak intelligensen, de átléptetek rajta, még ő is visszavonult. Több toleranciát kellett volna tanúsítani. Vannak, akik szeretnének ide tartozni, de a mai viselkedés eltaszítja őket. Kár, sok okból szükségetek lenne egymásra. Elvileg támogatjátok a nyitást, a toleranciát, csak éppen a konkrét kérést nem támogattátok. Ez nem tetszik.

Véleményemet nem befolyásolja a mai poszt hamis – valódi, tárgyilagos – elítélő volta, mondandómat Yorgen generálta. Aki nem hisz nekem, kérem, olvassa el kommenteket 10:45-től!

Mrs. Clayton 2013.03.21. 22:08:10

@spangola: én jelen állapotomban is egyszerre két kurzusra járok, két munkahelyem van, szóval elvagyok :-)
mondom egyedül az zavar, h ha idióta a főnököm, mondjuk mivel korábban soha nem volt főnököm, így most is azon vagyok, h életemben többet ne is legyen

Mrs. Clayton 2013.03.21. 22:13:31

gyerekek, meggondoltam magamat, nem tanulok, nem dolgozok többet, gyűjtést rendezek saját magam megsegítésére
a számlaszámomat később megadom, de hogy tudjátok előre mire kérek pénzt belinkelem a célt :-) alig félmillió font, amire szükségem van
index.hu/bloghu/mertutaznijo/2013/03/20/a_vilag_legdragabb_utazasa

zsuzsk0 2013.03.21. 22:34:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Érdekes meglátás, hogy a smink tesz érdekessé egy nőt.
Inkább szebbé, mint érdekessé.

morsels (törölt) 2013.03.21. 23:02:05

@Kacorlakk:

En azt nem ertem, hogy mindenkinek van tortenete. Es a szemelyes tortenetek erdekesek.

Nade itt kialakult egy 'mag', aki velemenyezi. Es onmagat meri a tortenethez. Es hat idovel persze mar nem lehet olyan tortenetet irni, ami mindenkit erintene, mert elolvassak, azt mondjak magukban, hogy 'en jobban megszenvedtem', vagy 'en okosabb voltam', vagy en persze kene beszelni a nyelvet, mellette meg harmat, biztos ami biztos, amihez azert kell meg vagy harom diploma, es csak fokozzak.

Szerintem mar nem lehet ide jo posztot irni. Ha a mostani kommentelok irnanak egyet (mint ahogy arra volt pelda), azt is szetszednek. Leneznek, kritizalnak... mert a kommentelo mindig jobb, tobb, kepzettebb, okosabb es talpraesettebb, plane jobban beszel magyarul (meg meg 4 masik nyelven) es....

A lenyeg az, hogy lassan ez is olyan lesz, mint valami Reality Show. A regiek csak azert ulnek itt, hogy maguknak bizonygassak, hogy ok jobbak, mint akik most szerepelnek a musorban.

Aztan azon vitatkoznak, hogy mi a baja magyarokkal kulfoldon. Hat tobbek kozott ez. Is.

morsels (törölt) 2013.03.21. 23:09:00

@Jess G:

Irj egy posztot.
A terveidrol, az elkepzelesedrol, arrol, hogy hogyan kepzeled el megvalositani azokat, hogy milyen egyetemeket fogsz elvegezni, milyen szakokbol doktrolalsz, irod meg a teziseidet es ezt hogyan egyezteted ossze a megelhetessel.

En kivancsi vagyok olyanra is, aki elete vegeig csak tanulni akar, 'dolgozni' nem, aztan meg is csinalja. Mindezt ugy, hogy kozben csaladot alapit, gyereket nevel, azokat kuldi egyetemre, meg laknia is kell valahol, szoval azert a mindennapok penzugyi rendszerebol ha ki tud lepni, akkor arra is kivancsi lennek, hogy hogyan.

Aztan persze felmerul az is, hogy a nyugati tarsadalmi rendszerekben jelentkezo 'beilleszkedesi, alkalmazkodasi' problemak (mar amennyiben ezek felmerultek, vagy meg varatnak magukra) milyen modon manifesztalodnak nalad, esetleg a kornyezetedben.

montroyal ( CAN qc) 2013.03.21. 23:13:04

@spangola: ouf mar megint lecsusztam .... meg kell javulnom..

mommmmo 2013.03.21. 23:28:36

@morsels: Ez hulyeseg, ne haragudj. a "mag"-bol nagyon sokan nem rugdostunk bele a posztoloba, igazabol nem is velemenyeztuk, masrol beszeltunk. Lasd en (mar en is itt vagyok tobb mint egy eve, szoval szerintem nevezhetem magam magnak), Hagyma, Andaluzkutya,Birca (igaz, o mindig masrol beszel) Tanato pedig kifejezetten vedelmebe is vette a posztolot.

Szoval ez tokre nem igaz, hogy mi csak itt ulunk, hogy fikazzunk, szerintem aki ezt teszi, az nem kifejezetten a mag, vagy legalabbis nagy resze nem.

Amugy meg, azoknak, akik a "blog szinvonalanak eseserol" beszelnek, ez eleg uncsi, mar masfel eve ez megy, hogy "esik a szinvonal", nem tudom hova "eshet" meg masfel ev utan is, folyamatosan... mondjuk ehhez a poszthoz en tenyleg nem tudtam sokmindent hozza tenni, de itt volt 2 tok erdekes afrikai poszt a heten szoval nem volt ez rosszul osszevalogatva.

A fikazasrol meg meg annyit, hogy szerintem, ha az sut egy posztbol, hogy valakinek hulye a hozzaallasa bizonyos dolgokhoz, azt meg lehet mondani, de valakinek a kepessegeit eleg bunko dolog minositgetni a magas lorol..

Kacorlakk 2013.03.21. 23:39:55

@morsels:
Köszönöm a reagálásod. Szerintem is egyre zártabb a közösség, ez egyben az unalmassá válásához vezethet, s mivel itt sok az innovatív ember, az elmaradásaik miatt lassan erodálódhat az a sok érték, amit összehoztak.

Ami fontosabb, s a bántó volt számomra, a mások iránti felelősség hiánya. Ilyen kérésre hallgatni kellene. Meghallgatni vagy legalább elhallgatni.

spangola 2013.03.22. 00:21:10

@Jess G:

Na, ez a világörökség helyszíneit meglátogató világutazás engem is érdekelne.

A volt munkahelyem nagyfőnökének kb. 6 milliárdja van, lehet kérek tőle, hátha...

spangola 2013.03.22. 00:31:54

@montroyal:
Ez sem a te napod volt. Bocsi.

spangola 2013.03.22. 00:37:23

@morsels:

Én nem fikáztam le a posztolót, és szerintem még egy poszt sem volt, ahol lefikáztam volna.
Vagy sok szerencsét kívántam, vagy egyáltalán nem írtam kommentet, vagy tök másról beszéltem. Vissza lehet nézni a hozzászólásaimat.

Én nem tartom magam tipikus magyar mást fikázó embernek, aki jön a diplomájával, és azt lódítja, hogy ilyen-olyan nyelven beszél.

Amúgy meg engem is jobban érdekelnek a szakmunkások posztjai, mint a mérnökök és IT-sek posztjai, én is átlag magyar vagyok.

spangola 2013.03.22. 00:41:00

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Nem vagyok nagy portugálszakértő"

Veled mi történt? Nem vagy valaminek a szakértője??

pappito · http://pappito.com 2013.03.22. 02:47:38

én csak azt szeretném tudni, hogy ez a poszt miért passzol a HÁ-be? Csehországról nem szólt, külföldi munkáról nem szólt, és azon kívül, hogy a szar párkapcsolat szar - nem tudtunk meg semmit, ezt viszont elég sokan sejtettük amúgy is.

pappito · http://pappito.com 2013.03.22. 02:50:23

@NIKI LAURA: hát fura h csehországról jut ezsedbe Ruzomberok vagy Donovaly, mind a kettő Szlovákiában van, ha meg a hetvenes évekről vakerálsz akkor az országot Csehszlovákiának hívták.

pappito · http://pappito.com 2013.03.22. 02:53:04

@seggwatta: " seggwatta nevet már kb.10 éve használom"

biztos csak szóban, mert a neten csak HÁ-s találat van erre a nickre meg egy törölt instagram felhasználó...

úgyhogy maxval, valld be, hogy te voltál vagy valaki más a fúrótoronyról :)

pappito · http://pappito.com 2013.03.22. 02:57:11

meg még egy megjegyzés: a cipőm tele van ezzel az "írjanak a hegesztők és a tescos árufeltöltők is végre!" dumával. Miért nem írnak? Hol vannak a posztok, hogy Mo-n elvesztettem az állásomat, de Unterturkheimban azonnal felvettek a konténerjavítóba, azóta hegesztek?

A fenti poszttal se az volt a baj, hogy hősünk árufeltöltő (vagy akármi) hanem az, hogy nem szólt semmiről, sem az országról sem a munkáról.

Nem az a baj, hogy valakinek nincs diplomája, hanem az, ha ez annyira zavarja, hogy "ki fogja takarítani a vécédet, he?" kommentekkel kompenzál.

PannonBoy 2013.03.22. 04:25:17

Jajj már, mikor jönnek a diplomás posztok? Öltönyös menedzserekről akarok olvasni, akik hátrahagytak mindent, nincs magánéletük és csak a munkának élnek. Nincsen kapcsolatuk, viszont van lakás és rengeteg pénz. Nálam a siker ezt jelenti.

bpetya75 2013.03.22. 08:51:43

@Kacorlakk:

A poszt igaz/hamis volta tényleg nem számít abból a szempontból, amiről írsz. Viszont nem értek veled egyet abban, hogy mindenki átlépett volna Yorgem hozzászólása fölött. A következő hozzászólás valóban a nagyképű sznobság iskolapéldája volt, de utána többen is érdemben igyekeztünk reagálni az észrevételre. Még ha én pl nem is választ írtam neki, hanem csak úgy általában lőttem bele a térbe.

@morsels:

Szerintem nincs igazad a maggal kapcsolatban. van itt ilyen is, meg olyan is. Mindenkit leszóló ortodox kritikátor nem sok van köztünk.

Szerintem csak irigy vagy ránk, magyar diplomás nagyképűbunkókra. Ha segít, akkor én szívesen megszavazok neked a külföldi diplomádra is egy nagyképűbunkó címet. Na?!

bpetya75 2013.03.22. 09:06:00

@VíziLó:

A helyben termett zöldség/gyümölcs sokszor drágább, mint a multinál vásárolt. Igaz, hogy cserébe szinte biztos, hogy finomabb és kevesebb káros anyagot tartalmaz, de akinek nincs módja rá, hogy megtermelje magának a betevő egy részét, az kényszerpályán van. Épp tegnap beszélgettük a buszon egy ismerőssel, hogy látott a neten egy összehasonlító elemzést, ami a lakosság fogyasztási szokásait vizsgálta az elmúlt nemtudomén hány évben. Elég egyértelműek a trendek, és a mozgatórugó is. Csak egy példát említett: A rostos és szűrt gyümölcslevek fogyasztásának visszaesésével párhuzamosan nőtt a szörpöké. Az egészségtelenebb, de olcsóbb fogy jobban.

A mozgás már valóban más kérdés, de ott sem hagyható figyelmen kívül a gazdasági környezet. A vég nélküli küszködés érzése szembeállítva azzal, hogy kicsivel odébb mennyivel jobban élnek az emberek, könnyen felerősíthetik a destruktív hajlamokat. Feleségem unokatesója úgy halt bele fél év alatt a rákba, hogy pontosan tudta, mivel adhatna esélyt magának a gyógyulásra, de nem törődött vele. Nem mondom, hogy öngyilkos akart lenni, de élni se akart olyan nagyon.

@andaluzkutya:

Ez genetika. Nekem sokat kell tennem azért, hogy 82 évesen leeshessek a szilvafáról. Pl ültetnem kell egyet, mert egyelőre nincs az udvaron ;-)

2013.03.22. 09:26:53

Bár már sokan leírták, de ez a poszt egy nagy kalap sz...Bocsánat. Az országról nem szól, csak egy párkapcsolatról. Az viszont nem ide tartozik. A hozzászólásokat majd később elolvasom, biztosan érdekesebbek, mint a poszt.

M. Péter 2013.03.22. 09:36:11

@bpetya75: Az én tapasztatom az, hogy a piacon olcsóbb a gyümölcs és a zöldség.

bpetya75 2013.03.22. 09:56:13

@M. Péter:

Igazad lehet. Én a Portékából indultam ki, az többnyire nem olcsóbb. Piacon nagyon ritkán járunk. Idén lehet, hogy változni fog ez, mert nem lesz idő az otthoni kertészkedésre.

Alaister Grand 2013.03.24. 16:42:58

Nem is tudom, mit mondjak erre a történetre.
Elbutuskázza az életét, (kiemelkedően) rosszul választ párt, aztán ismét rossz emberekben bízik meg, közben alkalmi munkákból él, és végül mégis kap ajánlatot Hollandiából?
Basszus.

Alaister Grand 2013.03.24. 17:41:58

Olvasom seggecske "riposztjait" az értetlenkedésekre és kérdezősködésekre. Nossss...
Még jó, hogy ő nem iszik.

Kár, hogy nem látszik.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása