oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. február 09. 06:52,  Aki nem tud alkalmazkodni, ne induljon el! 276 komment

2013. február 09. 06:52 Határátkelő

Aki nem tud alkalmazkodni, ne induljon el!

A cím nem csak mai úticélunkra, Máltára érvényes (noha, mint Andi írásából kiderül, oda fokozottan), hanem azt gondolom, általában véve is minden országra, ahová kívülállóként csöppenünk. A mai posztban azonban természetesen nem csak erről lesz szó, hanem arról is, hogy miként kerülhet duplájába a rezsi azoknak, akik nem máltaiak vagy nincs letelepedési papírjuk és más egyéb érdekességekről is. Induljunk el!

1_2.JPG

„Hogy hogyan is kerültünk mi Máltára? Ez elég egyszerű. Elegünk lett az otthonlétből: a munkánkból és az emberekből is.

Otthoni viszonylatban tulajdonképpen mindkettőnknek jó munkahelye volt. Párom informatikusként dolgozott egy kisebb cégnél, én pedig oktatásszervezőként egy német tanúsító cégnél. Végzettségünket tekintve mérnök informatikus és idegenforgalmi közgazdász.

Azonban az én munkahelyemen 2011 elején nagy változások történtek, amit nem toleráltam tovább és úgy döntöttünk, hogy most van itt az idő, hogy lépjünk.

Máltát már korábban felfedeztük, egy nyaralás alkalmával turistaként, ezért is döntöttünk úgy, hogy ide jövünk. A tenger, a márciustól decemberig tartó jó idő, a mediterrán mentalitás... ezek mind olyan tulajdonságok, amikre vágytunk. Így kerültünk 2011 augusztusában Máltára.

Változtatni szerettünk volna

Nem feltétlenül gondolom, hogy itt fogjuk leélni az egész életünket, de nagyon a szívünkbe zártuk már ezt a kis szigetet.

Nyilván mindenhol vannak pozitívumok és negatívumok. Mi azért is jöttünk el, mert az otthoni pesszimizmusból és negatív hozzáállásból már nagyon elegünk volt. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a körülmények sajnos sokszor nem tesznek mást lehetővé. De mi változtatni szerettünk volna.

Ebben az országban az emberek vidámak. Igen, tény, hogy van egy saját kis közegük, amit próbálnak őrizni, hiszen olyan nagy már a bevándorlás itt is, hogy valahogy védekezni akarnak. De ezt a "korlátot" viszonylag egyszerűen át lehet lépni.

Pár ismerősünktől már hallottuk, hogy a máltaiak szemében mi mindig is külföldiek leszünk, s nem fogadnak be. Ez nem igaz. Ha nem próbálkozik az ember tényleg nem fognak. De ha már csak egy kis erőfeszítést teszünk, sokkal könnyebben megnyílnak. Már akkor is, ha akár csak pár szót beszélsz hozzájuk a saját nyelvükön.

Itt sincs kolbászból a kerítés. De van lehetőség, ami pedig fontos.

A vendéglátás a legnépszerűbb

Én például egy hónap ittlét után szakmabeli munkát találtam. Mondhatnánk, hogy szerencsés vagyok. De azt hiszem a pozitív hozzáállás is sokat segített ebben. Most már 2011 szeptembere óta egy youth hostel recepcióján dolgozok, heti 6 napban, 07.00-14.00 óráig. Tökéletes munkarend.

Párom számára a külföldre költözés első számú oka az angol tanulás volt. Ezzel nagyon jól halad és mellette pizzafutárként dolgozik. Nagyon jó a csapat, jó munka és jól fizet.

A bevándorlók többsége a vendéglátásban keres munkát, hiszen ide a legkönnyebb bekerülni. Megfizetik, bár nagyon sokat kell dolgozni, az tény. A munkavállaláshoz kell egy máltai ID card, azaz helyi személyigazolvány és egy TB szám.

Azoknál az állásoknál, ahol nem szeretnék, hogy külföldiek töltsék be az állást egyszerűen odaírják, hogy máltai nyelvtudás szükséges. Ezzel meg is van szűrve a jelentkezők száma.

naplemente.JPG

Mi mennyi?

A minimálbér itt €650 és ebből már egy kellemes életminőséget lehet megteremteni.

Szobákat lehet bérelni már €150-tól, ha bevállaljuk, hogy másokkal osztozunk egy lakásban. Mi így éltünk egy évet és nagyon szerettük, többféle emberrel megismerkedtünk.

Egyszobás lakásokat már €300-350 eurótól lehet bérelni és ezek akár tengerre néző lakások vagy penthouse-ok is lehetnek.

Gondok a rezsi körül

A rezsivel viszont vannak problémák. Jelenleg is folyamatban van egy pereskedés a máltai állam ellen, ugyanis ha valaki nem máltai vagy nincs máltai residency papírja, akkor dupla áron kapja a vizet és az áramot. Ez nagy szemétség, és éppen emiatt folynak most a viták. Nem szeretjük, de túléljük.

Máltai áron az áram jelenleg € 0.16, nem máltai áron €0.32. Víz máltai €2.6 és nem máltainak €5.5. Ez sajnos egy olyan dolog, amivel egyelőre nem tudunk mit kezdeni. Azonban, ha a tulaj megengedi, hogy átírassa valaki az órákat a saját nevére, mert van az adott lakcímre személyigazolványa, máris a kedvezményesebb árat kapja. Csak ezt sokan nem tudjak.

A gáz palackos rendszerben működik... most éppen csökkentették az árát. Egy 12kg-os palack €18.60.

Viszonyításképpen egy liter tej (ami az egész országban egységes ár) €0.83, 700g kenyér €0.80-1 között mozog, 2l ásványvíz (mert itt 2l-es a kiszerelés) €0.35-től felfelé mozog.

A buszjegynél szinten van megkülönböztetés, azonban ott elég, ha van egy ID cardja az embernek. Napi jegy kedvezményes €1.5, turista €2.6. Ez ügyben is folynak az egységesítést célzó intézkedések. Azonban ezért az árért egész nap lehet bármelyik buszt használni. Heti jegy €6 és €12 a turistáknak. Szinten nagyon jutányos ár. És annak ellenére, hogy megkülönböztetés van, még a €12 is nagyon jó ár 7 napra!

busz.JPG

Szemetelés és időutazás

Számunkra egy nagy negatívum van itt, amit soha nem fogunk megszokni, mégpedig az, hogy szemetelnek és szemetesek. Sajnos... Látunk néhol néhány intézkedést, de azt hiszem, ezt inkább a fejekben kellene eldönteni és ilyen szellemben nevelni a következő generációt.

Ezen kívül minden más esetleges probléma megoldható vagy megszokható.

A sziget picit időutazásba repíti az ideérkezőt és jó nagy adag alkalmazkodó képesség szükséges az itteni élethez. Ha ez nincs meg az emberben ne is induljon Máltára.

A közlekedés nagyon hektikus, a buszrendszerük pedig maga a tragédia. Ezt már 2011 júliusa óta próbálják csiszolni, helyre állítani, ugyanis akkor váltották le a régi hagyományos máltai buszokat az angol Arriva cégre.

Sajnos a mai napig nem sikerült megfelelően összehangolni a buszjáratokat, a menetrend pedig csak dísznek szolgál.

De végül is egy olyan országban, ahol az emberek nem sietnek sehova és nem is idegeskednek túl sokat, mit foglalkozzanak ilyen apróságokkal, mint pl. menetrend!? :)

Viszont az új buszokon legalább van klíma, fűtés (még ha nem is tudják 100%-ban, hogy mikor hány fokra kéne állítani :) ), hely a csomagoknak és nagyobb tér, mint a régi buszokon. Valamint kevésbé szennyezik a környezetet.

A festa

Egész nyáron festa-znak, ami annyit tesz, hogy az adott templom szentjének ünnepének egész hetében különböző programok vannak, majd a hétvégén tűzijáték (napközben is), zenés programok, zenekari felvonulás, eszem-iszom, dínom-dánom van.

Az emberek segítőkészek és barátságosak. Ha kiabálnak az normális, mert ők ilyenek és nem azért van, mert veszekednek.

Összességében nagyon szeretünk itt lenni. A hosszú távú ittlétnek pedig az egyetlen akadálya, hogy pici a sziget és félünk, hogy pár év múlva úgy érezzük, hogy kevés lesz. Ezt majd meglátjuk.

Azonban jó tanácskent tényleg azt javasolnám, hogy aki nem tud alkalmazkodni, az ne induljon el Máltára... bár lehet, hogy egyáltalán sehova se.

Bármilyen további kérdés esetén szívesen válaszolok az országgal kapcsolatos kérdésekre!"

Andi blogját itt olvashatjátok.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Málta

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr375070473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 19:35:11

@Babette_: az mind semmi de emiatt nem kapja meg a 130 ezer eurot

Muscari 2013.02.09. 19:36:36

@spangola: A felmuvelt bolgar az Birca, mert hogy o felig bolgar, a raccsolo amcsi meg valszeg Hagyma. En egyebkent birom mindkettot, jot szorakozok a hozzaszolaasaikon.Te sem vagy am piskota egyebkent, mindig az jut eszembe, hogy biztos nagyon gyorsan gepelsz, mert olyan sokmindent irsz :-DDDD
Hagymat Bpetya egyszer ogrenak nevezte, hat szerintem talalo :)

Fekete Pestis 2013.02.09. 19:36:59

@Babette_:

egyébként a múltkor az egyik interjúm végén az interjúztatóval fél óráig a XV. sz-i francia pestisjárványokról beszéltünk (az állást egyébként megkaptam, de visszamondtam. Mert nem hallott emberünk arról hogy 1438-ban Párizsban a plebs pestises hullákkal lötte a de Chastellier püspök palotáját :D)

Muscari 2013.02.09. 19:38:23

@hagyma: te tenyleg csak akasztott ember nem voltal. Akkor most az a kapitany micsoda vagy eppen?

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 19:44:14

@spangola: nem vagyok, nem voltam, csak sose volt szerencsém értelmes hr-hez, így mindig magam csináltam a kiválasztást.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 19:45:37

@Muscari: az
eskuvoket es rendezvenyeket vezenylunk le egy elegge elegans hotelben, amin belul termeszetesen fel is szolgalok kajat pijat, mikor mar tart a buli
cask most pangas van
de mint mondtam, most uj terveim vannak
onallositani akarom magam

Spacecake 2013.02.09. 19:46:18

@hagyma: a felsorolásból a szakmák jellegét illetően,de nem lebecsülendő,nem csak értelmiségi mivoltod tűnik elő,hanem az is,hogy stabil,hosszútávra tervező munkavállaló vagy:-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 19:48:20

@Spacecake:

nyilván az egy munkahelyes jobban néz ki, mi? vagy akinek két állása volt, azt is utálta. vagy aki inkább segélyen tengődik?

Muscari 2013.02.09. 19:53:28

@hagyma: esetleg tovabbi irni a blogodat? Cask felve kerdezem...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 19:54:12

@Spacecake: hat mondjuk van diplomam, meg par szakvizsgam es szerintem az atlagnal olvasottabb vagyok, de teny hogy nem vagyok egy roghoz kotott tipus
mar 14 evesen autostoppal mentem pester fradi meccsre iskola helyett, ami nem is let volna baj ha visszafele nem kesem le a vonatot es nem cask vasarnap reggel erek haza
de mar revbe ertem
legalabbis a felesegem az vegleges, meg egyszer valoszinu koltozunk, de cask a kornyekre
a munka az jon megy
/ighy gyorsan atfutva 22 kulonbozo lakasban eltem, namost hozzateve, hogy butort is hordtam 1 evig, a koltozes emlitesetol is kiver a viz, de meg egyszer kell eppen mostanaban keresem a hazunkat napi 12 oraban, mint most is eppen/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 19:55:37

@Muscari: iden befejezem, ahogy a konyvemet is, most a hazkereses kot le, meg az allampolgari vizsgam, ami CSUTORTOKON less Charlotteban, ha valakit erdekel:)

Spacecake 2013.02.09. 19:56:59

@Babette_: mondtam én ilyet?csak végletekben tudsz gondolkodni?középút esetleg?
egyébként megjött,v mi a baj?:-)

2013.02.09. 19:59:14

@hagyma: engem az sokkal jobban erdekel, hogy elmesz e a Nascarozni csutortokon, ha mar arra jarsz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 20:01:25

@hagyma: raadasul mar 10 eve a szallodaiparban robotolok:)
kulonbozo beosztasokban
mosogatokent kezdtem 10 eve es az is voltam 3-4 honapig
szoval a szallodakhoz mar konyitok, mind az eddigi 3 amerika szerte nevesnek szamit

Muscari 2013.02.09. 20:02:02

@hagyma: mi lesz csutortokon? Valami vizsga? Tekit izi :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 20:03:21

@charlieharper: nem, valoszinu nem
lehet egyszer raszanom magma, de nem tartozik a fo sportjaim koze
amerikai foci es baseball az sokkal inkabb
az is van charlotteban, cask most vege a szezonnak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 20:08:18

@Muscari: olyasmi:)
mondjuk inkabb interju, elbeszelgetes, ahol tesznek fel kerdeseket is
@Babette_: epp az jutott eszembe, hogy en soha de soha nem voltam melo nelkul
volt amikor tudtam, hogy rovid tavu lesz a dolog, dehat dolgozni kell
mondjuk most mar holnap elmennek nyugdijba de meg 10 evet ki kell huzni valahol

nem Maltan fogom az tuti:)

2013.02.09. 20:11:33

@hagyma: van 401K-d, hogy majd elvezd a nyugdijas eveidet?

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 20:16:03

@hagyma: én ezt sokkal többre becsülöm...

morsels (törölt) 2013.02.09. 20:21:14

@hagyma: Hogy hogy nincs szakmad? Akkor a muveltseged autodidakta modon tortent?

morsels (törölt) 2013.02.09. 20:25:19

@Spacecake: Hogy lehetett konyvelo? Hol? Kiknek? :-)

morsels (törölt) 2013.02.09. 20:26:51

@hagyma: MIlyen diplomad van? Azt kerdeztem ugyanis, hogy mi az eredeti szakmad. A diploma az elvileg annak szamit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 20:33:46

@morsels: nalam a szakma mast jelent
bolcsesz diplomam van
azonkivul ado es illetekugyi es allamigazgatasi szakvizsgak meg az oskorbol
mikor ott hagytam az adohivatalt, nyitottam egy kocsmat es konyvelgettem maszekban

de inkabb terjunk vissza maltara

Spacecake 2013.02.09. 20:34:34

@morsels: itthon.a svájciaknak:-)

morsels (törölt) 2013.02.09. 20:45:24

@hagyma: Igazad van, a bolcsesz az nem szakma :-)
Mondjuk a bankett kapitany sem az, meg a betanitott segedmunkas sem, de most mar ertem, hogy mitol van ekkora onbizalmad :-)

morsels (törölt) 2013.02.09. 20:46:27

@Spacecake: jack of all trades... master of none :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 20:48:37

@morsels: hat azert megneznem, hogy zavarnal le egy 200 fos eskuvot mindenstol ami kb 100 ezer dollarba van a megrendelonek
ehhez megfeleloek az elvarasai is...
de szakmanak nem szakma
szakma az a komuves meg a vizvezetekszerelo
a tobbi az foglalkozas, vagy hivatas esetleg muveszet
es akkor meg vannak a celebek es a kurvak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 20:51:24

@morsels: az onbizalmam a tudasombol es tapasztalatombol jon

ha maradok lehetnek most otthon gimnaziumi, sot akar egyetemi tanar is, vagy jo/rossz/nevu ujsagiro, reporter vagy politkus
de en igy sokkal jobban erzem magam

morsels (törölt) 2013.02.09. 20:56:07

@hagyma: Azt hiszem jobb ez igy mindenkinek.
Ezt a blogot leszamitva :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 21:01:21

@morsels: ez nem kerdes, latod en onnaloan belattam, hogy cask kart okoznek otthon es kijottem a hulyek koze

morsels (törölt) 2013.02.09. 21:07:31

@hagyma: Nem vagy te annyira hulye. Nagykepu igen, de azzal nem logsz ki onnan :-)

spangola 2013.02.09. 21:09:49

@Muscari:

köszi, de én is tudtam, hogy kit takar a bolgár meg az amcsi, az albán posztot is olvastam, kettő volt belőle, egyedül a brit akarok lenni kislányt nem tudtam beazonosítani

igen, gyorsan gépelek, versenyeztem is, ez a szakmám két oldalról is, idegen nyelvi gépíró, gyorsíró, az egyik, a másik meg gépírás -- gyorsírás és magyar szakos tanár

de már évek óta jogi területen vagyok asszisztens, ott is gépelni kell, jó gyorsan:)

spangola 2013.02.09. 21:11:26

@Babette_: én csak addig jutottam, hogy nekem kellett szűrnöm a főnökömnek az önéletrajzokat, és azokból hívott be embert

spangola 2013.02.09. 21:13:29

@hagyma: te 50 éves vagy, és 22 különböző lakásban éltél.
Nem mondom, hogy fele annyi idős vagyok, mert egy kicsit több,
de én életemben már több, mint 20X költöztem. Sajnos. És még fogok is.

spangola 2013.02.09. 21:14:39

@hagyma:

"iden befejezem, ahogy a konyvemet is, most a hazkereses kot le, meg az allampolgari vizsgam, ami CSUTORTOKON less Charlotteban, ha valakit erdekel:)"

Fú, köszi, én meg véletlen szerdára írtam be a naptáramba, de már gyorsan javítottam is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 21:15:04

@spangola: tildy
az se semmi teljesitmeny, atlagban evente ketszer koltozni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 21:15:47

@spangola: koszonom
csutortok valantine day 12 ora 45 perc

morsels (törölt) 2013.02.09. 21:17:01

@spangola: Talan elobb a szomszedokat kene megnezni, csak utana a lakast :-)

spangola 2013.02.09. 21:19:00

@hagyma:

igen, volt időszak, hogy éveken át minimum kétszer költöztem, de volt, hogy háromszor.

Én nem akartam ezeket, így hozta a sorsom. Sajnos. Tiszta depressziós voltam mindig.

spangola 2013.02.09. 21:19:47

@hagyma:

nekem meg csütörtök valentin nap 12 óra: doki

spangola 2013.02.09. 21:21:22

@morsels:

Fú, ez most részedtől valami telepátia volt, pont az előbb ezt hallgattam (a szomszéd vén nyanyának címeztem):
www.youtube.com/watch?v=y-u_kTmavsI

Amúgy sosem a szomszédok miatt költöztem.

micsoda? 2013.02.09. 21:34:20

@PeZe: Utólag gondoltam már, hogy nem éppen ide passzol a kifejezés. Szóval, nekem olyan középszerű. Semmi olyat nem találok amire azt mondanám, hogy látnom kell.

spangola 2013.02.09. 21:38:45

@hagyma:
mi alig hívtunk meg pár embert az esküvőnkre, szinte csak közeli családtagokat, de a harmada el sem jött.

Én szerveztem, de utáltam a szervezést, szóval, azt elhiszem, hogy egy 200 fős esküvőt megszervezni nagy meló.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.09. 21:42:12

@spangola: az egészben az a legjobb rész:D

spangola 2013.02.09. 21:48:07

@Muscari: Én úgy emlékszem, öreg ogrének nevezte valaki hagymát, én is találónak találtam.

De ez volt a legjobb:

"NIKI LAURA 2012.12.21 13:37:31
@spangola: kérlekszépen,hagyma bácsi még mindig a

:1,Mary(továbbra is tagadja,hogy az állampolgárság miatt vette el)-
2,Januárba USA á.polgár leszek!(tanulni kőőő)
3,Florida az álmok netovábbja(mindenki menekül,lakásárak a fele a pestinek)
4,három autónk van,occsó a benzin!
Ezek a dolgok körül forog évek óta!"

spangola 2013.02.09. 21:49:43

@Babette_:

én nem voltam tipikus menyasszony, sosem akartam férjhez menni előtte, és minél hamarabb, minél gyorsabban le akartam tudni a szervezést. Semmi élvezetet nem találtam benne, ha lett volna rá keret, inkább esküvőszervezőt bíztam volna meg vele.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 21:54:29

@spangola: az oreget es a bacsit hatarozottan visszautasitom
az ogrenel meg nagysagrendekkel vagyok jobbkepu
Maryt akkor is elvettem volna ha maltai lakos
februarban leszek
floridaba vissza nem koltoznek, nekem tul meleg
a benzin egyre dragabb, jelenleg 2 autonk van

amugy minden mas stimmel:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 21:56:24

@spangola: job is az ugy
na amugy ne tudd meg neha milyen felhajtas van
dehat ez egy fontos nap az emberek eleteben
en meg ebbol elek jelenleg

spangola 2013.02.09. 21:57:18

@hagyma:

én vagyok a nárcisztikus, hagyma?

Ha már annyira jóképű vagy, meg vállalod a neved, meg minden, tegyé' má' föl nekünk erről a jóképű férfiről egy linket, akit mint tudjuk, minden nő imád, nem csak Mary.

Várom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 21:59:53

@spangola: majd penteken teszek fel fotot
mert tudod csutortokon tortenik majd valami, ami meg most titok, de megorokitjuk

spangola 2013.02.09. 22:01:57

A bácsit és az öreget bár nem írtam, de azért valljuk be, egy 50 éves férfi, nem olyan, mint egy 30 éves erős, életerőtől duzzadó, izmos, erős, keménykötésű férfi.

'50-es főnököm és annak barátai is ironizálnak saját magukon, prosztata és egyéb problémáikra utalnak, ami engem eléggé elkeserít a jövőre nézve. Aggódom.

De szeretném, ha lennének kivételek, már saját magamat nézve is, hiszen az én férjem is lesz 50 éves, igaz addig még van kb. 20 évünk.

spangola 2013.02.09. 22:02:31

@hagyma:

igen, csütörtökön valentin nap lesz, hurrá!

spangola 2013.02.09. 22:04:05

@hagyma:

Mi lesz csütörtök után?

Miről fogsz írni?

Mi lesz az az állandó téma, amit mindig bele tudsz majd helyezni mindenféle szövegkörnyezetbe, úgy, hogy az csak alig fog elütni az eredeti témától?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 22:08:55

@spangola: nana, hogy nem olyan, okosabb, galansabb, tapasztaltabb, kedvesebb es megertobb, mint a szeles 20-30-asok
az oregkor most ugy gondolom ugy 75-80 korul kezdodik, de lehet akkor majd 90-et gondolok
de semmikeppen sem otvenesen
cask gondolj bele, az allamfok zome 50-es
oregemberek vezetik az orszagokat?
hat nem akarok visszaterni a bircavak folytatott maghasroptu szexdialogusotokra, de az teny, hogy... hat..
van az a vicc a fiatal bikarol, a kozepkorurol, meg az oregbikarol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 22:10:41

@spangola: majd ugy fogom kezdeni, hogy
en, mint amerikai, ugy latom....

spangola 2013.02.09. 22:14:22

@hagyma:

"hat nem akarok visszaterni a bircavak folytatott maghasroptu szexdialogusotokra, de az teny, hogy... hat.."

:D :D
HÜLYE!!!!!!!!!!!!!!:D
Amikor TE belekeverted az orális szexet, mert NEKED az jutott eszedbe, hm...

A viccet nem ismerem a 3 bikáról, írd le!

spangola 2013.02.09. 22:18:50

@hagyma:

"en, mint amerikai, ugy latom...." :D

Úúúú, mi lesz itt akkor? Téged mindenki le fog szűrni, aki eddig nem tette, bár nem hiszem, hogy sokan maradtunk eddig is, akik nem tettük.

Bár lehet valami abban, hogy a férfiak szűrnek le itt téged,
és most először vetődött fel bennem, és félve is írom le, nem is tudom, hogy hirtelen melyik betű hol van a billentyűzeten profi gépíró létemre,
de szóval, lehet, hogy a nők azok, akik nem szűrnek le téged,
és lehet, hogy egy pici, egy nagyon pici alapja tényleg lehet annak, hogy talán, ismétlem csak talán, nem csak és kizárólag Mary tud téged elviselni (az imád szó helyett én azért óvatosságból az elviselni szót használnám továbbra is)?

spangola 2013.02.09. 22:22:07

@hagyma:

Az államfőket hagyjuk.

Egy 30 éves férfit nem neveznék szelesnek, az a legjobb kor.
De mi lehet a '40-esekkel?

Az '50-esekkel továbbra is megmaradtak a félelmeim.
Előre látom az ajtót, amire az van írva: urulógia.

Túl sok rosszat hallottam erről a korosztályról, nem tudok elvonatkoztatni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 22:39:29

@spangola: hat en mindjart 52 leszek es nem tudom, mi az az urologia
az elviseles az toled, egy narcisztikustol dicseret

nem biztos hogy pontos lesz, de

3 bika all a dombon, lent a volgyben legelnek a tehenek
megszolal a legfiatalabb bika
- en most lerohanok es meghagom az egesz csordat
szol a kozepkoru bika
- hat en leballagok es magameva teszek 2-3 tehenet
az idosodo bika
-hat en megvarom meg feljon egy tehen es majd azt meghagom

/ ha erdekel egyelore a kozepkoru bika szintjen allok:) mar' ha erted hogy mondom/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 22:41:42

@spangola: ja amugy en egyaltalan nem erzem rosszabb kornak az otvenest, mint a 30-as volt
sot a 20-asnal sem, meg a 40-esnel sem
sot bizonyos szempontbol meg jobbnak is gondolom
de gondolom ez egyentol is fugg

spangola 2013.02.09. 22:44:02

Kösz, hogy lelomboztál a viccel:(

Szerencsétlen tehénnek kell mennie a bika után?? De gáz.

spangola 2013.02.09. 22:46:32

Én a tehén helyében, már ne haragudj, biztos nem másznék fel izzadva a dombra a legöregebb bikáért, amikor a két fiatalabb magától is le tud jönni.

Bocs, ilyen az élet.

tsabus UAE 2013.02.09. 22:47:48

@Spacecake: A profilok jók ! Tetszettek.
Az utolsó bekezdés viszont elég paranoid. Ez a "köpködés" dolog már szánalmas.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.09. 22:51:09

@spangola: a tortenet inkabb arrol szolna, hogy tizenevesen a legyet is ropteben, azutan mar ritkabban meg kesobb meg ritkabban
hat ez az elet, a termeszet, a biologia
tetszik, nem tetszik
a dombot nem kell olyan magasnak kepzelni es az a tehen aki felballag az "oreg" bikahoz, tudja miert ballag oda:)
mer' megeri:)
na
vacsora Maryvel
tovabbi jo maltazast

spangola 2013.02.09. 22:58:36

"a dombot nem kell olyan magasnak kepzelni "

Eltaláltad, én már nem is dombot látok, hanem egy egész hegyet.

Spacecake 2013.02.09. 23:17:23

@tsabus: szerintem is az,pláne h igaz.bár ne így lenne:-(

morsels (törölt) 2013.02.09. 23:43:11

@hagyma: "en, mint amerikai, ugy latom...."

and you don't see how wrong this is in so many ways :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.10. 00:21:11

@spangola: jo
leirhatom magyarul is legfejjebb bannolnak
nem biztos ha az a jo, ha naponta megdugnak hetszer es kurva gyorsan es eszre sem veszed vagy cask hetente, de az viszont elmeny
na ezert szaguld le a bika ezerrel a csordahoz, es azert ballag fel a tehen az oreg bikahoz:)
orulok, ha segithettem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.10. 00:23:16

ja, a kepletet teljesen at lehet ultetni minden teruletere az eletnek
eeeeeeeees
ahogy a nagy klasszikus enekelte
minden kornak megvan a magaszepsege
en szeerettem naponta hetszer is meg szeretek hetente gyszeris
johet az uj poszt
spangolat bircaval egyutt kitanitottuk

morsels (törölt) 2013.02.10. 00:25:41

@hagyma: Tudod haver, veled az a bajom, hogy a posztolokat baszogatod, kozben meg te sem voltal jobb. Az egyetlen dolog amire buszke vagy az az, hogy amerikai allampolgar leszel. Nem vagy meg, de leszel.

Namost en megertem, hogy neked az nagy dolog, de csak kivancsisagbol (meg hat mas dolgom nemigen volt) kinyitottam a telefonkonyvet egy hotelben, Palm Springsben. Es hat volt Kovacs, meg Nemet, meg meg masik is, szoval magyart barhol lehet talalni.
Persze te is egyedi vagy, csak probald maskepp pozicionalni magad :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.02.10. 01:03:38

@morsels: hat haverod semmikeppen nem vagyok
az sem erdekel ha van velem bajod
en nagyon sok mindenre buszke vagyok, nincs az elso otben hogy amerikai leszek
sokan mar ertik, hogy cask szorakozok ezzel, Te meg nem

sehogy sem akarom magma poziciolalni, az teny totalisan egyedi vagyok / meg ikertestverem sincs/ ebben igazad van
de ha nagyon bant ez a tema es zavar a magma pozicionalasa
Magyar szuletesu amerikai
de ha nem kerdeznek ra a jovoben, cask azt mondom
from Carolina

nagyon megleptel, hogy a telefonkonyvekben talaltal Magyar neveket
sot kepzeld a felesegem kedvenc footballjatekosa Joe Nemeth volt, aki Magyar szarmazasu
mikor megismertem, akkor Budapestet azsia kornyeken kereste a terkepen es tavaly tudta meg, hogy Joe Namath az Magyar szarmazasu

egyeb problemad?

kék madár 2013.02.10. 01:11:26

@spangola: azert en lattam mar 35 evest aki 50nek nezett ki es 47 eves aki 34-nek. De abban igazad van, hogy fiatalabb meg senki nem lett, a korral leepules jar

morsels (törölt) 2013.02.10. 01:45:19

@hagyma: A helyedben arra sem lennek buszke, hogy milyen jol beszelek magyarul, meg hogy mennyire vagyok muvelt, de ez ne zavarjon.
Persze miert zavarna. Pont ez benned az erdekes :-).

spangola 2013.02.10. 02:04:51

@hagyma:

"nem biztos ha az a jo, ha naponta megdugnak hetszer es kurva gyorsan es eszre sem veszed vagy cask hetente, de az viszont elmeny
orulok, ha segithettem"

---------
nálad olyan verzió nincs, hogy gyakran, és az mind élmény??

bocs, de van ilyen, örülök, ha visszaidézhettem valamit letűnt korok emlékeiből, remélem, van mit.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.10. 07:20:40

@spangola: a beérkezett önéletrajzokból választottál férjet? vagy mi van??

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.10. 07:22:04

@spangola: ezt már egy csomószor megtette, még videót is rakott fel.
csak figyelni kéne;)

az autójáról is, úgyhogy nem a levegőbe beszél, ami mástól kéri;P

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.10. 07:26:15

@kék madár: na most ebben az az érdekes, hogy a leépülés már húsz évesen elkezdődik. biológiailag.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.10. 09:11:57

egyszobás penthouse?!

Nem nagyon hiszem, hogy van olyan...

Judieság 2013.02.10. 11:24:49

@spangola: Türelem, türelem. Lassan jön az előző 3 folytatása. :)

morsels (törölt) 2013.02.10. 11:39:17

@hagyma: Kozben olvastam a blogod jopar bejegyzeset, a kommentekkel egyutt.
Nem tudtam, hogy te affele megelevenedett Rejto karakter vagy :-)

Marmint egy igazi. Erdekes, szo se rola.
Peace.

kék madár 2013.02.10. 17:13:40

@Babette_: tudom, bar en mar 17 evesen elkezdtem a leepulest

PeZe 2013.02.10. 17:37:20

@micsoda?: Pedig nem középszerű. Az emberek vagy nagyon szeretik ezt a helyet, vagy nagyon nem.

spangola 2013.02.10. 17:50:10

@Babette_:

bocs, sokat dolgozom, nem tudok minden hozzászólást mindig elolvasni.

ZoRRaW 2013.02.10. 18:45:34

@hothead: köszi, már csak ki kellene tenni a blog.hu-ra költözött blog menürendszerébe, oda az országfelelősök mellé, pl.

cukorhal 2013.02.10. 20:00:53

@hothead: hát csak akkor olvasok (és pláne akkor véleményezek), ha vmelyik cikk felkelti az érdeklődésemet. Sajna a sok "minden este sírok" meg "gyomorgörccsel nézek vissza" siratónóták miatt nemigen "járok" ide. Hát.. Anglia... Tanulságos. Rájöttünk, hogy Amszterdam a numero uno, viszont csodás brit akcentusom lett, és egy érdekes szakmában kezdtem el dolgozni,ami a CVmben is üde váltás... De, már tudjuk mikor, merre tovább, szóval Anglia azért nem lett a pici szívem tejszínhabos csücske. :)

Judieság 2013.02.10. 20:06:16

"A minimálbér itt €650 és ebből már egy kellemes életminőséget lehet megteremteni."

Igen. Ha egyedülálló vagy, csak szobát bérelsz, nincs kocsid, stb... akkor ennyiből tényleg kellemesen lehet élni. Egyébként meg nem.

micsoda? 2013.02.10. 20:49:08

@PeZe: Bizonyára. Engem, mint turistát nem hívogat.

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.02.11. 08:43:25

@NIKI LAURA: @hagyma: @maxval, a gondolkodni próbáló birca: @nigara: @andihu_: @BalatonfürEde: @tableno: @Jess G:
Csucs ez a cikk :)))).
Gyerekek menjetek kulfoldre, nagyon megeri. Idennezetek nekunk hogy bejott:
mernök informatikus --> pizzafutar
idegenforgalmi közgazdász --> recepcios
Otthoni jó munkahely --> másokkal osztozunk egy lakásban
Jutanyos busz ar = buszrendszerük tragédia

A lenyeg hogy nektek tetszik. sok sikert!

Judieság 2013.02.11. 09:43:49

Ja, és még valami. Mi sem vagyunk máltaiak, mégsem fizetünk dupla rezsi díjat.

Globetrotter2014 2013.02.11. 12:00:16

Ez biztos igaz máltűra, kissé egocentrikus isemrősink anyázva trtek vissza a máltai nyaralásról.

Mediterrán emberekhez amúgy nem könnyű alkalmazkodni.

hothead 2013.02.12. 04:21:42

@cukorhal: " Rájöttünk, hogy Amszterdam a numero uno" szerintem ezt már régóta tudod :) sok sikert bárhol a világban, és kíváncsian várom, legközelebb honnan jelentjezel!

tucano 2013.02.12. 23:15:52

@Judieság: vagy ha elfoglal egy üres kőkori csőszkunyhót Gozon...

tucano 2013.02.12. 23:18:44

@Judieság: @PeZe:
Szerintetek hány magyar él Máltán?
Olyan 5000-re tippelnék.

cukorhal 2013.02.13. 14:24:09

@hothead: No igen. Minden esetre ebben egyre csak biztosabbak lettunk. Ugyanakkor ertem azt is, akinek London a nagy "huuu meg haaaa" (pl a tegnapi poszt), de nekem Amszterdam utan sajnos kiabrandulas. Elvileg kis magyar kitero utan a Kanari-szigetek kovetkezik...! :)

PeZe 2013.02.14. 12:30:43

@tucano: Szerintem párszáz, mondjuk télen 400-500, nyáron akár 1000 is.

Hivatalosan Máltán összesen kb. 20.000 külföldi rezidens él, ennek csak egy töredéke magyar. Az számít ebbe a kategóriába, akinek van máltai személyi igazolványa (vagy azzal egyenértékű dokumentum), ami szinte kötelező annak, aki itt munkát akar vállalni.

30-06 2013.03.11. 15:57:43

Most ott valami választások voltak.
A vesztesek megfelelően viselkednek -e. ( felgyújtották -e már a győztes párt székházát, kiírák -e a városokban bazi nagy plakátokra, hogy aki győzött az hazaáruló sbt.)
Illetve a győztesek ígértek -e a választás előtt ingyen gázt ( na jó palackosat) -villanyt, -sört valamint 20 havi fizetést és nyugdíjat valamint örök életet?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása