oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. december 09. 06:56,  Burokban élek Párizsban 233 komment

2012. december 09. 06:56 Határátkelő

Burokban élek Párizsban

Mire a végére értem, rájöttem, hogy Gábor mai posztja voltaképp egy szerelmi vallomás Párizs (még csak nem is Franciaország) felé. A baguette-ről, a fennhéjázó nőkről, a gasztronómiáról és még sok minden másról. Jó olvasást nektek is!

Párizs 2.jpg

„Kicsit rendhagyó poszt lesz. Nem tartozom ugyanis azokhoz, akik kényszerből hagyták el az országot, sem azokhoz, akik kiteljesedést kerestek, ezért adtak fel mindent otthon és építettek új karriert.

Én ugyanis végig magyar alkalmazott voltam és vagyok, az elmúlt hat évben, a világ több mint 40 országában, 4 kontinensen. Hat éve maximum vízumot csináltatni és szabadságra járok haza, mégsem vagyok bevándorló sehol.

Kicsit burokban élek, tudom, olyan lehetőségekkel, amit kevesen élhetnek meg. Persze adtam is fel érte sokat, de egy pillanatig sem hisztizek, hisz pontosan tudom, mit kapok érte cserébe.

2011 májusától (egy három hónapos Új-Kaledóniában végigcsinlt kiküldetést leszámítva) Párizsban élek. Pár napja beszélgettem egy kollégámmal, aki megkérdezte, mi a véleményem Párizsról, mert ő hallotta, mennyire sznob, szemét hely a vidékkel összehasonlítva.

Imádom a friss baguette-t...

Nem tudom, lehet, én mindenesetre imádom. Mindenestül. A borzasztó forgalommal, a rengeteg turistával, és az idióta szabályokkal együtt. Csak kiülni egy kis kávéház elé (fűtenek mindenhol), iszogatni egy kávét, és nézni az embereket. Ha ezt a hozzáállást be tudnám vinni valahogyan Magyarországra...

A friss baguette-et, aminek MINDENKI letöri a végét közvetlenül a boltból kijúve, és amikért a jobb pékségekben sorok állnak. Ezt megint csak meg kellene honosítani az otthoni borzalom helyett, amit baguette-ként árulnak.

... hogy szinte senki sem kövér...

Imádom, hogy itt szinte senki sem kövér. Ez mindenkinek feltűnt már, aki kijött vendégként. Belegondolva, nekem is összesen egy kövér kollégám van. Mitől lehet? Nem esznek disznót, ez legalábbis tény (vagy ha igen, akkor is minimális mennyiséget, összehasonlítva a marha, csirke és bárányhússal, vagy a hallal).

Nincs klasszikus fehér kenyerük sem, de nem is hiányzik. Nem esznek főzelékeket (minek, kinőtt már a foguk – ez egyébként a hivatalos párizsi álláspont), sem leveseket. Későn vacsoráznak, és sokat esznek. A fene sem érti őket.

A párizsi lányokat...

Imádom, hogy mind olyan magasan hordja az orrát, hogy beleesik az eső. Lenéznek mindenkit. Nem érdekli őket sem a pénz, sem a kinézet, sem a jó humor.

Egy darabig. Utána rájönnek, hogy ezzel saját magukkal tolnak ki, és akkor gondolkodás nélkül felszedik az első szembejövő srácot. (Szintén párizsi kollégáim elbeszéléséből tudom, és maximálisan igaz, mármint az első része, a másodikkal már nem tudok foglalkozni...)

Imádom, hogy mindegyikük divatdiktátornak érzi magát. Olyan kreációkban képesek megjelenni néha, hogy férfi legyen a talpán, aki nem röhög teli szájjal. A legújabb divat (gondolok sok szépet és jót arról, aki kitalálta) a nyolcvanas évek általános iskolai tornacipője. A harmincas korosztály még jól emlékszik rá, a többiek jövőre rájönnek...

Ennek ellenére a legtöbb nő kimondottan csinos. Nagyon sok bevándorló van, főleg a volt gyarmatokról, és nagyon sok a vegyes pár. Jókor voltak jó helyen a srácok...

A tömegközlekedést, a munkamorált

A 14 metró és 5 RER vonalukkal Párizsban gyakorlatilag nincs olyan hely, aminek a 300 méteres sugarú körében ne lenne legalább egy metrómegálló.

Európában náluk a legrövidebb a munkahét (35 óra), mégis az átlag párizsi napi 10-11 órát van a munkahelyén. Cserébe van mondjuk 50 nap szabadságuk.

Azt, hogy tudnak, es szeretnek is élni. Nem viszik haza a munkájukat, aki csak teheti, a stresszt leteszi a bejárati ajtó külső oldalán. Persze a válság itt is érződik, de inkább csak annyiban, hogy az emberek picit jobban odafigyelnek arra, mire és mennyit költenek.

Az áruválasztékot

Imádom, hogy bemész egy kisboltba és szinte bármit megvehetsz. Hogy az utcámban van 4 zöldséges (ebből 1 bio), egy halárus, egy hentes, három sajtbolt, három borbolt és legalább 30 étterem. Nehéz ellenállni.

Teljes joggal lehet utálni őket, lehet fújni rájuk, az árak, a tömeg, és az itt élők stílusa miatt, de sajnos el kell ismerni, minden gallofóbia ellenére, hogy tényleg itt van a világ (egyik) közepe. És én majdnem két évig a része voltam.

Kíváncsi vagyok, New York tudja-e hozni ezt a szintet. Nagyon remélem, mindenesetre nagyon hamar meg fogom tapasztalni."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Párizs Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr464955185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Irány Kukutyin, zabot hegyezni! 2012.12.09. 20:18:11

Még hogy Hoffmann Rózsa bombázza porig a tudásalapú társadalmat? A kormány legvérmesebb oktatási reformjai is eltörpülnek attól a buldózertől, amely a szép Újvilágban készül földbe gyalulni a klasszikus neveltetés még megmaradt gyümölcsfáit. A n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2012.12.10. 12:24:54

@ezabloghunickmarfoglalt: Haat, mellelottel. Ne itelj, hogy ne iteltess ugye. Amugy kivancsian olvasom a te elmenyeidet is ugyanitt. Es tenyleg szeretnem, ha leszallnal a nemi identitasomrol, ha nem tul nagy keres. Hadd ne reszletezzem mekkora kretensegnek tartom. Koszonettel.

think different 2012.12.10. 13:36:46

@mojoking77: Akartam mondani, hogy altalaban a melegek ereznek ra leggyorsabban ra a melegekre.
Lehet csak beprobalkozott nalad, erezd magad megtisztelve :DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.10. 20:03:14

@mojoking77: senki nem allitotta, hogy minden francia disznot zabal, de a statisztikak szerint a legnepszerubb husfajta
ezen mit ragozol?
emellett meg ehetik Ok a vilagon a legtobb sajtot
stb.
igen amerikaban-bar nem tudom, hogyjon ide- az elhizas altalanos problema es ettol nem minden amerikai dagadt
de OK, a Te koreidben nem esznek disznot
megertettuk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.10. 20:07:16

@Karinette: OK, a franciak husfogyasztasanak 40 szazalekat a sertes teszi k,i de ez Haute-Savoie-ban csak 10 szazalek esetleg kevesebb, sott ott egyaltalan nem esznek, se kobaszt se szalamit ses emmit
/bar engem tenyleg nem erdekel es azt sem ertem miert ekkora sertes a franciaknak, radasult a betelepulteknek, hogy Oh mi csak bagettet eszunk sajttal, meg fischet, meg csigat estleg csirket/

Alice in Wonderland 888 2012.12.10. 20:23:27

@hagyma: :)

Nem gondoltam, hogy ezt váltja ez ki beloled...

Nekem is mindegy, ki mit eszik, csak leírtam, hogy mi van errefelé..amúgy szerintem senkinek sem sértés, csak fura az a statisztika..és köszi, de én tényleg nem eszem se sertést, se sok baguettet, se sok sajtot....:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.10. 20:42:30

@Karinette: belolem semmit nem valtott ki:)
en csak megjegyeztem, hogy valaki belinkelte FO-ban mennyi sertest esznek es ezt tapasztalati alapon akarjatok cafolni
erre mondtam, hogy a szamok nem hazudnak
de en nem hittem, hogy ebbol ilyen komoly beszlgetes keveredik
de ha itt tartunk en is lvetve eszek sertest
viszont ma peldaul kecskemajjal toltott monkfischt ettem, de nehogy azt gondoljatok, hogy ez nepeledel:)
a abguettet en is szeretem, frissen, tehat altalaban csak reggelihez eszem szabadnapokon
amugy inkabb magosakat eszunk

Alice in Wonderland 888 2012.12.10. 21:17:26

@hagyma: Én sem hittem. Kár ezt ragozni amúgy...;)

Kecskemájjal töltött monkfisch...az finom lehetett...
Én is szeretem a májat, de a kecskemájat még sosem kóstoltam.

mojoking77 2012.12.11. 10:22:44

@hagyma: Jajj de nagy a baj.
Szakadjal mar le errol a temarol. NEM basszus, nem esznek disznot. Orulok hogy lattal valahol egy tablazatot, amibol ezt szurted le, de mivel eletedben nem jartal meg itt, es ket, egymastol teljesen fuggetlen franciaorszagban elo egyforman allitja, talan elfogadhatad a kurva tablazatod helyett.
Ez a legnagyobb baj veled. Nem vagy mas, mint egy beszukult gondolkodasu oregedo ember, aki meg van rola szentul gyozodve, hogy mivel o mar 60 fele jar, mindent mindenkinel jobban tud, es mindenki hulye es hazudik, aki nem ert vele egyet. Bocs, de kegyetlenul felhuztal, es nem is csak konkretan ezzel, hanem az osszes idiotasaggal, amit itt a blogon szoktal muvelni. Te azt ket szobol megalapitod, hogy a szerencsetlen kiscsaj, aki leirja eletenek egy nagyon kemeny idoszakat Svajcbol mondjuk, az hazudik. Mert te azt tudod. Probald mar meg modoralni magadat, ha szabad kernem. Koszonom: ja,es hogy teged idezzelek, nem sertodtem meg, sot alapvetoen semmilyen erzelmeket nem valtott ki belolem a hsz-ed, ezek csak tenyek, nem?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.12.11. 17:13:25

@bestpixel: mi az, hogy a segge alá teszik? Ezt kifejtenéd?
imádom az ilyen beszólogatásokat.
@think different:szerinted ha el tudná, akkor az index fórumon hirdetne meg a bloghun írná bele minden 2. kommentjébe (az összes címlapos poszt alá, témától függetlenül), hogy mi történt a tanfolyamán és mit mondtak a tanítványai (tanítványai, így, mint Jézusnak, érted)?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.12.11. 17:16:13

@mojoking77: mindig vannak olyanok, akik meglátnak egy tényt vagy bármilyen adatot tartalmazó kommentet a blogon, aztán rávetik magukat a guglira és csakazértis bebizonyítják, hogy márpedig AZ NEM ÚGY VAN :D
azt hiszem, nem tudnám leírni azt, hogy a Nap fényes, mert valaki azonnal replikázna, hogy a világon valahol évente van napfogyatkozás, amikor igenis elsötétül a Nap, szóval ne hazudozzak itt öszevissza :)

mojoking77 2012.12.11. 18:16:26

@Réka ‎: Igen, valoban nagyon sok raero ember van, ember van, akinek nincs fontosabb dolga annal, hogy kotozkodjon. Amugy sokkal tobb trollra szamitottam, a legtobben kifejezetten jot mosolyogtam. Egy volt aki felidegesitett egy kicsit, amelyik mindenkepp meg akart gyozni, hogy en igenis homoszexualis vagyok. Raadasnak nullanak ertekelte a postot, ugy, hogy esku alatt vallja, hogy 11 eve itt el. Mindegy, hulyek mindig lesznek

2012.12.11. 20:00:17

@mojoking77: Hat olvastam itt mar nehany minosithetetlen kommentet, de 'ezabloghunickmarfoglalt' hozzaszolasa a szexualitasodrol egyertelmuen a melypont, nem tudom sirjak vagy nevessek... Nagyon fura emberek vannak. Szerintem ha van idod, kedved, irjal blogot, biztosan erdekes lenne - nem sok embernek adatik meg hogy annyi kulturat megismerjen mint te es a feleseged.

2012.12.11. 20:36:30

@mojoking77: Néha igen hasznos a moderálás :-). Nekem tökmindegy ki vagy, az írás jó és kész, és egyszer én is elmegyek Párizsba. Csak írj tovább!
off: Mit csinál a szűrés a válaszok alatt? Saját magamnak kiszedek embereket, akiket nem akarok olvasni?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.12.12. 00:16:32

@mojoking77: a lakáskeresős posztom alatt a következő észrevétel érkezett:
"Eleg keveset tudsz Svedorszagrol es annak fekveseröl, talan a törtenelmeröl is. Igaz aki nem itt el, talan meg el is hiszi amiket összehordasz."
függöny :D szóval tényleg mindig, de mindig akad valaki.
@Turchi: elvileg számodra eltünteti a nem kívánt elemeket igen, de nekem sajnos visszaáll alaphelyzetbe, ha frissítem az oldalt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.12.12. 00:18:12

@Turchi: már volt, hogy kommentben leírta valaki, hogy olvasta a blog hozzászólásait és elborzadt és esze ágában sincs leírni a saját történetét :(

2012.12.12. 00:34:00

@Réka ‎: '"Eleg keveset tudsz Svedorszagrol es annak fekveseröl, talan a törtenelmeröl is. Igaz aki nem itt el, talan meg el is hiszi amiket összehordasz."

Elgondolkoztam azon, hogy ez a hozzaallas vajon magyar sajatossag-e. Nemreg olvasgattam egy forumot amin Magyarorszagon elo angolok beszelgetnek. Nemelyik eleg elszallt dolgokat irt, amiket a tobbseg probalt megcafolni, de egyszer sem irta senki azt hogy 'hazug, te nem tudsz semmit Magyarorszagrol' stb.

nwp 2012.12.13. 16:03:51

Elnézést előre is, ha felvetődött volna már, de mivel foglalkozik a poszt írója? :)

Zsófiaa 2012.12.15. 00:05:01

A post jó, bár talán azért tartják egyesek "nyálasnak", mert valóban azzal a rajongással ír Párizsról, amivel pl. 100 éve Ady. Van, akit ez a város nagyon magával ragad (én itt élek 4 éve, illetve most "banliőben".) Eleinte nálam is megvolt a rajongás, mára alábbhagyott. De olyan emberről is hallottam, akinek annyi maradt meg Párizsból, hogy büdös van és sok a bevándorló. Mindkettő igaz, nem nagyon lehet vitatkozni vele! :) De persze a "párizsi jólét" is attól függ, hogy valaki milyen körülmények között él. A hétköznapok itt is nehezek tudnak lenni.
Az én véleményem a felsoroltakról:
a tömegközlekedés tényleg nagyon jó! (csak koszos)
a bagett jó, de a croissant még jobb
a lányok nem tudom mennyire beképzeltek, de mondjuk alapvetően nehéz franciákkal barátkozni szerintem. Bár lehet, hogy bennem van a hiba. Az viszont feltűnt, hogy mindenki az ipodjába van belebújva a metrón.
stressmentesség: ez szerintem csak felszínesség. Engem hosszú távon idegesít ez a "szává-szává". Mindenki szává. Persze Magyarországon meg mindenki panaszkodik, de szerintem ez a másik véglet. Amikor az ember egyszerűen nem mondhatja azt: "basszus, most nem vagyok jó passzban." Vagy ha ezt mondod, akkor rögtön felír az orvos valami antidepresszánst (igen sokan szedik ebben a "stresszmentes" országban!).
kövérség: Valóban alig van kövér ember, nem is tudom igazán hogy csinálják, mert azért a bagett is meg a sajtok is elég laktatóak. Valószínűleg többet mozognak, vagy kevesebb zsírt esznek.
Munkamorál: szerintem az nagyon rossz, főleg az állami hivatalokban. Amíg Magyarországon éltem, azt hittem nincs rosszabb a magyar adminisztrációnál, de ez a véleményem megváltozott, amikor megismertem a franciát...
Beszállnék a sertéshús-vitába is (ha már..:) Franciaországnál a vidék is igen jelentős statisztikailag. Tehát lehet, hogy Párizsban és a környékén nem esznek sok sertéshúst, de pl. Bretagne-ban rengeteget esznek. Nagyon sok féle "disznóságuk" van, sonkák, hurkák, stb., a hentesboltokban egész malacfejek lógnak felakasztva. És nem csak a szegény réteg. Egészen drága sonkáik vannak pl. a korzikaiaknak is. Tehát átlagolva simán kijöhet a 40%.

Zsófiaa 2012.12.15. 00:11:39

Ja, és a kisboltokat én is szeretem. :) Hála Istennek, Párizst nem "plázásították" úgy be, mint sajnos Budapestet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.16. 01:01:47

Én is imádom Párizst, de úgy azért persze, hogy könnyű szerelmesnek lenni bele, ha az ember így él, mint ez az ember. Valószínűleg valami diplomata, jól keres, a munkája kapcsolatokkal jár, bizonyára nem volt gond neki albérletet keresni, a Rue Montorgueil-en lakik, vagy valami hasonló utcában. Egyébként meg eléggé közhelyes írás, akár Woody Allen film is lehetne

ile-de-france.blog.hu/

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.16. 01:04:51

@nwp: valószínűleg Fideszbérenc diplomata.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.16. 01:10:40

@Karinette: " Fro katolikus orszag" ezek szerint nem Aquitanie-ben élsz vidéken, mert az protestáns.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.16. 01:11:59

@Csigorin: ebéd után 3 óra beszélgetés a kávénál:)

mojoking77 2012.12.16. 17:27:05

@Brendel Mátyás: :))))))))
Valoszinuleg. Voltam mar ujgazdag kis kocsog, buzi, nyalas sznob, Fideszberenc diplomata meg nem. Tenyleg elmeny postokat irni ide...
Amugy erosen mellenyultal baratom, mernok vagyok.

mojoking77 2012.12.16. 17:29:10

@Brendel Mátyás: Amugy egy kerdes. A kutatoi allassal jar egyutt a kicsinyes irigykedes, vagy ezt mar hoztad magaddal mashonnan?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.16. 19:30:20

@mojoking77: mit irigykednék, többet éltem Párizsban, mint te.:) Nem burokban, többet is láttam, több az élményem is róla. Értelmesebb blogot is írtam róla a te felszínes postodhoz képest. Végül, nem "mojoking" a nevem.:)

mojoking77 2012.12.16. 20:46:48

@Brendel Mátyás: Bocsass meg, de a hozzaszolasidat, es azokon kereszrul teged minositettelek. Nyugodtan magyarazkodhatsz, semmin sem fog valtoztatni. Biztos, hogy tobbet lattal, hisz en csak parszor jartam kolul Franciaorszagot, (az eszaknyugati regiot kivevel). De hat ez mar csak igy marad. Orulok, hogy ilyen jo neked, es tenyleg sajnalom, hogy meg mertem irni ezt a postot, ami persze sehol sincs azoktol a szintektol, ahol te elsz. Orommel olvastam a postjaidat itt a blogon. Ja, bocs, nem olvastam itt oket. Az, hogy sajat neven vagy fent, es ennek hianyat minosited... Haat, van itt egy masik srac is, aki erre buszke.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.16. 21:43:13

@mojoking77: " Az, hogy sajat neven vagy fent, es ennek hianyat minosited... Haat, van itt egy masik srac is, aki erre buszke."

nem igazán fogtad fel. ez biztos a mérnökséggel jár.:)

mojoking77 2012.12.16. 23:23:52

@rabelais:Ez van. Valoban sajat magam utolso hsz-ara valaszoltam, mert annak a kozvetlen folytatarsa. Ha tenyleg ennyi volt amire eberunk reagalni tudott.... Nos ez igen keves

2013.02.10. 19:20:17

munkámból adódóan minden hónapban 2-3 napot vagy egy hetet Párizsban töltök már 7 éve! és mintha nem ugyanabban a városban járnánk:D hehehe
Párizs csodálatos,a fények városa!
Amit az emberekről írtál aligha lehetne távolabb a valóságtól!
Az emberek többsége bevándorló,ha a turistákat nem számítjuk.
Az összes francia gyarmat képviselteti magát és így bátran mondhatom,hogy az átlag francia nő távolról sem sovány.Az emberek többségének Jennifer Lopezt megszégyenítő alkata van(hatalamas ,kerek fenék).A francais francais nő sovány és egyszerűen öltözködik,szolidan,de igényesen,Pesten járva a nők sokkal inkább divatbolondok,olcsó k..va stílust népszerűsítve öltözködnek.Ezzel szemben a francia nő szerény,egyszerű ,ámbár ízléses holmikat hord,éppenséggel ellensúlyozva öltözködésével a város csillogását!!!!!
A francia férfiak pedig imádattal üldözik a molett nőket,utca hosszat ,városszerte képesek szó szerint üldözve követni őket,annyira begerjednek a látványtól,ha valakinek nem szilikon a feneke es a melle! Miután a népesség erősen kevert,alakatilag sem létezik jelentős számban az általad leírt Mo-on viszont gyakorta látott, szomorú látványt nyújtó elöl -hátul szottyadt típusu csontkollekció alkat, a francia nő nőiesen csinos:D

2013.02.10. 19:25:33

ja és ,hogy lenéznek mindenkit,magasan hordjak az orrukat???
ez nevetséges!
A földkerekség legkezdeményezőbb nőstényei!Vadásznak,mint a gepárd,ha tetszel nekik,még az sem zavarja őket ,ha történetesen a feleségedet és gyerekeidet sétáltatod az utcán,ha látnak benned fantáziát,ott helyben kikezdenek veled a családod szeme láttára...ilyen a francia nő!!!!!

mojoking77 2013.05.31. 20:39:17

@Mmj Drtmmj: Haat, tenyleg ugy tunik, nem ugyanabban a varosban eltunk. Bar lehet, hogy a St Denis kornyeke, illetve nehany kulso keruletekben a te altalad leirt dolgok vannak, de az esetek nagyjaban koszonoviszonyban sincs a valosaggal a sok hulyeseg, amit leirtal, csak hogy elkuldhess a picsaba... Az a helyzet, hogy nagyon belefaradtam a megmondoemberek idiotasagiba, ugyhogy nyugodtan irj amit akarsz. Egesz biztos sokkal tobbet tapasztalatal, hala a jo egnek. Orultem, hogy kijavitottad a leirasomat....

2013.06.12. 19:48:01

@mojoking77: ez egy tipikus, magyaros bunkó válasz volt egy civilizálatlan emertől:D kösz,hogy emlékeztettél mit hagytam Mo.-on:D

a leírásodban annyi hülyeséget hordasz össze,hogy rég derültem ilyen jót

nagyon szerény külsővel rendelkezhetsz,ha a meglehetősen hírhedten rámenős és korántsem mutatós francia lányok is elérhetetlennek mutatkoznak,ha téged meglátnak:D,de ,hogy ezzel még így el is dicsekszel itt nekünk...nevetséges vagy

szerénytelenség nélkül mondhatom,hogy mi itt ebben az országban a középosztály tagjai közé tartozunk és ennek megfelelően a történelmi negyedben élünk,tehát teljesen feleslegesen emlegeted a peremkerületet,ahol élsz:D

egyszerűen ráhibáztál,burokban élsz és abban is maradsz,lövésed nincs a kulturális háttérről sajnos

2013.06.12. 19:59:28

Szóval Mindenki!

nem igaz egy szó sem abból,hogy a francia lányok fenn hordják az orrukat ,megközelíthetetlenek! épp ellenkezőleg! itt az emberek nagyon kedvesek és kezdeményezőek

a franciák a flirt-ot nemzeti sportnak tekintik

sőt magyarként bizton állíthatomok ,hogy nagyon könnyű dolgotok lesz,mert a francia fiúk sármja nem annyira szembeötlő

mojoking77 2013.06.12. 20:00:34

@Mmj Drtmmj: Bocs baratom, kozben rajottem kik azok a kicsit teltebb, nagyon ramenos holgyek, akiket emlitessz. Valoban magam is talakoztam bevandorlo prostitualtakkal, ok tenyleg megfelelnek az altalad emlitett holgyeknek, szanom is, hogy kihagytam a szolgaltatasaikat. Tudod, a legszebb az egeszben, hogy azok az emberek, akik valoban jartak/eltek parizsban, nagyjabol pont ugyanazokat a tapasztalatokat eltek meg, csak te lattad az tokeletesesn ellenkezojet. Azert ezen lehet el kellene gondolkozni. Tovabbi jo kurvazast a vilag barmelyik pontjan is elsz eppen. Udv:

2013.06.12. 20:08:55

te beteg vagy:D

bizonygatod a hülyeséged éd elég mély színvonalról tettél tanubizonyságot:D

nem kell megvezetni az otthoniakat az ostobaságaiddal:D

senkinek nincs ilyen tapasztalata ,csak neked:D

inkább azon gondolkozzz el miért

szívesen átoperállak,jelentkezz be hozzám:D

mojoking77 2013.06.12. 20:10:41

@Mmj Drtmmj: Meg valami, kedves kozeposztalybeli baratom. Mit ertesz egesz pontosan a tortenelmi varosreszben? Csak ugy nagy vonalakban? Melyik varosresze nem tortenelmi? Mitol lesz az?
Egyaltalan minek irogatsz hulyesegeket? Miert jo neked ez? De most teljesen komolyan. Jobban erzed magad attol, hogy ossze vissza hazudozol, hatha valaki elhiszi neked? Szanalmas vagy.
Meg en is, hogy hagyom magam felhuzni egy szanalmas troll kezdemenyen..

2013.06.12. 20:11:08

biztos tudunk neked segíteni:D

a Victor Hugo Ave 50. alatt megtalálod a klinikánkat:D
keresd a belga rezidenst,aki magyarul is tud,segíteni fog a titkárság

na szevasz

mojoking77 2013.06.12. 20:20:46

"sőt magyarként bizton állíthatomok ,hogy nagyon könnyű dolgotok lesz,mert a francia fiúk sármja nem annyira szembeötlő"

Basszus, most realizaltam, hogy no vagy. Kosz, igy mar ertheto egy par dolog. A pasid tenyleg ilyen idiotasagokkal etet, te meg elhiszed neki? Jajj, koszonom, most azert megnyugodtam egy kicsit.. Irogassal nyugodtan

2013.06.12. 20:21:25

@mojoking77: ezt komolyan kérdezen,hogy nem tudod melyek a fény városának történelmi negyedei????????????

és ,hogy mitől lesz az????????????

uristen,ennyire homály emberrel még nem volt dolgom!

ez nem semmi!

ez ahhoz hasonló hülyeség,mint ,amit a posztodban írtál,miszerint a franciák nem esznek disznót!!
padlót fogtam attól is,hogy ekkora hülye vagy!:D
minden francia étterem étlapján meg fogod találni,csak a porc szó alatt kéne keresgélni

taplókám,igaz van pár népcsoport,akik nem esznek disznót az tuti(zsidó és arab étkezési hagyományokat vallási okból követő népek),de nem a franciák az egészen bizonyos

mielőtt megírsz egy ilyen posztot,talán nem ártana elmélyülnöd az adott ország kultúrájában és nem néhány napos ibusz út után ide irogatni:D

a barátom megszólítást egy ilyen szintű embertől sértőnek érzem és merően visszautasítom

a vitát lezártam,nem vagyok kíváncsi a továbbiakban a hülyeségeidre

mojoking77 2013.06.12. 20:24:02

@Mmj Drtmmj: Jol van, csak nyugodtan. Ha elolvastad volna a tobbi hozzaszolast is, nem csinalnal 2 percenkent nagyobb es nagyobb hulyet magadbol.

mojoking77 2013.06.12. 20:26:16

@mojoking77: Parizs kvazi egesze tortenelmi negyed. Az 1.-tol kb a 6. szeleig az egesz, de eleg sok kulsobb keruletek is beletartoznak. A feny varosa, meg porc.... Ne eroltesd a Google-t nem fog menni...

2013.06.12. 20:29:20

@mojoking77: nálad nagyonn hülyét?
az lehetetlen!
legalább vegyél egy utikönyvet te szerencsétlen idióta:D

mojoking77 2013.06.12. 20:31:20

@Mmj Drtmmj: Igazad van, a baratom tenyleg nem helyenvalo. Nyugodtan terjunk at a baratnom-re, ha az elfogadhatobb.. Es feleslegesen ne hisztizz, senkit nem fog erdekelni. Sem az egyre nagyobb hulyesegek, amiket tenykent probalsz elovezetni. Amig ki nem derult, hogy no vagy, tenyleg idegesitettel, most mar csak mosolygok rajtad.

2013.06.12. 20:39:59

figyelj bunkóci,fizess már be egy ibusz útra és gyere nézd már meg Párizst legalább egyszer:D

kérd meg az idegenvezető hölgyet,hogy mutassa meg neked a történelmi negyedet es az azon kívül eső részeket is

aztán térj be egy francia étterembe,ha pénztárcád bírja,kérd meg,hogy rendeljen neked egy porc-ot(diszó):D mondd el,hogy nem tudsz franciául,de úgy hallottad a franciák nem esznek disznót és szeretnél személyesen meggyőződni róla,hogy így van-e:D

rég röhögtem ilyen jót:D
köszi a sok baromságot,amivel kiröhögtetted magad:D

mojoking77 2013.06.12. 20:47:49

@Mmj Drtmmj: Nezd draga. Az, hogy valamin felhuztad magad, es itt vezetted le, am legyen. Az, hogy fogalmad sincs egy csomo dologrol, jobban mondva meg az is lehet, hogy van, csak mar annyira belegabalyodtal a sajat hazugsagaidba, hogy nem tudsz kimaszni beloluk, semmi gond. Felejtsuk el nyugodtan a tortenelmi varosreszes fiaskoidat. Tegyuk fel, hogy tenyleg ott elsz (ha parizsi vagy, miert ne. Akkora mint fel Pest, akar meg te is elfersz benne). Remelem megnyugodtal, jot fogsz tudni aludni. Az hogy a ferjed ezek szerint rendszeresen felrekur, es mindezt megprobalja egy kvazi "parizsi nepszokasnak" beallitani, nos az inkabb szanalmas, de hat legyen a te dolgod. En, ha no lennek, valoszinuleg elhagynam, de ugye ez mar a maganeleted resze, hadd nem avatkozzak bele.

2013.06.12. 21:18:17

Mindenki!

A francia konyha habár nagyon ízletes,rafinált, kellemes,de sok esetben rendkívül nehéz,főleg a provence-i konyha.Ismert előttetek talán a francia paradoxon,hogy a nehéz ételek fogyasztása ellenére,tovább élnek a franciák,ez a rendszeres vörösborfogyasztásnak tudható be,amivel az utolsó fogásként gyakran megjelenő sajttálat kiváló minőségű francia borokkal öblítik le.

Való igaz,hogy a franciák soványok többnyire és nem csupán az eleve vékonyabb csontozatuk miatt,hanem azért is,mert ici-pici adagokban fogyasztanak sokféle ételt egyszerre. Megeshet,hogy egy elegánsabb francia étteremből,ahol haut cuisine-t művel a séf,kissé éhesen távozol,ajánlom,hogy emiatt mindig egyetek desszertet vagy előételt.

Párizs tele van ázsiai éttermekkel, a franciák imádják a japán és vietnámi, indonéz,thai konyhát is! Ez jó hír az egészségesebb konyhák kedvelőinek.

a francia éttermeket nem csupán az ételek miatt ajánlom,hanem a kissé excentrikus francia pincérek miatt is,egy élmény rendelni,számíthatsz arra,hogy a pincér esetleg nem úgy veszi fel a rendelést,ahogy te, azt szeretnéd-ez franciaország, élvezd! Ez is a kultúra része,ha a séf és a pincér is gasztronómiai előadásba kezd,ha jól átsütve találnád kérni a húst.:D

a francia konyha mindent magába olvaszt,nincs olyan,amit itt ne találnál meg,van disznó is annak,aki arra vágyik...

a tengeri herkentyűk ellérhetőbb árban vannak,mint otthon és rendkívül ízletesek

a bretagne-i osztrigánál messze földön nics jobb

Párizs egy olyan megapolisz,ahol mindent megtaláltok
természetesen sertés mentes termékeket(HALAL,Kosher) is,bármelyik szupermarketben egyre bővülő kínálattal,de egyáltalaán nem igaz,hogy a franciák ne kedvelnék a sertéshúst.

mojoking77 2013.06.12. 21:25:25

@Mmj Drtmmj:
I.A post Parizsrol szolt, es nem Franciaorszagrol
II. A kivalo francia vorosborok..... Haat, ne kezdjunk bele, ebben mar tobb emberrel is vitatkoztam, inkabb mondjuk ugy, hogy az ihato, konnyu, etelek melle pont megfelelo, bar a minosegehez kepest csunyan tularazott Bordaux-i, illetve a kimondottan kellemes feher Burgundi borok..

2013.06.12. 21:25:56

Sajnos sok butaságot összehordott a poszter.

Itt az emberek kedvesek,barátságosak,barátkozók,segítőkészek.

Egyáltalán nem igaz,hogy fenn hordják az orrukat vagy,hogy megközelíthetetlenek lennének.

Általános tapasztalat,hogy a francia lányok nagyon rámenősek, főként,ha sármos idegent látnak.Inkább a bevándorló észak-afrikai lányokról mondható el,hogy tartózkodóbbak,de róluk is elmondható,hogy segítőkészek.

az idősebb korosztály valóban ízlésesen öltözködik,de a fiatalaok inkább egyszerűen,szolidan,kevéske sminkkel,ami így tetszetős-a kevesebb,több

mojoking77 2013.06.12. 21:28:45

@Mmj Drtmmj: Az atlag parizsi ettermekben egyatalan nem kicsik az adagok Ez ismet egy paradoxon, a kulfoldiek szeretik hangoztatni, hogy milyen kis adagokat esznek, es valoban, most latom, hogy amerikaban lenyegesen nagyobbak, de otthon sem ettem etteremben igazan nagy adag eteleket. A jo hir, hogy bar meg mindig nem teljesen ertunk egyet, legalabb realizaltad, hogy felesleges hazudozni hulyesegeket, csak hogy bebizonyits valamit, amire igazan senki sem kivancsi....

mojoking77 2013.06.12. 21:35:53

@Mmj Drtmmj: A ramenos parizsi lanyokat (foleg az idegenekkel szeben), meg tenyleg hagyjuk mar. Eredendoen hulyeseget irtal, semmi gond, de ne eroltesd. Lehet a ferjed ezt mondta, meg az is lehet, hogy igy lattad, de a valosagban nincs igy.. Mivel nos vagyok, ezert alapbol nem eroltettem a kapcsolatfelvetelt, de nagyon meglepne, ha az oszes kollegam, illetve a velem dolgozo magyar sracok, (nem is beszelve a magyar blogok iroirol) mind hazudnanak, es csak neked lenne igazad. Persze lehet Kasas Tamasnenak hivnak, akkor el tudom kepzelni, hogy minden helyi csaj a ferjedet akarja, de amugy.... Hat, nem valoszinu...

2013.06.12. 21:38:10

sok valótlanságot találni még a posztban
pár korrekció
van klasszikus fehér kenyér
ismerik a levest (potage) is és a főzeléket is (legumes blanchis vagy legumes cuite sur un fonde blanc) , a levest klasszikusan az étkezések végén fogyasztjak , a főzelék nem népszerű,de sajnos itt fehér liszttel készül és nincs turmixolva,darabos-én sosem választom itt
nem esznek sokat,csak sokfélét

2013.06.12. 21:41:36

nem hiszem,hogy nagy érdeklődésre tartana számot ez a gyenge poszt

de,ha mégis olvasná valaki:fele sem igaz

a poszer meglehetősen keveset tud a francia kulturáról és a helyiekről és bődületesen rossz megfigyelő

fenti korrekciókat ajánlom figyelmetekbe
sziasztok

kék madár 2013.06.12. 21:41:59

@Mmj Drtmmj: szerintem hagyd mojoking egy papirtigris valamit nagyon kompenzal (160 cm? 10...), es rendszeresen kiderul mennyire kispalyas. Iszonyat nagy vilagpolgarnak allitja be magat de neha azert elszolja magat, hogy ingyen kecthupot talalt egy McDonaldsban es mekkora nagy szam. Itt eli ki magat, nyilvan mashol csak akkor figyelnek fel ra, ha rokkant parkoloba all be, de azt is kinezem belole.

mojoking77 2013.06.12. 21:46:39

@Mmj Drtmmj: Koszonom a kiigazitasokat. Orultem, hogy egy igazi parizsi is hozzaszolt, es elkuldott a fenebe. Alapvetoen hulyesegeket irt, de hat ez mar csak igy megy.Az internet tobbek kozt ettol olyan nepszeru, hogy nev es arc nelkul mindenki mondhat barmit.. Persze, hogy esznek levest. Marseille-ben fozik 11 kulonbozo halbol. Azert nincs altalaban kanal az ettermekben, meg az apartmanokban, mert ok villaval eszik. ;)
Klasszikus feher kenyer.. Persze. Ird le meg legyszives, hogy nem tuloraznak, nincs sok szabadsaguk, nem is tudom, mibe nem kotottel meg bele draga?

mojoking77 2013.06.12. 21:47:41

@kék madár: Szia baratom. Ezek szerint nem tiltottak meg ki innen?

kék madár 2013.06.12. 21:50:12

@mojoking77: nem vagyok a baratod, es nem. Miert nem irsz egy masik kamuposztot amiben oszthatod az eszt, igerem nem szolok hozza.

2013.06.12. 21:52:54

@mojoking77: jaaaah,hogy más bloggerektől szedted ezt a sok hülyeséget,amit ide leírtál:D és kollégák elbeszéléseiből:D
vitakultűrád szánalmas
ha már a híresen forróvérű párizsi nők sem harapnak rád,nagyon gyenge eresztés lehetsz:DDDDD
elhízva,kopaszodva,szódástalp szemüvegeddel nem csodálom,hogy nincs nő,aki érdek nélkül a közeledbe megy:D

mojoking77 2013.06.12. 21:56:03

@kék madár: Furcsa. Multkor kivagtak a fenebe egy idore, nem? Vagy csak annyira kellemetlen volt, hogy par hetig nem mertel a net kozelebe jonni? :)
Igy megy ez. sajnos rengeteg dolgot kell kompenzalnom, mint kiderult, ezert irok ossze vissza hulyesegeket, de hala az egnek neha ramkoppintanak. A kulonbseg mindossze annyi, hogy mig te ugye egy kozismert troll vagy, addig a holgy szimplan maskent latta valoszinuleg Parizst, (bar, hogy miert, azt nem tudom, es sajnos volt egy ket olyan elirasa, ami nem volt mas, mint szintiszta kotekedes, plusz sokszor osszemosta Parizst Franciaorszaggal, de sebaj), igy vele legalabb neha, amikor megnyugodott, es kiirta magabol a napi feszultseget, meg lehetett probalni kommunikalni. Te maradsz ami vagy....

kék madár 2013.06.12. 21:56:05

@Mmj Drtmmj: szegeny ne bantsd, itt nevtelenul elhiszi magarol, hogy erdekel valakit. Azert az elszolta, hogy a felesege mar nem akar egy varosban elni vele, de majd be fogja bizonyitani, hogy azt nem is o irta.

2013.06.12. 21:56:32

@mojoking77:

jaj írjál még,mert rég röhögtem ennyire jót:D
azt mondja neked a google,hogy csak M.-ben van leves?
ó te szerencsétlen hülye:D

látom még be nem ültél étterembe soha:D

ha rendelsz levest,fognak hozni kanalat,te szerencsétlen:D

mojoking77 2013.06.12. 21:56:51

@Mmj Drtmmj: Persze azert neha nala is elgurul a gyogyszer....

2013.06.12. 21:58:56

@kék madár: szia!:D
lehet

kérdezzük már meg tőle,hogy milyen szervezet delegal egy ekkor hülyét Párizsba???

egy minisztérium ?

kinek dolgozol tájékozatlan elvtárs?
milyen seggeket nyaltál,hogy ennyi ésszel téged küldtek Párizsba?

mojoking77 2013.06.12. 21:59:51

@Mmj Drtmmj: Gyere el draga egyszer Parizsba.. tudod az a nagy varos, amirol azt olvastad, hogy a fenyek varosa. Johetsz busszal is, ha nem tellik Ryanair-re. Gyere be a tortenelmi varosreszben (tudod, ahol elvileg laksz) egy etterembe. (Keresd a nagy restaurant tablat). Kerj levest (soupe). Ne keseredj el nagyon, amikor szolnak, hogy sajnos nem tartanak.......

kék madár 2013.06.12. 22:01:13

@mojoking77: nem vagtak ki, de ha ez oromot szerzett neked, mar az is valami.
Egy holgy maskepp latta az egy mas verzio mint az, orrba szajba lehulyezted last fentebb, mar megint megint hazudsz. Ez a te mucsaji stilusod.

Ha nem szolok hozzad tobbet nem azert lesz mert kitiltottak, hanem mert nem itt toltok el napi 3 orat mint te. Eleg maganyos lehetsz : (
Na csa.

mojoking77 2013.06.12. 22:02:02

@Mmj Drtmmj: Ezen mar vegigmentunk az elejen cicam. De semmi gond, most pont raerek, akar el is tudok szorakozgatni ket hulyevel. Bar furcsa, tenyleg nem ismerem a mostani internetkulturat. En azt hittem a nok nem szoktak trollkodni.... De hat ez van, mindig tanulok valamit...

kék madár 2013.06.12. 22:03:34

@Mmj Drtmmj: a multkor egy pinceres McDonalds szintu egyebkent igen tre amerikai etteremert ujjongott, ebbol latszik a kulinaris muveltsege, ezen erdemes a legkevesbe vitatkozni vele.

2013.06.12. 22:04:57

@kék madár: teljesen igazad van

miközben Párizs forr, neki nem volt szerencséje:D
te.....normalis ember alig tudja levakarni magáról a franciákat...ez egy ilyen hely,ez meg azzal rémisztgeti szegény magyar pasikat,hogy a francia nő megközelíthetetlen:D

nem véletlenül hangzott el az a történelmi mondat,hogy amit ma vesztettünk Párizs asszonyai egy éj alatt behozzák:D

nagyon szaporák

ez az ország produkálja a legnagyobb gyermekszaporulatot
Europaban

ez meg nem bírt megközelíteni egy bánatos francia virágszálat sem:D

mojoking77 2013.06.12. 22:05:36

@kék madár: Oooo, melyik etteremrol is volt szo? Nem lehet, hogy ez az, amikor 6-szor kellett elmondanom, hogy mas valaki hozzaszolasa miatt kezdtel el kotekedni velem?

mojoking77 2013.06.12. 22:12:12

@Mmj Drtmmj: Koszonom. Ezzel a hsz-szel nagyjabol az egesz napi, akar epito jellegunek is tarthato munkadat tetted tonkre sajat magad.
Nem, sajnos tenyleg nem tudtam megcsalni a felesegemet. Orulok, hogy a ferjednek ez gond nelkul megy. Mar ha tenyleg jartal eletedben egy ket alkalomnal tobbszor Parizsban. A mokas, hogy mint mar fentebb is irtam, okosan osszemosod Franciaorszaggal, szoval szerintem jartal mar arra, de inkabb neked lehetett egy 10 napos buszos francia tura, amiota expertnek erzed magad a temaban. Valjek egeszsegedre.

kék madár 2013.06.12. 22:13:37

@mojoking77: Oooo majd elokeresem jo. Es megirom neked direktben. Csak, hogy ne mondhasd, hogy nem te irtad.

mojoking77 2013.06.12. 22:15:38

@kék madár: Nem szukseges direktben, ide is bemasolhatod. Ugyanezt kertem ott is, amire harom het teljes csend volt a valasz. Elore is koszonom.

kék madár 2013.06.12. 22:20:08

nagyon szivesen, legkesobb holnapig kibanyaszom es eled tarom.

2013.06.12. 22:55:36

@mojoking77: figyelj,szerintem ne égesd tovább magad

egyre primitívebb hozzászólásaiddal:D

hogy is volt azzal az ominózus megállapításoddal,miszerint a francia konyha nem ismeri a levest és a főzeléket?????:Dvagy,hogy nem tudod mire utalok azzal a kifejezéssel,hogy történelmi városnegyed:D

ne vezesd már félre az embereket

egyszerűen nem ismerted meg a kultúrát,amelyben éltél és ez nem a mi hibánk

alpári modorod pedig tükrözi,hogy milyen IQ-d van:D

mojoking77 2013.06.12. 23:13:44

@Mmj Drtmmj: Mert a parizsiak NEM esznek fozeleket, elvetve eseteg levest, es az egesz belvaros = a tortenelmi negyeddel. Mert tortenelmi negyed a Chatlet kornyeke akar a 12.-13.szazadtol, kicsivel kintebb a rue Montmart vagy a Saint Mitchel, a 17.-bol, de az egesz Luxemburg kert es kornyeke a 18.-bol, hogy a 19.-bol ne is emlitsek semmit.
A modor, amit a vegen emlitettel, meg foleg furcsa, egy olyan holgytol, akinek inkabb nem idezem a hozzaszolasait.
Orulok, hogy te teljesen mashogy latod a vilagot, de hala az egnek az ide iro kommentelok nagyjabol egyetertettek az en verziommal...
A kulturarol, amit ezek szerint te annyira melyen megismertel, hat inkabb hagyjuk.
A hozzaszolasaid legnagyobb resze nem volt mas mint vegytiszta kotekedes. Inkabb leirtal hulyesegeket, a mini adagokrol, a szenzacios borokrol, a feher kenyerrrol, meg a tobbirol, csak hogy ellentmondhass nekem. Javaslom inkabb igy a vegere, hogy nezz magadba, ki volt aki felcseszte az agyadat, es miert kellett nyilvanosan hulyet csinlanod magadbol, csak hogy kiadasd a feszultseget. Nem vagyok lelekbuvar, de ezek eleg rendesen atjottek azert....

mojoking77 2013.06.12. 23:16:29

@Mmj Drtmmj: Ja, es hogy en is kotozkodjek, a modornak ugye rengeteg koze van az inteligencia hanyadoshoz.. ;)

2013.06.12. 23:22:41

@mojoking77: persze:D a stílus maga az ember:D
és te egy ilyen ember vagy,csak ennyi....D

teljesen a te stílusodban írtam meg néhány hozzászólást:D

nem tetszett? nahát!:D

nagyon keveset tudsz és erre nagyon büszke is vagy:D
gratula:D

mojoking77 2013.06.12. 23:25:44

@Mmj Drtmmj: Koszonom, hogy erdemben reagaltal, es nem csak mutogattal, hogy "de hat te kezdted...".
Igen, a stilus tenyleg maga az ember. Azert nezd vissza a sajat hozzaszolasaidat is.

2013.06.12. 23:27:42

tudod a cím találó

burokban-a biztos!:D egy nagy sötét ,fekete burokban és bekötött szemmel,zéró IQ-val:D

milyen magyar szervezet delegál egy ekkora hülyét????

mennyi időt kínlódtál itt,amíg sikerült ennyire nem megismerni a várost:D??

mojoking77 2013.06.12. 23:32:28

@Mmj Drtmmj:Furcsa. Mitol lesz egy felnott no ennyire flusztralt? Freud esetleg? Vagy ne menjunk bele a maganeletedbe? Esetleg ennyire telitalalat volt, mikor megjegyeztem, hogy nem minden ferfi csalja a feleseget, csak mert Parizsban van? Kellemetlen lehet.
Ha a hiszti helyett olvasnal is, gyakorlatilag az osszes kerdesedre valaszt kaphattal volna, de gondolom a tul magas intelligenciad, es az elkepeszto melysegu kulturalis tudasd gatolt mindebben..

2013.06.12. 23:43:20

naa áruld már el melyik magyar szervezet delegált egy erkkora balféket?

jaaa, olvastam a szánalmas magyarázkodásod,a feleségedre való hivatkozással megspékelve

ha nős vagy minek kerülgetted a számodra megközelíthetetlennek tűnő francia nőt?jó kérdés mi?szegény asszony:D

engem nem érdekel a családi állásod,nem kértem meg a kezed te szerencsétlen:D

továbbá nem nyilatkoztam a sajátomról sem,te magaddal beszélgetsz ebben a témakörben:D

mojoking77 2013.06.12. 23:47:16

@Mmj Drtmmj: Uhum.....
Most ki is magyarazkodik?
Arrol nem is beszelve, hogy kerlek olvasd el legalabb a postot normalisan egyszer, mielott ujabb, es ujabb hulyesegekkel egeted magad.Mar csak arrol, hogy ki kerulgetett kit...
Meg tudtad volna oldani rendesen is, ahelyett, hogy trollkodsz, de hat lelked rajta. Ez is egy modja a kommunikacionak, csak sajat magadat egeted vele.

mojoking77 2013.06.12. 23:49:16

@Mmj Drtmmj: A stilusbol meg tenyleg vegyel vissza egy kicsit, ha szabad kernem. Elhiszem, hogy este van mar nalatok, es tok boldog vagy, hogy vegre trollkodhatsz egyet, de faraszto, es nem igazan illik a blog stilusahoz sem. Koszonettel:

2013.06.12. 23:56:21

@mojoking77:
tárgyi tévedésekkel,butaságokkal teli gyenge posztot írsz
fel vaggy háborodva,ha más kijavít és a butaságodat
-trágársággal
-személyeskedéssel
-őcska magyarázkodással próbálod leplezni

ilyen stílus az állami szektorban létezik,naaaa áruld el ki a küldő szerv:D I am intrigued:D

ne égesd már tovább magad:D
még azt sem tudtad mit takar Párizs történelmi negyede:D
nem kéne már erőlködni,égedni magad ,a butaságod magyarázni

naaaa oszd meg velünk ,mely magyar szervnek volt elegendő a te szerény képességed,annyira kíváncsivá tettél!

állami szektor ugye?

a diplomád meg a MU. Egyetem gyorstalpaló közgázképzésén vetted,ugye? közel járok?:D

mojoking77 2013.06.13. 00:04:51

@Mmj Drtmmj: Targyi tevedesek ?

"Amit az emberekről írtál aligha lehetne távolabb a valóságtól!"
"ja és ,hogy lenéznek mindenkit,magasan hordjak az orrukat???
ez nevetséges!
A földkerekség legkezdeményezőbb nőstényei!Vadásznak,mint a gepárd,ha tetszel nekik,még az sem zavarja őket ,ha történetesen a feleségedet és gyerekeidet sétáltatod az utcán,ha látnak benned fantáziát,ott helyben kikezdenek veled a családod szeme láttára...ilyen a francia nő!!!!!"

Most akkor folytassuk a tragarsaggal is? Biztos? Az ocska magyarazkodasrol vegleg nem beszelve.

"még azt sem tudtad mit takar Párizs történelmi negyede:D"
Hanyszor lett elmagyarazva? De most komolyan. Hetedjere is el kell mondanom, miert irtal ,minimum pongyola megfogalmazast, de lehetne irnom a hulyeseget is...
A maganeletemhez valoban kb semmi kozod van, de megint csak, ha a sajat szellemi magassagaid fenyezese helyett olvastal volna, mar reg tudnad, hogy bizony mellelottel, nem kicsit, de nagyon.

mojoking77 2013.06.13. 00:22:12

@Mmj Drtmmj: Na jol van. Minden esetre egy elmeny volt latni, milyen is az, amikor egy magat rem inteligensnek erzo no lemegy borzaszto alpariba.Sajnos mara eleg sok mas dolgom is van, de ha van kedved, holnap este innen folytathatjuk az ertekezest. Addig mondjuk annyi konkluzio, hogy ne mosd ossze Parizst Franciaorszaggal, mert nagyon nem ugyanaz, es azok a "veszedelmes bestiak", akik minden aron meg akartak szerezni a ferjedet, leginkabb egy dolgot akartak tole, meg pedig a penztarcaja tartalmat.
Egy igazi parizsi no amugy soha nem vetemedne (21 ev folott), hogy nem egy franciaval kezdene (az mar mas kerdes, hogy a borszin teljesen mindegy, de hogy egy kulfoldi? Plane egy kelet europai?????).
Kerdezd meg nyugodtan honapa kollegaidat, mi is a velemeny a parizsi nokrol. Lehet meg fogsz lepodni...

2013.06.13. 03:51:21

@mojoking77: látom az olvasott szöveg értelmezésével komoly gondjaid vannak:D érettségid van azért?vagy ,ha van nagyon mély lehet már a színvonala Magyarországon,ha átbiccentél,mert én elemiből nem engednélek tovább ennyi szövegértési készséggel:D

ezzel én még semmit el nem árultam a családi állapotomról,te szerencsétlen hülye:D viszont te folyvást azzal traktálsz engem és magyarázkodsz,hogy a feleséged az oka,hogy miért nem sikerült befűzni egy parisienne-t sem:D szánalmas vagy:D én nem kérdeztem a családi állapotod és a magamét pedig nem veled fogom megvitatni :D

segítek picit,ha egyes szám első személyben írodott volna a szöveg,amit bemásoltál, vagy kifejezetten szerepelt volna a szövegben a férjem szó,akkor elárultam volna bármit is a családi állapotomról,de mivel ezt nem tettem meg,nem tudható a családi állapotom és nem érdekel továbbra sem a tied,még mindig nem:D

azért ,mert nem bekötött szemmel járok Párizsban,azért,mert jónéhány francia barátomon keresztül volt alkalmam látni az ottaniak jellemzően sajátos életét,az nem jelenti ,hogy ezek velem történtek meg te szerencsétlen:D

Darling I am Your genetical and intellectual superior:D
Alpári és osoba az te vagy:D

de egyébként így van

2013.06.13. 04:09:58

dehogy veszedelmes bestiák,csak te nem kellettél nekik ennyi:D

nem túl válogatósak,az igaz,szóval nem lehetsz egy csúcsmodell,ha egyet sem sikerült magadhoz édesgetni,mert az még algeriaiaknak,marokkoiaknak is sikerült rekord mennyiségben

egy unokabátyám francia nőt vett el Párizsban(matekot tanít a hölgy)-savanyú a szőlő:D

szerintem adj új címet a posztodnak, legyen:Bekötötöö szemmel Párizsban hahahha:D

mojoking77 2013.06.13. 04:17:07

@Mmj Drtmmj: :)
Persze. Ha nem igy lett volna, mar az elso emlitesemkor felhaborodtal volna. Nyugodtan mondhatsz amit csak akarsz, fel mar nem tudsz vele idegesiteni. A folyamatosan nagyra tatott szaj, amit az osszes smiley-dre odateszel, jelent valamit? Csak kerdem, nem lenyeges elmagyaraznod.Tudom hogy a LOL jele, de elg furan nezhetnek a szomszedok ha egyfolytaba hangosan rohogsz :)
Ha az altalam is emlitett szoveg, amivel lehazugoztal, meg csak nem is veled tortent meg, hanem csak hallottad valakitol, aki egyszer talakozott mar olyannal, aki atelt hasonlot, nos igen, ez tenyleg egy valos alap, hogy felszallj arra a rem hatalmas lora, amirol egesz idaig beszeltel. Gondolom a tobbi "tenyt", ami miatt kretennek tartottal, szinten a barataid baratainak a barataitol tudod. Gratula..
Kulonos vagy amugy, felepitesz sztorikat, neha majdnem hihetoen, majd egy egy mondattal kepes vagy az egeszet porra zuzni. Hoborogsz dolgok miatt, majd mikor elmagyarazom, hogy hol tevedtel, egyszeruen elfelejted oket, csak azert, hogy utana 10 hozzaszolassal kesobb ismet elovedd oket, mint ha nem is olvastad volna a valaszt. Imadom.
Nem a felesegem az OKA. Bar nyelvtanilag igen, de tudod, ha eljutsz valakivel oda, hogy osszehazasodtok, akkor mar nem szukseges okokat keresni, hogy miert nem "sikerult" megcsalni ot. gondolom ezt te nem igazan erted, e hala az egnek van meg egy ket konzervativ idiota, aki igy van vele...

2013.06.13. 04:19:15

ja és légy már végre tisztában,hogy van Párizsnak történelmi és azon kívüli negyede
megkérdezted,hogy miért nem az egész az,mert nem! drága,így alakult,el kell végre menni oda és nem a kollégáidtól tájékozódni
mert ez a trollkodásod már vér ciki,de műveltségileg is,jajjjja ne ragozzuk,milyen szinten vagy

én elköszönök tőled,nem vagyok már rád többet kíváncsi,nekem ez túl mély intellektuális szint,ahol te vagy

de ezt már mások is megírták neked

Drága, egyet kívánhatok neked,fejlődj sokat intellektuálisan,mert nem jó neked az a mocsár ,ahol vagy

sajnos a posztod unalmas,lapos,valótlanságokat tartlamaz,szerintem életedben nem voltál Párizsban még

nem szégyen az-menj el,ahelyett,hogy írkálsz és emberekt megvezetsz itt a hülyeségeiddel

nyilván most boldog vagy,hogy némi kis alpári provokációval,csináltál egy kis forgalmat a hozzászólások terén ,mert hónapogig eléggé aludt a kis poszod commentelése

nézz magadba és próbáld gyakorolni a szövegértést,mert még nagyon nem megy neked

jobbban utánagondolva, olyan 9 éves gyermek értelmi szintjét tükrözöd,ezért azt momdom,könnyen lehet,hogy az is vagy

hasznosabban próbáld eltölteni az időd,olvass sokat,hátha jobban fogod tudni értelmezni az olvasottakat

drukkolok neked nagyon:D

ciao

mojoking77 2013.06.13. 04:19:18

@Mmj Drtmmj: "egy unokabátyám francia nőt vett el Párizsban(matekot tanít a hölgy)"

Meg csak nem is elsz Parizsban, csak neha meglatogatod a nagybattyadekat? Mondd kerlek, hogy csak rosszul kombinaltam. Ekkora luzer nem lehetsz.....:)

mojoking77 2013.06.13. 04:21:32

@Mmj Drtmmj: Cic. Bocsass meg, de szerintem neked nincs igazan fogalmad a tortenelmi vaosreszrol Parizzsal kapcsolatban. Segitek, az nem egy par blokk altal hatarolt resz mint a Budai Var pl, hanem Parizs kb 1/3=a. De semmi gond, hisz ezt is jobban tudod a nagybattyadtol. Imadlak

2013.06.13. 04:21:34

@mojoking77: nem drága,csak te nem érted a szöveget,amit olvasol
a hiba a te készülékedben van

2013.06.13. 04:22:33

@mojoking77: jaj ne gyere a várral,látom már,hogy csak azt ismered,drága,menj el végre Párizsba!!!!

2013.06.13. 04:25:03

@mojoking77: ez mergint nincs odaírva

látod-látod,gyakorolni kell neked még az olvasást és ha már jól megy,kérj egy utat a szüleidtől Párizsba

na menj szépen aludni és holnap újult erővel lendülj neki valami szépirodalomnak,hogy gyakorold egy picit a szövegértést

mojoking77 2013.06.13. 04:29:14

@Mmj Drtmmj: Akkor aruld el nekem cic, hogy a Montmarte miert is nem a tortenelmi varos resze? Esetleg a Diadaliv? Netan a denfert rochereau a katakombakkal? Ez eddig egy mekkora teruletet is fed le? Buda fele mondjuk? Szoval ki is a pongyola kettonk kozul?
OFF:
Amugy mielott elohoznad, nekem is furcsa volt a "nagybattyad" szo, de a google szerint hasonul, ugyhogy igy kell irni
ON"

mojoking77 2013.06.13. 04:30:49

@Mmj Drtmmj: Nincs, csak kombinaltam. Ezek szerint legalabb kint elsz. Jo, ez is valami...

mojoking77 2013.06.13. 04:33:22

@Mmj Drtmmj: BTW, este fel 11-kor meg talan nem szukseges aludni...;)

Oskar Krauss 2018.10.27. 22:49:21

Eleg felületes es gyengecske iras,

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása