oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. október 31. 06:59,  Is real 401 komment

2012. október 31. 06:59 Határátkelő

Is real

Mindenkinek van véleménye róla, de kevesen ismerik. Bár ezt elég sok mindenről elmondhatjuk, ebben az esetben Izraelről van szó. Éva posztjából (eddigi két írása itt és itt olvasható) kiderül, hogy egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, a 3 gyerekes családmodell az átlagos, de az ortodox vallásosok körében a 10-12 gyerek sem ritka.

Tel Aviv kávézó.jpg

"Izrael államot 1948. május 14-én alapították újjá. Az ország a történelmi Júdea és Izrael, ókori zsidó királyságok területén helyezkedik el." – akik az adatok iránt érdeklődnek, ajánlom nekik a Wikipédiát, egész jó az országgal kapcsolatos szócikk magyarul is.

Magyarországgal való összehasonlításban: Magyarország területének 22,3%-án él 7,93 millió ember (friss, 2012-es adat), akik az egy főre eső GDP dupláját termelik a magyarénak. A lakosság 46%-ának van felsőfokú képzettsége. A népességnövekedés aránya a bevándorlási hullámoktól függően ingadozó, de a népesség határozottan növekszik, mert a népszaporulat önmagában is 2 körül van, a bevándorlással kb. 3%-os. További adatokat is lehet elemezni, de maradjunk a személyes tapasztalatoknál, bármilyen szubjektívek is azok.

Nem egy hatalmas, befogadó ország

Izraelbe ma sokan akarnak bevándorolni, vagy legalábbis dolgozni pár évig. Utóbbira számtalan lehetőség van, de kétségtelen, a munkalehetőségek között, idegenek számára kevés a kvalitásos munkaerőre számító igény. Azért is adtam meg a területi és népességi mutatókat, hogy világos legyen – ez nem egy hatalmas, befogadó ország, ahová bárkinek érdemes elindulni. Bár azt hiszem, hogy ma már sem Ausztrália, sem Kanada nem ilyen.

Izrael legújabb kori létrejöttének célja egyértelműen az üldözött zsidóság visszatelepítése az ókori hazába. Ezért a letelepedés kritériuma a zsidósághoz való tartozás valamilyen formája: zsidó, akinek az anyja zsidó, akinek csak az apja az, a vallási törvények szerint csak zsidó származású, de nem számít zsidónak.

Ebből kifolyólag a magyarországi vegyes házasságokból született gyerekek egy része nem érti, hogy miért tartják őket „magyar" nemzetiségűnek, míg másokat „zsidó" nemzetiségűnek. A letelepedést ez nem befolyásolja, de kétségtelen, problémája lesz az illetőnek, ha házasságot akar kötni.

Hallgatólagos megegyezés

A Ki a zsidó? kérdéskörön már az állam megalakulása óta jól elvitatkoznak a politikusok, de a dolgok ezen a téren nagyon kevéssé változnak. Van egyfajta hallgatólagos megegyezés, hogy a vallási kérdésekbe a szekuláris, állam-építő zsidók nem szólnak bele, bár éppen az utóbbi évtizedben ez a megegyezés kezd szétbomlani.

A lényeget illetően azonban igaz, hogy Izrael a zsidók, zsidó származásúak és közvetlen családtagjainak befogadást segíti. Mert, természetesen, egy zsidó férfi vagy nő nem zsidó házastársa is ugyanúgy megkapja a letelepedéssel járó jogokat.

Sőt, nem csak zsidók esetében működik az egységes család elve, hanem az izraeli arabok esetében is, sok éven át szinte automatikusan, egészen addig, amíg sikk lett a palesztin területekről beházasodni Izraelbe.

Afrikában is felfedezték

Pár évvel ezelőtt dolgozott nekem egy kőműves, aki ilyen módon nősült be. Személyesen, gazdasági indoka volt erre – Izraelben több a munka, jobb a megélhetés, de a Palesztin Autonómiában támogatják is az ilyen házasságközvetítést, hiszen ők még mindig a demográfiai győzelemben hisznek – kiszámolták, hogy hány nemzedéken belül tudják elfoglalni az egész országot...

Erre az izraeli bevándorlási hivatal bekeményített... De ennek a hivatalnak mostanában amúgy is rengeteg a dolga, mert Afrikában is felfedezték az "ígéret földjét". A probléma annál összetettebb, mint hogy az egyiptomi-izraeli határon nincs kerítés, ami megakadályozná a beszivárgást.

Sok izraeli, különösen az idősebbek, úgy gondolják, hogy a választóvonal a híres Hatnapos háború volt, amikor a kis, szegény, de küzdeni képes ország győzött, korábbi méreteihez képest hatalmas területeket foglalt el az ellenségeitől, de a győzelem egy kicsit a fejébe is szállt... a hirtelen növekedés itt is egy sor problémát okozott, és ezek közül máig ható a mentális változás.

Az alija

A klasszikus cionista eszme az volt, hogy a világban szétszóródott zsidóság visszatelepül, és kemény (fizikai) munkával termővé teszi a sivatagot, lecsapolja a mocsarakat, megteremti az újra közös, világi kultúrát, vagyis olyanná válik, mint minden más nép, amelynek hazája van.

Az 1800-es évek végén az Oszmán Birodalomnak ez a része alkalmasnak látszott erre, mert bár nem volt lakatlan, természetesen, de a völgyeiben mocsaras, hegyein a talajerózió miatt kopár, délen sivatagos terület volt.

Az "alija" – vagyis a hazatérési program a zsidók kétezer éves galuti (a világban való szétszórattatást hívják így) korszakában (az ókori zsidó állam függetlenségét a Római Birodalom szüntette meg i.sz. 70-ben) többször felmerült, de igazán eredményesen az európai nacionalista mozgalmakkal párhuzamosan indult meg.

Az első letelepülők valóban földművesekké váltak (innen ered a kibuci mozgalom), és a terméketlen, vacak földeken csodát műveltek – mert ésszel, nem csak a kezükkel dolgoztak.

Palesztina tartományban a zsidók bevándorlása hozta a fejlődést, és az araboknak ez akkor sem tetszett, ha ezáltal nekik is munkájuk lett, és a környező vidékekről egyre több arab is érkezett.

Beáradt az olcsó munkaerő

Az első világháború után a Brit Birodalom uralma alá került a terület, akik hol a zsidóknak, hol az araboknak ígértek önálló államot. A konfliktus tehát sokkal régebbi, mint maga az ország, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lenne jó egyszer már megoldani, és békében élni.

A Hatnapos háborút követően először az elfoglalt területekről áradt be az olcsó munkaerő, miközben az egalisztikus eszmék hívei csökkentek a zsidók körében, a földművelő ethosz kiment a divatból. Az állam megalakulása után egyre nagyobb számban érkeztek keleti zsidók a környező arab országokból, akik nem feltétlenül lelkesedtek a kibuci mozgalomért.

Így fokozatosan, a kezdeti, szocialista gazdálkodás egyre kapitalistábbá vált. Az összefogást, sok helyen felváltotta a verseny, ami viszont kétségtelenül fellendítette az izraeli gazdaságot.

Nem szégyellik, ha meggazdagodnak

Úgy tűnt, hogy az "összefogás" ma már csak akkor működik, ha az ország háborúban áll, és miután ez egész eddigi történetére igaz, ennek a „zsidó értéknek" a megőrzése nem volt probléma, de mostanában, amikor már nem robbannak fel autóbuszok vagy nagyvárosi kávéházak békés közönsége egy-egy palesztin terrorista/szabadságharcos (kinek-kinek ízlése szerint) tevékenysége okán, a társadalmi problémák megoldásában is egyre szükségesebbnek látszik.

Az izraeliekben, általában, nagyfokú az együttműködési készség, ha baj van, sokszorosára nő bennük a kreativitás, az oldhatatlan vágy, hogy megoldják a problémát. Gyorsan mozdulnak rá az üzleti lehetőségekre, ettől sok esetben sikeresek, és persze a "nem izraeliek" irigységgel vegyes ellenérzéssel nézik ezt. Magyarországon is ez történt a kilencvenes évek elején, mert a rendszerváltás után az elsők közt voltak, akik meglátták a befektetési lehetőségeket.

Nem szégyellik, ha meggazdagodnak, sőt, bizonyos értelemben a meggazdagodás átvette a korábbi, magasztos társadalmi célok helyét. Már a kibucnyikok sem akarják a földet túrni, és miután megalkották a világ legfejlettebb, intenzív mezőgazdasági termelését, a kétkezi munkára idegeneket alkalmaznak, a technológiát pedig jó pénzért eladják Afrikában, Kínában, ahol éppen megfizetik. Az izraeliek többsége jól érzi magát a bőrében, ami nem akadályozza meg abban, hogy panaszkodjon arra, ami nem jó, és keresse a még jobb lehetőségeket.

...és akkor jött Stanley Fischer

Az izraeli gazdaságot, lényegében elkerülte a világválság (az európai piacok válsága miatt a tavalyi növekedés mértéke csak 3,3%), és ezért egy ember felelős: Stanley Fischer, aki 2005-ben lett az Izrael Bank elnöke. Natanjahu, a mai miniszterelnök, akkor a Saron-kormány gazdasági minisztere kérte fel, és ez volt élete legjobb politikai lépése.

Ariel Saron annyira utálta Natanjahut, hogy azt a minisztériumot bízta rá, ahol csak veszíteni lehet a népszerűségből, de Bibi (Benjamin) idehívta a 62 éves Fischert, akinek áldásos működése következtében az akkori 134 milliárd dolláros bruttó hazai termék öt év alatt 217 milliárdra nőtt.

A rögtönzésnek, amelyet sokáig különleges izraeli erényként tartottak számon, ma egyre kevesebb tere van, viszont időközben az izraeliek megtanultak tervszerűen, szisztematikusan dolgozni. Amíg én Magyarországon voltam, fergeteges változások történtek az országban, olyannyira, hogy amikor 2010-ben három éves kihagyással idejöttem, csak kapkodtam a fejem.

Amiről Magyarországon húsz évig képesek az értelmiségiek elvitatkozgatni és közben nem csinálni semmit, itt fél év alatt összehozzák. Az üzleti életben a verseny fergeteges, de miután az izraelit éppen ez indítja be, egyre jobb eredményre sarkallja.

A városrehabilitáció, amiről Budapesten téptem a szám éveken át, Tel-Avivban szépen megvalósul. Jól ismertem ezt a várost, tudtam, hogy hol milyen problémái vannak, és amikor 5 év múltán kezdtem bejárni öröm volt látni a javulást.

Az árakról

Magasak a megélhetési költségek, de őszintén bevallva, az izraeliek igényei is magasak. Az átlaglakás 4 szobás, két fürdőszobás, nagy konyha és nappali, terasz, minimum 100 négyzetméter. Az egyik szoba a rakétatámadások elleni is védett, vastag beton falú „bunker" szerepét is betölti, az 1991-es Öbölháború óta, amikor Szaddam Huszein lövöldözte az izraeli városokat, bár Izrael nem vett részt a háborúban.

Egy ilyen lakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, ami 25 éves eladósodást jelent. A 3 gyerekes családmodell az átlagos, de az ortodox vallásosok körében a 10-12 gyerek sem ritka. Az izraeli arabok átlagosan 4 gyereket nevelnek egy családban, de az életszínvonal növekedésével ez is csökken.

A sikeres izraeli arab ugyanúgy akar élni, mint a zsidó szomszéd, és hallani sem akar arról, hogy a Palesztin Autonómiához tartozzon az a település, ahol ő lakik. Elvben persze, két népnek, két országot, de ő marad a "cionista entitás" területén, ha lehet.

Egyszerű(bb) adórendszer

Az izraeli adórendszer összehasonlíthatatlanul egyszerűbb, kiszámíthatóbb és betarthatóbb, mint a magyar. Két évtizeden át magam csináltam a cégem könyvelését, és pár év után az éves adóbevallást is. Logikus, áttekinthető, nem söralátét, de nem is összehajtogatott futballpálya. Egyszer volt adó-ellenőrzésem, ami kb. fél órái tartott, és kaptam egy papírt, hogy "nagyon rendezett".

Ezek után Magyarországon sírógörcsöt kaptam az APEH-ban, amikor egyik pulttól a másikig küldözgettek, és bár magyar az anyanyelvem, nem értettem, hogy mit akarnak tőlem. Végül feladtam, és szakembernek adtam át az egészet, mert az idegeim értékesebbek annál, mintsem az adóhivatalban tépázzam őket.

Az iskolák

Az izraeli iskolarendszer (12 év) elvileg ingyenes, de azért hol erre, hol arra kell pénz (kirándulások, osztály-rendezvények, stb.) a könyveken, táskákon, ma már számítógépeken kívül. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokféle iskola van, ebben is megszűnt a hajdani egalizmus.

Az én gyerekeim a gimnáziumi 6 osztályt kibucban töltötték, ahol 22 fős osztályokban tanultak, és az osztályfőnökön kívül volt egy "gondozó"-juk is, akihez bármiféle problémával fordulhattak. Viszont minden nap egy órát dolgozniuk is kellett – a koruknak és a képességeiknek megfelelő, de közösségi munkát, például szortírozni a kimosott ruhát a mosodában, ételt kiadni az étteremben, stb. Érettségi után külföldi osztálykirándulás, amit a saját munkájuk ellenértékeként kaptak.

A katonaság

Elvileg minden izraeli állampolgár katonaköteles. A lányok is. Ez alól az arabok fel vannak mentve, mivel az arab-izraeli konfliktus miatt senki nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy saját nemzetiségével szemben kell harcoljon. Önkéntesek ezzel együtt vannak, harci alakulatoknál beduik, drúzik, cserkeszek is.

A lányok kevesebb ideig szolgálnak, de ha harci alakulathoz kérik magukat, akkor az előrelépésüknek megfelelően maradnak. A sorköteleseken kívül, természetesen, vannak hivatásos katonák is. Nők is. Az ortodox vallásos lányok, ha még nem mentek férjhez, akkor általában polgári szolgálatot teljesítenek.
Valójában a tendencia az, hogy maradjon a kötelező katonai szolgálat, sőt terjedjen ki valóban mindenkire, de az Izraeli Véderő csak a modern hadviseléshez szükséges részt foglalkoztassa, a többiek polgári szolgálatot teljesítsenek (kórházakban, iskolákban, nehéz sorsú családoknak segítsenek).

Az "átlag-izraeli" leérettségizik, katona 2-3 évig, majd elmegy világot látni. Saját pénzéből, úgy, hogy itt-ott dolgozik, valamilyen alkalmi munkát vállal, majd utazik tovább. Minimum fél év, de van, akinek 1-2 év kell ahhoz, hogy eldöntse, hogy mi akar lenni...

A továbbtanulás ugyanis szintén egy izraeli mánia, bár cseppet sem olcsó, mert az egyetemeken tandíj van, és egy huszonnégy-huszonöt éves ember már nem akar a szüleivel együtt lakni, tehát lakást is bérel, legfeljebb a barátaival közösen. Vagyis, az egyetem mellett még dolgozik is, hogy ezt a pénzt előteremtse.

Ha nem jut be a választott szakmában az egyetemre, akkor megy külföldre tanulni – Magyarországon is tanulnak fizetős diákként. A diploma utáni gyakorlatot is sokszor külföldön végzik – minél többet megismerni alapon. Ehhez képest, amikor családot alapítanak, akkor a legtöbb esetben hazajönnek, mert a gyerekeiket azért ebben a "levantin őrületben" szeretnék felnevelni.

A statisztika kedvelőinek

A zsidó újév alkalmából, idén szeptember 17-én volt, megjelennek az éves statisztikák, mivel az egyes adatok amúgy is számítógépen vannak, nem probléma az összesítés, ezért nem kell népszámlálást tartani.

Ezek szerint a közel 8 milliós népesség vallási/etnikai megoszlása a következő: zsidó 76%, muszlim 16%, keresztény 3%, drúz 2%, egyéb 3% (vannak magukat ateistának valló orosz nemzetiségű bevándorló családtagok is). 2011-ben 16 892 új bevándorló érkezett - Oroszországból 2666, Etiópiából 2363, Ukrajnából 2051, Franciaországból 1775, a többiek pedig összesen 88 országból. Magyarországról 136-an vándoroltak Izraelbe.

A férfiak várható élettartama 80 év, a nőké 83,6 év. Az elhalálozás okai között a legmagasabb arány a rák (26,3%), a szívbetegségek (16,3%), cukor és érrendszeri betegségek (5,8%). Az elhízottság a felnőtt (20 év feletti) lakosság 16%-át érinti, és 24% a dohányzók aránya. Az autóbalesetek száma 2011-ben 4%-al csökkent, de így is 341 ember veszítette el az életét, ily módon.

Az izraeliek 193 kg/fő zöldséget, 190kg/fő gyümölcsöt, 138 kg/fő gabonafélét, 166 liter/fő tejet, 68 kg/fő húst, 7kg/fő halat, 248 db/fő tojást ettek meg tavaly.

45 ezer lakás építését kezdték meg, a tel-avivi agglomeráció a legsűrűbben lakott része az országnak, itt 7522 ember lakik egy négyzetkilométeren, míg a Negevben csak 79-en - vagyis, van még hová fejlődni.

De ami mindennél aggasztóbb számukra, hogy a Holt-tenger szintje tovább süllyedt, majdnem egy méterrel az elmúlt évhez viszonyítva."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr224880278

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Na mi bennünk a legértékesebb? 2012.10.31. 13:51:33

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én figyelmemet nem kerülte el az állampolgárság ócsóé'fele akció iróniája. Az EU ellen kézzel-lábbal küzdő, az EU szemében szálkát kereső kormányunk egyetlen dolgot tudott végül eladni a kínai felebarátainak:...

Trackback: Welcome to the jungle! 2012.10.31. 12:47:03

Még mindig a szavannányi kertben állok és taposom az ásót. Nem vagyok hülye, béna és lassú sem, csak kevés az időm, de ami szabad belőle, azt bizony felforgatással töltöm. Föld felforgatással. Fülemben pedig dübörög a Guns 'n' Roses. A véletlenek mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2012.10.31. 07:32:26

Szépen összeszedett poszt! Aki oda vágyik, annak hasznos lehet.

venator 2012.10.31. 08:02:12

Ezt nevezem országimázsnak. :)

Azért egy mondat megütötte a szemem(?): (persze több is, de most csak ezt)

"Ehhez képest, amikor családot alapítanak, akkor a legtöbb esetben hazajönnek, mert a gyerekeiket azért ebben a "levantin őrületben" szeretnék felnevelni."

Na, ez teljesen rendben van. Már csak az a kérdés, hogy ha ezt Magyarországról írja valaki, akkor miért lesz hülye automatikusan?

KrisztinaKrisztina 2012.10.31. 08:27:46

Szerintem is nagyon jó volt.
Köszönöm szépen.

Zuiro · http://zuiro.blog.hu 2012.10.31. 08:38:28

Végre megismertük a jóságos és igazságos Izraelt, minden más csak rosszindulatú híresztelés és összeesküvés-elmélet.
Hánynom kell. Azt hittem már elérte a mélypontot blog, de tévedtem.

Egon Krenz 2012.10.31. 08:49:28

@Zuiro: Örülök, hogy ma csak 6 kommentet kellett várni, hogy valamelyik faszkalap bejelentse, hogy a blog ma is elérte a mélypontját. Remélem későbbiekben a nemtetszésedet azzal nyilvánítod ki, hogy nem írsz semmit.

Mrs. Clayton 2012.10.31. 08:49:31

@venator: nem lesz hülye, csak hülyén nézünk páran, mivel az Izrael által produkált növekedési mutatók közül egyet sem képes Mo. felmutatni, vagyis de, csak negatív irányban, de ettől még lehetne Mo. is egy klassz ország, ahol nyilván nincs betonbunkeres szobád a lakásban, ami azért kétségtelenül jobb, mint Izraelben,
de mégis, még egy olyan országban is egyszerűbb, könnyebb élni, ahol bármikor lőhetnek, ez nekem nagyon furcsa
lehet egyszer rájövök, hogy nincs igazam, de 1év külföld után még sajnos nem így látom

Liping 2012.10.31. 09:00:17

Bár Izrael, talán joggal, talán nem, nem annyira a szívem csücske, a poszt a helyén volt. Szépen összeszedett, informatív. Ilyet még, sokat.

Liping 2012.10.31. 09:03:27

Amúgy meg ami a "jóságos és igazságos Izraelt" illeti, ahogy pár kommenttel feljebb szóba került, a szerző - nagyon okosan - kerülte az állásfoglalást az érzékenyebb területek esetén.
Nem vagyok vádolható Izrael-szimpátiával (gy. k.: a zsidókkal, mint néppel semmi bajom), de ez a poszt egyáltalán nem volt elfogult.

Zuiro · http://zuiro.blog.hu 2012.10.31. 09:03:52

@Egon Krenz: bocsáss meg, de mivel sértettem meg kis lelkvilágodat, hogy ilyen alpári stílusban reagálj?

Sanyi9 2012.10.31. 09:05:51

Stramm iras, erdekes volt olvasni.

En nem vagyok zsido (es amugy vallasos se), ezert valoszinuleg soha nem fogom megerteni, hogy miert pont ott alapitottak ujra Izraelt. A zsidok sajat erobol es a nagy hatalmak tamogatasaval szinte akarhol a vilagon vehettek volna egy teruletet jobb foldrajzi adottsagokkal es ahol nincs meg ez az allando harc az arabokkal.

Amugy nagy klezmer zene kedvelo vagyok es elismerem a zsidok hozzajarulasat az egyetemes kulturahoz / tudomanyhoz. Mondjuk Izrael politikajarol nem szoktam beszelgetni se zsido, se arab ismerosokkel, mert mindenkibol eleg heves reaciokat valt ki, ugyhogy en inkabb egyszeruen elkerulom a temat.

Egon Krenz 2012.10.31. 09:08:47

@Zuiro: Azzal, amit írtál. Kicsit unom már, hogy mindennap valakinek a fanyalgását kell olvasnom. Akinek nem tetszik vmi ne kommentelje ez ennyire egyszerű. Vagy írjon saját blogot.

Elchango 2012.10.31. 09:49:43

huhaaa.ez erdekes tema ez az Izrael. lesz itt ma komment rendesen (es sajnos lesz rengeteg zsidozas is mar latom) de egy nagyon jol osszeszedett iras.
Persze,hogy jobban mukodik Izrael mint Magyarorszag.....amerikatol minden lehetseges hatszelet megkaptak a holokauszt utan.Penzt, fegyvert, paripat es Amerikai testvereik mindennemu tamogatasat.Amit hiaba vannak befolyasos magyarjaink ugyanott eszuk agaban se lenne ugyanazt adni Magyarorszagnak.Szoval 1-0 Izrealnek.nekunk meg maradt a fos EU ami ugy tamogat(na),olyan feltetelekkel,hogy vegul rajovunk, beismerjuk,hogy tenyleg nemis kell mar nekunk az a penz..adnak, de nem koltheto el......

bpetya75 2012.10.31. 09:51:26

@venator:

Azért, mert Magyarországról menekülni kell. Ha nem magadért, mert megalkuvó/törleszkedő/jól helyezkedő qrvapecérként elboldogulsz, akkor legalább a gyerekeid jövőjéért. Ha meg a fényes NYUGATról visszatérsz ebbe a pöcegödörbe, ráadásul a gyerekeidre hivatkozva, akkor tuti rosszul vagy bekötve, és a hülye nem más esetedben, mint eufemizmus.

Remélem segítettem megérteni a dolgot ;-)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.31. 09:54:01

"Ehhez képest, amikor családot alapítanak, akkor a legtöbb esetben hazajönnek, mert a gyerekeiket azért ebben a "levantin őrületben" szeretnék felnevelni."

Ez az egyetlen mondat a leírásban amit túlzónak érzek. Minek titkolni azt a tényt, hogy bizony sok izraeli kivándorol Izraelből és az alijázó zsidók egy komoly hányada csalódik, majd visszatelepül eredeti országába? 4 alijázó ismerősöm közül 1 maradt Izraelben.

Zuiro · http://zuiro.blog.hu 2012.10.31. 09:58:21

@Egon Krenz: értem. Tudtommal ez egy nyilvános blog, nem tudtam, hogy engedélyt kell kérnem tőled a kommenteléshez. S nem értem miért ne jelenhetne meg negatív komment? Bevallom keményen fogalmaztam, de ezt majd a bloggazda eldönti és kimoderálja, ha akarja.
Azmeg, hogy Te unod az ilyen jellegű hsz.-kat: magánügy
Nem haragszol, ha magasról tesuek rá? órültem.

hááááát 2012.10.31. 09:59:15

Ez igen. Bár story nincs, igazából mindent elmondott, amit tudni kell egy Izraeli élethez. köszönöm. :d

egyharmad 2012.10.31. 10:02:58

Kiváló írás, köszönet érte, főleg a statisztikai adatokért a végén. Jó lenne látni egy táblázatban összevetve a hazai adatokkal.

Egon Krenz 2012.10.31. 10:03:23

@Zuiro: Hát én nem így látom. De persze tudom, hogy a világ legkényelmesebb dolga a másikra okádani csak nem túl stílusos. Negatív kritikát persze lehet írni de azt is kulturált keretek között. Persze nem értem mit vársz mástól ha saját bevallásod szerint is keményen fogalmaztál.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.10.31. 10:07:49

"az egyiptomi-izraeli határon nincs kerítés, ami megakadályozná a beszivárgást."

Ja és pont most olvastam, hogy toloncolják is ki szakmányban a beszökötteket. Függetlenül, hogy megadható lenne-e a menekült státusz, vagy sem...

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.10.31. 10:08:19

Egon Krenz:

Azért hanyatt esni se legyen kötelező semmitől, függetlenül a hozzászóló benyögésének rétegzettségétől, hogy finom legyek.

Zuiro:

Az a baj, hogy egy, az ország életét bemutató írás nem az elnyomott palesztinok szomorú sorsával meg jóízű zsidózással volt tele elejétől a végéig?

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 10:15:05

@www.aonang.hu: Az előző két cikk után érkező hozzászólásokból az derült ki számomra, hogy a konfliktus pro-palesztin olvasatán kívül meglehetősen keveset tudnak az olvasók Izraelről, ezért igyekeztem alapinformációkat adni - nem csak azoknak, akik ki akarnak vándorolni.

Tegnap egy a belső kerületek zöldebbé tételével kapcsolatos megbeszélésen voltam a Corvinuson, és ott is kénytelen voltam izraeli példákat felhozni, mert egy csomó, felmerült problémát, amiről itt évek óta vitatkoznak, de nem oldják meg, Izraelben már megoldották, és az abból leszűrhető tanulságokat pedig itt is fel lehetne használni, ha lenne rá befogadó készség. De nem, amint az Izrael szó elhangzik, a társaság zavartan néz körül, hogy mit keres itt ez a "Moszád-ügynök". Ez hallatlanul ostoba hozzáállás, hiszen a meleg vizet nem kell feltalálni újból és újból, ha hajlandóak lennének Magyarországon odafigyelni arra, amit a zsidók 65 év alatt összahoztak. Tanulni nem szégyen...

Nyugat-Európa sosem volt áthatva úgy a szocialista eszméktől, mint a keleti blokk, adekvát példát tehát sosem nyújthat, ellenben Izraelben megtörtént a békés, sikeres átalakulás elmúlt harminc évben - minden, a most Magyarországon felmerülő gonddal kapcsolatban van izraeli példa a múltból. Nem mindent oldottak meg hibátlanul, de azt, amit ott nem jól csináltak, abból is lehet tanulni...

Senkit nem igyekszem rábeszélni arra, hogy menjen Izraelbe - nem könnyű ország, de olvasva ezt a blogot, egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a magyarországi zsidók jobban teszik, ha kimennek. Az első nemzedék nagy árat fizet érte, és kulturálisan sosem fog elszakadni, de a gyerekeik boldogabb emberek lehetnek, bárhol is éljenek a Földön.

patkányarcúáginéni 2012.10.31. 10:16:34

"Izrael legújabb kori létrejöttének célja egyértelműen az üldözött zsidóság visszatelepítése..."

Hát ez az...ehhez kevés ott a hely, annyi biztos. Talán Madagaszkár jobb lett volna mégis, ha komoly a szándék.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.10.31. 10:21:45

Congrat az íráshoz, jól összeszedett, élmény volt olvasni.

pelinkovac 2012.10.31. 10:24:53

Magyarországon is kell 100-150 havi átlagkereset egy átlaglakás megvásárlásához. Kérdés mit tekintünk átlaglakásnak. Szóval ez így egyáltalán nem informatív. Nem beszélve arról, hogy Mo-on mennyit lehet félretenni egy átlagos jövedelemből. Ez az arány, amúgy ha jobban utánaszámolunk egész Európára jellemző, sőt néhány országban sokkal nagyobb szám is kijöhet.

mommmmo 2012.10.31. 10:25:35

Hm,

Szerintem nem az a baj, hogy Eva fenyezi a neki otthont ado Izraelt, hanem inkabb az, amikor azt sem allja meg soha, hogy ugyanakkor masokat (foleg a szomszedait) ekezze... mondjuk ez ebbol a cikkbol sem maradt ki. (lasd, az arabok irigyek, es nem akarjak Izrael felemelkedeset, akkor sem, ha munkat kapnanank, blablabla - nem tudom, akkor miert nem epp az obolallamokat irigylik, ahol meg tobb penz es munka van)

Eleve, ahhoz, hogy a sajat nagyszerusegunket bizonyitsuk, miert kell elmagyarazni, hogy masok meg idiotak? En persze nem mondok semmit, mert a vegen antiszemita leszek, ugye.. pedig tenyleg nem a zsidokkal van bajom, hanem csak a szelsojobbosokkal, akiket amugy minden nep kepviseloi kozott rendkivul irritalonak talalok.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 10:33:47

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A magyarok közül valóban nagyon sokan jöttek vissza. Ennek, szerintem, az a fő oka, hogy egy értelmiségi nehezen fogadja el, hogy kezdetben, amig meg nem tanul héberül, kulturálisan kívülálló. Ez nem az ország hibája... Nekem az volt a szerencsém, hogy egyrészt 1985-ben nem volt visszaút, másrészt, nem maradtam a nyelvi-mentális magyar gettóban, hanem tudatosan kerestem a kapcsolatot mindennel, ami "izraeli". A harmadik, fontos momentum, hogy az izraeli mentalitást én sokkal inkább magaménak éreztem, mint a magyart, annak ellenére, hogy ide születtem, és itt éltem 32 évig. Ez nem mindenkivel van igy, és ha az illető Magyarországon érzi jól magát, akkor talán, nem kéne kiutálni innen. Azokat viszont nem tudom megérteni, akik szarul érzik magukat itt, állandóan panaszkodnak, de mégsem mennek el. Hiszen ma már nem jelent végleges szakítást, ha valaki elmegy. A magam részéről, máig, szinte mindent kipróbáltam, és azt gondolom, hogy a magam számára az a megoldás, hogy Izraelben élek, de sokat jövök Magyarországra, az anyám, a barátaim, a magyar kultúra miatt. Szeretem a tájat, a városok történelmi emlékeit, és ha az itt uralkodó pesszimizmus jeleit észreveszem magamon, akkor gyorsan visszamegyek feltöltődni optimizmussal, életkedvvel, no meg pénzzel is, mert a megélhetésemet ott tudom biztositani.

ketroot 2012.10.31. 10:34:06

Köszönöm, hogy elolvashattam!

Kicsit sajnálom, hogy címlapos lett a poszt, gondolom nem kell ecsetelnem, hogy miért.

Shopping 2012.10.31. 10:35:59

"magasak az árak, de az izraeliek igényei is magasak"??WTF?

Nem tudom hol járt az író, vagy csak kihasználja, hogy az olvasók többsége nem volt még ott.
Tel aviv, a legkoszosabb város ahol valaha jártam.
Szemét az utcán, méretes csótányok.
Az emberek tipikus közel keletiek, - távol mindenféle európai tisztasági normától.
6 hónapig voltam ott, nem turistaként nézelődtem.
Full gáz.
Ahogy a helyiek is mondják: "az a zsidó költözik Izraelbe, aki a világ egyéb helyén nem állja meg a helyét"...
Azt hiszem ez mindent elmond.

Sanyi9 2012.10.31. 10:38:06

@Amichay: "a magyarországi zsidók jobban teszik, ha kimennek. Az első nemzedék nagy árat fizet érte, és kulturálisan sosem fog elszakadni, de a gyerekeik boldogabb emberek lehetnek, bárhol is éljenek a Földön. " - Ez nem tiszta szamomra. Ha az elso generacio nagy arat fizet erte, a gyerekeik pedig nem maradnak Izraelben, akkor mi a plane az egeszben? Marmint hol eri meg? Ugyanilyen erovel mehet az ember akarmelyik feljlett europai orszagba vagy Kanadaba/Ausztraliaba/az USA-ba. Mitol lehetnek a gyerekek boldogabb emberek?

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2012.10.31. 10:40:44

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Igenis a Palesztínok borzasztóan szenvednek Izraelben!!! Ezt talán nem kellett volna elhalgatni egy ilyen postban!!! A világ egyik legnagyobb problémája ez jelenleg ami Magyarországot is közvetlenül érinti ha nem olvasnál újságot kedves luxuskurva!!! Az se volt benne hogy nagyon jelentős miliós a zsidó bevándorlás Izraelből jelenleg Magyarországra kicsit fura akkor Izraelbe bevándorlásról írni itt amikor ilyen gyakorlatilag nincs a fordítotja viszont az egyik legnagyobb népbevándorlás a világba jelenleg!!! Ezekért mondom én és a hozzászólók nagy része hogy a post nagyon elfogult és nagyon nagyon gáz!!!

val 2012.10.31. 10:41:50

OMG.

"Egy ilyen lakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, ami 25 éves eladósodást jelent."

A magyar átlag nettó 141.800 (legjobb esetben).
130 hónapra az 18.434.000Ft
Be lehet írni egy keresőbe, hogy mit kapni Budapesten 18M-ert.
Meg lehet nézni azt is, hogy hogy lehet élni 141.800Ft-bol.

"Az átlaglakás 4 szobás, két fürdőszobás, nagy konyha és nappali, terasz, minimum 100 négyzetméter. Az egyik szoba a rakétatámadások elleni is védett, vastag beton falú „bunker" szerepét is betölti"

val 2012.10.31. 10:43:27

Hűha, a delay azt mutatja, hogy kemény cenzúra folyik a post alatt. Tudom, tudom, a liberalizmus jegyében. (Értünk, nem ellenünk.)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 10:45:30

@TrueY: Ez nem igy van: írtam erről a www.amichay.hu lapban: a címlapon van: Fekete lyuk Tel-Aviv térképén a címe.
A dél-szudániakat reptették vissza, 1000 dollárral a zsebükbe, és egy izraeli üzletember most azon dolgozik Dél-Szudánban, hogy ezeket az embereknek, akik egyébként törzsileg sokfélék, ám egyetlen közös bennük, hogy dolgoztak Izraelben, földet szerez, és mezőgazdasági szövetkezetet hoz létre, hogy legyen megélhetésük, helyben. Erről, nyilván nem olvastál magyar lapokban, mert egy ilyen hírben nem lehet "elitélni az agresszort", nem illik bele a sztereotipiába...:)

Shopping 2012.10.31. 10:46:09

@Egon Krenz: Miért "faszkalap" az, aki nemtetszését nyilvánítja?
Miért ne lehetne másnak, más véleménye mint a blog írójának, vagy neked??
Ki vagy te, hogy más embert minősíts????

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2012.10.31. 10:48:21

Ez az írás sem hozta közelebb hozzám Izraelt.
Nem volt bajom a zsidókkal, Izraellel azelőtt, hogy Éva cikkeit olvastam, de mára már vannak ellenérzéseim, bár gondolom az írásaival pont az ellenkezőjét kívánta elérni.
Talán nem kellene ide kattintanom, ha a következő írás megjelenik.

christophe 2012.10.31. 10:48:49

Jol osszeszedett èrdekes iràs,koszonet èrte!A sok nemzeti èrzelmu ''hazafinak'' uzenem,hogy M.o kiàrusitàsa(250000euro/fo) elkezdodott 5-10èv ès kinai,orosz gyarmattà vàlik.

nookedli 2012.10.31. 10:49:31

"A városrehabilitáció, amiről Budapesten téptem a szám éveken át, Tel-Avivban szépen megvalósul." -Köszönhetően a zsidó származású vezetésnek! Úgy tűnik ide csak parazitának jönnek, ott az erőszakkal elfoglalt országukban pedig felhalmozzák a zsákmányt.
"Egy ilyen lakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, ami 25 éves eladósodást jelent." Kb. Magyarországon is ilyen áron vannak az ingatlanok: 130 hó x 140 000 Ft (átlagbér) = 18 200 000 Ft.

pelinkovac 2012.10.31. 10:51:41

Amire én még kíváncsi lennék:
1. Az ország katonai kiadásai a teljes költségvetéshez viszonyítva.
2. Az USA által nyújtott különböző támogatások, programok (ha vannak ilyenek). Ha nincsenek, akkor honnan jön a pénz? Mert nekem teljesen irreálisnak hangzik, hogy a sivatag megműveléséből ilyen szintű gazdasági növekedés elképzelhető legyen. Lehet, hogy vannak nagyon fejlett gazdasági ágak, de azokról itt egyáltalán nem esett szó.
3. Lehet, hogy csak szóbeszéd, de én azt hallottam, hogy nem izraeli állampolgárságú, vagy kettős állampolgárságú, de nem Izraelben élő zsidók is gyakran letöltik a sorkatonai szolgálatot. Igaz ez?

Az arabok "felmentése" a katonai szolgálat alól kicsit eufemisztikusan hangzott. Talán inkább tilos nekik fegyvert fogni, nem?

Lescol 2012.10.31. 10:55:30

Igazat megvallva nekem is kezd elegem lenni a sokadik izraeli posztból. Milyen szép és milyen jó ott az élet. Menj, maradj ott és ennyi. Nem kell ez a polírozás.

Izrael számomra mindig is a világ legrasszistább országa marad, egy olyan hely, ahol a gyerekek üzeneteket írnak a bombákra és ágyúlövedékekre a támadott ország gyerekeinek. Hánynom kell az egész bagázstól. Minden más országban érdekes módon tök jól meg lehet férni a zsidókkal. Ott nem könnyű. Szval szerintem hagyjuk a polírt.

Egyébként itt egy (a sok közül) cikk és kép a témában:

Dear Lebanese/Palestinian/Arab/Muslim/Christians – Kids,
Die with love.

Yours,
Israeli Kids

sabbah.biz/mt/archives/2006/07/17/photo-of-the-day-israeli-kids-sends-gifts-of-love-to-arab-kids/

nookedli 2012.10.31. 10:56:26

@Amichay: A zsidó mentalitás miatt tart ott a globális világ ahol. Ne legyél rá büszke! Én örülök, hogy 100%-ig magyar mentalitásom van. Kedves vagyok az emberekkel, vendégszerető, nem akarok másokat kihasználni, hogy meggazdagodjak rajtuk keresztül, inkább másoknak segítek, még ha néha áldozatot is kell hoznom. Ilyen a magyar és ezért élősködnek rajtunk sikeresen a parazita nemzetek. Kihasználják jóhiszeműségünket. Az a borzasztó, ha nem veszi fel valaki ezt a zsidó tempót, lerágják a csontot is rólunk... Ennek ellenére én még bízom benne, hogy a jó győzedelmeskedik a kihasználó társadalom felett.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2012.10.31. 10:58:03

"egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges"

Ez nekem is egy kicsit szúrja a szememet. Pontosabban nem értem, hogy ennek mi az információértéke... Ahogy feljebb írták, nálunk is kb. így van.

Ráadásul az index-címlap vicces:

"Kevesen ismerik Izraelt, ahol egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges."

Hát, ettől nem ismertem meg jobban :) (tudom, ez nem a szerző hibája)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 10:58:28

@csef: Nyilván nem ismered a Bibliát, vagyis annak az első részét, amely a harmadik hetiszakasztól a zsidókról szól... amichay.hu/lech-lecha/ vagyis nem érted azt a kapcsolatot, amely ezt a népet azzal a földdel történelmileg összeköti.

Ha, teszem azt, a magyarokat a Trianon nem az ország kétharmadától fosztja meg, hanem megszünteti az országot és a lakosságot kiírtja, elüldözi, attól a világban szétszórt magyarok nem fogják elfelejteni azt, hogy ezer éves történelmük milyen területhez köti őket. Élhetnek bárhol a Földön, nemzedékről nemzedékre emlékeznek arra, hogy hol volt a mohácsi vész, miért fontos hely számukra Veszprém, Esztergom, Buda, Debrecen, stb.

A zsidók két évezreden keresztül emlékeztek, és imájukba foglalták, hogy ha "elfelejtelek Jeruzsálem, akkor száradjon le a jobbom", minden ünnepük oda köti őket... ráadásul, az európai zsidóság bármennyire szeretett volna magyar, német vagy lengyel lenni, mindig idegennek tekintették... Herzl igazán mindent megpróbált, mielőtt rájött, hogy az egyetlen megoldás visszamenni arra a területre, amely valaha a hazájuk volt. Ennyi.

pelinkovac 2012.10.31. 11:00:02

@Amichay:
Én sem tartom helyesnek, ha különböző előítéletektől vezéreltetve nem vagyunk képesek befogadni jó külföldi példákat. Még a sokat szidott amerikaiaktól is lehetne tanulni pár dolgot. Azt hiszem ez a befogadóképesség is lehet a zsidóság eddigi megmaradásának az egyik alapja.

Izrael agresszív külpolitikája, bizonyos zsidó csoportok kihívó fellépése, az antiszemitizmus igazi okainak felderítetlensége és a zsidók képtelensége arra, hogy igazából szembenézzenek az ellenük támadó növekvő gyűlölettel (hisz a megoldás nem lehet az Izraelbe település) mind-mind a további megmaradás és békés túlélés ellen hatnak.

Link Elek 2012.10.31. 11:01:17

a kibuc az kommunista verzioja a kis agrár kozossegnek, van a kapitalista párja is a Moshav
en.wikipedia.org/wiki/Moshav

nookedli 2012.10.31. 11:01:23

Tesznek érte, hogy ne szeressük őket:
www.monreal.hu/mozi/nagyvilag/karacsony/

Volt még egy cikk Shomo Morelről, a nagy nácivadászról, aki egyedül több ártatlan német ember haláláért felel. Sajnos levették, vagy letiltották.

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 11:03:01

Jó poszt, bár nagyon kevés, szinte nulla a személyes rész, inkább egy statisztikai közleményre hasonlít.
Ezzel együtt is lehet belőle tanulni, csak kissé száraz.
Én az egyéni, egyedi történeteket, személyes hangú írásokat jobban csípem.
Ismerőseim szerencsére éltek ott rövidebb-hosszabb ideig, dolgoztak is Izraelben, nagyon jó hangulata van, megfogja az embert, amit ők mesélnek, kár, hogy ez nem jön át ebből a posztból
tényleg kicsit olyan, mintha egy wikipedia bejegyzést olvasnék

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: az izraeli állampolgárságú palesztinok nem szenvednek Izraelben
ismerek itt tanuló palesztin orvostanhallgatókat, elég jól élnek, pont úgy, mint egy izraeli

@pelinkovac: na igen, ez egy nagyon jó észrevétel, szerintem Romániától, Portugálián át Svájcig sehol sem elég pár havi átlagbér egy 4 szobás, 2 fürdőszobás lakás megvásárlásához...

mindenhol évekre eladósodik az ember egy lakásvásárlással, az más kérdés, hogy a törlesztés mellett meg tud-e élni majd a fizetéséből, illetve a törlesztés mennyire kiszámítható, megmarad-e közben a munkája

@TrueY: mondjuk a menekült státusz megadása, befogadás, az minden államnak a saját ügye, szerintem senki nem örülne, ha egyszer csak elárasztanák az országát menekültek, akik nyilvánvalóan zömében gazdaságiak, nem politikaiak

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.10.31. 11:07:43

val:

Nekem egyből elment, biztos mert liberális vagyok.

ketroot 2012.10.31. 11:08:00

@pelinkovac:

en.wikipedia.org/wiki/Israel_Defense_Forces

Itt a 2011-es adat szerint a GDP 6,9%-a.

14,5 milliárd USD (2012)

Összehasonlítva Magyarországgal (csak érdekességként):

GDP 0,92%-a (2011), 1,47 milliárd USD.

en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_army

nookedli 2012.10.31. 11:08:53

@Amichay: Nos a zsidók előtt éltek ott más népek, ők is jogosultak a területre.
A zsidókat nem véletlen nem fogadták be más országokban, erről csak ők tehetnek. Több népet is befogadtunk, csak itt Magyarországon, jól megférünk egymás mellett, tökéletesen beilleszkedtek, nem érzik magukat felsőbbrendűnek nálunk.

Egon Krenz 2012.10.31. 11:10:39

@Shopping: Lehet más véleménye csak vigye más hová. Senki nem kényszeríti arra, hogy idekommenteljen. Ha nem érted miért kurva idegesítő, hogy vki csak óbégat meg közli, hogy egyre szarabb a blog nem tudok veled mit csinálni.

Hogy ki vagyok én, aki másokat minősít? Egy egyszerű kommentelő, akinek tele van a fasza a sok gyökérrel.

vitalis06 2012.10.31. 11:11:02

az USA-tól, Németországtól és más országoktól kapott támogatások teszik ki Izrael bevételének 60%-át. Azért szerintem ha bármely más ország ennyi támogatást kapna, kihozna belőle ennyit, ha nem többet.

Link Elek 2012.10.31. 11:13:02

@vitalis06:
Erd el, hogy Mo-nak is adjanak penzt.
Vagy ugy gondolod, hogy az izrealieknek semmit sem kellett tenniuk, hogy az USA evi 3milliardot adjon nekik?
:)

pelinkovac 2012.10.31. 11:13:51

@ketroot:

Köszi. Én is megtaláltam. Az egy főre jutó kiadás kb. annyi, mint az USA-ban.
Én jóval többre gondoltam...

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 11:14:04

@pelinkovac: igen, én tudok olyan magyar zsidót, aki bevonult Izraelben, de tudtommal kell nyelvtudás, tehát izraeli iskolába kell előtte járni x évig
nem tudom ő ezt hogy hozta össze
és ismerek olyan magyar zsidó srácot, aki ki akart menni katonáskodni, de mivel nem tud rendesen ivritül, nem vennék fel

és igen, Izraelnek sok-sok milliárd dolláros amerikai segély megy minden évben, nyilván nem (csak) a saját pénzükből tartják fenn azt az ultramodern, hatalmas hadsereget
és bármilyen elnök is kerül hatalomra Amerikában, már a kampányban nyilvánvalóvá teszi, hogy Izraelt minden áron megvédik, ez Amerikában evidencia, enélkül meg se választanak egy elnököt
a zsidó lobbi az egyik legerősebb tényező az amerikai politikában, úgyhogy ez így is fog maradni, ha tetszik, ha nem

a zsidó egy tehetséges nép, de azért nem véletlen, hogy sokaknak a bögyében vannak
nem szép dolog mások kirekesztése, de azért minden ok nélkül egy népre sem néznek ferde szemmel a többiek, azért tenni kell elég sokat :)

AiRLAC 2012.10.31. 11:14:16

@Zuiro: Ja, tévedtél, a te kommented (is) kellett hozzá hogy elérje, gratula :/

"Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. (...) Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött. Wass Albert"

DE

A stílus maga az ember.

nookedli 2012.10.31. 11:14:28

Gusztustalannak tartom azt is, hogy jogot formálnak rá, hogy megtámadják Iránt és bombázzák Szíriát, mert azt gyanítják, atombombát készítenek ott. Amerika pedig támogatja őket? Hova tart ez a világ? Egyesek már bármit megtehetnek? Ártatlanokat ölnének meg, csak hogy területeket foglaljanak, erőt demonstráljanak? Biztos, hogy a 21. században élünk?

nyu 2012.10.31. 11:14:30

"A lényeget illetően azonban igaz, hogy Izrael a zsidók, zsidó származásúak és közvetlen családtagjainak befogadást segíti. Mert, természetesen, egy zsidó férfi vagy nő nem zsidó házastársa is ugyanúgy megkapja a letelepedéssel járó jogokat."

Ez nem volt mindig igy.

Lehuto nagybatyam probalta azt kihasznalni, hogy nagynenem anyai felmenoi kozott volt kikeresztelkedett zsido, es 10 eve az egesz csaladjuk kivandorolt Izraelbe.
2 ev utan a nagynenem es a lanya megkapta a letelepedesit, ferjet+fiat viszont ugy hazatoloncoltak, mint a sicc.

Alig par eve mehetett utanuk a fiuk.

nookedli 2012.10.31. 11:15:22

@zsebhümmögő: Nem tehetségnek nevezném a parazita életvitelt.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.10.31. 11:15:34

jó írás :)
különösen ez tetszik:

"Amiről Magyarországon húsz évig képesek az értelmiségiek elvitatkozgatni és közben nem csinálni semmit, itt fél év alatt összehozzák."

pelinkovac 2012.10.31. 11:15:58

@Link Elek:

Csak egy szót kell mondani és mindenki (kénytelen) ad(ni)...

Sanyi9 2012.10.31. 11:16:17

@nookedli: " Több népet is befogadtunk, csak itt Magyarországon, jól megférünk egymás mellett, tökéletesen beilleszkedtek, nem érzik magukat felsőbbrendűnek nálunk." - Melyik nepekre gondolsz? Nekem a ciganyokat es a zsidokat kiveve (mert ez a ket nep magatol jott) csak olyan nepek ugranak be, amelyek Magyarorszagra lettek telepitve (svabok peldaul) es akkoriban kicsit nehez lett volna Maria Terezianal panaszkodni, hogy "tisztelt nagysa', nem szeressuk a svabokat..." :D Amugy a betelepitett nepek a reform korig egy teljesen parhuzamos vilagban eltek, sajat falvakkal, iskolakkal, templomokkal. Azutan kezdodott az eroltetett magyarositas, ami lehet nem mindenkinek tetszett...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 11:16:40

@Elchango: Ez is egy elterjedt tévhit: Izrael ugyan 1948-ban lett állam, de már 1880-as évektől volt zsidó bevándorlás, és a későbbi állam gazdasági alapjait jóval előtte lerakták. Nem az USA támogatásával, hanem az oda települő emberek verejtékes munkájával és a nemzetközi zsidóság összefogásával, hiszen az úgynevezett Keren Kayemet, amely az izraeli földalap, minden földvásárlását a galuti zsidók pénzadományaiból fedezték - apró, kék-fehér kis dobozok voltak használatosak erre. Az USA ugyan igennel szavazott az ENSZ-ben, de kifejezetten ellenezte, hogy a zsidó államot Ben Gurion kikiáltsa. De Ben Gurion egy igazi államférfi tisztánlátásával azt mondta, hogy ha most nem, akkor lehet, hogy soha nem lesz következő alkalom, és kikáltották az állam megalakulását. Ezt követően az arab országok megtámadták a pöttömnyi Izraelt, és az első háborúhoz főleg cseh fegyvereket tudtak szerezni, vagyis az USA nagy ivben leszarta, hogy mi lesz Izraellel. Még 1956-ban is francia fegyvereket vettek... lényegében, a kétpólusú világ kialakulásával, és azzal, hogy az oroszok az arabokat pártolták, került az USA Izrael mellé, mint szövetséges, és az amerikai hadiipar "kisérleti terepévé". Szimpla érdekek vezérlik, amelyek néhol egybe esnek az izraeliek érdekeivel, néhol nem - most például nagyon inog a léc. Az izraeli gazdaság nem attól "szárnyal", hogy az amerikai hadiipar felvevője, és ehhez kap USA támogatást, hanem a magas hozzáadott érték miatt. A kibucokban megalkották a világ legkorszerűbb, leghatékonyabb mezőgazdasági termelését - semmi köze az USA-hoz. De a többi, kimagasló ipari produktumnak sem. A TEVA (héberül természetet jelent) Izraelből nőtte ki magát nemzetközi céggé, semmi köze az amerikai, katonai segélyhez. Sorolhatnám reggelig...
A siker lényege a hozzáállás, hogy soha nem az a kérdés, hogy mit miért nem lehet, hanem az, hogy miként fogjuk megoldani!

Lescol 2012.10.31. 11:18:10

@Amichay:
"Nyugat-Európa sosem volt áthatva úgy a szocialista eszméktől, mint a keleti blokk,"

Ezzel nem értek egyet. A hidegháború időszaka, vagy egyáltalán az, hogy volt hidegháború, teljes mértékben cáfolja ezt a kijelentést.

Nem hiszem azt, hogy ha példát hoza az ember fel valamire, ahhoz kényszerűség kell. Bizonyára jó a példa, ha megvalósítható, de Izland is nagyon jó eredményeket mutathat fel a közterületek fejlesztése terén. Ausztria is. Szval a példa felhozása nem kényszer.

Ostoba hozzáállás vagy sem, ezt az országot nem támogatja (nem támogatta 56ban sem és eddig se) hátulról amerika. A vezetés meg olyan amilyen. Tanulni kellene, ez igaz. Csak tegyük hozzá, hogy azt a 65 év fejlődést mennyi vér és dollármilliárd eredményezte.

Békés átalakulást emlegetni szerintem elég nevetséges Izraellel kapcsolatban az elmúlt 30 év tekintetében, főleg ugyebár Yitzhak Rabin megölése is beleesik. (aki nem tudná, Izrael ötödik miniszterelnöke, izraeliek ölték meg a békülékenyebb politikája miatt, és az ügyben még Shin Bet szál is volt)

Érdekes az is, hogy akármennyi magyarországi zsidóval beszéltem, mind köszönik jól vannak, és nem akarnak kimenni Izraelbe, mert szerintük is túl rasszista. Furcsa volt hallani.

zum trucc 2012.10.31. 11:18:17

@Zuiro: Te viszont hülye vagy.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.31. 11:18:52

Nálunk is tehetségesként nézték őket az önkormányzatban. Az ellenzéket leszerelték azzal, hogy antiszemiták.

Aztán amikor átverték az önkormányzatot és megléptek 300 millióval valahogy onnantól az izraeli befektetőket már nem tehetségesnek nézték, hanem bűnözőknek. (Természetesen itt is lakópark és egyebek). Aztán persze kiderült a többi is, mára az izraeli befektető szitokszó lett az építőiparban és befektetésekben.

Ilyen alapon a metrón telefont lopó cigány is tehetséges, hiszen hogy felépítette az egész eljárást.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 11:24:58

@pelinkovac: A cikkben leirtam, hogy az "átlaglakás" kb. 100 négyzetméter négy hálószobás... Vannak nemzetközi statisztikák, amelyekben azt hasonlitják össze, hogy hány átlagfizetésből lehet egy ottani átlaglakást venni. Ebben Izrael elég rosszul áll. Vagyis túl sokba kerül az otthonteremtés más OECD országokhoz képest.
Komoly politikai csatározások folynak erről:
amichay.hu/mire-megy-el-a-penzunk/

(deleted) (törölt) 2012.10.31. 11:25:43

Tetszett a poszt. Meg tudtam oldani, hogy szubjektívnek vegyem figyelembe, ahogy a posztoló az elején írta is, hogy az, és nem akadályoz meg abban, hogy azt gondoljak az egyes közel-keleti népcsoportok közti konfliktusról, amit eddig is.

Több ismerősöm kiment Izraelbe dolgozni, tizenpár évvel ezelőtt valahogy nagyon népszerű volt, de sosem értettem, hogy miért, hiszen az ismerőseim nem zsidók és nem is zsidó származásúak.

Tamás András György 2012.10.31. 11:26:47

de sok antiszemita szemet gyult ide is!

nookedli 2012.10.31. 11:32:40

@Amichay: Könnyű amerikai milliárdokból kánaánt építeni. Magyarországot is zsidók irányítják 65 éve és csak lerabolják. Gondolom viszik Izraelbe a milliárdjainkat.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 11:33:03

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: Na ez az a rémes ostobaság, ami a magyar hivatalos sajtó több évtizedes félretájékoztatásának a terméke... röhej.

dean23 2012.10.31. 11:40:01

Jó poszt! Már várom a további turul fiókák cáfolatait! :P

ketroot 2012.10.31. 11:41:35

@Amichay:

Az ő hozzászólása kapcsán fontos megjegyezni, hogy "a név kötelez".

Tamás András György 2012.10.31. 11:42:33

@nookedli: tenyleg nokedli vagy. annyi az eszed is.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.31. 11:43:05

@val: egy budapesti lakás nem átlaglakás.

nigara 2012.10.31. 11:44:31

"nyelvi-mentális magyar gettóban"

A posztot nem olvastam, mert millió oka van.
De a fenti szösszenet is a nagyérdemű szerzőtől van.

Miafszér vagy itt és nem izraelben?????
Előttem szóló nookedlivel maximálisan egyetértek. Menjetek éva drága mindannyian oda.

Kren kend 2012.10.31. 11:47:01

Komment helyett nézzétek meg ezt a kis videót (3 és fél perc):

www.youtube.com/watch?v=-evIyrrjTTY

genyamagyar 2012.10.31. 11:47:41

@nigara: "Miafszér vagy itt és nem izraelben????? "

És te miafaszért nem vagy a kurvaanyádban?

Hari Seldon 2 2012.10.31. 11:48:36

Annyit tennék hozzá, hogy aki azt hiszi, hogy "szegény palesztinok" annyira nem szeretik Izraelt, és szenvednek ott, azoknak érdekes lenne tudni, hogy például az "északi háromszögben" (egy majdnem tisztán arabok lakta terület a haifai körzetben) volt valami felmérés, hogy csatlakozzanak-e az autonómiához?

Ez a terület egyébként határos vele, tehát földrajzilag meg lehetett volna oldani, sőt volt is vita róla, hogy talán érdemes lenne odaadni nekik.

Nos, ezek az arabok kézzel lábbal tiltakoztak, nehogy véletlenül oda csatolják őket.

nigara 2012.10.31. 11:49:01

@genyamagyar: kiafsz szólt hozzád???? meg a kvaanyád neked.

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 11:51:03

Ha egy országnak annyit ártottak a zsidó származású lakosai, mint Magyarországnak, akkor nem lehet csodálkozni, hogy kialakul egy erőteljes ellenérzés velük szemben.
Mert ugye Gerő Ernő, Rákosi Mátyás, Révai József, Farkas Mihály, Péter Gábor, a kegyetlen szadista Farkas Vladimir, Kun Béla, a terrorkülönítményes Szamuely Tibor nem csupa jót tettek a magyarsággal, az országgal...
Meg ugye Sas József, aki be van oltva humor ellen, és akinek a magyar kabaré és humor legsötétebb korszakát köszönhetjük :)
Továbbá Demszky és az összes SZDSZ-MSZP kiskirály, akik hittestvéreiknek játszottak át százmilliárdos vagyonokat.
Nem véletlenül alakul ki egy ellenszenv egy csoporttal kapcsolatban. Azért meg kell "dolgozni" elég rendesen.

Ahhoz, hogy valakiket meggyűlöljenek, elég vastagon tenni kell.
Meg a sok zsidó értelmiségi, akik mindig a magyarok ellen hangolták a külföldi közvéleményt...
Nos Izrael is lehet, hogy egy gazdaságilag fejlett állam, de azt nem a maga erejéből érte el, hanem amerikai pénzből, segélyekből, hadianyagot, technológiát kaptak, védelmet és szent tehénként vannak kezelve a mai napig.

Sanyi9 2012.10.31. 11:51:08

@nigara: "másrészt, nem maradtam a nyelvi-mentális magyar gettóban, hanem tudatosan kerestem a kapcsolatot mindennel, ami "izraeli"." Ez forditasban azt jelenti, hogy mikor kikerult Izraelbe, megtanult heberul. Miert haragudtal ezen meg annyira?

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 11:52:01

@pelinkovac: Ebben a hozzászólásban is van egy rakás előitélet, amit a több évtizedes "sajtónyomás" alapozott meg. Nézzük a válaszokat:
1. Most nem tudok pontos adatokat, mert a jövő évi költségvetést nem tudták elfogadtatni, ezért a kormány lemondott, és januárban választások lesznek. De magas a katonai kiadások aránya. Az adók is magasak... De nem változnak reggel és este...
2. A pénz nem "jön", hanem megtermelik - magas az izraeli hozzáadott érték. Nem hitelekből tartják fenn a gazdaságot, mint Magyarországon... A mezőgazdaság ma már a GDP 2-3%-a csupán az izraeli ipari struktúra elég változatos. Régebben írtam erről a Szombatban, de most nem találom a cikket.
3. Ez igaz, az Izraelből elment szülők gyerekei az USA-ból rendszerint visszajönnek katonának. Közelebbit nem tudok, de a fiam parancsnoksága alatt is volt "hayal boded" vagyis egyedülálló katona, akinek a családja külföldön, és ezért különös figyelemmel kísérte, hogy hol lakik, hová megy az ünnepekkor, stb.

Tamás András György 2012.10.31. 11:53:02

@zsebhümmögő: ilyen alapon irtottak ki 600 ezer magyart is.

Anti Anyag (törölt) 2012.10.31. 11:53:07

@Tamás András György: Miért öcsi, te mindig csak dicséred a magyarokat? Mert egyébként akkor te viszont magyargyűlölő vagy.

Ezt nem értettem soha a zsidókban. Természetüknél fogva ők a legnagyobb kritikusok, de bármilyen őket ért kritika antiszemitizmus.

És nem érti, miért vannak a közutálat célpontjában.

genyamagyar 2012.10.31. 11:54:29

@Anti Anyag: "Aztán persze kiderült a többi is, mára az izraeli befektető szitokszó"

Egyelőre a "magyar" szó a szitokszó! Értsd: tehetségtelen here nép.

venator 2012.10.31. 11:57:01

@Jess G: Nagyon klassz, hogy beszélgetni akarsz velem és még hízelgő is, ha egy hölgy keresi a társaságomat, de lássuk be, ennek a kapcsolatnak nincsen jövője. ;) Több okból sem...

Én nem a GDP-ről beszéltem, ráadásul ha te tényleg azt hiszed, hogy a Közel-keleten jobb élni, ahol a kormányzó Likud nem rég bútorozott össze egy szélsőséges párttal (gyk. Fidesz-Jobbik), akkor egészségedre.

Tényleg egy éve vagy külföldön? Muhahaha, már megbocsáss. :))

@bpetya75:Köszönöm Atyám, hogy rám vetetted bölcs tekinteted és fénylő lámpásként mutatsz utat nekem. :)

"akkor tuti rosszul vagy bekötve"

Ezt hallottam már másoktól is, de bóknak vettem. Minek tartanánk a csürhével, nem igaz?
;)

@Amichay: "egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a magyarországi zsidók jobban teszik, ha kimennek."

No komment, drága Éva!

mandiner.hu/cikk/20121015_halas_orban_viktornak_az_izraeli_forabbi

Tamás András György 2012.10.31. 11:57:44

@Anti Anyag: mi vagyunk azok, akik racsapunk a kis kezetekre, ha nem tudtok viselkedni. ha nagyon emberkedtek konnyen ehendogolhettek. mar jo uton vagytok. :-)

nyu 2012.10.31. 11:57:48

Par adalek nagynenem elmeselese alapjan:
- furcsallotta, hogy Pesten nincs minden sarkon geppisztolyos rendor, meg fegyveres biztonsagi or a sarki ABCben. (annyira felnek az araboktol/palesztinoktol.)
- altalanos hadkotelezettseget a cikk is emliti.
- berlini fal mintajara felhuzott ciszjordaniai.
- ujszulotteket 0 napos koruktol tapszerrel tomik, anyatejes taplalas nem divat.
- Nincs 3 ev GYES+GYED, 3 honap utan mars vissza dolgozni.
- Gyerekenkent jaro csaladi potlekbol lehet venni kb. 3 gomboc fagyit, annyira nem kell allamilag osztonozni a gyerekvallalast.
- Hazakat nem szoktak szigetelni, mondvan mindig meleg van. Rendes futes sincs, csak legkondi. Igy egy "hidegebb" (ertsd +10fok.) telen, meg nyaranta anyaznak a magas villanyszamla miatt.
- Probaltak idealis kommunizmust megvalositani a kibucokban, de ott is megbukott a modell, mert senki nem akart dolgozni, csak elvezni a kozosseg/kozos tulajdon/minden ingyen elonyeit.

Nekem az elbeszelesei alapjan az jott le, hogy Izrael nem gyengen paranoid, militans rendorallam.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 11:57:49

@pelinkovac: kimaradt: nem "tilos neki fegyvert fogni" - vannak önkéntesek a harci alakulatoknál is, de nekik nem kötelező bevonulni. Az Izraelen belüli arabok ma már sok tekintetben másként viszonyulnak a zsidó államhoz, mint a Palesztin Autonomiában élők.
Egy másik hozzászólásra válaszolva, egy szóval nem irtam, hogy az arabok irigyek a zsidókra, hanem azt a tényt (utána lehet nézni) közöltem, hogy az 1880-as évekhez képest nem csak a zsidók bevándorlása, hanem a környező országokból az arabok bevándorlása is megindult, mert a zsidók innovációja miatt itt több volt a munka mint a környéken.

pelinkovac 2012.10.31. 11:57:57

@Amichay:
A szám akkor sem túl informatív.
Mert egyrészt Európában szinte biztos, hogy 100 hónap alatt sehol nincs ez a szám (és a 100 sem hangzik túl jól), másrészt nem mond semmit a keresetek igazi értékéről. Lehetne ez a szám Mo-on 50 (persze nem annyi), az átlagkeresetből viszont szinte lehetetlen összespórolni egy lakásra valót vagy törleszteni a részleteket a banknak.
Lehet, hogy kár volt pont ezt kiemelni a cikkből...

pamut 2012.10.31. 11:59:59

Na tessék, lehet teljesen normálisan is írni és beszélgetni Izraelről. Még sok ilyen kéne. A hülyéket meg ki kell moderálni és kész, a zsidó-fóbiásokkal nem lehet mit kezdeni.
Sokat lehetne tanulnunk tőlük, nem csak szervezettebb hatékonyabb munkát, de összetartást is. Persze sokat tanulhatnánk az amerikaiaktól, németektől, svédektől is, de mi még saját hibáinkból sem tanulunk :-(

Az, hogy hány havi átlagkeresetből jön ki egy lakás, az elég csalóka szám,szerintem inkább azt kéne megnézni, hogy az átlagkereset mínusz megélhetés költsége után hány hónap kell egy átlagalkáshoz. Magyarországon ugyanis az átlagember kevesebbet keres mint amennyiből emberhez méltó módon, tisztességesen (rendszeresen költve kultúrára és szórakozásra és szociális életre is) meg lehetne élni. Ettől kezdve nem lehet félrerakni, szóval nincs mit szorozgatni a hónapokkal.

Pont most olvasom: www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/31/iszonyu-penzugyi-kiszolgaltatottsagban-el-a-magyar/

Iszonyú pénzügyi kiszolgáltatottságban él a magyar
Aki megtakarít se tesz sokat félre, és sokaknak vésztartalékuk sincs. Már a középosztály is lecsúszóban.

genyamagyar 2012.10.31. 12:00:37

@nyu: Nekem egy itt nyaralt kanadai ismerősöm volt kiakadva, hogy Pesten minden lakást bezárnak ha elmennek otthonról, meg hogy rácsok vannak az alsóbb szinteken az ablakokon.

Ez egy "börtönváros" - mondta.

nookedli 2012.10.31. 12:01:06

@Tamás András György: Mi antiszemita itt szerinted? Te vagy az egyetlen gyűlölködő ezen a helyen. Nem értem miért szólsz be nekem. Egyáltalán mi az, hogy antiszemita? Nincs is ilyen fogalom, csak a zsidók találták ki azokra, akik ellenkeznek a paraziták ellen. Mondhatnánk, antihungaristák a zsidók. Ja, akkor én máris náci lennék? Mert aki hungarista(magyar hazaszerető) az ugye máris náci, antiszemita stb... Ezt is a zsidó politikusok terjesztették el országszerte. Meghurcolják azokat, akik a magyar érdekeket védik. Miért is? Mert akkor nem tudják kirabolni az országot a szemünk előtt. A sarcot pedig fizessék az állampolgárok adócsomagok, adóemelések formájában.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:01:32

@zsebhümmögő: Ez egy sorozat harmadik része. Az előző két rész abszolut személyes volt. Az elején ott vannak a linkek.

genyamagyar 2012.10.31. 12:03:32

@nookedli: Te nem csak antiszemita vagy, hanem segghülye! Nem tudom, hogy melyik a nagyobb szégyen...

Hari Seldon 2 2012.10.31. 12:08:03

@venator:
"Én nem a GDP-ről beszéltem, ráadásul ha te tényleg azt hiszed, hogy a Közel-keleten jobb élni, ahol a kormányzó Likud nem rég bútorozott össze egy szélsőséges párttal (gyk. Fidesz-Jobbik), akkor egészségedre. "
Annyi a különbség, hogy a Likudnál nem tűnik fel egyből, hogy mekkora maffia.
Az izraeli főrabbi esete: két konzervatív egy barát.

Rkhaylitsha 2012.10.31. 12:08:56

@Amichay: Igazán maradhatnál ott, és vissza se nézz, de főleg ne oktass ki mindenkit. Anyádat meg mi szivesen eltartjuk, orvosi ellátást kap, meg nyugdijat, csak tedd meg, hogy nem pofázol bele a korvinuson hogy mit meg hogyan kéne tennünk.

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 12:09:21

@genyamagyar: óóó, Kanadában legfeljebb a préri közepén nem zárják a lakásokat, már sok-sok éve a korábban nagyon biztonságosnak, civilizáltnak tartott Toronto, Montreal és más nagyobb városok is lövöldözéstől hangosak
konkrétan nappal lövöldöznek bizonyos részeken, ehhez képest szemforgató dolog azt mondani, hogy Budapest egy börtönváros

amúgy jártam Dél-Kelet Ázsiai "kistigris" országban, ahol messze jobban élnek az emberek, mint Magyarországon, mégis a 4. emeletig olyan vastag rozsdamentes acél rácsok voltak az ablakokon, hogy eszméletlen és olyan acél ajtók vannak minden lakáson, hogy egy bank páncéltermében is megállnák a helyüket
amikor megkérdeztem, hogy minek ez, akkor azt mondták: ez így biztonságos...
közben alig van bűnözés ott

szóval egy kanadai, a lecsúszó nagyvárosaival csak ne szóljon be

pelinkovac 2012.10.31. 12:09:33

@Amichay:
A zsidókkal szemben nehéz nem előítéletesnek lenni. (Hozzáteszem az előítélet skálája nagyon széles.) Azt hiszem ezért nem kizárólag a nem-zsidók felelősek.

A megbélyegzés mindkét oldalról eléggé jellemző. A zsidó témát (amibe az zsidókkal szembeni előítéletek is beletartoznak) mindenki igyekszik kerülni, aki nem szeretne kimondottan antiszemitaként megjelenni. Hisz bármely negatív megjegyzés, amely akár Izrael politikáját illetné, alapot adhat arra, hogy antiszemitának bélyegezzenek. A Holokausztnak pedig már csak az említése is antiszemitává tehet egy nem-zsidót...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:09:46

@Hari Seldon 2: Ez bizony igy van. A "területcsere-alapú" békemegállapodást a palesztinok lesöpörték az asztalról.

Régi Péter 2012.10.31. 12:10:40

Nagyon érdekes cikk volt. Említetted az írásodban, hogy az arab fiataloknak nem kell sorkatonai szolgálatot teljesíteniük. És mi újság az egyetemi tanulmányokkal? Járhatnak izraeli egyetemre arab fiatalok? Van-e ingyenes állami képzés, és arra járhatnak-e arab fiatalok?

Vinnie Jones 2012.10.31. 12:11:30

A poszt rendezetten targyszeru es megis erdekes egy meglehetosen szubjektiv szemmel nezett orszagrol. Hihetetlen, hogy ennek ellenere az "ertelmisegi" hungarofob alpari gyokerek azok a kommentelok akik a zsidosagrol kialakult dogmakat kommentjeikkel csak tovabb erositik. Orulok, hogy vegre egy poszt ami emliti, hogy a keleti (europai) zsidok masodranguak Izraelben. Pont ebben gyokeredzik a frusztraciojuk a magyarorszagi zsidoknak. De a kommentjeiket olvasva az izraeliek helyeben ki nem nezne le oket sajat magasabb inteligenciaval rendelkezo fajtajuk kozul!?!...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:13:30

@nyu: Mint ahogy irtam, a befogadási minimsztériumnak nem csak az ilyen "léhűtő" nagybácsiddal van gondja, és azt ami automatikus volt egészen a 90-es évekbeli nagy orosz alijáig, kontroll alá kellett vonniuk.

pelinkovac 2012.10.31. 12:14:48

@Amichay:
"Ezt nem így látom."
Nem tudom, hogy mire vonatkozik a mondat. Ha lenne szíves kifejteni, hogy mit nem lát úgy és azt hogyan látja másként!

Hari Seldon 2 2012.10.31. 12:15:01

@nyu:
"- Nincs 3 ev GYES+GYED, 3 honap utan mars vissza dolgozni.
- Gyerekenkent jaro csaladi potlekbol lehet venni kb. 3 gomboc fagyit, annyira nem kell allamilag osztonozni a gyerekvallalast."

talán épp ezért mennek vissza a nők hamarabb dolgozni is?
talán ezért vállalnak több gyereket is? Mert nincs "hosszú" otthoni pangás és kiesés a munkából.
Talán ezért nem rúgja ki a cég a női dolgozót? talán ezért fog újra gyereket vállalni?
Talán ezért lesz több gyerek?
Persze ehhez megfelelő bölcsődei óvodai elhelyezés is kell.
Talán ezt megoldották? És talán mi nem? Ezért a nő kénytelen otthon maradni 1000 évig, és azt is elfelejti, hogy hol dolgozott? A munkáltató, meg ezért nem veszi fel a nőt? És a nők ezért nem vállalnak gyereket.

Egyébként Európában is az a trend, ahol kezd növekedni a gyerekszám, hogy a nők rövid idei vannak otthon, cserébe megfelelő ellátást biztosítanak. Lásd Svédország. Ott jelenleg az egyik legmagasabb a gyerekszám (per nő)
Ahol pedig a "hagyományos" és "családcentrikus" minta van, pl Olaszország ott jó ha van 1,4 gyerek.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:17:15

@pamut: aki többet akar megtudni a hétköznepi Izraelről, annak ott a www.amichay.hu

nyu 2012.10.31. 12:18:13

@pelinkovac: "3. Lehet, hogy csak szóbeszéd, de én azt hallottam, hogy nem izraeli állampolgárságú, vagy kettős állampolgárságú, de nem Izraelben élő zsidók is gyakran letöltik a sorkatonai szolgálatot. Igaz ez?"

Egyik exkollegam jart ugy, hogy valami osztondijjal ment egyetemre Izraelbe, aztan kint kozoltek vele, hogy elmult 18, igy be van sorozva.
Aztan valahogy polgari szolgalattal meguszta.

yooli 2012.10.31. 12:19:59

Nagyon tetszett a cikk,Izraelről azért nem sokat lehet olvasni olyan szemszögből,aki kint is élt,köszönöm,érdekes volt:) Engem elgondolkodtatott az,hogy a betegsékenél a rák a leggyakoribb halálok,mert ez elég sok fejlett országra érvényes,viszont a szegényebb országoknál nem ez a tendencia. Lehet,hogy valamilyen műtrágya,vagy permetezőszer okoz ilyen megbetegedéseket? Ez engem elgondolkoztatott,de a poszt egészében is nagyon jó volt:)

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 12:25:49

www.youtube.com/watch?v=TkCBK4-5tRI&feature=related

az átlag, fiatal, felvilágosult izraeli nő, aki fasisztának vallja magát és élvezi nézni mások lemészárlását
no comment

(deleted) (törölt) 2012.10.31. 12:25:49

@yooli: valószínűleg az van emögött, hogy a szegény országokban nincs pénz és technológia az egyes betegségek felismerésére, kezelésére, nincs rákszűrés stb. Szóval egyszerűen nem tudják, mennyien halnak meg rákban.
Egyszer szerettem volna tudni, hogy Indiában hányan halnak meg daganatos betegségek következtében, de nevetségesen szélsőséges eredményekkel találkoztam, és az ország nagy részéről nyilvánvalóan nem volt megbízható adat.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 12:26:32

@Amichay:

Igen, lesöpörték.
De azt azért el kell ismerni, hogy elsősorban azért mert mindenki ugyanazt a pár négyzetkilométeres föld darabot akarta megkapni egy másikért cserébe.
Igaz, én nem fogom soha megtudni mi a fene olyan fontos azon a városon? Messziről nézve egy közel keleti város, tele maradi ultrakonzervatív emberekkel.
Izraeli városok közül, leírások, úti beszámolók alapján szerintem leginkább Haifa tetszene. (Persze ez is csak előítélet)
Talán egyszer majd eljutok oda, és megnézem és kiderül hogy jól gondoltam-e.

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 12:28:09

www.youtube.com/watch?v=8n-y24SzbCY&feature=related

az átlag izraeli ember rasszizmusa
persze amikor velük csinálják, az bűn, de ők kiirthatnak más népeket, kirekeszthetnek másokat, sőt, ez a vallásuk előírása

kettős mérce?

mindig röhögök azokon a híreken, amikor orosz bevándorló zsidó fiatalok neonáci balhékat csinálnak Izraelben... az az igazi pszichó!

nyu 2012.10.31. 12:28:26

@Hari Seldon 2:
"talán ezért vállalnak több gyereket is? Mert nincs "hosszú" otthoni pangás és kiesés a munkából."

Mint a poszt irta, ennek inkabb kulturalis oka van ("szaporodjatok es sokasodjatok"), ortodoxoknal 8-10 gyerek az atlag, nem ortodoxoknal is meg szokott lenni a 3-4-5.

"Persze ehhez megfelelő bölcsődei óvodai elhelyezés is kell."

Az meg nincs, nagymami+szomszedasszony vigyaz a csecsemore, attol fuggoen, hogy eppen ki er ra munka mellett.

Tamás András György 2012.10.31. 12:31:01

@Amichay: remek oldal, ajanlom en is annak, aki nem csak a "nyakonszurom a disznot es felhajtok utana nehany paleszt aztan vakarom a tokom" szentharomsagban tud csak gondolkodni!

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:31:03

@Lescol: a számok mást mutatnak, de kétségtelenül, a francia zsidók jobban igyekeznek...

venator 2012.10.31. 12:35:23

@val: ez mi ez? mármint nem kockául? :)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:37:45

@Rkhaylitsha: mint tudjuk a netre bárhonnan lehet írni, és én ott vagyok, ahol éppen akarok lenni... nem kérek Tőled engedélyt, hogy megszólaljak! Biztos, hogy nem a Hozzád hasonlók társasága vonz Pestre, de most még vannak olyan emberek, akik miatt szívesen jövök. De nyugodj meg, az én családom már nem fogja a következő nemzedékben zavarni az ország levegőjét!

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2012.10.31. 12:38:32

Úgy gondolom, ha van ország, amelyről mi példát vehetnék, az Izrael. Kis ország, "nem kifejezetten baráti" szomszédokkal, ahol a humán tőkén kívül nagyjából semmi nincs. Rettenetesen büszkék vagyunk a szürkeállományunkra - ehhez egy innovatív, versenyszellemű, dolgos ország kell, hogy érvényesülni tudjon.

Valószínűleg túl jó dolgunk volt az elmúlt x évtizedben. Lehet, hogy kellene csinálnunk egy második Magyarországot a pioneeroknak? Mondjuk Szibériában, ott hely is van, és elvileg onnan jöttünk volna.

A palesztinok ürügyén zsidózók abba gondoljanak bele, nálunk mi lenne, ha cigány szervezetek egyetlen olyan merényletet is elkövetnének, pl. gyerekeket szállító autóbusz felrobbantása, amiből Izraelben nagyon sok volt az elmúlt évtizedekben. Szerintem a lakosság számottevő hányada üvöltve követelné a cigányok azonnali kiirtását, de legalábbis táborba zárását, függetlenül a személyes érintettségtől.

Benece 2012.10.31. 12:38:59

Pedig szerintem a "nyakonszúrom a disznót es felhajtok utána néhány páleszt aztán vakarom a tokom" semmi baj nincs.

Ez azt jelenti hogy van kaja van pia, meg van hol enni inni. Miért nem lehet megelégedni ennyivel, miért kell több és több, mindenből de főleg a HASZONBÓL?. És legfőképp miért kell lealázni, lenézni aki békésen nyugiba, nem versenyezve akar élni, és mondjuk miért kell úgy látni hogy ha ilyen bénák akkor, megszerzünk majd mi mindent…mert a béna izék ilyen bénák…. Faszom de tényleg. :)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:39:37

@yooli: Nem tudom, hogy mi okozza a rákos megbetegedéseket, sosem foglalkoztam a témával.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 12:43:46

@Hari Seldon 2: jobb a személyes tapasztalat...:)
Nekem meg most is TLV a szívem csücske, bár mostanában komoly késztetést érzek, hogy elköltöztek Micpe Ramonra amichay.hu/micpe-ramon/

Benece 2012.10.31. 12:45:04

Szóval még annyit, hogy emiatta mentalitás miatt van a világ ennyire szarba.
Én a békés tökvakarókkal vagyok....azértis.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 12:46:03

@venator:
Ezt a "tudom"-ot melyik megjegyzésemre írtad? :-)

Funsir 2012.10.31. 12:50:23

Szerintem Izrael problémája előbb-utóbb gyis meg lesz "oldva", ahogy a posztban volt, hogy az arabok teleszülik az országot, és ők lesznek többségben pár évtized múlva.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 12:55:05

@nyu:

"Mint a poszt irta, ennek inkabb kulturalis oka van ("szaporodjatok es sokasodjatok"), ortodoxoknal 8-10 gyerek az atlag, nem ortodoxoknal is meg szokott lenni a 3-4-5."

Kulturális okok is belejátszanak.
De: mint jeleztem Európában is (persze itt mások az arányok) ott van több gyerek, ahol a nők korábban vissza mennek dolgozni. Természetesen ha a társadalom biztosítja a megfelelő gyerek elhelyezési infrastruktúrát.

Persze az olcsóbb, ha az állam azt mondja, hogy a nő maradjon otthon a gyerekkel 1000 évig. És persze szüljön. A nő meg nem szül, mert nem lesz pénze felnevelni.
És ezzel demagóg módon azt sugalmazzuk, hogy mennyire támogatjuk a gyerekvállalást, de gyakorlatban nincs semmi támogatás.
Példa: most született a harmadik kislányom. A nagyokat kivágták az ingyenes bölcsődei ellátásról, mert az anyjuk otthon van. Ez lenne a "támogassuk a gyerekvállalást" program?

Demagóg jelszavak helyett gyakorlati cselekvés kellene.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 12:57:01

@Amichay:
Hol van Micpe Ramon? Sajnos nem ismerem nagyon az országot, csak amit innen onnan elkapok.

Rkhaylitsha 2012.10.31. 13:01:47

@Amichay: Hála istennek. Végy példát a családodról aztán te se zavarj.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 13:02:27

@Amichay:

Ja, most olvastam a linket.
A sivatag közepén lenne? Érdekes.
Van elég víz a betelepülőknek?

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 13:02:40

@Hari Seldon 2: ez elég pontos megállapítás. Most nincsenek előttem statisztikák, de ha csak az ismeretségi körömben lévőkre gondolok, és ez biztos nem általános, de talán megis jellemző a középosztálybeli izraeliekre, hogy később házasodnak, harminc és negyven között, biztos egzisztenciara, azok után, hogy dolgoztak pár evet külföldön is, esetleg külön-külön mar vettek is valamilyen kis lakást, fizetik a "maskantat" a lakáshitelt, aztán ha osszehazasodnak, rendszerint rövidebb-hosszabb együttélés után, akkor a közösen megvett lakás mar jelzi, hogy családot akarnak. Minimum két gyereket akarnak, de nem ritka a három ott sem, ahol a nők nemhogy csak dolgoznak, hanem felelős beosztásban teszik, esetleg saját cégük van. Egyik ismerős párnak akkor született az első gyereke, amikor a nő 39 éves volt, a második 41 éves korában, de mindkettőt fel évig szoptatta. Olyan a munkája, hogy az ideje nagy részét otthon tölti, amikor el kellett mennie, akkor lefejte a tejet, és a "metapelet" adta a gyereknek. A pasi nagyon aktívan részt vesz a napi gyerekezesben, főzni is tud. Mindketten rengeteget sportolnak, ami egyre több emberre jellemző. Az én lako társaim is szinte minden nap futnak, vagy bicajoznak, vagy úsznak, mellettük én is raszoktam. Az egy év, amit ebben a fura társbérletben töltöttem, hallatlanul jót tett nekem abban, hogy visszazokkenjek az izraeli létbe, öt év Budapest után. Szóval, aki szeret Izraelben élni, annak jó, aki meg nem, annak nem muszáj.

genyamagyar 2012.10.31. 13:03:13

@zombizan: "Szerintem a lakosság számottevő hányada üvöltve követelné a cigányok azonnali kiirtását,"

Lásd Bándy Kata esete...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 13:05:01

@Hari Seldon 2: a Negev sivatagban, Beer Seva és Eilat között.

padlas 2012.10.31. 13:05:28

@pelinkovac: elgondolkodtatott ez a kommented. Csereld ki a zsido szot magyarra, az antiszemitat pedig magyargyulolore, es nagyon ulni fog. Peldaul:
Hisz bármely negatív megjegyzés, amely akár Magyarorszag politikáját illetné, alapot adhat arra, hogy magyargyulolonek bélyegezzenek.

Tudod hanyszor tortenik meg, hogy mikor valaki kritizalja a magyarorszagi helyzetet, kopkodonek, hazaarulonak, magyargyulolonek titulaljak?

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 13:06:43

@Funsir: ez nem így működik. Az életszínvonal emelkedésével általában csökken a gyerekszám. Ezt mar statisztikailag is ki lehet mutatni.
De nem vagyok jós.

halor 2012.10.31. 13:10:44

"egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges"

ez speciel nálunk is így van, 140.000 átlagfizetéssel számolva 18 millás lakással viszonyítva.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 13:13:46

@Funsir:
Közkeletű tévedés.
Az arabok gyerekszáma meredekebben esik mint a zsidóké. Sőt még a várakozásoknál is lényegesebben gyorsabban esik.
Vannak olyan területek csoportok/térségek, ahol már most magasabb a zsidók növekedése mint az araboké.

tinu 2012.10.31. 13:16:13

Minden tisztelem, Amichay, hogy képes vagy kulturáltan megszólalni ennyi barom nookedliféle között. Persze, nyilván van benne gyakorlatod is ; ). És hát köszönet azoknak, akiket a valódi érdeklődés és kommunikáció vágya hajt egy-egy komment megírásában.

radikalisviccek 2012.10.31. 13:16:21

@Amichay: a siker előfeltétele, hogy az egész világ tömi Izraelt pénzzel, aki a holokausztra való hivatkozással "érzelmi" alapon zsarolta ki pl. a német haditechnika átadását, az amerikai milliárdos segélyeket, és bármi van, egyértelműen számíthat az USA katonai segítségére.

Atomhatalom, de van pofája más országokat azért lerohantatni Amerikával, mert ott hátha atomfegyverkezés folyik...

Olyan mint a kis cigány az iskolában, aki pofátlanul kötözködik a nagyobbakkal, aztán amikor megkapná érte a pofont, visít a nyolcadikos bátyjáért. Plusz a tanárhoz is rohangál, hogy rasszisták az osztálytársai.

És ez a viselkedés nem csak egyéneknél, hanem országok külpolitikájában is undorító.
És ez a kibaszott, konstans Izrael-propaganda is.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 13:17:02

@Funsir:
Közkeletű tévedés.
Az arabok gyerekszáma sokkal meredekebben esik. Még az előzetes várakozásokat is messze felül illetve alul múlva.
Sőt vannak olyan csoportok/térségek, ahol már most több zsidó gyerek születik.

Csak a tények kedvéért mondom.

Hari Seldon 2 2012.10.31. 13:17:39

@Hari Seldon 2:

Ezek szerint elment az első komment is. Kár volt gépelni ennyit.

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 13:19:44

@genyamagyar: csak míg a magyarokat ezért rasszistának bélyegzik a zsidó értelmiségiek (ugye sok ilyen a liberális, marxista, balos van Mo-on is) ha a cigánybűnözés ellen felszólal, ugyanazok az izraelieknek felmentést adnak, mert ugye volt a holokauszt, meg az az ő földjük mióta Isten megteremtette, odavezette őket... meg egyébként is jogos önvédelem a zsidók részéről

a magyar nem védheti meg magát, az izraelieknek még amerikai milliárdokat is adnak, meg fegyvereket

kettős mérce?

malvin.s.a 2012.10.31. 13:20:19

Nagyon jo kis iras, koszonom!

padlas 2012.10.31. 13:24:55

@yooli: az eletkor elorehaladtaval no a rak kialakulasanak valoszinusege, ezert ahol magas a varhato elettartam, ott aranyaiban tobben halnak meg rakban. Gondolj bele, vannak olyan regiok, ahol fiatalon meghalnak az emberek AIDS-ben, na ott alacsony a rakos halalozasok aranya, de ugye ezt nem konyvelnenk el sikernek...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 13:25:37

@radikalisviccek: Ez úgy hazugság, ahogy van. Nincs mit vitatkozni vele.

Szélmalomharcos 2012.10.31. 13:27:24

Látszik az írásból, hogy az összeesküvés-elmélet a zsidók között is értő fülekre talál. Az Izraelt nagyobb szaporulattal vagy beházasodással elfoglalni akaró arabok például ilyen.

Más arab országokban is nagyon nagy a népszaporulat, máshol is van beházasodás a jobb életkörülmények közé. Például Magyarországról Izraelbe.

Funsir 2012.10.31. 13:28:18

@Hari Seldon 2:

www.origo.hu/nagyvilag/20120816-romlik-az-izraeli-sperma-orokitokepessege.html

Kapásból találtam egy viszonylag friss írást erről a témáról a Googleban, de biztos van több is. Persze mindneki mást mond, de majd meglátjuk mi lesz (lehet meg se érjük)

radikalisviccek 2012.10.31. 13:42:23

@Amichay: egyszerűbb úgy élni, ha kizárod a tudatodból a valóságot?

Hari Seldon 2 2012.10.31. 13:48:17

@Funsir:

Nem szeretem az ilyen bulvár híreket. (Ezért sem olvasok sok magyar szöveget.)
"Az Izrael területén élő arab közösség születésszáma közel a duplája a zsidó közösségének"
Hogy pontosak legyünk, Izraelben a zsidó nőknél az egy nőre jutó gyerekszám 2,8 körül van, a muzulmánoknál 3,5 körül. Jelenleg. Tíz éve más volt, ahogy mondtam.
A cikkben leírt dolog, meg tényleg globális jelenség, az csak egy dolog, hogy egy ország mennyire fújja fel, másik dolog hogy ott nagyon komolyan viszonyulnak a családtervezéshez ezért nagy hírt is kerítenek belőle.

váj mí 2012.10.31. 13:50:57

Gratula a címválasztáshoz! Mondta ezt már valaki? ;)
Hm, számomra, kívülállóként Izrael egyáltalán nem vonzó célpont, mondjuk én nem is vagyok zsidó,maximum nagyon sokad részben, közép-kelet európaiként, ahogy nagyon sokan ebben a régióban.
Számomra nem vonzó, nagyon nem ez az állam, kirekesztő, szekuláris. Ha nem vagy zsidó, senki sem vagy. Ezt jött le. Emlékeztet Romániára, a '90-es évek elejéig .... ha nem vagy román, senki sem vagy. Utálatos, nagyon, nagyon, nagyon ....

Hari Seldon 2 2012.10.31. 13:51:44

@Hari Seldon 2:
Pontosítok: Ezért ha olvasok valami bulvár ízű cikket magyarul, akkor megnézem angolul is a teljes témakört. (legalábbis igyexem megnézni)
A cikkben a 2,8-nak nem a duplája a 3,5 már most sem. (a tendenciát pedig már írtam korábban)

01234567 2012.10.31. 13:53:53

@Amichay: Gratulálok a poszthoz nagyszerű! Szubjektív meglátásom, az Izraeli problémák is az első világháborútól eredeztethetőek, és náluk a második csak rátett egy lapáttal. Becsapták őket is, az arabokat is. Az meg nem meglepő hogy a gazdasági mutatók jobbak. A korrupció, protekció vajh ott mennyire lehet jelen a hétköznapokban? És a politika mennyire befolyásolja, kontrollálja a gazdaságot, főleg ezeken keresztül, már ha van ilyen.

renevol 2012.10.31. 13:55:02

"Kevesen ismerik Izraelt, ahol egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges."

Nem tudom, hogy menyi a hazai átlaglakás ára, de az átlagfizetés olyan 140e ft nettó körül volt tavaly, ezt beszorozva 130-cal 18.2 milliót kapunk, ami egy se lefelé, se felfelé nem kiugró lakásárat jelent számomra. Szóval nekem ez az Izraelre vonatkozó adat/viszonyítás nem mond sokat. Sokat vagy keveset akar ez jelenteni?

Az ezért cserébe 25 évre való eladósodásos adattal ugyanez a helyzet: se sok, se kevés. 100%-os hitelt (nulla saját tőkét) feltételezve, 18.2 milla osztva 25-tel osztva 12-vel az 60eFt/hó havi (fix) törlesztőt jelent, ami megint csak egy hazai átlagnak felel meg szerintem. Kábé.

genyamagyar 2012.10.31. 13:55:25

@zsebhümmögő: "a magyar nem védheti meg magát, az izraelieknek még amerikai milliárdokat is adnak, meg fegyvereket"

Tehát azért, mert az izraeliek megvédhetik magukat, a magyarok meg nem (ezzel vitatkoznék, de mindegy), szóval ezért az izraeliek kurva anyját!

Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.10.31. 13:57:17

Tetves zsidók! Mindegyiknek csak azon jár az esze, ha egyáltalán van, hogy hogyan tudjon átkúrni! Szenét népség......

genyamagyar 2012.10.31. 14:01:27

@radikalisviccek: "Olyan mint a kis cigány az iskolában, aki pofátlanul kötözködik a nagyobbakkal, aztán amikor megkapná érte a pofont, visít a nyolcadikos bátyjáért. Plusz a tanárhoz is rohangál, hogy rasszisták az osztálytársai."

Helyesen: Olyan mint amikor a magyar gyereket az összes körülötte lévő cigány vegzálja, erre ő felszívja magát, elsajátít egy küzdősportot, majd helyrerakja a cigókat. Ha egyedül kevés, akkor szól a bátyjának, aki nem szereti ha meg akarják késelni az öccsét. Ezért aztán a cigók rohannak a tanárhoz, hogy rasszista az osztálytársa.

genyamagyar 2012.10.31. 14:02:03

@Még jó, hogy FIDESZ!: Téged át és megkúrni kell!

Most örülsz?

iqfighter 2012.10.31. 14:09:57

@Sanyi9: talan azert, mert nem igy irta :)

01234567 2012.10.31. 14:11:52

@Amichay: Amúgy hidd el, bármely országból jössz, nagyon nehéz az ottani tapasztalataid itthon kamatoztatni. Az uszodában, ahová járok (Pesten) , pont most volt erről egy "kerekasztal" a szaunában. Olyan történeteket hallottam, hogy azok mellett az enyém sem tűnt már olyan rendkívülinek, pedig elég húzós volt. Ha az elvándorlást nézzük, a magyaroszági magyaroknál is, aki nem tudja a jelen viszonyok között hathatósan segíteni a gyerekét, az is jobb ha külföldre viszi. Mivel itt egy olyan típusú osztálytársadalom, sőt kasztrendszer, kezd alakulni, amiben vesztesnek lenni egyenlő lesz a jobbágy-félrabszolga nyomorszintű léttel. A társadalom esetleges későbbi ezzel szembeni lázadásába pedig jobb nem belegondolni...

Régi Péter 2012.10.31. 14:16:29

@Amichay: Látom nagyon tájékozott vagy Izrael illetően. Esetleg tudsz arról valamit, hogy ma Izraelben palesztin fiatalok milyen arányban járnak izraeli állami egyetemre? Egyáltalán járhatnak? (A cikkben is le van írva, hogy a seregbe nem sorozzák őket).

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 14:17:12

@01234567: Nem szeretnék általánosítani, mert protekcionizmus bizonyára van sok helyütt, igy Izraelben is. Viszont kevéssé érződik a kontraszelekció, és ezért van esélye a jó gondolatoknak, a tehetséges embereknek, ezek révén az egész országnak előre jutni.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 14:21:53

@Régi Péter: Természetesen járhatnak... miért ne járhatnának? Az egyetemeken tandíjat kell fizetni, de vannak ösztöndíjak. Nem tudom, hogy milyen az arányuk, de ha Ramat Avivba megyek, akkor elég sok vallásos muszlim lányt láthatok - az öltözékükről felismerhetőek, egyébként nem látok különbséget köztük és a zsidó diákok között. Nincs közvetlen tapasztalatom, mert a gyerekeim nem Izraelben jártak egyetemre.

01234567 2012.10.31. 14:24:18

@Amichay: Ez csak úgy megy. Ezt már Ausztriában is megtanultam. Az egész valahogy automatikusan a tehetségest segíti.Pedig abból jóval kevesebb van mint Magyarországon. Ezt tapasztalati úton merem állítani.Elsőre valahogy ezt kéne nálunk is megoldani.

kigyurt álat 2012.10.31. 14:28:51

@nookedli: "Tamás András György" egy utolsó hazug féreg. A minap azt kamuzta, hogy 25 milliója volt az mnyp-ben, csak hogy hangulatot keltsen. Vissza lehet keresni a hozzászólásai között, ennyire hiteles, amit mond. Ha ő a facebookon található ugyanilyen nevű személy, akkor még vicces is, hogy arccal-névvel hazudozik össze-vissza. :)

BetaI 2012.10.31. 14:43:52

@01234567: a konfliktus sokkal régebbi ha érdekel mi a fő motiváció:

youtu.be/wb6IiSUxpgw

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.10.31. 14:44:39

ilyen rasszista, és idegengyűlölő országról régen volt szó

Plumper 2012.10.31. 14:47:39

@radikalisviccek: nem is tudom... tudod, mit? nem hiszek neked.:-)
csak a zsidókat gyűlölöd, és e köré építed az ideológiádat, összeollózva a kurucinfóról, radioislam-ról, és hasonló kedves oldalakról. persze, dehogy vagy te antiszemita, micsoda sértés ez.

@Régi Péter: helyette válaszolok 1-et: a haifai egyetemen kb. 25% az arab diákok aránya. jól elvannak, mint a befőtt,de többségük nem is támadna Izraelre (arab keresztények). voltam ott egy ideig, jó a viszony. Mi a kérdés?

@zsebhümmögő: a klasszikus vád... a felsorolt alakok egyike sem tartotta magát zsidónak, sőt, némelyik külön üldözte a sajátjait.
Hogy jön Kun, Szamuely ahhoz, hogy 1944. május és július között 95%-ban magyar közigazgatási segédlettel a biztos halálba deportáltak 600.000 magyar zsidót? A kiskunhalasi 13 éves zsidó kislány mit ártott nekik...neked?
Szálasi pedig magyar volt, naés? Nem az az érdekes, hanem hogy rettenet gazember.

@nigara: Izraelben is van internet.:-)

mozzie 2012.10.31. 14:47:55

@Zuiro: A Te stílusod - "hánynom kell" - persze nem alpári, hanem egy valóságus írodalmi gyöngyszem, hülyegyerek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.31. 14:49:47

@wmiki:

Az a cikk hol van? Gondolom, Magyarországra gondolsz.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 14:49:49

@renevol: Az új bevándorlóknak 1987-ben 95%-os hitelt adtak lakásvásárlásra, ma már, állítólag nincs ilyen, de nem ellenőriztem. Viszont éppen tegnap jelentették be, hogy lakáshitelt csak az eddiginél nagyobb önerővel lehet kapni, ami kifejezetten megnehezíti az első lakás megvásárlását.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 14:50:33

@pelinkovac:
Engem például mindennek bélyegeztek már a szélsőjobbtól a szélsőjobbig, a maradi őskonzervatívtól a szélsőségesen liberálisig, a rendpártitól az anarchistáig, a buzipártolótól a homofóbig, az összes parlamenti párt bérkommenteléjőnek is a különböző blogokon, fórumokon, attól függően, hogy az egyedi véleményem kiével állt szemben, de speciel antiszemitának még nem neveztek, pedig Izrael politikáját nem egyszer bíráltam.

Plumper 2012.10.31. 14:51:21

@wmiki: nettó hazudsz, de téged különösen bosszant, mert Izraelbe szeretnél kivándorolni (miaz, hogy nem engedik a magadfajtát?), ha pedig nem, a "palesztin" nép sorsát jobban a szíveden viseled, mint az óriásmagyarországos matricát a bőrmellényen. :-D

Tamás András György 2012.10.31. 14:52:29

@kigyurt álat: tenyleg itt is egeted magad, kisnyilas? vadasz-vadasz, te szopni jarsz ide! :-)

Plumper 2012.10.31. 14:54:10

@pelinkovac: érteni vélem, amit mondasz, de pontosítanék: az izraeli kormány bírálata jogos és kell is. Amúgy bőven ezt teszi az izraeli ellenzék. Az Izrael-ellenesség viszont nem kóser. Értem, hogy kik szeretnék, ha Izrael megszűnne, de abból nem kapnak.
A holokauszt milyen említése hátrányos? Miről akarsz beszélni? Én zsidóként nemigen beszélek a holokausztról, csak annak rendje és módja szerint megemlékezem a saját és mások halottairól.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 14:54:37

@Zabaalint:
Természetesen az első szélsőbaltól szélsőjobbig akart lenni.

@renevol:
18 milliós ingatlan az országos átlagban inkább felső-közép kategória, mint átlagos, 10 millió lehet az átlagos, de az nem 4 szobás + 2 fürdőszobás, és nem jó helyen. Abba gondolj bele, hogy az átlagban benne van egy 2 milliós komlói vagy salgótarjáni panellakás, a falusi, minden elérhető munkalehetőségtől távol eső, még 1 millióért sem eladható házak, nem csak a budai házak.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 14:58:11

@Plumper:
Azért vegyük észre, hogy bizonyos időszakokban előnyt élvez az az író, aki a holokausztról ír, az a filmrendező, aki holokausztról szóló filmet készít, de így van ez Magyarországon belül az 56-al is, évente legalább egy pocsék film megjelenik róla emiatt, amit finanszíroz az állam, csak mert 56.

David Bowman 2012.10.31. 14:59:13

Minden zsidót Izraelbe!

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 15:01:41

Egyébként mikor Ariel Saron hatalomra jutott, durván megszakadt a palesztin-izraeli békefolyamat, a korábbi izraeli kormány már csak Jeruzsálem történelmi részén vitatkozott a palesztin önkormányzatokkal, és létrejöhetett volna a palesztin állam, erre Saronék előálltak olyan területi elképzelésekkel, amelyek a másik fél számára teljesen elfogadhatatlanok voltak. Aztán meghalt ez a fasiszta pöcs (erre nem tudok jobbat, nem érdekel hogy halottról jót vagy semmit), elkezdték isteníteni, hogy mi mindent tett ezen ügyben...

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 15:02:42

@David Bowman:
"Minden zsidót Izraelbe! "

Akkor te ezek szerint cionista vagy.

mozzie 2012.10.31. 15:04:04

@radikalisviccek: S, Te vagy a "valóság" meghatározója? Röhögőgörcsöm van :D

Hari Seldon 2 2012.10.31. 15:05:26

@Zabaalint:
Az a történelmi Jeruzsálem feloldhatatlan maradt volna akkor is, ha nem Sharon jön. Egyik nép sem mondhat le róla, az identitásuk részét képezik, hogy CSAK az övék.

kigyurt álat 2012.10.31. 15:05:30

@Tamás András György: itt épp te vagy az, aki a hazugságaival égeti magát, szánalmasan viselkedsz. És ha nincsenek érveid, akkor még engem is kisnyilasozol. Ez megdöbbentő egy ilyen látszólag nagy élettapasztalattal rendelkező személytől, szinte már sajnállak... Egy jó tanács: nem való ez neked, jobb lesz, ha törlöd a regisztrációdat. Gondold csak át.

Plumper 2012.10.31. 15:13:34

@Zabaalint: nem baj, 1956-nak is megvan a maga közege, létjogosultsága, ahogy Trianonnak is. Nem lehet ilyen dolgokat leszólni.
A fenti alak beszólása, hogy "minden zsidót Izraelbe!" azért mégsem cionista :-) mert a cionizmus arról is szól, sőt, már inkább arról, hogy kiállunk Izrael állam mellett, és persze megvédjük magunkat.
Azt nem értik meg sokan, hogy a zsidóság nem jobb és nem rosszabb más népnél. Egy nép a sok között, és kész. Nem kell ezt túlmisztifikálni. Minden népnek megvan a maga küldetése és szerepe a világban. (A zsidó népnek az, hogy az Örökkévalót "lehozza" a Földre, példaként járjon más népek között és saját maga előtt.) Nincs semmi probléma. Ha támadnak minket, védekezünk, ahogy akárki más. És ahogy akármelyik másik nemzetnek, a zsidónak is joga van államhoz, ahogy volt már neki i.e. 900-tól i.sz. 130-ig.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 15:19:07

@01234567: Tudom, elég sok olyan ismerősöm van, aki tele jószándékkal jött vissza, majd pár év múlva fejvesztve menekült újra el. Egy nagyszerű jogásznő sírva csomagolt, és ment vissza Franciaországba...

Tamás András György 2012.10.31. 15:20:22

@kigyurt álat: koszonom. majd pont a magadfajta jotanacsaira vagyok raszorulva...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 15:20:30

@Hari Seldon 2: A viztakarékosság nemzeti mozgalom, de van viz a csapban...:) meg fürdünk is. Szívem szerint egy minimális méretű öko-házat építenék ott, amely hasznosítja a meglévő természeti adottságokat. A Negev ma már félsivatag, hála az izraeli mezőgazdaságnak...:) Télen itt is van eső, sőt, hatalmas, hirtelen áradások, vagyis elvileg lehet esővizet is gyűjteni. Az esővíz minőségének megőrzésére is vannak már elég használható technológiák, a szürkevíz visszaforgatására is, de persze van vizvezeték.
Az elektromos áramot és a melegvizet meg lehet oldani a napelemekkel, és a sivatagi, éjszakai lehülésre is vannak építészeti megoldások. Ami az 50-es-60-as évekre volt jellemző slampos épitkezés, vékony falakkal és fűtés nélkül, kiment a divatból. A Negevben pedig elég népszerű az önfenntartó ház építése.

Tamás András György 2012.10.31. 15:21:49

@Amichay: nem egy ismerosomtol hallottam ezt en is. mondjuk en csak par honapig vagyok itt egy evben, de az is eleg, meg sok is.

Blogger Géza 2012.10.31. 15:23:21

Ez elég gyomorforgató cionista propagandaszöveg volt, ráadásul szinte semmi új infó nem volt benne. Legalább a palesztinok nevében ne beszélt volna...

bpetya75 2012.10.31. 15:29:09

@venator:

Bíztam benne, hogy humorodnál leszel és nem úgy sül el a dolog, mint Rékánál ;-)

Egyébként meg mi ez az Atyámozás? Pedróatyát Te nem ismerted, neked csak bpetyához volt szerencséd(?) :-D

Blogger Géza 2012.10.31. 15:34:24

@egyharmad: Talán azt is lehetett volna közölni, hogy hány millióan élnek izraeli megszállás alatt, izraeli állampolgárság nélkül, és nekik milyen jogaik vannak.

váj mí 2012.10.31. 15:34:24

És akkor most tényleg az egész kibaszott poszt átment zsidózásba?

Sanyi9 2012.10.31. 15:37:38

@Zabaalint: Szerintem teged felreinformaltak. Ariel Sharon el es virul.

Sanyi9 2012.10.31. 15:38:22

@váj mí: Miert "kibaszott" a poszt?

bpetya75 2012.10.31. 15:39:37

@váj mí:

Alternatív megoldásként tudom javasolni az offolást.

Hogy vagy mindég mainapság? ;-)

váj mí 2012.10.31. 15:40:44

@Sanyi9: Stilisztikai fordulat, figyelemfelkeltésként ;).

venator 2012.10.31. 15:44:13

@bpetya75: Ez csak természetes, te nem vagy az a beszólós fajta. :)

Az atyázás adta magát ennyi mérhetetlen bölcsesség láttán. S látám, hogy ez jó...:P

váj mí 2012.10.31. 15:44:28

@bpetya75: Jobban hangzik. Csetteljünk ;)
Húúúú, te! 10 nap szabin voltam, LA-be mentünk, kicsit kikapcsolódni. Fasza volt! :) (Bár nekem geciztek kissé a vízumommal ...)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.31. 15:46:35

@Plumper:

Érdemes ezeknél az adatoknál kínosan vigyázni a pontosságra, nem szabad hagyni helyet, amiben a nyilasok aztán bele tudnak kötni. Tehát a pontos adatok:

1941: Hortyhyék 18 ezer zsidót deportálnak a Szovjetúnió német-magyar megszállás alatt lévő területére, ebből legyilkoltak 15 ezer főt (a deportáltak túlnyomó része nem magyar állampolgár volt, hanem Magyarországon illegálisan tartozkodó külföldi állampolgárságú zsidó),

1944: Hortyék 445 ezer magyar állampolgárságú zsidót deportálnak, a legyilkoltak száma: 300 ezer,

1944: Szálasiék deportálnak 50 ezer magyar állampolgárságú zsidót, a legyilkoltak száma: 5-10 ezer,

pelinkovac 2012.10.31. 15:50:28

@Plumper:
Nem tudom, hogy szerinted az Izrael-ellenességbe belefér e az, ha azt szeretném, ha Izrael állam kevésbé lenne meghatározója a világpolitikának. Ha pl. nem tudna háborút kirobbantani a Közel-Keleten, mondjuk Irán megtámadásával, amivel félelmeim szerint világméretű konfliktust generálna.

A Holokauszt témáról annyit, hogy úgy érzem ez a téma a mai napig nincs kibeszélve rendesen, ugyanakkor bármiféle kritikai megnyilvánulás a nem-zsidók részéről nagyon heves antiszemitázásba torkollana a zsidók oldaláról. Pedig kritizálni lenne mit. Például miért kellene egy mai németnek bűntudatot éreznie nagyapái tettei miatt, ami pedig szinte elvárás zsidó részről...

bpetya75 2012.10.31. 15:51:17

@venator:

Asszony durván kiröhögne :-D

@váj mí:

Na ettől tartok én is. Ha pár év alatt feltörünk mint olaj, fel fog merülni a lányokban, hogy ki kéne menni Orlandoba meglátogatni az unokatesókat, akikkel még sosem találkoztak. De nekem nagyon nem fűlik a kis fogam a jenkik paranoiájához...

No mindegy, nem a jelen problémája ;-)

Zuiro · http://zuiro.blog.hu 2012.10.31. 15:52:48

@mozzie: mert a faszkalapozás teljesen rendben van, igaz? Ne fárasszál már, légy szíves...

pelinkovac 2012.10.31. 15:54:07

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Akkor most már lehet mondani 500ezret is? Nem 600ezer a hivatalos? Mert ugye az is Holokauszt-tagadónak számít bizonyos helyeken, aki a számokban kételkedik.

Hozzáteszem, hogy én nem. Törvénytisztelő polgár vagyok én nem kételkednék (nyilvánosan) a 10millióban sem, ha az a hivatalos adat.

váj mí 2012.10.31. 15:55:06

@pelinkovac: A Holokauszt márt kibaszottul unalmas. Németország beismerte, elismerte, megbánta, fizetett, minden, de ilyen alapon a cigányok is kérhetik. Ja, nekik nincs külön államuk. Na, és a Gulag? Áááá, hagyjuk már 70 éve volt. A most élő németek dédapja meg dédanyja volt érintett bármilyen szinten. Hagyjuk már. Idegesítő és szánalmas.

Omahaboss 2012.10.31. 15:58:08

@Amichay:

Lenne három kérésem feléd!

1. az egy dolog, hogy itt aktív vagy, ez nagyon rendben van, DE egy Norvégiáról, vagy Írországról szóló bejegyzés alá ne írkálj állandóan Izraelről MERT az a poszt nem arról szól! Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor inkább maradj csöndben!

2. ha nem akarod égetni a hazád, akkor inkább ne szólj hozzá, mert kib..ul ellenszenves vagy, szerintem nem csak nekem! Okoskodsz, hazudozol, de amikor valaki számodra kényelmetlen dologra kérdez rá akko vagy nem reagálsz, vagy benyögöd, hogy hazugság! Ne akard, hogy veled azonosítsák a népedet!

3. NE REKLÁMOZD minden második hozzászólásban az oldalad, vagy FIZESS érte a blog szerkesztőinek!

Köszönöm!

pelinkovac 2012.10.31. 16:04:10

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Akkor is mondja már meg valaki, hogy mit kell hinni!

És itt a kell-en van a hangsúly. Utálom, ha bármire is rákényszerítenek, és megmondják, hogy mit gondoljak, s ezt teszik a törvény erejét is kihasználva.

A Holokauszt körüli számháború pedig alapjában véve is teljesen méltatlan, és az a zsidó, aki ebbe belemegy (márpedig a törvényt nyilván az ő nyomásukra alkották) ugyan úgy meggyalázza a megöltek emlékét, mint aki az egészet tagadja.

váj mí 2012.10.31. 16:05:42

@bpetya75: No, ne félj te attól az olajtól! ;). Különben LA nagyon fasza, sunshine, barbie, meg, amit akarsz. De tudod, a tököm lakna ott! És állítólag ez az egyik legbulisabb-legfaszább USA-állam, ahol nagyon sokan szeretnének élni, pláne Közép-Nyugatról nézve, meg a kukoricaföldekről. Hááát, részemről, lófaszt-mama!-kategória. Ott lazulni tök oké, meg minden, tényleg fasza, nyaralni, kikapcsolódni, bármikor. Fasza, tényleg. No de, tartósan ott élni? Nonem, azt nem ...

micsoda? 2012.10.31. 16:06:03

Ennyi jót és szépet még nem hallottam Izraelről. Ennyi rosszat sem olvastam Magyarországról. Mindegyikben, főleg ami hazánkat illeti, van igazság. Genetikailag alkalmas a zsidó a pénzszerzésre, mint mi a szegénységre. Mást ne mondjak 56 után 56 évvel csökkenő életszínvonal, - ami sosem volt magas - elszegényedés minden téren.

váj mí 2012.10.31. 16:08:45

@micsoda?: Bazdmeg, te hülye vagy ! :D

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.31. 16:13:38

@pelinkovac:

A holokauszttagadás büntetése hülyeség, de sajnos szükséges volt erre a sok nyilasmagyar árpádrongyos bunkó féken tartásárhoz.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2012.10.31. 16:22:56

én kedvelem a zsidókat. ne utáljuk őket, próbáljunk inkább tanulni tőlük. ha mást nem, összetartást.

Alaister Grand 2012.10.31. 16:29:23

Oké. Ez volt eddig a legfurább cikk, amit itt olvastam.
Az író maga csak hellyel-közzel bukkan fel, a stílusa leginkább textbook, érdekesen magyartalan megfogalmazásokkal tarkítva.
Szóval, mi a fene volt ez? :O

lerchenfelder 2012.10.31. 16:36:12

@Benece: azért, mert ha mindenki így gondolkodna, akkor még mindig a kőkorszakban élnénk. szerencsére nincs sok ilyen, mint te.

Baluci 2012.10.31. 16:36:14

Hmmm... Milyen ország az, ahol egy rendes sajtburgert se lehet enni?...

váj mí 2012.10.31. 16:39:42

Átolvastam a kommenteket. Basszus! Nem ismerek még egy ilyen népet. De komolyan! Egyik része bőszen anyázza a zsidókat, en bloc, másik része meg bőszen bizonygatja, hogy "ők-de-bizony-mennyire-elfogadók" en-bloc. Basszátok meg! Ez kibaszottul szánalmas!

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.10.31. 16:42:02

Izrael jó ország. De lehetne vagy tízszer nagyobb, hogy az összes zsidó odaköltözhetne.
Aztán rátenni egy lakatot.

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.10.31. 16:47:50

@nookedli:

Istenem kerlek vilagositsd meg nookedli elmejet!

Zuiro · http://zuiro.blog.hu 2012.10.31. 16:51:47

@váj mí: :D
S vannak azok, akik az anyázókat anyázzák, és persze mindkét csoport anyázza az anyázókat, sőt azokat is anyázzák, akik az anyázókat anyázzák! Ezen a blogon szinte mindennap anyák napja van... szegény édesanyák! :D

Gaius Plinius Secundus 2012.10.31. 16:56:22

Na ez mind szép, de akkor tessék szépen visszaadni az ingyér kapott német tengeralattjárokat meg az évi cc. 3 milliárd dollárnyi ingyen amcsi pénzt...

váj mí 2012.10.31. 17:00:18

@Zuiro: Hmmmm, maradjunk a kibaszottul szánalmasban ;).
De most tényleg, én elég sok országban éltem eddig, de Magyarország vezet, zsidó-fetisizmusban. Tényleg szánalmas (tudom, most ismétlem önmagam),csak egy kibaszott nép a többi száz meg száz között. Amolyan lófaszt mama!-stílusú. Vagy, ha ez most a trend, akkor jövök én az avarok jogaival, faszom bele!

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 17:00:31

@Sanyi9:
Valóban tévedtem, de te is tévedsz, mert él ugyan, de messze van a virulástól. Úgy emlékeztem meghalt, de ezek szerint csak halál közelében volt.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 17:02:53

@Hari Seldon 2:
Persze, de a Saron előtti kormány nagyjából az etnikai határok mentén húzta volna meg a határokat Jeruzsálemen kívül, Saron ezután pedig olyan ajánlatot tett, amely szerint Palesztina egy sok-sok darabra szakadt folthalmaz lehetne.

sírjatok 2012.10.31. 17:03:26

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: igen, az is milyen fantasztikus volt, mikor a föld volt a világ közepe, és aki eltérő véleményen volt, az jobban tette, ha hallgatott

nem tudom, hogy lehet ilyesmit törvénybe foglalni, mint mikor a kínai párt hozz egy törvényt, hogy tilos reinkarnálódni

nem a "holokauszttagadást" (ami magában foglalja azt is, hogy egy történész azt állítja, hogy kevesebben haltak meg, mint azt gondolják) kell büntetni, hanem a gyűlöletbeszédet

ha mindig mindenhol be lett volna tiltva, most is azt hinnénk, hogy 6 millióan haltak meg Auschwitzban

és még mielőtt valami fogyatékos beleköt, hogy "dee tee moost méétagadod a holokóóósztoot???", tagadja a faszom, csak nevetséges, hogy történelmi tények vizsgálata gyakorlatilag tiltott

Gaius Plinius Secundus 2012.10.31. 17:04:23

Egyébként nekem semmi bajon a zsidókkal, csak az hogy kibaszott rondák. Az a nagy örmény orr, kvázieuropéer tekintet, arabos haj, néger száj, undorító. Akiket Hollywood-ban látsz "zsidók" akik mind ilyen európai pszeudozsidók mint a Natalie Portman vagy Scarlett Johansson, semmi közük az erdetei zsidókhoz genetikailag.

Megjegyzem a zsidók is azután lettek hirtelen zseniálisak, hogy keveredtek az európaiakkal (így lettek az askenázi zsidók), előtte nem volt ott semmi csak a kaftán meg a nemfürdés.

Azért inkább egy árja német lány, mint vmi zsidó lány a ki tudja milyen génekkel! Pah!

Egyébként tudtátok hogy a zsidóknál a mentális betegségek aránya többszöröse a többi népességhez képest?

www.jewishencyclopedia.com/articles/8123-insanity

Na, most már mindent tudtok, gyermekeim!

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 17:06:25

@Plumper:
A "minden zsidót Izraelbe" szövegre gúnyosan szoktam mondani, hogy akkor aki ezt mondta, az cionista, nagyon jó szöveg szélsőjobberekkel szemben, főleg azoknál, akik nem tudják mi az a cionizmus.

Én nem is szólok le semmit, inkább az az idegesítő, mikor egyes közegekben mondjuk 56-ról olyan ellentmondást nem tűrő, közben álszent stílusban beszélnek, mint 90 előtt az októberi szocialista forradalomról, ráadásul gyakran pont ugyanazok a személyek. Valami hasonló van a holokausztról és Trianonról is, nyilván más-más közegben értve.

váj mí 2012.10.31. 17:07:46

@Gaius Plinius Secundus: Egyébként, te is egy jó nagy marha vagy ... ridegen tartott szürke-marha, ha ez jobban tetszik :P.

moophlander 2012.10.31. 17:13:51

Nem vehetsz földterületet Izraelben, csak bérelheted! Még akkor sem, ha izraeli állampolgár vagy! Érdekes... nálunk pont ők sírnak, hogy miért akarjuk korlátozni a földterület vételét! :) ...és ez mindent elárul...

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 17:14:31

@genyamagyar: félremagyarázod, amit mondta, de még azt is buta módon

én azt írtam, hogy a magyar, ha megvédi magát, akkor rásütik, hogy rasszista, fasiszta, kirekesztő
és kik sütik rá: a zsidók...
közben a zsidók magukat megvédhetik, rájuk senki nem mondhat egy szót se, mert védett faj
közben Izrael a legfasisztább, rasszistább, kirekesztőbb állam a Földön jelen állás szerint

nem az a baj, hogy egy nép megvédi, megvédheti magát, hanem hogy másokat emiatt leszól, lenáciz
a zsidók pedig ezt teszik
kettős mérce, holokamura építve, ami már amúgy is régen egy biznisz

váj mí 2012.10.31. 17:14:43

@Hari Seldon 2: Hé, a Galaktikus Birodalomhoz képest, mi ez a porszemnyi határvillongás? Pár száz év, és már a Mezítelen Napot sem viselik el a népek ;).

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2012.10.31. 17:16:38

Ideje lenne azzal a nagy innovációs tehetséggel gatyába rázni a közlekedést is, mert az valahogy mindig kimarad. Közúton botrányos a haladás, vasút meg gyakorlatilag nem létezik, kb. 30-50 éve reszelik a levegöt, hogy hogyan és hol épüljön.
Érdekes módon Ny-Európa kulturáltabb helyein nem ciki a vasút, söt.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.31. 17:18:10

@Zabaalint:

Azt mondanám, hogy teljesen gátlástalanul hazudozol össze-vissza kb. midenben, ha nem azt gondolnám inkább, hogy tömény tudatlanságodban hiszed el magad is azt a rengeteg értelmetlenséget amit összehordsz. Irtózatosan zavarosak és valótlanak a nagy mellénnyel előadott állítsaid. Félfüllel figyelhettél eleve félig hamis hírekre, így jöhetett össze.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 17:18:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ez nem hogy féken tartaná a szélsőjobbos mozgalmakat, inkább erősíti őket, hiszen innentől kezdve mondhatják, hogy azért kell tiltani valaminek a tagadását, mert a hatalom hazug, és az igazságot tiltja. Minden ilyen jellegű tiltás kontra produktív, a Mein Kampf tiltása is. Sőt, én beleolvastam a Mein Kampfba, és ez alapján kötelező olvasmánnyá tenném, mert Hitler kifogásai, hogy csak az ellenségei, elsősorban a liberálisok terjesztenek róla ezt-azt, kísértetiesen hasonlít a mai szélsőjobbosokéra.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 17:19:33

@ByA:
Személyeskedés helyett mondjuk egy konkrétum, miben is tévedek (azon kívül, hogy valóban tévesen azt írtam, hogy elhunyt, közben csak kómába esett, most már néha magához tér).

Gaius Plinius Secundus 2012.10.31. 17:20:41

@váj mí:

De legalább nem kampós az orrom! Meg kis füleim is vannak!

Hogy tud valaki kampós orral a tükörbe nézni? Meg hosszú nagy fülekkel?

Bónusz:

Tudtátok, hogy a zsidók találták ki a modern plasztikai sebészetet? Méghozzá azért, hogy elrejtsék az általuk is visszataszítónak talált tipikus zsidó jegyeket, mint az orr!

Ki hitte volna!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.31. 17:21:10

A posztoló miért ír a török időkben „palesztin tartomány”-ról? Semmi ilyesmi nem létezett. „Palesztina” nem volt közigazgatási egység, olyasféle fogalom volt csak, mint nálunk, ha azt mondjuk Duna-Tisza köze.

váj mí 2012.10.31. 17:21:22

@malenykij polgar: Deee, baszottul ciki ott is, csak éppen ezért kompenzálnak, ahol tudnak (késések, átszállások, ilyesmik.,..). Már csak, hogy ne legyenek illúzióid ....

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 17:21:46

@Plumper: hogy ki minek tartotta magát, az egy kérdés, az meg egy másik kérdés, hogy zsidónak születtek és zsidóként nevelkedtek fel
Szálasi meg örmény származású volt

mondjuk a 95% magyar közigazgatási segédlet nem tudom hogy jött ki, de ugye te sem gondoltad komolyan?

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 17:25:30

@zsebhümmögő:
Ilyen alapon viszont alig van olyan, hogy magyar, mert szinte mindenkinek van más származása is. Vagy mi a mércéje annak, hogy ki a zsidó, ki a magyar, talán zsebhümmögő megmondja, oszt jónapot?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.31. 17:26:04

@Zabaalint:
Bocs, egyáltalán nem akartam személyeskedni. A beírásaid tartalmi valóságára utaltam. Kifeküdtem tőlük. Elmondhatok néhányat, de őszintén kevés kedvem van ezzel órákat tölteni. Még ragad is valahogy ahol be írok, nem mennek át leütés után jól a betük, lassú a javítsok miatt, idegesítő. Ha nyitott vagy arra, hogy majd utánanézel az ilyne helyeken szokásos őrjöngés helyett, sorolhatom.

váj mí 2012.10.31. 17:29:29

@Gaius Plinius Secundus: Hm, ez is egyfajta sikerélmény,... mondjuk eléggé szánalmas ... :P. Hitler megnyalta volna mind a 20 ujját utánam, amennyire "árja" vagyok, fizikailag. Pedig vagyok olyan keverék, mint bárki Európa közép-keleti táján, elhiheted ... Nekem a gének mást dobtak, tejfehér bőrt (kínlódok is vele eleget), kék szemet és szőke hajat. Egy hete éltem Bécsben, amikor úgy gondolták, hogy tőlem kellene megérdeklődni a mi-merre-hány-métert. Hát nah .....

padlas 2012.10.31. 17:32:54

@váj mí: te, addig mondogattak ezt az amcsi segely dolgot, hogy utananeztem, megis mennyi az annyi.
Izrael a GDP-jenek kevesebb mint 1 szazalekat, egeszen konkretan 0,7 szazalekot kap.
Magyarorszag meg 0,6-ot.
Lasd www.nationmaster.com/graph/eco_aid_as_of_gdp-economy-aid-as-of-gdp

Hat erre verni a tamtamdobot eleg erthetetlen.

Raadasul az amcsi penz haromnegyedet kotelesek amcsi haditechnika megvasarlasara forditani. Nekem elegge ugy tunik, hogy kvazi azert csinalja ezt az USA, hogy tesztelgesse, fejlesztgesse a haditechnikajat, meg persze geopolitikai erdekekbol, de semmikepp sem azert, mert annyira megesett a szive az izraelieken.

Csak hat vitatkozni nem fogok az anyazokkal, mert a stilusuk alapjan nem tunnek vitakepesnek. De tanulsag ettol meg van, pl az, hogy sok a frusztralt ember.

moophlander 2012.10.31. 17:35:00

@Zabaalint: Azt, hogy ki számít zsidónak, a zsidóktól kérdezd! Mivel ők a legnagyobb kirekesztő nép, pontosan megmondhatják neked! :) Kezdhetnéd onnan, hogy akit zsidó anya szül, mivel az anya biztos pont! stb....

mokkaczuka 2012.10.31. 17:37:32

Grat, Éva. tökéletes poszt, a hozzászólásokat már nincs kedvem elolvasni - remélem, nincs sok troll.

Gaius Plinius Secundus 2012.10.31. 17:37:51

@váj mí:

Gratulálok! Megjegyzem, ez a nagy önbizalomhiány meg kiválasztottságérzés is amolyan zsidó dolog!

Stan Lee és az összes többi amerikai nagy képregénykészítő is mind zsidó volt, és nézd meg, hogy egyikük hősei sem éppen hasonlítanak magukra!

Hát ja, úgy tudom zsidó lányoknál fontos szempont, hogy ha már nem zsidó a másik akkor legalább legyen árja kinézetű! Hitler és a nácik ezt anno úgy mondták, hogy a zsidók "ellopják" az európaiak génjét, hogy még jobban el tudjanak tűnni a tömegben, és úgy folytatni a megkérdőjelezhető üzelmeiket!

Egyébként érdekes amit mondasz, mert akárhogy néz ki egy zsidó, mégiscsak zsidó marad, enm tudod elrejteni, ki is vagy!

Nézd csak meg, na vajon hány zsidó csináltatta meg az orrát? Mert Hollywood-ban szinte az összes.

plasticsurgerystar.com/scarlett-johansson-plastic-surgery-for-nose-job

mokkaczuka 2012.10.31. 17:41:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem titkolja senki, de ez magyar sajátosság.Még olyan is volt, aki az ötvenes években visszatelepült. "Itt döglődnöd, dögölnöd kell."

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.31. 17:41:33

@Zabaalint: Az a probléma, hogy Gerő, Rákosi, Révai, Szamuely, Kun, Farkas Mihány és Farkas Vladimir, Révai és még sokan nem csak hogy zsidó származásúak voltak valami távoli felmenő révén, hanem konkrétan zsidók! Zsidónak születtek, zsidóként nevelkedtek Magyarország területén.
Ezt tagadni felesleges, ezek makacs tények.

Rosenfeld Mátyás
Lederer József
Landler Jenő Matesz
Eisenberger Benjámin
Singer Ernő
Lőwy Hermann
Kohn Béla
stb.

ha utánanéznél láthatnád, hogy ezek a férgek nem csak hogy szegről-végről voltak zsidók, hanem velejükig azok voltak és ennek megfelelően bántak el a magyarsággal

Az, hogy ezek után nem csoda, hogy a tájékozottabb magyaroknak nem mindig tetszik, hogy beleugatnak a világ legfasisztább államát létrehozó kiválasztott nép fiai a dolgaiba.
Azt hiszem a zsidóság elég kegyetlen mészárost adott már eddig is a magyar történelemben, a legsötétebb, legvérszomjasabb diktatúra teljes vezérkarát adták.
Aztán pár évtizede más kaftánban visszatértek a hatalomba. Privatizáció, pénzuralom, hiteldiktatúra.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 17:48:12

@Omahaboss: Amikor ilyeneket olvasok, akkor értem meg csak igazán, hogy miért válhatott orbánisztánná ez az ország.

váj mí 2012.10.31. 17:48:36

@padlas: De még mennyire te, húúúúú, ha tudnád! Figyelj, most fogok válaszolni egy ilyennek, 2 sorral alább ;).

@Gaius Plinius Secundus: Basszus, nincs még blogod a njú-jork-faszomtuggyami-budapest tengelyről? Úgy nézek ki, ahogy, ezt kaptam, közép-európai keverék, pedigré nélkül. Te meg hülye vagy, mint a faszom!

eax_ 2012.10.31. 17:49:34

@pelinkovac: "honnan jön a pénz"

pl. IT.
Igazabol a Silicon Valley utan az egyetlen hely a vilagon, ahol komolyan veheto IT ipar van.

margaritt 2012.10.31. 17:59:04

Köszönöm szépen, nagyon érdekes volt olvasni. Végre egy olyan poszt, ahol érdemben is meg lehet tudni valamit a fogadó országról/az ott élő emberekről.

moophlander 2012.10.31. 18:05:07

Egészen addig azt hittem, hogy a fitymavesztés együtt jár a humorérzék elvesztésével, míg meg nem néztem egy részt a "Jó barátok" sorozatból!

-Ezért a poénért kitiltottak egy blogról! :D Tudjátok azok, akik a szólásszabadságot féltik! Meg cenzúráról beszélnek! "Köcsögmagyagyarozni, meg szarturulozni azt szabad!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.31. 18:12:41

@Zabaalint:

A mérce az, hogy ki minek tartja magát. A mai magyarok 95 %-ának semmilyen genetikai kapcsolata nincs Árpád magyarjaival.

A zsidóknál a nagyobb belterjesség és a saját vallás miatt az arány jobb, talán minden második mai zsidónak van genetikai kapcsolata az ókori zsidókkal, de ez azt is jelenti, hogy 50 %-nak pedig nincs.

Ki a zsidó? Mivel erre megvannak a vallási szabályok, a kérdés nem nehéz.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.31. 18:18:56

@Zabaalint:

„Egyébként mikor Ariel Saron hatalomra jutott, durván megszakadt a palesztin-izraeli békefolyamat, a korábbi izraeli kormány már csak Jeruzsálem történelmi részén vitatkozott a palesztin önkormányzatokkal, és létrejöhetett volna a palesztin állam, erre Saronék előálltak olyan területi elképzelésekkel, amelyek a másik fél számára teljesen elfogadhatatlanok voltak. Aztán meghalt ez a fasiszta pöcs (erre nem tudok jobbat, nem érdekel hogy halottról jót vagy semmit), elkezdték isteníteni, hogy mi mindent tett ezen ügyben... ”

Mondtad.

Ehelyett:

A tárgyalások megszakadásához nem igaz, hogy köze volt Sáron kormányának. Arafat az előző kormény békeajánlatát utasította vissza, ami benne már benne volt arab Jeruzsálem átengedése is. Ez minden bevallott palesztin területi kívánságot megközelítőleg teljesített. Ahol ez lehetetlen volt, mert közben zsidó városok épültek a korábbi tűzszüneti vonal valamikor arab oldalán, azért kompenzációt kínált Izrael máshol. Ez yge irtózatosan kedvező ajánlat volt. A tárgyaláson rsztvevő amerikaiak nem kaptak levegőt, amikor Arafat EZT söpörte le az asztalról, azzal, hogy csak akkor fogada el, ha Izrael belemegy, hogy kb ugyannnyi arab települjön Izraelbe amennyi zsidó élt ott akkor. Ezek az ún. menekültek leszérmazottai letek volna (Volt ilyen 700 000, fölszaporodtak úgy négy és fél millióra, és ezeket Izrael engedje odamenni. Ez rosszhiszemű követelés volt, világos, hogy teljesíthetlen. Ez is volt Arafat célja., Nem akart békét. Soha nem akart. Az egyetlen elfogadjató béke számra Izrael teljes megszűnése lett volna. Most is ez a helyzet az utódai esetében is. A Hamász be is vallja, Abbasz úgy hazudik, mint Arafat. Ne felejtsük el azt sem, hogy arab országokból nagyjából annyi, de inkább több zsidó költözött Izraelbe, mint az a 700 000 úgynevezett arab menekült.) Szóval nem Saron miatt lett vége a tárgyalásnak, amit mondtál 100%-osan valótlan. Az sem igaz, hogy Saronnak lett volna valami teljesíthetelen ajánlata. Amikor Arafat fölállt az asztaltól, egyidejűleg beindított egy terror fölkelést. Évekig tartott a harc, semmiféle ajánlatról, tárgyalásról nem lehetett szó sem. A fasiszta pöcsözésedről annyit, hogy a te tetves názi anyád picsáját. Nem akarlak bántani, de ilyen dumára ez a méltányos válasz.

Azután ezt mondod:

„Persze, de a Saron előtti kormány nagyjából az etnikai határok mentén húzta volna meg a határokat Jeruzsálemen kívül, Saron ezután pedig olyan ajánlatot tett, amely szerint Palesztina egy sok-sok darabra szakadt folthalmaz lehetne. ”

Ez szemenszedett hazugság.

Ehelyett ami történt Saron részéről, tudod mi? Nem tudod. Az, hogy az Izraeli fegyveres erőkkel üríttette ki erővel a Gazai övezetben élő összes zsidót az utolsó szálig – egyoldalú gesztusból a palesztinok felé. Teljesen kivonult onnan. És Ciszjordánia négy települését is kiüríttette. Erre Palesztin részről a válasz? Azóta Gazából lövik szakadatlanul Izraelt rakétákkal.

Nahát ezért modtam, amit mondtam. Lehet, hogy csak tudatlanságból, de irtózatosan nagy hazugságokat, Izrael ellenes uszításokat írtál le.

Eltűntem innen, nincs rá több időm.

váj mí 2012.10.31. 18:19:16

@Amichay: Van egy barátnőm, 10+ évet húzott le Belgiumban, mint készenléti rendőr. Összesen 16 évet élt ott a fiával, és a férjével. Ez utóbbi, mint kiderült, egy agresszív állat volt. 16 év után csomagolt össze, tinédzser gyerekestől, költözött haza. 3 éve prostiként dolgozik, mert kell a pénz (nem, 80 ezer nettóból és a műszakpótlékokból rendőrként, egyedülálló anyaként tinédzser gyerekkel ma Magyarországon nem lehet megélni), hogy legalább a kölyköt egyenesbe rakja. Belga készenléti rendőrből, magyar prosti... ez is egy életút ...

01234567 2012.10.31. 18:28:54

@BetaI: Tudom hogy régebbi keletű. Ahogy a szláv népek kontra Monarchia, vagy az oszmán-török kontra arab, csak jól jött az I. világháborúban az antantnak, lehetett rá ígérni. Az a pár tízezer zsidó is jól jött, ahogy az arabok is, a közel-keleti fronton, (főleg Galipoli után) ahol a kevés látványos siker közül, talán a leglátványosabbakat érte el az Antant. Az arabokat mondjuk az első világháború után jobban átverték.

01234567 2012.10.31. 18:41:19

@Amichay: Én is feladtam. Nem csinálok semmit itthon, és amint lesz valami megfelelő, megyek ki, de csak dolgozni. Ha meg lesz a nyugdíj, vagy elég pénz visszajövök, de csak "élni". Itt többet semmit, egy életem, egészségem, egy idegrendszerem van.
Hidd el, saját költségemen osztrák szakembereket hoztam volna segíteni a szakmámban, és intéztem volna kiutazást, hogy ott tanulmányozhassák hogyan működik egy magasabb színvonalon az a munka amit itt minősíthetetlen színvonalon csináltak. És nem. Elmesélni hosszú lenne, és azt hiszem több trollt vonzanék ide mint az írásod :) Ahhoz meg ugyan csak sem kedvem, sem energiám...

micsoda? 2012.10.31. 18:46:38

@váj mí: Lehet, mert visszanézek a történelmünkre, meg a saját életminőségemre:(

VT22 2012.10.31. 18:58:29

@váj mí: "3 éve prostiként dolgozik, mert kell a pénz (nem, 80 ezer nettóból és a műszakpótlékokból rendőrként, egyedülálló anyaként tinédzser gyerekkel ma Magyarországon nem lehet megélni)"

Ja persze, minden egyedülálló anya prostiként dolgozik, ha van már egy tinédzser gyereke.

VT22 2012.10.31. 19:04:51

@váj mí:

"Fiam, apád egy erőszakos állat, nem lehet vele együtt élni. Nincs más lehetőségem ,minthogy hazamegyünk Magyarországra, és én ott kurválkodni fogok, hogy neked meglegyen az Ipadra való.

De anya, nem vehetnénk ki máshol egy albérletet és te maradhatnál a rendőrségnél az ország másik felében?

- Nem.

- Vagy csinálhatnál valami más, jól fizető munkát Belgiumban?

- Nem.

- Legalább Hollandiába menjél már kurválkodni.

- Nem, ott jól keresnek az emberek, és nem tudom beadni a hülye barátnőimnek hogy a megélhetés miatt csinálom."

Tamás András György 2012.10.31. 19:05:43

@váj mí: ez szornyu! tenyleg fizet valaki a mammer szolgaltatasaiiert itthon? lol.

01234567 2012.10.31. 19:15:47

@váj mí: Akkor most már írhatnál egy amerikás posztot! :) Örülök hogy visszatértél, reméltem hogy nincs gond.

bpetya75 2012.10.31. 19:16:24

@váj mí:

Épp szólni akartam, hogy erre harapni fognak, de máris kapásod van.

A poén kedvéért finoman, úrinősen? Semmi lófasz, meg egyén nyalánkságok. Hm? ;-)

01234567 2012.10.31. 19:24:20

@VT22: Az élet néha nem fekete-fehér. Ha az tényleg egy pszichopata állat volt, akkor minden elhihető. De egy olyantól, tényleg csak egy országváltás szabadít meg, néha az sem. Ami a prosti dolgot illeti: Pornós nőismerősöm mondta, higgyem el, a valahogy kinéző nők 2/3-a 18-30 között több-kevesebb ideig, ilyen-olyan formában keres pénzt a testével. Legalább is a 90-es évek közepe, vége óta ez igaz. Én amit látok, el is hiszem.

Omahaboss 2012.10.31. 19:25:26

@Amichay: Melyik része nem tetszett a hozzászólásomnak kedves Amichay? Hogy ne spammeld tele minden határátkelős posztot a hazád reklámozásával, vagy, hogy itt ne spammelj az oldalad reklámozásával??

Sokan mondták neked és itt az ideje megfontolni, ha nem tetszik Magyarország - el lehet innen menni, hogy vezéred egyik klasszikusát idézzem.

Most pedig kiabálok egyet, hátha megérted;

ha idejövök olvasni egy posztot Norvégiába szakadt honfitársamról, AKKOR NEM ÉRDEKEL, HOGY IZRAEL ÍGY MEG ÚGY! ÉÉÉÉRTEM? KERESS EGY BLOGOT, AHOL SZÍVESEN VESZNEK TÉGED ÉS A FOLYAMATOS ÉRTELMETLEN EGYOLDALÚ KOTYOGÁSOD!

Köszönöm!

yes...questions 2012.10.31. 19:26:40

@Sanyi9: "él és virul...hahaha....hát akkor még további sok ilyen boldog évet kívánok neki."

www.dispatch.com/content/graphics/2010/10/20/sharon.jpg

vladimir964 2012.10.31. 19:30:50

Úgy tűnik, ez egy normálisan működő ország. Olyan, amilyennek lennie kell.

bpetya75 2012.10.31. 19:43:34

@Gilda66:

Szia Gilda!

De rég láttalak erre. Nem is olvasod, vagy csak nem szólsz hozzá?

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.10.31. 19:54:31

én csak egyet kívánok, csak egy miatt imádkozok a jóistenhez, a magyarok istenéhez, az eljövendő apostoli királyságban: csak azért imádkozom, hogy orbán viktor hátrabukfencezve SZOPJA LE MAGÁT a parlament folyosóján IS!

radikalisviccek 2012.10.31. 19:54:57

@mozzie: a tényekkel szar ám vitatkozni, nem igaz?

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 19:59:47

@ByA:
Szóval csak személyeskedés. A szokásos őrjöngést pedig te hoztad, olvasd csak vissza az első kommentedet, amit nekem írtál. Én lehet, hogy nem sokat tudok az izraeli politikáról, csak amit a hazai és a nemzetközi sajtó megír, de nem tőled, a trolltól fogom megtudni, hogy miben tévedek...

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 20:01:56

@zsebhümmögő:
Milyen jelentősége van mondjuk egy amerikai zsidó bankár megítélésében, hogy Kun Béla vagy Rákosi is zsidó, ha egyszer ideológiailag teljesen más oldalon állnak? Ez kb. olyan mint ha Vona alapján ítélnéd meg Gyurcsányt, vagy fordítva, vagy Orbán alapján az anyádat, mert mind magyarok.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 20:09:22

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"A mérce az, hogy ki minek tartja magát."

Én ezzel értek egyet.

@ByA:
"Ez rosszhiszemű követelés volt, világos, hogy teljesíthetlen. Ez is volt Arafat célja., Nem akart békét. Soha nem akart. Az egyetlen elfogadjató béke számra Izrael teljes megszűnése lett volna."

Ez egy szubjektív konklúzió, amit meg írtál egyáltalán nem mond ellent annak, amit én írtam.

"A fasiszta pöcsözésedről annyit, hogy a te tetves názi anyád picsáját. Nem akarlak bántani, de ilyen dumára ez a méltányos válasz. "

Nem akarsz bántani, de azért anyázol, nácizol, holott rólad semmi hasonlót nem írtam ezidáig, vagy talán te vagy Sharon? Ha Orbánról írnék hasonlókat(írok is, ne aggódj), és te történetesen fidesz fan lennél, akkor is az én kurva anyámat?

"Nahát ezért modtam, amit mondtam. Lehet, hogy csak tudatlanságból, de irtózatosan nagy hazugságokat, Izrael ellenes uszításokat írtál le."

Nem gondoltam hogy a végén még én leszek az Izrael ellenes uszító akárhol is, ezt mostantól mesélni fogom ismerőseimnek.

radikalisviccek 2012.10.31. 20:12:13

@Plumper: Magyarországon kurvára nem az dönti el egy személy emberi értékét, hogy hogyan viszonyul a zsidósághoz, erre kár is így ráfeszülni. Nekem sem az egyes zsidókkal van bajom, hanem az érdekcsoportjaikkal, és azzal, hogy kötelező őket szeretni -.-
Amúgy tőled az antiszemitázás inkább bók, mint sértés :)

Főképp hogy bármiféle érvet helyettesítesz mindig ezzel. Te meg ti úgy általában, akik ezzel a bunkósbottal próbáltok mindenkit elhallgattatni, akinek nem tetszik a véleménye, mert a tények terén állandóan nagyon csúfos vereséget szenvedtek :)

@genyamagyar: elég fura egy hasonlat lesz ez így, cimbora.
1. amikor a zsidók engedélyt kaptak az államalapításra egy olyan földön, ahol ~1800 éve kisebbségben éltek vagy mégúgyse, fokozatosan szorították ki az őslakosnak tekinthető palesztin népet. Az ENSZ határozata, amelyet ők is elfogadtak, egy arab állam létrehozását is elrendelte...
2. a terroristázás vicces, ha a Stern-csoport tevékenységét is megvizsgáljuk kissé :) Azzal a különbséggel, hogy bin Laden sosem kapott béke Nobel-díjat, a kórházakat robbantgató, alvó rendfenntartókat legyilkoló Menáhem Begin viszont igen.
3. palesztin menekült-táborok bombázása, amerikai fegyverekkel vívott háborúkban sorozatos népirtások, elég csak Gázát megemlíteni...

csak ami elsőre beugrott és csak a legnagyobb vonalakban.

következtetés: paraszthajszálnyival sem viselkednek civilizáltabban az araboknál, csak jobb a médiájuk, és erősebb a lobbijuk világszerte.

váj mí 2012.10.31. 20:14:30

@micsoda?: Te, én nem ismerlek, de aki képes olyat leírni, hogy egy adott nép, mindegy melyik "genetikailag" (idézlek" predesztinált pénzszerzésre, az inkább pszichiátert keressen fel, mint mást ...

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 20:18:29

@ByA:
Egyébként ugyanazt az érvelést alkalmazod, mint itthon Orbánék, én kritizáltam Sharon és a Likud politikáját, erre én Izrael ellenes uszító vagyok, Orbán meg Magyarország elleni támadásnak nevezi azt, amikor bentről vagy kintről kritizálják a kormánya politikáját. Sőt, ráadásul próbálsz összemosni az antiszemitákkal.

Megmondó1 2012.10.31. 20:19:10

@radikalisviccek:
nem biztos, hogy egy III/III-as besúgó fia - te, kedves radikálisviccek -, aki életében nem járt a közel-keleten, meg tudná ítélni ezt a kérdést, nem pláne izraelt.
Én sajnos ismertem radikálisviccek apját, aki a legaljasabb gerinctelen patkány volt. Nyilván a fia próbál kompenzálni.

váj mí 2012.10.31. 20:20:26

@VT22: Édes kicsi hülyegyermeke a mamádnak. Én leírtam egy élethelyzetet, amibe a barátnőm belekerült. Szórakozni a rokonaid sírjához, ha ahhoz van kedved.
Én nem voltam ott, te nem voltál ott, ő döntött, mi kussolunk, nem ítélkezünk. Verstehst du? Ja?

váj mí 2012.10.31. 20:22:07

@Tamás András György: Terelőkutya lennél a kedvéért nagyon sokáig, te értelmes, te .....

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 20:23:22

@radikalisviccek:
"Nekem sem az egyes zsidókkal van bajom, hanem az érdekcsoportjaikkal, és azzal, hogy kötelező őket szeretni -"

Milyen zsidókat kötelező szeretni? Mert én ilyesmiről nem tudok. Sem a zsidókat, sem az olaszokat, sem a portugálokat, sőt még a magyarokat sem kötelező szeretni.

Ami Izraelben történik, azt sem "A zsidók" vagy "A palesztinok" csinálják, hanem politikusok. De te ennek ellenére úgy írsz, mint ha így történne. Én magyarként felháborodnék, ha mondjuk az Orbán kormány tettei alapján bárki úgy kezdené, hogy "a magyarok". Ha másként nem látod a lényeget, gondolj arra, hogy Einstein is zsidó volt, meg számos kiváló tudós.

váj mí 2012.10.31. 20:24:28

@01234567: LA fasza :)! Röviden összefoglalva. Gond nincs, legfeljebb az utánfutómat hagyom el hamarost ;).

váj mí 2012.10.31. 20:25:41

@bpetya75: Mnaa... mit szólsz? Egyetlen lófasz se nem nem volt! Lehecccc rám nagyon büszke ;).

bpetya75 2012.10.31. 20:26:41

@Zabaalint:

Ez egy nagyon kényes téma, nem igen láttam még olyat fórumon, hogy értelmesen sikerült volna róla vitázni. Élőben sem. Ha lenne verseny a legkönnyebben kiosztott megbélyegzés témakörében, akkor szerintem az "antiszemita" igen előkelő helyen állna.

bpetya75 2012.10.31. 20:29:17

@váj mí:

Vagyok is Angyalom, vagyok is! Sokkal izgalmasabb, amikor ilyen kis angyalbögyörő virágszálasan küldesz el valakit a búsba :-D

Tóth Ágas 2012.10.31. 20:35:29

jól értem, hogy etnikai, ha úgy tetszik faji, származási alapon dől el, kinek mennyi joga van pl. a házasság vagy a földvásárlás során?
huhú, mit kapnánk mi hasonló törvényekért..

venator 2012.10.31. 20:35:31

Gondolom már mindenkinek feltűnt, hogy nincs kitéve az utóbbi jó pár poszt elé a régebbi trollfelhívás. :))

Na vajon miért?

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.10.31. 20:35:53

minden nap, amikor szarok, orbán viktorra gondolok, ahogy tátott szájjal áll a seggnyílásom alatt, és zabálja, lefetyeli a kiömlő foslét, két tenyerével keni szét a mellkasán, az orcáján a zubogó, ömlő foslét a dagadt, kolbászzsírtól felhízlalt féregszerű testén.

bpetya75 2012.10.31. 20:37:02

@venator:

Mert már nincsenek is itt trollok. Vagy védettség alá esnek. Vagy? :-D

JohnHenry 2012.10.31. 20:38:24

itt most valamiféle trágárkodási verseny van a kommentelők között, hogy ki tud randábban beszélni?

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 20:38:53

@bpetya75:
Nem tudom, egészen eddig én csak a másik oldalról vitatkoztam ebben a témában, azaz Izraelt és a zsidókat védtem vitapartnereimmel szemben, úgyhogy most nagyon fura nekem, hogy Izrael ellenes lettem, csak mert egyetlen izraeli politikus ellen kikeltem akár jogosan, akár alaptalanul.

váj mí 2012.10.31. 20:39:48

@bpetya75: Köszcsike ;) (phűűűű ... :-p). Kaphatok egy pohár száraz fehéret? Az se baj, ha chardonnay ... ;)

venator 2012.10.31. 20:43:12

@bpetya75: ...vagy esetleg kellenek a trollok is a kommentszám növeléséhez.

De bírom amikor igazam van. :P

bpetya75 2012.10.31. 20:43:58

@váj mí:

Egy pohár száraz fehéret? Ezt ne velem egyeztesd. Áldásom rád leányom, tégy belátásod szerint ;-)

VT22 2012.10.31. 20:45:35

@váj mí: Képzeld, a kommentfolyamban kommentelni szoktak.
Ha zavar a kritika, akkor mi a francért írod le? Azt ne várd, hogy sajnáljam az illetőt. Ez nem valami feminista teadélután ahol majd tízen ráugranak a témára együttérzően hogy a mocskos férfiak az okai mindennek.

01234567 2012.10.31. 20:47:14

@váj mí: Egy kollégám mondta ilyenkor: "Valami történt.." :) Egy rossz utánfutó árt az autónak, az meg nem jó :)))

radikalisviccek 2012.10.31. 20:48:25

@Zabaalint: meg Kun Béla meg Rákosi meg Marx meg Lenin meg Péter Gábor meg még kurva sok olyan aki miatt sztem pont az ilyen érvelés irreleváns.
És pont eme fent felsoroltakhoz hasonló mai parazita patkányok bújnak manapság a zsidóságuk mögé, amikor kérdőre vonnád őket a tetteikért, és közlik, hogy te antiszemita vagy, mert ő zsidó.

@Megmondó1: ajvék-ajvék, a te logikád alapján a te apád akkor csakis rendes ember lehetett, hogy egy ekkora senkiházi szar alak lett a fia, mint te :) Leszámítva persze, hogy rendszeresen erőszakolt téged, de hát ez meg nálatok úgyis megszokott :)
Na takarodj vissza a metszettfaszú cimboráid közé te tevebaszó buckalakó fasz :)

Tóth Ágas 2012.10.31. 20:50:24

@venator: ha ennyire elnyomják a nőket, akkor miért nem bombázza őket az USA? ;)

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.10.31. 20:50:44

A posztertől kérdezném. Nemzsidóként hogyan lehet kimenni dolgozni? Nem kibucba.

venator 2012.10.31. 20:51:47

@Tóth Ágas: Ez egy 2006-os írás, azóta nyilván sokkal jobb a helyzet. :)

micsoda? 2012.10.31. 20:52:16

@váj mí: Nemcsak a szókincsed alacsony, de a szöveg értelmezése is hasonló. Irhattam volna azt is, hogy génjeikben van a kereskedés. Nézz már körül, minden nemzetnél utalni lehet valamilyen hozott tulajdonságra, formára, szinre, mentalitásra,stb.

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 20:52:56

@radikalisviccek:

"meg Kun Béla meg Rákosi meg Marx meg Lenin meg Péter Gábor meg még kurva sok olyan aki miatt sztem pont az ilyen érvelés irreleváns."

Mármint a zsidó tudósos érvelés? Igen, pontosan ugyanannyira irreleváns, mint Kun Bélával meg Rákosival érvelni. Nekünk magyaroknak is ugyanúgy megvannak a pozitív és a negatív történelmi szereplőink, meg jóval többen a kettő között, mégsem leszünk ettől sem jobbak, sem rosszabbak.

"És pont eme fent felsoroltakhoz hasonló mai parazita patkányok bújnak manapság a zsidóságuk mögé"

Pl.? Csak mert eme felsoroltak ezzel szemben nem bújtak a zsidóságuk mögé.

bpetya75 2012.10.31. 20:55:15

@Zabaalint:

Gondoltam, hogy valami olyasmi történt, hogy a korábbi vitapartnereiddel vett a tag egy kalap alá. Ráadásul minősíthetetlen elemekkel tarkítva az értekezését, amivel persze hiteltelenítette is magát kapásból...

@venator:

Oké, de miért fontos a kommentszám? Nagyon erősen kétlem, hogy a reklámokból számottevő bevételre lehetne szert tenni. Az itt futó reklámoknak egyáltalán van valamiféle marketing értéke? Én azt sem tudom mik futnak, és nincs semmiféle blokkolóm...

váj mí 2012.10.31. 20:55:38

@Babette_: Várjááá' mááá', szedem elő a zsepiket, mert lefolyik a vízálló sminkem :).

@VT22: Képzelem .... én is csak kommenteltem. Feminizmus témában meg egyeztess majd a Vérnyúllal, ha mersz ;).

@bpetya75: Höh, semmi felelősségvállalás? Höh, tipikus pasi :-P

@01234567: Ja, történt. Hamupipőke kijött a konyhából ;-).

Tamás András György 2012.10.31. 20:57:13

@váj mí: terelokutya? milyen szoveg ez mar. te sem egy mai csirke vagy, mi?

venator 2012.10.31. 20:57:41

@bpetya75: Korábban ezt már kitárgyaltuk, boldogan levezetném újra, de jön a Top Gear és közben csecsemőruhákat vasalok. :D

váj mí 2012.10.31. 20:58:01

@micsoda?: Meg esetedben a rasszizmusra ...Akarsz még valamit megbeszélni velem?

gam111 2012.10.31. 21:03:14

Könnyű úgy nagynak lenni, hogy olyan területekből élnek meg, amelyeket más emberek, családok vér-verítékkel tettek hasznosítható, mezőgazdasági területekké. Emellett ott van még a csatorna rendszer, amely megoldja az öntözést, azt se ők oldották meg. Egy kicsit utána kéne olvasni a történelemnek és akkor rögtön kiderülne a turpisság...Olyan lenne, mintha Mo. egyik napról a másikra közölné az osztrákokkal , hogy adjátok már ide a területeitek 75%, természetesen azokat a területeket, amelyeken fejlett az ipar, rendezett/szép városok találhatóak és hogy igazán szemetek legyünk dolgozhattok is rajta éhbérért. Na vmi nagyon hasonló történt ott.....

Zabaalint (törölt) 2012.10.31. 21:03:42

@micsoda?:
Annak, hogy sok zsidó jó a kereskedelemben, történelmi okai vannak. De 2000 év történelme genetikai szempontból szinte semmi.

@bpetya75:
Ebben persze benne van, hogy simán lehet, hogy tévesen ítélem meg Sharon politikáját, hiszen teszem azt a hazai politikáról is csak töredékinformációim lennének, ha Izraelben élnék. Tehát a mondanivalójában akár igaza is lehet, a gázai övezetből való kivonulásra emlékszek, de én arra is, hogy utána Sharon kijelentette, hogy nem tárgyal a palesztin vezetőkkel, mert azok terroristák, aztán addig feszítette a húrt, hogy aztán a palesztinoknál az Arafat féle vonalnál jóval radikálisabb csoportok erősödtek meg, akik aztán tényleg el akarják törölni Izraelt. De ez csak az én olvasatom, a valóság lehet más, pl. ha Magyarországról csak a Magyar Nemzet, vagy csak a Népszava hírei kerülnének hozzám, aki külföldön élnék, akkor nyilván egyoldalú képem lenne az egészről. Nekem azért az a tippem, hogy mind palesztin, mind izraeli oldalról rengeteg a csúsztatás.

BetaI 2012.10.31. 21:04:02

@radikalisviccek:

kik is a palesztinok? www.nyest.hu/hirek/palesztinok
ha nem lenne Izrael is balhé lenne: youtu.be/wb6IiSUxpgw
miért is nem jött létre az arab állam? youtu.be/XGYxLWUKwWo

@Tóth Ágas: nem lehet földet venni és a házasság egyházi kézben van és zsidó - másvallású Izraelben nem köthet házasságot de bárhol máshol kötött házasságot elfogadnak. Szemétség de ez van.

gam111 2012.10.31. 21:06:25

"A probléma annál összetettebb, mint hogy az egyiptomi-izraeli határon nincs kerítés, ami megakadályozná a beszivárgást."
-kicsit se rasszista mondat, mintha kártevőktől tartanának

bpetya75 2012.10.31. 21:06:55

@váj mí:

Mi más is lehetnék? Némely férfiak mind egyformák, nem? Meg némely nők is ;-)

@venator:

Jóvanna! Akkor ne vezesd le :-D

Egyébként nem emlékszem a kitárgyalásra. Arra igen, hogy valami aprót emlegettél, hogy leesett, amikor csináltad a blogot, de hogy azért nem éri meg mindenáron hajtani a címlapot. Akkor meg?

Továbbá jó babaruha-vasalgatást. Sokáig már úgysem csináljátok ;-)

BetaI 2012.10.31. 21:07:00

@rockseiaXLL: vannak hiányszakmák pl. házigondozó oda mindig keresnek embereket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.31. 21:07:05

@váj mí: hat nem meglepoen, ha Izraelrol irnak akkor a zsidokrol beszelunk, ha nemetorszgrok akkor nemtekrol...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.31. 21:09:52

@váj mí: hat igen nagy lovet kene fizetni, hogy atkoltozzek a tulso partra...

bpetya75 2012.10.31. 21:11:51

@Zabaalint:

" Nekem azért az a tippem, hogy mind palesztin, mind izraeli oldalról rengeteg a csúsztatás."

Erről van szó. Ezért nem érdemes nagy firifittyel támadni vagy védeni őket. Ebben a témában mégis mindig szélsőséges a hangnem. Így könnyen megy az, hogy a nagyjából középutas szélsőségessé válik, hiszen az egész csak nézőpont kérdése. A jobbszélső számára a középpályás balos, a bal szélsőnek meg jobbos.

Nnna, már megint marha okos vagyok. Asszem iszom egy kis bort. Nekem száraz vörösöm van. Csatlakozik valaki? Akár száraz fehérrel? ;-)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.31. 21:12:30

@ByA:

"Arafat az előző kormény békeajánlatát utasította vissza, ami benne már benne volt arab Jeruzsálem átengedése is."

Nem, ezt rosszul tudod. Kelet-Jeruzsálem kérdésében az izraeli politika egységes és NEM hajlandó átadni a területet az araboknak (leszámítva egyes szélsőbalos izraleli pártokat, szervezeteket, akik erre is hajlandók).

Az ajánlat az volt, hogy Kelet-Jeruzsálem egyes külső kerületeit átadják az araboknak, így a palesztínok végülis jelképesen bent lesznek Jeruzsálemben, s ott fel tudják állítani a fővárosukat Ramalah helyett, ahol jelenleg van a palesztín főváros.

A palesztín fél erre viszont azt mondta, hogy Kelet-Jeruzsálem az egy jelkép és nem mondanak le róla soha.

A menekülkérdésben viszont a palesztínok hajlandók lettek volna a kompromisszumra. Tulajdonképpen a Jeruzsále,-kérdés teszi az egész vitát megoldhatatlanná jelenleg.

Nem akarom Arafatot védeni, de egy valamit tudni kell: ha belement volna abba, hogy lemond Kelet-Jeruzsálemről, valószínűleg a saját testőrei ölték volna meg fél órán belül.

váj mí 2012.10.31. 21:19:23

@hagyma: Jaja, csak a magyarországi közbeszédben elharapódzott zsidózást tudnám feledni.
A másikban meg egyetértünk.Ez már félelmetes, nonem? ;)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.31. 21:21:48

@Zabaalint:

Egyszerűen időközben demokrácia lett a palesztínoknál, s a palesztínok demokratikusan a radikálisokra (Hamasz) szavaztak a mérsékeltek (Fatah) ellenében. Egyszerűen a helyzet az, hogy az átlagpalesztín a Hamaszt támogatja. A Hamasz 74 mandátumot nyert, a Fatah meg 45-öt a 132-tagú palesztín parlamentben. Egymagukban többségük van.

venator 2012.10.31. 21:24:11

@bpetya75: "Továbbá jó babaruha-vasalgatást. Sokáig már úgysem csináljátok ;-) "

Gondolod? Már a következőnek vasalok! :)

bpetya75 2012.10.31. 21:32:20

@venator:

Gondoltam, hogy neki. Viszont mihelyst őkicsisége is elindul világfelfedezőbe és már ketten termelik a napi 2-3 öltözetnyi szennyest, várható némi visszaesés a vasalt babaruha iránti igényetekben. Hacsak nem vagytok fanatikus vasaló-mániások ;-)

padlas 2012.10.31. 21:33:41

@JohnHenry: sajnos úgy tűnik. A kulturáltabb kommentekért olvasd vissza esetleg a kommentfolyam elejét, ott még más volt a hangulat. Vagy használd a szűrés gombot (bár sajnos most már kritikus tömegű kommentelőt kell szűrni).

bpetya75 2012.10.31. 21:39:16

@váj mí:

Földobtam a labdát borozás-ügyben, de nem reagáltál rá. Így számítson rád az ember! ;-)

Megmondó1 2012.10.31. 21:40:35

@radikalisviccek:
a válaszod önmagáért beszél: egy primitív, bunkó ember vagy. Dehát ezen nem érdemes csodálkozni: pont mint édesanyád (tényleg még nem fingott ki?)

váj mí 2012.10.31. 21:42:37

@bpetya75: Kabe, nem vártam rád, kinyitottam a chardonnayt :-P

2012.10.31. 21:43:46

@zsebhümmögő: 'Nem véletlenül alakul ki egy ellenszenv egy csoporttal kapcsolatban. Azért meg kell "dolgozni" elég rendesen.'

Tenyleg? Peldaul mit tettek a 'kelet-europaiak', hogy a nyugat-europaiak nagy resze lenezi oket, rengeteg negativ sztereotipia van veluk kapcsolatban Nyugat-Europaban? Meg a feketeket / azsiaiakat is azert neztek (nezik) le a feherek, mert az elobbiek megdolgoztak az eloiteletert? A te logikadat kovetve, a feketeknek aztan tenyleg jo melyen magukba kene nezniuk hogy miert nezik le oket olyan sokan vilagszerte... Kelet-europaiakra kb. ugyanez vonatkozik...

váj mí 2012.10.31. 21:45:02

@hagyma: Te, én nagyon szívesen töltöm el az időm LA-ben. Szórakozni, pihenni, szabira menni, tökéletes, de ott élni? Szkizofrén egy állapot lehet ....

bpetya75 2012.10.31. 21:45:43

@váj mí:

Akkor én meg rácuppanok egy kis cabernet sauvignonra. És nem kapok be semmit :-D

Na jó, mégis. Egy kis sajtot...

váj mí 2012.10.31. 21:51:28

@bpetya75: Dió és szőlő, fekete vagy piros... nehogy fehéret nassolj mellé ;). És khm, valami kemény sajtot, ha van, de semmiképp sem brie-t vagy hasonló állagút ... ;)

bpetya75 2012.10.31. 21:56:07

@váj mí:

Igazán kösz, de nem vagyok egy gourmet. A bor is csak alsó-közép kategóriás, meg a sajt is. De azért jól esett. Kár is belém jobb, nem tudom igazán értékelni. Akkor lettem biztos benne, mikor a jószerencse, meg anyósom összehozott bennünket Szepsy Istvánnal. Olyan szamorodnikat meg aszúkat kóstoltatott velünk, hogy csak na, de nekem csak annyi tűnt fel, hogy édes ;-)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.10.31. 21:56:16

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ezt honnan veszed?

Tévedsz. Egy árnyalattal jobb, mint az a hülye összehordott, de nem igaz így sem.

Minden lényeges pontban megegyezés született. Amire gondolsz, hogy volt némi huzakodás az nem Jeruzsálem arab lakta része volt (az értelmetlen, sőt értelmezhetetlen, hogy külvárosa, mintha csak elképzelnél valamit, vagy arab propagandát szopsz be, mint rengetegen ilyen-olyan szűrőkön keresztül, ugyanis utólag nemzeti sportjukként a csillagot is lehazudták az égről), hanem olyan részetek, hogy templom hegy alatt az Izraeliek miközben elfogadták az arab fönnhatóságot, a mélyét meg akrták tartani, hogy a régészeti kutatásoik lehetőségét ne veszítsék el. Alagutak és ilyenek voltak a téma. Nem ez volt az akadály, hanem amit mondtam.

Nem iagaz a msik sem amit mondsz. Annyia dezinforméció, hogy rossz nézni. Engedemelddel én ezekt jobbna ismerem mint elképzeled., De ne erősködj, mert utálok szívrohamot kapni tudtalan, de nagyon erősködő, mert a látsaztot az anyjuk életénél is többre becsülő gyönge jellemű magyar blogolóktól. Most ezt a teljes blog szférára mondom, nem erre a témára. Ha mégis hozzáírsz, előre megmondom, az utolsó szót szánalmasan kicsikarhatod, ahogy szokés, de tőlem választ nem. Az a hülye is csak föidegesített azzal ahogy veri az asztalt, kiforgat, mellébeszél, vádaskodik, ahelyett, hogy utánanézne. Veled meg sok bajom volt már más témákban is, nagyon okosnak képzeled magad, aztán általában csak kapkodom a fejem, hogy mi? Úgyhogy hagyjuk., semmi kedvem. Sérts meg boldogan, aztán aludj jól tőle. Ha lesz türelmem keresek neked egy linket föntiekhez és idemsolom minden egyéb nélkül, de ha nem jön be hamar, azt sem,mert nem ezért élek. Na csao.

padlas 2012.10.31. 21:57:07

@bpetya75: a minap egy kommentelő rasszistának nevezett engem, egy másik posztnál. Én megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy félreérti a helyzetet. Elmondtam, hogy mi a rasszizmus, és hogy ehhez képest mit mondtam én, hogy mi a különbség. Ha megérti, jó, ha nem, nem, az ő baja, én attól nem leszek rasszista, mert más nincs tisztában a fogalmakkal.

Jártam már úgy is, hogy valaki antiszemitának tartott. Egy idő után világossá vált, hogy nagyon el van borulva szegény, nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről. Megintcsak, magamat továbbra sem tartottam antiszemitának, viszont őt nagyon sajnáltam, súlyos lelki sérülések derültek ki.

Szóval nem értem, mirefel ez a nagy lábujjhegyen tipegés az antiszemitizmus szó körül. Akinek nem inge, ne vegye magára. Ha valaki antiszemita, akkor jogosan nevezik annak, nem? Ha meg valaki nem az, akkor miért hisztizik? Vagy mutasson rá a tévedésre, vagy sajnálja, hogy a másik nem érti meg, de ne hisztizzen már. Tudod, akivel minden rendben van, az nem kiabál és toporzékol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.31. 21:58:28

@váj mí: 3 nap nekem eleg a nyugati partbol, akkor isnak Vegas
nem az en vilagom
mint emlitettem volt alapvetoen konzervativ emberenk tartom magam
az erkolcsok mellett meg draga is, + a bunozes is magas
maradok en itt keleten
es meg itt is kiesik 4-5 varos ahova nem mennek
mondjuk leginkabb en mar itt akarok maradni a seggemen, koltoztem mar eleget, mert ez jo hely

01234567 2012.10.31. 22:02:31

@váj mí: Hamupipőke azt nagyon jól tette.

bpetya75 2012.10.31. 22:08:13

@padlas:

Igazad van. Engem sem ráz meg, ha hülyeséget ír rólam valaki, inkább csak meglep. Azt viszont kritikán aluli tahóságnak tartom, amikor valaki egy általa antiszemitának és/vagy félretájékozottnak tartott fórumtársnak olyat ír, hogy "a te tetves názi anyád picsáját". Nyilván beteg szegény, de akkor kezeltesse magát...

váj mí 2012.10.31. 22:10:13

@bpetya75: Mna, az én sem vagyok, és az édes borokat kifejezetten nem szeretem. Mondjuk, annyit már megtanultam, hogy milyen ételhez, milyen bor, vagy ha bor önmagában, akkor az mivel, hogy kiadja az ízét. De nem vagyok egy sommelier ... egy étteremben valahol más poszton szeretném elképzelni magam ;)

@hagyma: Vegas szerintem unalmas. Ok, engem egyetlen kaszinó sem érdekel, meg a szerencsejátékok is hidegen hagynak. Bulizni, lazulni, tök jó hely, de ha arra kényszerítenének, hogy az USA-ban éljek, nem azt az államot választanám, tuti.

váj mí 2012.10.31. 22:13:24

@01234567: Ahham, majd kérdezd meg a barátom róla. Azon rágott be, hogy fél üveg viszki után nem voltam egészen önmagam ;í. A hülyéje ... :-D

venator 2012.10.31. 22:15:20

@bpetya75: Jaja, nagyon remélem. Nem rajongok a vasalásért. :)

min 2012.10.31. 22:16:25

Jó poszt, tetszett.
Azért látszik az agyilag buggyant hozzászólásokból, hogy miért is uralkodnak a jelenlegi viszonyok kis hazánkban.

micsoda? 2012.10.31. 22:18:45

@váj mí: Aha. Van egy cigány ismerősünk, és amikor jön a kutyánk megugatja. Ő szokta mondani, ez a kutya rasszista:D

bpetya75 2012.10.31. 22:20:59

@venator:

Meg kell valljam, most nagyot nőttél a szememben. Én képtelen lennék rávenni magamat ilyen, számomra értelmetlennek tűnő dologra. Pláne éjjel. Elmosogatok, meg kiteregetek, meg ruhát is hajtogatok, ha kell, de annak látom értelmét. Babaruha vasalásnak nem.

váj mí 2012.10.31. 22:22:08

@micsoda?: Régi vicc, és ócska :-P

01234567 2012.10.31. 22:48:17

@váj mí: Vagy mert önmagad voltál. :) Megijedt. Vad lehettél :P

váj mí 2012.10.31. 22:56:22

@01234567: Hmmm, hát lehet.... én önmagamban is tudok ijesztő lenni ;). Nyúlbélák kíméljenek :D.

váj mí 2012.10.31. 22:58:23

Ja, most duzzog. Van még 3 napja. Ha nem dönt,nem jelentkezik kirakom a picsába. Van mááásik .... ;)

dzsugasvili 2012.10.31. 23:06:49

Tehát kiderült, hogy egy roppant agresszív, militarista országról van szó, ahol igazából csak háború esetén tudnak összefogni a helyiek, akik mellesleg nagyon széles körben alkalmaznak származás alapján való megkülönböztetést, és óriási bajaik vannak a bevándorlással is. Írja ezt igazán hiteles forrásként egy ott élő.

Balliberális szemmel ez nyilván maga a földi pokol. Mégsem látom az őrjöngve gyalázkodó libsi kommenteket. Sőt, aki negatív véleményt írt, az kapott a pofájába. (Nyilván én is fogok.)

Örülök ennek a cikknek, mert mostantól ha ennek a mesterséges országnak a szent tehénként való kezelésére rá kell mutatnom, ezt a cikket fogom linkelgetni.

Amúgy a 130 havi fizetés/lakásról szóló részt elég vicces volt kitenni az Index főoldalra kiemelt érdekességként. Szerintem nálunk legalább ugyanennyi havi fizetés kell egy átlagos lakáshoz. Csak ameddig ott kint ez nyilván normális, és nem halnak éhen, amíg kifizetik, addig nálunk igen. Mégse láttam még ezzel reklámozni Magyarországot sehol.

01234567 2012.10.31. 23:09:52

Mindig van másik. Elvárásai vannak, amiknek meg kéne felelned, ha akarod. Az elég fárasztó tud lenni. Egyszerűbb ha valaki önmagadért szeret, akár fél üveg viszki után is. De gondolom ezt te is tudod.

venator 2012.10.31. 23:11:46

@bpetya75: Az újszülöttnek a sterilizálás miatt vasalunk, később már én is lazábban kezelem. Én hajtogatni utálok, a mosogatás még elmegy. Meg leviszem a szemetet. :)

váj mí 2012.10.31. 23:28:06

@01234567: Hm, elvárásaim nekem is vannak. És persze, tudom, hogyne... Kibaszottul stresszes a munkám, 3-4 havonta viszont muszáj leeresztenem a fáradt olajat, valahogy. Lehet, kóláznom kellene :-P Álszent faszfejekre (bocs Petya ...), viszont tényleg nincs időm ...

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.10.31. 23:56:51

@rockseiaXLL: nem foglalkozom munka közvetítéssel, de néha látok hirdetéseket, főként idős emberek ápolása vonatkozásban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.01. 00:16:43

@váj mí: hat en sem azt valasztottam, nekem North Carolina tokeletesen megfelel, sot west north carolina, mer az sem mindegy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.01. 00:18:08

@bpetya75: mi szinte semmit nem vasalunk, mert ertelmetlen
jo, nem hordok ing-nyakkendot csak elvetve

váj mí 2012.11.01. 00:25:05

@hagyma: Hm, ha nekem kellene választanom az amerikai államok közül, felmennék valahova a kanadai határ közelében. Az óceántól frászt kapok ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.01. 03:55:09

@váj mí: azert vagyok a hegyek kozott, kb 500 km-re az oceantol....
ehhez nem kell eszakra menni

BetaI 2012.11.01. 06:47:49

@rockseiaXLL: szívesen ha érdekel akkor itt még érdemes körülnézni: www.expatexchange.com/israel/liveinisrael.html

BetaI 2012.11.01. 07:19:02

@dzsugasvili: Militarista ország de ez a helyzetéből adódik de a katonai jelenlét a látványon kívül nem zavaró. Agresszív; kivel vagy mivel szemben? Sajnos mint minden olvasztó tégelyben megjelent itt is a rasszizmus de lassan sikerül a szetreotípiákat leküzdeni. Ehhez még egy generációnak fel kell nőnie.
Ami talán sokkal nagyobb probléma az a vallásosok és a szekulárisok ellentéte ami kb. annyira feloldható, mint az izraeli arab ellentét.
A bevándorlással nincs az illegálissal annál nagyobb. Az afrikából érkező illegális bevándorlók érkezésével növekedett a bűnözés és bizonyos kerületek a jelenlétük miatt élhetetlenné vált.
Lakással kapcsolatban nem magyar viszonyokat kellene nézni hanem a hozzá jobban hasonlító országokban egy átlag lakáshoz hozzájutni mennyibe kerül. Amúgy az átlagfizetés 9000 shékel környékén van de a minimálbér ennek kevesebb, mint fele és nagyon sokan főleg a fiatalok ennyiért dolgoznak.

Izrael nem tökéletes ország de próbál boldogulni és sokkal jobban teszi, mint a környezetében a hasonló adottságú országok és ez nem az USA vagy EU pénzének köszönhetően hanem mert szerettek volna egy számukra biztonságos világot megteremteni. Voltak/vannak érdekellentétek? Voltak, de hol nem?

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2012.11.01. 09:16:41

@bpetya75: Rossz volt a gépem kb. 3 hétig, telefonról meg nehézkes. Utána hazamentem 1 hétre, most már megint itt vagyok.
Nem mindig olvasom, és ritkán szólok hozzá...
Nincs időm ennyi kommentet elolvasni általában!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.01. 09:51:34

@ByA:

Azt hiszem, neked sürgős szükséged van egy jó pszichiáterre...

ál48mos 2012.11.01. 11:29:57

Nagyon érdekes írás volt amit olvashattam Izraelről. Nekem rendkívül tetszett Stanlsey Fischer-ről szóló rész. Bárcsak nekünk is lenne ilyen emberünk és akkor esetleg nem lenne ekkora gáz ebben az országban. Az is szemet szúrt nekem hogy az átlag életkor sokkal magasabb mint a magyar átlag életkor.
Izraelnek szüksége van az USA támogatására ez a szerény véleményem. A blogban olvashattuk hogy 8 millióan élnek Izraelben. Mindenki katona köteles. De szükség van Amerika támogatására mert a környező arab országok sokkal több embert tudnak mozgósítani. De ahogy tudhatjuk amikor háború zajlott mindig túlerővel kellett szembe néznie Izraelnek és mindig valamilyen csoda folytán győzött és személyes hittem szerint Istennek köszönhetően.
Oktatásról még annyit ott kell fizetni az oktatásért de lassacskán Mo.-n is kell az egyetemi díjat fizetni.
Palesztinokkal való ellentétet helyén kell kezelni. Vannak tények. A múlt héten megint több száz rakéta támadás érte Izraelt a gázai övezetből. Természetesen a Hamasz ott a vezető ha jól tudom. A sajtóban egy helyen se hallottam erről a dologról kivéve az atv.hu-n. De amikor Izrael lelőtte a Hamasz drónját egy pár hete akkor minden médium beszámolt róla. Úgyhogy a palesztinok nem egy békés emberek ezek alapján

Naschkatze (Mostindien / CH) 2012.11.02. 01:55:01

Éva megint tetszett a postod!
Naptärra pontosan 2évet dolgoztam Izraelben, a häboru vetett véget ennek. Nem mondom, h ha nem lett volna még mindig ott dolgoznék, mert az ottani mentalitäs nekem kicsit meredek volt még ugy is, h eléggé burokban éltünk, nem nagyon érintkeztünk izraeliekkel. Viszont borzasztoan hiänyzik! A mai eszemmel tudom, h tul fiatalon jött a jolét, amit ott akkor természetesnek vettem.
Nekem Tel Aviv annyira nem volt a szivem csücske, bär csak tengerpartozni järtunk oda néhanapjän. Jobban bejött Netanya, vagy Caesarea. :-) Megvan még Yafon a vilägitotoronyban az étterem? Életem legfinomabb tonhalsalätäit ettem ott!
Elolvastam a kommenteket is... az elején még örültem, és csodälkoztam is, h jééé izraeli poszthoz normälis hozzäszoläsok? Sajnos nem kellett sokäig olvasnom, és megjelentek a nem tul kulturält hozzäszoläsok is. :-(
Birom amugy, amikor olyan emberek osztjäk az észt Izraellel kapcsolatban, akik soha nem éltek ott. Én amikor anno beszélgettem a helyiekkel, mindenki azt mondta, h ök csak békében akarnak élni. Az egyszerü arab (meg mi is) räadäsul igy el is vesztette a munkäjät, mert nem engedték mär ät a check point-on dolgozni. Senki nem akarta elhinni, h akkor most tényleg kitört a häboru, föleg azok utän, h mäjusban mär volt egy 3napos balhézgatäs amit sikeresen leällitottak.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2012.11.02. 02:03:36

@váj mí:
OFF
Birom a hozzäszoläsaidat! A posztod utän meg még jobban! Viszont borozni azt biztos nem fogunk együtt max ugy, h mindenki issza a sajätjät!:-) (Elöször azt hittem, h a hugom egyik barätnöje vagy)
ON

Monarch (törölt) 2012.11.02. 09:27:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "talán minden második mai zsidónak van genetikai kapcsolata az ókori zsidókkal, de ez azt is jelenti, hogy 50 %-nak pedig nincs."

Téves. A mai askenázi zsidók kb. 50%-ban közel-keleti eredetűek, és kb. 50%-ban európai eredetűek (a keveredés legalább ezersokszáz éve történt, azóta endogámok), de ez azt jelenti, hogy kb. minden zsidó 50%-ban közel-keleti és 50%-ban európai eredetű. Persze egyéni különbségekkel, van aki mondjuk csak 30%-ban közel-keleti, van aki 70%-ban az, de 0% közel-keleti nincs.

Monarch (törölt) 2012.11.02. 09:51:30

@ál48mos: Az arab túlerő azért egy kicsit mítosz. Persze az arab országok lakossága sokkal nagyobb, de ezen az alapon India és Kína lenne a világ legnagyobb katonai hatalma, oszt mégse így van.

Martin van Creveld (izraeli hadtörténész) világosan kimutatta, hogy

- 1948 elején a palesztin milíciák még ahol nem voltak létszámhátrányban, ott is súlyos felszerelésbeli és persze szervezettségbeli hátrányban voltak, de összességében létszámhátrány is fennállt

- 1948-ban az arab államok támadása (május 15.) után a palesztin milíciák már nem játszottak szerepet (addigra megsemmisültek), a támadó arab haderők összesített létszáma (tehát ha pl. Egyiptomnál nem számoljuk bele Kairó helyőrségét is, hanem csak a ténylegesen támadó 5-15 ezer fős egyiptomi sereget számoljuk) egy rövid kéthetes időszakot leszámítva mindig alatta maradt az izraeli létszámnak. Felszereltségre eleinte volt fölényük, de a fegyverembargó őket jobban sújtotta, mert egyfelől a jobb felszerelés hamarabb tönkrement alkatrész híján, másfelől meg a Hagana/CAHAL gerillaszervezetként kezdte, és ezért voltak fegyverüzemei, meg jól szervezett csempészútvonalai is, amiket az araboknak rögtönözniük kellett - volna.

- 1956-ban az angol és francia beavatkozás miatt nem beszélhetünk egyiptomi túlerőről

- a libanoni háborúk egyikében se lehet arab túlerőről beszélni

Azaz arab túlerő a létszámot tekintve csak 1967-ben és 1973-ban volt. Viszont az arab hadseregek híresen a világ leggyengébb hadseregei között vannak a nehezen számszerűsíthető harcérték dolgában, valódi esélyük a győzelemre még 1973-ban is csak korlátozottan volt (értsd: ha korlátozott célokat követve kis területfoglalás után megállnak, és megpróbálnak fegyverszünetet elérni).

Mostanra pedig már felszereltségben is messze elmaradtak az arabok Izraeltől.

Monarch (törölt) 2012.11.02. 09:57:22

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem a százalékos érték volt a hozzászólásom lényege, a tényleges értékek a friss kutatási eredmények ismeretében változhatnak, a mitokondriális DNS-ük jórészt európai, az Y-kromoszómáik meg jórészt közel-keleti eredetűek, és a keveredés ezersokszáz éve történt, azóta endogám a populáció.

De nem tudom, mi az abszurd a számaimban. A te számaid teljesan abszurdak, hogy a zsidók 50%-ának semmi köze ne lenne az eredeti közel-keleti zsidó népességhez.

Monarch (törölt) 2012.11.02. 10:03:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Egyébként azért írtam 50%-ot, mert a te hozzászólásodban is ez szerepelt (valójában tudtommal több 50%-nál a közel-keleti eredet), és ez így egyszerűbb volt. Azt hittem, csak annyit nem értesz, hogy mit jelent az "50% közel-keleti eredet".

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.02. 13:19:51

@Monarch:

Sajnos most nem találom hol olvastam ezzel ellentétes adatokat. Mindenesetre számomra hihetetlen, hogy a mai zsidók gyakorlatilag 100 %-a genetikailag az ókori zsidók leszármazottja lenne.

Monarch (törölt) 2012.11.02. 15:46:43

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem 100%-ban. Ha egy zsidó férfinak, és egy nemzsidő nőnek születik három gyereke, akkor a gyerekek 100%-a tartalmaz zsidó géneket.

Ha 100 vagy 200 ilyen család alapít egy közösséget, akkor a második generációtól kezdve minden ember tartalmaz (átlagosan kb. 50%-ban) eredetileg zsidóktól származó géneket. Akkor is, ha közben eltelik akár ötven még több generáció is.

Monarch (törölt) 2012.11.02. 16:08:49

@Monarch: Azaz, a közösség 100%-a tartalmaz eredeti zsidó géneket, de átlagosan csak 50%-nyi eredeti zsidó gént. (Ez ingadozhat, mert a gyerekek génjeinek 50%-a az apától és 50%-a az anyától származik, de az unokák génjeinek már csak átlagosan 25%-a származik egy-egy nagyszülőtől. Lehet olyan nagyszülő, akitől még 20%-ot se örököl, és olyan, akitől 30%-nál is többet.)

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.11.02. 22:51:26

@gam111: ezt a zagyvasagot honnan vetted? Egyáltalán elolvastad a cikket?

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.11.03. 01:56:00

Az, hogy idaig fajult a palesztin-izraeli konfliktus arrol csakis a palesztinok tehetnek. Ez nem azt jelenti, hogy a masik oldalon nem tortentek hibak, bunok, de teny, hogy Izrael hajlando kompromisszumokra, engedmenyekre, amit a palesztin vezetok (elen a pinaszajuval) altalaban lesoportek az asztalrol a beketargyalasok soran. Minden jel arra mutat, hogy a palesztinok nem akarnak beket. Ok egyvalamit akarnak: hogy Izraelt eltoroljek a Fold szinerol. Az Izrael irant erzett gyuloletuk hajtja oket. A mainstream media pedig igenis Izrael-uszito. Emlekszem olyan esetre, amikor egy egesz hajonyi fegyvert es robbanoszert akartak becsempeszni a Gazai ovezetbe, az egeszet segelyhajonak alcazva.Termeszetesen az izraeli haderok visszaforditottak a hajot. Masnap mitol volt hangos a nyugati sajto? Hogy a 'gonosz' Izrael nem enged be segelyt! Ahogy nezem a kommenteket, itt eleg sokan megkajaljak ezt a sok hazugsagot, pedig siman utana lehet nezni. A tortenelemkonyvekbol kene tajekozodni, ne az Echo TV, meg a tobbi gennyharsona legyen a merce.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.06. 12:52:07

@Amichay: "A dél-szudániakat reptették vissza, 1000 dollárral a zsebükbe,"

Erről olvastam, de úgy emléxem, hogy 300 $-. De gondolom az 1000 $ sem számít, ha kinyírnak érte!

"földet szerez, és mezőgazdasági szövetkezetet hoz létre, hogy legyen megélhetésük, helyben."

Ennek több értelmét látom!

"Erről, nyilván nem olvastál magyar lapokban, mert egy ilyen hírben nem lehet "elitélni az agresszort", nem illik bele a sztereotipiába...:) "

Nem akartam senkit sem elítélni. Csak én pont Izraeltől várnék el több megértést.

Amichay · http://sipucim.blog.hu/ 2012.11.06. 13:10:21

@TrueY: Dél-Szudán már nem polgárháborús övezet, ezért reptethették vissza öket! Ám közben naponta több tucat afrikai lép be az egyiptomi-izraeli határon... és nem a fél-Dunántúl méretű Izraelnek kéne megoldani az afrikai gazdasági problémákat! Az megint más kérdés, hogy az izraeliekben van annyi jó érzés, hogy azzal is foglalkozzanak, hogy azok, akik visszaérkeznek a hazájukba, ahonnan gazdasági okokból jöttek el, legyen olyan megélhetésük, ami otthonmaradásra bírja őket. Az EU és az összes nemzetközi szervezetek tanulhatnának belőle.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.09. 10:42:16

@Amichay: "Dél-Szudán már nem polgárháborús övezet,"

Nem tudom, hogy áll a konszolidáció, de igazad lehet!

"Ám közben naponta több tucat afrikai lép be az egyiptomi-izraeli határon..."

Hát igen, olvastam, hogy elég jó ott a titkos átjáró felhozatal.

"Az megint más kérdés, hogy az izraeliekben van annyi jó érzés, hogy azzal is foglalkozzanak,"

No meg elemi érdekük is. ;)

Köszi a választ! Kicsit satírozgattad a tudásom térképén leledző fehér foltokat!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.09. 10:43:56

@lerchenfelder: Én született piréz vagyok! Nemsokára önkormányzatunk is lesz! ;) Célunk az anatómia (sic!) kiharcolása! ;)

lerchenfelder 2012.11.09. 16:16:18

@TrueY: Támogatom a pirézek anatómiai törekvéseit, főleg ha azok csöcsben teljesednek ki!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.14. 12:56:51

@lerchenfelder: Első menetben én kultúrális anatómiára gondoltam. :) Abban nincs csöcs! Na jó, lehet, de csak ha nagyon alternatív. ;)

Mikrobi 2012.11.20. 16:52:54

Ha annyira jó Izraelben és annyira szar Magyarországon, nyugodtan maradj kint!

Az arabok nem felmentve vannak a hadkötelezettség alól, hanem ki vannak zárva a hadseregből. Rasszista indítékok miatt. Attól tartanak, a zsidók ellen fordulnának.

Mikrobi 2012.11.20. 16:57:46

@Rasszista eszkimó: úgy tudom, azon a hajón az izraeli kommandósok nem találtak egy fia fegyvert sem, ellenben halottakat hagytak, jó párat.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása