oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. október 19. 06:57,  Húz a szívem haza 664 komment

2012. október 19. 06:57 Határátkelő

Húz a szívem haza

Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de őszintén szólva hirtelen nem is tudom, olvastam-e ennyire elkeseredett írást külföldön dolgozó magyartól. Ha igen, az is elég régen volt. Nem is ragozom tovább, vágjunk bele!

Dublin McDonalds.jpg

„Írországi történetemet szeretném elmesélni, ami ugyan még nem zárult le, de folyamatban van a lezárása. 2010. augusztus 4.-én érkeztünk Írországba a barátommal, aki már kint élt egy évet. Talán eszem ágában sem lett volna külföldön próbálkozni, mivel nem szerettem túlságosan elszakadni a megszokottól. Bár nem volt egy boldog gyerekkorom, sőt... azért nagyon kötődtem az édesanyámhoz legfőképp. De a barátomat sem akartam elhagyni, nem is tudom, hogy mi vett rá arra, hogy egy teljesen más országban egy teljesen új életet kezdjek közvetlenül a főiskola után.

Nem dolgoztam még hosszú távon Magyarországon, talán ez a legnagyobb probléma, hogy nincs viszonyítási alapom, 2 éve élek kint és húz a szívem haza, lehet megbánom majd ha hazamegyek, de valahogy én itt nem vagyok boldog, megvan mindenem az tény, de valahogy mégsem vagyok boldog.

Semmit nem értettem abból, amit beszélt

2010. augusztus 4.-én, amikor megérkeztünk, már üzentek nekünk, hogy lenne egy munka nekem, egy takarítói állás, ott ahol a barátom munkahelye is volt, egy bevásárlóközpontban.

Mivel én nagyon féltem, hogy az életben nem fogok itt állást találni az angolom miatt, (holott volt nyelvvizsgám, szakmai, mégsem makogtam valami jól angolul) így nagyon örültem, hogy kiérkezésünk utána én is munkába állhatok egyből, és ez nagyban segíti majd a lakásbérlést is.

Másnap reggel már interjúra mentem, ahol kb. semmit nem értettem, amit a férfi beszélt. Az írek furcsa angolt beszélnek, csúnya angolt, u-betűvel ejtenek sok mindent pl. a pénzt: money, azt úgy ejtik hogy muni, ami szerintem elég „parasztosnak" hangzik - de ők így beszélnek, hát el kell fogadni.

Szerencsére az, hogy nem értettem semmit, nem volt akadály, felvettek. Előttem egy magyar lány helyére kerestek embert, szerencsére ő tanított be, így legalább magyarul magyarázta el a dolgokat, és szerencsém volt.

Meg voltak velem elégedve, én viszont minden nappal egyre jobban utáltam a munkát, de muszáj volt elviselnem, mert kellett a pénz. Két hónapig dolgoztam, mint takarító, utána a barátom munkahelyén, egy McDonald's-ba kerestek embereket, és mivel sok volt ott a magyar, megkérdeztek engem is, hogy nem akarnék-e váltani – hát hogy a fenébe ne akarnék, így aztán októbertől már a mekiben dolgoztam.

Az írekről

Az biztos, hogy nem szívbajosak. Leparkolnak a leglehetetlenebb helyekre, imádnak inni, sok a részeg. Az öltözködési stílusukat én nem tudom mi alakította ki, de ez szörnyű.

A bundás csizma a csajoknál egész éves kellék. A smink olyasmi, amit nem lehet eltúlozni, ha felkenik magukra az összes terméket, akkor sem. Az öltözékük még a téli hidegben is lenge marad, én pedig értetlenül nézek, hát igen, ők ide születtek, nekik ez megszokott.

Sokszor bunkók az írek, vannak nagyon kedves emberek is, de vannak nagyon parasztok és nagyon bunkók, mint mindenhol ugyebár. Mellesleg sajnos az írek nem a tisztaságukról híresek.

A gyerekek és a fiatalok bármit megtehetnek, ez itt törvény, hogy őket nem büntethetik. Nálunk a mekiben imádják szivatni a biztonsági őröket, és imádnak bejönni, hogy kikészítsék a managert. Hatalmas csoportokban jönnek, és elég nehéz őket kitenni.

Imádnak lopni, vandálkodni, kocsikat gyújtanak fel általában, ordítoznak este az utcán végigvonulva, olyat is hallottam, hogy egy utcával lejjebb tőlünk végigmentek a fiatalok és minden kocsinak letörték a visszapillantóját, a lakótársam egyszer állt kint a kocsival, és lelopták a frissen rendelt Volkswagen-es szelepsapkáit. Amikor mi vettünk egy autót, másnapra már meghúzta valaki kulccsal vagy valamivel... mesélhetnék még.

Sokan mondják, hogy húúú Írország, ott az emberek mennyire nyugodtak. Lehet, de itt is megvannak ugyanazok a gondok, mint otthon. A fiataloktól eléggé kell tartani, pofátlanok, beszólnak, beléd kötnek.

A felnőttek egy külön téma. Nem egyszer előfordult, hogy este 11-kor, záráskor még Happy Mealért jött a gyerekkel együtt. Hol tanítják ezeknek a nevelés tudományát? Itt a gyerekek csak mekit esznek, vagy valami kész kaját, de hogy otthon főzött ételt nem, az biztos. Ja, és imádnak pizsamában beszaladgálni vásárolni, enni, ilyesmi. Ennyit róluk.

A munkahelyről

A meki egy jó hely volt, egy házaspár volt a főnökség. Nekik az volt a lényeg, hogy dőljön a lé, semmi más. Mostanában sokszor visszasírjuk a dolgot, pedig akkor ők voltak a rosszak a szemünkben, mert úgy tűnt, nagy elvárásaik vannak. 2011-ben főnökségváltás volt - bár ne lett volna. Onnantól kezdve tart máig is a pokol és szerintem egyre rosszabb lesz.

A mi egységünk a többihez képest nem nagy. Nálunk megpróbálják a legkevesebb embert foglalkoztatni, nehogy esetleg veszteség érje a céget. Ez a hely egy szeretetszolgálat, nálunk senkit nem rúgnak ki, ha nem muszáj, még ha egy használhatatlan, béna emberről is van szó.

Sokan voltunk magyarok, mára mindenki elment szinte innen, mert ami itt folyik, azt nem lehet bírni.

Hát igaz az, hogy a külföldivel mindent megcsináltatnak. Egyszer volt egy nagy ellenőrzésünk, és 2 hétig csak takarítani kellett azt a mocskot, amit az előző főnökség sose takaríttatott.

Mit gondoltok, kik takarítottak az utolsó napon, a nagy nap előtt? Hát a magyarok. Mert mi voltunk a legjobbak, a legprecízebbek. Nem a lengyelek, nem a litvánok, mi voltunk.

Délután 4-kor kezdtük a műszakot, és másnap reggel fél 8-ig nyomtuk a takarítást, utána aludtunk egy órát, vagy a többiek még annyit se, és mehettünk vissza a nagy napot átvészelni. A nap végén azt hittem, felbukok.

És ami a legnagyobb felháborodást okozta, hogy a nap végén előbb küldtek haza egy litván csajt, aki mindig előbb megy el, mint kellene – na, akkor azt mondtuk, hogy elmennek ezek a jó... tudjátok hova, mikor mi meg tegnap óta itt vezeklünk.

Litván és lengyel hatalomátvétel

Utána mi is elmehettünk, el is mentünk volna, még ha nem engedték volna, akkor is. Igazságtalanság, az itt van, rendesen. Lassan kezdik átvenni a hatalmat itt a litvánok és a lengyelek.

Itt, ha sír a szád litvánként, akkor azt a shiftet kapod, amelyiket akarod, akkor mehetsz haza, amikor akarsz, ja, és ott dolgozhatsz, ahol akarsz, mivel nálunk vannak a konyhások, vannak a hostessek, akik az éttermet takarítják, stb., és vannak a kasszások, és vannak, akik mindenhova berakhatók.

Van egy-két ember, aki az angolja miatt nem lehet kasszás, van, aki lehetne kasszás, de nem rakják ki, mert fél tőle... és itt vagyok én, aki pl. utál kasszában lenni, mert utálja a vásárlókat, de muszáj ott lennem, mert ugye aki fél a kasszától, az mindig konyhára van berakva.

Mellesleg megjegyezném, hogy amikor én konyhán vagyok, akkor tudják, hogy nem kell várni semmire, mert jó vagyok, gyors és minden rendben megy, a litván csaj meg elröhögcsél, nem csinál semmit. De hát ő legyen a konyhán, mert ugye inkább ő, mint én.

Sok a használhatatlan ember

Tegnapelőtt nagyon összevesztem a manageremmel, mert rám szólt, hogy ne beszéljek magyarul. Mondtam neki, hogy miért ne beszélhetnék, amikor a lengyelek és litvánok se beszélnek sose angolul. Ezen ment a vita fél óráig, amikor mondta, hogy oké, akkor csekkoljunk ki és menjünk haza. Mentünk volna, de most nem állunk jól anyagilag, és nem tehettük meg. Persze a litvánok röhögtek a markukba, hogy rájuk sose szólnak. Ennyit erről, utálom őket.

Sok a használhatatlan ember, nagyok az elvárások. Amikor zárjuk a mekit, egyedül zár egy ember, egy helyen, én általában konyhát zárok. Ezt úgy kell elképzelni, hogy elkezded a shiftet, jó sok béna emberrel vagy körülvéve, akik akkora mocskot csinálnak, hogy elképzelni nem lehet.

Eltakarítasz utánuk, megpróbálod elkezdeni a zárást, majd elküldenek szünetre és lám mire visszajössz, minden ugyanolyan mocskos, mint amikor megérkeztél. Rohadtul idegesítő. Nagyon sok az értetetlen ember, van, aki csak azért dolgozik nálunk, mert anyuci vagy apuci a főirodán dolgozik, és valahova be kellett rakni a gyereket. Igaz, hogy egy nyomorék, de mégis...

Addig tudod csinálni a dolgaidat, ameddig el nem megy az utolsó ember fél 8, 8 között. Utána egyedül vagy, ami azt jelenti, hogy el kell mosni mindent, és közben csinálnod kell a kaját is. Ha pedig sokan vannak, akkor megszívtad, mert az életben nem végzel. Nagyon nehéz, elképzelni nem lehet, mennyire nehéz, egy csütörtöki, pénteki és szombati napon. Nagyon stresszes.

Utálom már ezt a helyet, lehet, hogy megfizetik, de kikészülök teljesen, nem bírom. Nem kéne stresszelnem, végzek, amikor végzek, lesz, ahogy lesz, de persze elvárják, hogy végezzél, mert a manager is menne haza minél előbb.

Nem szeretem már ezt a helyet, kicserélődtek az emberek és így már nagyon nem jó itt dolgozni, nincs összhang, nem jól dolgoznak az emberek, rájöttem, én hogyan szeretek dolgozni, és ez nem felel így meg.

Amikor ketten vagyunk a konyhán egy másik magyar munkatárssal, minden tökéletes rendben megy, tisztaság van. Úgy lehet dolgozni, de amikor minden úgy néz ki, mint a hányás, az elviselhetetlen. Ennyit szerettem volna a munkahellyel kapcsolatban elmondani.

Az időjárás

Utálom ezt az időjárást. Aki elviseli az esőt, annak jó. De hogy egy napon egy kirándulást ne lehessen úgy megtervezni, hogy ne ázzál el hatszor... Az idei nyár jónak volt mondható. Voltak nagyon meleg napok, csak sajnos dolgozni kellett akkor is, amikor azok a ritka napok voltak.

A levegő nagyon jó. Én otthon allergiás voltam nagyon, itt eszméletlenül tiszta a levegő, nagyon jó érzés reggel a friss levegőt belélegezni, talán ez fog a legjobban hiányozni, hogy nem fulladok meg. Szinte mindig fúj a szél, sokszor esik az eső, van, amikor fúj a szél, süt a nap, és valahonnan esik az eső, mert ide fújja a szél. Imádom...

Télen nem volt hó, előző télen meg marha nagy hó volt, változó a dolog. Télen nincs túl hideg, 0 fok, nappal kicsit több, este picit kevesebb, elviselhető. Szeptember végén mi már fűtöttünk, mert majd meg fagytunk, amikor otthon még javában 30 fok volt. Na, ez idegölő. Aki olyan ember, mint én, az nem fogja bírni hosszútávon. Itt tényleg igaz, hogy egy napon belül megtapasztalhatod a négy évszakot!

A kaják

A kaját szörnyűek, még szerencse, hogy van lengyel, meg magyar bolt is! Főzni alig lehet, ha nincs otthonról hozott magyar cuccod. Az epernek semmi íze, a málna még csak-csak, a banánt érlelheted még egy hétig, mire lesz íze, a szeder nem rossz, de csak azért, mert jó országból hozzák.

Itt szerintem senki sem főz, csak a kész kaja megy. Sokszor a mekiből viszik a vacsit, mert hmmm, de fincsi még 20 év után is ugyanazt enni.

Vannak olcsó dolgok, de például a hús nagyon drága. Egy kis doboz marhahús 6 euró, egy 6 db-os csirkemell filé 10 euró, két doboz eper 5 euró, ez mondjuk jó. Tejet már lehet venni 97 centért is, kenyeret pedig 1,50-ért.

A Lidlben vannak péksütik, imádjuk. Viszont nagyon hiányolom a baracklekváros fánkot, vagy a virslis kiflit, a túrós batyut. Ja, igen, itt minden almás, almás pite és annak mindenféle változata, ők csak ezt ismerik.

Szegény nép ez az ír, nem tudják, mi a jó kaja. Ja, még annyit, hogy például egy gyökérkezelés 1000 euró - abból inkább hazamész, és megcsináltatod. Egy fogtömés 120 euró, nem értem, miért ennyire drága.

Közlekedés

Hát igen, itt türelmesek, itt mindenki elenged mindenkit, le szokták néha dudálni a másikat, de szerintem csak figyelmeztetésképpen. A gyalogosokat bárhol átengedik, bármikor megállnak az autósok, ez nagyon jó dolog, példát vehetnénk róluk ebből a szempontból.

Végszó

Szeretek itt élni, de az időjárást nem bírom. Jó a pénz itt, az tény, lehet, megbánom, ha egyszer hazamegyek, mert tervezem. De talán jobb lesz otthon a családhoz közel, lesz igazi nyár, barátok, stb.

Aki kint él valahol, és szereti, az maradjon, aki nem szeretne hazajönni, szíve joga, mindenki úgy dönt, ahogy neki jó. Én szeretnék hazamenni, lehet, nem fogom halálra keresni magam, de sok szempontból talán jobb lenne nekem otthon.

Ki tudja, majd meglátjuk, mi lesz, ha hazamegyek és elkezdek dolgozni, mit fogok mondani. Szívesen kipróbálnék más helyeket is, mint pl. Dubai, Egyiptom, Spanyolország, szívesen élnék Korzikán is, vagy a Kanári szigeteken. Ki ne akarna ezeken a helyeken élni?

Mindegy, ennyi volt az én beszámolóm, köszönöm annak, aki elolvassa és hozzászól esetleg!

Mindenkinek sok sikert az életben, akárhol is van és találja meg a számítását!"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Írország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr504857346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

váj mí 2012.10.19. 22:01:44

@moTmeN: Röhögni fogsz, nézegettem. Tényleg.
De alaposabban utánaolvasva, nem az én világom. Ha én a svábok között faszául érzem magam általában, akkor szerinted milyen esélyem van Montenegroban, hm? ;).

mojoking77 2012.10.19. 22:16:26

@Lencsés István: Haat, ha mar mindenkep hazhoz szeretsz jarni a pofonert....... Azt ugye mar egyszer rem okosan elkotyogtad, hogy Fehervari vagy.

www.tavkapcs.hu/search_results.php?display=profile&uid=25615

123strawberry 2012.10.19. 22:20:55

@Lencsés István: hallom egyébkét múltkor annyit trollkodtál valahol, hogy kiposztolták a társkereső adatlapodat és állítólag valami nyomi kockafej vagy :D

mojoking77 2012.10.19. 22:21:15

@váj mí: Hmm, nekem "sima" mernoki meloert kinaltak itt legutobb 3800/hot, de szamolgatva (adozas, lakber etc) sokkal jobban jovok ki egy STA-val, ugyhogy visszamondtam. A kollegaim Svajcban 6-7000 frankert dolgoznak.

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:22:22

@váj mí: Azt nem értem hogy honnan jönnek ezek a baromságok. Mindez a google és az internet korában. 2-3K euró nettó az a német átlag duplája. Nem ismerem ugyan a magyar tarifarendszert de nem hinnem hogy ezzel a munkával az átlagkereset dupláját lehetne otthon hazavinni. Bar gondolom a szakma krémje lehet többet is kap de az alja ahová a lányok mennek biztos nem.
De nem csak ebben a szakmában van ez. Németországban vagyok kiküldetésben de elképesztö összegeket tudnak gondolni otthon a fizetésekről. 3-4-5 ezer eurók röpködnek amit el tudok képzelni specko mérnöki vagy esetleg orvosi területen bár ott is nehezen mivel a németek a bért ahogy látom szeretik laposan tartani és nincs olyan nagy olló a fizuk között. Komolyabb bérnél tényleg komolyabb szaktudás kell.
Szerintem sokakban benne maradt hogy régen a külföldi melós hazajött a bálna mercivel csak sajna ezek az idők már elmúltak.

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:28:54

@mojoking77: Az szerintem egy eléggé normális fizu egy mérnöknek itt. Svájc pedig más kategoria. Oda határátkelnek a németek ha úgy érzik az ország már átlépte a határt :).

123strawberry 2012.10.19. 22:29:23

Na lencsés istván (direktkisbetűcsakneked) most nem nagy a pofád? :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.19. 22:30:51

én csak azt nem értem, hogy mi az, hogy a mekiben két évg? És hogyhogy "jó a pénz"? Kb. tisztában vagyok a mekis fizetésekkel, teljes munkaidővel, túlórapénzzel és műszaki pótlékkal együtt kb. arra elég, hogy egy nagyon szerény lakbért és pár közüzemi számlát kifizessen az ember... avagy Dublinban jobban fizet a meki, mint Stockholmban? vagy mi van?!
Eseteg ha ketten vannak egy lakásban, futja kajára is. De ennyi. Csodálom, hogy valaki diplomával a kezében évekig beéri mekis munkával... (és nem feltétlenül a szakmájában kell dolgoznia, de ha már az ember tanult és képezte magát, akkor tartson már tovább az ambíció a diplomaosztás napjánál)

mojoking77 2012.10.19. 22:31:11

@Guybrush Threepwood: Mondjuk nekem az itt jelenleg Parizs. Es az alberlet vagta volna agyo az egeszet, az ugyanis legalabb 1200-1500 Euro/ho. A fizubol maradt volna ugy 3000, amibol ha levesszuk a cca.1500-at, mar nem is olyan Majus

moTmeN 2012.10.19. 22:33:13

@váj mí: csak mint turista, persze...

váj mí 2012.10.19. 22:42:19

@mojoking77: Nézd, annyira otthon nem vagyok a németországi bérekben, hogy most itt észt osszak. Amit tudok biztosra, az echte német barátom egyetem, külön kurzosok ilyesmik elvégzése után, hivatalosan 3600 eurót keres nettóban. 20 év munkatapasztalat után. Hát ehhez képest lehet összeadni-kivonni otthonról.
De ez a fizu baszott jónak számít, Csak megjegyzem,,

mojoking77 2012.10.19. 22:49:12

@váj mí: OK, nem ketelkedek. Nemetorszagba 1000 +3 allaslehetosegem lenne, de mig a ceg nem hajlando letrehozni egy irodat Munchenben (jelenleg Dortmundban dolgozik mindenki) reszemrol targytalan. Elvegetalok decemberig itt a csigazabaloknal, karacsony utan meg irany Jersey. Az lesz meg egy erdekes moka ..

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:49:40

@mojoking77: Hát igen, ha fizu több mint harmada elmegy albira akkor az már necces. Én is ezen kalkuláltam sokat amikor elfogadtam a kiküldetést. Persze megoldhatnám vidéken a török riviérán de ahhoz meg nincs sok kedvem. Jó helyen lakni meg nem olcsó.
Párizs egyébként mennyire drága? Csak turistaként voltam kint de nem tünt olcsónak.

váj mí 2012.10.19. 22:55:15

@Guybrush Threepwood: Megmondom honnan, üsd be a google-ba, hogy erotikus munka, Bécs. Na amelyik elkezd neked több ezres bevételt ajánlgatni havonta, euróban. Na, azt ne vedd komolyan.

@moTmeN: Őszintén? Legfeljebb turista. Prosztóságból kaptam épp eleget életem során. Unalmas, középutat akarok, passz!

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 22:56:32

@váj mí: Az átlag éves brutto az 29000 euro úgy emlékszem. Az havi 2400 brutto. De baromira függ melyik tartományban vagy. NDK-ban sokkal alacsonyabb.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 22:58:10

@123strawberry: nos, ha vegleg kulfoldre koltozol, akkor szemelyi igazolvanyt es lakcimkartyat bevonjak. Ha kered az adataid megorzeset , illetve szeretned, hogy tudjanak a kulfoldi cimedrol, akkor nyilatkozatot kell tenni ( es -ennek pontosan utana kell nezzek - kb 2000 forintot befizetni) , ebben az esetben kapsz egy igazolast, illetve egy lakcimkartyat , amelyen az szerepel, hogy kulfoldon elsz.
Ha nem kered, akkor 3 honapon belul kotelesek az adataid torolni a nyilvantartasbol, es nem kapsz lakcimkartyat sem. itt is kapsz valami igazolast.

Van meg jopar hatrany, ha gyereked is van, akkor gyamugyet is meg kell keresni, illetve kinti kornyezettanulmany is kell nekik.

Ideiglenesenel meg ugye marad a magyar allando lakcim , itt gyerek eseten nem kell a gyamugynek szolni.

Jelenleg mi NEM MERTUK meglepni a veglegest , holott elvileg a lakohely fogalmanak rossz megfogalmazasa miatt igy valoszinuleg torvenyt sertunk, leven csak ideiglenes kulfoldre tavozast jelentettunk be. De ha bejelentjuk a veglegest, ha mindenki betartja a szabalyokat, akkor a bankszamlamhoz se ferhetek hozza.

mojoking77 2012.10.19. 22:58:24

@Guybrush Threepwood: Kegyetlenul. Alberletet szerintem ne emlegessuk (mig nem volt cost cutting, egy 60 nm-es, jo helyen levo apartmanert fizettem 3300/hot, most valtottam es orulok, mint a majom a farkanak, mert talaltam egy 50 nm-est szinten jo helyen 2000-ert). A mindennapi elet, ha nagyon megfogod a penzt nem sokkal dragabb mint otthon, de egy ket fos vacsorara minden luxus es rongyrazas nelkul is elmegy 70-80 Euro. Cserebe sajnos gyonyoru. Mindig is utaltam a franciakat, de Parizs eddig a vilag legszebb varosa szamomra (meg NY megelozheti, vagy esetleg Rio) Lassan masfel eve elek itt de meg mindig talalok uj dolgokat. Postot nem irtam Parizsrol de az egyikhez multkor irtam egy par szaz szavas kiegeszitest. Te? Istambul?

váj mí 2012.10.19. 23:00:50

@mojoking77: Kételkedhetsz, már miért ne? Én csak BW-ről írtam, és az én echte- német bankár barátom fizetéséről (Nem, nem fog megsértődni, nyilvános, az alap). Mármint az alapról, mert azért vannak dolgok, ugye ...
Ezt tudom biztosra, ezt írtam. Gőzöm sincs, te milyen területen dolgozol, és mennyire tudnád azt eladni itt. Csak egy viszonyítási alapnak írtam.

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 23:03:11

@mojoking77: Németország / Frankfurt :) De van a környéken török riviéra tenger nélkül :)

váj mí 2012.10.19. 23:04:29

@Guybrush Threepwood: Ahham a KSH szerint meg 228 ezer forint az átlagbér ma Magyarországon. Szerinted?

mojoking77 2012.10.19. 23:05:40

@váj mí: Persze, semmi gond. Telekomozok, arra egy ideig meg remelem lesz szukseg szerte a vilagban. Plusz egyre kevesebben ertenek ahoz a reszehez amihez mi, ugyhogy ezt az utolso nagyobb hullamot meg megragadom, es annyit merek ki belole, amennyit csak lehet. Utana majd szep csendben megulok otthon abban a hazban, amit ezekbol az egy ket eves turakbol epitek, es vidaman varom a dologok jobbra fordulasat, kozben pedig a sajat boromat/palinkamat kortyolgatom, arulgatom.
Nem rossz terv, nem?

mojoking77 2012.10.19. 23:08:58

@Guybrush Threepwood: Hallottam hiret :(
Kollegaim az elso idokben rendszeresen szenvedtek, mert az okos nemet PM-ek egy kaptafara kezeltek oket a torokokkel, es olyan apartmanokat akartak nekik STA-ra biztositani, amiben vagy mar laktak, vagy nagy valoszinuseggel nem is fognak soha europai emberek.
Aztan ment a hiszti, hogy mi a fenet kepzelunk, hogy sajat lakas, meg a tobbi elkepeszto igeny..

BBea24 2012.10.19. 23:09:52

Sziasztok!
Én lennék a poszt írója és szeretnék reagálni dolgokra!
Nem tudom hol kezdjem mert annyi negatívat kaptam...viszont inkább elsősorban szeretném megköszönni azoknak akik mellém álltak és megvédtek valamennyire! köszönöm!!
Sok mindenben egyet értek, viszont nem kellett volna nekem támadni! Igen, fiatal vagyok és tapasztalatlan! De nem azért jöttem ide hogy az is maradjak, és nem is azért vagyok még itt mert az akarok maradni...azért vagyok itt hogy felnőjek, tapasztaljak, tapasztaljak jót és rosszat is, amit nap mint nap tapasztalok úgyhogy nincs hiány belőlük! Nem vagyok hisztis picsa, ha az lennék már rég feladtam volna a dolgot, hiszen pl az elején nagyon nehéz volt...a barátommal szétmentünk, talán ezért is vagyok ennyire elkeseredve, mert egyedül vagyok! Itt ha megszólalsz magyarul és meghallja egy másik magyar eliszkol onnan, elfordul, ha ráköszönünk látszik rajta hogy a háta közepére sem kíván minket....1 hete voltunk nyaralni a többiekkel spanyolországban, meghallották hogy magyarok vagyunk, egyből utánunk kiabáltak hogy héééé magyarok vagytok, álljatok már meg, szép jó estét nektek! Ennyi a két ország közötti különbség, pedig elvileg spanyolba nagyon nagy szar van most....
A lengyelek litvánok kitúrják a normálisabb népet...vannak normálisak, ismerek egy kettőt, de a legtöbbje pofátlan...ha más máshogy vélekedik, akkor azzal semmi bajom, nekem eddig ez a tapasztalatom....
Rájöttem már, hogy ez a való világ, ne aggódjon senki, dolgozok mint az állat, ma is ledolgoztam a shiftemet pedig totál beteg vagyok, tüszősmandula gyulladással küzdök február óta és kb 7 adag antibiotikumot szedtem be eddig, és ez szerintem azért van mert a mekiben pl a személyzeti szobában 10 fok van mert megy a szellőző rendszer és nem lehet melegebbre állítani, pluszba még rohangálni kell a fagyasztóba cuccokért stb...
Tudom, hogy váltanom kéne, és ha hiszitek ha nem szinte mindennap bújom az állásokat,elküldtem egy két helyre az önéletrajzomat, de igazából félek...most megint hülye picsának fogtok tartani, de így van, félek. Attól félek hogy beégek ha nem értek meg valamit, 2 éve élek itt, mára már teljesen jól elboldogulok, mindenkivel összebarátkoztam, nem utálok én itt mindenkit, ez hülyeség, ha kiraknak a kasszába, sosem úgy megyek oda hogy basszus de utálom ezt....kedves vagyok, és próbálok mindig az lenni, de ti nem tudjátok milyen az amikor odaáll elétek egy tajparaszt ember, és érzed rajta a lenézést, a bunkóságot, a megvetést...senkit sem utálok itt, egyszerűen csak nagyon el tudja cseszni egyetlen ilyen ember a napodat....
Amikor én dolgozok, sose hagyok senkit a szarban, sose megyek el a melóból ha kattant az óra a shiftem végén, ellentétben a litvánokkal...mindig segítek a zárósoknak mert tudom mennyire nehéz, és mindig megpróbálom a maximumot kihozni magamból, és most nem azért mondom hogy egoistának tűnjek de engem és a volt barátomat nem akartam elengedni szabadságra, mert jól dolgozunk, és éreztetik velünk hogy basszus ne menjetek már el mert kelletek nagyon a mekinek...ha nyávogós hülye picsa lennék akkor szerintem már rég kirúgtak volna, ja és nem dolgoztam volna úgy hogy egy napig nem aludtam pl mert takarítottam a mocskot....ha hülye picsa lennék, azt mondtam volna hogy na jó ez nem nekem való megyek a picsába innen, de ott voltam, és megcsináltuk, mi magyarok!Dolgozok! Keményen! Akikkel dolgozok kedvelnek engem, én is mindenkit, viszont vannak akikben annyi nincs hogy ne hagyják szarban a másikat....sok olyan munkatárs van akin sokat segítettem és amikor nekem lenne szükségem rá elmegy a picsába 2 órával előbb és magamra maradok...a managerek nem segítenek mert nekik büdös a meló én meg vagyok annyira "becsületes" hogy nem állok le a melóval hogy na jólvan hagyom a picsába mert más is szarik rá....sosem mondom azt hogy na jó én ezt nem csinálom....sose mondok nemet semmire...sok olyan dolgot megcsinálok 24 éves nő létemre amire más húzza a száját és elborzad hogy hogy tudom én ezt megcsinálni....ennyi!Tapasztalok, igen, de sose riadok meg a nehézségek előtt, ezért is vagyok még itt, és azért is mert hallom én is a dolgokat mi van otthon, de egyszerűen csak hiányzik a család, így még jobban hogy nincs mellettem senki akit szerethetnék és aki szeretne....most ne jöjjön senki nekem azzal hogy biztos miattam szakítottunk a barátommal, mert nem, ez mindenkivel megtörténik hogy valami már nem úgy megy mint az elején....
Részletesen leírom mennyit keresek és mennyit költök pl:
1300 eurot keresek átlagba ebből 228 euro a szobám, 15 euro a net, és kéthavonta olyan 50-60 euro a számla, télen több. Ha vajas kenyeret és pirítóst ennék mindig akkor nagyon sokat megtakaríthatnék...de nem bírom ezt csinálni, főzök, gyümölcsöt eszek stb, ami elviszi a pénzt, viszont meg lehet élni rendesen az tény! Azért vagyok még itt mert félek az otthoni helyzettől, tudom hogy szar otthon! Itt nem hiszem hogy el tudnék helyezkedni a diplomámmal, amúgy kereskedelem és marketing szakon végeztem...kellene hozzá a szakmai angol ami azért nem annyira megy..azért jöttem ki suli után mert szerettem a barátomat, jobban annál hogy szakítsak vele és inkább itthon maradjak, belevágtam....rossz volt először de megszoktam!
Igazából ti azért fikáztok, mert szerintetek meg Magyarországon a szar minden...sokan egyáltalán nem látják a szép dolgokat, mint pl én itt, ez miért baj? csak mert ezt itt írországnak hívják még nem a menyország....Ha egyedül van az ember, és nem tud úgy elmenni egy kirándulásra hogy ne ázzon el 6szor de szarásig, és ne fújja szét a pofáját a szél egész nap akkor lehet elkezdi azt érezni mint én. Gyönyörű ország, tudom, de én más beállítottságú vagyok, nem kell fikázni. Nem jöttem volna ide, a barátom miatt jöttem....ha azért jöttem volna mert minden vágyam volt, és utána lehordom az országot minden szarnak akkor igazatok lenne...hogy most miért nem olyan könnyű azt mondanom hogy na jólvan szakítottam a párommal mostmár irány haza? mert kiszakadtam a családból, sokat változtam, nem felügyelnek a szülők, a saját magam ura vagyok, azt csinálok amit akarok, van pénzem ha nem is sok marad a fizuból...szeretem a saját életem, és otthon félek hogy újra visszaesnék a gyűlölködő családi közegbe...mert a szüleim gyűlölik egymást, apám engem inkább letagadott, utál engem és a nővéremet, sose mondta nekünk hogy szeret vagy büszke ránk, ezért is lettünk ennyire önbizalom hiányosak, hogy pl én se merek váltani, nem merem kipróbálni magam mert azt hiszem kudarc lenne a vége....a mekis melót nem a barátom szerezte, engem megkérdezett az egyik manager, én igent mondtam, de a főnökkel már én voltam interjún és felvettek....úgyhogy ne mondjátok azt hogy a seggem alá rakták...aki már dolgozott otthon az tudja mennyire szar vagy mennyire jó...én még nem tudom, de attól még megtapasztalhatom, ha nem jó, akkor még van esélyem visszajönni hiszen már két évet itt élek, ha visszajövök lehet hogy találok valami munkát, csak tudjátok az egyik lakótársam egy 38 éves pali, aki 3 évet ledolgozott itt, és 3 éve segélyen tengődik mert neki nincs kedve dolgozni...és ő is alja melókat végzett, és valahogy én nem akarom ezt. Lehet hogy ha nagyon akarnék előre tudnék lépni, de én valahogy nem érzem magam képesnek rá, nem vagyok egy önbizalommal teli ember, nem érzem hogy sikerülhet, ez már az én problémám...a mekiben sokszor kapok dícséretet ami jól esik és kicsit többnek érzem magam, de basszus, ez egy meki, és én szeretném többre vinni, és meg akarom próbálni otthon a saját szakmámban, lehet hogy magyarország szar hely, de szerintem ott is meg lehet élni, lehet tévedek, de tévedni emberi dolog...
Azért ha valakinek van még kérdése vagy negatív hozzászólása, mondja nyugodtan, tény hogy nem estek jól, tudom hogy van benne igazság...de ezért nem kell legyilkolni a másikat...

váj mí 2012.10.19. 23:10:20

@mojoking77: Te, én ezt egészet valami kibaszott szigeten adnám elő, ami még véletlenül sem Ausztrália, vagy Új-Zéland ;).

Guybrush Threepwood 2012.10.19. 23:17:15

@váj mí Ne is mond most rákerestem es valahol meg 3.311 eurót írnak de megtaláltam az évi 29.000 is. Inkább viszakozok és meg se próbálom kitalálni mennyi lehet az átlagbér.

123strawberry 2012.10.19. 23:19:27

@tildy:): köszönöm az infót! valószínűleg én sem fogom véglegesíteni egyelőre (bár nem hinném, hogy visszaköltöznék. de egyébként nem is tudtam, hogy a külföldre költözést valahová be kell jelenteni, volt már hogy külföldön éltem majdnem egy évig, de én nem jelentettem be sehol...

váj mí 2012.10.19. 23:20:46

@BBea24: Te jány te .. ahogy a nagyim mondaná.
Mi lenne, ha otthagynád végre azt az ótvar-szar mekit, és ha már vendéglátás, beadnád a CV-det pár számodra kívülről is szimpatikus étterembe? Hm? Írtam már feljebb, amikor Darth Vader rávett valahogy, hogy abba a szarba jelentkezzem, rögtön megjelent Joda mester is, aki megkérdezte tőlem, "Mi a szart akarsz te elérni, egy pakikból meg indusokból álló mekiben? Nem látod, hogy te vagy itt az egyetlen fehér ember, a managert is beleértve?". De, láttam. El is húztam. Téged mi a tököm tart ott?

BBea24 2012.10.19. 23:25:12

@mojoking77: Na meg a youtube-on sem azért vannak fent a "tanulj ír akcentust" meg "tanulj írül" mert olyan szép angolt beszélnek...a videókban pont azt mutatják meg hogy hogyan beszélnek az írek....mindenki tudja aki itt meghallja ezt hogy ezeket az elején nem lehet érteni, ezt jó pár kollégám megmondta, hogy ők se értették....

BBea24 2012.10.19. 23:27:04

@váj mí: Be vagyok tojva a kudarctól, hogy mi lesz ha kiröhögnek hogyha valamit nem értek, és azt mondják majd hogy na húzzá el a picsába...ennyi...nem merek lépni, és amúgy ebből a mekiből a magyarok kb 5 évig nem mertek lépni...a biztosból nem merünk lépni...magyar szokás...próbálkozok azért mert nézem a melókat, talán egyszer sikerül...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 23:29:14

@123strawberry: HA 3 honapot meghaladoan kulfoldon tartozkodsz, akkor kotelezo.

Vagy az ideiglenest, vagy a veglegest. Emellett jelezni kell az OEP fele is , ha kinn biztositotta valsz , es ugy tudom, most mar a NAVnak is.

Bea: UK-ben is esik parszor az eso, de talan annyit nem, mint nalatok. Tenyleg probalj a dolgokhoz kicist pozitivabban hozzaallni, es amig valojaban nem artanak neked ( marpedig ha valaki lengebben oltozik telen, az nem art neked, lehet melege van csak, mint nekem) , akkor nem kell leszolni, csak mert masok. De az egesz irasodbol (marmint a poszt) , tenyleg az jott le, gyulolod az egeszet, nem erted miert vagy kinn, de egy pillanatra sem tunt ki, hogy probalsz kicsit is beilleszkedni. Ezert mentek a pofonok. Valts allast.

BBea24 2012.10.19. 23:31:02

@dobcucc22: De igen, teszek erőfeszítést, mert nem azért beszélek velük hogy ne értsem meg azért se őket...mindig hallgatom őket, és mára már szinte mindent megértek amit mondanak! És tudod, pl a managerünk érthetően beszél, viszont egy másik kollégám már nem...
viszont a vásárlók az a kategória aki pl így beszél:
rendes angol? Give me an applepie please----ami írül így hangzik:
Gív mí epülpuj plííízs....a sprite-ot úgy mondjá: szprujt...persze vannak akik szépen és érthetően és normálisan beszélnek, de lehet tényleg mi fogjuk ki az alja népet a meki miatt...ennyi...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.19. 23:31:14

@BBea24: Amugy en alapfokkal indultam neki, eros alapfokkal. Nem volt valasztas, hogy merek-e lepni, egyszeruen letszamleepites volt az elso kinti szakmai helyemen. 15 emberbol maradt 5. En meg ott alltam, majd 1 ev kinntlet utan pre intermediate angollal, hogy akkor allaskereses. IGen, volt hogy emiatt nem vettek fel, vagy problema volt. De tul kell lepni rajta.

mojoking77 2012.10.19. 23:31:16

@BBea24: Ajajajajajajaj.... Most nagyon vakarom a fejem. Szeretnek segiteni, de felek, hogy rosszat mondok, raadasul a tanacs veszelyes dolog, nagyon konnyen visszauthet.
Na mindegy, majd virtualisan korbekopkodsz.
Szerintem gyujts egy kicsit. Par honapig probalj annyi penzt osszeszedni, amennyit csak tudsz. Ha osszegyult 2-3000 Euro, akkor azonnal pakolj, es hagyd a picsaba azt a tragyadombot.
En nyolc honapig birtam, de nagyon komoly ervek kellenenek, hogy visszamenjek. Mar elotte keress az interneten allasokat. Javaslom UK-t, konnyen elerheto, es sok embert keresnek. Ne magadat hibaztasd, az irek valoban egy taho banda, annal mar csak a sok pattanasos internethuszar rosszabb.
Ovakodj az ismeretlen magyar segitoktol (igen, tolem is :)). Tiz esetbol 9.8-szor le akarnak nyunli, es at akarnak verni.
A mekiben nem szeretnek, hanem kihasznalnak, es azert koszonik meg, meg mondjak, hogy mennyire jo vagy, mert ez nekik egy eurojukba sem kerul, te pedig elfogadod kvazi lelki fizettsegkent. Probalj meg valtani, de Magyarorszagot csak mint vegso eselyt alkalmazd.
Sok idiotasagot osszeirtam, hidd el segito szandek vezerelt, de lehet, csak meg jobban osszezavartalak vele. Ha ez a helyzet, akkor bonts ki egy Kilkenny-t, es idd meg a felhulye postolok egeszsegere.

123strawberry 2012.10.19. 23:31:51

@BBea24: azért nem lehet általánosítani a litvánokkal meg a lengyelekkel kapcsolatban, én nekem csakis pozitív tapasztalataim vannak velük kapcs.

BBea24 2012.10.19. 23:33:18

@tildy:): Én nem nézem le őket azért mert lengén öltöznek, ide születtek, ők ezt szokták meg, oké a dolog!
Nekem egyszerűen csak a hideg nem jön be, ennyi! Fázós típus vagyok, és nem vagyok túl boldog hogy szinte egész évben fázik az ember, na jó nyáron akad néhány nap amikor egész jó idő van, de akkor is kell melózni és azért elcseszi az ember kedvét a dolog...na jó lehet otthon a 40 fokba se jó dolgozni, de ez se túl jó...de emiatt se kell lenézni engem, aki nem így él az könnyen beszél!

123strawberry 2012.10.19. 23:34:29

@tildy:): na ezt jó tudni :S köszi mégegyszer az infót!

BBea24 2012.10.19. 23:35:11

@123strawberry: Gondoltam hogy vannak normálisak is, mint minden nemzetiségnél van rossz és jó...nekem rosszak a tapasztalataim sajnos, amit én megismertem belőlük az a hátad mögött kibeszélés, a szarban hagyás, velük máshogy bánnak pl, őket sose csesztetik...de ez megvan a magyaroknál is...

mojoking77 2012.10.19. 23:35:33

@váj mí: Voltam mind a ket helyen. Ha felesegemet meg tudnam gyozni, hogy nincs elbaszott messze (valojaban elbaszott messze van), mar reg Ausztral allampolgar lennek.
A terv kristalyosul, mar megvettem a telket Badacsonyban.
Neha, ha hazamegyek, Ferihegyen gurulas kozben eszembe jut Adytol a Fol-fol dobott ko. Nem vagyok tulerzelgos, de lehet, jol mutatna a blog mondandojakent

váj mí 2012.10.19. 23:38:53

@BBea24: Hülye vagy édes lányom? Tudod, hogy mentem én hajóra bar-keepernek? A szakmát, na, azt tudtam. A nyelvet, esetemben, németet, meg makogtam. Igaz, az angolom oké volt. De akkor oda pont a német kellett volna. De mivel a szakmát ismertem, a melót meg akartam, eladtam az alap-németemet középnek, angolul. Leszartam, nem érdekelt, kellett a meló.
Érted ugye? Szard le, nem érdekel, kell a meló! A többibe meg belejössz.

BBea24 2012.10.19. 23:39:12

@mojoking77: Köszönöm!
próbálok spórolni, de azért nem fogok koplalni se....és most nem azt mondom hogy pl mindennap főzök és nem jut pénz amit félre tehetek...egyszerűen csak normálisan akarok élni, néha rendes kaját ennyi, a lakótársam elég sok pénzt félre rak, de úgy hogy lecsót eszik havonta kétszer kb, meg nutellás kenyeret, meg pirítóst, meg vmi szaros szendvicset és múltkor majdnem könyörgött hogy főzzek már neki is valamit mert már szédül annyira kivan a gyomra, és nem bírja már....na mindegy, próbálok gyűjteni több kevesebb sikerrel...tudom hogy otthon ez még nehezebben menne....ha megtapasztalom tudni fogom milyen!

BBea24 2012.10.19. 23:40:51

@váj mí: Tudom hogy bármit meg lehet tanulni, és ha akarsz, tudsz! De 24 évesen még hova vagánykodjak hogy nem értek valamihez de tutira meg tudom majd csinálni tapasztalat nélkül? mindenhova kell tapasztalat sajnos, tudom hogy az nem lesz ha nem próbálkozok valahol, de egyszer csak sikerül tovább lépnem!

BBea24 2012.10.19. 23:46:49

Talán azért se merek lépni, mert itt is most szar a helyzet, nehezen lehet melót találni, és ha elveszted a biztosat és mondjuk a másik állás nem válik be akkor nézhetsz....
váltanék én mert pl sokszor megsérül az ember ezen a helyen, nekem pl már 2szer nekem nyomták a forró olajos krumplis kosarakat és szép kis heg lett a karomon....dehát csinálom mert most még nincs más...de talán lesz, talán majd otthon, talán megpróbálom más országban vagy valahol...nem tudom...majd alakul valami!

váj mí 2012.10.19. 23:50:35

@BBea24: Húúúúú, te én 24 évesen a világot akartam megváltani!
Ok, ebből kiöregedtem
De most komolyan, mi a faxomat kínlódsz egy retkes mekiben már legalább 1,5 éve? Annyira már tudsz angolul, hogy ha bejön neked a vendéglátás, akkor normális étterembe menj melózni.
Ja, és a magyarokat rúgd le magadról, ha jót akarsz. Én olyannal még nem találkoztam,aki nem visszahúzni akart volna. Én lerúgtam magamról őket. Nagyjából. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Nekik sincs, amikor kihasználnak.

mojoking77 2012.10.19. 23:51:33

@BBea24: "De 24 évesen még hova vagánykodjak hogy nem értek valamihez de tutira meg tudom majd csinálni tapasztalat nélkül"
Segitek. MINDEN munkat igy kell megpalyazni, kulonben az eletben nem jutsz sehova elore. En havi szinten vagyok kenytelen vadonat uj dolgokat megtanulni, mikor eppen mire van szukseg. Mint irtam, a tanacs nem egyszeru, de van egy ezereves dolog (es aki kirohog, abba virtualisan beleharapok). Allj a tukor ele. Nezz a sajat szemdbe. (Nezd meg elotte, hogy a lakotarsad biztos nincs otthon. :))
Mondd ki hangosan (!), haromszor egymas utan: "Naprol napra, minden tekintetben egyre jobban es jobban erzem magam.".
Es ne rohogj.
Szornyen onbizalom hianyos vagy, ezt koszonheted az orszagnak es a szakitasnak is, de alapvetoen, mint irtad a belsodbol jon. Sajat magadat kell meggyogyitanod, addig nem fogsz tenyleg valtoztatni semmin, es amit irtam igenis egy jo modszer az alapokra. Nekem legalabb is bevallt.

Guybrush Threepwood 2012.10.20. 00:00:41

@BBea24: Nagyon kár hogy ilyen későn jelentkeztél mert sok fontos dolgot kihagytál a posztodból hogy mi az ami mégis motival abban hogy egy ilyen helyen maradj és ezzel a kommentel nagyon sok mindenre választ adtál. Sajnos a posztból csak az elkeseredés áradt és ebből nem lehetett sokat megtudni rólad. A kommentelők ilyen esetekben inkább a rosszat mint a jót feltételezik a másikról.

Ha az embernek nincsen háttere ahova visszatérjen vagy erőt merítsen az úgy tényleg nagyon elkeserítő és így teljesen érthető hogy miért tolod még ennyire elkeseredve a melót akkor is ha utálod az egészet. A helyzet ugyan Magyarországon sem rózsás de azért messze nem annyira rossz mint sokan mondják. Gyere haza mindenképp ha szeretnél, töltődj fel egy picit és gondold át hogy mit akarsz csinálni. Ha eltudnál helyezkedni a tanult munkádban az valóban fantasztikus lenne mert ugyan írtad hogy a mekiben is megdicsértek és jól esett de hidd el nyomába sem ér annak mintha abban a munkában dícsérnek meg amit tanultál és dolgozni szerettél volna.

Ahogy írtam korábban próbáld meg magadat fejleszteni szakmailag. Nagyon sok állásinterjún segített nekem hogy biztos voltam a tudásomban és hittem benne, hogy nálam jobb embert úgysem találnak a munkára. Egy biztosabb szakmai tudás az önbizalmadnak is jót fog tenni.

A külföldi 2 évet meg probáld meg pozitívan felfogni. Mivel kipróbáltad hogy milyen ezért soha többet nem lesznek illuzióid. Ha pedig valaha mégis elszeretnéd hagyni az országot mégegyszer akkor ez a 2 év tapasztalat sokat fog segíteni abban, hogy elindulj.

Én mindenesetre szurkolok neked és sok sikert bárhogyan is döntsél.

01234567 2012.10.20. 00:16:04

@BBea24: Itthon senki nincs akinél lakhatsz, enni ad?Ha van, gyere haza. Neked most az kell. Azt sem tudod merre vagy arccal, ki vagy. Fel kell töltődj, meg kell találni önmagad. Erre jó neked itthon. Neked ez kell. Aztán te úgy sem maradsz itt. De akkor már más lesz. És keress barátokat. Akik segítenek. Munka, karrier itthon felejtsd el, ha van kedved, unalomból keress munkát, de a szakmádban. És legyél pofátlan, itt nem veszítesz semmit, mert nincs semmi. Az idő jó, úszni, szaunázni, biciklizni, este elruccanni, saját magad választotta neked megfelelő közösségekbe járni, itt a legjobb. Munka nincs, az is szar és kevés pénzért, a TV-t be ne kapcsold, újságot ne olvass. Ne politizálj, csak ha muszáj menj hivatalba, postára. Csak szívd be az itthoni levegőt és köpj mindenre. Jó lesz. Tévedtem veled kapcsolatban, túl elítélő voltam. Bocsánatot kérek.

mommmmo 2012.10.20. 00:32:25

Igen,,erdekes hogy se nekem se masnak nem nagyon jott le az irasodbol, hogy onbizalomhianyos vagy.. pedig igy utolag egyertelmu...
Amugy az tok hiheto nekem a cikkbol, hogy rengeteget dolgozol, sot az is, hogy nagyon jo munkaero vagy, marmint olyan, aki jo munkaero masnak, mert jol a fejedre lehet noni.. nehany dicsero szo, aztan szevasztavasz megvan a fizettseg, ha meg kritikat kapsz veged, ki nem maszol a sarga foldbol. Sajnos az ilyen emberek igy vegzik mint te, foleg egy unintelligens helyen...
Nem is tudom mit lehet erre javasolni, talan szemelyisegfejleszto treninget, na persze az ilyesmi rohadt draga..
Alternativ megoldas: hazamenni, es tenyleg tanulni valamit?? A tanulas az eleg onbizalomfejlwszto szerintem, ha megcsinalsz egy vizsgat az a te erdemed, tiszta sor. Csak valasz valami gyakorlatias dolgot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.20. 00:57:04

@BBea24: nem csak ir sajatossag, Ukben is volt par dgyu nud szum ksztra bo:g szoveg ... :D

Taxomükke (UK) 2012.10.20. 01:28:12

BBea, ide figyelj, tényleg HAGYD OTT a fenébe azt a melót, kikészít! Minek ragaszkodsz a rosszhoz, csak azért, mert azt ismered? Basszus, 45 évesen otthagytam a nem kicsi családi házamat. a kertemet, az állatokat (nyugi, van, aki a gondjukat viseli), és kijöttem Angliába, mert bízom benne, hogy anyagilag össze tudom szedni magam. Viszont: ha szarul érezném magam a melóban, hosszú távon (mint te, hiszen nem 1-2 hónapról beszélünk), akkor lépnék. Mi a nyavajára vársz? Hogy jobb lesz? Hát NEM LESZ. Ott nem, azon a helyen nem, mert kihasználnak, mert ezt sugárzod magadból. Lépj ki holnap. Mi történhet? Meghalsz? Nem. Megnyomorodsz? Nem. Innentől minden csak nyavajgás. Lépj le, vagy ne nyavajogj.
Ismerek 1-2 hasonló embert, évekig tipródtak, a vége úgyis az, hogy lépni kell. Mi az istennyilának kell megvárni a még rosszabbat???
Persze semmi közöm hozzá. Csak úgy kijött belőlem. Na, a legjobbakat. Pá.

Gerry. 2012.10.20. 02:29:27

A bejegyzest kritizalok felreertenek egy aprosagot: ez a szosszenet nyilvanvaloan nem annyira azert irodott, hogy informativ legyen, netan erdekes vagy tanulsagos, hanem hogy szegeny leanyzo kiontse a lelket. A napnal is a vilagosabb, a "rohadt litvanok" huszadik emlitese kornyeken gondolom mindenkinek leesik miert is potyogte be mindezt. Virtualis pszihologus es szemeteslada, ebbol a szempontbol korekt iras, azt adja amire szamit az ember.

Persze az ember nem szamit tul sokra - az is kiderul az elso par sorbol, hogy kedves Bea nem tor tulzott intellektualis baberokra. Meglehetosen egyszeru lany O, aki csunya amibicioktol gyakorlatilag mentes, es aki konzekvenciakat tud levonni egy komplett tarsadalomra az alapjan, amit lat a maga pici vilagaban. Persze, nyilvanvalo, hogy Irorszag nem egy necces kornyeken levo Mekibol all, az ir atlagot eppen ugy nem kepviselik a tinedzserbandak, az allandoan Mekiben zabalo kulturhonpolgarok, mint ahogy a bevandorlokrol sem ad tulzottan komplex metszetet egy McDonalds' suto-fozo-takarito lettjei, litvanjai, lengyelei es magyarjai. A posztot olvasva felsejlenek a Dallas es a Baratok Kozt konfliktusainak legjobbjai, de ahogyan az amerikai atlagot nem kepezi le egy halom texasi olajmilliomos, ugy a meki torzsgardaja sem arul el sokat Irorszagrol.

Azt persze Bea szemere lehet vetni, hogy befogado orszagot szapulni nem illik, ahogy nem tul illdomos kimenni egy orszagba ugy, hogy a nyelvet csak papiron beszeljuk. Aztan szinten nem nagyon javallott diplomasan bennragadni egy teljesen alapszintu meloban tobb mint ket evig, ami az ott levo halomnyi magyarral egyutt kulon garantalja, hogy a nyelvtudas se fog fejlodni. De meg ha fejlodne is, ha akartat nincs, marpedig nincs, vegulis hova fejlodjon. Felmosni lehet magyarul is, a mosogatovodor internacionalis, minden nyelven ert.

Es persze meg lehet emliteni, hogy mindek irodnak ilyen posztok, es Mo.-on sem lesz jobb kedves Beanak. Es valoban, aki elvan ket evig diplomasan Irorszag egy nem tul epuletes reszen levo Mekiben, az Mo.-on sem lesz vezerigazgato sem holnap, sem holnaputan. Azonban a pszihologus draga, a Word es egyeb szovegszerkesztok meg olcsok...

mommmmo 2012.10.20. 06:36:40

Amugy bocsi, de en azon sem csodalkoznek ha kiderulne hogy Bea angolja nem olyan ramaty mint ahogy o azt leirja..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.10.20. 06:55:29

@Réka ‎: de nem ketten vannak, hanem hatan-nyolcan... es akkor mar marad is, de zt otthon meg nem tennek..
ezt sosem ertettem

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.20. 07:13:01

@BBea24:
józsi bácsi naponta imádkozott istenhez: - ó, istenem, hát legalább egyszer adj nekem egy lottó ötöst, látod, milyen szorgalmas, alázatos ember vagyok...
isten végül megunta: - józsi, az ég áldjon meg, legalább egy rohadt lottószelvényt vegyél végre...!

tableno 2012.10.20. 08:57:25

@BBea24: Atyaisten... Hát ez alapján a vallomás alapján rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Nem, tényleg nem vagy hisztispicsa. Te egy született áldozat vagy, aki nagyon csúnyán fogja végezni, ha nem kapja össze magát, de üstöllést. De most komolyan, ezt csupa jóindulatból mondom, álljál már egy kicsit a sarkdra, mert így elnyel a mocsár! Ha Magyarországon jobban érzed magad, húzzál haza minél gyorsabban, de ha ott sincs család, barátok, akikre támaszkodhatsz, akkor sajnos ott sem lesz jobb. Neked most a leghasznosabb egy jó pszichológus lenne, még akkor is, ha az összes megtakarított pénzed rámegy. Ha egy kicsit helyrepofoztad magadat lelkileg, akkor már a továbblépés is nagyobb eséllyel fog menni. Egyébként arra nem gondoltál, hogy kereskedelmi végzettséggel áruházi eladó legyél? A mekinél azért egy fokkal jobb lenne, nem?

BBea24 2012.10.20. 10:43:51

@01234567: Semmi baj! Nektek is igazatok volt sok mindenben!
Most is igazad van, nem tudom merre tartok és ki vagyok most valójában. Sajnos nem tudom eldönteni mit tegyek, mert egyfelől hallom az otthoni dolgokat hogy oda nem szabad menni és elkeserít mert én mennék...szerintem sokan vannak akik ha jó lenne a helyzet egy kicsivel már mennének is vissza de nem tehetik...itt sem szeretem a helyzetet, tudjátok miért...lehet hogy most erőt veszek magamon és megpróbálok másik melót keresni, aztán tavasszal hazamegyek és meglátom mi lesz!
Azért nagyon köszönöm a biztató szavakat, jól esnek!!

BBea24 2012.10.20. 10:48:20

@Taxomükke: Azért nem merek lépni mert itt is szar a helyzet és nagyon nehezen lehet melót találni, és pl én most 9,31es órabért kapok és mostmár csak olyan munkák vannak szinte ahol az alapbért kapják 8.65-öt...nagyon nehéz jó munkát találni, itt meg ismerek mindent, jól csinálom, elégedettek velem, igaz hogy néha ki tudok készülni nagyon, de próbálok úgy hozzáállni hogy csak csinálom és nem feszülök bele nagyon...de sokszor nem jön össze mert kikészülök és nyomom a melót ezerrel mert nem lehet abbahagyni ha pl zársz és egyedül vagy és áll a sor este, és a managernek sajnos a kasszába kell segíteni mert ugye első a vásárló....hát ez van, én nézem a melókat folyamatosan, lehet megpróbálok lépni ha lesz lehetőség, vagy haza, vagy itt máshova! Azért köszönöm!!

BBea24 2012.10.20. 10:50:56

@mommmmo:Először az volt, pedig általános 3. óta tanulom, csak sose sikerült rendesen megtanulni, nem értettem pár igeidőt sem, bár állítólag nem is használnak talán 6ot...mostanra már a sok beszélgetésből hallgatásból sokat tanultam, de nem vagyok perfekt, ez lehet azért is van mert pl sok magyarral dolgoztam együtt és annyira nem voltam rákényszerülve! Mostanra már csak 4-en vagyunk magyarok és többet beszélek az írekkel, van néger munkatársam is, lengyel, litván, volt francia stb...mostmár elbeszélgetek és bárhol ha akad vmi problémám meg tudom oldani! Hát ki tudja, lehet nem annyira szar az angolom, én néha úgy érzem amikor félig értek valamit abból amit hadarnak nekem...

Lencsés István 2012.10.20. 11:09:32

@123strawberry: Anoniman nem lehet trollkodni , tanulj meg írni . Nem keresek társat , mert van , szóval ezt beszoptad . :D :) ;)

@01234567: 1 anonim sosem mondd igazat . Neten nem lehet égni . MAGYAR a barátnőm . Újabb hazugság .

@váj mí: Majd ha lesz neved , akkor sértegess , addig síri csend és hullaszag . Nincs guminőm , ÉLŐ Barátnőm van . Ja és tanulj meg írni is , köszönöm szépen . :) ;)

@mojoking77: Látom az ékezetek még mindig nincsenek meg , de most már az írás sem megy , ha nem változik , nem lesz mire reagálnom . A link nem tény , és a képen nem én vagyok , szóval hazudozz csak tovább . :) ;) Ja és barátnőm van . :) ;)

mommmmo 2012.10.20. 11:15:22

Basszus, mondjak valamit? En penzugyi kontrollerkent dolgoztam egy cegnel, ceges riportokat, leveleket irkaltam, de volt ugy, hogy en sem ertettem a poen lenyeget amikor az angolok egymas kozott rohogcseltek az ebedloben... Sot tudod mit, a pasim aki holland es 8 orszag penzugyi feje egy multinal, meg tendertargyalasokat vezet meg miegyebb, angolul persze, na szoval toredelmesen bevallotta, hogy idonkent o sincs 100%~ig kepben, a zsenialitasa persze abban rejlik hogy ezt valami qrva jol el tudja titkolni...
Szoval nehogy azon agonizalj egy pincer munkakorben, hogy valamit nem 100~san ertesz

SilentDreams 2012.10.20. 11:23:25

@BBea24: " Hát ki tudja, lehet nem annyira szar az angolom, én néha úgy érzem amikor félig értek valamit abból amit hadarnak nekem..."

Igen, ismerős az érzés. Viszont emlékeztetned kellene ilyenkor magad arra, hogy más embereket viszont egész jól megértesz már (ahogy írtad). Azaz összességében szemlélni a dolgot, és nem hagyni, hogy egy-egy ilyen negatív tapasztalat határozza meg azt, amit a saját nyelvtudásodról gondolsz. Persze tudom, hogy nehéz az embernek saját magát objektívan megítélnie, de meg kell próbálni!

Nálad továbbra is azt látom, hogy a negatív dolgok nagyon erősen érintenek és simán elmossák az esetleges pozitívakat. Ha minden nap végén megpróbálnád átgondolni, hogy mik történtek veled aznap, és pozitív dolgokat is találni, akkor talán nem merülnének ennyire feledésbe. Nem nagy dolgokra gondolok, akármilyen kicsi jó tapasztalat számít.

Az önbizalmadat kellene elsősorban rendbe hozni, ezt te is tudod. Nekem ez anno a sikereimen keresztül sikerült. Méghozzá olyan sikereken, amit egyedül értem el: kitűztem a célt, tettem érte saját magam és megvalósítottam (ne gondolj szükségképpen nagy dolgokra, akármilyen kis siker jó). Minél több ilyet meg tudnál valósítani, annál jobban nőhetne az önbizalmad, és akkor már attól sem félnél ennyire, hogy válts a jelenlegi "biztosnak tűnő", de nagyon utált helyedről.
A másik pedig az lenne, hogy megpróbálod a negatív dolgok hatását minimalizálni, azaz nem ezeken agyalni, hanem inkább az egyre több kis sikeren.

A nyelvtanulásra meg mindenképp jobb lenne egy olyan környezet, ahol csakis angolul tudsz beszélni a nap nagy részében.

SilentDreams 2012.10.20. 11:34:17

@mommmmo: Nekem pl. lejött az eredeti posztból is, hogy önbizalomhiányról lehet szó. Ha be tudom linkelni, akkor itt... => @SilentDreams:

Abszolút lejön az irásból, hogy nagyon jó munkaerő, segítőkész, maximalista és sajnos hagyja magát kihasználni mások által, ami az önbizalomhiány egyik következménye...

Joo 2012.10.20. 12:20:23

Hat igen, van amiben igaza van, de szerintem az ironak inkabb a munkahelyevel van problema, mint magaval az orszaggal. Tobb, mint ket eve "szenved" egy munkahelyen, nem csoda, hogy elege van belole.
Bar nem ertem, ha volt ereje-batorsaga elhagyni az orszagot, akkor mert nem hagyja ott a munkahelyet?
Emlekszem, en is igy kezdtem, bar nem mekinel, de hasonlo gyorskajas helyen. Mindegyik ugyan olyan. Fel ev utan, mikor mar egy kicsit berendezkedtem, az angol is biztosabb lett, valtottam is.
A randalorizashoz meg annyit tudok csak hozzafuzni, hogy nem mindegy, hova koltozol. Otthon a 8 kerben sem biztositek az elet, mint ahogy itt kint sem. Nekem sose volt meg ilyen problemam...

mommmmo 2012.10.20. 12:40:00

@SilentDreams: gratulalok, es mostantol majd mindig odafigyelek a psziches elemzeseidre:)

ayad 2012.10.20. 19:39:37

remélem ezzel az IQ-val haza is mész!

BBea24 2012.10.21. 18:15:47

@ayad: A többiek is egyből így álltak hozzám, így nem csodálkozom és nem is ítéllek el amiért Te is így teszed, viszont volt néhány hozzászólásom amiben megmagyaráztam sok mindent, így mindenki megértette miért is lett ilyen a posztom!De végül is elfogadom a véleményedet!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.21. 19:38:58

@BBea24: azt kell mondanom, amióta megjelentél és kommentelgettél, 100x szimpatikusabb, emberközelibb vagy, mint ami a posztból lejött és sokkal érthetőbb lett a poszt hangvétele is. Nálam legalábbis abszolút változtattál az első benyomáson. :)

BBea24 2012.10.22. 00:57:45

@Réka ‎: Köszönöm szépen :) el kell mondanom a sok negatív hozzászólás miatt egy kicsit el is sírtam magam, mert mostanság nem vagyok túl jó lelkiállapotban, de ez azért is történt meg, mert rájöttem hogy sok mindenben igazuk volt a hozzászólóknak és rossz volt ezt felismerni magamban hogy sokszor én is negatívan állok dolgokhoz, de igazából meg volt rá az okom, de ettől függetlenül még mindig próbálok normális lenni!
Jól esik hogy változtathattam a magamról alkotott véleményen a szemetekben!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.10.22. 01:07:06

@BBea24: szard le a kommenteloket, miattu(n)k ne pityeregj :) arra gondolj, h csak magaddal tolsz ki, ha elkeseredsz es feketen latod a vilagot. En is leirhatnam az eddigi 4.5 evemet Stockholmban mint veget nem ero panaszaradatodot vagy a boldogsagtol tulcsordulo dicshimnuszt es mindket valtozat ugyanolyan igaz es valos lenne! Lehet meg is teszem kiserletkeppen :)

duvadüpp 2012.10.22. 03:45:58

ös-olvasokent vagyok itt, s bar eddig soha nem kommenteltem, most valahogy hajnali fel 4-kor a poszt olvasasa közben csaknem lefordultam a szekröl... nem a faradtsagtol. ez szörnyü. katasztrofa. komolyan kerdezem Kedves Posztolo, elolvasted egyaltalan, amit leirtal? nem a tartalmat firtatom, szived joga, amit az eletedben teszel, erzel... de ez a fogalmazas, te jo eg! igy egy 8 eves ir, akinek az a hazi feladata, hogy minel jobban össze-vissza kuszaljon, telejelzözzön egy halom összetett mondatot. milyen diplomad van? hogyan tudtal egyaltalan egy szakdolgozatot megirni?

"Nem szeretem már ezt a helyet, kicserélődtek az emberek és így már nagyon nem jó itt dolgozni, nincs összhang, nem jól dolgoznak az emberek, rájöttem, én hogyan szeretek dolgozni, és ez nem felel így meg."
"Szinte mindig fúj a szél, sokszor esik az eső, van, amikor fúj a szél, süt a nap, és valahonnan esik az eső, mert ide fújja a szél. "

Bea, ez szörnyü! nem csodalom, hogy nem megy az angol, hiszen meg magyarul is hadovalsz. kapkodtal? vagy ennyire eleged van mar?
akkor meg nyomas haza, es probald ki magad otthon is! de azt "finoman" (tudom, hogy abszolut nem vagyok az!) megjegyzem, hogy ilyen fogalmazassal leginkabb ott is a mekire palyazhatsz... megeri?

BBea24 2012.10.22. 11:09:33

@duvadüpp: Mi vagy Te? Magyar tanár? ha igen, akkor tartsd meg magadnak a véleményed, nekem meg így ma reggel nem volt kedvem a te véleményedet olvasni....ha beleolvastál a posztba, és nem tetszett már az elején se akkor egyszerűen lépj vissza belőle, senki nem kérte hogy olvasd el, na meg azt se kérte hogy hozzáfűzd a kioktatásodat....biztos én is beléd tudnék kötni ha ismernélek...képzeld el hogy egy nagyon jó szakdolgozatot írtam és 5ösre államvizsgáztam mert az egy hónapos felkészülési időt végig tanultam mint a hülye....attól mert egy hülye posztot nem úgy írtam meg mintha irodalmi versenyre mentem volna attól még nem vagyok hülye, és semmi jogod lehülyézni!! ismeretlenül rohadt könnyű! Törődj magaddal mert elég szegény ember lehetsz hogy ezzel szerzed a boldogságodat hogy másokat itt oktatgatsz! Az meg hogy ez a poszt így sikerült az az én mostani lelkivilágomnak köszönhető, de mint a hozzászólásaimban írtam a többieknek, igazuk van sok mindenben és próbálok változtatni a hozzáállásomon, mert ha nem tenném, akkor szarnék bele mindenbe és már rohannék haza.....ennyit erről!

mommmmo 2012.10.22. 11:14:35

:))) Bea kezd magahoz terni..

duvadüpp 2012.10.22. 11:44:48

@BBea24: akkor tisztazzuk...
Egyaltalan NEM "hülyeztelek le" - ahogy irtad.
Ilyet nem tennek. Mi jogom lenne hozza? - hisz nem ismerlek. Az irasodat minösitettem, a fogalmnazasodat. Azt viszont ide irtad, a "kirakatba"! A blog olvasoinak. Nyilvan benne van a pakliban, hogy kritikat kapsz. Megsertödhetsz, vagy epitkezhetsz belöle... a te hozzaallasod kerdese.

Ami ugy nez ki, hogy eleg hevesen visszacsapsz es szemelyeskedsz. Nekem nem szamit! :) Leirtam a velemenyem, es ennyi.

Masodszor: nem "oktatgatok itt masokat" - milyen masokat Bea? Kiket? Ki az a sokasag, akiket en "kioktatgatok"?

BBea24 2012.10.22. 12:08:00

@duvadüpp: Akkor tisztázzuk...
Leszarom a véleményed! köszi hogy itt voltál!Szevasz!

duvadüpp 2012.10.22. 12:33:00

@mommmmo: neeem, mommmmo, Beanak gyengek az idegei! :))))

Muscari 2012.10.22. 12:37:37

@BBea24: Kedves Bea, én is szeretnélek megkövetni, jól leszóltalak még az első nap. De jó, hogy megjelentél!
Az önbizalom-probléma sajnos nekem is ismerős, (kicsit a régi önmagamra emlékeztetsz), a mai napig, hála apámnak, akinek egyébként már megbocsátottam így közel 40 évesen, remélem, egyszer majd neked is sikerül. Ma már értem, hogy ő is borzasztó önbizalom hiányos és elég rettenetes gyerekkora volt. hidd el, az unokáival már másképpen bánik.
Én már sokat fejlődtem, elsősorban drága férjem támogatásának köszönhetően. Ötösre diplomáztam pár éve az egyetemen, aminek úgy indultam neki, hogy talán el tudom végezni... Nem dolgozom a szakmámban sajnos, ha úgy tetszik nekem erre "kellett" a diploma.
Sajnos én is tudom, milyen az, amikor nincs hova haza menni, mert nem akarod azt hallgatni állandóan, hogy a szüleid hogyan marják egymást. Nincs egy olyan rokon, nagymama, nagynéni, vagy akárki, akinél meghúzódhatnál egy ideig? szerintem is feltöltődésre, pozitív élményekre lenne szükséged.
Én sajnos nem Írországban élek, hanem Londonban, különben szívesen találkoznék veled.
Ha szeretnéd felvenni velem a kapcsolatot, dobj egy emilt a muscariarmeniaca@gmail.com-ra.
Kitartás, ne add fel kérlek!

BBea24 2012.10.22. 13:48:12

@duvadüpp: Hú de kemény vagy hallod! mindjárt megijedek, várj... csak nem érek most rá erre a hülyeségre...Inkább foglald el magad és tanulj egy kis magyar nyelvtant hogy kioktathass másokat is...de most már húzz el mert nem vagyok kíváncsi rád!

BBea24 2012.10.22. 13:50:43

@Muscari: Köszönöm! Én nem haragszom senkire, mint mondtam sokban igazatok volt, és segítettetek arra rájönni hogy sokszor magunkban kell először keresni a hibát! Változok én is, mióta eljöttem otthonról pl azóta nyíltabb lettem sokkal, és boldogabb is vagyok, és ettől félek hogy ha hazamegyek újra egy kicsit otthon kell laknom mire felköltözhetek pestre és félek visszaesek megint ebbe a depis állapotba amiben otthon voltam egészen kiköltözésemig...
Mindenképp írok emailt:) és köszönöm mégegyszer!

(deleted) (törölt) 2012.10.23. 16:56:23

@Lencsés István: Vessző, pont és egyéb írásjelek előtt nincs szóköz. Csak azért, mert elég furán néz ki, és úgy tűnik, mintha következetesen rosszul csinálnád.

Lencsés IIstván 2012.10.23. 18:02:14

Jaj ne is izgulj miattam, lehet hogy veletlenul vagyok olyan barom, hogy trollkodok, es megadom a szemelyes adataimat, hatha valaki esetleg veszi a faradtsagot, eljon hozzam es jol pofanver.

Csak nehogy ide copy-pasteljem:

nev: Lencses Istvan
nick: zozov
cim: 8000, Székesfehérvár Király sor, 2
mobil: 06305440253
egyik email: zozov@citromail.hu

Lencsés IIstván 2012.10.23. 19:00:13

@szerengeti: attol is biztosan zavarba esnek ha a facebook profilom megjelenne: www.facebook.com/istvan.lencses.9

vagy ha a baratnom (www.facebook.com/tunde.kovacs.790) megtudna, hany tarskereso oldalon vagyok aktiv a mai napig.

de az is lehet, hogy lassan bekussolok es nem trollkodok tovabb, mert lehet hogy tobb informaciot is megosztanak rolam.

venator 2012.10.23. 19:27:05

@Lencsés IIstván: "attol is biztosan zavarba esnek"

Zavarba jövünk, ezzel szemben kétségbe esünk. :))

(deleted) (törölt) 2012.10.23. 19:27:59

@Lencsés IIstván: ezeket gondolom, nem nekem küldted... de akinek szól, biztos érti

Lencsés IIstván 2012.10.23. 19:52:09

@venator: jogos, de te most komolyan trollkodod az anti-trollt? :)

@szerengeti: Lencses Istvan egy kozismert mocskos kis pondro a bloghu-n, aki nagy vehemenciaval kuld el mindenkit az anyjaba. gondoltam kicsit utanakeresek. a talalt infok publikusan is elerheto reszet kozzetettem rola, a tobbit majd annak fuggvenyeben hasznalom fel mas modon, hogy mikent viselkedik a tovabbiakban

venator 2012.10.23. 20:10:10

@Lencsés IIstván: szó sincs róla, csak b@ssza a szemem. :))

Lencsés IIstván 2012.10.23. 20:13:22

@venator: kritikad teljesen jogos, ha tudnam, javitanam ;) mentsegem nincs ra :D

Lencsés István 2012.10.25. 13:43:40

@omfgomgzor: Te beszélsz hibáról ? :D Se neved , se írástudásod ( Lásd . : Mondatkezdés nagybetű , se ékezet ( tudom erre lesz kifogás ).

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.25. 13:45:48

@Lencsés István: bezony, a kettonk kozotti kulonbseg, hogy en nem osztom ket kezzel az eszt arrol, kinek, hogy es milyen formaban kene kommentelnie.

nevem is van, irastudasom is van, neked viszont nincs kozod egyikhez sem.

Lencsés István 2012.10.25. 13:49:38

@omfgomgzor: Ha nem tanulod meg hogy a mondatkezdés nagybetű , többet nem reagálok rád , te anonim geci . Én nem észt osztok , hanem TÉNY - t közlök . Ha lenne neved vállalnád , ha lenne írástudásod nem égetnéd magad így ahogy most teszed , és ráadásul hazudozol is .

o̝͚̣͔̙̜̜̞͉̺̞̬̖̱͉̼͛̑ͧ́̀̓̈́̓̾̇ͭͣ̆͊͌̑m͕̘̻̬̙̟͔̼̳̬̜̪͕͍̫ 2012.10.25. 13:59:18

@Lencsés István: ne mar, nem fogsz valaszolni? :( csuda vigye el, de komolyan, elkeseritesz. kerlek, csak meg egyszer szolj hozzam, esetleg talalkozzunk szemelyesen es magyarazd el mit csinalok meg szarul az eletemben.

Globetrotter2014 2012.10.25. 15:57:54

Érdekes cikk.

Mindeig viccesnak tartomm amikor jön az ecceri magyar, szerencsétlen bevándfolró venmdégmunkás aki a befogadó országának polgárait lenézi. Erre mondja az angol hogy not in touch with reality.

Az íreket megértenei nem egy ördöngősség, bár lehet hogy csak kedvesek voltak velem, és nem vették elő a legkeményebb kiejtésüket.

Viszont senki se mondja nekem hogy bármiylen szakmai angollal nem tud az ír kiejtéssel boldogulni. Két hónap és simán fel is lehet venni.

Orsikag 2012.10.25. 21:02:40

Az idei volt hosszu hosszu evek ota a legrosszabb nyar, amiota merik a csapadek mennyiseget, iden nyaron volt a legmagasabb:)
Ir kiejtes nem egyszeru de a dublinival nincs baj,Limerick na meg nehany videk az mar gazos...

Kovama 2012.10.26. 03:50:43

Kedves Post író,

Én is fiatalon, rögtön egyetem után költöztem külföldre a párommal. A dolog alapvetően az ő ötlete volt, már többször élt külföldön. Nekem sem volt sok tapasztalatom a magyarországi munkaviszonyokról, ugyanakkor az a kevés amit dolgoztam és az a sok amit hallottam és láttam engem meggyőzött arról hogy menni kell.

Én a munkavállalásban szeretnélek bátorítani.
Külföldre költözni és helyt állni egy új világban nem egyszerű. Mo-n is épp elég nehéz pályakezdőként, kevés tapasztalattal elhelyezkedni, ezt csak megtetézi a helyi ismeret hiánya.
Én is dolgoztam idősgondozásban, ékszerüzletben, kávézóban. Közben pedig iskolába jártam, hogy legyen egy helyi végzettségem is (kb mint egy volt OKJ-s képzés). Mert bármilyen jól mutat hogy master dergree ők nem ismerik az ELTE-t. Egy év után elkezdtem irodai állásokra jelentkezni. Beadtam a CV-met fejvadász cégekhez és kiküldtem vagy 200 önéletrajzot. Alig hívtak be egy pár interjúra. Közben folyamatosan javítgattam, csiszolgattam a CV-t olyanra ahogy azt itt szeretik. Keress template-ket, angol-szász önéletrajzokat a neten. Teljesen mást akarnak látni az önéletrajzodban mint amit mi az iskolában tanultunk. Ha pl problémásak a vendégek beírhatod, hogy 'excellent problem solver' ha te csinálod a zárást írd, hogy accurate, high efficiency stb. És mindig bele kell írni az önéletrajzba azokat a kulcsszavakat amiket az álláshírdetésben olvasol. Meg se fogják rendesen nézni a papírod, ha azok a kulcsszavak nincsenek benne.
Szóval pár hónap alatt találtam is irodai munkát, nem is kezdő fizetéseset. Mégcsak nem is kellett hozzá a magyar diplomám. Az még a jövő zenéje, hogy olyat is találjak ahol kell is a magasabb végzettség. (közben anyuka lettem és most itthon vagyok a kislányommal)

Ami meg a helyieket illeti, lehet hogy csak más városrészbe kellene költözni. Ahogy pl Budapesten sem lehet egy kalap alá venni a 2. kerületet és Kőbányát ez biztosan Írországban is így van. Amúgy én is ismerek íreket és bár számomra hátborzongató a télenisegyszálrövidnadrág filozófiájuk, ők szemmel láthatólag nem fáznak. A rendrakás meg hát nem az erősségük. Ez van, nem vagyunk egyformák.

És ha még így is vissza akarsz menni, hát tedd meg. Nézz szét Mo-n és utána lehet hogy teljes szívvel tudsz hozni egy számodra helyes döntést arról hogy hova költözz. Ne feledd ez a 21.század, nem előírás hogy ott halj meg ahol születtél, és az sem hogy életed nagy részét ugyanabban az országban kell leélned. Minél többet ismersz meg a világból annál gazdagabb vagy.

(És csak egy utógondolatként. Egyedül mindig nehezebb. Valószínűleg Írország sem lenne olyan hideg és esős egy társ mellett.)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.10.26. 13:22:02

@BBea24: "viszont inkább elsősorban szeretném megköszönni azoknak akik mellém álltak és megvédtek valamennyire! köszönöm!!"

na erre mondjak, hogy a pokolba vezeto ut joszandekkal van kikovezve..

hisztizhetsz, de hibat hibara halmozol es ennek kovetkezteben erzed szarul magad. ha gondolod, hazudhatom en is, hogy te mekkora kiraly vagy es a vilag van elkurva. csak nem valtoztatna azon a tenyen,.hogy ha hulyesegeklet csinalsz akkor szar lesz az eleted.

mondjuk az is kerdes, hogy azert irtal mert megoldast keresel a kenyelmetlen helyzetedre, vagy onigazolast a tovabbi onamitasra...

en ugy latom, igazabol onigazolast keresel inkabb, hiszen attol fuggetlenul, hogy pantlikazott loszart nem ernek a vigaszok, megis azoknak orulsz...

Alikam 2012.10.30. 15:38:11

Micsoda egy szaros proli népség lehet...

adida83 2014.01.12. 10:43:19

Nekem tetszett ez a poszt. Én is voltam kint, bár én Angliában, és hasonlókat tapasztaltam. Én is diplomás vagyok, és azért mentem ki, mert a diplomámmal 80 ezret kerestem itthon. Kint jelentkeztem vagy 200 helyre, próbálkoztam jobb munkát keresni, de mindig csak a legalja helyre vettek fel, csicskáztattak, nem jelentettek be stb... Pedig folyékonyan beszélek angolul, mindig dicsértek az angolom miatt, mégsem kellettem sehova. Én azért találkoztam intelligens, normális angolokkal is, de a többség, főleg a fiatalabb korosztály szörnyű!!! Kritikán aluli a viselkedésük. Én hazajöttem...Itthon találtam munkát, jobbat, mint az előző volt, jól érzem magam itthon, és nem mennék vissza egyelőre. Nem bántam meg, hogy kimentem, de azt sem, hogy hazajöttem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása