oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. június 15. 06:30,  Mindent feladva a karibi szerelemért 58 komment

2018. június 15. 06:30 Határátkelő

Mindent feladva a karibi szerelemért

Nem kis lelkierő kell ahhoz, hogy az ember (nem kevés tipródás után) egyszer fogja magát és nekiinduljon az álmai megvalósításának. Különösen megnehezíti a dolgot, ha ehhez olyan messzire kell menni, amilyen messzire Kriszta ment. De összeszedte minden bátorságát és belevágott. Az ő története következik a saját képeivel illusztrálva.

cim_156.jpg

„Kriszta vagyok, budapesti, örök álmodozó, latin táncos, tánctanár. A nyugodt kis életemet, a kellemes munkámat, mint pénzügyi és HR főmunkatárs feladtam, a barátaimat, a családomat ott hagytam, mert szerelmes lettem.

A karibi életbe.

2016 februárjában több hetes vitorlás katamarán túrán vettem részt a Karib-szigeteken, jó pár kisebb-nagyobb szigetet látogattam meg és bár rengeteg csodás élményben volt részem, az igazi táncos életbe nem igazán tudtam belekóstolni, így mindig foglalkoztatott a gondolat, hogy visszatérjek.

Egyik nap a budapesti salsa iskolám fellépésére kerestem zenéket, néztem videoklipeket és totál magával ragadott a latin életérzés, úgy, mint még sosem. Azt éreztem, hogy nekem ezt át kell élnem, látnom kell, hogy valóban milyen is a Karib-térségben a táncos világ.

1_177.jpg

Minden nap éreztem ezt az égető vágyat, néztem a remek táncosokat és ábrándoztam arról, hogy ott éljek. A zenének és a táncnak tényleg sokkal nagyobb szerepe van az életükben, mint nálunk?

Miben más az ottani táncos élet? Tényleg sokkal muzikálisabbak az átlagnál? Vajon ugyanúgy táncolják a salsát és a bachatát mint mi Európában? Ezek a kérdések foglalkoztattak leginkább.

Félelem a bizonytalanságtól

Persze elhessegettem az ábrándokat, hisz olyan valószerűtlennek tűnt, hogy visszamenjek hosszabb időre a csodálatos, de drága vitorlázós nyaralás után. Aztán egyik nap jött a gondolat, hogy tulajdonképpen mi is akadályoz meg abban, hogy valóra váltsam életem egyik legnagyobb álmát? Miért is nem teszem meg?

Rájöttem: félek a bizonytalanságtól, az ismeretlentől és sok minden mástól is. Mi lesz, ha nem tudok megélni és nem találok munkát? Vajon biztonságos a sziget egy egyedülálló szőke nőnek?

2_142.jpg

Sokat hallgattam már jó ideje önfejlesztő anyagokat, amikben folyamatosan azt hallottam, hogy minden lehetséges, amit igazán akarunk. Így sokat dolgoztam lelkileg azon, hogy kitaláljam mit is szeretnék pontosan és higgyek is benne, hogy elérhetem.

A félelmeimről írtam egy jó hosszú listát, majd egyesével megvizsgáltam, mennyire van alapjuk és igyekeztem ezeket pozitív megerősítésekkel helyettesíteni.

Bennem volt az is, hogy mi van, ha megbánom, amiért sosem voltam elég bátor megtenni, amire igazán vágyok. Lehet, hogy mire rájövök, hogy hiba volt, már késő lesz.

Biztos, hogy az a jobb, ha maradok a komfortzónámban és még kb. 20 évig a Hungária körútra járok minden egyes nap? (Az előző két munkahelyem ott volt 15 éven keresztül).

Mint a mesében

Sok-sok álmatlan éjjel és folyamatos agyalás után egyre inkább biztos voltam abban, hogy nekem ezt meg kell lépnem. Az égiek segítségével minden beindult, mint a mesében.

Bár nem volt könnyű, az otthoni dolgaimat is egyre jobban el tudtam intézni az utazáshoz, ráadásul kaptam egy meghívást is Guadeloupe szigetére váratlanul, amit égi jelnek tekintettem és azt gondoltam, hogy ekkora véletlenek nincsenek.

3_127.jpg

A családomnak és a jóbarátaimnak csak azután mondtam el, hogy utazok, miután megvettem az akciós repülőjegyet. Nem akartam, hogy bárki befolyásoljon, amúgy is nagyon nehezen hoztam meg a döntést.

Felmondtam a munkahelyemen, megszerveztem az iskolámban a helyettesítésemet és mindenféle adminisztrációt elintéztem, hogy nyugodt szívvel vágjak neki az útnak.

Életem legnagyobb kalandja

Mikor pár hét múlva felszállt a repülőgép Párizsból Guadeloupe felé, eleredt a könnyem a boldogságtól (meg a megkönnyebbüléstől, hogy elértem a csatlakozást) és azt gondoltam: Igen! Megcsináltam! …és elkezdődött életem legnagyobb kalandja.

2017 márciusában költöztem ki és egyből lenyűgözött az itteni színes karibi világ, a gyönyörű természet, a fantasztikus táncosok és remek táncos közösségek, a különleges kultúra és az emberek életszeretete.

4_93.jpg

Már az elején elvarázsolt a bulik hangulata és hihetetlen gyorsasággal belecsöppentem az itteni táncos közösségek sűrűjébe. Nagyon barátságosak és jó fejek a táncosok, rengeteg ismerősöm lett, sok értékes és kedves embert a táncnak köszönhetően ismertem meg.

Ha valaki pár évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy én a Karib-térségben fogok táncot tanítani olyanoknak, akiknek ez a vérében van és még fel is kérnek, hogy a helyi tévében salsázzam, akkor jól kiröhögtem volna.

Nem hullott az ölembe semmi

Nem mondom, hogy így egyedül könnyű volt és hogy nem féltem a kudarctól, mert igenis tartottam tőle és izgultam is sokszor. Volt egy-két meleg szituáció is, de mégsem bánom, hogy beleugrottam az ismeretlenbe.

Tenni is kellett érte, menni és megmutatni mit tudok, amihez kellett sokszor lelkierő, idegenek elé kiállni, tárgyalni ismeretlen helyeken ismeretlen emberekkel, melyek sokszor sikertelenül végződtek.

Nem hullott az ölembe semmi csak úgy, de a lehetőségek jöttek, amiket kihasználtam és végül egyre jobban kezdtek kialakulni a dolgok. A tánc mellett dolgoztam hostelben és pizzériában is, takarítottam apartmanokat, ahogy most is bármilyen munkát elvállalok, amire lehetőségem van, mert francia nyelvtudás nélkül nem annyira egyszerű itt boldogulni.

5_68.jpg

Ugyanakkor hála Istennek csodás barátokra találtam itt, akik sokat segítettek és segítenek most is. Innen egyszerűbb volt azt az álmomat is megvalósítani, hogy eljussak Kubába, illetve a másik vágyamat is, hogy képezhessem magam mindenféle táncban.

Az emberek itt sokkal lazábbak és nyitottabbak, mint általában bárhol a világon, ezt megtanulhatnánk tőlük. A karibi férfiak nem fukarkodnak ám a bókokkal, ha tehetném, minden magyar nőt elküldenék ide pár hétre önbizalom növelésre.

Sok táncostól kaptam őszinte dicséreteket és elismerő pillantásokat és ez nagyon inspiráló számomra. Ami a legjobban tetszik itt, hogy az emberek a szívükből táncolnak és nagyon érzik a zenét, a mozdulataik szépek, kifejezőek és sokat mosolyognak.

A blogom a Karib-szigeteket, legrészletesebben jelenleg Guadeloupe és Kuba szigetét mutatja be személyes élményeim és tapasztalataim alapján, de hamarosan a többi kisebb-nagyobb szigetről is fogok írni. Jó pár embernek adtam már tanácsot, illetve segítséget karibi útjához és hamarosan több barátom is kijön hozzám látogatóba. A Facebookon pedig lehetőség van követni, likeolni, értékelni, kommentelni a blog bejegyzéseket, vagy akár kérdezni."

A nap idézete

„Tartok a jövőtől. Most még el tudom látni magam, de eljön az idő, amikor majd segítségre szorulok, és ha a család külföldön lesz, megyek én is utánuk.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Guadeloupe

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8314048362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2018.06.15. 06:41:43

De jo kepek a karibi szigetek nagyon jok igaz csak negy helyen volt eddig 2 angol 2 spanyol de ez francia is csodas lehet :-)

Hari Seldon 2 2018.06.15. 07:03:14

Egy kis távolba szakadt EU terület.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.15. 07:26:27

"A karibi férfiak nem fukarkodnak ám a bókokkal, ha tehetném, minden magyar nőt elküldenék ide pár hétre önbizalom növelésre."

Van ezzel egy gond. A karibi férfi számára a bókolás szimpla udvariasági forma, kb. mint a magyaroknál a "légy szíves" kifejezés. Aki esetleg nem ismerné ezt, azt a következtetést vonahtná le, hogy a magyarok nagyon ügyelnek a szívügyekre, pedig ez csak egy rögzült társadalmi szokás, melynek semmi plusz jelentése nincs. Szóval a bókolás a Karibeken nem jelent tetszést, ez csak egy udvariassági szokás MINDEN nőnek. Olyan szinten, hogy homokos férfiak is mondják nőknek.

Szóval ez valami olyami, mint Angliában "jól beszélsz angolul" szöveg, aki megkapja, az BIZTOS lehet abban, hogy NEM beszél jól angolul. Az eltérés, hogy a bókolás mindenkinek jár, azaz annak is, aki tényleg tetszik a bókolónak.

Golf2 2018.06.15. 07:59:03

1 csinos nővel megint kevesebb errefelé.

Taxomükke (UK) 2018.06.15. 09:46:23

A Hungaria korutnal szinte barmi jobb.
Na, olvasom tovabb.

Csodabogár 2018.06.15. 10:08:15

Öröm olvasni egy ilyen sikeres boldog határátkelőt.

Golf2 2018.06.15. 11:30:35

@Taxomükke (UK): A Hungaria korutnal szinte barmi jobb...onnan nyílik a hős utca az rosszabb,meg a nyócker is.De lassan egész Pest siralmas.Most esik el Buda széle,pl.Óbuda.

sörm 2018.06.15. 12:18:01

Így kell ezt csinálni :) Én a Bahamákon dolgoztam egy rövid téli szezont, 20 éves voltam, életem legszebb hetei voltak.

Dikusz 2018.06.15. 12:43:15

@gabors: @Golf2: Van egy kedves ismerősöm, aki erre azt írta volna: megéri a háromheti ajtócsapkodás, sőt még az is, hogy soha többé nem szól hozzám a feleségem...
Ti ezt finomabban (javítsatok ki, ha tévedek) fogalmaztátok meg.:)))

Az én véleményem is az, hogy a posztoló hölgy igen csinos, és meg merte valósítani az álmait. Jó ilyet olvasni:)

Muscari 2018.06.15. 13:08:30

Köszönjük szépen, nagyon érdekes poszt, csodálatosak a képek. Nekem is nagy álmom Kuba, talán jövőre sikerül elmenni. Én ugyan nem tudok táncolni, de az a hangulat nagyon magával ragadó.

Cpt. Flint 2018.06.15. 13:28:25

Nem akarom megbántani sem a posztolót, sem a szerkesztőt, de ez egy szinte teljesen tartalommentes poszt volt. :(
Szinte semmi konkrétum, sem a nehézségekről, sem a lakhatásról, sem a munkáról, sem a kapcsolatokról, sem a hely jellegzetességeiről, sem igazán semmiről. Viszont jó sok Coelho/Oravecz Nóra-féle önfejlesztős lelkizés.

Latcho Rom 2018.06.15. 13:28:54

@maxval balcán bircaman: nejed egy szent asszony lehet firkamatyi.

Csodabogár 2018.06.15. 14:06:30

@Golf2: Pest csodás! Nem engedem bántani. Persze szeretni kell, még ha a turisták totál elözönlik is a várost.

Csodabogár 2018.06.15. 14:14:23

@Cpt. Flint: A poszt örvendetes volt. Ha te nem tudsz örülni más örömének, akkor gördülj át az ilyen posztokon és kész.
Neked biztos jobb lett volna ha olyat olvasni, hogy rettenetes sok a féreg meg pók stb. Az élet itt életveszélyes, lakás borzalmas és drága stb.

P.Elliot 2018.06.15. 14:42:04

Csak gratulalni tudok a posztolonak hogy ilyen jol megtalalta a helyet. Mint irta van helyettese a tanciskolajaban odahaza, tartsa is meg addig amig bele nem un a szigeti eletbe es haza nem vagyik. Ha meg nem vagyik haza akkor erezze magat ott jol egesz eleteben... Sok szerencset kivanok a tovabbiakban is.

P.Elliot 2018.06.15. 14:45:10

@Cpt. Flint: A posztolo a boldogsagarol irt hogy megtalalta. Mindenkeppen van benne egy jo adag biztatas is masok fele hogy ne feljenek utnak indulni, akkor is ki kell probalni dolgokat ha az illeto feje felett a sikertelenseg is es ott lebeg mert nem biztos hogy lecsap ra.
Szerintem igenis jo poszt volt...

Golf2 2018.06.15. 15:36:26

@Csodabogár: Romlik.10 éve jobb volt 20 éve még jobb. Tele hajléktalannal,stb.

puhacica 2018.06.15. 15:49:49

meseszep hely, beteljesult almok, dogos poszterina, ugy tunik, nem is a viccbeli szoke fajtabol, mi kell meg? :)

kronikas 2018.06.15. 16:14:35

Jó poszt, köszönjük!

Mindig jó olvasni mikor valaki bátran belevág, megérzi a hívást s félreteszi a számitgatást-belevág s negtalálta hivatását s annak ideális helyszínét! Sok örömöt még!

Latcho Rom 2018.06.15. 17:00:27

@Golf2: a lajharka s a cecemeca neked smafu? :-)

Latcho Rom 2018.06.15. 17:33:28

@Golf2: gondolkozz :-)

Cmon Marokko!

Csodabogár 2018.06.15. 17:36:39

@Golf2: 10-20 éve fiatalabb voltál, minden jobb volt.:-)))

Golf2 2018.06.15. 19:17:03

@Golf2: Meg Szentendrén dolgoztam nem kellett tömegközlekednem a belvárosba.De az emberek nyugodtabbak voltak 20 éve.

kék madár 2018.06.15. 21:12:57

hat a stresszbe biztos kevesen betegednek bele :) Csak a hurrikan szezonok...

montroyal ( CAN qc) 2018.06.15. 22:00:56

végre egy csinos no mert altalaban csunya dagadt oreg holgyek vannak elajulva a caribi helyi fekete fiatal pasik bokjaitol ... nem tudom altalanos de azok ra vannak allva megvannak a modszereik ..
@Golf2: @maxval balcán bircaman:

montroyal ( CAN qc) 2018.06.15. 22:05:50

igen a holgy csinos es megmerte valositani almait ... es biztatas minden hasonlo nonek ... férfiak nak nem ajanlatos ugyanez ...

montroyal ( CAN qc) 2018.06.15. 22:11:58

@maxval balcán bircaman: "jól beszélsz angolul" szöveg amikor el akarnak adni valamit de ha a Te érdekedben akarsz valamit vagy hivatalos helyen , nem értik mit akarsz hozzal tolmacsot ...

zoldzeller 2018.06.15. 23:16:56

Elegge irigykedek :) A Karib szigeteket naszut cimen jartuk hatizsakkal korbe es Guadalupe-n is voltunk. Nagyon szep kis sziget, a Basse-Terre reszen (ahol a dzsungel is van) van egy tuzhanyo ahova erdemes felmaszni, es ugayn ennek a szegetne nyugati reszen a a Cousteau zatonyoknal erdemes buvarkodni.
Szemelyes velemeny, de nekem sokkal jobban tetszenek ezek a kis europai szigetek mint Hawaii.

kék madár 2018.06.16. 00:14:06

@zoldzeller: ezek hogy europai szigetek? :)

zoldzeller 2018.06.16. 00:49:26

@kék madár: Guadalupe, Martinique francia. Van Cora, es euro-t hasznalnak es franciaul beszelnek.
Cayman szigetek, Montserrat, Anguilla pedig Brit teruletek.

zoldzeller 2018.06.16. 00:50:11

@zoldzeller: nem foldrajzilag ertettem, Te.

Latcho Rom 2018.06.16. 01:45:07

Azért meg kell említeni a dögös poszterína mellett Ronaldot is :))

youtu.be/FMSmS8e1rKM

kék madár 2018.06.16. 05:44:54

@zoldzeller: ja igy ertem. Mondjuk nekem Hawaii is nagyon tetszett, csak Mauin voltam, de allitolag az a legnyugisabb, autentikusabb

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.06.16. 07:43:24

@kék madár: Maui nekem is a kedvencem, Oahu-n Honolulu mar tul zsufolt. Persze a sziget eszaki oldalan azert talalni kevesbe nyuzsgos helyeket. De Maui-n korbe autoztunk, a Hana Highway, a Halealaka napfelkelte es utana egy bicikli tura onnan lefele nekem a sok felejthetetlen elmeny koze tartozik.

Bredpitt Monika 2018.06.16. 14:00:18

Jó kis poszt volt. Kár hogy nem jött az írója, én is egy kicsit hiányoltam a részleteket, hogyan jutott mégis el oda? Fogta magát és szerzett egy munkavállalási vízumot , ilyesmi érdekelne.

Ide én is elmennék élni.

Bredpitt Monika 2018.06.16. 14:02:48

@montroyal ( CAN qc): telefonról nem bírtam megnézni a képeket, majd most megpróbálom, ezért a kérdés lehet felesleges, de mielőtt belenézek,

voltatok e Atlantis Island-en, azt nagyon ki szeretnénk próbálni, NJ ben sokszor láttuk a tv ben a reklámot,

ritkán vagy itt mostanában, akkor most már csak utazgatsz, nem is dolgozol, úgy értelmezem, hogy a valódi Kánaán Kanada, ahonnan mindezt meg lehet tenni......??????

zoldzeller 2018.06.16. 17:05:52

@Bredpitt Monika: guadalupe-ra nem kell vizum. Francia teruletkent az EU resze.

Bredpitt Monika 2018.06.16. 19:42:23

@zoldzeller: koszi, nekifutok meg egyszer, az egesz posztot elolvasom ujra

blackhairlady 2018.06.16. 21:07:17

@Csodabogár: "Pest csodás! Nem engedem bántani"

Amerika csodas, nem engedem bantani!
Legkozelebb ezt fogom bemasolni ha szidod :DDD

kardio1 2018.06.17. 16:36:51

Guadeloupe és Martinique lakossága szinte kizárólag fekete, a rabszolgák leszármazottja, és kifejezetten rasszisták, főleg Martinique-on, nem bírják a fehéreket, de az anyaországból jövő feketéket se.

Zacskóstej 2018.06.18. 16:45:21

Ami érdekes, hogy a családtól való elköszönés 1 mondat. Slussz pássz...páo. A tánc szó meg 39x szerepel az írásban. Ez így elég satnya.

Illetva akit helyettesítenek 1 éve az már nem helyettes ;)

Ceruza Peter 2018.06.19. 06:42:33

Birom amikor a nök lelkesek mert a fekete pasik bókolnak nekik. Nem tudják, hogy abból élnek? Viszik ágyba a turistákat válogatás nélkül. De jó elhinni magadért kellettél nem a kaja pia sex pénz kombóért.

adg 2018.06.19. 08:51:08

@Ceruza Peter: igy is van, valoszinuleg nem vette eszre, hogy fizetett a kaja-pia-szex komboert.
Hogy te mekkora egy gyoker vagy...

Mrs. Clayton 2018.06.19. 09:30:30

@kardio1: Ha engem kerdezel, akkor szerintem Barbadoson egyertelmu a bennszulotek utalata a feher ember irant. Sot meg a bevandorolt feherek is utaljak a turistakat, meg ha beloluk is elnek akkor is. Ezt nem tapasztaltam se Guadalupen se Martiniquen.

Herr Géza 2018.06.19. 12:48:52

@adg: @Ceruza Peter: Nomen est omen, mondják a nálam műveltebbek. Vlszeg b@ssza a csőrét, hogy vannak fazonok, akiknek a nők (totálisan elvonatkoztatva a poszterinától !) fizetnek a kaja-pia-szexért, míg őt akkor is odébb rugdalják, ha ő fizetne. Így marad a “ceruzahegyezés”. V.ö.: Marok Marcsa.... :)))

Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23. 21:20:42

@maxval balcán bircaman:
A bókolás pont azért jó, mert nem kell komolyan venni és nem kell túlgondolni hogy miért kapjuk, társadalmi szokás-e vagy se. Aki nem itt él és nem nő (gondolom nálad egyik feltétel sem adott) az nem fogja ezt megérteni. Akár egy kedves mosoly, vagy bók is fel tudja dobni az ember napját, de itt a nőket tényleg tisztelik és sokkal nagyobb figyelem övezi őket, mint azt otthon megszoktuk.

Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23. 21:30:57

@Cpt. Flint:
"Szinte semmi konkrétum, sem a nehézségekről, sem a lakhatásról, sem a munkáról, sem a kapcsolatokról, sem a hely jellegzetességeiről, sem igazán semmiről."
Ez a bemutatkozó posztom volt itt, aminek a lényege a lelki oldal volt. Nagyon őszintén írok a kezdeti nehézségekről, a lakhatásról és a kapcsolatokról is a többi posztban. Ha esetleg tényleg érdekel a legrégebbiekkel kezdd, azok voltak a legnehezebb idők.
www.facebook.com/karibialmok/
karibialmok.hu/2017/04/01/repules-a-paradicsomba-koltozes-a-dzsungelbe/
karibialmok.hu/2017/04/05/az-egyuttlakas-kezdeti-nehezsegei-a-legjobb-sztorik/
karibialmok.hu/2017/04/20/a-fordulopont/

Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23. 21:33:21

@P.Elliot:
Köszönöm szépen a jókívánságokat :)

Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23. 21:53:01

@Bredpitt Monika:
Köszönöm a kommentet.
A blogom legelejétől időrendben leírtam őszintén min mentem keresztül, eléggé kalandos volt...:) és hogy az utazásról hogy hoztam meg a döntést az pedig itt található:
karibialmok.hu/rolam/
www.facebook.com/karibialmok/
karibialmok.hu/2017/04/01/repules-a-paradicsomba-koltozes-a-dzsungelbe/
karibialmok.hu/2017/04/05/az-egyuttlakas-kezdeti-nehezsegei-a-legjobb-sztorik/
karibialmok.hu/2017/04/20/a-fordulopont/

Krisztina Zsuzsa Kovács 2018.07.23. 22:04:36

@Zacskóstej:
"Ami érdekes, hogy a családtól való elköszönés 1 mondat. Slussz pássz...páo. A tánc szó meg 39x szerepel az írásban. Ez így elég satnya.
Illetva akit helyettesítenek 1 éve az már nem helyettes ;)"

Egy elköszönés nem hiszem, hogy bárkit érdekelne több mint egy mondatban. Másrészről a családi dolgok eléggé mindenkinek a magánügye. Szerintem. De nyilván ha olvastad volna a többi bejegyzésem, akkor nem írtál volna ilyen kommentet. A tánc szó pedig nyilván sokszor szerepel, mivel ez az egész blog lényege, hogy valaki megvalósította gyermekkori táncos álmát. Satnya? Én boldog vagyok, te az vagy...? :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása