oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. június 08. 06:30,  Tíz ok, amiért letelepednék Malajziában 161 komment

2018. június 08. 06:30 Határátkelő

Tíz ok, amiért letelepednék Malajziában

Ha őszinte akarok lenni, soha eszembe nem jutott volna, hogy Malajziában telepedjek le, úgyhogy kifejezetten kíváncsivá tett Krónikás írása, ami érintőlegesen kapcsolódik a Tíz dolog-sorozathoz. Ő azt szedte össze, mi az a tíz dolog, ami miatt le tudná képzelni ott az életét hosszú távon is (és mi az a pár, ami zavaró). Ráadásul nem akármilyen képeket is küldött a poszt mellé.

Te miért szeretsz abban az országban / városban élni, ahol laksz? Mi tetszik benne és mi nem? Írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

img_20171025_113857.jpg

„Nyugdíjasként itt is sokan telepednek le. Nem olcsó, be kell fizetni kb. 9 000 000 forintot ehhez bankszámlára, amiből 6 milliónak mindig rajta is kell maradnia. Ugyanakkor napi 4 órai munka itt legálisan végezhető. 

Amiért jó itt élni (Penang) 

#1 Lakhatás 

Kb. 100 000 Ft-ért már nagy, több szobás lakást lehet bérelni, sőt szinte csak ilyen van. Modern épületek, condominiumokban medence használattal, portaszolgálattal stb. 

A rezsivel vigyázni kell - a légkondikat nem érdemes túl hidegre állitani, nagy áramszámla az eredménye. Még azt is lehet, hogy a nem használt szobákat lezárják s azokért nem kell fizetni. Vannak, akik két lakást is bérelnek vagy hármat, egyben laknak, kettőt kiadnak Airbnb-n keresztül például. 

#2 Csodálatos kirándulási lehetőségek 

Penang Hill, a Pillangókert, Georgetown… van orangutánmentő hely is Penangon, ami látogatható, legalábbis egy része. De nincs messze busszal vagy repülővel Thaiföld, Krabi és környéke például...

Vagy szintén közel van Langkawi szigete. Ott az alkohol vámmentesen vásárolható, kedvezményesen. 

#3 Vallásszabadság 

A buddhista, keresztény és hindu vallásúak is teljesen szabadon gyakorolhatják vallásukat, az iszlám ember büszke a buddhista templomokra például... 

#4 Közlekedés 

Kényelmes és olcsó tömegközlekedés modern, légkondis, igen kényelmes buszokkal.

#5 Az emberek 

Az emberek kedvesek, legyenek indiai, kinai, maláj vagy angol leszármazottak. Nem tolakodóak, megvárják, hogy hozzájuk fordulj s akkor szívesen segítenek. Az indonézek kíváncsiak nagyon, a maláj ember tartózkodó, de szívélyes. 

#6 Ételek 

Azoknak a nyugatiaknak, akik nem kedvelik az ázsiai konyhát, bőven akad választék gyorséttermekből, arab, olasz, libanoni, török, thai, kínai éttermekből. Gyakorlatilag minden van: Meki, Starbucks, KFC és Burger King, Subway...

Ugyanakkor vannak kínai, thai, maláj, de libanoni, török ételek is. Az aszaltszilvás csirke valami hihetetlenül finom volt számomra, ahogy a bengáli kenyérrel szervírozott Kapitány Curry is nagyon bejött. 

De finomnak találtam a leginkább sűrű halászlére hajazó Laksát, amiben nekem ananász darabkák is voltak, ami elsőre felháborítónak tűnik egy halászlé-félében, de nagyon bejött. 

#7 Éghajlat 

Igaz, az esős évszakban nem voltam már itt, azt nem éltem át. Nagyon párás a levegő, szokni kell, még Thaiföld után is érezhető.

#8 Nyugalom 

Nyugalom, béke, türelem, ami mindenkire átragad. Nincs kapkodás, rohanás. 

#9 Multikulti és tolerancia 

Sokan igyekeznek a kisgyerekeket kínai óvodákba íratni, mert ott művészeti foglalkozások vannak, amik a tanulási készséget is fejlesztik, a gyermekek imádnak odajárni. S így gyerekként már angol, maláj, kínai nyelveken is kezd tanulni kiskortól, amikor fogékonyak s könnyen tanulnak. 

#10 Egészségügy 

Még korábban influenzás lettem, ami Malajziába érkezve jött ki. Lábon hordhattam ki, gyógyszereket kaptam, be se kellett feküdnöm. Amíg fertőzhettem, nem mozdultam ki a lakásból. Pár óra alatt megvolt, milyen vírust kaptam el, megkaptam a gyógyszereket és kész. 

Ami nem jó 

#1 Vízpartok 

A tengerpart itt számomra borzalmas, zavaros, nem fürdőzésre való errefelé.

pillangopark_1.jpg

pillangopark_2.jpgPillangópark

#2 Légkondi 

A buszokon a légkondi valamiért nagyon hidegre van állítva, hozzá kell szokni, ami eltart egy ideig. 

#3 Drága alkohol 

Az alkoholt különadó sújtja, magyarul drága. De vannak kifejezetten alkoholboltok, ahol mindenféle sört, bort stb. lehetett vásárolni. Belgákat is. 

Más rossz nem jut eszembe.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Malajzia tíz dolog

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9214030756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Határátkelő 2018.06.08. 16:17:32

@maxval balcán bircaman: Bakker, vagy öt éve van ott minden poszt végén a link. Olvasd el.

puhacica 2018.06.08. 16:21:34

@adg: jogos, elnezest, esz nelkul nehez ilyen kovetkeztetesekre jutni :D

@Nagy kámpics: @Berelhetoreklamfelulet: magyarorszagon 33 evet eltem es igy is csomo minden kimaradt, pedig elegge picsanyi kis orszag. itt a 3 ev alatt london 100 merfoldes korzetet nem sikerult meg bejarni, pedig megyunk, mintha muszaj volna. nem ertem...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.08. 16:28:16

@Határátkelő:

Még sose sérttem meg egy pontját se, mégis vannak törölt kommentjeim.

Határátkelő 2018.06.08. 16:28:45

@maxval balcán bircaman: Kérlek, ne fárasszuk egymást. Kösz.

Csodabogár 2018.06.08. 16:39:23

@Pink Petsch: Meghosszabbítottad a szerződésed? Vagy nem az elmúlt elsején járt le?
Én laktam néhány évig erdőszélen, volt patakcsobogás is, de bizony rossz időben nem voltam lelkes a félórás erdei sétától a sötét erdőn át. Nekem mégis csak a város kell, ha természetbe vágyom felülök valamilyen járműre és 20 perc alatt kint vagyok. De még soha nem vágytam erre. Ez a tipikus, kinek a pap, kinek a papné esete.

2018.06.08. 16:41:17

@Határátkelő:

1. "Egy ember van örökre kitiltva"

Kicsoda, ha nem titok?

2. Bermuda, bermuda, bermuda. Megtennéd, hogy ráírsz a bermudás faszira?

Golf2 2018.06.08. 16:44:30

Off.Budapest és Szolnok között a legveszélyesebb kalauznak lenni...Akkor inkább a medve.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.08. 16:54:54

@zalap: +35754
Rühellem én is azt a gyökér farang-felfogást, amit sokat lehetett itt is olvasni Tahiföldről.Ha Malajziában is van, akkor felejtős, még turistaként is.

2018.06.08. 16:56:59

@Csodabogár: Nem, a Vier Jahreszeitennel nem fogom, az tuti (bármennyire is jól mutat a brand-név az önéletrajzban). Nekem abból elegem van. Én szakács vagyok, nem kantinos. és végképp nem felszolgáló.
Viszont.
Viszont, az elmúlt 1,5 hónapban kaptunk egy új séfet, aki az elvonóra vonult régit, úgy tűnik, annak visszatérte után is helyettesíteni fogja. Nos, ezzel a fickóval elbeszélgettünk, és jeleztem, hogy az én szerződésem bizony lejár június végével, és akkor jön az érzékeny búcsú, mert ezt a szart én tuti nem csinálom tovább. Akkor vetette fel, hogy próbáljam ki a Schiff hotelt, ami ugyanannak a családnak a tulajdonában van, csakhogy a'la carte, jellemzően. Így abban maradtunk, hogy amíg a júniusi szabadságomat töltöm, bejárok a Schiffbe melózni (plusz pénzért, persze), és július elsejétől, ha minden klappol, akkor új szerződést kötünk a Schiffre. Ez így okésnak tűnik, pláne, hogy elsősorban saucier vagyok ott, ami tök fasza, mert imádom a húsokat ;))) Ha mégsem jönne be, akkor sincs semmi veszve ... július elején nincs az az Isten, hogy ne találjak pár napon belül melót.
Ja, és nem mellesleg, a Schiff hotelben forgott anno pár Klinika rész :DDDD

gabors 2018.06.08. 16:59:57

na ez azert keves hogy egy tobbsegi mohamedan (hivatalosan is az tiszta NER) orszagban letelepedjek so meglatogatni sem fogaom az tutti

A vallasszabadsag gondolom viccnek volt beirva ..

az alkotmanyuk szerint az allam az iszlamon alapul, SOT tilos a barmilyen hitterites a mohamedan hiten kivul, es vannak nagyon fasza isten karomlas elleni torvenyeik is (halal buntivel )

Aki oda "dhimmi"-nek akar menni az elvesztette a jozan eszet ..

Latcho Rom 2018.06.08. 17:00:12

@maxval balcán bircaman: sokan értékelik a "gondolataidat"...miért nem nekik bégetsz joember?

Trump a G7-bol kirugas hataran most akarja Putint behozni. Sad sad sad.
:-)

aliz.dob 2018.06.08. 17:00:14

Penang nagyon jó hely, bár én nem telepednék le. Azért néhány évet kellemesen el tudtam tölteni a szigeten.
(Langkawi duty free zone, ezért olcsóbb az alkohol.)
Hol is kezdjem....ezerszer több látnivaló van a szigeten,mint amit a cikkben olvastam és a klímához is hozzá lehet szokni, csak kell pár hét. :D (Csak esős évszakban fátyolfelhős, a száraz évszakban kék az ég )Több helyen lehet fürödni a tengerben, sőt kifejezetten szép részek is vannak, amik a nemzeti park bejáratától túrázva, vagy kishajóval is megközelíthető. (Monkey beach, Turtle Beach)
A magyarországi szállások azért nem olyan minőségűek, ott minden szobához külön wc és fürdőszoba van, nekünk a condónkban volt fitness terem, két medence, fedett klímás tollaslabda pálya, ping-pong asztalok, portaszolgálat úgy, hogy nem egy top kategóriás házban béreltünk, hanem közel a munkahelyhez. A teraszról meg láttuk a tengert, az anyaföldet, kis szigeteket, és a legtöbbször a naplemente illetve a napfelkelte hihetetlen színekben ponpázott. (Óriási kontraszt van, a szegényebbek bádog tetejű, földes kisházakban élnek.) A maláj valóban nem egy lehúzós népség, max. Kuala-Lumpurban kell vigyázni,ott is inkább a taxisokkal. Esetleg az elején egy picit többet fizetsz a piacon, de ha már többször látnak, akkor már ez sincs. A leginkább talán a rendőrök különböztetik meg negatívan a fehér nőket. Ha igazoltatás van, tuti találnak valami kis szabálytalanságot. A fehér férfiak viszont nagy tiszteletnek örvendenek általában.
A sziget dél-keleti része ipari terület, rengeteg üzem, gyár van itt (Siemens, Bosch, Db...)főleg német vezetéssel, így sok a német vagy európai család. Magyarok is vannak páran.
Az északi rész Unesco által védett terület, az old town-ban hihetetlen épületek, templomok, utcácskák vannak. Ezen kívül is vannak lenyűgöző helyek, templomok, pl. Kek Lok Si, Floating Mosque, Khoo Kongsi, Penang Hill, Nemzeti Park..A buszozást csak ráérős esetben ajánlom, mert bár egész jók a buszok, de nincs menetrend, csak úgy hozzávetőleg. Előfordult, hogy 80 percet vártam egy 45 percenként közlekedő buszra. Viszont a taxi olcsó, mondjuk a benzin is. :D
A penangi street food világhírű. Tényleg nagyon jól főznek, mondjuk én pont a híres kajákat nem szerettem, mint pl a Laksa, Nasi Lemak, meg a babos jeges édességek (Ice kacang, cendol).
A klíma mindenhol baromi hidegre van állítva, a buszon, a moziban, a plázában, a munkahelyeken... Erről jut eszembe, a munkához való hozzáállásuk elég idegesítő egy pörgős európainak, jónéhány hónap kell, hogy nagyjából megbarátkozzunk vele. Nagyon ráérősek, szórakozottak, és mivel nem illik szólni, hogy nem értik a feladatot, van, hogy csak napok múlva derül ki, hogy nem halad a projekt. De kedvesség, segítőkészség és mosolygás az van ezerrel. Néha zavarbaejtő.
Az egészségügyi ellátás világszínvonalú,de csak a magánkórházakban, a dokik nagyrésze külföldi. Betelepülőknek a magánkórházakat fedezi a biztosító, helyi (nagyon gázos) kórházakba nem ajánlott menni.
Az oktatás szuper, de főleg a nemzetközi iskolákban.
Valóban nincs olyan nagy tisztaság, no de a mocsok és bűz nagyon túlzás. Számomra bosszantóbb a július környékén kezdődő szmogos1-2 hónap, amikor at indonézek esőerdőt égetnek, és átfújja a szél a füstöt.
A politikai korrupció a mi szemünkben durva, de semmit nem lehet belőle érékelni, kivéve a választás hetét. Számomra az volt az elszomorító, hogy már Magyarországon sem sokkal rosszabb a helyzet.
Óh, az utazásokról ne is beszéljünk! Legközelebbi csoda: Koh Lipe, Krabi. Kocsival (és hajóval)a maláj keleti parti szigetek lélegzetelállítóak (Perhentian, Redang, Tioman ebben a sorrendben) . Én Cameron Highlands-et és Melaca-t is nagyon szerettem. A fapadosok miatt megfelelő tervezéssel nagyon olcsón elérhető pl. Bali, Indonézia, Thaiföld, Kambodia, Vietnam, Hong-Kong, Sri Lanka, Singapore, Fülöp-szigetek,.... sőt, még Ausztrália is megfizethető. Még rengeteg jó és néhány rossz dolgot is tudnék írni, de jöjjön az a három, ami miatt én nem tudnék ott letelepedni. 1, A szeretteim, családom, barátaim hiánya nagyon megterhelő lelkileg, a 6-7 órás időeltolódás miatt a skype is nehezen összeegyeztethető. 2, Barátságosság ide vagy oda, igen komoly kirekesztettség érzés uralkodik el az emberen a nagy kulturális különbségek miatt, közös témákat sem nagyon lehet találni. (Mármint mélyebbeket.) 3, Baromi drága, és hosszú az út haza, így csak nagyon ritkán van rá lehetőség. Akármennyire jó hely Penang, időnként én úgy éreztem magam, mint egy aranykalitkában. De egy biztos, életre szóló élmény volt! :)

desw 2018.06.08. 17:04:00

@geegee:

"Rühellem én is azt a gyökér farang-felfogást, amit sokat lehetett itt is olvasni Tahiföldről.Ha Malajziában is van, akkor felejtős, még turistaként is. "

Malájzia ebből a szempontból jobb, de az is sokat számít, hogy egy túristagettóba mész vagy pl vidékre.

Meg aztán nem kell farang-szerű élményekhez Ázsiáig utazni: Budapesten, és kb minden európai városban is átverik pl az angol vagy akármilyen túristákat. A taxis, a vendéglős, a kurva, . . . mindeki magasabb díjat kér tőlük.

gabors 2018.06.08. 17:09:16

@latcho drom: odaert mar ? reggel lattam hogy elindult :-) Ja Melania nelkul megy igy az oszkep sem lesz jo :-)

amugy mi van azzal a 300%-os tejadoval ?

aliz.dob 2018.06.08. 17:09:27

@gabors: Nem vicc a vallásszabadság, ott a muszlimok is ünneplik a hinduk, vagy katolikusok ünnepeit, és fordítva is. Ramadánt persze csak az tart, aki akar. A kínai malájok nagy része keresztyén, de vannak buddhisták is. Épp erről nevezetes Malajzia, hogy békében élnek a különböző vallásúak. Tapasztaltam.

2018.06.08. 17:10:32

@Csodabogár: Hm, éppen most ért véget egy alapos nyári zápor, szóval, mondhatni, ilyen szempontból tök ugyanaz, mint a malájoknál egy zuhé. Csakhogy itt utána, a levegő friss, kellemesen hűvös 17 fok van, és nem az a fojtó, párás hőség, ami egy szaunát is odabaszna ;))).
Persze, azt aláírom, hogy ha erdei földutakon kellene mászkálni egy ilyen után, az nem lenne valami hű-de-fasza .... de tudod, ezek németek, ahol lakóházak vannak, ott aszfalt is, így tök fasza :DDD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.06.08. 17:23:22

@Pink Petsch: "Állítólag, már az Index-főcím szerint, 30 km-nyire van a maci a déli határtól ... tovább nem olvastam ;)))"

Azta mindenit! :) Mo mar olyan elhetetlen, hogy a medvek is inkabb mashova mennek :)))) (ezt a labdat nem lehetett kihagyni leutni)

gabors 2018.06.08. 17:23:23

@aliz.dob: az hogy egyelore nem mint Saudi Arabia vagy Iran az nem szempont ... az alaptorvenyuk alapjan "islamic federation" es a hitteritest is torveny tiltja ez boven eleg

gabors 2018.06.08. 17:25:05

@Zsuzsi65: "Azta mindenit! :) Mo mar olyan elhetetlen, hogy a medvek is inkabb mashova mennek :)))) (ezt a labdat nem lehetett kihagyni leutni) "

na de hogy fog atmaszni a deli hatarkeritesen ? (ja szolni kene neki hogy szerbia sem jobb :-)

2018.06.08. 17:35:10

@Csodabogár: Ja, és csak egy példa, hogy mennyire más világ tud lenni a vendéglátás, még ugyanannak az érdekeltségnek a keretén belül is. Tegnap a Schiffben melóztam , az ottani séf szabadnapos volt, így egy VJZ-s kollégával vittük a konyhát ebédkor. Azt tudtuk előre, hogy kapunk fél 1-kor egy 26-os csoportot a'la carte (de szerencsére szervezett úton voltak, így megkaptuk előre a kívánságlistát a kajára vonatkozóan, így tudtunk bizonyos előkészületeket tenni). Nos, a fél 1-es csoport 1 után érkezett meg -no surprise! :D- , egyébként is felkészültünk, tökmindegy volt, mikor esnek be. Viszont utánuk kb. 10 perccel beesett spontán egy 12 fős társaság, akiket az otztani vezető felszolgáló falfehár arccal jelentett be, hogy ugye, légyszii-légysziii-légysziiii be tudjuk vállalni? Egymásra néztük a kollégával, és elröhögtük magunkat, hogy most ugye, viccel? 12 ember egyszerre? És akkor ez most itt gond? (Mi százas nagyaságrendekhez szoktunk ;) ).

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.06.08. 17:45:55

@adg: az "azsiaiak mindent megigrnek" egy eleg tipikus dolog, a kulturajuk resze: default dolog naluk, hogy nem mondanak nemet direktben, mint pl. a nyugati (foleg amerikai) kulturaban. Ezt meg kell tanulni ill. felkeszulni ra. Nekem nagyon sokat segitett Hofstede Cultural dimensions tanulmanya, erdemes elolvasni, akarcsak a kivonatos, zanzasitott valtozatat, mert segit megerteni az egyes kulturak kozotti eltereseket, ill. a magatartasuk mogott huzodo okokat. Mindenkinek melegen ajanlom, aki multikulti kornyezetben el, dolgozik. NAGYON hasznos!

www.oregon.gov/doc/ADMIN/docs/pdf/Diversity%20and%20Inclusion/Cultural%20Dimensions.pdf

Itt pedig orszagonkent meg lehet nezni, mi jellemzo az adott kulturara: www.hofstede-insights.com/product/compare-countries/
Nagyon jopofa, pl. Mo-ra ez jott ki:(bocs, angolul nem tudoktol)
www.hofstede-insights.com/country-comparison/hungary/

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.06.08. 17:46:57

@gabors: oh, a medvek nagyon ugyesek, tudod, fara is masznak :)))) lehet, hogy kerul egy nagyot, es visszamegy Ausztria fele :))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.06.08. 17:49:57

@Berelhetoreklamfelulet: "#3 Vallásszabadság
Az ~1300 as években ez még nagy szónak számított, de ma 2018-at írunk..."
Bizonyos orszagokban ez manapsag is ugyanolyan nagy szo - marmint a vallassabadsag, ha lenne - ne csak europai fejjel gondolkodj.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.08. 17:54:06

@desw: Igen, van benne valami.De Pesten is gyökér dolognak tartom...

desw 2018.06.08. 17:54:55

@gabors:

"az hogy egyelore nem mint Saudi Arabia vagy Iran az nem szempont ... az alaptorvenyuk alapjan "islamic federation" es a hitteritest is torveny tiltja ez boven eleg"

Jajj!!

Malájzia kifejezetten "liberális" és nem bigott muszlim ország. Márcsak azért is, mert a lakosság jó része kínai/indiai és nem muszlim.

A maláj és muszlim nők is vezethetnek autót, tanulhatnak, ill. árulnak alkoholt és dohányt is, nagyvárosokban jóval ritkább a hijab-ot viselő nő, . . .

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.08. 17:55:54

@Pink Petsch: Mondjuk inkább úgy, hogy fasza-ppan!
:-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.08. 17:59:28

@gabors: Szerintem besorozzák a Határőrségen a Medve Lászlót szolgálatba, honvédelmi határvadásznak, ha van eszük.
Egy migri se fog ott átjönni próbálni, az hétszentség!
:-)))))))

2018.06.08. 17:59:59

@Zsuzsi65: Yaps, és inkább a szerbekhez menekül .... :DDD

desw 2018.06.08. 18:11:54

@geegee:

A sok prosztó túrista megérdemli. Annyira megalázóan és lekezelően tudnak bánni a helyiekkel, hogy nem csodálom, ha viszonzásul megszivatják őket.

Könnyű egy ausztrálnak, angolnak, orosznak, . . . játszania a királyt, ha óránként keres annyit, amennyit egy csóró kambodzsai pincérnő 2 hét alatt.

2018.06.08. 18:56:43

@desw: Már bocs, de ezt a hozzáállást soha a büdös életben nem értettem meg. Ha valaki tényleg annyira paraszt, prosztó, tahó, hogy minden létező bihztosítékot kiver, akkor legfeljebb nem.akarom-megérteni-hogy-mit-akar. És ennyi. De hogy tudatosan átverjem, vagy lehúzzam? Tökéletesen érthetetlen, emberileg. Ha valaki paraszt, tahó, az úgyis megszívja, külföldön is, otthon is, de én vagyok az "American Captain", hogy rávezessem? Hát, kurvára nem.
Az meg, hogy könnyű az európainak játszani a királyt .... igen, az ő életszínvonlaukhoz képest még egy Fogarasi úti Tescos árufeltöltőnek is könnyű játszania a királyt, ha van akkora prosztó, hogy megteszi. És a hangsúly a "ha van akkora prosztón" van, nem az árufeltöltőn, vagy bankigazgatón.
És már bocs, de utoljára mikor hullattál könnyet egy magyar pincérnő sorsa felett, aki 95%-ban be sincs jelentve, és minimum 50%-ban csak a jatt a fizetése, amikor kikérted a korsó sörödet? Nem Kambodzsában, hanem Budapesten, belvárosi helyeken, amelyekről nem is képzelnéd, hogy ekkora patkány simlisek, pedig de.
No, csak érdeklődés szintjén kérdem, ha már ennyire túlteng benned a szociális érzékenység, akkor talán otthon kellen, a saját udvarnál ...

midnightcoder2 2018.06.08. 19:03:25

Na, ez az az ország, ahová turistaként sem mennék. Meleg + pára, nagyon nem hangzik jól.

gabors 2018.06.08. 19:18:35

@desw: "Malájzia kifejezetten "liberális" és nem bigott muszlim ország. Márcsak azért is, mert a lakosság jó része kínai/indiai és nem muszlim."

Na ja a 12dik szazadig meg egy szal mohamedan nem volt ott most meg mar boven tobbsegben vannak a arab "vallast" kovetok ... sot mostmar "islamic federation" csak erre gondoltam ... ja es ez nem a liberalis demokracia fel megy eppen hanem a masik iranyba de nem nagyon erdekel nem tervezem sem ott sem mashol a dhimmik soraba allni

2018.06.08. 19:20:51

@Zsuzsi65: Meseltem mar, hogy azert vittuk at magyarorszagon a gyereket masik suliba, mert otthon tartottuk az allami iskola altal szervezett vallasi unnepsegrol, es ez nem tetszett az igazgatonak (2013).

Magyarorszagon addig tart a vallasszabadsag, ameddig nem talaja magat az ember szemben egy vallasos NERtars ertekrendjevel szemben.

Emiatt tudom ertekelni, hogy a kornyeken ahol lakunk, tenyleg vallasszabadsag van, es probalnak (pl az iskola) mindent megtenni, hogy ne kelljen amiatt rosszul ereznem magam, hogy pl ateista vagyok, es az MO-s kalandok utan allergias mindenfele kereszteny dologra.

gabors 2018.06.08. 19:22:30

@latcho drom:

ettol majdnem leestem a szekrol:

"Arctic char escabeche perfumed with Labrador tea and a buckwheat salad with red apple, rhubarb, and balsam fir spiral."

wtf ????

valami szakacs elmagyrazna hogy ez mi a red apple-t a rhubarb-ot meg ertem mindketto van a kertemben de TOBBI ???

gabors 2018.06.08. 19:23:17

@gabors: ez volt az ebed a G-7-en

"Arctic char escabeche perfumed with Labrador tea and a buckwheat salad with red apple, rhubarb, and balsam fir spiral."

kronikas 2018.06.08. 19:34:10

@Dikusz: Egy hónap, de csak Penang szigetén.

Latcho Rom 2018.06.08. 19:35:36

@gabors: fincsi!

No frikken clue whatsoever :-)

desw 2018.06.08. 19:42:56

@Pink Petsch:

Gyanítom, hogy Ázsia környékén sem jártál még, ugye?

Könnyen játszod az öntudatost úgy, hogy közben van mögötted társadalombiztosítás és jogok. Ázsiában nincsenek ám ennyire elkényesztetve a polgárok. Ott nem divat az állami egészségügy, nincs segélyke és csp, ha kicsapnak a melóhelyedről, és kb 3 perc után gyerekestől kibasznak az albérletedből, ha nem fizettél időben.

Európában a fönököd és a jog is jó eséllyel melletted áll egy bunkó ügyféllel szemben és akár perelhetsz is, Ázsiában azért ne reménykedj ebben!

Szóval az összehasonlításod (magyar vs. khmer pincérlány) elég béna, főleg így a #mítú' cirkusz idején.

exterminador 2018.06.08. 19:43:00

@P.Elliot: én legszívesebben Quitó-ba költöznék. Egész évben 20 fok.

exterminador 2018.06.08. 19:43:04

@P.Elliot: nekem nem kell az évszakok váltakozása és az állandó forróság sem. A legjobban Quitóban érezném magam. Egész évben 20 fok.

desw 2018.06.08. 19:43:09

@gabors:

Vidéken még maradibbak/tradicionálisabbak/muszlimabbak a malájok, a városokban sokkal kevésbé. Épp, hogy nyugati, liberálisabb világ felé haladnak, de nem veszünk össze ezen.

gabors 2018.06.08. 19:44:46

@geegee: " besorozzák a Határőrségen" besorozzak ??? azt hittem manapsag csak onkentesek vannak a medvenek mar jogai sincsenek ? csak ugy besorozzak mint annak idejen ? hova jutottunk :-)

kronikas 2018.06.08. 19:45:14

@FogarasiArpi: Penangon voltam. Magyarország kontra Malájzia? Nézzük csak: valaki elmegy Budapestre, megirja jól érezte magát, erre másik: Micsoda? Budapesten lopnak szinte mindent, minden világjáró biciklije, robogója vagy hires zenész hagszere ott tűnik el. Tudod mi van belső somogyban? Jártál már zsákfaluban? Tudod hogy leválthatatlan a miniszterelnök, persze "demokratikus" országnak mondják? Tudod a haverja a legfőbb ügyész, a köztársasági elnök s a parlament elnöke? Vallásszabadság van papíron, de a buddhista közösségeknek nem lehetnek gyakorló központjaik, nem adnak rá hivatalos engedélyt, zöldségtároló a gyakorlóhely, a muszlimoknak nem lehet új temetőjük. A korrupció hatalmas, 4 év alatt a miniszterelnök cimborája lett a leggazdagabb magyar? Hogy a közbeszerzések pályázati rendszere intézményesített korrupció? Mentél már sürgősségi ügyeletre s vártál ott éjfélig? Stb, stb.

kronikas 2018.06.08. 19:50:00

@gabors: tilos a térités, de a vallás gyakorlás szabad. Lehetnek buddhista, hindu szentélyek, épülhetnek újak is s keresztény templom is sok van.

kronikas 2018.06.08. 19:51:34

@aliz.dob: Hú, neked kellett volna irnod... Esetleg még most is, engem is érdekelne.

kronikas 2018.06.08. 19:58:22

Köszönöm elolvastátok s örülök sokan jártak már ott. Kihagytam a legjobbat, az indiai masszírozós fodrászt - aki járt már ott, biztos tudja, miről beszélek, hihetetlen átélni...

patkányarcúáginéni 2018.06.08. 20:14:15

@kronikas:

A "másik" nyilván valami libsi, akivel nem kell szóba állni, mert csak a dühödt sértettség habzik fel belőle amiatt hogy a választók újfent elküldték őket a francba.

M. Péter 2018.06.08. 20:15:28

@Pink Petsch: Magyarországon vadon nem él medve, Csongrád megyében még kevésbé, ezért hír.

Shaktee 2018.06.08. 20:29:27

@gabors:

4 Tony:

Tyler Florence

@TylerFlorence

His swagger, his prose, his grit. Tony didn’t give a fuck the way most of us wish we could. That’s what made him special.

Right now He, Bukowski, Hemingway and Wilde are splitting a bottle of scotch, swapping war stories, prepared to drink each other under the table, with verve.

2018.06.08. 20:29:31

@desw: Jól gyanítod, nem igazán megyek számomra elfogadhatatlan klímájú trésgekbe, még turistaként sem, és ebben Malajzia is benne van, Görögországgal, Norvégiával és Finnországgal egyetemben (csak mondom, hogy előáre letörjem a rasszista-kártyát ... nekem ezt ki ne merd játszani!!!)
Tudod mi az egyetlen különbség a maláj pincércsaj és a magyar pincércsaj közt? Hogy ez utóbbi esetében talán még esetleg tehetnél is valamit, mint magyar állampolgár, magyar nemzeti öntudattal, meg magyar miegymással ... De már meg ne nharagudj (ha mégis, leszarom), a faszom kivan az olyanb álszent pöcsökkel, mint te, aki a maláj pincércsaj nyomorán nyígnak, miközben a saját országukban is pont megtalálhatja ugyanazt a réteget.
Ja, de értemn én, a facsén, instán, twittteren, meg a faszomtudja hol, ahol növeled az egódat meg a virtuális pöcsödet a maláj pincércsaj képeivel, és sanyarú sorsával, nem lennél annyira népszerű, mint ugyanazt tenni, a hasonló helyzetben levő Terike esetében, aki valamelyik rákosborzasztói becsületsüllyesztőben szív, ugyanúgy. Ja, hogy "Terike" valós, a maláj csaj meg átmeneti ... te meg egy álszent fasz vagy.

kronikas 2018.06.08. 20:49:26

@patkányarcúáginéni: csak véletlen leállt a szoftver a választások alatt s külföldieket jelentettek be tömegesen magyarországi cimekre s hozták őket szavazni...a választókörzetekben is érdekes dolgok történtek...lehet 4 év múlva 12 milla magyarul nem tudó "magyar" is fog szavazni, addigra tán kinából hozzák őket, nem lepne meg az sem.

almaza 2018.06.08. 21:09:43

Malajzia pedig coool, bar en inkabb Kutching ban tennem le a pledet egy idore es nem Georgetown ban. Indoneziaban elve kesz feludules volt atmenni abba a jol szervezett, olcso es mukodo orszagba. Az eu ellatas szinvonalas, a legtobb orvos az USA ban vegzett. Az infrastrukturat es az oktatast a britektol orokoltek, ez kellett is hogy kistigris lehessen.

Jo par ismerosom elt vagy el ott es imadjak.

Most is egy karkoto van rajtam a Khe Lok Si kolostorbol... :-)

aliz.dob 2018.06.08. 21:09:51

@kronikas: köszi. :) Csak feltörtek az emlékek, elkapott a hév, a pici fiam meg épp aludt. Amúgy nincs ám időm írni. Jól esett Penangról olvasni.

desw 2018.06.08. 21:10:49

@Pink Petsch:

"Jól gyanítod, nem igazán megyek számomra elfogadhatatlan klímájú trésgekbe, még turistaként sem, és ebben Malajzia is benne van"

Az jó! Akkor miről akarod osztani az észt?

"Tudod mi az egyetlen különbség a maláj pincércsaj és a magyar pincércsaj közt? Hogy ez utóbbi esetében talán még esetleg tehetnél is valamit, mint magyar állampolgár, magyar nemzeti öntudattal, meg magyar miegymással ... "

Ennél jóval több a különbség!

A magyar pincércsaj is benne van abban a buliban, hogy feketén dolgozik. Mondhatná a főnökének, hogy elég a kevesebb nettó is, csak jelentsék be.

Aztán könnyedén leléphet a haldokló "Nyugatra", ha hajlandó makogni valamit németül vagy angolul. Ezzel szemben a khmer pincércsaj max kurva lehet pincérkedés helyett.

No, a megaláztatást meg úgy kompenzálják, hogy lehuzzák a bunkó túristát.

És figyu, higgy nekem: ha 6-8 tuk-tuk ott lesz melletted Siem Reapben este, nem fogsz keménykedni, mert lazán átvágják a torkodat.

"De már meg ne nharagudj (ha mégis, leszarom), a faszom kivan az olyanb álszent pöcsökkel, mint te, aki a maláj pincércsaj nyomorán nyígnak, miközben a saját országukban is pont megtalálhatja ugyanazt a réteget."

Ugyanaz a réteget?? B+, te normális vagy??

"Ja, de értemn én, a facsén, instán, twittteren, meg a faszomtudja hol, ahol növeled az egódat meg a virtuális pöcsödet a maláj pincércsaj képeivel, és sanyarú sorsával, nem lennél annyira népszerű, mint ugyanazt tenni, a hasonló helyzetben levő Terike esetében, aki valamelyik rákosborzasztói becsületsüllyesztőben szív, ugyanúgy. Ja, hogy "Terike" valós, a maláj csaj meg átmeneti ... te meg egy álszent fasz vagy. "

:DD Ne légy már durci, Bubuka! Ki bántott? Nem vagyok fent egyik közösségi lófasz csatornán sem, és senkinek sem kérkedek ezzel.

Viszont évente 5-6 hónapot Ázsiában töltök, így saját szememmel látom, hogy mi a különbség a hájfejű és elkényelmesedett európai/nyugati és az ázsiai emberek élete között.

Tudod, amikor hallom a sok picsogó európait, hogy ilyen meg olyan nehéz és szar az élete, akkor azért lazán kiküldeném Kambodzsába vagy Vietnámba 1-2 hónapra, hadd érezze csak, hogy milyen kibaszott mázlija van, hogy Európában szarta ki az anyja.

Csodabogár 2018.06.08. 21:34:27

@Pink Petsch: Ez jól hangzik, jobb hely és maradhatsz a kedvelt hegyi levegőben. Gondolom a pénz is több lesz, ha már változtat az ember, az alap.

2018.06.08. 22:03:48

@desw: Nem osztom az észt, csak azzal is tele a puttonyom, amit te képes voltál ideböfögni a kommented lezárásaként, hogy a leguccsó bolgár zsákfaluba született európai is húzza meg magát, mert milyen fasza helyre született, holott lehetett volna 1 hónaposan agyonlőtt szír csecsemő is Aleppóban. (Hogy durva legyek).
Érted már, mennyire kibaszoittul álszent az ilyen érvelés?
Ja, ezt a szegény maláj pincércsaj, ha nem az lesz, akkor kurva, ezt ne nagyon hangoztasd Amszterdam kirakatainál, ahol egy rakás magyar nyírségi meg borsodi csajt találsz, akiknek alapból még a pultos állás sem lett felajánlva, hanem ezt átugorva, rögtön valamelyik ablakba találták magukat, 10 perc 30 euróért, amiből nettó 5-öt látnak. Tudom, ne is mondd, a maláj pincércsaj egy hónapig eteti a családját ennyiből ....

Latcho Rom 2018.06.08. 22:13:22

@Pink Petsch: Klinika?? ez valami retroromám sorozat?
:P

gabors 2018.06.08. 22:25:46

@kronikas: " tilos a térités, de a vallás gyakorlás szabad. "

ja igen volt olyan is hogy "nepi" demokracia ott is szabad volt a vallas gyakorlas

2018.06.08. 22:42:40

@Csodabogár: Egy hónapon belül kiderül ... azért tartok tőle, hogy elkényelmesedek, és esetleg jövő ilyenkor annyira kitör a frász egy 40 fős a'la carte ebédtől, mint ma a szegény pincércsajt. No, az nem lenne túl jó ....

2018.06.08. 22:43:54

@latcho drom: Nem, nem .. az egy ősi dák .... ;)))

desw 2018.06.08. 23:01:59

@Pink Petsch:

"Amszterdam kirakatainál, ahol egy rakás magyar nyírségi meg borsodi csajt találsz, akiknek alapból még a pultos állás sem lett felajánlva"

Látod, még itt is nagy a különbség: a khmer (kambodzsai) csajnak esélye sincs külföldön 100 euróért szopni a brét, ellenben a magyar cigánylánynak csak az akaratán múlik ez.

A magyar/európai oktatás többnyire ingyenes, akár az egyetem is, csak az nem tanul, aki lusta. Ezzel szemben Kambodzsában már az általánosban is fizetni kell adott esetben.

Aztán a khmer gyerekek akár már 4-5 évesen is DOLGOZNAK, mert az állam kb semmit nem költ rájuk.

Vagy szülőként vegyél pl számítógépet a gyerekednek, ha egy használt vacak is 4-6 havi keresetedbe kerül, a havi internet meg a fizetésed 20-25%.

Ugye, mennyire más így, ha matekozunk egy kicsit?

Mindegy, semmi gond! Zárkozz csak be a kis beszűkült világodba, nehogy találkozz a valósággal! De azért persze okoskodj, jól megy a user nevedhez.

", hanem ezt átugorva, rögtön valamelyik ablakba találták magukat, 10 perc 30 euróért, amiből nettó 5-öt látnak."

Mi köze van a strici témának ehhez? Mindig is elítéltem, ha vkit prostitúcióra kényszerítenek. Ha egy lány önként csinálja, akkor meg nem picsogjon.

gabors 2018.06.08. 23:30:25

"Ősszel meg szeretnénk indítani egy alkotmányrevíziót" - fejtette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában."

Mar megint ? Mi van a granittal ?

2018.06.08. 23:37:28

@desw: Ide figyelj, N-E-M!!!! Érted, N-E-M! Nem engedem, hogy bennem akármilyen bűntudatot kelts csak azért, mert "x" tízezerrel évvel ezelőtt az én őseim Európa felé vették az irányt. Az övéik lusta dögök voltak, de ez miért az én hibám? Ja, semmiért.
A pénzkunyeráló reklámok közül is azokat köpöm telibe messziről, amelyek a búntudatkeltésre-apellálnakj, hogyaszongya, a 2 eurós lattém áráért valamelyik ungabunga kölök, akinek megszületnie sem lett volna szabad, 1 hónapig iszik tidszta vizet. (Ne szüld oda baszod a kölyköd, ahol már te sem jutsz tiszta vízhez, ennyi!).
Megjegyzem, a magyar -nemcsak- cigánylányt, aki egy ablakban köt ki, legnagyobb százalékban a családja adja el a Jocónak, mert sok lett az uzsorakamat. És tudod mit, még miattuk sincs bűntudatom, nemhogy egy tőlem sokezer fényévre levő népért.

odysszeusz 2018.06.08. 23:56:52

A fiamnak Barioban van egy a számára MINDENKOR fenntartott szoba. Szeret Malajziában élni...sokat van ott. Hasonlókat mond mint a cikkíró...mellesleg keresztül-kasul utazgat Ázsiában...a szigeteken, Borneón...stb..

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2018.06.09. 01:35:45

@gabors:" Arctic char escabeche perfumed with Labrador tea and a buckwheat salad with red apple, rhubarb, and balsam fir spiral"

Haha, Trudeau pajtas nagyon ki akart tenni magaert, es a kanadai/francia konyhamuveszet remekeit mutatja be :)))
www.timescolonist.com/life/g7-menu-features-local-quebec-ingredients-cedar-snowball-and-caribou-moss-1.23329576

gabors 2018.06.09. 03:15:26

@Zsuzsi65: "Haha, Trudeau pajtas nagyon ki akart tenni magaert"

akkor holnap lehet baby seal tartar lesz :-)

gabors 2018.06.09. 03:39:49

jo hir (nem a medvenek) megfogtak a medvet mielott O is elhagyta volna az orszagot SAD

adg 2018.06.09. 06:23:26

@Zsuzsi65: koszi, el fogom olvasni, felretettem. Mindazonaltal, hiaba tudom a dolog hatteret, semmit sem segit. Ugyanugy az van, hogy mond valamit, ami a vilagon semmit sem er, es tovabbra sem tudok megbizni benne. Erdekes, hogy amugy rengeteg nacio van itt, de pl gorogokkel vagy olaszokkal, irekkel, egyeb nepekkel nem tapasztaltam ezt ilyen szinten. Persze ott is becsuszik egy-egy megiger valamit es leszarja, de az a ritkabb. De mindegy, nem tragedia, olyan sok dolgom nincs veluk.

kronikas 2018.06.09. 07:45:25

Ezt kaptam a blog.hu-n egy favágótól :-)

"Te egy mocskos hazátlan féreg vagy"

Már kezdtem tőle elszokni :-)

desw 2018.06.09. 07:58:10

@Pink Petsch:

Senki nem mondta, hogy legyen bűntudatod. A farang témáról és a gyökereiről beszéltünk. Ez pedig a kőbunkó, pökhendi és lekezelő megveszlek kilóra magatartásból jön, holott pusztán csak a szerencsén múlik, hogy kit hova szül meg az anyja.

Hasonló téma, mint amikor a buta magyar emigráns visszaköpköd és fikázgat a bezzeg Nyugatról, holott csak annyit csinált a jobb fizetésért, jobb eü-ért, jobb közlekedésért, . . . hogy vett egy Bp-London fapados jegyet és beleült a mások által létrehozott készbe, a magasabb bérszínvonalba, a jobb körülmények közé . . .

somlobodog 2018.06.09. 11:00:58

@Pink Petsch: :)) hát ez kurva jó. Egyetértek. Olyan mint aki Afrikába megy segíteni szegenyeken. Nem borsodba, vagy Szabolcsba magyaroknak. Hanem Maliba. És pont azért amit irtal : mert azt lehet mesélni. Évekig. Fb insta stb. De az hogy vitt 10 halozsakot egy zsakfaluba a cigánygyerekekeknek az nem annyira trendi sztori.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.09. 12:11:28

@Pink Petsch: +3545354
@desw
Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nem keres (talál...) eleget, akkor másik melót kell keresni, nem gyökér módon mexívatni tök ártatlan idegeneket...

desw 2018.06.09. 12:25:33

@somlobodog:

Nem akarlak megzavarni, de nem a kinti emberek segítéséről volt szó, pusztán csak arról, hogy nem kell lenézni és megalázni őket azért, mert szegényebbek és egyszerűbbek.

És persze az emigráns magyarok százmilliárdokat utalnak haza a borsodi cigányok megsegítésére, ugye? Pedig telne rá, nem? Hisz olyan májerek vagytok kint!

Látod, okoska, a magyar adózók még ebben is klasszisokkal jobbak nálatok. Amíg ti csak a saját jólétetekekkel törődtök és leléptek, addig ők az adójuk révén hozzájárulnak a magyarországi helyzet javításához és fenntartásához, Ja, és nem mellesleg ők tartják el a hátrahagyott nyugger anyáitokat is.

desw 2018.06.09. 12:25:33

@geegee:

"Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nem keres (talál...) eleget, akkor másik melót kell keresni, nem gyökér módon mexívatni tök ártatlan idegeneket... "

Többnyire azért húzzák le a farangot, mert kőbunkó és megalázza a helyieket.

Az átlagos magyar mentalitás egyébként milyen? Korrekt és tisztességes, mi? Vicces, hogy amikor a fasz rossz végére kerültök, egyből picsogtok.

adg 2018.06.09. 14:48:19

@desw: teljesen igazad van, konnyu ezeknek a hazatlan senkiknek, a legegyszerubb utat valasztjak, beulnek a keszbe, kinyalatjak a segguket az angolokkal, eloskodnek az evszazadok alatt megtermelt joletukon, aztan leszarjak az otthoniakat, azok meg majd fizethetik a szuleik nyugdijat. Bezzeg az ingyeegyetem az jo volt. Az ilyenek miatt tart itt az orszag...

gabors 2018.06.09. 15:11:27

@kronikas: ezt csinalja olvassa blogot kommentel a diggerdriver blogon ott egymast fel heccelik es kuld magan emailt .. lehet erre harapnak mar csak receptorai pia/koko/opium mar nem eleg ..

ne torodj vele es foleg ne emlitsd meg mert ha harapsz ra akkor tovabb nyomja ...

gabors 2018.06.09. 15:15:15

@somlobodog: "De az hogy vitt 10 halozsakot egy zsakfaluba a cigánygyerekekeknek az nem annyira trendi sztori. "

mert errol MINDENKI tudja hogy teljesen feleslegesen kidobott penz es energia ..

Mailban legalabb malit lat kb hasonlo eredmennyel DE oda lehet hogy valaki mas penzen ment ...

charity NEM segit senkin kiveve akik adjak mert megveszik a sajat udvosseguket

gabors 2018.06.09. 15:18:56

@desw: " addig ők az adójuk révén hozzájárulnak a magyarországi helyzet javításához és fenntartásához,"

a NAGY lofaszt az adofizetok tomik a milliardos fidesz kozeli oligarchak es csaladtagok penztarcajat lasd rahel es a vo peldajat, kisvasut, kilatok, stadionok, kulfoldi betelepuloknek fizetnek jo kis osztalekokat a kotvenyukre (holott old a migranst a cel de ha ukran/orosz/kinai/arab maffia akkor az jo nekik meg fizettek is az adobol)

Latcho Rom 2018.06.09. 15:36:54

@kronikas: há nem szégyelled magad? ;)

kronikas 2018.06.09. 15:38:24

@latcho drom: Már a sarokban állok s átgondolom az életem.

Latcho Rom 2018.06.09. 16:21:29

@kronikas: oda se baccá, csak vicsorog az elmehunyt a viki keritése mögül, merthiszen nagyon szeretett volna kijutni kanadába.

De hagyjuk, kár ezt a szép posztot összekoszolni vele.

patkányarcúáginéni 2018.06.09. 18:30:23

@kronikas:
Hogyne, természetesen, csalás volt az egész, tudjuk.
Legközelebb is ez lesz, ha így gondolkodsz - földbe áll a ballib, ha nem néz magába.

somlobodog 2018.06.09. 23:37:25

@desw: mondod ezt te aki 5-6 hónapot tölt Ázsiában. Tudom, te ilyenkor Ázsiábol havonta atutalod az szjat a navnak meg egy kis parizerpenzt kifejezetten a nyugdíjas anyámnak.:)) kurva jót röhögtem rajtad, köszi a szép estét. Remélem most is Ázsiában epited a magyar nyugdijrendszert

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.06.11. 17:55:09

@desw: Én biztos nem kerülök, mert nem megyek ilyen országokba.

desw 2018.06.14. 09:36:36

@geegee:

"Én biztos nem kerülök, mert nem megyek ilyen országokba. "

Akkor sok hely nem maradt nyaralni, mert kb mindehol a világon lehúzzák a túristát drágább árakkal, stb.

desw 2018.06.14. 09:44:43

@adg:

" teljesen igazad van, konnyu ezeknek a hazatlan senkiknek, a legegyszerubb utat valasztjak, beulnek a keszbe, kinyalatjak a segguket az angolokkal, eloskodnek az evszazadok alatt megtermelt joletukon, aztan leszarjak az otthoniakat, azok meg majd fizethetik a szuleik nyugdijat. Bezzeg az ingyeegyetem az jo volt. Az ilyenek miatt tart itt az orszag... "

Játszhatod az agyadat, de ettől ez még így van! Akár cáfolhatnád is az állításomat.

desw 2018.06.14. 09:45:00

@somlobodog:

"mondod ezt te aki 5-6 hónapot tölt Ázsiában. Tudom, te ilyenkor Ázsiábol havonta atutalod az szjat a navnak meg egy kis parizerpenzt kifejezetten a nyugdíjas anyámnak.:)) kurva jót röhögtem rajtad, köszi a szép estét. Remélem most is Ázsiában epited a magyar nyugdijrendszert "

Most azon gondolkodom, hogy a tartozkodási helynek mi köze van ahhoz, hogy hol fizetek adót? (nem alkalmazott vagyok, hanem vállalkozásom van). Ok, semmi!

Szóval kapaszkodj meg, Magyarországon is fizetek adót. Na nem túl sokat, de garantáltan többet, mint a legtöbb nagypofájú emigráns magyar.

desw 2018.06.14. 09:45:12

@gabors:

"a NAGY lofaszt az adofizetok tomik a milliardos fidesz kozeli oligarchak es csaladtagok penztarcajat lasd rahel es a vo peldajat, kisvasut, kilatok, stadionok, kulfoldi betelepuloknek fizetnek jo kis osztalekokat a kotvenyukre (holott old a migranst a cel de ha ukran/orosz/kinai/arab maffia akkor az jo nekik meg fizettek is az adobol) "

Okos vagy! És ezen felül akkor szerinted miből futja anyátok nyugdíjára és szívkatéterére? Az a néhány ezer milliárdocska csak úgy ott van a költségvetésben?

desw 2018.06.14. 10:03:54

@gabors: @adg:

Egy kis matek: ha 500 ezer magyar emigrált és mindegyiknek csak egy szülője van, aki havi 100 ezer ft nyugdíjat kap, akkor ez laza 600 milliárd forint extra terhet jelent a magyar adózóknak. Pl a jelenlegi 15%-os szja kulcsot le lehetne vinni ~10%-ra.

A valóságban ez jó eséllyel sokkal több, és hol van még az egészségügy, ilyen-olyan nyuggerkedvezmények, . . .

adg 2018.06.14. 12:02:30

@desw: nem kivanom cafolni, semmi ertelme. Olyan meggyozodessel hordod ossze ezt a sok okorseget, a bunkoturistatol a keszbeulesen keresztul a 600mrd-ig, teljesen felesleges barmit mondani ra.

desw 2018.06.14. 13:26:46

@adg:

:DDDDDDDD

Ok, nyertél! :DDDDD

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása