oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. december 24. 06:46,  Karácsonyi történetek: három első 140 komment

2016. december 24. 06:46 Határátkelő

Karácsonyi történetek: három első

Az idei karácsonyi poszt az első jegyében született meg: arra kértelek titeket, írjátok meg, milyen volt az első, külföldön töltött karácsony, vagy ha most jön az első, akkor mit vártok tőle. Nos, három (illetve pontosabban négy) történetet adok most közre, járunk majd Kanadában, Amerikában, egy lágerben, és végül hazautazunk Magyarországra. Boldog, békés ünnepeket mindenkinek!

Immár hagyomány, és mint ilyen, természetesen nem maradhat el idén sem a karácsonyi képgaléria - szóval küldjétek a karácsonyi fotókat a hataratkeloKUKAChotmail.com címre az ország és a város megjelölésével, hadd mutassuk meg, hogyan karácsonyozunk mi, határátkelők a világ körül!

karacsony_nagy-britannia_torquay.jpg

Az első történet szerzője Christine, aki egy több mint másfél évtizeddel ezelőtti karácsonyt idéz fel.

Kanada, 2000. december 

Az első külföldön töltött karácsonyunk nagyon különleges volt. A kanadaiak ugyanis imádják a karácsonyt. Ennek köszönhetően november végén mindig van egy nagy parádé, ami a karácsonyi szezon kezdetét jelöli. Ekkor díszítik föl a házakat kívül belül egyaránt és ekkor állítják fel a karácsonyfát. 

Van valami különös meghitt hangulata ezeknek a heteknek, amit szavakkal nehéz visszaadni. A mindig friss hó eltompítja a város neszeit, betakarja és ünneplőbe öltözteti. Az utcasarkokon karácsonyfákat állítanak, a gyerekeknek van kisvasút és állat simogató (ingyenes). A bátrabbak pedig ülhetnek a Mikulás ölében is. :-)) 

Még egy polaroid képet is kaptunk ajándékba erről a nagy találkozásról. Mindez együtt valami fantasztikus hangulatot eredményez. Szívünkbe lopta magát nagyon. 

A tél amúgy is mindig gyönyörű volt rengeteg hóval, hideggel és még több napsütéssel. Kimondhatatlanul élveztem, hogy mint egy gyerek hempereghetek a hóban. A fiamról nem is beszélve. 

Az első télen leszokott a babakocsiról, mert térdig érő hóban képtelenség volt vele közlekedni. De inkább gyalogolt a mínusz 38 fokban, csak hogy mindennap lemenjünk a kisvasúthoz. Ő vasutazott, azalatt én hozzáfagytam a korláthoz, de semmi baj, jövünk holnap is... :-)) 

Különlegesség volt számomra, hogy a városban a hókotrók nem csak félretolták a havat, de teherautókon hordták ki a városból, különben nem lehetett volna tőle közlekedni, annyi volt belőle. 

Beszélni kell még a jótékonyságról is. A kanadaiak egész évben szeretnek jótékonykodni, de a karácsonyi szezonban turbófokozatra kapcsolnak. Nagy gondot fordítanak arra, hogy a legszegényebbeknek is legyen ünnepi ebéd-vacsora az asztalon és pici ajándék is jusson a fa alá. 

A rászorulók elmehetnek a lakóhely szerinti kijelölt helyre és ott részben összeállított élelmiszercsomagot kapnak, illetve a meg lévő készletekből válogathatnak, hogy mit szeretnének maguknak. 

Plusz egy külön teremben lehet a család minden egyes tagjának egy-egy ajándékot választani. Mert a boldog karácsony mindenkinek jár.” 

Karácsony egy lágerben, majd Amerikában 

Következzen P. Elliot, akinek igazán különleges ünnepekben volt része, hiszen az első külföldi karácsonyát egy lágerben töltötte. Majd utána következzen az első amerikai is. 

„Én kettőt írnék le, mert nekünk a lágerkarácsony volt az első külföldi, majd utána következett az USA. 

Az első karácsonyunk tehát még a lágerben ért bennünket. Pénzünk alig volt, de valahogy hangulatot kellett csinálni. A lágerbeli társak, főleg a családosok gyerekekkel persze jobban felkészültek, volt, aki vett fenyőfát, volt, aki kapott vagy lopott néhány ágat valahonnan, mi is a tolvajok seregébe tartoztunk, mert egy fenyőről törtünk néhány kicsi ágat. 

Otthon kerítettem egy keményfalú papírdobozt, betlehemi jászollá vágtam, ragasztottam, vágtam a tetején egy lyukat, abba egy zseblámpát dugtam, és beborítottam a kicsi fenyőágakkal az egészet. 

Varrtam rongyból kicsi bábukat, ruhákat is rá, egy Máriát és Józsefet, akik ráhajolva egy jászolra nézték a benne lévő pici újszülött Jézuskát, volt valami állat is, de nem tudok visszaemlékezni, hogy mi, azokat nem varrtam, csak kreáltam valamiből. 

Amikor bekapcsoltam a zseblámpát, a fény elárasztotta az egészet, leoltott villany mellett, csak egy szál gyertyával az asztalon rendkívül hatásos, karácsonyi hangulatot adott. 

A nap folyamán kaptunk az ünnepi ebédhez fejenként egy-egy egész panettonét, ami az olaszoknak nagyjából az volt, mint nekünk a bejgli, arra nem emlékszem, hogy kaptunk-e más ajándékot is, régen volt. 

Vettünk egy üveg bort estére, meg a hentestől borjúhús szeleteket (vitellino), és kirántottam. Ajándékot nem vettünk egymásnak (másnak sem), de igazi ünnepi hangulatunk volt. 

A második már az USA-ban volt, érkezésünk után 8 hónappal. Már volt szép, tágas lakásunk, majdnem teljesen be is volt bútorozva, volt már pénzünk i, és nagyon meg akartuk ünnepelni. Egyáltalán, kialakítani a magunk karácsonyi szokását, ami másfajta lett, mint otthon volt. 

Elmentünk fát venni karácsony előtt vagy 10 nappal, mivel itt tömörebb fákat szeretnek, és amit én a mai napig utálok, nekem az otthoni, valahai hosszú ágas, ritkább fenyők tetszenek, amit én erdei fenyőnek hívok.

Nem tudom igazán, hogy milyen fajta, amin lógnak, lebegnek a díszek, amin a legkisebb levegőáramlatra összeütősnek a szaloncukrok, olyan zizegő hangot hallatva. 

Nem találtunk, illetve egyetlen egy volt, de az akkora, hogy senki nem akarta elvinni, be se fért volna a házba, végül mégis megvettük. Volt velünk egy barát, akinek volt egy nagy furgonféléje, amire fel lehetett tuszkolni úgy, hogy a fele lelógott. 

Hazavittük, a lépcsőházban kitört a pánik, mert kiderült, hogy egeret is hoztunk vele, aki akkor pattant le róla, és fel-alá rohangált a zárt helyen, időbe került neki megmutatni, hogy merre a kijárat. 

A fa beszorult a lépcsőházba, se fel, se le, a barát nekilátott ágakat fűrészelni, még a törzséből is jócskán vágni, végre valahogy bent volt, szó szerint elfoglalta a tágas nappali felét, és nagyon furcsa látvány volt emiatt. 

Mindegy, jó fenyőillat volt, nekiláttam szaloncukrokat gyártani, mert itt nem volt. Vékony selyempapírt szabdaltam fel méretre, és a legvékonyabb alumínium fóliával pótoltam rajta az ezüstpapírt, bonbonokat vettem és azt tettem bele. 

Teleaggattam a fát, tettem rá habcsókot is, díszeket, igazán olyan volt, mint egy otthoni karácsonyfa. A postás egyszer valamiért feljött aláíratni valamit, és tátott szájjal bámulta, lehet azért, mert annyira szokatlan volt és szép, vagy azért, mert ekkora barom fa a lakásba, micsoda hülye ötlet, hehehe, nem derült ki, mert nem mondta. 

Leszavaztuk a halételeket a karácsony esti asztaltól, hortobágyi szeletet csináltam, (azóta minden évben kötelezően, a férjem kéri, hogy ki ne hagyjam), meg voltak másfajta magyar ételek. 

Sütöttem mákos begjlit is, csodaszépen mutatott az asztalon, csak nem volt szabad megkóstolni, kemény lett, mint a kő, nem is volt elég édes, rettentő rossz lett, nem is tudtuk megenni, semmi sütési gyakorlattal csináltam, mert sosem sütöttem semmit azelőtt, receptem sem volt, nem tanultam, és nem is érdekelt. 

Kuglófot is készítettem az olasz mintára, de az sem volt jó, nem lett elég édes, szalonnás volt a tésztája, vagyis nem sült át. 

Viszont volt finom bor, likőrfélék, akkor még ittunk is valamelyest, jobban mondva kezdtük végigkóstolni Amerika italkészletét, szó szerint kis gyűszűnyi adagokkal, hogy mi milyen ízű, micsoda. 

Ami viszont különlegesség volt, az az, hogy egy tálcára való érdekes, kevésbé látott csemegéket vettünk, volt a datolyától kezdve mindenféle, édességek is, amiket akkoriban otthon nem is láttunk vagy megfizetni nem tudtunk, abból csemegéztünk egész este. 

Akkorra már volt lemezjátszónk, voltak karácsonyi lemezeink, még olaszországiak is, egész este azt hallgattuk, hajnalig voltunk fent, beszélgettünk, néztük a fát, sült gesztenyét ropogtattunk, nagyon szép este volt... 

Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy esett a hó is, sőt, igazi hóvihar volt, de ebben nem vagyok biztos, hogy nem keverem-e a következő évvel, mert itt láttam és akkor egy karácsony estéjén életem legnagyobb és legszebb hóviharát…, valószínű, hogy esett, hiszen akkoriban olyan, hogy ne legyen hó karácsonykor, nemigen volt... 

Egy különleges hazaút 

Végül jöjjön Szandra, aki a Facebookon küldte el röviden, miért is lesz neki különleges az idei karácsony. 

„Nekem az idei karácsonyi hazaút más lesz, mint eddig, mert idén a holland párom is jön velem. Többször voltunk már együtt otthon, de ez lesz az első karácsonyunk az én családommal. 

Kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni. A nyelvi akadályok miatt nekem kell mindig fordítani, ami elég fárasztó. A családom már tanul angolul, így remélem, gördülékenyebb lesz a kommunikáció. 

A másik különleges esemény, hogy nem csak mi jövünk Hollandiából, hanem a család másik fele is Németországból. Tíz év után először teljes lesz a család Magyarországon.” 

Sok boldogságot nem csak Szandrának és az újraegyesülő családnak, hanem nektek is, a világ minden részében! Békés karácsonyt!

HÍRMONDÓ

Egyedül külföldön karácsonykor

Egyedül lenni sosem jó (bár néha nem olyan nagy baj, és van, aki kifejezetten szereti), fokozottan igaz ez ünnepek idején. Hogyan dolgozzuk fel ezt a helyzetet?

Nagyszülők a világ körül 

Milyen a nagyik és papók élete a világ körül? Lássunk pár országot és kultúrát!

Patkányvilág Párizsban 

A nagyvárosokban mindenhol akad a rágcsálókból, de azért ami Párizsban van, az elsőre elég durvának hangzik. Másodikra is...

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: karácsony Olaszország Kanada Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7712070307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2016.12.24. 14:53:18

@P.Elliot: latod alatta a sok zsirt,az mind a libabol sult ki,szintiszta libazsir:))
A liba utan az lesz a dessert,kenyerel fogjuk kimartogatni:)))

sellőlány 2016.12.24. 15:07:52

Bejgli torta gigarepedéssel, konyharuha háttéren. :-)
kepkezelo.com/images/akwcrqoo1asdhch32yuc.jpg

skye8 2016.12.24. 15:24:32

Kellemes unnepeket kivanok mindenkinek.

Csodabogár 2016.12.24. 15:49:36

Kellemes ünnepeket, vacsorához jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Herr Géza 2016.12.24. 16:41:20

Boldogságos fagyújtást kívánok mindenkinek!

Azért a poroltó legyen kéznél....

Herr Géza 2016.12.24. 16:44:07

@montroyal ( CAN qc): Hogy szakadna rád a........hó. :))))) Minden amerikás/kanadás filmben mindig hull a pelyhes fehér hó 24.-én. Hogy csináljátok?

Nálunk fosszürke az ég tegnap óta, fúj a szél és esik az eső ippeg fagypont fölött.....

FEHÉR karácsonyt akarok! Pont.

2016.12.24. 16:44:34

Imádtam az első külföldi karácsonyomat! Tökre olyan volt mint minden egyes másik nap az évben. Végre nem kellett boldog családot játszani, végre, nem kellett színlelnem, hogy tkp. szeretem én a mostohaapámat ... végre tökéletesen egyedül lehettem!
És ez így van azóta is. Most is tökéletesen egyedül vagyok, és ez rohadt jó! :D

2016.12.24. 16:49:59

@Herr Géza: Meg ahelyi tűzoltók telszáma ;))))

2016.12.24. 16:53:24

@Zoole[uk]: Aranyos, pont olyan a fenyőfatalpatok, mint anno nekünk volt otthon-otthon .. csak sötétzöldben ... ;)

33621 2016.12.24. 17:17:38

Kellemes Karácsonyt mindenkinek! Este 19 órára megyek dolgozni.
Így jártam!

SzZoole 2016.12.24. 17:19:35

@33621: akkor ez muszakban,az alap fizetes plusz 200%?

2016.12.24. 17:21:33

@Zoole[uk]: Hm, hát a képen sötétszürke .... talán állíthatnál a fehérfényen a gépeden, vagy egyéb szűrőkön ;))))

montroyal ( CAN qc) 2016.12.24. 17:54:29

@Herr Géza: itt van ho .. johetsz van eleg holapat Neked is jut ...

SzZoole 2016.12.24. 17:59:45

@Pink Petsch: mi a makkomon allitsak???
Egyszeru telefonnal keszitem a kepet

montroyal ( CAN qc) 2016.12.24. 18:00:30

@Zoole[uk]: szép szép de hol van a farol a szaloncukor olyan amit gyerekkorunkban kiloptunk a csomagolasbol .:-)

jo.. nekem is csak az asztalon van egy talban ...

www.kepmegoszto.com/201612241759/585ea98184b8e-15232097_1222594687822190_4960081224773909423_n.html

SzZoole 2016.12.24. 18:04:22

@montroyal ( CAN qc): Zolibatyo,mi mar otthon sem tettunk a fara cukrot,csak mint Ti,az asztalon egy talban:)

2016.12.24. 18:24:47

@Zoole[uk]: A makkodon azért ne ... a b. nejed nem örülne neki :) Puszilom, meg kellemes együttlétet vele és a csimotákkal. :D
Pofás az ünnepi asztalotok :D

montroyal ( CAN qc) 2016.12.24. 19:12:20

@rebel rebel: igen ez nalunk lett felvéve .. de én a téli sportok kozul csak a holapatolast uzom ..

SzZoole 2016.12.24. 19:22:52

@Pink Petsch: atadom:)
Basszus 8 honapos terhesre ettem magam.....

SzZoole 2016.12.24. 20:30:48

@Pink Petsch: nincs kint a 18-as karika:))

Na az ajendekosztas is megvolt,mindenki meg van elegedve:)))

33621 2016.12.24. 20:37:17

@33621: Dupla pénz de csak éjféltől reggel 7-ig, mert 25-ike a fizetett ünnep, a mai nap nem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 21:26:56

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.
Nálunk idén a kari q korán elkezdődött, már dec 12 körül felnyomtuk a fát, mert aztán két napra rá hoppá fel volt a repülőre, hisz idén megint itthon vagyunk.Vagy otthon, már a franc se tudja.Szóval muszály volt korán előszedni
mert dec 28.-án érünk vissza, akkor már azért eléggé gyászos lett volna.
Műfenyő van nekünk is, egészen sajnálatos okok miatt, eddig valahogy nem találtam olyan élő fát, aminek jó illata lett volna.Volt amelyiknek volt valami, de nem túl kellemes, a legtöbbnek meg semmilyen...Vagy csak nekem kezd elmenni a szaglásom... :D
Ráadásul a svédeknél nincs ez, mint pl. Pesten, hogy minden utcasarkon árulnak fát,Néhány helyen van csak általában,
hipermarketeknél, itt-ott, oszt annyi.De ha találnék végre jó illatút, akkor vennék igazi fát.
Vagy a legjobb volna ilyen dézsás-cserepes ültetett fenyő.Csak azt meg szokatni kell, ha sokat van kint télen, akkor nem lehet csak úgy hipphopp, behozni...Vagy eleve kint a balkonon feldíszíteni...:-)
Ha meg törni akarnék pár gallyat az illat kedvéért csak úgy, valami random erdőből, hát bajban lennék.Itt nagyon sok fa olyan, hogy az első 8-10 méteren tök kopasz, és csak fölötte vannak ágak.Tűzoltólétrás ismerősom meg nincs egy sem...

Szaloncukorpapír kifosztás utáni visszacsomagolása, jaaaaaj az nálunk is családi sport volt gyerekkoromban, kegyetlen tud lenni...
:D
ennek az advanced változata, mikor a táblás csokit is sikerül visszacsomagolni, mintha originál volna, aztán közben meg jó ha az utolsó sor benne van...
Így felnőttkorban meg inkább fel sem tesszük a szaloncukrot a fára, minek, mikor úgyis arra vetődik mindenki.Haha, leszedésig maradjon fenn, persze, már a harmadik nap se lenne rajta egy se, nem hogy január 6-ig... :D

Kanadai tél: hát jah, nekem akkor ott kéne élnem, bökje meg...Fent a sarkkörnél abban a 2 évben f@$za telek voltak, télleg félméter-méter havakkal, 6 havas hónappal, két hónapnyi minusz 25-35 fokokkal, hogy a hüttőgépbe(sicc) kellett járni melegedni...Na, Stoki mellett ebből kb. lófasse sincsen, hiába volt novemberben 110 éves rekord-hómennyiség (1 nap alatt esett 30-40 centi), pár nap alatt elolvadt az egész.Én naiv, aszittem kitart karácsonyig.
Épp most néztem "haza", odakint +5-6 fokok vannak, röhej az egész.Mediterrán Svédország, fhaxom...Azt már mexoktam, hogy Magyarország gyakorlatilag hómentes, de hogy Stoki környéke is az legyen, az azért erősen szégyenteljes...
:-(((((
Bár idehaza is jövő 7 elejére ilyen 12 fokokat mondtak, lehet, rövidgatyában megyek a talállkozóra... :D
Másnap meg megint co fel a repülőre, a szilvi meg az újév már kint lesz ünnepelve.Talán januárban meg felutazunk a sarkkörhöz, hátha ott még mindig van rendes, tisztességes tél.Hátha lesz ralliverseny is (én csak a havasat szeretem, a nyári szilikózist inkább kihagyom) meg zöld fény is előfordulhat.

Bocs a hosszért, már majdnem poszt lett belőle... :D

2016.12.24. 21:46:41

@geegee: Beléd is! :D
Te, azért a műfenyőnél minden jobb, még egy cserépnyi mikulásvirág is ... mondom én, aki évek óta még egy ágat sem ... de ha már ti karácsonyoztok, akkor azét legalább egy tuját vagy hasonlót ...
Huhh, a hó! Kifejezettem élvezem, hogy legfeljebb csak dért látok hajnalonta, immár úgy 3 éve! Mire oda jutok korban, hogy a hamu is mamu lesz, addigra remélem a hortobágyi kaktuszok beterítik Budapestet is, és olajbogyó fák, oleanderek meg narancsligetek lesznek :DDD
Kellemeset nektek is! :)

2016.12.24. 21:47:51

@Zoole[uk]: Nen nyugszol, mi? ;)))
Hm, te mit kaptál?

SzZoole 2016.12.24. 21:53:15

@Pink Petsch: ja,kb ez a mufenyo olyan mint a dildo....
Tudod mi a hasonlosag a szoja es a dildo kozt?
Mindaketto húspótló:)))

SzZoole 2016.12.24. 21:54:38

@Pink Petsch: szep,hasznos es vicces dolgokat:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 21:56:37

Tessék, még egy kiváló példa a földből kirángatott, csilliárd dolláros autóromokra, álá Pappito-poszt egy pár napja:

www.automotor.hu/hirek/ovatos-becsles-szerint-142-millio-ft-ot-er-a-negyven-eve-az-erdoben-letamasztott-aston-martin/

Nekem továbbra sem fér a fejembe, hogy hogy a vérbe hagynak szerte széjjel ilyen értékeket

jojó78. 2016.12.24. 22:00:45

@Zoole[uk]: Jól néz ki az a terülj-terülj asztal :)))
Boldog Karácsonyt Kívánunk nektek!!

jojó78. 2016.12.24. 22:01:17

Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!

jojó78. 2016.12.24. 22:03:19

@diggerdriver: Boldog Karácsonyt Kívánunk nektek!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 22:06:39

@Pink Petsch: Hahoncs.Ááá, azért nem minden jobb a műfenyőnél...Nem kell utána takarítani, meg kidobni se kell , meg nem gyantázza össze a szőnyeget...Itt nem lehet azt, hogy csak úgy kibaxom a kórót januárban a tizedikről, oszt hali... :D. Bár fent északon egyszer volt, hogy leengedtem az első emeletről, bele a méter hóba.Bele is fagyott gyönyörűen, még a színe is zöld volt.Májusban, mikor elolvadt a hó, akkor persze kidőlt, el kellett vigyem valahová leadni.De addig ott állt úgy, mintha igazi, élő fa lett volna, ami egy éjszaka kinőtt 1,30 magasra... :D
Cserépkályha sincs, mint Óbudán a szülői házban, szóval az se játszik )

Én már Stokiban is láttam pálmafát (jó, oké, dézsás volt...), de nem fog szerintem a mamuig kelleni várni...Én azért nem örülök neki annyira, de ettől még neked tecchet...
:D
Jössz a talira?Ha jól tudom, tavaly voltál.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 22:08:31

@Zoole[uk]: A rohadék szója meg még fosat is...Szójanővérkének...
:D

SzZoole 2016.12.24. 22:12:49

@jojó78.: Koszonjuk Jozsika es hasonlot nektek:)))

SzZoole 2016.12.24. 22:14:27

@geegee: Szójanővérkének....
M van geegee,rotyra ittad magad es osszefostad magad:)))
Vicc volt.

2016.12.24. 22:14:31

@geegee: A műanyag engem zsigerből taszít ... nemcsak fenyőben ;)))
Hm, a Hortobágyon legalább már 15 éve megejentek egyes kaktuszfajták (legalábbis én akkor haloottam róla először, de valszeg nem akkor jelentek meg ....)
Én örülök neki, ugyanis a mediterrán-szerű éghajlat mindig is jobban bejött, mnt az északi ;) Persze, a 30 fokos nyarak nem hiányoznak, de a -10 fokos telek sem ....
Nem, én még soha nem voltam talin. Idén gondoltom rá, csak megtudtam, hova szervezte "digger". Turista-csapda, átbaszós helyre meg nem megyek! Ezt bukta részemről .....

Herr Géza 2016.12.24. 22:43:30

@Pink Petsch: Látom, ma "Önök kérték" megy a kontódra, hadd járuljak én is hozzá egy örökbecsű germán nótával:
youtu.be/qdtLCfEcPL4
Viel Spaß! :)

2016.12.24. 22:50:25

@Herr Géza: Khm, mindkettő hányadék ... aber velen dank :PPP

Csodabogár 2016.12.24. 22:51:48

@rebel rebel: Szerintem a felnőttek élvezik igazán. Azt az öröm teli izgalmat, mikor 24.-én a valamilyen programból haza értünk és vártuk, hogy csengessen a Jézuska, soha nem fogom elfelejteni. Ezt ma már a 6 hétre nyujtott karácsonnyal a gyerekek soha nem fogják megismerni, kár. Szerintem!

Herr Géza 2016.12.24. 23:04:22

@Herr Géza: Marmint milyen "mindkettő"?

2016.12.24. 23:06:42

@Herr Géza: Amit Zoli linkelt, meg amit te is ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 23:10:05

A norvég takkerek kórusban röhögnek a dán takkerekkel együtt a német mérnökökön.De az atóhatóságuk sem ma jött a falvédőről.Mondhatnók, ügyes!

index.hu/tudomany/til/2016/12/24/norvegiaban_decemberben_csak_fele_adot_fizet_mindenki_hogy_legyen_penz_ajandekra/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.24. 23:16:19

@Zoole[uk]: Az a baj, hogy nem is kell magam rongyra igyam...És ez viszont nem volt vicc.

@Pink Petsch: Na, akkor ez nem semmi.Mármint a magyar őshonos kaktuszok.

Akkor valakivel tévesztelek.Az átbaszós helyeket én se szeretem, ha ez ilyen, akkor majd igyexem figyelni, kösz.

SzZoole 2016.12.24. 23:21:05

@Pink Petsch: amit elsonek linkeltem az is hanyadek?

2016.12.24. 23:22:03

@Herr Géza: Nem bírom a gagyit ...

@geegee: Örülök, hogy tudtam újat mondani ;).
Hm, hát felülárazott turista-csapda ...

2016.12.24. 23:25:29

@Zoole[uk]: Az sima Rammstein, passt ... De miből gondoltad, hogy a David Guetta-féle majmokat bármire is értékelem? Slayeren meg Motörheaden nőttem fel, baszod, erre belinkelsz nekem egy ilyen izét :PPP

Herr Géza 2016.12.24. 23:28:00

@Pink Petsch: Gagyi? Magácska nincs észnél... Ha a stílus nem oké, az rendben, de P.Fox bagyon nem a gagyivilág... Figyelsz a szövegre is?

SzZoole 2016.12.24. 23:30:43

@Pink Petsch: izlesek es pofonok,nem vagyunk egyformak:)
En meghalgatom ezt is meg azt is,nincs igazan kedvenc:))

2016.12.24. 23:34:30

@Herr Géza: Nem, mert a stílus maga gagyi ... nem érdekel mit mond, mert ahogy mondja már nem nekem szól.

@Zoole[uk]: Hát nem ... hard rock és metál ...

Herr Géza 2016.12.24. 23:35:42

@Herr Géza: Na meg gagyit tud tolni a Rammstein is. Pl. pont az America, amit tegnap linkeltél, sztem. a Rammsteintől kb. a hakni kategóriába tartozik...
Mellesleg en meg Deep Purple-Zeppelin-Rainbow-Kiss-AC/DC vonalon nőttem fel (a gimis tombolós időszakban), de hallgattam akkor is sok tök más stílusú zenét is.

SzZoole 2016.12.24. 23:36:37

@Pink Petsch: te a kemeny zenet szereted,en mindenevo vagyok,remelem ezert nem fogsz utalni:)))

Herr Géza 2016.12.24. 23:39:25

@Pink Petsch: " hard rock és metál ..." Ja várjál, elfelejtettem, hogy a héten mültál 18, akkor óké.... :))))))

2016.12.24. 23:45:00

@Zoole[uk]: De, nem közösködünk a depeches patkányokkal! :DDD
@Herr Géza: Na ládd ... még jó, hogy eszedbe juttattam :DDD

2016.12.24. 23:46:00

@Herr Géza: Ja, tud hakni és hatásvadász lenni, de legalább a stílus nem gáz :DDD

SzZoole 2016.12.24. 23:47:02

@Pink Petsch: ah,tul fiatal vagy......:)))

2016.12.24. 23:50:36

@Zoole[uk]: Igenis, nagyapó ;))))

SzZoole 2016.12.24. 23:52:13

@Pink Petsch: milyen nagyapo,az Gelyza:)))

SzZoole 2016.12.24. 23:55:59

@Pink Petsch: mirol beszelsz,6 multam augusztusban:)))

SzZoole 2016.12.25. 00:10:08

@Pink Petsch: tenyleg,nem vicc.
Ket szuletesnapom van.

2016.12.25. 00:34:37

@Zoole[uk]: Igen ... említetted, szívem. :)
De én az elsőre gondoltam :PPP

SzZoole 2016.12.25. 00:36:25

@Pink Petsch: 42 voltam augusztusban:))

2016.12.25. 00:45:52

@Zoole[uk]: Aki mondja másnak ... :)))

blackhairlady 2016.12.25. 03:25:50

Koszi a torteneteket, nagyon erdekesek voltak.
Azthiszem a - harmincakarhany fokban en hoemberre fagytam volna:D

En megorulok Karacsonykor, diszitek, sutok, fozok, amerikai es magyar hagyomany szerint is, egyszeruen nem tudok betelni ezzel az unneppel, szerintem a csaladom idegeire megyek ezzel, de bekesen turik a dilijeimet es diszitenek, eszik a ket tonna kajamat es a sutiket onfelaldozoan:)

blackhairlady 2016.12.25. 03:26:55

@blackhairlady: Ja, es van mufenyonk is es igazi is.

blackhairlady 2016.12.25. 03:32:36

@P.Elliot: Nekem meg az a regi bevonatlan feher szinu volt a kedvencem :)

blackhairlady 2016.12.25. 03:41:28

@Herr Géza: Nalunk +22 fok volt ma, poloban, flip-flopban mentem a boltba , igazan Karacsonyias a hangulat:)

blackhairlady 2016.12.25. 03:42:59

@Zoole[uk]: De szepen tud a Jezuska csomagolni:) A mienk mindig olyan mintha egy 3 eves csomagolta volna :D

blackhairlady 2016.12.25. 03:44:11

@33621: Boldog Karacsonyt neked is, udv a felesegednek is:)

blackhairlady 2016.12.25. 03:46:11

@Zoole[uk]: Ez igen, nagyon guszta minden :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 04:28:14

@blackhairlady: "de bekesen turik a dilijeimet es diszitenek, eszik a ket tonna kajamat es a sutiket onfelaldozoan:)"

Jajj, hát, de sz@r lehet nekik, én is valahogy duzzogva bírnám csak ki...
:-))))))))))
Értelmes pasas a főzőbuzi nőket keresi, ilyeneket vesz el feleségül.És általában az ilyen nők szoktak tudni is főzni, nem csak szeretik.
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 04:32:07

@blackhairlady: Na, viszont a trópusi karácsonyt sosem bírnám mexokni, rettenetesen hangulattalan volna nekem.42 évnyi európai élettel már tutira nem tudnék ennyire átváltozni.Persze lehet, hogy mások meg igen.

adg 2016.12.25. 04:48:38

@geegee: kicsit valoban mas. Mondjuk en nem banom, mert nem szeretem a telet. Ha meg ho lenne meg hideg, azt nem bannam. De a trutyis, latyakos nehany fokon nyalkas idot, ami ujabban jellemezte a teleket, na azt nagyon nem kedveltem.
Maradjunk a vegleteknel, vagy hideg pegyen, vagy meleg. :)

Határátkelő 2016.12.25. 09:13:47

@sellőlány: @Zoole[uk]: Boldog karácsonyt! Ezeket is betenném a holnapi válogatásba, ha nem bánjátok. :)

SzZoole 2016.12.25. 09:23:46

@blackhairlady: hat ja,elég precíz Jézuska:)
Én ha veszek ajándékot valakinek,akkor oda adom abban a táskában amiben vettem,cimkestol számlástol együtt:)

SzZoole 2016.12.25. 09:26:42

@Határátkelő: viszont kívánjuk ;)
Egész nyugodtan felhasznalhatod;)

puhacica 2016.12.25. 09:43:40

@geegee: semmi baj nincs ezekkel a helyekkel. persze, dragabb, mint beulni valahol a nyocba'. de talan ki lehet birni. en legalabbis az elso talalkozon kibirtam, meg magyar fizetesbol is. ;) es senki se akart atbaszni, viszont hatarozottan jo minosegu, finom, emberi adagokat es normalis kiszolgalast kaptunk.

sellőlány 2016.12.25. 12:43:52

@Határátkelő: Rendben. :-) Köszönjük az egész éves blog munkádat. Szép Karácsonyt!

33621 2016.12.25. 12:57:36

@blackhairlady: Köszönjük szépen nektek is Boldog Karácsonyt!!

33621 2016.12.25. 13:02:32

@geegee: Ezért kell szorgalmas Váradi lányokat feleségnek elvenni, ugye sorstárs! Most nem mentek Váradra? Sajnos én idén nem tudok menni a talira, tavaly voltam, most 27-én nappalos leszek, 28-án meg éjszakás!

élhetetlen 2016.12.25. 14:13:06

@diggerdriver: „Meg ahogy óvatosan végigtapogattuk melyikben van még és melyik üres.” Amatőr! Alá kell nyúlni tenyérrel, és megemelni. Minden kiderül, és az üres sem horpad be.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 21:06:37

@puhacica: Oké, majd meglássuk.Odahaza élve nem jártunk ilyen flancos helyekre, sőt, szinte semmilyenekre.Idekintről hazautazva persze minden kicsit más...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 21:07:44

@33621: Asszony meg a gyerek voltak, én maradtam.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása