oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. július 30. 06:42,  Nyaralásnak álcázott időutazás 72 komment

2016. július 30. 06:42 Határátkelő

Nyaralásnak álcázott időutazás

Ha még nem tudtátok volna, Zákinthosz és Algarve komoly harcban állnak – legalábbis mai szerzőnk, Puhacica szívében minden bizonnyal. Ami azért sokkal jobb, mintha a görög sziget és a déli portugál tartomány valóban harcolna, és pláne jó, mert így megcsodálhatjuk egy nyaralás történetét, sok képpel és videóval. Ma tehát irány Portugália (aki pedig előtte kis memóriafrissítésre vágyik, itt elolvashatja a tavalyi, görögországi út történetét)!

Te is szívesen megosztanád nyaralásod történetét? Csináltál egy csomó jó képet, van egy-két jó sztorid, vagy egyszerűen csak jól érezted magad? Oszd meg velünk, küldd el a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

cim_75.jpg

„Nem nagyon tudom, mit is írjak. Amit Portugáliában tapasztaltunk, az szavakkal nem igazán kifejezhető és most először fordul elő az, hogy képekkel se tudom visszaadni, amit láttunk. Azért megpróbálom, valami majd csak lesz belőle. :D

A legutóbbi tökéletes nyaralásunk Zakynthoson volt, két év elteltével, idén ismételtünk Lagosban és környékén. Mondogatták nekem a portugál ex-kollégáim, hogy jó választás, az Algarve régió legszebb települése, minden nagyon jó lesz, minden nagyon szép lesz, mindennel meg leszünk elégedve... hát, nem is csalódtunk, az egyszer biztos.

1_100.jpg

Az első napokban legbiztosabb jele „idegenségünknek”, hogy fehérek vagyunk és kövérek. Később már csak az alkatunk marad a régi, a bőrünk lehet piros vagy barna, típusától függően. :D

A spanyoloknak van is egy szavuk ránk, mi vagyunk a guirik, ha jól logikázok, akkor a portugáloknak is lehet valami hasonló kifejezésük, na, ezek voltunk mi. :D Mondjuk, ha egész évben ott lógatnánk a lógatnivalónkat, mi se lennénk fehérek, de nekünk, sajnos vagy nem, Európa keleti és északi fele jutott.

2_74.jpg

Kristálytiszta víz, apró, homokos öblök hatalmas sziklákkal elválasztva, tökéletes környezet egy kis délelőtti szundikáláshoz, az elalvást az óceán suttogása könnyíti meg. Ami egyébként hihetetlenül frissítő is tud lenni, mert elképesztően hideg, de olyan jólesően, szóval bátran ajánlom mindenkinek egy körre legalább. :)

A homok sok helyen nem is „igazi” homok, hanem nagyon apróra és simára „súrolt” kavics, kagylóhéj, csigaház. Meglepő, hogy szinte minden sziklában jól látható fosszíliák vannak, elképesztő változatosságban. Sosem láttam még ilyet előtte. (Figyelem, ez a mondat többször is szerepelhet a beszámoló során! :D)

Minden második ház vagy teljesen csempézett, vagy díszítőelemként szerepel a homlokzatukon egy-egy sor csempe, legtöbbször gyönyörű, hagyományos mintákkal, de előfordul teljesen modern változat is, igaz, sokkal ritkábban. Nagyon szépek, hihetetlenül változatosak, a városkép meghatározó elemei.

Csakúgy, mint a lapos tető, a szamárhátíves ablakok és a kismillió féle kémény. Ennyire délen és közel Afrikához még nem jártunk, dokumentumfilmekben nyilván láttuk már, hogy mit hagytak maguk után a mórok, de természetesen élőben minden más.

És akkor jöjjön pár modern dekoráció. :D

Ezt a csodálatos függönyt Sagresben fényképeztem. A fenti épület melletti, szintén nem frissen felújított ház ablakában van egyébként, szóval joggal gondoltam, hogy lakatlan az épület, amikor is egy középkorú, kissé lelakott figura félrehúzta a függönyt és elkezdett integetni. Majdnem szívbajt kaptam, de mutatta, hogy nyugodtan fotózzak csak. Gyorsan kattintottam egyet és már ott se voltam, úgy megijedtem tőle. :D

fuggony.jpg

Sagres egyébként a „matyó” függönyön kívül arról is híres, hogy ugyanez a neve a portugálok egyik kedvenc sörének, viszont a településen egyáltalán nincs sörfőzde, lényegében semmi, ami a sörhöz köthető, hacsak nem az óceánra nyíló kilátással rendelkező, folyékony kenyeret is kínáló büfék, éttermek.

1_104.jpg

És ha már szóba került: az eddigi legjobb kiszolgálást és ételt egy sagresi étteremben kaptuk, a srác ajánlotta, akitől a robogót béreltük. A hely neve: Retiro do Pescador, vagyis a Nyugdíjas Halász.

Olyan friss a hal, hogy mikor megérkeztünk és az uram a nap halát, azaz tonhalsteaket kért, a pincér benézett a konyhára, hogy megérkezett-e már a délutáni szállítmány. :)

2_78.jpg

3_74.jpg

Mindenütt mindent először portugálul mondanak, aztán angolul. Mindenki beszéli a nyelvet, a taxisofőr, a benzinkutas öregember, a nyári munkán lévő tini felszolgáló, a pénztáros, a takarító, a kalauz, mindenki.

Kivéve a Monchique-ben lévő kis kávézó tulajdonos nénije, de vele is gyorsan leboltoltuk, amit akartunk, a kávé és kóla mindenütt kávé és kóla. :D Ott, a kis falusi műintézmény teraszán láttam olyat, amit addig sosem: a taxidroszt a terasz mellett volt, a taxisok az árnyékban üldögéltek.

Egyszer csak megcsörrent valahol egy telefon. Namost. A készülék a droszt melletti oszlopon lévő dobozban volt, az első autó gazdája odaszaladt, felkapta a telefont, megbeszélte a randit és már pattant is a kocsiba. Nagyon vicces jelenet volt, egy pillanatra visszapillantottunk pár évtizeddel ezelőttre. :)

auto.jpg

Ajándék, mellyel meglepem... úgy esett, hogy a születésnapomat ott töltöttük, így eleve emlékezetes nap lett volna az életemben, de pont aznapra esett, hogy kimentünk hajóval a nyílt vízre, hátha találkozunk delfinekkel.

A szolgáltatók persze nem ígérik 100%-ra, hogy látjuk is őket, de jó esélyünk volt rá. Csónakáztunk már vagy fél órája, amikor hátra néztem, és a távolban, olyan messze, hogy épp csak kivehető volt, hogy mi is az, kiugrott egy delfin a vízből.

Úgy voltam vele, ha csak ennyit láttam, már elégedett vagyok, mert - ugye nem újdonság, ha azt írom - ilyet se láttam még előtte. :D Még vagy 5 percig mentünk, amikor kiugrott a hajó mellett egy mamadelfin a babadelfinjével és aztán már folyamatosan jöttek mellettünk, előttünk, alattunk, mögöttünk, csapatostul. Amikor a víz alatt cikáztak, azt is jól lehetett látni a fehér hasuk és oldaluk miatt.

Nekem, alföldi parasztgyereknek olyan élmény volt ez a fél óra ezekkel a gyönyörű teremtményekkel, amit az életemben soha nem fogok elfelejteni. (Hacsak nem haverkodok össze Herr Alzheimerrel, de addig talán van még újabb 35 évem. :D)

delfin.jpg

És akkor a végén arról, hogy milyen változatos is az Algarve régió. Mondom ezt úgy, hogy csak egy részét furikáztuk be, de így is jártunk 900 méteres „hegycsúcson” a felhők felett, tikkadtunk sivatagban, keresztülgyalogoltunk melegvízű, kristálytiszta folyón, sétáltunk dombok között meglapuló tó partján, álltunk szikla szélén 20 méter magasan a tomboló óceán felett, vonatoztunk narancsültetvény mellett... szóval olyan csodákat láttunk, amiket előtte sosem. ;)

Mit is mondhatnék még... életre szóló élmény volt, szerelembe estem Portugáliával és határozott szándékomban áll tovább mélyíteni a kapcsolatunkat. :)"

Akit pedig további képek is érdekelnek, az ide kattintva nézelődhet. Hajrá!

HÍRMONDÓ

Már a magyar üzletláncokat is utolérte a kivándorlás

Míg eddig elsősorban a nemzetközi áruházláncoknál lehetett hallani a határátkelés okozta problémákról, most kiderült, a feszültség már a nagy magyar tulajdonú üzletláncokat is elérte. Már Szlovákiában is 60-70 ezer forintnak megfelelő euróval több fizetést lehet kapni ugyanazért a munkáért. A teljes cikkért ide kattints!

Beintettek a lengyelek a briteknek

A két ország kormányfőinek találkozásán kiderült, hogy a lengyelek ragaszkodnak a kölcsönösség elvéhez, azaz a Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárok helyzete pontosan ugyanolyan lesz, mint az unióban élő brit állampolgároké. További részleteket itt találsz.

„Kénytelen voltam felnőni”

Gimnazista majd egyetemista sikersztori Amerikából, természetesen magyar főszereplővel. A ma már 21 éves, kétszeres magyar bajnok Szörényi Laura volt az Év újonca is az amerikai egyetemi bajnokságban, ami nem akármi! Az egész sztorit itt olvashatod el.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével! 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: nyaralás Portugália

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr128922802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.07.30. 07:56:07

Néhány napja itt is lehetett delfineket látni Velipoja-nál. A partról is lehetett látni, elég közel jöttek. Mi sajnos csak a hírekben láttuk.

A fésűkagylóért (meg a többiért is) irigyellek, nekünk itt még nem sikerült találnunk. Gyönyörű az az ország.

Taxomükke (UK) 2016.07.30. 07:56:46

Ez jo volt.
Es hol volt addig a macska? Csak nem a szomszed urasag oleben?
:)))))

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.07.30. 08:00:44

szep.mindenku huzzob el portugaliaba. Megnezhetjuk mit kezdenek majd a politikusok emberek nelkuk:D

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2016.07.30. 08:20:39

nagyon jó lehetett! és a képek fantasztikusak! :)

Muscari 2016.07.30. 08:50:10

Nagyon szép helyen jártatok, gyönyörű képeket csináltál.
Valamint sikerült a nyaraló üzemmódot beindítani bennem, csak az a baj, hogy nekem még van addig nyolc hét hátra

Herr Géza 2016.07.30. 10:29:30

Csak egy-két fontos kérdésem van: Portugáliában hány havi minimálbérből lehet venni lakást?? És mennyibe kerül a csirkemell? Ott is mindig étteremben dőzsiztetek??? :)))))))))))))))))))))

Gyönyörű helyen jártatok tényleg, irigységtől sárgulok... A video meg profi munka, well done. :D

Jól látom, hogy profi mocit béreltetek (mármint nem ilyen 50 ccm-es csühögőt)? Az uradnak van A-s jogsija, vagy csak a déli laissez faire eredménye??? :D

SzZoole 2016.07.30. 10:42:05

@Herr Géza: nekem is lenne 1-2 kerdesem.
Azt nem ertem,hogy 2 kozel minimalberes,mibol tellik ilyen nyaralasra,amikor a londoni rokalyukra elmegy az egyik fizetes,mig a masikbol folyamatosan ettermeznek meg puboznak...:)))
A masik.
Nem tudom,hogy a posztolo honnan szedte ezeket a kepeket,mert 2 hete volt nalunk egy nagyon kedves ismeros barati par,es ugyanezek et a kepeket lattam:)))
FELHABORITO!!!
Szerintem csak a pubokban hallja masoktol a sztorit a kepeket meg a netrol lopja:)))

Amugy jo vot:)))

Herr Géza 2016.07.30. 10:43:19

@Ödenburger [Hu/At]: Jaj, ez azért egyelőre nagy szemfényvesztés ám.... :D Pláne ilyen családi ház kategóriában. Mire te ezt a gépet telepíted, beállítod, bestokizod téglával, habarccsal (ragasztóval) addigra egy 2-4 tagú kőművesbrigád már kész majdnem az első szinttel. Apropó: a vágott tégla hogy kerül a rendszerbe? Előre neked kell kimérni és bekészíteni? A gép vágja méretre ? Mert az elegánsan kimaradt... (Mondjuk nem szokás egyharmados kötésben falazni sem, de üsse kő, fogjuk rá, hogy tudna felesben is...) Mi van a vízszint tartásával? Szóval technikailag ez már tegnapelőtt is bőven lehetséges lett volna, de minek?? Kis háznál nincs értelme, nagy épületeknél meg alig használnak ma már téglafalat, leginkább csak válaszfalként, ahhoz meg be kéne vinni a házba a gépet. Szóval nem kell nagyon izgulniuk a kőműveseknek.... :))))

Herr Géza 2016.07.30. 10:48:25

@Zoole[uk]: Ugye??? Nekem is gyanús... A motor szélvédőjén ott a "rent me" felirat, szerintem az operatőrt is csak bérelték, ők meg közben otthon gályáztak, aztán vetítenek itt nekünk szó szerint.... :))))))) Hiába, ez a puhacicizmus (új lifestyle kategória a "gyengébbek" kedvéért) sok mindenre képes.... :))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.30. 10:54:01

@Taxomükke (UK):
Volt már végigszőrös a faszod? Húzd rá a szomszéd macskáját...
:))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.30. 11:08:58

@Herr Géza:
Volt már hasonló. Aztán Pelikán elvtárs felkiáltott hogy Virág elvtárs, hát az ajtó hát az ablak???
:)))))))))))))))

Amúgy óriási parasztvakítás.
Valóban félni kell a kőműveseknek csak nem a robottól hanem attól hogy a téglafalakat is gyárakban állítják majd elő és helyszínen szerelik össze.

Egébként a kőműves szakma olyan átalakuláson fog átmenni mint a karosszéria lakatosok szakmája.
Régen a szétrohadt autók javításából éltek mostmeg az összetört autók javításából.
Mindig szükség lesz kőművesre.

SzZoole 2016.07.30. 11:21:21

@diggerdriver: kutyaja van,egy szep feher puli:)

SzZoole 2016.07.30. 11:27:45

@Herr Géza: bereltek az operatort???
MIBÜL???
A videot meg a jutubérül szedtek....:)))

Puhacicizmus?Az meg miaz?
Egy kiélt nö aki mar kiszoptatott 4 gyereket es amikor leveszi a mejjtartot,akkor a mejje le log a pupjaig,mint a vizsla fule?:)))

adg 2016.07.30. 11:32:44

@Herr Géza: ez egy belutato prototipus, csak figyelefelkeptes celjara.
Mar epul a kovetkezo modell, ami kicsit nagyobb es gyorsabb, tud kezelni kulonbozo meretu teglakat is, azokat vagja, csiszolja ahogy kell, es nem malterral taknyol, hanem ragasztja a teglat, mint a jobb teglakat europaban mar egy ideje.
Az egyharmados kotes a tegla meretebol jon ki, nem olyan, mint az europai. Itt nem epul 38-as fal, meg 44-es sem, teljesen mas a teglameret.
Abban van fantazia, hogy marha precizen es gyorsan dolgozik, ezt ki lehet hasznalni sok helyen, pl pont cs hazaknal, ahol nem fog meg egy ideig kikopni a tegla, mar ahol most van. Nalunk nincs tegla.
De mivel a komuves feladata nem csak a tegla egymasra pakolasa, igy nem kell meg elmenniuk fogasznak vagy csillagasznak. Ez csak megkonnyitheti a munkajukat esetleg. A gepi vakolas miatt sem kerultek tomegevel utcara a komuvesek, csak konnyebben jobb minosegben dolgoznak. Ezt a gepet is kezelni kell valakinek, magatol nem fog odamenni es epiteni egy hazat.

A poszt meg kamu, ilyen kepeket barki tud nyalni a netrol, meg jobbakat is. Londonban nyomor van, buszjegyre nem telik a rokalyuk kifizetese utan, hogy a banatba utaznanak ilyen messzire. Es van aki elhiszi, aztan majd ezert adja el a lelket es megy szart pucolni az angolok utan, hogy mehessen vilagkoruli utra portugaliaba. Mik vannak...

adg 2016.07.30. 11:36:17

Egy par betut ki kell cserelni, es akkor etrelmes lesz az elobbi szovegem. :)

puhacica 2016.07.30. 11:38:26

@VPBA: oriasi elmeny latni oket, olyan harmonia van kozottuk, olyanok, mint a szinkronuszok :) meg egy nagy kivansagom van, szeretnek egyszer balnat latni, remelem, hogy teljesul majd egyszer :)

@Taxomükke (UK): nem biznam ra, meg megfozne :D egy baratnom es a fiuja koltozott be addig, ok vigyaztak ra

@Herr Géza: @Zoole[uk]: elmentek am a sunyiba :D

Geza ur, ez egy 125-os berrego volt, nem kernek hozza kulon jogsit, az a lenyeg, hogy a B-s legalabb egy eve meglegyen.

@Muscari: a korai nyaralasnak meg az a hatulutoje, hogy te mar tul vagy rajta es esz a fene, mert mennel meg :D

puhacica 2016.07.30. 11:40:15

@adg: te is beallhatsz Geza es Zoli melle a sorba :D

adg 2016.07.30. 11:44:51

@puhacica: miert, neked sem tetszik a falazogep? :)
Amugy en tudok olyan helyet, ahol lehet balnatot latni.(vagy rendes krokodilt, nem olyan jatekhulyeseget, mint nemreg a floridai posztban.:D)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.30. 11:47:43

@Zoole[uk]: Még jobb...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.07.30. 11:48:25

@puhacica: "meg egy nagy kivansagom van, szeretnek egyszer balnat latni, remelem, hogy teljesul majd egyszer :)"

A szomszedodban van egy bébibálna:)))

SzZoole 2016.07.30. 11:54:44

@puhacica: milyen sorba?
Lehet itt vakitani a berblogon,mivel Te is biztos csak fizetett propaganda beriro vagy.
Ne feledd, az igazsag egyszer utat tor maganak es minden kiderul:)))

puhacica 2016.07.30. 11:55:28

@adg: olyan helyet en is tudok, inkabb azzal van a gond, hogy annyit meg a londoni mosogatok se keresnek, amibol oda el lehetne jutni. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.30. 11:57:19

@Herr Géza: @Zoole[uk]: @adg:
Várjatokmá'
Az volt a duma hogy egy ismerős házaspár vigyáz a macskára. Egy magyar csaj meg fekete pasija.
Jövök haza valamelyik nap mit látok? Megy be a fekete srác. De valami nem stimmelt. Jobban megnézem hátbazmeg a Norbi volt feketére festve.
Na ennyit a nyaralásról...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.30. 11:58:22

@Zoole[uk]: Apádfasza...
:))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.07.30. 12:00:40

@puhacica: torik??
Az nem egy angol pàrt?

SzZoole 2016.07.30. 12:04:02

@diggerdriver: Es meg macskasitter-re is tellik,Ez aztan tenyleg tunderkert:)))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.07.30. 12:18:10

@puhacica: Elhiszem, az nekem is nagy álmom. Mármint bálnát látni. Amióta néhány napja megint felbukkant Migaloo, a gyerkőc már megtanult bálnául énekelni is. :)

Espada preta-t (fekete pengehal) nem ettetek? Irtó ronda, de állítólag nagyon finom.

puhacica 2016.07.30. 12:39:10

@VPBA: ugy enekelni en is tudok, de szivesebben hallanam ezt egy balnatol :D ezt a halat nem kostoltuk, majd legkozelebb :)

@diggerdriver: hagyjad is, itt-ott meg most is fekete, hiaba polirozom :D

Bredpitt Monika 2016.07.30. 12:40:45

A képeket már megnéztem, már ülnék is a repülőre. Úgyis régi vágyam Portugália (is). Később olvasom a posztot.

Herr Géza 2016.07.30. 13:11:21

@adg: Haha, nem is figyeltem, hogy ausztrál a találmány....:D Ha meg felétek nem divat a tégla, akkor meg pláne minek??? :))
Habarcsot a cikk ír, naná, hogy felénk is ragasztó van, azért is írtam be mellé...
És tény, hogy egyre inkább tért hódít a jó öreg Európában is a szerkezetek előregyártása, így nekem ez ilyen igencsak elkésett "világraszóló" találmány...
A kőműveseket se én féltettem, hanem az erdeti cikk. Szóval nekem továbbra is sok hűhó semmiért....
De hát én betokosodott vénember vagyok, meg pesszimista...ja, meg kötözködő. :))))))))

Herr Géza 2016.07.30. 13:17:54

@Herr Géza: Pont a napokban jegyeztem meg, hogy mióta ideköltöztünk, kb. a tizedik családi ház épül a faluban. Abból 1 (egy!) készült téglából (ill. Ytong), az összes többi előreszerelt készház, vagy rönkház. És mindez N.o.-ban, azon belül egy olyan tartományban, ahol az öregek még most is csak azt a házat tartják háznak, ami "Stein auf Stein" épült. :D
Szóval én a klasszikus téglaiparba már nem nagyon fektetnék be....:))))

puhacica 2016.07.30. 13:42:11

@Herr Géza: @adg: ha mar ennyire epitkezunk:

dominohaz.eu/#hu
en egy ilyennel boven elegedett lennek.
(volt mar amugy szerintem, mintha mutattam volna maskor is.)

adg 2016.07.30. 13:46:21

@Herr Géza: van egy masik cikk is, csak nem linkeltem be. www.digitaltrends.com/cool-tech/fastbrick-robotics-bricklayer-robot-hadrian-x/

Amugy szerintem is elkesett vele. Tegla csak itt fent eszakon nincs, mert nincs alapanyag. Delebbre van, de azt nem eri meg felhozni, meg az itteni sajatos eghajlathoz nem is igazan jo. Erre a legtobb haz amugy beton blokkbol epul, olyan, mint a zsaluko, csak sokkal precizebb, lehet belole normalis falat rakni. Itt ki lehetne hasznalni ezt a gepet, ha tud ilyet is rakni, mert a blokkok nehezek, nagyon szar munka. Es lassu is. Plane, hogy eleg jo ido is van a nehez fizikai munkaboz. Es ugye az elomunka marha draga. Gep felrakna a falat egy pillanat alatt, beledobaljak a vasat, kiontik oszt jonapot. Jelentosen gyorsabb lenne.

Fabol nem epitunk hazat errefele. Elofordulnak meg regebbiek, de ujat mar nem. Vagy acel konnyuszerkezetes ritkabban, vagy ez a betonblokk, nagy ritkan eloregyartott panel, de az csaladi haznal ugye nem igazan gazdasagos.

Mrs. Clayton 2016.07.30. 13:58:22

@puhacica: akkor menj el az Azori szigetekig, ott van olyan opcio, hogy kivisznek balnalesre az oceanra, nekunk nem volt ra idonk tavasszal, meg total elment az egesz helytol a kedvem, miutan minden tiszta kod volt, igy gyakorlatilag csak azt lattuk, meg neha egymast

2016.07.30. 14:07:27

Portugal csempek <3 Imadom oket, egesz kollekciom van beloluk, marmint fotokbol roluk a Pinteresten, nem igazibol, olyat nem szabad venni mert az arusok a falakrol lopottakat arulnak, amik tonkreteszik az orokseget.

@adg: Az egesz egy baromsag, ilyen robotokra sose lesz szukseg, hiszen a csaladi haz, mint koncepcio halott, hiszen a kertvarosi letforma egy kapitalista csokeveny, aminek befellegzett, eljenek a tobbszintes lakohazak, panelek, belvarosok, epitsuk egyutt a szoc... ja, rossz forum, bocsika!

adg 2016.07.30. 14:29:40

@puhacica: biztos jo, sajnos nem sok info van rola. Bar a butorlap boritas egy kicsit elriaszt.
Amugy nekem egy ilyen felujitott bode jobban kellene.
www.ntnews.com.au/realestate/revamp-creates-flow/news-story/9fbc6e5e753f63b1172bcaa77a8f1a11
:) Volt rola egy bovebb cikk is, joval tobb keppel, de nem lelem.

@mojyo: te ne nezd meg, mert szivbajt kapsz, se panel, se fagyott renszarvas. :)
Amugy a portugal csempeidet hol fotoztad? Szep nagy belvarosi szocreal kockakon? :D

2016.07.30. 15:02:44

@adg: Hat olyanokat igen, tobbnyire belvarosban lehet latni, nem?Vagy meginkabb "ovarosban" de paneleken is vannak amugy legalabbis masok fotojan Braziliaban lattam mar ilyet, meg amugyis ha belegondol az ember, hogy aluljarok stb, akkor rajohet, hogy a csempezes nem idegen a modernizmustol sem.

Herr Géza 2016.07.30. 15:43:11

@adg: Az már nem is kégli, hanem palota... Micsoda terek! Csak a semi-outdoor bathroom-mal kapcsolatban van olyan "nyugat-európai kempingek" feelingem. De ettől függetlenül kutyajó lehet.... :)))

adg 2016.07.30. 16:01:19

@Herr Géza: az ilyen outdoor furdoszobak nem ritkak erre, tobbet is lattam mar es nagyon tetszenek. Lattam ennel modernebbet is. Van azert bent is, ebben biztos lehetsz. :)
Ez amugy egy regi labashaz, ilyen volt amiben korabban laktunk, csak hát az nem volt igy felujitva. Nyilvan. :)
Ezt nagyon klasszul megcsinaltak, igazi tropusi haz, mindenfele minden nyitva, az a medence meg... Na mindegy.

Mme Seldon 2016.07.30. 17:19:27

Szuper ez a hely, látszik, hogy jól éreztétek magatokat.

Mi ma Viandenben (Luxemburg) jártunk, Verkagrafomanka múltkori ajánlása alapján, középkori kastély (épp középkori fesztivál volt), libegő, folyó, hattyúetetés pitypanglevéllel, nagyon élvezték a gyerekek.

2016.07.30. 17:21:23

@Ödenburger [Hu/At]: Orbánnak mindenben és mindig igaza van. Ezt ezek szerint nem tudtad.

Herr Géza 2016.07.30. 18:37:25

@Ödenburger [Hu/At]: Nyugi, én sem vagyok más véleményen, csak speciel ezt a falazórobotot tartottam elkésettnek/feleslegesnek.... Mint ahogyan fűzfavessző-hámozó robotot sem nagyon kezdenék kifejleszteni. :))))

Taxomükke (UK) 2016.07.30. 19:12:59

@Zoole[uk]: @diggerdriver: Macskank is van sajat...
Na, tenyleg, Digger. Sokat dorombolt a cica, amikor vakarasztad a pocakjat?
:)))))))))))))))))))

blackhairlady 2016.07.30. 19:58:47

@puhacica: Nagyon klassz poszt volt, koszi, ide tenyleg szivesen elmennek egyszer en magam is.
Orulok, hogy az ido nem cseszett ki veletek ugy mint tavaly:)

montroyal ( CAN qc) 2016.07.30. 21:12:18

@diggerdriver: de jo is lenne ..tudod hogy sozzak az utakat quebecben. Szetrohadnak az autok es nincs muszaki vizsga addig jarnak az autoval amig ki nem rohad alattukes akkor hozzak hogy csak egy kicsit.. Csak ahol rozsdas ...sokszor mondom ne kolts penzt erre a kocsira hajtsd ami megy utanna vegyel masikat. A javitas aran jobbat vehetsz..accidentes auto jobban fizet deazt a biztosito maffia elrabolja ..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.30. 21:28:09

@montroyal ( CAN qc):
Na jó de emlékezzél a szoci korszakra. Nem csak az autó fémrésze de a műanyag is szétmállott. A 70-es 80-as évek japán autói néhány év után elporladtak. Az olasz autókra azt mondták a németek hogy már a katalógusban rohad. Ma már azért a galvanizált karosszéria meg a sokéves garancia átrozsdásodás ellen sokat számít. A Merci ha jól emlékszem 32évet ad rá garanciát. Itt Angliában bár nincs kemény tél de a páratartalom mindig magas szinte nem látni rozsdás autót. Az egyes kettes Golfok vígan mennek még.

puhacica 2016.07.30. 22:04:44

@VPBA: ja, amugy a kagylok... itt annyi volt, de meg keso delelott is, az emberek boklasztak a parton es szedegettek a mindenfele kagylokat, csigakat... en is hoztam haza egy fel kilot kb. :D

@Mrs. Clayton: annak is megvan a maga romantikaja, bar en is besirtam volna, ha szar idot fogunk ki.

@mojyo: gyonyoruek ezek a csempek tenyleg! csomo helyen lattam, hogy aruljak oket, de azokon latszott nagyon, hogy utanzatok, eredetit meg nyilvan nem bontottam le egyik hazrol se, szoval maradnak a kepek nekem is.

@adg: ohatpersze, szep ez is, de en altalaban probalok olyat almodni, aminek van nemi esely a megvalositasara :D

@blackhairlady: hat meg en hogy orulok! :D

puhacica 2016.07.30. 23:14:00

@diggerdriver: nagyon szep! engem mondjuk a guta utne meg, ennyit szoszmoszolni vele, de az eredmeny gyonyoru.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.07.30. 23:28:59

@puhacica: itt is van sokféle, vénusz-, szív-, hüvelykagyló, meg a közönségesebbek, de én fésűt meg zarándokot is szeretnék, azt még nem sikerült találni. Pedig mindig keresem, amikor a tengernél vagyunk, ami szerencsére elég sokszor van, 40 km-re lakunk tőle. Meg sonkakagyló is kellene, de azért ugye le kéne menni a víz alá, mert az befúrja magát a homokba. :)

puhacica 2016.07.30. 23:39:46

@VPBA: nahat, fogalmam se volt, hogy ez a nevuk :)
en oket hoztam, mindbol tobbet, a biztonsag kedveert :D

kepfeltoltes.hu/view/160730/20160730_223513_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Herr Géza 2016.07.31. 00:13:25

@diggerdriver: Na várjál főnök: a hír igaz, de ez nem gátolta meg a Mercit abban, hogy pl. a W210-esek, vagy a Vivaro-ik ne porladjanak el pár év alatt. A garancia feltétele ugyanis a végig a Mercinél vezetett szervízkönyv és az évenkénti korrozióügyi felülvizsgálat (nem 20 fillérért)... Ráadásul a garancia csak a bentről kifelé haladó átrozsdásodásra vonatkozik nagy trükkösen, de a két fenti típusnál olyan tré volt a festék (spórolásügyi kísérletezés), hogy az a ganéj rozsda bizony kintről rágta magát befelé. Röhögött is rendesen az autósvilág a Made in Germany-n. A tulajok kevésbbé... :))))

Herr Géza 2016.07.31. 01:07:27

@puhacica: Pukkadj meg, üzeni a nejem, aki nem kicsit kagylóbolond. :)))))

montroyal ( CAN qc) 2016.07.31. 02:06:54

@diggerdriver: a német kocsik jobbak es a Volvo is ... mazda a legrosszabb 32 év garancia mar ram sincs ...

montroyal ( CAN qc) 2016.07.31. 02:16:47

@puhacica: balnat latni nalunk mindig lehet Tadoussac a hires errol amugy is gyonyoru hely mi a nagyobb hajon voltunk
www.croisieresaml.com/en/the-aml-experience/whale-warranty/

de jobb egy kishajon amikor nagyon kozel vagy
www.lesecumeurs.com/index-en.php

van az évben egy spacialis idoszak amikor vonulnak a balnak ..

hozzank kozel van a mi provincunkba van csak kb 1000 km szoval mi is csak egyszer voltunk egy 10 napos orszagjaras kereteben ..

montroyal ( CAN qc) 2016.07.31. 02:20:50

@puhacica: legutóbbi tökéletes nyaralásunk Zakynthoson volt, két év elteltével, idén ismételtünk

na jo jo , de hol voltatok tavaly .. vagy az csak nem volt tokeletes?

montroyal ( CAN qc) 2016.07.31. 02:37:02

@puhacica: ja es sok belugat is lehet latni erre fele ...

nem super kepek mint amiket Te csinaltal de emlek hogy ott voltunk
kepfeltoltes.hu/160731/Tadoussac__4__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/160731/Tadoussac__13__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
egy nagyon szep turista varoska Tadoussac
kepfeltoltes.hu/160731/Tadoussac__55__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

puhacica 2016.07.31. 06:43:19

@Herr Géza: jo :D

@montroyal ( CAN qc): orokbefogadsz? :D
a belugak is szepek lehetnek, meg a kardszarnyuak, na azok is csodasak, de a balnak... jajjjjjj :)

puhacica 2016.07.31. 06:44:32

@montroyal ( CAN qc): tavaly Mallorcan voltunk, hat az elegge tokeletlenre sikeredett. amugy irtam arrol is.

Muscari 2016.07.31. 08:21:49

@VPBA: nekünk van otthon-otthon egy sonkakagylónk, a férjem szedte Korculán. Van vagy 40 cm, úgy ásta ki a homokból, persze még élt szegény. Aztán megpurtyant hamar, de elfelejettük. Az a szag, te, két napig áztattam a héját domestosban
:-DDD

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.07.31. 08:54:38

@puhacica: Na igen, ők a fésű meg a zarándok (a nagyok). Én is csak azóta vagyok ám "szakértő" mióta az ismeretterjesztő könyvek halomban állanak nálunk a kisfiam miatt, meg ugye az internet. Ő "mindent" tud a növény- és állatvilágról, én viszont folyamatosan újratanulok vagy folyamatosan döbbenek, hogy hülyén halnék meg, ha ő nem mondja a dolgokat. :)

@Muscari: a keresztfiam búvárkodott ki egyet még szintén Ho-ban évekkel ezelőtt, nagyon irigyeltem tőle, szép nagy példány volt. Az ilyesmit én is mindig hypoban áztatom. :)

montroyal ( CAN qc) 2016.07.31. 15:34:23

@puhacica: orokbefogadas ? mint unokat? egyebbkent gyertek erre a belugak meg a balnak erre mindig vannak
most mar emlekszem a tavalyit olvastam foleg az idojaras miatt nem volt igazan tokeletes ..

az idei viszont super lehetett a képek alapjan biztos ...

puhacica 2016.07.31. 22:04:31

@montroyal ( CAN qc): egyszer majd arra kanyarodunk :)

igen, iden csodalatos volt, szerencsere

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása