oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. december 14. 06:40,  Hatan 28 ellen 191 komment

2015. december 14. 06:40 Határátkelő

Hatan 28 ellen

Ha nektek egy szép nap azt mondanák, menjetek el egy ausztrál farmra alpakát nyírni, mit felelnétek? Na, hát ugyanazt felelte Tibor is, aki nem csak elment, de meg is írta a napját, ráadásul fotókkal illusztrálva. Szóval következzen az Egy napom sorozat következő darabja (az amerikai tanítás, az angliai építkezés és az ausztriai grillcsirkézés után) egyenesen Ausztráliából.

Ha kedvet kaptál és te is megírnád, hogyan telik egy napod, ne habozz! A cím a szokásos: hataratkeloKUKAChotmail.com.

cim_43.jpg

„Sokan kérdezték tőlem annak idején még otthon Magyarországon „és mit fogsz ott csinálni, mit fogsz dolgozni?” Lássuk be ez egy teljesen logikus kérdés, hiszen a világ legszuperebb helye is egy idő után kezd kényelmetlenné válni, ha az ember nem tudja megkeresni a betevőre valót.

S bár a kérdés jó, nekem nem igazán volt jó válaszom. Ez gondolom a közeli hozzátartozókat némi nyugtalansággal tölthette el, a nem annyira közelieket, pedig kis elégtétellel.

Rendszerint azt válaszoltam erre, hogy bármit, és ezt komolyan is gondoltam. Ha az ember két kicsi gyerekkel a hóna alatt vág neki egy új életnek, akkor nem nagyon válogathat, azt kell csinálni, ami szembejön, és ha nem jön szembe semmi, akkor meg kell fordulni és elindulni egy másik irányba.

Azt mondják, aki akar, az tud dolgozni Ausztráliában, és aki dolgozik, az meg is él. Azt gondolom, ebben sok igazság van.

Egy visszautasíthatatlan ajánlat

Úgy adódott, hogy most egy különleges munka jött velem szembe, egy olyan munka, amit nem lehetett visszautasítani, bár a „munka” kifejezés nem igazán helyénvaló ebben az esetben.

Mielőtt elkezdek mesélni, mindenképpen meg kell említsem az itt élő idősebb magyarokat, akikkel szerencsére elég hamar megismerkedtünk, és azóta is igen jó kapcsolatban vagyunk. Canberrában nagyon kevés magyar él, és még annál is kevesebb fiatal érkezik. Kicsit olyan az itteni magyar közösség, mint egy család, és ahogyan a jó családokban illik, a családtagok segítik egymást.

Hétfőn felhívott Colos (itt mindenkit a becenevén szólítanak). Colos természetesen egy igen magas ember, de nem annyira, mint a négy gyereke, nem is beszélve a 16 unokáról, van 3 dédunoka is, de ők nem annyira magasak… még.

A történet szempontjából ez nem annyira érdekes, az sokkal fontosabb, hogy Colos, aki 1957-ben érkezett Ausztráliába, immár 19 éve él ír származású feleségével egy Canberra közelében lévő farmon.

Tehát felhívott Colos, és egy kis segítséget kért tőlem, ha esetleg ráérnék szombaton, akkor elmehetnék hozzájuk, mert egy ember hiányzik az alpaka nyíráshoz, és ő azt hallotta, hogy én bármit megcsinálok. Mit lehet erre mondani… ott a helyem.

Így történt, hogy részese lehettem 28 alpaka megnyírásának, ami felejthetetlen élmény volt.

1_82.jpg

„Amíg szar van, légy is lesz”

Reggel fél nyolckor kezdődött a munka, a jószágok kissé idegesen toporogtak egymás mellett, lehet, még élénken élt bennük az egy évvel ezelőtti nyírás emléke.

A lámák köztudottan szeretnek köpködni, az alpakák sincsenek ezzel másképp, és ha valami nem tetszik nekik, akkor rugdosni sem restellnek, de ez azért még nem akkora nagy gond, viszont Colos a lelkemre kötötte, hogy bakancsban és hosszú szárú nadrágban jöjjek a kígyók miatt.

Több mérges kígyó is él a városban és környékén, talán a barna kígyó a legismertebb, ami a világ egyik legmérgezőbb kígyója. Én mégis inkább a legyeket említeném, mert ugyan nem mérgezőek, viszont rettentően idegesítőek, és irdatlan sok van belőlük, a házigazdát idézve: „amíg szar van, addig légy is lesz”.

2_58.jpg

A legyeket, gondolom, az alpakák sem szeretik, viszont a rózsaszirmot imádják.

3_56.jpg

Összesen hatan dolgoztunk, két profi birkanyíró, a házigazda, Mary a felesége, aki az állatok szemét tisztította és kente be valamilyen krémmel, ha ezt a helyzet megkívánta, az egyik unoka, és én.

A munka nem volt különösebben nehéz, legalábbis az, amit én csináltam, nem volt az. Természetesen a profiké volt a főszerep, az ő dolguk volt elkapni a még gyapjas állatokat és feltenni a nyíróasztalra.

Azt nem mondanám, hogy a jószágok ebben nagyon együttműködőek lettek volna, de mivel két profival volt dolguk, ráadásul az egyikük szabadidejében ketrecharcos, így sok esélyük nem volt a gyapjasoknak. Pillanatokon belül az nyíróasztalon találták magukat és már indult is a munka.

Az én dolgom volt a karámajtó kinyitása és becsukása, azután meg kellett fognom az állatok fejét, míg az egyik birkanyíró a körmeiket vágta (az egyik alpaka körmeit én vághattam le :) ), mikor pedig már mind a ketten nyírtak akkor a gyapjút kellett vagy zsákokba, vagy pedig a szortírozó asztalra tenni.

A 28 alpakából jó, ha 15 gyapját talált a gazda eladásra érdemesnek, a többi ment a szemétbe. A legszebbeket megtartották maguknak, a szomszéd farmon valaki fonalat készít a gyapjúból, amiből a háziasszony pulóvereket köt.

4_40.jpg

Nagyon gyorsan folyt a munka, ami nem is csoda, hiszen a birkanyíró, nem a ketrecharcos, hanem a másik, négyszeres ausztrál bajnok a szakmájában, ez persze csak a szakmai berkekben akkora szó.

Viszont az a birka, amelyik eltűnt és csak évek múlva került elő egy gyapjas lufi formájában, már sokkal ismertebb. Na, azt a birkát szintén ő szabadította meg a gyapjától, ismét egy híresség, akivel megismerkedhettünk.

Ausztrál reggeli, magyar ebéd

Kilenc óra felé az egész csapat bevonult a hűvös farmház ebédlőjébe, és alaposan megreggeliztünk. Igazi ausztrál reggelit ettünk, talán csak a tavaszi tekercs lógott ki egy kicsit a sorból.

Reggeli végére befutott Adrienn és a fiúk, hiszen ebből a mulatságból ők sem akartak kimaradni. Egy óra felé maradt abba a nyírógépek zümmögése. A gyapjú a zsákokba került, az alpakák visszakocogtak a legelőre, mi pedig újra a kellemesen hűvös házban ültünk az asztal körül, immár tízen.

Az ebéd már nem volt igazán ausztrál, sokkal inkább magyar, rakott krumplit ettünk, azért egy kevés marhapörkölt is került az asztalra, ami már sokkal inkább mondható helyi ételnek.

5_34.jpg

Az ebéd végeztével lassan szétszéledt a csapat, mi még felpattantunk a házigazda kocsijának a platójára, és körbekocsikáztunk a farmon. A srácok nagyon élvezték, hogy a platón állva utazhatnak, onnan számolhatják az eukaliptusz fák árnyékában hűsölő kengurukat, és a tóban fürdőző alpakákat.

6_29.jpg

7_21.jpg

8_18.jpg

Visszaértünk a házhoz és elérkezett a búcsú ideje. Tiltakozásom ellenére kaptam 150 dollárt a „munkámért” és még néhány fürt fokhagymát, egy doboz tojást, friss salátát, csak, hogy ne menjünk haza üres kézzel és persze egy ígérettel, hogy egy év múlva ugyanitt találkozunk. Mit lehet erre mondani… ott a helyem!”

Ha kíváncsi vagy a szerző további kalandjaira, kattints a blogjára!

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: egy napom Ausztrália

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr828170160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.14. 08:10:01

Az alpakánál már csak a felpaka érdekesebb lény. Ő a birca közeli rokona.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 08:22:55

@bircaman szerkesztő maxval:
Sőt, van olyan alpakka amiből étkészletet csinálnak.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.12.14. 08:36:29

Ez mekkora!!!!
Köszi.
Szóval, ez nem a borsodi reklám volt...
:d

Muscari 2015.12.14. 08:39:05

De jó volt, köszi szépen, igazán érdekes nap :-)

Jöhet még több ausztrál poszt is, nagyon érdekel az ország!

Muscari 2015.12.14. 08:40:14

@diggerdriver: csak azt nem lehet megnyírni : D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 08:44:10

@Muscari:
Engem Grönland érdekel.
Szivesen költöznék oda.
:)))))))

2015.12.14. 08:50:28

Jó helynek tűnik ez az Ausztrália. Gyerekkel meg főleg. Legalábbis ez jön át a posztíró fényképeiből, amiket a blogjában tett közzé. De majd adg megmondja, ha erre jár. :)

©________ 2015.12.14. 09:43:02

ez nem ér! nekem tanulnom kell!!!!

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.14. 09:48:01

@diggerdriver:

Próbáld meg felpakkából, az még tartósabb. A felpakka-evőeszközök 3 nemzedéket is kiszolgálnak.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.14. 09:48:05

@diggerdriver:

Grönland arról híres, hogy ott él arányosan a világ legtöbb alkoholistája.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 10:01:06

@bircaman szerkesztő maxval:
Igazából vacillálok Pápua Új-Guinea és Grönland között.
Esetleg még Mongólia szóba jöhet.
:))))))))))))))))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.12.14. 10:05:31

Ez tényleg nagyon érdekes nap lehetett Neked, nekünk meg egy szuper érdekes poszt.
"A srácok nagyon élvezték, hogy a platón állva utazhatnak..." - ilyen itt is van, sőt mi több, teljesen hétköznapi dolog a közutakon is. Alpaka itt ugyan nincs, de szamarat és tehenet is gyakran látni a platókon. :)

Herr Géza 2015.12.14. 10:09:50

Morgen! Nagyon ott van a poszt!!!
Nem London, nem mosogat, nem statisztika, már nyerö...
A következö dolgokat hiányolom belöle:
- minden ausztrál hülye, csak én vagyok a király
- vazze, csupa emigráns rohangál az utcákon, de utálom öket
- a magyar bor/kaja/szalámi a világverö
- jó itt, jó itt, de egy rendes rántott húst sehol nem adnak
- a melósfizuból csak éhendögleni lehet, de a napsütötte belvárosi kégli csillió dollár/hónap
- rohad a nyugat, de Ausztráliában a kelet is
- nincs túrórudi, meg a tejföl sem az igazi
- stb.
:))))))))))))))

Csodabogár 2015.12.14. 10:10:55

Üditő poszt volt a reggeli kávé mellé.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 10:22:04

Amúgy van valakinek alpaka ruhaalkatrésze?

Herr Géza 2015.12.14. 10:25:20

"...onnan számolhatják ... a tóban fürdőző alpakákat."
Azért az utolsó kép láttán itt behaltam a röhögéstöl. A tó nálam más dimenziókat jelent, viszont a táj láttán jogos a kicsit nagyzoló titulus. :)))))))))))))))

Herr Géza 2015.12.14. 10:28:04

@diggerdriver: Könnyen lehet, hogy neked is van, max. nem tudsz róla. Gyapjú = gyapjú. Nincs rajta a címkén, hogy "származási állat: alpaka"
:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 10:37:54

@Herr Géza:
Amúgy a gyapjúféleségek egy nagyon érdekes téma.
A legfinomabb es legdrágább gyapjú a pézsmatulok gyapja.
Azt nem nyitják hanem gyűjtik esetleg a szelídekről fésülik.
A legvékonyabb szálú gyapjú.
Egy kész pulóvert át lehet húzni egy gyűrűn.

Az alpakának van egy rokona a vikunya aminek szintén nagyon finom gyapja van.

Narina 2015.12.14. 10:38:51

@Herr Géza: Szerintem most meg marad a hiany erzeted, bizom benne valahogy tul teszed magad a dolgon. Bocs, ha legazollak ezzel, de, ha nagyon akarod irhatok neked egy kisebb esszet a kert dolgokkal(igaz en takaritok, nem Londoni vagyok, arban sem rossz a hazunk, a kettonk fizetese is jo, parom nem szereti a bort en meg a shira-t szeretem, mindenevok vagyunk, porkolt, curry, pizza, fajita, tortilla, kinai, pont ugy felbukkan mint barmi az etkezesunkbe, rantott hust en gyartom, tele a varos migransokkal, koztuk velem, majd mond kikre gondolsz, utalom a rudit, es szeretem Norwichot, meg akiket ismerek es itteniek azokat is csipem, ajaj akkor most mirol fogok irni???????????????????????? ) :D (Bocs ezt nem birtam kihagyni)

Narina 2015.12.14. 10:39:42

Apropo, poszt nagyon bejott. Tisztara lattam magam elott az egeszet! Koszonom!

Notesz71 2015.12.14. 10:50:23

Köszi a dicséretet, örülök, hogy tetszett.

Notesz71 2015.12.14. 10:50:24

@Herr Géza: Szia! Sokat gondolkoztam, hogy beleírjam e azt amiket felsoroltál, de aztán erőt vettem magamon és kihagytam :)

Notesz71 2015.12.14. 10:50:24

@Herr Géza: Amiben tavirózsa van az nálam már tónak számít :)

Narina 2015.12.14. 10:52:59

@Notesz71: Legalabb ebbe is volt? ;)

Herr Géza 2015.12.14. 10:56:28

@Narina: Egyetlenem, hogy egyem a lelkedet, az a fél kiló szmájli nem tünt fel a végén???
Az a "nem London, nem mosogat" meg nem a londoni mosogatók ellen szól, csak ugye másutt is van élet, és föleg régebben azért túltengtek a londoni posztok.

@Notesz71: Látom, te vetted a lapot ! :))))

Herr Géza 2015.12.14. 10:57:15

@Notesz71: Végülis, ez is egy definíció... :D

Herr Géza 2015.12.14. 11:00:17

@diggerdriver: Hüazannyát, nehogy már még ehhez is értsél...:))) Akkor nem is szóltam.... :)))

Herr Géza 2015.12.14. 11:02:27

@Narina: Jól van na. Én sem bírtam eldönteni, hogy pusztán szarkasztikus volt-e a válaszod, vagy tényleg nem értettél... :)))

HardPötty 2015.12.14. 11:02:50

Hagy dobjak egy gyenge szóviccet közetek:

Mit mond a szamár ausztráliában?
Ausztrál-IÁ-t.

O.o

HardPötty 2015.12.14. 11:06:37

A poszt tetszett. Annyira, hogy mindjárt keresek is egy állatot, amit megnyírhatok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 11:12:31

@Herr Géza:
Ehhez minden diggerdriver ért.
Alapból.
:)))))))))))))))))

Narina 2015.12.14. 11:20:33

@Herr Géza: Eletem szep csillaga! Szivem szep viraga(csokolom a majom pofijat) mond csak, neked sem tunt fel, hogy a szo hasznalatom erosen trefara utalt? Tudom mire utaltal es pont ezert irtam a zarojelles reszt inkabb a tobbiek okulasara akik ilyen stilusban gondolkodnak mint amit leirtal, neked csak trefanak szantam. Ha' hogy a viharba ne ertettelek volna, de latom kozben mar rajottel puszi a majomnak! :D :P

Narina 2015.12.14. 11:22:17

@HardPötty: Az a paromra is raferne, az lenne am a "birka" nyiras!!!!!!!!!! Nyehehe!

Bredpitt Monika 2015.12.14. 11:32:32

Hű, de jónak tűnik ez! Este elolvasom. Így első látásra a Tövismadarak c. sorozat jut róla eszembe. Imádtam az egésznek a hangulatát.
Nagy álmom ez az Ausztrália, csak ne lenne olyan messze. Na majd ha sok pénzem lesz, akkor hajóút keretében elmegyünk (húsz órát ülni egy repcsin igazi rémálom).
Egyáltalán van hajó oda mondjuk valami közelebbi országból?

Herr Géza 2015.12.14. 11:37:49

@diggerdriver: Hagyd el....
Egy kis OFF.
Múlt héten beszart a korosabb bajor prémiummárkájú autóm (:D) fütés/hütésventilátora. Mivel a klímaszakmában nyomuló gépészmérnök is ért mindenhez, süt a nap, jó idö van, így nekiállok hibát keresni. Elsö lépés a biztosíték. Biztosítéktábla a kesztyütartóban egy lehajtható lapon, mellette a precíz német tabella, melyik bizti mihez tartozik. Meg is van, a 76-os számú a keresett delikvens. Rosszat sejtek, amikor látom, hogy a táblán a legnagyobb sorszám a 64-es. Nézem jobbra, nézem balra, nincs megoldás. Interneten bepötyögöm, hogy "(típus), ventilátor, bizt..". és amikor eddig jutok már köpi a találatok hegyeit. Jól van, nem én vagyok a hülye, mások is jártak már ebben a cipöben. Kiderült, hogy az a bizti (és még egy) a többitöl légvonalban 20 centire van ugyan, de a kesztyütartó mögött a müszerfal mélyén. Elvileg a lábtérben hanyattfekve (!) lenne hozzáférhetö, de egy olyan panelon van rajta, ami vízszintesen van beszerelve, látom is hol, de a panel és a kesztyütartó között akkora rés van, hogy kb. egy csecsemökéz fér be maximum és a bizti "ha már buli, akkor nagy legyen" jelszóval felfelé húzható ki. Még ha sikerülne is kipiszkálni, vissza tuti nem tudod tenni. A fél müszerfalat kb. egy órás melóval kibelezve lehet hozzáférni... Plusz 25 centi dróttal ki lehetett volna vinni a többi mellé a biztosítéktáblára....(Ja, persze a bizti köszöni jól van, nem az égett ki, hanem egy tök máshol hasonlóan fasza helyre elásott elektromos panel.....)
Azt a "kurrrrvaanyád" mennyiséget, amit ezidö alatt elszórtam...
Na így lehet a 10 eurós alkatrész (vagy az egyeurós biztosíték) 5 perces cseréje helyett az autóst a szervízbe kényszeríteni, ahol kellö hókuszpókusz mellett kap még egy ca. 200 eurós számlát is a "varázslathoz".
Azt a mérnököt, aki szerint ez jól van így, baseball-ütövel kergetném az autó körül, amíg a szerelö dolgozik....
És hány ilyennel találkoztam....

Golf2 2015.12.14. 11:41:44

@diggerdriver: Grönlandon csak jeget dupla whiskyvel markolhatnál

Herr Géza 2015.12.14. 11:41:57

@Bredpitt Monika: Nincs. Csakis úszni lehet. A menedékjogi/bevándorlási kérelmeket útközben a cápák bírálják el. Visszatoloncolással nincs gond.
:)))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.14. 11:43:03

@Praliné.:
Gyere csirkesnek...
Az egész nap a Facebookon lóg...
:)
A poszt szuper...
Hiaba a szabad élet szépsége...
:)

Herr Géza 2015.12.14. 11:43:39

@Narina: Mondtam már, hogy imádlak? :DDDD Igen, leesett, csak egy kicsit késön. :))))))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.14. 11:46:57

@Herr Géza:
Neked akkor most komoly elvonási tüneteid vannak...
Látogass el hinta blogjára...:)

Herr Géza 2015.12.14. 11:51:55

@vityo641(AT): Kösz, kihagyom. Bár amilyen balfék vagyok, diggernél megint belementem egy csörtébe, de befejeztem. Többet nem szólok hozzá. Bár amikor ezt bejelentettem neki, az volt a reakció, hogy azért nem válaszolunk a kommentjeire, mert igaza van. Hát legyen.... :))))
Azért a hétvégén megmaradt csirkéket ne dobd ki, hanem küldd el az éhezö német millióknak. :))))))))))))))))))

Golf2 2015.12.14. 11:51:56

@Bredpitt Monika: Hátha lesz Concorde utòd avval csak 10 òra kb.

P.Elliot 2015.12.14. 11:55:01

Nagyon erdekes poszt, Ausztraliarol aranylag keveset olvasunk. A lama jelentem, nem tud celozni. Itt a kozeli parkban van egy kicsi ingyenes allatkert a gyerekeknek, na, ott van lama. Azonnal odajon a keriteshez amikor felmutatom neki a repat vagy mas zoldseget amit hoztam, megeszi amit neki szantam es meg ker. Kitartoan bamulja a kezemben a tobbit de nem adok mert kell a poninak, az ozeknek es a nyul is elkepzeli hogy nem ingyen bamulom oket. Nem adok persze, ezert szembe kop. Jo nagy adag le froccsen felem am mindig el tudok hajolni mert megfigyeltem hogy hogy mozdul a szaja/ nyalgyujtes/ kopes elott.Ketszer kop, tobbszot soha mert kell a nyal mas szorossszivu alaknak is akik mast is etetni akarnak. Ok viszont nem tudjak a modszeret, mar lattam par celbatalalast, ha ferfire megy akkor szobeli indulat is kiseri, a nok csak jajgatnak...
Amugy nagyon szep allatok....

Narina 2015.12.14. 11:56:48

@Herr Géza: Meg nem nyilatkoztal ily kedvezoen rolam, de koszonom!!! Meg ide is hallotam azt a puffanast a papir tantusszal! :D (amugy en csipem az ilyen szovegeket)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.12.14. 11:57:08

@Herr Géza:
Ha te csirkéket kérsz tolem...
Akkor igaza van a Hintanak...
Mar egy Németországban dolgozó mérnök is ingyenkajara szorul...
Rohad a nyugat...
Megyek diggerhez olvasgatni...
:)
A smiley at nem elfelejteni...észrevenni!!!

Herr Géza 2015.12.14. 12:08:52

@vityo641(AT): A "szármérnökök" nem éheznek. (copyright by hinta).
Engem még senki nem nevezett sztárnak. Milyen jó nekem.... :)))))))

Narina 2015.12.14. 12:11:06

@vityo641(AT): Aszem most az ur szet lesz nyuzva ezzel! :D Hihi

Herr Géza 2015.12.14. 12:11:30

@vityo641(AT): Ugye milyen humorérzéke van diggernek? A "Sötétség birodalma" címü posztját nevezte ki hnta-játszótérnek... :))))))))))

soad1221 2015.12.14. 12:14:30

@Herr Géza: nem a mérnök szerint van ez így jól.. az a CFO :)

Herr Géza 2015.12.14. 12:15:51

@vityo641(AT): Ha január/februárban jössz úgy gyere, hogy menet közben is forogjon a megrakott grill, mert ha a határ után meglátnak a német éhezök milliói, szét fognak szedni...:))))))
Te leszel a "Grazer Grillhendl Aid" ... :))))))))))))) A TV-t szervezem.

Herr Géza 2015.12.14. 12:18:14

@Narina: Én is rajongód vagyok. :D

Narina 2015.12.14. 12:18:48

@Herr Géza: Majd kuldjetek a vidit nekem is! Szivesen veszek
meg patogatott kukoricat is a filmhez! Te szegeny ehezo mernok, kuldjek bannant??????!!!!!!!! :D

Herr Géza 2015.12.14. 12:21:03

@Narina: Küggyééé.... Egy van itthon, de azt a szentestére tartogatjuk. :)))))))))

Narina 2015.12.14. 12:22:03

@Herr Géza: Akkor rajongunk egymasert! Tok jo!!!! Olyanom meg ugy sem volt, kutyam, macskam, nyuszik, kacsa, malac, egy-ket emberszabasu marha is befigyelt node rajongom, olyanom meg nem.

Herr Géza 2015.12.14. 12:24:29

@Narina: Látod milyen szép tud lenni egy undor hétfö is hirtelen ? :D

Narina 2015.12.14. 12:25:29

@Herr Géza: Momentan fel tudok ajanlani 3 darabot(mast es tobbet sajna nem, mert lanyom-parom kombo, mar folkajalta, pedig penteken vettunk 1 kilo almat ugyan annyi, bannant, mandarint, de mar csak bannan van) Legalabb ujevre is marad! Sutit ne kuldjek? Bannanosat?

Narina 2015.12.14. 12:27:53

@Herr Géza: Mondanam, hogy ki is sutot a nap, de most korbe rohog es epp borulasa van. Tojik ra, hogy vihancolok, mondjuk ez ugy latom kolcsonos, mar az idojarassal! :D

Herr Géza 2015.12.14. 12:28:10

@Narina: "... penteken vettunk 1 kilo almat ugyan annyi, bannant, mandarint.." Ne má, fizetés volt??? Vagy hitelbe? :)))

Narina 2015.12.14. 12:29:59

@Herr Géza: Csorok vagyunk elzalogositottuk a gyereket, de meg Ok sem birtak azt a szirenazast igy megdobaltak vele minket! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 12:39:51

@Herr Géza:
Jó hát nekem csak olyan csóró autóm van aminek sosincs baja.
:)))))))))))))))

Herr Géza 2015.12.14. 12:42:24

@diggerdriver: Olyat a németek nem tudnak. A tiéd japán, úgy nem ér... :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 12:42:34

@Herr Géza:
Nézd, mikor megjelent ott kommentelni, akkor ilyen cím mellett nem tilthattam ki.
:))))))))
Csinálja, nekem nincs vele bajom csak maradjon ott.

P.Elliot 2015.12.14. 12:43:29

A posztironak;-Miota vagytok kinnt? Allando munkat nehez talalni? A feleseged az folyamatosan dolgozik? Hogy teszik ott az elet?
A gyerekek is megszerettek? Nem hivnak vissza az otthoniak? A gyerekek messzire kerultek a nagyszuloktol.

Herr Géza 2015.12.14. 12:52:30

@diggerdriver: A múltkor jól beégtem vele.... Kiment az egyik tompított fény, én meg úgy tudtam (gépkönyv szerint is, és úgy is néz ki a lámpatest), hogy ennek xenonlámpája van. Kerülgettem napokig a cserét, esténként vakoskodtam, mert ott ugye nem csak szimpla égöcsere van és rohadt drága buli, az autót meg éppen el akarom adni, minek kööccsek rá, de aztán rászántam magam. Motorháztetö föl, nézem mit és hogy is kéne cserélni, hát vazze sima H7-es izzó van benne.:)))) Kiderült, hogy már a csóró elödöm inkább kicserélte hagyományosra a lámpatestet, mint hogy a xenonnal szarakodjon..... :)))))
Nessze neked "szakértö"......

©________ 2015.12.14. 13:30:36

@Notesz71: ha kicsi, akkor meg tóka.
egyszerű ez:)

©________ 2015.12.14. 13:31:24

@Herr Géza: bocsesz, de a vikunyát mindenki tudja a chilei poszt után:D

©________ 2015.12.14. 13:34:20

@vityo641(AT): á, nem akarom én tönkretenni az üzletedet. meg ott különben is dolgozni kell. lehet, inkább munkanélkülinek mennék ausztriába, úgy hallom, az jól fizet a kommentelésért:D

Herr Géza 2015.12.14. 13:58:49

@Praliné.: Jól van na. Hisz te szakértö vagy. èn csak egy éhezö mérnök, ha alpakáról olvasok max. a hús jut eszembe.... :)))

Narina 2015.12.14. 14:13:16

@Herr Géza: Ugyugy, mint ahogy egy jol nevelt ehezo mernoknek illik mindenrol a kaja jut eszedbe! Tenyleg, meg nem vizionalsz? TEK-es csapatot, Belugyiuzenetet, vagy hasonlok?! :D

sokadikiksz 2015.12.14. 14:13:55

"Viszont az a birka, amelyik eltűnt és csak évek múlva került elő egy gyapjas lufi formájában, már sokkal ismertebb. Na, azt a birkát szintén ő szabadította meg a gyapjától, ismét egy híresség, akivel megismerkedhettünk."

ezt nem értem. kérem magyarázza el valaki ! thx

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 14:18:24

@Herr Géza:
Lámpával már en is megjártam.
Kiégett a tompított.
Nézem ki kell szerelni az aksit ok nem prblema. Akku ki égőcsere akku vissza nem ég. Rohaggyámeg.
Akku ki próbalámpa elő mi van?
Nem kap áramot. Mé' nem?
Azért mert amit kicseréltem az a reflektor izzója volt, a tompítotté az mellette van és még az akkut sem kell kiszerelni a cseréjéhez.
:))))))))))))
Na de nekem csak traktorosiskolám van.
:)))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 14:22:21

@Herr Géza:
Tényleg olyan csöcsvesztettnek nezel ki:)))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 14:23:44

@Herr Géza:
Tényleg olyan csöcsvesztettnek nezel ki:)))))))))))))

©________ 2015.12.14. 14:26:12

@sokadikiksz: volt egy birka, ami elveszett, és csak évek múlva lett meg, és hát így közben nem nyírta senki,
na elképzelheted, MEEEKKORAAAA gyapja volt,
és így elég nehéz megnyírni (amúgy se könnyű őket),
szóval így.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 14:26:33

@sokadikiksz:
Elkóborolt egy birka. Szerencséje volt mert az ausztrál bozóti cápák nem ették meg.
Viszont évek alatt nőtt a gyapja bele a világba.
Este majd teszek fel képet róla.

©________ 2015.12.14. 14:27:06

@Herr Géza: mondjuk én persze a chilei poszt előtt is tudtam róla. rajtam kívül meg nyilván max, mert ő mindent tud.

:D

Ginix 2015.12.14. 14:42:52

@diggerdriver: nekem van 2 pulcsim, de sztem nem menne rád:)

Notesz71 2015.12.14. 15:04:26

@P.Elliot: Szia! Huuuu ez így elég sok kérdés egyszerre :)
Munka, az hogy mennyire nehéz az attól függ, hogy mit szeretnél dolgozni. A feleségemnek állandó munkája van. Nagyon kellemes az élet itt, nagy a nyugi, nincs rohanás, mi nagyon jól érezzük magunkat. A gyerekek is jól érzik magukat, csinálják a sulit, élvezik az életet, Persze gyereknek lenni, néha nem könnyű állapot, de itt talán könnyebb mint otthon lenne. Legalábbis a suli nem nehezíti meg az életüket :) Nem hívnak, hiába is tennék. És igen elég messzire kerültünk a családtól, ez a fekete leves része ennek a dolognak. Igyekeztem mindenre válaszolni.

Notesz71 2015.12.14. 15:09:27

@sokadikiksz: Szia! Előttem már többen megadták a választ, itt egy cikk a birkáról, és a birkanyíróról. www.erdekesvilag.hu/40-kilo-gyapjut-nyirtak-le-egy-evek-ota-koborlo-birkarol/
A többi híresség a blogban olvasható :)

P.Elliot 2015.12.14. 15:23:14

@Notesz71: Az jo ha legalabb egyikotoknek allando munkaja van, majd neked is kialakul idovel. Orulok hogy megtalaltatok a nyugit es idoben leleptetek, ugy hirlik hogy nagy megnehezitesek lesznek ilyen teren.
Sok szerencset az egesz csaladnak....Ti is annyira szeretitek a mangot mint aug, / aki szinten Ausztraliabol kommentel/?

Notesz71 2015.12.14. 15:41:52

@P.Elliot: Köszi! Feleségem imádja, a fiúk is szeretik, én nem annyira. de az tuti, hogy itt a mangó nemzeti eledel, és lassan kezdődik a csúcsszezon :)

P.Elliot 2015.12.14. 16:18:43

@Notesz71: Rendkivul mutatos gyumolcs ahogy azon a "madzagon" log, mindig elvezem ha egy ilyen fat latok....

Csodabogár 2015.12.14. 16:19:01

@diggerdriver: és a chasmere hol marad finomságban? Különben én ezt a gyűrü dolgot a pashmina sállal kapcsolatban hallottam. Sajnos még semmilyen ruhadarabhoz nem volt még szerencsém, amit át tdtam volna húzni egy gyűrün.

sokadikiksz 2015.12.14. 16:20:11

@Notesz71:
Ez nekem anno kimaradt, de nagyon tetszik ! köszönöm!

Herr Géza 2015.12.14. 16:32:26

@diggerdriver: Utoljára a Honda Accordban tudtam úgy (akár mindkét oldalon) 30 mp alatt izzót cserélni, hogy autópályán, szerszám nélkül, sötétben, öltöny+fehér ingben és még a zakót se kellett levenni, meg az ingujjat se kellett felgyürni.
Ja, nem menet közben azért: autópályaparkolóban.... :))))))))

Herr Géza 2015.12.14. 16:38:30

@Notesz71: Húúú, az nem semmi akció lehetett... Csoda, hogy megtalálták a birkát a gyapjú között.... :D

SzZoole 2015.12.14. 18:06:31

Akit erdekel az itt elok kozul az alpakak es a gyapjujukbol keszult dolgok,az menjen el Isle of Wight-ra es ott a farmon tud alpacakat simogatni is.Nem kopkodnek.
Nekunk van a gyapjubol keszult termekek,nem olcso,de a farmon keszitett fonalat is lehet venni,amibol barmit lehet kotni,szabasmintaval egyutt adjak,termeszetesen azt is penzert.
Itt az oldaluk,rendelni is lehet toluk online.

www.westwightalpacas.co.uk/

Ezen kivul a szigeten van meg egy igazgyongy farm ahol a gyongyokbol keszult termekeket lehet meg vasarolni a megfelelo aru nemesfembe foglalva,sot megfelelo penz osszegert a kedves vasarlo a kagylot is kihalaszhatja a vizbol es a gyongyot megtarthatja.
En nem keves osszeget hagytam ott egy lancert medalal es egy par fulbevaloert.Ez sem olcso.
Arrol itt egy link.

www.iowpearl.com/

Ezen kivul meg nagyon sok erdekes latni valo van tobbek kozt a miniature varos is ami komplett miniature valtozata az igazi varosnak,mindenel egyutt.

www.modelvillagegodshill.co.uk/

Es,meg ezen kivul is rengeteg latnivalo es erdekeseg van,tobbek kozt a szigetet korulvevo valtozatos tengerpart.A sziklas koves partol az aranyhomokosig minden talalhato.Az epuletek is sokkal szebbek es valtozatosak,nem az az unalmas egyhangu tegla,ami itt lathato,ja es rengeteg palmafa van.
Mi voltunk ott mar tobbszor is es fogunk is menni,rengeteg kepunk van rola es elmenyunk is.
Aki ide ahitozik annak a zsebebe kell am nyulni,nem olcsojanosoknak valo.Egy het tobbe van,mintha pl. egy hetre valaki a horvath tengerpertra menne innen.

A mi kis "hazi alpakank" is onnan van.

kepkezelo.com/images/x4me183zzy927fwyb8nb.jpeg

FutureFry 2015.12.14. 18:09:37

@Herr Géza: @Notesz71:
Valószínű eredetiben “pond” amire tudtommal nincs igazán jó magyar szó. A google translate fordításában “tavacska” vagy “pocsolya”, az előbbi elég hülyén hangzik, az utóbbi meg nem pontos.

FutureFry 2015.12.14. 18:10:43

@Herr Géza:
Az én autómon az egyik fényszóró izzócseréjéhez le kell venni az első kereket.

Taxomükke (UK) 2015.12.14. 18:12:16

@diggerdriver: Na jó, de az nem prémium márka...

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:23:32

Na, elolvastam. Nagyon jó volt, de rövid. Még olvastam volna. Egy hiba volt csak benne, túl sokszor szerepelt benne a Colos szó.
De köszönjük, most legszívesebben elutaznék én is Ausztráliába és megnyírnék egy alpakát.

És nem a legyektől félnék hanem a kígyóktól.
Ez egy igazi határátkelős történet volt, amiben nem volt nyavalygás arról, hol éljünk itt vagy ott. Köszönjük szépen. Üdvözlet a gyönyörű Budapestről.

Ma jártam az Operaház épületében és feltűnt, hogy mindenki köszön a másiknak. Mintha egy másik világba csöppentem volna. Imádom Budapestet!!!!

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:24:43

@bircaman szerkesztő maxval: Neked van humorérzéked? Micsoda nap!!!!

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:30:22

@VPBA: Ma fejeztem be egy könyvet: Brian Haig Titkos megtorlás
Eszembe jutott mindenki,akinek köze van Albániához. Nagyon sokkoló vége volt a történetnek. Albánia is vonzz engem valamiért. Talán pont a szamár miatt.
Ugyan én nem fogok semmilyen állat hátára ülni.

Engem megharapott egy ló Zakopanéban. Komolyan. Az volt a szerencsém, hogy egy nagy télikabát volt rajtam, egy óriási kék zöld folt volt a karomon hetekig.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:31:32

@Herr Géza: Neked tényleg van humorérzéked. Te Géza !!!!

Herr Géza 2015.12.14. 18:33:46

@FutureFry: Már bocsájtassék meg nekem, de sztem @Notesz71: nem angolból fordította a posztot.... :))))))))) Nekem úgy tünik (még) tud magyarul. :))

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:33:52

@Narina: Nem olvastál még elég posztot, szerintem Géza erre gondolt.

Herr Géza 2015.12.14. 18:35:06

@Bredpitt Monika: Naugyenemdebár. Miért, eddig svanyúcukor-falatnak tüntem??????? :))))))))))

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:36:32

@Herr Géza: Az az igazság, hogy nekem fontos a vizualitás, de mivel az a banya fotód annyira nem tetszik ezért valahogy nem foglalkoztam veled. Na, bocsánat, de ez az igazság. Bezzeg, ha tetkod lenne a hátadon.....

Herr Géza 2015.12.14. 18:37:36

@Bredpitt Monika: N te is befutottál a csöbe @Narina:-nál.... :)))

Herr Géza 2015.12.14. 18:38:41

@Bredpitt Monika: Az alapján a fotó alapján akár lehetne is tetkóm.... De nincs. :D Még.

Herr Géza 2015.12.14. 18:39:58

@Bredpitt Monika: Nem mellesleg jelezném, hogy tavaly találkoztunk Pesten, de látom, neked is legjobb barátod az Altzheimer-néni... :)))))))))))))))

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:41:48

A képekről még, ahogy itt nézegetem. Az egyik kedvenc filmem a Távol Afrikától. Imádom a hangulatát az egésznek. Persze ha ott kéne lennem a hőségben, kígyók és oroszlánok közelében biztos visszasírnám a televíziót.

Nagyon szeretem az Ozone Network Egyenlítő c. műsorát. Pár napja egy nagyon érdekes műsort láttam benne. A Gorillák a ködben c. filmet biztos sokan láttátok. A való életben Dian Fossey volt a biológusnő neve, nem is tudtam, hogy megölték ezt a nőt. A srác aki beszélt róla, olyan szenvedéllyel mesélt erről a nőről, amit már régen tapasztaltam. Nagy élmény volt.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:43:16

@Herr Géza: Ha lesz tetkód ne a hátadra tedd.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:44:00

@Herr Géza: Én be voltam szorulva Digger és Rezsőatya közé. Ez is bizonyítja, milyen színes életem van nekem.

2015.12.14. 18:44:10

@Notesz71: Látszik a képeken is. :)

Herr Géza 2015.12.14. 18:44:26

@Bredpitt Monika: Az attól függ, hogy mennyire emlékszel a buliból . :))))))))) Itt is-ott is. Az elején nagy barátommal, Rezsövel szemben, töled kb. 3 székkel jobbra...

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:48:11

@Golf2: Úgy tudtam a Concorde csak Párizs és New York között repkedett.

SzZoole 2015.12.14. 18:48:58

@Bredpitt Monika: lehet en is csak letoltottem az avatar kepem a netrol es valojaban egy tetkom sincs,ki tudja,itt mindenki azt mond amit akar:)))

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:50:59

@P.Elliot: Ezen a köpésen most akkorát nevettem. Én azért nem incselkednék egy lámával. Egyébként is, mint ahogy írtam, mivel megharapott egy ló én nem incselkedem egy állattal sem.

A férjem meg annyira jámbor, hogy őt állatnak nem lehet nevezni semmilyen körülmények között.

©________ 2015.12.14. 18:51:15

@Bredpitt Monika: mar nemsokára.
Csak egy nagyot kell aludni:-D

SzZoole 2015.12.14. 18:52:26

@Bredpitt Monika: rosszul tudtad mert Heathrow-rol is repkedett,sot Heathrow-n lehet latni is egyet.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:53:12

@Herr Géza: Az nem jó hír, Babette mindenkit elmosott a kutyájával. Velem szemben ült a férjem. Komolyan nem tudom előhozni hogy nézhetsz ki, egy banya figurára sem emlékszem.

Shanarey 2015.12.14. 18:55:05

Érdekes poszt volt. köszi.

Nemrég láttam egy dokumentum film félét, ahol egy marék elcseszett fiatalt küldtek ki egy efféle helyre, de ott birkák voltak a szenvedő alanyok.

Na most jöttem rá milyen vacak autóm van. Nem akar elromlani, s ha mégis akkor egy izzócsere, is egyszerű, mert 3 csavart kell megbolygatni egy tízes kulcs segítségével. Az én autómban is két biztosíték tábla van, de mindkettő emberi módon hozzáférhető.

@Herr Géza:

A Xenon lámpa és a H7-es izzó fénye közt nem kicsi a különbség, ezt összekeverni, na az se rossz.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 18:55:28

@Zoole[uk]: Na, megjöttél ?????

Szép lehet a Concorde repülés közben. Olvastam, hogy hamarosan megint repülni fog, de mikor is?

SzZoole 2015.12.14. 19:00:29

@Bredpitt Monika: "Na, megjöttél ?????"
Monix,mi vagyok en,egy no havi ciklusa?:)))

Nem tudom mikor fog.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 19:03:23

@diggerdriver: @Zoole[uk]: birkák gyapjáról: most voltam egy piacon, ahol kesztyűt árultunk és miközben két nő próbálta a kesztyűket ilyeneket mondtak: szegény nyúl....a csaj, aki a kesztyűgyártásért felelős a fülembe súgta: ha tudnák, hogy az a kis gyapjúszegély az egyik kesztyűn úgy készül, hogy a kis birkákat az anyjuk méhéből szedik ki ezért a puha gyapjúért......na, ezen én is elborzadtam, ilyet biztos nem fogok venni.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 19:04:39

@Zoole[uk]: Jaj, de jókat nevetek ma. A havi ciklus nem olyan kiszámítható, mint itt egyes hozzászólók ....no offense.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 19:06:27

@Herr Géza: Altzheimer-néni...

Már a múltkor is feltűnt valahol , helyesen Alzheimer.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 19:08:55

@Zoole[uk]: Szinte mindenkire. Beleértve magam is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 19:24:54

@Bredpitt Monika:
HOGY NEM LEHET EMLÉKEZNI ARRA A BENGA SVÁBGYEREKRE?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bredpitt Monika 2015.12.14. 19:38:40

@diggerdriver: Figyelj, én szinte csak veled és Rezsőatyával beszélgettem. Akire még emlékszem az a helyes fiatal fiú, aki Indiában élt, ő úgy látom innen eltűnt. Tényleg nem tudok sok mindenkit felidézni. A bejáratnál ült még egy férfi, ő előttem van. Na, ő ki volt ?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 19:42:35

@Bredpitt Monika:
Régen valóban úgy készült. Ma már gyógyszerrel koraszülésre kényszerítik és a megszületett bárányt nyúzzák meg. Na nem azért csinálják gyógyszerel mert olyan nagy állatbarátok, hanem mert így az anyajuh többször felhasználható.
Igy néz ki:

kepkezelo.com/images/wyxkjbnfsx16y4rjm5b5.jpg

kepkezelo.com/images/xgv301bal3vjodiijz4f.jpg

kepkezelo.com/images/1151py3zl602h79ku8ex.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 19:47:06

@Bredpitt Monika:
Ő a rasztahajú Shanarey volt:)))))))))))))))))))))))))))

Géza Több helyen ült, először a Csillagban de az nem publikus.
Tőled balra ült aztán az asztal végén utána a férjed helyén.

©________ 2015.12.14. 20:06:02

@Bredpitt Monika: Hát én kérek bocsánatot:D
Géza akkor ült át a fal mellé, még mindig tőlem jobbra, amikor mi megérkeztünk. ott ült a kupacban puhacica meg az "indiás fiú" is:D
Géza szemüveges, és olyan németes sportos eleganciával volt öltözve.

©________ 2015.12.14. 20:06:37

@Bredpitt Monika: szerintem a férjed többre emlékszik, mint te:)

Bredpitt Monika 2015.12.14. 20:08:30

@diggerdriver: Jaj, nem tudom, hogy akarom e látni ezt.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 20:09:41

@diggerdriver: A férjem helyén. Jó, de akkor mi már távoztunk. Szóval se kép se hang.

SzZoole 2015.12.14. 20:11:08

@Bredpitt Monika: ram se emlekszel?Ott ultem az asztalnal egy szeken es egy pohar volt elottem:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 20:12:21

@Praliné.:
Ja. Kantáros bőr tiroli rövidnadrágban és zergetollas kalapban:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bredpitt Monika 2015.12.14. 20:12:23

@Praliné.: A férjem többre emlékszik, mint én. Ez úgy hangzik, mintha ittam volna. De csak arról van szó, hogy mivel ő dohányos, ezért ő több emberrel beszélt, az étterem előtt, ahol ugyebár én nem voltam, mivel nem dohányzom.

Na jó, majd kifaggatom.

SzZoole 2015.12.14. 20:18:24

@Bredpitt Monika: miert tennem?
Tobbszor kint bagoztunk a ferjedel,aki egy nagydarab srac,a labaszaran van tetovalas,Meg is mutatta:)))

Bredpitt Monika 2015.12.14. 20:21:27

@Zoole[uk]: Ne szórakozz már, te nem is voltál ott. Hülyít itt mindenki engem.

SzZoole 2015.12.14. 20:28:11

@Bredpitt Monika: de kar,hogy nem emlekszel ram,pedig ugy szeretnek talalkozni veled meg egyszer:)))

M. Péter 2015.12.14. 20:29:18

@Herr Géza: Az alpakagyapjú sokkal drágább a juhgyapjúnál, emiatt nincs nagy veszélye annak, hogy a juhgyapjúba titokban alpakát keverjenek.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 20:36:58

@Zoole[uk]: Neked is m ilyen jó humorod van. Na jó éjt mindenkinek.

Köszönjük a posztot még egyszer. Tényleg nagyon klassz volt.

Bredpitt Monika 2015.12.14. 20:38:20

@diggerdriver:
Azért megnéztem őket. Szépek nagyon.

Golf2 2015.12.14. 20:41:27

@Bredpitt Monika: 31 òra alatt megkerülte a főldet,ment Sidneybe is 17 òra alatt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 20:41:47

@Bredpitt Monika:
Persze hogy azok.
Nekem nincs problémám a valódi szőrmével, a libatöméssel, a valódi fenyőfával stb...
Ilyen álszent faszságok nem érdekelnek.

Herr Géza 2015.12.14. 20:48:47

@Shanarey: Állj, ha izzócseréhez vlláskulcs kell,,már rossz... :D
H7 kontra Xenon: annyira azért nem vagyok amatőr. Vannak ilyen pszeudo-xenon h7-es izzók, jó kékes fénnyel, na olyan volt benne (Made in China, of course...).

SzZoole 2015.12.14. 20:57:46

@diggerdriver: "Nekem nincs problémám a valódi szőrmével, a libatöméssel, a valódi fenyőfával stb..."
Akkor mi volt az a megrokonyodes az arcodon amikor meglattad a csizmat a labamon?:)))

Shanarey 2015.12.14. 20:59:04

@Herr Géza:

Neked mi kell az izzócseréhez? Persze az új izzón kívül.

Made in China, internetről rendelve autóba, csak akkor ha tényleg az aminek mondják, de az meg ritka dolog.

A Xenon izzónak egy előnye van a nagyobb fényerő, de a kék árnyalat miatt én sose fogom használni. Torzítja a színeket.

Miért baj a villáskulcs?
Nekem az utóbbi 40 évben sose volt vele bajom.

nyuszigonosz 2015.12.14. 20:59:23

Jó poszt a mai meg a képek is tetszenek.

Shanarey 2015.12.14. 21:00:05

@Zoole[uk]:

Lehet hogy nem passzolt a sarkantyú a mercidhez?
:-)

©________ 2015.12.14. 21:24:03

@Bredpitt Monika: valószínűleg erre gondoltam, igen

meg hogy ő nem olyan herebóka, mint te:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 21:24:39

@Zoole[uk]:
Hirtelen azt hittem buzi vagy.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 21:26:14

@Praliné.:
Na. Pont ilyen volt rajta:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

©________ 2015.12.14. 21:27:23

@diggerdriver: én emlékszem, csak Monix nem emlékszik

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 21:34:03

Mivel úgy látom hogy senki nem akarja megszervezni a HA találkozót így rám marad.
Preferált időpont dec. 29. Szóba jöhet még 27, 28.
Amelyik napra többen jelentkeznek az lesz a befutó.
Nálam kell jelentkezni emailban dec 22-ig.
janoshorvath65kukacyahoo.com.
Mindenkit szeretettel várunk.

©________ 2015.12.14. 21:40:06

@diggerdriver: nem tudok menni, úgyhogy mi a grazi csirkésfiúval kihelyezett tagozatot szervezünk:)

Herr Géza 2015.12.14. 21:46:33

@Shanarey:
- A két kis kacsóm, esetleg egy is elég.
- Azt a pszeudo-xenont nem én tettem bele. Így vettem. Építkezéses autó volt, MY2001... :)))
- A villáskulcs oké, de izzócseréhez hadd ne kelljen már...

Shanarey 2015.12.14. 21:51:37

@diggerdriver:

Ne te szervezd, mert amikor legutóbb te ilyet szerveztél, senki sem ment el.

:-)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.14. 22:13:58

@Shanarey:
Mindenki ott volt aki bejelentkezett, csak nem találkoztunk.
Te megszervezed?

Shanarey 2015.12.14. 22:20:21

@diggerdriver:

Nem, mert mint írtam régebben, én nem megyek haza most karácsonykor.

Herr Géza 2015.12.14. 22:43:15

@Shanarey: Hát most már kíváncsi vagyok, milyen autód van? Ford Focus? Mert annál ki pl. kellett venni a lámpatestet előre, de úgy emlékszem nem villáskulcs, hanem csavarhúzó kellett hozzá. Vagy dugókulcs ?
Nem kell ahhoz a Ladához visszamenni, sőt. Az első "kretén" autóm az Opel Vectra volt. Addig az égőcsere a szervízekben ingyen volt (az égő árán felül), na akkor láttam először a táblát az Opelnél, hogy "bocs, de ezentúl az izzócserét csak 0,5 munkaóra leszámlázása ellenében tudjuk elvégezni". Meg is volt az alapja.
A franciákat persze nem sorolom ide, náluk egyébként is jellemző volt, hogy mondjuk a kerékcseréhez a motort is ki kelljen szerelni. :)))

HardPötty 2015.12.14. 23:11:14

@Bredpitt Monika: a feleségem kutyájával szemeztem, de végül nem vitt rá a lélek, hogy megnyírjam.
Borotválkoztam inkább egyet :) (Marha nyírás?) :)

blackhairlady 2015.12.15. 00:14:43

@P.Elliot: a lanyom kezebol kiloptak az allateledelt a budapesti allatkertben. A keritesen keresztul atnyujtotta a fejet es kiragadta a kezebol, nekem meg sikerult lefenykepeznem a pillanatot es a gyerek arcat. Hatalmas foto:)

blackhairlady 2015.12.15. 00:17:43

@Notesz71: nagyon jo poszt, klassz hely, jo tortenet erdekesen megirva. Szerintem minden gyerek ilyen helyen szeretne felnoni:)
En voltam regesregen birkanyirason, hat az annyira nem jott be, budos volt kegyetlenul.

Shanarey 2015.12.15. 01:03:54

@Herr Géza:

MG gyártmány Koreából: 2 db

kepfeltoltes.hu/151215/chevvy_Lacetti_Estate_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

@Zoole[uk]:

Nem, de hogy milyen arra inkább nem válaszolok.
Nem vagyunk egyformák. :-)

montroyal ( CAN qc) 2015.12.15. 03:00:48

nagyon jo post , hasznos ismeretekre tettem szert... ugy nez ki februarban 2 hetet ott toltok es ha alpaka nyirasba keverednek , a karamajto nyitogatasat es az allat fejenek fogasat mar tudnam vallalni ...:-)

montroyal ( CAN qc) 2015.12.15. 03:03:09

@Zoole[uk]: ha adsz egy puszit megmondom ...

montroyal ( CAN qc) 2015.12.15. 03:22:26

csak hogy hizlaljam a majam ... ha holnap dolgoznom kellene , belepisilnek inkabb a konektorba ... indul a vakacio ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.12.15. 06:19:45

@Bredpitt Monika: a Tavol Afrikarol eszembe jutott az Istenek a fejukre estek c. film. Nemreg megtalaltam Youtube-on az eredetit, es azon filoztam, vajon az en memoriam hagy-e ki, mivel en csak a kis pigmeusra emlekeztem, a kisse ugyefogyott gerilla(?) /lazado katonakra nem...kinek vannak emlekei ezugyben?

micsoda? 2015.12.15. 08:54:59

Nagyon tetszett, sok humorral, érdekes és szép fotókkal.

Shanarey 2015.12.15. 20:37:46

@diggerdriver:

Igen, elírtam. Ha gyorsan gépelek előfordul.

Bredpitt Monika 2015.12.18. 10:58:32

@M. Péter: Köszi a linket kicsit megkésve.

Bredpitt Monika 2015.12.18. 10:59:15

@Zsuzsi65: ezt most egyáltalán nem értettem, de megesik, amikor az ember négy nap után válaszol.......

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása