oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. november 02. 06:41,  Erős szerelmeket is próbára tehet a határátkelés 84 komment

2015. november 02. 06:41 Határátkelő

Erős szerelmeket is próbára tehet a határátkelés

Egy kapcsolatot komoly próbatétel elé is állíthat az, ha a pár egy időre kénytelen külön élni, mondjuk mert az egyik éppen valahol külföldön dolgozik, vagy készíti elő a terepet arra, hogy a másik utánamehessen. Ez történt a mai poszt szerzőjével, Dorinával és társával is, ráadásul nem is egyszer. (A képekért köszönet a szerzőnek.)

cim_4.JPG

„Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e az oldalra, nem is a téma maga, hanem inkább a helyszín miatt, ahonnan most írok. Kíváncsian várom a kommenteket.

Na de ne rohanjunk ennyire előre! Történetünk 2005-ben kezdődött, ekkor ismertem meg férjem (továbbiakban Anti). Fiatalok voltunk, én csak 18. Így közösen kezdhettünk bele a nagy betűs életbe. Összeköltözés, autóvásárlás, lakásvásárlás, saját vállalkozás és a szokásos dolgok. Ahhoz hogy a húszas éveink hóbortjait finanszírozni tudjuk és mellette normális életszínvonalon éljünk, kerestünk is eleget.

Aztán Magyarország hajdani csillogása kezdett megkopni és Anti először 2010-ben vállalt külföldön munkát, ekkor még minden hétvégén hazajárva. 2012-ben Ausztriából már csak 3 hetente tudott hazajönni.

Terveink voltak, mégpedig egy gyönyörű lakodalom, ami valljuk be jó pár millió forint és azt is tudtuk, hogy most már egy helyen szeretnénk lenni a hét minden napján. Így dönteni kellett, én is kiköltözök külföldre.

Egy ellentmondásos év

A bázisunk Svájc lett. Anti 2013 januárjában indult útnak nélkülem. Én maradtam nyelvet tanulni, felszámolni a vállalkozásom, elbúcsúzni a családomtól és intézni a hivatalos ügyeket.

Amíg én Magyarországon romba döntöttem, addig Svájcban Anti építette az életünk. Munkát talált, lakást bérelt, autót vásárolt és berendezési tárgyakat szerzett (szigorúan az utcáról). Három hónap után jött haza értünk = én és a kiskutyánk.

Kapcsolatunkat nem is ez az időszak tette próbára, hanem ami előttünk állt. A beilleszkedés egy új közegbe, a munkakeresés, nyelvtanulás mind stresszelő közeg volt számomra.

Rendkívül honvágyas voltam az első évben, pedig hamar találtam a szakmámban munkát és ragadt rám a nyelv is, sőt el kell áruljam, a családom egy része is ott élt a közelünkben. Mégsem találtam a helyemet és ez miatt rengeteget veszekedtünk. Közben pedig az esküvőnkre készültünk.

Igazi ellentmondásos egy év volt, de kihúztuk valahogy. Összeházasodtunk, beilleszkedtünk, saját vállalkozást indítottam, Anti még jobb munkát talált, lett még egy kutyánk, egyre több lett a kivándorló barát körülöttünk és nem voltak anyagi gondjaink. Tehát újra a komfortzónánkban érezhettük magunkat.

Thaiföld előtt pokoljárás

Igen ám, de az első határátlépésemmel, azzal, hogy képes voltam megtanulni egy számomra addig teljesen idegen nyelvet és minden akadályt sikeresen vettünk valami akkora löketet kaptam, hogy úgy érzem itt már nincs megállás.

Most úgy gondolom, hogy lehetőségem van rábökni a világtérkép bármely pontjára, ami tetszik és kipróbálni milyen is ott az élet. És én meg is tettem!

ocean_keskeny.jpg

2015 februárjában Thaiföldön jártunk, Cooper országfelelősünk földi paradicsomában nyaralni. Beleszerettem a helybe így ráböktem Ao Nangra a térképen és most már a saját teraszomról írom ezt a bejegyzést jeges coconut juice-t szopogatva a 30 fokból.

Ez szuperül hangzik, de higgyétek el, az előttünk álló fél évben mi megjártuk a poklok poklát is, azért hogy ez létrejöhessen. Először is én nagyon akartam, szinte fanatikus voltam, a férjem pedig nem. Ez rengeteg ellentétet szült az elején.

Másodszor rengeteg pénzre volt szükségünk terveink megvalósításához. Harmadszor, időközben már tapossuk a 30-as éveinket, sok támadás ért minket, hogy inkább a családalapításon járna az eszünk.

kaja_4.jpg

Rengeteg áldozatot hoztunk az ügy érdekében, munkánk egyik gyümölcse az weboldal, ami mindennek a motorja.

Megint elölről

Hosszú hónapok után újra szent a béke köztünk Antival és nagy az egyetértés, amire szükség is van, ugyanis kezdődik minden elölről. :) Én Thaiföldön építem, míg ő Svájcban maradt rombolni az életünk.

Duplán külön a család, mert most a 2 kutya is el lett választva egymástól. Két hónap távollét megint, de november végén már újra együtt lesz a családunk és itt nincsenek nyelvi problémák, beilleszkedési nehézségek és honvágy sem.

kutya_2.jpg

Tehát talán most már élvezhetjük azt, amiért elhagytuk szülőföldünket, amiért minden ember útnak indul a jobb élet reményében. Hosszú és nehéz út vezetett idáig és az itteni életünk is még csak most indul be, de nyugodt szívvel ki merem jelenteni: megérte!

Hosszú ideje vagyunk együtt, sok mindenen keresztülmentünk és küldtük egymást, sok időt voltunk egymástól távol is. Kijelenthetem, hogy egy-egy határátlépés előzményekkel és következményekkel együtt akár évekre is rányomhatja a bélyegét a párkapcsolatra.

Igazi erős és őszinte szerelmeket is meg tud ingatni, de hiszem, hogy semmi sem véletlen és a jó dolgok nem maradnak viszonzatlanul. És most már tudom is, hogy két dolog van, ami az életben minden küzdelmet megér: az álmaid és az igaz szerelmed.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Ha Te is voltál már hasonló helyzetben, esetleg még csak most tervezitek a határátkelést, írd meg a történeted, vagy kétségeidet, kérdéseidet a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svájc Thaiföld

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr518040558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2015.11.02. 06:48:45

Sok sikert továbbra is!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.11.02. 06:55:48

Hm, éles váltások.
:)
Köszönjük.
Jó írás, jó történet, csak egyet nem értek:
"itt nincsenek nyelvi problémák, beilleszkedési nehézségek és honvágy sem."
Miért?
Minden jót nektek!

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 07:45:00

Köszönöm. Mert a honvágyat már leküzdöttük az első húzós Svájcban töltött évünkben, beszélünk angolul( és itt minden thai is beszél), de thaiul is tanulunk már. A beilleszkedés pedig gyerekjáték egy olyan társadalomba, ahol egy ritmusra dobban a szíved az ott élőkkel.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.11.02. 07:57:18

@Dora Ao Nang: Köszi a választ.
:)
És miért pont Thaiföld?
Nem kötekedés, azt megértem, hogy Svájc nem mindenkinek jön be, de hogyan esett a választás erre? Csak a nyaralás miatt? Mert akkor fenáll a "veszély", hogy minden nyaralás után költöztök...
:)
;)

Muscari 2015.11.02. 08:12:08

Nem tudom, nekem kicsit száraz lett a poszt, bár Jó lett volna tudni, hogy mit csináltak otthon, meg úgy mindenhol, mert ez így egy kicsit a levegőben lóg, de lehet, hogy csak én vagyok telhetetlen.

Az oldal, az aonang.hu az nem Cooper oldala volt eredetileg? Most együtt csináljátok, kedves poszoló?
Azért nagyon irigyellek benneteket, remélem, hogy minden számításotok bejön és boldogok lesztek ott a paradicsomban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.02. 08:20:15

Ezt így olvasni egy könnyed szösszenet de iszonyú sok munka lehet mögötte.
Minden elismeresem.

Muscari 2015.11.02. 08:25:16

@svájci sapka (ch): ez szerintem is elég éles váltás. Ha jól látom, akkor ez még a nászutas fázisa a kultúrsokknak, szívesen olvasnék egy posztot egy év múlva is, amikor már kezdenek a dolgok letisztulni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.11.02. 08:32:54

@Muscari: Azt még megértem, hogy miért nem Svájc, de miért épp Thaiföld?
Kíváncsi vagyok magam is, hogyan alakulnak a dolgok ott.

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 08:33:04

@Muscari: Igen, szerintem száraz lett. :) ajánlom figyelmedbe, a saját blogomat, ahol minden kérdésedre fény derül. Így van, munkatársak vagyunk Cooperrel.

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 08:38:38

@Muscari: A nászutunk a nyomába sem ért a legutóbbi Ao nangi nyaralásunknak, ahol is eldöntöttük, hogy maradunk. Reményeink szerint egy év múlva pont ugyanolyan jól leszünk, mint Cooper :) azaz egyre jobban!

Din Serpahis 2015.11.02. 08:40:31

Hát igazából nem értem. Tényleg nem jön be mindenkinek Svájc, viszont ha ott lehúz az ember pár évet, annyi pénze lesz, hogy kb utána azt csinál amit akar. Két keresetből, gyerek nélkül, pff...szerintem kár volt beáldozni.

Az ilyen helyek mint Thaiföld meg Panama meg Seychelles stb stb, baromi jók egy hétig, eljátszol a gondolattal, hogy de jó lenne ott élni, viszont hosszabb távon szerintem, hát...

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 08:42:48

@svájci sapka (ch): Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy bejárhattam a negyed világot. Hogy miért ide húz a szívem az nagyon pontosan kiderül a fent jelzett blogomból. Ami már nem nevezhető száraznak :) Ajánlom figyelmedbe.

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 08:47:33

@Din Serpahis: Akkor mi duplán szerencsés helyzetben vagyunk, mert minden évben visszatérhetünk Svájcba egy kis pénzt keresni. Az ott megkeresett tőkét pedig itt, a paradicsomban forgathatjuk be. Számtalan svájci után nem mi vagyunk az elsők, akik ezt az életformát választják. Megvan a maga szépsége.

DonTintoretto 2015.11.02. 09:12:53

@Dora Ao Nang: A Swiss Chalet is svájci tőkével fut, vagy csak a nevében az?

HardPötty 2015.11.02. 09:26:12

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: mi együtt mentünk és volt probléma. Nem tudom hogy megírjam e. Lehet nem tudnám olvasmányosan leírni

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.11.02. 09:48:43

A poszt picit tényleg száraz lett, a blog viszont remek olvasmány. :)

Csodabogár 2015.11.02. 10:04:36

Csak arra lennék kiváncsi, Svájcban mit csináltatok. Thailandot én is imádtam, nyaralni, de ott élni, hát.......
Remélem nektek hosszu távon is bejön.

2015.11.02. 10:28:26

"egy-egy határátlépés előzményekkel és következményekkel együtt akár évekre is rányomhatja a bélyegét a párkapcsolatra"

Legalább tudom mi nyom ennyire vagy 8 éve

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 10:45:33

@ChristineK: köszönöm és egyet értek. A következőt megpróbálom stílusosabban írni.

Golf2 2015.11.02. 11:12:03

@Csupacsí: Az okosak, ügyesek és szépek már elmentek...

2015.11.02. 11:14:35

@Dora Ao Nang:

"A beilleszkedés pedig gyerekjáték egy olyan társadalomba, ahol egy ritmusra dobban a szíved az ott élőkkel."

Kíváncsi vagyok, erre mit mondtok, mondjuk, egy év múlva. De sok sikert hozzá!

@Din Serpahis:

"Az ilyen helyek mint Thaiföld meg Panama meg Seychelles stb stb, baromi jók egy hétig, eljátszol a gondolattal, hogy de jó lenne ott élni, viszont hosszabb távon szerintem, hát..."

Nem tudom, engem például svájcba nem tudnának elvontatni hatökrös szekérrel sem. Nem vagyunk egyformák.:)
(Egyébként tök igazad van, pár évet lehúzni svájcban pénzt keresni mindenképp megéri.)

Muscari 2015.11.02. 11:15:59

@Dora Ao Nang: most épp van egy szabad órám, belenézek, köszi :-)

Muscari 2015.11.02. 11:18:24

@Turchi: fel a fejjel :-)
Nagyon tetszik az avatarod, tudod, hogy milyen madárka ez?

P.Elliot 2015.11.02. 11:28:50

Klassz olvasni, sok szerencset a posztolonak.
Nekem ugyan allandora nem jonne be tropusi helyen elni, ahhoz jobban szeretem az evszakok valtozasat de megertek mindenkit akinek az orok nyar az alma,
Csak bekukkantottam a blogba ido hijan de el fogom olvasni mert nagyon erdekes.

2015.11.02. 12:06:26

@Muscari: Afrikai szövőmadár. Itt van a kertben.

Kiég3tt 2015.11.02. 12:29:20

Irtad, h a parod nem lelkesedett Thaifoldert es a te nyomasodra valtottatok. Valtozott a hozzaallasa, vagy inkabb beletorodott? Ez meg lehet konfliktusforras kettotok kozott. Kivanom, h ne igy legyen.

Muscari 2015.11.02. 12:38:53

@Dora Ao Nang: Azt hiszem, hogy minden bejegyzést sikerült elolvasni a blogodon. Ha ez hosszútávon is működik majd, akkor azt hiszem megfogtátok az Isten lábát :-D

Sanz 2015.11.02. 13:02:50

@Csupacsí: Azért az nagyon durva, hogy csak minden 250. ember (0,4%) költözik országon belül munka miatt... mondjuk 93%-os saját lakás/ház aránnyal ez nem is csoda, "a ház a mindenem" hozzáállás itt nagyon megbosszulja magát.

2015.11.02. 13:29:49

@Sanz: Illetve amíg nincsen házad v. lakásod, addig nem is vagy ember...

SzZoole 2015.11.02. 13:33:23

@FeketeMacska73: hasonlo dolgot,mint a Jani haverja es a kedves felesege:)

TilosazA (UK) 2015.11.02. 13:33:43

Ezt imádom amúgy, amikor más megmondja, hogy mostmár igazán családot kéne alapítanod...
Nem tudom, miért nem tudják a saját életüket élni inkább.

Sanz 2015.11.02. 13:44:03

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
És tényleg, ezt is mindig megkapom, hogy "miért nem lakásra gyűjtesz, miért részvényeid vannak? Az olyak kockázatos".
Amire mindig válaszolok, hogy:
1. Egy részvény ára jobban fluktuál, de egyik napról a másikra eladhatom (a lakást kicsit nehéz lenne egy nap alatt eladni)
2. Ha nem tudom, hogy hol akarok élni, akkor minek vegyek lakást?

Muscari 2015.11.02. 13:49:10

@Sanz: meg a lakásbérlés kultúrája sem alakult ki, rendezetlenek a viszonyok, sokszor nehéz gyerekkel albérletet találni. Arról nem beszélve, hogy az albérlet árak nagyon elszabadultak mostanság mindenhol, ahol van munka.

Muscari 2015.11.02. 13:51:06

@Sanz: főleg a második, az azért elég nyomós érv :-) Mit szoktak rá válaszolni?

Sanz 2015.11.02. 14:02:06

@Muscari: Igen, azt nem is vitatom, hogy nehéz albéretet találni, főleg alacsonyabb jövedelemmel (illetve egy bizonyos jövedelem alatt nem is éri meg nagyon albéretbe menni Magyarországon).

Azt szokták válaszolni rá, hogy "de a lakás egy befektetés, mert biztos jövedelmet hoz, ha kiadod albérletbe, értékálló, stb.".
Amire a válaszom a "volt már, hogy 1 milliót költöttél egy lakásra egy rossz albérlő miatt?"
Mert sajnos ez a kockázat is megvan... plusz akkor még általános amortizációról nem is beszéltünk.

Hari Seldon 2 2015.11.02. 14:06:17

@Din Serpahis:
Főleg abban a hülye "dögmelegben". Egyet értek, egy hétig, két hétig, ha tudod, hogy ADDIG tart, kilehet bírni. De ha tudod,hogy ez a hülye hőség már mindig így lesz... Hát, nekem az nagyon gáz lenne.
Persze amilyen kalandosan megoldják, lehet, hogy pár év és Norvégiában kötnek ki... :-)

Hari Seldon 2 2015.11.02. 14:20:03

@Dora Ao Nang:
Nem arról volt szó, hogy felszámoljátok a svájci telephelyeteket?
Most akkor mégis visszamentek időnként?

Muscari 2015.11.02. 14:26:09

@Hari Seldon 2: nahát, de rég láttalak. Minden oké veletek?

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 14:52:33

@Kiég3tt: A párom inkább csak azért nem lelkesedett, hogy lett egy új szerelmem mellette. Jópár hónapig nem ő volt a középpontban. De most már minden rendben van és az itt töltött idő alatt kárpótolni tudom majd mindenért, hiszen itt napi 10 óra robotmunka. Nem siet az ember sehova :)

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 14:53:50

@Muscari: Köszönjük és minden erőnkkel azon leszünk :)

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 14:55:35

@FeketeMacska73: egy kis utazási irodát üzemeltetünk egyenlőre magyaroknak magyar nyelven.

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 15:14:10

@Hari Seldon 2: Norvégia azért remélem nem, mert ha itt leesik a hőmérséklet 26ra én már fázom :)

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 15:18:54

@Hari Seldon 2: Svájcban már nem tudunk újra lakást bérelni majd, mert 1 éve szerződést kell aláírni. De abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy édesanyámék is és számtalan jóbarátunk is ott telepedtek le, így lehetőségünk van visszatérni, amikor itt monszun van és 45 fok, hiszen az 5 éves munkavállalásink is megmaradt.

Herr Géza 2015.11.02. 15:21:19

@Dora Ao Nang: Még a blogodba csak beleolvastam, de egyelöre nem találtam semmit arra vonatkozóan, hogy hogy müködik egy ilyen vállalkozósdi Taiföldön ? Fogod magad, odamész, aztán kiteszel az ajtó mellé egy táblát (virtuálisan...), hogy "Elsö Magyar Utazási Iroda", oszt ennyi?? Tartózkodási engedély, munkavállalási arrafelé nem kell, vagy csak formalitás? Ha a blogon megtalálom, akkor bocs, ha nem, érdekesek lehetnének ezek az infók...

Herr Géza 2015.11.02. 15:22:53

@Herr Géza: Taiföld=Thaiföld, of course... :))

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 15:49:13

@Herr Géza: Természetesen nagyon komoly papírmunka folyik a háttérben már hónapok óta, amire egy külön bejegyzést fogok szentelni a blogban, amint a férjem is útólér engem itt Thaiföldön, ugyanis ezt a részét teljes egészében ő vezényli. Annyit elárulhatok, nem egyszerű, de nem is lehetetlen, hisz több ezer külföldi már teljesítette a küldetést.

LyukasBogrács 2015.11.02. 16:04:25

"az előttünk álló fél évben mi megjártuk a poklok poklát is"

Ez hogy sikerult? DeLorean-nel?

©________ 2015.11.02. 16:13:24

@Dora Ao Nang: tényleg, látom, hogy cooperrel együtt dolgoztok, most akkor nem adta el az üzletet?

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 16:46:53

@LyukasBogrács: tényleg jogos :) én már gondolatban össze vissza repkedek az időben néha :)

SzZoole 2015.11.02. 16:56:38

@Csupacsí: mit gondolsz,kaya ibrahim es Josip Toth is ott epiti tovabb az uzletet,hiszen kivalo gazdasagi szakemberek

sokadikiksz 2015.11.02. 17:13:54

@Dora Ao Nang:
"A párom inkább csak azért nem lelkesedett, hogy lett egy új szerelmem mellette. Jópár hónapig nem ő volt a középpontban."
WTF ?
vagy én értek félre vmit ?

SzZoole 2015.11.02. 17:22:06

@sokadikiksz: szerintem a kinai kopasz kutyarol lehet szo.

Virago_1000 2015.11.02. 17:25:07

@Sanz: " Ha nem tudom, hogy hol akarok élni, akkor minek vegyek lakást"
- erdekes modon aki az alberletet propagalja az mind sajat lakasban el.

A lakas jobb befektetes mint egy reszveny, ez kobevesheto teny, harsogjon barmely "tanacsado" barmit is.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.11.02. 17:38:58

@Herr Géza: Szerintem Tahiföld az, mint odahaza Leányfalu után.Elírás ez, mint az óriás (időmérők javítása), gyors (görög-török kajálda), és a többiek... :D

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.02. 17:53:05

Egyébként lakástémában is pont érdekeltek vagyunk. Esetleg valakinek egy felújított tégla lakás Pécs belvárosában? :) kihasználatlanság miatt keresi új gazdáját :)

2015.11.02. 18:13:39

@Muscari: Ebben baromira igazad van. Sajnos.

©________ 2015.11.02. 18:58:01

@Zoole[uk]: nyilván. csak kerestek egy jobb gazdasági környezetet.

Shanarey 2015.11.02. 21:20:37

Hmmm.

Nem ez az első eset hogy valaki hirdetési felületnek használja a Határátkelőt, és gondolom, nem is az utolsó.

Herr Géza 2015.11.02. 22:15:13

@Shanarey: Most kivételesen nem vagyunk egy véleményen. Végül is szorosan kapcsolódik a blog tematikájához a poszt és az, hogy egyúttal áttételesen egy "utazási iroda" linkjét is megkaptuk hozzá, engem speciel nem zavar, sőt!
Egyáltalán nem volt tolakodóan tálalva.
Szerintem.....

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.02. 22:23:20

@Shanarey: naja....

nocsak, akkor Cooper még ott van, még se adta el az egész bizniszt?

egyébként meg naaaa, Muscari, Csupacsí, senki nem szólt nekem egész nap, hogy hol vagyok már? na nem mintha tudnék jönni. OFF kész, kivagyok. a gyerek ázsiai. komolyan az van a fejemben, hogy bakker felpakolom és hazaköltözünk, felkötöm a hátamra egész nap, és viszem magammal mindenhova motorral, dolgozni meg piacra meg mittomén, és akkor végre abbahagyja a nyyiffffogást. unatkozik. kivéve amikor megyünk valahova és legalább három másik ember vigyorog rá, de minimum mesél valami hang a youtubeon.

Bal 2015.11.02. 23:35:36

@Sanz: azért remélem nem egyedi részvényt tartasz, hanem befalapot vagy etf-et. Hacsak nincs pár milliárdod.

©________ 2015.11.02. 23:46:52

@Herr Géza: pedig jogos felvetes, janiek meg masokm se reklamoztak.
Mondjuk engem nem zavart, de ez szubjektiv:-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.02. 23:51:31

@sokadikiksz: egy pasi. mit vársz tőle? ;-)

@Csupacsí: ez csak olyan műfelháborodás volt részemről. :-P

Sanz 2015.11.03. 00:36:14

@Bal: Persze, befektetési jegyek (vagy alapok). A biztos 6-8%-ot inkább szeretném, mint a "fél év alatt dupla vagy semmit játszottam és bejött/nem jött be".

montroyal ( CAN qc) 2015.11.03. 01:08:08

@Dora Ao Nang: jolhangzik ... egyedulallo ferfiaknak is van ajanlatotok ? nem lehet ott unatkozni ?:-) a FB like-oltalak benneteket .. sok sikert es csak irigykedek ...

montroyal ( CAN qc) 2015.11.03. 02:09:44

a 2015 albumotokat nezve megertem hogy szeretsz ott lakni super kepek , turistanak szivesen elmennek

Bal 2015.11.03. 02:56:07

@Sanz: jól teszed. 6-8% sosem biztos semmiben, hosszú távon már örülj annak is, ha megvered az inflát.

Az ingatlant amúgy nem saját célra lehet csak nézni. Egy budapesti lakás perpill az egyik top befektetés (vagy volt tavaly). Nyilván megvannak a kockázatai, de aligha nagyobbak, mint az SP500-nak.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2015.11.03. 03:44:54

@Csupacsí: De, eladta! :-) De természetesen a betanítás és átállás hónapokig tart és ezt is tartalmazta az eladási ár, nem csak egy weboldalt.
Cooper

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.03. 05:01:35

@Herr Géza: Köszönöm. Direkt a poszt témájához ragaszkodván nem írtam bővebben arról, hogy mivel is foglalkoztunk Svájcban illetve most itt.

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.11.03. 05:05:11

@montroyal ( CAN qc): Thaiföld híres arról, hogy egyedülálló férfiakat szórakoztat felsőfokon :) Itt még egy percet sem unatkoztam, volt mit kipihennem, de minden ráérős percemre is jut valamicske munka vagy tanulás.

Herr Géza 2015.11.03. 09:31:52

@Csupacsí: Mondjuk pont Janiék masszív albán agitációja engem egy idő után inkább zavart.... De igazad van, ez is szubjektív.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.11.03. 10:06:34

@Virago_1000: főleg a világ végén, kukutyinon. Ahh, persze. 10-12 évig albérleteztem, és hálás vagyok érte. Ha nem éltem volna albiban, nem vághattunk volna bele egy londoni lakás 40%nak megvásárlásába: ha nem alberletezunk, az azt jelenti maradunk vidéken a falumban, ahol kelhetsz 4.30kor, hogy be tudj a gyárba járni szalag mellé dolgozni

Monica Reuter 2015.11.03. 10:43:23

Jó volt olvasni hogy mi történt veletek. Ti már annyi mindent tuleltetek hogy ez csak egy újabb lépcsőfok. Minden jót kívánok.

©________ 2015.11.03. 11:09:06

@Herr Géza: valóban szubjektív, de én csak a linkelésről beszéltem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása