oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. október 11. 06:41,  Hogyan nevezzelek: expat vagy migráns? 272 komment

2015. október 11. 06:41 Határátkelő

Hogyan nevezzelek: expat vagy migráns?

A címben feltett kérdést még tovább is lehetne bővíteni, de maradjunk csak ennél a kettőnél: szóval szerintetek ki az expat és ki a migráns? Az egyik lehetséges (és szerintem nem is rossz) választ a Végtelen talán blog adja meg a mai válogatásban. Emellett belesünk egy kicsit egy londoni szobabérlő mindennapjaiba és végül feltesszük a Szülők Nagy Kérdését: antibiotikum vagy sem és főleg mikor.

thaifold_bangkok_foto_vegtelentalan_wordpress_com.jpg(fotó: vegtelentalan.wordpress.com)

Kezdjük akkor az expat vagy migráns kérdéssel a Végtelen talán blogtól, ahol ráadásul tovább elgondolkodtató felvetésekkel is találkozhatunk, például azzal, hogy miért más a helyi politikához az ember viszonya külföldön mint Magyarországon?

„Itt egyáltalán nem érint a politika. Míg otthon majd megőrültem a politikai felfordulástól, – még itt is kikészülök egy-egy magyar hír hallatán, – addig itt nyugodtan ülök a diktatúrában és eszegetem a pad tai-omat az étteremben.

Hogy miért? Érzéketlenebb lettem? Kihunyt belőlem minden jóérzés? Annak idején az volt az első számú feltétele az új ország választásunknak (hova költözünk és hova nem?), hogy demokrácia legyen.

Két év alatt elmúlt volna a demokráciára való igényünk? Mitől más itt? Hogy ez az ország nem az otthonunk? Hogy nem érzem felelősnek magam a politikusok döntéseiért? Hogy csak vendég vagyok? Hogy a politika itt nincs hatással az életemre, hogy nem szól bele a döntéseimbe és nem ül a nappalimban? Valószínűleg ezért. Mert nem ül a nappalimban.

Külföldiként egy idegen országban sok nehézséggel kell szembenézned, de vannak olyan dolgok is, amelyek sokkal könnyebbek, mint otthon.

Mert hát nemcsak a politika nincs annyira hatással az ember életére, de ugyanúgy a szabályok sem. Mint például valószínűleg nem szól a thai oktatási törvény külön a külföldi gyerekekről. Így hát a beiskolázásuk is amolyan ad hoc módon megy.

No meg nem is vagy regisztrálva az országban, számon tartva olyan módon, mint a helyiek, szóval akár Kanárin vagy itt, Thaiföldön is nyugodtan tarthattuk volna a gyereket otthon a medence/tenger partján naphosszat ahelyett, hogy a suliba küldtük volna. (...)

Aztán itt vannak a kulturális szabályok. Valahogy te lehetsz MÁS. Hiszen külföldi vagy. Mindegy, hogy vödörszámra iszol egy antialkoholista országban, hogy vegetáriánus vagy egy húsimádó szigeten, vagy hogy magas sarkúban akarsz átvágni a dzsungelen. Mindegy. Megnéznek, csodálkoznak, aztán legyintenek: külföldi! És ezzel kész. (...)

A legnagyobb különbség a bevándorlók és az expatok között: a pénz. Valahogy ha expat vagy, mindenki úgy gondolja, hogy van pénzed. Valószínűleg mert legtöbbször a fejlett országból érkezőkre mondják azt, hogy expat egy fejlődő országban. Szóval ha gazdagabb országból jöttél, mint ez, akkor expat vagy, ha szegényebből, akkor migráns.

Szóval itt marhára expatok vagyunk, mert hát Európából jöttünk, és szerencsére senki nem tudja, hogy Magyarország sok mindenben szegényebb ország, mint Thaiföld, mert akkor rögtön migránsokká válnánk. És hát akkor nem csak a nem-érdemelt privilégiumainkat veszítenénk, hanem hátrányokat is kapnánk rögtön egy rakással.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el, szerintem érdemes!

Albi-on

Talán összeszámlálni sem lehetne, hány magyar él másokkal közös lakásban Londonban, én még csak tippelni sem merek, de nagyon sok ezer vagy tízezer emberről lehet szó. Közéjük tartozik a London Budapest Metró blog szerzője is, aki a minap írt a mindennapokról. Érdekes olvasmány…

london_flatshare_foto_geograph_org_uk.jpgA kép illusztráció (fotó: geograph.org.uk)

„Szép a környék, csak hárman vagyunk ebben az igencsak szerény állapotú lakásban, és az enyém a nagyobb, erkélyes szoba, ahol már hónapok óta küzd a túlélésért a kiültetett cserepes virágom. Csótányok sincsenek, sem nimfomániás, jódlizó szomszédok. (…)

Mivel szobám rögtön a bejárati ajtó mellett van, éjszakánként végighallgatom, ahogy a másik kettő műszak végével hazatrappol (én fekszem-kelek a legkorábban).

Tizenegy körül Viktorija, a litván sminkeslány, aztán éjfél után a Pincérzug lakója. Ugyanis a harmadik szobában, egy gusztustalan, pici, retkes szőnyegpadlós lyukban eddig még mindig felszolgálók húzták meg maguk. (...)

Amit felnőtt fejjel nem tudok megérteni az az, hogy élhetnek velem egykorúak ennyire hátizsákos, igénytelen módon. Nekem sincs nagy jövőképem ebben a városban, leginkább ingatlan tekintetében, de hozzuk ki a dologból a legtöbbet.

Nem főznek

Állítólag tanult, kulturált emberek a nyugati társadalom minden kényelmével, hát talán pont ezért a tésztafőzésen és virslimelegítésen kívül minden más konyhatechnológia büdös nekik. Olyan angolosan lövésük sincs az alapokról. A hűtőben az én polcomon vannak csak nyers alapanyagok és piszok módon befoglaltam a konyhaszekrényt, de ha egyszer én használom a konyhát! (...)

A takarítás egy mizéria

Az indián soha semmit, a bambino sem. Itt teszem le a voksom a kelet-európaiak mellett, mert litván, román, magyar, fogyott a fertőtlenítő rendesen. Ami hiányzik, hogy a vécéülőkére én rá nem ülök, illetve gumipapucsban tusolok, mert ki tudja, mi van a másik lábán. (...)

Lakóközösség

Most tapasztaltam, hogy a 21. század társbérletes ismerkedése nem abból áll, hogy bekopogunk bemutatkozni, innen jöttem, igyunk pertut, ilyenek. Nem, kis cetlin vagy személyesen, de mint az anonim alkeszeknél: Szia, Frank vagyok – megadod a wifi jelszavát? A tetves internet, azt előbb bárminél. Mi a jelszó? Csá, én meg az oroszlán jegyében születtem.

Az úgynevezett lakóközösség sokkal jobban tetszik itt, mint Pesten. Itt ugyan köszönni alig köszönnek, nem hogy jó szomszédi, legyen-kihez-átugrani-ha-elfogyott-a-liszt viszonyt ápolnának, de nem piszkálódnak a másikkal, nem jelentgetik fel, nincs idióta közgyűlés nyákogó öregasszonyokkal.

A szemetet reggel kitesszük az ajtó elé, George, a házmester összegyűjti, a lépcsőház nincs agyontakarítva, de a kisebbség pittbullja sem piszkítja össze, szóval jó. (...)

Körömnyi odúkat kínálnak havi 600 fontért, és van az a szükségállapotos és / vagy igénytelen, aki ki is veszi. Megpróbálok nem arra gondolni, hogy ez tíz év múlva is így lesz, mert el nem tudom képzelni, hogy egyedülálló nő az ingatlanlufis Londonban hogy tudna, ha akarna, lakáshitellel próbálkozni.

Addig is kis szobám a világmindenség és a bástya a nap végén, nézek bele új függönyt és bevallom: nem sokszor sóhajtozok a hazai, saját 65 négyzetméterem után. Itt még így is tágasabb.”

A teljes poszt itt olvasható el, kattintsatok!

Antibiotikum vagy sem?

Saját magunk kapcsán sem egyszerű döntés, mikor kell az antibiotikum, az ember hisz az orvosnak és beveszi, ha felírják… vagy nem (de ez már más kérdés). Egy gyerekkel azonban még nagyobb a dilemma, mint ez kiderül a Legfrissebb Hawaii Hömbölgések blog posztjából.

antibiotikum_foto_flickr_com_sheep_purple.jpg(fotó: flickr.com / Sheep purple)

„A gyermek viszonylag hamar közösségbe jár. Ez ugye azzal jár, hogy kb. 1 hétig beteg, 1 hétig egészséges és ez a ciklus kb. így meg legalább 6 hónapon át, amíg az immunrendszere elég tréninget nem kapott.

Utána már csak havonta egyszer lesz általában beteg (ez megint csak érdekes kérdés, hogy az így felhalmozott egészségügyi költségek vajon nem egyenlítenék e ki azt a veszteséget, amit mondjuk az jelentene, hogy az anyák otthon maradhatnának mondjuk 1 évig a gyerekkel, ahogy ez otthon is van).

Ha beteg a gyermek és dokihoz viszed, akkor itt MINDEN ESETBEN antibiotikumot írnak ki. Mert a doki így védi magát, SZERINTEM. (...)

Bizony itt az elsődleges az, hogy: „Nagyobb eséllyel nem lesz baja a kölöknek ha kap antibogyót, mintha nem, így esélyes, hogy nem perelnek”. Hosszú távon pedig…

Ez megint érdekes kérdés, hogy vajon van-e negatív hatása a szervezetre annak, hogy a gyerek 3 hónapos kora után havi rendszerességgel antibogyó kúrán van. (...)

Beszélve több szülővel is, sokan azon az állásponton vannak, hogy amikor a doki felírja, ők kiváltják az antibogyót, de várnak 1-2 napot a beadással, figyelve, hogy a gyermek állapota javul-e. (...)

Több orvos ismerősöm is megerősített abban a tudatban (ráadásul helyiek), hogy az amcsi rendszer nagyon bőkezűen bánik az antibiotikummal. De vajon…”

Na, ez a „de vajon”… ez a nagy kérdés, amiről jó sokat lehet beszélgetni-vitatkozni. A teljes posztot itt olvashatjátok el.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Anglia Thaiföld Nagy-Britannia Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr57955730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2015.10.11. 07:38:10

nem ugyanaz a kategoria a ket szo. EXPAT: Multi altal ideiglenesen kulfoldre kuldott dolgozo. Altalaban nem beszeli helyi nyelvet, jol keres, nem integralodik, par ev utan lelep.

MIGRANS: az osszes videki aki Pesten el es dolgozik migrans. Gyakorlatilag emberek 90 szazaleka mar migrans, mert tobbseg nem ott el ahol dolgozik.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.10.11. 08:01:54

Nagyon érdekes a felvetés, hogy expat vagy migráns.
Nehéz különválasztani.
Másodikat megnézem.
Harmadiknál, szerintem nincs tapasztalata a magyar rendszerrel. Otthon is rögtön antibiotikumot ír az orvos.
Egyébként rém egyszerű: nem kell azonnak orvoshoz szaladni.
:)
Szép napot!

Bredpitt Monika 2015.10.11. 08:07:34

Nagyon kivancsi vagyok ki mit fog irni az antibiotikus kezelesrol, mint szulo.
Szerintem ez altalanositas, hogy minden orvos felirja egybol amerikaban, ezt nyilvan akkor lehetne mondani ha a szulo kiprobalt mondjuk negyven allamot az otvenbol es a negyvenben felirtak minden esetben.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 08:11:24

Es az a franya politika.
mindjart a gephez ulok ott gyorsabban megy az iras

adg 2015.10.11. 08:26:11

"Annak idején az volt az első számú feltétele az új ország választásunknak, hogy demokrácia legyen."
Szoval irany Thajfold.
Meg szerencse, hogy nem valami katonai diktaturaba akartak menni, akkor talan Hollandia is szoba johetett volna, ne adj Isten Svajc. :))

A poszt amugy jo, a blogjuk is erdekes.

Johet a masik ketto...

snygg panda (törölt) 2015.10.11. 08:27:46

Hat itt Svedorszagban minden kulfoldi egyszeruen "invandrare" es majdnem egyforman utaljak oket/minket a svedek, hahaha :D

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.10.11. 08:43:16

Az albis poszton jót vigyorogtam. A takarítás, főzés tényleg nem az erőssége az így lakóknak. A magyaroknak sem. Mi volt mikor 13 másik emberrel laktunk együtt mégis én voltam az egyedüli aki takarított.

Antibiotikum terén három országból van eddig tapasztalatom. Magyarországon tényleg fölírják minden mennyiségben számolatlanul. Kanadában legtöbbször még akkor sem írják föl ha tényleg kéne. Anglia pedig amolyan vegyes felvágott, minden doki más van aki könnyen felírja és van aki meg nem akaródzik. Mindezt úgy hogy nem szokásom orvoshoz rohanni az első tüsszentésnél a gyerekkel sem.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.11. 09:13:59

@FeketeMacska73:

Magyarul: kiküldött és kitelepedett.

De az expat nem ezt jelenti.

tanato 2015.10.11. 09:31:59

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Jól írja a szerző:Expat gazdag országból érkezett dolgozó a szegényebb országba és elsősorban a küldő, állam egy cégét képviseli.
Migráns a jobb élet reményében szegényebb országból a gazdagabb országban munkát vállaló vagy munkát kereső ember.,és nincs köze a kibocsátó ország egy cégéhez.
Ja és az expat általában nem marad ott nyugdíjig,nem illeszkedik be.

tanato 2015.10.11. 09:36:00

Antibiotikum:Ha már egy szülő orvoshoz viszi a gyerekét,vagy saját magát,általában nem elég a jó szó meg hogy vegyen a patikában különféle vitaminokat és gyógykészítményeket,ugyanis legtöbbször azt már megteszi azelőtt mielőtt hozzám érkezne csak nem javul az állapota.Na meg védekezni is kell ez is igaz./Milyen hülye orvos nem is írt fel antibiotikumot csak magyarázott,nem ért ez semmihez./

Bredpitt Monika 2015.10.11. 09:41:14

@tanato: hogy allapitod meg, hogy a fertozes bakterialis vagy virusos?

DieNanny CH 2015.10.11. 09:53:25

@adg:

A posztíró maga is csodálkozott, hogy "elmúlt volna a demokrácia iránti igényem?"

©________ 2015.10.11. 10:09:08

@svájci sapka (ch): itthon kénytelen vagy szaladni, mert csak úgy lesz táppénzes papírod.

©________ 2015.10.11. 10:10:04

@adg: há igen, erre mondják, hogy az elvek olyanok, mint a puki, az ember tartja, amíg tudja...

svédnyugger 2015.10.11. 10:12:46

@snygg panda:
Azt hiszem van egy kis elôítéleted. Engem pl. senki sem utált, sôt van két magyar barátnôm, nos ôket sem. Egyszer ugyan elôfordult az elsô munkahelyemen ahol fél év után "avancerad" munkát kaptam, hogy elsô idôkben ki akartak szúrni velem, de ez inkább nôi mivoltomnak szólt, ugyanúgy bántak volna egy svéd csajjal is aki férfias munkaterületre tévedt.
Ellenkezô példát is tapasztaltam. Másik munkahely, ahol csak svédállampolgárok dolgozhattak a szakács francia volt. Egy morcos idôsebb úr, aki csak azokkal oldódott fel akikrôl tudta, hogy nem svéd születésüek, persze abban az idôben leginkább finnek. egy cseh és rajtam kívül még egy magyar dolgozott ott több száz svéd mellett.
Lehet, hogy más idôk voltak? nem tudom ma hogy van.

2015.10.11. 10:13:44

Az expat kategória szerintem ennél jóval bővebb. Expat minden kitelepült nyugger (és azokból állati sok van ám), a misszionáriusok, önkéntesek, ngo-sok, mezítlábas angoltanárok, az egyre több digitális nomád. Ezeknek nem nagyon van közük a honi multikhoz, és vagy több pénzük van, mint a helyieknek, vagy nincs.

Például én most Portugáliában nomádkodom, ami éppenséggel gazdagabb ország, mint Mo., és garantáltan nincs több pénzem, mint a helyieknek. Ettől még ha létezik expat, én az vagyok.

Viszont: az expatoknak általában (nem mindig) rendben vannak a papírjaik, általában van pénzük arra, amit igénybe próbálnak venni, és emiatt általában szíves(ebb)en látják őket.

--

Amikor legutóbb Mo-on jártam, láttam egyébként egy hajléktalant, tél volt, és több cucca volt maga körül, mint ami nekem van. Ráadásul nekem sincs úgynevezett otthonom, ezzel együtt nyilván én nem vagyok hajléktalan.

Közte meg köztem az a különbség, hogy ő szopóágon van, én meg hál'istennek nem, és szerintem az expat/migráns különbséget is így érdemes megfogni. Az egyik szopóágon van, a másik nincs (a kettő kategória közé beékelődő vendégmunkás meg egy kicsit).

Bredpitt Monika 2015.10.11. 10:33:40

@svájci sapka (ch): @Csupacsí: sajnos azért is orvoshoz kell menni, hogy a gyereknek igazolást szerezz a suliba, összesen három napot igazolhat a szülő egy tanévben, tehát még ha nem is dolgozol kell az igazolás, szóval influenza járvány idején is kénytelen vagy odacibálni, hacsak nem jó indulatú az orvosod és elhiszi neked, hogy a gyerek tényleg nincs jól és kell az az otthon maradás

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.11. 10:35:28

@tanato:

S mondjuk az itteni magyarok? Ők egy gazdagabb országból (Mo-ról) jöttek egy szegényebbe (BG-ba)?

Kizárva most azokat, akik családi okból jöttek, mert az nyilván más, hogy megismerkedtek Mo-on egy bolgár sráccal/csajjal, s az nem akart Mo-on maradni, ezért követték őt haza.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 10:35:30

Ez az expat eszmecsere a fingfűrészelés tipikus esete. Mi ebben az érdekes vagy a lényeg vagy az egyáltalán említésre méltó?

A második blog tök jó. Minden posztját élvezet olvasni.

A harmadik témáról. A fiamnak a szívbetegsége miatt javasolt volt az antibiotikum kezelés minden betegség alatt. Hogy ez jó vagy rossz nem tisztem eldönteni, azóta megoperálták és egészséges az a lényeg.
Nekem gyakran volt egy makacs évente visszatérő torokgyulladásom amit Semicillinnel kezeltem mindig sikeresen. Aztán ezt a gyógyszert megszüntették. Itt kint Londonban a hasmenéstől a honvágyig mindent Flectorral gyógyítunk aminek ugyanaz a diklofenak a hatóanyaga mint a Semicilinnek volt.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 10:36:49

@svédnyugger: @snygg panda: Svédországgal nem tudok mit kezdeni mostanában. Azt hallom most a híradóban, hogy milyen toleránsak az emberek és hogy sokan még most is arra szavaznánáak menjenek a migránsok.

Nekem van egy ismerősöm, akinek a volt felesége kint él Svédországban már több , mint tíz éve (nem tudom pontosan hány éve). Ő mesélte, hogy az exfeleség egy időben megkérte a gyerekeket ne beszéljenek az utcán magyarul, mert annyira féltette őket a szélsőséges svédektől.
Ez az után volt amikor az a nagy mészárlás volt abban a táborban (melyik évben volt, nem tudom).

Bredpitt Monika 2015.10.11. 10:45:45

Antibiotikum.
Most nyáron lányom rengeteget volt egy jó barátunk medencéjében, aki egyébként nem klórt rak a vízbe hanem sót.
Lányom elkezdett panaszkodni, hogy fáj a füle. Ehhez annyit, hogy ő kicsinek is azt mondta fáj a hasam akkor is ha csak pukiznia kellett. Hivtuk az orvost, egyből 170 dollar vizitdíj plusz ha antibiotikum (ami szinte garantált volt) mininum 40 dollár, nem tudom most mennyiért adják odakint.
Hát az elég sok pénz. Közben lányom azt mondta, hogy nem is fáj már a füle. Kifaggattam az időpont előtt, hogy mit érez.
Hallottam már másoktól a swimmer's ear kifejezésről. Gyorsan megnéztük ( a neten sok minden van róla). Ezen kívül van két közeli ismerősünk, akiknek a gyerekei minden nyáron ettől a bizonyos úszók füle problémától szenvednek.
Teljesen használható ami a neten van. Ecet és viz fele-fele arányban, vagy ecet és alkohol , két csepp a fülbe, utána hajszárítóval kiszárítani a vizet egyből ahogy kijön a medencéből. Semmi baja a lányom fülének azóta sem.

Nyilván erre sokan azt mondanák, hogy felelőtlen szülő. Ezekhez a kis magánakciókhoz azért jó az ember ismeri a gyerekét, meg a kis tüneteit. Amikor tényleg fájt a füle, akkor rohantunk az orvoshoz mert ott bizony sírás is volt és egyértelmű volt , hogy többről van szó.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 11:02:14

Másik antibiotikum történet. Férfiaknak nem ajánlom az olvasást.

Nekem rendszeresen, szinte minden évben 1999ig hólyaghurutom volt. Erre egyből kaptam az antibiotikumot. 99-ben New Jerseyben félrekezelt egy idős doktornő, aki hogy az egész történet faramuci mivoltát is leírjam, közölte velem, (miután jól kifaggatott a magánéletemről és megtudta, hogy nincs körülmetélve a barátom,) nekem nem hólyaghurutom van, hanem krónikus hüvely gyulladásom. Jól félrekezelt.

Aztán végül a patikából saját hatáskörben (köszönöm azóta is seggfej doktornőnek) levettem a polcról a Cranberry Extract nevű kapszulát , amiből a maximális adagot bevettem és azóta nincs hólyaghurutom. Egyébként azt írják a neten róla, hogy megelőzésre ajánlják inkább, de nekem egyértelműen nagyon sokat segített.

Amerikában egyébként nőknek, ha antibiotikumot írnak fel, egyből javasolják hozzá a hüvely kenőcsöt is, hiszen pont ez az egyik baj az antibiotikummal, hogy káros a normál baktérium flórára, amire pedig szükségünk van.
Én nagy ellensége vagyok az antibiotikumnak , de nyilván ésszel kell csinálni mindent.

Szerintem nagyon sokat számít milyen viszonyban van az ember az orvosával és mennyire bízik benne. Sok orvos feleslegesen felírja én úgy látom, de nyilván ehhez az orvosok tudnak jobban hozzászólni.

Nekem most pl. hallójárat gyulladásom van. Az első doki a Dél Pestiben félrekezelt, pont meleget javasolt, ami nem is jó rá, meg calcium tablettát és orrsprayt...no comment.

Az SZTK ban a doki, akinél sajnos nagyon sokan vannak mindig, de nagyon jó híre van (pont azért nem is hozzá indultam első körben, mert 40 ember ült előttem, mondjuk pont hétfő volt)
sem írt fel antibiotikumot, hanem egy gézlapra egy kenőcsöt nyomott amit a fülembe tett, amit másnap reggelig kellett bent tartanom, azóta meg napi 2x3 csepp Ciloxan t kell a fülembe csepegtetni, már most érzem, hogy jobban vagyok.

©________ 2015.10.11. 11:15:33

@Bredpitt Monika:
"nekem nem hólyaghurutom van, hanem krónikus hüvely gyulladásom"

pontosabban a hüvelygyulladástól van a hólyaghurut.
sajnos előfordul. úgy is, hogy észre sem veszed a hüvely bakteriális fertőzését.

2015.10.11. 11:16:53

@diggerdriver: Tudtommal a Semicillin hatóanyaga ampicillin, nincs benne diclofenac. A Semicillin otthon nem szűnt meg. A Flectorban van diclofenac, mint a cataflamban is, vagy az otthoni voltaren duo akármiben.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 11:29:02

A leírt állapotok és árak után azt mondja: "...nem sokszor sóhajtozok a hazai, saját 65 négyzetméterem után."

Hát akkor gratulálok!

Én pedig inkább élvezem a hazai 54 négyzetméteres lakásom nyugalmát, amin a feleségemen kívül senkivel nem kell osztoznom. Hozzáteszem, hogy öröm vele élni, így mi sok más családdal ellentétben inkább kiegészítjük, semmint kikészítjük egymást.

Nem kell mások után takarítanunk; nem kell várnunk a vécé előtt, ha pisilni kell; nem kell mások piszkos edényeit arrébb pakolnunk, ha mosogatni szeretnénk; nem kell más szennyesét arrébb tologatnunk a nappali kanapéján, hogy le tudjunk ülni; nem kell várnunk a mosógépre, ha mosni akarunk, mert valamelyik lakótárs benne hagyta a ruháit a gépben; nem kell mások ricsajozását hallgatnunk; és ennek ellenére nem fizetünk aranyárat azért, hogy lakjunk valahol. Sőt továbbmegyek: mi itt nem lakunk, hanem élünk. A kettő között van egy kis különbség.

Lehet, hogy ennek az az ára, hogy nem a híres-neves Londonban, hanem Budapesten kell boldogulnunk, de mi örömmel vállaljuk ezt a sokak számára lehetetlennek tűnő megpróbáltatást.

Nem tudom, hogy sokunk közül ki érzi magát jobban a bőrében. Mi mindenesetre remekül megvagyunk. Lakótársak nélkül is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 11:32:56

@Turchi:
Na most hogy mondod...
A dokim mondta hogy megszűnt a Semicillin. Igaz ez vagy 10éve volt.
Valami Voltarent írt fel helyette amiben diklofenak van de az szart sem ért. A Flectorban viszont tök hatásos.

nemor 2015.10.11. 11:35:59

@Bredpitt Monika: nálunk ezért ősztől tavaszig mindig van a pulton vörösáfonya :)
Csak az a baj, hogy többnyire agyoncukrozottat lehet kapni, émelyítő, néha van csak natúr vagy enyhén édesített. Ja meg hogy az édesszájú férfiágtól nincs biztonságban (de biztos nekik sem árt:)).

Bredpitt Monika 2015.10.11. 11:40:06

@Csupacsí: Határozottan nem az én esetemben.

tanato 2015.10.11. 11:40:26

@Bredpitt Monika: Nem lehet minden esetben megállapítani,vannak persze jelek,hirtelen magas láz végtagfájdalmak vírusos,zöld,vagy sárga orrváladék bacis pl.pozitív hallgatódzási lelet bacis,negatív vírusos pl.
De:A kisebbik rossz ha vírusos kap antibiotikumot,mint ha a bacis nem,abból nagyon komoly baj lehet.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 11:44:51

@nemor: az amerikai áfonyalé nagyon gej szerintem, én csak úgy bírom meginni, ha még vizet is teszek hozzá, ezt a bizonyos kapszulát viszont én itthon odaadtam egy ismerősömnek és azt mondta, hogy teljesen kiakadt a gyomra magától a kapszulától....

tanato 2015.10.11. 11:47:48

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: vannak spec. kategóriák,mint amit említettél is.Szerintem a legfontosabb hogy az expat nem akar ott nyugger lenni vagy meghalni ahol dolgozik,a migránsnál meg benne van a pakliban hogy élethossziglan marad.
na meg a fogadó ország szívesebben látja az expatot/mert általában gazdagabb,magasabb képzettségű réteg/mint azokat akiket migránsnak nevezünk.Bár az ő munkájukat is szívesen igénybe veszik mert a hazainak az már derogál/építőmunka,mezőgazd .munka,háztartási munka.idegenforgalmi szakképzetlen munka stb./de egy kissé lenézik őket.
Spec. pl. egy magyar orvos Svédországban mert nem tipikus expat,viszont szeretik úgy állami mint lakossági szinten is és megbecsülik,így nem sorolható a migráns kategóriába sem.A lényeg az semmi nem fekete vagy fehér.

P.Elliot 2015.10.11. 11:48:07

@Bredpitt Monika: Nekem meg soha nem volt nogyogyaszati problemam eletemben pedig szedtem antibiotikumot erre-arra ha nem is gyakran, de en be is szedem ha felirjak mert az orvos tudja hogy miert adja. Es hogy kell hozza huvelykenocs arrol most hallok eloszor, szerintem nem kell. Mastol sem hallottam, baratnoktol ilyet.
Hogy felirjak-e mindenre az antibiotikumot azt nem tudom, a mi csaladunknak ilyen tapasztalalata nincs, kizarolag gyulladasra, anelkul meg nem szuntetheto fertozesekre, betegsegekre szoktak.
Influenzanal, virusos fertozeseknel akkor irjak fel ha az mas olyan tuneteket okozott amit csak azzal lehet helyrehozni.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 11:48:46

@tanato: igen, tudom, nekem van ismerősöm aki kezdő anyuka volt és a kedves anyósa lebeszélte az antibiotikumról....

a gyerek fülét végül meg kellett műteni, az orvos azt mondta nem lehet búvár és űrhajós.......egyik sem akart lenni szerencsére

ez volt még az az eset, ahol a gyerekorvos is nagyot hibázott , a műtétet végző orvos rá is kérdezett ki kezelte a gyereket, pedig ez nem jellemző, inkább megvédik az orvosok egymást én úgy látom

néha nehéz megtalálni a helyes megoldást, persze van aki mindig az orvosra hallgat, de hát itt vagyok én felnőtten, félre kezeltek két hete.......

Bredpitt Monika 2015.10.11. 11:50:51

@P.Elliot: Hű, de korán keltél. Nekem kellett és felírták és a magyar barátnőimnek is ez volt a tapasztalata. Amerika nagy és ezen belül még New Jersey is.
Jobbulást férjednek, remélem jobban van már.

DieNanny CH 2015.10.11. 11:51:38

@A nagy kékség:

Ez mondjuk igaz. A mások után takarítás, ha főzni akarnék, előbb a másik holmijait kellene elmosnom, a retek wc, stb.
Én még csak kollégiumban laktam másokkal, ott meg volt takarítónő, meg különben is, 14-18 éves korig még nem vagyunk annyira különbözőek.
Szerencsés az, akinek nem kell idegenekkel együtt laknia.

Viszont, a posztból az jött le, hogy hősnőnk megpróbálja a pozitívumokat látni és a lehető legjobbat kihozni a helyzetből.

Az, hogy te jól érzed magad, az jó. Van olyan is, aki külföldön sem takarít mások után és jól érzi magát, és van olyan is, aki Mo-on lakik társbérletben, és hallgatja a ház éjszakai életét.

tanato 2015.10.11. 11:54:31

@Turchi: Jól mondod, a ASEmicillin antibiotikum/volt/ aVoltaren meg diclofenac hatóanyagú NSAID azaz non szteroid gyulladáscsókkentő,akár a Cataflam vagy a Diclac meg egyéb sok más.Főleg ízületi fájdalmakban írjuk.

adg 2015.10.11. 11:55:32

@Bredpitt Monika: " aki egyébként nem klórt rak a vízbe hanem sót"

...amibol a chlorinator aram segitsegevel klort allit elo, majd az kesobb a vizben visszaalakul sova, es ujra es ujra. A sosvizu medencekbe nem kell klor, csak ha valami gond van, pl keves a so es nem termelodik eleg klor, tul sok szennyezes kerul bele, vagy egyeb okobol felborul a viz kemiai egyensulya, es nem mukodik vagy nem is termelodik klor.
Ha minden oke, akkor normal mennyisegu klor kell legyen a vizben.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 11:55:54

Ha már fül akkor gyorsan had mondjam el, amit úgy látom kevesen tudnak. Van egy gyakorlat arra, ha szédül az ember a fülproblémájából eredendően.

Ezt egy floridai doki mesélte el nekem. Itthon most rákérdeztem a dokinőnél aki félrekezelt és legalább ennyi haszna volt, hogy ideadott egy kis szórólapot, amin rajzzal ellátva bemutatja a gyakorlatot.

Bocs, ezt később felrakom, most el kell rohannom, ha valaki ismeri rakja már fel, nagyon hasznos és sokan egyből gyógyszert szednek, pedig elmúlik a szédülés két három napon belül.

tanato 2015.10.11. 11:56:40

@nemor: @Bredpitt Monika: A vörösáfonya kapszula nagyon jó segédgyógyszer húgyúti és prosztata krónikus gyulladásaiban.

tanato 2015.10.11. 11:59:04

@Bredpitt Monika: Dehogynem írt fel antibiotikumot,a CIloxan csepp egy igen erős antibiotikum.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 11:59:38

@adg: Köszi az infot. Az ismerősünk egyébként nagyon precíz, ahogy kiderült a fülfájás már vizsgáltatta be is vizet. Nem volt kóros az összetétel. én nagyon szeretem a medencéjét, mi sokat járunk viziparkokba és nekem a klóros víztől viszket a lábszáram, nemhiába javasolják sok embernek az óceánt, meg ugye ott van a Holt tenger gyógyító hatása

Bredpitt Monika 2015.10.11. 12:02:13

@tanato: Igen, tudom, bocsánat nem voltam egyértelmű. De ez nem szájon át szedhető, és nyilván ha a fülembe cseppentem akkor biztos nem lesz hüvelyproblémám. Igy teljes a mondandóm. De azért javíts ki, ha hülyeséget beszélek. Én úgy gondolom, hogy ez sokkal jobb, mint a szájon át szedhető..........köszi hogy itt vagy. Ma úgy látom szükség lesz rád.

Hol van Madam Seldon? Ő is biztos tudna segíteni a sok okos szülőnek, aki otthon akarja kikezelni a gyerekét.
Felvállalom ha hülye vagyok.

P.Elliot 2015.10.11. 12:03:01

@Bredpitt Monika: Igen, koran keltem mert megyek be a korhazba hozza mihelyt lehet...Jobban van de meg nem annyira hogy hazaengedjek.

adg 2015.10.11. 12:21:03

@Bredpitt Monika: Mi is altalaban havonta megnezetjuk, vagy az esos evszakban surubben is. Vagy ha homalyos lesz, zoldes, akkor mindig. Olyankor kiesett az egyensulybol. Tropusi kornyezetben ez konnyen megesik.

Erdekes modon, amikor klrszaga van a viznek, az nem feltetlenul azt mutatja, hogy sok a klor. Sokszor pont keves van benne. Mar nem emlekszem a komplett bullshitprezentaciora, amit a medences csavo levagott nekunk, de az a lenyeg, ha keves a klor es sok a szennyezodes, akkor valamiert jobban felszabadul a klor a vizbol, ezert lesz klorszaga. Ilyenkor altalaban extra klor kell neki, es helyreall. Volt ilyen nekunk is, es mukodott. Es ezert klorszagu sokszor a strand vize is, mert a sok "mocskos" naptejes, izzadt, pisis nyalas furdozo megnoveli a klor fogyasat, es nem tud vele lepest tartani a rendszer.
Meg persze van, hogy biztosra mennek, es annyit tesznek a vizbe, hogy mindenkinek kifeheredik a gatyaja. :)

Mint lathato, a kemia sosem volt az erossegem... :)

2015.10.11. 12:39:01

"Mi a jelszó? Csá, én meg az oroszlán jegyében születtem." Ezen nevettem. :D Ez valami generacios dolog lehet szerintem ez a wifi maniaval egyuttesen torteno tarsasagi dolgok elvesztese vagymi... Hat ez van, en meg sose laktam amugy alberletben, kollegiumban, stb... sot en meg a Szigetrol is minden este hazabuszoztam, nekem napi 4-5 ora utazast is siman meger, hogy raulhessek a WC ulokere meg ilyenek, de en mar csak ilyen burzsuj vagyok, vagy lehet, hogy nem, mert amugy szerintem a sajat 65 nm az tiszta luxus :D

Expat, ha folulrol lefele, mesz, migrans, ha alulrol folfele. Jo, tudom, nem ez az "igazi" definicio, nem is erdekel, szerintem a legtobben viszont igy ertelmezik. Csak azt nem tudom mi van akkor, ha szinten maradsz. :D

2015.10.11. 12:43:47

@adg: Nahat, ezt nem is tudtam. Marmint, hogy a klorszag azert van, mert keves. Igy meg undoritobbnak tunik szamomra az uszoda :D

nemor 2015.10.11. 12:50:51

@tanato: én az aszalt gyümölcsre gondoltam, mi azt toljuk direktben.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 12:51:07

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: A rend kedvéért hozzáteszem, hogy annak idején én is szobabérlőként kezdtem kint, tehát tudom, miről beszélek. Nekem ez, hála az égnek, csak nagyon rövid ideig tartott (mindössze néhány hétig), viszont sok olyan magyart ismerek, akik évekig beleragadnak ebbe az állapotba. Ezzel nincs baj, ha valaki csak pénzt gyűjteni megy ki, hiszen akkor a cél érdekében összeszorított fogakkal ki lehet bírni valahogy, de azért hosszú éveken át talán megviseli az embert, pláne úgy, hogy sok kiugrási lehetőség nincs. Vadidegenekkel együtt élni egy darabig lehet csak jó poén (és egy bizonyos életkorig), de nyugodt életnek semmiképpen sem nevezném. Ezért lehet az is, hogy az adott személy, kicsit durván fogalmazva, megtanul önmagának is hazudni, és elhiszi, hogy ez így jó. De azért a keserűség sok kint élő magyar arcán látszik, amit még a viszonylagosan magasabb kereset sem tud mindig ellensúlyozni. Szerintem.

Narina 2015.10.11. 12:51:13

Na egy picit hozza szolnek az antibiotikum temahoz. A mi csaladunk azon belul is en egy elegge meghokkento jelenseg vagyok. Helyzet a kovetkezo leiden-mutaciom van. Ez egy orokletes dolog es csak bizonyos szerekre reagal hulyen a testem, de alapvetoen nincs altalanos negativ hatasa a mindennapi eletben. (pontos leirast ne varjatok legfeljebb tanato kollega tud rola valamit) Altalanossagban azt lehet mondani, hogy nekik tilos minden nemu hormon tartalmu keszitmeny, nem javasolt az algopirin/aszpirin es ilyen hatoanyagu keszitmeny(elobbitol trombozis es vagy hig ver alakul ki, nem tudom a pontos megnevezest), nekem meg hozza jon, hogy az ibuprofeneket es paracetamolt sem birom(2 utan hanyok es migrenem lesz, vagy szapora) valamint, hogy szep legyen az elet nekem, ha antibiotikumot szedek utana 2-3 hetig keptelen normalisan mukodni mind az emesztesem mind a gyomrom. Ez azt jelenti, hogy az elso heten gyokkettes tempoval falat-felpercszunet-falat ritmusba ehetek, valamint a tobbit nem reszleteznem, de kinlodas(meg akkor is, ha eszek, hozza probiotikumot)! Na az otthoni dokim az mar jol atlatta, hogy az egyeduli amire ugy ahogy normalisan reagal a testem az a gyogynovenyek igy tetszet nem tetszet (neki es nekem) kenytelenek voltunk atalni erre. Lanyomnal vegyes a felhozatal O mar nem ilyen maceras. de O meg megkergul az edesito tartalmuaktol, ha gyogyszer, ha nem valamint o is furan reagal bizonyos szerekre! Parom meg szimplan azota beteg csak evente egyszer amiota gyogynovenyeket isszik, ha erzi a kezdodo betegseget. Persze minden esetben megyunk dokihoz, de az angol dokit kirohogtem, mert amikor eloadtam mi a szitu fogta a fejet es tolem kerdezi, hogy akkor milegyen. Mondtam neki az alternativ lehetoseget es nezet nagy bambi szemekkel, de utana nezve rabolintott, hogy bar itt nem ez az orvosi gyakorlat, de am legyen(felvazoltam neki, hogy mik a lehetosegek gyogynevenynyek teruleten mit szoktunk ilyen tipusu betegsegre, de, ha nagyon muszaly valalom a migrent vagy az esetleges agyikatasztrofat is, de inkabb kerulnem). Ballagtunk kifele latom am, hogy a doki nagy telefonalgatasba kezdet es meseli a szitum, persze orvosnak meg elotte mondta, hogy szeretne errol majd konzultalni, mondom felolem. Szegeny. Na meg tudok meglepit okozni egy dokinak is!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 12:51:28

Leírom még egyszer, kicsit másképp, hátha így nem lesz cenzúrázva. Szóval a kint élő magyarok egy része azért nem foglalkozik a helyi politikával, mert a néhány szavas szókincs, amire feltétlenül szükségük van ahhoz, hogy a munkájukat elvégezzék, nem teszi lehetővé a hírek megértését. Sokan kint is inkább magyar tévécsatornákat néznek, magyar híreket olvasnak, magyar fórumokat látogatnak, ez pedig egyértelműen a nyelvi fejlődés útjába áll, aminek egyenes következménye, hogy a legkisebb mértékben sem tudnak becsatlakozni a lokális vérkeringésbe. És hát túl sok beleszólásuk amúgy sincs a dolgokba, szóval motiváció sincs arra, hogy valaki mondjuk a helyi politikai rovatot olvasgassa, pedig abból kiderülne, hogy ott is megy ám az egymásra mutogatás. Csak egy kicsit másképp, mint itthon.

tanato 2015.10.11. 12:53:16

@Bredpitt Monika: Igen az lokális antibiotikum.M.Seldon tényleg jöhetne.

tanato 2015.10.11. 13:00:55

@Narina: Hajlamos vagy thrombózisra kerülni kell az erre hajlamosító szereket pl. fogamzásgátlók.Hogy a gyomrod gyenge és az ibuprofentől meg az antibiotikumoktól hasmenésed van az már más.

2015.10.11. 13:04:43

@A nagy kékség: Ezek akikrol irsz ezek ugyanazok az emberek, akik a Facebookodra kuldik a kepeket az Elso Autorol a Nyugati Fizetesbol?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 13:12:39

@tanato:
Ok doki de most van semicillin vagy nincs? Vagy esetleg időlegesen beszüntették?
Izületi gyulladásom volt nekem is menni is alig tudtam.

adg 2015.10.11. 13:17:03

@mojyo: Legalabbis ezt mondta a szagember, meg ezt olvastam, amikor beszalltam az internetbe utananezni, mint Vagasi Feri annak idejen. De en nem ertek a kemiahoz, csak egy statikus vagyok. Lehet, hogy csak el akarjak adni nekem a marhasagaikat. Altalaban nem tudok ures kezzel eljonni toluk, egy kis ez+az mindig kell bele. Szerencsere csak filleres dolgok altalaban, ha komolyabb kell, akkor az a tulajra hagyom, fizesse o. :)

tanato 2015.10.11. 13:17:46

@diggerdriver: Létezik,de nem nagyon írják már,de még hozzá lehet jutni.Ízületi gyulladásra nem igazán jó.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 13:27:03

@tanato:
Amikor volt a torokgyulladásom a semicillin használt. Aztán a torokgyulladás nem lett többet pedig végigkísért vagy 30évig.
Lett izületi gyulladás az tartott 10 évig.Na arra írt valami diklofenak alapú gyógyszert aztán az is elmúlt. Most éppen semmi bajom de ez is elmúlik...
Fogfájásra a Flector elsőosztályú.

Narina 2015.10.11. 13:49:25

@tanato: Az elobbit tudom, de az utobbit nem ertem, mert lesz migrenem ezektol a szerektol, mert leszek sokkal rosszabbul? (paracetamol ibuprofen) Megj: voltam mar szeleskoru kivizsgalason mindenre kiterjedoen, de nem tudtak mondani semmi erdemlegeset, szerintem ok sem ertik, mert eltekintve a leident semmi mas bajom nincs es a tesztek sem mutatnak sokat, csak amiknel beszedem es figyelik a reakciom. Egyedul csak az antibiotikum kapja szet a gyomrom a tobbinel inkabb a migren szedules, ebbol adodik a roka kergetes! Remelem erted mit akarok mondani, mert lehet ma megen nem tudok fogalmazni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 13:49:39

@mojyo: Igen, tehát akkor most kezdődik az a műsor, hogy én súlyosan általánosítok, és amiről írtam, az egyáltalán nem jellemző, sőt valójában csak egy-két kirívó eset a több százezerből.

Hagyjuk.

Főgebra 2015.10.11. 13:49:45

@diggerdriver:
Forgalomban van DE: semmilyen támogatás nincs rá, így a 40 db-os 250 mg-os kemény kapszula ára 2.334,- Ft!!

DieNanny CH 2015.10.11. 14:45:54

@A nagy kékség:

Igen, valószínűleg van ilyen része is a nem-politizálóknak.

Én azért nem politizálok külföldön, mert Mo-on sem politizáltam soha. Nem értem a politikai kifejezéseket.
Külföldön nem a nyelvtudásom akadályoz, ugyanis nagyon jól tudok németül, egyik osztrák családomnak járt a Kurier, azt minden nap olvastam (néha egyedüliként a családban.)

Számomra az időm túl értékes ahhoz, hogy felesleges dolgokkal foglalkozzak. Foglalkozzanak vele a politikusok. Én is furcsállnám, ha a szülők otthon állandóan pedagógiai témákat hallgatnának/néznének.

Ja, és ha Mo-on vagyok, rögtön kapcsolom ki a rádiót, tévét, ami viszont sok családnál egész nap megy, és ontja a baromságokat.

snygg panda (törölt) 2015.10.11. 14:46:00

@svédnyugger: @Bredpitt Monika:

Természetesen eléggé lesarkítottam a dolgot, de valószínűleg (a felhasználónevedből kiindulva) Te nem mostanában költöztél Svédországba. Nekem az itteni idősebb magyar ismerőseim egyhangúlag állítják, hogy Svédország teljesen más (tehát jobb) volt akár csak 15-20 évvel ezelőtt is. Az '50-es, '60-as években meg pláne. De egy angol fickó cikkében, akinek volt valami kapcsolata Svédországgal, azt olvastam, hogy már most alig ismert rá a 4-5 évvel ezelőtti országra, amikor ő itt élt.

Szóval manapság már más a helyzet. Az "invandrare" gyakorlatilag szitokszó lett a legtöbb helyen. Persze tesznek különbséget, pl. egy európai sokkal jobb helyzetben van, mint egy arab vagy afrikai, és saját tapasztalatom szerint az európaiakkal sokkal befogadóbbak, de akkor is elég keményen kell küzdeni a diszkrimináció ellen.

Kiegészítésként:
Az idősebb magyar korosztály szerintem már rég "besvédült". Néztem régebben a nagykövetségen egy rendezvényen, hogy ki ez a sok szép svéd hölgy, biztos magyar férjeikkel jöttek - gondoltam én. Erre kiderült, hogy mindannyian 20-60 éve itt élő magyar hölgyek voltak. :D

2015.10.11. 14:46:34

@A nagy kékség: Dehiszen en csak kerdeztem... :D

M. Péter 2015.10.11. 14:57:51

@tanato: @FeketeMacska73: Az expat angolul egyszerűen külföldön élőt jelent, gyakrabban használják arra, akit a cége küldött ki valamilyen jó állásra, de a véglegesen letelepedetteket és a nyugdíjasokat is magába foglalhatja. Egy mondat a The Independent egy cikkéből:
"There are as many as 800,000 British expats in Spain. Many, like the majority of the English Speaking Club’s members, are retired and have moved here permanently." ( www.independent.co.uk/news/world/europe/10167638.html )

Muscari 2015.10.11. 15:17:38

@adg: már a következő mondatban önkritikát gyakorolt :-)

Tetszik az ajánló, de ma sajnos nem lesz időm olvasni. Az egyik nénimet fogom egy esküvőre elkísérni, úgyhogy lesz unalmas napom.

2015.10.11. 15:40:01

@A nagy kékség: Mi ez a komplexus nálad? Mindenféleképpen beakarod bizonyítani, hogy minden magyarnak szar kint, mert te nem tudtál kint beilleszkedni?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 15:46:16

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Politikával mi sem foglalkozunk egy percet se. A híreket szűrjük, a hangulatkeltésre nem ugrunk, próbálunk olvasni a sorok között. Tévékészülékünk van, de adás nincs. Ha valami érdekel (film, természetfilm, koncert, bármi más), azt letöltjük vagy megnézzük online, de irányított hírekkel teli híradókat nem nézünk. És nyugodtak vagyunk.

Ha pedig találkozunk valakivel, aki már a harmadik mondat után elkezd panaszkodni, esetleg politizálni, rászólunk az illetőre. Ha megérti, hogy minket ez nem érdekel, akkor folytatjuk a beszélgetést, ha nem, akkor rövidre zárjuk a történetet, és megyünk a dolgunkra.

Mi így védekezünk a rohanó világ gépszíja ellen.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 16:00:31

Fülgyakorlat:

Leülsz az ágy szélére középre. Ledőlsz a jobb oldaladra úgy, hogy a fejed a plafon felé fordítod, számolsz 30-ig. Felülsz, számolsz 30-ig. Utána bal oldalra ugyanaz (fej plafon felé) 30ig számolsz. Felülsz, 30-ig számolsz. Ezt megcsinálod ötször. Naponta 2x3x. Két nap alatt nekem szokott működni a dolog és elmúlik a szédülés.

Persze ez akkor működik, ha fülprobléma miatt alakul ki a szédülés, illetve további információért tanato-hoz küldenék mindenkit. Érdemes kipróbálni szerintem gyógyszer szedés helyett.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 16:05:07

Takarítás: utálom, ha valaki igénytelen, de azért túlzásokba sem kell esni.
Egyszer azt olvastam (és nehogy valaki megsértődjön, ez csak egy cikk volt), hogy az alacsonyabb végzettségű emberek sokkal inkább hajlamosak arra, hogy nagyon sok vegyszert használjanak takarítás közben, és a takarítás mértéke is jóval magasabb, mint a diplomásoknál. Érdekes.

Erre én azt tudom mondani, hogy érdemes lenne szerintem mindenkinek elmennie egy ANTSZ tanfolyamra. Nekem kötelező volt 2003 ban, amikor egy anyaotthonban dolgoztam. Pár órás volt és egyből vizsgáztunk is. Tanulságos. Ha tisztában vagyunk alapvető fogalmakkal biztos nem fogunk annyira kétségbeesni egy kis bacitól és nem fogjuk halálra sikálni a lakást.

tanato 2015.10.11. 16:06:20

@M. Péter: Köszi az infót.Az expat kifejezés pár éve még teljesen ismeretlen volt itthon,akárcsak a migráns.Mostanában lettek divatos szavak.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 16:08:54

@A nagy kékség: @Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Nem akarja bebizonyítani, szerintem néha túlzásokba esik egy egy mondat olvasása során. Nekem is megakadt a szemem ugyanazon a mondaton. Én biztos nem szenvednék másokkal egy lakásban, amikor van itthon egy kis saját lakásom, de nyilván az az ember meg a tágas szót másra értette, ami nagy kékségnek nem jött vissza. Én megértem mindkét álláspontot, de néha tényleg olyan mintha kekeckedni akarna (akarnál).

Azért én veled vagyok sokszor.
Egy dinoval meg ne vitatkozz, főleg akkor ha nem is dino, hanem kigyó, vagy fordítva?
(már a nevedből is rájöhettem volna egyébként, na mindegy)
Mindenki tudja mit kinek irtam. Üdvözlet a Bölcsek Földjéről.

tanato 2015.10.11. 16:09:23

@Narina: Ja akkor az már egy harmadik dolog,a migrén ami hányingert és szédülést okoz.Az egy sötét ló senki nem tudja mi okozza és nincs tökéletes kezelése sem.Egyszerűen jön "magától" és elmegy "magától",csak tüneti kezelése van.

tanato 2015.10.11. 16:17:45

@Bredpitt Monika: Igen én is hallottam ezekről a gyakorlatokról,neurológusok csinálják szédülés ellen.nagyon gyakori ugyanis az olyan szédülés aminek nincs megfogható oka,ekkor jönnek be az ilyen testgyakorlatok.Nagyon gyakori betegség BPPV/benignus partiális pozitionális vertigo/Jóindulatú részleges helyváltoztatásra kialakuló szédülés.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.10.11. 16:36:37

@FeketeMacska73: "EXPAT: Multi altal ideiglenesen kulfoldre kuldott dolgozo. Altalaban nem beszeli helyi nyelvet, jol keres, nem integralodik, par ev utan lelep."

Egyetértek.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 16:42:46

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Öt és fél év. Igen, igazad van. Pont ennyi időre volt szükség volt ahhoz, hogy bebizonyosodjon: tényleg nem tudtam kint beilleszkedni. Tehát nem azért jöttem haza, mert apu meghalt. Nem, dehogyis. Hiszen te jobban tudod, hogy mi újság van velem, mint én magam. Már egy stabil diagnózist is felállítottál. Te egy nagyon okos ember vagy, hogy ezt így összeraktad.

Én pedig elnézést kérek, amiért ismét meg mertem említeni, hogy a kint élő magyaroknak talán mégsem olyan szuper az életük, mint ahogy azt minden létező magyar fórumon igyekeznek elhitetni másokkal.

Remélem, hogy ez a hozzászólásom nem lesz ismét cenzúrázva. Előre is köszönöm!

Herr Géza 2015.10.11. 17:15:28

@A nagy kékség: Már csak azt nem értem, hogy ha te híreket sem nézel, politikával sem foglalkozol, otthon megtaláltad a maszek kis világbékédet, akkor mi a jó büdös francért érdekel téged az, hogy a kint élők kivel mit akarnak "elhitetni".
Ha ennyire irritál, miért olvasod ezt a blogot? Mindannyiunknak jobb lenne - téged is beleértve-, ha inkább másik játszóteret keresnél.
Engem ugyanis kiakaszt, hogy minden nap a te hülyeségeidet (ld. végtelenített szalag) kell itt kerülgetnem.

pasztasuta 2015.10.11. 17:20:33

@A nagy kékség: akkor én azt hiszem a kint élő magyarok egy másik részébe tartozom, mert mindennap átfutom az olasz híreket, megnézem a híradót, érdekelnek a politikai háttérműsorok és jókat nevetek a humoristák politikai szatíra műsorain. Sőt, voltam itt önkormányzati választásokon is szavazni. Nem szoktam senkit se térítgetni, egyszerűen csak szeretek nyitott szemmel járni és tudni, hogy mi folyik körülöttem. Helikopter vagyok-e? :D

2015.10.11. 17:27:07

@Bredpitt Monika: Mindenkinek vannak bizonyára racionális okai, hogy miért megy külföldre (vagy miért nem). Van, aki kényszerből megy, van akit pedig 10 ökörrel sem lehetne itt tartani. Lényegtelen, hogy mi ez az ok, ugyanis minden felnőtt ember képes dönteni a saját életét illetően, és nem hiszem, hogy bárki is pálcát törhetne a másik felett. Én már beláttam, hogy léteznek olyan emberek is, akiknek tökéletesen megfelel ez, ami itthon van. Mindenféle kritikai él nélkül mondom ezt. Tényleg. Nem kell téríteni egyik oldalról sem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 17:28:01

@Herr Géza: Hát ha téged ez kiakaszt, akkor talán neked lenne jobb, ha másik játszóteret keresnél.

Egyébként engem nem irritál ez a blog. Nagyon is jó kezdeményezésnek tartom, hogy az emberek osszák meg egymással a valós információkat, ezzel segítve egymás indulását, érkezését, tartózkodását. Ismétlem: a valós információkat, nem pedig azokat, amik arról szólnak, hogy Magyarországon csak éhen dögleni lehet, míg bezzeg kint mindenkinek bejött az élet.

Határátkelő 2015.10.11. 17:28:38

@Herr Géza: @A nagy kékség: Kérlek titeket, a személyeskedést mellőzzétek, Köszönöm.

wuaaa 2015.10.11. 17:34:58

Végülis, mi a beilleszkedés pontos meghatározása?
Mikor mondhatja azt valaki, hogy na most már aztán be vagyok illeszkedve?
Egyáltalán, mindenkinek célja kell hogy legyen a beilleszkedés?
Aki részlegesen van csak beilleszkedve, pl. a munkahelyén de szombatonként nem a helyi kollégáival forgatja a grillen a húst, az most akkor be van illeszkedve, vagy nincs?
Aki szeretne megtartani egy bizonyos távolságot a helyiekkel szemben, az most el van ítélve, mert nem akar beilleszkedni?

Mint amikor anyám meséli, hogy találkozott bözsinénivel, aki megkérdezte, hogy na és a fiadnak már sikerült-e beilleszkedni ott a messzi távolban, és hogy nem is tudta mit válaszoljon erre. Szoktam neki mondani, hogy mondja azt hogy iiiigen, sikerült beilleszkednie, most már ő is minden hétvégén be van baszva, készételeken él meg fagyasztott pizzán, élete végéig el van adósodva és antidepresszánst is szed.

Már maga a kifiejezés irritál. Gyerekkorom óta utálom, ha valaki, vagy a társadalom mint terelgetett birkát próbál a "helyes" irányba fordítani. Bár amilyen a társadalom, megértem, hogy sokaknak biztosan könnyebb a takonyba belesimulni, mint maradni saját egyéniség. Pláne úgy, hogy sosem voltak az.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 17:36:54

@pasztasuta: Akkor én azt hiszem, az itthon élő magyarok egy másik részébe tartozom, mert nem nézem meg a híradót, nem érdekelnek a politikai háttérműsorok és nem a humoristák politikai szatíra műsorain szoktam nevetni. Sőt, nem voltam választásokon se szavazni. Helikopter vagyok-e?

Főgebra 2015.10.11. 17:37:00

@A nagy kékség:
"...meg mertem említeni, hogy a kint élő magyaroknak talán mégsem olyan szuper az életük, mint ahogy azt minden létező magyar fórumon igyekeznek elhitetni másokkal."

Általánosítunk? Vagy minden kint lévőt ismersz?

2015.10.11. 17:44:15

@A nagy kékség: Írhattam volna azt is, hogy x oknál fogva visszajöttél. A te dolgod. Veled ellentétben nem akarnak meggyőzni a bérblog fizetett statisztái, hogy neked milyen szar otthon. Mert talán van annyi toleranciájuk, hogy képesek elhinni neked, hogy neked tényleg jó ott, ahol vagy. Én is elhiszem. De a térítés az erőszakos Jehova tanúinak sem hoz sok hasznot a konyhára. Neked sem fog.

"Én pedig elnézést kérek, amiért ismét meg mertem említeni, hogy a kint élő magyaroknak talán mégsem olyan szuper az életük, mint ahogy azt minden létező magyar fórumon igyekeznek elhitetni másokkal."

Számon kérsz bárkit, ha bármit is mer állítani rólad valós információk nélkül, azonban te azonnal ítéletet hozol idegenek esetében is, hiszen neked jogod van hozzá. Ezt hívják kettős mércének.

Szerintem mindenki képes belátni, hogy mi a jó neki. Ha valaki csak a pénzért megy ki, és 15 emberrel lakik együtt, az talán ne lepődjön meg azon, hogy olyan körülmények közé kerül, ami számára elképzelhetetlen. Viszont ne hangoztassa azt faszbúkon, hogy ez a standard, és punktum. Aki mást mond, az meg hazudik.

Ellentmondások tömege lengi be ezt a külföld témát. Ha itthon vagy csicska, akkor az teljesen oké, mert ugye magyar seggbe magyar lófaszt. Ha kint vagy csicska, akkor viszont már a pénz rabszolgája lettél. Ha itthon laksz 10 emberrel együtt a kiadások miatt, akkor az teljesen oké. Ha külföldön teszed ugyanezt, akkor pedig fúj, és amúgy is, itthon biztos mind a 10 másik rendszerető lenne. Mert ez Magyarország. Itt nincsenek prosztó emberek. Ha itthon magyar csajt veszel feleségül, az mondhatni, elvárt. Ha kint nem őslakos csajt veszel el, akkor már untermensch vagy, és amúgy is lenéznek, szinte esélytelen a dolog. Ez így dióhéjban a pár év termése, amit imádnak hangoztatni a nagyon jól értesült és mindent tudó honfitársaink. De kérdem én, miért akarnék én megfelelni bármelyiküknek is? Vagy te? Vagy ő?

A kisebbségi komplexusuk párosul azzal az elemi frusztrációval, ami áthatja az egész társadalmunkat. Nem mondom, hogy szeressük egymást, gyerekek. De azért vannak átmenetek.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 17:53:55

@Határátkelő: Elnézést kérek!

És akkor megragadom az alkalmat, hogy tudassam: Herr Géza megjegyzéseire a jövőben nem fogok reagálni. A kettőnk között kialakuló párbeszéd úgysem visz előre, így tényleg csak piszkálni tudnánk egymást, azt pedig nem szeretném.

Béke.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 17:54:00

@Főgebra: Igazad van, hülyén fogalmaztam. Elfelejtettem odaírni, hogy "egy részük", de még jó, hogy itt vagy te, aki ezt rögtön észrevette, és bele is kapaszkodtál gyorsan. Nem is tudom, mi lenne velem, ha nem lennének ilyen figyelmes emberek, akik azonnal a segítségemre sietnek, ha valamit rosszul mondok. Köszönöm, hogy szóltál. Hálás vagyok szívemből.

Határátkelő 2015.10.11. 17:57:44

@A nagy kékség: Te tényleg nem érted, hogy ezzel a pikírt személyeskedéssel és kötözködéssel nem mész semmire? Kivéve persze, ha kifejezetten az a cél, hogy felidegesítsd azokat, akik vannak annyira rutintalanok, hogy hagyják magukat.

pasztasuta 2015.10.11. 18:02:51

@A nagy kékség: sajnos nem értem hogy kapcsolódik a kommented a "külföldön élő magyarok viszonya a helyi közélethez/politikához" témához, de úgy látom azt a részt kihagytad, hogy a nézeteiddel viszont szeretnél mindenkit megtéríteni. :D

Shanarey 2015.10.11. 18:05:49

Demokrácia ?
Vicces.
Aki külföldön él, és van szerencséje olyan országban élni ahol nem vegzálja a kormány az ő saját lakosságát, és bárki mást sem, aki be merészkedik az ő területére, akkor az már akár demokrácia is lehet. Vagy nem, de a lényeg ha nem érzem a bőrömön a diktatúrát, akkor lehet hogy nem demokrácia, de nem is rossz. Ott élő külföldiként, amíg nincs baj, szinte mindegy.

Albérlet.

Nos akkor én rossz helyen lakom, mert itt van egy kétszemélyes takarító brigád, amely a közös területeken végig zörög csörög csapkod, szitkozódik, és persze takarít is. Na meg a kukát is intézi, vagyis kirakja, amikor kell. Ez benne van az árban.

Lakótársak.
Nos ez egy olyan dolog, ha nem tetszik, le kell lépni.
Én már egy éve lakom itt. ( mások léptek le)
:-)
Wi-Fi jelszó, a falon egy A4-es papírra nyomtatva megtalálható a konyhában.

Antibiotikum.

Ez orvos függő. Én amúgy antibiotikum, és gyógyszer ellenes vagyok, de ezt főleg magamra vonatkoztatom, a gyerekeknél engedékenyebb voltam.

Persze volt olyan is hogy netán rá kellett volna jönni a dokinak is, mi a probléma valójában. A gyerek rendszeresen hasmenéssel küzdött, a doki anti vackot írt neki, amíg én rá nem jöttem hogy tán a gyereket ki kell zavarni a konyhából, amikor az asszony csirkét szabdal a konyha asztalon. Az átlag csirke hús, ugyanis nem éppen steril. S van aki érzékenyebb arra a sok bacira ami az átlag csirkén dekkol.

Olyan is volt hogy nyáron, Balatonon, az első napi egész napos pancsolás bohóckodás után a fiam belázasodott, asszony persze be pánikolt, és már a Lellei ügyelet számát bogarászta, én meg mondtam hagyja békén a gyereket, holnapra kutya baja.
És úgy lett.

Nem olyan nehéz dolog ez csak ismerni kell a gyerekünk minden rezdülését, és abból lehet következtetni az állapotára is.

@Herr Géza:

+1

Shanarey 2015.10.11. 18:15:08

@wuaaa:

Hát ez az.

Aki él valahol, dolgozik valahol bevásárol, ha kell, fizeti a fizetnivalóit, intézi az ügyeit munkáját, akkor az akár beilleszkedett. Sose értettem ha valaki nem éppen közösségi ember kategória akkor azt miért kell erőltetni.

A digitális korszak nagy problémája hogy mindent címkézni kell, mert csak így katalogizálható.

2015.10.11. 18:27:19

@A nagy kékség: Te amugy szoktal onreflektalni? Peldaul, kerdeseket feltenni magadnak, hogy lehet, hogy nincs igazam, meg ilyenek?

Peldaul volt az a dohanyzos nezeted, hogy szerinted a magyarok 80%-a dohanyzik, de a statisztika szerint csak negyvenvalamennyi, es akkor te kozolted, hogy te a ket szemednek hiszel, es nem a statisztikanak. Na de a statisztikat pont azert allitottak ossze, mert olyan embereket is meg tudnak kerdezni, akikkel soha nem hozna ossze teged az elet. Erdemes ilyenkor megkerdezni magunktol, hogy honnan eredhet a kulonbseg a tapasztalatom, es a statiszika kozott, es erdemes racionalis magyarazatot keresni, marmint nem azt, hogy peldaul a statisztika hazugsag es a gyikmanok vagy kik propagandaja, hanem peldaul, te a napi munkad soran tobbnyire busszal utazo fovarosiakat ismersz, de ul egy csomo jomodubb ember autoban, vagy esetleg annyira egeszsegmanias, hogy biciklivel jar, es lehet, hogy oket is megkerdeztek, a videken lakokrol nem is beszelve. Szoval, hogy vannak mindenfele okok amugy.

Es igy ez alapjan meg esetleg nem lehet, hogy ez van a kivandorolt magyarokkal kapcsolatban kialakult nezeteiddel is? Hogy peldaul mi itt mi mindenfele hatterbol kiindulva, kulonbozo okokbol es celokert elhagytuk az orszagunkat, es az, hogy nem egyezunk az altalad ismert ordas suttyokkal, az nem lehet, hogy azert van esetleg, hogy csak te ismersz tul sok ordas suttyot, es tul keveset kozulunk, es ez okozhatja a kulonbseget, nem pedig az, hogy mi mind ordas suttyok vagyunk, csak vetitunk, hmm?

Esetleg meg azt is megkerdezhetned magadtol, hogy miert tekinted missziodnak azt, hogy bemutasd "a masik oldalt", mi zavar teged ebben a blogban, ami miatt allando kesztetest erzel, hogy prezentalj valamit amit rolunk feltetelezel, haragszol-e rank, es ha igen, akkor miert, es nem lehet-e, hogy nem tehetunk rola, es mi csak beszelgetni jarunk ide es eszmet cserelni a nagyon kulonbozo eleteinkrol? Anelkul, hogy teged bantani szeretnenk? Es nem lehetne-e, hogy te is csak igy reszt vegyel a beszelgetesben? Iteletek, sertodesek, stb nelkul?

Nem kotozkodes akar lenni ez a reszemrol amugy, meggyozodesem, hogy az egesz vilagon, nem csak a magyarok, hanem az emberek hatalmas tobbsegenek van egy ilyen tulajdonsaga, hogy hajlamos a vilag egeszere levonni a kovetkezteteseket abbol az apro szeletbol, amit ismer belole. Ez onmagaban nem hiba, de teljesen ertelmetlen konfliktusokat eredmenyez. Szerintem az erre a megoldas, hogy kitagitjuk a fejunket, de nem az arc reszet, hanem hatul, ahol az ismereteket taroljuk, de nem kell felni, hogy szetszakad a bor, mert az arcbol meg leveszunk, az egeszen kicsire osszemehet, es akkor lesz eleg, hogy hatul meg mindenfele informacio, elmeny, tapasztalat eljusson anelkul, hogy fajjon.

Mme Seldon 2015.10.11. 18:30:56

@diggerdriver:
A semicillin penicillin-származék, antibiotikum, a diclofenac /Flector-Voltaren-Diclofenac-Cataflam/ pedig nem szteroid gyulladásgátló, a kettő nem ugyanaz!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 18:36:41

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: "Ellentmondások tömege lengi be ezt a külföld témát."

Mint ahogy ellentmondások tömege lengi be a hazai élet témáját is.

Én nem téríteni akarok, csupán felhívni a figyelmet arra, hogy egyik helyre sem lehet szélsőségesen gondolni, pedig sokan sajnos ezt teszik. Nincs olyan, hogy itthon csak éhen halni lehet, és olyan sincs, hogy kint mindenkinek jó. Ahogyan te is utaltál rá, ez teljesen egyénfüggő. S ha már itt tartunk, akkor a térítést én inkább azok részéről érzem, akik teljes bizonyossággal állítják, hogy márpedig kint igenis jobb, mint itthon. Ilyenkor szoktam megjelenni, és szólok, hogy álljon meg a menet.

Van még valami, ami pont illik ide.

Tegnap elmentünk egy kicsit vásárolgatni. Budapest egyik plázájában jártunk, mert kellettek ingek, téli kabát, plusz még egy-két apróság. Nagyon durván tömve voltak a boltok, a pénztáraknál pedig 10-12 percet kellett állni, hogy fizetni tudjunk. Nem úgy tűnt, hogy itthon mindenki éhezik.

Vannak nehéz sorsú emberek, ez tagadhatatlan, de ilyen van mindenhol, nem csak Magyarországon. Azt sem mondom, hogy kint nem jobb néhány dolog, hiszen a saját gerincemen érzem, mennyivel rosszabb a hazai úthálózaton vezetni (hogy csak egy dolgot említsek), de ettől még nem kell Magyarországot állandóan lehúzni. Gondolni kell (kéne) azokra is, akik valamilyen oknál fogva kénytelenek itthon maradni. Nekik vajon milyen érzés, ha néhány magyar kintről állandóan köp egyet az országra? Van ezeknek az embereknek elég bajuk így is. Nem kéne őket tovább hergelni. Szerintem.

nemor 2015.10.11. 18:36:48

@wuaaa: köszi :)

Épp ezen gondolkodtam a vita kapcsán, hogy ez a "beilleszkedés" vajon mit is jelent. Rám pl. erősen kétséges, hogy a falu, ahova költöztem 10+ éve, azt mondaná, hogy beilleszkedtem, mert nem veszek részt a rendezvényeik zömén (ált. a piálásról meg a pletykáról szólnak kicsi körítéssel), nem megyek a kocsmába, más meg nincs. Ugyanakkor jó köszönő vagyok, a portámat rendben tartom, betartok minden szabályt, adakozom, és ha kell, segítek. Nem érzem úgy, hogy túl sok közös lenne bennünk, és ez nem is zavar. De semmiképp nem szeretnék elkezdeni hasonlítani rájuk. Gyüttment vagyok és maradok is. Mindezt úgy, hogy nem mentem el egy másik kultúrkörbe. (De:))
Akkor egy kiköltözőtől miért várunk el többet? Vagy mit várunk el, hogy ne legyen leszólva?
Továbbmegyek, miért várjuk el, hogy bárki megfeleljen valaki más normáinak? Nem elég, ha éli a saját életét és köszöni jól van?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 18:36:51

@Határátkelő: Te olvasol más hozzászólást is, vagy csak az enyémet? A "pikírt személyeskedést" sosem én kezdem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 18:37:02

@pasztasuta: Mint ahogy mások pedig a többieket szeretnék a saját nézeteikkel "megtéríteni". Mert ezek szerint ha valaki azt írja, hogy itthon sem olyan rossz az élet, mint ahogy azt sokan állítják, akkor az "megtérítés", de ha valaki azzal dicsekszik, hogy kint mennyivel jobban él, mint itthon, akkor azt el kell fogadni. Van ebben valami logika? Vagy már megint velem van a baj?

Bredpitt Monika 2015.10.11. 18:45:04

@A nagy kékség: tegnap azert voltak sokan mert glamour nap volt a plazakban es sok minden nagyon le volt arazva, szerintem sokan mar karacsonyra keszulnek

Bredpitt Monika 2015.10.11. 18:49:30

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: teriteni azt nem, az biztos, jo lenne ha ezt azok a holgyek is megertenek akik vasarnap egy bibliaval a kezukben itt allnak az ajtomban, imadom oket

Mme Seldon 2015.10.11. 18:58:56

Itt vagyok, csak most értünk haza Verdunből (nagyon szép kisváros nagy parkkal és sok folyóval, csatornával).
És most fürdetés-altatás jön, úgyhogy csak gyorsan:
Antibiotikum - a hivatalos ajánlás az, hogy a 3 hónaposnál idősebb gyerekek lázas állapota esetén nyugodtan lehet 48-72 órát várni az antibiotikum-kezeléssel, mert jóval gyakoribb a vírusfertőzés, mint a bakteriális fertőzés.Pont tegnap voltam fertőző betegségekkel foglalkozó konferencián, ahol bemutatták a különböző országok antibiotikum-felírási szokásait, Európában Hollandiában és Svédországban írják fel a legkevesebb antibiotikumot, Franciaország valahol a közép-mezőnyben van, Magyarországon meg igen sokat írnak fel.
Ha a gyerek lázas (és nincs pl. ismert szív-, vesebetegsége) nyugodtan lehet várni az antibiotikum adásával. Még a középfülgyulladás sem minden esetben kötelezően kezelendő antibiotikummal, ha bizonyos feltételek biztosítottak (gondos szülői megfigyelés szükség esetén orvosi kontroll megoldható)
Folytatás, ha a lányaim elaudtak...

Herr Géza 2015.10.11. 19:00:29

@mojyo: "Szerintem az erre a megoldas, hogy kitagitjuk a fejunket, de nem az arc reszet, hanem hatul, ..."
Vazze, ezzel a mondattal feldobtad a napom, nem először.... :)))))
Csókoltatlak !

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 19:03:04

@mojyo: "...mi csak beszelgetni jarunk ide es eszmet cserelni..."

Hadd kérdezzek valamit, oké? Nagy arc nélkül.
Ha valaki megjelenik ezen a blogon, és közli, hogy ő bizony már három éve külföldön él, ahol a betanított munka is elég ahhoz, hogy ő kiskirályként éljen, majd kategorikusan kijelenti, hogy Magyarország egy patkányfészek, ahol kőkemény diktatúra van, abban mi a beszélgetés? Remélem, hogy érted a kérdésben megbúvó sarkítás miértjét.

Mert talán már feltűnt, hogy én általában ezekre a tutiságokra szoktam élesen reagálni.

Nem ismerjük egymást. Úgy értem, hogy egyikünk se ismeri a másikat. Mind különbözőek vagyunk, mindannyiunknak más az igényszintje. Ezt én értem és elfogadom. Van, akinek az a jó, ha elmegy. Sőt én azt mondom, hogy mindenkinek el kéne mennie egy rövid időre, hogy legyen összehasonlítási alap.

Ezek után olvasd vissza, hogy mit kapok, ha ki merem jelenteni, hogy itthon is lehet boldogulni. Szerinted én vagyok itt az, aki nem tudja elfogadni a másik véleményét? Senki más nincs közöttünk, akinek "önreflektálnia" kéne?

Itt nem beszélgetés megy, hanem klikkesedés, aztán pedig egymás támogatása, kizárva minden kívülállót. Erre remek példa volt az elmúlt napokban az egyik hozzászóló reakciója.

Ahogyan visszaolvasgattam a régebbi bejegyzések alatti hozzászólásokat, nem én vagyok az egyetlen, aki észrevette és kifogásolta ezt. A kérdés, hogy ennek így mi értelme van. Az információcsere akkor lenne érdekes, ha mindkét fél hozzátenne a beszélgetéshez valamit, és abból egy vadi új dolog születne, ami sokak hasznára válhatna. De itt sajnos nem ez történik.

nemor 2015.10.11. 19:03:06

@mojyo: ez jó, a bőrmegmaradás törvénye :)))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 19:03:16

@Bredpitt Monika: Tudom, mert mi is akciós cuccokat vettünk, de én nem csak a Glamour-napos boltokban láttam tömeget. Mint ahogy például a Food Court asztalainál sem lehetett szabad helyet találni. És a moziban is kígyózó sor állt. És nem csak egy plázában jártunk. És mindegyikben ugyanezt tapasztaltuk.

A lényeg, hogy senki nem akart éhen halni, pedig mindez Magyarországon történt. Ezt szándékosan szúrtam ide, mert tudom, hogy te érted, mit akarok mondani.

Csodabogár 2015.10.11. 19:04:06

@Bredpitt Monika: Az véletlenül Norvégiában volt.
Ezzel együtt szerintem a svédek titkoltan utálják a külföldieket. A hivatalos álláspont szerint nem szabad utálni és ehhez tartják magukat.

Herr Géza 2015.10.11. 19:05:32

@Bredpitt Monika: Tudom, de szart sem ér. Mert a reakciókat akkor is látom és az eddigi kommentjei alapján kb. szóról-szóra le tudom kottázni, hogy mit írt.... :)))
Kb. mint "megboldogult" elődjénél, hintánál....

skye8 2015.10.11. 19:07:07

@adg: ezt nekunk is tanacsolta a medences csavo mikor bealgasodott a medence, 'shock the pool' kifejezest hasznalta, vagyis hogy egy egesz bodon klort ontsunk a vizbe. Igaz ez csak akkor ajanlott ha nagyon mocskos a viz. mikor megvettuk a hazunkat iden juliusban nem tudtuk hogy az ex tulaj nagy poolpartikat rendezett es kozben a vizet allandoan 'sokkolta'. Mi johiszemuen kis adag klort tettunk a medencebe amig rajottunk hogy ez bizony nem lesz eleg, igy kihivtuk a medences pasikat kis utbaigazitasert. A Nagy 'sokkolas' utan nem volt szukseg ilyen dramai beavatkozasra tobbe, nehany klorpasztilla a floater-ban tokeletesen elvegzi a piszkos Munkat :D

puhacica 2015.10.11. 19:12:46

@A nagy kékség: nezd! mi (nem en meg az uram, hanem mi, a blog hozzaszoloi) tobbnyire azert elunk kulfoldon, mert jo itt nekunk. vannak kozottunk olyanok, akiknek otthon is jo volt, de talan tobben vannak azok, akiknek nem (anyagi, kulturalis, tarsadalmi... okokbol akar). ezzel a mindennapos otthon is jol meg lehet elni dumaval mi a celod? minket, akik kulfoldon jobban erezzuk magunkat, nyilvan nem fogsz meggyozni, mert tapasztaltuk ezt is, azt is es meghoztuk a dontesunket. akik kenyszerbol vannak kulfoldon, azokat nem kell meggyozni, mert tudjak, hogy otthon jobb. mint ahogy azok is, akik eleve Magyarorszagon elnek es jo ott nekik. akiknek meg nem jo, azoknak mondhatod, hogy tele a plaza es 100ezret koltesz evente fogaszatra, meg nem politizalsz es raszolsz az emberekre, leszarjak, esetleg felidegesitik magukat, hogy nekik a 65ezerbol csak a tuributikra telik. tehat: ki a celkozonseg es mi a cel?

@mojyo: nagy banatom, hogy en nem vagyok ilyen okos, hogy ilyen szepen fogalmazzak. (+1)

@nemor: nahat, mi is ilyen gyuttmentek voltunk otthon is es itthon is. :D

Bredpitt Monika 2015.10.11. 19:19:50

@Mme Seldon: egy tunder vagy, holnap en meg kerdeznek valamit, ha majd lesz idod nagyon megkoszonnem ha valaszolnal,
koszi hogy gondoltal rank

Bredpitt Monika 2015.10.11. 19:24:48

@Herr Géza: ezen a megboldogult hintan akkorat rohogtem most, teny ha nagy kekseg itt van akkor van izgalom boven
nekem hianyzik hinta egyebkent,

Bredpitt Monika 2015.10.11. 19:26:04

@Csodabogár: nem is irtam hogy mashol volt, de azert kosz

DieNanny CH 2015.10.11. 19:27:29

@A nagy kékség:

Na, várjál. Szóval, te nem azért jöttél haza, mert neked rossz volt odakint? Lefordíthatom ezt úgy, hogy te jól érezted magad kint, és jól ment a szekér?
De hát az nem lehet, hiszen azt írod, aki ilyet mond, valótlanságot állít, csupán el akarja velünk hitetni! Vagy mégsem? Vagy hogy is van ez?
:-)
Nyugi, sok kommentelőnek Mo-on is jó volt; inkább írj a kinti életedről informatív, érdekes dolgokat. Olyat szívesen olvasok.

2015.10.11. 19:28:35

@A nagy kékség: Az mondjuk ordas nagy baromság, hogy Mo.-n mindenki éhezik, meg diktatúra van. Aláírom. Magyarországon is lehet jól élni, meg boldogan. Ámbár nem mindenkinek "adatik" meg, és itt elsősorban inkább az anyagi boldogulásra gondolok. Mit látsz Mo.-n? Van egy vékony réteg, aki iszonyat jómódúan él, nekik tökéletesen megfelel ez a rendszer, hiszen a rendszer segítségével lettek valakik. Aztán van talán egy vékony középosztály (felső is), akik az átlagnál azért jobban élnek, de messze nem fényűzően, és nem milliomosok. Aztán van az a réteg, aki habár nem éhezik, de vegetál, mert a fizetése csak arra elég, hogy fent tudja tartani magát a víz felett. Mit gondolsz, hogy a dolgozói réteg mekkora része tartozik a legutolsó kategóriába? Ugyanis nem lehet mindenki mérnök, meg HR-es, meg pénzügyes. És ők is a magyar átlagfizetésekhez képest keresnek jól, az élelmiszer meg az albérlet nekik sem olcsóbb egy fillérrel sem.

"Gondolni kell (kéne) azokra is, akik valamilyen oknál fogva kénytelenek itthon maradni. Nekik vajon milyen érzés, ha néhány magyar kintről állandóan köp egyet az országra? Van ezeknek az embereknek elég bajuk így is. Nem kéne őket tovább hergelni. Szerintem."

Nem tudom, hogy mi ez a kényszeres vízió a Mo. köpködésről. Ha 1 évig nem írna senki semmi rosszat az országról, akkor is ugyanezt mondanád. Nem hiszem, hogy túlságosan széles tábora lenne a blognak, nem olvassák annyian, mint mondjuk a Blikk-et. Erősen kétlem, hogy ez a blog bárkit is túlságosan hergelne. Ugyanis az már régen rossz, ha az embernek csak annyi öröme van az életben, hogy csak másokat tud gyűlölni. A Mo. köpködés valójában általában teljesen jogos kritika, ugyanis nálunk minden fordítva működik. Valószínűleg sok embert irritál az, hogy a társadalom hagyja (vagy még tapsol is hozzá), hogy szép lassan szétrohad minden nálunk. Ezen sajnos a hurráoptimizmusod sem fog változtatni.

Bredpitt Monika 2015.10.11. 19:29:48

@A nagy kékség: pontosan tudom mire gondolsz, amikor megismertem a ferjem New Jersey ben es azt hallotta az ottani magyaroktol hogy milyen szar hely ez teljesen le volt dobbenve azon amit Budapest en latott, kapkodta a fejet milyen meno autokat lat, mennyire tele vannak az ettermek, sorolhatnam, nyilvan vannak vegletek is, de az van nagyon sok orszagban

2015.10.11. 19:34:15

@A nagy kékség: Ertem, akkor azert haragszol rank, mert te ki vagy hagyva egy klikkbol? Es ezert erzed fontosnak, hogy ellentmondj a "klikk" tobbsegi velemenyenek, azzal, hogy mindenkinek, aki meg Magyarorszagra haragszik, megjegyzed, hogy marpedig ott is lehet boldogulni? Ennek mi ertelme van amugy, ezt meg szoktad kerdezni magadtol, hogy mit varsz ettol, hogy mi mind belassuk ezt? Dehat tobbnyire szerintem mindenki elhiszi, hiszen ha nem igy lenne, nem lennenek Magyarorszagon emberek... viszont, akik idejarnak, tobbnyire nem az otthonmaradast, vagy a hazakoltozest valasztottak, de amugy ilyen isvan, de a tobbseg kulfoldon el, kulonbozo okokbol. Ez a blog temaja, termeszetes, hogy lesz tobbsegi velemeny, de ez nem "klikkesedes", hanem errol szol ez a blog. :D (Raadasul most nem is irt senki ilyen tutisagot, hanem te fejtedted ki magadtol a velemenyedet a beilleszkedesrol. Nem tudom, kinek a tutisagara reagaltal ezzel amugy, de ez lenyegtelen amugy.)

Na mindegy, en most megyek fozni, meg akarok irni majd a vegetarianus blogra, mert baromira idegesit, hogy klikkesednek, es meg akarom nekik mondani, hogy csak ne vetitsenek, mert ez az egesz vega-kornyezetvedo duma hulyeseg, meg alszentseg, amivel magukat is atverik, es akiket en ismerek vegat azoknak mind amugy lett kesobb vitaminhianyuk tole, es amikor majd jol felhaborodnak es elkuldenenek a fenebe, akkor azzal fogok vedekezni, hogy dehat en csak jot akarok, csak a sarkitasokra, meg a tutisagokra irok valaszt, es en csak azt kepviselem, hogy finom husokat is lehet kapni, mindezt azert, hogy ne legyenek sehol ilyen mindenfele hulye klikkek, hanem az egesz vilagon mindenhol minden velemeny legyen kepviselve, pusztan az egyensuly kedveert termeszetesen.

DieNanny CH 2015.10.11. 19:36:55

@A nagy kékség:

"Én nem téríteni akarok, csupán felhívni a figyelmet arra, hogy egyik helyre sem lehet szélsőségesen gondolni, pedig sokan sajnos ezt teszik."

Mint ahogy mojyo említette, nagyon szűk a 'merítési hely' amit látsz.
Ez a blog a határátkelésről szól, emiatt a kommentelők 95%-a negatív véleménnyel van Mo-ról.
Ez nem baj, hiszen ez a 95% ezért ment külföldre. Ha nem akarsz negatívumokat olvasni, akkor szerintem keress egy olyan blogot/társaságot, ahol a tagok veled azonos véleményen vannak.

Tényleg nem érdemes térítened, hiszen amit mi, ez a 95% már megtapasztalt, azt te nem tudod velünk elfeledtetni.

DieNanny CH 2015.10.11. 19:41:20

@A nagy kékség:

"Gondolni kell (kéne) azokra is, akik valamilyen oknál fogva kénytelenek itthon maradni. Nekik vajon milyen érzés, ha néhány magyar kintről állandóan köp egyet az országra? Van ezeknek az embereknek elég bajuk így is. Nem kéne őket tovább hergelni. Szerintem."

Ilyen ember kevés látogat a blogra. Aki meg idejön, az van elég okos ahhoz, hogy tudja, a határátkelők jó okkal hagyták el az országot. Ne mártírkodj.

Sem BPetya, sem tanato nem térítenek. Elmondják a napi jó dolgokat, és mi együtt örülünk velünk. Nem sajnáltatják magukat, hogy "szegény ország, miket mondtok rá?"
Ja, és tudomásul veszik, ha valaki jól érzi magát külföldön.

fhdgy 2015.10.11. 19:43:56

Információt szeretnék kérni, hogy külföldön kinek, milyen tapasztalata, infója van a következő szituációról:

Egy közeli rokonom pár évvel ez előtt részletre vett egy autót, a részlet már több mint felében befizetésre került. A múlt héten egy baleset szenvedő alanyai voltak, amiben az autó erősen megsérült. Az elkövető elismerte a felelőségét, ezzel semmi gond. Jött a kárszakértő és a hitelező bank. Ők, a következőre jutottak:

Az autó gazdasági totálkáros, nem érdemes javítani. A bank azt mondja, hogy fizessék tovább a törlesztőt, mintha mi sem történt volna, de autó nem lesz. Hogy van ez???

Aki tud valami külföldi tapasztalatot, kérem ossza meg velem!

Bredpitt Monika 2015.10.11. 19:46:21

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: azert szerintem ez tulzas, hogy csak mert hataratkelokrol van szo a 95 szazalekuk negativ velemennyel van Magyarorszag rol.
Ez honnan jott?

pasztasuta 2015.10.11. 19:48:26

@A nagy kékség: most próbálom megint összekötni ezt a kommented a kint élő magyaroknak a helyi politika iránti érdeklődésével, de asszem inkább feladom, úgyis mindjárt kezdődik a híradó.

DieNanny CH 2015.10.11. 19:51:02

@Bredpitt Monika:

Igazából csak a hasamra ütöttem, semmilyen statisztika nem készült erről itt a HÁ. 100-at nem akartam írni, mert tényleg vannak páran, akik jól érzik magukat Mo-on.
Szóval, szabad a vásár, lehet alkudni!
:-)

wuaaa 2015.10.11. 19:56:25

@fhdgy: Nyilván országonként változhat a dolog, de az új vagy használt autó hitelre való vásárlása esetén (amennyiben nem szabadfelhasználású hitel volt, hanem kimondottan autós hitel) feltétel a full-casco biztosítás kötése a teljes futamidőre, pont ilyen okok miatt.
Ha autós hitel (kölcsön) volt, akkor kéne hogy legyen casco is, viszont ha szabadfelhasználású kölcsön, amit ők bármire felhasználhattak volna, de pont autót vettek, és nincs casco, akkor cumi.

fhdgy 2015.10.11. 19:58:13

@wuaaa: természetesen volt-van casco, de mivel nem ők voltak a hunyók, felelőségbiztosításra megy a dolog, a bank, és a biztosító szerint!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 19:58:19

@fhdgy:
Nagyon egyszerű. A hitelnek semmi köze az autó értékéhez.
Az autónak volt egy értéke a baleset előtt. Azt kifizeti a károkozó biztosítója. A károsultak vagy befizetik előtörlesztésként és a többit részletre vagy nem, és vesznek belőle egy ugyanolyan értékű autót és fizetik tovább a részleteket.
Szerintem.

nyuszigonosz 2015.10.11. 20:00:18

@diggerdriver: Nemcsak szerinted, Digger. :-) Ezt küldtem neki az elöbb szintén, csak nem magyarul és nem a saját szavaimmal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 20:00:48

@wuaaa:
A károkozó elismerte a felelősségét. Minek a casco?

nemor 2015.10.11. 20:01:39

@A nagy kékség: ugye ezt most úgy érted, hogy az általad végiglátogatott plázákban, éttermekben és mozikban teljesen reprezentatív volt a vásárlóközönség a magyar társadalmi tagolódást tekintve, a rózsadomb tetejétől a drávaszögi putrin át a hajléktalanokig megfelelő arányban, és kösz mind jól vannak, vidáman shoppingolgattak a leárazott cuccokból és legfeljebb azon bánkódtak, hogy sokat kellett sorban állniuk a pénztárnál?
Ha így értetted, amit írtál, akkor most már teljesen megértem a világképedet.

nemor 2015.10.11. 20:01:48

@puhacica: tökjó, nem? nekem nagyon bejön. én függetlenségnek hívom és úgy is élem meg.
Pl nincs csengőm :))

Narina 2015.10.11. 20:02:06

@tanato: Na akkor kerem ma tetszen erteni, milyen kellemes lehet haziorvosunknak lenni! :D

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 20:02:18

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: "Ez a blog a határátkelésről szól, emiatt a kommentelők 95%-a negatív véleménnyel van Mo-ról."

Erre még válaszolok.

Ennek miért kell így lennie?

Adott egy ember, akinek itthon nem jött be az élet, kint pedig igen. Van ilyen. De ezért miért kell az országra haragudni? És miért kell az itthon élőkről úgy beszélni, mintha idióták lennének? Kint éltem öt és fél évet, de soha nem jutott eszembe, hogy haragudjak Magyarországra. Ebben nyilván az is benne volt, hogy én nem kényszerből mentem el, és kint is a hobbimmal foglalkozhattam, azzal kereshettem a kenyerem. Itthon se voltak filléres gondjaim, és kint se az anyagiak mozgattak.

Engem úgy neveltek, hogy hozzam ki magamból a maximumot, ugyanis ennél többet nem tehetek a saját sorsomért. Van, amikor még ez is kevés, de akkor azt pedig el kell fogadni. Van az úgy, hogy nem jó a lapjárás. És arra is megtanítottak, hogy soha ne mást hibáztassak a kudarcaimért. Szóval lehet, hogy én itt nagyon kilógok a sorból, de én nem tudom magamévá tenni azt a gondolkodást, hogy bármilyen kudarcért is mást kéne okolni, pláne nem egy országot és annak lakosságát.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 20:02:26

@puhacica: Ugyanezt én is kérdezhetném. Számotokra ki a célközönség? Ha senki, csak úgy beszélgettek, akkor egymást miért kell arról győzködnötök, hogy kint mennyire jó? Ha jó, akkor azt élvezni kell, de itt sokan abban élik ki magukat, hogy szinte már sportot űznek Magyarország szapulásából. Ez az, amire én felkapom a fejem. Na meg arra, ha valaki egyértelműen hazudik. Úgy értem, hogy tényekről, amiket amúgy könnyű visszaellenőrizni. Mert ne felejtsd el, hogy én nem itthon éltem egész életemben. Nálam a parasztvakítás nem működik (például a forintra átváltott fizetés, megfeledkezve a magasabb költségekről).

És az eszedbe jutott már, hogy ezt a blogot mások is olvassák? Nemcsak ti és én, hanem olyanok is, akik innen szeretnének HITELES információhoz jutni. Rájuk nem kéne gondolni? Vagy szerinted az, aki ezt a blogot olvassa, az egytől egyig megkeseredett ember, aki vevő erre az "itthon minden trágya, bezzeg kint minden aranyból van" szövegre?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 20:02:46

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Már valaki rám szólt, és én helyesbítettem is. Természetesen van olyan, hogy valakinek kint is jó.

Ne beszéljünk el egymás mellett, kérlek! Szerintem érted, hová akartam kilyukadni.

Igen, én jól éreztem magam kint, már csak azért is, mert egy alig 120 ezres kisvárosban éltem. Jó volt kiszakadni egy kicsit a budapesti őrületből. De tudod, hogy én mit csináltam ez idő alatt? Melóztam, nyelvet tanultam, és sokat kirándultam a feleségemmel, viszont soha nem köptem vissza Magyarországra, már csak azért se, mert az egész családom itt él, és sok barátom van, akiket nagyon megbántottam volna, ha így teszek. Sőt, két hazai kollégámnak még segítettem is munkát találni.

Szóval én nem a külföldön munkát vállaló (vagy véglegesen kiköltöző) magyarok ellen vagyok, hanem azok ellen, akik ezt a témát nem tudják a helyén kezelni. Én akkor szoktam hangnemet váltani, ha azt veszem észre, hogy valaki ferdíteni kezd, és azt próbálja sugallni, amit már oly sokszor leírtam itt másoknak is. Mert olyan egyszerűen nincs, hogy kint minden magyarnak jó, de olyan sincs, hogy itthon minden magyarnak szar.

Most mennem kell, mert ma kivételesen éjszakás vagyok.

Remélem, hogy ezzel a beszélgetéssel sok mindent tisztáztunk.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.11. 20:03:04

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: "Ja, és tudomásul veszik, ha valaki jól érzi magát külföldön."

Akkor a hozzászólók egy része miért nem tudja elfogadni, hogy valaki viszont itthon érzi jól magát? Csak azért kérdem, mert engem emiatt már hazugsággal is vádoltak, sőt az egyik hozzászóló kifejezetten azzal állt elő, hogy én biztosan "okosba oldom meg" a dolgaimat, azért megy jól a szekér.

Ha én ilyet mondanék a kint élőkre, engem itt darabokra tépnének, és még a blog gazdája is rám pirítana.

A sztorizgatásról pedig annyit, hogy én ma is kitettem egy társadalmi célú bejegyzést a blogomra, aminek a linkjét ide is elküldtem; sok szeretettel ajánlottam a blog olvasóinak, de nem került ki. Hozzászólásként viszont nem fogom teleírni ezt a mezőt a saját itthoni tapasztalataimmal, mert szerintem annak nem itt van a helye.

Na, mennem kell.

Jó éjt!

fhdgy 2015.10.11. 20:03:45

@diggerdriver: a károkozó szabályosan, megtámadhatatlanul, elismerte a felelőséget!

Bredpitt Monika 2015.10.11. 20:10:46

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: bocs, nem kekeckedes, de nem arrol beszeltem hogy ki erzi magat itthon jol hanem arrol amit irtal, hogy akik hataratkeltek azoknak 95 szazaleka negativan beszel Magyarorszag rol. Egy csomo hataratkelo van aki nem azert megy el mert nem jo itt neki. Az en elso posztom utan csak kapkodtam a fejem hanyan magyaraztak bele azt amit le sem irtam......nem volt jo neki sehol, meg sose lesz jo sehol.
azt viszont ertelmesen leirtam hogy csalad egyesites miatt mentunk ki. Ennek ellenere az egyetlen konkluzio sokaknak az volt hogy nekem szar volt otthon, pedig meg le is irtam hogy jo eletem volt, ami ugye relativ, sokan nem is akarjak eljepzelni hogy valaki jo anyagi korulmenyek nelkul is jol erzi magat. En ertem hogy mit akar nagy kekseg .

wuaaa 2015.10.11. 20:14:06

@A nagy kékség: Gondolj az egészségedre és ne stresszeld magad szét mindenen.

youtu.be/acq5CGbUgfs

2015.10.11. 20:24:37

@Bredpitt Monika: Már nem azért, de ha nem lenne negatív véleménye, akkor nem is menne el, nem? Ez a logikus.

Narina 2015.10.11. 20:27:27

@A nagy kékség: Egy reszrol tokeletesen igazad van. Abban, hogy fogadjuk el nem mindenkinek rossz otthon. Teny es ennek en nagyon orulok viszont mert veszed orszag elleni tamadasnak, ha valaki azt mondja otthon nem volt jo, de kulfoldon igen. Nem bantani akar teged, az orszagot, a lakoit csak elmondja amit tapasztalt. Ennyi. Lehet sot biztos vannak olyanok akik szidjak, de ahogy eszre vettem itt nem ez az altalanos. En amit tapasztaltam veled kapcsolatban amikor az eletemet hoztam ellen peldanak az "altalanosan mindenkinek jo Magyarorszagon csak van akinek semmi nem eleg" tipusu kommentjeidre szolt, arra nem is tudtal reagalni. Azt elmondtam es elismertem, hogy az enyem bar nem egyedi eset viszont nem altalanosithato, de nem is olyan ritka mint ahogy te szeretned hinni. Te azt kered fogadjuk el, hogy nalatok minden oke, orulok es el is hiszem, en azt kerem fogadd el, hogy ugyan azon a helyen nekem nem volt ilyen makom es most mashol jobb. Szerintem, meg ne kopjunk semere. Senkire es semmire.

2015.10.11. 20:33:07

@A nagy kékség: "Szóval lehet, hogy én itt nagyon kilógok a sorból, de én nem tudom magamévá tenni azt a gondolkodást, hogy bármilyen kudarcért is mást kéne okolni, pláne nem egy országot és annak lakosságát."

Szerintem egy szóval sem említette, hogy te vagy a hibás azért, mert neki ki kellett mennie, de mindegy. Ha már mindenáron megakarod magyarázni ezt a témát, azt mondd meg nekem, miért van az, hogy az emberek hagyják magukat kihasználni, és hülyének is nézhetik őket? Ez a helyzet áll fent munkavállalói és állambácsi szintjén is. Imádják egymást fúrni, tele vannak az emberek gyűlölettel és frusztráltsággal. Ez bizony nem pénz kérdése. Az, hogy te ezt nem veszed észre direkt, v. nem veszed észre, az egy dolog. Hívhatjuk bizonyos szintű önvédelemnek. Azonban nekem hányhatnékom van ettől. Nincsen se jellem, se gerinc. Miért van ez?

fhdgy 2015.10.11. 20:35:12

Tisztelt Határátkelők, lenne még egy problémám, amiben segítséget szeretnék Tőletek kérni.

Ugye, idén júniusban nyugdíjas lettem Magyarországon, de dolgoztam Németországban is, és ott is szereztem nyugdíjjogosultságot. Kaptam egy kérdőívet a német nyugdíjbiztosítótól, amit meg kellene válaszolni, viszont úgy érzem, hogy kevés vagyok hozzá. Vannak olyan kérdések, amit értek, de a választ még magyarul sem tudnám megadni.

Kellene valami segítség, amit természetesen nem ingyen várok. Tudtok-e mondani valakit, aki megfelelő díjazás ellenében tudna segíteni azt a fránya kérdőívet kitölteni? A válaszotokat előre is köszönöm!

Bredpitt Monika 2015.10.11. 20:35:16

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: nem, ez nem feltetlenul logikus, most irtam le en miert mentem el, nem logikus, nem, nem , nem, legalabbis nem minden esetben
folyt kov holnap mielott felmegy a vernyomasom

pasztasuta 2015.10.11. 20:39:36

@wuaaa: haha ez nagyon kúl. :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.11. 20:44:07

@tanato: nekem a thai dokim azt mondta, hogy amerikában vörösáfonyát tanult, de ázsiában könnyebb citromfüvet szerezni (amit ott hívnak annak, nem amit itt, mert kétféle va, mint ebbe sokszor belegbalyodtunk már itt), és azt kellett innom literszám, nem tudom, mi segített, az vagy az antibiotikum.

én külön szeretem, hogy arrafele bemész a gyógyszertárba és kérsz antibiotikumot, ételmérgezésre meg húgyúti fertőzésre mindig ugyanazt adták az orvosok, és hatott, úgyhogy egy idő után önkiszolgáltam. most elfelejtettem a nevét, mert már rég volt, arra emlékszem, hogy terhesség alatt nem szabad azt szedni, de egyébként mindig volt nálam tartaléknak egy kúrára való adag.

ciprofloxacin, na.

és igen, kell hozzá megelőzés, hogy ne irtsa ki teljesen a normális hüvelyflórát, mert akkor jön a gombás fertőzés utána. nem tudom, ezt itthon szokták-e mondani, nem emlékszem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 20:46:06

@fhdgy:
Törekedni kell az eredeti állapot visszaállítására.
A hitelnek nincs köze az autó üzemeltetéséből adódó kockázathoz.
Fizetni kell a részleteket tovább és kicsikarni annyi pénzt a károkozó biztosítójától hogy tudjanak venni egy ugyanolyan autót.
Mi a probléma?

fhdgy 2015.10.11. 20:51:49

@diggerdriver: Az a probléma, hogy a jelenlegi állapot szerint se olló, se posztó!

nyuszigonosz 2015.10.11. 20:52:31

@fhdgy: Igen, tudok neked ebben segíteni.

Herr Géza 2015.10.11. 20:55:49

@fhdgy: Küldd priviben, megnézem boldogulok-e vele, a díjazást meg sürgősen felejtsd is el.... :))) Max. egy kávé majd valahol...

Herr Géza 2015.10.11. 20:56:59

@Herr Géza: Látom nyuszi gyorsabb volt.... :)))

DieNanny CH 2015.10.11. 20:57:48

@Bredpitt Monika:

Ja, nem a határátkeltek 95%-a! Hanem az itt kommentelőké! Én így értettem!

wuaaa 2015.10.11. 20:59:26

@fhdgy: A fogyasztóvédelem nyugatabbra meglepően kompetens és ingyen van. Ha sokáig fog tartani az egymásramutogatás, akkor ajánlom.

fhdgy 2015.10.11. 21:02:07

@nyuszigonosz: @Herr Géza: Holnap beszkennelem és elküldöm mind a kettőtöknek! De előre mondom, hogy a magyarázatokkal együtt 47 oldal. Hiába, a németek szeretik a Fragebogen-eket! :-)

DieNanny CH 2015.10.11. 21:02:08

@Bredpitt Monika:

Nyugi! Te meg igyál citromfűteát. Ne a thájt, hanem a magyart. Az nyugtat.
:-)

fhdgy 2015.10.11. 21:02:50

@wuaaa: A probléma, hogy ez itt Vadkeleten, Mo.-on van!

nyuszigonosz 2015.10.11. 21:05:01

@fhdgy: Küldd nyugodtan, nem probléma 47 oldal. :-)

wuaaa 2015.10.11. 21:07:52

@fhdgy: Ja, ezzel kellett volna kezdeni, akkor nem szólok bele... :))

tanato 2015.10.11. 21:09:14

@Dragonlady (Bp, Hun): Úgy-úgy aCiprofloxacin hatóanyag nagyon elterjedt itthon is,különböző neveken Cifloxin stb.

fhdgy 2015.10.11. 21:12:28

@nyuszigonosz: Meggondoltad??? :-)

Bárki is legyen, aki megoldja a problémámat, nem akarok garasos lenni! Kölcsönösen előnyös üzletet szeretnék. Nem vagyok báró Csekonics, de szeretném, ha ÉN is korrekt lennék veletek szemben!

Herr Géza 2015.10.11. 21:16:31

@nyuszigonosz: :)))) Edzésnek jó lesz, nekem sincs már olyan messze.... :D

M. Péter 2015.10.11. 21:17:26

@fhdgy: Bérelni kell egy kocsit az ügyintézés idejére, és annak a költségét is le kell verni a károkozón.

tanato 2015.10.11. 21:17:46

@Bredpitt Monika: @A nagy kékség: Úgy van a Glamour napok miatt tömve voltak a plázák tegnap,mivel leárazás volt és sajnos a magyar lakosság árérzékeny, a nem túl magas átlagbérek m iatt,ki kell használni minden lehetőséget pl. torkos csütörtök,akciós napok stb.

Herr Géza 2015.10.11. 21:18:28

@fhdgy: Én is úgy gondoltam! A kávéban legyen rendesen anyag, automatás-papírpoharas nem ér.. :))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.11. 21:19:38

@Narina: hogyan jöttek rá egyáltalán, hogy ilyened van, vannak más tünetek is, vagy hogyan tud ez kiderülni először?

Narina 2015.10.11. 21:20:59

@fhdgy: Melyik biztosito? Bar ez vegul is mindegy, mert egyik sem szeret fizetni. Lenyeg amit tudok mondani, hogy ahogy mondtak is meg kene probalozni a fogyasztovedelemmel, de az a helyzet, hogy mind a bankoknak, mind a biztositoknak jogi csapata van ilyen ugyekre. Igazabol meg kene tudni, hogy mi alt a biztositasi szerzodesben pontosan, mert az alapjan el tud indulni egy ugyved. Azonban azt nekik is meg kell indokolniuk mert nem fizetnek. Bocanat csak a biztositora mondtam. A hitel nem semmisul meg a targgyal.

nyuszigonosz 2015.10.11. 21:21:54

@fhdgy: Mondom, hogy nyugodtan küldd. Nem gondoltam meg.

tanato 2015.10.11. 21:23:46

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hát persze,hisz Petyának meg nekem is sok családtagom él kint.Nagy átlagban persze kint jobb anyagilag,viszont sok esetben ez nem elég a végleges kint maradáshoz.

Fajankó 2015.10.11. 21:31:58

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
"emiatt a kommentelők 95%-a negatív véleménnyel van Mo-ról."
Mind a 10 db aki megmaradt.

Fajankó 2015.10.11. 21:32:44

@Fajankó:
mármint törzskommentelő...

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.11. 21:35:57

@wuaaa:
hű ezt nagyon jól megfogalmaztad, köszönöm.
én se tudom hova tenni ezt a beilleszkedést, mert ugye mint sokszor írtam már itt is, én itthon se vagyok beilleszkedve.
úgyhogy külön jó olyan helyre menni, ahol az alapokat meg lehet ugrani, aztán meg nem számít, hogy milyen vagy és kicsoda, nem kell és nem is lehet "beilleszkedni".

Fajankó 2015.10.11. 21:37:03

@wuaaa: Elismerte a másik fél a felelőséget.

Fajankó 2015.10.11. 21:46:21

@A nagy kékség:
"És az eszedbe jutott már, hogy ezt a blogot mások is olvassák?"

Mos' mé', az olyan pábeszédek Londonbul hogy pl. " figyu ha tudsz pacalt vagy körmöt, nekem is szólj" nagyon érdekesek lehetnek bárki számára ( bár nem árulták el a forrást ).

Herr Géza 2015.10.11. 21:47:06

@Fajankó: Kicsit több...., vagy csak tízig tudsz számolni?

nyuszigonosz 2015.10.11. 22:02:07

@wuaaa: Ez jó. :-) Norvég reklám?

Narina 2015.10.11. 22:02:16

@Dragonlady (Bp, Hun): No ez ugy volt, hogy anyamnak lett ket agyverzese, erre elkezdték vizsgalgatni a buráját és rájöttek orvosilag, hogy kérem tele van lyukakkal.(agyvérzés utan elhal az a terület és "lyuk"ként jelenik meg) Cirka húsz fölött. Erre szétkaptak, meg össze rakták és megállapítottak, hogy mi újsag. Mivel öröklödik női ágon így a banda is meglett szúrkalva. Ennek során már az is kiderült mért nem bírtam 1 évvel előtte a fogamzás gátlót, ugyanis az enyim pozitív lett. A többinél annyit panaszkodtam a dokinak mindig ugyan arra a tűnetre, aminek semmi köze nem volt az eredeti begsihez, hogy megunta( no igazaból nem sokszor, de doki ismervén engem, nem vette félvállról és összeszurkáltatott, ettől ugyan okosabbak nem lettünk, de a lelkiismeretünk megnyugodhatott) és kivizsgált aztán pislogot és fapofával mondta" Reméljük szereti a gyógynövényes készitményeket, mert ugy latom mást nem kap" Mondjuk Ő határozottan állította, hogy a migrénjeimnek az oka az a váratlan stressz helyzetek nem jó kezelése az oka. Igy elkezdtem magnézium készitményekez nyomni amitől kivalóan aludtam és csökkent a migrén számom. Persze, hogy az élet szép legyen a teméntelen készítmény közül amit volt szerencsém kipróbalni csak egyetlen egy volt ahol csak kissebb alkut kellet kötnöm a többit elutasította a testem. :D kórtörténet off

SzZoole 2015.10.11. 22:04:41

@Fajankó: figyu,a zuzat kihagytad,ja Es en nem vagyok Londoner.Ha erdekel,hol lehet ezeket megvenni,szivesen elmondom.
Magyarorszagrol sem vagyok rossz velemenyel,nem is igen olvastal tolem ilyesmit.
Fogalmad sincs,hogy ezen a 10 emberen kivul hanyan olvassak meg ezt a blogot.Tenyleg egy fajanko vagy.....

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.10.11. 22:06:53

@Narina: muszáj bebeszélnie magának, hogy az ember tehet mindenről, ami kijut neki, igenis a te hibád, hogy nem tudtál boldogulni Magyarországon / beteg lettél / nem pénzügyi igazgató vagy hanem óvónő / akármi. mert így meg tudja győzni magát, hogy ő nem hibázik, ő mindent jól csinál, vele nem történhet semmi rossz.
szerintem ilyesmi is lehet.

puhacica 2015.10.11. 22:08:06

@Fajankó: de ha en ezt Kecskemeten kerdezem meg, egy helyi forumon, friss odakoltozokent, az rendben van, igaz? azt a sok-sok forumot es topikot, ami mind-mind azert jott letre, hogy az emberek informalodjanak azoktol, akiknek van mar tapasztalatuk az adott temaban, mindet zarjuk be gyorsan, mert teged epp nem erdekel. vagy inkabb zarjuk be az egesz internetet, nehogy olyat olvass, ami neked nem lenyeges.

@nemor: :D pont igy.

@A nagy kékség: de ki gyozkodi egymast? vagy ki kopkod? a mai okossag abbol indult ki, hogy szegeny poszter, milyen elete lehet, pedig csak annyit irt, hogy neki jobb a londoni tarsberlet mint a pesti sajat lakas. ebben mi a kopkodes? neki ugy jo, o ugy erzi. miert kell itelkezni?
itt vagyok peldaul en. mondj egy peldat, mikor gyozkodtem barkit is. mikor kopkodtem haza. de tudod mit? ez nehez feladat, nem ismerheted az osszes hozzaszolasom. de mondj egy peldat marol. ki kopkodott, ki teritett itt ma?

puhacica 2015.10.11. 22:13:01

@Zoole[uk]: na! azert kiirhatnad a forrast, mert nem erdekli, de azert hianyolja. pffff. es jo lenne, ha befejezned a kopkodest, mert en londoner vagyok, aztan meg magamra talalom venni, hogy te meg nem. ;)

pappito · http://pappito.com 2015.10.11. 22:13:59

@A nagy kékség: ez valószínűleg azért van, mert sokkal okosabb, ügyesebb, magyarabb vagy mint bármelyikünk. Úgyhogy neked könnyű.

Fajankó 2015.10.11. 22:17:59

"Tenyleg egy fajanko vagy...."
ha tudnád...

"Magyarorszagrol sem vagyok rossz velemenyel,nem is igen olvastal tolem ilyesmit."
Te vagy az 5% : )

"hanyan olvassak meg ezt a blogot."
erről szó sem volt

"Ha erdekel,hol lehet ezeket megvenni,szivesen elmondom."
Angliai vagy szabolcsi viszonylatban?

SzZoole 2015.10.11. 22:23:09

@puhacica: forrast?de hiszen Londonban sok hentesnel lehet venni,sot,kormot mar Morrisonban is vettem.
En konkreten egy farmshop uzleteben veszem rendelesre,mert itt faluhelyen,Londonon kivul,nem sokan vesznek ilyesmit.
En is voltam Londoner 3 ev 7 honapot,pont eleg is volt abbol a shithole-bol

Narina 2015.10.11. 22:24:25

@Fajankó: Nos, tetszik tudni ez is hasznos info pl egy háziasszonynak aki főz is nem csak meditál, varázsol, gyereket nevel, no meg eltartatja a popijat. Spec én most is kiváncsi vagyok mit hol tudok beszerezni. Kettő tudom most sokak lelki világába tiprok, de én rühellem ott élés szempontjából Londont, ahogy Budapestért se voltam oda(túl sok az ember), ezért az ország keleti félébe költöztünk. Pontos helyet holnap elolvasod. Ja és megpusztulunk egy jó zuza pöriért. ;)

puhacica 2015.10.11. 22:25:35

@A nagy kékség: meg ket dolog:
1. hitelesseg: magambol kiindulva azt feltetelezem, hogy amikor itt valaki leir valamit, az igaz. elhiszem, hogy ok ugy elik meg a veluk tortenteket, ahogy leirjak. itt a mai pelda: nem tudok eleg halas lenni a sorsnak/szerencsenek/szomszednak... hogy egy ilyen fasza kis lakasban elhetunk es nem kell idegenekkel megosztani a furdoszobat. de ettol meg keszseggel elhiszem, hogy masnak ez nem olyan orult problema es emellett meg azt is elhiszem, hogy nincs gond az ertekiteletevel.
2. ha megtenned, hogy egyszer vegre a kerdesre is valaszolsz es nem visszakerdeznel, vagy azt irnad, hogy en mindig csak beledkotok, tokre megtisztelnel.

SzZoole 2015.10.11. 22:28:05

@Fajankó: bar fogalmam sincs ki vagy Es hol elsz,de elmondom neked;Nyiregyhazan a Josavarosban az Epejes utcan a Lajos husboltjabol es hazi vagasokbol vettem.
Itt Hemel Hempstead kornyeken levo farmshop uzletebol veszem.
Kivancsi vagy meg valamire?

puhacica 2015.10.11. 22:29:59

@Zoole[uk]: akkor tenyleg rossz helyre koltoztunk. se hentes, se morrisons... ilyen lepra hely ez a london kulso vagy mi. :D

SzZoole 2015.10.11. 22:32:46

@puhacica: London also cicamica,mar elfelejtetted?:)))

SzZoole 2015.10.11. 22:35:09

@puhacica: amugy tegnap irta a szomszedod,az a dragajoember, hogy kint a fouton levo nemzetisegi boltban lehet venni kormot.

puhacica 2015.10.11. 22:40:14

@Zoole[uk]: minden hulyesegre en se emlekezhetek. :D

ja, olvastam. (itt, most meg is koszonom neki!) de o a pacalt irta. jo lenne, ha nem tevesztened meg az olvasokozonseget. :)

Narina 2015.10.11. 22:40:51

@Fajankó: én meg még sehol, mert béna vagyok és nem találtam meg a boltot, de majd a párom ráuszítom. Én sem köpködtem csak sztoriztam, hogy ennek negatív felhangja volt azt gondolom tudod, hogy nem az országnak szólt. Ugyan is egy orszag az egy terület. Nincs szemelyisége és nincs szája, keze egyebek, a rajta lévő körülményekről nem tehet. Tehát nem is lehet szidni. Azonban a benne uralkodó gazdasági, vagy személyes állapotokat már lehet véleményezni(nekem spec mind társadalmilag, mind gazdaságilag gondjaim voltak) Azonban alapból egy nagyon szép hely tele értékes földdel es természeti kincsekkel. Természetesen kinek így kinek ugy megy a szekér. Amikor meg az enyémnek már a tengelye is tört léptem.

Narina 2015.10.11. 22:45:21

@Zoole[uk]: nahát félre vezeted a jónépet. Szegyeld magad össze, szegény olvasó most akkor mit higyen?! Köröm vagy pacal? Az itt a kérdés. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 22:47:28

@Zoole[uk]: A vércukrod, a koleszterined és a húgysavad szintjére...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 22:49:22

@Zoole[uk]:
Ne tájékoztasd félre. A töröknél nincs disznó. Ott a pacal szokott lenni.
Edmontonban a hentesnél van a köröm.

Narina 2015.10.11. 22:51:07

@diggerdriver: hejde jo volt csuhaja. No meg egy teljes vérkép tükrözéssel és urológiával? (Bocsanat ez vicc csak)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.10.11. 22:52:42

@puhacica: Szóljál ha mész disznókörmöt venni a törökhöz mert azt megnézném.
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Amúgy birkakörmöt már láttam nála de abból nem jó a körömpörkölt.
az akkor jo mikor a csontot elveszed a szádtól és ollóval kell elvágni a ragacsot:)))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.10.11. 22:55:56

@diggerdriver: @puhacica: @Narina:
Lehet ott a toroknel kormot is venni,azt amit előtte lerágott es kikopkodte:)))
Ez csak vicc volt.
Valóban ugy irta,hogy a toroknel ,pacalt es Edmontonban a kormot.

Fajankó 2015.10.11. 22:56:38

@Zoole[uk]:
Csak egy fajankó. Kösz az infókat.

Narina 2015.10.11. 22:57:29

@Dragonlady (Bp, Hun): az, de neki semmi baja és amig nem kerülök meggyőzhetetlen doki kezébe magatehetettlenül nekem se lesz gondom. Bár ember próbáljon rávenni valamire amiről tudom, hogy megmakkanhatok, kiröhögöm és elballagok. :D

SzZoole 2015.10.11. 22:57:48

@diggerdriver: mindenem rendben van koszi,csak néha az agyam zsibbad egy kicsit,tudod az agymutetem

Fajankó 2015.10.11. 22:58:10

@Narina:
Ezt akár én is írhattam volna...

SzZoole 2015.10.11. 23:00:07

@Narina: nem fogod elhinni,de 4x voltam mar gyomor tükrözésen es egy urulogusnal,aki feltörte a csoki gyárat,el meséljen milyen volt?

SzZoole 2015.10.11. 23:00:50

@Fajankó: ha ezzel segítettem,akkor szivesen.

Narina 2015.10.11. 23:02:32

@Fajankó: ugye? Na tetszik látni. Egy a vélemény csak a más szavakmiatt hisszük hogy mégsem. Hm szerintem a nick nem jó nem tetszik fajankónak lenni. :-)

blackhairlady 2015.10.12. 01:43:13

@tanato: Meg idaig jutottam csak a kommentekben, de itt megjegeyznem, hogy szerintem nincs koze az orszag gazdagsaganak az expat elnevezeshez.. Amikor az amerikai hadsereg logisztikajat vegzoceg volt Magyarorszagon a 90-es evek masodik feleben, ok is expatok voltak, jo sokan, legtobben a csaladdal koltoztek a varosban. Jo vilag volt akkoriban a haz es lakas kiadoknak:)

blackhairlady 2015.10.12. 01:51:45

@tanato: Ezzel egyet ertek. Otthon amelyik gyereknek nemirt felaz orvos antibiotikumot, az anyuka mar hobolgott is, hogy na miert nem.
A mi orvosaink is szeretik egyebkent felirni, bar en altalaban varok 1-2 napot, szedunk megfazasos bogyot, ha nem hasznal akkor megyunk, es altalaban indokolt is az antibio.

blackhairlady 2015.10.12. 01:57:43

@Bredpitt Monika: Ne is emlitsd ezt a fulfajast, mindharom gyerekemmel megszenvedtuk nagyon nagyon sokaig. Voltantibiotikumtolkezdve felszuras, minden.

blackhairlady 2015.10.12. 04:17:06

@Dragonlady (Bp, Hun): ugyan ezt irtak fel nekem itt is :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.12. 06:24:54

@tanato: "...és sajnos a magyar lakosság árérzékeny..."

Akkor tegyük gyorsan hozzá, hogy a magyar lakosság a tejjel-mézzel kecsegtető Nyugaton is "árérzékeny". A mosogatói/takarítói/betanított munkás bérből kint sem lehet nagy lábon élni, ott is meg kell nézni, hogy mi kerül a kosárba; vagy hogy egy klasszikust említsek: nagyon is számít, hogy mennyi megy el havonta a lakbérre, máskülönben nem élnének sokan társbérletben.

És akkor ezek után a "magyar" szót nyugodtan el is hagyhatjuk a mondatból, mert a helyiek többsége se ész nélkül szórja a pénzt. A "Special Offer" kint se csak a szegény, szerencsétlen, éhhalál küszöbén álló magyarok kedvéért van kitalálva, úgyhogy talán nem kéne erőltetni ezt a sebnyalogató dumát.

Bredpitt Monika 2015.10.12. 06:48:47

@A nagy kékség: nekem meg az jutott eszembe egybol hogy az amerikai arerzekenyseg odaig fajul neha hogy azon a bizonyos fekete penteken meg lovoldoznek is (mondjuk mikor nem lovoldoznek?)
Tanatonak is cimezve

Bredpitt Monika 2015.10.12. 06:50:58

@Signora con i capelli neri: nekem is felszurtak egyszer gyerekkoromban salgotarjanban, csak arra emlekszem hogy milyen rettenet es fajdalmat ereztem

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.12. 07:08:58

@Bredpitt Monika: Erről beszélek. Ezeket az apró kis csúsztatásokat rühellem, amikor valaki úgy állítja be a dolgokat, mintha Isten csak a szegény magyarokat verné, miközben van egy csomó dolog (például a spórolás), ami világjelenség. Mint ahogy sok minden más is.

tanato 2015.10.12. 07:20:07

@Signora con i capelli neri: Persze expatok voltak,hiszen nem maguktól spontán jöttek Magyarországra szerencsét próbálni ,hanem küldte őket az államuk.De tényleg jó világ volt a helyieknek akkor.Mint most pl. a Mercedes környzetében Kecskeméten és környékén.

tanato 2015.10.12. 07:26:25

@A nagy kékség: @Bredpitt Monika: Persze még egy gazdag ember is megnézi hogy ugyanazt máshol mennyiért tudná megvenni.Ez igaz.De az is hogy a magyar Plázákba a nagyon szegény emberek maXIMUM MELEGEDNI JÁRNAK BE télen.Érdemes megnézni hogy adott pláza vonzáskörzetében kb mennyi a roma lakosság aránya és a pláza közönségében mennyi az arányuk.Megmondom:elenyésző.
De a lényeg :idáig mínusz félmillió vagy még több a kivándorló,hiszen ez a blog is ezért indult.Bevándorló meg majdnem nulla.A régebben a szomszédos országok magyarjai által történő bevándorlás is jelentéktelen,vagy továbbmennek,vagy kikerülnek egyenesen minket.

©________ 2015.10.12. 07:42:06

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: ugy hivjak a dolgot, h kognitiv disszonancia.
Neki jo volt, de a lelkiismerete hazahozta, igy most megideologizalja, h nem is volt olyan jo kinn.

Szoval szar ugy, de valamire muszaj dicsekedni.

Vagy

Nem volt jo kinn, es a papara fogja a hazajovetelt.

Muscari 2015.10.12. 08:11:17

Mijaszösz, vasárnapi blogajánló és több, mint kétszáz komment? Mi történt?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.12. 08:22:12

@tanato: Ezt pedig úgy írod, mintha ebből a térségből kizárólag a magyarok "menekülnének". Nyilván ezért van tele szinte az összes nyugati ország a magyarokon kívül csehekkel, szlovákokkal, ukránokkal, oroszokkal, észtekkel, lettekkel, litvánokkal, szerbekkel, horvátokkal, bolgárokkal és lengyelekkel. Mert a kelet-európai blokkban csak a magyarok "szegények", mellettünk "mindenki elhúz".

Na, akkor én ezt a témát itt le is zártam.

svédnyugger 2015.10.12. 09:05:43

@Bredpitt Monika:
Ami a terrort illeti, az Norvégiában történt 4 éve. Az áldozatok is norvégok voltak. Még a legextrémebb svéd rasszisták is elitélték, amúgy a "többi stimmel" a klasszikus vicc értelmében, hogy "nem osztogattak, hanem fosztogattak".

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.12. 09:14:08

@Csupacsí: Figyelj ide, öcsi! Egyrészt egy szóval nem mondtam, hogy nem volt jó kint, másrészt próbálj meg egy kicsit több tisztelettel beszélni az elhunyt édesapámról. Remélem, hogy megértettél. Köszi.

Határátkelőt pedig megkérném, hogy tegye ki ezt a hozzászólásomat. Ezt is köszönöm.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.12. 09:14:44

@diggerdriver: Gúnyolódtam én rajtad vagy a választott nickneveden valaha? Nem. Akkor próbálj meg te is felnőni, és több tiszteletet tanúsítani irántam. Viselkedj úgy, mintha emberek között lennél. Rendben? Kösz.

Muscari 2015.10.12. 09:18:25

@Bredpitt Monika: ennek a problémának van egy nagyon hosszú neve, a fiamnak is volt. Sokszor szédült és még hányt is, aztán elküldtem orvoshoz, neki is ezt kellett csinálnia. A YouTube-on vannak fent más gyakorlatok is.
Az a lényeg, hogy az egyensúlyszerv működését megzavarka egy kis db szilárd anyag, ezt kell kimozgatni a helyéről ezzel a gyakorlattal. A fiamnak azonnal használt, azóta sem szédül.

©________ 2015.10.12. 09:29:50

@A nagy kékség: Hallottál már a funkcionális analfabetizmusról?

svédnyugger 2015.10.12. 09:35:35

@snygg panda:
Igen, ebben teljesen igazad van. De továbbra is állítom, hogy egy magyarszármazásút nem érik megkülönböztetések, hacsaknem teljesen lehetetlen típus.

tanato 2015.10.12. 09:56:54

@A nagy kékség: Ezt nem mondtam, minden kelet európai államból nagy a kint munkát vállalók száma, ez nem hungarikum,de tény sajnos.Bár ne így volna hanem hozzánk ácsingóznának máshonnan.

tralalala 2015.10.12. 11:46:37

@tanato: "De a lényeg :idáig mínusz félmillió vagy még több a kivándorló,hiszen ez a blog is ezért indult.Bevándorló meg majdnem nulla"

De ez nem igaz, még mindig.
www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

Magyaro. migrációs rátája pozitív, és nem, ez nem ilyen önbevallásos statisztika, hanem tükörstatisztikák alapján készül.

A másik meg amit mások is írtak, hogy MO-ról elég kicsike a kivándorlás a térség más országaihoz viszonyítva.
gurulohordo.blog.hu/2014/10/16/meg_harom_erdekes_abra_a_kivandorlasrol

tralalala 2015.10.12. 11:46:49

A posztban meg megint látszódik ez a teljesen érthetetlen kettős mérce.

Ha Magyaro.-n nem az a párt nyer, akire szavaztam, akkor DIKTATÚÚÚRA. Ha ténylegesen benne ülök egy igazi diktatúrában, akkor á nem is rossz, mert a politika nem jön be a nappalimba.

Ha Magyaro.-n három idegen együtt lakik egy bérelt szobában, akkor úristen nyomor szegénység lecsúszás. Ugyanez Angliában érdekes kaland, racionális költségcsökkentés.

Nekem ezek tökre ilyen ön-győzködő álláspontoknak tűnnek.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.10.12. 11:47:15

@tanato: Látva az elmúlt hónapokban megmutatkozó idegengyűlöletet (ami szerintem az ismeretlentől való félelemből fakad), ne hinném, hogy ez olyan jó lenne nekünk. Engem senki nem zavar, amíg emberhez méltóan viselkedik, de szerintem Magyarországon sokan nem örülnének annak, ha hirtelen tele lenne az ország sok-sok bevándorlóval, legyen az bármilyen nemzetiségű. Még akkor sem, ha az életszínvonal lehetővé tenné, hogy itt legyenek. Ha belegondolsz, a magyarok a mai napig nem tudták megemészteni a vadkapitalizmus kialakulását se, hogyan kezelnék hát azt a helyzetet, ha jönne pár százezer külföldi, aki "el akarná venni a magyarok munkáját"? Nem akarom a beszélgetést itt ebbe az irányba terelni, mert van erre a blogon egy külön erre a célra szánt bejegyzés, csak leírtam, ami a felvetéseddel kapcsolatban eszembe jutott.

Arról nem is beszélve, hogy a külföldre költözést fel lehet ám fogni egyfajta tanulási folyamatnak is. Szar ügy, ha valakinek anyagi okokból, tehát kényszerből kell mennie, viszont van a dolognak jó oldala is. Megismer egy másik országot, jó esetben nyelvet tanul, lesz összehasonlítási alapja, kapcsolatokat építhet, új barátokat szerezhet, megismerhet másképp szocializálódott embereket stb.

Muscari 2015.10.12. 11:58:56

@tanato: na ez az, angolul is valahogy így hívják, :-)

@diggerdriver: ja látom, köszi :-)

Void Bunkoid 2015.10.12. 14:30:57

Szerintem a legegyszerűbb lenne bármilyen jellegű internetes fórumot egyszerűen megszüntetni, és központilag, egy bizonyos ízlés/nézetnek megfelelő "cenzúra" által kiadott újságokká kellene változtatni a blogokat :)

Igaz, hogy ezzel erősen diktatórikus jellegű lenne a kulturális élet, de legalább nem derülne ki, hogy közel tizenöt milliós magyarságból közel 9-10 millió Mao Ce Tungnak képzeli magát, és a kis privát vörös könyvéből életviteli tanácsokat meg egyéb észt akar osztogatni az összes többinek :) sokkal tisztább és egyszerűbb, ha csak egy én-vagyok-a-legokosabb van :)

tanato 2015.10.12. 15:04:21

@tralalala: Remélem ezt magad sem gondolod komolyan,hogy MO,ki be vándorlási egyenlege pozitív.Lehet persze a számokkal játszani,mert nem jelentkezik ki gyakorlatilag senki aki kimegy az állandó lakcíméről,nem mond le az állampolgárságáról.
A második ábra az igaz,a fasorban sem vagyunk a románokhoz,bulgárokhoz albánokhoz képest,kivándorlásilag.
De attól még a félmilla megvan.,nem tudom ebbe benne van e az ingázók/napi,heti havi/ százezres vagy több hadserege

tanato 2015.10.12. 15:07:21

@A nagy kékség: Sajnos ez csak elméleti okoskodás,senki nem akar ideköltözni még a szomszédos magyarok is inkább továbbállnak,vagy elkerülnek minket.Az idegengyűlölettel igazad van,olvastam az okfejtésedet a másik ellenblogon,kb. én is úgy vagyok vele.

2015.10.12. 17:49:25

@Csupacsí: Mi ez? Nem akarok regisztrálni. :D

©________ 2015.10.12. 17:54:48

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: egy videó arról, hogyan mennek itthon a dolgok. hogyan mentették meg a kaszinókat és hogyan védték meg a pedagógusok bérét.

tralalala 2015.10.12. 18:32:27

@tanato: "Lehet persze a számokkal játszani,mert nem jelentkezik ki gyakorlatilag senki aki kimegy az állandó lakcíméről"

Le van írva a módszertan, azzal vitatkozz. Nem az önbejelentést veszik alapul, hanem a külföldi megjelenést. Tehát nem azt számolják, hogy hányan hagyták itt az országot, mert azt tényleg nehézkes lenne, hanem hogy hány magyar jelent meg Angliában/Németoban/akárhol.

"Remélem ezt magad sem gondolod komolyan,hogy MO,ki be vándorlási egyenlege pozitív."

Akkor légy szíves idézz egy olyan migrációval foglalkozó kutatást, ami a ki és bevándorlást is nézi, ami szerint negatív a migrációs ráta. Én megtettem pozitívval. A "nem hiszem, hogy így van, tehát nincs így" egy logikai hiba, ez itt ni:
a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyes-ketely

tralalala 2015.10.12. 18:32:27

@Void Bunkoid: "hogy közel tizenöt milliós magyarságból közel 9-10 millió Mao Ce Tungnak képzeli magát, és a kis privát vörös könyvéből életviteli tanácsokat meg egyéb észt akar osztogatni "

És megint: mintha ez valami mágikusan magyar dolog lenne. Az összes külföldi fórumon is, minden létező témában (abortusz, fegyvertartás, vallás, politika, szakmai dolgok), pont ugyanígy megy. De azért megint sulykoljuk kicsit: hülye magyarok, magyar hülyék, osszák itt az észt. Ez most jó valakinek?

Bredpitt Monika 2015.10.12. 19:48:40

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: szoval van aki azert megy el, mert nyelvet akar tanulni, vagy kaland vagybol, vagy csalad egyesites celjabol, vagy cegen belul kiprobalhatja magat egy masik orszagban.....aztan van olyan is persze akinek nem tetszik Magyarorszag, szoval nem logikus,
kedves dino

qkuc 2015.10.12. 20:46:21

Látom a műsor a régi, semmiről nem maradtam le ...

tanato 2015.10.13. 07:59:11

@tralalala: Egész egyszerűen nem kell statisztika,csak szét kell néznem a környezetemben,hány családból mennyien mentek el, és mennyien vándoroltak be.Nem hiszek a statisztikának,valószínűleg a nem itt lakó de állampolgároknak számító szomszédos országbéli magyarokat is beszámolja.
De mégegyszer:Szerinted ha pozitív volna az egyenleg egyáltalán ez a blog létezne?
Más kérdés:Honnan volna nagy arányú bevándorlás ide?
A szomszéd országokat ne számold,az tényleg becsapás.

2015.10.13. 17:41:12

@Csupacsí: Tehát csak a szokásos.

2015.10.13. 17:43:33

@Bredpitt Monika: Jó lenne látni egyszer egy arányt. Van egy olyan sejtésem, hogy mondjuk 10 emberből 7-nek megélhetési problémája volt.

Dora Ao Nang · https://mythailandwithme.wordpress.com/ 2015.10.14. 14:39:36

Én pont egy friss expat volnék, úgy hogy a migráns válság közepette indultam útnak. Való igaz, még Európában voltam ezzel keltem és feküdtem, most viszont már másfél hete nem vagyok jól értesült a témában. Miért nem? Talán mert valóban nem ül a nappalimban a probléma.

Void Bunkoid 2015.10.14. 23:53:46

@tralalala: na jó, igazad van :) csak azért magunkkal példálózok, mert tekintve hogy Magyarországon élek, nem különösebben érdekel más országok politikai fórumainak élete, de amúgy igen, más könnyedebb, nem politikai témában is igen, mindenki minden nyelven okosabb akar lenni a másiknál.

Ezért nem csak hazánkra korlátozva mondtam azt, hogy tiltsuk be a fórumokat :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása