oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. augusztus 29. 06:45,  Időutazás Amerikában 353 komment

2015. augusztus 29. 06:45 Határátkelő

Időutazás Amerikában

Lassan vége a nyárnak (legalábbis meteorológiai értelemben), de ne adjuk fel, szóval jöjjön ma is egy kicsit lazább, kirándulós poszt, méghozzá Dóra tollából. Nem is akárhová, hanem egy reneszánsz fesztiválra.

cim_28.jpg

„Másfél éve családunk oszlopát, életem párját áthelyezték a manhattani irodájukba. Két hónap leforgása alatt - egymástól kis időre elszakadva – felszámoltuk a régi otthonunkat, és teremtettünk egy újat, az óceán túlpartján.

A külön töltött hónapok után édes volt a viszontlátás, a családegyesítés.  Az új ország sok kalandot és megannyi meseszép helyet tartogatott, és tartogat mai napig is számunkra.

A nyár a fesztiválok ideje Amerika szerte, melyek közül sok a családokat célozza: kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a programokat. New York Államban, Tuxedo Parkban kerül megrendezésre az éves Reneszánsz fesztivál és vásár, mely szinte szeptember végéig várja a látogatókat.

Ottjártunkkor óriási tömeg fogadott minket, de kellemesen csalódtunk, mivel a hely adottságai miatt ennek ellenére nem volt túlzsúfoltság, vagy sorban állás. Már a parkolásnál érdekes volt megfigyelni, hogy a szervezők milyen felkészülten irányítják a kígyózó kocsisort a még üres területek felé.

A hatalmas rétről - mely pakolóul szolgál – kellemes erdei séta vezet a közeli fesztiválhoz, így már útközben alkalmunk volt néhány erdei tündérrel, és várkapitánnyal találkozni.

1_76.jpg

Mesébe illő házikók, és korhű ruhába bújt dolgozók segítenek az időutazásban. A látogatók között megtalálhatók a középkor rajongói, de gond nélkül beolvadnak a steampunkok, a goth tündérek és koboldok is.

Természetesen a hétköznapi öltözéket viselők is maximálisan jól érezhetik magukat, és ha időközben - az élmény fokozandó – esetleg mégis kedvet kapnak a maskarázáshoz, számtalan boltocska áll rendelkezésére a sokadalomban, melyekben tetőtől talpig átváltozhatunk függetlenül attól, hogy fogadósnénak, vagy lovagnak szeretnénk öltözni.

2_53.jpg

A hölgylátogatók számára egy külön pavilon dolgozói csak arra várnak, hogy az arra vágyók haját bonyolult, középkort idéző fonatokba rendeztethessék. Az ötéveskori önmagam mit nem adott volna egy ilyen álommunkáért!

A legkisebbek szórakoztatása talán a legegyszerűbb: egymást érik az ügyességi játékok; a jelmez, és harci felszerelés árusok; útvesztők; valamint a kézzel hajtott hinták igény szerint. Csak a szülők győzzék tőkével.

3_52.jpg

A nagyobbakat várja az íjászat, a lovagi torna, és a különböző vicces előadások. Nagyobbik gyermekem az előbbit élvezte legjobban, míg a kicsinek szinte minden megragadta a fantáziáját, így szinte megállás nélkül húzott minket tovább és tovább.

4_34.jpg

5_28.jpg

Én szívesen benéztem az összes kis boltocskába, ahol mindenféle, régi korokat idéző kézműves holmit láthattam: ékszereket, ruhákat, kiegészítőket, dísztárgyakat, illatszereket. A vásári forgatag igazi kincsesbánya volt számomra, még akkor is, ha egy kelta motívumokkal díszített falitükör volt az egyetlen szerzeményem.

Az igazán rutinos fesztiválozók tetőtől talpig korhű ruhákba bújva élvezték a forgatagot, kezükben az elmaradhatatlan, szintén korhű sörös kupákkal, melyeket csak újratöltettek a portékájukat hangosan kínáló italmérőknél.

6_25.jpg

Azok sem maradnak hoppon, akik a folyékony étrendet követőkkel ellentétben valami tartalmasabbra vágynak: számtalan, régi fogadók hangulatát idéző hely áll rendelkezésünkre, hogy kipróbálhassuk a helyi specialitásokat

7_17.jpg

A fesztivál maradandó élmény volt mindannyiunknak, és ezt is besoroltuk az ide még visszatérünk kategóriába. Pláne, ha addig szert teszünk egy-két reneszánszt idéző maskarára.

8_15.jpg
A moderálási alapelveket itt találod. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Olaszország Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr397741910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 17:15:57

@Zoole[uk]:
Ebben a műfajban én is ki vagyok művelve.
Volt olyan kollégám akit csak Jockey Ewing-nak neveztünk. Gyakorlatilag úgy hozzá voltak nőve a gázolajos kannák mint máshoz a fülbevaló:))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2015.08.30. 17:20:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: akasztani... nem is baj, hogy eljottunk. mi sajnos az ilyen magas elvarasoknak nem tudunk megfelelni. mi csak arra voltunk kepesek, hogy dolgozzunk mint az allatok es adozzunk. nem volt eleg. akkor most dolgozunk es adozunk itt. itt ez eleg. es meg akasztani se kell.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:23:28

@Zoole[uk]: Volt egy hozzászólásod, amit most nem találok (talán Határátkelő kivette). Abban konkrétan azt kérdezted, hogy a havi 200-250-ben benne van-e már az a pénz is, amit a gázolajjal trükközök. Vagy valami ilyesmi. Aztán beindult a beszélgetés.

Én nem forgattam ki semmit.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:23:42

@puhacica: Én forgatok? Én azt írtam, hogy a barátaid a te elbeszélésed alapján igenis tesznek a boldogulásukért, tehát minden bizonnyal boldog emberek. Én csak azt nem értettem, hogy ezek után miért nem lehet leszarni azokat, akik mindenáron sírni akarnak.

Van egy csomó ember itthon, akinek semmi sem jó. Az ilyen akkor is panaszkodni fog, ha ezüsttálcán viszed neki a reggelit, mert neki az is aranyból kéne. Szerintem a jó közérzet egyik kulcsa, hogy ezeket magasról le kell tojni. Ha nekik nem jó a hangulatuk, az az ő dolguk, de nem kell engedni, hogy a miénket is elrontsák.

Szóval röviden: tök jó, hogy boldog barátaid vannak.

SzZoole 2015.08.30. 17:26:17

@puhacica: Mar megint magyarazkodsz,ne tedd.A tobbsegunk megert teged,meg az ismeretlenek is.Nyilvanvalo,hogy csak a szavakon lovagol es megprobalja kiforgatni.

SzZoole 2015.08.30. 17:32:46

@Megnevelő Ember: Igen a hangsuly a 240-250 ezer Bp.-en vs. videk 130-140 forinton volt.Az uztemanyag csak mellekes volt,amit egyebkent a ceg nyomott aron fizet ki ha megtakaritasa van a sofornek,ezert trukkoztek a soforok a kutasokkal.
De mindegy hagyjuk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 17:41:25

@Megnevelő Ember:
Egyetlen kérdésre válaszolj nekem.
Miért van az hogy akik kúrvára elégedettek Magyarországon azok mind átlagon felüli jövedelemmel rendelkeznek?
Amiket itt elmondasz azokat miért nem hallom egy havi 80ezret kereső családfőtől. Aki ugyanolyan becsületes szakmunkás mint te csak éppen Baktalórándházán lakik. számtalan becsületesen dolgozó ember van ott akik napi gondokkal küzdenek és álmukban sem gondolhatnak nyaralásra.
Elmondtam már itt többször de neked mégegyszer elmondom egyik rokonom életét.A keleti határszél mellett lakik. A kisvárdai csikevágóhídon dolgozik ahol a vért-tollat válogatja szét havi 80ezerért. Mikor hazamegy 5 anyakoca várja hogy ellássa őket, a hétvégén a háztáji kukoricást kapálja hogy legalább a takarmányon fogjon valamit. A Balatont még soha nem látta. Ők beleférnek abba a kategóriába akik tisztességesen megélnek de milyen áron? Ott van a háza, ott van a családja ott van az anyja akit gondozni kell, nem mondhatod neki hogy költözzön Budapestre BKV sofőrnek.
Mikor fogok itt elégedett magyartól kommentet olvasni aki 100ezer forint alatt keres?
Puhacica és párja átlagon felűli jövedelemből élt Magyarországon.
Itt ugyanúgy élnek minimálbér közeli jövedelemből sokkal rosszabb fizetés-albérlet aránnyal. A járulékos pluszról nem beszélek mert azt neked is tudnod kell ha éltél itt.

Határátkelő 2015.08.30. 17:46:23

@Megnevelő Ember: A következőt szeretném kérni tőled az elmúlt két nap tapasztalatai alapján..

Természetesen szívesen látott kommentelő vagy a blogon, amennyiben kommentjeidet az adott napi témához, illetve az abból kialakuló beszélgetéshez kapcsolódva teszed meg. Minden másra ott a korlátlanul tágas net a maga rengeteg oldalával, blogjával.

Kicsit sok emberrel alakult ki konfliktusod, és nehéz elképzelni, hogy ez minden esetben az ő hibájuk lett volna, viszont nem szül jó hangulatot, és szükség sincs rá.

Még egyszer: amennyiben beszélgetni szeretnél, örömmel látunk (és igen, nyugodtan szeretheted, dicsérheted Magyarországot).

Köszönöm az együttműködésed.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:47:46

@puhacica: Látod, hogy már megint milyen furcsa éle van annak, amit állítasz? Mi például itthon dolgozunk, itthon adózunk, és elég. Most akkor mit gondoljon az, aki ezeket a hozzászólásokat olvassa? Ha a te szavaidra figyel, akkor az jön le, hogy itthon csak éhen dögleni lehet. Ha engem olvas, akkor azt láthatja, hogy Magyarországon is lehet boldogulni. Teljesen összezavarjuk az embereket. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:56:17

@Zoole[uk]: Nem 240-250-et írtam, hanem 200-250-et. De nem nehéz ez. Az én alapórabérem bruttó 1250 forint. Ezt szorozd fel 176-tal. Általában 200 órát dolgozom, a 176 óra feletti rész másfélszeres szorzó. Ha elvont szabadnap van (ami szinte mindig van), az duplán fizet. Ha ünnepnapra esik, akkor háromszorosan. Erre az alapra jön még rá a délutáni pótlék (2-től 10-ig), ami 20%. Ha hajnalban kezdek, akkor reggel 6-ig 40% (éjszakai pótlék), délelőttre bruttó 30 forint óránként (délelőtti pótlék). Aztán a csuklós busznál ott van még 20% vontatási pótlék, plusz az óránkénti 33 forint tömegközlekedési pótlék (ez minden járatra, a szólóra is). Ezenkívül (ha olyan számot járok) ott van még az elsőajtós pótlék (60 forint minden forgalomban töltött óra után), és van még a jegyeladásokból is egy kis apró. És akkor plusz üa-megtakarítás (ami valóban nem sok), és persze a cafeteria.

Volt olyan hónap, amikor egy csomót kellett pótolnom a 4-es/6-os vonalán, akkor például 315-öt hoztam haza, igaz, hogy akkor 230 órám volt.

Szóval engem a jövőben ne vádolj lopással, kérlek! Megvan nekem a pénzem anélkül is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 18:02:34

@Zoole[uk]:
Engem vádolhatsz lopással. Sohasem tagadtam.

wuaaa 2015.08.30. 18:05:21

@Megnevelő Ember: Csuklós pótlék? :))) Ki talált ki ilyesmit?

©________ 2015.08.30. 18:10:38

@Megnevelő Ember: 315ezer az 480ezer brutto, ami havi 200 oraval 2400 ft oraberre jon ki.
Ha ebbol 176 orat 1250 forinttal veszek, akkor vegkepp nem ertem az osszeget.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:10:51

@Határátkelő: Akkor ezt most szinkronizáld le nekem, kérlek. A beszélgetés eltér a napi témától, ezt hívják off-nak. Szinte minden bejegyzés alatt tapasztalhatunk ilyet. Felveszem a fonalat, leírok valamit. A másik erre reagál, amire én szintén reagálok. Ilyenkor mit kell tennem? Szóljak, hogy állj, mert a blog gazdája azt az utasítást adta nekem, hogy csak a napi témáról beszélhetek? Legyen így, de akkor ez legyen érvényes mindenkire. Azonkívül nem tudom, hogy észrevetted-e, de én már ma is egy csomószor beismertem, hogy hibáztam. Aztán a többiek tovább ütötték a vasat, amire természetesen reagáltam. Vagy talán szó nélkül kéne hagynom azt is, hogy valaki lopással vádol? Szerintem ilyenkor azért elfogadható, hogy megpróbálom magam megvédeni, ugye? Ugye? Mondd, hogy mindenki egyforma esélyekkel játszik.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:11:03

@diggerdriver: Mondtam én egy szóval is, hogy a magyar vidéken könnyű az élet? A múltkor egy másik bejegyzés alatt kérdeztél, és én akkor is azzal kezdtem, hogy én csak a magam nevében szólhatok. Hogy aztán Mari néni és Pista bácsi vidéken marad-e, vagy esetleg felköltöznek Budapestre, az már nem az én dolgom.

De értem, hogy mit akarsz mondani. Sok minden nincs rendben itthon, de azért arra sem kéne nagy fogadásokat kötni, hogy akik itthon nem boldogulnak, majd kint fognak. Számtalan ellenpélda van, csak azok valahogy nem kapnak nyilvánosságot.

De azt is írtam már egy másik bejegyzés alatt, hogy ez az egész téma (meg amúgy az élet is) személyre szabott. Ezért nem nézem jó szemmel, ha valaki azt írja, hogy Magyarországon kemény munkával sem lehet előbbre jtuni, mert egy ilyen általánosító mondat után én csak annyit tudok mondani, hogy pedig de. És máris kész a baj. Elindul egy végtelen vita, aminek se füle, se farka.

Határátkelő 2015.08.30. 18:13:38

@Megnevelő Ember: Ne fárasszuk egymást, kérlek. Nem fogok magyarázkodni, ha megfogadod a kérésem jó, ha nem, úgyis jó. Kösz.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:16:45

@wuaaa [nor]: Vontatási pótlék. Hát azért mondjuk nem mindegy, hogy 100 vagy 150 utast kell cipelni, mint ahogy az sem mindegy, hogy 16 vagy 26 tonna a busz. Ja, és a csuklós nem 10, hanem 16 méter hosszú. És akkor ott van még a kényszerkormányzott (280-as Ikarus, a motor középen van, a B tengely van hajtva), és a tolócsuklós (435-ös Ikarus, ott pedig hátul van a motor, és a C tengely kapja a hajtást) közötti különbség. Mindkettő teljesen más vezetési stílust kíván.

Sokan nem tudják, de ezt az egész mókát egy nagyon komoly képzés előzi meg. Csuklóshoz ráadásul kell legalább egy év balesetmentes vezetés szólón, anélkül fel sem engednek rá.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:16:57

@Jaszai Mari: 1250-nek a 20%-a 250 forint. Ez ugye kétszer. Egyszer a csuklós miatt, egyszer a délutáni pótlék miatt (az éjszakások még jobban keresnek). Aztán az így megkapott 1750-et szorozd fel 1,5-tel, hiszen a pótlást már túlórában csináltam. Az bruttó 2625 forint. Szerintem elfeledkeztél a pótlékokról, plusz az egyebekről. Hidd el, nem hazudok.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:20:08

@Határátkelő: Akkor csak annyit írjál, kérlek, hogy az off tilalom csak rám vonatkozik, és mindenki más nyugodtan beszélgethet arról, amiről akar, vagy ezt az új szabályt mindenkire egyformán ki fogod terjeszteni?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:24:54

@Jaszai Mari: Ja, és azt is írtam, hogy a 315-höz 230 órám volt, nem 200.

wuaaa 2015.08.30. 18:26:10

@Megnevelő Ember: Nem mindenhol tesznek különbséget a csuklós meg a nem csuklós között, általában alap elvárás, hogy ha egyszer buszvezető az ember, akkor tudjon buszt vezetni, ilyet is, olyat is, amolyat is.

Határátkelő 2015.08.30. 18:29:30

@Megnevelő Ember: Na jó, hátha átmegy az üzenet, leírom még egyszer, nagy betűvel kiemelve a vonatkozó részeket.

"Természetesen szívesen látott kommentelő vagy a blogon, amennyiben kommentjeidet AZ ADOTT NAPI TÉMÁHOZ, illetve az ABBÓL KIALAKULÓ BESZÉLGETÉSHEZ KAPCSOLÓDVA teszed meg."

NEM írtam, hogy nem lehet offolni, arra próbáltalak meg (szerintem nagyon kulturáltan) megkérni, hogy ezen a blogon próbálj meg eltekinteni a nicked sugallta szemlélettől (lásd az ehhez a poszthoz fűzött első pár kommented, pl.).

Részemről lezártam a témát. Ha még mindig nem érted, akkor nem tudok mit tenni.

©________ 2015.08.30. 18:30:26

ok. legyen igy.@Megnevelő Ember:

amugy mikor jottel haza?
kinn is buszvezeto voltal?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 18:31:46

@Megnevelő Ember:
Ez tök jó. Én akármekkora géppel dolgozok ugyanannyi az órabér.

2015.08.30. 18:43:26

@puhacica: Miért, mi a megoldás, ha nem ez? Le kell cserélni az egész bandát, a haverjaikkal együtt. Maguktól nem fognak megváltozni, menni sem akarnak, akkor segíteni kell nekik. Kőbánya v. kötél. Más opció nálam nem létezik.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:43:52

@wuaaa [nor]: Tudom. Mondom, hogy szerencsém van ezzel a céggel. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:43:54

@Jaszai Mari: Öt hónapja jöttünk haza, és igen, kint is ezt csináltam. Máshoz nem is nagyon értek. :)

Illetve nem egészen. Kint várnom kellett 3 és fél hónapot a papírokra (helyi vizsgák, egyebek), addig egy étteremben melóztam amolyan mindenesként. De az tényleg csak egy átmeneti időszak volt.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:44:02

@Határátkelő: Lehet, hogy tényleg nicket kéne váltanom, mert már te is sokadik alkalommal kapaszkodsz bele. Én itt egy tök átlagos faszi vagyok, aki elmondja a véleményét erről-arról. Néha nem úgy jön össze, ahogy kéne, ilyenkor azért a legtöbbször elnézést szoktam kérni. Eszem ágában sincs senkit megnevelni. De már látom, hogy ezt az életben nem mosom le magamról. Amúgy megértettem, amit írtál. Nem ellenségeket gyűjteni járok ide.

2015.08.30. 18:49:20

@diggerdriver: Azért, mert akik 80 ezret keresnek, azok biztos lusták voltak tanulni v. keményebben dolgozni. Igazából be kellene őket lőni valamelyik árokba, úgyis csak a gond van velük, meg állandóan "sírnak". Magyarország mennyivel boldogabb ország lehetne, ha csak azok élnének itt, akik az elefántcsonttornyukból élvezik a hángerien feri tél-t.

Nem tudom, amúgy, min lepődsz meg. Már meg lett tárgyalva, hogy Mo. is jó hely, ha van elég pénzed.

SzZoole 2015.08.30. 18:53:17

@Megnevelő Ember: Bemasolnad az a kommentem,amiben azzal vadollak,hogy a megnevelo ember a megtakaritasat el lopja..
Mint irtam a lenyeg az oradijakon volt.A megtakaritasra csak mellekeskent kerdeztem ra,nem Ez volt a fo tema.Kesz,temat lezartam.

2015.08.30. 19:02:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ez egy nagyon jo meglatas, es amugy fogalmam sincs, hogy miert van igy :D Vagyis van egy elmeletem, es mar eleg sokszor elmondtam itt, de amugy nem tudom, hogy mennyire igaz, de alapvetoen szerintem az a problema, hogy a magyarok tulsagosan is erzelmi szempontbol kozelitenek minden fele, es hajlamosak magukra venni bizonyos dolgokat, amikhez nincsen semmi kozuk. Vagyis nem egy Magyarorszag van, amirol igy nagyjabol megegyeztunk, hogy milyen legyen es hol legyen a helye a vilagban, hanem ~tizmillio, es akkor errol megy a veszekedes. :D

Ilyen alap dolgokban sincs megegyezes, hogy Magyarorszag olyan orszag mint a tobbi, elheto es szeretheto, es teljesen elvezheto, sot, sikereket is el lehet benne erni, de en keptelen voltam ra, sot, engem bantott ez a gonosz orszag, ezert hogy mereszeled kijelenteni, hogy lehet benne elni, ha egyszer nekem nem is sikerult. Es arrol sincsen megegyezes, hogy az orszag, elhetosege, szerethetosege ellenere limitalt lehetosegeket tud biztositani olyan emberek szamara, akiknek nagyobb almai vannak, peldaul tengerjaro hajoskapitanynak lenni, vagy a parizsi Vogue fotosanak, vagy balerinanak a Bolsojban, ezekhez mind el kell menni es vilagot latni, de en tul onbizalomhianyos vagyok ahhoz, hogy nekem ilyen almaim legyenek, ezert hogy mereszeled kijelenteni, hogy a vilag nagyobb annal, mint amilyennek en latni akarom. Kb ez lehet az oka, tul nagyok a fejek es mindenki a sajatjahoz valo igazodast varja el a masiktol is. De lehet, hogy csak en latom igy. :D

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 19:09:01

@diggerdriver: Az órabérem nekem is ugyanannyi, csak a pótlékok változnak. Ezért jó a nagy "állami" cég. Ez nem maszek, aki mindent benyel magának. Itt még fontos, hogy a dolgozó jól érezze magát, különben rosszabb a "termelés". :)

És akkor azzal még nem is húztam a népet, hogy a trolisok és a villamosvezetők még jobban keresnek. Utóbbihoz állandó a túljelentkezés, és most már inkább a felsőfokú végzettséggel rendelkezőket részesítik előnyben, főleg akkor, ha az valami villamosipari diploma. A Combinón például a havi nettó 240-260 alapnak számít, mondjuk oda nehéz bekerülni. Végig kell hozzá mászni az egész szamárlétrát. Meg hát a körúti forgalomban azért a villamosozás sem egyszerű.

Egyébként tervbe van véve, hogy levizsgázok villamosra is. Nem árt több lábon állni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 19:09:05

@Zoole[uk]: Ha nem ez volt a fő téma, akkor a részemről is lezárva.

wuaaa 2015.08.30. 19:19:21

@Megnevelő Ember: Miért hagytad ott Prestont és mennyi időt töltöttél ott?

svédnyugger 2015.08.30. 19:32:23

@Megnevelő Ember: Ha 5 hónapja jöttél haza 5 év után, akkor esetleg te is az alapokat megszerezni indultál útnak, mint sokan mások. Onnan már könnyû kijönni egy jobb fizetéssel. Sajnos a többség a minimál bért sem éri el. Így könnyû belekötni az elsô külföldi nyaralóba. A másik része a "kitántorgóknak" pedig elvi, érzelmi okai vannak, hidd el van miért. Nem mindenki tudja túltenni magát a napi piszkálódásokon.
index.hu/belfold/2015/08/29/lemondott_es_kivandorol_a_neves_gimnazium_igazgatoja/

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 19:37:48

@wuaaa [nor]: Már írtam valahol fentebb. Pontosan öt évet és négy hónapot voltunk kint. Ebből én ténylegesen öt évet voltam ott sofőr.

Családi zűrök voltak itthon, amik miatt rendszeresen haza kellett járni, aztán hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a kinti életet. Nem bántuk meg se azt, hogy kimentünk, se azt, hogy hazajöttünk. Nagyon sokat tanultunk, emberileg is, szakmailag is. Egyébként pedig bármikor visszamehetünk, nem égettük fel a hidakat, de igazából most már maradni szeretnénk.

Éppen tegnap este sétáltunk egyet a belvárosban. A Szabadság híd, a Citadella, a Gellért-hegy, az Országház, a Lánchíd, a Vár, aztán a zenélő szökőkút a Margitszigeten. Kellemes nyáreste, fagyi, ölelés. Mi tényleg szeretünk itt élni. Budapest egy nagyon szép város, elég erősen ragaszkodunk hozzá. Talán ezért is zavar annyira, hogy sokan nem vigyáznak rá.

Máshol is jó volt, de ebben a városban vagyunk itthon igazán, a szó gyakorlati és szentimentális értelmében egyaránt.

2015.08.30. 19:45:41

@mojyo: Több racionalitás, kevesebb érzelem. Így kellene kezdődnie mindennek.

svédnyugger 2015.08.30. 19:47:50

@Megnevelő Ember: egy kicsit sétálhatnál a külsôbb kerületekben is, a lepukkant házak között, a kéregetôk gyürüjében, esetleg meglátogathatnád Szabolcsot, Miskolcot, Ózdot, ne csak a kirakatot nézd, hanem a választékot is.

svédnyugger 2015.08.30. 19:54:31

Most jöttem haza Magyarországról, tehát eléggé képben vagyok. A korrupció minden szinten, a csalás ugyancsak. Megoldjuk okosban a jelszó továbbra is. Irigység, rosszkedv, mosolytalanság. Küzdelem a túlélésért. van akinek sikerül, de sokaknak nem. Abban egyetértek, hogy a siránkozás nem old meg semmit, de valami jövôképet kellene adni a többségnek is. No ezt hiányolom.

wuaaa 2015.08.30. 19:56:03

@Megnevelő Ember: Köszi, teljesen érthető. 5 év az pont annyi, ami elég is, ha valaki haza szeretne térni és meg is teheti, hogy hazatér.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:02:10

@svédnyugger: Nekem már itthon is megvoltak az alapjaim, máskülönben el sem indulhattam volna. Én nem szerencsevadász voltam, hanem egy előre letárgyalt pozíciót töltöttem be, amihez itthonról remek ajánlólevelet kaptam. Érdekelt, hogy milyen kint, így hát kipróbáltam, és nem bántam meg. Amúgy pedig itthon sem keresek rosszul, plusz saját lakás, zéró hitel. Ez is sokat számít. De neked is leírom, hogy nem vagyok érzéketlen bolond. Tisztában vagyok az itthoniak gondjaival, csak igyekszem máshonnan is megközelíteni ezt a kérdést.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:02:18

@svédnyugger: Akkor neked is csak azt tudom írni, hogy tök mindegy, mit írok, mert bele fogsz kötni.

Nem tudom, számít-e (bár igazából semmi közöd nincs hozzá), hogy a Teleki tér közelében nőttem fel. Két évtizedet éltem raj cigányok között. Szerintem nem csak a cukormázat látom, de ha te úgy gondolod, akkor lelked rajta.

SzZoole 2015.08.30. 20:19:45

@Megnevelő Ember: Teleki ter,marmint Teleki Sandor ter a nyocban,ismerem,en meg sokat jartam a Magdolna utcaban meg a Baros teri Ricardo jatek terembe,'uzleti' cellal.
Onnan is lenne par erdekes tortenetem,erdekes emberekrol:)

©________ 2015.08.30. 20:27:46

@Megnevelő Ember: volt itt egy angliai buszsofor korabban kommentelni, te voltal?

©________ 2015.08.30. 20:28:51

@Megnevelő Ember: a villamosvezetshez miert kell villamosipari/mernoki diploma??

wuaaa 2015.08.30. 20:39:39

@Jaszai Mari: "a villamosvezetshez miert kell villamosipari/mernoki diploma??"

Mert jobb lesz, ha az értelmes emberek inkább 5 gombot felváltva nyomogatva fogják a munkájukat végezni és nem kontárkodnak bele mondjuk a politikába.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:44:07

@svédnyugger: Én meg a múlt héten jártam az Okmányirodában, és egy kedves ügyintéző fogadott. Nem kellett megkennem senkit, simán el tudtam intézni azt, amiért mentem. És még egy külön sarkot is felfedeztem, amit gyerekeknek választottak le gipszkartonnal. Voltak ott játékok, de még egy tévé is, amin a Minimax műsora ment. A szülők nem tűntek mogorvának, inkább várakozás közben játszottak a kicsikkel. Ez a Bocskai úton történt, a XI. kerületben. Ja, tudom, miért nem mentem egy másik kerületbe. Na, hagyjuk ezt.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:44:13

@Zoole[uk]: Az Teleki László tér, de igen, arra gondolok. Én egy utcával arrébb, a Doboziban nőttem fel, és akkoriban ott még nem volt olyan nagy rend, mint mostanság. Nemrég jártam arra, elég szépen kipofozták a környéket, bár a lakosság összetétele nem sokat változott. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:44:16

@Jaszai Mari: Nem tudom, kire gondolsz. Én nagyjából március óta látogatom ezt a blogot.

2015.08.30. 20:46:52

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Vagy egyszeruen csak kevesebb EN. Boldogabb lenne tole mindenki szerintem. :D

svédnyugger 2015.08.30. 20:50:19

@Megnevelő Ember: Nagyon jól ismerem a környéket, a hugom ott lakott a Népszínház utcában, amúgy ott elég sok pozitív változás történt. Nem én vagyok aki beleköt mindenkibe, hiszen én még csak nem is Olaszországban nyaraltam, hanem a Balatonon.

SzZoole 2015.08.30. 21:01:14

@Megnevelő Ember: En sem mostanaban jartam,'90 evek masodik feletol 2008-ig.Azota tantorgok:)

Shanarey 2015.08.30. 21:08:29

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Nem éltem rosszul, és igen csak a pénz motivált.
A mondat második része nem igaz, de jól hangzik.
:-))
Amiért leléptem, azt úgy tudnám megmagyarázni, hogy elmondom mit mondtak az ismerősök rokonok, amikor legutóbb találkoztak velem. Nos a véleményük szerint jobban nézek ki, mint mielőtt leléptem, és kisimult az arcom, és egyfajta nyugodtság érződik a viselkedésemen.

@adg:

Ó mester, onnan a távoli Ausztráliából, jobban látod milyen is vagyok mint én saját magamat. Meghajlok nagyságod, és bölcsességed előtt, továbbá megígérem hogy a jövőben újabb desztinációkon veszek egy autót. Mindezt azért hogy igazad legyen.
:-)))))

A "Megnevelő Embernek, pedig javasolnám a nick cserét, legalábbis ezen a blogon. Mert amit itt művel az inkább kötekedés mint nevelés. Netán előbb a BKV sofőröket kellene előbb megnevelnie, és utána másokat.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 21:32:02

@Jaszai Mari: Ezen a blogon írt róla valaki.
sirjakvagyrohogjek.blog.hu/2012/08/26/igy_nem_lettem_villamosvezeto

Találtam egy ilyet is, ez idei.
www.bkv.hu/hu/allashirdetesek/villamos_jarmuvezeto_tanulo

Itt azt írják, hogy elég a 8 elemi, de gyakorlatból tudom, hogy már az érettségi is kevés, olyan sok a jelentkező.

Itt pedig a teljes tananyag, ha esetleg erre a pályára akarnál lépni. :)
villamosoktatas.hu/

És elég szigorú a vizsga. Nincs túl sok esély hibázni. Ha belegondolsz, jogos. Egy Combino (vagy az új Cafka) több tízmilliós nagyságrendű jármű. Nem bízhatják rá akárkire, így gyanítom, hogy ezért is lett egyre magasabb a követelmény.

puhacica 2015.08.30. 21:39:13

@Megnevelő Ember: furcsa ele van annak, amit _en_ allitok. :D kar, hogy amire reagaltam - akasztas - azt figyelmen kivul hagytad. kiragadtal egy mondatot, hogy belemagyarazhasd a velt igazad. legyen. en viszont ezt a beszelgetest itt befejeztem.

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: es te el tudod azt kepzelni, hogy a sajat ket kezeddel mondjuk Viktor nyakaba akasztod a hurkot es felhuzod a lampavasra? es akkor majd jon egy erosebb valaki, az meg teged huz fol? es akkor majd egyszercsak a holtak teteme felett megszuletik egy uj rendszer, minden megoldodik, Magyarorszag felzarkozik Nyugat-Europahoz, orom, bodotta, fanfarok zengenek... mirol beszelsz?

jobb lesz, ha leteszem az internetet mara, mert meg az emberisegbe vetett maradek bizalmam is elveszitem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 21:44:52

@mojyo: Mivel ez a blog egyéni sorsokat mutat be, így minden az ÉN köré épül. Nemcsak a történetek, hanem a reakciók is.

2015.08.30. 21:46:15

@Megnevelő Ember: Magyarorszagrol beszelgettunk ugy altalaban, nem a blogrol. :D

2015.08.30. 21:48:40

@Megnevelő Ember: Eléggé fekete-fehér világod lehet, ha egy mondatból ezt sikerült leszűrni. :(

2015.08.30. 21:49:19

@mojyo: Igen, akár ebben is lehet valami.

2015.08.30. 21:58:20

@puhacica: Legyen akkor börtön. Habár amennyit sikerült ellopniuk TŐLÜNK, én nem etetném őket, ezért mondtam a kőbányát. Végre egyszer az életben megizzadnának valamiért.

Megosztok veled valamit, amivel amúgy te is valószínűleg tisztában vagy. A magyar társadalom alapvetően a gyűlöletre és az uszításra épül. Ebből következik az, hogy sosem fog bekövetkezni az, amiről beszélek. Ugyanis ahhoz összefogásra lenne szükség, ami sajnos nekünk nem az erősségünk. Lehet továbbra is panaszkodni meg sírdogálni, hogy miért nem változik semmi, de így nem is fog. Az rendszerváltásnak meg van a maga történelme, és nem véletlenül tartunk ott, ahol. Viktor egy okozat, az egész bandának mennie kellene a levesbe.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 21:58:44

@Jaszai Mari:
Az a Csige volt Londonból.
Mondjuk ugyanez a stílus.
Zéró humor...

qkuc 2015.08.30. 22:16:32

OFF

Egyszer lehetne téma, hogyan viszonyulnak az emberek a tér fogalmához a különböző országokban. Itt manóföldön a lakások és a házikók is szütyürik, :D. De a régieknél még az ajtó is pindurka, egy magas biztonságiőr típusú egyed be se férne a folyosón ...

wuaaa 2015.08.30. 22:17:19

@Megnevelő Ember: "Egy Combino (vagy az új Cafka) több tízmilliós nagyságrendű jármű. Nem bízhatják rá akárkire, így gyanítom, hogy ezért is lett egyre magasabb a követelmény."

Ez hülyeség, pilótának sem kell mérnöknek lennie az embernek. Megint csak egy agymenés...

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 22:17:55

@Shanarey: Én nem akarok itt senkit se megnevelni. Téged se, mást se.

Az elmúlt órában vettem magamnak a fáradságot, és kicsit visszaolvastam a blogon. Nemcsak a bejegyzéseket, hanem a hozzászólásokat is.

Te nem vetted még észre, hogy szerintetek mindig az az ember "kötekedik", aki nem hajlandó veletek együtt szidni Magyarországot? Amint valaki megemlíti, hogy itthon is lehet élni, egyesek rögtön sátánt emlegetnek. A csoport egy része gyorsan összezár, és egymást hergelve igyekeznek lenyomni a "betolakodót".

Ebből látszik a legjobban, hogy a zárt csoport tagjainak is rohadtul hiányzik Magyarország; hiányoznak a családtagok, a barátok, a hazai ízek, utcák, illatok, emlékek, de mivel ezt maguknak sem merik bevallani, így inkább megpróbálják maguk alá gyűrni azt, aki emlékeztetni meri őket erre.

Nem muszáj egyetérteni ezzel az elmélettel, nekem mindenesetre ilyen érzésem támadt. Lehet, hogy tévedek.

Jó éjt mindenkinek!

qkuc 2015.08.30. 22:26:42

@Megnevelő Ember: Mí szkúzi, de én nem szoktam fikatúrázni, ellenben nem tartalak egy számomra szimpatikus embernek. Miért? Mert mindenkire a saját helyzeted akarod rávetítetni és megyőzni, hogy már pedif az élet csodaszép minden magyar állampolgárnak, akit jelenleg a hátán gord a Föld.

Neked nem tetszik, ha valaki általánosít, de te minden gond nélkül nyilatkoztatod ki a a saját életed vetületét, mint "kötelező minimum".

Bocs, ha ez azért sokunknak kissé visszásnak tűnik.

"Ebből látszik a legjobban, hogy a zárt csoport tagjainak is rohadtul hiányzik Magyarország; hiányoznak a családtagok, a barátok, a hazai ízek, utcák, illatok, emlékek, de mivel ezt maguknak sem merik bevallani, így inkább megpróbálják maguk alá gyűrni azt, aki emlékeztetni meri őket erre."

Megint egy általánosító bullshit ... Mert csak és kizárólag így érezhet MINDENKI, aki nem az állam határai belül él. Na jah ...

wuaaa 2015.08.30. 22:31:31

@qkuc: inkább updateolhatnál egy kicsit.. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.30. 22:35:08

@blackhair-lady: bocs, most jutottam csak ide, wifit tud a kindle-m, de böngésző nincs rajta egyáltlán. nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni, hogy legyen, most nem prioritás a kérdés, ha majd estleg az lesz, mert olyan állapotok lesznek, akkor utánamegyek a dolognak. :-)

tanato 2015.08.30. 22:36:35

@Megnevelő Ember: havi 60 ezer forint megtakarításból családi nyaralás Floridában?Tudod kit hülyítsél.Legfeljebb 3 -4 év után.Vagy a kinti félretett pénzetekből,vagy másnak is dolgozol pénzért nem csak a BKV-nak

qkuc 2015.08.30. 22:37:52

@wuaaa [nor]: Oké.

A papírmunka (adószám, és bankszámla) összességében 1 óra alatt lezongorázódott. Időpontot kell itt már kérni, de cserébe ha felkészülten mész (értsd minden papírod viszed és kell a TAJ szám is, legalábbis jó ha van), akkor fél óra és 3-4 napon belül jön posta a kártya (a magyar kártyáimmal együtt ez már a 6. ..., :D). A számlanyitási hajlandóság bankonként eltér és van, amelyik havonta váltogatja mit kér és mit nem. Nekem mákom volt, mert 3 hete jött kolléga már előttem körbejárta ezt a témát.

(Normális és olcsó) bérlet keresése eléggé nehéz és hát a fogalmaim a térről egészen mások mint a helyi építővállalatoknak. Reményeim szerint holnap végre ki tudok venni egy pecót.

Voltam kirándulni Fountainstownban és Crosshavenben, képeket nem csináltam, mert lusta dög

qkuc 2015.08.30. 22:40:05

@wuaaa [nor]: vagyok ...

(Megszakadt az interkontinentális vonal, bocs.)

Új még kipróbálásra váró kedvencem a whiskey-s lekvár, :D. A kaja mindenhol jó, kivéve a szálloda és a hentesnél csorgatom a nyálam. Nem vagyok egy konyhamókus, de végre főznék a palotámban, ha lenne.

Ma minden esetre vettem egy 4 levelű lóherés szerencse érmét, :D. Hátha meghozza a szerencsét.

Ja és honnan ismered meg az ajándékboltot? Full ZÖLD a kirakat, :D.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 22:42:48

@wuaaa [nor]: Na, erre még válaszolok. Nem azt írtam, hogy kell, hanem azt, hogy elôny. A részleteket én sem ismerem, de mivel tényleg mozgat a téma, ezért utána fogok járni. Ha érdekel, akkor majd megosztom veled is. Jó éjt!

qkuc 2015.08.30. 22:43:12

@tanato: Ez a performansz kissé nekem is "érdekes", de zsebben turkálásnak és kötekedésnek tartom rákérdezni, :D.

Mj.: van némi összehasonlítási alapom, egypárszor járt ott a család, ott élő nagybácsi és nagynéni kapcsán, :).

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.30. 23:04:43

hm, van a családban bkv-s, majd mikor legközeebb arra járok, é éppen eszembe jut, megkérdezek egyet s mást.
részemről perpill Norbííííííííí féle dejá vu van.
vagy csak kis gonosz vagyok.
ja, és ha az embernek nincs autója, és azért nem rak fel az autójáról képeket a facebookra, akkor meg szimplán lúzer, ugye. you can't win.

wuaaa 2015.08.30. 23:14:43

@qkuc: Na, ez igen... :) Szóval kevés a tér? Hát olyan nagy helyre van neked szükséged? :)) Sok sikert holnap a pecóhoz ! Ja, a babonát azt vitted magaddal, vagy ott szedted össze? Mindenesetre holnap vidd magaddal, kiderül h működik-e... :D

wuaaa 2015.08.30. 23:18:40

@Dragonlady (Bp, Hun): Lehet Kindle-n netezni, olyan érdekes fekete-fehérben látni az oldalakat... :)

tanato 2015.08.30. 23:21:18

@qkuc: Az más mert akkor nincs szállásköltség ami egy nagyon jelentős tétel.Meg van némi "félpanzió " is ingyen.Ezek nélkül nem lehetséges hava 60-ból családilag.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.30. 23:29:04

@wuaaa [nor]:
amikor Blackhairlady először mondta ezt, tán még tavaly, mindent végigkttintgattam. van egy "experimental browser" menüpont, de inaktív, mint ma reggel, most meg perpill egyáltalán nem is látszik. (wifi kapcsolat megvan, online van kivételesen.) nem tudom, hogy azért-e, mert Angliából kaptam, én meg nem ott vagyok, nekem ez már magas. az első menüpont az, hogy shop in kindle store, azt tudom használni. ennyi :-/
www.dummies.com/how-to/content/how-to-use-the-browser-on-your-kindle-paperwhite.html - nem úgy néz ki a menüm, mint itt látszódik, hogy kellene.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 23:30:21

@tanato: Havi 60 ezer, az evi 720 ezer. Kicsit tobb mint egy ev alatt jott ossze annyi, amennyit raszantunk. Euro szamlarol lett fizetve az ut. 10 nap (repulojegy Orlandoba, szallas motelekben, autoberles, kaja, belepok) osszesen 2700 euro volt, azaz nagyjabol 850 ezer forint. Egyeb kerdes? Es nem kell bocsanatot kerned azert, mert hazugnak neveztel.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 23:30:32

@qkuc: Ti pedig arról akarjátok meggyôzni az embert, hogy itthon senkinek sem lehet csodaszép. Ez mennyivel korrektebb?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 23:30:36

@tanato: És az érthetôség kedvéért: kettesben voltam a nejemmel, tehát ez volt a "családi vakáció", de ha jobban belegondolok, ehhez sincs semmi közöd.

Határátkelő 2015.08.30. 23:48:12

Miután teljesen elment személyeskedésbe ez a vita, a magam részéről itt húzok egy vonalat. Szerintem mindenkinek érdemes lenne elgondolkodni azon, mi történt az elmúlt pár száz komment alatt, és levonni a megfelelő következtetéseket.

Köszönöm, hogy befejeztétek.

blackhairlady 2015.08.31. 00:09:51

@Dragonlady (Bp, Hun): mar nem emlekszem mit kellett csinalnom, tobb mint 2 eve kaptam, de az biztos , hogy nem volt bonyolult ha en is meg tudtam oldani a problemat :)))

blackhairlady 2015.08.31. 00:19:24

@wuaaa [nor]: az enyemen (hd fire) nem fekete-feher, ugyanugy szinesben latok mindent mint a laptopon.

©________ 2015.08.31. 07:06:34

@diggerdriver: tenyleg valami olyasmi neve volt. Nem emlekeztem.

tanato 2015.08.31. 07:27:09

@Megnevelő Ember: Úgy igen két főre valóban kijön egymillió forintból,szűkösen ugyan de kijön.Néhány éve mi is kacsalódtunk USA kirándulással de 4 főre 2 milla jött ki ami azért nagyon durva lett volna számunkra.Pedig csak nagyon alap szállásokat meg egyebeket néztünk ki.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.31. 07:40:20

@tanato: Bár még most sem értem, hogy miért hazudtoltál meg, és hogy miért turkálsz ilyen látványosan a családi költségvetésünkben, de spongyát rá.

És én ezzel a hozzászólással be is fejezném ezt a történetet, mert már a blog gazdája is többször ránk szólt.

tanato 2015.08.31. 08:44:57

@Megnevelő Ember: Családi kirándulást emlegettél.De bocsi 2 főre tényleg elég az egymilla.Csak azért kötöttem beléd,mert szerintem egy kissé túl vehemensen mentél szembe a blog és a közönség többségének irányvonalával,és az nekem kicsit mindig furcsa,ilyenkor mindig vannak olyan érzéseim hogy a dolog nem teljesen spontán./ezért engem itt már többször le is hülyéztek még 4 éve,hogy rémeket látok,meg paranoiás vagyok./Na de tényleg nem kommentelek ilyeneket többet.Én is befejezem.

Muscari 2015.08.31. 11:04:23

@mojyo: mojyo for president! Ennél szebben le se lehetne írni.

Miért nem írsz legalább cikkeket valahova? Bűnt követsz el, hogy megfosztod az emberiséget a gondolataidtól, és csak ez a kicsi közösség élvezheti :-)

Ginix 2015.08.31. 12:47:41

@blackhair-lady: hihi, nekem sincs:) karácsony után akkor én leszek az utolsó!

qkuc 2015.08.31. 12:49:36

@Megnevelő Ember: meseld el szemely szerint en mirol proballak meggyozni? Tenyleg erdekelne, hogy en mikor mondtam barmit is, ami neked alapot ad erre. Ja hogy semmikor es altalanositasz? En kerek elnezest.

blackhairlady 2015.08.31. 14:19:06

@Ginix: :))))) Majd jol eldicsekszem vele, meg felrakom ide neked a kepet a legujabb modellrol ami az enyem lesz :DDD
(fogalmam sincs milyet veszek, szerintem a legolcsobbat:D)

qkuc 2015.08.31. 14:19:29

Ezt a megjegyzest nem csak megnevel(en)do embernek uzennem. Tokre orulnek neki ha a haza kopkodok es a turultudatu nagy HAZA fanok is vegre befejeznek mar, hogy aki nem az o sztenderdjeik szerint gondolkodik, azt elkezdik virtualisan kovel dobalni, meg berakni egy szamukra kenyelmes skatulyaba.

minden olyan kommentre magasrol teszek amiben tobbes szamban jon a reakcio. aka mert ti mit csinaltok. Nem tartozom es nen is akarok egyik taborba sem tartozni. Gondolom felfoghatatlan fatal errorra fut a folyamat ha nekem az haza nem azt jelent mint masnak es a kulfoldre koltozest sem tartom megvaltasnak.

A sajat gondolataim tolmacsolom, erre lehet reagalni, nem kepviselek senkit es semmit magamon kivul. Tehat a sipitozo ovodas kommenteket folosleges batkinek is ram pazarolni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.31. 15:30:14

@qkuc:
Na körülbelül ezért rúgtam ki Hintát a blogomról most.
Hatezer hozzászólása szól arról hogy milyen szarul élünk.
Elég volt.

2015.08.31. 17:35:59

@Muscari: Hat ez igazan kedves! Hogyhogy miert nem irok cikkeket, hat mert nem is tudom, hova irhatnek, meg, hogy ki fizetne nekem erte? :D

Amugy meg nem is kicsi ez a kozonseg, ezt a blogot tokre sokan olvassak szerintem. :)

PaNoZoMo 2015.09.02. 17:31:39

Sziasztok! Hát akkor válaszolnék az engem és a családomat ért vádakra!Elöször is, igen, nagyon gyönyörű hely Bibione, másodszor, míg otthon éltünk nem tehettük meg,hogy el vigyük a gyerekeineket nyaralni, harmadszor, én nem ilyen fórum témához küldtem be a képeinket,hogy egy Amerikai kirándulás után legyünk mi. Azt hittem,hogy lesz egy olyan blog rész,ahol több nyaralós kép is lesz.Tényleg még egyszer köszönöm a lehetőséget,én csak azt osztottam meg,hogy igenis boldogok voltunk,hogy eljuthattunk oda,és hogy nem a munkába kellett vesztegelnünk.Én nagyon sajnélom,hogy ez a helyzet otthon. Én nem is azzal a céllal írtam,hogy bárkit is megbántsak,de úgy érzem,hogy a Magyar ember,válogatás nélkül,gondolkodás nélkül bánt meg embereket! A hely ahonnan mi jüttönk ,Balaton! Magyarország gyünyürű hely, és az is marad számunkra, de ugye bár a gyünyürűségből nem lehet megélni,nem lehet biztósítani egy jobb életet. Mi nem mondjuk senkinek,hogy költözzön ki,vagy hogy kint jobb az élet! Nincs kolbászból a kerítés. Én csak azt kívánom,hogy Magyarország is legyen azon a szinten mint a környező országok! Szép napot kívánok! Köszönöm a lehetőséget! Nagyon szeretem olvasgatni Határátkelő blogját és köszönöm, és elnézést kérek tőle mindazon emberek helyett is,akik nem megfelelő hangnemben fejezik ki ész érveiket!
További szép napot kívánok!

adg 2015.09.03. 11:53:31

@PaNoZoMo: ra se rants. Kifogtal egy-ket kritikust. Lattad volna mit kapott a fenykepesz gyerek par hete.
Nem kell magyarazkodnod, en orulok neki hogy jol ereztetek magatokat, jol erzitek magatokat. Nekem monjuk nem tetszenek a bibione jellegu beachek, de ez az gondom, en a kihaltakat szeretem, ahol senki nincs.

Talan szerencsesebb lett volna egy csokorba osszeszedni az ilyen nyaralos kepeket, es ugy megjelentetni.

Tovabbi sok kalandot, boldogsagot.

PaNoZoMo 2015.09.03. 17:41:31

Köszi! :) Én is így gondoltam,hogy küldenek be emberek nyaralós képeket, és egy csokorba. :) Nem húzom fel magam,és senkit nem sértegetek. Csak ,tudod,mint egy anyatigris a családom védem. Nem szabadna ilyen kritikusnak lennünk egymáshoz. Sokszor tapasztalom,hogy olyan hangnemben beszélnek, fenyegetőznek magyar emberek saját embertarsuk felé, hogy azt a nyomdai papír sem tűrni. Nem szabad.Amíg nem ismerjük egymást, nem szabad,sőt nem illik személyeskedni. Mi Toszkánába vágyunk. :) Voltunk már Velencébe is,csak kisfiam még picike így nehéz közlekedni. Magyarországra szinte minden hónapban megyünk haza.Otthon is mindig kirándulni megyünk. :)
További szép napot! :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása