oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. augusztus 29. 06:45,  Időutazás Amerikában 353 komment

2015. augusztus 29. 06:45 Határátkelő

Időutazás Amerikában

Lassan vége a nyárnak (legalábbis meteorológiai értelemben), de ne adjuk fel, szóval jöjjön ma is egy kicsit lazább, kirándulós poszt, méghozzá Dóra tollából. Nem is akárhová, hanem egy reneszánsz fesztiválra.

cim_28.jpg

„Másfél éve családunk oszlopát, életem párját áthelyezték a manhattani irodájukba. Két hónap leforgása alatt - egymástól kis időre elszakadva – felszámoltuk a régi otthonunkat, és teremtettünk egy újat, az óceán túlpartján.

A külön töltött hónapok után édes volt a viszontlátás, a családegyesítés.  Az új ország sok kalandot és megannyi meseszép helyet tartogatott, és tartogat mai napig is számunkra.

A nyár a fesztiválok ideje Amerika szerte, melyek közül sok a családokat célozza: kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a programokat. New York Államban, Tuxedo Parkban kerül megrendezésre az éves Reneszánsz fesztivál és vásár, mely szinte szeptember végéig várja a látogatókat.

Ottjártunkkor óriási tömeg fogadott minket, de kellemesen csalódtunk, mivel a hely adottságai miatt ennek ellenére nem volt túlzsúfoltság, vagy sorban állás. Már a parkolásnál érdekes volt megfigyelni, hogy a szervezők milyen felkészülten irányítják a kígyózó kocsisort a még üres területek felé.

A hatalmas rétről - mely pakolóul szolgál – kellemes erdei séta vezet a közeli fesztiválhoz, így már útközben alkalmunk volt néhány erdei tündérrel, és várkapitánnyal találkozni.

1_76.jpg

Mesébe illő házikók, és korhű ruhába bújt dolgozók segítenek az időutazásban. A látogatók között megtalálhatók a középkor rajongói, de gond nélkül beolvadnak a steampunkok, a goth tündérek és koboldok is.

Természetesen a hétköznapi öltözéket viselők is maximálisan jól érezhetik magukat, és ha időközben - az élmény fokozandó – esetleg mégis kedvet kapnak a maskarázáshoz, számtalan boltocska áll rendelkezésére a sokadalomban, melyekben tetőtől talpig átváltozhatunk függetlenül attól, hogy fogadósnénak, vagy lovagnak szeretnénk öltözni.

2_53.jpg

A hölgylátogatók számára egy külön pavilon dolgozói csak arra várnak, hogy az arra vágyók haját bonyolult, középkort idéző fonatokba rendeztethessék. Az ötéveskori önmagam mit nem adott volna egy ilyen álommunkáért!

A legkisebbek szórakoztatása talán a legegyszerűbb: egymást érik az ügyességi játékok; a jelmez, és harci felszerelés árusok; útvesztők; valamint a kézzel hajtott hinták igény szerint. Csak a szülők győzzék tőkével.

3_52.jpg

A nagyobbakat várja az íjászat, a lovagi torna, és a különböző vicces előadások. Nagyobbik gyermekem az előbbit élvezte legjobban, míg a kicsinek szinte minden megragadta a fantáziáját, így szinte megállás nélkül húzott minket tovább és tovább.

4_34.jpg

5_28.jpg

Én szívesen benéztem az összes kis boltocskába, ahol mindenféle, régi korokat idéző kézműves holmit láthattam: ékszereket, ruhákat, kiegészítőket, dísztárgyakat, illatszereket. A vásári forgatag igazi kincsesbánya volt számomra, még akkor is, ha egy kelta motívumokkal díszített falitükör volt az egyetlen szerzeményem.

Az igazán rutinos fesztiválozók tetőtől talpig korhű ruhákba bújva élvezték a forgatagot, kezükben az elmaradhatatlan, szintén korhű sörös kupákkal, melyeket csak újratöltettek a portékájukat hangosan kínáló italmérőknél.

6_25.jpg

Azok sem maradnak hoppon, akik a folyékony étrendet követőkkel ellentétben valami tartalmasabbra vágynak: számtalan, régi fogadók hangulatát idéző hely áll rendelkezésünkre, hogy kipróbálhassuk a helyi specialitásokat

7_17.jpg

A fesztivál maradandó élmény volt mindannyiunknak, és ezt is besoroltuk az ide még visszatérünk kategóriába. Pláne, ha addig szert teszünk egy-két reneszánszt idéző maskarára.

8_15.jpg
A moderálási alapelveket itt találod. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Olaszország Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr947741910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muscari 2015.08.29. 08:06:36

A fesztivál tök jó lehetett, nekem az olasz zászlós csoport jutott eszembe a képelet nézve, jó pár éve láttam őket még otthon.

A végét viszont értem, ezem nem igazán nyaralós fotók, inkább családi képek. Valószínűleg először járhattak tengerparton, ha Bibione tetszett nekik (bocsi)

Bredpitt Monika 2015.08.29. 08:14:34

@Muscari: jo reggelt, azt hittem ma nem kezdodik el a hozzaszolas

©________ 2015.08.29. 08:23:03

Jo reggelt, most hetvegen van Szombathelyen a Savaria Karneval!

savariakarneval.hu

Bredpitt Monika 2015.08.29. 08:25:10

Jo volt ez a fesztivalas. Nekem ket dolog jutott eszembe, egy szinten fesztival, amirol lemaradtam. Amikor Arizona ba koltoztunk es ereztem a boromon milyen az. 50 fokos hoseg, elkezdtem nezegetni a lehetseges programokat.
salt lake cityben van Shakespeare fesztival ha jol emlekszem szeptemberben. Egy egyetem udvaran vannak eloadasok, sajnos lemaradtam errol, pedig de keszultem hogy megyek.

Itthon meg a nepligetben voltunk Nepi Jatekok Fesztival jan. Nagyon erdekes volt. A korhinta egy ido utan a gyerekek sulyatol ment korbe magatol. Ki lehetett probalni az ostort (sajnos egy ferfi sem hagyta magat).
Nem olyan konnyu a hasznalata.

Muscari 2015.08.29. 08:39:31

@Bredpitt Monika: neked is jó reggelt. Én is meglepődtem, még sosem voltam első :-)

@Honthy Hanna: sajnos kicsit messze van, pedig jó lenne.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.08.29. 08:45:34

Jó lehet ez a fesztivál. Jó volt az írás, köszönet érte.

A nyaralós képek...á inkább nem mondok semmit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.29. 08:49:02

Nagyon jók az ilyen rendezvények.
Otthon is és itt is járunk ilyenekre. Otthon a kapolcsi Müvészetek Völgye volt az ami évi rendszeres program volt és a várban a Mesterségek Ünnepe.
A két kép ott készült.

kepkezelo.com/images/i5kc0jsi0pgrjhu9yk0b.jpg

kepkezelo.com/images/blkaie5zsrkrliupf7.jpg

A lányommal éppen Töki Pompost eszünk a fiam meg még mindig a pogácsával küzd:))))))))))))))))))))))))))

adg 2015.08.29. 08:51:57

Bibione es Lido di Jesolo (ha jol irom) volt elso tengepartos elmenyem. Az maradt meg bennem, hogy 250 millio ember volt a parton, egymast taposta mindenki, es osszeertek a napernyok.

Azota eltelt vagy 25+ ev, lehet, visszamennek megnezni, mi valtozott.

-------------
Jo poszt volt, koszi.

Bredpitt Monika 2015.08.29. 08:52:52

@Honthy Hanna: en violetta koncertre megyek lanyommal, most mar kivancsi vagyok nagyon, szerintem tuti orulet lesz a sok kis rajongo miatt, a sorozattol kiraz a hideg, kb olyan mint Isaura , csak ebben enekelnek siras rivas helyett.

tanato 2015.08.29. 10:23:24

Csak egy kis szines az USA_ból.

Csodabogár 2015.08.29. 10:42:59

Ez nekem túl amerikai, de én ugye nem szeretem ezeket a népi ünnepeket. No meg a tömeget se, szóval nálam Bibione nem nyerő. Viszont jó, hogy vannak akik szeretik és élvezik. Hova jutnánk, ha mindenki olyan magány vágyó lenne mint én.

pasztasuta 2015.08.29. 10:43:09

@adg: bevallom, azon a részen még nem jártam, de most gugliztam róla képeket: hát, nem úgy néz ki, hogy változott volna valami. Asszem részemről maradok a ligur meg a szárd tengerpartnál...

Azért ha mégis mennél megint ne lírát vigyél hanem eurot. :D

Bredpitt Monika 2015.08.29. 10:44:02

@tanato: már megint off, ráadásul most nem is a témához, ugyan Amerika, de teljesen más. Igen, néha gondolkozom melyik a jobb, az ami itthon van, vagy az ami kint. Mindig az itthonra szavazok, mert itt legalább szűrésekre el lehet menni anélkül, hogy számlát kapnék. Az a 7000 forint meg nudli, amit a NAV nak fizetek ahhoz képest, hogy mennyi mindent kapok ingyen.
Az USA ban sok oka van ennek a túlszámlázasnak, mert azt csinálják.
Tegnap a politikát emlegetted a menekült helyzettel kapcsolatban. Nem örültem a megjegyzésednek.....ezt majd máskor. Tegnap leadtam HA nak egy posztot arról, én hogy élem meg azt ami Budapesten történik, ha leadja azután lehet beszélgetni erről és én nagyon kiváncsi vagyok kinek mi a véleménye. Udv

©________ 2015.08.29. 11:15:11

@Bredpitt Monika: hú, ezekben régen is csak a szomszédasszony lányai miatt voltam képben,
de most teljesen elvesztem időben és térben, és gőzöm sincs, miről beszélsz.:)

tanato 2015.08.29. 11:15:55

@Bredpitt Monika: A menekültkérdés igen fontos probléma,de a média többsége által adott gyűlölködő ,antihumánus szint nem elfogadható.csak szavazatmaximalizálásra való,annak viszont kiválóan.

adg 2015.08.29. 11:20:40

@pasztasuta: Tenyleg, akkor meg lira volt. Emlekszem, hogy ott rohogtunk az arakon, talan velenceben lattunk valami "olcso" boltot, a kirakatban csizmak, meg a sok tiz-szazezres cimkeik. :)
Pedig egy magyar cimken is eleg nagy szamok voltak egy angolhoz kepest pl...

Egy del olasz turat szivesebben vallalnek, mint egy jesolot, az valoszinu. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.29. 12:05:10

Küldhetek én is képeket arról, hogy nyaralás címszó alatt sétálunk a Danival, és néha majdnem eljutunk a Szamóca cukraszdaig? :-)

Chamroe 2015.08.29. 12:16:34

@tanato: Szerintem a menekült kérdésnek az sem használ, hogy a támogató és az ellenző oldal is "kissé túltolja" a dolgot. Mert muszáj elmenni faltól falig mindkét félnek félnek, ugye?

Alapvetően három részre osztanám a lakosságot: a menekülteket támogatókra, az ellenzőkre, és a közömbösökre.
Az első kettő akárhogyan is próbálja győzködni egymást soha a büdös életben nem lesz egy véleményen, de még csak minimálisan sem lesz hajlandó engedni a másiknak.

Közömbösök alatt azokat értem, akik az esti híradó alatt együttéreznek/elborzadnak, de alapvetően nem foglalkoznak a dologgal, élik a kis életüket tovább.

Értem én, hogy mint jóérzésű, segítőkész ember, felháborodsz a másik fél reakcióin, mert valóban gyomorforgató, ahogy ezekről a szerencsétlenekről írnak.
De azt is el kellene fogadnod, hogy az emberek zöme nem szeretne bevándorlót látni a közvetlen életterében, és ha arról lenne szó, hogy holnap népszavazást tartsanak a határok lezárásáról, simán megszavaznák.

Az Unió egyszerűen csődött mondott ennek a válságnak a kezelésében, nem képesek egy normális rendszert megtervezni és végrehajtani. Nem megoldás, hogy gyakorlatilag kontrollálatlanul árasztják el a tömegek Európát.

Én Győrben élek, naponta látom, ahogy a bevándorlók a parkokban és a sétálóutcán járkálnak. Elég vegyes képet mutatnak, a fiatal huszonéves jólöltözött srácoktól a nagyon szegényes családosokig.
Annak ellenére, hogy nem értek egyet az "öleljünk mindenkit a keblünkre" táborral, egy nagy rakás cuccot szedtem nekik össze (főleg gyerek holmit, 1-2 tétikabátot és amit nélkülözni tudunk), ma pedig a gyerekeim válogatták át a játékaikat, ami nagy teljesítmény tőlük, mert még egymással sem szívesen osztozkodnak.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.29. 12:16:40

Azzal kezdem, hogy senkit nem akarok megbántani, hiszen mindannyiunknak más az értékrendje, de azért egy észak-olaszországi tengerparti üdüléshez (ami Graztól nagyjából 360 km-re van, tehát biciklivel maximum 1 hét, kocsival pedig 4 óra) talán nem feltétlenül kell elhagyni a hazát, pláne nem hálával gondolva erre a lépésre.

Nem is nagyon értem, hogy miért kell az utazások számával dicsekedni a másik országba költözéskor. Ez olyan, mint amikor az angliai magyarok egy ibizai úttal büszkélkednek a neten. Számomra kissé megmosolyogtató. Mint ahogy az is, amit mostanában látok Budapesten. Százával jönnek a brit rendszámos autók. A kintiek megmutatják, hogy nekik telik egy leharcolt Alfára, ami egyébként már a kutyának sem kell.

Chamroe 2015.08.29. 12:34:27

@Megnevelő Ember: "Százával jönnek a brit rendszámos autók. A kintiek megmutatják, hogy nekik telik egy leharcolt Alfára, ami egyébként már a kutyának sem kell."

Mert még véletlenül sem az lehet az ok, hogy nem akarnak repülővel jönni, vagy ha már itt vannak, nem szeretnének tömegközlekedni, stb..
Van akinek vidéken is vannak rokonai, talán béreljenek autót?

Miért kell leszólni a másikat? Az talán nem volt felvágás, amikor nulla forintos önrésszel vették az autókat itthon, aztán sorra buktak bele?
De menők voltak, hogy pár hónapig új autóval jártak... Pfff...

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.29. 12:45:43

@Chamroe: Igen, biztosan igazad van. Akkor ez lehet az oka annak is, hogy a Facebookra azonnal kikerül a "my car" című jaszkarizós fotó, amin egy olyan autó látható, amibe egy helyi őslakos (tehát nem a vendégmunkásról, hanem arról beszélek, aki valóban nyugati életszínvonalon él) legfeljebb már csak a virágait ültetné. Mert a magyarok nem akarnak repülővel jönni, nem akarnak itthon tömegközlekedésre költeni, és persze vidéken vannak a rokonok. Értem.

Egyébként pedig akinek nem inge, ne vegye magára.

pasztasuta 2015.08.29. 12:51:05

@adg: az ilyen mindenféle top10 beaches in Italy-s listákon elvétve vannak csak északi versenyzők, jellemzően a déliek viszik a prímet, azok közül is leginkább Szardínia és Szicília. Az autentikus olasz életérzésért (annak minden pozitív és negatív velejárójával) egyébként is délre kell menni. :)

adg 2015.08.29. 12:59:41

@Megnevelő Ember: Nahat, en teljesen azt hittem, hogy te nem szereted, ha masokat megitelnek valami latszo dolog miatt, anelkul, hogy pontosan ismernenk a hatterben levo fontos reszleteket. Vagy csak az nem jo, ha mas csinal ilyet?

Hogy mik vannak, egy vilag omlott ossze bennem...

adg 2015.08.29. 13:12:59

@pasztasuta: sajnos nem tudom, mikor jutok arra, de szicilia regi vagyam. Pedig nem sokat tudok rola, de valahogy ugy erzem, hogy latnom kell, Es nem csak a beacheket, az meg itt is akad, viszont az epitett kornyezet, meg az olaszok "ciganykodasa" erdekelne. :) Hogy tenyleg olyanok-e, mint a filmekben. :D Szerintem jo banda lehet, majdnem mint a svajciak, hehe. Bar biztos nem irjak ra a kukara a nyitvatartasi idot. :) Majd kapok ezert mindjart.

Ha meg a messinai hidat is megepitenek egyszer, akkor szakmailag is erdekes ut lenne. Kar, hogy sosem fog megepulni.
Namajdegyszer...

DieNanny CH 2015.08.29. 13:35:38

De szívesen elmennék ilyen fesztiválra, aztán beöltöznék várkisasszonynak... Nagyon élvezném!

A nyaralós képek: ha annyi minden van ott, akkor miért nem azokat fényképezted, Mónika? Köszi, hogy megosztottad a családi képeket - gyönyörűek a gyerekeid -, de semmit nem tudtunk meg Bibionéról...

Chamroe 2015.08.29. 13:37:16

@Megnevelő Ember: Szánlak, hogy százával kell nézned ezeket a képeket a facen. Biztosan sok idődet veszi el.
Persze, hogy vannak ilyenek is, de nem ez az általános.
Egyébként ha mi kint autót veszünk, az első időkben tuti csak egy kombi "virágládát", mert arra futja majd.
Azzal fogunk haza látogatni, mert sok rokonunk él vidéken (mi is).
Meglehet, hogy kedvünk tartja majd meglátogatni a pesti rokonainkat is, akkor feltétlenül kiakasztok a hátsó ablakba egy "my car" táblát, csak hogy menő legyek...

DieNanny CH 2015.08.29. 13:43:59

@Megnevelő Ember:

"pláne nem hálával gondolva erre a lépésre."

Hát, én hálával gondolok arra, hogy idén 3 teljes napot (2 éjszakát) Szarvason tudtam nyaralni. Ahol remekül éreztem magam!!!
Tavaly 4 nap Szigetvár volt, előtte meg 2011-ben Fadd-Dombori 6 nap.

Valóban különbözőek vagyunk, és megpróbálom nem lesajnálásnak venni a véleményedet...

pasztasuta 2015.08.29. 13:49:02

@adg: Megvan! Felajánlhatnád a szolgálataidat az olasz államnak és jöhetnél megépíteni a hidat, na? Mindenki jól járna: te kapnál szép strandokat, jó kajákat, menő építészetet, digóskodást meg ami kell. Mi meg kapnák egy hidat amiből te nem spórolnád ki az anyagot úgy mint ahogy az itteni tradíció előírja, és félelem nélkül lehetne rajta közlekedni. win-win. :D

DieNanny CH 2015.08.29. 13:59:18

@adg:

"Bar biztos nem irjak ra a kukara a nyitvatartasi idot. :) "

Méghogy ráírni! Nem ott volt, hogy sztrájkolt a kukás maffia, és hónapokig nem vitték el a szemetet?

Muscari 2015.08.29. 14:22:32

@adg: ki ne hagyd Szicíliát:-)

Mind az épített környezet, mind a természet gyönyörű, az emberek barátságossk, csak nem beszélnek angolul. A vezetéshez viszont fel kell kötni a gatyát, törik a kocsikat rendesen.
A kukákra nincs kiírva a nyitvatartási rend, de nyugi, a postát is elég nehéz nyitva találni :-)

Muscari 2015.08.29. 14:24:41

@pasztasuta: így van, Amore :-)
Bár ha Firenzének lenne tengerpartja...

Muscari 2015.08.29. 14:27:12

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: szerintem ott nincs túl sok látnivaló, végtlen homokos part végtelen szállodasorral.

pasztasuta 2015.08.29. 14:28:12

@Muscari: ...akkor még 5-ször ennyi turista lenne. Jó lesz ez tengerpart nélkül is. :)

Muscari 2015.08.29. 14:31:22

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Nápolyban volt, állítólag most meg Rómában történik Valami hasonló.
Ez annyira talán nem vészes, viszont a Comorra elég komoly tényező Nápolyban, nem igazán lehet megkerülni.

Muscari 2015.08.29. 14:32:09

@pasztasuta: na egye fene, jó lesz :-)

geeeteee 2015.08.29. 14:32:12

Olaszország mindig csak filmen, fényképen tetszett. Ezerszer jártam ott, de élőben is inkább a kocsiból csodáltam, kiszállva már valami megnevezhetetlen miatt nem jött be. Kedvencem egyébként a Lago Maggiore, Verbania. Mégjobban már a szomszédban Lugano.

DieNanny CH 2015.08.29. 14:38:29

@Muscari:

Igen ám, csakhogy ő ezt írta: "Bibione gyönyörű hely! A homokos tengerpart, a szórakozási lehetőségek tárháza. Éttermek, bárok... Ideális a tökéletes kikapcsolódáshoz."

2015.08.29. 14:43:28

Jo moka a fesztival, jo dolgok ezek :)

@Megnevelő Ember: Tehat ertetlenkedsz valakinek a viselkedesen, akirol mi nem is tudjuk, hogy kicsoda, csak, hogy ot a Facebookon ismered, es csak ugy eszedbe jutott errol a blogposztrol, amugy meg lehet, hogy nem is olvassa ezt a blogot, de azert kifakadsz egyet, de amugy meg akinek nem inge az ne vegye magara? :D Ugy ertem, hogy lehet, hogy itt senkinek se az inge akkor, de ha meg igen, akkor pedig mit szeretnel, hogy legyen a valasz, kellene valami extra lelektani magyarazat arra, hogy az emberek az ujonnan vett autojukkal elbuszkelkednek a kozossegi oldalon, vagy hazamennek vele meglatogatni a csaladtagokat?

Muscari 2015.08.29. 14:52:23

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: most tett volna fel fényképet a trattoriákról? ;-)

NorthPier 2015.08.29. 14:57:35

@Dragonlady (Bp, Hun): légyszi, én nagyon kíváncsi vagyok :-)

Muscari 2015.08.29. 14:59:56

@Chamroe: nem akartam ebbe belefolyni, de nem bírom ki. Igazayok vam, simán lehet, hogy sokan azt mennrk haza kocsival, mery olcsóbn, töbn cuccot lehet vinni, be fogják járni az országot és nem akarnak bérelni, útbaejtik zPáfizst, Svájcot, félnek a repüléstől, mittudomén. Soroljam még?

Szerintem sokkal több embernek nem inge, mint a Nagy Megnevelő gondolná és nem szép dolog általánosítani.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.29. 15:26:57

@mojyo: Milyen érdekes, hogy itt most mindenki játssza a hülyét, miközben nagyon is érti mindenki, hogy mit akartam mondani.

Legalább két tucat okot el tudok képzelni, amiért ma valaki lelép Magyarországról, de hogy egy észak-olaszországi nyaralás, amit itthonról is meg lehet oldani fillérekből, nincs benne a top 10-ben, az holtbiztos.

Ha azt mondja nekem valaki, hogy elege lett a gyalázatos egészségügyből, a még gyalázatosabb oktatásból, esetleg szeretné, ha a gyermeke több nyelvet is beszélne folyékonyan, akkor simán megértem, hogy összepakol, hátat fordít a szülőknek, barátoknak, minden másnak, és útra kel. De az, hogy valaki évente kétszer belelógatja a lábát a sós vízbe egy olyan helyen, ami már tíz éve sem volt elérhetetlen úti cél, az számomra legalábbis érdekes. Mindössze ennyit akartam ezzel mondani. Nem kötelező egyetérteni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.29. 15:26:57

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Mi tavasszal Floridában jártunk, két hónapja pedig Sárváron. Mind a kettő szuper volt.

Szerintem egy kiegyensúlyozott ember a saját fürdőkádjában is érezheti jól magát, tehát semmiképpen sem lesajnálóan írtam, amit írtam. A többit már egy másik hozzászólásban elmagyaráztam, ami sajnos még nem jelent meg.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.29. 15:27:42

@Muscari: Egyszerű a kérdés. Ha mindaz, amit ti felsoroltatok, lehetséges, akkor az miért nem lehetséges, amit én mondtam? Ha a ti verziótok elfogadható, akkor az enyémet miért kell csípőből elutasítani? Vagy talán még egyikőtök sem találkozott olyan magyar emberrel, aki az itthoniak számára sokkal színesebbre festette a kinti világot, mint amilyen az valójában?

2015.08.29. 15:32:41

@Megnevelő Ember: En nem jatszom a hulyet, vallalom, hogy igy szulettem. :D Ez a poszt, az utazasokrol szol, nyaralos kepeket kellett bekuldeni. Valaki elmondja, hogy elmentek Magyarorszagrol, nem fejtik ki az okat (tehat barmilyen ok lehet), csak bevezetokent, hogy Grazban laknak, es innen el tudnak jutni Olaszorszagba is, tessek, a kepeink, es ezt a bloggazda kirakja, azzal akkor neked tenyleg az a bajod, hogy dehat Olaszorszagba Magyarorszagrol is lehet jutni, mert kozel van? :D Persze, ez igy van, de mi van, ha nem volt ra penzuk, vagy idejuk, vagy akarmi, egyeb okok, es csak most vannak az eletuknek abban a szakaszaban, hogy most tehetik ezt meg?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.29. 15:41:57

@mojyo: Ez is lehetséges. Talán majd jönnek, és elmondják. Addig én is csak találgatok.

FutureFry 2015.08.29. 15:44:35

@Bredpitt Monika: Shakespeare (vagy “Shakespeare in the Park”) fesztivált rengeteg kisebb-nagyobb amerikai városban rendeznek nyaranta-összel (Arizonában is). Általában ingyenesek.

adg 2015.08.29. 15:45:32

@Chamroe: @mojyo: lassuk be, hogy igaza van, hiszem Monikaek pusztan azert koltoztek nemetorszagba, hogy el tudjanak menni egyszer eszak olaszorszagba. Ugyan nem irta, de feltetelezhetjuk, miert ne. Lehet, meg egy raviolit is ettek. Pofatlan dolog.
Es ez azert eleg felhaborito, plane annak fenyeben, hogy vannak akik csak azert kepesek a szakadt angol kocsijukkal hazalatogatni, hogy mindenki lassa, milyen jol megy nekik, hiszen tudtak venni egy tiz eves rovert, amibe egy rendes angol bele sem fingana.
Hihetetlen, milyen neveletlen emberek vannak, teljesen helyenvalo, hogy jol megiteljuk oket igy ismeretlenul is, plane, ha mar a misszionk az emberek nevelese, mert ok azt igenylik. Bozonyara.

Kedves angliaba tantorgottak, ti meg ne menjetek haza legkozelebb autoval villogni neveletlenul, hanem vegyetek meg a fapadra a jegyet, hozzatok magatokkal 7 kilo cuccot, ahogy illik, pesten meg jarjatok busszal. Meg az is lehet, hogy kis extra nevelest kaptok, ha megfelelo sofor jut nektek.

Ja, a feszbukrol meg jol vegye le mindenki a tetves autojat, neveletlen dolog ilyeneket posztolni.

Es a legfontosabb, ne itelkezzetek masok felett! Az is neveletlenseg ugyanis.

Mik vannak...

adg 2015.08.29. 15:53:42

@pasztasuta: oke, legyen igy. Bar hidat meg nem terveztem, de elso munkanak jo lesz. Majd belejovok.

@Muscari: nem fogom. Ha egyszer arra jarok, mindenkepp meglesz.

2015.08.29. 15:55:10

@Megnevelő Ember: " én is csak találgatok. " Rendben, nekem csak az kerdesem akkor, hogy ezt muszaj-e? :D Marmint talalgatni. Nem lehetne-e csak ugy, hatter ill. kontextus nelkul ertelmezni az informaciot, ami toluk szarmazik? Ugy ertem, muszaj-e tudni, hogy miert mentek ki Ausztriaba, anelkul nem lehet-e orulni neki, hogy szep kepeket kuldtek be a bibionei nyaralasukrol, esetleg fikazni, hogy Bibione nem is szep, vagy tokre lepukkant, vagy akarmi, de a motivaciot, a kepek keszitoinek hatteret es lelkiallapotat, azt muszaj a fejunkben kore epiteni? :D

Es akkor csodalkoztok, hogy semmit sem arulok el magamrol. :D

FutureFry 2015.08.29. 16:00:45

@Csodabogár: A tömeget elkerülni akarókra Yogi Berra (Coney Island-ról szóló) mondása érvényes: “Nobody goes there any more. It’s too crowded”.

adg 2015.08.29. 16:02:20

@mojyo: ne aggodj, mindent tudunk, vagyis barmit feltetelezunk es kitalalunk rolad. Ha elmondanad, mi akkor is jobban tudnank. :D

Chamroe 2015.08.29. 16:17:15

@mojyo: @adg: A mi családunk például még sosem volt együtt nyaralni. Ha a jövőben végre sikerülne valahogy elmennünk 4-5 napra a kölykökkel, hát tuti én is tolnék róla pár képet, mert az maga lenne a csoda :D
Így visszagondolva utoljára akkor nyaraltam, amikor a Kurszk tengeralattjáró elsüllyedt (még a szüleimmel).
Nálunk a nyár úgy néz ki, hogy lemegyünk a szülőkhöz, és segítünk nekik a ház körüli dolgokban (javítások, festés, tüzelő), ők meg unokáznak. A gyerekeknek végülis nyaralás, ők ilyenkor el vannak kényeztetve :)

pasztasuta 2015.08.29. 16:17:24

@adg: szupi! Akkor addig is elkezdhetnél dolgozni a cv-d szakmai részén; védelmi pénzt szedni a darwiniaktól, megtanítani őket, hogy kézcsókkal üdvözöljenek, lehetne valami különleges védjegyed mondjuk hogy 2 keresztbe fektetett oposszumfarkat vagy egy csillag alakura vágott mangot hagysz a tetthelyeken,stb.
Különben senki nem fog itt komolyan venni ha megpályázod a tendert. :D

blackhairlady 2015.08.29. 16:26:33

Ugyanilyen reneszansz fesztival van nalunk is minden evben, szerintem meg a diszletek is pont igy neznek ki. Jo buli, nekem tetszett:)
Otthon Bikalon van a reneszansz falu, erdemes meglatogatni, nagyon jo hely.

@tanato: Tudnek meselni a korhazi, orvosi szamlakrol, ha mindet lefenykepeztem volna es osszeadjuk, hat egy szep csaladi haz ara kifizetheto lenne belole. Amit azonban tudni kell, lehet es kell is reklamalni a biztositonal, reszletes szamlat kell kerni az egeszsegugyi intezmenytol, es ha nem vegeztek olyan beavatkozast amit leszamlaztak, azt is vissza lehet kerni, illetve attol fuggoen milyen biztositast fizet a paciens, meg lehet reklamalni. De igy sem olcso, az biztos.

A menekult kerdes: BBC, CBS, ABC, PBS (ez a kozszolgalati csatorna) mind vezeto hirkent foglalkozott a magayrorszagi helyzettel, helyszini tudositassal a Keleti pu.-rol, a Roszkei hataratkelohelyrol, ahogy atbujnak a szoges drot alatt, illetve a hutokocsiban meghalt menekultekrol.

(Eszembe jutott a multkori beszelgetes a nyelvtudasrol a helyes kiejtesrol. Az osztrak valamelyik mineszter asszony nyilatkozott angolul, es a think-et "szink-nek ejtette)

blackhairlady 2015.08.29. 16:29:07

@Megnevelő Ember: Talan azert, mert itthon elve nem engedhettek meg maguknak, ott elve viszont nem okozott problemat.

blackhairlady 2015.08.29. 16:32:03

@adg: En Toscanaval vagyok igy. Valahogy avn egy belso kenyszerem, hogy latnom kell meg ebben az eletemben:)

blackhairlady 2015.08.29. 16:33:37

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Gondolom mert buszke a gyonyoru csaladjara :)

blackhairlady 2015.08.29. 16:36:01

@pasztasuta: Nagy jovot josolok en neked, te a lehetetlent is megoldod, hogy mindenkinek jo legyen! Kinek kell irnom, hogy javasoljalak fontos pozicioba?:))

blackhairlady 2015.08.29. 16:48:04

@Megnevelő Ember: De egyaltalan miert kell talalgati ilyesmirol?
Mindenki masnak orul, es ha addig enm volt elerheto neki, akkor persze hogy boldogan posztolja akarhol, hogy nicsak, mar nekem is van, en is voltam ott. Nem ertem miert kell tobbet belegondolni valamibe mint ami.
Csak egy pelda. Nekem meg nincs okos telefonom. Valoszinuleg en vagyok az utolso a Foldon:) A gyerekeimnek mar megvolt a legelso Iphon is, valoszinuleg enkik ez mar semmit nem jelent, en viszont kertem most egyet a Santatol, es lehet, hogy buszken fogom posztolni, hogy nicsak, en is buszke tulajdonos lettem. Akkor most az ismeroseim ki fognak rohogi, meg fognak szolni?
Le kene mar szoknunk errol a kinek milye van dologrol. Amig nem tolunk kerik ra a penzt, hadd koltseg arra amire akarjak.

adg 2015.08.29. 16:48:57

@blackhair-lady: nekem. Mostmar en vagyok a gore, ha nem akarsz keresztbetett posszumfarkat. Milyen posztot szeretnel?

@pasztasuta: hetfon neki is allok. Az anyagi reszet mar reszletesen kidolgoztam. 80%-ot kerek a hid koltsegvetesebol, 110-et a hidpenzbol. Inflacioval emelkedik minden evben. Es Berlusconit akarom miniszterelnoknek ujra. Kulonben posszumfarok. Keresztbe.

Ez a vedelmi penz hogy nem jutott eszembe eddig. Mar gazdag lehetnek...
:D

blackhairlady 2015.08.29. 16:49:46

@adg: Na szep vagy, az olaszokon akarsz gyakorolni? igy is kisporolnak mindent, mi van ha elszurod a tervezest is?:DDD

blackhairlady 2015.08.29. 16:50:40

@mojyo: En mar nem csodalkozom, te csinalod jol.

blackhairlady 2015.08.29. 16:52:20

@pasztasuta: Hat te teljesen kesz vagy. kersztbe fektetett oposszum farok :DDDDD Konnyezek:))

blackhairlady 2015.08.29. 16:55:56

@adg: Marmint neked mi? Nincs meg okosod? Akkor megnyugodtam:)
Szerencsetlen oposszumrol te es Pasztasuta fogtok eszembe jutni ezentul:)))
Milyen temaban szeretnel irni?

pasztasuta 2015.08.29. 17:05:10

@blackhair-lady: úgy látom don Keresztbetettoposszumfarok@adg: nek kéne írjál, ő lesz a mi emberünk. :D

©________ 2015.08.29. 17:41:52

@Megnevelő Ember: nemtom, nekem egyik londonorszagi baratom se jasszkarizik fotokon a penzevel.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.29. 17:49:06

@mojyo: "Nem lehetne-e csak ugy, hatter ill. kontextus nelkul ertelmezni az informaciot, ami toluk szarmazik?"

Na, hát itt az információ, ami tőlük származik...

„elhagytuk hazánkat a jobb élet reményében.... Nem bántuk meg."

Aztán jött a képes beszámoló egy teljesen átlagos nyaralásról, ami azért most már itthonról sem kivitelezhetetlen. Sőt, ha a balatoni árakra gondolok, akkor talán még olcsóbb is, mintha itthon maradna az ember. Szerinted?

Én tényleg nem bántok senkit, tiszta szívemből örülök mások örömének, de ez a bemutató engem a '90-es évek elejére emlékeztet, amikor az számított menőnek, ha valaki a sógoroktól behozott egy Goldstar videót, egy Gorenje hűtőt, esetleg egy ELIN mikrót. Azt hittem, hogy ebből már rég kinőttünk.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.08.29. 17:51:41

@Bredpitt Monika: anyukamtol most hallottam, hogy mammografiara ( normal szures) 6(!) honapot kell varnia. Bp kornyeki kisvarosban lakik...szamomra ez kicsit elborzaszto...

2015.08.29. 18:08:08

@Megnevelő Ember: Dehat, amit kivagtal, az nem igazan informacio, az egy bevezeto, magukrol. Kb, hogy miert posztolnak ide. Lehet, hogy csak a HA-nak irtak ezt a bemutatkozo levelukben, o pedig idezett belole. Ez a mondat amugy nagyjabol mindenkire igaz, aki ezt a blogot olvassa. :D Az igazi, ertelmezheto informacio az a kepes beszamolo a nyaralasrol. Az, hogy Magyarorszagrol nem kivitelezhetetlen, az lehet, hogy nagy altalanossagban igaz, de ok lehet, hogy pont nem tudtak kivitelezni, amig ott eltek, vagy mas okuk van ra, hogy igy szamoltak be rola, nekunk ezt nem feladatunk kitalalni, es tortenetet kolteni hozzajuk, mi csak a kozonseg vagyunk, akikkel a kepeket szerettek volna megosztani. Ha pedig azt szeretned, hogy kinojunk a felvagozasbol, akkor a magad reszerol annyit tehetsz, hogy leszarod, es nem veszed fel, elsosorban ugye nem is tudod, hogy annak szantak-e azt a felmondatot, aminek te ertelmezed, masodsorban pedig, alapvetoen kit erdekel? Ha neked jobb, raadasul Magyarorszagot se kellett elhagynod ehhez, akkor orulj neki, es nyugtazd ezt a tenyt, aztan haladjunk.

Csodabogár 2015.08.29. 18:12:59

@blackhair-lady: Ne csüggedj, nekem sincs okos telefonom. Az ősit imádom, mert kicsi és csak 80 gramm. De már agitálom magam, hogy muszáj venni egy okosat, mert egyre több dolog van, amit csak azzal lehet intézni. Ugyanakkor sajnálom is az időt, amit a megtanulására kell majd fordítanom, na meg tök ideges leszek ha nem úgy működik ahogy kell. Mutogatni biztos nem fogom senkinek sehol, mint az anno méreg drága handymet se mutogattam, az elsőt 20 évvel ezelőtt, ami nagy volt és dög nehéz de szükséges. Sajnos az új is szükségből fog keletkezni.

Shanarey 2015.08.29. 18:14:14

@adg:

Megfogadtam szíves intelmeidet.
Biztos emiatt sose posztoltam ki az itteni autómat a facebookra, és nem is megyek kocsival haza, mert, nekem otthon is van egy.
:-)))))))

DieNanny CH 2015.08.29. 18:20:40

@blackhair-lady:

Kórházi, orvosi számlákról jut eszembe:
Úgy egy hónapja, megcsináltattam az ügyfélkapumat, így belenézhettem, a magyar tb mennyit költött rám az elmúlt 15 évben.
Voltak meglepetések... Pl, 2001 nyarán és őszén valamilyen laborvizsgálatomat fizette - a bibi csupán az (hogy a posztnál maradjunk) akkor éppen az osztrák családommal voltam 2 hétig - na hol? Valahol Bibione környékén, amiből csak arra emlékszem, hogy a gyerekeket hajkurásztam.
Másik fura dolog, hogy 2005 tavaszán fogászaton voltam Sopronban (valóban én), utána azonban nyáron még kétszer is (nem én.)
Na, ilyenkor mi a teendő?
Mikor orvosok az én kontómra végeznek el vizsgálatokat? (Mert oké, nem én fizettem, de az én nevem alatt volt...)

P.Elliot 2015.08.29. 18:22:32

New Jerseyben is van Renesanse fesztival, mindenfele jelmezzel, mokaval, lovagi tornaval, ennivalokkal, oszinten szolva azon a nagy rendezvenyen meg sosem voltam, tobb hetvegen at tart allitolag.
De a kornyeken a nyar folyaman vannak hasonloak csak kicsik de azert szeretik az emberek, jo urugy feloltozni jelmezbe, kinek-kinek az izlese szerint, marcona katona karddal/ holott a mindennapi eletben talan fulet, farkat behuzza, es az egertol is megijed de ott kieli magat hogy o az eros bator ember/, vannak persze abrandos varkisasszonyok is akik itt elik at a magukban hordozott meset es meg sok masok. Igazan Disney World is hasonlo, a megelevenedett mesek.
A legszebb jelmezt amit a hercegno kategoriaban lattam az nem ilyenkor volt hanem Halloween napjan az allateleseg boltban a huszoneves penztarosno oltozott fel ilyenbe, maga varrta mint mondta, ilyen csodalatos jelmezt eletemben nem lattam, meg filmen sem. Tulajdonosa lesutott szemmel fogadta a csodalatot es a gratulaciokat a ruhaja miatt, szegenyke eleg csunyacska volt, lett volna otletem es tanacsom ennek a korrigalasara de hatalmas bunkosag lett volna megmondani.
Ezek a beoltozott fesztivalok itt nepszeruek, az en kedvencem a polgarhaborus unnepsegek amikor korabeli jelmezek vannak, lovas katonak akkori puskakkal, ruhaban es megcsodalhatom hogy kiki hogy kepzelte Sarlett O'Harat feloltozve, kicsit annak is kepzelhette magat.
Ilyenkor le szoktak jatszani egy-egy csatat is...

P.Elliot 2015.08.29. 18:33:16

@Zsuzsi65: Na, ez az. Itt USaban gyorsan kapsz idopontot, es ha valamit talaltak mar napok alatt ott vagy a szakorvosoknal, a komoly vizsgalatokon tul vagy es mar meg is kezdik a kezelest a legmagasabb szinten.
Ennek viszont ara van, otthon meg mint Monika irta 7 ezer forintot fizet havonta a biztositasert, nem 700 dollart/ csak mondtam valamit/ mint itt.
Ha van penz van gyors hatekony kezeles. Ha nincs ra akkor el kell fogadni azt amit amikor es amit nyujtani tudnak.
Reformalni kellene otthon is es itt is hogy jobb legyen illetve fizethetobb legyen.

P.Elliot 2015.08.29. 18:45:38

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Had csatlakozzak, nekem sincs okostelefonom es nem azert mert nem telne ra. Nem penzkerdes!
Egyszeruen ostobasagnak tartom, utalom ha folyton megtalalnak, muszaj felvennem, lopjak az idomet, sokszor alkalmatlan idopontban, nekem nem kell internet amikor pl. elmegyek vasarolni, texet sem szeretnek kuldozgetni semmikor,
hagyjanak beken.
Az itthoni telefont hasznalom amikor telefonalni akarok, azon beszelgetek ha ugy erzem, nekem ez eppen eleg.
Utalom azt a szokast is hogy mindenki lesutott fejjel mered a telefonjara es megy kozben mint egy vak, azt sem tudja szinte hogy hol van, / tisztelet annak aki nem ezt csinalja/.
Utcankban nehany honapja egy fiatal no tolja a babakocsit, levegozteti a gyereket mert ugy tudja hogy az kell, egeszseges.
De azt mar nem hogy talan beszelgetni kellene a picikevel, felhivni a figyelmet dolgokra, lehet vagy 8 honapos, egy kis kapcsolat kettojuk kozott. Nem, a mama vegigtelefonalja a setat, jobban mondva a gombot nyomogatja a telefonjan, vakon tolja a kocsit , azt varom mar hogy mikor tesz a baba kezebe egy videojatekot vagy hasonlot hogy elfoglalja magat es o se lasson semmit a kornyezetbol ahol setalnak. Pedig van kutya, macska, madarak, erdoreszlet ahol mindig lehet latni valamit es ozek! Az utcaban, annyira baratsagosak hogy el lehet mellettuk menni.
En nem hiszem hogy egyszer is ramutatott volna a mama hogy nezd csak ozek!

Bredpitt Monika 2015.08.29. 18:55:39

A Violetta koncert oriasi volt. Tele volt a Puskas Stadion es meg soha nem voltam olyan kozonsegnek resze ami 10 eves kislanyokbol all.
volt sikitas rendesen es fantasztikus hogy fujtak a spanyol nyelvu dalokat. Nagy show volt.

pasztasuta 2015.08.29. 19:26:21

@adg: jó lesz ez, csak kifelejtetted a közvetítői 30%-omat! :D

Berlusconit nem tudom garantálni, a jelenlegi törvények szerint 2019-ig nem kandidálható, de aggodalomra semmi ok, van utánpótlás gazdagon.

blackhairlady 2015.08.29. 19:48:40

@P.Elliot: egy olyan polgarhaborusat megneznek egyszer, eddig csak filmekben, foleg krimikben lattam ilyet.
A reneszansz festival itt is min. 1 honapig tart, nem is lenne ertelme egynaposra tervezni, mert olyan hatalmas koltsege van a diszletnek, jelmeznek.

blackhairlady 2015.08.29. 19:53:11

@P.Elliot: a nem okos telefonon is hivhatnak allandoan:)
En nem tartom ostobasagnak, szeretem is az uj kutyuket, egyszeruen igy alakult, nagy a csalad, a telefonok tornek, minden evben valakinek uj keleltt. En meg szivesen lemondtam az enyemrol. Most mar azert vagyon ra:)))) De eppen az iment vittuk szervizbe a legkisebbet, nem kapcsolodik semmilyen wifihez, kiderult, nem is javithato. szoval egy ujabb kutyuvetel varhato.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.29. 20:01:35

Mit tesz a pógár ha egy ilyen szép napon már a barátaival bejárta a carbootsot már megebédelt és unatkozik?
Ír.

diggerdriver.blog.hu/2015/08/29/tisztes_oszes_ja_nem

©________ 2015.08.29. 20:01:45

a savaria karneval iden oriasi, rengeteg emberrel, nagyszeru parade
iden volt isis aldizat ia
most megy a felvonulas, mindenki kiabálja viva savaria
itthon meg ilyen nagyszabasu,nem mu rendezvenyt nem lattam!

Fajankó 2015.08.29. 20:05:07

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Nem volt túl hideg a Holt-Körös?

qkuc 2015.08.29. 20:10:01

@Megnevelő Ember: Ú várjál, akkor valamit elfelejtettem! Mindjárt lefotózom a corki buszbérletem és villogok vele az arcoskodó könyvön! :D

Atyaég, néha szívem szerint módosítanám a nicked megnevelendő emberre ...

M. Péter 2015.08.29. 20:12:22

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Volt már olyan, hogy nőnek prosztatavizsgálatot, férfinak méhnyakrákszűrést számoltak el. :)

Shanarey 2015.08.29. 20:50:03

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Két lehetőség van, az egyik szimpla TB csalás, tehát beírják a kezelést, de valójában nem végzik el. A másik hogy egy ismerős akinek gond van a TAJ számával, a te neved alatt lett ellátva.

Az Ügyfélkapu szerint nekem is voltak olyan vizsgálatok amelyekre biztosan emlékeznék, ha tényleg lettek volna.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.29. 21:00:49

@Shanarey: nekem egyvalami volt random pluszban, szemészeten, olyan időszakban , mikor már nem laktam itthon. A szülés óta még nem tudtam megnezni, mert "a szolgáltatás jelenleg nem elerheto" . Viszont legalább gyes alatt ezt a havi 7 ezret se kell perpill fizetni, ezt se tudtam korábban.

©________ 2015.08.29. 21:07:01

@diggerdriver: mit nem ertesz?

most vege a felvonulasnak, lajko felix koncert van

SzZoole 2015.08.29. 21:21:53

@Bredpitt Monika: Who the f...k is Violetta?Egy uj magyar szeleb?:)))
Es egy regi classikus

youtu.be/HWJRVaM-Iv8

Muscari 2015.08.29. 21:22:01

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: ha nem lenne okostelóm kb sose olvasnám a HAt, most is arról írok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.29. 21:23:05

@Honthy Hanna:
Mi az az isis áldozat?
Meglincseltek egy muszlimot?

SzZoole 2015.08.29. 21:23:06

@Honthy Hanna: Amegkiaz,az is egy hiresseg?:)

DieNanny CH 2015.08.29. 21:29:01

@P.Elliot:

Várjál, okostelóm nincs - ami érintőképernyős és internetezni lehet vele - mobiltelefonom viszont van, mert sokat vagyok úton.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.29. 21:34:06

@Zoole[uk]:
Rajkó a félix.
Rokonod vazze:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.08.29. 21:36:52

@Megnevelő Ember: Lehet,hogy van ilyen.En olyanokrol is tudok,akik szep nagy autot berelnek egy hazaut alkalmabol es Igaz,hogy 2x anyiba kerul neki a hazaut mintha repulovel ment volna,de akkor nem tud frenkizni ahogy mondod a faszbukon pozolva a haverokal.
De.
Van olyan is aki azert megy haza az autojaval mert 4 embernek olcsobban kijon mintha repulovel mentek volna.Pl.husvetkor 4 embernek a repjegy £1200.Autoval oda -vissza £600.
Szoval ezt az inget en magamra veszem mert olyan autom van,ami nem sok embernek,meg angoloknak sem.
A csaladban rajtam kivul mindenkinek van faszbukprofilja,meg a macskanak es a kutyamnak is,de egyiken sem lehet latni pozolos kepeket sem az autorol sem a nyaralasrol.Mert az az en es a csaladom elmenye/emleke.

DieNanny CH 2015.08.29. 21:41:08

@Fajankó:

Nem. A legnagyobb kánikula idején voltunk, jó, hogy a szobáinkban légkondi volt. Szerintem a víz volt minimum 26 fokos, tele volt a strand.

qkuc 2015.08.29. 21:41:57

@blackhair-lady: Uh, Santat sátánnak olvastam ... :D.

qkuc 2015.08.29. 21:45:05

@Megnevelő Ember: "Aztán jött a képes beszámoló egy teljesen átlagos nyaralásról, ami azért most már itthonról sem kivitelezhetetlen."

Nem kivitelezhetetlen, mondjuk neked. Gondolod mind a maradék 9.999.999 magyar (jah annyian már nem vagyunk) így van vele?

Mi lenne, de tényleg, mi lenne, hogy ha te (meg mások se) a saját helyzetüket vennék az univerzum egyetlen etalonjának, ami mindenkire igaz?

pappito · http://pappito.com 2015.08.29. 21:58:11

amúgy a posztot addig olvastam, hogy "megrendezésre kerül"

a bibione képeken meg tök cuki a gyerek

DieNanny CH 2015.08.29. 22:01:20

@Zoole[uk]:

Violetta:

port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=140704

Tinisorozat, ahol a főszereplő tud énekelni, ezért eljött Argentínából európai koncertkörútra.

SzZoole 2015.08.29. 22:08:37

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Aha,ertem,szoval Ö is egy 'vilaghiru'szappanopera hos,mint Izaura meg Esmeralda:)))

qkuc 2015.08.29. 22:10:30

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Nekem az ismerősöm szült, kétszer, a rendszer szerint. Ő férfi ...

DieNanny CH 2015.08.29. 22:22:40

@qkuc:

Ez a legjobb!!!
:-DDDDDDDDDD

DieNanny CH 2015.08.29. 22:24:05

@qkuc:

Ja, de végülis engem a jogi helyzet érdekelne. Fel lehet jelenti az ilyen orvost valahol? Valaki már csinált ilyet?

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.29. 22:41:45

okostelefon nélkül én már kipurcantam volna, most éjjel laptopon vagyok, de etetés közben mindenféle hülye pózban (általában fekve) csak mobilon tudok internetet olvasni (jóóóó sok órán át minden nap). :-)
mondjuk nekem egyébként az utazgatás közben is létszükséglet volt már.

tanato 2015.08.29. 22:50:17

@Chamroe: Oké,mi is most jöttünk Szegedről,én is segítettem az állomás előtti menekülteknek,sajnos időhiányban csak pénzt tudtam adni az önkéntes civil segítők becsületkasszájába.Éppen egy nagy csapat menekült gyerkőccel játszottak az önkéntesek és adtak a családoknak szendvicset és vizet.
Persze én sem tudom globálisan megoldani a problémát,nem az én kompetenciám,de a hétköznapi humán segítség az igen az a civileké nem a politikáé.

Bredpitt Monika 2015.08.29. 22:52:32

@FutureFry: Nem tudtam a Shakespeare fesztiválokról, én azt gondoltam ez valami különleges dolog. Nekem a virginiai Williamsburg a kedvencem, ha már kosztumös fesztiválokról van szó.

Bredpitt Monika 2015.08.29. 22:53:40

@pappito: Jo, ok ertem mire gondolsz, nem vagyok eltévedve, nem ingyen, de a havi hétezer az majdnem ingyen szerintem.

pappito · http://pappito.com 2015.08.29. 22:55:44

@Bredpitt Monika: az a havi hétezer az letakar két vérnyomásmérést meg egy receptfelírást kb, a többit nem ingyen kapod, hanem valaki más fizeti helyetted

blackhairlady 2015.08.29. 22:59:09

@qkuc: jajj te, ne mondj ilyet, mert megsertodik, es nem fog nekem ajandekot hozni:DDD

Bredpitt Monika 2015.08.29. 22:59:24

@Zsuzsi65: Én azt szoktam mondani, hogy addig amig az embernek nem kell valami műtét addig mindenképpen az itthoni viszonyok a jobbak, hacsak nincs valami nagyon szuper biztosításod, de ahogy én elhallgattam Amerikában bárkit érhet meglepetés a biztosítók miatt.

A mi kerületünkben jó a mammográfia szűrés, kb három hét a várakozási idő, de pl a Dél Pesti Kórházban attól nagyon profi, hogy egyből megcsinálják az ultrahangot is, anélkül ugyanis nem teljes a vizsgálat. Az sztk ba meg nem kell időpont, kinézem az orvost, odamegyek rendelési időben, ha mázlim van alig kell várni, ha nincs akkor már várok néha két órát, de akkor sem hat hónapot. Változó a helyzet a különböző területeken.

Bredpitt Monika 2015.08.29. 23:00:47

@pappito: Ki fizeti helyettem, azok akik akkor jártak orvoshoz, amikor én egy multinál dolgoztam és alig jártam orvoshoz?

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.29. 23:05:15

@pappito: most hogy sikerült megnéznem, mert éppen működik, érdekes, hogy nem is számláznak le sokakat egy-egy vizsgálatért. ami konzultáció szülés előtt kétnaponta volt, az 506 ft alkalmanként. a négy hónap alatt az összes labor, kétnaponta szívhnag monitorozás, minden egyéb 25,000 ft körül. a szülés meg (altatással, 3 nap kórházzal együtt) 106823 ft. hát nem jött ki a havi hétezerből, ez van, de akkor is sokkal kevesebb, mint gondoltam (mivel évekig fizettem ugye ezeket zsebből kint magánkórházban, ezzel tudom összehasonlítani).

Bredpitt Monika 2015.08.29. 23:06:09

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @Zoole[uk]: pontosítok, nemcsak a főszereplő tud énekelni, hanem szinte az összes szereplő és táncolni is tudnak, a maga nemében különleges produkció volt, mert egy sorozat összes főszereplője kb tizen itt voltak a szinpadon és nagyon jól szerepeltek, a sorozat egy zeneiskoláról szól.......

Én is meglepődtem mennyire jó volt a koncert. Érdemes volt elmenni. A végén persze volt szerelmes jelenet és elmondták egymásnak magyarul: szeretlek. Még ők is röhögtek annyira vicces volt. istenem ezek a dél amerikai sorozatok........

Ja és a végén Violetta elénekelte a Frozenből a Let it go t spanyolul. Ha Cinkapanka mögöttem ült volna letépi a fejem, pedig nem vagyok Disney hercegnő......

blackhairlady 2015.08.29. 23:06:22

@Dragonlady (Bp, Hun): Ha fontos lett volna eddig, mar en is reg vettem volna, de en itt el vagyok kenyeztetve. Szinte mindenhol van wifi ahova megyek, orvos, korhaz, etterem, iskola, bank, barhol rakapcsolodok a tablettel.

pappito · http://pappito.com 2015.08.29. 23:10:31

@Bredpitt Monika: ha ezt meg kell kérdezned, akkor tökmindegy

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.29. 23:10:51

@blackhair-lady: prsze, gondoltam hogy nem elvből nincsen :-) tablet jó lenne nekem is, itthon persze wifi van, és azt biztos könnyebb nyomkodni, mint a mobilt. de tablet még csak egyszer volt a kezemben, amikor elkoboztam egy yangoni tanjtványomtól (az összes ilyen szart le kellett nekik adni reggelente a titkárságon, mert különben nem tudtunk volna tanítani), óra közben a pad alatt izélt vele és valahogy feltörte az iskola wifi jelszavát is :-) na akkor megmutatta nekem, hogy ez az ő tabletje, és kicsit se nézett hülyének, kb mintha a villanykapcsolót kellett volna magyaráznia :-)

Bredpitt Monika 2015.08.29. 23:11:34

@qkuc: @DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: minden napos a csalás, én pl a lányom vittem fülészhez egy pár éve és a vizsgálati lapon aláíratták velem a teljes fülmosást, amikor csak belenéztek a fülébe, aláírtam mert tudom hogy csak igy tudnak létezni.

Ez ha jól tudom a Horn kormány ideje alatt lett kialakitva. Az OEP az elvégzett vizsgálatok és beavatkozások után adja a pénzt.
Volt egy nagy cikk erről , amit el is mentettem de sajna nem találom, egy főorvossal beszélgettek, aki elmondta, hogy halottakon is végeznek műtétet, van akin többször is papirforma szerint. Tiszta röhej az egész. Ezért is ilyen becstelen az átlag magyar, mert a rendszerünkben egy csomó minden csalásra épül. Szomorú, de így van.

pappito · http://pappito.com 2015.08.29. 23:13:08

@Dragonlady (Bp, Hun): hát ezek tényleg nem rémes számok, jó lenne tudni, hogy ezek valós költségeket jelentenek, vagy csak valami pontrendszer/hasraütés alapján árazták be őket

de azért van egy-két nagyságrend a havi 7k meg ezek között és ugye te még csak beteg se voltál :)

Bredpitt Monika 2015.08.29. 23:13:31

@pappito: Maradjunk annyiban, hogy az ilyen lekezelő válaszokkal nem tudok mit kezdeni. Mondd el mire gondolsz inkább.

blackhairlady 2015.08.29. 23:17:30

@Dragonlady (Bp, Hun): De van Kindle-d, nem? En azt hasznalom tabletnek is, nem csak olvasasra.

Bredpitt Monika 2015.08.29. 23:18:24

@pappito: Ok, akkor kinek jó éjt, kinek jó reggelt. Üdv.

©________ 2015.08.29. 23:22:27

@diggerdriver: isis istenno.sajnos a jelenlegi helyzet miatt mindent at fognak nevezni iziszre:(

©________ 2015.08.29. 23:23:09

@Zoole[uk]: nem annyira mint kene neki:(

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.29. 23:28:47

@pappito: na azt majd valami okos tudja, az tény, hogy azt mondják az orvosok, hogy azért szoktak kamu dolgokat is kiszámlázni, mert amit a tb visszaad, az nem fedezi a tényleges költségeket. ezért van évek óta a csődközeli állapot. részemről go figure.
a szülés thaiföldön magánban kb 1500 usa dollár lett volna. nem tudom, az állami kórház mennyit számláz ki, oda nem szoktak járni a külföldiek.
ideális esetben az ember mire szül, meg beteg lesz, már évek óta fizetgeti utána valaki a mindenféle járulékokat, ez most így alakult részemről.

@blackhair-lady: még nem jöttem rá, hogy a kindle (paperwhite) hogyan lehetne más is, mint könyvolvasó, már egyszer összezavarodtam tőle, mikor ezt itt korábban említetted. holnap utána fogok nézni ennek, mostmár ledőlök innen. (hajnali fél hétkor becsöngetett egy nyanya, hogy a macskája felmászott a
körtefánkra és nem tud lejönni és szedjem le. újabb WTF. nem tudom, mi történt, nem emlékszem, hogy elküldtem-e valahova, remélem, igen, aztán felkeltettem a húgomat :-) )

puhacica 2015.08.29. 23:47:05

@Megnevelő Ember: kepzeld, mi a magyar fizetesunkbol vett 10 eves kocsinkat is feltettuk facebookra, mert orultunk neki es buszkek voltunk ra, hogy a sajat eronkbol elo tudtuk teremteni a ravalot. es amikor benne ultunk, akkor is orultunk es mindenki, aki velunk egyutt volt a forgalomban, lathatta. csak nem tunt fel nekik, mert magyar rendszam volt a kocsin. :D

nyaralas: nekem nagy vagyam Olaszorszag. sose jartam ott, pedig jol kerestem Magyarorszagon. draganak tartottam. orulok, hogy a buszsofor fizetesbol ez nem tetel. meg Florida is belefer. iden mi is Spanyolorszagba megyunk nyaralni, igaz, mar Londonbol. Olaszorszagra meg innen se futja. lehet, hogy at kellene kepeznem magam.

--------------------

a bibiones kepeken nagyon szep a kislany!
a fesztival jo lehet, a legjobb kajakat az ilyen rendezvenyeken lehet kapni. :)

puhacica 2015.08.29. 23:55:06

@Dragonlady (Bp, Hun): van rajta bongeszo meg wifi. ennyi. :)

@Zoole[uk]: a mi elmenyeinket lehet latni feszbukon. orulunk, ha a barataink velunk orulnek.

ettol amugy en sikitofraszt kapok, mikor mondjak, hogy en ezt nem csinalom, meg azt nem irom, es mas miert tesz fel annyi kepet vagy minek mutogatja magat... hat bassza meg a kutya, kozossegi oldal, azert van, hogy hasznaljuk. aki nem kivancsi masra, vagy magarol nem ad ki semmit, mert jaj mi lesz, meglatjak masok, hogy ki tudott fizetni egy 10 eves tragacsot, az ne hasznalja. ezt most nem neked irtam Zoli, csak eszembe jutott es kikivankozott belolem.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.08.30. 00:00:11

@puhacica: én szeretek sokmindent kirakni és az ismerősök hülyeségeit is szeretem olvasni. Az asszony meg nem, mindig kiakad, hogy ezt vagy azt minek rakom ki, mert az a "mi dolgunk". Pl a 10 éves kocsiról sincs kint kép, mert az akkkkora titok :D
Azt külön szeretem, amikor ő vagy a barátnője pszichoanalízisbe kezdenek az alapján, hogy pl becsekkeltem egy szórakozóhelyre. Én is kezdhetnék pszichoanalízisbe azt taglalva, hogy milyen dolog erről építeni valakiről jellemrajzot. Tényleg nagyon idegesítő.

puhacica 2015.08.30. 00:07:30

@Zka: :D ja.
meg mikor mondjak, hogy nem kell nekik okostelefon, mert az mindent tud roluk. hat a nagy lobret. csak azt tudja (es elemzi), amit en megadok neki. nem magatol jott ra, hogy engem a mallorcai autokolcsonzok erdekelnek, hanem en mondtam meg neki. most meg olvasgatom a hirdeteseket.

2015.08.30. 00:08:19

@Shanarey: "Biztos emiatt sose posztoltam ki az itteni autómat a facebookra, és nem is megyek kocsival haza, mert, nekem otthon is van egy."

Otthon is van kocsid. Nem is értem, hogy miért hagytad el a prosperáló Magyarországot. Biztos itthon is jól éltél, csak téged is a még több pénz motivált, de ezt még magadnak sem mered bevallani!

Ha nekem valaha is meg lesz a Chevy Camaro-m, kurvára ki fogom posztolni facebookra. Remélem, hogy Megnevelő Ember az ismerőseim között lesz, és eret fog vágni magán.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 00:39:48

@Zoole[uk]: Nem vagyunk egyformák. Nem vagytok egyformák.

Volt egy hozzászólásom, ami nem került ki. Abban leírtam, hogy nekem három haverom is ezt csinálja. Nagyon vicces, hogy öten nyomorognak egy házban valahol London mellett, de az egyiküknél egy 17 éves Alfa már befigyelt. Mert fontos, hogy itthon mit látnak.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 00:40:41

@puhacica: Na, akkor ezt most neked, és azoknak is, akik a hazai anyagiakon rinyálnak.

Azt talán te is tudod, hogy itthon 10 emberből 8 dohányzik. De 7 biztosan.

Iskolakezdésre, gyerekruhára, kenyérre, felvágottra, zöldségre, gyümölcsre, lakbérre, hiteltörlesztésre, villanyszámlára, egyéb rezsire nincs pénz, de cigire valahogy mindig van.

Mennyibe kerül most egy doboz csempészcigi? Nagyjából 500 forint. Mennyit szív egy átlagos felnőtt? Nagyjából 1 dobozzal naponta. Az 15 ezer forint havonta, tehát 180 ezer forint évente. Ha a családban mindkét felnőtt dohányzik, akkor az 360 ezer forint/év.

Mennyibe kerül egy észak-olaszországi út két felnőttnek és két gyereknek? 360 ezerből azért csak kijönne valahogy, ugye? De még talán 180-ból is.

Szóval nem kell az állandó sírás. És ezt most nem csak a nyaralásra, hanem minden másra is értem.

Határátkelő 2015.08.30. 00:46:48

@Megnevelő Ember: Nem is tudom, miért reagálok erre, de mielőtt mindenféle adatokkal dobálózol, talán nem ártana egy percet rászánni és utánanézni.

"2013-ban a felnőtt magyar lakosság 19%-a naponta, 2%-a alkalmanként dohányzik, míg 57%-uk nemdohányzó. A 2012-es felmérés eredményeihez viszonyítva, a dohányzók aránya 29%-ról 21%-ra, míg a naponta rágyújtók aránya 28%-ról 19%-ra csökkent. Az alkalmi dohányosok aránya 1%-ról 2%-ra emelkedett. 2013-ra a leszokottak aránya 16%-ról 22%-ra emelkedett. A 2013-as eredmények alapján megállapítható, hogy 2013-ra jelentősen csökkent a dohányzók és különösen a naponta rágyújtók aránya, és ennek következtében emelkedett a leszokottak aránya."

www.fokuszpont.dohanyzasvisszaszoritasa.hu/hu/content/hazai-es-kulfoldi-adatok-tanulmanyok

A korábbi megjegyzéseidre inkább nem írok semmit, azok többet árulnak elő rólad, mind szeretnéd.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 00:58:01

@Határátkelő: Mikor jártál utoljára Budapesten? Ha akarod, külön a kedvedért készítek neked az utcán egy videót, és akkor te is láthatod, hogy hány ember kezében találsz cigarettát. Én a szememnek hiszek, nem a táblázatoknak.

És ha már linkek...
daganatok.hu/a-dohanyzas-es-a-rak/dohanyzas-a-magyarorszagi-helyzet

"Különösen súlyos a helyzet a fiatalkorúak körében, akik fejlődésben lévő szervezetére még sokkal nagyobb kockázatot jelent a dohányzás. Hazánkban jelenleg a 14-18 évesek 44%-a cigarettázik, a fiatalkorú fiúk közül minden 2. dohányzik, a lányoknak pedig 39%-a cigarettázik rendszeresen. A dohányzás különösen elterjedt a szakmunkásképzősök között, az ilyen iskolákban tanulók 74%-a cigarettázik. A felmérés adatai szerint a cigarettázó tizenévesek 86%-a egyúttal alkoholt is iszik, megerősítvén a korábbi tapasztalatot, hogy a dohányzás és alkoholfogyasztás gyakorta elválaszthatatlan."

Na, és akkor most mesélj. Mit árulnak el rólam a megjegyzéseim? Már korábban is kértelek, hogy ne próbáld a csúsztatásaiddal ellenem hangolni a többieket. Természetesen az a hozzászólásom sem jelent meg. Szóval? Mit tudtál meg rólam? Azt, hogy néha olyan dolgokat is kimondok, amiről ezen a blogon tilos beszélni?

Ha nem kívánt személy vagyok, akkor mondd meg nyíltan, ne valami ködös megjegyzésbe burkolva.

blackhairlady 2015.08.30. 01:00:57

@Dragonlady (Bp, Hun): szerintem ugyanugy mint a hd fire-n ami nekem van. Amikor bekapcsolod, ad egy listat, konyv, zene, jatek, app, web. Ha erree taperolsz akkor ott rakapcsolodsz egy elerheto wifire. Onnan meg keresel egy bongeszot mint laptopon.
A masik megoldas, hogy a tetejerol lefele huzod az ujjadat, ott talalsz olyat, hogy wifi beallitas, arra taperolsz egyet, ugyanugy megjelenik az elerheto wifik listaja.

Határátkelő 2015.08.30. 01:08:43

@Megnevelő Ember: Értem. Akkor biztosan neked van igazad, és 10 emberből 8 dohányzik. A statisztika meg (a tiéd is...) hazudik.

Ha nem kívánt személy lennél a blogon, akkor nem engedném be a kommentjeidet. Ez ilyen egyszerű.

Ezen a blogon van egy sorozat, amiben emberek küldenek be képeket a nyaralásukról (sőt, korábban olyan is volt, hogy a lakhelyükről küldtek, a városról, ahol élnek, stb.). Ebből te levontad azt a következtetést, hogy dicsekedni akarnak azzal, hogy egy tök átlagos olasz tengerparti helyen voltak (ami mellesleg tele van magyarral), és ki tudja, mennyi mindent magyaráztál még bele.

Nem vagy nem kívánatos személy, ez a hozzáállás viszont az. Remélem, érted a különbséget.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 01:19:59

@Határátkelő: Értem, nem vagyok dedós.

A fotós élménybeszámolóhoz te kiraktál egy idézetet, ami így szólt: „elhagytuk hazánkat a jobb élet reményében.... Nem bántuk meg."

Én leírtam, hogy nem feltétlenül kell hátat fordítani Magyarországnak ahhoz, hogy valaki megvalósítson egy észak-olaszországi nyaralást. Nagyjából ennyi történt. Ja, és még azt is meg mertem jegyezni, hogy a külföldön élő magyarok itthon egy kicsit többet vetítenek a kelleténél. Ezt sem a kisujjamból szoptam, hanem tapasztaltam.

Azt hiszem, jobb lesz, ha távol tartom magam ettől a blogtól, mert bár a kezdeményezés dicséretes, hogy segítsünk azoknak, akik országot szeretnének váltani, de a kivitelezésbe azért csúsznak elég kemény hibák. De ez a te dolgod, nem az enyém.

Béke.

adg 2015.08.30. 02:42:08

@blackhair-lady: hogy szurnam mar el? Ha megis, akkor pastasuta lesz a hibas, azert kapja a 30%-ot. :)
Igy megy ez kerem.

adg 2015.08.30. 03:14:32

@blackhair-lady: :)) Mar nem tudom mit irtam, amibol ezt kovetkeztetted ki, de van okosom. Eleg sokaig nem volt, en voltam az utolso a csaladban butatelefonnal, de aztan egy szep napon megfurdettem. Benne maradt a zsebemben furdeskor, es nem orult neki. Szoval kellett egy masik, es akkor ugy jott ki, hogy egy elofizeteses iphone olcsobbra adodott, mint a kis feltoltos primitivem. Ugyhogy beadtam a derekam. :)
Azota eltelt egy ev, es most a ket lanyomnak ingyen adtak a telefont az elofizeteshez, es az sem volt egyaltalan draga. Mondjuk kifuto model, de szerintem megfelel nekik meg 2-3 evre. Remelem.

A posztra. En ugy ertettem, hogy toscanaban milyen posztot (poziciot) szeretnel magadnak. Mert akkor intezem, Signora Capelli Neri. :D

@Shanarey: ez mar a felvagas minositett esete, hogy mindenhol tartasz egy autot, ahol potencialisan megfordulhatsz. Ezt igy ugyan nem irtad, de en inkabb feltetelezem. Gondolom amit gondolok, es az ugy is van. :D

@pasztasuta: a harminc szazalekod bele van kaljulalva az en nyolcvanamba, en kerem tisztesseges vagyok, megiscsak pofatlansag lenne a beruhazas 110 szazalekat lenyulni. Becsulet is van a vilagon.
Es nekem berlusconi kell, mert o nagyon klasz ungabunga partikat szervez.
Mik azok a torvenyek?

blackhairlady 2015.08.30. 05:11:55

@adg: nem tudtam mire irtad a "nekem" valaszt, csak kovetkeztettem. De mar tudom:)
Tetszik az olasz nevem, lehet, megvaltoztatom erre:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 07:36:29

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Hol voltál gyíkember?
Kúrvára eltűntél.
Kúrvára tűntél el?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

DieNanny CH 2015.08.30. 07:46:27

@Bredpitt Monika:

Úgy tudom, a tb az a fizetés 8%-a. (Hasraütöttem, nyugodtan lehet javítani!) 1993-2000-ig én fizettem szépen, és egyszer sem voltam betegállományban. Tehát én fizettem esetleg egy pályakezdő vakbélműtétjét.
De van olyan, aki a 600 ezres fizetése 8%-át teszi be, és esetleg évekig nem lesz beteg. Ekkor ő fizeti mások akár szívműtétjét is.
Nem, az egészségügy nem ingyenes, csupán igazságtalan! Senki nincs rákényszerítve, hogy tegyen valamit az egészségéért!
Ugyanúgy dohányzik tovább, vagy eszi a csipszet, mint eddig, mert a műtétek úgyis ingyen vannak!
Ezért vagyok a svájci modell mellett! Mindenki fizesse a saját cech-jét. Itt a biztosítók kedvezményt adnak, ha valakinek egy konditeremben éves bérlete van. Aki meg dohányzik, annak többet kell fizetnie.

©________ 2015.08.30. 08:03:29

@Megnevelő Ember:

Errol a koztudott vicc jut eszembe

" 2013-04-12 19:07:03, péntek

lány: te dohányzol?
fiú: igen dohányzom.
lány: hány dobozzal szívsz el egy nap?
fiú: napi 3 doboz.
lány: mennyibe kerül egy doboz?
fiú: a jó cigit szívom, ezért 1000 Ft egy dobozzal.
lány: akkor napi 3000 Ft-ot költesz cigire?
fiú: Igen, de van, hogy még többet is.
lány: akkor az egy évben 1.092.000 Ft, költség ugye?
fiú: igen így van, de talán még egy kicsivel több is
lány: akkor te 15 év alatt csak cigire közel 17 millió forintot költöttél?
fiú: végül is igen, igazad van.
lány: azt tudod hogyha nem dohányoztál volna és azt a cigire költött pénzt félretetted volna a bankba, akkor most kamatokkal együtt, vehetnél magadnak egy Ferrarit.
fiú: hmm, ezen még nem is gondolkoztam. De figyelj csak, te amúgy dohányzol?
lány: nem, én soha nem szívtam el egy cigit sem.
fiú: akkor mutasd már meg... hol a kqrva anyádba van a Ferrarid?!"

Muscari 2015.08.30. 08:07:28

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: nagyjából eguet is értek, de mondd meg, hogy akkor mi legyen a leukémiás gyerekekkel? De akár a felnőttekel.
Hatalmas költséggel jár a kezelés, ennyit vsak nagyon sok idő alatt fizetnek ne a szülők.

Igyanúgy egy komoly baleset, hosszú hónapokig tartó rehabilitációval. Nem ismerem a svájvi modellt, de Amerikában ezek a kórházi számlák családokat döntenek romba.
Akkor már inkább a magyar tb vagy az NHS.

Fajankó 2015.08.30. 08:20:43

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Biztos voltam benne, csak elfelejtettem szmájlit tenni a végére.

Fajankó 2015.08.30. 08:21:37

@puhacica:
Olasz annyival drágább?

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.30. 08:27:30

@puhacica: az enyémen nincs böngésző alapból. Fel kellene rá telepíteni.

Muscari 2015.08.30. 08:33:15

@Fajankó: szerintem ez csak irónia volt, Olaszország és Spanyolország kb azonos árszinten vannak :-)

DieNanny CH 2015.08.30. 09:15:56

@Muscari:

Ez úgy van - mert szerencsére nem ismerem nagyon alaposan -, hogy bizonyos szintű önrészt eleve vállaltál a szerződéssel. Ezt franchise-nek hívják.
Minél alacsonyabb az éves önrész, annál magasabb a havi díj.
Pl 300 frankig vállalod, hogy egy évben magad fizetsz. Ez annak éri meg, aki gyakran beteg, és esetleg már az első hónapban is a kezelése eléri a 300 frankot. Ebben az esetben a havi díj kb 350 frank (én a saját példámat írom, ez biztosítóként, és betegenként, valamint településenként! különböző).

Van egy kartörésed, ami mondjuk 3000 frank (fogalmam sincs, mennyi egy kartörés!)
Amit te fizetsz ebből: 300 frank, valamint a fennmaradó 2700 frank 10 %-a, vagyis összesen 570 frank.

Én váltottam, mert nem vagyok egy beteges típus, évi 2500 frankra.
Így a havi díjam 250. A fennmaradó százast elköltöm otthon masszázsra! :-D
Ebben az esetben a kartörésből 2500-at én fizetek, plusz a fennmaradt 500 frank 10 %-át, vagyis 2550 frankot.

Az itteni családomban az anyukának egyszer volt egy kézfej műtétje, és bár dolgozni tudott, de pl lakást takarítani nem - a pelenkázás is elég nehezen ment -, így a biztosító 4 héten keresztül heti 2x2 órában fizetett egy takarítócéget, akik rendbe vágták a lakást...

pasztasuta 2015.08.30. 09:40:54

@adg: törvények? Igazad van, részletkérdés..
Öröm veled bizniszelni, akkor hétfőn, és ha összejön a dolog koccintunk a mango pálinkával!

:D

SzZoole 2015.08.30. 10:06:11

@puhacica: Tudod,hogy milyen szereny vagyok

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 10:48:24

@Jaszai Mari:
Ok, de az egyiptomi istennő nem? Mi köze Savariához?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 10:54:06

@Határátkelő:
Na most megint elüldöztél egy jó embert. Ez is telesírja a netet...
Mostmár az istense mossa le rólad a liberálbolsevik indexbérenc cimkét.
Nem baj majd a szerkesztőségi ülésen megbeszéljük.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 10:59:32

@Jaszai Mari: Ha én erre azt mondom neked, hogy mi a feleségemmel elrakjuk a cigire el nem költött pénzt, mivel egyikünk sem dohányzik, akkor az elhiszed? Csak mi 1000 forintos árral számolunk, így havonta 60 ezer forint marad a számlán, amihez nem nyúlunk, pontosabban abból szoktunk utazgatni, vagy más kikapcsolódást finanszírozni. Így jutottunk el márciusban Floridába, és még sok más szép helyre a világon.

De ilyenkor általában az szokott következni, hogy "könnyű nektek, hogy havi 60 ezret el tudtok rakni". Én erre azt szoktam felelni, hogy nem, nem csak 60 ezret tudunk elrakni, amúgy pedig lehet utánunk csinálni. Senkinek nincs megtiltva, hogy tanuljon, dolgozzon.

Az egésszel azt akartam mondani, hogy itthon mindenki sír. Az is, akinek rohadtul nincs rá semmi oka. Aztán jönnek a történetek, hogy "bezzeg kint", és akkor végighallgatom a haveromat, aki olyan frankón él Angliában, hogy sorba kell állnia a vécé előtt, ha pisilnie kell, mert öten élnek egy házban, ahol csak két mosdó van.

Na, hát ez lett volna a lényeg.

puhacica 2015.08.30. 11:12:45

@Megnevelő Ember: mi koze ennek az egesznek a bagohoz? te nem vagy kerek. es azt amugy nem lehetne szerinted, hogy az emberek annyit keressenek, hogy ha akarnak, dohanyozhassanak, es ha akarnak, nyaraljanak is?
kepzeld el, hogy az en anyukam az eletben nem volt nyaralni, pedig nem is dohanyzik. mondd, o miben vetkes, mire cseszi el a nyaralasi penzt? (az utobbi par evben szerencsere ez valtozott, jon nyaralni kulfoldre a gyerekeihez...)

@Jaszai Mari: azaz :D

@Fajankó: szerintem dragabb. a szallas is, de a jarulekos koltsegek, pl. etterem biztosan.

@Dragonlady (Bp, Hun): hm. nem tudtam.

@Muscari: nem ironia, Spanyolorszag szerintem tenyleg olcsobb.

@Zoole[uk]: azt tudom. :D

puhacica 2015.08.30. 11:16:47

@Megnevelő Ember: vagy mert fontos, hogy a szabadidejet ne egy buszon rohadva toltse, hanem pikk-pakk hazaerjen kocsival es pihenhessen. vagy mert fontos a munkajahoz, vagy a munkahelye eleresehez az auto. ilyesmi eszedbe se jut, mi?

Observer99 2015.08.30. 11:31:26

@Megnevelő Ember:
Gratulálok!
Ez zseniális! Nem is dohányzol, de a ráfordítandó pénzt azt megspórolod!
Erről rögtön egy idevágó skót vicc jutott eszembe:

A kis Alistair lekendezve újságolja az apjának:
-Édesapám képzeld, megspóroltam 1 fontot!
-Ügyes vagy kisfiam! Hogy csináltad?
-Egész hazáig futottam a busz után.
Erre az apja lemér egy hatalmas taslit.
-Te hülye kölyök! Ha egy taxi után futsz 10 fontot is spórolhattál volna!

Még az jutott eszembe, ha mindketten a kokainozásra fordítandó pénzt tennétek félre, az mennyivel több lenne!

Próbáljátok ki!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 11:31:43

@puhacica: Oké, hagyjuk a cigit. És nektek olyasmi eszetekbe sem jut, hogy nem kell feltétlenül lelépni Magyarországról ahhoz, hogy az ember jól érezze magát, elérjen valamit? Mert én valójában erről beszélek.

Kérdeztem már korábban is, bár választ nem kaptam rá. Ez egy olyan blog, ahol kórusban kell szapulni Magyarországot? Mert ehhez nem vagyok partner. Én azt hittem, hogy itt lehet normálisan beszélgetni, ehelyett az van, hogy ha én azt merem mondani, hogy azért itthon sem minden fekete, akkor én rögtön "Megnevelő Ember" vagyok, aki kioktat. Pedig erről szó sincs.

Ez a blog pont attól lehetne különleges, hogy nem kell állandóan a politikai oldalak egymásnak feszülésétől tartani. Nincs fidesznyik meg libsibolsi, hanem emberek vannak. Az egyik kint érzi jól magát (ezt kötelező elfogadni), a másik pedig itthon (ezt viszont elképzelni sem lehet). Nekem ez szúrja a szemem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 11:45:00

@adg: "Meg az is lehet, hogy kis extra nevelest kaptok, ha megfelelo sofor jut nektek."

Erre azért még reagálnék.
Az elmúlt 12 évben (7 év BKV, 5 év PrestonBus) soha egyetlen utaspanaszom nem volt. 750 ezer balesetmentes kilométernél járok. Eseményem is csak kettő volt összesen, egyik sem saját hibás. És ami a legfontosabb: csak anyagi kár keletkezett, utas soha nem sérült.

Szóval nem kéne úgy beállítani a "Megnevelő Embert", mint egy suttyó buszsofőrt, aki egész nap osztja az utasait. A legvadabb sértegetések közepette is higgadt, udvarias vagyok, ugyanis tisztában vagyok azzal az egyszerű ténnyel, hogy én vagyok az utasokért, nem pedig ők értem. A munkámra mindig is gondosan ügyeltem, a főnökeim pedig meg vannak elégedve az általam nyújtott szolgáltatás színvonalával.

Csak ennyit akartam.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 11:45:00

@Observer99: Azt látom, hogy sajnos itt is vannak olyan hozzászólók, akiknek teljen mindegy, hogy mit írok. Van sapka, nincs sapka.

2015.08.30. 11:46:10

@diggerdriver: Spritiuális utazáson vettem részt, most hoztak vissza Mo.-ra az ufók.

SzZoole 2015.08.30. 12:13:32

@Megnevelő Ember: "Van sapka, nincs sapka."
Amugy milyen fajta cigi arat rakod felre,fustszuros vagy mezitlabast?:)

Viccet felre teve,en ertem mit akarsz mondani vele.Az otthon ulo segelyezettek nagyon nagy resze bagozik,iszik,valoban erdekes,hogy erre mindig tellik.
Telre meg tuzifat is kapnak.A teherauto ingyen viszi ki nekik a vastag agakat,amit csak ossze kellene vagdosni,de Ez sem eleg,mert a segelyezett complenol,hogy mit gondolsz en fogom ezt ossze vagdosni?A sofor meg visszakerdez,hogy mit gondolsz ingyen kapod a fat,ingyen hozom ki neked es vagdosam is ossze neked,egesz nap itthon ultok ket kocsmai latogatas kozt ossze is vaghatnad.

wuaaa 2015.08.30. 12:17:26

@Megnevelő Ember: Az egyik leglenézettebb és legkevésbé megbecsült munka a tiéd. Aki nem csinálta, soha nem érti meg, bármit is írsz. Kár próbálkozni. Ez van.

adg 2015.08.30. 12:22:16

@Megnevelő Ember: nem allitottalak be sehogy sem, nem mondtam, hogy ezt csinalod, es a baleseti statisztikaidra meg a km-eidre sem irtam semmit, minthogy fogalmam sincs rola, meg nem is erdekel. Orulok neki, hogy nem volt meg kulonosebb baleseted, tenyleg.

De akar feltetelezhetnek is dolgokat, amiket nem irtal, nem? Legalabbis furcsa lenne, ha en nem feltetelezhetnek, mig te igen. Mert a bibiones kepekkel kapcsolatban is mar leirtad vagy otszor ugyanazt a feltetelezett marhasagot, majd meg azt is elarulod, hogy feltetelezel.

Es most elmondok neked egy nagy titkot. Tudod miert valtasz ki ekkora ellenallast? Masok is mondanak furcsakat idonkent, es te is sok olyat mondasz, aki valoban jo lenne, vagy erdemes lenne megfontolni. Ellenben beallitottad magad ilyen nagy bolcs tanito, megnevelo embernek, es egy rettento magas lorol osztod a kritikat, mikozben siman te is elkoveted a hasonlokat, pl most. Siman kitalalsz emberek eleterol dolgokat, amiket sosem mondtak es nem is tudsz. Vagy minden tovabbi nelkul a barataid eletmodjat kivetited mindenkire.
Tenyleg jo indulattal mondom neked, gondolkodj el ezeken. Meg egy masik nicken. Az ilyen nick es a hozza tartozo stilus olyan szinten irritalo, hogy azzal biztosan nem ersz celt. Sot talan nem is kell ilyen celt kituznod, hogy megnevelj masokat. Sokkal hatasosabb jo peldat mutatni, mint masokat osztani a VELT, FELTETELEZETT tulajdonsagaik, viselkedesuk miatt.

Ennyi. Jo ejt!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 12:32:37

@adg: A blogom (és így a nickem) mindössze azzal a céllal jött létre, hogy a mindennapi életben tapasztalt neveletlenséget megosszam azokkal, akiknek szintén nem tetszik, hogy jó néhány ember nem tud normálisan viselkedni. Az oldal amúgy egyre népszerűbb, pedig tényleg nem bánok finoman a szavakkal. De nem erről szól az egész életem. Nekem is vannak érzéseim, gondolataim, amik gyakran szembemennek másokéval. Ebből aztán kialakulhat egy jó kis beszélgetés, esetleg egy egészséges vita.

Soha nem állítottam, hogy tévedhetetlen vagyok. Én leírtam valamit, ti leírtátok az ellenkezőjét. Természetesen én is elgondolkodom a saját hibáimon.

Amúgy visszaolvastam a saját hozzászólásaimat, és látom, hogy néha tényleg elég hülyén fogalmaztam. Meg aztán ez nem is igazi beszélgetés. Te sem látod, amikor csak mosolyogva legyintek egyet, vagy nem érzed át, amikor öniróniával kifigurázom magam.

Szóval én nem akarok senkivel sem rosszban lenni. Az élet tényleg túl rövid ahhoz, hogy állandóan gyepáljuk egymást.

adg 2015.08.30. 12:34:18

@wuaaa [nor]: Hat csak remelni tudom, hogy ezzel nem ram celoztal, csak ugy altalanossagban. Pont par napja emlitettem a buszsoforoket, vonatvezetoket, stb azzal kapcsolatban, hogy valaki azert nem akart orvos lenni, mert "az orvos nem hibazhat", mivel emberek elete mulik a munkajan. Erre mondtam, hogy nem kisebb felelossege van egy buszsofornek sem pl, hata mogott 150 emberrel. Vagy valami hasonlot, de a lenyege ez volt.

©________ 2015.08.30. 12:41:53

@diggerdriver: tessek:-)

www.iseumsavariense.hu/a-savariai-iseum

sirasok.blog.hu/2010/07/27/isis_istenno_szentelye_szombathelyen

Gorogok es romaiak is tiszteltek

A Varazsfuvola sem egyiptomiakrol szol:-)

©________ 2015.08.30. 12:46:05

@Megnevelő Ember: jol csinaljatok. Miert ne hinnem el?

---------
Azt azonban magad is belathatod, hogy az atlag csalad nem keres ennyit. Es en sem gondoltam volna,h a bkk ennyit fizet.

P.Elliot 2015.08.30. 12:46:24

@Megnevelő Ember: "A blogom (és így a nickem) mindössze azzal a céllal jött létre, hogy a mindennapi életben tapasztalt neveletlenséget megosszam azokkal, akiknek szintén nem tetszik, hogy jó néhány ember nem tud normálisan viselkedni."

Szerinted ez blog tema? Azokkal beszelni errol akik tudnak normalisan viselkedni? Vagyis kibeszelni a masikakat es szorakozni rajtuk? Mert mi mas celja lehetne? Talan az hogy jol kibeszelitek a masikakat es megveregetitek a sajat vallatokat hogy bezzeg ti tudtok viselkedni. Mar ahogy ti elvarjatok.
Ami meg a megnevelesi akarast illeti a viselkedni nem tudo emberekkel kapcsolatban, ezt itt amit te folytatsz okoskodas minossze.
Hagyd az embereket elni ugy ahogy nekik tetszik nem csorda modjara kezelni hogy kullogjanak utanad a te izlesed szerint.
Eddigi hozzaszolasaid inkabb kellemetlenek az emberek fele, eloszor magadat kellene megnevelni hogy ne igy legyen.

©________ 2015.08.30. 12:50:02

@Megnevelő Ember:

"Ez egy olyan blog, ahol kórusban kell szapulni Magyarországot? "

Nem, de lehet.
Szerintem sok mindenre rajossz, ha elolvasod a cimet, es feleannyit gondolkodsz rajta, mint a gyalogosokon.

©________ 2015.08.30. 12:51:07

@Megnevelő Ember: szoval csak ilyen csondes messiaskomplexusod van?:-)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 12:51:36

@Zoole[uk]: Ez is abból jött, hogy a kinti haverok cigiznek. Persze nem a boltban veszik meg, hanem itthonról vitetik maguknak, esetleg megveszik a lengyelektől olcsóbban.

Aztán kitaláltuk a nejemmel (akkor még kint éltünk), hogy mi lenne, ha félreraknánk a cigi árát, ennyivel is előrébb lennénk.

Utána megnéztük itthon is, hogy mennyi egy doboz cigi (átlagban egy ezres), és így döntöttünk a napi 2000 forint mellett, mondván, hogy napi egy doboznál többet úgysem szívnánk. Ez a fajta gyűjtögetés nálunk működik.

És igen, van Magyarországon olyan ismerősöm, akinek már a lakására is ráterhelték a rezsi tartozást, de a cigit az istennek sem rakná le, pedig az simán fedezné a kiadásait. Inkább eladósodik, aztán persze sír. Az ilyen embereket nem kedvelem.

Observer99 2015.08.30. 12:51:54

@Megnevelő Ember:
A blog.hu-n annyi nicked lehet amennyit nem szégyellsz!
Találj ki egy nicket ami nem irritáló! Ez a nick olyan mint a jó úttörő aki akkor is átvezeti a vak embert az úttesten, ha nem akar átmenni!
A blogodon maradsz a "Megnevelő Ember" így nagybetűvel, mert ez is mond valamit, máshol pedig lehetsz akár "Herpeszes Ödönke"
például. Amikor bejelentkezel kiválasztod az adott bloghoz illő nicked. A blogodat a másik nickednél is szerepeltetheted, ha teljesen nem akarsz arcot veszteni!

©________ 2015.08.30. 12:52:18

@Zoole[uk]: tudjuk, kikre gondol, de akkor miert nekunk mondja? Mi nemvagyunk azok.

©________ 2015.08.30. 12:53:20

@wuaaa [nor]: hat igen, a messiasoknak mind meg kell halni a megdicsouleshez.

2015.08.30. 12:54:27

@Megnevelő Ember: De mi kozunk van ehhez a harom emberhez nekunk itt, ezen a blogon? Es az Olaszorszagban nyaralos Ausztriaban elo csaladnak? :D

Arrol nem is beszelve, hogy az nem is jutott eszedbe, hogy azert vette az illeto a 17 eves Alfat, hogy messzebb is el tudjon jarni dolgozni, jobb munkat talaljon es eljojjon a tomegszallasrol, stb? :D Vagy esetleg tenyleg buszke volt ra, hiszen nullarol kezdte odakint, vagy mittudomen, a lenyeg, hogy alapvetoen rola szol, amit kirak, es nem rolad, vagy a tobbirol, akik nezik....?

wuaaa 2015.08.30. 12:56:51

@adg: Nem, nem... dehogyis.. :) Nem olvastam az összes kommentet, így nem is tudhattam, hogy ez is lejöhet neked esetleg abból, amit írtam. Ha tudtam volna, hogy fennáll ez a veszély, hogy még magadra veszed, előre szóltam volna.. :)

2015.08.30. 12:58:26

@wuaaa [nor]: En megigertem neki, hogy nem fogok beszolni, mert sokmindent megertettem, huszonevekig a BKV-n eltem kb :D Szoval a munkajat elismerem, de ide nagyon fura dolgokat irkal, es erdekel, hogy miert gondolja igy, szoval fogok meg kerdeseket feltenni... de megnevelni esku nem akarom, csak erdekel! :D

SzZoole 2015.08.30. 13:03:07

@Jaszai Mari: "miert nekunk mondja?"
Megis csak mi lennenk az etalon?:)))

2015.08.30. 13:08:25

@Megnevelő Ember: "Én a szememnek hiszek, nem a táblázatoknak."

A tablazatoknak pont azert erdemes jobban hinni, mert nem vagy Isten (ha igen, akkor bocsanat! :D), es ugy tudom, csak neki vannak mindent lato szemei. A tablazatokat pedig tobbnyire tobben allitjak ossze, tobb szem tobbet lat alapon, es igy onnan is gyujtenek informaciot, amit te nem latsz, nem lathatsz, mert nem ismered. Lehet, hogy neked sok ismerosod dohanyzik, de nekem peldaul nem igazan, a gimiben meg meno volt, de aztan meg nem, es en is egy budapesti magyar vagyok, mint te. Akkor most nekem, vagy neked van igazad? Szerintem higgyunk a tablazatnak.

adg 2015.08.30. 13:10:39

@wuaaa [nor]: semmi gond, csak az en hozzaszolasomra irta azt, amire reagaltal. :)

@Megnevelő Ember: en a magam reszerol javaslok egy tiszta lapot.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 13:17:45

@Jaszai Mari: Nem a BKK-nak dolgozom, hanem a BKV-nak. Egyébként a felelősséget figyelembe véve azért az a havi nettó 200-250 nem olyan sok ám. Ez nem azért írtam, hogy panaszkodjak, csak jeleztem, hogy az egyik lábam a börtönben, a másik a sírban van.

És már arról is ejtettem néhány szót, hogy másnak is legalább ennyit kéne itthon keresnie. Mondjuk annak a nővérnek, aki azonnal ugrik, ha a beteggel baj van, mosdatja, pelenkázza stb.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 13:17:54

@P.Elliot: Hadd kérdezzek vissza. Szerinted a Határátkelőn kibeszélt dolgok blog témák? Azokkal beszélni erről, akik már leléptek innen? Vagyis kibeszélni azokat, akik itthon maradtak és szórakozni rajtuk? Mert mi más célja lehetne? Talán az, hogy jól kibeszélitek a másikat és megveregetitek a saját vállatokat, hogy bezzeg ti már megszabadultatok a gonosz Magyarországtól.

Ugye, hogy milyen rosszulesik, ha kifigurázzák az embert?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 13:18:18

@mojyo: Én csak annyit kérdeznék, hogy az általam leírt jelenség ismeretlen számodra? Én nem azt írtam, hogy mindenki így él, hanem azt, hogy sajnos sok magyar él külföldön úgy, hogy nem a valóságot közvetíti hazafelé. Ha Magyarországról van szó, akkor bő nyállal köpnek egyet, ha a kinti életről, akkor pedig mindig minden fasza. Te soha nem találkoztál még ilyen honfitársunkkal? Hazudok netán, ha azt állítom, hogy van ilyen?

És akkor újra: kinek nem inge, nem veszi magára. Rólam is lehet sok csúnyát írni. Ha tudom, hogy rám nézve az nem igaz, akkor maximum annyit mondok, hogy ez rám nézve nem igaz. Itt viszont nagyon sokan felkapták a fejüket. Vajon miért?

Ráadásul én is éltem kint, tehát én biztosan nem fogom szó nélkül lenyelni azt a maszlagot, hogy kint minden rendben van. Sok minden nincs rendben ott sem. Hogy mást ne mondjak, paraszt utas ott is volt szép számmal, mint ahogy olyan autós is, aki baszott kiengedni a megállóból. Én mégis jól éreztem magam. Mint ahogy jól érzem magam itthon is. Ezért írtam, hogy egy észak-olaszországi út talán nem ér annyit, hogy valaki hátat fordítson mindennek, ami Magyarországhoz köti, de természetesen én is csak egy részinformációból alkottam véleményt, ami hiba volt.

Én mindössze azt akartam mondani, hogy érdemesebb lenne az egyensúlyra törekedni, és nem pedig valami elferdített igazsággal telepumpálni azoknak a fejét, akik esetleg most gondolkodnak azon, hogy menni kéne. Én azt hittem, hogy ez a blog alapvetően erről szól, nem pedig arról, hogy ki tudja jobban megveregetni a saját vállát.

P.Elliot 2015.08.30. 13:30:00

@Megnevelő Ember: Mutass csak egy hozzaszolast amikor kifiguraztam Magyarorszagot. Vagy kerdezz itt meg barkit hogy latott-e tolem ilyen hozzaszolast barhol ahol beszelgetek.
Nem fogsz talalni.
Ha ennyire kritizalod es nem erzed itt jol magadat ezen a blogon akkor mit keresel itt?

P.Elliot 2015.08.30. 13:38:06

@Megnevelő Ember: Kezdem erteni....Te mar dolgoztal kinnt es hazamentel mert nem erezted jol magadat, nem jott be a dolog es most izelgetni kell azt aki igen, akinek mar az is fellelegzes hogy ki tudja fizetni a szamlait es van mit enni ho vegen is, netan meg sporolni is tud. Ne gyere azzal hogy hanyan laknak egyutt, /otthon talan lakast lehet berelni a minimum fizetesbol?/, az elejen az csinalja jol aki bizony megfogja a penzt hogy elore tudjon jutni, semmi rossz nincs az egyuttlakasban, Magyarorszagon se lehetne maskeppen.
Azert mert te nem erezted jol magadat kinnt az nem jelenti azt hogy mas nem, hazakopkodes sincs csak te latod annak, kritika van csak hogy mi van odahaza.
Probald mar megnevelni magadat ha ennyire fontosnak tartod a temat.

©________ 2015.08.30. 13:44:34

@Megnevelő Ember:
Egyaltalan nem talalom soknak amugy. Hogyan csinalod? Sokat ejszakazol meg tulorazol?

hvg.hu/itthon/20100114_bkv_busz_buszvezeto_sofor_netto_ber

SzZoole 2015.08.30. 13:55:03

@Jaszai Mari: Kapnak meg cafeteriat,udulesi csekket,erzsebet utalvanyt,a buszon eladott jegy utanni jutalekot+ a trukkok a jegyel es az uzemanyagal.
Sok buszsofornek un." segedvezetoje" veztoje is van,akik mig apu/elettars/barat dolgozik,addig Ök kieleigitik a sofor minden igenyet a vegallomasokon.

puhacica 2015.08.30. 14:01:33

@Megnevelő Ember: mi Magyarorszagon is elertunk valamit, onnan is jartunk kulfoldre nyaralni minden evben, es nem a nyaralasok szamaban vagy a desztinaciokban merjuk, hogy jol elunk vagy sem. eljottunk, mert stabilitasra vagytunk es mert vannak terveink, amik abban a kornyezetben biztos, hogy nem megvalosithatok. ebben meg talan igen. es eljottunk, mert egeszen egyszeruen nem ereztuk jol magunkat. az emberek miatt. a mentalitas miatt. sajnalom, hogy ez egyeseknek tuske, de mi igy lattuk, igy ereztuk es most, innen is azt mondom, hogy jo dontest hoztunk. ez a dontes rolunk es a kornyezetunk rank ervenyes hatasairol szol. nem rolad, nem a barataidrol, nem a bibionei csaladrol. fogadd el es ne itelkezz, mint ahogy en is elfogadom, hogy te jo sofor vagy es otthon kepzeled el a jovod.

2015.08.30. 14:08:05

@Megnevelő Ember: Nem valaszoltal a kerdesemre, mi kozunk van hozza, es elgondolkodtal-e mar azon, hogy esetleg akik kint vannak, az ujdonsagaikat akarjak masokkal megosztani, es nem feltetlenul direkte felvagni akarnak (illetve ha igen, akkor meg kit erdekel? :D)

Nem tudom, mi az az altalad leirt jelenseg, amirol kerdezel, a mutogatas? :D Hat szerintem az kulfold-fuggetlen, termeszetesen talalkoztam vele, de nem csak olyanokkal, akik kivandoroltak, hanem olyanok is csinaltak, akik Magyarorszagon lettek hirtelen nagyon gazdagok, en egy fiatal ember vagyok, nem emlekszem a Gorenje korszakra, a 90es evek "vallalkozoira" viszont igen. :D Az a kerdes tovabbra is, hogy kit erdekel? Ez egy teljesen altalanos emberi viselkedes, az egesz vilagon rengetegen csinaljak, akinek uj dolog a penz, gondolj csak az ujoroszokra vagy az arab millerekre. Ez van, так жизнь.

Olvashatnal amugy kicsit tobbet is errol a blogrol, amugy nagyon kevesen allitjak, hogy kulfoldon minden rendben van, tobbnyire azert is jarunk ide, hogy kibeszeljuk a problemainkat, peldaul, hogy nem lehet Angliaban szamlat nyitni, meg, hogy a svedek tultoltak a PC-t, es Svajcban minden nagyon draga. Elofordul ettol meg, hogy valaki "bo nyallal kopkod" amugy Magyarorszag fele, ez is benne van a pakliban, sokan lehetnek sertettek es meg nincs tul az egojuk ezen, engem nem szokott erdekelni, tudom, hogy minden, amit irnak, roluk szol es az o eletukrol es az o fejukbol jon. Nem tudom, mi ebben az ujdonsag, es miert nem lehet ezt a reteget levenni arrol, amit latsz, es ezzel egyutt erdekesnek tartani, amit masok irnak.

Mar amugy szazezerszer beszelgettunk errol az egyensuly temarol, nagyon vicces, hogy a magyarok mennyire ragaszkodnak az objektivitashoz, es mennyire imadjak azt masoktol elvarni, mikozben ok is csak a sajat fejukbol latnak kifele, te peldaul azutan jossz ezzel, hogy egy felmondatbol kitalaltad, hogy egy masik ember aki ide irt, mit akart mondani sajat magarol. :D Szerintem sokkal egyszerubb elfogadni, hogy ez a blog emberek szubjektiv tapasztalatainak sokasagabol all ossze. Ilyenforman siman elofordulhat, hogy tulsulyba kerulnek bizonyos velemenyek bizonyos kerdesekrol, neha meg az ellenvelemenyek, es neha elofordul, hogy tenyleg a sajat vallukat veregetik, mert itt mindenkinek egyeni tapasztalata van, es ha hasonlitanak, akkor az ilyen siman megtortenhet. Ha meg nem, hanem esetleg gyokeresen elternek, akkor meg anyazzak egymast, ilyen amugy szerintem gyakrabban van, mint vallveregetes, kerdezd meg a bloggazdat. :D Szoval a lenyeg, hogy azt eleg nehez elvarni vadidegentol, hogy lassa be, hogy Magyarorszagon meg lehet elni, csak BKV-fizetes vagy Dunantuli birtok kell hozza, ha egyszer valaki kobanyai panelprolikent ment ki es eleteben nem is jart soha a Dunantulon es biciklizni se tudott elotte, nemhogy buszt vezetni. :D Termeszetesen ettol meg nagyon erdekes a te tapasztalatod is, ebbe valoban nemcsak, hogy belefer, hogy te megird a tiedet, de kivanatos dolog is, es szivesen veszi mindenki, csak nem kene altalanositani, hogydehat az ugyvan, mert masnak lehet, hogy nincsen. Ja, meg belelatni felmondatba a harom ismerosodot velt viselkedeset, meg ilyenek. Ez pont nem egyensulyra torekves, hanem egy teljesen ertelmetlen konfliktus forrasa. Erted amugy? :D

puhacica 2015.08.30. 14:11:29

@Jaszai Mari: mult heten voltak itt a barataink Pestrol. azt mondtak, az elmult fel evben nagyon sokat romlott a helyzet. olyan szinten vannak tele az emberek feszultseggel, indulatokkal, gyulolettel, hogy elkepeszto. :(

2015.08.30. 14:14:54

@Megnevelő Ember: Ha naponta legalább egyszer nem turházol egy nagyot a "gonosz" Magyarországra, kiközösítenek a többiek. :(

Azt szeretem, hogy a magyarok úgy alapvetően mindenhez értenek. Legyen az politika, vezetés, foci, pénzügyek (a bedőlt svájci frank hitelek után természetesen). Ez alól az életmód tanácsadás sem kivétel. Mindenki jobban tudja, hogy a másik mit csináljon, meg mire költse a pénzét, de ritkán szeret a saját háza táján sepregetni. Sok embert irritálnak ezek az emberek. Amúgy nekem van egy olyan érzésem, hogy csak a magyarok akarják széttépni egymást amiatt, hogy elmernek menni/mernek maradni. Ennyi dráma a legbrutálisabb brazil szappanoperában nincsen, mint amit ez a téma generál. Élvezni kell az életet, emberek...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 14:31:13

@wuaaa [nor]:
Semmi baj nem lenne ha csak a munkájáról írna.

SzZoole 2015.08.30. 14:33:04

@diggerdriver: Lehet,hogy a boldogsag es beke mezejen jart(csihatria)mert nem birta elviselni az elmult idok viszontagsagait:)))
Csak vicc volt.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 14:39:14

@P.Elliot: Ja, bizonyára 5 éven tök szarul éreztem magam kint, azért maradtam ott olyan sokáig. Na jó. Annyira tipikusak a reakcióid, hogy ha nem haragszol, veled inkább nem beszélgetek.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 14:39:27

@Zoole[uk]: Most megpróbálok szemet hunyni afelett, hogy burkolva csalással vádoltál meg. Nem, nem trükközök az üzemanyaggal. Nem éri meg. Nekem a hosszú távú lehetőség sokkal többet ér. Elég lenne egyszer megdőlnöm, és szó nélkül rúgnának ki. Nem vagyok ostoba. Egyébként nem értem, hogy miért csodálkozol. Szerintem ez mindenhol így van. Vidéken általában kevesebb a pénz, mint a fővárosban. A budapesti Volánosok is jobban keresnek, mint a vidékiek. Sőt egy kicsivel még nálunk is jobban, de én nem dolgoznék ott. Náluk vannak hosszú műszakok, ami azt jelenti, hogy mondjuk reggel 4.50-kor veszi fel a buszt, és 23.30-kor rakja le, közte 2x2 órás pihenővel. Nekem az túl sok lenne, még akkor is, ha több szabadnap járna érte.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 14:39:34

@Jaszai Mari: És most én mit kezdjek egy 2010-es cikkel? Amúgy általában délutános vagyok (sosem éjszakázom), és igen, van egy kevés túlórám.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 14:39:43

@puhacica: A világ olyan, amilyenné tesszük. A mentalitással vannak itthon bajok, ezt elismerem, de azért itt sem mindenki antikrisztus. Ahogy valaki másnak is írtam már, el kéne hagyni ezeket a csúsztatásokat. Ez nem fekete vagy fehér. Mindenhol emberek élnek. Ilyenek is, olyanok is. Kint is van jó és rossz ember, mint ahogy itthon is van rossz és jó ember.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 14:39:52

@mojyo: Értem. Köszönöm ezt a hosszú levezetést. Biztosan én értettem félre valamit. Elnézést kérek!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 14:39:58

@puhacica: És a barátaid mit tesznek azért, hogy ez ne így legyen? Az egyén felelősségére gondolok.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 14:40:12

@diggerdriver: Na, most már legalább azt is tudom, hogy miről szabad írnom. Bár eredetileg nem tőled kérdeztem, mégis te adtad meg a választ. Köszönöm!

wuaaa 2015.08.30. 14:45:51

@diggerdriver: Miért? Van itt valaki, aki csak a munkájáról ír? Azt hiszed a te véleményeiddel mindenki egyetért?

SzZoole 2015.08.30. 14:55:40

@Megnevelő Ember: Ez nem burkolt csalassal valo vadolas volt,hanem teny.
A soforuk magas szazaleka csinalja ezt a kutasokkal osszejatszva.

2015.08.30. 15:13:06

@diggerdriver: Már nő a pocakomban a kis élien. :))))

2015.08.30. 15:15:23

@Megnevelő Ember: Mit lehet tenni az ellen, hogy az emberek frusztráltak és pesszimisták? Tényleg érdekel. Ugyanis erre nincsen megoldás, mert mindenkinek saját magának kell megváltoznia, külső hatásra nem fog senki sem megváltozni. Lassan eljutunk oda, hogy a másik csináljon már valamit, csak nekem ne kelljen semmit sem hozzáadnom... :(

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 15:18:05

@Zoole[uk]: Nem, te konkrétan rákérdeztél, hogy én is lopom-e a gázolajat. De mindegy. Nem sértődtem meg.

Amúgy gondold már el: 2003-ban kezdtem a BKV-nál, majd 2010-ben közös megegyezéssel elváltunk. Tudták, hogy állásajánlatot kaptam máshol, nem volt titok. Még az egy egyik területvezetőmet is fűztem, de ő végül maradt.

Aztán adódott egy kis tennivaló itthon (családi zűrök), végül úgy döntöttünk a nejemmel, hogy visszajövünk. Neki szinte mindegy, hogy hol élünk, mert itthonról melózik. Hogy mit, azt nem árulom el, de a lényeg, hogy ő sehol nincs röghöz kötve.

Szóval hazajöttünk, bekopogtam a régi melóhelyemre, és túlzás nélkül szinte már másnap kezdtem dolgozni. Csak üzemorvosi vizsgálat kellett, egy gyors KRESZ vizsga (mert pont 2010-től változott egy csomó szabály), és persze néhány új járatot is be kellett tanulnom, mert néhány vonalat kiszerveztek, többet pedig összevontak, bővítettek, átszámoztak.

Szerinted lett volna esélyem visszakerülni a céghez, ha valaha is loptam volna? És ezek után szerinted olyan hülye vagyok, hogy eljátszom az esélyemet? Tudod, ez egy elég zárt világ. Ha holnap reggel csinálok valami marhaságot, már délben arról beszél az egész garázs.

De hosszan tudnék mesélni olyan sofőrökről, akik nem tudják megbecsülni a helyzetüket. Sokan közülük még a szúrópróbaszerű szondáztatás ellenére is képesek piásan volán mögé ülni, mert kell nekik a reggeli feles, és 2-3-4 évvel a nyugdíj előtt kirúgatják magukat. Erre most mit mondjak? Nem vagyunk egyformák. Nekem többet ér a biztos "kicsi", mint a bizonytalan "nagy".

2015.08.30. 15:19:32

@Zoole[uk]: Nehezen tartom elképzelhetőnek, több okból is. Egyrészt eléggé feltűnő egy bkv busz a benzinkúton, másrészt van ám nekik menetrendjük, amit be kell tartani. Harmadrészt egyáltalán nem keresnek rosszul, csak az igazán hülyék kockáztatják meg, hogy egy életre elássák magukat a munkaerőpiacon. Mert biztos vagyok benne, hogy nem annyival fog elmenni a cégtől, hogy ejnye, lopott pár liter benzint, aztán még adunk neki ajánlást is. Valószínűleg meg van a súlyos következménye annak a tettnek. Nem hiszem, hogyha ez a jelenség létezik, akkor tömeges lenne. Régen a kamionosok és a benzinkutasok összetudtak játszani, de ma valószínűleg sokkal nehezebb, ha egyáltalán megoldható.

2015.08.30. 15:21:11

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: benzin helyett dízel*

és össze tudtak játszani

Így helyesebb.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 15:32:23

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ó, hát erről én már nagyon sokat írtam. Tulajdonképpen az egész blogomat ezzel kezdtem, és nagyjából ezen a vonalon haladok. Itt is megemlítettem: ez az egyén felelőssége. Megpróbálhatok én mosolyt csalni a másik arcára, ha az mindenáron bosszankodni akar.

Hogy mit lehet tenni? Nem tudom. Talán rá kéne ébreszteni az embereket arra, hogy tényleg nem másoktól kell várni a megoldást. Csak hát ez nagyon nehéz, mert a legtöbb embernek bűnbak kell, akire mutogathat, és akire rákenheti a szart. Minden a másik miatt van.

Veszett fejsze nyele. De azért nem adom fel. :)

SzZoole 2015.08.30. 15:40:37

@Megnevelő Ember: @Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Nos,azert van fogalmam rola,hogy mukodnek a dolgok.En is voltam Volanos,pontosabban kozuti ellenor,szoval lattam 1-2 dolgot.
Philo,a buszok nem a publik benzinkutakon tankolnak,szinte minden telephelynek van kutfoje,es kutkezeloje.
Nekem is lenne egy par erdekes sztorim:)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 15:48:44

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nagyjából úgy van, ahogy mondod. A betöltő nyílás plombálva van. Hozzá sem nyúlhatunk. A tankolást a garázssofőrök intézik. Mondjuk ettől még hozzá lehet férni a nyálhoz, hiszen bent van a szerelőpanel, alatta pedig az üzemanyag-szivattyú. De azt is észreveszik, mert a csavarok általában át vannak festve. Ez egyébként mi is átnézzük, amikor átvesszük a buszt, pont azért, hogy lássuk, buherálta-e valaki. De még ha sikerül is, hová rakom a leszívott gázolajat? A garázsoknál biztonsági szolgálat van. Kifelé a táskát, csomagtartót átnézik. És hát igen, idő se nagyon van rá, pláne most, hogy a futár minden megtett centiről tud. Túl körülményes lenne, és tényleg nem éri meg a rizikót. Azért a mai világban egy viszonylag stabil melóhelyet nem passzol csak úgy el az ember néhány ezer nyamvadt forintért.

DieNanny CH 2015.08.30. 15:59:03

@Megnevelő Ember:

"Ezért írtam, hogy egy észak-olaszországi út talán nem ér annyit, hogy valaki hátat fordítson mindennek, ami Magyarországhoz köti,"

Hát itt van a kutya elásva! Úgy értelmezted, amiatt mentek ki, hogy végre egy jót nyaralhassanak Bibiónén.
Hát, nekem nem így jött le. Szerintem, ez csupán bónusz a számukra!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 16:06:32

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Legyen így! Az a jó, ha mindenkinek jó. Mindenesetre nagyon félreérthető volt a társítás (idézet, aztán a beszámoló), vagy csak én vagyok olyan gonosz, hogy összemostam a kettőt. Ez utóbbit kizárhatjuk. :)

P.Elliot 2015.08.30. 16:11:45

@Megnevelő Ember: Dehogy haragszom, inkabb orulok.

puhacica 2015.08.30. 16:17:09

@Megnevelő Ember: eloszor is: kettonk kozul nem en vagyok az, aki csusztat. nem irtam, hogy minden rossz. azt irtam, hogy ami rosszat en tapasztaltam, az az en es a kornyezetem viszonyabol adodott, az abbol eredo rossz. de ugy latom, mi errol nem tudunk beszelgetni, es sajnos ez nem rajtam mulik. nem akarod erteni, amit irok.
mindenhol vannak jok is es rosszak is. csak nem mindegy, milyen aranyban.

2015.08.30. 16:24:12

@Zoole[uk]: Nem azt állítom, hogy nem létezhet, de azért erős túlzás lenne azt mondani, hogy mindenki ott lop, ahol tud... De ha így is van, úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy melyik országból jöttél el. Magyarországon többé-kevésbé korrupt a társadalom, aminek megvannak a maga nyilvánvaló okai. De azért nem kell általánosítani, és azt mondani mindenkire, hogy biztos mindenki lop, mert te tudsz pár érdekes sztorit mesélni. Én is tudnék pár érdekes sztorit mesélni, elhiheted.

puhacica 2015.08.30. 16:25:47

@Megnevelő Ember: peldaul elvallaltak egy meleg par eskuvojenek fotozasat, es az elmenyeiket, a jo tapasztalataikat megosztjak masokkal is. jarnak kulfoldre fotozni, jo hiret viszik az orszagnak, ha csak kozvetetten is, a szakmai tudasuk alapjan. de a legfontosabb, hogy jo emberek, dolgosak, becsuletesek. szerinted mit kellene tennie egy magyar allampolgarnak ma Magyarorszagon a fentieken kivul?

2015.08.30. 16:27:27

@Megnevelő Ember: Szóval kiegyezhetünk abban, hogy a felvetett problémára továbbra sincsen tényleges megoldás, hiszen külső behatásra senki sem fog megváltozni. Tehát a szócséplés továbbra is felesleges, hiszen érdemben semmi sem fog változni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 16:27:42

@Zoole[uk]: Ez meg most már lassan úgy hangzik, hogy ha az egyik zöldséges/taxis/kőműves átveri az embert, akkor az összes zöldséges/taxis/kőműves csaló. Azért ez nem így van.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 16:28:00

@puhacica: Szándékosan nem írtam bele a hozzászólásomba a jók és a rosszak közötti arányokat, mert várható volt, hogy te majd megteszed helyettem. :) Annyira kiszámítható, ahogy néhány külföldre költözött hazánkfia nyilatkozik, hogy arról akár könyvet is lehetne írni. Folyton ugyanazok a mondatok, maximum a szavak sorrendje változik.

2015.08.30. 16:32:00

@puhacica: "de a legfontosabb, hogy jo emberek, dolgosak, becsuletesek. szerinted mit kellene tennie egy magyar allampolgarnak ma Magyarorszagon a fentieken kivul?"

Akasztani pár politikust meg üzletember havert. De ahhoz viszont be kell piszkolni a kezünket. Mindannyiunknak.

SzZoole 2015.08.30. 16:39:01

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nem irtam olyat,hogy mindenki,azt irtam,hogy a magas szazalekban.
Azt sem felejtettem el,hogy honnan jottem,en is korrupt voltam,mert igy tudtam jol elni.Most ehez nem kell koruptnak lenni.

SzZoole 2015.08.30. 16:41:47

@Megnevelő Ember: Neked is leirom meg egyszer csak,hogy megertsd,nem azt irtam,hogy mindenki,hanem azt,hogy magas szazalekban.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 16:47:30

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: "Tehát a szócséplés továbbra is felesleges, hiszen érdemben semmi sem fog változni."

De legalább lekopik a köröm az ujjunkról, miközben leírjuk ezeket a sorokat. :)

2015.08.30. 16:47:35

@Zoole[uk]: "Kell" a túléléshez. Nem tudom, hogy ebben mi a meglepő.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 16:47:44

@puhacica: Csupa jó dolgokat írtál a barátaidról, akik ezek szerint jól érzik magukat a bőrükben. Tesznek a saját boldogulásukért, és közvetve még az országnak is segítenek. Akkor ezek után miért kell azzal foglalkozni, hogy néhány ember tiszta depi? Szerinted máshol nincs baj az emberekkel, csak itthon? Menjetek el együtt New Yorkba, ott majd láttok igazi elmebetegeket.

Ez a vita amúgy tényleg tök meddő, ugyanis mi jól érezzük magunkat Magyarországon (is), így az én torkomon soha nem fogod tudni lenyomni, hogy "az utolsó kapcsolja le a villanyt", ha érted, hogy mit akarok ezzel mondani. Én hálás vagyok a sorsnak az életemért, és nem vagyok hajlandó állandóan azon nyöszörögni, hogy bezzeg máshol mennyivel jobb. Vannak problémák, én is látom (ezért vezetem a blogomat), de azért nem fogok a Dunának menni, még azok kedvéért sem, akik szerint itthon már levegőt sem lehet ingyen kapni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 16:47:57

@Zoole[uk]: Én még erre sem mernék megesküdni. Nálunk például a 700 sofőrből nagyjából 50 az, akivel mindig gond van. Ez magas százalék? Ráadásul te nemcsak szabályszegéssel, hanem egyenesen lopással vádolsz ismeretlen embereket, miközben a tesódat is bemártod ügyesen. Én biztos nem így csinálnám.

©________ 2015.08.30. 16:50:58

@Megnevelő Ember: 2010. Mi a baj vele? Azota annyit emeltek, hogy nem mervado?

SzZoole 2015.08.30. 16:57:24

@Megnevelő Ember: Csak kiforgatod az en es masok szavaim,ennek igy nincs ertelme....

©________ 2015.08.30. 16:58:23

@Megnevelő Ember: majd egy par evmulvanyilatkozz. Most meg tul keves ideje vagy itthon

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:10:02

@Jaszai Mari: Ezt most úgy írod, mintha nem ebben az országban nőttem volna fel, így most még fogalmam sem lehet arról, milyen pokoli élet elé nézek. Azért láttam én már falon pókot. :)

puhacica 2015.08.30. 17:15:18

@Megnevelő Ember: na. akkor az se jo, ha valaki lelep es az se, ha valaki mas meg otthon tesz a boldogulasaert. :D lenyomni a torkodon? akarja a halal! vegig arrol irtam, en mit hogyan latok. te meg csak kiforgattad minden mondatom, nem akartad megerteni, ramhuztal egy sablont, miszerint kiszamithato vagyok... es mindenki masra is rahuztal egyet-egyet, leszarva, hogy ok milyenek, mit miert tesznek. te kitalaltad, feltetelezted, aztan elkonyvelted tenykent az abrandjaidat. magadrol nem akarsz irni egy posztot a blogodba? zy#$wfre%$÷@e6eesww_^/÷×sf^"'ygs

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 17:15:57

@Zoole[uk]:
Ebben a műfajban én is ki vagyok művelve.
Volt olyan kollégám akit csak Jockey Ewing-nak neveztünk. Gyakorlatilag úgy hozzá voltak nőve a gázolajos kannák mint máshoz a fülbevaló:))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2015.08.30. 17:20:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: akasztani... nem is baj, hogy eljottunk. mi sajnos az ilyen magas elvarasoknak nem tudunk megfelelni. mi csak arra voltunk kepesek, hogy dolgozzunk mint az allatok es adozzunk. nem volt eleg. akkor most dolgozunk es adozunk itt. itt ez eleg. es meg akasztani se kell.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:23:28

@Zoole[uk]: Volt egy hozzászólásod, amit most nem találok (talán Határátkelő kivette). Abban konkrétan azt kérdezted, hogy a havi 200-250-ben benne van-e már az a pénz is, amit a gázolajjal trükközök. Vagy valami ilyesmi. Aztán beindult a beszélgetés.

Én nem forgattam ki semmit.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:23:42

@puhacica: Én forgatok? Én azt írtam, hogy a barátaid a te elbeszélésed alapján igenis tesznek a boldogulásukért, tehát minden bizonnyal boldog emberek. Én csak azt nem értettem, hogy ezek után miért nem lehet leszarni azokat, akik mindenáron sírni akarnak.

Van egy csomó ember itthon, akinek semmi sem jó. Az ilyen akkor is panaszkodni fog, ha ezüsttálcán viszed neki a reggelit, mert neki az is aranyból kéne. Szerintem a jó közérzet egyik kulcsa, hogy ezeket magasról le kell tojni. Ha nekik nem jó a hangulatuk, az az ő dolguk, de nem kell engedni, hogy a miénket is elrontsák.

Szóval röviden: tök jó, hogy boldog barátaid vannak.

SzZoole 2015.08.30. 17:26:17

@puhacica: Mar megint magyarazkodsz,ne tedd.A tobbsegunk megert teged,meg az ismeretlenek is.Nyilvanvalo,hogy csak a szavakon lovagol es megprobalja kiforgatni.

SzZoole 2015.08.30. 17:32:46

@Megnevelő Ember: Igen a hangsuly a 240-250 ezer Bp.-en vs. videk 130-140 forinton volt.Az uztemanyag csak mellekes volt,amit egyebkent a ceg nyomott aron fizet ki ha megtakaritasa van a sofornek,ezert trukkoztek a soforok a kutasokkal.
De mindegy hagyjuk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 17:41:25

@Megnevelő Ember:
Egyetlen kérdésre válaszolj nekem.
Miért van az hogy akik kúrvára elégedettek Magyarországon azok mind átlagon felüli jövedelemmel rendelkeznek?
Amiket itt elmondasz azokat miért nem hallom egy havi 80ezret kereső családfőtől. Aki ugyanolyan becsületes szakmunkás mint te csak éppen Baktalórándházán lakik. számtalan becsületesen dolgozó ember van ott akik napi gondokkal küzdenek és álmukban sem gondolhatnak nyaralásra.
Elmondtam már itt többször de neked mégegyszer elmondom egyik rokonom életét.A keleti határszél mellett lakik. A kisvárdai csikevágóhídon dolgozik ahol a vért-tollat válogatja szét havi 80ezerért. Mikor hazamegy 5 anyakoca várja hogy ellássa őket, a hétvégén a háztáji kukoricást kapálja hogy legalább a takarmányon fogjon valamit. A Balatont még soha nem látta. Ők beleférnek abba a kategóriába akik tisztességesen megélnek de milyen áron? Ott van a háza, ott van a családja ott van az anyja akit gondozni kell, nem mondhatod neki hogy költözzön Budapestre BKV sofőrnek.
Mikor fogok itt elégedett magyartól kommentet olvasni aki 100ezer forint alatt keres?
Puhacica és párja átlagon felűli jövedelemből élt Magyarországon.
Itt ugyanúgy élnek minimálbér közeli jövedelemből sokkal rosszabb fizetés-albérlet aránnyal. A járulékos pluszról nem beszélek mert azt neked is tudnod kell ha éltél itt.

Határátkelő 2015.08.30. 17:46:23

@Megnevelő Ember: A következőt szeretném kérni tőled az elmúlt két nap tapasztalatai alapján..

Természetesen szívesen látott kommentelő vagy a blogon, amennyiben kommentjeidet az adott napi témához, illetve az abból kialakuló beszélgetéshez kapcsolódva teszed meg. Minden másra ott a korlátlanul tágas net a maga rengeteg oldalával, blogjával.

Kicsit sok emberrel alakult ki konfliktusod, és nehéz elképzelni, hogy ez minden esetben az ő hibájuk lett volna, viszont nem szül jó hangulatot, és szükség sincs rá.

Még egyszer: amennyiben beszélgetni szeretnél, örömmel látunk (és igen, nyugodtan szeretheted, dicsérheted Magyarországot).

Köszönöm az együttműködésed.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:47:46

@puhacica: Látod, hogy már megint milyen furcsa éle van annak, amit állítasz? Mi például itthon dolgozunk, itthon adózunk, és elég. Most akkor mit gondoljon az, aki ezeket a hozzászólásokat olvassa? Ha a te szavaidra figyel, akkor az jön le, hogy itthon csak éhen dögleni lehet. Ha engem olvas, akkor azt láthatja, hogy Magyarországon is lehet boldogulni. Teljesen összezavarjuk az embereket. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 17:56:17

@Zoole[uk]: Nem 240-250-et írtam, hanem 200-250-et. De nem nehéz ez. Az én alapórabérem bruttó 1250 forint. Ezt szorozd fel 176-tal. Általában 200 órát dolgozom, a 176 óra feletti rész másfélszeres szorzó. Ha elvont szabadnap van (ami szinte mindig van), az duplán fizet. Ha ünnepnapra esik, akkor háromszorosan. Erre az alapra jön még rá a délutáni pótlék (2-től 10-ig), ami 20%. Ha hajnalban kezdek, akkor reggel 6-ig 40% (éjszakai pótlék), délelőttre bruttó 30 forint óránként (délelőtti pótlék). Aztán a csuklós busznál ott van még 20% vontatási pótlék, plusz az óránkénti 33 forint tömegközlekedési pótlék (ez minden járatra, a szólóra is). Ezenkívül (ha olyan számot járok) ott van még az elsőajtós pótlék (60 forint minden forgalomban töltött óra után), és van még a jegyeladásokból is egy kis apró. És akkor plusz üa-megtakarítás (ami valóban nem sok), és persze a cafeteria.

Volt olyan hónap, amikor egy csomót kellett pótolnom a 4-es/6-os vonalán, akkor például 315-öt hoztam haza, igaz, hogy akkor 230 órám volt.

Szóval engem a jövőben ne vádolj lopással, kérlek! Megvan nekem a pénzem anélkül is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 18:02:34

@Zoole[uk]:
Engem vádolhatsz lopással. Sohasem tagadtam.

wuaaa 2015.08.30. 18:05:21

@Megnevelő Ember: Csuklós pótlék? :))) Ki talált ki ilyesmit?

©________ 2015.08.30. 18:10:38

@Megnevelő Ember: 315ezer az 480ezer brutto, ami havi 200 oraval 2400 ft oraberre jon ki.
Ha ebbol 176 orat 1250 forinttal veszek, akkor vegkepp nem ertem az osszeget.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:10:51

@Határátkelő: Akkor ezt most szinkronizáld le nekem, kérlek. A beszélgetés eltér a napi témától, ezt hívják off-nak. Szinte minden bejegyzés alatt tapasztalhatunk ilyet. Felveszem a fonalat, leírok valamit. A másik erre reagál, amire én szintén reagálok. Ilyenkor mit kell tennem? Szóljak, hogy állj, mert a blog gazdája azt az utasítást adta nekem, hogy csak a napi témáról beszélhetek? Legyen így, de akkor ez legyen érvényes mindenkire. Azonkívül nem tudom, hogy észrevetted-e, de én már ma is egy csomószor beismertem, hogy hibáztam. Aztán a többiek tovább ütötték a vasat, amire természetesen reagáltam. Vagy talán szó nélkül kéne hagynom azt is, hogy valaki lopással vádol? Szerintem ilyenkor azért elfogadható, hogy megpróbálom magam megvédeni, ugye? Ugye? Mondd, hogy mindenki egyforma esélyekkel játszik.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:11:03

@diggerdriver: Mondtam én egy szóval is, hogy a magyar vidéken könnyű az élet? A múltkor egy másik bejegyzés alatt kérdeztél, és én akkor is azzal kezdtem, hogy én csak a magam nevében szólhatok. Hogy aztán Mari néni és Pista bácsi vidéken marad-e, vagy esetleg felköltöznek Budapestre, az már nem az én dolgom.

De értem, hogy mit akarsz mondani. Sok minden nincs rendben itthon, de azért arra sem kéne nagy fogadásokat kötni, hogy akik itthon nem boldogulnak, majd kint fognak. Számtalan ellenpélda van, csak azok valahogy nem kapnak nyilvánosságot.

De azt is írtam már egy másik bejegyzés alatt, hogy ez az egész téma (meg amúgy az élet is) személyre szabott. Ezért nem nézem jó szemmel, ha valaki azt írja, hogy Magyarországon kemény munkával sem lehet előbbre jtuni, mert egy ilyen általánosító mondat után én csak annyit tudok mondani, hogy pedig de. És máris kész a baj. Elindul egy végtelen vita, aminek se füle, se farka.

Határátkelő 2015.08.30. 18:13:38

@Megnevelő Ember: Ne fárasszuk egymást, kérlek. Nem fogok magyarázkodni, ha megfogadod a kérésem jó, ha nem, úgyis jó. Kösz.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:16:45

@wuaaa [nor]: Vontatási pótlék. Hát azért mondjuk nem mindegy, hogy 100 vagy 150 utast kell cipelni, mint ahogy az sem mindegy, hogy 16 vagy 26 tonna a busz. Ja, és a csuklós nem 10, hanem 16 méter hosszú. És akkor ott van még a kényszerkormányzott (280-as Ikarus, a motor középen van, a B tengely van hajtva), és a tolócsuklós (435-ös Ikarus, ott pedig hátul van a motor, és a C tengely kapja a hajtást) közötti különbség. Mindkettő teljesen más vezetési stílust kíván.

Sokan nem tudják, de ezt az egész mókát egy nagyon komoly képzés előzi meg. Csuklóshoz ráadásul kell legalább egy év balesetmentes vezetés szólón, anélkül fel sem engednek rá.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:16:57

@Jaszai Mari: 1250-nek a 20%-a 250 forint. Ez ugye kétszer. Egyszer a csuklós miatt, egyszer a délutáni pótlék miatt (az éjszakások még jobban keresnek). Aztán az így megkapott 1750-et szorozd fel 1,5-tel, hiszen a pótlást már túlórában csináltam. Az bruttó 2625 forint. Szerintem elfeledkeztél a pótlékokról, plusz az egyebekről. Hidd el, nem hazudok.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:20:08

@Határátkelő: Akkor csak annyit írjál, kérlek, hogy az off tilalom csak rám vonatkozik, és mindenki más nyugodtan beszélgethet arról, amiről akar, vagy ezt az új szabályt mindenkire egyformán ki fogod terjeszteni?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:24:54

@Jaszai Mari: Ja, és azt is írtam, hogy a 315-höz 230 órám volt, nem 200.

wuaaa 2015.08.30. 18:26:10

@Megnevelő Ember: Nem mindenhol tesznek különbséget a csuklós meg a nem csuklós között, általában alap elvárás, hogy ha egyszer buszvezető az ember, akkor tudjon buszt vezetni, ilyet is, olyat is, amolyat is.

Határátkelő 2015.08.30. 18:29:30

@Megnevelő Ember: Na jó, hátha átmegy az üzenet, leírom még egyszer, nagy betűvel kiemelve a vonatkozó részeket.

"Természetesen szívesen látott kommentelő vagy a blogon, amennyiben kommentjeidet AZ ADOTT NAPI TÉMÁHOZ, illetve az ABBÓL KIALAKULÓ BESZÉLGETÉSHEZ KAPCSOLÓDVA teszed meg."

NEM írtam, hogy nem lehet offolni, arra próbáltalak meg (szerintem nagyon kulturáltan) megkérni, hogy ezen a blogon próbálj meg eltekinteni a nicked sugallta szemlélettől (lásd az ehhez a poszthoz fűzött első pár kommented, pl.).

Részemről lezártam a témát. Ha még mindig nem érted, akkor nem tudok mit tenni.

©________ 2015.08.30. 18:30:26

ok. legyen igy.@Megnevelő Ember:

amugy mikor jottel haza?
kinn is buszvezeto voltal?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 18:31:46

@Megnevelő Ember:
Ez tök jó. Én akármekkora géppel dolgozok ugyanannyi az órabér.

2015.08.30. 18:43:26

@puhacica: Miért, mi a megoldás, ha nem ez? Le kell cserélni az egész bandát, a haverjaikkal együtt. Maguktól nem fognak megváltozni, menni sem akarnak, akkor segíteni kell nekik. Kőbánya v. kötél. Más opció nálam nem létezik.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:43:52

@wuaaa [nor]: Tudom. Mondom, hogy szerencsém van ezzel a céggel. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:43:54

@Jaszai Mari: Öt hónapja jöttünk haza, és igen, kint is ezt csináltam. Máshoz nem is nagyon értek. :)

Illetve nem egészen. Kint várnom kellett 3 és fél hónapot a papírokra (helyi vizsgák, egyebek), addig egy étteremben melóztam amolyan mindenesként. De az tényleg csak egy átmeneti időszak volt.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 18:44:02

@Határátkelő: Lehet, hogy tényleg nicket kéne váltanom, mert már te is sokadik alkalommal kapaszkodsz bele. Én itt egy tök átlagos faszi vagyok, aki elmondja a véleményét erről-arról. Néha nem úgy jön össze, ahogy kéne, ilyenkor azért a legtöbbször elnézést szoktam kérni. Eszem ágában sincs senkit megnevelni. De már látom, hogy ezt az életben nem mosom le magamról. Amúgy megértettem, amit írtál. Nem ellenségeket gyűjteni járok ide.

2015.08.30. 18:49:20

@diggerdriver: Azért, mert akik 80 ezret keresnek, azok biztos lusták voltak tanulni v. keményebben dolgozni. Igazából be kellene őket lőni valamelyik árokba, úgyis csak a gond van velük, meg állandóan "sírnak". Magyarország mennyivel boldogabb ország lehetne, ha csak azok élnének itt, akik az elefántcsonttornyukból élvezik a hángerien feri tél-t.

Nem tudom, amúgy, min lepődsz meg. Már meg lett tárgyalva, hogy Mo. is jó hely, ha van elég pénzed.

SzZoole 2015.08.30. 18:53:17

@Megnevelő Ember: Bemasolnad az a kommentem,amiben azzal vadollak,hogy a megnevelo ember a megtakaritasat el lopja..
Mint irtam a lenyeg az oradijakon volt.A megtakaritasra csak mellekeskent kerdeztem ra,nem Ez volt a fo tema.Kesz,temat lezartam.

2015.08.30. 19:02:04

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ez egy nagyon jo meglatas, es amugy fogalmam sincs, hogy miert van igy :D Vagyis van egy elmeletem, es mar eleg sokszor elmondtam itt, de amugy nem tudom, hogy mennyire igaz, de alapvetoen szerintem az a problema, hogy a magyarok tulsagosan is erzelmi szempontbol kozelitenek minden fele, es hajlamosak magukra venni bizonyos dolgokat, amikhez nincsen semmi kozuk. Vagyis nem egy Magyarorszag van, amirol igy nagyjabol megegyeztunk, hogy milyen legyen es hol legyen a helye a vilagban, hanem ~tizmillio, es akkor errol megy a veszekedes. :D

Ilyen alap dolgokban sincs megegyezes, hogy Magyarorszag olyan orszag mint a tobbi, elheto es szeretheto, es teljesen elvezheto, sot, sikereket is el lehet benne erni, de en keptelen voltam ra, sot, engem bantott ez a gonosz orszag, ezert hogy mereszeled kijelenteni, hogy lehet benne elni, ha egyszer nekem nem is sikerult. Es arrol sincsen megegyezes, hogy az orszag, elhetosege, szerethetosege ellenere limitalt lehetosegeket tud biztositani olyan emberek szamara, akiknek nagyobb almai vannak, peldaul tengerjaro hajoskapitanynak lenni, vagy a parizsi Vogue fotosanak, vagy balerinanak a Bolsojban, ezekhez mind el kell menni es vilagot latni, de en tul onbizalomhianyos vagyok ahhoz, hogy nekem ilyen almaim legyenek, ezert hogy mereszeled kijelenteni, hogy a vilag nagyobb annal, mint amilyennek en latni akarom. Kb ez lehet az oka, tul nagyok a fejek es mindenki a sajatjahoz valo igazodast varja el a masiktol is. De lehet, hogy csak en latom igy. :D

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 19:09:01

@diggerdriver: Az órabérem nekem is ugyanannyi, csak a pótlékok változnak. Ezért jó a nagy "állami" cég. Ez nem maszek, aki mindent benyel magának. Itt még fontos, hogy a dolgozó jól érezze magát, különben rosszabb a "termelés". :)

És akkor azzal még nem is húztam a népet, hogy a trolisok és a villamosvezetők még jobban keresnek. Utóbbihoz állandó a túljelentkezés, és most már inkább a felsőfokú végzettséggel rendelkezőket részesítik előnyben, főleg akkor, ha az valami villamosipari diploma. A Combinón például a havi nettó 240-260 alapnak számít, mondjuk oda nehéz bekerülni. Végig kell hozzá mászni az egész szamárlétrát. Meg hát a körúti forgalomban azért a villamosozás sem egyszerű.

Egyébként tervbe van véve, hogy levizsgázok villamosra is. Nem árt több lábon állni.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 19:09:05

@Zoole[uk]: Ha nem ez volt a fő téma, akkor a részemről is lezárva.

wuaaa 2015.08.30. 19:19:21

@Megnevelő Ember: Miért hagytad ott Prestont és mennyi időt töltöttél ott?

svédnyugger 2015.08.30. 19:32:23

@Megnevelő Ember: Ha 5 hónapja jöttél haza 5 év után, akkor esetleg te is az alapokat megszerezni indultál útnak, mint sokan mások. Onnan már könnyû kijönni egy jobb fizetéssel. Sajnos a többség a minimál bért sem éri el. Így könnyû belekötni az elsô külföldi nyaralóba. A másik része a "kitántorgóknak" pedig elvi, érzelmi okai vannak, hidd el van miért. Nem mindenki tudja túltenni magát a napi piszkálódásokon.
index.hu/belfold/2015/08/29/lemondott_es_kivandorol_a_neves_gimnazium_igazgatoja/

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 19:37:48

@wuaaa [nor]: Már írtam valahol fentebb. Pontosan öt évet és négy hónapot voltunk kint. Ebből én ténylegesen öt évet voltam ott sofőr.

Családi zűrök voltak itthon, amik miatt rendszeresen haza kellett járni, aztán hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a kinti életet. Nem bántuk meg se azt, hogy kimentünk, se azt, hogy hazajöttünk. Nagyon sokat tanultunk, emberileg is, szakmailag is. Egyébként pedig bármikor visszamehetünk, nem égettük fel a hidakat, de igazából most már maradni szeretnénk.

Éppen tegnap este sétáltunk egyet a belvárosban. A Szabadság híd, a Citadella, a Gellért-hegy, az Országház, a Lánchíd, a Vár, aztán a zenélő szökőkút a Margitszigeten. Kellemes nyáreste, fagyi, ölelés. Mi tényleg szeretünk itt élni. Budapest egy nagyon szép város, elég erősen ragaszkodunk hozzá. Talán ezért is zavar annyira, hogy sokan nem vigyáznak rá.

Máshol is jó volt, de ebben a városban vagyunk itthon igazán, a szó gyakorlati és szentimentális értelmében egyaránt.

2015.08.30. 19:45:41

@mojyo: Több racionalitás, kevesebb érzelem. Így kellene kezdődnie mindennek.

svédnyugger 2015.08.30. 19:47:50

@Megnevelő Ember: egy kicsit sétálhatnál a külsôbb kerületekben is, a lepukkant házak között, a kéregetôk gyürüjében, esetleg meglátogathatnád Szabolcsot, Miskolcot, Ózdot, ne csak a kirakatot nézd, hanem a választékot is.

svédnyugger 2015.08.30. 19:54:31

Most jöttem haza Magyarországról, tehát eléggé képben vagyok. A korrupció minden szinten, a csalás ugyancsak. Megoldjuk okosban a jelszó továbbra is. Irigység, rosszkedv, mosolytalanság. Küzdelem a túlélésért. van akinek sikerül, de sokaknak nem. Abban egyetértek, hogy a siránkozás nem old meg semmit, de valami jövôképet kellene adni a többségnek is. No ezt hiányolom.

wuaaa 2015.08.30. 19:56:03

@Megnevelő Ember: Köszi, teljesen érthető. 5 év az pont annyi, ami elég is, ha valaki haza szeretne térni és meg is teheti, hogy hazatér.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:02:10

@svédnyugger: Nekem már itthon is megvoltak az alapjaim, máskülönben el sem indulhattam volna. Én nem szerencsevadász voltam, hanem egy előre letárgyalt pozíciót töltöttem be, amihez itthonról remek ajánlólevelet kaptam. Érdekelt, hogy milyen kint, így hát kipróbáltam, és nem bántam meg. Amúgy pedig itthon sem keresek rosszul, plusz saját lakás, zéró hitel. Ez is sokat számít. De neked is leírom, hogy nem vagyok érzéketlen bolond. Tisztában vagyok az itthoniak gondjaival, csak igyekszem máshonnan is megközelíteni ezt a kérdést.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:02:18

@svédnyugger: Akkor neked is csak azt tudom írni, hogy tök mindegy, mit írok, mert bele fogsz kötni.

Nem tudom, számít-e (bár igazából semmi közöd nincs hozzá), hogy a Teleki tér közelében nőttem fel. Két évtizedet éltem raj cigányok között. Szerintem nem csak a cukormázat látom, de ha te úgy gondolod, akkor lelked rajta.

SzZoole 2015.08.30. 20:19:45

@Megnevelő Ember: Teleki ter,marmint Teleki Sandor ter a nyocban,ismerem,en meg sokat jartam a Magdolna utcaban meg a Baros teri Ricardo jatek terembe,'uzleti' cellal.
Onnan is lenne par erdekes tortenetem,erdekes emberekrol:)

©________ 2015.08.30. 20:27:46

@Megnevelő Ember: volt itt egy angliai buszsofor korabban kommentelni, te voltal?

©________ 2015.08.30. 20:28:51

@Megnevelő Ember: a villamosvezetshez miert kell villamosipari/mernoki diploma??

wuaaa 2015.08.30. 20:39:39

@Jaszai Mari: "a villamosvezetshez miert kell villamosipari/mernoki diploma??"

Mert jobb lesz, ha az értelmes emberek inkább 5 gombot felváltva nyomogatva fogják a munkájukat végezni és nem kontárkodnak bele mondjuk a politikába.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:44:07

@svédnyugger: Én meg a múlt héten jártam az Okmányirodában, és egy kedves ügyintéző fogadott. Nem kellett megkennem senkit, simán el tudtam intézni azt, amiért mentem. És még egy külön sarkot is felfedeztem, amit gyerekeknek választottak le gipszkartonnal. Voltak ott játékok, de még egy tévé is, amin a Minimax műsora ment. A szülők nem tűntek mogorvának, inkább várakozás közben játszottak a kicsikkel. Ez a Bocskai úton történt, a XI. kerületben. Ja, tudom, miért nem mentem egy másik kerületbe. Na, hagyjuk ezt.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:44:13

@Zoole[uk]: Az Teleki László tér, de igen, arra gondolok. Én egy utcával arrébb, a Doboziban nőttem fel, és akkoriban ott még nem volt olyan nagy rend, mint mostanság. Nemrég jártam arra, elég szépen kipofozták a környéket, bár a lakosság összetétele nem sokat változott. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 20:44:16

@Jaszai Mari: Nem tudom, kire gondolsz. Én nagyjából március óta látogatom ezt a blogot.

2015.08.30. 20:46:52

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Vagy egyszeruen csak kevesebb EN. Boldogabb lenne tole mindenki szerintem. :D

svédnyugger 2015.08.30. 20:50:19

@Megnevelő Ember: Nagyon jól ismerem a környéket, a hugom ott lakott a Népszínház utcában, amúgy ott elég sok pozitív változás történt. Nem én vagyok aki beleköt mindenkibe, hiszen én még csak nem is Olaszországban nyaraltam, hanem a Balatonon.

SzZoole 2015.08.30. 21:01:14

@Megnevelő Ember: En sem mostanaban jartam,'90 evek masodik feletol 2008-ig.Azota tantorgok:)

Shanarey 2015.08.30. 21:08:29

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Nem éltem rosszul, és igen csak a pénz motivált.
A mondat második része nem igaz, de jól hangzik.
:-))
Amiért leléptem, azt úgy tudnám megmagyarázni, hogy elmondom mit mondtak az ismerősök rokonok, amikor legutóbb találkoztak velem. Nos a véleményük szerint jobban nézek ki, mint mielőtt leléptem, és kisimult az arcom, és egyfajta nyugodtság érződik a viselkedésemen.

@adg:

Ó mester, onnan a távoli Ausztráliából, jobban látod milyen is vagyok mint én saját magamat. Meghajlok nagyságod, és bölcsességed előtt, továbbá megígérem hogy a jövőben újabb desztinációkon veszek egy autót. Mindezt azért hogy igazad legyen.
:-)))))

A "Megnevelő Embernek, pedig javasolnám a nick cserét, legalábbis ezen a blogon. Mert amit itt művel az inkább kötekedés mint nevelés. Netán előbb a BKV sofőröket kellene előbb megnevelnie, és utána másokat.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 21:32:02

@Jaszai Mari: Ezen a blogon írt róla valaki.
sirjakvagyrohogjek.blog.hu/2012/08/26/igy_nem_lettem_villamosvezeto

Találtam egy ilyet is, ez idei.
www.bkv.hu/hu/allashirdetesek/villamos_jarmuvezeto_tanulo

Itt azt írják, hogy elég a 8 elemi, de gyakorlatból tudom, hogy már az érettségi is kevés, olyan sok a jelentkező.

Itt pedig a teljes tananyag, ha esetleg erre a pályára akarnál lépni. :)
villamosoktatas.hu/

És elég szigorú a vizsga. Nincs túl sok esély hibázni. Ha belegondolsz, jogos. Egy Combino (vagy az új Cafka) több tízmilliós nagyságrendű jármű. Nem bízhatják rá akárkire, így gyanítom, hogy ezért is lett egyre magasabb a követelmény.

puhacica 2015.08.30. 21:39:13

@Megnevelő Ember: furcsa ele van annak, amit _en_ allitok. :D kar, hogy amire reagaltam - akasztas - azt figyelmen kivul hagytad. kiragadtal egy mondatot, hogy belemagyarazhasd a velt igazad. legyen. en viszont ezt a beszelgetest itt befejeztem.

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: es te el tudod azt kepzelni, hogy a sajat ket kezeddel mondjuk Viktor nyakaba akasztod a hurkot es felhuzod a lampavasra? es akkor majd jon egy erosebb valaki, az meg teged huz fol? es akkor majd egyszercsak a holtak teteme felett megszuletik egy uj rendszer, minden megoldodik, Magyarorszag felzarkozik Nyugat-Europahoz, orom, bodotta, fanfarok zengenek... mirol beszelsz?

jobb lesz, ha leteszem az internetet mara, mert meg az emberisegbe vetett maradek bizalmam is elveszitem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 21:44:52

@mojyo: Mivel ez a blog egyéni sorsokat mutat be, így minden az ÉN köré épül. Nemcsak a történetek, hanem a reakciók is.

2015.08.30. 21:46:15

@Megnevelő Ember: Magyarorszagrol beszelgettunk ugy altalaban, nem a blogrol. :D

2015.08.30. 21:48:40

@Megnevelő Ember: Eléggé fekete-fehér világod lehet, ha egy mondatból ezt sikerült leszűrni. :(

2015.08.30. 21:49:19

@mojyo: Igen, akár ebben is lehet valami.

2015.08.30. 21:58:20

@puhacica: Legyen akkor börtön. Habár amennyit sikerült ellopniuk TŐLÜNK, én nem etetném őket, ezért mondtam a kőbányát. Végre egyszer az életben megizzadnának valamiért.

Megosztok veled valamit, amivel amúgy te is valószínűleg tisztában vagy. A magyar társadalom alapvetően a gyűlöletre és az uszításra épül. Ebből következik az, hogy sosem fog bekövetkezni az, amiről beszélek. Ugyanis ahhoz összefogásra lenne szükség, ami sajnos nekünk nem az erősségünk. Lehet továbbra is panaszkodni meg sírdogálni, hogy miért nem változik semmi, de így nem is fog. Az rendszerváltásnak meg van a maga történelme, és nem véletlenül tartunk ott, ahol. Viktor egy okozat, az egész bandának mennie kellene a levesbe.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.30. 21:58:44

@Jaszai Mari:
Az a Csige volt Londonból.
Mondjuk ugyanez a stílus.
Zéró humor...

qkuc 2015.08.30. 22:16:32

OFF

Egyszer lehetne téma, hogyan viszonyulnak az emberek a tér fogalmához a különböző országokban. Itt manóföldön a lakások és a házikók is szütyürik, :D. De a régieknél még az ajtó is pindurka, egy magas biztonságiőr típusú egyed be se férne a folyosón ...

wuaaa 2015.08.30. 22:17:19

@Megnevelő Ember: "Egy Combino (vagy az új Cafka) több tízmilliós nagyságrendű jármű. Nem bízhatják rá akárkire, így gyanítom, hogy ezért is lett egyre magasabb a követelmény."

Ez hülyeség, pilótának sem kell mérnöknek lennie az embernek. Megint csak egy agymenés...

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 22:17:55

@Shanarey: Én nem akarok itt senkit se megnevelni. Téged se, mást se.

Az elmúlt órában vettem magamnak a fáradságot, és kicsit visszaolvastam a blogon. Nemcsak a bejegyzéseket, hanem a hozzászólásokat is.

Te nem vetted még észre, hogy szerintetek mindig az az ember "kötekedik", aki nem hajlandó veletek együtt szidni Magyarországot? Amint valaki megemlíti, hogy itthon is lehet élni, egyesek rögtön sátánt emlegetnek. A csoport egy része gyorsan összezár, és egymást hergelve igyekeznek lenyomni a "betolakodót".

Ebből látszik a legjobban, hogy a zárt csoport tagjainak is rohadtul hiányzik Magyarország; hiányoznak a családtagok, a barátok, a hazai ízek, utcák, illatok, emlékek, de mivel ezt maguknak sem merik bevallani, így inkább megpróbálják maguk alá gyűrni azt, aki emlékeztetni meri őket erre.

Nem muszáj egyetérteni ezzel az elmélettel, nekem mindenesetre ilyen érzésem támadt. Lehet, hogy tévedek.

Jó éjt mindenkinek!

qkuc 2015.08.30. 22:26:42

@Megnevelő Ember: Mí szkúzi, de én nem szoktam fikatúrázni, ellenben nem tartalak egy számomra szimpatikus embernek. Miért? Mert mindenkire a saját helyzeted akarod rávetítetni és megyőzni, hogy már pedif az élet csodaszép minden magyar állampolgárnak, akit jelenleg a hátán gord a Föld.

Neked nem tetszik, ha valaki általánosít, de te minden gond nélkül nyilatkoztatod ki a a saját életed vetületét, mint "kötelező minimum".

Bocs, ha ez azért sokunknak kissé visszásnak tűnik.

"Ebből látszik a legjobban, hogy a zárt csoport tagjainak is rohadtul hiányzik Magyarország; hiányoznak a családtagok, a barátok, a hazai ízek, utcák, illatok, emlékek, de mivel ezt maguknak sem merik bevallani, így inkább megpróbálják maguk alá gyűrni azt, aki emlékeztetni meri őket erre."

Megint egy általánosító bullshit ... Mert csak és kizárólag így érezhet MINDENKI, aki nem az állam határai belül él. Na jah ...

wuaaa 2015.08.30. 22:31:31

@qkuc: inkább updateolhatnál egy kicsit.. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.30. 22:35:08

@blackhair-lady: bocs, most jutottam csak ide, wifit tud a kindle-m, de böngésző nincs rajta egyáltlán. nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni, hogy legyen, most nem prioritás a kérdés, ha majd estleg az lesz, mert olyan állapotok lesznek, akkor utánamegyek a dolognak. :-)

tanato 2015.08.30. 22:36:35

@Megnevelő Ember: havi 60 ezer forint megtakarításból családi nyaralás Floridában?Tudod kit hülyítsél.Legfeljebb 3 -4 év után.Vagy a kinti félretett pénzetekből,vagy másnak is dolgozol pénzért nem csak a BKV-nak

qkuc 2015.08.30. 22:37:52

@wuaaa [nor]: Oké.

A papírmunka (adószám, és bankszámla) összességében 1 óra alatt lezongorázódott. Időpontot kell itt már kérni, de cserébe ha felkészülten mész (értsd minden papírod viszed és kell a TAJ szám is, legalábbis jó ha van), akkor fél óra és 3-4 napon belül jön posta a kártya (a magyar kártyáimmal együtt ez már a 6. ..., :D). A számlanyitási hajlandóság bankonként eltér és van, amelyik havonta váltogatja mit kér és mit nem. Nekem mákom volt, mert 3 hete jött kolléga már előttem körbejárta ezt a témát.

(Normális és olcsó) bérlet keresése eléggé nehéz és hát a fogalmaim a térről egészen mások mint a helyi építővállalatoknak. Reményeim szerint holnap végre ki tudok venni egy pecót.

Voltam kirándulni Fountainstownban és Crosshavenben, képeket nem csináltam, mert lusta dög

qkuc 2015.08.30. 22:40:05

@wuaaa [nor]: vagyok ...

(Megszakadt az interkontinentális vonal, bocs.)

Új még kipróbálásra váró kedvencem a whiskey-s lekvár, :D. A kaja mindenhol jó, kivéve a szálloda és a hentesnél csorgatom a nyálam. Nem vagyok egy konyhamókus, de végre főznék a palotámban, ha lenne.

Ma minden esetre vettem egy 4 levelű lóherés szerencse érmét, :D. Hátha meghozza a szerencsét.

Ja és honnan ismered meg az ajándékboltot? Full ZÖLD a kirakat, :D.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 22:42:48

@wuaaa [nor]: Na, erre még válaszolok. Nem azt írtam, hogy kell, hanem azt, hogy elôny. A részleteket én sem ismerem, de mivel tényleg mozgat a téma, ezért utána fogok járni. Ha érdekel, akkor majd megosztom veled is. Jó éjt!

qkuc 2015.08.30. 22:43:12

@tanato: Ez a performansz kissé nekem is "érdekes", de zsebben turkálásnak és kötekedésnek tartom rákérdezni, :D.

Mj.: van némi összehasonlítási alapom, egypárszor járt ott a család, ott élő nagybácsi és nagynéni kapcsán, :).

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.30. 23:04:43

hm, van a családban bkv-s, majd mikor legközeebb arra járok, é éppen eszembe jut, megkérdezek egyet s mást.
részemről perpill Norbííííííííí féle dejá vu van.
vagy csak kis gonosz vagyok.
ja, és ha az embernek nincs autója, és azért nem rak fel az autójáról képeket a facebookra, akkor meg szimplán lúzer, ugye. you can't win.

wuaaa 2015.08.30. 23:14:43

@qkuc: Na, ez igen... :) Szóval kevés a tér? Hát olyan nagy helyre van neked szükséged? :)) Sok sikert holnap a pecóhoz ! Ja, a babonát azt vitted magaddal, vagy ott szedted össze? Mindenesetre holnap vidd magaddal, kiderül h működik-e... :D

wuaaa 2015.08.30. 23:18:40

@Dragonlady (Bp, Hun): Lehet Kindle-n netezni, olyan érdekes fekete-fehérben látni az oldalakat... :)

tanato 2015.08.30. 23:21:18

@qkuc: Az más mert akkor nincs szállásköltség ami egy nagyon jelentős tétel.Meg van némi "félpanzió " is ingyen.Ezek nélkül nem lehetséges hava 60-ból családilag.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.30. 23:29:04

@wuaaa [nor]:
amikor Blackhairlady először mondta ezt, tán még tavaly, mindent végigkttintgattam. van egy "experimental browser" menüpont, de inaktív, mint ma reggel, most meg perpill egyáltalán nem is látszik. (wifi kapcsolat megvan, online van kivételesen.) nem tudom, hogy azért-e, mert Angliából kaptam, én meg nem ott vagyok, nekem ez már magas. az első menüpont az, hogy shop in kindle store, azt tudom használni. ennyi :-/
www.dummies.com/how-to/content/how-to-use-the-browser-on-your-kindle-paperwhite.html - nem úgy néz ki a menüm, mint itt látszódik, hogy kellene.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 23:30:21

@tanato: Havi 60 ezer, az evi 720 ezer. Kicsit tobb mint egy ev alatt jott ossze annyi, amennyit raszantunk. Euro szamlarol lett fizetve az ut. 10 nap (repulojegy Orlandoba, szallas motelekben, autoberles, kaja, belepok) osszesen 2700 euro volt, azaz nagyjabol 850 ezer forint. Egyeb kerdes? Es nem kell bocsanatot kerned azert, mert hazugnak neveztel.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 23:30:32

@qkuc: Ti pedig arról akarjátok meggyôzni az embert, hogy itthon senkinek sem lehet csodaszép. Ez mennyivel korrektebb?

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.30. 23:30:36

@tanato: És az érthetôség kedvéért: kettesben voltam a nejemmel, tehát ez volt a "családi vakáció", de ha jobban belegondolok, ehhez sincs semmi közöd.

Határátkelő 2015.08.30. 23:48:12

Miután teljesen elment személyeskedésbe ez a vita, a magam részéről itt húzok egy vonalat. Szerintem mindenkinek érdemes lenne elgondolkodni azon, mi történt az elmúlt pár száz komment alatt, és levonni a megfelelő következtetéseket.

Köszönöm, hogy befejeztétek.

blackhairlady 2015.08.31. 00:09:51

@Dragonlady (Bp, Hun): mar nem emlekszem mit kellett csinalnom, tobb mint 2 eve kaptam, de az biztos , hogy nem volt bonyolult ha en is meg tudtam oldani a problemat :)))

blackhairlady 2015.08.31. 00:19:24

@wuaaa [nor]: az enyemen (hd fire) nem fekete-feher, ugyanugy szinesben latok mindent mint a laptopon.

©________ 2015.08.31. 07:06:34

@diggerdriver: tenyleg valami olyasmi neve volt. Nem emlekeztem.

tanato 2015.08.31. 07:27:09

@Megnevelő Ember: Úgy igen két főre valóban kijön egymillió forintból,szűkösen ugyan de kijön.Néhány éve mi is kacsalódtunk USA kirándulással de 4 főre 2 milla jött ki ami azért nagyon durva lett volna számunkra.Pedig csak nagyon alap szállásokat meg egyebeket néztünk ki.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.08.31. 07:40:20

@tanato: Bár még most sem értem, hogy miért hazudtoltál meg, és hogy miért turkálsz ilyen látványosan a családi költségvetésünkben, de spongyát rá.

És én ezzel a hozzászólással be is fejezném ezt a történetet, mert már a blog gazdája is többször ránk szólt.

tanato 2015.08.31. 08:44:57

@Megnevelő Ember: Családi kirándulást emlegettél.De bocsi 2 főre tényleg elég az egymilla.Csak azért kötöttem beléd,mert szerintem egy kissé túl vehemensen mentél szembe a blog és a közönség többségének irányvonalával,és az nekem kicsit mindig furcsa,ilyenkor mindig vannak olyan érzéseim hogy a dolog nem teljesen spontán./ezért engem itt már többször le is hülyéztek még 4 éve,hogy rémeket látok,meg paranoiás vagyok./Na de tényleg nem kommentelek ilyeneket többet.Én is befejezem.

Muscari 2015.08.31. 11:04:23

@mojyo: mojyo for president! Ennél szebben le se lehetne írni.

Miért nem írsz legalább cikkeket valahova? Bűnt követsz el, hogy megfosztod az emberiséget a gondolataidtól, és csak ez a kicsi közösség élvezheti :-)

Ginix 2015.08.31. 12:47:41

@blackhair-lady: hihi, nekem sincs:) karácsony után akkor én leszek az utolsó!

qkuc 2015.08.31. 12:49:36

@Megnevelő Ember: meseld el szemely szerint en mirol proballak meggyozni? Tenyleg erdekelne, hogy en mikor mondtam barmit is, ami neked alapot ad erre. Ja hogy semmikor es altalanositasz? En kerek elnezest.

blackhairlady 2015.08.31. 14:19:06

@Ginix: :))))) Majd jol eldicsekszem vele, meg felrakom ide neked a kepet a legujabb modellrol ami az enyem lesz :DDD
(fogalmam sincs milyet veszek, szerintem a legolcsobbat:D)

qkuc 2015.08.31. 14:19:29

Ezt a megjegyzest nem csak megnevel(en)do embernek uzennem. Tokre orulnek neki ha a haza kopkodok es a turultudatu nagy HAZA fanok is vegre befejeznek mar, hogy aki nem az o sztenderdjeik szerint gondolkodik, azt elkezdik virtualisan kovel dobalni, meg berakni egy szamukra kenyelmes skatulyaba.

minden olyan kommentre magasrol teszek amiben tobbes szamban jon a reakcio. aka mert ti mit csinaltok. Nem tartozom es nen is akarok egyik taborba sem tartozni. Gondolom felfoghatatlan fatal errorra fut a folyamat ha nekem az haza nem azt jelent mint masnak es a kulfoldre koltozest sem tartom megvaltasnak.

A sajat gondolataim tolmacsolom, erre lehet reagalni, nem kepviselek senkit es semmit magamon kivul. Tehat a sipitozo ovodas kommenteket folosleges batkinek is ram pazarolni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.31. 15:30:14

@qkuc:
Na körülbelül ezért rúgtam ki Hintát a blogomról most.
Hatezer hozzászólása szól arról hogy milyen szarul élünk.
Elég volt.

2015.08.31. 17:35:59

@Muscari: Hat ez igazan kedves! Hogyhogy miert nem irok cikkeket, hat mert nem is tudom, hova irhatnek, meg, hogy ki fizetne nekem erte? :D

Amugy meg nem is kicsi ez a kozonseg, ezt a blogot tokre sokan olvassak szerintem. :)

PaNoZoMo 2015.09.02. 17:31:39

Sziasztok! Hát akkor válaszolnék az engem és a családomat ért vádakra!Elöször is, igen, nagyon gyönyörű hely Bibione, másodszor, míg otthon éltünk nem tehettük meg,hogy el vigyük a gyerekeineket nyaralni, harmadszor, én nem ilyen fórum témához küldtem be a képeinket,hogy egy Amerikai kirándulás után legyünk mi. Azt hittem,hogy lesz egy olyan blog rész,ahol több nyaralós kép is lesz.Tényleg még egyszer köszönöm a lehetőséget,én csak azt osztottam meg,hogy igenis boldogok voltunk,hogy eljuthattunk oda,és hogy nem a munkába kellett vesztegelnünk.Én nagyon sajnélom,hogy ez a helyzet otthon. Én nem is azzal a céllal írtam,hogy bárkit is megbántsak,de úgy érzem,hogy a Magyar ember,válogatás nélkül,gondolkodás nélkül bánt meg embereket! A hely ahonnan mi jüttönk ,Balaton! Magyarország gyünyürű hely, és az is marad számunkra, de ugye bár a gyünyürűségből nem lehet megélni,nem lehet biztósítani egy jobb életet. Mi nem mondjuk senkinek,hogy költözzön ki,vagy hogy kint jobb az élet! Nincs kolbászból a kerítés. Én csak azt kívánom,hogy Magyarország is legyen azon a szinten mint a környező országok! Szép napot kívánok! Köszönöm a lehetőséget! Nagyon szeretem olvasgatni Határátkelő blogját és köszönöm, és elnézést kérek tőle mindazon emberek helyett is,akik nem megfelelő hangnemben fejezik ki ész érveiket!
További szép napot kívánok!

adg 2015.09.03. 11:53:31

@PaNoZoMo: ra se rants. Kifogtal egy-ket kritikust. Lattad volna mit kapott a fenykepesz gyerek par hete.
Nem kell magyarazkodnod, en orulok neki hogy jol ereztetek magatokat, jol erzitek magatokat. Nekem monjuk nem tetszenek a bibione jellegu beachek, de ez az gondom, en a kihaltakat szeretem, ahol senki nincs.

Talan szerencsesebb lett volna egy csokorba osszeszedni az ilyen nyaralos kepeket, es ugy megjelentetni.

Tovabbi sok kalandot, boldogsagot.

PaNoZoMo 2015.09.03. 17:41:31

Köszi! :) Én is így gondoltam,hogy küldenek be emberek nyaralós képeket, és egy csokorba. :) Nem húzom fel magam,és senkit nem sértegetek. Csak ,tudod,mint egy anyatigris a családom védem. Nem szabadna ilyen kritikusnak lennünk egymáshoz. Sokszor tapasztalom,hogy olyan hangnemben beszélnek, fenyegetőznek magyar emberek saját embertarsuk felé, hogy azt a nyomdai papír sem tűrni. Nem szabad.Amíg nem ismerjük egymást, nem szabad,sőt nem illik személyeskedni. Mi Toszkánába vágyunk. :) Voltunk már Velencébe is,csak kisfiam még picike így nehéz közlekedni. Magyarországra szinte minden hónapban megyünk haza.Otthon is mindig kirándulni megyünk. :)
További szép napot! :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása