oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. március 08. 20:43,  Íme, a hét videója! 4 komment

2015. március 08. 20:43 Határátkelő

Íme, a hét videója!

Sokat beszéltünk már itt, a blogon a kultúrsokkról, annak különböző fázisairól. Azon persze lehet vitatkozni, mennyire fontos dolog ez egy-egy ember életében, viszont találtam egy videót, ami ennek az állomásait mutatja be, és miután nagyon vicces, gondoltam, megosztom veletek.

the_expat_curve.jpg

A határátkelés még akkor sem egyszerű dolog, ha az ember nem kényszerből lépi meg (ha igen, akkor pláne tud nehéz lenni), a helyzeten ráadásul sokat ronthat, ha nem készülünk fel arra, ami ránk vár.

Legutóbb ugye a Menjek / Maradjak: London kapcsán írt nekünk Molnár-Logemann Zsófia klinikai- és egészségpszichológus a témáról. Posztjában Karen van der Zeére, a Groningeni Rijksuniversiteit tanárára, szervezetpszichológusra hivatkozva azt írta: „Ahhoz, hogy otthon érezd magad es beilleszkedj egy új kultúrába, sokszor akár 2-5 évnek is el kell telnie. A sikeres beilleszkedés legnagyobb részben a személyiségtől, karaktertől függ”.

Nos, minderről szól az alábbi, a dán Living Institute által készített videó, viccesen, de elgondolkodtatóan – igaz, angolul, de ez a Határátkelőn talán nem jelent gondot. Ja, és a rajzok nagyon jók!

Ha még nem tettétek volna, látogassatok el a Határátkelő közösségi-információs oldalára (szerintem érdemes regisztrálni is…), ahol napi 4-5 új cikket, posztot, érdekességet találhattok.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: videó kultúrsokk Dánia The Expat Curve

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr377252313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Határátkelő 2015.03.08. 22:05:24

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ez csak egy kis semmiség így vasárnap estére. :)

qkuc 2015.03.09. 08:56:35

Kissé ijesztő, hogy a görbe soha többé nem éri el azt a magasságot, mint az első időkben ...., :D.

2015.03.10. 18:27:51

Ebben mi a nagyon vicces? Ehh, legalabb animacio lett volna, de csak rajzolnak a tablara, hat ez nem akkora nagy szam, es tenyleg nem tudom mi benne a vicces, ez egy egyszeru illusztracio a hataratkeles pszichologusok altal sztenderdizalt fazisairol.

@qkuc: Ez nekem is feltunt :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása